Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τα τρία σενάρια για την ανασκαφή της Αμφίπολης – Εντυπωσιάζει η διπλή είσοδος μετά τον προθάλαμο (EIKONEΣ)

Αγωνία για την επόμενη μέρα επικρατεί στην Αρχαία Αμφίπολη, με τρία σενάρια να είναι τα επικρατέστερα ως προς την έκβαση των ανασκαφών.


Το κακό σενάριο, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», είναι ο τάφος να έχει συληθεί, ο τυμβωρύχος να έχει μπει από την τρυπούλα στο επάνω μέρος του τοίχου και να βγήκε από την πόρτα, φορτωμένος με τα πολύτιμα αντικείμενα, λάρνακες και αγγεία της ανασκαφής και ανάμεσά τους τη θήκη με τα οστά του νεκρού

Τα νερά από τις πλημμύρες πιθανόν να έχουν προκαλέσει τέτοιες καταστροφές που ενδέχεται να βρεθούν στη θέση τους μονάχα τα σιδερένια αντικείμενα, όσα άφησε πίσω του ο κλέφτης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η ταυτότητα του νεκρού θα αποκαλυφθεί με εξαιρετική δυσκολία. Αν όμως, δεν αποκαλυφθεί ποτέ, οι μύθοι περί του ποιος επώνυμος μπορεί να ήταν θα δίνουν και θα παίρνουν στο διηνεκές.

Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να υπάρχει σύληση των πολύτιμων αντικειμένων, αλλά να βρεθούν οστά, νομίσματα και κεραμικά, από τα οποία θα προκύπτει το φύλο και η ηλικία του νεκρού, ενώ θα μπορεί να χρονολογηθεί ο νεκρός.

Οι αρχαιολόγοι είναι συνηθισμένοι να εντοπίζουν στοιχεία που τους δίνουν τις δικές τους πληροφορίες. Παρότι θα δυσκολευθούν, αναμένεται να υπάρξει ευτυχές αποτέλεσμα

Το τρίτο σενάριο, με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, είναι το πλέον αισιόδοξο και επιθυμητό.

Οι τυμβωρύχοι δεν κατάφεραν να μπουν στον τάφο, όλα είναι στη θέση τους και τα ευρήματα -πολύτιμα ή ταπεινά- θα δώσουν τις δικές τους, σημαντικές πληροφορίες.

Εντυπωσιάζει η διπλή είσοδος μετά τον προθάλαμο
Μέχρι κάποιο από τα σενάρια να επιβεβαιωθεί από την αρχαιολογική σκαπάνη, η ανάλυση των εντυπωσιακών ευρημάτων κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Μεγάλης σπουδαιότητας θεωρείται μία διπλή είσοδος, η οποία έχει αποκαλυφθεί μετά τον προθάλαμο στον τύμβο Καστά

Το εύρημα, αν και αναμενόμενο, εντυπωσιάζει τους αρχαιολόγους εξαιτίας του διάκοσμου, αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής».

Πίσω από τον μεγάλο όγκο χωμάτων στο εσωτερικό του προθαλάμου αποκαλύφθηκε μία νέα είσοδος χωρίς θύρα που οδηγεί σε μία αίθουσα. Η είσοδος κοσμείται με μαρμάρινα επιστήλια, τα οποία στηρίζονται σε δύο κίονες.

Οι κίονες, σύμφωνα με την εφημερίδα, χωρίζουν το άνοιγμα σε δύο μέρη, δημιουργώντας δύο εισόδους. Το εμβληματικό αυτό πρόπυλο ενισχύει την άποψη ότι ο τύμβος Καστά αποτελεί μνημείο ιδιαίτερα σημαντικό.

Η άποψη αυτή ενισχύεται και από τα υπόλοιπα ευρήματα: τον ταφικό περίβολο, τις Σφίγγες στην είσοδο του μνημείου, τον προθάλαμο με το ψηφιδωτό δάπεδο.
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/eikone.html

Σε "κόκκινο" συναγερμό η Πολωνία λόγω Ουκρανίας - Σε επιφυλακή ο Στρατός και κατάταξη 11.000 εφέδρων

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της η Πολωνία, ενώ καλεί εφέδρους να καταταγούν στο Στρατό σε μία προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του. Οι
κινήσεις αυτές συνδέονται ασφαλώς με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ σε ανάλογες ενέργειες έχουν προβεί και οι Φιλανδία, Σουηδία.

«Η Πολωνία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη για το τι συμβαίνει πίσω από τα ανατολικά μας σύνορα», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Πολωνίας σε ανακοίνωση του, αφήνοντας να εννοηθεί πώς έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό.

Φέτος, υπήρχε πρόβλεψη για κατάταξη μικρότερη των 7.000 εφέδρων, αλλά τελικά ο στόχος ανέβηκε στους 11.000 εφέδρους ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των μονίμων στελεχών, επισημαίνουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Άμυνας πρέπει να είναι εν αναμονή όλοι οι έφεδροι ανεξαρτήτου ηλικίας ή εξειδίκευσης. Όπως ανέφερει το Γενικό Επιτελείο του πολωνικού στρατού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα προσκληθούν αρχικά δύο ομάδες.

Πρώτα οι έφεδροι οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα και ακολούθως όσοι είναι απεσπασμένοι στις μονάδες διασποράς.

«Η αύξηση της οροφής του Στρατού δεν θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία. Αλλά, φυσικά, δεν είμαστε αδιάφοροι για την ρώσικη αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πολωνικού ΓΕΣ.

Η κατάσταση στην περιοχή της Ουκρανίας έχει σημάνει συναγερμό και στη Φινλανδία, όπου καταγράφηκαν μετακινήσεις μαχητικών αεροσκαφών σε αεροδρόμια διασποράς. Κι αυτό, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της χώρας λόγω της αύξησης των παραβιάσεων του εναερίου χώρου της Φινλανδίας από ρωσικά αεροσκάφη.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Σουηδία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τώρα, τι μπορούν να κάνουν οι χώρες αυτές απέναντι στη Ρωσία αν πάνε στραβά τα πράγματα, αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/11000.html

Οι Αμερικανοί και οι ομογενείς μαθαίνουν για τη Γενοκτονία και οι Ελλαδίτες αρνησιπάτριδες την χλευάζουν και την αμφισβητούν

Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση δασκάλων και των παιδιών που διδάσκουν οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Έχει εκδώσει σχολικά εγχειρίδια για τον προσφυγικό ελληνισμό, τους διωγμούς και τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών. Συνέντευξη στο pontos-news.gr
Με ύψιστο στόχο να μην ξεχαστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, οι Πόντιοι στο Σικάγο κάνουν εδώ και έξι χρόνια στοχευμένο αγώνα ενημέρωσης στις ΗΠΑ με εκπαιδευτικά εγχειρίδια και ημερίδες ενημέρωσης της αμερικανικής εκπαιδευτικής κοινότητας και των νεότερων γενεών των Ελληνοαμερικανών.
Στο πλαίσιο αυτό, και με την ευκαιρία της συγκέντρωσης των Ποντιακών Συλλόγων στο Ιλινόι, το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών για την Μικρά Ασία και τον Πόντο (AMPHRC) διοργανώνει σήμερα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Γενοκτονία των Οθωμανών Ελλήνων 1914-1923», το οποίο απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές αμερικανικών και ελληνοαμερικανικών δημοτικών και γυμνασίων.
«Η Γενοκτονία δεν πρέπει να ξεχαστεί»
Το pontos-news.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δραστήριο ιδρυτή του AMPHRC, καθηγητή Γεώργιο Μαυρόπουλο, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας το όνειρό του και όνειρο κάθε Πόντιου που ζει στις ΗΠΑ και όχι μόνο: «να μην ξεχάσει κανείς τη Γενοκτονία και να αναγνωριστεί, όπως έχει συμβεί και με τις Γενοκτονίες των Εβραίων και των Αρμενίων».
Μας μίλησε για τους καρπούς μιας πολυετούς προσπάθειας που έχουν κάνει μέλη του Κέντρου, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, Ελληνοαμερικανοί πανεπιστημιακοί και ιστορικοί από την Ελλάδα για να μπορούν να έχουν στα χέρια τους σήμερα δύο σημαντικά σχολικά εγχειρίδια, Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και του Πόντουκαι Η Γενοκτονία των Οθωμανών Ελλήνων 1914-1923, τα οποία απευθύνονται σε Αμερικανούς εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Τα πρώτα σχολικά εγχειρίδια για τη Γενοκτονία
«Στο πρώτο εγχειρίδιο κάνουμε μια περιεκτική περιγραφή μιας περιόδου τριών χιλιάδων χρόνων, από την πρώτη εγκατάσταση των Ελλήνων αποίκων στην περιοχή της Μικράς Ασίας και της Μαύρης Θάλασσας, την ακμή εκείνης της περιόδου, τη βυζαντινή περίοδο, την εμφάνιση των Οθωμανών και την κατάληψη της περιοχής, αλλά και την περίοδο μέχρι τη βίαιη εκδίωξη των Ελλήνων και τη μετεγκατάστασή τους στην Ελλάδα. Στο δεύτερο επικεντρωνόμαστε στην έννοια της Γενοκτονίας και στην περιγραφή όλων των δραματικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, την περίοδο 1914-1923» μας εξηγεί ο Γ. Μαυρόπουλος. 
Τα εγχειρίδια έχουν αρχίσει να μοιράζονται στους Ποντιακούς Συλλόγους της Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, ενώ διανέμονται σε ιδιωτικά ελληνικά σχολεία, σχολεία της εκκλησίας και σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε πολλές πολιτείες.
Σε ερώτηση του pontos-news.gr για ποιο λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα τόσο στοχευμένο προϊόν που να απευθύνεται σε ξένους, μας είπε ότι όλα άρχισαν όταν συνειδητοποίησαν πως ό,τι συνέβη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στον Πόντο και την Μικρά Ασία «δεν το γνώριζαν ούτε οι Ελληνοαμερικανοί» στις περιοχές όπου πήγαιναν να μιλήσουν για τη Γενοκτονία. Γι’ αυτό και χρειάστηκε όλο αυτό το διάστημα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των Αμερικανών αλλά και ομογενών οι οποίοι δεν είναι Πόντιοι ή Μικρασιάτες. 
Οι Αρμένιοι έδειξαν το δρόμο
Ως προς το πώς θα υλοποιηθεί το φιλόδοξο σχέδιο, ο καθηγητής Μαυρόπουλος μας είπε ότι ζητήθηκε η βοήθεια Αρμενίων που είχαν κάνει τις σωστές κινήσεις και πέτυχαν διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του δικού τους λαού. Πολύτιμος αρωγός στο εγχείρημα ήταν ο Αρμένιος Τζορτζ Σιρινιάν, Διευθυντής του Ινστιτούτου Zoryan στο Τορόντο. 
«Οι αδερφοί Αρμένιοι μας εξήγησαν ότι για να έχει αποτέλεσμα μια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να γίνει με εγχειρίδια, δημοσιεύματα, ενημερώσεις, παρουσιάσεις, δράσεις που πρέπει να ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα όσο αφορά το περιεχόμενο τους». Μάλιστα τους προέτρεψαν να εστιάσουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε η Γενοκτονία να διδάσκεται στα σχολεία των ΗΠΑ.
Ο Γ. Μαυρόπουλος πρόσθεσε ότι νομικά η πολιτεία του Ιλινόι επιτρέπει τη δραστηριοποίηση ώστε να αρχίσει να διδάσκεται το μάθημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολίας, «αφού ήδη υπάρχει νομική διάταξη που επιτρέπει τη διδασκαλία της Γενοκτονίας των Εβραίων, των Αρμενίων, των Καμποτζιανών κ.ά». Σε αυτό το «κ.ά.», δηλαδή «και άλλων», στηρίχτηκε το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο για να επιτύχει τους στόχους του.
Όσο για το σημερινό, δωρεάν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1914-1923», ο Γεώργιος Μαυρόπουλος είπε ότι η συμμετοχή αναμένεται να είναι γύρω στα 20 άτομα, αριθμός μικρός αλλά σημαντικός εάν το δει κανείς ως πρώτο σταθερό βήμα. Διότι άπαξ και γίνουν κοινωνοί όλων εκείνων των ιστορικών στοιχείων, που αποκρύπτονται ή μένουν στη λήθη, μπορούν να τα διαδώσουν και να βοηθήσουν στη διάχυσή τους σε μεγαλύτερα κοινά. 
Την παρουσίαση των δυο εκπαιδευτικών εγχειριδίων θα κάνουν ο συγγραφέας και συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ρον Λεβίτσκι και η Αναστασία Σπυρίδη-Σκούπας, μέλος του Συλλόγου Ποντίων ‘Ξενιτέας’ και πρώην πρόεδρός του, η οποία είναι εκπαιδευτικός σε γυμνάσιο του Ιλινόι. 
Και ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο έχει αρχίσει ήδη την παραγωγή ενός συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολίας, την περίοδο 1913-1923. Ωστόσο επειδή το κόστος είναι μεγάλο, μια και πρόκειται για δουλειά ιδιαιτέρως απαιτητική, το Κέντρο ζητά οικονομική στήριξη προκειμένου να προχωρήσει το ντοκιμαντέρ The Great Catastrophe: Forgotten Genocide – Preserving the Memory of the Anatolian Greek Genocide 1913-1923. Βασίζεται στην παγκόσμια και διαδεδομένη πρακτική της αναζήτησης πόρων δια των προσφορών (fund raising).
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/blog-post_455.html

Smart Torpedo 2014: To ανθυποβρυχιακό όπλο που κατασκεύασαν Έλληνες φοιτητές


Ένα νέο επίτευγμα  που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος
της αποτρεπτικής αξιοπιστίας της χώρας ως πολλαπλασιαστής ισχύος παρουσιάστηκε από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ!

Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών αποτελούμενη από τον Παναγιώτη Ρίζο, την Νικολέτα Μιχαηλίδου και τον επιβλέποντα καθηγητή Δρ. Δημήτρη Πογαρίδη, ανέπτυξε νέο ανθυποβρυχιακό όπλο τύπου τορπίλης με όνομα ST14 (Smart Torpedo 2014), το οποίο φέρει μικρότερου μεγέθους τορπίλη ικανή να αποπροσανατολίσει και να πλήξει εχθρικό αμυντικό σύστημα.
Η έξυπνη τορπίλη διαθέτει επιλογή ενσύρματης και αυτόματης καθοδήγησης με ακουστικό τρόπο, καθώς και δυνατότητα εκτόξευσης μικρότερου μεγέθους τορπίλης.
Στην περίπτωση ενσύρματης καθοδήγησης, ο χειρισμός της τορπίλης γίνεται από ένα κέντρου ελέγχου στο οποίο βρίσκονται τοποθετημένοι ειδικοί διακόπτες ενεργοποίησης του συστήματος, αυτοπυροδότησης της τορπίλης, φακού, επιλογής τρόπου λειτουργείας και Joysticks.
Η δεύτερη μικρότερη τορπίλη εκτοξεύεται έπειτα από εντολή του χειριστή, αφού προηγουμένως έχει αντιληφθεί στα ακουστικά του την ύπαρξη συγκεκριμένου ήχου (sonar) του στόχου.
Η μικρή τορπίλη φέρει πομπό ήχου και στατικού μαγνητικού πεδίου, ώστε να ανιχνευθεί λανθασμένα από τον αντίπαλο.
Στην περίπτωση της αυτόματης καθοδήγησης με Arduino η προπέλα ενεργοποιείται αυτόματα ενώ το πρόγραμμα είναι σε θέση να ελέγχει τέσσερις αισθητήρες ήχου όπου ανάλογα με το σημείο πηγής ήχου του στόχου, ενεργοποιούνται τα πτερύγια ή το πηδάλιο της τορπίλης έτσι ώστε να μπορεί να στρέφεται προς την αντίστοιχη κατεύθυνση.
Η έξυπνη τορπίλη θα παρουσιαστεί στο ερχόμενο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής i2fest 2014.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Δ.Ο.Υ., Τ.Χ.Σ., ΤΡΟΪΚΑ & ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ

13962_1529790170588508_3916650604742679581_n 
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Δ.Ο.Υ., Τ.Χ.Σ., ΤΡΟΪΚΑ & ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Αρτέμης Σώρρας : Σήμερα θα σας πω και ένα νέο. Εκτός από όλες αυτές τις κινήσεις που γίνονται, έχουμε πολύ σημαντικά στοιχεία και ατράνταχτες αποδείξεις ότι οι Δ.Ο.Υ. δεν είναι κρατικές ! Η Δ.Ο.Υ. δεν είναι του κράτους μας. Οι εφορίες λοιπόν παλιά ονομάζονταν Δ.Ο.Ε. Δημόσιες Οικονομικές Εφορίες. Δεν ήτανε Ελληνικές και δεν ήτανε του κράτους. Ήτανε ιδιωτικές εταιρίες για να παίρνει ο δανειστής κατευθείαν από το λαό τα χρήματά του. Άρα λοιπόν η εφορία δίνει τα στοιχεία στο υπουργείο οικονομικών, πάντα στο υπουργείο οικονομικών, και στην κυβέρνησή μας, και ως και σήμερα δεν ήταν ποτέ κανένας Έλληνας. Έπρεπε να είναι δωσίλογος , έπρεπε να είναι ρουφιάνος των Γερμανών και έπρεπε να είναι παιδί των Χαζαρομογγόλων.
Αν μου βρείτε ένα όνομα ότι διοίκησε την Ελλάδα, ακόμα και αξιωματούχους εκτός του Καποδίστρια θα δεχτώ να σταματήσω όλο μου τον αγώνα. Φέρτε μου ένα όνομα το οποίο ήτανε Έλληνας με Ελληνικό DNA και εκπροσωπούσε Ελληνικά συμφέροντα και εγώ παρατάω τον αγώνα. Βάζω το σύστημα με όλους σας. Την Ελλάδα μας την διοικήσαν μέχρι τώρα Χαζαρομογγόλια, άνθρωποι της λέσχης και άνθρωποι κυβερνήτες που είχανε πάντα αφεντικά. Ηγέτη δεν είχανε ποτέ. Μας επέβαλαν πολλούς. Αυτό θα αλλάξει. Σήμερα οι Έλληνες θα βγάλουν τους ηγέτες τους, σήμερα θα καταλάβετε τι έχει γίνει.
Μπορείτε να φανταστείτε ότι είναι αιτία πολέμου εάν η εφορία δεν είναι του κράτους μου ; Τα τελευταία 10 χρόνια η Δ.Ο.Ε. έγινε Δ.Ο.Υ Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, να μην το δούμε ; δηλαδή μου λέτε ότι στο σπίτι μου στο κράτος μου στο Έθνος μου που είναι το αρχαιότερο Έθνος στην Γη, η εφορία που τόσα χρόνια πληρώνουμε, τα οικονομικά στοιχεία που δίνει στο υπουργείο οικονομικών, του τα δίνει μία ιδιωτική εταιρία και έχει πρόσβαση στο λαό και στους χώρους όπου αυτά βγαίνει μία κρατική Βουλή από διαχειριστές, τους οποίους εγώ ψηφίζω αλλά δεν είναι δικοί μου ; Μπορείτε να δείτε όλη αυτήν την πλοκή ; Είναι αιτία πολέμου. Αυτά όλα τις επόμενες μέρες θα έχουμε στοιχεία τα οποία θα παραδώσουμε. Ψάχνουμε μόνο το κομμάτι ότι το Δ.Ο.Υ είναι και αυτό ιδιωτικό.
ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ & Τ.Χ.Σ.
Μήπως παρεπίπτοντως το κάναν κρατικό γιατί τα τελευταία δέκα χρόνια είχανε κανονίσει να μπούμε σε μνημόνιο όπως και δόλια είδαμε ότι κατασκεύασαν το Τ.Χ.Σ. το ’10. Γιατί το κατασκευάζεις το ’10 ; Ήξερες ότι θα το χρειαστώ το ’14 ; Πόσο δόλιο είναι ; δηλαδή ήξερες ότι θα το χρειαστώ το Τ.Χ.Σ. ; Αφού το ’10 δεν είχαμε μπει σε μνημόνια. Άσε να μπω στα μνημόνια κι αν χρειαστώ το Τ.Χ.Σ. θα το φτιάξουμε. Α, το φτιάξατε το ’10 με λήξη το ’17. Γιατί το φτιαξες και θα το λήξεις το ’17 μετά δεν το χρειάζομαι ; τόσο καλοστημένο είναι το παιχνίδι ;
Κύριοι έχουμε 4 πτωχεύσεις, μας έχουνε σκοτώσει πολλές φορές. Το κάρμα μας τελείωσε. Η Ελλάδα δεν χρωστάει κάρμα. Καρμικό θέμα έχουν οι άλλοι . Εμείς έχουμε ξεχρεώσει. Είμαστε στον πάτο και θα πάρουμε φόρα και θα βγούμε επάνω.
ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ
Στις επόμενες μέρες και εδώ και ένα μήνα οι νομικές μας υπηρεσίες εξετάζουν τις μηνύσεις που θα παραδώσουν στους Έλληνες για όλα τα πρωτοδικεία της χώρας. Θα ενεργοποιήσουμε την δικαιοσύνη η οποία είναι δικιά μας. Η δικαιοσύνη είναι το σπίτι του λαού και δεν είναι των διαχειριστών ακόμα ούτε των δικαστών. Αυτοί είναι εκεί για να εκτελέσουνε το Σύνταγμα και τους νόμους της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη ανήκει σε μας και ανήκει στον λαό όπως ανήκει η χώρα ανήκει η Βουλή ανήκει το σύνταγμα ανήκουν τα πάντα. Αυτοί είναι διαχειριστές, κανενός δεν είναι κονάκι του. Έχετε όλα τα οικονομικά εργαλεία τα πάντα στα χέρια σας. Πρέπει να το κατανοήσετε να γίνετε ένα, να ανταλλάξετε τηλέφωνα, να γίνετε πολλοί. Να καταλάβουν όλοι πως ο Ελληνικός λαός δουλεύει σαν μια μονάδα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως είμαστε ίσος προς ίσο. Δεν είμαι ο Σώρρας είστε εσείς. Εσείς είστε εγώ. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε δεν θα νικήσουμε ποτέ. Αυτό λοιπόν πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ήδη τις επόμενες μέρες, μέχρι να τελειώσει και ο Αύγουστος οι μηνύσεις που θα παραδοθούνε σε συν-Έλληνες και τις ομάδες μας θα είναι έτοιμες. Πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούμε προς όλη την δικαιοσύνη και συστρατευμένα σε όλη την χώρα να παραλάβουνε οι κύριοι τις μηνύσεις που αυτή την φορά βάζω και την τρόικα στο παιχνίδι. Είναι η πρώτη φορά που βάζουμε την τρόικα. Τους βάζουμε όλους γιατί είναι υπεύθυνοι. Με αποδείξεις και με οικονομικά εργαλεία που είναι ζωντανά και όλα στον λογαριασμό σας.
Κανείς δεν θα σας πειράξει, κανείς δεν θα σας μιλήσει. Πρέπει να φύγει ο φόβος από μέσα σας. Αγαπητοί μου συν-Έλληνες η συνέχεια, από τους συνομιλητές και τους συν-Έλληνες που θα σας αναλύσουν όλα τα οικονομικά εργαλεία, είναι παρών. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους σας. Είμαι περήφανος για σας και τιμή μου που είστε μαζί μου.
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 22.8.2014
Απομαγνητοφώνηση από 29:00 – 33:48
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΓΡΑΦΙΚΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΜΟΣ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ Ei-End Μνημοσυνη

http://alfeiospotamos.gr/?p=9193

Κλείνουν την εφορία αρχαιοτήτων που ανασκάπτει τον τύμβο της Αμφίπολης!


Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα σε αυτή τη χώρα. Την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί με “κομμένη την ανάσα” την πορεία των ανασκαφών στον λόφο Καστά, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει “λουκέτο” στην εφορία που διενεργεί τις ανασκαφές

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα του Νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ στο ΦΕΚ 171/Α/28-8-2014. Χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς –παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εδώ και τρία χρόνια με διαρκή υπομνήματα– η αρχαιότερη Υπηρεσία του ελληνικού κράτους αλλάζει δομή, όταν ο προηγούμενος Οργανισμός θεσμοθετήθηκε μόλις το 2003, και δεν έχει αποτιμηθεί καν η λειτουργία του. 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση παριστάνει ότι ρίχνει βάρος στην αρχαιολογική έρευνα εκμεταλλευόμενη πολιτικά τη συνεχιζόμενη ανασκαφική έρευνα στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, ταυτόχρονα:

  • Συρρικνώνει τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα, που είναι η πραγματική ραχοκοκαλιά της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακόμη και η ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που διενεργεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, θα πάψει να υπάρχει στις 28 Οκτωβρίου 2014, στο βωμό της «οριζόντιας μείωσης δομών» κατά 40% που ζητάει η Τρόικα και το ΥΔΜΗΔ.
  • Εξαφανίζει από τα Μουσεία νευραλγικά Τμήματα, όπως αυτά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των εκθέσεων, ανοίγοντας το δρόμο για να τα παραχωρήσει σε ιδιώτες.
  • Ιδρύει πέντε νέες υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στο Γραφείο Υπουργού, μιας και εκεί, φαίνεται, δεν χρειάζεται να τηρηθεί η «μείωση των οργανικών δομών».
  • Μία από αυτές, η «Ειδική Υπηρεσία Προβολής και Αξιοποίησης» φαίνεται ότι ήδη έχει αρχίσει άτυπα να λειτουργεί με αφορμή την Αμφίπολη, εμπλέκοντας εξωϋπηρεσιακούς παράγοντες που δήθεν προσφέρουν υπηρεσίες αφιλοκερδώς, προκειμένου να υπαχθούν τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας με απαράδεκτο τρόπο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς!
  • Καταργεί όλες τις κενές οργανικές θέσεις, σε ένα Υπουργείο που είναι ήδη υποστελεχωμένο, προσπαθώντας να διαιωνίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
  • Θέτει σε ομηρία όλους τους προϊστάμενους Διευθύνσεων και Τμημάτων (ακόμη και αυτούς που έγιναν Τμηματάρχες μόλις ενάμιση μήνα πριν!), αφού σύμφωνα με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΥΔΜΗΔ, με την ισχύ των νέων Οργανισμών λήγει η θητεία των Διευθυντών και… ο Υπουργός τοποθετεί προϊστάμενους στις νεοσύστατες Υπηρεσίες κατά το δοκούν!
  • Η πολιτική ηγεσία παίρνει την ευθύνη να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στα 600 έργα ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 744 εκ. ευρώ και στις εκατοντάδες σωστικές ανασκαφές στο πλαίσιο έργων τρίτων, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Κι όλα αυτά στο όνομα δήθεν της «εξοικονόμησης»!
Η οικονομική επιβάρυνση που θα προκληθεί και τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν, και οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών βαρύνουν εξ ολοκλήρου την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την Κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, στη βάση των αποφάσεων διαδοχικών Συνελεύσεων του, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και σε κάθε νομική ενέργεια προκειμένου να μην εφαρμοστεί αυτό το Οργανόγραμμα. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

http://www.logiosermis.net/2014/08/blog-post_816.html#.VAJcGqMrHpc

350 εκ. ευρώ βοήθεια προς Μπόμπολα, Κόκκαλη, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή με νέα συμπληρωματική σύμβαση

«Αποζημίωση» της κυβέρνησης στη Μορέας ΑΕ λόγω… μειωμένης κίνησης
 

Επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ ως «αποζημίωση» θα λάβει από την κυβέρνηση η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου. Η κοινοπραξία εμφάνισε λογαριασμό με απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένης κίνησης. 
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα συμπληρωματική σύμβαση του έργου. Η
αποζημίωση έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Στην περίπτωση της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα έργα δεν είχαν σταματήσει στα μέσα του 2011, αλλά προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. 
Σήμερα απομένουν περίπου 6 χλμ. στην παράκαμψη της Καλαμάτας, το δύσκολο κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα και η διακλάδωση Λεύκτρο-Σπάρτη. Οι εργολάβοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι από το 2009 η κυκλοφορία έχει μειωθεί κατά 40%.

http://tvxs.gr/news/ellada/%C2%ABapozimiosi%C2%BB-stin-moreas-ae-apo-tin-kybernisi-logo-meiomenis-kinisis


Artemis Sorras ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ  ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;
ΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΛΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΝΙΖΕΤΑΙ
ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ


http://alfeiospotamos.gr/?p=9161

Τι πιστεύει και τι σκέφτεται ο Πούτιν για την Ουκρανία;

Τι πιστεύει και τι σκέφτεται ο Πούτιν για την Ουκρανία;

Αντί να γράψω σήμερα σχετικά με την επικαιρότητα, αποφάσισα να μεταφράσω το κείμενο ενός από τους σχολιαστές, που παρακολουθώ συστηματικά και διαπιστώνω συνεχώς ότι, αν δεν ήξερα ποιος είναι ο Ακόποφ, θα μπορούσε να γράφει κι ο ίδιος ο Β.Πούτιν με το χέρι του. Δεν άλλαξα τίποτα, πρόσθεσα μόνο μερικές διασαφηνίσεις:
«Απευθυνόμενος στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή της Νοβορωσίας και τους νεολαίους του φεστιβάλ Σελιγκέρ στο Βόλγα ο Βλαντίμιρ Πούτιν όχι μόνο κατέγραψε τη θέση της Ρωσίας για τη σημερινή φάση της ουκρανικής κρίσης, αλλά και προσδιόρισε τις θεμελιώδεις αρχές, που εξηγούν την ουσία των σχέσεων Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η έκκληση του προέδρου της Ρωσίας προς την πολιτοφυλακή της Νοβορωσίας, που εμφανίστηκε ξαφνικά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ήταν ουσιαστικά απάντηση στην υστερία του Κιέβου περί «εισβολής» ρωσικών στρατευμάτων. Ο Πούτιν παρακάλεσε τους πολιτοφύλακες να απελευθερώσουν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων τα περικυκλωμένα ουκρανικά τμήματα ώστε «να αποφευχθούν άσκοπα θύματα», ενώ κάλεσε ξανά το Κίεβο να καταπαύσει πυρ και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των εξεγερμένων.
Το μήνυμα του Πούτιν, καθώς και η πρόσφατη ιστορία με την ανθρωπιστική φάλαγγα, είχαν σκοπό τόσο τη διάσωση της ζωής των ανθρώπων, όσο και να προκαλέσουν ορισμένο πολιτικό και προπαγανδιστικό αποτέλεσμα. Ο Πούτιν ζητά να μην σκοτώνουν ο ένας τον άλλον: το Κίεβο πρέπει να σταματήσει τις εχθροπραξίες και οι ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες να απελευθερώσουν (κατανοητό, χωρίς οπλισμό) όσα στρατιωτικά τμήματα έπεσαν στις «καυτές θηλιές» της περικύκλωσης. Οι πολιτοφύλακες συμφώνησαν, το Κίεβο αρνήθηκε, επομένως οι θέσεις καταγράφηκαν. Συμβαίνει αυτό μάλιστα σε μια πολύ σημαντική στιγμή, όταν, όπως επισημαίνει ο Πούτιν «είναι ολοφάνερο, ότι η πολιτοφυλακή είχε σοβαρές επιτυχίες στην εξουδετέρωση της πολεμικής επιχείρησης του Κιέβου», και αμέσως μετά τις δηλώσεις του Κιέβου για εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, που δεν φαίνεται να «αξιοποιούν» οι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες κατανοούν ότι η επιδίωξη είναι να παρασυρθούν ακόμη βαθύτερα στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Η επικείμενη ήττα του ουκρανικού στρατού στο έδαφος της Νοβορωσίας θα οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες για το Κίεβο. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα των ίδιων των πολιτών του για το λόγο, που σκοτώθηκαν χιλιάδες εθελοντές και στρατιώτες. Είναι φυσικό ότι ο Ποροσένκο θα ενοχοποιεί για τα πάντα τη Ρωσία, όμως θα του θυμίσουν αμέσως ότι η Ρωσία πρότεινε κατάπαυση πυρός και η Νοβορωσία ήταν σύμφωνη να αποδεσμεύσει όσους καταθέσουν τα όπλα. Αρνούμενος την ανακωχή ο Ποροσένκο θα χάσει και ανθρώπους και εδάφη, συμφωνώντας θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές στρατιωτικών του.
Μιλώντας στο φεστιβάλ Σελιγκέρ, ο Πούτιν χαρακτήρισε την άρνηση της διεξόδου, που πρότεινε (η ουκρανική διοίκηση διέταξε έξοδο από τον κλοιό ενόπλως και πολεμώντας) «κολοσσιαίο λάθος, το οποίο θα οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό θυμάτων». Αυτό είναι τρομακτικό, πρόσθεσε ο Πούτιν. Όντως στον πόλεμο αυτό για τη Ρωσία δεν υπάρχουν με σαφήνεια «δικοί μας» και «ξένοι». Και από τις δύο πλευρές του μετώπου πολεμούν Ρώσοι. «Αυτό, που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία, είναι η κοινή μας μεγάλη τραγωδία. Και πρέπει να κάνουμε το παν, ώστε να σταματήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε ο Πούτιν όχι χάριν ρητορείας - έτσι σκέφτεται και αισθάνεται η απόλυτη πλειονότητα των Ρώσων. Γιατί είμαστε ένας λαός και την Παρασκευή ο Πούτιν με σαφήνεια το υπογράμμισε:
«Νομίζω ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός είναι ουσιαστικά ένας λαός, ό,τι κι αν λέει ο καθένας. Διορθώστε με, φυσικά, αλλά δείτε πρώτα. Κάποτε δεν υπήρχε ρωσικός λαός, υπήρχαν σλαβικές φυλές. Πόσες ήταν εκεί πέρα, 16, 32, μετρά ο καθένας διαφορετικά: οι Σλάβοι, οι Ντερεβλιάνοι κ.ο.κ. Μετά τη βάπτιση του Ρους (σ.σ. της πρωτο-Ρωσίας) - μάλιστα πρώτα βαπτίστηκε ο ίδιος ο Βλαδίμηρος στη Χερσόνησο, επομένως κι απ' αυτήν την άποψη η Κριμαία είναι για εμάς ιερός τόπος και εν συνεχεία πλέον πήγε στο Κίενο κι εκεί άρχισε να εκχριστιανίζει όλο το Ρους - κατόπιν τούτου, λοιπόν, άρχισε να διαμορφώνεται το ρωσικό έθνος, όμως εξ αρχής διαμορφωνόταν ως πολυεθνοτικό. Οι άνθρωποι, που ζούσαν τότε στα σημερινά εδάφη της Ουκρανίας, ποτέ δεν αποκαλούσαν τον εαυτό τους αλλιώς, πέραν από Ρώσοι.
Υπάρχει φυσικά και η Γαλικία, υπάρχουν εδάφη, τα οποία εγγίζουν τη Δύση, τη Δυτική Ευρώπη. Σ' αυτούς διαμορφώθηκαν με φυσικό τρόπο ειδικές σχέσεις με τον καθολικό κόσμο, με φυσικό τρόπο διαμορφώθηκαν σχέσεις με τους γείτονές τους, εκεί είναι αμοιβαία η διείσδυση γλωσσών και κουλτούρας. Όμως αυτοί δεν μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε όλο το λαό της Ουκρανίας».
Η Γαλικία, δηλαδή η Δυτική Ουκρανία, που αποτελεί το ένα δέκατο ολόκληρης της Ουκρανίας, είναι αυτό στο οποίο θέλει η Δύση να μετατρέψει ολόκληρη την Ουκρανία. Η Γαλικία ως το 1939 ζούσε αιώνες υπό πολωνική και γερμανική κυριαρχία, δεν ήταν ποτέ ενταγμένη στη Ρωσία. Από τον 13-ο ακόμη αιώνα αυτές οι ρωσικές εκτάσεις διαχωρίστηκαν από το υπόλοιπο Ρους και περιήλθαν σε δυτική επιρροή (πρωτίστως θρησκευτική, η οποία και εκδηλώθηκε κατόπιν με την Ουνία) και διοίκηση, ακολούθησαν εκείνο το δρόμο, που σε μερικούς αιώνες χωρίζει έναν λαό σε δύο, όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τον ομοαίματο λαό, που μοιράστηκε εν συνεχεία σε ορθόδοξους Σέρβους και καθολικούς Κροάτες.
Μετά το 1991 από τους Ρώσους και τους Μαλαρώσους (σ.σ. Μικρορώσους, κατοίκους της Μικρορωσίας, όπως λεγόταν ιστορικά η ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας, πριν πάρει αυτό το όνομα), οι οποίοι ζούσαν στην υπό τυχαίες συνθήκες διαμορφωμένη ανεξάρτητη Ουκρανία, άρχισαν να «κατασκευάζουν» Ουκρανούς με τα δυτικά, της Γαλικίας «πατρόν». Η Ρωσία αντιστάθηκε σε αυτό αδύναμα, είχε εξαιρετικά πολλά εσωτερικά της προβλήματα, ενώ κάτοικοι της Ουκρανίας επέτρεψαν στους εαυτούς τους να παρασυρθούν σε αυτό το «παιχνίδι με τον Μπαντέρα» (σ.σ. το γνωστό συνεργάτη των Ναζί, «ήρωα» των εθνικιστών Ουκρανών). Όχι όλοι, φυσικά, αλλά πολλοί.
Η ένταξη στην ΕΕ έπρεπε γεωπολιτικά να εδραιώσει αυτή τη διαδικασία, αλλά το πολιτικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2014 και η σκληρή πολιτική της Ρωσίας οδήγησαν την Ουκρανία σε κατάρρευση. Ο εμφύλιος πόλεμος, που ξεκίνησε μεταξύ Ρώσων, που θεωρούν τον εαυτό τους Ουκρανούς και Ρώσους, που θυμούνται ότι είναι Ρώσοι, αναπόφευκτα θα τελειώσει με νίκη των Ρώσων (πρωτίστως με νίκη του Ρώσου μέσα στον «Ουκρανό») (σ.σ. ο συγγραφέας αντιστρέφει το γνωστό σύνθημα των εθνικιστών Ουκρανών «σκότωσε το Ρώσο μέσα σου»). Κι αυτό θα συμβεί τόσο γιατί το πραγματικό πάντοτε υπερισχύει του τεχνητού, όσο και γιατί η Ρωσία ξεκαθάρισε τη θέση της: δεν θα επιτρέψουμε στη Δύση να συνεχίσει την «εγγραφή νέου κώδικα» σε μέρος του λαού μας. Ο δρόμος προς αυτή τη νίκη μπορεί να είναι μακρύς και αιματηρός, αλλά η ιστορία (και όχι μόνο η ρωσική, ρωτήστε για παράδειγμα τους Γερμανούς) δείχνεί ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις ικανές να εμποδίσουν την επανένωση ενός λαού. Πολύ περισσότερο ενός τέτοιου λαού, όπως ο ρωσικό, με τον μεγάλο του πολιτισμό και το ισχυρό του κράτος.
Όμως οι μορφές του αγώνα για την επανένωση όλων των κλάδων του ρωσικού λαού μπορεί να είναι διαφορετικές, στην περίπτωση της Λευκορωσίας και του Καζαχστάν (για το οποίο ο Πούτιν μίλησε πολύ στο Σελιγκέρ) υπάρχει η κοινή επιθυμία της κίνησης προς την ενοποίηση μέσω της Ευρασιατικής Ένωσης. Δηλαδή η επανένωση θα είναι ειρηνική και εθελουσία, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο γεγονός, ότι και στο Μινσκ και στην Αστανά μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ βρέθηκαν άνθρωποι, που κατανοούν ότι είναι αδύνατο να διασπάς την ιστορική ενότητα τόσο των εδαφών μας, όσο και των λαών. Ενώ στην Ουκρανία βρέθηκαν στην εξουσία ανόητοι και κοντόθωροι πολιτικοί, πράγμα, που επέτρεψε στη Δύση να προσπαθήσει να την αποσπάσει βίαια από τον ρωσικό κόσμο, με το σημερινό αποτέλεσμα, τον εμφύλιο πόλεμο και τη διάλυση της χώρας.
Η διάλυση αυτή δεν είναι συμφέρουσα για τη Ρωσία, ότι και να λένε οι «περιορισμένου ορίζοντα εθνικιστές» μας, που ακόμη χθες καλούσαν σε απομόνωση του Καυκάσου και σήμερα επιμένουν στην προσάρτηση μόνο της Νοβορωσίας και στην άρνηση του γεγονότος ότι οι Ουκρανοί είναι οι Μαλορώσοι-Ρώσοι. Κι αυτό γιατί επιφέρει νέα θύματα και δυσχεραίνει την ενοποίηση της Μαλορωσίας (σ.σ. Μικρορωσίας) με την Βελικορωσία (σ.σ. τη Μεγάλη Ρωσία). Ο ρωσικός λαός θα επανενωθεί με όλα τα τμήματά του ανεξαρτήτως του τί πιστεύχουν οι πέραν του ωκεανού στρατηγικοί σχεδιαστές και οι εγχώριοι εθνικο-μειωτικοί. Κι αυτό χάρη στη ζωοφόρα ισχύ και ικανότητα να αποκαθίσταται και να ενώνεται ακόμη και μετά από τις πλέον βαριές ήττες. Αυτό το αναπόφευκτο το κατανοεί και εργάζεται για να το προσεγγίσει και η ανώτατη εξουσία της χώρας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας για το ρωσικό κόσμο και την ενότητα του ρωσικού και του ουκρανικού λαού, αφήνει κάτι παραπάνω από σαφή «υπονοούμενα» γι' αυτήν την επανένωση. Να απαιτεί κανείς από αυτόν τώρα μεγαλύτερη ειλικρίνεια θα ήταν τουλάχιστον απλοϊκό.
Όμως αυτά είναι στρατηγική. Τώρα στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν πολύ πιο στενά τακτικά προβλήματα. Να πώς τα περιέγραψε ο Πούτιν στο Σελιγκέρ:
«Πρέπει να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ξέρετε η θέση των εταίρων μας σε τί έγκειται; Εγώ το διευκρίνισα για τον εαυτό μου: ναι, πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά προς το παρόν πρέπει να δώσουμε στις Αρχές της Ουκρανίας να πυροβολήσουν λιγάκι, μπορεί και γρήγορα να επιβάλουν εκεί τάξη. Έτσι όμως δεν γίνεται, πρέπει ήδη να συνειδητοποιηθεί αυτό. Και πρέπει να εξαναγκαστούν ειδικά οι ουκρανικές Αρχές να αρχίσουν αυτές τις συνομιλίες συγκεκριμένα και ουσιαστικά! Όχι μόνο τα τεχνικά ζητήματα, που είναι επίσης πολύ σημαντικά, φυσικά, έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα: ανταλλαγή αιχμαλώτων, όπως λένε κι άλλα κάποια ζητήματα, πρέπει επί της ουσίας, οι διπλωμάτες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη φράση, να διαπραγματευτούν και να γίνει πραγματικά κατανοητό ποια δικαιώματα θα έχει ο λαός του Ντονμπάς, του Λουγκάνσκ, ολόκληρης της ΝΑ Ουκρανίας. Στο πλαίσιο των σύγχρονων πολιτισμένων κανόνων πρέπει να διατυπωθούν τα νόμιμα δικαιώματα και να κατοχυρωθούν τα νόμιμα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων. Να για τί πρέπει να υπάρξει διάλογος.
Μετά θα είναι ήδη εύκολο, είμαι βέβαιος, σχετικά εύκολο, αλλά παρ' όλ΄αυτά θα επιλυθούν ζητήματα, που σχετίζονται με τα σύνορα, την κατοχύρωση της ασφάλειας κλπ κλπ. Το βασικό είναι να συμφωνήσουμε επί της ουσίας. Όμως δεν θέλουν επί της ουσίας να μιλήσουν, να ποιο είναι το πρόβλημα».
Οι συνομιλίες προς τις οποίες ωθεί ο Πούτιν το Κίεβο, δεν είναι η παράδοση της Νοβορωσίας, η οποία ήδη από καιρό έχει ουσιαστικά αναγνωριστεί από τη Ρωσία και δεν είναι η επιθυμία να της επιβάλει κάποιου είδους μορφή ομοσπονδίας υπό τη διοίκηση των ελίτ του Κιέβου. Είναι μορφή αγώνα για την Ουκρανία. Αρχικώς πρέπει να καταγραφεί η ανεξαρτησία της Νοβορωσίας και σκοπός των διαπραγματεύσεων δεν είναι μόνο να σταματήσει ή να ανασχεθεί ο πόλεμος, αλλά και να αναγκαστεί το Κίεβο να αναγνωρίσει εμπράκτως τη Νοβορωσία.
Αυτό έχει πρωτίστως τακτική και ψυχολογική σημασία, διότι στην πραγματική γεωπολιτική η αναγνώριση του Ντονιέτσκ από το Κίεβο δεν έχει μεγάλη σημασία σε βάθος χρόνου. Αυτή θα ήταν σημαντική στην περίπτωση, που η Ρωσία αγωνιζόταν με το Κίεβο για τη Νοβορωσία, όμως η Ρωσία αγωνίζεται με τη Δύση για την Ουκρανία. Στο τέλος αυτού του αγώνα η σημερινή ηγεσία στο Κίεβο θα αντικατασταθεί και πιθανώς όχι μία φορά. Και η ίδια η νέα Ουκρανία (με τη μορφή της Μαλορωσίας ή μιας νέας ομοσπονδίας, που θα συμπεριλαμβάνει τη Νοβορωσία) θα ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση. Αυτό ακριβώς είναι και ο σκοπός και το στοίχημα.
Αλλά τώρα πρέπει να καθίσει το Κίεβο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Ντονιέτσκ - χάριν και μόνο του ίδιου του γεγονότος, που θα είναι και το βασικό επίτευγμα. Διαπραγματεύσεων, που από την άποψη του αποτελέσματος, θα είναι άνευ νοήματος, μακρόχρονες και θολές, διακοπτόμενες, δυστυχώς, από εχθροπραξίες, αλλά απαραίτητες ως στάδιο στη διαδρομή της επίτευξης του στόχου, που έχει τεθεί. Διαπραγματεύσεων, οι οποίες φυσικά θα έχουν δευτερεύουσα σημασία, διότι το βασικό θα αποφασίζεται στο πεδίο της μάχης και στο γεωπολιτικό μέτωπο στο βαθμό, που η Ρωσία (και η συμμαχία, που συγκροτεί) θα περνά σε επίθεση στις θεμελιώδεις και πιο ευάλωτες θέσεις της αγγλοσαξονικής τάξης.
Η εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία το επόμενο εξάμηνο μπορεί να έχει ποικίλες εκδοχές και εξαρτάται από πληθώρα εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων: πιθανή είναι και η τελειωτική υλοποίηση της ανεξαρτησίας της Νοβορωσίας (με επίσημη αναγνώρισή της από τη Μόσχα) και η πτώση του Κιέβου υπό την πίεση των εξεγερθέντων και η κατάληψη της εξουσίας σε ολόκληρη την Ουκρανία και η αλλαγή της εξουσίας στο Κίεβο μετά από πραξικόπημα και ο διαμελισμός της χώρας σε αρκετά τμήματα. Αλλά όλες αυτές οι διαφορετικές οδοί σε τελική ανάλυση, χάρη στις προσπάθειες, που θα καταβάλλει η Ρωσία, θα οδηγήσουν στην κεντρική λεωφόρο της ρωσικής ιστορίας, θα οδηγήσουν στην ενότητα, γιατί είμαστε ένας λαός...».
 
newsbomb.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_378.html

«Δωράκι» 1.600.000.000 ευρώ στην ALPHA BANK από την… ΕΝΦΙ-Αλωσή σου Έλληνα!

alpha_bank
Γιάννης Καλογερόπουλος ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Τ.Χ.Σ. !!!!!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: «Δωράκι» 1.600.000.000 ευρώ στην ALPHA BANK και εσύ Έλληνα…πλήρωνε!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΚ 2291 τευχος δευτερο (ME ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014) ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 1.600.000.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .ΤΑ ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΤΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΦΙΞΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ;;;
 

31/8/2898/Ω:15.00 ΡΑΔΙΟΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙ END-ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΡΑ. ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ

ΔΑΡΑΣ-ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
31\8\2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 15,00ΜΜ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ END ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ www.artfmradio.com 
ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΕΤΟΣ www.radioaetos.com 
ΤΟ http://radionewfm.com/ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ http://www.e-radio.gr/Radio-Arta-1015-Arta-i2130/live 
ΤΟ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣΦΜ http://www.peirasmosfm.com/ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΖΕΥΣ http://azeus6.webnode.gr/ 
ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑhttp://www.shouthost.com/mobile/didimakiafm 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΛΕΙΖΕΡ http://laseradio1008.listen2myradio.com/ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟΝΙΟΣ http://dionios.listen2myradio.com/ 
ΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΣΙΔΝΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 
ΚΑΙ 5 ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ 4 ΤΣΑΤ ΓΚΡΟΥΠ

http://xat.com/AGRIMIA
http://xat.com/XARAMA
http://xat.com/HLIOVASILEMATA
http://xat.com/Nyxtopoylia

http://alfeiospotamos.gr/?p=9186

Το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης Kontranews που κυκλοφορεί σήμερα

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters