Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

O ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ zougla.gr ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ!

ZHTA ONOMATA KΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ! ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ;
Σε μια πρωτοφανή κίνηση εκδίκησης κατά αναγνωστών του zougla.gr που εξέφραζαν την άποψή τους με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο Θ. Πάγκαλος σε επιστολή που έστειλε σήμερα στο portal του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, για να μην στραφεί κατά του zougla.gr, ζητά τα πλήρη στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας κλπ.) αυτών, ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, απειλώντας τους διαχειριστές ότι "άλλως θα σας θεωρήσω συνυπεύθυνους στις πιο πάνω παράνομες ενέργειες".
Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια εκβιασμού ιδιοκτησίας ΜΜΕ, θεσμικού παράγοντα που κανείς δεν έχει τολμήσει να πράξει κατά το παρελθόν. Επί της ουσίας, ο Θ. Πάγκαλος ζητά από τους διαχειριστές και ιδιοκτήτες του blog να φορέσουν κουκούλα και να καρφώσουν τους συντάκτες των κειμένων στα οποία του ασκείται σκληρή κριτική!!! Πρωτοφανής η συμπεριφορά του Θ. Πάγκαλου. Θα ερωτηθεί τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να αποδοκιμάσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σύμφωνα με αυτά που έχει εξαγγείλει ο Παπανδρέου περί ελευθερίας του διαδικτύου;



Read more: http://blogpress-gr.blogspot.com/2010/12/o-zouglagr.html#ixzz175WwmDQT
http://blogpress-gr.blogspot.com/

Ο Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει την άρση της Εθνικής μας Κυριαρχίας!

Η Blog ήταν η πρώτη ελληνική εφημερίδα που αποκάλυψε, στην έντυπη έκδοσή της, ότι η κυβέρνηση υπέγραψε στη δανειακή σύμβαση την άρση της Εθνικής μας Κυριαρχίας και υποθήκευσε τα πάντα, ακόμα και τα ακατάσχετα όπως την Ακρόπολη. Η αποκάλυψή μας αυτή έγινε στις 18 Ιουνίου 2010 και στάθηκε η αρχή για την ενημέρωση του ελληνικού λαού για την πραγματικότητα του Μνημονίου, το οποίο μέχρι τότε η κυβέρνηση εμφάνιζε ως μονόδρομο σωτηρίας και είχε πείσει, έστω για λίγο καιρό, την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητά του. Το πρωτοσέλιδο άρθρο της Blog μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
Το λιθαράκι που βάλαμε τότε, με μεγάλη μας χαρά, βλέπουμε να γίνεται απελευθερωτικό κίνημα που συσπειρώνει όλο και πιο πολλούς ελευθερόφρονες πολίτες. Ένας από αυτούς είναι και ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μιλώντας στην ιδρυτική συνάντηση της "Σπίθας" είπε [δείτε το βίντεο]:



Τι έγραφε η BLOG στις 18 Ιουνίου:
ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Διαβάζοντας την περιβόητη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Eλληνικής Kυβέρνησης του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., το πρώτο που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι μια τεράστια συναισθηματική κατάρρευση, ένα αίσθημα θυμού και αγανάκτησης. Το ύφος και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη χώρα μας οι κατά τα άλλα εταίροι μας στην Ε.Ε., μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό των εισπρακτικών εταιρειών ή στην καλύτερη περίπτωση με αυτή του «σοβαρού και ηθικού» εκβιαστή.


Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΑΤΑΗ*

Σε παρά πολλά σημεία του μνημονίου χρησιμοποιείται η φράση «Το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει…» - η αναφορά είναι για τη Βουλή των Ελλήνων .
Είναι άξια απορίας η σιγουριά με την οποία αναφέρονται σε νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένους Έλληνες βουλευτές. Ακόμη, μεγάλη αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής ποδοπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας, ακόμα και σε βασικές Συνταγματικές αρχές.
Αφού ξεπεράσεις το πρώτο αυτό στάδιο, ξεκινάς μια δεύτερη ανάγνωση, προσπαθώντας να αντιληφθείς τι ακριβώς περιλαμβάνουν οι όροι αυτής της σύμβασης.
Η Γερμανία δεν έχει υπογράψει
Αρχικά παρατηρούμε αυτούς που έχουν βάλει την υπογραφή τους. Πουθενά δε βλέπουμε την υπογραφή της Γερμανικής Κυβέρνησης. Ενώ υπογράφουν όλες οι χώρες του ΕΥΡΩ, για λογαριασμό της Γερμανικής Κυβέρνησης υπογράφει η Γερμανική τράπεζα KfW.
Πουθενά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο
Η δανειακή αυτή σύμβαση αφορά καθαρά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έπρεπε να διέπεται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Όμως, προς μεγάλης μας έκπληξης, διαπιστώνουμε ότι η σύμβαση αυτή διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο (Σύμβαση Όρος 14 παρ.1). Μιας χώρας, δηλαδή, που δεν είναι καν μέλος της ευρωζώνης, αλλά το Δίκαιό της είναι πολύ πιο κοντά στο Αμερικανικό Δίκαιο. Σημαντικό εργαλείο πίεσης για το Δ.Ν.Τ.
Μπορούν, εάν θέλουν, να κατασχέσουν και την Ακρόπολη!
Σημαντικότατος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης, η οποία αφορά άμεσα στην εθνική μας κυριαρχία, αναφέρεται στο Παράρτημα 4 παρ. 11 Υπόδειγμα Νομικής Γνωμοδότησης του Μνημονίου: «…ούτε ο Δανειολήπτης, δηλαδή η Ελλάδα, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία, έχουν ασυλία λόγω της Εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης -συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση».

Ακόμα, σε συνδυασμό με το παραπάνω «με την παρούσα ο Δανειολήπτης (δηλαδή η χώρα μας) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας, όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του, στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος» (Σύμβαση Όρος 14 παρ.5), σημαίνει ότι: Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε τα δάνεια, θα έρθουν κάποιοι κύριοι με πανάκριβα κουστούμια και θα απαιτήσουν να κατάσχουν ό,τι έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο. Τη Βουλή, την Ακρόπολη, ένα νοσοκομείο, κάποιο νησί ή ό,τι άλλο θέλουν!

Ψάχνω στο λεξικό να βρω μια λέξη που να χαρακτηρίζει το μέγεθος της παραπάνω εκχώρησης, αλλά δεν μπορώ να βρω την κατάλληλη.

Πάντως, ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ δεν είναι.

Κρυφά «νέα μέτρα», για να εισπράξουν 10,85 δισ. ευρώ επιπλέον!
Συνεχίζοντας την ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων της συμφωνίας, αυτό που εντυπωσιάζει είναι η απόλυτη λεπτομέρεια σε ό,τι έχει να κάνει με τους αριθμούς, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά ότι όλα αυτά αφορούν τη ζωή και το μέλλον 10.000.000 ψυχών τουλάχιστον.

Με απόλυτη λεπτομέρεια υπάρχουν τα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό, το εργασιακό, το φορολογικό, τη νέα διάρθρωση του ελληνικού Δημοσίου.

Η ανάλυση των μέτρων είναι τόσο μεγάλη, που δεν επιδέχεται καμία παρέμβαση από κανέναν Υπουργό και Υπουργείο. Είναι όλα κοστολογημένα και σε απόλυτους αριθμούς ανά έτος. Το σύνολο των μέτρων που είναι καταγεγραμμένα στο μνημόνιο, αποδίδουν το ποσό των 19,15 δισ. ευρώ. Υπάρχουν όμως και τα λεγόμενα ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ, τα οποία πρέπει να αποδώσουν για το 2012 0,9 δισ., για το 2013, 4,2 δισ. και το 2014 5,75 δισεκατομμύρια. Συνολικά, δηλαδή, μέτρα 10,85 δισ., που δεν τα ξέρουμε ακόμα. Με μια άλλη ματιά, μας έχουν πει το ένα τρίτο από τα μέτρα που θα πάρουν τα επόμενα 4 χρόνια.
Τα «άγνωστα» μέτρα!
Παρακάτω αξίζει να αναφερθώ σε κάποια από τα μέτρα, τα οποία έχουν γραφεί στο μνημόνιο, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετά γνωστά.

1. Κατάργηση των περισσοτέρων από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού για το επίδομα αλληλεγγύης.

2. Μείωση των δημοσίων επενδύσεων.

3. Η Τράπεζα της Ελλάδος, εκ μέρους της Κυβέρνησης, θα συστήσει ανεξάρτητο Χρηματοπιστωτικό Ταμείο Σταθερότητας για την υποστήριξη των τραπεζών, αν χρειαστεί.

4. Η Κυβέρνηση θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να αναθεωρήσει το πλαίσιο διαπραγματεύσεων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και των συμβάσεων.

5. Μη χορήγηση της τιμαριθμικής προσαρμογής των συντάξεων.

6. Μείωση των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από εγχώριους πόρους.

7. Διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ μέσω της εφαρμογής σε υπηρεσίες οι οποίες σήμερα εξαιρούνται και μεταφορά τουλάχιστον του 30% από τη χαμηλή κλίμακα (10%) στην υψηλή (21%).

8. Συλλογή εσόδων από δανειοδότηση τυχερών παιγνίων.

9. Η Κυβέρνηση θα προετοιμάσει ένα σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την πώληση περιουσιακών στοιχείων και δημοσίων επιχειρήσεων.

10. Η ενδυνάμωση της θέσης του Υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τα υπόλοιπα Υπουργεία, κατά την προετοιμασία και εκτέλεση του προϋπολογισμού (δίνοντας στον Υπουργό δικαίωμα αρνησικυρίας στις αποφάσεις για δαπάνες και την εκτέλεσή τους ).

Σε συνέχεια του κοινωνικού διαλόγου, η Κυβέρνηση θα προτείνει και το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τη νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου μισθολογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα προβλέπουν τη μείωση της αμοιβής της υπερωριακής εργασίας και τη μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του χρόνου εργασίας. Θα επιτρέψει σε τοπικά σύμφωνα να θέτουν τις μισθολογικές αυξήσεις χαμηλότερα από τις κλαδικές συμφωνίες και να εισάγουν αμοιβές που θα συνδέονται με την παραγωγικότητα σε επίπεδο επιχείρησης.

Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για τους κατώτερους μισθούς, με εισαγωγή μισθών κάτω από τον κατώτερο μισθό (sub-minima) για ευάλωτες ομάδες, όπως οι νέοι και οι μακροχρόνια άνεργοι και θα εφαρμόσει μέτρα που θα εγγυώνται ότι οι τρέχοντες κατώτατοι μισθοί θα παραμείνουν σταθεροί σε ονοματικούς όρους για τρία χρόνια.

Η Κυβέρνηση θα αλλάξει τη νομοθεσία για την προστασία της εργασίας, παρατείνοντας την περίοδο μαθητείας για νέες θέσεις εργασίας στο ένα έτος, μειώνοντας το συνολικό επίπεδο αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης και διασφαλίζοντας ότι το καθεστώς αποζημίωσης θα είναι το ίδιο για ειδικευόμενους και ανειδίκευτους εργάτες, αυξάνοντας το ελάχιστο όριο ενεργοποίησης των κανόνων μαζικών απολύσεων, ειδικά για μεγάλες επιχειρήσεις και διευκολύνοντας τη χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και ημιαπασχόλησης.

Το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει νομοθεσία που θα απελευθερώνει τις δραστηριότητες των τομέων της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Ακόμη, στα πλαίσια της Δημοσιονομικής προσαρμογής: α) Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, επιπροσθέτως του κανόνα της μίας πρόσληψης ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις. β) Ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα ΜΗ αλκοολούχα ποτά. γ) Επιδόματα ανεργίας με κριτήρια τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ.

Είναι δεδομένο ότι η ανάλυση όλων των μέτρων του μνημονίου είναι μια δύσκολη και επίπονη εργασία, που δεν μπορεί να γίνει με ένα περιορισμένο σε έκταση κείμενο.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος από το περίφημο Υπόμνημα και τη Δανειακή Σύμβαση, τα οποία έχουν επεξεργαστεί μεγάλος αριθμός εξειδικευμένων τεχνοκρατών-τραπεζιτών του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι, όταν παραβιάζονται βάναυσα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας και όταν ποδοπατούνται με τον πιο άθλιο τρόπο τα δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων, των νέων, όσων επιχειρούν με αίσθημα δικαίου, των απομάχων της ζωής κ.λπ., η κατάληξη θα είναι η ανεξέλεγκτη έκρηξη της ελληνικής κοινωνίας.

Σαν αισιόδοξο επίλογο στη μίζερη προοπτική του ΔΝΤ, παραθέτω αποσπάσματα από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.

Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας.

Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν.

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πολιτικό Κίνημα που αγωνίζεται για τους ακόλουθους στόχους:

Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατική Διαδικασία.

Κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό, εκφράζει το λαό και υπηρετεί το λαό.

Ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση από τα μονοπωλιακά συγκροτήματα της Δύσης και ιδιαίτερα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Χρήστος Καπάταης είναι Οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας. Από την ηλικία των 16 ετών ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της νεολαίας. Ανέπτυξε επίσης έντονη αντιπολεμική δραστηριότητα και ιδιαίτερη δράση στα θέματα που αφορούν τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα. Μέσα από τοπικούς συλλόγους, ανέπτυξε δράση κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Στις Εθνικές Εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέα του Εθνικού Συμβουλίου των επαγγελματιών, βιοτεχνών & εμπόρων (Ε.Β.Ε.). Τον Ιανουάριο του 2009, μαζί με εξαμελή ομάδα, συμμετείχε εκ μέρους του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε αποστολή για την υποστήριξη και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη περιοχή της Γάζας στην Παλαιστίνη.

Read more: http://blogpress-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_5788.html#ixzz175V1Plxh
http://blogpress-gr.blogspot.com/

Τέλος το τρένο στην Ηλεία – Μένει μόνο η γραμμή Κατάκολο–Ολυμπία

Τέλος το τρένο στην Ηλεία – Μένει μόνο η γραμμή Κατάκολο–Ολυμπία
Μόνο η τουριστική γραμμή Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας θα παραμείνει σε λειτουργία αν εφαρμοστούν τα νέα επιχειρησιακά σχέδια του ΟΣΕ και της TRAINOSE όπως αποφάσισαν οι διοικήσεις του οργανισμού και της θυγατρικής του εταιρίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα νέα επιχειρησιακά σχέδια που εγκρίθηκαν από τις διοικήσεις, προβλέπουν διακοπή όλων των δρομολογίων του ΟΣΕ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με εξαίρεση τρεις γραμμές: Αθήνα – Πάτρα, Διακοφτό - Καλάβρυτα και Κατάκολο – Πύργο – Αρχαία Ολυμπία. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μέσα σε έναν ολόκληρο αιώνα η Ηλεία θα μείνει χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση με την πρωτεύουσα της χώρας, γεγονός που θα απομονώσει ακόμη περισσότερο την περιοχή.

Όμως στις αποφάσεις του οργανισμού και της θυγατρικής του περιλαμβάνονται και οι τύχες του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα τρένα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων και καλούνται οι ενώσεις των εργαζομένων μέσα σε διάστημα ενός μήνα να καταρτίσουν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παράλληλα με τις μετατάξεις 2000 εργαζόμενων του ΟΣΕ σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, η TRAINOSE ετοιμάζεται να προσλάβει 300 νέους υπαλλήλους με νέο καθεστώς συμβάσεων. Οι προτάσεις αυτές αποτελούν εκ βάθρων αλλαγή της δομής ΟΣΕ και TRAINOSE, επιλογές που φαίνεται πως αποτελούν μονόδρομο, στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας στις συνθήκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση.

http://iliatora.gr/news_details.php?id=2125

Άσκηση για εγκατάσταση και λειτουργία πυρηνικών στον Άραξο

Με δημοσίευμα τους η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έφερε στην δημοσιότητα το defencenet.gr  προχθές για «προετοιμασία εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση του Αράξου". Η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να μην επιβεβαιώσει τις πληροφορίες υποστηρίζοντας ότι «Έγινε μια άσκηση ρουτίνας στον Άραξο από το ΝΑΤΟ η οποία γίνεται κάθε έξι μήνες και τίποτα περισσότερο", αλλά προβληματίζει τόσο η στιγμή, όσο και το γεγονός ότι υπάρχει γενικότερη πρόθεση αναδιάταξης των πυρηνικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σε μιά τέτοια περίπτωση, βέβαια, αναπόφευκτα θα υπάρξουν και συνέπειες: ....
[] Αναγκαστικά ο Άραξος θα στοχοποιηθεί και πάλι από τις ρωσικές στρατηγικές και αεροπορικές-πυρηνικές δυνάμεις σε μία αυτόματη διαδικασία που ακολουθείται και από τις δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις: Οι βάσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας που φιλοξενούν πυρηνικά όπλα στοχοποιούνται εκατέρωθεν.

Μέχρι το 2001 «υπεύθυνες» για την βάση του Αράξου ήταν οι αεροπορικές βάσεις Τu-22M Backfire της Νότιας Ρωσίας και κυρίως τα ρωσικά υποβρυχία που μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και περιπολούν στην Μεσόγειο...

Στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ όπου επιβεβαιώνεται το defencenet.gr αναφέρονται τα εξής:

«Εικονική άσκηση χρήσης πυρηνικών όπλων και εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη χθες και σήμερα γύρω από τη βάση του Αραξου στην Πελοπόννησο, όπου μέχρι το 2001 ήταν αποθηκευμένες 11 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ.


Η άσκηση αποσκοπεί να δοκιμάσει τα συστήματα των υπόγειων πυρηνικών αποθηκών της βάσης, που σύμφωνα με τον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό πρέπει να είναι πάντα λειτουργική και «ετοιμοπόλεμη» για υποστήριξη. Το σενάριο της διήμερης άσκησης-δοκιμής αφορά τον έλεγχο των Δικτύων Επικοινωνίας που συνδέουν τις (άδειες) αποθήκες με το κεντρικό στρατηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Περιλαμβάνει δε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σειρά εκπομπών και λήψης απόρρητων εντολών σχετικά με (εικονικά) ζητήματα που αφορούν αποθήκευση, έλεγχο, φόρτωση και λοιπές διαδικασίες- «όλα με καθαρά τεχνικό στόχο», όπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» ενημερωμένη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου».
[citypress-gr.blogspot.com]

SERCO- Η μεγαλύτερη πολυεθνική για την οποία πιθανότητα δεν γνωρίζετε τίποτε...

της τοξότισσας

Ποιός να το φανταζόταν πως υπάρχει μια τόσο μεγάλη πολυεθνική η οποία έχει διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο και μέσα από παροχές υπηρεσιών σε τομείς που θα έπρεπε να αφορούν τον κρατικό μηχανισμό κάθε χώρας αυτοί ελέγχουν:
  • αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδιωτικές φυλακές, υπηρεσίες μεταναστών, στρατόπεδα, πανεπιστημιακές σχολές, εκδόσεις διπλωμάτων οδήγησης κ.α. με τρόπο τέτοιο που η ασφάλεια και οι μεταφορές των πολιτών παραδίδονται στα χέρια ιδιωτών...
Όπως αναφέρουν και σε επίσημη σελίδα τους ειδικεύονται σε θέματα "εθνικής ασφάλειας και υπηρεσίες παρακολούθησης", στην "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και σε τεχνολογικές λύσεις ειδικά όσων αφορά τις υποδομές.... Όμως δεν σταματούν ούτε εκεί. Ασχολούνται και με θέματα τεχνολογίας, εκπαίδευσης, υγείας και εθνικής ασφάλειας...

Η εταιρία αυτή έχει απλωθεί τόσο πολύ σε όλο τον κόσμο που το πρόβλημα δεν είναι να βρει κανείς τις θέσεις που έχει καταλάβει... αλλά να δει τι έχει ξεφύγει προς το παρόν από τα νύχια της...

Το πόσο επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν?...
φανταστείται απλά το θέμα του μεταναστευτικού στη χώρα μας (όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες) ή της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" του Υπουργείου Εσωτερικών να πέσει σε δικά τους χέρια... (όχι πως έχουμε την κατάλληλη ηλεκτρονική διακυβέρνηση... αλλά φανταστείτε πως μπορεί να χάσει μια χώρα τον έλεγχο εντελώς και φανερά με την εισβολή τέτοιου τύπου... πολυεθνικών χταποδιών...) μαζί με τον έλεγχο κυκλοφορίας των αεροδρομίων...

Ομολογουμένως η εν λόγω εταιρία με την τεράστια αύξηση των εσόδων της, μοιάζει σαν ένα από τα μεγάλα καρκινώματα του παραπαίωντος "ολοκληρωτικού πολιτικού συστήματος"... με ένα εκρηκτικό συνδυασμό "υπηρεσιών" ... (πολύ σικ ονομασία...)



Επίσημες ιστοσελίδες τους:

Serco Group plc via wikipaidia
Type Public (LSE: SRP)
Industry Government Services
Founded 1929
Headquarters Hook, England, UK
Key people Alastair Lyons, Chairman
Christopher Hyman, CEO
Revenue £3.97 billion (2009)[1]
Operating income £212.1 million (2009)[1]
Net income £130.2 million (2009)[1]
Employees 70,000 (2009)
Website www.serco.com


Το γεγονός δε πως ακόμη και το "Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής" (κατ' ευφημισμό "εθνικό"...) του Ηνωμένου βασιλείου ανήκει στο "μενού" της, μαζί με τις πολλές άλλες δράσεις της σε όλο τον κόσμο μας αφήνουν άφωνους...
Στη wikipaidia διαβάζουμε:

History

Serco was founded in 1929 as a United Kingdom division of the Radio Corporation of America and initially provided services to the cinema industry. It changed its name to Serco in 1987and has been a London Stock Exchange listed company since 1988.
On 29 December 2008, Serco completed its acquisition of SI International.

Operations

The Guardian has called Serco "probably the biggest company you've never heard of."
Serco operates in various sectors:
  • Detention: Serco supplies electronic tagging devices for offenders and asylum seekers.In Britain, Serco runs four prisons, a Young Offenders Institution and a Secure Training Centre. It also operates two Immigration Removal Centres. Serco is also responsible for the contracted-out court escort services in the south-east area (formerly a role undertaken by HM Prison Service).In addition, Serco runs Hunfeld Prison in Germany. In Australia Serco runs Acacia Prison in Western Australia and Borallon Correctional Facility in Queensland
  • Aviation: Serco provides air traffic control services at international airports in Dubai, Bahrain and at some smaller airports in the USA. Since 2004 Serco have also had £5m a year from the US government to manage airports in Iraq.
  • Education: Serco holds a 10 year contract with Bradford City Council to manage and operate the local education authority, providing education support services to the City's schools, and similarly manages and operates Walsalland Stoke-on-Trent local education authorities. Serco is one of Ofsted's three Regional Inspection Service Providers, responsible for school inspections in the English Midlands.Serco is also the provider of a Student information system, Facility, used in schools and colleges in several countries.
  • Drivers' licensing: Serco, through a purpose-made division Serco DES, holds a 10 year, $114 million contract with the Province of Ontario to operate the province's DriveTest driver examination centres. These tests include vision, road, and knowledge tests for all persons seeking to become a licensed automobile driver in the province.
  • Serco also administers a number of publicly funded websites in the UK, including the Business Link website.
Serco operates in Continental Europe, the Middle East, the Asia Pacific region and North America, but the majority of its turnover still comes from the UK.

To πως δεν έτυχε να ακούσουμε γι' αυτή ενώ υπάρχει από το 1929, το αφήνω στην κρίση σας... ωστόσο αξίζει να αναζητήσετε τα ίχνη της πίσω στο πρώτο και δεύτερο ΠΠ ατην εταιρία RCA... Υπ΄αυτό το πρίσμα διόλου περίεργο πως ασχολείται ακόμη και σήμερα με μεθόδους "επόπτευσης", "μεταφοράς" και φυλάκισης...

Τελικά οι ίδιες οι διασυνδέσεις της Serco αποδεικνύουν περίτρανα πόσο πολύ "όλα συνδέονται" στον κόσμο μας...
http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/11/serco.html

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΤΟ "ATHENS PRIDE" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ! tive Commons License: Attribution

Όπως μας πληροφορεί το ηλεκτρονικό περιοδικό των Ομοφυλοφίλων «10%», ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποσχέθηκε στους κιναίδους της Αθήνας ότι ο Δήμος θα θέσει υπό την αιγίδα του την Ετήσια Παρέλαση «Gay Parade» που κάνουν κάθε Ιούνιο μεταξύ Πλατείας Κλαυθμώνος και Συντάγματος οι εν Αθήναις Ομοφυλόφιλοι!.. Κάτι που ηρνείτο κατηγορηματικά να κάνει ο απερχόμενος Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, φοβούμενος την οργή των Ελλήνων Πατριωτών. Επίσης, το κιναιδιστικό περιοδικό «10%» μας πληροφορεί ότι ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος παρουσιάζοντας προ ημερών το πρόγραμμα «ATHENS every week» για την προσέλκυση νέων τουριστών στην Ελληνική Πρωτεύουσα, ανέφερε σαν μεγάλο αξιοθέατο της Αθήνας και το «Athens Pride», το «Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας» των Αθηνών, που θα αναλάβη υπό την αιγίδα του ο Αντιρατσιστής Καμίνης!.. Ο οποίος Καμίνης (όπως έγραψε προεκλογικά η «Ελευθεροτυπία») είχε την θερμή στήριξη ΟΛΩΝ των Ομοφυλόφιλων Δημάρχων της Ευρώπης, με πρώτους και καλύτερους τον Δήμαρχο Παρισίων Bertrand Delanoë και τον Δήμαρχο Βερολίνου Klaus Wowereit.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ένας άλλος διάσημος Ευρωπαίος Ομοφυλόφιλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, χαρακτήρισε τα Γερμανικά Συνδικάτα «πανούκλα για την χώρα», υποστηρίζοντας την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και δραστικές μειώσεις στα φορολογικά βάρη των προνομιούχων. Όσο για το Γερμανικό Κοινωνικό Κράτος, το χαρακτήρισε «σύμπτωμα παρακμής της ύστερης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας», παραλληλίζοντας όσους απολαμβάνουν επιδόματα ανεργίας με το σιτιζόμενο από το Κράτος, άεργο Ρωμαϊκό Προλεταριάτο!!.. Φαντάζεστε κάποιον Έλληνα υπουργό (κίναιδο ή μη) να κάνει παρόμοιες δηλώσεις για τους Έλληνες συνδικαλιστές; Πλάκα – πλάκα, οι Γερμανοί κίναιδοι πολιτικοί είναι πολύ πιο άνδρες από τους δικούς μας πολιτικάντηδες…
"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ"

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/athens-pride.html#ixzz174HwWvR9

Οι μισές βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ είναι γεροντοκόρες και διαζευγμένες!..

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ : Ένα κόμμα γεμάτο από γεροντοκόρες και διαζευγμένες βουλευτίνες !.. - Απέτυχαν στην προσωπική τους ζωή, θα «σώσουν» την Ελλάδα;

Επειδή κανείς δεν τολμά να το γράψει, το γράφουμε εμείς: Από τα 37 μέλη της νέας κυβερνήσεως (1 πρόεδρος, 1 αντιπρόεδρος 16 υπουργοί και 19 υφυπουργοί), οι 9 είναι γυναίκες. Από αυτές τις 9 γυναίκες, οι 2 είναι γεροντοκόρες: Η υπουργός Γεωργίας Κατερίνα Μπατζελή και η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Υπάρχει και μία ανύπανδρη μητέρα: Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη!
Μία υπουργός (η Άννα Διαμαντοπούλου της Παιδείας) είναι η Εκλεκτή της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα, ενώ μία υφυπουργός (η Εύη Χριστοφιλοπούλου - Κάστερ της Παιδείας) είναι Εβραία.
Αξίζει να προσθέσουμε και κάτι άλλο: Εκτός από τις δύο γεροντοκόρες υπουργίνες, υπάρχουν και 6 γεροντοκόρες βουλευτίνες στο ΠΑΣΟΚ. Ιδού ποιές είναι για το Αρχείο σας: Τόνια Αντωνίου, Ροδούλα Ζήση, Εύα Καϊλή, Χαρούλα Κεφαλίδου, Βάσω Παπανδρέου και Έλενα Παναρίτη.του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Υπάρχουν επίσης 5 βουλευτίνες...του ΠΑΣΟΚ διαζευγμένες: Άρια Αγάτσα, Μιλένα Αποστολάκη, Χρύσα Αράπογλου, Μαρία Δαμανάκη και Πέμυ Ζούνη!...
Τέλος, μία υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ (η Άντζελα Γκερέκου του Τουρισμού) έχει κάνει γυμνή φωτογράφηση στο Playboy, μία άλλη (η κοντοπίθαρη Μάγια Τσόκλη τού Επικρατείας) είναι άθεη και αρνήθηκε να ορκιστεί στο Ιερό Ευαγγέλιο, ενώ ένας αναπληρωτής υπουργός (ο Δημήτρης Δρούτσας των Εξωτερικών) έχει Εβραία μητέρα, αλλά ντρέπεται να το πεί και την δηλώνει Αυστριακιά στα βιογραφικά του, όπως πρώτοι εμείς αποκαλύψαμε και επιβεβαίωσε από το «Blue-Sky» ο ατρόμητος Σπύρος Χατζάρας...
 

ΕΝΤΡΟΜΟΣ Ο JEFFRY "ΕΣΤΗΣΕ" ΤΟΝ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΜΕΤΑ ΤΟ "ΤΡΑΠΑΤΣΟ" ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ. ΔΕΙΤΕ..


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠO ΤΗΝ "ΩΡΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ"  Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, παρενέβη  σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των  επίκαιρων ερωτήσεων προκειμένου να σχολιάσει τη  συνεχή απουσία του κ. Γ. Παπανδρέου από την "Ώρα του  Πρωθυπουργού" ως εξής:   Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):  «Για άλλη μια φορά ζήσαμε μια αποστροφή του  Πρωθυπουργού για την "Ώρα του Πρωθυπουργού".  Σαφώς ο κ. Παπανδρέου έχει επιλέξει να είναι  "πρωθυπουργός εξωτερικού". Αυτό ας το κρίνει ο  Ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση όμως διαθέτει  Αντιπρόεδρο. Επίσης, μετά τον τελευταίο  ανασχηματισμό έχει και έναν "πρωθυπουργεύοντα"  υπουργό. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθενται  ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών για καίρια θέματα  και να αναβάλλονται διαρκώς. Από τότε που ξεκίνησε  αυτή η περίοδος, από τον Οκτώβριο, δύο φορές έχει  έρθει ο Πρωθυπουργός. Εάν ο Πρωθυπουργός  προτιμά να είναι στο εξωτερικό, είναι δικαίωμά του,  έχει όμως και Αντιπρόεδρο, καθώς και τον κ.  Ραγκούση, οι οποίοι μπορούν να έρχονται εδώ να  απαντούν στα ερωτήματά μας. Αυτή η αποστροφή  είναι προσβολή για το πολίτευμα, προσβολή για τη  Δημοκρατία, προσβολή για τον κοινοβουλευτισμό.  Αυτή τη δήλωση την κάνω για τα πρακτικά.   Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του  παρευρισκόμενου υπουργού προστασίας του Πολίτη, ο  Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρατήρησε τα εξής:  Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):  «Υπάρχει μία πραγματικότητα: από την πρώτη  εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός έχει  έρθει, Παρασκευή στην αίθουσα, μόλις δύο φορές. Εάν  το βρίσκετε σωστό στις δέκα Παρασκευές να είναι τις  δύο εδώ, έχετε δίκιο. Όμως, δεν είναι εκεί το  ζητούμενο, ας πηγαίνει στο εξωτερικό, έχει και άλλες  υποχρεώσεις πέρα από την Προεδρία της  Κυβερνήσεως, είναι και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής  Διεθνούς, πολλές οι εκδηλώσεις, το καταλαβαίνουμε,  το κατανοούμε, το προσπερνάμε. Γιατί όμως δεν  έρχεται ο Αντιπρόεδρος; Δεν του έχει εμπιστοσύνη σε  αυτά που θα πει εδώ και τον φοβάται; Γιατί δεν  έρχεται ο συντονιστής υπουργός, ο  "πρωθυπουργεύων", όπως γράφουν οι εφημερίδες, ο  κ. Ραγκούσης; Γιατί δεν εμπιστεύτηκε εσάς που είστε  αρμόδιος για το θέμα που ρωτούσα; Για ποιό λόγο;  Αυτή η απαξία δημιουργεί το πρόβλημα. Χαίρομαι  που το καταλάβατε και είμαι σίγουρος ότι θα τον δείτε  τον Πρωθυπουργό και θα του πείτε ότι υπάρχει ένας  προβληματισμός από τους πολιτικούς αρχηγούς. Περί  αυτού πρόκειται και τίποτα περισσ


 http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/jeffry_03.html#ixzz174CPPdun

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA" ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ


 
 
 
 
 
«Αυτός Ο τρόπος ζωής που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορεί σήμερα να είναι πραγματικότητα. 
Η αγορά μόνη της θα φέρει την ισορροπία και τις τιμές  εκεί που πρέπει. Ας το καταλάβουμε και ας το  συνειδητοποιήσουμε. Έχουν αλλάξει τα πάντα. Θα  περάσουμε μία περίοδο "ισχνών αγελάδων", και  πιστεύω, μπορεί, κάποια στιγμή να έλθουν καλύτερα  πράγματα. Αλλά τώρα, δυστυχώς, αυτοί οι μισθοί  οδηγούν σε απολύσεις. Προφανώς, η κάθε μείωση  είναι προβληματική και επώδυνη, ιδιαίτερα στους  ασθενέστερους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε  αυτό. Αλλά, αν δεν υπάρχει δουλειά;». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ.  Καρατζαφέρης στην πρωινή εκπομπή του MEGA  "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA".  Ζούσαμε μία πλασματική κατάσταση Κακά τα ψέματα. Εάν μπορούσαμε να ζήσουμε μόνοι μας,  θα ζούσαμε. Πήγαμε και παρακαλέσαμε. Ήλθαν στο  κεφάλι μας, και από κει και πέρα θα επιβάλουν ένα τρόπο  ζωής. Αυτό το οποίο ζούσαμε μέχρι τώρα, όλοι μας,  αναλόγως τον βαθμό που το ζούσε ο καθένας μας, ήταν  πλασματικό. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας. Κάποια  στιγμή θα μας προσγείωνε στην πραγματικότητα.  Να πούμε κάποιες πικρές αλήθειες, που έχουν και κάποιο  κόστος. Και ο δικός μας ο πτωχός, ήταν καλύτερος από  αυτόν της Αγγλίας και της Γαλλίας που ζει στα παγκάκι,  που κοιμάται στα ποτάμια και κάτω από τις γέφυρες. Εμείς  είχαμε μάθει σε ένα τρόπο ζωής που πολλές φορές ήταν  σπάταλος. Πρέπει να ζήσουμε και να προσαρμοστούμε σε  μία νέα πραγματικότητα. Έχετε παρατηρήσει που πολλά  κέντρα διασκέδασης είναι γεμάτα με κόσμο μέχρι και νωρίς  τα ξημερώματα; Είχαμε μάθει να ζούμε έτσι. Διασκέδαση  και μετά στην εργασία μας. Το νόημα τώρα είναι ότι  πρέπει να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε όλοι μας.  Η δική μου πρόταση είναι να υπάρχουν ελεύθερες  συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Όπως,  δηλ. όταν διαπραγματεύεσαι και συμφωνείς για την αγορά  η την ενοικίαση ενός σπιτιού, διαμερίσματος κ.λπ. έτσι με  τον ίδιο τρόπο και λογική να   μπορείς να συζητήσεις και να συμφωνήσεις με την άλλη  πλευρά. Εκεί που είναι τα πράγματα δεν μπορείς να  κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Πρέπει να πούμε αλήθειες.  Σαφέστατα έχουν κόστος αυτά που λέω. Αλλά δεν πρέπει  να λέω αλήθειες;  Είχε μεγάλο κόστος και το "ΝΑΙ" που είπα. Το "ΟΧΙ" έδινε  πάρα πολλά χρήματα. Εάν πήγαινα με το "OXI" στην  Αμερική, θα μπορούσα να γυρίσω πίσω με 50  εκατομμύρια. Τους έκανα πολύ ζημιά τότε. Έπαιζαν και  στοιχημάτιζαν την πτώχευση της πατρίδας μας 15 δισ. Θα  ήταν εύκολο να το παίξω ήρωας και να ωφεληθώ και  επιπλέον. Πρέπει κανείς να αναλαμβάνει τις ευθύνες όταν  είναι αρχηγός. Διαφορετικά πάει σπίτι του. Ο κ. Καπελέρης  του ΣΔΟΕ, είναι ο καλύτερος που πέρασε τα τελευταία 30  χρόνια. Να λεμέ τα πράγματα με το όνομα τους.  Πρέπει να λάβουμε μέτρα και να δώσουμε κίνητρα για να  επαναπατρισθούν οι καταθέσεις που υπάρχουν στο  εξωτερικό. Υπολογίζονται περίπου 240 δις. σε καταθέσεις.  Είμαστε η μεγαλύτερη χώρα σε καταθέσεις στην Ελβετία.  Πρέπει να βρούμε τρόπο να φέρουμε πίσω. Ποια είναι η  διαφορά που δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση; Ζητά να  επιστρέψουν οι καταθέσεις πίσω στην πατρίδα μας, αλλά  με "ποινή". Ποιος είναι αυτός, που ενώ τα έβγαλε έξω με  χίλιους κόπους, θα τα επαναπατρίσει και θα πληρώσει και  φόρο για αυτό; Το αντίθετο του λες. Του λες φέρε τα  χρήματα σου πάλι μέσα, πάρε και υψηλό τόκο, αλλά και  για μια περίοδο 5 ετών, δεν σου φορολογώ τους τόκους.  Αυτό είναι το κίνητρο που του δίνεις για να τα φέρει μέσα.  Αυτό έκανε με μεγάλη επιτυχία η Ιταλία. Κατάφερε να  προσελκύσει και να επαναπατρίσει καταθέσεις του  εξωτερικού. Γιατί αν μείνουν έξω, οι τράπεζες δεν θα  δανείζουν χρήματα. Και όσο αυτές έχουν κλεισμένα τα  θησαυροφυλλακια τους, δεν πρόκειται να κινηθεί η αγορά.  Μην κοροϊδευόμαστε. Και αυτό που με ανησυχεί  περισσότερο, είναι ότι δεν υπάρχουν πελάτες που να  αναζητούν δάνεια. Δεν πάει κανείς στην τράπεζα, γιατί  ξέρει ότι είναι "άγονη γραμμή".   Να φέρουμε αισιοδοξία Αυτό που λείπει δυστυχώς σήμερα στην κοινωνία μας,  είναι η σπίθα της αισιοδοξίας και της θετικής ψυχολογίας  που θα μπορούσε να ανατρέψει το άσχημο και  απαισιόδοξο κλίμα. Να ξεκινήσει μία νέα πορεία ανάταξης  και προοπτικής. Για Αυτό μιλούσα τόσο καιρό για μια  Κυβέρνηση Οικουμενικής Αντίληψης. Θα μπορούσα να  προτείνω ικανά και έμπειρα πρόσωπα που θα βοηθούσαν  σε αυτήν την εκστρατεία και αυτό τον σκοπό. Λείπει αυτό  το νέο μήνυμα προς την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία,  ότι πάμε όλοι μαζί. Δυστυχώς.   Ακόμη χειρότερα, τα μέτρα που επιβάλλει το ΔΝΤ δεν  οδηγούν πουθενά. Μας πάνε σε ένα αδιέξοδο. Είχα  μιλήσει πρώτος και στην εκπομπή σας, ότι η Επιμήκυνση  χρέους είναι αναγκαστική. Δεν φτάνει, δεν επαρκεί όμως.  Προϋπόθεση είναι να πάρουμε και να συγκεντρώσουμε  όλα όσα χρωστάμε από το 2011- 2019. Πρέπει να τους  πούμε ανοικτά και ξεκάθαρα ότι αδυνατούμε να σας  πληρώσουμε. Ας εκδώσουμε ένα νέο ομόλογο λήξεως  2025. Δώστε μας και μία περίοδο χάριτος,  αναπροσαρμογής για να μπορέσουμε να ανασάνουμε και  να σταθούμε στα πόδια μας. Χρειαζόμαστε την ευκαιρία  και τον χρόνο για να αναπροσαρμόσουμε την ζωή μας και  να βρούμε τον νέο ρυθμό. Όσο είμαστε έτσι, θα  καταλήγουμε να βάζουμε 45% φόρο. Και όσο θα βιάζουμε  φόρο, τόσο δεν θα έρχεται κανείς να επενδύσει εδώ.  Χρειάζεται να κατέβει ο φόρος στο 10-12%.   Κανείς πολιτικός δεν λέει σήμερα την αλήθεια στην  Ελλάδα. Ο παραγόμενος πλούτος στην χώρα μας επαρκεί  μόνο για αν πληρώσουμε, ή τους μισθούς ή τις δόσεις.  Δυστυχώς, δεν φτάνει για να αποπληρωθούν και τα δύο  ταυτόχρονα. Χρειάζεται να γίνει ένα από τα δύο αυτά  πράγματα.  Όχι απολύσεις, όχι προσλήψεις, ναι σε μετατάξεις Το ελληνικό Δημόσιο χρειάζεται 400.000 υπάλληλους και  έχουμε 1.250.000. Δεν είναι εύκολο να διώξεις και να  απολύσεις τόσο κόσμο. Πίστεψαν και εμπιστευτήκαν το  κράτος και δρομολόγησαν και έφτιαξαν τις ζωές τους.  Μπορείς έτσι τώρα ξαφνικά να έλθεις και να τους πεις  "φύγετε"; Αυτό εννοούσε άλλωστε ο κ. Πάγκαλος, όταν με  κάπως άκομψο τρόπο είπε, ότι μαζί τα "φάγαμε". Η  κακοδιαχείριση, η κομματική πελατειακή αντίληψη και η  φαυλότητα των διακυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας  έφεραν στο σημείο μηδέν. Φόρτωσαν το Δημόσιο με  υπεράριθμους υπαλλήλους. Έτσι γέμισε και η Ολυμπιακή  με τόσο κόσμο, και τελικά έκλεισε. Το ίδιο έγινε παντού.  Κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται περίπου 40.000 άτομα. Σε  10 χρόνια θα επέλθει ισορροπία αν ακολουθήσουμε αυτή  την αναλογία και συνταγή. Φταίνε και οι κακοί  επαγγελματίες συνδικαλιστές που φτάσαμε σε αυτή την  δεινή κατάσταση. Αυτοί δεν εργάζονται και ζουν πιο  πλουσιοπάροχα, ακόμη και από επιχειρηματίες. Ζουν στις  πιο ακριβές περιοχές, και απολαμβάνουν τον πιο τρυφηλό  βίο. Ουσιαστικά βέβαια, σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό  κάποια στιγμή θα έσκαγε και θα δημιουργούσε πρόβλημα. Αυτό που βλέπω είναι ότι η κυβέρνηση του κ.  Παπανδρέου δεν έχει βρει την σωστή πολιτική. Βέβαια δεν  έχουν όλα τα μέλη της την ίδια διάθεση και πρόθεση.  Κάνει πολλά λάθη και ακολουθεί λάθος πολιτική.   Να δανειστούμε από το μέλλον Είπα στον κ. Ρέππα στη Βουλή, να δανειστούμε από το  "μέλλον". Θα μπορούσαμε να υπογράψουμε και να  επεκτείνουμε τις χρονικές συμβάσεις σε πολλά έργα. Με  αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο κατασκευαστής να  προεξοφλήσει τις μελλοντικές αυτές εισπράξεις και  εισοδήματα, και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και  νέα έργα. Θα μπορούσαν να απασχοληθούν περίπου  50.000 Έλληνες σε αυτά. Σε αυτή την κατάσταση,  φαντάζεστε πόσο πολύ θα βοηθούσε την οικονομία μας;  Θα μπορούσαμε να επενδύσουμε 15 δις. σε αυτά τα νέα  έργα. Θα γινόταν ο νέος κόμβος, δρόμος Ελευσίνας -  Θήβας. Πρότεινα να θεσπιστεί "Φορολογία Άνθρακος",  στα πρότυπα που έχει εφαρμόσει ήδη στη Γαλλία, ο κ.  Σαρκοζί. Με αυτόν τον τρόπο, θα καθίστατο τα ελληνικά  προϊόντα πιο ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα τους.  Εισαγόμενα. Σήμερα ο ελληνικός στρατός εφοδιάζεται με  φασόλια και άλλες τροφές από την Κίνα και την Τουρκία,  γιατί είναι πιο φτηνά. Ο κ. Ρέππας ομολόγησε και μου είπε  ότι οι σκέψεις μου είναι καλές και κάποιες από αυτές, θα  προωθηθούν και θα προχωρήσουν σε υλοποίηση. Τα  προϊόντα των γειτονικών μας χωρών είναι πιο φτηνά και  προφανώς πιο ανταγωνιστικά από τα δικά μας. Προτείνω  να εφοδιάζεται ο στρατός μας με ελληνικά προϊόντα.  Πρέπει να αλλάξουμε και να καινοτομήσουμε. να  σκεφτούμε και να πειραματιστούμε με νέους τρόπους  παραγωγής, εμπορίας και διαχειρίσεως στην οικονομίας  μας. Πρέπει να αλλάξουμε και να γίνουμε πιο  ανταγωνιστικοί και πιο δημιουργικοί. Δεν έχουμε πολλές  επιλογές.  Για το μεταναστευτικό Έχουμε περίπου 2 εκατομμύρια μετανάστες οι οποίοι  ήρθαν στη χώρα μας με πολλούς και διαφόρους τρόπους.  Τελικός προορισμός για πολλούς από αυτούς είναι η  Ευρώπη. Απλά "λιμνάζουν" στην χώρα μας  προσδοκώντας να βρουν τρόπο και μέσο να  κατευθυνθούν στις χώρες που επιθυμούν. Είμαστε μια  χώρα "τράνζιτ". Εμείς είμαστε αυτοί που αντιμετωπίζουμε  αυτό το πρόβλημα. Αυτοί εργάζονται και στέλνουν πίσω  στις πατρίδες τους περί τα12 δισ. ετησίως. Αυτά είναι  χρήματα που δεν κυκλοφορούν και δεν ενδυναμώνουν την  οικονομία μας. Φεύγουν στο εξωτερικό. Επίσης, με το  ολοένα αυξανόμενο παραεμπόριο, έχουμε αιμορραγία  περίπου 4 δισ. ετησίως από διαφυγόντες φόρους και  ΦΠΑ. Όχι μόνον δεν εισπράττουμε ΦΠΑ, αλλά και  επιβαρύνουμε με αυτήν ανοχή μας, τις ελληνικές  επιχειρήσεις και τους νομοταγείς επιχειρηματίες.  Ουσιαστικά, αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν έναν άδικο  και εξοντωτικό ανταγωνισμό. Τα ποσά που διαφεύγουν και  δεν αξιοποιούνται καταλλήλως από την ελληνική  οικονομία, είναι τεράστια.   Για τους εξοπλισμούς Ο κ. Βασιλάκος είπε πως οι εταιρείες όπλων σήμερα  χρησιμοποιούν απειλές και γκανγκστερικές μεθόδους. Εάν  μια πάρει ένα έργο οι άλλες προσπαθούν με πιέσεις να  κατακλέψουν ή το Υπουργείο ή αυτόν που έχει πάρει τη  δουλειά, με αποτέλεσμα να βγουν οι μίζες. Αν ο κ.  Βασιλάκος μιλήσει και πει τα μισά απ΄ αυτά που είπε ο  εισαγγελέας, ο κόσμος θα τρέχει. Αγοράσαμε τα Leopard  διπλάσια τιμή από τη Γερμανία απ΄ ότι η Τουρκία που τα  πήρε μέσω του ΝΑΤΟ. Αλλά πάρε όσα χρειάζεσαι για να  καλύψεις τις ανάγκες σου για βολές και όχι 12000 που  πήραμε εμείς. Πήγε να αγοράσει ο Μειμαράκης και τελικά  δεν το έκανε προς τιμήν του αφού πρώτα του είπα ότι θα  τον πάω φυλακή αν το κάνει. Τώρα τα πήραμε και λέω  στον Βενιζέλο πως πρέπει να εξηγήσει γιατί τα πήραμε  ακριβότερα. Το ίδιο έγινε και με τα Mirage, τα F-16. Και για  αυτό δεν υπάρχει στη Βουλή κανείς πρώην Υπουργός  εθνικής άμυνας τα τελευταία 15 χρόνια με εξαίρεση τον  Μεϊμαράκη.  Με τις φρεγάτες τώρα γίνεται το μεγάλο παιχνίδι. Έχει γίνει  μια συμφωνία με τον Σαρκοζί για να μας τις δώσει. Αλλά ο  εσωτερικός εξοπλισμός των πλοίων θα είναι Αμερικάνικος,  πύραυλοι, ραντάρ, ηλεκτρονικός εξοπλισμός κλπ. Και εγώ  ρωτώ: Γιατί πάντα εκεί;  Για την διαφθορά στη χώρα μας Δεν νομίζω ότι έχει σταματήσει η διαφθορά. Τώρα  ενεργούν συγκεκριμένα πρόσωπα, μου προξενούν  εντύπωση κάποιες εμφανίσεις συγγενικών προσώπων του  πρωθυπουργού σε κάποιους μεγάλους επιχειρηματίες.  Πιστεύω ότι όλα αυτά προσβάλλουν την προσπάθεια που  κάνει ο πρωθυπουργός που δεν νομίζω ότι ο ίδιος  συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά τα  συγγενικά πρόσωπα τον εκθέτουν. Υπήρχε η δίωξη ενός  μεγάλου επιχειρηματία. Πάει ο αδελφός του  πρωθυπουργού και στέκεται δίπλα του σε μια εξόρμηση  του στο εξωτερικό, βγαίνουν οι φωτογραφίες και την άλλη  μέρα σταματήσανε. Όταν υπάρχουν θεσμικοί παράγοντες  και ο αδελφός του πρωθυπουργού πηγαίνει στο Abu  Dhabi χωρίς θεσμικό ρόλο, αυτό θολώνει κάποια  κατάσταση. Και μεγάλοι επιχειρηματίες και επενδυτές στο  εξωτερικό γνωρίζουν καλύτερα κάποιους που δεν έχουν  θεσμικό ρόλο παρά τους Βενιζέλο, Παμπούκη ή Δρούτσα.  Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει η φήμη για κάποια  πρόσωπα τα οποία λειτουργούν με ένα δικό τους τρόπο.  Για τα αποτελέσματα των εκλογών Δόξα τω θεό διατηρήσαμε τα ποσοστά μας σε μια πολύ  δύσκολη περίοδο. Κέρδισε μόνο η κ. Παπαρήγα που θα  έπρεπε να είχε στείλει λουλούδια στον κ. Σαμαρά εξαιτίας  της αντιμνημονιακής πολιτικής του που έστειλε κόσμο  στην Αριστερά. Γι΄ αυτό και ο ίδιος βάζει τελευταία πολύ  νερό στο κρασί του και λέει αυτά που λέμε εμείς. Ο κ.  Σαμαράς την ημέρα ψήφισης του μνημονίου, μέχρι τις 9:30  ήταν στο "ναι". Οι ίδιοι συνεργάτες του το παραδέχθηκαν  πως αν χρειαζόντουσαν 180 ψήφοι θα ψήφιζε “ναι”. Είχε  πάει να βρει την Μέρκελ, τον Μπαρόζο και τον Ρεν, προς  τιμήν του, για να γίνει αυτό το σύμφωνο. Και οι  ευρωβουλευτές του το ψήφισαν. Αλλά την ευκαιρία του  "όχι" του την έδωσε ο κ. Παπανδρέου από κακή πολιτική.  Εκείνο το πρωί κάναμε διαβουλεύσεις οι πολιτικοί αρχηγοί  και εγώ είπα να πάμε με 180 και το συγκεκριμένο άρθρο  του Συντάγματος. Εμείς με την ψήφιση του μνημονίου πήραμε μια ευθύνη  πάνω μας, αλλά χωρίς εμάς η χώρα θα πτώχευε και το  λέω με παρρησία γιατί οι 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν  έτοιμοι να ψηφίσουν "παρών". Οι 3 το έκαναν, οι άλλοι 9  μόλις ψηφίσαμε εμείς "κώλωσαν". Και υπενθυμίζω ότι  ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 1. Εγώ σαν πατριωτικό κόμμα  που είμαι ενήργησα για το καλό της πατρίδας. Από κείνη  τη μέρα και μετά καταθέτω καθημερινά προτάσεις για να  γίνει το φορτίο λιγότερο βαρύ που είναι ήδη βαρύ. Και εγώ  λέω να φύγει τώρα η τρόικα. Και αύριο τι θα κάνουμε; Πως  θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Δεν ήρθε η  τρόικα να μας βρει. Εμείς πήγαμε παρακαλετοί και τους  ζητήσαμε βοήθεια για να μας σώσουν. Εάν είχε  υπερτερήσει το "όχι" η χώρα δεν θα υπήρχε. Το μνημόνιο  το έφεραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το  χρέος της χώρας το ΄90 ήταν 130 δις. Και την μέρα που  έφευγε ο Καραμανλής ήταν 300 δισ. Αν τότε που μίλαγα  στον Καραμανλή όταν ήταν στη κυβέρνηση με είχε  ακούσει, τώρα δεν θα κυβερνούσε του ΠΑΣΟΚ που είναι  ανεπαρκές και δεν μπορεί μόνο του. Εγώ είμαι ένα μικρό κόμμα και κέρδισα τις περισσότερες  περιφέρειες. Ο Σπύρου, ο Δάκης, ο Σγουρός κέρδισαν με  δικές μας ψήφους. Και τον Κακλαμάνη τον χάσαμε γιατί  δεν βοήθησε όσο έπρεπε ο κ. Σαμαράς και κ, την δεύτερη  Κυριακή παίξανε άσχημα παιχνίδια κάποιες άλλες  δυνάμεις προκειμένου να θαφτεί ο Σαμαράς δια του  χασίματος του Δήμου. Από την μια ο κ. Σαμαράς έδωσε  όλη του τη δύναμη στον Κικίλια με τις καθημερινές  εμφανίσεις τους στην Αθήνα χωρίς όμως να είναι παρών ο  κ. Κακλαμάνης.  Για το κόμμα της κ. Μπακογιάννη Η κ. Μπακογιάννη κοπιάρισε, αντέγραψε πολλά απ΄ αυτά  που λέμε εμείς. Άρα προσήλθε και αυτή “στα άκρα”. Είναι  σύνηθες στη ΝΔ, όποιος αρχηγός χάνει, φεύγει και κάνει  κόμμα. Το έκανε ο κ. Στεφανόπουλος, ο κ.  Αβραμόπουλος, ο κ. Μάνος, ο κ. Σαμαράς. Αλλά όταν  πέρυσι έχασε την ευκαιρία παρότι ήταν ευκαιρία 100% να  πάρει το μαγαζί και το έχασε, τότε τι είναι αυτό που  σήμερα θα με κάνει να πιστέψω ότι μπορεί να πάει  καλύτερα; Και της είπα «αν πας στον Έβρο να τους πεις  "ψηφίστε με" εκεί θα σου πουν "αφού δεν σ΄ ακολουθεί ο  αδελφός σου, θα σ΄ ακολουθήσω εγώ;"». Έχει το δικαίωμα  πάντως να προσπαθήσει.  Έχουμε μεγάλες διαφορές με την κ. Μπακογιάννη όπως  για την σύνθετη ονομασία στα Σκόπια, την εισχώρηση της  Τουρκίας στην Ευρώπη κ.α.  Να δώσουμε πρώτοι εμείς το παράδειγμα Είμαι αυτός που ζήτησα μείωση των αποδοχών των  βουλευτών κατά το ήμισυ. Και επέστρεψα και το  βουλευτικό αυτοκίνητο. Δεν μπορώ να έχω εγώ κρατικό  αυτοκίνητο όταν όλη η Ελλάδα υποφέρει. Γιατί δεν  επιστρέφουμε τα 300 αυτοκίνητα να τα κάνουμε 10  ασθενοφόρα να τα πάμε στα χωριά;  Για τις διαρροές και αποκαλύψεις του wikkileaks O δημιουργός αυτής της ιστοσελίδας πρέπει να πάρει  νόμπελ ειρήνης, είναι ήρωας της ανθρωπότητας. Μας  άνοιξε τα μάτια, μας είπε αλήθειες, πως είμαστε “πιόνια”  του Foreign Office, πως είμαστε όλοι φακελωμένοι. Να  γιατί δεν πάνε καλά τα κράτη. Γιατί οι Αμερικανοί τα  κρατάνε. Για την Ελλάδα αποκαλύφθηκε ότι στις 10 Ιανουαρίου  2010 οι στρατηγοί της Τουρκίας ετοίμαζαν να μπουν στον  Έβρο και τελευταία στιγμή τους σταμάτησαν. Φάνηκαν  όλα αυτά από τα σχέδια, τα τηλεγραφήματα του  Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα κλπ. Πήγα ενάντια στους Αμερικανούς μετά το ΄90. Μέχρι τότε  ήμουν φουλ φιλοαμερικανός μεταξύ Σοβ. Ένωσης και  Αμερικής. Αλλά όταν έπεσε η Σοβ. Ένωση, ο Αμερικανός  έδειξε την βαρβαρότητα του στη Γιουγκοσλαβία, το  Αφγανιστάν, στο Ιράκ. Δεν θα μπορούσα να είμαι μαζί του.  Εγώ είμαι εναντίον των πράξεων και όχι των λαών.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/mega-mega.html#ixzz1748ajol6

Πάει, θα μας τρελάνει τελείως ο πρωθυπουργός.Ενεργεί λες και βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Μ’ αυτά που λέει κάθε φορά που βγαίνει από την Ελλάδα για να μιλήσει σε Σοσιαλιστές ή αλλού μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως ο Γ. Παπανδρέου είναι ο… εξωγήινος που ανακάλυψαν οι Αμερικανοί σε λίμνη της Καλιφόρνια.
Αυτός που έχει διαλύσει πλήρως το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα κι έπεται και συνέχεια με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τις περικοπές μισθών, συντάξεων, τη διάλυση της Παιδείας, του ΕΣΥ, του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, τι νομίζετε ότι είπε από τη Βαρσοβία και το συνέδριο Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος;
«Οι συντηρητικοί είδαν την κρίση σαν χρυσή ευκαιρία να εξασθενήσουν το κοινωνικό κράτος, να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Ευθύνη μας είναι να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος. Πρέπει να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των άνεργων νέων Ευρωπαίων να βρουν δουλειά, να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που ζουν στη φτώχεια» τόνισε ο κ Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».
Πρόκειται για το άκρον άωτον της διγλωσσίας και της αφασίας. Ότι έχει κάνει αυτός στη χώρα του τα αποδίδει στους συντηρητικούς τους οποίους, λέει, πρέπει να σταματήσει.
Δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου θα κάνει πόλεμο στον… γιο του Ανδρέα; Ή μήπως ο Γιώργος στον… Γιωργάκη; Για να καταλαβαινόμαστε δηλαδή.
Και συνέχισε ακάθεκτος να μιλά για τους συντηρητικούς: «Λένε ήρθε η ώρα της λιτότητας αλλά τι εννοούν; Τις συντάξεις, το κράτος πρόνοιας, τα επιδόματα ανεργίας, την εκπαίδευση. Αν τα κόψουμε θα προκύψει μεγαλύτερη ανισότητα». Σας θυμίζουν όλα αυτά μήπως τα μέτρα που πήρε το ΠΑΣΟΚ σε ένα χρόνο; Μπα, δε νομίζω…
Και βέβαια δεν ξέχασε τα… πράσινα άλογά του: «Χρειαζόμαστε αφενός ένα Ευρωπαϊκό ‘New Deal’ με ‘πράσινη συνιστώσα’ που θα μας δώσει μια βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και ένα παγκόσμιο ‘New Deal’
Λέτε να γίνει και παγκόσμιος ηγέτης; Αν κρίνουμε απο το χειροκρότημα που εισέπραξε, όπως διαβάζουμε αλλού:
Κάνοντας ένα αιχμηρό λογοπαίγνιο με τη λέξη “PIGS” (γουρούνια), από τα αρχικά των “προβληματικών χωρών” Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας και Ισπανίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καυτηρίασε τις πολιτικές των Συντηρητικών και υπεραμύνθηκε της κοινωνικής δικαιοσύνης. “Είμαι υπερήφανοs που ανήκω στα PIGS, στην ομάδα αυτών των χωρών” σημείωσε (“I belong to a group called the PIGS. I dont Know if I look like, but I am also one of the pigs and I am proud to be one of the pigs“), αποσπώντας το χειροκρότημα του ακροατηρίου.


 http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/nasa_4740.html#ixzz1747t8Srv

NASA: ΤΟΞΙΚΟΣ (ΑΝΤΙ ΑΝΘΡΑΚΟΣ) Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ. Του Καθηγητή Χρίστου Γούδη


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η έμβια ύλη στον πλανήτη μας δομείται μόνο από έξι στοιχεία, τα βιοστοιχεία: C,H,N,O,P,S (άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορος, θείο). Από σήμερα γνωρίζουμε ότι κάτω από αντίξοες συνθήκες ένας μικροοργανισμός (ένα γαμοπρωτεοβακτήριο) μπορεί να αντικαταστήσει ένα σπάνιο δομικό του στοιχείο, όπως ο φώσφορος, με ένα αφθονότερο, αλλά τοξικό στοιχείο, το αρσενικό.
Είναι σαν να λέμε πως μέχρι τώρα ξέραμε ότι για να φτιαχτεί μια λίρα χρειαζόμασταν χρυσό, που είναι σπάνιος. Τώρα ξέρουμε ότι μπορεί να φτιαχτεί και από πίτουρα. Αν τώρα η κάλπικη λίρα έχει την ίδια αξία είναι άλλο ζήτημα. Άλλωστε οι ερευνητές της NASA που έκαναν την ανακάλυψη, προσδίδοντάς της και την σχετική υπέρμετρη δημοσιότητα, ίδιον της αμερικανικής τους επεκτατικής εξωστρέφειας, επιζητούν (όπως όλοι οι επιστήμονες) χρηματοδότηση για την έρευνά τους. Τί θα έλεγαν όμως εάν, αντί για δολλάρια του αμερικανικού δημοσίου, τούς έδιναν τοξικά ομόλογα; Βλέπετε, κι εδώ οι τραπεζίτες τούς πρόλαβαν στην χρησιμότητα των τοξικών ουσιών.
Και κάτι τελευταίο που αποκομίσαμε σήμερα: γνωρίσαμε ότι ακόμα πολύ λίγα γνωρίζουμε για το τί είναι ζωή στη Γη και πώς συντίθεται. Και ακόμη λιγότερα για το πώς ενδεχομένως θα είναι η βιοποικιλότητα στο σύμπαν. Λιγότερη λοιπόν επιστημονική αλαζονεία δεν βλάπτει. Ο Σαίξπηρ βάζει τον Άμλετ να το συνοψίσει λέγοντας: «Υπάρχουν περισσότερα πράγματα στον ουρανό και στη γη Οράτιε, απ’ όσα μπορεί να ονειρευτεί η φιλοσοφία σου».
Καθηγητής Χρίστος Γούδης
Διευθυντής Ινστιτούτου
Αστρονομίας και Αστροφυσικής
Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/nasa_03.html#ixzz1745i3vu9

Η Θράκη μία νέα Κύπρος


Οι συνεχείς εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα των Βαλκανίων, οι μυστικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου με την Άγκυρα, οι δηλώσεις των τουρκοφρόνων της Θράκης περί προσδοκιών «αναγνώρισης» και «απόκτησης δημοκρατικών ελευθεριών» διαγράφουν ένα ιδιόμορφο και άκρως επικίνδυνο ψηφιδωτό για τα επερχόμενα στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Θράκη.
Μιλώντας πρόσφατα με έναν Κύπριο που έζησε τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν της εισβολής αυτής, διαπίστωσα πως η «συνταγή» που ακολουθεί η Άγκυρα είναι σταθερή. Και γιατί να αλλάξει την πρακτική και τις μεθοδεύσεις της, άραγε, όταν είναι ιστορικά διαπιστωμένη η… επιτυχία;
«Όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο, διαπιστώσαμε κάτι που ήδη γνωρίζαμε, αλλά κανείς δεν ήθελε να αναφέρει καν. Οι Τουρκοκύπριοι είχαν πολεμικά όπλα και οι Ελληνοκύπριοι κυνηγετικά τουφέκια!!! Όλοι μας το ξέραμε πως σχεδόν σε κάθε σπίτι Τουρκοκύπριου υπήρχαν τουλάχιστον 2 έως τέσσερα πολεμικά όπλα, αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε να σκεφτούμε τι θα συμβεί εάν… γινόταν κάτι σοβαρό»…

Αυτά μου είπε ο Κύπριος φίλος και με έκανε να παγώσω. Πριν τρεις ημέρες υπήρξε σύλληψη στην Θράκη, ενός τούρκου πολίτη, ο οποίος κουβαλούσε στρατιωτικό πολεμικό εξοπλισμό. Το 1987 στον Πειραιά οι υπηρεσίες ασφάλειας απεκάλυψαν την είσοδο στρατιωτικών πολεμικών όπλων και υλικού, το οποίο είχε προορισμό την Θράκη. Τα σύνορα της χώρας, σήμερα, έχουν γίνει διάτρητα από τους λαθρομετανάστες (και ποιός ξέρει ποιούς άλλους)… Οι φωνές για «γροθιές», για «αγώνα», για «τουρκική Θράκη» (μέχρι σημαία της ανεξάρτητης Θράκης έχουν φτιάξει οι τουρκόφρονες της περιοχής, ενώ ήδη λειτουργεί η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» έχοντας ορκίσει τα μέλη της ως «γκρίζα κυβέρνηση»), συνεχώς δυναμώνουν και επιτίθενται στην Ελλάδα μέσα από όλα τα διεθνή φόρα…
Η Θράκη βρίσκεται στον δρόμο της Κύπρου. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο τούρκος πρωθυπουργός ήταν σαφής πριν δύο (περίπου) χρόνια, όταν δήλωνε από την Κωνσταντινούπολη αναφερόμενος στους μουσουλμάνους της Θράκης «οι πολίτες μου»… παραβιάζοντας -μέσα από μία καθαρά εχθρική πολιτική ενέργεια- το υποτιθέμενο καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας… Και αυτή η δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού αποτέλεσε την επίσημη αρχή έμμεσης διεκδίκησης μέρος του Ελληνικού πληθυσμού της Θράκης και της μετατροπής του σε… τούρκους!
Κι ενώ γνωρίζουμε πως στην Θράκη υπάρχουν όπλα, γεγονός που δυναμιτίζει επικίνδυνα το άμεσο μέλλον της περιοχής, καλό θα ήταν να παρατηρήσουμε τι άλλο είναι αυτό που ίσως τοποθετεί σε κατάσταση συναγερμού την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της χώρας μας. Και, δυστυχώς, η παρατήρηση καταλήγει στην βάση ελέγχου των μουσουλμάνων που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα. Και αυτή η βάση είναι η θρησκεία, το Ισλάμ. Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τι ακριβώς είναι το Ισλάμ και εάν είναι μόνο θρησκεία. Δεν θα ασχοληθούμε ούτε με την χρήση του Ισλάμ, ως μέσου προσέγγισης και επηρεασμού των μουσουλμάνων της Θράκης (είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο θα κάνουμε εκτενή αναφορά στο κοντινό μέλλον), αλλά θα επικεντρωθούμε σε εκείνη τη μορφή του Ισλάμ που υπάρχει και που δρα κυρίως ως μέσο προστασίας και κάλυψης των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός της Ελληνικής Θράκης και ίσως και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια…

Ιμάμηδες: οι πολιτικοί καθοδηγητές
Πάρα πολλές φορές υπήρξαν καταγγελίες από μουσουλμάνους της Θράκης πως η λειτουργία των ιμάμηδων (μουσουλμάνων ιερέων) έχει ξεφύγει πολύ. Πρόσφατα, στο τεύχος Οκτωβρίου της εφημερίδας Ζαγάλισα αναφέρεται περιστατικό κατά το οποίο ένας μουσουλμάνος διαμαρτυρήθηκε μέσα στο τζαμί επειδή ο ιμάμης έκανε πολιτική προπαγάνδα… Δεν ήταν όμως η πρώτη και δυστυχώς ούτε η τελευταία φορά που θρησκευτικοί εντεταλμένοι επιδίδονται στο «σπορ» της επέκτασης της τουρκικής προπαγάνδας και της εμπλοκής σε θέματα που δεν άπτονται της θρησκείας και των θρησκευτικών τους καθηκόντων… Αλλά, είπαμε πως το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία…
Ο παράξενος πλουτισμός (και μη ελεγχόμενος από τις οικονομικές υπηρεσίες της χώρας) πάρα πολλών ιμάμηδων της Θράκης δημιουργεί έντονα αρνητικά συναισθήματα ακόμη και στους μουσουλμάνους της Θράκης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι που τολμούν να λένε πως «οι ιμάμηδες τα έχουν καλά με το τουρκικό προξενείο». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ύποπτου πλουτισμού αποτελεί ο ίδιος ο ψευτομουφτής Αμέτ Μέτε, ο οποίος ελάχιστη σχέση έχει με την θρησκεία, ενώ είναι πασιφανές πως ο ρόλος του είναι αποκλειστικά πολιτικός και εργάζεται με βασικό γνώμονα την τουρκική προπαγάνδα και τον τουρκικό επεκτατισμό στην Θράκη. Όμως, ακόμη και αυτός ο παράνομος (για αντιποίηση αρχής και όχι μόνο) λίαν προσφάτως έγινε επίσημα αποδεκτός από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο…, ενώ δεν δίστασε να συναντηθεί δημοσίως και με τον κύριο Ξυνίδη λίγες ώρες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου...
Οι ιμάμηδες, λοιπόν, είναι σαφές πως εργάζονται μέσα σε συγκεκριμένα μη θρησκευτικά πλαίσια, ανεμπόδιστοι, δημιουργώντας κλίμα θρησκευτικού φανατισμού, το οποίο πολύ εύκολα στη συνέχεια διαχειρίζεται ο τουρκικός προπαγανδιστικός μηχανισμός.
Για όσους, ίσως βιαστούν να εξάγουν συμπεράσματα, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε πως οι συγκεκριμένες πρακτικές – τακτικές, αποτελούν έργο και είναι αποτέλεσμα προσωπικών αποφάσεων των ιμάμηδων και δεν είναι πρόβλημα που δημιουργεί το Ισλάμ ως θρησκεία. Είναι πρόβλημα που πηγάζει από την τάση του Ισλάμ να «αποδίδει» κοσμικές εξουσίες στους εκπροσώπους του. Δηλαδή, είναι πρόβλημα προσωπικότητας των ιμάμηδων που επιζητούν μία «προκαταβολή» από τον μέλλοντα παράδεισο… Η Άγκυρα, σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ιδιαιτέρως πρόθυμη να καταβάλει αυτή την προκαταβολή, ακόμη και σε μορφή μηνιαίου «επιδόματος» εφ’ όρου ζωής…, αρκεί ο ιμάμης να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις που επιζητά η Άγκυρα. Δηλαδή, να προπαγανδίζει υπέρ της Τουρκίας μέσω του… Κορανίου!!!

Τζαμιά: Χώροι εκτέλεσης προσευχών ή… κάτι άλλο;
Όμως, οι «διδαχές» του εκτουρκισμού γίνονται μέσα στα τζαμιά, τα οποία λειτουργούν ως γενικότερος πόλος έλξης των μουσουλμανικών κοινωνιών, αφού από τους μιναρέδες οι ιμάμηδες προσεύχονται και καλούν σε προσευχή και τους υπόλοιπους μουσουλμάνους, αλλά και μέσα στα τζαμιά, από το βήμα του θρησκευτικού λειτουργού, οι ιμάμηδες παρακινούν τους πιστούς Έλληνες μουσουλμάνους να αγκαλιάσουν την «μητέρα πατρίδα» που μεριμνά γι αυτούς και για τα δικαιώματά τους…! Βέβαια, ακολουθώντας την γραμμή της Άγκυρας (που βασίζεται σε τραγικά λάθη Ελληνικών πολιτικών επιλογών του παρελθόντος) οι ιμάμηδες ξεχνούν την σημερινή πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά στον σκοπό της συνένωσης με την Τουρκία…
Επί χρόνια και κάτω από την ένοχη ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας (των Ελληνικών κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπηρεσιών), στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης χτίζονται συνεχώς τζαμιά, με το αιτιολογικό της επιδιόρθωσης. Παραβιάζοντας τις άδειες που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και κάτω από την ανοχή των αστυνομικών υπηρεσιών και των τοπικών αρχών (νομαρχίες, δημαρχίες, βουλευτές), με συστηματικό τρόπο η Άγκυρα έχει διοχετεύσει τεράστια ποσά στην ανέγερση ΝΕΩΝ τζαμιών. (Βέβαια, δεν θα τολμήσω να κάνω οποιαδήποτε σύγκριση με την ανέγερση ορθόδοξων χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, αφού εμείς (σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των ιμάμηδων) είμαστε εκείνοι που καταπατάμε τις θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων της Θράκης…!)
Αυτά τα νεοαναγειρόμενα τζαμιά, λοιπόν, που ξεφυτρώνουν συνεχώς, έχουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα τζαμιά του παρελθόντος. Όχι, δεν είναι το τεράστιο ύψος τους, ούτε η χλιδή (χαλιά κλπ) στους εσωτερικούς τους χώρους. Ούτε ότι απασχολούν (συνήθως) περισσότερους από έναν ιμάμηδες. Η ιδιαιτερότητα των σύγχρονων τζαμιών είναι πως ΟΛΑ έχουν υπόγειο μεγάλων διαστάσεων (συνήθως ίσων διαστάσεων με την συνολική επιφάνεια δόμησης που πάντα ξεπερνάει τα 300 τ.μ. εμβαδόν)… Κανονικό υπόγειο και όχι ημι-υπόγειο χώρο. Δηλαδή, χώρους που δεν υπάρχει οπτική πρόσβαση από έξω στο εσωτερικό τους.
Γιατί λοιπόν χτίζονται αυτά τα υπόγεια; Τι μπορούν να κρύβουν από «αδιάκριτα» μάτια; Μήπως αποθήκες οπλισμού; Μήπως αποθήκες τροφίμων; Ή μήπως λειτουργούν σαν χώροι καταφυγίου σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης; Τα τζαμιά, σαν κτίρια είναι αρκετά μεγάλα και οι μιναρέδες τους τα κάνουν ευδιάκριτα από μεγάλες αποστάσεις…
Δεν θα ρωτήσω εάν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο θα μπορούσε η πολιτεία να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει το ακριβές περιεχόμενο των χώρων αυτών. Θα ρωτήσω γιατί δεν το έχει πράξει μέχρι αυτή τη στιγμή… Και μάλιστα, όταν υπάρχει έντονη η φημολογία της ύπαρξης στρατιωτικού υλικού – οπλισμού σε χέρια τουρκοφρόνων, όπως με είχε διαβεβαιώσει πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά: «αυτό είναι παλιά υπόθεση…»!
Έχοντας ακούσει όλα όσα ο Κύπριος φίλος μου εξιστόρησε για την «κινητικότητα», τις πρακτικές και τις τακτικές των τουρκοκυπρίων πριν την εισβολή στην Κύπρο, διαπιστώνω πως η Θράκη σήμερα βιώνει την συνταγή της Κύπρου, εμπλουτισμένη και με τους σχεδιασμούς των μουσουλμάνων στο Κόσοβο. Και αναρωτιέμαι: Ένας Έλληνας δεν μπορεί να βρεθεί, εκεί στα ψηλά πολιτικά αξιώματα, που να θέσει ένα οριστικό τέρμα στον υποβόσκοντα εφιάλτη; Ένας Έλληνας δεν μπορεί να βρεθεί που να στυλώσει το ανάστημά του απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και να φροντίσει να ξεβρωμίσει την Θράκη από πρακτοράκια και παράσιτα που απεργάζονται μία σύγκρουση στο τέλος της οποίας κανείς δεν θα είναι υπερήφανος;
Κύριοι πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και λοιποί κρατικοί υπάλληλοι, πότε θα αναλάβετε την πραγματική σας ευθύνη, που είναι η ευημερία και η προστασία του ίδιου του κράτους και των πολιτών του; Αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον παραμερίστε και αφήστε άλλους να αναλάβουν όλα εσείς δεν τολμάτε. Σας έχουμε δει να προσκυνάτε τους «πασάδες» της Τουρκίας, ακόμη μέσα και σε τζαμιά. Σας έχουμε δει να τρέχετε να φωτογραφηθείτε μαζί τους προκειμένου να εισπράξετε ψήφους, χωρίς να γνωρίζουμε τις «υποθήκες» των συμφωνιών σας. Όμως, δεν σας έχουμε δει να ζητάτε ποτέ συγνώμη για όλα εκείνα που δεν κάνατε, ή για όλα τα λάθη που κάνατε και που καταδικάζουν καθημερινά την Θράκη στην απομόνωση και μεθοδικά την οδηγούν στην εγκατάλειψη.
Με ειλικρινή διάθεση και χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν από τους ανεύθυνους ή τους υπεύθυνους (τοπικούς άρχοντες ή διακυβερνώντες των Αθηνών) θα ήθελα απλά να ρωτήσω: Γιατί;



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/12/blog-post_7962.html#ixzz1745DkiQm
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters