Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κρήτη: ένα νεκροταφείο για τις επίλεκτες δυνάμεις του Χίτλερ-ένα νησί που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι

maxikritis1_aliksiptotistis 

20 ΜΑΙΟΥ 1941.Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Γράφει ο Βενιζέλος Λεβεντογιάννης
Ο Κωστής Μανουσιδάκης χάιδεψε το παλιό του όπλο. Τον “Γκρά”. Περίμενε χωμένος μέσα σε θάμνους όλο το βράδυ μαζί με άλλους κρητικούς. Σε λίγο θα ξημέρωνε και τίποτε δεν είχε φανεί ακόμη στον κρητικό ουρανό που εκείνη τη στιγμή, έπαιρνε ένα υπέροχο σκούρο γαλάζιο χρώμα. Ήθελε να σηκωθεί να ξεμουδιάσει και να τινάξει από το μαύρο πουκάμισο του και τη καφετιά κρητική βράκα του τα αγκάθια. Δεν το έκανε. Ίσιωσε στο κεφάλι,το μαντήλι του και κούνησε λίγο τα στιβάνια του, τις μαύρες δερμάτινες μπότες του. Έστριψε ένα τσιγάρο με επιδεξιότητα και το άναψε. Από το βάθος του ουρανού πέρα από τη θάλασσα, ακούστηκε ένας υπόκωφος βόμβος που συνεχώς γινόταν εντονότερος. Εκατοντάδες αεροπλάνα πλησίαζαν… Κοίταξε τριγύρω του. Οι άλλοι κρητικοί του χαμογέλασαν δίχως να πάρουν τα μάτια τους από ψηλά. Ο Μάικ ο Αυστραλός δίπλα του με τα κοντά παντελονάκια και το ανοιχτόχρωμο πουκάμισο του έσφιξε τον ώμο. “Έρχονται” του είπε και όπλισε.

Ο ουρανός μέσα σε λίγα λεπτά μαύρισε. Δεν ήταν πια γαλάζιος. Ο ήχος τώρα δεν ήταν υπόκωφος. Ήταν ο ήχος των μηχανών των μεταγωγικών πάνω από τα κεφάλια τους. Ξαφνικά οι κοιλιές των αεροπλάνων άνοιξαν και από μέσα τους χιλιάδες στρατιώτες άρχισαν να πηδούν στο κενό. Ο Κωστής χάιδεψε το παχύ μαύρο μουστάκι του και έφερε τον “Γκρά” στο μάγουλό του. Σημάδεψε και πυροβόλησε. Η σφαίρα των 11χλσμ έφυγε και διέγραψε με ασύλληπτη ταχύτητα μια ανοδική πορεία…

Ο Χάνς Λούκε ένιωθε τον αέρα να του τραβάει τα μάγουλα και το στομάχι του να σφίγγεται από την ταχύτητα της πτώσης. Μόλις είχε πηδήξει από το αεροπλάνο. Κοίταξε ψηλά. Και ανακουφισμένος είδε το αλεξίπτωτο του να ανοίγει. Τσέκαρε πάλι τον οπλισμό του. Όλα ήταν στην εντέλεια. Σε ελάχιστα λεπτά θα πατούσε το έδαφος. Ήταν υπερήφανος που ήταν Fallschirmjäger. Γερμανός αλεξιπτωτιστής. Άνηκε στην ελίτ του αήττητου Γερμανικού στρατού. Η καρφιτσωμένη πουλάδα στο στήθος του, τον έκανε να ξεχωρίζει από τους άλλους. Ο Χάνς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Η σφαίρα από τον Γκρά του συνέθλιψε το σαγόνι και ανοδικά σφηνώθηκε στο πίσω μέρος του κρανίου του. Ο Χανς προσγειώθηκε στο έδαφος της Κρήτης. Το αλεξίπτωτο του έπεσε πάνω του και τον σκέπασε. Ο Χανς ήταν νεκρός…

Η “επιχείρηση ΕΡΜΗΣ” ,Unternehmen Merkur, δεν θα ήταν ένας περίπατος για τους Γερμανούς. Θα ήταν η Νέμεσις τους. Το υπέροχο νησί της Κρήτης με τους αδάμαστους υπερήφανους αλλά και… “τρελούς” κατοίκους της θα έκανε τους Γερμανούς να πληρώσουν βαρύ φόρο αίματος. Και ενώ για πρώτη φορά στην πολεμική ιστορία της ανθρωπότητας οι αλεξιπτωτιστές σαν όπλο, χρησιμοποιούνται μαζικά στην Μάχη της Κρήτης Luftlandeschlacht um Kreta, μετά το τέλος της επιχείρησης ΕΡΜΗΣ, οι Γερμανοί δεν πρόκειται μέχρι το πέρας του πολέμου να χρησιμοποιήσουν πλέον το αλεξίπτωτο σαν όπλο κατάληψης και αιφνιδιασμού.

Τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου του 1941 ο Χίτλερ υπέγραψε την διαταγή υπ’αριθμόν 28. Η νήσος Κρήτη, έπρεπε να καταληφθεί από τις δυνάμεις της Βέρμαχτ. Αυτό θα βοηθούσε τη Γερμανία σε πολλά επίπεδα. Καταρχήν θα στερούσε από τους συμμάχους και κυρίως από το Βασιλικό Ναυτικό της Αγγλίας, πλήθος λιμένων που παρείχαν προστασία αλλά και ανεφοδιασμό στα πλοία του. Επίσης θα έδινε στη Γερμανία το πλεονέκτημα να διαθέτει ένα μεγάλο νησί με πρώτες ύλες και αυτόνομο, τόσο κοντά στα στρατεύματα του Africa Corps και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να δοθεί βοήθεια στον Ρόμελ εάν κρινόταν αναγκαίο. Η Κρήτη με τα αεροδρόμια της θα έπαιζε τον ρόλο ενός τεράστιου αεροπλανοφόρου που τα αεροπλάνα του Άξονα θα μπορούσαν να επιχειρήσουν παντού στη Μεσόγειο. Και τέλος θα έδιωχνε από το τελευταίο σημείο της Ελλάδας όλα τα συμμαχικά στρατεύματα και θα καταλάμβανε τη χώρα καθ” ολοκληρίαν γεγονός που θα εξασφάλιζε στη Γερμανία τη φύλαξη των νώτων της για την επικείμενη επιχείρηση στη Σοβιετική Ένωση, με την ονομασία “Μπαρμπαρόσα”

Η επιχείρηση αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 20 Μαΐου, αφού πρώτα είχε αναβληθεί για 4 ημέρες η έναρξη της (αρχικά είχε αποφασιστεί η 16 Μαΐου). Θα ήταν ένα εύκολο πρωινό για τη Γερμανία. Εξάλλου στο νησί υπήρχε δύναμη μόνο 9.000 Ελλήνων στρατιωτών και χωροφυλάκων και 25.000 Βρετανών οι οποίοι όμως δεν διέθεταν βαρύ οπλισμό. Στο νησί βρίσκονταν ακόμη, ελάχιστες μεραρχίες Αυστραλών και Νεοζηλανδών. Σε ολόκληρο το νησί υπήρχαν επίσης 16 άρματα μάχης τύπου Cruiser Mk I καθώς επίσης και 85 Ιταλικά πυροβόλα διαφόρων διαμετρημάτων (που έπεσαν στα χέρια των συμμάχων) τα οποία όμως ήταν ουσιαστικά άχρηστα αφού τα σκοπευτικά τους δεν υπήρχαν.

Βέβαια υπήρχε και κάτι άλλο που οι Γερμανοί αγνοούσαν αλλά έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αεραπόβαση τους. Οι κάτοικοι της Κρήτης. ! Οι απλοί άνθρωποι που όχι μόνο πολέμησαν σαν σκυλιά και δεν έκαναν βήμα πίσω, όχι μόνο δεν άφησαν την υπεράσπιση του νησιού τους στους Άγγλους, αλλά πολέμησαν λυσσασμένα αιφνιδιάζοντας τη Γερμανική πολεμική μηχανή.
Η Επιχείρηση ΕΡΜΗΣ ήταν μια απλή σε σύλληψη αλλά και σε εκτέλεση επιχείρηση που εάν δεν υπήρχε ο παράγοντας “κρητικός λαός” θα είχε εξελιχθεί σε περίπατο. Το σχέδιο λαμβάνοντας υπόψην την υπεροχή των Άγγλων στη θάλασσα, απέκλεισε την απόβαση διότι τα Γερμανικά αποβατικά θα βυθίζονταν εύκολα από τους Άγγλους. Ακόμη και τα πλοία υποστήριξης που θα συμμετείχαν θα είχαν τρομακτικές απώλειες. Έτσι οι Γερμανοί σκέφτηκαν να εφαρμόσουν την αεραπόβαση. Εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές θα ρίχνονταν στη Κρήτη σε επιλεγμένα σημεία και θα είχαν ένα και μοναδικό στόχο. Να καταλάβουν τα αεροδρόμια του νησιού. Μόλις γινόταν αυτό, πολύ εύκολα μετά, τα μεταγωγικά θα προσγειώνονταν και θα αποβίβαζαν τον κύριο όγκο του στρατού. Έπρεπε λοιπόν να δημιουργηθούν προγεφυρώματα.

Πριν την έναρξη της επιχείρησης οι υπηρεσίες κατασκοπίας και αντικατασκοπίας της Αγγλίας και της Γερμανίας είχαν πάρει φωτιά. Και οι δύο όμως υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος (η κάθε μια από την πλευρά της) που είχε μεγάλες συνέπειες. Καταρχήν η συμμαχική αντικατασκοπία με το σύστημα υποκλοπών ultra ήξερε πολλές μέρες νωρίτερα για την επιχείρηση ΕΡΜΗΣ. Ο διοικητής των συμμάχων στο νησί ο στρατηγός Φρέυμπεργκ είχε ενημερωθεί για το σχέδιο μάχης των Γερμανών και είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει την άμυνα κοντά στα αεροδρόμια και στις βόρειες ακτές. Παρ” όλα αυτά καθυστέρησε σημαντικά λόγω έλλειψης σύγχρονου εξοπλισμού. Επίσης αν και οι πληροφορίες που είχε ο Φρέυμπεργκ από τις υποκλοπές Ultra ήταν πολύ λεπτομερείς, η μετάφραση από τα γερμανικά είχε γίνει από γλωσσολόγους και όχι ειδικούς στην τακτική. Το αποτέλεσμα ήταν παραπλανητικές πληροφορίες που είχαν βγει από τα συμφραζόμενα. Για παράδειγμα, τα γερμανικά μηνύματα ανέφεραν ναυτικές επιχειρήσεις, κάτι που επηρέασε σημαντικά την τοποθέτηση των στρατευμάτων του Φρέυμπεργκ καθώς περίμενε αμφίβια απόβαση ενώ ο πραγματικός στόχος των Γερμανών ήταν το αεροδρόμιο του Μάλεμε.
Το λάθος που έκανε η Γερμανική αντικατασκοπία είχε να κάνει με το φρόνημα του Κρητικού λαού. Ο ναύαρχος Βίλχελμ Κανάρις αρχηγός της Γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών ( abwehr) είχε ενημερώσει τα επιτελεία ότι ο Κρητικός λαός δεν πρόκειται να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και φιλικά προσκείμενος προς τις γερμανικές δυνάμεις ή και ακόμη να υποδεχτεί τους Γερμανούς στρατιώτες σαν απελευθερωτές. Ο Κανάρις στηριζόταν στο ισχυρό δημοκρατικό και αντιμοναρχικό φρόνημα των Κρητικών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν “Βενιζελικοί” και απεχθάνονταν οτιδήποτε έφερε…κορώνα όπως ο Βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος Β”. Βέβαια η αντικατασκοπία των Γερμανών δεν υπολόγισε ότι ναι μεν οι Κρητικοί απεχθάνονταν το στέμμα, αλλά πάνω από όλα, ήταν Έλληνες και λάτρευαν την πατρίδα τους και το νησί τους περισσότερο από κάθε τι. Οι Γερμανοί λοιπόν νόμιζαν ότι θα πάνε ένα “ταξιδάκι αναψυχής” στην Κρήτη.

Στις 8.00 το πρωί η Μάχη της Κρήτης ξεκινούσε. Η Κρήτη θα γινόταν ένα τεράστιο νεκροταφείο επίλεκτων Γερμανών αλεξιπτωτιστών. Επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων τέθηκε ο πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, 51 ετών, βετεράνος πιλότος του Α” Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε στη διάθεσή του 1190 αεροπλάνα (πολεμικά και μεταγωγικά) και 29.000 άνδρες (αλεξιπτωτιστές και πεζικάριους), ενώ οι Ιταλοί θα συνεισέφεραν 3.000 στρατιώτες. Η επίθεση εκδηλώθηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Οι σύμμαχοι και οι Κρητικοί (οι οποίοι παρεμπιπτόντως πολεμούσαν με όπλα από την εποχή της Κρητικής επανάστασης) “κατέβαζαν” και εξολόθρευαν μαζικά τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές. Όποιος δεν έπεφτε νεκρός ενώ ήταν ακόμη στον αέρα, σκοτωνόταν, μόλις ακουμπούσε τα πόδια του στο νησί. Οι Κρητικοί όρμαγαν στους αλεξιπτωτιστές που προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν από τους ιμάντες των αλεξιπτώτων τους και με επιδέξιες κινήσεις τους εξολόθρευαν χρησιμοποιώντας μόνο τα μαχαίρια τους.

Στις 16.00 ένα δεύτερο κύμα Γερμανών αλεξιπτωτιστών έπεφτε στο Ρέθυμνο και μια ώρα αργότερα στο Ηράκλειο. Οι μάχες πριν συμπληρωθεί μια ημέρα γινόντουσαν σε 4 σημεία. Μάλεμε, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Ο πτέραρχος Στούντεντ δεν πίστευε αυτά που διάβαζε από τις αναφορές μάχης που του ερχόντουσαν. Η Κρήτη δεν ήταν ένας υγιεινός περίπατος. Τι θα έλεγε στον Φύρερ του, τώρα, πως θα εξηγούσε στον Χίτλερ τις τεράστιες απώλειες των επίλεκτων αλεξιπτωτιστών; Μια εύκολη απάντηση που σκέφτηκε ήταν να πει οι κρητικοί δεν πολεμάνε σύμφωνα με τους κανόνες πολέμου και μακελεύουν τους στρατιώτες του, στον αέρα πριν καν εκείνοι προσγειωθούν. Το σκέφτηκε για λίγο αλλά ήξερε και ο ίδιος ότι ήταν εντελώς γελοία δικαιολογία. Τη στιγμή μάλιστα που μιλάμε για την ελίτ του Γ Ράιχ που έχουν απέναντι τους απλούς πολίτες. Δάγκωσε δυνατά τη γλώσσα του σε σημείο να τη ματώσει. Τι ήθελε να υποσχεθεί στον Χίτλερ “μια πολύ εύκολη νίκη”. Έφερε το χέρι του στη μέση του και χάιδεψε το ψυχρό μέταλλο από το Λούγκερ Ρ08. Σκέφτηκε και την αυτοκτονία. Ήταν ένας ανώτατος Γερμανός αξιωματικός που ακροβατούσε στα όρια της αποτυχίας και ντρόπιαζε το στράτευμα του… Κάτι έπρεπε να κάνει να αλλάξει την κατάσταση. Στα χέρια του κρατούσε σφιχτά, τσαλακωμένη την πρώτη αναφορά από το Μάλεμε. Σε σύνολο 3000 αλεξιπτωτιστών που έπεσαν με το πρώτο κύμα, μόλις 150 κατάφεραν να προσγειωθούν και να προσεγγίσουν τον στόχο. Οι υπόλοιποι ή εξολοθρεύτηκαν στον αέρα ή τους σκότωσαν ακόμη και με τσάπες και με αξίνες οι κρητικοί, όταν προσγειώθηκαν και τους πήραν τον οπλισμό.

Οι μάχες συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση. Οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές μετρώντας τεράστιες απώλειες κατάφεραν να καταλάβουν το αεροδρόμιο του Μάλεμε. Δημιούργησαν προγεφύρωμα και σχεδόν αμέσως άρχισαν να προσγειώνονται αεροπλάνα με βαρύ οπλισμό, με τεθωρακισμένα και με ισχυρές μονάδες πεζικού. Στις 27 Μαΐου, οι σύμμαχοι υποχωρούν στα νότια του νησιού και από εκεί την επόμενη μέρα περνάνε στην Αίγυπτο. Η Κρήτη σχεδόν έχει πέσει. Οι Κρητικοί παίρνουν τα βουνά και ξεκινάνε αντίσταση και σαμποτάζ που δεν θα αφήσει τους Γερμανούς να ησυχάσουν για όσα χρόνια παραμείνουν στο νησί. Μαζί τους παραμένουν και 500 Εγγλέζοι και Αυστραλοί. Την 1η Ιουνίου πέφτει η αυλαία. 5000 μαχητές παραδίδονται στη Βέρμαχτ, έξω από τα Σφακιά.

Ο Στούντεντ για 11 μέρες είχε χάσει τον ύπνο του. Τώρα ανακουφισμένος που κατέλαβε το νησί, μετρούσε τις απώλειες του. Το χαρτί που παρουσίασε στον Χίτλερ ήταν το εξής: Οι Σύμμαχοι είχαν 3500 νεκρούς, 1900 τραυματίες και 17.500 από αυτούς συνελήφθησαν αιχμάλωτοι από τις Γερμανικές δυνάμεις. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί είχαν 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους, 2.594 τραυματίες, ενώ έχασαν 370 αεροπλάνα. Βέβαια τα στοιχεία που παρουσίασε στον Φύρερ του, ο πτέραρχος Στούντεντ, οι Άγγλοι τα αμφισβητούν. Οι σύμμαχοι μιλούν για απώλειες των Γερμανών που ξεπέρασαν τις 15.000 νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. Η ουσία είναι πάντως πως σε μια επιχείρηση 10 ημερών οι Γερμανοί έχασαν περισσότερους άνδρες από ότι είχαν χάσει στην επιχείρηση κατάληψης της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδας μαζί. Ανώτατοι αξιωματικοί της Βέρμαχτ υπολόγισαν επίσης ότι οι Γερμανοί που σκοτώθηκαν στη Κρήτη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατάληψη της Κύπρου, της Συρίας, του Ιράκ και πιθανόν της Περσίας. Η 7η αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Γ΄ Ράιχ, η επίλεκτη Μεραρχία των Αλεξιπτωτιστών στο μέλλον δεν θα παίξει πια κανένα ουσιαστικό ρόλο.Και μάλλον έτσι πρέπει να είναι αφού ποτέ μέχρι το τέλος του πολέμου οι Γερμανοί δεν χρησιμοποίησαν μαζικά το Αλεξίπτωτο για την κατάληψη μιας περιοχής.
Οι Γερμανοί περίμεναν φιέστες υποδοχής και συνάντησαν το θάνατο. Οι Κρητικοί έπρεπε να πληρώσουν για την αυθάδεια τους. Ήταν ο μισητός εχθρός που αντιστάθηκε με ότι μέσο είχε. Ήταν οι άθλιοι αυτοί άνθρωποι με τα μουστάκια και τις βράκες που τσάκισαν την ελίτ του Γερμανικού στρατού. Την 3η Ιουνίου το χωριό Κάντανος στην Παλιόχωρα στα Χανιά ισοπεδώθηκε από τα Γερμανικά στρατεύματα. Μια επιγραφή αναρτήθηκε στα χαλάσματα που κάπνιζαν ακόμη από τη φωτιά: «Δια την κτηνώδη δολοφονίαν Γερμανών αλεξιπτωτιστών, αλπινιστών και του Μηχανικού, από άνδρας γυναίκας και παιδιά και παπάδες μαζί και διότι ετόλμησαν να αντισταθούν κατά του Μεγάλου Ράιχ, κατεστράφη την 3-6-1941 η Κάνδανος εκ θεμελίων, δια να μη επανοικοδομηθεί πλέον ποτέ»

Η αντίσταση των Κρητικών είναι η πρώτη μαζική παλλαϊκή άμυνα κατά των δυνάμεων του Χίτλερ, στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δυο χρόνια αργότερα αρκετά βορειότερα της Κρήτης, οι Γερμανοί θα χάσουν 1.500.000 στρατιώτες, πάλι από την παλλαϊκή άμυνα και αντίσταση ενός λαού. Στις 27 Απριλίου του 1942 ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μόσχας μετέδιδε: “»..Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον Μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ητο δυνατόν να γίνει αλλοιώς διότι είσθε Έλληνες. Εκερδίσαμεν χρόνον διά να αμυνθώμεν.
Ως Ρωσοι και ως άνθρωποι θα σας ευγνωμονούμεν» Η μάχη του Στάλινγκραντ ξεκινούσε…
Την ίδια στιγμή οι σύντροφοι του Κωστή Μανουσιδάκη στα βουνά της Κρήτης του κολούσαν το παρατσούκλι «Γκρανής», όπως συνηθίζουν να κάνουν οι Κρητικοί όταν κάποιος έχει ένα χαρακτηριστικό. Ο Μανουσιδάκης δεν αποχωρίστηκε ποτέ τον Γκρά του…
onalert.gr

H NSA ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SKYNET, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ TERMINATOR.Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε τη λέξη Skynet μας έρχεται στο νου το σενάριο του Terminator, όπου αφορά το αυτόνομο αμυντικό πρόγραμμα που ξαφνικά “στραβώνει” και ξεκινά πυρηνικό πόλεμο με αποτέλεσμα να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώποτητας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ήρθαν στην δημοσιότητα θεωρίες συνωμοσίας που υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδοτεί στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα με ονομασία “Skynet” και τώρα έρχεται η επιβεβαίωση ότι όντως υπάρχει, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πραγματεύεται η ταινία.
Terminator: Ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο στον κόσμο πολυμερές που αυτοεπισκευάζεται χωρίς εξωτερική παρέμβαση
Η ιστοσελίδα The Intercept αναφέρει ότι η NSA τρέχει ένα πρόγραμμα με ονομασία Skynet, το οποίο αφορά διαδικασία παρακολούθησης που βασίζεται στην χρήση των στοιχείων metadata των smartphones για να εντοπίσουν την θέση και τις κλήσεις υπόπτων τρομοκρατών. Η μαρτυρία έρχεται από τον Ahmad Muaffaq Zaidan, δημοσιογράφο-διευθυντή του δικτύου Al Jazeera στο Πακιστάν, ο οποίος μπήκε στη λίστα των υπό παρακολούθηση πιθανών τρομοκρατών επειδή πήρε πολλές αποκλειστικές συνεντεύξεις από υψηλόβαθμα στελέχη της Al Qaeda (ακόμη και από τον Osama bin Laden).
3D printing με υγρό μέταλλο για κατασκευές αλά Terminator 
Όπως αναφέρεται και στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος (2012) που διέρρευσε από τον Edward Snowden, ο στόχος του Skynet είναι να ανακαλύψει συγκεκριμένα μοτίβα που ταιριάζουν με τις καταγεγραμμένες “οδούς επικοινωνίας” της Al Qaeda, όπως τις μετακινήσεις και τις συνήθειες επικοινωνίας των υπόπτων. Για παράδειγμα, ελέγχουν ποιος μετακινήθηκε από μια πόλη σε μια άλλη, ποιον κάλεσε όταν έφτασε, αν η συσκευή του μόνο δέχεται κλήσεις κλπ.
10 τεχνολογίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ανθρωπότητα στην υποδούλωση
Μπορεί να διάλεξαν την ονομασία Skynet για το πρόγραμμα παρακολούθησης, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η NSA έχει στα σχέδια της την υλοποίησης ενός προγράμματος που μοιάζει όσο κανένα άλλο με το αντίστοιχο του Terminator. Η ονομασία του είναι MonsterMind και σύμφωνα (ξανά) με τον Edward Snowden αφορά ένα αμυντικό σύστημα παρακολούθησης που θα μπορεί άμεσα και αυτόνομα να εξουδετερώνει κυβερνοεπιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα θα στέλνει αντίποινα χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: «Θέλω να “ρθουν όλοι μαζί στις Ε.ΣΥ. κι όλοι μαζί να με διατάξουν να κάνω τον φορέα τους και να πάρω την απελευθέρωση και θα χρηματοδοτήσω τα πάντα…» ! (βίντεο)Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 1
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ,
  
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.»
ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ. ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. (ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ). ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΙΣΩ.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟ email:    vikychar@yahoo.com. 
ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΛ. ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 6909110061 Ή/ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 6936057110.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΤΟ ΚΡΑΤΕΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ 5η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΠΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.
ΑΗΡ, ΑΗΡ, ΑΗΡ.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΜΥΚΗΝΑΙ (ΜΥΚΗΝΑΊΟΙ).

Πριν πέντε χρόνια είχα γράψει ότι Γερμανοί έγραφαν μυκηναϊκά. Με μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση σας παρουσιάζω το ντοκιμαντέρ «Die Bernsteinstrasse.» το οποίο προβλήθηκε από το ZDF, το μεγαλύτερο επίσημο κρατικό κανάλι της Γερμανίας και απο το γαλλογερμανικό κανάλι arte και επιβεβαιώνει πλήρως την εγγραφή μου:
Τεκμηρίωση Α: Μετά το 040.00 στο βίντεο
Τεκμηρίωση Β: Γερμανικό γυμνάσιο(το οποίο ασχολήθηκε με τις σχετικές ανασκαφές) σχολιάζει τις αποκαλύψεις με τα λόγια 
«Auch wir sind Mykene» ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΜΥΚΗΝΑΙ (ΜΥΚΗΝΑΊΟΙ).
Για του λόγου το αληθές, δείτε τον σύνδεσμο (αν δεν μιλάτε γερμανικά, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους)
Σύνδεσμος 
http://www.schyren-gymnasium.de/page/standard.php?var=p119 
Δείτε επίσης:

 

 


 

 

http://alfeiospotamos.gr/?p=15457

ΣΟΣ ! ! ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΒΡΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ! !

Το Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος στο εβραϊκό Νεκροταφείο Καβάλας
[ Η κοινότητα διαλύθηκε επίσημα το 1980. Πριν λίγα χρόνια, … γράφτηκε και ο επίλογος του εβραϊσμού της Καβάλας. ΚΙΣ ]
ΕΦ” ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΝΑ «ΜΝΗΜΕΙΟ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ;;; 
…………………………………………………………….
ΣΟΣ ! ! ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΒΡΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ! !
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΑΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Με αφορμή το περιστατικό της αναβολής των εγκαινίων του εβραϊκού μνημείου στην πόλη της Καβάλας, δεν χρειάστηκε απ’ ότι φαίνεται παρά μόνο 1 ημέρα μετά από εκείνη την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε οι μεγαλύτερες εβραϊκές οργανώσεις στον κόσμο, εφημερίδες και δίκτυα, να εξαπολύσουν μια συντονισμένη επίθεση στην Καβάλα και στην ίδια την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.
 
Ενδεικτικά μόνο, αναφέρουμε τις εξής:
 
1) Η παντοδύναμη B’nai B’rith, οργάνωση/οργανισμός με τεκτονικές καταβολές, που αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας.
2) Η πασίγνωστη Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) της οποίας ο Εκτελεστικός Διευθυντής David Harris έχει επισκεφθεί συχνά την Ελλάδα κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.
3) Η Anti-Defamation League, μία επίσης από τις μεγαλύτερες εβραϊκές οργανώσεις παγκοσμίως.
4) Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο (European Jewish Congress) το οποίο παρακολουθεί κυρίως θέματα της Ευρώπης.
5) Η Jerusalem Post, μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές εφημερίδες αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ.
6) Η επίσης μεγάλη εφημερίδα Times of Israel.
7) Στο ίδιο μήκος κύματος η εφημερίδα Haaretz.
8) Το παγκόσμιο πρακτορείο ειδήσεων Jewish Telegraphic Agency.
9) Η εφημερίδα United Jerusalem.
10) Το παγκόσμιο φόρουμ παρακολούθησης και καταγραφής ‘αντισημιτικών’ φαινομένων CFCA(Coordination Forum for Countering Antisemitism).
11) Το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ένα από τα τρία μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα που ανήκει στην Disney, εβραϊκής ιδιοκτησίας και διαχείρισης.
12) Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό πρακτορείο ειδήσεων European Jewish Press.
13) Η ισραηλινή εφημερίδα Israel National News.
14) Η εβραϊκή εφημερίδα της Τορά Hamodia (Daily Newspaper of Torah Jewry).
15) Το δίκτυο Israel Hayom.
 
Μετά από όλα αυτά βέβαια, και μετά τις δριμύτατες επιθέσεις κατά της Καβάλας, κατά των ίδιων των Καβαλιωτών, και την απόλυτη συγγνώμη και ”συμμόρφωση” της δημάρχου Καβάλας (για κάτι που ούτως ή άλλως θα έφτιαχνε και ενώ υπάρχει ήδη εβραϊκό μνημείο στην Καβάλα), εύλογα θα αναρωτηθούμε τι ακριβώς θα γινόταν εάν ακυρωνόταν τελείως αυτό το μνημείο, και εάν και κατά πόσο τελικά η εξουσία για το μέλλον αυτής της πόλης εξαρτάται από τους εκλεγμένους τοπικούς της άρχοντες.
Χρήστος Μελίδης 
 
Πηγή: http://www.stoxos.gr/
 
………………………………………………………………………………….
αρχείο λήψηςΕ4 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαραστεκόμαστε και αποδεχόμαστε την δημιουργία ενός μνημείου στην Καβάλα.
Ενός μνημείου όμως το οποίο θα αποδίδει τιμές σε ΟΛΟΥΣ τους πεσόντες του ολοκαυτώματος και των υπολοίπων θυμάτων των θηριωδιών των Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μεταξύ των θυμάτων αυτών υπήρξαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Εβραίοι, Καθολικοί, Προτεστάντες, Αρμένιοι και πολλοί άλλοι. Όλοι τους δε ήταν Έλληνες Πολίτες.
Άρα το μνημείο αυτό πρέπει να είναι κάτω από ένα και μόνο σύμβολο, την Ελληνική Σημαία.
Θεωρούμε εσφαλμένη την δημιουργία και τοποθέτηση ενός μνημείου υπέρ μιας και μόνον μεμονωμένης μερίδας ανθρώπων σε Δημόσιο Χώρο διότι κατά την άποψή μας με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η αρχή της ισότητας και της ισονομίας των Πολιτών.
Σεβόμαστε το θρήσκευμα των Εβραίων και τα θύματα τους το ίδιο όπως σεβόμαστε το θρήσκευμα και τα θύματα και των υπολοίπων Πολιτών της Καβάλας και όχι μόνο.
Θα υποστηρίξουμε και θα σεβαστούμε την δημιουργία και τοποθέτηση ενός μνημείου με τα σύμβολα της αρεσκείας τους σε ιδιωτικό χώρο της επιλογής τους.
ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ε4
……………………………………………
[ … Κι επειδή έχω την πρόσκληση που έχουνε δώσει, στα χέρια μου, αναφέρεται στο Δευτερονόμιο στο 25 κεφάλαιο και 17 & 19 εδάφιο. Ε, τότε προκαλούμαι κι εγώ να πάω πάλι στο Δευτερονόμιο, για να αναφέρω ποιό είναι το αξιακό σύστημα στο οποίο λειτουργούνε. Εγώ προηγουμένως ανέφερα το αξιακό σύστημα το Ελληνικό. Ας δούμε λοιπόν στο Δευτερονόμιο, στο έβδομο κεφάλαιο και 16 εδάφιο, ξέρετε τι λέει ; Ότι θα απολαύσουνε οι ισραηλίτες τα λάφυρα των εθνών, δεν είναι δικά τους θα τα απολαύσουνε όμως, γιατί πρέπει να τα αρπάξουν
Και πάλι στο Δευτερονόμιο, στο 15 κεφάλαιο & 6 εδάφιο, λέει, «θα δανείζεις και θα είσαι άρχων» , δηλαδή, αφού λεηλατήσεις τον πλούτο των άλλων, των εθνών, θα τους δανείζεις από τα χρήματα που λεηλάτησες και θα είσαι εσύ άρχων και δεν θα χρειάζεσαι να δανείζεσαι… Αυτό είναι το αξιακό !
Και στο Δευτερονόμιο πάλι, στο έκτο κεφάλαιο, 14 & 16 εδάφιο, λέει, «θα κληρονομήσεις οικίες τις οποίες ποτέ δεν έκτισες και θα έχεις αγαθά για τα οποία ποτέ δεν κοπίασες και θα έχεις αμπελώνες και ελαιώνες τους οποίους ποτέ δεν φύτεψες»… ! Ποιοί τους φυτέψανε ; Και πως θα τους πάρεις εσύ ; Βλέπετε τίποτα τέτοιο να γίνεται σήμερα ; Βλέπετε ποιοί δανείζουνε στα έθνη και ποιοί επικυριαρχούνε στα έθνη ; Γιατί είναι ιερατική εντολή !
Οι δικές μας αξίες είναι τεράστιες και ξέρετε, έχει βρεθεί εφτάφωτη λυχνία σε απεικόνιση μαρμάρου, η οποία χρονολογείται το 800 π.χ. στη Βοιωτία που σημαίνει ότι οι Έλληνες ήτανε πάντα φιλόξενοι και πάντα δίνανε την ευκαιρία να συγκατοικούνε μαζί με οποιονδήποτε κι είμαστε τόσο φιλόξενοι που τους αφήνουμε να μας κυβερνούνε, αλλά έρχεται ένα όριο και λέμε, ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ.
Γιατί… γιατί όταν βλέπουμε το εβραϊκό μνημείο μας έρχονται στις μνήμες μας κι άλλα πράγματα. Ξέρετε,οι εβραίοι έχουνε μια γιορτή που λέγεται «Χανούκα» , η οποία γιορτάζεται κι είναι η πιο μεγάλη τους εορτή. Ξέρετε τι γιορτάζουνε στη γιορτή της «Χανούκα» ; Την σφαγή των Ελλήνων που ζούσανε στην Ιερουσαλήμ, τους Σελευκιδείς, τους απόγονους του Σέλευκου, του μεγάλου στρατηγού του Αλεξάνδρου. Αυτή την σφαγή των Ελλήνων την γιορτάζουνε με την «Χανούκα» !
Δεν προκαλούμε κανέναν, αλλά δεν θέλουμε να μας προκαλούνε κιόλας ! Αυτή είναι η θέση μας σχετικά με αυτό… ]
………………………………………………………….
…………………………………………………….
……………………………………………………

«Σε ποιά δύναμη ανοίκετε;»… ΚΟΝΤΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!


ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΟΙΚΕΤΕ;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: » … εγώ έχω δώσει εντολή, η Βουλή να είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και θέλει να καταθέσει ψήφισμα…» !
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!

……………………..
Ευαγγελος Γκοτσης ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ …!!!
ΚΥΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ……!
1) ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ 2007 ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΞΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ 750 ΤΡΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
2) ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΒΑΣΙΜΗ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ 22.000 ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ
3) ΤΗΝ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ 2 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ 300 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Η.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ 325 ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
4) ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ….!!!
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΥΨΗΛΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ 600 DIS ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦ” ΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΕΦ” ΟΣΟΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΧΘΌΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ
…………………………………………………………….

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ Ή ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΙΟΝΕΣ ΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ…

Πατρίδα μου… οι βάνδαλοι δεν είναι μόνο ξένοι… αλλοδαποί ανθέλληνες… Είναι και ντόπιοι… κάτοικοι αλλογενείς επήλυδες… που ήρθαν και σε ρήμαξαν… σου ξέσκισαν τα σπλάχνα… και τώρα…, τώρα και τα σπαράγματα, τα λίγα απομεινάρια… κι αυτά τα σπάνε τα σκορπούν, τα κάνουν χίλιες πέτρες… Το έγκλημα που άρχισαν από δεκαεφτά αιώνες… οι μαύροι γύπες, αυτοί οι οχτροί… το συνεχίζουν, το ευλογούν, καρφώνουν την καρδιά σου… Δεν άφησαν όρθιο τίποτα… κι έμπηξαν τον σταυρό τους… πάνω σε κάθε σου Ναό… σε κάθε Ιερό σου…, με μίσος, λύσσα κι άφρια… πικρό τους δηλητήριο της σάπιας της ψυχής τους…
……………………………

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ Ή ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΙΟΝΕΣ ΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

_PAPANTONOPOULOSΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ                     17 Μαΐου -2015
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ              Αριθ.Πρωτ.:102
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ – ΦΟΛΟΗΣ  O «ΩΛΟΝΟΣ»
Θέμα: ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ  Ή ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΙΟΝΕΣ ΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Πριν δέκα περίπου χρόνια και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου 2005, επισκεφθήκαμε το «Μετόχιον Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος»  (Σωτηρούλας ή Επαναχωρίτισσας) στον Άγιο Ηλία Πηνείας του Νομού Ηλείας όπου φωτογραφήσαμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις της μονής.
Στον προαύλιο χώρο της μονής, υπήρχαν τότε δύο μαρμάρινοι κίονες. Μας προξένησε εντύπωση, πως αρχιτεκτονικά μέλη βρίσκονται εκτεθειμένα στην ύπαιθρο χωρίς καμία ασφάλεια, καθόσον το μοναστήρι εκείνη την περίοδο έδειχνε εικόνες πλήρους εγκατάλειψης. Οι δυο κίονες ήταν κτισμένοι ως ορθοστάτες, σε υπαίθριο προσκυνητάρι, απέναντι από την βορινή πύλη του ναού. Έδειχναν όμως λειψοί  διότι οι άκρες τους ήταν σπασμένες. Εκτιμούμε ότι  είχαν μεταφερθεί  στη μονή από τον πλησιέστερο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας.  Οι κίονες ήταν οκτάπλευροι (οκτάεδροι) μήκους 1,08 μ. και με πλάτος κάθε πλευράς 0,08 μ. Οι τρεις πλευρές τους είναι σκαλιστές με πλεξίδες μάκρους 0,84 μ. όπου στην επάνω άκρη τους (μετά την πλεξίδα) είναι επίσης σκαλισμένος ένας κλαδίσκος ύψους 0,24 μ. με τα φύλλα του σε σχήμα ψαροκόκαλου Οι οκτώ πλευρές των κιόνων ενώνονταν κάτω σε τέσσερις πλευρές, όπου και είχαν σκάλισμα κλαδιού ομοίου με της κορυφής. Στο πάνω σημείο κατέληγαν σε λαιμό, μόλις χαραγμένο που φαίνεται ως  να παρίσταναν ανθρώπινες κεφαλές.
Πρόσφατα, μέλη του συλλόγου μας, επισκέφθηκαν πάλι το μοναστήρι και διαπίστωσαν ότι οι δύο κίονες που είχαν τοποθετηθεί στο προσκυνητάρι, έχουν δεχθεί την ανελέητη και καταστροφική μανία ανθρώπων, όπου με οικοδομικό εργαλείο  (βαριοπούλα)  έχουν χτυπήσει τους δύο κίονες στην μέση με σκοπό να τους καταστρέψουν. Ο ένας εκ των δύο κιόνων άντεξε στα κτυπήματα ενώ ο δεύτερος έσπασε και έλλειπε το επάνω μέρος αυτού, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε την τύχη του.
Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου – Φολόης ο «Ωλονός», δια μέσου των μέσων ενημέρωσης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για αυτό το πολιτιστικό έγκλημα που διαπράχθηκε στην εν λόγω μονή.
Επισυνάπτουμε φωτογραφίες  που αποτυπώνουν την πολιτιστική καταστροφή  που μας θυμίζει σκηνές από την δράση πρόσφατων φανατικών θρησκευτικών οργανώσεων.
Πρόεδρος                                        Γραμματέας
Παπαντωνόπουλος Κων/νος             Συλάιδου Νατάσα
6977223610
Τα μέλη :
Αντιπρόεδρος: Χρονόπουλος Ανδρέας        
Ταμίας: Δρακοπούλου Ευγενία            
Υπεύθυνος Τύπου και Προβολή:  Μαρκόπουλος Γεώργιος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων:  Τουτούνης Ηλίας
Μέλος: Αθανασόπουλος Ανδρέας
ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΚΙΟΝΑΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ  ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΟΝΕΣ 6-8-2005
………………………………………………………..
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters