Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Mόλις ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού φορέα ο Γ. Τράγκας, μέσω facebook..!





Μάλιστα, επισυνάπτει και την ιδρυτική διακήρυξη του "κόμματος". Για να διαβάσετε τη διακήρυξη πατήστε εδώ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/m-facebook.html

Share on facebook Share on twitter Share on favorites Share on email More Sharing Services 0 Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα

Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα
του Nico Ago*

Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στον εικοστό πρώτο. Από τότε που ήρθα, εργάστηκα σε διάφορες δουλειές. Μετά από πολύ κόπο και κυρίως πολύ διάβασμα, έμαθα την ελληνική γλώσσα κι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, που ήταν η δημοσιογραφία.

Σήμερα είμαι δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ. Σε πιο βαθμό καταφέρνω να κάνω καλή δημοσιογραφία, το κρίνουν αυτοί που διαβάζουν αυτά που γράφει η ταπεινότητά μου. Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη μου κόρη ήρθε στην Ελλάδα 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα για πατρίδα της.

Προσέφερα λίγα ή πολλά δεν το ξέρω, το μόνο σίγουρο είναι ότι δούλεψα και δουλεύω τίμια. Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν απασχόλησα τις Αρχές της χώρας. Αφοσιώθηκα στο επάγγελμά μου αλλά και στην προσφορά υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είμαι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτά με εκφράζουν, αυτά κάνω. Στην άνοδο της Χρ. Αυγής, την είσοδό της στη Βουλή και τις απειλές που δέχομαι για τη ζωή μου, ήρθε να προστεθεί ένα άλλο γεγονός, εξίσου άσχημο. Αν για το πρώτο κομμάτι ανησυχούμε πολλοί, το σίγουρο είναι ότι το δεύτερο με πονά εξίσου προσωπικά.

Χθες, το ελληνικό κράτος, με ειδοποίησε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψω την Ελληνική Επικράτεια, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου. Στην ίδια μοίρα με μένα, βρίσκονται και πολλοί άλλοι μετανάστες. Άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τη χώρα αυτή, που έφτιαξαν τις οικογένειές τους εδώ, που τα παιδιά τους γεννήθηκαν, φοίτησαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους και για μερικούς, τέτοια ζητήματα είναι “πολυτέλεια”. Πράγματι, έτσι είναι. Για μερικούς άλλους όμως, είναι θέμα ύπαρξης και αξιοπρέπειας.

Ακόμα και να μην μπορέσω να κερδίσω την παραμονή μου δικαστικά – τη στιγμή που σφοδρή μου επιθυμία είναι να αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα και να συνεχίσω να προσφέρω σε αυτό τον τόπο – θα παραμείνω το ίδιο φιλέλληνας, ακόμα και στην άκρη της γης να καταλήξω. Ωστόσο, το θέμα αυτό ας χρησιμεύσει σε όλους μας για να δούμε επιτέλους πως τα στραβά που μας συμβαίνουν, πολλές φορές τα προκαλούμε εμείς οι ίδιοι. Είχα γράψει κάποτε ένα κείμενο με τίτλο “Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα”, το ίδιο μπορώ να επαναλάβω και σήμερα αλλά τούτη τη φορά, γεμάτος πίκρα:

Σ’ευχαριστώ Ελλάδα!



*O Nico Ago γεννήθηκε σε ένα χωριό στο Τεπελένι αλλά από το 1992 ως πατρίδα του έχει καταχωρηθεί και η πόλη της Δράμας. Σπούδασε κάποτε ιστορία και φιλολογία, έπειτα οικονομικά αλλά ερωτεύτηκε παράφορα τη δημοσιογραφία, από την οποία και ζει, δικαιώνοντας τον πατέρα του που του έλεγε ότι δεν θα γίνεις ποτέ καλός αγρότης.



Correspondent

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Το Μνημόνιο μας καταστρέφει!


Το περιοδικό «Επίκαιρα» δημοσιεύει απόρρητη έκθεση του Γ.Λ.Κ. μέσα από την οποία αποδεικνύεται η παταγώδης αποτυχία του Μνημονίου.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι περιμένουν με αγωνία να διαβάσουν την περισπούδαστη έκθεση.

Ο απλός λαός, ξέρει πολύ καλά τι έπαθε ο γαίδαρος του Χότζα, επάνω που του έμαθε να μην τρώει...

Σάλος αναμένεται να ξεσπάσει με την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου γίνεται λόγος για πλήρη εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού του 2012 με μαύρη τρύπα 1,3 δισ. ευρώ.

Στην απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα, απεικονίζεται το φάντασμα της πτώχευσης που πλανάται πάνω από τη χώρα. Τα στοιχεία προκαλούν σοκ, και μάλιστα διπλό καθώς -όπως αποκαλύπτει το περιοδικό- τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη παρουσιαστεί στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, προκαλώντας τουλάχιστον δέος στα κομματικά επιτελεία.

Στην τετρασέλιδη έκθεση που συνέταξε το Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Διεύθυνσης περιγράφεται το αδιέξοδο της ελληνικής οικονομίας. Καταρχήν, στην εκτίμηση για την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού για το 2012, φαίνεται ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, καθώς τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου εκτιμούν ότι η «μαύρη τρύπα» για το 2012 θα φτάσει στα 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που ψηφίστηκε από τη Βουλή το Φεβρουάριο!
Λιγότερα έσοδα από φόρους

Η υστέρηση αυτή οφείλεται, υποστηρίζουν, στην μη είσπραξη φόρων και συγκεκριμένα, του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, του ΦΠΑ και των φόρων συναλλαγών και κατανάλωσης.

Μάλιστα, στις τέσσερις σελίδες της Έκθεσης τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου τονίζουν ότι τελικά τα μέτρα που ελήφθησαν στα πλαίσια του Μνημονίου όχι μονο δεν ανέτρεψαν αλλά επέτειναν την ύφεση καθώς οδήγησαν σε κάθετη πτώση την κατανάλωση και άρα τα κρατικά έσοδα.

Η υστέρηση των εσόδων δείχνει ότι ο στόχος για τα έσοδα του 2012 δεν είναι εφικτός και θα απαιτηθεί νέα αναθεώρηση, η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Όπως σημειώνουν τα στελέχη του ΓΛΚ, απαιτείται αναθεώρηση των προβλέψεων εσόδων του 2012, καθώς οι «μακροοικονομικές προβλέψεις είναι δυσμενέστερες». Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναθεώρηση του στόχου των εσόδων έγινε τον Φεβρουάριο με τον συμπληρωματικό Προϋπολογισμό.

Επιβεβαιώνονται οι Κασσάνδρες

Η ανάγκη νέας αναθεώρηρησης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνει τις «οικονομικές Κασσάνδρες» -όπως ο Κρούγκμαν, ο Στίγκλιτς, ο Ρουμπινί και άλλοι- που λένε ότι το μείγμα της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής δεν αποδίδει, οδηγεί σε εντεινόμενη ύφεση και τελικά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην ίδια την εφαρμογή του Mνημονίου.

Ουσιαστικά, η Έκθεση αποτυπώνει με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό που είναι γνωστό, ότι οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον να πληρώνουν επιπλέον φόρους και ότι η προηγούμενη κυβερνήση δεν πήρε έγκαιρα τα μέτρα που απαιτούνταν ώστε να εισπραχθούν όσοι φόροι έχουν θεσπιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, προέβλεπε καθαρά έσοδα 51,4 δισ. ευρώ για το 2012, Ωστόσο, από το πρώτο τετράμηνο τα καθαρά έσοδα είχαν υστέρηση της τάξης των 334 εκατ. ευρώ σε σχέση με την πρόβλεψη του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, οι επιστροφές φόρου το α' τετράμηνο περιορίστηκαν στα 933 εκατ. ευρώ από 1,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, για να κρατηθεί τεχνητά το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Φταίνε οι περικοπές και η αύξηση φορολογίας

Σύμφωνα με τους συντάκτες της Έκθεσης, βασική αιτία του εκτροχιασμού του Προϋπολογισμού είναι τα σκληρά μέτρα, όπως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η αύξηση της φορολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΓΛΚ εκτιμά στα 300 εκατ. ευρώ για το 2012 την υστέρηση των εσόδων, εξαιτίας των περικοπών των μισθών και συντάξεων.

Η έκθεση αναφέρει επί λέξει: «Στις εκτιμήσεις εισπράξεων από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, η επισφάλεια ύψους 300 εκατ. ευρώ εντοπίζεται κυρίως στο μέτρο περικοπής μισθών και συντάξεων, το οποίο λειτουργεί αρνητικά ως προς τα έσοδα από φόρο εισοδήματος κατά 270 εκατ. ευρώ».

Τέλος, στην Έκθεση σημειώνεται ότι οι περικοπές που έπληξαν κυρίως τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα θα έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί απόκλιση ύψους 60 εκατ. ευρώ σε ότι αφορά στα έσοδα που υπολογίζονταν από τις εισφορές μισθωτών και συνταξιούχων.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_5154.html

Τα λαμόγια του παρακράτους ξαμολύθηκαν, όταν ο Βαξεβάνης άγγιξε τον Άγιο Προβόπουλο και τους τραπεζίτες.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, μόνο που τώρα τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος και θα τους απαντήσει με τον τρόπο που πρέπει.
Και το λέμε εμείς, που με τον Βαξεβάνη είχαμε κοντραριστεί για το Βατοπαίδι και τον πόλεμο στον Καραμανλή.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Κώστας Βαξεβάνης με μία εκπληκτική έρευνα στο περιοδικό Hot Doc χτυπά το θηρίο στην...
καρδιά. Αποκαλύπτει τον ρόλο των τραπεζιτών (από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που το τόλμησαν) και βέβαια έχει εκτενές αφιέρωμα στον “υπεράνω κριτικής” κύριο Προβόπουλο.
Η απάντηση του παρακράτους ήταν ακαριαία: Με μία απόδειξη οπερέτα τύπου Χήτου, ανάγουν τον Βαξεβάνη σε συνεργάτη της ΕΥΠ. Απόδειξη, φασόν, για γέλια.
Από το γελοίο παρακράτος που ενεργοποιείται όταν κάποιος πειράξει τις τραπεζικές
ταΐστρες των διαπλεκομένων. Με διαδικτυακά μαγαζάκια της κακιάς ώρας που όμως οι επιστήμονες της τραπεζικής διαφήμισης τα ταράζουν στο μπάνερ, που αποτελούν “δίκτυο” με σεσημασμένους δολοφόνους μπροστάντζα.
Το έργο αυτό θα λήξει σύντομα, να είστε σίγουροι και με τρόπο ηχηρό, παταγώδη.
Πάρτε οπωσδήποτε το τεύχος του Hot Doc που κυκλοφορεί και θα καταλάβετε. Δείτε την απόδειξη και τι απαντά ο ίδιος ο Βαξεβάνης στους εκβιαστές του:

Το παρακράτος ξεκίνησε, αλλά με λάθος στόχο. Το blog fimotro δημοσίευσε μια απόδειξη πληρωμής 50.000 ευρώ είσπραξης από την ΕΥΠ. Δεν έχει καμία σημασία να αναφερθώ στην πλαστότητα και όλα τα συναφή. Θα ήταν τραγικό. Σημασία έχει ότι το παρακράτος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και δεν μπορεί. Τα αφήνω όλα στην κρίση σας. Όσο για αυτούς που τους έφτασε η απόδειξη στα χέρια αλλά δεν ήξεραν δήθεν (και δεν ρώταγαν κιόλας) αλλά δημοσίευσαν, θα το πω καθαρά: είναι ένα τμήμα του παρακράτους.
Κώστας Βαξεβάνης
ΥΓ Όλα αυτά μετά το HOT DOC και τις αποκαλύψεις για τις Τράπεζες

Δείτε τώρα και τα περιεχόμενα του επίμαχου τεύχους και θα καταλάβετε:
• Πώς μας έριξαν έξω λόγω χρήσης και όχι λόγω κρίσης
• Τα θαλασσοδάνεια στον εαυτό τους και οι ψεύτικες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων
• Ο ύποπτος ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας και οι ανύπαρκτοι έλεγχοι
• Γιώργος Προβόπουλος: Ο μέτοχος ιδιωτικής τράπεζας που ανέλαβε ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος… να την ελέγξει
• Πώς έκαναν τα μοναστήρια μετόχους των εταιριών τους δίνοντας δάνεια από τις δικές του τράπεζες
Κι ακόμα:
• Οι σκοτεινές γειτονιές των media
• Σκορ και πέναλτι για τον Πούτιν. Η νέα του θητεία του Ρώσου προέδρου.
• Ξέχασαν για πολιτικούς λόγους το κατοχικό δάνειο
• Συντριβή C-130: Στοιχεία- «φωτιά» για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας
• Μπλοκάρουν τους εισαγγελείς των αποκαλύψεων: Πώς κουκουλώνονται τα σκάνδαλα.
• Στη μέγγενη του μεσοπρόθεσμου «φιλέτα» γύρω από την Ακρόπολη
• Οι επιζήσαντες: Η ιστορία των 16 που επέζησαν μετά τη συντριβή στις Άνδεις.
• Άλλαξέ το: Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσμο.
• Οι Rothschild και η Ελλάδα: Η ιστορική τραπεζική οικογένεια που υπήρξε η βασική δανειοδότρια στη χώρα μας.

πηγη
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_8914.html

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ "ΒΕΡΜΑΧΤ"

Δεν με αφήνει αδιάφορο ως Γερμανό αν η Ελλάδα είναι στο ευρώ ή επιστρέψει στη δραχμή και ακόμα λιγότερο ως υπουργός...
Οικονομικών της Γερμανίας, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μάνχαϊμερ Μόργκεν (Mannheimer Morgen) ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Κάνουμε τα πάντα – λεει - για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Σημαντική προϋπόθεση γι αυτό είναι μετά τις εκλογές του Ιουνίου να υπάρξει μια αποτελεσματική κυβέρνηση που να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Πιστεύω – συνεχίζει ο κ. Σόιμπλε - ότι οι έλληνες πολίτες δεν θα επηρεαστούν από τους αριστερούς δημαγωγούς που υπόσχονται ότι υπάρχει και ένας εύκολος τρόπος εξόδου από την κρίση

Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυγιάνει τα οικονομικά της να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Μόνο αν γίνουν μεταρρυθμίσεις – συνέχισε – μπορεί να συνεχίσει να ρέει χρήμα από τα κονδύλια βοήθειας της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να υπάρξει και πάλι οικονομική προοπτική. Δεν βλέπω κανένα εναλλακτικό περιθώριο αποφάσεων.

Συμπληρώνει πάντως ότι η ευρωζώνη δε συμπεριφέρεται σκληρόκαρδα. Έχει βοηθήσει την Ελλάδα και έχουν περικοπή περισσότερα από τα μισά χρέη τους . Ποια θα ήταν η εναλλακτική λύση, διερωτάται ο κ. Σόιμπλε. Και απαντά ότι εναλλακτική θα ήταν η ριζική υποτίμηση του νέου νομίσματος που θα οδηγήσει στην εξαθλίωση των ανθρώπων.

πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_8051.html

Με λίγα λόγια Μάαστριχτ σημαίνει...

  • Η συνθήκη του Μααστριχτ δεν είναι μια συμφωνία με "ουδέτερο πρόσημο" και δεν θα μπορούσε να είναι τετοια μεσα σε καθεστώς εξουσίας των μονοπωλίων. Η εξουσία λειτουργεί πάντα υπέρ αυτού που την κατέχει κι αυτό έκανε και με τη συνθηκη του Μάαστριχτ.
  • Στο Μάαστριχτ συμφωνήθηκαν πολιτικές που ισχυροποίησαν το μεγάλο ευρωπαικό κεφάλαιο απένατι στην εργασία και του έδωσαν νεες ευκαιρίες κερδοφορίας και ανάπτυξης.
  • Αν δεν είχε υπάρξει το Μααστριχτ-ως συνεχεια και ολοκλήρωση της συνθήκης της Ρώμης(1957) και της Ενιαίας Ευρωπαϊκή Πράξη (1986)- και οι γνωστες 4 ελευθερίες διακίνησης κεφαλαίων, εργαζομένων, προιόντων, υπηρεσιών και η εισαγωγή του κοινού νομίσματος (μιλάμε για τις προυποθέσεις υιοθέτησης και τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας του) με ό,τι σήμαινε αυτό, δεν θα είχε δημιουργηθεί στην Ευρώπη τόσο εύκολα η φουσκα του 2008 και δεν θα μεταδιδόταν τόσο έυκολα η μόλυνση σε όλες τις χώρες.
  • Αν δεν υπήρχε η συνθηκη του Μααστριχτ δεν θα είχε εξοντωθεί η εγχώρια παραγωγή στην Ελλάδα σε κάθε επίπεδο και δεν θα είχαμε φτάσει στο περιβόητο "δεν παράγουμε τίποτα" για το οποίο κατηγορείται περιέργως ο λαός.
  • Αν δεν υπήρχε το Μάαστριχτ δεν θα ήταν δυνατόν για τα μονοπώλια να μην ακολουθούν τους νόμους και το εργατικό δικαιο της χώρας όπου δραστηριοποιούνται αλλά κάποιας άλλης φτωχής χωρας με μισθούς πείνας επειδή έτσι τους συμφέρει κι έπειδη τους δίνεται το δικαίωμα.
Η συνθήκη του Μάαστριχτ χτίστηκε πέτρα-πέτρα μεσα σε μια διάρκεια δεκαετιών από το μεγάλο ευρωπαικό κεφάλαιο για το μεγάλο ευρωπαικό κεφάλαιο.

Το Μααστριχτ ήταν εξ αρχης φανερό, εκτός αν δεν ήθελε κανείς να το δεί, ότι δεν θα μπορούσε σε καμια περίπτωση να λειτουργήσει θετικά για την Ελλάδα. Η ευρωπαική Αριστερά και ο ΣΥΝ που συνυπέγραψαν είναι υπόλογοι γι αυτό και οφείλουν να απολογηθούν. Οι αναθεωρήσεις που περίμεναν πως θα ακολουθήσουν και που θα έστρεφαν τη συνθηκη προς θετικές κατευθύνσεις ήρθαν αλλά ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Ηταν τέτοιες που επιβεβαίωναν όλες τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ κι έδειχναν και πάλι οτι ο καπιταλισμός δεν χαρίζει δικαιώματα αλλά μόνον υπονομεύει και αφαιρεί. Η διεύρυνση προς τις φτωχότερες χώρες, οι διαφορες οδηγιες τυπου Μπολκνστάιν, η συνθηκη της Λισσαβώνας, οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίζονται καθε μερα τελευταία το αποδεικνύουν ξεκάθαρα.

Η συνθήκη του Μααστριχτ τέλος ηταν το ανοιγμα των ασκων του Αιόλου για τα όσα ζούμε σήμερα, δηλαδή τα μνημονια σωτηρίας που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εφαρμογή και η υλοποίση των στόχων του μεγάλου ευρωπαικού κεφαλαίου που εκφράστηκαν και αποφασίστηκαν τότε.

Να γιατί είναι απολυτα σωστό, οτι δεν υπάρχει αγώνας εναντίον των μνημονιων χωρίς αγώνα για σταμάτημα της εφόδου κατα των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκπορεύεται φυσικά από τα διευθυντηρια της ΕΕ.

Η Ε.Ε. είναι ένας καπιταλιστικός θεσμός που αποτελείται από ένα σύνολο πλαισίων και μηχανισμών που έχουν σα στόχο την αυξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και το κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στην εποχή της κρίσης που ζούμε που είναι η σοβαρότερη καπιταλιστική κρίση μαζί με την κρίση του '29 ισχύει βεβαια το "ο θάνατός σου η ζωή μου". Το κεφάλαιο λοιπόν και επομένως και η ΕΕ που το εκπροσωπεί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη ζωή μας παρά μόνο για τη δική του επιβίωση.

Εμείς άραγε τι κάνουμε;

Κλείνουμε τα μάτια και θεωρούμε την ΕΕ φιλικη και σωτήρια;

Ψηφίζουμε με ελαφριά καρδιά "δημοψηφισματικά" όπως λένε υπέρ προστασίας του ευρώ αγνοώντας τα όσα πάθαμε τα 2 τελευταία χρόνια για τη σωτηρία του ευρώ;

Αφήνουμε την ΕΕ και το ευρώ στο απυρόβλητο και προσπαθούμε με τα χέρια να σταματήσουμε τις σφαίρες αντί να σωπάσουμε το όπλο κι αυτόν που το κρατάει και με ριπές μας εξοντώνει;

Υ.Γ: Τα άρθρα αυτα γράφτηκαν όταν ρωτώντας πάνω από 10 Αριστερούς είδα ότι κανείς τους δεν ήξερε τι περίπου ήταν το Μααστριχτ. Όλοι έδιναν μια θολή απάντηση του τύπου "κάτι για την Ευρώπη και το ευρώ"...
Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2012/05/blog-post_8964.html

Γιατί υπάρχουν ακόμη Έλληνες Μνημονιακοί


Έχουμε λοιπόν το εξής σκηνικό:
1. Το σκηνικό στην Ευρώπη έχει αλλάξει λόγο Τσίπρα και Ολαντ! Το Μνημόνιο ήταν μια  ανοησία.
2. Ενώ το Μνημόνιο δεν βγαίνει και οδηγεί μαθηματικά έκτος ευρώ, και ενώ όλοι οι πολιτικοί ηγέτες έχουν σχέδια και προθέσεις αναθεώρησης, την ίδια στιγμή, όλοι τους σαμποτάρουν ο ένας τον άλλον διεθνώς και αναζητούν να αναγνωριστούν ως “σοβαροί συνομιλητές των έξω” υποθέτοντας ότι όλο αυτό θα τους προδώσει λίγα ψηφαλάκια και μέσα...

Δηλαδή Καραγκιοζιλίκια
3.Επιπλέον έκαστος αυτών των βλακών κατεβάζουν και μια λίστα θέσεων για την αναθεώρηση του Μνημονίου την οποία  την κοινοποιούν σαν προεκλογικό πρόγραμμα, αλλά όχι έκτος Ελλάδος και πρακτικά δηλώνουν ότι εάν εκλεγούν αυτοί θα αλλάξουν το Μνημόνιο αλλά αν δεν εκλεγούν οι άλλοι δεν θα τα καταφέρουν.
Ψηφοθηρία δηλαδή… για τα θηρία! Το Μνημόνιο εμφανίζεται ως προεκλογικό πρόγραμμα και  αλλάζει το εξώφυλλο.
4.Την ίδια στιγμή όλα τα ΜΜΕ αντί να ενώσουν το λαό σε ένα αναθεωρητικό αίτημα έχουν επιλέξει να διχάσουν και να πανικοβάλλουν την ελληνική κοινωνία. Προβάλλουν έτσι ένα αντί-αναθεωρητικό κρεσέντο σε ένα εκλογικό Σώμα που αποφάσισε προ 20ημερου και το δήλωσε φωναχτά ότι το ότι Μνημόνιο τέλειωσε και χρειάζεται αναθεώρηση. Όμως τα ΜΜΕ στο στόχο του Πανικού δίνουν φωνή και αξία σε κάθε δήλωση κάθε ανυπάρκτου φον φούφουτου που φυσικά θα πει ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αν είναι δυνατόν δηλαδή να πει κάτι άλλο ενόψει διαπραγμάτευσης
Δηλαδή Έλεος! Πρόκειται για ακατανίκητη βλακεία στο βαθμό που το Μνημόνιο δεν μπορεί να είναι μέρος προεκλογικού λόγου η μέσω πανικού του κόσμου αλλά υπαρξιακό θέμα για την χώρα.
Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα:
  • Αφού όλοι οι Έλληνες πολιτικοί συμφωνούν στην ανάγκη αναθεώρησης του Μνημονίου
  • Συμφωνούν στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και
  • Έχουν καλές προθέσεις διασωστικές για την χώρα,
Γιατί δεν κάθονται γύρω από ένα τραπέζι να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ επίπεδο στα σημεία που θα τεθούν προ αναθεώρησης. Να θέσουν ένα μίνιμουμ στόχο  έναν ρεαλιστικό και έναν μαξιμαλιστικό στόχο σε επίπεδο Έθνους, και να δουλέψουν όλοι για την επιτυχία του με το κεφάλι κάτω.
Τι χάλια είναι αυτά που βγάζει η χώρα όταν οι πολιτικοί μας για λίγους ψήφους σαμποτάρουν ο ένας τον άλλον δεθνώς; Πόσο μαλακία είναι να μας καλούν οι ξένοι να στηρίξουμε Μνημονιακούς και γιατί υπάρχουν αυτοί; Τι εικόνα δίνουμε έξω, όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στοιχειωδώς σε όσα λέμε και αφορούν  κάτι που όλα δείχνουν ότι θα συμβεί; Κι όσο μεγαλύτερη αλλαγή τόσο πιο καλή για το έθνος.
 Που είναι το αναγκαίο εθνικό μέτωπο κατά του Μνημονίου αυτή την ώρα; Γιατί υπάρχουν ακόμη Έλληνες μνημονικοί; Τι ρόλο παίζουν στο εθνικό μέτωπο;
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/05/blog-post_1349.html

ΜΟΝΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΓΝΩΣΗ


Αυτό το βίντεο πρέπει να το δουν όλοι γιατί η γνώση είναι δύναμη (Βάκων) και δημιουργός της ευτυχίας (Πλάτων). Ας γνωρίσουμε τι σημαίνει πραγματικά καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε από τις διεθνείς τοκογλυφικές ύαινες και τους ντόπιους υπαλλήλους τους. Με αυτό το βίντεο έμαθα και κατάλαβα και νοιώθω την υποχρέωση να το μοιραστώ με όλους τους Έλληνες.



 ΑΡΙΑΔΝΗ
Πηγή: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Καμμένος -> Ο Άκης καλεί τον υπουργό της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Παπανδρέου Μιλτιάδη Παπαιωάννου να κλείσει την υπόθεση Αντρίκου με τα CDS....

Με δημοσίευση στο facebook o Πάνος Kαμμένος σχολιάζει την αναφορά του άκη στα CDS και αναφέρει ότι «ζητούν 14.000.000 Ευρώ σε αγωγές για να με εκβιάσουν....»

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα του Πάνου Καμμένου …

Ο Άκης καλεί τον υπουργό της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Παπανδρέου Μιλτιάδη Παπαιωάννου να κλείσει την υπόθεση Αντρίκου με τα CDS....
O βουλευτής επικρατείας μνημονεύεται........
Ο Ελληνικός λαός πληρώνει 26 δις.....
Ο Μάργελλος του καλαμποκιού, η Ξαφά του Μάνου, Ο Μάκας του Δούκα, ο Αντρίκος ζητούν...
14.000.000 Ευρώ σε αγωγές για να με εκβιάσουν....
Όλοι ποντάρουν στην εξαθλίωση μας....
Νομίζουν οτι θα γλυτώσουν .......
ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαβάστε επίσης το παρακάτω σχετικό απόσπασμα σημειώματος πολικού σχεδιασμού Ανεξάρτητων Ελλήνων που λάβαμε με email 


ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η «δυσωδία» που αναδίδει το ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου παραπέμπει σε ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης όλων των λογαριασμών αλλά και όλων των ρόλων των προσώπων. Ωστόσο 2 παρατηρήσεις είναι σημαντικές.

Α) Για πρώτη φορά αναφέρεται η ανάμιξη της οικογένειας Παπανδρέου με CDS και με προσπάθεια ανάμιξης Υπουργείου Δικαιοσύνης στο θέμα. Αυτό προς μεγάλη δικαίωση των καταγγελιών του Πάνου Καμμένου.

Β) Το γεγονός ότι τίποτα, από όσα ήδη έχουν αποκαλυφθεί, δεν υπήρχαν στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για TORM1 και SIEMENS. Αυτό αποδεικνύει την ανικανότητα ή την αδυναμία ή πιθανότερο την παντελή έλλειψη αποφασιστικότητας για την διαφάνεια από αυτούς που είχαν την ευθύνη εξεταστικών επιτροπών εκ μέρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια αναδεικνύει την αδιαφάνεια και την αλληλοκάλυψη που οδήγησε σε πλήρη ατιμωρησία των υπευθύνων.
 
 
http://greki-gr.blogspot.com/2012/05/cds.html

Σε πλήρη συναγερμό οι Ειδικές Δυνάμεις στο Αν. Αιγαίο!! «Είμαστε έτοιμοι να τους τσακίσουμε» το μήνυμα των καταδρομών μας!!

Με ρευστή την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας και με όλους τους παίκτες της πολιτικής σκακιέρας να έρπουν και να γλείφουν τους πάντες, στην προσπάθειά τους να καταστήσουν μια κυβέρνηση τσίρκο ή μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, »αχρείοι Έλληνες», δεν βλέπετε οτι θέλουν το καλό μας κι εσείς τους λέτε προδότες και κλέφτες; Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί.

Ο UCK κάνει συμφωνίες με Σύριους Ισλαμιστές στα σύνορά μας και εξοπλίζει χιλιάδες λαθρομετανάστες εντός του εδάφους μας, προετοιμάζοντάς τους να αιματοκυλήσουν την πατρίδα μας όταν πάρουν έξωθεν εντολές. Απο ποιούς; Μα απο τους καλούς μας γείτονες εξ Ανατολών που για να μας δείξουν την αδερφική αγάπη που τρέφουν για τους Γραικούς ετοιμάζονται εδώ και μέρες πυρετωδώς σε όλο το ……>>>>>>>

μήκος των συνόρων μας με ασκήσεις αποβάσεων σε ακτές, ανακαταλήψεων βραχονησίδων και διάβασης ποταμών με τεράστιο όγκο στρατευμάτων σε χρήση.

Σε απάντηση δική μας η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα άσκηση ετοιμότητας και έδωσε ένα δείγμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους οτι ανα πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο της πατρίδας μας χρειαστεί θα είναι εκεί να ενεργήσει ανάλογα…

Τελευταίες πληροφορίες που έφτασαν σε εμάς αναφέρουν πλήρη ετοιμότητα 5 MAGNA960 σκαφών ειδικών επιχειρήσεων σε  Κω, Κάλυμνο, Ψέριμο, Καλόλημνο και δύο πλήρως εξοπλισμένους λόχους έτοιμους για όλα και με εφεδρεία πανέτοιμη να επέμβει σε χρόνο ρεκόρ για ένα ακόμα τριήμερο που θα βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό.

Τα παλικάρια μας και σύσσωμος ο λαός μας θα ανταπαντήσει σε κάθε εχθρό, εσωτερικό ή εξωτερικό όπως μόνο εκείνος ξέρει όταν καλείται να το κάνει, κι επειδή τα γιουσουφάκια του Αιγαίου έχουν αδύνατη μνήμη, οφείλουμε να τους θυμήσουμε μια απάντηση που έλαβαν κάποτε και την ίδια θα λάβουν και τώρα αν χρειαστεί…:

«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» – Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο! «

Μαύρος Καβαλάρης

MARIA mariagr_73@hotmail.com

 

 http://www.arxaiaithomi.gr

Σε ρόλο Εφιάλτη ο Λ.Παπαδήμος - Ο βρώμικος ρόλος του "Έλληνα" πρώην πρωθυπουργού


Τι παραπάνω να μας κάνουν οι εχθροί της χώρας όταν κάποιος έστω διορισμένος, έστω τραπεζίτης, Έλληνας (;) πρωθυπουργός προχωρά σε υπονομευτικές δηλώσεις κατά της πατρίδας του, όπως έκανε σήμερα ο Λ.Παπαδήμος, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal ότι … η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν το πρόγραμμα των πατρώνων της κυβέρνησης Παπαδήμου, της Γερμανίας προεξαρχούσης.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να περιοριστεί ο αντίκτυπος από την έξοδο της Ελλάδας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Λ. Παπαδήμος λειτουργώντας ως σύγχρονος Εφιάλτης .

«Ο κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται ουσιαστικά στο κατά πόσο ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος", συμπληρώνει ο «πεμπτοφαλαγγίτης» της τρόϊκας.

Και συνεχίζει στην συνέντευξή του λέγοντας ότι «Συμμερίζομαι την άποψη ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας (σ.σ. η χώρα έχει πτωχεύσει από τις 12 Μαρτίου και τυπικά, επί κυβέρνηση Παπαδήμου) με έξοδο από το ευρώ, οι επιπτώσεις για την Ευρωζώνη – το χρηματοοικονομικό σύστημα και την πραγματική οικονομία – θα είναι πολύ μεγάλες και τα επακόλουθα κόστη σημαντικά και εκτεταμένα, ενώ θα επηρεαστούν και οι οικονομίες εκτός της Ευρωζώνη», προσθέτει παρακάτω.

Και συνέχισε με την γνωστή τρομολαγενία ότι «Ο χρόνος τελειώνει και χωρίς πρόσθετη βοήθεια η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις και του μισθού του δημόσιου τομέα», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μάλιστα κάνει και προβλέψεις για την «μετά ευρώ εποχή» σύμφωνα με την οποία «Σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η ραγδαία υποτίμηση στο νέο εθνικό νόμισμα θα ακυρώσει τα πιθανά ανταγωνιστικά οφέλη στο εξωτερικό εμπόριο.

Με βάση αυτό το σενάριο, ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί, τα πραγματικά εισοδήματα θα συρρικνωθούν, το τραπεζικό σύστημα θα γνωρίσει ακραίες πιέσεις και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Μετά την δημοσίευση της συνέντευξης του Λ.Παπαδήμου έγινε χαμός σε όλα τα ξένα χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφει στην Αθήνα, στην Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά και στη Ν.Υόρκη όπου βυθίστηκαν οι μετοχές περί τα τέλη της σημερινής συνεδρίασης μετά την είδηση ότι ο Λ. Παπαδήμος θεωρεί πραγματικό τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αλλά το χειρότερο ήρθε λίγο αργότερα όταν το Reuters μετέδωσε κατόπιν των δηλώσεων Παπαδήμου ότι το Eurogroup Working Group επεξεργάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

«To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ», είπε αξιωματούχος της Ευρωζώνης με γνώση του τί συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φ.Ολάντ δήλωσε ξεκάθαρα με αφορμή τις δηλώσεις Παπαδήμου ότι «Δεν έχω λάβει γνώση κανενός σχεδίου περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη» και ότι «Η Γαλλία δεν χρειάζεται να καταστρώσει κανένα σχέδιο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν έχω καμία πληροφορία και εξάλλου δεν το εξετάζω γιατί αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι προετοιμάζομαι για κάτι τέτοιο. Αρνούμαι» τόνισε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό είχε προτείνει τη χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αποφυγή μίας «καταστροφικής» εξόδου από την Ευρωζώνη, γεγονός που θα είχε αρνητικές συνέπειες για τη νομισματική ένωση.«Λοιπόν, υπάρχει η δυνατότητα, επί παραδείγματι, να χρησιμοποιηθούν οι διαρθρωτικοί πόροι κατά στοχευμένο τρόπο για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, διότι πρέπει να δώσουμε στους Ελληνες κάποιου είδους προοπτική» είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

‘Αρα; Άρα ο Λ.Παπαδήμος για άλλη μια φορά προσέφερε τις υπηρεσίες του στους εργοδότες του Γερμανούς και εργάστηκε σε βάρος της ίδιας του της χώρας. Αυτό τον άνθρωπο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ τον έκαναν πρωθυπουργό για έξι ολόκληρους μήνες και χειρίστηκε το μέλλον της χώρας…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



http://www.gataros1.info/2012/05/blog-post_4278.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters