Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τους κρατούσε σκλάβους επί πέντε ολόκληρα χρόνια!

Τους κρατούσε σκλάβους επί πέντε ολόκληρα χρόνια! Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στα χέρια αδίστακτου άντρα, ο οποίος κατηγορείται ότι τους κρατούσε αιχμάλωτους στο σπίτι του, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, και τους εξανάγκαζε με τη βία να δουλεύουν στα χωράφια με αντάλλαγμα ένα κομμάτι ψωμί!

Η «κόλαση» του 33χρονου και της 26χρονης έλαβε τέλος όταν πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν να το «σκάσουν» από τη φυλακή τους και να περπατήσουν προς την ελευθερία διανύοντας μία τεράστια απόσταση (συγκεκριμένα, από την....

Καλαμάτα μέχρι την Πάτρα)!

Η περιπέτεια για τους δύο άτυχους Ρουμάνους ξεκίνησε όταν ο 41χρονος δράστης (και ομοεθνής τους) τους κάλεσε να φύγουν από την πατρίδα τους και να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν στα χωράφια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα έχουν μια καλύτερη ζωή. Μην έχοντας να χάσει κάτι και δίχως να φαντάζεται τι το περιμένει, το άτυχο ζευγάρι δέχτηκε.

Ομως, ο ομοεθνής τους κάθε άλλο παρά καλές προθέσεις είχε, αφού από την πρώτη στιγμή τούς κράτησε διά της βίας στο σπίτι του, στερώντας τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ τους υποχρέωνε να δουλεύουν στα χωράφια αρπάζοντάς τους το μεροκάματο και δίνοντάς τους μόνο ένα ξεροκόμματο. Μάλιστα, ο 41χρονος προσπάθησε πολλές φορές να εξωθήσει στην πορνεία τη γυναίκα!
Η σκλαβιά για τους δύο νέους κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε χρόνια, ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισαν να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους. Ετσι, δραπέτευσαν και διένυσαν με τα πόδια μια τεράστια απόσταση για πέντε μερόνυχτα, μέχρι που έφτασαν τελικά στην αχαϊκή πρωτεύουσα το περασμένο Σάββατο, όπου κατήγγειλαν τον 41χρονο στην Ασφάλεια Πατρών. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα αφτιά τους όταν άκουσαν τους δύο καταβεβλημένους αλλοδαπούς να τους διηγούνται την περιπέτειά τους.

Μετά την καταγγελία οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έφοδο στο σπίτι του δράστη στα Φιλιατρά, όπου τον συνέλαβαν. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα τόσο του ζευγαριού όσο και τεσσάρων ακόμα αλλοδαπών, καθώς και 510 ευρώ τα οποία κατάσχεσαν.

Ο 41χρονος σύγχρονος δουλέμπορος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.
Espressonews.gr

Mεγάλη αποκάλυψη στην εφημερίδα Ποντίκι..Απάτη με τις εγγραφές μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους.

Το έπαιξες σε πολλά προδοτικά ταμπλό Γιωργάκη και θα καταρρεύσεις!!!!!!!!!


Ντοκουμέντα και αποδείξεις ότι δικαίωμα ψήφου έχουν πάρει μετανάστες οι οποίοι δηλώνουν διευθύνσεις μόνιμης κατοικίας, σε άδεια οικόπεδα, σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, σε χαμόσπιτα και ερειπωμένα κτίσματα..Κάτι τρέχει σε όλη τη χώρα… με τις εγγραφές μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους… Τα «Π» αποκαλύπτει ότι παίρνουν ψήφο μετανάστες οι οποίοι δηλώνουν διευθύνσεις μόνιμης κατοικίας, σε άδεια οικόπεδα, σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, σε χαμόσπιτα και ερειπωμένα κτίσματα… Με ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό το «Π» αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές και θέτει το ερώτημα… Ποιοι παίζουν με το θέμα αυτό ; Ποιοι έχουν συμφέρον από παράνομες εγγραφές στους τηλεφωνικούς καταλόγους… Κάποιοι, το προσπάθησαν εκμεταλλευόμενοι τις «τρύπες» του Καλλικράτη και έγραψαν στους εκλογικούς καταλόγους εκατοντάδες μετανάστες που δεν μπορεί να βρει κανείς στις αναγραφόμενες διευθύνσεις!!

«Πυρά» από την ΝΔ προς την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις από το Ποντίκι

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα της συμμετοχής των μεταναστών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εξαπέλυσε σήμερα ο υπεύθυνος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Χρήστος Ζώης, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δικαίωμα ψήφου έχουν πάρει μετανάστες οι οποίοι δηλώνουν διευθύνσεις μόνιμης κατοικίας, σε άδεια οικόπεδα, σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, σε χαμόσπιτα και ερειπωμένα κτίσματα, και μάλιστα η εφημερίδα παρουσιάζει ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό.

«Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά και αφορούν, εκτός των άλλων, στην αξιοπιστία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε», δήλωσε ο κ. Ζώης, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, «όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδος, αλλά και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για το σύνολο των εγγεγραμμένων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους όλων των δήμων της χώρας».


ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/

Η Ελλάδα αντιστέκεται στις τεχνικές του ΣΟΚ...

"Οι πολιτικοί στην Ελλάδα πλασάρουν ότι δεν είχαν άλλες επιλογές για να μην κάνουν θαρραλέες κινήσεις."
Η βραβευμένη συγγραφέας και δημοσιογράφος Ναόμι Κλάιν μιλάει στα «Επίκαιρα» για τις ιδέες που αναπτύσσει στο νέο της βιβλίο Το Δόγμα του Σοκ, την οικονομική κρίση και το συσχετισμό ανάμεσα στις ακραίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις της ελεύθερης αγοράς και τα βασανιστήρια. Για την Ελλάδα υποστηρίζει ότι αντιστέκεται στις τεχνικές του σοκ, καθώς έχει βαθιά ιστορική μνήμη και επιμένει ότι η χώρα έχει εναλλακτικές.

«Δυστυχώς έχετε πολιτικούς που ευχαρίστως τονίζουν το αίσθημα των πολιτών ότι είναι αβοήθητοι και δεν έχουν άλλη επιλογή».

Το δόγμα του σοκ και η άνοδος του καπιταλισμού της καταστροφής. Πώς ξεκίνησε η ιδέα γι’ αυτό το βιβλίο;

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε όταν βρισκόμουν στο Ιράκ το 2004. Ήμουν δημοσιογράφος και κάλυπτα τα γεγονότα για το αμερικανικό περιοδικό Ηarper’s και παρακολουθούσα τον επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στις επαρχίες του Ιράκ, Paul Bremer, που ήταν πολύ τολμηρός και επέβαλε ανοιχτά την οικονομική θεραπεία-σοκ στη χώρα. Ήταν πολύ ξεκάθαρο στο Ιράκ ότι η στρατηγική ήταν –και χρησιμοποιώ τα λόγια των αρμοδίων στο βιβλίο– «να χρησιμοποιηθεί το σοκ του πολέμου» προκειμένου να «μαλακώσει» η χώρα, να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος και να μετασχηματιστεί οικονομικά. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν, αλλά απέτυχαν από πολλές απόψεις, επειδή υπήρξε τόση πολλή αντίσταση. Και τότε ήταν που ένα άλλο είδος σοκ αναδύθηκε: τα βασανιστήρια, και ήμουν στο Ιράκ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Αμπού Γκράιμπ. Έτσι η ιδέα για το βιβλίο προήλθε από τα τρία είδη του σοκ: το σοκ της εισβολής, το οικονομικό σοκ και έπειτα το σοκ των βασανιστηρίων. Όλα ξεδιπλώνονται στον «καμβά» του Ιράκ και έπειτα, όταν αναγνώρισα το σχήμα αυτών των τριών ειδών σοκ, τα είδα να αποτελούν πανομοιότυπο πρότυπο που μεταφερόταν και σε άλλες χώρες.

Με τι σχετίζεται Το Δόγμα του Σοκ; Είναι, δηλαδή, ένα βιβλίο για την οικονομία, την πολιτική, τη συνωμοσία ή ένα δημοσιογραφικό ταξίδι σε μεγάλα γεγονότα;

Σίγουρα δεν αναφέρεται σε θεωρίες συνωμοσίας και όλα όσα γράφω βασίζονται σε πηγές, γεγονότα και απευθείας λεγόμενα αρμόδιων. Δεν είναι, δηλαδή, μία θεωρία που δημιούργησα, μία σκοτεινή συνωμοσία που βρίσκεται εκεί έξω στον κόσμο. Το βιβλίο είναι μία εξήγηση της δύναμης και πώς η δύναμη λειτουργεί στον κόσμο. Το βλέπω ως μια εναλλακτική ιστορία για τον τρόπο που μια εξαιρετικά αντιδημοφιλής θεωρία, ο νεοφιλελευθερισμός, θριάμβευσε σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, ο ρόλος που διαδραμάτισε το σοκ και η κρίση δεν είχαν γίνει σοβαρό αντικείμενο μελέτης, καθώς και η συμβολή της βίας. Υπήρχαν μελέτες για ξεχωριστές χώρες αλλά ποτέ μία διήγηση για το νεοφιλελευθερισμό και τις πρακτικές του σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Έτσι πιστεύω ότι βλέπω το βιβλίο. Θέλω να ξαναπώ την ιστορία που έχει ειπωθεί μόνο από τους νικητές. Όταν οι νικητές λένε την ιστορία τους, αφήνουν απέξω τη βία, τα πτώματα – κάνουν μια διαφήμιση της νίκης. Ο τρόπος που είδα τη θεραπεία του σοκ ήταν μια νέα πλευρά στην ιστορία των ανθρώπων.

Στο βιβλίο σχετίζετε τα βασανιστήρια που έκανε ο ψυχίατρος Γουέιν Κάμερον με χρηματοδότηση της CIA με την οικονομική θεραπεία-σοκ. Πώς φτάσατε στο σημείο να συνδέσετε αυτά τα δύο γεγονότα που μοιάζουν να μην έχουν καμία σχέση;

Οι οικονομολόγοι έχουν επιλέξει αυτή τη μεταφορική έννοια για τη θεραπεία του σοκ. Δεν είναι δική μου μεταφορά. Είναι δική τους και στις στιγμές-κλειδιά για την οικονομική μετατροπή, είτε στη Ρωσία της δεκαετίας του ’80 είτε στη Λατινική Αμερική, οι κορυφαίοι οικονομολόγοι διάλεξαν μία ψυχολογική μεταφορική έννοια γι’ αυτό που έκαναν εκείνο τον καιρό. «Η χώρα χρειάζεται μία θεραπεία-σοκ», «μία δόση του πικρού φαρμάκου», «άρρωστη χώρα που την επαναφέραμε με σοκ». Αυτά έλεγαν. Έτσι σήμερα χρησιμοποιούν αυτή την ιατρική μεταφορά και θα έλεγα ότι δεν τη διάλεξα, απλώς την πήρα στα σοβαρά. Κι αφού έκρινα ότι είναι μια σοβαρή μεταφορά ξεκίνησα την έρευνα. Τι είναι η θεραπεία-σοκ; Πώς λειτουργεί ως μέρος μιας τεχνικής που χρησιμοποιείται στην ανακριτική και όχι στην ψυχολογία; Αυτά τα ερωτήματα με έφεραν στα πειράματα του Κάμερον, γιατί αυτά τα πειράματα σχημάτισαν τις σύγχρονες ανακριτικές τεχνικές που βλέπει κανείς στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στο Γκουαντάναμο. Κι όταν διάβασα το εγχειρίδιο της CIA για τους ανακριτές, που αποχαρακτηρίστηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα τη δεκαετία του 1980, όπως λέω και στο βιβλίο, σοκαρίστηκα με τη στρατηγική που χρησιμοποιούσαν για να προκαλέσουν οπισθοδρόμηση του φυλακισμένου στην παιδική του ηλικία και να βλέπει τον ανακριτή σαν μια πατρική φιγούρα. Τότε ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας, όταν ο αιχμάλωτος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση της οπισθοδρόμησης και μπορείς να τον οδηγήσεις να κάνει στην κυριολεξία ό,τι του πεις. Όταν διάβασα το εγχειρίδιο, είχα μόλις γυρίσει από το Ιράκ και σκέφτηκα ότι αυτό ακριβώς προσπαθούσαν να κάνουν εκεί. Ήταν κάτι που ήταν οφθαλμοφανές στο Ιράκ και δηλωνόταν από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν όσο περισσότερο σοκ μπορούσαν στην εισβολή, προκειμένου οι Ιρακινοί να μπορούν να διαταχθούν να πάνε από το σημείο Α στο σημείο Β, επειδή θα ήταν τόσο αμήχανοι μετά από όσα θα έχουν περάσει. Έζησα στην Αργεντινή για δύο χρόνια και στη Λατινική Αμερική έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από τους τρόπους με τους οποίους μία ατομική κατάσταση μπορεί να γίνει συλλογική, για το πώς κάτω από τη δικτατορία οι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συλλογικό βαθμό. Αυτό με έκανε να ενδιαφερθώ για τον τρόπο που το σοκ γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως στο Ιράκ ή στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όταν ο πληθυσμός ήταν εμφανώς σε κατάσταση σοκ και οπισθοδρόμησης, προκειμένου να προωθήσουν πολύ αντιδημοφιλείς και επικίνδυνες μεταρρυθμίσεις. Το επιχείρημά μου στο βιβλίο είναι ότι οι χώρες με δυνατή ιστορική μνήμη, ιδίως του φασισμού και της δικτατορίας, καταλαβαίνουν τις επιδράσεις αυτών των τεχνικών του σοκ και αντιστέκονται περισσότερο. Είναι, δηλαδή, πιο ανθεκτικές απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι αντιστέκεται στο σοκ και το φόβο της οπισθοδρόμησης.

Όταν ξέσπασε το 2001 η κρίση στην Αργεντινή εσείς βρισκόσασταν στη χώρα και παρακολουθούσατε τα γεγονότα της κατάρρευσης της οικονομίας. Θα λέγατε ότι υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στην περίπτωση της Αργεντινής και στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας;

Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι υπάρχουν τρομερές ομοιότητες, ειδικά στον τρόπο που κάλυψαν το γεγονός τα διεθνή ΜΜΕ, στην εξήγηση, δηλαδή, που δόθηκε για την κρίση στην Αργεντινή και μετέπειτα στην ελληνική κρίση. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε μια κρίση που δημιουργήθηκε με πλήρη συνέργεια του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και το ίδιο συνέβη και με την Αργεντινή, όπου είχαμε μεγάλες τράπεζες, όπως η City Bank, η Goldman Sachs, να δημιουργούν το οικονομικό πρόγραμμα για τη χώρα πριν από την κρίση. Ακόμη και μετά από το ξέσπασμα της κρίσης υπήρχε η άποψη του «νοσηρού πληθυσμού» και της παθολογίας της ψυχολογίας στο έθνος. Στην Αργεντινή, μετά την κρίση, δεν υπήρχε αίσθηση της συλλογική ευθύνης γι’ αυτό που συνέβη. Όλα είχαν να κάνουν με το χαρακτήρα των Αργεντινών, με την υποτιθέμενη απληστία τους και τις υπερβολικές δαπάνες που έγιναν στις περιοχές που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ήταν σχεδόν όλα τα ρεπορτάζ σε επίπεδο ψυχολογίας και, καθώς έχω διαβάσει πολλά άρθρα για την Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι το ίδιο πράγμα. Επίσης, πιστεύω ότι είναι παρόμοιες καταστάσεις, καθώς η Αργεντινή είναι μια χώρα με μεσογειακή κουλτούρα. Έτσι στην εξήγηση που δόθηκε για τα αίτια της κρίσης υπήρχε αυτή η ίδια στερεοτυπική προσέγγιση του μεσογειακού χαρακτήρα στους πολίτες των δύο χωρών. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και μία διαφορά με την Αργεντινή: Εκεί υπήρχε μία προθυμία η χώρα να ορθώσει το ανάστημά της στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και στον εκφοβισμό του ΔΝΤ. Θεωρώ ότι, επειδή ο πληθυσμός κινητοποιήθηκε τόσο το 2001 και το 2002, απέρριψε τους πολιτικούς που δεν αντιστέκονταν στο ΔΝΤ. Στο τέλος, όταν οι πολιτικοί απλώς αρνήθηκαν να πληρώσουν το εξωτερικό χρέος, τότε τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

Πιστεύετε, δηλαδή, ότι οι Έλληνες δεν έχουν αντιδράσει ακόμη στα σκληρά μέτρα που τους επέβαλε η τρόικα; Θα μπορούσατε να πείτε ότι η Ελλάδα δέχεται αυτή τη στιγμή τη θεραπεία-σοκ;

Αλήθεια, δεν θα έλεγα ότι η Ελλάδα δεν αντιδρά. Πιστεύω ότι η Ελλάδα αντιδρά και συνεχίζει να το κάνει, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στο πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αλλαγές. Ο παράγοντας που περιπλέκει τα πράγματα για την Ελλάδα είναι η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δίνει μια αίσθηση στους πολίτες ότι είναι αβοήθητοι και προσθέτει ένα επιπλέον πολύπλοκο στρώμα, το οποίο δεν θα υπήρχε αν αισθάνονταν ότι είναι δυνατό κάποιος να μπορεί να δημιουργεί ο ίδιος τις πολιτικές του. Η συμμετοχή στην ΕΕ κάνει τους πολίτες να πιστεύουν πως ό,τι και να γίνει δεν έχουν τη δύναμη, η οποία δεν βρίσκεται στα χέρια του έθνους. Δυστυχώς, έχετε πολιτικούς που ευχαρίστως τονίζουν αυτό το αίσθημα των πολιτών ότι είναι αβοήθητοι γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν για όλα φταίνε η ΕΕ και το ΔΝΤ, τότε οι πολιτικοί της χώρας είναι αβοήθητοι και μπορούν να απαλλαγούν από την ευθύνη. Έτσι νομίζω ότι αυτό είναι ένα μοτίβο που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται, όπου οι πολιτικοί επιθυμούν να θεωρούνται αβοήθητοι περισσότερο από όσο είναι στην πραγματικότητα προκειμένου να μην κάνουν θαρραλέες κινήσεις. Η Ελλάδα έχει επιλογές και νομίζω ότι είναι οι ίδιες με τις επιλογές που είχαν τα κράτη της Λατινικής Αμερικής εν μέσω της κρίσης χρέους τη δεκαετία του 1980 και για την οποία γράφω και στο βιβλίο. Τα κράτη αυτά συμμάχησαν και σχημάτισαν κάτι που θα έπρεπε να ονομάζεται το «καρτέλ των χρεωμένων». Με αυτό τον τρόπο ενισχύεις την επιρροή σου με τη συμμαχία με άλλες χώρες που είναι αντιμέτωπες με τον εκφοβισμό και η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έτσι δημιουργείς μία αντίρροπη δύναμη κόντρα στην πίεση που προέρχεται από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό νομίζω ότι η Ελλάδα δεν είναι τόσο αβοήθητη όσο πιστεύουν οι πολιτικοί της και πιστεύω ότι είναι μία βολική άποψη γι’ αυτούς, επειδή έτσι έχουν την ευκαιρία να κάνουν πολύ επώδυνες πολιτικές και να λένε ότι δεν είχαν άλλη επιλογή, ότι πιέστηκαν προκειμένου να το κάνουν.

Στην ΕΕ αλλά και στην Ελλάδα τα πακέτα διάσωσης που δόθηκαν στις τράπεζες μετρούσαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό και το ερώτημα παραμένει: ποιος κερδίζει στην πραγματικότητα με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και τις περικοπές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις;

Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο ότι οι τράπεζες έχουν κερδίσει. Αυτή είναι μια κρίση των κανόνων της ηθικής. Οι άνθρωποι είναι μάρτυρες μιας τεράστιας, οφθαλμοφανούς και χωρίς κανένα προκάλυμμα ληστείας. Να παίρνεις, δηλαδή, από τους εργαζόμενους προκειμένου να προσφέρεις πόρους στους πολύ πλούσιους που δημιούργησαν την κρίση και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε ποτέ στιγμή μιας τόσο ξεκάθαρης ληστείας στη σύγχρονη ιστορία, οι άνθρωποι ακούν ότι πρέπει να ζήσουν με αυτή την αδικία κι αυτό διότι αυτά τα συμφέροντα είναι περισσότερο ισχυρά. Για το λόγο αυτό δεν έχει να κάνει με τους πολιτικούς αλλά με το τι είδους συμμαχίες μπορούν να προέλθουν από τη βάση και να επιβάλουν στους πολιτικούς να κάνουν πιο θαρραλέες κινήσεις. Διότι τώρα κάνουν μια ανάλυση κόστους – κέρδους, αφού είναι πιο εύκολο να αποξενωθείς από την κοινή γνώμη από το να απομακρυνθείς από τους ισχυρούς. Η υποστήριξη των ανθρώπων όμως συνεχίζεται ακόμη κι όταν οι άνθρωποι αντιτίθενται στους ισχυρούς. Γι’ αυτό πιστεύω ότι εξαρτάται από τα ευρύτερα κινήματα της Αριστεράς, που πρέπει να είναι ξεκάθαρα, ποιες είναι οι εναλλακτικές. Και νομίζω ότι υπάρχουν εναλλακτικές, διαφορετικές πολιτικές. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει η ανάγκη να είναι υπερεθνικές.

Η συνέντευξη της δημοσιογράφου και ακτιβίστριας Ναόμι Κλάιν στην Εύη Απολλωνάτου, δημοσιεύεται στο περιοδικό Επίκαιρα

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ... ...έχει κανείς από τούς 300 συνείδηση....;

Όσοι από σας αγοράζετε την Καθημερινή ίσως να είδατε το Κ (περιοδικό) της κυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκου Βαφειάδη

 ..ας τα μάθετε και όσοι δεν έτυχε να πέσει στα χέρια σας ..!!!

Μέσα στις 3 βδομάδες που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλή κατέγραψε τα χάλια αυτών των ..........? και των υπαλλήλων τους .....
εν μέσω κρίσης αναφέρω συνοπτικά τι αποφάσισαν για τούς ευατούς τους πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........

  • Παρόλες τις φαινομενικά αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους θα δεί λέει κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ τους
  • Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήτονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ . Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ στις τράπεζες.

Πάμε τώρα στούς βουλευτές .....

  • Το 2010 οι 300 θα μοιραστούν 42,5 εκατ.ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα. Περίπου 35 εκατ.ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι των θανόντων και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών. Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ.ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών. Ολοι γνωρίζουμε ότι για κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητεία ενώ πρίν το 1993 συνταξιοδοτούνται απο τα 55 χρόνια. Ο σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τούς επαγγελματίες της πολιτικής.  
  • Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη απο το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτηστην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχες (χορηγίες).

Θέλετε και άλλο ....πάμε...!!

  • Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται απο το Γεν.Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στου συνταξ. βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ.ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011) όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων, οι δικαστές, αύξησαν τούς μισθούς τους κατά περίπου 80%. Είναι πάγια μέθοδος των συνταξ.βουλευτών όταν οι ανώτεροι δικαστικοί διεκδικούν και δικαιώνονται να ακολουθούν και αυτοί τον ίδιο δρόμο και να τα παίρνουν.

Εχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε...!!

  • Τα 300 καμάρια μας δεν πληρώνουν ούτε το κινητό τους καθώς:
  • δικαιούνται ένα κινητό τηλ. μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως 
  • οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ) 
  • αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με λίζινγκ) 
  • δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τούς βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως) 
  • γραφείο εκτός βουλής
  • γραφική ύλη 
  • ταχυδρομική ατέλεια , 
  • ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοϊα καθώς και 
  • 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ απο την Αθήνα.
  • Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων απο την Βουλή και χαμηλότοκα απο τις τράπεζες
  • .Και βέβαια κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλ. αποσπασμένους κα μετακλητούς καθώς και
  • έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται απο την βουλή ...δηλ. 300 βουλευτές + 300 συνεργάτες.....!!
πλήρωνε κορόιδο Έλληνα τούς ειδήμονες που πτώχευσαν την χώρα.......

Οι υπάλληλοι της βουλής...... Δεν φτάνουν λέει οι καρέκλες......

Εκτός απο τούς 1200 αποσπασμένους δημ.υπαλ. και τούς επιστημ.συνεργάτες υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό (οι ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής. Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελλην.δημόσιο 54 εκατ.ευρώ και ο νεωπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευση (πχ καθαρίστριες) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ.ευρώ.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν έρχονταν όλοι θα εδημιουργήτο το αδιαχώρητο καθώς δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν. Είχα λέει ο δημοσιογράφος την ευκαιρία να δώ με τα μάτια μου ότι μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο αμέσως την θέση του στην οθόνη του κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο facebook καταλάμβανε κάποιος άλλος.

  • Οι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ ο 15ος και ο 16ος ενσωματώθηκαν τελευταία, με την μορφή επιδόματος στην βασική αποζημίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή 
  • εξαιρέθηκαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) απο την υποχρωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεωκοπημένο δηλ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό που θα μπούμε όλοι μας. 
  •  Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ εμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν απο το ταμείο αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθένας.

Επίσης απο την βουλή μισθοδοτούνται και 
  • 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν ) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα σε όλους τούς αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιο...
  • Στούς 70 κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσης και τούς δίδεται καινούργιο laptop σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Εχουν επίσης την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο στην μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει, σε κτίριο στην Πλάκα του υπ.πολιτισμού, και βέβαια
  • γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι συνεργάτες βουλευτές στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριο με τούς εννέα γυμναστές.

Ο νόμος προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες απο 5 συνεδριάσεις τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του. Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.

  • Κανένας έλεγχος στο πόθεν έσχες και  
  • στούς τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών ενώ 
  • οι μετοχές ετσι και αλλιώς είναι ανώνυμες. 
  • Και όπως όλοι ξέρετε τα αδικήματα τους παραγράφονται επικαλούμενοι την βουλευτική τους ασυλία και 
  • ο νέος δήθεν κανονισμός της βουλής αναφέρει ότι θα ερευνάται το αδίκημα μόνο όταν έχει σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα απο αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε......!!!!!!

Κάποιοι λένε σωστά να μην ψηφίζουμε τα μεγάλα κόμματα αλλά εύλογα ρωτώ μήπως σε όλα αυτά δεν είναι και οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων που υπερασπίζονται τον φτωχό εργάτη μήπως του ΛΑΟΣ οι οικολόγοι πάνε πίσω.... ; μήπως μας δουλεύουν κανονικά ; Βγήκε έστω ένας μέσα στην οικονομική κρίση και ένα εκατομμύριο ανέργους να αρνηθεί τις υπέρογκες αυτές απολαβές και να τις καταγγείλει ; ...έχει κανείς από τούς 300 συνείδηση....;

Και κάτι για το μνημόνιο ...

όπως όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε, 
  • ψηφίστηκε σαν νομοσχέδιο με απαίτηση 151 ψήφους και όχι σαν διεθνής σύμβαση όπως και είναι που θέλει 180 ψήφους αλλά και 
  • την επομένη της ψηφισής του ψηφίστηκε αντισυνταγματική τροπολογία -προσθήκη που έλεγε ότι οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν απο τη στιγμή της υπογραφής τους χωρίς να χρειάζεται κύρωση απο το Kοινοβούλιο ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.
Τα συμπεράσματα δικά σας....!!

Σε αντίθεση με τα παραπάνω...

Ιωάννης Καποδίστριας
«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Και ο Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος, συγγραφέας και δημοσιογράφος είχε πει: 
«Η Ελλάς εδαπάνησε άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίoυ κομματικών κηφήνων, χάριν του οποίου στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου». 
Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους.

Ο Γιάννης Τασσιόπουλος στο «Μετρό Ελλάδα», μεταξύ των άλλων, έγραφε πρόσφατα για τα κόμματα:
«Αν τα πολιτικά κόμματα της χώρας λειτουργούσαν με το νομικό καθεστώς που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες θα τους είχαν κατασχέσει ό,τι είχαν και δεν είχαν στην κατοχή τους.».

Άναυδη έμεινε η διεθνής Κοινή Γνώμη για τις ταραχές στη χώρα μας από τα επώδυνα μέτρα κατά του λαού και ιδιαίτερα κατά των συνταξιούχων και την εξαθλιωμένη οικονομική μας κατάσταση. Η Ελλάδα γίνεται τελικά η χώρα με τους πάμφτωχους Έλληνες και τους πάμπλουτους πολιτικούς.

Σύμφωνα εξάλλου με γκάλοπ της Πρωτοποριακής διαδυκτιακής έρευνας, F.S. (6-6-2010), 
«το 96% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι βουλευτές μετά την εκλογή τους δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, ότι ενδιαφέρονται κυρίως για τα συμφέροντά τους». 
Το υπόλοιπο 4% αποτελεί το σόι, εξ αίματος, εξ αγχιστείας και τα επιστήθια φιλαράκια.

http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/10/300.html

Οξεία επίθεση Μ.Θεοδωράκη στον πρωθυπουργό

Φραστική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε απόψε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη και συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Π. Μαλούχος.
Μεταξύ άλλων ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε απόψε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ακόμη ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει πως «αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/10/blog-post_1707.html#ixzz13hraCuTn

ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ KGB ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ!



Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μας κάνει όλους φτωχούς για να γλιτώσει

Γερό ψαλίδι στους μισθούς των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, ετοιμάζει η κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο έκανε το σόου με τη δημοσιοποίηση των μισθολογικών καταστάσεων. Βάζοντας τον κόσμο να χαζεύει από την… κλειδαρότρυπα των ΔΕΚΟ και να ακούει για υψηλούς μισθούς ενώ αυτός πεινάει, προσπαθεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα κοινωνικό μέτωπο κατά των υπαλλήλων των Δημόσιων Επιχειρήσεων. Έτσι, οι πολίτες θα «εκπαιδευτούν» ώστε να αντιμετωπίζουν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σαν τους λεπρούς της Σπιναλόγκα.

Το να παίρνει κάποιος με 150-20 χρόνια υπηρεσία 30-35 χιλιάδες ευρώ το χρόνο είναι περίπου «έγκλημα» καθοσιώσεως για τους υπόλοιπους που ζουν με 550 ευρώ το μήνα. Κι αντί να προσπαθήσουν οι δεύτεροι να γίνουν σαν τους πρώτους, το κράτος αποφασίζει να τους κάνει όλους φτωχούς για να γλιτώσει.

Αφού τους τάισε τόσα χρόνια με... επιδόματα και κρυφές υπερωρίες, έρχεται τώρα να τους πει ότι κόβονται όλα. Διότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έφτιαξε κατά κύριο λόγο τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ και τώρα «θα τους πάρει και θα τους σηκώσει». Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι γενναίες περικοπές επιδομάτων και υπερωριών που μπορεί να φτάσουν έως και το 30% του συνολικού μισθού που παίρνουν τώρα οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. Μάλιστα, το τεστ αυτό θα αποτελέσει και γερή πρόβα για όσα θα ακολουθήσουν στο ευρύτερο δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο. «Τα σωστά εργασιακά δικαιώματα με τις λογικές αμοιβές -και όχι με αμοιβές που δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνικά πραγματικότητα, ειδικά σήμερα- δεν πρόκειται να τα χάσουν οι εργαζόμενοι» είπε με νόημα ο κ. Πεταλωτής, ενώ πρόσθεσε ότι κύριος σκοπός είναι «να μη χάσει κανείς τη δουλειά του».

Για την ταμπακιέρα, τη λεηλασία των επιχειρήσεων αυτών, όχι από τους εργαζόμενους, δεν μιλάει κανείς.
από το antinews


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_7221.html#ixzz13HbbFmpK

Έλληνες ας ξυπνήσουμε! ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:

Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπάιδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:



-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».



-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)



-Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία

είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».


-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια

το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά
ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της
χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που
βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας

ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα
συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς
υποχρεωτικής φοίτησης.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα
«Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955! με την υπογραφή του
Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα
διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της
Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός-
ήταν τουρκικής προέλευσης!

Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες,

Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα
μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του
«μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ

(Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι
ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την
Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο,
ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι
ο Δημόκριτος,Ηρόδοτος,Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν
όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ..


Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης

Θανάσιμο λάθος Παπανδρέου, βέβαιη πλέον η ήττα του

Όπως είναι γνωστό ο κ. Παπανδρέου, συρόμενος από τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία προσέδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδίως στις περιφερειακές, με το δίλημμα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ» στο μνημόνιο, αναγκάστηκε και ο ίδιος να προσδώσει επίσημα το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος σ’ αυτές τις εκλογές, κατά την ομιλία του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά πλέον, αφού η ίδια η κοινωνία, άδραξε την ευκαιρία και πρώτη προσέδωσε από μόνη της αυτόν τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα, πολιτικοποιώντας έντονα τις επερχόμενες εκλογές.

Βέβαια ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να κρύψει το μνημόνιο κάτω από την προβιά του «Καλλικράτη», μιλώντας για δημοψήφισμα στον «Καλλικράτη» και στις «αλλαγές» που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Όμως δεν υπάρχει κανείς αφελής που να πιστεύει ότι το δίλημμα του δημοψηφίσματος δεν θα είναι το «ΝΑΙ ή ΟΧΙ» στο μνημόνιο ή ότι σε περίπτωση που τυχόν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ δεν θα χρησιμοποιήσει αυτή τη νίκη ως λαϊκή εντολή για να συνεχίσει τη σκληρή εφαρμογή του μνημονίου και των εντολών της Τρόικας.

Ο κ. Παπανδρέου όμως έκανε ένα... θανάσιμο πολιτικό λάθος, από το οποίο πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει, με αποτέλεσμα τη βέβαιη (λαού θέλοντος), ήττα του.

Τι εννοούμε:
Ο κ. Παπανδρέου πόνταρε πάνω στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ να προηγείται των άλλων κομμάτων με σχετική πλειοψηφία. Όμως το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος δεν κρίνεται με σχετική πλειοψηφία, κρίνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων που επιτυγχάνει η μια από τις δύο προτάσεις που τίθενται προς ψήφιση. Δηλαδή σε μία δημοψηφισματική διαδικασία κερδίζει η πρόταση που συγκεντρώνει το 50%+1 των ψήφων των πολιτών. Αναρωτιόμαστε, πως αλήθεια πίστεψε ο κ. Παπανδρέου ότι θα ξεγελάσει πολιτικά το λαό με μια σχετική πλειοψηφία που μπορεί να επιτύχει στις περιφερειακές εκλογές το κόμμα του;

Στο επερχόμενο λοιπόν, ουσιαστικά πλέον δημοψήφισμα, θα συγκρουστούν δύο λαϊκά μέτωπα. Το μέτωπο του μνημονίου και το αντιμνημονιακό μέτωπο. Επομένως θα κερδίσει εκείνο το λαϊκό μέτωπο που η άθροιση των ποσοστών σε ψήφους που θα λάβουν τα κόμματα που το απαρτίζουν, θα ξεπεράσει το 50%. Εξάλλου, θέλουμε δε θέλουμε, το βράδυ των εκλογών στα διάφορα κανάλια και στα κομματικά γραφεία θα γίνεται η άθροιση των ποσοστών αυτών που είναι υπέρ και αυτών που είναι κατά του μνημονίου.

Αν λοιπόν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του να συγκεντρώσουν ποσοστά πάνω από το 50% των ψήφων, τότε θα έχει κερδίσει το μέτωπο του μνημονίου και ο κ. Παπανδρέου θα έχει τη λαϊκή έγκριση να προχωρήσει αταλάντευτα στην εφαρμογή των όρων του μνημονίου.

Αν όμως καταφέρουν τα κόμματα που συντάσσονται κατά του μνημονίου να συγκεντρώσουν το 50% των ψήφων, τότε θα υπάρχει προφανής δυσαρμονία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση θα στερείται πλέον της λαϊκής νομιμοποίησης και ο κ. Παπανδρέου δεν θα έχει τη λαϊκή έγκριση να συνεχίσει την εφαρμογή των όρων του μνημονίου.

Αυτά ακριβώς επιβάλλουν οι κανόνες ενός δημοψηφίσματος. Θα έπρεπε λοιπόν να γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι τα λόγια και οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να εκστομίζονται αβασάνιστα και χωρίς υπολογισμό των συνεπειών.

Τώρα ο καθένας μας γνωρίζει και ας λάβει τις αποφάσεις του.
Πάντως αποχή δεν συγχωρείται πλέον, αφού στην ουσία ψηφίζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο και όχι κόμματα...
από το προεδρική δημοκρατία


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8374.html#ixzz13HcGoNCZ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS0aZc4wHFK3RVqaN1KzZ5dCoPdOuFKuT_9nhizxHiMYL23Ug4gQaJK2qlew28thiOLqnRm1uRM1dGV59AfCnJTK4npJ6vCrI41UoRumlnWbvtv6o3jofud6xQ7f9PZWtJuBMu0RAtg_Q/s1600/pasok1.jpg



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbqefDHOcqSOkMznI_XOXAGoAeUCvFytgGkoJBqP3n5iFRKnnaVnwRPVKtJswOUv9jrfHhdF1so3qG2XtHVivPuGLxlYn70VrqdcLLx7mkaKf658alEKtqJS539iZ4fn_eulfkOVsK8fM/s1600/pasok2.jpg


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEztWJLPzYTiBeGWNgWq-VAcih7vXDjpTf6s-0mrGd93EiG-coXGR9m-lFLBDWUtNgs-U3ByVFrobj7-ybYBUIf50Z2Wozo62ZoJ9FjmuH1Eoia0Iee_ERr8O5Z9I4kQ9GgSziw2I-W5A/s1600/pasok3.jpg



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVUx2Nz9nJ_bbGbK_uBdsmb0OIV2HcM80ALcGaPc7veWQB7_64UuEiIhX3EPNiQOs4hMdCm70klpQBxSPMYzttc9ody_30BuV0WId3hAceDQHZRBn10r1QuscAtTu0eDj3XDoF57RWPh8/s1600/pasok5.jpg


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7vSZ3c6zhcZOj9k9yYJMfD42_SEUur4fE-VAvSeU2vhI_9GIYZwkbWKoW0gGditlJAHpBuOlsOz_ZoMiC3y34Cxj0JKbbiiGGrbq7_RTDrZKrnN-m8uQZ1j3djKj9lqY7qN9vrNBKFyM/s1600/pasok6.jpg


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhddmGNKxBmItKNvQdXBK-IhkaRrl5YSyjVqHT1F6yLh1C3IRyr34qY-DIQZAGwhW_GckBjdSBIYlL9QmkLPVxuVwf24Qj3Akqfv9FBR9MQpAt7wkOwE0v5w36K8DMq9Dk2EX6ZSYjI-6A/s1600/pasok7.jpg


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEUxodtjfxrkzaFIhNG1eyHVOxCxYAKVS_DaPDw10-BybPgVBOweVvjzuOcxgIokIqC-YaTDLEDbugAbQu4zFoENxXZ0huQBpzfhVvCqx8UuCVRWsWk4VqLf_A7oZYfEUrNjw-_lzgEcg/s1600/pasok9.jpg

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGci5GY60CTgRUCDypSBAHXRo6iAjSaZCn2nsA654pmv8OMEiM2rDf77lteubsyDR0yizMCdf5NOvoncx3vcoC8DaNs0ukUyGFXhqHwDsYpM9HAdFGRR3DbyjJRTL0Tr5nAmnNnI9G9sQ/s1600/pasok4.jpg

Σύγχυση στα Σκόπια από Ελληνικά γράμματα σε ανάγλυφο του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου

Η σκοπιανή τηλεόραση ‘ Άλφα ΤΒ’ παρουσίασε ένα ρεπορτάζ για ένα ακόμη (ελληνικό) μνημείο που τοποθετήθηκε στην περίφημη ‘πλατεία των θαυμάτων’ των Σκοπίων και το ‘δημοσιογραφικό μάτι’ ενός σκοπιανού, σκάλωσε στη λεπτομέρεια…Έτσι, λοιπόν, έχουμε: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών και ο Φίλιππος ο Β΄, πήραν τη θέση τους ζωσμένοι από τα μακεδονικά λιοντάρια», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα για τη νέα διακόσμηση της πλατείας των Σκοπίων. (Με ‘ιστορικά πρόσωπα’ τα οποία οι Σλαβομακεδόνες θεωρούν ως προγόνους τους, συμπληρώνουμε εμείς.) Το μνημείο το οποίο τοποθετήθηκε, χθες, αναπαριστά το Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο να κάθονται αντικριστά, υπό το φως του ήλιου της Βεργίνας (σόνσετο οντ Βεργίνα- сонцето од Вергина).

Ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου κρατά μια επιγραφή στην οποία αναγράφεται «ΔЕМОКРАТИΥАТА Е ОϹНОVА ИА ВΛОВОΔАТА» δηλαδή «Η δημοκρατία είναι το θεμέλιο της ελευθερίας», ενώ κανονικά στα σκοπιανά έπρεπε να γραφεί – „демократијата е основа на слободата“ ( θα κάνουμε μαθήματα σκοπιανών τώρα…). Και το πρόβλημα …ξεκινά από τα γράμματα αυτά, της επιγραφής. Δηλαδή: Αναρωτιέται ο συντάκτης του δημοσιεύματος, Αλεξαντάρ Ντιμιτρέφσκι, όπως το παρουσίασε η σκοπιανή τηλεόραση ‘Άλφα ΤΒ’ σε βίντεο. «Υπάρχει μια σύγχυση, μερικά γράμματα είναι στην κυριλλική γραφή, μερικά είναι του λατινικού αλφαβήτουκαι μερικά είναι από το ελληνικό αλφάβητο Για παράδειγμα το γράμμα «д», είναι σε σχήμα του ελληνικού «Δέλτα», τα γράμματα «Β» και «C» είναι στα λατινικά και τα γράμματα “B” και “V” είναι σαφέστατο ότι αντικαθιστούν τα κυριλλικά «J», επίσης το «Υ» είναι το ελληνικό ύψιλον το οποίο είναι τοποθετημένο εκεί (καθώς και «Λ» ‘Λάμδα’ »
Για τα Λιοντάρια, σημειώνει ο συντάκτης, έχουμε δαπανήσει 2.300.000 ευρώ.
Πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες από τον προϋπολογισμό για να ολοκληρωθεί το έργο στο Κέντρο.
Στην ερώτηση γιατί έβαλαν τέτοια γράμματα στο μνημείο, το γραφείο του Τοντόροβιτς (σ.σ. Δήμαρχος Σκοπίων) θα είναι σε θέση να απαντήσει αύριο. Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίν Γιάνεφ δεν μου έδωσε μια εξήγηση, ποια είναι η έννοια αυτών των γραμμάτων, επισημαίνει ο σκοπιανός δημοσιογράφος. —
Σχόλιο: Αν έβλεπε αυτό το μνημείο ο Φίλιππος ο Β΄ θα έφριττε. Μονάρχης, βασιλιάς να μιλάει για Δημοκρατία και να κρατά μια γραφή μπερδεμένη (σκόπιμα βέβαια, όπως διαπίστωσε και ο συντάκτης ο οποίος μιλάει για σύγχιση) από …κυριλλικά γράμματα…
Αλλά τι να βάλει ο καλλιτέχνης ως πρώτο γράμμα το «д»; Αυτό το γράμμα δεν υπάρχει στο ελληνικό αλφάβητο, στην αλφαβήτα, δηλαδή, των αρχαίων Μακεδόνων.
Σωστά, λοιπόν, τα λέει ο συντάκτης: το θέμα δημιουργεί σύγχυση. Πως να …παντρέψει κανείς τους αρχαίους Μακεδόνες με το σλαβικό στοιχείο του μεσαίωνα;
Μπορούμε να αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν την κυριλλική γραφή, η οποία δημιουργήθηκε χίλια πεντακόσια χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο; Ναι, υπάρχει μια σύγχυση… Θα συμφωνήσουμε με τον σκοπιανό δημοσιογράφο. Κάτι δεν πάει στο πάζλ. Ας το ξανακοιτάξουμε…


echedoros-a

Απώλεια εθνικής κυριαρχίας τότε και σήμερα - Έγκλημα και τιμωρία

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην χώρα συνέβησαν απίθανα πράγματα τα οποία κανείς πραγματικός Έλληνας, Έλληνας στην ψυχή και όχι στο διαβατήριο μόνο, θα μπορούσε να πιστέψει. Με κορυφαία τραγική στιγμή ολων αυτών των δραματικών γεγονότων την φράση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η Ελλάδα απώλεσε την εθνική κυριαρχία της και συνεπώς ότι τελούμε υπό ξένη κατοχή. Πιθανόν και ο ίδιος να μην καταλάβαινε τι σημαίνει αυτό που ξεστόμισε στη προσπάθειά του να δικαιολογήσει το επαίσχυντο "Μνημόνιο". Ίσως γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί οτι η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο όταν η χώρα χάνει πόλεμο, όχι όταν κάποιοι τραπεζίτες ζητάνε τα λεφτά που δάνεισαν πίσω.

Πριν από 70 χρόνια κάποιοι και μόνο στην ιδέα της πραγματικής απώλειας εθνικής κυριαρχίας αντεδρασαν αρκετά διαφορετικά απ'ότι οι σύγχρονοι πολιτικοί μας. Ίσως οι πράξεις και οι ενέργειες εκείνων να πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για τους νυν πολιτικούς όλων των παρατάξεων που έχουν πραγματική ευθύνη για το που έχει οδηγηθεί η χώρα σήμερα:

Στις 6 Απριλίου 1941, στις 5.15 πμ ο Χίτλερ εξαπέλυσε εναντίον της Πατρίδας μας 24 επίλεκτες μεραρχίες υπό τον Στρατάρχη Φον Λιστ σε εφαρμογή του σχεδίου «Μαρίτα». Το λιμάνι του Πειραιά βομβαρδίζεται με σφοδρότητα από τα Στούκας. Στο Βερολίνο, πληροφορούσαν τον Έλληνα πρέσβη ότι ο γερμανικός στρατός εισέρχεται στην Ελλάδα για να εκδιώξει τους Βρετανούς. Ο πρωθυπουργός Κορυζής απάντησε το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ. Στα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» στην Μακεδονία και τη Θράκη (Νυμφαία, Εχίνος, Ρούπελ, Ιστίμπεη) οι Έλληνες μαχητές αμύνονται ηρωικά, κερδίζουν κάποιες μάχες και, όταν λήγει ο άνισος αγώνας τους, δέχονται στρατιωτικές τιμές από τον ίδιο τον αντίπαλο τους. Στις 9 Απριλίου, καταλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη. Υπογράφεται συνθηκολόγηση. Η Ταξιαρχία του Έβρου, αφοπλίζεται. Ο Διοικητής της, Υποστράτηγος Ιωάννης Ζήσης, αυτοκτονεί. Στις 18 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κορυζής συμμετείχε σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον βασιλιά Γεώργιο. Ο Κορυζής επιστρέφοντας σπίτι του μη μπορώντας να αποδεχθεί ότι η χώρα του θα βρίσκεται σε λίγο υπό ξένη κυριαρχεία, αυτοκτονεί.
Λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι του Κορυζή, αυτοκτονεί επίσης και η Πηνελόπη Δέλτα την ώρα που οι Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα. Στις 23 Απριλίου, στην Ήπειρο, ο Ταγματάρχης πυροβολικού Νικόλαος Βερσής, διοικητής μοίρας πυροβολικού, όταν αναγκάζεται να παραδώσει τα πυροβόλα του στους Γερμανούς, σύμφωνα με τους όρους της ανακωχής, αυτοκτονεί, ενώ οι άνδρες του ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Αυτοί δικαιούνται εις τους αιώνας να φέρουν τον τίτλο "ΕΛΛΗΝΑΣ". Οι σημερινοί πολιτικοί;


defencenet

«Μαλακή διείσδυση» της Τουρκίας στην Ελλάδα μέσω… επενδύσεων

Σύμφωνα με αποκλειστικές διπλωματικές πληροφορίες του «newscode», οι Τούρκοι επιχειρηματίες που συνόδευαν τον Τούρκο πρωθυπουργό στα πρόσφατα ταξίδια του στη χώρα μας δεν έχουν καμία διάθεση να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά οι οικονομικές τους δραστηριότητες άπτονται του εμπορίου και τη δημιουργία εμπορευματικών κέντρων στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα με απώτερο στόχο τη διείσδυση σε αυτές τις περιοχές. Στη Ρόδο μέχρι σήμερα οι ξενοδόχοι του νησιού έχουν άριστες σχέσεις με τους επιχειρηματίες γείτονες μας. Το καλοκαίρι στο νησί και μάλιστα στα περισσότερα ξενοδοχεία και Μπαρ ρέει άφθονη η τουρκική μπίρα και άλλα προϊόντα από την Τουρκία (ακόμα και μπάμιες εισάγουν) τα οποία είναι πολύ φθηνά, αλλά αμφιβόλου ποιότητας.

Προκειμένου λοιπόν να μην δημιουργούνται η προβλήματα με την υγεία των ξένων τουριστών οι Τούρκοι ζητούν τη δημιουργία σταθμού έλεγχου τροφίμων στη Ρόδο προκειμένου να ξεφορτώνουν Νταλίκες αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να εξαφανισθεί η λιγοστή αγροτική παραγωγή του νησιού. Από ότι μαθαίνουμε ο κ. Νικητιάδης ( υφυπουργός Τουρισμός) ο οποίος εκλέγεται στα Δωδεκάνησα συνηγορεί στη δημιουργία ενός τέτοιου σταθμού αδιαφορώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον αγροτικό τομέα. Οι Τούρκοι ζητούν επίμονος να δημιουργηθεί στην Κομοτηνή αποθηκευτικός χώρος για αγροτικά προϊόντα . Σκοπός τους είναι ο εφοδιασμός της περιοχής με αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές με σκοπό να πληγούν οικονομικά οι Πομάκοι της περιοχής οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι αγρότες και παράγουν εκλεκτά, αγροτικά προϊόντα. Επίσης ζητούν να επενδύσουν Έλληνες επιχειρηματίες στην Τουρκία σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον ( εκλογές τον Ιούνιο, κουρδικό ) και η επάνοδος του Ιμάμη Γκιουλέν , όπου το κίνημα του θα ελέγχει όλη τη χώρα. Οι έμπειροι διπλωμάτες του ΥΠΕΞ κρούουν το κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι εάν αυτές οι οικονομικές δραστηριότητες δεν διασφαλισθούν θα είναι αδύνατον μετά από λίγο καιρό να περιορισθεί η οικονομική διείσδυση των Τούρκων.

newscode

«Επειγόντως» επιθετικά ελικόπτερα αξίας 200 εκ. δολαρίων για την Τουρκία

Η Τουρκία και η ιταλο-βρετανική κοινοπραξία Agusta-Westland, θα υπογράψουν συμφωνία για την παράδοση εννέα επιθετικών ελικοπτέρων Α-129 που κατασκευάζει η εν λόγω εταιρεία. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδος και η αξία της θα φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο. Ήδη οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν υπογράψει ξεχωριστή συμφωνία αξίας πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων για την συμπαραγωγή 51 επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 τα οποία αποτελούν την τουρκική έκδοση των Α-129 και α κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ (Turkish Aircraft Industries).

Η επείγουσα αυτή υπογραφή για την παραγγελία των εννέα Α-129, πάρθηκε μετά από αίτημα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου προς την κυβέρνηση, λόγω των αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών που προκύπτουν από τη δράση των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ιταλο-βρετανικής εταιρείας, οι παραδόσεις των εννέα ελικοπτέρων θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2012, ένα χρόνο πριν από την έναρξη παραγωγής των T-129. Η ΤΑΙ, με βάση το συμβόλαιο που υπογράφτηκε θα είναι υπεύθυνη για το Program and Contract Management, το Systems Integration, το Production, το Engineering, το Integrated Logistics Support, αλλά και αναλαμβάνει τη πλήρη ευθύνη για τον τελικό σχεδιασμό και τις επιδώσεις του Επιθετικού Ελικοπτέρου. Επίσης, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφηκε, η ΤΑΙ, θα έχει την πλήρη κυριότητα και τα δικαιώματα για την νέα διαμόρφωση του ελικοπτέρου και θα είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός φορέας για τη διαφήμιση και πωλήσεις του Τ-129, παγκόσμια, πλην της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.


newscode

Μέσα στο 2010 η πρόταση για το δεκαπενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στη Βουλή και στο ΚΥΣΕΑ την πρότασή της για νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και για το δεκαπενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποιήθηκε σε συνέδριο στο πλαίσιο της 1ης διεθνούς έκθεσης αμυντικού εξοπλισμού «Defensys» στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Βενιζέλος εκτός από την παρουσίαση της πρότασης είπε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει επίσης την υποχρέωση απέναντι στην τρόικα ότι θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα μεταφέρουν στην εθνική έννομη τάξη της τη νέα οδηγία για τις αμυντικές προμήθειες.

Όπως εξήγησε ενώ η ίδια η οδηγία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να τη μεταφέρουν στο δίκαιό τους μέχρι τον Αύγουστο του 2011 το ελληνικό υπουργείο άμυνας είναι υποχρεωμένο να ολοκληρώσει τη μεταφορά αυτή μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. «Θα είμαστε συνεπείς, σε ένα περίπου μήνα υπολογίζω ότι θα μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα ένα προσχέδιο που θα είναι αντικείμενο ανοιχτής διαβούλευσης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση επιβάλλει στις κυβερνήσεις όλων των χωρών να αναθεωρήσουν δεδομένα που ήταν αυτονόητα και να προχωρήσουν σε χαμηλού κόστους, έξυπνες, όπως τις χαρακτήρισε, αγορές εξοπλισμών, ενώ αναφέρθηκε σε χώρες της Ευρώπης που προσανατολίζονται ακόμα και στη δημιουργία κοινοπραξιών στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεών τους. Αναφερόμενος εξάλλου, στο θέμα των αμυντικών δαπανών τόνισε ότι οι κοινωνίες είναι καχύποπτες και υπενθύμισε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αναλυτές που αποδίδουν τα αίτια της δημοσιονομικής κρίσης και στο αδικαιολόγητο ύψος των αμυντικών δαπανών. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος ανάμεσα σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τάσσεται δημόσια υπέρ της μείωσης των εξοπλισμών. «Είναι καλοδεχούμενες οι παρατηρήσεις αυτές όταν συνοδεύονται από ενέργειες που θα αφορούσαν, για παράδειγμα, τη μείωση των εξοπλιστικών πρωτοβουλιών της γειτονικής χώρας στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου», επισήμανε ο υπουργός. Επιπλέον, ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο που έγινε τον τελευταίο χρόνο στο Υπουργείο Εθνικής Aμυνας, ενώ για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αμυντικές δαπάνες υπογράμμισε ότι είναι ένας χώρος «πάνω από τον οποίο έχει επικαθίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα βαρύ και πυκνό σύννεφο καχυποψίας και αδιαφάνειας». Καταλήγοντας, υπενθύμισε ακόμα ότι η κυβέρνηση καλείται να λύσει και το «γόρδιο δεσμό», όπως τον χαρακτήρισε, των εξοπλιστικών ωφελημάτων ο οποίος έχει καταστεί αντικείμενο ειδικής ρύθμισης. Oπως έκανε γνωστό περιμένει από τον κ.Μπεγλίτη πολύ σύντομα το σχέδιο της υπουργικής απόφασης προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η διάταξη για τη διάσωση των πραγματικών παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των συμβάσεων. Όπως είπε, θα ήταν κρίμα να μετασχηματιστούν αυτές οι συμβάσεις απλά και μόνο σε ποινικές ρήτρες, τις οποίες θα εισπράττει το δημόσιο, χωρίς παραγωγικό αποτέλεσμα.


ΤΟ ΒΗΜΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Έμμισθη σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου η κόρη του Ismael Cem!

Η κόρη του πρώην Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ismael Cem φέρεται να έχει προσληφθεί ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου με αρμοδιότητα τις “πράσινες” επενδύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος. Η Ipek Nur Cem Taha θα αμοίβεται για τις υπηρεσίες της από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογούμενων παρά το γεγονός ότι κατάγεται από εύπορη οικογένεια Σαμπαταϊστών της γείτονος. Πλέον προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα καθώς το όνομα του θανόντα Ismael Cem εμπλέκεται στο δυνητικό υπουργικό συμβούλιο που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση το σχέδιο πραξικοπήματος Βalyoz της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Η κόρη του Cem δεν είναι η πρώτη Τουρκάλα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Ως υπουργός Εξωτερικών είχε προσλάβει την Τουρκάλα δημοσιογράφο Nur Batur (φωτό), ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηurriyet στην Αθήνα, συγγενή πρώτου βαθμού γυναίκας διπλωμάτη, η οποία υπηρετούσε ως πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα μας και είχε δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων. Η Βatur συνόδευε αποστολές Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό, «παρακολουθώντας» εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα με την «αλλοίωση» κειμένου συνέντευξης υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ, προκαλώντας την πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της. H Νur Βatur που πρωτοστατεί σήμερα στην ίδρυση ελληνοτουρκικού συνδέσμου δημοσιογράφων, ήταν εκείνη που υπέγραφε το καλοκαίρι του 2000 συκοφαντικό άρθρο της Hurriyet με τίτλο «Σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας στην ελληνική πολιτική» με αθλιότητες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.


strategyreport

Πουλήθηκε ο Σκαραμαγκάς από την γερμανική Thyssenkrupp σε εταιρεία αραβικών συμφερόντων

Ενεργοποιήθηκε η συμφωνία- πακέτο για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την γερμανική Thyssenkrupp σε εταιρεία αραβικών συμφερόντων και την επίλυση του θέματος των υποβρυχίων του πολεμικού ναυτικού. 250 εκατομμύρια ευρώ πήραν οι Γερμανοί της Thyssen για να βάλουν την υπογραφή τους στη συμφωνία μεταβίβασης των ναυπηγείων στην Abu Dhabi Mar. Μετά από διαπραγματεύσεις 10 μηνών και συνεχείς αναβολές το 75% των μετοχών περνάει προς το παρόν στην Privinvest, εταιρεία συνδεδεμένη με την ADM. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τώρα με τους 1200 εργαζόμενους. Το νέο αφεντικό ο Ισκαντάρ Σάφα έχει πει ότι για να μείνουν όλοι στη δουλειά τους πρέπει να του παραγγείλουμε 20 φρεγάτες ή 35 υποβρύχια.

Οι πληροφορίες λένε ότι το προσωπικό των ναυπηγείων θα περιοριστεί στους 300! Το πλήρωμα τoυ υποβρυχίου «Παπανικολής» είναι εδώ και 15 μέρες στο Κίελο και εκπαιδεύεται στο σκάφος.

Τα φρικαλέα εγκλήματα των Εβραίων κατά του Ελληνισμού - Το 1927 οι εβραίοι βουλευτές υποκινούν την αυτονόμησιν της Μακεδονίας!!!

Όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα οι εβραίοι και σήμερα τα υιοθετούν και λένε ότι καλά κάνανε. Το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο, εδώ στην Ελλάδα που δείχνει υπέρμετρη ευαισθησία όταν κανείς κατηγορήση τους εβραίους, στις περιπτώσεις των Ιουδαϊκών εγκλημάτων κατά των Ελλήνων σιωπά. Η σιωπή του ερμηνεύεται ως ενοχή, αλλά και ως αποδοχή. Αν δεν είναι έτσι ας καταδι­κάσουν τις αιμοσταγείς πράξεις των ομοεθνών και ομο­θρήσκων τους. Κάποτε οι εβραίοι θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν επ' άπειρον να εκμεταλλεύoνται την καλoσύνη του Ελληνι­κού λαού. Ο Νίκων ο Μετανοείτε είναι ο πολιούχος Άγιος της Σπάρτης του οποίου η εκκλησία εορτάζει την μνήμην στις 26 Νοεμβρίου. Ο Άγιος αυτός, είχε αντιληφθή τι σημαί­νει εβραίος και «διεξήγαγεν εν Σπάρτη αγώνας κατά των εκεί εγκατεστημένων Ιουδαίων, ους και κατώρθωσεν εν τέλει να εκδιώξη» (ενθ. ανωτ. τόμος 14ος, σελ. 457, λ. «Νίκων»).


Ο Μέγας Αθανάσιος στην εργασία του «Λό­γος περί της ενανθρωπίσεως του Λόγου» καταπολεμεί τους εβραίους, τους οποίους κατηγόρησε «επίσης ότι για να προσβάλουν την χριστιανικήν θρησκείαν μετέβαιναν εις εκκλησίας και «εγυμνούντο εις τα άγια βαπτιστήρια Ιουδαίοι». Ο μάρτυς Ιουστίνος, του οποίου η μνήμη εορτάζεται την 1ην Ιουνίου (απεκεφαλίσθη την 1 Ιουνίου 187) εσπούδασε Αρχαιοελληνική φιλοσοφία και εδίδασκε ότι ο Σωκράτης και ο Ηράκλειτος ενεβάθυναν πλή­ρως εις το πνεύμα του Χριστιανισμού». Και αυτός έγραψε εναντίον του Ιουδαϊσμού. Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γεννάδιος Β', ο πρώτος μετά την άλωσιν Πατριάρ­χης, ένθερμος οπαδός της Αριστοτελικής φιλοσοφίας έ­γραψε πολλά φιλοσοφικά έργα, (τόμος 160, 161 της «Ελ­ληνικής Πατρολογίας» εις Migne) τα οποία δεν κυκλοφο­ρούν στην Ελλάδα. Και αυτός πολέμησε τους εβραίους όχι με ένα, αλλά με αρκετά βιβλία. Ο Γεννάδιος Β' εγνώριζε άριστα τον υπονομευτικό ρόλο των Ιουδαίων εις βά­ρος της Αυτοκρατορίας μας, ιδίως μετά την διάσκεψιν της Φλωρεντίας, όπου επεβλήθη στον τραγικό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνον τον Παλαιολόγον η ένωσις των εκκλη­σιών.
Προς περαιτέρω αποκάλυψη, αν και δεν χρειάζεται, της εβραϊκής συμπεριφοράς κατά την Τουρκοκρατία, επικαλούμαι τις διαπιστώσεις του Μητροπολίτου Κορίνθου Παντελεήμονος, ο οποίος στο βιβλίο του «Εβραίοι και Χριστιανοί» (έκδ. «Πνοή» Κόρινθος 1980, σελ. 26) σημειώνει:
«Οι Εβραίοι συκοφαντούσαν αλύπητα και συνεχώς τους Χριστιανούς στους Τούρκους, έπαιρναν μέρος στους βασανισμούς των Χριστιανών από τους Τούρκους, αποτελείωναν τους Χριστιανούς νεομάρτυρες και εθνομάρτυρες και προέβησαν σε εξευτελισμούς, γενικά των νεκρών σωμάτων τους. Ενδεικτικά μέσα στα πολλά αυτά γεγονότα αναφέρω τις πασίγνωστες πράξεις τους που έκαναν για το μαρτύριο και κατά το μαρτύριο τον Κοσμά του Αιτωλού και για το μαρ­τύριο και κατά το μαρτύριο του Εθνομάρτυρα Πα­τριάρχη Γρηγορίου Ε'. Στην Επανάσταση του 1821, όπως λέγουν τα κεί­μενα και οι πηγές, αποδεικνύεται ότι ήσαν υπέρ των Τούρκων, κατά των επαναστατημένων Ελλήνων και τους πρόδιναν όσο μπορούσαν περισσότερο στους Τούρκους, τους υπόσκαπταν δε με κάθε μέσο όπου και όπως τους δινόταν η ευκαιρία».
Τα ανωτέρω δεν τα λέγει κάποιος αντιεβραίος, αλλά έ­νας εν ενεργεία Μητροπολίτης, που φυσικά δεν μπορεί να τον «κατηγορήση» κανείς για ναζισμό, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι εβραίοι εναντίον όσων τους καταγγέλουν.
Ήθελα να ήξερα, όμως, γιατί αυτές τις αλήθειες τις κρύβουν στην σχολική εκπαίδευση; Δεν απαιτείται να εί­ναι κανείς ευφυής, για να καταλάβη ποιοι φροντίζουνε να απαλειφθούν τα ιστορικά γεγονότα και έτσι τα Ελληνόπουλα να μη μαθαίνουν την αλήθεια. Κάποτε όμως γι' αυ­τή την εκπαιδευτική αποπληροφόρηση θα ζητηθούν ευθύνες, από τους εβραιόπληκτους συγγραφείς των σχολικών βιβλίων. Κάποιοι θα πληρώσουν ακριβά την εβραιοδουλεία τους.
Αν πάρετε το ογκώδες σύγγραμμα «Συναξαριστής Νεομαρτύρων» (1400-1900 μ.Χ.) της εκδόσεως «Ορθοδόξου Κυψέλης» (Θεσ/νίκη 1984) θα δήτε πόσοι Άγιοι και ιερομάρτυρες της εκκλησίας μας εβασανίσθησαν και πέθαναν εξ αιτίας των συκοφαντιών των εβραίων. Τα επεισόδια δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ατελείωτα και δείχνουν το εβραϊ­κό μίσος, κατά των Ελλήνων. Μπροστά στους εβραίους οι Τούρκοι ήσαν ηπιώτεροι, διότι παρά τις εβραϊκές συκοφαντίες οι διάφοροι μπέηδες ή αγάδες δίνανε στους κατηγορουμένους την ευκαιρία να σωθούν, αν αλλαξοπιστήσουν.
Δεν θα παραλείψω να προσθέσω δίχως να σας κουράσω με παραδείγματα, ότι οι εβραίοι μετετρέποντο σε θηριώ­δεις, όταν απέναντί τους είχανε κανένα αγαθό αρχιερέα, σαν τον Αναστάσιο. Όταν όμως επρόκειτο να αντιμετω­πίσουν δυναμικούς ιεράρχες, τότε θρασυδείλως εξαφανί­ζονταν ή αν τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι υφίσταντο τις συνέπειες της αυθάδειάς των. Έτσι έπαθαν με τον Πα­τριάρχη Αλεξανδρείας Κύριλλο Α' (370-444). Σε μία τα­ραχή δολοφονήσανε μερικούς Έλληνες. Οπότε ο Κύριλ­λος «τεθείς επί κεφαλής του πλήθους περιήρχετο τας ισ­ραηλιτικάς συναγωγάς απειλών και δέρων, και δεν ηθέλησε να επέμβη δια να σταματήση την υπό του πλήθους διαρπαγήν των ιουδαϊκών περιουσιών». (εγκυκλοπαίδεια «ΗΛΙΟΣ» τόμος 11 σελ. 802, λ. «Κύριλλος»).
Μετά από κάθε «διωγμό» οι εβραίοι επαναλαμβάνανε κλαψουρίζοντας το χιλιοειπωμένο τροπάριο, ότι τους καταδιώκουν και τα λοιπά και τα λοιπά. Έχει διαπιστωθή ιστορικά ότι οι εβραίοι:
«Επιδιώξανε την εξόντωση του Ελληνικού στοι­χείου με κάθε μέσο. Στη Σμύρνη, αρχές Απριλίου του 1821, διαδίδανε ψεύτικες φήμες, ότι στα ελληνι­κά πλοία, όσους Τούρκους πιάνανε, τους άλειφαν με ρετσίνι και τους καίγανε. Πολλαπλασιάζανε μ' αυ­τόν τον τρόπο την εκδικητική μανία των εξαγριωμένων, από την Ελληνική Επανάσταση, τουρκικών ορδών». (Χ. Στασινόπουλου: «Λεξικό της Ελληνικής Επαναστά­σεως του 1821» τόμος Β' σελ. 64)
Και μετά την μικρασιατική καταστροφή η συμπεριφο­ρά των εβραίων υπήρξε πραγματικά εβραϊκή. Ο Αντώ­νιος Πισσάνος στο βιβλίο του «Αιχμάλωτοι του Κεμάλ» (για περισσότερα εις Δ. Καψάλαν σελ. 48) γράφει τα εξής συγκλονιστικά:
«...Με τους Τούρκους συμπράττουν και οι Εβραίοι οι οποίοι απελάμβανον πάσης προστασίας και υπο­στηρίξεως εκ μέρους της Ελληνικής Διοικήσεως. Αυτοί οι οποίοι υπεστηρίζοντο από τον άθλιον Στεργιάδην και είχαν τόσα προνόμια, αυτοί, λέγω, συμ­μαχούσαν σήμερα με τους Τούρκους.
Καθισμένοι εις τα καφενεία, εχλεύαζον τους Έλ­ληνες, τους κτυπούσαν, τους παρέδιδαν εις τους σφα­γείς. Και όταν διήρχοντο τα τάγματα των αιχμαλώ­των, έρριχναν γυαλιά στους δρόμους, δια να σχίζωνται τα γυμνά των πόδια και να υποφέρουν περισσότε­ρο τα θύματα της Κεμαλικής θηριωδίας.
Όταν οι Τούρκοι μπήκαν στην Σμύρνη, πολλοί Εβραίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Εις τα α­στυνομικά τμήματα υπήρχαν προδόται Εβραίοι. Εις τον σταθμόν των διαβατηρίων αυτοί έκαμαν τον έλεγχον. Εις την αποβάθρα επίσης. Αυτοί υπέσχοντο εις τους Έλληνες ότι θα τους έσωζαν, δια να πάρουν χρήματα και δια να τους παραδώσουν ύστερα ευκολώτερα εις τους σφαγείς των. Δεν υπήρξε ευκαιρία που να μην την εξεμεταλλεύθησαν εις βάρος των Ελλήνων. Ειργάσθησαν σαν τα φίδια. Η Ελληνι­κή Διοίκησις τους εζέσταινε, τους επροστάτευε και αυτοί σήμερον έγιναν όργανα καταστροφής δια τους Έλληνας. Τουλάχιστον θα γίνουν αυτά μαθήματα εις τους Κυβερνήτας μας; θα μάθουν να λαμβάνουν μέτρα αμύνης και προνοίας;
Εις την συνοικίαν Μπας-Οτουράκ απ’ όπου διερχόμεθα οι Εβραίοι ειρωνεύονται με την γνωστήν προφοράν των Ζήτω Βενιζέλος... Ζήτω Κωνσταντίνος... Και ένας άλλος φωνάζει εις άπταιστον Ελληνικήν: «Εμπρός με τον στέφανον της δόξης προς την Αγιά Σοφιά!». Εν τω μεταξύ οι υποκόπανοι των στρατιωτών ανεβοκατεβαίνουν εις τα πλευρά των Ελλήνων αιχμαλώτων, ενώ οι πολίται Εβραίοι και Τούρκοι... χειροκροτούν».
Ο πρώην Γενικός Γραμματεύς και βουλευτής του ΚΚΕ Ελ. Σταυρίδης, στο αποκαλυπτικότατο βιβλίο του «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» (Αθ. 1953 και ανατύπωσι 1988, έκδ. «Ελεύθερη Σκέψις») μας πληροφορεί ότι η:
«Σοσιαλιστική Φεντερασιόν», αποτελούμενη από υπέρ τα 2.000 μέλη, κατά 90% μορφωμένους Ε­βραίους, ταξιδεύσαντας εις την Ευρώπην και μορφωθέντας εκεί σοσιαλιστικώς. Αυτή ήτο πολιτική οργάνωσις των Εβραίων κυρίως, αλλά σοσιαλιστική, με σοβαράν πολιτικήν δράσιν, ακόμη από της εποχής της Τουρκοκρατίας. Ήτο συνδεδεμένη με το διε­θνές σοσιαλιστικόν κίνημα και απετέλει επισήμως τμήμα της Β' Σοσιαλιστικής Διεθνούς της Βέρνης εις τα συνέδρια της οποίας απέστελλε τακτικά τους αντιπροσώπους της.
Από του 1908 είχε συνεργασθή με τους Νεότουρ­κους, των οποίων το κέντρον ήτο η Θεσσαλονίκη, προς ανατροπήν του Σουλτάνου Χαμίτ, και πολλά μέλη αυτής, εν οις και ο γνωστός μετέπειτα Αβραάμ Μπεναρόγια, μετέσχον του αγώνος των Νεότουρκων και εξεστράτευσαν εκ Θεσσαλονίκης κατά της Κωνσταντινουπόλεως και του Χαμίτ». (ενθ. ανωτ. σελ. 14).
Στο βιβλίο του Ελ. Σταυρίδη, τον οποίον εγνώριζα προσωπικώς, βλέπει κανείς την εβραϊκή επιρροή πάνω στο ΚΚΕ. Κομμουνιστές βουλευτές και ανώτατα κομμουνιστικά στελέχη ήσαν εβραίοι π.χ. Βεντούρα, Κοέν, Αρντίττι, Πινχάς, Μπεναρόγια, Σουλάμ κ.τ.λ. Όλοι αυτοί οι εβραίοι ηγωνίζοντο για την εξασθένηση της Ελλάδος και κυρίως για την απόσπαση Ελληνικών εδαφικών περιοχών.
Το 1927 οι εβραίοι βουλευτές υποκινούν την αυτονόμησιν της Μακεδονίας. Ο Εισαγγελεύς ζητεί από την βουλήν την άρσιν της ασυλίας των, για να ασκήση εναντίον τους ποινικήν δίωξιν «ως επιζητούντων την απόσπασιν τμήματος της επικρατείας». Μαζί με τους εβραίους βου­λευτές κατηγορούνται και οι Έλληνες που ανήκαν στο ΚΚΕ. Κατά την συζήτησιν στην βουλήν, οι εβραίοι αυθαδίασαν και υπεστήριξαν την «ελευθερίαν των μειονοτή­των»! Ιδιαιτέρως εξοργιστικός υπήρξε ο Ζακ Βεντούρα,
«Ο Βεντούρα, καθ’ α Εβραίος, μετέφερε το ζήτη­μα και ωμίλησεν ως εκπρόσωπος της ισραηλιτικής μειονότητας υπέρ των ελευθεριών των μειονοτήτων, τονίσας τελικώς ότι «εις την έννοιαν της αυτονομήσεως της Μακεδονίας περιλαμβάνεται ακριβώς η έν­νοια της ελευθερίας των μειονοτήτων!» Φυσικά η Βουλή δεν επερίμενε ν' ακούση το πως οι Εβραίοι εννοούσαν την αυτονόμησιν της Μακεδονίας, αφού ταύτην θα την επεθύμουν και οι αστοί Εβραίοι και όχι μόνον οι κομμουνισταί τοιούτοι!» (ενθ. ανωτ. σελ. 443).
Τελικά η βουλή, επί 128 παρόντων έδωσαν 98 καταδικα­στικές ψήφους στον Βεντούρα και 96 στον Σουλάμ. Οι σχέσεις εβραϊσμού - κομμουνισμού στην Ελλάδα είναι πασίγνωστες. Από το 1918 οι γνήσιοι σοσιαλιστές έχουν καταγγείλει ότι το ΚΚΕ υπήρξε εβραϊκό δημιούργημα, ό­πως άλλως τε ο μαρξισμός, με σκοπό την εξυπηρέτηση των εβραϊκών συμφερόντων που ήθελαν αδύνατη, μικρή και συνεχώς σπαρασσομένην από εσωτερικές έριδες Ελλάδα. Το «Σοσιαλιστικό Κέντρο Αθηνών» (έτος ιδρύσεως 1911) δια του προέδρου του Ν. Γιαννιού διεκήρυττε και επληροφόρει τον Ελληνικό λαό ότι:
«Ιδρυταί του Κ.Κ.Ε. τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ' όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν.
Προσήλθαμεν, εν τούτοις, ως μειοψηφία εις το πρώ­τον Σοσιαλιστικόν Συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ' απεχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνωμεν όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειο­ψηφίας». (ενθ. ανωτ. σελ. 13 και εις έφημ. «Έθνος» 17 Μαίου 1951)
Ωστόσον οι Έλληνες βουλευτές του ΚΚΕ ανησυχού­σαν, διότι διεπίστωναν ότι οι εβραίοι χρησιμοποιούν το ΚΚΕ ως όργανόν τους. Ο Ελ. Σταυρίδης σημειώνει σχετικά:
«Το ότι οι Εβραίοι απεδείχθησαν περισσότερον Ε­βραίοι και ολιγώτερον κομμουνισταί ή μάλλον το ότι απεδείχθη ότι οι Εβραίοι παραμένουν Εβραίοι και όταν ακόμη, είναι κομμουνισταί και απειθαρχούν εις το κόμμα προκειμένου να ψηφίσουν ομοε­θνείς των προεκάλεσεν αγανάκτησιν».
Από τότε περάσανε πολλά χρόνια. Όμως η διαγωγή των εβραίων απέναντί μας δεν άλλαξε. Σε κάθε ευκαιρία δείχνουν το ανθελληνικό τους μίσος, πάντοτε χωρίς λόγο. Θέλω να πω ότι, μολονότι δεν τους προκαλούμε αυτοί εκ­δηλώνουν εναντίον μας μία εχθρότητα, που αν δεν γνωρί­ζαμε τα βαθύτερα αίτιά της θα την θεωρούσαμε ακατανόη­τη ή παράλογη.
Φέρνω ένα παράδειγμα. Όλος ο κόσμος ξέρει τις κατα­πιέσεις που υπέστησαν από τους Τούρκους κατακτητές οι ομοεθνείς μας στην Κωνσταντινούπολη Η ομογένειά μας συρρικνώθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες στις πέντε. Μο­νάχα οι εβραίοι αμφισβητούν την εξόντωση και τους διωγ­μούς των Ελλήνων! Στην εφημερίδα «Ελληνικός Βορ­ράς» (20 Ιουλίου 1966) διαβάζομεν:
«Ο αρχιρραβίνος του Ισραήλ Γαβριήλ Νισσίμ, εμφανιζόμενος ως διαπρύσιος κήρυξ του... τούρκι­κου φιλελευθερισμού, διέψευσεν ότι οι Τούρκοι καταπιέζουν τους ομογενείς της Κωνσταντινουπόλεως, τονίζων δε «οι ισχυρισμοί των Ελλήνων στερούνται λογικής βάσεως»!
Με παρόμοια παραδείγματα ανθελληνισμού είναι γε­μάτη η ιστορία. Όταν τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο από μόνο του θα σχηματισθή το απαίσιο πρόσωπο του μισέλληνος εβραίου. Την αλήθεια αυτή καμμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να κρύψη, αλλά και για καμμιά σκοπιμότητα δεν πρέπει να αποσιωπήσουμε. Επομένως όταν λέμε την αλήθεια, τότε όσοι μας αποκαλούν «αντισημίτες» είναι κοινοί συκοφάντες.
Εφ' όσον μας είναι γνωστόν το εβραϊκό μίσος δεν πρέ­πει να απορή κανείς που όταν οι εβραίοι αναφέρονται στην μικρασιατική καταστροφή χαίρονται και μας ειρωνεύονται που ηττηθήκαμε. Η εβραϊκή αυθάδεια είναι τό­σον προκλητική, ώστε σοβαρές Ελληνικές εφημερίδες αναγκάζονται να αγανακτούν με οξύτητα, π.χ. ο «Ελληνι­κός Βορράς (13 Απρ. 1974) με τίτλο «Από τέτοιο σκυ­λί...» έγραψε:
«Η υπ' αριθμόν 1 ανθελληνική εφημερίς της Τουρκίας, η γελοία «Χουριέτ», εδημοσίευσεν άσεμνον, ως η ιδία, γελοιογραφίαν, ενθυμίζουσα εις τους Έλληνας το 1922.
Δια την «Χουριέτ» τι να πη κανείς; Την εξέδωσεν ένας Εβραίος από την Αλβανίαν, ο Σεντάτ Σεμαβή, ο οποίος εκοιμάτο επί χρόνια εις τας αποθήκας του «Ταχυδρόμου» της Θεσσαλονίκης. Από τέτοιο σκυ­λί, τέτοια εφημερίς θα εξεδίδετο».
Βλέπετε λοιπόν οι εβραίοι χωρίς να τους ενοχλούμε μας προκαλούν με άσεμνο μάλιστα τρόπο υπενθυμίζοντάς μας την καταστροφή του 1922. Είναι αξιοπαρατήρητο, μολονότι αρκετά γνωστό, ότι οι εβραίοι δεν μάχονται κατά μέτωπο τον Ελληνισμό σαν εβραίοι, αλλά κρύβονται πίσω από άλλα ονόματα, άλλες εθνικότητες, γιατί φοβούνται τις συνέπειες. Τέτοιες ύπουλες περιπτώσεις βρίσκει κανείς στην ιστορία πάμπολλες. Νομίζω όμως ότι χρειάζεται ένα παράδειγμα, που παίρνω από τη σύγχρονη πολιτική ζωή.
Έχουμε oρισμένες διαφορές με την Τουρκία. Είναι γε­γονός. Έρχονται λοιπόν οι εβραίοι και δίχως να φαίνoνται υποδαυλίζουν τους Τούρκους εναντίον μας. Σκοπεύουν να συγκρουσθή Ελλάς-Τουρκία για να επωφεληθούν. Κυκλοφορούν στην Τουρκία δύο εφημερίδες με τουρκικά ονόματα, αλλά υπό εβραϊκό έλεγχο. Αυτές οι δύο εφημερίδες συστηματικά ερεθίζουν τους Τούρκους, γράφοντας και διαδίδοντας ψέμματα και συκοφαντίες σε βάρος των Ελλήνων. Από το 1974 οι Έλληνες δημοσιογράφοι εί­χαν επισημάνει το καταχθόνιο εβραϊκό παιγνίδι. Ο Η­λίας Κύρου έγραψε πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα «Ελλη­νικός Βορράς» (21 Απρ. 1974):
«Και εχθρά της ελληνοτουρκικής φιλίας είναι κατ' εξοχήν η εφημερίς «Χουρριέτ», την οποίαν ίδρυσεν ο Σεντάτ Σεμαβή, Εβραίος από την Αλβανίαν. ο οποίος, προπολεμικώς ειργάζετο εις την τότε εκδιδομένην εις την Θεσσαλονίκην εφημερίδα «Τα­χυδρόμος» ως κλητήρ και εκοιμάτο εις την αποθήκην χάρτου...Εις τον κ. Τσετίν ανεφέρθησαν και άλλα. Ότι ο Σεντάτ Σεμαβή έφυγε κάποτε εις την Κωνσταντινούπολιν, όπου εγκατεστάθη. Με την οικονομικήν βοήθειαν Ισραηλιτών, εξέδωσε την «Χουρριέτ», η οποία εξειλίχθη εις το πλέον φανατικόν ανθελληνικόν φύλλον της Κωνσταντινουπόλεως. Ο υιός του Σεμαβή, αποθανόντος εν τω μεταξύ, εκδίδει σήμερον την «Γκιουν Αϊντί», επίσης ανθελληνικήν εφημερί­δα. Τον δε ανθελληνικόν αγώνα της «Χουρριέτ» χρηματοδοτεί και εμπνέει ένας άλλος Κωνσταντινουπολίτης Εβραίος, ο Μπουρλά, καταγόμενος εκ Θεσσαλονίκης και αναχωρήσας από την Θεσσαλονίκην -ο πατήρ του- όταν η πόλις έγινεν ελληνι­κή».
Τον επόμενο χρόνο διαβάζουμε στην «Βραδυνή» (9 Απρ. 1975) υπό τον τίτλο: «προκλητικός ο Τουρκικός τύ­πος» τα παρακάτω ειδησιογραφικά σχόλια.
«Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η προκλητική αρθρο­γραφία και ειδησεογραφία του τούρκικου τύπου ε­ναντίον της Ελλάδος. Μεταξύ των άλλων η εφημερίς «Γκιούν Αϊντίν» κατηγορεί την Ελλάδα ότι προετοιμάζει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, ενώ η «Χουρριέτ» σε κύριο άρθρο υποστηρίζει ότι η Ελ­λάς καταβάλλει προσπάθεια δημιουργίας Ελληνο­τουρκικής ρήξεως. Και αφού αναφέρεται σε φανταστικές ελληνικές πτήσεις στην Θράκη και στα Ελληνικά ναυτικά γυ­μνάσια προσθέτει:
«Εάν κανείς, όλα αυτά τα μελετήση θα βγάλη το συμπέρασμα, ότι η Ελλάς εξοπλίζεται δια να κάμη μίαν ένοπλον αναμέτρησιν με την Τουρκία. Ίσως ορισμένοι Έλληνες να φιλοδοξούν να μεταβάλλουν πάλι την Ίσταμπουλ εις Κωνσταντινούπολιν. Η Α­μερική μας έχει διακόψει την στρατιωτικήν βοήθειαν και όμως η αγωνία τους ενετάθη. Διότι είναι γνωστό εις την Ελληνική ιστορία, ότι ένα έθνος δύναται να πολεμήση εάν έχη την στρατιωτικήν βοήθειαν ενός Μεγάλου Έθνους. Παρ' όλα αυτά ό­λες οι αναφορές των Ελλήνων στρατιωτικών διοικητών είναι γεμάτες από παραμύθια. Εάν οι κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδος υπολογίζουν εις αυτά τα παραμύθια, ημείς τους πληροφορούμε ότι θα βγουν γελασμένοι με τους υπολογισμούς των».
Εσείς που τώρα ξέρετε ότι η «Χουριέτ» και η «Γκιουν Αϊντίν» είναι εβραϊκές καταλαβαίνετε για ποιο λόγο οξύ­νουν με ψέμματα τις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας. Οι εβραίοι νοιάζονται μήπως μεταβάλλουμε την Ίσταμπουλ σε Κωνσταντινούπολι! Αυτό τους ενοχλεί... Αλλά και οι Έλληνες που δεν έχουν πληροφορίες παρασύρονται και γράφουν: «προκλητικός ο τουρκικός τύπος». Μα δεν είναι ο τουρκικός τύπος, αλλά ο εβραϊκός! Ή μήπως και τώρα αμφιβάλλετε;
Όποτε μπορούν οι εβραίοι να πλήξουν τον Ελληνι­σμό το πράττουν. Τα παραδείγματα είναι πολλά, ατελείω­τα, ώστε δεν θάτανε υπερβολή σε κάθε ανθελληνική ενέρ­γεια να πούμε: «Cherchez le Juif». Ο εβραϊκός ανθελληνισμός καλύπτει κάθε μισελληνική εκδήλωσι. Από σφαγές ανθρώπων, μέχρι καταστροφές έργων τέχνης. Από συνεργασία με εχθρούς της Ελλάδος, μέχρι κάψιμο Ελληνικών βιβλίων. Από υπονόμευση του Ελληνισμού, μέχρι πολε­μική κατά των Ελληνικών ιδανικών. Κάπου-κάπου μαθαίνουμε μερικές αλήθειες τυχαία. Υπεστηρίχθη παλαιότερον η γνώμη, ότι στο πρώτο αμερικανικό «Κογκρέσσο» ετέθη το ζήτημα καθιερώσεως επισήμου γλώσσης του νεοσύστατου Αμερικανικού κράτους. Άλλοι πρότειναν την αγγλική γλώσσα κι άλλοι την αρχαιοελληνική! Όταν αυτά ελέγοντο στην Ελλάδα οι εξυπνάκηδες νεοέλληνες αμφιβάλλανε και γελούσαν. Κι όταν εμείς τα παρουσιάσαμε μας κατηγορούσαν για προγονοπληξία. Ξέραμε όμως ότι μιλούσαμε την αλήθεια. Ξέραμε επίσης, ότι αν δεν επιβλήθηκαν τα αρχαιοελληνι­κά στις ΗΠΑ τούτο ωφείλετο στην αντίδραση των ε­βραίων, οι οποίοι κατορθώσανε με πλειοψηφία μόνο μιας ψήφου (του εβραίου Δανιήλ Ουέμπστερ) να επιβάλουν τα αγγλικά.
Η επιβεβαίωσι των απόψεών μας ήλθε με τον επισημό­τερο τρόπο.
Το 1970 αφίχθη στην Ελλάδα σαν πρεσβευτής της Αμερικής ο Τάσκα. Σε λόγο που εκφώνησε περιέγραψε τον τρόπο, με τον οποίον δεν καθιερώθηκε στην Αμερική σαν επίσημη γλώσσα η Ελληνική. Εξ αιτίας της αντιδρά­σεως των σιωνιστών και εξ αιτίας μιας και μόνης ψήφου του εβραίου Δανιήλ Ουέμπστερ δεν έγινε η Ελληνική γλώσσα η επίσημη γλώσσα της Αμερικής. Αν δεν αντι­δρούσαν οι σιωνιστές αναλογίζεστε τα οφέλη που θάχε η πατρίδα μας, από την επικράτηση της Ελληνικής γλώσ­σης; Ο Τάσκα είπε (εφημερίς «Εστία» 17.8.1970):
«Αναλογιζόμενος την σημασίαν της συναντήσεώς σας, ανεθυμήθην κάποιον, ο οποίος μου είπεν, ότι αι Ηνωμ. Πολιτείαι, κατά τας πρώτας των ημέρας (Σ.Σ. ως έθνους), τόσον εθαύμαζαν την σοφίαν και τας γνώσεις της αρχαίας Ελλάδος, ώστε όταν οι ιδρυταί της χώρας μας, συνήλθαν, δια να αποφασίσουν ποία θα ήτο η εθνική γλώσσα των Η.Π.Α., η υπόθεσις ετέθη ως «κορώνα-γράμματα», μεταξύ της Αγ­γλικής και της Ελληνικής. Και η Ελληνική απώλε­σε με διαφοράν μιας ψήφου. Αν δεν ήτο η ψήφος ε­κείνη, του Δανιήλ Ουέμπστερ, γεγονός είναι, ότι δεν θα ευρισκόμην, ενώπιον υμών, ομιλών εις την Αγγλικήν».
Αυτά μας έκανε ένας Αμερικανοεβραίος μισέλλην!
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters