Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η αλυσοδεμένη Ghislaine Maxwell αναγκάστηκε να "σέρνεται με τα χέρια και τα γόνατα" για να μπει στο φορτηγάκι της φυλακής για να παραστεί στην προδικαστική ακρόαση, όπου ο δικαστής ΑΠΕΡΡΙΨΕ την αίτηση απαγόρευσης των όρων "θύμα" και "ανήλικος

Η Ghislaine Maxwell εμφανίστηκε σε προδικαστική ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα πριν από την επιλογή των ενόρκων  
 • Η δικαστής Άλισον Νέιθαν απέρριψε σειρά αιτήσεων που υπέβαλε η υπεράσπιση ζητώντας να συμπεριληφθούν ή να αποκλειστούν από τη δίκη ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία 
 • Αποφάνθηκε ότι οποιαδήποτε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η υπόθεση της Μάξγουελ κινήθηκε για "πολιτικούς" λόγους δεν μπορούν να εισαχθούν ενώπιον των ενόρκων
 • Η δικαστής είπε επίσης ότι τα θύματα θα μπορούν να καταθέσουν χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, κάτι στο οποίο είχε αντιταχθεί η νομική ομάδα του Maxwell 
 • Η Βρετανίδα κοσμική κυρία, 59 ετών, πέτυχε μία νίκη όταν ο Νέιθαν αποφάσισε να αποκλείσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που την έδειχναν να κανονίζει μασάζ για γυναίκες που είχαν υπερβεί την ηλικία συναίνεσης  
 • Η δικηγόρος Bobbi Sternheim ισχυρίστηκε επίσης ότι η Maxwell αναγκάστηκε να συρθεί σε ένα φορτηγάκι της φυλακής για να φτάσει στην ακρόαση της Δευτέρας λόγω των αλυσίδων της 
 • Η ακρόαση έρχεται εβδομάδες μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια των συνηγόρων υπεράσπισης να αποκλείσουν το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης από την επιλογή των ενόρκων 
 • Η επιλογή των ενόρκων θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου, ενώ η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 29 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη

By DANIEL BATES FOR DAILYMAIL.COM

Φορώντας μια μπλε φόρμα φυλακής και συχνά ακουμπώντας τα γκρίζα μαλλιά της μέχρι τους ώμους, η  Ghislaine Maxwell  υπέστη μια σειρά νομικών αποτυχιών σε μια προδικαστική ακρόαση στη Νέα Υόρκη, αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής αρνήθηκε την προσπάθειά της να συμπεριλάβει μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων στην επερχόμενη διαδικασία. 

Η δικαστής Άλισον Νέιθαν αποφάνθηκε τη Δευτέρα κατά μιας σειράς προτάσεων της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκαν από την υπεράσπιση που προσπαθούσαν να επιβάλουν περιορισμούς στους εισαγγελείς και να αμφισβητήσουν την απόφασή τους να κατηγορήσουν τη δίκη της Μάξγουελ για σεξουαλική διακίνηση αργότερα αυτόν τον μήνα.   

Η δικαστής έκρινε ότι δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί ενώπιον των ενόρκων οποιαδήποτε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η υπόθεση εναντίον του Maxwell κινήθηκε για «πολιτικούς» λόγους. 

Τάχθηκε επίσης στο πλευρό των εισαγγελέων επιτρέποντας στα θύματα να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα όταν καταθέτουν, προσθέτοντας ένα στρώμα μυστικότητας στην υπόθεση που έχει ήδη τεθεί υπό έντονο έλεγχο.

Η επιλογή των ενόρκων για την υπόθεση υψηλού προφίλ πρόκειται να ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου με τις εναρκτήριες δηλώσεις να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου. 

Η 59χρονη Μάξγουελ, η οποίος κατηγορείται ότι προμηθεύτηκε ανήλικα κορίτσια για τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, δήλωσε αθώα σε όλες τις κατηγορίες. 

Η διαδικασία, η οποία διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε με τους δικηγόρους της Maxwell να διαφωνούν κατά της υποτιθέμενης κακομεταχείρισής της πίσω από τα κάγκελα. 

Μια γκριζαρισμένη και δεσμευμένη Ghislaine Maxwell εμφανίστηκε σε μια προδικαστική ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα

Μια γκριζαρισμένη και δεσμευμένη Ghislaine Maxwell εμφανίστηκε σε μια προδικαστική ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα πριν από την επιλογή των ενόρκων αργότερα αυτόν τον μήνα 

Οι δικηγόροι της Maxwell κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις της τελευταίας στιγμής για να συμπεριλάβουν και να μπλοκάρουν ορισμένα στοιχεία από την επερχόμενη δίκη της για σεξουαλική διακίνηση

Οι δικηγόροι της Maxwell κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις της τελευταίας στιγμής για να συμπεριλάβουν και να μπλοκάρουν ορισμένα στοιχεία από την επερχόμενη δίκη της για σεξουαλική διακίνηση 

Ο 59χρονος Μάξγουελ, ο οποίος κατηγορείται για προμήθεια ανήλικων κοριτσιών για τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες

 Ο 59χρονος Μάξγουελ, ο οποίος κατηγορείται για προμήθεια ανήλικων κοριτσιών για τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες

Ο δικηγόρος Bobbi Sterheim ισχυρίστηκε ότι η Maxwell ξύπνησε ώρες πριν τα ξημερώματα σήμερα το πρωί και αναγκάστηκε να «ανέβει στα χέρια και στα γόνατά της» για να μπει στο βαν της φυλακής για να παραστεί στην ακρόαση επειδή ήταν δεμένη στα πόδια της.

Ο Μάξγουελ επίσης δεν είχε άδεια να εξετάσει νομικά υλικά, είπε ο Στέρνχαϊμ στο δικαστήριο. 

Η βρετανίδα σοσιαλίστρια, η οποία περίμενε τη δίκη πίσω από τα κάγκελα, έδειχνε ταραγμένη καθώς εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης αργά το πρωί της Δευτέρας με μπλε ολόσωμη φόρμα και μάσκα.   

Ήπιε νερό από ένα μπουκάλι και έπαιξε με τα συνήθως σκούρα κοντά μαλλιά της, τώρα γκρίζα, μέχρι τους ώμους και απεριποίητα. Έσκαγε μανιωδώς σε ένα σημειωματάριο πριν ξεκινήσει η ακρόαση.

Η αδερφή της Isabel Maxwell παρευρέθηκε στην ακρόαση και αργότερα εθεάθη να βγαίνει φορώντας έναν κόκκινο μπερέ και μια μάσκα που καλύπτει το πρόσωπό της μαζί με έναν άντρα φίλο που κρατούσε τη βαλίτσα της. 

Η υπεράσπιση είχε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις ενόψει της δίκης ελπίζοντας να αποκλείσει ορισμένα στοιχεία ή όρους από τη χρήση ενώπιον των ενόρκων.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Δευτέρας, ο δικαστής Νέιθαν απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να απαγορεύσουν τις λέξεις «θύμα» ή «ανήλικος», κρίνοντάς το «περιττό και ανέφικτο».

Τάχθηκε επίσης στο πλευρό της εισαγγελίας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την «ενδελεχή» της έρευνας για την Μάξγουελ δεν πρέπει να γίνουν δεκτά, επειδή «δεν ήταν αποδεικτικά» για το ζήτημα της ενοχής της.

Η αδερφή της Isabel εθεάθη να φτάνει στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να στηρίξει τον αδερφό της

Η αδερφή της Isabel εθεάθη να φτάνει στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να στηρίξει την αδερφό της 

Ο Βρετανός κοινωνικός, ο οποίος περίμενε τη δίκη πίσω από τα κάγκελα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο αργά το πρωί της Δευτέρας φορώντας μπλε ολόσωμη φόρμα με θέμα φυλακής και μάσκα

Ο Βρετανός κοινωνικός, ο οποίος περίμενε τη δίκη πίσω από τα κάγκελα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο αργά το πρωί της Δευτέρας φορώντας μπλε ολόσωμη φόρμα με θέμα φυλακής και μάσκα

Η δικαστής Άλισον Νέιθαν απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης να απαγορεύσουν τη χρήση των λέξεων «θύμα» ή «ανήλικος», κρίνοντάς το «περιττό και μη πρακτικό».

Η δικαστής Άλισον Νέιθαν απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης να απαγορεύσουν τη χρήση των λέξεων «θύμα» ή «ανήλικος», κρίνοντάς το «περιττό και μη πρακτικό».

Η Isabel Maxwell αποχωρεί από το δικαστήριο για την προδικασία των αδελφών της στη Νέα Υόρκη
Φόρτωση : 0%
Πρόοδος : 0%
0:00
Προηγούμενος
Παίζω
Παραλείπω
Βουβός
Τρέχουσα ώρα0:00
/
Χρόνος διαρκείας0:35
ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ
Χρειάζεστε κείμενο

Η συμφωνία ένστασης του Έπσταιν το 2007, βάσει της οποίας εξέτισε 15 μήνες για σεξ με ανήλικα κορίτσια, δεν μπορεί να αναφερθεί στο δικαστήριο, αποφάσισε ο δικαστής Νέιθαν.

Η Μάξγουελ ήλπιζε να το χρησιμοποιήσει για να δείξει ότι δεν αναφέρεται ως ένας από τους συν-συνωμότες στους οποίους δόθηκε ασυλία, αλλά ο Νέιθαν είπε ότι υπήρχε «σημαντικός κίνδυνος προκατάληψης» εάν επιτρεπόταν.

Ωστόσο, ο δικαστής αποκάλυψε ότι μία μάρτυρας ήταν μεταξύ των τεσσάρων γυναικών που κατονομάστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας ένστασης, επιβεβαιώνοντας ότι ένας πρώην στενός συνεργάτης του Έπσταϊν έχει στραφεί εναντίον του.

Η νομική ομάδα της Maxwell επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς για την υποτιθέμενη κακομεταχείρισή της πίσω από τα κάγκελα. Παρουσιάζεται στη φυλακή νωρίτερα φέτος με «μαύρο μάτι»

Η νομική ομάδα της Maxwell επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς για την υποτιθέμενη κακομεταχείρισή της πίσω από τα κάγκελα. Παρουσιάζεται στη φυλακή νωρίτερα φέτος με «μαύρο μάτι» 

Σε ένα άλλο χτύπημα στην Maxwell, η δικαστής Nathan είπε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό κανένα στοιχείο σχετικά με την απόφαση κατηγορίας, αν και θα επιτρεπόταν κατά τη διασταύρωση. 

Η Μάξγουελ ισχυρίστηκε ότι της ασκήθηκε δίωξη στη θέση του Έπσταϊν αφού απαγχονίστηκε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019. Όμως ο Νέιθαν είπε ότι τέτοιοι ισχυρισμοί και στοιχεία σχετικά με τα κίνητρα της εισαγγελίας για την άσκηση της υπόθεσης δεν θα επιτραπούν.

Οι δικηγόροι της Maxwell ήλπιζαν επίσης να συμπεριλάβουν δηλώσεις του  πρώην γενικού εισαγγελέα William Barr που θα μπορούσαν να είχαν δείξει στοιχεία «πολιτικής δίωξης», αλλά η Nathan έκρινε ότι δεν ήταν σχετικές.

Η δικαστής Nathan σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν δικάζεται» και ότι δεν υπήρχαν «μαύροι ή άσπροι» λόγοι για τους οποίους κινήθηκε η υπόθεση.

Η Μάξγουελ σημείωσε μία νίκη όταν ο δικαστής έκρινε ότι τα email που την έδειχναν να οργανώνει μασάζ για γυναίκες και κορίτσια άνω της ηλικίας συναίνεσης δεν μπορούσαν να εισαχθούν στο δικαστήριο.

Ωστόσο, αρνήθηκε το αίτημα της υπεράσπισης να απαγορεύσει στους μάρτυρες να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, λέγοντας ότι τα θύματα μπορούσαν να καταθέσουν χρησιμοποιώντας το μικρό τους όνομα ή διαφορετικό όνομα λόγω του κινδύνου «ενδεχόμενης παρενόχλησης από τα μέσα ενημέρωσης και αδικαιολόγητης αμηχανίας».

Η Νέιθαν σημείωσε ότι η χρήση του πλήρους ονόματός τους θα μπορούσε να «παγώσει» την επιθυμία τους να καταθέσουν και να βάλουν άλλους να το κάνουν σε άλλες υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων.

Η Sternheim, η οποία έχει επανειλημμένα παραπονεθεί για τη μεταχείριση του Maxwell στην κράτηση, ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσά της ξύπνησε στις 3:45 π.μ. για την ακρόαση στις 11 π.μ.

Ο δικηγόρος Bobbi Sternheim (καθισμένος) είπε στο δικαστήριο η Maxwell αναγκάστηκε να «ανέβει στα χέρια και στα γόνατά της» για να μπει στο φορτηγό της φυλακής για να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία επειδή ήταν δεμένη στα πόδια της. Ένα σκίτσο του δικαστηρίου δείχνει μια στρατάρχη των ΗΠΑ να αφαιρεί τα δεσμά της στην αίθουσα του δικαστηρίου πριν από την ακρόαση

Ο δικηγόρος Bobbi Sternheim (καθισμένος) είπε στο δικαστήριο η Maxwell αναγκάστηκε να «ανέβει στα χέρια και στα γόνατά της» για να μπει στο φορτηγό της φυλακής για να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία επειδή ήταν δεμένη στα πόδια της. Ένα σκίτσο του δικαστηρίου δείχνει μια στρατάρχη των ΗΠΑ να αφαιρεί τα δεσμά της στην αίθουσα του δικαστηρίου πριν από την ακρόαση 

Σε αυτό το σκίτσο της δικαστικής αίθουσας, η Ghislaine Maxwell, στο κέντρο, συνοδεύεται στο δικαστήριο από Αμερικανούς στρατάρχες με δεσμά γύρω από τα πόδια και τη μέση της

Σε αυτό το σκίτσο της δικαστικής αίθουσας, η Ghislaine Maxwell, στο κέντρο, συνοδεύεται στο δικαστήριο από Αμερικανούς στρατάρχες με δεσμά γύρω από τα πόδια και τη μέση της

Ήπιε νερό από ένα μπουκάλι και έπαιξε με τα συνήθως σκούρα κοντά μαλλιά της, τώρα γκρίζα και μέχρι τους ώμους

Ήπιε νερό από ένα μπουκάλι και έπαιξε με τα συνήθως σκούρα κοντά μαλλιά της, τώρα γκρίζα και μέχρι τους ώμους

Έφτασε στο δικαστήριο από το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης, τη ζοφερή ομοσπονδιακή φυλακή όπου περιμένει τη δίκη της, στις 5:38 π.μ., ο πρώτος που ο Sternheim έχει δει πελάτη του να βρίσκεται στο δικαστήριο, είπε ο δικηγόρος. 

«Κάθεται σε ένα κελί που είναι κρύο και δεν φοράει ζεστά ρούχα», είπε ο Sternheim στο δικαστήριο. 

«Δεν της επιτρέπεται να κοιτάξει τα νομικά της υλικά. Της δίνουν πολύ λίγο φαγητό και δεν έχει ούτε σκεύος (για να το φάει)».

Ο Sternheim ισχυρίστηκε ότι η Maxwell έπρεπε να ανέβει στα χέρια και στα γόνατά της για να ανέβει στο φορτηγό για να την πάει στο δικαστήριο σήμερα το πρωί λόγω των δεσμών στα πόδια της. 

Υποστήριξε ότι υπήρχε κίνδυνος η Maxwell να «αδυνατίσει» για τη δοκιμή εάν η θεραπεία της δεν βελτιωθεί.

Προηγουμένως, οι δικηγόροι της Maxwell είχαν ισχυριστεί ότι την ξυπνούν κάθε 15 λεπτά από έρευνες με φακό στο κελί της και ότι έχει υποστεί βάρος και απώλεια μαλλιών λόγω των σκληρών συνθηκών της φυλακής.

Η δικαστής Nathan ζήτησε από τον εισαγγελέα να μιλήσει στη φυλακή για τις ανησυχίες του Sternheim.

Νωρίτερα, η Μάξγουελ δεν ζήτησε συμφωνία και οι εισαγγελείς δεν της πρόσφεραν συμφωνία, είπε στο δικαστήριο η βοηθός εισαγγελέας των ΗΠΑ Άλισον Μο.

Ο Sternheim είπε: «Είναι σωστό. Παίρνουμε τη θέση που ο πελάτης μας δεν έχει διαπράξει έγκλημα ».

Η Isabel Maxwell φεύγει σήμερα από το δικαστήριο για την προδικασία των αδελφών της στη Νέα Υόρκη
Η Isabel Maxwell φεύγει σήμερα από το δικαστήριο για την προδικασία των αδελφών της στη Νέα Υόρκη

Η Isabel Maxwell υποστήριξε στο παρελθόν την αδελφή της στο δικαστήριο σε μια προηγούμενη ακρόαση τον Απρίλιο 

Η Isabel εθεάθη αργότερα να βγαίνει έξω φορώντας έναν κόκκινο μπερέ και μια μάσκα που καλύπτει το πρόσωπό της μαζί με έναν άνδρα φίλο που κρατούσε τη βαλίτσα της

Η Isabel εθεάθη αργότερα να βγαίνει έξω φορώντας έναν κόκκινο μπερέ και μια μάσκα που καλύπτει το πρόσωπό της μαζί με έναν άνδρα φίλο που κρατούσε τη βαλίτσα της

Ο δικαστής Νέιθαν ρώτησε την Μάξγουελ αν ήταν σωστό. Τράβηξε τη μάσκα της και φάνηκε να δείχνει ότι ήταν.

Η εξέλιξη τερματίζει κάθε εικασία ότι η Μάξγουελ μπορεί να παραιτηθεί από πληροφορίες για τους ισχυρούς φίλους της και του Έπσταϊν, όπως ο Πρίγκιπας Άντριου, προκειμένου να τύχει επιείκειας

Το δικαστήριο άκουσε επίσης ότι οι εισαγγελείς θα ισχυριστούν ότι το περιβόητο «μαύρο βιβλίο» του Έπσταϊν, το οποίο είχε στοιχεία επικοινωνίας με άτομα όπως ο Άντριου, ο Μπιλ Κλίντον και άλλοι διάσημοι άνδρες, ήταν στην πραγματικότητα της Μάξγουελ.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Jeff Pagliuca είπε ότι ένας μάρτυρας κατηγορίας θα έκανε αυτόν τον ισχυρισμό και ότι ήταν «πολύ δύσπιστος» σχετικά με αυτό.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι σκόπευαν να εισαγάγουν τέσσερις έως έξι σελίδες για ένα αποδεικτικό στοιχείο που καλύπτει μια ενότητα με τίτλο «μασάζ» που απαριθμούσε τα ονόματα των γονέων των κοριτσιών με τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η ακρόαση έγινε λίγες μέρες αφότου ο Πρίγκιπας Άντριου υπέβαλε την απάντησή του σε μήνυση για σεξουαλική επίθεση που έγινε από μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ μαζί του κατόπιν εντολής του Έπσταϊν.

Ο δούκας της Υόρκης είπε ότι η Βιρτζίνια Ρόμπερτς αναζητούσε «άλλη μια ημέρα πληρωμής εις βάρος του» με τις αξιώσεις που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο.

Η απάντηση του Άντριου περιελάμβανε ένα άρθρο της New York Daily News από το 2015 που ισχυριζόταν ότι η Ρόμπερτς στρατολόγησε νεαρές γυναίκες στο κύκλωμα διακίνησης σεξουαλικών ανθρώπων του Έπσταϊν.

Το άρθρο αναφερόταν σε πρώην φίλους που την είχαν περιγράψει ως «διψασμένη για χρήματα σεξ γατάκι» που απολάμβανε έναν πλούσιο τρόπο ζωής.   

Τον περασμένο μήνα, οι δικηγόροι της Maxwell προσπάθησαν επίσης να αποκλείσουν το κοινό και τα ειδησεογραφικά μέσα από την επιλογή των ενόρκων πριν από τη δίκη της και ζήτησαν οι υποψήφιοι ένορκοι να εξεταστούν ατομικά και ιδιωτικά. 

Η δικαστής Άλισον Νέιθαν αποφάνθηκε τη Δευτέρα κατά ορισμένων προτάσεων της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκαν από την υπεράσπιση που προσπαθούσαν να επιβάλουν περιορισμούς στους εισαγγελείς στη δίκη του Μάξγουελ για εμπορία σεξουαλικής διακίνησης αργότερα αυτόν τον μήνα

Η δικαστής Άλισον Νέιθαν αποφάνθηκε τη Δευτέρα κατά ορισμένων προτάσεων της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκαν από την υπεράσπιση που προσπαθούσαν να επιβάλουν περιορισμούς στους εισαγγελείς στη δίκη της Μάξγουελ για εμπορία σεξουαλικής διακίνησης αργότερα αυτόν τον μήνα

Η δικαστής Nathan αρνήθηκε την προσφορά σε μια δικαστική ακρόαση στα τέλη του περασμένου μήνα, αποφαίνοντας ότι οι παράγοντες στην υπόθεση «δείχνουν έντονα την απόκλιση από την καθιερωμένη πρακτική». 

Απέρριψε επίσης το αίτημα του Maxwell να παραμείνει σφραγισμένο το ερωτηματολόγιο της κριτικής επιτροπής και είπε ότι «δεν πείστηκε» ότι θα μπορούσε να προδικάσει τους ενόρκους.

Οι τελευταίες αποφάσεις αποτελούν οπισθοδρόμηση για τη Maxwell και έρχονται εβδομάδες πριν από τη δίκη της για φερόμενη προμήθεια ανήλικων κοριτσιών για κακοποίηση του Jeffrey Epstein. 

Οι δικαστές στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης διεξάγουν συνήθως προβολές ενόρκων σε ανοιχτό δικαστήριο σε ομάδες περίπου 20 ατόμων με εισαγγελείς και υπεράσπιση να κάνουν ερωτήσεις. 

Αλλά η Maxwell ήθελε η διαδικασία να γίνει ιδιωτικά, επειδή το «τσουνάμι» της αρνητικής δημοσιότητας για την υπόθεση σήμαινε ότι ήταν απαραίτητο να ξεριζωθούν οι πιθανές μεροληψίες και επειδή οι ενόρκοι τέθηκαν ενδεχομένως πολύ προσωπικές ερωτήσεις.

Οι δικηγόροι της πρότειναν επίσης να οδηγήσει τη διαδικασία αντί του δικαστή, σε μια άλλη απόκλιση από το κανονικό.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η δικαστής Nathan είπε ότι «δεν επρόκειτο να επιτρέψει» την ανάκριση των ενόρκων υπό την ηγεσία του δικηγόρου.

Είπε ότι «οι παράγοντες καταδεικνύουν έντονα την απόκλιση από αυτήν την τυπική πρακτική» και ότι άλλοι δικαστές στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης είχαν αντιμετωπίσει άλλες υποθέσεις υψηλού προφίλ χωρίς προβλήματα.

Ο δικαστής αρνήθηκε το αίτημα της υπεράσπισης να απαγορεύσει στους μάρτυρες να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, λέγοντας ότι τα θύματα μπορούσαν να καταθέσουν χρησιμοποιώντας διαφορετικό όνομα λόγω του κινδύνου «δυνητικής παρενόχλησης από τα μέσα ενημέρωσης και αδικαιολόγητης αμηχανίας».

Ο δικαστής αρνήθηκε το αίτημα της υπεράσπισης να απαγορεύσει στους μάρτυρες να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, λέγοντας ότι τα θύματα μπορούσαν να καταθέσουν χρησιμοποιώντας διαφορετικό όνομα λόγω του κινδύνου «δυνητικής παρενόχλησης από τα μέσα ενημέρωσης και αδικαιολόγητης αμηχανίας».

Η δικαστής Nathan είπε ότι συνεννοήθηκε με τη δικαστή Ann Donnolly στην ανατολική περιφέρεια της Νέας Υόρκης, τη γειτονική ομοσπονδιακή δικαστική περιφέρεια, η οποία ασχολήθηκε με «παρόμοια ζητήματα» ευαίσθητων ανακρίσεων ενόρκων.

Ο δικαστής Donnolly προήδρευσε πρόσφατα στη δίκη του R. Kelly που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών επίσης.

Η δικαστής Nathan είπε ότι λόγω του Covid-19 θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη διαδικασία επιλογής των ενόρκων.

Οι ένορκοι θα λάμβαναν ένα ερωτηματολόγιο εκ των προτέρων και στη συνέχεια οι πιθανοί ένορκοι θα ανακρίνονταν από αυτήν στο δικαστήριο κατ' ιδίαν και όχι ως ομάδα.

Αυτά τα μέτρα θα «προστάτευαν την υγεία των μερών και των ενόρκων, θα βοηθούσαν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ενόρκων και θα βοηθούσαν στην προστασία της ειλικρίνειας των ενόρκων», διασφαλίζοντας παράλληλα τα δικαιώματα της πρώτης τροποποίησης, είπε η δικαστής Nathan.

Ο δικηγόρος του Maxwell, Bobbi Sternheim, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι το να επιτραπεί η δημοσιοποίηση του ερωτηματολογίου των ενόρκων πριν από τη δίκη θα ήταν σαν να δίνουμε στους πιθανούς ενόρκους μια «εξέταση στο σπίτι» όπου θα μπορούσαν να επεξεργαστούν τις απαντήσεις εκ των προτέρων.

Η Sternheim είπε ότι φοβόταν ότι ορισμένοι ένορκοι θα μπορούσαν να «παρακινηθούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κριτική επιτροπή», υποδηλώνοντας ότι θα ήταν προκατειλημμένοι εναντίον της Maxwell.

Η δικαστής Nathan είπε ότι «αποτύγχανε να δει ποια είναι η προκατάληψη» και είπε ότι η ανάκρισή της από τους ενόρκους θα ήταν «διερευνητική».

«Δεν είμαι πεπεισμένη ότι τυχαία υπάρχει ένας ένορκος που έχει δει εκ των προτέρων μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης του ερωτηματολογίου και δεν αποκαλύπτει ότι είναι κατά κάποιο τρόπο προκατειλημμένος», είπε. «Αν ένας ένορκος πρόκειται να πει ψέματα και να είναι ανέντιμος, θα το καπνίσουμε». 

Ο Νέιθαν διέταξε να κατατεθεί το ερωτηματολόγιο στο δημόσιο φάκελο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Sternheim ζήτησε να τροποποιηθεί η διατύπωση σε μια ερώτηση που ρωτούσε εάν οι ένορκοι είχαν «διαμαρτυρηθεί για τυχόν κανονισμούς σχετικά με τη σεξουαλική εμπορία ανηλίκων ή τη σεξουαλική παρενόχληση». 

Οι εισαγγελείς ζήτησαν επίσης να αφαιρεθούν τα σκίτσα των ακροάσεων του Έπσταϊν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν μετά τη σύλληψή του το 2019, τα οποία κρέμονται μέσα στο κτίριο πριν ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής των ενόρκων.

Ο Sterhneim είπε ότι ήταν "κάτι που επρόκειτο να θίξουμε", προσθέτοντας ότι "οι εικόνες βρίσκονται στο διάδρομο ακριβώς δίπλα στο ασανσέρ".

Ο δικαστής Νέιθαν είπε: «Θα το καταργήσουμε σίγουρα».

Πριν από την ακρόαση, η υπάλληλος ρώτησε εάν η Maxwell βρισκόταν στην τηλεφωνική γραμμή μέσω τηλεφώνου από το θλιβερό κέντρο κράτησης Metropolitan στο Μπρούκλιν, όπου κρατείται από τη σύλληψή της τον περασμένο Ιούλιο.

Μιλώντας με νευρική φωνή, η Μάξγουελ είπε: «Ναι, είμαι, αυτή είναι η δεσποινίς Μάξγουελ και είμαι στη γραμμή.

Ο αδερφός της Ghislaine, Ian Maxwell, έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη το Σαββατοκύριακο λέγοντας ότι η θεραπεία της μέσα σε μια φυλακή του Μπρούκλιν είναι μια παραβίαση «ανθρώπινων δικαιωμάτων» που είναι «σχεδιασμένη για να τη σπάσει».

Ο αδερφός της Ghislaine, Ian Maxwell, έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη το Σαββατοκύριακο λέγοντας ότι η θεραπεία της μέσα σε μια φυλακή του Μπρούκλιν είναι μια παραβίαση «ανθρώπινων δικαιωμάτων» που είναι «σχεδιασμένη για να τη σπάσει».

Το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης (MDC) στο Μπρούκλιν, όπου η Ghislaine Maxwell, ο φερόμενος συνεργός του αείμνηστου χρηματοδότη Jeffrey Epstein, περιμένει τη δίκη.

Το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης (MDC) στο Μπρούκλιν, όπου η Ghislaine Maxwell, ο φερόμενος συνεργός του αείμνηστου χρηματοδότη Jeffrey Epstein, περιμένει τη δίκη.

Ο δικηγόρος των θυμάτων του Έπσταϊν επικρίνει το «μπλιτς των μέσων ενημέρωσης» από τους κατηγορούμενους
Φόρτωση : 0%
Πρόοδος : 0%
0:00
Προηγούμενος
Παίζω
Παραλείπω
Βουβός
Τρέχουσα ώρα0:00
/
Χρόνος διαρκείας1:56
ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ
Χρειάζεστε κείμενο

Ο υπάλληλος είχε κάποιες τεχνικές δυσκολίες και ρώτησε αν ο Μάξγουελ μπορούσε να την ακούσει.

Ο Μάξγουελ είπε: «Σας ζητώ συγγνώμη, δεν μπορώ να σας ακούσω. Αόριστα σε ακούω.

Ο υπάλληλος ρώτησε: «Είσαι μόνος στο δωμάτιο;» στην οποία ο Μάξγουελ απάντησε: «Είμαι μόνος στο δωμάτιο». 

Όταν ο δικαστής Νέιθαν ρώτησε αν ο Μάξγουελ άκουγε και εκείνη είπε: «Καλημέρα, τιμή σας».  

Οι δικηγόροι υπεράσπισης είχαν ισχυριστεί ότι τα μελλοντικά μέλη των ενόρκων θα ήταν λιγότερο πιθανό να «απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ανοιχτό δικαστήριο» λόγω της «ευαίσθητης» φύσης της υπόθεσης και της «αρνητικής» δημοσιότητας γύρω από τον Maxwell, 59 ετών.

«Αυτή η υπόθεση ενισχύει την πιθανότητα οι ένορκοι να είναι πιο ανήσυχοι και αναγκασμένοι να απαντήσουν ανοιχτά και με ειλικρίνεια σε ανοιχτό δικαστήριο σε επαφή με άλλους ενόρκους, μέλη του κοινού και μέσα μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε ο δικηγόρος Bobbi Sternheim σε καταθέσεις στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα. 

«Η αρνητική δημοσιότητα ήταν τόσο διάχυτη, ζωηρή και ακραία που η κα Μάξγουελ έχει δαιμονοποιηθεί στον Τύπο».  

Οι δικηγόροι του Maxwell υποστήριξαν ότι μια ιδιωτική εξέταση θα εμπόδιζε τα μέλη της κριτικής επιτροπής από το να «επηρεαστούν (ή να επηρεαστούν) από τις απαντήσεις που δίνονται από τους συναδέλφους των ενόρκων ή να φοβούνται την αμηχανία να δώσουν μια ειλικρινή απάντηση».   

Σε προηγούμενες καταθέσεις, η νομική της ομάδα είχε ζητήσει οι γυναίκες που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν από τον Maxwell να αναφέρονται ως «κατήγορες» αντί για «θύματα».

Ζήτησαν επίσης όλα τα στοιχεία που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Τζέφρι Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς να αποκλειστούν από τη δίκη της.  

Ο Μάξγουελ αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία πολλών κοριτσιών για τον Έπσταϊν, τον ατιμασμένο παιδόφιλο που απαγχονίστηκε στη φυλακή το 2019, ενώ περίμενε τη δική του δίκη. 

Στις δικαστικές καταθέσεις της 19ης Οκτωβρίου, οι δικηγόροι της απαριθμούσαν όλα τα πράγματα που δεν θέλουν να συζητηθούν ενώπιον των ενόρκων. 

Περιλαμβάνουν λεπτομέρειες μιας πτήσης που πήρε, «μαρτυρία για οποιονδήποτε υποτιθέμενο «βιασμό» από τον Τζέφρι Έπσταϊν» και «αναφορά στους κατηγόρους ως «θύματα» ή «ανήλικα θύματα». 

Η κίνηση ζητά επίσης από τον δικαστή να αποκλείσει μερικά από τα εκατοντάδες εκθέματα που θέλουν να υποβάλουν οι εισαγγελείς, αλλά δεν αναφέρει γιατί.  

Εν τω μεταξύ  , η οικογένεια της Maxwell στέκεται δίπλα της και έχει ξεκινήσει μια δημόσια εκστρατεία ελπίζοντας να αποκαταστήσει τη φήμη της πριν από τη δίκη της.

Ο Ian Maxwell λέει ότι δεν έχει δει την αδερφή του αυτοπροσώπως από τον Ιούνιο του 2019, όταν όλα τα αδέρφια του (φωτογραφία) συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα 96α γενέθλια του πατέρα τους στο Λονδίνο. Λέει ότι όλα τα αδέρφια υποστηρίζουν την αδερφή τους και πιστεύουν στην αθωότητά της

Ο Ian Maxwell λέει ότι δεν έχει δει την αδερφή του αυτοπροσώπως από τον Ιούνιο του 2019, όταν όλα τα αδέρφια του (φωτογραφία) συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα 96α γενέθλια του πατέρα τους στο Λονδίνο. Λέει ότι όλα τα αδέρφια υποστηρίζουν την αδερφή τους και πιστεύουν στην αθωότητά της 

Ο μεγαλύτερος αδερφός Ian Maxwell μίλησε το Σάββατο κατά της «κακοποίησης» που ισχυρίζεται ότι η αδερφή του υπέστη πίσω από τα κάγκελα στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Μιλώντας στο  Sky News , ο Ian είπε ότι  πιστεύει ότι οι δεσμοφύλακες έχουν «κακομεταχειριστεί σωματικά» την Ghislaine και ότι η μεταχείρισή της υπό κράτηση είναι μια παραβίαση «ανθρώπινων δικαιωμάτων» που «έχει σχεδιαστεί για να τη σπάσει».  

«Δεν βλέπω την Ghislaine να δίνει ένα μαύρο μάτι στον εαυτό της», είπε«Νομίζω ότι έχει υποστεί περιστασιακή σωματική κακοποίηση από τους φρουρούς της». 

Είπε επίσης ότι οι αιτήσεις της αδερφής του για προδικαστική αποφυλάκιση απορρίπτονται συνεχώς, παρά το γεγονός ότι έχασε 15 κιλά και ο εγκλεισμός της καθιστούσε δυσκολότερο για την προετοιμασία της υπεράσπισης.  

«Είναι σχεδιασμένο για να τη σπάσει», πρόσθεσε. «Αυτό είναι άδικο. Είναι θεμελιώδης κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και το βρίσκω αρκετά σοκαριστικό».     

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν ξεκινήσει η ποινική δίκη, η Μάξγουελ έλαβε τελικά και επίσημα τα ονόματα των γυναικών που την κατηγόρησαν ότι τις στρατολόγησε ως έφηβες για να τις κακοποιήσει σεξουαλικά ο Έπσταϊν.

Η Virginia Roberts Giuffre, η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Andrew σε αστική αξίωση για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, δεν συγκαταλέγεται στους καταγγέλλοντες στη δίκη Maxwell.

Η Maxwell έχει αρνηθεί εδώ και καιρό τις κατηγορίες εναντίον της και οι δικηγόροι της λένε ότι υφίσταται κακομεταχείριση στη φυλακή.  

Έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της με μαύρα μάτια για να το αποδείξουν νωρίτερα φέτος και ισχυρίστηκαν ότι δεν μπόρεσε να κοιμηθεί υπό κράτηση. 

«Θέλουμε απλώς μια δίκαιη ευκαιρία, μια δίκαιη ευκαιρία, ώστε να ετοιμαστεί για τη δοκιμασία της ζωής της. 

«Είναι αδύνατο να προετοιμαστείς για δίκη όταν δεν κοιμάσαι», είπε ένας από τους δικηγόρους της στο δικαστήριο νωρίτερα αυτό το έτος, καθώς παρακαλούσε να της επιτραπεί να βγει με εγγύηση για να περιμένει τη δίκη στο σπίτι.  


ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΠΗΓΗ:  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10152655/Ghislaine-Maxwell-pretrial-hearing.html

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters