Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η Σούδα «γέφυρα» των ΗΠΑ για επιχειρήσεις στην Αφρική

Ενδιαφέρον και για την Ελλάδα και ειδικότερα την Σούδα έχει η αποκάλυψη των »The New York Times» ότι οι ΗΠΑ συγκροτούν εγχώριες επίλεκτες αντιτρομοκρατικές μονάδες σε 4 χώρες της Αφρικής - Λιβύη, Νίγηρα, Μαυριτανία και Μάλι – που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάσχεση της επιρροής της Αλ Κάιντα στην αφρικανική ήπειρο.
Πρόκειται για ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα εκπαίδευσης υπό την επιχειρησιακή αιγίδα μελών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και αφορά την εκπαίδευση ντόπιων στρατιωτών για σκληρές επιχειρήσεις σε διάφορα μέτωπα.
Το όλο πρόγραμμα εστίασης των ΗΠΑ και στην Αφρική – όπως έχει αναφέρει το ΟnAlert.gr στο παρελθόν- ξεκινά με την οργάνωση της Διοίκησης Αφρικής το 2007 και σχεδιασμούς, από το 2012 και μετά, για σημαντική στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην αφρικανική ήπειρο, με μικρές αρχικά μονάδες να μεταβαίνουν, σταδιακά, σε 35 κράτη της Αφρικής από το 2013.Οι ομάδες των Αμερικανών κομάντος είναι – θεωρητικά – αποκλειστικά υπεύθυνες για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τοπικών δυνάμεων και δεν έχουν, λέγεται, τη δυνατότητα να επιχειρούν οι ίδιες χωρίς άδεια του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η Σούδα στο σύστημα άμυνας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
Η αποστολή,στελεχώνεται από προσωπικό της 1ης μεραρχίας του αμερικανικού στρατού,και πέραν των προαναφερθέντων, στοχεύει χώρες όπως η Λιβύη, το Σουδάν, η Αλγερία το Καμερούν και ο Νίγηρας, όπου ομάδες προσκείμενες στην Αλ Κάιντα έχουν δρουν καταλυτικά. Οι Αμερικανοί κομάντος έχουν στα σχέδιά τους – μόνο;- να εκπαιδεύσουν και τις ειδικές δυνάμεις κρατών όπως η Κένυα και η Ουγκάντα, που πολεμούν στις πρώτες γραμμές του εμφυλίου στη Σομαλία εναντίον των ισλαμιστών της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.
Όλα αυτά , λένε αναλυτές, αναβαθμίζουν την έτσι και αλλιώς τεράστια επιχειρησιακή και υποστηρικτική σημασία της βάσης της Σούδας στο ΝΑΤΟικο και Αμερικανικό σύστημα άμυνας. Η σημασία αυτή καταγράφεται ειδικά για την Αφρική και είναι ανεξάρτητη αυτής για το κομμάτι του συστήματος άμυνας των ΗΠΑ σε Μεσόγειο, Νότια Ευρώπη και Μέση Ανατολή ως το κέντρο πολλών στρατηγικών οδών. Αποτελεί, λένε , την βάση – αιγίδα για εποπτεία της Αφρικής σε πολλές δυνητικές επιχειρησιακές αποστολές ιδίως στο βόρειο, το κεντρικό και το δυτικό μέρος, αλλά και βασικό κέντρο υποστήριξης αποστολών που κινούνται από άλλα σημεία.
Και UAV;
Η σημασία αυτή επιβεβαιώνει και μια σειρά συχνών επισκέψεων στρατιωτικών αξιωματούχων των ΗΠΑ που σχετίζονται με την Αφρική τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα οι επισκέψεις δείχνουν ότι και το επιχειρησιακό εύρος της βάσης επεκτείνεται και προς νότον, παράλληλα με τα αντίστοιχα ενδιαφέροντα των ΗΠΑ- κάτι που καταγράφτηκε καθαρά στην επιχείρηση κατά του καθεστώτος Καντάφι στην Λιβύη- αλλά και νωρίτερα, σε άλλες πιο »λεπτές» αποστολές των Αμερικανών, Βρετανών κ.α. Επιπλέον έχει ήδη αρχίσει συζήτηση και για διεύρυνση της χρήσης της βάσης και για άλλα οπλικά συστήματα, όπως πχ τα κατασκοπευτικά UAV.
Το άρθρο των New York Times για την Αφρική
Aς δούμε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Eric Schmitt στους The New York Times , με τίτλο »Επίλεκτα μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ εκπαιδεύουν Αφρικανούς»:
<<Επίλεκτες αντιτρομοκρατικές μονάδες συγκροτούν οι ΗΠΑ σε τέσσερις χώρες της Βόρειας και της Δυτικής Αφρικής, που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάσχεση της επιρροής της Αλ Κάιντα και των παραφυάδων της στην αφρικανική ήπειρο.
Το άκρως απόρρητο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται εν μέρει από μυστικά κονδύλια του Πενταγώνου, βρίσκεται υπό την επιχειρησιακή αιγίδα μελών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και αφορά την εκπαίδευση στρατιωτών σε Λιβύη, Νίγηρα, Μαυριτανία και Μάλι.

Στόχος της Ουάσιγκτον είναι η δημιουργία εγχώριων επίλεκτων αντιτρομοκρατικών μονάδων, ικανών να αντιμετωπίσουν τη δράση οργανώσεων όπως είναι η Μπόκο Χαράμ σε Νιγηρία και Καμερούν.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα εντάσσεται σε μακροχρόνια στρατηγική επέκτασης των αμερικανικών αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Αφρική, που χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2001.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σομαλία, από τη βάση του Τζιμπουτί, έχουν υποστηρίξει αφρικανικές και γαλλικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις τους σε Σομαλία και Μάλι και έχουν ενισχύσει σημαντικά τις διμερείς συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με αφρικανικά κράτη.

Τα νέα σχέδια για την Αφρική προβλέπουν τη δαπάνη 70 εκατ. δολαρίων σε εκπαίδευση, εξοπλισμό διαβιβάσεων και άλλα μέσα, με στόχο τη δημιουργία αντιτρομοκρατικού τάγματος στον Νίγηρα και αντίστοιχης ειδικευμένης μονάδας στη γειτονική Μαυριτανία.
Τις φιλοδοξίες του καλείται, όμως, να μετριάσει το Πεντάγωνο, εξαιτίας των ενδημικών οργανωτικών προβλημάτων που πλήττουν τα αφρικανικά κράτη, όπως έδειξε και η πρώτη εμπειρία στη Λιβύη.

Η απόπειρα δημιουργίας αντιτρομοκρατικής μονάδας στη Λιβύη απέτυχε οικτρά τον περασμένο Αύγουστο, όταν μέλη πολιτοφυλακής κατέλαβαν το κέντρο εκπαίδευσης και έκλεψαν το σύνολο του οπλισμού της νεοσύστατης μονάδας.

Πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ εκτιμά ότι η Λιβύη πρέπει να λειτουργήσει ως δίδαγμα για κάθε μελλοντική εκπαιδευτική αποστολή στην Αφρική: «Το μάθημα είναι ότι απαιτείται πολύ μεγαλύτερη επιτήρηση, ώστε να βεβαιωθούμε ότι τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας τηρούνται κατά γράμμα. Μόνο έτσι θα μπορεί μια τέτοια μονάδα να μην κινδυνεύει από κάθε πολιτοφυλακή».

Σύμφωνα με την έρευνα των αμερικανικών αρχών, η επίθεση εναντίον του κέντρου εκπαίδευσης στη Λιβύη είχε ως κίνητρό της την κλοπή υλικού, ενώ οι επιτιθέμενοι διέθεταν βοήθεια «εκ των έσω».
 
http://www.katohika.gr/2014/06/i-souda-gefira-ton-ipa-gia-epixirisis-stin-afriki.html 

Άρχισαν βροντές και “Καταιγίδες” στο Αιγαίο …Βγαίνει για τσαμπουκά ο Στόλος ; …Ή

Η καθαρά επιθετική άσκηση των Τούρκων όπου έπαιξαν τα ρέστα τους Σουλτάνοι και Χωροφύλακες τελειώνει …Χρησιμοποιήθηκαν ότι καινούργιο έχει να επιδείξει το Τουρκικό στράτευμα νεοαποκτηθέν και σύγχρονο αφού η άσκηση είχε ένα και μόνο σκοπό !
Να στείλει μήνυμα στους Τούρκους Πολίτες δείχνοντας τους στα Στρατιωτικά επίκαιρα πόσο μεγάλη είναι η Τουρκία και να φοβίσει τους Ευρωπαίους ,γιατί τα σχεδιασμένα είναι από καιρού …Απλά παίζονται τώρα !
Ο Ερντογάν ζήτησε και πήρε από το Στρατηγό ΟΖΕΛ( που παραμένει στη θέση του μέχρι το 2017) αυτό που ήθελε να πάρει …Το κακό είναι ότι πήραν το μήνυμα και τα (γιουσουφάκια) μας που φοβήθηκαν μην προκαλέσουμε λέει τους Τούρκους γράφοντας ότι τα χρειάστηκαν ,όταν κάποιοι αποφάσισαν να κινήσουν λίγο το δακτυλάκι τους από την άλλη πλευρά του Αιγαίου !
Για αυτό όμως θα επανέλθουμε … Συμπεράσματα από την Τουρκική άσκηση “EFES 14” και τι δεν είδαν οι Ευρωπαίοι και οι υπόλοιποι (ΑΚΑΜ) Στρατιωτικοί ακόλουθοι , ίσως και ο Έλληνας ! Στημένες εικόνες για τα ΜΜΕ και αποβάσεις με φουσκωτά από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων …Για που είναι τα φουσκωτά (φώτο) στρατηγέ ΟΖΕΛ για τα παράλια της Κριμαίας;
Έχουν οι Τούρκοι νησιά ώστε να έχουν στήσει διάταξη δυνάμεων με σκοπό να ανακαταλάβουν τα νησιά τους που έχουν καταληφθεί ;
Χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα (φώτο) εντός κατοικημένων περιοχών …Θα δώσουν μάχες εντός του Τουρκικού εδάφους και μάλιστα εντός των Πόλεων τους ; ¨Όχι βέβαια ,αλλά το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους είναι σαφέστατο έχουμε δικαιώματα στο Αιγαίο και δείτε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε ,αν βγούμε έξω από το παιχνίδι της μοιρασιάς !
Να θυμίσουμε και σε αναλυτές του χώρου ότι οι Τούρκοι εκπαιδεύονται με Αμερικανούς στην θάλασσα της της Κριμαίας σε τακτικές αποκλεισμού και μπορεί να τους λέμε μπουνταλάδες αλλά έχουν στρατηγική και μάλιστα σε βάθος χρόνου ….Ενώ εμείς αγοράζουμε όπλα και απαξιώνουμε τα δικά μας μόνο με την λογική της Μίζας !
Ασχολείται κανείς στην Ελλάδα σε κάποιοι Υπουργείο πέραν το Αμύνης ; Το μόνο που τους νοιάζει είναι η καλοπέραση τους ενώ θα έπρεπε να τους απασχολεί μόνο η επιβίωση τους !
Θα μάθουν όμως σύντομα γιατί ο Έλληνας μαθαίνει γρήγορα όπως καλόμαθε και στην καλοπέραση ,ξεχνώντας τη πείνα και τη φτώχεια ,έτσι έμαθε και στα μνημόνια και στην περιορισμένη Κυριαρχία και από υπερήφανος ξέπεσε στην κακομοιριά
Θα πέσει μεγάλος λοιμός στην Ελλάδα έχει προφητεύσει ο Πατροκοσμάς !
Αλλά για να επιστρέψουμε στο σήμερα ..Πάνω από εβδομήντα Μονάδες χωρίς να υπολογίσουμε τα υποβρύχια βγάζει έξω το Πολεμικό μας Ναυτικό που θα παραμείνουν για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες στο Αιγαίο
Βγαίνουν πολεμικά και πλοία Υποστηρίξεως αλλά και ταχύτατες Μονάδες όπου θα ασκηθούν σύμφωνα με το σενάριο σε τεχνικές άμυνας και επίθεσης ! Θα ασκηθούμε και όμως στο τρίγωνο του Νοτιοανατολικού Αιγαίου ή θα κρυφτούμε στη ΔΟΚΟ ;
Έχει σκοπό το ΓΕΝ να στείλει το δικό του μήνυμα στον Στρατοχωροφυλακα ΟΖΕΛ και στον Σουλτάνο Ερντογάν ή θα επιλέξουμε την τακτική του κατευνασμού ; Αν δεν “Τσαμπουκέψουμε” με εβδομήντα Μονάδες στα νερά του Αιγαίου πότε θα το κάνουμε ; Όταν θα είναι στη Ρόδο μόνος του ο “ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ; “ και γύρω του Φρεγάτες ;
Μεγάλη σημασία έχουν και οι βολές που θα κάνουμε και που ακριβώς σκοπεύουμε να ρίξουμε τους πυραύλους μας αν κάποιοι το τολμήσουν το «πήδημα του βατράχου «
Οι Τούρκοι είναι (σιγουράνζες) και δεν πρόκειται να κάνουν μάχη αν έχουν πιθανότητες να την χάσουν .Το έχουμε διαπιστώσει και στην πρόσφατη Ιστορία που κάποιοι Πολιτικοί και Στρατιωτικοί δεν την αναγνωρίζουν καν ότι έγινε !
Εμείς όμως έχουμε τον Τσαμπουκά να το Τολμήσουμε ; ή θα φοβηθούμε την κλιμάκωση που θα έρθει σίγουρα όπως το πάμε και μάλιστα χωρίς να επιλέξουμε τον χρόνο και το τόπο ;
Θέλουμε με λίγα λόγια να πολεμήσουμε αν χρειαστεί προστατεύοντας την Πατρίδας μας ή να μετράμε ( γαλόνια και μετάλλια που τα πήραμε με τα χρόνια Υπηρεσίας και στις αίθουσες των σχολών που κάποιοι σχεδιάζουν πόλεμο ; ) …Ιδού η Απορία!
 
 
http://www.katohika.gr/2014/06/arxisan-vrontes-kai-kategides-sto-aigaio.html 

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΥΤΟΣ ''ΓΡΥΦΟΣ'' - ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΥΤΟΣ ''ΓΡΥΦΟΣ'' - ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ... Οι ισχυρότεροι ηγέτες της υφηλίου (μεταξύ αυτών ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Πούτιν, ο Κάμερον κ.ά.) ετοιμάζονται να μεταβούν την επόμενη εβδομάδα στη Γαλλία, για να πάρουν μέρος στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 70 ετών από την Απόβαση στη Νορμανδία, από εκείνη τη θρυλική μάχη του καλοκαιριού του 1944 που έμελλε να «κερδίσει τον πόλεμο» και να οδηγήσει στη στρατιωτική συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ.
Η περίοδος του Β' Παγκοσμίου ωστόσο έχει αφήσει πίσω της ανοιχτούς λογαριασμούς, άλυτα μυστήρια και χαμένους θησαυρούς (αποτελούμενους από έργα τέχνης αλλά και... ράβδους χρυσού). Κάποια μάλιστα από τα εν λόγω μυστήρια αποκτούν πρόσθετη αξία σήμερα εξαιτίας της... οικονομικής τους διάστασης.
Στρατόπεδα συγκέντρωσης Ο μεγάλος «γρίφος» που εξακολουθεί να απασχολεί τους ερευνητές είναι τι απέγινε το κλεμμένο χρυσάφι των ναζί; Ο λόγος για τους συνολικά πολλές εκατοντάδες τόνους χρυσού που οι ναζί είχαν κλέψει από κράτη, τράπεζες και ιδιώτες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σημειώνεται άλλωστε πως όσοι έφευγαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης «παρέδιδαν» προσωπικές περιουσίες και τιμαλφή.
Οι θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια για τον χαμένο θησαυρό αξίας 1 τρισ. $ είναι ποικίλα, ενώ το θέμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω της οικονομικής κρίσης Το εντυπωσιακό με τον εν λόγω «θησαυρό» (η συνολική αξία του οποίου ξεπερνάει το 1 τρισ. δολ.) είναι πως αυτός εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αγνοείται, γεγονός που δίνει τροφή σε ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας.
Ο πολυγραφότατος Σκοτσέζος μελετητής Νιλ Λόκερι υποστηρίζει με άρθρο του στη «Wall Street Journal» πως το μεγαλύτερο μέρος του κλεμμένου χρυσού κατέληξε στην Πορτογαλία, όπου και εξακολουθεί να βρίσκεται. Άλυτο μυστήριο παραμένει μέχρι τις μέρες μας το πού βρίσκονται οι εκατοντάδες τόνοι χρυσού που έκλεψαν οι ναζί όσο οι στρατιές του Χίτλερ επικρατούσαν στα πεδία των μαχών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Προκειμένου μάλιστα να δικαιολογήσει τη θέση του, ο Λόκερι επικαλείται το περιεχόμενο αποχαρακτηρισμένων εγγράφων από Βρετανία, ΗΠΑ και Πορτογαλία. Αυτή είναι ωστόσο μόνο μία από τις πολλές και ευφάνταστες θεωρίες. Για παράδειγμα, έχει ακουστεί πως μεγάλο μέρος του χρυσού των ναζί βρήκε «καταφύγιο» στο Βατικανό, ενώ μια άλλη θεωρία θέλει τον χρυσό να μεταφέρεται στην Ισπανία του Φράνκο, να φυλάσσεται εκεί έως το 1975 και εν συνεχεία να «φεύγει» για τις ΗΠΑ.
Κάποιοι αντιθέτως πιστεύουν πως το χρυσάφι βρίσκεται θαμμένο στον πυθμένα της λίμνης Τόπλιτζ στις αυστριακές Άλπεις, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Σάλτσμπουργκ. Άλλοι ισχυρίζονται πως είναι θαμμένο σε ένα ακατοίκητο νησί ονόματι Οκλαντ μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας. Υπάρχουν ωστόσο και θεωρίες που το θέλουν εντός των γερμανικών συνόρων, στο δάσος Λάιναβαλντ κοντά στη Λειψία ή στον πυθμένα της λίμνης Στόλπζε βόρεια του Βερολίνου.
Καμία επιβεβαίωση Ολες οι θεωρίες ωστόσο έχουν ένα κοινό: καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη. Πολλοί μάλιστα φοβούνται πως με τον θάνατο και των τελευταίων επιζώντων της γενιάς του πολέμου, θα χαθεί και κάθε ελπίδα για εύρεση των κλεμμένων, είτε πρόκειται για έργα τέχνης, είτε για μπάρες χρυσού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ Σενάριο για το εμπόριο Σαλαζάρ με τον Χίτλερ Στα... αμπάρια της Πορτογαλίας ο θησαυρός Η Πορτογαλία ήταν ένας από τους βασικούς αποδέκτες του χρυσού των ναζί. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει με άρθρο του στη «Wall Street Journal» ο Νιλ Λόκερι, Σκοτσέζος συγγραφέας και μελετητής με ειδίκευση στη σύγχρονη ιστορία. Δεν είναι τυχαίο πως αν και σχετικά αδύναμη ως οικονομία, η Πορτογαλία ξεχωρίζει ως μία από τις 15 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως.
Υπ' αυτό το πρίσμα, αποκτούν νόημα και οι εκκλήσεις των Γερμανών πολιτικών που ζητούσαν στο απόγειο της κρίσης από τους Πορτογάλους να πουλήσουν το χρυσάφι τους για να σωθούν. Έγγραφα Ο Λόκερι πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια αναζητώντας τα ίχνη των φορτίων χρυσού που είχαν κλέψει οι ναζί.
Για να ιχνηλατήσει πορείες, ο Σκοτσέζος χρησιμοποίησε ως «πυξίδα» τα αποχαρακτηρισμένα κυβερνητικά-διπλωματικά έγγραφα χωρών όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Πορτογαλία. Όπως αποδεικνύεται, οι ναζί έδιναν το χρυσάφι που είχαν κλέψει για να αγοράζουν προϊόντα από τις καλούμενες ουδέτερες χώρες (Σουηδία, Τουρκία, Ελβετία, Πορτογαλία κ.ά.).
Η χώρα, ωστόσο, στην οποία κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος του κλεμμένου χρυσού ήταν η Πορτογαλία. Ο Λόκερι υποστηρίζει πως οι ναζί προμηθεύονταν από την Πορτογαλία ένα σπάνιο μετάλλευμα ονόματι βολφράμιο το οποίο αποτελούσε βασική πρώτη ύλη για τη γερμανική βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών. Αρχικά οι Γερμανοί πλήρωναν σε ρευστό. Η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας, ωστόσο, ενημέρωσε τον δικτάτορα Αντόνιο ντε Ολιβέιρα Σαλαζάρ πως πολλά από τα χρήματα ήταν πλαστά και πως οι μελλοντικές πληρωμές θα ήταν καλύτερο να γίνονται σε χρυσό, όπερ και εγένετο.
Ο Σαλαζάρ φέρεται να γνώριζε πως ο χρυσός που ερχόταν στην Πορτογαλία ήταν «αμφιλεγόμενης προέλευσης». Τον είχε ενημερώσει σχετικά ο Βρετανός πρέσβης στην Πορτογαλία, Ρόναλντ Κάμπελ. Απτόητος, ωστόσο, ο Πορτογάλος δικτάτορας συνέχισε να λειτουργεί σε ρόλο κλεπταποδόχου μέχρι και τον Ιούνιο του 1944, οπότε υπέκυψε στις πιέσεις των Ρούζβελτ-Τσόρτσιλ και σταμάτησε να προμηθεύει τους ναζί με βολφράμιο. Λέγεται μάλιστα πως οι αποστολές σταμάτησαν οριστικά στις 6 Ιουνίου 1944, ανήμερα της απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία. Αρχεία Σύμφωνα με τα αρχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στην Πορτογαλία υπολογίζεται πως βρήκαν «καταφύγιο» κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου έως και 400 τόνοι χρυσού.
Από τους 400 επιστράφηκαν τελικώς μόλις οι... τέσσερις, κι αυτό έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις καθώς ο Σαλαζάρ αλλά και η δημοκρατική κυβέρνηση που ανέλαβε τα ηνία της χώρας μετά την Επανάσταση των Γαρυφάλλων του 1974 υποστήριξαν πως επρόκειτο για νόμιμες πληρωμές, προερχόμενες από «νόμιμο εμπόριο με τους ναζί το οποίο διεξαγόταν εν γνώσει και με την αποδοχή των συμμαχικών δυνάμεων».
Πίσω στο παρόν και σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council), η Πορτογαλία φυλάει επισήμως στα αμπάρια της 382,5 τόνους χρυσού, είναι δηλαδή μία από τις 15 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΑΪΝΡΙΧ ΧΙΜΛΕΡ «ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ» ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ Απόφοιτος της γεωπονικής σχολής με προϋπηρεσία σε... φάρμα, και μετέπειτα αρχηγός των «SS», ο Χάινριχ Χίμλερ είχε αποπειραθεί να φτιάξει χρυσό από πέτρες και άμμο.
Είχε μάλιστα πιστέψει τόσο πολύ πως θα τα κατάφερνε ώστε να στήσει και μυστικό εργαστήριο μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου. Όλα ξεκίνησαν το 1937, όταν ένας αυτοδίδακτος «αλχημιστής» ονόματι Καρλ Μάλχους (που κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν παλαιότερα πράκτορας των Βρετανών) τον προσέγγισε με την ιδέα πως θα μπορούσε να φτιάξει χρυσό, και μάλιστα σε τεράστιες ποσότητες, χρησιμοποιώντας παραφίνη, πέτρες και άμμο προερχόμενη από την κοίτη ενός ποταμού του Μονάχου.
Ο Χίμλερ εμπιστεύθηκε τον Μάλχους, όπως είχε άλλωστε εμπιστευτεί και έναν άλλο τσαρλατάνο που τον είχε πείσει πως μπορεί να μετατρέψει το νερό σε πετρέλαιο. Οι ναζί αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν το «πρότζεκτ» και οι εργασίες ξεκίνησαν μυστικά στο Νταχάου.
Όσο για την κατάληξη της υπόθεσης, ο «αλχημιστής» Καρλ Μάλχους δεν κατάφερε απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα ο Χίμλερ να εξοργιστεί και να τον κρατήσει στο Νταχάου... αλλά ως αιχμάλωτο. ΑΡΠΑΓΗ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Η υπόθεση Μέρτεν στην Ελλάδα Η υπόθεση της αρπαγής από τους ναζί τεράστιων περιουσιών έχει και ελληνική διάσταση. Συνδέεται με τη δράση του Μαξ Μέρτεν στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της κατοχής. Ο Μέρτεν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα τη διετία 1942 - 1944.
Ανέλαβε τη γενική εποπτεία της δίωξης των Εβραίων της Μακεδονίας. Θεωρείται κύριος υπεύθυνος για: ? Τη γενοκτονία των Ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης διατάσσοντας τη μεταφορά 45.000 ατόμων στο Αουσβιτς. ? Τη λεηλασία των περιουσιών τους, φτάνοντας μέχρι τυμβωρυχίας του εβραϊκού νεκροταφείου.
Η αξία της περιουσίας που αφαίρεσε με τη βία υπολογίστηκε στο ποσό των 125.000.000 χρυσών φράγκων. Περιελάμβανε και 12 τόνους χρυσού σε τιμαλφή και ράβδους. Μεταπολεμικά ο Μέρτεν κατηγορήθηκε ως εγκληματίας πολέμου, αλλά το καθεστώς Αντενάουερ του πρόσφερε κάλυψη. Ήρθε στην Ελλάδα το 1958.
Η παρουσία του στην Αθήνα αποκαλύφθηκε τυχαία από πολίτες και προκάλεσε σάλο. Πιεζόμενη από τη δυτικογερμανική πλευρά η τότε κυβέρνηση Καραμανλή τροποποίησε τη νομοθεσία με σκοπό να πετύχει την ατιμωρησία του. Η κατακραυγή υποχρέωσε το υπ. Δικαιοσύνης να αλλάξει ξανά τον νόμο και να επιτρέψει την ποινική δίωξή του.
Ο Μέρτεν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, αλλά η κυβέρνηση με τρίτη τροποποίηση της νομοθεσίας προχώρησε στην αποφυλάκιση και την απέλασή του στη Δ. Γερμανία. Ο θησαυρός που άρπαξε δεν βρέθηκε ποτέ. Αναπόδεικτη έμεινε η φήμη ότι βρίσκεται κάπου στον βυθό του Μεσσηνιακού Κόλπου.ΠΗΓΗ

Ξαφνικά πυρηνική κρίση: Ισραηλινά υποβρύχια με πυρηνικές κεφαλές στις ακτές του Ιράν!

Tρία υποβρύχια κλάσης Dolphin (έκδοση του Τype 212) με πυρηνική γόμωση στα βλήματα cruise που διαθέτει του 7ου στολίσκου του ισραηλινού νNαυτικού, βρίσκονται στην περιοχή του Περσικού Κόλπου κοντά στην ιρανική ακτογραμμή.
Τα ισραηλινά υποβρύχια έχουν αναπτυχθεί ως άμεση απάντηση στην αυξανόμενη απειλή, των υψηλής ακρίβειας ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, που σημαδεύουν στόχους στην ισραηλινή επικράτεια, από το έδαφος της Συρίας και του Λιβάνου σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Haaretz και Sunday Times.
Τα τρία ισραηλινά υποβρύχια που βρίσκονται στις ακτές του Ιράν είναι τα γερμανικής κατασκευής Type 209 κλάσης Dolphin με ονόματα «Dolphin», «Tekuma», και «Leviathan», και περιπολούν στην περιοχή του περσικού κόλπου μέχρι νεωτέρας, ευρισκόμενα σε συνεχή επιφυλακή.
Ισραηλινός αξιωματικός του στολίσκου δήλωσε στους Times, ότι υπάρχουν τρεις βασικοί στόχοι που επιβάλουν την παρουσία των υποβρυχίων κοντά στις ιρανικές ακτές, «η Μοσάντ», «παράγοντες αποτροπής» και η «συλλογή πληροφοριών και διείσδυση στο Ιράν»!
Ο ίδιος αξιωματικός δήλωσε ότι «εμείς διαθέτουμε μια καλή βάση για τη συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών, και μπορούμε να μείνουμε στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Διοικητής του στολίσκου, σύμφωνα με τις εν λόγω εφημερίδες, παρουσιάζεται ένας ανώτερος αξιωματικός με την κωδική ονομασία «Συνταγματάρχης O», ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι «Είμαστε μια επιθετική υποβρύχια δύναμη. Δουλεύουμε βαθιά και πολύ - πολύ μακριά από τα σύνορά μας».
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν δύναται να επιβεβαιωθούν, φέρονται αξιωματικοί του ισραηλινού ναυτικού να επιβεβαιώνουν ότι, «τα εν λόγω υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με πυραύλους τύπου cruise, με βεληνεκές μάχης 1.500 χλμ. Από αυτήν την απόσταση όλοι οι κρίσιμοι στόχοι στην ιρανική επικράτεια, ευρίσκονται μέσα στο βεληνεκές των ισραηλινών υποβρυχίων».
Σε απάντηση στις αναφορές περί ισραηλινής «Ναυτικής δραστηριότητας στον Κόλπο » ο ιρανός ΑΓΕΝ είπε: «Κάθε δύναμη που σχεδιάζει οτιδήποτε κακό στον Κόλπο, θα έρθει με πρόσωπό με πρόσωπο με την ισχυρή αντίσταση μας».
Υπενθυμίζεται επίσης ότι μόλις εχθές ο ιρανός υπαρχηγός του ΓΕΕΔ υποστράτηγος Masud Dzhazayri δήλωσε ότι, «οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράν θα οδηγήσει στην καταστροφή του Ισραήλ».
Ο ιρανός υπαρχηγός του ΓΕΕΔ πραγματοποίησε τις δηλώσεις αυτές, μετά από σχετική δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα εφαρμοσθεί χρήση βίας εναντίον του Ιράν, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.
«Σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης, το Ιράν θα καταστρέψει το Ισραήλ και θα μεταφέρει τον πόλεμο μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι, «το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας είναι κοντά, και η «αυτοκρατορία του χρήματος και των όπλων» θα καταρρεύσει πολύ σύντομα» απείλησε ο Jazaïry.
Τονίζεται ότι το Ιράν διαθέτει στο οπλοστάσιο του και διηπειρωτικούς πυραύλους Shahab-5 και Shahab-6 με δραστικό βεληνεκές (3.000-5.000) χλμ) που δύνανται να εκτοξευθούν από την ιρανική επικράτεια, καλύπτοντας μεγάλο εύρος στόχων.
Εφόσον αποδειχθεί αληθής η βασιμότητα της πληροφορίας, πρόκειται για μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη κατάσταση για όλη την περιοχή του περσικού κόλπου. Το Ισραήλ θεωρεί ότι το Ιράν βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, γεγονός μη αποδεκτό από το Τελ Αβίβ. Σε μια τέτοια περίπτωση η ισραηλινή ηγεσία μέσω δηλώσεων της έχει διαμηνύσει επανειλημμένως, προς πάσα κατεύθυνση ότι, θα « επέμβει» δυναμικά.
Το Ιράν προφανώς διαθέτει και αυτό τις απαιτούμενες πληροφορίες και έχει αυξήσει τις πολεμικές του ασκήσεις, ειδικά της αεράμυνας. Πάντως το σίγουρο είναι ότι στον περσικό κόλπο υπάρχει σίγουρα μια βραδυφλεγής «βόμβα» που είναι έτοιμη να σκάσει.
defencenet
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters