Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καβγάς Καρατζαφέρη- Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί. H ανακοίνωση Ραγκούση ...

Kαβγάς για το εάν η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβάνεται στο Μνημόνιο, ξέσπασε την Τρίτη μεταξύ του πρόεδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη και του υπουργού Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούση.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Καρατζαφέρης δημοσίευσε απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Ν. Σαλαβράκου για το άνοιγμα των ταξί...
«Σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση του ΛΑ.Ο.Σ., όσον αφορά στα ταξί. Ο κ. Όλι Ρεν διευκρίνισε πως «η Επιτροπή είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι στο Μνημόνιο Στήριξης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Επιτροπή, δεν γίνεται ρητή μνεία της απελευθέρωσης των αδειών ταξί». Άρα η κυβέρνηση κορόιδευε όχι μόνο τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Ο κ. Ραγκούσης απάντησε, επικαλούμενος την πλήρη απάντηση του κ. Ρεν στην ερώτηση του κ. Σαλαβράκου. «Βάσει του Μνημονίου απαιτείται όντως ευρύ πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως η απελευθέρωση των αγορών, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με σκοπό την αύξηση του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας» σημειώνεται στη γραπτή απάντηση του Επιτρόπου.
«Ως εκ τούτου, η απελευθέρωση και ο εκσυγχρονισμός των κανόνων χορήγησης αδειών για ταξί ή πρόσβασης στο επάγγελμα σαφώς συνάδουν με το πνεύμα του Μνημονίου Συνεννόησης. Η Επιτροπή θα ήθελε να υπενθυμίσει ότι, μολονότι το Μνημόνιο Συνεννόησης περιλαμβάνει διάφορες διαρθρωτικές απαιτήσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αυτές δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως εξαντλητικός ή κλειστός κατάλογος επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων» αναφέρεται.
«Η Επιτροπή ενθαρρύνει πράγματι την Ελλάδα να εκσυγχρονίσει και να απελευθερώσει τις αγορές, που είναι αγκυλωμένες λόγω απηρχαιωμένων κανόνων και διαδικασιών αδειοδότησης, πέραν των απαιτήσεων του Μνημονίου και των νομικών υποχρεώσεων έναντι της ΕΕ» κατέληξε ο κ. Ρεν.
Ο υπουργός Υποδομών εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη» του για το γεγονός ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέθεσε την πλήρη απάντηση του κ. Ρέν, ενώ μίλησε για«αποσπασματική χρήση και αυθαίρετη ερμηνεία» των λεγομένων του Φινλανδού επιτρόπου.
«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, ότι σε αντίθεση με όσα ανακριβή ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., είναι κεντρικό θέμα στο Μνημόνιο Συνεννόησης ο Νόμος 3919/2011 με βάση τον οποίο θεσπίστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, από τα οποία δεν εξαιρούνται τα ταξί, και έτσι κι αλλιώς στο νόμο 3919, άρα και στο Μνημόνιο, δεν γίνεται αναλυτική μνεία των εκατοντάδων επαγγελμάτων που ανοίγουν» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/blog-post_2431.html

ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ «ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ» ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ 1995

Γράφει ο Στέφανος Χίος
Και ξαφνικά μάθαμε χτες το απόγευμα ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Χρήστος Παπουτσής, στο πλαίσιο του «εκδημοκρατισμού» και του «αστυνομικού επανασχεδιασμού», όπως έγραψε το κρατικοδίαιτο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έλαβε την απόφαση να ανοίξει την ντουλάπα με τους υπηρεσιακούς σκελετούς και να χρήσει τον συνταξιούχο Αντιστράτηγο Χαράλαμπό...
Χριστοφαρεΐζη, σύμβουλό του. Ποιος όμως είναι ο κ.υποστράτηγος; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του παρελθόντος, ο νέος σύμβουλος ήταν ο επικεφαλής των ΜΑΤ που είχε δώσει την εντολή να πνίξουν με δακρυγόνα και να σαπίσουν στο ξύλο τα περήφανα γηρατειά τον Μάρτιο του 1995 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Υπουργός Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ ήταν τότε ο Στέλιος Παπαθεμελής και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο…Ευάγγελος Βενιζέλος. Γράφει η Ελευθεροτυπία το 2001 για τον νέο σύμβουλο του Χρήστου Παπουτσή: «6 Αυγούστου 2001: Ο Χαράλαμπος Χριστοφαρεΐζης υπηρετούσε για πολλά χρόνια στα ΜΑΤ και μέχρι προχθές ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων. Επιτελικός και μάχιμος, θεωρείται ικανός αξιωματικός αν και το όνομά του συνδέθηκε στο παρελθόν με κάποιες από τις κακές στιγμές των ΜΑΤ, φερ’ ειπείν το ξύλο στους συνταξιούχους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Παρ’ όλα αυτά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. επένδυσε στο συγκεκριμένο αξιωματικό μετεκπαιδευόντάς τον, κάτι που σήμαινε την αργά ή γρήγορά ανέλιξή του στην ιεραρχία του Σώματος». Και ο «Ριζοσπάστης» έγραφε το Μάρτιο του 1995 για το ξύλο στα «περήφανα γηρατειά» του Ανδρέα Παπανδρέου: «…Άλλωστε την απόφαση για τη ρίψη των δακρυγόνων την είχε δώσει εν αγνοία των αξιωματικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας κατώτερος αξιωματικός, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ και είχε διατελέσει και υπασπιστής του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονα. Πρόκειται για τον αστυνομικό υποδιευθυντή Χ. Χριστοφαρείζη, ο οποίος έχει μακρά θητεία στα ΜΑΤ. Οι συνάδελφοί του τον χαρακτήριζαν ως αξιωματικό, που ήταν παθιασμένος με την υπηρεσία. Για το λόγο αυτό η ηγεσία του υπουργείου του ανέθεσε πριν ένα χρόνο την αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, αλλά και τη σύνταξη του απόρρητου κανονισμού λειτουργίας των ΜΑΤ, που προαναφέραμε. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι με τις ενέργειες αυτές στην ουσία προωθήθηκε η μιλιταροποίηση της Αστυνομίας και η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΑΤ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε προχτές πανηγυρικά». Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο για τον κ.Παπουτσή και τον κ.Χριστοφαρείζη, παρά καλή επιτυχία στο έργο τους. Για περισσότερο ξύλο στην πλατεία των αγανακτισμένων, περισσότερη και πιο ποιοτική βία και πιο συντονισμένο σχεδιασμό στην καταστολή των λαικών κινητοποιήσεων. Το καθεστώς επανδρώνεται με νέους Ιαβέρηδες, ειδήμονες στρατηγούς του αίματος και του κοινωνικού μίσους. Η υπομονή όμως έχει και τα όρια της. Γιατί είναι γνωστό ότι εάν «μάχαιρα έβγαλες, μάχαιρα θα λάβεις».
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/1995.html

Πολύ περισσότερο το φυσικό αέριο. Νέα δεδομένα από την πλατφόρμα ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/10/blog-post_5419.html#ixzz1aVJFoXmM

Λευκωσία: Από την πλατφόρμα της Noble έρχονται από χθες δύο ιστορικές για την Κύπρο ειδήσεις: Το κοίτασμα είναι πολύ πιο μεγάλο και από τους πλέον αισιόδοξους μέχρι τώρα υπολογισμούς.
- Από χθες από το φρεάτιο της γεώτρησης «αχνίζει» φυσικό αέριο.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ετοιμάζεται για να μεταβεί στη πλατφόρμα στο τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται η επίσκεψη, να συνοδευτεί και από το πρώτο «άναμμα» φλόγας στην πλατφόρμα, από φυσικό αέριο από τα έγκατα της θάλασσας της Κύπρου. Και αυτό, γιατί από χθες, υπάρχει έντονη αισιοδοξία, ότι το κοίτασμα στο «Αφροδίτη, είναι σημαντικά μεγαλύτερο των μέχρι τώρα υπολογισμών. Αυτό έδειξαν υψηλής τεχνολογίας ραδιοβολίσεις του τελευταίου τριημέρου εντός του φρεατίου.

Έμαθαν ότι πηδιόμαστε πλακώσανε και οι …γύφτοι

Με μια δήλωση-«δηλητήριο» για την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμοντ Χατζηνάστο έστειλε μήνυμα στη χώρα μας για το πώς εννοεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των δυο χωρών.
 

«Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε οικονομικά του Έλληνες μετανάστες στην αναπτυσσόμενη Μεγάλη Αλβανία» δήλωσε στην εφημερίδα GAZETA SQUIPTARE , μια από τις μεγαλύτερες της γειτονικής χώρας.
 

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών λίγες ώρες νωρίτερα δεχόταν τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη στα Τίρανα και είναι άγνωστο αν τον είχε ενημερώσει για την πρόθεση της κυβέρνησης του «να βοηθήσει οικονομικά Έλληνες μετανάστες».

Αφού οι μαλάκες οι Έλληνες τους άφησαν να κάνουν πολύχρονη άγρια καθημερινή αφαίμαξη τεραστίων αφορολόγητων ποσών προς την χώρα τους, οι Αλβανοί τώρα έρχονται να μας… βοηθήσουν. Ποιοι φταίνε; Αυτοί η εμείς οι νεόπλουτοι τεμπέληδες, που ήθελε ο καθένας και τον… Αλβανό του.

Αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από Ελληνικής πλευράς στην προκλητική και σαφώς ειρωνική δήλωση του Αλβανου ΥΠΕΞ να μας …χαιρετίσετε .Το πολύ-πολύ να βγει ο… καρατζαφέρης να κάνει δήλωση. 

http://ixnos.blogspot.com/ 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/blog-post_7112.html

«Είμαι μικρή. Έχω υποφέρει. Μπορείτε να με σώσετε. Και αν δεν το κάνετε, μπορώ να σας προκαλέσω το απόλυτο χάος».

Του FLOYD NORRIS

Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αν δεν είχε ενταχθεί στο ευρώ, ή αν την έδιωχναν το 2004, τότε που παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά της στοιχεία, προκειμένου να ενταχθεί. Σε καλύτερη θέση θα ήταν και η Ευρώπη. Οπότε, γιατί δεν φεύγει τώρα;
Η απάντηση είναι ότι δεν προβλέπεται. Αν μπεις στο ευρώ, δεν βγαίνεις. Δεν υπάρχει διαφυγή.
Υπάρχει όμως τρόπος. Μπορεί να προκαλούσε κάποια αναστάτωση, ή ακόμη και καταστροφή, αλλά....
κανένας δεν θα πίεζε με το ζόρι την Αθήνα να..... παραμείνει.
Αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει το χρέος της από ευρώ σε δραχμές, με την παλιά ισοτιμία 340.75/1€. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τα ευρώ που ήδη κυκλοφορούν. Έτσι, αν κάποιος είχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αυτά θα μετατρέπονταν σε 340.75 εκατ. δραχμές.
Βέβαια, αν γίνει κάτι τέτοιο, η δραχμή θα άξιζε πολύ λιγότερα, ίσως 1.000 δρχ ανά ευρώ. Έτσι, οι κάτοχοι ομολόγων θα έχαναν τα 2/3 της αξίας τους. Και μπορεί η Ελλάδα να τα κατάφερνε, η υπόλοιπη όμως Ευρώπη θα καταστρέφονταν.
Το 2002, το πέσο της Αργεντινής ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο με ισοτιμία 1/1. Υπήρχε και μια επιτροπή που διασφάλιζε το απαραβίαστο αυτής της ισοτιμίας, και το σύστημα λειτούργησε για μια δεκαετία. Ο πληθωρισμός όμως της Αργεντινής ξεπέρασε αυτόν της Αμερικής, με αποτέλεσμα το πέσο να υπερτιμηθεί.
Το 2002, μια νέα κυβέρνηση αποσύνδεσε το πέσο από το δολάριο, και προχώρησε ακόμη πιο πέρα. Κήρυξε πτώχευση, και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Αν είχες ένα δολάριο κατατεθειμένο σε τράπεζα της χώρας, αυτό μετατράπηκε σε πέσο, με αξία 30 σεντς στο δολάριο. Και αυτό άσχετα με το ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της τράπεζας. Αν δηλαδή ήθελες να αποσύρεις τα δολάρια σου από την Citibank του Buenos Aires, την πάτησες….
Αμέσως, η Αργεντινή αποκλείσθηκε από τις διεθνείς χρηματαγορές. Οι εισαγωγές κατέρρευσαν, και η χώρα μπήκε σε μια βαθιά, πλην όμως σχετικά σύντομη, ύφεση. Το πέσο έχασε τα 2/3 της αξίας του μέσα σε λίγους μήνες. Όποιος ανέπνεε, έκανε αγωγή εναντίον της Αργεντινής!
Όπως όμως συνήθως συμβαίνει, η υποτίμηση πέτυχε. Οι εξαγωγές άρχισαν να γίνονται ανταγωνιστικές, και η οικονομία ανέκαμψε. Υπάρχουν ακόμη διεθνείς δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις, που εκκρεμούν εναντίον της χώρας, αλλά όταν μιλάμε για κυρίαρχα κράτη, αυτές δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Τα διπλωματικά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να κατασχεθούν. Κανένας δεν μπορεί να αρπάξει την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ουάσιγκτον, και τα κεφάλαια της μπορούν να φυλάσσονται στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών της Ελβετίας, η οποία και δεν επιτρέπει τη κατάσχεσή τους.
Η απόφαση της Αργεντινής να καταργήσει τα ιδιωτικά συμβόλαια, αποτέλεσε κρίσιμο σημείο του όλου πακέτου. Οι τράπεζες είχαν πολλά δάνεια σε δολάρια, τα οποία αν θα έπρεπε να ξοφλήσουν με το υποτιμημένο πέσο, θα προκαλούνταν ανεξέλεγκτες χρεοκοπίες, και η χώρα θα έμενε χωρίς τραπεζικό σύστημα.

Το παράδειγμα της Αργεντινής μπορεί να μην ακούγεται ελκυστικό, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από την ατέρμονη εναλλαγή λιτότητας, απεργιών, χαμένων δημοσιονομικών στόχων, κλπ. που αφήνουν την ελληνική οικονομία σε μια μόνιμη κατάσταση ύφεσης. Έτσι, για την Ελλάδα, η περίπτωση της Αργεντινής μπορεί όντως να είναι προτιμότερη.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σημαντικές διαφορές. Η Αργεντινή διέθετε δικό της νόμισμα σε κυκλοφορία. Η Ελλάδα όχι. Το να αρχίσει να τυπώνει δραχμές, θα ήταν μια πραγματική πρόκληση.
Η ανταλλαγή στα ομόλογα, θα ήταν νόμιμη; Για μερικά όχι. Τα βρετανικά δικαστήρια θα ετυμηγορούσαν εναντίον της Ελλάδας, αλλά μετά θα άρχιζαν να ψάχνουν για περιουσιακά της στοιχεία. Βέβαια, τα βρετανικά δικαστήρια θα είχαν δικαιοδοσία μόνο επί λίγων ομολόγων που θα είχαν εκδοθεί με τον βρετανικό νόμο. Τα περισσότερα έχουν εκδοθεί με ισχύ ελληνικής νομοθεσίας, οπότε η Ελλάδα θα μπορούσε απλά να αλλάξει τον νόμο της, νομιμοποιώντας τις ανταλλαγές. Ούτως ή άλλως, τα ελληνικά ομόλογα ανταλλάσσονται σήμερα με 40% μείωση της αξίας τους, οπότε δεν θα ήταν πολύ πιο σημαντική η οποιαδήποτε πτώση της αξίας τους, με δεδομένο το ότι οι πιστωτές θα πίστευαν ότι θα αποζημιωθούν, έστω με δραχμές.
Η Ελλάδα θα αναγκάζονταν ξαφνικά να λειτουργήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ή να δανειστεί από τους πολίτες της, των οποίων οι καταθέσεις θα έχαναν μεγάλο μέρος της αξίας τους.
Για να πετύχει κάτι τέτοιο η Ελλάδα, θα έπρεπε να το κάνει στη διάρκεια κάποιου Σαββατοκύριακου, χωρίς καμία διαρροή. Αν ο κόσμος καταλάβαινε τι γίνεται, θα έσπευδε να αποσύρει τις καταθέσεις του.
Στην Αργεντινή δεν υπήρξαν συνέπειες. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη, οι επιπτώσεις θα ήταν εκρηκτικές. Θα σημειώνονταν bank runs στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης. Και αν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα, γιατί όχι και η Πορτογαλία, η Ισπανία, ή και η Ιταλία;
Αν λοιπόν γίνει κάτι τέτοιο, τεράστια κεφάλαια θα εισέρεαν στις γερμανικές τράπεζες. Οι οποίες όμως μπορεί και να έχαναν, αν το παράδειγμα της Ελλάδας το ακολουθούσαν και άλλες χώρες. Το να χρωστάς ευρώ στους καταθέτες σου, και να εισπράττεις δραχμές, λιρέτες, και εσκούδος από τους οφειλέτες σου, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις λεφτά, αν είσαι τράπεζα.
Το γεγονός ότι το σήμερα το χρήμα είναι ψηφιακό δεν βοηθά την κατάσταση. Τα περισσότερα χρήματα βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζες, από τις οποίες μπορούν να μεταφερθούν στιγμιαία, οπουδήποτε στον κόσμο, όλο το 24ωρο. Οι συνοριακοί έλεγχοι δεν φέρνουν πια αποτέλεσμα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται και ξανασυναντώνται, δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την κρίση, αλλά μοιάζουν ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε. Ήδη, η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, θεωρείται ξεπερασμένη. Η κατάσταση της Ελλάδας όλο και επιδεινώνεται. Οι στόχοι του προϋπολογισμού έχουν χαθεί. Κάποιοι πολιτικοί θέλουν τις τράπεζες να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες από όσες προέβλεπε η συμφωνία της 21/8, αλλά οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για τα αποτελέσματα κάτι τέτοιου.
Σε επίπεδο εξαγωγών, η Ελλάδα παραμένει απελπιστικά μη ανταγωνιστική, και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο αξιόπιστο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Έτσι, η ΕΕ χρησιμοποιεί την απειλή της παρακράτησης της δόσης βοήθειας, με σκοπό να πετύχει ακόμη περισσότερη λιτότητα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πολίτες αντιδρούν, σαν να μην υπάρχει ανάγκη για λιτότητα, απεργώντας και διαδηλώνοντας. Ακόμη και οι εφοριακοί απήργησαν, φοβούμενοι μην απολυθούν. Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο εθνικό συλλογικό πνεύμα για θυσίες, προκειμένου να σωθεί η χώρα.
Έτσι, το μήνυμα που μοιάζει να πηγάζει από την σημερινή Ελλάδα είναι: «Είμαι μικρή. Έχω υποφέρει. Μπορείτε να με σώσετε. Και αν δεν το κάνετε, μπορώ να σας προκαλέσω το απόλυτο χάος».
Και τελικά, οι Έλληνες μπορεί να έχουν και δίκιο.
N.Y. Times

http://ofis66.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/read-more-httpofis66blogspotcom201110bl.html

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 16ΧΡΟΝΗ "ΕΛΛΗΝΙΔΑ"!

Στην δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που βίασαν την άτυχη μητέρα στη Γλυφάδα, μπροστά στα μάτια του άντρα της και των δύο ανήλικών παιδιών της προχώρησε την Τρίτη η αστυνομία.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αγρία συμμορία, αποτελούμενη από οχτώ Αλβανούς, που το τελευταίο διάστημα είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες εισβολές σε σπίτια της Αττικής, ενώ είχαν μάλιστα κακοποιήσει αρκετά από τα θύματά τους.

Σε έρευνα στα σπίτια τους μάλιστα, βρέθηκε.....
βαρύς οπλισμός.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχειά και τις φωτογραφίες των ληστών – βιαστών καθώς εκτιμά ότι ενδεχομένως να αναγνωριστούν και από άλλους πολίτες που έπεσαν θύματά τους

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν έξι από τα μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Από τους συλληφθέντες, οι πέντε είναι νεαροί άνδρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη κοπέλα, ελληνικής καταγωγής.

Ειδικότερα πρόκειται για τους :

Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου

Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου

Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου

Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου

Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου

16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.

protothema.gr 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_1667.html

ΠΑΡΑΓΩ, ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΩ, ΔΩΡΙΖΩ «ΠΑΝΤΑΔΩ». ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 Το Νέο ΙΝΚΑ σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς στις ζοφερές ημέρες που βιώνουμε ως άνθρωποι και στις πιο δύσκολες που θα έλθουν, πήραμε την πρωτοβουλία ως συλλογικότητες του ελληνικού λαού να σχεδιάσουμε και να δώσουμε στην κοινωνία μηχανισμούς επιβίωσης, μηχανισμούς ζωής.

Η κοινωνική οργάνωση για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών μπορεί να δώσει μια πραγματική απάντηση, ένα ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση και την τρόικα και κυρίως μπορεί να μας διασώσει και να μας δώσει τη δυνατότητα να ελπίζουμε βάσιμα πως η Ελλάδα θα αλλάξει.
            Οι απλές, αλλά σημαντικές λύσεις δίνονται μέσα από την αυτό-οργάνωση της κοινωνίας, μέσα από τις πρακτικές της παραγωγής και κατανάλωσης όσων μπορούμε να παράγουμε οι ίδιοι και να το μοιραζόμαστε, χωρίς αισχροκέρδειες και άθλιους φόρους. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε και  προτείνουμε ένα μοντέλο οργάνωσης. Ένα μοντέλο οργάνωσης που στηρίζεται στην παραγωγή, την ανταλλαγή, την προσφορά.
            Μπορούμε να οργανωθούμε για να παράγουμε, να ανταλλάξουμε, να προσφέρουμε και αυτό σχεδιάσαμε, στηρίζουμε και προσφέρουμε στην κοινωνία μας.
            Μέσα στο κείμενο που επισυνάπτεται στο παρόν και το οποίο σας καλούμε να δημοσιεύσετε, κοινοποιήσετε και επικοινωνήσετε σε όλους τους Ελληνες, δίνονται απλές λύσεις, λύσεις ζωής για την παραγωγή και την κάλυψη των βιοτικών αναγκών των ανθρώπων.
            Δημιουργήσαμε και ένα ιστότοπο, το http://pantado.blogspot.com/ για να μπορούν να γνωρίζονται και να οργανώνονται οι συμπολίτες μας που θέλουν να παράξουν, να ανταλλάξουν, να δωρίσουν, για να μπορέσουμε από την βάση της κοινωνίας να συγκροτήσουμε ένα πραγματικό, ένα υγιή κοινωνικό ιστό για τις ανάγκες των ανθρώπων. 
            Οφείλουμε όλοι και όλες να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια, που είναι προσπάθεια της ίδιας της κοινωνίας και ανάσα ζωής για πάρα πολλούς από εμάς.
            ΝΑΙ, μπορούμε να οργανώσουμε την ζωή μας. Μπορούμε να στηριχθούμε σε όσα είναι δυνατόν να παράγουμε, να ανταλλάσουμε, να προσφέρουμε.
            ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΠΑΝΤΑΔΩ». 
Ας γίνουμε όλοι από σήμερα «πανταδόροι» και «πανταδόρισσες» για να στηρίξουμε τη ζωή μας. Είναι απλό, εύκολο, προσφέρει χαρά, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Καραμήτσα, τηλ. 2103831708, 6936000836. 
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ν. ΙΝ.ΚΑ.), ΒΙΟ.ΖΩ. , ΙΝ.Π.ΚΑ. ΗΠΕΙΡΟΥ                        

                          ΠΑΡΑΓΩ, ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΩ, ΔΩΡΙΖΩ 
                                                   (ΠΑΝΤΑΔΩ)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Παρά πολλές και πολλοί από εμάς βιώνουμε σκληρά και βάναυσα τα αποτελέσματα της αθλιότητας και της ανικανότητας των κυβερνήσεών μας και της συμπεριφοράς των εργοδοτών μας (πρώην και νυν). Η ζωή μας έχει γίνει δύσκολη και οι βιοτικές μας ανάγκες δεν καλύπτονται ή κινδυνεύουν άμεσα. 
Η κοινωνική οργάνωση για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών μπορεί να δώσει μια σκληρή απάντηση, ένα ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση και την τρόικα και κυρίως μπορεί να μας διασώσει και να μας δώσει τη δυνατότητα να ελπίζουμε βάσιμα πως η Ελλάδα θα αλλάξει.
Οι απλές, αλλά σημαντικές λύσεις θα δοθούν μέσα από την αυτό-οργάνωση της κοινωνίας μέσα από τις πρακτικές της παραγωγής και ανάλωσης όσων μπορούμε να παράγουμε οι ίδιοι και να το μοιραζόμαστε, χωρίς αισχροκέρδειες και Φ.Π.Α. . Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε και σας προτείνουμε ένα μοντέλο οργάνωσης:

Α.        Ελάτε σε επαφή με φίλους και γνωστούς σας

Καλέστε τους γνωστούς και συνεννοηθείτε μαζί τους για το τι παράγετε ή μπορείτε να παραγάγετε ή να φτιάξετε μόνοι σας. Ρίξτε τους την ιδέα !!!.
Τρόφιμα ή υπηρεσίες είναι πράγματα που μπορούν στην Ελλάδα να παραχθούν εύκολα και να παρασχεθούν φθηνά. Μάθε τέχνη κι άστηνε και εάν πεινάσεις πιάστηνε … . Πάντα ανάμεσά μας θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την γνώση της καλλιέργειας ή της παροχής υπηρεσιών (π.χ. ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, υδραυλικοί κλπ. ). 
Ας δηλώσει ο καθένας τι μπορεί να κάνει και ποιες δυνατότητες έχει και ας δημιουργήσετε ένα κατάλογο που θα μοιραστεί σε όλους.

Β.        Οργανώστε την παραγωγή

            Εάν κάποιος ήδη παράγει μπορεί να το δηλώσει και να ξεκινήσει να ανταλλάσσει ή να δωρίζει αγαθά στους υπόλοιπους. Μπορεί επίσης να διαθέσει ένα μέρος την ή όλη για κοινή καλλιέργεια με άλλους, να τους δώσει την δυνατότητα να παραγάγουν και αυτοί αγαθά. 
Εάν κάποιος ή κάποιοι κατέχουν γη καλλιεργήσιμη σε σχετικά κοντινή απόσταση (ώστε να μην είναι ασύμφορη η μετάβαση) οργανώστε ομάδες παραγωγής που θα μοιραστούν το κόστος. Βασικά το μεγαλύτερο κόστος είναι η μετακίνηση για αυτό υπολογίστε το καλά πριν ξεκινήσετε. Τα εργαλεία είναι σχετικά φθηνά και με περίπου 30 Ευρώ μπορεί να έχετε τα πρώτα απαραίτητα. Προτιμήστε όσα εργαλεία παράγονται από ελληνικά χέρια, όσα απέμειναν …  Μην είστε απόλυτοι στους υπολογισμούς διαμοιρασμού του κόστους στα μέλη της ομάδας, κάποιοι μπορεί να μην έχουν ούτε καν για αυτό το έξοδο. Αυτοί μπορούν να προσφέρουν παραπάνω εργασία.
Σκεφτείτε τι μπορείτε να παραγάγετε, π.χ. μαρούλια, χόρτα, κρεμμύδια, φακές, λάχανα, φασόλια, ντομάτες, μελιτζάνες, μπρόκολα και χίλια δυο άλλα φυτά, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ψάξτε στο διαδίκτυο και αλλού για συμβουλές ως προς την παραγωγική διαδικασία. Φίλοι μας γεωπόνοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και παραθέτουν αναλυτικές πληροφορίες.
Επιλέξτε τους σπόρους και τα φυτά. Φροντίστε να αποφύγετε μεταλλαγμένα και υβρίδια. Υπάρχουν σπόροι βιολογικοί, αλλά και σωζόμενοι από παραγωγούς και οργανώσεις ανθρώπων. Κάντε μία έρευνα στο διαδίκτυο και στους τόπους παραγωγής. Εάν είσαστε τυχεροί μπορεί να σας δώσουν και δωρεάν κάποια φυτά ή σπόρους (ήδη οργανώσεις σε όλη την χώρα το πράττουν). Η ποιότητα του παραγόμενου θα σας δώσει και μία παραπάνω ευχαρίστηση.
Εάν έχετε την δυνατότητα να έχετε οικόσιτα ζώα (π.χ. κότες, κουνέλια κλπ.) υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες δεν χρειάζεται να ταΐζετε τα ζώα σας κάθε ημέρα. Βεβαίως ο κίνδυνος κλοπής είναι για όλα υπαρκτός για αυτό φροντίστε να τα ασφαλίζετε και να μην φαίνονται από σημεία διέλευσης (π.χ. από το δρόμο).
Μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο, αλλά και να στηρίξετε την εκτροφή των ζώων με προϊόντα που παράγετε (π.χ. στάρι, καλαμπόκι).
Εάν κάποιοι έχουν καλή γνώση κάποιας τέχνης ή τεχνικής (βαφείς, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μαραγκοί, μοδίστρες κλπ.). και προσφέρονται να ενταχθούν μην τους αγνοήσετε αλλά εντάξτε τους στις ομάδες σας. Είναι χρήσιμοι !!!.
Όσοι και κυρίως όσες γνωρίζουν να κατασκευάζουν ρούχα, όπως πλεκτά, είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο να ενταχθούν, αλλά και να διδάξουν τους υπόλοιπους.
Ακόμα και η μετάβαση στον τόπο παραμονής, αλλά και η διαδικασία ομαδικής παραγωγής μπορεί να προσφέρει αφάνταστη ψυχαγωγία και είναι και αυτή ένα κίνητρο.
Καταγράψτε κάθε τι χρήσιμο, προϋπολογίστε το κόστος, οργανωθείτε και ξεκινήστε. 
   
Γ.         Ας οργανώσουμε την ανταλλαγή

Βασικός σκοπός είναι να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Εάν μια μικρή ομάδα ανθρώπων σκοπεύει να παράγει για να μοιράζεται η ίδια όσα παράγει το ζήτημα είναι απλό και δεν χρειάζεται να γραφτεί τίποτα παραπάνω. Θα τα βρείτε μόνοι και μόνες σας. Αυτό για εμάς είναι προτιμότερο καθώς διευκολύνει τον διαμοιρασμό των αγαθών.
Εάν υπάρχει εξ ανάγκης ή εκ του αριθμού και των δυνατοτήτων των μετεχόντων η ανάγκη ανταλλαγής καλό είναι να συμφωνήσετε από πριν τους όρους, τις βασικές «ισοτιμίες» για να υπάρχει ένα αρχικό μέτρο και να μην υπάρχουν διαφωνίες αργότερα. Βέβαια οι συμφωνίες μπορεί να γίνονται και μετά, ανάλογα με το τι ανταλλάσσεται.
Δημιουργήστε από πριν μια δικαιοδοτική ομάδα, η οποία θα αποφασίζει σε περίπτωση διαφωνιών. Διαλέξτε για αυτή τους πιο ανεπηρέαστους από γνωριμίες.
            Ανακοινώστε την προσπάθεια και σε άλλους για να αποκτήσετε ευρύτητα και δημιουργήστε ένα blog στο διαδίκτυο (είναι πανεύκολο και κυρίως είναι δωρεάν), ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε τις εμπειρίες σας, αλλά κυρίως να μπορούν να δημοσιεύονται οι προσφορές ανταλλαγής και το τι ζητά ο καθένας.
Είναι και αυτό απαραίτητο και χρήσιμο. Εμείς κάνουμε το ξεκίνημα με το blog : http://pantado.blogspot.com/ και καλούμε όλους να δηλώνουν εκεί σε κάθε περίπτωση τις έχουν, τι μπορούν να παραγάγουν, να ανταλλάξουν, να δωρίσουν για να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, συγκέντρωσης των συμμετοχών, ανταλλαγών, συνεννόησης, συντονισμού και οδηγιών για την ρύθμιση των θεμάτων που αναγκαστικά θα προκύψουν. Μπείτε συνεπώς στο http://pantado.blogspot.com/ και αρχίστε, ακόμα και πληροφορώντας τους άλλους.
            Δείξτε ανθρώπινο πρόσωπο. Πληροφορηθείτε για ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα επιβίωσης και εντάξτε τους στις ομάδες. Εάν υπάρχουν άνθρωποι ανήμποροι (π.χ. ηλικιωμένοι) βοηθείστε τους χωρίς αντάλλαγμα. Είναι πολύ σημαντικό για όλους και δίνει τεράστια ψυχική δύναμη και χαρά.
Αν έχετε κάτι να δωρίσετε δηλώστε το και αυτό, μπορεί να πιάσει τόπο αντί να γίνει σκουπίδι ή να σαπίσει … .

Δ.        Αποτελέσματα

Εξασφαλίζετε την ζωή σας, την επιβίωσή σας και μία καλύτερη ποιότητα, ενώ παράλληλα οι πρόχειροι υπολογισμοί δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων. Τόσο από την αποφυγή της αισχροκέρδειας, όσο και από την μη ύπαρξη υποχρέωσης καταβολής των απάνθρωπων φόρων κατανάλωσης, η εξοικονόμηση για τον άνθρωπο, την κοινωνία και την οικογένεια μπορεί να είναι τεράστια.
Δημιουργούνται θεσμοί κοινωνικής ενότητας και δίκτυα. Αναπτύσσονται οι σχέσεις και οι γνωριμίες των ανθρώπων και η λέξη κοινωνία αποκτά έννοια και ουσία ξανά.
Ακόμα και για όσους απλά θέλουν να αντισταθούν στην αισχροκέρδεια και στην ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης υπάρχουν σαφή κίνητρα: η ανταλλαγή είναι δίκαιη και δεν έχει φορολογία … .

Δημιουργείστε, παράγετε, ανταλλάξτε.
Ας οργανωθούμε για να ζήσουμε!
Είναι η μόνη λύση !!!.

Ξεκινάμε από σήμερα. 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/blog-post_3341.html

ΒΙΝΤΕΟ - 'Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ' 10-10-11'ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ



http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/10-10-11.html

Eλάτε όλοι μαζί να κρεμάσουμε τους δοσίλογους στο Σύνταγμα ! ! !

Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται η ώρα τους πλησιάζει...

Γράψου στο ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη, μη χάνεις χρόνο κι ελάτε όλοι μαζί να κρεμάσουμε τους δοσίλογους στη πλατεία Συντάγματος.
 Στο μεταξύ δείτε τι γράφει ο Δημ. Καζάκης γι αυτά που μας ετοιμάζουν...

Πτώχευση με όρους αποικίας Από τον Δημ. Καζάκη...

Ύστερα από την εγκατάστα­ση του πρώτου επίσημου Γκαουλάιτερ μετά τη ναζι­στική περίοδο, του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ολοκληρώνεται και τυπι­κά η νέα κατοχή της χώρας. Για ορια­κή στιγμή έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κα­τά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 13/9 με τον πρόεδρο της Alpha Ban k Γιάννη Κωστόπουλο. Τη συνάντηση αυ­τή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα είδος Δαμασκηνού της....
νέας εποχής, διάνθισε με μια περίεργη και σιβυλλι­κή δήλωση ότι «πρέπει να περάσουμε πρώτα στην απέναντι όχθη και έπειτα να τα βρούμε». Τι να εννοούσε άραγε; Ποια είναι η απέναντι όχθη; Ποιοι θα τα βρουν έπειτα; Από την πλευρά του, ο κ. Κωστόπουλος είπε - σύμφωνα με τα δημο­σιεύματα - ότι στη συγχώνευση της τράπεζάς του με την Eurobank πραγ­ματοποιήθηκε, επιτέλους, η πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση στον τόπο μας και εξέφρασε την ελπίδα ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία, η επένδυση θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Πρόκειται βέ­βαια για ανοησίες με πατέντα, καθότι η «επένδυση» του εμίρη από το Κατάρ είναι ένα δάνειο με τη μορφή μετατρέ­ψιμου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Όσα περίπου δαπανά ο κ. Κωστόπουλος για τις ετήσιες βεγγέρες της τράπεζάς του. Εν τω μεταξύ σε ύψος ρεκόρ (98%) έχει φτάσει η πιθανότητα πτώχευσης της χώρας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Αν η κλίμακα των πιθανοτή­των μπορούσε να μετρήσει άνω του 100%, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα το είχε ξεπεράσει. Ποτέ άλλοτε χώρες υπό χρεοκοπία, συμπεριλαμβανομέ­νης και της Αργεντινής το 2001, δεν σημείωσαν τέτοια ρεκόρ πιθανότητας πτώχευσης. Σύμφωνα με τον Πίτερ Τιρ, ιδρυτή ενός από τα μεγαλύτερα hedge fund, του TF Market Advisors στη Νέα Υόρκη, «όλοι ποντάρουν σε μια πτώχευση (της Ελλάδας) στο πολύ άμε­σο μέλλον και νομίζω ότι θα είναι ένα σκληρό γεγονός» (Bloomberg, 13/9). Το ευρωπαϊκό παγόβουνο Πόσο σύντομα βλέπουν οι συντελε­στές της αγοράς αυτήν την πτώχευση; Κανείς δεν απαντά καθαρά. Όμως το γεγονός ότι για να ασφαλίσει κανείς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχει σήμερα με αγορά CDS απαιτούνται 5,8 εκατ. δολ. άμεση καταβολή και 100 χι­λιάδες δολ. ετήσιο κόστος για κάθε 10 εκατ. ομολόγων ελληνικού δημόσιου χρέους, μιλάει από μόνο του. Πρόκει­ται για ύψος ρεκόρ όλων των εποχών για κρατικά ομόλογα από την εποχή που επινοήθηκαν τα CDS. Όπως είναι φυσικό, τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων εκτινάχτηκαν στα ύψη με το δεκαετές ομόλογο να ξεπερνά για πρώτη φορά το 25%, ενώ το διετές ομόλογο ξεπέρασε τις 662 μονάδες βάσης με επιτόκιο δευτερο­γενούς αγοράς στο 76,17%! Πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων διετούς διάρκειας έχουν χάσει στη δευτερογενή αγορά πά­νω από το 60% της ονομαστικής αξί­ας τους. Με άλλα λόγια, αν οι κάτοχοι ομολόγων διετούς διάρκειας πουλού­σαν τα ομόλογά τους στη δευτερογε­νή αγορά, θα έπαιρναν λιγότερο από το 40% της αρχικής αξίας που είχαν πληρώσει. Η κατάσταση της Ελλάδας είναι μό­νο η κορυφή του παγόβουνου. Ολό­κληρο το οικοδόμημα της ευρωζώνης έχει γεμίσει τέτοιες ρηγματώσεις, που κανείς πια δεν είναι βέβαιος για το μέλλον του. Ύψος ρεκόρ έπιασε ο δείκτης που μετρά το κόστος προστασίας από πτώ­χευση για 15 ευρωπαϊκά κράτη. Το ίδιο και ο δείκτης επικινδυνότητας για άμε­ση κατάρρευση των μεγάλων ευρωπα­ϊκών τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Markit iTraxx SovX Δυτικής Ευρώπης για CDS κρατικών ομολόγων έφτασε στις 354 μονάδες βάσης, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Ο δείκτης Markit iTraxx Financial , που συνδέεται με το ομολογιακό χρέος 25 τραπεζών και ασφαλειών, έφτασε αισίως στις 316 μονάδες βάσης, ενώ σύμφωνα με την JP Morgan Chase ο δείκτης επικινδυνότητας για το χρέος μειωμένης εξασφάλισης έχει εκτινα­χθεί στις 557 μονάδες βάσης. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η πιθανό­τητα να δεχτούν ισχυρά πλήγματα τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης, αλλά και οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, από μια άμεση πτώχευση της Ελλάδας έχει αυξηθεί σημαντικά. «Ο αντίκτυ­πος μετάδοσης μιας πτώχευσης θα είναι σοβαρός, επειδή επόμενοι στη γραμμή του πυρός θα είναι η Ιταλία, η Ισπανία και θα συμπεριληφθεί το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα επίσης», δήλωσε ο Σούκι Μαν, υπεύθυνος στρατηγικής της Societe Generale S.A. στο Λονδίνο. «Αυτό το τρίο είναι ήδη κάτω από έντονη πίεση, που θα γίνει ακόμη χειρότερη». Τα CDS για την Πορτογαλία, την Ιτα­λία και τη Γαλλία έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την εταιρεία CMA που καταρτίζει τις τιμές τους. Για την Πορτογαλία έχουν φτάσει στις 1.224 μονάδες βάσης, για την Ιταλία στις 510 και για τη Γαλλία πάνω από τις 196. Να θυμίσουμε εδώ ότι οι μονάδες βάσης των ελληνικών CDS που υποτίθεται ότι εξανάγκασαν την κυβέρνηση το 2010 να απευθυνθεί στον «μηχανισμό στή­ριξης» ήταν λίγο πάνω από τις 400. Σή­μερα βρίσκονται αρκετά πάνω από τις 3.000 μονάδες βάσης, σε ύψος ρεκόρ όλων των εποχών! Τριγμοί στο σύστημα Η ανησυχία όλων επικεντρώνεται στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώ­νης και στη δυνατότητά του να αντέ­ξει μια άμεση πτώχευση της Ελλάδας. Οι αγορές εκτιμούν πως όχι, και οι επενδυτές τρέχουν να ξεφορτωθούν τις μετοχές εκείνων των τραπεζών που θεωρούν ότι θα δεχτούν τα πιο καίρια πλήγματα. Έτσι τα CDS για τις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες, BNP Paribas S.A., Societe Generale S.A. και Credit Agricole S.A., εκτοξεύθη­καν σε ύψη ρεκόρ όλων των εποχών στη βάση εκτιμήσεων ότι η Moody’s Investors Service θα υποβαθμίσει τον βαθμό πιστοληπτικής τους ικανό­τητας έως το τέλος αυτής της εβδο­μάδας λόγω κυρίως της έκθεσής τους στο ελληνικό δημόσιο χρέος και της εμπλοκής τους με το ελληνικό τρα­πεζικό σύστημα. Έτσι τα CDS της Societe Generale S.A. έφτασαν πά­νω από τις 448 μονάδες βάσης, της Credit Agricole S.A. πάνω από τις 331 μονάδες βάσης και της BNP Paribas S.A. τις 321 μονάδες βάσης, σύμφω­να με την CMA. Οι επενδυτές αποτιμούν τις ευρω­παϊκές τράπεζες σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από την περίοδο της πι­στωτικής κρίσης που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings In c. το φθινόπωρο του 2008. Ο δείκτης Bloomberg δείχνει ότι οι μετοχές 46 τραπεζών διαπραγματεύ­ονται στο 56% της λογιστικής αξίας τους. Δηλαδή στη χαμηλότερη τιμή που κινήθηκαν μετά τον πάτο που έπι­ασε τον Μάρτιο του 2009, λόγω του κραχ. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως οι επενδυτές εκτιμούν ότι το καθα­ρό ενεργητικό των τραπεζών κυρίως της ευρωζώνης αξίζει πολύ λιγότε­ρο από τη λογιστική του αποτίμηση. Οι εκτιμήσεις αυτές αντανακλούν τις επιπτώσεις μιας πιθανής χρεοκοπίας για ορισμένες τράπεζες, σύμφωνα με τον επικεφαλής των αναλυτών στην Barclays Capital, τον Τζέρεμι Σίγκι. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης βρίσκονται στην εντατική ήδη και χρειάζονται για να επιβιώσουν ενέσεις ρευστότητας άνω των 2 τρισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν αυτά τα χρή­ματα; Αυτό εναπόκειται στους πολιτι­κούς. «Οι πολιτικοί πρέπει να βρουν τρόπο για να αντιμετωπίσουμε το ανα­πόφευκτο: μια ελληνική πτώχευση και μια επανακεφαλαιοποίηση ορισμένων τραπεζών», δήλωσε ο Πίτερ Θορν της Helvea Ltd με έδρα το Λονδίνο. «Θα πρέπει να κάνουν τις τράπεζες να φαίνονται οικονομικά σταθερές και ασφαλείς, έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι έτοιμοι να καταθέσουν τα χρήματά τους σ’ αυτές για περισσότερες από 24 ώρες». Μια από τα ίδια. Οι πο­λιτικοί πρέπει να βρούνε κι άλλα λε­φτά για τις τράπεζες που καταρρέουν. Πρέπει να εξασφαλίσουν τα συμφέ­ροντα των τραπεζών και να τις κάνουν ελκυστικές στους επενδυτές. Και ποι­ος θα πληρώσει για όλα αυτά; Το γνω­στό υποζύγιο. Γενίκευση πανικού Μόνο που αυτή τη φορά το γνωστό υποζύγιο έχει στερέψει. Τι θα συμβεί; Κανείς δεν γνωρίζει. Γι’ αυτό και όλοι οι μεγάλοι επενδυτές τρέχουν στα καταφύγιά τους και οι χρηματιστικές αγορές βρίσκονται σε πτώση. Ο πανικός αυτός των αγορών έφερε και τον πανικό των ηγετών της ευρω­ζώνης. Οι απανωτές δηλώσεις και πι­έσεις να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, να παρθούν νέα εισπρακτικά μέτρα, να επιταχυνθεί η εκποίηση της χώρας, ενώ ξέρουν ότι με όλα αυτά θα επιδει­νωθεί η όλη κατάσταση της οικονομίας, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ετοι­μάζονται να αντιμετωπίσουν μια άμε­ση πτώχευση της Ελλάδας. Αρκεί αυτή η πτώχευση να είναι «ελεγχόμενη». Η τακτική αυτή απηχεί μια απελπι­σμένη προσπάθεια της τρόικας και της ευρωζώνης να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες για το ενδεχόμενο μι­ας άμεσης πτώχευσης της Ελλάδας και να το μεταθέσει στους κακούς Έλλη­νες που δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους για να έχουν επιτυχία τα προ­γράμματα που αυτοί επέβαλαν. Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύουν επίσης να δικαιολογήσουν την απευθείας ανά­ληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους ίδιους αφού πρώτα συμβεί το μοιραίο. Σε άρθρο του στην «Die Welt » του Βερολίνου τη Δευτέρα (11/9) ο Φίλιπ Ρέσλερ, αντικαγκελάριος της γερμα­νικής κυβέρνησης και εμπνευστής των μεγαλεπήβολων επενδυτικών σχεδί­ων του κ. Χρυσοχοΐδη για την Ελλάδα, δεν αποκλείει μια ελεγχόμενη πτώ­χευση της Ελλάδας, προκειμένου να σωθεί το ευρώ. «Προκειμένου να στα­θεροποιήσουμε το ευρώ δεν επιτρέ­πεται να υπάρχουν πλέον απαγορευ­τικές σκέψεις. Και σε αυτές ανήκει εν ανάγκη μια ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, εφόσον έχουμε στη διάθε­σή μας τα κατάλληλα εργαλεία». Και ο Ρέσλερ συνεχίζει: «Σε χώρες όπως η Ελλάδα σημειώνονται μέχρι σήμερα μόνο επαρκείς προσπάθειες σταθερο­ποίησης. Αυτό υπονομεύει την εμπι­στοσύνη των ανθρώπων και των αγο­ρών στο κοινό νόμισμα». Και κατέληγε γράφοντας ότι μια τέτοια πτώχευση θα σήμαινε «την αποκατάσταση της ικανότητας του πληγέντος κράτους να λειτουργήσει, ίσως με ένα προσωρινό περιορισμό των κυριαρχικών δικαιω­μάτων του». Αποικιακή κηδεμονία Καταλάβατε τώρα τι σημαίνει «ελεγχόμενη» πτώχευση. Σημαίνει σε απλά ελληνικά μια πτώχευση όπου το κράτος, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά, θα τεθεί υπό αποικιακή κηδε­μονία, δηλαδή θα τεθεί υπό «προσω­ρινό» περιορισμό των κυριαρχικών δι­καιωμάτων του. Τι σημαίνει αυτό; Θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας οι δανει­στές και η τρόικα για να μας σώσουν ακόμη μια φορά. Μήπως αυτό εννο­ούσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατί­ας όταν έλεγε «να περάσουμε πρώτα στην απέναντι όχθη και έπειτα να τα βρούμε»; Με άλλα λόγια ας υποστού­με πρώτα την ελεγχόμενη πτώχευση και έπειτα τα βρίσκουμε υπό καθε­στώς ύπατης αρμοστείας. Τα σχόλια του κ. Ρέσλερ έρχονται ως απάντηση στο δημοσίευμα του «Der Spiegel» (9/9), όπου υπήρχε η είδηση ότι ο υπουργός Οικονομι­κών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δώσει εντολή να γίνουν προετοιμασίες για μια άμεση ελληνική χρεοκοπία. Σύμ­φωνα με το γερμανικό περιοδικό, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για δύο σενάρια σε περίπτωση άμε­σης πτώχευσης της Ελλάδας: η Ελλά­δα να παραμείνει στη ζώνη του ευ­ρώ ή να φύγει και να επανέλθει στη δραχμή «υπό ειδικό καθεστώς». Είναι αναπόφευκτη - θέλουν να προλάβουν ντόμινο Η καγκελάριος Μέρκελ μίλησε σχετικά στο ραδιοφωνικό δί­κτυο του Βερολίνου RBB (13/9) διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να αποτραπεί μια ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας: «Εργαζόμαστε με όλα τα μέσα για να μην συμβεί αυ­τό. Θα πρέπει να αποφύγουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο πεδίο του ευρώ. Και για τον λόγο αυτόν είναι η συνέπεια και η εμπιστοσύνη των αγορών σημαντικές. Για αυτό θα πρέπει η Ελ­λάδα να ανταποκριθεί στους όρους που συμφώνησε από κοινού με την τρόικα. Ήταν δυσάρεστο το γεγονός της αποχώρησης της τρόικας, η οποία θα επιστρέψει πάλι στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα. Και αυτό που ακούω από την Ελλάδα είναι ότι η ελ­ληνική κυβέρνηση έχει λάβει τα μηνύματα των καιρών και κάνει τα πράγματα που προβλέπονται στην ημερήσια διάταξη». «Η πρώτη προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί μια ανεξέλε­γκτη πτώχευση, γιατί αυτό δεν θα χτυπήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά συνιστά μεγάλο κίνδυνο για όλους, ή τουλάχιστον για μια σειρά άλλες χώρες», είπε η Μέρκελ. «Έχω κάνει τη θέση μου πολύ σαφή: ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κρατηθεί η ζώνη του ευρώ ενωμένη πολιτικά, γιατί πολύ γρήγορα θα αντι­μετωπίσουμε το φαινόμενο του ντόμινο». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν αποκλείει εντελώς μια ελεγχόμενη πτώχευση» της Ελ­λάδας. Αυτό όμως πρέπει να συμβεί, πάντα κατά την κ. Μέρκελ, όταν θα στηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ΕΜΣ) που επιτρέπει την ομαλή πτώχευση και προβλέπεται να λειτουργήσει από το 2013. Γι’ αυτό και θεωρεί ότι «δεν αναμένει την πτώ­χευση της Ελλάδας τώρα». Η χώρα στη διάθεσή τους Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι για τους Γερμανούς και την ευρωζώνη η πτώχευση της Ελλάδας είναιαναπόφευκτη. Απλά προτι­μούν να είναι ελεγχόμενη και εντός του ΕΜΣ, που θα λειτουργή­σει από το 2013. Άλλο όμως τι προτιμούν και άλλο τι μπορεί να γίνει. Αν δεν μπορέσουν να αποφύγουν έως τότε την πτώχευση της χώρας, τότε θέλουν να γίνει «ελεγχόμενα». Δηλαδή να τε­θεί ολόκληρη η χώρα στη διάθεση των δανειστών της. Κι αυτό συμβαίνει με τα μέτρα που παίρνονται. Συνταγή καταστροφής υπό τον έλεγχο των πιστωτών Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μια «ελεγ­χόμενη» πτώχευση μπορεί να είναι πιο ευνοϊκή για τους δανειστές μιας χώρας, δεν είναι όμως ποτέ για τον πληθυσμό της. Σε «ελεγχόμενη» πτώχευση βρίσκονται μια σειρά χώρες της Λα­τινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας από τη δεκαετία του 1980 έως σήμερα. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η γειτονική μας Βουλγαρία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 που πτώχευσε επίσημα μέχρι σήμερα. Δείτε την κατάστασή της και θα αντιληφθείτε για τι μιλάνε. Μπροστά σε μια τέτοια επιλογή, ακόμη και η ανεξέλεγκτη μονομερής πτώχευση μοιάζει καλύτερη διέξοδος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μάριο Μπλεγέρ, που διατέλεσε διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής στον από­ηχο της μεγαλύτερης χρεοκοπίας παγκόσμια των δυο τελευταίων δεκαετιών, είπε ότι η Ελ­λάδα θα πρέπει να σταματήσει τις πληρωμές για το χρέος της, ώστε να σταματήσει την επιδείνωση της οικονομίας που απειλεί και την Ευ­ρωπαϊκή Ένωση. «Πλήρης παύση πληρωμών» «Αυτό το χρέος είναι ανεξόφλητο», είπε ο Μπλεγέρ, ο οποίος ήταν επίσης σύμβουλος του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ την περίοδο 2003 - 2008, σε συνέντευξή του στο Μπουένος Άιρες (14/9). «Η Ελλάδα θα πρέπει να πτωχεύσει και μάλιστα να πτωχεύσει ολοκληρωτικά. Μια μικρή πτώχευση είναι χει­ρότερη από μια μεγάλη πτώχευση και πολύ χει­ρότερη από καμία πτώχευση». Αυτό που εννοεί ο Μπλεγέρ όταν μιλά για πτώχευση είναι η πλήρης παύση πληρωμών προς τους δανειστές. Πιστεύει δηλαδή ότι δεν αρκεί μόνο μια μερική παύση πληρωμών για μέρος του χρέους, αλλά μια πλήρης παύση πληρωμών για το σύνολο του ελληνικού χρέ­ους. Δεν υπάρχει άλλη λύση. «Είναι εντελώς γελοίο αυτό που συμβαίνει», είπε ο Μπλεγέρ. «Ας υποθέσουμε ότι αυτές οι χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία) κάνουν ό,τι είναι στο πρόγραμμα, με βάση το οποίο κάνουν όλες αυ­τές τις προσαρμογές και τις ιδιωτικοποιήσεις, στο τέλος του 2012 το χρέος προς το ΑΕΠ θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το τρέχον έτος». Και χαρακτήρισε τις προσπάθειες της ευρωζώνης να οδηγήσουν την Ελλάδα και τις άλλες υπό χρεοκοπία χώρες σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση μια «σίγουρη συνταγή καταστροφής». Τα υπό­λοιπα είναι υπόθεση των λαών. Οι μόνοι επίδο­ξοι σωτήρες που μπορούν να υπάρξουν είναι όσοι ετοιμάζονται στους διαδρόμους της «οι­κονομικής διακυβέρνησης» της ευρωζώνης.

 http://anti-ntp.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/e_3947.html

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ


Εθνική Δράση Ηλείας: Στη σημερινή εποχή, η λέξη Εθνικοσοσιαλισμός πολλές φορές τρομάζει και
απομακρύνει τον άνθρωπο, κυρίως επειδή με τα χρόνια κάποιοι έχουν
χτίσει ένα λασπώδες "λεξιλόγιο" πάνω σε αυτή την κοσμοθεωρία..! Αν και
η βάση του προέρχεται από την αρχαιότητα, σαν βασική ανάγκη διαφύλαξης των
κοινωνικών συμφερόντων και την κληροδότηση των αξιών κάθε έθνους, έχει
επικρατήσει μια κακή "φήμη" για το σύστημα αυτό που συνδέεται με
εγκληματικά γεγονότα που έγιναν όχι μόνο από αυτό, αλλά την περίοδο που
αυτό το σύστημα είχε αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό. Θέλω να πω  πως η
μαύρη σελίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχει κακώς συνδεθεί αποκλειστικώς με την
κοσμοθεωρία και την πραγματική και καθαρή έννοια του Εθνικού
Σοσιαλισμού, καθώς  εγκλήματα διέπραξαν και  οι  φορείς  άλλων
ιδεολογιών ,όπως  οι  Αστικές  δημοκρατίες  και  ο Σοβιετικός
κομμουνισμός  ,  και δεν περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα και τα
συμφέροντα
των προσώπων που συμμετείχαν σε αυτόν..!

________________________________
Αν κοιτάξουμε βαθιά στο παρελθόν, την περίοδο που το ελληνικό μεγαλείο
αποτέλεσε πρότυπο για πολλούς λαούς, για πολλές τέχνες, για πολλές
επιστήμες, εκεί δηλαδή που υπερίσχυε το ανθρώπινο πνεύμα και η λογική
από την διαφθορά και τον ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, πιστεύω θα
θεωρήσουμε υποχρέωση όλων μας, να αναβιώσουν ποικίλα στοιχεία που θα
αποτελέσουν σταθερές βάσεις, για ένα σωστό και αξιο-κοινωνικό σύστημα,
για μία σωστή κοινωνία..! Σε ένα παρελθόν όπου οι νομοθέτες της
Αρχαίας Ελλάδας, οι διοικούντες και οι σοφοί, έψαχναν ένα όραμα για το
παρόν και το μέλλον μια κοινωνίας. Επίσης θα ανακαλύψουμε ότι οι
έννοιες του πατριωτισμού, του εθνικισμού, της αγάπης για την κοινωνία
υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα σαν έμφυτες ανάγκες, συναισθήματα,
ιδεολογικές κατευθύνσεις. Παίρνοντας τα βασικά στοιχεία απο τις
διδαχές και την κοσμοθεώρηση του Ηρακλείτου, τους νόμους του Σόλωνος ,
του Λυκούργου , του Δράκοντος  κ.α. θα διαπιστώσουμε κάτι που σήμερα είτε
δεν υπάρχει, είτε διώκεται και δεν επιτρέπεται να αναπτυχθεί..! Είναι
η ανάδειξη της Κοινωνίας( Έθνους, φυλής) πάνω από  το ατομικό συμφέρον.
Ένα άτομο δεν μπορεί να "επιβιώσει¨χωρις το κοινωνικό σύνολο και αν το
κάνει  εγωιστικά  θα το κάνει εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Το
βλέπουμε  στις  διάφορες  μορφές  εγκληματικότητας  σήμερα .Είτε σε
ατομικό
είτε σε παγκόσμιο επίπεδο μια κοινωνία παίζει τον καθοριστικό ρόλο.
΄Ετσι  μόνο πάνω στην κοινωνία λοιπόν, και στην σωστή λειτουργία της και την
ευημερία της μπορεί να δημιουργηθεί και ένα σωστό άτομο και ένας
σωστός κόσμος.. Για την σωστή  πορεία  του παγκόσμιου συνόλου λοιπόν πρέπει
να δημιουργηθεί  ένα σύστημα μιας σωστής κοινωνικής-Εθνικής
οικοδόμησης.. Ένα τέτοιο σύστημα είναι ο Εθνικός κοινωνισμός, γνωστός
και  ώς Εθνικοσοσιαλισμός! Και  είναι  ιστορικά  άδικο  η  έννοια
αυτή  ,όπως  εμπνέεται  από  την  Αρχαία  Ελλάδα , να ταυτιστεί  με
την  Γερμανία  του  Μεσοπολέμου ,μιας  περιόδου  προβληματικής .

     ¨Μια πλήρης κοσμοθεώρηση, που καλύπτει τον πολιτικό, οικονομικό,
κοινωνικό, φιλοσοφικό, γεωπολιτικό, και εκπαιδευτικό τομέα....¨Ενα
σύστημα που πηγάζει από το  έμφυτο αίσθημα του εθνικισμού και του
κοινωνισμού.  Την ανάδειξη - επιβίωση ενός κοινωνικού συνόλου και ένός
Έθνους, πάνω από  διάφορα " ατομικά " συμφέροντα που αποσκοπούν στο να
βλάψουν την κοινωνία ή το Έθνος..
Το σύστημα αυτό δεν υπήρχε μόνο στην Αρχαία Ελλάδα.. Αναπτύχθηκε εκεί,
αλλά υιοθετήθηκε ή δημιουργήθηκε σε πολλές κοινωνίες και περιοδους
μεταγενέστερα.
Είναι μεγάλο λάθος να νομίζουμε ότι εμφανίστηκε πρώτη φορά την περιόδο
του Β'ΠΠ καθώς υπήρχε σε πολλές χρονικές περιόδους.... Στην Αρχαία
Σπάρτη, Αρχαία Αθήνα, σε περιόδους που το έθνος περιορίζεται στην  πόλη -
κράτος, στο Μακεδονικό Βασίλειο, στους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες, και
πιο πρόσφατα στα κράτη της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ρουμανίας, της
Ισπανίας, της Αργεντινής και σε πολλά άλλα ακόμη... Στην ουσία και
με απλά λόγια ο Εθνικός σοσιαλισμός καλύπτει τις βασικές και εμφυτες
ανάγκες ενός Έθνους... Την κοινωνική Δικαίωση, και την Εθνική
επιβίωση, απέναντι σε εχθρούς είτε σε κοινωνικό επίπεδο είτε σε
Εθνικό...!
Δυστυχώς σήμερα ο σύγχρονος άνθρωπος δεν αναγνωρίζει την φύση και την
λειτουργία του συστήματος αυτού και αρκείται στις λασπολογίες και την
εικόνα του Φασισμού όπως την πέρασαν κάποιοι τα τελευταία εκατό
χρόνια..! Ο Εθνικός σοσιαλισμός φαίνεται ότι  βλάπτει και στέκεται
εμπόδιο στα σχέδια
των παγκοσμιοποιητών , γι΄αυτό και έχουν χτίσει μια κακή και λανθασμένη
εικόνα γι΄αυτόν, ώστε να απομακρύνουν τον απλό άνθρωπο από  αυτήν την
κοσμοθεώρηση..! Βασισμένοι λοιπόν σε επιφανειακά γεγονότα κυρίως του
Β'ΠΠ και όχι στην λειτουργικότητα του συστήματος υπέρ ενός λαού,
στρέφονται πολλοί εναντίον του, και άθελά τους ακολουθούν τον  δρόμο της
κοινωνικής σκλαβιάς, της Εθνικής εκμηδένισης...στον δρόμο της
παγκοσμιοποίησης.!
Ας έρθουμε λίγο σε συγκεκριμένο επίπεδο, στην ανάγκη της  δημιουργίας ενός
 νέου Εθνικού Σοσιαλισμού στην Ελλάδα, όπου σήμερα σπιλώνεται καθημερινά το Εθνος, οι
αξίες του, η ιστορία του, και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα, αφού μια
κοινωνία είναι αναγκασμένη πλέον να προσπαθεί μέσα στις κακουχίες των
"μεγάλων" να επιβιώσει.. Είναι επίσης λάθος, να πιστεύουμε ότι όσοι
μιλάνε για τον εθνικισμό στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει το δημιούργημα
των ναζί και προσπαθούν να το επιβάλουν στην Ελλάδα λειτουργώντας στα
πρότυπα της ναζιστικής Γερμανίας.! Ο Εθνικός σοσιαλισμός είναι άμεσα
συνδεδεμένος με την Ελλάδα και την ιστορία της.  Και  , αν θέλετε , η Ελλάδα
είναι η γενέτειρά του! Κάθε έθνος είναι διαφορετική και κάθε εποχή
επίσης... Οπότε ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι πάντα ό ίδιος σε όλες τις
συνθήκες...! Σε ένα σύγχρονο κράτος λοιπόν που δεν αναπτύχθηκε ή
κατευνάστηκε η όποια μορφή Εθνικού σοσιαλισμού πήγε να δημιουργηθεί,
δεν μπορεί να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα τέτοιο σύστημα, γιατί θα
παρεκκλίνει πολύ από την αρχική του δομή..! Παίρνοντας την βάση του
από την Αρχαία Ελλάδα   και υιοθετώντας τα καλά και σωστά στοιχεία του
Εθνικοσοσιαλισμού από κράτη τον ακολούθησαν στην σύγχρονη εποχή, και
με βάση τις ανάγκες τις σημερινής Ελλάδας, πρέπει να δημιουργηθεί ένας
Ελληνικός Εθνικοσοσιαλισμός... Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και όχι
ότι παίρνουμε "ναζιστικά" πρότυπα και τα ακολουθούμε... Άλλο  το  3ο
Ράιχ  του μεσοπολέμου  και  άλλο  η  Ελλάς  του  21ου αιώνος . Η πιο
σύγχρονη και "ολοκληρωμένη" μορφή του συστήματος αυτού είναι όντως του
Χίτλερ, αλλά από εκεί πρέπει να απορροφήσουμε τα καλά στοιχεία, που
καλυτέρεψαν κατά   πολύ το κοινωνικό σύνολο και την διαβίωση του, και
αυτό πολύ απλά επειδή δεν έχουμε δικά μας εθνικιστικά πρότυπα
λειτουργίας που "δούλεψαν" υπέρ του Λαού μας... Και όταν μιλάω για
καλά στοιχεία στον Λαό της Γερμανίας, εννοώ  τις συνθήκες διαβίωσης του
Γερμανικού Λαού, την σωστή λειτουργία του εργατικού συστήματος
απέναντι στον εργάτη, την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής στους
εργασιακούς χώρους, και πολλά άλλα που έβγαλαν τον λαό από τις
δυσχέρειες που ζούσε έπειτα από τις τραγικές οικονομικές και κοινωνικές
κρίσεις που υπέστη την περίοδο του 1880...! Και να μην ξεχάσουμε την
δημιουργία μιας Δυνατής Γερμανίας έπειτα από  τις αδικίες της συνθήκης
των Βερσαλλιών  του  1919 . Ας βγάλουμε από  το μυαλό μας τα εγκλήματα που
συνέβησαν στον Β'΄ΠΠ και όχι μόνο από  την πλευρά της Γερμανίας, καθώς
αυτά τα εγκλήματα αφορούν πρόσωπα και συμφέροντα ίσως, και ας
αρκεστούμε στα καλά στοιχεία της κοσμοθεωρίας του Εθνικοσοσιαλισμού,
το πόσο δηλαδή ανέπτυξε και βοήθησε τον λαό της τότε Γερμανίας σε
περίοδο κακουχιών..!!!
 Αντλώντας  από   αυτά τα στοιχεία πρέπει να δημιουργηθεί και ο
Ελληνικός  Εθνικός
Σοσιαλισμός πάνω στις ανάγκες της σημερινής Ελλάδας και τις κρίσεις
που τα ξένα συμφέροντα μας έχουν επιβάλει να ζούμε, με ό,τι αυτό
συνεπάγεται... Ένα τέτοιο σύστημα που θα δράσει για τον λαό και με  τον
λαό και θα αναδείξει την Ελληνική κοινωνία και το Ελληνικό Έθνος πάνω
απο τις δέσμιες ενέργειες των παγκοσμιοποιητών.
Ως  Έλληνες λοιπόν έχουμε καθήκον να στηρίξουμε και να επιζητήσουμε
αυτό το ολοκληρωμένο κοινωνικό σύστημα, σε μιά εποχή που ο
"ατομικισμός" των παγκοσμιοποιητών εκμηδενίζει και ασελγεί εις βάρος της
κοινωνίας μας, εις βάρος του Εθνους μας..


KAFROSgr

http://edhleias.blogspot.com/2011/10/blog-post_09.html

ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΝΗ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

«Η ΕΠΙΔΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ !!!»
Γράφει το Ελληνικό(;) Δημόσιο….

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Την Ιστορία, την γραφουν οι λαοί.
Την παραποίηση και την πλαστογράφηση της Ιστορίας, την γράφουν οι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και οι "ορτινάντσες" της Δημόσιας Διοίκησης.
Δεκαετίες τώρα, στενάζει η....
Μάνη από τους ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ και τους δημοσιουπαλληλίσκους της..
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ της κωλοτούμπας και του φτηνού "πολιτικού" επικοινωνιακού λόγου.
Το ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ, επιβάλλεται.

Μάρτιος 2007. Κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία. Αντιπολιτευση ΠΑΣΟΚ.

Στους υπογράφοντες την ερώτηση στη Βουλή, συμπεριλαμβάνεται και ο τέως υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος το 1996 ως αρμόδιος υπουργός Γεωργίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να ...
εντάξει τη Μάνη στο άρθρο 62 του Ν.998/79!!!
Ως αντιπολίτευση όμως... το υπογράφει!!!
Στους υπογράφοντες τότε, και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, Υπουργός και Γραμματέας της σημερινής κυβέρνησης.
ΣΗΜΕΡΑ, ΣΙΩΠΑ!
Ιδού και το πειστήριο του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!



Αυτή την ανάρτηση, ας την κρατήσουν οι χιλιάδες Μανιάτες, κι ας την βγάλουν από τα συρτάρια τους, όταν το ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι κυβέρνηση.
Τότε που θάναι και πάλι πικρό το δάκρυ της διάψευσης των ελπίδων τους.



Πηγή :ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΝΟΜΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΤΑΓΑΡΗΣ


Το σχόλιο του attikanea

Τιμή και περηφάνεια εκείνοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΡΕΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ.
Ο λόγος τους συμβόλαιο και τα λόγια τους καθάρια νερά του Ευρώτα..
Σήμερα, τα καρακώλια της πολιτικής, είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ και ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.
ΔΥΟ μόνο επιλογές έχουν οι Μανιάτες;
Ή να τους πνίξουν στα νερά του Ευρώτα, ή να τους κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος.
Προσωπική αποψη εκφράζοντας, θα προτιμούσα να μην τους πνίξουν στο λιμανάκι της Καρδαμύλης, γιατί θα βρωμίσουν τα καθάρια της νερά.

Πόπη Σουφλή

http://attikanea.blogspot.com/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters