Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΔΕΛΦΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΙΩΝ

Όταν κάποιος ακούει τον όρο "Δελφοί" φαντάζεται ότι μιλάμε περί του "δωδεκαθέου" το οποίο ουδέποτε υπήρξε όπως κάποιοι θέλουν να το προωθούν σαν τους θεούς δηλαδή που έφτιαξαν τον κόσμο.Εν πάση περιπτώσει όταν κάποιος ακούει τον όρο Δελφοί στο μυαλό του έρχονται διάφορα πράγματα , Ποίοι είναι όμως οι "Δελφοί" ; Το να δοθεί απάντηση σε αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο.Ωστόσο τους "Δελφούς" αποτελεί μόνο η Δελφική Αδελφότητα.
Τι είναι λέει πάλι αυτό ; Οργάνωση δωδεκαθειστών ; Χαχαχα , σε καμία περίπτωση. Αφήστε με να σας πω λίγα λόγια για το τι είναι η Δελφική Αδελφότητα.
Η Δελφική Αδελφότητα ιδρύθηκε από τον Φοίβο Απόλλωνα αμέσως μετά την Νίκη των ΕΛ των Ολυμπίων Δηλαδή θεών που ζούσαν στην ΕΛ - ΛΑΣ ( Γη , Εδρα των ΕΛ) , Και παρεμπιπτόντως δεν είναι ούτε ΣΕΛΛΑΣ ουτε ΧΕΛΑΣ ούτε τίποτα ήταν είναι και θα είναι ΕΛ- ΛΑΣ.
Ιδρύθηκε λοιπόν απ τον Απόλλωνα μετά την Συντριπτική ήττα των Νεφελίμ η αλλιώς Τιτάνων και το κλείσιμο τους στα Τάρταρα. Τα Μέλη της ήταν μόνο ΕΛ Ολύμπιοι δηλαδή θεοί αφοσιωμένοι στον Απόλλωνα , και ο κύριος σκοπός της Αδελφότητας ήταν να επιβλέπει την ενεργειακή ζεύξη του Ήλιου με την Γη.
Η Ενεργειακή Ίνα που συνδέει τη Γή με τον Ήλιο και τροφοδοτείται με Ενέργεια ο Πλανήτης μας βρίσκεται στους Δελφούς και συγκεκριμένα στον Ιερό Βράχο των Δελφών.Γιαυτό και η Αδελφότητα αυτή των Ολυμπίων ΕΛ ονομάστηκε Δελφική Αδελφότητα και οι Δελφοί "Ομφαλός της Γής"Με τον καιρό στην Αδελφότητα αυτή άρχισαν να συμμετέχουν ημίθεοι και αργότερα Έλληνες που όλοι είχαν πολύ συγκεκριμένες αποστολές.
Όταν οι ΈΛ έφυγαν απο την Γή για το Τριπλό Άστρο του Σειρίου η Αδελφότητα συνέχισε να υπάρχει και μετέφερε την δοιήκηση της στις οχυρές υπόγειες εγκαταστάσεις των ΕΛ στον Όλυμπο.Και η Αρχηγεία καθώς και η δοιήκηση της δόθηκε στον Μέγα Πολέμαρχο του Θεού.
Από την Άλλη είναι η "Σιών" , Έχει λέει να κάνει με τους Πολυ κακούς Εβραίους που θέλουν να κυριαρχήσουν στον Πλανήτη ; Χαχα εννοείτε πως όχι.
Η Σιών είναι το σύνολο των Αδελφοτήτων του Σκότους μαζί με τους Νεφελίμ τον Σαμαέλ - Σατανά - Διάβολο και την Λίλιθ Λαμασθού. Επίσης μέρος καταλαμβάνουν και οι Νάχρμπεν ( Δαίμονες) που είναι ταγμένοι καθαρά στον Διάβολο .Ανέκαθεν Όλοι αυτοί έκαναν σχέδια για να κυριαρχήσουν στον Πλανήτη και στο Σύμπαν ολόκληρο ο καθένας για τους δικούς του σκοπούς.
Τις περισσότερες φορές ο καθένας ήταν μόνος του και μόνο άμα υπήρχε συμφέρον ζητούσε βοήθεια η συμμαχία απ τον άλλον.Αν βέβαια εξαιρέσουμε Κάποιους Βασιλείς των Νεφελίμ που δουλεύουν για τον Σαμαέλ υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δεν δέχονται τον Σαμαελ ούτε τον Αντίχριστο να βασιλεύσει στον κόσμο.Οπότε η όποια συμμαχία ανάμεσα στον Σαμαελ την Λίλιθ και τις Αδελφοτήτων του Σκότους δεν ήταν και είναι παρα μια λυκοφιλία.
Όταν λοιπόν οι Νεφελίμ κάνανε μια "αταξία" στο σύμπαν κάποιος έπρεπε να επέμβει για να την διορθώσει , Η πρωτού το κάνουν οι Νεφελίμ να τους εμποδίσει .Τότε αποστέλλονταν οι λεγόμενοι "Γουναράδες" η αλλιώς Del-hunters . Σε όλο το Σύμπαν δόθηκαν αμέτρητες μάχες σε αμέτρητους κόσμους ,Δεν ήταν και λίγες οι φορές όπως στο C.E.R.N για παράδειγμα που στάλθηκε ο ίδιος ο Πολέμαρχος του Θεού για να τους χαλάσει την μπουγάδα.
Ο Πόλεμος Με Υπερτεχνολογία η Χωρίς , Με Σπαθιά η όπλα λέιζερ ο ήταν πάντα ο ίδιος.
ΔΕΛΦΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΙΩΝ
Φτάνουμε στην Τελική Κορύφωση των γεγονότων,Όλοι το νιώθουμε με τον έναν η τον άλλο τρόπο.Όλοι το βλέπουμε ότι δεν πάει άλλο,Όλοι το βλέπουμε γύρω μας και το βιώνουμε καθημερινά.
Έτος 2013 - Ο Κόσμος Σήμερα
Εν Έτη 2013 Περπατάς σε έναν πολυσύχναστο δρόμο παντού βλέπεις αγχωμένα πρόσωπα , στεναχωρεμένα , σκεπτικά , απελπισμένα, χωρίς καμία διάθεση , άδειοι άνθρωποι που πάνε σαν κουρδισμένα ρομποτάκια , χωρίς συναισθήματα μουντοί άχαροι,Η Φτώχεια κυριαρχεί,το μίσος επικρατεί ανάμεσα στους ανθρώπους οι οποίοι ούτε τους εαυτούς τους δεν μπορούν να εμπιστευτούν πλέον.Άγχος για φόρους,Άγχος για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα..Κάθε έθιμο έχει πλέον καταπατηθεί και η ιδέα του δήθεν "φιλελευθερισμού" των Νεφελίμ και του Σατανά κυριαρχεί.Όσον αφορά την εκπαίδευση υπάρχει απλά χάος.
Τα παιδιά μαθαίνουν για έναν καλό ΟΗΕ και για μια καλή παγκόσμια κυβέρνηση που πρέπει να έρθει για να ομαδοποιηθούν οι λαοί και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα παγκόσμια προβλήματα.Επίσης μαθαίνουν για μια "υπερθέρμανση"του πλανήτη και ότι εμείς φταίμε γιαυτό και οτι θα ήταν πολύ καλό εάν μειωνόταν ο πληθυσμός.Η Ιστορία και ιδιαίτερα η Ιστορία των Ελλήνων έχει παραχαραχτεί σε μέγιστο βαθμό.Η Νεολαία οδηγείτε στην καταστροφή,μέσα από τραγούδια,παιχνίδια,και τηλεόραση.Οι Έλληνες ξέχασαν ποιεί είναι και απο πού έρχονται , Υπάρχουν γενιές ολόκληρες Ελλήνων που μεγαλώνουν μακριά από Αξίες και παραδώσεις , και ουτε δείγμα πατριωτισμού.Πλέον το Hollywood προβάλει χωρίς καμία σκέψη τους Νεφελίμ Μέσα από ταινίες όπως Twilight,Underworld,και η λίστα συνεχίζεται.
Η Τεχνολογία του Κακού,Αυτη του Ρεύματος και του Ηλεκτρισμού, βασιλεύει παντού και σχεδόν οι περισσότερες προφητείες των Αγίων της Ορθοδοξίας έχουν αρχίσει να επαληθεύονται.Στο θέμα της θρησκείας έχουν προωθήσει την Άποψη οτι όποιος πιστεύει στο Θεό είναι η τρελός η Παλιομόδήτης.Ταυτόχρονα η Πανθρησκεία και πολλές βλακώδεις θεωρίες όπως αυτή του Δαρβίνου της εξέλιξης του πιθήκου έχουν προωθηθεί.Όσο αφορά την χώρα μας συγνώμη που σας το λέω άλλα δεν υπάρχει κάποιος πολιτικός ο οποίος να μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από κει που βρίσκεται.
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 11-11-11.
Το σχέδιο του Σαμαέλ και των Νεφελίμ της Νέας τάξης , της Σιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Στις μέρες μας θέλουν να φέρουν την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση εφαρμόζοντας όμως πρώτα στο Maximum την Ατζέντα 21 και τον Κώδικα Allimentarius.Όταν κάθε άνθρωπος δεν θα έχει σπίτι και θα είναι κυριολεκτικά στο δρόμο η μόνη λύση θα είναι το τσιπάκι.Τότε θα εμφανιστεί η Λεγόμενη Μητρική Εταιρία.Σε αυτο η Ρωσία θα αντιδράσει κάθετα και έτσι θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.Θέλουν όμως να φέρουν αυτην την κατάρρευση σιγά σιγα με σίγουρα βήματα γιατι δεν τους παίρνει να ξανά-αποτύχουν.
Η Τελική Μάχη είναι Κοντά και θα δοθεί στο Αραντίς στην Γενέτειρα θεών και ανθρώπων
Αυτός είναι ο όρος που έχει τεθεί και απο της 2 πλευρές , Μέχρι τότε οι Νεφελίμ εξουσία να μπουν στο Αραντίς ΔΕΝ έχουν, Το δικαίωμα να μπουν στο Αραντίς θα πρέπει να το κερδίσουν.
Ήρθε η ώρα πλέον για την Τελική Γνώση
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ !
ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ
"ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΜΕΤΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ , ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ-ΣΑΤΑΝΑ ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ
Η ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ , ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑΣυνωμοσιολογία, είπατε; Ναι, φυσικά ...
-Όταν μιλάγαμε για Ψεκασμούς , οι περισσότεροι λέγανε ότι είναι Συνωμοσίες
Αποδείχθηκε οτι είχαμε δίκαιο
-Όταν μιλάγαμε για Ατζεντα 21 όλοι λέγανε οτι πρόκειται περί φαντασιώσεων για να πουληθούν βιβλία.Πάλι δικαιωθήκαμε
-Όταν λέμε για τους Νεφελίμ για τους οποίους υπάρχουν τόσα μα τόσα στοιχεία από τις γραφές, Απο χειρόγραφα του Αγίου Όρους ,από χειρόγραφα της Ανατολής,Από τα Αρχαία Ελληνικά κείμενα..Πάλι μας λένε γραφικούς..
Σκεφτείτε λίγο γιατί να τους ενοχλεί που μιλάμε για τους Νεφελίμ στον κόσμο ; Εαν για παράδειγμα εγώ ήμουν πολιτικός η πλούσιος επιχειρηματίας και είχα κάνει λαμογιές και είχα φάει λεφτά , Εαν έβγαινε κάποιος και έλεγε οτι ολα τα κάνουν οι Νεφελίμ , Εγω θα έπρεπε να τον κάνω άγαλμα γιατί θα το χρέωνε σε αυτούς και εγω θα την έβγαζα λάδι,Ποιούς όμως ΠΟΝΑΕΙ και μάλιστα Πολύ να μιλάμε για τους Νεφελίμ εάν όπως λένε αυτοί δεν υπάρχουν και είναι της φαντασίας ;;;
Βλέπετε η λοιπόν οτι Η Συνωμοσιολογία πουλάει, Αλλά η Αλήθεια ΠΟΝΑΕΙ!
Εμένα προσωπικά
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΣΑ ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ
ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ
ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΧΘΡΟ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ¨, ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ¨ΞΥΠΝΙΟΣ¨ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ¨ΟΝΕΙΡΟ¨ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ¨ΚΟΙΜΗΘΕΙ¨ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ¨ΑΠΑΤΗΛΟ ΟΝΕΙΡΟ¨ ΤΗΣ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ
ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ
ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΒΑΣΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ
ΝΥΝ ΓΑΡ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΣΤΙ †
-Μετα τιμής Και μετα Δόξης Χριστού
Νεκτάριος Αντινεοταξίτης.
http://www.katohika.gr/2013/06/o-agnostos-polemos-delfoi-enantion-sion.html

Ελληνική γραφή στο Θιβέτ που χρονολογείται στο 10.000 π.Χ.!

Εξωγήινοι; Μια παράξενη φυλή; Ή απλά ένας μύθος; Και πώς εμπλέκεται η ελληνική γραφή; Εδώ και 52 χρόνια μια παράξενη ιστορία συναρπάζει όσους λατρεύουν τα μυστήρια.
Η ιστορία: το 1938 ένας Κινέζος αρχαιολόγος, ο Τσι Που Τέι, ερευνά ένα σύμπλεγμα σπηλιών στα σινοθιβετιανά σύνορα. Ανακαλύπτει πολλούς τάφους ανθρώπων με ύψος το πολύ 1,30 μ. και αφύσικα μεγάλα κεφάλια.
Σε κάθε τάφο υπάρχει και ένας μεταλλικός δίσκος διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών με μια τρύπα στο κέντρο του και διάφορες παραστάσεις που θύμιζαν τις κινήσεις των πλανητών.
Το 1958 ο Τσουμ Ουμ Νούι, ένας άλλος Κινέζος αρχαιολόγος, βγάζει τις «πέτρες των Ντρόπα», όπως ονομάστηκαν οι δίσκοι από την αποθήκη που φυλάσσονταν και προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τι είναι σημειωμένο πάνω τους (σε μερικές περιπτώσεις και με γράμματα που θυμίζουν το ελληνικό αλφάβητο).
Τέσσερα χρόνια αργότερα δημοσιεύει τα συμπεράσματά του: Οι δίσκοι περιγράφουν την ιστορία των Ντρόπα, εξωγήινων που έπεσαν στη Γη με ένα διαστημόπλοιο που δεν κατάφεραν να επισκευάσουν.
Προσπάθησαν να συμβιώσουν με τους Θιβετιανούς που ζούσαν στην περιοχή, αλλά οι ντόπιοι τους καταδίωκαν, λόγω της αφύσικης μορφής του.
Ο επιστημονικός κόσμος της Κίνας λοιδορεί τον αρχαιολόγο, ο οποίος αυτοεξορίζεται στην Ιαπωνία όπου και πεθαίνει μερικά χρόνια αργότερα.
Ωστόσο, οι Ρώσοι ζητούν τους δίσκους από τους Κινέζους για περαιτέρω μελέτη.
Η χημική ανάλυση κάνει λόγο για μεγάλες ποσότητες κοβαλτίου και άλλων μετάλλων στην σύσταση των πετρών των Ντρόπα. Οι δίσκοι επιστρέφονται στην Κίνα, όπου το 1974 τους μελετά ένας Αυστριακός επιστήμονας.
Όταν το 1994 ζητά να τους ξαναδεί, οι δίσκοι έχουν κάνει φτερά και ο διευθυντής του Μουσείου που του τούς είχε δείξει πριν 20 χρόνια αγνοείται...
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας
Η παραπάνω ιστορία ξαναγίνεται κάθε τόσο μια από τις αγαπημένες των λάτρεων των μυστηρίων. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται απλά για ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Στην νεώτερη εκδοχή του έχει προστεθεί η επίσκεψη κάποιου αρχαιολόγου ονόματι Έβανς στα θιβετιανά βουνά, το 1947, όπου συνάντησε μια φυλή πολύ κοντών ανθρώπων που τού είπαν ότι κατάγονται από μια εξωγήινη φυλή και ότι το 1.014 μ.Χ. αναγκάστηκαν να μείνουν για πάντα στη Γη, επειδή το διαστημόπλοίο τους συνετρίβη.
Αλλά ούτε το ποιος ακριβώς ήταν αυτός ο Έβανς έγινε ποτέ γνωστό, ούτε υπάρχει πουθενά μια φωτογραφία που θεωρητικά τράβηξε στο ταξίδι του στα Ιμαλάια και απεικονίζεται ανάμεσα σε ένα ζεύγος πολύ κοντών ανθρώπων. Όπως δεν υπάρχουν πουθενά «οι πέτρες των Ντρόπα»...
Όσοι υποστηρίζουν ότι η ιστορία είναι αληθινή επιμένουν πως οι δίσκοι υπάρχουν, απλά οι αγκυλώσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας τους έχουν «εξαφανίσει». Όσοι την θεωρούν αποκύημα κάποιου ευφάνταστου μυαλού, έχουν να λένε πως το Τσουμ Ουμ Νούι δεν είναι καν κινεζικό όνομα και πως, όσο κι αν έψαξαν, δεν βρήκαν ποτέ κάποιο σύγγραμμα με αυτήν την υπογραφή, ούτε ανακάλυψαν στα αρχεία κάποιου από τα Μουσεία όπου υποτίθεται ότι φιλοξενήθηκαν οι δίσκοι στοιχεία για την ύπαρξή τους.
Όσον αφορά στο όνομα της φυλής, «ντρόπκα» στα θιβετιανά σημαίνει «μοναξιά» και κατ' επέκταση «αυτοί που ζουν μόνοι τους στις ερημιές».
Και, καθώς η μόνη απόδειξη ότι οι «πέτρες των Ντρόπα» όντως υπάρχουν, είναι δύο φωτογραφίες που τράβηξε ο Αυστριακός επιστήμονας το 1974, αλλά στις οποίες δεν φαίνεται κανένα ιερογλυφικό, αντιθέτως μοιάζουν πολύ με τους δίσκους Βi της δυναστείας των Χαν από το 3.000 π.Χ., ίσως τελικά η «φυλή των Ντρόπα» και οι πέτρες τους να είναι απλά η μεταφορά κάποιου αρχαίου θρύλου στο σήμερα...
πηγη
http://www.katohika.gr/2013/07/ellhniki-grafi-sto-thivet.html

Μείωση πληθυσμού με χημικά σε τροφή και νερό!Δεν το λέμε εμείς αλλά ο επιστημονικός σύμβουλος του Ομπάμα. ΒΙΝΤΕΟ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΠΑΜΑ
Όταν ο Τζων Χόλντρεν ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο, και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγωνταιχημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας, για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με την πολιτική ελίτ ανά τον πλανήτη.
Ο κύριος αυτός ζητάει άδειες για γεννήσεις (!), και την ίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος! Και περιφέρεται ελεύθερος στον Λευκό Οίκο.
Δείτε το βίντεοhttp://www.katohika.gr/2013/06/meiosi-plithismoy-ximika-trofi-nero.html

Η ισλαμική απειλή στην Ελλάδα. Έφτασε η ώρα και σήμερα δημοπρατείται το περίφημο τζαμί στον Βοτανικό.

Του Γιώργου Θεοχάρη.
Ο κάθε μουσουλμάνος ανά τον κόσμο θα έχει λουστεί από χαρά καθώς η Ελλάδα θα του δίνει τη δυνατότητα να προσεύχεται και να οργανώνεται όπως πρέπει.
Άλλωστε, δημοκρατική χώρα είμαστε!!!
Ετσι μπράβο.
Ε λοιπόν, αν αυτό το θρησκευτικό κέντρο των μουσουλμάνων στην Αθήνα δεν εγκυμονούσε κανένα κίνδυνο, ίσως ήμουνα σύμφωνος στη κατασκευή και στη λειτουργία του .
Αν και οι Ορθόδοξοι στην Τουρκία δεν έχουν ακριβώς την ίδια τύχη.
Αλλά μη ξεχνάμε την ισλαμική απειλή.
Οι ισλαμιστές ανά τον κόσμο θα επαναστατήσουν , μάλιστα αυτό θα ξεκινήσει από Ορθόδοξες χώρες, όπως μου είπε ένας διπλωμάτης στη Μόσχα που βρέθηκα προ τριμήνου.
Εν τω μεταξύ, την ίδια ανησυχία μου εξέφρασε και Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όταν συνομίλησα μαζί του προσφάτως.
Σήμερα η ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) προχωρά στον επίμαχο διαγωνισμό για την μετασκευή του ναυτικού οχυρού του Πολεμικού Ναυτικού σε ισλαμικό τέμενος, στην περιοχή του Βοτανικού.
Αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει και με έξοδα του ελληνικού κράτους αλλά πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις κρύβονται μυστικές πολιτικές των λόμπυ που καθοδηγούν τους ισλαμιστές.
Ήδη στη Ρωσία οι ισλαμιστές αυξάνονται και πληθύνονται.
Το ίδιο και στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στη Σερβία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισλαμικές οργανώσεις στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα διαρρέουν περί αυτής της απειλής.
Οι παράνομοι μετανάστες προερχόμενοι κυρίως από μουσουλμανικές χώρες θα μας δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα που ελπίζουμε να μην έχει ανεξέλικτες διαστάσεις.
Πάντως η ισλαμική απειλή παραμένει και ισχυροποιείται…
 
http://www.katohika.gr/2013/07/i-islamiki-apeili-stin-ellada.html

Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα - artFM Radio

Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα ! Εκπομπή ΑΦΥΠΝΙΣΗ με την Νεκταρία Γκινοσάτη και την Έλενα Χριστοφόρου

 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/

Έλληνες τεχνικοί “τύφλωσαν” F-16 στα 35 μίλια!Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο

Η αποκάλυψη για ερευνητικό πρόγραμμα πέντε επιστημόνων σχετικά με τη σχεδίαση ενός πρωτοποριακού συμπλέγματος ραντάρ-υπερόπλου,που ανεξήγητα μένει στα συρτάρια,δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση. Όπως αποκαλύπτει το Onalert,δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που από ελληνικά μυαλά και χέρια έχουν προκύψει σημαντικές ιδέες και ανακαλύψεις οι οποίες πάντα δεν προχωρούν στην υλοποίηση με φθηνές δικαιολογίες.

Η φθηνότερη όλων είναι η προσπάθεια να παρουσιαστούν -από ένα σημείο και μετά κι αφού όλα τα επιχειρήματα έχουν “καταρριφθεί”- ως γραφικοί οι εμπλεκόμενοι μ΄ αυτές τις ανακαλύψεις και τα προγράμματα!

Τουλάχιστον άλλη μία περίπτωση ,η οποία αποδεικνύεται από απόρρητο έγγραφο του ΓΕΑ ,έχει στη διάθεσή του το Onalert.

Σ΄ αυτό το απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2003, αποκαλύπτεται ότι Έλληνες τεχνικοί της ΠΑ και της ΕΑΒ, είχαν όχι απλά σχεδιάσει, αλλά και
κατασκευάσει πρωτότυπα ηλεκτρονικού συστήματος που “τύφλωνε” κάθε εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων!

Η ομάδα των Ελλήνων τεχνικών δούλευε το πρόγραμμα επί τέσσερα χρόνια και στο τέλος του 2002 κι ενώ κανείς δεν τους πίστευε και δεν τους βοήθησε,ήρθε η μεγάλη στιγμή της δοκιμής.

Στο Κρητικό πέλαγος, δύο “αρχαία” Α-7 , “φόρεσαν” το σύστημα που είχαν σχεδιάσει οι Έλληνες τεχνικοί. Απέναντί τους βρίσκονταν δύο F-16 Block 50. Η αναμέτρηση ήταν άνιση. Όμως όταν άρχισε η δοκιμή, οι χειριστές των F-16, διαπίστωσαν ότι πράγματι δεν μπορούσαν να δουν τίποτα στα ραντάρ τους!

Όταν οι δοκιμές τελείωσαν το ποσοστό επιτυχίας των F-16 ήταν το απογοητευτικό 17%!!!

Στο απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύουμε το πρόγραμμα αυτό χαρακτηρίζεται ως “το σημαντικότερο μέχρι σήμερα ερευνητικό πρόγραμμα της ΠΑ” και τονίζεται ότι “θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω αξιοποίησης συναφή προγράμματα”.

Όπως σωστά θα μαντέψατε,το πρόγραμμα παρέμεινε καλά κλεισμένο σε συρτάρια. Η επίσημη δικαιολογία που “ψελλίζουν” κάποιοι είναι ότι το σύστημα προκαλούσε παρεμβολές σε άλλα συτήματα του αεροσκάφους που το “φόραγε”. Και αυτό δηλαδή δεν θα μπορούσε να διορθωθεί ή τέλος πάντων να διερευνηθούν τρόποι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα;

Απλά δεν υπάρχει θέληση και θάρρος. Τέτοιες υποθέσεις …χαλάνε τη σούπα πολλών. Οι Έλληνες δεν πρέπει να δημιουργούν,αλλά μόνο να αγοράζουν. Γιατί όπως αποδεικνύεται αν τους αφήσουν να δημιουργούν …θα κόψουν τα ψώνια.

http://www.onalert.gr/
το είδα

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/07/f-16-35.html

Κεδίκογλου και Στουρνάρας πρέπει να μας αποζημιώσουν και πρέπει να μηνυθούν ΚΑΙ για έσχατη προδοσία

Κοινή μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την ποινική δίωξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου για «τη μη συμμόρφωσή τους στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ».

Αναλυτικά το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

«Με την με αρ.ΟΙΚ.02/11-6-2013 απόφαση του Υπουργού στον πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών διακόπηκε η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση σήματος – προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης κι επομένως να διακοπεί η συμβολή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΜΟΡΦΩΣΗ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ του ελληνικού λαού και της ομογένειας από την 22η ώρα της 11ης Ιουνίου 2013 κατά παράβαση του άρθρου 5Α του Συντάγματος που ορίζει ότι υποχρεούται στην παροχή ενημέρωσης των πολιτών.

Κατόπιν αίτησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) και του Προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την αναστολή της άνω ΚΥΑ εκδόθηκε η από 17-6-2013 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ του Προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου με την οποία διατάχθηκε:

1) Η αναστολή εκτέλεσής της ως προς το μέρος που
προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές και

2) Η λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Κατά το Νόμο περί Προσωρινών Διαταγών η εκτέλεσή τους είναι άμεση, δηλαδή η προσωρινή διαταγή ισχύει από την έκδοσή της και τη γνώση των υποχρέων.

Η άνω προσωρινή διαταγή λόγω της σημασίας της έγινε γνωστή την 22α ώρα της 17ης – 6- 2013 στο πανελλήνιο και τους αναφερόμενους.

Σήμερα, 21-6-2013 και παρά την παρέλευση τεσσάρων ημερών από την γνώση τους δεν συνεμορφώθηκαν με την Προσωρινή Διαταγή και οι Ελληνες απανταχού στερούμεθα της συμβολής της ΕΡΤ στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία με συνέπειες τον τραυματισμό της δημοκρατίας μας. Η συμπεριφορά αυτή των αναφερόμενων υπουργών που κατέστησαν με την άνω προσωρινή διαταγή υπεύθυνοι για τη λειτουργεία της δημόσιας τηλεόρασης συνιστά τα αδικήματα της μη εφαρμογής προσωρινής διαταγής (άρθρο 232 Α του Π.Κ. παρ.1) και παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.).

Ε π ε ι δ ή

από τη μη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσβάλλεται η προσωπικότητα όλων των Ελλήνων και ημών, αφού υποτιμούν την υπόστασή μας ως πολιτών, της δημοκρατίας μας και με παρανομία μας στερούν το αγαθό της ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας που από το Σύνταγμα (άρθρο 5Α του Συντάγματος) και τους Νόμους οφείλουν να μας παρέχουν κι επομένως υφιστάμεθα ηθική βλάβη.

Ε π ε ι δ ή

με πρόθεση – δόλο παραλείπουν την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

να κινήσετε την διαδικασία της ποινικής δίωξης των άνω παρανομούντων Υπουργών για τα άνω αδικήματα της μη εφαρμογής – εκτέλεσης της άνω προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας και της παράβασης καθήκοντος.»

http://www.sofokleousin.gr/archives/136467.html

ΣΧΟΛΙΑ:


Αποζημιώσεις και έσχατη προδοσία :

1. Επειδή στις 21 Ιουνίου 2013, μετά την κατάθεση της μήνυσης εκδόθηκε και απόφαση ασφαλιστών μέτρων ( 236/2013 ) με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά οι αρμόδιοι ακόμα δεν έχουν συμμορφωθεί, μιλάμε πια για έγκλημα κατ΄εξακολούθηση και μάλιστα με αυταπόδεικτο δόλο .

2. Οι δυο αποφάσεις του ΣΤΕ επιβεβαιώνουν την αντισυνταγματικότητα της απόφασης των δυο υπουργών να διακόψουν το σήμα της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν και για την διεκδίκηση ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ από τους πολίτες. Οι δυο υπουργοί πρέπει να μας αποζημιώσουν όχι μόνο βάσει του σκεπτικού των δυο αποφάσεων αλλά και λόγω παραβίασης του δικαιώματος στην περιουσία, καθώς εισέπραξαν προκαταβολικά τα τέλη για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης αλλά δεν προσέφεραν την αντίστοιχη αντιπαροχή.

3. Οι δυο υπουργοί δεν είχαν καν την αρμοδιότητα επιβολής κυρώσεων όπως η διακοπή σήματος, αφού κατά το Σύνταγμα (άθρ. 15.2), αρμόδιο όργανο είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που συνιστάται ως ανεξάρτητη αρχή. Η διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ και έμμεσα του Καναλιού της Βουλής και η διακοπή του σήματος συνιστά ανάκληση της άδειας που χορηγείται δυνάμει του άρθρου αυτού από αναρμόδιο όργανο και χωρίς καμία απολύτως συνδρομή των λόγων που ορίζει ο νόμος.

4. Και η απόφαση τους να κλείσουν την ΕΡΤ είναι καταχρηστική, καθώς στηρίχτηκε σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε αυθημερόν και η οποία ΠΝΠ δεν μπορούσε να εκτελεστεί πριν γίνει νόμος του κράτους. Είπαμε: η κυβέρνηση είναι εκτελεστική και όχι νομοθετική εξουσία. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, το υπουργικό συμβούλιο εξέδωσε μέσω του πρόεδρου της δημοκρατίας πράξη νομοθετικού περιεχομένου (νομοθέτησε δηλαδή) και στην συνέχεια δυο μέλη της κυβέρνησης την εκτέλεσαν εντός ολίγων ωρών. Αυτή η πράξη από μόνη της αποτελεί έσχατη προδοσία και δυστυχώς δεν είναι η μόνη.

Υπενθύμιση : Σύμφωνα με τα άρθρα 134 και 134 Α του ποινικού κώδικα έσχατη προδοσία διαπράττει αυτός που με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους επιχειρεί να καταστήσει ανενεργά, διαρκώς ή προσκαίρως, θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος.

Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται και

- η αρχή της δέσμευσης της εκτελεστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους.

- η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

- το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης.

Στην περίπτωση μας, οι δυο υπουργοί όλα τα έκαναν ….

Διευκρίνιση : πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπορεί να εκδώσει η κυβέρνηση με την βοήθεια του πρόεδρου της δημοκρατίας ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ καταστάσεις. Στην περίπτωση της ΕΡΤ βέβαια, δεν συνέτρεχαν λόγοι έκδοσης και εκτέλεσης μιας τέτοιας απόφασης . Επειδή είναι αυτονόητο δεν θα επεκταθώ.

το είδα

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4794.html

Έκτακτη ενημέρωση: Νόμος 3984/2011, προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων, ιστών & κυττάρων

ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ !
Γράφει η  Χριστίνα Σαλεμή

Επειδή από σήμερα 1 Ιουλίου 2013 μπορεί να γίνει αφαίρεση οργάνων, ιστών και κυττάρων βάσει του αρθ  9 του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 55 του νόμου 4075 (ΦΕΚ Α’ 89/11-04-2012), αλλά η άγνοια του νόμου είναι σχεδόν απόλυτη, επιβάλλεται να γίνει μια ανακεφαλαίωση και μια όσο το δυνατόν καλύτερη αποκωδικοποίηση του έτσι ώστε να καταλάβει ο καθένας γιατί o νόμος αυτός δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί

Ότι και αν διαβάσατε μέχρι τώρα, ότι και αν νομίζετε ότι ξέρετε για το νόμο αυτό δεν έχει σημασία. Διαβάστε οπωσδήποτε αυτό το κείμενο έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να αποφασίσετε εν γνώση πια τι και πως θα πράττετε στην συνέχεια. 


Α) ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ


Στις 23 Απριλίου 2010, ο Γ. Παπανδρέου γιόρτασε την
ονομαστική του γιορτή ανακοινώνοντας από το Καστελόριζο την οικειοθελή προσφυγή του στην τρόικα με σκοπό την λήψη ενός δάνειου μαμούθ, το μεγαλύτερο στην ιστορία της ανθρωπότητας, με το οποίο θα έδενε χειροπόδαρα την χώρα. 

Στις 15 Ιουνίου 2011, ο Γ Παπανδρέου γιόρτασε τα γενέθλια του χαρίζοντας (διά ανασχηματισμού) μια νέα κυβέρνηση στον εαυτό του και στους Έλληνες  ένα καινούργιο νόμο έκτρωμα, με τον οποίο, χωρίς να το πει καν, μας έκανε όλους, μικρούς και μεγάλους, δυνητικούς δότες οργάνων, ιστών και κυττάρων σε περίπτωση εγκεφαλικού θανάτου που διαγιγνώσκεται όταν …. είμαστε ακόμα ζωντανοί. 

Αναλυτικά : 

Στις 14,15 και 16 Ιουνίου 2011, όταν κυβέρνηση και βουλευτές είχαν είδη μηνυθεί για έσχατη προδοσία και πραξικοπηματική άσκηση της εξουσίας, συζητήθηκε και ψηφίστηκε επί συνόλου και επί των άρθρων το νομοσχέδιο “Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις ” το οποίο ρύθμιζε :

- τις γενικές αρχές και τις προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα. 

- την δωρεά, την προμήθεια, τον έλεγχο, την κωδικοποίηση, την  επεξεργασία, την συντήρηση, την αποθήκευση και την διανομή ανθρώπινων ιστών και κυττάρων [περιλαμβανόμενου και των βλαστικών αιμοποιητικών και άλλων κύτταρων (του ΟπΑ), των κυττάρων του μυελού των οστών, των αναπαραγωγικών κυττάρων (ωάρια και σπερματοζωάρια), των εμβρυακών ιστών και κυττάρων, των  βλαστικών κυττάρων ενηλίκων και εμβρύων κλπ ] που προορίζονται για εφαρμογές στον άνθρωπο, καθώς και επεξεργασμένων προϊόντων που προέρχονται από ανθρώπινους ιστούς και κύτταρα και προορίζονται για εφαρμογές στον άνθρωπο

- θέματα του Σώματος Επιθεώρησης Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, του Ε.Κ.Α.Β. και νοσοκομείων

- την περικοπή φαρμακευτικών δαπανών (Θετικός κατάλογος συνταγογραφούμενων φαρμάκων)

- θέματα  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., των φαρμακείων κλπ. 

Ταυτόχρονα, ο νόμος 

- ενσωμάτωνε στην ελληνική νομοθεσία την οδηγία 2010/53/EΚ  (αρχικά 2010/45/ΕΕ) της 7ης Ιουλίου 2010, σχετικά με τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση για τη θέσπιση προτύπων, ποιότητας και ασφάλειας για τη δωρεά, την προμήθεια, τον έλεγχο, την επεξεργασία, τη συντήρηση, την αποθήκευση και τη διανομή ανθρώπινων ιστών και κυττάρων (EEL102/7.4.2004) και τις συναφείς προς αυτήν οδηγίες 2006/17/ΕΚ (EEL 38/9.2.2006) και 2006/86/ΕΚ (EEL 294/25.10.2006). Διευκρίνιση: οι σχετικές διατάξεις με τις οποίες γίνεται η ενσωμάτωση – ορθή ή λανθασμένη – φέρουν την ένδειξη (άρθρο “χ” Οδηγίας 2010/53/ΕΕ) 

- επικύρωνε τις διατάξεις του π.δ. 26/2008 – ΦΕΚ 51/Α’/24  ” Εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας προς την οδηγία 2004/23/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 31.3.2004 για τη θέσπιση προτύπων, ποιότητας και ασφάλειας για τη δωρεά, την προμήθεια, τον έλεγχο, την επεξεργασία, τη συντήρηση, την αποθήκευση και τη διανομή ανθρώπινων ιστών και κυττάρων (EEL102/7.4.2004) και τις συναφείς προς αυτήν οδηγίες 2006/17/ΕΚ (EEL 38/9.2.2006) και 2006/86/ΕΚ (EEL 294/25.10.2006).”


[Δείτε εδώ το νομοσχέδιο, την αιτιολογική έκθεση, τα πρακτικά της βουλής κλπ http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=a3c27b08-9e8b-4f04-a737-df32c57f55fd - Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις ]Μεταξύ άλλων, αυτό το νομοσχέδιο οργάνωνε σε άλλη βάση το σύστημα αφαίρεσης και χρήσης ανθρωπίνου υλικού περιλαμβανομένων και των  μεταμοσχεύσεων, καταργώντας την εθελοντική δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων, ιδρύοντας ένα καινούργιο ΕΟΜ και ιδιωτικοποιώντας περαιτέρω ολόκληρο το σύστημα.    Η ψήφιση του νόμου έγινε από άγνωστο αριθμό βουλευτών, εν αγνοία της κοινωνίας και παρόλες τις αντιρρήσεις της διοίκησης του τότε ΕΟΜ, της επιτροπής βιοϊατρικής, της Εκκλησίας, αλλά και των ίδιων των τότε υποψηφίων ληπτών που είχαν πάρει είδηση το νομοσχέδιο. [ Καθηγητές ιατρικής αντιτίθενται στο νομοσχέδιο της υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων 14 Απριλίου 2011, Αντίθετος ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων στο νέο νόμο ... 23 Μαϊου 2011, Σοβαρές επιφυλάξεις για την “εικαζόμενη” συναίνεση και από Συλλόγους μεταμοσχευμένων ασθενών  Ιουνίου 3, 2011, Το θέμα της “εικαζόμενης” συναίνεσης στη συνάντηση Παπανδρέου- Ιερώνυμου Μαΐου 11, 2011 κλπ]Έτσι, στις 27 Ιουνίου 2011 αποκτήσαμε το καινούργιο νόμο “Φρανκενστάιν”, το νόμο 3984/2011 (ΦΕΚ 150Α) «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις » που αντικατέστησε το νόμο 2737/1999 (ΦΕΚ 174 Α ́) «Μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων ιστών και οργάνων και άλλες διατάξεις ». Μετά την δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αντιδράσεις της εκκλησίας έγιναν πιο έντονες αλλά τίποτα δεν άλλαξε.[ Όχι στην “εικαζόμενη” συναίνεση και στην ιδιωτικοποίηση των μεταμοσχεύσεων αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.  Αυγούστου 20, 2011, «Συνεχίζουμε τις μεταμοσχεύσεις παρά τις Ιερές διαφωνίες» λένε στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων  Αυγούστου 23, 2011 κλπ]
Α.1 Ορολογία και γενικοί κανόνες χρήσης ανθρώπινου υλικού για θεραπευτικούς και άλλους σκοπούς 
Σύμφωνα με την Εθνική, Κοινοτική και Διεθνής Νομοθεσία:- Το ανθρώπινο υλικό ( όργανα, ιστούς και κύτταρα) χρησιμοποιείται για μεταμόσχευση ή/και άλλες χρήσεις όπως έρευνα και βιομηχανική παρασκευή προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών βοηθημάτων. - “Μεταμόσχευση” είναι  η διαδικασία μέσω της οποίας επιχειρείται η αποκατάσταση ορισμένων λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος με τη μεταφορά ενός οργάνου, ιστού ή κυττάρου από έναν δότη σε έναν λήπτη. Ο όρος «μεταμόσχευση» καλύπτει την πλήρη διαδικασία αφαίρεσης οργάνου, ιστού ή κυττάρων από ένα πρόσωπο και εμφύτευσής του/ς σε άλλο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών προετοιμασίας, διατήρησης και φύλαξης. -  Ο δυνητικός δότης είναι ο εθελοντής που αποφασίζει να δωρίσει ένα ή περισσότερα όργανα, ιστούς ή/και κύτταρά του, για μεταμόσχευση ή άλλες χρήσεις.  - Ο δότης, είναι ο δυνητικός δότης που κρίθηκε κατάλληλος για αφαίρεση οργάνων ιστών και κυττάρων και μπορεί να είναι ζωντανός ή νεκρός. - Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η αφαίρεση οργάνων και ιστών προς μεταμόσχευση γίνεται από ζωντανό δότη το οποίο μπορεί να είναι υγιής ή ασθενής, και συγκεκριμένα να έχει διαγνωστεί εγκεφαλικά νεκρός και να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η επέμβαση για την αφαίρεση οργάνων γίνεται με ολική νάρκωση του δωρητή.  - Οι εγκεφαλικά νεκροί και οι βιολογικά νεκροί δωρητές οργάνων ιστών και κυττάρων από τους οποίους γίνεται αφαίρεση ανθρωπίνου υλικού αποκαλούνται νεκροί, θανόντες ή πτωματικοί δότες. 

- Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι μπορούν να μεταμοσχευτούν τα ακόλουθα : οι νεφροί, η καρδιά, το ήπαρ, οι πνεύμονες, το πάγκρεας και τμήμα του λεπτού εντέρου, ιστούς και κύτταρα. Οι ιστοί αποτελούν ένα λειτουργικό σύνολο κυττάρων, που μπορούν να μεταμοσχευτούν ή να εμφυτευτούν ως βιώσιμα κύτταρα ή να διατηρηθούν, να μονιμοποιηθούν ή να τροποποιηθούν κατ’ άλλο τρόπο. Περιλαμβάνουν: οστικά και μυοσκελετικά στοιχεία (π.χ. χόνδρους, τένοντες, περιτονίες), καρδιαγγειακούς ιστούς (π.χ. αρτηρίες, φλέβες, καρδιακές βαλβίδες), οπτικούς ιστούς (π.χ. κερατοειδούς, σκληροειδούς), νευρικά κύτταρα, δέρμα, εγκεφαλικά κύτταρα, εμβρυϊκούς ιστούς, αναπαραγωγικά κύτταρα (π.χ. σπέρμα, ωάρια) και βλαστικά κύτταρα (δηλ. αιματοποιητικά προγονικά κύτταρα που λαμβάνονται από το μυελό των οστών, τον ομφάλιο λώρο και την περιφερική κυκλοφορία). Ανάλογα την περίπτωση, οι ιστοί αυτοί και τα κύτταρα δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην αναπλαστική χειρουργική, όπως η αντικατάσταση κερατοειδούς και ισχίου, αλλά και στη θεραπεία νόσων, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, και όλο και περισσότερο στην αναπαραγωγική ιατρική. Η πρόοδος στη βιοτεχνολογία έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από ιστούς, όπως τα καλλιεργημένα αλλογενή κύτταρα, οι μηχανικώς παρασκευασμένοι δομικοί ιστοί και συστατικά μέρη ιατρικών βοηθημάτων. Όλοι αυτοί οι ιστοί ή τα κύτταρα, τα οποία συχνά αποκτούνται μέσω διασυνοριακών ανταλλαγών, προέρχονται από ζώντες ή νεκρούς δότες.

Η επιστήμη εξελίσσεται όμως συνεχώς και πέραν των μαλλιών που δεν ανέφερα αλλά όλοι ξέρουμε ότι μεταμοσχεύονται, σας ενημερώνω ότι ήδη επιτεύχθηκε η μεταμόσχευση χεριού και προσώπου σε άνθρωπο, και η μεταμόσχευση κεφαλιού εγκεφάλου σε ζώα !! [Ελευθεροτυπία - Πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση προσώπου ( 2005) Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στην Τουρκία  (2012), Μεταμόσχευση εγκεφάλου: Πρωτοπορία ή τρέλα; , Μεταμόσχευη κεφαλιού,μύθος ή πραγματικότητα;(φωτό+βίντεο …, , Επιστήμονες έχουν μεταμοσχεύσει επιτυχώς εγκέφαλο  σε μαϊμού ... ]

- Η παραχώρηση ανθρωπίνων οργάνων, ιστών και κύτταρων γίνεται πάντα εθελοντικά και χωρίς αμοιβή (δωρεά), αλλά επιτρέπεται η αποζημίωση δοτών που δεν είναι εγκεφαλικά νεκροί ή νεκροί. 

- Για να μειωθούν οι κίνδυνοι και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της χρήσης  ανθρωπίνου υλικού, αποφασίστηκε ότι τα κράτη πρέπει να εφαρμόσουν αποτελεσματικό πλαίσιο ποιότητας και ασφάλειας και να καταπολεμήσουν τις απαράδεκτες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δωρεά ιστών κυττάρων και οργάνων και τη μεταμόσχευση, περιλαμβανομένου της εμπορίας οργάνων που, μερικές φορές, συνδέεται με την εμπορία ανθρώπων με σκοπό την αφαίρεση οργάνων, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και, ιδίως, προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της σωματικής ακεραιότητας. 

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο ντοκιμαντέρ του 2008 του  BBC – Horizon – How much is your dead body worth? πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πόσο αξίζει το νεκρό σώμα.

http://www.youtube.com/watch?v=U4KR5bi028A

-  Επειδή η διαθεσιμότητα οργάνων, ιστών και κυττάρων ανθρώπινης προέλευσης που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς και άλλους σκοπούς εξαρτάται από τους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να γίνουν δότες, προκειμένου να αυξηθεί κατ’ αυτό τον τρόπο η αυτάρκεια ιστών, οργάνων και κυττάρων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, αποφασίστηκε σε παγκόσμιο αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο να προαχθούν εθνικές και ευρωπαϊκές εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη δωρεά τους. Σκοπός των εκστρατειών αυτών είναι να βοηθηθούν οι πολίτες να αποφασίσουν να γίνουν δυνητικοί δότες και να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους αυτή στις οικογένειες τους ή στους νόμιμους εκπρόσωπους τους. (δες ενδεικτικά το αρθ.2  2004/23/ΕΚ  ).

Α2 Η προϋπάρχουσα ελληνική νομοθεσία 


Για την δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων, η ελληνική νομοθεσία [διά του νόμου 2737/ΦΕΚ 17Α/27.08.1999  «Μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων ιστών και οργάνων και άλλες διατάξεις » και του ΠΔ 26/2008 – ΦΕΚ 51/Α’/24.3.2008, μεταξύ άλλων, προέβλεπε το 2011 όταν ψηφίστηκε ο καινούργιος νόμος, ότι:

- Οι μεταμοσχεύσεις διενεργούνται αποκλειστικά σε ειδικά προς τούτο οργανωμένες μονάδες (Μονάδες Μεταμόσχευσης) νοσηλευτικών ιδρυμάτων Ν.Π.∆.∆. ή Ν.Π.Ι.∆. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι Μονάδες Μεταμόσχευσης λειτουργούν με άδεια του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, που χορηγείται ύστερα από πρόταση του Ε.Ο.Μ. και γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.). Η άδεια εκδίδεται για τρία (3)έτη, εφόσον διαπιστωθεί η επάρκεια της μονάδας και η δυνατότητα συμβολής της στην αντιμετώπιση των αναγκών για μεταμοσχεύσεις. Μετά την πάροδο τριών ετών λειτουργίας χορηγείται οριστική άδεια, με βάση τα αποτελέσματα της μεταμοσχευτικής της δραστηριότητας,

- Η αφαίρεση ιστών και οργάνων από ζώντα δότη επιτρέπεται μόνον όταν πρόκειται να γίνει μεταμόσχευση στο σύζυγο του δότη ή σε συγγενή μέχρι και το δεύτερο βαθμό εξ αίματος, σε ευθεία ή πλάγια γραμμή . Ο περιορισμός δεν ισχύει στη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

- "Η αφαίρεση ιστών, κυττάρων και οργάνων από νεκρό δότη  διενεργείται εφόσον ο δυνητικός δότης είχε εγγράφως συναινέσει σε αυτήν. ""Η αφαίρεση αποκλείεται αν είχε εγγράφως εκφράσει την άρνησή του." "Αν ο δυνητικός δότης δεν είχε εκφράσει τη συναίνεσή του ή την άρνησή του, η αφαίρεση διενεργείται εφόσον δεν αντιτίθεται σε αυτήν ο σύζυγος, τα ενήλικα τέκνα, οι γονείς ή τα αδέρφια του."

- Κατ εξαίρεση επιτρέπεται η αφαίρεση μυελού των οστών και από ανήλικο δότη, όταν πρόκειται για μεταμόσχευση σε αδελφό ή αδελφή του, εφόσον υπάρχει μεταξύ τους ιστοσυμβατότητα, η αφαίρεση είναι αναγκαία για τη ζωή του λήπτη, δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος ιστοσυμβατός δότης, ο οποίος να έχει τη δικαιοπρακτική ικανότητα να παράσχει έγκυρα τη συναίνεσή του στη μεταμόσχευση, και συναινούν σε αυτή και οι δύο γονείς, έστω και αν μόνο ο ένας έχει την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου. Αν δεν υπάρχουν γονείς ή αν και οι δύο έχουν εκπέσει από τη γονική μέριμνα, η συναίνεση παρέχεται από τον επίτροπο, ύστερα από απόφαση του εποπτικού συμβουλίου. Ο ανήλικος, που έχει συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, συναινεί και αυτός στην αφαίρεση. Οι συναινέσεις παρέχονται κατά τον τρόπο που προβλέπεται στην παράγραφο 5 του άρθρου αυτού.

Οι μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων διενεργούνταν αποκλειστικά και μόνο σε ειδικά προς τούτο οργανωμένες μονάδες (Μονάδες Μεταμόσχευσης) νοσηλευτικών ιδρυμάτων Ν.Π.∆.∆. ή Ν.Π.Ι.∆. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 

Για τη λειτουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος μεταμοσχεύσεων είχε ιδρυθεί το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) με ονομασία "Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων", το οποίο τελούσε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αποτελούσε το βασικό μηχανισμό διοικητικής υποστήριξης των μεταμοσχεύσεων. (ν 2737/1999)

Β) ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΝΟΜΟΥ (3984/2011)


Β1 Εισαγωγή 


Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο νόμος αυτός θεσπίστηκε κυρίως για δυο λόγους :  

- για να αυξηθεί ο κύκλος των δυνητικών δοτών ώστε να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες σε μοσχεύματα και να ανέβει η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη όπου καταλάμβανε τότε μια " ντροπιαστική" θέση ως η τελευταία ή μια από τις τελευταίες χώρες σε δωρεές οργάνων, ιστών και κύτταρων. 

- για να καθοριστούν καλύτεροι κάνονες ασφαλείας της διαδικασίας, περιλαμβανομένου και την αυστηροποίηση των ποινών με σκοπό την αποτροπή τέλεσης εγκληματικών πράξεων που συνδέονται με την διαδικασία των μεταμοσχεύσεων.


Μόνο που : 

- Ο μικρός αριθμός δωρητών αποδεικνύει ότι ο Έλληνας, για θρησκευτικούς ή άλλους λόγους όπως η έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος ας πούμε, ευσυνείδητα δεν θέλει να γίνει δότης οργάνων και ότι το κράτος, εσκεμμένα παραβίασε την επιθυμία του αυτή, αναγκάζοντας τον διά του νόμου να " χαρίσει" τα όργανα του, τους ιστούς και τα κύτταρα. Συγκεκριμένα, από το 1987 εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ασκούν κυριολεκτικό βομβαρδισμό της κοινής γνώμης υπέρ της δωρεάς οργάνων χωρίς μάλιστα να αναφέρουν ότι ο εγκεφαλικός θάνατος (νέκρωση εγκεφάλου) δεν είναι το ίδιο με το βιολογικό θάνατο ( πάψη της λειτουργίας της καρδιάς) και ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες σε τροχαία ατυχήματα αλλά μόλις 5 άτομα ανά εκατομμύριο, δηλαδή το 0,0005% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της δωρεά οργάνων. Τα τροχαία ατυχήματα τα ανέφερα επειδή λόγω των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που προκαλούν είναι η βασικότερη πηγή εγκεφαλικά νεκρών δοτών. 

Συνεπώς, ο σχετικός ισχυρισμός της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ομολογία ενοχής.  

- Οι ανάγκες της Ελλάδας σε μοσχεύματα, σε καμία, μα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσε την " ελαστικότητα" του νόμου. Και για του λόγου του αληθές σας παρέχω τα πιο πρόσφατα στοιχεία που βρήκα και τα οποία αφορούν το έτος 2004. Το γεγονός ότι τα δεδομένα  είναι παλιότερα δεν έχει μεγάλη σημασία, επειδή όπως καταλαβαίνετε οι όποιες μεταβολές ( προς τα πάνω ή προς τα κάτω) δεν μπορούν να είναι τεράστιες. 

Τα στοιχεία: 

Το 2004 

-772 άνθρωποι είχαν ανάγκη μεταμόσχευσης νεφρού.
-5 έπρεπε να κάνουν μεταμόσχευση καρδιάς.
-1 είχε ανάγκη μεταμόσχευσης καρδιάς και πνευμόνων.
-117 χρειάζοταν μεταμόσχευση ήπατος.
-55 χρειαζόταν μεταμόσχευση μυελού των οστών, εκ των οποίων οι 15 παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι ενήλικοι ηταν κάτω των 30 ετών.
-Τα παραπάνω στοιχεία -εκτός του ήπατος- αφορούν την κατάσταση έως 7/6/2004. Τα δεδομένα για το ήπαρ είναι έως 31/12/2003 (η ενημέρωση για το ήπαρ γίνεται ανά εξάμηνο)8.

Πόσοι ήταν τότε οι δωρητές οργάνων ; 83.500 άτομα από την Ελλάδα + τα άτομα της ευρωπαϊκής δεξαμενής …. 

Συνεπώς, οι Έλληνες που δεν μπορούσαν να βρουν κατάλληλο μόσχευμα ήταν μερικές δεκάδες και είναι βέβαιο ότι ο νομοθέτης που με το ίδιο νόμο έκοβε φάρμακα από τους πάντες (αρθ.69) και η κυβέρνηση που διάλυσε εντελώς το χώρο της υγείας και πρόνοιας χωρίς κανένα δισταγμό, δεν μπήκαν σε τέτοιο κόπο επειδή ενδιαφερόταν για τους νεφροπαθείς …. 

( Πηγή στοιχείων ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ του ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -  Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα βρείτε πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τις μεταμοσχεύσεις. Επισκεφθείτε την ! http://www.imlarisis.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=802 )

Τέλος, σε ότι αφορά την ασφάλεια της διαδικασίας, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του συστήματος, η επανίδρυση του ΕΟΜ ως νομικό πρόσωπο του ιδιωτικού δικαίου με μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία, καθώς και οι ποινές «χάδι»  (λχ  15.000 ευρώ και δύο έτη φυλάκισης ), σε καμία, μα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ενισχύσουν την ασφάλεια του συστήματος αλλά στην αποδυνάμωση της. 

Β2 Οι βασικές αλλαγές που έφερε ο νόμος: 


1. Για να αυξηθεί η δεξαμενή των διαθέσιμων οργάνων και ιστών προς μεταμόσχευση και άλλες χρήσεις, έγιναν τα εξής :

α) Εντάχτηκαν στον κύκλο των υγιών ανθρώπων που μπορούν να δωρίσουν όργανο/όργανα τους και ιστούς προς μεταμόσχευση, οι συγγενείς του λήπτη μέχρι και τον 4ο βαθμό εξ αίματος, σε ευθεία ή πλάγια γραμμή, οι συγγενείς του συζύγου του (μέχρι δεύτερο βαθμό), τα άτομα που συνδέονται συναισθηματικά ή με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με ασθενή/λήπτη, και τέλος, υιοθετήθηκε η έτσι αποκαλούμενη χιαστή μεταμόσχευση, δηλαδή επιτράπηκε σε όσους από τους προαναφερόμενους δεν μπορούν λόγω ασυμβατότητας να δώσουν μόσχευμα στον άνθρωπο που θέλουν, να κάνουν δωρεά προς τον Ε.Ο.Μ., με αντάλλαγμα την πρόταξη του ασθενή (που δεν μπορούσε λόγω ασυμβατότητας να λάβει το συγκεκριμένο όργανο), στη λίστα του Ε.Ο.Μ. (αρθ.8)

Έχοντας υπόψη όμως, ότι στην  Ελλάδα των 10 εκατομμύριων, αν το ψάξεις καλά, όλοι είμαστε συγγενείς ή συνδεόμαστε συναισθηματικά μεταξύ μας, με αυτόν τον τρόπο όλοι οι υγιείς ανθρώποι, πλην τα παιδιά, απέκτησαν την δυνατότητα να γίνουν δότες και να αποζημιωθούν για την προσφορά τους. Νόμιμα ή … παράνομα. 

β) Εντάχτηκαν στον κύκλο των ¨νεκρών" (σθενών) δυνητικών δοτών όλοι οι ενήλικοι βάσει εικαζόμενης επιθυμίας τους να δωρίσουν σε περίπτωση εγκεφαλικού θανάτου τα όργανα τους στον ΕΟΜ. (αρθ.9). 

Συγκεκριμένα:  Σε περίπτωση που διαγνώσουν σε ενήλικα ασθενή νέκρωση του εγκεφάλου, υποχρεούνται οι ιατροί α) να εκδώσουν αμέσως πιστοποιητικό θανάτου χωρίς να ενημερώσουν την οικογένειά του για τον θάνατο και την δυνατότητα δωρεάς οργάνων και ιστών του, β) να ειδοποιήσουν μόνο τον Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων, εφόσον υφίσταται στο νοσοκομείο και τον ΕΟΜ,  ώστε να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία αφαίρεσης οργάνων και ιστών από το "πτώμα" εάν πριν το συμβάν, ο συγκεκριμένος ασθενής δεν είχε εκφράσει εγγράφως την αντίθεσή του ενώπιον αρμόδιας αρχής και η δήλωση του αυτή δεν πρωτοκολλήθηκε και δεν καταχωρήθηκε σε σχετικό αρχείο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (αρθ.9). Εάν ο ασθενής δεν έκανε δήλωση εναντίωσης, εισάγεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να διατηρηθεί στην ζωή μέχρι να κανονιστούν οι λεπτομέρειες της μεταμόσχευσης. 

 Δηλαδή, λόγω έλλειψης έγγραφης εναντίωσης, η αφαίρεση οργάνων θα διεξαγόταν πια βάσει της εικαζόμενης συναίνεσης του ασθενή και καταργήθηκε έτσι η εθελοντική δωρεά οργάνων η οποία μπορεί να γίνει μόνο από τον ίδιο τον δότη με ρητή δήλωση του ή από τους συγγενείς /νόμιμους εκπροσώπους του  που έιχαν ενημερωθεί σχετικά από αυτόν.

 Πέραν τούτου, επειδή στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας μια δήλωση πάντα μπορεί να χαθεί, με τον προαναφερόμενο τρόπο, ουσιαστικά έγιναν δυνητικοί δότες όλοι οι ενήλικες είτε έκαναν είτε δεν έκαναν την όποια δήλωση . 

Για την εικαζόμενη συναίνεση, έλεγε το αρθ 9 του νόμου μας : 

Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει στον ΕΟΜ (με σχετική δήλωση του, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) την αντίθεση του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, κριτήριο για τον οποίο είναι η νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους.


Ο κύκλος των δυνητικών αυτών δοτών όμως, θα αυξηθεί μόνο από 1 Ιουλίου 2013 και έπειτα. Η αναστολή της εκτέλεσης της συγκεκριμένης διάταξης δόθηκε για να προλάβει η Πολιτεία να ενημερώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού σχετικά με την καινούργια διάταξη και τον καινούργιο νόμο αλλά και για τη φύση της επέμβασης αφαίρεσης των οργάνων, την αναγκαία προετοιμασία του δότη και γενικά για όλη την διαδικασία των μεταμοσχεύσεων. Η ενημερωτική εκστρατεία κηρύχτηκε υποχρεωτική (αρθ. 7 κλπ), προβλέφθηκε να ολοκληρωθεί στις 1 Ιουνίου 2013 (αρθ.9.2) και θα έπρεπε να είναι πλήρης, εύκολα κατανοητή, αντικειμενική και να παρέχεται με διακριτικότητα και σεβασμό στην ελευθερία, την προσωπικότητα, τις θρησκευτικές, κοινωνικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις του ατόμου. Μετά την ολοκλήρωσή της, ο ΕΟΜ θα άρχιζε την συλλογή των δηλώσεων αντίθεσης, των ενημερωμένων πια πολιτών, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει λίγο αργότερα και η εφαρμογή της  καινούργιας διάταξης περί αφαίρεσης οργάνων και ιστών βάσει εικαζόμενης συναίνεσης. Μέχρι τότε, μέχρι 1 Ιουλίου δηλαδή, η αφαίρεση θα διενεργηθεί βάσει του παλιού νόμου, δηλαδή εφόσον ο δυνητικός δότης είναι ενήλικας και έχει συναινέσει στη μετά θάνατον δωρεά οργάνων του με σχετικό έγγραφο απευθυνόμενο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ο οποίος είναι αποδέχτης της δωρεάς), άλλως η αφαίρεση θα διενεργηθεί, εφόσον δεν αντιτίθεται σε αυτήν ο σύζυγος ή τα ενήλικα τέκνα ή οι γονείς ή τα αδέλφια του εγκεφαλικά νεκρού ανθρώπου, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης τους από τον ιατρό και τον ΕΟΜ (αρθ. 65 παρ 13 ).

Επειδή όμως οι διατάξεις των νόμων  εφαρμόζονται κατά κάνονα σε όλους όσους βρίσκονται στην επικράτεια του κράτους, πάει να πει ότι και για τους ξένους θα εκδοθεί αμέσως πιστοποιητικό θανάτου σε περίπτωση νέκρωσης του εγκεφάλου τους, ότι δεν θα μπουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να συνεχιστεί η προσπάθεια σωτηρίας τους και άμα λάχει, θα βρεθούν και αυτοί σε μονάδες αφαίρεσης οργάνων επειδή δεν έκαναν δήλωση εναντίωσης στον ΕΟΜ. Ενημερώθηκαν άραγε οι ξένες πρεσβείες ;; Τα 17 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα ενημερώθηκαν ;; 

Τέλος, επειδή πέρασε ήδη η ημερομήνια ολοκλήρωσης της ενημερωτικής εκστρατείας αλλά όπως όλοι ξέρουμε αυτή δεν έγινε, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ύπουλες προθέσεις και οι σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από το νόμο. Για να σας φύγουν όλες οι αμφιβολίες , θυμηθείτε μόνο πως διαφήμιζαν ανελλιπώς ένα θεσμό που καταργήθηκε : την ΔΩΡΕΑ οργάνων. Τι έλεγαν ;;  Αυτά :"σώσε μια ζωή", "γίνε δωρητής οργάνων", χωρίς να πουν ποτέ ότι από τους "δωρητές" δεν αφαιρούνται μόνο ζωτικά όργανα και μόνο για μεταμόσχευση.

Έλατε να θυμηθούμε μαζι τι έκαναν για να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη : 

ΒΙΝΤΕΟ

- Δείτε το βίντεο που έχουν προβάλει διά τηλεοράσεων ανελλιπώς, από την ψήφιση του νόμου και μέχρι σήμερα:- Δείτε και το βίντεο που "έκανε πάταγο" στο διαδίκτυο : "Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Γίνε δωρητής οργάνων και εσύ "( 31 Οκτ 2011)ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ /ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ 

Εκτός από τα βίντεο, υπήρχαν βέβαια πληθώρα άλλων μέσων που χρησιμοποιηθήκαν ( τηλεοπτικές εκπομπές, δημοσιεύματα κλπ) που έκαναν πάντα λόγω μόνο για το"δώρο ζωής" στους λήπτες  και τίποτε άλλο. Δείτε ενδεικτικά μερικά μόνο από αυτά, αλλά  προσέξτε σας παρακαλώ και τις πληροφορίες που δίνουν .. 

Μόλις 16 ετών ο δότης οργάνων, που χάρισε ζωή σε πέντε ... (2011)

Μόλις 16 ετών ήταν ο δότης, ο οποίος χθες, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Το νεαρό αγόρι, νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ύστερα από τροχαίο. Η διαδικασία της Δωρεάς ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης, ...

Ζωή σε επτά ανθρώπους χάρισε 16χρονος δότης οργάνων (2012)

40χρονος δότης χάρισε ζωή σε οκτώ συνανθρώπους στην ...

Ζωή σε επτά ανθρώπους χάρισε 19χρονη - Iatropedia

Δύο δότες οργάνων από την Κρήτη χαρίζουν ζωή σε 10 ... - Iatronet.gr

Τρεις δότες οργάνων χαρίζουν ζωή σε 15 συνανθρώπους μας ...

ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ...... 

Δράση από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου - “Χάρισε ζωή” - η δρασις  02/04/2013 !!!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο 18ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου η δράση «Χάρισε Ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών». Η δράση διοργανώθηκε από το  σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου σε συνεργασία με το σύλλογο «Ροδαυγή». 

ΜΟΝΟ ΠΟΥ, με το παλιό νόμο, ΜΟΝΟ κατ ΄εξαίρεση επιτρεπόταν η αφαίρεση μυελού των οστών από παιδιά και όπως θα δείτε στην συνέχεια, με το καινούργιο νόμο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ! 

Για του λόγου του αληθές. το αρθ. 8 του νόμου 3984/2011 προβλέπει ρητά ότι : 1. Η αφαίρεση οργάνων από ζώντα δότη επιτρέπεται μόνον όταν πρόκειται να γίνει μεταμόσχευση: α) στον σύζυγο του κλπ 2. Η αφαίρεση γίνεται μόνο από ενήλικο πρόσωπο. 

Τέλος, στην μάχη της παραπληροφόρησης μπήκε βέβαια και ο ίδιος ο υπουργός υγειάς, ο οποίος τα τέλη Αυγούστου 2011 μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του, αιτήσεις για να γίνουν δωρητές οργάνων και όλα τα ΜΜΕ  προέβαλαν επανειλημμένα την "είδηση".  Μόνο που, όπως είπα, με το δικό του νομοσχέδιο είχε ήδη καταργηθεί ο θεσμός της δωρεάς οργάνων λόγω εισαγωγής της εικαζόμενης συναίνεσης, η οποία απλά τελούσε τότε υπό αναστολή. (Organ donor forms handed out to ministers by Andreas Loverdos http://www.protothema.gr/news-in-english/article/?aid=142501    30/08/2011 ). Newsbeast.gr | ΥΓΕΙΑ : Ο Λοβέρδος καλεί τους βουλευτές να γίνουν ...  31.08.2011 

Κατά την διάρκεια της διαφημιστικής εκστρατείας, εκτός πολλών άλλων, ξέχασαν βέβαια να αναφέρουν και ότι Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που είτε είναι υγιείς είτε νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αν δεν ήθελαν να μας το πουν αυτό, ας μας έλεγαν τι αφαιρείται από το σώμα και για ποιες χρήσεις, ή ας μας ενημερώναν τουλάχιστον για την αλλαγή του νόμου λέγοντας μας ότι:  "Σας κάναμε δυνητικούς δότες. Μην αντισταθείτε. Μην κάνετε δήλωση εναντίωσης στον ΕΟΜ ! " Δεν το έκαναν όμως και έτσι ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι με την βούλα του νόμου, σε λίγο θα γίνουν εν δυνάμει δότες, τι, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να τους αφαιρεθούν μέρη του σώματος τους, σε ποιον θα δοθούν και τι μπορούν να κάνουν αν δεν επιθυμούν να υποστούν την διαδικασία αυτή. Μιλάμε έτσι για την απόλυτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την απόλυτη καταχρηστικότητα του νόμου. 

γ) Εντάχτηκαν στον κύκλο των "νεκρών"  (ασθενών) δυνητικών δοτών και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Συγκεκριμένα, με το νόμο 3984/2011, επιτράπηκε για πρώτη φορά η αφαίρεση οργάνων και ιστών από έτσι αποκαλούμενο νεκρό ανήλικο, παρότι το παιδί δεν μπορεί να θεωρηθεί δότης. Όπως ο ίδιος ο νόμος ορίζει την έννοια αυτής της λέξης, δότης είναι ο κάθε άνθρωπος που προβαίνει στη δωρεά ενός ή περισσότερων οργάνων, είτε κατά τη διάρκεια της ζωής του είτε μετά το θάνατο του. Προσέξτε: Ο κάθε άνθρωπος που δωρίζει όχι ο κάθε άνθρωπος από τον οποίο αφαιρούνται όργανα επειδή το επιτιμούν κάποιοι τρίτοι. Σύμφωνα με το αρθ.9.1 όμως, στην περίπτωση των παιδιών, δωρητής δεν είναι ο ίδιος ο άνθρωπος από τον οποίο γίνεται η αφαίρεση αλλά αυτός που έχει την επιμέλεια του, και μάλιστα, η δωρεά μπορεί να γίνει  και με προφορική δήλωση που καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο, το οποίο τηρείται στον Οργανισμό Αφαίρεσης (δείτε πιο κάτω τι είναι αυτό) ή στη Μονάδα Μεταμόσχευσης. 

 Αρθ. 9. 1 " Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον είναι ενήλικο και συντρέχουν οι προϋποθέσεις της επόμενης παραγράφου. Η αφαίρεση από ανήλικο επιτρέπεται εάν συναινούν σε αυτό οι γονείς ή ο γονέας, που έχουν την επιμέλεια του τέκνου. Εάν δεν υπάρχουν ή έχουν εκπέσει από τη γονική μέριμνα, η συναίνεση παρέχεται από τον επίτροπο. Η συναίνεση δίνεται: α) με έγγραφο στο οποίο βεβαιώνεται η γνησιότητα της υπογραφής, β) με προφορική δήλωση, που καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο, το οποίο τηρείται στον Οργανισμό Αφαίρεσης ή στη Μονάδα Μεταμόσχευσης. Κατά τη δήλωση παρίστανται δύο μάρτυρες, οι οποίοι συνυπογράφουν στο ειδικό βιβλίο. Η συναίνεση πρέπει να είναι ρητή και ειδική. Τα έγγραφα υπό α' και β' φυλάσσονται στον ιατρικό φάκελο του δότη."


Όπως είδαμε, ο προηγούμενος νόμος επέτρεπε μόνο την αφαίρεση οργάνων και ιστών μόνο από υγιείς παιδιά και μόνο κατ΄εξαίρεση και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Επειδή όμως νομικά, οι ανήλικοι δεν έχουν τη δικαιοπρακτική ικανότητα να παράσχουν τη συναίνεσή τους, ο καινούργιος νόμος, ορθά κατάργησε την σχετική διάταξη αλλά εντελώς αντιφατικά και καταχρηστικά ενέταξε την διάταξη για την "μεταθανάτια" δωρεά των οργάνων τους από τρίτους. Ουσιαστικά τι έκανε ο νομοθέτης;;; Πήρε την διάταξη του προηγούμενου νόμου που αφορούσε την δυνατότητα αφαίρεσης οργάνων και ιστών από ενήλικες με την άδεια των συγγενών που κατονόμαζε αναλυτικά και την έφερε στα μέτρα των παιδιών. Πως;; Έφυγαν ενοχλητικές προβλέψεις και λέξεις όπως σύζυγος, ενήλικα τέκνα κλπ και μπήκε ο έχοντας επιμέλεια του τέκνου ….

Έλεγε ο νόμος: 

"Η αφαίρεση ιστών, κυτάρρων και οργάνων από νεκρό δότη διενεργείται εφόσον ο δυνητικός δότης είχε εγγράφως συναινέσει σε αυτήν. ""Η αφαίρεση αποκλείεται αν είχε εγγράφως εκφράσει την άρνησή του." "Αν ο δυνητικός δότης δεν είχε εκφράσει τη συναίνεσή του ή την άρνησή του, η αφαίρεση διενεργείται εφόσον δεν αντιτίθεται σε αυτήν ο σύζυγος, τα ενήλικα τέκνα, οι γονείς ή τα αδέρφια του."

Με τη τελευταία αυτή διάταξη εννοούσε ο νόμος ότι η άδεια των συγγενών έπρεπε να δοθεί ως επέκταση της βούλησης του ίδιου του δωρητή, η οποία στην περίπτωση των παιδιών είναι αυτονόητο ότι δεν υφίσταται. 

2. Ίδρυση καινούργιου ΕΟΜ 

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), ιδρύθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2737/99 (ΦΕΚ 174/Α') ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με έδρα την Αθήνα που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Από το 2008, ο Ε.Ο.Μ. έδρευε επί της οδού Αν. Τσόχα 5 στους Αμπελοκήπους, σε ιδιόκτητα γραφεία 700 τ.μ., τα οποία παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Δηλαδή παραχώρησε το υπουργείο κτίρια του δημοσίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου χωρίς να ρωτήσει και εμάς τους ιδιοκτήτες, έτσι για τους τύπους τουλάχιστον  http://www.healthierworld.gr/

Τι είναι το νομικό πρόσωπο ;;; 

"Νομικό πρόσωπο χαρακτηρίζεται μια ένωση φυσικών προσώπων ή ομάδα περιουσίας που έχει αυτοτελώς ικανότητα Δικαίου, είναι δηλαδή υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Η αναγνώριση αυτή, νομικής προσωπικότητας, σε ένωση προσώπων, ανεξάρτητης εκείνης που αναγνωρίζεται επιμέρους στα φυσικά πρόσωπα - μέλη της, είναι δημιούργημα των τελευταίων αιώνων και αποσκοπεί κυρίως στη ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ . Έτσι ένα νομικό πρόσωπο μπορεί να αποκτά δικαιώματα και υποχρεώσεις χωρίς να δεσμεύονται από αυτά τα μέλη του, να πράττει δηλαδή "ιδίω ονόματι". Το νομικό πρόσωπο δεσμεύεται από τις πράξεις των οργάνων του και αποκτά δικαιώματα και υποχρεώσεις με απόφασή τους." 

"Τα νομικά πρόσωπα με βάση τον τρόπο ίδρυσης και τον σκοπό για τον οποίο ιδρύονται και επιδιώκουν διακρίνονται σε:


  1. Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ): Χαρακτηρίζονται εκείνα των οποίων ο σκοπός αφορά την εξυπηρέτηση και την επιτέλεση κάποιας κρατικής λειτουργίας ή υπηρεσίας. Πρότυπο Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου είναι (κατά λειτουργία) η ίδια η Πολιτεία (το Κράτος) άλλα χαρακτηριστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου είναι οι Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμοι και περιφέρειες) η Εκκλησία της Ελλάδος, το Ν.Α.Τ., το Ι.Κ.Α. κλπ. και

  2. Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ): Χαρακτηρίζονται εκείνα που ιδρύονται από ιδιώτες και συνεπώς ακολουθούν τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου.

Συνήθως τα ΝΠΔΔ ιδρύονται από το κράτος με ιδιαίτερους κανόνες και αναλαμβάνουν δικαιώματα και υποχρεώσεις ανεξάρτητα από αυτό με βάση τους όρους του νόμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα νομικά πρόσωπα που ανήκουν στο κράτος είναι απαραίτητα και δημοσίου δικαίου. Αντίθετα τα ΝΠΙΔ τα ιδρύουν ιδιώτες και ρυθμίζονται από το ιδιωτικό Δίκαιο. " από wikipedia

Για άγνωστους λόγους, το 2011 και ως συνήθως χωρίς να το πάρει κανείς είδηση, η Πολιτεία με το καινούργιο νόμο αντί να κλείσει οριστικά τον επιχειρηματικό αυτό ορφανισμό,  έφτιαξε ένα καινούργιο, δίνοντάς του μάλιστα περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες, ανεξαρτησία της οικονομικής του δραστηριότητα και το δικαίωμα να μεταφέρει αρμοδιότητες σε τρίτους ! [ Στα άρθρα 24 --> 32 του νόμου θα βρείτε όλες τις αρμοδιότητες του ΕΟΜ.]  Για την μοίρα του πρώτου ΕΟΜ μην ρωτάτε γιατί δεν βρήκα καμία ανακοίνωση που να αφορά την κατάργηση του και έτσι δεν ξέρω αν έκλεισε ή δεν έκλεισε τελικά, γιατί και τι απέγινε η περιουσία και το προσωπικό του.


Αναλυτικότερα: 

ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΕΟΜ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ 

Πρώτο ΕΟΜ: ΝΟΜΟΣ  2737/1999 

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων  

Άρθρο 15 

Επωνυμία – Έδρα – Σκοπός

1. Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.)” και έδρα την Αθήνα, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Προεδρικό Διάταγμα Υπ΄αριθ. 6 /2001

Άρθρο 8

Πόροι του Ε.Ο.Μ

Οι πόροι του Ε.Ο.Μ ( άρθρο 17 του Ν. 2737/99) είναι :

1. Πάγια ετήσια επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

2. Δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες και κάθε είδους χορηγίες από τρίτους, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. και έγκριση αυτής από τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας.

Η διαχείριση των πόρων του ΕΟΜ ελέγχεται απολογιστικά, κατασταλτικά από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας 

Δεύτερο ΕΟΜ : ΝΟΜΟΣ 3984/2011

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

 Άρθρο 24 

 1. Ιδρύεται ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), Ν.Π.Ι.Δ., το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  

 2. …  Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων δύναται να μεταβιβάσει σε άλλον φορέα, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και που κρίνεται κατάλληλος, μέρος ή το σύνολο των καθηκόντων του. Ο φορέας αυτός μπορεί επίσης να επικουρεί τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Άρθρο 26 

Πόροι  

Πόροι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων είναι:

  α) Πάγια ετήσια επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  β) Δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες και κάθε είδους χορηγίες από τρίτους.

  γ) Είσπραξη κάθε είδους δαπανών αναζήτησης, λήψης και μεταφοράς μυελού των οστών από Διεθνείς Τράπεζες Αναζήτησης, ασφαλιστικούς φορείς ασθενών ή από την ειδική πίστωση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όταν πρόκειται για ανασφάλιστους λήπτες και από Διεθνείς Τράπεζες Αναζήτησης.

[Λχ. ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων μπορεί να εισπράττει από τις Διεθνείς Δεξαμενές Αναζήτησης ποσά για υπηρεσίες αναζήτησης μυελού των οστών που παρέχει ο ίδιος ή εποπτευόμενες από αυτόν μονάδες. Στην τελευταία περίπτωση αποδίδει στις εποπτευόμενες μονάδες τα ποσά που τους αναλογούν Αρθ. 44.3]

Όπως βλέπετε, με το καινούργιο νόμο διευρύνθηκαν οι πόροι και αφαιρέθηκε ο έλεγχος τους.  

Στο κεφάλαιο κληρονομιές, κληροδοσίες ¨θα έπρεπε να αναφερθούν βέβαια και τα όργανα και οι ιστοί καθώς βάσει του νόμου, ο ΕΟΜ ορίστηκε αυτοδίκαιος “κληρονόμος” του ανθρώπινου σώματος των ασθενών που βρίσκονται στις εντατικές μονάδες λόγω νέκρωσης του εγκεφάλου. Αυτό έγινε με τη διάταξη του αρθ. 9 (παρ. 2 και 6), οι οποίες προβλέπουν ότι σε περίπτωση νέκρωσης του εγκεφάλου, ο ιατρός υποχρεούται να εκδώσει αμέσως πιστοποιητικό θανάτου χωρίς να ειδοποιήσει την οικογένεια και να καλέσει τον ΕΟΜ για να αφαιρεθούν τα όργανα του ανθρώπου εκείνου εάν δεν υπάρχει σχετική δήλωση εναντίωσης του.

Και για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, σε αυτή την φάση, ο νόμος ουσιαστικά παραχώρησε στον ΕΟΜ την κυριότητα πάνω στο σώμα όλων εκείνων που ορθά η λανθασμένα θα διαγνωστούν εγκεφαλικά νεκροί και δεν έκαναν δήλωση εναντίωσης και του έδωσε το δικαίωμα να το διαθέσει κατά το δοκούν, εξ ολοκλήρου ή επί μέρους, πριν καν την αποβίωση του ανθρώπου και την πάψη της λειτουργίας της καρδιάς. Μόνο που το ανθρώπινο σώμα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πράγμα, ώστε το κράτος να παραχωρήσει με νόμο στον ΕΟΜ την κυριότητα επ’ αυτών, την οποία μάλιστα κυριότητα ούτε το ίδιο έχει έτσι ώστε να μπορεί να την μεταβιβάσει σε τρίτους. 

Πέραν τούτου, το κράτος δεν είχε ούτε καν το δικαίωμα να εξουσιοδοτήσει τον ΕΟΜ, που είναι άμεσα εμπλεκόμενο πρόσωπο στην διαδικασία των μεταμοσχεύσεων και ζει από αυτές, να συλλέξει και να φυλάξει τις δηλώσεις εναντίωσης στην αφαίρεση οργάνων. Γιατί ;; Επειδή δεν βάζεις τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα.

Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν δεχτούμε βέβαια ότι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που μπορεί να διεξάγει επιχειρηματική δραστηριότητα δικαιούται να ονομαστεί “εθνικός οργανισμός” και να καθορίζει την πολιτική της χώρας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, το μόνο που μπορούσε να κάνει το κράτος, ήταν να δώσει το δικαίωμα διατήρησης αρχείων που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία των μεταμοσχεύσεων ( δότες, λήπτες, νοσοκομεία, τράπεζες ιστών κλπ) και όχι εκείνων που δεν εμπλέκονται στην διαδικασία και δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο του οργανισμού αυτού, και ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ .


Για την ακρίβεια, λέει ο νόμος:  

(Αρθ.9 παρ 3) στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις των πολιτών περί αντίθεσης στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατον. Κάθε ενήλικος πολίτης μπορεί να αποστέλλει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σχετική δήλωση του, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. 

(αρθ. 49.1)  Στο αρχείο που τηρεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 9 καταχωρούνται οι δηλώσεις των πολιτών περί αντίθεσης τους στην αφαίρεση ιστών και κυττάρων του σώματος τους μετά θάνατον. Οι παράγραφοι 6 και 7 του άρθρου 9 ισχύουν και για την περίπτωση αφαίρεσης ιστών και κυττάρων. 

(αρθ.24.2)  …  Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων δύναται να μεταβιβάσει σε άλλον φορέα, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και που κρίνεται κατάλληλος, μέρος ή το σύνολο των καθηκόντων του. Ο φορέας αυτός μπορεί επίσης να επικουρεί τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Αμέσως μετά την ίδρυση του, αυτό το επιχειρηματικό νομικό πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ δικαίου που φέρει την ονομασία “εθνικού οργανισμού ¨ και δηλώνει επίσημος κρατικός φορέας που συμμετέχει στον σχεδιασμό της εθνικής πολιτικής, και διαμεσολαβεί, ελέγχει και συντονίζει όλες τις σχετικές διαδικασίες από τη Δωρεά ως τη Μεταμόσχευση, έπιασε δουλειά διεξάγοντας την προαναφερόμενη διαφημιστική εκστρατεία του αντικειμένου εργασίας του, την οποία μάλιστα πληρώσαμε εμείς. Δείτε ενδεικτικά το σχετικό δελτίο τύπου αναφορικά με την τελευταία εκστρατεία που διεξάχθηκε μεταξύ 15-23 Απριλίου 2013 και με την οποία ολοκληρώθηκε η δήθεν ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΛΠ. Ο τίτλος της  «Ένα ναι, επτά ζωές» ( 1*), και οι συντελεστές: η ΕΡΤ και ο ΕΟΜ.

3. Περαιτέρω ιδιωτικοποίηση 

Από την  δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ 150/Α/27.6.2011, επιτράπηκε η αφαίρεση οργάνων και ιστών από ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές που ονομάστηκαν «Οργανισμοί Αφαίρεσης» καθώς και η ίδρυση ιδιωτικών τραπεζών ομφαλοπλακουντιακού αίματος (αρθ 52.2.β). 

Ταυτόχρονα, διευκρινίστηκε ότι οι υπηρεσίες συλλογής, ελέγχου, επεξεργασίας, συντήρησης, αποθήκευσης, διανομής και προμήθειας ανθρωπίνων ιστών και/ή κυττάρων και/ή παραγώγων προϊόντων που παρέχονται από τράπεζες ιστών για οικογενειακή ή αυτόλογη χρήση δύνανται να είναι αμειβόμενες, εισάχθηκαν ποινές «χάδι» που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά ούτε για τα εγκληματικά κυκλώματα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, ιστών και κυττάρων με κέρδη δισεκατομμυρίων ούτε για τους άπορους που θα σκεφθούν να πουλήσουν κομμάτια του σώματος τους για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ.

Όπως αναφέρεται και στα πρακτικά της βουλής, δεν είναι μακριά οι μέρες που θα ξεκάνουν – δολοφονούν οι Γιατροί όποιον δεν έχει χρήμα επειδή η Κλινική τους θα κλήση και θα μείνουν τόσοι ασθενείς δίχως φροντίδα.

Σε ένα μη Δημοσίως επιδοτούμενο σύστημα υγείας αυτό είναι εκτελεστικό απόσπασμα.

Γ) Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΚAΖΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ 


Γ1 Εισαγωγή 


Όπως προανέφερα, κατά τη στιγμή της ψήφισης του νόμου, κυβέρνηση, βουλευτές και τρόικα είχαν ήδη καταγγελθεί και μηνυθεί  για έσχατη προδοσία και πραξικοπηματική άσκηση της εξουσίας. Από τότε οι νομικές κινήσεις των πολιτών συνεχίστηκαν ασταμάτητα, αλλά επειδή η δικαιοσύνη αδράνησε, οι καταγγελλόμενοι συνέχισαν ανενόχλητοι τις παράνομες δραστηριότητες τους και η κατάσταση στην χώρα χειροτέρεψε μέρα με την μέρα (δείτε σχετικά 22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης …, , ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .)

Γι΄αυτό, στις 2 Μαρτίου 2012, αναγκάστηκα να ειδοποιήσω και εγώ τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης ότι στην Ελλάδα τελούνται πια σοβαρότατα εγκλήματα της αρμοδιότητας του, ήτοι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και απόπειρα γενοκτονίας ή γενοκτονία σε εξέλιξη. Ως “όπλα” τέλεσης τους, επικαλέστηκα την αδικαιολόγητη αύξηση της φορολογίας με ταυτόχρονη μείωση εισοδημάτων μέσω αλλεπάλληλων οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων, την μεταναστευτική πολιτική, τον νόμο για την αφαίρεση οργάνων και ιστών βάσει εικαζόμενης συναίνεσης κλπ, τον ψυχολογικό πόλεμο και άλλα, που σε συνδυασμό οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαλλοίωση και τελικά στον αφανισμό τον Ελλήνων. 

Την προσφυγή την δημοσίευσα αυθημερόν και αμέσως μετά, με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης, απομόνωσα το σχετικό κομμάτι που αφορούσε το νόμο για την αφαίρεση οργάνων και ιστών και το έστειλα προς δημοσίευση σε διάφορα ιστολόγια. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και σιγά σιγά, το θέμα του νόμου και των συνεπειών του, άρχισε να μαθαίνεται ευρύτερα, αλλά δυστυχώς δεν πέρασε πολύ τα σύνορα του διαδικτύου, παρότι μπλογερ, ιατροί και πολλοί άλλοι έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την διάδοση των σχετικών πληροφοριών. Η κοινή προσπάθεια όμως δεν ήταν μάταια. Πριν περάσουν δυο μήνες από την δημοσίευση της προσφυγής και την ευρύτερη διάδοση του επίμαχου σημείου που αφορούσε τον νόμο 3984, η Πολιτεία έσπευσε και τον τροποποίησε, παίρνοντας ουσιαστικά πίσω την διάταξη περί της εικαζόμενης συναίνεσης. 

Και η τροποποίηση έγινε στα “μουλωχτά” και έτσι, όπως οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε μάθει αρχικά για το νόμο, δεν μάθαμε ούτε για την τροποποίηση του. Η βελτίωση που έφερε η τροπολογία δεν αρκεί βέβαια, καθώς δεν θεραπεύει την αντισυνταγματικότητα του νόμου και δεν μειώνει πάρα μόνο ελάχιστα την επικινδυνότητά του, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο μάλιστα ισοδυναμεί και με ομολογία ενοχής από την μεριά της Πολιτείας. Για την τροποποίηση τα μιλήσω στην συνέχεια, αφού κάνω πρώτα μερικές διευκρινίσεις.

Μετά την προσφυγή στην Χάγη ανέβασα στο διαδίκτυο ένα ηλεκτρονικό αίτημα που απευθύνεται στον εισαγγελέα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου και πολύ αργότερα ένα δεύτερο το οποίο απευθύνεται στην Πολιτεία. Με το πρώτο διαφημίζουμε τις πρόσφυγες στην Χάγη ( 4 έως τώρα) και ασκούμε πιέσεις στον εισαγγελέα να τις εξετάσει, να ξεκινήσει δική του έρευνα έτσι όπως προβλέπει το καταστατικό του δικαστηρίου και να στείλει στο σκαμνί όσους ευθύνονται για τα εκεί καταγγελλόμενα εγκλήματα. Με το δεύτερο, που έχει μορφή ψηφίσματος , ακυρώνουμε μόνοι μας το νόμο 3984, δηλώνοντας ότι δεν τον αναγνωρίζουμε κυρίως λόγω καταχρηστικότητας. 

Ως γνωστό, η πάγια θέση μου είναι ότι μετά το πραξικόπημα του 2009 το οποίο κατήγγειλα κιόλας, κανένας νόμος, υπουργική απόφαση, ΠΝΠ κλπ δεν έχουν καμία νομική ισχύ, συνεπώς ούτε ο εν λόγω νόμος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί εάν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Γι΄αυτό, και επειδή ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός, καταχρηστικός και ανίσχυρος και από μόνος του, έφτιαξα το ψήφισμα που αποσκοπεί στην de facto ακύρωση του νόμου. 

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει προηγούμενο δεν έχει καμία σημασία. Εάν συγκεντρώνουμε πολλές υπογραφές όλα μπορούν να γίνουν. Και με πολλούς τρόπους μάλιστα. Πέραν τούτου, δεν χάνουμε τίποτα υπογράφοντας επειδή αν μη τι άλλο, καταγράφουμε έτσι την εναντίωση μας στην παραβίαση των δικαιωμάτων μας, του συντάγματος και του διεθνούς δικαίου. Για την ώρα το ψήφισμα έχει μόνο ηλεκτρονική μορφή, αλλά μελλοντικά εάν θα έχω κάποια βοήθεια, ενδέχεται να το κυκλοφορήσω και σε χαρτί. Σημειώστε παρακαλώ ότι για την οικονομία του χώρου, στο προοίμιο του ψηφίσματος αναφέρονται μόνο κάποιοι σημαντικοί λόγοι ανισχυρότητάς  του, οι οποίοι προκαλούν πολλαπλές παραβιάσεις του συντάγματος, του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου. Στην πραγματικότητα όμως, μπορεί να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο για να χωρέσουν όλες οι παραβιάσεις. Μπορείτε να δείτε μερικές μόνο από αυτές, εδω: Η υποχρέωση “δωρεάς” οργάνων και οι παραβιάσεις του συντάγματος, του Ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου

Επισήμανση: παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι όλοι έχουμε συμφέρον από την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Ελλάδα και ότι για να γίνει αυτό, πρέπει ο καθένας κάτι να κάνει.Γ2 Η τροποποίηση του νόμου (27-6-2011)


Στις 11-04-2012, στο τέλος του πρώτου εδαφίου της δεύτερης  παραγράφου του άρθρου 9 του νόμου  3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) προστέθηκαν οι λέξεις  «και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του»

Η τροποποίηση έγινε με το άρθρο 55 του νόμου 4075 “Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις” (ΦΕΚ Α’ 89/11-04-2012) και μετά την σχετική τροποποίηση η συγκεκριμένη παράγραφος έχει ως εξής :

 “2. Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του σύμφωνα με την παράγραφο 3 και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του. Η έναρξη ισχύος της παρούσας παραγράφου αρχίζει από 1.6.2013 προκειμένου στο διάστημα αυτό να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών μέσω εφαρμογής συγκεκριμένης ενημερωτικής εκστρατείας. (ΝΑΙ ΠΩΣ!) Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται ο τρόπος και κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με την εκδήλωση θετικής ή αρνητικής δήλωσης του κάθε ατόμου και ο τρόπος συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.” (Σχετική απόφαση όμως δεν βρήκα …)

Δηλαδή, αυτό που θέλει να πει η διάταξη τώρα, είναι ότι η αφαίρεση οργάνων, ιστών και κυττάρων από ενήλικο θανόν πρόσωπο, διενεργείται εφόσον ο δυνητικός δότης δεν είχε εκφράσει εγγράφως  την άρνησή του και η οικογένεια του βεβαιώνει ότι η βούληση του ήταν να δωρίσει τα όργανα, τους ιστούς ή/και τα κύτταρα του προς μεταμόσχευση ή άλλη χρήση.  

Αυτό σημαίνει ότι

- Με την τροποποίηση της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 9 ουσιαστικά καταργήθηκε η εικαζόμενη συναίνεση του δωρητή και εναρμονίστηκε έτσι επί μέρους ο νόμος 3894 με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί την βεβαιωμένη βούληση του δυνητικού δότη να δωρίσει τα όργανα, τους ιστούς και τα κύτταρά του ή μέρος αυτών προς μεταμόσχευση ή άλλη χρήση, πριν ή μετά τον θάνατό του, βιολογικό ή εγκεφαλικό. Το πρόβλημα τώρα είναι όμως, ότι η βεβαίωση της βούλησής του, μπορεί να έρθει μόνο από την οικογένεια και όχι από τον ίδιο τον δωρητή (κάρτα Δωρητή) . Συνεπώς ο εθελοντικός χαρακτήρας της δωρεάς ανθρωπίνου υλικού δεν αποκαταστάθηκε όπως δεν αποκαταστάθηκαν και άλλα προβλήματα του νόμου. 

- Από 1 Ιουλίου 2013, αφαίρεση οργάνων, ιστών και κυττάρων από ενήλικο θανόν πρόσωπο μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με την άδεια της οικογένειας, το οποίο  σημαίνει ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικογένεια ή αυτή δεν μπορεί να εντοπιστεί,  αφαίρεση οργάνων δεν μπορεί να γίνει. Για τους ίδιους λόγους δεν μπορεί να γίνει αφαίρεση οργάνων, ιστών και κυττάρων από άτομα άγνωστης ταυτότητας 

- Είναι υποχρεωτική πάλι η πλήρη ενημέρωση της οικογένειας τόσο για το θάνατο του ασθενή όσο και για τη δυνατότητα δωρεάς ιστών και οργάνων με σκοπό τη μεταμόσχευση, για να μπορέσουν να εκφράσουν οι οικείοι του εγκεφαλικά νεκρού ενήλικα, την συναίνεση ή την άρνησή τους σύμφωνα με την βούληση που ο ίδιος ο ασθενής εξέφρασε κατά την διάρκεια της ζωής του. [ ενδεικτικά, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 26/2008 - ΦΕΚ 51/Α'/24  Αρθρο 13  Συναίνεση, 2. Οι δότες, οι συγγενείς τους ή τα πρόσωπα που χορηγούν την άδεια για λογαριασμό των δοτών πρέπει να λαμβάνουν όλες τις δέουσες πληροφορίες που ορίζονται στο παράρτημα Ι του παρόντος. ]

- Η συναίνεση (βεβαίωση) την οποία παρέχει η οικογένεια, μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, στα πρότυπα της δήλωσης με την οποία ο ίδιος ο δυνητικός δοτής καλούνταν από το αρθ 9.2,3 να εναντιωθεί στην εικαζόμενη συναίνεση του για μεταθανάτια δωρεά σώματος, σε περίπτωση που δεν επιθυμούσε να αφεθούν τα όργανα του κλπ. 

- Η ερμηνεία της λέξης “οικογένεια” θα γίνει στα πρότυπα του άρθρου 8 που ρυθμίζει την διαδικασία αφαίρεσης οργάνων από ζώντα δότη και το οποίο θεωρεί συγγενείς/οικείους : α) τον σύζυγο,  β) το άτομο με τον οποίο ο δότης συνδέεται με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, άνω των τριών χρόνων, γ) τους συγγενείς μέχρι και τον τέταρτο βαθμό εξ αίματος, σε ευθεία ή πλάγια γραμμή, δ) τους συγγενείς του συζύγου μέχρι το δεύτερο βαθμό, ε) το πρόσωπο με το οποίο έιχε προσωπική σχέση και συνδεόταν συναισθηματικά ο δυνητικός δότης. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται άδεια με δικαστική απόφαση, που εκδίδεται με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας. Συνεπώς, αρκεί ένας από τους ανθρώπους με τον ανωτέρω βαθμό συγγένειας ( αδελφό, ξάδελφο θεια, θειος κλπ), να αντισταθεί και η αφαίρεση οργάνων , ιστών και κυττάρων δεν μπορεί να γίνει. 

- Αφαίρεση οργάνων ιστών και κυττάρων από παιδί δεν μπορεί να γίνει, επειδή δεν επιτρέπεται να εκφράσει την επιθυμία του να γίνει δωρητής ανθρωπίνου υλικού πριν ή μετά τον θάνατο του, την οποία επιθυμία να βεβαιώσει εκείνος που έχει την επιμέλειά του σε περίπτωση που χρειαστεί. 

Τέλος, η δήλωση εναντίωσης του ενήλικα δυνητικού δότη δεν έχει πια νόημα να κατατεθεί, παρά μόνο από άτομα που έχουν οικογένεια αλλά δεν την εμπιστεύονται. Θεωρητικά μιλώντας πάντα, γιατί πρακτικά, επειδή όλα τα προαναφερόμενα  συνεπάγονται από τις υπόλοιπες διατάξεις αλλά ο νομοθέτης δεν τα έχει διευκρινίσει στο κείμενο του νόμου με σαφή τρόπο ώστε να είναι κατανοητά από όλους, ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει και όπως τον βολεύει. Μπορεί να αφαιρέσει όργανα από παιδιά, από άτομα άγνωστης ταυτότητας, από ενήλικες που δεν επιθυμούν να δωρίσουν τα όργανα τους εντελώς αυθαίρετα ή κατόπιν άδειας κάποιου μέλους  της οικογένειας του που νομίζει ότι μπορεί ο ίδιος να δωρίσει τα όργανα του συγγενή του  και πάει λέγοντας. Γι΄αυτό, ο νόμος, όπως τώρα είναι διατυπωμένο, πολύ απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω ασάφειας και ύπαρξης αντιφατικών διατάξεων. 

Πέραν τούτου, δεν μπορεί να εφαρμοστεί και για τους ακόλουθους λόγους: 

- επειδή επιβάλει την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου ανθρώπων που είναι ακόμα ζωντανοί.

- επειδή αναγκάζει τους ιατρούς να διαπράττουν φόνο.  Αυτό συμβαίνει επειδή ο άνθρωπος που (ορθά ή λανθασμένα) έχει διαγνωστεί με νέκρωση του εγκεφάλου είναι ακόμα ζωντανός, αλλά οι ιατροί υποχρεούνται να εκδώσουν πιστοποιητικό θανάτου και να επιτρέψουν ή να συμμετέχουν σε επέμβαση αφαίρεσης οργάνων που σκοτώνει τον ασθενή. 

Επισήμανση: Το γεγονός ότι ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος μπορεί και να  πεθάνει σε μερικές ώρες ή μέρες δεν έχει σημασία. Όλοι κάποτε θα πεθάνουμε αλλά μέχρι τότε δεν είμαστε νεκροί και πιστοποιητικό θανάτου δεν μπορεί να εκδοθεί. Σας υπενθυμίζω ότι μετά την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου επιτρέπονται και οι ταφές, όχι μόνο η αφαίρεση οργάνων… 

Ορισμός θανάτου: 

Θάνατος είναι η οριστική παύση όλων των βιολογικών λειτουργιών που υποστηρίζουν τη διαβίωση ενός οργανισμού. Φαινόμενα που συνήθως επιφέρουν το θάνατο περιλαμβάνουν τα γηρατειά, τον υποσιτισμό, την ασθένεια, και το τραύμα το οποίο περιλαμβάνει την αυτοκτονία, τη δολοφονία και το ατύχημα. Όλοι οι γνωστοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν αναπόφευκτα το θάνατο.[1] Τα σώματα των ζωντανών οργανισμών αρχίζουν να αποσυντίθενται λίγο μετά το θάνατο.

Ο θάνατος διακρίνεται στον φυσιολογικό, ο οποίος έρχεται με τα βαθιά γεράματα και τον ξαφνικό που οφείλεται σε ασθένεια, φόνο ή δυστύχημα. Με το θάνατο η θερμοκρασία του σώματος πέφτει στους 20 °C, η αναπνοή μαζί με τους χτύπους της καρδιάς σταματά και το πρόσωπο κιτρινίζει. Ορισμένα κύτταρα του ατόμου ζουν και δυο μέρες μετά το θάνατο του. Τα αίτια του θανάτου, στην περίπτωση που δεν προϋπήρξε σοβαρό πρόβλημα υγείας, εξακριβώνει ο ιατροδικαστής. wikipedia

Δείτε τώρα για άλλη μια φορά τι λέει ο νόμος :


Αρθ. 9.6 Όταν ο θεράπων ιατρός διαγνώσει νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους και εφόσον η λειτουργία ορισμένων οργάνων διατηρείται με τεχνητά μέσα, υποχρεούται να προβεί … στη σύνταξη πιστοποιητικού θανάτου. ..  Στη συνέχεια, … υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά, χωρίς καθυστέρηση, τον Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων, εφόσον υφίσταται στο νοσοκομείο και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, προκειμένου να ενημερωθεί εάν το ενήλικο, θανόν πρόσωπο έχει δηλώσει την άρνηση του να γίνει δωρητής οργάνων μετά θάνατον. …. Εάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση, συνεχίζεται η τεχνητή υποστήριξη του θανόντος προσώπου. [ = συνεχίζεται η τεχνητή υποστήριξη του ζώντα δοτή μέχρι στην αφαίρεση οργάνων για μεταμόσχευση … ]

- επειδή οι διατάξεις του αρθ.9.6 παραβιάζουν και το Άρθρο 29 “Ιατρικές αποφάσεις στο τέλος της ζωής” του νόμου 3418/2005, ΦΕΚ Α’ 287/28-11-2005, το οποίο απαγορεύει την επίσπευση του θανάτου ακόμα και όταν ο ασθενής το επιθυμεί.  Συγκεκριμένα λέει η διάταξη ότι ” η επιθυμία του ασθενούς να πεθάνει όταν αυτός βρίσκεται στο τελικό στάδιο, δεν συνιστά νομική δικαιολόγηση για την διενέργεια πράξεων οι οποίες στοχεύουν στην επίσπευση του θανάτου”. Όσο για τον ιατρό που κάνει κάτι τέτοιο , δεν παραβιάζει μόνο αυτό το νόμο αλλά και το όρκο του Ιπποκράτη … Όσοι πιστεύουν στην κόλαση, εξασφαλίζουν βέβαια και ένα καζάνι φάτσα πίστα αλλά αυτό είναι προσωπικό τους θέμα. 

- επειδή λόγω ανεπαρκών θέσεων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα τους αναγκάσει να εισάγουν σε αυτές μόνο τους ασθενείς που προορίζονται για αφαίρεση οργάνων μέχρι να κανονιστεί και να ξεκινήσει η διαδικασία και να αφήσουν απέξω τους υπόλοιπους ασθενείς που θα χρειαστούν την εκεί νοσήλια. Θα αναγκαστούν δηλαδή να μην χρησιμοποιήσουν πια αυτές τις μονάδες  για θεραπευτικούς σκοπούς με συνέπεια πολλοί ασθενείς να χάσουν την ζωή τους. Το ότι οι θέσεις σε αυτές τις μονάδες είναι λίγες και δεν φτάνουν για όλους δεν χρειάζεται να σας το πω γιατί δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα. 

- επειδή πέραν όλων των άλλων οι διατάξεις του αρθ 9.6 θέτουν τους ιατρούς και στον κίνδυνο να μηνυθούν κάποια στιγμή από τις οικογένειες των ασθενών που θα χάσουν τις ζωές τους. Είτε λόγω αφαίρεσης οργάνων είτε λόγω μην νοσηλείας τους σε ΜΕΘ για θεραπευτικούς σκοπούς. 

Όλα αυτά από νομική άποψη. 

Θα ήθελα όμως να πω κάτι και σε όσους τόλμησαν να πιάσουν στο στόμα τους το όνομα του Χριστού,  λέγοντάς μας ότι η προσφορά οργάνων είναι δώρο ζωής και πράξη αγάπης  και θυσίας παρόμοια με εκείνη του Κυρίου μας: 

Αγαπητοί, σταματήστε να εξαπατάτε τον κόσμο. Ο Χριστός θυσίασε την δική του ζωή και όχι την ζωή κάποιου άλλου όπως εσείς είστε διατεθειμένοι να κάνετε και το έκανε για να σώσει μόνος, και μόνο εκείνος, όλους τους ανθρώπους και όχι για να παρατείνει την επίγεια ζωή μερικών ασθενών όπως στην περίπτωση των (επιτυχημένων) μεταμοσχεύσεων, για να σώσει κάποια φαρμακευτική βιομηχανία, μια χρηματοδοτούμενη έρευνα ή μια ιδιωτική τράπεζα ιστών και κυττάρων όπως στην περίπτωση του νόμου μας. Και ούτε για να φτιαχτεί Αλεξίσφαιρο δέρμα από  τα κύτταρα του.

Δ) ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ 


Όπως είναι λογικό και όπως προβλέπει η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία με  διαφορετικές διατάξεις, για την τύχη των οργάνων, των κύτταρων και των ιστών μας, πριν ή μετά τον θάνατο, έχουμε δικαίωμα να αποφασίσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι και η απόφαση αυτή πρέπει να είναι συνειδητή. Η Πολιτεία όμως, μέσω του νόμου και της παραπλανητικής διαφημιστικής εκστρατείας, μας αφαίρεσε αυτό το δικαίωμα. Για την αποκατάσταση του αλλά και για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών τα οποία παραβιάζονται σφοδρότατα μέσω του νόμου αυτού, σας προτείνω να συμμετέχετε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια ακύρωσης του νόμου μέσω δικών σας πρωτοβουλιών ή/και συμμετέχοντας σε όλες τις υφιστάμενες ή τις μελόντικες πρωτοβουλίες. Σε προσωπικό επίπεδο σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη δήλωση η οποία καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα και αφήνει στον καθένα όχι μόνο το περιθώριο να διαθέσει το σώμα του όπως θέλει αλλά και όποτε το θέλει. Αυτή είναι άλλωστε και η διαδικασία που ακολουθούν οι περισσότερες χώρες. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε και άλλες προτάσεις με τις οποίες εγώ διαφωνώ, επειδή προτείνουν να προσφέρουμε οικειοθελώς προσωπικά δεδομένα σε αναρμόδιους, να δώσουμε σε τρίτους λογαριασμό για πράγματα που δεν τους αφορούν και λόγω της ασάφειας της διατύπωσης  να αναγνωρίζουμε εγγράφως, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο εγκεφαλικός και ο βιολογικός θάνατος είναι το ίδιο πράγμα. Με κόκκινο θα βρείτε τα σημεία της διαφωνίας μου. 

1. Η πρόταση μου :

Προς την Αστυνομική Διεύθυνση …. (της περιοχής σας) 

ΔΗΛΩΣΗ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ / ΑΙΤΗΣΗ

Εγώ ο πιο κάτω υπογεγραμμένος/η, με την παρούσα δηλώνω ρητά ότι:

Σας καθιστώ υπεύθυνους για την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλειά μου που τίθενται σε κίνδυνο από την εφαρμογή του νόμου 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 ο οποίος επιτρέπει την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου πριν το βιολογικό μου θάνατο και την αφαίρεση οργάνων, ιστών και κυττάρων μου προς μεταμόσχευση ή άλλες χρήσεις χωρίς την συγκατάθεσή μου.  

Σε ότι με αφορά :

α) δεν επιτρέπω σε κανέναν, σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να αφαιρέσει ή/ και να χρησιμοποιήσει όργανα ή/και ιστούς ή/και κύτταρα του σώματος μου, πάρα μόνο εάν υπάρχει συμβολαιογραφικό έγγραφο όπου αναφέρω ρητά τι ακριβώς δωρίζω, πότε, σε ποιον και για ποια χρίση και εφόσον το έγγραφο αυτό το υπέβαλα στις αρμόδιες αρχές εγώ και μόνο εγώ. 

β)  δεν επιτρέπω σε κανέναν είτε είναι, είτε δεν είναι συγγενής μου, να αγνοήσει, να τροποποιήσει ή να ανακαλέσει αυτή την οριστική και αμετάκλητη δήλωση/απόφασή μου. 

γ) δεν επιτρέπω σε καμία περίπτωση την λήψη οργάνων ή/και ιστών από άτομα άγνωστης ταυτότητας, επειδή αυτό το άτομο, για πολλούς και διάφορους λόγους, μπορεί κάλλιστα να είμαι εγώ ή ανήλικο τέκνο μου.   

δ) όλες τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτή την δήλωση τις παρέχω εμπιστευτικά και υπό την προστασία του ν 2472/1997, του Συντάγματος  και του διεθνούς δικαίου.

Επειδή το δικαίωμα μου στην ζωή είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο και η αξία μου ως άνθρωπος προστατεύεται και αυτή από το σύνταγμα σας ζητώ να κάνετε το καθήκον σας και να με προστατεύετε με κάθε τρόπο από τις συνέπειες του νόμου που τα παραβιάζει. Ο δηλών (Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου/ άδειας παραμονής, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. )

………………………………………………………………………………………………………………..………………………………………………………………………………………

Τόπος και ημερομηνία………………………………………………………………………

Υπογραφή……………………………………………………………………………………..


ΟΔΗΓΙΕΣ :


Καταθέστε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας την δήλωση/αίτηση όπως είναι η τροποποιημένη στα μέτρα σας, πάρτε αριθμό πρωτοκόλλου και ένα επικυρωμένο αντίγραφο. 

Βγάλτε φωτοτυπίες και μοιράστε τις στην οικογένεια, στους φίλους, στον δικηγόρο και στον ιατρό σας. 

2) Τι προβλέπει ο νόμος αναφορικά με την δήλωση εναντίωσης : Αρθ.9 παρ   3. 

Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο όπου καταχωρούνται οι δηλώσεις των πολιτών περί αντίθεσης τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατον. Κάθε ενήλικος πολίτης μπορεί να αποστέλλει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σχετική δήλωση του, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Για τη δήλωση δεν απαιτείται συγκεκριμένος τύπος, αρκεί να συνάγεται ρητά και αβίαστα η ακριβής βούληση του προσώπου. Η δήλωση αυτή είναι ελεύθερα ανακλητή. Η ανάκληση γίνεται με νεότερη δήλωση ανάκλησης, η οποία αποστέλλεται ομοίως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Η αρχική δήλωση διαγράφεται από το αρχείο και θεωρείται ως μη γενoμένη. [ 9.5. Η αφαίρεση οργάνων από θανόντα δότη διενεργείται μετά την επέλευση του θανάτου, κριτήριο για την οποία είναι η νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους]

3) Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (INKA/ΓΟΚΕ )

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ   

Σχετικά Αρχεία:   Δήλωση άρνησης ΕΟΜ_

Προς τον

·         Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων – Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα – Φαξ: 2107255066, τηλ: 2132027021, 2132027017, (υπόψη κ. Προέδρου) 

Κοινοποίηση: (!)

·         Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) – Πλουτάρχου 3, Αθήνα 10675 – Φαξ: 2107258663, τηλ: 2107258660-2, 2107295031-2 (υπόψη κ. Προέδρου)

·         ΙΝΚΑ / Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας – Γ΄ Σεπτεμβρίου 13, 10432 Αθήνα –Φαξ: 2103633976, τηλ: 2103632443.

· 

………………………………………………………………………………………  …………………………………………………………………………………………….

Κύριοι,

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Με την παρούσα υπεύθυνη δήλωσή μου, (γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως) σας δηλώνω ότι: σε περίπτωση θανάτου μου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου και οι ιστοί μου προς μεταμόσχευση, δεν επιτρέπω σε κανέναν (συγγενή μου ή τρίτο ή οποιονδήποτε φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό), σε οποιονδήποτε χρόνο, και για οποιαδήποτε αιτία, να ανακαλέσει αυτή την απόφασή μου ομοίως δεν εκχωρώ σε κανέναν, κανένα δικαίωμα στη σωματική μου ακεραιότητα (όπως το «τέστ άπνοιας») πριν και μετά τη σωματική μου αποβίωση. Η παρούσα μπορεί να ανακληθεί μόνο από εμένα με συμβολαιογραφική πράξη. 

Επίσης αιτούμαι να γνωστοποιήσετε την παρούσα προς όλους τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται με το θέμα (και συνεπώς τους θεωρώ ενημερωμένους).

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα ανήλικα τέκνα μου.

             Ονοματεπώνυμο                                                         Ημερομηνία γέννησης  • _

  • _

  • _

  • _Ο δηλών (Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας.)

Τόπος και ημερομηνία

                        Υπογραφή

Σχετικά Αρχεία:   Δήλωση άρνησης ΕΟΜ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Α) Συμπληρώστε το έντυπο δήλωσης με όλα τα στοιχεία που αναγράφονται και βεβαιώστε την υπογραφή σας από Δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμο κτλ), και κρατείστε αντίγραφο. Αν έχετε παιδιά συμπληρώστε τα. Προσοχή όμως, μόλις συμπληρώσουν τα παιδιά τα 18 χρόνια θα πρέπει να κάνουν μόνα τους, πάλι τη δήλωση.

Β) Στείλτε την πρωτότυπη δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους: Είτε με απευθείας παράδοση, είτε με αποστολή (με κούριερ ή με φαξ όχι με συστημένο), είτε με δικαστικό επιμελητή. Κρατείστε το αποδεικτικό αποστολής, ζητείστε αριθμό πρωτοκόλλου και αναμείνατε την επιβεβαιωτική επιστολή.

Γ) Κοινοποιήστε τη δήλωση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), στο ΙΝΚΑ (ή και σε άλλο φορέα που εσείς κρίνετε) με κούριερ ή με φαξ (εδώ μη ζητάτε αριθμό πρωτοκόλλου). 

Δ) Ενημερώστε φίλους, συγγενείς, και τον οικογενειακό σας γιατρό, ότι δεν είσαστε δότης οργάνων.Ε) ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 


- Αφαίρεση οργάνων ιστών και κυττάρων από παιδιά, δεν μπορεί να γίνει ποτέ.

- Αφαίρεση οργάνων ιστών και κύτταρων από ενήλικες μπορεί να γίνει είτε κατόπιν δωρεάς που κάνει ο ίδιος ο δότης είτε κατόπιν έγγραφης βεβαίωσης της οικογένειας  ή του νομικού εκπρόσωπού του, ότι επιθυμούσε να δωρίσει μέρος του σώματός του σε περίπτωση εγκεφαλικού θανάτου και ποιο ακριβώς μέρος αφορά η δωρεά του αυτή.

- Ο ΕΟΜ δικαιούται να κρατήσει αρχεία μόνο με τα στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν σχέση με την διαδικασία των μεταμοσχεύσεων και όχι όλων εκείνων που δεν επιθυμούν να έχουν καμία σχέση με αυτήν και κατ΄επέκταση με τον ΕΟΜ. 

- Δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου για ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή 

- Οι νεκροί ( τα πτώματα) δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

- Ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.6.2011 δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω αοριστίας, αντισυνταγματικότητας/ καταχρηστικότητας και αντιφατικότητας των εμπεριεχομένων διατάξεων. 

- Ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.6.2011 δεν μπορεί βέβαια να εφαρμοστεί και επειδή εκδόθηκε και τροποποιήθηκε από την πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπανδρέου και την παρέα της, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία.


  


ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ : 


Σταματήστε την προπαγάνδα. Ενημερώστε σωστά τους ανθρώπους και αφήστε τους να αποφασίσουν μόνοι τους ! Η αποκατάσταση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα αφορά και εσάς. 


ΣΧΕΤΙΚΑ: 


( 1*)   “ Ολοκλήρωση Εκστρατείας Ενημέρωσης ΕΡΤ – ΕΟΜ με τίτλο «Ένα ναι, επτά ζωές»  Η ΕΡΤ σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) πραγματοποίησε  δεκαήμερη ενημερωτική εκστρατεία (από 15-23 Απριλίου), με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αποκατάσταση της παραπληροφόρησης, απέναντι στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Δωρεά Οργάνων,  την ύψιστη πράξη σεβασμού και αλληλεγγύης προς την ανθρώπινη ζωή.

Η εκστρατεία κορυφώθηκε χθες με τη συναυλία του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου στο Θέατρο Badminton, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. … Ο ΕΟΜ οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τη Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΡΤ, που τόσο ένθερμα αγκάλιασαν τη προσπάθεια αυτή. ” Η συνέχεια εδώ http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=307:ολοκλήρωση-εκστρατείας-ενημέρωσης-ερτ-–-εομ-με-τίτλο-ένα-ναι-επτά-ζωές&Itemid=144&lang=el

http://freepeoplenow.wordpress.com ( εξειδικευμένο ιστολόγιο) 

- http://kyprianoscy.blogspot.gr ( εξειδικευμένο ιστολόγιο) 

http://www.hristospanagia.gr/?cat=387   ( εξειδικευμένο ιστολόγιο) 

Ο∆ΗΓΙΑ 2004/23/ΕΚ (δωρεά οργάνων κλπ)

ΝΟΜΟΣ 2737/ΦΕΚ 17Α/27.08.1999 (δωρεά οργάνων κλπ)

ΝΟΜΟΣ 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.6.2011 (δωρεά οργάνων κλπ)

ΟΔΗΓΙΑ 2010/45/ΕΕ (δωρεά οργάνων κλπ)

Οδηγία 2010/53/ΕΕ (δωρεά οργάνων κλπ)

ΠΔ 26/2008 – ΦΕΚ 51/Α’/24.3.2008 (δωρεά οργάνων κλπ)

Χριστίνα Σαλεμή: Ανοιχτή επιστολή προς τον ΙΝΚΑ αναφορικά με ανακοινώσεις του (μεταμοσχεύσεις)

ΨΗΦΙΣΜΑ : Ανίσχυρος ο καινούργιος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις

Ελλάδα αποθήκη ανθρώπινων ανταλλακτικών (4 video)

Σύντομη απάντηση σε ανακοίνωση του ΕΟΜ περί δήθεν παραπληροφόρησης

Η Ελλάδα αποθήκη ανθρωπίνων οργάνων!

Τιμοκατάλογος ανθρωπίνων οργάνων στη Βουλή – πενταποσταγμα

Μεταμοσχεύσεις tag

ΚΑΙ

Ανίσχυρος ο καινούργιος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις (ΨΗΦΙΣΜΑ)

Προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC): ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! (petition)

το είδα

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/07/39842011.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters