Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, (ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ).
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΩΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ. ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ!
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΣΜΟ), ΚΑΤΕΘΕΣΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, (ΤΧΣ), ΑΠΟ ΤΟ 35% ΜΕΧΡΙ ΤΟ 100% ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΤΧΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΡΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ (100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΤΧΣ ΕΔΩΣΕ, ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 37%, ΣΕ ΞΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟ 2,5% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Μ Ε Ν Ο, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!
ΤΟ ΤΧΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ, ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΞΕΝΟ, ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 37% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ!!!!
ΤΟ ΤΧΣ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ Κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΤΧΣ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ«, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΤΧΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΟ ΤΧΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΖΗΤΗΣΕ).
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΣΒΥΝΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΤΧΣ!
ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΡΚΙΣΤΕΙ.
ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ! ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
………………………………………………………………………..
 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ !!!! ………….ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ …. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!! …………….. ΤΟ ΒΙΩΣΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ … ΑΝΩΝΥΜΗ …. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ …..ΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!! ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ…………… ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ !!!!

Συμφέρον και ηθική


Έξω ο τόπος βράζει! 40 βαθμούς λέει το θερμόμετρο. Που να βγείς έξω με τέτοιο λιοπύρι! Βάζω μπροστά τον ανεμιστήρα μπας και δροσίσει μια σταλίτσα.
Απλά ανακατεύει το ζεστό αέρα και ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι.
Ανοίγω τον υπολογιστή για παρηγοριά και ενημέρωση.
Τι ήθελα και τον άνοιξα; Διαβάζω πρώτη και καλλίτερη είδηση το προσχέδιο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν οι ψοφοδεείς πολιτικοί μας. Μη και τολμήσω και αμφισβητήσω το ολοκαύτωμα των Εβραίων, μη τολμήσω και πω τον πούστη πούστη και τον γύφτο γύφτο, γιατί θα με βάλουνε στα σίδερα και θα μου κόψουνε τη συνταξούλα μου για τα δικαστικά έξοδα. 
Από μικρό παιδάκι έτσι έμαθα να τους λέω και τώρα μου λένε πως θα ασκήσω ψυχολογική βία αν χρησιμοποιήσω τις ελληνικές λέξεις που τους χαρακτηρίζουν, αλλά από δω και στο εξής πρέπει να χρησιμοποιώ τις αγγλοσαξονικές λέξεις όπως γκέι και ρομά.
Αμ το άλλο; Το λαθρομετανάστη που ίσως είναι και τζιχαντζιστής και πουλάει τις ζώνες μαϊμού στις γειτονιές, ρολόγια, τσάντες και ναρκωτικά στις πιάτσες, τους ονομάσανε οικονομικούς μετανάστες και καθώς περνάω δίπλα τους δεν πρέπει να δυσανασχετώ με την παρουσία τους, αλλά να τους βγάζω με σεβασμό το καπέλο μου.
Αμ δεν το τρώω καλλίτερα;
Όλοι αυτοί οι Μουσουλμάνοι που έχουν κουβαληθεί εδώ πέρα, προέρχονται από χώρες που βλέπουμε στις ειδήσεις πόσο σεβασμό δείχνουν στον κάθε αλλόθρησκο και στη ζωή του.
Δεν αφήνουνε κεφάλι για κεφάλι στη θέση του και ηδονίζονται βασανίζοντας τα θύματά τους πριν τα αποκεφαλίσουν, με ιδιαίτερη προτίμηση στις γυναίκες και στα παιδιά πριν τα βιάσουν.
Όλη αυτή την παγκόσμια αναστάτωση την έχουν δημιουργήσει οι Αμερικανοεβραίοι για να βάλουν στο χέρι τα πετρελαϊκά αποθέματα. Για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, θυμηθείτε πως ο πρόεδρος Τζώρτζ Μπους είχε πεί πως γίνεται για "την ειρήνη και την ελευθερία" και ο Χένρυ Κίσινγκερ που τον πόλεμο που άνοιξαν στο Ιράκ τον ονόμασε σχέδιο, λέγοντας πως είναι "ένας θρίαμβος της ελπίδας απέναντι στην εμπειρία". Τι ήθελε να πει, κανένας δεν κατάλαβε, όπως δεν καταλαβαίνει κανένας τι θέλει να πει ο αντιπρωθυπουργός της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος όταν γενικώς ανοίγει το στόμα του.
Αυτός δεν είναι Ευ- άγγελος ρε παιδιά, είναι κακάγγελος κλαυθμών και οδυρμών που διαστρεβλώνει τα πάντα πιστεύοντας πως αυτός είναι ο έξυπνος και μείς οι χαζοί.
Σε τηλεοπτική εκπομπή που είδα τελευταία, δυο πρεσβευτές ο κ. Λευτέρης Καραγιάννης και ο κ. Περικλής Νεάρχου, μαζί με τον διεθνολόγο κ. Βασίλη Κασάπογλου τραβούσαν τα μαλλιά τους με διπλωματικό βέβαια τρόπο, για τις γκάφες και τις μοιραίες παραλείψεις αυτού του κυρίου που υποδύεται τον υπουργό εξωτερικών και παραμένει στη θέση του.     
Στην Ουκρανία πάλι τα πετρελαϊκά συμφέροντα, θέλουν να απομονώσουν και να απειλήσουν τη Ρωσία με το ΝΑΤΟ μες τα ποδάρια της, αυτή αντέδρασε και τη νύφη την πληρώνουν οι άμαχοι και οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί.
Από τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών που ακολουθούν κατά γράμμα και οι Προτεστάντες, διαβάζω:         
«ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ» 1 «.. Όταν ένα κράτος είναι εξαντλημένο από τις πολιτικές διαμάχες και τον εμφύλιο σπαραγμό (που θα δημιουργήσουμε εμείς) και βρίσκεται στο έλεος των εχθρών, ανίατα χαμένο, τότε είναι η ΕΥΚΑΙΡΙΑ να το ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ. Η δύναμη του κεφαλαίου που βρίσκεται στα χέρια μας του παρουσιάζεται σαν ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και θέλει δε θέλει, σε μας θα στηριχτεί για να μην βουλιάξει εντελώς».
Και αρπάξανε την Ελλάδα με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Λιβύη, την Αίγυπτο, πήγανε να βάλουν χέρι και στη Συρία αλλά εκεί τα βρήκαν μπαστούνια με τον Πούτιν να αντιστέκεται στην ακόρεστη απληστία τους.
Είδατε κεφάλια χριστιανών καρφωμένα στους φράχτες να τα τρώνε οι μύγες και τα ροδάκινα να σαπίζουν στα τελάρα, γιατί οι άπληστοι βάζουν πρώτα το συμφέρον και μετά την ηθική.
Τι ήθελα και άνοιξα τον υπολογιστή;
Θεόφιλος Αιγινήτης Ζωγράφος-Συγγραφέας

http://www.logiosermis.net/2014/08/blog-post_685.html#.U_UkRKMrHpc

ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΑΓΩΝΑ. ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

“Παιδί” του γνωστού για τις μυστικόφρονες αρχές του και την αλληλουποστήριξη των μελών του και των αποφοίτων του, Κολεγίου Αθηνών(του οποίου εδώ και χρόνια ηγείται ο αδερφός του σημερινού προδότη πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς)ήταν ο εκλιπών, Γιώργος Δραγώνας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή, ανήμερα της Παναγίας, σε παραλία της Αναβύσσου, κοντά στην Παλαιά Φώκαια. Ένας ακόμα βαθύς γνώστης των “μυστικών και ντοκουμέντων” των εσωτερικών οικονομικών ζητημάτων της ΝΔ της παλαιάς φρουράς του συντηρητικού κόμματος της Ελλάδος- που βούλιαξε την πατρίδα και την παρέδωσε στους τοκογλύφους με την βρωμερή συνεπικουρία του ΠΑΣΟΚ και των απολιθωμάτων του- δεν υπάρχει πια για να “ξέρει” και να θυμάται. Ο τρόπος θανάτου του Γ.Δραγώνα θα μπορούσε να ήταν ένας απλός πνιγμός λόγω κόπωσης ή προβλήματος υγείας. Φύσει δύσπιστοι, δεν μπορούμε να πειστούμε ούτε στους θανάτους από πνιγμούς ούτε στις συμπτώσεις. Ειδικά όταν συνειρμικά το μυαλό μας πάει σε άλλα σκοτεινά μονοπάτια. Για δύο ακόμα προσωπικότητες της Δεξιάς που είχαν εμπλακεί στα “μαύρα ταμεία” της ΝΔ και δεν υπάρχουν πια.
Ο Δραγώνας , “στα δύσκολα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, από το 1981 έως το 1990 υπήρξε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της. Την περίοδο από το 1996 έως το 2011 υπήρξε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ιστορικότερου think tank της φιλελεύθερης παράταξης, του Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ).
Την περίοδο 1989-1991, όντας προσωπική επιλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. ΞΕΝΙΑ – Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος, με στόχο την ιδιωτικοποίηση του τουριστικού τομέα. Το 1993 ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε., θέση την οποία, λόγω του μετριοπαθούς χαρακτήρα του, διατήρησε για κάποιο χρονικό διάστημα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ανωνύμων Κτηματικών Εταιριών και από το 1994 έως και τον θάνατό του πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του. Επίσης, διετέλεσε από το 2005 έως το 2007 πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου”, διαβάζουμε σε καθεστωτική εφημερίδα στην οποία ήταν μέτοχος και συνιδρυτής. Πολύ σημαντικές δραστηριότητες για έναν πράγματι σημαντικό άνθρωπο της Δεξιάς που γνώρισε πολλά…
Όπως σημαντικοί ήταν δύο ακόμα άνθρωποι που γνώριζε ο μακαρίτης. Πρώτος ο Γιάννης Βαρθολομαίος. Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ έχει αναφερθεί στον τρόπο δολοφονίας του. Σημαντικό και το κομμάτι που είχε γράψει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Ντάσκας. Για διαβάστε:
Θανάσιμο μυστικό για τον Γιάννη Βαρθολομαίο
-Παρούσα στο σκάνδαλο Siemens εταιρεία που ήταν «παρούσα» μέσω στελέχους και στον… θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας Βαρθολομαίου.
-Αναφορές – βόμβες στην εταιρεία που πήρε τα 40 εκατομμύρια και ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι δεν έμαθε ποτέ ποιοι είναι πίσω της.
- Το πόρισμα που ανοίγουμε βήμα-βήμα περιέχει πραγματικές βόμβες για όποιον θέλει να ψάξει και να διαβάσει…
Η φράση «τι θες εδώ Βαρθολομαίε;» έχει μείνει στην ιστορία. Φέρεται ότι την είπε ο Ν. Βρακατσέλης πριν αρπαχτεί στις μπουνιές με τον ταμία της Νέας Δημοκρατίας σε μια… άσχετη πολυκατοικία του Ζωγράφου.
Πώς θα αξιολογούσατε μια τυχαία σύμπτωση που προκύπτει από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens με τον τόπο και την ώρα θανάτου του Βαρθολομαίου;
Μια εταιρεία αναφέρεται ως «αγκαλιά» της Siemens στο πόρισμα. Ενα στέλεχος αυτής της εταιρείας βρέθηκε τυχαία την ώρα του θανάτου του Γιάννη Βαρθολομαίου στην πολυκατοικία του Ζωγράφου, αφού έφυγε λίγο πριν από το κέντρο της Αθήνας… Ο Βρακατσέλης τού «κόλλησε» να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, το στέλεχος το έπραξε, και μετά έφυγε χωρίς να δώσει στο ΕΚΑΒ το δικό του τηλέφωνο αλλά το τηλέφωνο του Βρακατσέλη. Το εκπληκτικό είναι ότι η κοπέλα του στελέχους μένει στην ίδια πολυκατοικία και, όπως προκύπτει από την κατάθεση, ανέβηκε στο διαμέρισμά της και εκείνος αποχώρησε χωρίς να έχουν την περιέργεια να δουν ποιος ζητεί βοήθεια (δηλαδή ο Βαρθολομαίος), παρότι είπε το στέλεχος αυτό (ο κ. Τσιμρικίδης) με υπόδειξη Βρακατσέλη ότι το θύμα αναπνέει ακόμα…
Για φανταστείτε τη σκηνή… Τι σύμπτωση η έλλειψη περιέργειας από το ζευγάρι… Ο ένας καβαλάει τη μηχανή και φεύγει χωρίς να κοιτάξει πίσω του ποιος ψυχορραγεί… Η άλλη ανεβαίνει πάνω χωρίς να κοιτάξει πλάγια στα σκαλιά του ασανσέρ να δει ποιος ψυχορραγεί…
Η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, καθώς διαβάζει κανείς το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βλέπει το όνομα της εταιρείας (Ο1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ) να πορεύεται στο σύστημα ασφαλείας αγκαλιά με το όνομα της Siemens…
Καμία σχέση φυσικά με τον θάνατο του Βαρθολομαίου, αλλά δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τις συμπτώσεις. Μέσα σε αυτές βάλτε και τη σύμπτωση ότι ο μακαρίτης ταμίας πήγε στο ερωτικό (;) ραντεβού με 4 κινητά τηλέφωνα (!) χωρίς να κρατάει τσάντα. Μετά τον θάνατο αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι είχε τσάντα μαζί του, η οποία δεν βρέθηκε, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά…
Αντίθετα, είναι σίγουρο ότι η οικογένεια Βαρθολομαίου έστειλε αυστηρό εξώδικο στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, γιατί ενέπλεξε τον Βαρθολομαίο απαξιωτικά…
Oργια στο σύστημα ασφαλείας και όλη η προμήθεια… στημένη
To πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προλάβαμε να το μελετήσουμε όλο και να αξιολογήσουμε ολόκληρο το υλικό του.
Ομως, κάνουμε ενδεικτικές επισημάνσεις και στα επόμενα φύλλα θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με τα στοιχεία που διασταυρώνουμε, ώστε να μην αδικηθεί καμία πλευρά από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που έκαναν σπουδαία δουλειά αποκάλυψης πρωτοκλασάτων στο κέντρο της διαφθοράς.
Το πόρισμα επιβεβαιώνει ότι η Siemens είχε στην ουσία αιχμαλωτίσει και τα δύο κόμματα εξουσίας και ίσως σε μικρότερο βαθμό είχε επηρεάσει και στελέχη άλλων κομμάτων.
Το πόρισμα αναφέρεται ευθέως στα ονόματα του Θόδωρου Τσουκάτου και του Γιάννη Βαρθολομαίου.
Στον πρώτο αναφέρεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων, που παραδέχθηκε ότι παρέλαβε για να το παραδώσει στο ΠΑΣΟΚ. Αναφέρεται, επίσης, στο όνομα του κ. Γείτονα, ο οποίος ήταν τότε στη νευραλγική κεντρική θέση στο ΠΑΣΟΚ.
Στο όνομα του Γιάννη Βαρθολομαίου επιλέξαμε ενδεικτικά το κεντρικό συμπέρασμα του ΚΚΕ και φυσικά θα παραθέσουμε και τις θέσεις των άλλων κομμάτων.
Οπως θα δείτε, αναφέρεται στις σχέσεις των κομματικών ταμείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας με τη Siemens και βεβαιώνει διά του εκπροσώπου του Θανάση Παφίλη ότι τα δυο κόμματα έπαιρναν χρήματα από τη Siemens.
Στο πόρισμα όλα τα κόμματα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έγιναν όργια στο σύστημα ασφαλείας και όλη η προμήθεια ήταν στημένη, με σκοπό να πλουτίσουν πολλοί στο εξωτερικό και, φυσικά, επωφελήθηκαν και πολλοί στο εσωτερικό κατά τη διαδικασία της αγοράς αυτού του συστήματος.
Η Siemens δεν ήταν αρχικά στην κοινοπραξία που το ανέλαβε. Μπήκε, όμως, στη συνέχεια και το ΚΥΣΕΑ δια του κ. Σημίτη σε μια διάτρητη διαδικασία το έδωσε στην Κοινοπραξία που ήταν η Siemens. Μάλιστα, το τίμημα ανέβηκε σε ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει ένα κομμάτι η Siemens.
Στο συμπέρασμα όλα τα κόμματα αναφέρουν, όπως θα δείτε στο σχετικό απόσπασμα, την αλλαγή, ώστε να μπει ως υπεργολάβος της Siemens η εταιρεία Ο1ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, η οποία αρχικά είχε απορριφθεί και στη θέση της είχε προτιμηθεί η εταιρεία ΒΟΑRTES, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια off shore στην Κύπρο, η οποία συνεστήθη (έτσι γράφει το πόρισμα) ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά.
Η αρχική αμοιβή της εταιρείας ήταν 10 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μας αποκάλυψε ότι εντέλει έφτασε το ποσό στα 40 εκατομμύρια ευρώ και ο ίδιος, αν και αρμόδιος υπουργός που παρέλαβε το έργο, ΔΕΝ έμαθε ποτέ ποιοι κρύβονται πίσω από την εταιρεία αυτή.
Η αναφορά όμως στην Ο1ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ έχει τεράστια σημασία, αν συνδυαστεί με το τυχαίο (τυχαίο;) περιστατικό κατά τον θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βαρθολομαίου. Δηλαδή, την παρουσία του κ. Τσιμρικίδη…
Και τα δύο κόμματα ήταν αιχμάλωτα του γερμανικού κολοσσού
Ιδού πώς περιγράφει ο ίδιος ο κ. Τσιμρικίδης την παρουσία του στην επίσημη κατάθεσή του: «Ενώ ήμουν πάνω στη μηχανή και δίπλα στο πεζοδρόμιο η Βασιλική, μας πλησίασε αυτός ο κύριος και μας είπε «ελάτε, κάποιος είναι χτυπημένος, να με βοηθήσετε, έχω το αμάξι μου εδώ να τον πάμε στο νοσοκομείο». Εμείς του είπαμε ότι είναι καλύτερα να μην τον μετακινήσει, αλλά είναι καλύτερα να περιμένει το ΕΚΑΒ. Ο κύριος αυτός ζήτησε βοήθεια και από άλλη μια κυρία. Στη συνέχεια φώναξε «να πάρει κάποιος το 166» και τότε εγώ από το κινητό μου που έχει αριθμό κλήσης 6977……….. πήρα το 166, όπου απάντησε μια κυρία που μου είπε θέση πέντε. Εγώ της είπα ότι ‘‘παίρνω από Λυκάβου 20, κάποιος έχει χτυπήσει στις σκάλες, ελάτε’’. Μου είπε η κοπέλα πόσο χρονών είναι και, ενώ είχε πλησιάσει δίπλα μου ο αναστατωμένος κύριος και άκουγε την συνομιλία καθώς είχα σε ανοιχτή ακρόαση στο κινητό μου, μου είπε, και εγώ είπα στην τηλεφωνήτρια ότι είναι 60-65 ετών. Με ρώτησε μετά αν αναπνέει, ρώτησα τον κύριο αν αναπνέει, μου είπε πως ναι αναπνέει και το μετέφερα στην κοπέλα. Επειτα, μου ζήτησε ένα όνομα και εγώ ρώτησα τον κύριο για το όνομα και μου είπε απ΄ ότι θυμάμαι ένα δισύλλαβο όνομα που αρχίζει από ‘‘Δ’’ και τονίζεται στη λήγουσα. Πρέπει να είναι το όνομα ΔΑΓΚΛΗΣ που μου λέτε τώρα. Εγώ το μετέφερα στην τηλεφωνήτρια. Στη συνέχεια, μου ζήτησε τηλέφωνο και το ζήτησα από τον κύριο και μου είπε ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου με τα αρχικά 6944-. Επίσης, ο άγνωστος άνδρας μου είπε να πω και ένα σταθερό τηλέφωνο στην τηλεφωνήτρια, το οποίο ξεκινούσε με επτάρια, αλλά δεν το θυμάμαι, λέγοντάς μου ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το άλλο κινητό. Στη συνομιλία που είχα με την τηλεφωνήτρια μού είπε να κρατήσει τον αριθμό που έβγαινε στο τηλεφωνικό της κέντρο, αλλά εγώ τους είπα όχι. Καθ’ όλη τη διάρκεια που εγώ μιλούσα με τον προαναφερόμενο κύριο και με το ‘‘166’’ δίπλα μου βρισκόταν η κοπελιά μου. Μετά το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με το ‘‘166’’ η κοπελιά μου ανέβηκε για το σπίτι της. Εγώ με τη μηχανή για το δικό μου και άφησα τον άγνωστο κύριο μεταξύ της εισόδου της πολυκατοικίας και του δρόμου».
H τσάντα που δεν βρέθηκε
Πολλά ρεπορτάζ που είχαν γίνει κατά τον θάνατο και για τον θάνατο του ταμία της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για την τσάντα του Βαρθολομαίου, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ στον τόπο του θανάτου.
Η ερωμένη του Βαρθολομαίου ήταν μόνιμο στέλεχος και στους προηγούμενους διοικητές του ΙΚΑ και μπορεί κανείς να υποψιαστεί αρκετά, διαβάζοντας στο πόρισμα της Siemens, ότι τα δύο κόμματα ήταν στην ουσία αιχμάλωτα του γερμανικού κολοσσού.
Από τη διατύπωση του πορίσματος αποδίδεται τεράστια σημασία στο σύστημα ασφαλείας και στην εταιρεία αυτή. Από όσα μας είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά για τα 40 εκατομμύρια ευρώ και είναι εντυπωσιακό ότι οι βουλευτές δεν βρήκαν και δεν πήραν κατάθεση από κανένα στέλεχος της εταιρείας αυτής.
Αντίθετα, έχουν καταχωρήσει μια κατάθεση του Παύλου Πετζά, ο οποίος βεβαιώνει ότι τα λεγόμενα αντισταθμιστικά είναι στην πραγματικότητα για πληρωμές πολιτικών.
Και αυτό συνδυάζεται με το ότι στα εξοπλιστικά υπάρχουν σχετικά ονόματα εταιρειών, όπως της Drumilan. Εκεί σημειώνει παρουσία ο στρατιωτικός Κάντας, ο οποίος αναφέρεται και στο πόρισμα της Εξεταστικής για τη Siemens αναφορικά με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, όπως θα δείτε στη σχετική περικοπή.
Φυσικά, δεν βγάζουμε συμπεράσματα περί της ενοχής ή όχι οποιουδήποτε αλλά οι αναφορές της Εξεταστικής Επιτροπής αποκτούν δραματικό περιεχόμενο, καθώς σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων καταγγέλλουν ότι εμπαίζονται από τις αρμόδιες αρχές και δεν βοηθά κανείς το έργο τους.
Ιδιαίτερη αξία έχει η αναφορά της Εξεταστικής Επιτροπής και στο γενικό πόρισμα και στο ειδικό όλων των κομμάτων σε ομπρέλα προστασίας των μιζαδόρων από ορισμένα μεγάλης δύναμης ΜΜΕ φυσικά με ανταλλάγματα. Ετσι, μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί το πόρισμα ουσιαστικά ενταφιάζεται.

ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

είχε αναφερθεί στο παρελθόν σε μια ακόμα απουσία. Αυτήν ναυάρχου, φίλου της οικογένειας Σαμαρά, ο οποίος γνώριζε πολλά για “μαύρα και άσπρα” ταμεία.
Το ρεπορταζ εδώ:
OI BAΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ “ΚΑΦΕΤΙ” ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΥΜΦΩΝ, Η ΠΟΡΣΕ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ
Ο εκδότης και πολιτικός παράγων Γ.Δραγώνας, ήταν ο τρίτος που ακολουθεί τον κύκλο των “χαμένων ποιητών” της Δεξιάς. Και οι τρεις αναφερόμενοι είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Γνώριζαν….
ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Γ.ΔΡΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ-ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ “ΠΑΙΔΙ” ΤΟΥ Ε.ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
http://www.makeleio.gr/?p=150640

http://alfeiospotamos.gr/?p=8911

Επίσκοπος της Χαλδαϊκής Εκκλησίας στη Μοσούλη: «σύντομα θα γίνετε τα θύματα του εχθρού που έχετε καλωσορίσει στο σπίτι σας».


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ: «Όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, είναι το προοίμιο εκείνων που οι Ευρωπαίοι θα πάθουν στο εγγύς μέλλον»!
20140819_53f3b19517657 
«Τα δεινά που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα είναι το προοίμιο εκείνων που, οι Ευρωπαίοι και οι Δυτικοί Χριστιανοί, θα υποφέρουν επίσης στο εγγύς μέλλον» 
Τον κώδωνα του κινδύνου για την επέλαση των ισλαμιστών κρούει ο επίσκοπος της Χαλδαϊκής Εκκλησίας στη Μοσούλη, Amel Shimoun Nona, ο οποίος πλέον ζει εξόριστος στο Ιρακινό Κουρδιστάν.
20140819_53f3b19503f03 
Ο επίσκοπος εξήγησε ότι η επισκοπή του τώρα διοικείται από τους φανατικούς μουσουλμάνους, τονίζοντας ότι «οι φιλελεύθερες και δημοκρατικές αρχές δεν αξίζουν τίποτα για αυτούς» και ότι «δεν είναι όλοι ίσοι για το Ισλάμ», ενώ προειδοποίησε ότι αν οι Δυτικοί «δεν τα αντιληφθούν αυτά αρκετά σύντομα, θα γίνουν τα θύματα του εχθρού που καλωσορίζουν στις χώρες τους».
«Έχασα την επισκοπή μου. Όλα καταλήφθηκαν από ισλαμιστές ριζοσπάστες που θέλουν είτε να μας εξισλαμίσουν, είτε να μας σκοτώσουν. Ωστόσο, το ποίμνιό μου είναι ακόμα ζωντανό…Σας παρακαλώ, προσπαθήστε να με καταλάβετε.  Οι φιλελεύθερες και δημοκρατικές αρχές δεν αξίζουν τίποτα για τους τζιχαντιστές. Θα πρέπει να αντιληφθείτε την πραγματικότητα μας στη Μέση Ανατολή, επειδή οι χώρες σας καλωσορίζουν έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό Μουσουλμάνων», ανέφερε ο επίσκοπος Nona, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.


«Βρίσκεστε εξίσου σε κίνδυνο», πρόσθεσε.  «Θα πρέπει να λάβετε ισχυρές και θαρραλέες αποφάσεις, ακόμα και αν έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές σας».«Θεωρείτε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια: Το Ισλάμ δεν λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι», δήλωσε ο επίσκοπος Nona. «Οι αξίες σας δεν είναι αξίες τους. Αν δεν το καταλάβετε αυτό αρκετά σύντομα, θα γίνετε τα θύματα του εχθρού που έχετε καλωσορίσει στο σπίτι σας».

http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_972.html
http://alfeiospotamos.gr/?p=8913

Απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη τους υπευθύνους για το φαγοπότι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

[...η διαγραφή του χρέους των δημοτικών επιχειρήσεων και η επαναβεβαίωσή τους στους οικείους ΟΤΑ συνιστά λόγο απόσβεσης της φορολογικής ενοχής συνολικά και αντικειμενικά, υπό την έννοια ότι απαλλάσσονται αυτής και τα δύο φορολογικά υποκείμενα, ήτοι η δημοτική επιχείρηση και ο διοικών αυτήν...]
[...συνεπάγεται και την απαλλαγή των διοικούντων τις δημοτικές επιχειρήσεις από την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη τους. Τούτο διότι, αφού δεν υφίσταται η οφειλή στο όνομα του αρχικού υποχρέου δεν μπορεί να υπάρχει στο όνομα του αλληλεγγύως υποχρέου...]

ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ!!! ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!
ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ; ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΕ ΣΑΣ! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ…
………………………………………………………………………..
Katerina Niovie ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ !!ΕΧΕΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ!!! ΑΪ ΣΙΧΤΗΡ 
………………………………………………………………………..
images

Απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη τους υπευθύνους για το φαγοπότι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις

Μια πρωτοφανή γνωμοδότηση αναφορικά με το απίστευτο φαγοπότι των δημοτικών επιχειρήσεων και των επικεφαλής αυτών, εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο κρίνει ότι η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η μεταφορά τους στους οικείους Δήμους συνεπάγεται ότι οι υπεύθυνοι αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη.
Εκείνο δε που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι εκτός των επικεφαλής των δημοτικών επιχειρήσεων, η άφεση αμαρτιών αφορά και τους όποιους ιδιώτες συνυπόχρεους για τα φέσια. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι το ΝΣΚ δεν έκρινε αυθαίρετα τα παραπάνω αλλά βασίστηκε σε νόμους του 2012 και 2013 οι οποίοι θέσπιζαν την μετακύλιση των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων στους Δήμους. 
Διαβάστε την ενημερωτική εγκύκλιο της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων: 
«Σας κοινοποιούμε την υπ” αριθμ. 49/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ (Τμήμα Α΄), η οποία έγινε αποδεκτή από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, προς ενημέρωσή σας και ανάλογη εφαρμογή.
Με την ως άνω γνωμοδότηση έγιναν ομόφωνα δεκτά τα εξής:
Α. Η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η ταυτόχρονη βεβαίωση αυτών σε βάρος των οικείων ΟΤΑ, που θεσπίστηκε με τον ν. 4071/2012 (άρθρο 10), όπως συμπληρώθηκε με τον ν.4170/2013 (άρθρο 77) συνεπάγεται και την απαλλαγή των διοικούντων τις δημοτικές επιχειρήσεις από την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη τους. Τούτο διότι, αφού δεν υφίσταται η οφειλή στο όνομα του αρχικού υποχρέου δεν μπορεί να υπάρχει στο όνομα του αλληλεγγύως υποχρέου. Η διαγραφή των οφειλών που βεβαιώθηκαν ταμειακά αποτελεί διαγραφή του χρέους και επομένως δεν μπορεί να υφίσταται ευθύνη των διοικούντων τη δημοτική επιχείρηση, αφού ο αρχικός και κύριος υπόχρεος παύει να ευθύνεται. Έτσι η διαγραφή του χρέους των δημοτικών επιχειρήσεων και η επαναβεβαίωσή τους στους οικείους ΟΤΑ συνιστά λόγο απόσβεσης της φορολογικής ενοχής συνολικά και αντικειμενικά, υπό την έννοια ότι απαλλάσσονται αυτής και τα δύο φορολογικά υποκείμενα, ήτοι η δημοτική επιχείρηση και ο διοικών αυτήν.
Επισημαίνεται ότι οι φορολογικές εν γένει διατάξεις οι οποίες οριοθετούν το φορολογικό υποκείμενο, είναι αυστηρού δικαίου και ως εκ τούτου στενά ερμηνευτέες, με αποτέλεσμα η διοίκηση να υποχρεούται κατά την εφαρμογή των νόμων να προβαίνει σε στενή γραμματική ερμηνεία των φορολογικών διατάξεων, αποκλειομένης της διασταλτικής ερμηνείας ή της ανάλογης εφαρμογής.
Επομένως, τα φυσικά πρόσωπα που ήταν συνυπόχρεα με τις δημοτικές επιχειρήσεις για την εξόφληση των οφειλών, μετά την ισχύ των διατάξεων του ν. 4071/2012 και 4170/2013 δεν ευθύνονται για το ποσό της κύριας οφειλής.
Β. Ως προς το ζήτημα της ευθύνης των Δημάρχων των ΟΤΑ που αναλαμβάνουν την εξόφληση των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων, δεν προκύπτει εκ του ν. 4071/2012, προσωπική και αλληλέγγυος ευθύνη αυτών. Επίσης δεν προκύπτει ευθύνη των Δημάρχων από το άρθρο 50 του ν. 4174/2013, διότι δεν περιλαμβάνονται στα περιοριστικά αναφερόμενα στη διάταξη αυτή πρόσωπα».

ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ 2 ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ;

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της στυγερής διπλής δολοφονίας των νεαρών εθνικιστών στη Μάνη, αφού δύο 19χρονοι, πιθανόν αλβανικής καταγωγής, ομολόγησαν τη διπλή δολοφονία. Πρόκειται επομένως για ένα έγκλημα με φυλετικά κίνητρα και όχι πολιτικά, όπως είχε αρχικά υποτεθεί.
Οι δυο νεαροί ηλικίας 19 χρόνων και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής Καλαμάτας, μετά την ανάκρισή τους από την Ασφάλεια κατά την οποία προέκυψε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του γυμναστή Κωνσταντίνου Σγούρου και του ΕΠΟΠ, Γιάννη Κομμάτη....
Οι αστυνομικοί κατέληξαν σε αυτούς από μια σειρά προσαγωγών που έκαναν από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς οι απαντήσεις που έδιναν στις ερωτήσεις τους δεν ήταν πειστικές και τα άλλοθι που προέβαλαν σαθρά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δέχθηκαν πισώπλατους πυροβολισμούς, κλασική συμπεριφορά της αλβανικής μαφίας.
Ο ένας νεαρός ομολόγησε τη διπλή δολοφονία τα ακριβή κίνητρα της οποίας δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, ενώ υπέδειξαν στην Αστυνομία και ένα σημείο δέκα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκαν οι δυο σοροί στο δρόμο Καρδαμύλης- Καλαμάτας, όπου είχαν κρύψει το μοτοποδήλατο μάρκας Beverly των θυμάτων.
Ο 25χρονος ΕΠΟΠ Γιάννης Κομμάτης γεννήθηκε στη Σάμο και ζούσε στο Κοκκάρι.
Σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων στο Μαυρογένειο ΤΕΕ Σάμου αλλά τον κέρδισε ο Στρατός. Ήταν οπλίτης πενταετούς θητείας.
Οι συνάδελφοί του στο στρατόπεδο τον αποκαλούσαν ο "αγαθός γίγαντας" λόγω της μυϊκής διαπλάσης και της αγάπης που είχε για τη γυμναστική και το bodybuilding. Ηταν πατριώτης και πραγματικός Ελληνας με καθαρά εθνικιστικά αισθήματα.
Ο 26χρονος από την Καλαμάτα και ο 25χρονος ΕΠΟΠ από τη Σάμο είχαν διασκεδάσει με την παρέα τους στην Καρδαμύλη και στη 1.30' τα ξημερώματα της Τρίτης ενημέρωσαν τους δικούς τους ότι ξεκίνησαν με μοτοσικλέτα για την Καλαμάτα.
 
Από τότε δεν έδωσαν σημεία ζωής και οι γονείς του πρώτου που ανησύχησαν ενημέρωσαν συγγενείς του δεύτερου. 
 
Όμως, ούτε εκείνοι κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον 25χρονο. Με το φόβο ότι οι δύο νεαροί μπορεί να είχαν πέσει θύματα τροχαίου, καθώς η διαδρομή είναι δύσκολη, οι συγγενείς δήλωσαν την εξαφάνισή τους στην Ασφάλεια Καλαμάτας.
 
Αμέσως άρχισαν έρευνες στις οποίες συμμετείχε κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με δύο άνδρες που έφτασαν από την Ελευσίνα μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο.
 
Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο πτώματα, βρίσκεται στην περιοχή Γαϊτσές στο δρόμο μετά τον Κάμπο Αβίας. Περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη θα δώσει η έκθεση του ιατροδικαστή.
 
Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από αυτούς που είδαν τελευταίοι ζωντανούς τους δύο φίλους και από άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες εις εκ των δύο ήταν επαγγελματίας οπλίτης του Στρατού Ξηράς σε άδεια. Και οι δύο ασχολούνταν φανατικά με τη γυμναστική.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/08/2_21.html

Αλλάζουν την σύσταση του πληθυσμού! Θέλουν και άλλους μετανάστες γιατί οι Έλληνες "γερνάνε"

«Κάποιο λάκκο έχει η φάβα» που λέει κι ο λαός. Κάτι περίεργο, για να μην πούμε σάπιο, συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Διαβάζοντας κανείς το υπ. αριθ. 318/11-4-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου
Εσωτερικών προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011 έως 2015», μεταξύ άλλων αναφέρονται επί λέξει τα εξής : «... το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να συνεχισθεί η νόμιμη μετανάστευση» (σελ.8)!

Πιο συγκεκριμένα μέσα στο κείμενο αναφέρεται: «... η χώρα θα χρειασθεί και νέους μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το επερχόμενο φαινόμενο γήρανσης του πληθυσμού». Κι όμως καλά διαβάσατε. Την ώρα που τιμωρούν τους Έλληνες αν κάνουν παιδιά αυξάνοντας την φορολογία και καταργώντας τις φοροαπαλλαγές, λένε ότι πληθυσμός γερνάει και αντί να δώσουν ελαφρύνσεις για να κάνουμε περισσότερα παιδιά, φέρνουν μετανάστες.

Αυτό λοιπόν βρήκαν ως λύση για αναστροφή γήρανσης του πληθυσμού; Διότι αν αυτή είναι η λύση που σκέφτηκαν οι «εγκέφαλοι» των υπουργείων, τότε μιλάμε για κάτι άλλο. Μιλάμε για ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του πληθυσμού των Ελλήνων με ξένους!
Είναι βεβαίως απορίας άξιον ποιος είναι ο εμπνευστής αυτού του σχεδίου το οποίο εφαρμόζεται μεθοδικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού ακόμα κι αν κάποιος διαμαρτυρηθεί θα χαρακτηριστεί αυτομάτως ρατσιστής κλπ κλπ.
«...η δημογραφική σύνθεση της χώρας καθιστά αναγκαιότητα την προσέλκυση μεταναστών, πάντα μέσω των νομίμων οδών» (σελ 7 και 8), «η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, πρέπει να στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης, (σ.σ. εννοεί βεβαίως κυρίως αφροασιατικές χώρες), διέλευσης (σ.σ. Τουρκία δηλαδή) και προορισμού (σ.σ. Ελλάδα δηλαδή) » (σελ. 6).
(σχόλιο: εδώ γελάμε....) (κι αν δεν είναι νόμιμες τους κάνουμε νόμιμους αμέσως μετά, τους δίνουμε επιδόματα ελαφρύνσεις περίθαλψη... ότι στερούμε από τους Έλληνες που είναι άχρηστοι πια γιατί δεν μας ψηφίζουν )
ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Χιλιάδες αλλοδαποί με πλαστά η παραποιημένα έγραφα <<ελληνικότητας >> πήραν την ελληνική ιθαγένεια και ορκίσθηκαν . Όταν όμως θέλησαν να εκδώσουν αστυνομική ταυτότητα ,οι αστυνομικές αρχές μετά από πολλές καταγγελίες αναγκάστηκαν να εξετάσουν από την αρχή όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και διαπίστωσαν χιλιάδες πλαστά . Τώρα υπάρχει νομικό κενό ,επειδή αυτοί οι άνθρωποι ήδη πήραν την ελληνική ιθαγένεια.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/blog-post_5770.html

Σφράγισμα των Μακντόναλνς στην Μόσχα. Απαγόρευση και του Αμερικανικού Ουίσκι


Πολύ κακά μαντάτα για τους Αμερικανούς τουρίστες (;) στην Μόσχα:
Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας τροφίμων διέταξε το κλείσιμο – για λόγους υγείας- των τεσσάρων φαστφουντάδικων Μακντόλαντς της ρωσικής πρωτεύουσας, λόγω «πολυάριθμων υγειονομικών παραβάσεων».
Σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας με σημερινή ημερομηνία αναφέρει ότι «κατά την άσκηση των εποπτικών λειτουργιών της σε σημερινή έρευνα και εξέταση δειγμάτων από πρώτες ύλες, παρασκευάσματα διατροφής και είδη καθαρισμού των καταστημάτων ταχυδιατροφής Μακντόναλντς, από τις 18 έως 20 Αυγούστου, αποκαλύφθηκαν πολλαπλές παραβάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.
Συνεπεία των παραβιάσεων, οι ειδικοί της υπηρεσίας κατέθεσαν αγωγές, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κώδικα Διοικητικών Παραβάσεων για την προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των εστιατορίων Μακντόναλαντς. Σχετικοί φάκελοι καταρτίζονται για την υποβολή τους στα δικαστήρια, ως προσδιορίζει ο νόμος.»
Οποιαδήποτε σχέση του μέτρου με τις αμερικανικές κυρώσεις είναι βέβαια υπόθεση φαντασίας. Το θέμα της ποιότητας του τυριού στα Μακντόλαντς είχε και στο παρελθόν απασχολήσει την ρωσική δημοσιότητα. ΄Επειτα ήρθε η απόφαση της αμερικανικής επιχείρησης να κλείσει το μαγαζί της στην Κριμαία. Και τελευταία ξέσπασε ο θόρυβος στην Ιαπωνία και στην Κίνα για την ποιότητα των εδεσμάτων που σερβίρει η επιχείρηση και στις χώρες αυτές.

΄Επεται το Ουίσκυ Τζακ Ντάνιελς ;

Συμβαίνει όμως ότι η ίδια υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή μελετά τώρα και θα αποφασίσει σε λίγες μέρες αν θα κατάσχει το Ουίσκυ και Χόνυ Λίκορ Τζάκ Ντάνιελς, κατόπιν επισήμανσης «χημικών ουσιών όχι συνήθων» στα δύο ποτά, όπως εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε στο Πρακτορείο ΙΤΑΡ Ταςς.
Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία η συσκευασία των αλκολούχων ποτών πρέπει να περιλαμβάνει κατάλογο στη ρωσική γλώσσα των συστατικών τους, το έτος της παραγωγής και τον χρόνο της διαδικασίας ζύμωσης – στοιχεία που δεν υπάρχουν στις εξαγωγές του Τζακ Ντάνιελς στη Ρωσία.
Πριν εβδομάδες η ίδια υπηρεσία καταναλωτή είχε αναστείλει τις εισαγωγές ενός άλλου δημοφιλούς αμερικανικού ουίσκυ, του Κεντάκυ Τζέντλεμαν Μπέρμπον, αναφέρονταν ότι ανακάλυψε πως περιέχει οργανικές χημικές ουσίες.
Αυτή η πυρετώδης δραστηριοποίηση της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας καταναλωτή υπέρ της παράλληλης προστασίας του Ρώσου παραγωγού (βότκας) όσο και του ρωσικού συναλλάγματος οφείλεται και πάλι, ασφαλώς, σε σύμπτωση με την αμερικανική φόρα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας…
Μ.Σ.

http://www.pentapostagma.gr/2014/08/σφράγισμα-των-μακντόναλνς-στην-μόσχα.html

Οι Εβραίοι μισούν τη Μακεδονία

Αντίοχος και Μακκαβαίοι ή Γιατί οι Εβραίοι μισούν τους Μακεδόνες: Γιατί να έχουν λόγο οι Εβραίοι να κάνουν ζημιά στη Μακεδονία; Υπάρχει από την πλευρά των Εβραίων μια συντονισμένη προσπάθεια εις βάρος της Μακεδονίας ή μήπως υπάρχει μια σατανική σύμπτωση καταστάσεων και προσώπων και εμείς απλά την παρεξηγούμε; Μήπως κινδυ­νεύουμε να πέσουμε και εμείς θύματα μιας υποβό­σκου­σας και διαρκώς διογκούμενης αντισιωνιστικής αντί­λη­ψης των πραγμάτων; Υπάρχει μια βάση ιστορικής αλήθειας, η οποία να δικαιολογεί ένα τέτοιο συμπέρασμα;
Σαφώς και υπάρ­χει. Απλά υπάρχει «αποκρυμμένη» με τον πλέον ευφυή τρόπο.
Είναι απολύτως φανερή. Φανερή σε τέτοιο σημείο, που στο τέλος να μην γίνεται αντιληπτή.
[Εχουμε πει επανειλημμένως σε όλες μας τις ιστοσελίδες και κράτησε το ως Σταθερό Δεδομένο, κάθε φορά που κάνεις μια ερώτηση, να ξέρεις πως η απάντηση της είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ και ακριβώς μπροστά στα μάτια σου. Είναι η βασικότερη Αρχή της Προπαγάνδας και των σύγχρονων υποπροϊόντων της, Διαφήμιση, Μαρκετινγκ κλπ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ]

Αποτελεί ιστορική βεβαιότητα ότι οι Εβραίοι μισούν τη Μακεδονία. Την μισούν, γιατί κάποτε απείλησε την εθνική τους ύπαρξη. Είναι η μόνη δύναμη που ποτέ τους απείλησε πραγματικά. Σε ολόκληρη την ιστορία τους δεν έχουν αγωνι­στεί ποτέ για την ύπαρξή τους όσο αγωνίστηκαν εναν­τίον της Μακεδονίας. Γι’ αυτόν τον λόγο μισούν πα­θιασμένα το σύστημα το οποίο εξέφραζε επισήμως τον ελληνισμό. Τον ελληνισμό, που απειλούσε το έθνος τους με διάλυση. Αυτό δεν της το συγχωρούν. Αυτό θέλουν να αποτρέψουν ως ενδεχόμενο να επαναληφθεί στο μέλλον. Γι’ αυτό την μισούν. Γι’ αυτό θέλουν να την καταστρέψουν.
Απλά πρέπει να γνωρίζεις πώς ακριβώς απειλούνται, για να γνωρίζεις πώς αντιλαμβάνονται την καταστροφή του εχθρού τους. Καταστροφή γι’ αυτούς δεν είναι να εξαφα­νίσουν τον λαό της ή να θάψουν το όνομά της στα «βάθη» της ιστορίας. Καταστροφή γι’ αυτούς είναι να κατα­στρέ­ψουν το σύνολο των όσων αυτή αντιπροσωπεύει και το αντιλαμβάνονται ως εθνική απειλή. Η Μακεδονία δεν απεί­λησε τον εβραϊσμό με σφαγές ή διώξεις.
Οι σφαγές και οι διώξεις είναι το «βούτυρο» στο «ψωμί» των Εβραίων. Τους συντηρούν και τους διατηρούν ακμαίους. Τις περισ­σότερες φορές οι ίδιοι προκαλούν τις διώξεις τους, για να «μαντρώνουν» τους Εβραίους. Μετά από κάθε νέο διωγμό ο εβραϊσμός βγαίνει πανίσχυρος και ανακτά τη φρεσκάδα του.
Η Μακεδονία αποτέλεσε τον πιο ισχυρό εχθρό του εβραϊσμού, γιατί τον απείλησε με τον ανεξέλεγκτο εξελ­ληνι­σμό των Εβραίων, που άφηνε τους ραβίνους χωρίς «ποίμνια». Αφαιρούσε από το σύστημά τους Εβραίους. «Αφυδάτωνε» από έμψυχο δυναμικό το εβραϊκό σύστημα. Τους έκανε Έλληνες.
Εξαιτίας της Μακεδονίας οι Εβραίοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους πήγαιναν στα γυμνα­στήρια. Για πρώτη φορά πλένονταν. Για πρώτη φορά ερω­τεύονταν ελεύθερα. Για πρώτη φορά αμφισβητούσαν τους «αλάθητους» οδηγούς των γιδοβοσκών της ερήμου. Για πρώτη φορά αμφι­σβη­τούσαν την αξία της εβραϊκής τους καταγωγής. Ελληνικά μιλούσαν μεταξύ τους και στην ελληνική γραμ­ματεία αναζητούσαν απαντήσεις στα θεμελιώδη ζητήματα που τους αφορούσαν.
Αυτό ήταν τρομερό για το πρώτο και πιο αυθεντικό έθνος στον κόσμο. Τα παιδιά «απαρνούνταν» τους γονείς τους. Τα παιδιά δεν ήθελαν την πολιτισμική τους «κληρο­νομιά». Ο κρίκος του αίματος, που συνέδεε μεταξύ τους τα μέλη του έθνους, είχε πλέον σπάσει. Αυτό ήταν κάτι το οποίο έθιγε απόλυτα τους ηγέτες του και δεν μπορούσαν να το αποδεχθούν. Θα έμεναν χωρίς λαό.
Στα σκουπίδια της ιστορίας θα κατέληγαν. Οι ίδιοι άνθρωποι που αποφά­σι­σαν κάποτε ότι «συμφέρει» το έθνος να θανατωθεί ο Ιησούς, γιατί τους έπαιρνε τον λαό, αποφά­σισαν ότι εθνι­κός τους εχθρός είναι οι Έλληνες, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Τον Ιησού τον σταύρωσαν για να τον «ξεφορτωθούν», ενώ τους Έλληνες ως λαό, απλά προσπαθούν να τον μπλέκουν σε περιπέτειες, για να μην ισχυρο­ποιηθεί ξανά και τους απειλήσει.
Όλα αυτά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι εικασίες, οι οποίες προκύπτουν από κάποιο εθνικιστικό παραλήρημα του γράφοντος. «Για όλα φταίνε οι Εβραίοι» …λένε οι ρατσιστές αντισιωνιστές. Γιατί να μην φταίνε και για τα ελληνικά προβλήματα για τους Έλληνες ομοίους τους; Η εύκολη λύση. Πάντα φταίνε οι κακόμοιροι οι Εβραίοι. Μήπως και ο γράφων, εξαιτίας της αδυναμίας του να κατανοήσει την κατάσταση, κατέφυγε στην εύκολη λύση να κατηγορεί αδίκως τους δύσμοιρους τους Εβραίους; Υπάρ­χουν αποδείξεις ότι υπάρχει αυτό το μίσος; Ένα μίσος, το οποίο θα πρέπει να είναι «άσβεστο», εφόσον θεωρούμε ότι όλους αυτούς τους αιώνες καταδιώκουν τον ελληνισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη.
Θα ξεκινήσουμε τη σκέψη μας λίγο ιδιόμορφα και στην πορεία πιστεύουμε ότι θα καταλάβει ο αναγνώστης τον λόγο που το κάνουμε και τι θέλουμε να πούμε. Δεν έχουμε στη διάθεσή μας έγγραφα να επικαλεστούμε, για ν’ αποδείξουμε αυτά τα οποία ισχυριζόμαστε. Δεν έχουμε μυστικά έγγραφα σιωνιστικών οργανώσεων, ώστε μέσα από αυτά να μπορούμε ν’ αποδείξουμε ότι οι Εβραίοι μι­σούν τους Έλληνες και ως εκ τούτου αποτελεί εθνική τους προτεραιότητα να τους καταστρέψουν. Δεν μπορούμε να επικαλεστούμε ούτε καν τα έγγραφα με τις «ρήσεις» του διαβόητου Κίσινγκερ, εφόσον δεν γνωρίζουμε την αυθε­ντι­κότητά τους.
Το συμπέρασμα που μας ενδιαφέρει θα προσπα­θή­σουμε να το «εξάγουμε» εμμέσως μέσα από πραγματικά γεγονότα, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Σύμ­μαχος μας είναι ο ιστορικός χρόνος, εφόσον μέσα στο βάθος του μπορεί η αλήθεια να αποκαλυφθεί με τη λογική και τη γνώση, χωρίς να είναι απαραίτητη η πληροφορία. Θα προσπαθήσουμε δηλαδή να βρούμε την αλήθεια δια της «αφής». Όπως κάποιος που βαδίζει στο σκοτάδι και ­ να καταλάβει τι συμβαίνει, ψηλαφίζοντας γνώριμα αντικεί­με­να.
Αντικείμενα, που η γνώση του επιτρέπει να τα καταλα­βαίνει με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς να χρειάζεται να τα δει. Μέσα στο σκοτάδι —ακόμα κι όταν αυτό είναι απόλυτο— μπορεί κάποιος με αυτήν την μέθοδο να καταλάβει στα σίγουρα για το αν βρίσκεται μέσα σε ένα γραφείο ή μέσα σε μια κουζίνα. Για να ακολουθήσεις μια τέτοια αναλυτική προσέγγιση, πρέπει να ξεκινήσεις από την ερμηνεία αυτών που θεωρείς γνωστά και άρα γνώριμα για τους πάντες. Είναι όμως τέτοια για όλους —με βάση αντικειμενικά κριτήρια— ή είναι «γνώριμα» επειδή ταιριάζουν στις απόψεις σου;
Πρέπει δηλαδή να τεθούν κριτήρια, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Ούτε καν από αυτούς που θίγονται. Κριτήρια, τα οποία να είναι κοινά για τους πάντες. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι πιάνεις μια «κατσαρόλα», υπονοώντας ότι βρίσκεσαι σε μια «κουζίνα» και όλοι οι υπόλοιποι να βλέπουν στην περιγραφή σου μια «γραφο­μηχανή». «Κατσαρόλα» με πλήκτρα δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει και «γραφομηχανή» με βαλβίδα εκτόνωσης. Άρα σε μια τέτοια περίπτωση η καλύτερη μέθοδος ανάλυσης είναι η ερμηνεία ομοίων συμπεριφορών.
Θα ασχοληθούμε με τα «δικά» μας, για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε αυτά των «άλλων». Θα περιγράψουμε τις δικές μας εθνικές «κατσαρόλες», για να ψάξουμε να βρούμε αυτές των άλλων. Θέλοντας δηλαδή να εντοπί­σουμε τον εθνικό εχθρό των Εβραίων, θα δούμε πώς χτί­ζεται ένας εθνικός «μύθος», γιατί μέσα σ’ αυτόν τον «μύθο» υπάρχει πάντα ο εθνικός εχθρός. Θα δούμε πώς μέσα από τα ασήμαντα και τα σημαντικά καλλιεργείται αυτός ο «μύ­θος», που διασφαλίζει εθνικές «πορείες» και «επιβιώ­σεις».
Υπάρχει αναγκαιότητα να εμπλέκονται τα ασήμαντα μέσα στα σημαντικά, γιατί διαφορετικά με την πάροδο των αιώνων παύουν τα σημαντικά να είναι τέτοια. Πρέπει τα σημαντικά του εθνικού «μύθου» να περνούν στην καθημερι­νό­τητα, για να επιβιώνουν κατά τη μετάβασή τους από γενιά σε γενιά. Εύκολα οι νέοι βαριούνται τα «μνημόσυνα» και το σύστημα πρέπει να τους πιάσει εκεί όπου μπορεί, για να μην τους χάσει από «πελάτες».
Πού όμως εκφράζεται η αγωνιστική διάθεση μιας εθνικής κοινωνίας μέσα στην καθημερινότητά της; Πού μπορεί αυτή η αγωνιστική διάθεση να λειτουργήσει ως πυροκροτητής μιας εθνικής έκρηξης, όταν θα την έχουν ανάγκη κάποιοι πατριδοκάπηλοι εθνοπατέρες; Εκεί που για ασήμαντη αφορμή υπάρχει μίμηση συνθηκών πολέμου και συγκρούσεων. Στην αθλητική της δραστηριότητα. Στις κερκίδες των σταδίων γίνεται ένας «αχταρμάς» ανθρώ­πινης ηλιθιότητας και ιστορικών παθών εμπλουτισμένων με πλήθος θρησκευτικών «μπαχαρικών».
Κάποιοι πονηροί τη θέληση για νίκη σε ένα παιχνίδι την «διανθίζουν» όπου μπορούν με «αντλήσεις» από την ιστορία. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο βλέπουμε καθημερινά όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά παντού στον κόσμο. Άλλοι παριστάνουν τους «Ιερολοχίτες» και άλλοι «παριστάνουν» τους «Μαραθωνομάχους». Ο ΠΑΟΚ προστα­τεύει «Θερμοπύλες» και ο Ολυμπιακός θριαμβεύει σε νέες «Σαλαμίνες». Όλα αυτά για εμάς τους Έλληνες είναι γνωστά. Τα βλέπουμε καθημερινά. Έχουν κέρδος κάποιοι «εθνοπατέρες» με το να καλλιεργούν έστω και στις κερκί­δες τα εθνικά στερεότυπα.
Ό,τι συμβαίνει με τους Έλληνες, συμβαίνει και με τους άλλους λαούς. Απέναντι στα «τουρκοφάγα» παιδιά του Κολο­κοτρώνη, που χτυπιούνται στις κερκίδες του Παναθη­ναϊκού, στέκονται τα «ελληνοφάγα» παιδιά του Κεμάλ, που υποστηρίζουν την Γαλατά Σεράι ή τη Φενέρ Μπαξέ. Είναι γνωστό ότι τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία κάθε λαού «κρύβονται» μέσα στους αθλητικούς συλλόγους. Εκεί μπο­ρούν να εκφράζουν εύκολα τα πάθη τους και να κάνουν «πρόβες» μέχρι να τους «χρειαστεί» το έθνος. Εκεί φιλο­ξε­νούνται οι πάσης φύσεως προβοκάτορες. Οι χαπακωμένοι «ήρωες».
Ακόμα και στην πρόσφατη «βίαιη» διαδήλωση στα Σκόπια είναι βέβαιον ότι τέτοιοι χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό καταλαβαίνουμε, κάνοντας μια πρόχειρη εκτίμηση αυτών που είδαμε στην τηλεόραση. Εκτός από τους «πατριώτες» «Σκοπιανούς», που διαδήλωναν σχετικά ήρεμα, αυτοί οι οποίοι έκαναν τη φασαρία ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί της Βαρντάρ. Αυτοί οι μαινόμενοι και κατά πάσα βεβαιότητα μαστουρωμένοι «πατριώτες» οπαδοί το ίδιο θα έκαναν ό,τι κι αν τους παράγγελναν οι «χορηγοί» τους. Θα μπορούσαν να τα σπάσουν όλα, ακόμα και για τη διάσωση της «Καρέτα-Καρέτα». Ευκαιρία περιμένουν να βγουν στον δρόμο να σπάσουν και να ρημάξουν. Η αιτία, σπάνια τους ενδιαφέρει. Δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους ημεδαπούς «γνωστούς-αγνώστους».
Οι ίδιες πρακτικές ακολουθούνται παντού. Άρα αναζητούμε κάτι το ανάλογο και στην περίπτωση των Εβραί­ων. Δεν είναι δυνατόν το πιο αυθεντικό έθνος στον κόσμο να μην έχει βρει τη λύση να περνά στην καθημε­ρινό­τητά του τα εθνικιστικά του «πάθη». Άρα τι ψάχνουμε; Το εθνικό αθλητικό τους περιβάλλον. Εκεί θα βρούμε τους «Ιερολοχίτες» ή τους «Σπαρτιάτες» του εβραϊκού έθνους. Τι βλέπουμε εκεί; Την απόλυτη παντοκρατορία της Μακάμπι. Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα. Μακάμπι στο ποδό­σφαι­ρο, Μακάμπι στο μπάσκετ, Μακάμπι ακόμα και στο πινγκ-πονγκ. Μακάμπι, όπου μπορεί να εκφραστεί ενθουσιωδώς μέχρι βίας η εθνική «περηφάνια» των Εβραίων.
Κάπου δηλαδή καταλήξαμε. Η έννοια «Μακάμπι» εκφράζει στο καθημερινό «πεζοδρόμιο» τα εθνικά τους πάθη. Η έννοια «Μακάμπι», η οποία προκύπτει από τους ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ. Άρα σημαντικοί για τους Εβραίους θα είναι αυτοί. Κάτι σαν τους δικούς μας «τριακόσιους» του Λεωνίδα.
Αφού είδαμε την «έκφραση» της αγωνιστικότητας στα ασήμαντα, πάμε να δούμε και τα σημαντικά. Το θεμέλιο του εθνικού «μύθου» του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι η επανάσταση κατά των Τούρκων. Αυτοί είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του εθνικού μας «μύθου». Οι Τούρκοι είναι οι εχθροί μας και εναντίον αυτών ξεσηκώθηκαν οι Έλλη­νες υπό την ηγεσία των ηρώων τους. Αυτό είναι το θεμέ­λιο. Το φλογερό μίσος κατά των Τούρκων, που διατη­ρεί «ζεστό» το εθνικό ένστικτο.
Δεν είναι «αυθεντικός» Έλληνας όποιος δεν μισεί τους Τούρκους. Όποιος δεν προσπαθεί με τα όποια μέσα διαθέ­τει να τους κάνει ζημιά, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Η αρχή είναι μία και μοναδική «η ζημιά του εχθρού είναι κέρδος για εμάς». «Οι εχθροί των εχθρών μας είναι φίλοι μας.» Αυτό καλλιεργούν μέσω της παιδείας στον ελληνικό λαό. Από εκεί και πέρα αυτό αναπαράγεται με διάφορες γιορτές, γιατί είναι γνωστό ότι «η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως».
Αυτήν την εθνική γιορτή προσπαθούν να την συνδέ­σουν και με τη θρησκεία, για να την ισχυροποιήσουν όσο μπορούν. Η πιο μεγάλη γιορτή του ελληνικού κράτους είναι την 25η Μαρτίου. Την ίδια ημέρα που «γιορτάζει» και η Παναγία. Αυτή η «σύμπτωση» έγινε εκ του πονηρού. Πάντα έτσι γίνεται από όλους και βέβαια δεν αποτελεί ελληνική «πατέντα». Για τους Έλληνες η Παναγία συνοδεύει τους αγώνες τους, για τους Ιρλανδούς ο Άγιος Πατρίκιος και για τους Άγγλους ο Άγιος Γεώργιος. Όλοι έχουν τον δικό τους ειδικό υποστηρικτή. Τον δικό τους «άνωθεν» σπόνσορα.
Γι’ αυτόν τον λόγο στην γιορτή υποτίθεται του Κολοκοτρώνη βάζουν και λίγο Παναγία, για να δώσουν μια πιο υπερβα­τική υπόσταση στον εθνικό αγώνα. Δεν ήταν μόνον ο Κολοκοτρώνης που «ήθελε» την ελευθερία μας, αλλά και η Παναγιά. Μια μέρα ολόκληρη κάθε χρόνο προσπαθούν να μας «υπενθυμίσουν» την επιθυμία θεών και ηρώων.
Τότε εμφανίζονται όλοι οι πιθανοί και απίθανοι άνθρω­ποι, που μπορούν να εμφανιστούν σαν φορείς της εθνικής ευαισθησίας. Στην κυριολεξία γινόμαστε μάρτυρες μιας «ανάστασης» νεκρών. Άνθρωποι, τους οποίους δεν τους υπολογίζει κανένας για τριακόσιες εξήντα τέσσερις μέρες τον χρόνο, εκείνη την ημέρα έχουν την τιμητική τους. Ανεβαίνουν στο βήμα και αποσπούν την προσοχή όλου του έθνους. Θρησκόληπτοι παπάδες, πατριδοκάπηλοι πολιτικάν­τη­δες, ξεχασμένοι γυμνασιάρχες, παχύσαρκοι θαμώνες του Αγίου Όρους.
Όλοι έχουν κάτι να πουν εκείνη την ημέρα, γιατί δεν τους ακούει κανείς όλες τις υπόλοιπες. Όπως και να έχει όμως αυτή η «γιορτή» διαρκεί μία μέρα. Δεν αντέ­χει περισσότερο. Δεν αντέχουν οι μορφωμένοι Έλληνες παραπάνω από μία μέρα την «τουρκοφαγία». Οι μόνες γιορτές που αντέχουν περισσότερους «πανηγυρισμούς» είναι οι θρησκευτικές γιορτές του χριστιανισμού. Εκεί υπάρ­χουν μέχρι και εορταστικά «επταήμερα».
Επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και για τους Εβραίους, αναζητάμε την μεγάλη γιορτή τους. Την μεγάλη εθνική τους γιορτή με το υπερβατικό περιεχόμενο. Την γιορτή που τους συνδέει ως έθνος με το Θείο και τη «βοή­θειά» του. Τη γιορτή που τους «θυμίζει» ποιος είναι ο μεγά­λος εχθρός τους. Τη γιορτή που τους «θυμίζει» ότι ο «σωστός» Εβραίος πρέπει να μεριμνά καθημερινά για την εξασθένιση του μεγάλου εθνικού εχθρού. Τη γιορτή που αποκαλύπτει ποιανού λαού η ζημιά είναι κέρδος για το εβραϊκό έθνος.
Εύκολα εντοπίζουμε τη μεγάλη τους γιορτή και αυτή είναι η περίφημη Χανουκά. Αναζητούμε την αιτία αυτής της οκταήμερης γιορτής και πάλι πέφτουμε στους Μακκα­βαίους. Στη Χανουκά γιορτάζουν τα κατορθώματα των Μακκαβαίων. Μα τι έκαναν επιτέλους αυτοί οι Μακκαβαίοι; Γιατί μπαίνουν τόσο πολύ στην καθημερινότητα των Εβραί­ων μετά από δύο χιλιάδες χρόνια; Γιατί άλλαξαν τόσο πολύ την ιεράρχηση των θρησκευτικών γιορτών σε ένα έθνος με άπειρους «αγίους» και «προφήτες»;
Μήπως αντιστάθηκαν σε έναν πανίσχυρο εισβολέα και διασφάλισαν την ελευθερία των συμπατριωτών τους, όπως έκανε για παράδειγμα ο Λεωνίδας; Μήπως επαναστάτησαν εναντίον ενός κατακτητή, εξασφαλίζοντας ένα ανεξάρτητο κράτος για τους συμπατριώτες τους, όπως έκανε για παρά­δειγμα ο Κολοκοτρώνης; Αυτοί όλοι είναι εθνικοί ήρωες,γιατί υποτίθεται εξυπηρέτησαν τα εθνικά συμφέ­ρον­τα του λαού στον οποίον ανήκαν. Οι Μακκαβαίοι προφα­νώς είναι κάτι παραπάνω από τους συμβατικούς εθνικούς ήρωες, γιατί σχεδόν λατρεύονται σαν άγιοι και όχι απλά σαν εθνικοί ήρωες.
Προς τιμήν τους δεν δονούνται μόνον τα σύγχρονα αθλητικά στάδια του Ισραήλ, αλλά γίνεται η μεγαλύτερη εθνική και θρησκευτική γιορτή του εβραϊκού λαού παγκοσμίως. Οκτώ ημέρες τους γιορτάζουν κάθε χρόνο. Ένας πραγματικά εορταστικός «μαραθώνιος». Μπροστά τους ο ίδιος ο πατριάρχης τους Αβραάμ είναι «παραμε­λημένος» από τους απογόνους του. Ο άνθρωπος που «γέννησε» το έθνος από το αίμα του.
Ούτε τον Μωυσή δεν τον τιμούν τόσο. Τον άνθρωπο που «έσωσε» το έθνος μέσα από την έρημο. Άρα και οι Μακκαβαίοι θα έκαναν κάτι ανάλογα σημαντικό. Θα πολέμησαν τον εθνικό τους εχθρό. Θα έσωσαν το έθνος από έναν εχθρό, που, τηρουμένων των εορταστικών αναλογιών, θα ήταν πιο επικίνδυνος ακόμα και από την ίδια την έρημο. Οι Μακκαβαίοι δηλαδή είναι αυτοί οι οποίοι αποκαλύπτουν τον πιο σημαντικό εχθρό που γνώρισαν ποτέ οι Εβραίοι.
Τι έκαναν λοιπόν οι Μακκαβαίοι και οι Εβραίοι τους λατρεύουν στην κυριολεξία; Η ιστορία λέει ότι υπό μακε­δονική κατοχή επαναστάτησαν και κατέλαβαν για κάποιο ελάχιστο χρονικό διάστημα τον Ναό του Σολομώντα. Στα χρόνια του Αντίοχου του Δ’ του Επιφανή πήγαν υπό την καθοδήγηση του Ιούδα του γιου του Ματαθία και κατέλα­βαν τον Ναό του Σολομώντα. Με βάση μια συμβατική εθνική πολιτική δεν έκαναν τίποτε το σπουδαίο. Στρατιω­τικά, οικονομικά και πολιτικά θα έλεγε κανείς ότι έκαναν μια «τρύπα» στο νερό.
Μια ομάδα θρησκόληπτων κακομοίρηδων πήγε και έκανε μια προβοκάτσια εναντίον της επίσημης αρχής. Μερικοί άπλυτοι και δυστυχισμένοι «περιθωριακοί» της κοινωνίας έφυγαν από το χωριό τους και πήγαν και «κατέ­λαβαν» τον ναό στην Ιερουσαλήμ. Σε ένα χαλαρό από πλευράς εξουσίας σύστημα πήγαν κάποιοι φανατικοί και έκαναν μια συμβολική κίνηση. Δεν είχαν μαζί τους ούτε καν μια λίστα αιτημάτων. Δεν απαίτησαν ούτε ανεξαρτησία ούτε αυτοδιάθεση. Δεν απαίτησαν καν μια πιο ευνοϊκή φορολογική πολιτική.
Πήγαν και με δολοφονικό τρόπο προ­κά­λεσαν ένα πρόβλημα, για να δρομολογήσουν κάποιες εξελίξεις. Τα γνωστά εβραϊκά κολπάκια. Όπως μετά από αιώνες πήγε ο δολοφόνος Σαρόν στην Ιερουσαλήμ και σκότωσε Παλαιστίνιους, προκειμένου να ενεργοποιήσει μια «Ιντιφάντα», η οποία βρισκόταν σε κατάσταση ύφεσης.
Στο συμβατικό επίπεδο αυτοί όχι μόνον ήρωες δεν ήταν, αλλά ήταν καταστροφείς. Σε φυσιολογικές συνθήκες οι ίδιοι οι Εβραίοι της εποχής θα έπρεπε να τους αρπά­ξουν και να τους λιώσουν. Γιατί; Γιατί προκάλεσαν ένα χαλαρό σύστημα και το ανάγκασαν να σκληραίνει τη στάση του. Γιατί έβαλαν σε μπελά έναν ολόκληρο λαό, που εκείνη τη στιγμή είχε βελτιώσει τη ζωή του εξαιτίας των «κατα­κτητών» και δεν την είχε επιβαρύνει. Αυτά δεν αποτε­λούν δικές μας υποκειμενικές διαπιστώσεις. Δικές τους δια­πι­στώ­­σεις ήταν, εφόσον από αυτήν τη βελτίωση είχε δημι­ουργηθεί το πρόβλημά τους.
Ο εβραϊκός λαός στην εποχή των Μακεδόνων είχε μορφωθεί καλύτερα απ’ ό,τι μορφωνόταν μέχρι τότε. Είχε οικονομικές δραστηριότητες μέσα σε ένα μεγάλο και οργα­νω­μένο σύστημα, που τους πρόσφερε μεγαλύτερα κέρδη απ’ ό,τι μέχρι τότε είχαν. Μέχρι και το νερό είχαν ανακαλύψει εκείνη την εποχή οι Εβραίοι. Πλένονταν και δεν ξεφλούδιζαν τη βρομιά από πάνω τους. Μπορούσαν και θαύμαζαν τα ελληνικά αγάλματα και δεν τα έβλεπαν σαν πορνογραφικό υλικό, όπως οι αυνανιστές πρόγονοί τους.
Τέτοιου είδους «ήρωες» ένας λαός όχι μόνον δεν έχει λόγο να τους θυμάται, αλλά αντίθετα προσπαθεί να τους ξεχάσει. Οι Εβραίοι όμως δεν είναι συμβατικό έθνος και άρα και τα συμφέροντά του δεν είναι τέτοια. Οι Μακκα­βαίοι στην κυριολεξία «έσωσαν» το εβραϊκό έθνος. Το έθνος, που εκείνη τη στιγμή κινδύνευε να χαθεί, γιατί έχανε τη «συνέχειά» του. Τα νεαρά εβραιόπουλα εξελλη­νί­ζονταν και δεν ακολουθούσαν. Ο ελληνισμός ήταν για τον εβραϊσμό πιο επικίνδυνος από την πιο αφιλόξενη έρημο. Τα ελληνικά συγγράμματα ήταν πιο επικίνδυνα από το πιο δηλητηριασμένο νερό της ερήμου.
Οι Μακκαβαίοι με την προβοκάτσια τους έβαλαν το «ψωμί» τους μπροστά στους Μακεδόνες και αυτοί από την άγνοιά τους έβαλαν πάνω σ’ αυτό το πολυπόθητο «βού­τυρο». Οι αγράμματοι προκάλεσαν την εχθρότητα των εξουσια­στών απέναντι στους μορφωμένους και εξελληνι­σμένους Εβραίους και τους συσπείρωσαν γύρω από την αγράμματη και θρησκόληπτη ηγεσία τους. Έχυσαν αίμα μακεδονικό, για να προκαλέσουν τα αντίποινα και άρα να προκαλέσουν αιμορραγία στον εβραϊκό κορμό.
Αυτός ήταν ο στόχος τους. Στόχος τους δεν ήταν οι Μακεδόνες. Στόχος τους ήταν οι ανυπάκουοι Εβραίοι, που μέχρι τότε τους ξέφευγαν και μπορούσαν να «μαντρωθούν» μόνον υπό την απειλή των μακεδονικών όπλων.
Όλα αυτά τα εξασφάλισαν με μια απλή προβοκάτσια. Οι νεαροί Εβραίοι ξαφνικά μέσα σε έναν εξελληνισμένο κόσμο έπαψαν να είναι και οι ίδιοι Έλληνες. Έγιναν και πάλι Εβραίοι. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Να πάψουν να συνα­να­στρέφονται ξένους και κυρίως τους Έλληνες. Να πά­ψουν να υιοθετούν τις συνήθειές τους. Να πάψουν να πηγαίνουν στα γυμναστήρια, για να είναι όμοιοι με τους καχεκτικούς πατέρες τους. Να πάψουν να πλένονται, για να είναι όμοιοι με τους βρομύλους πατέρες τους. Να πάψουν να μιλάνε ελληνικά, για να καταλαβαίνουν μόνον τους αγράμματους πατέρες τους. Να πάψουν να μορφώ­νονται, για να μαθαίνουν την «αλήθεια» από τους ιερείς τους. Με λίγα λόγια να επιστρέψουν στον «πάγκο» του πατέρα. Οι Εβραίοι έπρεπε να βλέπουν μόνον τους συγ­γενείς και τους ιερείς τους ως δικούς τους ανθρώπους.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της προβοκάτσιας. Οι φίλοι και οι γνωστοί έπαψαν να τους εμπιστεύονται. Αυτό ήταν αμοιβαίο, εφόσον και αυτοί έπαψαν να τους εμπιστεύονται. Διχάστηκε ο κόσμος και τα μίση επανήλθαν ξανά στα επί­πεδ­α που ευνοούσαν τους «προστάτες». Με μια προβο­κάτσια έμπλεξαν τον λαό σε έναν ανταρτοπόλεμο της συμφοράς, ο οποίος μπορεί να μην απέδωσε συμβατικούς καρπούς για ένα έθνος, αλλά εξασφάλισε πιστούς στα ιερατεία. Ο ραβίνος και πάλι βρήκε νεκρούς να θάψει σαν μάρτυρες.
Ο ραβίνος και πάλι βρήκε κλαμένους να παρη­γο­ρήσει. Ο ραβίνος και πάλι βρήκε διωκόμενους να κρύψει. Ο εβραϊσμός είχε «σωθεί». Από εκεί και πέρα «Business as usual». Ως εχθροί οι Μακεδόνες ήταν μια χαρά. «Καλύτεροι» απ’ ό,τι ήταν πριν την προβοκάτσια, γιατί ήταν πλέον εχθρικοί προς τους Εβραίους. Χρήσιμοι για το εβραϊκό έθνος όπως ήταν οι Ρωμαίοι, οι ναζιστές και όλοι οι ρατσιστές αυτού του κόσμου.
Αυτά όλα τα οποία περιγράφουμε μπορεί να φαίνονται παράξενα, αλλά δεν είναι. Ακόμα και στις μέρες μας συμβαίνουν, έστω και σε άλλες κλίμακες πολύ μικρότερες από αυτές των εθνών. Όλες οι ιδιόμορφες κοινωνικές ομάδες, που ασκούν εξουσία στα μέλη τους, με έναν ανάλογο τρόπο λειτουργούν. Απλά δεν φαίνονται. Ένας γύφτος, για παράδειγμα, λειτουργεί με ανάλογο τρόπο. Συνήθως κάνει τα αντίθετα από αυτά για τα οποία κλαίει και παραπονιέται. Κλαίει, για να δείξει σε κάποιους ότι έστω και στοιχειωδώς αγωνίζεται μέσα στην άδικη «κενωνία». Παραπονιέται διαρκώς, για να επωφεληθεί από τον πολιτισμό της υπόλοιπης κοινωνίας, μπας και τσιμπήσει κανένα «ψιλό» και όχι επειδή θέλει ν’ αλλάξει.
Δεν τον συμφέρει τον γύφτο ν’ αλλάξει. Δεν τον συμφέρει να πάει το παιδί του σχολείο, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θα πάει στα φανάρια να ζητιανέψει, για να του φέρει χρήματα να τα πιει στο καφενείο. Δεν τον συμφέρει να μορφωθεί αυτό το παιδί, γιατί δεν θα υπακούει στη «σοφία» του. Δεν τον συμφέρει να είναι καθαρό, γιατί χωρίς τη βρώμα δεν θα στιγμα­τίζεται και ως εκ τούτου δεν θα απομονώνεται μέσα στην κοινωνία. Δεν τον συμφέρει καν να είναι υγιές, γιατί μειώ­νεται η «απόδοσή» του στη ζητιανιά.
Δεν τον συμφέρει να εκπολιτιστεί, γιατί αυτό θα καταστρέψει το γένος του. Θα τους βλέπει κι αυτό σαν γύφτους. Απλά πράγματα. Ο κάθε γύφτος κάνει από δέκα παιδιά, για να έχει δέκα διαφορε­τικούς οικονομικούς «πόρους». Κάθε «φανάρι», όπου αυτά ζητιανεύουν, γίνεται ένα «μαγαζί» του. Θα έκανε δέκα παι­διά, αν έπρεπε να δουλέψει ο ίδιος για να τα σπουδάσει;
Τα ακριβώς ανάλογα συμβαίνουν και με τους Εβραί­ους. Ακόμα και τα παράπονά τους για τον αντισιωνισμό είναι εκ του πονηρού. Δεν τους συμφέρει να μην υπάρχει αντισιωνισμός. Βγάζουν κέρδη από τον αντισιωνισμό. Το λειτουργικό αυτής της κοινωνίας το εφεύραν οι «ήρωες» Μακκαβαίοι. Τα απόλυτα και αξεπέραστα «πρότυπα» όλων των γύφτων. Έτσι έσωσαν τον εβραϊσμό και γι’ αυτό λατρεύονται σαν ήρωες. Χάρη σ’ αυτούς έφτασαν όπως έφτασαν οι Εβραίοι στη σημερινή εποχή.
Χάρη σ’ αυτούς ζούσαν «όμορφα» σε τρισάθλια γκέτο. Έμεναν για χρόνια άπλυτοι, έστηναν πάγκους, προωθούσαν πόρνες, χαφιέ­διζαν τους λαούς επί αιώνες. Χάρη σ’ αυτούς το έθνος αποκτούσε το «στίγμα», που δεν τους επέτρεπε να ενσωμα­τωθούν στις κοινωνίες που τους φιλοξενούσαν. «Άκμαζε» το έθνος επί αιώνες. Όποιος ήθελε χαφιέδες, δολο­φόνους, προβοκάτορες, μπορούσε να τους εξασφα­λίσει. Αρκεί να είχε χρήματα, για να πληρώσει τα «παιδιά» των Μακκαβαίων. Οι λαοί τους μισούσαν, μετατρέποντας τις κοινωνίες τους σε αφιλόξενες «έρημους», που έδιναν λόγο ύπαρξης στους διαδόχους των «οδοιπόρων» Μακ­καβαίων.
Τραγικό και μόνον να το σκεφτεί κάποιος. Μερικοί αγράμματοι παρέσυραν στο λάθος τους μορφωμένους Έλληνες και Εβραίους της εποχής και τους παγίδευσαν θανάσιμα. Αυτό ήταν ένα λάθος, το οποίο το χρεώνονται εξ’ ολοκλήρου οι Μακεδόνες. Αν ήταν πονηροί οι Μακε­δόνες, δεν έπρεπε καν ν’ ασχοληθούν μαζί τους. Ούτε καν να τους έβγαζαν από τον ναό. Να τους έστελναν ακόμα και προμήθειες, για να καθίσουν όσο θέλουν εκεί μέσα. Να τους έχουν μαζεμένους σε έναν χώρο. Να τους εξευ­τε­­λίσουν. Απέναντι σε προβοκάτορες μόνον με προβο­κάτσια μπορείς να απαντήσεις.
Αυτή η πονηριά έλειπε από τους Μακεδόνες, γιατί απλούστατα ήταν Έλληνες. Οι Έλληνες δεν είναι πονηροί. Οι Έλληνες εκφράζουν πάντα την ισχύ και αυτό τους καθι­στά αγαθούς. Δεν γνωρίζουν την τέχνη της προβο­κάτσιας. Δεν έχουν μάθει να τρώνε ψωμί με κλάματα σαν θύματα. Όταν είναι ισχυροί, στέκονται στα πόδια τους και γελάνε. Όταν είναι αδύναμοι, γονατίζουν και δεν σταμα­τούν να κλαίνε μέχρι να σηκωθούν. Δεν έχουν μάθει να προο­δεύουν, παριστάνοντας τους κακομοίρηδες. Δεν έχουν μάθει να αισθάνονται ισχυροί στα γόνατα. Αυτό το οποίο κάνουν μονίμως οι Εβραίοι. Εκεί την «πάτησαν» οι Μακε­δόνες.
Είδαν τους Μακκαβαίους όρθιους και νόμισαν ότι έχουν μπροστά τους έναν εχθρό, που πρέπει να του επιτεθούν. Δεν κατάλαβαν ότι αυτοί «σηκώθηκαν» όρθιοι, απλά για να ρίξουν και τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους στα «γόνατα». Δεν κατάλαβαν ότι οι «παράλυτοι» σηκώθηκαν στιγμιαία, ποντάροντας στο ότι οι εξουσιαστές —αντι­δρώ­ντας ενστικτωδώς— θα τους ξαναρίξουν κάτω. Οι Μακεδό­νες επιτέθηκαν στους έρποντες Μακκαβαίους και στην ουσία έκαναν ζημιά στους μόνους Εβραίους οι οποίοι λόγω του εξελληνισμού τους κατόρθωσαν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτό ήταν λάθος.
Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για έλλειψη πονηριάς από την πλευρά των Μακεδόνων. Αντέδρασαν με λάθος τρόπο απέναντι σε εξειδικευμένους προβοκάτορες. Δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Μετά την προβοκάτσια των Μακκαβαίων έπρεπε να βάλουν πάγκους έξω από τον ναό και να κόβουν εισιτήρια για όποιον θέλει να δει «ζωντανά» τα «απώτατα» όρια της ανθρώπινης ύπαρξης. Να οργανώνουν «χάπενινγκ» με καλλίγραμμες κοπέλες. Ήταν θέμα χρόνου να τους τελειώσουν. Από πανούκλα θα πέθαιναν οι βρομιάρηδες. Με αυνανισμό θα γέμιζαν τις ώρες τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για αντισυμβατικότητα. Αν οι Εβραίοι ήταν συμβατικό έθνος, οι μεγαλύτεροι ήρωές του θα ήταν οι Εβραίοι που ίδρυσαν το Ισραήλ το 1948. Πρώτος ο Μωυσής, που τους παρέδωσε εκείνο το μέρος ως «Γη της Επαγγελίας» και δεύτεροι αυτοί που χιλιάδες χρόνια μετά το ανέκτησαν για λογαριασμό του έθνους. Ενδιάμεσα δεν μπορούν να υπάρχουν ήρωες σε εθνικό επίπεδο. Ήρωες, που να τρέχουν κλαίγοντας με τους πάγκους τους στους ώμους για να σωθούν, δεν υπάρχουν.
Ήρωες, κρυβόμενοι σε λαγούμια και υπονόμους, δεν υπάρχουν. Άρα για τους Εβραίους η εθνική τους «επιτυχία» ήταν διαφορετική από αυτήν που αντιλαμβάνονται ως τέτοια τα υπόλοιπα έθνη. Γι’ αυτούς επιτυχία είναι να επιβιώνουν και να προοδεύουν με τους πάγκους. Επιτυχία τους είναι να τρώνε «παντεσπάνι», έστω και στα γόνατα.
Ακόμα και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ δεν αποτελεί ξεχωριστή εθνική επιτυχία γι’ αυτούς. Δεν την γιορτάζουν ως τέτοια. Είναι ένα ακόμα εθνικό «πρότζεκτ», που ενισχύει τα συμφέροντα του εβραϊσμού παγκοσμίως. Για κάποιους Εβραίους το κράτος του Ισραήλ δεν σημαίνει τίποτε σημαντικό και γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει στο εορτολόγιό τους με την ανάλογη έκταση.
Για όλους όμως τους Εβραίους ανεξαιρέτως οι Μακκαβαίοι είναι οι εθνικοί ήρωες. Στο κράτος του Ισραήλ «διαπρέπουν» οι κάθε λογής Μακάμπι. Το έθνος προοδεύει όπως αποφάσισαν εκείνοι οι Μακκαβαίοι και απλά το Ισραήλ είναι μέρος αυτής της προόδου και όχι το θεμέλιό της, όπως θα ήταν για ένα συμβατικό έθνος.
Βλέποντας λοιπόν ο αναγνώστης όλα αυτά, καταλα­βαίνει τα πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο. Εθνικός εχθρός των Εβραίων είναι αυτός τον οποίον όρισαν οι εθνικοί του ήρωες ως τέτοιον. Εχθρός τους είναι η Μακε­δονία και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει. Εχθρός τους είναι ο ελληνισμός, που απειλεί μόνιμα το εβραϊκό έθνος και καθιστά τον αγώνα των Μακκαβαίων παντοτινά επίκαι­ρο. Όταν γνωρίζεις ποιος είναι ο εχθρός τους, μπορείς να καταλάβεις και ποιοι είναι οι «σωστοί» Εβραίοι με βάση τα πρότυπά τους.
Με βάση τα πρότυπα που για οκτώ ημέρες κάθε χρόνο θα τους υπενθυμίζονται. Με βάση τα μνημόσυνα των «σωστών» Εβραίων, που για οκτώ ημέρες θα υπενθυμίζονται στους υπολοίπους.
«Σωστός» Εβραίος είναι ο Ιωσήφ «Τίτο», που έβαλε τα «θεμέλια», για να κάνει ζημιά στη Μακεδονία.
«Σωστός» Εβραίος είναι ο Μπεναρόγια, που δημιούργησε το μετέ­πειτα ΚΚΕ ως μοχλό πρόκλησης έντασης στη Μακεδονία.
«Σωστός» Εβραίος είναι ο Κίσινγκερ, που έκανε ζημιά στον ελληνισμό με την Κύπρο.
«Σωστός» Εβραίος είναι ο Νίμιτς, που παριστάνει τον διαπραγματευτή, για να εξασφαλίσει τα εβραϊκά συμφέροντα εις βάρος των εχθρών του.
«Σωστός» Εβραίος είναι ο Σόρος, που χρηματοδοτεί τον κάθε πιθανό ή απίθανο παράγοντα, που μπορεί να κάνει κακό στη Μακεδονία.
«Σωστός» Εβραίος είναι ο Γιωργάκης, που, ως υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, αναγνώρισε «ίχνη» μακεδονικού έθνους στη σημερινή Ελλάδα.
Όλοι αυτοί είναι «σωστοί» όχι μόνον γιατί πρόσφεραν κέρδη στο έθνος τους, αλλά γιατί δεν ξέχασαν να κάνουν ζημιά και στους εχθρούς του. Όλοι αυτοί «τιμούνται» στη Χανουκά, γιατί είναι γνήσιοι «Μακκαβαίοι».
 
Απόσπασμα από το βιβλίο: «ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ στο eamb-ydrohoos

Η Αμφίπολη ήταν μόνο η αρχή! – Ευρήματα στην Αντίπαρο με άρωμα… Απόλλωνα


- Το ακατοίκητο νησί Δεσποτικό, δυτικά της Αντιπάρου που κρύβει αρχαία μυστικά
- Οι λατρευτικές τελετές στο ιερό του Απόλλωνα που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα π.Χ.
- Τα δεκάδες πολυδαίδαλα κτίρια που έχουν ανακαλυφθεί
- Τα μάρμαρα, οι κίονες, τα κεραμικά και τα… οστά καμμένων ζώων
- Οι ανακαλύψεις που κλέβουν λίγη από την δόξα της αρχαίας Αμφίπολης
Η αρχαία Αμφίπολη δεν σταματά να εξιτάρει την φαντασία και το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων, αφού συνεχώς έρχονται νέα στοιχεία στο «φως» της δημοσιότητας που έχουν μετατρέψει την πάλαι ποτέ πόλη των Εννέα Οδών σε καθημερινό θέμα ζωηρών συζητήσεων.
Οι επιβλητικές Σφίγγες που κοσμούν την είσοδο του αρχαίου τύμβου, ο μνημειώδης ταφικός περίβολος που διαγράφει έναν τέλειο κύκλο στα 497 μέτρα της διαδρομής του, αλλά και το αίνιγμα που παραμένει ακόμη άλυτο, σχετικά με το ποιά είναι η προσωπικότητα της αρχαιότητας που έχει ταφεί στο συγκεκριμένο σημείο, ιντριγκάρουν τον ανθρώπινο νου.

Ωστόσο, ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα και καθημερινά ανακαλύπτονται εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα ανά την Ελλλάδα, κάτι που βεβαίως δεν προκαλεί εντύπωση, δεδομένης της πάμπλουτης ιστορίας της χώρας μας. 
Δεσποτικό – Το ακατοίκητο νησί στην Αντίπαρο
Ιδιαίτερα σημαντικά και διαφωτιστικά για την τοπογραφία, την έκταση και τη χωροταξική οργάνωση του ιερού του Απόλλωνα στη θέση Μάντρα, στο ακατοίκητο νησί Δεσποτικό, στα δυτικά της Αντιπάρου, ήταν- σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού- τα αποτελέσματα της φετινής ανασκαφικής περιόδου που πραγματοποιήθηκε χάρη στις ευγενικές χορηγίες των Ιδρυμάτων Α&Π Κανελλοπούλου, Ι. Λάτση, Α.Γ.Λεβέντη, του Αθ. Μαρτίνου και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αίγαιου. 
Η συστηματική έρευνα των τελευταίων 17 ετών από τον αρχαιολόγο Γ. Κουράγιο (ΚΑ΄ΕΠΚΑ) έχει φέρει στο φως ένα εκτεταμένο και πλούσιο αρχαϊκό ιερό πιθανότατα ιδρυμένο από τους Παρίους.

Το κέντρο της λατρείας ήταν ένα προστατευμένο με περίβολο τέμενος, στο οποίο δέσποζε ο μαρμάρινος πρόστυλος ναός, με κιονοστοιχία 7 κιόνων ύψους περ. 7μ. και δίπλα σε αυτόν το τελετουργικό εστιατόριο και ο βωμός.
Δώδεκα + ένα κτίρια που… δεσπόζουν στο Δεσποτικό
Οι φετινές έρευνες έφεραν στο φως, σε πολύ μικρή απόσταση την είσοδο του τεμένους, ένα νέο μεγάλο κτίριο, το οποίο προστίθεται στα άλλα 12 κτίρια που έχουν αποκαλυφθεί από τις παλαιότερες έρευνες και στα 5 που έχουν εντοπιστεί στο νησάκι Τσιμηντήρι, το οποίο κατά τη αρχαϊκή περίοδο ήταν ενωμένο με το Δεσποτικό. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η ανασκαφή του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκε, αλλά έγινε σαφής η πολύπλοκη κάτοψή του με τουλάχιστον πέντε δωμάτια. 
Με βάση τα ευρήματα, το κτίριο χρονολογείται στην κλασική περίοδο
Ο εντοπισμός του κτιρίου, αφενός μαρτυρά τη συνεχή λειτουργία του ιερού και στους κλασικούς χρόνους και αφετέρου τη μεγάλη έκτασή του και τη πολύπλοκη χωροταξική οργάνωσή του, η οποία αντανακλά τη μεγάλης εμβέλειας φήμη του και την υψηλή επισκεψιμότητά του, τόσο στους αρχαϊκούς όσο και τους κλασικούς χρόνους.

Οι έρευνες στο αρχαϊκό κτίριο Δ, ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του ιερού με λατρευτική χρήση κατασκευασμένο εξ” ολοκλήρου από μάρμαρο, με μαρμάρινη κιονοστοιχία τεσσάρων κιόνων στην πρόσοψη, έφεραν στο φως κάτω από το κτίριο πρωιμότερο κτίσμα, αψιδωτής κάτοψης, καθώς και μεγάλη ποσότητα κεραμικής γεωμετρικών χρόνων (9ος- 8ος αι.π.Χ.) μαζί με μεγάλες ποσότητες καμένων και άκαυτων οστών ζώων, όπως αλόγων, χοίρων, αιγοπροβάτων και πουλερικών.
Λατρευτικές τελετές προς τιμήν του Απόλλωνα
Τα παραπάνω ευρήματα είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας, γιατί αποτελούν πλέον με σιγουριά τις πρωιμότερες ενδείξεις λατρευτικών πρακτικών στο χώρο του ιερού του Απόλλωνα ήδη από τον 9ο αι.π.Χ., στον ίδιο χώρο όπου τον 6ο αι. π.Χ. κτίστηκε ο μνημειακού χαρακτήρα ναός. Δυτικά του κτιρίου Δ, συνεχίστηκε η ανασκαφή της εκτεταμένης απόθεσης αντικειμένων που είχε διερευνηθεί το 2013, η οποία δημιουργήθηκε μετά την ανακαίνιση του κτιρίου. 
η-αμφίπολη-ήταν-μόνο-η-αρχή-ευρήματα-στην-αντίπαρο-1
Τα πολύτιμα ευρήματα στο Δεσποτικό – Φωτό Eurokinissi 
Η εφετινή ανασκαφική έρευνα έφερε στο φως πληθώρα ευρημάτων, όπως αρχαϊκούς κεράμους οροφής, πήλινα ακροκέραμα από την οροφή του κτιρίου, ζωόμορφα ειδώλια, αγγεία σε σχήμα ταυροκεφαλής, λεοντοκεφαλής, σειρήνας, διακοσμημένα αγγεία παριανών εργαστηρίων, χάλκινα αντικείμενα και κοσμήματα, ενεπίγραφα αγγεία αφιερωμένα στον Απόλλωνα.


Γλυπτά τεράστιας σημασίας που ήρθαν στο φως – Φωτό Eurokinissi 
Στα πολυάριθμα ευρήματα της φετινής περιόδου συγκαταλέγονται και δυο τμήματα ποδιών με την πλίνθο αρχαϊκών κούρων που προστίθενται στα 65 τμήματα γλυπτών που έχουν βρεθεί έως τώρα, καθώς και δάκτυλο υπερφυσικού αγάλματος που πιθανότατα ανήκει στο λατρευτικό άγαλμα του ναού (480- 490 π.Χ.).

newsit.gr
http://www.pentapostagma.gr/2014/08/η-αμφίπολη-ήταν-μόνο-η-αρχή-ευρήματα-σ.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters