Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της και όχι την χώρα


  • Ο Παπανδρέου ισοπεδώνει τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί το αποδέχονται!!!
Η τρόϊκα το έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να πέσουν τα ελλείμματα, τα οποία είναι η αιτία του δανεισμού, δηλαδή της αύξησης του χρέους. Η απαίτηση είναι λογική. Δεν μπορείς να αυξάνεις συνεχώς τα έσοδα με τους φόρους.

Ήδη ο ΦΠΑ είναι περίπου στο ¼ της αξίας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και ο φόρος εισοδήματος (μαζί με την προκαταβολή φόρου), φτάνει μέχρι και πάνω από 60% των εισοδημάτων ενός επαγγελματία. Έτσι όμως, σκοτώνεις απλά την οικονομία και φυσικά ούτε λόγος για ανάπτυξη. Πρέπει επομένως παράλληλα να μειώσεις και το άλλος σκέλος των δημοσίων ελλειμμάτων, δηλαδή τις κρατικές δαπάνες.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, όπου έχει μπει το ΔΝΤ, έχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Στη χώρα μας όμως δεν έχει απολυθεί ούτε ένας. Αντίθετα καλείται ο ιδιωτικός τομέας να εξαθλιωθεί και να αναλώσει όλες τις οικονομίες του, προκειμένου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να απολύσει μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Όπως όμως… είχαμε πει και παλιότερα, αρκετές φορές, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει μόνον όταν θα περάσει την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμβεί, καθόσον, όπως είναι γνωστό, ολόκληρο το Σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι αυτό το ίδιο το κράτος. Αν χαθεί το κράτος, χάνεται και το καθεστώς.

Από αυτά που γίνονται μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αποφύγει τις απολύσεις για λόγους, όπως αναφέραμε, καθαρά εκλογικής πελατείας και διατήρησης του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό προτιμά να περικόπτει συνεχώς οριζόντια τις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός φυσικά των στηριγμάτων του καθεστώτος (π.χ. δικαστικοί κ.λ.π.), προκειμένου να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να χρειαστεί να απολύσει.

Το γεγονός αυτό το ομολόγησε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν είπε ότι εφαρμόζει αυτή την οικονομική πολιτική προκειμένου να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο.

Αυτό το γνωρίζουν και το αποδέχονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Προτιμούν δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί τους, αρκεί να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους για την ώρα και βλέπουμε. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στη χώρα μας και αυτό το γνωρίζουν.

Αυτή όμως είναι λανθασμένη επιλογή, κυρίως για δύο λόγους:

  1. Με τη συνεχή οριζόντια περικοπή των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, τους σπρώχνει όλους μαζί στην εξαθλίωση, ενώ θα μπορούσε να σπρώξει προς τον ιδιωτικό τομέα ένα μέρος και το υπόλοιπο να επιβιώσει ανθρώπινα και
  2. Με το να διατηρεί όλον αυτόν τον τεράστιο και αντιπαραγωγικό όγκο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν μειώνει σε τίποτα τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τα οποία έξοδα είναι πολλαπλάσια των περικοπών που επιχειρεί.

Στο τέλος θα καταφέρει να έχει και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους εξαθλιωμένους και τη χώρα πτωχευμένη.

Πρέπει να αντιληφθεί λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, ότι θα στεναχωρήσει και τμήμα της εκλογικής του πελατείας. Δεν μπορεί να τα έχει όλα.

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_2431.html

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΤΟΣΤΑΝ

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και από ορισμένους άλλους Έλληνες προτείνεται ο όρος «Σλαβομακεδονία» ως μία μέση λύση για το πρόβλημα της ονομασίας του γειτονικού μας κράτους των Σκοπίων.

Πρόκειται για λανθασμένη και ουτοπική πρόταση. Πρώτον, διότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν αυτό το όνομα οι Αλβανοί, οι οποίοι αποτελούν το 30% του πληθυσμού της ΦΥΡΟΜ. Ήδη με την δύναμη των όπλων έδειξαν το 2001 την άρνησή τους να...

παραμείνουν μία απλή μειονότητα και καθημερινά αμφισβητούν τον κυρίαρχο ρόλο της σλαβικής πλειοψηφίας. Το κράτος των Σκοπίων είναι πολυεθνικό και ο όρος Σλαβομακεδονία εξυπηρετεί μόνο τη μεγαλύτερη εθνική κοινότητα τους Σλάβους ψευδομακεδόνες.

Δεύτερον, ούτε από πλευράς κυβερνήσεως και σλαβικής πλειοψηφίας στη ΦΥΡΟΜ υπάρχει διάθεση να δεχθούν ένα τέτοιο όνομα. Οι κυβερνώντες τη γείτονα χώρα επιδεικνύουν συνεχώς μεγαλύτερη αδιαλλαξία, Τρίτον, διότι ούτε τα ελληνικά συμφέροντα εξυπηρετεί ένα τέτοιο όνομα. Αν με δική μας υπογραφή –ό μη γένοιτο-αναγνωρίσουμε αυτό το κράτος με όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, τότε σε λίγα χρόνια θα περιπέσει σε αχρησία το πρώτο συνθετικό (σλαβο-) και θα παραμένει διεθνώς το όνομα «Μακεδονία». Σκέτο και μόνο του. Και μάλιστα με τη δική μας υπογραφή. Σε τέτοια σύνθετα ονόματα συνήθως φεύγει γρήγορα το αδύναμο μέρος και μένει σε διεθνή χρήση το ιστορικά και γεωγραφικά ισχυρότερο. Θυμίζω την Υπεριορδανία, η οποί ιδρύθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σε εδάφη υπό βρετανική τότε εντολή. Πολύ σύντομα έφυγε με απόφαση του Κοινοβουλίου το «Υπέρ» και η χώρα έγινε διεθνώς γνωστή ως Ιορδανία (στα αγγλικά λεγόταν Transjordan και έμεινε μόνο το Jordan, που αναφέρεται στον ιστορικό ποταμό Ιορδάνη).

Λανθασμένη, ιστορικά ατεκμηρίωτη και εθνικώς ασύμφορη είναι εξάλλου η χρήση εκ μέρους Ελλήνων συγγραφέων του όρου «Σλαβομακεδόνες», είτε χρησιμοποιείται για τους κατοίκους της ΦΥΡΟΜ είτε για τους Έλληνες Σλαβοφώνους-διγλώσσους της Βορείου Ελλάδος.

Οι κάτοικοι της ΦΥΡΟΜ αποτελούν, όπως προανέφερα, ένα πολυεθνικό μωσαϊκό. Όσοι από αυτούς είναι Σλαβικής καταγωγής είναι Σέρβοι ή Βούλγαροι, άρα δεν είναι Μακεδόνες. Η σερβική μειονότητα στα Σκόπια είναι αναγνωρισμένη και έχει δικό της κόμμα. Η βουλγαρική εθνική καταγωγή ενοχλεί την ηγεσία, διότι θυμίζει ότι το 1941 οι κάτοικοι των Σκοπίων υποδέχθηκαν τα γερμανοβουλγαρικά στρατεύματα με βουλγαρικές σημαίες. Επιπλέον αν αποδεχθούν επισήμως ότι οι περισσότεροι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι, τότε καταρρέει ο μύθος του «μακεδονικού έθνους». Πάντως πολλοί πολίτες της ΦΥΡΟΜ αποκτούν βουλγαρικό διαβατήριο και ο πιο γνωστός από αυτούς είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι. Είναι χαρακτηριστική δήλωσή του το καλοκαίρι του 2008 ότι θέλει να αναλάβει Πρέσβυς της Βουλγαρίας στα Σκόπια. Ένας από τους πρώτους μετακομμουνιστικούς θιασώτες του «μακεδονισμού» τώρα καταφέρει ισχυρό πλήγμα στο τεχνητό αυτό έθνος προσθέτοντας επιπλέον ότι ουδεμία σχέση έχουν οι συμπολίτες του με τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο! Άρα οι Σλάβοι της ΦΥΡΟΜ δεν είναι Μακεδόνες. Όσοι όμως κάτοικοι της χώρας είναι πράγματι Μακεδόνες δεν είναι Σλάβοι. Διότι πρόκειται για τους ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι ανήκουν σε δύο διακριτές ομάδες: α) Τους γηγενείς Βλαχόφωνους Έλληνες του Μοναστηρίου, της Αχρίδας, της Ρέσνας, της Γευγελής, του Κρουσόβου, του Μοριχόβου κ.λπ. Τους έχουμε εγκαταλείψει επί δεκαετίες και είναι καιρός να τους καταμετρήσουμε μέσω της επίσημης απογραφής των Σκοπίων του Απριλίου 2011. β) Τους πολιτικούς πρόσφυγες που έφυγαν από την Ελλάδα μετά τα δραματικά γεγονότα του 1946-49. Άρα: Στη ΦΥΡΟΜ υπάρχουν Σλάβοι που δεν είναι Μακεδόνες, υπάρχουν και Μακεδόνες που δεν είναι Σλάβοι διότι είναι Έλληνες, αλλά δεν υπάρχουν «Σλαβομακεδόνες».

Σε ιστορικές μελέτες συναντούμε τον όρο «Σλαβομακεδόνες» ως προσπάθεια προσδιορισμού των σλαβοφώνων-διγλώσσων κατοίκων της Βορείου Ελλάδος. Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί κατά την περίοδο των ελληνοβουλγαρικών συγκρούσεων 1878-1943 δήλωναν είτε Έλληνες (οι Πατριαρχικοί του Μακεδονικού Αγώνος) είτε Βούλγαροι (οι Εξαρχικοί του Μακεδονικού Αγώνος). Ουδέποτε οι ίδιοι δήλωναν Σλαβομακεδόνες ούτε υπάρχει τέτοια εθνότητα σε Οθωμανικά έγγραφα ή σε αναφορές Ευρωπαίων διπλωματών ή περιηγητών. Ο όρος κατασκευάσθηκε από τη βιασύνη κάποιων Ελλήνων γραφειοκρατών να περιγράψουν τους σλαβοφώνους γύρω στο 1920-1930 χωρίς όμως να τους πουν «Βουλγαροφώνους». Υπήρχε τότε μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα για τον βουλγαρικό αλυτρωτισμό και ο τεχνητός αυτός όρος θεωρήθηκε –κακώς- σαν μία λύση.

Ιδιαίτερη πολιτική φόρτιση πήρε η ονομασία «Σλαβομακεδόνες» κατά την περίοδο 1943-1944. Τότε υπήρχαν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ολιγάριθμοι συμπατριώτες μας που εντάχθηκαν στη Βουλγαρική προπαγάνδα και προέβησαν σε σφαγές εναντίον Ελλήνων. Μην ξεχνούμε ότι οι Βούλγαροι φασίστες ήσαν η τρίτη κατοχική δύναμη μαζί με τους Γερμανούς του Χίτλερ και τους Ιταλούς του Μουσσολίνι. Όταν, όμως, άρχισε να καταρρέει ο άξονας φασισμού-ναζισμού με τις πρώτες νίκες των Συμμάχων, τότε οι συνεργάτες της βουλγαρικής ΟΧΡΑΝΑ στη Μακεδονία αποφάσισαν να αλλάξουν ιδεολογία και εθνικότητα. Μέσα σε μιά νύκτα από Βουλγαρόφιλοι ακροδεξιοί έγιναν Γιουγκοσλάβοι αριστεροί, οπαδοί του Τίτο. Και τους εξυπηρέτησε ο τεχνητός όρος «Σλαβομακεδόνες». Είναι μάλιστα γνωστή και η δράση του Σλαβομακεδονικού ΕΑΜ, του αποσχιστικού ΣΝΟΦ με τα σλαβικά αρχικά του, που συνεργάσθηκε με το ΚΚΕ, παρά τις επιμέρους διαφωνίες.

Συμπέρασμα: Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τους όρους Σλαβομακεδονία και Σλαβομακεδόνες, διότι είναι λανθασμένοι, διπλωματικά επικίνδυνοι και ιστορικά ταυτισμένοι με κινήματα που ήθελαν να αποσχίσουν τη Μακεδονία και τη Θράκη από την Ελλάδα.

http://diolkos.blogspot.com/

Νταβούτογλου: "Το Καστελόριζο δεν είναι ελληνικό, γκιαούρηδες, και εθνικός εναέριος χώρος δεν υπάρχει στο Αιγαίο"

Το Αιγαίο πρέπει να γίνει μια θάλασσα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Κι αν δεν σας αρέσει, υπάρχει και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μια διευθέτηση των θεμάτων στο Αιγαίο θα είναι λειτουργική μόνο αν είναι αμοιβαία αποδεκτή (δηλαδή αν υποχωρήσει ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση Παπανδρέου στα κυριαρχικά δικαιώματα) όπως επίσης το.....
Καστελόριζο δεν είναι ελληνικό, αλλά ανήκει στη Μεσόγειο, γκιαούρηδες.

Αυτά είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, δυό μέρες πριν την επίσκεψη του στην Θράκη, όπου θα αλωνίσει συνοδευόμενος από ένα μικρό στρατό κατασκόπων, με την άδεια του Δρούτσα...

Δήλωσε ακόμα ότι χάρη στους δυό πρωθυπουργούς το όραμα των Τούρκων έχει αποκτήσει νέα πνοή από τον περασμένο Μάιο, ενώ αποκάλυψε ότι οι δύο κυβερνήσεις έχουν... κοινό στόχο για την επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο.

Επίσης είπε ότι είναι απογοητευμένος από τα ελληνικά media που αποδίδουν εχθρικό χαρακτήρα στις "αβλαβείς διελεύσεις" των τουρκικών πολεμικών πλοίων μέχρι το Σούνιο.

Σημειώνοντας ότι και τα ελληνικά πολεμικά πλοία μπορούν να κάνουν το ίδιο, να φτάσουν μέχρι τη Σμύρνη δηλαδή.

"Θα τα καλωσορίσουμε στα λιμάνια μας και θα προσφέρουμε και μια κούπα καφέ στα πληρώματα τους" είπε.

Για τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά απάντησε ότι είναι... εσφαλμένη από κάθε έννοια η αντίληψη της ελληνικής κοινής γνώμης, ότι πρόκειται για εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδος ή για εθνική κυριαρχία και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα...

Αλωνίζει στην Θράκη με άδεια του Δρούτσα
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα αφιχθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα. Αν προλάβει θα δει και τον υπνουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα, καθώς η περιοδεία του έχει χαρακτηρισθεί "ιδιωτική επίσκεψη".

Πόσο ιδιωτική είναι η επίσκεψη αυτή όταν θα σέρνει πίσω του ένα μικρό στρατό διπλωματών, σωματοφυλάκων και δημοσιογράφων είναι άλλο ζήτημα...

Από την Αθήνα θα μετακινηθεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της Τετάρτης, 9 Μαρτίου.
Συνοδευόμενος από Τούρκους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, σχεδιάζει να συνεχίσει την περιοδεία του στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ το βράδυ της 9ης Μαρτίου αναμένεται να διανυκτερεύσει στην Καβάλα.

Την επόμενη Πέμπτη θα συνεχίσει το ταξίδι του, επισκεπτομένος το σπίτι του Κεμάλ και το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Μάνος Μεϊμαράκης
http://www.elkosmos.gr/

ΕΘΝΟΣ,ΔΡΑΧΜΗ , ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ,ΦΥΤΡΕΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ,ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΚΥΝΟΚΡΑΤΙΑ. Του ΙΔΟΜΕΝΕΑ ΑΝΤ ΣΑΡΡΗ

Το φαινόμενο της λεξιπενίας ήτο αποτέλεσμα της μεγάλης επιθέσεως που υπέστη η χώρα μας μετά την εγκατάστασιν της ευρωνεοταξικής κυνοκρατίας εις την Ελλάδα. Σύμφωνα με μελέτες οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων μας, χειρίζονται καθημερινώς 300-400 λέξεις όσες περίπου και οι εντολές που δύνανται να κατανοήσουν οι εκπαιδευμένοι σκύλοι του βασιλικού οίκου της Αγγλίας. Δια την διατήρησιν αυτού του επιπέδου το πολιτικό σύστημα επέβαλε τον συνδικαλισμό εις την εκπαίδευσιν και τον θεσμόν του Πανεπιστημιακού ασύλου, ώστε τα Πανεπιστήμια της χώρας να παραμένουν κλειστά το μεγαλύτερο διάστημα, είτε υπό μορφή καταλήψεων ή διεκδικήσεων λαθρομεταναστών, αναρχικών, πρός εξυπηρέτησιν, ντόπιων πολιτικών και ξένων ανθελληνικών σκοπιμοτήτων
Η κατάργησις των Αρχαίων Ελληνικών και η επιβολή των GREEKLISH, σε συνδυασμό με την καλωδίωσιν των εγκεφάλων μέσω κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών, τηλεοράσεως, δια της συνεχούς ροής έτοιμων μηνυμάτων, εντολών, συνέβαλε ώστε οι εγκέφαλοι των ελλήνων να δέχονται μικρότερο αριθμό ερεθισμάτων προς επεξεργασία μηνυμάτων, με συνέπεια την απώλεια νευρώνων και την μειωμένη δυνατότητα νοηματικών διαδρομών και κριτικής σκέψεως που εγγίζει τα όρια του κυνός.
Δια τον σκοπόν αυτόν τα άρθρα περιοδικών και εφημερίδων, περιορίζονται στις 300 λέξεις, οι εξετάσεις των σπουδαστών διεξάγονται με το δυαδικό σύστημα λογισμικού ΝΑΙ/ΟΧΙ και οι Πρωθυπουργοί της χώρας, πριν πάρουν το χρίσμα, δίνουν προηγουμένως εξετάσεις, ως Υπουργοί Παιδείας, ώστε οι εντολείς τους, να είναι σίγουροι εκ των προτέρων δια την πορείαν τους. Η επίθεσις στο ηθικό επίπεδο, ολοκληρώθηκε με την κατάργησιν του μαθήματος της ιστορίας και των θρησκευτικών, δια να ακολουθήσει σε ελεύθερη πτώσιν η πτώχευσις και το εθνικό ξεπούλημα. Με τον τρόπο αυτό η Δημοκρατία (ο Δήμος, λαός κρατεί) μεταλλάχθηκε σιωπηρά σε ένα νέο πολίτευμα την κυνοκρατία. Αυτό το μοντέλο υπό την επίδρασιν της νεοταξικής Ευρώπης έλαβε την τελική του μορφή της ευρωνεοταξικής κυνοκρατίας
Η χώρα μας αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία του μοντελου αυτου, διότι παρά τα σκληρά μέτρα των Τροϊκανών δυνάμεων κατοχής (ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ), τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς και εσχάτης προδοσίας του πολιτικού συστήματος, ο λαός παρακολουθεί σαν απονευρωμένος τηλεθεατής τα τεκταινόμενα, με την Δικαιοσύνην απούσα, την Βουλή νομοθετούσα τις εντολές της Τρόϊκα, και την Προεδρία της Δημοκρατίας επικυρώνουσα.
Η αναφορά των λέξεων Έθνος, φιλοπατρία, σημαίνουν συναγερμό δια τα πιράνχας της προπαγάνδας και των ελεγχομένων media ,τα οποία σπεύδουν να κατασπαράξουν τους αντιφρονούντας σε μία επιχείρησιν στοχοποιήσεως και εκφοβισμού, δια να αποκόψουν τους Έλληνες από τις ρίζες τους, και να τους παραδώσουν, ως εύκολη λεία, εις την παγκόσμιον διακυβέρνησιν
Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις Έθνος: από το ρήμα έθω, (Εγκυκλ. ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ): Σύνολον ανθρώπων εχόντων συναίσθησιν της κοινής καταγωγής, κοινής παραδόσεως και τα αυτά ήθη και έθιμα (Ηρόδοτος Η, 144) είναι το όμαιμον, το ομόγλωσσον τα κοινά των θεών ιδρύματα και αι θυσίαι και τα ομότροπα ήθεα.
Φιλοπατρία (λεξικόν LIDDEL& SCOTT): Η αγάπη για την πατρίδα κάποιου, πατριωτισμός, φιλοπατρία σε Αριστοφάνη. Οι έννοιες αυτές είναι σύμφυτες με την ανθρώπινη φύσιν και επιβάλλονται από τις κοινωνίες ως ανάγκη επιβιώσεως, δημιουργίας και συνέχειας. Αυτή η ανάγκη δημιούργησε τα έθνη, τα κράτη, την δημοκρατίαν.
Προϋπόθεσις της Αθηναϊκής Δημοκρατίας ήτο η ελευθερία, η πατρίς,η θρησκεια, η οικονομική ανάπτυξις και η δικαιοσύνη. Η απονομή της εξουσίας εγένετο δια κλήρου σε Αθηναίους Πολίτες με βάσι την απολογία και την δίκην και οι αποφάσεις ελαμβάνοντο από την πλειοψηφία των πολιτών.Βασική αρχή της ευρωνεοταξικής κυνοκρατίας είναι,η κατάργησις των λέξεων πατρίς,έθνος,θρησκεία, στο όνομα της παγκοσμίου Διακυβερνήσεως των μονοπωλίων και το δίκαιον του ισχυροτέρου.Η Εξουσία είναι κληρονομική,η υπεξαίρεσις του δημοσίου χρήματος ,προσφέρεται ως κίνητρον προδοσίας και προστατεύεται απο το άρθρο 86 του Συνταγματος.Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το 25% του εκλογικού σώματος με τους ελληνοποιηθέντες λαθρομετανάστες. Το δημοψηφίσμα,η απολογία και η δίκη ,είναι θεσμοί άγνωστοι.
Με το καθεστώς της ευρωνεοταξικής κυνοκρατίας, η ανάταξις της οικονομίας, η δημιουργία οικονομικής αναπτύξις και η πληρωμή του ψευδοχρέους είναι αδύνατος,διότι οι συντελεστές της εθνικής κυριαρχίας, δικαιοσύνης,δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής ,ευρίσκονται εις τας χείρας των δυνάμεων κατοχής υπο τον μανδύα της ευρωποιήσεως.Αυτό(ευρωποίησις)είναι ένα νέο μοντέλο σοβιετοποιήσεως τηςΝέας Τάξις πραγμάτων, που αποβλέπει στην ποδηγέτησιν 500 εκ ευρωπαίων σε μια συγκετρωτική οικονομία. Ένα αλεστήρα πολτοποιήσεως των κοινωνικων,οικονομικων, κατακτήσεων και των εθνικών,θρησκευτικών αξιών.Ένα πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας μιας ευρωανθρωπόμαζας νεοπτώχων με barcode, που θα εκκινήσει από μια αφετηρία μηδενικής βάσεως ελεύθερου ανταγωνισμού ,ανάμεσα στο κινέζικο και ινδικό ημερομίσθιο.Αυτό θα διευθύνεται από την Παγκόσμιον ηλεκτρονική διακυβερνήσι των ΗΠΑ υπό την εποπτείαν του Γαλλο-Γερμανικού άξονα.
Το ευρωπαικό μόρφωμα ως και το υπόλοιπο οικοδόμημα της Παγκοσμιοποιημένης οικονομίας της Νέας Τάξις πραγμάτων εδράζονται σε ένα τεράστιο μπαλόνι αέρος που ονομάζεται εικονική οικονομία. Αυτο κάποια στιγμή θα σκάσει και το όλο σύστημα θα καταρρεύσει.Η Ελλάς όμως και το ελληνικό έθνος πρέπει να επιβιώσουν.Βρισκόμαστε ξανά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι ,ένα νέο μαραθώνα. Ο ένας δρόμος οδηγεί στον συμβιβασμόν ,την υποτέλεια, και τον αφανισμόν .Ο άλλος δρόμος στην αφύπνισιν και τον αγώνα δια την ανάκτησιν της εθνικής μας ανεξαρτησίας .Ο δεύτερος δρόμος είναι μονόδρομος και περνάει υποχρεωτικά απο τον επαναπατρισμό του εθνικού μας νομίσματος.Θα είναι δύσκολος,ανηφορικός αλλά ο πιο σίγουρος προς την ελευθερίαν και την ευημερίαν
Θα δημιουργήσει βραχυχρονίως κραδασμό στην οικονομία της χώρας μέχρις ότου ισορροπήσει στα νέα δεδομένα. Ταυτόχρονα θα πυροδοτήσει και επιθέσεις από τους εταίρους δυνάστες μας διότι οι Τραπεζίτες τους θα απολέσουν μέρος από τα αργύρια της προδοσίας. Αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει, διότι η χώρα είναι αυτόνομη και οι παραγωγικοί συντελεστές εν αφθονία. Την ημέρα επαναφοράς της εθνικής μας προστάτιδος της ελληνικής δραχμής, θα αποκτήσουμε ξανά την εθνική και οικονομική μας ανεξαρτησία, την εθνική μας ταυτότητα, τα εθνικά μας σύνορα,και τον εθνικό μας στρατό. Θα σταματήσει η ακατάσχετη αιμορραγία του δανεισμού διότι ο εσωτερικός δανεισμός και το μεγαλύτερο κόστος των επενδύσεων θα μηδενισθούν. Θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε την εθνική μας παραγωγή και τις εξαγωγές μας. Θα αναχαιτίσουμε τους λαθρομετανάστες και θα παύσει η εκροή συναλλάγματος και η αιμορραγία της νομισματικής κυκλοφορίας της αγοράς.(20 δις ευρώ ετησίως). Θα πάψουμε να είμαστε ο σάκος του μπόξ των κερδοσκόπων ( spread ) και των απανταχού της γης τοκογλύφων, ως ο αδύνατος κρίκος του ευρώ. Θα δούμε το φώς και την ελπίδα, θα γίνουμε ξανά το ελληνικό κράτος.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι κερδίσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωσι ; Την μείωσιν των ελλειμμάτων του δημοσίου χρέους και τον πληθωρισμόν, την εξασφάλισιν των συνόρων και την μείωσιν των εξοπλισμών, μήπως την οικονομικήν ανάπτυξιν, παιδεία απασχόλησιν ή την δημοκρατίαν την δικαιοσύνην και τον πολιτισμόν. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά, απλούστατα τον παγκόσμιο διασυρμό ως το πιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα , την υποτέλεια, την πτώχευσιν, και τον τίτλον της μεγαλύτερης χαβούζας λαθρομεταναστών της Ευρώπης.
Γεννηθήκαμε σε ένα από τα πλουσιότερα οικόπεδα του πλανήτη, η ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα των γλωσσών, η πολιτιστική μας παράδοσις της αρχαίας ελληνικής γραμματείας η βάσις των επιστημών. Έχουμε ιερό χρέος να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους εφιαλτης
Ή επίσπευσις εισόδου μας στην ευρωζώνη, έγινε διότι εβόλευε αφ’ενός τους ευρωπαίους τοκογλύφους μας και αφ’ ετέρου τους Επίορκους πολιτικούς μας.Οι πρώτοι μας αφαίρεσαν το εκδοτικό μας προνόμιο,το δικαίωμα εσωτερικού δανεισμού και την υποτίμησιν με αντάλλαγμα τον αέναον εξωτερικό δανεισμό,πτώχευσιν και υποτέλεια.Οι δεύτεροι επωφελούμενοι της βραχυχρονίου αναβάθμησεως της πιστοληπτικής ικανότητος της χώρας προέβησαν σε άκρατο δανεισμό προς ίδιον όφελος και την εξαγορά συνειδήσεων. Το σενάριο υπηρέτησαν πιστά και τα δύο μέρη.
Η μεταπολίτευσις ανέτειλε σε μια ελεύθερη χώρα εκτός ευρωζώνης, με αμιγή πληθυσμό, τακτικό στρατό, με ασημένιο εικοσάδραχμο στις συναλλαγές,χρέος 22,5% τουΑΕΠ (αυτοχρηματοδοτούμενο).Η ανεργία 2,2% και πάνω από 4000 εμπορικα πλοία με ελληνική σημαία .
Ύστερα από 37 χρόνια Δημοκρατίας(κυνοκρατίας)ο απολογισμός είναι μια χώρα εντός της ευρωζώνης, υπόδουλη και πτωχευμένη, με εξωτερικό χρέος 152,60 % του ΑΕΠ, ανεργία 20%, καλπάζοντα πληθωρισμό,ύφεσιν,μισθοφορικό στρατό, 1000 πλοία με ελληνική σημαία και πολλαπλές παραβιάσεις των συνόρων . Το σημαντικότερο δε όλων είναι η εθνολογική αλλοίωσις του πληθυσμού άνω του 20%(ελληνοποιηθέντων λαθρομεταναστών)προς εξυπηρέτησιν ξένων γεωπολιτικων κέντρων και άγραν ψηφοφόρων ι
Αδέλφια ευρισκόμεθα σε απόστασιν αναπνοής από τον αφανισμον και το χάος.Ξυπνήστε και αντισταθείτε ,στους εκβιασμούς δια το ψευδοχρέος.Το 60% αυτού είναι προιόν απάτης και οφείλεται στην στέρησιν του εκδοτικού προνομίου (δραχμής),στην ευρωζωνική τοκογλυφία,στις υπερτιμολογήσεις (μίζες)και στην αθέτησιν της ευρωπαικής ενώσεως ,δημιουργίας μηχανισμού διάσωσις,κατανομής πόρων και φύλαξις των ελληνοευρωπαικών συνόρων. Το παραμυθάκι της ΕΕ ως αντίπαλο δέος των ΗΠΑ, φαίνεται να τελείωσε με την απαγόρευσιν των ΗΠΑ της δημιουργίας ευρωπαικού στρατού,Ευρωπαικού νομισματικού ταμείου,ισοτιμία χρυσού.Τον ρόλο της ΕΕ τον αφήνω στην κρίσι σας.
Η Αλλαγή μπορεί να γίνει και τώρα .Χρήματα υπάρχουν. Μας λείπει μια χαρισματική ηγεσία με ήθος ,θάρρος και αυτοθυσία.Μια ηγεσία ,που να εμπνέεται από τις αναγεννησιακές φύτρες έθνος, δραχμή ,πατριωτισμός,ορθοδοξία.Να σχεδιάσει και να εκτελέσει με την σύμπραξιν του ελληνικού λαού ,την μετάβασιν προς την Νέα πορεία τηςΕθνικής ανεξαρτησίας ,δικαιοσύνης,δημιουργίας πλούτου και πραγματικής δημοκρατίας.
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΑΝΤ ΣΑΡΡΗΣ 
 http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_9882.html

ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΑ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ…

ΑΓΡΙΑ ΓΙΟΥΧΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ

Τον γιούχαραν άσχημα πριν λίγο στο λόφο του Φιλοπάππου… Ο Καμίνης, άφησε την γυναίκα του και τα παιδιά του για να πάει να απομακρύνει Έλληνες Μικροπωλητές που πουλούσαν παραδοσιακά είδη… Από πίσω του και το τσιράκι ο Κρασσάς, γνωστός σε όλους τους Αθηναίους ως κωλοτούμπας… Όταν άρχισαν να τον.....
γιουχάρουν κόσμος και Μικροπωλητές είπε στους αστυνομικούς τι κάθεστε και κοιτάτε…. Βγάλτε τα γκλόπ και βαράτε στο ψαχνό…. Τους λαθρομετανάστες τους αφήνουν να πουλάνε ανενόχλητα στην Ερμού και τους Έλληνες που έχουν και ταμειακές μηχανές τους κυνηγούν ανελέητα ο άχρηστος Καμίνης, και η ομάδα του… Κλασικοί τραμπούκοι και ΄βαθιά λαρύγγια' της αστυνομίας από την δεκαετία του 70 οι τύποι…
Θα επανέλθουμε….
www.dimotikosafari.blo

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ.

Οσο ΒΟΥΤΑΕΙ το ΜΑΡΜΑΡΟ ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ και κάνει ανατινάξεις, αυτά θάχουμε

Βράχος αποκολλήθηκε στο ίδιο σημείο που έγινε η μεγάλη πτώση και είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο ,συνέβη σήμερα μετά της 20:00 με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον τραυματισμο ενός ανθρώπου ο οποίος διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ .
Τσάμπα τα χρήματα και τζάμπα η διαφήμιση η κατολίσθηση έγινε στο ίδιο σημείο και ουρά χιλιομέτρων στην Ε.Ο που έκλεισε για πάνω από μισή ώρα
Αυτήν την ώρα η κίνηση γίνεται εκ περιτροπής στην μία λωρίδα του δρόμου και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες .

Μπαίνουν μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό!


Την εγκατάσταση πυλών κλειστού συστήματος στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού προβλέπει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Αυτό σημαίνει ότι με το που εγκατασταθούν μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό «κλειδώνουν» έσοδα σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα στους αστικούς σιδηροδρόμους των Αθηνών. Επίσης, εισάγεται η έννοια της ζώνης κομίστρου, δηλαδή ο διαχωρισμός της αστικών διαδρομών σε ζώνες, κάτι που συνεπάγεται ακριβότερα εισιτήρια για τα προάστια και φτηνότερα για τις κεντρικές συνοικίες.

Το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), όπως είναι η επίσημη ονομασία του, φιλοδοξεί να επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στην μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς εισάγει δύο νέους τύπους κομίστρου υπό τη μορφή «έξυπνων καρτών»: Το «πολλαπλό» και την «κάρτα».


Σε αυτές τις «έξυπνες κάρτες»
«θα αποθηκεύονται όσα δεδομένα του κομίστρου και της χρήσης του απαιτούνται για την εφαρμογή των προϊόντων κομίστρου που θα επιλέγει ο ΟΑΣΑ» αναφέρεται στην προκήρυξη.

«Η επικύρωση των «έξυπνων καρτών» θα είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση, ακόμα και στην περίπτωση που αυτές υποκαθιστούν κάρτες χρονικής διάρκειας ή ατέλεια. Στους φορείς όπου το ΑΣΣΚ θα υλοποιηθεί ως κλειστό σύστημα με πύλες η επικύρωση θα είναι υποχρεωτική και κατά την έξοδο»
σημειώνεται. Το σχέδιο θα εισαγάγει δύο νέα είδη κομίστρων:

- Το «Πολλαπλό»:
Έξυπνη κάρτα χωρίς μικροεπεξεργαστή, στην οποία θα αποθηκεύονται, για παράδειγμα χρηματική αξία, χρόνος ή αριθμός μετακινήσεων.

- Την «Κάρτα»:
Έξυπνη Κάρτα με μικροεπεξεργαστή, η οποία θα υλοποιεί διάφορα προϊόντα κομίστρου, όπως απεριορίστων διαδρομών, μεγάλης διάρκειας ή μεγάλης αποθηκευμένης αξίας. Η «Κάρτα» θα υποκαταστήσει μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες, ετήσιες κάρτες και ελευθέρας.

Συνδυασμοί για κάθε επιβατική ανάγκη

Με τα δύο νέα εισιτήρια θα μπορούν να συνδυασθούν μετακινήσεις τόσο με ποσοτικά (π.χ. 10 μετακινήσεις) όσο και με χρονικά κριτήρια (π.χ. εβδομαδιαίο) ή ακόμη και με πιστωτικές χρήσεις (π.χ. μετακινήσεις αξίας 50 ευρώ). Η κάρτα κομίστρου θα μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, καθώς θα επαναφορτίζεται με πίστωση ίσης χρηματικής αξίας. Αυτό θα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου με SMS.

Μάλιστα, μόνο για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με SMS, ενώ σε περίπτωση ελέγχου, θα επιδεικνύουν τα κινητά τους. Οι επιβάτες θα ακυρώνουν τα εισιτήρια σε ψηφιακό, τερματικό μηχάνημα στα λεωφορεία, τα τρόλεί και το τραμ, ενώ στο μετρό και στον ηλεκτρικό θα «χτυπάνε» την κάρτα τους τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των σταθμών. Μάλιστα οι έλεγχοι των εισιτηρίων θα γίνονται με ειδική φορητή συσκευή, η οποία θα διαπιστώνει την εγκυρότητα και την πιστωτική επάρκεια της «έξυπνης κάρτας».


Ο συνολικός εξοπλισμός του έξυπνου εισιτηρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα περιλαμβάνει αυτόματα μηχανήματα πώλησης, φορητά τερματικά, εξοπλισμό έκδοσης, πώλησης και επαναφόρτισης, πύλες εισόδου και εξόδου, επικυρωτικές συσκευές και εξοπλισμό οχημάτων και κινητές συσκευές ελέγχου.


Η λειτουργία του όλου συστήματος θα πραγματοποιείται μέσω Κέντρου Διαχείρισης, το οποίο θα έχει τον πλήρη έλεγχο οχημάτων, κίνησης, εξοπλισμού και εσόδων, μέσω μικρότερων κέντρων διαχείρισης για κάθε συγκοινωνιακό φορέα. Μάλιστα, προβλέπεται μέχρι και
«ανάλυση απάτης», αλλά και «μαύρη λίστα»!

Το έργο σε αριθμούς:
5 κέντρα διαχείρισης για κάθε συγκοινωνιακό φορέα
83 κέντρα διαχείρισης για τα αμαξοστάσια και τους σταθμούς
120 επικυρωτικά μηχανήματα των σταθμών του τραμ
456 πύλες στον ηλεκτρικό (368 κανονικές, 88 ΑΜΕΑ)
550 πύλες στο μετρό
7.814 επικυρωτικά μηχανήματα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ

«Η επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, εύκολα εκμεταλλεύσιμο έργο»

«Το Πέραμα θεωρείται, από έμπειρους ανθρώπους επί του θέματος, ένα πάρα πολύ νοικοκυρεμένο και ιδιαίτερο έργο, το οποίο είναι πολύ εύκολα εκμεταλλεύσιμο και πάρα πολύ καλό, επεξεργάσιμο πέτρωμα. Στον λόφο του Περάματος είναι οξειδωμένο το πέτρωμα, με συνέπεια να μην δημιουργείται όξινη απορροή από τα σκαψίματα που θα γίνουν».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπαράς, μηχανικός διαχείρισης περιβάλλοντος, από το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης», η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου του χρυσού, στο...
Πέραμα του νομού Έβρου.
Σε ότι αφορά στην περιεκτικότητα του κοιτάσματος την χαρακτηρίζει «συμφέρουσα», αφού όπως αναφέρει, φτάνει στα 3 γραμμάρια ανά τόνο, «ποσότητα που θεωρείται συμφέρουσα».
Περιγράφοντας ο κ. Μπάρας την όλη διαδικασία της εξόρυξης, αναφέρεται στη χρήση του κυανιούχου νατρίου και πώς αυτό αδρανοποιείται μέσω της σύγχρονης μεθόδου INGO, φτάνοντας «στην πτώση των επιπέδων της τοξικότητας και την αδρανοποίηση του κυανίου με συνέπεια η νέα μορφή λάσπης που έχουμε να έχει πολύ χαμηλά επίπεδα τοξικότητας και βλαπτικότητας». Έτσι, συμπληρώνει, ενώ από την ευρωπαϊκή νομοθεσία το όριο είναι τα 10 ppm, με την επεξεργασία αυτή, «φτάνουμε να έχουμε 1ppm περιεκτικότητα κυανίου, πολύ χαμηλά, όπως γίνεται αντιληπτό και από το όριο ασφαλείας».
Σε ότι αφορά στο συνολικό διάστημα λειτουργίας του έργου, ο κ. Μπάρας αναφέρει πως θα κινηθεί περί τα 10 χρόνια. Ταυτόχρονα θα γίνεται και η εκπαίδευση όσων θα εργαστούν εκεί, ενώ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της επένδυσης στην έρευνα, κάτι που αποτελεί βασική αρχή της εταιρείας Eldorado Gold Corporation.
Παράλληλα, θα γίνουν και άλλες γεωτρήσεις με στόχο να εξετάσει και να δημιουργήσει το γεωλογικό προφίλ της περιοχής. Άλλωστε, συμπληρώνει, πως είναι γνωστό ότι στην περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΓΜΕ, από τον Αξιό μέχρι τον Έβρο, υπάρχουν 450 τόνοι χρυσού, αλλά οι γεωτρήσεις που έχουν γίνει είναι ελάχιστες.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των θέσεων εργασίας και με αφορμή που λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, πολλοί υποστηρίζουν την υλοποίηση του έργου, ο κ. Μπάρας εκτιμά τις υπολογισμένες θέσεις εργασίας σε 190 με 210, ενώ σχετικά με τις έμμεσες θέσεις εργασίας, παρατηρεί πως αυτές μεταφράζονται σε προμήθειες, σε μεταφορές προσωπικού, σε σεκιούριτι, σε τροφοδοσία κλπ. «Υπολογίζονται δηλαδή περί τις 800 επιπλέον έμμεσες θέσεις εργασίας που θα πλαισιώσουν αυτές τις διακόσιες, αναφέρει καταληκτικά.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Βαρέλι δίχως πάτο η κυβέρνηση Παπανδρέου! Και οι Εβραίοι κατά... Καστανίδη! Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης με την νομοθετική ρύθμιση για την… εχθροπάθεια εισάγει στην Ελλάδα τους ίδιους νόμους, οι οποίοι στο εξωτερικό έχουν γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής, ακόμη και από Εβραίους.

Όπως για παράδειγμα ο γνωστός στην χώρα μας Νόαμ Τσόμσκυ, ο οποίος...
υπέγραψε για την απελευθέρωση του Γάλλου Vincent Reynouard, ο οποίος εδώ και κάποιος μήνες βρίσκεται στην φυλακή για “άρνηση του ολοκαυτώματος”, με τον ίδιο περίπου νόμο που ετοιμάζει και ο κ. Καστανίδης. Και αιτιολόγησε την υπογραφή του γράφοντας:

“Καταλαβαίνω ότι ο Vincent Reynouard έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί, σύμφωνα με τον νόμο Gayssot και το ότι κυκλοφορεί μία αίτηση ως διαμαρτυρία σε αυτή την πράξη. Δεν γνωρίζω τίποτε για τον κ. Reynouard, αλλά θεωρώ τον νόμο Gayssot ως εντελώς παράνομο, μη συμβατό με τις βασικές αρχές μιας ελεύθερης κοινωνίας όπως αυτές γίνονται κατανοητές από την εποχή του διαφωτισμού.

Ο νόμος που είναι σε ισχύ δίνει στην πολιτεία το δικαίωμα να αποφασίσει την ιστορική αλήθεια και να τιμωρήσει την αποχώρηση από τα διατάγματά της, μια ανάμνηση των σκοτεινών ημερών του Σταλινισμού και του Ναζισμού.

Εάν η δικαιολογία του νόμου Gayssot είναι να απαγορεύσει της “απεχθείς απόψεις” ή να προστατεύσει το δικαίωμα να ζει κανείς σε μια ατμόσφαιρα ελεύθερη από φόβο ή από την προκατάληψη και τον ρατσισμό, θα έπρεπε να είναι προφανές ότι εάν αυτοί οι νόμοι εφαρμοστούν με αμεροληψία, θα ποινικοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα του δημοσίου διαλόγου, το οποίο, όσο απεχθές και αν βρίσκει κανείς, θα έπρεπε σίγουρα να επιτρέπεται σε μια ελεύθερη κοινωνία.

Έτσι, θα ήθελα να δείξω την υποστήριξή μου γι' αυτή την αίτηση που διαμαρτύρεται για την εφαρμογή αυτού του νόμου σε αυτή (ή οποιαδήποτε περίπτωση)".

Το κείμενο γράφτηκε από τον Νόαμ Τσόμσκυ στις 5 Σεπτεμβρίου του 2010. Δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε πολλά παραπάνω για το ζήτημα.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_7383.html

Καταργούν το εθνόσημο;

Δεν μπορούμε να πιστεψουμε στα μάτια μας!
Στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ φωτογραφίες Ελλήνων στρατιωτικών της ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν να φέρουν τζόκεϋ δίχως το εθνόσημο!
Τίνος ιδέα ήταν να αφαιρεθεί το εθνόσημο από τα τζόκεϋ των Ελλήνων στρατιωτών;
Άλλαξε μήπως ο.....
κανονισμός περί στολών;
Ο Διοιηκητής του ΤΕΣΑΦ από που έλαβε διαταγή να "ντύσει" κατ' αυτόν τον τρόπο τους στρατιώτες;
Το γυαλί είναι παρελκόμενο της στολής;
Ποιός ενέκρινε από το ΓΕΣ να δημοσιευθούν αυτές οι φωτογραφίες;
Η φαινομένη παραποίηση στολής δεν έγινε αντιληπτή εκ μέρους των υπευθύνων του ΓΕΣ άραγε άθελά τους;

Μήπως η προβολή των δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να εμπνέει το αίσθημα της ασφάλειας, του σεβασμού και της εμπιστοσύνης προς αυτές στους πολίτες και όχι τις εικαστικές επιλογές των εκάστοτε;


Δημοσίευμα ΓΕΣ
Ολοκλήρωση της Παραλαβής και Έναρξη της Επιχειρησιακής Εκμετάλλευσης Οχημάτων MRAP στο ΤΕΣΑΦ
Ολοκληρώθηκε η παραλαβή των 5 οχημάτων MRAP στο Στρατόπεδο “Gazi” όπου εδρεύει το Τάγμα Ειδικής Συνθέσεως Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ) καθώς και η εκπαίδευση των χειριστών τους.

Τα οχήματα MRAP (MINE RESISTANT AMBUSH PROTECTED) επανδρώνονται από 7 άτομα. Το σχήμα του σκάφους του οχήματος είναι τύπου "V" ώστε να εκτονώνεται η έκρηξη από νάρκες ή από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (Improved Explosive Devices) και να μην διοχετεύεται στο όχημα. Έχουν ισχυρή θωράκιση η οποία προσφέρει προστασία από πυρά φορητών όπλων. Το βάρος του οχήματος είναι 16,5 τόνοι και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 120 χλμ/ώρα.

Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από το ΤΕΣΑΦ, για κινήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια της επιχειρησιακής αποστολής στο Αφγανιστάν.

http://ellasnews2011.blogspot.com

Παραμένει το αδιέξοδο στην Υπατία Αρνήθηκαν ξανά οι μετανάστες απεργοί πείνας τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία

Παραμένει το αδιέξοδο στην Υπατία
Σε οριακή κατάσταση οι μετανάστες απεργοί πείνας
Αθήνα Τη μεταφορά όλων των μεταναστών απεργών πείνας από το κτίριο της Υπατίας σε νοσοκομεία ζήτησε εκ νέου το υπουργείο Υγείας την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο η απάντηση ήταν για άλλη μια φορά αρνητική με τους μετανάστες να επιμένουν σε άμεση νομιμοποίηση.

Στο κτίριο μετέβησαν την Κ.Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Άρης Μουσιώνης και ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου για να συζητήσουν την πρόταση με τους ίδιους τους απεργούς πείνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η κατάσταση των περισσότερων εκ των απεργών πείνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, γι’ αυτό καλούν τους ίδιους και την Επιτροπή Αλληλεγγύης να συναινέσουν στη μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Πολλοί από τους απεργούς πείνας στην Υπατία είναι εξαντλημένοι μετά από 42 ημέρες απεργίας πείνας και παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τον επερχόμενο χιονιά.

Ήδη, περισσότεροι από 100 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, 88 από την Υπατία και 18 από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πολλοί από αυτούς που δεν νοσηλεύονται ακόμη παρουσιάζουν υποθερμία, με τη θερμοκρασία τους να έχει πέσει στους 34 ή 35 βαθμούς.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί που παρακολουθούν τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο κτίριο της Υπατίας, οι απεργοί πείνας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη νεφρική ανεπάρκεια.

Ένας από τους μετανάστες της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 μετανάστες απεργοί πείνας.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_9487.html

Τέσσερα ερωτήματα για το μακελειό στου Ρέντη


Τέσσερα  ερωτήματα  για το  μακελειό  στου Ρέντη
1 Έγιναν λάθη της ΕΛ.ΑΣ. στην καταδίωξη και στην αιματηρή συμπλοκή;
Έχουν γίνει λάθη σε τρεις φάσεις. Πρώτον,δόθηκε εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων στην ομάδα ΔΙΑΣ να ακολουθεί το ύποπτο όχημα με σβησμένους φάρους.
Ακολούθως όμως δόθηκε εντολή σε δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης να έχουν ανοιχτούς τους φάρους χωρίς ήχο - το λεγόμενο «σήμα Β».Ετσι οι δράστες είδαν να αναπτύσσεται μεγάλη αστυνομική δύναμη γύρω τους και αντέδρασαν.Δεύτερον,δεν είχε αποφασιστεί ως την ώρα του μακελειού πού και πώς θα κατέληγε η καταδίωξη.Δεν είχε δημιουργηθεί κανένα μπλόκο περιπολικών στην πορεία του τζιπ αλλά μόνο σε παράπλευρους δρόμους. Κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν αν έφτανε στο τέλος του Κηφισού, όπου μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετικές πορείες.Τρίτον,μετά τους πυροβολισμούς οι αστυνομικοί που κατέφθασαν αιφνιδιάστηκαν και δεν καταδίωξαν περαιτέρω τους κακοποιούς.
2 Υπάρχει αδυναμία της ομάδας ΔΙΑΣ να ανταποκριθεί σε τέτοια περιστατικά;
Προφανώς ναι! Με ιδιαίτερη έπαρση αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν τους τελευταίους μήνες ότι«η ομάδα ΔΙΑΣ είναι το πιο επιτυχημένο εγχείρημα στην Αστυνομία τα τελευταία 30 χρόνια.Φθάνουν σε κάθε ληστεία σε δύο - τρία λεπτά,έχουν διώξει τους κακοποιούς από την Αθήνα,ενώ τους βλέπουν καθημερινά όλοι οι πολίτες διευρύνοντας το αίσθημα ασφαλείας. Από τότε που δημιουργήθηκε η ΔΙΑΣέκανε 2.232 συλλήψεις, εξάρθρωσε 34 συμμορίες και ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε εννέα συμπλοκές με Καλάσνικοφ».Η δέκατη συμπλοκή όμως ήταν μοιραία και ανέδειξε κενά.Τα μέλη της είναι κυρίως ηλικίας 21 ως 24 ετών,είναι πρώην «στατικοί» ειδικοί φρουροί για τη φύλαξη κτιρίων και ακολουθούν εκπαίδευση για τη ΔΙΑΣ μόλις δέκα ημερών - και κάποιες εμβόλιμες λίγων ημερών κάθε χρόνο.Σύμφωνα με αξιωματικούς, «πράγματι αυτά τα παιδιά είναι γενναία και αψηφούν τον κίνδυνο.Στην ομάδα όμως δεν υπάρχουν έμπειροι αστυνομικοί - όπως στους “Ζητάδες” - οι οποίοι να τους κατευθύνουν σε δύσκολες περιπτώσεις. Τους λένε ότι είναι η υπερδύναμη της ΕΛ.ΑΣ.και αυτό το “ντοπάρισμα” τους κάνει απρόσεκτους. Δεν μπορούν να ακινητοποιήσουν όχημα και αν δεχθούν πυρ σε ανοιχτό πεδίο είναι εκτεθειμένοι. Στου Ρέντη πίστεψαν ότι κυνηγούν συνηθισμένους ληστές περιπτέρων και δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα».
3 Μπορεί οι δράστες να είναι τρομοκράτες, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Προ στασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής;
Όχι! Τις πρώτες ώρες αναπτύχθηκε στο υπουργείο το σενάριο ότι η ληστεία στο περίπτερο ήταν «δόλωμα» τρομοκρατών προκειμένου να παρασυρθούν οι αστυνομικοί στην ενέδρα του Ρέντη.
Αναλύοντας όμως το περιστατικό στο Μενίδι διαπιστώθηκε ότι μόνο εικονικό δεν είναι.Οι ληστές άρπαξαν χρήματα και από έναν πωλητή καρτών τηλεφωνίας.
Ήταν φανερό ότι έψαχναν να αρπάξουν περισσότερα χρήματα.Το αυτοκίνητο των δραστών είχε κλαπεί από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.
Εξάλλου και η «παγίδα» στου Ρέντη δεν ήταν τόσο οργανωμένη. Ένας μόνο από τους τέσσερις επιβάτες πυροβόλησε τους αστυνομικούς και οι άλλοι δεν αντέδρασαν.
4 Ποιοι τελικά πυροβόλησαν και τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.;
Η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής είναι σε ιδιαίτερα καλό σημείο.
Οι αξιωματικοί επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε μια τετραμελή σπείρα κακοποιών η οποία φαινομενικά έχει μικρές επιχειρησιακές δυνατότητες.Τους τελευταίους μήνες χτυπούσε καταστήματα,σουπερμάρκετ, περίπτερα και πρατήρια βενζίνης σε Μενίδι και Αγίους Αναργύρους.Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων,ο σωματότυπος,τα όπλα (Καλάσνικοφ και πιστόλι)
και ο τρόπος δράσης των συγκεκριμένων κακοποιών ταιριάζουν απόλυτα με τους δράστες του μακελειού στου Ρέντη.Οι αξιωματικοί συγκρίνουν ευρήματακυρίως σε κλεμμένα οχήματααπό τουλάχιστον πέντε επιθέσεις της σπείρας,ενώ ερευνούν και άλλες σχετικές περιπτώσεις.
«Δεχόμαστε Ε - 23 (σ.σ.: πυροβολισμούς).Σύντομα ενισχύσεις».
Αυτό ήταν το τελευταίο δραματικό σήμα που έδωσαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που δέχθηκαν τα πυρά των αγνώστων στην περιοχή του Ρέντη,την Τρίτη το βράδυ.Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.αποτυπώνουν κάθε στιγμή της αιματηρής καταδίωξης: «Τους ακολουθούμε, δεν μας έχουν αντιληφθεί» μετέδιδαν κάθε τόσο οι προπορευόμενοι μοτοσικλετιστές.
Το κέντρο ρωτούσε συνέχεια αν έχουν γίνει αντιληπτοί και οι άνδρες της ΔΙΑΣ απαντούσαν διαρκώς «αρνητικό».Λίγα λεπτά όμως αργότερα ειδοποιούν ότι «το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα».Είναι η στιγμή που εμφανίζονται τα περιπολικά με τον φάρο αναμμένο.Λίγες στιγμές αργότερα διαβιβάζεται ότι «έχουμε χάσει οπτική επαφή με το όχημα» και αμέσως μετά ακολουθεί η αναφορά «το βλέπουμε το όχημα,έχει στρίψει».Στους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ.ακούγεται τότε η υπόδειξη «ακολουθήστε με μέτρα αυτοπροστασίας» και σε ικανή απόσταση».Υστερα από μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί...


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_1928.html

Τρόμος στην κυβέρνηση από το ενδεχόμενο εξέγερσης των λαθρομεταναστών

«Ύστατη έκκληση» προς τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία να σταματήσουν την απεργία πείνας και να επιτρέψουν τη νοσηλεία τους απευθύνει η κυβέρνηση, αποκλείοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο νομιμοποίησής τους, αλλά παράλληλα ανησυχώντας για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ο θάνατος κάποιου ή κάποιων από αυτούς. Είναι γεγονός ότι.....
κυβερνητικά στελέχη ανησύχησαν ιδιαίτερα από την σημερινή εξέλιξη στο λιμάνι της Σούδας.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν για εξέγερση σε περίπτωση θανάτου ή θανάτων λαθρομεταναστών είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Έχουν γίνει συγκεκριμένες επαφές με εκπροσώπους τους στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει παράλληλο, μη ανιχνεύσιμο, κέντρο που κατευθύνει την όλη προσπάθεια.
Στις περιοχές του κέντρου που εμφανίζονται μεγάλες συγκεντρώσεις λαθρομεταναστών έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας με περιπολίες αστυνομικών.
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, κάλεσαν το μεσημέρι τους μετανάστες να μεταβούν όλοι στα νοσοκομεία, διαφυλάσσοντας την υγεία τους, και να δεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης, στην οποία «δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται η νομιμοποίηση».
Όπως τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, τα τραγικά γεγονότα της Σούδας, «έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο δραματικό τρόπο την επιβεβλημένη και σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη κάθε συζήτηση για νομιμοποίηση μεταναστών».
Παράλληλα, οι κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών άφησαν αιχμές προς όσους υποστηρίζουν τη συνέχιση της απεργίας, σχολιάζοντας ότι «η ενθάρρυνση της αδιαλλαξίας είναι όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά ολέθρια και εγκληματική».

http://www.defencenet.gr/

Ο Πεταλωτής, οι ανυπάκουοι και οι υποκινητές . Από το Μαρικάκι

thumb

Σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός θα γυρέψει συναίνεση από τους πολιτικούς αρχηγούς, θα λάβει άρνηση και θα επιμερίσει ευθύνες στην αντιπολίτευση για την αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει από εδώ και πέρα. Ο πρωθυπουργός ετοιμάζει το έδαφος για ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει, ανάλογα και με το πόσο κακό θα είναι το αποτέλεσμα των δύο επερχόμενων συνόδων της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Ήδη, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προετοίμασε για πιθανή φυγή του μέσω εκλογών παραπέμποντας στον Μπράιαν Κόουεν, τον ιρλανδό πρώην πρωθυπουργό ο οποίος αφού δέσμευσε τη χώρα του στον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ – ΕΕ στη συνέχεια πήγε σε εκλογές στις οποίες υπέστη συντριπτική ήττα. Για τον πρωθυπουργό ο Μπράιαν Κόουεν είναι υπόδειγμα υπευθυνότητας (μήπως γιατί έχουν αναλογίες;) καθώς αν και «δεξιός» και «συντηρητικός» υπήρξε «τουλάχιστον ντόμπρος, ανέλαβε τις ευθύνες του. Πέρασε δύσκολα μέτρα για να σώσει τη χώρα του και μετά πήγε σε εκλογές».

Για τον ιρλανδικό λαό, ωστόσο, που αποφάνθηκε στην κάλπη δεν ήταν παρά προδότης. Μήπως ήταν «ανεύθυνοι» και οι Ιρλανδοί, κατά το πάγιο τροπάρι της κυβέρνησης; Το οποίο τροπάρι πάντως, εσχάτως το εκφέρει με λιγότερη αυτοπεποίθηση και με περισσότερο αυταρχισμό…
Για παράδειγμα, μετά από αρκετές μέρες αλλεπάλληλων περιστατικών ξεφωνήματος του ίδιου του πρωθυπουργού και κορυφαίων κυβερνητικών, ο Πεταλωτής ξεσπαθώνει κατά όλων όσοι εκφράζουν αντίλογο στην κυβερνητική πολιτική, αναζητώντας υποκινητές παντού.
Με προκλητικό άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του διαλόγου, της διαβούλευσης και του Opengov αν και δεν καταδέχεται να επιχειρηματολογήσει για το έργο της κυβέρνησης, δηλαδή να μπει στον κόπο του διαλόγου, εν τούτοις εγκαλεί τους άλλους για έλλειψη επιχειρημάτων. Κάθε αντίλογος που υψώνεται είναι ανευθυνότητα, διάχυση ανυπόστατης γκρίνιας και μιζέριας , ψευδοεπαναστατισμός, συνωμοσιολογία. Μέσα από το κυάλι με το οποίο παρακολουθεί τη ζωή απ’ το Μαξίμου και το πρες ρουμ, διαβλέπει εν τέλει έναν «πολιτικό χουλιγκανισμό με ‘’αυθόρμητο’’ πρόσημο» να απλώνεται τριγύρω για τον οποίο, προειδοποιεί ότι θα έρθει η ώρα που θα θεριστούν θύελλες από τους υπεύθυνους υποκινητές που δεν διστάζουν να τον υποδαυλίσουν για πολιτική εκμετάλλευση.
Δεν διστάζει να τα βάλει με κινήματα πολιτών (το «δεν πληρώνω» και στο βάθος … Κερατέα), απεργούς, μπλογκ ακόμα και εφημερίδες που φιλοξενούν αντικυβερνητική αρθρογραφία(οποία ύβρις!).
Με δικά του λόγια και … δανεικό βρετανικό φλέγμα:
«Ποιος δεν θα έμπαινε στον πειρασμό να επιχειρηματολογήσει εκτεταμένα, σύμφωνα με τη μόδα της εποχής, για το ΔΝΤ και τη συνδεόμενη πίεση στην καθημερινότητα των πολιτών; [κρατάτε με θα επιχειρηματολογήσω!] Δεν θα το πράξω. Πρώτα γιατί αντιλαμβάνομαι με πολύ πεζό και καθόλου συναρπαστικό τρόπο τα βασικά στοιχεία του τρέχοντος πολιτικού σκηνικού[ρεαλιστής]. Η χώρα χρωστά. Πολλά [και χάρη σε μας, χρωστά ατελείωτα]».
«Δεν θα μπω σε λογική εκτεταμένης επιχειρηματολογίας με δυσνόητους όρους και αυτάρεσκο στόμφο πρόκλησης επιφανειακών εντυπώσεων [γιατί τι άλλο είναι η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης από δημιουργία εντυπώσεων]» κι αυτό «διότι, θέλοντας και μη, η χώρα ωριμάζει ραγδαία».
Από εδώ και κάτω αρχίζει η συκοφάντηση και οι φωτογραφικές επιθέσεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που «απέκτησαν εσχάτως κοινό τόπο: τον πολιτικό χουλιγκανισμό με λεοντή «αυθορμητισμού» και «κινηματικής» έκφρασης».
Ειδικότερα αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
«Θα έλεγε κανείς ότι αναφέρομαι μόνο στα επεισόδια των πορειών του δρόμου. Καθόλου. Η σκόπιμα διαλυτική μιζέρια που υποθάλπεται από τις λεκτικές υπερβολές συγκεκριμένων πολιτικών χώρων αφορά τα γραφεία, τις συζητήσεις στο Διαδίκτυο, «κινήσεις πολιτών» όπως εκείνη τού «δεν πληρώνω», κείμενα σε καθιερωμένα έντυπα, δηλώσεις παραγόντων του δημόσιου βίου, βίαιους τραμπουκισμούς. Όλη η χώρα σε μια χύμα ανυπακοή είναι το μοντελάκι που κάποιοι μόδιστροι της αντιπολιτευτικής διανόησης πλασάρουν σαν αυθόρμητο ξέσπασμα του «αντιστεκόμενου λαού» με τον εισβολέα να καταδεικνύεται ως μια μοχθηρή κυβερνητική φιγούρα που αυθαιρετεί εναντίον του».
Με την «αξιοποίηση» λοιπόν της θεωρίας της υποκίνησης που έχει ξεσηκώσει όλη τη χώρα σε μια χύμα ανυπακοή, ο Πεταλωτής θεωρεί ότι μπορεί να κουνάει το δάχτυλο σε όλη την κοινωνία η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο απειθαρχεί μεν καθ ‘υπόδειξη δε.
Αφού όμως όπως λέει οι ανεύθυνοι υποκινητές αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν, θα απομονωθούν, και θα ξεπέσουν σε καρικατούρες γιατί τόσος πανικός και τέτοιες προειδοποιήσεις που φέρουν τον υπαινιγμό… «περικοπών» και στην ελευθερία της έκφρασης…

Το τέλος των μεταπολιτευτικών κομμάτων – για μια νέα πολιτική και αναπτυξιακή παιδεία και το κίνημα αντιδιαφθοράς!

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!


Το πρώτο βήμα θα ήταν η απαίτηση για την επιστροφή των χρημάτων που προκαταβλήθηκαν στο ΚΚΚΑΣΟΡ και τη ΝΔ την PEPSI και την COLA μέχρι το 2018 από τον δημόσιο προϋπολογισμό..

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Το τέλος των μεταπολιτευτικών κομμάτων – για μια νέα πολιτική και...
αναπτυξιακή παιδεία

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η κινητικότητα που παρατηρείται στην κοινωνία με την δημιουργία Επιτροπών Ελεύθερων Πολιτών όπως η δική σας. Ελεύθερων από κομματικούς και παρακομματικούς μηχανισμούς και δεσμά.

Αντιπροσωπεύουν μια νέα κοινωνία πολιτών η οποία θέλει να κάνει πολιτική, να κάνει τους λογαριασμούς της με την ιστορία, να μετρηθεί, να δεσμευθεί για ένα άλλο μέλλον της χώρας από αυτό που εφάρμοσαν και προδιαγράφουν η κακιστοκρατία και η κλεπτοκρατία. Τα ιστορικά υποπροϊόντα της μεταπολίτευσης ή τα πτώματα της μεταπολίτευσης.
Ακόμη και τα μικρά λεγόμενα κόμματα της μεταπολίτευσης (όλα είναι μικρά) δεν μπορούν να συλλέξουν την αγωνία των πολιτών για το μέλλον του τόπου και την διάθεση τους για ένταξη σε ένα νέο ιστορικό σχέδιο. Η ελκτικότητα τους είναι ανύπαρκτη. Γιατί στερούνται μιας αναλυτικής ερμηνείας, σύγχρονης θεωρίας, στερούνται σχεδίου και πολιτικής διήγησης που μεταβάλλεται σε πολιτική δράση, σε πρόβλεψη, σε φαντασία, σε μύθο, σε πάθος.
Αυτό το κενό καλύπτουν οι νέες επιτροπές πολιτών στους δήμους της Αττικής και σε άλλους δήμους της χώρας. Αυτές οι μορφές παρατηρούνται πάντοτε σε χώρες που βρίσκονται σε μετάβαση από το παλιό, το αποτυχημένο, το ένοχο, στο νέο και σταδιακά παίρνουν πολιτικές μορφές.
Πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες μπορούν να διδαχθούν πολλά από τις μορφές που πήραν ανάλογα κινήματα ενάντια στον ολοκληρωτισμό, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Γιατί οι μορφές εξουσίας και παραεξουσίας στην Ελλάδα έχουν ολοκληρωτικά καθεστωτικά χαρακτηριστικά. Είναι η πρώτη ολοκληρωτική και χρεοκοπημένη ολιγαρχία της Ευρώπης. Το έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών. Μπορείτε να συμβουλευτείτε το τελευταίο μου βιβλία γι αυτά τα φαινόμενα*.
Μπορείτε επίσης να διδαχθείτε πολλά από τα κινήματα για την Ελεύθερη Δημοκρατική Πληροφόρηση και τα κινήματα Αντιδιαφθοράς. Εκεί που η Τηλεκρατία, τα Λόμπυ, η Κλεπτοκρατία και η Κακιστοκρατία κατάργησαν τη Δημοκρατία. Δυστυχώς στον τόπο μας έχουμε το πλέον ΑΚΡΑΙΟ και προχωρημένο παράδειγμα αυτού του εκφυλισμένου προτύπου. Οι σχολές πολιτικών επιστημών, οικονομικών επιστημών, νομικών επιστημών και κοινωνιολογίας θα μπορούσαν , αν είχαν την επάρκεια, την γνώση, την αυτονομία, την ελευθερία, το ήθος, να παράγουν ένα τεράστιο διανοητικό και επιστημονικό έργο.
Στη μεταβατική διαδικασία εμπλουτισμού και παραγωγής μιας νέας πολιτικής και αναπτυξιακής παιδείας, νέων λέξεων, νέων σχημάτων, νέας αισθητικής αλλά και συντονισμού και ενοποίησης των δράσεων σας, μπορείτε να αναπτύξετε κοινές εκστρατείες. Τα πεδία πρωτοβουλιών σας είναι πολλά. Ένα είναι αυτό ενός Κινήματος Αντιδιαφθοράς. Το πρώτο βήμα θα ήταν η απαίτηση για την επιστροφή των χρημάτων που προκαταβλήθηκαν στο ΚΚΚΑΣΟΡ και τη ΝΔ την PEPSI και την COLA μέχρι το 2018 από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Το σύνθημα μπορεί να είναι ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Ούτε οι χειρότερες ολιγαρχίες και οι ολοκληρωτισμοί αλλά ούτε οι Οθωμανοί Πασάδες και οι Βενετσιάνοι ή Φράγκοι Κόντηδες έδειξαν τόσο κυνισμό και θράσος όσο οι golden Μπέηδες της κομματοκρατίας χωρίς αρχηγούς και χωρίς κόμματα. Υποτίθεται ότι παίρνουν χρήματα από το δημόσιο προϋπολογισμό για να παράγουν πολιτική. Αυτοί όμως δεν παράγουν τίποτα. Ταυτόχρονα ληστεύουν ακόμη και τις συντάξεις των 600 ευρώ. Ως παραγωγή πολιτικής προβαίνουν σε μια μεγάλη κλοπή και εκφυλισμό μιας διανοητικής παραγωγής και ενός ιστορικού σχεδίου που παρήγαγα χρόνια. Το μόνο σχέδιο που υπήρξε - υπάρχει και δικαιώθηκε ιστορικά. Αντιθέτως παράγουν αντιεκπαίδευση με τα λόγια και το παράδειγμα τους, το αντιπαράδειγμα τους. Έτσι στο τέλος του πάρτι – στο μεγάλο φαγοπότι – λένε «τα φάγαμε μαζί». Ως πολιτική νομιμοποίηση ανακαλύπτουν στα εξήντα και εβδομήντα τους, συλλαβίζοντας, τη λέξη Πατρίδα και τη λέξη Ελλάδα. Το ανώτερο επίπεδο της χυδαιότητας και του λούμπεν, του υπόκοσμου δηλαδή.
Επί δεκαετίες όταν κρίνονταν η πορεία του Έθνους, της χώρας, είπαν πρώτα ο εαυτός μας, η οικογένεια, η παρέα μας, η κάστα. Δεν είπαν πρώτα η χώρα, πρώτα η Ελλάδα. Δεν είπαν country first. Τώρα είναι πολύ αργά γι αυτούς.

* «Από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΚΣΟΡ – Ο εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος» Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Εκδόσεις Στράβων, Αθήνα 2009

Χολαργός, 30 Νοεμβρίου 2010.

Polis-agora.blogspot.com

Κατολίσθηση και πάλι στα Τέμπη - τραυματίστηκε οδηγός

Γύρω στις 20.00 ένας βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά στα Τέμπη στο ίδιο σημείο που είχε γίνει στο παρελθόν η φονική κατολίσθηση και
πέφτοντας τραυμάτισε ελαφρά οδηγό που ήταν ακινητοποιημένος λόγω του μποτιλιαρίσματος από τον καιρό μέσα στο αυτοκίνητό του

http://www.seleo.gr/

5.800.000 ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Ο εξαίρετος δικηγόρος κ. Ιωάννης Ανδριόπουλος, ένας πατριώτης που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους εντολοδόχους προδότες που μας κυβερνούν, λέει τρομερά πράγματα για τον αριθμό των λαθρομεταναστών στην χώρα μας αλλά και για τις επιδιώξεις αυτών που τους φέρνουν....

Και αν το καλοσκεφτείτε με τον ρυθμό, που η ίδια η κυβέρνηση και η Frontex έχουν διαπιστώσει και ομολογήσει, ο άριθμός πρέπει να βρίσκεται κάπου εκεί.... πάνω από 5 εκατομμύρια!!!!!!

Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα......




koukfamily.blogspot.com

ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΜΙΝΗ!!!Τσακίστε τους έλληνες

ΕΝΤΟΛΕΣ έδινε ο Δήμαρχος Αθήνας, να διώξουν 5 έλληνες μικροπωλητές, από το λόφο Φιλοπάππου, γιατί τον ενοχλούσε η παρουσία τους....
Γιουχαρίστηκε όμως από τον κόσμο, όταν ο περιβόητος κοτσιδάκιας, έδειρε το συνάδελφό μας Θ.Ηλιόπουλο, επειδή πούλησε ένα ποπ κορν!!! την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Αθήνας, αφήνει εκατοντάδες αλλοδαπούς παρέμπορους να.....
οργιάζουν επί της ΠΑΤΗΣΙΩΝ..
Καλά κανείς τους δεν μπορεί να διανοηθεί πως ο κακόμοιρος ελληνάκος μικροπωλητής, διατηρεί ταμειακή μηχανή, πληρώνει ΟΑΕΕ και φόρους;;;
ΑΙΣΧΟΣ..

http://www.sindikatomikropoliton.com/

Πολιτισμός και ανθρώπινα εργαλεία 400.000 ετών στην Θεσσαλία!!

σ.σ. Περάσανε και από εδώ οι "ινδοευρωπαίοι"..

Και προϊστορικά σιτοβολώνας η Θεσσαλία

Μοτό: Τα κτήματά τους είναι γεμάτα από κοπάδια με πρόβατα και ίππους, ενώ εκατοντάδες δούλοι τα υπηρετούν.
Στη Θεσσαλία αναπτύχθηκε ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης. Εργαλεία της Παλαιολιθικής περιόδου που βρέθηκαν στη Ροδιά, κοντά στη Λάρισα, χρονολογούνται από 200.000-400.000 χρόνια π.Χ. Άλλα ευρήματα, για παράδειγμα, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και στις όχθες του Πηνειού, που χρονολογούνται από το 50000 έως το 3ΟΟ00 π.Χ., τεκμηριώνουν την ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη Μέση Παλαιολιθική εποχή. Με τις ανασκαφές στο σπήλαιο της Θεόπετρας Τρικάλων, διαπιστώθηκε η συνεχής ανθρώπινη παρουσία από την παλαιολιθική έως τη νεολιθική εποχή, η οποία ξεκίνησε με το τέλος των παγετώνων στην Ευρώπη, διήρκεσε από την 7η έως την 4η χιλιετηρίδα π.Χ. και συνδέθηκε, όπως προαναφέρθηκε, με την έναρξη της άσκησης της γεωργίας από τον άνθρωπο. Αυτά αναφέρουν σε σχετική εργασία η Στέλλα Γαλανοπούλου-Σενδουκά, τέως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Ελένη Κ. Κοντσιώτου τέως επίσης διευθύντρια του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας, οι οποίες εξετάζουν τη γεωργία και τον πολιτισμό στη Θεσσαλία.

Προϊστορική-κλασική περίοδος
Με τη διάρρηξη των Τεμπών και την απόσυρση των υδάτων, της τέως Θεσσαλικής λίμνης, στον Θερμαϊκό κόλπο (~7000 π.Χ.), σχηματίζεται, αναφέρουν οι ερευνήτριες, η «πλατυτάτη» και «ευφορωτάτη» θεσσαλική γη, αναφέρουν οι ερευνήτριες, η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη πεδιάδα της Ελλάδος.
Ακολουθεί η «πεδινή Νεολιθική περίοδος» όπου οι παλαιοί Θετταλοί αρχίζουν να κατεβαίνουν από τα όρη στις πεδιάδες εποχιακώς ή για μόνιμη εγκατάσταση, κυρίως στους γηλόφους, τις γνωστές μαγούλες. Έτσι η Θεσσαλία, η οποία από την εποχή του Δευκαλίωνα ήταν γνωστή για τους ίππους και τους ανδρείους ιππείς, γίνεται πλέον περιώνυμη και για τον σιτοβολώνα της, με αποτέλεσμα να κατοικηθεί πυκνότατα από τη λίθινη εποχή, όπως μαρτυρούν οι πρώτες νεολιθικές ακροπόλεις της προϊστορικής Ελλάδος (6000π.Χ.-3000π.Χ.).

Ακμή
Η ακμή της γεωργίας στη Θεσσαλία, κατά τη Νεολιθική περίοδο, τεκμηριώνεται και από τους σπόρους σιταριού και
κριθαριού που βρέθηκαν στην Άργισσα Λαρίσης και στο Σέσκλο Μαγνησίας και αποτελούν ένδειξη υψηλού πολιτισμού αντίστοιχου των πρώτων παγκοσμίως οικισμών Μεσοποταμίας. Οι οικισμοί στην Άργισσα και το Σέσκλο αποτελούν τους πρώτους οικισμούς στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Η ακμάζουσα γεωργοκτηνοτροφία απλώνεται, σταδιακά, από τις Θεσσαλικές μαγούλες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κατά την εποχή του χαλκού (4.000 π.Χ.-1.100 π.Χ.), με τις μεγάλες πολιτιστικές εξελίξεις στον Ελλαδικό χώρο, δημιουργούνται και νέες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία. Περί τα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. η Θεσσαλία, επισημαίνουν, είναι μία περιφέρεια των μεγάλων γαιοκτημόνων στις αυλές των οποίων φιλοξενούνται ποιητές και διανοούμενοι. Τα κτήματα τους είναι γεμάτα από κοπάδια με πρόβατα και ίππους, ενώ εκατοντάδες δούλοι τα υπηρετούν. Τα σημάδια όμως της ολιγαρχίας είναι έντονα.
Διχόνοιες
Οι διχόνοιες, ανάμεσα στις εξέχουσες οικογένειες, οδήγησαν σε πολέμους για την κατάργηση του απολυταρχικού αξιώματος των Θεσσαλών Βασιλέων. Το αποτέλεσμα ήταν να καταργήσει το Ομοσπονδιακό κράτος και να γίνει η περίφημη Θεσσαλική Ομοσπονδία, ονομαζόμενη «Κοινό των Θεσσαλών», με έδρα τη Λάρισα, που συνέβαλε ώστε να γνωρίσει η Θεσσαλία μεγάλη ακμή σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα μεταξύ του 5ου και 1ου αιώνα π.Χ.. Οι εμφύλιοι πόλεμοι των Ρωμαίων κατά τους 2 τελευταίους αιώνες πριν την έναρξη της Βυζαντινής περιόδου (323 μ.Χ.), έφεραν μεγάλες καταστροφές στις περιουσίες και στη γεωργία των Θεσσαλών, λόγω της εγκατάλειψης των αγρών και της ανασφάλειας των κατοίκων που μετακομίζουν στις ορεινές περιοχές. Αποτέλεσμα ήταν η έλλειψη σιταριού και άλλων προϊόντων. Με το τέλος των πολέμων, η Θεσσαλία αναπτύσσει και πάλι αξιόλογη ευημερία, χάρη στους ακάματους Θεσσαλούς, που καλλιεργούν και πάλι τους εύφορους αγρούς.

Του Αποστόλη Ζώη -Εφημερίδα:Η ΕΡΕΥΝΑ
http://visaltis.blogspot.com/2011/03/400000.html

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ…ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΜΟΛΗΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ…

Ειναι απολυτως ΥΓΙΕΣ οσο και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ που πληθαινουν οι φωνες ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ κατα του ΝΟΣΗΡΟΥ πολιτικου συστηματος, το οποιο οδηγησε τη χωρα εως και την ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ της!!!Εχουν παρει δε ποικιλες μορφες,αποδεικνυοντας παραλληλα και την επινοητικοτητα του Ελληνα ως πατρογονικο χαρισμα!!!Ετσι εχουμε πολιτικα σχηματα νεα -που καποια ειλικρινως πασχιζουν να παραμεινουν ΕΞΩ απο τιο διαβρωμενο πολιτικο συστημα και να παλεψουν για κατι καινουργιο και...
υγιες.Εχουμε οργανωσεις πρωτοτυπες και συχνα αποτελεσματικες, οπως οι ‘ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’-απο τα διοδια και τα μεσα μεταφορας μεχρι τη νετ και επεται συνεχεια..Επισης διαθετουμε τους’ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ , ΨΕΥΤΗ ‘Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ‘ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ’ ‘ΜΟΥ’,που τον εστειλα καποτε στη βουλη…Εχουμε ομως και τους Ελληνες του εξωτερικου για να θυμιζουν οτι η ΔΥΣΟΣΜΙΑ τους ακολουθει πλεον και εκτος ΣΥΝΟΡΩΝ -εκει οπου τα ξεπουπουλιασμενα-πια-πρασινα παπαγαλακια των δικων μας media δεν μπορουν να πεταξουν ριχνοντας το μαυρο πεπλο της παραπληροφορησης….Να προσθεσω και τη σημαντικη προσπαθεια ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ μεσω του ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…Ξεχωριστη ομως μνεια αξιζει και το ‘κινημα’ των κατοικων της Κερατεας,το”ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ’

Και ηταν φυσικο επακολουθο μαζι με τα πρωτα αυτα κινηματα, που ειναι και η μονη ΕΛΠΙΔΑ για τον τοπο,να ενεργοποιηθουν και οι ετοιμοι μηχανισμοι καταστολης τους-χωρις ομως υπο τις υπαρχουσες συνθηκες να καταφερνουν να ειναι και οσο αποτελεσματικοι θα ηθελαν….Απο τα καπνογονα που αφειδως ξοδευει ο μεταλλαγμενος σοσιαλιστης Παπουτσης,για να διαλυσει ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ,μεχρι τους κατασταλτικους νομους Ρεππα,αλλα και τουΚαστανιδη-θολοι και ως προς τη ‘νομιμοτητα’τους και ως προς το στοχο τους-Απο την καχυποψια και συστηματικη αποκρυψη μεχρι την κατασυκοφαντηση νεων πολιτικων δυναμεων. Απο τη βιαιη καταστολη μεχρι τον προσωπικο εκβιασμο πολιτων που διεκδικουν το αυτονοητο…

Διαθετοντας ολους τους κατασταλτικους μηχανισμους φανερους και γνωστους αλλα και υπογειους και σκοτεινους, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ τη θερμη και δουλικη στηριξη-με το αζημειωτο φυσικα- των ξεπουλημενων δημοσιογραφων,χωρις τους οποιους δε θα καταφερναν ουτε τη χρονια χειραγωγηση μας,ουτε τη δρομολογηση του ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,δεν κρυβουν παρα τον πανικο τους,το φοβο για οτι επραξαν,την αγωνια να κρατησουν και να κρατηθουν απο το οικοδομημα της φθορας και σηψης που επιμελημενα εχτισαν…Ποσο δειλοι και θλιβεροι αποδεικνυονται, οταν παντου αναζητουν εναν κρυμμενο Τσιπρα ή Σαμαρα ή τρομοκρατη…Ποσο αθλιοι να κλεινουν αυτια και ματια στις ΚΡΑΥΓΕΣ των πολιτων εναντιον τους,στις κινησεις των πολιτων εναντιον τους…Ποσο θυμωμενοι που ο Ελληνας σηκωνεται απο τον καναπε,βγαινει απο το μαντρι…Ποσο αμηχανοι που ψαχνει νεα πραγματα,που αναζητα νεες δυναμεις..Ποσο τρομοκρατημενοι απο το ΑΙΤΗΜΑ -που εγινε πια ΚΡΑΥΓΗ για αποδοση ευθυνων…

Γνωριζοντας ολοι εμεις οι απλοι πολιτες οτι ξαφνικα γιναμε συνενοχοι στη ΛΑΜΟΓΙΑ,μεχρι και οτι ευθυνομαστε το ιδιο με τους διαχειριστες της εξουσιας, που μας ξανακαναν ΡΑΓΙΑΔΕΣ, οτι συν-φαγαμε με τους ληστες που εκαναν business με τα δικα μας χρηματα και τοσα αλλα υβριστικα και ταπεινωτικα που υφισταμεθα απο την πολιτικη αλητεια που διαβρωσε και πληγωσε βαθεια τον τοπο μας χρονια πολλα ηδη,ας μην ειμαστε καχυποπτοι μεχρι και αρνητικοι με καθε τι καινουργιο…Τι χειροτερο θα μπορουσαμε να περιμενουμε απο την ενυπογραφη παραδοση μας απο τους ιδιους που χρονια εμπιστευτηκαμε ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ και τωρα τα παραδιδουν σε ξενες δυναμεις-αφου εξασφαλισαν μεχρι και τα τρισεγγονα τους κλεβοντας το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ;;;Ας ξεφυγουμε απο το συντηρητισμο,τη μιζερια, τη μεμψιμοιρια κι ας αναζητησουμε, χωρις να ειμαστε δεσμιοι μιας παλιας νοοτροπιας και αντιληψης που επεβαλε το αρρωστημενο συστημα, μεσα σε νεες δυναμεις το δρομο να γινουμε ξανα ΠΟΛΙΤΕΣ σε μια ΧΩΡΑ πραγματικα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,πρωτα ομως ΕΛΕΥΘΕΡΗ…

http://filologos10.wordpress.com/

Ποιες είναι οι πιθανότητες να ταυτίζονται οι μεγάλες αποφάσεις με της σημαντικές Εθνικές εορτές

Και να μην θέλω να το παρατηρήσω για να αποφύγω να με πουν άρρωστο συνωμοσιολογο δεν μπορώ. Αν θυμάμαι καλά η πρώτη μεγάλη απόφαση που όλοι η πατρίδα είχε άγχος για το μνημόνιο ήταν στις 28/10/2010 που ως γνωστόν σηματοδοτεί μια από τις δυο μεγάλες εθνικές εορτές μας. Τώρα ξανά έχουμε μια μεγάλη απόφαση , την επόμενη μεγάλη απόφαση και την αναμένουμε στις 25/03/2011.
Και αναρωτιέμαι γνωρίζοντας την αγάπη των πεφωτισμένων (Illuminati) για τους αριθμούς και τις ημερομηνίες ποιες είναι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό.Δηλαδή σε μια εποχή που τα......
σενάρια περί έλεγχου του κόσμου ,περί νέας τάξης πραγμάτων , περί επίθεσης στην Ελλάδα σαν πιλοτικό πείραμα για τον υπόλοιπο κόσμο ...Ποιες είναι οι πιθανότητες ΤΩΡΑ σε αυτή την ιστορική στιγμή οι μοίρα μας να αποφασίζεται πάντα συνυφασμένη με τις Εθνικές εορτές μας? ..και μάλιστα με εορτές που έχουν να κάνουν σχέση με την ελευθερία (πόλεμο) και με την επανάσταση(πόλεμο).Δεν μπορώ να μην επισημάνω οτι αθροιστικά και οι δυο ημερομηνίες έχουν 2+8+1+0+2+0+1+0= 14 και 2+5+0+3+2+0+1+1=14 και ακομα 28+10+20+10=68 ---6+8= 14 και 25+03+20+11=59----5+9=14. Ένα νούμερο που δεν φαίνεται να έχει εμφανή σχέσει με κάποια μυστική δοξασία των πεφωτισμενων ...αλλά με κρυφό νόημα αν μπεις ποιο βαθιά το οποίο είναι το 5 που έρχεται απο το 1+4= 5 .....και το 5 πάντα για τους μυημένους οδηγεί στο μαγικότερο όλων 23 ....κάπως έτσι δηλαδή ....αφαιρώντας το μηδέν από τις χρονολογίες (και οι ίδιοι δεν το χρησιμοποιούν ποτέ το μηδέν) άρα 28+1+2+1= 32 (ο καθρεφτης του 23) και 25+3+2+1+1= 32 (ΠΑΛΙ Ο ΚΑΘΕΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ 23) 2+3 =5 . Από πεντάλφα μέχρι το μαγικό στιχο του aleister crowley 23 skidoo το πιο αινιγματικό ποίημα στο χώρο του αποκρυφισμού. Γνωρίζω ότι πολύ από σας θα γελάσουν και θα θεωρήσουν τα παραπάνω το λιγότερο υπερβολές ...άλλα ακόμα γνωρίζω ότι η κωδική γλώσσα των αφεντικών μας έχει πολύ βάθος ....για εμένα λοιπόν αυτό το αλλόκοτο παραπάνω άρθρο λέει μια πρόβλεψη ...... Πρώτα ο καθρέφτης (η μη πραγματικότητα ,το ψέμα) και μετά ξανά ο καθρέφτης στον καθρέφτη (η απάντηση που περιμένουμε) . Πως λέγαμε ως νέοι το όχι ,όχι μια γκόμενας ίσον ναι...κάπως έτσι...δηλαδή τι θα μπορούσες να δεις μέσα σε ένα ψεύτικο καθρέφτη αν κοίταζες το είδωλο του από έναν άλλο καθρέφτη??Ο νοών νοητο!!


Υ.Γ Τουλάχιστον τον απλό συσχετισμό των εθνικών εορτών μας σαν κωδικό μήνυμα "Προσέξτε γιατί ποτέ δεν απελευθερωθήκατε" να το σκεφθείτε παραπάνω!!

Θα προσθέσω ακόμα ότι μικροπροβλήματα είτε καιρού είτε άλλου φαινόμενου έχουν μεγάλες πιθανότητες να συμβούν μέχρι τις 25..έτσι ίσως σαν προειδοποίηση κάτω από το τραπέζι...(κρίμα να μην το έχω γράψει μερικές μέρες πριν αυτό το άρθρο)

http://katohika.blogspot.com/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters