Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Κρήτη: Αναχαιτίζοντας την τουρκική προκλητικότητα από την 133 ΣΜ (φωτο)

pilotos_polemiki_aeroporia

Στο άκουσμα της λέξης «scramble» ιπτάμενοι και τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας δίνουν μια σκληρή μάχη με το χρόνο. Μία μάχη που θα τους δώσει τη δυνατότητα να βρεθούν σε λίγα λεπτά στον ουρανό του Αιγαίου για να προασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί το μέσο αποτροπής της χώρας μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας. Καθημερινά, άνθρωποι και μηχανές δοκιμάζονται κάτω από άκρως ρεαλιστικές συνθήκες. Αίμα, ιδρώτας και κηροζίνη τα συστατικά του ακήρυκτου αεροπορικού πολέμου στο Αιγαίο. Ενός πραγματικού «πολέμου» σε καιρό ειρήνης…


Μια από τις πλέον κρίσιμες Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας είναι και 133 Σμηναρχίας Μάχης του Καστελίου Πεδιάδος στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκεί όπου φιλοξενούνται σε μόνιμη βάση μαχητικά αεροσκάφη F-16 εκτελώντας καθήκοντα επιφυλακής, με τομέα ευθύνης τον ιδιαίτερα νευραλγικό χώρο του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Είναι η δεύτερη αεροπορική βάση της Κρήτης απ’ όπου επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη, μετά βεβαίως από την 115 Πτέρυγα Μάχης των Χανίων όπου εδρεύουν δύο Μοίρες (340Μ και 343Μ) μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+.


Η εικόνα σε όλες τις αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύουν οι πολεμικές Μοίρες των αεροσκαφών είναι σχεδόν κοινή. Ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό δίνουν καθημερινά ένα τιτάνιο αγώνα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να «βγει» το απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι κατά καιρούς ασκήσεις ή η παρουσία της Π.Α. στο εξωτερικό, αλλά και για να καλυφθούν οι ετοιμότητες των αεροσκαφών επιφυλακής.


Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά αν κάποιος βρεθεί σε ένα αεροδρόμιο που δεν φιλοξενεί μόνιμα μία ή περισσότερες Μοίρες αεροσκαφών, αλλά έχει ως αποκλειστικό καθήκον την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών επιφυλακής που μετασταθμεύουν εκεί.
Την απόλυτη ησυχία (από την άποψη της πτητικής δραστηριότητας) που επικρατεί τις περισσότερες ώρες μπορεί να διαδεχθεί, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, ο ήχος των κινητήρων των μαχητικών αεροσκαφών που θα κληθούν να απογειωθούν άμεσα για να αναχαιτίσουν τα «άγνωστα» ίχνη που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο της πατρίδας μας. Από την πολύωρη αναμονή, στα πέντε λεπτά –πολλές φορές και λιγότερο- όπου η αδρεναλίνη όλων όσοι εμπλέκονται με τα readiness «χτυπάει» κόκκινο.


Επίσης, συχνοί «επισκέπτες» στο αεροδρόμιο του Καστελίου είναι και τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 που μεταφέρουν το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών αλλά και απαραίτητα ανταλλακτικά και υλικά (ανάλογα δηλαδή με το ποια Μοίρα αναλαμβάνει καθήκοντα επιφυλακής και τον τύπο του F-16), από τις μητρικές βάσεις.


Από το αεροδρόμιο του Καστελίου εκτελούνται καθημερινά καθήκοντα ετοιμότητας των πέντε λεπτών με τους πιλότους να παραμένουν στον ειδικό χώρο των readiness, πράγμα που σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα δοθεί εντολή για άμεση απογείωση τα αεροσκάφη θα πρέπει να βρίσκονται στον αέρα μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ υπάρχει και η κατάσταση της ετοιμότητας των δύο λεπτών όπου οι χειριστές βρίσκονται μέσα στα αεροσκάφη τους και περιμένουν εκεί την εντολή για απογείωση.
Συγκεκριμένα, η Σμηναρχία, εξυπηρετεί τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που μετασταθμεύουν από την 115 Πτέρυγα Μάχης των Χανίων και τα αεροσκάφη του ίδιου τύπου από την 116 Π.Μ. του Αράξου, για να αναλάβουν αποστολές αναχαίτισης στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.


Το αεροδρόμιο του Καστελίου μάλιστα, γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη από μετά την αποχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών Mirage F-1CG και την διάλυση της 334 Μοίρας Παντός Καιρού η οποία είχε αναλάβει αυτόν ακριβώς τον ρόλο επιχειρώντας από την 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου από τον Ιούλιο του 1989 έως τον Ιούλιο του 2000.


Οι εργασίες βέβαια είχαν ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν, όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η Πολεμική Αεροπορία έκρινε ότι έπρεπε να αξιοποιηθεί το, ανενεργό μέχρι εκείνη τη στιγμή για εξυπηρέτηση αεροσκαφών επιφυλακής, αεροδρόμιο του Καστελίου με όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής ώστε να μπορέσει με επιτυχία να εκπληρώσει την αποστολή του, στο πλαίσιο μάλιστα και του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου.Ο ανακατασκευασμένος διάδρομος συνολικού μήκους 9.568 ποδών και ο παράλληλος τροχόδρομος παραδόθηκαν σε χρήση την άνοιξη του 1997 ενώ δύο περίπου χρόνια αργότερα ολοκληρώθηκε και τα έργα φωτεινής σήμανσης, οπότε από το 2000 άρχισαν τα readiness των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από το αεροδρόμιο του Καστελίου.Η αεροπορική βάση διαθέτει σήμερα έναν υπερσύγχρονο πύργο ελέγχου, ραντάρ προσέγγισης, σύστημα TACAN αλλά και επαρκή αριθμό καταφυγίων αεροσκαφών που της δίνουν την ευκαιρία να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών, αν αυτό κριθεί απαραίτητο και με βάση τις εκάστοτε ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μάλιστα, το προσωπικό της Μονάδας έχει ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο κάθε φορά που καλείται να φιλοξενήσει αεροσκάφη και πληρώματα της Π.Α. που συνεκπαιδεύονται, υπό το πρίσμα διαφόρων ασκήσεων.Η παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστέλι και οι ετοιμότητες των αεροσκαφών από την 133 Σμηναρχία Μάχης ,απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη κρισιμότητα και ενδιαφέρον μετά την μεταφορά και εγκατάσταση στο νησί τον Μάρτιο του 1999, του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300PMU-1.
Από την ημέρα εκείνη και έπειτα η Κρήτη βρίσκεται στο «επίκεντρο του ενδιαφέροντος» για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία που επιχειρεί -σχεδόν σε μηνιαία βάση- να φωτογραφίζει από αέρος τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το αντιαεροπορικό σύστημα ή τις πιθανές θέσεις ανάπτυξής του.
Αν μελετήσει λοιπόν κανείς προσεκτικά τα στοιχεία με τις τουρκικές προκλήσεις στον συγκεκριμένο τομέα, μπορεί να καταλάβει τη σημασία του έργου που επιτελεί καθημερινά το προσωπικό της 133 Σμηναρχίας Μάχης.
Ένα έργο που φέρει σε πέρας με απόλυτη επιτυχία χάρη στον επαγγελματισμό, την ευσυνειδησία και το… μεράκι που δεν καταλαβαίνει από ωράρια και αργίες. Άλλωστε, αυτές οι δύο λέξεις είναι άγνωστες για την Πολεμική Αεροπορία…Ιστορικό του αεροδρομίου του Καστελίου

Η ιστορία της Μονάδος αρχίζει το Νοέμβριο του 1940 με την έναρξη του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ομάδα Άγγλων και Ελλήνων τεχνικών άρχισε την μελέτη, την χάραξη και την κατασκευή ενός βοηθητικού διαδρόμου προσγείωσης, τον οποίον όμως στη συνέχεια αχρήστευσαν, λίγες μέρες πριν την έναρξη της Μάχης της Κρήτης.
Τον Ιούνιο του 1941 μετά την κατάληψη του νησιού, οι Γερμανοί, με αναγκαστική εργασία των κατοίκων της περιοχής, ανακατασκεύασαν τον διάδρομο προσγείωσης καθώς και νέα κτίρια και καταφύγια και εγκατέστησαν μία Μοίρα αναγνωριστικών αεροσκαφών. Από το καλοκαίρι του 1941 έως το Μάρτιο του 1943 γίνονταν στο Αεροδρόμιο Καστελίου, ημερησίως, 200 – 400 πτήσεις αεροσκαφών αναγνώρισης και μεταφοράς εφοδίων και πυρομαχικών προς την Βόρεια Αφρική. Μετά την Απελευθέρωση, από το Νοέμβριο του 1944, η Μονάδα άρχισε να λειτουργεί ως Αεροπορικό Απόσπασμα της 115 Πτέρυγας Μάχης.
Από το Μάρτιο του 1951, μέχρι το Νοέμβριο του 1952, η νεοσύστατη τότε ΜΑΚ, εκτέλεσε έργα ανακατασκευής και επέκτασης του Αεροδρομίου και του έδωσε την σημερινή περίπου μορφή. Το Νοέμβριο του 1968, η Μονάδα έγινε Αεροπορικό Απόσπασμα της 126 Σμηναρχίας Μάχης του Ηρακλείου. Τον Ιούλιο του 1974, η Μονάδα μετονομάζεται σε 133 Σμηναρχία Μάχης και εντάσσεται διοικητικά στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, ενώ η Διοίκηση ανατέθηκε στον διοικητή της 126 Σ.Μ.
Στην κρίσιμη περίοδο του Κυπριακού, στη Μονάδα μεταστάθμευαν αεροσκάφη F-84F.
Τον Ιούλιο του 1978 τοποθετήθηκε στη Μονάδα διοικητής και από τότε λειτουργεί ως ανεξάρτητη Σμηναρχία της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκτός από τα αεροσκάφη F-84, που συνέχισαν να μετασταθμεύουν και μετά την περίοδο του Κυπριακού, η Μονάδα φιλοξενούσε αεροσκάφη Α-7H Corsair και F-4E Phantom κυρίως σε ασκήσεις και αξιολογήσεις, μέχρι και το 1986. Από τότε και για δέκα περίπου χρόνια το αεροδρόμιο του Καστελίου παρέμενε ουσιαστικά ανενεργό καθώς ο διάδρομος από-προσγειώσεων παρουσίαζε σημαντικές φθορές.
Από τον Ιούνιο του 1995 με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής του διαδρόμου και εκσυγχρονισμού στο αεροδρόμιο, οπότε και έγινε πάλι επιχειρησιακό.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Γιώργος Λαμπράκης μέσω ekriti.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Ποιος ο Λόγος Δήμαρχε να μην παίρνουμε τα δικά μας τα Λεφτά;Δείτε παρακάτω το Βίντεο:
 Ποιος ο Λόγος Δήμαρχε να μην παίρνουμε τα δικά μας τα Λεφτά;


Περισσότερα από 140 γραφεία ελλήνων δημοτών σε όλη την Ελλάδα!!!

Ενημερωθείτε και…

…Γίνετε κι εσείς Μέλος σε ένα από τα κατά τόπους κοντινά σας γραφεία κλικ εδώ!

Ήρθε η ώρα!!!Συνένωση Ελλήνων
Χωρίς Αντάλλαγμα!!!
Όλοι οι Έλληνες μαζί!
Όλο το Έθνος ενωμένο
Χωρίς Αντάλλαγμα!!!
Ενημερωθείτε κλικ εδώ!
 

ANΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCVtVxtqM0g84BDTFCHFBQn7UEBbgRbhUSK0sePmOuUCdf_z0fXESTSSnCB25ZNtgF8FH_tHfjVBzu-apBuVu1W7HiTiorCrHT18gp8n4LFKOtnI9bgkaUmA_SS1Ta_cJ_QlzFcvzLNVQ/s640/15+-+1+%252824%2529.gifαναρωτηθήκατε, πως είναι δυνατόν όλα εκεί έξω, να είναι όμοια με τις υπάρχουσες καταστάσεις στον δικό μας τον πλανήτη;

Ποτέ δεν ήμουν, ούτε θα είμαι υπέρ της αντίληψης της αλήθειας, μέσα από την κοινή υλιστική λογική. Όσοι άνθρωποι ζουν με την λογική της υλικής καθημερινότητας τους, ποτέ δεν θα αντιληφθούν οτιδήποτε αφορά την μη υλική υπόσταση της πραγματικότητας γύρω τους.

Οι άνθρωποι αυτής της υλικής λογικής, πάντα θα ζητούν να αποδειχτεί το οτιδήποτε πριν υποτίθεται να το πιστέψουν.
Στην ουσία απλά περιμένουν να αποδεχτούν αυτό που πιστεύουν ως πραγματικό, και ας είναι οι αποδείξεις απλά μια θεωρία.
Διότι όλες οι αποδείξεις μέχρι σήμερα επί της πραγματικότητας που ζούμε, είναι απλά μια θεωρία και τίποτα άλλο.

Με τον ίδιο τρόπο, αν τους επιφέρουμε αποδείξεις ότι αυτό που ζουν δεν υπάρχει, πολύ απλά δεν θα το δεχτούν, διότι δεν θέλουν να το πιστέψουν. Για παράδειγμα όλα όσα ξέρετε ως αλήθεια, αν βγαίνατε μια βόλτα στο διάστημα, απλά θα τα ξεχνούσατε όλα διότι δεν ισχύουν. Θα χάνατε κάθε επαφή με το περιβάλλον γύρω σας, διότι δεν θα μπορούσατε να αντιληφθείτε τίποτα χωρίς την βαρύτητα, όσα θα βλέπατε θα σας ήταν πρωτόγνωρα και θα χάνατε κάθε επαφή με την πραγματικότητα που ξέρατε. Δεν θα ξέρατε ποιο είναι το δεξιά, ποιο το αριστερά, ποιο το κάτω, και ποιο το πάνω. Ποιο το μπροστά, και πιο το πίσω.

Αν λοιπόν αντιλαμβάνεστε με τις αισθήσεις το οτιδήποτε εδώ στην Γη, οτιδήποτε έξω από την Γη απλά δεν θα το αντιλαμβανόσασταν. Ξέρετε τι θέλω να σας πω; Πως το υλικό μας σώμα αντιλαμβάνεται μόνον την ατμόσφαιρα και κάτω του πλανήτη Γη. Το υλικό σώμα είναι αποκλειστικά της Γης. Άρα και οι αισθήσεις και τα συναισθήματα που αποκτήσατε είναι αποκλειστικά γνωρίσματα του πλανήτη Γη.

Με αυτό το σκεπτικό, πως περιμένετε από τους επιστήμονες να σας αναλύσουν και να αποδείξουν τον έξω χώρο που περικλείει τον δικό μας πλανήτη, αλλά και το εξώτερο διάστημα; Ακόμη και τα μηχανήματα που στέλνουν, έχουν τα ίδια αισθητήρια όργανα αποκλειστικά της Γης. Και ότι βλέπουν και αγγίζουν εκεί έξω, το αντιλαμβάνονται κι αυτά με την λογική που επικρατεί στον πλανήτη Γη. Αλλά γιατί δεν αναρωτηθήκατε, πως είναι δυνατόν όλα εκεί έξω, να είναι όμοια με τις υπάρχουσες καταστάσεις στον δικό μας τον πλανήτη;

Όταν αποδείχτηκε πλέον, πως ότι αντιλαμβανόμαστε εδώ στην Γη σαν πραγματικότητα, είναι στην ουσία από τις συχνότητες που εκπέμπει το κάθε τι που παράγει ενέργεια; Ένα σύννεφο που κινείται παράγει συχνότητες και επηρεάζει το μυαλό, και σκέφτεται με τα ανάλογα συναισθήματα που αλλάζουν με την ηλιοφάνεια. Και ο ήχος της συχνότητας μιας βροντής σας τρομάζει, ενώ ο ήχος της θάλασσας μέσα από την ηρεμία των συχνοτήτων που εκπέμπουν σας ηρεμεί.

Με τον ίδιο τρόπο κάθε σκέψη που κάνουμε αλληλεπιδρά με τις σκέψεις άλλων, και αν όλοι κάνουν σκέψεις σαν της θνητής τους λογικής, και αυτό επικρατεί, αυτό θα βλέπουν το σύνολο των ανθρώπων αυτών, και αυτή η άποψη θα επικρατεί, και δεν θα χρειάζονται αποδείξεις, διότι και αποδείξεις να τους δώσεις, πάλι θα μείνουν πιστοί σε όσα πίστεψαν ως αληθινά. Και με τον ίδιο τρόπο, ο κάθε άνθρωπος όταν ακολουθεί την μάζα, γίνεται ένα με την μάζα, αλλά όχι απαραίτητα άνθρωπος με την δική του σκέψη.

Διότι ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος, διατυπώνει σκέψεις, που δεν σκιάζεται από την εντύπωση τι θα πουν οι άλλοι, διότι αν το έκανε αυτό, θα επικρατούσε στασιμότητα και σκοταδισμός, σαν την δική μας σημερινή εποχή που ζούμε, όπου αν διατυπώσεις μια ελεύθερη σκέψη διαφορετική από αυτή που επικρατεί στην μάζα, θα χαρακτηριστείς σαν γραφικός, και τα σχετικά με αυτό.

Ονόμασαν σήμερα σχεδόν όλοι ως την μεγαλύτερη επίτευξη των ανθρώπων την επιστήμη, την σύγχρονη παγκόσμια θρησκεία, το όπιο των λαών, μέσα από την τεχνολογική ευμάρεια της επιστήμης των υλικών αγαθών, τις αποδεδειγμένες πάντα και τεκμηριωμένες αποδείξεις τους, αλλά πάντα να είναι άλλη μια θεωρία μόνον,που αλλάζει κάθε δέκα χρόνια.Και βέβαια του μοναδικού θεού για τους ανθρώπους το χρήμα./

..όνειρα αληθινά..

morfeas sky


Η Μούσχουρη και η σύνταξή της από το ελληνικό Δημόσιο

http://cdn.sansimera.gr/media/photos/main/Nana_Mouskouri.jpg
ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ… ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΙ ΟΜΩΣ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ 74.408 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ… ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ

Έσταξε χολή η κατά τα άλλα μεγάλη καλλιτέχνις Νάνα Μούσχουρη με συνέντευξη σε (τι άλλο;) γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης (την Die Welt), κατηγορώντας τους Έλληνες ότι “30 χρόνια ζούσαν σε ένα ψέμα” και φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι δικαίως οι Γερμανοί και όποιοι άλλοι τα βάζουν με τους Έλληνες. 
Λέει επίσης ότι οι Έλληνες έμαθαν να μην δουλεύουν και ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. 

Φαίνεται όμως ότι η κυρία Μούσχουρη, εκτός από άγνοια (γιατί αν είχε διαβάσει ένα σοβαρό βιβλίο, ή αν ενημερωνόταν αντικειμενικά θα ήξερε ότι βάσει του ΟΟΣΑ οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες και χρόνια από όλους τους Ευρωπαίους καθώς και ότι οι Γερμανοί ακόμα τους χρωστούν τα κατοχικά δάνεια) έχει και τεράστιο θράσος. Γιατί μιλά αυτή, η οποία πήρε σύνταξη από το ελληνικό Δημόσιο για… πέντε χρόνια δουλειάς!!! Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι κυρία Μούσχουρη!

Ας αφήσουμε λοιπόν το ότι η δήλωση της κ. Μούσχουρη είναι κατάπτυστη, αφού είναι παντελώς αστήρικτη και προάγει τα μίση μεταξύ των λαών (τι πασιφίστρια, Θεέ μου). Και ας πιάσουμε τα προσωπικά της. Γιατί προφανώς, η κυρία Μούσχουρη κρίνει εξ ιδίων έναν ολόκληρο λαό: 

Η κυρία Μούσχουρη εξελέγη το 1994 ευρωβουλευτής, με τη Νέα Δημοκρατία. Στην πενταετή θητεία της, σχολιάστηκε αρνητικά, επειδή από το να πηγαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, προτιμούσε τις συναυλίες. 

Τον μισθό της ωστόσο, 74.408 ευρώ το χρόνο (χωρίς τα “εξτραδάκια”), τον έπαιρνε κανονικά.
Παραιτήθηκε το ’99, επειδή δεν μπορούσε να αντέξει το καθημερινό άγχος των πολιτικών. Και γι’ αυτά τα πέντε χρόνια “δουλειάς” (γιατί, τι έργο παρείχε για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, ως ευρωβουλευτής, ας μας πει κάποιος;) η κυρία Μούσχουρη πήρε και βουλευτική σύνταξη. 

Για έντεκα ολόκληρα χρόνια, η καλλιτέχνιδα με την περιουσία των 280 εκατομμυρίων ευρώ, επιβάρυνε το ελληνικό Δημόσιο, παίρνοντας τη σύνταξη για τα… πέντε χρόνια προσφοράς της σε μια χώρα με την οποία πλέον ελάχιστες σχέσεις έχει. 
Ε, αν όλοι οι Έλληνες δουλεύαμε τόσο, θα είχαν δίκιο να μας επικρίνουν. Μόνο το 2010 θυμήθηκε, εν χορδαίς και οργάνοις να παραιτηθεί της σύνταξής της “μέχρι η χώρα να εξέλθει από την οικονομική κρίση”.

Ωραία λοιπόν. Και γιατί η Νανά Μούσχουρη έβγαλε τώρα όλο το ανθελληνικό μένος της; Γιατί τα θυμήθηκε τώρα και δεν τα κατήγγειλε όταν ήταν βουλευτής; Επειδή είναι υποκρίτρια; Προφανέστατα είναι και αυτό. Όμως οι βαθύτεροι λόγοι, ίσως να βρίσκονται στο ότι πλέον στην Ελλάδα δεν “τραβάνε” οι συναυλίες. “Καμμένο κοινό”. Τι να το κάνει κανείς; Αντίθετα, αυτές τις μέρες ετοιμάζεται για συναυλίες στη Γερμανία (θα δώσει 15 συναυλίες το 2012 στη χώρα). Τώρα, ρίξτε μια ματιά και στους χορηγούς της: Από VW, μέχρι θυγατρικές της Siemens θα βρείτε…

Και κάτι άλλο: Όσο ήταν απασχολημένη με τη διεθνή καριέρα της, η κυρία Μούσχουρη, έχασε προφανώς επεισόδια: Και κάποιος της είπε ότι είναι καλύτερα να συνταχθεί με τους ισχυρούς. Αλλά, κυρία μου, κάτι θα ήξεραν όλοι αυτοί που πήραν το δύσκολο δρόμο του Λόρδου Βύρωνα…

athenapost


Η επιστολή, το 2010, με την οποία παραιτείται από τη σύνταξη που απολάμβανε από το ελληνικό Δημόσιο, για 11 χρόνια. Θα βρείτε πολλούς Έλληνες να παίρνουν σύνταξη με πέντε χρόνια δουλειάς;

http://aienaristeyein.com/
*Πρώτη δημοσίευση στὶς 14 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Η DEUTSHE BANK.!!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.!!! ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.!!!!!!

  
 
 Vasilis Theodoropoulos  ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝOΜΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.!!!!!! ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Η DEUTSHE BANK.!!!!
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.!!!
ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.!!!!!!
Μεγάλη άνοδος των CDS της Deutsche Bank.!!!!!!!!!
ΤΑ CREDIT DEFAULT SWAPS (CDS) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ» ΕΝΑΝΤΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΡΑΤΗ ΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.!!!!!!!

http://alfeiospotamos.gr/?p=20617

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – DeutscheBank: Το γερμανικό κτήνος ετοιμάζεται να καταρρεύσει και να σπείρει τον ΟΛΕΘΡΟ!

bilion

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΓΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ… 80 ΔΙΣ, ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ, ΥΨΟΥΣ 73 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ!
ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα CDS δείχνουν καταρρευση.
…και ο Σόιμπλε ψελλίζει ακόμα για Grexit…
Είναι τέτοια η μόλυνση που έχει επιφέρει η Deutsche Bank που δεν θα μιλάμε πλέον για οικονομικό ολοκαυτωμα αλλά για παγκόσμιο όλεθρο. Για να κατανοήσετε το μέγεθος, δείτε το γράφημα:

Η αριστερή στήλη δείχνει το Γερμανικό ΑΕΠ. Η μεσαία στήλη, το ΑΕΠ ολόκληρης της Ευρωζώνης και η δεξιά στήλη την έκθεση της Deutsche Bank που περιγράψαμε. Όπως καταλαβαίνετε, μπροστα της, τα μεγέθη της Ελλάδας ειναι μία ευθεία γραμμή. Με άλλα λόγια, η πτώση της Deutsche Bank ισοδυναμεί με χρεοκοπία 220 χωρών με το πρόβλημα της Ελλάδας.
Δείτε τώρα τι αποκαλύπτουν τα CDS τις τελευταίες ημέρες:


 
Ήδη βρίσκονται στα επίπεδα της εποχής Lehman Brothers, με την διαφορά οτι τότε η DB ήταν από τους διοργανωτές του κολοσσιαίου σκανδάλου.
Ουδείς μπορεί να στηρίξει αυτή την φούσκα όταν σκάσει και γνωρίζοντας την ιστορία, όταν σκάνε οι Γερμανοί, έχουμε παγκόσμιο πόλεμο.
Μην υποτιμάτε μάλιστα την πρόσφατη χολιγουντιανή ταινία «Το σορτάρισμα» η οποία πραγματευόταν το σκάνδαλο Lehman. Η ταινία περιγράφει την DB ως οργανωτή του σκανδάλου, κοινώς οι αμερικάνοι τραβούν το χαλί, τουλάχιστον επικοινωνιακά στους γερμανούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ολυμπία, από τα τέλη Νοέμβρη σημειώνονται κολοσσιαίες μετακινήσεις κεφαλαίων, αφού η πορεία στον όλεθρο ειναι εμφανής.
Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις με φόντο τον επικίνδυνο Σόιμπλε να μιλά ακόμα για Grexit.


aienaristeyein
http://www.makeleio.gr/?p=537630

Vasilis Theodoropoulos  ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝOΜΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.!!!!!!
ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Η DEUTSHE BANK.!!!!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.!!!
ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.!!!!!!
Μεγάλη άνοδος των CDS της Deutsche Bank.!!!!!!!!!
ΤΑ CREDIT DEFAULT SWAPS (CDS) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ» ΕΝΑΝΤΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΡΑΤΗ ΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.!!!!!!!
 
 
http://alfeiospotamos.gr/?p=20617

«ΝΕΚΡΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΙΣΜΟ»

giatros
Οι αρχές λένε ότι ο Δρ Jeff Bradstreet, που δημοσίευσε έρευνα στην οποία ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, βρέθηκε νεκρός, σε μια πιθανή αυτοκτονία στη Βόρεια Καρολίνα.

Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Rutherford σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι ο θάνατος του Bradstreet φαίνεται να οφείλεται σε αυτοτραυματισμό από σφαίρα στο στήθος.

Το σώμα του Bradstreet, βρέθηκε στις 19 Ιουνίου από έναν ψαρά.
Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν.


Ο Bradstreet διοικούσε μια κλινική στο Buford, της Τζόρτζια. Επίσης ήταν ιδιοκτήτης των Creation’s Own, συμπληρώματα διατροφής, τα οποία και συνταγογραφούσε.
Σύμφωνα με την Gwinnett Daily Post, πράκτορες από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Ναρκωτικών Ουσιών της Τζόρτζια, έκαναν έφοδο την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του. Η FDA δεν αποκάλυψε για ποιο λόγο οι υπάλληλοι της είχαν ψάξει το γραφείο του Bradstreet.


http://olastifora.gr/archives/16913

ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΡΕΠΟΥΣΗ!!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ-ΤΟΥΡΚΩΝ-ΜΟΓΓΟΛΩΝ!!!


Η είδηση δεν είναι καινούργια.
Έχει βγει στη δημοσιότητα εδώ και δυόμισυ χρόνια, ωστόσο είναι ενδεικτική όχι μόνο του ποια είναι η κυρία Ρεπούση η οποία σε κάθε στιγμή επιτίθεται στους Έλληνες, την ιστορία, ακόμη και τη γλώσσα μας (την αρχαία ελληνική) την οποία χαρακτήρισε "νεκρή", δείχνει και το πόσο λερωμένος πολιτικά είναι ο Τσίπρας ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κάνει άνοιγμα για συνεργασία με τον Κουβέλη ο οποίος είχε στις τάξεις του τη Ρεπούση!
 

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2900/. ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

mikropolites-laxanika1
ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2900(2016) . Η Ε.ΣΥ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !
…….
ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Με έναν ξεχωριστό τρόπο συμμετείχαν στην χθεσινή Γενική Απεργία τα μέλη του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Αναγέννηση», φωνάζοντας τα συνθήματά τους και διανέμοντας τεράστιες ποσότητες φρούτων και λαχανικών σε όσους έχουν ανάγκη στην πλατεία του ΟΤΕ στην Αμαλιάδα. ΠΡΩΪΝΗ
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΗΡΘΑΝ… ΠΗΡΑΝ ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ… ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ… ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ… ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ… ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ !!! ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΦΥΓΑΝ… !!! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ… ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ !!! 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ» , ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» .
……………………….

Το σωματείο «Αναγέννηση» γιόρτασε την απεργία μοιράζοντας αγροτικά προϊόντα στην Αμαλιάδα
Δωρεάν αγροτικά προϊόντα μοίρασαν στις 12 το μεσημέρι, αγρότες του σωματείου λαϊκών αγορών «Η Αναγέννηση», στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας. Ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Παναγόπουλος, τόνισε στο IONION FM, ότι πρόκειται για κίνηση αλληλεγγύης από τους Έλληνες αγρότες προς τους πολίτες, με μήνυμα υπέρ της διατήρησης της ελληνικής παραγωγής τροφίμων. ( ηχητικό… Ionion fm )Δωρεάν φρούτα και λαχανικά  στους πολίτες 
Με το σύνθημα «Αγρότη πολέμα , δεν θα σου μείνει στρέμμα» το σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η Αναγέννηση» προχώρησε χθες στην Αμαλιάδα σε δωρεάν διανομή λαχανικών, φρούτων και οπωροκηπευτικών στους πολίτες.
Η πρωτοβουλία ανελήφθη στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, έλαβε χώρα στον κεντρικό πεζόδρομο ( μπροστά στον ΟΤΕ) και βρήκε ανταπόκριση καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να παραλάβουν τα προϊόντα των παραγωγών του Σωματείου.
Όπως δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Πρόεδρος του Σωματείου «Αναγέννηση» και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλιδας Χρήστος Παναγόπουλος, οι παραγωγοί προχώρησαν σε μια πράξη συμβολική αλλά και αντίστασης κατά της κυβέρνησης που θέλει να εξοντώσει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή. ΠΡΩΤΗ
……………………………
12674553_1903265463233695_889305343_n12665824_577123929107264_919284794_n
Ε.ΣΥ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ , ΟΘΩΝΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ 10 (πεζόδρομος Αμαλιάδος) , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ κιν. 6976324460 , e-mail: E.SY.AMALIADOS@gmail.com ( λίγα μέτρα πίσω μας στη δεξιά φωτογραφία)
12666476_1903264586567116_1291254819_n12666441_1903264179900490_894593211_n12666420_1903264556567119_948259366_n12665799_1903265166567058_1184379689_n12660491_1903264293233812_1496604485_n12660457_1903264266567148_1611628692_n12660232_1903264233233818_1754179251_n12659856_1903264706567104_1708300247_n12650589_1903264713233770_231931747_n12648058_1903265523233689_1164534028_n12647997_1903265353233706_860619801_n (1)12647768_1903264326567142_1310889695_n
……………………….
ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ… ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΑ !!! ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ !!!
12650589_577122905774033_1175716766_n

Ξεχωριστή κίνηση ανθρωπιάς χθες στην Αμαλιάδα, από το εστιατόριο «Πλατεία Ηρώων» που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία, με την ιδιοκτήτρια και τους εργαζόμενους να απεργούν και προσφέρουν στους συνανθρώπους τους.

Η ιδιοκτήτρια κα Ζωή Μητρογιάννη και ο υπεύθυνος του καταστήματος κ. Λεωνίδας Ταχήρης το πρωί συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και την απεργία και στη συνέχεια έστησαν ένα πάγκο έξω από το κατάστημα και διένειμαν δωρεάν φαγητό στους περαστικούς!

Η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες και η κίνηση αυτή εντυπωσίασε και σχολιάστηκε θετικά από τους πολίτες… http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/amaliada-dorean-fagito-stoys-perastikoys


Πλάτων Πισατίδης για τον Αλφειό
…………………


http://alfeiospotamos.gr/?p=20614

Η λαίλαπα ΕΧΔ-ΔΝΤ επιχειρεί το τελειωτικό χτύπημα κατά της ΕλλάδαςΈνα από τα τελευταία προαπαιτούμενα του βάρβαρου νεοφιλελεύθερου πειράματος: η καταστροφή του αγροτικού τομέα


Καθώς η Ελληνική οικονομία έχει καταστραφεί συστηματικά από την Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία (ΕΧΔ) και τη μαφία του ΔΝΤ τα τελευταία πέντε χρόνια, μετατρέποντας τη χώρα σε μια αποικία χρέους, οι Έλληνες δεν έχουν πλέον πολλές επιλογές για απασχόληση μέσα σ'αυτό το τοπίο απόλυτης καταστροφής.

Ενώ πολλοί νέοι με πτυχία φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη, πολλοί στρέφονται στον αγροτικό τομέα, ως έναν από τους λίγους τομείς που μπορούν ακόμα να προσφέρουν δουλειά ή αυτο-απασχόληση.

Αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι του άξονα ΕΧΔ-ΔΝΤ, θα απαιτούσαν κάποια στιγμή και την διάλυση του αγροτικού τομέα. Οι αυξήσεις που προβλέπονται όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών - και άλλων κλάδων - και τη φορολογία, έχουν το γνωστό στόχο: να εξαφανίσουν κάθε ίχνος μικρομεσαίας οικονομικής δραστηριότητας. Η κυβέρνηση Τσίπρα υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε στενό κλοιό, υπό την ασφυκτική πίεση των πιστωτών και των εγχώριων γνωστών συμφερόντων. Η υπογραφή του 3ου μνημονίου μετά το οικονομικό πραξικόπημα της ΕΚΤ, υπό την καθοδήγηση του δικτάτορα Ντράγκι το περασμένο καλοκαίρι, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελιγμού στην Ελληνική κυβέρνηση.

Οι αυξήσεις θα σημάνουν την οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών, οι οποίοι ήδη αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στο τοπίο της απόλυτης καταστροφής. Όλα δείχνουν ότι οι πολιτικές που επιβάλλονται, επιδιώκουν την εξάλειψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα καρτέλ των πολυεθνικών. Ετοιμάζεται, δηλαδή, μια σύγχρονη Φεουδαρχία.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, στο βιβλίο του Globalization and Its Discontents , στο οποίο περιγράφει τις καταστροφικές συνέπειες των συνταγών του ΔΝΤ στην οικονομία πολλών αναπτυσσόμενων χωρών, αναφέρει ότι οι θέσεις εργασίας καταστράφηκαν συστηματικά, καθώς οι φτωχοί αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα προϊόντα που εισάγονταν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αφού αυτά συνοδεύονταν με γενναίες επιδοτήσεις. Η επιμονή του ΔΝΤ στις αυστηρές νομισματικές πολιτικές, οδήγησε σε επιτόκια που, ακόμα και υπό τις καλύτερες συνθήκες, ήταν αδύνατο να οδηγήσουν σε δημιουργία θέσεων εργασίας. Και επειδή η απελευθέρωση της αγοράς έγινε χωρίς κάποιο κρατικό δίχτυ προστασίας, αυτοί που έχασαν τις δουλειές τους οδηγήθηκαν στη φτώχεια. Η απελευθέρωση της αγοράς επομένως, συχνά δεν ακολουθήθηκε από μια υποσχόμενη ανάπτυξη, αλλά από αυξανόμενη φτώχεια.

Νέες δηλώσεις από διάφορους αξιωματούχους της ΕΧΔ, δείχνουν ότι θέλουν να τελειώνουν με τα τελευταία προαπαιτούμενα και πιέζουν την κυβέρνηση Τσίπρα να τα περάσει από τη βουλή το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου. Αρχίζουν να θέτουν και πάλι αυστηρές προθεσμίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την "επιτυχή" ολοκλήρωση του Ελληνικού πειράματος πριν το τέλος του 2016. Οι αξιωματούχοι της ΕΧΔ δείχνουν να θέλουν την ανάμειξη του ΔΝΤ, καθώς διαθέτει την απαραίτητη "τεχνογνωσία" να καταστρέφει εθνικές οικονομίες. Ο Σόιμπλε, επανειλημμένα έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την οριστική απόσυρση του ΔΝΤ από τις "διαπραγματεύσεις".

Άλλος ένας λόγος που θα πρέπει να κάνει τους Ευρωπαϊκούς λαούς να ξεσηκωθούν. Μέχρι σήμερα, οι πολιτικές αυτές δοκιμάστηκαν σε αναπτυσσόμενες χώρες και έφεραν καταστροφικά αποτελέσματα. Τώρα, τα πανίσχυρα τραπεζικά και εταιρικά λόμπι στέλνουν στρατιές τεχνοκρατών για να καταστρέψουν μια ανεπτυγμένη περιοχή, τη ζώνη του ευρώ. Η καταστροφή είναι προφανής στην Ελλάδα, αλλά εξαπλώνεται και στην ευρωζωνική περιφέρεια. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για το τι έχει καταντήσει να είναι η Ευρώπη, σκεφτείτε και αυτό: οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών έστειλαν άλλο ένα τελεσίγραφο στην Ελλάδα, απειλώντας ότι θα την πετάξουν από τη ζώνη Σέγκεν, αν δεν φυλάξει σωστά τα σύνορά της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, υπήρχε συγκεκριμένη μεθόδευση πίσω από αυτό το τελεσίγραφο.

Και όλα αυτά, αφού έχουν καταστρέψει οικονομικά την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που αποφάσισαν να ενισχύσουν με 3 δισ. ευρώ την Τουρκία για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα! Έν τω μεταξύ, έχουν χάσει τον έλεγχο άλλων κρατών-μελών που κλείνουν σύνορα και δρουν αυτόνομα. Βρήκαν και πάλι το εύκολο θύμα, την Ελλάδα, για να του τα φορτώσουν όλα. Είναι φυσικό, γιατί το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να υπηρετούν τα αφεντικά τους, τους τραπεζίτες και τους λομπίστες. Όταν προέκυψε το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα, αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να το χειριστούν.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί ο ευρω-σκεπτικισμός αρχίζει να σαρώνει την Ευρώπη. Μην απορείτε που αρχίζουν να συμβαίνουν γεγονότα που θυμίζουν το μαύρο παρελθόν. Οι φασίστες άρχισαν τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών ακόμα και στις πιο προοδευτικές χώρες. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία εξαπλώνονται ταχύτατα, αλλά οι κλόουν που διευθύνουν το ευρω-τσίρκο, δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ακόμα που αυτό οδεύει ...http://failedevolution.blogspot.gr/2016/02/blog-post_14.html 

Ο Μέγας Αλέξανδρος και η πύλη - δίαυλος επικοινωνίας με το σύμπαν: Άορνος πέτρα [φωτό]


Η Άορνος Πέτρα ή απλά Άορνος στα (αρχαία ελληνικά: Ἄορνος (άρθρο: ο ή η),[ αγγλικά: Aornos) βρίσκεται στην περιοχή του Σβάτ ή Σουάτ ή περιοχή Σχάνγκλα (αγγλικά: Swat District ή Shangla District) στο Πακιστάν, ήταν η περιοχή όπου έγινε η Πολιορκία της Αόρνου Πέτρας, που ήταν η τελευταία πολιορκία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «στο αποκορύφωμα της καριέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως ο μεγαλύτερος Πολιορκητής στην ιστορία», σύμφωνα με τον σύγχρονο βιογράφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρόμπιν Λάνε Φοξ (αγγλικά: Robin Lane Fox).

Πότε έγινε η πολιορκία;

Η πολιορκία έλαβε χώρα το χειμώνα του 327π.Χ προς την άνοιξη του 326 π.Χ. Η τοποθεσία ταυτίσθηκε ικανοποιητικά με το σύγχρονο βουνό Πιρ-Σαρ (αγγλικά: Pir-Sar) στο Σουάτ, στοΠακιστάν από τον Άουρελ Στάιν (αγγλικά: Sir Aurel Stein) το 1926, και έχει επιβεβαιωθεί και από τους αρχαιολόγους.

Η Άορνος Πέτρα και οι αρχαίες ινδικές δυνάμεις που την περιφρουρούσαν αποτελούσαν σαφώς μια απειλή για τη γραμμή τροφοδοσίας των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία απλωνόταν, επικίνδυνα ευάλωτη, πάνω από τον μεγάλο ορεινό όγκο της νότιο-κεντρικής Ασίας, την οροσειρά Χίντου Κους, ή Ινδοκούς, (αγγλικά: Hindu Kush, παστούν – περσικά –ουρντού), ως πίσω στο σημερινό Μπαλκ ή Μπαλχ (αρχαία ελληνικά: Ζαρίασπα ήΒάκτρα, αγγλικά: Balkh ή Bactra, περσικά – παστούν: Balkh; βακτριανά: Baktra)) , αν και ο Αρριανός αναφέρει ως κυριότερη αιτία την ηρωική επιθυμία που είχε ο Μέγας Αλέξανδρος να ξεπεράσει ως απόγονος του, τον ίδιο τον Ηρακλή, ο οποίος φέρεται να είχε αποτύχει να το καταλάβει κατά το μυθολογικά παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Αρριανό («Αλεξάνδρου Ανάβασις»), η Άορνος Πέτρα βρίσκεται μεταξύ του Γουραίου ποταμού και της κοιλάδας του Ινδού ποταμού. Ο Γουραίος ποταμός βρίσκεται μεταξύ του Ιμάου όρους (σημερινά δυτικά Ιμαλάια στο βόρειο Πακιστάν) και Σουάστη ποταμού (σημερινός Σουάτ (ποταμός) ή Σβατ (ποταμός) (αγγλικά: Swat River), στο ΒΔ Πακιστάν), ο οποίος βρίσκεται μετά τον Υδάσπη ποταμό (σημερινός Τζέλουμ (ποταμός) ή Γχελούμ, αγγλικά: Jhelum), της περιοχής Παντζάμπ (αγγλικά: Punjab) στο ΒΑΠακιστάν).

Από μελέτες του αρχαιολόγου Άουρελ Στάιν υπολογίζεται ότι η Άορνος Πέτρα σήμερα ονομάζεται Πιρ-Σαρ (Pir-Sar) και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Ινδού ποταμού και βόρεια του ποταμού Μπουνέρ (αγγλικά: Buner River) στο βόρειο Πακιστάν, πολύ κοντά στα σημερινά σύνορα με το βόρειο Αφγανιστάν.

Όταν λοιπόν ξεκινάς μια εκστρατεία σίγουρα έχεις αρχικά βάλει έναν στόχο. Δεν ξεκινάς εντελώς τυχαία, αυτό είναι σίγουρο. Ποιο μπορεί όμως να ήταν το ισχυρό εκείνο κίνητρο, εκτός από το κατακτήσεις τις περιοχές…ώστε να ξεκινήσεις αυτό το μεγάλο ταξείδι; Πολλές φορές τα παιδιά από τους γονείς δεν αφήνονται να επιλέξουν για την ζωή τους…έχοντας οι γονείς τις δικές τους επιδιώξεις …γιατί πολλές φορές κρύβονται από πίσω και τα επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά.

Στην προκειμένη περίπτωση η στάση και η θέση της μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο, ώστε να γαλουχήσει το παιδί της σε κάτι μεγάλο. Ως μάνα ασφαλώς δεν θέλει και ούτε επιδιώκει να φύγει και να απομακρυνθεί το παιδί της μακριά της…..όπως θα έκανε κάθε μάνα….αλλά είναι μυημένη όμως στα αρχαία ελληνικά μυστήρια…ώστε δίνει ισχυρό κίνητρο στον γιο της για να πραγματοποιήσει κάτι το μεγάλο. Κι αυτό είναι η Άορνος Πέτρα.Αυτός είναι ο βασικός και ο τελικός στόχος…διότι εκεί βρίσκεται ο ισχυρός δίαυλος επικοινωνίας με το Σύνπαν…αλλά όμως έχει και μία ιδιαιτερότητα. Είναι κυμαινόμενος….στο πότε να ανοίγει και στο πότε να κλείνει….αφού έχει μεταβλητότητα…οπότε μπορεί να εισχωρεί….αλλά και το αντίθετο….κάθε λογής οντότητα.

Στους δίαυλους επικοινωνίας λειτουργούν άγνωστες για εμάς τεχνολογικές φυσικές δυνάμεις…που μετατρέπουν το φως σε συμπυκνωμένες δέσμες φωτονίων με ασύλληπτες ταχύτητες. Έτσι καθώς πολλαπλασιάζουν την ένταση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων του Διαύλου, απαγορεύουν και την διαφυγή της ισχυρότατης φωτεινής ενέργειας. Ο ανθρώπινος οργανισμός που βρίσκεται στο κέντρο του ενεργειακού αυτού χώρου, τόσο η ισχυρή φωτονική δέσμη…όσο και τα έντονα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δημιουργούν μια χαλάρωση των δεσμών των κυττάρων και των μορίων της ύλης.

Δηλαδή αραιώνει κατά κάποιον η πυκνότητά της και αποκτά μια λεπτότερη υφή, όπου τείνει να γίνει διάφανη και συντονίζεται με τις υψηλές συχνότητες της φωτονικής δέσμης. Η φωτονική αυτή δέσμη ενισχύεται κατόπιν από την νιονική ενέργεια του ανθρώπινου εγκεφάλου και με την συμπίεση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων μεταπίπτουν σε μια άλλη διάσταση χωροχρονικών διαστάσεων.

Τα ανθρώπινα όντα όταν βρίσκονται μέσα σε διαύλους είναι σε μια κατάσταση αποσυμπύκνωσης και μεταβάλλονται σε ισχυρότατα ηλεκτρομαγνητικά πεδία…όπου δημιουργούν γύρω τους ένα πυκνό και αδιαπέραστο κέλυφος οργόνης.

Τα ενεργειακά ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα του Σύμπαντος μπορούν να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις σε πολύ σύντομο χρόνο και να διαπεράσουν τα άστρα και τους πλανήτες και να φθάσουν μέχρι τις παρειές του Σύμπαντος Κόσμου χωρίς την ελάχιστη μεταβολή στην υλική τους σύνθεση.

Η αποσυμπύκνωση, σε ενεργειακούς χώρους, γίνεται σε μια καθορισμένη ώρα και σε καθορισμένη θέση της επιφάνειας. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται επίσης στους ναούς στις κορυφές τους και σε ύψος 12 μέτρων…διότι στα 12 μέτρα ο Άνθρωπος παθαίνει αυτό που λέμε ιλίγγους ύψους και νομίζει ότι το κενό τον τραβά προς τα κάτω.

Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει όμως ούτε στα 11, ούτε στα 13 μέτρα. Γνωρίζουμε φυσικά ότι ο αριθμός 12 είναι πολύ σημαντικός γι’ αυτό και έχουμε 12 θεούς (6+6) και το διπλό ύψος μας δίνει αντίστοιχα:12Χ12=144 μέτρα και επίσης το ύψος μας δίνει: 12Χ12Χ12 = 1728 μέτρα και στο διπλάσιο αυτού 1728Χ2=3456 μέτρα (3,4,5,6). Αυτά τα φαινόμενα παρουσιάζονται γύρω στο μεσημέρι και τα μεσάνυχτα.

Ο βασικός στόχος εκείνη την περίοδο ήταν να κλείσει αυτή η δίοδος-έξοδος κι αυτό έπρεπε να γίνει από γήινο άνθρωπο…κατόπιν υποβολής και εντολής αν θέλετε…ώστε να μην υπάρξουν κάποια δυσάρεστα αποτελέσματα που θα επιβάρυναν τον πλανήτη γη.Η Άορνος Πέτρα βρισκόταν στα βόρεια της πόλης Τάξιλα ή Ταξάσιλα. Έτσι η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε να κάμει με την Αρχαία Ινδία και η προέλαση του μεγάλου στρατηλάτη προς τα ανατολικά καθώς η κεντρική του στρατιωτική δύναμη ( Μακεδονικός στρατός) τελικά αποφασίζει να περάσει μέσω του Κυβέριου Περάσματος, το οποίο ήταν και είναι ένα πέρασμα μεταξύ των βουνών εκείνων που σήμερα συνδέει το σύγχρονο Αφγανιστάν με το Πακιστάν.

Εντύπωση μας κάνει όμως ότι μια άλλη μικρότερη δύναμη (με προσωπική εποπτεία του Μ. Αλεξάνδρου) περνάει από μια άλλη διαδρομή (βόρεια), όπου όμως συναντά στο δρόμο της….το χειμώνα του έτους 326 π.Χ. το λεγόμενο φρούριο της Αόρνου, δηλαδή ένα μέρος με υψηλή μυθολογική σημασία για εμάς τους Έλληνες, όπου σύμφωνα με το ελληνικό μύθο ο Ηρακλής είχε αποτύχει τότε να το καταλάβει…όταν ήδη είχε αγωνιστεί στην Ινδία.

Όταν έγινε η άλωση των Ώρων…δηλαδή η αρχαία πόλις Ώρα…δηλαδή πόλη που πιθανολογείται ότι βρισκόταν περίπου στη δυτική όχθη του Ινδού και φαίνεται να είναι πολύ σημαντική…διότι οι υπερασπιστές των Βαζίρων κατάλαβαν ότι ήταν σε δυσχερή και δύσκολη θέση, ώστε να την εγκαταλείψουνν νύχτα την πόλη τους και να καταφύγουν σε μία οχυρή τοποθεσία….όπου το ίδιο έκαναν και οι άλλοι Ινδοί…οι οποίοι εγκατέλειπαν μαζικά τις πόλεις τους και κατέφευγαν σ’ ένα πιο φυσικό οχυρό, την λεγόμενη…Άορνο Πέτρα.

Στο μεταξύ ο Ηφαιστίων και ο Περδίκκας κατάφεραν και οχύρωσαν την Οροβάτιδα τη σημερινή Πεσαβάρ ή Πεσαουάρ και εκεί έζευξαν με γέφυρα τον Ινδό ποταμό. Ο Μέγας Αλέξανδρος λοιπόν με το επιτελείο του…αφού μετέτρεψε σε φρούρια τα Ώρα και τα Μάσσαγα, οχύρωσε τελικά και ταΒάζιρα ως πόλη και μετέβη στον Ινδό…όπου είχε καταληφθεί η πόλη Πευκελαώτιδα και ακολουθούμενος από τους Ινδούς διοικητές της περιοχής, Κωφαίο και Ασσαγέτη, κατέλαβε πολλές μικρές παραποτάμιες πόλεις.

Στα Εμβόλιμα λοιπόν που είναι κοντά στην Άορνο Πέτρα, εγκατέστησε τον στρατηγό Κρατερό και του έδωσε την διαταγή να συγκεντρώσει πολλά εφόδια για μια μακροχρόνια πολιορκία. Αυτό δηλώνει ότι έδινε πολύ μεγάλη σημασία για την κατάληψη…όσο κι αν κρατούσε αυτή….οπότε τα εφόδια έπρεπε να είναι πολλά…για να πετύχει τον βασικό του στόχο και σε περίπτωση που η Άορνος Πέτρα δεν έπεφτε με έφοδο σχετικά γρήγορα….θα βασιζόταν στην εξάντληση των υπερασπιστών της.

Είχε λοιπόν τοξότες, τους λεγόμενους Αγριάνες, την τάξη του Κοίνου τους καλύτερους και τους ελαφρύτερους πεζούς (200 εταίρους και 100 ιπποτοξότες) και κινήθηκε από τα Εμβόλιμα ξανά προς την Άορνο Πέτρα και στρατοπέδευσε κάπου εκεί κοντά. Την επόμενη μέρα μετακίνησε το στρατόπεδο του ακόμη πιο κοντά στο βράχο. Εμφανίστηκαν και τον πλησίασαν μερικοί ντόπιοι κάτοικοι και προσφέρθηκαν έναντι χρημάτων, να του υποδείξουν το πιο ευπρόσβλητο σημείο του βράχου.

Τότε ο Αλέξανδρος έστειλε μαζί τους τον Πτολεμαίο με τους Αγριάνες, τους άλλους ψιλούς και μερικούς από τους πιο επίλεκτους υπασπιστές του….με διαταγή να καταλάβουν την γύρω περιοχή και να εγκαταστήσουν φρουρά και να τον κρατούν πάντα ενήμερο….για το τι συμβαίνει.

Ο Αλέξανδρος περίμενε την κίνηση του Πτολεμαίου που τελικά κατάφερε και πέρασε από ένα δύσκολο δρομολόγιο, όπου δεν έγινε αντιληπτός από τις δυνάμεις των Ινδών και κατέλαβε οχυρώνοντας το στρατόπεδο του με τάφρο και χάντακα.

Τότε ο Μ. Αλέξανδρος αφού είδε το σινιάλο…δηλαδή τον πυρσό που άναψε ο Πτολεμαίος ο Σωτήρ…την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησε να τον συναντήσει….αλλά όμως οι Ινδοί, που γνώριζαν καλύτερα την κακοτράχαλη εκείνη περιοχή, έφερναν πολύ σκληρή αντίσταση και αρχικά τον εμπόδισαν…γι’ αυτό και ο Μ. Αλέξανδρος αναδιπλώθηκε και εκείνοι στράφηκαν κατά του Πτολεμαίου πιστεύοντας ότι τον είχαν αποκόψει.

Η επίθεση των Ινδών ήταν πολύ σφοδρότατη και παρότι υστερούσαν έναντι των Μακεδόνων σε τοξεύματα, χρειάστηκε λοιπόν να πέσει η νύχτα, για να υποχωρήσουν. Η επιμονή του Αλέξανδρου να ενωθεί με τον Πτολεμαίο….έγινε πραγματικότητα και στέλνει ένα μήνυμα μ’ έναν πιστό Ινδό αυτόμολο (αυτόμολος…είναι αυτός που αυτομόλησε δηλαδή…κατέφυγε στις τάξεις του εχθρού) και με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας ξεκίνησε στο δρομολόγιο, που είχε ακολουθήσει και ο Πτολεμαίος.

Κατά το μεσημέρι λοιπόν ήρθαν σ’ επαφή με τους Ινδούς, που βρέθηκαν πλέον μεταξύ των τμημάτων του Πτολεμαίου και του Αλεξάνδρου. Οι Ινδοί φυσικά πολέμησαν πολύ σκληρά, αλλά οι Μακεδόνες του Αλεξάνδρου δεν καταπονήθηκαν και πολύ, επειδή ακριβώς τα τμήματα κρούσης του Αλεξάνδρου διαδέχονταν το ένα το άλλο…κατά κύματα…και στο τέλος και με πολύ μεγάλη δυσκολία….κατά το σούρουπο κατάφεραν και απώθησαν όλους τους Ινδούς από το πέρασμα.

Εκείνο που θέλω να επισημάνω και να τονίσω έως τώρα είναι ότι όλο το επιτελείο του δούλευε συντονισμένα και υπάκουα με άξιους και ικανούς πολεμιστές, αλλά και ένα πολύ λαμπρό επιτελείο με επιστήμονες της εποχής, όπου προέβλεπε κάθε κίνηση του…ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Η συγκεκριμένη περιοχή της Αόρνου Πέτρας βρίσκεται πιο βόρεια της πόλης Άττοκ ή Αττόκ τηςΠενταποταμίας δηλαδή (της σημερινής περιοχής Παντζάμπ του Πακιστάν) και τότες ήταν μια καλά ενισχυμένη οχυρή θέση στο βουνό και με τα αρκετά στενά φαράγγια, σε μία στροφή του άνω ρου του Ινδού ποταμού…όπου ο φρούριο τους λοιπόν βρισκόταν σε μια επίπεδη κορυφή…στην οποία υπήρχε επάρκεια νερού που υπήρχε από τις τότε φυσικές πηγές και ήταν αρκετά ευρύ ώστε συγχρόνως να καλλιεργείται ανάλογα. Οπότε αυτοί που την υπεράσπιζαν δεν πίστευαν ότι θα κινδύνευαν από οποιαδήποτε ασιτία…σε περίπτωση κάποιας επίθεσης ή πολιορκίας που θα πραγματοποιούνταν από κάποιον αντίπαλο.Εντύπωση μας κάνει λοιπόν πως μια τέτοια εμμονή για τη συγκεκριμένη περιοχή η οποία ήταν δύσκολη και δύσβατη και γιατί να ταλαιπωρήσει εκεί πάνω το στρατό του…είναι ένα ερώτημα που από στρατηγικής πλευράς αν ήθελε και μόνον να κατακτήσει την περιοχή θα έπρεπε στην ουσία να επιλέγει τις πιο εύκολες γενικά περιοχές με πεδιάδες κατά το πλείστον….για να οδεύει και πιο γρήγορα.

Οι έως τώρα πηγές μας για την Άορνο Πέτρα είναι διαφορετικές…όπου κατά τον Αρριανό η Άορνος Πέτρα ή αλλιώς Πιρ Σαρ ήταν ένας βράχος απρόσβλητος και η μοναδική πρόσβαση ήταν μόνο ένα μονοπάτι, τεχνητό και δύσβατο. Το πόσο δύσκολη ήταν η πρόσβαση τονίζεται από το ελληνικό της όνομα (Ἄ-ορνος), που δηλώνει ότι ούτε «ὄρνις», δηλαδή ούτε πουλί, δεν μπορούσε να την πατήσει.

Ωστόσο πιθανόν και να πρόκειται για εσφαλμένη ετυμολογία, διότι πολύ κοντά στο ελληνικό άορνος βρίσκεται ακουστικά και το σανσκριτικό αβάρνα ή αβαράνα, που σημαίνει φρούριο ή κρησφύγετο. Η Άορνος Πέτρα είχε περιφέρεια περί τα 200 στάδια (37 χιλιόμετρα) και ύψος στο χαμηλότερο σημείο της 11 στάδια (περίπου 2 χιλιόμετρα).

Στην κορυφή του βράχου άφθονο νερό άρδευε δάση και γη, η οποία ήταν εύφορη και αρκετή για να δουλέψουν 1.000 άνθρωποι…δηλαδή ήταν μια τεράστια δυσκολία για τους πολιορκητές και απίστευτη άνεση για τους πολιορκημένους.

Ο Διόδωρος μας γράφει ότι ήταν ένας κυκλικός βράχος, ύψους 16 σταδίων (περίπου 3 χιλιομέτρων) και περιφέρειας 100 σταδίων (περίπου 18,5 χιλιόμετρα), άρα επιφάνειας περί τα 27 τχμ και στους νότιους πρόποδές του έρεε ο Ινδός ποταμός.

Ο Κουίντος Κούρτιος Ρούφος επίσης συμφωνεί ότι στους πρόποδες έρεε ο Ινδός, αλλά την περιγράφει ως κακοτράχαλη, κωνική και με μυτερή απόληξη.

Ας δούμε όμως μία μία όλες τις ενέργειες του Μ. Αλεξάνδρου πριν την κατάληψη.

Σε πρώτη φάση η πιθανή πορεία του Μ. Αλεξάνδρου ως το φυσικό οχυρό της Αόρνου Πέτρας ήταν οι γειτονικές φυλές που αυτομόλησαν ή χρηματίσθηκαν, παραδόθηκαν ή συμμάχησαν με τον Μ. Αλέξανδρο και έτσι προσφέρθηκαν να τον οδηγήσουν στο καλύτερο σημείο πρόσβασης του φρουρίου της Αόρνου Πέτρας. Ολόκληρη λοιπόν η στρατιά του προέλασε προς το σημείο της Αόρνου Πέτρας, που τους υπέδειξαν οι Ινδοί (αυτόμολοι) και λοιπόν στρατοπέδευσε εκεί κοντά.

Ο Πτολεμαίος ο Σωτήρ που έγραψε το βιβλίο «Περί των Πράξεων του Αλεξάνδρου», που δεν σώθηκε, αλλά αναφέρεται σε έργο του Αρριανού, την γνωστή βιογραφία του στρατηλάτη «Αλεξάνδρου Ανάβασις» και ο γραμματέας και στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Ευμένης ο Καρδιανός, των οποίων τα κείμενα παρείχαν τις βασικές βιβλιογραφικές αναφορές για όλα αυτά στους μεταγενέστερους, όπου πιστοποιούν ότι ο Μ. Αλέξανδρος ενίσχυσε τις δυνάμεις του που στρατοπέδευαν προς τα δυτικά και τις περιφρούρησε με φράκτη και τάφρο.Αυτό αυξάνει λοιπόν την πιθανότητα στην περιοχή να ιδρύθηκε μια ακόμα Αλεξάνδρεια πόλη με τα χαρακτηριστικά της Μακεδονικής φρουράς, με το όνομα Αλεξάνδρεια Άορνος ή Αλεξάνδρεια Αόρνου Πέτρας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική αρχαιολογική επιβεβαίωση γι’ αυτό. Τα σήματα φωτιάς που χρησιμοποιούσε το Μακεδονικό σώμα, προειδοποίησε επίσης τους υπερασπιστές της Αόρνου Πέτρας με αποτέλεσμα να χρειαστούν δύο ημέρες επιπλέον αψιμαχίες στα στενά φαράγγια και τον Αλέξανδρο να εξαναγκάζεται σε ανασύνταξη των δυνάμεών του.

Σε δεύτερη φάση ο Μ. Αλέξανδρος διατάσσει τους στρατιώτες του να κατασκευάσουν τελικά γύρω στους 100 πασσάλους ο καθένας τους, ώστε το μηχανικό σώμα να κλείσει με πρόσχωση τη χαράδρα ανάμεσα στο στρατόπεδό του και την Άορνο Πέτρα.

Εκεί στη βόρεια και ευάλωτη πλευρά που οδηγούσε προς το φρούριο, ο Μ. Αλέξανδρος και οι καταπέλτες του συνάντησαν ως εμπόδιο μια βαθιά χαράδρα. Άρα για να προχωρήσουν οι πολιορκητικές μηχανές και να γεφυρωθεί το φαράγγι, κατασκεύασαν ένα χωμάτινο ανάχωμα με ξυλουργικές εργασίες και έφεραν φερτά υλικά και χώμα.

Οι εργασίες των Μηχανικών του….δημιούργησαν ένα ανάχωμα περίπου στα 50 μέτρα, αλλά η αντιστήριξη που δημιουργήθηκε έγινε πολύ βιαστικά προς τις πλευρές του φαραγγιού κι αυτό κατέρρευσε και κατακρημνίστηκε πέφτοντας απότομα προς τα κάτω, με αποτέλεσμα η αρχική πρόοδος που είχε συντελεστεί να αρχίσει να επιβραδύνεται.

Έτσι οι στρατιώτες διατάχθηκαν να κόψουν και πάλι από 100 πασσάλους ο καθένας και πρώτος ο Μ.Αλέξανδρος άρχισε να ρίχνει χώμα στη πλαγιά από την κορυφή του λόφου…τέτοια εμμονή…όπου είχαν στρατοπεδεύσει οι στρατιώτες του, για να δημιουργήσει πρόχωμα.

Ο στόχος του ήταν να φτάσει στο ύψος του βράχου, ώστε τα τοξεύματά του να πλήττουν τους οχυρωμένους Ινδούς. Την πρώτη ημέρα το πρόχωμα προχώρησε περί το ένα στάδιο (γύρω στα 185 μ). Τις επόμενες δύο μέρες οι εργασίες τους υπό την κάλυψη καταπελτών από το σταθερό έδαφος και σφενδονητών από το πρόχωμα, που απέκρουαν τις επιθέσεις Ινδών κατά των εργαζομένων στην πρόσχωση συνεχίστηκε.

Στην τρίτη φάση και τέταρτη μέρα της πολιορκίας τους….μερικοί στρατιώτες του καταλαμβάνουν ένα ύψωμα που είχε το ίδιο ύψος με την Άορνο Πέτρα. Ο Μ. Αλέξανδρος λοιπόν διατάσσει το μηχανικό του σώμα να στρέψει την πρόσχωση προς εκείνο το ύψωμα, ώστε τα τοξεύματά του να εξαπολύονται κατά των Ινδών από το ίδιο ύψος με εκείνους. Παρ’ όλα αυτά…στο τέλος της τρίτης ημέρας…ένα χαμηλός χωμάτινος λόφος συνέδεε πλέον με το πλησιέστερο άκρο του βουνού τουΠιρ Σαρ και ήταν εφικτή η έναρξη της πολιορκίας.Μ. Αλέξανδρος όπως πάντα ήταν επικεφαλής και στην πρώτη γραμμή και έδωσε το πρόσταγμα της γενικής επίθεσης, ενώ σύντομα η πρώτη δύναμη κρούσης αποκρούστηκε με την ρίψη ογκόλιθων που εκτοξεύονταν από πάνω προς τα κάτω.

Στην τέταρτη φάση οι Ινδοί εκπλήσσονται από την έντονη επιμονή και την αποτελεσματικότητα των Ελλήνων Μακεδόνων και αναγκάζονται να ζητήσουν διαπραγματεύσεις, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να κωλυσιεργήσουν κάπως, για να εγκαταλείψουν την Άορνο μέσα στη νύχτα.

Ο Μ. Αλέξανδρος λοιπόν το πληροφορείται αυτό, δεν κάνει τίποτα για να τους εμποδίσει, αλλά τους στήνει ενέδρες και τους κατακόπτει κατά τη φυγή τους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η πρόσχωση τελικά έφτασε μέχρι το ύψος της Αόρνου Πέτρας…άλλωστε δεν ήταν πια απαραίτητο μετά την ήττα των Ινδών.

Έτσι οι Ινδοί είχαν μείνει έκπληκτοι από την επιμονή και την αποτελεσματικότητα του μηχανικού των Μακεδόνων και ζήτησαν διαπραγματεύσεις. Όταν ο Μ. Αλέξανδρος έμαθε ότι σκόπευαν να κωλυσιεργήσουν μέχρι το βράδυ…οπότε και θα ξεγλιστρούσαν από το βράχο, τους διευκόλυνε στην απαγκίστρωση.

Έτσι στο τέλος ο Μ. Αλέξανδρος ολοκλήρωσε την πολιορκία της Αόρνου Πέτρας, σκοτώνοντας μερικούς φυγάδες που δεν παραδόθηκαν, σύμφωνα με τον σύγχρονο βιογράφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρόμπιν Λάνε Φοξ ή πιο υπερβολικά αναφερόμενα, από τον Αρριανό με μια σφαγή.

Είχε στήσει ενέδρες, τους επετέθηκε και σκότωσε πολλούς κατά τη φυγή τους, επίσης μας λέγει ο Αρριανός. Κατά τον Διόδωρο γράφεται ότι απλώς τους άφησε να διαφύγουν, αλλά αυτή η εκδοχή δεν είναι συνεπής με τη γενικότερη τακτική του.

Ίσως ο Διόδωρος θέλησε να αντισταθμίσει την αρνητική εικόνα του Μ. Αλεξάνδρου, που δίνει στη σφαγή των μισθοφόρων στα Μάσσαγα. Ο Κούρτιος όμως δεν αναφέρει τίποτα για τη μετάβαση του Μ. Αλεξάνδρου από την Άορνο Πέτρα στον Ινδό ποταμό και ξανά πίσω, ούτε για την προετοιμασία μακρόχρονης πολιορκίας, ούτε για την αντίσταση στην προσέγγιση του Μ. Αλεξάνδρου στην Άορνο Πέτρα, ενώ για την κατάληψή της λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν αναρριχητές, όπως και στη Σογδιανή Πέτρα.

Μας λέγει ότι οι Ινδοί προέβαλαν αποτελεσματική άμυνα, σκότωσαν αρκετούς αναρριχητές και πανηγύριζαν με τυμπανοκρουσίες επί δύο ημέρες. Εντούτοις για κάποιο λόγο, που ίσως δεν μας εξηγεί ο Ρωμαίος ιστορικός, την τρίτη νύχτα άρχισαν να εγκαταλείπουν το οχυρό.

Τότε ο Μ. Αλέξανδρος διέταξε όλη τη στρατιά να αλαλάξει, οι Ινδοί πίστεψαν ότι δέχονταν γενική επίθεση, πανικοβλήθηκαν και προσπαθώντας να ξεφύγουν μέσα στο σκοτάδι, οι περισσότεροι σκοτώθηκαν στους αδιάβατους γκρεμούς της περιοχής.

Η πολιορκία πραγματοποιήθηκε και ο Μ. Αλέξανδρος ανέβηκε εντός του φρουρίου, αφού ανασύρθηκε ως το γείσο των τειχών σ’ ένα σχοινί. Για τον εορτασμό λοιπόν των επινικίων χτίστηκε ένας ναός και έγιναν θυσιαστήρια προς την Νίκαια Αθηνά, τα ίχνη της οποίας εντοπίστηκαν από τον Άουρελ Στάιν το 1926.Αξιοσημείωτο είναι ότι ως κατακτητής….αν και μακριά από τη χώρα του ευχαριστεί τη θεά Αθηνά….και ειδικά αυτήν…διότι αυτό που ήδη είχε επιτελέσει…δηλαδή στο να φθάσει εκεί στην Άορνο πέτρα ήταν κάτι το πολύ σημαντικό μιας και η Θεά Αθηνά είναι η θεά της στρατηγικής και του πολέμου και από την άλλη με τη Σοφία της θα επιτελούσε να κλείσει την Άορνο Πέτρα…δηλαδή τον δίαυλο επικοινωνίας.

Έτσι λοιπόν ο Μ. Αλέξανδρος καταλαμβάνει τον βράχο, τον οποίο ο μύθος ήθελε ως απόρθητο ακόμη και από τον Ηρακλή. Πιθανόν λέγεται ότι να μην πρόκειται ακριβώς για τον Ηρακλή του Ελληνικού Πανθέου κι ο Αρριανός μας δίνει την εκδοχή και πιστεύει ότι μάλλον πρόκειται για τοπικό μύθο, τον οποίο οι επικοινωνιολόγοι του Μ. Αλεξάνδρου ευχαρίστως υιοθέτησαν την ιστορία αυτή για να μεγεθύνουν έτσι το κατόρθωμά του. Στη συνέχεια οι Ινδοί που τον καθοδήγησαν δεν έχασαν φυσικά…αφού πήραν 80 τάλαντα ο καθένας ως αμοιβή για τις υπηρεσίες τους.

Εκεί λοιπόν στην κορυφή του βράχου ο Μ. Αλέξανδρος κάνει θυσίες στην θεά Αθηνά Νίκη και κατασκευάζει ένα φρούριο…όπου στη συνέχεια εγκατέστησε ως φρούραρχο τον Σισίκοτο και έναν Ινδό αυτόμολο.

Ο επόμενος στόχος του Μ. Αλεξάνδρου μετά την Άορνο Πέτρα και στις αρχές της άνοιξης του επόμενου έτους…δηλαδή του 326 π.Χ., ήταν να συνδυάσει τις δυνάμεις του με αυτές του βασιλιά Ταξίλη, που ήταν βασιλιάς του ινδικού βασιλείου των Τάξιλα ή Ταξάσιλα, ενάντια του γείτονά του βασιλιά Πώρου που ήταν ο βασιλιάς της περιοχής του ποταμού Υδάσπη.

Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν πλέον ελεύθερος να συνεχίσει το ταξίδι του στην Πενταποταμία και η φήμη του αήττητου φαινόταν να δημιουργείται μετά την Περσία και για την Αρχαία Ινδία…όπου θα ακολουθούσε σύντομα η επίσης νικηφόρος Μάχη του Υδάσπη.

Ο υποφαινόμενος λοιπόν που σας γράφει το άρθρο αυτό…σας δηλώνει ρητά και απερίφραστα ότι ο χώρος αυτός είναι μία πύλη εισόδου-εξόδου χωρίς σταθερότητα, όπου παρατηρείται δραστηριότητα των υπερβατικών οντοτήτων και μυστηριώδη αφύσικα φαινόμενα.

Οι λεγόμενοι αθάνατοι και οι υπερβατικές οντότητες του Γαλαξία μας όταν βρίσκονται στο νιονικό πεδίο αντιλαμβάνονται την έναρξη της νέας δημιουργίας, από τις ασύλληπτες φωτολάμψεις που γίνονται στις πύλες, φαινόμενα που μας δίνουν το σύνθημα της έναρξης των νέων δημιουργικών δραστηριοτήτων….όπως επίσης είναι και τα σημερινά μας χρόνια με το κλείσιμο του Ενιαυτού του Πλάτωνος.

Οι υπερβατικές Οντότητες που συνλειτουργούν στον πλανήτη μας έχουν διαφορετικές μορφές ενέργειας μέσα στο χωροχρόνο και επίπεδα ενέργειας υψηλών συχνοτήτων σε υψηλότερα πνευματικά και ψυχικά επίπεδα….από τους γήινους.

Έτσι με τον κατάλληλο έλεγχο και την άσκηση των δυνάμεων του εγκεφάλου του, αφού μυήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος…τα προηγούμενα χρόνια από τη Μητέρα του και όχι μόνον…μπόρεσε και προκάλεσε την διάρρηξη της ουδέτερης υπόφυσης του αποκτώντας το υλικό σώμα διάφορες υπερφυσικές ιδιότητες….κι αυτό έγινε μόνον στην Άορνο Πέτρα.

Η εθελοντική προσφορά και συμμετοχή του Μ. Αλεξάνδρου στην εκστρατεία είχε ως σχέδιο σωτηρίας του πλανήτη της Γαίας και την ανέλιξη του ανθρώπινου είδους. Η ψυχή του όταν πέθανε ως μια φωτογενής ύλη και με τα συστατικά της ουσίας του Ζωοφόρου Φωτός ανανεώθηκε και στη συνέχεια από μόνη της αναπαράχθηκε και δεν φθάρθηκε…διότι ήταν πλέον αθάνατη.

Οι ψυχές οφείλουμε να ξέρουμε ότι είναι απολήξεις των ακτινών του Αέανου Φωτός Η κάθε ψυχή μας κατά τη στιγμή της σύλληψής της, είναι άυλη και αόρατη. Είναι ένα συμπυκνωμένο ενεργειακό (νέφος) μια γενεσιουργός ουσία, λεπτοφυής σαν μια αναθυμίαση.

Οι καλές μας πράξεις κατά τη διάρκεια της εδώ ζωής μας…μας διατηρούν αναλλοίωτους με το αντικαθρέφτισμα του θείου Όντος βελτιώνοντας την εικόνα του σώματος μας…που φιλοξενεί την Ψυχή. Αντίθετα οι κακές μας πράξεις μας αλλοιώνουν και μας καταστρέφουν εντελώς.

Η ψυχή μας εξελίσσεται ταχύτερα από το σώμα μας και είναι απόλυτα ελεύθερη ως προς τις επιλογές της…διότι έτσι οικοδομεί το σώμα μας πάντα σύμφωνα με τις δικές της επιθυμίες. Όταν αποκτήσει πλήρη συνείδηση των δυνατοτήτων της, κυβερνά την προσωπικότητα του ατόμου και αποκτά έτσι την πνευματική της υπόσταση.

Ο Μ. Αλέξανδρος προτού κλείσει την Άορνο πέτρα (ΠΥΛΗ) τελικά επικοινωνεί με θείες Οντότητες και αποκτά τη κατάλληλη Γνώση….εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Φανταστείτε τη μέθη εκείνης της στιγμής…διότι πλέον νιώθει ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο…γιατί επιτελεί θείον Έργον…για όλο τον Πλανήτη Γαία. Για εκείνον λοιπόν ή για εκείνους που κατάφεραν στη διάρκεια της εδώ ζωής τους να ζήσουν εις τις ανώτερες σφαίρες της Ψυχής, ο αστρικός εξαγνισμός τους έγινε εις τον αστερισμό του Ωρίωνα…διότι εκεί υπάρχουν πιο ευνοϊκές συνθήκες και αποβάλλονται ευκολότερα οι γήινες πλάνες.

Το βάρος που επέλεξε τελικά να φέρει εις την πλάτη του….ήταν ογκώδες…αλλά μην γελιέστε ο Μ. Αλέξανδρος δούλευε για τον εαυτό του….δηλαδή όπως θα έκανε και κάθε γήινος….διότι έπρεπε να φέρει εις πέρας την Αποστολή του. Μετά από αυτή την επιτυχία υπήρξε παραζάλη και μέθη…και χρειάζεται να έχεις πολύ σωστή ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ μέσα σου για να αντέξεις μια τόσο μεγάλη επιτυχία….που ήταν πνευματικής υφής.

Κανονικά θα έπρεπε να γυρίσει πίσω…στην πατρίδα του…τη Μακεδονία…που όπως σας έχω γράψει και παλιότερα…σημαίνει μακρινή γη…σε αναφορά από πρώτο σημείο του πλανήτη Γη που είναι ο Ταύγετος…αλλά όμως ο Μ. Αλέξανδρος πλέον έχασε τον δρόμο του…διότι πλέον δεν υπήρχε ανώτερος στόχος.

Ως ανώτερη ψυχή θα είχε το δικαίωμα της επιλογής της επόμενης του ενσάρκωσης…όσες φορές και όσες θα απαιτούνταν για να φθάσει εις την τελειότητα και στο πεδίο της προσωπικής του ευδαιμονίας.

Πλέον δεν είχε και μεγάλο νόημα η συνέχεια για αυτόν….αλλά όμως έφερε οπίσω του έναν μεγάλο στρατό και πολλούς ειδικούς επιστήμονες…συν το ότι μετά από μια τόσο Λαμπρή επιτυχία….κλείνοντας την Άορνο Πέτρα…έχασε και το ενδιαφέρον του….αλλά δεν μπορούσε να κάμει και πίσω….μιας και δεν μπορούσε δημόσια να αποκαλύψει τον πραγματικό σκοπό του…την πραγματική αποστολή του….οπότε συνέχισε ένα δρόμο χωρίς γυρισμό….και προσέξτε έναν πολύ σύντομο χρόνο και με τα μέσα που είχε τότες….σε μια 10ετία μόνον…και πέθανε και νέος…!Πολλοί εικάζουν για αρρώστια ή δολοφονία…αλλά κανένας δεν μας έδωσε και μια άλλη εκδοχή ότι θα μπορούσε και να είχε αυτοκτόνησει…μιας και δεν είχε πλέον μεγάλο νόημα η ζωή του.

Στο γήινο πεδίο λόγω της υλικής κατάστασης πολλές φορές η Ψυχή μας εξοστρακίζεται από τη σφαίρα της αποστολής της και υποκύπτει στην έντονη έλξη των υλικών απολαύσεων.

Το ίδιο έπαθε σε κάποια στιγμή και ο Μ. Αλέξανδρος…ώστε να μην μπορεί να θέσει σε απόλυτο έλεγχο τον εαυτό του και τις επιθυμίες του.

Οι αναφορές όπως του Φιλόστρατου εις τα ες τον Τυανέα Απολλώνιον, βιβλίον 2, παράγραφος 10) μας λέγει: «`Ακουσε όμως ότι την κατέλαβε ο Αλέξανδρος και ότι ονομαζόταν Άορνος όχι γιατί είχε ύψος δεκαπέντε στάδια, αλλά γιατί τα ιερά πτηνά πετούνε πάνω από αυτό το ύψος και γιατί στην κορυφή της λένε πως υπάρχει ρήγμα που τραβάει τα πτηνά που πετούνε από πάνω, κάτι που μπορεί να δει κανείς στην Αθήνα στον πρόδομο του Παρθενώνος».

Το ρήγμα λοιπόν αυτό είναι ο δίαυλος.

Επίσης ο Στράβωνας μας λέγει για το ρήγμα που υπήρχε στην κορυφή της Αόρνου Πέτρας (Γεωγραφικά, βιβλίον 14, παράγραφος 11): «Είναι σπήλαιον ιερό, το οποίο λέγεται χαρώνιο, ολέθριο που έχει αποφράδα». «εστί σπήλαιον ιερόν χαρώνιον λεγόμενον, ολέθριον έχον αποφράς» ΑΠΟΦΡΑΣ= ΠΥΛΗ….δηλαδή έξοδος και είσοδος του ολέθριου Χάροντος. «Αποφράς είναι η πύλη την οποίαν οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας εθεώρουν ως είσοδον και κάθοδον εις τον Άδην βλέπε ( ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ , Γ. Πάπε , Ε. Στεφάνου , Φ. Πασσόβ ).

Ο συγκεκριμένος Δίαυλος είναι ένας δίαυλος προώθησης και επαναρρόφησης αιθερικών ιόντων που προορίζονται για την ανάπλαση και την βίωση των εκ του Ταρτάρου επί της Χθονός των ανελθόντων και ανερχομένων ανθρωπομο ρφοποιούμενων Όντων.

Για να το πω πιο λιανά εκείνη την περίοδο είχαμε στον πλανήτη Γη πολύ αρνητικές ενέργειες και αν έφευγαν προς τα άνω θα δημιουργούσαν πρόβλημα…αλλά επίσης ο Δίαυλος αυτός ήταν ένας χώρος εισβολής και νέων Όντοτήτων από το διάστημα και ο Μ. Αλέξανδρος έκλεισε τις πύλες των Ινδιών από τις οποίες έμελλε να βγούνε 72 βασιλείς με τον λαό τους: Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Μ. Αλέξανδρος. όπου θα βγούνε τότε από εκεί οι 72 βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους.Επίσης ο Πλούταρχος, Περί Ίσιδος και Οσίριδος, παράγραφος 356… μας γράφει ότι: «Ο Τυφώνας απέκτησε συνωμότες εβδομήντα δύο άνδρες».

Επίσης και ο περιηγητής του 6ου αιώνα π.Χ. ο Σκύλαξ, ο οποίος περιόδευσε στην Ινδία έπειτα από εντολή του βασιλιά των Περσών Δαρείου για να καταγράψει τα έθνη και τις φυλές της μας γράφει για τους Κυνοκέφαλους (Περί Ινδών): «Υπήρχαν στα βουνά του Ινδού ποταμού και της κεντρικής Ινδίας, όπου ζούσαν σε σπηλιές και υπόγειες στοές, άνθρωποι που είχαν κεφάλι σκύλου. Και όλοι τους, άνδρες και γυναίκες, είχαν μία μεγάλη ουρά». Ακόμη στους Κυνοκέφαλους αναφέρεται επίσης και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μέγας Φώτιος (810-893 μ.Χ.)

Στον (Πλάτων, Φαίδων) μας λέγει ότι ο κάτω Κόσμος είναι ένας χώρος με τεράστιες κοιλότητες εις το εσωτερικό της Γης, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με στοές, ενώ στην επιφάνεια της Γης υπάρχουν στόμια τα οποία αποτελούν εισόδους που οδηγούν στο εσωτερικό της.

Όσο για τις περιοχές εις το εσωτερικό της γης, αυτές είναι συνέχεια των κοιλωμάτων της και υπάρχουν πολλές περιμετρικά σ’ όλη τη γη. Άλλες είναι βαθύτερες και πιο ανοιχτές απ’ αυτήν που κατοικούμε εμείς, άλλες πάλι είναι πιο βαθιές, αλλά το χάσμα τους είναι μικρότερο από το χάσμα του δικού μας τόπου, όπου υπάρχουν ωστόσο μερικές που είναι μικρότερες στο βάθος και πιο πλατιές από τον δικό μας τόπο.

Όλες αυτές οι περιοχές κάτω από τη γη συγκοινωνούν μεταξύ τους σε πολλά σημεία, με τρύπες άλλοτε στενότερες και άλλοτε φαρδύτερες και βγάζουν κάπου.

Επίσης ο Όμηρος μας γράφει: «Πολύ μακριά, στο σημείο όπου κάτω από τη γη υπάρχει το πιο βαθύ βάραθρο»… αυτό δηλαδή…που και ο ίδιος σε άλλα σημεία και πολλοί από τους ποιητές έχουν αποκαλέσει Τάρταρο.

Ακόμη και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη γίνεται λόγος γι’ αυτούς που είναι κάτω από τη γη (κεφάλαιον 5, στίχος 3): «Και κανείς δεν μπορούσε, ούτε απ’ αυτούς που είναι στον ουρανό, ούτε απ’ αυτούς που είναι στη γη, ούτε απ’ αυτούς που είναι κάτω από τη γη ν’ ανοίξει το βιβλίο, ούτε να το κοιτάξει.» Εντύπωση μας κάνει επίσης ο (Ψευδοκαλλισθένης, στο Αλεξάνδρου Πράξεις).

«[…] Συνάντησα (ο Αλέξανδρος), επίσης, πολλά έθνη που έτρωγαν σάρκες ανθρώπων και έπιναν το αίμα ζώων και θηρίων σαν νερό.

Τους νεκρούς τους δεν τους έθαβαν αλλά τους έτρωγαν. […] τους επιτέθηκα, σκότωσα με το σπαθί μου πολλούς από αυτούς και υποδούλωσα την χώρα τους. […] και τράπηκαν σε άτακτη φυγή. […] μέχρι που οχυρώθηκαν πίσω από τα δύο βουνά που λέγονται Μαζοί του Βορρά και δεν υπάρχει άλλη είσοδος ή έξοδος εκτός από αυτήν ανάμεσα στα δύο βουνά. […] Και μεταχειρίστηκα κάθε μέσο, ώστε να μην έχουν άλλη έξοδο πλην αυτής […].

Και στο σημείο αυτό έκτισα χάλκινες πύλες πλάτους είκοσι δύο πήχεων και ύψους εξήντα, και τις πέρασα μέσα έξω με ασβέστη ώστε να μην μπορούν να τις ανοίξουν ούτε με φωτιά, ούτε με σίδερο, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Γιατί ο ασβέστης σβήνει τη φωτιά και σπάει τα σίδερα.

Έξω από αυτές τις φοβερότατες πύλες έκτισα άλλη οικοδομή με σκληρές πέτρες, που καθεμιά τους είχε πλάτος έντεκα πήχες, ύψος είκοσι και μήκος εξήντα. Έτσι λοιπόν ασφάλισα τη νέα αυτή οικοδομή, πότισα τις πέτρες με κασσίτερο, τον οποίο ανέμειξα με μολύβι και την πέρασα με “ασικύτινο”, ώστε τίποτε να μην μπορέσει ποτέ να τις ανοίξει, και τις ονόμασα πύλες της Κασπίας.

Εκεί μέσα έκλεισα είκοσι δύο βασιλείς.

Τα ονόματα αυτών των εθνών είναι Μαγώγ, Γωθ, Κυνοκέφαλοι, Νούνοι,

Φονοκέρατοι, Συριασοροί, Ίωνες, Καταμόργοροι, Ιμαντόποδες, Καμπάνες, Σαμάνδρεις, Ιππύεις, Επάμβοροι»

«Ω Μωάμεθ! Θα σ’ ερωτήσωσι περί του Ζουλ-Καρνέϊν, αποκρίθητι• θα διηγηθώ υμίν την ιστορίαν αυτού. Ωρίσαμεν την εξουσίαν αυτού επί της γης και τω παρεχωρήσαμεν τα μέσα ίνα εκτελέση παν ό,τι εβούλετο ακολουθών οδόν τινά.

Ώδευσε μέχρις ου έφθασεν εις την δύσιν, είδε δύοντα τον Ήλιον εν βορβορώδει τινί πηγή, πλησίον δ’ αυτής εύρε λαόν. Είπομεν αυτώ• Ω Δίκερως! Δύνασαι να τιμωρήσης τον λαόν τούτον, ή να μεταχειρισθής αυτόν ευμενώς.

Θα τιμωρήσω, απεκρίθη ούτος, πάντας τους ασεβείς και είτα θα εγκαταλείψω αυτούς τω Θεώ όστις σκληρώς θα τους τιμωρήση. Αλλ’ όστις πιστεύση και πράξη το αγαθόν θα αμειφθή εξαιρέτως, και θα αναθέσω αυτώ διαταγάς ας θέλει απόνως ακτελέσει.

Ο Δίκερως εκ νέου ανέλαβε την πορείαν αυτού. Έως ου έφθασεν εις το μέρος εις ο ανατέλλει ο Ήλιος επί τινός λαού εις ον ουδέν εδώκαμεν προς προφύλαξίν του εκ της θερμότητος αυτού. Ναι, ούτως έχει, και γιγνώσκομεν πάντας τους μετ’ αυτού. Και ηκολούθησεν ετέραν οδόν. Μέχρις ου έφθασε μεταξύ δύο προχωμάτων, εις τους πρόποδας των οποίων κατώκει λαός μόλις εννοών διάλεκτον τινά.

Ο λαός ούτος είπεν αυτώ• Ω Δίκερως! Ο Γωγ και Μαγώγ διαφθείρουσιν την γην.

Δύνασαι αντί αμοιβής να εγείρης φραγμόν μεταξύ υμών; Η υπό του Κυρίου μου, απεκρίθη ούτος, χορηγηθείσα μοι εξουσία, είναι μεγαλυτέρα αμοιβή της υμετέρας. Αρκεί να με συνδράμετε μετά προθυμίας, και θέλω εγείρει φραγμόν μεταξύ υμών.

Κομίσατέ μοι διαφόρους σιδηράς πλάκας αρκούσας ίνα πληρώσι το μεταξύ των δύο ορέων διάστημα, φυσήσατε το πυρ μέχρις ου πυρακτωθή ο σίδηρος.

Έπειτα είπε• κομίσατέ μοι αναλελυμένον χαλκόν όπως χύσω αυτόν άνθωθεν.

Ο δε Γωγ και Μαγώγ δεν θα δυνηθώσι να διασκελίσωσι το περίφραγμα, ούτε να διατρυπήσουν αυτό. Και προσέθηκε• το έργον τούτο είνασι η ισχύς της μακροθυμίας του Κυρίου μου.

Όταν δε ο Θεός θελήση, θα μεταβάλω αυτό εις τεμάχια. Η επαγγελία του Κυρίου μου είναι αλάνθαστος» (Κοράνι, κεφ XVIII εδάφιο 83-98).

Ο ίδιος ο Αλέξανδρος σε μια από τις επιστολές του προς τη μητέρα Ολυμπιάδα της γράφει ότι του δόθηκαν κάποιοι ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ, που ο ίδιος θα τους κοινοποιήσει στην επιστροφή του, μόνον σ’ εκείνη.

” …γεγονέναι τινάς αυτώ μαντείας απορρήτους , άς αυτός επανελθών φράσει πρός μόνην εκείνην..” ( ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ )

Αυτά έγραψε προς τή μητέρα του , Ιέρεια Ολυμπιάδα , η οποία ήταν γόνος και του βασιλέως των Χαόνων Ελένου , ο οποίος «κατέχει τον ομιλούντα λίθον, τον οποίον του εδώρισε ο Απόλλων».

Ο Απόλλων για εμάς τούς Ελληνες είναι ο Ήλιος Σείριος , ο οποίος είναι ο μέγιστος του αστερισμού του Κυνός.

ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ (Ε.Ι.)Πηγή: Ioannis Stogiannos

- See more at: http://www.pronews.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters