Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΞΩΓΗΪΝΟ" ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ...ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ!




Διαβάστε και τα σχόλια στο βίντεο...έχουν ενδιαφέρον!

Οι περισσότεροι πολέμιοι της END ασχολούνται με το πως θα διακωμωδήσουν,θα εξευτελίσουν,ακόμα και να παρουσιάσουν ως...εξωγήϊνους,ακόμα και...ανθέλληνες,τους ανθρώπους αυτούς...Ουδείς βέβαια ασχολείται με τις θέσεις-προτάσεις της END,για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους,την αλλαγή του Συντάγματος(ειδικά για τα περί ευθύνης υπουργών και δημόσιων λειτουργών),τον έλεγχο όλων των πολιτικών από το 1974 και εντεύθεν...Η αποσιώπηση αυτών των προτάσεων,μπορεί να θεωρηθεί ως υπεράσπιση της σημερινής πραγματικότητας,ήτοι της συνέχισης της κατοχής της Πατρίδος μας,από το ΔΝΤ,τους δανειστές και το δουλικό πολιτικό πάνελ...
Από την άλλη,γνωρίζουν οι λασπολόγοι πολλούς που αναφέρονται σε άκρως μυστικά των ΗΠΑ,με κάποιες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες,πιάνοντας στο στόμα τους τον αμερικάνικο στρατό,να κυκλοφορούν ελεύθεροι;
Θα συμφωνήσουμε εδώ με τον μπλόκερ ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ και την έρευνα για το αν ευσταθούν τα περί..."εξωγήϊνου" διαστημοπλοίου,το οποίο κατά τους τραγικούς μικρόνοους σχολιαστές,μετέφερε εξωγήϊνους με δις ντάλλαρς για τον...Σώρρα!!!

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΩΝ «ΗΠΑ»

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΕΡΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΤΙΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ!
http://ellhnkaichaos.blogspot.de/search/label/

Από το δεύτερο απόσπασμα του βίντεο της συνάντησης της Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 στη Λακωνική Αγωγή όπως ανέβηκε στο


Εξηγεί ο Λαμπράκης που βρήκε τα ομόλογα ο Σώρρας ο οποίος:

"μεταβίβασε στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός και του Απόλλωνος.  Αυτήν την τεχνολογία.

Στις 12 και ένα λεπτό 16 Ιουνίου, προσγειώθηκε στην Αμερική, στην Καλιφόρνια, υπάρχει το βίντεο αν θέλετε να το δείτε στο ιντερνετ, προσγειώθηκε το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε.
Κατέβηκε λοιπόν το τελευταίο διαστημόπλοιο, που ήταν στο διάστημα για 17 μήνες, χωρίς πιλότο, χωρίς ανθρώπους μέσα υποτίθεται, αλλά ήταν για 17 μήνες στο διάστημα. Και διερωτάται κάποιος, με τι καύσιμα! 

Σας δίνω μόνο λίγο να σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει η τεχνολογία την οποία δεν θα θέλε κάποιος που πουλάει πετρέλαιο να γίνει γνωστή στη Μαρία, στο Γιάννη και στο Μιχάλη, γιατί θα μπορούσε ίσως να κινεί το αυτοκίνητο του με δέκα δραχμές για πενήντα χρόνια. Καταλάβατε; Να εξασφαλίσει λοιπόν αυτός που πουλάει το πετρέλαιο, ότι η τεχνολογία δεν θα δοθεί έξω, πόσα θέλεις τόσα, δεν έχω να σε πληρώσω, πάρε ομόλογα.

Τώρα έχετε την απάντηση σας γιατί υπάρχουν πολλοί κακοπροαίρετοι που λένε που τα βρήκε ο Σώρρας, γιατί τα έκανε ο Σώρρας κλπ. Αυτή τώρα είναι η αλήθεια, την οποία τώρα την έχετε κατοχή σας. 

Επομένως τα ομόλογα αυτά είναι κεφάλαιο για το Σώρρα. Δηλαδή αυτό που σας είπε προηγουμένως, "εγώ έχω το πόθεν έσχες ενώ αυτοί δεν έχουν το πόθεν έσχες", τα χρήματα αυτά είναι καθαρά, δεν είναι φορολογήσιμα, διότι είναι ανάκτησις κεφαλαίου. Όταν σου πληρώνει κάποιος κάτι που του έδωσες και δεν έχει τόκο μέσα, δεν έχει οποιοδήποτε κέρδος, είναι ανάκτησις κεφαλαίου, άρα δεν υφίσταται φορολογία.

 Μέσα στη συμφωνία του κ. Σώρρα με την αμερικάνικη κυβέρνηση υπάρχει σαφως ότι αυτά τα χρήματα είναι αφορολόγητα και θα δοθούν στις 9 Αυγούστου του 2014. Η πρώτη ημερομηνία ήταν το 2009. Ο πρόεδρος Ομπαμα ανανέωσε τα ομόλογα για 5 χρόνια ακόμα, επειδή δεν μπορούσε το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει όλο το ποσό το 2009 που ήταν η πρώτη επέτειος των ομολόγων αυτών. 

Έτσι λοιπόν έχετε την απάντηση σας που τα βρήκε ο Σώρρας τα ομόλογα, γιατί έχει ο Σώρρας τόσα πολλά λεφτά..."

////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΕΚΤΕΛΕΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ..

ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ !!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ X-37B ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΒΑΝΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=x9Gud4MzeEQ

After a mission of unknown purpose, unmanned X-37B spacecraft, also known as Orbital Test Vehicle-2 (OTV-2), glided back on auto-pilot, touching down at California's Vandenberg Air Force Base at 5:48 a.m. PDT on 16 June 2012. [Infrared and visible.]

Μετά από μια αποστολή αγνώστου σκοπού, το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο X-37B γνωστό ως Τροχιακό Δοκιμαστικό Όχημα 2 (OTV-2), γύρισε πίσω στη Γη με αυτόματο πιλότο, και προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση Βαντενμπεργκ της Καλιφόρνιας στις 5:48 am PDT στις 16 Ιουνίου 2012 (στο βίντεο παρουσιάζεται η προσγείωση σε υπέρυθρο και ορατό φάσμα)

http://www.space.com/16110-secret-x37b-space-plane-landing.html

http://www.space.com/17735-secretive-x37b-space-plane-october-launch.html

ΣΤΑ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ SITE ΘΑ ΔΙΑΒΆΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η 2η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ X-37B ΕΙΧΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΗΝΕΣ (!!!!), Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ «ΗΠΑ». ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ OTV-3 ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ, ΠΡΟΣΔΕΜΕΝΟ ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΑΤΛΑΣ-5 ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ.

(ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΓΗΙΝΗ ΤΡΟΧΙΑ)

*** ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΜΗΝΑ!!!
http://www.vibrationdata.com/space/Shuttle.html

ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ «Χ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Χ-37Β ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΚΑΦΟΣ (Π.Χ. ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ «Χ»=E(DevilPERIMENTAL = ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ X-37B !!

Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ Χ-37Β.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ X-37B, ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ:
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ END Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 - ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ
http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2012/10/end-15-2012.html


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ!ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΕΙ!ΑΙΔΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗ...

Ο "ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΣ" ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ...

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:ΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ END...ΑΠΑΤΗ;

ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:"ΑΣ' ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ."...

Η ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΓΙΑ ΤΑ "ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ" 600 ΔΙΣ ΤΗΣ END...!


ΜΗΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ;ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ;



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/10/ayto-einai-to-exwgh-no-diasthmoploio-me-ta-600-dis-toy-artemh-sw.html

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ! Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!!!

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.png
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ «ΑΚΡΙΤΕΣ» 01-11-13
(λεπτά 1.35:20-1:57:43)

Αρτέμης Σώρρας:
(Για Σαμαρά) Έχεις ελληνικό όνομα αγόρι μου, σε βάλαμε στη βουλή μας. Είσαι υπεύθυνος για αυτό που κάνεις. Δεν έχεις καμία αίσθηση ευθύνης; Δε σου΄χει μείνει τίποτα ανθρώπινο, παρά έρχεσαι σε μια δογματική λέσχη; Λέσχη είναι ρε ...καφενείο είναι ρε ...η μπιλντεμπεργκ ειναι καφενείο ...είσαι στη μασονία; Καλά κάνεις, και;...Παρακάτω ...ξέχασες ότι είσαι πρωθυπουργός; ...ξέχασες ότι έχεις παιδιά, λαό, ιστορία, κουλτούρα, πολιτισμό;...και τι θέλεις εκεί;!!!
Πήγαμε εμείς ποτέ σε κάποια άλλη χώρα να κάνουμε κάτι; Είδαμε μεγάλους Έλληνες που μεγαλουργούνε στη CIA, είδατε να κάνουν κάτι κακό στην Αμερική; Είδαμε σε τόσες υπηρεσίες, στη NASA, στον στρατό τον Αμερικάνικο, παντού, είδατε να κάνουν τίποτα τέτοιο; Εεε; Έχουν συναίσθημα ευθύνης; Εσείς τι κάνετε, έχετε μαζευτεί μία αγέλη λύκοι και μας λέτε ότι είστε σε αποστολή να σκοτώσετε τη χώρα μας; Δε σας επιτρέπω κύριοι, μέχρι εδώ!
Ή ο Τσίπρας για παράδειγμα, τυχαίο που είναι και αυτός Χαζαρομογγόλος; Που η οικογένειά του έχει κάνει συγκεκριμένα πράγματα; Εεε; Τους φέρνουνε γύρω-γύρω τους ονομάζουν έλληνες και τους ετοιμάζουν για την πολιτική μου; Δεν μπορεί ο έλληνας να διοικηθεί από έλληνες; Μα τι λέτε ρε παιδιά; Έλληνας λοιπόν έφερε τα χρήματα και σας λέει πάρτε τα, σας το απέδειξε.

Γιώργος Αρίστογλου:
Για ποιο λόγο έρχεται ο Αρτέμης Σώρρας και λέει, κύριοι πάρτε 600δις. μπροστά. Για ποιο λόγο κύριε Σώρρα σας απαξιώνει αυτό το πολιτικό σύστημα; Γιατί εάν πιάσω Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Σαμαράς, ακόμα και ο Τσίπρας που παίζει το ίδιο παιχνίδι του ξεπουλήματος τη χώρας, είμαι πεπεισμένος πλέον έτσι; Λοιπόν, για ποιο λόγο σας απαξιώνουν;

Αρτέμης Σώρρας:
Προσέξτε τι λέτε, λέτε τη λέξη απαξίωση, εμένα δεν μπορεί να με απαξιώσει κανένας ...

Γιώργος Αρίστογλου:
Αυτοί απαξιώνουν τα 600δις. του Σώρρα, όχι εσείς!

Αρτέμης Σώρρας:
Όχι όχι, αυτό λέω, δεν μπορεί να σε απαξιώσει κανένας, δεν μπορεί να σε απαξιώσει...Κοιτάξτε, κινούμαι στον παγκόσμιο ιστό πάρα πολλά χρόνια, σε «τραπέζια» πάρα πολύ εξειδικευμένα, με αποτέλεσμα για μένα να ήταν πολύ εύκολο να βγάλω μια συμφωνία με την κυβέρνηση. Κατ΄ αρχάς έχω τεράστιες προτάσεις όσον αφορά να μην «ακουμπήσω» στην Ελλάδα ...Έχετε καταλάβει τι σας λέω; Προτάσεις με πολύ μεγάλους πειρασμούς, με πολύ μεγάλα οφέλη, με κυριαρχίες σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα είναι ημερήσια διάταξή μας. Δε θα φύγουμε ποτέ από την Ελλάδα. Είναι θέμα ελληνισμού, είναι θέμα Ελλάδας, είναι θέμα εντολής, είναι καθήκον! Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Άλλωστε, έχω πει κάτι, τα 600δις. τα δίνω άτοκα. Το 0,5 που έχω βάλει είναι θέμα Αγγλικού δικαίου γιατί το Αγγλικό δίκαιο διοικεί τον πλανήτη με το θέμα της θαλασσοκράτηρας Αγγλίας, με το δίκαιο της θάλασσας διοικούμαστε να ξέρετε σε αυτόν τον πλανήτη. Εάν τα δώσω χωρίς τόκο πιάνεται σα δωρεά, οπότε μου τα παίρνει ένα σύστημα τα χρήματα και σκλαβώνει πιο πολύ την Ελλάδα. Εδώ τα χρήματα είναι χωρίς τόκο. Βέβαια έχω πει ότι να δω τον Ελληνικό μου κόσμο, να δω πως θα «τρέξουν» οι διαδικασίες, για μας πραγματικά δεν είναι τίποτα να φτάσουμε σε έναν καλό έλεγχο, να ξεκαθαρίσουμε το κράτος, να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις, να λειτουργήσει η δικαιοσύνη που πραγματικά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δικαιοσύνη, πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Γεννιόμαστε με το αίσθημα της δικαιοσύνης και όσο άδικο εισπράττουμε, τόσο άδικο παράγουμε. Γιατί δίνεις αυτό που έχεις. Άδικος έχεις μέσα σου, άδικο δίνεις. Απωθημένα έχεις, απωθημένα δίνεις.

Γιώργος Αρίστογλου:
Η πολιτική δεν αφήνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, δεν μπορεί να κάνει τίποτα η δικαιοσύνη ...

Αρτέμης Σώρρας:
Όχι όχι ακούστε, εγώ μίλησα κάποια στιγμή αγαπητέ, και δεν θέλω να οδηγηθώ σε συμπέρασμα, εγώ είπα ότι δεν έχω κόμμα, χρώμα, δόγμα βλέποντας και πιστεύοντας, δεν θα πω σχέδιο, σε μια πραγματικότητα όπου η δημοκρατία δεν έχει κόμματα, τα κόμματα είναι διαίρεση του λαού, τα δόγματα είναι ακόμη χειρότερα. 6.500 θρησκείες υπάρχουν, για ποιο λόγο να υπάρχουν; Ο Θεός είναι ένας, να το Θείο δεν το βλέπει κανείς, δεν το πιάνει, εγώ έχω πει, για μένα δηλαδή, ότι όλες οι θρησκείες είναι άκυρες, δεν προσφέρουν κανέναν Θεό, Θείο, τίποτα! Με όλα αυτά που κάνουν, είναι στα παγκόσμια καταπιστεύματα, όλο αυτό το δυνάστευμα που κάνουν οι θρησκείες, ανεξαιρέτου θρησκείας, είναι να διαιρέσουν τον κόσμο και να τον φτάσουν σε απώτερα σημεία, όπως έχει φτάσει και ο χριστιανισμός. Δηλαδή ο χριστιανισμός, νιώθω φρίκη όταν βλέπω τους Μεξικάνους ή τους Φιλιππινέζους ή τους Ινδονήσιους ή κάποιες άλλες φυλές, για να αποδείξουν πόσο καλοί χριστιανοί είναι σταυρώνονται σε σταυρό, μαστιγώνονται ...εντάξει, αυτό είναι παράνοια, θεωρώ ότι αυτό το δόγμα έπρεπε να κάνει κάτι και να μην αφήνει να γίνονται αυτά τα έκτροπα. Είναι τρελό για την ανθρώπινη φύση, να έχουν κυριεύσει τον πλανήτη με γη, όλες οι εκκλησίες έχουνε τη γη, ε, αυτοί ήρθανε με την βίβλο ξεβράκωτοι και πήρανε τη γή μας. Μας διαβάζανε τη βίβλο, μας είπανε κλείστε τα μάτια και τελικά μας πήρανε τη γη και μας έμεινε η βίβλος! Εγώ προκαλώ όλους τους, όχι θεοσεβούμενους γιατί άλλο να είσαι θεοσεβούμενος, όλους τους θρησκευολάγνους, να μου δείξουνε ένα έγγραφο του Θεού τους! Ένα!


Γιώργος Αρίστογλου:
Δεν υπάρχει ...

Αρτέμης Σώρρας:
Όχι να μου το δώσει ο Αβραάμ που του είπε ο Θεός ότι είναι ο Εκλεκτός να μας πει! Πρέπει να σταματήσουν όλες αυτές οι αηδίες, γιατί όλο αυτό είναι οικονομικό και δυναστευτικό, γιαυτό και βλέπουμε όλες τις θρησκείες να κάθονται σε έναν παγκόσμιο θρόνο και μιλάνε για παγκόσμια θρησκεία. Ποια παγκόσμια θρησκεία; Εδώ χύσατε αίμα ρε Χριστιανοί με τους άλλους από κάτω, τους μουσουλμάνους. Εδώ οι μουσουλμάνοι σκοτώνουνε τους άθεους (κατ΄αυτούς) χριστιανούς. Δηλαδή όλοι αυτοί οι φόνοι, εσείς βλέπετε ότι είναι θρησκευτικοί; Οι ποιο πολλοί πόλεμοι στην ιστορία είναι θρησκευτικοί! Ο Έλληνας δεν πολέμησε ποτέ για θρησκευτικές πεποιθήσεις, γιαυτό είπα γεννηθήκαμε Έλληνες και μετά δογματιστήκαμε ή κομματιστήκαμε. Ωραία, είναι η εποχή να ξεφύγουμε από αυτά ...

Γιώργος Αρίστογλου:
Έχετε δίκιο. Να πάμε όμως λίγο πάλι στην Ελλάδα, για να πιάσουμε και το θέμα των Δήμων, που έχω πάρα πολλά μηνύματα. Να πάμε στην Ελλάδα ...και ξαναλέω, εγώ έχω τρελαθεί, υπάρχει ένας Έλληνας που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και υπάρχουν και οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι, να το πω έτσι χαριτολογώντας και όμορφα έτσι όπως πρέπει, που εκλεγμένοι από εμάς για μας για το καλό της πατρίδας, για το καλό των οικογενειών μας, των παιδιών μας, δεν δέχονται αυτό από τον Έλληνα! Και δεχόμαστε την Τρόικα! Δεχόμαστε όλους τους άλλους! Για ποιο λόγο κύριε Σώρρα δεν θέλουν αυτά τα χρήματα;
Αρτέμης Σώρρας:
Εγώ δεν θα μείνω στην λέξη «εκλεγμένοι» εκεί βάλε παρένθεση ...Οι Δήμοι είναι ένα άλλο κεφάλαιο ...Εφόσον τελειώσαμε με τα 600δις. και τελείωσε και η μήνυση και αθωώθηκα, έκανα μήνυση στους 300+2 μετά από την απάντηση του υπουργού όπου καλώ των υπουργό και του λέω, ευχαριστώ κύριε υπουργέ εντός έξι ημερών (8 μέρες έμεναν για το τρίτο μνημόνιο) κανονίστε ραντεβού όπου θέλετε να΄ρθούμε με τις τεχνικές μου υπηρεσίες και να παραλάβετε τα ομόλογα. Δεν ήρθε ποτέ. Έκτοτε έκανα μήνυση και στους 300+2, αλλά τους έκανα μήνυση γιατί δεν πήραν τα 600δις., πρόσεξε, δεν τους έκανα μήνυση για το Σύνταγμα. Τους έκανα μήνυση γιατί δεν πήραν τα εξακόσια, προσέξτε τι σας λέω ...Όταν λοιπόν σου κάνω μήνυση γιατί δεν πήρες τα 600δις. δεν συζητάμε εάν υπάρχουν τα εξακόσια ή αν δεν υπάρχουν.
Μετέπειτα ήρθε το δικαστήριο που μου έκανε η κυβέρνηση μέσω του κου Γεωργιάδη και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που έλεγε για ψευδής ειδήσεις, ότι δεν υπάρχουν τα 600δις., για κατάλυση πολιτεύματος και για ανησυχία λαού. Δηλαδή ότι ανησυχώ τον λαό και αυτοκτονεί, είναι λίγο τρελό, οξύμωρο έτσι; Εγώ φταίω για όλα ...Με αποτέλεσμα αθωώθηκα πανηγυρικά, τώρα βέβαια θεωρώ ότι αυτόν το Γεωργιάδη θα πρέπει να του κάνετε ένα άγαλμα, αυτός έκανε την εξής πράξη, μέσα από την οποία πράξη η κυβέρνηση έβγαλε τα μάτια της μόνη της.
Τώρα πια, τα ομόλογα αυτά κατέβηκαν από τον Καναδά και είναι στο δικαστήριο όλες οι αποδείξεις, με αποτέλεσμα όλοι εσείς οι Έλληνες έχετε το δικαίωμα να πάτε στα δικαστήρια να πάρετε την απόφαση και να τους σπάσετε τα κεφάλια. Η απόφαση είναι εδώ.

Γιώργος Αρίστογλου:
Αυτό λέει, η απόφαση του δικαστηρίου λέει ότι τα λεφτά υπάρχουν, ότι τα ομόλογα είναι γνήσια, άρα ο Σώρρας είναι αθώος, δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά που του καταμηνύετε. Έτσι δεν είναι;

Αρτέμης Σώρρας:
Όχι μόνο αυτό, θα σου εξηγήσω και ένα άλλο πράγμα, η πρώτη κατηγορία είναι για ψευδής ειδήσεις των 600δις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει στο δικαστήριο να αποδείξεις, όλα μετά απορρέουν. Αφού είναι ψευδής τα ομόλογα, πας για κατάλυση πολιτεύματος, άρα και ανησυχείς το λαό τζάμπα. Με αποτέλεσμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποδείξεις στο δικαστήριο είναι αυτή η κατηγορία ότι δεν είναι ψευδής οι ειδήσεις για τα 600δις. Άρα πρέπει να αποδείξεις την ύπαρξη των 600δις. στο δικαστήριο, γιατί εάν δεν το αποδείξεις τότε θα «φας» κακούργημα για την κατάλυση πολιτεύματος.

Γιώργος Αρίστογλου:
Θα βγω εγώ και θα πω «Ο Σώρρας λέει ψέματα ή είναι απατεώνας, βάλτε τον μέσα». Είναι ψέματα αυτά που λέει ...

Αρτέμης Σώρρας:
Όχι σε βάζει το ίδιο το δικαστήριο, οπότε δεν προχωράς εσύ.
Όμως στο δικαστήριο ήρθανε όλα τα αποδεικτικά από τον Καναδά που είναι έως και σήμερα και εμείς δηλώσαμε ότι θα παραμείνουνε, ωστόσο εμείς τι κάναμε όμως, πριν το δικαστήριο, πριν την ημέρα της δίκης, καλέσαμε στο δικαστήριο στον Άρειο Πάγο στη δίκη μας να παραστεί, ως φορέας του κράτους, ο υπουργός των οικονομικών. Να μας δώσει απαντήσεις δηλαδή. Έχει πάρει τον φάκελό μας, έχει γνώση ο άνθρωπος. Καλέσαμε τον κύριο Προβόπουλο ο οποίος έχει πάρει φάκελο των οικονομολόγων και είναι συνδεδεμένος με όλες της υπηρεσίες της Αμερικής και της Ελλάδος, είναι υπεύθυνος, καλούμε το γενικό λογιστήριο του κράτους και την υπηρεσία εξωτερικού χρέους. Παρακαλώ να΄ρθείτε στο δικαστήριο και να πείτε ότι είναι ψεύτικα, ότι θέλετε, πείτε ότι θέλετε. Γιαυτό σας λέω δεν υπάρχει υπόθεση δικιά μας να μας τη γκρεμίσει κανένας εκτός και μας γκρεμίσουν οι Έλληνες!
Προσέξτε τώρα, στο δικαστήριο τους περίμενε μια έκπληξη, ειδικά τον κύριο Προβόπουλο. Το 2010 μία ομάδα δικιά μας έχει παρουσιαστεί στην Τράπεζα Ελλάδος με το ίδιο UCC ομολόγου, ξέρετε όλο το ομόλογο είναι ένα UCC, το συμβόλαιο είναι 2,875 τρις. Από αυτό λοιπόν το συμβόλαιό σου κόβεις ότι ομόλογα θέλεις, αφού το δηλώσεις στο υπουργείο οικονομικών της Αμερικής. Ότι ποσό θέλεις, δε σου το αρνείται κανείς. Το συμβόλαιό σου είναι αυτό και το μεταχειρίζεσαι όπως θέλεις. Το 2010 λοιπόν με επίσημα έγγραφα και με πρωτόκολλα παρουσιάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος και κατατίθεται ένα ομόλογο από το ίδιο UCC number 3δις. Το οποίο η τράπεζα με δικηγόρους τα πάντα, που η τράπεζα μετά απαντάει, ναι αυτό το ομόλογο είναι σωστό, τα λεφτά είναι μέσα, είναι έτσι κλπ. Έχει δώσει όλα τα confirmation (πιστοποιήσεις) επίσημα η Τράπεζα της Ελλάδος με πρόεδρο τον κύριο Προβόπουλο πάλι, όχι άλλον. Οπότε για το ίδιο ομόλογο υπάρχει ήδη confirmation στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ελληνική κυβέρνηση από το 2010. Όταν το 2012 έρχεται ο Αρτέμης και λέει «πάρτε 600δις. τώρα» τι γίνεται; Α, ήταν καλό το 3δις., τώρα από το ίδιο ομόλογο από το ίδιο συμβόλαιο δεν είναι καλά τα 600δις.; Προσέχετε τι λέω; Δηλαδή είχαμε ήδη confirmation πριν έρθουμε στην Ελλάδα, αυτά είναι έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος ...γιαυτό σας λέω, απαγορεύεται το «καφενείο» σε μένα είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα ...

Γιώργος Αρίστογλου:
Άρα δηλαδή τα 3δις. τα δέχονται ενώ από το ίδιο ομόλογο τα 600δις. δεν τα δέχονται;

Αρτέμης Σώρρας:
Ναι, έλα εσύ να μου πεις τώρα ...μα δε γίνεται ρε φίλε ...Το 2010 λοιπόν. 3δις το ίδιο UCC, το ίδιο ομόλογο IBOE του ιδίου, το παίρνει μέσα λοιπόν και έχουμε τα verification της τράπεζας με πρωτόκολλο που λέει ναι τα ομόλογα είναι σωστά, ναι τα ομόλογα είναι αληθινά, ναι είναι OK, πρωτόκολλο, υπογραφή, πάρτε το! Επίσημο έγγραφο, τι άλλο καλύτερο θέλεις; Έχουμε το πρωτόκολλο που παραλάβανε μέσα, όλα τα έγγραφα που μπαίνουνε μέσα και το πρωτόκολλο που βγαίνει και λέει ναι είναι αληθινό, ναι τα πάντα! Επίσημα, πιο επίσημα δεν γίνεται! Άρα γίνεται το 2010 τα 600δις από το ίδιο UCC ομόλογο του ιδίου να μην είναι καλά; Δηλαδή τα 3δις το έκαναν καλό; Καταλαβαίνεις σε τι δύσκολη θέση είναι; Άρα συνέλληνά μου τους περίμενα στο δικαστήριο γιαυτό δεν εμφανίστηκε κανένας. Ούτε ο υπουργός οικονομικών, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος. Πόσο εύκολο ήτανε να έρθει η Τράπεζα της Ελλάδος και να πει ακούστε κύριε ήρθανε χαρτιά από την Αμερική, ότι αυτά δεν είναι καλά, εμείς ελέγξαμε και γεια σας! Σκίστε τον Σώρρα! Δύσκολο είναι; Δηλαδή έχω κάνει δύο κακουργηματικές μηνύσεις στον Προβόπουλο και του είναι δύσκολο να μου πει «αι σιχτίρ»; Είναι τεράστιες οι θέσεις και η εξουσία που έχουνε.

Γιώργος Αρίστογλου:
Άλλωστε πόσες κυβερνήσεις βγήκανε και ο Προβόπουλος είναι επάνω, έτσι;

Αρτέμης Σώρρας:
Αυτό δε με πειράζει εμένα, αλλά να μου πει άντε φύγε από δω απατεώνα και να με σκίσει και να με βάλει και φυλακή δεν είναι και τίποτα. Ε; Τα ομόλογά σας δεν είναι καλά, να ορίστε έχω και αποδείξεις, πάρτε τα!
Άρα καταλαβαίνετε τι γίνεται; Βλέπετε πόσο αληθινά είναι τα πράγματα;
Μου λες τη λέξη «να με απαξιώσουν» ...Λεβέντη μου, εμένα δεν μπορούν να με απαξιώσουνε, να με φοβηθούνε μπορεί, να με σεβαστούνε μπορεί, μα να με απαξιώσουν δε γίνεται! Γιατί το σφυρί το κρατάω εγώ και ότι ώρα θέλω θα σου σπάσω το κεφάλι, κατάλαβες;




Γιώργος Αρίστογλου:
Τους πάτε για εσχάτη προδοσία κύριε Σώρρα, τους κάνετε μήνυση, ενώ υπάρχουν άλλες 262 μηνύσεις που εκκρεμούν πάνω στους πολιτικούς και δεν έχει εκδικαστεί καμία μέχρι τώρα. Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η τύχη αυτής της μήνυσης; Γιατί και άλλος τους έκανε για εσχάτη προδοσία από την Εύβοια και πέρα τρέχει, εξαφανίστηκε ο άνθρωπος.

Αρτέμης Σώρρας:
Αγαπητέ συνέλληνα, οι μηνύσεις ξέρω ότι πάνε σε ένα μεγάλο μαγαζί που αυτό το μαγαζί επί χρόνων τώρα, επί χρόνων ...άλλωστε θέλω να καταλάβουμε κάτι οι συνέλληνες η δικαιοσύνη στον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια την έχει φτιάξει και την έχει καθιδρύσει η Εκκλησία. Το ξέρετε; Το γνωρίζετε; Πως ξεκίνησε η δικαιοσύνη. Αν μη τι άλλο λοιπόν τη δικαιοσύνη την έχει ο ναός! Κατάλαβες; Ο ναός έχει τη δικαιοσύνη. Και τον τόκο στις μέρες μας τον έφτιαξε η Εκκλησία. Θέλω να καταλάβετε πόσο δογματισμένες είναι οι κυβερνήσεις. Ποιος έκανε παλιά κουμάντο στον μεσαίωνα; Η Ιερά Εξέταση. Υπήρχε δικαστήριο άλλο; Ε πρέπει να το θυμηθείτε ρε συνέλληνες τώρα δηλαδή, τόσο δίκαια τα πράγματα!

Γιώργος Αρίστογλου:
Έχει σχέση κύριε Σώρρα ή δικιά μας η Εκκλησία σε αυτό όλο το ζήτημα;

Αρτέμης Σώρρας:
Εκεί θα διαχωριστώ λίγο τώρα, λες τη λέξη «η δικιά μας Εκκλησία», δικιά σου δεν είναι καμία εκκλησία αδερφέ. Όποιος Θεός είναι δικός σου και έχεις ένα χαρτί από τον Θεό ότι σου είπε να φτιάξεις εκκλησία, ναι να το δεχτώ και εγώ να φτιάξω και εγώ εβδομήντα. Και γιατί Ορθόδοξη είναι η Εκκλησία σου; Eγώ όταν παντρεύτηκα στην Ελλάδα το στεφανοχάρτι μου έγραφε επάνω Εκκλησία και πάσης Ελλάδος. Που στο καλό είναι η Ορθόδοξη; Και να σου πω και κάτι να τελειώνουμε, δεν υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία ρε παιδιά! Ορθόδοξος Έλληνας, ορθή δόξα σημαίνει. Τι σημαίνει Ορθόδοξη Εκκλησία; Ποια ορθή δόξα; Υπάρχει Εκκλησία με ορθή δόξα; Ποια δόξα να΄χει; Σταματάμε λοιπόν να μιλάμε για τέτοια πράγματα. Εγώ όταν παντρεύτηκα το χαρτί έγραφε Εκκλησία και πάσης Ελλάδος. Που είναι ή ορθοδοξία; Δείχτη μου!
Άρα λοιπόν εγώ δε θα διαχωρίσω τις θέσεις μας, ας το κάνει η Εκκλησία. Η Εκκλησία λοιπόν η δικιά μας έχει 5,5 τρις έχω πει και ας πάρει θέσεις τώρα που ο λαός πεινάει! Όλη η Ελλάδα και το Ελληνικό κράτος το αφήσανε οι Τούρκοι στην Εκκλησία! Σε ποια Εκκλησία το αφήσανε, στο Βατικανό; Στη δικιά σας το αφήσανε. Τι δουλειά έχουνε λοιπόν οι Τούρκοι με την Εκκλησία τη δικιά μου να της αφήνουνε τη χώρα μου! Τη γη των προγόνων μου την αφήσανε στην Εκκλησία. Και η Εκκλησία έδωσε τμήμα της περιουσίας τους για να δημιουργηθεί το Ελληνικό Κράτος. Και από τότε μέχρι τώρα η Εκκλησία ότι πουλάει, πουλάει με συμβόλαια του Αλή Πασά, του Ιμπραήμ και του κάθε κερατά Σουλτάνου! Το δικό μου το οικόπεδο, του παππούλη μου που έχει αίμα, το πουλάει η Εκκλησία με συμβόλαιο του Αλή Πασά και του Ιμπραήμ; Για σκεφτείτε το λίγο; Πρέπει να μαζευτούμε και λίγο. Και να σας πω και κάτι, υπάρχουν «φωτεινά» άτομα και στην Εκκλησία. Εγώ έχω γνωρίσει αρκετά. Υπάρχουν «φωτεινά» άτομα στην Εκκλησία που ξέρουν και τι κακό έχει κάνει, γιατί η Εκκλησία δε διοικείται ρε παιδιά από Έλληνες παπάδες. Δε διοικείται από ελληνικό πνεύμα! Δεν έχει τίποτα μέσα της. Έχει ένα μασονικό, μαύρο, σκοτεινό πέπλο, το οποίο διοικείται ...και κοιτάτε και τι είπε ο Βαρθολομαίος ότι η Επανάστασή μας έγινε από κάποιους με κατουρημένες ποδιές! Δε γίνεται ρε, κάποιοι χύσανε το αίμα τους! Και εσείς ρε παιδιά, λέτε τέτοια πράματα μες το λαό μου, έχετε βάλει το λαό μου να σκύβει γονυπετής κάθε μέρα, για ποιο πράγμα;
Εν πάση περιπτώσει, δε θα μείνω σε αυτό το κομμάτι, υπάρχουνε πάρα πολλά χρήματα στην Εκκλησία και κάποια στιγμή θα μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε από πού παίρνουνε χρήματα οι Εκκλησίες, δεν παίρνουνε από το κερί, βάζουνε και τους πιστούς να τους πληρώνουνε για να τους σέβονται καλύτερα λοιπόν το μαγαζί, αλλά ξέρουμε από παίρνουνε λεφτά οι Εκκλησίες και θα το αποδείξουμε. Ξέρουμε χιλιάδες άλλα πράγματα. Δεν καθόμαστε τυχαία εδώ πάνω στην κορυφή και φωνάζουμε. Φωνάζουμε με αποδείξεις. Και ας βάλουνε μυαλό. Και η Εκκλησία έχει στελέχη καλά, έχει ανθρώπους που έχουν μείνει και έχουν ανθρώπινα ένστικτα, ακόμα, γιατί οι πιο πολλοί ΔΕΝ είναι άνθρωποι εκεί μέσα. Συγχωρώ κάθε παπά που μπορεί να πει μες την αμορφωσιά του το οτιδήποτε, δε συγχωρώ από Μητροπολίτη και πάνω. Από Μητροπολίτη και πάνω πραγματικά ξέρουν καλά τι γίνεται και όλα αυτά τα στελέχη θα πρέπει να γίνει μία επανάσταση για να μπουν σε μία λειτουργία και σε μία βάση δικαίου τα πράγματα, όχι να μας κοιτάνε έτσι. Όχι να΄ναι αγκαλιά με όλες τις λέσχες τις μασονικές, τις παγανιστικές ενάντια του ανθρώπου και όχι στην ελευθερία του ανθρώπου. Αν είναι δυνατόν, άνθρωποι οι οποίοι είναι δίπλα μας, ανεβαίνουν κάθε μέρα στον άμβωνα, να μην μπορούν να στηρίξουν τον ελληνισμό, τους Έλληνες, τις μητέρες μας βρε παιδί μου.
Γεννηθήκαμε Έλληνες, πρέπει όλα αυτά τα ψεύτικα στοιχεία να τα πετάξουμε από πάνω μας, πρέπει να καταλάβουμε τι μας γίνεται, πρέπει να δούμε την κοροϊδία μας. Εγώ έχω πει ότι δεν πιστεύω σε αγάπη και φόβο. Ο φόβος είναι ίδιος με την αγάπη. Τι φοβάσαι; Ο Έλληνας που φοβάται δεν είναι ελεύθερος! Τι φοβάσαι, μη σε καταραστεί ο Θεός και δεν πας στον παράδεισο που λένε αυτοί; Τι λέτε τώρα ρε παιδιά; Τι έχετε κάνει στον πλανήτη; Έχετε καταλάβει τι έχουν κάνει στον πλανήτη, πόσο ζημιά έχουνε κάνει; Κάθε φορά ορκίζουν την κυβέρνηση. Μα δε πιστεύουν στο ευαγγέλιο, ούτε πουθενά. Οι εβραίοι ορκίζουν τους εβραίους, για το καλό του Συντάγματος και το καλό της χώρας ...Και όσο πάνε πιο βαθιά σκίζουν τη χώρα μου και την προδίδουνε! Και εκείνοι δεν μιλάνε. Εκείνοι που τα ορκίσανε αυτά τα παιδιά, γιατί δε μιλάνε ρε, γιατί δε μιλάτε εσείς που τα ορκίσατε ρε; Γιατί δεν πιστεύετε ούτε σε όρκο και δεν έχει κανένας ούτε ιερό ούτε όσιο.
Γιαυτό λέω, συνέλληνες, μαζευτείτε όλοι μαζί! Έχω δώσει ένα τεράστιο μήνυμα! Μου λέτε τι θα κάνουμε με την κυβέρνηση ...δεν τους βλέπω αυτούς ρε παιδιά. Αυτά είναι πολιτικά λείψανα. Εγώ είπα κάτι, δείξτε μου έναν καλό πολιτικό, δείξτε μου έναν Έλληνα, άντρα, ο οποίος θέλει το καλό της Ελλάδος, θα πάω θα παραδώσω και θα φύγω! Πες τε μου έναν! Ξέρεις κανέναν; Θα του κάνω και μια εξέταση DNA καταγωγής και θα του δώσω τα πάντα να σηκωθώ να φύγω. Και να παραμείνει, να κάτσει να διοικήσει. Ποιος είναι; Δείξτε μου έναν. Έχετε κανέναν; Δεν ξέρεις κανέναν έ;

Γιώργος Αρίστογλου:
Δεν υπάρχει, όχι, δεν υπαρχει ...

Αρτέμης Σώρρας:
Οπότε τι θα κάνουμε; Θα σου πω λοιπόν τι θα γίνει ...Θα γίνει συνένωση των Ελλήνων και θα διοικήσουν οι Έλληνες την Ελλάδα μόνοι τους! Και αν μιλάμε για εκλογές, θα έχουμε εκλογή στις αποφάσεις, όχι στη διοίκηση. Είναι ανάγκη να διοικήσω εγώ, εσύ, ο οποιοσδήποτε, τι να διοικήσεις; Οι Έλληνες διοικούνε τη χώρα τους! Οι Έλληνες διοικούνε το μέλλον τους! Οι Έλληνες διοικούνε τις τύχες τους και αυτό πρέπει να κάνουμε! Γιατί είμαστε Έλληνες νοήμονες, είμαστε δύο φορές παγκοσμιοποιητές! Η πρώτη ήταν με τον Διόνυσο και η δεύτερη με τον Μέγα Αλέξανδρο. Και ήρθαν αυτά τα ζώα να μου το παίξουν παγκοσμιοποιητές. Δηλαδή, να ακυρώσουν τον άνθρωπο και να γίνουν παγκοσμιοποιητές. Γιατί άνθρωπος σημαίνει πολίτης, πολίτης σημαίνει πολιτισμένος και όποιος άνθρωπος δεν είναι πολίτης δηλαδή πολιτισμένος είναι ή Θεός ή ζώο! Αποφάσισε τι είσαι!
Άρα το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι Έλληνες θα διοικήσουν τους πολίτες και εδώ θα φτάσει. Η ένωση Ελλήνων έχει να γίνει 2.400 χρόνια. Η ώρα της συνένωσης είναι εδώ! 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΜΑΔΑ : EI-E.N.D. ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/11/artemhs-swrras-h-enwsh-ellhnwn-ehei-na-ginei-2-400-hronia-h-wra-.html

Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

aristo.jpg

«Το ανθρώπινο αγαθό πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά. 
Πρέπει να είναι τελικό (τέλειον), κάτι που επιλέγεται πάντοτε προς χάρη του εαυτού του και ποτέ ως μέσο για την επιδίωξη άλλου σκοπού. 
Επίσης πρέπει να είναι αύταρκες, κάτι που από μόνο του καθιστά τη ζωή άξια επιλογής. 
Και τα δύο αυτά γνωρίσματα χαρακτηρίζουν την ευδαιμονία. 
Απομένει όμως να ρωτήσουμε τι είναι η ευδαιμονία. 
Ο Αριστοτέλης για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα εισάγει την πλατωνική έννοια του έργου ή της λειτουργίας. Ουσιαστικά θέτει το ερώτημα, ποιο είδος ζωής παρέχει στον άνθρωπο τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, αλλά, για να βρει την απάντηση, θεωρεί αναγκαίο να ρωτήσει ποια είναι η χαρακτηριστική λειτουργία του ανθρώπου. 
Το ερώτημα αυτό το δανείζεται από τις τέχνες, αλλά εκεί η απάντηση είναι απλή. Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ότι η λειτουργία ενός αυλητού είναι να παίζει τον αυλό ή ότι η λειτουργία ενός πέλεκυ είναι να κόβει. 
Ακόμη και στα μέρη ενός ζωντανού σώματος -το μάτι ή το χέρι- εύκολα διακρίνεται ο προορισμός τους. Αντίθετα, δεν είναι εύκολο να λεχθεί ποιο είναι το έργο του ανθρώπου. 
Για να απαντήσει στο ερώτημα ο Αριστοτέλης εξετάζει ποιο έργο μπορεί να επιτελέσει μόνον ο άνθρωπος. 
Η αύξηση και η αναπαραγωγή είναι κοινή σε ανθρώπους, ζώα και φυτά, η αίσθηση είναι κοινή σε ανθρώπους και ζώα· επομένως, καμιά από αυτές τις λειτουργίες δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ειδικά τον άνθρωπο. Αλλά, όπως διδαχθήκαμε στο Περί ψυχής σχετικά με τον άνθρωπο, σε αυτές τις λειτουργίες προστίθεται μια ανώτερη λειτουργία, που ο Αριστοτέλης την ονομάζει εδώ το λόγον έχον, "αυτό που έχει ορισμένο σχέδιο ή κανόνα". 
Σε αυτή τη δύναμη περιλαμβάνονται δύο υπολειτουργίες, μία που κατανοεί το σχέδιο και μία που το υπακούει. 

  • Η ζωή αυτής της λειτουργίας πρέπει να είναι η ευδαιμονία. 
  • Δεύτερον, η λειτουργία πρέπει να είναι ενέργεια και απλώς δύναμη. 
  • Τρίτον, πρέπει να είναι σύμφωνη με την αρετή ή, αν υπάρχουν περισσότερες αρετές, με την καλύτερη και τελειότερη από αυτές. 
  • Τέταρτον, πρέπει να εκδηλώνεται όχι μόνο για σύντομες χρονικές περιόδους, αλλά για ολόκληρη τη ζωή.»
[W.D. Ross, Αριστοτέλης, Μ.Ι.Ε.Τ.: Αθήνα 21993, σ.271-272]


ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ
Στο έργο του Ηθικά Νικομάχεια ο Αριστοτέλης αναφέρθηκε διεξοδικά στο πιο μεγάλο αγαθό που επιδιώκουν οι άνθρωποι με τις πράξεις τους, δηλαδή στην ευδαιμονία, την οποία όρισε όχι ως ψυχική κατάσταση αλλά ως ενέργεια της ψυχής με τους κανόνες της τέλειας αρετής (ή ευδαιμονία έστι ψυχής ενέργεια τις κατ' αρετήν τελείαν). 
Την ευδαιμονία, λοιπόν, κατά τον φιλοσόφο, την εξασφαλίζουν οι άνθρωποι μόνο με την κατάκτηση της αρετής και αυτή με την σειρά της πραγματώνεται μέσα από την καθημερινή συμπεριφορά και δράση τους, κάτι που καταδεικνύει ότι η αριστοτελική ηθική είναι προσανατολισμένη προς την ανθρώπινη πράξη και δεν αποτελεί ελεύθερη αναζήτηση γνώσης.
Ο λόγος για τον οποίο ο Αριστοτέλης αφιέρωσε τα Ηθικά Νικομάχεια στη μελέτη των αρετών δεν ήταν μόνο γιατί θεωρούσε πως μέσω αυτόν οι άνθρωποι θα γίνουν καλύτεροι ως άτομα, αλλά και επειδή η απόκτηση τους θα τους έκανε να λειτουργούν σωστά μέσα στην πόλιν, κάτι που ενδιέφερε ιδιαίτερα τους αρχαίους Έλληνες.
Ο στόχος της πόλεως, κατά τον Αριστοτέλη είναι η ευδαιμονία (-στοχάζεται- του κυριωτάτου πάντων των αγαθών). Επομένως, το υπέρτατο αγαθό για το άτομο ταυτίζεται με το υπέρτατο αγαθό για την πόλιν. Το άτομο επιτυγχάνει με τις πράξεις του την ευδαιμονία, μετ τις πράξεις του ως πολίτης θα επιτευχθεί και το υπέρτατο αγαθό για την πόλιν. 
Η τελευταία είναι ένα "όλον" που απαρτίζεται από πολίτες.
Η συμπεριφορά τους έχει πολιτικό περιεχόμενο και από τις πράξεις τους θα εξαρτηθεί αν η πόλις θα οδηγηθεί στο επιδιωκόμενο "τέλος", στην ευδαιμονία.
Η συλλογική ευδαιμονία θα επιφέρει αναπόδραστα και την ατομική. αφού το "μέρος" (άτομο) βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από το "όλον" (πόλις).

Ευστάθιος Φανιάδης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:Πρόσεχε την φάκα του ατομικισμού (individualism)...

 

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/11/h-efdaimonia-ston-aristotelh.html

Εκδήλωση-Ενημέρωση EI-E.N.D. Ασπρόπυργος 26-10-2013


ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ "ΓΑΛΑΞΙΑΣ" ΣΤΙΣ 26-10-2013 ΕΓΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ EI END, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ κα ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ κ.κ. ΕΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΡΤ. ΣΩΡΡΑ.



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ;

Ζούσαν λοιπόν οι Έλληνες( κατά Πλάτωνα ), μαζί τους και προδόθηκαν !Τα στοιχεία της προδοσίας Ποια ήταν ?
Μάλλον πρέπει να αρχίσω να διαβάζω Πλάτωνα !

ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘEΑ

Δέν τα αναφέρει ο Πλάτωνας ..

Δυστυχώς αυτά τα στοιχεία τα έχουν αφαιρέσει , αλλά δεν έχουν καταφγέρει να κόψουν το νήμα με την ΛΗΘΗ ..
Χρειάζεται πολύ διάβασμα με διαφορετικά βιβλία γιά να ξαναενώσεις το νήμα ..
Πάρε τα βιβλία ΤΙΜΑΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑ , ΝΟΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ γιά αρχή Τα στοιχεία της προδοσίας

Οταν πρίν εβδομήντα και πλέον χρόνια οι ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ μετά την καταστροφή του ¨ ηλιου τους ΕΨΙΛΟΝ ΒΟΩΤΗ
εγκατέλειψαν το Ηλιακό τους σύστημα περιπλανώμενοι ήρθαν στο δικό μας , και ζήτησαν άδεια από τον τότε διοικητή
του Ηλιακου μας
συστήματος αλλά και των 13 Γαλαξιαων ΖΕΥ , άδεια να προσεδαφιστούν γιατί θα πεθαίνανε ..
¨ Ηρθαν με το πολεμικό αστρο ΛΕΒΙΑΘΑΝ , ( κατόπιν μετονομασθέν σε Σ - ΕΛΛΗΝ = ΣΕΛΗΝΗ πρός τιμήν των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΛΛΩΝ μετά την κατάλληψη του από τις δυναμεις ΔΙΟΣ )) και το μικρότερο ΛΙΛΙΘ .

Ο ΖΕΥΣ τους έδωσε άδεια να κατέβουν στην ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ όπου κατοικούσαν ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΦΥΛΑ ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ .
Αυτός ο λαός των ΠΟΣΕΙΔΝΙΩΝ με τους αιώνες ( τουλάχιστον 30,000 χρόνια ) ενώθηκε ξεξουαλικά με τους Δρακονιανούς ,
τοιχογραφία  σε τάφο στην Ποσειδωνία, Ελληνική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας.

και όπως αναφέρει ο ΠΛΑΤΩΝ δημιουργήθηκε μία πανίσχυρη φυλή που κάποια στιγμή επιτέθηκε στον υπόλοιπο πλανήτη και τον υποδούλωσε ..
http://img146.imageshack.us/img146/4425/490page25image0001zx2.jpg

Τότε οι ΕΛΛΗΝΕΣ ( Αθηναίοι αναφέρει ο ΠΛΑΤΩΝ ), ξεσηκώθηκαν και ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ σώνοντας όπως αναφέρει γιά άλλη μία φορά τον πλανήτη κατατροπόνωντας τις ενιαιες δυναμεις ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ .

Οι ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΙ στόν πόλεμο πήραν το μέρος των ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ και πολέμησαν μετά την πολυαιώνια ένωση μαζί τους
ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ της ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ και του ΕΛΛΗΝΕΣ ..


Αυτή είναι η μεγάλη ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ και από τότε οι ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΙ ονομάστηκαν ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

και είναι οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ οι οποίοι είναι σε ΟΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ σε όλο τον πλανήτη ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ με τους ΕΛΛΗΝΕΣ .. 
ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ

kerberos-hellas


ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ σελ.20 ¨ΑΛΗΘΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ¨ !!!!
O Κίσσινγκερ έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί...  
 
ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !!!
 
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2746.html

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ-ΑΡΧΑΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ-ΕΥΡΗΜΑΤΑ



ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΌΝΙΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ??? ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ -ΝΕΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Αρχαίος Λακεδαιμόνιος πολεμιστής στην Αμερική;;; Δείτε νέα σοκαριστικά αρχαιολογικά ευρήματα που ανατρέπουν τα δεδομένα! 
  


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/11/sokaristika-arhaia-anexhghta-efrhmata.html

Η σύζευξις ηθικής και πολιτικής,την οποίαν προτάσσει ο οργανισμός ΕΙ·ΕΝD

Γεωργαντζάς.jpgΕίναι πλέον ηλίου φαεινότερον, ότι ο συμβουλευτικός οργανισμός ΕΙ·ΕΝD προτάσσει την αποκαταστάσιν του αξιακού πυλώνος της αφθονίας, διά ολόκληρον τον ελληνικόν μας κόσμον, μέσω αρμονικών και συλλογικών διαδικασιών. Πέραν όμως της αποκαταστάσεως ταύτης, μέσω του προτάγματός του: «χωρίς δόγμα, χωρίς κόμμα, χωρίς χρώμα», ο οργανισμός ΕΙ·ΕΝDεπίσης προτάσσει την σύζευξιν ηθικής και πολιτικής.

Θα μπορούσε να αποβεί χρησιμοτάτη μία δήλωσις, σχετική με την κλασικήν ελληνικήν έννοιαν των ανθρωπίνων αξιών, όπως είναι, π.χ., η αρετή, η οποία κάλλιστα μεταφράζεται ως «αριστεία». Θεωρήθηκε ως μία διάχυτος αξία, εκφράζοντας την εκπλήρωσιν της ανθρωπίνης εντελεχείας, των δυνατοτήτων μας, αι οποίαι περιλαμβάνουν τον λόγον και είναι παρούσαι εις ημάς, ως το κληροδότημα της Φύσεως, προς όλους τους ανθρώπους.

Ο ανθρώπινος πολιτισμός, κατανοητός εις την κοινωνικήν και πολιτικήν του αποστολήν, ως ρόλον έχει την διασφάλισιν των προϋποθέσεων διά την ανέλιξιν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Κατανοητός ως αγωγή, μόρφωσις ή παιδεία, ο πολιτισμός δοκιμάζεται από τον ρόλον τον οποίον αναθέτει εις την επιστήμην, την τέχνην και, εν γένει, εις όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της διαχειρίσεως της ιδίας της πολιτείας.

Η επιτυχία της παιδείας ποσοτικοποιείται μέσω του βαθμού της ολοκληρώσεως του ελληνικού «αιέν αριστεύειν», το οποίον προωθεί εν ελευθερία, ως μίαν συνεπή ενότητα, η οποία καθιστά την των ανθρώπων προσωπικότητα αρμονικήν. Οι φιλόσοφοι της κλασικής Ελλάδος ήσαν βέβαιοι διά την αριστείαν, ως την αξίαν, η οποία πολιτικά στηρίζει την συλλογικήν ευδαιμονίαν της κοινωνίας, ενός οντικού και όχι οντολογικού οργανισμού.

Εξίσου είχον επίγνωσιν των δυσκολιών, αι οποίαι συχνά παρεμποδίζουν την επίτευξιν του υψηλοτάτου δυνατού επιπέδου αναπτύξεως της συνειδητότητός μας. Αλλά διά να προχωρήσομεν σταθερώς προς την κατεύθυνσιν της εκπληρώσεώς μας, οι άνθρωποι χρειαζόμεθα την συνεργασίαν της επιστήμης, της τέχνης και της πράξεως.

Και αι τρείς αυταί, από κοινού, μέσω της ορθής λειτουργίας της αλληλεπιδράσεώς των, συνδράμουν εις την χορήγησιν ενός δεδομένου συντάγματος, οιανδήποτε αξίαν τούτον δύναται να κατέχει. Ως εκ τούτου, η πολιτειότης είναι, ως ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης επέμεναν, η υψηλοτάτη, η αρχιτεκτονική τέχνη, όπου ο λόγος της τέχνης και της επιστήμης συναντώνται ως φιλοσοφία.

Ορθότατα έπραξαν οι φιλόσοφοι της κλασικής Ελλάδος, με το να εισάγουν ένα διαχωρισμόν μεταξύ των αξιών, αι οποίαι αποτελούν μόνον μέσα, και των αξιών, αι οποίαι χαρακτηρίζονται αποκλειστικώς ως σκοποί. Η ιδία η έκφρασις «ανθρώπιναι αξίαι» πρέπει να αναφέρεται εις αξίας, αι οποίαι είναι, ταυτοχρόνως, απόλυτοι και οικουμενικαί.

΄Ανευ αυτής της διακρίσεως, η έκφρασις «ανθρώπιναι αξίαι» είναι εντελώς κενή περιεχομένου, καθόσον ουδεμίαν υψηλοτέρας σημασίας έννοιαν μεταδίδει. Εκείνον εις το οποίον αποσκοπούμε είναι, με την βοήθειαν της επιστημονικής ερεύνης, ακριβώς ο προσδιορισμός των αξιών, αι οποίαι είναι απόλυτοι και επίσης οικουμενικαί.

Η τεχνογνωσία και η τεχνοτροπία της νεο-μετα-μοντέρνας μας προσωρινότητος, αναπόφευκτα μας παρέχουν μίαν ποικιλίαν αρχών, αι οποίαι αποτελούν μέσα μόνον. ΄Αρα, η τεχνογνωσία και η τεχνοτροπία της νεωτερικότητος δεν λειτουργούν, αλλά και δεν δύνανται να λειτουργήσουν, ως πηγαί των απολύτων και οικουμενικών αξιών των επικειμένων σκοπών μας. Ως εκ τούτου, αι «ανθρώπιναι αξίαι», όπως τώρα επισημαίνονται, πρέπει να προέλθουν από μίαν άλλην πηγήν.

Αυτό είναι ένα άρδην επείγον αίτημα της εποχής μας, δεδομένης της συνεχούς σειράς κρίσεων, τας οποίας η ανθρωπότης μας βιώνει ιστορικά. Το πρόβλημα γίνεται εντονώτερον εις την εποχήν μας, ειδικώς μετά τους δύο παγκοσμίους πολέμους του περασμένου αιώνος.

Και η αλλοίωσις των περιβαλλοντικών μας συνθηκών συνεχίζει να επιδεινώνει την παγκόσμιον ρύπανσην εις τον εικοστόν-πρώτον αιώνα. Εις όλα τούτα τα δεινά, πρέπει επίσης να προστεθεί η απόλυτος στατική ποικιλομορφία και δυναμική πολυπλοκότης των εθνικών και διεθνών πολιτικών μας υποθέσεων, όπως και τα προβλήματα της παγκοσμιοποιήσεως και της επιλύσεως των διεθνών συγκρούσεων.

Η επιστήμη έχει κηρυχθεί, από πολλούς, ως ουδετέρα αξιών. ΄Ισως να υπάρχουν τα περιθώρια διά την αξίωσιν ταύτην.

Ωστόσον, δεν είναι ουδέτεραι αξιών αι συνέπειαι και εφαρμογαί της. Η πολιτική της τεχνογνωσίας και τεχνοτροπίας της νεο-μετα-μοντέρνας μας προσωρινότητος, η οποία ερευνά και εκμεταλλεύεται τας εφαρμογάς των επιστημονικών ανακαλύψεων, συνήθως καταλήγουν εις τας πολιτικάς της εξουσίας και του κέρδους της χρηματιστικής, αλλά όχι της οικονομίας.

Υπό το φως αυτής της διαφοράς, ας στραφούμε εις μίαν άλλην πηγήν, δηλαδή εις τον πολιτισμόν. Ακόμη και εδώ συναντούμε νέα προβλήματα, όταν αφήνουμε ανεξέταστον την έννοιαν του πολιτισμού, ως πηγή των υπερτάτων αξιών.

Σκεφτείτε, ως ένα παράδειγμα, την ιστορικήν ρευστότητα των πολιτισμικών μας προτύπων. Μία τρέχουσα, κυρίαρχoς άποψις περί του πολιτισμού μας, τον βλέπει μόνον ως ένα φαινόμενον εις διαρκή αλλαγήν.

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να καταλήξωμεν εις απολύτους και οικουμενικάς αξίας, διά την αναδυομένην μας παγκόσμιον κοινότητα, όταν οι διαφορετικοί, συγκεκριμένων-κοινωνιών πολιτισμοί μας υποκύπτουν εις τας δυνάμεις της τεχνογνωσίας και τεχνοτροπίας μας, αι οποίαι προκαλούν συνεχή αλλαγήν; Ως να προσθέτουν έλαιον εις την πυράν, η στατική ποικιλομορφία και δυναμική πολυπλοκότης αυτών των δυνάμεων, συνεχίζουν να λειτουργούν ως ένας αποσταθεροποιητικός παράγων.

΄Ισως όμως πρέπει επίσης να δούμε την επιστήμην, ως μίαν ορθολογικήν έρευναν, σχετικήν με την φύσιν των πραγμάτων και όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της φύσεως της ανθρωπίνης φύσεως. Η ειδική σταθερότης την οποίαν η επιστήμη απολαμβάνει, πηγάζει από την εμπιστοσύνην της εις την διανόησιν και την νοημοσύνην των ανθρώπων.

Εφ' όσον πλήρως κατανοητόν, από μόνον του τούτον είναι μία απόλυτoς αξία μας. Αφ' εαυτής, όμως, η επιστήμη ασκεί μικρόν έως και μηδενικόν έλεγχον επί των εφαρμογών της.

Ούσαι εφαρμογαί, αυταί βρίσκονται πέραν της επιστημονικής αναζητήσεως της αλήθειας. Και αυτό είναι αλήθεια, ακόμα και όταν αι εφαρμογαί αι ίδιαι γίνονται θέματα επιστημονικής ερεύνης.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα εις το φάσμα των ανθρωπίνων ικανοτήτων, τα οποία επηρεάζουν την συμπεριφοράν μας και τις επιδιώξεις μας. Αυτό είναι ένα παλαιόν και ακόμη εις αμηχανίαν φέρον τμήμα της φύσεως της ανθρωπίνης φύσεως, το οποίον σχεδόν αψηφά την δύναμίν μας της κατανοήσεως.

Εξακολουθούμε να υποκείμεθα εις τα ιδιότροπα ξεσπάσματα και τας εκρήξεις των παθών μας, ανεξαρτήτως της χρησιμότητός των διά την επιβίωσιν, την ευδαιμονίαν και την αυτοπροβολήν μας. Εις τον ιδικόν της, αναπόφευκτον δρόμον, η μετά πάθους φύσις της υπάρξεώς μας, έχει την ιδικήν της φωνήν, εις την δημιουργίαν και την καλλιέργειαν αρχών και αξιών, άλλοτε καλών, ενίοτε ασταθών, άλλων εξαιρετικώς ευμεταβλήτων και, ορισμένας φοράς, οδηγούντων εις καταστροφάς, όπως και εις εξάρσεις, ποιητικά οράματα και ηρωικάς πράξεις κλέους.

Αλλά είναι η σκοτεινή των φύσις, όπως θα έλεγε ο Πλάτων, η οποία καθιστά τας μη ορθολογικάς δυνάμεις μας, επιδεκτικάς δικαιολογημένης υποψίας. Είναι μόνον η γενναιοδωρία του ανθρωπίνου νου μας, η οποία νομιμοποιεί τα πάθη μας, ως πηγάς των οικουμενικών μας αξιών.

Βαίνουν όμως όλα καλώς έως εδώ; Οι επιστήμες πράττουν το καλύτερόν των, διά να κατανοήσουν την δυναμικήν των φύσιν, αλλά και τας δυναμικάς επιπτώσεις των παθών μας.

Ο έλεγχος όμως και η μετατροπή των εις εποικοδομητικάς δυνάμεις, δεν εμπίπτουν εις την επιστημονικήν προσπάθειαν, παρά την αρωγήν των βιοιατρικών επιστημών. Ακριβώς εδώ είναι όπου καθίστανται επαρκείς εις το διηνεκές, ο ελληνικός μας πολιτισμός και η φιλοσοφία του.

Και τώρα η τελευταία και τελική ερώτησις: δυνάμεθα να επιστρέψωμεν εις ή, ακόμη καλύτερα, να επαναφέρωμεν, τας οικουμενικάς αξίας του ελληνικού νου και τον απόλυτον χαρακτήρα των, εφ' όσον είχoν εδραιωθεί επί μίας ορθολογικής θεωρίας περί της ανθρωπίνης φύσεως;

Περιόπτως ίστανται τα έργα, Πολιτεία του Πλάτωνος και Περί Ψυχής του Αριστοτέλους, αι τραγωδίαι των δραματικών μας ποιητών και τα έπη του Ομήρου. Εάν όμως η σύγχρονη επιστήμη έχει δεσμευτεί εις μίαν διαρκώς μεταβαλλομένην άποψιν της ανθρωπίνης φύσεως, τότε συμπεραίνεται ότι η ελληνική παράδοσις των απολύτων αξιών, με την μόνιμον ισχύν των, είναι απλά και ανεπανόρθωτα χρονολογημένη.

Το ίδιον ισχύει και διά την κατανόησιν της φύσεως της ανθρωπίνης φύσεως. Συνεπώς, δεν υπάρχουν περιθώρια δι' απολύτους αξίας εις την ζωήν μας, ουδείς δε λόγος υφίσταται διά μίαν άλλην αναγέννησιν του κλασικού ελληνικού μας πολιτισμού.

Αυτό μας παραπέμπει εις τον Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε, ως ένα εκπρόσωπον του νεο-μετα-μοντέρνου μας κόσμου. Εάν τα λεγόμενά του είναι ορθά, τότε όλαι αι υποτιθέμεναι αρχαί και αξίαι της νεο-μετα-μοντέρνας μας προσωρινότητος υπόκεινται εις μίαν συνεχή επαναξιολόγησιν.

Και εάν η εξέλιξις μετατραπεί εις μίαν απόλυτον διατριβήν, η οποία επηρεάζει όλον τον βίον και όλους τους των ανθρώπων θεσμούς, το ίδιον συμπέρασμα ακολουθεί. Διά ορισμένους, ωστόσο, η σταθερότης της φύσεως της ανθρωπίνης φύσεως, όπως οι σοφοί της κλασικής Ελλάδος την συνέλαβον, παραμένει η μόνη ορθολογική προϋπόθεσις διά την διαμόρφωσιν των πανανθρωπίνων αξιών.

Εάν και η του Αριστοτέλους διατριβή επί της εντελεχείας επίσης αποδειχθεί ψευδής, τότε δεν έχομεν άλλην επιλογήν, από το να εγκαταλείψωμεν την αναζήτησίν μας διά σταθεράς και απολύτους αρχάς αξιών. ΄Ανευ του οράματος του ελληνικού μας κόσμου, η ηθική θα συνεχίσει να παραμένει διαζευγμένη από την πολιτικήν.

Αμφότεραι δε, η ηθική και η πολιτική, εις την νεο-μετα-μοντέρνα μας προσωρινότητα, επίσης θα συνεχίσουν να παραμένουν διαζευγμέναι από την εξημέρωσιν της τεχνογνωσίας και της τεχνοτροπίας μας, αντί να αποτρέψουν τον εκφυλισμόν μας εις μίαν αβυσσαλέαν τεχνοκρατίαν. Και είναι τούτη μία νέα μορφή δυναστικής τυραννίας, η οποία με την σειράν της επίσης νομιμοποιεί την δυναστικήν εξουσίαν των κομμάτων της τυραννικής κομματοκρατίας, ως τον τελικόν στόχον μίας διευθυνούσης αρχής.

Θα μπορούσε τούτον να οδηγήσει εις ένα νέον μεσαίωνα; Ποία ή ποίος γνωρίζει;

Νίκος Γεωργαντζάς
Συνδήκτωρ, ΕΙ·ΕΝD

Πηγή: το παρόν πόνημα είναι βαθέως εμπνευσμένον από εκείνον του Δρ. John P. Anton (2007). The universal values of the hellenic tradition in the age of technology. In Proceedings of the International Symposium of the Academy of Athens on: «Science, Technology and Human Values». May 2-4, Athens, Hellas.

Σύντομον βιογραφικόν. Εκτός από συνδήκτωρ (αντιπρόεδρος) του συμβουλευτικού οργανισμού ΕΙ·ΕΝD, ο Δρ. Νίκος Γεωργαντζάς είναι καθηγητής συστημικής δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης. Η συστημική δυναμική είναι μία σχετικά νέα επιστήμη, η οποία τα τελευταία έτη σημειώνει ραγδαίαν ανέλιξιν, τόσο εις την Αμερικήν, όσον και εις την Ασίαν και την Ευρώπην. Ο Δρ. Γεωργαντζάς είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος του παγκοσμίου οργανισμού συστημικής δυναμικής, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του παγκοσμίου σχετικού συνεδρίου, το οποίον έλαβε χώραν εις τας Αθήνας, το 2008. Κατατάσσεται εις τους κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονας του τομέα του, με δημοσιεύσεις εις πλήθος επιστημονικών περιοδικών και βιβλίων. Πέραν των ακαδημαϊκών του καθηκόντων, με τα συνεχή άρθρα-παρεμβάσεις του, βρίσκεται εις την πρώτην γραμμήν, διά την προώθησιν του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού, αλλά και διά την επίλυσιν των μεγάλων προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει η ελληνική μας κοινωνία συλλογικώς, επάνω εις όλην την επιφάνειαν του πλανήτου Γη.

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/11/h-syzefxis-hthikhs-kai-politikhs-thn-opoian-protassei-o-organism.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters