Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Δύο ελληνικές αρχαιολογικές αποκαλύψεις, οι δεσμώτες του Φαλήρου και ο σκελετός που βρέθηκε στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, εντάσσονται από το διεθνές, έγκυρο περιοδικό ARGHAEOLOGY στις κορυφαίες δέκα αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2016.

Εξαιρετικά σπάνιο είναι το γεγονός να περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτόν δύο ανασκαφές από την ίδια χώρα, όμως τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά αφ’ εαυτών, κάτι που δεν συνέβη διεθνώς.

Το συγκεκριμένο περιοδικό εκδίδεται από την Ένωση Αρχαιολόγων της Αμερικής, η οποία ετοιμάζει το ετήσιο συνέδριό της στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Οι πρώτες σκέψεις σχετικά με την κατάρτιση της λίστας των 10 κορυφαίων σχετίζονται και με τις εισηγήσεις που υποβάλλονται για το συγκεκριμένο συνέδριο-γεγονός.

Μάρτυρα μιας ιστορικής εποχής εναλλαγών στην εξουσία, ενίοτε και αιματηρών, θεωρούν οι συντάκτες του καταλόγου την ανασκαφή στο Δέλτα του Φαλήρου. Πρόκειται για ομαδικό τάφο, περίπου 80 ανδρών που εκτελέστηκαν με χτύπημα στο κρανίο και τάφηκαν με μεταλλικά δεσμά.

Στην πλειονότητά τους ήταν νεαρά άτομα, αν και ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποια μικρότερης ηλικίας, σχεδόν παιδιά όπως λέει η ανασκαφέας Στέλλα Χρυσουλάκη, από 12 έως 15 ετών. Τα θύματα της εκτέλεσης προφανώς είχαν εμπλακεί σε κάποιον από τους πολέμους ανάμεσα σε φατρίες ολιγαρχικών, στα μέσα έως τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. που ακολούθησαν το «κυλώνειον άγος» δηλαδή τον φόνο των οπαδών του Κύλωνα αν και είχαν προσέλθει ικέτες στον βωμό της Αθηνάς, στην Ακρόπολη.

«Για πρώτη φορά» λέει η κ. Χρυσουλάκη, «μπορούμε να εικονογραφήσουμε ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα ανάμεσα σε αριστοκράτες κατά τον 7ο αιώνα και οδήγησαν, μέσα από μια μακρά πορεία, στην εγκαθίδρυση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην πόλη-κράτος των Αθηνών».

Η ανασκαφή βρίσκεται στο Φαληρικό Δέλτα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και διεξάγεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων του υπουργείου Πολιτισμού.

Αναλύσεις των οστών γίνονται από παλαιοανθρωπολόγους της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Ο ομαδικός τάφος άρχισε να αποκαλύπτεται τον Μάρτιο.


Το ναυάγιο των Αντικυθήρων (περί το 65 π.Χ.) είναι το μεγαλύτερο και πλουσιότερο του αρχαίου κόσμου και ίσως το πλέον διάσημο. Το περασμένο καλοκαίρι εντοπίστηκε σε αυτό ανθρώπινος σκελετός, ο οποίος, μάλιστα, εκτίθεται τις μέρες αυτές στο Ιδρυμα Λασκαρίδη, στον Πειραιά.
Ανάλυση DNA

Στο ίδιο ναυάγιο έχουν εντοπισθεί παλαιότερα κατάλοιπα τουλάχιστον άλλων τεσσάρων ατόμων αλλά σε εποχές που δεν υπήρχε ανάλυση DNA. Το φετινό εύρημα θα αναλυθεί με αυτή την τεχνική. Σύμφωνα με τον ειδικό Χάνες Σρέντερ, η ανακάλυψη ίσως αποτελέσει την πρώτη ευκαιρία να διεξαχθούν γενετικές μετρήσεις. Η εύρεση ανθρώπινων οστών σε ναυάγια είναι κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο, όπως λέει. Ισως με τις μελέτες μάθουμε την καταγωγή και την προέλευσή του.

Ο Μπρένταν Φόλεϊ, επικεφαλής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole, πιστεύει ότι μάλλον ο νεκρός θα πρέπει να παρασύρθηκε με το σκάφος στον βυθό. Οι έρευνες για τα οστά που λείπουν θα συνεχιστούν το καλοκαίρι. Ο κ. Φόλεϊ αναμένει να βρει οστά και άλλων ανθρώπων στην ανασκαφή, η οποία διεξάγεται από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΤΤΗ
ethnos

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/12/21.html

Ο Τραμπ βάζει Έλληνα στο τιμόνι για άγρια κόντρα με την Ατζέντα 21

Ο Τραμπ βάζει Έλληνα στο τιμόνι για να τα βάλει με την Ατζέντα 21

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν εμφανίστηκε μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical Δρ. Αντριου Λιβέρη και ανακοίνωσε...

ότι θα του αναθέσει την προεδρία του Bιομηχανικού Συμβουλίου (Manufacturing Council).

Αυτό έγραψε η αμερικανική Wall Street Journal!
Εν ολίγοις, Έλληνας θα ηγηθεί του Συμβουλίου Βιομηχανίας, προκειμένου να φέρει πίσω τις βιομηχανίες, τις οποίες έδιωξε η Ατζέντα 21 από τις ΗΠΑ και τις πήγε στην Ασία.

Το Βιομηχανικό Συμβούλιο είναι ιδιωτικού δικαίου οργανισμός ο οποίος εκτελεί χρέη συμβούλου παρά τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.
Ο Ανδρέας Λιβέρης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ενός παγκόσμιου κολοσσού, της εταιρείας Dow Chemical Co.
Η Dow Chemical είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στα σημεία τομής της φυσικής, των υλικών, των πολυμερών και βιολογικών επιστημών με ετήσιες πωλήσεις το 2014 άνω των 58 δις δολάρια!!!

Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου το 1954 στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς ο παππούς του μετανάστευσε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Καστελόριζο στην Αυστραλία το 1915.

«Είμαι ένας υπερήφανος Έλληνας. Παρότι δεν γεννήθηκα στις όχθες του Αιγαίου ή στις ακτές της Μεσογείου, προέρχομαι από μία χώρα που απολαμβάνει τις παραλίες, την Αυστραλία. Υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες σαν και εμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, που γεννήθηκαν στο εξωτερικό αλλά αγαπούν και συνδέονται με τη πατρίδα τους. Μεγαλώσαμε ακούγοντας ιστορίες από τους γονείς και τους παππούδες μας για την ελληνική ιστορία. Δεν έχει σημασία λοιπόν η προφορά μας ή το που κατοικούμε τώρα καθώς αισθανόμαστε έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Ελλάδα», αναφέρει σύμφωνα με το ellines.com!

Ο Λιβέρης έχει ονομαστεί ως ο «Νο 1 παίκτης» στις παγκόσμιες αγορές χημικών τρεις φορές, το 2010, το 2012 και το 2013 από το περιοδικό ICIS Chemical Business.

Το ελληνικό δαιμόνιο καλείται να βγάλει και πάλι το φίδι από την τρύπα.
στις 21:27  

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/12/21.html

Η λυγαριά, ένα φυτό των επιθυμίων και της λογικής

Της Shakila Ιωάννας Μπράτη | © TherapyWave.eu
VITEX AGNUS CASTUS – ΛΥΓΑΡΙΑ
Της οικογένειας Verbenaceae | Φύλο: θηλυκό | Στοιχείο: Γη, Νερό | Πλανήτες: Σελήνη, Πλούτων
Είναι ένας θάμνος που μπορεί να φτάσει ως και τα έξι μέτρα ύψος. Συνήθως βρίσκεται κοντά σε ποτάμια και παραθαλάσσια. Τα φύλλα της είναι λογχοειδή και ανα πέντε ενωμένα με τον κεντρικό βλαστό.  Τα άνθη της τα συναντάμε σε διάφορα χρώματα, όπως απαλό μωβ, ροζ και λευκό. Υπάρχουν γύρω στα 60 είδη λυγαριάς, τα οποία ευδοκιμούν σε εύκρατους και ζεστούς τόπους. Η Vitex Agnus Castus προέρχεται από τη Μεσόγειο, τη νότια Ευρώπη και τη Δυτική Ασία. Αυτό είναι το μόνο είδος που βρίσκεται στην Ελλάδα. Ανθίζει από Ιούνιο μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου και στα άνθη της θα βρούμε τους σπόρους, οι οποίοι μοιάζουν με αυτούς του πιπεριού και τα οποία χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς λόγους.
Χρησιμοποιείται για ανακούφιση από συμπτώματα διαφόρων γυναικολογικών προβλημάτων, όπως οινομοιώματα, μητρορραγία, δυσμηνόρροια, εμμηνόπαυση, αυξημένη γαλουχία, πόνοι στο στήθος, ημικρανίες, οξυθυμία και ακμή, όπως και οιδήματα και κατακράτηση που συνδέονται με τον έμμηνο κύκλο.
Μπορεί ακόμη να είναι πολύ βοηθητικό σε προβλήματα στειρότητας, αν αυτή οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης. Έτσι βοηθά στη ρύθμιση του εμμηνοροϊκού κύκλου. Σχετίζεται άμεσα με τη θηλυκή γονιμότητα. Διεγείρει την υπόφυση και συμβάλλει στην παραγωγή στην παραγωγή και την ισορροπία των ορμονών. Σε ατμόλουτρο, βοηθά στις φλεγμονές της μήτρας.
Το έκχυμα από φύλλα λυγαριάς σταματά τη διάρροια. Επίσης, φύλλα και σπόροι φέρνουν καλύτερο ύπνο και βοηθούν στο να επέλθει ηρεμία. Σκευάσματα από φυτικές κάψουλες ή βάμματα δρουν πολύ ισχυρά για αυτούς τους σκοπούς. Απαγορεύονται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, θηλασμού και όταν καταναλώνονται αντισυλληπτικά χάπια. Επίσης, σε μικρά παιδιά.
Έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια, για να βοηθήσει τους μοναχούς να παραμείνουν ανέγγιχτοι. Επίσης, βοηθά στην πνευματική επικέντρωση και στο να αποφύγουμε πειρασμούς που θα είναι επιβλαβείς. Παραδοσιακά, την έκαιγαν ως θυμίαμα για να διώξουν τα φίδια.
Στην ελληνική ιστορία υπάρχουν πολλές αναφορές σε αυτή, κάποιες από τις οποίες είναι οι εξής:
  • Ο Ιπποκράτης τη χρησιμοποιούσε σε αντιμετώπιση τραυμάτων, φλεγμονών και οιδημάτων. Ακόμη, ως εμμηναγωγό και για την αποβολή του πλακούντα μετά τον τοκετό.
  • Ο Παυσανίας αναφέρει πως στο Ιερό της Ήρας στη Σάμο, υπάρχει μία τεράστια λυγαριά. Εξάλλου, κάτω από αυτό το δέντρο γεννήθηκε η Θεά, για αυτό το λόγο άλλωστε θεωρείται και το ιερός της δένδρο.
  • Επίσης, ο Πλήνιος αναφέρει πως στην εορτή των θεσμοφορίων, τα οποία γίνονταν προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας, οι γυναίκες κοιμόντουσαν πάνω σε στρώματα από κλαδιά λυγαριάς, ώστε να παραμείνουν αγνές. Επίσης, έγραψε πως βοηθά στη γαλακτοφορία και στην ομαλή έμμηνο ρύση. 

Ενεργειακός ρόλος

Εξισορροπεί τις επιθυμίες με τη λογική, σχετίζεται με την ποιότητα της εγκράτειας και βοηθά το άτομο να βρει τι κρύβει η όποια υπερβολή από πίσω, ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη για υπερβολική έκφραση πλέον. Φέρνει τη γυναίκα κοντά στην αντίληψη του σώματός της, του κύκλου της, τη στηρίζει στο να δει συναισθηματικο-ψυχολογικές επιρροές που κρύβονται μέσα στις σχετικές δυσαρμονίες και γενικά στις δυσκολίες του κύκλου της. Αφυπνίζει μνήμες σε γυναίκες που έχουν υπάρξει ιέρειες της Ήρας.
Τιμά τα θηλυκά μυστήρια. Έξοχο βότανο για ιεροτελεστίες σε σχέση με θηλυκές θεότητες, όπως η Δήμητρα και η Περσεφόνη. Βοηθά να έρθουμε σε επαφή με θεότητες του Κάτω Κόσμου, να δουλέψουμε κομμάτι του προσωπικού μας θηλυκού, που εντάσσεται στη Σκιά, όπως ντροπή, απόρριψη, εξευτελισμό της γυναίκας και δύσκολους χωρισμούς. Γενικά, φέρνει θεραπεία σε ότι ξερίζωσε τον αυτοσεβασμό. Βοηθά, στη μαγική της όψη, να δουλέψουμε τη γονιμότητα, ειδικά σε μία μήτρα που έκλεισε από θλίψη. Υποστηρίζει το συνειδητό ονείρεμα και τα μηνύματα που μπορεί αυτό να μας φέρει. 

©TherapyWave.eu 


http://therapywave.eu/articles/wellness/i-ligaria-ena-fito-ton-epithimion-ke-tis-logikis.html#.WFGxo-Fv5NM

Dr. Ηλίας Πέτρου. Ο φυσικοθεραπευτής που άλλαξε την ελληνική κοινωνία και δολοφονήθηκε

Dr. Ηλίας Πέτρου. Ο φυσικοθεραπευτής που άλλαξε την ελληνική κοινωνία και δολοφονήθηκε

Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου σπούδασε, έμελε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια, με μια σειρά βιβλίων που έγραψε και σειρά διαλέξεων. Όμως αυτό που έκανε του Έλληνες να τον λατρέψουν και να μιλάνε για την νέα θρησκεία της φυσικής υγιεινής, ήταν οι ίδιες του οι πράξεις και θεραπείες ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρές έως όχι τόσο σοβαρές ασθένειες, μέσα σε λίγες ημέρες και με φυσικό τρόπο. Ο Έλληνας αυτός είναι ο Dr. Ηλίας Πέτρου.
Ο Ηλίας Πέτρου ανέπτυξε τις απόψεις του τότε στο Ελληνικό κοινό εφαρμόζοντας θεραπευτικές μεθόδους στηριγμένες στα εξής:
  • Νηστεία για αποτοξίνωση και διόρθωση της λειτουργίας του εντέρου, απ” όπου προέρχονται οι περισσότερες παθήσεις σύμφωνα με την φυσική υγιεινή και φυσική θεραπευτική επιστήμη.
  • Φρουτοθεραπεία για τόνωση με φυσικό τρόπο του οργανισμού, θεραπεύοντας πολλές παθήσεις και σαν ομαλή είσοδος στην διατροφή μετά την νηστεία.
  • Αλκαλική διατροφή για διόρθωση και άνοδο του ph στο αίμα, σαν μέσο προλήψεως ώστε να μην αρρωσταίνουμε.
  • Άσκηση σωματική – γυμναστική για την σωστή λειτουργία των μυών και την αποβολή μέσω καύσεων των τοξινών από τον οργανισμό.
  • Αεροθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στο καθαρό περιβάλλον και αναπνευστικών ασκήσεων.
  • Ηλιοθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στον ήλιο -πλαγίως στην σκιά κι όχι κατάσαρκα- με μέτρο αλλά σταθερά όλες τις εποχές του χρόνου, ώστε να αποκτήσουμε το μπρούντζινο χρώμα που είναι ενδεικτικό του υγιούς ανθρώπου όπως έλεγε, (όχι το άρρωστο του σολάριουμ, ούτε τις υπερβολές του ήλιου).
Στα βιβλία που εξέδωσε τότε και είναι διαθέσιμα σήμερα να τα αγοράσετε και να ωφεληθείτε όσο δεν φαντάζεστε, από τις εκδόσεις Πουρνάρα, επισυνάπτει εκτός των άλλων, επιστολές από ανθρώπους που θεραπεύτηκαν με τις μεθόδους του ακόμα και δια αλληλογραφίας. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί γιατροί της εποχής και μάλιστα μεγάλα ονόματα, του έστειλαν επιστολές τις οποίες δημοσιεύει οι οποίοι του καταμαρτυρούν πως με την ιατρική δεν επέτυχαν να σώσουν πολλούς ασθενείς τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν σώσει εάν είχαν ακολουθήσει τις μεθόδους της φυσικής θεραπευτικής.

Είναι μια περίοδος στην Αθήνα του 1938 όπου όλοι οι Αθηναίοι, αλλά και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, μιλάνε και πίνουν νερό στο όνομα του Ηλία Πέτρου, καθώς έχει γίνει διάσημος με τα βιβλία του αλλά και τις θεραπείες του. Το Ελληνικό κράτος κατόπιν σύστασης του Πέτρου, αναγνωρίζει και ετοιμάζεται να ιδρύσει ακαδημίες φυσικοθεραπείας υπό την επίβλεψη του. Τα βιβλία του εισάγονται στα σχολεία και στις στρατιωτικές σχολές ενώ η κυβέρνηση Μεταξά τότε ενθαρρύνει τον Ηλία Πέτρου να υλοποιήσει πολλά από τα σχέδια του ώστε να αποκτήσει ο Ελληνικός λαός τηνπραγματική υγιεινή θεραπευτική μέθοδο η οποία δεν στηρίζεται καθόλου σε φάρμακα καταργεί την σύγχρονη ιατρική ως μέσο θεραπείας και όχι διάγνωσης και φυσικά ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
Είναι πραγματικά φοβερό εάν σκεφτεί κανείς πόσο κοντά φτάσαμε στο να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο, χάριν μερικών ανθρώπων όπως ο Ηλίας Πέτρου ιατρός και πόσων άραγε άλλων λαμπρών Ελλήνων οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους διότι όλοι τους, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ!
Μάλιστα αγαπητοί ο Ηλίας Πέτρου δολοφονήθηκε το 1939 (αν δε κάνω λάθος) πυροβολήθηκε εξ επαφής, άγνωστο από ποιόν, όχι όμως και γιατί. Διότι έθιγε στο μέγιστο τα συμφέροντα των βιομηχάνων κονσερβοποιίας η οποία ανθούσε τότε και των φαρμακοβιομηχανιών βέβαια, οι οποίοι αρχίζαν τότε να πλουτίζουν προσπαθώντας να εδραιώσουν τα φάρμακα ως θεραπεία και μόνη λύση για τον «σύγχρονο» τότε άνθρωπο – ασθενή.
Ας δούμε όμως γιατί η φυσική θεραπευτική έρχεται σε σύγκρουση με την ιατρική σύμφωνα με τον Ηλία Πέτρου και αυτά που γράφει στο βιβλίο του «ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ» τόμος 1ος
  • Ενώ η Φυσιοθεραπεία για την επανάκτηση και διατήρηση της υγείας χρησιμοποιεί τις ίδιες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μας και γύρω μας, τις δυνάμεις που πάντα και σήμερα η φύσις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει και διατηρήσει το ζωικό και φυτικό βασίλειο, η Ιατρική για να θεραπεύσει τις αρρώστιες μεταχειρίζεται τις ίδιες τις αιτίες των ασθενειών.
  • Ενώ η Φυσιοθεραπεία διορθώνει όλες τις γνωστές αιτίες της αρρώστιας και μεταρρυθμίζει τις συνήθειες του ασθενούς, η Ιατρική αγνοεί αυτές τις αιτίες και δεν προσπαθεί να προσαρμόσει τις συνθήκες της ζωής του ασθενούς με τους νόμους της ζωής.
  • Ενώ η φυσιοθεραπεία βλέπει την ασθένεια ως κατάσταση κλονισμένης υγείας, που κάθε σύμπτωμα είναι ορθοπαθητικό – ενέργεια της εμφύτου σωτήριας άμυνας του οργανισμού, η Ιατρική βλέπει την ασθένεια ως αυτοτελή , θετική οργανωμένη δύναμη σε πόλεμο με την ζωή , που κάθε σύμπτωμα της είναι ετεροπαθητικό – κακή, ανατρεπτική, καταστρεπτική ενέργεια.
  • Ενώ η Φυσιοθεραπεία βλέπει στα φαινόμενα της αρρώστιας την πορεία της αυτόματης θεραπείας, η Ιατρική βλέπει στα φαινόμενα αυτά μια καταστρεπτική λειτουργία.
  • Ενώ η φυσιοθεραπεία ζητά να απομακρύνει ή διορθώσει τις αιτίες και να τονώσει τον οργανισμό με τις φυσικές υγιεινές συνθήκες, η Ιατρική ζητεί απλώς να καταστείλει και να απομονώσει τα συμπτώματα και δεν δίδει προσοχή στις αιτίες, ελάχιστα δε στους υγιεινούς όρους.
  • Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ξέρει ότι θα πραγματοποιηθεί αυτομάτως η εξάλειψη των συμπτωμάτων, μόλις το σώμα δεν θα έχει πια την ανάγκη τους, ο γιατρός εις μάτην φαντάζεται ότι η αιτία καταστρέφεται μόλις τα συμπτώματα κατασταλούν ή απομακρυνθούν βιαίως.
  • Ενώ ο φυσιοθεραπευτής με την δικιά του μέθοδο εξέτασης ζητεί να ανακαλύψει τις αιτίες της αρρώστιας σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός με τις εξετάσεις και διαγνώσεις του ζητεί να βρει συμπτώματα και παθολογία.
  • Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις αιτίες των μεταβολών στο άρρωστο όργανο, για να συμπεράνει τι μεταβολές είναι αναγκαίες στον τρόπο ζωής του αρρώστου, ο γιατρός ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις σχηματισμένες αλλαγές για να τις μελετήσει.
  • Ενώ η εξέταση και η διάγνωση του φυσιοθεραπευτή οδηγεί στην διόρθωση και απομάκρυνση των αιτιών, η εξέταση και διάγνωση του γιατρού οδηγεί στην στερεότυπη κούρα: ναρκωτικά για τους πόνους, κινίνη για την ελονοσία, υδράργυρο για την σύφιλη κτλ.
Ο αναγνώστης θα διακρίνει ότι αυτά τα δύο συστήματα βρίσκονται σε μεγάλη αντίθεση μεταξύ τους: στις αρχές, στη θεωρία και στην πράξη. Ήδη έχετε αρχίσει να καταλαβαίνεται πολλά, πριν προχωρήσουμε όμως να πούμε το εξής:Λέγοντας φυσιοθεραπεία ή φυσιοθεραπευτής καμία σχέση δεν έχει και δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τον σύγχρονο όρο της φυσιοθεραπείας η οποία αποτελεί κλάδο της σύγχρονης ιατρικής και καμία σχέση δεν έχει με θεραπεία με φυσικά μέσα την διατροφή και την φυσική υγιεινή.
Τι έγινε όμως τελικά και δεν επικράτησε η φυσική υγιεινή και θεραπεία παγκοσμίως καθώς τα φαινόμενα Πέτρου δεν ήταν στην Ελλάδα που υπήρξε μόνο αυτός, αλλά από τις αρχές του αιώνα στην Αμερική, την Αγγλία, την Γερμανία, τον Καναδά, Αυστραλία, την Ιταλία η φυσιοθεραπεία έκανε κυριολεκτικά πάταγο! Από τον Ηλία Πέτρου μαθαίνουμε πως στην Αμερική υπήρχαν οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές και ακαδημίες απ’ ότι σε όλο τον κόσμο, στην Γερμανία ο Χίτλερ αναγνώρισε και επιδότησε την ίδρυση πανεπιστημίων φυσιοθεραπείας, το ίδιο και ο Μουσολίνι στην Ιταλία, στην Ελλάδα ο Μεταξάς υποστήριξε την φυσιοθεραπείαν ενώ και στην Αγγλία η φυσιοθεραπεία είχε προχωρήσει πάρα πολύ!
Αυτό που μεσολάβησε τελικά ήταν ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και μέσα σε πολλά άλλα δεινά που βρήκε η ανθρωπότητα, δεν επικράτησε και η φυσιοθεραπεία. Μετά τον πόλεμο δεν είναι ότι χάθηκε η γνώση, χάθηκε όμως η πίστη των ανθρώπων που είδαν και έζησαν τόσα φρικτά πράγματα. Έτσι, τα φάρμακα, οι φαρμακοβιομηχανίες, η σύγχρονη Ιατρική, η χειρουργική επικράτησαν και εδραιώθηκαν μέσα από μια εξαθλιωμένη ανθρωπότητα που έπασχε από υποσιτισμό και τελικά κυριάρχησε ο υπερσιτισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις αρρώστιες της εποχής μας.Έτσι ο άνθρωπος έγινε καταναλωτής χαπιών, φαρμάκων τα οποία πολεμούν τα συμπτώματα δεν αίρουν όμως τις αιτίες και στη συνέχεια ο άνθρωπος ο οποίος ζει σαν ζόμπι όλη του τη ζωή καταλήγει σε κάποιο κρεβάτι του χειρουργείου.
Σήμερα, ο όρος φυσιοθεραπείας όπως είπαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή και με αυτό βέβαια που επικαλείται ο όρος φυσιοθεραπεία.
Σήμερα υπάρχουν οι φυσιοπαθητικοί «θεραπευτές» οι οποίοι υπάρχουν και στην Ελλάδα και κανείς τους δεν αναφέρει τον Πατέρα της φυσικής θεραπείας υγιεινής, Ηλία Πέτρου.
© Γιωργος Γκέκας 

©TherapyWave.eu | Source 

http://therapywave.eu/articles/science/dr-ilias-petrou-o-fisikotherapeftis-pou-allaxe-tin-elliniki-kinonia-ke-dolofonithike.html#.WFGw3uFv5NM

«Παρόμοια ρήτρα δεν έχει υπογράψει, ούτε σε περίοδο πολέμου, ούτε σε περίοδο ειρήνης, καμία οφειλέτιδα χώρα στον πλανήτη!

 


Ανθρωποθυσία! Διαβάστε τις 6 εγκληματικές ρήτρες 
που ψηφίσανε και δεσμεύουν τον Ελληνικό λαό αιώνια!

Συγκεκριμένα στη Συμφωνία-Απόφαση του Ιουλίου 2015 αναφέρεται: «Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως».
Στην αγγλική το αντίστοιχο κείμενο αναφέρει: «The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and in a timely manner».»
Αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ της οποίας πρόεδρος είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Η ανακοίνωση:
ΈΤΣΙ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
ΜΕ ΕΞΙ (6) ΡΗΤΡΕΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ!
Τον τελευταίο καιρό ο λαός εμπαίζεται και παραπληροφορείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφορικά με το ζήτημα του χρέους!
Όλο και πιο συστηματικά, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη των δύο συγκυβερνόντων κομμάτων, ακόμη και ο κ.πρωθυπουργός, επιρρίπτουν την ευθύνη για την καθυστέρηση της συζήτησης για το χρέος στους δανειστές και ειδικότερα στον κ.Σόιμπλε.

Η κυβέρνηση προβάλλει κατά κόρον τη θέση ότι οι δανειστές δήθεν αθετούν την υποχρέωσή τους προς τη χώρα μας αναφορικά με το ζήτημα του χρέους!
Όμως αποκρύπτει σκοπίμως ότι το ζήτημα του χρέους έχει κλείσει οριστικά σε βάρος της πατρίδας με αποκλειστικά δική της ευθύνη(!) και αυτό μάλιστα το έχει υπογράψει στην ταπεινωτική Συμφωνία-Απόφαση τής Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015!
Επιπροσθέτως, δεν μπορεί να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους (μεγαλύτερες περίοδοι χάριτος και πληρωμής), αφού έχει εκχωρήσει ακόμη και αυτό το δευτερεύον δικαίωμα στους ίδιους τους δανειστές!!

Σήμερα η ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το τμήμα εκείνο της επονείδιστης Συμφωνίας-Απόφασης του Ιουλίου 2015 και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις που έχουν δεσμεύσει τον λαό και τη χώρα μας ως προς το ζήτημα του χρέους σε μια λεόντεια Συμφωνία υπέρ των δανειστών!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει έξι (6) ρήτρες και έχει απεμπολήσει ρητά και αμετάκλητα ουσιώδη δικαιώματα αναφορικά με το ζήτημα του χρέους.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση στις 12 Ιουλίου 2015 συμφώνησε, αποδέχθηκε και υπέγραψε τις παρακάτω έξι (6) ρήτρες:

1η)Ρήτρα αναγνώρισης του συνολικού δημόσιου χρέους!

Παρόμοια ρήτρα δεν έχει υπογράψει, ούτε σε περίοδο πολέμου, ούτε σε περίοδο ειρήνης, καμία οφειλέτιδα χώρα στον πλανήτη!
Συγκεκριμένα στη Συμφωνία-Απόφαση του Ιουλίου 2015 αναφέρεται: «Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως».
Στην αγγλική το αντίστοιχο κείμενο αναφέρει: «The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and in a timely manner».

2η)Ρήτρα παραίτησης από το ονομαστικό κούρεμα του χρέους!

Η ταπεινωτική αυτή δέσμευση που υπογράφηκε από την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έχει ως εξής: «Το Eurosummit επισημαίνει ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί» και κατά το αγγλικό κείμενο: «The Euro Summit stresses that nominal haircuts on the debt cannot be undertaken.».

3η)Ρήτρα απόλυτης ευθυγράμμισης με τη δήλωση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 προς την κυβέρνηση Σαμαρά!

Σύμφωνα με τη ρήτρα αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει ότι αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, αρκείται στην απλή επανάληψη της δήλωσης του Eurogroup προς την κυβέρνηση Σαμαρά το 2012!

Συγκεκριμένα στη Συμφωνία-Απόφαση του Ιουλίου 2015 αναφέρεται ότι: «Μέσα σ’αυτό το περιβάλλον, στο πλαίσιο ενός πιθανού μελλοντικού προγράμματος του Ε.Μ.Σ. και σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012,.το Eurogroup είναι έτοιμο να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα.».
και αγγλιστί: «Against this background, in the context of a possible future ESM programme, and in line with the spirit of the Eurogroup statement of November 2012, the Eurogroup stands ready to consider, if necessary, possible additional measures».

4η)Ρήτρα παραίτησης από το δικαίωμα μονομερούς υποβολής αιτήματος για λήψη μέτρων διευκόλυνσης του χρέους!

Με τη ρήτρα αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκχωρεί παράνομα και αντισυμβατικά το δικαίωμα ενεργοποίησης των βραχυπρόθεσμων μέτρων μονομερώς στη διακριτική ευχέρεια των δανειστών, χωρίς τη συμφωνία της ελληνικής πλευράς!!
Συγκεκριμένα το κείμενο της Συμφωνίας-Απόφασης του Ιουλίου 2015 αναφέρεται ως εξής: «το Eurogroup είναι έτοιμο να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα (ενδεχόμενες μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και πληρωμής) στοχεύοντας να διασφαλίσει ότι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν σε βιώσιμο επίπεδο».
Και στην αγγλική, που είναι το πρωτότυπο: «the Eurogroup stands ready to consider, if necessary, possible additional measures (possible longer grace and payment periods) aiming at ensuring that gross financing needs remain at a sustainable level.».

5η)Ρήτρα εξάρτησης των βραχυπρόθεσμων μέτρων διευκόλυνσης του χρέους (όχι ονομαστικής διαγραφής του) από πρόσθετα μέτρα!

Η ρήτρα αυτή εκφράζεται στην ανωτέρω επονείδιστη Συμφωνία-Απόφαση με την εξής διάταξη: «Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε ένα πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εκτιμηθούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης.».
Και στην αγγλική διατύπωση: «These measures will be conditional upon full implementation of the measures to be agreed in a possible new programme and will be considered after the first positive completion of a review.»

6η)Ρήτρα-παραδοχή ότι το ελληνικό χρέος κατέστη ΜΗ βιώσιμο με ευθύνη της ελληνικής πλευράς και ειδικότερα της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!
Η ρήτρα αυτή ήταν και η απόλυτη ταπείνωση της σημερινής κυβέρνησης από τους δανειστές!
Συγκεκριμένα στη Συμφωνία-Απόφαση της 12ης Ιουλίου 2015 αναγράφεται ότι:
«Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό οφείλεται στη χαλάρωση των πολιτικών κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, που είχε ως επακόλουθο την πρόσφατη επιδείνωση του εγχώριου μακροοικονομικού και χρηματοδοτικού περιβάλλοντος.».

Και το πρωτότυπο: «There are serious concerns regarding the sustainability of Greek debt. This is due to the easing of policies during the last twelve months, which resulted in the recent deterioration in the domestic macroeconomic and financial environment.».

Οι έξι (6) παραπάνω καταπλεονεκτικές ρήτρες εις βάρος της χώρας μας ωφελούν τους δανειστές και αποκλείουν κάθε ουσιαστική διευθέτηση του χρέους για πολλές δεκαετίες!!

Ιδού το κείμενο της Συμφωνίας!
 Στην ελληνική:
«Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό οφείλεται στη χαλάρωση των πολιτικών κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, που είχε ως επακόλουθο την πρόσφατη επιδείνωση του εγχώριου μακροοικονομικού και χρηματοδοτικού περιβάλλοντος. Το Eurosummit υπενθυμίζει ότι τα Κράτη Μέλη της Ευρωζώνης υιοθέτησαν κατά τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή δέσμη μέτρων υποστήριξης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία εξομάλυνε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους και μείωσε σημαντικά τα κόστη.

Μέσα σ’αυτό το περιβάλλον, στο πλαίσιο ενός πιθανού μελλοντικού προγράμματος του Ε.Μ.Σ. και σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup είναι έτοιμο να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα (ενδεχόμενες μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και πληρωμής) στοχεύοντας να διασφαλίσει ότι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν σε βιώσιμο επίπεδο. Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε ένα πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εκτιμηθούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Το Eurosummit επισημαίνει ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Οι Ελληνικές Αρχές επιβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.»
και το πρωτότυπο στην αγγλική:

«There are serious concerns regarding the sustainability of Greek debt. This is due to the easing of policies during the last twelve months, which resulted in the recent deterioration in the domestic macroeconomic and financial environment. The Euro Summit recalls that the euro area Member States have, throughout the last few years, adopted a remarkable set of measures supporting Greece’s debt sustainability, which have smoothed Greece’s debt servicing path and reduced costs significantly.
Against this background, in the context of a possible future ESM programme, and in line with the spirit of the Eurogroup statement of November 2012, the Eurogroup stands ready to consider, if necessary, possible additional measures (possible longer grace and payment periods) aiming at ensuring that gross financing needs remain at a sustainable level. These measures will be conditional upon full implementation of the measures to be agreed in a possible new programme and will be considered after the first positive completion of a review.
The Euro Summit stresses that nominal haircuts on the debt cannot be undertaken.
The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and in a timely manner.».

Η ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πάψει να εμπαίζει και να παραπληροφορεί τον πολύπαθο λαό μας αναφορικά με το εθνικό ζήτημα του δημόσιου χρέους, που έχει εκτοξευθεί στα 315 δις ευρώ!!

Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, σε ολόκληρο τον λαό, τους λόγους για τους οποίους υπέγραψε τις ταπεινωτικές και καταπλεονεκτικές παραπάνω ρήτρες υπέρ των δανειστών και εις βάρος της χώρας μας, υποθηκεύοντας το μέλλον των σημερινών και μελλοντικών γενεών!!


- See more at: http://paradrasi.gr/2016/12/14/anthropothysia-diavaste-tis-6-egklimatikes-ritres-pou-psifisane-ke-desmevoun-ton-elliniko-lao-eonia/#sthash.FiDE4BSS.dpuf

Αρχή παραπλανήσεως η των ονομάτων εκφώνησις (Ευρωλεξιλόγιο)

  • Τι σημαίνει «ανεξέλεγκτες πυρκαγιές»;
  • Τι σημαίνει «διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων»;
  • Τι σημαίνει «τιτλοποίηση δανείων»;

«Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις» είπε κάποιος σοφός Έλληνας της κλασικής αρχαιότητας, εννοώντας πως οι ίδιες οι ελληνικές λέξεις (τα σημαίνοντα) περιέχουν τις έννοιες (σημαινόμενα). Το πώς αυτή η αρχή νοείται στην «ελεύθερη, δημοκρατική» Δύση, -που υποτίθεται πως στηρίζεται στην ελληνική αρχαιότητα- και πώς βομβαρδίζεται καθημερινά ο Έλληνας πολίτης -ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες- με σημαίνοντα που αποκρύπτουν τα σημαινόμενα μας εξηγεί ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κόλμερ στο
παρακάτω βίντεο.
 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2016/12/blog-post_88.html 

Ιστορία που γράφεται κατ’ εντολήν των τοκογλύφων…

Σε μία χώρα όπου αποκαλείται «ΕΘΝΙΚΗ» μία καθαρά ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα, με ιδρυτές και βασικούς μετόχους τους Rothschild, γεγονός που φρόντισαν ιστορικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι να το αποκρύψουν από την πλειοψηφία του λαού μας, βοηθάει να κατανοήσουμε τον έλεγχο που έχουν οι τοκογλύφοι επάνω στην πληροφορία, αλλά ακόμα και στην
ιστοριογραφία.




Δεν είναι τυχαίο που ιδρύματα Τραπεζών βάζουν στο χέρι με κάθε τρόπο ιστορικά αρχεία, με σημαντικά ιστορικά κρατικά έγγραφα, ώστε να δίνουν στην δημοσιότητα ΜΟΝΟΝ όσα δεν αποκαλύπτουν αυτούς που κινούν τα νήματα πίσω από τους κλόουν της πολιτικής.



Κανείς δεν αναρωτιέται  ποιος έδωσε το δικαίωμα σε μία ιδιωτική Τράπεζα να παίρνει στην κατοχή της και να ελέγχει τα αρχεία του κράτους. Και βέβαια αυτό είναι … «πταίσμα» αν το συγκρίνουμε με το μέγεθος της προδοσίας που συνιστά η αποκλειστική και νομικά κατοχυρωμένη έκδοση του χρήματος, από μία ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία.




Ένα προνόμιο που εξασφάλισαν οι τοκογλύφοι με νόμο του κράτους αμέσως μετά την …«αυθόρμητη» Ελληνική Επανάσταση, όπου Αρχηγός του Ελληνικού Στόλου ήταν πάλι άνθρωπος των Rothschild,  o γνωστός απατεώνας Cochrane. Ανθρωπος που είχε είδη εμπλακεί σε χρηματιστηριακές απάτες και που φυσικά συμμετείχε στην κομπίνα με τις Φρεγάτες, τις οποίες ναι μεν εξοφλήσαμε μέχρι δεκάρας, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ παραλάβαμε.



O Cochrane οργάνωνε τους στόλους σε διάφορες χώρες που συνέβαιναν …«αυθόρμητες επαναστάσεις», με σκοπό να καταλήξουν υπό τον έλεγχο των τοκογλύφων Rothschild.


Όταν οι Rothschild σκούπιζαν τα χρηματιστήρια της Αγγλίας, με κομπίνες που έστηναν γύρω από την πρόοδο της «επαναστάσεως» ή άλλων πολέμων, ελέγχοντας ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά και στην Ελληνική και στην Οθωμανική πλευρά, οι πουλημένοι ελληνόφωνοι ιστορικοί  φρόντισαν να διαγραφεί από όλα τα βιβλία η λέξη Rothschild… Αρκέστηκαν να μας μιλούν για την …περικεφαλαία και τα μαλλιά του Κολοκοτρώνη, που ανέμιζαν καθώς το άλογό του σκαρφάλωνε στα άγρια βουνά.


Την ίδια στιγμή που οι Rothschild κινούσαν τα νήματα και έπαιρναν τον έλεγχο ολόκληρων χωρών, που άρπαζαν τον φυσικό πλούτο του πλανήτη, οι ελληνόφωνοι ιστορικοί γέμιζαν τα κεφάλια των Ελλήνων γελοίες, παιδαριώδεις και παραπλανητικές σαχλαμάρες επικού χαρακτήρα. Παραμύθια γεμάτα πατριωτικές κορώνες, που στόλισαν με ασυναρτησίες την μετάβαση της Ελλάδας από το χαρέμι των Οθωμανών στο πολύ πιο …εξελιγμένο και πραγματικά ΑΟΡΑΤΟ χαρέμι των Rothschild.


Για να καταλάβετε ποιοι χρηματοδότησαν και ποιοι μας «ελευθέρωσαν» από τους Οθωμανούς διαβάστε τα ΦΕΚ της Ιδρύσεως της Εθνικής Τράπεζας που μας σκλάβωσε οικονομικά στους …«φιλέλληνες».

Περισσότερα εδώ:


Rothschild, Ἐθνική τράπεζα και τράπεζα τῆς Ἑλλάδος

Ὅπως «Ottoman Bank» ἔτσι κι «Ἐθνική Τράπεζα»!!!


Σίγμα


http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2016/12/blog-post_14.html

Δὲν εἶναι …νεοσωτὴρ ὁ Καζάκης!!!



Περὶ Ε.ΠΑ.Μ….
…καὶ ἄλλων Ἀνεκδότων γιὰ «μέτωπα» καὶ «ἐπαναστάσεις» ἀπό….. τὰ ἕδρανα τῆς «βουλῆς» ὅπου φιλοδοξῶμεν νὰ εἰσέλθομεν….

Βλέπω ὅτι κάποιοι ἀποκαλοῦν τὸν Καζάκη ὡς «χαζάκη»…

Μία τόση δὰ λεπτομέρεια: ὁ «χαζάκης» δὲν εἶναι διόλου «χαζάκης»….
Ὁ Καζάκης καὶ ἡ μόνιμη «ἡγετικὴ ὁμάς» τοῦ Ε.ΠΑ.Μ. ἠταν καὶ εἶναι ἀπὸ τὰ πιὸ Ὕπουλα Ἐργαλεῖα τοῦ Συστήματος…

Ὅλοι οἱ «σοφοί» ποὺ βγῆκαν στὸ βῆμα καὶ μιλοῦσαν τὸ καλοκαίρι τοῦ 2011 στὴν Πλατεῖα Συντάγματος, στοὺς «Ἀγανακτισμένους», εἶχαν καὶ ἔχουν κοινὴ Ἀποστολή, μὲ διαφορετικοὺς ὅμως ῥόλους ὁ κάθε ἕνας… 
Κατρούγκαλος, Βαρουφάκης, Καζάκης…

Τοὺς ῥόλους τῶν δύο πρώτων τοὺς ἔχουμε δεῖ ἤδη… 
Ὁ ῥόλος ὅμως τοῦ Φὸν Καζάκη ἦταν ἡ Ὑφαρπαγή, ὁ Ἔλεγχος καὶ ἡ ἀχρήστευσις Ἀξίων ἀνθρώπων, οἱ ὁποῖοι χωρὶς νὰ ἔχουν προηγουμένη σχέση μὲ τὰ «πολιτικά» ἤθελαν νὰ κάνουν κάτι γιὰ τὴν Πατρίδα καὶ
οἱ ὁποῖοι ὄντως θὰ μποροῦσαν καὶ νὰ φθάσουν ὡς καὶ τὴν Ἐπανάσταση ἀκόμη…


Ἡ σίγουρη μέθοδος Καζάκη / ΕΠΑΜ καὶ τῶν «σὺν αὐτῷ» ἦταν καὶ εἶναι νὰ ἐπιτύχουν τὰ παραπάνω μέσῳ σωστῶν καὶ δημοκρατικῶν προταγμάτων, τὰ ὁποῖα φυσικὰ σαμποτάριζαν καὶ σαμποτάρουν οἱ ἴδιοι, ὥστε ἄφ΄ ἑνὸς Μὴ ντυχὸν καὶ γίνει ὄντως Ἐπανάστασις καί ἀφ΄ ἑτέρου νὰ «κάψουν» πολιτικὰ μέσῳ τῆς ἀπογοητεύσεως καὶ τοῦ αἰσθήματος σιχαμάρας, αὐτοὺς τοὺς πάρα πολλοὺς ἀξίους, ἀπὸ κάθε ἄποψη, ποὺ προσῄλκυσαν…


Βιογραφικὸ τοῦ Καζάκη δὲν θὰ βρεῖτε Δημόσια ἀνηρτημένο, ἁπλούστατα διότι ὁ ἐπιτυχημένος ΚΚΕς ἐθήτευσε ἐπαγγελματικὰ ὡς Οἰκονομικὸς «Δολοφόνος» σὲ ἐταιρεῖες (ἐργολάβοι τοῦ Δ.Ν.Τ. …) οἱ ὁποῖες εἶχαν καὶ ἔχουν σὰν ἀποστολὴ τὴν «ἀναμόρφωση» οἰκονομιῶν ὁλοκλήρων χωρῶν…


Ὅσοι καὶ ὅσες ἔχουν ἀπομείνει ἀκόμη στὸ «ἀπόκομμα» καὶ  δῆθεν «μέτωπο» ΕΠΑΜ, πλέον χωρίζονται σὲ δύο κατηγορίες:


1) Σὲ καιροσκόπους ποὺ στοχεύουν σὲ τυχοῦσες μελλοντικὲς «καρέκλες» καὶ «χάρες», μέσῳ τῶν δῆθεν «ἐκλογῶν» (ναὶ ἀκριβῶς τὶς «ἐκλογές» ποὺ κάποτε κατηγοροῦσαν καὶ κάποιοι τοὺς πιστεύαμε, νομίζοντας ὅτι οἱ ἄνθρωποι ἤταν τῆς Ἐπαναστάσεως… «μπεεέ») τὰ λαμόγια δηλαδή, μὲ προηγούμενες θητεῖες σὲ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ κλπ…


2) Τοὺς Ἀγαθοὺς βλᾶκες οἱ ὁποῖοι ἐξακολουθοὺν νὰ πιστεύουν σὲ «σώσημο» ἀπὸ τοὺς κατὰ τὰ ἀλλὰ ἀχρήστους Μανδαρίνους τῆς μονίμου «ἡγετικῆς ὁμάδος» καὶ φυσικὰ ἐπειδὴ εἶναι «χέστες», ποὺ ἀρνοῦνται νὰ πιστεύσουν στὰ ἴδια τους τὰ μάτια καὶ στὴν κοινὴ λογική, ἀρνούμενοι νὰ κατανοήσουν ὅτι ὁ Δύσμοιρος αὐτὸς τόπος ὅσο θὰ περιμένη Ἐπαγγελματίες «σωτῆρες», τόσο πιὸ πολὺ θὰ χάνεται στὴν λάσπη…


Τὰ «ἐσπούδασα» τὰ ῥημάδια τὰ παραπάνω προσωπικὰ καὶ γιὰ πρώτη φορὰ στὴν ζωή μου, ἀπὸ τὸν Ὀκτώβριο τοῦ 2011 ἔως καὶ τὸν Φεβρουάριο τοῦ 2016, ὁπότε κι ἀπεχώρησα (καὶ μάλιστα ἄργησα!), καταθέτοντας Δημοσία Ἐπιστολή, ὡστὲ νὰ μάθῃ περισσότερος κόσμος τὸ τὶ συμβαίνει στὸν «βόθρο» τοῦ κομματικοῦ μηχανισμοῦ, τοῦ δῆθεν «μετώπου».


 Τριάρχης Χρῆστος




Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί ἀποχώρησις κι ὄχι παραίτησις;

Εἶναι Ἀποχώρησις ἀπὸ τὸ «μόρφωμα» ΕΠΑΜ, ὅπως τὸ κατήντησαν, ἤ μᾶλλον, (δυστυχῶς ἐν τέλει) σωστότερα, ὅπως ἐξ ἀρχῆς τὸ «ἔστησαν»…
…ἀλλὰ ὄχι Παραίτησις ἀπὸ τὶς ἰδέες μας καὶ τὰ «πέντε Προτάγματα», τὰ ὁποῖα οἱ τῆς ἡγετικῆς (καὶ αἰωνίας πλέον) ὁμάδος», χρησιμοποίησαν Δόλια καὶ τὰ ὁποῖα δὲν θὰ πάχω καὶ δὲν θὰ πάψουμε (ὅσοι καὶ ὅσες τέλος πάντων) νὰ ἐπιδιώκουμε τὴν ὑλοποίησή τους…

Δὲν εἶναι ...νεοσωτὴρ ὁ Καζάκης!!!1 Δὲν εἶναι ...νεοσωτὴρ ὁ Καζάκης!!!2 Δὲν εἶναι ...νεοσωτὴρ ὁ Καζάκης!!!3 Δὲν εἶναι ...νεοσωτὴρ ὁ Καζάκης!!!4 Δὲν εἶναι ...νεοσωτὴρ ὁ Καζάκης!!!5

το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2016/12/blog-post_19.html

Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!

 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Αίσθηση προκάλεσε την Τετάρτη η αποστροφή του υφυπουργού παιδείας, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές την Παιδεία, στη σημασία της ελληνικής γλώσσας η οποία απειλείται, είπε χαρακτηριστικά «τo να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις ή δεν τα παίρνεις...».

Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προσπάθησε να καλύψει το σχόλιο του υφυπουργού, δηλώνοντας «επειδή τον ξέρω τον Κώστα, αυτό που είπε δεν αφορούσε τα νησιά, αλλά τα υλικά πράγματα».

Εντούτοις, ο κ. Ζουράρις επέμεινε, δηλώνοντας ότι «επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας»!!! Το σχόλιο του υφυπουργού έρχεται στον απόηχο των αλλεπάλληλων προκλήσεων της Άγκυρας.

Ανάλογες αντιδράσεις είχε προκαλέσει προ ημερών και δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος ζήτησε να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ενώ τάχθηκε με την προσέγγιση με το ΧΑ στο μέλλον.

Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό παράλογων λεκτικών επιθέσεων, επί εθνικών θεμάτων, από στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται να προστεθεί και ένα δημοσίευμα, ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό σε σχέση με τα ενδιαφέροντα και την πραγματική ενασχόληση της σημερινής κυβέρνησης.
Έτσι, αποδεικνύεται πως οι κυβερνώντες έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος και καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός κομματικού κράτους, αδιαφορώντας για το μέγεθος του υφιστάμενου κράτους, δηλαδή την ακεραιότητα της γεωγραφικής επικράτειας.

Στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση του Κράτους (και δη του… κομματικού) προκύπτουν από την έρευνα του Ποταμιού, την οποία φέρνει στη δημοσιότητα το liberal.gr. Ειδικότερα, η κυβέρνηση δημιούργησε 121 νέους φορείς μέσα στο 2016, μόνο με 24 νόμους! Δηλαδή σε κάθε νόμο περιλαμβάνονταν περί τους πέντε (!) νέους φορείς.

Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν φτάνουν κατ’ ελάχιστο τις 352, οι οποίες, βέβαια, μπορεί να είναι πολλαπλάσιες αφού μόνο για τις 86 από τις 121 νέες δομές αναφέρεται ρητά ο αριθμός τους. Σε ότι αφορά το κόστος μόνο εννέα (9) από τις 121 νέες δομές είναι μη αμειβόμενες, ενώ για τις υπόλοιπες το κόστος λειτουργίας είναι απροσδιόριστο και θα αποφασίζει κατά περίπτωση στο μέλλον ο εκάστοτε υπουργός, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα.

Όλα τα παραπάνω κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας κατά την ομιλία του ως εισηγητής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Να σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε από την ομάδα των επιστημονικών συνεργατών του Ποταμιού υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Δείτε εδώ αναλυτικά το pdf.

Μετά από αυτά, γίνεται απολύτως κατανοητό πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται να μην χάσει κομματικές θέσεις για τοποθέτηση των δικών της ανθρώπων και αδιαφορεί παγερά για το εάν θα χαθούν κάποια ελληνικά νησιά. Και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη έλλειψης σοβαρότητας, αλλά απόδειξη έλλειψης αγάπης προς την πατρίδα και την χώρα που, υποτίθεται, πως εκλέχθηκαν για να υπηρετούν...


Πληροφορίες από Skai και Liberal

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/12/blog-post_892.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters