Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα γυναίκα, μόνη, ψάχνει... (τώρα εξηγούνται όλα)


Από μικρή έψαχνε την συντροφιά. Δεν βρήκε, δεν της έκατσε, της έκατσε άσχημα; Όλα πάντως δείχνουν πως δεν τα πήγε καλά στον ερωτικό τομέα...Αυτό άλλωστε είναι ολοφάνερο από τις πράξεις της ως ενήλικας. Μακάρι να είχε βρει τον άντρα που έψαχνε από τότε, για να μας αφήσει στην ησυχία μας. Όλα τελικά είναι θέμα ορμονών...

Η κυρία στην παραπάνω φωτογραφία, δεν είναι άλλη από την παντοδύναμη Άγκελα Μέρκελ, τότε που ως 15χρονη παιδούλα έψαχνε συντροφιά μέσω αλληλογραφίας...Κρίμα που δεν είχαμε τότε facebook. Θα είχε λήξει το ζήτημα τώρα...

Πηγή sayomg

http://proslalia.blogspot.com/2011/08/blog-post_170.html

Άγγιγμα της μύτης και ψέμα

Όπως αναφέρουν οι Allan και Barbara Pease στο βιβλίο τους "ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ" (εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ):
"Όταν λέμε ψέματα απελευθερώνονται στο αίμα χημικές ουσίες που ονομάζονται κετοχολαμίνες και οι οποίες κάνουν τον βλεννογόνο της μύτης να διαστέλλεται. Χρησιμοποίησαν ειδικές κάμερες που δείχνουν την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο σώμα για να αποκαλύψουν ότι το σκόπιμο ψέμα αυξάνει επίσης και την πίεση του αίματος. Αυτή η τεχνολογία αποδεικνύει πως η ανθρώπινη μύτη πραγματικά μεγαλώνει από το αίμα σι η διάρκεια ενός ψέματος, και αυτό είναι γνωστό ως «Σύνδρομο του Πινόκιο». Η αύξηση της πίεσης του αίματος ερεθίζει τη μύτη και προκαλεί φαγούρα στις νευρικές απολήξεις της, οδηγώντας έτσι στο στιγμιαίο τρίψιμο με το χέρι για την ανακούφιση της".

(κλικ για μεγέθυνση)

Καμαρώστε τώρα τον πρωθυπουργό μας.
 
 
 
http://proslalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_8121.html

Οι Γερμανοί μας πτώχευσαν...

Image

Μας πτωχεύουν και μας αφαιρούν και την εθνική κυριαρχία και ακόμα οι δημοσιογράφοι της κυβέρνησης μεταδίδουν ότι "Πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις"! Συγκλονιστικές δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, που μπορούν να περιγραφούν μόνο από την λέξη "σαδισμός"! Ενώ η κυβέρνηση κάθε ημέρα επιβάλλει και ένα νέο φόρο στο εξαντλημένο σώμα των Ελλήνων πολιτών, έρχεται η γερμανική κυβέρνηση και μας... πτωχεύει!
Η νέα δήλωση ανήκει στον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος δήλωσε ότι "Για να διασωθεί το ευρώ πρέπει να πτωχεύσει η Ελλάδα, έστω με ελεγχόμενη χρεοκοπία"!

Και ο Γ.Παπανδρέου, Ε.Βενιζέλος κλπ, σήμερα "σφύριζαν αδιάφορα" στη ΔΕΘ για την δήλωση αυτή, κάνοντας ότι δεν την έχουν ακούσει! 

«Προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ακόμη και βραχυπρόθεσμα καμία απαγόρευση σκέψεων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα «Die Welt» στην έκδοση της Δευτέρας.
Ο κ. Ρέσλερ συμπεριλαμβάνει στις ενδεχόμενες ενέργειες «εν ανάγκη και μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας, εάν υπάρχουν τα απαραίτητα προς τούτο εργαλεία».
Ζητεί μάλιστα να καταστεί εφικτή η συντεταγμένη πτώχευση. Στόχος της ελληνικής πτώχευσης είναι «να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του πληττόμενου κράτους, ενδεχομένως και μέσω της περιοδικής περιστολής κυριαρχικών δικαιωμάτων», γράφει ο κ. Ρέσλερ.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, στη διαδικασία αυτή κατά τον υπουργό θα πρέπει να υπάρχει και «ουσιαστική συμμετοχή» των ιδιωτών πιστωτών, η οποία απέτυχε όμως αφού έφτασε μόλις το 75%.
Ο Ρέσλερ ασκεί κριτική στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση χρέους για ανεπαρκείς προσπάθειες εξυγίανσης, που υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών στο κοινό νόμισμα, όπως λέει. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς συναρτούμε τη συμφωνηθείσα βοήθεια με τη δραστηριοποίηση της ίδιας της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις». Και μετά την πτωχεύουμε!
Το έκτακτο σχέδιο της Γερμανίας για την πτώχευση της Ελλάδας προβλέπει μέτρα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο haircut ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης για Ελλάδα, σημειώσαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Στόχος του σχεδίου διάσωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Σημειώνεται ότι το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας των ευρωπαϊκών τραπεζών αναρριχήθηκε σε ιστορικό υψηλό την Παρασκευή εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την Ελλάδα. Οι τράπεζες των οποίων τα CDS σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο είναι αυτές με την μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις BNP Paribas, Credit Agricole, και Societe Generale που είδαν τα CDS τους να διευρύνονται κατά 10% στις 261 μ.β., 8% στις 270 μ.β. και 9% στις 353 μ.β., αντίστοιχα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιταλία, Κύπρος "στο ταμείο" Κίνας-Ρωσίας και η Ελλάδα στον Καιάδα...


Image
 
Μετά την Κύπρο που με συνοπτικές διαδικασίες προχωρά στη σύναψη δανείου 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία για να αποφύγει την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ, ήρθε και η Ιταλία η οποία ζήτησε από την Κίνα να προχωρήσει σε «σημαντικές» αγορές ιταλικού χρέους, γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Financial Times.
Και βλέποντας όλα αυτά και τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα από τον χειμώνα του 2010, δεν μπορούμε να μην συγκρίνουμε τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης των πρώην χίπις με τις μεσσιανιστικές-ευαγγελικού τύπου αντιλήψεις, που απέρριψε όλες τις ανάλογες προτάσεις και από την Ρωσία και από την Κίνα, με τις ανάλογες ενέργειες της Ιταλίας και της Κύπρου.
Ιταλοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λου Τζιουέι, πρόεδρος του κινεζικού επενδυτικού ομίλου China Investment Corp (CIC), ηγήθηκε αντιπροσωπείας που μετέβη στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Τζούλιο Τρεμόντι, τον υπουργό Οικονομικών, και στελέχη του ιταλικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Cassa Depositi e Prestiti).
Πριν από δύο εβδομάδες Ιταλοί αξιωματούχοι μετέβησαν στο Πεκίνο για να συναντήσουν αξιωματούχους του CIC και στελέχη της κινεζικής Κρατικής Υπηρεσίας Ξένου Συναλλάγματος (SAFE), η οποία χειρίζεται τα αποθέματα της Κίνας σε ξένο συνάλλαγμα, προσθέτει η Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Και θα την κλείσουν σίγουρα την δουλειά, δίνοντας στους Κινέζους αυτά που θέλουν: Λιμάνια, εμπορευματικούς σταθμούς και ίσως αεροδρόμια και παίρνοντας "ζεστό μετρητό" μακριά από τον Μηχανισμό Στήριξης.
Τις ώρες του πόνου και της οδύνης για την κατάντια του τόπου και της αέναης αναμονής για τα χειρότερα δεν μπορούμε παρά να σκεφθούμε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν η κυβέρνηση Παπανδρέου τον χειμώνα του 2010 είχε αποφασίσει διαφορετικά και αντί να αλυσοδέσει τη χώρα στο άρμα της τρόικας και του ΔΝΤ προχωρούσε σε τίμιες εμπορικές συμφωνίες με την Ρωσία ή την Κίνα και διέσωζε την παρτίδα και την πατρίδα.
Αν αρνείτο να πειθαρχήσει στα κελεύσματα των παραδοσιακών ηγεμόνων της Ελλάδας και προχωρούσε στην μεγάλη ιστορική γεωστρατηγική στροφή. Αλλά πως; Με τον πολιτικά "μακαρίτη" Ντομινίκ Στρος Καν είχαν συμφωνήσει πριν έρθει στην εξουσία για τις αλυσίδες που θα έδεναν τη χώρα. Όλα ήταν προαποφασισμένα.
Ενώ η χώρα αναζητούε μια ηγεσία που θα μπορούσε να απορρίψει τον εξευτελισμό, τον οποίο η κυβέρνηση σύμφωνα με τις ευαγγελικές ρήσεις θεωρεί ότι πρέπει να υποστεί κάποιος για να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του.
Θα μπορούσε εύκολα αν είχε ελληνική ψυχή η κυβέρνηση, να απορρίψει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και να προχωρούσε υπερήφανα και ισότιμα να διαπραγματευθεί εμπορικές συμφωνίες που θα απομάκρυναν το φάσμα της ύφεσης, της κατάρρευσης και του εξανδραποδισμού του Έθνους που τώρα τρέχει σαν ζητιάνος πίσω από κάθε απίθανο υπουργό Οικονομικών, απίθανων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Σλοβενία, η Φινλανδία, η Σλοβακία, επαιτώντας και εκλιπαρώντας.
Ο Β. Πούτιν είχε εγκρίνει χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και ετοιμαζόταν να δώσει τα χέρια με τον Γ. Παπανδρέου. Απλά ο τελευταίος να το ζητούσε. Στην συνάντησή τους στην Μόσχα εκείνο τον Φεβρουάριο του 2010, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στις προσπάθειες που κάνει για να περιορίσει το κάπνισμα στην Ελλάδα και πόσο «αθεράπευτα» καπνιστές ήταν οι Έλληνες!
Η συζήτηση έκλεισε με μια επιπλέον αναφορά στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Και η οργή του Β. Πούτιν μετά την συνάντηση ήταν τέτοια, που ήθελε να «αποκεφαλίσει» όλους όσοι του είχαν εισηγηθεί να βοηθήσει την Ελλάδα.
Τα ίδια και με την Κίνα. Μπορούσε να αγοράσει άμεσα το ένα τρίτο του τότε δημόσιου χρέους, δηλαδή 100 δισ. ευρώ. Απλά ζητούσε προσβάσεις σε λιμάνια και την εμπορική εκμετάλλευση συγκεκριμένων περιοχών. Συζητούσαν για το αεροδρόμιο των Σπάτων, για αγορά των ΕΑΣ, για ορυχεία, κλπ.
Στην κυβέρνηση έκαναν πως δεν άκουγαν. Με συνεχείς δηλώσεις έστειλαν το spread «στον ουρανό» και μετά είπαν ότι «Αναγκαστικά έπρεπε να υπογράψουμε το Μνημόνιο». Με την στήριξη της οικονομικής ελίτ και των παραδοσιακών ΜΜΕ που έκρυβαν και εξακολουθουν να κρύβουν την αλήθεια, δημιούργησαν μια συνθήκη σύμφωνα με την οποία μοναδική σωτηρία της χώρας ήταν ο Μηχανισμός Στήριξης στον οποίο έρπεπε να καταφύγουμε.
Και για να είναι και σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει μελλοντικά κάποιος ηγέτης που θα επιχειρήσει να σπάσει τα συμπεφωνημένα, έβαλαν και τον εκτρωματικό όρο ότι "Απαγορεύεται να δανειστεί από τον οποιονδήποτε η Ελλάδα χωρίς την έγκριση της τρόικας"! Για να εξουδετερώσουν μελλοντικές κινήσεις Κίνας, Ρωσίας κλπ.
Αλλά αυτά πιάνουν μόνο στην Ελλάδα. Στην Ιταλία και την Κύπρο, χρεωμένοι είναι, προδότες δεν είναι...
Ούτε οι κυβερνώντες τους νιώθουν ότι "αίρουν τις αμαρτίες" των λαών τους και πρέπει να καθαρθούν από μια μακρά επώδυνη διαδικασία...
Έλεος, πια!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταθέσεις & νόμισμα τα "καυτά καρφιά" στο φέρετρο της χρεοκοπίας

Image

Eνώ η χρεοκοπία της χώρας δείχνει να είναι πλέον διαδικαστικό θέμα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί με τις καταθέσεις των ιδιωτών στις τράπεζες, τι θα γίνει με τις αξίες, τι θα γίνει με το νόμισμα. Τα περί εγγυήσεων από το κράτος των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ είναι απλό ανέκδοτο, για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε 100.000 δραχμές για τον κηπουρό του σπιτιού του δεν θα μπορεί να εγγυηθεί ο ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλος, όταν επέλθει η πτώχευση της χώρας, αφού όλα τα αποθέματα σε ρευστό και χρυσό δεσμεύονται έναντι των ξένων πιστωτών.
Οι Γερμανοί που "κάνουν παιχνίδι", τη μία μιλάνε για ευρώ, την άλλη μιλάνε για δραχμή και η κυβέρνηση φέρεται περισσότερο ως ακροατής και θεατής της τραγωδίας, παρά ως υπερασπιστής των εθνικών συμφερόντων.
Μέρκελ, Σαρκοζί και Ρομπάι συναντώνται σήμερα, όχι για να σώσουν την Ελλάδα, αλλά για να περισώσουν ό,τι μπορούν, αφού και αυτοί δείχνουν πλέον πολύ μικροί μπροστά στο τσουνάμι των αγορών.
Σε περίπτωση που η χρεοκοπία επισημοποιηθεί, ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τις καταθέσεις των ιδιωτών, των απλών πολιτών: Τα αποθέματα στις τράπεζες σε ρευστό δεσμεύονται έναντι του χρέους στους ξένους πιστωτές, αυτό λέει ο νόμος. Για πόσο και πως θα ζήσουν οι πολίτες; Θα υπάρξει πολυήμερο "πάγωμα" των καταθέσεων; Υπάρχει κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα στο ερώτημα αυτό;
Το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (πενταετή CDS) έχει αναρριχηθεί στο πρωτοφανές επίπεδο των 7.318 μ.β. σημειώνοντας άλμα μεγαλύτερο των 3.000 μ.β. σε μία μόλις ημέρα, διαμορφώνοντας τις πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας την επόμενη πενταετία στο 98%.
Την ίδια στιγμή ρεκόρ καταγράφουν οι αποδόσεις όλων των ελληνικών τίτλων, με το επιτόκιο των διετών ελληνικών ομολόγων να βρίσκεται πλησίον του 70%, ενώ το spread του δεκαετούς διαμορφώνεται στο δυσθεώρητο επίπεδο των 2.156 μ.β.
Στην Ελλάδα τα παραδοσιακά ΜΜΕ συμπεριφέρονται σαν να αφορά το πρόβλημα μια άλλη χώρα: Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το νέο τέλος ακινήτων (αλήθεια γιατί να πληρωθεί αν πτωχεύσουμε;) και η απεργία των ταξί και όχι ότι η χώρα πτωχεύει με πιθανότητα να συμβεί αυτό 100%!
Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν πτωχεύσει ελεγχόμενα και τι σημαίνει αυτό, όπως κανείς δεν ενημερώνει τι θα συμβεί αν πτωχεύσει μη ελεγχόμενα.
Σημειώνεται ότι οι φόβοι κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και μετάδοσης της κρίσης στις χώρες της ευρωζώνης οδηγούν σε πιέσεις προς τις υπόλοιπες οικονομίες της ευρωπεριφέρειας. Συγκεκριμένα, η Ιταλία είδε χθες τα επιτόκια στην δημοπρασία εντόκων γραμματίων της να εκτοξεύονται εν μέσω φόβων για μετάδοση της κρίσης, ενώ τα πενταετή ιταλικά CDS ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 500 μ.β. διαμορφούμενα στις 503,20 μ.β. Επιπλέον, τα CDS Πορτογαλίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας βρίσκονται την Τρίτη στις 1.308 μ.β., 977 μ.β. και 428 μ.β., αντίστοιχα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??? ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ή ΤΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ???

Τι μπορεί να συμβεί σε μια χώρα για την οποία η αγορά αξιολογεί ότι έχει πιθανότητες 96% (95,85% για την ακρίβεια) να κηρύξει πτώχευση; Τι γίνεται αν η ίδια χώρα εμφανίζει spread διετών ομολόγων στις 6.400 μονάδες, πενταετών πάνω από τις 3.500 μονάδες και δεκαετών στις 2.100, με ασφάλιστρα κινδύνου πενταετών ομολόγων πάνω από 3.500 και με ομόλογο λήξης Μαρτίου 2012 να δίνει απόδοση πάνω από 100%; Προφανώς η χώρα αυτή... πτωχεύει επισήμως.
του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Όταν η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα και αυτό ακόμη δεν της έχει συμβεί ακόμη, τα κρίσιμα σημεία είναι δύο:
1. Πρώτον, ότι αυτοί οι... εξωπραγματικοί αριθμοί υπάρχουν ύστερα από ένα πακέτο δανεικών «στήριξης» και «σωτηρίας» (το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ, όπως υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός μας), ύστερα από την απόφαση για ένα δεύτερο ισόποσο και ύστερα από αποφάσεις περί μειώσεων επιτοκίων δανεισμού κ.λπ. και μια ακόμη απόφαση για «επιλεκτική χρεοκοπία» (άλλως: μετακύλιση λήξης μεγάλου μέρους των ελληνικών ομολόγων).
2. Δεύτερον, ότι η επίσημη πτώχευση, θεωρητικά, δεν έχει επέλθει ακόμη απλώς επειδή δεν το αποφάσισαν οι εταίροι μας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και το ΔΝΤ.
Τι να φταίει;
Μέχρι εδώ όλα καλά και απολύτως σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή – τόσο της τρόικας όσο και της κυβέρνησης της Ελλάδας, η οποία κατ’ επανάληψη πανηγυρίζει επειδή «σώζει τη χώρα από τη χρεοκοπία».
● Γιατί, όμως, αφού είναι έτσι, ξαφνικά Γερμανοί, Ολλανδοί και άλλοι – στο πιο επίσημο επίπεδο: πρωθυπουργοί, υπουργοί Οικονομικών κ.λπ. – μιλούν ανοιχτά για (ελεγχόμενη από τους ίδιους και τους λοιπούς πιστωτές) πτώχευση;
● Γιατί οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις δύο μήνες ύστερα από την απόφαση της 21ης Ιουλίου για «μετακύλιση» ομολόγων και νέο δάνειο;
● Γιατί το επιχείρημα περί αποτροπής μιας ελληνικής πτώχευσης «διότι η ευρωζώνη θα απειληθεί με καταστροφικό ντόμινο» τώρα αντιστρέφεται και η ελληνική πτώχευση συζητείται – σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ – ως ενδεχόμενο στην προοπτική «να προστατευθεί το ευρώ»;
● Γιατί η Γερμανία θέτει με τέτοια ένταση το θέμα, παρότι μέχρι χθες υποτίθεται ότι αναζητούσε τρόπους συμβιβασμού με Φινλανδούς, Ολλανδούς, Αυστριακούς κ.λπ. στο θέμα των εγγυήσεων ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το νέο δάνειο;...

1. Να φταίει το ότι δυσαρεστήθηκαν επειδή η κυβέρνηση έχει πέσει τραγικά έξω σε όλους τους ονομαστικούς στόχους (έλλειμμα, χρέος κ.λπ.) μνημονίου και μεσοπρόθεσμου;
2. Να φταίει το ότι οι... Λυμπερόπουλοι και οι Φωτόπουλοι εμποδίζουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και στις ιδιωτικοποιήσεις;
3. Να φταίει το ότι διαπίστωσαν ξαφνικά πως η κυβέρνηση Παπανδρέου τους κοροϊδεύει, ότι είναι απρόθυμη να εφαρμόσει τις απαιτήσεις τους (και δεσμεύσεις της) προκειμένου να εξαγοράσει πολιτικό χρόνο και να κρατήσει τα πολιτικά της στηρίγματα στο Δημόσιο για τελευταία καβάντζα σε περίπτωση εκλογών;
4. Να φταίει το ότι διαπίστωσαν ντάλα καλοκαίρι πως η κυβέρνηση δεν προχωράει γρήγορα το νέο μισθολόγιο, το ξεπούλημα, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, το γκρέμισμα παιδείας, υγείας, κοινωνικού κράτους και τις 150.000 απολύσεις από το Δημόσιο;
Τρίχες κατσαρές. Όλα αυτά τα γνώριζαν και πριν από δύο μήνες, όταν αποφάσισαν να δώσουν νέο δάνειο. Τα γνώριζαν κάθε φορά που έδιναν τις δόσεις του δανείου χωρίς να τηρούνται πλήρως οι όροι εφαρμογής της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου της, όταν – όπως κατ’ επανάληψη σημείωναν τα ρεπορτάζ του «Π» – περνούσαν στις εκθέσεις τους διατυπώσεις που τους επέτρεπαν να εκταμιεύουν το ρευστό.
Η αιτία της κωλοτούμπας
Όλα τα γνώριζαν. Τίποτε δεν ανακάλυψαν τώρα, όπως έντρομοι διαδίδουν τα φιλαράκια της τρόικας στα ΜΜΕ. Ούτε... βαρέθηκαν να «σώζουν το ευρώ» από το ντόμινο και την καταστροφή. Χονδροειδείς ανοησίες είναι όλα τούτα – από την αρχή ήταν ψέματα και το είχαμε πει τόσες και τόσες φορές.
Κάτι όμως άλλαξε κι αυτό θα πρέπει να το αναζητήσουμε και στις επισημάνσεις που από καιρό διαβάζετε στο έντυπο «Π» και στην ιστοσελίδα του, αλλά και στα δεδομένα που εσχάτως έχουν δημιουργηθεί στην ευρωζώνη. Ακολουθεί μια μικρή απαρίθμηση που καλό είναι να την κρατήσουμε καλά στον νου μας την επόμενη περίοδο ανεξάρτητα από τις ευκαιριακές πολιτικές κωλοτούμπες που ίσως δούμε το επόμενο διάστημα. Η αλλαγή στάσης των Ευρωπαίων λοιπόν οφείλεται στα εξής – όχι κατ’ ανάγκην με αξιολογική ιεράρχηση:
1. Στην ένταση της κρίσης στην ευρωζώνη, η οποία όχι μόνο δεν γνωρίζει ύφεση, αλλά βρίσκεται σε νέα έξαρση πιέζοντας ασφυκτικά όλο και περισσότερες χώρες του σκληρού πυρήνα του ευρώ και καθιστώντας τις προσωρινές «διασώσεις» όλο και πιο ακριβές και ασύμφορες. Κυρίως χωρών όπως η Ελλάδα, χωρίς καμιά προοπτική επανόδου σε διαχειρίσμο επίπεδο χρέους.
2. Στην εξάλειψη – τους ελάχιστους τελευταίους μήνες – του κινδύνου για τις γερμανικές τράπεζες από μια ελληνική πτώχευση και τη μείωση του ρίσκου για τις γαλλικές. Όπως άλλωστε ομολογούν δημοσίως κορυφαίοι ευρωκράτες αυτές τις μέρες, τα προγράμματα «στήριξης» και «διάσωσης» είχαν στόχο να «κερδίσουν χρόνο». Προς όφελος των τραπεζών.
3. Στην εξασθένηση της προοπτικής ενός ευρωομολόγου για το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης, αλλά και στα πολύ πιθανά εμπόδια που θα αντιμετωπίσει η δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού χρηματοπιστωτικής στήριξης, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τα μέσα του 2013.
Είδαμε τις ανησυχίες αυτές να εκφράζονται ακόμη πιο έντονες ύστερα από την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου, το οποίο, αν και δεν θεωρεί αντισυνταγματικά τα «πακέτα» προς τους χειμαζόμενους της ευρωζώνης, θέτει προσκόμματα στη δημιουργία μελλοντικών μόνιμων δεσμεύσεων της Γερμανίας.
4. Ειδικά για το ευρωομόλογο, είχαν αρχίσει να εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες ακόμη και από θιασώτες του για το αν θα πρέπει αυτό να συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα. Πόσο μάλλον που η Standard and Poor’s ξεκαθάρισε ότι θα το θεωρήσει «σκουπίδι» αν δεν έχει πλήρη εγγύηση από τις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες με κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση.
Είτε λοιπόν ο πλούσιος «Βορράς» θα εγγυάτο πλήρως τον δανεισμό των φτωχών «Νοτίων» είτε θα έπρεπε να προχωρήσει σε πτωχεύσεις. Και η Ελλάδα ήταν πάντα πρώτη στη λίστα.
5. Στο «άπλωμα του τραχανά» στη Μεσόγειο, όπου μια μεγάλη φωτιά βρίσκεται λίγο πριν από την ανάφλεξη, με την κυβέρνηση της Ελλάδας να έχει ήδη λάβει ανοιχτά μέρος στο πλευρό του Ισραήλ στην τουρκοϊσραηλινή – χαμηλής προς το παρόν έντασης – αντιπαράθεση καθιστάμενη έτσι ενεργό μέρος μιας πιθανής μελλοντικής σύγκρουσης.
Η Γερμανία βρίσκεται εκτός πλάνου και τίποτε δεν δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εισβάλει ανταγωνιστικά σε ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι στο οποίο κυριαρχεί ο ρυθμιστικός ρόλος των ΗΠΑ. Η απουσία της από τον «γύρο της Λιβύης» είναι ενδεικτική. Όσο για την Ελλάδα, εκτεθειμένη στις μεσογειακές ενεργειακές και δυνάμει πολεμικές θύελλες, μάλλον είναι πια ένας δύσκολος τόπος για ανέφελες αποικιοκρατικές επενδύσεις.
Το «οικόπεδο» είναι αμερικανοκρατούμενο, με ανοιχτό το ερώτημα αν θα βρεθεί – και πόσο σύντομα και με ποιους όρους – στο επίκεντρο ρυθμίσεων κυριαρχικού και εδαφικού χαρακτήρα.
6. Αν υποθέσουμε ότι η Γερμανία πρόκειται να λάβει ένα είδος «ψιλής κυριότητας» στο ελληνικό οικόπεδο, στον τομέα της οικονομικής εκμετάλλευσης, μια εξασθενημένη και (ελεγχόμενα) πτωχευμένη Ελλάδα είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να προβάλει διαπραγματευτικές αντιστάσεις – ιδιαίτερα αν οι πολλές ανοιχτές γεωπολιτικές της εκκρεμότητες ενισχύουν τον πανικό τού όχι τόσο αυτεξούσιου πολιτικού της προσωπικού.
Κουρέλι η Συνθήκη της Λισσαβώνας
Χωρίς η λίστα να είναι πλήρης, τα παραπάνω δεδομένα είναι υπεραρκετά για να οδηγήσουν σε αυτό που προαναγγέλλεται αυτές τις μέρες: μια ελεγχόμενη πτώχευση προκειμένου και το ευρώ να πάρει μια ανάσα – προοπτική που θα διαψεύσει παταγωδώς όσους παραμύθιαζαν αισχρά το πόπολο ότι η «σωτηρία» μας ταυτίζεται με αυτήν του κοινού νομίσματος –, αλλά και να επιταχυνθούν οι συνολικότερες διευθετήσεις οικονομικού και στρατηγικού χαρακτήρα. Και στη χώρα μας και στην εύφλεκτη ευρύτερη περιοχή μας.
Και κάτι τελευταίο στη σειρά, αλλά καθόλου ασήμαντο: Από την άνοιξη έχει γράψει το «Π» ότι οι Γερμανοί αναζητούσαν φόρμουλα αποπομπής μιας χώρας από το ευρώ χωρίς να γίνει κουρέλι η Συνθήκη της Λισσαβώνας. Τώρα επανήλθαμε με ερώτημα.
Για να υλοποιήσουν λοιπόν οι Γερμανοί την απειλή τους περί εκδίωξης μιας χώρας από το ευρώ, δύο είναι οι πιθανές εκδοχές: είτε την πιέζουν τόσο ώστε να καθίσταται αδύνατον για μια κυβέρνηση να παραμείνει είτε βρίσκουν έναν δικολαβίστικο τρόπο – παρότι όλοι σκίζονται ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν προβλέπεται από τη συνθήκη – και ένα πραγματικό ή τεχνητό παραθυράκι που να διευκολύνει αυτόν τον σχεδιασμό.
Επ' αυτού δυο παρατηρήσεις:
1. Πρώτον: Η ηγεσία της ευρωζώνης δεν είναι... ελληνική κυβέρνηση, για να απειλεί με σκληρές διαπραγματεύσεις και «πιστόλια πάνω στο τραπέζι» και ύστερα να τα βάζει εκεί που όλοι ξέρουμε.
Όταν λοιπόν... ξαφνικά απειλεί – και όχι μια φορά, ούτε «συμπτωματικά», αλλά με ένα κρεσέντο επίσημων δηλώσεων – με ελεγχόμενη πτώχευση και εκδίωξη από το ευρώ, η οποία σημαίνει και εκδίωξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση (!), δύσκολα ρισκάρει να εξευτελιστεί. Αντιθέτως γνωρίζει πολύ καλά τι λέει. Ειδικά όταν είναι πασίγνωστο ότι η Ελλάδα αδυνατεί να ανταποκριθεί στους συμπεφωνημένους στόχους.
2. Δεύτερον: Η αξιοπιστία της ευρωπαϊκής συνθήκης έχει κατ’ επανάληψη καταρρακωθεί.
● Δεν προέβλεπε την εμπλοκή του ΔΝΤ στην ευρωζώνη, αλλά το ΔΝΤ, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιρλανδίας, είναι εδώ και επιβάλλει τους όρους του στο μοντέλο διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ.
● Δεν προέβλεπε την αγορά ομολόγων καταχρεωμένων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά η ΕΚΤ του Τρισέ κοντεύει να γίνει μια... bad bank, πλημμυρισμένη με τοξικά ομόλογα μπατίρηδων – και υποψήφιων μπατίρηδων.
Πόσο... δύσκολα λέτε να βρεθεί η φόρμουλα για την εκδίωξη μιας χώρας από την ευρωζώνη, όταν μάλιστα αυτή και αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή και προαναγγέλλεται με τόσο καθαρό τρόπο; Η μόνη απορία αφορά το μοντέλο. Για τα υπόλοιπα αρκεί η πολιτική απόφαση...
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html

ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ... ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ...

ΙΔΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ "ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Ιταλία, Κύπρος "στο ταμείο" Κίνας-Ρωσίας και η Ελλάδα στον Καιάδα...
Μετά την Κύπρο που με συνοπτικές διαδικασίες προχωρά στη σύναψη δανείου 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία για να αποφύγει την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ, ήρθε και η Ιταλία η οποία ζήτησε από την Κίνα να προχωρήσει σε «σημαντικές» αγορές ιταλικού χρέους, γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Financial Times.
Και βλέποντας όλα αυτά και τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα από τον χειμώνα του 2010, δεν μπορούμε να μην συγκρίνουμε τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης των πρώην χίπις με τις μεσσιανιστικές-ευαγγελικού τύπου αντιλήψεις, που απέρριψε όλες τις ανάλογες προτάσεις και από την Ρωσία και από την Κίνα, με τις ανάλογες ενέργειες της Ιταλίας και της Κύπρου.
Ιταλοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λου Τζιουέι, πρόεδρος του κινεζικού επενδυτικού ομίλου China Investment Corp (CIC), ηγήθηκε αντιπροσωπείας που μετέβη στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Τζούλιο Τρεμόντι, τον υπουργό Οικονομικών, και στελέχη του ιταλικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Cassa Depositi e Prestiti).
Πριν από δύο εβδομάδες Ιταλοί αξιωματούχοι μετέβησαν στο Πεκίνο για να συναντήσουν αξιωματούχους του CIC και στελέχη της κινεζικής Κρατικής Υπηρεσίας Ξένου Συναλλάγματος (SAFE), η οποία χειρίζεται τα αποθέματα της Κίνας σε ξένο συνάλλαγμα, προσθέτει η Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Και θα την κλείσουν σίγουρα την δουλειά, δίνοντας στους Κινέζους αυτά που θέλουν: Λιμάνια, εμπορευματικούς σταθμούς και ίσως αεροδρόμια και παίρνοντας "ζεστό μετρητό" μακριά από τον Μηχανισμό Στήριξης.
Τις ώρες του πόνου και της οδύνης για την κατάντια του τόπου και της αέναης αναμονής για τα χειρότερα δεν μπορούμε παρά να σκεφθούμε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν η κυβέρνηση Παπανδρέου τον χειμώνα του 2010 είχε αποφασίσει διαφορετικά και αντί να αλυσοδέσει τη χώρα στο άρμα της τρόϊκας και του ΔΝΤ προχωρούσε σε τίμιες εμπορικές συμφωνίες με την Ρωσία ή την Κίνα και διέσωζε την παρτίδα και την πατρίδα.
Αν αρνείτο να πειθαρχήσει στα κελεύσματα των παραδοσιακών ηγεμόνων της Ελλάδας και προχωρούσε στην μεγάλη ιστορική γεωστρατηγική στροφή. Αλλά πως; Με τον πολιτικά "μακαρίτη" Ντομινικ Στρος Καν είχαν συμφωνήσει πριν έρθει στην εξουσία για τις αλυσίδες που θα έδεναν τη χώρα. Όλα ήταν προαποφασισμένα...

Ενώ η χώρα αναζητούσε μια ηγεσία που θα μπορούσε να απορρίψει τον εξευτελισμό, τον οποίο η κυβέρνηση σύμφωνα με τις ευαγγελικές ρήσεις θεωρεί ότι πρέπει να υποστεί κάποιος για να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του.
Θα μπορούσε εύκολα αν είχε ελληνική ψυχή η κυβέρνηση, να απορρίψει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και να προχωρούσε υπερήφανα και ισότιμα να διαπραγματευθεί εμπορικές συμφωνίες που θα απομάκρυναν το φάσμα της ύφεσης, της κατάρρευσης και του εξανδραποδισμού του Έθνους που τώρα τρέχει σαν ζητιάνος πίσω από κάθε απίθανο υπουργό οικονομικών, απιθανών ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Σλοβενία, η Φινλανδία, η Σλοβακία, επαιτώντας και εκλιπαρώντας.
Ο Β.Πούτιν είχε εγκρίνει χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και ετοιμαζόταν να δώσει τα χέρια με τον Γ.Παπανδρέου. Απλά ο τελευταίος να το ζητούσε. Στην συνάντησή τους στην Μόσχα εκείνο τον Φεβρουάριο του 2010, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στις προσπάθειες που κάνει για να περιορίσει το κάπνισμα στην Ελλάδα και πόσο «αθεράπευτα» καπνιστές ήταν οι Έλληνες!
Η συζήτηση έκλεισε με μια επιπλέον αναφορά στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Και η οργή του Β.Πούτιν μετά την συνάντηση ήταν τέτοια που ήθελε να «αποκεφαλίσει» όλους όσους του είχαν εισηγηθεί να βοηθήσει την Ελλάδα.
Τα ίδια και με την Κίνα. Μπορούσε να αγοράσει άμεσα το ένα τρίτο του τότε δημόσιου χρέους, δηλαδή 100 δισ. Ευρώ. Απλά ζητούσε προσβάσεις σε λιμάνια και την εμπορική εκμετάλλευση συγκεκριμένων περιοχών. Συζητούσαν για το αεροδρόμιο των Σπάτων, για αγορά των ΕΑΣ, για ορυχεία, κλπ.
Στην κυβέρνηση έκαναν πως δεν άκουγαν. Με συνεχείς δηλώσεις έστειλαν το spread «στον ουρανό» και μετά είπαν ότι «Αναγκαστικά έπρεπε να υπογράψουμε το Μνημόνιο». Με την στήριξη της οικονομικής ελιτ και των παραδοσιακών ΜΜΕ που έκρυβαν και εξακολουθουν να κρύβουν την αλήθεια, δημιούργησαν μια συνθήκη σύμφωνα με την οποία μοναδική σωτηρία της χώρας ήταν ο Μηχανισμός Στήριξης στον οποίο έρπεπε να καταφύγουμε.
Και για να είναι και σίγουροι ότι δεν θα υπαρξει μελλοντικά κάποιος ηγέτης που θα επιχειρήσει να σπάσει τα συμπεφωνημένα, έβαλαν και τον εκτρωματικό όρο ότι "Απαγορεύεται να δανειστεί από τον οποιονδήποτε η Ελλάδα χωρίς την έγκριση της τρόϊκας"! Για να εξουδετερώσουν μελλοντικές κινήσεις Κίνας, Ρωσίας κλπ.
Αλλά αυτά πιάνουν μόνο στην Ελλάδα. Στην Ιταλία και την Κύπρο, χρεωμένοι είναι, προδότες δεν είναι...
Ούτε οι κυβερνώντες τους νιώθουν ότι "αίρουν τις αμαρτίες" των λαών τους και πρέπει να καθαρθούν από μια μακρά επώδυνη διαδικασία...
Έλεος, πια!
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_3926.html

ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Είναι η χειρότερη σχολική χρονιά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και μια συγγνώμη δεν αρκεί για να λυθούν τα προβλήματα. 
Πρόκειται για κοινή διαπίστωση, ωστόσο χθες αποτέλεσε τη βάση της πολεμικής των δασκάλων που επιμένουν να ζητούν την παραίτηση της υπουργού Παιδείας ή, εν πάση περιπτώσει, «κάποιου από τα συναρμόδια υπουργεία» για το τεράστιο πρόβλημα με τα βιβλία. 

Επιλέγοντας, σκοπίμως, την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία, οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, αφού μοίρασαν σε γονείς και μαθητές ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο, αργότερα παρουσίασαν στους δημοσιογράφους το μακρύ κατάλογο με τα προβλήματα της φετινής χρονιάς. 

Κι αν τα κενά και τα βιβλία εντάσσονται στα μεγάλα και προφανή, εξίσου δύσκολα θα είναι όσα θα προκύψουν σύντομα και θα αφορούν κρίσιμους τομείς λειτουργίας των σχολείων. Οπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κομνηνός Μαντάς, τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται και οι δημοτικές επιτροπές που έχουν αντικαταστήσει τις σχολικές καλούνται να διαχειριστούν έναν προϋπολογισμό μειωμένο κατά 50% και αυτόν σε δόσεις. Πολύ γρήγορα, μάλιστα, τα σχολεία θ' αρχίσουν να αντιμετωπίζουν και λειτουργικά έξοδα. Εξοδα καθαριότητας, υγιεινής κ.ο.κ. που απαιτούν άμεση κάλυψη. «Πώς θα βγουν έτσι οι φωτοτυπίες των βιβλίων;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. 
«Επικοινωνιακή συγγνώμη»
Οσο για το δράμα των εγχειριδίων, αφού επισήμανε πως «η συγγνώμη της υπουργού Παιδείας μπορεί επικοινωνιακά να βρίσκει έδαφος αλλά τα προβλήματα δεν μπορεί να λυθούν έτσι απλά», παρουσίασε έναν κατάλογο βάσει του οποίου υπάρχουν περιοχές, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, που δεν έχουν λάβει καθόλου βιβλία...

Μεταξύ άλλων, είναι σύλλογοι σε Πειραιά, Ανατολική Αττική, Λιοσίων, Πατήσια, Ελευσίνα, Πέραμα, Κορυδαλλό, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ελασσόνα, Φθιώτιδα, Ορεστιάδα, καθώς και στην Ικαρία. Σύμφωνα πάντως με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, μόλις λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου των δασκάλων, «η εκτύπωση και η αποστολή συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές η πληρότητα σε τίτλους είναι άνω του 80%».
Τέλος, για το ζήτημα των κενών για ακόμη μία φορά υπάρχει διάσταση. Το υπουργείο Παιδείας με χθεσινά στοιχεία αναφέρει πως στην πρωτοβάθμια τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είναι 675 και 1.736 σε ειδικότητες. Η ΔΟΕ, όμως, επιμένει πως αυτή τη στιγμή τα κενά φτάνουν τις 4.703 σε πανελλαδικό επίπεδο, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να καταγράφονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά.
Χθες, πάντως, δάσκαλοι και καθηγητές μοίραζαν ανοιχτές επιστολές σε γονείς και μαθητές προκειμένου να ενημερώσουν για τα προβλήματα αλλά και το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου, ενώ συντονίζονται μεταξύ τους σε κοινό μέτωπο, αρχής γενομένης από την 24ωρη της ΔΟΕ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει η 48ωρη της ΟΛΜΕ μέσα στον Σεπτέμβριο.


 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_1434.html

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ???

Πολιτική βόμβα μεγατόνων έριξε με άρθρο του στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας "Ντι Βελτ" ο αντικαγκελάριος της γερμανικής κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του κόμματος Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ - βόμβα με στόχο τη χώρα μας!
του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
"Ρέσλερ: η κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ταμπού" ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας χτες, πλήρως εναρμονισμένος με το περιεχόμενο του άρθρου του προέδρου του κεντρώου κόμματος.
"Ο αντικαγκελάριος είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που ζητάει ανοιχτά μια χρεοκοπία. Απειλεί με αποβολή από το ευρώ η Χριστιανική Κοινωνική Ενωση (σ.σ. CSU, το ακροδεξιό κόμμα που κυβερνάει αδιαλείπτως τη Βαυαρία μετά τους ναζί και το οποίο συμμετέχει στον δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό)" ανέφερε η "Ντι Βελτ" στους υπότιτλους του κεντρικού πρωτοσέλιδου θέματός της.
Ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ ήταν σαφέστατος στο άρθρο του γράφοντας μεταξύ άλλων: "Για να σταθεροποιήσουμε το ευρώ, δεν επιτρέπεται ούτε βραχυπρόθεσμα να υπάρχει πλέον καμία απαγόρευση σκέψης. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται επίσης, αν υπάρξει ανάγκη, μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, όταν θα βρίσκονται στη διάθεσή μας τα αναγκαία εργαλεία".
Μόλις οι Γερμανοί κρίνουν δηλαδή ότι είναι έτοιμοι, να μας χρεοκοπήσουν, είναι η ωμή πρόταση του κεντρώου αντικαγκελάριου της Γερμανίας! Εκτακτα!
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Βελτ αμ Ζόντακ" το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών "απομακρύνεται από το μέχρι τώρα δόγμα του, να μη στείλει σε χρεοκοπία σε καμία περίπτωση την Ελλάδα, καθώς μέχρι τώρα απέκλειε οποιαδήποτε χρεοκοπία κράτους-μέλους από τον φόβο μετάδοσης της πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Ευρωζώνη".
Με κυνισμό αναλύει η δεξιά γερμανική εφημερίδα ότι η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF), για την οποία πανηγύριζε η κυβέρνηση Παπανδρέου, θέτει στη διάθεση του Βερολίνου και της ΕΕ "νέα εργαλεία, με τα οποία μπορεί μάλλον να ελεγχθεί μια χρεοκοπία και να περιοριστούν οι συνέπειές της μόνο στην Ελλάδα"!!!...

Περιχαρής η "Ντι Βελτ" διαπιστώνει ότι "στον κυβερνητικό συνασπισμό εξαντλείται προφανώς η υπομονή με την Αθήνα" και ως απόδειξη αυτού αποκαλύπτει ότι στην εισήγηση που ετοιμάζεται για το συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος CSU της Βαυαρίας, το προεδρείο του κόμματος αυτού υποστηρίζει την εξής θέση: "Κράτη της ευρωζώνης που δεν τηρούν τους κοινούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και εξαιτίας αυτού θέτουν σε δυσκολίες τον εαυτό τους και τη νομισματική ένωση, πρέπει να υπολογίζουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη νομισματική ένωση"!!!
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες και οι συνθήκες ίδρυσης και λειτουργίας της ΟΝΕ και της Ευρωζώνης δεν προβλέπουν κανένα δικαίωμα και καμιά διαδικασία αποβολής κράτους-μέλους, αφήνει προφανώς παγερά αδιάφορους τους Γερμανούς, οι οποίοι αποφασίζουν μόνοι τους ότι οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν και ταυτόχρονα είναι βέβαιοι ότι θα αλλάξουν όπως θέλουν αυτοί.
Το νέο στοιχείο είναι όχι τόσο η στάση του FDP και της CSU, του κεντρώου και του ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου που από την αρχή είναι ως κόμματα αντίθετα στη χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα, αλλά το γεγονός ότι φαίνεται πως σταδιακά προσχωρούν στη γραμμή αυτή η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
"Ο Σόιμπλε χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα" έγραφε χτες στον τίτλο του κεντρικού θέματος των οικονομικών σελίδων της η σοβαρή συντηρητική γερμανική εφημερίδα "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε", τονίζοντας στον υπότιτλο ότι "το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σενάρια κρατικής χρεοκοπίας" της χώρας μας.
Και αυτή η εφημερίδα πιστεύει ότι ο μηχανισμός στήριξης χωρών θα αποδειχθεί τελικά όπλο που θα... ευνοήσει τη χρεοκοπία της Ελλάδας! Προσθέτει μάλιστα ότι "όσο μεγαλύτερες προόδους σημειώνουν οι υπόλοιπες προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, τόσο μικρότερος θα είναι ο κίνδυνος μετάδοσης (σ.σ. των συνεπειών ελληνικής χρεοκοπίας) και επομένως τόσο λιγότερο επιεικείς θα πρέπει να είναι οι εγγυήτριες χώρες προς τους Ελληνες"!
ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Μας πτωχεύουν ή μας εκβιάζουν;
ΞΕΠΕΡΑΣΕ άραγε το Βερολίνο ήδη το στάδιο των εκβιασμών απέναντι στην Ελλάδα και παρά την απολύτως πειθήνια στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου στις εντολές των Γερμανών προετοιμάζει ήδη τη χρεοκοπία της χώρας μας ή μήπως η καγκελαρία επιδιώκει με τις απειλές της να παραλύσει τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού στην υλοποίηση των εφιαλτικών μέτρων που υπαγορεύει η τρόικα και υλοποιεί η κυβέρνηση; Το ερώτημα αυτό απασχολεί πολλούς Ελληνες. Η απάντηση όμως θα δοθεί μόνο στην πράξη. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η ενδοτική στάση της Αθήνας στις γερμανικές απαιτήσεις δεν βοήθησε σε τίποτα. Ούτε ενδυνάμωσε την ελληνική διαπραγματευτική θέση ούτε "μαλάκωσε" την επιθετικότητα των επικυρίαρχων της ΕΕ.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_6385.html

Lockheed: Πρόταση προμήθειας αεροσκαφών ...«ενόψει ΑΟΖ»

Πρόταση για την προμήθεια, εν μέσω οικονομική κρίσης, τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου «P3C», κατέθεσε στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας η Lockheed Martin. Η πρόταση συνοδεύτηκε με μία άνευ προηγούμενη παρέμβαση, δια στόματος του αρμόδιου αντιπροέδρου της εταιρείας Ντένη Πλέσσα, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι τα αεροσκάφη αυτά «θεωρούνται απαραίτητα, προκειμένου να εποπτεύεται ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος, ενόψει και της οριοθέτησης ΑΟΖ». Παράλληλα, επανέφερε την πρότασή της εταιρείας για πρόγραμμα αναβάθμισης των υφιστάμενων «F-16» της Ελλάδας, έναντι συνολικού τιμήματος 850 μέχρι 1,2 δισ. δολ., αν το πρόγραμμα συμπεριλάβει και τα 157 υπάρχοντα αεροσκάφη.
Ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της «Lockheed Martin Aeronautics», Ντένης Πλέσσας, μιλώντας  σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ, υποστήριξε ότι τα έξι αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας "P3B", που η Ελλάδα διαθέτει σήμερα και είχαν αποκτηθεί το 1993, από το πλεόνασμα του αμερικανικού ναυτικού, είναι παροπλισμένα επί διετία. 

Η Lockheed προτείνει την προμήθεια  από το αμερικανικό ναυτικό τεσσάρων «P3C», τα οποία ακολούθως θα αναβαθμιστούν ριζικά από την εταιρεία, με παρεμβάσεις που θα επεκτείνουν την πτητική ζωή τους μέχρι το 2035. Το κόστος όλων των παρεμβάσεων, όπως είπε, θα είναι χαμηλότερο από τα 250 εκατ. ευρώ, που θα απαιτούνταν για να μπορούν ξανά να επιχειρήσουν τα παλαιά αεροσκάφη. 
 
Ο αντιπρόεδρος της "Lockheed", στην πέραν των εσκαμμένων παρέμβασή του υποστήριξε ότι «η απόκτηση αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας αποτελεί για το ναυτικό πρώτη προτεραιότητα, λόγω των επιχειρησιακών αναγκών, στις οποίες προστίθεται η ΑΟΖ» υποδεικνύοντας έτσι και την εθνική στρατηγική της χώρας μας.
 
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16, επισήμανε ότι μπορεί να διαρκέσει έξι χρόνια και σημείωσε ότι εντός πενταετίας, η Τουρκία θα παραλάβει τα πρώτα από τα 100 αεροσκάφη "F-35", που έχει παραγγείλει στη Lockheed. 
 
Ένα F-16 στοιχίζει περίπου 50 εκατ. δολ., ενώ γύρω στα 60 εκατ. θα κοστίζει το F-35, όταν περάσει σε μαζική παραγωγή 220-240 αεροσκαφών ετησίως.
 
Στην περίοδο 1992-2016, η Lockheed εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πιστώσεις αντισταθμιστικών προγραμμάτων άνω των 3,5 δισ. δολ. στην Ελλάδα.
 
Πολύ καλή είναι σύμφωνα με τον κ. Πλέσσα, η συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), σε ότι αφορά τη παραγωγή τμημάτων για τα αεροσκάφη "F-16" και "C-130J", που εξάγονται στην παγκόσμια αγορά. Μοναδική δυσκολία στη συνεργασία με την κρατική ΕΑΒ, εξαιτίας των όρων του μνημονίου, είναι ότι δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις, ώστε να καλύπτει άνετα τις εκάστοτε αυξήσεις στην παραγωγή.
 
 
enet 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/lockheed.html

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

Αφού τους βρίζουνε δυο χρόνια τώρα, είπανε να το αλλάξουνε λίγο το τροπάρι μετά και το παραλήρημα του Λοβέρδου που ξεσήκωσε ανταρσίες μες τα υπουργεία τους. 
γράφει το ΜΑΡΙΚΑΚΙ
Στο παραπέντε της εγκυκλίου για την εργασιακή εφεδρεία σε 151 οργανισμούς ο Παπανδρέου θυμήθηκε ότι υπάρχουνε και κάποιοι στη δημόσια διοίκηση που «τρέχουνε» τις «μεταρρυθμίσεις» και θα πρέπει να κατεβάσει λίγο τους τόνους τώρα που δίπλα σ’όλα τ’αλλα θα τους φορέσει το ενιαίο μισθολόγιο και την άρση της μονιμότητας.
Έτσι πλέον υπάρχουν και καλοί δημόσιοι υπάλληλοι και τα παπαγαλάκια πήρανε γραμμή και όταν ξομολογάνε τους υπουργούς στα κανάλια, στις αγωνιώδεις ερωτήσεις τους, «μα πότε θα προχωρήσουν τα μέτρα», «θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας» (μτφ. πότε έρχονται η άρση της μονιμότητας κι οι απολύσεις;) βάζουν κι έναν αστερίσκο: « βεβαίως υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουνε»...
Σε γενικές γραμμές οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να μοιάσουν σε αυτές τις μαρτυρικές φιγούρες του ιδιωτικού τομέα που υπομένουν τα πάνδεινα, κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία (ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια)υπό το φόβο της απόλυσης, της ανεργίας, της αναγκαστικής αλλαγής επαγγελματικού κλάδου, της συνολικής ανατροπής της ζωής τους. Θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα όπου κι αν λάχει να είναι αυτά και με μισθό πείνας φιξ καθότι στο εξής θα λογίζονται κρατικοί υπάλληλοι, μετατάξιμοι ανά πάσα στιγμή.
Στο μεταξύ στις ανακρίσεις των τηλεοπτικων αστέρων της δημοσιογραφίας οι υπουργοί επαίρονται ανοιχτά ότι ήδη έχουν μειώσει τον δημόσιο τομέα, και ότι η εφεδρεία αποτελεί το παραθυράκι για την παράκαμψη του Συντάγματος, όπως επίσης και η κατάργηση των οργανικών θέσεων η οποία θα είναι μαζική με την κατάργηση οργανισμών. Ε δεν θα περιμένουμε και το 2013!
Ο βήχας όμως και η χαρά τους δεν κρύβεται κι άντε μετά να κρατήσεις τα προσχήματα:...

«Ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το πλεονάζον προσωπικό, δεν προβλέπει ούτε εργασιακή εφεδρεία ούτε απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου’’, ήταν η διαβεβαίωση του υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια σε ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου για την εργασιακή εφεδρεία. Και βεβαίως η αυτονόητη απάντηση σε μια ακόμη διαβεβαίωση χωρίς κανένα κύρος:
«Δύο χρόνια τώρα, η κυβέρνηση έχει καταστρατηγήσει όλες τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό».
Και συμπλήρωσε ο βουλευτής
«Για να φτάσουμε στο σημείο της αλήθειας, χρειάστηκαν 2 χρόνια και ο κ.Λοβέρδος.
Στόχος της πολιτικής σας δεν είναι η σωτηρία της πατρίδας , αλλά η ιδιωτικοποίησή της».
Τό ‘χουμε;
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_881.html

Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

~TRUTH~: Στα προθυρα πολέμου βρίσκεται η ανατολική μεσόγειος... Μια αφορμη και όλα θα πυροδοτηθούν..καθώς πολλές δυναμεις με διαφορετικά συμφέροντα ταυτίζονται με τον πόλεμο αυτό... Ένα βίντεο απο το δίκτυο www.filoumenos.com μας δείχνει την κατάσταση ακριβώς όπως τήνει να εξελιχθει... Το βίντεο αν και φτιάχτηκε το 2010, δειχνει να πεφτει μέσα σε βασικά σημεία, και φαινεται ότι η κατάσταση οδηγείται στο σεναριο πολέμου..
Δειτε το.:
 
 
 
http://truth-revelation.blogspot.com/2011/09/blog-post_280.html

“Έξω απ’ τη Θεσσαλονίκη, του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι…” Γιούχα με απίστευτα συνθήματα και στον Κουβέλη (βίντεο)

Ο Κουβέλης έτρωγε στη Θεσσαλονίκη,και του την έπεσαν παιδιά με πανό και συνθήματα.Δείτε τον εκνευρισμό των ''αριστερών" που δεν τους αφήνουν να περιδρομιάσουν με την ησυχία τους.Όπου και να τους βρείτε μην τους χαρίζεστε.Και φυσικά στην κάλπη ούτε μια ψήφος στα απο-κόμματα του Σόρος. Το βίντεο και τον τίτλο τα βρήκαμε στο olympia gr.
Δείτε το βίντεο...



http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_2936.html

EΛΛΑΔΑ: H XΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ , Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΕΤΑΙΡΙΕΣ.

Της Αθανασίας Ελένης Ζώτου- Κτηματομεσίτης

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των κυρίων Βενιζέλου και Παπανδρέου οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν νέο κεφαλικό φόρο μέσο της ΔΕΗ . Όσοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν η ΔΕΗ θα τους κόψει το ρεύμα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν στο σκοτάδι.      Έχουν λοιπόν εξαγγείλει οι ανίδεοι κυβερνώντες ότι ο νέος εκβιαστικός φόρος θα υπολογιστεί με την τιμή ζώνης ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ!!!  ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ..  Η τιμή ζώνης δεν καθορίζει από μόνη της την αξίας ενός ακινήτου αλλά συνυπολογίζεται και με άλλους συντελεστές όπως πχ ο όροφος ,η παλαιότητα ,ο συντελεστής εμπορικότητας κτλ.  Εάν πχ ένα ακίνητο βρίσκεται σε τιμή ζώνης 2.000 ευρώ το τμ και είναι νεόδμητο εμπορικής αξίας 300.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης του θα κληθεί να καταβάλλει φόρο ίσο με τον ιδιοκτήτη που ακινήτου που θα βρίσκεται στην ίδια τιμή Ζώνης αλλά το δικό του ακίνητο έχει εμπορική αξία 100.000 ευρώ διότι είναι 40χρ. Με απλά λόγια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά θα κάνει ΑΡΠΑΧΤΗ και θα την πληρώσουν την νύφη τα χαμηλά εισοδήματα. Για κάποιον που αγόρασε ένα ακίνητο πρόσφατα είναι πιο εύκολο να καταβάλλει φόρο της τάξεως των 10ευρώ το τμ  από κάποιον που έχει ένα σπιτάκι από κληρονομιά  και πασχίζει να ζεί αξιοπρεπώς, είπα αξιοπρεπώς …  φτού πιπέρι στο στόμα διότι αυτή η λέξη  η… Αξιοπρέπεια είναι λέξη άγνωστη στον κύριο Πρωθυπουργό.
Eαν τώρα την προαναφερόμενη Αρπαχτή την μετακυλήσουν στον έχων την χρήση του ακινήτου (ιδιοκτήτη η ενοικιαστή εφ όσον ειναι μισθωμένο) πάλι υπάρχει μεγάλη αδικία διότι ανάλογη με την παλαιότητα του ακινήτου ειναι και η μισθωτική του απόδοση, με απλά λόγια  είτε πληρώνεις 300 ευρώ ενοίκιο είτε 1000 ευρώ για το υπουργείο οικονομικών είναι το ίδιο............... Αξιοκρατικά Πασοκικά πράγματα. Δεν φταίει όμως ο κύριος Πρωθυπουργός και η παρέα του ,ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ φταίμε  που τους "προσλάβαμαι  " και τους πληρώνουμε για να μας ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
Αθανασία Ελένη Ζώτου
Κτηματομεσιτης
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/e-h-x.html

ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!


ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ TΩΝ BLOGGERS!!!

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης,

σε αντίθεση με σας που μας γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, τo Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο απάντησε σε ερώτημα ενεργών πολιτών της Ελλάδας:
«…η οδηγία 2002/58/ΕΚ …υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη
οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των
επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών
επικοινωνιών… Εάν
κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές
της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να
υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του
δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .»!!!!!!


Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας

αναγνώστες μας, ενεργοί πολίτες απευθύνθηκαν, επώνυμα, στην Επιτροπή
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εφαρμογή του δικαίου της Ευρωπαϊκής
 Ένωσης και κατάγγειλαν ΤΗΝ προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, των ανώτατων εισαγγελέων και του Υπουργού Δικαιοσύνης, για τρομοκρατία και φίμωση των bloggers, υποβάλλοντας αναφορά και ερώτημα για τη σύσταση της επιτροπής για τη φίμωση των blogs από τον κ. Παπαϊωάννου και την έκδοση των γνωμοδοτήσεων από τους ανώτατους εισαγγελείς τέως Σανιδά, νυν Τέντε και νυν Αντεισαγγελέα Κατσιρώδη σχετικές με την επέκταση στις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και για αδικήματα εκτός του κακουργηματικού πεδίου.

Επίσης την ίδια αναφορά έστειλαν και στο Ελληνικό Τμήμα της παραπάνω Επιτροπής. Ο Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Λουξεμβούργο απέστειλε ταχυδρομική επιστολή στους αναφέροντες ενεργούς πολίτες, αναγνώστες μας,με την οποία τους πληροφορούσε ότι έλαβε το
 ερώτημά τους και το προώθησε προς νομική και ουσιαστική του έρευνα, με  συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου, τον οποίο και τους κοινοποίησε.

Στη συνέχεια από την "Υπηρεσία ενημέρωσης του πολίτη" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι αναφέροντες έλαβαν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου την παρακάτω επιστολή:



«Από:cites@europarl.europa.eu
Θέμα: άρση ανωνυμίας στο διαδίκτυο
Προς: ………..
Ημερομηνία: Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011, 20:00
Αξιότιμε κύριε ........
Η μονάδα "Υπηρεσία ενημέρωσης του πολίτη" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε την επιστολή σας.

Θα ήθελα κατ' αρχήν να σας ενημερώσω ότι όσον αφορά παραβίαση ή μη του Συντάγματος, το θέμα δεν εμπίπτει στον τομέα αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εφόσον βάσει της αρχής της επικουρικότητας, ο τομέας του Συντάγματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών.

Όσον όμως αφορά το Διαδίκτυο, με χαρά μου σας πληροφορώ ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει την εγγύηση του απορρήτου στις επικοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, η οδηγία 2002/58/ΕΚ αναφέρει τα εξής: "Η οδηγία υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οφείλουν, ειδικότερα, να απαγορεύουν σε κάθε άλλο πρόσωπο εκτός των χρηστών την ακρόαση, την υποκλοπή, την αποθήκευση των επικοινωνιών χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων χρηστών.

Ο συνδρομητής ή ο χρήστης που αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των δικών του δεδομένων. Του δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων κίνησης." Στην κάτωθι ιστοθέση θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο της οδηγίας αυτής, καθώς και λεπτομερέστερες πληροφορίες επί του θέματος:http://europa.eu/legislation_summaries/information_society/legislative_framework/l24120_el.htm

Η παρούσα οδηγία ισχύει στα κράτη μέλη από τις 25 Μαΐου 2011. Εάν λοιπόν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον κάτωθι ιστότοπο της Επιτροπής θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας:

http://ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_el.htm
Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να σας φανούν χρήσιμες και σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με εξαιρετική εκτίμηση
Βαρβάρα Χωρέμη
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Υπηρεσία Ενημέρωσης του Πολίτη»


-------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Παπαϊωάννου
ΠΑΡΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΑΙL ΣΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ και αντ’ αυτού συστήνετε παράνομες επιτροπές, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ έστω και τώρα να ενεργήσετε τα νόμιμα και να ελέγξετε τα ανώτατα κρατικά όργανα της Δικαιοσύνης σας για τις παράνομες γνωμοδοτήσεις που εξέδωσαν και μάλιστα ο τελευταίος κ. Κατσιρώδης και μετά τις 25-5-2011, που η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/58/ΕΚ, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας ενημερώνει, είχε γίνει νόμος του Κράτους μας!

Επανορθώστε όσο είναι καιρός, διαλύστε την παράνομη επιτροπή με τους ελεγχόμενους κρατικούς λειτουργούς της Δικαιοσύνης σας και των δήθεν ανεξάρτητων Αρχών σας και ελέγξτε τους παρανομήσαντες! Αλλιώς θα καταγγελθείτε όλοι στην παραπάνω Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φανταστείτε το ρεζίλι σας, να καταγγέλλουν Έλληνες ενεργοί πολίτες τα ανώτατα δικαστικά όργανα της Ελλάδας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου!!

Πάψτε να τρομοκρατείτε τους πολίτες αυτής της Χώρας που σας ταϊζουν και σας πληρώνουν με το αίμα της ψυχής τους γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζετε την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη μη δυνατότητα να ψηφίσετε νομοθέτημα που να αντιβαίνει σ’ αυτήν!!

Υ.Γ. Προκαλούμε όσα από τα ΜΜΕ θέλουν να λένε ότι δεν είναι ξεπουλημένα να αναδημοσιεύσουν αυτή την ανάρτησή μας και να ενημερώσουν όλο τον κόσμο για την τρομοκρατία και την παρανομία των κρατικών οργάνων (κυβερνητικών και δικαστικών) της Ελλάδας! 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ BLOGERS

http://visaltis.blogspot.com/2011/09/blog-post_06.html

Η δολοφονία της γλώσσας οδηγεί στη λαϊκή υποταγή.

...Ο Δρόμος είχε τη δική του ιστορία, ήταν μια λέξη μοναχά "Ελευθερία"

Ο στόχος κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι η υποταγή της πλειοψηφίας μέσω της στέρησης γνώσης και έκφρασης. Σε αυτό το πλαίσιο δράσης, το υπερόπλο που ονομάζεται γλώσσα πρέπει να παραμείνει κτήμα μιας Ελίτ. Οι μάζες πρέπει να στερηθούν τον τρόπο δημιουργικής και ελεύθερης έκφρασης ώστε η νόηση και η παιδεία τους να είναι απόλυτα ελεγχόμενες και στείρες. Γι' αυτό παραδοσιακά κάθε προοδευτική κίνηση είχε ως βασικό αίτημα την παιδεία, όχι ως προς τα κονδύλια αλλά το δικαίωμα ελευθερης διακίνησης της Γνώσης.

 Το φαινόμενο ελέγχου της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Στην Ελλάδα όμως ο χώρος της παιδείας ήταν ανέκαθεν στο
στόχαστρο για συγκεκριμένους λόγους που επικεντρώνονται στην ιδιαίτερη φύση της Ελληνικής γλώσσας.Η Ελληνική κατέχει την πρώτη θέση στο βιβλίο Γκίνες με 5,000,000 λέξεις και άνω των 80 εκατομμυρίων λεκτικών τύπων. Αντίστοιχα η Αγγλική έχει μόλις 490,000 λέξεις. Ακόμα και βάσει του μοντέρνου λεξικού Webster, η Αγγλική γλώσσα φαίνεται να έχει δανειστεί πάνω από 40,000 Ελληνικές λέξεις. Φανταστείτε ότι από όλες τις Σλαβικές διαλέκτους μαζί έχει δανειστεί μόλις 34 (!) ενώ λ.χ από την Τουρκική 57. Αντίστοιχη και μεγαλύτερη είναι η επιρροή στην Γαλλική, που οδήγησε τον Γάλλο ιστορικό J.P. Vernant να δηλώσει ότι "οι Έλληνες μας εφηύραν" (1997).

Η ίδια πολιτική ακρωτηριασμού Εθνικών γλωσσών όπως είπαμε είναι παγκόσμια πρακτική εμπνευσμένη από την απάνθρωπη ιμπεριαλιστική Βρεταννική αποικιοκρατία που συνεχίζεται από την πλανητική πλέον αυτοκρατορία του καπιταλισμού. Ο άμεσος στόχος είναι εμφανής: Η αποδυνάμωση της ανθρώπινης έκφρασης και σκέψης δημιουργεί τον ιδεατό υπήκοο του νέου καθεστώτος όπου αυτοσκοπός είναι η ταύτιση της ευτυχίας όχι με τη δημιουργία αλλά την κατανάλωση. Ποιά πολυεθνική άραγε δεν θα ονειρευόταν ένα παγκόσμιο πελατολόγιο όπου η διανομή των προϊόντων της θα γινόταν χωρίς αντίδραση ή αμφισβήτηση;

Εκεί αποσκοπούσαν και οι εγκάθετοι της "διανόησης" με αριστερή προβιά που προσπάθησαν έντεχνα να συκοφαντήσουν την εκάστοτε Εθνική γλώσσα προσδίδοντας της ταξικό χαρακτήρα: Ο πλούτος της γλώσσας ταυτίστηκε με τον ταξικό πλούτο ενώ ο σωστός προλετάριος έπρεπε να χρησιμοποιεί την απλοποιημένη "προλεταριακή" γραμματική. Τι γελοίος τρόπος για την ηλιθιοποίηση και υποδούλωση της πλειοψηφίας! Το επιχείρημα όχι μόνο αυτοαναιρείται με μια μελέτη της Ποντιακής ή της Κυπριακής διαλέκτου (τι πλούτος) αλλά και από την φύση της ταξικής πάλης με Μαρξιστική ή άλλη προσέγγιση.

Ο ίδιος ο Στάλιν το 1950 διαβλέποντας τη σύνδεση καπιταλισμού - εκφυλισμού της γλώσσας έγραψε:

"Δεν υπάρχει γλώσσα ταξική, γλώσσα του λαού παρά μόνον γλώσσα εθνική. Υπαρχει δημοτική που πρέπει σταδιακά να παραμεριστεί προς όφελος της ιστορικής εθνικής γλώσσας" και συμπληρώνει " Ισχυρίζονται (οι εγκάθετοι) πως κάθε ταξική γλώσσα έχει την ταξική γραμματική της ήτοι προλεταριακή γραμματική και αστική γραμματική. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Στην εθνική γλώσσα υποτάσσονται οι διάλεκτοι ως κατώτερες μορφές". (Περί Γλωσσολόγων, 28/7/1950).

Ιδιαίτερα γλώσσες όπως η Ελληνική και η Κινέζικη, οι μόνες ζώσες εδώ και 4,000 χρόνια σύμφωνα με τον Ισπανό ιστορικό Francisco Adrados, αποτελούν μήτρα δημιουργίας ευρύτερου πλέγματος γλωσσών που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη Μητρική. Κατά τον Adrados οι περισσότερες γλώσσες του πλανήτη σήμερα θεωρουνται κρυφοελληνικές γεγονός που αποδεικνύεται από τα τμήματα Ελληνικών σπουδών ανά τον κόσμο.

Thomas Macaulay

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού είναι η περίπτωση της Ινδίας και των Σανσκριτικών. Τα Σανσκριτικά είναι η μήτρα των 150 και πλέον διαλέκτων που ομιλούνται στην Ινδία και θα μπορούσε να είναι η ενωτική Λαϊκή γλώσσα, όπως ακριβώς έγινε στο Ισραήλ με την αρχαία Εβραϊκή). Εκεί ανέλαβε δράση ο βαρώνος Θωμάς Μακώλαιυ (Thomas Babington Macaulay, 1800 - 1859) ο αποκαλούμενος Πάπας της Βρεταννικής παιδείας των Ινδιών. Οργάνωσε την παιδεία της κατεχόμενης χώρας με σκοπό την κατασκευή μιας ελίτ Ινδών Εξευρωπαϊσμένων κλώνων. "Μιας τάξης ανθρώπων που θα είναι οι ενδιάμεσοι φορείς μεταξύ ημών, των επικυριάρχων και των εκατομμυρίων που διοικούμε". Ένα "Κολωνάκι" λοιπόν με σκοπό να δυτικοποιήσει παιδεία, συνήθειες και ήθη.

Αυτό ακριβώς το Κολωνάκι (με την ομώνυμη έδρα μάλιστα!) που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, για το οποίο διατέθηκαν πακτωλοί χρημάτων με σκοπό την αντίστοιχη εξευτελιστική διάβρωση. Επιστρατεύτηκαν απίστευτες περσόνες τύπου Κωστόπουλου για να περάσουν ένα life - style γκλαμουριάς και αγαμίας με όπλο την αμορφωσιά. Το "θέλω να γίνω σιτάρ", αστείρευτη πηγή γέλιου στις παλιές Ελληνικές ταινίες έγινε επίσημη γλώσσα του Αθηναϊκού νεοαστικού κράτους και προωθήθηκε στους ιθαγενείς με χάντρες (πολύχρωμα εξώφυλλα) και τσόντα. Καρπαζοεισπράκτορες και λοβοτομημένοι Αυνάνες καθιερώθηκαν σαν status symbol με κοινό παράγοντα την ακρωτηριασμένη δυνατότητα έκφρασης και άφθονο χρήμα. Αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση της Alco για το Ινστιτούτο επικοινωνίας, το 64,8% των κατοίκων της Αττικής χρησιμοποιεί ξενικές λέξεις στην καθημερινή του ομιλία! Το ποσοστό πέφτει αισθητά στην επαρχία, αλλά είπαμε, γεωγραφικό το "Κολωνάκι" των συμπλεγματικών.

Ποιά Αριστερά; Το υπόβαθρο αυτής της εξαθλίωσης είχε θεμελιωθεί νωρίτερα βέβαια με τις απίστευτες ενέργειες του 1910 αλλά κυρίως του 1976 όπου η Ελληνική Δεξιά έδειξε το απεχθές της πρόσωπο ακρωτηριάζοντας την Ελληνική γλώσσα με την προκλητική ανοχή της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που από θεματοφύλακας της ελεύθερης και ποιοτικής παιδείας, έγινε δεκανίκι του καπιταλισμού ακυρώνοντας αγώνες δεκαετιών. Το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" έγινε "φεράρι για τους πρυτάνεις, κλειστό πανεπιστήμιο και φασισμός στα ιδρύματα". Το ταγάρι της Πόπης Τσουκάτου (αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία) έγινε Λουί Βιτόν και βόλτες μεταξύ Μυκόνου και Κολωνακίου. Powered by Siemens.

Το έγκλημα έγινε με την συνενοχή των καπηλευτών της γενιάς του Πολυτεχνείου και οδήγησε τον Κορνήλιο Καστοριάδη να δηλώσει αηδιασμένος: " Αν δεν θέλετε κύριοι του υπουργείου να κάνετε φωνητική ορθογραφία τότε πρέπει να αφήσετε τους τόνους και τα πνεύματα γιατί αυτοί που τους βάλανε ήξεραν τι έκαναν. Δεν υπήρχαν στα αρχαία Ελληνικά γιατί απλούστατα υπήρχαν μέσα στις ίδιες τις λέξεις. Αυτά τα κτήνη, τα τετράποδα που έκαναν αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν ξέρουν τι είναι γλώσσα. Η κατάργηση των τόνων και των πνευμάτων είναι η κατάργηση της ορθογραφίας που τελικά είναι η καταστροφή της συνέχειας. Ήδη τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη γιατί αυτοί είναι γεμάτοι από τον πλούτο των αρχαίων Ελληνικών. Δηλαδή πάμε να καταστρέψουμε ότι χτίσαμε. Αυτή είναι η δραματική μοίρα του σύγχρονου Ελληνισμού". Βόλος, 1989.

Επιμένουμε σε αυτή τη χώρα να ζούμε σε έναν μίζερο μικρόκοσμο με μίζερες επιδιώξεις που συνεπάγονται μίζερα όνειρα. Έτσι και στο θέμα της ΕΕ δεν έχουμε αντιληφθεί ότι είμαστε ένα παράρτημα μιας πολυεθνικής που αν θέλει να έχει τη στοιχειώδη ευημερία για τους πολίτες της πρέπει να αγωνιστεί για το εδώ μαγαζί και όχι για τις ιδεοληψίες ή τα κομματικά συμφέροντα του καθενός. Τρανταχτό παράδειγμα των αρλεκίνων που στέλνουμε στην Ευρωβουλή (και φαίνεται μας αντιπροσωπεύουν επάξια) είναι η αντίδραση των Ελλήνων ευρωβουλευτών στην πρόταση Ισπανών (!!) συναδέλφων τους να ψηφιστεί η Αρχαία Ελληνική ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Την αγνόησαν επιδεικτικά και τις τρεις φορές που κατατέθηκε!

Ναι μεν ο επερχόμενος παγκόσμιος πολιτισμός αποσκοπεί στην επιβολή μιας παγκόσμιας γλώσσας, είναι όμως στο χέρι μας, στην καθημερινότητα μας να δράσουμε όχι ως ανάχωμα αλλά ως δημιουργοί και ενεργοί φορείς ενός πολιτισμού βασιζόμενου στην Ανθρωπιστική παιδεία που μας έχουν στερήσει. Και ο αγώνας αυτός είναι απλός, καθημερινός και όμορφος.

Πηγή...
http://www.schizas.com/

Θα τον μαστουρώσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι

Δε βρήκα την είδηση για την πρόθεση του… ΜΠΑΦΟΚ (όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί πλέον) να αποποινικοποιήσει το χασίς, αλλά ούτε και την έψαξα ιδιαίτερα. Δε χρειάστηκε. Αυτή η σκέψη τριγυρνάει στο μυαλό του Παπανδρέου εδώ και αρκετά χρόνια και ήταν σίγουρο πως θα την προωθήσει κάποια στιγμή επί της κυβερνητικής του θητείας.

Για αρκετούς λόγους που βαριέμαι να τους γράψω, αλλά μπορείτε να τους δείτε σ’αυτό εδώ το κείμενο το οποίο προσυπογράφω, είμαι υπέρμαχος της αποποινικοποίησης. Εξάλλου δε θα πρόκειται για 100% ελεύθερη χρήση. Και στην Ολλανδία υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, αλλά εδώ στο Ελλάντα γεννήθηκε η εντύπωση πως εκεί μαστουρώνουν και στο «πετάγομαι στο περίπτερο για τσίχλες».

Λευτεριά στους μπάφους λοιπόν! Μήπως και αλλάξει τίποτα προς το higher, γιατί τελευταία όλα πεσμένα μάς είναι. Και που ξέρετε; Μπορεί να δούμε και τη βουλή με άλλο μάτι:












http://www.drseeng.com/2011/08/blog-post.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters