Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΛΑΣΓΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (documentary)

Ο κ. Δημήτρης Μανωλεσάκης εδώ και τριάντα χρόνια γυρίζει τις πιο απίθανες γωνιές του πλανήτη καταγράφοντας άγνωστους Ελληνογενείς και Ελληνόφωνους με προέλευση από την αρχαιότητα έως τα χρόνια της τουρκοκρατίας, που βρίσκονται σε χώρες της Μεσογείου, Ασίας, και Νοτίου Αμερικής.
Παρακολουθείστε ένα ντοκιμαντέρ από την καταπληκτική σειρά των ιστορικών τηλεταινιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Μανωλεσάκη:

ΕΛΛΑΔΑ, Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στο πρώτο επεισόδιο, η έκρηξη των αποικιών από τους Κρήτες Μινωίτες, Μυκηναίους και Πελασγούς, ο Δημήτρης Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας και καταγράφει την αγάπη των Ιταλών για τον Ελληνικό πολιτισμό καθώς και τις αποικίες των Πελασγών, την Ίδρυση της Ρώμης κ.τ.λ.

Β) Οι ΑΠΟΙΚΙΕΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΙΣΠΑΝΙΑ

Στο δεύτερο επεισόδιο, ο Δημήτρης Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Ισπανία και την Αρχαία Ελληνική πόλη και Αποικία των Πελασγών, Ηλίκη, καταγράφει την αγάπη των Ισπανών για τον Ελληνικό πολιτισμό καθώς και τις εκδηλώσεις των κατοίκων της σημερινής Ηλίκης, κάθε καλοκαίρι για να τιμήσουν τους Έλληνες προγόνους τους.

Τους «Ποπλαδόρες Γκριέγος» (Απόγονοους αρχαίων Ελλήνων στης Ισπανίας) τους εντόπισε και κατέγραψε ο Δημήτρης Μανωλεσάκης το 1986 εντόπισε στα παράλια του Αλικάντε, στην πόλη Ελτσε. Πρόκειται για μειονότητα κατοίκων που πιστεύουν στην αρχαιοελληνική παράδοση.

Γ) Οι ΑΠΟΙΚΙΕΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΑΦΡΙΚΗ και ΛΙΒΥΗ
Στο τρίτο επεισόδιο, ο Δημήτρης Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Λιβύη και τις Αρχαίες Ελληνικές πόλεις και Αποικίες των Ελλήνων Κυρήνη και Απολλωνία.
Ξεδιπλώνει την αλήθεια της ιστορίας του αποικισμού των Ελλήνων στην Ήπειρο και στα παράλια της Αφρικής.

Δ) Οι ΑΠΟΙΚΙΕΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΑΣΙΑ και ΣΥΡΙΑ
Στο τέταρτο επεισόδιο, ο Δημ Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Θρυλική Παλμύρα την Συρία και την Μεσοποταμία και ανακαλύπτει τα ίχνη του πολιτισμού των Ελλήνων.



Ε) Οι ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ της ΣΥΡΙΑΣ
Στο πέμπτο επεισόδιο, ο Δημήτρης Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Συρία και το χωριό των Ελληνοφώνων Ελλήνων Κρητικών. Οι πρόγονοι αυτών των Ελλήνων Κρητικών, που ζουν τώρα στη Συρία, είχαν εξοριστεί και εκδιωχθεί από την Κρήτη επί τουρκοκρατίας.

Το χωριό Χαμιδιέ (στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου) δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα κατόπιν εντολής του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, ο οποίος για άγνωστους λόγους έστειλε εκεί Έλληνες από την Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα διατηρούν της Κρητική διάλεκτο και χρησιμοποιούν τις μαντινάδες.



Στ) Ο ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ των ΜΙΛΗΣΙΩΝ από την ΙΡΛΑΝΔΙΑ ως την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Στο έκτο επεισόδιο, ο Δημ Μανωλεσάκης μας ταξιδεύει στην Μικρά Ασία τον Εύξεινο Πόντο και την Ιρλανδία , ακολουθώντας τα ίχνη του μεγαλύτερου αποικισμού που γνώρισε ποτέ η Ανθρωπότητα στον αρχαίο κόσμο, αυτή των Ελλήνων από την πόλη της Μιλήτου.



http://diadrastiko.blogspot.com/2011/12/documentary.html#ixzz1hIOwehP3

Η ΜΗΝΥΣΗ περί ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ στην ΒΟΥΛΗ για 28΄΄ (video)

28 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Βουλή για να ενημερώσει το Σώμα - Απίστευτη (για την Ελλάδα) εξέλιξη είχε το ζήτημα της μήνυσης του κ.Αντωνίου

Πριν ένα μήνα σας είχαμε γράψει ότι η υπόθεση της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου, δεν είναι μια «χαμένη υπόθεση» όπως έσπευσαν αρκετοί να προεξοφλήσουν! Είναι αλήθεια ότι, μιλώντας με πολλούς παράγοντες όταν...
κατατέθηκε η μήνυση για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κατά του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, μας «βομβάρδιζαν» με πληροφορίες του τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη.


Και μέχρι σε ένα βαθμό δεν είχε μιας και στα δικαστήρια είχε απορριφθεί.


Η επιμονή όμως του γιατρού, τον ώθησε να προωθήσει την μηνυτήρια αναφορά ακόμα και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο.


Εκεί φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν!


Η μήνυση όχι απλά δεν κατέπεσε, όχι απλά δεν θεωρήθηκε αβάσιμη αλλά αντίθετα:


Κρίθηκε ως βάσιμη με δεδομένα που στοιχειοθετούν κατηγορητήριο.


Κι έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, Αθανάσιος Κατσηρώδης, την παρέπεμψε στη Βουλή, διότι κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και υπουργοί. Θεώρησε δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει υπουργοί!


Ετσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, στη βουλή, έχει φτάσει το πόρισμα στην ουσία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για «εσχάτη προδοσία» εκ μέρους των βουλευτών!


Το γεγονός αυτό ίσως δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους και είναι εξόχως σοβαρό. Ανεξάρτητα της έκβασης που θα έχει η υπόθεση και ανεξάρτητα πόσο συντεχνιακά θα λειτουργήσουν οι βουλευτές, τώρα, πρέπει να βρεθεί ένας αριθμός εν ενεργεία βουλευτών, που δεν τους «αγγίζει» το κατηγορητήριο, και να συγκροτήσουν επιτροπή που θα διερευνήσει το όλο ζήτημα!
Θα διερευνήσει δηλαδή κατά πόσο οι «κατηγορούμενοι» διέπραξαν το υπέρτατο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας!


Κι εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα. Ερωτήματα που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μας και ειδικότερα προς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης!


Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, είδατε εσείς πουθενά έστω ένα σχόλιο στα λεγόμενα "επίσημα" ή παραδοσιακά μμε;


Ένα μονόστηλο σε εφημερίδα ή ένα ρεπορτάζ 30 δευτερολέπτων σε κάποιο από αυτά τα ΜΜΕ;


Ολοι έχουν μείνει στο μεγάλο ντόρο της υπόθεσης, ότι κατέπεσε ως κατηγορία στο εφετείο και τελείωσε!!


Η βουλή, δεν έκανε τον κόπο να εκδώσει ούτε καν ένα δελτίο τύπου. Την στιγμή που όταν ο πρόεδρος συναντά το Σωματείο προσκόπων της Αυστραλίας, εκδίδεται δελτίο τύπου συνοδευόμενο από φωτογραφίες!


Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση … τίποτα! Ακρα του τάφου σιγή!


Σας παραθέτουμε λοιπόν σήμερα ένα βίντεο, από μια τετράωρη σύσκεψη της βουλής, στην οποία ήλθε το ζήτημα και η βουλή έπρεπε να ενημερώσει τους βουλευτές!


Διότι δεν γινόταν αλλιώς!


Η διαδικασία ενημέρωσης κράτησε … 28 δευτερόλεπτα!!!


Μάλιστα! Τόσο χρειάστηκε το προεδρείο της Βουλής για να ενημερώσει το Σώμα ότι σχεδόν οι μισοί βουλευτές κατηγορούνται για … εσχάτη προδοσία!




ΠΗΓΗ

Η ΕΤΑΙΡΙΑ που ΕΛΕΓΧΕΙ κρατικούς ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ

Ιδρύθηκε το 1929 σαν ένα τμήμα του Radio Corporation of America (RCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο και αρχικά παρείχε υπηρεσίες στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Άλλαξε το όνομά της σε Serco Group το 1987. Από το 2002 διοικείται από τον Ινδό Christopher Rajendran Hyman, ο οποίος γεννήθηκε στο Durban της Νοτίου Αφρικής, στον οποίο το 2010 απονεμήθηκε ο αξιωματικός τίτλος του Ιππότη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την προσφορά του στις επιχειρήσεις και την φιλανθρωπία. Παράλληλα είναι Πρόεδρος και διαχειριστής σε αρκετά φιλανθρωπικά και εμπορικά ιδρύματα.
Η Serco είναι μία πολυεθνική που επιχειρεί σε πολλαπλά επίπεδα και ποικίλους τομείς της ζωής και της καθημερινότητας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με έδρα την Αγγλία αναλαμβάνει έργα που τους αναθέτουν κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο: Ευρώπη (ακόμη και μέσα από το CERN), ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μέση Ανατολή, Ασία και Ειρηνικό. Υπό την «φροντίδα» της Serco βρίσκονται τουλάχιστον 40 διαφορετικές χώρες.
Στην πραγματικότητα, η Serco «είναι πιθανόν, η μεγαλύτερη εταιρία που δεν ακούσατε ποτέ», όπως την χαρακτήρισε η Guardian. Το δύσκολο δεν είναι να εντοπίσουμε με τι ασχολείται αλλά, με τι δεν ασχολείται. Το τρίπτυχο της εταιρίας στις υπηρεσίες που προσφέρει είναι «Εφαρμογή – Υποστήριξη – Συντήρηση».
Οι ύποπτες υπηρεσίες της Serco
Η Serco χειρίζεται πάνω από τους μισούς σηματοδότες διέλευσης αυτοκινήτων του Λονδίνου και όλους του Δουβλίνου. Επιτηρεί πάνω από πενήντα πύργους ελέγχου πτήσης αεροσκαφών στις ΗΠΑ αλλά και την εναέρια κυκλοφορία της Βαγδάτης. Συντηρεί την μοίρα της Βασιλικής Αεροπορίας με την οποία πετάει η Βασίλισσα. Έχει την δυνατότητα να μετακινεί ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, είτε με αεροπλάνο, είτε με το metro ακόμα και με λεωφορεία. Υπό τον έλεγχό της είναι διηπειρωτικά τραίνα όπως το Ίντιαν Πασίφικ (Indian Pacific) και το Γκαν (Ghan). Μάλιστα, στο Οντάριο του Καναδά για να βγάλει κάποιος δίπλωμα οδήγησης η εταιρία έχει αναλάβει τον ρόλο υπουργείο συγκοινωνιών και οι υπάλληλοί της περνούν τον ενδιαφερόμενο από εξετάσεις. Μία από τις υποχρεώσεις της είναι να ρυθμίζει τον Μέσο Χρόνο Greenwich Mean Time (GMT).
Φυσικά, όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται αθώα και θεμιτά, αλλά ακόμα κι αυτά γίνονται ύποπτα όταν μέσα στα κρατικά συμβόλαια που κλείνονται «κυκλώνονται» και μικρά κομμάτια εθνικής κυριαρχίας τα οποία υποτίθεται ότι διαχειρίζεται ή κάθε χώρα αλλά, ουσιαστικά, βρίσκονται υπό τον έλεγχο της πολυεθνικής. Πόσο άραγε είναι θεμιτό να πληρώνεται από ένα κυρίαρχο κράτος για να ελέγχει ένα τομέα κάποιου άλλου; Αυτό το ερώτημα προέκυψε όταν η Serco έλαβε 5 εκατομμύρια λίρες από την αμερικάνικη κυβέρνηση, το 2004 για να ελέγχει τις αεροπορικές γραμμές του Ιράκ. 
Οι τομείς, λοιπόν, που ελέγχει, ο τρόπος που ελέγχει και το ποιος κρύβεται πίσω από αυτόν τον έλεγχο (αν υπάρχει δεν είναι πάντα φανερός) καθιστούν την πολυεθνική εξαιρετικά επικίνδυνη.
Μέσα στα καθήκοντα που αναθέτονται καθημερινά στην Serco είναι η ασφάλεια, ο έλεγχος και η συντήρηση φυλακών. Με τον ρυθμό που ακολουθεί, σύντομα θα γίνει ο μεγαλύτερος διαχειριστής ιδιωτικών φυλακών στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι πολύ αποτελεσματική σε αυτό, καθώς σε μία φυλακή αύξησαν την χωρητικότητά κατά 20% απλά τοποθετώντας κρεβάτια στις τουαλέτες. Έχει την διαχείριση φυλακών σε όλη την περιφέρεια της Νέας Νότιας Ουαλίας, αλλά και 7 κέντρων κρατουμένων συν δύο φυλακές, στην Αυστραλία. Βέβαια, ατυχή περιστατικά υπάρχουν στα περισσότερα σωφρονιστικά ιδρύματα, κατά συνέπεια η εταιρία δεν μπορεί να κατηγορηθεί επειδή σε κάποιο από αυτά υπό την δική της δικαιοδοσία ένας δεκατετράχρονος κρεμάστηκε ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από φύλακες της Serco. Ωστόσο στην εταιρία έχουν καταγραφεί οι περισσότερες περιπτώσεις αυτοτραυματισμών από κάθε άλλη, για την Σκοτία. 
  
Βέβαια, ο θάνατος του μικρότερου ποτέ σε ηλικία προφυλακισμένου στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν καθιστά την Serco ως ακατάλληλη για τα παιδιά. Κι αυτό διότι στο Μπράντφορ ελέγχει όλα τα σχολεία της περιφέρειας. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι σε σχολεία της ΝΑ Αγγλίας, η Serco έκανε εφαρμογή κάποιων νέων δεδομένων μέσω των οποίων «φακέλωναν» τους μαθητές, όχι μόνο σχετικά με το σχολείο, τους βαθμούς και την πρόοδό τους. Αποθήκευαν πληροφορίες σχετικά με τα αδέρφια, τους γονείς, τους θείους και άλλους λοιπούς συγγενείς. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες που ζητούσαν ξεπερνούσαν τα δημοκρατικά όρια και τα προσωπικά δεδομένα του Άγγλου φορολογούμενου πολίτη. 
Τα πράγματα όμως, γίνονται συνεχώς πολύ σοβαρότερα, ειδικά αν αντιληφθούμε μία πάρα πολύ λεπτή και επικίνδυνη ισορροπία που υπάρχει κατά την επιφόρτηση της πολυεθνικής με τον έλεγχο για την συντήρηση πυρηνικών οπλοστασίων αλλά και την προστασία των συνόρων. Στην Αυστραλία η παρουσία της Serco υπάρχει σε κάθε στρατιωτική βάση και χειρίζεται όλα τα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών. Επίσης, δαχειρίζεται το αμυντικό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ επιτηρεί ολόκληρο το πυρηνικό οπλοστάσιο, από την κατασκευή τους μέχρι τον παροπλισμό τους.
Και όλα αυτά είναι ένα απειροελάχιστο δείγμα δυναμικής και ικανοτήτων της Serco. Είναι παρόν σε υπηρεσίες μεταναστών, τηλεπικοινωνίες, τεχνολογικές λύσεις, επιστημονικά και τεχνολογικά εργαστήρια, υγείας, υποδομών, software, πανεπιστημιακές σχολές, στρατόπεδα. Όπως αναφέρουν και σε επίσημη σελίδα τους ειδικεύονται σε θέματα «εθνικής ασφάλειας και υπηρεσίες παρακολούθησης», αλλά και στην «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και πολλά-πολλά ακόμα.
Οι εργαζόμενοι της Serco είναι πρώην κρατικοί υπάλληλοι
Chris Hyman
Η Serco συνεχίζει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο καθώς ήδη από το 1994 είχαν αύξηση κεφαλαίου κατά 1200%. Ο Γενικός Διευθυντής της, Chris Hyman, υποστηρίζει ότι η επιτυχία της Serco οφείλεται στην πίστη τους στον θεό. Ωστόσο, κανείς άνθρωπος και καμία εταιρία στον κόσμο δεν προόδευσε και δεν έβγαλε εκατομμύρια ακολουθώντας και υπακούοντας σε ηθικούς κανόνες. Η Serco δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση.
Η επιτυχία της οφείλεται στο ότι περίπου το 85% του εργατικού δυναμικού της, αποτελείται από πρώην δημόσιους υπάλληλους διαφόρων κρατών με τα οποία συνεργάζεται. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αντίθετα, με αυτό τον τρόπο, η Serco έχει εξασφαλίσει την γνώση, την εμπειρία, την εκπαίδευση αλλά και πάρα πολλές πληροφορίες που έχουν στην διάθεσή τους από τις υπηρεσίες των κρατών τις οποίες προήλθαν. Όλα αυτά αποτελούν τον άσσο στο μανίκι της πολυεθνικής. Τα «μυστικά» που μπορεί να μαθαίνει, κάθε φορά ανάλογα με το «αξίωμα» και την προσβασιμότητα του κάθε υπαλλήλου, δίνουν στην Serco την δυνατότητα να διασφαλίσει όλα όσα απαιτούνται για να χειριστεί μεγάλα κυβερνητικά συμβόλαια, μέσω των αδυναμιών αλλά και των αναγκών του κάθε κράτους.
Όταν μία εταιρία έχει όλο τον πλανήτη στο τσεπάκι της, όσο αγνές κι αν είναι οι προθέσεις του κύριου Hyman, τα πράγματα δεν μπορεί να είναι τόσο απλά και εντελώς αθώα. Θα μπορούσε να αποτελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες του Όργουελ, το γεγονός ότι κυβερνήσεις «μεταβιβάζουν» τόσο εύκολα έστω και μερικά κυριαρχικά δικαιώματα σε πανίσχυρες πολυεθνικές. Ένας τέτοιος εφιάλτης κρύβεται στο παρασκήνιο:
Ο «Κοινός Σκοπός» και η Ν.Τ.Π.
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, για κάποιες περιπτώσεις, ενώ, για κάποιες άλλες, υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις, ότι η Serco συνδέεται στενά με την Common Purpose (CP). Μία από αυτές είναι ότι η CP του Ηνωμένου Βασιλείου εκπαιδεύει υπαλλήλους για την Serco.
Η Common Purpose (Κοινός Σκοπός) θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν Σχολή Εκπαίδευσης Χειραγωγών –άλλωστε ήδη η ονομασία παραπέμπει στην Παγκοσμιοποίηση. Ο «κοινωφελής» αυτός Οργανισμός εκπαιδεύει την «επόμενη γενιά» των ηγετών στην Κοινωνική Μηχανική και τους εκπαιδεύει «να ξεπερνούν τα όρια». Μέσα από την ίδια την ιστοσελίδα τους μαθαίνουμε ότι είναι μια οργανωμένη ελιτίστικη ομάδα μελλοντικών ηγετών για κάθε μέρος της κοινωνίας. Σκοπός της είναι η από κοινού συνεργασία για να ελέγχουν ολόκληρες πόλεις, να παρεμβαίνουν σε επιχειρήσεις άλλων ανθρώπων, να υπερβαίνουν την δικαιοδοσία τους (leading beyond authority) κι έτσι να αποκτούν επιπλέον ισχύ και επιρροή. 
  
Η CP είναι ενεργή σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Η Serco βρίσκεται και στα πέντε αυτά σημεία. Τα πλοκάμια του ενός διαπλέκονται άμεσα με του άλλου με κοινό σκοπό την Ηγεσία. Μελετώντας με προσοχή αναφορές της Serco και της CP θα διαπιστώσουμε έναν κοινό παρανομαστή: έλεγχος, χειραγώγηση, αποδόμηση δικαιωμάτων. Με άλλα λόγια το τρίπτυχο της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η Serco έχει αφήσει απέξω τον τομέα της διατροφής. Ίσως γιατί δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Monsanto, η οποία έχει εισχωρήσει και αυτή σχεδόν σε κάθε χώρα, μικρή η μεγάλη του πλανήτη μας.
 
 

Για την Ελλάδα του 2012 ! ! ! η έκκληση των γιατρών του κόσμου

Έκκληση για τη συγκέντρωση βασικών τροφίμων απευθύνουν οι Γιατροί του Κόσμου, κάνοντας λόγο για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
«Ζητάμε βασικά τρόφιμα για να φτιάξουμε οικογενειακά πακέτα ώστε διακριτικά να μπορούν να τα παίρνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους, διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους χωρίς συσσίτια» τόνισε ο διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, σε.....
συνέντευξη Τύπου. Η έκκληση αφορά τρόφιμα, όπως ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, γάλα σε κουτί και κυρίως παιδικά γάλατα.

«Το "μαμά πεινάω" επέστρεψε, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει
κανείς» τόνισε ο κ.Κανάκης, εξηγώντας ότι «υπάρχουν σήμερα πολλές
οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε αυτό, με αποτέλεσμα
να απαιτείται άμεση ανάληψη κοινωνικής δράσης ώστε να στηριχθούν οι
πιο ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
Η ανάγκη για τρόφιμα προέκυψε στα τέσσερα πολυατρεία της οργάνωσης,
Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.
«Εκτινάχτηκε ο αριθμός των Ελλήνων, από το 6%-7% πέρσι τουλάχιστον στο
30% φέτος, που ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από εμάς σε σύνολο
30.000 ανθρώπων τον τελευταίο χρόνο. Είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι,
μικροσυνταξιούχοι, νέοι άνεργοι, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, που
έρχονται με αγωνία πολλές φορές και με τη συνταγή από νοσοκομεία στο
χέρι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους. Αυτό που μας
σόκαρε όμως περισσότερο είναι ότι τώρα πολλοί μας ζητούν και τρόφιμα»,
είπε ο κ. Κανάκης.

Έτσι οι Γιατροί του Κόσμου αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα εκστρατεία
για τρόφιμα η οποία θα αρχίσει τις επόμενες μέρες και θα κορυφωθεί τα
Χριστούγεννα με ένα δέντρο από κουτιά με γάλα στην Πλατεία Γκοτζιά.
«Για εμάς η φτώχεια έχει πρόσωπο» τονίζει η οργάνωση, υπογραμμίζοντας
ότι «είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο χειμώνας του 2012 να
αποδειχθεί ένας φονικός χειμώνας».
«Φέτος αλλάζουμε προσανατολισμό και ενώ πέρσι είχαμε στείλει 5-6
κοντέινερ με τρόφιμα στην Ουγκάντα, φέτος τα θέλουμε για την Ελλάδα.
Αυτό που ζούμε εμείς είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, διαπιστώνουμε
ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και θα αυξάνονται συνεχώς», είπε ο
γιατρός, Γιάννης Μουζάλας, μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης.

Είκοσι δύο χρόνια μετά από μια διεθνή ανθρωπιστική δράση σε
περισσότερες από 50 χώρες που είχε έναρξη στο Κουρδιστάν, οι 600
Έλληνες Γιατροί του Κόσμου φέτος γυρίζουν στην Ελλάδα εστιάζοντας όλη
τη δράση τους αποκλειστικά στη χώρα μας.
«Οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να πάμε παραπέρα»
κατέληξε ο κ. Κανάκης επισημαίνοντας τη σημασία που έχει και η
οικονομική στήριξη της οργάνωσης σήμερα.

Η κάθετη μείωση σε βαθμό κατάργησης των κονδυλίων από το Δημόσιο, λόγω
περικοπών, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα λόγω της κρίσης που έχει
μειώσει απελπιστικά τους πόρους των Γιατρών του Κόσμου, καθιστούν,
όπως τονίστηκε, ζωτικής σημασίας την οικονομική ενίσχυση για την αγορά
αντιβιοτικών, αντιπυρετικών φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών, αλλά
κυρίως εμβολίων για παιδιά, καθώς, φέτος για πρώτη φορά, γονείς χωρίς
ασφάλιση αδυνατούν να τα εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους, με κίνδυνο
να δούμε στην Ελλάδα ξεχασμένες αρρώστιες να επιστρέφουν.

Τόποι συγκέντρωσης τροφίμων :
.Σαπφούς 12, πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα
. Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, Πέραμα
. Ίωνος Δραγούμη 65, Θεσσαλονίκη
. Μπόνιαλη 11, Χανιά
. Κράνου 13, Καβάλα

Επίσης ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική ενίσχυση για την
αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών φαρμάκων καθώς και αναλώσιμων υλικών
(γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες, βελόνες).

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/σμού: 141/29611217
begin_of_the_skype_highlighting 141/29611217
end_of_the_skype_highlighting
(IBAN: GR2701101410000014129611217)

ALPHA BANK: Αρ. Λογ/σμού: 199-00-2002-002401
(IBAN: GR0601401990199002002002401)

MARFIN EGNATIA BANK: Αρ. Λογ/σμού: 0061274407
(IBAN: GR1602802010000000061274407)

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Αρ. Λογ/σμού: 00089331894-9
(IBAN: GR2609611400000000893318949)

Μετά την κατάθεση σας, παρακαλούμε καλέστε μας στο 210 3213150
begin_of_the_skype_highlighting 210 3213150
end_of_the_skype_highlighting ώστε να σας αποσταλεί η απόδειξη δωρεάς
ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (Visa, Mastercard, American Express, Diners).

Οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική
της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό στον πληθυσμούς που
το έχουν ανάγκη. 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/2012_22.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters