Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η έκλειψη ηλίου- Σελήνη και Πλειάδες (20/21 Μάη 2012): Σημείο σταθμός της συνειδησιακής μετάβασης 2012

γράφει η Βίκυ Χρυσού
Μήνες τώρα γνωρίζουμε πως διανύουμε μια πορεία έντονων ανακατατάξεων. Μια πορεία συγκρούσεων φωτός και σκότους, μια πορεία κατεδάφισης του παλιού συστήματος  και δημιουργίας του νέου...
Για την ακρίβεια εδώ και χρόνια γνωρίζαμε πως με την έλευση του 2012 σηματοδοτείται η χρονιά-σταθμός για το πέρασμα σε ένα άλλο επίπεδο συνείδησης, που θα οδηγήσει σε ένα άλλο επίπεδο συν-δημιουργίας. Αυτή την περίοδο διανύουμε- κι όσοι προετοιμάστηκαν εσωτερικά και κρατούν την πίστη στο καλό και τη φλόγα του οράματος αναμμένη στις καρδιές τους, δεν ταράζονται από τα φαινόμενα...
Όλα γύρω μας φανερώνουν τη γέννηση ενός νέου κόσμου και το πέρασμα της ζωής σε ένα νέο κύκλο.
Αυτή είναι η εσωτερική γνώση. Υπάρχουν όμως και τα εξωτερικά φαινόμενα που μαρτυρούν την πορεία αυτή. Στο άμεσο μέλλον, στις 20 του Μάη μας περιμένει μια "πύλη", μια πόρτα που οδηγεί σε αυτή την αλλαγή, μια πόρτα που μόλις διαβούμε δεν έχει επιστροφή. Στον κόσμο των φαινομένων αντιστοιχεί με την έκλειψη του ήλιου και τη θέση του φεγγαριού...
Η ΝΑΣΑ ενημέρωσε ήδη με newsletter για το φαινόμενο που θα λάβει χώρα στις 20 Μάη 2012... και περιγράφει την εξωτερική όψη του φαινομένου...


Αυτή η μορφή έκλειψης, κατά την οποία δεν καλύπτεται ολόκληρος ο δίσκος του ήλιου από τη σελήνη, αλλά ένα δαχτυλίδι φωτός παραμένει γύρω από το σκοτεινό δίσκο της σελήνης και όπως αναφέρει ο ειδικός της ΝΑΣΑ Fres Espenak, μας χαρίζει όμορφα παιχνίδια με φως και σκιές σε σχήμα μισοφέγγαρου...
Πέρα από τα φανταστικά παιχνίδια με το φως, είναι γνωστό όμως πως οι ηλιακές εκλείψεις, οι ηλιακές κηλίδες αλλά και η σελήνη επηρεάζουν άμεσα τα ενεργειακά δυναμικά της γης και συχνά συνδέονται με σεισμούς... (ενδεικτικές συνθέσεις αυτών: stuff.co.nzgreatdreams, μολονότι υπάρχουν και σαφείς σχετικές επιστημονικές θέσεις...) Και δεν αποκλείεται η ήδη έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα φέτος να ενισχυθεί από το φαινόμενο... με ότι αυτό συνεπάγεται. 
 Επίσης είχα αναφέρει στο παρελθόν επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν  πως ο ήλιος και η δραστηριότητα του επηρεάζουν την ανθρώπινη συνείδηση, αλλά και την άνοδο ή πτώση ανθρώπινων πολιτισμών... (σε άμεση συνάρτηση με τη βαρύτητα και την αύξηση της συχνότητας Σούμαν...- βλέπε:  ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (μέρος Α)ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (μέρος β')
Εδώ θα ήθελα σήμερα να δούμε λοιπόν αυτή την όψη... τη σχέση του ήλιου και της σελήνης με την ανθρώπινη συνείδηση και τη μεταμόρφωση της στα πλαίσια του 2012...
Είναι όπως είπαμε γνωστό πως οι ήλιος -όπως και η σελήνη και οι άλλοι πλανήτες- επηρεάζουν τα ενεργειακά πλέγματα και τις γραμμές lay lines της γης, καθώς ρέουν οι ενέργειες αυτών στο ενεργειακό πλέγμα του πλανήτη μας. Οι πόλεμοι, αλλά και κάθε μορφή δραστηριότητας στη Γη αφήνουν αποτυπώματα σε αυτό το ενεργειακό πλέγμα και πολλές φορές μπλοκάρουν την απρόσκοπτη ροή της ενέργειας του πλέγματος και δημιουργώντας βλάβες σε αντίστοιχες περιοχές του πλανήτη. -Με τη μέχρι τώρα δράση μας... δε νομίζω να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το αντιληφθούμε...
Οι εκλείψεις με τη σειρά τους δίνουν μια ευκαιρία να ελευθερωθεί η "μπλοκαρισμένη" αυτή ενέργεια. Μοιάζουν δηλαδή με τη διαδικασία delete καθώς πετάμε διάφορα προγράμματα από τον υπολογιστή μας και κάνουμε restart. Οι εκλείψεις σαν αυτή που αναμένεται στις 20 του Μάη έχουν μια επιπλέον δράση επι του πλέγματος: μεταμορφώνουν και θεραπεύουν την αιθερική ενέργεια του προτύπου με βάση το οποίο λειτουργεί η συλλογική ανθρώπινη συνείδηση και επιτρέπουν την ανάδυση νέων αρχετύπων που αντικαθιστούν τα αρνητικά και δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων θετικών σχημάτων που κωδικοποιούνται στο πλέγμα της Γης. 
Σύμφωνα με αυτή την πιο... μεταφυσική-συνειδησιακή προσέγγιση του φαινομένου η έκλειψη της 20ης του Μάη θα επιδράσει κυρίως στο Όρος Φούτζι της Ιαπωνίας και το όρος Σάστα της Καλιφόρνια. Μάλιστα η νήσος Adak είναι το "επίκεντρο" θα λέγαμαι, λόγω του ότι βρίσκεται ακριβώς στη μέση μεταξύ των δύο "ακραίων" σημείων (των ιερών βουνών) και αποτελεί την πλησιέστερη στο επίκεντρο/μάξιμουμ της έκλειψης στεριά. 
Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η έκλειψη? Διότι από ότι φαίνεται είναι αυτή που θα ελευθερώσει την ανθρώπινη συνείδηση από τα νοητικά σχήματα πατριαρχικών αρχετύπων που κυριάρχησαν στα περασμένα 5,125 (και λίγο) έτη και πιθανότατα κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ενιαυτού (γαλαξιακού έτους) των 25.626 ετών που διανύσαμε. Ουσιαστικά η άσχημη έκφραση της αρσενικής δύναμης θα ελευθερωθεί και θα καθαριστεί από την έκλειψη αυτή περνώντας στην κεντρική ενεργειακή γραμμή της γης (Grate Male Dragon) και θα επιδράσει στη συνείδηση όλων των κατοίκων της Γης. 
Αυτή η διαδικασία θα δώσει την ευκαιρία να φυτέψουμε νέες μορφές έκφρασης της αρσενικής δύναμης (και δεν αφορά μόνον τους άντρες, αλλά και τις γυναίκες...) με τρόπο που να είναι συνδεμένη με την καρδιά και την πνευματική θέληση, προσφέροντας θεραπεία και σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι έχουμε ένα σημείο ορόσημο για τη συνειδησιακή μετάβαση σε ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης -ένα νέο παράδειγμα. 
Όμως δεν σταματά εδώ η επίδραση του φαινομένου... 
Οι Πλειάδες παίζουν επίσης το ρόλο τους στη μετάβαση προς τη νέα συνείδηση

Η έκλειψη λαμβάνει χώρα παράλληλα με μια ακριβή σύζευξη του ήλιου και της σελήνης με τις Πλειάδες. Οι 7 κόρες της Ελληνικής μυθολογίας, έπαιζαν σπουδαίο ρόλο και στους Μάγια, και αντιπροσώπευαν την προέλευση και κοιτίδα όλης της ανθρωπότητας με τη συμβολική μορφή 7 σπόρων καλαμποκιού. Αυτοί οι σπόροι είναι που ξανα-φυτεύονται στη Γη κατά την έναρξη ενός νέου ηλιακού κύκλου 5,125 ετών (5΄τέτοιοι κύκλοι αποτελούν τον πλήρη Ενιαυτό).
Ενώ λοιπόν η έκλειψη θα ελευθερώνει τη συνείδηση από τα πατριαρχικά πρότυπα του κύκλου που κλείνει, οι Πλειάδες θα σπέρνουν τους σπόρους για το νέο κύκλο συνείδησης που ξεκινά μετά την 21η του Δεκέμβρη- όταν ο ήλιος θα απομακρύνεται πιά από το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα ανέρχεται έξω από το γαλαξιακό ισημερινό (κατά το οποίο θα έχει ευθυγραμμιστεί με τον κεντρικό ήλιο του γαλαξία μας) -, το οποίο κέντρο οι Μάγιας αποκαλούν "Μήτρα της Δημιουργίας" 

Έτσι λοιπόν, και σε άμεση συνάφεια με όσα η Ομάδα Όλυμπος μας είχε παραθέσει συμβολικά, τώρα την Άνοιξη φυτεύεται η αρχή, λαμβάνει χώρα η "θηλυκή όψη" αυτού που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβρη του 2012: η συνειδησιακή μετάβαση και αλλαγή σε νέο επίπεδο. Έτσι μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο ζωής! Η ίδια η έκλειψη είναι το σημάδι από το οποίο δεν υπάρχει πλέον "επιστροφή" καθώς προχωράμε όλοι μαζί στο ταξίδι μας για το Δεκέμβρη. 

Για μας ως άτομα είναι πλέον πολύ σημαντικό, αυτές τις μέρες -ακόμη πιο συνειδητά- να είμαστε σε θέση να αποβάλουμε σκέψεις, συναισθήματα,ιδεολογίες και προσκολήσεις που μας εμποδίζουν να κάνουμε το συνειδητό πέρασμα στην συνείδηση ενότητας και τη βιωματική γνώση πως είμαστε συνδεμένοι με ολόκληρη τη ζωή, με μαλακό και απαλό τρόπο. 

Το συνειδησιακό άλμα θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι να πάρουμε μέρος συνειδητά και να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να μη βρεθούμε προ "άσχημων" εκπλήξεων... περνώντας τη μετάβαση σαν ένα "crash test", όπου θα είναι άγνωστο αν το αντέξουμε υλικά-συναισθηματικά και πνευματικά...

Αυτή η έκλειψη αποτελεί λοιπόν τη χρυσή ευκαιρία μας, για να δημιουργήσουμε τις βέλτιστες σχέσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας και να σταθούμε πλήρως στο κέντρο μας: αυτό που πραγματικά είμαστε.



_________________________________



χρήσιμα σχετικά λινκ:
Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως και η πλήρης έκλειψη του ήλιου στις 13 του Νοέμβρη είχε φανεί στα όσα μάθαμε από την ομάδα Όλυμπος, να διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία ... παρακάτω όλες οι σημαντικές εκλείψεις ηλίου και Σελήνης για το 2012:


Eclipses and Transits of 2012
Annular Solar Eclipse of
2012 May 20
Partial Lunar Eclipse of
2012 Jun 04
Transit of Venus of
2012 Jun 05/06
Total Solar Eclipse of
2012 Nov 13
Penumbral Lunar Eclipse of
2012 Nov 28

Eclipses of the Sun

Solar Eclipses of 2012
Annular Solar Eclipse of 2012 May 20Total Solar Eclipse of 2012 Nov 13
2012 May 20 Eclipse
Special web page for the
Annular Solar Eclipse of 2012 May 20
2012 Nov 13 Eclipse
Special web page for the
Total Solar Eclipse of 2012 Nov 13


Και η αστρολογική ερμηνεία του φαινομένου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
ενδεικτικά:
A Lunar Eclipse

Eclipses in 2012
Degree and Sign of Eclipse
Date & Time
Annular Solar Eclipse00:21 GeminiMay 20, 2012
7:23 pm EDT
4:23 pm PDT
Partial Lunar Eclipse14:08 SagittariusJune 15, 2012
7:03 am EDT
4:03 am PDT
Total Solar Eclipse21:57 Scorpio
November 13, 2012
5:17 pm am EST
2:17 pm PST
Penumbral Lunar Eclipse06:40 Gemini
November 28, 2012
9:33 am EST -
6:33 am PST
Eclipses 2012 in the house of Gemini is likely to bring about diseases which originate from fowl or animals. They bring conflicts in religions, trade, and loss of great persons or nationalities.
Eclipse in Sagittarius might cause affliction to animals, spread religious intolerance, bring disaster to top leaders, and increase of theft, rape and murders.

Eclipse in the sign of Scorpio shall bring about monetary concerns, along with material shortages such as food and substance addictions become heightened during this period.

«Εάν οι Έλληνες αντιληφθούν ότι η ανώτερη τάξη τους δεν πληρώνει φόρους…»

Ο Χάιντς Ρίχτερ, διαπρεπής γερμανός ιστορικός, άριστος γνώστης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας, ερευνητής του Εμφυλίου στην Ελλάδα, μιλάει στη DW για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Αναμενόμενο χαρακτηρίζει ο καθηγητής το ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα για το σχηματισμό κυβέρνησης:


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να συμπράξει με οιονδήποτε τρόπο με τα άλλα κόμματα....

Προβλέπουν ότι θα λάβουν περίπου 30 % (στις επόμενες εκλογές) και γι΄ αυτό δεν είναι συνεργάσιμοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει κάτι που είχε συζητηθεί στην αρχική φάση, τρόπον τινά μια προσπάθεια εκβιασμού.
 Ελπίζουν ότι μπορούν να εντείνουν τις πιέσεις γιατί (πιστεύουν ότι) οι Ευρωπαίοι φοβούνται το ενδεχόμενο ντόμινο και ότι, προκειμένου να το αποφύγουν, θα υποχωρήσουν εντέλει έναντι των Ελλήνων. Αυτό πρέπει να είναι περίπου το σκεπτικό τους. Ή αυτοί που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργεί η Ευρώπη. Είναι πιθανό και αυτό…»

Μπορεί όμως το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου να είναι εντέλει τόσο διαφορετικό, που θα επιτρέψει το σχηματισμό κυβέρνησης, ρωτάμε τον κ. Ρίχτερ;


«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης από τα δυο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από τα πελατειακά κόμματα. Πιθανότατα να συνεχιστεί το κίνημα διαμαρτυρίας και ο ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει μεγάλη πλειοψηφία. Με ποιον θα συνεργαστεί όμως, το ξέρει μόνον ο Θεός…»


Τάση προς τα αριστερά…


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να συμπράξει με οιονδήποτε τρόπο με τα άλλα κόμματα»

Ο Χάιντς Ρίχτερ θεωρείται άριστος γνώστης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας. Πώς πιστεύει ότι θα αντιδράσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι μετά τις απειλές των Ευρωπαίων;

«Στην παρούσα φάση βλέπω να υπάρχει τάση προς τα αριστερά γιατί οι άνθρωποι είναι απλά απελπισμένοι. Οι Ευρωπαίοι ακολουθούν μια τελείως λανθασμένη πορεία. Η πολιτική αυτή θα απέδιδε στη δυτική Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα. Οι δυτικοευρωπαίοι στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι, δεν έχουν αντιληφθεί ότι από το 1830 οι πλούσιοι Έλληνες δεν φορολογούνται. Αυτό σημαίνει ότι οι φόροι που πληρώνονται, καταβάλλονται από τους απλούς ανθρώπους οι οποίοι οδηγούνται στην παρούσα φάση στα άκρα. (…) Τα δυο τελευταία χρόνια η δύση φαντάζεται δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα τα οποία λειτουργούν τέλεια από τον Ατλαντικό μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, αλλά δε λειτουργούν στην Ελλάδα που έχει μια τελείως διαφορετική πολιτική παράδοση και κουλτούρα. Αυτό ισχύει για την πολιτική αλλά και τα μέσα ενημέρωσης».


Έξοδος από το ευρώ;

Τι αναμένει τους επόμενους μήνες και ειδικά μετά τις εκλογές στην Ελλάδα;

«Φοβάμαι πως δεδομένου ότι η μελλοντική κυβέρνηση δεν θέλει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ και να επαναδιαπραγματευθεί, οι Βρυξέλλες θα εμμείνουν στη σκληρή τους στάση, θα πουν δεν υπάρχουν χρήματα και τότε θα πράγματα θα κινηθούν προς την κατεύθυνση εξόδου από την ευρωζώνη. Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, θα συνεχίσει να ενισχύεται από την ΕΕ η οποία όμως θα πρέπει να προσέξει ώστε να χρήματα να μην εξαφανιστούν πάλι, όπως στο παρελθόν, στο πελατειακό σύστημα. Αυτό που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα είναι η κατάργηση του πελατειακού συστήματος και η μετεξέλιξη των κομμάτων σε ευρωπαϊκά κόμματα, να μην είναι πλέον πελατειακά κόμματα, αλλά κόμματα με πρόγραμμα, με εσωκομματική δημοκρατία από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω όπως στην Ελλάδα».


Αυτό όμως απαιτεί πολύ χρόνο, όπως παραδέχεται, και γι΄ αυτό οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να έχουν υπομονή με την Ελλάδα:


«Πρέπει να επιδείξουν πολλή υπομονή, να παράσχουν βοήθεια η οποία όμως θα πρέπει να είναι διακριτική. Σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να προσέξει κανείς ότι η ελληνική ολιγαρχία χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης για να διοχετεύσει τη λαϊκή οργή προς τα έξω. Τα τελευταία 50 χρόνια η λαϊκή οργή διοχετεύονταν πάντα προς την Αμερική ενώ στη παρούσα φάση στη Γερμανία. Γίνεται μια έξυπνη καθοδήγηση για να κρατήσουν μακριά τους τη λαϊκή οργή. Εάν οι Έλληνες αντιληφθούν ότι η ανώτερη τάξη τους δεν πληρώνει ούτε σεντ σε φόρους, τότε θα έστρεφαν την οργή τους προς το εσωτερικό».
 
 
http://voliotaki.blogspot.com/2012/05/blog-post_4133.html

Έρχεται η ώρα της ΤΙΜΩΡΙΑΣ των Γερμανών!

Μέρκελ: «Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών τους» .
ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ: «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πληρώσει τα λάθη δεκαετιών των πολιτικών του»
ΤΗΣ ΛΕΩ: Όταν αυτοί οι (πραγματικά κακοί) Έλληνες πολιτικοί αγόραζαν τα γερμανικά τανκς, υποβρύχια, συστήματα ασφαλείας και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ήτανε καλοί??? Τους αγκάλιαζε στις επισκέψεις στο Βερολίνο έως και το έτος 2008. Πως της βγήκαν οι (πραγματικά) κακές τους πλευρές ξαφνικά στα τέλη του 2009???? Γιατί δεν μας παραδίδει τον Γερμανό υπήκοο (έτσι λέει η Γερμανική δικαιοσύνη) Χριστοφοράκο, ώστε με τις αποκαλύψεις του να τιμωρηθούν οι κακοί Έλληνες πολιτικοί???
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ:
Ναι φταίει η Ελλάδα για τις διαρθρωτικές ανισσοροπίες ετών, ναι έπρεπε να αλλάξουν πολλά κακώς κείμενα.
ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ, διότι οι αλλαγές δεν γίνονται με αποτυχημένα μοντέλα μονόπλευρης λιτότητας! Δεν γίνονται με -επίτηδες- διαπόμπευση διεθνή, αλλά με τις αγορές συμμάχους. Δεν εφαρμόζεις επίτηδες σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας για παραδειγματισμό (την τιμωρία για παραδειγματισμό εφάρμοζε ο προκάτοχός της στην Καγκελαρία του 1940). Δεν μετατρέπεις μία δημοσιονομική κρίση ενός κράτους σε βαθιά οικονομική!
ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ: Να βγάλει τη χώρα της άμεσα από τη βαθιά κρίση του 2009 ξεσκίζοντας μία περιφερειακή χώρα στην Ευρωζώνη (η Ελλάδα προσφέρονταν λόγω των πολιτικών της και των προβλημάτων της, ώστε να ρίξει την -τότε υψηλή- τιμή του Ευρώ) και να εξάγει-κερδοσκοπήσει. ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!!!! Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για την Ελλάδα και το λαό της η Μέρκελ. Συνειδητά και ωμά τον ξέσκισε για ίδιο όφελος.
ΥΓ: Θα έρθει σύντομα η τιμωρία για τη Γερμανία. Οι ασιατικές αγορές (=Κίνα) στις οποίες πούλησε μαζικά εξοπλισμούς με το φτηνό Ευρώ γιγαντώνονται και σε λίγο δεν θα χρειάζονται τις εξαγωγές της. Προχθές πτώχευσε μεγάλη γερμανική εταιρεία κατασκευής φωτοβολταικών στοιχείων λόγω ασιατικού ανταγωνισμού!!!!!!!! Καλή Αρχή!!!!!!! Το πρόβλημά της: Οι παραδοσιακές της Ευρωπαϊκές αγορές χάνονται… Σε 2 το πολύ χρονάκια Μέρκελ θα δούμε τι θα απομείνει από το σημερινό σου οικονομικό θαύμα στις πλάτες των Ελλήνων και άλλων θυμάτων σου (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία….)
Αγιάννης
PhD οικονομολόγος
«Όταν αξιολογείς μία κατάσταση, δες ποιος ωφελείται.
Κατά 99,9% αυτός την προκάλεσε!
»


http://freepen.gr/diethni/4738/

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΣΚΑΪ ΚΑΛΗΜΕΡΑ 19.5.2012 βιντεο




http://neoellhn.blogspot.gr/

Πέντε, ὁ θαυμαστὸς ἀριθμὸς τοῦ Κόσμου

H δημοσίευση είναι από το  http://www.astrologicon.org

Ε, τὸ πέμπτο γράμμα τῆς ἀλφαβήτου καὶ τὸ ἑλληνικὸ ἀριθμητικὸ σύμβολο γιὰ τὸ 5. Ὁ ἀριθμὸς αὐτὸς περιέχει κάποιες θαυμαστὲς ἰδιότητες ποὺ ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα ἤδη εἶχαν γίνει ἀντικείμενο ἐξερευνήσεως.



Στοὺς Δελφοὺς, τὸ Ε γίνεται ἀνάθημα ἐν προεδρίᾳ παρὰ τῷ θεῷ (ποὺ εἶχε τὴν πρωτοκαθεδρία δίπλα στὸν θεό), ἔχοντας ἀπὸ πολὺ παλαιὰ χαραχθεῖ ἐπὶ τοῦ τείχους τῆς εἰσόδου (προναός) τοῦ Ναοῦ τοῦ Ἀπόλλωνος, ὁμοῦ μετὰ τῶν δύο ἄλλων Δελφικῶν παραγγελμάτων «γνώθι σαυτὸν» καὶ «μηδὲν ἅγαν». Ὁ Πλούταρχος θὰ τοῦ ἀφιερώσει ἕνα ὁλόκληρο σύγγραμμά του, τὸ «Περὶ τοῦ Ε ἐν Δελφοῖς» ἐνῶ περὶ τὴν ἰδίαν ἐποχὴν τὸ Ε ἀπεικονίζεται εἰς δελφικὰ νομίσματα.


Ὁ ἀριθμὸς αὐτὸς εἶναι διὰ τοὺς Πυθαγορείους σύμβολον τῆς τελείας καὶ ὁλοκληρωμένης ἐνώσεως, διότι τὸ 5 προκύπτει ἀπὸ τὴν ἔνωσιν τοῦ πρώτου ἀρτίου καὶ τοῦ πρώτου περιττοῦ ἀριθμοῦ, 2 καὶ 3 (ἡ μονὰς δὲν θεωρεῖται περιττός ἀλλὰ φέρουσα ἀμφότερες τὶς ἰδιότητες τοῦ ἀρτίου καὶ τοῦ περιττοῦ). Ὀνομάσθη συμβολικῶς: Γάμος = ἔνωσις τοῦ πρώτου θηλυκοῦ καὶ τοῦ πρώτου ἀρσενικοῦ, ἐπειδὴ ὁ περιττὸς συμβολίζει τὸ ἀρσενικὸν καὶ ὁ ἄρτιος τὸ θηλυκὸν στοιχεῖον.
Ἀφιλονεικία = ὁ ἀριθμὸς συνενώνει τὰ πρωταρχικῶς διάφορα καὶ ἀνόμοια εἴδη τῶν ἀριθμῶν ποὺ τὸν συνθέτουν, τὸ ἄρτιο καὶ τὸ περιττό, τὰ συμφιλιώνει καὶ τὰ συνάπτει (συνέχει) ὡς σύνολον, ἀφοῦ αὐτὸς γεννήθη ἐκ τῆς ἐνώσεώς των.
Φῶς = ἡ πεντὰς θεωρεῖται πὼς «γεννᾶ τὸ φῶς» ἕνεκα τῆς συνθέσεως καὶ ἐνώσεως ὅλων ὅσων προηγουμένως ἦταν διαχωρισμένα καὶ ἐξ αἰτίας τῆς συζεύξεως καὶ συμφιλιώσεως τῶν δύο εἰδῶν ἀριθμῶν.




Πολλαπλασιαζόμενος ὁ 5 δίνει πάντα ἀριθμὸν περιέχοντα τὸν ἐαυτὸν του ἢ παράγωγο τῆς δεκάδος. Ἄλλωστε ὁ ἴδιος περιέχεται ἐν τῇ δεκάδι εἰς διπλοῦν. Ἀπεκλήθη λοιπὸν καὶ Αἰθὴρ, ἐπειδὴ καὶ ὁ αἰθὴρ εἶναι ὁμοίως ὁ ἴδιος ὡς πέμπτον καὶ ἔν σχέσει μὲ τὸν ἐαυτὸν του διατεταγμένον στοιχεῖον, ἐφ’ ὅσον ἡ φιλονεικία καὶ ἡ μεταβολὴ ὑπάρχουν εἰς τὰ κάτωθεν αὐτοῦ στοιχεῖα ἀπὸ τὴν σελήνη ἕως τὴν γῆν. Εὑρίσκεται συνεχῶς εἰς φιλικὴν διάθεσιν πρὸς τὸν ἐαυτὸν του ὡς πρὸς τὴν μορφὴν καὶ τὴν οὐσίαν [ὅπως τὸ 5 ἀναπαράγει τὸν ἐαυτὸ του) καὶ ἔχει τὴν δυνατότητα νὰ παρέχῃ τὸ τοιοῦτον εἰς τὰ ὅμοια καὶ εἰς ὅλα τὰ ἄλλα, τὰ ὁποῖα ἔχουν ἐπιδείξει σαφῆν ἀντίθεσιν εἰς τὰς δύο ἀρχὰς των.

Ὁ ἀριθμὸς αὐτὸς συμβολίζει τὴν πληρότητα, τὴν τέλεια καὶ ὁλοκληρωμένη γένεσιν, τὸν Κόσμον. Μάλιστα ἀναπαράγει πολλάκις τὸν ἐαυτὸν το�$85 ἐν τῷ Κόσμῳ, ὅπως θὰ δοῦμε ἐξετάζοντας μερικὲς ἀπὸ τὶς σημαντικότερες ἐμφανίσεις τοῦ ἀριθμοῦ αὐτοῦ εἰς τὴν μυθολογία, τὴν γεωμετρία καὶ τὰ μαθηματικὰ, τὴν ἀστρονομία/ἀστρολογία, καὶ βεβαίως εἰς τὴν φυσική.



Οἱ πέντε Κόσμοι: γῆς, ὕδατος, ἀέρος καὶ πυρὸς, καὶ ὁ πέμπτος οὐρανός (φῶς, αἰθήρ).



Τὰ πέντε μερίδια τοῦ Κόσμου κατὰ Ὅμηρον: 3 ένδιάμεσα μέρη, οἱ τρεῖς κόσμοι ὅπου ἄρχουν οἱ Δίας, Ποσειδὼν καὶ Πλούτων καὶ 2 πέρατα, ἄνω καὶ κάτω, ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, κοινὰ εἰς ὅλους τοὺς θεοὺς κι ἀνέμητα.



Τὰ πέντε ἰσόγωνα καὶ ἰσόπλευρα στερεὰ σχήματα: Ὁ Πλάτων τὰ ἀποκαλεῖ «κάλλιστα καὶ τελεώτατα σχήματα τῶν ἐν τῆ φύσει κατανοήσας». Πρόκειται γιὰ τὰ σχήματα τετράεδρον (πυραμὶς), ὀκτάεδρον, εἰκοσάεδρον, κύβος, καὶ δωδεκάεδρον. Φέρονται νὰ σχετίζονται μὲ τὰ πέντε στοιχεῖα ὡς ἐξῆς: Κύβος <=> γῆ, Εἰκοσάεδρον <=> ὕδωρ, Ὀκτάεδρον <=> ἀήρ, Τετράεδρον <=> πὺρ καὶ Δωδεκάεδρον <=> αἰθήρ, πᾶν.




Οἱ πέντε παράλληλοι κύκλοι τῆς Οὐρανίας Σφαίρας: ὁ ἀρκτικὸς, ὁ ἀνταρκτικὸς, ὁ θερινὸς τροπικὸς, ὁ χειμερινὸς τροπικὸς καὶ ὁ ἰσημερινὸς – δύο πολικοὶ, δύο τροπικοὶ καὶ ὁ ἰσημερινὸς.




Πέντε οἱ ζῶνες τοῦ κλίματος τῆς Γῆς: δύο πολικὲς, δύο εὔκρατες καὶ ἡ μεταξὺ τῶν τροπικῶν ἰσημερινὴ.



Πέντε τὰ πρόσωπα τῆς Σελήνης: δύο διχοτόμοι, δύο ἀμφίκυρτοι καὶ μία πασιφαῆς.
Πέντε τὰ σχήματα διὰ τῶν κυκλικῶν κινήσεων τῆς Σελήνης καὶ τῶν λοιπῶν ἀστέρων: ἑσπερία ἀνατολὴ, ἑσπερία δύσις, ἐῷα ἀνατολὴ, ἐῷα δύσις καὶ ἡ ἄνευ αὐτῶν ἀπλὴ περιφορά.
Πέντε καὶ τὰ στάδια τροχιᾶς τῶν πέντε ὁρατῶν πλανητῶν: πρώτη ὀρθόδρομη πορεία, στηριγμὸς α’, ἀναδρομὴ, στηριγμὸς β’, δεύτερη ὀρθόδρομη πορεία.

Πέντε τὰ μέρη τῶν φυτῶν: ρίζα, κορμός, φλοιός, φύλλο, καρπός.
Πέντε οἱ τύποι ὑδατίνων πτώσεων: ὄμβρος, χιόνι, δρόσος, χαλάζι, πάχνη.
Πέντε οἱ τύποι ἀερίων ἀναδύσεων: ἀτμός, καπνός, νέφος, ὁμίχλη, ἀνεμώδης τυφὼν (στρόβιλος).
Πέντε οἱ αἰσθήσεις τοῦ ἀνθρώπου: ὅρασις, ἀκοή, ἀφή, γεύσις, ὄσφρησις.
Πέντε τὰ ἄκρα τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος: δύο χέρια, δύο πόδια καὶ ἡ κεφαλή.

Ἡ πεντὰς ἀπεκλήθη ὑπό τινων πεμπάς, ἐπειδὴ οἱ κινήσεις τοῦ Κόσμου πέμπονται συμφώνως πρὸς αὐτὴν. Ἐθεωρήθη ἄριστος μέσος, λόγω τῆς σχέσεώς της μὲ τὴν δεκάδα καὶ αὐτὴ ἡ ἀναλογία τοῦ μέσου παρομοιαζόμενη μὲ καρδία τῆς ἔδωσε τὴν προσωνυμία Καρδιᾶτις. Καὶ πράγματι πρόκειται γιὰ μία κοσμικὴ Καρδία καὶ μέσον λόγου ἄριστον, ἀφοῦ εἰς τὸ σχῆμα ποὺ δημιουργεῖται ἐκ τῆς πεντάδος, τὸ πεντάγωνον (σὺν τὸν ἐγγεγραμμένον αὐτῷ πεντάκτινον ἀστέρα), ἐμπεριέχεται πολλάκις ἡ ἀναλογία τοῦ μέσου, τὸ χρυσοῦν ὀρθογώνιον καὶ ὁ λόγος τῆς χρυσῆς τομῆς φ.

Ἀς δοῦμε τὰ περί μέσου ἀναλόγου. Ἀπὸ ἕναν πεντάκτινο ἀστέρα μποροῦμε νὰ λάβουμε τέσσερις εὐθείες α β γ δ τέτοιες ὥστε νὰ ἰσχύῃ α+β=γ καὶ β+γ=δ. 'Ἐπίσης ἀπὸ ἕνα πεντάγωνον/πεντάκτινον ἀστέρα ἐξάγεται διὰ πολλῶν τρόπων τὸ χρυσοῦν ὀρθογώνιον καὶ ἡ χρυσὴ τομὴ φ, ποὺ οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες θεώρησαν τὴν ἀναλογία τῆς Εὐμορφίας. Καὶ τὴν χρησιμοποίησαν ἐκτενῶς εἰς τὴν ἀρχιτεκτονικὴν Ναῶν, ὅπως ὁ Παρθενὼν καὶ εἰς τὴν γλυπτικὴν ἀγαλμάτων φημισμένου κάλλους, ὅπως ἡ Ἀφροδίτη τῆς Μήλου καὶ οἱ Καρυάτιδες. Οἱ ἀναγεννησιακοὶ ζωγράφοι καὶ ἀρχιτέκτονες ἐπίσης χρησιμοποιοῦσαν τὸ χρυσοῦν ὀρθογώνιον εἰς τὰ ἔργα των. Οἱ ἀναλογίες τοῦ πενταγώνου/πεντακτίνου ἀστέρος ἐφαρμόζονται τῷ φυσικῷ κόσμῳ (ἀστερίας, διάφορα ἄνθη) ἀλλὰ καὶ ἐπὶ τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος. Δεῖτε τὴν συναρπαστικὴ παρουσίαση τῶν ἰδιοτήτων ποὺ ἀκολουθεῖ:




 
http://olixnos.blogspot.com/2012/05/blog-post_16.html


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ



Επειδή ο αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία συνεχίζεται, αυτά τα βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα αντικειμενική προσέγγιση αξίζουν να αναρτηθούν για να ξυπνάνε τα μυαλά









πηγή. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters