Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ... ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ???

Το ΠΟΦ για έβδομη φορά πραγματοποιεί έρευνα με τη συμμετοχή 500 κορυφαίων επιχειρηματιών, διευθυντών και κρατικών αξιωματούχων, επιστημόνων και πολιτικών με τη μεγαλύτερη επιρροή. Συγκεκριμένα τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τα 50 παγκόσμια ρίσκα σε 5 κατηγορίες – οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική, τεχνολογική και οικολογική. Χρησιμοποιήθηκε η κλίμακα βαθμολογίας – από ένα («ουσιαστικά αποκλείεται») ως το πέντε («ουσιαστικά 100% επίδραση»).
Στις δύο πρώτες κατηγορίες ως βασικά ρίσκα έχουν κριθεί το χάσμα μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων και τα χρόνια δημοσιονομικά ανισοζύγια. Και αυτό μας αναγκάζει αμέσως να θυμηθούμε την «αραβική άνοιξη», το κίνημα «Occupy Wall Street» («Κατάλαβε το Γουόλ-στριτ»), την κρίση χρέους στην Ευρώπη και τη δημοσιονομική στις ΗΠΑ. Ακολουθεί σχετικό σχόλιο του Πάβελ Σβιατενκόφ:
- Η πλειονότητα αυτών των προκλήσεων μπορεί να συνενωθεί σε ένα θέμα και να συνδεθεί με το θέμα της παγκοσμιοποίησης. Στον κόσμο εμφανίζονται ολόκληρες τάξεις και κοινωνικές ομάδες, οι οποίες δεν συνδέουν τον εαυτό τους με συγκεκριμένα κράτη, αλλά με τεχνολογίες, με την επιχειρηματική δραστηριότητα και με ορισμένο επίπεδο ελευθεριών και ευημερίας. Και από την άλλη τα περισσότερα κράτη υστερούν από τα πρότυπα, τα οποία επιβάλλει η παγκόσμια αφρόκρεμα, και δεν μπορούν να δώσουν στους λαούς τους ό,τι θέλουν εκείνοι υπό την επίδραση της διαφήμισης ή της προπαγάνδας...


Επίσης στον κατάλογο των παγκόσμιων απειλών περιλαμβάνεται το ρίσκο της ανεπάρκειας υδάτινων πόρων και τροφίμων. Δεν έμεινε στο περιθώριο ούτε το Διαδίκτυο. Σημειώθηκε ότι η επιρροή του αυξάνεται, όμως το Ίντερνετ εμπερικλείει αρκετούς κινδύνους. Οι κύριοι από αυτούς τους κινδύνους είναι η τρομοκρατία, η εγκληματικότητα και οι κυβερνοπόλεμοι. Μέσω του Διαδικτύου μπορούν να δεχτούν επίθεση σημαντικές στρατηγικές εγκαταστάσεις – από τους πυρηνικούς ηλεκτρικούς σταθμούς ως τα συστήματα δημόσιων υπηρεσιών.
Και όμως τα κύρια ρίσκα είναι κοινωνικής φύσης – το χαμηλό επίπεδο εισοδημάτων της πλειονότητας του πληθυσμού και η ανεργία. Οι συνταξιούχοι φοβούνται για τις συντάξεις τους, ενώ η νεολαία – εξαιτίας του υψηλού κόστους των διδάκτρων στερείται την πρόσβαση στην εκπαίδευση ή απλώς δεν βλέπει οποιεσδήποτε προοπτικές. Αυξάνεται η επιθετικότητα από μέρους των φτωχών χωρών οι οποίες, συνήθως, δεν είναι εκπρόσωποι του χριστιανικού κόσμου.
Όλα αυτά είναι παγκόσμια προβλήματα, όμως η λύση τους πρέπει να έχει συγκεκριμένο για κάθε χώρα χαρακτήρα. Πολλοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι οι κυβερνήσεις ορισμένων χωρών θα αναγκαστούν να αντιδρούν σ΄ αυτά πιό έγκαιρα. Το κύριο είναι να μην πέφτουν σε ακραίες θέσεις, όπως τον απομονωτισμό και τον εθνικισμό.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/01/blog-post_6867.html

O αρχαιότερος μετεωρολογικός – ωρομετρικός σταθμός του κόσμου


Το Ωρολόγιο του Κυρρήστου.
Με το όνομα Αέρηδες καθιερώθηκε να λέγεται αρχαίο μνημείο – κτίριο που βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες της Ακρόπολης Αθηνών, στο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς στην Πλάκα. Το μνημείο αυτό του οποίου το επίσημο όνομα είναι... Ωρολόγιο του Κυρρήστου, θεωρείται πως το ανήγειρε ο Ανδρόνικος ο Κύρρηστος ή Κυρρήστης, εξ ου και το όνομα.
Πρόκειται για οκταγωνικό μαρμάρινο κτίριο, χωρίς κίονες, όπου στις ισάριθμες μετώπες του φέρονται ανάγλυφοι οι οκτώ κύριοι άνεμοι, εξ ου και αέρηδες. Φέρει δύο θύρες, μία προς Βορρά και μία προς Δυσμάς.
Ιστορία

Το Ωρολόγιο του Κυρρήστου ανεγέρθηκε από τον Έλληνα αστρονόμο Ανδρόνικο από τη Κύρρο της Μακεδονίας (ή Μακεδονικής Συρίας) επί εποχής Σύλλα (στο πρώτο μισό του 1ου αιώνα π.Χ.), ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου του μικρού πρόπυλου της ρωμαϊκής αγοράς στην Αθήνα. Μετά την εκκένωση της Αθήνας από τα στρατεύματα του Μοροζίνι και την ανακατάληψή της από τους Τούρκους, το κτίριο αυτό μετατράπηκε σε Τεκέ (=μουσουλμανικό μοναστήρι) από Δερβίσηδες που είχαν έλθει από διάφορα μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εγκαταστάθηκαν σ΄ αυτό. Στην αρχή αυτοί οι δερβίσηδες ήταν άνθρωποι ανυπάκουοι που δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στη οθωμανική διοίκηση.
Φραντσέσκο Μοροζίνι

Στις αρχές του 19ου αιώνα ο τότε βοεβόδας της Αθήνας Χασεκής αναγκάσθηκε με στρατό να τους καθυποτάξει, απειλώντας τους πως αν δεν ακολουθήσουν τις σχετικές διατάξεις της διοίκησης θα τους εκδίωκε. Έτσι αυτοί παρέμειναν περιοριζόμενοι εντός του κτιρίου, συντηρούμενοι με κοινή δαπάνη από εισφορές μουσουλμάνων κατοίκων που έτρεφαν γι αυτούς μεγάλο σεβασμό. Στον Τεκέ αυτό φιλοξενούνταν επίσης και ανώτατοι ιερουργοί του μουσουλμανικού δόγματος που έφθαναν στην Αθήνα.

Το Ωρολόγιο του Κυρρήστου τον 19ο αιώνα

Ο Γάλλος περιηγητής Κόμης ντε Φορμπέν που επισκέφθηκε την Αθήνα το 1817 βρήκε το ωρολόγιο του Κυρρήστου να κατέχεται από τους Δερβίσηδες που διακρίνονταν για την ομορφιά τους και τη σεμνότητα του ήθους των αλλά ήταν ιδιαίτερα αυθάδεις σε κάθε είδους δεσποτική διοικητική Αρχή. Οι Δερβίσηδες έμειναν στο μνημείο μέχρι το 1821 οπότε και..καταλήφθηκε η Αθήνα από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα να διαφύγουν άλλοι στην Εύβοια και άλλοι στη Μικρά Ασία. Γεγονός πάντως είναι ότι η παρουσία και διαμονή αυτών στη μνημείο διέσωσε αυτό από ποικίλες καταστροφές, όταν αντίθετα φθάνοντας Ευρωπαίοι αρχαιολάτρες αφαιρούσαν και άρπαζαν αρχαιότητες. Απ΄ όταν περιήλθε το μνημείο αυτό στα χέρια των Ελλήνων συμπεριελήφθη στις αρχαιότητες και στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Η δε συνοικία που αναπτύχθηκε γύρω απ΄ αυτό ονομάζεται ομοίως συνοικία Αέρηδες.

Περιγραφή μνημείου

Πρόκειται για ένα πυργωτό οκτάγωνο οικοδόμημα από πεντελικό μάρμαρο, μήκους πλευράς 3,20 μέτρων και συνολικού ύψους 12 μέτρων, του οποίου η βάση αποτελείται από τρεις βαθμίδες. Η στέγη του είναι κωνική κεραμοσκεπής. Στη νότια πλευρά φέρει ένα ημικυλινδρικό πρόσκτισμα μικρότερου ύψους ενώ στη ΒΑ και ΒΔ πλευρά φέρει από ένα πρόπυλο με δύο αντιτακτούς κίονες έκαστο.Στη κορυφή της στέγης φέρονταν ένας ορειχάλκινος ανεμοδείκτης υπό μορφή Τρίτωνα ο οποίος περιστρεφόμενος έδειχνε, κρατώντας δείκτη, τη κατεύθυνση ενός από τους οκτώ κύριους ανέμους που επικρατούσε κατά την παρατήρησή του. Οι άνεμοι αυτοί προσωποποιημένοι φέρονται ανάγλυφοι να ίπτανται (φτερωτοί) στο άνω μέρος εκάστης πλευράς του πύργου, φέροντας ο καθένας και ιδιαίτερο σύμβολο.

Τα ονόματά τους φέρονται χαραγμένα κάτω από το αντίστοιχο τμήμα του οκταγωνικού γείσου, οι οποίοι και είναι: ο Βορρέας (βόρειος), ο Καικίας (βορειοανατολικός), ο Απηλιώτης (ανατολικός), ο Εύρος (νοτιοανατολικός), ο Νότος (νότιος), ο Λιψ (Λίβας, νοτιοδυτικός), ο Ζέφυρος (δυτικός), και ο Σκίρων (βορειοδυτικός). Κάτω δε από κάθε τέτοια ανάγλυφη προσωποποίηση εγχάρακτες ακτίνες κατά διάφορους σχηματισμούς αποτελούσαν αυτούσια ηλιακό ρολόι. Ειδικότερα για τον υπολογισμό της ώρας σε ανήλιες ημέρες υπήρχε μέσα στο κτίσμα ιδιαίτερη εγκατάσταση υδραυλικού ρολογιού. Τούτο συνάγει στο συμπέρασμα πως ο κατασκευαστής του μνημείου συνδύασε τις εφευρέσεις προηγουμένων κατασκευαστών ρολογιού, όπως του Αρχιμήδη, του Κτησίβιου καθώς και του Φίλωνα. Μάλιστα όπως σημειώνει ο Ουάρρωνας, στη νότια πλευρά του οικοδομήματος υπήρχε δοχείο κυλινδρικού σχήματος με νερό που παρεχόταν μέσω αγωγού από πηγή της βόρειας πλευράς της Ακρόπολης.

Ο δε Βιτρούβιος ονομάζει το μνημείο αυτό “Πύργο των Ανέμων” καθώς το περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες. Τέλος η εξωτερική μορφή του μνημείου κατατάσσεται στον κορινθιακό ρυθμό (εκ των κιονοκράνων) ενώ το εσωτερικό του σε δωρικό ρυθμό (βαρύ αυστηρό). Συνέχεια του κτιρίου ΝΑ ήταν το Αγορανομείο επί πολυβάθμιτης μαρμάρινης βάσης.Το μνημείο αυτό θεωρείται ο αρχαιότερος μετεωρολογικός – ωρομετρικός σταθμός του κόσμου.
stranzelas.blogspot.com
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/o_15.html

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΜΑΡΑ (ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ)

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ...
του Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η χώρα δεν ανήκει στους πολιτικούς της!
Ζούμε τώρα στην Ελλάδα μια συνωμοσία σιωπής ως προς τα ουσιώδη, περίσπασης στα δευτερεύοντα και παραπλάνησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έγκλημα του Μαίου 2010. Τα ουσιώδη είναι το PSI, το νέο Μνημόνιο και η Δανειακή, το εμπάργκο πετρελαίου από το Ιράν. Θέμα ημερών ή εβδομάδων η υιοθέτησή τους. Αν η κυβέρνηση δεν μεταβάλλει άρδην τη “διαπραγματευτική” της τακτική και αν ο ελληνικός λαός δεν αποτρέψει την έγκριση των συμφωνιών, όπως σήμερα προαλείφονται, η Ελλάδα θα αφοπλισθεί νομικά και θα στραγγαλισθεί οικονομικά και ενεργειακά, προτού της επιτεθούν επιχειρώντας να τη διαλύσουν, βάζοντας πιθανώς και το θεμέλιο της ευρωπαϊκής διάλυσης.
Ο ισχυρισμός του Λουκά Παπαδήμου ότι, με αυτά τα μέτρα, θα σώσει την Ελλάδα από τη χρεωκοπία και θα τη διατηρήσει στο ευρώ, είναι ψέμμα μεγαλύτερο από το “λεφτά υπάρχουν” του Γιώργου Παπανδρέου. Οι συμφωνίες αυτές, με τη μορφή τουλάχιστο που τίθενται σήμερα, λύνουν τα χέρια των Πιστωτών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που αυτοί ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό, όπως και τη δική μας, για να οδηγήσουν, αν το επιλέξουν, τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή προς παραδειγματισμό όλης της Ευρώπης και να την πετάξουν έξω από το ευρώ, αφού πρώτα λύσουν τα δικά τους προβλήματα με το ελληνικό χρέος και αρπάξουν νομίμως, με την απαιτούμενη ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για την οποία σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση, τους τίτλους ιδιοκτησίας της χώρας, μαζί και όσων ενεργειακών πόρων ανακαλυφθούν!
Οι συμφωνίες αυτές δεν αποτρέπουν, διευκολύνουν τη χρεωκοπία, γιατί δεν καταλήγουν σε βιώσιμο χρέος, ούτε σε βιώσιμη οικονομία και χώρα. ‘Eνας κεφαλαιούχος μπορεί να βάλει τα λεφτά του ακόμα και σε χρεωκοπημένη χώρα, γιατί ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή. Κανείς κεφαλαιούχος δεν τα βάζει σε χώρα με μη βιώσιμο χρέος...


Μια κυβέρνηση που δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, που είναι αποτέλεσμα εγχωρίων και ξένων συνωμοσιών και ωμών επεμβάσεων, για να παραβιαστεί το σύνταγμα και να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες τράπεζες, μια κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία χάρη σε απάτες και ψέμματα, ένα πολιτικό σύστημα που είναι το ίδιο υπεύθυνο για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας, που δημιούργησε το ίδιο το πρόβλημα του χρέους που αντιμετωπίζουμε, έρχεται και μας λέει τώρα ότι έχει το δικαίωμα να πάρει αποφάσεις που μετά θα χρειαστούν πολέμους και επαναστάσεις για να ανατραπούν, αν ανατραπούν, δεσμεύοντας την Ελλάδα σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Ποιός της έδωσε το δικαίωμα να τα κάνει αυτά; Η λαϊκή εντολή του 2009, μας λένε, μια ψήφος που δόθηκε σε τελείως διαφορετικές συνθήκες και που ήταν το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης απάτης όχι στην ελληνική, αλλά σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία.
Φτάσαμε σήμερα στο πρωτοφανές, εξωφρενικό σημείο, να υπερασπίζονται την Ελλάδα, και μαζί την Ευρώπη, διεθνώς, εναντίον των Τραπεζών, από μόνοι τους, εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Χέλμουτ Σμιτ και ο Ζακ Ντελόρ, η Handelsblatt, η φωνή της γερμανικής βιομηχανίας, οι κάτοικοι της Νάντης που ζητάνε την ελληνική υπηκοότητα, η Πρόεδρος της μακρινής Αργεντινής και η συνείδηση της Λατινικής Αμερικής, ο συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο, που, ως νέος Μπάιρον, βροντοφωνάζει “είμαι ‘Eλληνας”. Και νάχουν αφήσει δίχως φωνή στον κόσμο την Ελλάδα τα ανθρωπάκια, οι γραικύλοι των Αθηνών, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να τρομοκρατούν και να παραπλανούν τους υπηκόους τους. Να οργανώνουν τις προϋποθέσεις των καταστροφών και μετά να μας εκβιάζουν ότι θα πραγματοποιηθούν. Να μας προτείνουν να αυτοκτονήσουμε ομαδικά, ένοχοι γιατί τους αφήσαμε τόσα χρόνια να καταστρέφουν τη χώρα μας χωρίς να αντιδράσουμε, να την έχουν οδηγήσει σε τέτοιο χάλι που έγινε, με το πρώτο, μπουκιά για τις ύαινες των αγορών, και τώρα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε, στους υπεύθυνους της καταστροφής και της λεηλασίας, την ιδιότητα του σωτήρα!
Φτάσαμε στο σημείο η Μέρκελ να δηλώνει “κάναμε λάθος με την Ελλάδα” κι αντί ο Παπαδήμος να πιάνεται αμέσως από αυτό και να της λέει, “έλα Καγκελλάριε να το διορθώσουμε το λάθος”, να ζητά περισσότερο δηλητήριο ως δήθεν φάρμακο δια του νέου Μνημονίου. Γιατί, λέει, πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των ξένων. Ακόμα και κάποιος που πάει σε ενεχυροδανειστήριο, δεν είναι τόσο ανόητος ή ψεύτης να πιστεύει ότι πρέπει, για να σωθεί, να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του τοκογλύφου! Αδέλφια, δεν είναι φίλοι μας ο Σόρος κι ο Νετανιάχου, ούτε οι τύποι από τη Goldman Sachs και τη Paribas.

Δεν μπορούν να πουν όχι
Τα κάνουν αυτά Πρωθυπουργοί Ελλήνων, λαού που, για λογαριασμό του Γένους των Ανθρώπων, ίδρυσε τη δημοκρατία, διακηρύσσοντας στον Επιτάφιο “Ξρώμεθα γὰρ πολιτείᾳ οὐ ζηλούσῃ τοὺς τῶν πέλας νόμους” (“έχουμε κράτος που δεν ζηλεύει τους νόμους των άλλων”) και που υπέτασσε τους βαρβάρους “δια το μη δύνασθαι την ου συλλαβήν λέγειν”. ‘Eχουμε οι ‘Eλληνες Πρωθυπουργό, ο νομικός σύμβουλος του οποίου χαρακτηρίζει ανέφικτη φαντασίωση τη λαϊκή κυριαρχία, προφανώς όμως μόνο ανέφικτη δεν θεωρεί την τραπεζική, στην οποία άλλωστε χρωστάει τη θεσούλα του.
H πιο ζωτική για την επιβίωση ιδιότητα είναι η ικανότητα να λές όχι όταν χρειάζεται. Φυσικά, είναι πολύ προτιμότερο να το λες έλλογα, προετοιμασμένα, με σχέδιο και συμμάχους. Αλλά οι “ηγέτες” μας, που προσπαθούν όλοι μαζί ενωμένοι, να καταπραύνουν τους φόβους τους και να ξεχάσουν τις ενοχές τους, αν έχουν, δεν ξοδεύουν ούτε δράμι από το άψυχο μυαλό τους για να σκεφτούν τι πραγματικά πρέπει να κάνουν για να υπερασπίσουν τη χώρα. ‘Ολη τους η προσπάθεια είναι πώς να βρουν δικαιολογίες για τις συνθηκολογήσεις τους, όχι Τσολάκογλου, που τους είπε ο Μίκης, αλλά Εφιάλτες. Κάνοντας πιθανότερες, και την τελική ρήξη, και την ήττα.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μπλανσάρ, ο σύμβουλος του Σόιμπλε και ο Υφυπουργός του έρχονται και λένε ότι 50% κουρέματος δεν φτάνει, ότι το χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο. Αν όμως δεν γίνεται βιώσιμο, γιατί ετοιμάζεται ο σκοτεινός τραπεζίτης της Τριλάτεραλ, που ήρθε “να μας σώσει”, να παραδώσει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας, το ελληνικό δίκαιο και την αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστηρίων για τα ομόλογά της; Γιατί πάει σε χρεωκοπία τη χώρα, αφού πρώτα την αφοπλίσει; Γιατί δεν λέει, εντάξει, σας δίνω και το αγγλικό δίκαιο, αλλά δώστε μου και σεις 80% κούρεμα, ένα βιώσιμο χρέος δηλαδή;
Η Αθήνα θάπρεπε να αρπαχτεί από τις θέσεις των Γερμανών και του ΔΝΤ, αντί να υποστηρίζει, όπως πράττει συστηματικά μέχρι τώρα, τα συμφέροντα των διεθνών τραπεζών εναντίον της Ελλάδας, υπονομεύοντας ακόμα και αυτούς που, για δικούς τους λόγους, συστημικής ευστάθειας ή άλλους, έρχονται αυτόκλητοι αρωγοί των ελληνικών συμφερόντων. Οι πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις για το PSI είναι λίγες και αντιφατικές, συγκλίνουν όμως ότι ο Παπαδήμος ξεκίνησε το παζάρι παραχωρώντας το ελληνικό “ατομικό όπλο” στον πόλεμο χρέους! Το ελληνικό δίκαιο και τα ελληνικά δικαστήρια. Κυττάει τώρα να αποσπάσει φύλλο συκής για την κοινή γνώμη, τη δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων στην εκτέλεση των αποφάσεων, όχι στην εκδίκαση των διαφορών. Μια ακόμα ελληνική γελοιότητα που θα κάνει τη στρουθοκάμηλο να φαίνεται εξυπνότατο ζώο.
Πολιτικοί και κοινωνία
‘Eνας από τους επικεφαλής του “μνημονιακού μπλοκ” στα ΜΜΕ αγόρασε θωρακισμένη λιμουζίνα. Προφανώς υποπτεύεται ότι δεν έχει βάλει, με την πολιτική που υποστηρίζει, και που φτάνει τώρα στην κορύφωση, τη χώρα σε τροχιά σωτηρίας, αλλά καταστροφής και φοβάται, παίρνει τα μέτρα του. Δεν είναι παράξενο. Καμιά φορά, σε αυτά τα παιχνίδια, δεν είναι σπάνιο να σε καθαρίσουν τελικά κι αυτοί που εξυπηρετείς, αποδίδοντας την ευθύνη στους αντιπάλους τους!
Παράξενο είναι γιατί δεν λειτουργεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης στους κ.κ. Παπαδήμο, Σαμαρά, τους συνεργάτες τους, την ελληνική πολιτική και άρχουσα τάξη στο σύνολό της. Ακόμα και το θλιβερό τέλος του Γ. Παπανδρέου δίπλα τους δεν τους διδάσκει. Ελπίζουν ότι δεν τους αφορά. Ψυχολογικά, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην τροχιά καταστροφής της Ελλάδας, αυταπατώμενοι ότι δεν θα είναι και δική τους αυτοκαταστροφή, ανήμποροι να ενεργήσουν ως αυτόνομα υποκείμενα. Διανοητικά, κατασκεύασαν μια δική τους “εικονική πραγματικότητα” για να συνεχίσουν τον ρόλο που ήχθησαν να παίζουν.
Δεν εγκλωβίστηκαν μόνο χάρι στις δικές τους, προσωπικές ιδιότητες, αδυναμίες και ανεπάρκειες. Είχαν, την κρίσιμη στιγμή, “βοήθεια από το εξωτερικό”. Είναι η “Διεθνής των Συμβούλων”, που έφερε στην Ελλάδα ο Παπανδρέου, ένα τμήμα όμως της οποίας κέρδισε την εμπιστοσύνη του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά. Ο αρχηγός της ΝΔ ανέλαβε μια επιπλέον, ιστορική ευθύνη. Προσωποποιώντας για μεγάλο διάστημα, την ελπίδα μέρους των Ελλήνων για εναλλακτική, συνέβαλε καθοριστικά, με τη μεταστροφή του, στο κλίμα κατάθλιψης που επικρατεί τώρα, αναγκαίο για να πραγματοποιηθούν τα εγκλήματα κατά της χώρας που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.
Τα πολιτικά κόμματα που κυβερνάνε και όσα αντιπολιτεύονται, οι παράγοντες επιρροής, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, μπορούν ακόμα, αλλά έχουν πια ελάχιστο χρόνο να τα αποτρέψουν. Δεν υπάρχει σήμερα ‘Eλληνας, είτε το ομολογεί, είτε όχι, που να μην αναγνωρίζει μέσα του τις ιστορικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την πορεία καταστροφής της Ελλάδας που εγκαινίασαν. Αλλά ο Παπανδρέου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την καταστροφή. Οι Παπαδήμος και Σαμαράς καλούνται να το κάνουν, επωμιζόμενοι αντίστοιχες ή μεγαλύτερες ευθύνες. Είναι και προς το δικό τους, προσωπικό συμφέρον, να μην το πράξουν. Αν δεν μπορούν να φερθούν ως εθνικοί ηγέτες, ας φύγουν. Κι ας πάνε σε κάθε περίπτωση τη χώρα άμεσα σε εκλογές, όπως έχουν υποχρέωση εκ του Συντάγματος. H χώρα είναι δική μας, δεν είναι ούτε των Πιστωτών, ούτε των πολιτικών. Ας αποφασίσουμε εμείς τι θέλουμε. Ακόμα κι αν οι εκλογές δεν προσφέρουν τη λύση, θα σταματήσουν την πολιτική ανωμαλία που συμβάλλει στην εθνική καταστροφή. Ιστορικές είναι βέβαια και οι ευθύνες όλων μας, ανάλογα με τις δυνατότητες καθενός, περιλαμβανομένων και των πολιτικών δυνάμεων που δηλώνουν, και ελπίζουμε να είναι όντως, αλλά δεν αποτυπώνεται πάντα στην πράξη τους, αντίπαλες των ακολουθούμενων πολιτικών.
Ο ελληνικός λαός θα αναγκαστεί να δώσει τη μάχη της επιβίωσης της χώρας του και εκ των υστέρων, αν δεν μπορέσει τώρα να σταματήσει την προδοσία. Θα τη δώσει όμως σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Είναι εξυπνότερο να τη δώσει τώρα, με όσα περισσότερα όπλα διαθέτει, έστω και αν, δυστυχώς, ελάχιστα προετοιμάστηκε. Στην πιο ακραία, όχι πιθανότερη και απευκταία περίπτωση, ένας λαός, ένα κράτος, ένας ηγέτης που ηττώνται με ψηλά το κεφάλι, όχι ως πρόβατα, έχοντας διακηρύξει το ‘Oχι τους, διατηρούν, ακόμα και στη σταύρωσή τους, την ηθική και ιστορική παρακαταθήκη της ανάστασής τους. Υπάρχουμε σήμερα, γιατί αυτό έκαναν, στον δικό τους καιρό, απέναντι στα προβλήματα της εποχής τους, με το δικό τους τρόπο ο καθένας, ο Ιωάννης Μεταξάς και ο ‘Aρης Βελουχιώτης, ο Γέρος του Μωριά και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Και, μαζί τους, χιλιάδες χιλιάδων Ανώνυμοι, και, γι’ αυτό ακριβώς, ακόμα πιο σπουδαίοι ‘Eλληνες. 
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/01/blog-post_4526.html

ΙΓΜΕ: Γιατί το καταργούν ;;


Διαβάστε τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα του ΙΓΜΕ για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Hmerida Oryktos Ploytos b Ellados 12-3-2011-Pp

 ηλ ταχ
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_6505.html

TA ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ


Ρεπορτάζ : Γιάννα Παπαδάκου
(από το Βήμα της Κυριακής)
Στο στόχαστρο των οικονοµικών εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση δανειοδότησης των κοµµάτων της Βουλής βρίσκονται πέντε τράπεζες στην εν εξελίξει προκαταρκτική έρευνα. Με επείγον έγγραφό τους στις συγκεκριµένες τράπεζες ζήτησαν τις
δανειακές συµβάσεις των κοµµάτων των 15 τελευταίων ετών, αλλά και στοιχεία αν τα δάνεια εκατοµµυρίων ευρώ που έχουν δοθεί είναι ενήµερα, αν δηλαδή πληρώνονται...Την Πέµπτη στοιχεία για τη χρηµατοδότηση των κοµµάτων κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσµών και ∆ιαφάνειας και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτσης, σύµφωνα µε τα οποία η χρηµατοδότηση των κοµµάτων αυξήθηκε το 2011 σε 54.018.624 ευρώ, έναντι των 48,8 εκατ. ευρώ που ήταν το 2010. Το 2009 ήταν πάντως ακόµη µεγαλύτερη, 68.208.000 ευρώ.

Από ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη (Δηµοκρατική Συµµαχία) προκύπτει ότι οι δανειακές συµβάσεις των τεσσάρων κοµµάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και Συνασπισµός), µόνο από τέσσερις τράπεζες, ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ. Από έρευνα του «Βήµατος» προκύπτει επίσης ότι και άλλη ιδιωτική τράπεζα εκταµίευσε δόση 600.000 ευρώ σε µεγάλο κόµµα τον Δεκέµβριο του 2011, ενώ την τελευταία διετία δάνεισε τα τέσσερα κόµµατα µε το ποσό των 9 εκατ. ευρώ. Από τα κόµµατα µόνο από το ΚΚΕ προσφέρθηκαν και εµπράγµατες εγγυήσεις (προσηµείωση ακινήτου), ενώ τα άλλα τρία εγγυήθηκαν µε το δικαίωµά τους επί της κρατικής επιχορήγησης.

Στο περιθώριο της δικαστικής έρευνας το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία µε την Επιτροπή Θεσµών και Διαφάνειας µελετά την αναπροσαρµογή των επιχορηγήσεων στα κόµµατα (µείωση κατά 25%), λόγω της οικονοµικής κρίσης, αλλά και λόγω του πολιτικού θορύβου που έχει δηµιουργηθεί για τα εκατοµµύρια µε τα οποία επιχορηγούνται ή δανειοδοτούνται τα κόµµατα στον αντίποδα των µειώσεων µισθών και συντάξεων την τελευταία διετία.

Στον οικονοµικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και στη συνάδελφό του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Σίσκου έχουν καταθέσει ως µάρτυρες, σύµφωνα µε πληροφορίες, ο βουλευτής Λ. Αυγενάκης, αλλά και ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος , ο οποίος ρωτήθηκε για τη νοµοθεσία σε σχέση µε τη χρηµατοδότηση των κοµµάτων, αλλά και τη νοµική υπόσταση των κοµµατικών µηχανισµών. Ο βουλευτής προσκόµισε στον εισαγγελέα τις ερωτήσεις του στη Βουλή για τη χρηµατοδότηση και δανειοδότηση των κοµµάτων, αλλά και κατάλογο µε τα εκατοµµύρια ευρώ που πήραν ως δάνεια τα τελευταία χρόνια.

Σύµφωνα µε την κατάθεση Αυγενάκη, το ζητούµενο σε αυτή τη διαδικασία είναι «αν εξυπηρετούνται τα δάνεια κανονικά, τι είδους εγγυήσεις έχουν δοθεί από κάθε κόµµα για το καθένα από τα δάνεια και ποιοι είχαν την ευθύνη έγκρισής τους, τόσο από την πλευρά των τραπεζών όσο και από την πλευρά των κοµµάτων». Ο βουλευτής ζήτησε επίσης από τον οικονοµικό εισαγγελέα να ερευνήσει αν έχουν χορηγηθεί δάνεια και από άλλες τράπεζες στα ελληνικά κόµµατα, αλλά και σε ιδρύµατα και ινστιτούτα τα οποία πρόσκεινται στα κόµµατα.

« Στην ίδια κατηγορία είναι και οι µη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες συνδέονται µε τα ιδρύµατα και επίσης έχουν επιχορηγηθεί από το κράτος» αναφέρει στην κατάθεσή του ο κ. Αυγενάκης. «Σύµφωνα µάλιστα µε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, το 2011 χρηµατοδοτήθηκαν ιδρύµατα για ερευνητικούς σκοπούς µε το συνολικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του βουλευτή, τα κόµµατα έχουν δανειοδοτηθεί από τις τράπεζες Αγροτική, Marfin Egnatia Bank, Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και την Εθνική Τράπεζα. Οι δανειακές συµβάσεις λήγουν από το 2013 - 2015. Οι πλέον πρόσφατες δανειοδοτήσεις δόθηκαν από την Τράπεζα Αττικής και είναι περίπου 9 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό 5 εκατ. ευρώ δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ (σύµβαση στα τέλη του 2012), τα 2 εκατ. στη Ν∆ (σύµβαση στα τέλη 2014), τα 1,8 στο ΚΚΕ και περίπου 400.000 ευρώ στον Συνασπισµό. Ηδη πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος για τα οικονοµικά του κόµµατος, µε επιστολή του στην τράπεζα ενηµέρωσε τη διοίκηση ότι θα πληρώσει τη δόση στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύµφωνα µε ανώτατο στέλεχος της τράπεζας, “ήδη έχουν καταβληθεί οι τόκοι των δανείων”, ενώ για την έγκρισή τους “είναι υπεύθυνη η Επιτροπή Χρηµατοδοτήσεων της τράπεζας, η οποία έκρινε αντικειµενικά και χωρίς άνωθεν εντολές”».

Οι οικονοµικοί εισαγγελείς ερευνούν αν οι υπεύθυνοι των τραπεζών έχουν πράγµατι πάρει πραγµατικές ή επισφαλείς εγγυήσεις για τα συγκεκριµένα δάνεια και, αν όχι, αν έχουν διαπράξει το αδίκηµα της απιστίας εις βάρος των τραπεζών τους. Με τα στοιχεία που έχουν ζητήσει θα κρίνουν ακόµη αν εξυπηρετούνται τα δάνεια και, αν όχι, ποιοι από τα στελέχη των τραπεζών είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/01/ta.html

Γεμάτη γερμανικά σκάνδαλα η Ελλάδα

Μεγάλα σκάνδαλα με δημόσια έργα δισεκατομμυρίων ευρώ στις μεταφορές, στα νοσοκομεία, στις επικοινωνίες, στις Ένοπλες Δυνάμεις και την ενέργεια φέρουν τη «σφραγίδα» γερμανικών εταιριών, παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του o “Τύπος της Κυριακής”. Το ρητό «δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις» ταιριάζει απόλυτα στη Γερμανία, η οποία, ενώ δείχνει με το δάκτυλο την Ελλάδα ως το βασίλειο της ευρωπαϊκής διαφθοράς και ζητεί την παραδειγματική της τιμωρία, διαθέτει, όπως αποδεικνύεται από πρόσφατες αποκαλύψεις, ένα λίαν σκανδαλιάρη πρόεδρο.
Εκτός αυτού, την τελευταία πενταετία αποκαλύφθηκαν διεθνώς, και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαιτέρως μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς, πίσω από τα οποία βρίσκονταν οι μεγαλύτεροι γερμανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η Siemens, η Mercedes και άλλες εταιρίες. Το τσουνάμι των αποκαλύψεων κάλυψε πάρα πολλές χώρες του πλανήτη, όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, και έφτασε μέχρι την Ελλάδα.
Εδώ επιβεβαιώθηκε με πλήθος αποδεικτικών στοιχείων αυτό που αποτελούσε κοινό μυστικό για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ: Ότι οι γερμανικές εταιρίες βρίσκονταν πίσω από πλήθος σκανδάλων σε μεγάλα δημόσια έργα, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις μεταφορές, στα νοσοκομεία, στις επικοινωνίες, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην ενέργεια και σε κάθε λογής μεγάλη προμήθεια και έργο υποδομής. Κορυφαία στιγμή των αποκαλύψεων ήταν η υπόθεση Siemens, το μεγαλύτερο ίσως μεταπολιτευτικό σκάνδαλο διαφθοράς. Παρά τους ποταμούς στοιχείων που υπάρχουν, έως τώρα κανένα από τα αμέσως ή εμμέσως εμπλεκόμενα πρόσωπα στα σκάνδαλα δεν έχει καταδικαστεί. Είναι προφανές ότι αντίστοιχο χορό μιζών, με παρτενέρ διεφθαρμένους Ελληνες πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες, είχαν στήσει στη χώρα μας σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ολοι αυτοί, λοιπόν, που επί δεκαετίες οικειοποιούνταν τους πόρους της χώρας, τώρα έρχονται να την καταδικάσουν σε εξαθλίωση.
Εξοπλιστικά προγράμματα:
Η Γερμανία έχει πάρει ή διεκδικεί από την Ελλάδα περίπου δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ για τέσσερα -μόνον- εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί, ή πιέζει να τα πάρει. Ομως, σχεδόν όλα τα μεγάλα προγράμματα που έχει πάρει συνοδεύονται από πλήθος καταγγελιών για σκάνδαλα. Να σημειωθεί πως η Γερμανία, μετά τις ΗΠΑ, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της χώρας μας. Ως γνωστόν, η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση διεθνώς στις αγορές εξοπλισμών. Μάλιστα, την περίοδο 2004-2008 η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής, με ποσοστό 31% επί του συνόλου των αγορών που έκανε η χώρα μας. Στη γειτονιά μας, οι δύο καλύτεροι πελάτες της είναι η Τουρκία (15% των γερμανικών πωλήσεων) και η Ελλάδα (13%).

Άρματα Μάχης: To 2002 αποφασίστηκε η αγορά 170 γερμανικών αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» αντί του ποσού του 1,7 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό επαρκούσε, όπως έλεγαν πληροφορίες από το Πεντάγωνο, για την αγορά 250 αρμάτων μάχης. Αρκετοί επίσης στο Στρατό Ξηράς την περίοδο του διαγωνισμού εξέφρασαν ενστάσεις για το κατά πόσο ήταν αναγκαία η προμήθεια ερπυστριοφόρων αρμάτων μάχης. Και ενώ υποτίθεται πως επελέγη το καλύτερο άρμα της αγοράς, λίγους μήνες πριν από την παραλαβή τους καταγράφηκαν πολλά προβλήματα με σημαντικότερο τη θωράκιση του πύργου του άρματος (δεν πέρασε τα τεστ) και τη χρωμίωση του κανονιού. Προβλήματα που πρόσφατα επιλύθηκαν ενώ τα «Λέοπαρντ» παραμένουν χωρίς βλήματα. Και για την περίπτωση της προμήθειας των βλημάτων, έγιναν στο παρελθόν καταγγελίες σε βάρος των Γερμανών.
Εκσυγχρονισμός «Φάντομ»: Περίπου 315 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στους Γερμανούς με τη σύμβαση αναβάθμισης των ηλεκτρονικών 40 «Φάντομ» που υπεγράφη το 1998. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, προκειμένου να παραταθεί μόλις για μερικά χρόνια η επιχειρησιακή ζωή των αεροσκαφών.
Σύστημα «Ερμής»: Το πρόγραμμα τηλεπικοινωνιών «Ερμής» ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο του σκανδάλου Siemens. Έχουν ασκηθεί μάλιστα ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς το πρόγραμμα έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2006 και ακόμη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Η σύμβαση υπεγράφη το 1999 και έχει κοστίσει 350 εκατομμύρια ευρώ.
Οχήματα Μερσεντές: Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπήκε η προμήθεια διαφόρων τύπων οχημάτων της γερμανικής εταιρίας Μερσεντές (161 εκατομμύρια ευρώ) που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2001 ο κ. Τσοχατζόπουλος, καθώς υπήρξαν στοιχεία για μίζες.
Πύραυλοι «Patriot»: Μίζες, σύμφωνα με τα αρχεία της Siemens, εδόθησαν και για εξοπλιστικά προγράμματα, όπως, μεταξύ των άλλων, για τη σύμβαση το 2001 για τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα «Patriot».
SIEMENS

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις…
Ο γερμανικός κολοσσός αποτελεί κράτος εν κράτει στην Ελλάδα. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα και, ουσιαστικά, δεν υπάρχει μεγάλο έργο και οικονομικός τομέας που να μη δίνει το παρών. Οταν το 2007 έσπασε το απόστημα των βρόμικων μεθόδων της Siemens, αποδείχτηκε ότι κεντρική πολιτική της γερμανικής εταιρίας ήταν οι μίζες δεκάδων εκατομμυρίων μέσω των «μαύρων ταμείων» που διέθετε σε offshore και τράπεζες γι’ αυτό το σκοπό. Από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης προκύπτει χορός μιζών για μεγάλες μπίζνες στον ΟΤΕ, στα νοσοκομεία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον ΟΣΕ, στην ενέργεια, τα εξοπλιστικά προγράμματα κ.ο.κ. Κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ιδιαίτερο βάρος έπεσε στις προμήθειες του ΟΤΕ, όπου η Siemens μόνον από δύο προγραμματικές συμφωνίες θα έπαιρνε άνω των δύο δισ. ευρώ, και στο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών, C4i.
Επίσης, μετά από παραγγελία της Επιτροπής, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) συνέταξε έκθεση όπου καταγράφονται «καραμπινάτες» περιπτώσεις σκανδαλώδους εύνοιας προς τη γερμανική εταιρία από το σάπιο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων. Μεταξύ των άλλων, προμήθειες όπου η Siemens είχε μικτό κέρδος 25%, όπως σε λυχνίες αξίας 30-50 χιλιάδων ευρώ για διαγνωστικά μηχανήματα που καίγονταν σαν απλές «λαμπίτσες» και αντικαθίσταντο κάθε τρεις και λίγο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε πολύ λίγα χρόνια το κόστος αντικατάστασής τους να αντιστοιχεί στην αξία ενός αξονικού τομογράφου (!). Στην έκθεση επισημαίνονται και περίεργες παράγραφοι-παγίδες σε συμβάσεις, που, όλως «συμπτωματικώς», οι ίδιες ακριβώς περιλαμβάνονταν σε συμφωνίες που υπέγραψαν με τη Siemens διαφορετικά νοσοκομεία.

Mercedes και ΜΑΝ
Η Mercedes κατέχει τη θέση του «εθνικού προμηθευτή οχημάτων». Στις ΗΠΑ αποκαλύφθηκε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκιών εκ μέρους της εταιρίας σε τουλάχιστον 22 χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1998-2008. Ετσι, ερευνώνται οι προμήθειες στο υπουργείο Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απορριμματοφόρα, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε πυροσβεστικά οχήματα, ειδικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ακόμα, δύο συμβάσεις, μία στον ΟΣΕ για ντιζελομηχανές και επιβατάμαξες, καθώς και μία στον ΗΣΑΠ. Αυτές ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο πλαίσιο ερευνώνται πιθανές μίζες στην Ελλάδα για αγορά, το 2001, ύψους 90 εκατ. ευρώ, για τρόλεϊ, από την εταιρία Neoplan. Αυτή είναι θυγατρική της ΜΑΝ, που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Γερμανών εισαγγελέων.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Δώδεκα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας 3+1 υποβρυχίων τύπου U-214 αποδεικνύεται πώς οι Γερμανοί λάδωσαν για να κερδίσουν το συμβόλαιο. Πρώην στελέχη της Ferrostaal ομολόγησαν μίζες 65 εκατομμυρίων ευρώ προς Ελληνες κρατικούς αξιωματούχους. Η Ελλάδα, ενώ έχει πληρώσει στους Γερμανούς περί τα 2,2 δισ. ευρώ για τα προγράμματα ναυπήγησης των τεσσάρων καινούργιων και εκσυγχρονισμού άλλων τριών τύπου 209, τα οποία τελικώς μετατράπηκαν σε κατασκευή δύο ακόμη U-214 με επιπλέον κόστος 1,3 δισ. ευρώ, έχει παραλάβει μόνο ένα, το «Παπανικολής». Κι αυτό μετά από σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, τα οποία τώρα υποτίθεται ότι έχουν ξεπεραστεί. Εκκρεμούν ωστόσο οι τεχνικές δοκιμές, τις οποίες Γερμανοί και Σαουδάραβες καθυστερούν σκοπίμως.
“Τύπος της Κυριακής”
antinews
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/01/blog-post_5606.html

Εκρηξη έριξε το Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα με το Β’ μέρος της έρευνάς μας με τίτλο «η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας» και προηγουμένως θα μου επιτρέψετε να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Στο πρώτο μέρος της έρευνας παρουσιάσαμε κάποιες άγνωστες πτυχές της ιστορίας και αναφέραμε αρκετά γεγονότα της εποχής. Ξεκινήσαμε από την παρουσίαση του ...
σχεδίου κατακερματισμού της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας για να φτάσουμε στην 11η Σεπτεμβρίου του 2004, την αποφράδα ημέρα που έριξαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον φωτισμένο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ!!

Ναι δεν διαβάσατε λάθος! Μόλις έγραψα ότι κάποιοι έριξαν το μοιραίο ελικόπτερο Σινούκ! Είτε με τις πράξεις τους είτε με τις παραλήψεις τους !!!
Ενα δυστύχημα με τα τόσα θύματα που πήραν στο βυθό του Αιγαίου πολλά και μεγάλα μυστικά!! Μυστικά για το Βατοπαίδι, την 17Ν, και την χάραξη της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο!!! Είτε με τις πράξεις τους είτε με τις παραλήψεις τους !!!
Προηγουμένως, με τον τίτλο «τα 24 δευτερόλεπτα που σκότωσαν τον Γιάννο Κρανιδιωτη» αναδημοσιεύσαμε ένα άρθρο των AegeanTimes με ντοκουμέντα για τον θάνατο του επίσης Κύπριου Γιάννου Κρανιδιώτη , μέσα στο Πρωθυπουργικό FALCON τον Σεπτέμβριο του 1999!
Κοινή συνισταμένη των δύο ατυχημάτων; Η εταιρία που φρόντισε … κατά λάθος να εξαφανιστούν τα επίμαχα σημεία από το αεροσκάφος και το ελικόπτερο που θα έδιναν σαφείς απαντήσεις!!!
Αλλά ας ξεκινήσουμε να ξαναθυμόμαστε τα γεγονότα με ψυχραιμία.
Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2004, μετά το μεσημέρι τα κανάλια άρχισαν να μεταδίδουν ρεπορτάζ για την εξαφάνιση του ελικοπτέρου Σινούκ στο Αγιο Ορος. Κάπου εκεί , μερικοί ψαράδες κατέθεσαν ότι άκουσαν έκρηξη στον ουρανό. Κατόπιν, τις επόμενες μέρες η μαρτυρία αυτή «εξαφανίστηκε» και όλοι μιλούσαν για πτώση λόγω μηχανικής βλάβης!
Το άρθρο με το δυστύχημα του Πρωθυπουργικού Falcon δεν το αναδημοσιεύσαμε διόλου τυχαία όπως θα καταλάβετε παρακάτω, αν και είμαι βέβαιος ότι το έχετε ήδη υποψιαστεί.
Ο «χύμα» τρόπος με τον οποίο γινόταν μέχρι το 1999 οι μεταφορές VIP προσώπων στην Ελλάδα, και τα δεκάδες αναπάντητα ερωτηματικά του άδικου χαμού του Υπ.Εξ Γιάννου Κρανιδιώτη, εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας σε Παγκόσμιους οργανισμούς. Το ατύχημα αυτό στάθηκε η αιτία να αλλάξει η χώρα μας τον τρόπο μεταφοράς VIP προσώπων και να δημιουργηθεί ειδική Μοίρα στην Ελευσίνα με τον σκοπό αυτό (η σημερινή 112ΠΜ). Ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, όλο το πρωτόκολλο της μοίρας ειδικών μεταφορών στην Ελευσίνα άλλαξε άρδην και έγινε πολύ αυστηρό.
Το 2004 υπενθυμίζουμε ότι ήταν η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων που λίγες μέρες πριν είχαν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα! Τα ισχυρά μέτρα ασφάλειας ήταν ακόμη ποιο ισχυρά την περίοδο αυτή, και στην Ελλάδα «αλώνιζαν» χιλιάδες πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ! Μεγάλων Υπηρεσιών όπως η CIA και η NSA των ΗΠΑ μέχρι και μυστικοί πράκτορες από τη Μοζαμβίκη και το … Βανουάτου!!!
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο αριθμός των πρακτόρων είχε ξεπεράσει τον αριθμό των αθλητών που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα αλλά σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι «επίσημοι» πράκτορες έφταναν στους 25.000 , αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τους αθλητές που συμμετείχαν!
Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό και σε μια τέτοια χρονική περίοδο, αποφασίζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας να μεταβεί στο Αγιο Ορος !
Σύμφωνα με το «Πρωτόκολλο», ο Πατριάρχης θεωρείται Αρχηγός Κράτους και ανάλογα είναι και τα μέτρα ασφαλείας καθώς και τα πτητικά μέσα που διατίθενται!
Συνέβη όμως αυτό και στην περίπτωση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας τις 11 Σεπτεμβρίου 2004 ;
Επρεπε να περάσουν 6 ολόκληρα χρόνια, και να φτάσουμε στον Σεπτέμβριο του 2010, όταν σε μια «επετειακή» έκδοσή τους οι AegeanTimes, στις 10/9/2010 λίγο πριν την αναστολή της λειτουργίας τους, να αποκαλύψουν ορισμένα ένοχα μυστικά. Για το ίδιο ζήτημα την επόμενη μέρα έγραφε και η Κύρα Αδάμ στην Ελευθεροτυπία.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, η οικογένεια του Μακαριστού Πατριάρχη , έβρισκε παντού «φράχτες σιωπής» και γεγονότα που στην καλύτερη των περιπτώσεων τα χαρακτήριζες ως … «περίεργα» !
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν και συνεχίζουν να έχουν επιβάλει μια πλήρη συσκότιση για το τεράστιο αυτό θέμα.
Σύμφωνα με μερικά από τα 520 επίσημα κρατικά και διεθνή έγγραφα της τεχνικής εκθέσεως για το ατύχημα, προκύπτουν τεράστια ερωτήματα αντί για να απατούνται τα βασικά που προέκυπταν από την πτώση! Κυρίως, στο ζήτημα της έκρηξης στο εσωτερικό του Σινούκ!

Τι έφταιξε και έπεσε το ελικόπτερο;
Ηταν πτώση; κατάρριψη; ή έκρηξη μηχανισμού εκ των έσω;
Από τα έγραφα αυτά προκύπτει κατ αρχάς ότι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο μεταφοράς Αρχηγού Κράτους. Πολύ απλά διότι σήμερα μετά από τόσα χρόνια ουδείς έχει απαντήσει γιατί ΔΕΝ συνοδευόταν από τον ανάλογο Επιτελάρχη ! Γιατί έλειπε από την πτήση ο Επιτελάρχης Ασφάλειας του Αρχηγού Κράτους που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάπας, Πέτρος ο Ζ’ ;
Απάντηση ως σήμερα δεν έχει δοθεί από κανέναν!
Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει από τα 520 αυτά έγγραφα και δεν απαντήθηκε ποτέ, είναι το γεγονός ότι το ελικόπτερο δεν είχε εφοδιαστεί κατά τη συγκεκριμένη πτήση με φορητό πομπό άμεσου εντοπισμού ανάγκης (ELT) ! Προφανώς διότι κανείς δεν θεώρησε … σπουδαίο το πρόσωπο που μετέβαινε στο ελικόπτερο. Για να κατανοήσετε την κρισιμότητα αυτού του στοιχείου της έρευνας, αν στο ελικόπτερο υπήρχε ELT, τότε την στιγμή της πρόσκρουσης στη θάλασσα θα δινόταν το ακριβές στίγμα!
Αντίθετα, επί ώρες, άπαντες, αναζητούσαν το ελικόπτερο και ακόμη
περισσότερες ώρες το σημείο πτώσης του! Εφτασε η νύχτα και δεν είχαν εντοπίσει το παραμικρό ίχνος του ελικοπτέρου! Σημειώστε εδώ ότι σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά το ελικόπτερο έπεσε στις 10:45 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2004 και οι ιατροδικαστές διέγνωσαν ως ώρα θανάτου του Πατριάρχη το απόγευμα της επόμενης μέρας, 12ης Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση πέθανε στις 15:35 της 12ης Σεπτεμβρίου 2004.
Αυτό σημαίνει για μένα προσωπικά αλλά κι οποιονδήποτε εξέτασε τα έγγραφα αυτά ότι ο Πατριάρχης χαροπάλευε επί 27 ώρες !!!!
Πως χαροπάλευε ζωντανός επί τόσες ώρες όταν ανεσύρθη (όπως μας λένε τουλάχιστον) μέσα από την άτρακτο του μοιραίου Σινούκ;;;
Είναι άλλο ένα ερώτημα που ακόμη δεν έχει καταφέρει να το εξηγήσει κανένας! Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχει συζητηθεί καν από αρμόδια χείλη εδώ και τόσα χρόνια!
Ζητήθηκε ποτέ από τα παραπλέοντα ξένα πλοία –ένα εκ των οποίων ήταν πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου- έστω η παραμικρή πληροφορία ή συνδρομή;
Πάντως στο πιστοποιητικό θανάτου του Πατριάρχη, αναφέρεται η 15:35 / της 12ης Σεπτεμβρίου ως η ώρα που απεβίωσε ο Μακαριστός Πατριάρχης!
Ένα άλλο τραγικό σημείο της υπόθεσης, είναι ότι το ελικόπτερο μόλις έφτασε πάνω από τον Καρέα (στην περιοχή Πάχη Μεγάρων) άρχισε να εκπέμπει … τουρκικό κωδικό πτήσης!!!
Κι ενώ η περιοχή αποτελεί (ως γνωστόν) περιοχή του FIR Αθηνών, στις οθόνες των ραντάρ του Στρατού αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) το Σινούκ έφερε τον τουρκικό κωδικό IFF, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν άγνωστο για το σύστημα αεράμυνας της χώρας μας και συνεπώς μπορούσε να ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες ! Ακόμη και αυτή της κατάρριψης, πράγμα όμως που δεν συνηθίζεται στη χώρα μας, με την πάγια τακτική της οσφιοκαμψίας προς τους Τούρκους !
Όταν κατάλαβαν ότι το ελικόπτερο δεν ήταν Τουρκικό άλλα Ελληνικό, κανείς δεν ζήτησε από τον πιλότο να αλλάξει τον κωδικό πτήσης και να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανόνες πτήσης που προβλέπει μια VIP μεταφορά και μάλιστα Αρχηγού Κράτους, και συνέχισε να πετάει ως Τουρκικό μέχρι τις Καριές !!!
Βάλτε κάτω το χάρτη, και δείτε πόση είναι η απόσταση από τον Καρέα μέχρι τις Καριές και φανταστείτε , πόσο «κουρέλι» αεράμυνα πρέπει να έχουμε, έτσι ώστε να μην βρεθεί ένας άνθρωπος να πει στον πιλότο ότι ταξιδεύεις ως … Τούρκος.
Πόσο «κουρέλι» πρέπει να είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας , έτσι ώστε να ταξιδεύει τόσο μεγάλη απόσταση στο FIR ένα ελικόπτερο και να μην βρεθεί κάποιος να ζητήσει από τον πιλότο να συμμορφωθεί !!!
Και όλα αυτά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, που οι πάντες και τα πάντα λειτουργούσαν Α-ΨΟ-ΓΑ !!!
Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων, Μοίρα Μεταφοράς VIP προσώπων, μεταφορά Αρχηγού Κράτους και παρ όλα αυτά, το ελικόπτερο να μεταδίδει σχεδόν σε όλο το ταξίδι του, σήμα Τουρκικού στίγματος !!!

Εσάς δεν σας «κάθεται» ολίγον βαρύ όλο αυτό;
Πάντως, για να καταλάβετε πόσο σοβαρό ήταν όλο αυτό, το ΓΕΑ και η ΥΠΑ, αν τηρούσαν τους προβλεπόμενους κανονισμούς, θα έπρεπε , αν ο πιλότος δεν συμμορφωνόταν με τους κανονισμούς, να διακόψουν ΑΜΕΣΑ την πτήση και να ζητήσουν από τον πιλότο να επιστρέψει στην βάση του !!!
Αν το είχαν κάνει αυτό, το ΓΕΑ και οι ΥΠΑ, ίσως σήμερα να είχαν σωθεί όλοι οι επιβάτες του μοιραίου Σινούκ!!!
Ενώ τα πρώτα χρόνια μετά το ατύχημα ήταν όλοι σίγουροι ότι το ελικόπτερο έπεσε από μηχανική βλάβη , η οικογένεια – κυρίως – του Πατριάρχη Πέτρου δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να αγωνίζεται να βρει την αλήθεια. Ετσι αρκετά χρόνια μετά, άρχισε να διαφαίνεται ότι το Σινούκ, ίσως να μην έπεσε αλλά να το «έριξαν» κι όλας !!!
Είτε μετά από σειρά εγκληματικών πράξεων αμέλειας, είτε από καθαρή δολιοφθορά είτε με κάποιον άλλο τρόπο, άγνωστο στο ευρύ κοινό !
Το καλοκαίρι του 2010 άρχισαν να γίνονται γνωστά, τόσο τα πορίσματα ανεξάρτητων επιθεωρητών ατυχημάτων όσο και τα «επίσημα πορίσματα» τεχνικών συμβούλων της οικογένειας και του Αμερικάνικου Στρατού.
Για την γνωμάτευση του ιατροδικαστή σχετικά με την ώρα θανάτου, γράψαμε προηγουμένως.
Αυτό που δεν αναφέραμε όμως είναι ότι μέσα στον φάκελο του Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, υπήρχε και μια έκθεση ιατροδικαστού, σύμφωνα με την οποία, στα σώματα των θυμάτων «ανευρέθηκαν χημικά εγκαύματα, τα οποία δεν προκλήθηκαν από στοιχεία του ελικοπτέρου αλλά από έκρηξη» !
Η εν λόγω ιατροδικαστική εξέταση, υποβαθμίστηκε και δεν αξιολογήθηκε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ σοβαρά από κανέναν!
Στη σύγχρονη ιατροδικαστική επιστήμη, με τα τεχνικά μέσα που διαθέτουν πλέον οι ιατροδικαστές είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την αιτία των εγκαυμάτων. Κι επειδή, προαναγγείλαμε από το προηγούμενο άρθρο μας την αποκάλυψη αυτή, προέτρεξαν κάποιοι να προκαταλάβουν το αναγνωστικό κοινό σε μπλογκς που αναδημοσίευσαν την είδηση, ότι τα εγκαύματα προήλθαν από λάδια του κινητήρα ή λιπαντικά των μηχανών!
Είναι γνωστό ότι η σοβαρότητα εκλείπει από τούτη εδώ τη χώρα εκτός και αν τα σχόλια είχαν σκοπό να προλάβουν την σημερινή μας αποκάλυψη !
Η ιατροδικαστής που γνωμάτευσε ήταν ξεκάθαρη για την αιτία των εγκαυμάτων!
«Προήλθαν από έκρηξη και όχι από στοιχεία του ελικοπτέρου»!
Αυτό και μόνο θα έπρεπε να αποτελεί σημείο συζήτησης στη Βουλή και στην σύσταση επιτροπής που θα διερευνούσε ακόμη και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών αρμοδίων υπουργών ! Κάτι που προφανώς κανείς δεν ήθελε. Η τέλος πάντων, την πιθανότητα να μην ελέγχτηκαν σχολαστικά οι αποσκευές των επιβατών κα να είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός!!!
Κι έτσι όλοι έμειναν… ευχαριστημένοι ότι … ίσως η ιατροδικαστής κάνει κάποιο λάθος και … μπέρδεψε τα εγκαύματα από λάδια με αυτά μιας έκρηξης !!!
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η ιατροδικαστής ισχυρίζεται ότι με επιστημονικά κριτήρια είναι αδύνατη η ταυτοποίηση του μέσου που προκάλεσε τα χημικά εγκαύματα. Πιθανολογεί βάσιμα, όμως, ότι ορισμένοι από τους επιβάτες δέχθηκαν ισχυρό ωστικό κύμα!!!
Από τι προήλθε το ισχυρό αυτό ωστικό κύμα . Σίγουρα όχι από … έκρηξη λαδιών ή από έκρηξη … λιπαντικών !!!
Με την έκθεση της ιατροδικαστού συμφωνεί και η τεχνική ανάλυση του αμερικανικού στρατού, η οποία προχωρά ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας κάποια άλλα στοιχεία.
«Το ωστικό κύμα προκλήθηκε σίγουρα πριν την ελεύθερη πτώση του ελικοπτέρου».
Αυτό ακριβώς αναφέρει το πόρισμα και υπογραμμίζει ότι υπήρξε κάποιου είδους έκρηξη εντός του ελικοπτέρου από την ύπαρξη χημικών εγκαυμάτων στα σώματα, τα οποία μάλιστα έγιναν εν ζωή. Προσθέτει ακόμη ότι στα σώματα των θυμάτων βρέθηκαν σφηνωμένα κάποια σωματίδια τα οποία δεν ήταν επιφανειακά.
Σημείο-κλειδί για τη διερεύνηση των συνθηκών της πτώσης είναι ο έλεγχος του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου FADEC (Full Authority Digital Engine Control), με το οποίο είναι εφοδιασμένα αυτού του τύπου τα ελικόπτερα και ειδικότερα οι δύο καταγραφείς βλαβών DECU (Digital Engine Control Unit) που αντιστοιχούν στους δύο κινητήρες του. Τελικά ανελκύστηκε μόνο η μία DECU, κι αυτή καταστράφηκε κατά μία … σατανική σύμπτωση, όταν ένας τεχνικός της εταιρείας στις ΗΠΑ έριξε «κατά λάθος» ένα κατσαβίδι μέσα της!
Μήπως τώρα αντιληφθήκατε γιατί παρεμβάλαμε ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος της έρευνάς μας την πτώση του Falcon και τον άδικο χαμό του Γιάννου Κρανιδιώτη; Μήπως και τότε η εταιρία HoneyWell δεν ισχυρίστηκε ότι χάθηκαν τα επίμαχα 24 δευτερόλεπτα που σκότωσαν τον Γιάννο Κρανιδιώτη, γιατί σβήστηκαν …. κατά λάθος από το μαύρο κουτί;;
Ετσι και τώρα, η μια και μοναδική DECU καταστράφηκε κατά λάθος από ένα κατσαβίδι τεχνικού !!!
Για τον λόγο λοιπόν, ότι θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία , δεν ερευνήθηκαν επαρκώς από τις Ελληνικές Στρατιωτικές και Πολιτικές αρμόδιες υπηρεσίες, θεωρώ ότι σαφώς και το ελικόπτερο Σινούκ, έπεσε από έκρηξη που σημειώθηκε στην άτρακτο και όχι από βλάβη σε κάποια από τις δύο έλικες που είχαν μαρκαριστεί ως προβληματικές. Μια έκρηξη που έγινε μέσα στην άτρακτο σε ένα ταξίδι που κάποιοι το είχαν προγραμματίσει χωρίς επιστροφή!
Μέχρι την ημέρα που η Ελληνική Βουλή θα διατάξει ως οφείλει την άμεση διερεύνηση ευθυνών με σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα απαντά ξεκάθαρα σε όλα τα παραπάνω, και με πλήρη επίγνωση όσων γράφω και υπογράφω θα συνεχίζω να πιστεύω ότι το ελικόπτερο έπεσε από έκρηξη που σημειώθηκε στην άτρακτο κατά τη διάρκεια της πτήσης του λίγο πριν το Αγιο Ορος!
Δεν αποκλείω να συνέβησαν ταυτόχρονα ΚΑΙ τα δύο!
Κάποιοι να εκμεταλλεύτηκαν ορισμένα κενά και να σχεδίασαν την πτώση του ελικοπτέρου όπως σχεδίασαν το δήθεν ατύχημα του Falcon το 1999 καθώς και κάποια άλλα ατυχήματα για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα!! Και ο νοών νοείτω !!!
Όπως καταλάβατε, πάμε για το τρίτο μέρος της έρευνας!
Εκεί θα αναδείξουμε ποιος ήταν ο Πέτρος ο Ζ’ και ποιοι άλλοι Κύπριοι και Ελληνες είχαν μπει στο στόχαστρο της Τουρκικής ΜΙΤ !!!

ΥΓ > Όπως έχει λεχτεί, «οι δημοσιογράφοι είναι τα μαντρόσκυλα της Δημοσιογραφίας». Αν κάποιοι επιθυμούν την Δημοκρατία μας να την φυλάττουν … πεκινουά, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, που δεν θα μας κάνει ποτέ να σταματήσουμε να λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας !!!
Το υστερόγραφο ας το κρατήσουν κάποιοι που προσπαθούν με νύχια και
με δόντια να μην δημοσιεύσουμε την παρούσα έρευνα!
aegeantimes

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_1522.html

Η καρέκλα του Παπαδήμου τρίζει αλλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα

Κρίμα, νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχασε και την όποια σοβαρότητα είχε προτού αναλάβει να «σώσει» τη χώρα. Η ομιλία του χθες στο ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο, χαρακτηρίστηκε από τους γνωστούς παπαγάλους, βαρυσήμαντη, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ήταν μια ακόμη ομιλία όπου απεδείχθη ότι μεταξύ λόγων και πράξεων η απόσταση είναι μεγάλη. Κι επίσης αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ότι δεν... υπάρχει κανένα σχέδιο εξόδου από τη χώρα.
Ο κ. Παπαδήμος μας διαβεβαίωνε παραμονές Χριστουγέννων ότι το 2012 δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα, και τον ακολουθούσε στη συλλογιστική αυτή και ο Ευ. Βενιζέλος.
Λίγες εβδομάδες μετά και ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι θα υποστούμε νέες μειώσεις στους μισθούς, ότι ήρθε η ώρα να ματώσει και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος έχει ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα αλλά αυτός κανείς δεν το λέει.
Στον ιδιωτικό τομέα όπου έχουν γίνει πάνω από 300 χιλ. απολύσεις ενώ έχουν υπογραφεί ατομικές κι επιχειρησιακές συμβάσεις με μισθούς πείνας.
Κι όμως, ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να χτυπήσει εκεί. Ετοιμάζεται να καταργήσει δώρα, επιδόματα, ωριμάνσεις αλλά μιλώντας χθες είπε το εξής: «Δεν αναμένεται μείωση των μισθών και συντάξεων το 2013».
Μπράβο σας κύριε Λουκά που σέβεστε τους πολίτες, αλλά έχουμε ένα ερώτημα για εσάς: Μπορεί να γίνει μείωση σε μισθούς και συντάξεις που δεν υπάρχουν; Για να έχεις να κόψεις πρέπει να υπάρχει μισθός. Αν δηλαδή ένας εργαζόμενος έπαιρνε 1.000 ευρώ και το 2012 θα φτάσει να παίρνει 700 ευρώ, έ τότε δεν τους κάνεις χάρη κ. Παπαδήμο αν του λες ότι δε θα μειωθεί ο μισθός του.
Προφανώς ο πρωθυπουργός, μέχρι να φύγει, θα λάβει όλες τις αποφάσεις που δεν τολμούσε ο προκάτοχός του. Γι’ αυτό διορίστηκε, για να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, για να κάνει την Ελλάδα… Αλβανία.
Κι ύστερα, βγαίνει με το σοβαρό και τεχνοκρατικό του ύφος και λέει: «Θα υπάρξει προοπτική και έξοδος από την κρίση, εφόσον ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της χώρας» και υπογράμμισε ότι η έμφαση του προγράμματος προσαρμογής πρέπει να μεταφερθεί από την επιβάρυνση των φορολογουμένων, «που πια τείνουν να εξαντλήσουν τη φοροδοτική τους ικανότητα, στη μείωση των δαπανών του κράτους και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Τώρα το θυμήθηκε; Αν είναι να μειώσει το κράτος και τις δαπάνες του τι τον εμποδίζει; Ας μειώσει κομματικές επιχορηγήσεις, μισθούς και άλλα προνόμια. Ας κλείσει ζημιογόνες εταιρείες, ας απολύσει αν χρειαστεί. Με ευχολόγια και γιαλαντζί πολιτικές προκοπή δε γίνεται.
Μίλησε επίσης και για το PSI κι ότι όσο αυτό είναι σε εκκρεμότητα η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτά τα ξέρουμε κ. Παπαδήμο, αλλά δε φταίει ο κόσμος που αποτυγχάνετε στις διαπραγματεύσεις σας.
Για εσάς δεν έγραφαν ότι έχετε διασυνδέσεις στο εξωτερικό και θα σώσετε τη χώρα μόνο και μόνο με το όνομά σας; Που πήγαν τώρα τα… κονέ; Ή μήπως κεντρικός στόχος ήταν και είναι να μη χάσουν οι τράπεζες τα λεφτά τους;
«Έχουμε ήδη διανύσει τη μισή απόσταση. Εάν σταματήσουμε, θα πάνε οι θυσίες χαμένες. 
Εάν συνεχίσουμε με γενναιότητα το δρόμο της προσαρμογής ως το τέλος, οι κόποι του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν. Δεν υπάρχουν οικονομικά θαύματα. Υπάρχει μόνο η σκληρή πειθαρχημένη δουλειά και η ενότητα του πολιτικού κόσμου και του ελληνικού λαού. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ξανά», έκλεισε την ομιλία του ο Λουκάς Παπαδήμος.
Συμφωνούμε κ. Παπαδήμο, αλλά φαίνεται ότι στη γυάλα του Μαξίμου που βρίσκεστε δε βλέπετε τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Ο λαός βράζει, ζητά διέξοδο και σίγουρα αυτή δεν είναι η κυβέρνησή σας
Εκλεγμένους και ισχυρούς από το λαό πρωθυπουργούς χρειάζεται ο τόπος, κι όχι εντολοδόχους που δεν έχουν να χάσουν και τίποτε. Και ο νοών νοήτω.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_1163.html

Χάρτης - εφιάλτης για την Άγκυρα


Αυτός ο χάρτης είναι ο εφιάλτης της Τουρκίας.Προέρχεται από μια εμπεριστατωμένη μελέτη του καθηγητή Ιωάννη Μάζη και του Δρ.Γεωργίου-Αλέξανδρου Σγούρου και αποτυπώνει το αυτονόητο που αρνείται πεισματικά η Άγκυρα: τις Αποκλειστικές Οικονομικέ Ζώνες που δικαιούνται οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου!

Όπως φάινεται στον χάρτη η Τουρκία έχει τη δική της ΑΟΖ ,η οποία υποστηρίζει ότι δεν της αρκεί προβάλοντας το επιχείρημα ότι έχει τα μεγαλύτερα σε μήκος παράλια από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Μεσογείου.

Όμως αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η πραγματικότητα στο θέμα των ΑΟΖ είναι αυτή που αποτυπώνεται στον χάρτη και στηρίζεται όχι στα επιχειρήματα που συμφέρουν τη κάθε χώρα αλλά στο Διεθνές Δίκαιο,το οποίο βεβαίως η Τουρκία συστηματικά και προκλητικά αγνοεί.

Το θέμα είναι ότι η σκληρή πραγματικότητα κάνει τη Τουρκία νευρική και απρόβλεπτη. Η Άγκυρα δεν δείχνει καμία διάθεση να διαχειριστεί το θέμα με λογική και δεν ακούει καν τις κατά καιρούς δηλώσεις Χριστόφια,με τις οποίες ο πρόεδρος της Κύπρου,αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσβασης στα οφέλη από το φυσικό αέριο κα στους Τουρκοκύπριους. Δηλώσεις που έχουν προκαλέσει μεγάλο θέμα στη Κύπρο,αλλά δεν φαίνεται να εκτιμώνται από τη τουρκική ηγεσία.

Κι αυτό γιατί ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δε κόπτονται τόσο για τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων. Αυτό που τους απασχολεί είναι τα τουρκικά συμφέροντα και μόνο.Και αυτά επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν. Τα κυπριακά οικόπεδα και οι “θησαυροί” τους είναι μόνο η αρχή. Έρευνες και γεωτρήσεις θα γίνουν σε πολλές άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου.Και οι περισσότερες θα γίνουν στην ελληνική ΑΟΖ,την οποία προκαταβολικά η Άγκυρα έχει αμφισβητήσει.

Η προσπάθεια να σβηστεί από το χάρτη το Καστελόριζο είναι διαρκής.

Η Αθήνα πρέπει να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο...


http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_7031.html

Θα περιμένουμε να μας δώσουν το σχοινί που θα μας κρεμάσουν;


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Τα δυόμισι τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας παρακολουθούμε ένα κινηματογραφικό θρίλερ, όπου στυγνοί πολιτικοί εγκληματίες δολοφονούν και στην συνέχεια διαμελίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, δηλαδή τη μεσαία αστική τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.

Επί δυόμισι χρόνια επιβάλουν στον Ελληνικό λαό λανθασμένες οικονομικές συνταγές, που έχουν όλες αποτύχει. Αυτοί, οι...
έμμισθοι πολιτικοί εκτελεστές συμβολαίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (koza nostrum) έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την διάλυση της Ελλάδος προκειμένου να υφαρπάξουν τον τεράστιων αποθεμάτων ορυκτό της πλούτο και τη δημόσια αλλά και ιδιωτική της περιουσία. Γιαυτό επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κατεχόμενη οικονομικά και πολιτικά χώρα, που στην ίδια δεν θα ανήκει απολύτως τίποτε. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές και έχουν το απύθμενο θράσος να ισχυρίζονται πως το κάνουν για «το καλό μας».

Κάτω από αυτή τη φιλοσοφία επέβαλαν μια φοροεισπρακτική επιδρομή με αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές όλων των καταναλωτικών αγαθών, μείωση των μισθών και συντάξεων καθώς και περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους. Επίσης ψαλίδισαν τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων και σύντομα θα εφαρμόσουν και την περικοπή, επιπλέον, των μισθών και την κατάργηση όλων των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα, τον πλέον παραγωγικό τομέα της Ελληνικής κοινωνίας.

Κατά αυτόν τον τρόπο πέτυχαν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να διαλύσουν την αγορά με αποτέλεσμα την απόλυτη καθίζηση της οικοδομικής ανάπτυξης από όπου ζούσαν πολλά επαγγέλματα και της απόλυτης διάλυσης της εμπορικής αγοράς, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των αυξανομένων λουκέτων των εμπορικών καταστημάτων. Έτσι, η ανεργία έχει εκτιναχτεί σε άκρως επικίνδυνα νούμερα και οι άνεργοι έχουν φθάσει τις 900 χιλιάδες (220 χιλιάδες τον τελευταίο χρόνο). Πολλοί δε από τους απολυμένους, που πνίγονται από τρέχουσες υποχρεώσεις, καταφεύγουν πολλές φορές σε ακραίες λύσεις, όπως οι αυτοκτονίες που έχουν το τελευταίο διάστημα αυξηθεί.

Ταυτόχρονα, οι νέοι μας αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας και να βρουν αλλού την τύχη τους. Στις ημέρες μας βιώνουμε μεγαλύτερο κύμα μεταναστεύσεως από το 1960-61. Τα καθημερινά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας καθημερινά αυξάνουν και ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, επιχαίρεται γι΄αυτό. Έχουν οδηγήσει τρία εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχιας και ζουν ημέρες απόλυτης εξαθλίωσης. Το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο και έχουν θανατωθεί τα συνταξιοδοτικά προγράμματα από τη στιγμή που οι εισφορές προς τα ταμεία έχουν μειωθεί αφάνταστα.

Πολλοί από τους συνανθρώπους μας μη αντέχοντας τα δυσβάσταχτα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, αναγκάσθηκαν να παραδώσουν τις πινακίδες (τουλάχιστον 700 χιλ.), στερώντας από το Ελληνικό δημόσιο, έσοδα που θεωρούσε πως θα εισπράξει. Τέλος βάζουν βαθιά το χέρι τους στη τσέπη των Ελλήνων πολιτών και κλέβουν, με την μέθοδο του αποφασίζουμε και διατάσουμε (της αλήστου μνήμης ρήση του Ζαγοριανάκου), το τελευταίο απόθεμά του, μέσω των χαρατσιών που επέβαλαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ως τέλος ακίνητης περιουσίας και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εκκαθαριστικά σημειώματα των εφοριών.

Ωστόσο, παρά τα παραπάνω, η μείωση των φορολογικών εσόδων έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις και το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου εκτιμάται πως θα φθάσει στο 9,6% του ΑΕΠ, αν και τον μήνα Δεκέμβριο είχαμε απρόβλεπτη αύξηση των εσόδων. Το δημοσιονομικό εκτροχιασμό έρχεται να συμπληρώσει εκτός της μείωσης των φορολογικών εσόδων και η αύξηση των δημοσίων δαπανών. Έτσι, έχουμε το φαινόμενο να μην μπορεί να καταβληθεί το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, να έχει αυξηθεί πολύ ο χρόνος καταβολής των συντάξεων σε νέους συνταξιούχους και να ξεπερνά τα τρία χρόνια η καταβολή της συντάξεως των επικουρικών ταμείων.

Καταυτόν τον τρόπο η κρίση αυξάνει και η ύφεση βαθαίνει. Το ερώτημα, όμως που πλανάται σε όλο τον Ελληνικό λαό είναι: Αυτοί οι αχυράνθρωποι της εξουσίας (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Παπαδήμος) είναι απλά ανίκανοι ή συνειδητά έχουν δημιουργήσει την κοινωνική, οικονομική και πολιτική καταστροφή μας; Μήπως, στοχευμένα έχουν δημιουργήσει μια Εθνική καταστροφή που δεν έχει προηγούμενο και για να επαλειφθεί και να σηκώσει το Έθνος μας κεφάλι θα πρέπει να περάσουν πολλές δεκαετίες;

Μέσα, λοιπόν, στην ζοφερή αυτή κατάσταση, της απόλυτης εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, η μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, σκέφτεται να πετσοκόψει κι άλλο τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα κατά 30-35%, καθώς και τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς βεβαίως να έχει αγγίξει μέχρι αυτή τη στιγμή, ούτε να σκέφτεται να αγγίξει τους έχοντες και κατέχοντες της χώρας μας, δηλαδή τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεφοπλιστές και τους μεγαλοβιομηχάνους. Τις επόμενες δε ημέρες, αυτή η μειοδοτική κυβέρνηση θα δέσει πισθάγκωνα τον Ελληνικό λαό υπογράφοντας την δανειακή σύμβαση και εκδίδοντας νέα ομόλογα του Δημοσίου που θα υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο όπως και το χρέος μας και όχι στο Ελληνικό δίκαιο όπως ήταν μέχρι τώρα.

Κατά συνέπεια ότι έχει ψηφισθεί και ότι θα ψηφισθεί θα ισχύει και σε περίπτωση που για τον όποιο λόγο αναγκασθούμε να επιστρέψουμε στο Εθνικό μας νόμισμα, την δραχμή. Προσωπικά εκτιμώ πως μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης θα είμαστε για τους Γερμανοτσολιάδες της Ε.Ε. ένας άχρηστος εταίρος που δεν θα έχει τι άλλο να του πάρουν. Ως εκ τούτου, θα μπορούν να ξεκινήσουν τις κατασχέσεις της Δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας και να μας πετάξουν από την Ε.Ε.

Βέβαια, όλοι πρέπει να θυμόμαστε πως ένας εκ των πολιτικών δεσμεύσεων κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε αυτή η Κυβέρνηση Παπαδήμου με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ήταν πως δεν θα πειραχθούν στο ελάχιστο οι μισθοί και οι συντάξεις. Ποια θα είναι, λοιπόν, η θέση του κ. Σαμαρά και του κ. Καρατζαφέρη σε μια τέτοια εξέλιξη;

Επίσης πρέπει να θυμόμαστε πως ο κ. Παπαδήμος από το βήμα της βουλής, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας, είχε δηλώσει τα εξής: «απορρίπτεται το αίτημα των πιστωτών να διέπονται τα ομόλογα που θα προκύψουν από το PSI από το αγγλικό δίκαιο». Κε Πρωθυπουργέ εξακολουθείτε να έχετε την ίδια άποψη; Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει στην κατοχή της Ελληνικά ομόλογα αξίας 60-70 δις €, που τα έχει πάρει ως εγγύηση από τις Ελληνικές Τράπεζες, προκειμένου να τις χρηματοδοτήσει. Όμως, έναντι της παραπάνω αξίας η ΕΚΤ έχει δώσει στις Ελληνικές Τράπεζες, ΜΟΝΟ 40-45 δις €.

Τα Ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ εξαιρέθηκαν από το κούρεμα της αποφάσεως της 27ης Οκτωβρίου. Κατά συνέπεια η ΕΚΤ θα εισπράξει στη λήξη τους 60-70 δις € ενώ έχει πληρώσει ΜΟΝΟ 40-45 δις €. Συνεπώς, δημιουργείται κατάφορη κλοπή 20-25 δις € από τον Ελληνικό λαό!!!
Έτσι μετά τα όσα ανέφερα παραπάνω, υπάρχει λύση στο Εθνικό, πλέον, πρόβλημα της χώρας;
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ για να μπορέσει με τα χρήματα αυτά να επανακινηθεί η οικονομία μας μέσω της ανάπτυξης και να μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να πληρώσουμε τους δυνάστες δανειστές μας.

Επίσης, θα αναφέρω για άλλη μια φορά πως μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο μεγάλος δυνάστης της Ε.Ε., η Γερμανία της κ. Μέρκελ δεν θα μας έχει καμία ανάγκη και θα μας αναγκάσει να φύγουμε από την Ε.Ε. και να επιστρέψουμε στη δραχμή. Διαφωτιστικό, άλλωστε το πρόσφατο δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» που αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους, που απειλεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οδηγεί λαούς και κράτη να υποφέρουν, αποτελεί ευλογία για τη Γερμανία. Οι γείτονές μας μπορεί να υποφέρουν αλλά η ευρωπαϊκή κρίση δημιουργεί συνθήκες που ωφελούν την γερμανική οικονομία. Η Γερμανία χάρη στην κρίση απολαμβάνει αρνητικά επιτόκια στο δανεισμό της από τις αγορές, πτώση της ανεργίας και εκτίναξη των εξαγωγών».

Άλλωστε, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας εννέα χωρών της ευρωζώνης, από τον «οίκο αξιολόγησης» Standard and Poor’s, ξεκαθαρίζει απόλυτα το βρώμικο παιχνίδι των τραπεζιτών – κερδοσκόπων και η κ. Μέρκελ «αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς» τον πολιτικά και ουσιαστικά χαμηλοϋψή, Σαρκοζί, παίζει μόνη της πλέον, στο παιχνίδι της εγκαθίδρυσης της παγκόσμιας δικτατορίας;

Τέλος, ποια άλλη επιβεβαίωση χρειαζόμαστε για το τι μας περιμένει μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης; Και αφού η Ελλάδα δεν έχει για Πρωθυπουργό τον Mario Monti, για να αντισταθεί περήφανα στην κ. Μέρκελ, αλλά έχει πρωθυπουργό «τον φίλο των δανειστών μας» Λουκά Παπαδήμο, τι θα πράξεις εσύ λαέ βασανισμένε;
  • Θα υπομείνεις την υποδούλωση της πατρίδας σου;
  • Θα υπομείνεις τον εξευτελισμό το δικό σου και της οικογένειάς σου;
  • Θα δεχτείς την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών σου;
  • Θα περιμένεις να σου δώσουν και το σχοινί που θα σε κρεμάσουν ή θα επαναστατήσεις και θα προλάβεις να τους κρεμάσεις πρώτος;
  •  
  • http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_3267.html

Καμμένος: Πρέπει να ενωθούμε για να τους σταματήσουμε


Σε όλους (ή σχεδόν σε όλους) είναι γνωστές οι παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου, του Έλληνα βουλευτή (ανεξάρτητου, αφού η ΝΔ δεν τον "αντέχει") που οι ομιλίες του είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Παπαδήμου (αλλά και για την προηγούμενη του Γ. Παπανδρέου). Εσχάτως, ο έντιμος βουλευτής άρχισε να ενημερώνει και να επικοινωνεί εντονότερα με τους Έλληνες πολίτεες χρησιμοποιώντας facebook.

Στην πιό πρόσφατη παρέμβασή του προχωρά σε ένα κάλεσμα ένωσης των πολιτών, με παραμερισμό των διαφορών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η επερχόμενη λαίλαπα και ο ενδοτισμός των κυβερνώντων.

Πολλοί φίλοι και φίλες με ρωτάτε τι θα κάνω ,ποια είναι η θέση μου για το αύριο, πως πρέπει κατά τη γνώμη μου να αντισταθούμε στην κατοχή της χώρας μας και στη συνωμοσία παραχώρησης οριστικής της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
Με αρκετούς γνωριζόμαστε χρόνια με πολλούς από εσάς είχαμε στο παρελθόν πολιτικά αντιπαρατεθεί και όπως μου λέτε είχατε κακή για εμένα άποψη, με άλλους έχουμε συμπορευτεί και παλέψει από κοινά μετερίζια με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας να είμαι η φωνή σας στη Βουλή.
Αλλάξαν οι καιροί. Η Πατρίδα μας βρίσκεται θύμα της νέας τάξης πραγμάτων και των παγκοσμιοποιητών που επιθυμούν την κατάργηση του Έθνος-Κράτους, την ισοπέδωση του ανθρώπου ως προσωπικότητας και την μετατροπή του σε άψυχο κωδικό.
Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στα κοινά για ένα μόνο κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει, ασχέτως αν διαφωνεί με αυτό που λέω ΟΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΛΕΩ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΗΣ.
Από την μια μεριά λοιπόν νεοφιλελεύθεροι ,σοσιαλιστές της σαμπάνιας του καλαμποκιού και του foie-gras ,άθεοι μηδενιστές, και από την άλλη ΕΜΕΙΣ παλιοί ιδεολογικά αντίπαλοι με αγάπη όμως για την ΕΛΛΑΔΑ που ωφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο κρατώντας ο καθένας και η καθεμιά τα προσωπικά του πιστεύω για να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_7464.html

Οποία απρέπεια!


  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Πρώτα παραθέτουμε την είδηση:
«Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) στο άκουσμα του ναυτικού ατυχήματος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia εκφράζει προς την πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου την ειλικρινή συμπάθεια για το ατυχές συμβάν.
Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στις Ιταλικές Αρχές, στον Πλοίαρχο και στο πλήρωμα του πλοίου που με συντονισμένες προσπάθειες αποσόβησαν μία μεγάλη τραγωδία διασώζοντας το σύνολο σχεδόν των επιβαινόντων, επιβατών και πληρώματος.
Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια». Η ανακοίνωση αυτή στάλθηκε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία στην Ιταλική Πρεσβεία και στην εταιρεία Κύμη Ναυτιλιακή που πρέπει να είναι η αντιπρόσωπος εταιρεία της Costa στην Ελλάδα.”

Και συμπληρώνουμε εμείς:

Τώρα, από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε; Από το ότι δεν πρόλαβε να βυθιστεί το πλοίο και οι Εφοπλιστές της Επιβατηγού Ναυτιλίας έστειλαν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ όχι μόνο στις Ιταλικές Αρχές για ότι έκαναν αλλά και στον Πλοίαρχο και στο πλήρωμα του πλοίου, δηλαδή σε αυτούς που βύθισαν το πλοίο!!! Και με το βύθισαν το πλοίο δεν εννοούμε ότι το έκαναν επίτηδες ή ότι είχαν κάποιο δόλο αλλά για να βυθιστεί ένα μεγαθήριο, για να πέσει σε ξέρα, σε ύφαλο σε οτιδήποτε κάποιος πρέπει να έκανε το ΛΑΘΟΣ!!! Γιατί για να καταφέρεις να βυθίσεις ένα τέτοιο κρουαζιερόπλοιο μάλλον περί κατορθώματος πρόκειται… Και ας μην ήταν δίπλα στην στεριά και θα βλέπαμε γιατί θα μιλάγαμε σήμερα…. Ας δοξάζουμε τον Θεό που ήταν πολύ κοντά.

Και μετά τι συγχαρητήρια και τι συλλυπητήρια είναι αυτά. Οι εφοπλιστές που έβγαλαν αυτήν ανακοίνωση, την απαράδεκτη ανακοίνωση δεν μπορούσαν να περιμένουν καν να μάθουν τον αριθμό των απωλειών, των τραυματιών; Τόσο πολύ δεν κρατιόντουσαν; Τρεις χιλιάδες επιβάτες έδωσαν τα λεφτάκια τους για να απολαύσουν, να χαρούν όχι για να πάνε βόλτα με το καράβι του τρόμου και να χάσουν την ζωή τους… Αυτοί δεν μετράνε; Και μετά από τις πρώτες μαρτυρίες, που είναι και οι πιο έγκυρες, αφού μετά θα πέσει το κόσκινο σε ότι μεταδίδεται, αναφέρεται ότι υπήρξε πανικός, το πλήρωμα δεν έκανε πολλά πράγματα, οι λέμβοι λόγω της κλίσης δεν μπορούσαν να κατέβουν, επικράτησε σκοτάδι… Αλήθεια άναψαν οι ηλεκτρογεννήτριες έκτακτης ανάγκης, οι emergency όπως τις αποκαλούν; Γιατί μίλησαν στην αρχή για ηλεκτρική βλάβη του πλοίου και όχι πρόσκρουση;

Πάντως η εταιρεία Costa δεν μπορεί κάποια σχέση θα έχει και με την εταιρεία που είχε το πλοίο Sea Diamond που βυθίστηκε στην Σαντορίνη, όπου και εκεί γλυτώσαμε ναυάγιο στυλ Τιτανικού. Γιατί και οι δύο εταιρείες το πρώτο πράγμα που δήλωσαν ήταν ότι ήταν «αχαρτογράφητος ο ύφαλος»….. Τι λες ρε παιδάκι μου; Έχουν κάνει την ίδια διαδρομή, δεκάδες, εκατοντάδες πλοία, χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες φορές και δεν έπαθε κανένας τίποτα και ξαφνικά πάρει η ξέρα, ο ύφαλος και «φυτρώνει» μπροστά στην πορεία του πλοίου. Εις θάνατον ο ύφαλος ή η ξέρα όχι να τιμωρηθούν αυτοί που οδήγησαν τα πλοία εκεί…. Πάντως ανοίγουμε δρόμους εμείς οι Έλληνες, οι Κύπριοι… Ε, και μετά μας λένε λαμόγια οι ξένοι!

Το μόνο που ελπίζουμε από την όλη υπόθεση είναι να μην έχουν χαθεί άδικα οι ζωές αυτές, με την έννοια ότι από την στιγμή που δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω τουλάχιστον οι αρχές οφείλουν στους νεκρούς και τις οικογένειες τους να λάβουν μέτρα για να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Δυστυχώς δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για αυτό, μια που η εταιρεία αυτή η Costa είναι κολοσσός και ανήκει στο γκρούπ της εταιρείας Carnival. Γιατί στην όλη υπόθεση διακυβεύονται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που αφορούν εταιρείες, τράπεζες που δανειοδοτούν νέες κατασκευές, χρηματιστήρια και πάει λέγοντας. Εδώ με το Sea Diamond που χάθηκαν δύο άνθρωποι, που έχουμε μια τοξική βόμβα στο Αιγαίο μας και ουδείς ενδιαφέρεται!! Τόσες και τόσες παρανομίες έγιναν μετά την πρόσκρουση και όλοι ποιούν την νύσσα…. Μήπως έγινε καμία δίκη; Μήπως ελέγχθηκε κανένας ποινικά που μετά την πρόσκρουση δεν ειδοποιήθηκε άμεσα ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΓΕΝ; Και για τόσα άλλα θέματα….

Τουλάχιστον οι αρμόδιες αρχές στο εξωτερικό, οι νηογνώμονες, όποιος είναι αρμόδιος, ας βάλουν ένα όριο στις κατασκευές τεράστιων πλοίων, αεροπλάνων, κτιρίων. Καλό το κέρδος, έτσι μεγιστοποιείται για τις εταιρείες, με τις μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά για μας τους απλούς ανθρώπους, όχι τους «επιχειρηματίες» η ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη. Μάλιστα σε κάποια ξένη εφημερίδα διαβάσαμε ότι το πλοίο αυτό ήταν αβύθιστο… Σαν τον Τιτανικό στην εποχή του θα συμπληρώσουμε εμείς….

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_9076.html

Με το σκοτάδι και το αφόρητο κρύο εκβιάζει η κυβέρνηση, όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι


  • Απειλή σκότους και ψύχους για περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά
  • Σε ανυπακοή καλεί η ΓΕΝΟΠ
Εϊκοσι χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος -εκτελεστέες από αύριο Δευτέρα- εξέδωσε η ΔΕΗ. Εκκληση στους τεχνικούς της ΔΕΗ να αγνοήσουν τις εντολές της διοίκησης και να μην προχωρήσουν σε διακοπή ρεύματος προς καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων έκανε η ΓΕΝΟΠ.

Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου εκβιάζει να κόψει το ρεύμα και να αφήσει στο σκοτάδι αλλά και στο κρύο, περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά. Η κυβέρνηση αυτή τολμά να μετατρέπεται σε κοινό εκβιαστή προκειμένου να εισπράξει από ανθρώπους που οι αλλαγές της οικονομικής πολιτικής και τα εγκληματικά (ή σκοπούμενα...) λάθη των πολιτικών, κατάφεραν να καταστρέψουν έναν λαό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χορηγούς τους.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, για 250.000 λογαριασμούς ρεύματος με ειδικό τέλος ακινήτων που δεν έχουν πληρωθεί και έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών, έχουν ήδη εκδοθεί 20.000 εντολές διακοπών που θα αρχίσουν να εκτελούνται από αύριο με προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΓΕΝΟΠ:
1. Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.
2. Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με ΕΕΤΗΔΕ, έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί και το συνολικό ύψος των τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ.
3. Από τους 9.500.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί οι 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) 1.100.000.000 ευρώ.
Απειλή σκότους για 20.000 νοικοκυριά από αύριο - Σε ανυπακοή καλεί η ΓΕΝΟΠ


4. Από τους υπόλοιπους 4.000.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, οι 1.500.000 (με ύψος ΕΕΤΗΔΕ 350.000.000) έχουν λήξει και για 250.000 λογαριασμούς έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή ρεύματος.
Το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ έχει εκδώσει ήδη 50.000 εντολές διακοπής από τις οποίες οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς το διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές.
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές.
«Το συνδικάτο σας, σας καλεί να αγνοήσετε αυτές τις εντολές», αναφέρει συγκεκριμένα η ΓΕΝΟΠ. «Έχουμε τα στοιχεία, τις διευθύνσεις, τις συνοικίες και το ύψος του λογαριασμού για κάθε σπίτι και κάθε μαγαζάκι. Έχουμε στα χέρια μας το ιστορικό των διακανονισμών. Ένα άλλο στοιχείο είναι οι κάρτες ανεργίας. Απ' όλα αυτά μπορούμε να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα που θα μας δείξουν που θα θέσουμε προτεραιότητα και που όχι».
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας και επικαλείται μεταξύ άλλων δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ, Γκύντερ Έτινγκερ, ότι δεν είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η διακοπή του ρεύματος επειδή δεν πληρώνονται φόροι.

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_5233.html?utm_source=BP_recent

Ο Καρχιμάκης, οι δελφίνοι και οι φάκελοι (ή τα βαλιτσάκια;)...


Γιατί νομίζετε πως οι γίγαντες της διαδοχής, οι περισπούδαστοι δελφίνοι έκαναν τους αμνούς κατά την διάρκεια του συνεδρίου;

Γιατί νομίζετε πως άκουσαν με σκυμμένα κεφάλια τον μονόλογο της παραφροσύνης και ουδείς (πλην Χρυσοχοΐδη!!!) ψέλλισε κουβέντα, παρά μόνο απάντησαν με ανάλατα λογίδρια αποφεύγοντας οποιαδήποτε ρήξη;

Η εξήγηση είναι απλή και ακούει στο όνομα Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο άρχοντας των φακέλλων. Όχι σαν αυτούς του Αλέξη, μιλάμε για φακέλλους ουσίας, προϊόν έρευνας δεκαετιών από τον μαιτρ του είδους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιχαλιός κατάφερε ακόμα και να πείσει τον κόσμο για το δήθεν σκάνδαλο Βατοπεδίου, βγάζοντας μάλιστα τον αθόρυβο αγώνα του έξω από το κάδρο των πρόσφατων αντιδράσεων…

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν, ο δαίμων της Κρήτης, άφηνε δελφίνους και δελφίνες να παρελαύνουν σε κανάλια, ξιφομαχώντας με τον αρχηγό εξ’ αποστάσεως ενώ ο ίδιος έφτιαχνε φακελλο για τον καθένα. Φαίνεται ότι ήλθε η στιγμή και τους χρησιμοποίησε. Δεν εξηγείται (ή μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε την απάντηση σε βαλιτσάκια που αλλάζουν χέρια) αλλιώς η ανοχή τους στις ασυναρτησίες του Γιώργου Παπανδρέου που υπό ομαλές συνθήκες θα έπρεπε να τον έχουν πάρει με τις πέτρες…

Φάκελλοι λοιπόν για τον καθέναν από τον δαιμόνιο Κρητικό και με διαρροές μάλιστα, αφού κάποιοι στο συνέδριο χαμηλόφωνα ¨”ενημέρωναν” ότι ο ΓΑΠ τους είχε “κλειδώσει” όλους πλην του Χρυσοχοΐδη για τον οποίο φαίνεται ότι ο φάκελλος είναι αρκετά “light”…

Σύμφωνα με όσα έφτασαν στα αυτιά μας:
  • Ο φακελλος Μπένυ έχει άφθονη Θεσσαλονίκη,
  • ο φάκελλος Άννα είναι… συζυγικός,
  • ο φάκελλος Ανδρέας είναι προϊόν φαρμακοβιομηχανίας,
  • ο φάκελλος Μιχάλη είναι περίεργος αφού αφορά Μιλένα και τέως…
Το σημαντικό είναι πως οι τρεις πρώτοι σιώπησαν, άρα στο τέλος θα κάνουν ότι πει ο ΓΑΠ. Ο Μιχάλης συνεχίζει να τον χτυπά σαν χταπόδι, βάζοντας στο κάδρο και τον Μπέννυ… (λέτε να έχει κάποιο μυστικό ο Χρυσοχοΐδης ή αποφάσισε να τα βάλει στα ίσια με τον συνονόματό του;)

Εν αναμονή λοιπόν. Ο ταχυδρόμος χτυπά πάντα δυο φορές...

Εκτός αν έχει πολλά "βαλιτσάκια φορτωμένα"...


Και για να ευθυμήσουμε, ένα σχόλιο του ιστολογίου: "Αγγελικούλα ζάχαρη, Αγγελικούλα μέλι, Αγγελικούλα κρύο νερό που πίνουν οι αγγέλοι..."! Σωστά δεν το είπα Μιχάλη;

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_6841.html?utm_source=BP_recent
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters