Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πατριωτικόπημα με διαταγή της Ε.Ε


Του Γιάννη Λαζάρου
Όταν τις  Πράξεις Νομοθετικού Χαρακτήρα τις κάνουν οι έξω αριστεροί, τότε το λέμε Πραξικόπημα. Όταν το κάνουν οι μέσα αριστεροί τότε είναι Πατριωτικόπημα που σκοπό έχει το πλαγιοκόπημα της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. Όχι, πουλάκια της "αριστερής" κυβέρνησης, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να επιβάλλεται αναγκαστικό δανεισμό του Κράτους από τα αποθεματικά φορέων, δημοσίων οργανισμών που πληρώθηκαν από την εποχή της προ του συναδέλφου σας Μεταξά διακυβέρνησης, για να μπορούν να είναι μερικώς αυτοδύναμα αν κάτι πάει στραβά με τις πολιτικές αποφάσεις οποιαδήποτε κυβέρνησης.
Αυτό που έκανε χθες ο κύριος Τσίπρας με μία υπογραφή είναι κανονικό κλέψιμο της περιουσίας του δημοσίου αφήνοντας ξεβράκωτους και ανοχύρωτους σημαντικούς κοινωνικούς οργανισμούς που είναι στημένοι αποκλειστικά με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Τον ΕΟΠΥΥ, λόγου χάρη, δεν τον χρηματοδότησε καμία ελληνική κυβέρνηση από την τσέπη της. Είναι χρηματοδοτημένος από την τσέπη του κάθε Έλληνα για να μπορεί ακόμα και σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας ή ακόμα και πολέμου να έχει την καβάτζα να βρει πενικιλίνη και γάζες. Κατάλαβες, Στρατούλη, που η μυωπία σου έχει φθάσει στο κεντρικό εγκεφαλικό σου σύστημα; Άσε τώρα τους μισθούς που δεν θα θιγούν και τα κουραφέξαλα. Οι μισθοί του δημοσίου πληρώνονται από τους φορολογούμενους και οι συντάξεις από τις τσέπες των ασφαλισμένων. Μένει και το αποθεματικό για την ώρα ανάγκης μη συμβεί η στραβή.
Η στραβή όμως φθάνει. Καταφθάνει και δεν θα είναι αναγκαστική πτώχευση και Grexit, αλλά θα είναι αναγκαστικός δανεισμός από τους εταίρους οι οποίοι γνωρίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει ίχνος αποθεματικών σε ταμεία, πανεπιστήμια, δήμους και όσους χώρεσε αυτή η λίστα που φτιάχτηκε από τον Σεπτέμβριο του 2014 για να την πάρει στα χέρια της η αριστεροπατριωτική κυβέρνηση της αξιοπρέπειας και να την λιανίσει. Η λίστα έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος αποδεδειγμένα δεν πήγαινε ούτε για κατούρημα αν δεν ρωτούσε την Τρόικα. 
Στημένο  Μνημονιακό κόλπο που βγήκε σαν λαγός από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού Τσιπροβαρουφάκη την ώρα που κλήθηκε να παίξει το ρόλο του σκληρού διαπραγματευτή απέναντι στην Τρόικα.
Χωρίς την καβάτζα που έχουν φορείς για την ώρα μιας "στημένης" κατάρρευσης της επιχείρησης Ελληνικό Κράτος, σπάνε τα μικρά φράγματα που κρατούν αντίσταση σε ένα ποτάμι κοινωνικής εξαθλίωσης. Δεν σού έρχεται στα καλά καθούμενα να συμπεριλάβεις στην λίστα τα αποθεματικά των Αντικαρκινικών  Νοσοκομείων "Θεαγένειο", Άγιο Σάββα και Μεταξά. Ποιος ο λόγος στην λίστα αυτή να συμπεριληφθούν τα αποθεματικά των τριών Νοσοκομείων Παίδων της χώρας, Πεντέλης, Αγία Σοφία και Αγ. Κυριακού; Πρέπει να έχεις σκοπό να καθαρίσεις κόσμο και μάλιστα τις πιο ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας.
Είναι τόσο "αριστερή" και "πατριωτική" αυτή η απόφαση της κυβέρνησης που έβαλε στην λίστα της λεηλασίας  των ταμείων των Δήμων ακόμα και τους Δήμους που περιμένουν τις αποζημιώσεις από την Γερμανική Κατοχή. Οι μαρτυρικοί Δήμοι Καλαβρύτων, Διστόμου, Βιάννου δεν εξαιρέθηκαν. Να δούμε τι θα απαντήσει ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, όταν ο Σουλτς θα του πει: "Ποιες αποζημιώσεις; Αφού εσείς μόνοι σας κλέβετε τα λεφτά από τους τόπους που λέτε ότι εμείς καταστρέψαμε!"
Είναι τόσο πραξικοπηματική αυτή η κίνηση της κυβέρνησης και τόσο διατεταγμένη από την Ε.Ε που από αυτήν εξαιρέθηκαν μόνο όσα δημόσια ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ ή όποια δημόσια επιχείρηση είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Βέβαια, εκεί που έχουν να κάνουν με μετοχές μεγαλοκαρχαριών τα αποθεματικά δεν τα πειράζουμε. Τα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια που βγάζουν το παντεσπάνι τους από την περιουσία του ελληνικού λαού δεν τα ακουμπάμε. Γιατί άλλωστε έχουμε το Μνημόνιο σε εφαρμογή; Για να μάς λέει τι κλέβουμε νομοθετικά και τι όχι. 
Φανταστείτε ότι η ΕΥΔΑΠ δεν μπήκε στην λίστα εφόσον από το 2012 το 62% ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ , αλλά οι μάγκες αριστεροί υπέγραψαν να μπει το μοναδικό κομμάτι της ΕΥΔΑΠ που έμεινε στον ελληνικό λαό. Την Εταιρεία Παγίων. Έχει μανία η πατριωτική κυβέρνηση με τα πάγια που πληρώνουν οι ιθαγενείς Έλληνες. Σου χρεώνει το πάγιο της ΝΕΡΙΤ μέσω της ΔΕΗ, αλλά τα αποθεματικά που εσύ πληρώνεις ως έμμεσο φόρο θα τα έχει στα χέρια της η Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή το παιδί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το γελοίο του πράγματος είναι ότι οι πανέξυπνοι "αριστεροί" εξαίρεσαν από την λίστα όσα ταμεία έχουν διαθέσιμα μόνο για την κάλυψη των αναγκών του δεκαπενθημέρου. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που στήθηκε η λίστα ήξερε η σημερινή κυβέρνηση για το ποια ταμεία θα έχουν χρήματα μέχρι αρχές Μαΐου 2015!; 
Ρε πλάκα μάς κάνετε; Νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με το 3% που έχει πάθει συνασπιστίλα και δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του;
Το πιο γελοίο του γελοίου είναι η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι για  τα ασφαλιστικά Ταμεία η υπαγωγή είναι προαιρετική. Δηλαδή, όποιος "δικός σας" είναι διοικητής και κρατάει το Ταμείο εκατομμυρίων ασφαλισμένων βάζει την υπογραφή του και παραδίδει στην Τράπεζα τον ιδρώτα, τις αναγκαστικές πληρωμές και την ασφάλεια του κάθε πολίτη. Παραδίδει ακόμη και το δικαίωμα ζωής εφόσον αν χρεωκοπήσει το Ταμείο τότε δεν καλύπτεται η νοσηλεία και η φαρμακευτική κάλυψη.
Τέτοιο πατριωτικόπημα δεν είχαν σκεφτεί ούτε οι πρόγονοί σας πολιτικοί Μεταξάς και Παπαδόπουλος. Εκείνοι τουλάχιστον σε έβαζαν σε λίστα λόγω ιδεολογίας και ειλικρινούς πατριωτισμού. Δεν είχαν σκεφτεί το πιο άρρωστο σενάριο να βάλουν στην λίστα εξόντωσης όλους τους Έλληνες για να δικαιολογήσουν το άξιο μεροκάματο που και εκείνοι έπαιρναν από τα φιλαράκια τους Χίτλερ και Νίξον αντίστοιχα.-
 
 
http://www.stontoixo.com/2015/04/blog-post_74.html

Όταν ο Τέσλα εξαφανίστηκε από τα ιστορικά βιβλία - "Η σιωπηλή συνομωσία"

Πέρασα όλα μου τα χρόνια στη σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων (1951-1956) χωρίς ν’ ακούσω το όνομα του Νίκολα Τέσλα, ακόμη και σ’ εκείνα τα μαθήματα που σαφώς αναφέρονται σε μηχανές εναλλασσόμενου ρεύματος ή σε μεταφορά ενέργειας ή σε ασύρματη επικοινωνία (ραδιόφωνο). Ξόδεψα αρκετό καιρό σε μια ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, θυγατρική εταιρεία της RCA, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους. Ποτέ, σε τόσες πολλές διαλέξεις, συναντήσεις και συζητήσεις που είχα, δεν αναφέρθηκε πουθενά ο Τέσλα. Πάντως θυμάμαι καλά ονόματα λιγότερο σημαντικών πρωτοπόρων στο χώρο του ηλεκτρισμού. Αρκετοί συνάδελφοι και παλιοί συμφοιτητές μου είχαν παρόμοιες εμπειρίες. Ο Τέσλα ήταν ανύπαρκτος”. Max E. Valentinuzzi, Nikola Tesla: Was He So Much Resisted and Forgotten, Engineering in Medicine and Biology Magazine, 1998. Η βιογραφία του Νίκολα Τέσλα θα έπρεπε κανονικά να κοσμεί σχεδόν κάθε σχολική βιβλιοθήκη. Αντί γι’ αυτό όμως υπάρχουν μέσα στα σχολικά επιστημονικά εγχειρίδια μόνον κάποιες σειρές, που αναφέρονται σ’ αυτόν το μεγάλο επιστήμονα κι εφευρέτη, που «ανακάλυψε» τον 20ο  αιώνα. Το όνομα του είναι σχεδόν διαγραμμένο από κάθε λεωφόρο της γνώσης. Αν κάποιος από εσάς πάει σε μια δημόσια βιβλιοθήκη δεν θα καταφέρει να βρει παρά μόνον μερικές αράδες για τον Τέσλα, οι οποίες μάλιστα θα περιέχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του και σχεδόν τίποτε για την προσωπική του φιλοσοφία και τα ανθρωπιστικά του οράματα. Αν και προσέφερε τόσα πολλά ο Τέσλα περιθωριοποιήθηκε, αγνοήθηκε σκόπιμα και λίγο έλειψε να θαφτεί στο απέραντο νεκροταφείο των αγνώστων της ιστορίας. Το επιστημονικό κατεστημένο φρόντισε να αγνοήσει αυτόν τον μεγάλο εφευρέτη, να περιθωριοποιήσει το έργο του και να το καταδικάσει στη λήθη. Και θα τα είχε καταφέρει, αν το έργο και οι ιδέες του Τέσλα δεν ήταν τόσο πρωτοποριακές και μεγαλειώδεις, ώστε να είναι αδύνατον να συγκαλυφθούν εντελώς. Στα τέλη του 19ου αιώνα κανείς δεν ήταν τόσο πασίγνωστος στην αφρόκρεμα της Νεοϋορκέζικης κοινωνίας, όσο ο Σέρβος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα. Ωστόσο όμως, στην εποχή του θανάτου του, τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά του, της «χρυσής» δεκαετίας του 1890, είχαν σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Αντίθετα, αυτό που κυρίως θυμόταν ο κόσμος ήταν οι διάφορες εκκεντρικότητες του Τέσλα, όπως για παράδειγμα ο υπερβολικός του φόβος για τα μικρόβια και η στοργική αφοσίωση του στα περιστέρια.  
Ένας Αουτσάϊντερ Επιστήμονας Ο Τέσλα ήταν ένας «αουτσάιντερ», ένας «μη επαγγελματίας» επιστήμονας, που δεν θέλησε να ενταχθεί στο επιστημονικό σύστημα. Αυτός όμως δεν ήταν και ο κύριος λόγος που ο Τέσλα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο «ξεχασμένη μεγαλοφυΐα» του 20ου αιώνα. Πολλοί υποψιάζονται την ύπαρξη μιας οργανωμένης συνωμοσίας ενάντια στον οραματιστή εφευρέτη. Σύμφωνα μ’ αυτούς ο Τέσλα εξαφανίστηκε από τα ιστορικά βιβλία εξ αιτίας μιας ενορχηστρωμένης συνωμοσίας όλων εκείνων που απειλήθηκαν από τα οράματα του για την Ελεύθερη Ενέργεια. Γι’ αυτό και σήμερα οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο έχουν την εντύπωση ότι το μόνο που είχε εφεύρει ήταν το Πηνίο Τέσλα και ότι υπάρχει μια μονάδα μέτρησης με τ’ όνομά του. Δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο. Το όνομα του Τέσλα είναι άγνωστο στο ευρύτερο κοινό. Αν οι ισχυροί μεγιστάνες δεν προσπαθούσαν να διαγράψουν τη μεγαλοφυΐα του Τέσλα από τη μνήμη του κόσμου, η στρατηγική αυτή δεν θα είχε στεφθεί με τόση αξιοζήλευτη επιτυχία. Δεν ήταν όμως μόνον οι οικονομικοί παράγοντες που σκόπιμα απαξίωσαν τον εφευρέτη. Ορισμένοι συγγραφείς ερμηνεύουν την πτώση του Τέσλα ως αποτέλεσμα της έντονης αντίδρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας στο έργο του. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Τέσλα δεν θέλησε ποτέ του να παίξει το «παιχνίδι» της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δεν τον ενδιέφερε να δημοσιεύσει κανένα άρθρο σε ακαδημαϊκά έντυπα. Ο ιστορικός Stephen S. Hall πιστεύει πως η πρωτοφανής επιτυχία του «αουτσάιντερ» εφευρέτη, ιδιαίτερα μετά την Παγκόσμια Έκθεση στο Σικάγο (1893), προκάλεσε μεγάλη «επαγγελματική αντιζηλία». Υπάρχει ωστόσο κι ένας άλλος λόγος. Ο Τέσλα ήταν πάντα ένα μεγάλο μυστήριο για τους συγχρόνους του: «Οι ιδέες του για την επιστήμη και τη βιομηχανία ήταν τόσο πιο μπροστά από την εποχή του, ώστε ήταν αδύνατον να κατανοήσουν την ουσία και το σκοπό τους» (O. Nichelson). Υπήρχε άραγε κάποια απόφαση, που πάρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, με την οποία όχι μόνον μποϊκοταρίστηκε οικονομικά ο Τέσλα, αλλά και το όνομα του εξοστρακίστηκε από την επίσημη ιστορία και στη θέση του μπήκε ο Έντισον, ο οποίος και αναγνωρίστηκε ως ο «πατέρας» της ηλεκτρικής εποχής. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι πως διάφορες «ομάδες ειδικών συμφερόντων» επιχείρησαν να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη διαγράφοντας τον Τέσλα. Το 1929, περισσότερα από 50 μέλη της στρατιωτικο-βιομηχανικής ελίτ των ΗΠΑ (ανάμεσα τους ο Τζον Ροκφέλερερ και ο Χένρι Φορντ) συγκρότησαν μιαν επιτροπή για τον εορτασμό της επετείου του μισού αιώνα από τη γέννηση του ηλεκτρικού φωτός. Η επιτροπή αυτή αναγνώρισε τον Τόμας Άλβα Έντισον ως τον «πατέρα» του ηλεκτρικού φωτός. Στα πλαίσια αυτής της τιμητικής γιορτής ο γνωστός στιχουργός George M. Cohan έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο Τόμας Έντισον: Ο Άνθρωπος-Θαύμα, το οποίο και στάλθηκε στους επικεφαλείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ως ένα «εγκώμιο στον μεγαλύτερο ζώντα Αμερικάνο…». Η κοινή γνώμη και τα λαϊκά συναισθήματα απέναντι στον Τέσλα θα κινούνταν σε διαφορετική κατεύθυνση αν είχαν πει στους ανθρώπους ότι ο εφευρέτης είχε επικηρυχτεί από το κατεστημένο επειδή ήθελε να προσφέρει στον καθένα ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Αντίθετα όμως με τους εγκωμιαστικούς ύμνους του κατεστημένου προς τον Έντισον, ο Τέσλα ποτέ δεν τιμήθηκε από μια παρόμοια επιτροπή. Κι αν κάποια βιβλία αναφέρονταν στις σημειώσεις τους στο έργο του, εστιάζονταν κυρίως στις υπερβολές του χαρακτήρα του και στις εκκεντρικότητές του και όχι στις επιστημονικές του ανακαλύψεις. Δεν ήταν όμως ο Έντισον ο μοναδικός εφευρέτης, που «έκλεψε» τη δόξα του Τέσλα. Ήταν και ο Μαρκόνι, ο «εφευρέτης» του ραδιοφώνου. Το 1901, όταν ο Γουλιέλμο Μαρκόνι έστειλε το περιβόητο σήμα του (το γράμμα «S») από τη μία όχθη του Ατλαντικού στην άλλη, ο Τέσλα είχε πει: «Ας συνεχίσει. Χρησιμοποιεί όμως δεκαεπτά δικές μου πατέντες». Μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1943, λίγους μήνες μετά το θάνατο του Τέσλα, να αναγνώρισε με απόφαση του ότι ο Μαρκόνι δεν ήταν ο πραγματικός εφευρέτης του ραδιοφώνου, αλλά τα σχολικά και ιστορικά βιβλία συνεχίζουν να τον αναφέρουν ως τέτοιο. Ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως ο Μαρκόνι είναι ο «πατέρας» του ραδιοφώνου και όχι ο Τέσλα.
i synomosia enantia ston tesla-1
 
Ο Θρύλος του Τέσλα Αντιστέκεται Παρά τη σιωπηλή συνωμοσία εναντίον του ο θρύλος του Τέσλα δεν έσβησε. Έναν αιώνα μετά τις ένδοξες ημέρες του το έργο και οι ιδέες του ξαναήρθαν στο προσκήνιο. Τα έντυπα και οι συγγραφείς, που ασχολούνται με το ζήτημα της ελεύθερης ενέργειας, έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για το έργο του Τέσλα. Δεκαετίες μετά το θάνατό του πολυάριθμοι ερευνητές και ερασιτέχνες της ηλεκτροτεχνικής ανά τον κόσμο, έσκυψαν με ζήλο πάνω στο έργο και στις ιδέες του Τέσλα προσπαθώντας να ξεκλειδώσουν τα μυστικά τους. Ένας αυξανόμενος αριθμός νέων ερευνητών μελετά πλέον τις ευρεσιτεχνίες του Τέσλα, προσπαθώντας να τις εξελίξει. Οι ερευνητές αυτοί βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και τους συνδέει το γεγονός ότι εμπνέονται από το έργο και τα οράματα του Τέσλα. Σήμερα σχεδόν κάθε βιβλιοπωλείο στην Αμερική διαθέτει και μια βιογραφία του Τέσλα. Από το τέλος της δεκαετίας του 1970 παρατηρήθηκε μια ανανέωση του ενδιαφέροντος του κοινού για τη ζωή και τις έρευνες του Τέσλα. Ο Τέσλα, αυτή η ξεχασμένη μεγαλοφυΐα του 20ου αιώνα, ξανάγινε έτσι ήρωας, μια μορφή-σύμβολο της νέας εποχής, στην οποία η εναλλακτική τεχνολογία παίρνει τη θέση που της αξίζει. Αρκετοί σύγχρονοι ερευνητές αντιλαμβάνονται τον Τέσλα ως τον πατέρα του σύγχρονου κινήματος της ελεύθερης ενέργειας, δίνοντας μάλιστα έμφαση στις δυσκολίες που υπέφερε για υποστηρίξει τις θέσεις του. Οι οπαδοί του Τέσλα, που αυξάνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας, είναι οργανωμένοι σε αρκετές ομάδες. Η μεγαλύτερη από αυτή είναι η International Tesla Society, που εδρεύει στο Κολοράντο Σπρινγκς και αριθμεί 9.000 μέλη. Επίσης ο Τέσλα έχει εμπνεύσει έναν μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων και εκδοτών, που έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες στα περιοδικά τους για να περιγράψουν τη ζωή και το έργο του ανθρώπου που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα. Ενώ κάποιοι σύγχρονοι υποστηρικτές του Τέσλα συνεχίζουν τις έρευνές του, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να σιγουρεύσουν ότι το όνομά του δεν θα ξεχαστεί από τις μελλοντικές γενιές. Ένας συνταξιούχος καθηγητής, ο John Wagner από το Ντέξτερ του Μίσιγκαν, έδωσε το δικό του αγώνα ώστε η επίσημη ιστορία να θυμάται τον Τέσλα για περισσότερα πράγματα από τις γνωστές εκκεντρικότητές του. Για μια δεκαετία, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1993, ο John Wagner δίδασκε στην τάξη του ολόκληρη την ιστορία του Τέσλα, χωρίς να εστιάζεται μόνον στην περίοδο της παρακμής του. Ο ίδιος επισήμανε στους μαθητές ότι το Smithsonian, το επίσημο Μουσείο της Ουάσιγκτον, δεν φιλοξενούσε κανένα έκθεμα του εφευρέτη. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το ίδιο μουσείο φιλοξενούσε εφευρέσεις του Τέσλα τις οποίες τις παρουσίαζε στο μεγάλο τμήμα που είχε αφιερώσει στον Τόμας Έντισον! «Ένας αριθμός των εφευρέσεων του Τέσλα βρίσκονται μέσα στο μουσείο, αλλά το κοινό φεύγει με την εντύπωση ότι ο Έντισον είναι υπεύθυνος γι΄ αυτές», υποστήριξε ο καθηγητής Wagner. Όπως ήταν αναμενόμενο οι μαθητές αντέδρασαν σ’ αυτή την ολοφάνερη αδικία, υποστηρίζοντας την εκστρατεία «κτυπήστε το Smithsonian» του καθηγητή τους. Όταν όμως προσέφεραν ως δωρεά στο μουσείο ένα άγαλμα του Τέσλα, ο διευθυντής του τμήματος για τον ηλεκτρισμό, Barney S. Finn, αρνήθηκε να το δεχτεί. Λεπτομέρεια: Ο Barney S. Finn είχε δημοσιεύσει το 1979 ένα βιβλίο σχετικά με τον Έντισον στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μία λέξη για τον Τέσλα!
  Η Επιστροφή του Απαγορευμένου Επιστήμονα Ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος μας συμπεριφέρεται στους εφευρέτες και γενικώς στους πρωτοπόρους, προσδιορίζει και τη μελλοντική του πορεία. Η συμπεριφορά του κατεστημένου απέναντι στον Τέσλα δεν επιτρέπει και μεγάλη αισιοδοξία. Εκείνο όμως που επιτρέπει την αισιοδοξία είναι οι πολυάριθμοι άνθρωποι, που μόνοι τους ενδιαφέρθηκαν και έμαθαν ολόκληρη την ιστορία του Τέσλα και σήμερα υπερασπίζονται το θρύλο του μεγάλου εφευρέτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν τον παρεξηγημένο και οραματιστή επιστήμονα, ανακάλυψαν ξανά το ξεχασμένο έργο του κι εντυπωσιάστηκαν από το πρωτοποριακό του πνεύμα. Έτσι ο Τέσλα έγινε σύντομα ο πιο δημοφιλής «απαγορευμένος επιστήμονας» του 20ου αιώνα, ένας ήρωας της ηλεκτρονικής εποχής, ο πιο διάσημος «χάκερ» όλων των εποχών! Αναμφίβολα ο Νίκολα Τέσλα αποτελεί το αρχέτυπο του επιστήμονα του 20ου αιώνα. Ήταν ο άνθρωπος που επινόησε το αύριο. Ένας σύγχρονος Προμηθέας που έκλεψε το μυστικό του ηλεκτρισμού από τη Φύση και το χάρισε στην ανθρωπότητα. Συγκέντρωσε έτσι πάνω του την «οργή του Δία». Ωστόσο άντεξε. Μέχρι την τελευταία του πνοή συνέχιζε να ασχολείται με την ανακάλυψη αρχών, μεθόδων και τεχνολογιών, που θα απελευθέρωναν τον άνθρωπο από την ενεργειακή του σκλαβιά, που θα έκαναν την ανθρώπινη ζωή πιο άνετη και ειρηνική. Ο Τέσλα έβλεπε πάντα μακριά στο μέλλον. Τα οράματα του βρίσκονταν πάντα πολύ μπροστά από τους διανοητικούς ορίζοντες των ανθρώπων της εποχής του. Ήταν ένας άνθρωπος που τόλμησε να ονειρευτεί πράγματα αδιανόητα ακόμη και για τη σημερινή εποχή. Έτσι το όνειρο της Ελεύθερης Ενέργειας, το οποίο τον είχε συνεπάρει πριν από έναν αιώνα, συνεχίζει να θεωρείται «απαγορευμένος καρπός» για τον  κόσμο των αρχών του 21ου αιώνα. Ο Τέσλα ήταν ίσως η πιο ανατρεπτική μεγαλοφυΐα του 20ου αιώνα. Γι’ αυτό και κατέληξε να είναι και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ξεχασμένης μεγαλοφυΐας του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα όμως ο θρύλος του απαγορευμένου επιστήμονα επιστρέφει και ο Τέσλα παίρνει σιγά-σιγά τη θέση που του αξίζει στο στερέωμα της παγκόσμιας ιστορίας. Γιώργος Στάμκος απόσπασμα από το βιβλίο του «Ο Θαυμαστός Κόσμος του Τέσλα» Εκδόσεις Άγνωστο Πηγή

Μετανάστες: Μια κοινωνική βόμβα του Παγκόσμιου Οργανωμένου Εγκλήματος | Ατζέντα 21

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2015/04/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C.jpg 

Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές ενός απίστευτου δράματος, που διχάζει κοινωνίες, προβληματίζει, άλλους τους κάνει να δακρύζουν κι άλλους πιο κυνικούς.

Οι μετανάστες, που εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τις χώρες τους με όνειρα για ένα καλύτερο αύριο τα οποία τελικά αποδεικνύονται οι πέτρες που τους τραβούν στον υγρό θάνατο…

Και τι να πεις; Όταν ο ευρωπαϊκός νότος καταρρέει οικονομικά, οι κοινωνίες ίσα που αντέχουν να βρουν λύσεις για την επιβίωση τους, καλούνται να δεχτούν χιλιάδες αυτοεξόριστους για να γίνουν περισσότεροι αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Κι από την άλλη, οι μετανάστες σέρνονται στις ξένες χώρες με την ελπίδα κάτι να αλλάξει γι’ αυτούς.
Και ξαφνικά ο πουλημένος στο διάολο ΟΗΕ ευαισθητοποιείται και τα βάζει με την αδελφή πουλημένη Ε.Ε.:
Επίθεση εναντίον της ΕΕ εξαπέλυσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζεΐντ Ράαντ Αλ Χουσέινο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει μια πιο «εμπεριστατωμένη, πιο γενναία και λιγότερο σκληρή προσέγγιση» σχετικά με τους μετανάστες που συχνά πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην ΕΕ με σκάφη που δεν είναι αξιόπλοα.
«Η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη σε μερικούς από τους πιο ευάλωτους μετανάστες στον κόσμο και διακινδυνεύει να μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα τεράστιο νεκροταφείο», δήλωσε περιγράφοντας την πολιτική της ΕΕ ως «κοντόφθαλμη, με βραχυπρόθεσμες πολιτικές κινήσεις που υποθάλπτει τις ξενοφοβικές λαϊκίστικες κινήσεις που δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη πάνω σε μια αυτό το ζήτημα».

Η μετανάστευση είναι όπλο της Παγκοσμιοποίησης και οι μετανάστες οι νάρκες

Ανθρώπινα θύματα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης χρησιμοποιούνται ως ζωντανά όπλα. Ακόμα και ο πιο φιλεύσπλαχνος και φανατικός ζωόφιλος δεν θα άντεχε αν “κάποιος” του ζητούσε να αναλάβει και να πάρει στο σπίτι του όλα τα αδέσποτα της γειτονιάς. Θα αντιδρούσε. Και τότε ο “κάποιος” θα του έλεγε με ειρωνεία και σαρκασμό: Εσύ που λες ότι αγαπάς τα ζώα.
Αλλά έλα όμως που αυτός ο “κάποιος” είναι και ο κύριος υπεύθυνος που τόσοι άνθρωποι αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν! Ο ΟΗΕ δεν έχει την ευθύνη; Τι κάνει ο ΟΗΕ για τον εμφύλιο στη Συρία; Περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ο οποίος άρχισε όταν ξέσπασαν διαδηλώσεις εμπνευσμένες από τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης τον Μάρτιο του 2011 και κατεστάλησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Ξαφνικά οι γκλομπαλιστές δεν γουστάρουν τον Άσαντ, που μέχρι πρότινος ήταν φιλαράκια και δημιούργησαν “εξέγερση” τύπου Αραβικής Άνοιξης – χρηματοδοτούμενες όλες από τους γνωστούς αμερικανοσιωνιστούς κύκλους και με μπόλικο άρωμα Σόρος. Κι αργότερα έστισε και μια οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” να φέρνει γύρα και να τρομοκρατεί ώστε ολοένα και περισσότεροι να θέλουν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.
Τι έχει κάνει ο ΟΗΕ για την πείνα και την φτώχεια στην Αφρική; «Δεν είμαστε προετοιμασμένοι και … ψυχολογικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πείνα στη Σομαλία», είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια – δήλωση που πραγματικά σου ‘ρχεται να ζητήσεις τη συνδρομή όλης της ψυχιατρικής κοινότητας! Όμως… Η Αφρική πεινάει, αλλά οι εκατομμυριούχοι της αβγατίζουν! και ο ΟΗΕ, απλά παρακολουθεί…
Τι κάνει ο ΟΗΕ για τη χειραγώγηση του κλίματος και την αδιάκοπη κλοπή του νερού της Αφρικής; Την ονομάζει κλιματική αλλαγή και κάνει και συνέδρια και παίρνει αποφάσεις για παγκόσμια φορολόγηση δήθεν για την αντιμετώπιση της!
Αφού διαλύει τις κοινωνίες στις αναπτυσσόμενες χώρες, μετά ρίχνει τα θύματα ως βόμβες στις αναπτυγμένες για να διαλυθούν κι αυτές – μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
Και τι μέτρα παίρνει για το μεταναστευτικό; Αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο στην Ατζέντα 21 που “εξηγεί” και δίνει οδηγίες πως θα πρέπει οι τοπικές κοινότητες να αφομοιώσουν τους μετανάστες – είναι και φθηνά εργατικά χέρια, βλέπετε.  Έτσι αφού διαλύει τις κοινωνίες στις αναπτυσσόμενες χώρες, μετά ρίχνει τα θύματα ως βόμβες στις αναπτυγμένες για να διαλυθούν κι αυτές – μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
Κι αφού βραβεύουν την Ε.Ε. με νόμπελ Ειρήνης, τώρα και καλά την μαλώνει ότι δεν λύνει το πρόβλημα που τεχνηέντως έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει – κινητές βόμβες που είναι έτοιμες να σκάσουν σε ταλαιπωρημένες κοινωνίες ή να βυθιστούν σε κρύα και βαθιά νερά, σκορπώντας οσμή θανάτου, τύψεις, διχόνοια και πόνο!
Αυτός είναι ένας αναλυτικός χάρτης με τη διαδρομή που ακολουθούν τα καραβάνια των μεταναστών σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
μεταναστευτικό 
Με σημείο εκκίνησης τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας που μαστίζονται από φτώχεια, πολέμους ή δικτατορικά καθεστώτα, κοινός προορισμός των πάμφτωχων μεταναστών είναι η Ευρώπη.
Καθώς όμως δεν υπάρχουν νόμιμες οδοί για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, το φυσικό σύνορο της Ευρώπης, η Μεσόγειος Θάλασσα, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο υγρό τάφο.
  • Με κόκκινο χρώμα: Βασικές θαλάσσιες διαδρομές
  • Κόκκινη διακεκομμένη γραμμή: Εναλλακτικές θαλάσσιες διαδρομές
  • Πράσινη γραμμή: Βασικές χερσαίες διαδρομές
  • Κίτρινη γραμμή: Τακτική εμπορική σύνδεση
Και η Διεθνής Αμνηστία ρίχνει πυρά στην Ε.Ε. ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της: Να περιθάλψει και να φροντίσει τα θύματα που τα αφεντικά τους δημιούργησαν.
«Οι ευρωπαϊκές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έπρεπε να εφαρμόζουν πρακτικές διαχείρισης συνόρων που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Οι σχετικές συμφωνίες και οι επιχειρήσεις πρέπει να επανεξετάζονται ώστε να εκτιμάται ο αντίκτυπος που ενδέχεται να έχουν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν τα ευρωπαϊκά κράτη παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή αποτυγχάνουν στη ΛΗΨΗ απαραίτητων μέτρων για τη προστασία από παραβιάσεις που συνδέονται με τον έλεγχο των συνόρων και της μετανάστευσης, τότε πρέπει να λογοδοτούν», σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.
Έφτιαξε μάλιστα κι ένα πολύ πετυχημένο βίντεο:



Χορτάσαμε υποκρισία, ένθεν κακείθεν, του ΟΗΕ που δήθεν νοιάζεται, της Ε.Ε. που το παίζει δύσκολη αλλά στο τέλος θα… κάνει το καθήκον της και θα φορτώσει τα θύματα στα άλλα θύματα, των κυβερνήσεων που τάχα έχουν διαφορές μεταξύ τους για να σκοτώνεται το πόπολο όταν στα think tank και στις λέσχες κάθονται πλάι πλάι και μοιράζονται τον κόσμο σαν να είναι μπαξές τους.
Ψυχραιμία… κι εμένα με νευριάζει που ΚΆΘΕ μέρα, το πρώτο πρόσωπο που συναντώ πηγαίνοντας για δουλειά, είναι ο Πακιστανός που εδώ και 4 χρόνια θέλει ντε και καλά να αγοράσω χαρτομάντιλα όταν σταματώ στο φανάρι, ακόμα κι όταν δεν έχω συνάχι. Αλλά ξέρω ότι δεν φταίει αυτός κι ότι με τα νεύρα μου δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά ούτε κι αν αγοράζω κάθε μέρα χαρτομάντιλα.
Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο όταν καταλάβουμε ότι δεν ευθύνονται τα χαρτομάντιλα για το συνάχι, αλλά αυτός που δημιουργεί εργαστηριακά ιούς και μετά τους πασάρει!
Στην άρρωστη παγκοσμιοποίηση, δεν απαντάμε με μίσος για το διπλανό θύμα, ούτε δεχόμαστε να γίνουμε θύμα στη θέση του, αλλά απαντάμε με υγιή παγκοσμιοποίηση, φιλία λαών, με κοινά συμφέροντα ενάντια στο…  Οργανωμένο Ηνωμένο Έγκλημα της Παγκόσμιας Ελίτ.
Πιστέψτε με.. ο “λαθρό” και ο “πίθηκος”, όπως κάποιοι ‘ανώτεροι΄σε φυλή Έλληνες ονομάζουν, πρώτος και καλύτερος θα ήθελε να μπορεί να επιστρέψει στο σπιτικό του, χωρίς να κινδυνεύει να φάει μια σφαίρα, να πεθάνει από πείνα, ή να δει τα ζώα και τις καλλιέργειες του να μαραίνονται. Θες να τον διώξεις; Θες να τον βοηθήσεις; Πολέμα τον φταίχτη!!!!

© AllNewz.grhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/04/21_21.html#ixzz3XyNia1On

Η Μέλισσα στην Ελληνική Μυθολογία

Η Μέλισσα στην Ελληνική Μυθολογία
Η χρησιμότητα και το όφελος της μέλισσας προς τον άνθρωπο έχει αναγνωριστεί από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς. Ιδιαίτερες αναφορές προς την Μέλισσα υπάρχουν σε διάφορους μύθους της αρχαίας Ελλάδας.
Μέλισσα, η τροφός του Δία
Σύμφωνα με έναν αρκετά διαδεδομένο μύθο, η Ρέα αποφάσισε μετά από συμβουλή της Γαίας και του Ουρανού να γεννήσει τον Δία μακριά από τον Κρόνο, ώστε να μην τον καταβροχθίσει όπως έκανε και με τα πέντε προηγούμενα παιδιά τους.
Η Ρέα γέννησε τον Δία στο Δικταίο Άντρο, σπήλαιο στην οροσειρά Δίκτη της Κρήτης. Έπειτα ανέθεσε την προστασία και την ανατροφή του βρέφους στους Κουρήτες (χθόνιοι δαίμονες) και τις Δικταίες Νύμφες (Ορεάδες νύμφες της Δίκτης).
Η νύμφες Αμάλθεια και Μέλισσα, κόρες του Μελισσέα που ήταν Βασιλιάς της Κρήτης, γηραιότερος και αρχηγός των Κουρητών, τάιζαν τον Δία με γάλα, και μέλι.
Η Μέλισσα ανέθρεψε τον Δία με ιδιαίτερη φροντίδα και ταΐζοντας τον μέλι ώστε να μεγαλώσει γρηγορότερα και να διεκδικήσει την θέση του ανάμεσα στους Θεούς. Ο Δίας αγάπησε το μέλι και μάλιστα ένα από τα ονόματά του είναι «Μελιττεύς» προς τιμήν της τροφού του Μέλισσας. Λέγεται μάλιστα πως οι μέλισσες εναπόθεταν μέλι απευθείας στο στόμα του Δία με την χάρη της Μέλισσας, και από αυτή ονομάστηκε το γνωστό σε όλους μας έντομο, καθώς και όλες οι νύμφες τροφοί του Δία που την διαδέχτηκαν.
Όταν ο Κρόνος αντιλήφθηκε τον ρόλο της Μέλισσας στην διάσωση του Δία, εξοργίστηκε και την μεταμόρφωσε σε γεοσκώληκα. Ο Δίας την λυπήθηκε και την μεταμόρφωσε ξανά, αυτή την φορά σε μέλισσα.
Μέλισσες, οι ιέρειες της θεάς Δήμητρας
Δήμητρα και Μετανείρα
Δήμητρα και Μετανείρα – απεικόνιση σε Ελευσίνια υδρία.
Σύμφωνα με τον νεοπλατωνικό φιλόσοφο Πορφύριο οι ιέρειες της χθόνιας Δήμητρας αποκαλούνταν Μέλισσες. Κάποτε η ίδια η θεά αποφάσισε να μυήσει προσωπικά στα μυστικά της μια από τις πλέον ευλαβείς ιέρειες της, την γηραιά Μέλισσα. Κάποιες γυναίκες προσπάθησαν να μάθουν τα μυστικά της μυήσεως της Μέλισσας, αλλά αυτή παρέμεινε πιστή στην Δήμητρα και δεν αποκάλυψε τίποτε.
Έξαλλες από την ζήλια, δολοφόνησαν την Μέλισσα, διαμελίζοντας την. Όταν το αντιλήφθηκε η Δήμητρα έστειλε λοιμό στις φόνισσες, και από τις σάρκες της Μέλισσας εξαπέλυσε σμήνη μελισσών.
Στις θυσίες προς τιμήν της θεάς Δήμητρας, προσέφεραν ταύρους, βόδια, και μέλι.
Οι Θεές και η Μέλισσα
Εκτός από την Δήμητρα, και άλλες θεές ή θεότητες της αρχαίας Ελλάδας ονόμαζαν τις ιέρειες τους Μέλισσες. Η μέλισσα ήταν ένα από τα εμβλήματα της λατρείας της Πότνιας.
Πότνια θηρών - Ακρωτήρι Θήρας
Πότνια θηρών – Ακρωτήρι Θήρας 1630π.Χ.
Πότνια (Κυρά, Δέσποινα) ήταν ένας τίτλος που έδιναν σε διάφορες θεές όπως η Αθηνά, η Δήμητρα, η Άρτεμις και η Περσεφόνη στον Μινωικό και στον Μυκηναϊκό πολιτισμό. Η «Πότνια Θηρών» (κυρά των ζώων), αρχαία τοιχογραφία της οποίας έχει βρεθεί στην Σαντορίνη, είναι η Άρτεμις, οι ιέρειες της οποίας ονομάζονταν «Μέλισσαι». Την ίδια ονομασία είχαν και οι ιέρειες της Περσεφόνης αλλά και της Κυβέλης που ήταν η Φρυγική λατρευτική αντιστοίχιση της Ρέας. Θεά της γονιμότητας, και της αναγέννησης της φύσης.
Μνασέας ο Πατρεύς
Ο Μνασέας μας διηγείται τον μύθο πως η νύμφη Μέλισσα πρώτη βρήκε στο δάσος μια κηρήθρα και αφού την γεύτηκε την έβαλε σε νερό και έφτιαξε ένα ποτό. Μοιράστηκε την ανακάλυψή της με τους ανθρώπους και έτσι έγινε προστάτιδα της μέλισσας και οι άνθρωποι έδωσαν στο έντομο το όνομα της νύμφης η οποία τους δίδαξε να τρώνε το μέλι. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι συμπεριφέρονταν σαν αγρίμια και αλληλοσπαράζονταν, η Μέλισσα εξευγένισε το πνεύμα τους και τους δίδαξε ταπεινοφροσύνη.
Ο ρόλος των νυμφών όπως η Μέλισσα στην μυθολογία και τους λαϊκούς μύθους ήταν πολύ σημαντικός. Στις νύμφες αποδίδονταν σημαντικές ανακαλύψεις που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως η εξημέρωση των ζώων. Η διάδοση αυτών τον μύθων βοήθησε στην διάδοση και διατήρηση των ανακαλύψεων και των αξιών που πρεσβευόταν μέσω αυτών. Λέγεται μάλιστα πως οι πρώτες οργανωμένες κοινωνίες ανθρώπων εμπνεύστηκαν από την κοινωνία της μέλισσας, διατηρώντας για πολύ καιρό την ιερότητα της μέλισσας και προσδίδοντας σε αυτή ιδιαίτερη αξία.
Θεά Μέλισσα
Χρυσές πλάκες με την Θεά Μέλισσα (ίσως η Άρτεμις), Κάμειρος – Ρόδος (7ος π.Χ αιώνας)
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο πόσο ιδιαίτερα εμφανής είναι η χρήση της μέλισσας ως λατρευτικού συμβόλου από τον Μινωικό αλλά και τον Μυκηναϊκό πολιτισμό. Τάφοι, αλλά και σιταποθήκες έχουν βρεθεί σε σχήμα θολωτής κυψέλης. Η Κρήτη ήταν από τα πρώτα μέρη που υπήρξε μελισσοκομία στον Ελλαδικό χώρο, ενώ ήταν γνωστή και θεωρούταν θεόσταλτη γνώση, η τεχνική παραγωγής μελοίνου (οινοπνευματώδες ποτό από την ζύμωση του μελιού με άλλους χυμούς ή νερό).
Η μυθολογία της Μέλισσας είναι σχεδόν ανεξάντλητη και κάθε ένας από τους μύθους που ερεύνησα για αυτό το άρθρο έχει διαφορετικές εκδοχές. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως πάντα η μέλισσα συνδεόταν με τις γενεσιουργές δυνάμεις της φύσης – ίσως πολύ απλά γιατί αυτό κάνει, και ο άνθρωπος το αναγνώρισε από νωρίς.
Σήμερα γνωρίζουμε πως το 80% της επικονίασης των φυτών οφείλεται σε αυτές τις επίμονες εργάτριες που έρχονται στην ζωή, φέρνουν ζωή, πεθαίνουν για την διαιώνιση της ζωής, και ποτέ δεν σταματούν να εργάζονται σαν μια από τις ποιο καλά οργανωμένες κοινωνίες που μπορείς να παρατηρήσεις στην φύση. Ίσως τελικά οι μέλισσες έχουν αρκετά να μας διδάξουν ακόμη.

Πηγή...

Δέκα αλήθειες για τους πραγματικούς Illuminati

 
Τα μυστικά πίσω από τα σύμβολά της πιο γνωστής μυστικής οργάνωσης του κόσμου και η ιστορία της από την ίδρυση μέχρι την απαγόρευση και την τυπική διάλυσή της.
Ποιες είναι οι βασικές θεωρέις για το πως ιδρύθηκε και ποια τα μυστικά που κρύβει, η πιο γνωστή μυστική αδελφότητα του κόσμου που φαίνεται να κυριάρχησε στην Ευρώπη κατά το 18ο αιώνα και εξαπλώθηκε μέχρι τις ΗΠΑ.

Μοναδικός στόχος των εμπνευστών των "Πεφωτισμένων" ήταν να υπηρετήσουν και να ανακαλύψουν την αληθινή γνώση που κρύβεται από τους κοινούς ανθρώπους και όχι να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν.


10. Ιδρύθηκε στη Βαυαρία το 1776

 
Η πιο γνωστή αλλά συνάμα μυστηριώδης αδελφότητα- οργάνωση ιδρύθηκε στη Βαυαρία το 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ, προκειμένου να ρίξει φως σε όλα τα μυστικά του κόσμου. Όπως αναφέρεται, τα μέλη της οργάνωσης τάχθηκαν κατά των προλήψεων που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, αλλά και κατά της κρατικής εξουσίας.

9. Η οργάνωση είχε 5 μέλη και θα ονομαζόταν Perfectibilists

 
Τα αρχικά μέλη της οργάνωσης ήταν μόλις 5 παρόλο που είχε μια ισχυρή μασονική βάση. Τα μέλη είχαν αποφασίσει να ονομάσουν την αδελφότητα Perfectibilists, ωστόσο το Illuminati, δηλαδή πεφωτισμένοι, θεώρησαν ότι αντικατόπτριζε καλύτερα τη δράση τους.

8. Υπήρχαν τρία ηγετικά μέλη


Οι Πεφωτισμένοι είχαν στην αρχή τρεις ηγέτες μεταξύ των οποίων ήταν ο ιδρυτής Άνταμ Βάισχαουπτ, ένας 20χρονος γιατρός και ένας 24χρονος καθηγητής. Οι δυο τελευταίοι ονομάζονταν αδελφοί "Σπάρτακος", όπως ο μυθικός πολεμιστής.

7. Η οργάνωση εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη

 
Πολύ γρήγορα η οργάνωση κέρδισε σημαντική φήμη με αποτέλεσμα να αποκτήσει μέλη σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, που ταυτίστηκαν με την ιδεολογίας της. Κατά τη διάρκεια της 10ετούς επίσημης ύπαρξης της οργάνωσης τα μέλη της έφταναν τα 2000 άτομα, πολλοί εκ των οποίων προέρχονταν από τις ανώτερες
τάξεις

6. Τα μέλη της οργάνωσης ήταν κυρίως διανοούμενοι

 
Τα περισσότερα μέλη της αδελφότητας ήταν διανοούμενοι που προέρχονταν, φυσικά, από την ανώτερη τάξη. Από τα πιο γνωστά μέλη της ήταν ο πρίγκιπας του Σαλτσβούργου και ο Gottfried van Servieten, ο άρχοντας που υπηρετούσαν οι Μότσαρτ και ο Φραντς Γιόζεφ Χάυντν.

5. Η οργάνωση διαλύθηκε τυπικά το 1783

Ένας νέος νόμος που εκδόθηκε το 1783 απαγόρευε την ύπαρξη όλων των μυστικών αδελφοτήτων και οργανώσεων στη Βαυαρία, με αποτέλεσμα οι Illuminati να προχωρήσουν σε τυπική διάλυση και τον ιδρυτή Άνταμ Βάισχαουπτ να εγκαταλείπει τη χώρα.

4. Το πραγματικό σύμβολό τους ήταν η Γλαύκα της θεάς Αθηνάς


 
Το αρχικό σύμβολο της οργάνωσης, που ήταν υπέρμαχος της αληθινής γνώσης, ήταν η Γλαύκα της θεάς Αθηνάς και όχι το μάτι στη Μασονική πυραμίδα. Η οργάνωση επέλεξε τη κουκουβάγια της θεάς Αθηνάς καθώς συμβολίζει σοφία, αλλά έχει και τη δυνατότητα να βλέπει στο σκοτάδι.

3. Η οργάνωση κατηγορήθηκε για τη Γαλλική επανάσταση
 
Το 1797 και το 1798 κυκλοφόρησαν δυο βιβλία που ισχυρίζονταν ότι η οργάνωση δεν είχε διαλυθεί ποτέ και συνέχιζε κρυφά τη δράση της. Μάλιστα στα βιβλία αναφερόταν πως οι Πεφωτισμένοι ήταν υπεύθυνοι για το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης και την "εποχή του τρόμου" μετά την επανάσταση.

2. Τον 19ο αιώνα οι θεωρίες τους εξαπλώθηκαν στις ΗΠΑ

 
Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την οργάνωση έγιναν ιδιαίτερα γνωστές και στις ΗΠΑ με τα μέλη της οργάνωσης να εξαπλώνονται και εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου. Παράλληλα, ξεκίνησαν και τα κηρύγματα διαφόρων θρησκευτικών οργανώσεων κατά της οργάνωσης και των ιδεολογιών της.

1. Σύγχρονες οργανώσεις υποστηρίζουν ότι αποτελούν τη συνέχεια της αρχικής οργάνωσης
 
Υπάρχουν πολλές σύγχρονες οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι η συνέχεια της αρχικής οργάνωσης των Πεφωτισμένων, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει αποδειχθεί. Παράλληλα, αναφέρεται ότι καθημερινά νέα μέλη προσχωρούν σε αυτές.πηγήAlltome10s
hellas-now

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΜΙΑΣ

Την απίστευτη ιστορία μιας μούμιας που ανακάλυψε το 1857 στη Θήβα, Σκωτσέζα αρχαιολόγος έφεραν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι επιστήμονες.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» την μούμια ηλικίας 2.000 ετών!
 Της έφτιαξαν το πρόσωπο και  βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Από την αιτία θανάτου, την εργασία που έκανε, αν ήταν πλούσια ή όχι , το πιστοποιητικό θανάτου μέχρι τα φυλαχτά που είχε πάνω της. Πώς έγιναν όλα αυτά ; Με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου!

 Η χρήση της Αξονικής Τομογραφίας επέτρεψε την αποκάλυψη όσων κρυβόταν κάτω από τα σάβανα της μούμιας επιτρέποντας την ανακατασκευή του σκελετού και την εκτίμηση των βιολογικών χαρακτηριστικών του ατόμου καθώς και την ανάπλαση του προσώπου από τα υπολειπόμενα μαλακά μόρια.

 Εξαρχής ελάχιστα ήταν γνωστά για την μούμια, η οποία χρονολογείται στο 10 π.Χ, και πήρε το όνομα της από τον αρχαιολόγο Alexander Henry Rhind. Ο Σκωτσέζος αρχαιολόγος την «εντόπισε» σε ανασκαφή του, σε ηλικία μόλις 24 ετών, στην αρχαία πόλη της Θήβας, το 1857, και την μετέφερε στην Σκωτία.

 Ο επικεφαλής της ομάδας του Μουσείου JimTate έφερε σε επαφή επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων για τη διεκπεραίωση της μελέτης της μούμιας. Η αξονική τομογραφία επέτρεψε την ανακατασκευή του εσωτερικού περιεχομένου των σαβάνων σε 3 διαστάσεις.


 Η Ιατροδικαστής και Ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Έλενα Κρανιώτη, μίλησε στο MadeinCreta, για αυτήν τη μελέτη, καθώς το βάρος της αποκάλυψης της μυστηριώδους γυναίκας στηρίχθηκε σε αυτήν. Ύστερα από διεξοδική έρευνα από τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του σκελετού και την οδοντοστοιχία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα ηλικίας 25-35, Αιγυπτιακής εθνικότητας και ύψους 1,58μ.

 Από την οδοντοστοιχία (η οποία ήταν σε άριστη κατάσταση) εικάζεται επίσης και η επαγγελματική της δραστηριότητα . Εκτιμάται ότι έπλεκε καλάθια χρησιμοποιώντας την οδοντοστοιχία της καθώς υπάρχει φυσική αλλοίωση στα δυο μπροστινά δόντια.

 Άλλα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι εργαζόταν σε ευγενείς, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την προσοχή που έτυχε το σώμα κατά τη μουμιοποίηση. Ωστόσο η ίδια δεν ήταν ευγενής. Η περιβολή της το αποδεικνύει αυτό σε συνάρτηση με το γεγονός ότι δεν είχε πάνω της κοσμήματα.

 Όσον αφορά στα αίτια θανάτου η Δρ. Κρανιώτη δεν αναγνώρισε περιθανάτια τραύματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενδείξεις για την αιτία θανάτου. Το πιθανότερο είναι πως είχε ένα γρήγορο θάνατο λόγω κάποιας σοβαρής λοίμωξης η οποία δεν άφησε σημάδια.

 Κατά την εξέταση του κρανίου αναγνωρίστηκε κάταγμα κοντά στην ρινική κοιλότητα το οποίο είναι συμβατό με μεταθανάτιο κάταγμα το οποίο είναι αποτέλεσμα της εξαγωγής του εγκεφάλου δια της ρινός κατά τη διαδικασία της μουμιοποίησης.

 http://www.ksipnistere.com/2015/04/blog-post_6705.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters