Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1981-2011‏

Από τον Αθανάσιο Χ. Παπανδρόπουλο

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του...
Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).

«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος της οικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».

«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει.

«Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από τη συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Γνώριζε επίσης ο ίδιος – όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου – ότιστην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολάρια, που άλλο που δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει στην κυριολεξία ψήφους και οπαδούς, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.

Με απλά λόγια, λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν: Πρώτον, να διαλύσει την μισητή του – όπως είχε αποκαλύψει στον γράφοντα – Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκιστική, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, αξιοποιώντας τα κατώτατα δυνατά ερείσματα και ένστικτα που μπορεί να διαθέτει ένας λαός.

Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος, επηρεασμένος από τη σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου –ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της– ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στη βάση ορθολογικών επιλογών. Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή». Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική είχε διδαχθεί από ειδικούς επικοινωνιολόγους να καταλαβαίνει την ψυχολογία του όχλου, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται τι θέλει να ακούσει ο ακροατής.

«Ύστερα», γράφει ο Στάμος Ζούλας, «ο Ανδρέας είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος δημοσιότητα είναι η εκπροσώπηση απόψεων με τρόπο που να διεγείρει, που να συγκινεί, και ιδιαίτερα σε θέματα που το συναισθηματικό στοιχείο είναι πολύ έντονο». Ακόμη και όσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ως ανερμάτιστη πολιτική και οβιδιακές μεταμορφώσεις, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας συνειδητός και προσχεδιασμένος τακτικισμός που είχε ως πρωταρχικό –αν όχι αποκλειστικό– στόχο την κατάληψη της εξουσίας»[1]. Και η τελευταία όντως κατελήφθη τον Οκτώβριο του 1981 και έμελλε να κρατήσει, την πρώτη περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του στο τιμόνι της χώρας έως τον Ιούλιο του 1989.

2. [Η δημιουργία των μηχανισμών]Εννέα χρόνια παραμονής στην εξουσία ήσαν αρκετά για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του να δημιουργήσουν αρθρώσεις και καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν αρθούν από φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα χειρότερα, την πασοκική περίοδο εμπεδώθηκε στην Ελλάδα και μία αντιδραστική τριτοκοσμική ιδεολογία η οποία σήμερα μόνον δεινά επιφυλάσσει στη χώρα. Εξάλλου, η ιδεολογία αυτή, σύμφωνα με τα γνωστά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα πρότυπα, χρησίμευε ως άλλοθι στους μηχανισμούς που έπαιρναν σάρκα και οστά στην Ελλάδα σε αντικατάσταση του αποκαλούμενου «κράτους της δεξιάς». Μετά λοιπόν την επιχείρηση του Φεβρουαρίου 1982, όταν μία Κυριακή οι πρασινοφρουροί έκαναν δοκιμή πραξικοπήματος, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μηχανισμοί του πασοκικού κράτους που δημιουργούσαν και νέες κοινωνικο-οικονομικές αρθρώσεις.





Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξε –και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε– να δημιουργήσει μία φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη, εσωστρεφή και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα. Επρόκειτο για μία τάξη που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και, κυρίως, όχι μέσα από μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού που συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία.

Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και δαπανώνται ασυστόλως στο όνομα της «καμένης γης», για να εκκολαφθεί η πασοκική εξουσία, η οποία ήταν και σαφέστατου τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δισ. δολάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δισ. δολάρια από κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία, δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985[2]. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί χωρίς να γίνει στη χώρα ούτε ένα έργο!

Αντιθέτως, η κατανάλωση είχε πάει στα ύψη, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφθασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!

Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως, η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ η βιομηχανία της ξεφτίζει και σταδιακά χάνεται. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και εξαγοράζει ψήφους, συνειδήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το «Κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ότι παραμένει στην Ευρώπη οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις ημέτερων αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.

Δημιουργείται έτσι σταδιακά ένα παρακράτος μαφιόζικου τύπου, το οποίο διεισδύει όλο και βαθύτερα στην πολιτική και κυριολεκτικά μολύνει τη δημοκρατία. Απίθανοι και αδίστακτοι εκπρόσωποι αυτού του παρακράτους δημιουργούν δίκτυα επικοινωνίας και επιρροής και αξιοποιούν στο έπακρο μια φαύλη «προοδευτική» δημοσιογραφία και ακόμα πιο φαύλους βαρόνους των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ). Αν δε κατά καιρούς τα σκάνδαλα, οι καταχρήσεις και οι λεηλασίες αυτού του παρακράτους βγαίνουν στη δημοσιότητα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε προσωπικές έριδες των ανθρώπων που δεσπόζουν στο παρακράτος. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Ο Κοσκωτάς, ο Μαυράκης, ο Σταματελάτος, η Αγρέξ, τα καλαμπόκια, η Προμέτ, ο Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων είναι μερικά από τα 200 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που είχε καταγράψει ο Γιάννης Λάμψας και είχε περιγράψει αναλυτικά σε άρθρα του στα τότε Επίκαιρα του Γιάννη Πουρνάρα.

Συγκλονιστικά και απολύτως ελεγμένα στοιχεία για εκείνη την περίοδο περιέχονται σε ένα αποκαλυπτικό και πολύ σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, αρχισυντάκτη τουOικονομικού Ταχυδρόμου την εικοσαετία 1979-1999 και διευθυντή σύνταξης του ίδιου περιοδικού το 2000. Στο βιβλίο Το Πολιτικό Δράμα της Ελλάδος 1981-2005[3], ο συγγραφέας προέβλεπε την πτώχευση της χώρας από το 1989, όταν στην ουσία η Ελλάδα είχε απειληθεί με αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο υπογράφων από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δεχόμενος τόνους ύβρεων λάσπης από τους πραιτοριανούς της «Αλλαγής».
Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι ψάχνουν για «επαχθή χρέη» και παραπλανούν τον κόσμο, θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε από κοντά. Ειδικότερα δε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μία χρεοκοπία δεν υπάρχουν αμέτοχοι – κυρίως όταν η χρεοκοπία είναι απότοκος συλλογικής ληστείας, τους καρπούς της οποίας άλλοι γεύονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι ίσως καθόλου.

3. [Αριθμοί και γεγονότα]Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού». Δέχεται επίσης ότι στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναι ανιχνεύσιμα και κολάσιμα. Γι’ αυτό, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται
μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου. Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει. Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους» την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. Γι’ αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους» προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.

Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων. Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων (;) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.

Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν. Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ. Την περίοδο 1990-2009 καταγράψαμε επίσης για την Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού. Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων.

Αποκαλυπτικά επίσης στοιχεία για το μέγεθος της μεγάλης ληστείας μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ένα θαυμάσιο βιβλίο του αείμνηστου Νικολάου Θέμελη, υπουργού Προεδρίας στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1990, με τίτλο Τον δρόμον τετέλεκα [4]. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που ήταν και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το βιβλίο αυτό θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελικών επεμβάσεων. Εν Ελλάδι πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος απλός και ευκόλως κατανοητός: ο συγγραφέας περιγράφει όργια καταχρήσεων και σπαταλών στη δημόσια διοίκηση και αναφέρει σοβαρότατες ατασθαλίες σε δήμους και κοινότητες. Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δραχμές την εποχή εκείνη. Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δισ. ευρώ.

Είναι, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί, που, υποκρίνονται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας. Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Όλος αυτός δεσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους. Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών. Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή νομίζουν ότι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινή Ρωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.

Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γι’ αυτό και επιδιώκουν με κάθε μέσον να την αποκόψουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από τη μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή. Το θέμα είναι τεράστιο και οι διάφορες πτυχές του θα αναδεικνύονται όλο και πιο αδρά όσο κυλά ο χρόνος. Και ο χρόνος κυλά εφιαλτικά γρήγορα.
thesecretrealtruth.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/09/1981-2011.html

H KΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.



  

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα οι `Ελληνες είναι γόνοι των Ολυμπίων, καθώς προήλθαν από την ένωση ουράνιου και γήινου γενετικού υλικού, όταν η Αθηνά παρέλαβε σπέρμα από τη Γη και τον `Ηφαιστο για να προέλθουν...
από αυτό οι Αθηναίοι.
( Τίμαιος, παράγραφος 23): «Η Αθηνά παρέλαβε σπέρμα για σας (τους Αθηναίους) από τη Γη και τον `Ηφαιστο».



Ο Πλάτωνας αναφέρει επίσης ότι η Αθηνά εγκατέστησε τους Αθηναίους στην Αττική αφού εξέτασε πρώτα την ευκρασία των εποχών αυτού του τόπου, με την πρόβλεψη ότι ο αττικός χώρος θα αναδείξει ανθρώπους με μεγάλη ευφυία, καθώς το κλίμα επηρεάζει τόσο τη σωματική διάπλαση του ανθρώπου όσο και τον χαρακτήρα και τη ψυχολογία του ( Τίμαιος, παράγραφος 24): «`Ολη, λοιπόν, αυτή τη διοργάνωση και τη σύνταξη η θεά αφού έκανε, σας εγκατέστησε πρώτα εσάς (τους Αθηναίους), εκλέγοντας η ίδια τον τόπο στον οποίο έχετε γεννηθεί και εξετάζοντας καλά την ευκρασία των εποχών του τόπου αυτού, με την πρόβλεψη ότι θα αναδείξει ανθρώπους με πολύ φρόνηση. Επειδή όμως η θεά ήταν φιλοπόλεμη και αγαπούσε τη σοφία, αφού εξέλεξε ως μελλοντικό τόπο κατοικίας για να φέρει εσάς τους καταλληλότερους για τους ανωτέρω σκοπούς της άνδρες, πρώτον εγκατέστησε τους προγόνους σας. Κατοικούσατε, λοιπόν, στον τόπo αυτόν από παλιά χρησιμοποιώντας τέτοιους νόμους και ακόμα περισσότερο με πάρα πολύ καλή ευνομία, αφού είχατε ξεπεράσει όλους τους ανθρώπους σε κάθε είδους αρετή, καθώς είναι φυσικό, εφ’ όσον είσαστε γεννήματα και θρέμματα θεών».
Συγκεκριμένα, η Αττική έχει πολύ χαμηλή υγρασία, υψηλή ηλιοφάνεια αλλά και όχι μέτριες θερμοκρασιακές διαφορές, που σημαίνει ότι το κλίμα της συμβάλλει στη νοητική ανάταση και δραστηριοποίηση των κατοίκων της.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς επηρεάζει το κλίμα τον άνθρωπο είναι το εξής: Οι βόρειοι λαοί είναι πιο σφιχτοί, ψυχροί και αναλυτικοί στην νοοτροπία τους, ενώ αυτοί που ζουν σε ζεστά κλίματα είναι λιγότερο δημιουργικοί και έχουν μεγαλύτερη τάση προς τις ηδονές. Ως προς το θέμα της επίδρασης του κλίματος στον άνθρωπο, ο Ιπποκράτης αναφέρει τα εξής (Περί Ανέμων, Υδάτων και Τόπων): «`Οσοι κατοικούν σε τόπο λεπτό, ξηρό και γυμνό, όπου οι εποχιακές μεταβολές παρουσιάζουν μεγάλες αντιθέσεις, γίνονται εύρωστοι και σφιχτοδεμένοι, μάλλον ξανθοί παρά μελαχρινοί, υπεροπτικοί και ιδιότροποι στον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία». Επίσης, αναφέρει ότι η δειλία και η οκνηρία των κατοίκων της Ασίας οφείλεται στο μαλακό και χωρίς έντονες μεταβολές κλίμα.

 

Η Αθηνά επέλεξε τον ελληνικό χώρο, όχι μόνο γιατί το κλίμα του συμβάλλει στη νοητική ανάταση και δραστηριοποίηση των κατοίκων του, αλλά και γιατί ο ελληνικός χώρος και τα προϊόντα που παράγει είναι καθοριστικός παράγοντας για τη γέννηση και την ύπαρξη πολιτισμού . Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι όλες οι ελληνικές οροσειρές αποτελούνται από ασβεστόλιθο, ο οποίος βοηθάει στη διανοητική εξέλιξη του ανθρώπου όχι μόνο γιατί όταν ο άνθρωπος κατοικεί σε περιοχή που είναι γρανιτώδης ή ερημώδης οι νοητικές του ικανότητες μειώνονται στο 1/10, αλλά και γιατί ο ασβεστόλιθος συγκρατεί την ηλιακή ακτινοβολία Α και Β και τη μεταβιβάζει στα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ελληνικός χώρος να είναι μοναδικός στο να παράγει συγκεκριμένα και ανώτερα ποιοτικά είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου. Για παράδειγμα, η μαστίχα της Χίου, η οποία διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, δεν μπορεί να παραχθεί πουθενά αλλού στον κόσμο. Το πεύκο της Μυτιλήνης, που από το ξύλο του οι αρχαίοι `Ελληνες κατασκεύαζαν τις τριήρεις γιατί δεν σαπίζει στη θάλασσα, αναπτύσσεται μόνο στη Λέσβο. Η αιγαιακή σαρδέλα περιέχει 800 φορές περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε γάλα. Το γάλα του αιγοπρόβατου του ελληνικού χώρου είναι μοναδικό για την ανασύνθεση της χοληστερίνης, η οποία δομεί τα εγκεφαλικά κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή που βασίζεται στα προϊόντα που παράγει ο ελληνικός χώρος έχει ως αποτέλεσμα το να προκύψουν ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες.Και οι ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες είναι βεβαίως καθοριστικός παράγοντας για τη γέννηση και την ύπαρξη πολιτισμού. Αν και ασβεστολιθικά πετρώματα υπάρχουν σε πολλά σημεία του κόσμου, αυτά δεν έχουν την ίδια ποιοτική σύνθεση με τα ασβεστολιθικά πετρώματα του ελληνικού χώρου.


Η Αθηνά, η θεά της Σοφίας , χάρισε στους Αθηναίους ένα δέντρο που φύτρωνε για πρώτη φορά στη γη, την ελαία, η οποία είναι και το σύμβολό της.Το ελαιόλαδο, το οποίο προέρχεται από την ελαία, είναι καθοριστικός παράγοντας για τη δημιουργία και την εξέλιξη της διάνοιας! Το νευρικό σύστημα ελέγχει όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα και αποτελείται από τα νεύρα, τον νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο. Τα νευρικά κύτταρα ή νευρώνες μεταδίδουν μηνύματα προς και από τον εγκέφαλο. Κάθε νευρώνας είναι σε επαφή με περίπου 25.000 άλλα νευρικά κύτταρα. Ο νευρώνας έχει έναν πυρήνα στο κέντρο του. Επίσης έχει πολλές αποφυάδες που ονομάζονται δενδρίτες. Κάθε νευρώνας έχει επίσης μία αποφυάδα λεπτή και μακριά που ονομάζεται νευροάξονας. Οι νευροάξονες είναι οι αποστολείς των μηνυμάτων, ενώ οι δενδρίτες είναι οι παραλήπτες των μηνυμάτων. Οι νευροάξονες που περιβάλλονται από μία ουσία, τη μυελίνη, μπορούν να μεταβιβάσουν νευρικούς παλμούς μέχρι και τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τους νευροάξονες που δεν περιβάλλονται από μυελίνη. Η μυελίνη, η οποία συντίθεται από την κατανάλωση πρωτεϊνών, δίνει τη δυνατότητα στον νευροδιαβιβαστικό παλμό να φτάσει ταχύτητα από 90 μέχρι 100 μέτρα το δευτερόλεπτο. Η μυελίνη, όμως, που συντίθεται από την κατανάλωση ελαιόλαδου δίνει τη δυνατότητα στον νευροδιαβιβαστικό παλμό να φτάσει ταχύτητα από 120 μέχρι 150 μέτρα το δευτερόλεπτο!
Από τα παραπάνω προκύπτει, λοιπόν, ότι η Αθηνά δημιούργησε από το σπέρμα που πήρε από τη Γη και τον `Ηφαιστο τους ανθρώπους που ονομάστηκαν `Ελληνες και τους εγκατέστησε στον χώρο που είναι καθοριστικός παράγοντας για τη γέννηση και την ύπαρξη πολιτισμού, την Ελλάδα, για να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας, όπως και έγινε.
Στην Ελλάδα γεννήθηκε η φιλοσοφία, το θέατρο, η ιδέα της δημοκρατίας και οι επιστήμες .

keythonimos
thesecretrealtruth

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ NESARA - Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Πλάτων Πισατίδης | 15/9/2013 16:20

Adrianos Bezouglof

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΧΕΔΙΟ 12 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΔΟΚΤΟΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Είσαστε έτοιμοι να απελευθερώσετε την πατρίδα; Με δύναμη από το Γαλατά που είναι και ηρωικό μέρος και από τη στιγμή που είναι η ιδιαιτέρα πατρίδα του Μίκη Θεοδωράκη έχει ιδιαίτερη βαρύτηταΚΥΡΙΟΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ : Να½ναι καλά όλοι οι Συνέλληνες όλο το Ελληνικό DNA,όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για την απελευθέρωση της πατρίδας μας . Αυτό είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση. Μέχρι σήμερα τους τελευταίους μήνες έχουμε αναλωθεί, έχοντας αφιερώσει πολλές ώρες στο να κάνουμε διαπιστώσεις οι οποίες μας οδήγησαν στο πως έφτασε η πατρίδα μας μέχρι εδώ. Ξέρουμε σήμερα ποιοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι για τα 2.000.000 ανέργους, τα 600. 000 λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ποιοι είναι υπεύθυνοι για το 35% των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το 35% που ζει στο όριο της φτώχειας, ποιοι είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι κυρίως για όλα αυτά που τραβά η χώρα μας και στο εσωτερικό και στο διεθνή στίβο. Όλο αυτό το ξεπούλημα που υπέστη η πατρίδα μας και κάθε Έλληνας πολίτης είναι σχέδιο των 12 οικογενειών, είναι σχέδιο των επικυρίαρχων. Αυτό λοιπόν το μάθαμε. Όμως μάθαμε και το ονοματεπώνυμό τους, τι νούμερο παπούτσια φορούν. Τα μάθαμε όλα. καταλήξαμε σε συμπεράσματα ότι αυτά που βγήκε και είπε ο πρωθυπουργεύων Σαμαράς στην έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν όλα ψέμματα, είναι όλα αυτά που του είπαν τα αφεντικά του να πει είναι όλα αυτά που δε γεμίζουν ούτε το τσικάλι ούτε το ψυγείο του κάθε Έλληνα πολίτη.

ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μας είπε για ένα πλεόνασμα των 2,9 δις τη στιγμή που το ίδιο το κράτος χρωστά περίπου 8 δις σε Έλληνες ιδιώτες. Αυτό δεν αντέχει σε καμιά λογική. Μας είπε ότι πάμε πάρα πολύ καλά και ότι οι επενδύσεις θα είναι το μέλλον μας.Όταν λένε επενδύσεις εννοούν το ξεπούλημα της δημόσιας κρατικής Ελληνικής περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι πουλάνε τα ασημικά σε ένα σπιτικό, δηλαδή ό,τι έχει αξία. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε γύρω στην πεπατημένη σε αυτό που θέλουν οι επικυρίαρχοι οι διεθνείς τοκογλύφοι. Αυτά βγήκε να μας πει, και μάλιστα καμάρωνε και για αυτά, γιατί λέει οτι είμαστε σε καλύτερη θέση από ότι είμαστε πέρυσι. Από που προκύπτει αυτό δεν μας το εξήγησε. Σημασία έχει όμως ότι όλα αυτά είναι διαπιστώσεις που καθένας από μας τις ξέρει πολύ καλύτερα από τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, και όλα γενικώς αυτά τα ανδρείκελα, τα ξέρουμε όλα αυτά γιατί τα ζούμε στο πετσί μας. Όλα αυτά που μας λέει και που μας είπε ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Τα έχουμε αναλύσει, εμπεδώσει, φιλοσοφήσει.Είμαι της γνώμης οτι από σήμερα θα πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα. Το επόμενο βήμα είναι να ψάξουμε όλοι μαζί να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους - πρέπει και μπορούμε και για τα παιδιά μας- να αντιδράσουμε, να αμυνθούμε.

ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ.


Έχουμε δύο σταθερές, δυο πράγματα που μπορούμε να τα πάρουμε ως δεδομένα. Το ένα ότι έχουμε τα οικονομικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε μας καταλογίζουν, μας χρεώνουν και μας ζητούν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Αυτό το οικονομικό εργαλείο το έχουμε, είναι τα 600 δις κατατεθειμένα από 28/9/2012 στην Ελληνική δημοκρατία. Τα τσιράκια των επικυρίαρχων αρνούνται να τα παραλάβουν και να διεκπεραιώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις της πατρίδας μας. Πλην όμως τα έχουμε, είναι εκεί, δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει πολύ περισσότερο απο τις 28/6/13 και μετά που καταθέσαμε στην Ελληνική δικαιοσύνη όλα τα παραστατικά, όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγο το αληθές.Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι όλοι εμείς οι Έλληνες, με το Ελληνικό DNA έχουμε και τη θέληση και την τόλμη και την απαιτούμενη "κουζουλαμάρα" να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας. Αυτό που κατά την ταπεινή μου άποψη χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι είναι ότι αν δεν αντισταθούμε, αν δεν αντιδράσουμε, αν περιμένουμε έτσι την μοίρα μας , το μόνο σίγουρο είναι ότι η μοίρα μας δε θα είναι καλή.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ


Πρέπει να ενημερωθούμε, να αφυπνιστούμε, να επεξεργαστούμε προτάσεις σχέδια για το πως θα αντιδράσουμε. Απέναντί μας έχουμε ένα κράτος προδοτών, εθνοπροδοτών, άλλωστε το έχει πει το 426 π.χ ο Θουκυδίδης, έχει δώσει τον ορισμό του εθνοπροδότη:"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." Έχουμε να κάνουμε με εθνοπροδότες, το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα τους, η τσέπη τους και πολύ πιθανό οι άμεσα συγγενείς τους τίποτε περισσότερο. Δεν τους καίγεται καρφί για την Ελλάδα, για το έθνος,για το αύριο της πατρίδας. Το έχουν αποδείξει. Εμείς λοιπόν έχουμε προτάσεις. Απέναντί μας αυτό το κράτος έχει φανεί ανέντιμο, χωρίς αξιοπιστία και θέληση να βοηθήσει πραγματικά αν υποτεθεί οτι υπάρχει πρόβλημα. Aπεναντίας θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επικυριάρχων. Ένα κράτος που έχει κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στους πολίτες του, αξίζει την ίδια συμπεριφορά από τους πολίτες του.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ


Ένα κράτος, μια κυβέρνηση, μερικοί κυβερνώντες Σαμαροβενιζέλοι που προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, είναι άξιοι να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα. Ο μόνος τρόπος πάντα κατά την προσωπική μου άποψη για να φοβηθούν είναι να μας δουν συσπειρωμένους. Όποτε ο Έλληνας συσπειρώθηκε δημιούργησε μεγάλα άλματα στην ιστορία του, καταστάσεις που έμειναν ιστορικές : το 1821, το β' παγκόσμιο πόλεμο, την αντίσταση κατά των κατακτητών, νομικές σχολές , Πολυτεχνείο. Τα βάλαμε με όλους αυτούς που ήταν επικυρίαρχοι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Σήμερα απεναντίας με άλλες εποχές είμαστε περισσότερο ενημερωμένοι, πολύ πιο εμψυχωμένοι και έχουμε την ελευθερία του λόγου που επί δικτατορίας με την οποία έζησα ως σπουδαστής δεν την είχαμε. Σήμερα έχουμε περισσότερα όπλα. Μας λείπουν οι ιδέες; η ψυχή; Όχι, δέν μας λείπει τίποτε.Πρέπει να τεθούν επί τάπητος προτάσεις που θα επεξεργαστούμε, και για τις οποίες θα αποφασίσουμε να δράσουμε από κοινού. Τίποτε άλλο δε μας λείπει. Είμαι της γνώμης ότι αν αρχίσουμε να πληρώνουμε τους επικυρίαρχους και τα τσιράκια τους , δηλαδή τους κυβερνώντες με το ίδιο νόμισμα, ίσως τότε καταλάβουν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες. Κι όταν λέω ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες μη φανταστείτε ότι κάποιος θα πάθει κανένα κακό, εννοώ ότι δεν έχουν άλλα περιθώρια να εφαρμόσουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Κάθε μέρα που περνά, ειλικρινά πατριώτες, με πολύ αγώνα και προσπάθεια και πόνο, βρίσκουμε και ανακαλύπτουμε καινούρια στοιχεία που είναι υπέρ των Ελλήνων, υπέρ του έθνους και οπωσδήποτε κατ½επέκταση υπέρ του ανθρώπινου γένους. Βρίσκουμε στοιχεία που μας προκαλούν να αντιδράσουμε, να σηκωθούμε από τον καναπέ, να αφήσουμε τον φραπέ από το χέρι, να πιούμε δυό τσικουδιές, να ανέβουν τα γράδα μας και να αντιδράσουμε όπως αρμόζει σε άντρες. Ως εδώ! Από το σεβασμό και την αξιοπρέπειά μας δείξαμε έναν ανώτερο χαρακτήρα επειδή έχουμε σεβασμό και αξιοπρέπεια. Από τέτοια αυτοί δεν καταλαβαίνουν. Πρέπει να τους συμπεριφερθούμε με έναν αντίστοιχο τρόπο. Στάση πληρωμών αυτοί, στάση πληρωμής και εμείς. Φόβος και τρομοκρατία αυτοί, φόβος και τρομοκρατία εμείς . Οφθαλμόν αντί οφθαλμού αν το θέλετε να το θέσουμε έτσι.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Η παθητική στάση, η στάση του "Κυρίου", η στάση του ανώτερου ανθρώπου δεν βοηθούν αυτά τα υποχθόνια όντα να αντιληφθούν. Την ανωτερότητα του Έλληνα την εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Ήρθε η ώρα οι προτάσεις σας και οι προτάσεις μας να πιάσουν τόπο. Να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε. Εγώ και ο πρόεδρος έχουμε βγάλει τις αποφάσεις μας . Σε πολύ λίγες μέρες θα είμαστε στην Κρήτη. Εγώ προσωπικά επειδή λειτουργώ 60%με το συναίσθημα και 40% με τη λογική, θέλω να πιστεύω οτι αν κάτι θετικό ξεκινήσει από την πατρίδα μας ,πείτε με ρομαντικό, κουζουλό, θα ξεκινήσει από τον τόπο μας δεν μπορώ να σας το τεκμηριώσω με λογικές απόψεις, παραμέτρους και λογικά επιχειρήματα, μπορώ απλώς να σας πω τι μου λέει η ψυχή μου. Αυτός ειναι ένα βασικός λόγος που θα είμαστε στην Κρήτη. Γι αυτό με πιάνουν δάκρυα όταν κατεβαίνω κάθε χρόνο στα Χανιά. Αν κάτι καλό μπορεί να σημάνει αύριο για την πατρίδα μας αυτό θα ξεκινήσει από την Κρήτη, έχουμε πολλούς άντρες, πολλές καλές Ελληνικές ψυχές, οι οποίες δεν φείδονται φόβου ή οποιασδήποτε άλλης ενέργειας . θέλω να πιστεύω ότι ολονών οι προτάσεις θα είναι αυτές που θα φέρουν και το αποτέλεσμα.

ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ: Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη και τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, Δεν μπορώ να σας πω πολλά, δεν μπορώ να σας αναλύσω περισσότερα, δεν μου επιτρέπεται αυτήν την στιγμή. Θα παίξουν πολλά ρόλο τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου και τις πρώτες του Οκτωβρίου. Θα συμβούν πράγματα που δεν έχουν ξανασυμβεί και από ό,τι ξέρουμε τουλάχιστον μέχρι στιγμής θα είναι προς όφελος του ανθρώπινου γένους. Οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι όσο ποτέ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, απεναντίας όλοι οι πολιτισμένοι λαοί μας χρωστάν τον πολιτισμό. Δεν τρομοκρατούμεθα από κανέναν, αντίθετα εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες. δεν έχουμε οικονομικό όφελος σε κανέναν, γιατί έχουμε τα οικονομικά εργαλεία, τα 600 δις κατατεθειμένα στο όνομα της Eλληνικής δημοκρατίας για τα οποία από τις 28-9-12 είναι ενημερωμένο το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός των διεθνών οργανισμών είναι ενημερωμένοι ο Παπούλιας, ο Σαμαράς,ο Στουρνάρας και όλο αυτό το κακό συναπάντημα. Όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα , είναι τεκμηριωμένο και με απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου, στις 28/6/13. Μην το ξεχνάτε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν ...Ισπανό, Αγγλο, ...βάρβαρο Γερμανό.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

Αν έχουνε τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους το χρωστάνε στους υδατόπυργους του Μίνωα. Αν έχουν μπανιέρες στα σπίτια τους το χρωστάνε στο Μίνωα, αν δεν είναι κρεμασμένοι απο τα δέντρα και τρώνε πίτσα σήμερα το οφείλουν στο Μίνωα - σύμφωνα με έρευνες του ½70 αυτό που τρώγαν οι Μινωίτες ήταν μείγμα προερχόμενο από κριθάρι, σιτηρά και υπολείμματα τυριού κλπ, ο προπάτορας της πίτσας. Εμείς είμαστε οι Έλληνες, το φως του Δυτικού κόσμου, Σε μας οφείλουν, δε θέλουμε να μας οφείλουν , παρά μόνο όσοι στη συνείδησή τους μας λένε ένα ευχαριστώ.Από τους υπόλοιπους βάρβαρους δε θέλουμε τίποτε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήσουν ήσυχους.Το μόνο που επείγει είναι να χαράξουμε τη δική μας πορεία, τι ακριβώς θέλουμε και πως θα δράσουμε. Αυτή η παθητική στάση επί 3000 με 3.500 χρόνια δεν πήγε πουθενά. Δείξαμε μια ανώτερη στάση, θέληση να βοηθήσουμε αυτό το σαθρό κατεστημένο και καθεστώς να κάνει κάτι για την πατρίδα μας αλλά απολύτως τίποτε δεν έκανε. Απεναντίας δημιούργησε 4000-5000 αυτόχειρες, 2.000.000. ανέργους, 600.000 λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων,φτάσαμε να είμαστε μετέωροι στον γκρεμό. Από σήμερα προτάσεις συγκεκριμένες προς επεξεργασία, για το πως μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα. Θυμίζω και τα οικονομικά εργαλεία έχουμε, και την ψυχή, και δε μας λείπει τίποτε απολύτως στο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, όπως το 1821, 1912, 1940.

FEMA & NESARA


ΔΟΚΤΟΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Κάθε μέρα που περνά τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα όπως σας λέει ο Σαμαράς αλλά πολύ χειρότερα. Υποχρεούμαι σήμερα να σας προειδοποιήσω όλους για κάποιες πολύ σημαντικές φήμες που κυκλοφορούν ότι κάποιο γεγονός θα συμβεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου του 2013. "Επίμονες φήμες" θέλουν να υπάρξει μια κατάσταση την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Στην Αμερική υπάρχει ένας οργανισμός που ονομάζετε F.E.M.A. (FEDERAL EMERGENCY MANAGEMENT AGENCY), επιφορτισμένος να χειρίζεται καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Έχει χωρίσει τη χώρα σε 7 περιφέρειες . Η περιφέρεια 3 που περιλαμβάνει την Ουάσιγκτον, το Μαίρυλαντ, Βιρτζίνια Πενσυλβάνια και το Ντελαγουέαρ. Αυτές οι 5 περιοχές της πολιτείας είναι η περιφέρεια 3 στη FΕMA.Έχει δοθεί μέσα από το Διαδίκτυο η πληροφορία από 2 γερουσιαστές ότι θα υπάρξει σοβαρή, έκρυθμη κατάσταση τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτώβρη, μάλιστα έχουν ξοδέψει περίπου 50.000.000 δολάρια για αγορά τροφής που συντηρείται χωρίς ηλεκτρισμό,ψυγείο,και για αποθήκευση πόσιμου νερού. Συνήθως όταν θέλουν να κάνουν κάτι δεν προειδοποιούν. Επιπλέον υπάρχει και η πληροφορία ότι μέσω των Ηνωμένων Εθνών έχουν ήδη εξοπλιστεί και εκπαιδευτεί 336.000 ένοπλοι, υπεύθυνοι για την επιβολή της τάξης σε καταστάσεις λαϊκής εξέγερσης. Πέραν αυτού τελειώνουν οι δύο γερουσιαστές που υπογράφουν αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα με το γεγονός ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος της Αμερικής να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. H δική μου εντελώς προσωπική αντίληψη: Eπειδή ο νόμος ΝESARA ήταν έτοιμος να εφαρμοστεί την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

ΚΡΗΤΗ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ : ΓΙΑΛΟΣ, ΔΟΧΕΙΟΝ, ΣΥΜΗ, ΜΥΘΟΙ


Είμεθα 12 χρόνια αργότερα πάλι 11/09/2013. Επειδή η 11η Σεπτεμβρίου είναι σημαδιακή μέρα ( πτώση διδύμων, μια προβοκατόρικη ενέργεια εκ μέρους της νέας τάξης πραγμάτων για να δικαιολογήσει τον πόλεμο των τελευταίων 12 ετών, όπως και η φτιαχτή επίθεση στο Περλ Χάρμπορ γνωστή στους Αμερικάνους εκ των προτέρων, αλλά δεν έκαναν τίποτε για να την αποσοβήσουν, διότι θέλαν πραγματικά να ρίξουν την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.Δυστυχώς η νέα τάξη πραγμάτων τα προηγούμενα 100 χρόνια έκανε ότι μπορούσε για να φέρει το ανθρώπινο γένος στην κατάσταση της απόλυτης δουλείας.Η 12η Σεπτεμβρίου 1942 για μένα προσωπικά στην Κρήτη, από κει που κατάγομαι, υπήρξε μεγάλη καταστροφή εκ μέρους των Γερμανών. Τότε έγινε η πυρπόλησις των χωριών Γιάλου, Σύμης, Δοχείου και Μύθων στην Βιάννο. Τα χωριά αυτά καταστράφηκαν εντελώς και χιλιάδες άντρες ηλικίας 14 - 80 και 90 εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς. Σε αυτούς οφείλουμε την μνήμη, την τιμή και την αγάπη μας. Οι θυσίες τους δεν θα πάνε χαμένες. Επειδή τυχαίνει να έχω γεννηθεί πολύ κοντά στην περιοχή αυτή, αυτό αξίζει να το έχουμε στη μνήμη μας επειδή ήταν μια έντιμη αντίσταση σε έναν άτιμο εχθρό, ενώ η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 ήταν μια άτιμη πράξη που έγινε από τους ίδιους τους συνανθρώπους και συμπολίτες των Αμερικανών. Αυτό είναι ασυγχώρητο.

RESET EVALUATION DAY - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ NESARA

Οι δυο πρώτες βδομάδες του Οκτώβρη -σύμφωνα με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις- θα είναι εκείνες οπου θα γίνει μια αναδιάρθρωση του οικονομικού συστήματος παγκοσμίως, σύμφωνα με το νόμο NESARA. Το πρώτο που θα γίνει είναι η ανακοίνωση του νέου νομίσματος που έχει ήδη εκτυπωθεί πρό πολλών μηνών και αναμένεται η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινωθεί. Ονομάζουν τη μέρα αυτή RESET EVALUATION DAY- μια ανατίμηση του παρόντος νομισματικού συστήματος με βάση το νέο νομισματικό σύστημα. Το δολλάριο δε θα είναι το νόμισμα που θα κυριαρχεί, θα γίνει μια ανταλλαγή του δολλαρίου με το νέο νόμισμα και καινούρια τράπεζα που θα είναι βασισμένη στον πραγματικό συνταγματικό νόμο των ΗΠΑ θα ανακοινωθεί. Και οπωσδήποτε αν ανακοινωθεί επισήμως ο νόμος NESARA αυτό σημαίνει ότι εντός 120 ημερών από τη μέρα της ανακοινώσεως θα παραιτηθεί ο πρόεδρος, το κογκρέσο και η γερουσ0α και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Απόσπασμα απομαγνητοφώνησης από την Ομιλία του Δόκτρος Λαμπράκη - Προέδρου της Ε.Ν.D. και του Κυρίου Βαλσαμάκη - Εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ν.D. στην ομάδα Ε.Ν.D. Χανίων στις 11/09/2013.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ N.E.S.A.R.A. (National Economic Stabilization And Reformation Act)


ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ
ΠΠΗΓΗhttp://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/09/energopoihsh-toy-nomoy-nesara-h-anatroph.html

Απίστευτο! Δείτε τι έκρυβε η Λίμνη Καστοριάς για 7.254 χρόνια

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς, συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια!
Είναι μια ξύλινη επιγραφή με άγνωστο μήνυμα, χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη: «Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας και χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα–14 στον “Δημόκριτο”, στο έτος 5260 π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου!
Όπως αντιλαμβάνεστε, το εν λόγω εύρημα στη λίμνη της Καστοριάς, γνωστό και ως “Πινακίδα του Δισπηλιού”, ανατρέπει όλες τις “επίσημες” θεωρίες περί καταγωγής της γραφής από τη Μεσοποτομία ή τη Μέση Ανατολή και επιβεβαιώνει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, ότι οι πρόγονοί μας, οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας, που αποκαλούμε Πελασγούς, είναι οι εφευρέτες της γραφής.
Όπως μπορείτε να δείτε, και τα ίδια τα γράμματα της επιγραφής δείχνουν ότι από αυτά προήλθε το ελληνικό αλφάβητο και όχι φυσικά από τους Φοίνικες, όπως έγραψε μόνο ο Ηρόδοτος από όλους τους αρχαίους συγγραφείς και για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η επιστημονική κοινότητα αποδέχτηκε τον ισχυρισμό ενός ενάντια σε όλους τους άλλους, που είχαν αντίθετη άποψη και υποστήριζαν ότι το αλφάβητο όχι μόνο είναι ελληνικής προέλευσης, αλλά και ως εφευρέτες του αναφέρονται οι Έλληνες ήρωες Λίνος, Παλαμήδης κ.ά.».
Δείτε τι γράφει η επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς:
 

http://www.4news.gr/

Δείτε πώς ο εκδότης Κωνσταντίνος Ζήτρος «τσάκισε» την Ρεπούση! – ΔΙΑΔΩΣΤΕ!


Τη δική του απάντηση στην Ρεπούση έδωσε μέσω facebook ο γνωστός εκδότης αρχαίας και μεσαιωνικής ελληνικής γραμματείας, Κωνσταντίνος Ζήτρος.

Έγραψε και ανάρτησε στο προφίλ του:
«Κεντρική γέφυρα επί του ποταμού Μάϊν, στην πόλη της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία, με μετάφραση στη γερμανική γλώσσα, στο πλαϊνό της αψίδας:
«Πλέων επί οίνοπα πόντον επ’ αλλόθροους ανθρώπους» (Όμηρος, Οδύσσεια, Α.183)
(Ταξιδεύοντας σε ξένες θάλασσες με ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες)».
Και αυτή δεν είναι η μοναδική εικόνα. Δείτε όλες τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο εκδότης:



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΧΩΡ!!ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!
Ιχώρ, μύθευμα ή ιστορία;

Ποιοί ήταν πραγματικά οι Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας, ήταν απλώς σύμβολα ή αληθινά υπερδύναμα όντα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα ικανά να μας πείσουν ότι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων ήταν σύμβολα, όπως υποστήριζε και μια μεγάλη μερίδα φιλοσόφων
, οι Στωικοί, οι οποίοι πίστευαν ότι οι μύθοι δεν έχουν κυριολεκτική σημασία αλλά αντίθετα παρουσιάζουν αλληγορικές διηγήσεις, χρήσιμες για την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Υπάρχει περίπτωση να ισχύει το αντίθετο; Σε ολόκληρη την Ελληνική γραμματεία, οποιοσδήποτε μπορεί να ανακαλύψει μια ατελείωτη σειρά από παράδοξες και μεταφυσικές εμπειρίες, που οι θνητοί πρόγονοί μας τις απέδωσαν στους αθάνατους θεούς τους. Επίσης υπάρχει μια παραφυσική λεπτομέρια που ίσως αποτελεί κλειδί για την διατύπωση της αληθινής φύσης των αρχαίων θεών.

Μέσα στην μυθολογία υπάρχουν αμέτρητες αναφορές σχετικά με μιά ουσία ονόματι Ιχώρ που έρρεε στις φλέβες των Θεών και ήταν γαλαζόχρωμη.
Η ουσία Ιχώρ αναφέρεται από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, τον Ιουλιανό,τον Αριστοτέλη,τον Πυθαγόρα κ.α.

Ο Όμηρος αναφέρει: (ιλιάς Ε 340 και Οδύσσεια 405). "ρέε δ’ άμβροτον αίμα θείο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν".

Ο Πλάτωνας (Πλάτων, Τίμαιος, 39, 3) "ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός της μαύρης και της οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητας με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα".

Ο Πυθαγόρας επίσης αναφέρει περί «θείας ουσίας» στο αίμα των Ελλήνων που προστατεύει τους
φέροντες από αλλοίωση ή μετάλλαξη του γενετικού τους κώδικα.

Επίσης, στην μυθολογία γίνεται μια αναφορά για έναν μυθικό φύλακα της Κρήτης,τον Τάλω, που ήταν κατασκευασμένος από χαλκό από τον θεό Ήφαιστο και μέσα του έρεε ιχώρ (θα μπορούσε να ήταν ένα είδος καυσίμου;)!

Πρόκειται σύμφωνα με αναφορές για μία ζωογόνο ουσία που είναι αθάνατη, άφθαρτη, δεν υπόκειται στούς νόμους σύνθεσης και αποσύνθεσης, έχει την ιδιότητα να πυρακτώνεται, να παρέχει τεράστια δύναμη και δύναται να κληροδοτηθεί από τον πατέρα. 


Έτσι, αν θεωρήσουμε ότι οι θεοί ήταν όντα υπαρκτά και ενώθηκαν με τους ανθρώπους τοτε σύμφωνα με τις αναφορές, τα παιδία που προέκυπταν από την ένωση θεών και θνητών είχαν είτε γαλάζιο αίμα είτε κόκκινο. Όσα παιδιά είχαν γαλάζιο αίμα,ήταν ημίθεοι και όσα παιδιά είχαν κόκκινο, διέθεταν ανενεργό ιχώρ, όπως εξακολουθούν να έχουν και σήμερα οι απόγονοι της ένωσης των ανθρώπων με τους θεόυς, οι Έλληνες. Ο ιχώρ ακόμη, λέγεται ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί στο αίμα και να το μετατρέψει από κόκκινο σε γαλάζιο (ποια θα ήταν η συνέπεια;). 

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό Γάλλοι βιολόγοι αποφάνθηκαν ότι στό DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που τους καθιστούν διαφορετικούς (θα μπορούσε να ήταν ο Ιχώρ;). Επίσης σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας, τo DNA των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά φυλή που δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους.


ΡΕ ΠΟΥΣΗ ΜΟΥ Τ`ΑΚΟΥΣ; Οι Άγγλοι μαθαίνουν τη "νεκρή" γλώσσα των προγόνων μας...

Οι Άγγλοι μαθαίνουν τη "νεκρή" γλώσσα των προγόνων μας...
Την ώρα που η "Ελληνίδα;" βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση προτείνει τη μείωση των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα λύκεια της χώρας, Αγγλοι μαθητές του δημοτικού μαθαίνουν τη «νεκρή» γλώσσα των προγόνων μας προκειμένου να βελτιώσουν τα αγγλικά τους! Οι Βρετανοί πιτσιρικάδες συμμετέχουν στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού Iris Project, που έχει ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τη γλώσσα αλλά και τον πολιτισμό της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας....

Το Iris Project ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια και αρχικά δεν είχε καμία σχέση με τα αρχαία ελληνικά. Επικεφαλής ήταν η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δρα Λόρνα Ρόμπινσον, που ήθελε να φέρει σε επαφή τους νέους της χώρας της με τα θεμέλια του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Το πρόγραμμα περιοριζόταν στην έκδοση του ομώνυμου περιοδικού που μοιραζόταν δωρεάν σε σχολεία και είχε ως αντικείμενο την εκμάθηση των λατινικών. Το περιοδικό είχε σημαντική απήχηση και έτσι η δρ Ρόμπινσον και η ομάδα της αποφάσισαν να επεκτείνουν το πρόγραμμα με δωρεάν μαθήματα λατινικών σε σχολεία του Λονδίνου και της Οξφόρδης.
Ωστόσο, η Βρετανίδα δεν περιορίστηκε στα λατινικά, καθώς το μεγάλο της όνειρο ήταν να γνωρίσει στα παιδιά τη γλώσσα και το πνεύμα του Αριστοτέλη, του Αρχιμήδη, του Σωκράτη, του Σοφοκλή. Ετσι, από το 2010 οι εθελοντές καθηγητές του Iris Project ξεκίνησαν να παραδίδουν -πάντα δωρεάν- μαθήματα αρχαίων ελληνικών σε μαθητές δημόσιων σχολείων. Παρότι η διδασκαλία μιας τέτοιας γλώσσας σε μικρά παιδιά φαντάζει δύσκολη, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οι καθηγητές προσάρμοσαν τη διδακτική διαδικασία στην ηλικία των μαθητών τους και την εμπλούτισαν με παιχνίδια, θέατρο και άλλες δραστηριότητες, πάντα με βάση τα αρχαία ελληνικά. Εκτοτε το πετυχημένο πρόγραμμα συνεχίζεται αδιάλειπτα και τον προσεχή Οκτώβριο οι Βρετανοί ελληνομαθείς καθηγητές θα μπουν ξανά στις τάξεις για να διδάξουν.
Ομως, για ποιο λόγο πρέπει ένα παιδί από τη Βρετανία να μάθει ελληνικά, και μάλιστα αρχαία; «Είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη από όμορφα λόγια και συναρπαστικές ιδέες. Τα έργα στην αρχαία Ελλάδα έχουν διαμορφώσει τη μελέτη των μαθηματικών, της επιστήμης και του πολιτισμού για αιώνες. Τα παιδιά θα το απολαύσουν και θα επωφεληθούν από τις πάμπολλες χρήσεις και εφαρμογές των ελληνικών στη ζωή μας. Δομή, τρόπος σκέψης, λύση προβλημάτων, κατανόηση εννοιών, φαντασία, ετυμολογία, ορθογραφία, παραγωγή νέων λέξεων. Σίγουρα λοιπόν όλη αυτή η μεθοδολογία σκέψης βοηθά με τα αγγλικά και τη δομή τους» απαντά η δρ Ρόμπινσον και προσθέτει: «Επίσης, θα συνδεθούν με άλλες πτυχές του σχολικού προγράμματος, από την ιστορία και τη γεωγραφία, μέσω της επιστήμης, των μαθηματικών, του θεάτρου, της τέχνης και του αθλητισμού. Ολα αυτά ήταν συνυφασμένα μέσα στην ελληνική παιδεία δημιουργώντας ολοκληρωμένους ανθρώπους».
«Μαγική» εμπειρία!
Το πιο απτό όφελος των παιδιών από την επαφή τους με τα αρχαία σχετίζεται με την ετυμολογία των χιλιάδων σύγχρονων αγγλικών λέξεων που χρησιμοποιούνται τόσο στην καθομιλουμένη όσο και στην επιστημονική ορολογία. «Δεν ήξερα ότι μερικές λέξεις προήλθαν από τα ελληνικά, νόμιζα ότι φτιάχτηκαν από το πουθενά» λέει χαρακτηριστικά ο 10χρονος Πάτρικ!
«Τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πολύ δυνατοί δεσμοί ανάμεσα στα αρχαία ελληνικά και τα αγγλικά. Αυτό κάνει τα αρχαία να δείχνουν πολύ πιο πραγματικά και χειροπιαστά» σημειώνει από την πλευρά της η καθηγήτρια Ανίκα Χορν, που διδάσκει σε σχολείο της Οξφόρδης.
Ομως υπάρχει και κάτι άλλο που συναρπάζει τους μικρούς μαθητές: το ελληνικό αλφάβητο. «Είναι σχεδόν μαγικό για τα παιδιά να μαθαίνουν μια γλώσσα με διαφορετικά σύμβολα. Τους αρέσει να λύνουν παζλ και είναι σαν να αποκωδικοποιούν ένα κρυφό μήνυμα» εξηγεί η κυρία Χορν. Απόδειξη είναι τα λόγια της δεκάχρονης Γκρέις, που ύστερα από μόλις δύο μαθήματα βρίσκει τα αρχαία ελληνικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα: «Είναι ωραία. Μπορεί να είναι μπερδεμένα και η αλφάβητος να είναι δύσκολη, αλλά μπορούμε να τα μάθουμε».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/09/blog-post_385.html

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΧΕΔΙΟ 12 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


Νικητας Καραγιαννης

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ NESARA - Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Από Adrianos Bezouglof στην ομάδα Ε5 (Αρχεία) · Επεξεργασία εγγράφου
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΧΕΔΙΟ 12 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 
https://www.facebook.com/nikitasvasiliki.karsel/posts/527497563996106

ΔΟΚΤΟΡ
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Είσαστε έτοιμοι να απελευθερώσετε την πατρίδα; Με δύναμη από
το Γαλατά που είναι και ηρωικό μέρος και από τη στιγμή που είναι η
ιδιαιτέρα πατρίδα του Μίκη Θεοδωράκη έχει ιδιαίτερη βαρύτηταΚΥΡΙΟΣ
ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ : Να᾽ναι καλά όλοι οι Συνέλληνες όλο το Ελληνικό DNA,όλοι
αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για την απελευθέρωση της πατρίδας μας
. Αυτό είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση. Μέχρι σήμερα τους
τελευταίους μήνες έχουμε αναλωθεί, έχοντας αφιερώσει πολλές ώρες στο να
κάνουμε διαπιστώσεις οι οποίες μας οδήγησαν στο πως έφτασε η πατρίδα μας
μέχρι εδώ. Ξέρουμε σήμερα ποιοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι για τα
2.000.000 ανέργους, τα 600. 000 λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το
ποιοι είναι υπεύθυνοι για το 35% των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο
της φτώχειας και το 35% που ζει στο όριο της φτώχειας, ποιοι είναι
υπεύθυνοι και υπόλογοι κυρίως για όλα αυτά που τραβά η χώρα μας και στο
εσωτερικό και στο διεθνή στίβο. Όλο αυτό το ξεπούλημα που υπέστη η
πατρίδα μας και κάθε Έλληνας πολίτης είναι σχέδιο των 12 οικογενειών,
είναι σχέδιο των επικυρίαρχων. Αυτό λοιπόν το μάθαμε. Όμως μάθαμε και το
ονοματεπώνυμό τους, τι νούμερο παπούτσια φορούν. Τα μάθαμε όλα.
καταλήξαμε σε συμπεράσματα ότι αυτά που βγήκε και είπε ο πρωθυπουργεύων
Σαμαράς στην έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν όλα ψέμματα, είναι όλα αυτά που
του είπαν τα αφεντικά του να πει είναι όλα αυτά που δε γεμίζουν ούτε το
τσικάλι ούτε το ψυγείο του κάθε Έλληνα πολίτη.

ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μας
είπε για ένα πλεόνασμα των 2,9 δις τη στιγμή που το ίδιο το κράτος
χρωστά περίπου 8 δις σε Έλληνες ιδιώτες. Αυτό δεν αντέχει σε καμιά
λογική. Μας είπε ότι πάμε πάρα πολύ καλά και ότι οι επενδύσεις θα είναι
το μέλλον μας.Όταν λένε επενδύσεις εννοούν το ξεπούλημα της δημόσιας
κρατικής Ελληνικής περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι πουλάνε τα ασημικά σε
ένα σπιτικό, δηλαδή ό,τι έχει αξία. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε γύρω στην
πεπατημένη σε αυτό που θέλουν οι επικυρίαρχοι οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Αυτά βγήκε να μας πει, και μάλιστα καμάρωνε και για αυτά, γιατί λέει οτι
είμαστε σε καλύτερη θέση από ότι είμαστε πέρυσι. Από που προκύπτει αυτό
δεν μας το εξήγησε. Σημασία έχει όμως ότι όλα αυτά είναι διαπιστώσεις
που καθένας από μας τις ξέρει πολύ καλύτερα από τον κ. Σαμαρά, τον κ.
Βενιζέλο, και όλα γενικώς αυτά τα ανδρείκελα, τα ξέρουμε όλα αυτά γιατί
τα ζούμε στο πετσί μας. Όλα αυτά που μας λέει και που μας είπε ιδιαίτερα
στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Τα έχουμε
αναλύσει, εμπεδώσει, φιλοσοφήσει.Είμαι της γνώμης οτι από σήμερα θα
πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα. Το επόμενο βήμα είναι να ψάξουμε όλοι
μαζί να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους - πρέπει και μπορούμε και
για τα παιδιά μας- να αντιδράσουμε, να αμυνθούμε.

ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ.

Έχουμε
δύο σταθερές, δυο πράγματα που μπορούμε να τα πάρουμε ως δεδομένα. Το
ένα ότι έχουμε τα οικονομικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε το
οτιδήποτε μας καταλογίζουν, μας χρεώνουν και μας ζητούν οι διεθνείς
τοκογλύφοι. Αυτό το οικονομικό εργαλείο το έχουμε, είναι τα 600 δις
κατατεθειμένα από 28/9/2012 στην Ελληνική δημοκρατία. Τα τσιράκια των
επικυρίαρχων αρνούνται να τα παραλάβουν και να διεκπεραιώσουν τις
οικονομικές υποχρεώσεις της πατρίδας μας. Πλην όμως τα έχουμε, είναι
εκεί, δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει πολύ περισσότερο απο τις
28/6/13 και μετά που καταθέσαμε στην Ελληνική δικαιοσύνη όλα τα
παραστατικά, όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγο το αληθές.Το
δεύτερο δεδομένο είναι ότι όλοι εμείς οι Έλληνες, με το Ελληνικό DNA
έχουμε και τη θέληση και την τόλμη και την απαιτούμενη "κουζουλαμάρα" να
απελευθερώσουμε την πατρίδα μας. Αυτό που κατά την ταπεινή μου άποψη
χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι είναι ότι αν δεν αντισταθούμε, αν δεν
αντιδράσουμε, αν περιμένουμε έτσι την μοίρα μας , το μόνο σίγουρο είναι
ότι η μοίρα μας δε θα είναι καλή.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RnWu3NC2baA

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Πρέπει
να ενημερωθούμε, να αφυπνιστούμε, να επεξεργαστούμε προτάσεις σχέδια
για το πως θα αντιδράσουμε. Απέναντί μας έχουμε ένα κράτος προδοτών,
εθνοπροδοτών, άλλωστε το έχει πει το 426 π.χ ο Θουκυδίδης, έχει δώσει
τον ορισμό του εθνοπροδότη:"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει
τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ
κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες
ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους
οποίους άρχει..." Έχουμε να κάνουμε με εθνοπροδότες, το μόνο που τους
νοιάζει είναι η καρέκλα τους, η τσέπη τους και πολύ πιθανό οι άμεσα
συγγενείς τους τίποτε περισσότερο. Δεν τους καίγεται καρφί για την
Ελλάδα, για το έθνος,για το αύριο της πατρίδας. Το έχουν αποδείξει.
Εμείς λοιπόν έχουμε προτάσεις. Απέναντί μας αυτό το κράτος έχει φανεί
ανέντιμο, χωρίς αξιοπιστία και θέληση να βοηθήσει πραγματικά αν υποτεθεί
οτι υπάρχει πρόβλημα. Aπεναντίας θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα
των επικυριάρχων. Ένα κράτος που έχει κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι
στους πολίτες του, αξίζει την ίδια συμπεριφορά από τους πολίτες του.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ

Ένα
κράτος, μια κυβέρνηση, μερικοί κυβερνώντες Σαμαροβενιζέλοι που
προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, είναι άξιοι να πληρωθούν με το ίδιο
νόμισμα. Ο μόνος τρόπος πάντα κατά την προσωπική μου άποψη για να
φοβηθούν είναι να μας δουν συσπειρωμένους. Όποτε ο Έλληνας συσπειρώθηκε
δημιούργησε μεγάλα άλματα στην ιστορία του, καταστάσεις που έμειναν
ιστορικές : το 1821, το β' παγκόσμιο πόλεμο, την αντίσταση κατά των
κατακτητών, νομικές σχολές , Πολυτεχνείο. Τα βάλαμε με όλους αυτούς που
ήταν επικυρίαρχοι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σήμερα δεν μπορούμε να
κάνουμε το ίδιο. Σήμερα απεναντίας με άλλες εποχές είμαστε περισσότερο
ενημερωμένοι, πολύ πιο εμψυχωμένοι και έχουμε την ελευθερία του λόγου
που επί δικτατορίας με την οποία έζησα ως σπουδαστής δεν την είχαμε.
Σήμερα έχουμε περισσότερα όπλα. Μας λείπουν οι ιδέες; η ψυχή; Όχι, δέν
μας λείπει τίποτε.Πρέπει να τεθούν επί τάπητος προτάσεις που θα
επεξεργαστούμε, και για τις οποίες θα αποφασίσουμε να δράσουμε από
κοινού. Τίποτε άλλο δε μας λείπει. Είμαι της γνώμης ότι αν αρχίσουμε να
πληρώνουμε τους επικυρίαρχους και τα τσιράκια τους , δηλαδή τους
κυβερνώντες με το ίδιο νόμισμα, ίσως τότε καταλάβουν ότι οι μέρες τους
είναι μετρημένες. Κι όταν λέω ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες μη
φανταστείτε ότι κάποιος θα πάθει κανένα κακό, εννοώ ότι δεν έχουν άλλα
περιθώρια να εφαρμόσουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Κάθε μέρα που περνά,
ειλικρινά πατριώτες, με πολύ αγώνα και προσπάθεια και πόνο, βρίσκουμε
και ανακαλύπτουμε καινούρια στοιχεία που είναι υπέρ των Ελλήνων, υπέρ
του έθνους και οπωσδήποτε κατ᾽επέκταση υπέρ του ανθρώπινου γένους.
Βρίσκουμε στοιχεία που μας προκαλούν να αντιδράσουμε, να σηκωθούμε από
τον καναπέ, να αφήσουμε τον φραπέ από το χέρι, να πιούμε δυό τσικουδιές,
να ανέβουν τα γράδα μας και να αντιδράσουμε όπως αρμόζει σε άντρες. Ως
εδώ! Από το σεβασμό και την αξιοπρέπειά μας δείξαμε έναν ανώτερο
χαρακτήρα επειδή έχουμε σεβασμό και αξιοπρέπεια. Από τέτοια αυτοί δεν
καταλαβαίνουν. Πρέπει να τους συμπεριφερθούμε με έναν αντίστοιχο τρόπο.
Στάση πληρωμών αυτοί, στάση πληρωμής και εμείς. Φόβος και τρομοκρατία
αυτοί, φόβος και τρομοκρατία εμείς . Οφθαλμόν αντί οφθαλμού αν το θέλετε
να το θέσουμε έτσι.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η
παθητική στάση, η στάση του "Κυρίου", η στάση του ανώτερου ανθρώπου δεν
βοηθούν αυτά τα υποχθόνια όντα να αντιληφθούν. Την ανωτερότητα του
Έλληνα την εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Ήρθε η ώρα οι προτάσεις σας και οι
προτάσεις μας να πιάσουν τόπο. Να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε. Εγώ και ο
πρόεδρος έχουμε βγάλει τις αποφάσεις μας . Σε πολύ λίγες μέρες θα
είμαστε στην Κρήτη. Εγώ προσωπικά επειδή λειτουργώ 60%με το συναίσθημα
και 40% με τη λογική, θέλω να πιστεύω οτι αν κάτι θετικό ξεκινήσει από
την πατρίδα μας ,πείτε με ρομαντικό, κουζουλό, θα ξεκινήσει από τον τόπο
μας δεν μπορώ να σας το τεκμηριώσω με λογικές απόψεις, παραμέτρους και
λογικά επιχειρήματα, μπορώ απλώς να σας πω τι μου λέει η ψυχή μου. Αυτός
ειναι ένα βασικός λόγος που θα είμαστε στην Κρήτη. Γι αυτό με πιάνουν
δάκρυα όταν κατεβαίνω κάθε χρόνο στα Χανιά. Αν κάτι καλό μπορεί να
σημάνει αύριο για την πατρίδα μας αυτό θα ξεκινήσει από την Κρήτη,
έχουμε πολλούς άντρες, πολλές καλές Ελληνικές ψυχές, οι οποίες δεν
φείδονται φόβου ή οποιασδήποτε άλλης ενέργειας . θέλω να πιστεύω ότι
ολονών οι προτάσεις θα είναι αυτές που θα φέρουν και το αποτέλεσμα.

ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ: Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Θέλω
να επιστήσω την προσοχή σας στις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη και τις
πρώτες μέρες του Οκτώβρη, Δεν μπορώ να σας πω πολλά, δεν μπορώ να σας
αναλύσω περισσότερα, δεν μου επιτρέπεται αυτήν την στιγμή. Θα παίξουν
πολλά ρόλο τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου και τις πρώτες του
Οκτωβρίου. Θα συμβούν πράγματα που δεν έχουν ξανασυμβεί και από ότι
ξέρουμε τουλάχιστον μέχρι στιγμής θα είναι προς όφελος του ανθρώπινου
γένους. Οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι όσο ποτέ. Δεν χρωστάμε σε
κανέναν, απεναντίας όλοι οι πολιτισμένοι λαοί μας χρωστάν τον πολιτισμό.
Δεν τρομοκρατούμεθα από κανέναν, αντίθετα εμείς έχουμε τη δυνατότητα να
τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες. δεν έχουμε οικονομικό όφελος σε
κανέναν, γιατί έχουμε τα οικονομικά εργαλεία, τα 600 δις κατατεθειμένα
στο όνομα της Eλληνικής δημοκρατίας για τα οποία από τις 28-9-12 είναι
ενημερωμένο το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εκτός των διεθνών οργανισμών είναι ενημερωμένοι ο Παπούλιας, ο
Σαμαράς,ο Στουρνάρας και όλο αυτό το κακό συναπάντημα. Όλα αυτά είναι
αποδεδειγμένα , είναι τεκμηριωμένο και με απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου,
στις 28/6/13. Μην το ξεχνάτε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν…Ισπανό, Αγγλο,
…βάρβαρο Γερμανό.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

Αν έχουνε
τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους το χρωστάνε στους υδατόπυργους του
Μίνωα. Αν έχουν μπανιέρες στα σπίτια τους το χρωστάνε στο Μίνωα, αν δεν
είναι κρεμασμένοι απο τα δέντρα και τρώνε πίτσα σήμερα το οφείλουν στο
Μίνωα - σύμφωνα με έρευνες του ᾽70 αυτό που τρώγαν οι Μινωίτες ήταν
μείγμα προερχόμενο από κριθάρι, σιτηρά και υπολείμματα τυριού κλπ, ο
προπάτορας της πίτσας. Εμείς είμαστε οι Έλληνες, το φως του Δυτικού
κόσμου, Σε μας οφείλουν, δε θέλουμε να μας οφείλουν , παρά μόνο όσοι στη
συνείδησή τους μας λένε ένα ευχαριστώ.Από τους υπόλοιπους βάρβαρους δε
θέλουμε τίποτε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήσουν ήσυχους.Το μόνο
που επείγει είναι να χαράξουμε τη δική μας πορεία, τι ακριβώς θέλουμε
και πως θα δράσουμε. Αυτή η παθητική στάση επί 3000 με 3.500 χρόνια δεν
πήγε πουθενά. Δείξαμε μια ανώτερη στάση, θέληση να βοηθήσουμε αυτό το
σαθρό κατεστημένο και καθεστώς να κάνει κάτι για την πατρίδα μας αλλά
απολύτως τίποτε δεν έκανε. Απεναντίας δημιούργησε 4000-5000 αυτόχειρες,
2.000.000. ανέργους, 600.000 λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων,φτάσαμε
να είμαστε μετέωροι στον γκρεμό. Από σήμερα προτάσεις συγκεκριμένες προς
επεξεργασία, για το πως μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα.
Θυμίζω και τα οικονομικά εργαλεία έχουμε, και την ψυχή, και δε μας
λείπει τίποτε απολύτως στο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, όπως το
1821, 1912, 1940.

FEMA & NESARA

ΔΟΚΤΟΡ
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Κάθε μέρα που περνά τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα όπως
σας λέει ο Σαμαράς αλλά πολύ χειρότερα. Υποχρεούμαι σήμερα να σας
προειδοποιήσω όλους για κάποιες πολύ σημαντικές φήμες που κυκλοφορούν
ότι κάποιο γεγονός θα συμβεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου
και τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου του 2013. "Επίμονες φήμες" θέλουν να
υπάρξει μια κατάσταση την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Στην Αμερική
υπάρχει ένας οργανισμός που ονομάζετε F.E.M.A. (FEDERAL EMERGENCY
MANAGEMENT AGENCY), επιφορτισμένος να χειρίζεται καταστάσεις εκτάκτου
ανάγκης. Έχει χωρίσει τη χώρα σε 7 περιφέρειες . Η περιφέρεια 3 που
περιλαμβάνει την Ουάσιγκτον, το Μαίρυλαντ, Βιρτζίνια Πενσυλβάνια και το
Ντελαγουέαρ. Αυτές οι 5 περιοχές της πολιτείας είναι η περιφέρεια 3 στη
FΕMA.Έχει δοθεί μέσα από το Διαδίκτυο η πληροφορία από 2 γερουσιαστές
ότι θα υπάρξει σοβαρή, έκρυθμη κατάσταση τις δύο πρώτες εβδομάδες του
Οκτώβρη, μάλιστα έχουν ξοδέψει περίπου 50.000.000 δολάρια για αγορά
τροφής που συντηρείται χωρίς ηλεκτρισμό,ψυγείο,και για αποθήκευση
πόσιμου νερού. Συνήθως όταν θέλουν να κάνουν κάτι δεν προειδοποιούν.
Επιπλέον υπάρχει και η πληροφορία ότι μέσω των Ηνωμένων Εθνών έχουν ήδη
εξοπλιστεί και εκπαιδευτεί 336.000 ένοπλοι, υπεύθυνοι για την επιβολή
της τάξης σε καταστάσεις λαϊκής εξέγερσης. Πέραν αυτού τελειώνουν οι δύο
γερουσιαστές που υπογράφουν αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα με το γεγονός
ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος της Αμερικής να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση
εκτάκτου ανάγκης. H δική μου εντελώς προσωπική αντίληψη: Eπειδή ο νόμος
ΝESARA ήταν έτοιμος να εφαρμοστεί την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

ΚΡΗΤΗ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ : ΓΙΑΛΟΣ, ΔΟΧΕΙΟΝ, ΣΥΜΗ, ΜΥΘΟΙ

Είμεθα
12 χρόνια αργότερα πάλι 11/09/2013. Επειδή η 11η Σεπτεμβρίου είναι
σημαδιακή μέρα ( πτώση διδύμων, μια προβοκατόρικη ενέργεια εκ μέρους της
νέας τάξης πραγμάτων για να δικαιολογήσει τον πόλεμο των τελευταίων 12
ετών, όπως και η φτιαχτή επίθεση στο Περλ Χάρμπορ γνωστή στους
Αμερικάνους εκ των προτέρων, αλλά δεν έκαναν τίποτε για να την
αποσοβήσουν, διότι θέλαν πραγματικά να ρίξουν την ατομική βόμβα στη
Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.Δυστυχώς η νέα τάξη πραγμάτων τα προηγούμενα
100 χρόνια έκανε ότι μπορούσε για να φέρει το ανθρώπινο γένος στην
κατάσταση της απόλυτης δουλείας.Η 12η Σεπτεμβρίου 1942 για μένα
προσωπικά στην Κρήτη, από κει που κατάγομαι, υπήρξε μεγάλη καταστροφή εκ
μέρους των Γερμανών. Τότε έγινε η πυρπόλησις των χωριών Γιάλου, Σύμης,
Δοχείου και Μύθων στην Βιάννο. Τα χωριά αυτά καταστράφηκαν εντελώς και
χιλιάδες άντρες ηλικίας 14 - 80 και 90 εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς.
Σε αυτούς οφείλουμε την μνήμη, την τιμή και την αγάπη μας. Οι θυσίες
τους δεν θα πάνε χαμένες. Επειδή τυχαίνει να έχω γεννηθεί πολύ κοντά
στην περιοχή αυτή, αυτό αξίζει να το έχουμε στη μνήμη μας επειδή ήταν
μια έντιμη αντίσταση σε έναν άτιμο εχθρό, ενώ η 11η Σεπτεμβρίου του 2001
ήταν μια άτιμη πράξη που έγινε από τους ίδιους τους συνανθρώπους και
συμπολίτες των Αμερικανών. Αυτό είναι ασυγχώρητο.

RESET EVALUATION DAY - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ NESARA

Οι
δυο πρώτες βδομάδες του Οκτώβρη -σύμφωνα με τις προσωπικές μου
εκτιμήσεις- θα είναι εκείνες οπου θα γίνει μια αναδιάρθρωση του
οικονομικού συστήματος παγκοσμίως, σύμφωνα με το νόμο NESARA. Το πρώτο
που θα γίνει είναι η ανακοίνωση του νέου νομίσματος που έχει ήδη
εκτυπωθεί πρό πολλών μηνών και αναμένεται η κατάλληλη στιγμή για να
ανακοινωθεί. Ονομάζουν τη μέρα αυτή RESET EVALUATION DAY- μια ανατίμηση
του παρόντος νομισματικού συστήματος με βάση το νέο νομισματικό
σύστημα. Το δολλάριο δε θα είναι το νόμισμα που θα κυριαρχεί, θα γίνει
μια ανταλλαγή του δολλαρίου με το νέο νόμισμα και καινούρια τράπεζα που
θα είναι βασισμένη στον πραγματικό συνταγματικό νόμο των ΗΠΑ θα
ανακοινωθεί. Και οπωσδήποτε αν ανακοινωθεί επισήμως ο νόμος NESARA αυτό
σημαίνει ότι εντός 120 ημερών από τη μέρα της ανακοινώσεως θα παραιτηθεί
ο πρόεδρος, το κογκρέσο και η γερουσἰα και θα προκηρυχθούν νέες
εκλογές.
Μιά ανάλογη αλλαγή θα συμβεί και στην Ελλάδα……

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SbqOTMjxgKs#t=533

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Απόσπασμα
απομαγνητοφώνησης από την Ομιλία του Δόκτρος Λαμπράκη - Προέδρου της
Ε.Ν.D. και του Κυρίου Βαλσαμάκη - Εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ν.D. στην
ομάδα Ε.Ν.D. Χανίων στις 11/09/2013.
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ : ART FM RADIO ΚΥΠΡΟΥ
Απομαγνητοφώνηση & Επιμέλεια: ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
 
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2013/09/12.html

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

Τα επίσημα πρωτόκολλα των προσφορών του Αρτέμη Σώρρα και του συμβουλευτικού οργανισμού ΕΙ-ΕΝD προς την Κύπρο.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

PROEDRIKO 17.4.2013
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ
1 VOULI 17.4.2013 _1
ΒΟΥΛΗ 1/4
2 vouli 17.4.2013 _2
ΒΟΥΛΗ 2/4
3 vouli17.4.2013 _3
ΒΟΥΛΗ 3/4
4 vouli 17.4.2013 _4
ΒΟΥΛΗ 4/4
GenikoIsankelea
ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
epistropo diikiseos
ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
N. PAPADOPOULO 23.4.2013
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
YPOYRGEIOY OIKONOMIKWN 17.4.2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προτάσεις Χρηματοδότησης

 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5601.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters