Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ- Στρατιωτικά EΛΙΚΟΠΤΕΡΑ πάνω απο την Αττική!!! ΠΟΥ ΠΑΝΕ;;;

 


Γ” ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ - Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον κόσμο…Δεν το πιστεύετε; Για δείτε…

Ο Γ” ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…
ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙ” ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η' ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ;
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…
ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ…
http://www.katohika.gr/2014/10/g-pagkosmios-oi-ipa-etoimazoun-ton-kosmo.html

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Οι Έλληνες αδερφοί μας.!

trimeris(1)_632_355
Δήλωση που θα ενοχλήσει πολλούς πολέμιους της Ελλάδας από τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη στην Κύπρο. Ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου έκανε λόγο για "Έλληνες αδερφούς" και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει το Κάιρο με τη Λευκωσία και την Αθήνα για τον καθορισμό της ΑΟΖ.  Στην τριμερή συνάντηση που είχαν σήμερα Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, οι Υπουργοί Εξωτερικών κάλεσαν την Τουρκία να διακόψει όλες τις αυθαίρετες σεισμικές έρευνες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αποφύγει οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα στο μέλλον. Η δήλωση του Sameh Shukry>>

Τους χαιρετισμούς και την προσδοκία του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi για την τριμερή συνάντηση μεταξύ των ηγετών των Κυβερνήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στις οκτώ Νοεμβρίου στο Κάϊρο, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Sameh Shukry κατά τη συνάντησή τους το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου καθώς και επέκταση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. Πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στους τρόπους ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών προς όφελος των λαών τους.

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Πρόεδρο. Ήταν μια σημαντική συνάντηση όπου είχα την τιμή να μεταφέρω στον Πρόεδρο τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου el Sisi και ότι προσβλέπει ιδιαίτερα να δει για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου, για την τριμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την βελτίωση τόσο της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών όσο και της τριμερούς συνεργασίας «με τους Έλληνες αδελφούς και φίλους μας». Είπε επίσης ότι συζητήθηκαν διάφορα περιφερειακά προβλήματα σε σχέση με την κατάσταση στην Λιβύη, την σύγκρουση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, τις εξελίξεις στο Ιράκ και την κοινή συμμετοχή στην συμμαχία κατά των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους.

«Ήταν για μένα μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Άκουσα τα σχόλια και τις εκτιμήσεις του Προέδρου για την κατάσταση και προσδοκούμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας», είπε.

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στη διμερή συνεργασία, όπου όπως είπε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την επιθυμία του για ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τόσο για τους Κύπριους όσο και για τους Αιγύπτιους.
 

"It was an honor to have the opportunity to meet the President. It was an important meeting were I had the honor of conveying to the President the best regards of President Abdel Fattah el Sisi and that he is very much looking forward to seeing the President once again in Cairo on the 8th (of November) for the trilateral Summit to be held between Egypt, Greece and Cyprus.
We discussed a wide range of issues related to ways of improving our bilateral relationship and also our trilateral relationship with our Greek brothers and friends, and we also discussed various regional problems related to the situation in Libya and the Palestinian-Israeli conflict, the developments in Iraq and our mutual participation in the coalition against Da'ish (ISIS).
It was a very rewarding meeting for me. I heard the President's comments and his evaluation of the situation, and we are looking forward to continuing our cooperation. A great deal of the meeting was also on our bilateral relation, where the President indicated his desire to strengthen cooperation especially in the economic field, something that will result in a better standard of living for both Cypriots and Egyptians."
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/10/blog-post_9900.html

ΒΙΝΤΕΟ ΟΧΕΤΟΣ: Το Al Jazeera ετοιμάζει την ισλαμιστικη άνοιξη στην Ελλάδα!

οχετος

Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα παρακολουθεί έντρομη τις κτηνωδίες που διαπράττουν τα ισλαμιστικά κτήνη σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, το μεγαλύτερο φερέφωνο της ισλαμιστικής προπαγάνδας, το δήθεν ανεξάρτητο και αντικειμενικό Al Jazzera, το οποίο χρηματοδοτείται από το Κατάρ, μιλάει για καταπιεσμένους μουσουλμάνους στην Αθήνα…
θέτοντας τις βάσεις για το επόμενο επεισόδιο της «ισλαμιστικής άνοιξης».

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, στη σελίδα AJ+, μιλούν μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν διωκόμενοι εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Κατηγορούν «με το γάντι» βέβαια, όπως άλλωστε επιτάσσει η σωστή χρήση της προπαγάνδας, το ελληνικό κράτος, επειδή δεν τους έχει κατασκευάσει τζαμί για να προσεύχονται, ενώ ο σχολιαστής αναφέρεται επανειλημμένα στο ρόλο που παίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, υπονοώντας ότι εκείνη ευθύνεται για το «διωγμό» των μουσουλμάνων.

Βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται ότι όλοι οι αυτοί οι «ευσεβείς» πιστοί εισέβαλαν και βρίσκονται παράνομα στη χώρα, πουθενά δεν λέγεται ότι έχουν συστήσει μερικές από τις πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις και πουθενά εννοείται δεν αναφέρεται ότι ο στόχος τους δεν είναι απλά η δημιουργία ενός επίσημου τζαμιού, αλλά η επιβολή της Σαρία στην Ελλάδα, κοινός πόθος των απανταχού μουσουλμάνων.

Ο «πρωταγωνιστής» σε άπταιστα ελληνικά παριστάνει το θύμα τόσο πειστικά, επαναλαμβάνοντας σκόπιμα τους «κινδύνους» που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι εξαιτίας της έλλειψης ενός επίσημου λατρευτικού χώρου, που ίσως κάποιοι καλοπροαίρετοι να σκεφτούν ότι έχει δίκιο.

Εάν όμως ήθελαν απλά να φτιάξουν ένα «επίσημο» τζαμί ας συγκέντρωναν χρήματα και ας το έφτιαχναν μόνοι τους. Πουθενά δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να τους χτίσει τζαμί, με τα λεφτά των φορολογουμένων. Στις ΗΠΑ οι Έλληνες ομογενείς έφτιαξαν εκκλησίες με δικά τους χρήματα. Πουθενά δεν επιβάρυναν το κράτος που τους υποδέχθηκε. Αυτή η επιμονή αποδεικνύει πως το τζαμί είναι απλά ο Δούρειος Ίππος για την άλωση της ορθόδοξης Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο πλάνο με τον Λυκαβηττό και ηχητική υπόκρουση τον ιμάμη να καλεί σε προσευχή τους μουσουλμάνους.

Μία εικόνα που ίσως δεν αργήσει και πολύ να συμβεί στην πραγματικότητα…    

 
 
http://greeknation.blogspot.com/

Πούτιν: Ωρα για μια πραγματικά νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Πούτιν: Ωρα για μια πραγματικά νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων
Ο Πούτιν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα σε μια νέα παγκόσμια τάξη, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στις ΗΠΑ, διότι, εξαιτίας τους, κατέρρευσε το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας, και προκλήθηκε σειρά πραξικοπημάτων στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Τις πάγιες θέσεις της Ρωσίας για τις αιτίες που προκαλούν σοβαρές πολεμικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου, επανέλαβε ο ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος παράλληλα κάλεσε τη Δύση σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί. Ο Πούτιν επέκρινε τις ΗΠΑ για την κατάρρευση του συστήματος της διεθνούς ασφάλειας και ως πρωταρχικό στόχο κατονόμασε την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος σχέσεων για την αποσόβηση διεθνών αλλά και εσωτερικών συγκρούσεων.

Τις σχετικές δηλώσεις, ο ρώσος ηγέτης έκανε στις 24 Οκτωβρίου στο Σότσι, στη διάρκεια της συνεδρίασης της διεθνούς Λέσχης Βαλντάι, η οποία διοργανώνει από καιρό σε καιρό συζητήσεις ειδικών από δεκάδες χώρες για επίκαιρα θέματα της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομίας, καθώς και εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Μόσχα δεν σκοπεύει να απομονωθεί, παρά τις κυρώσεις και την επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση, εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο παραμένει ανοικτό στο διάλογο και στην εξομάλυνση των οικονομικών σχέσεων. Επίσης, η Ρωσία είναι έτοιμη για έναν ουσιαστικό διάλογο για το θέμα του πυρηνικού αφοπλισμού.

Τέλος της παντοκρατορίας των ΗΠΑ
Ο Πούτιν υπογράμμισε πως αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ, ως ηγεμονική δύναμη, δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος μιας μονοπολικής παγκόσμιας τάξης. Πολύ περισσότερο, αυτό το ασταθές οικοδόμημα έδειξε την αδυναμία του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σοβαρές καταστάσεις, όπως περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, διακίνηση των ναρκωτικών, θρησκευτικός φανατισμός, σοβινισμός και νεοναζισμός. «Στην ουσία, ο μονοπολικός κόσμος είναι ένα ανάλογο της δικτατορίας, και σε βάρος των ανθρώπων, και σε βάρος των χωρών», τόνισε ο Πούτιν. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως το υπάρχον σύστημα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας είναι ικανό να προστατεύσει τον κόσμο από καταστροφικά γεγονότα.


Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Εκτιμήσεων, Αλεξάντρ Κονοβάλοφ, ανέφερε στην RBTH πως «στο παρελθόν, η νέα παγκόσμια τάξη, η οποία καλούταν να καθορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού και τη συμπεριφορά των μεγάλων δυνάμεων, προέκυπτε βάσει των αποτελεσμάτων των μεγάλων πολέμων. Ετσι, οι νικήτριες χώρες συνεδρίασαν στη Γιάλτα, στο Πότσνταμ και επεξεργάστηκαν νέους νόμους αμοιβαίων σχέσεων: Τις αρχές του απαραβίαστου των συνόρων, την αρχή της αυτοδιάθεσης των εθνών, τη δημιουργία του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με τον Κονοβάλοφ, σήμερα η ανάγκη για ένα νέο σύστημα είναι αναγκαία όσο ποτέ, αν και δεν έχει προηγηθεί ένας πόλεμος ο οποίος θα καθόριζε την παγκόσμια τάξη. «Πέρασε ο Ψυχρός Πόλεμος, αλλά δεν υπήρξε ούτε συνθήκη ειρήνης, ούτε και μια συμφωνημένη αρχή αμοιβαίων σχέσεων», είπε. Και κατέληξε: «Αυτά πρέπει να δημιουργηθούν, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος θα κληθεί να αναλάβει τον καθορισμό αυτής της νέας παγκόσμιας τάξης».
Για τον υποδιευθυντή του Κέντρου Κάρνεγκι, Ντμίτρι Τρένιν, «η διαφορά ανάμεσα στην ομιλία του Πούτιν στο Μόναχο και στη σημερινή, βρίσκεται στο ότι το 2007 ο πρόεδρος απλώς διατύπωνε την έντονη αντίθεσή του στην πολιτική των ΗΠΑ. Σήμερα, όμως, η Ρωσία αντιστέκεται σθεναρά στην πολιτική της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία και τη Συρία. Η βασική θέση της ομιλίας του είναι ότι ο μονοπολικός κόσμος δεν λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα, και η Μόσχα θα εμμείνει στις θέσεις της σε σημαντικότατα για την ίδια ζητήματα». Ο Τρένιν σημείωσε ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να αναλάβει το ρόλο του ηγεμόνα και να κρίνει τις τύχες του κόσμου, αλλά θα προασπιστεί τις θέσεις της.

Κίνδυνος νέων περιφερειακών συγκρούσεων
Στην ομιλία του στο Σότσι, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι σήμερα αυξάνεται η πιθανότητα να ξεσπάσουν νέες περιφερειακές συγκρούσεις, αν όχι με την άμεση, αλλά πάντως με την έμμεση συμμετοχή μεγάλων δυνάμεων. «Ένας παράγοντας κινδύνου -είπε- δεν είναι μόνο οι παραδοσιακές διακρατικές διαφορές, αλλά και η εσωτερική αστάθεια ορισμένων κρατών. Ιδιαίτερα των χωρών εκείνων που βρίσκονται σε σημείο όπου συναντώνται τα γεωπολιτικά συμφέρονται των ισχυρών κρατών».

Το δυναμικό του ευγενούς διαλόγου με τη Δύση είχε εξαντληθεί από την εποχή ακόμη του Μπους του νεότερου, και το πρώτο σημάδι αποτέλεσε η σύγκρουση στη Νότια Οσετία, το 2008
Ντμίτρι Μπάμπιτς, πολιτικός επιστήμων 
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία αποτέλεσε μια σύγκρουση τέτοιου ακριβώς χαρακτήρα. Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία είχε καταδείξει τη βιασύνη των παρασκηνιακών αποφάσεων για σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ, καθώς και το ότι αυτές εγκυμονούσαν πολλούς σοβαρούς κινδύνους, μεταξύ άλλων και για τη Ρωσία, ως του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Ουκρανίας. «Τότε όμως -ανέφερε ο ρώσος ηγέτης- δεν ήθελαν να ακούσουν και είπαν: “Δεν είναι δική σας υπόθεση”. Και αντί ενός δύσκολου, αλλά το τονίζω, πολιτισμένου διαλόγου, οδήγησαν την κατάσταση σε πραξικόπημα. Βύθισαν τη χώρα στο χάος, στην κατάρρευση της οικονομίας και του κοινωνικού τομέα, στον εμφύλιο πόλεμο με τεράστιο αριθμό θυμάτων. Φαίνεται ότι εκείνοι που οργανώνουν νέες “έγχρωμες επαναστάσεις” πιστεύουν ότι είναι ιδιοφυείς καλλιτέχνες, αλλά δεν σκέφτονται καθόλου τις συνέπειες».

Ο πολιτικός επιστήμων, Ντμίτρι Μπάμπιτς, επεσήμανε πως το νόημα της ομιλίας του Πούτιν βρίσκεται στο ότι η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να συμπεριφέρεται με το ίδιο τρόπο όπως τη δεκαετία του ΄90, δηλαδή να αγνοεί τα λάθη στα οποία υποπίπτει η Δύση. Όπως ανέφερε, «προηγουμένως η Μόσχα ενεργούσε με το σκεπτικό ότι η Δύση είναι μια δύναμη του καλού και μπορούν να της συγχωρεθούν ορισμένοι λάθος υπολογισμοί. Ωστόσο, τώρα έχει τεθεί υπό απειλή η ασφάλεια της Ρωσίας».
Κωφεύουν Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες
Ο Μπάμπιτς εκτιμά ότι η Ρωσία ήταν υποχρεωμένη να αντιδράσει στις χονδροειδείς προσπάθειες με τη βοήθεια ακραίων ισλαμιστών να ανατραπεί ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, και να αλλάξει η εξουσία στο Κίεβο. Ταυτόχρονα, ο Πούτιν προσπαθεί επίμονα να ακουστεί η θέση του στη Δύση. Απευθύνεται στους αντιπάλους του, μιλά για τα συμφέροντα και τις πιθανές απώλειές τους, για παράδειγμα τις οικονομικές.

Ωστόσο, ο αναλυτής καταθέτει την απαισιόδοξη εκτίμηση ότι «στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες πιθανότατα δεν θα ακούσουν τον Πούτιν. Δεν θα ακούσουν το κάλεσμά του για δημιουργία ενός νέου συστήματος διεθνών σχέσεων. Δεν είμαι βέβαιος ότι το ακροατήριο επιλέχθηκε σωστά, καθώς το ακροατήριο των συνεδρίων της Βαλντάι αποτελείται κατά 80% από εκπροσώπους “Δυτικοποιημένων” χωρών. Το δυναμικό του ευγενούς διαλόγου με τη Δύση είχε εξαντληθεί από την εποχή ακόμη του Μπους του νεότερου, και το πρώτο σημάδι αποτέλεσε η σύγκρουση στη Νότια Οσετία, το 2008».

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, τα καλέσματα του προέδρου της Ρωσίας μπορούν να ακούσουν χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική, η ασφάλεια των οποίων έχει επίσης υπονομευθεί λόγω της αμερικανικής πολιτικής.

 Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/blog-post_157.html

Βρέθηκαν εγχάρακτα σύμβολα στην Αμφίπολη - Επιβεβαιώνεται η πληροφορία από το υπουργείο Πολιτισμού

Παρά την απογοήτευση για την Αμφίπολη και την ταυτότητα του νεκρού φουντώνουν τα σενάρια για το Μέγα Αλέξανδρο.

Συγκεκριμένα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου έχουν βρεθεί στα μάρμαρα του περιβόλου στην Αμφίπολη.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων έγινε γνωστό ότι έχουν εντοπιστεί εγχάρακτα γράμματα πάνω στον τοίχο που περιβάλλει τον τύμβο της Αμφίπολης.

Η νέα αυτή πληροφορία προέκυψε κατά τη συνέντευξη τύπου της Τρίτης, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν σχετικά με μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της αρχαιολόγου κυρίας Ντόροθι Κινγκ. Η αμερικανίδα αρχαιολόγος αναφερόταν σε επιγραφές, δείχνοντας φωτογραφίες από την ορθομαρμάρωση του περιβόλου με εγχάρακτο σημάδι, το οποίο ερμήνευσε ως μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Απαντώντας η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι «το 2013, όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο μέρος του περιβόλου, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ανασκαφέας, εντοπίστηκαν τεκτονικά σύμβολα,δηλαδή σημάδια των μαστόρων της εποχής. Πρόκειται για μεμονωμένα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία συνηγορούν στη χρονολόγηση του μνημείου».

Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ με ανάρτηση της στο προσωπικό της ιστολόγιο, είχε θίξει το θέμα της εύρεσης επιγραφών στον τάφο στην Αμφίπολη στην ανασκαφή του μεγάλου τύμβου επισημαίνοντας ότι δεν βρέθηκαν μέσα, αλλά έξω από τον τάφο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι σε μία από αυτές εμφανίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πιο αναλυτικά η ίδια σημειώνει, μην περιμένετε να βρεθούν μεγάλες επιγραφές αλλά μικρές, τόσο μικρές όσο ένα μονόγραμμα, που ωστόσο στο παρελθόν αποδείχθηκε χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε άλλα μνημεία. Όσον αφορά στην Αμφίπολη τονίζει πως όταν έγινε θέμα η εύρεση των επιγραφών, ο «ντόρος» δεν είχε σχέση με κάτι που εντοπίστηκε την συγκεκριμένη ημέρα αλλά πολύ νωρίτερα, καθώς αφορά σε εύρημα που ήταν γνωστό όταν επισκέφτηκε το χώρο της ανασκαφής, στις 12 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Επ' αυτού η Αμερικανίδα αρχαιολόγος γράφει ότι βρέθηκαν δύο επιγραφές αλλά περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την μία, αυτή που είναι έξω από τον τάφο και όχι την δεύτερη, αυτή που σήμερα φυλάσσεται στο μουσείο της Αμφίπολης.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της, η κυρία Κινγκ δημοσιεύει φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι εμφανίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μάλιστα προσθέτει ότι στην φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι σαν να το έχουν καλύψει με στόκο, για να μη φαίνεται, προφανώς. Μάλιστα, στη συνέχεια παραθέτει φωτογραφία του περιβόλου με το επίμαχο σημείο αλλά και εικόνες από νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα οποία εμφανίζεται το ίδιο μονόγραμμα, ώστε να κάνει κανείς μία σύγκριση.

Η ίδια λέει πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε την ανακάλυψη μιας τόσο συναρπαστικής επιγραφής, όσο αυτή που θα έλεγε: «Αλέξανδρος, εδώ είναι δεμένο το άλογό του και θάφτηκε στην Αμφίπολη» και προσθέτει ότι αυτού τους είδους το μονόγραμμα ήταν σημαντικό για τη χρονολόγηση του ναού της Αθηνάς στο Ίλιον, που ο Αλέξανδρος είχε υποσχεθεί στη διαθήκη του.


127 ενεργειακοί τόποι της ελλάδος

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας.
Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και έχει άμεση σχέση με τις γραμμές Λέυ, γινόταν ( και γίνεται) αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση.

 Γι αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι σε όλη την γη.
Οι γραμμές Λέυ ήταν γνωστές από την αρχαιότητα με πολλά ονόματα όπως, πράνα, τελλουρικά ρεύματα, μονοπάτια του δράκου, ρεύματα του ερπετού και άλλα. Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς που ρέουν σε όλη την επιφάνεια της γης, σχηματίζοντας ένα πολύπλοκο πλέγμα που στα κομβικά σημεία ένωσης τους παρατηρείτε αυξημένη αυτή η ενέργεια. Αυτά τα κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι για να χτίσουν τους ναούς των θεών τους. Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι δεν έχουν όλα τα κομβικά σημεία σημεία τις ίδιες ιδιότητες, και σε κάποια παρατηρούμε την ύπαρξη έντονης αρνητικής ενέργειας, τα ιερά διαχωρίζονταν της λατρείας των θεών ανάλογα με το είδος αυτής ακριβώς της ενέργειας. Για παράδειγμα τα ιερά των χθόνιων θεών ή τα νεκρομαντεία, εγκλείουν πάντα μεγάλη αρνητική ενέργεια, ενώ τα ιερά που έχουν σχέση με ηλιακούς ή ανθρωποσωτήριους θεούς διαχέονται από μεγάλες ποσότητες θετικής ενέργειας. Επίσης ιερά που σχετίζονται με ιαματικούς θεράποντες θεούς, παρουσιάζουν και αυτά τεράστιες ποσότητες θετικής ενέργειας, μέσω της οποίας γινόταν και η ίαση των ασθενών. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας και υπάρχουν πολλές αναφορές που άτομα βρήκαν ίαση από σοβαρές ασθένειες επισκεπτόμενα τέτοιους τόπους δύναμης.
Το πως οι αρχαίοι γνώριζαν τις ιδιότητες αυτών των τόπων δύναμης και πως μπορούσαν να τους διακρίνουν, είναι άγνωστο. Ξέρουμε ότι τα εκάστοτε ιερατεία επέλεγαν τον τόπο οικοδόμησης των ιερών αλλά τίποτα παραπάνω. Είναι άραγε οι γνώσεις, που πολλές φορές έχω αναφερθεί σε αυτές, των ιερατείων που κρατήθηκαν μυστικές για πάντα; Είναι η χρήση κάποιας τεχνολογίας που εμείς μόλις τον 20ο αιώνα ανακαλύψαμε ή μήπως οι άνθρωποι τότε ήταν περισσότερο αισθαντικοί από εμάς και μπορούσαν να αντιληφθούν αυτά που εμείς με δυσκολία εντοπίζουμε; Όπως και να έχει η επιστήμη και η αρχαιολογία επιβεβαιώνουν πως πράγματι οι τόποι αυτοί χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την λατρεία των θεών.
Παρακάτω παραθέτω τους τόπους δύναμης της Ελλάδας και τις ιδιότητες που έχουν παρατηρηθεί σε κάθε έναν από αυτούς. Αποτελούν αναδημοσίευση από το esoterica.gr και όχι προσωπική έρευνα. Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι για το ιερό των μεγάλων θεών της Σαμοθράκης, αλλά πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι είναι ισχυροί τόποι δύναμης (ισχυρότερος όλων το ιερό των Δελφών) αφού είναι γνωστοί από της αρχαιότητα για τις ιδιότητες τους. Πιστεύω ότι αποτελούν καλό οδηγό για αυτόν που θέλει να νοιώσει και να αισθανθεί αυτή την δύναμη της γης. Δεν έχετε λοιπόν να επισκεφθείτε έναν χώρο από αυτούς και να αφεθείτε στα συναισθήματα που θα σας χαρίσει.
Ιωάννης Καρυοφυλάκης

ΚΡΗΤΗ:

1.- Τόπος: Κνωσσός (36 Β2)
Που είναι: Αρχαιολογικός χώρος Ανάκτορο.
Ιδιότητες: Ηρεμία, χαλάρωση, αισιοδοξία Ενέργεια :πολύ θετική

2.- Τόπος : Φαιστός(35 Γ3)
Που είναι : Αρχαιολογικός χώρος
Ιδιότητες : μυστηριακός τόπος. Ενέργεια : ΄Εντονα αρνητική

3.- Τόπος : Γόρτυς (36 Γ1)
Που είναι: Αρχαιολογικός χώρος και ευρύτερα
Ιδιότητες
: Μυστήριο και τάσεις φυγής. Ενέργεια : Αρνητική

4.- Τόπος : Φραγκοκάστελλο (34 Δ2)
Που είναι: Μεσαιωνικό κάστρο
Ιδιότητες : πρόκληση χρονικού κενού, έλλειψη χρονικής αίσθησης
Ενέργεια: Θετική

5.- Τόπος : Μάλεμε (33 Β3)
Που είναι: ευρύτερη περιοχή και πολεμικό νεκροταφείο
Ιδιότητες: εύκολος διαλογισμός, περισυλλογή, ενεργητικότητα
Ενέργεια: Θετική μεγάλη και συνεχής.

6.- Τόπος : Σαμαριά (34 Γ1,Δ1)
Που είναι: φαράγγι της Σαμαριάς
Ιδιότητες:Νεραϊδότοπος, τάσεις φυγής, θεραπεία άγχους, άβολο περιβάλλον την νύκτα.
Ενέργεια: Θετική την ημέρα , αρνητική την νύκτα.

7.- Τόπος: Σαμαριά-Ομαλός (34 Γ1)
Που είναι: Σαμαριά-ομαλός-φαράγγι Αγ. ΄Αννας
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, χρονικό κενό , τάσεις φυγής.Ενέργεια: Θετική

8.- Τόπος: Οροπέδιο Ομαλού (33-Γ3)
Που είναι: Σπηλιά Τζανή
Ιδιότητες: Υπόγειο δίκτυο στοών, στοιχεία κοίλης γής. Ενέργεια: Αρνητική

9.- Τόπος: Λευκά όρη (34-Δ2)
Που είναι: ανώπολη Σφακίων, οροπέδιο Αράδαινας.
Ιδιότητες; στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι παράξενοι κρύσταλλοι.
Ενέργεια: Αρνητική

10.-Τόπος:Γαύδος (33-Δ1)
Που είναι Νησίδα Γαύδος , ευρύτερη περιοχή
Ιδιότητες: Ισχυρή ηλεκτρομαγνητική πύλη. Ενέργεια: Θετική

11.- Τόπος: Ιδαίον άντρο (35-Β3)
Που είναι : εσωτερικό του σπηλαίου
Ιδιότητες: χρονικό κενό , προσμονή αγνώστου. Ενέργεια Θετική και αρνητική

12.- Νήσος Κρήτη (36-Δ3)
Που είναι : Τσούτσουρος , ευρύτερη περιοχή
Ιδιότητες: σύμπλεγμα σπηλαίων, παράξενη ατμόσφαιρα, χρονικό κενό την νύκτα.
Ενέργεια: Αρνητική

13.- Χερσόνησος Χανίων (34-Α2)
Που είναι: σπήλαιο Γκουβερνέτο, καταβάσιο
Ιδιότητες :υπόγειο δίκτυο στοών, βαριά ατμόσφαιρα, έντονη ησυχία.
Ενέργεια: Αρνητική

14.- Ορος Δίκτη (37-Γ1)
Που είναι: Δικταίο άντρο
Ιδιότητες χρονικό κενό, έντονος διαλογισμός γαλήνη. Ενέργεια: Θετική

15.- Αγιος Νικόλαος (37-Β2)
Που είναι: ναός στο λιμάνι Αγ. Νικολάου
Ιδιότητες : είσοδος καταβάσιου Ενέργεια Θετική

16.- Λασίθι (37-Β3)
Που είναι : χερσόνησος, Σπιναλόπγγας
Ιδιότητες: βαριά ατμόσφαιρα, δυσκολία προσαρμογής, χρονικό κενό
Ενέργεια: Αρνητική

17.- Πεδιάδα Ηρακλείου
Που είναι: Γούρνες
Ιδιότητες: Ισχυρή γεωμαγνητική ακτινοβολία, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα.
Ενέργεια Θετική και αρνητική

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΗΣΙΑ

18.- Τόπος : Νήσος Σαμοθράκη (6-Δ3)
Που είναι: Παλαιόπολη, Ιερό Μεγάλων Θεών, ανάκτορα.
Ιδιότητες: ανάλογες της Δήλου και των Δελφών, μυητική ατμόσφαιρα.
Ενέργεια Θετική και συνεχής

19.- Τόπος νήσος Σαμοθράκη (6-Δ3)
Που είναι: ευρύτερη περιοχή σε ακατοίκητα μέρη
Ιδιότητες: dolmens, σημεία γεωβελονισμού, τόποι δύναμις και διαλογισμού
Ενέργεια Θετική

20.- Τόπος: νήσος Σαμοθράκη (6-Δ3)
Που είναι : ΄Ορος Φεγγάρι, πλαγιές και κορυφή του όρους, καταβάσιο
Ιδιότητες: δίκτυο σπηλαίων και στοών, νεραϊδότοπος, χρονικό κενό, τόπος συνάθροισης νεοπαγανιστών, menhirs, dolmens.
Ενέργεια: Θετική

21.- Νήσος Λέσβος
Που είναι: Πέτρα, εκκλησάκι Παναγίας της πέτρας
Ιδιότητες: στο κέντρο της εκκλησίας τρύπα-καταβάσιο. Από το εσωτερικό βγαίνει φως και ακούγονται ψαλμωδίες. Ενέργεια: Θετική

22.- Τόπος: νήσος Θάσος (4-Δ2,Δ3)
Που είναι: Ευρύτερη περιοχή
Ιδιότητες: Διάσπαρτα ιερά του Πάνα, νεραϊδότοποι, εύκολος διαλογισμός
Ενέργεια Θετική

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

23.- Τόπος: νήσος Σαντορίνη (30-Γ1,Γ2,Δ1.Δ2)
Που είναι : ναός καρνείου Απόλλωνος
Ιδιότητες:Βαθιά ατμόσφαιρα, εύκολος διαλογισμός , ανασφάλεια
Ενέργεια: Αρνητική

24.- Τόπος: νήσος Σαντορίνη (30-Γ1,Γ2,Δ1,Δ2)
Που είναι: ναός Πυθείου Απόλλωνος
Ιδιότητες:Βαθιά ατμόσφαιρα εύκολος διαλογισμός , ανασφάλεια
Ενέργεια: Αρνητική

25.- Τόπος: νήσος Νάξος (30-Α1,2)
Που είναι : νησίδα παλάτια, Ναός Απόλλωνος
Ιδιότητες: περίεργες καιρικές αλλαγές, ανησυχία, προσμονή αγνώστου
Ενέργεια: Θετική

26.- Τόπος: νήσος Νάξος (30-Α1,2)
Που είναι: Πύργος χειμάρου
Ιδιότητες: Υπόγιοι θόρυβοι, κρύα ατμόσφαιρα Ενέργεια : Αρνητική

27.- Τόπος: νήσος Πάρος (30-Α1)
Που είναι: Μνημέρια (Ν.Α)
Ιδιότητες:Φώτα , φωνές, μυστηριακοί ήχοι, τραγούδια άγνωστης προέλευσης.
Ενέργεια: Αρνητική

28.- Τόπος: νήσος Πάρος (30-Α1)
Που είναι: Ναός εκατονταπυλιανής, καταβάσιο
Ιδιότητες: μυστήριο , προσμονή αγνώστου. Θεραπευτικές ιδιότητες: Αισιοδοξία, καλή ψυχολογική κατάσταση. Ενέργεια Θετική

29.- Τόπος: νήσος Δήλος (24-Δ2)
Που είναι: τάφοι υπερβορείων ιερειών του Απόλλωνα, ευρύτερη περιοχή
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, φωνές θόρυβοι, ομιλίες απότομες ριπές ανέμου φαινόμενα τηλεκίνησης, τόπος ιερής γεωμετρίας. Ενέργεια: Θετική & αρνητική, τόπος δύναμις

30.- Τόπος: νήσος Τήνος (24-Γ1)
Που είναι : ναός ευαγγελιστρίας
Ιδιότητες: αίσθηση αιώρησης. Θεραπευτικές ιδιότητες: άνοιγμα ενεργειακών κέντρων αισιοδοξία, καλή ψυχολογική κατάσταση. Ενέργεια: πολύ Θετική

31.- Τόπος νήσος Τήνος (24-Γ1,Γ2)
Που είναι :Καλαθάς
Ιδιότητες: φυσικά dolmens . Ενέργεια: απροσδιόριστη υποκειμενική

32.- Τόπος: νήσος Κέα (23-Γ1)
Που είναι: χώρα Κέας, ενετικό τοίχος δίπλα στην εκκλησία του σταυρού.
Ιδότητες:ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο. Ενέργει: Αρνητική

33.- Τόπος: νήσος Κέα (23Γ1)
Που είναι: ευρύτερη περιοχή, κυρίως απομονωμένα μέρη.
Ιδιότητες : νεραϊδότοποι. Ενέργεια Θετική

34.- Τόπος: νήσος Κέρος (25-Δ1)
Που είναι: ευρύτερη περιοχή ακατοίκητη
Ιδιότητες : έντονα καιρικά φαινόμενα, χρονικό κενό. Ενέργεια: Θετική

35.- Τόπος :νήσος Σύρος (23-Δ3)
Που είναι:Χάλαρα κοντά στην πηγή Σύριγγα
Ιδιότητες:Δίκτυο λοξεμένων πετρωμάτων, στρέβλωση χρόνου, νεραϊδότοπος,γραμμές ley(αρχή:Δήλι-εκκλησία Αναστάσεως, τέλος εκκλησία Αγ. Στεφάνου κοντά στο Γαλησσό). Ενέργεια: ισχυρά Θετική , τόπος δύναμις

36,- Τόπος : νήσος Σύρος (23-Δ3)
Που είναι: Νεραϊδοσπηλιά , περιοχή Αδιατά-βουνό Γερούσι.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος,, άλλες διαστάσεις, δίκτυο στοών
Ενέργεια : Θετική

37.- Τόπος : νήσος Σάμος (26- Α1,Α2)
Που είναι: περιοχή Ηραίου ,κολώνες καταβάσιο
Ιδιότητες:έντονη μελαγχολία, βαριά ατμόσφαιρα. Ενέργεια: Αρνητική

38.- Τόπος: νήσος Σάμος (26-Α1,Α2)
Που είναι: ευρύτερη περιοχή, απομονωμένοι τόποι .
Ιδιότητες: νεραϊδότοποι. Ενέργεια Θετική

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

39.- Τόπος: νήσος Ρόδος (32-Β3)
Που είναι: Πύργος των ιπποτών , παλάτι Μεγ .Μάγιστρου, καταβάσιο
Ιδιότητες:υπόγειο σύστημα στοών, μυητικός και τελετουργικός τόπος
Ενέργεια: Αρνητική

40.- Τόπος νήσος Ρόδος (32-Γ2)
Που είναι: χωριό Μονόλιθος, Ναϊτικό κάστρο Μονολίθου
Ιδιότητες:χρονικό κενό, μυστηριακός τόπος, έντονος διαλογισμός ,τάσεις φυγής.
Ενέργεια: Θετική

41.- Τόπος: νήσος Ρόδος (32-Δ3)
Που είναι:χωριό Λίνδος, φρούρο Λίνδου, καταβάσιο
Ιδιότητες:σύστημα στοών, μυητικές ιδιότητες,βαριά ατμόσφαιρα
Ενέργεια Θετική

42.- Τόπος: νήσος Σύμη (32-Β2)
Που είναι: ακρογιαλιά Αλεξάνδρα
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις, γαλήνη , χαλάρωση .
Ενέργεια:Θετική

43.- Τόπος: νήσος Κώς (31-Α3)
Που είναι : Ασκληπιείο
Ιδιότητες: ιδιαίτερα θεραπευτικές, ισχυρή γαιωακτινοβολία.
Ενέργεια: έντονα Θετική

44.- Τόπος νήσος Πάτμος (26-Γ1)
Που είναι: σπήλαιο αποκάλυψης
Ιδιότητες: έντονος διαλογισμός, χρονικό κενό. Ενέργεια Θετική

45.- Τόπος: νήσος Αστυπάλαια (31-Α1)
Που είναι: περιοχή Λουκί.
Ιδιότητες : νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια: Θετική

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

46.- Τόπος: Λακωνία (28-Δ1)
Που είναι: Ακρωτήριο Ταίναρο, καταβάσιο
Ιδιότητες: Ψυχοπομπείο, είσοδος στον ΄Αδη- η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εμφανής ψυχολογικής μετάλλαξης κατά την είσοδο.
Ενέργεια: ισχυρή Θετική και Αρνητική .

47.- Τόπος Λακωνία (27-Γ3)
Που είναι: σπήλαιο Διρού, μεγάλο δίκτυο στοών.
Ιδιότητες: Μυητικές, αρχικά δυσκολίες προσαρμογής. Ενέργεια: Αμφίπολη.

48.- Τόπος: Λακωνία (27-Α3)
Που είναι: Μυστράς, Μεσαιωνικό κάστρο.
Ιδιότητες: κέντρο χριστιανικής ιερής Γεωγραφίας, φαινόμενα τηλεκίνησης
Ενέργεια: Θετική

49.- Τόπος: Λακωνία(28-Δ1)
Που είναι: Βρυκολακονήσι, μικρό νησί στην περιοχή του Ταινάρου.
Ιδιότητες: εκτοπλάσματα, φαινόμενα τηλεκίνησης, δυσκολία προσαρμογής.
Ενέργεια: Αρνητική

50.- Τόπος: Λακωνία(28-Γ2)
Που είναι: Μονεμβασιά, μεσαιωνική πόλις, κάστρο Βοθηκών, κάστρο μεσσαίων.
Ιδιότητες: καταβάσιο, μεγάλο δίκτυο στοών, αίσθηση χαλάρωσης, αιώρησης.
Ενέργεια: Θετική

51.- Τόπος: Λακωνία (27-Α3,Α4)
Που είναι: όρος Ταϋγετος, ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες: φαινόμενα τηλεκίνησης, φώτα άγνωστης προέλευσης, χρονικό κενό.
Ενέργεια : Αμφίπολη

52.- Τόπος: Λακωνία (28-Α1)
Που είναι: Βρέσθενα Σπάρτης
Ιδιότητες: Στο πεοσκυνητάρι της Παναγίας στα βράχια ακούγονται κρότοι και βγαίνουν φωτιές άγνωστης προέλευσης. Ενέργεια: Αρνητική

53.- Τόπος:Αχαϊα (20-Β3)
Που είναι: Μεγ. Σπήλαιο, καταβάσιο
Ιδιότητες: χρονικό κενό, βαριά ατμόσφαιρα. Ενέργεια: Αρνητική

54.- Τόπος: Κορινθία (21-Β1)
Που είναι: όρος Κυλλήνη περιοχή πηγών Στυγός.
Ιδιότητες:Νεραϊδότοπος, σπήλαια και καταβάσια. Θεραπευτικές ιδιότητες: Αισιοδοξία, χαλάρωση, διάυγεια πνεύματος. Ενέργεια: Θετική.

55.- Τόπος: Κορινθία ( 21- Β2)
Που είναι: Γεληνιάτικα, βουδιστικό κέντρο Karma Berchen Ling.
Ιδιότητες:Βρίσκεται στο κέντρο ενεργειακού τριγώνου Δελφών-Ολυμπίας-Μηκυνών.
Ενέργεια: ισχυρά Θετική

56.- Τόπος: Μεσσηνία (27-Β1)
Που είναι: Ναυαρίνο Πύλου
Ιδιότητες: Υπόγειες στοές, και αψίδες, υποθαλάσσιο τηλεσκόπιο, τόπος δύναμις.
Ενέργεια: Θετική

57.- Τόπος: Μεσσηνία (27-Α1)
Που είναι: παλιό λουτρό , σπηλιά του Κουφιέρου
Ιδιότητες: στοιχεία κοίλης Γης, τραγούδια άγνωστης προέλευσης, άλλα πεδία.
Ενέργεια: Θετική

58.- Τόπος: Αρκαδία (20-Γ3)
Που είναι: Δημητσάνα, Νεραϊδοβούνι.
Ιδιότητες: γαλήνη ,άλλες διαστάσεις νεραϊδότοπος. Ενέργεια Θετική

59.- Τόπος: Αρκαδία (20-Δ3)
Που είναι: ναός Επικουρείου Απόλλωνα κοντά στην Ανδρίτσαινα.
Ιδιότητες; Μετατόπιση του ναού περί κατακόρυφο άξονα με κατεύθυνση πάντα τον Βορρά, ηλεκτρομαγνητικ΄ές διαταραχές, γαλήνη. Ενέργεια: Θετική.

60.- Τόπος : Αρκαδία (21-γ1)
Που είναι: κοντά στην αρχαία Μαντινεία, ναός Αγ. Φωτεινής.
Ιδιότητες: παράξενος ναός με στοιχεία αιγυπτιακά, αρχαιοελληνικά και βυζαντινά, γαλήνη, χρονικό κενό Ενέργεια: Θετική και αρνητική

ΑΤΤΙΚΗ

61.- Τόπος: Μαραθώνας (22-Α3)
Που είναι: Σπηλιά του Πανός
Ιδιότητες: Ταφικό σπήλαιο, μυστηριώδη φαινόμενα, δυσάρεστη ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Αρνητική

62.- Τόπος: Διόνυσος (22-Α3)
Που είναι: Οδός Διονύσου Ν. Μάκρης Ναός Διονύσου
Ιδιότητες:Γαλήνη, υπερβατικό περιβάλλον, εύκολος διαλογισμός.
Ενέργεια: Θετική

63.- Τόπος: Καισαριανή (22-Β2)
Που είναι: Μονή Καισαριανής, καταβάσιο
Ιδιότητες: γαλήνη , μυστήριο, ανεξήγητα φώτα και θόρυβοι , φαινόμενα τηλεκίνησης ιαματικά νερά. Ενέργεια: ισχυρά Θετική και συνεχής

64.- Τόπος: Ν. Μάκρη (22-Β3)
Που είναι: Αμερικάνικη στρατ. Βάση.
Ιδιότητες: ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές. Είναι το ένα άκρο του ηλεκτρομαγνητικού αγωγού που έχει το άλλο του άκρο στο Lagley, Virginia, USA.
Ενέργεια: ισχυρά θετική και αρνητική

65.- Τόπος: Αθήνα (22-Β2)
Που είναι: βράχος της Πνύκας, Ακρόπολη
Ιδιότητες: Ισχυρό γεωμαγνητικό κέντρο, στην όρθια πέτρινη στήλη, βρίσκεται το ισχυρότερο πεδίο ενεργείας. Ενέργεια:ισχυρά θετική, αντίπολος του πέτρινου κύκλου με σύμβολα πάνω από το θέατρο της Ντόρας Στράτου στο ύψωμα απέναντι από την Πνύκα.

66.- Τόπος: Αθήνα (22-Β2)
Που είναι: ύψωμα απέναντι από την Πνύκα πάνω από το θέατρο της Ντόρας Στράτου.
Ιδιότητες:Στον πέτρινο κύκλο με ζωγραφισμένα σύμβολα, βρίσκετα ισχυρότατο ενεργειακό πεδίο. Ενέργεια ισχυρά Αρνητική αντίπολος του βράχου της Πνύκας.

67.- Τόπος: Αθήνα
Που είναι:Γερμανικό νεκροταφείο
Ιδιότητες: Γαλήνη, αίσθηση άλλης πραγματικότητας. Ενέργεια: Θετική

68.- Τόπος: Πεντέλη (22-Β3)
Που είναι: Σπηλιά Νταβέλη, καταβάσιο
Ιδιότητες: φώτα άγνωστης προέλευσης, χρονικό κενό,, ψυχολογικές διαταραχές, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, αντιβαρύτητα, ισχυρότατος δίαυλος ηλεκτ/κης ακτινοβολίας, εκτεταμένο δίκτυο στοών εως το ανάκτορο της Πικροδάφνης.. Ιαματικό νερό. Ενέργεια: ιδιαίτερα ισχυρή αμφίπολη.

69.- Τόπος: Πεντέλη (22-Α2)
Που είναι: παλιό ερειπωμένο κτίσμα απέναντι από την στροφή για Ν. Πεντέλη.
Ιδιότητες: Θόρυβοι, τραγούδια και ομιλίες άγνωστης προέλευσης.
Ενέργεια: Αρνητική

70.- Τόπος : Πάρνηθα (22-Α2)
Που είναι: σπηλιά Πανός, καταβάσιο
Ιδιότητες:γαλήνη, εςύκολος διαλογισμός, στρέβλωση χρόνου
Ενέργεια: μεγάλη Θετική

71.- Τόπος: Πάρνηθα (22-Α2)
Που είναι: Φρούριο Φυλής
Ιδιότητες: εύκολος διαλογισμός, καθαρή ατμόσφαιρα, άλος κόσμος .
Ενέργεια: Θετική

72.- Σούρμενα,
Που είναι: ναός Προφ. Ηλία όπισθεν ναού καταβάσιο, οδηγεί στον ναό του Απόλλωνα
Ιδιότητες: ανεξήγητη ομίχλη και φώτα, βαριά ατμόσφαιρα
Ενέργεια: έντονα αρνητική

73.- Τόπος: όρος Βρανά (22-Α3)
Που είναι: Αφορισμός δίπλα στον Μαραθώνα.
Ιδιότητες: ο ναός κλείνει το άνοιγμα φωτεινής στοάς, ίχνη μύρου στον πίσω τοίχο Υπόγειος ναός Δήμητρας χθονίας. Ενέργεια : αμφίπολη

74.- Τόπος:Αθήνα(22-Β2)
Που είναι: ΄Αλσος Λογγίνου, Παγκράτι κοντά στο α΄νεκροταφείο.
Ιδιότητες : βαρειά ατμόσφαιρα, έντονη ανησυχία, δυσκολία προσαρμογής, σχεδόν απροσπέλαστο τις νυκτερινές ώρες, χρονικό κενό. Ενέργεια; Αρνητική

75.- Τόπος: Αθήνα (22-Β2)
Που είναι: Νεκροταφείο Αρχαίας Αθήνας.
Ιδιότητες: τόπος δύναμης, εύκολος διαλογισμός, άλλες διαστάσεις το σούρουπο.
Ενέργεια: Θετική

76.- Τόπος: Αθήνα (22-Β2)
Που είναι: Βατραχονήσι , παλιό κολυμβητήριο, Ιλσσός.
Ιδιότητες:κάτω από το εκκλησάκι της Αγ. Φωτεινής υπάρχει Νεραϊδότοπος.
Ενέργεια: Θετική

77.- Τόπος: Αθήνα (22-Β2)
Που είναι: Ακαδημίας 58Α
Ιδιότητες: κτίριο με ισχυρή ενέργεια, μυητικό κέντρο, αρχικά χώρος μύησις Ναϊτών ιππποτών. Ενέργεια: Αρνητική.

78.- Τόπος: Αθήνα (22-Β2)
Που είναι: περιοχή Καρέα ναός Αγ. Γεωργίου
Ιδιότητες: τόπος εξορκισμών, αναφέρονται μετεωρισμοί, ανεξήγητες ριπές αέρα, προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ενέργεια: Αρνητική

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

79.- Τόπος: Βοιωτία
Που είναι: αρχαία Υηττός, ναός ΄Ηρας , ναός Ηρακλέους.
Ιδιότητες υπόγεια λίμνη με ιδιότητες της μεγ. Πυραμίδας. Στην Ακρόπολη ναός χριστιανικός με αρχαίες επιγραφές. Ενέργεια: Θετική συνεχής

80.- Τόπος: Βοιωτία (15-Δ3)
Που είναι: Ορχομενός ναός Αγ. Σώστη στην πλατεία του χωριού
Ιδιότητες: εικόνα του αγίου που κατευθύνει σε καταβάσιο
Ενέργεια: μεγάλη Αρνητική.

81.- Τόπος: Βοιωτία (15-Δ3)
Που είναι: Λειβαδιά Τροφώνειο άντρο, καταβάσιο
Ιδιότητες:Μυητικό κέντρο, αλλαγή ψυχολογίας, άλλα πεδία
Ρνέργεια: Θετική

82.- Τόπος: Βοιωτία (15-Δ2)
Που είναι: Στείρο μονή Οσίου Λουκά.
Ιδιότητες: Τρία υπόγεια επίπεδα αρχαίων στοών, νεραϊδότοπος.
Ενέργεια : Θετική

83.- Τόπος Βοιωτία (15-Δ2)
Που είναι: Αγ. Μαρίνα, περιοχή Πανοπεύς ή αγ. Βλάσσιος.
Ιδιότητες: Θεάσεις ΑΤΙΑ, άσχημη ατμόσφαιρα στο σούρουπο .
Ενέργεια; Αρνητική

84.- Τόπος Βοιωτία(15-Γ3)
Που είναι: Μεγαπλάτανος Αταλάντης, λόφος Προφ. Ηλία.
Ιδιότητες: θεάσεις ΑΤΙΑ Ενέργεια: Αρνητική

85.- Τόπος: Φωκίδα (15-Δ2)
Που είναι:Αράχοβα , Κωρύκειο άντρο (σπήλαιο Πανός)
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, σύστημα σπηλαίων, άγνωστης προέλευσης τραγούδια και ήχοι , μυητικός τόπος. Ενέργεια: ισχυρά Θετική

86.- Τόπος: Φθιώτιδα (15-Β2)
Που είναι: ΄Ορος Οίτη, πλησίον του χωριού Κομποτάδες, ναός ταξιαρχών.
Ιδιότητες Σύμπλεγμα σπηλαίων σαν της καππαδοκίας, βαρειά ατμόσφαιρα, περίεργες εικονογραφήσεις , περιβάλλον που αποτρέπει. Ενέργεια: Αρνητική

87.- Τόπος Φωκίδα (15-Δ1)
Που είναι: Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος, κόγχη Κρατερού
Ιδιότητες:Η λαξεμένη κόγχη ισχυρό σημείο άλλης πραγματικότητας. Σημείο όπου συμβαίνουν συμβολικά όνειρα στον κοιμώμενο.
Ενέργεια: ισχυρά Θετικη

88.- Τόπος: Φθιώτιδα (15-Δ2)
Που είναι: Μονή Δαδίου
Ιδιότητες: άνοιγμα στον βράχο της μονής με ανεξήγητα φώτα.
Ενέργεια: Αρνητική

89.- Τόπος: Φθιώτιδα (15-Δ1)
Που είναι: Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος, ονειρομαντείο, ευρύτερη περιοχή.
Ιδιότητες:ισχυρότατος τόπος δύναμης. Ενέργεια: ισχυρά Θετική

90.- Τόπος: Ευρυτανία (14-Β2)
Που είναι: Βράχα ιερά μονή
Ιδιότητες: Ο ναός χτισμένος πάνω από Αχερώνιο αρχαίο ναό. Σύμπλεγμα στοών.
Ενέργεια; Αρνητική

91.- Τόπος: Φθιώτιδα (15-Β1)
Που είναι: μονή Αντίνισας
Ιδιότητες Νανική δραστηριότητα, νεραϊδότοπος, αίσθηση γαλήνης.
Ενέργεια: Θετική

92.- Τόπος: Αταλάντη (15-Γ3)
Που είναι: Γουλέμι, θέση « Πυργάκια»
Ιδιότητες: Δαιδαλώδες δίκτυα στοών, τόπος δύναμις, εύκολος διαλογισμός.
Ενέργεια: Θετική

ΗΠΕΙΡΟΣ

93.- Τόπος: Ν. Πρεβέζης, Δ. Ηπειρος (13-Α1)
Που είναι: Νεκρομαντείο του Αχέροντα, καταβάσιο
Ιδιότητες: Ιερός χώρος προς άλλες διαστάσεις ηρεμία χαλάρωση. Κάτω από τον ναό του αγ. Ιωάννου του Προδρόμου υπάρχει λαβύρινθος με ιερά δωμάτια καθαρμού και προετοιμασίας (αρχαία κατάβαση στον ΄Αδη). Ενέργεια: ισχυρά Θετική και συνεχής

94,- Τόπος: ΄Ακτιο Πρέβεζας(13-Β2)
Που είναι : βάση του ΝΑΤΟ
Ιδιότητες: Ισχυρή γεωμαγνητική ακτινιβολία, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα.
Ενέργεια: θετική και Αρνητική

95.- Τόπος: Ν. Ηπειρος (15-Α2)
Που είναι: Αχερουσία, Παραμυθιά, σπήλαιο των νυμφών του ΄Αδη.
Ιδιότητες: χρονικό κενό, νεραϊδότοπος, γαλήνη εύκολος διαλογισμός.
Ενεργεια: Θετική

96.- Τόπος Οροπέδιο Ιωαννίνων(8-Δ2)
Που είναι: μαντείο Δωδώνης, αρχαίο θέατρο
Ιδιότητες:Πομποδέκτης, ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, χρονικό κενό.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

97.- Τόπος: Καρδίτσα (14-Α2)
Που είναι:Αγ. Ακάκιος (Γόλτσα)
Ιδιότητες:σπήλαιο με νανική δραστηριότητα, παράξενοι ήχοι, μαγνητικές διαταραχές.
Ενέργεια: Θετική

98.- Τόπος: Καρδίτσα (14-Α3)
Που είναι: Καλλιφώνι, ευρύτερη περιοχή
Ιδιότητες: ΄Εξω από το χωριό τόπος δύναμης, άλλες διαστάσεις , χαλάρωση
Ενέργεια: Θετική

99.- Τόπος: Μαγνησία(15-Β3)
Που είναι: Γλύφα, αρχαία άντρον και φανόα.
Ιδιότητες:Νανικό νεκροταφείο, νεραϊδότοπος. Ενέργεια: Θετική

100.- Τόπος Πήλιο (15-Α3)
Που είναι: χωριό Δράκεια, Χειρώνιο άντρο.
Ιδιότητες: χρονικό κενό, πέρασμα σε άλλα πεδία,γαλήνη. Ενέργεια Θετική

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

101.- Τόπος: Κοπανός Νάουσας (2-Δ1)
Που είναι: Αρχαίο θέατρο
Ιδιότητες: Μυστηριακές τελετουργικές, κέντρο παγανιστικών τελετών.
Ενέργεια: Θετική

102.- Τόπος : Πιερία (10-Β1)
Που είναι: Αρχαίο Δίον
Ιδιότητες: φωτεινές σφαίρες, αίσθηση ώθησης προς τα επάνω.
Ενέργεια : Θετική

103.- Τόπος: Πιερία(10-Β2)
Που είναι: Κάστρο Πλαταμώνα
Ιδιότητες: έντονα παραψυχικά φαινόμενα κατά την δύση του Ηλίου, δυσκολία προσαρμογής, τάσεις φυγής. Ενέργεια: Αρνητική.

103α- Τόπος Πιερία(Xc-108)
Που είναι: Τοποθεσία Πριόνια (υπάρχουν δύο ξύλινα γεφυράκια στο πρώτο επί και στο δεύτερο στην λιμνούλα.
Ιδιότητες φωτεινές σφαίρες, αίσθηση παρουσιών, Ενέργεια Θετική

104.- Τόπος: Κιλκίς (2-Γ3)
Που είναι:Γυναικόκαστρο (παλαιό & νέο)
Ιδιότητες: καταβάσιο στο κάστρο, σύστημα στοών-δωματίων, σφραγισμένες κρύπτες, υπόγειες αίθουσες. Κάτω από το κάστρο υπάρχει αρχαιότερο κάστρο και σιδηροδρομική γραμμή. Ενέργεια: θετική

105.- Τόπος: Κιλκίς (2-Γ3)
Που είναι: χωριό Χωρύγι, «τούμπα» με κάστρο στην κορυφή.
Ιδιότητες: Κέλτικό μνημείο, menhirs, και dolmens, που αλλάζουν χρώμα κατά την δύση του ηλίου. Στην κορυφή αίσθηση αιώρησης, άλλες διαστάσεις.
Ενέργεια : Θετική

106.- Τόπος: Κιλκίς (3-Γ1)
Που είναι: Χρυσόπετρα
Ιδιότητες: ηλεκτρομαγνητικές και χωροχρονικές διαταραχές
Ενέργεια ; Θετική

107.- Τόπος: Σέρρες (4-Γ1)
Που είναι: χωριό Πρώτη στο δρόμο για το μοναστήρι της Αναλήψεως.
Ιδιότητες: Αντιβαρύτητα , μαγνητικές διαταραχές
Ενέργεια: Θετική και αρνητική

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

108.- Τόπος: Πόλις (11-Β1)
Που είναι : Διοικητήριο
Ιδιότητες: υπογείως υπάρχει Σεράπιον ( χώρος τέλεσης Αιγυπτιακών μυστηρίων)
Ενέργεια: Θετική

109.- Τόπος: Πόλις (11-Β1)
Που είναι: οδός μαύρης πέτρας (άνω πόλη)
Ιδιότητες: δίκτυο υπογείων σπηλαίων.
Ενέργεια: Αρνητική

110.- Τόπος: πόλη παρυφές (11-Β1)
Που είναι: λόφος Βούζαρη, έξω από Θες/νικη
Ιδιότητες: ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό κέντρο. Ενέργεια : Θετική

111.- Τόπος: πόλη (11-Β1)
Που είναι: Καλαμαριά, γήπεδο Απόλλωνα πίσω υπάρχει εκκλησάκι και εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο.
Ιδιότητες; Τόπος δύναμης, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια: Θετική

112.- Τόπος: πόλη (11-Β1)
Που είναι: Ξεροπόταμος(Παπάφη)
Ιδιότητες:το σημείο του ξεροποτάμου κάτω από την γέφυρα αποτελεί ισχυρό τόπο δύναμης. Ενέργεια: Θετική

113.- Τόπος: Θέρμη (11-Β1)
Που είναι: ναός αγ. Μάρκου, στον παλιό δρόμο για την Θέρμη μετά τα νέα νεκροταφεία.
Ιδιότητες: δίπλα στην εκκλησία υπάρχει τσιμεντένιος κύκλος, δυσκολία προσαρμογής, βαριά ατμόσφαιρα.
Ενέργεια: Αρνητική

114.- Τόπος: Πανόραμα (11Β1)
Που είναι: στον δρόμο προς Χορτιάτη, βγαίνοντας από το Πανόραμα, οι δυό τρείς μικροί δρόμοι δεξιά, πιο πάνω από την στροφή οδηγούν σ’ εξοχική τοποθεσία με μικρό ποτάμι με πράσινα πετρώματα.
Ιδιότητες: Χαλάρωση , ηρεμία, νεραϊδότοπος.
Ενέργεια: Θετική

115.- Τόπος πόλη (11-Β1)
Που είναι: κήποι του Πασά, προς αγ. Παύλο, πάνω από το νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος(ανω πόλη)
Ιδιότητες: τόπος δύναμης, χαλάρωση, άλλα πεδία.
Ενέργεια; Θετική

116.- Τόπος: πόλη (11-β1)
Που είναι: το κέντρο που σχηματίζετα από το 113, 114, 115
Ιδιότητες: άλλες διαστάσεις, εύκολος διαλογισμός Ενέργεια: Θετική

117.- Τόπος: πόλη (11-β1)
Που είναι: πλατεία Ελευθερίας, Σταυρούπολη
Ιδιότητες:δυσκολία προσαρμογής, ψυχολογικές διαταραχές.
Ενέργεια: Αρνητική.

118.- Τόπος πόλη (11-Β1)
Που είναι: ναός αχειροποιήτου
Ιδιότητες: η εκκλησία έχει χτιστεί επάνω στον αρχαίο ναό της ΄Ισιδας
Ενέργεια: Θετική

119.- Τόπος: πόλη (11-β1)
Που είναι: πλατεία Τερψιθέας, άνω πόλη
Ιδιότητες: κατά τις νυκτερινές ώρες δυσκολία προσαρμογής, αφιλόξενη ατμόσφαιρα, δίπλα στο Δερβίσικο μαυσωλείο. Ενέργεια Αρνητική

120.- Τόπος: πόλη (11-Β1)
Που είναι: Βασιλίσσης ΄Ολγας 263 απέναντι από την Νομαρχία.
Ιδιότητες: στοιχειωμένο σπίτι, παραφυσικά φαινόμενα, λάμψεις & φωνές άγνωστης προέελυσης κατά την νύκτα. Ενέργεια : Αρνητική

121.- Τόπος: πόλη (11-Β1)
Που είναι: Υπόγειος ναός Αγ. Ιωάννου του προδρόμου γωνία Π. Μελά και Ικτίνου πίσω από την Αγ. Σοφία.
Ιδιότητες περισυλλογή, εύκολος διαλογισμός. Ενέργεια: Θετική

ΘΡΑΚΗ

122.- Τόπος: Ροδόπη (5-Δ2)
Που είναι: χωριό Ασκητές, έξω από το χωριό, υπάρχουν λαξευμένοι μεγαλιθικοι τάφοι στα βράχια.
Ιδιότητες: Ισχυρός τόπος δύναμης και περισυλλογής, άλλες διαστάσεις.
Ενέργεια: Θετική

ΕΠΤΑΝΗΣΑ

123.- Τόπος: νήσος Ζάκυνθος (19-Γ2,Δ2)
Που είναι: όρος Βραχιώνας
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια; Θετική

124. – Τόπος: νήσος Ζάκυνθος (19-Γ2)
Που είναι : ακρωτήρι κόκκινος βράχος 2χλμ. Βόρεια της πόλεως.
Ιδιότητες: Ισχυρός γωδαιτικός τόπος, χρονικό κενό, ενεργειακός κόμβος.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική

125.- Τόπος: νήσος Ζάκυνθος (19-Γ2)
Που είναι: κυανό σπήλαιο, δίπλα στο ακρωτήριο Σκινάρι.
Ιδιότητες: χρονικό κενό, πέρασμα σε άλλες διαστάσεις, παράξενα όνειρα.
Ενέργεια: Θετική

126.- Τόπος: νήσος Λευκάδα(13-Γ2)
Που είναι: νησίδα Μεγανήσι, 12 ν.μ. από το λιμάνι της Λευκάδας.
Ιδιότητες: Σπήλαιο του δαίμονα, αρχικά δύσκολη προσαρμογή, άλλα πεδία.
Ενέργεια: Θετική και αρνητική

127.- Τόπος: νήσος Ιθάκη (19-Α2)
Που είναι: σπήλαιο των νυμφών.
Ιδιότητες: νεραϊδότοπος, πέρασμα σε άλλες διαστάσεις, γαλήνη, χαλάρωση.
Ενέργεια: Θετική.


http://enallaktikidrasi.com/
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/127.html

Βοιωτικές Περιηγήσεις - Έντυπη έκδοση

Από τους καλοκαιρινούς μήνες που αφήσαμε πίσω μας, οι ηλεκτρονικές εκδόσεις μας, «Ιδεών Άντρον», προχώρησαν ένα μικρό και ελπιδοφόρο για τη συνέχεια, βήμα μπροστά.
Το ολοκληρωμένο, ανανεωμένο και με πολύ περισσότερες σελίδες, έργο του Δημητρίου Περσέα Λουκίσσα με τίτλο «Βοιωτικές Περιηγήσεις», του οποίου την πρώιμη μορφή διαθέτουμε ήδη για ανάγνωση και διάδοση από την ιστοσελίδα μας, βρίσκεται πλέον και σε έντυπη μορφή με τη «σφραγίδα» των εκδόσεών μας να το συνοδεύει και να το υποστηρίζει.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, τα οποία πριν προλάβουμε καν να ανακοινώσουμε την έκδοση του, ήδη οδεύουν προς την οριστική εξάντληση τους, κάτι που για εμάς αποτελεί  και την καλύτερη δυνατή απόδειξη για την ποιότητα του ερευνητικού έργου του Περσέα, και είμαστε σίγουροι ότι η συγγραφική και ερευνητική του προσπάθεια θα αποδώσει ακόμη περισσότερους καρπούς στο εγγύς μέλλον.

Διατίθεται, για όσο θα υπάρχουν αντίτυπα βέβαια, από τον ίδιο τον συγγραφέα,
με τον οποίον μπορεί να επικοινωνήσει όποιος ενδιαφέρεται απευθείας στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο: dimitriosloukissas@gmail.com
 

Απαραίτητη διευκρίνιση: Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις «Ιδεών Άντρον», δεν αποτελούν επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους,  και έτσι δεν υπάρχει από μέρους μας, το παραμικρό οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε άλλη έκδοση ή δραστηριότητα μας.
Τα όποια τυχόν έξοδα μπορεί προκύπτουν για την πραγματοποίησή τους, καλύπτονται αποκλειστικά από την εθελοντική προσφορά των ατόμων που εργάζονται για αυτές και φυσικά δεν αναπληρώνονται με κανέναν τρόπο παρά μόνον με την ηθική ικανοποίηση της επίτευξης των στόχων μας.

 
Παραμένουμε προσηλωμένοι στον αρχικό σκοπό των ηλεκτρονικών εκδόσεών μας για την παρουσίαση και διάδοση ποιοτικών έργων από γνωστούς ή πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς των οποίων το έργο θα βοηθήσει κάθε αναγνώστη στην μελέτη και την έρευνα σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που πάντα όμως προεκτείνονται από τον φυσικό πυρήνα τους, τις Εθνικές Παραδόσεις.
Περισσότερα νέα έρχονται λοιπόν στο άμεσο μέλλον.
Ευχαριστούμε για τις πολλές δεκάδες χιλιάδες, έως σήμερα, επισκέψεις στην αναπτυσσόμενη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μας και φυσικά στο ηλεκτρονικό περιοδικό μας.
 
http://thiseas.blogspot.gr/2014/10/blog-post_29.html

Έρευνα - βόμβα: Το πολύ γάλα μπορεί να ευθύνεται για...

Μια νέα σουηδική επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπερασμα ότι η μεγάλη κατανάλωση γάλακτος δεν είναι πάντα ωφέλιμη για την υγεία μας όπως νομίζουμε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγάλη κατανάλωση γάλατος δεν συνοδεύεται από μικρότερο κίνδυνο καταγμάτων, όπως συνήθως πιστεύεται λόγω του αυξημένου ασβεστίου και των πρωτεϊνών για τα οστά, αλλά αντίθετα με μεγαλύτερη πιθανότητα κατάγματος και πρόωρου θανάτου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρλ Μικάελσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, δημοσίευσαν την έρευνά τους στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το "New Scientist" και τη βρετανική «Independent», ανέφεραν ότι ο αυξημένος κίνδυνος μπορεί να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα λακτόζης, η οποία προέρχεται από διάσπαση της λακτόζης, δύο μορφών σακχάρου που περιέχονται στο γάλα και οι οποίες, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες σε πειραματόζωα, αυξάνουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό. Ωστόσο, το συμπέρασμα πρέπει να επιβεβαιωθεί από μελλοντικές έρευνες για να γίνει, απολύτως, αποδεκτό από τη παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Η έρευνα, επικεντρώνει το πρόβλημα μόνο στο γάλα και όχι με στα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, αφού μετά από έρευνες κατέληξε ότι όσες γυναίκες τρώνε πολύ γιαούρτι και τυρί, κινδυνεύουν λιγότερο από κάταγμα ή πρόωρο θάνατο.Μέχρι σήμερα, γίνεται αποδεκτό ότι μια διατροφή πλούσια σε γάλα και γενικά σε γαλακτοκομικά προϊόντα, μειώνει την πιθανότητα καταγμάτων λόγω οστεοπόρωσης.

Οι Σουηδοί επιστήμονες διευκρίνισαν, πάντως, πως μέσω της της έρευνάς τους διαπίστωσαν μια συσχέτιση ανάμεσα στο πολύ γάλα και στον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων και πρόωρου θανάτου και όχι μια άμεση σχέση αιτίας - αποτελέσματος, γι' αυτό θεωρούν ότι τα απρόσμενα ευρήματά τους πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που παρέρχονταν από δύο ομάδες ανθρώπων, μία 61.433 γυναικών ηλικίας 39 - 74 ετών και μία 45.339 ανδρών ηλικίας 45 - 79 ετών, αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειές τους και την κατανάλωση γάλατος, γιαουρτιού και τυριού. Η γυναικεία ομάδα παρακολουθήθηκε επί 20 έτη και η ανδρική επί 11. Στη διάρκεια αυτών των περιόδων οι επιστήμονες κατέγραψαν πόσα κατάγματα έπαθαν οι άνθρωποι και πόσοι πέθαναν πρόωρα.

Η στατιστική ανάλυση, όσον αφορά, τις γυναίκες έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλατος όχι μόνο δεν μείωνε καθόλου τον κίνδυνο κατάγματος και την οστεοπόρωση, αλλά μάλλον την αύξανε. Μέσα σε μια δεκαετία, 42 στις 1.000 γυναίκες που έπιναν πολύ γάλα, έπαθαν κάταγμα, έναντι 35 στις 1.000 που ήταν ο μέσος όρος και 31 στις 1.000 μεταξύ όσων έπιναν λίγο γάλα ή καθόλου.

Ακόμη, παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες που έπιναν πάνω από τρία ποτήρια γάλα τη μέρα (κατά μέσο όρο 680 μιλιγκράμ), είχαν υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου (180 γυναίκες στις 1.000) μέσα σε μια δεκαετία, σε σχέση με όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι (κατά μέσο όρο 60 μιλιγκράμ), από τις οποίες πέθαναν 110 στις 1.000 μέσα στην ίδια δεκαετία, ενώ ο μέσος όρος (ανεξάρτητα από την κατανάλωση γάλατος) ήταν 126 θάνατοι στις 1.000 γυναίκες. Όσες έπιναν πάνω από τρία ποτήρια ημερησίως, είχαν 90% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, 60% μεγαλύτερο κίνδυνο κατάγματος ισχύου και 15% οποιουδήποτε άλλου κατάγματος, σε σχέση με όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι τη μέρα, όπως υποστήριξε ο Καρλ Μικάελσον.

Όσον αφορά τους άνδρες, παρατηρήθηκε επίσης ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλατος σχετιζόταν με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αν και σε μικρότερο βαθμό από ό,τι στις γυναίκες (περίπου 10% για τρία ποτήρια και πάνω). Η περαιτέρω ανάλυση επιβεβαίωσε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γάλατος συνδεόταν με «ανεβασμένους» βιοδείκτες οξειδωτικού στρες και φλεγμονής.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι η κατανάλωση μόνο ενός ποτηριού γάλατος τη μέρα δεν φαίνεται να αποτελεί οποιοδήποτε πρόβλημα, εκτιμάται ότι το πρόβλημα αρχίζει μετά τα δύο ποτήρια, ενώ η μελέτη διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο σε όλα τα είδη γάλατος (με πολλά, λίγα ή καθόλου λιπαρά κ.α.). Αντίθετα, με το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως γιαούρτι, τυρί), που έχουν πολύ πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, συνδέονται με μειωμένη πρόωρη θνησιμότητα και λιγότερα κατάγματα, ιδίως μεταξύ των γυναικών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές «Τα ευρήματά μας μπορεί να θέσουν σε αμφισβήτηση την ισχύ των συστάσεων για την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων γάλατος ως μέτρου πρόληψης των καταγμάτων», ωστόσο προσθέτουν ότι «τα ευρήματα αυτά πρέπει να τύχουν ανεξάρτητης επιβεβαίωσης, προτού μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για νέες διατροφικές συστάσεις».

Ειδικοί μελετητές από άλλες χώρες συμφώνησαν ότι τα ευρήματα πρέπει να διασταυρωθούν από άλλες έρευνες, καθώς η κατανάλωση γάλατος αυξάνεται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο. Ορισμένοι επιστήμονες επεσήμαναν ότι τα αποτελέσματα της νέας έρευνας εγείρει περισσότερα ερωτήματα, παρά δίνει απαντήσεις.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_5920.html

Κάποιοι θέλουν να «πεθαίνει» ο Ρώσος πρόεδρος…

                
Αυτή την είδηση ποια εφημερίδα θα δημοσίευε στην ...έκτη της σελίδα;
Τα δημοσιεύματα, όλα από περιθωριακές εφημερίδες και με ερωτηματικό: «Πάσχει από καρκίνο ο Πούτιν;»
Την «είδηση» πρωτοδημοσίευσε η κουτσομπολίστικη «φυλλάδα»  «New York Post» στην έκτη σελίδα της, όπου ο συντάκτης  Richard Johnson γνωστός για τα «σημαντικά θέματα με τα οποία ασχολείται υποστηρίζει ότι «υπάρχει εξήγηση για τη βιασύνη του Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία – φημολογείται πως έχει καρκίνο».

   Και επικαλείται «φήμες που κυκλοφόρησαν -εδώ και μήνες – στη Λευκορωσία και την Πολωνία ότι ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας έχει καρκίνο στην σπονδυλική στήλη, ή στο πάγκρεας. Μιααπότιςπλέονθανατηφόρουςασθένειες».
Σύμφωνα με τον  Ρίτσαρντ Τζόνσον λοιπόν,  «ο Πούτιν υπόκειται σε θεραπεία από  γηραιό ιατρό από την (παλιά καλή κομμουνιστική) Ανατολική Γερμανία, τον οποίο είχε συναντήσει ο Πούτιν όταν εργαζόταν στην Δρέσδη ως πράκτορας της KGB. Ο γιατρός δοκιμάζει διαφορετικές θεραπείες συμπεριλαμβανομένων ενέσεων με στεροειδή, κάτι που δικαιολογεί τις πρόσφατες κουρασμένες εμφανίσεις του Ρώσου προέδρου».
Σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο μάλιστα, ο ηλικίας 84 χρόνων γιατρός έχει εκμυστηρευθεί πως δεν ήθελε να πάει στη Ρωσία και ότι τον κακομεταχειρίζονται οι άνδρες ασφαλείας του Πούτιν…».

Στο δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας επισημαίνεται ακόμη πως κάποιος CrispinBlack, ένας βρετανός βετεράνος στρατιωτικός, που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας και αντικατασκοπίας, είχε αποκαλύψει στις αρχές του χρόνου ότι «κυκλοφορούν ψίθυροι για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν».
Ο Μπλάκ, που γράφει στο έντυπο « TheWeek», υποστηρίζει πως το γεγονός ότι ο Πούτιν «συγχώρεσε τον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που κρατούσε στις φυλακές επί δέκα χρόνια… αποτελεί μια ακόμη ένδειξη: «Κάποιοι λένε πως έτσι ο Πούτιν θέλει να καθαρίσει τη συνείδησή του», έγραψε ο Μπλακ.

Σύμφωνα με άλλες φήμες, στον Πούτιν απομένει ζωή τριών χρόνων και για το λόγο αυτό βιάζεται να αφήσει υστεροφημία με εξ’άπλωση των ρωσικών συνόρων, όπως ο Μέγας Πέτρος ή ο Στάλιν. Διαλέγετε και παίρνετε…
Όπως ήταν φυσικό, το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια, για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Οι άνθρωποι που κυκλοφορούν αυτές τις φήμες, ψεύδονται. Όλα είναι καλά με τον Ρώσο πρόεδρο. Δαγκώστε τη γλώσσα σας!».
Διαβάστε με τι άλλα θέματα ασχολείται ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζόνσον στην «Έκτη σελίδα» του:

MORE FROM   Richard Johnson

Giuliani-hated artwork returning to New York
'Housewife' sells toilet at tag sale
Michelle Williams ditches CAA for WME
Peter Criss music drives Gene Simmons crazy at book signing
David Koch treated like rock star at Newsmax event
Η πιο πρόσφατη είδηση για τον Πούτιν πάντως, από τα ρωσικά Μέσα είναι εντελώς διαφορετική:

Πούτιν: Ωρα για μια πραγματικά νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων
                             Δεν μοιάζει και τόσο άρρωστος...
    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα σε μια νέα παγκόσμια τάξη, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στις ΗΠΑ, διότι, εξαιτίας τους, κατέρρευσε το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας, και προκλήθηκε σειρά πραξικοπημάτων στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

   Τις πάγιες θέσεις της Ρωσίας για τις αιτίες που προκαλούν σοβαρές πολεμικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου, επανέλαβε ο ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος παράλληλα κάλεσε τη Δύση σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί.
   Ο Πούτιν επέκρινε τις ΗΠΑ για την κατάρρευση του συστήματος της διεθνούς ασφάλειας και ως πρωταρχικό στόχο κατονόμασε την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος σχέσεων για την αποσόβηση διεθνών αλλά και εσωτερικών συγκρούσεων.
  Τις δηλώσεις, αυτές ο ρώσος ηγέτης έκανε στις 24 Οκτωβρίου στο Σότσι, στη διάρκεια της συνεδρίασης της διεθνούς Λέσχης Βαλντάι, η οποία διοργανώνει από καιρό σε καιρό συζητήσεις ειδικών από δεκάδες χώρες για επίκαιρα θέματα της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομίας, καθώς και εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Μόσχα δεν σκοπεύει να απομονωθεί, παρά τις κυρώσεις και την επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση, εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο παραμένει ανοικτό στο διάλογο και στην εξομάλυνση των οικονομικών σχέσεων. Επίσης, η Ρωσία είναι έτοιμη για έναν ουσιαστικό διάλογο για το θέμα του πυρηνικού αφοπλισμού.

Τέλος της παντοκρατορίας των ΗΠΑ
  Ο Πούτιν υπογράμμισε πως αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ, ως ηγεμονική δύναμη, δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος μιας μονοπολικής παγκόσμιας τάξης. Πολύ περισσότερο, αυτό το ασταθές οικοδόμημα έδειξε την αδυναμία του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σοβαρές καταστάσεις, όπως περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, διακίνηση των ναρκωτικών, θρησκευτικός φανατισμός, σοβινισμός και νεοναζισμός.
  «Στην ουσία, ο μονοπολικός κόσμος είναι ένα ανάλογο της δικτατορίας, και σε βάρος των ανθρώπων, και σε βάρος των χωρών», τόνισε ο Πούτιν. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως το υπάρχον σύστημα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας είναι ικανό να προστατεύσει τον κόσμο από καταστροφικά γεγονότα.
styx 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/blog-post_333.html?

Πισώπλατο χτύπημα από το ΔΝΤ: "Μην επενδύετε στην Ελλάδα"

Νέο "χαστούκι" στην κυβέρνηση Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου, αυτή τη φορά από την ίδια την Παγκόσμια Τράπεζα (η οποία αποτελεί αδελφό οργανισμό του ΔΝΤ) η οποία κατέταξε την Ελλάδα στην πρώτη θέση της λίστας «Πού να μην κάνετε επενδύσεις!»

Πρόκειται για μια νέα ηχηρή απάντηση στην "επιτυχία" των ελληνικών τραπεζών στα τεστ αντοχής, που έρχεται λίγο μετά από τις αντιδράσεις των αγορών που ανέβασαν το δεκαετές ελληνικό ομόλογο στο 7,5%. Σημειώνεται ότι στο Μνημόνιο είχαμε μπει όταν ξεπέρασαν το 7%.

ΒασικΌς κανόνας για να μην επενδύσει κάποιος σε μια χώρα είναι να μην εμπιστεύεται το τραπεζικό της σύστημα. Επί της ουσίας όμως πρόκειται για πισώπλατο χτύπημα του ΔΝΤ το οποίο στέλνει το δικό του μήνυμα στα περί εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο.

Τις συστάσεις της για όσους θέλουν να επενδύσουν στην ευρωπαϊκή περιφέρεια δημοσίευσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα. Στην έκθεσή της «Doing Business» η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει τις δικές της συμβουλές και εκτιμήσεις στους επενδυτές που θέλουν πάρουν το ρίσκο και να ρίξουν χρήματα σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Θλιβερό συμπέρασμα είναι η πρωτιά της Ελλάδας στη λίστα «Πού να μην κάνετε επενδύσεις!» στο διάγραμμα που δημοσιεύει ο Economist. Στη «μαύρη» λίστα των προς επένδυση χωρών ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Όπως αναφέρει ο Economist, τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν πολλή συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης.Όμως δεν παύει να αποτελεί γεγονός ότι η χώρα που δνε φάινεται να έχει σωτηρία είναι πάλι η Ελλάδα.

Καλώς η κακώς μια αρνητική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αποτρέπει οποιονδήποτε "παλαβό" να σκεφτεί κάποια επένδυση στην χώρα, και χωρίς επενδύσεις η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξει σε κάποιο...παράλληλο Σύμπαν, πάντως όχι στην δική μας χωροχρονική πραγματικότητα.

Είναι γνωστό άλλωστε οτι και στο ελληνικό Χρηματιστήριο παίζουν δεν επενδύουν πειρατικά Funds καθώς τα επενδυτικά Pension Funds απαγορεύεται να επενδύσουν στην χρηματαγορά μιας χρεοκοπημένης χώρας λόγω καταστατικού.

Όπως σημειώνει το άρθρο του Economist, σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, που επλήγησαν σκληρά από την οικονομική κρίση, είναι αρκετά πιο χρονοβόρο το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση σε σύγκριση με τη Γερμανία και τη Γαλλία που οι συνθήκες είναι σαφώς ευνοϊκότερες.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Economist, αφού επισημαίνει ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, τονίζει ότι ένας επιχειρηματίας μπορεί να χρειαστεί ακόμα και τέσσερα χρόνια! «Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στην Ελλάδα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά», σχολιάζει ο Economist.

Στην Παγκόσμια Τράπεζα ήταν στέλεχος και η Έλενα Παναρίτη πρώην βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2009-2012) η οποία και ενώ ακόμα ήταν στην ελληνική Βουλή είχε δηλώσει στον βρετανικό Guardian ότι έιναι Αμερικανίδα!

Μεταφράζουμε αυτούσια την παράγραφο από το δημοσίευμα της Guardian:

«Για μια Ελληνίδα πολιτικό που έχει αναμιχθεί στην προώθηση μερικών από των πιο επώδυνων μέτρων στην η ιστορία της χώρας, δεν μοιάζει και πολύ Ελληνίδα. Όταν παρατηρώ πόσους υπολογιστές της Apple έχει στο γραφείο της, εκείνη απαντά: “Είναι γιατί δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα”. Η ομιλία της έχει αμερικανική προφορά, διανθισμένη με εκφράσεις όπως “darn” και “have a nice day”. Όταν τη ρωτώ να μου περιγράψει πώς η Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξει την οικονομία της, η απάντηση της περιστρέφεται γύρω από τις αλλαγές στις δομές – με άλλα λόγια, κάνοντας την Ελλάδα λιγότερο Ελληνική».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Παναρίτη, προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, υπήρξε επικεφα­λής του Panel Group ενώ έχει εργαστεί και σαν οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως τη μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού.

Μάλιστα, η ίδια έχει γράψει μία σειρά από βιβλία για το ζήτημα, όπως Το Φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική Μεταρρύθμιση μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας" (1995), Τίτλοι Ιδιοκτησίας: Το Θαύμα του Περού (1999) και Στρατηγικές Ιδιωτικοποίησης, με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Στην Ελλάδα βρίσκονταν ως άτυπος τοποτηρητής του ΔΝΤ.

Όπως γίνεται φανερό όποιοι δουλεύουν σε αυτούς τους οργανισμούς αυτομάτως ξεχνούν την καταγωγή τους και γίνονται...Αμερικανοί

Περάσανε σχεδόν πέντε χρόνια Μνημονίου και ακόμα βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο από την άποψη της επιχειρηματικότητας και τω επενδυσεων. Με μια ουσιώδη διαφορά: Τότε οι Έλληνες πολίτες δεν είχαν "φορτωθεί" τα χρέη των τραπεζών για το υπόλοιπο της ζωής τους και για τουλάχιστον τις δύο επόμενες γενιές.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_3895.html

Προτομή του Ηρακλή ανακαλύφθηκε στα αρχαία Κίβυρα

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη των Κιβύρων έφεραν στο φως μια νέα προτομή του Ηρακλή από το 2ο αιώνα μ.Χ., που φοράει λεοντή.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στα αρχαία Κίβυρα της Λυκίας, που βρίσκονται στη νότια επαρχία Burdur της σημερινής Τουρκίας, διενεργούνται με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό Şükrü Özdoğru του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Mehmet Akif Ersoy.
Ένα από τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας, ο İsmail Baytak από το πανεπιστήμιο Dicle, δήλωσε ότι βρήκαν την προτομή στα θεμέλια της Αγοράς της αρχαίας πόλης.
Σημειώνοντας ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της προτομής είναι η λεοντοκεφαλή, ο Baytak δήλωσε: «Η προτομή έχει μεγάλη σημασία. Κάναμε μια έρευνα στη βιβλιογραφία και συνειδητοποιήσαμε ότι μια τέτοια προτομή δεν έχει βρεθεί ποτέ σε αυτή την περιοχή ή να εκτίθεται σε άλλα κοντινά μουσεία. Είναι η πρώτη και μοναδική στο είδος της, πράγμα που μας ευχαριστεί πολύ».
Το πορτρέτο της προτομής του Ηρακλή που ανακαλύφθηκε στα αρχαία Κίβυρα
Σύμφωνα με τον Baytak, η ποιότητα κατασκευής της προτομής υποδεικνύει τον 2ο αιώνα μ.Χ., την εποχή της δυναστείας των Αντωνίνων. «Μπορείτε να δείτε τα μάτια του λιονταριού στο άνω τμήμα της κεφαλής καθώς και τη χαίτη του στην πίσω πλευρά. Η χαίτη αυτή δεν ανήκει στον Ηρακλή, αλλά στο λιοντάρι. Κατά τη μυθολογία, ο Ηρακλής έχει το χαρακτηριστικό του ημίθεου. Η απεικόνιση του λιονταριού αντιπροσωπεύει τη δύναμη».
Ο Baytak δηλώνει ότι η προτομή θα πρέπει να καθαριστεί και να διατηρηθεί σε αποθήκη. «Ο Ηρακλής φοράει τη λεοντοκεφαλή στο κεφάλι του και δένει το υπόλοιπο της λεοντής στο σώμα του. Προς το παρόν έχουμε αφαιρέσει το κεφάλι του Ηρακλή από το στέρνο».
Η προτομή θα εκτεθεί στο Μουσείο του Burdur μετά το τέλος της ανασκαφής ενώ η ομάδα προγραμματίζει να ξεθάψει το υπόλοιπο τμήμα της προτομής κατά τη διάρκεια της επόμενης ανασκαφικής περιόδου.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_7695.html

Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ


 

Εισαγωγή

Η συνολική αποτίμηση μιας κρίσης είναι πάντα δύσκολο αγώνισμα. Πρωτίστως, διότι η κρίση, στην οποία αναφερόμαστε τα τελευταία χρόνια, είναι πολυεπίπεδη. Δεν είναι μόνο οικονομική· είναι πολιτική, είναι κοινωνική, είναι κρίση αξιών και θεσμών. Είναι, συνελόντι ειπείν, κρίση βαθιά ανθρωπιστική και γι’ αυτό επηρεάζει κάθε δραστηριότητα και κάθε τομέα του ανθρώπινου πολιτισμού.
Το παρόν είναι το πρώτο άρθρο από μια σειρά κειμένων – με γενικό τίτλο «Η Ελλάδα στον γκρεμό: Πώς φτάσαμε ως εδώ» - που αποσκοπούν όχι στο να αποτελέσουν μια πλήρη καταγραφή και αποτίμηση της κατάστασης, αλλά να εκκινήσουν έναν διάλογο – πολιτικό, κοινωνικό, ακαδημαϊκό. Έναν διάλογο, μέσα από τον οποίο – δίχως αγκυλώσεις πολιτικές ή όποιες άλλες – θα εντοπιστούν τα λάθη, οι παραλείψεις, συνάμα όμως και οι προϋποθέσεις διαφυγής από την κρίση αυτή. Το καινούργιο, που πολλοί οραματίζονται, άλλοι ευαγγελίζονται, άλλοι περιμένουν παθητικά, δεν έρχεται ποτέ δίχως σαφή εικόνα του τι συνιστά το παλιό που θέλουμε να αποδιώξουμε.

Α. Κυριαρχία Οικονομικοκεντρικής προσέγγισης του βίου

Αποδεχόμενοι ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ότι οι οικονομικές της διαστάσεις είναι οι πλέον εμφανείς. Γιατί, όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ποιος ο λόγος που μια τόσο πολυεπίπεδη κρίση φάνηκε να διαθέτει πρωτίστως (και κύρια) οικονομικές διαστάσεις; Διότι ο τρόπος που, πλέον, προσεγγίζουμε κάθε μορφή ανθρώπινης δραστηριότητας είναι μονομερής. Ο άνθρωπος έχει τοποθετήσει ως κέντρο του βίου του την οικονομική δραστηριότητα.
Η παραπάνω διαπίστωση διαθέτει τρομακτικές συνέπειες. Η οικονομικοκεντρική διάσταση του ανθρώπινου βίου έδωσε τα ηνία της ανθρώπινης πορείας σε έναν τομέα πολιτισμού, όπου τα πάντα αποτελούν κομμάτι μιας τεράστιας χρηματικής συναλλαγής. Από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, έως και τον ίδιο τον άνθρωπο και τις διαπροσωπικές του σχέσεις που αυτός αναπτύσσει, αποτελούν αντικείμενο μετρήσιμο. Ο ίδιος ο άνθρωπος αφέθηκε να θεωρηθεί αγαθό ή προϊόν προς αξιοποίηση. Οποιοδήποτε μοντέλο ζωής και ύπαρξης, οποιαδήποτε μορφή ανθρωπικής δραστηριότητας μετριέται με βάση την αξία που αυτή προσπορίζει σε έναν άνθρωπο ή σε μια ομάδα ανθρώπων.
Αυτή η απόλυτη κυριαρχία της οικονομικής συνδιαλλαγής ξεπερνά την πεποίθηση του κλασικού φιλελευθερισμού περί μιας ελεύθερης διακίνησης αγαθών και οικονομικών υπηρεσιών, με στόχο την απρόσκοπτη διακίνηση κάθε παραγόμενου αγαθού. Η αποθέωση του χρήματος, η οικονομική εθελούσια υποδούλωση, η υποβάθμιση κάθε άλλης αξίας ή δραστηριότητας έναντι της οικονομικής ευμάρειας, συντέλεσαν στο να ευτελιστεί κάθε άλλη αξιολογική διάσταση της ζωής (η ηθική, η πνευματική καλλιέργεια, η θρησκευτική διάσταση του βίου) και οδήγησαν στο να περιθωριοποιηθεί τελικά ο ίδιος ο άνθρωπος.
Η ανάπτυξη του οικονομικού βιοτικού επιπέδου – ανισομερής εκ προοιμίου και άδικη – έγινε η νέα θρησκεία. Οι διαπροσωπικές σχέσεις κατέπεσαν σε απλές συναλλαγές, υιοθετώντας παρόμοιο μοντέλο αξιολόγησης με το οικονομικό (τι μου δίνεις, για να σου δώσω). Η ηθική θεώρηση της ζωής καταδείχτηκε ως παρωχημένη, η πνευματική διάσταση ενσωματώθηκε ως υποκατηγορία της οικονομικής δράσης, αναπτύσσοντας σχέση πατρωνίας μαζί της (η βιομηχανία του κινηματογράφου και της μουσικής είναι χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της σχέσης), η υγιής θρησκευτικότητα κατονομάστηκε ως γραφική μεταφυσικότητα – στον αντίποδα, η θεοποίηση της επιστήμης έκανε τη ζωή μας πιο πεζή, αφαιρώντας από αυτήν  το πλέον βασικό στοιχείο της ελευθερίας βούλησης, τον υπαρξιακό προβληματισμό (διότι μόνο όταν συνταράσσεται το Ανθρώπινο Είναι από υπαρξιακά ζητήματα παραμένει η σκέψη του Ανθρώπου ελεύθερη και ανοίγει καινούργιους ορίζοντες).
Η πολιτική εκμετάλλευση αυτής της κυριαρχίας του παν-οικονομισμού υπήρξε τερατώδης και φρικιαστική. Ο άνθρωπος έμαθε, πλέον να φοβάται μόνο την αναστολή μιας ψευδεπίγραφης, αλλά ντυμένης με ωραίο περίβλημα, οικονομικής ευμάρειας. Έτσι, πάτησε η σύγχρονη πολιτική θεώρηση πάνω σ’ αυτόν τον φόβο και δημιούργησε πολίτες-τέρατα που έμαθαν να καταβροχθίζουν κάθε προϊόν που τους πλασάρεται και, όταν αργότερα αντιληφθούν πόσο «δυσκολοχώνευτο» είναι ή πόσο μεγάλος ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν για το φαγοπότι, κυριεύονται από τύψεις συνειδήσεως που τους δημιουργούν οι ίδιοι που τους αποκτήνωσαν (όλοι μαζί τα φάγαμε). Το αποτέλεσμα είναι να θεωρείται εύλογη – για χάρη αυτής της αποκτηνωμένης ευμάρειας – η υποβίβαση του ανθρώπου – πολίτη σε οικονομικά αναλώσιμο, μη αναντικατάστατο προϊόν. Έτσι, θεωρείται απόλυτα φυσική, για παράδειγμα, η υποβάθμιση των παροχών υγείας στους πολίτες ενός κράτους ως παράπλευρη απώλεια μιας δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης ή η οικονομική εξαθλίωση με μισθούς και συντάξεις πείνας ή η κατάσχεση κατοικιών – στο όνομα μιας νέας Οικονομικο-πολιτικής Τυραννίδας που ακούει στο όνομα «Παγκόσμια Αγορά».
Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων – είτε στις αρχαίες κοινωνίες, είτε στις νεώτερες – βασίστηκε σε ένα πλέγμα ισχυρών δεσμών με επίκεντρο τον θεσμό της οικογένειας, την ισχυρή εθνική συγκρότηση (η θρησκεία και η γλώσσα αποτέλεσαν πολύ βασικά συνεκτικά στοιχεία) και την αξιολογότατη, εν πολλοίς ιδιόμορφη, πολιτική και πολιτιστική ανάπτυξη (τέχνες, πολιτική θεώρηση ζωής). Η οικονομία δεν είχε καταφάει τις σάρκες αυτού του κοινωνικού σώματος για χιλιάδες χρόνια – ώσπου σε λιγότερο από μισό Αιώνα, η Ελληνική κοινωνία, παρασυρμένη από τις σειρήνες μιας αχόρταγης οικονομικοκεντρικής μονομερούς κουλτούρας, αλώθηκε και απώλεσε βασικά στοιχεία της πολιτισμικής της ταυτότητας. Δεν μπορεί κανείς να αναζητά τον σύγχρονο Λεωνίδα ή να ελπίζει σε νέες εποποιίες και ένδοξες σελίδες, όταν ελλείπουν οι βασικές εκείνες θεωρήσεις του βίου που καλλιέργησαν και γέννησαν τέτοιους ηγέτες και τέτοιο λαό με ανάστημα ήρωα. Η Οικονομία δεν καλλιεργεί ήρωες, αλλά προϊόντα. Δεν αγαπά την ελευθερία, αλλά την υποταγή και τη δουλοπρέπεια. Εκ φύσεως, είναι μισάνθρωπη και κτηνώδης – γι’ αυτήν μετρά ο πλούτος σε άψυχα αντικείμενα, όχι ο πλούτος του πνεύματος ή της ψυχής.
Η Παγκόσμια Ιστορία έχει αποδείξει πως ο άνθρωπος κατάφερε να ξεπεράσει τον πρωτογονισμό του και τα ζωώδη ένστικτά του, μόνο όταν αντιλήφθηκε την ανωτερότητα του πνεύματός του, τη σημασία των ηθικών αξιών στην ανάπτυξη μιας πανανθρώπινης συνεννόησης και συμπόρευσης, την πίστη του σε Ιδανικές – ακόμα και μεταφυσικές – Κοινωνίες. Η εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού δεν μπορεί να βασιστεί στον οικονομικό πρωτογονισμό ή στην κερδοσκοπική αποκτήνωση. Από την ώρα που η Οικονομία από θεραπαινίδα, προβιβάστηκε σε ηγέτη του Ανθρώπινου πολιτισμού, άρχισε η κατρακύλα.

Διαβάστε περισσότερα: http://politikiskepsi.webnode.gr/news/
Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν: http://www.webnode.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters