Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΜΟΣ στο Κιλκίς καλούν τον διοικητή της 71ης ταξιαρχίας να παραιτηθεί: “ΝΤΡΟΠΗ! Παραδίδουν το Κιλκίς στους μουσουλμάνους έποικους που στέλνει η Τουρκία” & βίντεο



commander2


Ζητούν την παραίτηση του διοικητή της 71ης ταξιαρχίας! Διαβάστε την ανάρτηση της τοπικής ιστοσελίδας neaporeiakilkis.blogspot.gr:

Κύριε διοικητά της 71ης ταξιαρχίας, όπως καλα γνωρίζετε στο Κιλκίς, έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες για να ελευθερωθεί.
Στον εμφύλιο, επίσης χύθηκε άφθονο Ελληνικό αίμα μεταξύ αδελφών.
Και έρχεστε σήμερα εσείς χωρίς να ρωτήσετε τη σημαία και την ιστορία του ιερού τόπου αυτού, να τον παραδώσετε στους μουσουλμάνους ΕΠΟΙΚΟΥΣ που στέλνει καθημερινά η ΤΟΥΡΚΙΑ;
Ποια θα είναι η διαφορά των κατεχομένων της ΚΥΠΡΟΥ με το ΚΙΛΚΙΣ σε λίγους μήνες;
ΜΙΑ: το Κιλκίς θα έχει εποικιστεί χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά!
Θα έχει γεμίσει μαντήλες.
Όπως γνωρίζετε κύριε διοικητά, το στρατόπεδο ΧΑΤΗΙΩΑΝΝΟΥ στη Νέα Σάντα, πήρε το όνομά του από ένα νεαρό παληκάρι που έχασε τη ζωή του στις μαύρες ημέρες του εμφυλίου.
Να είστε σίγουρος κύριε διοικητά, ότι με τη συμπεριφορά του στρατού στο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ, θα κάνει την ψυχή εκείνου του παιδιού να ΔΑΚΡΥΖΕΙ….

ΝΤΡΟΠΗ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.
http://www.makeleio.gr/?p=553090
http://ofis66.blogspot.gr/2016/02/71.html 

ΘΈΛΕΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΑΣΦΆΛΙΣΗ(;) ....ΠΆΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΎΣΗ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΕΓΑ "Η ΕΘΝΙΚΗ":  International Life - Μια μερική εξαγορά χαρτοφυλακίου με πάρα πολλά ερωτηματικά


"....ένα καραμπινάτο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Τράπεζα της Ελλάδος, η διοίκηση της ΕΤΕ και η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να εμποδίσει."
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΕΓΑ "Η ΕΘΝΙΚΗ": International Life - Μια μερική εξαγορά χαρτοφυλακίου με πάρα πολλά ερωτηματικά

Δημοσίευση: Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016 16:25


Nextdeal newsroom
Γράφει:
Nextdeal newsroom
http://www.nextdeal.gr


Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΑΕΕΓΑ "Η ΕΘΝΙΚΗ" σχετικά με την μερική εξαγορά του χαρτοφυλακίου της International Life:

"Συνάδελφοι,
Χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΤΕ αποφάσισε να δώσει ουσιαστικά το «πράσινο φως» στο Δ.Σ. της Εταιρίας μας για την μεταφορά στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας μας, μέρους του χαρτοφυλακίου της INTERNATIONAL LIFE ΑΕΑΖ. Με την παραδοχή ότι τα assets του χαρτοφυλακίου κατά την ημερομηνία της μεταφοράς θα είναι μεγαλύτερα από τα liabilities κατά Solvency II.

Εκτιμούμε ότι πρόκειται για μια ασύμφορη επιχειρηματική ενέργεια με μοναδική ωφελημένη την ιδιοκτησία της Internatonal Life και μεγάλους χαμένους όχι μόνο την Εταιρεία, αλλά και τους εργαζόμενους, τους διαμεσολαβούντες και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο, όπως θα αποδείξουμε στη συνέχεια. 


Η Εθνική Ασφαλιστική «πιέστηκε» από την Τράπεζα της Ελλάδας και την ΕΤΕ προκειμένου -δήθεν- να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της χρεωκοπίας της ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, οι παρενέργειες του οποίου εξακολουθούν να βασανίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Όμως, κι εμείς ζούμε μέσα στην ασφαλιστική αγορά, την γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν ''τσιμπάμε'' τόσο εύκολα. Πίσω από τον ευγενικό αυτό σκοπό υπάρχουν πολλές ''ουρές''. Στην κοινή γλώσσα η υπόθεση βρωμάει. 


Πιο συγκεκριμένα:
Ας ξεκινήσουμε με μια απλή παραδοχή: Αν τα assets που θα μεταφερθούν στην Εθνική είναι περισσότερα από τα liabilities και παράλληλα για τα εναπομείναντα συμβόλαια που δεν θα μεταφερθούν η International Life κρατάει τα σωστά αποθέματα κατά Solvency II τότε απλά γιατί χρειάστηκε να μπει ασφαλιστικός επίτροπος; -Η ιδιοκτησία Μπράβου έχει διάφορες εταιρείες. Μεταξύ αυτών την International Life ΑΕΑΖ, την International Γενικών Ασφαλειών και την μεσιτική Premium Brokers. Για την πρώτη σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, «το διαθέσιμο περιθώριο φερεγγυότητας της ασφαλιστικής επιχείρησης «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής» δεν καλύπτει το απαιτούμενο περιθώριο φερεγγυότητάς της και το ελάχιστο εγγυητικό κεφάλαιο, και η ασφαλιστική τοποθέτηση της ασφαλιστικής επιχείρησης «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής» δεν επαρκεί για την κάλυψη των τεχνικών αποθεμάτων της». Εάν λοιπόν δεν υπάρξει λύση, τότε, οι εργαζόμενοι σε αυτήν θα μείνουν άνεργοι και δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι θα μείνουν χωρίς καλύψεις ή θα χάσουν τα χρήματα που είχαν επενδύσει. Έπρεπε λοιπόν κάποιος να πάρει τον ''μουτζούρη''.
-Αλήθεια, τι τρύπα στα αποθέματα ανέδειξε η μελέτη της PwC που έκανε το due diligence για λογαριασμό της Εθνικής; 


Εννοείται φυσικά ότι εταιρείες όπως ALLIANZ, GENERALI, GROUPAMA, ING, METLIFE, INTERAMERICAN, AXA κλπ δεν ενδιαφέρθηκαν να παίξουν τον ρόλο του “λευκού ιππότη”.
Ο ρόλος τους εξαντλείται στο να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα της ασφαλιστικής αγοράς, να ζητάνε μέτρα εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης, στα οποία όμως ουδόλως συμμετέχουν, περιοριζόμενες στα κέρδη τους που φροντίζουν μάλιστα να τα καταθέτουν σε τράπεζες του εξωτερικού, δείχνοντας με τον πιο κυνικό τρόπο πόσο ενδιαφέρονται και τιμούν την αγορά και την οικονομία της χώρας που τους φιλοξενεί. 


Η πρόταση της Ομοσπονδίας μας για κοινή αντιμετώπιση του θέματος από όλες της ασφαλιστικές εταιρίες ζωής με μια εταιρία διαχειριστή στα πρότυπα της «Μεσόγειος Ασφαλιστική», δεν συζητήθηκε καν από τους εμπλεκόμενους. Για άλλη μια φορά έδειξαν ότι τα κέρδη μπαίνουν πάνω από τους ασφαλισμένους. 


Αντίθετα, η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ έχει όλες τις προϋποθέσεις (μέγεθος, φερεγγυότητα, ιδιοκτησιακό καθεστώς, αποθεματικά) και επιπλέον μια διοίκηση, που κυρίως ενδιαφέρεται για τους μισθούς της και γι’ αυτό είναι ευάλωτη σε πιέσεις, είτε από τον τραπεζικό χώρο, είτε μέσω πολιτικών διαδρομών. 


Κάπως έτσι ο κλήρος πέφτει στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ που καλείται να παραβλέψει την βέβαιη μελλοντική επιχειρηματική ζημιά στο όνομα ενός θολού και αβέβαιου κοινωνικού οφέλους, που όμως δεν διασφαλίζεται ακριβώς γιατί δεν υπάρχει.
Η ιδιοκτησία της International Life αφού θησαύρισε επί δεκαετίες, παίρνοντας ακόμα και προμήθεια μέχρι 3% επί κάθε συμβολαίου!!!! αξιοποιεί την ευαισθησία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας και την εκβιάζει. 


Ή δέχεσθε να γίνει η μεταφορά ΜΕΡΟΥΣ του χαρτοφυλακίου ή μπαίνει σε εκκαθάριση η εταιρεία και αντιμετωπίζετε χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες. Η ιδιοκτησία της International (οικογένεια Μπράβου) ζήτησε ουσιαστικά από την κυβέρνηση της αριστεράς να βάλει την πολιτική της υπογραφή στην επιβεβαίωση του φαινομένου που ισχύει μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή προβληματικές επιχειρήσεις με πάμπλουτους ιδιοκτήτες. Αυτή ακριβώς είναι η πολιτική ουσία αυτού του εκβιασμού. Αξιοποιεί την μάλλον αδιάφορη για το μέλλον της Εταιρίας διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ προκειμένου να φορτώσει τα προβλήματα μιας εταιρίας στην μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας.
Και ιδού κάποια τμήματα της σχεδιαζόμενης συμφωνίας: 


-Μεταξύ των εγγυήσεων υπάρχουν κτίρια στην Κύπρο, διατηρητέα κτίρια χωρίς καμιά απολύτως δυνατότητα αξιοποίησης κλπ; 


-Κρατάει η International τον κλάδο ομαδικών ζωής, γιατί φυσικά είναι κερδοφόρος, όπως και τα ''ελεύθερα'' συμβόλαια που είναι περισσότερα από 10000 και από τα οποία θα κερδίσει πάνω 1.000.000 ευρώ; 

-Οι συνεργάτες αποκλειστικής απασχόλησης της International θα συνεργάζονται πλέον και με την ΕΘΝΙΚΗ στον κλάδο ζωής, όχι όμως απ’ ευθείας και αποκλειστικά με αυτήν, αλλά με ιδιαίτερη σύμβαση μέσω της Premium Brokers, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπράβου, που θα τους μπορεί να τους δώσει την δυνατότητα να συνεργάζονται και με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι διαμεσολαβούντες δύο ταχυτήτων στην Εταιρία μας; 

-Με αυτή την μεθόδευση οι υπερπρομήθειες που αναλογούν στην παραγωγή αυτών των συνεργατών θα καταλήγουν μέσω της Premium Brokers πάλι στην οικογένεια Μπράβου; 

Όλα αυτά η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ φαίνεται τα αποδέχτηκε σε βάρος του μέλλοντος και των αποτελεσμάτων της εταιρείας μας. Εδώ, όμως, θα έπρεπε να παρέμβει η κυβέρνηση. Αυτή η υπόθεση δεν αφορά καμιά μνημονιακή υποχρέωση. Δεν υπάρχει σε κανέναν κατάλογο προαπαιτούμενων. Πρόκειται για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Τράπεζα της Ελλάδος, η διοίκηση της ΕΤΕ και η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να εμποδίσει. 


Η επόμενη ασφαλιστική εταιρεία που θα φτάσει στην ίδια θέση, αλλά και η αμέσως επόμενη, η μεθεπόμενη κλπ θα έχουν έτοιμη και δοκιμασμένη λύση. Μεταφέρουμε στην ΕΘΝΙΚΗ τα ''σαπάκια'' του χαρτοφυλακίου μας που έχουμε δημιουργήσει, την μετατρέπουμε σε ''χωματερή'' της αγοράς και μετά.....


Μετά αρχίζουμε να φωνάζουμε ότι δεν πάει καλά, δεν έχει καλά αποτελέσματα, έχει πλεονάζον προσωπικό και πρέπει να πουληθεί όσο-όσο και σε όποιον να ‘ναι.
Αλήθεια η εποπτική αρχή πώς δέχτηκε «ελαφρά τη καρδία» όλα αυτά τα χρόνια να συντηρεί την κατάσταση και να δέχεται και την σημερινή «συμφωνία»; Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η συμφωνία ΔΕΝ περιλαμβάνει την πρόσληψη από την Εθνική Ασφαλιστική ούτε ενός/μιας εργαζόμενου της International Life. 


Οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπιστούν σαν οι παράπλευρες απώλειες ενός συστήματος που ενισχύει την επιχειρηματική ασυδοσία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Άξιος ο μισθός όσων ενέκριναν, αποφάσισαν και θα εκτελέσουν αυτό το deal.
Συναδελφικά,
Το Δ.Σ."



http://lithosfotos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_300.html

Ξέρετε πως και με τι έπλεναν τα ρούχα τους στην Αρχαία Ελλάδα; Που τα αποθήκευαν;

Clothes_washing

Πλύσιμο (στο σπίτι, στο ποτάμι ή στη θάλασσα).


Στα πολλαπλά καθήκοντα της γυναίκας ανήκε το πλύσιμο και η περιποίηση των ικρασμάτων και των ενδυμάτων.
Το πλύσιμο γινόταν κατά το δυνατόν στη θάλασσα ή σε ένα κοντινό ποτάμι, όπου γι’ αυτό το σκοπό φτιαγμένα ειδικά βαθουλώματα ή φυσικές εγκαταστάσεις αντικαθιστούσαν τη συνηθισμένη στο σπίτι σκάφη μπουγάδας. την οποία αναγνωρίζουμε στις εικόνες των αγγείων.

Είναι σχετικά σπάνιες οι παραστάσεις γυναικών κατά το πλύσιμο των ρούχων, που μας έχουν παραδοθεί. Μια από τις λίγες παραστάσεις που διασώθηκαν, προέρχεται από το χέρι του γνωστού ζωγράφου Πάνα και βρίσκεται επάνω σε μια ερυθρόμορφη πελίκη. Διασώθηκε η στιγμή κατά την οποία δυο νεαρές γυναίκες σκύβουν επάνω από ένα μεγάλο πλυστικό δοχείο. Η γυναίκα, που μπορεί να αναγνωρισθεί ως αφέντρα, έχει τυλίξει το χιτώνα της σαν ποδιά γύρω από το κάτω μέρος του σώματός της και το έχει κουμπώσει μπροστά από την κοιλιά της, για να έχει περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Τι κρατάει πάνω από το άνοιγμα του δοχείου δεν είναι δυνατόν να καθορισθεί. Απέναντι της στέκεται ένα κορίτσι, που από τα κοντά του μαλλιά μπορεί να αναγνωρισθεί ως υπηρέτρια, και κρατάει το ρούχο που πρόκειται να καθαρισθεί. Το ρούχο αυτό βάσει της χαρακτηριστικής του μορφής μπορεί να αναγνωρισθεί σαφώς ως κεφαλομάντηλο.

Απορρυπαντικά μέσα


Σύμφωνα με τον Διοσκουρίδη, έναν Έλληνα γιατρό από το δεύτερο ήμισυ του 1ου αι. μ. X., για το πλύσιμο των ενδυμάτων και υφασμάτων χρησιμοποιούσαν το σαπουνόχορτο. Από το φυτό, που ανήκει στην οικογένεια των γαριφαλοειδών, επεξεργάζονταν τη σαπωνούχο ρίζα (σαπουνόριζα). Αντίθετα, οι Ρωμαίοι ως απορρυπαντικό μέσο γνώριζαν τα ούρα. Τα απεκκρίματα, που συλλέγονταν σε κάδους, τότε μόνον ήταν έτοιμα για χρήση, όταν αφήνονταν να υποστούν ένα είδος ζύμωσης. Τότε σχηματιζόταν αμμωνιακό άλας, το οποίο έχει καθαρτική επίδραση, που αυξανόταν με την προσθήκη σ’ αυτό λίπους, με το οποίο προέκυπτε σαπούνι. Επίσης η ακατέργαστη ποτάσα και η σόδα είχαν καθαρτική δύναμη.

Η χρήση της στάχτης από ξύλα δεν απαιτούσε μεγάλο κόπο. Περιχυμένη με καυτό νερό σχημάτιζε ένα αφέψημα, την αλισίβα, μέσα στην οποία έβαζαν τα ρούχα και τα έβραζαν. Αυτή η απλή μέθοδος αποδείχτηκε πολύ πρακτική και διατηρήθηκε μέχρι την εποχή μας, όπως δείχνουν παραδείγματα όχι μόνον από τη σύγχρονη Ελλάδα.

Το πιο γνωστό ίσως παράδειγμα μεγάλης πλύσης (“πλύνειν») βρίσκεται στην Οδύσσεια, όταν η Ναυσικά, η θυγατέρα του βασιλιά των Φαιάκων, μαζί με τις φίλες της πηγαίνει στη θάλασσα για να πλύνει. «Η μεγάλη πλύση γίνεται κατά αραιότερα διαστήματα. Οπωσδήποτε γι” αυτήν χρειαζόταν μια ολόκληρη ημέρα, που άρχιζε από το πρωί. Τα ρούχα ρίχνονταν στο πλυσταριό κομμάτι κομμάτι. Η φυσική δύναμη του νερού, που συνέχεια ανανεωνόταν. υποστηριζόταν και. από την ανθρώπινη δύναμη: Τα κορίτσια κατέβαιναν στο λάκκο του πλυσταριού (όπου έκαναν κι ένα διασκεδαστικό αγώνα) ποδοπατώντας τα ρούχα. Απορρυπαντικό μέσο δε χρησιμοποιούσαν Όταν καθάριζαν τα κομμάτια των ρούχων με την κίνηση του νερού, που σταθερά τα ξέπλυνε, και με το κοπάνισμα και το τρίψιμο από τα πόδια των κοριτσιών, για να στεγνώσουν απλώνονταν σε σειρά επάνω στα βότσαλα της παραλίας. Ο χρόνος που χρειάζονταν τα ρούχα εκεί στον ήλιο, για να στεγνώσουν. έφτανε στις πλύστρες για λουτρό, για γεύμα και παιγνίδι. Έπειτα ακολουθούσε το μάζεμα των ρούχων. Μετά την επιστροφή τα ρούχα μεταφέρονταν αμέσως στο σπίτι» .

Φωριαμοί ενδυμάτων, Καταπολέμηση των βλαβερών εντόμων


Στο σπίτι φρόντιζαν να διατηρούν τα ενδύματα μέσα σε ξύλινα σεντούκια («κιβωτοί»), όπως ήδη αναφέρει ο Όμηρος. Τα κιβώτια με τα ρούχα βρίσκονταν ή στα κελάρια ή μέσα στο χώρο της κατοικίας. Κατά την μεθομηρική εποχή φαίνεται πως ο συνηθισμένος αυτός χώρος, αντίθετα, είχε γίνει ο θάλαμος των γυναικών. Οι πιο παλιές παραστάσεις κατάγονται από την κλασική εποχή. Επάνω σε μια λήκυθο, που βρίσκεται στο New Haven, μια νεαρή γυναίκα κρατάει ένα τυλιγμένο ή διπλωμένο ρούχο πάνα) από ένα ανοιγμένο σεντούκι. Το σκέπασμα του απέριττου επίπλου, που είναι διακοσμημένο απλά με ένα αστέρι, είναι βαλμένο κάθετα. Η διακόσμηση του χώρου συμπληρώνεται με ένα έπιπλο καθίσματος. Στον τοίχο είναι κρεμασμένος ένας καθρέφτης και ένα στεφάνι ή ένας κεφαλόδεσμος. Δεν είναι δυνατόν να αναγνωρισθεί για ποιον τύπο ενδύματος πρόκειται, δηλ. αν τελικά είναι ένδυμα το διπλωμένο υφαντό. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει κανείς και με κάποιες σκηνές αμφίεσης ή λουτρού. Τα καλοδιπλωμένα ενδύματα. τα οποία δεν έχουν φορεθεί ακόμη ή μόλις έχουν αποβληθεί, δεν μας επιτρέπουν να αναγνωρίσουμε σε ποιο είδος ανήκουν. Για να εμποδίσουν το σκωροφάγωμα και να εφοδιάσουν τα ενδύματα με ευωδιές, φρόντιζαν να βάζουν σ’ ένα καλόκλειστο σεντούκι διάφορα αρωματικά φυτά ή φρούτα, όπως μήλα και λεμόνια.


Τα κιβώτια χρησίμευαν για τη φύλαξη των ενδυμάτων τα οποία δεν χρησιμοποιούνταν κάθε μέρα ή αποθηκεύονταν προς φύλαξη. Αυτή η αποθήκευση των ενδυμάτων, που ανήκε στην κινητή περιουσία του νοικοκυριού και του οποίου τον πλούτο συγκαθόριζε αποφασιστικά, τελούσε υπό την ιδιαίτερη προστασία της νοικοκυράς του σπιτιού. Κι αυτό αναφέρεται ήδη δεόντως στα ομηρικά έπη. Τέλος ρούχα “χρησιμοποιούνταν στη διπλωματική επικοινωνία με φιλοξενούμενους, φίλους, εχθρούς, θεούς, ως νυφικά δώρα και στις περιπτώσεις που η οικογένεια εμφανιζόταν δημόσια, στον ενταφιασμό ως νεκρικά σάβανα και στους γόμους ως νυφικά ρούχα, καθώς και ρούχα των οδηγών της νύφης”. Ο σημαντικός ρόλος που έχει παίξει πάντοτε η κατοχή ενδυμάτων, φαίνεται από το ότι στους δικανικούς λόγους τα ενδύματα απαριθμούνται ως τμήμα της περιουσίας, ενώ και κατά τις δίκες κληρονομιάς οι αντίδικοι φιλονικούσαν γι’ αυτά. Κλοπή ενδυμάτων ήταν ένα από τα συνηθέστατα εγκλήματα ιδιοκτησίας. Λεν λείπουν άλλωστε οι μαρτυρίες για ενδύματα ως μέσα αμοιβής ή δωροδοκίας.

Οι πηγές μας παρέχουν μια ιδέα για το ποιοι θησαυροί υφασμάτων φυλάσσονταν σε μερικά σπίτια. Έτσι σ’ ένα λόγο του Δημοσθένη βρίσκεται μια αναφορά για κατοχή ενδυμάτων αξίας 1000 δραχμών, ποσό που εκείνη την εποχή αποτελούσε μιαν αξιόλογη περιουσία. Στον Αθήναιο διαβάζουμε ότι ο φιλόξενος Τελλίας από τον Ακράγαντα, είχε δεχθεί 500 στρατιώτες, που είχαν έλθει στη Γέλα, και συγχρόνως τους είχε εφοδιάσει με τον απαραίτητο χειμερινό ιματισμό.

Aπό το βιβλίο της Αναστασίας Πεκρίδου – Γκορέσκιν «Η μόδα στην αρχαία Ελλάδα»

antikleidi.com

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Γερμανός ιστορικός: Πληρώστε τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα σε χρυσό

Γερμανός ιστορικός: Πληρώστε τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα σε χρυσό
Αποζημιώσεις με ράβδους χρυσού προτείνει για την Ελλάδα Γερμανός ιστορικός, ο οποίος βρήκε τη λύση για τις γερμανικές επανορθώσεις. Πρόκειται για τον Κάρλ Χάιντς Ροτ, γεννημένο το 1948, διδάκτορα της Ιστορίας και της Ιατρικής στα Πανεπιστήμια Κολονίας, Βόνης, Ντίσελντορφ, Αμβούργου και Βρέμης, στέλεχος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας, συγγραφέας των βιβλίων «Η Ελλάδα και η Κρίση», «Μανιφέστο για μια Ευρώπη της Ισότητας».
 
Σε ένα πόνημα 135 σελίδων με τίτλο «Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις- Η Ελλάδα μπορεί», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη, απευθύνεται στο καχύποπτο γερμανικό κοινό και με γεγονότα, τεκμήρια και αριθμούς παρουσιάζει τους φριχτούς φόνους αμάχων, τις καταστροφές υποδομών, τις κλοπές αγαθών, τις αρπαγές εγκαταστάσεων στην καθημαγμένη Ελλάδα, με αποκορύφωμα το αναγκαστικό δάνειο που επέβαλε το Γ΄Ράϊχ για έξοδα διατροφής των δυνάμεων κατοχής- ολέθρου!
 
Στην αρχή της μελέτης αναλύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να θέσει το 2015 σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα των αποζημιώσεων. Που όμως βρήκαν τείχος άρνησης, παρ΄ότι, όπως τονίζει εμφατικά ο συγγραφέας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλά και της πολιτικής λιτότητας που όρισαν για τη χώρα οι δανειστές με επικεφαλής τη Γερμανία, οι οικονομικοί δείκτες επίδοσης έχουν επιδεινωθεί κατά 28 %, το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 265 και πάνω από 340.000 μετανάστευσαν.
Επισημαίνει ότι οι γερμανικές ελίτ θεωρούν … εξωτική απαίτηση την επιμονή των Ελλήνων στις αποζημιώσεις «σαν να μην έχουν συγχωρήσει μέχρι σήμερα τον μικρό Νοτιοευρωπαίο εταίρο των Συμμάχων που πρόβαλλε τόσο σθεναρή αντίσταση στις δυνάμεις κατοχής που κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα».
 
Κάνοντας μετριοπαθείς υπολογισμούς και με βάσει τις ισοτιμίες εκτιμά το συνολικό οφειλόμενο ποσό σε 90 δις ευρώ. «Στη Γερμανία το ποσό αυτό θα θεωρηθεί σκανδαλώδης από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και θα απορριφθεί εν μέσω οργής», σημειώνει και παραθέτει τα παρακάτω επιχειρήματα που αντικρούουν τους ισχυρισμούς του Βερολίνου:
 
Από τη Συμφωνία Ειρήνης των Παρισίων το 1946 έχουν παρέλθει σχεδόν εβδομήντα χρόνια . Απάντηση: Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο η συμφωνία ισχύει. ‘Αλλωστε και το γερμανικό εξωτερικό χρέος έναντι ιδιωτών πιστωτών του 1924 εξυπηρετούνταν κανονικά μέχρι την οριστική εξόφληση που έγινε στη δεκαετία του 1980. Επίσης, οι υψηλοί τόκοι που χρωστούσε η Δυτική Γερμανία για επανορθώσεις του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου , μπορεί να πάγωσαν για ένα χρονικό διάστημα αλλά καταβλήθηκαν στο ακέραιο με την τελευταία δόση στις 3 Οκτωβρίου του 2010- περίπου έναν αιώνα μετά το τέλος του πολέμου.
 
Οι σημερινοί γερμανοί φορολογούμενοι και συνταξιούχοι δεν είναι δίκαιο να πληρώσουν τις αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Απάντηση: Κατ΄αρχάς η σημερινή Γερμανία ως κράτος αποτελεί συνέχεια της κρατικής υπόστασης του Ραϊχ και έχει δεσμευθεί με τη Συνθήκη Ειρήνευσης να προβεί σε αποζημιώσεις όταν θα επέλθει η συνένωση , γεγονός που συνέβη με την ενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας. Εκτός αυτού, πέρα από τη Ράϊχσμπανκ, το γερμανικό δημόσιο, τους εμπορικούς συνδέσμους και τα οικονομικά επιτελεία της Βέρμαχτ, εκείνοι που οργάνωσαν τις λεηλασίες στην Ελλάδα και επωφελήθηκαν από αυτές ήταν κυρίως οι μεγάλες επιχειρήσεις που εξακολουθούν και σήμερα να θησαυρίζουν με την ελληνική υπόθεση.
 
Μιλάμε για την πολεμική βιομηχανία Thyssen Krupp , την Siemens, την κατασκευαστική Todt, την Deutshe Bank, την καπνοβιομηχανία Reemsma που το 1941 επίταξε και απέστειλε στη Γερμανία 85.000 τόνους ακατέργαστου καπνού και μόλις το 1967 δέχθηκε να καταβάλει 4, 8 εκατομμύρια μάρκα μόνο για 2.000 τόνους.
Ο μελετητής προχωρεί παραπέρα. Στο τελευταίο κεφάλαιο προτείνει στην κυβέρνηση της χώρας του να εξοφλήσει επιτέλους τα χρέη της μεταβιβάζοντας προς την Τράπεζα Ελλάδας ως πρώτη δόση ράβδους χρυσού αξίας 7 δις ευρώ από τα αποθέματα της Μπούντεσμπανκ η οποία είναι νόμιμός διάδοχος της Ράϊχσμπανκ. Να ακολουθήσει μια δεύτερη δόση χρυσού αξίας 28 δις προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ως μερίδιο της Γερμανίας στο νέο πρόγραμμα δανεισμού.
 
Μια τρίτη δόση χρυσού αξίας 25 δις ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με τη μορφή άτοκου δανείου σε μια ελληνική τράπεζα ανασυγκρότησης. Επίσης η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας να πουλήσει ράβδους χρυσού αξίας 8 δις ευρώ διαθέτοντας το ποσό σε ένα ελληνικό Ταμείο Πολεμικής Αποζημίωσης και Ιστορικής Μνήμης για να αποζημιωθούν οι κληρονόμοι όσων σφαγιάσθηκαν ή κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από τους Ναζί.
 
Τέλος, το εναπομείναν ποσό των 22 δισ.- καταλήγει ο Ροτ- να το καταθέσει η Ελλάδα σε ένα κοινό Ταμείο Επανορθώσεων για θύματα των άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ιδού λοιπόν ένα γερμανικό βιβλίο- μελέτη, με δίκαια γερμανικά επιχειρήματα υπέρ των ελληνικών δικαίων.
http://www.tribune.gr/world/news/article/219004/germanos-istorikos-pliroste-tis-polemikes-apozimiosis-stin-ellada-se-chriso.html

ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ



Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος... ρίξε μια ροχάλα στον καθρέπτη αφού έχεις τόσο τσαγανό, που μέσα στην ανασφάλεια στην οποία σε έχωσαν οι εκλεγμένοι κυβερνήτες μέσω της δικής σου ψήφου, εσύ μπορείς να αντιστέκεσαι στην καταπάτηση της "ελληνικής" γης από βρομιάρηδες πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι τέτοιο το τσαγανό σου που επί  7 ολόκληρα χρόνια δεν μπορείς να αντισταθείς στο σφάξιμό σου αλλά επιθυμείς το σφάξιμο αυτών που απέδειξαν ότι προτιμούν να πνιγούν στο Αιγαίο από το να καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα. 

Καταπατούν την γη σου οι αλλοεθνείς αλλά ξεχνάς ότι την γη εσύ την έδωσες πεσκέσι στην Ε.Ε, στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ για να μπορείς να έχεις σίγουρο το μισθουλάκο σου, την συνταξούλα σου, την ευρωπαϊκή επιδότηση και το 5μηνο κοινωφελούς εργασίας. Με ποιο δικαίωμα άραγε υπερασπίζεσαι κάτι που έχεις ήδη πουλήσει; Ποιανού γη είναι τούτη εδώ τέλος πάντων; Διότι του ιθαγενή Έλληνα δεν είναι, με ενοίκιο ζει εδώ μέσω φόρων και όταν αδειάσει η τσέπη δεν θα έχει τα κουράγια να θαλλασοπνιγεί για να βρει την Γη της Επαγγελίας εκεί που θα του την τάξουν τα αφεντικά του.  Ποια θα είναι η γη που θα χωρέσει εσένα όταν την ελληνική γη  θα την έχουν οι Ευρωπαίοι ως θερινό θέρετρο και ως τεράστια πλατφόρμα μεταφοράς ενέργειας για τα  βορειοευρωπαϊκά τους σπίτια;

Οι λατρεμένοι Ευρωπαίοι παίζουν το παιχνίδι τους που δεν είναι άλλο από το φτηνό μεροκάματο και την αρπαγή του πλούτου πατρίδων μεταναστών και προσφύγων αλλά ουδείς δεν καρφώνει γουρουνοκεφαλές έξω από την Γερμανική, την Γαλλική και την Αμερικανική Πρεσβεία. Να δείξει ότι γνωρίζει ποιος βομβαρδίζει οικονομικά ή πολεμικά τις χώρες αυτών των ανθρώπων. Αλλά μέχρι εκεί είναι η μαγκιά του Έλληνα. Τρομοκρατεί εκεί που τον παίρνει αλλά όταν δεν τον παίρνει κάνει την κότα και φλυαρεί περί νέων επαναστάσεων και περί ελληνισμού. Ο Έλληνας που πρώτα χαράκωσε το κορμί του ο οικονομικός πόλεμος βλέπει εχθρούς αλλού αλλά όχι εκεί από όπου πατάνε το κουμπί για να εκτοξευθούν ειρηνικές και πολεμικές βόμβες εξόντωσης.

Εσύ που τεντώνεις τις φλέβες σου για την καταπάτηση των δικαιωμάτων σου και των εργασιακών σου συνθηκών, του μη δικαιώματος στην δημόσια υγεία, που γράφεις κειμενάρες ανατριχιαστικές  για τις απειλές των υπηρεσιών και τραπεζών ότι θα σου κατάσχουν τα ακίνητά σου, έχεις τα κουράγια να σηκώνεις πανό: "Έξω οι πρόσφυγες και μετανάστες από το σπίτι μας". Ποιανού σπίτι είναι αυτό και εσύ θυμήθηκες να το υπερασπιστείς; 

Δεν σε είδαμε να υπερασπίζεσαι τα σπίτια των 15,000 αυτόχειρων Ελλήνων, ούτε τα σπίτια των δεκάδων χιλιάδων που οι υπηρεσίες του Κράτους έκοβαν το νερό και το ρεύμα.  

Δεν σε είδαμε όλα αυτά τα χρόνια να στήνεις καραούλι έξω από το υπουργείο Υγείας για τους 2,5 εκατ. ανασφάλιστους Έλληνες που πεθαίνουν στα κρεβάτια του σπιτιού τους χωρίς δικαίωμα να παλέψουν την αρρώστια. 

Δεν σε είδαμε καν να κάνεις κατάληψη στα 15 περιφερειακά αεροδρόμια που έδωσες μέσω ψήφου σου στο γερμανικό κράτος, ούτε καν είδαμε ένα πανό στα λιμάνια των νησιών την ώρα που το ΝΑΤΟ κάνει την παρθενική του εμφάνιση υπό γερμανική σημαία. 

Δεν σε είδαμε να κάνεις ντου σε καμία τράπεζα που σου άρπαξε την Ελλάδα για να τσεπώσει 250 δις ευρώ βάζοντας ενέχυρο όλη την ελληνική γη.  Δεν σε είδαμε πουθενά αλλά τώρα που σε χρειάζεται το σύστημα τώρα παίρνεις θέση. Είσαι ένας Ευρωπαίος που φοβάσαι το ξένο. Το σκούρο. Το άγνωστο.

Εσύ, που κλαις και σπαράζεις για το 1,5 εκατ. Έλληνες οικονομικούς μετανάστες και τους 150,000 νέους Έλληνες επιστήμονες που ξενιτεύτηκαν σε βόρειες ευρωπαϊκές χώρες ρίχνοντας κατάρες στην Ε.Ε για το κακό που σε βρήκε, έχεις μούτρα και απαγορεύεις σε οποιονδήποτε άλλο μετανάστη να μην έχει το ίδιο δικαίωμα με σένα γιατί αυτός είναι άραψ ενώ εσύ ευρωπαίος; Αυτός είναι Αφρικανός ενώ εσύ Έλληνας; Και κάτι τρέχει στα γύφτικα της Ινδίας που εσύ είσαι Έλληνας στα χαρτιά διότι στην ψυχή είναι μεγάλο ερώτημα του τι είσαι και το απέδειξες την ώρα  που είχες στα χέρια σου την πολυτιμότερη χώρα στον κόσμο και μέσα σε μια δεκαετία κατάφερες και την έκανες μπουρδελομάγαζο της Ε.Ε, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. 

Εσύ, ντε που δεν άφησες κάλπη για κάλπη να πάει χαμένη 40 ολόκληρα χρόνια σηκώνοντας σημαίες κόμματος αλλά βάζοντας στη ναφθαλίνη την σημαία της πατρίδος σου διότι εκείνες τις εποχές ο στόχος σου ήταν να γίνεις Ευρωπαίος και να αφήσεις πίσω την ελληνική σου ταυτότητα λες και ήταν βαρίδι που σε πήγαινε στον πάτο. Ήταν κακό να είσαι Βαλκάνιος, κακό να έχεις κύτταρο Ανατολίτη, κακό να είσαι αυτός που πραγματικά ήσουν. Αυτό που δεν είσαι σήμερα: Ελεύθερος.

Πες μας  τώρα ότι και για τις δημοκρατικές αποφάσεις που εσύ πήρες φταίνε οι Αφγανοί, οι Τυνήσιοι, οι Ιρανοί και οι Σομαλοί. Μόνο αυτό δεν ακούσαμε ακόμα.  Πες ακόμα ότι τα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων μπορεί να γίνουν ζευγάρι με τα δικά σου παιδιά και δεν θα έχεις εγγόνια να τα πηγαίνεις βόλτα καμαρώνοντας ότι είναι από σπέρμα δικό σου και μήτρα βορειοευρωπαϊκή και τούμπαλιν. 

Πες μας ακόμα ότι θα γίνουν εδώ τζαμιά και θα φορέσουμε κελεμπίες ενώ θα μάς σφάξουν το βράδυ οι Άραβες ταλιμπάν λες και δεν μάς σφάζουν οι Ευρωπαίοι ταλιμπάν εδώ και εφτά χρόνια. Από τη μια απειλείς ότι θα πάρεις το όπλο και τα βουνά για την ελευθερία αλλά από την άλλη όταν ακούς όπλο φωνάζεις τη μαμά Μέρκελ να βάλει την τάξη με στρατό για την δική σου ασφάλεια. 

Καμιά πατρίδα δεν είναι καλύτερη από την πατρίδα του άλλου. Κανένας άνθρωπος δεν είναι επικίνδυνος όταν θέλει να ζήσει. Επικίνδυνοι είναι μόνο αυτοί που ζυγιάζουν τα πράγματα με την τσέπη. Όταν γίνονται μισθοφόροι με όπλο το σπαθί ή με όπλο την ψήφο. Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η Ελλάδα που ως χώρα χάθηκε από τους ψηφοφόρους ταλιμπάν, τους καιροσκόπους πολίτες που είχαν γραμμένη την Ελλάδα στα παλιά τους τα παπούτσια, τους ηλίθιους που για το χρήμα ξερίζωσαν ο,τιδήποτε θύμιζε Ελλάδα. 

Δεν υπάρχει Ελλάδα πια να κατακτήσουν οι Άραβες, οι Αφρικανοί και οι αλλόθρησκοι. Πρόλαβαν να κάνουν πλιάτσικο οι "Ελληνορθόδοξοι" που στα δύσκολα θυμόταν πάντα τις εξαιρέσεις που άφησαν τα κόκαλά τους στα πεδία μαχών πολεμώντας όχι Άραβες αλλά προγόνους "Ελληναράδων" που είχαν κάνει κολιγιά με το Ευρωπαϊκό Έθνος.

Εσύ που κατάπιες το να στήνεται η σημαία της πατρίδος σου δίπλα από το κουρελόπανο της Ε.Ε, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς περί Ελλάδας. 

Άσε εκείνον τον πιτσιρικά πρόσφυγα να κάνει την πορεία ζωής σε μια εθνική οδό της Ελλάδας τιμώντας  με τον τιμημένο ιδρώτα του αυτή την γη γιατί ο ιδρώτας που ρίχνουμε οι "Έλληνες" είναι μόνο με την χρήση πληκτρολογίων και τηλεκοντρόλ. Ιδρώτας ραδιενεργός.
Άσε τον πιτσιρικά να περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα με το πείσμα στα μάτια και είναι ευχή να αποφασίσει να μείνει εδώ γιατί εδώ ξεμείναμε χρόνια τώρα από Άνδρες και η ελληνική γη ήταν ελληνική όσο υπήρχαν Άνδρες από τα γεννοφάσκια τους.-  

Φωτο: «περιπλάνηση» Κώστας Γρηγοριάδης 

ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 2

 

 
 
 
 
http://neoellhn.blogspot.com/2016/02/2.html
 

ΝΟΜΠΕΛ κατηγορίας Άλφα-Άλφα (Ανθρωπιστικού Αυνανισμού)!!!

Θαυμάστε τα αποτελέσματα της ανθρωπιστικής πολιτικής των ανοικτών συνόρων που εφήρμοσαν οι της (τ)συριζαίϊκης αριστεράς του τσιπραλέξι, της Τασίας και του Μουζάλα και σίας:

1. Αποδέχτηκαν ότι η θάλασσά μας δεν έχει σύνορα, άρα δεν μας ανήκει. Στην ουσία επανεξέπεμψαν το παλαιότερο σύνθημα των ομοίων τους: «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια» (και όχι πάντως στους «Έλληνες» χάνους).

2. Με το σκεπτικό ότι όλοι οι παράνομοι αλλόφυλοι που εισβάλλουν στην Ελλάδα πρέπει να τυγχάνουν περιποιήσεων και φιλοξενίας και
να μην εγκλείονται στην αμυγδαλέζα, άνοιξαν τους ασκούς του μεταναστευτικού αιόλου προς τέρψιν όλων των τουρκο-ελληνικών καθαρμάτων της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

3. Έπνιξαν μέχρι τώρα τουλάχιστον πεντακόσιους (500), απείρως περισσότερους από όσους (διακινητές και όχι μετανάστες) θα χρειάζονταν να εξολοθρεύσει το Λιμενικό για να ανακόψει πλήρως το τσουνάμι της λαθραίας εισβολής στη χώρα μας.


4. Ανέδειξαν την Τουρκία ως φιλάνθρωπη χώρα, τουλάχιστον όσο και η Ελλάδα της Τασίας, δεδομένου ότι της έδωσαν το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το ίδιο σκεπτικό του συριζαίϊκου ανθρωπισμού: «οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν από την Τουρκία για ένα καλύτερο μέλλον, κι εμείς ως φιλάνθρωποι και τους το επιτρέπουμε και τους βοηθάμε», καθιστώντας παράλληλα προσχηματικό και απάνθρωπο το επιχείρημα της Ελλάδας ότι η Τουρκία φταίει (« Τί θέλετε δηλαδή εσείς οι Έλληνες από εμάς τους Τούρκους, να τους έχουμε έγκλειστους σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως την στιγμή που εσείς τα καταργείτε και τους αφήνετε να περιφέρονται ελεύθεροι στη χώρα σας; Ή μήπως θέλετε να τους πυροβολούμε εμείς για να προστατεύσουμε τον δικό σας τουρισμό στα νησιά σας, και συγχρόνως να μας κατηγορείτε για βάρβαρη και απάνθρωπη συμπεριφορά;)


5. Κουβάλησαν το ΝΑΤΟ στις θάλασσές μας, αποδεχόμενοι να μην συμπεριληφθούν στις επιχειρήσεις τα Δωδεκάνησα και φυσικά και το Καστελόριζο, δημιουργώντας διεθνές προηγούμενο αμφισβήτησης της ελληνικότητάς τους.


6. Καθιέρωσαν πλέον την Σκοπιανία ως «Μακεδονία», καθότι λόγω της ευρύτατης διεθνούς δημοσιότητας που πήρε το θέμα του κλεισίματος των συνόρων με τους Σλαβανάκατους γείτονές μας, η χώρα τους αποκαλείται πλέον στα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου, αλλά και στα διεθνή φόρα, urbi et orbi όπως θα έλεγαν και οι Λατίνοι, ως «Μακεδονία». Ακόμα και οι οδεύοντες αλλόφυλοι πεζή προς Ειδομένη ερωτώμενοι από τα ξεφτέρια μας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ρεπόρτερ, δηλώνουν στις τηλεοπτικές κάμερες ότι επιθυμούν να περάσουν στην «Μακεντόνια». 


7. Έφαγαν το ξύλο της αρκούδας, και μαζί τους όλοι οι Έλληνες, από την Γερμανία, η οποία τιμώρησε διπλά τους τσίπρες και τους καμμένους που θέλησαν να επιβάλουν το μεταναστευτικό λεφούσι που οι ίδιοι προκάλεσαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Γερμανία. Με ένα διπλωματικό ελιγμό περιβεβλημένο με ανθρωπιστικό προσωπείο η Μέρκελ είπε «βεβαίως, βεβαίως, καλοδεχούμεοι οι πρόσφυγες» και συγχρόνως έβαλε τον κολαούζο της, την Αυστρία, και τους συν αυτή, να κλείσουν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να μας μείνουν στην αγκαλιά της τασίας, της θεανώς, του μουζάλα και σίας και όλων των άμυαλων χωρίς σύνορα, νησιωτών, βλαχοδημάρχων και άλλων μπουταραίων, χιλιάδες σήμερα, εκατομμύρια αύριο αλλόφυλοι, πεινασμένοι, εξουθενωμένοι, αρνούμενοι να μπουν σε κέντρα φύλαξης. Η έκρηξη φοβούμαι ότι δεν θα αργήσει, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την κατάληξή της.


Το μόνο παρήγορο είναι ότι εν τω μεταξύ μπορεί να έχει απονεμηθεί σε όλους αυτούς τους τσυριζαίους και τις τσιρυζαίες (γριές, νιές και αδελφές) που συνέβαλαν στην εκτρωματική παραμόρφωση της πάλαι ποτέ πατρίδας μας το ΝΟΜΠΕΛ κατηγορίας Άλφα-Άλφα (Ανθρωπιστικού Αυνανισμού)!!! Το αξίζουν για την χριστιανική τους μακαριότητα. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. Έκτατοι είναι. Φτύστε τους να μη τους βασκάνουμε…
Χρίστος Γούδης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων
 
 
http://kolotoubes.blogspot.gr/2016/02/blog-post_32.html

Το Πεντάγωνο αποφάσισε να «εκφοβίσει» Μόσχα και Πεκίνο, με την δημιουργία στρατού από ρομπότ ( ΒΙΝΤΕΟ)

usa

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Ο στρατός των ΗΠΑ  ανακοίνωσε   δημοσίως την πρόθεσή του  να επιτύχει μια αποφασιστική υπεροχή έναντι των αντιπάλων του  στον τομέα των συμβατικών όπλων, με την δημιουργία ρομπότ-στρατιωτών, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν ανοιχτά για την χρήση  πρόσφατων  τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής , με σκοπό την δημιουργία ολόκληρων ομάδων ρομπότ-στρατιωτών του πεζικού.

Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη  του στην αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post», από τον Αμερικανό ΥΦΑΜ Ρόμπερτ Γουόρκ  και τον Υποδιοικητή του  Μεικτού  Επιτελείου των  Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Αντιστράτηγου  Paul Selva.
Ο αμερικανικός στρατός δημοσίευσε πρόσφατα  «μελέτη» , η οποία πριν από λίγους μήνες ήταν αυστηρά Άκρως απόρρητη . Σύμφωνα με αυτήν , είναι στα » σκαριά»  ένα κυβερνητικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με το πνεύμα του προγράμματος  «Star Wars» του Προέδρου Ronald Reagan, ο οποίος είχε κατονομάσει   την τότε  Σοβιετική Ένωση ως την  «αυτοκρατορία του κακού».

«Εμείς θα υλοποιήσουμε ένα ρομποτικό  σύστημα μάχης , το οποίο θα   είναι πολύ πιο ισχυρό και το οποίο θα διασπείρει την αβεβαιότητα στα μυαλά  Ρώσων και Κινέζων για τις δυνατότητες του, σε περίπτωση παγκόσμιας σύγκρουσης . Έτσι θα είμαστε σε θέση να νικήσουμε χωρίς την χρήση  πυρηνικών όπλων. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε την δύναμη  συγκράτησης  των αντιπάλων μας με την βοήθεια μόνο συμβατικών όπλων », δήλωσε ο Wark.

Μπορεί να φαίνεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν αποφασίσει ότι τα οπλικά συστήματα  υψηλής τεχνολογίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουν ταχύτατα τις  ρωσικές  και κινεζικές ένοπλες δυνάμεις .
Σύμφωνα με το  Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ το πρόγραμμα  όπλων υψηλής τεχνολογίας είναι κωδικοποιημένο με την ονομασία «τρίτη στρατηγική αντιστάθμιση».

Οι δύο πρώτες στρατηγικές  σχετίζονται με συμβατικά και  τακτικά πυρηνικά όπλα , αλλά και  τα όπλα υψηλής ακρίβειας.  
Η  νέα στρατηγική, εκτός από τους στρατιώτες-ρομπότ θα περιλαμβάνει και την ανάπτυξη  μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων με  ιδιαίτερα ευαίσθητους  αισθητήρες,  μικροβιντεοκάμερες και υπερηχητικές κεφαλές.

Το σχέδιο  αποδίδεται σε δύο ινστιτούτα , την  DARPA και το Γραφείο των «στρατηγικών τεχνολογιών »,   το τελευταίο δημιουργήθηκε  μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Ο  αμυντικός προϋπολογισμός  των προγραμμάτων αυτών για το  νέο οικονομικό  έτος θα ανέλθει  στα 71.4 δις δολάρια.

Σύμφωνα με άλλους ειδικούς αμυντικούς αναλυτές , ειδικά η Ρωσία στα ινστιτούτα «πίσω από τα Ουράλια» ετοιμάζει πυρετωδώς την δική της «απάντηση» στα σχέδια των ΗΠΑ , σε μια ιδιότυπη κούρσα υψηλής τεχνολογίας.

Πληροφορίες αναφέρουν την δημιουργία υπερηχητικών οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες 5 έως 10 max, ασύλληπτες στον ανθρώπινο νου.  Είπαμε ο μελλοντικός παγκόσμιος πόλεμος   θα είναι πόλεμος της υψηλής τεχνολογίας και μόνο.

 
 
 
 

“Ψηλά τα λάβαρα”: Συγκλονίζει η ελληνική Σημαία που ζωγράφισαν οι γενναίοι Ακρίτες του Καστελλόριζου

elliniki-simaia-kastelorizo
Ψηλά στα μπαϊράκια, σηκώστε τον Σταυρόν και σαν αστροπελέκια χτυπάτε τον εχθρόν!
Ποτέ μην στοχαστείτε πως είναι δυνατός, καρδιοχτυπά και τρέμει σαν το λαγό κι αυτός!

Αυτές είναι οι πατριωτικές σαϊτιές από το Θούριο του Ρήγα Φεραίου, που μου ήρθαν αμέσως στο νου μόλις είδα την εκπληκτική εικόνα της ελληνικής σημαίας στο βράχο του ηρωικού μας Καστελλόριζου!Ελλάδα! Ποτέ λέξη στο παγκόσμιο λεξιλόγιο δεν είχε την ικανότητα να μετατρέψει ένα απλό άνθρωπο σε υπεράνθρωπο.
 
Σημαία! Ποτέ σύμβολο του Ελληνισμού δεν αγαπήθηκε, δεν λατρεύτηκε τόσο πολύ! Αλλά και ποτέ σύμβολο δεν ποτίστηκε με τόσο αίμα στο πέρασμα των αιώνων. Αφού μάλιστα, ρητά αναφέρεται στον όρκο των ενόπλων μας δυνάμεων: «να υπερασπίζω με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας σημαίας, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’ αυτών».
 
Καστελλόριζο! Ένα όμορφο στολίδι στη στράτα για την Κύπρο μας! Το πιο μακρινό σημείο της Ελλαδικής επικράτειας! Μικρό, με λίγους αλλά ”αμέτρητους” τολμηρούς πατριώτες μας! Μακρινό, μικρό και κάτω από την απειλή του σύγχρονου απελάτη! Και τι μ’ αυτό;
 
Οι αποστάσεις ποτέ δεν είχαν σημασία για τους Έλληνες. Γιατί η πατρίδα μας φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει του ήλιου το βασίλειο!
Οι μικροί αριθμοί ποτέ δεν τρόμαξαν τη χώρα μας. Γιατί πάνω απ’ όλα του Αιγαίου οι βιγλάτορες στηρίζονται στην ευψυχία τους!

Οι οθωμανικές απειλές ποτέ δεν πτόησαν τους νησιώτες μας. Γιατί έχουν δυο ανίκητα όπλα στο οπλοστάσιό τους. Την αγάπη σ’ αυτό που λέμε Ελλάδα και την πίστη σ’ αυτό που καλούμε Ορθοδοξία!
 
Και εκεί μαζί τους ο στρατός μας! Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατιώτες μας. Άγρυπνοι φρουροί και εγγυητές της λευτεριάς αυτής της εσχατιάς!
Ελλάδα! Καστελλόριζο! Λαός και Στρατός μαζί. Τούτοι οι στίχοι του Παλαμά σας πρέπουν:

Οι μεγάλες πατρίδες δεν μετριένται με τον πήχη και με το διαβήτη, μεγάλες είναι και δοξολογιένται!
 
Λαοί μιας χούφτας, μιας σπιθαμής τόποι, και τη μεγαλοσύνη τους κηρύττει, ντουνιάς παντού, κι Αμερική κι Ευρώπη!
Αντιστράτηγος (ε.α) Νίκος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2016/02/blog-post_505.html

Φαντάσου να λιαστεί αυτή, σαν σάπια σαύρα καμμένη θάναι. Απίστευτη δήλωση της κυρά Τασίας σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: Άντε να λιαστείτε.ΒΙΝΤΕΟ


Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή ανάμεσα στην Εύη Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που προέδρευε της διαδικασίας.  Τα πνεύματα οξύνθηκαν...
 
μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η κυρία Χριστοφιλοπούλου στην Θεανώ Φωτίου με την βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να διακόπτει την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Τον λόγο πήρε η Τασία Χριστοφιλοπούλου, ώστε να ηρεμήσει την κατάσταση.  «Δεν θέλετε να απαντήσει στην ερώτηση η υπουργός; 
Θέλετε να απαντήσει όσα θέλετε εσείς;» είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, και πρόσθεσε: «Αν δεν μπορείτε να ακούσετε μην θέσετε ξανά ερώτηση. Αυτό δεν είναι διαδικασία. Μόνο εσείς αγανακτείτε;».
  
Ακολούθησε ένας διάλογος ανάμεσα στην Εύη Χριστοφιλοπούλου και την Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία ανέφερε: 
Πηγαίνετε να λιαστείτε γιατί ίσως σας χρειάζεται, όπως χρειαζόταν και σε άλλους. 
Το επίπεδο σας έχει φτάσει στο μηδέν. 
Και του κόμματος σας που χρησιμοποιεί αυτές τις εκφράσεις για να εξηγήσει τη θέση του για το προσφυγικό».
 
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/02/blog-post_640.html

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ

 
Ως κάτοικοι του πλανήτη Γαία βρισκόμαστε κι απολαμβάνουμε κι εμείς την Συμπαντική Ενέργεια που βρίσκεται γύρω μας και εμείς οι ίδιοι… οι άνθρωποι… είμαστε το αποτέλεσμα της εκδήλωσής της εις την 3η διάσταση της ύλης. Το όλο ενεργειακό μας πεδίο…. με αποκορύφωμα την αύρα, είναι η Συμπαντική μας Ενέργεια που σχετίζεται με την ύλη στο ανθρώπινο μας σώμα, όπου τα πάντα γύρω μας έχουν το δικό τους ενεργειακό πεδίο και μπορούμε εμείς να υλοποιήσουμε κάθε τι και οτιδήποτε σε ύλη, απλά και μόνον εάν εστιάσουμε εις την δημιουργία ενός ενεργειακού πεδίου.
 
 Έτσι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να επέμβουμε στο ήδη υπάρχον ενεργειακό μας πεδίο και να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε την συγκεκριμένη ενέργεια. Είναι θέμα γνώσης και πρόθεσης, ώστε να παρατηρήσουμε να υλοποιηθεί το κάθε επιθυμητό μας αποτέλεσμα στην πράξη και με αυτόν τον τρόπο να αντλήσουμε τις ενεργειακές ικανότητες… για όποια θεραπεία θέλουμε να πραγματώσουμε.
 
Γύρω μας το Συμπαντικό Ενεργειακό Πεδίο φαίνεται να συνεχίζει πάντα να παράγει όλο και περισσότερη ενέργεια. Εμείς δίχως ενέργεια δεν μπορούμε να υπάρξουμε ως φυσικά όντα και εσφαλμένα νομίζουμε πως εξαρτιόμαστε από εξωγενείς παράγοντες προμήθειας ενέργειας. Το ίδιο μας το σώμα λοιπόν και συγκεκριμένα το κεφάλι (μαλλιά) είναι μια τεράστια «κεραία» που λαμβάνει ενέργεια από το ίδιο το Σύμπαν και είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε, ακόμη και το ίδιο το διαδίκτυο που σίγουρα μας προσφέρει κάποια ενημέρωση και γνώση… με μια μόνιμη σύνδεση με την Συμπαντική Νοημοσύνη του Όντος.
 
Αν λοιπόν μπορούσαμε όλοι οι άνθρωποι να συνδεθούμε με την Συμπαντική Νοημοσύνη, θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλη την Συνειδητότητα του Σύμπαντος Κόσμου… που απλώνεται στις άλλες διαστάσεις και σε υλικά επίπεδα και φυσικά θα μπορούσαμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας χωρίς καν να μιλάμε, απλά να βλεπόμαστε και μόνον, τηλεπαθητικά.
 
Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνουμε είναι να μπούμε μέσα στην Συμπαντική Νοημοσύνη και να στρέψουμε την όλη προσοχή μας προς το μέρος εκείνο που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Όταν λειτουργήσουμε έξω από τον γραμμικό χρόνο τα γεγονότα που έχουν συμβεί εις τον πλανήτη μας θα είναι απλά μια εκδήλωση ενέργειας. Το άπλωμα της Συνειδητότητάς μας πέρα από τα σύνορα του νου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε, ανά πάσα στιγμή, πρόσβαση σε μια πληθώρα «εμπειριών»…. οι οποίες θα αντικαταστήσουν την ίδια μας την ανάγκη για γνώση. Η γνώση αυτή, στην παρούσα φάση, χρειάζεται για να χτίσουμε έναν διευρυμένο Νου.
 
Είναι σημαντικό όμως να πλαισιώσουμε την Μεταφυσική μας Αίσθηση μέσα μας …. με την επιστήμη ή τις απόψεις και των άλλων συνανθρώπων μας, διότι αυτό βοηθάει το Νου μας να γίνει ακόμη πιο ευέλικτος. Η γνώση αυτή βοηθάει τον άνθρωπο να αποδείξει αυτά που νιώθει για να μπορεί να προχωρήσει, μέχρι να μεταβεί εις το επόμενο στάδιο, όπου θα προχωρήσει χωρίς εμπόδια, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει κάτι κι αυτό με την σειρά του, θα τον οδηγήσει εις το τρίτο στάδιο που δεν θα χρειάζεται καν να νιώθει για να προχωρήσει… διότι θα έχει φτάσει ήδη εις την κατάσταση της απόλυτης Ύπαρξης και ο άνθρωπος, απλά θα είναι….Άνθρωπος με κεφαλαίο το Άλφα.
 
Όπως καταλαβαίνεις Αδελφέ-ή η σύνδεσή σου με το Σύμπαν, επιταχύνει πολλές διαδικασίες μέσα σου. Μπορείς να γίνεις Συνειδητός σ’ αυτό που είσαι και κάθε μέρα να στρέψεις την ματιά σου μέσα σου, βαθιά. Άνοιξε το Συμπαντικό σου κανάλι, υψώνοντας τα χέρια ψηλά και φέρνοντάς τα με ενωμένες τις παλάμες σου μπροστά εις το στήθος σου. Σχεδίασε μέσα στο μυαλό σου το προσωπικό σου σύμβολο που σε εκφράζει και βρες τον δικό σου τρόπο Συνειδητοποίησης της ενέργειας σου και πες απλά υπάρχω σε μια διευρυμένη κατάσταση… αυτό για τρία λεπτά.
 
Αν θέλεις ζήτησε κάτι από τον ανώτερο σου εαυτό και κάθε στιγμή να απολαμβάνεις απλά την αίσθηση του Είναι σου. Εκείνη τη στιγμή, το σώμα σου θα εξαφανιστεί και θα έχεις μια διευρυμένη αίσθηση της Συμπαντικής Ενέργειας που αγκαλιάζει τα πάντα γύρω σου. Δέξου την. Σε αυτή την κατάσταση πες μέσα σου, δεν μπορώ να ξεχωρίσω εμένα, εσένα θέλω, την Ελλάδα, την Γαία ή π.χ. τον πλανήτη Πήγασο.
 
Ούτε νιώθω ότι είμαι τα πάντα, διότι βρίσκομαι μέσα σε κάθε τι που υπάρχει και πως όλα είναι ένα. Δεν υπάρχουν εικόνες στο Νου μου και ούτε και συναισθήματα. Δεν νιώθω κάποια συγκίνηση, ούτε τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου. Δεν βρίσκομαι από περιέργεια μέσα στην Συμπαντική Νόηση ψάχνοντας τις βιβλιοθήκες του Σύμπαντος… αλλά όμως εάν το Σύμπαν με κατευθύνει εκεί που χρειάζεται ή οπουδήποτε αλλού, θα ακολουθήσω ευχάριστα.
 
 Είμαι μια κατάσταση καθαρής Ύπαρξης που μόνο δια της αφαιρέσεως μπορεί να περιγραφεί και μόνο με το να αρχίζω να απαριθμώ… το τι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ…. μπορώ να το περιγράψω πλήρως.
 
Είναι λοιπόν ΑΔΕΛΦΙΑ… μια διαδικασία που δεν κρατάει περισσότερο από λίγα λεπτά και είναι ιδανική για να ξεκινήσετε την πολυάσχολη σας μέρα. Εμένα προσωπικά με βοηθάει ώστε να μη χάνω τον εαυτό μου μέσα στο πρόγραμμα της ημέρας μου και να έχω την αίσθηση πως όλα είναι μια χαρά στον κόσμο μου κάθε στιγμή. Βρίσκομαι και πάλι στα πόδια μου, όρθιος και δυνατός.
 
Είμαι μια δεκτική κεραία και έχω ξανά στη διάθεσή μου όλη την ενέργεια του Σύμπαντος Κόσμου για να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Και όταν το προσπαθώ αυτό Πνευματικά, η ύλη τακτοποιείται από μόνη της κατά πώς πρέπει και μ’ εξυπηρετεί. Πρόσεξε όμως Αδελφέ-ή… ότι σκοπός δεν είναι να συνδεθείς με το Σύμπαν και να ζητάς να συμβεί εκείνο ή το άλλο… αλλά να μπορείς να υπάρχεις απόλυτα διευρυμένος μέσα σε όλες τις συνθήκες.
 
Αυτό θα σου προσφέρει την διαύγεια της κατάλληλης δράσης: δηλαδή… πότε να επιτρέπεις και πότε να επεμβαίνεις, πότε να ζητάς ενίσχυση από το Σύμπαν για έναν στόχο και πότε να πηγαίνεις με τη ροή των γεγονότων. Και όλα θα είναι μια χαρά στον κόσμο σου… και θα νιώσεις σύντομα και την «υπόσχεση» που σου έδωσα ότι θα λάβεις εις το δεκαπλάσιο την ενέργεια που θα σας την ανταποδώσω, όχι ως υποχρέωση, αλλά ως δείγμα σεβασμού και αγάπης για τον συνάνθρωπο μου, για όλους ΕΣΑΣ που σταθήκατε ψυχικά πάλι μου…. δεν σας ξεχνώ.
 
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2016/02/blog-post_576.html

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!

ΚΟΨΤΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS
Πολλές και σκληρές ειδήσεις βγήκαν από τις απαντήσεις που έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, στις ερωτήσεις των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής !!!
  • Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας ζητώντας μειώσεις συντάξεων και όχι αυξήσεις εισφορών
  • Θεωρώ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν καθυστερήσει πολύ
  • Κριτική στην αντιπολίτευση: «Δεν είναι λογικό να ψήφισαν τη συμφωνία και να μην ψηφίζουν τα προαπαιτούμενα»
  • Η ΤτΕ μέσα στον Φεβρουάριο θα προχωρήσει στις άδειες για συνεργασία των τραπεζών με ειδικευμένους οργανισμούς είσπραξης δανείων
Ο κ. Στουρνάρας τάχθηκε υπέρ της μείωσης των συντάξεων και κατά της αύξησης των εισφορών, είπε ότι δεν γνωρίζει πότε θα αρθούν τα capital controls και ζήτησε να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση «γιατί τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί διεθνώς είναι πολλά…»
Υπέρ της περικοπής συντάξεων

Ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας τάχθηκε καθαρά υπέρ της μείωσης των δαπανών και όχι της αύξησης φόρων και εισφορών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι πολλαπλασιαστές λειτουργούν πολύ πιο ευνοϊκά όταν κόβεται δαπάνη από ότι όταν αυξάνονται τα έσοδα από επιβολή φόρων και εισφορών.

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε και στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό λέγοντας πως «η αύξηση εισφοράς στο Aσφαλιστικό είναι χειρότερη από τη μείωση της δαπάνης γιατί όλες οι μελέτες διεθνώς δείχνουν ότι οι πολλαπλασιαστές λειτουργούν με μεγαλύτερες αποδόσεις όταν μειώνεται η δαπάνης και όχι όταν αυτό προκύπτει από αύξηση φόρων και εισφορών».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πληρώνει τις μεγαλύτερες σε ποσοστό δαπάνες σε συντάξεις από όλες τις χώρες του ΟΑΣΑ. Πρέπει να κοιτάξουμε και να βάλουμε σε αυτές τις δαπάνες προτεραιότητες για τα ποσά της πρώτης και δεύτερης σύνταξης, των επικουρικών και των εφάπαξ. Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών. Η μεγάλη δαπάνη συντάξεων έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή δυνατότητα για παροχές των νεώτερων ηλικιών, για τον άνεργο και την επιμόρφωσή τους, την στήριξή τους. Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπολογίσουμε τα μέτρα που χάνονται για τις νεότερες γενιές. Θα πρέπει να υπολογίσουμε να υπάρχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας…»
Δεν ξέρω πότε θα φύγουν τα capital controls

Όταν ρωτήθηκε πότε θα αρθούν τα capital controls ο κ. Στουρνάρας είπε: «Δεν ξέρω πότε θα φύγουν τα capital controls και αυτό έχει να κάνει με τον ρυθμούς της επιστροφή καταθέσεων και των αγορών».
Ιδιωτικοποιήσεις – Αναπτυξιακός Νόμος

Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πιο σημαντικό εργαλείο από τον οποιοδήποτε αναπτυξιακό νόμο, γιατί οι επιδοτήσεις δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό μέτρο όσο τα χρήματα αυτά εάν δοθούν σε κίνητρα π.χ. ελαφρύνσεις φόρων, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα προτείνει η χώρα μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θύμισε τη μελέτη που είχε καταθέσει ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών στα όργανα της ΕΕ.

Ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι:«θεωρώ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν καθυστερήσει θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση εάν προχωρήσουμε ταχύτερα στις ιδιωτικοποιήσεις και αυτό δεν αφορά μόνο αυτή την Κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις…» Έκρινε πολύ σημαντικές τις πρόσφατες ιδιωτικοποιήσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, της Cosco, του Αστέρα Βουλιαγμένης και του ΟΔΙΕ και επεσήμανε ότι το Δημόσιο και η Εκκλησία διαθέτουν μεγάλες εκτάσεις που θα μπορούσαν με σεβασμό στο περιβάλλον να δοθούν για επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και παραγωγικότητα.

Κριτική για την στάση της αντιπολίτευσης

Αναφερόμενος στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας είπε πως «χαιρέτισα την με την οποία διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση από το καλοκαίρι» ενώ επεσήμανε, δύο φορές προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι «δεν είναι λογικό να ψήφισαν τη συμφωνία και να μην ψηφίζουν τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Δεν ανησυχώ για την πτώση του χρηματιστηρίου

Ο διοικητής της ΤτΕ σχετικά με την πτώση του Χρηματιστηρίου και των τιμών των μετοχών των τραπεζών είπε πως «η ΤτΕ έχει ρόλο επόπτη. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα Κεφάλαια των τραπεζών - και αυτά δεν επηρρεάζονται από την πτώση των τιμών των μετοχών- και όχι οι χρηματιστηριακές αποδόσεις των τραπεζών. Η αρνητική πορεία των μετοχών του Χρηματιστηρίου αυτό που ενδέχεται να επηρεάσει εάν συνεχιστούν οι απώλειες είναι στα αποθεματικά. Αυτό όμως αποτιμάται μέρα με την ημέρα…» Απέδωσε την επενδυτική κρίση που καταγράφεται διεθνώς «στα σύννεφα που έχουν μαζευτεί από τα διεθνή «stress test».
Αν οι τράπεζες διαχειριστούν σωστά τα κόκκινα δάνεια δεν...

Σχετικά με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών είπε πως «έγινε σε σωστό χρόνο και προσελκύσαμε επενδυτικά κεφάλαια που εάν την είχαμε αφήσει να γίνει αργότερα θα ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε αυτά τα επενδυτικά ιδιωτικά κεφαλαία. Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών βοήθησαν γιατί τα στοιχεία τα έστειλαν με αρκετά επαγγελματικό τρόπο στην ΤτΕ και στην ΕκΤ» και εκτίμησε ότι οι Τράπεζες εάν διαχειριστούν καλά τα κόκκινα δάνεια δεν θα έχουν την ανάγκη άλλης ανακεφαλαιοποίησης.
Κόκκινα δάνεια: Επαρκές το σύστημα προστασίας των δανειοληπτών

Για τα κόκκινα δάνεια, είπε: «Πιστεύω ότι το καθεστώς προστασίας που έχουμε πετύχει για τους δανειολήπτες τα προηγούμενα χρόνια και με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση είναι επαρκές. Οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν άλλη ανακεφαλαιοποίηση εάν υπάρξει καλή χρήση και διαχείρησης των μη εξυπηερτούμενων δανείων τους. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι η ΤτΕ που έχει στην εποπτεία τα χαρτοφυλάκια 14 «κακών» τραπεζών με ένα συνολικό χαρτοφυλάκκιο 9,5 δις, από αυτά έχουμε καταφέρει να ανατάξουμε τα 800 εκατ. ευρώ. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει η δυνατότητα εισπραξιμότητας».

Ο κ. Στουρνάρας μάλιστα είπε ότι η ΤτΕ εντός του Φεβρουαρίου θα προχωρήσει στις άδειες για συνεργασία των τραπεζών με ειδικευμένους οργανισμούς είσπραξης δανείων, «μέσα από στρατηγικό σχέδιο και εντός του ελληνικού πλαισίου της έννομης τάξης…» Η διευθέτηση και διαχείριση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες θα μπορέσει να προσφέρει ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, επίσης και στην δευτερολογία του αναφέρθηκε στην ανάγκη να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση «γιατί τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί διεθνώς είναι πολλά…»
Μεγάλο το κόστος εξόδου από την Σένγκεν

Σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα και τις συνέπειες του στην ελληνική οικονομία ανέφερε ότι «οι μεταναστευτικές ροές σε μια χώρα διαδραματίζουν ανάλογα θετικό ή αρνητικό ρόλο». Προ της εντάξεως στην Νομισματική Ενωση η χώρα μας είχε ευνοηθεί από την έλευση μεταναστών. Σήμερα όμως που η οικονομία είναι σε ύφεση δημιουργεί πρόβλημα».

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας μάλιστα ανέφερε πως «η ΕΚΤ ζήτησε από εμένα και τον γερμανό ομόλογό μου να κάνουμε μια έρευνα. Εάν και δεν είχαμε στην διαθεσή μας αρκετά στοιχεία, αυτό που προέκυψε είναι ότι από το μεταναστευτικό αυτές οι χώρες που θα ευνοηθούν είναι οι χώρες όπου οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν τελικά καθώς αυξάνεται το εργατικό τους δυναμικό, ειδικά που πολλοί από αυτούς είναι και αρκετά μορφωμένοι. Οι χώρες όμως «τράνζιτ» όπως είμαστε εμείς έχουμε πολύ υψηλό κόστος. Για το 2016 το εκτιμήσαμε ότι το κόστος υποδομών, διαμονής και νοσηλείας το θα είναι 600 εκατ. ευρώ!» και σημείωσε «πως αυτό θα μπορούσε να είναι «και ένα πολιτικό επιχείρημα προς τους εταίρους μας».

Ερωτηθείς σχετικά με το κόστος που θα είχε ένα ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την Σένγκεν, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας είπε «Πως θα είναι πολύ μεγάλο. Εμάς – είπε- δεν μας έχει απασχολήσει αυτό, καθώς δεν θεωρούμε ότι μπορεί να συμβεί. Η Γαλλία όπως που έχει κάνει μια τέτοια μελέτη, εξόδου της Γαλλίας από τη συνθήκη το υπολόγισε σε 100 δις ευρώ! Φανταστείτε ότι εάν αυτό είναι το μέγεθος για την Γαλλία πόσο μεγαλύτερο θα είναι για εμάς καθώς θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στον τουρισμό και τις εμπορευματικές μετακινήσεις που έχουν μεγάλο μερίδιο στην οικονομία μας».

ΠΗΓΗ
http://www.newsit.gr/oikonomia/Vomves-Stoyrnara-Kopste-tis-syntakseis-Min-ayksisete-tis-eisfores-Den-ksero-pote-tha-arthoyn-ta-Capital-Controls/573424
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/02/blog-post_562.html

Κλείνουν παντού τα σύνορα

Οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 500 ανθρώπους την ημέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σλοβενική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αρχηγοί είναι "υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν", ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή δήλωσή της.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Nebojsa Stefanovic, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε επισήμως για την πρόθεσης της Κροατίας και της Σλοβενίας να μη δέχονται περισσότερους από 500 πρόσφυγες ημερησίως.

Όπως είπε, είχε λάβει από χθες επίσημη επιστολή από την Κροατία, η οποία ενημέρωνε τη Σερβία για την αλλαγή στάσης της Σλοβενίας.

Ο κ. Stefanovic ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 άνθρωποι στη Σερβία, οι οποίοι αναμένουν να αναχωρήσουν και ότι η απόφαση της Κροατίας και της Σλοβενίας αναγκάζει τη Σερβία να ακολουθήσει την ίδια τακτική, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε 500 πρόσφυγες καθημερινά.

Η Κροατία ανακοίνωσε σήμερα πως καθόρισε με τη σειρά της σε 580 την ημέρα τον αριθμό των μεταναστών που θα μπορούν να διέρχονται από το έδαφός της με κατεύθυνση τη βόρεια Ευρώπη, έπειτα από την ανακοίνωση, λίγο νωρίτερα, του ίδιου ανώτατου ορίου από τη Σλοβενία.

"Η Σλοβενία μας ενημέρωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι μπορούν να δέχονται 580 μετανάστες την ημέρα και εμείς με τη σειρά μας ενημερώσαμε σχετικά τους συναδέλφους μας στη Σερβία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας Γελένα Μπίκιτς.

"Θα επιμείνουμε κι εμείς σ' αυτόν τον αριθμό", δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν "αμέσως".

Γερμανία: Όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού

Όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών-μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα.

«Μπορώ μόνο να τονίσω για άλλη μια φορά τη γενική μας πεποίθηση: ενδιαφερόμαστε για μία κοινή ευρωπαϊκή, συνολική λύση. Μια λύση η οποία θα μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών για όλα τα κράτη-μέλη αισθητά και μόνιμα. Και αυτό βεβαίως γίνεται με το να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο η προσέγγισή μας είναι ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών-μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών», δήλωσε ο κ. Seibert.

«Εθνικά συνοριακά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους δεν θα οδηγήσουν στο να μην έρχονται πια πρόσφυγες, αλλά στο να αναζητήσουν οι διακινητές νέες διαδρομές», τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με πληροφορίες που θέλουν τους πρόσφυγες να αναζητούν νέα περάσματα μέσω της Αλβανίας προς την Ιταλία. Ο κ. Seibert διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με στοιχεία την ύπαρξη νέων διαδρομών.

Επίσης σημείωσε ότι μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία «δεν θα έχουν λυθεί ξαφνικά όλα τα προβλήματα», αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει εάν μετά τις 7 Μαρτίου θα δρομολογηθούν από το Βερολίνο άλλα μέτρα. Επανέλαβε πάντως ότι το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας παραμένει το πρώτο σε προτεραιότητα εργαλείο στην προσπάθεια μείωσης της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

«Βρισκόμαστε με την Τουρκία σε μια διαδικασία μιας πολύ εντατικής συνεργασίας. Οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει αρκετά. Είναι καλό και σωστό σε αυτή τη διαδικασία να βρεθούμε μαζί στις 7 Μαρτίου και στον κύκλο των 28 κρατών-μελών. Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έφερε ευτυχώς μια ομόφωνη στήριξη των κρατών-μελών για το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας, το οποίο παραμένει το πρώτο στη σειρά εργαλείο που διαθέτουμε τώρα προκειμένου να μειώσουμε την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο μόνιμα και αισθητά», δήλωσε ο κ. Seibert και αναφέρθηκε στην ανάγκη για καταπολέμηση των αιτιών της προσφυγιάς και συνεργασία με την Τουρκία για τον καλύτερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων. «Σε αυτά ρίχνουμε το βάρος, σε αυτά προχωρούμε βήμα-βήμα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο κ. Seibert προσέθεσε ότι πρέπει να αφήσουμε την αποστολή να επιχειρήσει και στις 7 Μαρτίου να διαπιστώσουμε μαζί με την Τουρκία και τους Ευρωπαίους εταίρους πού βρισκόμαστε και να προχωρήσουμε την ατζέντα. «Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια διαδικασία και είναι μια σημαντική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με τους Τούρκους εταίρους και μαζί με την Τουρκία να μειώσουμε τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης πραγματικά, αισθητά και μόνιμα. Μετά από αυτό όμως τα προβλήματα δεν θα έχουν ξαφνικά λυθεί», συμπλήρωσε.

Συνάντηση των αρχηγών αστυνομίας βαλκανικών και δυτικοευρωπαϊκών χωρών, με την συμμετοχή και της Ελλάδας, την ερχόμενη Τρίτη στο Βελιγράδι

Την πραγματοποίηση συνάντησης στο Βελιγράδι των αρχηγών της Αστυνομίας χωρών που εμπλέκονται στην επίλυση του προσφυγικού με την συμμετοχή και της Ελλάδας, ανήγγειλε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας.

«Την Τρίτη 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι επιχειρησιακή συνάντηση των αρχηγών της Αστυνομίας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και των χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια που βρίσκονται στη διαδρομή απ όπου περνούν οι πρόσφυγες», ανέφερε ο ΥΠΕΣ της Σερβίας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι "Pink".

Ο ΥΠΕΣ της Σερβίας επισήμανε ότι υπάρχουν ασάφειες στη συμφωνία για τη λειτουργία του ενιαίου κέντρου ελέγχου των προσφύγων στη Γευγελή, και πρέπει να διευκρινιστεί αν όσοι λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση εισόδου μπορούν ανενόχλητα να συνεχίσουν το ταξίδι. Ανέφερε δε ότι αυτή τη στιγμή στη Σερβία βρίσκονται περίπου 2.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων μόνο οι 38 κατέθεσαν αίτηση για την παροχή ασύλου.

Ο Nebojsa Stefanovic τόνισε, επίσης, ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ενότητα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Κάποιες χώρες δεν επιθυμούν να φιλοξενήσουν κανέναν πρόσφυγα και άλλες σηκώνουν μεγαλύτερα βάρη», ανέφερε.

Ειδικότερα για την συμπεριφορά της Σερβίας τόνισε ότι «θέλει να επιδείξει αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά πρωτίστως υπερασπίζεται τους πολίτες της, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα».

Ο Nebojsa Stefanovic αναφέρθηκε, στη συνέντευξη του στο "Pink", και στην απόφαση για τη χρήση του στρατού, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη, μονάδες του στρατού θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο μεταναστών ή προσφύγων.
 
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2016/02/blog-post_649.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters