Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Σ Υ Ν Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ε Σ ......

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ   

Παρακαλούνται οι συναγωνιστές που βρίσκονται στην περιοχή της Πιερίας (Κατερίνης) και θέλουν να βοηθήσουν στην διανομή των εντύπων για το δημοψήφισμα να τηλεφωνήσουν στο 6983 676816 whats’up ή στο 6944 266992 whats’up για να ενημερωθούν για τα περεταίρω…..



ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ!!!!


 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8118.html

ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Light of Hellada
www.andromedacouncil.com



ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ο Βαγγέλης, οικοδεσπότης του nρογράμματος ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ''Light of Hellada'', θα φιλοξενήσει τον Τόλεκ, εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ανδρομέδας, δημιουργό του ντοκυμαντέρ-βίντεο ''Τιτάνες & Ολύμπιοι. Η ιστορία της αστρικής τους καταγωγής και οι άνθρωποι της αρχαίας Ελλάδας'', ως ιδιαίτερο καλεσμένο του. Μαζί θα συζητήσουν και θα εξερευνήσουν την εκπληκτική εποχή των αλλαγών στην οποία ζούμε σήμερα. Θα αναφερθούν στην συνεχώς διευρυνόμενη αντίληψη, εξέλιξη και άνοδο της συνειδητότητας των ανθρώπων, τι αναμένουμε από τις 21 Δεκεμβρίου 2012 και μετά, τις πολλές αλλαγές στην Γη το 2013 και τον μετασχηματισμό αυτού του όμορφου κόσμου σε έναν ακόμη ομορφότερο ανώτερης διάστασης κόσμο ... τον Ιανουάριο του 2014. Η Μαίρη από την Αθήνα μεταφράζει στην Ελληνική γλώσσα. 

Αυτό το πρόγραμμα θα είναι μια συναρπαστική και διαφωτιστική εμπειρία για καθέναν και ιδιαίτερα γα τους ανθρώπους της Ελλάδας.

Tolec of the Andromeda CouncilTolecfromDakote
www.andromedacouncil.com

https://www.youtube.com/watch?v=HqelObHklU8
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_16.html

Το βίντεο για την Ελλάδα που συγκίνησε όλο το διαδίκτυο!


Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Το βίντεο για την Ελλάδα που συγκίνησε όλο το διαδίκτυο!



Το βίντεο για την Ελλάδα που συγκίνησε όλο το διαδίκτυο!

Ένα ακόμα βίντεο για την χώρα μας κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και συγκινεί.
Δείτε το βίντεο με τίτλο ''To Be Greek'' που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.




Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αλέξανδρος Μακεδών

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.



ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Κ.Α.).
ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ, ΠΡΑΞΙΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. 

ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΟΜΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΤΣΟΥΠ! , ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΝΟ ``ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ``, ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ, ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΕΙΠΑ: ``ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!, ΠΑΛΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ, ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΓΝΗΣΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ``.

ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ,ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΝΥΓΥΡΙΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ, ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΛΑ, ΗΤΑΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. 
ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ, ΒΑΖΑΝ ΜΠΡΟΣ ΤΙΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΑΝ ΣΒΥΝΟΝΤΑΣ ΤΑ...

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Ε ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ, Η ΕΡΤ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Ο ΛΑΟΣ ΠΗΓΕ ΜΙΑ, ΠΗΓΕ, ΔΥΟ, ΠΗΓΕ ΤΡΕΙΣ, ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΞΕΘΥΜΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΗΜΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΤ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! 

ΜΟΝΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ, ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ``ΕΡΓΑ`` ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ... 

ΕΤΣΙ Η ΕΡΤ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΛΗΡΕΣ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ``ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ - ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ`` .
ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΑΧΝΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ...

ΗΡΘΑΝ, ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ , `` ΨΕΚΑΣΑΝ``, ``ΣΚΟΥΠΙΣΑΝ`` ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ; 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ, ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΩΝ ``ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ - ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ`` ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ, ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ; 

ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΝΤΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ! 

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ! ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ!


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1441876326037412&id=100006451761816
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3377.html

25 Γρήγορα γεγονότα για την Federal Reserve-Κάτι τρέχει και την κάνουν με ελαφρά

25 Fast Facts About The Federal Reserve - Please Share With Everyone You Know

Μεγάλη Σφραγίδα - Φωτογραφία από Ipankonin 
Καθώς πλησιάζουμε το 100 χρόνων από τη δημιουργία της Federal Reserve, είναι απολύτως επιτακτική ανάγκη να πάρει ο αμερικανικός λαός να καταλάβει ότι η Fed είναι στο επίκεντρο των οικονομικών προβλημάτων μας. Πρόκειται για ένα σύστημα των χρημάτων που δημιουργήθηκε από τους τραπεζίτες και ότι λειτουργεί προς όφελος των τραπεζιτών. Ο αμερικανικός λαός ήθελα να πιστεύω ότι έχουμε ένα «δημοκρατικό σύστημα», αλλά δεν υπάρχει τίποτα «δημοκρατική» για την Federal Reserve. Μη εκλεγμένη, ασύδοτη κεντρικού σχεδιασμού από μια ιδιωτική κεντρική τράπεζα τρέχει το οικονομικό μας σύστημα και να διαχειρίζεται την οικονομία μας. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο χρηματοπιστωτικές αγορές απαντήσει με ένα χασμουρητό, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα λέει κάτι για την οικονομία, αλλά ταλαντεύεται άγρια κάθε φορά που πρόεδρος της Federal Reserve Ben Bernanke ανοίγει το στόμα του. Η Federal Reserve έχει πολύ περισσότερη δύναμη πάνω από την οικονομία των ΗΠΑ από ό, τι οποιοσδήποτε άλλος από ένα τεράστιο περιθώριο. Η Fed είναι  το μεγαλύτερο σύστημα Ponzi στην ιστορία του κόσμου , και εάν ο αμερικανικός λαός πραγματικά καταλάβει πώς λειτουργεί πραγματικά, θα πρέπει να φωνάζουν για να μπορεί να καταργηθεί αμέσως. Τα ακόλουθα είναι 25 γρήγορα γεγονότα σχετικά με την Federal Reserve ότι ο καθένας πρέπει να ξέρει ...
# 1 Η μεγαλύτερη περίοδο οικονομικής ανάπτυξης στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν όταν δεν υπήρχε κεντρική τράπεζα .
# 2 Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχε ποτέ μια επίμονη, συνεχής πρόβλημα με τον πληθωρισμό μέχρι την Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημιουργήθηκε . Στον αιώνα πριν από την Federal Reserve δημιουργήθηκε, ο μέσος ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού ήταν περίπου μισό τοις εκατό. Στον αιώνα δεδομένου ότι η Federal Reserve δημιουργήθηκε, ο μέσος ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού ήταν περίπου 3,5 τοις εκατό , και θα ήταν ακόμη υψηλότερο από ότι αν οι αριθμοί πληθωρισμού δεν είχαν τόσο κατάφωρα χειραγωγείται .
# 3 ακόμα και χρησιμοποιώντας τους επίσημους αριθμούς, η αξία του δολαρίου ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 95 τοις εκατό από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημιουργήθηκε περίπου πριν από 100 χρόνια.
# 4 Το μυστικό Νοέμβριος 1910 συγκέντρωση στο Jekyll Island, Τζόρτζια κατά την οποία το σχέδιο για την Federal Reserve είχε εκκολαφθεί παρέστησαν ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Nelson W. Aldrich, Βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών AP Andrews και μια ολόκληρη σειρά από εκπροσώπους του ανώτερου φλοιού της εγκατάστασης Wall Street τραπεζών.
# 5 Το 1913, το Κογκρέσο είχε υποσχεθεί ότι αν η Federal Reserve Act ψηφίστηκε ότι θα εξαλείψει το επιχειρηματικό κύκλο .
# 6 Το παρακάτω προέρχεται κατευθείαν από επίσημη δήλωση αποστολής της Fed : "T o παρέχει το έθνος με ένα ασφαλέστερο, πιο ευέλικτο και πιο σταθερό νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με τα χρόνια, ο ρόλος του στον τραπεζικό τομέα και την οικονομία έχει επεκταθεί. "
# 7 Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ένας μόνιμος φόρος εισοδήματος εισήχθη επίσης το ίδιο έτος , όταν του Federal Reserve System ιδρύθηκε. Η όλη ιδέα ήταν να μεταφέρει τον πλούτο από τις τσέπες μας για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τους τραπεζίτες.
# 8 εντός 20 ετών από τη δημιουργία της Federal Reserve, η αμερικανική οικονομία βυθίστηκε σε τη Μεγάλη Ύφεση.
# 9 Αν μπορώ να το πιστέψω, υπήρξαν 10 διαφορετικές οικονομικές υφέσεις από το 1950. Η Federal Reserve δημιουργήθηκε η «φούσκα dotcom», η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημιούργησε το "στεγαστική φούσκα" και τώρα έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη φούσκα ομολόγων στην ιστορία του πλανήτη.
# 10 Σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική έκθεση, η Federal Reserve έκανε 16.100.000 εκατομμύρια δολάρια σε μυστικές δάνεια προς τις μεγάλες τράπεζες κατά τη διάρκεια της τελευταίας οικονομικής κρίσης.Το παρακάτω είναι μια λίστα των δικαιούχων δανείων που λαμβάνονται απευθείας από τη σελίδα 131 της έκθεσης ...
Citigroup - 2.513 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια Morgan Stanley - 2.041 δισεκατομμυρίων δολάρια Merrill Lynch - 1949 δισεκατομμυρίων δολαρίων Bank of America - 1.344.000 εκατομμύρια δολάρια Barclays PLC - 868 δισεκατομμυρίων δολαρίων Sterns Αρκούδα - 853 δισεκατομμύρια δολάρια Goldman Sachs - 814 δισεκατομμύρια δολαρίων Royal Bank of Scotland - $ 541.000.000.000 JP Morgan Chase - $ 391 δισεκατομμύρια Deutsche Bank - 354 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια UBS - $ 287.000.000.000 Credit Suisse - 262.000.000.000 δολαρίων Lehman Brothers - $ 183.000 εκατομμύρια Bank of Scotland - 181 δισεκατομμυρίων δολαρίων BNP Paribas - $ 175 δισεκατομμύρια Wells Fargo - $ 159,000,000,000 Dexia - 159 δισεκατομμύρια δολαρίων Wachovia - $ 142,000,000,000 Dresdner Bank - $ 135,000,000,000 Societe Generale - $ 124 δισεκατομμύρια "Όλα τα άλλα οφειλέτες" - 2639000 εκατομμύρια δολάρια
# 11 Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα κατέβαλε επίσης εκείνες τις μεγάλες τράπεζες 659.400.000 δολαρίων σε αμοιβές για να βοηθήσει "διαχείριση" αυτών των μυστικών δανείων.
# 12 Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει περίπου 2.750 δισεκατομμύρια δολάρια από το πουθενά και το εισέφερε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.Αυτό επέτρεψε η χρηματιστηριακή αγορά να ανεβαίνουν σε πρωτοφανή ύψη, αλλά έχει επίσης προκαλέσει το οικονομικό μας σύστημα να γίνει εξαιρετικά ασταθής.
# 13 Μας είπαν ότι ο σκοπός της ποσοτικής χαλάρωσης είναι να βοηθήσει «τόνωση της οικονομίας», αλλά σήμερα η Federal Reserve πληρώνει πραγματικά τις μεγάλες τράπεζες να μην δανείζουν 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε «πλεονάζοντα αποθεματικά» που έχουν σταθμεύσει στο Fed .
# 14 Ποσοτική χαλάρωση συντριπτική οφέλη εκείνων που τα δικά τους αποθέματα και άλλων χρηματοοικονομικών επενδύσεων. Με άλλα λόγια, η ποσοτική χαλάρωση ευνοεί συντριπτικά τους πολύ πλούσιους.  Ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα έχει παραδεχθεί ότι το 95 τοις εκατό των κερδών εσόδων, δεδομένου ότι διετέλεσε πρόεδρος έχουν πάει στην κορυφή ένα τοις εκατό των εισοδημάτων.
# 15 Το χάσμα ανάμεσα στην κορυφή ένα τοις εκατό και το υπόλοιπο της χώρας είναι πλέον η μεγαλύτερη που έχει γίνει από το 1920 .
# 16 Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει υποστηρίξει έντονα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι είναι«δεν είναι μια υπηρεσία" της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο νόμο περί ελευθερίας της πληροφορίας.
# 17 Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παραδέχεται ανοιχτά ότι οι 12 περιφερειακές τράπεζες Federal Reserve οργανωμένη " σαν ιδιωτικές εταιρείες ».
# 18 Οι περιφερειακές Federal Reserve τράπεζες εκδίδουν μετοχές των αποθεμάτων στις «τράπεζες-μέλη" που τα κατέχουν.
# 19 Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ευνοεί σε μεγάλο βαθμό τις μεγαλύτερες τράπεζες. Πίσω στο 1970, οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ που κατέχει το 17 τοις εκατό του συνόλου των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων του τραπεζικού κλάδου. Σήμερα, οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ κατέχει το 52 τοις εκατό του συνόλου των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων του τραπεζικού κλάδου.
# 20 Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υποτίθεται ότι «ρύθμιση» των μεγάλων τραπεζών, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει μια 441000000000000 ενδιαφέρον δολαρίου παραγώγων φούσκα ποσοστόαπό το φούσκωμα το οποίο θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.
# 21 Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχεδιάστηκε για να είναι μια αέναη μηχανή του χρέους . Οι τραπεζίτες που έχουν σχεδιαστεί σε αποσκοπούν στο να παγιδεύσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ένα αέναο φαύλο κύκλο του χρέους από την οποία δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεφύγει. Δεδομένου ότι η Federal Reserve ιδρύθηκε σχεδόν πριν από 100 χρόνια, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει πάρει πάνω από 5000 φορές μεγαλύτερη.
# 22 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα δαπανήσει περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για τους τόκους για το δημόσιο χρέος κατά το τρέχον έτος.
# 23 Εάν το μέσο επιτόκιο για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ ανέρχεται σε μόλις 6 τοις εκατό (και ήταν κατά πολύ υψηλότερη από ότι στο παρελθόν), θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο μόνο και μόνο προς το συμφέρον για το δημόσιο χρέος .
# 24 Σύμφωνα με το άρθρο Ι, τμήμα 8 του Συντάγματος των ΗΠΑ , το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι αυτό που υποτίθεται ότι έχουν την εξουσία να "Money νόμισμα, να ρυθμίζει την αξία τους, καθώς και των ξένων νομισμάτων, και να καθορίσει το επίπεδο των Μέτρων και Σταθμών ". Έτσι, ακριβώς γιατί είναι η Federal Reserve θα κάνει;
# 25 Υπάρχει αφθονία των πιθανών εναλλακτικών οικονομικών συστημάτων, αλλά σε αυτό το σημείο όλα τα 187 έθνη που ανήκουν στο ΔΝΤ έχουν μια κεντρική τράπεζα. Υποτίθεται ότι θα μπορέσουμε να πιστέψουμε ότι αυτό είναι μόνο κάποια από μια παράξενη σύμπτωση;
Michael Snyder είναι ο εκδότης της οικονομικής Blog Collapse, The American Blog όνειρο και την αλήθεια.Μπορείτε να τον ακολουθήσουν στο Twitter εδώ.

« ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΟ ΕΥ ΤΟ ΠΟΛΛΩ »

Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

Σε μια πόλη ο Θεός είχε δώσει πλούτο και όλοι οι κάτοικοι ήταν πλούσιοι . 
Έτσι όλοι οι κάτοικοι ήταν φαντασμένοι και ο ένας ανταγωνίζονταν τον άλλον στα αγαθά . 
Όπως τα μικρά παιδιά που θέλανε συνέχεια διαφορετικό παιχνίδι και θυμώνανε αν το ίδιο παιχνίδι το είχε άλλο παιδάκι έτσι και οι κάτοικοι ανταγωνίζονταν τα αυτοκίνητα , τα σπίτια , τα ταξίδια .
"Έχω πολλά, περνώ καλά"... ήταν το σύνθημα της πόλης . 
Μια μέρα έφτασε στην πόλη ένας φτωχός και κουρελής άνδρας που τα είχε όλα και τίποτα . 
Και οι πλούσιοι τον ζήλεψαν όπως έκαναν πάντα . Ζήλεψαν την φτώχια του φτωχού που είχε τα πάντα και τίποτα . 
Έτσι άρχισαν να ανταγωνίζονται πως θα γινόντουσαν και αυτοί φτωχοί . 
Ρώτησαν τον κουρελή πως θα γίνονταν φτωχοί . 
Ο φτωχός τους αποκρίθηκε ότι θα φτωχύνουν μόνο αν γίνονταν πλουσιότεροι και θα πλούτιζαν αν γινόντουσαν φτωχότεροι . 
Έτσι άρχισαν να συναγωνίζονται πιο πολύ ποιός θα είχε τα περισσότερα για να γίνει φτωχότερος . Και τα κατάφεραν μέσα από τον υπερβολικό πλούτο φτώχυναν .

Ήταν η πόλη των μικρών παιδιών που άλλα τους λες και άλλα καταλαβαίνουν ...

***
 Σημασία δεν έχει τόσο το να περνάμε καλά όσο το να γινόμαστε καλύτεροι.......

Να ξέρουμε όλοι ότι την ευτυχία δεν την κάνουν τα μεγάλα σπίτια , τα μεγάλα αυτοκίνητα , τα μεγάλα κότερα γενικά τα πλούτη, αλλά οι ψυχές που γεμίζουν τα σπίτια τα αυτοκίνητα και τα κότερα .
Συνεπώς το να αποκτήσουμε πλούτο ή εξουσία μας κάνει να νιώθουμε ευχαρίστηση γιατί ικανοποιούμε τον εγωϊσμό μας δηλαδή τις επιθυμίες του ανικανοποίητου της ψυχής μας .

Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με την μορφοποίηση της ψυχής μας σε αγαθή ψυχή .

Άρα το να κτίσουμε ένα καλύτερο σπίτι ή να αγοράσουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο είναι κατ΄ουσίαν άχρηστα αν δεν υπάρχουν αφενός μεν , οι ψυχές που θα τα γεμίσουν με ομιλίες και χαρά (θετική ενέργεια) αφετέρου δε , αν δεν ωφελεί την αρετή μας δηλαδή την  καλυτέρευσή της ψυχή μας . 

Τι φέρνει την ευτυχία;
Παραπλανητικό το ερώτημα, θα έλεγε ο Επίκουρος, γι' αυτό και αιώνια βασανιστικό. Αφού σημασία δεν έχει τι φέρνει την ευτυχία, αλλά τι είναι ευτυχία. 
Αυτό δε χρειάζεται και πολλή ανάλυση. Η ευτυχία δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τη σταθερά καλή διάθεση, αυτήν που βιώνεις μόνιμα και όχι παροδικά. Γιατί το μεγάλο πρόβλημα είναι η διάρκεια - το θέμα είναι να διατηρείς τη διάθεσή σου ακμαία κάθε μέρα. Γι αυτό και το λάθε βιώσας , δηλαδή η αποχή από τη δημόσια ζωή (εξ αιτίας της αντιπαλότητας, της διαπλοκής και των υποκριτικών ανθρώπινων σχέσεων ) και το να ζεις τη ζωή σου απαρατήρητα, να έχεις αθόρυβη ζωή, να διαφυλάξεις την ψυχική σου γαλήνη, είναι ίσως ο μόνος δρόμος στην εποχή μας να πλησιάσει κανείς την ευτυχία.
Το υπέρτατο αγαθό λοιπόν στην επικούρεια ηθική είναι η ευτυχισμένη ζωή και μπορεί να επιτευχθεί εύκολα ακολουθώντας ένα σύστημα επιλογών και αποφυγών. 

Πρώτα από όλα ο άνθρωπος πρέπει να απελευθερωθεί από αυτά που αντιτίθενται στην ευδαιμονία του (η πληρότητα της ευτυχίας δίνεται από την απόλυτη απουσία πόνου, σωματικού «απονία» και ψυχικού «αταραξία»). 

Το πρώτο εμπόδιο που εμποδίζει την ευτυχία μας είναι ο φόβος. Ο φόβος των θεών και ο φόβος του Θανάτου. Η απόρριψη οποιασδήποτε επέμβασης των Θεοτήτων στα ανθρώπινα ζητήματα δίνουν μια προοπτική ελευθερίας αλλά και λύτρωσης. Η ψυχή δεν είναι αθάνατη και οποιοσδήποτε φόβος μεταθανάτιας τιμωρίας ή ελπίδας ανταμοιβής δεν έχει νόημα. 
Ο Επίκουρος μας καλεί να απολαύσουμε αυτήν την Ζωή και να μην χάσουμε αυτήν την μοναδική ευκαιρία που μας δίδεται. Πρέπει να απελευθερωθούμε από τις δεισιδαιμονίες των Μύθων και των Θρησκειών. 

Η ηθική του Επίκουρου έχει ως μέτρο της ευτυχίας την ηδονή. Η ηδονή ή ο πόνος είναι φυσικό επακόλουθο κάθε επαφής μας με πράγματα ή ανθρώπους. Η φύση του ανθρώπου είναι φτιαγμένη έτσι ώστε οι αισθήσεις να μας υποδεικνύουν το καλό ή το κακό μιας πράξης διαμέσου του αισθήματος της ηδονής ή του πόνου. Ότι παράγει ηδονή είναι καλό, ότι παράγει πόνο είναι κακό. 
Αλλά ο σοφός άνθρωπος διαθέτει φρόνηση -μια από τις σημαντικότερες αρετές για τους επικούρειους- και δεν παραδίνεται αδιακρίτως σε κάθε λογής ηδονές. 

«Κι ακριβώς επειδή είναι το πρωταρχικό και σύμφυτο μ`εμάς αγαθό, για τούτο δεν επιλέγουμε αδιακρίτως κάθε ηδονή, αλλά συμβαίνει ορισμένες φορές να γυρίζουμε την πλάτη μας σε πολλές ηδονές, όταν τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι ηδονές είναι για μας μεγαλύτερα' και υπάρχουν, από την άλλη, πολλοί πόνοι που τους θεωρούμε προτιμότερους από τις ηδονές, εφόσον η ηδονή που θα ακολουθήσει άμα τους υπομείνουμε για κάμποσο θα είναι για μας μεγαλύτερη.»



 ***


« ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΟ ΕΥ ΤΟ ΠΟΛΛΩ »
Σωκράτης
Δηλαδή το να έχεις πολλά (πλούτο) δε σημαίνει ότι περνάς καλά (είσαι ευτυχισμένος) αλλά το ότι περνάς καλά (είσαι ευτυχισμένος) αυτός είναι ο πλούτος (πολλά) .



Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ

Τώρα ήρθε η χρυσή εποχή των Ελλήνων. Όσο πιο φτωχοί γινόμαστε τόσο πιο πλούσιοιγινόμαστε σε αρετές.
Τι έχει συμβεί και ήρθε η χρυσή εποχή των Ελλήνων;

Η δυσκολία που μας επιβάλλεται  από τα ξένα κέντρα βαρβάρων την άκρως ανθελληνική θα μας ενώσει και θα επαναπροσδιορίσει σταθερές και αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που εντέχνως δίδονται από τα ΜΜΕ και τους κυβερνώντες του κόσμου.

Η ανάγκη θα ξυπνήσει όλες τις ναρκωμένες αρετές μας. Για την ακρίβεια θα τις επιβάλλει στον Έλληνα όπου πάλι αυτός θα διδάξει τους άλλους λαούς της υφηλίου τον ορθό δρόμο. Δηλαδή με λίγα λόγια όλοι θα μάθουν από εμάς.

Μέσω αυτής της πρακτικής θα φανεί η ειδοποιός διαφορά από τους άλλους λαούς της Γης και θα μας κατατάξει ισάξια συνεχιστές ένδοξη ιστορίας.

Ήρθε η ώρα για να:   
Ανοίξουμε τις πόρτες του σπιτιού μας να προσφέρουμε απλόχερα την φιλοξενία σε όλους τους κατατρεγμένους και πεινασμένους ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονται. 
Να τους ταΐσουμε από το υστέρημά μας, να τους καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με μας, να συνομιλήσουμε και να κατανοήσουμε το πρόβλημά τους. Να τους δώσουμε κλίνη για να κοιμηθούνε. Τώρα πρέπει να αποβάλουμε τον φόβο και να διαδώσουμε τις Ελληνικές ιδέες μας. Δηλαδή να τους μορφώσουμε σε Έλληνες μέσω της φιλοξενίας. 
Να δώσουμε για να λάβουμε. Δίδοντας αγάπη θα αγαπηθούμε, δίδοντας κατανόηση θα κατανοηθούμε.

Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να εξασκήσουμε τις μεγαλύτερες συμπαντικές αρετές. Την προσαρμογή και την κατανόηση. Από την προσαρμογή θα διαιωνισθούμε ως ζωοποιός φυλή ενώ με την κατανόηση θα διδαχθούμε ορθότερα, την αγάπη . 
Γιατί αγάπη δεν είναι να συμπαραστεκόμαστε από τον αναπαυτικό καναπέ μας παρακολουθώντας τις ανθρώπινες δυστυχίες αλλά προσπαθώντας ενεργά για την καταπράυνση τους. Γιατί όποιοι και αν είμαστε ότι κι αν κάνουμε αν δεν είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε τίποτα. 
Συνεπώς, ας αφήσουμε συναίσθημα να κυριαρχήσει, Λογικής.


ΠΗΓΗ

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/09/oyk-en-to-pollw-to-ef-alla-en-to-ef-to-pollw-.html

ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Ad hominem: Επίθεση στον άνθρωπο και όχι στα επιχειρήματά του

 
Ad nauseam: Επανάληψη του ίδιου επιχειρήματος ("μέχρι ναυτίας") σε μορφή σλόγκαν μέχρι να γίνει πιστευτό. Λειτουργεί καλύτερα οτάν τα μέσα ενημέρωσης είναι περιορισμένα και ελεγχόμενα.
 
Επίκληση αυθεντιών: Όταν διάφοροι "ειδικοί" υποστηρίζουν αυτό που η προπαγάνδα θέλει να αποδείξει ως την μόνη αλήθεια

 
  • Χρήση φόβου: Εδραίωση αισθημάτων αγωνίας και πανικού στον γενικό πληθυσμό συνήθως με την επίκληση ενός ανώτερου εξωτερικού μεγάλου κινδύνου

  • Χρήση στερεότυπων και προκαταλήψεων: Εκμετάλλευση προκαταλήψεων του κοινού- στόχου για επίταση των φόβων και αντιπαθειών τους συνήθως με χρήση αναπόδεικτων συσχετισμών. π.χ. ΌΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες.

  •  Πολύ Μεγάλα Ψέματα: Το ψέμα είναι τόσο μεγάλο και παράλογο ώστε αυτός που το ακούει να συμπεράνει ότι αποκλείται να λέγεται ένα τόσο μεγάλο ψέμα σε όλο τον κόσμο τόσο ξεδιάντροπα, ώστε τελικά να το πιστέψει.

  • Μονόδρομος: Αφού όλοι το κάνουν, κάντο κι εσύ ως την μόνη δυνατή πιθανότητα επιτυχίας (χρήση ψυχολογίας της μάζας)
 
  • Άσπρο-Μαύρο: "Αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εχθρός μας".
 
  • Ο Απλός Άνθρωπος: Η θέση της προπαγάνδας παρουσιάζεται ως η θέση του απλού ανθρώπου ώστε ο τελευταίος να νιώσει ασφάλεια και να ταυτιστεί με αυτήν.

  • Δαιμονοποίηση της Αντίθετης 'Αποψης: Οι έχοντες άλλη άποψη εμφανίζονται ως τρελοί ή κακοί
 
  • Παραπληροφόρηση: Παραποίηση Στοιχείων, Μοντάζ Φωτογραφίων, Μοντάζ Ομιλιών και Δηλώσεων, Τεχνητό κλίμα ευφορίας: Επιβραβεύσεις από ξένες εξουσίες κλπ.
 
  • Αποκοπή Φράσεων: Επιλεκτική χρήση φράσεων του αντιπάλου για την αλλοίωση του νοήματος και της πρόθεσης τους
 
  • Ύψωμα Σημαίας: Επίκληση πατριωτισμού ακόμη και για ενέργειες τελείως παράλογες ή άσχετες με την έννοια του πατριωτισμού

  • Αστραφτερές Γενικεύσεις: Όμορφα λόγια με κενό ουσίας και περιεχομένου
 
  • Μισή Αλήθεια: Απόκρυψη της πλήρους εικόνας, π.χ. ποσοστιαία μείωση ελλείμματος χωρίς παράλληλη αναφορά στην ανεργία ή στο χρέος

  • Επιτηδευμένες Γενικότητες: Χρήση ασαφών στόχων ώστε να αποφευχθεί η ευθύνη σε περίπτωση αθέτησης
 
  • Ευφημισμοί και Δυσφημισμοί: χρήση "ταμπέλας". π.χ. χρήση της λέξης φιλελεύθερος (ποιός δεν είναι φίλος της ελευθερίας;!) ως ευφημισμός για να υποδηλώσει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι η "φιλελεύθερη" πολιτική ή π.χ. χρήση της λέξης συντηρητικός για να αποδειχτεί οπισθοδρομισμός κ.α.

  • Φορτισμένες Λέξεις: Λέξεις που σημαίνουν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που μπορεί να είναι π.χ. απλές αλλαγές ονομάζονται μεταρρυθμίσεις
 
  • Αρνητικοί Χαρακτηρισμοί: Χρήση χαρακτηρισμών που εμπεριέχουν λογικό σφάλμα αλλά δημιουργούν συνειρμούς που ευνοούν αυτό που η προπαγάνδα θέλει να αποδείξει.
 
  • Υπεραπλούστευση: Χρήση γενικεύσεων για την περιγραφή περίπλοκων κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων
 
  • Εκλογίκευση: Χρήση ασαφών και ευχάριστων φράσεων για την την εκλογίκευση παράλογων φαινομένων
 
  • Λογική Πλάνη: Χρήση αδιαμφισβήτητης αλήθειας που ωστόσο είναι άσχετη με το προκείμενο
 
  • Επανάληψη: Χρήση ίδιας φράσης κάνοντας "πλύση εγκεφάλου" ώστε να αδυνατεί ο εγκέφαλος να σκεφτεί κάτι διαφορετικό. Συνήθως συνδέεται με την χρήση σλόγκαν.
 
  • Συνειρμική Μεταφορά: Χρήση συμβόλων, φράσεων με θετικό συνειρμό, π.χ. ανάπτυξη που είναι εκ φύσεων κάτι θετικό, για την αποδοχή δυσμενών μέτρων
 
  • Υπόνοια: Σε συνδυασμό με την προηγούμενη τεχνική, αφήνεται να εννοηθεί ότι η ανάπτυξη θα είναι για το καλό των πολιτών, κάτι που θα ήταν αδύνατον να γίνει αποδεκτό αν γινόταν σαφής εξήγηση του τι ακριβώς σημαίνει ανάπτυξη και ποιους θα ωφελήσει.



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/09/pws-apodehthkame-ta-mnhmonia.html
 

Ινδιάνοι. Του Πιτσιρίκου

Ινδιάνοι.

Η ακινησία και η παθητικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του πλανήτη απέναντι σε ένα σύστημα που αποκλείει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού -και δεν είναι καθόλου μυστικό πως στο μέλλον θα αποκλείει ακόμα περισσότερους- δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση.


Η ανθρωπότητα κοιτούσε συχνά από την άλλη μεριά, όταν διαπράττονταν εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Και τα εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας τα έκαναν άνθρωποι. Δεν τα έκαναν εξωγήινοι.

Η άρνησή μας να δούμε την κατάσταση όπως ακριβώς είναι -και να παραδεχτούμε πως είναι απελπιστική- δεν πρόκειται να μας βοηθήσει ιδιαίτερα.

Αντιθέτως, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως πρέπει να δούμε την κατάσταση όπως ακριβώς έχει. Όσο δυσάρεστο και επώδυνο κι αν είναι αυτό. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το παρόν και τα σχέδια για το τρομακτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Τον περασμένο αιώνα, οι Εβραίοι -και όχι μόνο- θεωρήθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία «άχρηστοι άνθρωποι». Σας θυμίζει κάτι; Θα έπρεπε.

Κι όμως, ακόμα κι όταν χιλιάδες Εβραίοι κατέληξαν στους φούρνους των κρεματορίων, δεν ήταν λίγοι οι Εβραίοι -ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες Εβραίοι (ή Εβραίοι της Ελλάδας)- που αρνήθηκαν να παραδεχτούν πως αυτό συμβαίνει. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουν κι αυτοί στους φούρνους.

Η άρνηση της πραγματικότητας δεν είναι καθόλου ευεργετική για το μέλλον σου.

Δεν έχει κανένα νόημα να αρνηθείς πως ζεις στο δόγμα της ελεύθερης αγοράς, πως το κέρδος είναι η μόνη αποδεκτή και αδιαμφισβήτητη «αξία», πως οι νόμοι φτιάχνονται πια μόνο για να υπηρετήσουν το κέρδος και πως εκατομμύρια άνθρωποι -που αυξάνονται διαρκώς- δεν έχουν λόγο ύπαρξης και θεωρούνται άχρηστοι επειδή δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας γι’ αυτούς και δεν παράγουν κέρδος. Περισσεύουν. Αν είσαι, ήδη, ένας από αυτούς, «Περισσεύετε».

Η νέα Τελική Λύση μπορεί να μην φαίνεται τόσο βάρβαρη και αποκρουστική αλλά μπορεί να είναι πιο «αποδοτική» και αποτελεσματική από το Ολοκαύτωμα.

Σε αυτόν τον νέο παγκόσμιο «πολιτισμό» της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους, εμείς είμαστε οι Ινδιάνοι.

Οι Ινδιάνοι -όπως και άλλοι αυτόχθονες λαοί- είχαν για αιώνες δική τους γη και έναν ωραιότατο και σοφό πολιτισμό αλλά κατακτήθηκαν, και όσοι επέζησαν από την γενοκτονία -που τότε δεν την έλεγαν ακόμα «γενοκτονία» και αυτός μάλλον είναι ο λόγος που δεν φτιάχνουν μνημεία για την γενοκτονία των Ινδιάνων- έζησαν σαν σκλάβοι χωρίς δικαιώματα στην ίδια τους την πατρίδα.

Σκλάβοι χωρίς δικαιώματα στην ίδια τους την πατρίδα. Τελικά, οι Ινδιάνοι ήταν πολύ μπροστά.

Με την ευκαιρία, ένα από τα πράγματα που ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω ήταν η ανακάλυψη της Αμερικής, και όχι μόνο της Αμερικής.

Το να υποστηρίζεις πως ένας τόπος που κατοικείται για αιώνες ανακαλύφτηκε όταν τον ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι είναι σαν να υποστηρίζεις πως εσύ ανακάλυψες το αεροπλάνο επειδή μπήκες μέσα για πρώτη φορά στη ζωή σου.

Καθώς μας έχουν καθηλώσει με επιδέξιο τρόπο και μας έχουν ζαλίσει με ατελείωτες οικονομικές και πολιτικές συζητήσεις και αναλύσεις που περιέχουν συνεχείς εκβιασμούς και αντιμετωπίζουν την ελεύθερη αγορά και το κέρδος σαν τους δυο μοναδικούς θεούς που γνώρισε η ανθρωπότητα -και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αμφισβητήσει-, μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πως εμείς είμαστε οι Ινδιάνοι αυτής της υπόθεσης.

Κι αν οι Ινδιάνοι ηττήθηκαν από έναν -θεωρητικά τουλάχιστον- ανώτερο πολιτισμό, εμείς θα ηττηθούμε από τον πολιτισμό του κέρδους.

Εγώ, πάντως, ήμουν πάντα με τους Ινδιάνους. Τώρα ξέρω γιατί. Ουγκ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ!....ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ...ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΙ!

Όσο ο Οδυσσέας περιπλανήθηκε δέκα χρόνια στο Αιγαίο ή στην Μεσόγειο και όσο η Αργώ ήταν ένα απλό καράβι της θάλασσας, άλλο τόσο και η χώρα των Υπερβορείων, βρίσκεται στον πλανήτη Γη… Σύμφωνα με την Ελληνική Ιερή Παράδοση, την Μυθολογία μας, ο Θεός Απόλλων με το ιπτάμενο άρμα του, το οποίο έσερναν Κύκνοι κάθε φθινόπωρο επισκεπτόταν την χώρα των Υπερβορείων και επέστρεφε πάλι την άνοιξη στη Δήλο και στους Δελφούς. Όπως είναι γνωστό (δυστυχώς όχι σε όλους) η Ελληνική Μυθιστορία, περιγράφει πραγματικές καταστάσεις και γεγονότα, που συνέβησαν και συνέβαιναν στο μακρινό παρελθόν, μάλιστα και σε εποχές προκατακλυσμιαίες, και δεν περιορίζονται μόνο στον Γήινο χώρο. (Όσοι επιμένουν να θεωρούν την Ελληνική Μυθολογία παραμύθια και γέννημα της φαντασίας των δημιουργών της, …μπορούν να συνεχίσουν να την θεωρούν έτσι.) Όπως μας πληροφορεί η Μυθολογία μας, την  χώρα των Υπερβορείων εκτός από τον Απόλλωνα που πηγαινοερχόταν, επισκέφθηκαν επίσης ο Θησέας κι ο ΠερσέαςΤο ζήτημα είναι που βρίσκεται αυτή η χώρα. Άλλοι την τοποθετούν  σε  μια αδιευκρίνιστη περιοχή στις βόρειες περιοχές της Ευρασίας και στη φαντασία των περισσότερων υπήρχε στα εδάφη της σημερινής Βρετανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας. Άλλες περιγραφές την τοποθετούν στην ευρύτερη περιοχή των Ουραλίων.
Ο σκοταδισμός που επιβλήθηκε δια της βίας πριν 1700 χρόνια ήταν επόμενο μετά από μερικές γενιές να περιορίσει και τους πνευματικούς ορίζοντες γενικότερα. Έτσι και η αναζήτηση της χώρας των υπερβορείων περιορίστηκε, στον βόρειο Ελλαδικό χώρο κατ αρχήν και οι πιο τολμηροί λαμβάνοντας υπ όψιν την ετυμολογία της λέξεως, φτάνουν έως τα βορειότερα σημεία του πλανήτη Γη. Μέχρι εκεί. Για παρά «έξω» ούτε συζήτηση, αφού ο σκοταδισμός φρόντισε να περάσει στις συνειδήσεις, ότι η μυθολογία περιγράφει παραμύθια. Μια άποψη που ισχύει μέχρι και σήμερα. Η (κάποτε) απαγόρευση της  πρόσβασης στην γνώση και στις αρχαίες πηγές, ίσως άφησε τα κατάλοιπα της, αφού και σήμερα οι περισσότεροι εξακολουθούν να αγνοούν πεισματικά την αρχαία Ελληνική γραμματεία και τον θησαυρό των πληροφοριών της. Δυστυχώς όμως υπάρχει και άλλο ένα «εμπόδιο», το σημαντικότερο, που δεν επιτρέπει να σταθούν διαφορετικές εκδοχές από τις συνηθισμένες. Και αυτό δεν είναι άλλο από το δόγμα της συμβατικής Ιστορίας. Όπως ξέρουμε, δόγμα είναι ένα καθορισμένο πλαίσιο σκέψης, θρησκευτικού, πολιτικού, ή επιστημονικου περιεχομένου, έξω από το οποίο κάθε αντίθετη άποψη χαρακτηρίζεται αίρεση και ανοησία. Έτσι ο δογματισμος επικράτησε σε όλες της εκδηλώσεις της ζωής μας και πρέπει να πειθαρχουμε υποχρεωτικα σε αυτόν για να είμαστε αποδεκτοί από το σύστημα. Ξεχάσαμε όμως ότι η Ελληνική σκέψη μεγαλούργησε γιατί παρέμεινε αδογμάτιστη και αγωνίστηκε για την ελευθερία του πνεύματος.
 Αν υποθέσουμε ότι η χώρα των Υπερβορείων είναι κάποιο σημείο από τα προαναφερθέντα,  ερχόμαστε σε σύγκρουση με την αρχαιοελληνική γραμματεία που αναφέρει ότι οι Υπερβόρειοι μιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Διαβάζουμε στον Διόδωρο: «Έχειν δε τους Υπερβορείους τίνα διάλεκτον, και προς τους Έλληνες οικειότατα διακείσθα...». Οι Υπερβόρειοι λοιπόν είναι Έλληνες, αδέλφια μας, όλοι ιερείς και λάτρεις του Απόλλωνα του οποίου «...η αληθινή κατοικία... βρίσκεται ανάμεσα στους Υπερβορείους, σε μια χώρα Αιώνιας Ζωής...» όπως αναφέρει και ο Πλάτων. Βέβαια Αιώνια Ζωή και Αιώνια Ευτυχία δεν υπάρχει στις εσχατιές του βορρά της Γης, ούτε είναι ασφαλώς ένας παντοτινός καταπράσινος τόπος με ανέσπερο φως χωρίς να γνωρίζει ποτέ χειμώνα και πολύ περισσότερο ένας τόπος με δυο ετήσιες σοδειές, όπως τον θέλει η Ελληνική Μυθολογία. Από τα παραπάνω θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Υπερβορεία δεν ανήκει στις βόρειες πολικές περιοχές. Δεν βρίσκεται καν στον πλανήτη Γη. Και ως προς αυτό μας πληροφορεί σχετικά ο μεγάλος λυρικός αλλά και μύστης ποιητής Πίνδαρος: «Την θαυμαστήν οδόν την άγουσαν εις τας πανηγύρεις των Υπερβορείων ούτε πεζός, ούτε δια πλοίων ερχόμενος θα δυνηθείς να εύρεις...» Εφόσον λοιπόν ο δρόμος που οδηγεί στους Υπερβορείους δεν υφίσταται ούτε δια ξηράς, ούτε δια θαλάσσης, άρα ο μόνος δρόμος που απομένει είναι ο εναέριος δρόμος τον οποίο για να τον διασχίσεις χρειάζεται να διαθέτεις τι άλλο; Ιπτάμενα σκάφη!!! Επομένως οι Υπερβόρειοι ανήκουν σε χώρους κοσμικούς. Εν συνεχεία ο Πίνδαρος μας γνωστοποιεί τα αίτια της Αιώνιας Ευτυχίας των Υπερβορείων αναφέροντας ότι αν και είναι άνθρωποι εντούτοις δεν προσβάλλονται ποτέ από νοσήματα, ούτε μάλιστα υπόκεινται στη διαδικασία της γήρανσης των κυττάρων τους και κατά συνεπείαν είναι αθάνατοι!! Αναφέρει σχετικά: «Ούτε ασθένειαι ούτε το απάισιον γήρας προσβάλλουν την ιερά ταύτην γενεάν, χωρίς δε πόνον και μακράν των μαχών ζουν... Εις των ευτυχών τούτων ανθρώπων το έθνος ήλθε άλλοτε της Δανάης ο υιός (ο Περσέας)». Ο Πλάτωνας εξηγεί την αθανασία των Ολύμπιων προπατόρων μας όταν αναφέρει πως η διατήρηση της συνοχή τους οφείλεται στο γεγονός πως η συγκόλληση των τεσσάρων στοιχείων του Σύμπαντος (Γη, Ύδωρ, Πυρ, Αήρ), που αποτελούν την προαναφερθείσα συνοχή τους, έγινε με Δεσμούς Άλυτους (ότι κι αν σημαίνει αυτό). Εφόσον λοιπόν οι Υπερβόρειοι είναι αθάνατοι και εφόσον αυτό προϋποθέτει «Αλύτοις Δεσμοίς» εν τη συνοχή τους και εφόσον είναι Έλληνες Αδέλφια μας, συνεπάγεται ότι είναι και αυτοί κάποιοι από τους (χιλιάδες) ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ. Πάλι ο Πίνδαρος μας πληροφορεί για τον σύνδεσμο που ενώνει τους Ελλάνιους εν τη Ελλάνια, με τους Ελλάνιους Ολύμπιους: «Υπάρχει μια φυλή ανθρώπων, μια φυλή θεών. Έχουν και οι δύο πνοή ζωής από μα μόνο μητέρα. Χωριστές όμως δυνάμεις μας κρατάνε μοιρασμένους και η μία είναι τα τίποτε, ενώ η άλλη έχει τον ορειχάλκινο ουρανό για σίγουρη ακρόπολη. Και όμως έχουμε κάποια ομοιότητα σε μεγάλη ευφυία και δύναμη, με τους αθάνατους, κι ας μην ξέρουμε τι θα μας φέρει η μέρα...» Στην περίπτωση που μελετάμε και σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση, ο σύνδεσμος δεν είναι άλλος από τον θεό Απόλλωνα. Αξίζει να αναφέρουμε κάποια στοιχεία από την μυθολογία μας που συνδέει τον Απόλλωνα με τους Υπερβορείους πριν ακόμα τη γέννησή του. Κατά την παράδοση η μητέρα του θεού, η Λητώ, γεννήθηκε στη χώρα των Υπερβορείων γεγονός που αμέσως την κατατάσσει στο αυτό έθνος. Όταν πλησίαζε η ώρα της γέννησης του θεού του Φωτός, η Υπερβόρεια Λητώ μετέβη στη Δήλο συνοδευόμενη από τις δύο Υπερβόρειες παρθένες Άργη και Ώπιδα.
 Ο θεός Απόλλωνας είναι γνωστός για την ασύγκριτη ευστοχία του στη τοξοβολία· τα βέλη του δεν αστοχούν ποτέ. Αυτή του την ικανότητα χρησιμοποίησε για να εκδικηθεί τους Κύκλωπες τους οποίους θεώρησε ως υπαίτιους για το θάνατο του υιού του Ασκληπιού. Με μεγάλη επιδεξιότητα στόχευσε με το τόξο του και με ένα και μοναδικό βέλος σκότωσε όλους τους Κύκλωπες. Μετά από το φονικό, το βέλος πέταξε μόνο του(;) και κρύφθηκε στο ναό του Απόλλωνος στη χώρα των Υπερβορείων. Αυτό το ιπτάμενο βέλος χάρισε ο θεός στον Υπερβόρειο ιερέα Άβαρι πάνω στο οποίο μεταφέρθηκε για το ταξίδι του από την Υπερβορεία στην Δήλο. Ο Άβαρις επισκέφθηκε τον πλανήτη μας στην εποχή του Πυθαγόρα, με τον οποίο είχε και επαφή και σε αυτό το γεγονός εντοπίζεται η καταγωγή του Πυθαγόρα, αλλά και του δασκάλου του Φερεκύδη, στους ΥπερβόρειουςΗ σχέση άλλωστε του Πυθαγόρα με τον Υπερβόρειο Απόλλωνα διαφαίνεται όταν ο Άβαρις συνάντησε τον Πυθαγόρα και τον «νόμισε» για τον ίδιο τον θεό «...για τον θεό του οποίου ήταν ιερέας..» αναφέρει σχετικά ο Ιάμβλιχος, στα κείμενα του οποίου μπορούμε επίσης να διαβάσουμε: «Αυτοί λοιπόν θεωρούν ότι αυτή είναι η πίστη των δικών τους αντιλήψεων, γιατί ο πρώτος που διακήρυξε αυτά δεν ήταν κανείς τυχαίος, αλλά ο θεός, και ένα από τα “Ακούσματα είναι αυτό: ποιος είσαι Πυθαγόρα”. Επειδή ισχυρίζονται πως ήταν ο Απόλλωνας ο Υπερβόρειος. Αποδείξεις δε αυτού είναι ότι σε αγώνα αφού σηκώθηκε, έδειξε το μηρό του χρυσό και τον Άβαρι τον Υπερβόρειο φιλοξενούσε και πήρε από αυτόν ένα ακόντιο (βέλος) με το οποίο αυτός ταξίδευε μέσα στον αιθέρα». Και αλλού: «(Ο Άβαρις) χάρισε στον Πυθαγόρα ένα βέλος το οποίο κρατούσε όταν βγήκε από το ιερό. Αυτό θα ήταν χρήσιμο σε αυτόν για όσες δυσκολίες θα συνέβαιναν κατά την τόσο μεγάλη περιπλάνηση. Πάνω σε αυτό λοιπόν ιππεύοντας θα μπορούσε να διαβεί τα αδιάβατα». Επίσης: «Αιθεροβάτης είναι το επίθετο του Άβαρι, γιατί σε αυτόν δωρήθηκε ακόντιο (βέλος) από τον Υπερβόρειο Απόλλωνα και μεταφερόμενος πάνω σε αυτό... διάβαινε τα αδιάβατα, βαδίζοντας, κατά κάποιον τρόπο, στον αέρα, πράγμα το οποίο υπέθεσαν μερικοί ότι είχε κάνει και ο Πυθαγόρας». Το φονικό-ιπτάμενο βέλος είναι φυσικά, όπως και το ιπτάμενο άρμα του Απόλλωνα που σέρνουν Κύκνοι, σκάφος που έχει την δυνατότητα διαστρικών ταξιδιών.
Σχετικά με τα παραπάνω αναφέρει και ο Raymond Drake στο βιβλίο του Gods and Spacemen in Greece and Rome (τίτλος στα ελληνικά: Διαστημάνθρωποι και Ιπτάμενοι Δίσκοι στην Ελλάδα). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι «Διαστημάνθρωποι» κατά τον Drake, είναι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων. Αναφέρει λοιπόν ο Άγγλος συγγραφέας: «...Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος έγραψε ότι ο Πυθαγόρας πήρε τις γνώσεις του από τον Υπερβόρειο Δρυϊδη Άβαρι, τον ιερέα του Απόλλωνα, που δεν έτρωγε γήινες τροφές και ταξίδευε στον αέρα πάνω στο “Βέλος του Απόλλωνα”, υπονοώντας έναν διαστημάνθρωπο... Ο Πυθαγόρας μίλησε επίσης για επικοινωνία με τους θεούς. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο σοφός είχε μεταφερθεί κατά κάποιο θαυμαστό τρόπο γύρω από γη, ένας υπαινιγμός για τη φιλία του με πλάσματα του διαστήματος...»
Όπως είπαμε οι Υπερβόρειοι είναι Έλληνες Αδέλφια μας του βορείου ημισφαιρίου του ουράνιου θόλου. 
Κατά την επίσκεψη του Ήρωα Περσέα στις περιοχές των Υπερβορείων από τους οποίους έλαβε βοήθεια στην επικείμενη σύγκρουση του με την Μέδουσα, οι Υπερβόρειοι του προσφέρανε το «σπαθί» που θα προοριζόταν για τον αποκεφαλισμό του φοβερού τέρατος, καθώς επίσης και την περικεφαλαία που θα τον έκανε κατά βούληση αόρατο. Φύλακας Άγγελος του Περσέα  αναλαμβάνει η θεά Αθηνά η οποία και αρχικά τον βοηθάει να μεταβεί στους Υπερβόρειους, όπως μας πληροφορεί ο Πίνδαρος: «...Εις των ευτυχών τούτον ανθρώπων το έθνος ήλθεν άλλοτε της Δανάης ο υιός (ο Περσεύς) με τόλμην και θάρρος υπό την οδηγίαν της Αθηνάς» 
Παράδοξος όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Περσέας βρέθηκε ανάμεσά τους. Στο παρακάτω απόσπασμα του Πίνδαρου μπορούμε να διαβάσουμε: «...Λέγω τους Υπερβορείους εις των οποίων τα δώματα ήλθεν άλλοτε ο Περσεύς ο ήρως, και παρακάθισεν εις γεύμα. Εύρε δε αυτούς προσφέροντας εις τον θεόν ιεράς θυσίας όνων...». Ο Περσέας λοιπόν θυσίασε όνους για να μπορέσει να μεταβεί στη χώρα τους. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο ποιητής στη συγκεκριμένη ωδή μιλάει με κώδικα. Ο συγγραφέας Παναγιώτης Τουλάτος στο έργο του «Τα Αρχεία της Χαμένης Γνώσης, Βιβλίο1» δίνει μια εξήγηση: «...Ο γνωρίζων ελληνικά θα καταλάβει ότι η προσφορά των Υπερβορείων αδελφών μας, είναι προσφορά του όλου νοητικού κόσμου, αφού ο Περσέας τους βρήκε “προσφέροντας θυσίας ό ν ω ν” (διάβαζε αποκωδικοποιημένα ν ό ω ν)... Και για όποιον δεν εννόησε, τον παραπέμπω στον μεγάλο γραμματολόγο Λουκιανό (έργο Λούκιος ή Όνος), στον Πλάτωνα (έργο «Ευθύδημος»). Επίσης στον «Κρατύλο» του Πλάτωνα, να καταλάβει τη βαθύτερη ουσία του Ελληνικού αλφαβήτου και να συλλαμβάνει μηνύματα μέσα από λέξεις κλειδιά όπως, Κρ-Ονος ή Θρ-Ονος...» Για όποιον θα θελήσει να ψάξει περισσότερο το θέμα σχετικά με τους «όνους», θα πρέπει να καταφύγει και σε εργασίες που ασχολούνται με την πινακίδα του Ιδαλίου στη Κύπρο.
Η χώρα των Υπερβορείων λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που αντλούμε από το βιβλίο «Η Άγνωστη Αρχαιολογία των Ελλήνων» του Στρατηγού κ. Γ. Καλογεράκη, δεν βρίσκεται στην Γη αλλά στην Ουράνια περιοχή του Βέγκα, που ανήκει στο αστρικό σύστημα της Λύρας. Ο Βέγκας το 14000 μΧ. Θα κατέχει την σημερινή θέση του Πολικού αστέρα. 
Σύμφωνα με τον Παυσανία, οι Υπερβόρειοι έστελναν δώρα από τη μακρινή τους περιοχή, που κατέφταναν πρώτα στη Δωδώνη κι έπειτα έφταναν μέχρι το ναό του Απόλλωνα στη Δήλο. Ίσως μπορούμε να υποθέσουμε  πως η σύνδεση με των ουράνιο αυτόν τόπο, γίνεται μέσω του διαύλου της Δωδώνης. Ο γυρισμός του Απόλλωνα γιορτάζονταν στους Δελφούς κάθε εαρινή ισημερία, με τα Θεοφάνια ενώ υπήρχε και ο Αστραφτερός Κύκνος που συμβόλιζε το ιπτάμενο άρμα του θεού.
 
 
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters