Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Φτάνουμε στις εκλογές και ούτε ένας στη φυλακή

Το πολιτικό μας σύστημα  -συγκεκριμένα κόμματα και συγκεκριμένοι  άνθρωποι -  έΧτισαν τη   σύγχρονη Ελλάδα πάνω σε ρήγματα . Και με τον πρώτο μεγάλο «σεισμό»  βούλιαξαν τα κόμματα   και όλο το σύστημα κατέρρευσε.


Τώρα  που ζούμε τα καταστροφικά αποτελέσματα  αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς δεκαετιών, είναι ανάγκη να γίνουν συζητήσεις πριν από τις εκλογές  για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, ενός νέου  σύγχρονου κράτους  και ενός πολιτικού συστήματος   που θα σέβεται τον πολίτη  και θα  προωθεί την ευημερία του . Χρειαζόμαστε νέο «αντισεισμικό κανονισμό» για όλη την Ελλάδα , χρειαζόμαστε νέα γερά θεμέλια . Να  βάλουμε σε τάξη το παρελθόν και να δημιουργήσουμε το μέλλον.
Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως τα κόμματα δεν έχουν αντιληφτεί  τις ανάγκες της χώρας  ούτε το μέγεθος της οργής της κοινωνίας .

Παρ’ ότι το πρωτεύον φαίνεται και είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας και αμέσως η ανάταξή της  , εν τούτοις  οι πολίτες  που υφίστανται τις θυσίες  εξακολουθούν εναγωνίως  να αναζητούν την  κοινωνική δικαιοσύνη , την επιβολή της οποίας τα κόμματα αρνούνται και να  συζητήσουν.
Θα περίμενε κανείς,  πρώτα από όλα, να έχουν προτείνει  νέο Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, ο οποίος θα οδηγεί τους παρανόμως πλουτήσαντες  πολιτικούς κατευθείαν στο εδώλιο . Μπορεί να  απαιτείται γι αυτό  συνταγματική αναθεώρηση, αλλά η ανακοίνωση της πολιτικής βούλησης δεν έχει σχέση με συνταγματικές προθεσμίες. Οι  πολίτες περιμένουν να μάθουν τις απόψεις των κομμάτων  και καμία συγκεκριμένη ρηξικέλευθη πρόταση   δεν έχει υπάρξει   από τους πολιτικούς μας .
Επίσης θα περίμενε κανείς να συγκροτηθεί  από όλα τα κόμματα   Εξεταστική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει – χωρίς κομματικές παρωπίδες- τις ευθύνες πρωθυπουργών  και υπουργών Οικονομικών, των  δέκα τελευταίων ετών.


Αντιθέτως, τα κόμματα εξακολουθούν και κοροϊδεύουν τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ συγκρότησε Εξεταστική Επιτροπή για τη διακυβέρνηση ΝΔ,  και η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση, θα συγκροτήσει  Εξεταστική για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου . Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα .
Άργησαν να αντιληφθούν το μέγεθος της οικονομικής  κρίσης και  τώρα   αρνούνται να παραδεχτούν την ανάγκη να  εμπεδωθεί αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης  σε μια κοινωνία που σπαράσσεται.
Αν κάποιος μιλήσει με απλούς ανθρώπους, πρώτα θα του διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές περικοπές  και αμέσως μετά θα του πουν  με οργή, αλλά και με κάποια μελαγχολία,

«Μα ούτε ένας στη φυλακή γι αυτά που  έφαγαν»;
Ναι, κάποιοι θα έπρεπε να ήταν ήδη μέσα, είτε είναι  πολιτικοί είτε είναι πολίτες, αλλά δυστυχώς το σύστημα εξακολουθεί και τους προστατεύει .

Η σκέψη περί κοινωνικής δικαιοσύνης  μπορεί να φαίνεται πολυφορεμένη και ίσως παλιομοδίτικη , αλλά ας δουν τα μεγάλα κόμματα πώς ροκανίζονται  από τα μικρά . Γιατί  συμβαίνει αυτό ;  Μήπως επειδή έχουν   πρόταση εξόδου από την κρίση;  Όχι, βεβαίως , αλλά επειδή  τα μικρά κόμματα θα  αποτελέσουν τα «αγκάθια»  ,  στο δικομματισμό της επόμενης Βουλής . Και οι  πολίτες θα στείλουν πολλά τέτοια  …αγκάθια   και πολλά …φρούτα  στη Βουλή  για να εκδικηθούν -με τον τρόπο τους- τα κατεστημένα  κόμματα   που ακόμα αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους  για την εθνική καταστροφή  στην οποία μας έχουν οδηγήσει .
Αυτό είναι το ένα .

Το δεύτερο   που έχει σημασία σήμερα  είναι να κλείσουμε μερικά  «ρήγματα»  του παρελθόντος, με πρώτο εκείνο της κομματοκρατίας, της πολιτικής πόλωσης  και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, που επικρατούσε ανάμεσα στο κόμματα δεκαετίες τώρα, και διαχώριζε τους ψηφοφόρους σε «πράσινους», «κόκκινους»  και «γαλάζιους».


Ερμητικά πρέπει να κλείσουμε το ρήγμα της κλεπτοκρατίας και της ατιμωρησίας στη χώρα και να… μπαζώσουμε  όλοι μαζί το ρήγμα  του λαϊκισμού, της δημαγωγίας -που ανθεί ακόμα και τώρα- αλλά και της  εύκολης υποσχεσιολογίας  .
Να αντιμετωπιστεί άμεσα το σύστημα των πελατειακών σχέσεων  που οδήγησε  στη διόγκωση του δημοσίου τομέα, και στον εκμαυλισμό  των ανθρώπινων συνειδήσεων. Και, τέλος, να τερματιστεί ο διαχωρισμός των Ελλήνων, σε εκείνους που το εισόδημα τους  -κλειστά επαγγέλματα-  προστατεύει το κράτος  για ψηφοθηρικούς λόγους και σε εκείνους   που το κράτος απομυζεί   μηνιαίως , το εισόδημα τους -τους  μισθωτούς  και τους  συνταξιούχους.

Είναι μοναδική ευκαιρία για τους πολιτικούς να μάθουν από τα λάθη  τους, να συμφωνήσουν πάνω σε κοινές ιδέες και κοινές ανάγκες και να κτίσουν   νέα πιο γερά θεμέλια  για ένα  σύγχρονο κράτος ,  μια  δικαιότερη κοινωνία  και ένα αποτελεσματικότερο και σοφότερο πολιτικό σύστημα. Όμως, κάποιοι αρνούνται  να προχωρήσουν μπροστά , συντεχνίες  ανθίστανται μήπως χάσουν τα προνόμιά τους , πολιτικοί αγωνίζονται για την επανεκλογή τους όπως και πριν την κρίση  , νέα κόμματα  παρουσιάζονται  ευκαιριακά  για μια θέση στη Βουλή , χωρίς θέσεις και απόψεις για το μέλλον της χώρας .

 Οι μόνες θέσεις που παίρνουν είναι υπέρ η κατά του Μνημονίου, αλλά ο αγώνας αυτός δείχνει να  τελειώνει , ο  νέος αγώνας -που είναι και πιο δύσκολος- είναι υπέρ η κατά αυτής της χώρας , της ευημερίας των πολιτών της και του μέλλοντός της  στην Ευρώπη.

aixmigr 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_5883.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ του Δ. Σταμάτη χθες στην ΕΤ3: Η Μέρκελ.....



Η Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα με την λίστα Χριστοφοράκου για να ψηφίζει τα μνημόνια !!! (ΒΙΝΤΕΟ)



Στην εκπομπή “Λαβύρινθος” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλ. Τριαντφυλλίδης στηνΕΤ3 με καλεσμένους αρχικά τον Π. Καμμένο και στη συνέχεια τους ανεξάρτητους Βουλευτές Σοφία Σακοράφα Β΄ Αθηνών και τον Δ. Σταμάτη Ν. Αιτωλ/νίας ακούστηκαν πολλές και σοβαρές απόψεις σε αρκετά επίκαιρα πολιτικά θέματα που τρέχουν και μία καταγγελία ΒΟΜΒΑ από τον Δ. Σταμάτη για το πολιτικό σύστημα και το πως εκβιάζεται από τους Γερμανούς και τη Μέρκελ για να…ψηφίζει τα μνημόνια.

Με λίγα λόγια ο κ.Σταμάτης ισχυρίστηκε δημόσια μέσω της κρατικής τηλεόρασης ότι το πολιτικό σύστημα ψηφίζει τα μνημόνια εκβιαζόμενο από τους Γερμανούς με την περιβόητη λίστα Χριστοφοράκου  με τα ονόματα πολιτικών και κομμάτων που έχουν σχέση ΜΕ τις προμήθειες κ.λ.π.

Δείτε το βίντεο στο 2.30′ περίπου, όπου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλ/νίας είπε ότι η Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα διότι γνωρίζει ποιοι πολιτικοί ενέχονται στο χρηματισμό και εκβιάζει και τους ίδιους στις συμφωνίες των μνημονίων!

Εμείς από την μεριά μας  ρωτάμε!

Δεν υπάρχει εισαγγελέας;

Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται για να παρέμβει αυτεπάγγελτα;

Ή απαγορεύεται και αυτό;







paganeli.wordpress
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/3_10.html

Απίστευτη ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ !!!

Σήμερα καρφώθηκα στα ΜΜΕ για να ακούσω αναλύσεις , αντιδράσεις , κριτικές κλπ κλπ για PSI και τις επιπτώσεις του...


Με έκπληξη διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα ένα γεγονός ΚΟΛΑΦΟΣ , παρουσιάζεται σαν ΘΡΙΑΜΒΟΣ !!!
Γιατί δεν είναι δυνατόν ΟΛΗ Η ΓΗ να σε θεωρεί ΜΠΑΤΑΧΤΣΉ (και με την "βούλα" πλέον) και εσύ να μιλάς για "Εθνική Επιτυχία"...

Θα πρέπει είτε να μήν ξέρεις τι σου γίνεται ή να κοροϊδεύεις μικρούς και μεγάλους ΕΝ ΨΥΧΡΩ...

Βλέπουμε ότι τα πρωτοσέλιδα είναι ευθυγραμμισμένα στην κεντρική πολιτική κατεύθυνση που θέλει ότι κάνει η Ελλάδα να είναι "Νικη" και "Επιτυχία"...


Η Εφ. Χρηματιστήριο βλέπει  ότι η χώρα πήρε "Ψήφο εμπιστοσύνης" (Σημ. Αντίλογου : Σοβαρά ;;; Ε τότε ας εκδώσει και άλλα ομόλογα με Ελληνικό δίκαιο και ας βγεί στις αγορές την Δευτέρα...)

Η Αυριανή παίρνει θέση στην εσωκομματική περιπέτεια του ΠΑ-ΣΟΚ και λιβανίζει τον Ε.Βενιζέλο χαρίζοντας του την "Επιτυχία" της χώρας ...
Ακόμα πιο θετικό στο PSI είναι το Κέρδος που ούτε λίγο ούτε πολύ βλέπει και λεφτά να έρχονται ...

Το ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά κηρύσσεται πιστωτικό γεγονός σε χώρα της Ε.Ε περνά ασχολίαστο...

Δίνουν τα "ρέστα" τους τα Νέα !!!

Παρομοιάζουν την συνέντευξη Βενιζέλου με το κατά ΛΟΥΚΑ (Παπαδήμο ...) "Ευαγγέλιο" που είναι τόσο "χαρμόσυνο" ώστε έφτασε η ώρα για ανάπτυξη !!!
Λές και η ανάπτυξη είναι διακόπτης που ανοίγεις και έρχεται αυτόματα...
Με ελπίδες επιστροφής των χρημάτων στις τράπεζες πάντως δεν κάνεις ανάπτυξη...

Ούτε πείθουν κανένα  οι "θετικές" διεθνείς  αντιδράσεις...
Στα Νέα προφανώς ΔΙΕΦΥΓΕ ή ανακοίνωση της ΥΦΕΣΗΣ στο 7,5% ...
Προφανώς ήταν απασχολημένοι με την δημιουργία ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ...


 antilogos

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_5260.html

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΑ

Η συγκυβέρνηση της ανομίας θέλει με κουτοπόνηρο τρόπο να ακυρώσει και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πριν από 5 μήνες περίπου (ήταν Σεπτέμβριος 2011) ο βεζίρης Βαγγέλης Βενιζέλος με την θρασύτητα, την υπεροψία και την αλαζονεία που παίρνει από την εξουσία ανακοίνωνε στους υπηκόους του χαράτσι οθωμανικής (Τούρκογλου;) εμπνεύσεως με ποινή την διακοπή του ρεύματος στα σπίτια όσων δεν το πλήρωναν. Πέντε μήνες μετά, με απίστευτες απειλές προς τα νοικοκυριά,
διαπίστωσε ότι εκατομμύρια είναι τα απλήρωτα χαράτσια και ότι ο λαός αντιτάχτηκε στη βάναυση, απάνθρωπη, και αντισυνταγματική (είναι τρομάρα του και καθηγητής συνταγματικού δικαίου) επιβολή του.

Τώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το δοβλέτι υπουργείο οικονομικών, έδωσε νέα εγκύκλιο για το χαράτσι και σκόπιμα καλλιεργεί σύγχυση και τρομοκρατία. Με την βοήθεια των εργολαβικών ΜΜΕ και των μισθωμένων «έγκυρων» δημοσιογράφων, σπέρνει τον πανικό στους πολίτες λέγοντας για κατασχέσεις σπιτιών, μισθών, τραπεζικών λογαριασμών, αγροτικής ή άλλης παραγωγής, διαπόμπευση και ό,τι άλλο μπορείτε να βάλετε στη φαντασία σας, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Στο άψε σβήσε.

Προσπαθεί να πείσει τον απλήρωτο μισθωτό, τον άνεργο, το συνταξιούχο, τον εξουθενωμένο μικροεπαγγελματία να τρέξει να βρει χρήματα (κανείς δεν ξέρει που) και να πληρώσει. Μόνο που γι’ όλους αυτούς ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τα φάγατε όλα. Δεν θα πληρώσουν τα θύματα και οι θύτες θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.

Καλεί τους πολίτες, εκτός των άλλων, να μην κάνουν μερική εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ, γιατί το ποσό που θα δίνουν, ανεξάρτητα από το εάν εξοφλούν την κατανάλωση του ρεύματος, θα υπολογίζεται πρώτα στην εξόφληση του χαρατσιού. Δηλαδή, τελείως αυθαίρετα θέλουν να διαχειριστούν και τα χρήματά μας. Με τον πανικό που τους έχει πιάσει κάνουν τραγικά λάθη, το ένα λάθος μετά το άλλο, οι σωτήρες μας. Τα έχουν κάνει μπάχαλο.

Και δεν φτάνει αυτό, το πράγμα έχει και συνέχεια. Η συγκυβέρνηση της ανομίας θέλει με κουτοπόνηρο τρόπο να ακυρώσει και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Πως; Να ισχυριστούν ότι δεν πλήρωσες την κατανάλωση του ρεύματος και να προχωρήσουν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης. Δηλαδή το χαβά τους. Δεν θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τα άνομα σχέδια τους.

Κυβέρνηση δυνάστης. Για γέλια και για κλάματα.

Πνέουν τα λοίσθια. Η λαϊκή οργή τους παρασέρνει, λίγες είναι οι μέρες τους.

Πανπαν
ολυμπια

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_6976.html

Αυξάνει συνεχώς το χρέος της «Αλουμίνιον»: ΤΩΡΑ στα 137 εκατ. ευρώ

Την ώρα που γίνονται συνεχείς αποκαλύψεις από διάφορα ΜΜΕ για το ύψος του χρέους της Αλουμίνιον Α.Ε. προς την ΔΕΗ, με κάποια να το προσδιορίζουν στα 88 εκατ. ευρώ και άλλα στα 104 εκατ. ευρώ, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό όχι μόνο είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά μήνα με το μήνα αυξάνεται δραματικά.

Ήδη σήμερα που....
συζητάμε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Αλουμίνιον χρωστάει προς την ΔΕΗ:

115,23 εκατ. ευρώ από καταναλώσεις ρεύματος την οποίο δεν έχει πληρώσει
21,6 εκατ. ευρώ που πρέπει να επιστρέψει στην ΔΕΗ ως παράνομη κρατική ενίσχυση, μετά από σχετική καταδίκη της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Ιούλιο.

Δηλαδή το χρέος της Αλουμίνιον προς την ΔΕΗ ανέρχεται σήμερα (Μάρτιος 2012) συνολικά στα σχεδόν 137 εκατ. ευρώ, το χειρότερο δε είναι ότι κάθε μήνα αυξάνεται με άλλα 17,5 εκατ. ευρώ!

Και σαν να μην φτάνει το χρέος με την ΔΕΗ, όπως παραδέχθηκε ο κ. Μυτιληναίος σε πολύ πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους, υπάρχει και ένα χρέος ύψους 65 εκατ. ευρώ προς την ΔΕΠΑ, ενώ και η λειτουργία του εργοστασίου της Αλουμινίον αυτή την περίοδο είναι κατά τον κ. Μυτιληναίο ζημιογόνος, αφού η τιμή πώλησης του αλουμινίου είναι 2.200 δολάρια τον τόνο, την στιγμή που το δικό της κόστος είναι 2.660 δολάρια τον τόνο.

Αυτά βλέπουν λοιπον κάποιοι στην ΔΕΗ και συζητούν την άμεση λήψη δραστικών μέτρων για την έστω και όψιμη διασφάλιση των συμφερόντων της, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

http://www.tsantiri.gr/
 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/137.html

ΔΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ /ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

Aν ο νόμος είναι άδικος, δεν είναι νόμος… και πρέπει να ανατραπεί! Προς αντικατάσταση και μονιμότητα  πηγαίνει ο νόμος για το χαράτσι της ΔΕΗ (ειδικό τέλος ακινήτων). Η επιβολή της είσπραξης μέσω των λογ/μων της ΔΕΗ σκόνταψε στο ισχυρό τείχος των αντιδράσεων του λαϊκού κινήματος που αντιστάθηκε αγωνιστικά μέσα επιτροπές αγώνα δεν πληρώνω , επιτροπές και συνελεύσεις σε όλες τις πόλεις της Ηλείας και όλης της Ελλάδας ενάντια στα χαράτσια,  Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υποκατάστήμα της ΔΕΗ, η επισκέψή μας στο γραφείο του εργολάβου, οι συντονισμένες προσφυγές, οι πορείες διαμαρτυρίας, το κλείδωμα των σπιτιών μας, καθώς και ρητή δηλωσή μας οτι θα επανασυνδέουμε το κομμένο ρεύμα, ανάγκασαν το Μαύρο Μέτωπο, μέσω του ΣτΕ, να αποσύρει σε πρώτη φάση την διακοπή ηλεκτροδότησης, αποφασίζοντας οτι είναι αντισυνταγματική (η διακοπη), αλλά έκρινε συνταγματικό το χαράτσι, που θα οφείλεται εφεξής στην Εφορία.

Το ΣτΕ  έβγαλε απόφαση έβγαλε απόφαση χρησμό (”Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις”), αποποιούμενο στην ουσία την ευθύνη μιας καθαρής ετυμηγορίας. Τυχαίο;
O χρησμός του ΣτΕ, μας στέλνει απο τη Σκύλλα της ΔΕΗ, στη Χάρυβδη της Εφορίας, απο το φόβο της διακοπής του ηλεκτρικού, στο φόβο της κατάσχεσης των λογαριασμών μας (όσοι ακόμη διαθέτουν μικροποσά μέσα σε αυτούς), και στη συνέχεια στην κατάσχεση της περιουσίας μας, που είναι και ο τελικός στόχος τους. Πώς θα γίνει αυτό; Ήδη επεξεργάζονται προτάσεις για την ενοποίηση του ΕΕΤΗΔΕ με τον ΦΑΠ σε ένα ενιαίο φόρο  ακίνητης περιουσίας που θα καταργεί και το αφορολόγητο των 200.000 ευρώ, αλλά θα συμπεριλαμβάνει στη φορολόγηση και την αγροτική ακίνητη περιουσία (χωράφια).
Οι εκλογές που έχουν ανακοινωθεί έχουν στόχο να περισώσουν το σημερινό μαύρο πολιτικό σύστημα. Μπαίνουμε στην περίοδο των υποσχέσεων και της καλλιέργειας των ψευδαισθήσεων. Μετά την κάλπη οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί θα έχουν «πεδίο πρόσφορο» για να εφαρμοστούν. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι εμπνευστές τους. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε αυτή την χρονική περίοδο, μέχρι τις εκλογές, να εφησυχάσουν. Κάθε μέρα στους δρόμους!
Οι επιτροπές αγώνα «Δεν Πληρώνω», οι Λαϊκές συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, ολοι οι κολασμένοι απο το Μαύρο Μέτωπο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για την ανατροπή του Μαυρου Μετώπου, και κάθε επόμενου Μαύρου σχηματισμού, να ακυρώσουμε τα σημερινά χαράτσια, και αυτά που σχεδιάζουν για μετά τις εκλογές.
Ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί από το λαϊκό κίνημα γιατί αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία, αυτάρκειας και αλληλεγγύης, συνεταιριστικής οργάνωσης και οριζόντιας ανάπτυξης για τους κάτω, χωρίς αντιπροσώπους και μεσάζοντες. Δεν αναθέτουμε την ζωή μας σε κανένα, δεν κάνουμε καμία διαπραγμάτευση για τα αυτονόητα.  Αγωνιζόμαστε για δημόσια, ελεύθερα και προσβάσιμα από  όλους, κοινωνικά αγαθά.
Δεν πληρώνουμε Χαράτσια/ Δεν πληρώνουμε την Κρίση τους
ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 
http://iliamovement.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html

Η υπόθεση του Ενός Παγκόσμιου Νομίσματος


«Δεν θα ήταν πιο λογικό να έχουμε ένα νόμισμα για όλο τον κόσμο;»
Σύνδεσμος

Σχ. ΚΟ: Διαβάστε αυτό το άρθρο από την ιστοσελίδα
Salon.com, που παραθέτει όλη την ‘λογική’ για το πώς μέσα από την κρίση, οδηγείται η ανθρωπότητα στο ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα. Στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης κάθε εμμονή στα εθνικά νομίσματα είναι «αναχρονιστική» και επιζήμια. 

Όπως όμως αναφέρει χαρακτηριστικά στο τέλος το άρθρο, «Το ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κυβέρνηση. . . σημαίνει ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κεντρική τράπεζα, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα.». Οι ημέρες είναι όντως ιστορικές. Η ώρα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης και η ώρα του παγκόσμιου νομίσματος πλησιάζει.

Του David Wolman (Salon.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, τι σημαίνει, πραγματικά, να είσαι από τη μία χώρα και όχι από μια άλλη; Έχουμε κάποιες εύκολες απαντήσεις. Η γλώσσα, η κοινή ιστορία, οι πολιτισμικές αναφορές, και η γεωγραφία. 

Μεγάλωσα πανηγυρίζοντας για τους Red Sox, έτσι ώστε μην αμφιβάλετε για αμερικανικότητά μου. Έπρεπε να μάθω για τα Ομοσπονδιακά Έγγραφα στο Γυμνάσιο. Πληρώνω φόρους και ψηφίζω εδώ. Όλα αυτά τα πράγματα, κάποια μικρά, μερικά μεγάλα, συμβάλλον στην αίσθηση ότι είμαι μέρος αυτής της χώρας.

Τα χαρτονομίσματα συμβάλουν επίσης, είτε μου αρέσει, είτε όχι. Τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα ενός τόπου είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα σημεία επαφής της εθνικής ταυτότητας που έχουν απομείνει στον ολοένα και πιο ψηφιακό κόσμο μας. Τα μνημεία, τα σύμβολα, και οι διάσημοι άνθρωποι (που είναι αποτυπωμένα στα νομίσματα) συμβάλουν στην ενίσχυση της αίσθησης του έθνους.
Τον τελευταίο καιρό, όμως, το να έχουν οι χώρες εθνικό νόμισμα, τουλάχιστον οι μικρότερες χώρες, φαίνεται όλο και πιο αναχρονιστικό. Τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Ο Benn Steil, οικονομολόγος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, (Council on Foreign Relations, το γνωστό C.F.R.) μου είπε ότι όταν ζούσε στην Ευρώπη στη δεκαετία του 1990, το παλαιό ρητό ήταν ότι για να είσαι χώρα χρειάζεσαι μια αεροπορική εταιρεία, ένα χρηματιστήριο, και ένα νόμισμα. 

Αλλά στον εικοστό πρώτο αιώνα, όλα αυτά έχουν αλλάξει: οι αεροπορικές εταιρείες είχαν συγχωνευθεί ή έχουν πτωχεύσει, τα χρηματιστήρια είχαν ενοποιηθεί, και το ευρώ είναι το κυρίαρχο νόμισμα της ηπείρου. 

Στα επόμενα χρόνια, όλο και περισσότερες μικρές χώρες μπορεί να αποφασίσουν να σταματήσουν τα εθνικά τους νομίσματα και να υιοθετήσουν κάποιο νόμισμα ενός πιο ισχυρού γείτονα (το αυστραλιανό δολάριο σε τμήματα της Ωκεανίας, για παράδειγμα), να ενωθούν με γειτονικές χώρες για να σχηματίσουν ένα νομισματικό μπλοκ (π.χ. Νομισματική Ένωση της Ανατολικής Αφρικής), ή να υιοθετήσουν το νόμισμα μιας διεθνούς οικονομικής δύναμης, όπως το αμερικανικό δολάριο ή το ευρώ. (Σχ. ΚΟ: Το πανίσχυρο CFR - το οποίο στην ουσία διαμορφώνει την πολιτική στις ΗΠΑ - υποστηρίζει την ιδέα ενός παγκόσμιου νομίσματος. Βλέπε άρθρο του Benn Steil με τον τίτλο "Το Τέλος του Εθνικού Νομίσματος").

Όλα τα δεδομένα οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση: ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, ο φόβος των νομισματικών κρίσεων, η έλλειψη υποδομών για τη διαχείριση της προσφοράς σε μετρητά, μια απροσδόκητη αύξηση πλαστών, η ελπίδα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας στο παγκόσμιο εμπόριο, και η επιθυμία να τεθεί ένα τέρμα σε δυνητικά επικίνδυνες εικασίες σχετικά με την αξία του νομίσματος για την επόμενη εβδομάδα ή για το επόμενο έτος. 

Ο Steil επισημαίνει την σχετικά ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα σε χώρες όπως ο Ισημερινός, το Ελ Σαλβαδόρ και ο Παναμάς, που έχουν όλες τους υιοθετήσει επισήμως το αμερικάνικο δολάριο. Ακόμη και όταν το τοπικό νόμισμα εξακολουθεί να βασιλεύει, η «αυθόρμητη δολαριοποίηση» είναι ευρέως διαδεδομένη. Περισσότερες από τις μισές τραπεζικές καταθέσεις στη Λατινική Αμερική είναι εκφρασμένες σε δολάρια ΗΠΑ.
Η θέση του Steil είναι ότι τα περισσότερα χρήματα στον κόσμο δεν είναι ελκυστικά για τους ανθρώπους που ζουν έξω από τις χώρες όπου κυκλοφορούν αυτά τα νομίσματα. Οι συλλέκτες μπορεί να κρατάνε την ισλανδική κορόνα στις συλλογές τους, και ο μπαμπάς μου εξακολουθεί να έχει ένα νόμισμα της Σαμόα, της Κούβας, και κάποτε του έδωσα αιγυπτιακά τραπεζογραμμάτια, αλλά οι επενδυτές δεν θα κρατήσουν αυτά τα νομίσματα ως αποθήκη πλούτου, λέει ο Steil. 

Το ίδιο ισχύει και για τον Αργεντινό πέσο και ακόμα περισσότερο για τα νομίσματα κρατών απόλυτου χάους. Ξέρετε κανένα φίλο σας που στηρίζει τις σπουδές του παιδιού του καταθέτοντας σε κάποιον λογαριασμό σομαλικά σελίνια; Ακριβώς.

 Παράλληλα, ενώ όλες οι χώρες διεξάγουν εμπόριο για να αυξήσουν τις οικονομίες τους, οι μικρότερες αυξάνουν το κόστος για να μετατρέπουν συνεχώς από το τοπικό νόμισμα σε κάτι άλλο. Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι οι χώρες χρειάζονται γενικά δολάρια για να εξοφλούν τους πιστωτές τους.

Η απόρριψη του εθνικού νομίσματος θα προστατεύσει επίσης τους ανθρώπους από βλαβερή χειραγώγηση της αξίας του νομίσματος από διεφθαρμένους ή ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους. Ποιος αντέχει το ερώτημα: Λίγα περιφερειακά νομίσματα, ή ακόμη ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα, δεν θα βοηθούσε στην αποτροπή τέτοιου είδους αναστατώσεων, και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ευημερίας;

Όσο για τους πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, όταν άλλες χώρες υιοθετούν το δολάριο ή το ευρώ, έχουμε κέρδος ή τουλάχιστον η κυβέρνηση έχει.
Στην Ελλάδα το τεράστιο χρέος ήταν εν μέρει υπαιτιότητα των κυβερνητικών αξιωματούχων που μαγείρεψαν τα βιβλία της χώρας, έτσι ώστε η χώρα να μπορούσε να πληροί τις προδιαγραφές της οικονομικής σταθερότητας που απαιτείτο για να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ πριν από μια δεκαετία. 

Προς το παρόν, το ευρώ μοιάζει με ένα κοστούμι που είναι σε πέντε μεγέθη, αλλά ο Steil θεωρεί ότι νομισματικές ενώσεις φαίνεται σαφώς να μην συγχρονίζονται με τους καιρούς. Ίσως η κορόνα και τα άλλα μικρά εθνικά νομίσματα να έχουν κάποιο μέλλον μετά από όλα αυτά. Αλλά και άλλοι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι η κρίση αυτή του ευρώ θα είναι σύντομη και ότι μετά την περίοδο αυτή της αναταραχής, το ευρώ θα αναπηδήσει πίσω ισχυρότερο από ποτέ.

Όπως ο Steil και οι υποστηρικτές του το βλέπουν, οι χώρες με δικά τους νομίσματα δεν μπορούν να κάνουν κάποιο νομισματικό βήμα προς τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους τους: το νόμισμα του Μεξικού παρακολουθεί γενικά το δολάριο των ΗΠΑ, η κορόνα της Σουηδίας ακολουθεί πιστά την αξία του ευρώ, και ούτω καθεξής, και αυτό είναι η υπόθεση χωρίς να έχει σημασία πόσο αυτόνομες μπορεί να νομίζουν ότι είναι οι κεντρικές τράπεζες των χωρών αυτών και δεν έχει σημασία πόσο πατριωτικά έργα τέχνης μπορεί να κοσμούν τα τραπεζογραμμάτια τους.

 Όπως ο Olafur Isleifsson, καθηγητής επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ, μου είπε: "Δεν είχαμε ποτέ νομισματική ανεξαρτησία. Οι κεντρικές τράπεζες κάνουν κινήσεις που αναγκάζονται να κάνουν, όπως στο σκάκι. Η νομισματική ανεξαρτησία είναι ένα φάντασμα".
Για τους οικονομολόγους, τίθεται το μεγαλύτερο μακρο-ερώτημα: ποιο νομισματικό σύστημα προσφέρει την καλύτερη διαδρομή για ένα πιο ακμάζον μέλλον για τους περισσότερους ανθρώπους; Εκ διαμέτρου διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα αυτό αποκαλύπτουν πώς χωρίζονται οι επιστήμονες για το τι χρειάζεται για να κρατηθούν υγιείς οι οικονομίες, ακόμα και σχετικά με τη χρησιμότητα των κυρίαρχων νομισμάτων.

Το γεγονός είναι ότι περισσότερες χώρες, ιδιαίτερα μεγάλες όπως η Τουρκία, θέλουν να υιοθετήσουν το ευρώ. (Η Πολωνία και η Τσεχική Δημοκρατία, επίσης, βρίσκονται στη γραμμή, επιβραδύνοντας τις προσπάθειές τους να ενταχθούν υπό το φως των κρίσεων του χρέους, αλλά οι αναλυτές λένε αυτές οι χώρες θα ενταχθούν τελικά.) Οι ηγέτες των χωρών αυτών και αλλού είναι πεπεισμένοι ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν.

Ένας τρίτος τρόπος για να στηριχθεί η αξία ενός εθνικού νομίσματος είναι να προσδεθεί η αξία του με εκείνη ενός άλλου που είναι πιο σταθερή. Αυτή η στρατηγική έχει δουλέψει για πολλές χώρες, και ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη αυτού του εργαλείου μπορεί να κάνει την ιδέα των περιφερειακών νομισμάτων να μοιάζει με ένα αμφισβητήσιμο σημείο.

Ο Steil δεν είναι ο πρώτος που έχει σκεφτεί τα περιφερειακά νομίσματα. Η έννοια των περιοχών με το καλύτερο νόμισμα επινοήθηκε από τον οικονομολόγο Robert Mundell στις αρχές της δεκαετίας του 1960, και από τότε έχουν υπάρξει αρκετές εκστρατείες για να κάνουν την ιδέα πράξη - μερικές από τις οποίες αρχίζουν σιγά σιγά να κινούνται προς τα εμπρός, στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή κυρίως.
Στο μέτωπο του ενός παγκόσμιου νομίσματος υπάρχουν διάσπαρτοι ονειροπόλοι και κινήσεις, όπως το Ένωση Ενιαίου Παγκόσμιου Νομίσματος (Single Global Currency Association) και οι υποστηρικτές εκείνου που ονομάζεται Terra TRC (Trade Reference Currency). Στη δεκαετία του 1940, ο θρυλικός Τζον Μέιναρντ Κέινς συνέλαβε την ιδέα ενός υπερεθνικού νομίσματος που ο ίδιος ονόμασε Bancor. Η ιδέα μπορεί να παρομοιαστεί με την κατασκευασμένη γλώσσα Εσπεράντο-μια κοινή γλώσσα για όλη την ανθρωπότητα.  

Γιατί όχι Ένα νόμισμα για Έναν κόσμο; Οι υποστηρικτές της εσπεράντο πιστεύουν ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να μειώσει την κακή επικοινωνία και, κατ 'επέκταση, να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη. Οι υποστηρικτές του ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος οραματίζονται μια μεγάλη εξομάλυνση των συναλλαγών, το τέλος στην επιζήμια νομισματική κερδοσκοπία, και λιγότερη οικονομική αναταραχή, η οποία θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερη ευημερία για όλους.

Αν και η Εσπεράντο δεν τα έχει καταφέρει, ορισμένοι οικονομολόγοι εξετάζουν σοβαρά πως το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου νομίσματος μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν και σε πολύ θεωρητικό μέλλον. 

Μια ιδέα για αυτό το νέο νόμισμα είναι να αποτελεί τη διευρυμένη μορφή κάτι που ήδη υπάρχει: Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (Special Drawing Rights ή SDR). Τα SDR είναι πραγματικά μια διασταύρωση τεσσάρων από τα πιο σημαντικά νομίσματα του κόσμου, και λειτουργούν ως αποθεματικό νόμισμα του ΔΝΤ. Ίσως το SDR είναι το έμβρυο ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος. Όχι ότι αυτό θα ήταν μια γεωπολιτική βόλτα στο πάρκο (δηλαδή κάτι εύκολο). 

«Το ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κυβέρνηση. . . σημαίνει ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κεντρική τράπεζα, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα. Τελεία», λέει ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Berkeley, Barry Eichengreen. Και μια παγκόσμια κυβέρνηση, για να μην ξεχνάμε, είναι μια αποκαλυπτική προοπτική για πάρα πολλούς ανθρώπους.
Ταυτόχρονα, όμως, πολλοί Αμερικανοί αρχίζουν και βλέπουν όλο και περισσότερο την εικόνα ενός παγκόσμιου νομίσματος για το μέλλον. Σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research Center, το 31 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύει ότι ένας αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη μέχρι το 2050, αλλά το 41 τοις εκατό από αυτούς είπαν ότι αναμένουν να δουν μια στροφή προς ένα παγκόσμιο νόμισμα. 

Φαίνεται ότι έχουμε στο μυαλό μας ότι μια δραματική αλλαγή είναι στον ορίζοντα, ακόμη και αν τα πολύχρωμα χαρτονομίσματα με τα οποία συναλλασσόμαστε σήμερα μοιάζει με μια μόνιμη πτυχή της σύγχρονης ζωής.

Από το νέο βιβλίο «Το Τέλος του Χρήματος: Παραχαράκτες, Iεροκήρυκες, Προγραμματιστές, Oνειροπόλοι - και η Επερχόμενη Αχρήματη Κοινωνία» - “The End of Money: Counterfeiters, Preachers, Techies, Dreamersand the Coming Cashless Society”, του David Wolman.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4959.html

Spiegel: «Η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη» «ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»



Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της θετικής έκβασης του PSI και ενώ όλοι πανηγυρίζουν, το γερμανικό περιοδικό Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις γνωστού οικονομολόγου ο οποίος ισχυρίζεται πως η μεγάλη κρίση για την Ελλάδα όχι μόνο δεν αποφεύχθηκε αλλά βρίσκεται... προ των πυλών!

Ο διακεκριμένος οικονομολόγο Χάραλντ Χάου τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό πως η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων και επισημαίνει πως « η έκβαση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη πιστωτές που αναμένουν να πληρωθούν στο 100%. Όσοι πιστωτές δε συμμετείχαν στο PSI είναι κερδοσκόποι που αγόρασαν τα χρεόγραφα στο 30-40% της ονομαστικής αξίας και τώρα θέλουν να αποζημιωθούν στο έπακρον. Όμως, τώρα θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο "κούρεμα"».

Ο κ. Χάου μιλά ανοιχτά για «μετάθεση του προβλήματος» ενώ προβλέπει πως σύντομα θα υπάρξει και «δεύτερη, κανονική χρεοκοπία».

«Πιθανόν να πάρει άλλους εννιά μήνες με τρία χρόνια αλλά θα υπάρχει μία πραγματικά μεγάλη κρίση, και οικονομική και πολιτική» υποστηρίζει και εκφράζει την άποψη ότι την επόμενη φορά θα επηρεάσει μόνο τους φορολογούμενους.

Που εδράζεται η βεβαιότητα του κ. Χάου; Ο οικονομολόγος υποστηρίζει πως «οι τράπεζες εδώ και μισό αιώνα είχαν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Θέλουν να πάρουν όσο περισσότερες πληρωμές τόκων δύνανται, όμως τώρα συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος εξαντλείται και έτσι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη στρατηγική τους».
«Τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν όσο μπορούν το χρέος από τη δημόσια στήριξη και αυτό είναι μια πολύ έξυπνη τακτική που ακολουθούν. Αλλά πρόκειται για τακτική που οδηγεί τους φορολογουμένους στο χείλος μιας καταστροφής», σημειώνει.

Επισημαίνει δε πως θα ήταν σοφότερο το PSI να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερο τμήμα του χρέους που θα περιλαμβάνει όλους τους πιστωτές λέγοντας πως το εθνικό χρέος πρέπει να μειωθεί όχι στο 120% του ΑΕΠ αλλά στο 60%. «Αυτό απαιτεί μια σωστή εθνική χρεοκοπία. Έτσι θα βρισκόμασταν σε πολύ διαφορετική διαπραγματευτική θέση. Κάθε ευρώ που θα λάβει ο εκάστοτε πιστωτής θα είναι δώρο για εκείνον», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για τα οφέλη μιας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Οι εξαγωγές θα ήταν φθηνότερες, αλλά η χώρα δεν έχει τόσα πολλά προϊόντα που μπορεί να εξάγει. Σε κάθε περίπτωση, όμως η αναλογία των εισαγωγών και εξαγωγών θα έρθει σε ισορροπία. Εάν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές, θα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον οι εισαγωγές. Οι Έλληνες πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο»,
Σε ερώτηση σχετικά με πιθανές ευεργετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κρίση για την Ευρώπη κατά το πρότυπο των ασιατικών κρίσεων ο κ. Χάου θεωρεί ευεργετική μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας ενώ υποστηρίζει πως η μέχρι τώρα δράση για να βοηθηθεί η χώρα έκανε τα πράγματα χειρότερα από ότι ήταν πριν.

«Πολλές τράπεζες στην Ελλάδα είναι ήδη σε κατάσταση πτώχευσης, αλλά εξακολουθούν να δίνουν δάνεια. Μπορείτε να πάρετε τα χρήματα από την κεντρική τράπεζα και να τα δώσετε στους κερδοσκόπους. Αυτή είναι μια περίοδος που επιχειρήσεις πάνε στραβά και στο τέλος θα καταλήξουν βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Η παρούσα πολιτική είναι απίστευτα αφελής αν συνεχιστεί», προειδοποιεί ο γνωστός οικονομολόγος.


 http://www.iefimerida.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/spiegel.html

Η ώρα του Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας, για προδότες πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες

Οι σχέσεις που ανέπτυξαν και συνεχίζουν να διατηρούν ανεξέλεγκτα πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες με ξένες υπηρεσίες, αξιωματούχους και κυβερνήσεις, συνιστούν μείζον πρόβλημα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα. Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η άμεση θέσπιση Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα ελέγχει το όλο ζήτημα.
Σχόλιο: κ. Καλεντερίδη, μοιάζει σαν ανέκδοτο να αναλάβουν έρευνα οι Εισαγγελείς! Ποιοι Εισαγγελείς; Υπάρχει ντοκουμέντο που δεν τόλμησαν μέχρι σήμερα να ερευνήσουν οι Εισαγγελείς. Ακόμα και ο αναλυτής Δρούγος Αθανάσιος, είχε παραδεχθεί ότι γνωρίζει πολλά ο Έλληνας Υποστράτηγος.ΦΑΚΕΛΟΣ «ΠΟΡΟΣ» Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ (ΠΑΡΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Όμορφος κόσμος, ηθικός…Στα αλήστου μνήμης Δεκεμβριανά, που κάηκε η Αθήνα και ο Παυλόπουλος κρατούσε (παγκόσμια πρωτοτυπία!) την Αστυνομία σε ΄΄αμυντική στάση΄΄, η΄΄ομάδα΄΄ συναντιόταν στο Παλαιό Ψυχικό, σε οικία (σύμπτωσις!) ιδιοκτησίας πρεσβείας ΗΠΑ. Παρών και ο σημερινός πρωθυπουργός μας, που αδημονούσε να φύγει ο Καραμανλής και να αναλάβει αυτός. Έπρεπε να διεκπεραιώσει τα επείγοντα των Αμερικάνων ο Γιώργος! Και το κάνει καλά σήμερα! Παρών τότε και ο Άλεξ Ρόντος. Παρόντες και οι Χρυσοχοίδης, Παπουτσής κλπ. 



Τι συζητούσαν εκεί, την ώρα που έκαιγαν την Αθήνα και διέσυραν την χώρα οι βάνδαλοι; Ας μας πουν…Και κάτι άλλο: Γιατί ξέρουμε και θα τα πούμε καθαρά και ξάστερα. Τι ρόλο βάραγε τότε, που η Αθήνα παραδόθηκε στο χάος, κάποιος Γκρέγκορυ Πάππας; Από νοικιασμένο διαμέρισμα του Κολωνακίου; Μήπως τον συντονιστή της ΄΄εξέγερσηςτης νεολαίας΄΄; Είναι σύμπτωση πως ο ανωτέρω κύριος διετέλεσε σωματοφύλαξ του πρέσβεως των ΗΠΑ; Και ποίες σχέσεις έχει με τον Ροντο;
Του Σάββα Καλεντερίδη
Το ζήτημα της διαχείρισης των σχέσεων της Ελλάδος με τις άλλες χώρες, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη θέση της χώρας μας στο διεθνές σύστημα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που είναι σε εξέλιξη η πρωτοφανής οικονομική κρίση, ανάγεται σε ένα μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την πατρίδα μας.
Υπεύθυνοι για το χειρισμό και τη διαχείριση των σχέσεων με τις ξένες χώρες είναι κατά κύριο λόγο η διπλωματική υπηρεσία και το υπουργείο εξωτερικών, ενώ σχέσεις, διαπραγματεύσεις και συνομιλίες διεξάγουν υπηρεσιακοί παράγοντες και πολιτικοί που υπηρετούν και σε άλλα υπουργεία, αυτά του Εθνικής Αμύνης, της Δημοσίας Τάξεως -τώρα Προστασίας του Πολίτη-, Ενέργειας, και Εθνικής Οικονομίας, ειδικά μετά την υπογραφή των Μνημονίων, που δημιούργησαν ένα πολύπλοκο πλέγμα σχέσεων και επαφών με ξένους παράγοντες.
Όσον αφορά τις επαφές των υπηρεσιακών παραγόντων με ξένους ομολόγους τους, διπλωμάτες, αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και φυσικά, μετά από κάθε επαφή, πρέπει να υπάρχει ανάλογη τεκμηριωμένη ενημέρωση της ιεραρχίας. Άλλες, καλές εποχές, μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι επαφές με ξένους παράγοντες ήταν απολύτως οριοθετημένες, ελεγχόμενες και το περιεχόμενο των συνομιλιών μαγνητοσκοπούνταν, για να υπάρχει και το ανάλογο αρχείο. Με άλλα λόγια, όποιος συναντιόταν με ξένο παράγοντα, το έκανε μετά από σχετική άδεια και η συνάντηση γινόταν υπό την επίβλεψη του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα.
Όσον αφορά τους πολιτικούς, όπως έχουμε πληροφορηθεί από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και εκθέσεις ξένων διπλωματικών αποστολών που δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς στον τύπο, οι ξένοι διπλωμάτες κατά παράδοσιν ζητούν συνάντηση με Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ανταποκρίνονται ασμένως. Στις συναντήσεις αυτές οι ξένοι διπλωμάτες κινούνται βάσει σκοπού και ερωτηματολογίου. Δηλαδή, σε κάθε συνάντηση έχουν αντικειμενικό σκοπό, ο οποίος είναι άλλοτε η συλλογή πληροφοριών και άλλοτε η μεταφορά μηνύματος προς τη μια ή την άλλη πλευρά και ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται ανάλογα με την ευφυία και τη στάση του συνομιλητή τους. Με άλλα λόγια, αυτού του είδους οι συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές, μεταξύ άλλων, και για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Στην Ελλάδα της διάλυσης των πάντων, το ζήτημα αυτό φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν σε υπηρεσιακό, πολιτικό αλλά και δικαστικό επίπεδο, αφού περιπτώσεις συνομιλιών Ελλήνων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με ξένους, που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, ενώ είχαν καταφανώς στοιχεία που έπρεπε να απασχολήσουν τον εισαγγελέα, πέρασαν στο ντούκου, που λένε και οι χαρτοπαίκτες!
Δυο από τις περιπτώσεις αυτές ήταν οι συναντήσεις που έκανεο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο στρατηγός Λευτέρης Οικονόμου, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντίστοιχα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Σπέκχαρντ, τον Ιανουάριο του 2010. Στις συναντήσεις εκείνες, σύμφωνα την εμπιστευτική έκθεση που συνέταξε και έστειλε στην υπηρεσία του ο Αμερικανός πρέσβης (διέρρευσε στον ιστότοπο Wikileaks και αναδημοσιεύτηκε από την Guardian), οι προαναφερθέντες Έλληνες αξιωματούχοι, πέραν της εν γένει στάσης τους απέναντι σε έναν ξένο διπλωμάτη, που είναι ένα πολιτικό θέμα, ανέφεραν στοιχεία και λεπτομέρειες για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της ΕΥΠ, που εντάσσονται στην κατηγορία των εθνικών μυστικών. Τότε, με την αποκάλυψη του θέματος, δεν κουνήθηκε φύλλο.
Πρόσφατα, διέρρευσε και πάλι στον ιστότοπο Wikileaks και αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ότι Έλληνες «συνομιλητές» της αμερικανικής παρα-υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor, με κωδικούςGR001 και GR101, ενημέρωναν από το 2009 την υπηρεσία αυτή και αυτή με τη σειρά της το ΔΝΤ με κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!
Εδώ τίθενται δυο ζητήματα. 
Το πρώτο είναι η ανεξέλεγκτη δράση μια ξένης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στην Ελλάδα και το δεύτερο η στρατολόγηση Ελλήνων πρακτόρων, που δρουν προδοτικά και εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδος. Και τα δυο ζητήματα, αφορούν πρωτίστως την εθνική ασφάλεια της χώρας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει να γίνεται κάποια ενέργεια για την αντιμετώπισή του.
Ένα άλλο θέμα, το σοβαρότερο ίσως απ’ όλα, είναι η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου στον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Τόμσεν, με την οποία ένας Έλληνας κρατικός αξιωματούχος ζητεί από έναν ξένο να πράξει τα «δέοντα» για να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛ.ΣΤΑΤ προκειμένου να «αποσαφηνιστεί» ο ρόλος του προέδρου της Αρχής. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά από 20 ημέρες το αίτημα του κ. Γεωργίου, ικανοποιήθηκε, αφού η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη αλλαγή της νομοθεσίας, όπως ακριβώς ζητούσε ο κ. Γεωργίου από τον κ. Τόμσεν!
Το θέμα εδώ έχει δυο ανατριχιαστικές διαστάσεις
Η μια είναι ότι ένας Έλληνας αξιωματούχος, ζητά όχι από τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό αλλά από έναν ξένο αξιωματούχο ενός φορέα που αποδεικνύεται είχε στο στόχαστρο την Ελλάδα από το 2009, να ψηφιστεί ένας νόμος, με βάση τον οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ΔΝΤ, στο οποίο σημειωτέον υπηρετούσε και ο ίδιος από το 1989 μέχρι να αναλάβει «αποστολή» στην Ελλάδα. Εδώ είναι φανερό ότι υπάρχει σαφής παράβαση καθήκοντος, η νομική τεκμηρίωση του οποίου εναπόκειται στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει την υπόθεση.
Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει, είναι το γεγονός ότι ο κ. Τόμσεν είχε «συνεργάτες» και στην κυβέρνηση, αφού το αίτημα του κ. Γεωργίου, έγινε αποδεκτό και είχαμε έτοιμο το νόμο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα Γεωργίου-Τόμσεν, σε είκοσι μέρες, χρόνος ρεκόρ για το ελληνικό σύστημα παραγωγής νόμων! Ποιος είναι λοιπόν ο κύριος που έλαβε την εντολή από τον κύριο Τόσμεν και την εξετέλεσε σε χρόνο ρεκόρ;
Και στις δυο αυτές υποθέσεις, δεν έχει κουνηθεί φύλλο, και εννοούμε τον εισαγγελέα, ο οποίος θα έπρεπε από καιρού να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Μπορεί να χρειάζονται πολλά για να μετατραπεί η Ελλάδα από ξέφραγο αμπέλι στο οποίο κάνουν ό,τι θέλουν ξένοι πολιτικοί, πράκτορες, διπλωμάτες και λοιποί, σε μια ευνομούμενη χώρα, που θα προστατεύει τα συμφέροντά της. Όμως, μέχρι να γίνουν αυτά και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, καλό είναι να θεσπιστεί άμεσα ένας Εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας, κατά τα πρότυπα των Οικονομικών Εισαγγελέων, ο οποίος θα επιλαμβάνεται άμεσα και αποτελεσματικά όλων των περιπτώσεων εκείνων που άπτονται θεμάτων της λειτουργίας του κράτους και της κυβέρνησης σε σχέση με την προστασία και περιφρούρηση της εθνικής μας ασφάλειας, που αποτελεί πολύτιμη άυλη αξία του εθνικού μας θησαυροφυλακίου.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_9833.html

Έμβασμα 1 εκ. ευρώ από τη Siemens στο λογαριασμό του Λαυρεντιάδη



Ως μάρτυρας στην υπόθεση των λεγόμενων «μαύρων ταμείων της Siemens», κατέθεσε στους εφέτες ειδικούς ανακριτές, που χειρίζονται την ογκώδη δικογραφία, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο επιχειρηματίας κλήθηκε, καθώς από τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στο Εφετείο, μέσω δικαστικών συνδρομών, για την πορεία χρημάτων που συνδέονται με καταβολές της Siemens, προέκυψε ότι ποσό 1.000.000 ευρώ, από τη μητρική εταιρία, είχε κατατεθεί σε λογαριασμό του σε ελβετική τράπεζα.

Από την έρευνα που έκαναν οι ανακριτές για το επίμαχο ποσό, δεν εντοπίστηκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τα χρήματα με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Έτσι, ο κ. Λαυρεντιάδης κλήθηκε ως μάρτυρας, προκειμένου να πληροφορήσει τους εφέτες για το εν λόγω έμβασμα.

Αντίστοιχες, μη αξιολογήσιμες ποινικά, καταβολές έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμούς άλλων 13 προσώπων, που ήδη οι εφέτες έχουν καλέσει ως μάρτυρες, καθώς πιθανολογείται ότι πρόκειται περί συμψηφιστικών καταβολών, για τις οποίες δεν εντοπίστηκε να έχουν ποινικό υπόβαθρο.

Η εκτίμηση, που -σύμφωνα με πληροφορίες- επικρατεί στο Εφετείο για τα «άμεμπτα» εμβάσματα, είναι ότι, εν αγνοία τους, κάποιοι ουσιαστικά διευκόλυναν στελέχη της Siemens να χρηματίζουν απευθείας πρόσωπα, που εξυπηρετούσαν την εταιρία και στη συνέχεια τα επίμαχα ποσά επέστρεφαν στους κατόχους τους, μέσω αλλοδαπών λογαριασμών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/1-siemens.html

«Οργή» λαού στο Facebook του Παπανδρέου



Τη δήλωση με την οποία σχολίασε την έκβαση της διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) ανέβασε στην προσωπική του σελίδα του Facebook ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αλλά οι χρήστες μάλλον είχαν... άλλη άποψη.

«Μετά από μια προσπάθεια που κράτησε δυο χρόνια, η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, αίρεται. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους» έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να εισπράξει την λαϊκή δυσαρέσκεια και μερικά διόλου κολακευτικά σχόλια από τους χρήστες.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο... κόσμια:

-«Αλλού βαρούν τα όργανα αλλού χορεύει η νύφη...»

-«Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Εσύ Γιώργο τι θυσία έκανες σαν Έλληνας;»

-«Έχω 2 ευρώ απο τον μισθό μου ρέστα! Πού να τα ξοδέψω; Λέω να παω να ψηφίσω την Κυριακή 18.3.12 ! Αλλα ποιόν;»

-«Ελπίζω τωρα να χαίρεστε κε Παπανδρέου με την κατάσταση της κοινωνίας!!! Αναρωτιέμαι αν βγάζετε κι εσείς φαγητό σε σακούλα κάθε βράδυ κ αν την κρεμάτε στον κάδο της γειτονιάς σας για τους άστεγους και τους πεινασμένους...»

-«Να συγκρίνουμε το προγραμματικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου γιατί το έχω και πρόχειρο, και να δούμε τι κάνατε; Είναι κωμικοτραγικό. Υποσχεθήκατε και τάξατε πράγματα που ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ να κάνετε, και δεν κάνατε τίποτα».

-«Καλά εσύ δεν έλεγες ότι θα πληρώσεις και το τελευταίο σεντς χρέους, τόσο γρήγορα ξεχνάτε, εσύ δεν έλεγες ότι βάζεις και το σπίτι σου στο Καστρί, σε ποιον θα το δώσεις τώρα, εσύ δεν έλεγες λεφτά υπάρχουν και μοίραζες επιδόματα ακόμα και σε εκατομμυριούχους, τώρα πετύχαμε όχι εσύ, εσείς ο Παπαδημος, και χωρίς μισθό εσύ όμως δεν αποχώρισες από το μισθό σου τουλάχιστον, και κανένας σας για την καταστροφή που κάνατε».

Τα σχόλια τα λένε όλα...

 http://www.newpost.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/facebook_09.html

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


syria_antiaeroporika-1-naiMία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα ήταν «άκρως ευαίσθητη επιλογή» στην υλοποίησή της λόγω της αεράμυνας και του αποθέματος βιολογικών και χημικών όπλων που διαθέτει το καθεστώς Assad, επισήμανε ο διοικητής της CENTCOM, Στρατηγός James Mattis, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο Στρατηγός Mattis υποστήριξε ότι το καθεστώς του Bashar al-Assad διαθέτει προηγμένες ικανότητες αεράμυνας με ραντάρ και αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής προέλευσης που καθιστούν «πρόκληση» την εφαρμογή μιας Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Συρία.

Ερωτώμενος από τον γερουσιαστή John McCain, ο επικεφαλής της CENTCOM παραδέχθηκε ότι η αντιπολίτευση στη Συρία δύσκολα θα ανατρέψει το καθεστώς χωρίς εξωτερική βοήθεια, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα όποια σχέδια για την παροχή εξοπλισμού θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ακραίους ισλαμικούς πυρήνες στο εσωτερικό των αντικαθεστωτικών.

Σημειώνεται ότι οι οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια με προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα όπως μέσου βεληνεκούς Buk-M2 (SA-17), μικρού βεληνεκούς Pantsir S1 (SA-22) και φορητούς εκτοξευτές/ΜΑΝPADS 9K38 Igla (SA-18).
 
 

Ζητούν την υπογραφή των γονέων για μη συμμετοχή των παιδιών στην παρέλαση .

Έκπληξη προκάλεσε επιστολή πρόσκληση - κάλεσμα που παραθέτουμε πιο κάτω και αφορά στην υποβολή δήλωσης συναίνεσης των γονέων - κηδεμόνων μαθητών δημοτικού σχολείου Βέροιας, προκειμένου οι μαθητές να απέχουν από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ως μέσο "εκβιασμού" ώστε το σχολείο να "ξαναγίνει μαθητοκεντρικό", να έχει δηλαδή τα παιδιά μας στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει "Επειδή λοιπόν βλέπουμε ότι η πολιτεία ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τα σχολεία και για τα παιδιά παρά μόνον όταν τα χρειαστεί ως χειροκροτητές για τις γιορτές τους (που θα έπρεπε να είναι γιορτές μας) προτείνουμε σαν γονείς να ΜΗΝ διαθέσουμε τα παιδιά μας για εορταστικές εκδηλώσεις όπως καταθέσεις στεφάνων, πανηγυρικές λειτουργίες και παρελάσεις. Πρέπει επιτέλους να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα παιδιά μας είναι ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ του σχολείου. Μέχρι λοιπόν να ξαναβάλουν τα παιδιά μας στο κέντρο της προσοχής τους, εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται ΜΟΝΟ με την εκπαιδευτική διαδικασία ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ που δεν αφορά στον χώρο του σχολείου.


Εφόσον συμφωνείτε υπογράψτε στο χαρτί και πείτε στο παιδί σας να το επιστρέψει στο σχολείο. Αν η κίνηση μας αυτή έχει την αποδοχή όλων των γονιών, θα ξεκινήσουμε την αποχή των παιδιών μας από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25η(; Μαρτίου και θα γνωστοποιήσουμε την απόφαση μας σε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Βέροιας ώστε να συμμετέχουν κι αυτοί.".


Το κατά πόσο βέβαια είναι σωστό κάποιοι να βάζουν στην μέση τα παιδιά μας (και μάλιστα παιδιά ΣΤ' Δημοτικού) στα προβλήματα που έχουμε όλοι μας εναπόκειται στην κρίση σας.

 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_212.html

Το Κίνημα των Βολεμένων Ελλήνων



Πρόκειται για το μοναδικό κοινωνικό χώρο που μέχρι στιγμής κερδίζει μέσα στην κρίση. Για τη μοναδική τάξη που κατόρθωσε να εξασφαλίσει οφέλη και στις καλές εποχές και να τα διατηρήσει ακόμη κι αυτή τη δύσκολη ώρα.

Δεν αναφέρομαι σε μια συγκεκριμένη εισοδηματική ή επαγγελματική τάξη. Αλλά σε όλους εκείνους τους συμπατριώτες που "δια της πλαγίας οδού" έχουν κατορθώσει να διακρατήσουν και ίσως να επαυξήσουν τα προνόμια με τα οποία είχαν περιβληθεί.

Η τάξη των "Βολεμένων Ελλήνων" που τώρα εμφανίζεται με διάφορες μορφές διεκδικητικής διαμαρτυρίας και κινηματικής λογικής πολιτική έκφραση, διαπερνά όλο το πολιτικό και κοινωνικο-οικονομικό φάσμα.

Ποιοι εντάσσονται σε αυτό το κίνημα των Βολεμένων Ελλήνων;

Κατ' αρχάς μικρή σημασία έχει εάν η ένταξή τους γίνεται εκουσίως ή ακουσίως. Μπορεί να έχει κάποια αξία από ηθικής ή ιδεολογικής πλευράς αλλά το οικονομικό αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.
Οι ενταγμένοι Βολεμένοι Έλληνες, λοιπόν, έτσι δειγματοληπτικά, είναι όλοι όσοι άντλησαν εισόδημα ή κεφάλαιο από τον κρατικό κορβανά, χωρίς όμως να έχουν την αντίστοιχη ανταποδοτικότητα.


Είναι ο πολιτικός, που ενώ εξασφάλισε την ασυλία και την ασύδοτη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος - κανένας προϋπολογισμός δεν συγκρατήθηκε προ κρίσης εκεί που προβλεπόταν και είχε ψηφισθεί από τη Βουλή- δεν εργάσθηκε για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου αλλά για την συντήρηση της κομματικής του πελατείας

Είναι ο υπάλληλος που διεκδίκησε και διεκδικεί μισθούς κι επιδόματα καθώς και προνόμια μακρυά από την πραγματική αξία της εργασίας του

Είναι ο αγρότης που ζήτησε να εξασφαλίσει σταθερό εισόδημα ανεξάρτητα της απόδοσης της γης του και των κινδύνων που η φύση του τομέα του εμπεριέχει.

Είναι ο εργολάβος, ο επιχειρηματίας και ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν ζήτησαν κέρδος από τον ανταγωνισμό και την ποιότητα αλλά από την κρατική προστασία εις βάρος όλων των υπολοίπων.
Είναι ο συνταξιούχος που εφησύχασε στην εσαεί οικονομική παροχή από το κράτος, που θεώρησε ότι στην ηλικία των 40 μπορεί να απολαμβάνει ποσά και προνόμια που δεν είχε ποτέ πληρώσει.

Είναι ο συμπατριώτης μας που έχτισε σε δάσος κι αιγιαλό, εις βάρος όλων των υπολοίπων κλέβοντας περιβαλλοντικό κεφάλαιο από το σύνολο

Είναι χιλιάδες συμπολίτες μας που παρέδωσαν τη μοίρα και τη ζωή τους στο κράτος, αντί αυτοί να αναλάβουν τις τύχες τους, αδιαφορώντας ότι κάθε φορά που ζητούν οτιδήποτε από την κρατική μηχανή - και ειδικά από την Ελληνική - πληρώνεται με δανεικά.

Είναι επίσης χιλιάδες συμπολίτες μας που αντί να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, προσπάθησαν να τις αντικαταστήσουν με εκείνες ενός πολιτικάντη, για ένα διορισμό, μια υπόθεσή τους, ένα ρουσφέτι.

Είναι ακόμη κι ο ακαδημαϊκός, κι ο καλλιτέχνης κι ο άνθρωπος του πνεύματος που φόρτωσε την ευθύνη της διαβίωσής του στις δικές μας πλάτες.

Είναι η τοπική κοινωνία που δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από να πουλάει σουβλάκια και χαμόσπιτα σε φοιτητές και φαντάρους.

Θα περίμενε κανείς ότι η λαίλαπα της κρίσης θα χτυπούσε πρώτα αυτούς. Πρώτα δηλαδή όσους είχαν να λαμβάνουν από το Δημόσιο, όχι μόνο χρήματα αλλά και προνόμια και επαγγελματικές άδειες και όλα τα κρατικά ωφελήματα.

Λάθος. Πρώτα χτυπήθηκαν και λαβώθηκαν βαριά όλοι όσοι είχαν στηριχτεί στα δικά τους πόδια. Όλοι όσοι είχαν βασιστεί στις δικές τους δυνάμεις. Γιατί το "Κίνημα των Βολεμένων Ελλήνων" από αυτούς ζητά περισσότερα. Ζητά αγριότερα. Ζητά με επιμονή.

Κι άλλους φόρους, κι άλλη συμπίεση στα γρανάζια ενός παμφάγου κράτους.
Που είναι οι αβόλευτοι;

Που είναι όλοι εκείνοι που αγόγγυστα προσφέρουν και προσφέρονται;
Δυστυχώς πουθενά.

Πιθανόν να έρχονται εκλογές. Μη γελιέστε. Το "Κίνημα των Βολεμένων Ελλήνων" πάλι με τη γνωστή μεθοδολογία, πάλι με τις γνωστές κομματικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές δυνάμεις θα βρεθεί μπροστά. Θα επιβάλλει το νέο "λεφτά υπάρχουν", τη νέα "επανίδρυση του κράτους". Κι όταν σβήσουν τα φώτα πάλι αυτοί οι "Βολεμένοι" θα επιβιώσουν στο τέλος.
Δυστυχώς.

tyxaios
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_9517.html

Έκτακτο: H ISDA πιστοποίησε credit event για την Ελλάδα...γεγονός και επίσημα η χρεοκοπία!!!

Credit event (πιστωτικό γεγονός) απόφασισε και επισήμως για την Ελλάδα η EMEA Credit Derivatives Determinations Committee, η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (ΙSDA), επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που εδώ και μήνες ανέφερε το www.bankingnews.gr.  (Είμασταν το μόνο site που είχε επιμείνει στην άποψη ότι πρέπει να πληρωθούν τα CDS ενώ ήδη από το βράδυ της 4ης Μαρτίου σε αποκλειστικό ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί με απόλυτη ακρίβεια στις σημερινές ιστορικές αποφάσεις)

Η απόφαση της ISDA ήταν ομόφωνη.... Το πιστωτικό γεγονός με όρους τεχνικούς σημαίνει και επίσημα χρεοκοπία.

Η ISDA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης  (CACs) συνιστά πιστωτικό γεγονός, με βάση τα όσα προβλέπονται στο Section 4.7(a) της ISDA (2003 Credit Derivatives Definitions), καθώς η εμπλοκή των CACs τροποποιεί τους όρους για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, εξέλιξη η οποία μειώνει το δικαίωμα των κατόχων των ομολόγων αυτών όσον αφορά στη λήψη των πληρωμών.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία για την πληρωμή των ελληνικών CDS.

Η ISDA επισημαίνει ότι άμεσα θα προχωρήσει στην ανακοίνωση αναλυτικότερων πληροφοριών για τη δημοπρασία της 19ης Μαρτίου.

Σε δήλωσή του ο CEO της ISDA επισημαίνει πως η σημερινη απόφαση ήταν αναμενόμενη...

H ανακοίνωση της ISDA
Restructuring Credit Event Has Occurred with Respect to The Hellenic Republic

LONDON, March 9, 2012 – The International Swaps and Derivatives Association, Inc. (ISDA) today announced that its EMEA Credit Derivatives Determinations Committee resolved unanimously that a Restructuring Credit Event has occurred with respect to The Hellenic Republic (Greece).

The EMEA DC resolved that a Restructuring Credit Event has occurred under Section 4.7(a) of the ISDA 2003 Credit Derivatives Definitions (as amended by the July 2009 Supplement) following the exercise by The Hellenic Republic of collective action clauses to amend the terms of Greek law governed bonds issued by The Hellenic Republic such that the right of all holders of the Affected Bonds to receive payments has been reduced.

The Committee determined that an auction will be held in respect of outstanding CDS transactions on March 19.  ISDA has published a list of obligations issued or guaranteed by The Hellenic Republic, which the EMEA Determinations Committee is currently in the process of reviewing.  That list can be accessed here: http://www2.isda.org/preliminary-greek-obligations/.
ISDA will publish further information regarding the potential auction on its website, www.isda.org/credit, in due course.

Answers to frequently asked questions regarding The Hellenic Republic Restructuring Credit Event can be accessed via ISDA’s Greek Sovereign CDS page: http://www2.isda.org/greek-sovereign-cds/

ISDA will host a press briefing today at 9PM GMT / 4PM EST addressing the credit event ruling. A live webcast of the briefing will be available at: http://services.choruscall.com/links/isda120309.html.


Νωρίτερα, ανώτατη ελληνική κυβερνητική πηγή δήλωνε πως η απόφαση της ISDA για πιστοποίηση credit event είναι απόλυτα αναμενόμενη και δίκαιη.

Σε άλλη ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα η ISDA σημείωνε πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί όταν επίσημα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), που σήμερα εγκρίθηκαν από το Eurogroup και εν συνεχεία από το υπουργικό συμβούλιο.

Η επίσημη ενεργοποίηση των CACs θα γίνει όταν η σχετική απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε:

H ISDA είναι  πιθανό να πιστοποιήσει credit event στην Ελλάδα σύμφωνα με τελευταίες μη επιβεβαιωμένες, πληροφορίες που διαρρέουν κύκλοι στο Λονδίνο.  Η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης swaps και Παραγώγων είναι  κοντά στην απόφαση να πιστοποιήσει πιστωτικό γεγονός καθώς ενεργοποιήθηκαν τα CACs οι ρήτρες συλλογικής δράσης υποχρεώνοντας κατόχους ελληνικού χρέους να συμμετάσχουν στην διαδικασία όχι εθελοντικά αλλά υποχρεωτικά. Να σημειωθεί ότι επικρατούσε η άποψη εσχάτως ότι η ενεργοποίηση των CACs επειδή αφορά την μειοψηφία του χρέους η ISDA θα το χαρακτήριζε περιορισμένο γεγονός....

Η εξέλιξη αυτή θα είναι ιστορική. Τα CDS ακόμη εξετάζεται αν θα πληρωθούν τα οποία είναι ύψους 3,2 δισ δολάρια η καθαρή αξία.

Με βάση μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι απόψεις των μελών της ISDA ήταν αντικρουόμενες ενώ υπήρξαν μέλη που ανοικτά τάχθηκαν υπέρ του credit event εσχάτως.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η BNP Paribas η οποία είναι ο σύμβουλος των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, έχει προιδοποιήσει ότι τα CDS είναι trigger αν ενεργοποιηθούν τα CACs. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι μετά την ενεργοποίηση των CACs  η ISDA δεν είχε πολλές επιλογές πέραν του να πιστοποιήσει credit event.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, της ISDA  η επιτροπή δέχτηκε ερώτημα σχετικά με το αν πιστοποιείται credit event οπότε και θα συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας για να αποφασίσει.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αποφασίσουν αν πιστοποιείται credit event και αν θα πληρωθούν οι κάτοχοι των ελληνικών ασφάλιστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της ISDA που αξιολογούν αν υφίσταται πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα είναι τα εξής.

Voting Dealers
Bank of America / Merrill Lynch
Barclays
BNP Paribas
Credit Suisse
Deutsche Bank
Goldman Sachs
JPMorgan Chase Bank, N.A.
Morgan Stanley
Societe Generale
UBS

Consultative Dealers
Citibank
The Royal Bank of Scotland

Voting Non-dealers
BlueMountain Capital (Second Term Non-dealer)
Citadel LLC(First Term Non-dealer)
D.E. Shaw Group (First Term Non-dealer)
Elliott Management Corporation (Third Term Non-dealer)
Pacific Investment Management Co., LLC (Second Term Non-dealer)

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/h-isda-credit-event.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters