Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΝΤΟΥΝΙΑ

ΤΟΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΝΤΟΥΝΙΑ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΓΡΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΕΠ’ ΑΞΙΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΟΤΕΥΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΣΟΥ ΚΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ - ΞΑΝΟΙΞΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΒΡΑΙΟΠΑΙΔΑ ΣΕ ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ…

Γιάννης Καλογερόπουλος ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ... ΕΥΑ .. Π Α Λ Μ Ε Ρ !! ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ;;; ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΛΜΕΡ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΛΜΕΡ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΑ ....... ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!! ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΜΠΤΕΒΡΗ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ !!! ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΞΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ !!!!.... ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 45000 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 83 ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ !!!!!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 83 ΕΙΝΑΙ Ο ...... ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΜΑΙΔΩΝ !!!!!!!!!!! ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ .... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΑΙ !!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ !!! ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 522 ΧΡΟΝΙΑ !!!! ΑΠΟ ΤΟ 1492 !!!! ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ Ν Α Ζ Ι !!!!!!! ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΟΣΤΑΦΥΛΑ !!!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 1578 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΛΙΜ !!!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 !! ΓΙΑ ΤΟ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,... ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!!! ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ... ΤΗΝ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΙΛ !!!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ... Ι Ω Α Ν Ν Η .. Μ Ε Τ Α Ξ Α !!!! ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ !!! Η .. ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ;;;;ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ Η Τ Α Ν . Ε Β Ρ Α Ι Ο Σ !!!!!!!!!!!!!!!!!11 Ο ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!! ΟΤΑΝ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η . Ε Λ Λ Α Δ Α . . ΚΑΙ . ΤΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο . Ε Θ Ν Ο Σ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ Μ Ο Ν Ο . ΣΕ Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο . ΣΕ Χ Ρ Υ Σ Ο . ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000.000 Τ Ρ Ι Α . Ε Κ Α Τ Ο Μ Υ Ρ Ι Α . Τ Ο Ν Ο Υ Σ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3.000.000 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!!!!!!!!!!! ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ...ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΘΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ [ ΤΟΚΟΥΣ ] ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟ !!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΑ ,.... ΑΠΟΨΗ !!!ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΜΕ 3, 000, 000 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟ !!!!!!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠ ΤΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΑΠΟ ... ΦΙΛΟΤΙΜΟ !!!.... ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ . . ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!!

ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 20 ΦΕΒ 2007Global Collateral Accounts 2007
Διεθνείς Λογαριασμοί Καταπιστευμάτων 2007
Με υπογραφή και της Ελλάδος
"The World Bank Group"-"Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας" 
World Bank 2012 Final Audited Statement Files for ASBLP Accounts (Updates and Revised 3-30-2012)

*Παγκόσμια Τράπεζα 2012 Τελικές Ελεγμένες δήλωσης αρχεία για ASBLP Λογαριασμών (Ενημερώσεις Αναθεωρημένες 03.30.2012)


ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ.....ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ????

Για όσους και όσες θέλουν να μάθουν τι πραγματικά γίνεται ...


COMMITTEE_OF_300.doc · έκδοση 1ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ 

 
 
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9711.html

Έπαιρνε επίδομα... ανηλίκου για τη βουλευτή κόρη της που είναι ετών 38! Όχι, δεν παραιτήθηκε ούτε η μάνα ούτε η κόρη!!!

Του Βαγγέλη Μπότσαρη
Μέχρι το 2013 έπαιρνε το επίδομα ανήλικων τέκνων για τις όχι και τόσο ανήλικες κόρες της, Ζωή καιΒασιλική-Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου. Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του Νίκου Κωνσταντόπουλου και μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Realnews φέρνει στο φως έγγραφο της προϊσταμένης της Α’ Διεύθυνσης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο, στις 20 Νοεμβρίου του 2013, με απόφαση διευθυντή διακόπτεται αναδρομικά η χορήγηση των επιδομάτων για τις δύο της κόρες. Τη Ζωή, που σήμερα είναι 38 ετών, και τη Βασιλική-Ιωάννα, 31 ετών. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία που ακολουθεί και διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews


                    

Κεγκέρογλου: Σε τέτοια θέματα θα πρέπει να είμαστε άκαμπτοι
Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Δεν διάβασα παρά μόνο τη Real για την αποκάλυψη που κάνει με τα οικογενειακά επιδόματα», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ-1 και πρόσθεσε:

«Είμαι αρμόδιος για τα οικογενειακά επιδόματα».

Σχολιάζοντας την παρέμβαση που έκανε για το θέμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ο οποίος είπε ότι «πετάξατε τη μπάλα στην εξέδρα», ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε:

«Αν ήταν άλλου κόμματος, θα είχατε ζητήσει να παραιτηθεί». 

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι «σε τέτοια θέματα, όταν αποκαλύπτονται, θα πρέπει να είμαστε άκαμπτοι».

«38 χρονών να παίρνει επίδομα παιδιού;», αναρωτήθηκε. Γ. Ραγκούσης: Πολιτικό λάθος της κ. Κωνσταντοπούλου

Πατήστε εδώ και διαβάστε όλες τις αντιδράσεις.
 
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/38.html

Η ιστορική ομιλία Πούτιν στο Κρεμλίνο για την επανένωση με την Κριμαία

Το πλήρες κείμενο στα ελληνικά
Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν εκεί όπου ανήκουν, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, κάνοντας επίδειξη δύναμης μετά την υπογραφή της συνθήκης ενσωμάτωσης της χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία, με το πλήθος να φωνάζει ρυθμικά «Πούτιν».
«Δόξα στη Ρωσία!» αναφώνησε ο ίδιος ενώπιον πλήθους που τον επευφημούσε μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου στην Κόκκινη Πλατεία, την ώρα που η Δύση διαμήνυε ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση κατηγορώντας τη Ρωσία για στρατιωτική εισβολή και αρπαγή της.
«Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν στις δικές τους ακτές, στο λιμάνι τους, στη Ρωσία» δήλωσε ο Πούτιν παραπέμποντας στο λιμάνι όπου εδρεύει ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, λίγη ώρα αφότου υπέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες τη συνθήκη για την ενσωμάτωση της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το Newsbomb.gr σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει την ιστορική ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη «μάνα Ρωσία».
Καλημέρα αξιότιμα μέλη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αξιότιμοι βουλευτές της Κρατικής Δούμας! Αξιότιμοι εκπρόσωποι της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης - είναι εδώ, ανάμεσά μας, πολίτες της Ρωσίας, κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης!
Αγαπητοί φίλοι, συγκεντρωθήκαμε σήμερα για ένα ζήτημα, που είναι ζωτικής και ιστορικής σημασίας για όλους μας. Στις 16 Μαρτίου στην Κριμαία πραγματοποιήθηκε Δημοψήφισμα, που ήταν σε πλήρη συμμόρφωση με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου .
Στην ψηφοφορία συμμετείχε άνω του 82% των ψηφοφόρων. Περισσότεροι του 96% τάχθηκαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία. Οι αριθμοί είναι εξαιρετικά πειστικοί.
Για να καταλάβουμε γιατί έγινε ακριβώς αυτή η επιλογή, είναι αρκετό να γνωρίζουμε την ιστορία της Κριμαίας, να γνωρίζουμε τί σήμαινε και σημαίνει η Ρωσία για την Κριμαία και η Κριμαία για τη Ρωσία.
Στην Κριμαία τα πάντα κυριολεκτικά είναι διαποτισμένα από την κοινή μας ιστορία και υπερηφάνεια. Εδώ είναι η αρχαία Χερσόνησος, όπου βαφτίστηκε χριστιανός ο Άγιος πρίγκιπας Βλαδίμηρος. Το πνευματικό του επίτευγμα -η στροφή προς την Ορθοδοξία- προκαθόρισε την κοινή πολιτιστική, αξιακή, πολιτισμική βάση, η οποία ενώνει τους λαούς της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Στην Κριμαία βρίσκονται οι τάφοι των Ρώσων στρατιωτών, χάρη στην ανδρεία των οποίων το 1783 η Κριμαία κυριεύθηκε από το ρωσικό κράτος. Η Κριμαία είναι η Σεβαστούπολη, η πόλη-θρύλος, η πόλη του μεγάλου πεπρωμένου, η πόλη-φρούριο και γενέτειρα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Κριμαία είναι η Μπαλακλάβα και το Κερτς, το ανάχωμα Μαλάχοφ και το ύψωμα Σαλούν. Κάθε ένα από αυτά τα εδάφη είναι ιερά για μας, είναι σύμβολα της ρωσικής στρατιωτικής δόξας και της πρωτοφανούς ανδρείας.
Η Κριμαία είναι και ένα μοναδικό μείγμα πολιτισμών και παραδόσεων διαφορετικών λαών. Και γι’ αυτό μοιάζει τόσο με την ηπειρωτική Ρωσία, όπου στη διάρκεια αιώνων δεν έχει εξαφανιστεί, ούτε «εξατμιστεί» ούτε ένα έθνος. Ρώσοι και Ουκρανοί, Τάταροι της Κριμαίας και εκπρόσωποι άλλων λαών έζησαν και εργάστηκαν δίπλα δίπλα στη γη της Κριμαίας, διατηρώντας την ιδιαιτερότητα, τις παραδόσεις, τη γλώσσα και τη θρησκεία τους.
Με την ευκαιρία, σήμερα, από τα 2.2 εκατομμύρια κατοίκων της χερσονήσου της Κριμαίας, σχεδόν το 1.5 εκατομμύριο είναι Ρώσοι, 350 χιλιάδες είναι Ουκρανοί, οι οποίοι θεωρούν κατά κύριο λόγο τη ρωσική ως μητρική τους γλώσσα και περίπου 290-300 χιλιάδες Τάταροι της Κριμαίας, σημαντικό μέρος των οποίων, όπως έδειξε το Δημοψήφισμα, επίσης προσανατολίζονται στη Ρωσία.
Ναι, υπήρξε μια περίοδος, όταν έναντι των Τάταρων της Κριμαίας, όπως και έναντι ορισμένων άλλων λαών της ΕΣΣΔ, επιδείχθηκε σκληρή αδικία. Θα πω ένα πράγμα: από τις διώξεις τότε υπέφεραν πολλά εκατομμύρια άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων και πρωτίστως, βέβαια, Ρώσοι στην εθνικότητα. Οι Τάταροι της Κριμαίας επέστρεψαν στην πατρική γη τους. Θεωρώ ότι πρέπει να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πολιτικές, νομοθετικές αποφάσεις, οι οποίες θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία της αποκατάστασης του λαού των Τάταρων της Κριμαίας, αποφάσεις, οι οποίες θα αποκαταστήσουν τα δικαιώματά τους και το καλό τους όνομα στο ακέραιο.
Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τους εκπροσώπους όλων των εθνικοτήτων, που ζουν στην Κριμαία. Αυτό είναι το κοινό τους σπίτι, η ιδιαίτερη πατρίδα τους και θα είναι σωστό εάν στην Κριμαία -γνωρίζω ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας το υποστηρίζουν αυτό -θα υπάρχουν τρεις ισότιμες επίσημες γλώσσες: τα ρωσικά, τα ουκρανικά και τα ταταρικά.
Αγαπητοί συνάδελφοι! Στην καρδιά και τη συνείδηση των ανθρώπων η Κριμαία ήταν πάντοτε και παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας. Αυτή η πεποίθηση βασίζεται στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη, ήταν ακλόνητη, μεταφερόταν από γενιά σε γενιά, μπροστά της ήταν ανίσχυροι και ο χρόνος και οι συνθήκες, ήταν ανίσχυρες όλες οι δραματικές αλλαγές, που βιώσαμε και υπέστη η χώρα μας κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 20ου αιώνα.
Μετά την επανάσταση, οι μπολσεβίκοι με διάφορες αιτιολογήσεις, ας αφήσουμε το Θεό να τους κρίνει, συμπεριέλαβαν στα εδάφη της Ουκρανικής Ενωσιακής Δημοκρατίας σημαντικές ιστορικές εκτάσεις της Νότιας Ρωσίας. Αυτό έγινε χωρίς να ληφθεί υπόψη η εθνική σύνθεση των κατοίκων και σήμερα αυτά είναι η σύγχρονη νοτιο-ανατολική Ουκρανία. Και το 1954 ακολούθησε η απόφαση για την παραχώρηση στην Ουκρανία και της περιφέρειας της Κριμαίας, μαζί με την οποία μεταβιβάστηκε και η Σεβαστούπολη, αν και ήταν ήδη πόλη απευθείας διευθυνόμενη από το ομοσπονδιακό κέντρο. Την πρωτοβουλία είχε προσωπικά ο επικεφαλής του ΚΚ της ΕΣΣΔ Νικίτα Χρουστσόφ. Ποιο ήταν το κίνητρό του, η επιδίωξη να εξασφαλίσει την υποστήριξη της ουκρανικής νομενκλατούρας, είτε να μειώσει τις ευθύνες του για τη διοργάνωση των μαζικών διώξεων στην Ουκρανία τη δεκαετία του 1930, ας ασχοληθούν με αυτό οι ιστορικοί.
Για εμάς το σημαντικό είναι άλλο: η απόφαση αυτή ελήφθη με προφανείς παραβιάσεις ακόμη και των συνταγματικών κανόνων, που ίσχυαν τότε. Το ζήτημα διευθετήθηκε στους διαδρόμους, μεταξύ ολίγων. Είναι φυσικό, ότι στις συνθήκες ενός ολοκληρωτικού κράτους οι κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης δεν ερωτήθηκαν για τίποτα. Απλώς τους έθεσαν προ του τετελεσμένου γεγονότος. Οι άνθρωποι, βέβαια, και τότε αναρωτήθηκαν, πώς ξαφνικά η Κριμαία έγινε μέρος της Ουκρανίας. Αλλά σε γενικές γραμμές -είναι ανάγκη να το πούμε ευθέως, όλοι το κατανοούμε αυτό- σε μεγάλο βαθμό η απόφαση αυτή αντιμετωπίστηκε ως ένα είδος τυπικής διαδικασίας, επειδή τα εδάφη μεταβιβάζονταν στο πλαίσιο μιας μεγάλης χώρας. Τότε ήταν απλά αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι η Ουκρανία και η Ρωσία μπορεί να μην ζουν μαζί, μπορεί να γίνουν διαφορετικά κράτη. Να όμως, που αυτό συνέβη.
Αυτό, που φαινόταν αδιανόητο, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα. Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τόσο γρήγορα, που λίγοι πολίτες κατανόησαν το δραματικό χαρακτήρα των εξελίξεων, που έλαβαν τότε χώρα και των συνεπειών τους. Πολλοί άνθρωποι και στη Ρωσία και στην Ουκρανία, αλλά και στις άλλες Δημοκρατίες ήλπιζαν ότι η Κοινοπολιτεία των Ανεξαρτήτων Κρατών, που γεννήθηκε τότε θα καταστεί μια νέα μορφή κοινής κρατικής υπόστασης. Αφού τους είχαν υποσχεθεί και κοινό νόμισμα και ένα κοινό οικονομικό χώρο και κοινές ένοπλες δυνάμεις, αλλά όλα αυτά παρέμειναν μόνο υποσχέσεις και η μεγάλη χώρα έπαψε να υπάρχει. Και όταν η Κριμαία βρέθηκε ξαφνικά σε ένα άλλο πλέον κράτος, από τότε ήδη η Ρωσία αισθάνθηκε ότι όχι μόνο την λήστεψαν, αλλά κυριολεκτικά την λεηλάτησαν.
Την ίδια στιγμή πρέπει επίσης ανοιχτά να παραδεχθούμε ότι και η ίδια η Ρωσία, εγκαινιάζοντας την «παρέλαση των κυριαρχιών», συνέβαλε στην κατάρρευση της ΕΣΣΔ και κατά την τυπική πιστοποίηση της διάλυσης της ΕΣΣΔ ξέχασαν και την Κριμαία και την κύρια βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τη Σεβαστούπολη. Εκατομμύρια Ρώσων πήγαν για ύπνο στη μία τους χώρα και ξύπνησαν εκτός συνόρων, βρέθηκαν να είναι αστραπιαία εθνικές μειονότητες στις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες και ο ρωσικός λαός κατέστη ένας από τους μεγαλύτερους, να το πούμε έτσι, μοιρασμένος λαός στον κόσμο.
Σήμερα, μετά από πολλά πλέον χρόνια, άκουσα πως οι κάτοικοι της Κριμαίας, εντελώς πρόσφατα, λένε ότι τότε, το 1991, τους παρέδωσαν από χέρι σε χέρι σαν να είναι απλώς ένα σακί πατάτες. Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς. Το ρωσικό κράτος, πού είναι; Τι έκανε η Ρωσία; Κατέβασε το κεφάλι και το αποδέχθηκε, κατάπιε αυτήν την προσβολή. Η χώρα μας ήταν τότε σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, που απλά δεν μπορούσε πραγματικά να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Όμως οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να δεχθούν την κραυγαλέα ιστορική αδικία. Όλα αυτά τα χρόνια και οι πολίτες και πολλά δημόσια πρόσωπα επανειλημμένως έχουν εγείρει το θέμα αυτό, έλεγαν ότι η Κριμαία είναι αμιγώς ρωσική γη και η Σεβαστούπολη ρωσική πόλη. Ναι, όλα αυτά τα καταλαβαίναμε καλά, το αισθανόμασταν και με την καρδιά και με την ψυχή μας, αλλά έπρεπε να έχουμε ως αφετηρία μας την πραγματικότητα, όπως είχε διαμορφωθεί και σε μια νέα πλέον βάση να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις με την ανεξάρτητη Ουκρανία. Και οι σχέσεις με την Ουκρανία, με τον αδελφό ουκρανικό λαό ήταν και παραμένουν και πάντοτε θα είναι για μας σημαντικότατες, θεμελιώδεις, χωρίς καμία υπερβολή.
Σήμερα μπορώ να μιλήσω ανοιχτά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, που είχαν λάβει χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο πρόεδρος τότε της Ουκρανίας Κούτσμα μου ζήτησε να επιταχύνουμε τη διαδικασία οριοθέτησης των ρωσο- ουκρανικών συνόρων. Μέχρι τότε αυτή η διαδικασία είχε πρακτικά ακινητοποιηθεί. Η Ρωσία υποτίθεται ότι αναγνώρισε την Κριμαία ως τμήμα της Ουκρανίας, αλλά συνομιλίες για την οριοθέτηση των συνόρων δεν διεξάγονταν. Κατανοώντας όλες τις δυσκολίες αυτής της διαδικασίας, παρ’ όλ’ αυτά ανέθεσα αμέσως στις ρωσικές υπηρεσίες να ενεργοποιήσουν αυτές τις εργασίες, για την οριοθέτηση των συνόρων, ώστε να καταστεί σαφές σε όλους: συμφωνώντας με την οριοθέτηση, τόσο νομικά, όσο και στην πράξη αναγνωρίζαμε την Κριμαία έδαφος της Ουκρανίας και υπ’ αυτήν την έννοια κλείναμε οριστικά το ζήτημα αυτό.
Κάναμε βήματα προσέγγισης προς την Ουκρανία όχι μόνο ως προς την Κριμαία, αλλά και σε ένα τόσο πολυπλοκότατο θέμα, όπως είναι η οριοθέτηση της λεκάνης της Αζοφικής θάλασσας και των Στενών του Κερτς. Ποια ήταν τότε η αφετηρία μας; Ξεκινούσαμε από την παραδοχή ότι οι καλές σχέσεις με την Ουκρανία είναι για μας το βασικό και γι’ αυτό δεν πρέπει να καταστούν όμηρος αδιέξοδων εδαφικών διαφορών. Αλλά την ίδια στιγμή, φυσικά, αναμέναμε ότι η Ουκρανία θα είναι ένα καλός μας γείτονας, ότι οι Ρώσοι και οι ρωσόφωνοι πολίτες στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στις νοτιο-ανατολικές της περιφέρειες και στην Κριμαία θα ζουν υπό τις συνθήκες ενός φιλικού, δημοκρατικού, πολιτισμένου κράτους, ότι τα νόμιμα συμφέροντά τους θα είναι κατοχυρωμένα, σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Ωστόσο η κατάσταση άρχισε να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο. Συστηματικά καταβάλλονταν προσπάθειες να στερηθούν οι Ρώσοι την ιστορική τους μνήμη και μερικές φορές ακόμη και τη μητρική τους γλώσσα, να υποστούν αναγκαστική αφομοίωση. Και φυσικά οι Ρώσοι, όπως και άλλοι πολίτες της Ουκρανίας υπέφεραν από τη συνεχή πολιτική και τη μόνιμη πολιτειακή κρίση, η οποία συγκλονίζει την Ουκρανία για περισσότερα από 20 χρόνια ήδη.
Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι στην Ουκρανία ήθελαν αλλαγές. Κατά τα χρόνια της «ανεξαρτησίας» τους, η εξουσία τους έφτασε, όπως λέμε, στα όριά τους, έγινε μισητή. Άλλαζαν πρόεδροι, πρωθυπουργοί, βουλευτές της Ράντα (Βουλής), αλλά δεν άλλαζε η στάση τους απέναντι στη χώρα και το λαό της. «Άρμεγαν» την Ουκρανία, τσακώνονταν μεταξύ τους για αρμοδιότητες, περιουσιακά στοιχεία και χρηματοοικονομικές ροές. Την ίδια στιγμή οι κυρίαρχες δυνάμεις λίγο ενδιαφέρονταν για το πώς και με τί ζουν οι απλοί άνθρωποι, μεταξύ άλλων γιατί εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας δεν βλέπουν προοπτικές για τους ίδιους στην πατρίδα τους και είναι αναγκασμένοι να φεύγουν σε άλλες χώρες για να βρουν μεροκάματο. Θέλω να σημειώσω, όχι σε κάποια Silicon Valley, αλλά για μεροκάματα. Μόνο στη Ρωσία πέρυσι δούλευαν σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ο όγκος των αποδοχών τους το 2013 στη Ρωσία ανήλθε σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι περίπου το 12 τοις εκατό του ΑΕΠ της Ουκρανίας.
Θα το επαναλάβω, καταλαβαίνω καλά όσους βγήκαν στις πλατείες με ειρηνικά συνθήματα, τασσόμενοι κατά της διαφθοράς, της αναποτελεσματικής διαχείρισης του κράτους, της φτώχειας. Τα δικαιώματα στην ειρηνική διαμαρτυρία, οι δημοκρατικές διαδικασίες, οι εκλογές γι’ αυτό και υπάρχουν, ώστε να αλλάζει η εξουσία, που δεν ικανοποιεί τους ανθρώπους. Όμως εκείνοι, που βρίσκονταν πίσω από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, επιδίωκαν άλλους στόχους: ετοίμαζαν άλλο ένα πραξικόπημα, σχεδίαζαν να καταλάβουν την εξουσία, χωρίς να σταματούν μπροστά σε τίποτα. Επιστρατεύτηκαν και η τρομοκρατία και οι δολοφονίες και τα πογκρόμ. Κορυφαίοι εκτελεστές του πραξικοπήματος έγιναν οι εθνικιστές, οι νεοναζί, οι ρωσοφικοί και οι αντισημίτες. Ειδικά αυτοί καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό ακόμη και έως σήμερα τη ζωή στην Ουκρανία.
Το πρώτο πράγμα, που έκαναν οι νέες λεγόμενες «Αρχές» ήταν να εισαγάγουν προς ψήφιση το σκανδαλώδες νομοσχέδιο για την αναθεώρηση της γλωσσικής πολιτικής, το οποίο ευθέως παραβίαζε τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων. Η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι χορηγοί αυτών των σημερινών «πολιτικών», οι συντονιστές των σημερινών «Αρχών» αμέσως απέτρεψαν τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας. Είναι έξυπνοι άνθρωποι, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε και κατανοούν, πού θα οδηγήσουν οι προσπάθειες να χτιστεί ένα εθνικά καθαρό ουκρανικό κράτος. Το νομοσχέδιο μπήκε στην άκρη, προφανώς προς εφεδρική επανεξέταση. Ενώ αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός της ύπαρξής του τώρα αποσιωπάται, προφανώς γιατί υπολογίζουν στην κοντή ανθρώπινη μνήμη. Όμως ήδη σε όλους έγινε πολύ σαφές, τί ακριβώς προτίθενται να κάνουν στο εξής οι Ουκρανοί ιδεολογικοί κληρονόμοι του Μπαντέρα, πρωτοπαλίκαρου του Χίτλερ κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Είναι επίσης σαφές ότι νόμιμη εκτελεστική εξουσία στην Ουκρανία δεν υπάρχει έως και τώρα, δεν έχουμε με ποιον να συνομιλήσουμε. Πολλές κρατικές υπηρεσίες έχουν αρπαχτεί από αυτόκλητους, οι οποίοι μάλιστα δεν ελέγχουν τίποτε στη χώρα, ενώ οι ίδιοι -θέλω να το τονίσω αυτό- συχνά οι ίδιοι ελέγχονται από εξτρεμιστές. Ακόμη και για να κλείσεις ραντεβού με κάποιους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, αυτό είναι δυνατό μόνο με την άδεια των μαχητών του Μαϊντάν. Αυτό δεν είναι αστείο, αλλά η πραγματικότητα της σημερινής ζωής.
Αυτοί, που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα, άρχισαν αμέσως να απειλούνται με διώξεις και πράξεις αντιποίνων. Και πρώτος στη σειρά ήταν, φυσικά, η Κριμαία, η ρωσόφωνη Κριμαία. Εξαιτίας αυτού οι κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολη απευθύνθηκαν στη Ρωσία με την έκκληση να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την ίδια τους τη ζωή, να μην επιτρέψει αυτό, που συνέβαινε, αλλά και τώρα ακόμη συμβαίνει και στο Κίεβο και στο Ντονιέτσκ, στο Χάρκοβο, σε ορισμένες άλλες πόλεις της Ουκρανίας.
Είναι ευνόητο ότι δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την Κριμαία και τους κατοίκους της την ώρα της συμφοράς, διαφορετικά αυτό θα ήταν απλώς προδοσία.
Πρώτα απ’ όλα χρειαζόταν να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν συνθήκες ειρηνικής, ελεύθερης έκφρασης της βούλησης, ώστε οι κάτοικοι της Κριμαίας να μπορέσουν μόνοι τους να καθορίσουν τη μοίρα τους για πρώτη φορά στην ιστορία. Ωστόσο τί ακούμε σήμερα από τους συναδέλφους μας από τη Δυτική Ευρώπη, από τη Βόρεια Αμερική; Μας λένε ότι παραβιάζουμε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Κατά πρώτον, είναι καλό, έστω και που θυμήθηκαν ότι υπάρχει διεθνές δίκαιο, και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε, κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Και δεύτερον, το πιο σημαντικό: τί υποτίθεται ότι παραβιάζουμε; Ναι, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έλαβε από την Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία. Αλλά το δικαίωμα αυτό, για να κυριολεκτήσουμε, προς το παρόν δεν το αξιοποίησα καν. Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν εισέβαλαν στην Κριμαία, βρίσκονταν ήδη έτσι κι αλλιώς εκεί σύμφωνα με διεθνή συμφωνία. Ναι, ενισχύσαμε το εκστρατευτικό μας σώμα, αλλά την ίδια στιγμή -θέλω αυτό να το τονίσω, ώστε όλοι να το γνωρίζουν και να το ακούσουν- δεν ξεπεράσαμε καν τον οριακό επιτρεπόμενο αριθμό των  Ενόπλων μας Δυνάμεων στην Κριμαία, που έχει προβλεφθεί στο μέγεθος των 25 χιλιάδων ανδρών, γιατί γι’ αυτό απλώς δεν υπήρχε ανάγκη.
Εν συνεχεία. Διακηρύσσοντας την ανεξαρτησία της, ορίζοντας το Δημοψήφισμα, το Ανώτατο Σοβιέτ της Κριμαίας επικαλέστηκε τον Χάρτη του ΟΗΕ, στον οποίο αναφέρεται το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση. Παρεμπιπτόντως και η ίδια η Ουκρανία, θα ήθελα αυτό να το υπενθυμίσω, ανακοινώνοντας την έξοδό της από την ΕΣΣΔ, έκανε το ίδιο πράγμα, σχεδόν αυτολεξεί το ίδιο. Στην Ουκρανία εκμεταλλεύτηκαν αυτό το δικαίωμα και το αρνούνται στους κατοίκους της Κριμαίας. Για ποιο λόγο;
Πέραν τούτου, οι Αρχές της Κριμαίας βασίστηκαν και στο γνωστό προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου, ένα προηγούμενο, το οποίο οι δυτικοί μας εταίροι δημιούργησαν μόνοι τους, όπως λέγεται, με τα ίδια τους τα χέρια, σε μια κατάσταση, απολύτως ανάλογη με την κριμαϊκή, αναγνώρισαν την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία ως νόμιμη, αποδεικνύοντας σε όλους ότι ουδεμία άδεια από τις κεντρικές Αρχές της χώρας δεν απαιτείται για τη μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας. Το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ βάσει της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Χάρτη του ΟΗΕ συμφώνησε σε αυτό και στην απόφασή του 22/7/2010 επεσήμανε τα ακόλουθα. Παραθέτω επιλέξει το απόσπασμα: «Ουδεμία γενική απαγόρευση για τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δεν προκύπτει από την πρακτική του Συμβουλίου Ασφαλείας», και στη συνέχεια: «Το γενικό διεθνές δίκαιο δεν περιέχει οποιαδήποτε εφαρμόσιμη απαγόρευση για την κήρυξη της ανεξαρτησίας». Όλα όσα αναφέρονται είναι απολύτως σαφή.
Δεν μου αρέσει να επικαλούμαι τσιτάτα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα ακόμη απόσπασμα από άλλο ένα επίσημο έγγραφο, αυτή τη φορά πρόκειται για το Έγγραφο Μνημόνιο των ΗΠΑ από 17/4/2009, που παρουσιάστηκε σε αυτό το ίδιο Διεθνές Δικαστήριο σε σχέση με τις ακροάσεις για το Κοσσυφοπέδιο. Παραθέτω και πάλι: «Οι διακηρύξεις Ανεξαρτησίας μπορούν και συχνά έτσι συμβαίνει, να παραβιάζουν την εσωτερική νομοθεσία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Τέλος της παράθεσης. Οι ίδιοι τα έχουν γράψει, τα διαλάλησαν σε όλον τον κόσμο, τους υποχρέωσαν όλους να σκύψουν και τώρα δυσανασχετούν. Για ποιο πράγμα; Αφού οι ενέργειες των Αρχών της Κριμαίας συμβαδίζουν σαφώς με αυτές, για να το πούμε έτσι, τις οδηγίες. Για κάποιο λόγο, αυτό, που επιτρέπεται στους Αλβανούς στο Κόσοβο (και μεις τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό), απαγορεύεται στους Ρώσους, τους Ουκρανούς και τους Τάταρους της Κριμαίας. Και πάλι τίθεται το ερώτημα: γιατί;
Από τις ίδιες τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ακούμε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι δήθεν και πάλι κάποια ειδική περίπτωση. Πού έγκειται, κατά τη γνώμη των συναδέλφων μας, η ιδιαιτερότητα; Προκύπτει ότι έγκειται στο ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο υπήρξαν πολλά ανθρώπινα θύματα. Αυτό τί είναι, νομικό και δικαιικό επιχείρημα άραγε; Στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου τίποτε απολύτως δεν λέγεται για το θέμα αυτό. Εξάλλου, ξέρετε, αυτά όλα δεν είναι καν διπλά μέτρα και σταθμά. Είναι ένα είδος εντυπωσιακού πρωτόγονου και απόλυτου κυνισμού. Δεν πρέπει όλα με τόση αγένεια να τα προσαρμόζεις στα συμφέροντά σου, το ίδιο πράγμα σήμερα να το ονομάζεις λευκό και αύριο μαύρο. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει, δηλαδή, κάθε σύγκρουση να οδηγηθεί στα ανθρώπινα θύματα;
Θα το πω ευθέως: εάν οι τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμαίας δεν έπαιρναν εγκαίρως την κατάσταση υπό τον έλεγχό τους, θα μπορούσαν επίσης κι εκεί να υπάρξουν θύματα. Και δόξα τω Θεώ, που δεν συνέβη αυτό! Στην Κριμαία δεν σημειώθηκε ούτε μία ένοπλη σύγκρουση και δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Τι νομίζετε, για ποιο λόγο; Η απάντηση είναι απλή: γιατί ενάντια στο λαό και τη θέλησή του είναι δύσκολο να πολεμήσεις ή πρακτικά αδύνατο. Και στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Ουκρανούς στρατιωτικούς και δεν είναι μικρή δύναμη, είναι 22 χιλιάδες άνδρες με πλήρη εξοπλισμό. Θέλω να ευχαριστήσω κι εκείνους τους στρατιωτικούς της Ουκρανίας, οι οποίοι δεν προχώρησαν σε αιματοχυσία και δεν έβαψαν τα χέρια τους με αίμα.
Ως προς αυτό, βέβαια, γεννώνται και άλλες σκέψεις. Μας λένε για κάποιου είδους ρωσική επέμβαση στην Κριμαία, για επίθεση. Είναι περίεργο να το ακούμε αυτό. Δεν θυμάμαι ξανά στην ιστορία ούτε μία περίπτωση, που μια εισβολή να έγινε χωρίς ούτε έναν πυροβολισμό και χωρίς ανθρώπινα θύματα.
Αξιότιμοι συνάδελφοι! Στην κατάσταση της Ουκρανίας, σαν σε καθρέπτη, αντανακλάται ότι συμβαίνει τώρα, αλλά και συνέβαινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών στον κόσμο. Μετά την εξαφάνιση του διπολικού συστήματος στον πλανήτη δεν προέκυψε μεγαλύτερη σταθερότητα. Θεμελιώδεις και διεθνείς θεσμοί  δεν ενισχύονται, αλλά συχνά, δυστυχώς, παρακμάζουν. Οι δυτικοί μας εταίροι, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, προτιμούν στην πρακτική τους πολιτική να καθοδηγούνται όχι από το διεθνές δίκαιο, αλλά από το δίκαιο της πυγμής. Πίστεψαν στο ότι είναι εκλεκτοί και εξαιρετικοί, στο ότι τους επιτρέπεται να ρυθμίζουν τις τύχες του κόσμου, στο ότι δίκιο μπορούν πάντοτε να έχουν μόνο αυτοί. Ενεργούν όπως επιθυμήσουν: πότε εδώ, πότε εκεί χρησιμοποιούν βία εναντίον κυρίαρχων κρατών, συγκροτούν συμμαχίες βάσει της αρχής «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Για να δώσουν στις επιθέσεις όψη νομιμότητας, αποσπούν τα επιθυμητά ψηφίσματα από τους διεθνείς οργανισμούς και αν για κάποιο λόγο αυτό δεν πετύχει, τότε αγνοούν παντελώς και το ΣΑ του ΟΗΕ και τον ΟΗΕ στο σύνολό του.
Έτσι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία, το θυμόμαστε άλλωστε καλά αυτό, το 1999. Ήταν δύσκολο να το πιστέψουμε, δεν πιστεύαμε τί βλέπαμε, αλλά στα τέλη του 20ου μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων βομβαρδιζόταν με πυρά από πυραύλους και βόμβες και στη συνέχεια ακολούθησε μια πραγματική εισβολή. Υπήρξε άραγε ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το ζήτημα αυτό, που επέτρεψε παρόμοιες ενέργειες; Τίποτα τέτοιο. Και αργότερα ακολούθησαν και το Αφγανιστάν και το Ιράκ και οι ανοιχτές παραβιάσεις των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Λιβύη, όταν αντί για τη διασφάλιση της λεγόμενης ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, επίσης άρχισαν οι βομβαρδισμοί.
Υπήρξε και μια ολόκληρη σειρά από κατευθυνόμενες «έγχρωμες» επαναστάσεις. Κατανοητό ότι οι άνθρωποι στις χώρες αυτές, όπου συνέβησαν τέτοια γεγονότα, είχαν κουραστεί από την τυραννία, την εξαθλίωση, την έλλειψη προοπτικών, όμως αυτά τα συναισθήματα απλώς χρησιμοποιήθηκαν με κυνικό τρόπο. Στις χώρες αυτές επιβλήθηκαν πρότυπα, τα οποία δεν ανταποκρίνονταν ουδόλως ούτε στον τρόπο ζωής τους, ούτε στις παραδόσεις, ούτε στον πολιτισμό αυτών των λαών. Ως αποτέλεσμα, αντί της δημοκρατίας και της ελευθερίας ήρθε το χάος, οι εκρήξεις βίας, μια σειρά από πραξικοπήματα. Η «αραβική άνοιξη» αντικαταστάθηκε από τον «αραβικό χειμώνα».
Παρόμοιο σενάριο εφαρμόστηκε και στην Ουκρανία. Το 2004 για να προωθήσουν τον κατάλληλο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, επινόησαν κάποιον τρίτο γύρο, ο οποίος δεν προβλεπόταν από το νόμο. Απλώς παραλογισμός και παρωδία επί του Συντάγματος. Και τώρα έριξαν στη μάχη έναν εκ των προτέρων εκπαιδευμένο και καλά εξοπλισμένο στρατό μαχητών.
Καταλαβαίνουμε τί συμβαίνει, κατανοούμε ότι αυτές οι ενέργειες στρέφονται εναντίον και της Ουκρανίας και της Ρωσίας, καθώς και κατά της ενοποίησης στον ευρασιατικό χώρο. Και αυτό τη στιγμή που η Ρωσία ειλικρινά επεδίωκε το διάλογο με τους συναδέλφους μας στη Δύση. Προτείνουμε μονίμως συνεργασία σε όλα τα βασικά ζητήματα, θέλουμε να ενισχύσουμε το επίπεδο της εμπιστοσύνης, θέλουμε οι σχέσεις μας να είναι ισότιμες, ανοιχτές και έντιμες. Αλλά δεν βλέπουμε τα βήματα αμοιβαιότητας.
Αντιθέτως, επανειλημμένως μας εξαπατούσαν, ελάμβαναν αποφάσεις πίσω από την πλάτη μας, μας έθεταν προ τετελεσμένου γεγονότος. Έτσι συνέβη και με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, με την εγκατάσταση στρατιωτικών υποδομών στα σύνορά μας. Μας έλεγαν όλη την ώρα ένα και το αυτό: «Μα, αυτό δεν σας αφορά». Εύκολο είναι να πεις ότι δεν μας αφορά.
Έτσι συνέβη και με την ανάπτυξη των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας. Παρ’ όλους τους φόβους μας, η μηχανή προχωρά, προωθείται. Έτσι συνέβη και με την ατελείωτη παράταση των συνομιλιών σχετικά με τα προβλήματα των θεωρήσεων, με τις υποσχέσεις του έντιμου ανταγωνισμού και της ελεύθερης πρόσβασης στις παγκόσμιες αγορές.
Σήμερα μας απειλούν με κυρώσεις, αλλά έτσι κι αλλιώς ζούμε ήδη σε συνθήκες μια σειράς από περιορισμούς και πολύ ουσιαστικών για μας, για την οικονομία μας, για τη χώρα μας. Για παράδειγμα, ακόμη από την εποχή του «ψυχρού πολέμου» οι ΗΠΑ και στη συνέχεια και άλλες χώρες έχουν απαγορεύσει την πώληση στην ΕΣΣΔ μεγάλου αριθμού τεχνολογιών και εξοπλισμού, συντάσσοντας τις λεγόμενες λίστες COCOM. Σήμερα τυπικά έχουν καταργηθεί, αλλά μόνο τυπικά, στην πραγματικότητα πολλές απαγορεύσεις εξακολουθούν να ισχύουν.
Εν ολίγοις έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η περιβόητη πολιτική «περιορισμού» της Ρωσίας, η οποία ακολουθείτο και στον 18ο και στον 19ο και στον 20ό αιώνα, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Προσπαθούν διαρκώς να μας στριμώξουν σε κάποια γωνία για το ότι έχουμε μια ανεξάρτητη θέση, για το ότι την υπερασπιζόμαστε, για το ότι λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν υποκρινόμαστε. Αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Και στην περίπτωση της Ουκρανίας, οι δυτικοί εταίροι μας ξεπέρασαν τα όρια, φέρθηκαν τόσο χυδαία, ανεύθυνα και αντιεπαγγελματικά.
Αφού γνώριζαν καλά ότι και στην Ουκρανία και στην Κριμαία ζουν εκατομμύρια Ρώσων πολιτών. Πόσο πρέπει να έχεις χάσει το πολιτικό σου αισθητήριο και την αίσθηση του μέτρου, για να μην προβλέψεις όλες τις συνέπειες των πράξεών σου. Η Ρωσία βρέθηκε στο όριο, πέραν του οποίου δεν μπορούσε πλέον να υποχωρήσει. Εάν συμπιέσεις το ελατήριο ως το άκρο, τότε κάποια στιγμή θα εκτιναχθεί με δύναμη. Κι αυτό πρέπει να το θυμούνται για πάντα.
Σήμερα είναι απαραίτητο να σταματήσει η υστερία, να εγκαταλείψουμε τη ρητορική του «ψυχρού πολέμου» και να παραδεχθούμε ένα προφανές πράγμα: Η Ρωσία είναι ένας ανεξάρτητος, δραστήριος μέτοχος της διεθνούς ζωής, έχει, όπως και άλλες χώρες, εθνικά συμφέροντα, τα οποία πρέπει να υπολογίζονται και να γίνονται σεβαστά.
Ταυτοχρόνως είμαστε ευγνώμονες σε όλους, όσοι αντιμετώπισαν με κατανόηση τις ενέργειές μας στην Κριμαία, είμαστε ευγνώμονες στο λαό της Κίνας, η ηγεσία της οποίας εξέτασε και εξετάζει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την Κριμαία σε όλη την ιστορική και πολιτική της πληρότητα, αποδίδουμε υψηλή εκτίμηση στην αυτοσυγκράτηση και την αντικειμενικότητα της Ινδίας.
Σήμερα θα ήθελα να απευθυνθώ και στο λαό των ΗΠΑ, στους ανθρώπους, που από την ίδρυση του κράτους αυτού, από την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας υπερηφανεύονται ότι γι’ αυτούς η ελευθερία είναι πάνω από όλα. Άραγε η επιδίωξη από τους κατοίκους της Κριμαίας της ελεύθερης επιλογής της μοίρας τους δεν αποτελεί μια ίση αξία; Κατανοήστε μας.
Πιστεύω ότι θα με καταλάβουν και οι Ευρωπαίοι και πρωτίστως οι Γερμανοί. Θα θυμίσω ότι κατά τη διάρκεια των πολιτικών διαβουλεύσεων για την ενοποίηση της ΟΔΓ και της ΓΛΔ, σε επίπεδο, για να το θέσουμε ήπια, εμπειρογνωμόνων, αλλά σε πολύ υψηλό επίπεδο, υποστήριξαν αυτή καθεαυτή την ιδέα της ενοποίησης οι εκπρόσωποι κάθε άλλο, παρά όλων των χωρών, που είναι και ήταν και τότε σύμμαχοι της Γερμανίας. Ενώ η δική μας χώρα, αντιθέτως, υποστήριξε ξεκάθαρα και ειλικρινώς την ασυγκράτητη επιθυμία των Γερμανών να ενωθούν εθνικά. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν το έχετε ξεχάσει αυτό και υπολογίζω ότι οι πολίτες της Γερμανίας επίσης θα υποστηρίξουν την επιδίωξη του ρωσικού κόσμου, της ιστορικής Ρωσίας να αποκαταστήσει την ενότητά της.
Απευθύνομαι και προς το λαό της Ουκρανίας. Θέλω ειλικρινώς να μας καταλάβουν: σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σας βλάψουμε, να προσβάλλουμε τα εθνικά σας αισθήματα. Πάντοτε σεβόμασταν την εδαφική ακεραιότητα του ουκρανικού κράτους, σε αντίθεση μάλιστα από εκείνους, που θυσίασαν την ενότητα της Ουκρανίας για χάρη των πολιτικών τους φιλοδοξιών. Φουσκώνουν με τα συνθήματα για τη μεγάλη Ουκρανία, αλλά ακριβώς αυτοί έκαναν τα πάντα  για να διαιρέσουν τη χώρα. Η σημερινή αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών ας είναι εξ ολοκλήρου βάρος στη συνείδησή τους. Θέλω να με ακούσετε, αγαπητοί φίλοι. Μην πιστεύετε αυτούς, που σας τρομάζουν με τη Ρωσία, που φωνάζει ότι την Κριμαία θα ακολουθήσουν άλλες περιοχές. Δεν θέλουμε το διαμελισμό της Ουκρανίας, δεν μας χρειάζεται κάτι τέτοιο. Όσον αφορά την Κριμαία, ήταν και θα παραμείνει και ρωσική και ουκρανική και ταταρική.
Θα επαναλάβω ότι θα είναι, όπως και ήταν για αιώνες πατρικό σπίτι για τους εκπροσώπους όλων των λαών που ζουν εκεί. Αλλά δεν θα περάσει ποτέ στα χέρια των υποστηρικτών του Μπαντέρα!
Η Κριμαία είναι η κοινή μας κληρονομιά κι ένας σημαντικότατος παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Και αυτή η στρατηγική περιοχή θα πρέπει να βρίσκεται υπό μια ισχυρή, σταθερή κυριαρχία, η οποία αντικειμενικά μπορεί να είναι μόνο ρωσική σήμερα. Διαφορετικά, αγαπητοί φίλοι, απευθύνομαι και στην Ουκρανία και στη Ρωσία, εμείς κι εσείς μαζί, και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, μπορούμε να χάσουμε εντελώς την Κριμαία και μάλιστα όχι σε μακρινή ιστορική προοπτική. Σκεφτείτε, σας παρακαλώ, αυτά τα λόγια.
Θα υπενθυμίσω επίσης, ότι στο Κίεβο ήδη ακούστηκαν δηλώσεις για την ταχύτερη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Τί θα σήμαινε αυτή η προοπτική για την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη; Το ότι στην πόλη της ρωσικής στρατιωτικής δόξας θα εμφανιζόταν ο Στόλος του ΝΑΤΟ, ότι θα εμφανιζόταν μια απειλή για ολόκληρο το νότο της Ρωσίας, όχι κάποια εφήμερη απειλή, αλλά μια απολύτως συγκεκριμένη. Όλα, όσα πραγματικά θα μπορούσαν να συμβούν, είναι αυτά που όντως θα μπορούσαν να γίνουν, εάν δεν υπήρχε η επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.
Με την ευκαιρία, δεν είμαστε κατά της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, κάθε άλλο. Είμαστε αντίθετοι στο μια στρατιωτική συμμαχία, και το ΝΑΤΟ παραμένει παρ’ όλες τις εσωτερικές διαδικασίες του μια στρατιωτική συμμαχία, είμαστε αντίθετοι λοιπόν στο να κάνει κουμάντο μια στρατιωτική οργάνωση έξω από το φράχτη μας, δίπλα στο σπίτι μας και στα ιστορικά εδάφη μας. Ξέρετε απλώς δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πηγαίνουμε επίσκεψη στη Σεβαστούπολη σε ναύτες του ΝΑΤΟ. Παρεμπιπτόντως στην πλειονότητά τους είναι εξαιρετικά παιδιά, αλλά καλύτερα ας έρχονται αυτοί επίσκεψη σε μας στη Σεβαστούπολη, παρά εμείς σε αυτούς.
Θα το πω ευθέως, πονάει η ψυχή μας για όλα, όσα συμβαίνουν τώρα στην Ουκρανία, που υποφέρουν άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν πώς να ζήσουν σήμερα και τί θα συμβεί αύριο. Και η ανησυχία μας είναι κατανοητή, γιατί δεν είμαστε απλώς κοντινοί γείτονες, είμαστε στην πραγματικότητα, όπως ήδη έχω πει πολλές φορές, ένας λαός. Το Κίεβο είναι η μητέρα των ρωσικών πόλεων. Το παλαιό ρωσικό κράτος των Ρος είναι η κοινή μας πηγή, σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να ζήσουμε ο ένας χωρίς τον άλλον.
Και θα πω και κάτι ακόμη. Στην Ουκρανία ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν εκατομμύρια Ρώσων και ρωσόφωνων πολιτών και η Ρωσία θα υπερασπίζεται πάντοτε τα συμφέροντά τους με πολιτικά, διπλωματικά, νομικά μέσα. Ωστόσο, πρώτα απ’ όλα, η ίδια η Ουκρανία θα πρέπει να ενδιαφέρεται ώστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων να είναι εγγυημένα. Εδώ βρίσκεται η εγγύηση της σταθερότητας της ουκρανικής κρατικής υπόστασης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Θέλουμε φιλία με την Ουκρανία, θέλουμε να είναι ένα ισχυρό, κυρίαρχο, αύταρκες κράτος. Διότι για μας η Ουκρανία είναι ένας από τους κορυφαίους συνέταιρους, έχουμε πολλά κοινά έργα και παρ’ όλες τις αντιξοότητες, πιστεύω στην επιτυχία τους. Και το βασικό: θέλουμε να έρθουν στην Ουκρανία η ειρήνη και η ομόνοια και μαζί με άλλες χώρες είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη. Αλλά θα επαναλάβω: μόνο οι ίδιοι οι πολίτες της Ουκρανίας είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την τάξη στο σπίτι τους.
Αγαπητοί κάτοικοι της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης! Όλη η Ρωσία σας θαυμάζει για την ανδρεία σας, την αξιοπρέπεια και το θάρρος σας, γιατί εσείς ακριβώς αποφασίσατε την τύχη της Κριμαίας. Εκείνες τις ημέρες βρισκόμασταν πιο κοντά από ποτέ, υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Ήταν ειλικρινά αισθήματα αλληλεγγύης. Ειδικά σε τέτοιες ιστορικές στιγμές καμπής ελέγχεται η ωριμότητα και η δύναμη του πνεύματος ενός έθνους. Και ο ρωσικός λαός έδειξε τέτοια ωριμότητα και τέτοια δύναμη, με τη συσπείρωσή του υποστήριξε τους συμπατριώτες της.
Η σκληρότητα της θέσης της Ρωσίας στην εξωτερική πολιτική βασίζεται στη θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων, στην πανεθνική ενότητα, στην υποστήριξη κορυφαίων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γι’ αυτήν την πατριωτική διάθεση. Όλους χωρίς εξαίρεση. Όμως είναι για μας σημαντικό να διατηρήσουμε και στο εξής την ίδια συσπείρωση, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, που στέκονται ενώπιον της Ρωσίας.
Είναι προφανές ότι θα αντιμετωπίσουμε και εξωτερική αντίδραση, αλλά θα πρέπει να αποφασίσουμε, αν είμαστε διατεθειμένοι με συνέπεια να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα ή αιωνίως θα τα παραδίδουμε, υποχωρώντας άγνωστο προς τα πού. Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί ήδη μας φοβίζουν όχι μόνο με κυρώσεις, αλλά και με την προοπτική όξυνσης των εσωτερικών μας προβλημάτων. Θα θέλαμε να καταλάβουμε τί εννοούν: τις ενέργειες κάποιας «πέμπτης» φάλαγγας -διαφόρων ειδών εθνοπροδότες- είτε υπολογίζουν ότι θα κατορθώσουν να επιδεινώσουν τόσο την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στη Ρωσία και ως εκ τούτου να προκαλέσουν δυσαρέσκεια του λαού. Εξετάζουμε παρόμοιες δηλώσεις ως ανεύθυνες και εμφανώς επιθετικές και θα αντιδράσουμε με τον αρμόζοντα τρόπο σε αυτές. Την ίδια στιγμή εμείς οι ίδιοι ποτέ δεν θα επιδιώξουμε την αντιπαράθεση με τους εταίρους μας, ούτε στην Ανατολή, ούτε στη Δύση, αντίθετα, θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να οικοδομήσουμε πολιτισμένες σχέσεις καλής γειτονίας, όπως και θα έπρεπε στο σύγχρονο κόσμο.
Αγαπητοί Συνάδελφοι!
Κατανοώ τους κατοίκους της Κριμαίας, οι οποίοι έθεσαν το ερώτημα στο Δημοψήφισμα απολύτως ευθέως και σαφώς: θα είναι η Κριμαία με την Ουκρανία ή με τη Ρωσία. Και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η ηγεσία της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, οι βουλευτές των νομοθετικών οργάνων της εξουσίας, διατυπώνοντας το ερώτημα του Δημοψηφίσματος, υψώθηκαν πάνω από τα ομαδικά και πολιτικά συμφέροντα και καθοδηγήθηκαν θέτοντας ως κορυφαίο κριτήριο αποκλειστικά τα ριζικά συμφέροντα των ανθρώπων. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή του Δημοψηφίσματος, όσο ελκυστική και αν φαινόταν με την πρώτη ματιά, λόγω των ιστορικών, δημογραφικών, πολιτικών και οικονομικών ιδιαιτεροτήτων αυτού του εδάφους θα ήταν ενδιάμεση, προσωρινή και ασήμαντη, θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης γύρω από την Κριμαία και με τον πλέον θανατηφόρο τρόπο θα αντανακλούσε στις ζωές των ανθρώπων. Οι κάτοικοι της Κριμαίας έθεσαν το ζήτημα αυστηρά, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς οποιαδήποτε ημιτόνια. Το Δημοψήφισμα διεξήχθη ανοιχτά και έντιμα και οι άνθρωποι στην Κριμαία με σαφήνεια και πειστικότητα εξέφρασαν τη βούλησή τους: θέλουν να είναι με τη Ρωσία.
Η Ρωσία επίσης οφείλει να πάρει μια δύσκολη απόφαση, υπολογίζοντας το σύνολο και των εσωτερικών και των εξωτερικών παραγόντων. Ποια είναι τώρα η γνώμη των ανθρώπων στη Ρωσία; Εδώ, όπως και σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά η θέση της απόλυτης -θέλω να το τονίσω αυτό- της απόλυτης πλειονότητας των πολιτών είναι επίσης προφανής.
Ξέρετε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία τις μέρες αυτές περίπου 95% των πολιτών θεωρούν ότι η Ρωσία πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ρώσων και των εκπροσώπων άλλων εθνοτήτων, που ζουν στην Κριμαία. Το 95%. Και περισσότεροι από το 83% πιστεύουν ότι η Ρωσία πρέπει να το κάνει αυτό, ακόμη και αν μια τέτοια θέση περιπλέξει τις σχέσεις μας με ορισμένα κράτη. 86% των πολιτών μας είναι πεπεισμένοι ότι η Κριμαία εξακολουθεί ως και σήμερα να είναι ρωσικό έδαφος, ρωσική γη. Και σχεδόν -να ένας πολύ σημαντικός αριθμός, που συσχετίζεται απολύτως με εκείνον, που υπήρξε στην Κριμαία στο Δημοψήφισμα- το 92% τάσσεται υπέρ της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο και η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Κριμαίας και η απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστηρίζουν την επανένωση της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το θέμα είναι η πολιτική απόφαση της ίδιας της Ρωσίας. Και αυτή μπορεί να βασιστεί μόνο στη βούληση του λαού, γιατί μόνο ο λαός είναι η πηγή κάθε εξουσίας.
Αξιότιμα μέλη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας! Αγαπητοί βουλευτές της Κρατικής Δούμας! Πολίτες της Ρωσίας, κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης! Σήμερα, βασιζόμενος στα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία, βασιζόμενος στη βούληση του λαού, εισηγούμαι στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση και ζητώ να εξεταστεί ο Συνταγματικός Νόμος για την αποδοχή στη σύνθεση της Ρωσίας δύο νέες οντότητες της Ομοσπονδίας: τη Δημοκρατία της Κριμαίας και την πόλη της Σεβαστούπολης, καθώς και να επικυρώσουν το έτοιμο προς υπογραφή Σύμφωνο για την είσοδο της Δημοκρατίας της Κριμαίας και την πόλη της Σεβαστούπολη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν αμφιβάλλω για την υποστήριξή σας!


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/420051/i-istoriki-omilia-poytin-sto-kremlino-gia-tin-epanenosi-me-tin-krimaia#ixzz2wceBYkhl

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ουκρανία:

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος


Αφορμή του παρόντος έδωσε η είδηση ότι η νέα πραξικοπηματική...
Σιωνιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, φυγάδευσε και παρέδωσε όλο το χρυσό της φτωχιάς Ουκρανίας στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, της Ν.Τ.Π.

Παρέδωσαν όλο το χρυσό των φτωχών Ουκρανών στο Πρόεδρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων ROTHSCHILD, εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης που τους εγκατέστησε κυβερνήτες της Ουκρανίας, με τη γνωστή πραξικοπηματική μέθοδο.

Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες ψυχασθενείς ηγέτες της Ν.Τ.Π., εις ένδειξη ευγνωμοσύνης από τα πιόνια τους, δεν θέλουν μαρμάρινες προτομές & στεφάνους, αλλά προσφορά & δώρα σε ΧΡΥΣΟ!!!

Είναι οι σύγχρονοι Μήδες. Θέλουν το χρυσό των Κρατών της Γης.

Οι πληροφορίες λένε για 40 τόνους χρυσού. Όλα τα Ουκρανικά αποθέματα σε χρυσό μεταφέρθηκαν «πεσκέσι» στο μεγάλο αφεντικό Κοσμοκράτορα της Ν.Τ.Π. μέσω FED των ΗΠΑ.

Μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Κριμαία διεθνώς παρατηρείται άνοδος των φιλο-ρωσικών δυνάμεων στην Ε.Ε., μόνο οι νέοι Σιωνιστές ηγέτες της Ουκρανίας, και οι απανταχού της Γης

ΣαμαροΤούρκογλου, παραμένουν στο πλευρό των Σιωνιστών της Ν.Τ.Π. Γιαυτό πρόσφατα ο ΟΒΑΜΑ δέχτηκε το νέο Πρωθυπουργό της Ουκρανίας στο Λευκό Οίκο, διότι «ακούμπησε» το Χρυσό στη FED.

Ο ΟΒΑΜΑ σαν πιόνι, διατάχθηκε να δεχτεί τον Αρσένη Yatsenuk.

Ο Λευκός Οίκος των ΗΠΑ κατάντησε γιάφκα των ψυχασθενών ηγετών

της Ν.Τ.Π. «Λύσσα» έχει πιάσει τις Σιωνιστικές ΗΠΑ για το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κριμαίας.

Ο Πρόεδρος της Ν.Τ.Π. ROTHSCHILD αντί για κεριά & λιβάνια που δέχεται ο ΘΕΟΣ, θέλει μόνο Χρυσό για να δώσει τη Πρωθυπουργία σε ένα εφιάλτη αρχομανή υποτελή πολιτικό, σε χώρα φέουδο της Ν.Τ.Π.

Ελλάδα:

Ως γνωστόν ο χρυσός της Ελλάδος υποτίθεται ότι φυλάσσεται στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της Τραπέζης της Ελλάδος. (ΤτΕ).

Όμως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιοκτησία του ROTHSCHILD

ηγέτη της Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίησης, αφού κατέχει το 94% των μετοχών της Τραπέζης της Ελλάδος. Δηλαδή, «βάλαμε το λύκο, να φυλάει τα πρόβατα», λέει ο Λαός. Οι πληροφορίες λένε ότι οι εφιάλτες πολιτικοί του «Δημοκρατικού Συνταγματικού Τόξου», φυγάδευσαν τον Ελληνικό χρυσό στο εξωτερικό στις τράπεζες του Βασιλιά Μίδα ROTHSCHILD, όπως έκανε ο Αρσένι Υαtsenuk της Ουκρανίας.

Ιστορία του Χρυσού & Ανάλυση:

--------------------------------------------

Ο Χρυσός της Ελλάδος έχει μια παλιά ιστορία. Ο χρυσός της Ελλάδος δεν ανακαλύφθηκε εχθές. Είναι γνωστός από τα αρχαία χρόνια των αρχαίων Ελλήνων. Χρησιμοποιήθηκε στο στολισμό των Ναών των αρχαίων Ελλήνων και αγαλμάτων. Είναι γνωστός από τα αρχαία χρόνια των Μακεδόνων Βασιλέων Φιλίππου & Αλεξάνδρου. Με το χρυσό αυτό οι Μακεδόνες Βασιλείς χρηματοδότησαν την εκστρατεία στην Ανατολή. Ο Φίλιππος, & ο Μέγας Αλέξανδρος ως γνωστόν είχαν στη διάθεσή τους πολύ χρυσό, τον οποίον παρήγαγαν στα χρυσωρυχεία της Μακεδονίας. Δηλαδή οι αρχαίοι Έλληνες κατείχαν τη τεχνολογία εξόρυξης του χρυσού. Εμείς οι Έλληνες σήμερα μετά από 3000 χρόνια, έχουμε αναθέσει στους Καναδούς του SOROS & ROTHSCHILD να εξορύξουν και να πάρουν τον Ελληνικό χρυσό.

Οι σημερινοί Έλληνες,- λόγω εφιαλτών πολιτικών- είμαστε ανίκανοι να τον παράγουμε, αφού παραδώσαμε το χρυσό της ιστορικής Μακεδονίας στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες!

Εμείς οι Έλληνες σήμερα ζούμε με μεγαλοεργολάβους, Σταύρους, Μπομπολάκηδες, Σπύρους, Βαρδήδες, κυρ-Γιώργους, Ααρών Αβουρί, Jeffrey, Οβριούς Μπενάκηδες, Τούρκογλου, Βουβουζέλους, Ελιές & ποτάμια, Soros, Rothschild, Rockefellers, και όλο το κακό συναπάντημα του Ελληνισμού, και της ανθρωπότητας!!!

Η ιστορία της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος, δεν είναι σημερινή υπόθεση. Η Ελλάδα μπήκε στην τότε ΕΟΚ με βάση

1.- Τον ορυκτό πλούτο (Χρυσό & Πετρέλαια),

2.- Την Εμπορική Ναυτιλία. Και

3.- Το Τουρισμό. Οι Βόρειοι λαοί της Ε.Ε. θέλουν την Ελλάδα ως εξοχική κατοικία, ως τόπο παραθερισμού και φτηνών διακοπών.

Η Εμπορική Ναυτιλία διεθνοποιήθηκε, έγινε πολύ-πολιτισμική που λένε οι θολοκουλτουριάρηδες υποτελείς πολιτικοί, και τον ορυκτό πλούτο μας τον «φάγανε» οι φρενοβλαβείς ηγέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων!

Από τις αρχές του 1941 όταν οι Σιωνιστές Γερμανοί ΝΑΖΙ επιτέθηκαν στην Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε κυβερνητική εντολή, ο Ελληνικός χρυσός να ακολουθήσει τους τότε Βασιλείς και τη Κυβέρνηση προς την Αφρική, δηλαδή προς ασφαλή εδάφη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο χρυσός που ακολούθησε τους τότε Βασιλείς και τη Κυβέρνηση, ανήρχετο σε 17,5 τόνους, ή 608.350 ουγκιές, σε μορφή ράβδων και χρυσών λιρών Αγγλίας.

Αρχικά ο χρυσός μεταφέρθηκε με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, μέσω Κρήτης, στην Αίγυπτο, και μετά τις επιθέσεις του Ρόμελ στην Αίγυπτο, οι τότε Βασιλείς της Ελλάδος, μαζί με το χρυσό, μεταφέρθηκαν στη Νότιο Αφρική για ασφάλεια.

Μετά από σύντομη αποθήκευση στη Κεντρική Τράπεζα, του κράτους της Νοτίου Αφρικής, ο χρυσός συνόδευσε τους Βασιλείς στο Λονδίνο, δηλαδή στη Μέκκα & στη καρδιά του τότε παγκόσμιου Σιωνισμού, δηλαδή στις τράπεζες των ROTHSCHILDS.

Mετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους ΝΑΖΙ, όταν η τότε Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε την επιστροφή του Ελληνικού χρυσού από τη Βρετανική Κυβέρνηση, έλαβε με έκπληξη την απάντηση ότι,

«ο χρυσός είχε κάνει φτερά», αφού είχε χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη των εξόδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Μέσης Ανατολής, και

ότι η κυβέρνηση της Αγγλίας δεν όφειλε τίποτε στην Ελλάδα.

Όμως η αλήθεια είναι ότι, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πολεμούσαν τότε στη Μέση Ανατολή, για λογαριασμό, και για την ασφάλεια των Δυτικών Σιωνιστικών Δυνάμεων, (ΗΠΑ, Αγγλίας, και χωρών της Δ.Ευρώπης), και ότι αυτές έπρεπε να καλύψουν τα έξοδα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή να πολεμάμε εμείς για την ασφάλεια των Άγγλων, Αμερικανών, και να πληρώνουμε από πάνω.

Όμως «οι σύμμαχοι» τα «φόρτωσαν» όλα στο δεινοπαθούντα Ελληνικό Λαό, ενώ ο Ελληνικός χρυσός «πέταξε» για τις Αγγλικές τράπεζες του

ROTHSCHILD. Δεδομένου του εμφυλίου πολέμου, στον οποίον τότε μας έριξαν «οι φίλοι μας» Σιωνιστές Άγγλοι, καταλαβαίνουμε πως η διαπραγματευτική θέση της κυβερνήσεως της χώρας ήταν ανίσχυρη, γιαυτό το χρυσό τον εγκατέλειψαν οι τότε πολιτικοί στα χέρια του λύκου. Δηλαδή μας λήστεψαν και οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, για τους οποίους σαν «Μακάκες» πολεμούσαμε.

Σήμερα ακούμε συχνά για το κατοχικό δάνειο που πήραν με τη βία οι Γερμανοί, και για τις Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, αλλά για το χρυσό που μας έφαγαν οι «σύμμαχοι» Άγγλοι με το ROTHSCHILD, τσιμουδιά, δεν ακούγεται κουβέντα. Οι υποτελείς οσφυοκάμπτες πολιτικοί φοβούνται το Κοσμοκράτορα ROTHSCHILD για να διεκδικήσουν το χρυσό της Ελλάδος. Φοβούνται ότι θα χάσουν τη Πρωθυπουργική πολυθρόνα. Τότε οι σύμμαχοι Άγγλοι τον πήραν υπό τη «προστασία» τους, να τον φυλάξουνε μην τον πάρει ο Χίτλερ.

Ο χρυσός έκανε περίπατο από την Αθήνα στη Κρήτη, και από εκεί στην Αύγυπτο, και στη Νότιο Αφρική, για να καταλήξει στο Λονδίνο, στη φωλιά του Σιωνισμού, και στο στόμα του Λύκου ROTHSCHILD.

Πέρασε καιρός, και οι Άγγλοι απάντησαν «πατσίσαμε», δεν σας χρωστάμε τίποτε. Έτσι απλά!!! Οι Έλληνες βγήκαμε «και Κερατάδες,

και χαμένοι», λέει ο Λαός. Πολεμήσαμε, σκοτωθήκαμε για τη Ν.Τ.Π. του ROTHSCHILD, και μας λήστεψαν, και μας κατέστρεψαν.

Τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα. Αλλά με πολιτικούς τύπου

ΣαμαροΤούρκογλου, πάλι τα ίδια θα πάθουμε. Τώρα καλούμεθα να πολεμήσουμε στο πλευρό του εχθρικού Σιωνιστικού ΝΑΤΟ,

για λογαριασμό του ROTHSCHILD, εναντίον της Ρωσίας.

Δεν ντρέπονται οι προδότες πολιτικοί!!! Θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα της Τουρκίας, ενώ οι Τούρκοι θα παραμείνουν Ουδέτεροι, όπως έπραξαν πάντα σε όλους τους πολέμους. Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε το χρυσό που μας έκλεψαν, όπως ζητάμε από τους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο, και τις αποζημιώσεις;;; Αλλά από αυτούς τους προδότες πολιτικούς μην περιμένετε τίποτε.

Ο Rothschild μας πήρε όλο το χρυσό, και εμείς πάλι καλούμεθα να αγωνιστούμε γιαυτόν!!!

Σημερινή κατάσταση:

---------------------------

Ο χρυσός της Ελλάδος εξαφανίστηκε όπως το Boeing 777

της Μαλαισίας.

Παρά την απώλεια του κατοχικού χρυσού, ο Ελληνικός Λαός

με φόρους & θυσίες, αγόρασε νέα αποθέματα χρυσού.

Οι προδότες & υποτελείς πολιτικοί των Αθηνών, όπως εγκατέλειψαν τη Θράκη, και το Αιγαίο με τα νησιά στους Τούρκους, όπως εγκατέλειψαν τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς, όπως εγκατέλειψαν τη Κρήτη στα χέρια του Ισραήλ, λόγω στρατηγικής θέσεως, & λόγω πετρελαίων, έτσι εγκατέλειψαν και το σημερινό χρυσό της Ελλάδος στα χέρια των αρπακτικών ψυχασθενών ηγετών της Ν.Τ.Π.

Σήμερα κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο χρυσός της Ελλάδος, και σε τι χέρια βρίσκεται. Ασφαλώς στο στόμα του λύκου ROTHSCHILD.

Στα χέρια όσων μας έσπρωξαν στη καταστροφή βρίσκεται το σύνολο του Ελληνικού χρυσού. Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οι φήμες οργίαζαν ότι ο Εβραίος Ααρών Αβούρι, αυτός που ιδρύει σήμερα τις «ελιές» & τα «ποτάμια», είχε μεταφέρει εκτός Ελλάδος ένα μεγάλο φορτίο χρυσού, αυτόν που δημιουργήσαμε με το αίμα μας από φόρους, και ο Ααρών τον είχε εναποθέσει στις τσέπες του λύκου ηγέτη της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. προς φύλαξη, και μετά χάνεται!!.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ααρών Αβούρι πρόσφερε στο ROTHSCHILD 20 τόνους χρυσού της Ελλάδος. Ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, γνωρίζει τα γεγονότα. Εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη τον ανακρίνει θα αποκαλύψει τι απέγινε το αίμα-χρυσός των Ελλήνων. Κάνανε τότε προετοιμασία για τη χρεοκοπία της Ελλάδος. Όλες οι μεταφορές χρυσού είναι απόρρητες, μέχρι να φθάσει το πολύτιμο φορτίο στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών του Rothschild. Το υπουργείο οικονομικών τηρεί άκρα σιγή για τη τύχη του νέου χρυσού της Ελλάδος, και σε ερώτηση βουλευτών στη Βουλή, οι αρμόδιοι υπουργοί απαντούν, «από τη πόλη έρχομαι»…….

Από τον οργανισμό World Gold Council μάθαμε ότι η Ελλάδα ήταν 30η χώρα παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού!!! Γιαυτό μας χρεοκόπησαν, για να φάνε το χρυσό και τα πετρέλαια της Ελλάδος!!

Περίπου τα ¾ του Ελληνικού χρυσού, βρίσκεται σήμερα στα θησαυροφυλάκια τριών χωρών, στις ΗΠΑ, Αγγλία, & Ελβετία, δηλαδή στις τράπεζες του Rothschild.

Το υπόλοιπο ¼ της ολικής ποσότητας φυλάσσεται στη ΤτΕ, (ιδιοκτησία Rothschild), σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, εάν τους πιστέψουμε. Τόσο μας επέτρεψε ο Rothschild να κρατάμε εδώ. Αρμόδιοι κύκλοι του υπουργείου οικονομικών λένε ότι η ποσότητα χρυσού που βρίσκεται στην Αγγλία, τον φυλάμε εκεί από την εποχή του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, για λόγους ιστορικούς!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο Ελλ. Χρυσός στις ΗΠΑ φυλάσσεται στη FED,- Rothschild, και στην Ελβετία στην ιδιωτική τράπεζα UBS-πάλι Rothschild. Σύμφωνα με φήμες, ο Ελληνικός χρυσός σήμερα έχει διασπαρεί προς φύλαξη μεταξύ των Εβραϊκών συμφερόντων, «Merril Lynch» & «Goldman Sachs» σαν υποθήκη για τα δάνεια. Οι αρμόδιοι λένε ότι αυτά αποτελούν ανυπόστατες φήμες, και δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Ελληνικός χρυσός χρησιμοποιήθηκε από τους ξένους, σαν εργαλείο μαζί με τα μύρια όσα, για τη χρεοκοπία της Ελλάδος.

Σύμφωνα πάντα με φήμες, στα 4,7 δις. ευρώ υπολογίζονται σήμερα τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος!!! Είναι πολύ λίγα, ενώ το χρέος της χώρας είναι 320 δις, μιλάμε για ψύλλους στα άχυρα, λέει ο Λαός.!!!

Οι Γερμανοί επαναπάτρισαν το δικό τους χρυσό που βρίσκονταν στις ΗΠΑ & Αγγλία, εμείς δεν έχουμε «τα κότσια» να κάνουμε κάτι τέτοιο!

Ένας μεγαλοτραπεζίτης είπε, το που ανήκουν αυτές οι ποσότητες του Ελληνικού χρυσού, είναι ένα άλλο ερώτημα, πάντως όχι στον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά στους μετόχους της ΤτΕ, που είναι οι Rothschild.

Δηλαδή σε ξένες τράπεζες, αμοιβαία κεφάλαια (Mutual Funds), και σε

φυσικά πρόσωπα. Ο χρυσός αυτός δεν είναι της Ελλάδος, αλλά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ανήκει στο Rothschild.

Εκεί εμπλέκονται όλα τα διεθνή Σιωνιστικά χρηματοπιστωτικά κόλπα και λαμόγια, ήτοι Goldman Sachs, Standard & Poors, Black Rock, UBS, FED, Moody’s , FITCH, Τράπεζα Αγγλίας, και άλλα διεθνή Σιωνιστικά λαμόγια, αυτά που έφαγαν τα λεφτά των Ελλήνων στο χρηματιστήριο Αθηνών, και στα ομόλογα.

Αναθέσαμε στους Σιωνιστές ξένους να φυλάνε το χρυσό της Ελλάδος!!!

Οι πολιτικοί μας είναι και προδότες, και υποτελείς «Μακάκες».

Όλα αυτά τα διεθνή λαμόγια χρεοκόπησαν την Ελληνική Οικονομία,

και κρατούν σήμερα στα θησαυροφυλάκιά τους το Χρυσό της Ελλάδος. Οι προδότες πολιτικοί δώσανε το χρυσό στους λύκους για φύλαξη…...

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα της Ε.Ε. σε

πολύτιμα μεταλλεύματα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Ορισμένα από αυτά είναι στρατηγικής σημασίας, όπως χρυσός, πετρέλαια, φυσικό αέριο, ουράνιο, νικέλιο, βωξίτης, χρώμιο, και όμως χρεοκοπήσαμε!!!

Είναι γνωστή η ιστορία των χρυσωρυχείων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Εκεί το χρυσό τον εξάγουν και τον καρπούνται οι εταιρείες των SOROS & ROTHSCHILD, και σε εμάς μένει η ρύπανση του περιβάλλοντος, το υδροκυάνιο στον υδροφόρο ορίζοντα, και τα κομμένα-καμένα δάση.

Οι αναπτυγμένες χώρες στηρίζουν την οικονομία τους στα πολύτιμα μεταλλεύματα που εισάγουν από άλλες χώρες. (χρυσό κ.λ.π.)

Η Ελλάδα με το υψηλό μεταλλευτικό δυναμικό, και ορυκτό πλούτο, έπρεπε να κατέχει εξέχουσα θέση στο παγκόσμιο οικονομικό στίβο,

όμως λόγω προδοτών πολιτικών καταδικάστηκε σε χρεοκοπία.

Το γεγονός ότι ο Ελληνικός Χρυσός είναι σε ξένα χέρια είναι Εθνικό Έγκλημα. Δεν βάλαμε μυαλό από τη κατοχή, που μας έφαγαν οι Άγγλοι το χρυσό. Στη Βουλή σε ερώτηση Βουλευτών για τη τύχη των Ελληνικών αποθεμάτων χρυσού, ο υπουργός οικονομικών απάντησε ότι σχεδόν όλος ο Ελληνικός χρυσός, δηλαδή η περιουσία του Ελληνικού Λαού, βρίσκεται στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών μας, για να παίρνουν δάνεια οι προδότες πολιτικοί, να χρεοκοπήσουν τους Έλληνες

και να χτίσουν Τέμενος στο Βοτανικό, για τους λαθρομετανάστες!!!

Το σύνολο του εναπομείναντος χρυσού της Ελλάδος, βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδος, μετά τη ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου πέρσι το Φεβρουάριο του 2013, που επιτρέπει τις κατασχέσεις Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, σε περίπτωση που η Ελλάδα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τα σχεδόν 500 δις. ευρώ δάνεια που της έχουν φορτώσει οι τοκογλύφοι Σιωνιστές δανειστές. Το δράμα για τον Ελληνικό Λαό, είναι ότι τα δάνεια αυτά τα κατασπατάλησαν, πέρα-δώθε, «τήδε-κακείσε», οι διεφθαρμένοι υποτελείς προδότες πολιτικοί, και τώρα χτίζουν Τέμενος! Δανειζόμαστε για να χτίζουν Τέμενος οι προδότες!!

Ένα κράτος χωρίς χρυσό στα θησαυροφυλάκιά του, ειδικά σήμερα,

απλά δεν υπάρχει σαν κράτος στο διεθνή οικονομικό γίγνεσθαι.

Ήδη επί κυβερνήσεων Ααρών Αβουρί, καταληστεύτηκε ο Ελληνικός χρυσός, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή πρόνοια να καταλήγει από τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής, ο παραγόμενος χρυσός, στα δημόσια ταμεία, αλλά τον άφησαν στο έλεος του SOROS & ROTHSCHILD.

Τέτοιοι προδότες πολιτικοί μας κυβερνούν σήμερα, γιαυτό φθάσαμε στη χρεοκοπία, στον διεθνή εξευτελισμό, και στην εξαθλίωση.

Το ερώτημα είναι ποιος έβγαλε το χρυσό της Ελλάδος έξω, και το κυριότερο ποιος δεν φρόντισε να επιστρέψει ο χρυσός στην Ελλάδα πριν το κούρεμα του χρέους και των ομολόγων.

Όπως λέει το BLOOMBERG, «Ελ Ντοράντο είναι η Ελλάδα. Πρώτη σε παραγωγή χρυσού ως το 2016», μετά τι θα γίνει;; θα στερέψουν τα

Χρυσωρυχεία και μεταλλεία;;; Είμαστε πρώτοι σε παραγωγή χρυσού, και ευρισκόμαστε σε κατάσταση χρεοκοπίας, με Τρόϊκες & μνημόνια. Το Bloomberg συνεχίζει να λέει, η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τη Φινλανδία ως η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Ευρώπης, καθώς οι αρμόδιες Ελληνικές αρχές ξεμπλοκάρουν συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για πολλά χρόνια, λόγω διαφόρων εμποδίων,

περιβαλλοντικών κανονισμών, ατολμίας, και διεθνών συμφερόντων!!

Η Φινλανδία λόγω παραγωγής χρυσού έγινε πλούσια χώρα, ενώ η Ελλάς χρεοκόπησε.

Όμως οι διάφορες περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο. και οργανισμοί, δεν ενεργοποιούνται για τα πολεμικά χημικά όπλα που προτίθενται οι Κοσμοκράτορες να απορρίψουν στη Μεσόγειο Δυτικά της Κρήτης.

Τα καλά και συμφέροντα…..

Για να μη θίξουν τα συμφέροντα των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων!!!

Η εταιρεία χρυσού El Dorado Corp. αναπτύσσει τέσσερα χρυσωρυχεία

Εξαγωγής χρυσού, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.

Όμως οι Έλληνες, κατά διαταγή του ROTHSCHILD, παραμένουμε σε χρεοκοπία, εξαθλίωση, με απεχθές, επαχθές, και επονείδιστο χρέος.

Το χρέος που με τεχνικά κόλπα οι ηγέτες της Ν.Τ.Π. μας φόρτωσαν δεν είναι βιώσιμο, αφού ανέρχεται σήμερα στο 180% του ΑΕΠ.

Για να γίνει βιώσιμο θα πρέπει να «κουρευτεί» από τους Σιωνιστές ηγέτες της Ν.Τ.Π. Κοσμοκράτορες, στο 90% τουλάχιστον.

Οι εφιάλτες και ορντινάντσες του Rothschild πολιτικοί μας, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των Παντοκρατόρων, και ο Ελληνικός Λαός, ας πάει να πνιγεί.

Η εταιρεία El Dorado τώρα έχει τρία χρυσωρυχεία, σε τρία διαφορετικά χωριά- μέρη της Χαλκιδικής, και έχει σχέδια να τα κάνει τέσσερα.

Στις Σκουριές, στο χωριό Ολυμπία, και στο Πέραμα Χαλκιδικής.

Η εταιρεία στοχεύει σε παραγωγή 660.000 ουγκιών χρυσού εφέτος.

Όμως οι Έλληνες τελούμε υπό καθεστώς χρεοκοπίας, με ανεργία, μείωση κατά 50% μισθών & συντάξεων, αυτοκτονίες, μνημόνια και νέα μέτρα, λαθρομετανάστες, και ότι κακό μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ο Ελληνικός χρυσός, αυτός που έχει απομείνει στη κυριότητα του Ελληνικού δημοσίου, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, βρίσκεται σε θησαυροφυλάκιο του Βελγίου, και ήδη έχει διατυπωθεί η απειλή από τους Σιωνιστές παγκόσμιους Επικυρίαρχους τοκογλύφους δανειστές μας, ότι θα κατασχεθεί αν δεν υπάρξει άμεση υπογραφή νέου Μνημονίου-νέων μέτρων. Σύμφωνα πάντα με άλλες φήμες, ο χρυσός βρίσκεται υποθηκευμένος σε Αμερικανική τράπεζα, ως υποθήκη για τα δάνεια, και swaps του Ααρών Αβουρί. Γενικά κυκλοφορούν πολλές ιστορίες για τη τύχη του χρυσού της Ελλάδος. Οι πολιτικοί μας είναι τόσο ανάξιοι και ανίκανοι, που ούτε το χρυσό δεν μπορούν να φυλάξουν! Ούτε γνωρίζουν που βρίσκεται………..

Όπως διαχειρίστηκαν το χρυσό, έτσι θα διαχειριστούν και τα πετρέλαια με το φυσικό αέριο. Φτάνει να τους κρατάνε οι ξένοι στην εξουσία!!!

Η αξία των πετρελαίων και φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην Ελληνική Α.Ο.Ζ. υπολογίζονται στα 10 τρις. Δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γεωλογικού ινστιτούτου των Η.Π.Α.

Είναι πολλά τα λεφτά Έλληνες, για να τα διαχειριστούν αυτοί οι αποτυχημένοι και διεφθαρμένοι προδότες πολιτικοί!

Η Ελλάδα είναι μεγάλη και πλούσια!

Δεν υπάρχει μικρή και μίζερη Ελλάδα. Μικροί και μίζεροι είναι ΜΟΝΟΝ οι ορντινάντσες των ξένων πολιτικοί μας.

(Βλέπε εκπομπή στο «Ε» του Γ.Τράγκα με Ζωή Κανσταντοπούλου-Άδωνι- Δήμητρα Παπανδρέου). Το ερώτημα είναι γιατί ο Ανδρέας μάζεψε όλους αυτούς τους πράκτορες του Διεθνούς Σιωνισμού;;;

Όλο αυτό το Σημιταριό. Θαυμάστε κόσμε πολιτικούς ηγέτες, που βύθισαν μια πλούσια χώρα στη χρεοκοπία!!! Οι πολιτικοί μας λένε ότι είναι του «Δημοκρατικού & Συνταγματικού Τόξου». Εσείς θα κρίνετε….Εάν συνέβησαν αυτά με λαοπρόβλητες κυβερνήσεις, φανταστείτε τι συμβαίνει σήμερα με τους Σαμαρο-Τούρκογλου που τα έχουν δώσει όλα στο ROTHSCHILD. Ψάχνουμε «ψύλλους στ’ άχυρα», λέει ο Λαός. Πολλοί λένε ότι γιαυτή τη κατάσταση φταίνε οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Προσωπικά το πιστεύω, αλλά φταίμε κι εμείς που τους ψηφίζουμε!!! Οι πολιτικοί που κυβερνούν σήμερα είναι του τόξου

της «Κλεπτοκρατίας & προδοκρατίας». Ψηφίστε τους!!

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ

Διεθνολόγος

E-mail: ant.grypaios@gmail.com
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4409.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters