Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ "ΘΥΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑ;

Οι Zαχόπουλος, Λιάπης, Τομπούλογλου ως στάχτη στα μάτια του (τηλεοπτικού) κοινού

Από την Ιόλη Πιερίδη
Απ΄ όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι. Μιλάμε για ολόκληρο το φάσμα του κομματικού-πολιτικού συστήματος.
Από τους φασίστες, (την εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου) ως τα πλουσιόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις ιλιγγιώδεις καταθέσεις και τις επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές εταιρειών όπως είναι η Βlackrock και η J.P. Morgan.


Φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο στα σκάνδαλα και τις πάσης φύσεως μίζες έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα 2 κόμματα εξουσίας μια και κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν τη χώρα από το 1974 έως σήμερα.
Αν το καλοσκεφθείτε δεν έχει περάσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ χωρίς κάποιο μικρό ή μεγάλο σκάνδαλο να δει το φως της δημοσιότητας με εμπλεκομένους πρόσωπα της εξουσίας.
Φυσικά η αναλογία των σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με εκείνα που δεν τα παίρνουμε χαμπάρι είναι φανατικά υπέρ των τελευταίων.
Μάλιστα όταν ένα σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη κατά περίεργο τρόπο λειτουργεί σαν πέπλο συγκάλυψης σε κάποιο πιο τερατώδες που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πάρτε παράδειγμα την υπόθεση Χάρη Τομπούλογλου.
Αν ο Σαμαράς είχε 10 υποθέσεις τύπου Χάρη θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές κάνοντας μια επίδειξη κάθαρσης στον κρατικό μηχανισμό.
Την ίδια ώρα όμως που ο τσαχπίνης Χάρης δίνεται λεία στους κακοπληρωμένους ρεπόρτερς των καναλιών, η ομολογία Κάντα περνάει σχεδόν απαρατήρητη και οι άνδρες του Δένδια δεν δείχνουν να έχουν καμία διάθεση να συλλάβουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και επιχειρηματίες.
Κάποιοι μάλιστα από αυτούς ετοιμάζονται να αποδράσουν αλά Καραβέλα.
Τι συμβαίνει εδώ άραγε;
Μήπως ακόμη και τα σκάνδαλα καταλήγουν στην τελική μέρος της επικοινωνιακής χειραγώγησης της κοινωνίας από περίεργα συμφέροντα;
Το λέμε αυτό γιατί ο Τομπούλογλου σαν προσωπικότητα είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα έκανε πάσης φύσεως μυστικούς, νηστικούς πράκτορες και λαμόγια εκβιαστές να κολλήσουν πάνω του όπως οι μύγες στα σκατά.
Ο Τομπούλογλου το πιο πιθανό είναι, να έχει τον κώλο του ανοιχτό σε πάσης φύσεως λαμόγια.
Το γεγονός ότι επελέγη αυτή η συγκυρία για να συλληφθεί και να βγει στη σέντρα μπορεί και να μην είναι και τόσο τυχαίο.
Υπό κανονικές συνθήκες οι καταθέσεις του Κάντα θα μπορούσαν ακόμη και να προκαλέσουν αυτό που λέμε ανήκεστο βλάβη στην κυβέρνηση.
Κι όμως το δίδυμο Λιάπη-Τομπούλογλου με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του βγάζει την κυβέρνηση από δυσάρεστες έως άκρως επικίνδυνες καταστάσεις.
Ίσως ο Τομπούλογλου να είναι αυτός που πιθανόν να σώσει την ζωή του Κάντα-ενός πολύ "επικίνδυνου" μάρτυρα για το εγχώριο σύστημα της διαπλοκής.
Ο ίδιος ο Τομπούλογλου τώρα έχει αρκετά κοινά σαν προσωπικότητα με τον περίφημο Χρήστο Ζαχόπουλο.
Είπαμε Ζαχόπουλος και θυμηθήκαμε τα σκάνδαλα της πρώτης τριετίας Καραμανλή-ας τα ξαναθυμηθούμε γιατί κάποια συνεχίζονται ως σήμερα.
• των υποκλοπών
• της απαγωγής των Πακιστανών
• το εκκλησιαστικό σκάνδαλο (δεν το δημιούργησε η ΝΔ αλλά το χρεώνεται λόγω της σταθερής υποστήριξής της στον Χριστόδουλο, συνεργάτες του οποίου ήταν οι πρωταγωνιστές – οι περισσότεροι, μάλιστα, έχουν επανέλθει στην «αυλή» του)
• η αποπομπή του υφυπουργού Ρεγκούζα για στενές σχέσεις με τσοντο-καναλάρχη
• η αποπομπή του υφυπουργού Σαλαγκούδη για στενή συνεργασία με τον Ρουμάνο Τίμις, τον οποίο παλιότερα ο ίδιος αποκαλούσε «άρχοντα των ναρκωτικών» (ο Τίμις ήταν αχυράνθρωπος του Μπόμπολα στις επενδύσεις χρυσού στη Χαλκιδική)
• η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Ν. Παλαιοκρασσά, καταγγέλλοντας σκάνδαλα στις αναθέσεις της ΔΕΗ προς τον Μυτηλιναίο
• οι μίζες των «κουμπάρων»-στελεχών της, για να μην τιμωρηθεί το καρτέλ γάλακτος
• τα προεκλογικά γεύματα Νικήτα Κακλαμάνη, που πλήρωναν οι εταιρείες-προμηθευτές του δημοσίου
• των δομημένων ομολόγων, για να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων
• των Ζωνιανών, με βουλευτές και μεσαία στελέχη της αναμειγμένα στην προστασία των λαθρεμπόρων
• το αναψυκτήριο και οι «φιλοξενούμενοι» ανασφάλιστοι Ινδοί του Μαγγίνα
• οι διαδοχικές αθωώσεις της αστυνομικής αυθαιρεσίας (υπόθεση ζαρντινιέρα, υπόθεση μεταναστών στο τμήμα Ομόνοιας)
• οι διαδοχικές ρυθμίσεις των οφειλών των εργοδοτών στο ΙΚΑ
• η απαλλαγή των τραπεζών από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζομένους τους (παλιότερα Εμπορική, πρόσφατα ALPHA)
• η υπόθεση Ζαχόπουλου-ΥΠΠΟ
Είναι μόνο ελάχιστες σελίδες από την Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Σκανδάλων της Μεταπολίτευσης η οποία φυσικά και συμπληρώνεται καθημερινά.
Αυτή η καταραμένη περίοδος δεν θα τελειώσει αν δεν κυβερνήσει και η πολιτική συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ- μετά από εκείνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μέσα από μια διεφθαρμένη διακυβέρνηση δεκαετιών οδήγησαν τους πολίτες στην φτωχοποίηση με το κράτος σε ρόλο τραμπούκου.
Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική και με διαρκείς ανατροπές...

kourdistoportocali.com
lithosfotos
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2013/12/z.html

Στουρνάρας: Αύξησε τα εισοδήματά του κατά 20% μέσα στο μνημόνιο και ταυτόχρονα καταδίκασε χιλιάδες Έλληνες σε θάνατο


Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Στουρνάρα και την άνθηση των οικονομικών του (ακόμα και μέσα στο μνημόνιο) φέρνει στο φως η εφημερίδα Δημοκρατία. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως τα ίδια πρόσωπα που καταδικάζουν σε θάνατο χιλιάδες Έλληνες και εκατομμύρια στην ανεργία και την κατάθλιψη, τα έχουν οικονομήσει χοντρά μέσα στον πυρήνα της κρίσης. 

Στο «πόθεν έσχες» του Γιάννη Στουρνάρα βρίσκεται κατά πολλούς η εξήγηση της «μνημονιολατρείας» που έχει κυριεύσει τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων που αύξησαν εντυπωσιακά τα εισοδήματά τους μέσα στο Μνημόνιο. Η δημοσίευση της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του υπουργού έκανε πολλούς να καταλάβουν επίσης ότι κάπου εκεί εντοπίζεται και η αναλγησία του, καθώς ο υπουργός, με προσωπικές καταθέσεις 224.000 ευρώ, οκτώ «ακριβά» ακίνητα σε Αθήνα, Σύρο, Φθιώτιδα και Εύβοια, αλλά και ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 220.000 ευρώ, μοιάζει δύσκολο να αντιλαμβάνεται τον Γολγοθά που ανεβαίνει ο απλός φορολογούμενος. Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι ότι την ώρα που μισθοί και συντάξεις γνώριζαν «άγριες» περικοπές – όχι ακόμα από τον ίδιο τότε-, ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο δεν έχασε, αλλά και αύξησε κατά περίπου 20% τα εισοδήματά του, πετυχαίνοντας τα 189.322 ευρώ του 2010 να γίνουν το 2011 220.744 ευρώ.

Η προσεκτική ανάλυση της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του κ. Στουρνάρα δείχνει ότι ο υπουργός Οικονομικών αύξησε εντυπωσιακά την ακίνητη περιουσία του την περίοδο που προετοίμαζε την είσοδο της χώρας στο ευρώ, την περίοδο του εκσυγχρονισμού και του Κώστα Σημίτη. Πιο συγκεκριμένα, το 1995, σε ηλικία 39 ετών, έχοντας κλείσει μια χρονιά στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και όντας στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, ο κ. Στουρνάρας προχωρά μαζί με τη σύζυγό του στην αγορά διαμερίσματος στην Κηφισιά, συνολικής έκτασης 225 τ.μ. Σύμφωνα με τη δήλωση που δημοσιεύτηκε από τη Βουλή, το τίμημα που καταβλήθηκε ανήλθε στα 176.062 ευρώ (από μισά με τη σύζυγό του). Η οικογένεια Στουρνάρα ωστόσο δεν περιορίζεται στην Κηφισιά. Το 2001 η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι του ευρώ και προφανώς για να γιορτάσει την επιτυχία του ο κ. Στουρνάρας προχωρά σε ακόμα μία -εντυπωσιακότερη της Κηφισιάς- αγορά ακινήτων. Στην περιουσία του ζεύγους Στουρνάρα προστίθεται τότε η περίφημη εξοχική βίλα της Σύρου και ακόμα ένα αγροτεμάχιο στο νησί, για τα οποία το ζεύγος καταβάλλει συνολικά περίπου 300.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, το ζεύγος αγοράζει αντί 234.686 ευρώ την εξοχική βίλα 371,88 τ.μ στα Τρία Λαγγόνια, με τα χρήματα να προέρχονται από εισοδήματα προηγούμενων ετών και δανεισμό, ενώ καταβάλλει ακόμα 65.942 ευρώ για ένα αγροτεμάχιο στην Ποσειδωνία.

Στην Εμπορική Τράπεζα

Την περίοδο εκείνη ο κ. Στουρνάρας ήταν πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, η ιδιωτικοποίηση της οποίας ξεκίνησε το 2000, όταν εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιό της, με ποσοστό 6,7%, η γαλλική τράπεζα Credit Agricole, η οποία προχώρησε στην εξαγορά της τράπεζας από το Ελληνικό Δημόσιο τον Νοέμβριο του 2006 και παρέμεινε βασικός της μέτοχος έως το τέλος Ιανουαρίου του 2013. Είχε προηγηθεί το 1998 και η μεγάλη υποτίμηση της δραχμής -με τον κ. Στουρνάρα σύμβουλο του κ. Παπαντωνίου- εν όψει της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, με εκείνο το σκανδαλώδες swap που στιγμάτισε ολόκληρη την περίοδο Σημίτη και συνέβαλε στην πορεία της οικονομικής καταστροφής της χώρας. Το ενδιαφέρον είναι ότι από το ίδιο το βιογραφικό του προκύπτει ότι ο κ. Στουρνάρας κατείχε -παράλληλα με την πανεπιστημιακή ιδιότητά του- σχεδόν αποκλειστικά θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και κατά συνέπεια τα εισοδήματά του θα έπρεπε να είναι συγκεκριμένα.

Την περίοδο 1986-1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα Δημόσιων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής και στη συνέχεια της Τραπέζης της Ελλάδος (1989-1994) σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής. Από το 1994 έως το 1997 ήταν αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ενώ από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Από το 2000 έως το 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Κατά τα λοιπά, στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας καταγράφονται ακόμα ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, ένα σπίτι στην ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Στουρνάρα, τη Γλύφα Φθιώτιδας, ένα σπίτι στο Παγκράτι, ένα οικόπεδο στα Στύρα Ευβοίας και ένα αγροτεμάχιο στα Ανάβρυτα, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή του ζεύγους είτε από γονική παροχή είτε από κληρονομιά. Αίσθηση πάντως προκαλεί το ότι καταθέσεις δηλώνει μόνο ο κ. Στουρνάρας (224.000 ευρώ), ενώ η σύζυγός του Σταυρούλα Νικολοπούλου, μολονότι δηλώνει επιχειρηματίας με ετήσιο εισόδημα 50.347 ευρώ για το 2011, δεν έχει καθόλου λεφτά στην τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stournaras-aujhse-ta-eisodhmata-tou-kata-20-mesa-sto-mnhmonio-kai-tautochro#ixzz2ocVcACD3

Τα πολιτικά σημάδια «μιλούν» και «κραυγάζουν»…

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες ότι η παταγώδης πτώση αυτής της δωσίλογης κυβέρνησης έχει εισέλθει στην τελική ευθεία με επιταχυνόμενους ρυθμούς…
Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του 2013 και κάποιες …πολιτικές συμπτώσεις σηματοδοτούν και τις τελευταίες μέρες αυτής της κυβέρνησης.
Δεν πιστεύουμε στο.....
«τυχαίο» όταν αυτό ανακυκλώνεται με συχνότητα και σε στενά χρονικά πλαίσια.
Οι «συμπτώσεις» είναι πολλές και «στριμωγμένες» μέσα στον τελευταίο μήνα, για να είναι τυχαίες:

α). Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, και γγ. της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, «στασίασε», κατηγορώντας τον καπετάνιο (Σαμαρά) ότι οδηγεί το σκάφος της ΝΔ σε ναυάγιο…

β). Στο εσωτερικό της ΝΔ «φουσκώνουν» οι υπόγειες «ανταρσίες», καθώς και οι διακριτικές, ανοικτές διαφοροποιήσεις από προβεβλημένα στελέχη. Π.χ. Παυλόπουλος και άλλοι…

γ). Ξεσπά το σκάνδαλο Λιάπη που παίρνει τις τελετουργικές διαστάσεις του τηλεθεάματος και του πολιτικού εμπορίου…

δ). Ταυτόχρονα, σχεδόν, βγαίνει στον αφρό και το σκάνδαλο στον ΟΚΑΝΑ…

ε). Ο Χατζηγάκης, διακριτικά, αλλά ανοικτά, κτυπά την κυβέρνηση και την ηγεσία του κόμματός του…

στ). Ακολουθεί η θορυβώδης καταψήφιση της κυβέρνησης από τον Πολύδωρα…

ζ). Τώρα συλλαμβάνεται μεγαλοστέλεχος της ΝΔ για εκβιασμούς και μίζες: Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου.

Βλέπουμε, λοιπόν, μια σειρά «συμπτώσεων» που πλήττουν ευθέως τη ΝΔ, δηλαδή το κόμμα που κυβερνάει.

Αυτό που ξεπροβάλλει, σαν αιχμή, σ’ αυτές τις «συμπτώσεις» είναι μια γνωστή και μαγική λεξούλα: «Διαφθορά».

Μια ΔΙΑΦΘΟΡΑ που έχει μεταπηδήσει από το ΠΑΣΟΚ (αυτό έχει ήδη διαλυθεί) σε στελέχη και χώρους της ΝΔ που κυβερνά!!!

Για να πιάσουμε το νήμα της Αριάδνης πρέπει να θυμίσουμε τούτο: Το αλογάκι της «διαφθοράς» αρχίζει να αφηνιάζει όταν τα ισχυρά κέντρα εξουσίας, οι «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριοι) προωθούν νέους σχεδιασμούς για την αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού.

Μια μικρή σύνοψη της πρόσφατης ιστορίας μας:

Το 1987-1989: ο πολιτικός στόχος ήταν το γκρέμισμα της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Το «όχημα» αυτού του στόχου ήταν η «διαφθορά» και η «κάθαρση»!!!

Αργότερα, όταν ο νεοφιλελευθερισμός και ο «εκσυγχρονισμός» κυριάρχησαν, τότε ετέθη στην ημερησία διάταξη η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του δημόσιου τομέα, και άρχισε η νέα προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου για τη «διαφθορά» του Δημοσίου. Δηλαδή το «όχημα» για τον πολιτικό σχεδιασμό των ιδιωτικοποιήσεων ήταν και πάλι η «διαφθορά».

Η ίδια μυθολογία περί διαφθοράς του Δημοσίου κατακλύζει και σήμερα τα πάντα, μάλιστα σε υστερικές μορφές, ακριβώς γιατί προωθείται, σήμερα, πιο βάρβαρα η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του Δημοσίου…

Τέλος η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή πάνω στο «όχημα» της διαφθοράς κινήθηκε…

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η «διαφθορά» (το ενδημικό αυτό φαινόμενο της καπιταλιστικής παρακμής), «ανακαλύπτεται» και δαιμονοποιείται ΜΟΝΟ τότε που έχουν μπει στην ημερησία διάταξη τα πολιτικά παιχνίδια των ισχυρών οικονομικών κέντρων εξουσίας. Στις «ομαλές» περιόδους, η διαφθορά …εξαφανίζεται.

Σήμερα τα ισχυρά κέντρα εξουσίας (τα πλανητικά, αλλά και τα εγχώρια) διακρίνουν καθαρά ότι τα όρια αυτής της κυβέρνησης εξαντλήθηκαν, ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παταγώδη πτώση της.

Φαίνεται ότι αυτά τα κέντρα εξουσίας έχουν ξεγράψει πλέον αυτήν την κυβέρνηση και προωθούν τα παιχνίδια της ΟΜΑΛΗΣ και ελεγχόμενης αντικατάστασής της, καθώς και τα παιχνίδια της αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, όσο αυτό είναι δυνατόν…

Δεν μπορεί, συνεπώς, να είναι απλές και «τυχαίες» πολιτικές συμπτώσεις αυτά που γίνονται και με τέτοια συχνότητα, αυτό το διάστημα.

Ούτε «τυχαία» είναι:

α). Ότι και τα μεγάλα λαρύγγια των "νταβάδων" αρχίζουν και αυτά «διακριτικά» να κριτικάρουν κάποιες κυβερνητικές πρακτικές και να «κτυπούν» την τρόικα…

β). Ότι και οι στημένες δημοσκοπήσεις, αρχίζουν να δίνουν καθαρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ…

Μόνο ανόητοι μπορεί να πιστεύουν ακόμα στη «μονομαχία» στήθους με στήθος, ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…

Η ΝΔ καταρρέει, σαν το ΠΑΣΟΚ, εκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μην πετάει, λόγω του πολιτικού του ερμαφροδιτισμού, αλλά βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά…



Η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και αυτό τα επιτελεία του 4ου Ράιχ το γνωρίζουν. Ετοιμάζονται, λοιπόν, για το αύριο. Για την ακρίβεια για το μεθαύριο.

Το αύριο είναι γνωστό: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

Το μεθαύριο είναι που τους απασχολεί και τους προκαλεί αγωνία και τρόμο...

Από εδώ απορρέουν και οι διάφορες εναγώνιες κινήσεις είτε περί «κεντροαριστεράς», είτε περί «κεντροδεξιάς», είτε περί «λαϊκής δεξιάς»…

ΣΕ αυτήν τη στρατηγική της εναγώνιας προσπάθειας για την αναπαλαίωση της σαπίλας εντάσσονται και «βρυχηθμοί» του Πολύδωρα, τα πολιτικά σώου της Ραχήλ Μακρή και πολλών άλλων…

Η πολιτική ρευστότητα της σαπίλας θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο μέλλον…

Θα καθαρίσει ΜΟΝΟ όταν μπει ο λαός σε ΚΙΝΗΣΗ, σε αγωνιστική κίνηση και ΟΡΓΑΝΩΣΗ της ΟΡΓΗΣ του στο δρόμο…

Τότε μόνο καθαρίζει η κόπρος…

Ας επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία στο νέο χρόνο…


http://resaltomag.blogspot.gr/ 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8999.html

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

 Φωτογραφία του χρήστη Μαίανδρος και Διόνιος.Φωτογραφία του χρήστη Μαίανδρος και Διόνιος.
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ
 
 
https://www.facebook.com/groups/335284286614132/permalink/343635555779005/

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ; Όταν ο Χίτλερ έμαθε για το Μιχάλη Λιάπη. Νέο βίντεο κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Όταν ο Χίτλερ έμαθε για το Μιχάλη Λιάπη


Πολύ γέλιο έχει σκορπίσει στους χρήστες του διαδικτύου ένα νέο βίντεο-παρωδία, με το Χίτλερ αυτή τη φορά να γίνεται έξαλλος με την υπόθεση της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη.  
Δείτε το βίντεο>>>



 http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5115.html

Δείτε πως Ελληνικά κινήματα κατά αεροψεκασμών παρακολουθούνται από...HAARP.


Δείτε πως (και) τα Ελληνικά κινήματα-ιστοχώροι κατά των αεροψεκασμών παρακολουθούνται από την Αλάσκα!!!

Πως ιστολόγια και ιστοσελίδες, που αναφέρονται σε λέξεις όπως «αεροψεκασμοί», «chemtrails», «HAARP» κ.α. κατευθείαν παρακολουθούνται από την Αμερική και μάλιστα από την περιοχή του HAARP στην Αλάσκα!

Νομίζατε πως στο διαδίκτυο δεν σας παρακολουθεί ο «Μεγάλος Αδερφός»…;
Νομίζατε πως είστε ελεύθεροι σε αυτή την εποχή;;;
Νομίζατε τώρα που θα χαθεί η ελεύθερη δημόσια τηλεόραση, δεν θα σας περιορίσουν και άλλες ελευθερίες;

Δείτε προσεκτικά τι άρθρο δημοσιεύσαμε και πως σιγά-σιγά τσιμπούσανε το δόλωμα, οι Νεοταξικοί φίλοι μας!

Γράψαμε λίγες λεξούλες, από εκείνες που τους ενδιαφέρουν... και προβάλαμε το άρθρο μας, στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και να τα αποτελέσματα...

Βέβαια εύκολο είναι να συλλέξουμε IP και διευθύνσεις, πράγμα που μπορεί να κάνει ο καθένας… όμως αρκεί αυτή η πληροφόρηση προς το παρόν, για να δείτε πόσο σοβαρό είναι το σχέδιο των αεροψεκασμών και πόσο καίγονται για την επιτυχία του!

Δείτε πως και από που αυξάνεται η δημοτικότητα του άρθρου μας...:










Δεν κάνουμε λόγο για ψεκασμούς εντόμων, αλλά για ψεκασμούς σχεδόν καθημερινούς, πόλεων και ανθρώπων!!!

ΑΡΧΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ, βέβαια πάντα υπάρχει και δικαιολογία...!!!:

Boeing 707 Military Tanker Jet Plane Crashes at Naval Air Base in California (ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ...)



ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ;
ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ... ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ...
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΤΑ... λένε κάποιοι και είναι μερικοί και επιστήμονες...

Αντιγράψτε και επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις να δείτε πως ψεκάζουν την Τριπολιτσά!!!

ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΝΑΤΟΪΚΑ ΑΕΡΟΤΑΝΚΕΡ
http://www.youtube.com/watch?v=UMaXcbQGcJI
ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
http://youtu.be/Q3JQXmU4u40
Θα πεθάνει κόσμος και στη Τρίπολη
http://youtu.be/YOW0pYMLU9c
Θανατηφόρα Chemtrails και στην Τρίπολη.
http://www.youtube.com/watch?v=BjQxav_FHWs&feature=youtu.be
ΧΗΜΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=7C45-Xd0UgQ
GREECE TRIPOLIS ΑΡΚΑΔΙΑ CHEMTRAILS WAR 2012
http://www.youtube.com/watch?v=KSvD9eeKuDc
POS PSEKAZOUNE TIN TRIPOLI
http://youtu.be/n_OvG7JDZoE
APOCALYPSE - Toxic Skies in Tripoli
http://youtu.be/vHbSRWbTb2Y
Νυχτερινός αεροψεκασμός 27 αεροπλάνων Τρίπολης
http://youtu.be/jA-zj5-VBJ8
ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΡΙΠΟΛΗ (ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)
http://youtu.be/oXtBadQmdv0
Συνωστισμός σατανάδων chemtrails στον Αρκαδικό ουρανό
http://youtu.be/SW3gyp4lOwk
ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ CHEMTRAILS
http://youtu.be/CjJadJ5v5U8
ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
https://vimeo.com/60157534


Δίλημμα ζωής:
Θέλετε ο Θεός σας, ο Αλάχ, ο Μωάμεθ, ο Βούδας κλπ να μας προσφέρει τον καιρό ή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με τους θανατηφόρους αεροψεκασμούς τους;

Life dilemma:
Do you want your God, Allah, Muhammad, Buddha etc. to offer us the weather or the Enviromental Ministry and Climate's Change, with deadly sprays (chemtrails) to control the skies?

Αλήθεια τυχαία ονομάζεται... Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής;;;
Πως βγάζουν το ψωμί τους εταιρείες κλιματικής αλλαγής, όπως η 3D sa General Aviation Applications, Skiathou 2, Thessaloniki ;;;
Δείτε: http://www.3dsa.gr/contact.html

Οι αεροψεκασμοί δεν αφορούν μόνο οικολόγους ή Χριστιανούς, αλλά όλους μας!!!
Το νερό που είναι κατά 60.000 φορές πιο περιεκτικό σε αλουμίνιο, από το επιτρεπτό όριο, όπως ήδη φωνάζουν, σε μερικές χώρες, το πίνουμε όλοι μας. Για αυτό ερευνήστε και ενοχλείστε!!!

CHEMTRAILS και ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ (παθητική αποδοχή)!!!

Γιατί άραγε μας κάνουν τόση πλύση εγκεφάλου;... Δείτε πως κοιτάνε και το παραμικρό...:



Γιατί τόσο πολύ ασχολούνται μέχρι και με την λεπτομέρεια;...
Τίποτα... μα τίποτα δεν είναι τυχαίο, στην εποχή που ζούμε!!!

"Explain this..."

Φοβερή απόδειξη - βίντεο για όσους μιλούν για υδρατμούς ή καυσαέρια... και κοροϊδεύουν τον κόσμο!
... Θα τα πούμε στα δικαστήρια, φωνάζει ο κόσμος... και μακάρι να αρκεστεί στην δικαιοσύνη... δείτε:



Αυτό το άρθρο το φτιάξαμε ειδικά για όσους δεν πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν.
Δείτε το λοιπόν και μετά γελάτε μερικοί...
Άραγε πόση αλήθεια αντέχει ο καθένας μας;

Αντιγράψτε και επισκεφθείτε την διεύθυνση:
http://aeropsekasmostripolisarcadias.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7.html

(ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ)

Αν κάποιοι πλουτίζουν από αυτούς τους ψεκασμούς, διότι αποφεύγουν αποζημιώσεις λόγω καταστροφών από χαλάζι κλπ, διότι κάνουν την ατμόσφαιρα πιο αγώγιμη για τις ασύρματες επικοινωνίες, διότι δημιουργούν προβλήματα υγείας έτοιμοι να τα λύσουν, διότι ελέγχουν το κλίμα με προέκταση τις οικονομίες περιοχών κλπ...
Αυτοί επέλεξαν να ζήσουν λιγότερο και πλουσιότεροι! Εμείς; Τα παιδιά μας;

ΤΡΙΠΟΛΗ, ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!
Όσο αστείο και αν ακούγεται, ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ και εμείς γελάμε!!!

Γιατί ο Τατούλης, ο Λυκουρέζος, ο Κωνσταντόπουλος και κάθε βουλευτής στην Αρκαδία μας, στην Κορινθία και σε όλη την Ελλάδα μας, δεν μιλούνε...;
Τι σχέση έχει το ΔΝΤ με τους αεροψεκασμούς;
Πρέπει να ψεκάζει ένα κράτος τους πολίτες του, για να δανειστεί;
Τι πολιτικές μείωσης πληθυσμών τους, εφαρμόζουν τα κράτη-δανειζόμενοι, πέραν της υπερφορολόγησης τριτέκνων κλπ και με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών;

Χένρυ Κίσινγκερ: «Τα δάνεια που χορηγούν το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, να δίνονται με τον όρο, οι χώρες που τα λαμβάνουν, να ακολουθούν πολιτικές, που θα μειώνουν τον πληθυσμό τους…»

Ποιοι κυβερνούν ποιοι ψεκάζουν και γιατί - Ντοκουμέντα για σκέψη:
http://aeropsekasmostripolisarcadias.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6.html

Μάθε πως στην Σχολή Πολέμου των ανωτάτων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, διδάσκεται ο σύγχρονος πόλεμος των ασύμμετρων απειλών, όπως λέγεται, όπου τις περισσότερες φορές, μπορεί να μην χρειαστεί, ούτε μία σφαίρα, για να καμφθούν ήθη και έθνη…
Αυτό ζούμε... πολλές μαζί απειλές και οι αφελείς, επιπλέον βιώνουν σύγχυση...

Παρακαλούμε να παρακολουθήσετε τα δικά σας αεροπλάνα, στον δικό σας ουρανό!
Όποια μέρα δείτε έστω ένα, θα δείτε πάρα πολλά πράγματα που δεν είχατε ξαναπροσέξει...

Για δοκιμάστε το site: http://flightradar24.com σπίτι σας, μόλις δείτε να «ψεκάζει» αεροπλάνο τον ουρανό σας... Θα το δείτε "δηλωμένο" και στο επίσημο χάρτη των πτήσεων; Μάλλον όχι!!! Και βέβαια όχι, αφού δεν υποχρεούνται Νατοϊκά αεροπλάνα, να δηλώνουν το φορτίο τους, πόσο μάλιστα όταν αυτά συμμετέχουν σε απόρρητα στρατιωτικά προγράμματα…

Άραγε πόση αλήθεια αντέχεις ακόμη;;; Πόσο θα σκύβεις το κεφάλι σου, εσύ και τα παιδιά σου ακόμη;

Και καυσαέρια να είναι και πάλι καταλήγουν στα πνευμόνια, των γονιών και παιδιών μας!!!
ΚΤΕΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ...;
Ποιος επιτέλους θα φωνάξει;;;;

Τραγουδώντας πεθαίνοντας και στην Τρίπολη (Μουσικό βιντεοκλίπ):



Μη μου κάνετε, σας παρακαλώ, την αναμενόμενη κλασσική ερώτηση : Μα, αυτοί οι σατανικοί εγκέφαλοι που τα κάνουν όλα αυτά δεν παθαίνουν τίποτα;;
Μα ακόμη θεωρείτε τον εαυτό σας στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας του πλανήτη;;

"Έχετε δει πόσοι αριστεροί ηγέτες, που εναντιώθηκαν στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, έχουν πάθει καρκίνο και αν ποτέ πλανητάρχης, νόσησε από καρκίνο; "
(Ερώτηση κ.Καραντζαφέρη-«ΛΑΟΣ» σε δική του τηλεοπτική εκπομπή, στο κανάλι «ΑΡΤ»)

Καλούμε τον κόσμο να ενημερωθεί και ν' αντιδράσει -ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ- πριν είναι αργά. Προτού η κορτιζόνη και τα χάπια για το άσθμα πάρουν μόνιμη θέση πλάι στο κομοδίνο. Προτού τα παιδιά χαθούν πριν προλάβουν να γίνουν ενήλικες. Προτού η φύση και το περιβάλλον πάθει ζημιές μη αναστρέψιμες. Προτού ο εξυπνότερος από εμάς, ...δένει απλά μόνος του τα κορδόνια από τα παπούτσια του, όπως λένε κάποιοι ευαισθητοποιημένοι επιστήμονες, στο διαδίκτυο!

ΟΧΙ στον παγκόσμιο πόλεμο και κύρια στον μυστικό, που γίνεται μέσω καιρικών οπλικών συστημάτων. Τελευταία έχουν ενταθεί οι προσπάθειες να περάσει η προπαγάνδα της κλιματικής αλλαγής, καταστρέφοντας σκόπιμα το περιβάλλον με στόχο έθνη και λαούς. Καταστρέφουν το κλίμα για να μας πείσουν ότι κινδυνεύει. Πίσω από το σχέδιο αυτό δεν υπάρχει τίποτε άλλο από την Ατζέντα 21, τη μείωση κι έλεγχο πληθυσμού, τον περιορισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...

"Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης" είπε ο Stephen Hawking.

Αν λειτουργούσε η δημοκρατία θα έπρεπε να υπήρχε υπεύθυνη ενημέρωση, μιας και ανησυχούν τόσοι άνθρωποι, ή ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να ερωτηθούν οι λαοί της γης, μέσω ενός δημοψηφίσματος. Αλλά εδώ δεν μας ρωτάνε για άλλα και άλλα. Ψηφίζουμε μόνο για ασήμαντα δευτερεύοντα θέματα, ίσα- ίσα για να συντηρείται η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Οι πραγματικές αποφάσεις παίρνονται ερήμην και αντίθετα στην θέληση του ‘κυρίαρχου λαού’. Το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε λέγεται δημοκρατία αλλά δεν είναι. Είναι κάτι σαν την ψηφιακή ‘πραγματικότητα’, υπάρχει μόνο μέσα στην φαντασία των αδαών και ανυποψίαστων ανθρώπων.

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή είναι υποχρέωση των πολιτών και η αντίσταση με κάθε μέσο σε οποιονδήποτε καταλύει την χώρα, είναι συνταγματικό δικαίωμα»
Κάνετε κάτι... ο κόσμος δεν αντέχει να βλέπει να τον ψεκάζουν και η οργή του θα ξεχειλίσει...
Μπορεί τα αεροπλάνα να χαμηλώσανε την ροή των χημικών τους, ώστε να φαίνονται σαν καυσαέρια, ο ουρανός όμως μετά θολώνει, σύννεφα ιριδίζουν από τα χημικά, στο φως του ήλιου που χάνεται και οι αγρότες βλέπουν λιγότερη σοδιά, οι επενδυτές φωτοβολταϊκών λιγότερα χρήματα... μα πάνω από όλα, τον καρκίνο και τα πνευμονικά οιδήματα, να θερίζουν κάθε γειτονιά μας!!!

Υπάρχει Εισαγγελέας στην Ελλάδα, που θα αναλάβει να εξετάσει τα χιλιάδες βίντεο, φωτογραφίες και παράπονα, ντοκουμέντα αεροψεκασμών, από απλούς πολίτες;
Υπάρχει πατέρας παιδιών, που δεν θα κοιτάξει τον ουρανό και δεν θα ρωτήσει να μάθει, τι αναπνέει το παιδί του;
Τόσο υποτακτικοί γίναμε;
Τόσο καριερίστες είμαστε, που φοβόμαστε μην χάσουμε την ήσυχη ζωούλα μας, όση και αν αυτή μας την κάνανε;
Υπάρχει πολιτικός, που σαν πατέρας, θα πει στα παιδιά του, πως πάλεψε για την ζωή τους και αναζήτησε απαντήσεις;
Θα αφήσουμε τα αεροπλάνα να πετούνε και να "βρωμίζουν" ανενόχλητα τον αέρα μας, ενώ κυνηγούμε στα βουνά της Αρκαδίας με τα παιδιά μας, ενώ εκπαιδευόμαστε στα πεδία βολής του στρατού μας για την προάσπιση του αγαθού της ελευθερίας, ενώ μαθαίνουμε να πετούμε, ως νέοι αεροπόροι, αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας της Τρίπολης και μάθαμε να ζούμε την ανεξαρτησία μας, σε αυτούς του αιματοβαμμένους τόπους των προγόνων μας;…

Μόνιμη η "ομίχλη" στον ασπρουλιάρη ουρανό σας... που είναι το απέραντο έντονο γαλάζιο του Αιγαίου;

Αποκάλυψη - Η Τέταρτη Σάλπιγγα:
"...και ο τέταρτος άγγελος εσάλπισε, και επλήγη το τρίτον του ηλίου και το τρίτον της σελήνης, και το τρίτον των αστέρων, ίνα σκοτισθή το τρίτον αυτών, και το τρίτον αυτής μη φανή η ημέρα, και η νυξ ομοίως..."

Πρόσφατη δημοσιευμένη έρευνα επιστημόνων, μιλά για μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας, κατά 30%, σε περίπτωση(…) που χρησιμοποιηθεί αεροζόλ στην τροπόσφαιρα, για να σωθούν οι πάγοι… Κάποιοι επιστήμονες ακόμη ερευνούν και κάποιοι κάνουν πράξη, επιστημονικές ανακαλύψεις, χωρίς να εξετάσουν συνέπειες…

Πολλοί λένε πως στις μέρες μας, όποιος διαβάζει Προφητείες των Αγίων μας, είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα!!!
Κλείστε την τηλεόρασή σας, τα "μέσα μαζικής τύφλωσης" δεν πρόκειται να σας πούνε τίποτε...

Κατεβάστε δωρεάν υπέροχα βιβλία ή έρευνές μας:
http://www.scribd.com/my_document_collections/3244615

Για περισσότερα δείτε:
www.enouranois.gr)

(Αίτηση: Υπογράψτε εδώ για να διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα για τους ψεκασμούς αεροσκαφών, μπορείτε και ανώνυμα.)

Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά αληθεύουν, εμείς μάτια έχουμε και ελπίζουμε να ραντίζουν βιταμίνες...
Ενώνουμε κομμάτια πληροφοριών και το παζλ μας τρομάζει!
Μέσα από τα άρθρα μας θέλουμε να πιέσουμε επίσημους φορείς, να εξετάσουν αυτές τις χημικές γραμμές... ΤΩΡΑ!!!
Δεν είμαστε οικολόγοι! Είμαστε γονείς παιδιών! Είμαστε παιδιά γονέων!

Το τονίζουμε για όσους δεν κατάλαβαν, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένους ψεκασμούς, πχ για τα κουνούπια σε χαμηλά ύψη ορισμένων περιοχών, αλλά για πανελλαδικούς, καθημερινούς, αμέτρητους αεροψεκασμούς, ελέγχου του ΚΛΙΜΑΤΟΣ και της Ελλάδας!!!

Για αυτό θα δείτε σε μόνιμη βάση, Χειμώνα ή Καλοκαίρι(!), να μιλούνε για περιορισμένη ορατότητα, ομίχλη ή κατά τόπους συννεφιά, στα δελτία καιρού, των καναλιών σας!  

Τόση δημοκρατία… είχαμε να ζήσουμε από την Χούντα! …λένε στο διαδίκτυο.

Εγγραφείτε στο ιστολόγιό μας, προβάλετε τον ιστοχώρο μας, για να δυναμώσουμε την φωνή μας!!!

Δεν είμαστε ρομαντικοί και βιντεοσκοπούμε τον ουρανό, ούτε οικολόγοι... ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ!!!

Με εκτίμηση, ΓΧΝν.
http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com
http://aromapanagias.blogspot.com
http://aeropsekasmostripolisarcadias.blogspot.com

"ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ" Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΑΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

Τροφή για σκέψη...:

ΣΟΚ:ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!

Μας δολοφονούν ομαδικά;
To HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία
των ανθρώπων...
Ωστόσο, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε - και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα - οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου - χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών... HΝ
ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο.
Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων.
Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής.
Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη (http:// www.rense.com/general11/chmmill.htm), ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα.
Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π. (http://www. med.nyu.edu/patientcare/library/article.html?ChunkIID-16492)
Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.
Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα.
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS
Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα (.http://www.holmestead.ca/index-ct.html), όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του.
Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού...
Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί,μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά - και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες.
Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες.
Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας.
Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα - προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα...
Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο!
Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο* άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν -τουλάχιστον- να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του...
Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών.
Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων... ΗΝ
Του Αλέξανδρου Γεωργίου
http://www.madatoforos.com
http://autochthonesellhnes.blogspot.gr
triklopodia
http://www.katohika.gr 
THECURIOSITYOFCAT 
http://thecuriosityofcat.blogspot.de/2013/04/blog-post_4578.html

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ...ΜΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΟΥΡΓΟΣ!


«Γιατί οι θεοί αισθάνονται ό,τι θα συμβεί στο μέλλον, οι άνθρωποι ό,τι γίνεται τώρα και οι σοφοί ό,τι πλησιάζει»
Απολλώνιος ο Τυανεύς

Μία ιδιαιτέρως αινιγματική μορφή της Αρχαίας Ελλάδας υπήρξε ο νεοπυθαγόρειος Φιλόσοφος, ιερέας του Ασκληπιού, μύστης και θεουργός, Απολλώνιος ο Τυαννέας.
Γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια στα Τύανα της Καππαδοκίας τον πρώτο αιώνα μ.Χ ( 15 – 100).
Ο Απολλώνιος μεγάλωσε σε μία εποχή έντονου θεολογικού συγκρητισμού, όταν οι αρχαίες παγανιστικές θρησκείες της πολυπολιτισμικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έχαναν έδαφος από την νέα Χριστιανική θρησκεία.

Σε ηλικία μόλις 14 χρόνων ο πατέρας του τον εμπιστεύθηκε στον ρήτορα Ευθύδημο, στην Ταρσό τής Κιλικίας. Σύντομα όμως αφοσιώθηκε στη μελέτη της πλατωνικής φιλοσοφίας ενώ από τους ιερείς του ναού του Ασκληπιού διδάχτηκε τα μυστικά της ιατρικής. Εκεί δίδαξε αργότερα τρόπους ερμηνείας των ονείρων με σκοπό τη θεραπεία.


Η φήμη του στο Ασκληπιείο ως σοφού και θεραπευτή υπήρξε τόσο μεγάλη ώστε έλεγαν σε όποιον βιαζόταν: «Πού τρέχεις; μήπως για να δεις τον έφηβον;»Δάσκαλος του στις απόκρυφες γνώσεις των Πυθαγορείων υπήρξε ο Εύξενος της Ηράκλειας, ο οποίος τον μύησε σε νεαρή ηλικία. Ο Τυαννέας μετά την θεωρητική του εκπαίδευση τήρησε την πενταετή Πυθαγόρεια σιωπή. Τηρώντας τα διδάγματα του Πυθαγόρα έζησε μία απολύτως ασκητική ζωή απέχοντας από οινοποσία και κρεατοφαγία.
Πάνω απ' όλα όμως αυτό που χαρακτήρισε την ζωή του Απολλώνιου ήταν η Αρετή του.
Σύμφωνα με το Σουίδα έγραψε τα ακόλουθα έργα:
1) «Τελεταί ή Περί θυσιών». Απόσπασμα του έργου σώζεται στον Ευσέβιο

2) «Βίος Πυθαγόρου»,
3) «Περί μαντείων και αστέρων», έργο που γνώριζε και ο Μοιραγένης.
4) «Περί χρησμών και μαντείων».5) «Διαθήκαι».6) Σώζονται 197 επιστολές με το όνομα του. Άλλες από αυτές είναι γνήσιες και άλλες ψευδεπίγραφες.
Πέρα Φιλοσοφική του διάνοια και την ασκητική ζωή του λέγεται πως πραγματοποίησε πολλά Θαύματα, για αυτό και πολλοί τον συγκρίνουν με τον Ιησού.
Σε αυτό συνεπικουρεί και η μυθική γέννηση του, όπως συμβαίνει εξάλλου σε όλους τους «Θείους άντρες».
Η μητέρα του Απολλώνιου λίγο πριν από τη γέννησή του είδε ένα Θεϊκό όνειρο. Της παρουσιάστηκε ένας θεός, ο οποίος όταν τον ρώτησε για το μέλλον του παιδιού της, αυτός της απάντησε: Θα γεννήσεις Εμένα !
- Και ποιος είσαι εσύ τον ρώτησε εκείνη.
- Είμαι ο Πρωτεύς, ο θαλάσσιος γέρων.
Πράγματι ο Απολλώνιος είχε την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον σαν τον Πρωτέα.
Ο Απολλώνιος γεννήθηκε όταν η μητέρα του είχε πάει σε ένα λιβάδι για να μαζέψει λουλούδια. Τότε ένα σμήνος λευκών κύκνων την περικύκλωσε με σηκωμένα τα φτερά προς τον ουρανό, κάτω από τον ήχο ενός μελωδικού παιάνα. Καθώς ξυπνούσε από αυτήν την εξαίσια μελωδία γέννησε τον θεόσταλτο Απολλώνιο, χωρίς πόνο. Ταυτόχρονα, ένας κεραυνός σταλμένος από τον Δία έπεσε δίπλα του χωρίς να τον αγγίξει.
Ο μαθητής του Δάμις ο Νινευίτης έγραψε τη βιογραφία του Δασκάλου του. Με βάση αυτά τα γραπτά ο Λήμνιος Φλάβιος (170 - 246 μ.Χ.) Φιλόστρατος έγραψε τον βίο του Απολλώνιου του Τυανέα.
Εκτός από τον Φιλόστρατο, και πολλοί άλλοι συγγραφείς αναφέρουν τον Τυανέα, όπως για παράδειγμα, ο Δίων ο Κάσσιος, ο Αμιανός Μαρκελλίνος, ο Λουκιανός, ο Ιεροκλής, ο Ευσέβιος, ο Κασσιόδωρος, ο μοναχός Ισίδωρος, αλλά και Βυζαντινοί χρονογράφοι όπως ο Φώτιος.
Ο Φλάβιος Φιλόστρατος ήταν σοφιστής στενός φίλος του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου (146 - 211 μ.Χ.) και της συζύγου του Ιουλίας Δόμνας (158 - 217 μ.Χ.). Ο Σεβήρος μάλιστα στο προσωπικό του ιερό είχε αγάλματα του Τυανέα, του Ιησού και του Ορφέα. Κατά παράκληση της αυτοκράτειρας ο Φιλόστρατος συνέταξε τη ζωή του Απολλώνιου από τα χειρόγραφα που είχαν παραδοθεί στην ίδια.
Ήταν τόσο σημαντική η μορφή του Απολλώνιου που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος μάλιστα (121-180 μ.Χ) παραδέχτηκε ότι χρωστούσε τη φιλοσοφία του στον Απολλώνιο.: «Από τον Απολλώνιο διδάχθηκα την ελευθερία της βούλησης και την κατανόηση, τη σταθερότητα στο σκοπό και να μην κοιτάζω τίποτα άλλο, ούτε για μια στιγμή, εκτός από το να σκέπτομαι λογικά».Ο Νεοπλατωνικός φιλόσοφος Ευνάπιος έγραψε για τον Απολλώνιο: «Ο Τυαννέας δεν είναι απλώς φιλόσοφος αλλά μία οντότητα – μέσον μεταξύ Θεών και ανθρώπων», ενώ ο Πορφύριος έγραφε πως ο Απολλώνιος ήταν «ανήρ φιλοσοφία πάση κεκοσμημένος» και ισχυριζόταν ότι «τα θαύματα του Χριστού δεν ήταν και τίποτα εξαιρετικό».Ο Απολλώνιος έλεγε πως : «ο σοφός πρέπει να διαλέγεται σαν νομοθέτης. Διότι ο νομοθέτης πρέπει για όσα επείσθη, αυτά σαν επιταγές να τα επιβάλλει στο πολύ πλήθος».Υποστήριζε πως το μόνο καλό ήταν η ηθική αξία, η μόνη αληθινή ικανοποίηση ήταν η ανεξαρτησία από τους εξωτερικούς παράγοντες, και θεωρούσε ότι ο πλούτος ήταν εμπόδιο για την ανάπτυξη της αρετής. Όλες οι διδασκαλίες του θεμελιώθηκαν στην ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι καλούνται να δεχτούν την αλήθεια και να την κάνουν πράξη.
Για αυτόν ο κόσμος της ύλης ήταν μια φυλακή αυταπάτης από την οποία όφειλε να ελευθερωθεί η ψυχή του ανθρώπου, ώστε να ανέλθει πορεία. Σε ένα τέτοιο κοσμολογικό πλαίσιο, κάθε νοήμων ον οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την δική του ύπαρξη.
Τις θυσίες των ζώων τις απέρριπτε καθώς αναζητούσε πνευματικούς τρόπους λατρείας του θεού. Ο Απολλώνιος πίστευε πως η Θεότητα δεν έχει την ανάγκη της πίστης των ανθρώπων, ούτε εμπλέκεται με ασήμαντα πράγματα για αυτό και δεν χρειαζόταν θυσίες και επικλήσεις, αλλά μόνον ενδόμυχη προσευχή. Η προσευχή για τον Απολλώνιο όφειλε να είναι μια συνειδητή πράξη θέλησης, ένα κανάλι συγκέντρωσης των ψυχικών δυνάμεων, για τη δημιουργία συνδέσμου μεταξύ ψυχής και πνευματικού κόσμου, ενός πολύ σημαντικού σύμφωνα με αυτόν παράγοντα για την εκπλήρωση ενός στόχου.
Έδινε μάλιστα και οδηγίες για την ώρα και το είδος των προσευχών, θυσιών και σπονδών, που αρμόζουν σε κάθε θεό. Πίστευε πως οι άνθρωποι συμμετέχουν στη Θεία φύση, και πως με τις «μυητικές τελετές» ήταν δυνατόν να απαλλαχθούν οι άνθρωποι από τα εφήμερα δεινά της ζωής.

Kατά την ανατολή του Ηλίου εκτελούσε κάποιες άρρητες θρησκευτικές τελετουργίες. (Όπως και οι Εσσαίοι) διότι κατά την ανατολή του ήλιου σύμφωνα με τον ίδιο είναι η ώρα που πρέπει να αφιερώνει ο μύστης στην επικοινωνία του με τους Θεούς.
Οι θρησκευτικές πρακτικές που εφάρμοζε ήταν γνωστές μόνο σε όσους είχαν ασκήσει αντίστοιχη πολυετή εξάσκηση της πυθαγόρειας σιγής. Συνήθιζε δε αφού ολοκλήρωνε τα καθημερινά του καθήκοντα να πλένεται με κρύο νερό (όπως έκαναν επίσης και οι Εσσαίοι).
Υποστήριζε πως οι πραγματικοί αναζητητές έπρεπε να ταξιδεύουν σε ξένες χώρες αναζητώντας την γνώση, για αυτό τον λόγο ταξίδεψε σε όλον σχεδόν τον τότε γνωστό κόσμο.
Έτσι ταξίδεψε σε Ανατολή και Δύση, ήρθε σε επαφή με πολλά και διαφορετικά ιερατεία όπου έλαβε μέρος σε όλες τις ανά τόπο άρρητες μυητικές τελετές. Αυτό ήταν εφικτό καθώς παρά τις διαφορές των θρησκειών ως προς το τυπικό, τη λατρεία δηλαδή και την πίστη, ήταν κοινή η συνείδηση της αλληλοσυνδέσεις των μερών του σύμπαντος και των σχέσεων εξάρτησης των μερών του με την Θεική πηγή τους.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ως μυημένος δεν έκανε διακρίσεις μεταξύ εθνών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων, έχοντας υπερβεί το στάδιο των δογμάτων μέσα στα οποία ζουν, αντιλαμβάνονται το Θείο οι περισσότεροι άνθρωποι. Οι Ιερείς τον αποδέχτηκαν σαν ομότιμο τους, και η φήμη του απλώθηκε σε όλες τις περιοχές που επισκέφθηκε και θεωρήθηκε «ως θείος Άνθρωπος».Όταν ο Απολλώνιος επισκέφτηκε το Μαντείο των Δελφών στεφανώθηκε από τους ιερείς, και έλαβε τον κάτωθι χρησμό από την Πυθία: «Για εκατοντάδες χρόνια θα μείνεις ξακουστός στην Γη, αλλά και για εκατοντάδες χρόνια θα σε συκοφαντούν οι αντίπαλοι σου».Όταν επισκέφτηκε την Αθήνα την εποχή που εορτάζονταν τα Ελευσίνια Μυστήρια, θέλησε να πάρει μέρος στις μυητικές τελετές. Ο ιεροφάντης όμως αρνήθηκε να τον μυήσει λέγοντας του πως αποκλείεται να κάνει μέτοχο των ιερών ένα μάγο τσαρλατάνο και να ανοίξει την Ελευσίνα σε κάποιον που δεν ήταν απαλλαγμένος από δαιμόνια. Ο Απολλώνιος δεν πτοήθηκε και του απάντησε: « Δεν έχεις πει ακόμη το σπουδαιότερο για το οποίο θα μπορούσα να κατηγορηθώ, ότι δηλαδή γνωρίζω περισσότερα από εσένα για την τελετή και ήρθα για να μυηθώ από κάποιον σοφότερο δήθεν από εμένα. Θα μυηθώ άλλη φορά και θα με μυήσει ο επόμενος ιεροφάντης». Αναφερόταν στον επόμενο ιεροφάντη που μετά από τέσσερα χρόνια έγινε επικεφαλής του Ελευσίνιου ιερού.
O Απολλώνιος έδωσε πολλές διαλέξεις στην Αθήνα. Η πρώτη ομιλία ήταν σχετική με τα ιερά, γιατί διαπίστωσε ότι οι Αθηναίοι είχαν υπερβολική ροπή προς τις θυσίες. Τους δίδαξε πώς να κάνουνε ευχές και σπονδές όπως αρμόζει σε κάθε θεό.
Ενώ συζητούσε για τις σπονδές, έτυχε να παρευρίσκεται ένας νέος από την Κέρκυρα που θεωρούνταν βλάσφημος. Ενώ ο Απολλώνιος συζητούσε σχετικά με τις σπονδές, ο βλάσφημος νέος γελούσε συνεχώς και ειρωνευόταν. Ο Απολλώνιος τον κοίταξε και του είπε: « Δεν είσαι εσύ ο υβριστής αλλά ο δαίμονας που σε κυρίευσε χωρίς να το ξέρεις». Πράγματι ο νέος είχε κυριευθεί από δαίμονα διότι γελούσε για πράγματα που σε άλλους δεν προκαλούσαν γέλιο, έκλαιγε χωρίς αιτία, μιλούσε μόνος του και τραγουδούσε. Όταν τον κοίταξε ο Απολλώνιος το δαιμόνιο έβγαλε φωνή φοβισμένη και οργισμένη, και ορκίστηκε να εγκαταλείψει τον νέο και να μην κατακυριεύσει κανέναν άλλο άνθρωπο.
Όταν ο Απολλώνιος οργισμένος του είπε να αποδείξει με σημάδι ότι πράγματι έτσι θα έκανε, του είπε : « Θα ρίξω κάτω τον τάδε ανδριάντα», δείχνοντας προς τη Βασιλική στοά, όπου διαδραματιζόταν το περιστατικό. Όντως ο ανδριάντας κουνήθηκε και έπειτα έπεσε. Ο νέος είχε συνέλθει, και στην συνέχεια παράτησε τις πολυτελείς χλαμύδες και έγινε φιλόσοφος.
Το ίδιο επίσης χρονικό διάστημα προσπάθησε επίσης να αναβαθμίσει τις παρακμάζουσες τότε Διονυσιακές εορτές στην Αθήνα.
Εκτός της περίπτωσης του δαιμονισμένου νέου αναφέρονται και πολλές άλλες περιπτώσεις που ο Απολλώνιος θεράπευσε ανθρώπους από ανίατες ασθένειες, εμφανιζόταν σε πολλά και διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα, έκανε προφητείες, καταλάβαινε άγνωστες σε αυτόν γλώσσες, ενώ τέλος του αποδίδονται ακόμα και αναστάσεις νεκρών.
Όταν βρισκόταν στην Ρώμη για παράδειγμα, συνάντησε μια νεκρική πομπή. Η κοπέλα είχε πεθάνει λίγο πριν νυμφευθεί, και ο γαμπρός ακολουθούσε το φέρετρο θρηνώντας. Ο Απολλώνιος έτυχε να παρευρεθεί σ' αυτή την συμφορά και είπε: «Αφήστε κάτω το φέρετρο κι εγώ θα δώσω τέλος στα δάκρυα που χύνετε για την νέα». Αμέσως ρώτησε το όνομα της κοπέλας. Οι περισσότεροι νόμισαν πώς θα εκφώνηση λόγο, σαν τους επικήδειους που συνήθιζαν θρήνους, όμως ο Απολλώνιος το μόνο που έκανε ήταν να αγγίξει την κοπέλα και αφού ψιθύρισε κάτι, ξύπνησε την κοπέλα από τον φαινομενικό θάνατο. Η νέα έβγαλε μία φωνή και επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα της.
Ο Απολλώνιος όταν ρωτήθηκε πώς ήταν εφικτά τέτοια θαύματα και απάντησε : «Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνιση. Αυτό που περνά από την Ουσία στη Φύση μοιάζει να είναι γέννηση, ενώ εκείνο που περνά από τη Φύση στην Ουσία μοιάζει να είναι θάνατος. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, αλλά μόνο εμφανίζεται τη μια στιγμή και την άλλη εξαφανίζεται. Εμφανίζεται λόγω της πυκνότητας της ύλης και εξαφανίζεται λόγω της λεπτότητας της ουσίας. Αλλά είναι πάντα το ίδιο, διαφέροντας μόνο σε κίνηση και κατάσταση.»Όταν βρισκόταν στη Έφεσο η πόλη είχε χτυπηθεί από λοιμό. Ο Απολλώνιος συγκέντρωσε τους Εφέσιους, και τους είπε: «Κουράγιο, σήμερα θα σταματήσω την αρρώστια». Αμέσως συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους στο θέατρο, όπου υπήρχε άγαλμα του Αποτρόπαιου. Εκεί είδε την μορφή ενός γέρου με μάτια μισόκλειστα, πού κρατούσε σακούλι με ένα κομμάτι ψωμί και ήταν ρακένδυτος με σιχαμερό πρόσωπο. Έβαλε γύρω του τους Εφέσιοι και είπε: «Χτυπάτε τον εχθρό των θεών, αφού μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες πέτρες». Οι Εφέσιοι απορούσαν με τα λόγια του και θεωρούσαν φοβερό να σκοτώσουν ένα ξένο πού βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, και ο οποίος τους ικέτευε ζητώντας το έλεος τους. Ο Απολλώνιος όμως επέμενε να του ρίχνουν πέτρες και να μην τον αφήσουν να φύγει. Μόλις άρχισαν μερικοί να ρίχνουν πέτρες, τα μάτια του φάνηκαν γεμάτα φωτιά. Οι Εφέσιοι κατάλαβαν ότι υπήρχε κάποιος δαίμονας και πέταξαν πέτρες μέχρι που τον σκέπασαν. Μετά από λίγο ο Απολλώνιος τους είπε να απομακρύνουν τις πέτρες και να αναγνωρίσουν το θηρίο που είχαν σκοτώσει. Αφού λοιπόν ξεσκεπάστηκε αυτός που νόμιζαν ότι είχαν χτυπήσει, εκείνος είχε εξαφανισθεί και στην θέση του αντίκρισαν ένα σκύλο, λιωμένο από τις πέτρες, πού έβγαζε αφρούς από τα στόμα όπως οι λυσσασμένοι.
Στην Έφεσο επίσης σε μία από τις ομιλίες του, μιλούσε σχετικά με την κοινοκτημοσύνη και δίδασκε ότι τα μέλη της κοινωνίας πρέπει να αλληλοβοηθούνται. Στα δέντρα που υπήρχαν τριγύρω κάθονταν σπουργίτια σιωπηλά. Kάποια στιγμή ένα απ' αυτά πέταξε βγάζοντας φωνή σαν να ήθελε να παρακίνηση τα υπόλοιπα για κάτι. Τα υπόλοιπα μόλις άκουσαν την φωνή, σηκώθηκαν και πέταξαν φωνάζοντας κάτω από την καθοδήγηση του. Ο Απολλώνιος συνέχισε την ομιλία του γιατί ήξερε τι έκανε τα σπουργίτια να πετάξουν. Δεν το εξήγησε όμως στους άλλους. Επειδή παρ' όλα αυτά όλοι σήκωσαν τα μάτια τους ψηλά κοιτάζοντας τα πουλιά και μερικοί από άγνοια θεώρησαν το περιστατικό αξιοπερίεργο, ο Απολλώνιος ξέφυγε από την ροή του λόγου του και είπε: «Ένα παιδί ενώ μετέφερε σιτάρι μέσα σε δοχείο, γλίστρησε. Στην συνέχεια συγκέντρωσε τους σπόρους απρόσεχτα και έφυγε αφήνοντας πολλούς. Το σπουργίτι αυτό είχε την τύχη να δη το συμβάν και ήρθε να αναγγείλει και στα άλλα το απρόσμενο εύρημα και να τα καλέσει γα να φάνε».
Κάποιοι έφυγαν για να πάνε εκεί που υπέδειξε ο Απολλώνιος, ενώ αυτός συνέχισε να μιλάει σ' αυτούς που παρέμειναν συνεχίζοντας τον λόγο που είχε στο μυαλό του περί κοινοκτημοσύνης. Όταν ήρθαν και οι άλλοι γεμάτοι θαυμασμό, είπε: «Βλέπετε με πόση επιμέλεια τα σπουργίτια φροντίζουν το ένα το άλλο και χαίρονται μ' αυτήν την κοινοκτημοσύνη. Εμείς απαξιούμε για κάτι τέτοιο κι αν δούμε κάποιον να μοιράζεται ό,τι έχει με άλλους, τον κατηγορούμε για σπατάλη, έπαρση και τα παρόμοια, ενώ αυτούς πού φροντίζει τους λέμε παράσιτα και κόλακες».Στη διάρκεια της ζωής του ο Απολλώνιος είχε κατηγορηθεί πολλές φορές ότι οι προφητικές του ικανότητες ήταν έργο δαιμόνιων πνευμάτων και ότι ο ίδιος ήταν ένας τσαρλατάνος Μάγος. Στην Ρώμη μάλιστα το έτος 92 μ.Χ κινδύνεψε η ζωή του, όταν σύμφωνα με τον Φιλόστρατο ο Απολλώνιος κατηγορήθηκε για παρακίνηση σε στάση ενάντια στον Αυτοκράτορα αλλά και για μαγεία, συνελήφθη και φυλακίστηκε. Ο Απολλώνιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του αποκρούοντας τις κατηγορίες αναφέροντας παραδείγματα και άλλων προγενέστερων Φιλοσόφων που προέβησαν σε «θαύματα». Αναφέρει για παράδειγμα τον Επιμενίδη που καθάρισε την Αθήνα από επικίνδυνο μίασμα, τον Δημόκριτο που ελευθέρωσε τους Αβδηρίτες από λοιμό, τον Σοφοκλή που λέγονταν ότι μάγεψε τους ανέμους, αλλά και τον Εμπεδοκλή που σταμάτησε τα βαριά σύννεφα πάνω από την πόλη του Ακράγαντα. Έκανε επίσης αναφορά στον Σωκράτη και στους Ίωνες προσωκρατικούς φιλοσόφους, κάνοντας ένα ρητορικό ερώτημα για να τεκμηριώσει την υπεράσπισή του. Ανέφερε ότι ουδέποτε κατηγορήθηκαν ως μάγοι επειδή γνώριζαν εκ των προτέρων τα γεγονότα, με την φράση του: «Γιατί οι θεοί αισθάνονται ό,τι θα συμβεί στο μέλλον, οι άνθρωποι ό,τι γίνεται τώρα και οι σοφοί ό,τι πλησιάζει». Τελικώς διέφυγε από την φυλακή με υπερφυσικό τρόπο...
Σε ηλικία 30 ετών αποφάσισε να επισκεφτεί την Ινδία. Πρώτος σταθμός ήταν η Νίνος, η αρχαία Νινευί, όπου και συνάντησε τον Δάμι, τον πιστό του μαθητή και σύντροφο έκτοτε σε όλα του τα ταξίδια. Στην συνέχεια πήγε στην Βαβυλώνα όπου μυήθηκε από τους Χαλδαίους Μάγους.
Φθάνοντας στη Μεσοποταμία ο τελώνης στη γέφυρα το ρώτησε τι μεταφέρει, και ο Απολλώνιος του απάντησε:« Φέρω μαζί μου σωφροσύνη,δικαιοσύνη, αρετή,εγκράτεια, ανδρεία, άσκηση», και όταν τού ζήτησε λεπτομερή κατάλογο όλων αυτών των «θηλυκών», εκείνος τού είπε: «Δεν μου επιτρέπεται, διότι δεν μεταφέρω δούλες αλλά κυρίες».Σύμφωνα με τον Δάμι ο Απολλώνιος έμαθε αλλά και δίδαξε στους Πέρσες Μάγους. Όταν μάλιστα ο Δάμις κάποια στιγμή τον ρώτησε: «τι είναι οι Μάγοι;» εκείνος απάντησε: «Σοφοί μέν,αλλά όχι σε όλα τα πράγματα». Στον δρόμο προς την Ινδία, ο Δάμις εξιστορεί μία συνομιλία που είχε με τον Απολλώνιο:
«Πες μου Δάμι, πού είμαστε χθες;» και ο Δάμις: «στη πεδιάδα»....Ο Απολλώνιος τον ρώτησε: «Σήμερα δε πού;» και ο Δάμις απάντησε: «Στον Καύκασο, εκτός και το λησμόνησα...αλλά έχει τόση σημασία η ερώτηση;» «Ποία η διαφορά Δάμι;» «Χθες είμαστε χαμηλά όπου εύκολα πολλοί βαδίζουν, σήμερα ψηλά όπου λίγοι δύσκολα ανεβαίνουν» , «Ακριβώς Δάμι και αν δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά, είσαι ακόμα κάτω. Όλοι παραδέχονται ότ, από δύσκολους δρόμους, στην κορυφή βρίσκεται το Θείον, λίγοι όμως φθάνοντας κοντά σε αυτόν τον απέραντο και θείο μηχανισμό, κοντά στον ουρανό και ανάμεσα στα άστρα και βλέποντας στην ανατολή τον ήλιο να έρχεται νωρίτερα, εκφέρουν γνώμες σαφέστερες!»
Ο Απολλώνιος δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για τους Ινδούς γυμνοσοφιστές καθώς όπως έλεγε «κατοικούν πάνω στη γη χωρίς να είναι πάνω της» (μετεωρισμός), και «χωρίς να έχουν τίποτα, να έχουν τα πάντα». Αυτό ήταν αποτέλεσμα της λιτής και ασκητικής ζωής τους, η οποία είχα σαν αποτέλεσμα την απόκτηση των υπερφυσικών αυτών ιδιοτήτων.
Σύμφωνα με τα παραπάνω είναι εμφανές πως η ζωή του Απολλώνιου είναι παρεμφερής με την ζωή του Ιησού. Όπως είναι φυσικό αυτό προκάλεσε έριδες από την αρχαιότητα ήδη ανάμεσα στους λεγόμενος «παγανιστές» τους πιστούς των παλαιών πολυθεϊκών θρησκειών και τους Χριστιανούς.
Οι μεν κατηγορούν τους δε (οι Χριστιανοί του παγανιστές ή Εθνικούς και αντίστροφα) για χαλκευμένες και αναξιόπιστες αναφορές. Δεν θα πρέπει όμως να μας εκπλήσσουν οι ομοιότητες.
Η εποχή στην οποία αναφερόμαστε αυτή είναι μία εποχή θρησκευτικού συγκρητισμού και έντονης μεταφυσικής αγωνίας, μία εποχή πολυπολιτισμού και πολλαπλών κρίσεων, που είχε αντιστοιχίες με την σημερινή εποχή. Ένας κόσμος γκρεμιζόταν, ένας άλλος προσπαθούσε να γεννηθεί. Ήταν γενικά μία εποχή αυτή ήταν μία εποχή αγωνίας, καθώς στους αιώνες αυτούς κυριαρχεί μια βαθιά και γενικευμένη ηθικο-πνευματική ανασφάλεια, που ευνοούσε την ανάπτυξη της πίστης στα πνεύματα, στους μάγους και στους προφήτες, και τον μυστικισμό. Η Θεουργία, η Μαγεία και τα θαύματα κυριαρχούσαν παντού.
Την εποχή αυτή στην Ιουδαία οι ασκητές Εσσαίοι «θεραπευτές» οι οποίοι μοιράζονταν πολλά κοινά στοιχεία με την Στωική και Πυθαγόρεια Φιλοσοφία, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των πρώτων Χριστιανικών ομάδων. Λέγεται μάλιστα πως ο Ιησούς μαθήτευσε κοντά τους. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις πως ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ήταν Εσσαίος, και πως η προς Εβραίους επιστολή γράφτηκε προς χριστιανούς που προηγουμένως ήταν Εσσαίοι. Σε κάθε περίπτωση τα χειρόγραφα του «Κουμράν» αναφέρουν πολλές ιστορίες θαυμάτων, και θεραπείες ασθενών.
Τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια γράφτηκαν τα «Χαλδαϊκά λόγια» από τον Ιουλιανό τον Χαλδαίο τον Θεουργό, στα οποία εκτός των φιλοσοφικών αρχών που περιέχουν, υπάρχουν πλήθος μαγικών επικλήσεων στους αρχαίους Θεούς. Ο Πορφύριος αργότερα έγραψε υπομνήματα πάνω σε αυτά, ο Ιαμβλίχος όμως τα χρησιμοποίησε κατά κόρον. Περίπου την ίδια εποχή εικάζεται πως γράφτηκαν και τα Ερμητικά κείμενα, στην μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα, αλλά και αναδύεται ο Νεοπλατωνισμός με κυρίαρχη μορφή αυτή του Πλωτίνου, συμμαθητής του οποίου υπήρξε ο μετέπειτα Χριστιανός Ωριγένης.
Δεν είναι επίσης τυχαίο πως αυτή την εποχή ο Χριστιανισμός κινδύνεψε από το Χριστιανικό κίνημα των Γνωστικών, ο οποίος κήρυσσε έναν τρόπο απόδρασης από τον κόσμο, μέσω μιας ιδιαίτερης «φώτισης», η οποία δεν ήταν προσιτή σε όλους.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου είχε αρχίσει να επικρατεί ο Χριστιανισμός (πολύ διαφορετικός από αυτόν που σήμερα γνωρίζουμε) για διαφόρους λόγους, η ιστορία του Απολλώνιου αμφισβητήθηκε έντονα από τους Χριστιανούς πατέρες, όπως ο Ιουστίνος, ο Φώτιος, ο Αυγουστίνος, ο Κύριλλος Αλεξανδρείας, ο Νείλος και άλλους.
Ο επίσκοπος Καισαρείας της Παλαιστίνης Ευσέβιος αναγκάζεται να γράψει το «Προς τα υπό Φιλοστράτου εις Απολλώνιον τον Τυανέα», για να αντικρούσει το «Φιλαλήθη λόγον», που διέδιδε ο Ιεροκλής. Στο έργο του δέχεται τον Απολλώνιο ως μάγο και τα θαύματά του τερατώδεις μύθους...Ο άγιος Χρυσόστομος, αναρωτιέται: «Πως ήταν δυνατό να συγκριθεί ο Κύριος με τον Απολλώνιο τον Τυανέα, ο οποίος ούτε Εκκλησία άφησε ούτε λαό ούτε κάτι άλλο έκανε που μπορούσε να τον εξυψώσει στη θέση του Ιησού»;
Αντίστοιχα Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι αμφισβήτησαν το Ιησού και την Χριστιανική θρησκεία, όπως για παράδειγμα έκαναν με τα συγγράμματα τους ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, o Πορφύριος, ή ο Κέλσος.
Θα παραθέσω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα συγγράμματα των Κέλσου, Πορφύριου (τα οποία διασώθηκαν μέσα από κριτικές Χριστιανών) και την επιχειρηματολογία τους..κατά των Χριστιανών.।।Ο «Αληθής Λόγος» του Κέλσου, γράφηκε το 178 μ.χ, και διασώθηκε σχεδόν αυτούσιος χάρη στον χριστιανό Ωριγένη ο οποίος προκειμένου να αντικρούσει τον Κέλσο, τον παρέθεσε μέσα στο απολογητικό του έργο «Κατά Κέλσου».:
...«Οι χριστιανοί πιστεύουν ότι προφέροντας τα ονόματα δαιμόνων ή λέγοντας μαγικά ξόρκια, αποκτούν δύναμη. Ο ίδιος ο Ιησούς χρησιμοποιώντας μαγικά τεχνάσματα φάνηκε πως έκανε θαύματα, και μάλιστα πρόβλεψε ότι και άλλοι θα ‘παιρναν μαθήματα και θα ‘καναν τα ίδια, παριστάνοντας τους σπουδαίους κι ότι τα κατορθώματά τους δήθεν οφείλονται στη δύναμη του θεού• και κάτι τέτοιους τους ξαπόστελνε ο Ιησούς. Αν είχε δίκιο να τους καταδικάζει, τότε όντας κι ο ίδιος ένοχος για τα ίδια πράγματα, ήταν τιποτένιος και αν δεν ήταν τιποτένιος ο ίδιος τότε δεν ήσαν τιποτένιοι και όσοι πήγαν να τον μιμηθούν... [...] Η γέννηση του Ιησού από μια παρθένο είναι δική του επινόηση, για να συγκαλύψει την πραγματική του καταγωγή: Γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Ιουδαίας από μια ντόπια, άπορη χειρώνακτα που ο άντρας της, ένας μαραγκός, την έδιωξε από το σπίτι σαν έμαθε ότι τον απατούσε μ’ έναν στρατιώτη που τον έλεγαν Πάνθηρα... [...] Κατ’ αρχάς, για να κατασκευάσουν την ιστορία της παρθενογένεσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χριστιανοί έχουν χρησιμοποιήσει τους ελληνικούς μύθους της Δανάης και Μελανίππης ή της Αύγης και της Αντιόπης... [...] Οι παλιοί μύθοι απέδιδαν θεία γέννηση στον Περσέα, τον Αμφίωνα, τον Αιακό και τον Μίνωα ούτε κι αυτούς τους πιστεύουμε, αλλά τουλάχιστον αυτοί οι μύθοι παρουσιάζουν σαν απόδειξη τα όσα μεγάλα και θαυμαστά κατόρθωσαν εκείνοι για το καλό των ανθρώπων, ώστε να αποκτήσουν κάποιον αληθοφάνεια... [...] Όμως και τα υπόλοιπα που πιστεύετε, ότι θα αναστηθούν οι νεκροί, ότι θα απονεμηθεί η θεία δίκη και ότι θα τιμηθούν οι δίκαιοι ενώ οι άδικοι θα καούν, είναι μπαγιάτικα τίποτα το καινούριο δεν έχουν να διδαχτούν απ’ αυτά οι χριστιανοί... [...]Θαύματα υπερφυσικά συνέβαιναν παντού και πάντα (λόγου χάρη, οι ευεργεσίες που πρόσφερε ο Ασκληπιός και οι προβλέψεις του για τα μελλούμενα στις πόλεις που ήσαν αφιερωμένες στη λατρεία του, όπως η Τρίκκη, η Επίδαυρος, η Κως και η Πέργαμος, ή ακόμα, η περίπτωση του Αριστέα του Προκοννήσιου ή κάποιου Κλαζομένιου ή του Κλεομήδη από την Αστυπάλαια). Αλλά μόνο οι Ιουδαίοι τα αποδίδουν στον ύψιστο θεό.».Ο Πορφύριος ήταν Σύρος νεοπλατωνικός φιλόσοφος, που γεννήθηκε στην Τύρο του σημερινού Λιβάνου (232-305). Στο έργο του κατά Χριστιανών αναφέρει:
... «Για ποιον λόγο ο Χριστός, ούτε στον αρχιερέα όπου τον οδήγησαν ούτε στον κυβερνήτη δεν είπε ένα λόγο άξιο σοφού και θείου ανθρώπου, ένα λόγο ικανό να τους ανοίξει τα μάτια και να τους κάνει καλύτερους, τον δικαστή και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους; Παρά ανεχόταν να τον χτυπούν μ’ ένα καλάμι, να τον φτύνουν και να του φορέσουν ακάνθινο στεφάνι, σε αντίθεση με τον Απολλώνιο Τυανέα, που αφού πρώτα τα ‘ψαλε του αυτοκράτορα Δομητιανού, αμέσως μετά έγινε άφαντος από τα ανάκτορα κι ύστερα από μερικές ώρες εμφανίστηκε στην πόλη Δικαιάρχεια -τους σημερινούς Ποτιόλους- μπρος σε όλο τον κόσμο. Μα ακόμα κι αν ήταν θεϊκή εντολή να υποστεί τα πάθη, ο Χριστός όφειλε μεν να υπομείνει την τιμωρία, όχι όμως και να τα υποστεί όλα βουβός χωρίς να μιλήσει διόλου• θα έπρεπε να μιλήσει δυνατά και να πει λόγια σπουδαία και σοφά στον Πιλάτο τον δικαστή κι όχι ν’ αφήνει να τον εξευτελίζουν σαν κανένα τιποτένιο του δρόμου. ... [...] «Μπορεί κανείς να εντοπίσει κι άλλη μία ασαφή φράση του Ιησού· εκεί όπου λεει: «Προσέξτε μη σας παραπλανήσει κανείς. Γιατί πολλοί θα παρουσιαστούν μιλώντας επ’ ονόματι μου και θα πουν «εγώ είμαι ο Χριστός», και θα παραπλανήσουν πολλούς» (Ματθαίος 24.4-5). Ιδού: Πέρασαν τριακόσια τόσα χρόνια και πουθενά δεν φάνηκε κανείς. Μήπως θα ισχυριστείτε ότι μιλούσε για τον Απολλώνιο Τυανέα, τον άνθρωπο εκείνο που είχε για κόσμημά του τη φιλοσοφία; Γιατί άλλον δεν έχει να βρείτε. Μόνο που ο Ιησούς δεν μιλά για έναν αλλά για πολλούς: «Θα εμφανιστούν πολλοί ψευδοπροφήτες και θα παραπλανήσουν πολύ κόσμο». (Ματθαίος 24.14).Ορισμένοι νεώτεροι μελετητές συμφωνούν με τις θέσεις αυτές, όπως για παράδειγμα ο καθηγητής R. W. Bernard, που αναφέρει πως: ...«Το 325 ο Κωνσταντίνος και οι γύρω από αυτόν αποφάσισαν στην Νίκαια να εκμεταλλευθούν την μεγάλη φήμη του Απολλώνιου του Τυανέα και παραχαράσσοντας τις βασικές διδασκαλίες του Έλληνα σοφού να τον υποκαταστήσει μαζί με τον Πυθαγορισμό του με κάποιες δήθεν θεϊκές διδασκαλίες ενός υπερφυσικού Μεσσία, οι όποιες θα ήταν λιγότερο ριζοσπαστικές και περισσότερο συμφέρουσες για την αυτοκρατορία από ότι αυτές του Απολλώνιου. Έτσι εκεί που μέχρι τότε κυριαρχούσε ο Απολλώνιος εγκατέστησαν το νεοδημιουργημένο Σωτήρα τους, δίνοντας του το όνομα Ιησούς, ο όποιος τότε και εκεί άρχισε να προϋπάρχει σαν ιδέα μέσα στα μυαλά του Ιουδαιορωμαϊκου Ιερατείου, πού αργότερα έγινε γνωστό σαν «Πατέρες της Εκκλησίας της Νικαίας». ...[..].. «Από την στιγμή που ο Χριστός πήρε την θέση του Απολλώνιου ο στόχος του Ιουδαιορωμαϊκου Ιερατείου ήταν να καταστρέψει όλα τα ντοκουμέντα τα οποία είχαν σχέση με τον Απολλώνιο όπως και με την Εσσαϊκή πρωτοχριστιανική κοινότητα την οποία ο Απολλώνιος είχε επηρεάσει πολύ σ’ αυτούς τους τρεις αιώνες μέχρι την αυτοκρατορία του Κωνσταντίνου. Έτσι κατάφεραν να κρατήσουν στο σκοτάδι την αλήθεια και με μία άνευ προηγουμένου κολοσσιαία άπατη έκαναν τον κόσμο να πιστέψει ότι ο Ιησούς και η χριστιανική θρησκεία είχαν ξεκινήσει με τον Χριστό και τους 12 Αποστόλους του, ενώ ή αλήθεια είναι ότι όλα ξεκίνησαν τον 4ο αιώνα μ.Χ. Αυτή ήταν η βασική αιτία που η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη μετά από την πρώτη καταστροφή της από τον Ιούλιο Καίσαρα, ξανακάηκε, και μαζί με αυτήν και άλλες βιβλιοθήκες ώστε να εξαφανισθούν τα βιβλία πού θα αναφέρονταν σ’ αυτούς τους τρεις πρώτους μ.Χ. αιώνες. Τόση ήταν η επιτυχία αυτού τού σκοτεινού Ιερατείου που κατάφερε σχεδόν για 2000 χρόνια να κράτηση στο μαύρο σκοτάδι όλες τις αποδείξεις σχετικά με τον βίο και την διδασκαλία του Απολλώνιου Τυανέα. Ευτυχώς όμως με την επιστήμη της Ιστορίας, το πιο απαγορευμένο βιβλίο από όλα διεσώθη. Το βιβλίο ήταν «ο βίος του Απολλώνιου του Τυανέως» από τον βιογράφο του Φιλόστρατο. Το βιβλίο κρατήθηκε και φυλάχθηκε μυστικά στην Μ. Ανατολή περισσότερο από 1000 χρόνια από μυημένους Άραβες κόντρα στις προσπάθειες των σταυροφόρων να το ανακαλύψουν και να το καταστρέψουν για λογαριασμό του χριστιανοπαπισμού.»…Σε κάθε περίπτωση η συγκεχυμένη πραγματικότητα της εποχής αυτής αποτυπώνεται στη απάντηση που έδωσε ο Φιλόσοφος Συνέσιος της Κυρήνης στον Θεόφιλο της Αλεξάνδρειας όταν ο δεύτερος του πρότεινε να γίνει Χριστιανός επίσκοπος: «Η φιλοσοφική νοημοσύνη, ενώ κοιτάει προς την αλήθεια, παραδέχεται την ανάγκη να ψεύδεται. Το φως έχει να κάνει με την αλήθεια, αλλά το μάτι έχει περιορισμένη όραση και δεν μπορεί να κοιτάξει κατευθείαν στο φως χωρίς να τραυματισθεί. Καθώς το μισόφωτο είναι πιο υποφερτό για το μάτι, έτσι πιστεύω, είναι και το ( ωφέλιμο ) ψέμα για τους απλούς ανθρώπους. Η αλήθεια βλάπτει εκείνους που δεν μπορούν να κοιτάξουν προς την πραγματικότητα. Εάν οι κανονισμοί της ιεροσύνης μου επιτρέπουν να διατηρήσω μία τέτοια θέση, τότε δέχομαι την χειροτόνηση, εφόσον μπορώ να κρατώ την φιλοσοφία μου ως ιδιωτική υπόθεση στο σπίτι μου και να κηρύττω παραμύθια όταν βρίσκομαι έξω ».Ο Απολλώνιος πέθανε σε ηλικία περίπου 90 ετών

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
 

πηγή
THE CURIOSITY OF CAT
http://thecuriosityofcat.blogspot.de/2013/08/blog-post_4264.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters