Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Εξώδικα Αρτέμη Σώρρα της 27-3-2015 προς Ελληνική κυβέρνηση, Ομπάμα, Πούτιν, CIA και Τράπεζα της Ελλάδος

 
Viky Charalambous

ΣΤΙΣ 27-03-2015 ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ, ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟ, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΩΣ.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ 1 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΟΥ 2007, TO ΟΠΟΙΟ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΈΘΝΗ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ,
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΚΚΗΣ.

ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2007 ΕΙΝΑΙ ΟΙ:
1,2,3,4,5,6,28,36,37,38,39,40, 41,42,54,55, 80, 81, 82,
83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 95, 101, 107, 112.

ΘΕΜΑ:
«Κλήση για συντονισμό και εποπτεία προκειμένου για τη λήψη κεφαλαίων από τα παράγωγα του πλούτου των Κληρονομικών Ταμείων Διεθνούς Εξασφάλισης, που διατηρούνται καταχωρημένα στους ειδικούς Θεσμικούς Μητρικούς και Παράλληλους «Υπερκαλυμμένους λογαριασμούς» (OVER BALANCED) ή/ και «Κύριους λογαριασμούς» (GLOBAL MASTER CASH AND CHIPS ACCOUNTS – GMC & CA), ή / και τους «Διεθνείς Συγκεντρωτικούς Λογαριασμούς», (INTERNATIONAL COMBINED COLLATERAL ACCOUNTS ), στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες με έδρα την Ελλάδα και που ελέγχονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS – Bank of International Settlements), την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), Federal Reserve και τις κεντρικές τράπεζες των χωρών δια μέσου των γκρίζων/ μαύρων οθονών (Επίπεδο υψίστης ασφαλείας), που είναι Δικαιωματικά, κατά τις Διεθνείς Συνθήκες, νόμιμη ιδιοκτησία του Κυρίαρχου Ελληνικού Έθνους, όπως αλλιώς είναι γνωστό ως «η Παγκόσμια Διευκόλυνση του Χρέους» (Global Debt Facility), με απώτερο σκοπό να δομηθεί χρηματοδότηση προς όφελος του Έλληνα Πολίτη, για μια βιώσιμη αναδιάρθρωση και αναπτυξιακή πολιτική, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό»

Βίκυ Χαραλάμπους
04/ 04/ 2015

Ο Αρτέμης Σώρρας, κατέθεσε το 2012 πρόταση στην Ελληνική Δημοκρατία για την εξαγορά του Εξωτερικού Δανεισμού αλλά και την χρηματοδότηση των νέων αναγκών ύψους 600 Δις Αμ. Δολαρίων. Η πρόταση αυτή δεν φέρει κανένα παράξενο όρο, παρά μόνο ζητήθηκε να υλοποιηθεί λογιστικός έλεγχος του Δημοσίου Χρέους και εάν διαπιστωθεί ότι οιοσδήποτε πολιτικός καταχράστηκε δημόσια περιουσία να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Μέχρι σήμερα, παρόλο που επικυρώθηκε πολλάκις η νομιμότητα και αυθεντικότητα της πρότασης και των χρεογράφων που την συνοδεύουν, παρόλο που έστειλε σωρεία εξωδίκων όπου απαιτούσε να λάβει απάντηση επί του θέματος, παρόλο που κέρδισε στα δικαστήρια για το θέμα αυτό, παρόλο που έκανε κάθε νόμιμη ενέργεια όπως επιτάσσει η Ελληνική αλλά και η Διεθνής νομοθεσία, εντούτοις η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει με φερέγγυο και υπεύθυνο τρόπο.


Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην προηγούμενη κυβέρνηση (Πρόεδρος, Βουλή, Κόμματα, Άρειος Πάγος) καθώς και η Τρ. Ελλάδος έχει μηνυθεί από τον ίδιο για α. Προδοσία Εσχάτου βαθμού, β. Κακουργηματική Απιστία και γ) Παράβαση καθήκοντος.

Ο Νέος Υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενημερώθηκε με εξώδικο στις 26/ 03/ 2015 για την Πρόταση Χρηματοδότησης προς το Ελληνικό Δημόσιο από τον Αρτέμη Σώρρα για το ποσό των 600 Δις Αμ. Δολαρίων. Στη συγκεκριμένη ενημέρωση, για να διευκολυνθεί ακόμα πιο δραστικά η όλη διαδικασία, ο Αρτέμης Σώρρας, δήλωσε ότι μπορεί ακόμα και ν’ αφαιρέσει το συγκεκριμένο όρο για την υποχρέωση για το λογιστικό έλεγχο του χρέους εάν αυτό ζητηθεί από την Κυβέρνηση.

Κατά τον προεκλογικό αγώνα, η τότε αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να πείσει τον Ελληνικό Λαό για τον αγώνα που θα προωθείτο από αυτούς εάν ελάμβαναν τα ινία της διοίκησης της χώρας, με σκοπό στο ν’ απεμπλακεί η χώρα από τα δεσμά των μνημονίων, υπόσχονταν ότι θα εφαρμόσουν μια αναπτυξιακή πολιτική η οποία θα καταφέρει να ισορροπήσει το οικονομικό αβέβαιο περιβάλλον του σήμερα και να ισορροπηθούν οι σχέσεις με τους εταίρους της ΕΕ και τους δανειστές. Το ίδιο συνεχίζει να κάνει μέχρι και σήμερα, αλλά χωρίς να μπορεί να επιτύχει κανένα σοβαρό αποτέλεσμα γιατί απλά, δεν μπορεί να υπάρξει δραστική αλλαγή εάν και εφόσον η χώρα δεν καταφέρει να σταθεί στις δικές τις δυνάμεις, πράγμα που είναι απίθανο με τα δεδομένα του σήμερα.

Όλος ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα αλλά και απογοήτευση τα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται με άκρως επικίνδυνους χειρισμούς από τους κυβερνώντες.

Καλούμε σύσσωμοι όλοι οι Έλληνες τον Υπεύθυνο Υπουργό Οικονομικών που είναι υποχρεωμένος εκ του θεσμικού του ρόλου να λάβει κάθε μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων, να θέσει σε λειτουργία την πρόταση αυτή του Αρτέμη Σώρρα για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από τα μνημόνια της ντροπής και να προωθήσουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική προς την πρόοδο και την ευημερία.

Βίκυ Χαραλάμπους
04/ 04/ 2015


ε1 ε2 ε3 ε4 ε5 ε6 ε7 ε8 ε9 ε10 ε11 ε12 ε13 ε14 ε15 ε16 ε17 ε18 ε19 ε20 ε21 ε22 ε23 ε24 ε25 ε26 ε27 ε28 ε29 ε30 ε31 ε32 ε33

 

 

 

https://epistimonikos.wordpress.com/2015/04/04

Μα αφού έχουμε χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια γιατί φοβάσαι ;

Έχουμε χρεοκοπήσει οικονομικά εδώ και 5 χρόνια ..!

Ηθικά εδώ και 50 χρόνια !

Πνευματικά εδώ και 2000 χρόνια !
 
Ανθρωπιστικά δεν υπήρξαμε ποτέ επαρκείς σε τίποτα!


Πολιτισμικά ούτε που αγγίξαμε ποτέ την έννοια !

Αρα ποιο είναι το πρόβλημα σου ανθρωπάκο;

Ότι θα χασεις τα φραγκακια από την τράπεζα;

Ότι θα ταραχτεί η ισορροπία σου και η ασφάλεια σου;

Θα χάσεις το μισθουλη και την συνταξουλα;

Τι σε ταράζει πες μου; ..Το ότι ήρθε και η δική σου ώρα να μπεις στο μπλέντερ του πολιτισμού;

Κάτσε να έρθουν και οι βόμβες καλέ μου και τότε να ταραχτείς !
 
Θυμάσαι τοτε που βομβάρδιζαν και εσύ έτρωγες πίτσες και το έβλεπες στην tv;

Θυμάσαι κάτι γραφικούς σαν και μένα που σου λένε ότι τα παιδιά πεθαίνουν ανα 5 δευτερόλεπτα για να έχεις εσύ την καλή την μάρκα στο κινητό , στα παπουτσακια ……;

Γιατί ελληνόφωνε μικροαστε τρομάζεις αν χρεοκοπήσεις;

Καταρχάς από πότε είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ και ταυτόχρονα και χέστης ;

Μήπως δεν είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ αλλά κανα τροποιοημενο καλαμπόκι εβραίικο;

Μήπως σε έκαμαν λουλου καλέ μου ;

Γιατί να σε σεβαστώ και να μην σε τρομάζω ; Σου αξίζει η Ελευθερία σου ; ..είσαι εσύ το παράδειγμα του πολιτισμού που πρέπει να κρατήσουμε ως προστασία σαν ειδος που εκλειπει;

Άκου ρε μύγα , ο μόνος λόγος που δεν θα έπρεπε να θες την χρεοκοπία είναι επειδή είναι στημένη και δεν έχεις τιμωρήσει όλους όσους σε πρόδωσαν !

Η χρεοκοπία έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και χρόνια, όσοι την καθυστέρησαν με σκοπό να ξεπουλήσουν την χώρα αλλά και τις ΕΛΕΥΘΕΡΊΕΣ του ανθρωπίνου είδους (που εκεί ειναι όλο το παιχνίδι και όχι στο καρότο σου το χρήμα μπαμπουινε) είναι προδότες της ανθρώπινης φυλής !

Νομίζεις ότι θα αλλάξει κάτι με την χρεοκοπία κοιμισμενε μου; Ότι θα έρθει αλλαγή , ανάταση , νέα συνείδηση; τι ; …Πάλι οι τράπεζες θα σε διοικούν , πάλι Ελευθερία θα έχεις παραδώσει , πάλι θα είσαι μια κατσαρίδα ενός πολιτισμού που ζέχνει!!

Αρα ..τι ρε τομάρι σε φοβίζει; ..Μην χάσεις μόνο την μικρή ασφάλεια του κλουβιού σου; Και με ρώτησες έμενα ρε ρεμάλι αν συμφωνώ να είμαι στα τέσσερα μια Ζωή;

Γιατί θα πρέπει να σεβαστώ τον κάθε χεσμένο νεοέλληνα ελληνόφωνο που για Χάρη της ασφάλειας του ξεπούλησε την Ελευθερία του; Ας μου πει κάποιος γιατί να τον σεβαστεί ο οποιοσδήποτε έναν άνθρωπο σαν και αυτόν;

Θα πει κάποιος γιατί εσύ είσαι αλλιώς , είσαι φιλοσοφημένος , είσαι υπέρ της Ειρήνης , της ένωσης κοκ κοκ κοκ..

Μπορείτε να ενωθείτε εσείς με σαυρες που φοράνε μπειμπιλινο;

Κοιτάτε γύρω σας και αναλογιστείτε ..ποιους αξίζει να βοηθήσω ; για ποιους αξίζει να γίνει η οποιαδήποτε θυσία;

Τους φουστιτσες , τους ρουφιανους , τους δούλους , τους γλείφτες , τους μαυρογονατους , ..πείτε μου ποιους;

Και όμως αυτός ο τόπος συνεχίζει εξαιτίας λίγων, λίγων έμψυχων Ελλήνων …που αντέχουν στην επίθεση της νόησης και της ηθικής !!

Και ακριβώς επειδή κανείς δεν μπορεί να έχει την δύναμη να ξεχωρίσει μέσα στα σκατά τα διαμάντια ..είσαι αναγκασμένος να τρως χαστούκια από μύγες …να ακούς κριτική από φίδια …να δέχεσαι προσβολές από άψυχους βρυκολακες !!

Όλα αυτά μου βγήκαν αυθόρμητα και συγχωρέστε με…. διάβασα κάποια σχόλια στο άρθρο περί μη ρευστου στις 9Απριλιου !!

Χεστήκαμε προσωπικά κύριοι για την οικονομική πτώχευση η οποία έχει γίνει εδώ και 5 χρόνια… αλλά εσείς μπινεδες που σήμερα φοβάστε και κρίνετε …δεν δώσατε ποτέ το χέρι να βοηθήσετε κανέναν ….δεν ανοίξατε το σπίτι σας να κοιμίσετε κανέναν …δεν στερηθηκατε το ψωμί σας για να ταισετε κανέναν….απλά αφήσατε τους διπλανούς σας να πεθαίνουν από απόγνωση!

Η ηθική χρεοκοπία είναι μεγαλύτερο αγκάθι ανθρωπάκια του πουθενά , μικρο λεμεδες μιας κοινωνίας που είναι σάπια μέχρι το κόκαλο!

Ζείτε σαν παράσιτα εις βάρος άλλων ανθρώπων και είναι αναγκασμένοι να σας ακολουθούν και όσοι έχουν μπουκώσει τα αισθητήρια της ψυχής τους από την μπόχα σας !!

Ζήτω η δημοκρατία των δούλων , η δημοκρατία που επιβάλει των θάνατο παιδιών για να μεγαλώνει το εισόδημα της , ο πολιτισμός που πατά πάνω σε πτώματα για να έχεις εσύ σάπιο απόβρασμα δικαιώματα και δήθεν ελευθεριες !
….

Σταματάω δεν υπάρχει καμία ουσία … κανένας λόγος !

Μην ξεχάσεις το Πάσχα να σπάσεις κάνα κόκκινο αυγό… κόκκινα είναι και τα μάτια των παιδιών στην Αφρική από την πείνα …στην Κίνα από το κρύο… την ώρα που δουλεύουν 18 ώρες να σου προσφέρουν την κινέζικη μπογιά που τα εβαψες !!!


Υ.Γ Για να μην μπερδευτούμε , το 2012 τότε με το περιβόητο εμαιλ και το κάλεσμα μας από τον εισαγγελέα , τότε με το ότι πτωχεύει η Ελλάδα το Μάρτιο… όλος ο μηχανισμός είχε μπει σε λειτουργία να μην το πιστέψεις …και όπως μάθαμε μετά από χρόνια ..από απολογία δημοσιογράφου….οι ντακοτες ερχόντουσαν από Ιταλία γεμάτες με μαύρο χρήμα … γιατί είχες φτάσει κοντά στο bank run …!!!


Αναρωτησσου λοιπόν τώρα τι άλλαξε ..και δεν θα σου στείλουν ντακοτες στα κρυφά; Τι δόθηκε και ήρθε να δέσει το γλυκό με μια πτώχευση; Από μια κυβέρνηση φιλολαϊκή τάχα μου τάχα μου..Τι πέρασαν η τι πρόκειται να περάσουν;


Αν είχες κάνει εσύ την χρεοκοπία με bank run θα τους είχες στερήσει το κόλπο γκρόσο…τώρα το κόλπο γκρόσο πλησιάζει στο τελος του!..Θες να μην είναι μέσα σε μερικές μέρες … θες να είναι σε 6 μήνες … ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ..ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ! Παράδοση σε ρόλους και μαριονέτες έγινε… όταν πάρουν ότι θέλουν θα έρθει και η χρεοκοπία…Αρα … τι;

Φοβάσαι; Γιατί;.. Άλλαξε κάτι;


http://sfairika.gr
http://ideopigi.blogspot.gr/2015/04/blog-post_89.html

Οι άγνωστες ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων

Η Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων εορτάζεται στις 4 Ιανουαρίου εκάστου έτους.
Τοὺς Ἑβδομήκοντ᾽ εὐκλεεῖς Ἀποστόλους,
Καὶ ὧδ᾽ ὁμοῦ σύμπαντας εὐφημεῖν θέμις.
Ἀμφὶ τετάρτην ἄνδρας ἀγακλεέας κυδαίνω. Ορθόδοξος Συναξιριστής
H σημασία της λέξης απόστολος και το «χριστιανικό Δωδεκάθεο»
Η λέξη απόστολος είναι λέξη που έχει τη ρίζα της στην αρχαία Ελλάδα. Τότε όμως η λέξη απόστολος σήμαινε το στόλο που είναι έτοιμος να αποπλεύσει. Αργότερα η ίδια λέξη πήρε τη σημασία του απεσταλμένου.
Μετά τη σταύρωση του Χριστού και όταν το βάρος του προσηλυτισμού του έπεσε στους μαθητές του, η λέξη χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει το νέο θεσμό του αποστολικού αξιώματος.
Σύμφωνα με τα κείμενα της Καινής Διαθήκης, το όνομα Απόστολος το πήραν για πρώτη φορά οι 12 διαλεκτοί μαθητές του Χριστού. Και από τότε ο αριθμός 12 πήρε τόσο μεγάλη σημασία στον χριστιανισμό, ώστε να είναι ταυτόσημος με τη λέξη «απόστολος».
Οι Δώδεκα απόστολοί είναι: Ανδρέας, Σίμων, Ιάκωβος και Ιωάννης οι υιοί του Ζεβεδαίου, Φίλιππος και Βαρθολομαίος, Θωμάς, Ματθαίος, Ιάκωβος ο υιός του Αλφαίου, Θαδδαίος, Σίμων ο Κανανίτης και Ιούδας ο Ισκαριώτης «ο και παραδούς αυτόν».
Περί αποστόλων αναλυτικά
Ο Χριστός, προτού τους εκλέξει, τους κάλεσε με διαφορετική σειρά, τους προπαρασκεύασε, τους δοκίμασε και, τελικά, τους ανάθεσε το δύσκολο ρόλο να περάσουν τα μηνύματα του εβραϊκού ιερατείου τσε ολόκληρη τη Γη. Το σημαντικότερο γεγονός στη ζωή των Αποστόλων, μετά τη συνάντησή τους με το Χριστό βέβαια, είναι λεγόμενη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Οι Απόστολοι ήταν κρυμμένοι στο υπερώο ενός σπιτιού, γιατί είχαν μεγάλο φόβο για την οργή των Φαρισαίων και άλλων πολλών, που είχε αρχίσει ήδη να εκδηλώνεται καθαρά. Και απορούσαν πραγματικά πώς θα ήταν δυνατό αυτοί επελιγμένοι άνθρωποι, γιατί ειδικά αυτοί  να «δώσουν στον κόσμο να καταλάβει» .
Για να κάνουν να  πιστέψει ο απλός κόσμος την απαστολή των ειδικών δυνάμεων του Ιησού λένε  το παραμύθι ότι το «Άγιο Πνεύμα», με μορφή πύρινων γλωσσών, ήρθε και κάθησε πάνω από τα κεφάλια τους. Και τότε όχι μόνο οι απλοί και αμόρφωτοι μεταμορφώθηκαν σε δυναμικούς και σοφούς, όχι μόνο μπόρεσαν να μιλήσουν σ’ όλες τις γλώσσες, αλλά και απόκτησαν πλήρη συνείδηση της «θείας» αποστολής τους» .
Οι 12 Απόστολοι: γιατροί, νομοθέτες, εβραίοι θεολόγοι, φοροεισπράκτορες και πάει λέγοντας…
Ποιός ήταν ψαράς;  Και ποιά είναι τα ψάρια;
Όταν ο Ιούδας κρεμάστηκε, έπρεπε να βρεθεί άλλος για να τον αντικαταστήσει. Αυτός ήταν ο Ματθίας, από τους ανθρώπους που είχαν πλήρη συνείδηση του έργου τους. Ο θεσμός των 12 άρχισε να καταρρέει όταν οι Απόστολοι μεταβίβασαν στους 7 διακόνους ορισμένες δικές τους αρμοδιότητες. Αλλά στην εξαφάνιση αυτού του θεσμού συντέλεσε πολύ η προβολή του Σαούλ /Παύλου, τον επιλεγμένο και σπουδαγμένο εβραϊκό νομοθέτη από τον Γαμαλιήλ σαν τον δυναμικότερο. Ο Σαούλ/Παύλος, εκτός από τους 12, θεώρησε σαν απόστολους το Βαρνάβα, τον αδελφόθεο Ιάκωβο και ορισμένους συνεργάτες του. Έτσι ο θεσμός των 12 καταρρέει ιδίως όταν αρχίζουν να δίνονται και σε άλλους υπεύθυνες αρμοδιότητες για την εξάπλωση του Χριστιανισμού.
Ο ευαγγελιστής Ματθαίος αναφέρει τις παραγγελίες που ο ίδιος ο Ιησούς τους έδωσε, όταν τους έπεισε να κηρύξουν τη «χριστιανική αλήθεια» σ’ όλο τον κόσμο. Το έργο των Δώδεκα Αποστόλων, μετά την Ανάληψη του Χριστού, μας το διηγείται το πέμπτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, που γι’ αυτό έχει πάρει την ονομασία «οι Πράξεις των Αποστόλων». Το έγραψε ο ευαγγελιστής Λουκάς και αναφέρεται στις πράξεις που έκαναν οι Απόστολοι και ιδιαίτερα ο Πέτρος, ο Παύλος, ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος, για να διαδοθεί η διδασκαλία του Χριστού.
Υπάρχουν εκτός από τους δώδεκα Αποστόλους και τον Παύλο, 3 ακόμη κατηγορίες ανθρώπων που χαρακτηρίστηκαν σαν απόστολοι:
• α) Οι 70 απόστολοι (ένας από τους 70 ήταν και ο Επαφρόδιτος πουδιάλεξε ο Χριστός μετά τους 12 σε αντιστοιχία με τους 70 πρεσβύτερους (ειδικές δυνάμεις) του Μωϋσή και τους έστειλε ανά 2 σε διάφορες πόλεις να ετοιμάσουν το μεγάλο κόλπο πηγαίνοντας αυτοί πρωτύτερα σε κάθε πόλη και τόπο, όπου θα πήγαινε κατόπιν ο Ίδιος..
• β) Από τις «Πράξεις των Αποστόλων», απόστολοι επίσης ονομάζονται από τους συνεργάτες του Σαούλ/Παύλου ο Βαρνάβας, ο Σιλουανός, ο Ανδρόνικος και ο Ιουνιάς …
Πηγή.
Αυτοί ήταν οι απόστολοι και μάλιστα …πληθωρικοί(76):
1. Άγαβος, προφήτης, ο οποίος προφήτευσε τη σύλληψη του Αποστόλου Παύλου και το μέγα λιμό εις Ιερουσαλήμ (Τιμάται 8 Απριλίου).
2. Ακύλας, μαθητής του Αποστόλου Παύλου, μετά της συζύγου αυτού Πρισκίλλης, μαρτυρικά τελειωθέντες (Τιμούνται 14 Ιουλίου, 13 Φεβρουαρίου).
3. Αμπλίας, Επίσκοπος Οδυσσουπόλεως (της Μακεδονίας), υπό του Αποστόλου Ανδρέου εγκατασταθείς και υπό των εθνικών αναιρεθείς (Τιμάται 31 Οκτωβρίου).
4. Ανανίας, μαθητής του Κυρίου στη Δαμασκό, συναντήσας καθ” υπόδειξη του Κυρίου τον Σαούλ (Παύλο) τυφλωθέντα, τον οποίο θεράπευσε και Βάπτισε. Έγινε Επίσκοπος Δαμασκού, τελειωθείς διά λιθοβολισμού (Τιμάται 1 Οκτωβρίου).
5. Ανδρόνικος, Επίσκοπος Πανονίας (Τιμάται 17 Μαΐου, 30 Ιουλίου και 22 Φεβρουαρίου η εύρεση των Τιμίων Λειψάνων του).
6. Απελλής, Επίσκοπος Σμύρνης (Τιμάται 10 Σεπτεμβρίου).
7. Απελλής (έτερος), Επίσκοπος της εν Θράκη Ηρακλείας (Τιμάται 31 Οκτωβρίου).
8. Απολλώς, Επίσκοπος Καισαρείας (Τιμάται 8 Δεκεμβρίου).
9. Απφία(ς) (ή Απφιών), σαφώς πρόκειται περί γυναίκας Αποστόλου, την οποία αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Φιλήμονα επιστολή: «καὶ Ἀπφίᾳ τῇ ἀγαπητῇ». Συνεμαρτύρησε μετά των Αποστόλων Διλήμονος, Αρχίππου και Ονησίμου επί Νέρωνος (φέρεται ως σύζυγος του Φιλήμονος) (Τιμάται 22 Νοεμβρίου).
10. Αρίσταρχος, Επίσκοπος της εν Συρία Απαμείας, αποκεφαλισθείς υπό Νέρωνος (Τιμάται 14 Απριλίου και 27 Σεπτεμβρίου)
11. Αριστόβουλος, Επίσκοπος Βρετανίας, αδελφός του Αποστόλου Βαρνάβα (Τιμάται 31 Οκτωβρίου, 15 Μαρτίου).
12. Αρτεμάς, Επίσκοπος Λύστρων (Τιμάται 30 Οκτωβρίου).
13. Άρχιππος, μαθητής του Αποστόλου Παύλου εις Κολοσσάς. Ετελειώθηκε μαρτυρικά επί Νέρωνος (Τιμάται 22 Νοεμβρίου, 19 Φεβρουαρίου).
14. Ασύγκριτος, Επίσκοπος Υρκανίας, ετελειώθηκε μαρτυρικώς (Τιμάται 8 Απριλίου).
15. Αχαϊκός, μαθητής του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ετελειώθηκε από λιμό και δίψα (Τιμάται 15 Ιουνίου).
16. Βαρνάβας ή Ιωσής, Κύπριος την πατρίδα, από τους ελληνιστές Εβραίους της νήσου και από την φυλή Λευΐ. Από Ιωσής, για το γλυκύ του κήρυγμα, μετονομάσθηκε Βαρνάβας, που σημαίνει «υἱὸς παρακλήσεως». Συνέκδημος του Αποστόλου Παύλου, κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αντιόχεια, Ιερουσαλήμ, Ρώμη, Αλεξάνδρεια και Κύπρο, όπου λιθοβολήθηκε και παραδόθηκε στο πυρ. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Κύπρου (Τιμάται 11 Ιουνίου).
17. Γάιος, Επίσκοπος Εφέσου (Τιμάται 5 Νοεμβρίου).
18. Επαινετός, Επίσκοπος Καρθαγένης (Τιμάται 30 Ιουλίου).
19. Επαφρόδιτος (ή Επαφράς), Επίσκοπος Κολοφώνος ή Κολώνης ή Αδράκης (Τιμάται 8 Δεκεμβρίου).
20. Έραστος, οικονόμος της Εκκλησίας Ιεροσολύμων και Επίσκοπος Πανεάδος (Τιμάται 10 Νοεμβρίου).
21. Ερμάς, Επίσκοπος Φιλίππων ή Φιλιππουπόλεως (Τιμάται 5 Νοεμβρίου).
22. Ερμής, Επίσκοπος Δαλματίας (Τιμάται 8 Μαρτίου).
23. Εύβουλος, μαθητής του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 28 Φεβρουαρίου).
24. Εύοδος, Επίσκοπος Αντιόχειας, διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου (Τιμάται 7 Σεπτεμβρίου).
25. Ζακχαίος, αρχιτελώνης της Ιεριχώ, τον οποίο κάλεσε ο Κύριος (Τιμάται 20 Απριλίου).
26. Ζηνάς ή Ζήνων, Επίσκοπος Διοσπόλεως της Λαοδικίας (Τιμάται 27 Σεπτεμβρίου).
27. Ηρωδίων και Ροδίων ή Ρόδιος, Επίσκοπος νέων Πατρών, ακόλουθος των Αποστόλων. Ετελειώθηκε μαρτυρικά υπό Ιουδαίων και εθνικών ή Επίσκοπος Ταρσού, ακόλουθος των Αποστόλων Πέτρου στη Ρώμη. Αποκεφαλίσθηκε υπό Νέρωνος μετά του Ολυμπά (Τιμάται 28 Μαρτίου, 10 Νοεμβρίου).
28. Ιάκωβος ο Αδελφόθεος, αδελφός του Κυρίου και υιός Ιωσήφ του Μνήστορος, συγγραφεύς της φερωνύμου Καθολικής Επιστολής και πρώτος Ιεράρχης Ιεροσολύμων. Ο Άγιος ετελειώθηκε μαρτυρικώς υπό Ιουδαίων (Τιμάται 23 Οκτωβρίου, και Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση).
29. Ιάκωβος ο Αλφαίου ή Αλφαίος, αδελφός Ματθαίου του Ευαγγελιστού (Τιμάται 9 Οκτωβρίου).
30. Ιάσων, Επίσκοπος Ταρσού, μαθητής του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 29 Απριλίου).
31. Ιούδας ο Ιακώβου ή Θαδδαίος και Λεββαίος, αδελφός κατά σάρκα του Κυρίου και υιός του Ιωσήφ του Μνήστορος, αδελφός δε γνήσιος του Ιακώβου του Αδελφοθέου (Τιμάται 19 Ιουνίου).
32. Ιουνία(ς), πρόκειται μάλλον περί ανδρός Αποστόλου, τον οποίο αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή : «ἀσπάσασθε Ἀνδρόνικον καὶ Ἰουνίαν τοὺς συγγενεῖς μου καὶ συναιχμαλώτους μου, οἵτινές εἰσιν ἐπίσημοι ἐν τοῖς ἀποστόλοις». Δυστυχώς στους Συναξαριστές εθεωρήθηκε ως γυναίκα, ενώ σε πολλούς κώδικες γράφεται ορθώς: «(Ἀνδρόνικος) συνεπόμενον ἔχων καὶ τὸν ὑπερθαύμαστον Ἰουνίαν». Και το δίστιχο μαρτυρεί : «Ἰουνία(ς) τέθνηκε μηνὶ Μαΐῳ, ὃς πρῶτος ἐστὶν εἰσιὼν Ἰουνίου» (Τιμάται 17 Μαΐου, 22 Φεβρουαρίου (εύρεση Τιμίων Λειψάνων)).
33. Ιούστος ή Ιωσήφ ή Βαρσαββάς ή Ιησούς ή Ιωσής, Επίσκοπος Ελευθερουπόλεως, ο σύμψηφος γενόμενος του Ματθίου, ο αδελφόθεος (Τιμάται 30 Οκτωβρίου).
34. Καίσαρ, Επίσκοπος Κορώνης (Τιμάται 8 Δεκεμβρίου).
35. Κάρπος, Επίσκοπος Βερόης ή Βέροιας της Θράκης (Τιμάται 26 Μαΐου).
36. Κήφας (Τιμάται 8 Δεκεμβρίου).
37. Κλήμης, Επίσκοπος Σαρδέων ή Σαρδικής (Τιμάται 10 Σεπτεμβρίου).
38. Κορδάτος, Επίσκοπος Αθηνών. Ετελειώθηκε μαρτυρικά στη Μαγνησία (Τιμάται 21 Σεπτεμβρίου).
39. Κουάρτος, Επίσκοπος Βηρυτού (Τιμάται 10 Νοεμβρίου).
40. Κρήσκης, Επίσκοπος Καρχηδόνος (Τιμάται 30 Ιουλίου).
41. Λίνος, Επίσκοπος Ρώμης μετά τον Απόστολο Πέτρο (Τιμάται 5 Νοεμβρίου).
42. Λουκάς ή Λούκιος, Επίσκοπος της εν Συρία Λαοδικείας, διάφορος του Ευαγγελιστού, «ὃν ὁ μακάριος Παῦλος ἐν τῇ πρὸς Τιμόθεον ἐπιστολῇ μαρτυρεῖ» (Τιμάται 10 Σεπτεμβρίου).
43. Μάρκος, (ο και Ιωάννης), Επίσκοπος Βύβλου της Αντιόχειας, διάφορος του Ευαγγελιστού, «οὐ ὁ Ἀπόστολος Λουκᾶς ἐν ταὶς Πράξεσι μέμνηται». (Τιμάται 27 Σεπτεμβρίου).
44. Μάρκος (έτερος), ανηψιός του Βαρναβά, Επίσκοπος Απολλωνιάδος, διάφορος του Ευαγγελιστού και του προηγούμενου, «οὗ ὁ Ἀπόστολος ἐν ταῖς ἐπιστολαῖς μέμνηται». (Τιμάται 30 Οκτωβρίου).
45. Ματθίας, ο διά κλήρου αναπληρώσας Ιούδα τον προδότη και συγκαταριθμηθείς στους Δώδεκα (Τιμάται 9 Αυγούστου).
46. Νάρκισσος, Επίσκοπος Αθηνών. Ετελειώθηκε μαρτυρικά (Τιμάται 31 Οκτωβρίου).
47. Νακάνωρ, διάκονος εκ των επτά, τελειωθείς εν τη αυτή ημέρα μετά του Αρχιδιακόνου Σεφάνου (Τιμάται 28 Ιουλίου).
48. Νυμφάς, μαθητής του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 28 Φεβρουαρίου).
49. Ολυμπάς, ακόλουθος του Αποστόλου Πέτρου στη Ρώμη. Αποκεφαλίσθηκε υπό Νέρωνος μετά του Ροδιώνος (Τιμάται 10 Νοεμβρίου).
50. Ονήσιμος, μαθητής του Αποστόλου Παύλου. Ετελειώθηκε μαρτυρικά στους Ποτίολους (Τιμάται 15 Φεβρουαρίου, 22 Νοεμβρίου).
51. Ονησιφόρος, Επίσκοπος Κολοφώνος, συνεργός του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 7 Σεπτεμβρίου).
52. Ουρβανός, Επίσκοπος Μακεδονίας, υπό του Αποστόλου Ανδρέου εγκατασταθείς και υπό των εθνικών αναιρεθείς (Τιμάται 31 Οκτωβρίου).
53. Παρμενάς, Διάκονος εκ των επτά (Τιμάται 28 Ιουλίου).
54. Πατρόβας, Επίσκοπος Ποτιόλων (Τιμάται 5 Νοεμβρίου).
55. Πούδης, ακόλουθος του Αποστόλου Παύλου. Υπέστει μαρτυρικό θάνατο επί Νέρωνος (Τιμάται 14 Απριλίου).
56. Πρόχορος, Διάκονος εκ των επτά, Επίσκοπος Νικομήδειας, συνεργός του Ευαγγελιστού Ιωάννου και στη συγγραφή του Ευαγγελίου (Τιμάται 28 Ιουλίου).
57. Ρούφος, Επίσκοπος Θηβών της Ελλάδος. Ετελειώθηκε μαρτυρικά (Τιμάται 8 Απριλίου).
58. Σίλας, Επίσκοπος Κορίνθου, συνεργός του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 30 Ιουλίου).
59. Σιλουανός, Επίσκοπος Θεσσαλονίκης, συνεργός του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 30 Ιουλίου).
60. Σιμεών ή Συμεών ή Κλεόπας, ο αδελφόθεος, δεύτερος Επίσκοπος Ιεροσολύμων, υιός Ιωσήφ του Μνήστορος και αδελφός Ιακώβου. Ο Άγιος σταυρώθηκε επί Τραϊανού (Τιμάται 27 Απριλίου, 30 Οκτωβρίου).
61. Στάχυς, Επίσκοπος (πρώτος) Βυζαντίου, κατασταθείς υπό Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (Τιμάται 31 Οκτωβρίου).
62. Στεφανάς, μαθητής του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 15 Ιουνίου).
63. Στέφανος, πρωτομάρτυς και Αρχιδιάκονος. Ετελειώθηκε διά λιθοβολισμού (Τιμάται 27 Δεκεμβρίου, 2 Αυγούστου, 15 Σεπτεμβρίου).
64. Σωσθένης, Επίσκοπος Κολοφώνος (Τιμάται 8 Δεκεμβρίου).
65. Σωσίπατρος, Επίσκοπος Ικονίου, μαθητής του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 10 Νοεμβρίου, 29 Απριλίου).
66. Τέρτιος, Επίσκοπος Ικονίου, μαθητής του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 30 Οκτωβρίου).
67. Τιμόθεος, Επίσκοπος Εφέσου, μαθητής του Αποστόλου Παύλου, τελειωθείς μαρτυρικά (Τιμάται 22 Ιανουαρίου).
68. Τίμων, διάκονος εκ των επτά, Επίσκοπος Βόστρων, τελειωθείς μαρτυρικά (Τιμάται 28 Ιουλίου).
69. Τίτος, Επίσκοπος Γορτύνης της Κρήτης, μαθητής του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 25 Αυγούστου).
70. Τρόφιμος, ακόλουθος του Αποστόλου Παύλου. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί Νέρωνος (Τιμάται 14 Απριλίου).
71. Τυχικός, Επίσκοπος Χαλκηδόνος ή Κολοφώνος, ακόλουθος του Αποστόλου Παύλου (Τιμάται 8 Δεκεμβρίου).
72. Φιλήμων, Επίσκοπος Γάζης, μαθητής του Αποστόλου Παύλου, τελειωθείς μαρτυρικά στις Κολοσσές επί Νέρωνος (Τιμάται 22 Νοεμβρίου).
73. Φίλιππος, διάκονος εκ των επτά, εκ Καισαρείας της Παλαιστίνης, ο οποίος εβάπτισε Σίμωνα τον Μάγο και τον Ευνούχο της Κανδάκης (11 Οκτωβρίου).
74. Φιλόλογος, Επίσκοπος Σινώπης, κατασταθείς υπό Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (Τιμάται 5 Νοεμβρίου).
75. Φλέγων, Επίσκοπος Μαραθώνος. Ετελειώθηκε μαρτυρικά (Τιμάται 8 Απριλίου).
76. Φουρτουνάτος, μαθητής του Αποστόλου Παύλου. Ετελειώθηκε μαρτυρικά (Τιμάται 15 Ιουνίου).
Από τον Ορθόδοξο Συναρξιριστή.
Σχετικό θέμα:

Υψηλή τεχνολογία στον λεγόμενο τάφο του Αγίου Ιακώβου του Ζεβεδαίου ΒΙΝΤΕΟ

http://alfeiospotamos.gr/?p=14115

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters