Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ο Αρτέμης Σώρρας σε μία ακόμα συνταρακτική συνέντευξη που θα τσακίσει κόκκαλα στο κανάλι της Πιερίας ΔΙΟΝ TV

Την Παρασκευή 23/8 ώρα 15:00

http://www.diontv.gr/ 

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ για να ακούσουμε τον Έλ-ληνα πολεμιστή Αρτέμη Σώρρα. Αναμετάδοση της εκπομπής artFM Radio Cyprus www.artfmradio.com


Ο Αρτέμης Σώρρας σε μία ακόμα συνταρακτική συνέντευξη που θα τσακίσει κόκκαλα στο κανάλι της Πιερίας ΔΙΟΝ TV την Παρασκευή 23/8 ώρα 15:00http://www.diontv.gr/ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ για να ακούσουμε τον Έλ-ληνα πολεμιστή Αρτέμη Σώρρα.

Αναμετάδοση της εκπομπής artFM Radio Cyprus www.artfmradio.com
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/08/tv-238-1500httpwwwdiontvgr-artfm-radio.html

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΟΥ Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ;



ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ, Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ, ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ.

 Για να δούμε τί μας λέει ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην "αγέλαστο πέτρα" στην Ελευσίνα.

Ύστερα παρέδωσε το ίδιο αυτό φτερωτό άρμα σε έναν από τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνας, τον Τριπτόλεμο, ο οποίος έφυγε πετώντας, και απουσίασε γα πολλά χρόνια με σκοπό να διδάξει και σε άλλους λαούς την τέχνη της σποράς, του σίτου και του θερίσματος των χωραφιών.

Είναι σκανδαλιστικά παρόμοια η τοπωνυμία της περιοχής ("Ελευσίς") με την λέξη "έλευσις", που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει την έλευση της θεάς Δήμητρας με το ιπτάμενο άρμα της. Επιπλέον το εκπολιτιστικό έργο το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Τριπτόλεμος με τα μέσα που του παρείχε η θεά, καταγράφεται και σε μυθολογίες άλλων λαών.

Μεταφέρουμε χαρακτηριστικά από το βιβλίο του Γουίλ Ντιράν (Wil Durant) "Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κίνας" την μαρτυρία της Κινεζικής παράδοσης: "...Πριν έρθουν οι ουράνιοι Βασιλείς, οι άνθρωποι στην Κίνα ζούσαν σαν τα ζώα. Σκεπάζονταν με δέρματα ζώων, τρέφονταν με ωμό κρέας και δεν ήξεραν τον πατέρα τους... ...Όταν ήρθε ο Φου Χι, με την βοήθεια μιας πολύ μορφωμένης βασίλισσας, έμαθε στον λαό τον γάμο, την μουσική, τα γράμματα, και την ζωγραφική. Τους έμαθε επίσης να ψαρεύουν με δίκτυα και να καλλιεργούν τον μεταξοσκώληκα... Μετά τον θάνατο του Φου Χι, το έργο του το συνέχισε ο Σενγκ Μουγκ. Αυτός βρήκε το αλέτρι, τη γεωργία, το εμπόριο, την Ιατρική επιστήμη, και το πως να θεραπεύονται οι άνθρωποι με τα βότανα..."

Παραστάσεις του άρματος με τους φτερωτούς δράκοντες έχουμε σε ένα πλήθος από αρχαία αγγεία. Ένα τέτοιο άρμα συναντάμε και στην τραγωδία του Ευριπίδη "Μήδεια", πάνω στο οποίο αποχωρεί στο τέλος του έργου η τραγική παιδοκτόνος. Αυτού του είδους οι σκηνοθετικές παρεμβάσεις προξενούν την περιέργεια, αφού η θεατρική τους απόδοση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την εποχή και σίγουρα θα προξενούσε πολλά προβλήματα.



Η εμμονή των δημιουργών και ιδιαίτερα του Αισχύλου στην χρήση (στο θέατρο) φτερωτών αρμάτων, ιπταμένων ανθρώπων και ζώων, αλλά και περιέργων ενδυμάτων με χαρακτηριστικούς τους περίφημους κοθόρνους (μεγάλες μπότες που θυμίζουν έντονα αυτές των σημερινών αστροναυτών), υποδηλώνει την επιθυμία των τραγωδών να γίνει πιστή καταγραφή των μύθων ή τουλάχιστον την προσπάθεια να περάσουν εμμέσως στο κοινό κάποιες κρυφές αλήθειες (χωρίς η μία περίπτωση να αναιρεί την άλλη).

Στην τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης" βλέπουμε τον Ωκεανό και τις κόρες του να έρχονται στον Προμηθέα οδηγώντας "με την θέληση, χωρίς χαλινούς" ένα "τετράσκελο πουλί".


Στα αποσπάσματα που σώθηκαν από την τραγωδία "Σφίγγα" τον βλέπουμε να μιλάει για ένα "πουλί πού 'χει νυχάτο χέρι, το πολεμικό, με το κοντάρι", ενώ στον "Αγαμέμνονα" είναι χαρακτηριστική η εντολή: "τα σκυλιά, τα τολμηρά, όπου πετάνε στον αγέρα άφησε".

Η πιθανή εμμονή του Αισχύλου να αποκαλύψει με συμβολισμούς στους θεατές κάποια μυστικά, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ.

 Είναι πολλές οι αναφορές των μύθων για τα ηλιακά άρματα με τα οποία ταξίδευαν διάφοροι ήρωες, με χαρακτηριστικότερο τον μύθο του ταξιδιού του Φαέθωνος.

Ακόμη οι αναφορές σε αστρονομικά θέματα, διαφόρων μυημένων στα μυστήρια φιλοσόφων, ξεπερνούν τα όρια των γνώσεων, που κατά την συμβατική ιστορία θα έπρεπε να έχουν. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Σωκράτη στον "Φαίδωνα" του Πλάτωνα, όπου μιλάει για την σφαιροειδή μορφή της Γης, την περιγράφει πώς φαίνεται από ψηλά, και λέει ότι αυτό που εμείς βλέπουμε για ουρανό δεν είναι ο πραγματικός, αλλά όταν βγούμε έξω από αυτόν (έξω από την ατμόσφαιρα) βλέπουμε την πραγματική του εικόνα.



Από το περιοδικό NEXUS Μάιος 1998
http://www.ellinikoarxeio.com/2012/10/mustikes-gnwseis-ellhnwn.html

Έρχεται το τέλος;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Έρχεται το τέλος; Όχι του κόσμου, αλλά της κυβέρνησης… Αυτής των αλήστου μνήμης κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ… Και πώς να τα ξεχάσουμε τα κόμματα αυτά… Και τι δεν έχουν «προσφέρει» σε αυτή την χώρα!!! Μνημόνια, πείνα, δυστυχία, διαφθορά, αυτοκτονίες, διασυρμό, χρηματισμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ατιμωρησία, διάλυση της δημόσιας διοίκησης, των θεσμών, του συστήματος υγείας, της παιδείας και δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των «επιτευγμάτων»… Και αν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μπορεί ακόμη και σήμερα να αμφισβητούν τα λεγόμενα μας, εμείς απλά θα τους υπενθυμίσουμε ότι «ο σιωπών δοκεί συναινείν», με λίγα λόγια όποιος σιωπά δείχνει ότι είτε συναινεί είτε αποδέχεται. Άλλωστε και κατά το Ρωμαϊκό Δίκαιο Qui tacet consentire videtur (όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί). Επομένως ακόμα και αν δεν είχαν καμία συμμετοχή τα κόμματα αυτά, τα «ζόμπι» (κατά τον Τζο Τρίπι), που λέει ο λόγος τώρα για να ευθυμήσουμε και λιγάκι, η «σιωπή» τους μας έφερε εδώ.

Μια πολύ σοβαρή ένδειξη για τα όσα αναμένονται να συμβούν εδώ το φθινόπωρο είναι και οι ανακατατάξεις και οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο τηλεοπτικό πεδίο. Πριν καν τελειώσουν τα μπάνια του λαού, μια και είμαστε ακόμη στον μήνα Αύγουστο, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Πρώτα από όλα με την πώληση του 902 από το ΚΚΕ σε κάποια εταιρεία αγνώστου μέχρι στιγμής ιδιοκτήτη … Τι ωραίο πάντως και αυτό… Να παίρνεις δωρεάν μια τηλεοπτική συχνότητα, να μην πληρώνεις στο κράτος ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ και μετά να πουλάς όπου θέλεις και όσο θέλεις, ουσιαστικά την ιδιοκτησία του κράτους!!! Μετά έχουμε την αποχώρηση της οικογενείας Βαρδινογιάννη από το MEGA, την αλλαγή στο ειδησεογραφικό τουλάχιστον κομμάτι του STAR, νέες παρουσίες όπως αυτή του σταθμού ACTION24 κλπ. Και φυσικά ανάλογη σημασία έχουν και οι μεταγραφές που γίνονται στα τηλεοπτικά κανάλια. Δεν έχει σημασία αν αφορούν την πρωινή ή μεσημεριανή ζώνη ή ακόμη και βραδινές εκπομπές διασκέδασης, γιατί η προσπάθεια είναι να στρέψουν το τηλεοπτικό κοινό προς το δικό τους σταθμό ώστε να υπάρχει έτοιμο το κοινό που θα παρακολουθήσει και τις ανάλογες πλέον πολιτικές εκπομπές ή τις ειδήσεις.

Προφανώς οι ολιγάρχες αυτής της χώρας έχουν, όπως και να το κάνουμε, κάποια ανασφάλεια για τα μελλούμενα. Για αυτό και θέλουν να έχουν και τον απόλυτο έλεγχο σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Βλέπετε εκείνο που μετρά σήμερα είναι η αμεσότητα της επαφής και αυτή υπάρχει, καλώς ή κακώς, πρωτίστως μέσα από την τηλεόραση και τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Οι εφημερίδες έχασαν παγκοσμίως αυτό τον ρόλο… Και μάλιστα έχουμε αρχίσει πλέον να βλέπουμε σιγά-σιγά και εκατέρωθεν επιθέσεις….

Βεβαίως όλοι αυτοί οι ολιγάρχες, οι μεγάλοι επιχειρηματίες κάνουν ένα τραγικό λάθος. Ενδιαφέρονται ακόμη και σήμερα μόνον για την «πάρτη τους»… Αδιαφορούν για του που έχει φθάσει το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, πόσοι άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και πέρα από την ανασφάλεια τους θέλουν και πάλι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους ή και να τα διασώσουν. Κούνια που τους κούναγε όμως. Δυστυχώς δεν βλέπουν πιο μακριά. Και ας είναι επιχειρηματίες. Όπως έγραψε και ο δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου, η χώρα χρειάζεται επενδυτές-πατριώτες. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές της η πατρίδα μας είχε τους εθνικούς της ευεργέτες που την στήριξαν. Σήμερα τι έχει; Επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν, που τρώγονται ποιος θα ξεσκίσει πρώτος τις σάρκες, δηλαδή τον πλούτο αυτής της χώρας, αγοράζοντας τα «φιλέτα» αντί πινακίου φακής… Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα με το παρελθόν… Πόσο διαφορετικοί και άπληστοι έχουν γίνει οι άνθρωποι σήμερα…

Επειδή και η δική τους πολιτική, των επιχειρηματιών, όπως και των πολιτικών μας, είναι κοντόφθαλμη δεν πάει στο μυαλό τους ότι τα ξένα κοράκια, αυτά που επιβουλεύονται τον εθνικό μας πλούτο, και όλο το «μαγαζί» που λέγεται Ελλάδα, όταν θα έρθει η ώρα θα κατασπαράξουν και τους ιδίους. Ότι βρωμιά, ότι παρανομία έχει γίνει σε αυτή την χώρα είναι γνωστή στους ξένους είτε μέσα από τις δικές τους επιχειρήσεις που λάδωσαν κόσμο και κοσμάκη στην Ελλάδα, είτε από τους ελέγχους στις τράπεζες μας, ή και σε ξένες εταιρείες, είτε από τις υπηρεσίες ασφαλείας τους. Έτσι λοιπόν θα έρθει η στιγμή που όταν τους γυαλίσει στο μάτι μία επιχείρηση, η οποία θα είναι απαραίτητη για τα δικά τους συμφέροντα, είτε θα την «πνίγουν» με οικονομική ασφυξία μέσω των Τραπεζών, είτε θα βγαίνουν βρώμες είτε θα υπάρξουν ακόμη και προειδοποιήσεις του τύπου «ή μου πουλάς ή δες τι θα πάθεις…»… Ένας Θεός ξέρει τι θα επακολουθήσει.

Και κλείνουμε με το ξεπούλημα που γίνεται της δημόσιας περιουσίας και ειδικά επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της χώρα σε Τούρκους, όπως πχ μαρίνες, λιμάνια κλπ. Εδώ έφθασε στο σημείο, κάποιος αχαρακτήριστος manager να καλέσει Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στα Ελληνικά Πετρέλαια… Ευτυχώς δε για εμάς που και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πλέον τι πάει να πει Τουρκία του Ερντογάν… Ακούγονται δε όλο και περισσότερες φωνές για αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και των δεσμών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Για αυτό μία είναι η λύση. 
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα πρώτα απ’ όλα. Ας γίνουν οι επιχειρηματίες-επενδυτές πατριώτες. Για τους αδύναμους… Δεν αξίζει αυτή η μεταχείριση σε κανένα Έλληνα… Για να βγει η χώρα από την κρίση κάνοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με προγραμματισμό. Όχι όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα από αυτούς που μας κυβερνούν, όπου «πονάει χέρι, κόβει χέρι»… Ας εκπλήξουμε και μια φορά ευχάριστα εαυτούς, φίλους και εχθρούς…
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8056.html

Παρακαλούμε πολύ.. δώστε μιας μια πειστική απάντηση για το τι κάνουν αυτά τα αεροσκάφη! ΒΙΝΤΕΟ

Είναι απίστευτο αυτό που κάνουν αυτά τα αεροσκάφη. Εμείς όσο κι αν προσπαθήσαμε να δώσουμε μια λογική εξήγηση δεν τα καταφέραμε.
Αν είναι πολιτικά δε μπορεί να κάνουν τέτοιους ελιγμούς, εκτός αυτού απαγορεύεται η παράλληλη πτήση τους.
Αν είναι στρατιωτικά τι κάνουν άραγε; Γιατί συννέφιασε ο ουρανός σε λίγα λεπτά;
Περιμένουμε με ενδιαφέρον και τις δικές σας απόψεις...



http://www.katohika.gr/2013/08/doste-mas-mia-peistiki-apantisi-gia-to-ti-kanoun-avta-ta-aeroskafi.html

Μας μετατρέπουν σε χωματερή της Ευρώπης. Αποκαλυπτικό βίντεο - ντοκιμαντέρ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ

Οι κυβερνήσεις κωφεύουν και εγκληματούν την ώρα που σπέρνουν οι νόμιμες και μη πηγές λίπανσης τον καρκίνο...
Πρόλογος: Αραχναίος
Αποκαλυπτικό το ντοκιμαντέρ Toxic Crisis του Ομήρου Ευαγγελινού. Εν μέσω κρίσης και το περιβάλλον είναι από τα πρώτα που πλήττονται μαζί με τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.
Δείτε πώς η Γερμανία, χώρα υπόδειγμα ορθής οικολογικής διαχείρισης των απορριμάτων, προωθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις πολιτικές που μετατρέπουν τη χώρα μας σε χαβούζα τοξικών αποβλήτων της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή που έρευνες ελληνικών πανεπιστημίων αποδεικνύουν πώς η Κρήτη και ο Θεσσαλικός κάμπος από μόνοι τους μπορούν να γίνουν πρότυπα αγροτικής παραγωγής και να θρέψουν δισεκατομμύρια ανθρώπων με κηπευτικά, δίπλα σε αγροτικές εκτάσεις τα τοξικά κάνουν πάρτι ανεξέλεγκτα.
Θριάσιο πεδία, Βόλος, Χαλκιδική, Μεσόγεια, Φωκίδα και άλλες περιοχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το νερό του Ασωπού ποτίζει με καρκίνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλους τους εν δυνάμει καταναλωτές των προϊόντων του. Καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και θηλυκοποιήσεις αρσενικών εμβρύων, μερικά από τα κρούσματα σε Λιόσια και άλλες περιοχές με χωματερές.
Αυτά και πολλές άλλες παγκόσμιες πρωτοτυπίες στη διαχείριση του περιβάλλοντος της νεοελληνικής πραγματικότητας με κόστος ανυπολόγιστο, τόσο οικονομικό αλλά κυρίως κοινωνικό.


Toxic Crisis by Omiros Evangelinos (2012) από Aioleus

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε από τη διαδικτυακή συχνότητα της ΕΡΤ χθες. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή του μαύρου στις οθόνες μας συνεχίζουν να εκπέμπουν σήμα, κάνοντας πρόγραμμα ομολογουμένως ποιοτικότερο της κανονικής λειτουργίας της ΕΡΤ των τελευταίων ετών. Μέχρι χθες το σήμα της ΕΡΤ μετέδιδε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) η οποία σήμερα διέκοψε τη μετάδοση με το αιτιολογικό της λειτουργίας με ειδησεογραφικό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ). Οι εργαζόμενοι συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της EBU εδώ .
Η μετάδοση του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά από το The Press Project και στη σελίδα της Ελεύθερης ΕΡΤ των εργαζομένων.
http://www.katohika.gr/2013/08/mas-metatrepoun-se-xomateri-tis-evropis-apokaliptiko-video.html

Ο Αρτέμης Σώρρας σε μία ακόμα συνταρακτική συνέντευξη που θα τσακίσει κόκκαλα στο κανάλι της Πιερίας ΔΙΟΝ TV

Την Παρασκευή 23/8 ώρα 15:00

http://www.diontv.gr/ 

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ για να ακούσουμε τον Έλ-ληνα πολεμιστή Αρτέμη Σώρρα. Αναμετάδοση της εκπομπής artFM Radio Cyprus www.artfmradio.com


Ο Αρτέμης Σώρρας σε μία ακόμα συνταρακτική συνέντευξη που θα τσακίσει κόκκαλα στο κανάλι της Πιερίας ΔΙΟΝ TV την Παρασκευή 23/8 ώρα 15:00http://www.diontv.gr/ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ για να ακούσουμε τον Έλ-ληνα πολεμιστή Αρτέμη Σώρρα.

Αναμετάδοση της εκπομπής artFM Radio Cyprus www.artfmradio.com
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/08/tv-238-1500httpwwwdiontvgr-artfm-radio.html

Η Γη σε αναμονή ισχυρής μαγνητικής καταιγίδας

Επιστήμονες της ΝΑΣΑ κατέγραψαν μία στεφανιαία εκτίναξης μάζας στον Ήλιο.
Αυτήν την ώρα προς τη Γη κινείται μία ροή ηλιακού πλάσματος με ταχύτητα περίπου 930 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Οι μετρήσεις της ταχύτητας των σωματιδίων επέτρεψαν στους επιστήμονες να προβλέψουν την πιθανή ημερομηνία έναρξης της μαγνητικής καταιγίδας στη Γη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι μαγνητικές διαταραχές θα ξεκινήσουν στις 22 Αυγούστου.
Παρά το μέγεθος του νέφους που έρχεται, οι επιστήμονες λένε ότι το πιθανότερο είναι, ότι δεν θα προκαλέσει δυσλειτουργία στους τεχνητούς δορυφόρους, ραδιοεπικοινωνίας και των συστημάτων GPS.
Ωστόσο, όσοι έχουν ευαισθησία στις μετεωρολογικές αλλαγές, θα πρέπει να προσέχουν αυτές τις μέρες.
http://www.apocalypsejohn.com/2013/08/h-gh-se-anamonh-isxyrhs-magnhtikhs-kataigidas.html

Η σκόπιμη διαστρέβλωση των αρχαίων ελληνικών εννοιών

Intentional misrepresentation of ancient Greek concepts 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο έργο του «Statistik des neutestamenlichen Wortschatzes» (Zurich 1958), ο Robert Morgenthaler, περί στατιστικών στοιχείων αναφορικά με τη γλώσσα της Καινής Διαθήκης, η τελευταία αριθμεί 5.436 λέξεις, από τις όποιες οι 3.000 προέρχονται από το λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής. Από τις υπόλοιπες, οι 1.900 διατυπώθηκαν για πρώτη φορά από τους συγγραφείς της Καινής Διαθήκης, οι 491 είναι δημιουργήματα της μετακλασικής γραμματείας, ενώ οι 45 είναι ξένες.
Η κατηγοριοποίηση αυτή, βέβαια, είναι εντελώς συμβατική, αφού μία εις βάθος γλωσσολογική εξέταση δύναται ν’ αποδείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λέξεων (τόσο της Καινής Διαθήκης, όσο και της μεταγενέστερης εκκλησιαστικής και πατερικής γραμματείας), όπως αναφέρει και ο διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λουκάς X. Φίλης από το βιβλίο του «Η γλώσσα της Καινής Διαθήκης» (Αθήνα, 1984),
«προέρχεται γλωσσικά και εννοιολογικά από τον χώρο της ελληνικής σκέψεως και διανοήσεως και συντίθεται για να αποτελέσει ολοκληρωμένη έννοια, με τον καθαρά ελληνικό τρόπο διατυπώσεως».
Ωστόσο, το θρησκευτικό πνεύμα της χριστιανικής γραμματείας σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη επιρροή της γλώσσας στον ψυχισμό του ανθρώπου, οδηγεί στην αλλοίωση, ή ολοκληρωτική διαστρέβλωση του εννοιολογικού τους περιεχομένου, καθώς άνευ αναφοράς στον θεό, καταντούν κενές νοήματος στη συνήθη χρήση τους έως σήμερα.
Ακολουθούν ως παραδείγματα, ορισμένες από τις λέξεις αυτές με αντιπαραβολή της προτέρας και νεώτερης (χριστιανικής) σημασίας τους…
Αγάπη: Στα αρχαία ελληνικά, εκ του «άγαμαι» και του ποιητικού τύπου του «αγάζομαι» (=θαυμάζω, παραξενεύομαι). Στη χριστιανική γραμματεία έλαβε την έννοια, όχι μόνον της αντιθέσεως προς το μίσος, αλλά και της φιλότητος, υπό την σκέπη όμως του Θεού, κατά τους βιβλικούς συγγραφείς.
Άγγελος: Στα αρχαία ελληνικά, αυτός που κομίζει μήνυμα, ο αγγελιαφόρος. Στον Χριστιανισμό (αλλά και στον Ιουδαϊσμό και στο Ισλάμ), οι άγγελοι είναι υπερκόσμια όντα, μέσω των οποίων ο Γιαχβέ κάνει γνωστή την βουλή του στους θνητούς.
Αγιότητα: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε την αγνότητα, ενίοτε όμως σήμαινε και τη μιαρότητα. Περαιτέρω έλαβε τη σημασία της αφιερώσεως στον Θεό.
Αδελφοσύνη: Παράγεται εκ του «αδελφός» (ο προερχόμενος από την ίδια μήτρα -δελφύς=μήτρα). Έφθασε να σημαίνει την «εν Πνεύματι Αγίω» αποκλειστικά αδελφική σχέση όλων των θνητών εχόντων ως πατέρα τον Θεό.
Αιωνιότητα: Στα αρχαία ελληνικά, η λέξη ήταν δηλωτική του μεγάλου χρονικού διαστήματος, της εποχής ή της ηλικίας, ανάλογα με την περίπτωση χρήσεώς της. Η σημασία της στο χριστιανικό λεξιλόγιο είναι αυτή της ατελεύτητης ζωής στην υπερκόσμια διάσταση του Γιαχβέ.
Αλήθεια: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε το μη αποκεκρυμμένο, την πραγματικότητα. Και μόνο η θεολογική αναφορά στον Θεό ως απόλυτη «Αλήθεια» υστερεί ως προς την αποδεικτική πλευρά, καθώς η υφή της έννοιας «αλήθεια» {α-λήθω=λανθάνω) προϋποθέτει τη σαφή και αντικειμενική απόδειξη.
Αμαρτία: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε την αποτυχία, την αστοχία. Ο όρος σημαίνει πλέον την κακοπραγία που αντιβαίνει στη θεία βούληση.
Αρετή: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε την παλικαριά, την γενναιότητα. Η χριστιανική της έννοια, είναι η συμμόρφωση με όσα εντέλλεται ο Θεός.
Δαίμονας: Στα αρχαία ελληνικά, η θεότητα. Η αρνητική σημασία της λέξεως σήμερα, συνίσταται στην ταύτισή της με το κακό πνεύμα. Δαίμονες επίσης ονομάζονταν και οι ψυχές των ανθρώπων, που αποτελούσαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ θεών και θνητών.
Διάβολος: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε τον συκοφάντη, τον ψευδώς κατηγορών. Η προσωποποίησή του και η σημασία που έλαβε έκτοτε, δεν χρήζουν σχολιασμού.
Δόγμα: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε τη γνώμη, την απόφαση, το ψήφισμα. Στο χριστιανικό λεξιλόγιο η λέξη σημαίνει την μη επιδεχόμενη αμφισβήτηση της αυθεντικής θεωρίας περί θεού.
Εκκλησία: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε τη συνέλευση του δήμου. Έχει πλέον την έννοια του συνόλου των πιστών στον Θεό.
Ελπίδα: Στα αρχαία ελληνικά, η προσδοκία, η αναμονή. Η αναφορά της ελπίδας στον Θεό, την κατατάσσει μεταξύ των τριών βασικών χριστιανικών αρετών (πίστη, ελπίδα, αγάπη).
Ευλογία: Στα αρχαία ελληνικά, ο έπαινος, το εγκώμιο. Σήμερα έφθασε να σημαίνει την ιερατική ευχή και την θεϊκή τύχη, έγκριση, βοήθεια ή ανταμοιβή.
Εωσφόρος: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε τον φωτοδότη, αυτόν που φέρει την αυγή της ημέρας. Ήταν προσωνύμιο του θεού Απόλλωνα. Το μίσος κατά του Ελληνισμού υπήρξε η αίτια ταυτίσεώς του με τον Σατανά.
Θεός: Στα αρχαία ελληνικά, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η λέξη προκύπτει εκ του ρήματος «θέω»* (=δράμω, σπεύδω, τρέχω). Η ετυμολογία της λέξεως, φανερώνει την ανθρωπομορφική, περί θεών, αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων. Κατόπιν, «θεός» εκλήθη το εξωσυμπαντικό-υπερκόσμιο ον (Γιαχβέ), που κατά τη σημιτική αντίληψη εξουσιάζει τον κόσμο.
* Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο («Ευτέρπη», 52), η λέξη προκύπτει από το ρήμα «τίθημι» «θεοὺς δὲ προσωνόμασαν σφέας ἀπὸ τοῦ τοιούτου, ὅτι κόσμῳ θέντες τὰ πάντα πρήγματα καὶ πάσας νομὰς εἶχον»
Κοινωνία: Στα αρχαία ελληνικά, η συναναστροφή, η επικοινωνία. Οι συγγραφείς της Εκκλησίας περιορίζουν την αρχική ευρύτητα αυτής της έννοιας στη σχέση μεταξύ πιστού-Θεού και πιστών μεταξύ των.
Κόλαση: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε την τιμωρία. Ο αρχαίος αυτός δικανικός όρος, έφθασε να σημαίνει τον τόπο ή την μέθοδο τιμωρίας των μη υπάκουων στον Γιαχβέ, μετά τον θάνατό τους.
Λόγος: Η λέξη ήταν πολυσήμαντη. Η κύρια έννοιά της, ωστόσο, είναι αυτή του νόμου λειτουργίας του σύμπαντος. Στη χριστιανική Θεολογία σημαίνει αφ” ενός τον νόμο δημιουργίας του σύμπαντος (τον Λόγο του Θεού ως ενσάρκωση του οποίου φέρεται ο Ιησούς, ως ενδιάθετος Λόγος) κι αφ” ετέρου τον προφορικό ή γραπτό λόγο των βιβλικών προσώπων και συγγραμμάτων.
Πίστη: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη. Στη θρησκευτική της χρήση, η έννοια επιτείνεται με την αποδοχή του Θεού ως απολύτου κυρίου και την υποταγή σ” αυτόν.
Πνεύμα: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε το φύσημα, την πνοή, την αναπνοή. Στη φιλοσοφία εφέρετο ενίστε και ως το ανώτερο μέρος της ψυχής ή κάτι κεχωρισμένο απ” αυτήν. Στην χριστιανική θρησκεία σημαίνει το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος ως ομοούσιο με τα δύο άλλα και ουσιαστικά την ψυχή του κάθε ανθρώπου.
Σωτηρία: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε τη διάσωση από κίνδυνο. Στο χριστιανικό λεξιλόγιο σημαίνει τη λύτρωση από τα διαβολικά δεσμά του κόσμου και την διά της υπακοής στον Θεό αποφυγή της Κολάσεως.
Χάρη: Στα αρχαία ελληνικά, σήμαινε την εύνοια, τη γοητεία, το θέλγητρο, την αίγλη. Στο χριστιανικό λεξιλόγιο ως γνώρισμα του Θεού και των αγίων, απαντά με την πρώτη σημασία, καθώς οι υπόλοιπες…απαγορεύονται.
Οι αλλαγές των νοημάτων στα παραπάνω λήμματα είναι έκδηλες και αναμφισβήτητες. Η βασικότερη συνέπεια αυτών, δεν είναι μόνο οι παρανοήσεις στη χρήση λέξεων σαν αυτές, αλλά κυρίως η αποκοπή των χρηστών της ελληνικής γλώσσας από τις γενετικές απαρχές της. Συνεπώς το επιχείρημα ότι η συγγραφή της Βίβλου και της πατερικής γραμματείας στα ελληνικά, έσωσε και τη γλώσσα μας από αφανισμό είναι μάλλον αδόκιμο. Ακριβέστερο θα ήταν, εάν ελέγετο ότι ο Χριστιανισμός της Ανατολής έσωσε ένα ελληνικό λεξιλόγιο, αλλά παρήλλαξε ή διαστρέβλωσε εσκεμμένα το νόημα των λέξεων, δίδοντας σ’ αυτές άλλο περιεχόμενο, αυτό που συνέφερε στο δόγμα.
© Μάριος Μαμανέας  «Δαυλός»

Γραφή: Ένα Μέσο Καταπίεσης; Η έλευση της γραφής θεωρείται γενικότερα σαν ένα σημαντικό βήμα πολιτισμικής εξέλιξης, ενώ έχει δοθεί πολύ λιγότερο σημασία στις πολιτικές προεκτάσεις του. Ωστόσο φαίνεται ότι η πιο σημαντική λειτουργία της γραφής είχε σχέση με θέματα διαχείρισης που αφορούσαν τη δουλεία και τους κανονισμούς της κοινωνίας.
Κάτι τέτοιο εκφράζεται και στην προσπάθεια να γίνει κατανοητή η πρωτο-Ελαμιτική γραφή, ένα από τα αρχαιότερα μη αποκρυπτογραφημένα συστήματα γραφής στον κόσμο που εμφανίστηκε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το ΝΔ Ιράν, πριν από 5,000 χρόνια πριν. Πρόκειται για γραφή που σώθηκε πάνω σε πήλινες πλάκες και αποτελεί μία από τις πρώτες προσπάθειες του ανθρώπου να κρατήσει μόνιμα αρχεία καταγραφής του περιβάλλοντός του.
Ακόμα και αν τα σύμβολα δεν τους είναι όλα κατανοητά, οι αρχαιολόγοι μπορούν να προσδιορίσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων στις πλάκες αυτές. Το σύστημα αρίθμησης είναι επίσης κάτι που μπορεί να προσδιοριστεί και μάλιστα δείχνει ότι το περιεχόμενο αυτής της γραφής αφορά κατ’ εξοχήν λογαριασμούς ιδιοκτησίας και κατοχής γης και ανθρώπων. Μιλούν και ιδιοκτησία και κοινωνική θέση και δεν καταγράφουν κείμενα λογοτεχνίας, όπως ποίηση κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο και σε άλλα αντίστοιχα συστήματα γραφής.
Πρόκειται για μία απλή κοινωνία με μία άρχουσα τάξη να δεσπόζει. Κάτω από αυτήν υπάρχει μία σειρά δυνατών μεσαίων θα λέγαμε στρωμάτων, κάτω από αυτούς εργάτες οι οποίοι αντιμετωπίζονται σαν “κοπάδια ζώων.” Οι άρχοντες έχουν τίτλους και ονόματα που έχουν σχέση με την κοινωνική επιφάνειά τους και επιρροή τους. Αν κάποιος για παράδειγμα λέγεται “Κος Εκατό” δείχνει τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται κάποιον από αυτόν.
Από τις πήλινες αυτές πινακίδες δεν είναι δυνατόν να υπολογίσουμε το μερίδιο τροφής που έπαιρναν οι εργάτες στα χωράφια, αν και η διατροφή τους βασιζόταν στο κριθάρι το οποίο το έσπαγαν, το έκαναν χυλό και το έπιναν με μπύρα. Ωστόσο, όσοι άνηκαν σε πιο ψηλές τάξεις ίσως να έτρωγαν και γιαούρτι, τυρί και μέλι και συντηρούσαν επίσης κατσίκες, πρόβατα και μοσχάρια.
Όπως λοιπόν ήταν αναμενόμενο όσοι βρίσκονταν ψηλότερα στην κοινωνική πυραμίδα είχαν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, ενώ για όσους ήταν στα κατώτερα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο μέσος όρος ζωής θα μπορούσε να είναι ο ίδιος με αυτόν που υπάρχει σήμερα στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Αν θεωρήσουμε τη γραφή σαν ένα μέσο καταγραφής των εντυπώσεων ενός παρατηρητή μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υπήρχε ένα είδος πρωτο-ιστορικού που είχε το καθήκον να δημιουργήσει αυτές τις πρώτες πινακίδες, ωστόσο το περιεχόμενό τους όπως περιγράψαμε παραπάνω έχει να κάνει με κείμενα καθαρά χρηστικό περιεχόμενο και λειτουργία: ήταν αρχεία της άρχουσας τάξης. Πραγματικά η δημιουργία της γραφής πολύ πιθανόν να προήλθε για να εξυπηρετήσει την εξέλιξη και τη διάδοση της ιδιοκτησίας.
Πριν τη Νεολιθική Επανάσταση και την εμφάνιση της γεωργίας, όντας κυνηγοί-καρποσυλλέκτες, οι πρόγονοί μας δεν είχαν θεωρητικά ιδιοκτησία. Χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν δύναμη από την αντίστοιχη συγκέντρωση πόρων και τροφής λειτουργούσαν με έναν φυσικό τρόπο ισότητας και συνεργασίας.
Για να δημιουργηθούν πάσης φύσεως ανισότητες πρέπει να σταματήσουμε τις μετακινήσεις και να ξεκινάμε να αποκτούμε ιδιοκτησία καθώς και να τη διατηρήσουμε, χρειάζεται κάποιο είδος γραφής: ένα είδος συστήματος γραφής λειτουργούσε σαν μία απόδειξη ότι κάτι ανήκει κάπου.
Η δύναμη της γραφής να καταγράφει αυτές τις ανισότητες στην ιδιοκτησία χωρίς αμφιβολία ενίσχυσε το διαχωρισμό μεταξύ των εγγράμματων και αγράμματων, αυτών που χρησιμοποιούσαν τη γραφή και αυτών που χρησιμοποιούνταν από τη γραφή.
Όπως είδαμε παραπάνω λοιπόν, η γεωργία “λειτούργησε” με έναν τρόπο διατηρώντας μία ομάδα που εργαζόταν καταναλώνοντας μόνο την απαραίτητη ποσότητα τροφής για να αποδώσει, αλλά ήταν και αρκετά αδύναμη για να αντιδράσει εναντίον αυτών που πρόσφερε υπηρεσίες. Και εκείνοι πια που μπορούσαν να δίνουν οποιουδήποτε είδους ανταμοιβές είχαν στα χέρια τους το μέσο της γραφής, αυτό που πλέον αντιπροσώπευε σε ποιον άνηκε τι.
Οτιδήποτε καταγραφόταν σε πέτρα ή αλλού από τότε και στο εξής θεωρούταν ένα σταθερό δεδομένο που δεν μπορούσε να αλλάξει, ούτε να γίνει θέμα διαπραγμάτευσης ή εύκολης τροποποίησης. Μπορεί λοιπόν ακόμα και σήμερα η γραφή να “μονιμοποιεί” τη γλώσσα μας, αλλά η δύναμη της ίδιας της γλώσσας βρίσκεται στη συνεχή πλαστικότητά της και η εξέλιξη των συστημάτων γραφής πιστοποιεί αυτό ακριβώς.

http://www.terrapapers.com/

Γιατί το κράτος θέλει τον πλακούντα σου; Τι τον κάνει; Γνωρίζετε πως οι γονείς σας διώκονται σε περίπτωση που κρατήσουν τον πλακούντα σας;

ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της μαίας κ. Βικτώριας Μοσχάκη, προέδρου του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης»
Μαρία-Μυρτώ Γρίβα
Στις 22 Οκτωβρίου 2009, εγώ και ο πρώην σύζυγός μου βιώσαμε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τη γέννηση της κόρης μας στο πιο ανθρώπινο περιβάλλον που μπορούσαμε να επιλέξουμε, το σπίτι μας.
Στις 11 Ιουνίου 2013, θα δικαστούμε μαζί με άλλους 77 γονείς, γιατρούς και μαίες. Είμαστε κατηγορούμενοι όχι για τον τόπο που επιλέξαμε να γεννήσουμε τα παιδιά μας, αλλά για το ότι «μολύναμε το περιβάλλον» επειδή δεν παραδώσαμε τους «επικίνδυνους και μολυσματικούς» πλακούντες μας σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα διαχείρισης και «θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» (!)
Μέχρι σήμερα και παρά τα πολλά ανυπόστατα δημοσιεύματα δεν δώσαμε μια δημόσια απάντηση, για έναν και μόνο λόγο: δεν είμαστε σωματείο ή σύλλογος ή μέτοχοι σε ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους πλακούντες για την παρασκευή ακριβών καλλυντικών, καλλιέργεια βλαστοκυττάρων, κ.α.
Είμαστε όλοι άνθρωποι που παλεύουμε να επιβιώσουμε οικονομικά και να φροντίσουμε της οικογένειές μας και δεν υπήρχε η πολυτέλεια χρόνου για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Από εδώ και πέρα όμως οι απαντήσεις μας θα είναι δημόσιες.
Εγώ αποφάσισα σήμερα να κοινοποιήσω την δική μου ιστορία, υπό το βάρος της ηθικής ευθύνης και της συναισθηματικής φόρτισης, όταν έμαθα ότι μεταξύ των συγκατηγορουμένων μου δύο δεν βρίσκονται πια στην ζωή. Η μία ήταν εξαιρετική συνάδελφος και ο άλλος πατέρας τριών παιδιών. «Έμεινε» πίσω η γυναίκα του, μητέρα τριών παιδιών να είναι και κατηγορούμενη μαζί μας.
Τα γεγονότα:
1) Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέξει τον τόπο και τον τρόπο που θα γεννήσει.
2) Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέξει ποιος και πόσοι θα συμμετέχουν στην σ’ αυτή τη διαδικασία.
3) Ο πλακούντας είναι το όργανο που κρατάει το έμβρυο στη ζωή κατά την διάρκεια της κύησης. Είναι αυτό το μαγικό «κάτι» που μας κάνει ένα με τα κυοφορούμενα παιδιά μας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ. Εάν ο πλακούντας, που είναι ένα με το έμβρυο στην ενδομήτρια ζωή, είναι επικίνδυνος και μολυσματικός, τότε και τα μωρά που φέρνουμε στον κόσμο είναι επικίνδυνα και μολυσματικά. Σε ποιόν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα έπρεπε να τα έχουμε «παραδώσει» για διαχείριση;
4) Εάν κάθε σύλλογος, αρχή ή άλλος φορέας είναι τόσο ευαισθητοποιημένος για το δικαίωμα της γυναίκας να γεννάει όπως επιλέγει, θα έπρεπε από χρόνια να έχει πάρει δημόσια θέση για το υψηλό ποσοστό καισαρικών και περινεοτομών στην Ελλάδα.
5) Κάθε υποψήφια μητέρα που επιλέγει να γεννήσει σπίτι της, το επιλέγει από σεβασμό και αγάπη στο σώμα της, στο μωρό της και το περιβάλλον. Και αυτή η επιλογή από μόνη της είναι έμπρακτη απόδειξη ότι δεν θα έκανε οτιδήποτε που να βλάπτει τον εαυτό της, το μωρό της ή το περιβάλλον
6) Σε όλη την Ευρώπη, οι υποψήφιες μητέρες έχουν δικαίωμα όχι μόνο στο να επιλέξουν τον τόπο που θα γεννήσουν, αλλά και το πώς θα διαχειριστούν αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται πλακούντας.
7) Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα θαύμα που απαιτεί σεβασμό και που το διαχειρίζονται οι δύο άνθρωποι που το δημιούργησαν, οι γονείς. Κανένας σύλλογος δεν νομιμοποιείται να καθορίζει τις επιλογές μας
8) Ο «Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος μας και τώρα δια στόματος της Προέδρου του κ. Βικτώριας Μοσχάκη, ισχυρίζεται ότι θα μας προστατέψει. ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ κάθε «προστασία» από εκείνους που υπήρξαν η αφορμή για να υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα (για τη νομιμότητα της οποίας θα αποφανθεί η δικαιοσύνη) και έκαναν ότι ήταν δυνατόν από περήφανη μητέρα της κόρης μου να γίνω κατηγορούμενη για… "μόλυνση του περιβάλλοντος".
9) Σε μια ΕΥΝΟΝΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ προστασία στους πολίτες παρέχεται από το Σύνταγμα, τους Νόμους, τη Δικαιοσύνη και το σεβασμό της Κοινής Λογικής (και όχι από διάφορους αυτόκλητους «προστάτες» που υφίστανται ως συνδικαλιστικά και συντεχνιακά όργανα).
10) Τη δίκη μου δεν την αντιμετωπίζω ως "κατηγορούμενη", αλλά ως ενεργός πολίτης που παλεύει, για να μπορεί η κόρη μου (όταν έρθει η σειρά της) να αποφασίζει αυτή και μόνο αυτή για το πού και πώς θα φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή και πώς θα διαχειριστεί το δικό της πλακούντα.
Υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης και της ηθικής ευθύνης στους δυο εκλιπόντες συγκατηγορούμενους μου, τη γυναικολόγο ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ και τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ, πατέρα τριών παιδιών, με την δημόσια δέσμευση να δώσω και την δική τους μάχη για έναν καλύτερο και ελεύθερο κόσμο
Με τιμή
Η 79η "κατηγορούμενη"
Μαρία- Μυρτώ Γρίβα
Ειδική Παθολόγος
http://www.katohika.gr/2013/08/plakounta.html

Στην FEMA προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο στην περιοχή 3 - Γιατί; Αναστέλονται όλες οι στρατιωτικές άδειες.Τι θα συμβεί μετά την 1η Οκτώβρη;E-MAIL-ΒΙΝΤΕΟ

Επείγουσα Fema Περιφέρεια 3 Alert!
FEMA Region III: DC, DE, MD, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια, Δυτική Βιρτζίνια
Αποστολή: την Τρίτη 13 Αυγούστου, 2013 6:43 πμ
Θέμα: Εθνική ενημέρωση από τον Sheldon: Ο γερουσιαστής Sheldon R. Songstad, Ret. του South Dakota State
Πριν από λίγες νύχτες ο Donald Trump ήταν με τον Greta στο Fox News. Είπαν ότι κάτι μεγάλο επρόκειτο να συμβεί, πιθανότατα αρχής γενομένης την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ αυτή τη στιγμή.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ό, τι οι γερουσιαστές των εθνικών ερευνητικών βρίσκονται σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ...
Η FEMA παράγγειλε από την αγορά πάνω από 14.200.000 δολάριο για MRes και γεύματα θέρμανσης που πρέπει να παραδοθούν στην Περιφέρεια III μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
Η FEMA παράγγειλε από την αγορά 22 εκατομμύρια σακούλες νερού έκτακτης ανάγκης που πρέπει να παραδοθούν στην περιοχή III μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
Η FEMA παράγγειλε 13,6 εκατ. δολάρια για MRes και γεύματα θέρμανσης,που πρέπει να παραδοθούν στο Όστιν μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
Εννέα εβδομάδες εκπαίδευσης για τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στην CONUS,για να μάθουν το Urban Warfare, αγγλικά, και αμερικάνικα οπλικά συστήματα που ξεκίνησαν εκπαίδευση την 4η εβδομάδα του Ιουλίου, για 386.000 στρατιώτες θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
11 εκατομμύρια δολάρια τα αντιβιοτικά θα παραδοθούν από την FEMA στην περιοχή III μέχρι την 1η Οκτωβρίου με εντολή των CDC.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πραγματοποίησε τη δεύτερη έκτακτη συνεδρίαση στην ιστορία του για να συζητήσουν το MERS Coronavirus. Αποφασισμένοι για ένα εμβόλιο που πρέπει να είναι στη θέση του μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
2800 MRAPs πρέπει να παραδοθούν στο DHS μέχρι την 1η Οκτωβρίου.



Δεν θα υπάρξουν άδειες και δεν θα επιτρέπεται για τους αμερικανούς στρατιωτικούς από τις 28 Σεπτέμβριου έως τις 5 Νοεμβρίου 5. Η NORCOMM-η ετήσια κατάρτιση για την πολιτική αναταραχή-θα ανασταλεί μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Για να πραγματοποιηθεί στις βορειοανατολικές παράκτιες περιοχές.
Η ημερομηνία για την απελευθέρωση της έκθεσης QE3 μετακόμισε στις 16 Οκτωβρίου.
Όλα οι DHS αντιπρόσωποι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις με βραχίονα, καραμπίνα και AR 15 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου. Καμία αναφορά των ετήσιων θανατηφόρων προσόντων.
Σποραδικές δοκιμές του GPS και Επικοινωνιών με δορυφόρους συντονίζονται για πρώτη φορά με ημερομηνία δοκιμής τις 29 Σεπτεμβρίου.
Οι POTUS εντολές προς την FEMA και το DHS σχετικά με τη στήριξη για τις μητροπολιτικές κοινότητες που ασχολούνται με την ακραία κλιματική αλλαγή πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Οι εντολές αυτές εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Πάνω από 300 σχολικά συστήματα στις ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται τριήμερο κιτ για κάθε σχολείο και τριών ημερών κιτ για κάθε μαθητή,για να το πάρουν μαζί τους. Όλες οι παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το μήνα Σεπτέμβριο.
Όλες οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς θα ολοκληρώσουν τον έλεγχο των ταραχών και καταστροφών κατάρτισης σε βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της χρόνιας στην ετήσια εκπαίδευση δύο εβδομάδων. Όλες οι μονάδες πρέπει να έχουν την εκπαίδευσή τους ολοκληρωμένη μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου.
Καθημερινές δοκιμές του συστήματος μετάδοσης έκτακτης ανάγκης θα ξεκινήσουν στις 25 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.
Ανατολικά-με βάση τις μονάδες του Λιμενικού Σώματος για να εκτελέσουν μαζική κατάρτιση της ομάδας, που συνήθως πραγματοποιείται στον Κόλπο, στις περιοχές Βιρτζίνια και Delaware. Πρόκειται για μια 10ήμερη αποστολή κατάρτισης που θα αρχίσει στις 26 Σεπτεμβρίου.
«Ο Θεός, να βοηθήσει την Αμερική."
Sheldon R. Songstad
Γερουσιαστής Συνταξιούχος: South Dakota State.
http://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2013/08/fema-preparing-for-the-worst-in-region-3-why-video-2698874.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS : Corfiatiko.blogspot.com.
 
http://www.katohika.gr/2013/08/ektakto-stin-fema-proetoimazonte-gia-to-xeirotero-senario-stin-perioxi-3.html

Συμπαντικη τελετή ετοιμάζουν τα Ερπετά ! Θα τους αφήσεις;

Λίγα λόγια και καλά.
Τα μεγάλα συμβάντα του κόσμου μας είναι προμελετημένα και προσχεδιασμένα !
Χρησιμοποιούνται ως συσσωρευτές ενέργειας (Σοκ-δέος-φόβος) ώστε να επικαλεστούν η να ευχαριστήσουν της οντότητες που τους έχουν κυριεύσει !!
Ταυτόχρονα ταιζοντας αυτές της οντότητες νομίζουν ότι θα αποφύγουν ΓΕΓΟΝΟΤΑ από το κοσμικό ρολόι!!
Ότι έχει συμβεί στην Αμερική σαν γεγονός σοκ και δέους ήταν και θα είναι προσχεδιασμένο !Και χρονικα αλλα και γεωγραφικα με απολυτη ακριβεια! Δεν μιλάμε για τα τυχαία γεγονότα της φύσης αλλά για τα συνεχή γεγονότα που επηρέασαν την φούσκα της πραγματικότητας μας και θα συνεχίσουν να την επηρεάζουν αν εμείς δεν δούμε-ανακαλύψουμε αυτή την κωδικοποιημένη γλώσσα του άρχοντα αυτού του κόσμου!
Όταν μεγάλο κομμάτι από την ανθρώπινη συνείδηση αντιληφθεί τι παίζει ...τότε αρχίζει και η ΠΤΩΣΗ !
Έτσι λοιπόν αν έχουμε για αρχή αυτά τα σημάδια ...και αν σκεφτούμε ότι και τα νούμερα ταιριάζουν 11 χρόνια 11 μήνες 11 μέρες από την 9-11-2001 ...τότε κοιτώντας τον ουρανό στις 22 Αυγούστου ...μπορούμε να πούμε και εμείς ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ?
Θυμήσου ότι είσαι σε μια Μεσόγειο που φλέγεται και έχει εγκλωβιστεί από όλες τις μεριές !!
Θυμήσου ότι τα ερπετά κάνουν κίνηση μόνο μετα από επίκληση και άδεια για συνέχεια !!
Θυμήσου ότι θέλουν να ευχαριστήσουν τον αιμοδιψή Θεό τους !!
Θυμήσου ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν ένα πόλεμο χωρίς να έχει γίνει πριν μια θυσία!
Κοιτάζουν την Συρία μέσω διαφόρων άλλων χωρών!!
Τα συμπεράσματα σου δεν είναι μόνο για σένα άλλα για να τα μοιράσεις ,γιατί όσο ποιο πολλοί γνωρίζουν τόσο λιγότερη ενέργεια σοκ και δέους θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν οι οντότητες ,αν δεν εκμεταλλευτούν αρκετή ενέργεια δεν μπορούν να επιτύχουν προσχεδιασμένα σχέδια ....γιατί οι οντότητες θα τους τιμωρήσουν που δεν της τάισαν!!
Γιατί να εμποδίσουμε κάτι; Για να κερδίσουμε χρόνο και οι συνάνθρωποι μας να προλάβουν να προετοιμαστούν άλλα και να κατανοήσουν το παιχνίδι που παίζετε ! Όσοι ποιο πολλοί τόσο ποιο δύσκολα θα καταφέρουν να σβήσουν την αλήθεια, τόσο ποιο δύσκολα θα κρυφθούν οι δολοφόνοι στον νέο πολιτισμό, τόσο ποιο δύσκολα θα ξαναέρθουν ηγέτες λύκοι με προβιά προβάτου!

Stranger ... Τι δεν καταλαβες ;
Υ.Γ Για καποια ζωα που στην αναγκη να σβησουν πληροφορια προσπαθουν στην επιφανεια να μπερδεψουν μεσω σχολιων ,......και για να δειτε ποσο ευκολα τυφλωνει το δογμα!!
 
http://www.katohika.gr/2013/08/simpantiki-teleti-etoimazoun-ta-erpeta.html

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ


Το σχέδιο της "ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ" πλησιάζει στην κορύφωσή του και το τέλος προδιαγεγραμμένο (;)
Ποιοί είναι αυτοί που μπορούν να το ανατρέψουν;;;
Δείτε το βίντεο.....
Πόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ευχαριστώ τον φίλο αναγνώστη για το βίντεο.



http://www.katohika.gr/2013/08/to-sxedio-tis-megalis-sigkomidis_21.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters