Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές!!


Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να …….αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.
Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους… με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.
Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει η βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.
Οι βαθιές ανάσες δίνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και ο βήχας κινήσεις που συμπιέζουν την καρδιά να κρατήσει το αίμα που κυκλοφορεί. Η συμπίεση στην καρδιά βοηθά επίσης να ανακτήσει φυσιολογικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορεί να καλέσουν για πρώτες βοήθειες. Ενημερώστε πολλούς άλλους ανθρώπους όσο το δυνατόν γι ‘αυτό σε βλακείες είστε πρώτοι!. Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους!
Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που βλέπει αυτή την ανάρτηση αν την μοιραστεί σε 10 άτομα μπορεί να στοιχηματίσετε ότι θα κερδίσει τουλάχιστον μία ζωή ..
Αντί αστείας ανταλλαγής πληροφοριών παρακαλώ να συμβάλλετε με τη διαβίβαση των πληροφοριών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου . γιατί θα ξέρει τι θα κάνει.


ΠΗΓΗ

Η στρατηγική σημασία σύνδεσης Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου


Η Ρωσία θα ενισχύσει το στόλο της στηΝ Μαύρη Θάλασσα, ανακοινώθηκε πριν τρείς μήνες ,απον τα επίσημα χείλη  της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας .
«Θα δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο στόλο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας “ δήλωνε την ίδια περίοδο  ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του στόλου
Ο ναύαρχος Βίτκο έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια, για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.
Ο πρόεδρος Β.Πούτιν το έθεσε στις σωστές βάσεις .  “Η Ρωσία πρέπει να ανακαινίσει τις στρατιωτικές υποδομές» στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, «για να ενισχύσει την άμυνα της χώρας» ως απάντηση στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.
Για τον σκοπό αυτό περισσότερα από 86 δισεκ. ρούβλια (1,75 δισεκ. ευρώ) πρόκειται να διατεθούν μέχρι το 2020 για την ανάπτυξη του ρωσικού στόλου της Μάυρης Θάλασσας, είχε ανακοινώσει τον Μάιο που μας περασε  ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Στα πλαίσια αυτά δύο νέα ντιζελοκίνητα ηλεκτρικά υποβρύχια κλάσης Varshavyanka άρχισαν να κατασκευάζονται στα Ναυπηγεία του Ναυαρχείου, στην Αγία Πετρούπολη. Σχεδιάστηκαν από την εταιρία θαλάσσιων τεχνολογιών Rubin και ολοκληρώνουν τη σειρά των έξι νέων υποβρυχίων που θα ενισχύσουν τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Συνολικά πάνω από 40 νέα πλοία (πολεμικά υποβρύχια, κορβέτες τεχνολογίας stealth, αμφίβια πλοία κ.λπ.) θα τεθούν στην υπηρεσία του Ρωσικού Ναυτικού πριν από το τέλος του έτους. Τα περισσότερα από αυτά έχουν κατασκευαστεί σε ναυπηγεία της βορειοδυτικής Ρωσίας
Τα νεότερα πυρηνικά υποβρύχια κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Sevmash, που βρίσκεται στο Αρχάγγελσκ. Έως το 2020 αναμένεται το ίδιο εργοστάσιο να κατασκευάσει οκτώ πολεμικά πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Borey, με το καθένα από αυτά να έχει δυνατότητα μεταφοράς 16 διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Bulava. Στο Sevmash βρίσκονται επίσης υπό κατασκευή, μεταξύ άλλων, και οκτώ υποβρύχια Yasen τέταρτης γενιάς.
Στο μεταξύ, τα Ναυπηγεία του Ναυαρχείου, το παλαιότερο εργοστάσιο ναυπηγικής βιομηχανίας της Ρωσίας, κατασκευάζουν τα τέταρτης γενιάς ντιζελοκίνητα ηλεκτρικά υποβρύχια κλάσης Lada.
Ο στόλος επιφανείας εξακολουθεί να είναι βασικό όπλο του Ναυτικού. Το ναυπηγείο Severnaya Verf στην Αγία Πετρούπολη κατασκευάζει φρεγάτες εξοπλισμένες με θαλάσσιους πυραύλους Cruise, αντι-υποβρυχιακούς κατευθυνόμενους πυραύλους καθώς και συστήματα αεράμυνας Redut και Kortik.
Οι φρεγάτες project 11356 Talwar, που προορίζονται για επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με πυραυλικά συστήματα και συστήματα αεράμυνας, ναυπηγήθηκαν στο Καλίνινγκραντ, στο εργοστάσιο Yantar. Η ναυαρχίδα της κλάσης, η φρεγάτα «Admiral Grigorovich», αναμένεται να παραδοθεί στο Ρωσικό Ναυτικό πριν από το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα στο pentapostagma.gr, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης θάλασσας , στην πραγματικότητα θα είναι αρκετά “μεγάλος” για τα ναυτικά δεδομένα της περιοχής. Αυτό έχει να κάνει με την αποστολή μέρους των μονάδων του στον  στόλο της Μεσογείου. Ενώ στην ουσία η Μεσόγειο θα ανήκει διοικητικά, στον  ρωσικό στόλο της Μαύρης θάλασσας. Η Ρωσία γνωρίζοντας την ευμετάβλητη κατάσταση ασφαλείας στην Μ.Ανατολή, τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή , την αστάθεια σε Αίγυπτο και Λίβανο, και τα οθωμανικά σχέδια για την Κύπρο και την  νέα διώρυγα του Βοσπόρου, αναδιατάσει τις δυνάμεις επιφανείας της .
Η περιοχή αποτελεί ήδη πεδίο ενεργειακής αντιπαράθεσης , που πολύ εύκολα μπορεί να καταλήξει σε πολεμική σύγκρουση. Αυτό που έχει σημασία για την χώρα μας είναι η στρατηγική αξία του Αιγαίου.Το Αιγαίο πέλαγος συνδέει την Μαύρη Θάλασσα, με την ανατολική Μεσόγειο , για αυτό και η σημασία του αυτήν την στιγμή είναι τουλάχιστον “τεράστια”.
pentapostagma.gr

ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

3eme temple

 ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΣΡΑΗΛΙΤΗ ΘΥΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ


ΑΙΤΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ Γ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ;
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
O Yehuda Glick ένας αμερικανοισραηλίτης ακτιβιστής της οργάνωσης “temple mount faithful” πυροβολήθηκε από έναν παλαιστίνιο πριν 2 ημέρες σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.Αυτοσκοπός της ζωής του ήταν η ανέγερση του Τρίτου Ναού.
Yehuda Glick, an activist of the "temple mount faithful" group, shot by Palestinian. 
Η ένταση ήταν αναμενόμενη καθώς ο Yehuda Glick αλλά και άλλα εξτρεμιστικά στοιχεία στο Ισραήλ υποστηριζόμενα από την κυβέρνηση επειχειρούν να πραγματώσουν τα μεσσιανικά τους σχέδια. Αν υλοποιήσουν τους στόχους τους η κλιμάκωση της βίας θα είναι καταστροφική. Ένας από τους αρχικούς υποστηρικτές την ανοικοδόμησης του Ναού προέβλεψε έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Εδώ και μήνες οι ισραηλινοί άποικοι εμπνεόμενοι και καθοδηγούμενοι από τον
Moshe Feiglin satement on Gaza 
Moshe Feiglin
Νεουρκέζο Glick και τον ομοιδεάτη του Moshe Feiglin αναπληρωτή πρόεδρο του ισραηλινού κοινοβουλίου Knesset πολλαπλασίασαν τις προκλήσεις στο al-Aqsa, προξενώντας βίαια επεισόδια με τους παλαιστινίους.
Τη νύχτα της απόπειρας δολοφονίας του ο Glick έβγαινε από το πολιτιστικό κέντρο Menachem Begin μετά το τέλος της διάλεξης με θέμα « Ο εβραικός λαός επιστρέφει στο όρος του Ναού.» (είναι το εβραικό όνομα του al-Aqsa).Δέχθηκε τα πυρά ενώ θα επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του.
Ο Moshe Feiglin που είναι μέλος του κόμματος Likoud ήταν αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας δολοφονίας.
O Glick διαθέτει ένα εντυπωσιακό ιστορικό συλλήψεων και προκλήσεων.Είναι μια εμβληματική φιγούρα ενός κινήματος που θέλει να αντικαταστήσει το τζαμί al-Aqsa και το Θόλο του Βράχου από τον Τρίτο Ναό των ισραηλιτών.
Είναι επίσης ο ιδρυτής του The Temple Institute.Είναι αρχηγός των ακτιβιστών του ναού των οποίων οι δράσεις περιγράφονται σε μια αναφορά της ΜΚΟ Ir Amim το 2013.
Πολλά αντίστοιχα γκρουπούσκουλα έχουν διασυνδέσεις με την ισραηλινή κυβέρνηση που τα χρηματοδοτεί.
Ο Glick είναι ο θεωρητικός που υποστήριξε ότι τα άγια των Αγίων το σημαντικότερο μέρος του Ναού του Σολομώντα βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Θόλο του Βράχου. Την τελευταία χρονιά ο υπουργός του οικιστικού ο Uri Ariel τόνισε ότι πρέπει να δομηθεί ένας ναός στον τόπο που βρίσκεται το τζαμί al-Aqsa.
Uri-Ariel 
Uri Ariel
« Οικοδομήσαμε πολλούς μικροσκοπικούς ναούς αλλά οφείλουμε να δομήσουμε έναν αληθινό Ναό στο όρος Του Ναού».
« Στο τέλος θα οικοδομήσουμε το Ναό και αυτός θα είναι ένας τόπος προσευχής για όλα τα έθνη» είχε δηλώσει ο Glick στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv το 2012.Αλλά υπήρξε και καθησυχαστικός για ένα θέμα που θα αποτελέσει αφορμή παγκοσμίου πολέμου σύμφωνα με τον βουλευτή Zevulun Orlev του κόμματος , Jewish Home την τελευταία χρονιά.
« Το τζαμί al-Aqsa και αυτό του  Omar που υπάρχει στο ίδιο σύμπλεγμα δεν θα κατεδαφιστούν θα ενσωματωθούν στο Ναό.Είναι γραμμένο ότι ο Ναός θα έχει 50μ ύψος.»
La reconstruction du Troisième Temple est en route
Σύμφωνα με την ΜΚΟ Ir Amim ο Glick « είχε οριστεί από το κόμμα Likoud για να εκπονήσει τη θέση του για το Όρος του Ναού» πριν τις τελευταίες εκλογές στο Ισραήλ.
Moshe-feiglin 
Moshe Feiglin
Τον Φεβρουάριο του 2012 έκαναν την εμφάνισή τους στην Ιερουσαλήμ φυλλάδια που ανακοίνωναν ότι ο Feiglin θα πήγαινε στο al-Aqsa. Το κείμενο εμφανίστηκε και στο site Har Habayit Shelani (o Nαός μας ανήκει ).
Ο Moshe Feiglin είχε δηλώσει: « Στ΄αλήθεια σας λέω πολυαγαπημένα μου αδέρφια το να σκοτώσουμε όλους τους Παλαιστινίους και να δομήσουμε αυτόν τον τρίτο Ναό στο σύμπλεγμα του al-Aqsa θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε το βασίλειο του machia’h στη γη ! » …Το αντικείμενο αυτού του site σύμφωνα με το Ir Amim, είναι να « εξουδαίσει το Όρος του Ναού και να χτίσει το τρίτο Ναό σε αυτό υφαρπάζοντάς το από τους διαβολικούς του κλέφτες. »
Σύμφωνα με το Ir Amim ο διοικητής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ εκείνη την εποχή ο Nisso Shacham είχε « δηλώσει ότι το site Har Habayit Shelanu το διαχειριζόταν ο Yehuda Glick » με τον Nechemia Elboim.
«Οι Glick και Feiglin φαίνεται ότι υιοθέτησαν ως τακτική την στρατηγική του σοκ του Naomi Klein παρατηρεί μια ειδική η Dena Shunra.  Κινούνται στα όρια του νόμου και δραστηριοποιούνται σε ευαίσθητες περιοχές προσδοκώντας στην αντίδραση που θα τους επιτρέψει να επωφεληθούν και να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στο οικιστικό σύμπλεγμα».
Ο Uri-Ariel Υπουργός ισραηλινής κατοικίας δήλωσε:
« Προσεύχομαι για την ολοκληρωτική αποκατάσταση της υγείας του Yehuda Glick οι σφαίρες που δέχθηκε είναι σφαίρες που στρέφονται εναντίον όλων των εβραίων που θέλουν να εξασκήσουν το ιουδαικό και ηθικό τους δικαίωμα να επισκεφθούν τον πιο ιερό τόπο του εβραικού λαού και να προσευχηθούν στο όρος του Ναού. »
Η δολοφονία του υπόπτου
Voir l'image sur Twitter 
το πτώμα του υπόπτου στην ταράτσα του σπιτιού
Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία και την υπηρεσία ασφάλειας Shin Bet, ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αμερικανοισραηλίτη ακτιβιστή ο 32χρονος παλαιστίνιος ο Muataz Hijazi επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψή του.Ανέβηκε στη στέγη του σπιτιού του και κρύφτηκε πίσω από τα φωτοβολταικά.Καθώς άνδρες της αντιτρομοκρατικής « Yamam » τον περικύκλωσαν αυτός άνοιξε πυρ. Οι ειδικές δυνάμεις αναταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν. Η Shin Bet δήλωσε ότι ο Hijazi είχε θητεύσει για 11 συναπτά έτη στις ισραηλινές φυλακές και ότι απελευθερώθηκε μόλις πριν από 3 χρόνια. Ανήκε στο Ισλαμικό Jihad αλλά μετά την έξοδό του δεν είχε καμιά επαφή με την οργάνωση.Η ασφάλεια διερευνούσε αν ενέχεται σε παρόμοια επίθεση τον Αύγουστο κατά στρατιώτη όταν ο δράστης διέφυγε και πάλι με μηχανή.( Haaretz)(croah.fr 31/10/14)
dimpenews.com

Ντροπή σου ρε αλήτη!

«Δεν θα σου χαρίσω ούτε ενα ευρώ», είπε σε άνεργο οικοδόμο για χρέος 296 ευρώ, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος!…

Άτεγκτος, με ύφος δημίου ο «σοσιαλιστής» (και παρεπιπτόντως, πλούσιος οινοπαραγωγός) κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής του ΙΚΑ, προειδοποίησε τον άνεργο οικοδόμο που βγήκε για να βρει το δίκιο του στα κανάλια (MEGA), πως, δεν πρόκειται να του χαρίσει ούτε ενα ευρώ, από την οφειλη του!
Το χρέος του άνεργου είναι 296 ευρώ! Και οι υπηρεσίες του κ. Ροβέρτου το ανακάλυψαν μετά από… 26 χρόνια!!!
Ο…
άθλιος αυτός τύπος, του συνέστησε να πληρώνει 3 ευρώ το μήνα , λες και το ποσόν αυτό για εναν άνεργο άνθρωπο είναι αστείο και άνευ σημασίας.
Αλλά πάνω απ” όλα, αυτό που προκάλεσε οσους έβλεπαν εκεινη την ώρα το συγκεκριμένο κανάλι , ηταν το ύφος του κ. διοικητή.
Δεν κρατιόμαστε, εστω κι αν κάποιοι μας κατηγορήσουν για λαϊκιστές, και θα το πουμε: Ντροπή σου ρε αλήτη! ….



nonews-news.blogspot.gr/

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο KIMOΥN ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ

Το σύμβολο της Νέας Σεξουαλικής Τάξης Conchita Wurst, μετά την συναυλία που παρέθεσε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, θα τραγουδήσει και προς τιμή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην έδρα του Οργανισμού στη Βιέννη.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Μετά την κατάκτηση του 1ου βραβείου της Eurovision, το γενειοφόρο ανδρογύναιο καθαγιάζεται από πολιτικούς παράγοντες και θεσμούς. Αυτή τη φορά θα εμφανισθεί στις 3 Νοεμβρίου για να επιδείξει τα ταλέντα του και στον Διεθνή Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών . (mediapressinfo)
Θα τραγουδήσει ειδικά για τον Γ.Γ. του ΟΗΕ , τον βαρυσήμαντο κ. Μπαν Κι Μούν ο οποίος δήλωσε ότι “ανυπομονεί να γνωρίσει από κοντά αυτήν την εικόνα του πολιτισμού.…”
Tην ίδια μέρα μετά το κοντσέρτο, Κονσίτα και Μπαν Κι Μούν θα δώσουν διάλεξη για τις διεκδικήσεις των LGBT (lesbyan/gay/bysexual/transexual).
Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Κιμούν χτενίζεται…
dimpenews

http://www.hellasforce.com/blog/edo-o-kosmos-chanete-ke-o-kimoin-chtenizete/
kerberos-hellas

Το ψέμα και η αλήθεια για τα τεστ αντοχής των τραπεζών - όσο για τους καταθέτες ας ξεχάσουν και επίσημα τις αποταμιεύσεις τους

Οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής. Αυτό διατυμπανίζουν άπαντες στο εσωτερικό της χώρας. Από τις ξεφωνημένες του αδελφάτου των μέσων μαζικής εξαπάτησης μέχρι το σύνολο του πολιτικού συστήματος.
Όλος ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει ότι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας απέτυχαν παταγωδώς στα τεστ αντοχής, αλλά εδώ στο εσωτερικό της χώρας έχει επιβληθεί μια αδίστακτη χούντα ενημέρωσης, που μπροστά της η θεσμοθετημένη λογοκρισία της επταετίας ωχριά. Το μαύρο έγινε άσπρο γιατί αυτό συμφέρει το καθεστώς κατοχής.

Το χειρότερο όμως είναι ότι κανένας δεν αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή, δηλαδή το ψέμα. Με εξαίρεση το ΕΠΑΜ που με σχόλιο του Γραφείου Τύπου νωρίς το πρωί της Δευτέρας με το οποίο είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι οι τράπεζες απέτυχαν στα τεστ αντοχής, αλλά και του γράφοντος που στην εκπομπή του την ίδια ημέρα το μεσημέρι στο e-roi.gr ανέλυσε τα αποτελέσματα των τεστ, κανένας άλλος δεν τόλμησε να πει την αλήθεια. Κανένα πολιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το ψέμμα που επίσημα διέδιδε η διαπλοκή καθεστώτος και ΜΜΕ.

Είναι τρομερό να το σκεφτεί κανείς. Στην περίπτωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των τραπεζών δεν πρόκειται για άποψη, όπου ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του. Πρόκειται για αναμφισβήτητο γεγονός. Τα τεστ αντοχής που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 26/10 στην Φρανκφούρτη από την ΕΚΤ, έδειξαν ότι 24 ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν, παρουσιάζοντας έλλειμμα κεφαλαίου της τάξης των 25 δις ευρώ. Ανάμεσα σ' αυτές τις τράπεζες είναι 3 από την Ελλάδα (Eurobank, Εθνική, Πειραιώς) και 3 από την Κύπρο (Κεντρική Συνεταιριστική, Ελληνική, Κύπρου).

Οι τρεις εγχώριες συστημικές τράπεζες της Ελλάδας βρέθηκαν με έλλειμμα κεφαλαίου της τάξης των 8,72 δις ευρώ και η ΕΚΤ ζητά επειγόντως την ανακεφαλαιοποίηση τουλάχιστον της Eurobank και της Εθνικής. Συνολική αξία ανακεφαλαιοποίησης τουλάχιστον 8 δις ευρώ. Αν σ' αυτήν συνυπολογίσουμε την καθίζηση που έχουν υποστεί και λόγω κερδοσκοπίας χρηματιστηρίου, τότε η ανακεφαλαίοποίηση που θα απαιτηθεί υπερβαίνει κατά πολύ τα 11 δις ευρώ που υποτίθεται ότι υπάρχουν ακόμη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι τρεις τράπεζες της Κύπρου που απέτυχαν στα τεστ αντοχής παρουσίασαν έλλειμμα κεφαλαίου 2,36 δις ευρώ και η ΕΚΤ ζητά την επείγουσα ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής. Ούτε λίγο, ούτε πολύ το "κούρεμα" και η επ' αόριστο δέσμευση των καταθέσεων στην Κύπρο πήγε στον βρόντο. Η Κύπρος θα κληθεί να δανειστεί εκ νέου από τον ΕΜΣ προκειμένου να προικοδοτήσει με πρόσθετο κεφάλαιο τις τράπεζές της. Ολόκληρο το νησί και ο λαός του θα πεθάνει στο βωμό των χρεοκοπημένων τραπεζών, μόνο και μόνο για να μην θιχτούν ολιγαρχικά και αποικιοκρατικά συμφέροντα.

Όσο για την Ελλάδα από τον φετινό Νοέμβριο δεν θα έχει ούτε καν το τυπικό δικαίωμα να αποφασίζει για τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τη διαχείρηση των εγχώριων συστημικών τραπεζών της. Όλες τους εντάσσονται στην εποπτική αρχή της τραπεζικής ένωσης, που ελέγχεται από την ΕΚΤ και πιο συγκεκριμένα τον κ. Ντράγκι. Η Ελλάδα απλά θα καλείται να εκτελεί τις εντολές της τραπεζικής ένωσης. Ούτε καν οι δικαστικές αρχές της δεν θα έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν αποφάσεις που κατά την κρίση της τραπεζικής ένωσης θίγουν την "βιωσιμότητα" των συστημικών τραπεζών.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Τέρμα οι ρυθμίσεις χρέους με τους δανειολήπτες να προσφεύγουν στα δικαστήρια, ή να εντάσσονται στο γνωστό νόμο Κατσέλη.

Όσο για τους καταθέτες, ας ξεχάσουν και επίσημα τις αποταμιεύσεις τους. Θα ανήκουν επίσημα πια στην τραπεζική ένωση και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την στήριξη τραπεζών εντός και εκτός Ελλάδας, κατά την κρίση της ΕΚΤ και της εποπτικής αρχής. Να γιατί πρέπει να παραμείνουν ήσυχοι και μακάριοι στον ύπνο τους, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση των εγχώριων τραπεζών στην τραπεζική ένωση εντός του Νοεμβρίου, χωρίς οι καταθέτες να αποσυρθούν μαζικά οι αποταμιεύσεις τους.

Μας θέλουν κορόιδα και σ' αυτή την επιχείρηση έχουν βρει την αμέριστη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης. Κανένας, όπως είπαμε, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το προκλητικό ψέμμα ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα πέρασαν τα τεστ αντοχής. Κανένας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Σκουρλέτης και το Γραφείο Τύπου του μπορεί να ξεκατινιάστηκαν με το σούργελο της ΝΔ επ' ονόματι Μισέλ, αλλά δεν είπε κουβέντα για να αμφισβητήσει το ψέμμα. Ούτε φυσικά το ΚΚΕ, που έχαψε για μια ακόμη φορά το επίσημο ψέμα της κυβερνώσας συμμορίας και απλά ασκήθηκε σε απολογητική συνεπειών, των γνωστών αντιλαικών συνεπειών που έχει το κάθε τι μέσα στον καπιταλισμό. Από κοντά και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αλλά για την ταμπακέρα κουβέντα.


Κανείς δεν αμφισβήτησε το ψέμα, γιατί πολύ απλά κανείς δεν θέλει να τα βάλει με το καθεστώς και τις τράπεζες. Τρέμουν μπροστά τους και λειτουργούν ως μηχανισμός νομιμοποίησης του ψέματος και της εξαπάτησης του λαού. Ε, αφού δεν το αμφισβητεί ούτε η αντιπολίτευση, έτσι όπως τα λέει η κυβέρνηση θα είναι... Να γιατί χωρίς μια τέτοια αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό αυτό το καθεστώς. Κι αυτοί που δεν τολμούν να αμφισβητήσουν ούτε καν τα μεγαλύτερα ψέμματα του καθεστώτος, έρχονται να μας υποσχεθούν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και ο Περισσός θα ανατρέψει τον καπιταλισμό! Προάγουν την υποκρισία, την απελπισία και το ψέμμα, αλλά το κάνουν για το καλό μας! Άξιος ο μισθός τους απ' όπου κι αν προέρχεται.

Το defencenet.gr από την πρώτη στιγμή με συγκεκριμένη και αποκαλυπτική αθρογραφία βασιζόμενη στην ανακοίνωση της ΕΚΤ και το σύνολο των ρεπορτάζ του ξένου Τύπου τόνισε ότι οι τράπεζες είχαν αποτύχει στα stress tests.

Πηγή: Δημήτρης Καζάκης
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_55.html

Γιατί δεν ανοίγει ο τάφος του Μωάμεθ του Πορθητή; Τι φοβούνται οι τούρκοι...

Ενώ στην Τουρκία σπάει όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων η κινηματογραφική επιτυχία, «Φατίχ 1453», η οποία όμως έχει κατηγορηθεί ακόμα και από Τούρκους ιστορικούς για... μεγάλες ιστορικές
ανακρίβειες, άνοιξε για άλλη μια φορά σε δημόσια συζήτηση το ζήτημα του τάφου του Μωάμεθ του Πορθητή και όλων των πιθανών μυστηρίων που κρύβονται εκεί και τα οποία... για πολλούς αποτελούν μεγάλο ταμπού για την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας.

Σε μια σημαντική ....συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στις 15 Απριλίου 2012, ο Τούρκος συγγραφέας, Ahmet Ümit, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο με τον τίτλο, «Να σκοτώσεις τον Σουλτάνο», ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στην ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή, δηλώνει ότι υπάρχει ανάγκη να ανοιχτεί επιτέλους ο τάφος του για να ερευνηθεί τι ακριβώς έγινε με τον θάνατό του. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου, «Σκοτώνοντας τον Σουλτάνο», ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατά πάσα πιθανότητα δεν πέθανε με φυσιολογικό τρόπο, αλλά δηλητηριάστηκε.
Το γεγονός αυτό για τον Ahmet Ümit έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί αν αποδειχτεί ότι έγινε έτσι, τότε, όπως υποστήριξε ο Τούρκος συγγραφέας, θα καταρρεύσει ένα μεγάλο ταμπού για την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας. Μάλιστα ο Ahmet Ümit χαρακτήρισε «ιστορικό λεκέ» τον δηλητηριασμό του Φατίχ και δεν δίστασε να ζητήσει ακόμα και ιστολογική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική αιτία θανάτου του. Να σημειωθεί ότι ο τάφος του Μωάμεθ του Πορθητή κρατείται ερμητικά κλειστός καθώς στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει έντονες φήμες ότι αν ανοιχτεί θα αποκαλυφτεί ότι ο Φατίχ, τουλάχιστον στο τέλος της ζωής του, είχε ασπαστεί ο την Ορθοδοξία και ίσως γι’ αυτόν τον λόγο τον είχαν δηλητηριάσει. Ο πρώτος που μίλησε αποκαλυπτικά για το θέμα αυτό ήταν ένας μεγάλος Τούρκος πολιτικός και ποιητής, ο Γιαχία Κεμάλ Μπεγιατλί και το γεγονός αυτό αναφέρει ο Τούρκος συγγραφέας, Ρεσάτ Εκρέμ Κότσού στο βιβλίο του, «Οθωμανοί ηγεμόνες»,. Η απαγορευμένη αυτή μαρτυρία είναι άκρως αποκαλυπτική για την πραγματική θρησκευτική ταυτότητα του μεγάλου Φατίχ των Οθωμανών, του Μωάμεθ του Πορθητή. Γράφει λοιπόν το βιβλίο: «Την εποχή του Αμπντούλ Χαμίτ του Β΄, στις αρχές του εικοστού αιώνα, είχε σπάσει ένας μεγάλος αγωγός νερού στη συνοικία του μεγάλου τεμένους του Πορθητού, το Φατίχ.
Το Φατίχ είχε οικοδομηθεί μεταξύ των ετών 1463 και 1470, πάνω στα ερείπια της κατεδαφισμένης από τους Οθωμανούς εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων, κάτω από την οποία βρίσκονται θαμμένοι πολλοί βυζαντινοί βασιλείς. Στην εκκλησία αυτή ο Γεννάδιος είχε εγκαταστήσει το Πατριαρχείο κατόπιν άδειας του Μωάμεθ μετά την άλωση. Το 1454 ο Πατριάρχης εγκατέλειψε οικειοθελώς την εκκλησία, επειδή μέσα σε αυτή είχε βρεθεί το πτώμα ενός Τούρκου και φοβήθηκε μήπως κατηγορηθούν οι Έλληνες για το έγκλημα. Την κατασκευή του τζαμιού είχε αναλάβει ο Έλληνας αρχιτέκτονας, Χριστόδουλος, που φρόντισε όμως να διατηρήσει τα θεμέλια της κατεδαφισμένης εκκλησίας. Κατά την επισκευή όμως του χαλασμένου αγωγού, ο Αμπντούλ Χαμίτ έδωσε εντολή να ανοιχτεί ο τάφος του Μωάμεθ που βρίσκονταν δίπλα στο τζαμί, για να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές και να επισκευαστούν. Ο τάφος λοιπόν ανοίχτηκε και σε βάθος τριών μέτρων βρέθηκε μια σιδερένια καταπακτή από όπου μια πέτρινη σκάλα οδηγούσε στην υπόγεια αίθουσα της βυζαντινής εκκλησίας. Εκεί βρέθηκε ο μαρμάρινος τάφος που βρίσκονταν το ταριχευμένο πτώμα του Μωάμεθ, ολόιδιο με το πορτρέτο που είχε φιλοτεχνήσει ο Ιταλός ζωγράφος Μπελίνι, πέντε μήνες πριν από τον θάνατο του Πορθητή. Το γεγονός αυτό και μόνο για πολλούς αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Μωάμεθ θέλησε να ταφεί σαν χριστιανός και βυζαντινός βασιλιάς, εν μέσω των άλλων βυζαντινών αυτοκρατόρων».
Ο σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ, που για λόγους πολιτικούς την εποχή εκείνη είχε εγκαταλείψει το μπεκτασισμό, (δηλαδή το αιρετικό Ισλάμ), τον οποίο ακολουθούσε και ασπάστηκε τον σουνιτισμό, δηλαδή το ορθόδοξο Ισλάμ, κυριεύτηκε από πανικό και έδωσε εντολή να σφραγιστεί αμέσως ο τάφος του Μωάμεθ. Τα παραπάνω συνέβησαν πριν από το 1908 και έκτοτε ο τάφος του Μωάμεθ δεν ξανάνοιξε. Γι’ αυτό και σήμερα είναι αδύνατο να αποδειχτεί αυτή η μαρτυρία του Μπεγιατλί. Αποτελεί όμως μαρτυρία επιφανούς Τούρκου, η οποία δεν εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες και δεν είχε λόγους να παρουσιάζει τον Μωάμεθ Χριστιανό.
Σήμερα το μέρος εκείνο είναι απαγορευμένο και δεν επιτρέπεται σε κανένα, είτε αρχαιολόγο είτε θρησκευτικό αρχηγό να το πλησιάσει, επιτείνοντας έτσι το μυστήριο για τους βυζαντινούς βασιλικούς τάφους αλλά και για τους τάφους των σουλτάνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είναι γεγονός ότι παρόμοιες με αυτήν μαρτυρίες έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς στην Τουρκία, αλλά χωρίς να δοθούν για ευνόητους λόγους μεγάλη έκταση. Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι στις 19 Δεκεμβρίου 1996, το εβδομαδιαίο περιοδικό, μεγάλης κυκλοφορίας, στην Τουρκία, «Ακτουέλ», του συγκροτήματος της γνωστής εφημερίδας, «Σαμπάχ», είχε κυκλοφορήσει με τον εξής εντυπωσιακό τίτλο: «Ο Πορθητής ήταν Χριστιανός;» και από κάτω είχε τον υπότιτλο: «Οι ιστορικοί δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να λύσουν αυτό το μυστήριο, 540 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Φατίχ».
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_4.html

Δικαστές: Η κυβέρνηση γίνεται απολυταρχική και η δημοκρατία κινδυνεύει

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί στην κυβερνητική πρακτική να μην εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις, κάνοντας λόγο για απολυταρχία που συνιστά κίνδυνο για τη Δημοκρατία και τους πολίτες.

Κατά την διάρκεια της πανδικαστικής συγκέντρωσης, οι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων έκαναν λόγο για άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις και ειδικά αυτές του Μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί για τις περικοπές των αποδοχών τους και την καθιέρωση...
του αφορολόγητου του 25% των αποδοχών τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οι αναδρομικές διαφορές των αποδοχών τους παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.
Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, έκανε λόγο για «συνεχιζόμενη απαξία του θεσμικού ρόλου του δικαστή» και για «κυβέρνηση απολυταρχικού κράτους», ενώ ανέφερε ότι «οι δικαστές δεν είναι αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων, ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών» και σημείωσε ότι η δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης οφείλεται μερικά και στις φωτογραφικές τροπολογίες.
Όπως σημείωσε, «Η εκτελεστική εξουσία, η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Με την μη εφαρμογή τους η Κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης, μετατρέπει τον εαυτό της σε Κυβέρνηση Κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη ότι ακόμη κι εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει, εντούτοις το κράτος, κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο, αρνείται την εφαρμογή της. Εμείς οι δικαστές, λοιπόν, σήμερα, απευθυνόμενοι δημόσια προς την εκτελεστική εξουσία και προς τους Έλληνες πολίτες, διακηρύσσουμε ότι η Κυβέρνηση υποχρεούται, με βάση τις συνταγματικές αρχές και τις αρχές του κράτους δικαίου, να εφαρμόζει τι δικαστικές αποφάσεις. Υποχρεούται ο υπουργός Οικονομικών να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις αποφάσεις του Μισθοδικείου».
Επίθεση στον Χαρδούβελη
Από τα ''βέλη'' της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου δεν γλίτωσε ούτε ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στον οποίο καταλόγισε αλαζονεία και αντιθεσμική συμπεριφορά:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον υπουργό Οικονομικών ότι δηλώσεις, όπως «οι πολιτικοί αποφασίζουν την δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», υποδεικνύουν αλαζονική λογική και ευρίσκονται εκτός των πλαισίων του κράτους δικαίου, αφού το υπηρεσιακό καθήκον των δικαστών επιβάλλει να ελέγχουν τις ενέργειες των κρατικών οργάνων και όταν προκύπτει ότι αυτές γίνονται κατά παράβαση του Συντάγματος και των νόμων, υποχρεούνται να τις κηρύσσουν αντισυνταγματικές, παράνομες και κατ' ακολουθία ανίσχυρες. Ούτε επίσης δικαιούται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών να παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό περί δήθεν καταβολής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους δικαστές, προφανώς με σκοπό να στρέψει τους πολίτες εναντίον μας. Οι δικαστές δεν είμαστε αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών, όπως επιμένει να θέλει να μας εμφανίζει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Είμαστε μαζί με τους Έλληνες πολίτες».
Η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, Ειρήνη Γιανναδάκη διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις.
Ακόμη, η κυρία Γιανναδάκη τόνισε ότι αναπαράγεται αρνητική εικόνα για τους δικαστές και επικρατεί παραπληροφόρηση και εμπάθεια, ενώ ανέφερε ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης μπλοκάρουν τα δικαστήρια, καθώς η Κυβέρνηση για λυμένα ζητήματα εξαντλεί όλους τους δικαστικούς βαθμούς (φτάνει μέχρι Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο). Μάλιστα, τόνισε η κυρία Γιανναδάκη, ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμούν σήμερα 368.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 85.520 είναι φορολογικές.
Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντιπρόεδρος του ΕΣ. Ανδρονίκου Θεοτοκίου, αναφέρθηκε σε παραπληροφόρηση μέσω του Τύπου για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και την επιστροφή των αναδρομικών τους, ενώ σημείωσε ότι η απόφαση του Μισθοδικείου για την φοροαπαλλαγή του 25% των αποδοχών των συναδέλφων της, από την πλευρά της Κυβέρνησης αντιμετωπίζεται σαν να μην υπάρχει.
Από το Ποντίκι
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_20.html

Περού: Η αστυνομία σκότωσε εν ψυχρώ εργάτη που αντιστάθηκε στην έξωση-Δείτε το βίντεο

 
Το περιστατικό κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί αποτροπιασμό.
Την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μια διαδικασίας έξωσης σε πολυκατοικία στην πόλη Cajamarca του Περού, η αστυνομία δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν άοπλο άνδρα ονόματι Fidel Flores Vasquez.
Ο Fidel Flores Vasquez διέμενε στο σπίτι με τα παιδιά του και τα 7 εγγόνια του. Δεν δέχτηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του όταν του το ζήτησε η αστυνομία. Στο video του RT φαίνεται η εν ψυχρώ δολοφονία του από αστυνομικό ο όποιος τον πυροβόλησε από μικρή απόσταση.
Δείτε το βίντεο



Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2014/11/blog-post_42.html#ixzz3Hqowg7oz

Η Σοφία η Δύναμη κι η Αγάπη είναι ένα τρίγωνο που πρέπει να γίνει Ισόπλευρο.


Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας οι οποίοι στη προσπάθεια τους να γίνουν αρεστοί ή αποδεκτοί απ τους άλλους ή ίσως επειδή θέλουν με όλη τους τη καρδιά να βοηθήσουν τους υπόλοιπους, τελικά καταφέρνουν κι αφήνουν τον εαυτό τους ξεχασμένο να μένει πίσω.

Συμπονώ όμως δε σημαίνει συμπάσχω.

Αγαπώ δε σημαίνει γίνομαι θύμα.

Η αυτοθυσία δε πρέπει να γίνεται αυτοκτονία.

Άλλωστε τι νόημα θα είχε αν αυτός που σπεύδει να βοηθήσει δεν είναι πιο δυνατός;

Αν αντί να τραβήξει τον άλλον απ την κινούμενη άμμο πέσει κι ίδιος μέσα;


Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ζυγίσει μέσα του τις δυνάμεις και τα συναισθήματα του.

Η Σοφία η Δύναμη κι η Αγάπη είναι ένα τρίγωνο που πρέπει να γίνει Ισόπλευρο.

Σε διαφορετική περίπτωση αυτό που υπερτερεί των άλλων θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Αν υπερτερεί η Σοφία ίσως κάνει τον άνθρωπο πολύξερο άνευ ουσίας και αλαζόνα.

Αν υπερτερήσει η Αγάπη ίσως τον κάνει ευάλωτο προς τον εαυτό του και θύμα των ορέξεων καθενός.

Αν υπερτερήσει η Δύναμη τότε ίσως τον κάνει σκληρό και στον εαυτό του και στους άλλους.

"Παν μέτρον άριστον" σε όλα κι ισορροπία δυνάμεων για να μπορέσει ο άνθρωπος να είναι ωφέλιμος και χρήσιμος στον εαυτό του και στους άλλους.



Τα Βιβλία μου Οι σκέψεις μου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όχι να μη περάσει ξανά ο εχθρός από μέσα σου, αυτό το μέρος είναι ιερό. Όχι δε θα περάσει!


Να μην αναζητάς την Αλήθεια! Ναι να μην την αναζητάς, δεν είναι αυτός ο ορθός δρόμος.

Εκπλήσσεσαι αλλά θα σου πω ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις το μονοπάτι που οδηγεί σ αυτή.

Ο παλιός άνθρωπος δε μπορεί να βρει την Αλήθεια πρέπει πρώτα να γνωρίσει τον εαυτό του και μετά να καθαρθεί από κάθε επίπλαστο και ξένο γι αυτόν στοιχείο.

Τότε η Αλήθεια θα αναδυθεί μόνη της γιατί η Αλήθεια βρίσκεται μέσα μας αλλά όπως η συνείδηση μας είναι αιχμάλωτη χιλιάδων μικρών εαυτών έτσι κι ο δρόμος που οδηγεί στην Αλήθεια είναι φραγμένος από ελαττώματα και πεποιθήσεις.

Αν αναζητήσεις την Αλήθεια πριν γνωρίσεις τον εαυτό σου και πριν τον εξαγνίσεις τότε θα συμβεί το εξής:


Ή δε θα την αναγνωρίσεις ή θα χρωματιστεί απ τους μικρούς εαυτούς και θ αλλοιωθεί για να εξυπηρετήσει τις δικές τους ανάγκες.

Ακόμη κι αν σε μια αναλαμπή ενός διαλογισμού σου δοθεί, θα έρθουν εκείνα τα μικρά ανθρωπάκια και θα σε γεμίσουν χιλιάδες αμφιβολίες κι ερωτηματικά όπως φυτρώνουν τα ζιζάνια κι απομυζούν τα σπαρτά.

Γνώρισε Εσένα ,απελευθέρωσε τη συνείδηση σου καθάρισε το μονοπάτι κι η Αλήθεια θα έρθει μόνη της να σε βρει.

Επειδή η Αγάπη κι η Αλήθεια ρέουν πάντα μέσα σου αλλά το κανάλι έχει φραχτεί.

Απελευθερώσου και γίνε ένας Νέος Άνθρωπος δίχως σκουπίδια μέσα σου.

Μην επιτρέψεις ξανά στον εχθρό να διαβεί το μονοπάτι σου για να μπορεί η Αλήθεια ελεύθερη να κυκλοφορεί.

Όχι να μη περάσει ξανά ο εχθρός από μέσα σου, αυτό το μέρος είναι ιερό. Όχι δε θα περάσει!



Τα Βιβλία μου Οι σκέψεις μου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πώς και γιατί ο Άρης έπαψε να είναι σαν την Γη

Πριν από μερικές δεκαετίες πιστεύαμε πως στον Άρη υπάρχουν νοήμονα όντα τα οποία θα μας εξαπέλυαν επίθεση προκειμένου να κατακτήσουν την Γη... Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό όμως που πιστεύουμε σήμερα είναι πως είναι πολύ πιθανόν όντως ο «Κόκκινος Πλανήτης» να φιλοξενούσε ζωή.
Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης
Ο Άρης είναι ένα δύσκολο μέρος για να ζει κανείς... Είναι ψυχρός, και στεγνός. Έχει λεπτή ατμόσφαιρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετεωρίτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι μπορούν να πέσουν ανά πάσα στιγμή στο κεφάλι σου, και δεν έχει μαγνητικό πεδίο, άρα ο Ηλιακός Άνεμος χτυπά κατευθείαν την επιφάνεια του πλανήτη. Γι΄αυτό λοιπόν δεν ζει κανείς στον Άρη. Τουλάχιστον καμία σύνθετη μορφή ζωής, οι επιστήμονες προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν το ενδεχόμενο ύπαρξης μικροβιακής μορφής ζωής.
Ο πλανήτης Άρης πάντοτε ήταν «διεγερτικός» για τον άνθρωπο. Και δικαίως, γιατί από πλευράς μορφολογίας και σύνθεσης είναι ο πιο κοντινός πλανήτης που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία με την Γη. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το μικρό αδελφάκι της Γης, που... πέθανε. Ναι ίσως ο Άρης κάποτε ήταν σαν την Γη αλλά πέθανε.
Αυτό είναι το μεγάλο ντιμπέιτ των επιστημόνων. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ο Άρης ίσως κάποια στιγμή στο παρελθόν έμοιαζε πολύ με την Γη, έχοντας, ατμόσφαιρα, θάλασσες, βουνά, ίσως και ζωή. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Ωκεανοί κρυμμένοι κάτω από το έδαφος
Από τους αρειανούς μετεωρίτες που έχουν έχουμε βρει στον πλανήτη μας, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως κάτι βίαιο έγινε στον Άρη πριν από 4,5 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια, με αποτέλεσμα ο Άρης να χάσει την ατμόσφαιρά του. Από τους μετεωρίτες αυτούς λοιπόν έχει διαπιστωθεί και η σύνθεση του εδάφους και της τωρινής ατμόσφαιράς του. Μία δουλειά που συνεχίζουν πολύ καλύτερα τα ρομποτικά οχήματα στον Κόκκινο Πλανήτη όπως το Curiocity. Γιατί όμως πιστεύουμε πως υπήρχε ατμόσφαιρα;
Αυτήν την στιγμή πιστεύεται πως ο Άρης έχει τόσο νερό που θα μπορούσε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνειά του δημιουργώντας βάθος από 20 έως 1000 μέτρα. Το νερό όμως αυτό λόγω των θερμοκρασιών αλλά και της... κατάστασης που επικρατεί στην επιφάνεια του Άρη βρίσκεται κάτω από το έδαφος σε παγωμένη μορφή. Έτσι βάσει του μοναδικού αξιώματος που έχουν οι επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα πως όπου υπάρχει νερό δύναται να υπάρχει και ζωή, πιστεύεται ότι ο Άρης παλαιότερα ήταν πολύ πιο φιλικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ζωής.
Ο βίαιος θάνατος του πρώην... πράσινου πλανήτη
Για τους επιστήμονες υπάρχουν δύο θεωρίες. Αυτή της έλλειψης μαγνητικού πεδίου και αυτή της χαμηλής βαρύτητας. Ας ξεκινήσουμε από την δεύτερη.
Ο Άρης είναι έχει μόλις την μισή διάμετρο από την Γη, το 11% της μάζας της και μόλις το 38% της βαρύτητάς της. Βάσει αυτών των στοιχείων είναι πολύ πιο δύσκολο για την ατμόσφαιρά του να διατηρηθεί. Έτσι, λόγω χαμηλής βαρύτητας, είναι ευκολότερο για τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας να εξατμίζονται στο διάστημα. Και όσο γίνεται αυτό η ατμόσφαιρα λεπταίνει. Και όσο λεπταίνει τόσο πιο εύκολο είναι για μεγαλύτερους μετεωρίτες να εισέρχονται στο εσωτερικό της ατμόσφαιράς του. Και όσο συνεχίζεται αυτό τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργούνται «τρύπες» στην ατμόσφαιρα. Και πάει λέγοντας...
Παράλληλα οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ατμόσφαιρα του Άρη δεν έχει δεχθεί πολλές μεταβολές τα τελευταία 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Έτσι πιστεύεται πως η «υγρή» περίοδος του Άρη διήρκεσε «μόνο» το πρώτο δισ. της ηλικίας του.
Το μαγνητικό πεδίο της Γης
Άλλος λόγος, είναι η έλλειψη μαγνητικού πεδίου. Το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για την διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας. Αυτή είναι η γραμμή άμυνας της Γης απέναντι στον ηλιακό άνεμο και την συμπαντική ακτινοβολία. Χωρίς το μαγνητικό πεδίο, η ατμόσφαιρα της Γης θα υπόκειντο σε συνεχή φθορά και εν τέλει «τραυματισμό» της σε σημείο εξαφάνισης.
Τώρα με το μαγνητικό πεδίο, οι απειλές αυτές προσκρούουν και εκτοξεύονται στο αχανές διάστημα. Εδώ όμως πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Το μαγνητικό πεδίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πυρήνα του πλανήτη, και ο πυρήνας του Άρη είναι παγωμένος.
Ο στέρεος πυρήνας του Άρη
Ναι ο πυρήνας του Άρη είναι ακίνητος και παγωμένος, με αποτέλεσμα ο Κόκκινος Πλανήτης να μην έχει καμία εδαφική δραστηριότητα όπως σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων. Έτσι λόγω της έλλειψης ενεργού πυρήνα δεν υφίσταται και μαγνητικό πεδίο. Γιατί όμως ο πυρήνας του Άρη πάγωσε; Τι είναι αυτό που τον έκανε να ρίξει την θερμοκρασία του και εν τέλει να σταματήσει να είναι ενεργός;
Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο ακόμα δεν έχει απαντηθεί. Πάντως το 1 δισ. χρόνια που ο Άρης ήταν ζωντανός, είναι αρκετό για την ανάπτυξη ζωής, από την στιγμή πάντα που είχε τις κατάλληλες συνθήκες...
Αναπαράσταση των σταδίων του Άρη μέχρι τον θάνατό του
Είμαστε και εμείς Αρειανοί
Πού πήγαν λοιπόν οι «κάτοικοι» του Άρη πριν την καταστροφή του. Σύμφωνα με μία από τις θεωρίες η οποία γίνεται μάλιστα δημοφιλής στους επιστημονικούς κύκλους όσο περνούν τα χρόνια είναι πως ο Άρης ξεκίνησε να πεθαίνει μετά από πρόσκρουση μετεωρίτη ο οποίος έκανε τον πυρήνα του να πεθάνει και εξαφάνισε κάθε ίχνος ζωής μία για πάντα από τον πλανήτη.
Έτσι από την πρόσκρουση αυτή του μετεωρίτη εκτοξεύτηκαν κομμάτια εδάφους από τον Άρη τα οποία ταξίδεψαν στο διάστημα και κατέληξαν στην Γη, κουβαλώντας έτσι κάποιου είδους μικροβιακή ζωή η οποία τελικά εξελίχθηκε σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, την ζωή στον πλανήτη μας.
Άλλωστε απίθανο δεν είναι, πρόσφατοι μετεωρίτες από τον Άρη όπως προείπαμε έχουν βρεθεί στην Γη. Γιατί κάποιος από αυτούς να μην έφερε μαζί του... ζωή;
 
http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/pos-kai-giati-o-aris-epapse-na-einai-san-tin-gi.html

Πουλήθηκαν σε δημοπρασία... και το υπουργείο Πολιτισμού κοιμάται όρθιο!

Σε επίσημη δημοπρασία δημοπρατήθηκε - τον περασμένο Δεκέμβριο - από τον οίκο Christie's, μια αρχαία μακεδονική ασπίδα, κάποιου επίσημου αξιωματικού του Μακεδόνος βασιλέως
Δημήτριου Α΄, η οποία φυσικά επέρασε σε ξένα χέρια, όπως και ένα πανάρχαιο κυκλαδικό ειδώλιο, και ένα πανέμορφο κυκλαδικό μελανόμορφο αγγείο, και ένα αρχαίο χάλκινο κράνος, και ένα ακέφαλο άγαλμα κόρης.

Και το ελληνικό (;) υπουργείο Πολιτισμού (;) δεν πήρε είδηση!

Μια ασπίδα αξίας 131.000 δολλ.
Κατά τον οίκο Christie's, η χάλκινη ασπίδα κατασκευάσθηκε στην ελληνιστική περίοδο (την χρονολογεί μάλιστα συγκεκριμένα στο β΄ μισό του 3ου αι. π.Χ.) και το χαρακτηριστικό της ήταν ότι σφυρηλατήθηκε από ένα μόνον φύλλο!
Στο κέντρο της εδέσποζε ένα μακεδονικό αστέρι, με 24 ακτίνες, περικυκλωμένο από την επιγραφή: «BA \ S \ Ι \ L \ E \ W \ \ S \ \ D \ HMHTPIOY», που αποδίδεται ως «βασιλέως Δημητρίου».
Προφανώς, λοιπόν, ανήκε σε κάποιον ανώτερο αξιωματικό του Δημητρίου, στον οποίο ο βασιλιάς εδώρισε την ασπίδα.
Βάσει παρόμοιων σχεδίων σε άλλες ασπίδες, αυτές οι ασπίδες χρησιμοποιούνταν από μέλη της στρατιωτικής ελίτ του βασιλέως.
Η μακεδονική ασπίδα αρχικώς είχε εσωτερικά εξαρτήματα, που της επέτρεπαν να φορεθεί με τέτοιον τρόπο, που θα προστάτευε τον ώμο του πολεμιστού, και θα του επέτρεπε να κρατά την σάρισά του (το γνωστό μακρύ μακεδονικό δόρυ) και με τα δύο χέρια!
Περιεβάλετο από 7 ομοκέντρες «καμάρες», η καθεμιά με επίκεντρο από 8άκτινα αστέρια, 3 ομόκεντρες ζώνες κατά μήκος της άκρης (69,8 εκατ. διάμετρο) και ήταν κυρτόμορφη. Η ασπίδα αυτή ανήκε σε ιδιωτική συλλογή... κάποιου... κάπου στο Έσσεν της Βόρειας Γερμανίας, γύρω στο 1920.
Ίσως είναι από τα αρχαιολογικά κειμήλια που έκλεψαν οι Γερμανοί από την χώρα μας, κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τον οποίο μας χρωστάνε ακόμη χρήματα, και σφυρίζουν αδιάφορα... Από το Έσσεν η ασπίδα «κατέβηκε» σε άλλον ιδιοκτήτη στην «πόλη-πλυντήριο» της αρχαιοκαπηλίας, το Μόναχο!
Αρχικώς εκτιμήθηκε σε 20.000 δολλ. λόγω της κακής της καταστάσεως. Αλλά εν τέλει επωλήθη. 131.000 δολλ. τηλεφωνικώς σε Ευρωπαίο συλλέκτη!
Και ένα κυκλαδικό ειδώλιο αξίας 185.000 δολλ.
Επίσης επωλήθη ένα κυκλαδίτικο μαρμάρινο γυναικείο ειδώλιο (ύψους 32,4 εκατ.!), της... Πρωτοκυκλαδικής ΙΙ περιόδου, δηλ. περίπου του 2600-2500 π.Χ. Επάνω του είχε μια σημαντική ποσότητα της χρωστικής του ουσίας, με την οποία ήταν βαμμένο, που αποδεικνύει ότι αυτά τα ειδώλια δεν ήταν λευκά... Ίχνη χρώματος είχαν και τα μαλλιά της γυναικός αυτής, στο πίσω μέρος της κεφαλής της.
Το ειδώλιο αυτό είχε πωληθεί για 22.000 δολλ. στις 25.1.1979 στην Νέα Υόρκη - πώληση πάλι από τον οίκο Κρίστι'ς.
Τώρα εκτιμήθηκε 150.000 δολλ., και εν τέλει επωλήθη 185.000 δολάρια σε έναν Αμερικανό συλλέκτη. Θυμίζω, όπως έχω ξαναγράψει σε αυτήν την στήλη[1], ότι από τα 1.600 γνωστά κυκλαδίτικα ειδώλια, που υπάρχουν εκτεθειμένα επίσημα παγκοσμίως, μόνο τα... 143 έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του επίσημου αρχαιολόγου!
Και κυκλαδικό αγγείο αξίας 245.000 δολλ.
Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη τον περασμένο Μαρτίο και ένα τέλειο κυκλαδικό μελανόμορφο αγγείο (κανάτα κρασιού), χρονολογημένο το 600-575 π.Χ., έναντι 245.000 δολλ.! Είναι ζωγραφισμένη με σκηνές από το ζωικό και το φυτικό βασίλειο.
Ήταν, λέει, στην κατοχή κάποιου Ν. Κουτουλάκη στην 10ετία του 1960...
Ποιος είναι αυτός;
Από πού κι ως πού το κατείχε;
Το είχε δηλώσει στην Εφ. Αρχαιοτήτων; Ήταν αυτή σύμφωνη και ενήμερη ότι πωλείται αυτό το μελανόμορφο;
Αναπάντητα ερωτήματα, που πρέπει να κάνει κάποιος ευαίσθητος εισαγγελέας βέβαια, και όχι εγώ...
Και ακέφαλο άγαλμα αξίας 173.000 δολλ.
Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη ένα ακέφαλο σε φυσικό μέγεθος ελληνικό μαρμάρινο άγαλμα (ύψους 78,7 εκατ.) κόρης, της ύστερης κλασικής περιόδου, χρονολογημένο περί το 340-330 π.Χ.. Η ευαίσθητη κόρη του εν λόγω αγάλματος κρατά δυο περιστέρια (σώζονται σπασμένα), στον χιτώνα της. Το άγαλμα εκτιμήθηκε σε 80.000 δολλ. κι επωλήθη για 173.000 δολλ. σε έναν Αμερικανό συλλέκτη μέσω τηλεφώνου.
Και αρχαίο κράνος αξίας 185.000 δολλ.
Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη και ένα αρχαϊκό κορινθιακό χάλκινο κράνος (ύψους 21,6 εκατ.), χρονολογημένο περίπου στα τέλη του 7ου αι. π.Χ. Επωλήθη - «μόλις» όπως λέει ο οίκος στην ιστοσελίδα του - 22.705 λίρες στο Λονδίνο (Axel Gutmann - πώληση του Κρίστι'ς), στις 28.4.2004, λόγω της καταστάσεώς του. Ωστόσο, τώρα εκτιμήθηκε 50.000 δολλ. Έγινε παρατεταμένη «μάχη», για την απόκτησή του και τελικώς επεκράτησε μια τηλεφωνική προσφορά 185.000 δολλ. από έναν Ρώσο συλλέκτη!
Και νομίσματα
Από τον ίδιο οίκο, σε άλλη δημοπρασία επωλούνταν και αρχαία μακεδονικά νομίσματα, τα οποία επωλήθσαν 280 δολλ., ενώ είχαν εκτιμηθεί 200 δολλ.! Ήταν μακεδονικό τετράδραχμο (158-149 π.Χ.), που εικόνιζε στον εμπροσθότυπο την θεά Άρτεμη την Ταυροπόλο στο κέντρο ασπίδος, περικυκλωμένη από διάφορες συνθέσεις με το μακεδονικό αστέρι, και στον οπισθότυπο είχε ένα, αυλό ή δοξάρι, με κουδούνια (όπως τα νυν δοξάρια της λύρας με τα γερακοκούδουνα) - εάν είναι δοξάρι είναι άλλη μια απόδειξις ότι οι αρχαίοι Έλληνες το εγνώριζαν όπως πρώτος περιγράφει ο Ηράκλειτος[2] - και έγραφε «ΔΚ Μακεδόνων Πρώτης». Και όλο αυτό, περικυκλωμένο από στεφάνι αμπέλου.
Σκέψη...
Αλήθεια, οι οίκοι αυτοί που τόσο εύκολα κοστολογούν κάθε αρχαίο ελληνικό αντικείμενο, κρίνοντας βέβαια από το μέγεθός του και όχι από την συναισθηματική-ιστορική αξία του, έχουν πει στους... συναδέλφους τους, των Οίκων Αξιολόγησης, πόσο πρέπει να κοστολογήσουν όλον τον πολιτιστικό πλούτο που έχει η Ελλάς, πριν την βαθμολογήσουν, κατατάξουν, κρίνουν, διασύρουν;
Η Ιταλία σκέφτεται να κάνει μήνυση στους Οίκους αυτούς, διότι δεν έχουν προσμετρήσει στην αξία της χώρας, την αξία των μνημείων της...
Οι Έλληνες πολιτικοί κυβερνώντες - χείριστοι χειριστές της καταστάσεως - τι σκέπτονται να κάνουν;
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_68.html

Θέλω και εγώ να μου αγοράσει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του το νέο iphone 6! .

Γιατί μόνο στον Μπένυ; Πόσο ξεφτιλισμένοι πια; (Νίκος Βασιλειάδης)...

 http://www.katohika.gr/2014/11/iphone-6-thelo-kai-ego.html

Η ΝΕΡΙΤ των νταβατζήδων έκοψε τον Εθνικό Ύμνο!

Ειλικρινής επιλογή, όσο και ο “πατριωτισμός” των πατριδοκάπηλων που καρατόμησαν την ΕΡΤ.
 
Έκοψε τον Εθνικό ύμνο η ΝΕΡΙΤ – Έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο από τις διαμαρτυρίες
Εθνικός ύμνος… τέλος για τη ΝΕΡΙΤ! Το «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή» δεν ακούστηκε ούτε καν την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Φυσικό κι επόμενο ήταν να «σπάσει» το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής «Έξι – δέκα» στη δημόσια τηλεόραση, με τους τηλεθεατές να κάνουν παράπονα στους δημοσιογράφους.
 
Οι διαμαρτυρίες έγιναν κυρίως από τους ομογενείς στην Αμερική, στην Αυστραλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και από τους Έλληνες της περιφέρειας -συγκεκριμένα από τη Μακεδονία- , οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς πριν από την παρέλαση και το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε με το πλούσιο αφιέρωμα στο έπος του 1940 να ακούσουν τη μελοποιημένη από τον Νικόλαο Μάντζαρο «Ωδή εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού.
Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Σκάλκος και Σταυρούλα Χριστοφιλέα -παρουσιαστές της εκπομπής «Έξι – δέκα»- αισθάνθηκαν άβολα και ήρθαν σε δύσκολη θέση. Όπως τόνισαν, θα μεταφέρουν το αίτημα των τηλεθεατών στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και στη, Διεύθυνση Προγράμματος.
«Ένιωσα μεγάλη αμηχανία. Μέχρι τώρα λαμβάνουμε μηνύματα και e-mail δεδομένου ότι είμαστε η πρώτη εκπομπή που καλημερίζει τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης και ίσως οι τηλεθεατές υπέθεσαν ότι έπρεπε να γνωρίζουμε γιατί δεν μεταδίδεται ο εθνικός ύμνος.
Τηλεθεατής μου είπε ότι όλες οι δημόσιες τηλεοράσεις στον κόσμο λειτουργούν με κάποιους συγκεκριμένους κανόνες κι εγώ του είπα “έχετε δίκιο”. Θεωρώ ότι πρόκειται για αμέλεια της διοίκησης. Πάντως, όσα χρόνια εργαζόμουν στην ΕΡΤ και μέχρι που έκλεισε, στις 11 Ιουνίου του 2013, ο εθνικός ύμνος έπαιζε κανονικά, με φόντο τη σημαία μας να ανεμί¬ζει στην Ακρόπολη, στην Ολυμπία, στους Δελφούς, στις 6.00 το πρωί.
Το θυμάμαι, γιατί παρουσίαζα την “Πρωινή ενημέρωση” με τη Μαριλένα Κατσίμη.
Από την ημέρα που λειτούργησε η ΝΕΡΙΤ ο εθνικός ύμνος από αφέλεια -δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω- δεν μεταδίδεται» δηλώνει σε καθημερινή εφημερίδα ο Γιάννης Σκάλκος. «Ο εθνικός ύμνος δεν μεταδίδεται, αλλά η θεία λειτουργία και η παρέλαση μεταδόθηκαν, τι άλλο θέλετε;» ήταν η κοφτή απάντηση του διευθυντή Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ Βασίλη Θωμόπουλου στην εφημερίδα.

πηγη
kerberos-hellas

ΣΟΒΑΡΟ!!! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!! ΚΩΔΩΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!

Μας δολοφονούν ομαδικά. To HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων... Ωστόσο, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε - και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα - οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου - χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών... HΝ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο. Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων. Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής. Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη (http:// www.rense.com/general11/chmmill.htm), ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα. Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π. (http://www. med.nyu.edu/patientcare/library/article.html?ChunkIID-16492) Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα. Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα. Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα (.http://www.holmestead.ca/index-ct.html), όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του. Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού... Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί,μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά - και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες. Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες. Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας. Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα - προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα... Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο! Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο* άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν -τουλάχιστον- να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του... Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών. Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων... ΗΝ Του Αλέξανδρου Γεωργίου  
http://www.madatoforos.com
http://autochthonesellhnes.blogspot.gr
http://www.volcanotimes.com/2014/11/blog-post_26.html

ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ!!!ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ!!!ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ!!!

 Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος μελισσών που γονιμοποιούν καλλιέργειες αξίας 30.000.000.000 δολαρίων  στις ΗΠΑ έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό των  Apis mellifera της Αμερικής  που ένας κακός χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει τα χωράφια σε αγρανάπαυση .Τώρα, μια νέα μελέτη έχει επισημάνει μερικές από τις πιθανές αιτίες των θανάτων των μελισσών και τα μάλλον τρομακτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η αποφυγή του beemageddon θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα. Οι επιστήμονες παλεύουν για να βρουν το έναυσμα για τη λεγόμενη διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD), που έχει εξαφανίσει περίπου 10 εκατομμύρια μελίσσια, αξίας 2 δισ. δολαρίων, κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Στους ύποπτους έχουν συμπεριληφθεί τα φυτοφάρμακα, τα νοσογόνα παράσιτα και η κακή διατροφή. Αλλά σε μια πρώτη αυτού του είδους μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό PLoS ONE , οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει μία ποικιλία φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων που μολύνουν τη γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες για να τροφοδοτήσουν τις κυψέλες τους. Τα ευρήματα ανοίγουν νέους δρόμους για τους οποίους μεγάλος αριθμός μελισσών πεθαίνουν αν και  δεν προσδιορίζουν τη συγκεκριμένη αιτία της CCD, όπου μια ολόκληρη κυψέλη πεθαίνει ταυτόχρονα.

Όταν οι ερευνητές συνέλεξαν γύρη από τις κυψέλες στην ανατολική ακτή, επικονίασης cranberry,  καρπουζιού και άλλων καλλιεργειών και  την τροφοδότησαν  σε υγιείς μέλισσες, αυτές έδειξαν μια σημαντική μείωση στην ικανότητά τους να αντισταθούν σε μόλυνση από ένα παράσιτο που ονομάζεται Nosema ceranae .Το παράσιτο έχει εμπλακεί σε διαταραχή κατάρρευσης αποικίας αν και οι επιστήμονες φρόντισαν να επισημάνουν ότι τα ευρήματά τους δεν συνδέουν άμεσα τα φυτοφάρμακα με διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD). Η γύρη μολύνθηκε κατά μέσο όρο με εννέα διαφορετικά παρασιτοκτόνα και μυκητοκτόνα αν και οι επιστήμονες ανακάλυψαν 21 γεωργικές χημικές ουσίες σε ένα δείγμα. Οι επιστήμονες εντόπισαν οκτώ AG χημικές ουσίες που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από το παράσιτο. Πιο ανησυχητικό, οι μέλισσες που έφαγαν γύρη που ήταν μολυσμένη με μυκητοκτόνα ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν μολυνθεί από το παράσιτο. Η ευρέως χρησιμοποίηση  μυκητοκτόνων πιστευόταν ότι είναι αβλαβή για τις μέλισσες, καθώς είναι σχεδιασμένα να σκοτώνουν μύκητες και όχι έντομα, σε καλλιέργειες όπως τα μήλα. "Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μυκητοκτόνα μπορούν να επηρεάζουν τις μέλισσες  και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η ανάγκη να επανεκτιμηθεί πώς θα γίνεται η επισήμανση αυτών των γεωργικών χημικών ουσιών," δήλωσε στο Quartz ο Dennis vanEngelsdorp, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Οι ετικέτες στα φυτοφάρμακα προειδοποιούν τους αγρότες να μην ψεκάζουν όταν οι μέλισσες γονιμοποιούν  στην περιοχή, αλλά τέτοιες προφυλάξεις δεν έχουν εφαρμοστεί στα μυκητοκτόνα. Οι πληθυσμοί των μελισσών είναι τόσο χαμηλοί στις ΗΠΑ που χρειάζεται επί πλέον ένα 60% των αποικιών που επιβιώνουν της χώρας μόνο για να γονιμοποιήσουν μία καλλιέργεια με αμύγδαλα στην Καλιφόρνια.  Και αυτό δεν είναι απλώς ένα  πρόβλημα της δυτικής ακτής - η California προμηθεύει το 80% των αμυγδάλων στον κόσμο, μια αγορά αξίας 4 δισ. δολαρίων. Τα τελευταία χρόνια, μια κατηγορία χημικών που ονομάζονται νεονικοτινοειδή έχει συνδεθεί με τους θανάτους των μελισσών και τον Απρίλιο οι ρυθμιστές  απαγόρευσαν τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων για δύο χρόνια στην Ευρώπη, όπου οι πληθυσμοί μελισσών έχουν επίσης πέσει κατακόρυφα. Αλλά ο vanEngelsdorp, ένας βοηθός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland, λέει ότι η νέα μελέτη δείχνει ότι η αλληλεπίδραση πολλών φυτοφαρμάκων επηρεάζει την υγεία των μελισσών. "Το θέμα των φυτοφαρμάκων από μόνο του είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι μας έχουν οδηγήσει να πιστεύουμε», λέει. «Είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι ένα μόνο προϊόν, το οποίο σημαίνει βέβαια ότι η λύση δεν έγκειται στην απαγόρευση μόνο μίας κατηγορίας προϊόντος." Η μελέτη διαπίστωσε και μια άλλη επιπλοκή στις προσπάθειες σωτηρίας των μελισσών: Οι Αμερικάνικες μέλισσες, που είναι απόγονοι των ευρωπαϊκών μελισσών, δεν φέρνουν στην κυψέλη γύρη  από τις καλλιέργειες της Βόρειας Αμερικής , αλλά συλλέγουν τροφή  από τα κοντινά ζιζάνια και τα αγριολούλουδα. Αυτή η γύρη, ωστόσο, ήταν επίσης μολυσμένη με παρασιτοκτόνα, ακόμη και όταν τα φυτά αυτά δεν ήταν ο στόχος του ψεκασμού. «Δεν είναι σαφές κατά πόσον τα φυτοφάρμακα παρασύρονται πάνω σε αυτά τα φυτά, αλλά πρέπει να ληφθεί μια νέα ματιά στις γεωργικές πρακτικές ψεκασμού», λέει ο vanEngelsdorp. Από gz
 Aπόδοση Κειμένου dorieas
 
http://www.volcanotimes.com/2014/11/blog-post_1.html

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ!!!ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!


«Η Ατλαντική Συμμαχία δεν θα εγκαταλείψει το σχέδιό της,δηλαδή  να καταστρέψει την στρατηγική ισορροπία στον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τους ανώτερους Ρώσους αξιωματικούς στο Κρεμλίνο/
Αμέσως μετά, σήμερα το πρωί, οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) RT-2PM2″ Topol-M απο σιλό.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας τελετής προαγωγής για μια ομάδα αξιωματικών με το βαθμό του στρατηγού.
Η κίνηση ήρθε ως απάντηση στις εχθρικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν από το ΝΑΤΟ στην Λιθουανία, και σε συνδυασμό και με την χθεσινή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Bulava από  πυρηνικό υποβρύχιο δέιχνει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να αντιμετωπίσει το νεοταξικό (δυστυχώς) ΝΑΤΟ και την εξυπηρέτηση των σκοτεινών για τον πλανήτη σχεδιασμών των νεοταξικών κέντρων της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Μόλις χθές ανακοινώθηκε ότι και η Ουγγαρία αποστέλει μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού στην Λιθουανία, το οπόιο, θα παραμείνει εκέι μέχρι το τέλος του 2014.Η άσκηση του ΝΑΤΟ θα απασχολήσει 2500 στρατιώτες το πρώτο μισό του Νοεμβρίου.
Ως απάντηση το ρωσικό γενικό επιτελείο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί , "αιφνιδιαστική,δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικου πυραύλου Topol-M απο το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, με τελικό προορισμό στην χερσόνησο Καμτσάτκα στην ρωσική Άπω Ανατολή ", ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
"Την πρώτη Νοεμβρίου στις 9.20πμ από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ πραγματοποιήθηκε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) RT-2PM2″ Topol-M απο σιλό”,καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.
Ο στόχος ήταν η επιβεβαίωση των προδιαγραφών κατά την διάρκεια της πτήσης , του πυραύλου τύπου ICBM. Ο πύραυλος ανήκε στο σύνταγμα πυραύλων της περιφέρειας Tatishchev.
Υπενθυμίζουμε απλά την απόσταση των χιλιάδων χιλιομέτρων, που διήνησε ο πύραυλος και η οποία καλύπτει μια τεράστια απόσταση , όσο και το ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο που εδράζεται σε σιλό. Το μήνυμα είχε αποδέκτη την Ανατολική και την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ όπου και εδράζουν τα μεγαλύτερα πολεοδομικά συγκροτήματα και αποτελούν την "Ατμομηχανή" της αμερικανικής οικονομίας
“Επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των τεχνικών λύσεων που ενσωματώθηκαν στον βελτιωμένο πυραυλικό συγκρότημα » Topol-M «, καθώς και η ετοιμότητά του να εκτελέσει την αποστολή του , με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια στόχευσης και εξουδετέρωσης του στόχου, στην χερσόνησο Καμτσάτκα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας Ιγκόρ Yegorov.
Πολύ πιο σημαντική όμως κρίνεται η χθεσινή δοκιμή του ICBM Bulava. Από το πυρηνικό υποβρύχιο(Κ-35) τύπου Borey «Γιούρι Ντολγκορούκι», εκτελέστηκε  με επιτυχία , μετά από σειρά αποτυχημένων εκτοξεύσεων, εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου  «Bulava». Η τροχιά του πυραύλου ξεκίνησε από την Θάλασσα του Μπάρεντς, στο πεδίο  βολής  Kura στην χερσόνησο  Καμτσάτκα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης του βόρειου στόλου και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από θέση βυθού, στη θάλασσα Μπάρεντς, και το υποβρύχιο είχε  «φορτωμένους» συνολικά 16 πυραύλους, κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας όλες οι κεφαλές του Bulava χτύπησαν το στόχο, στο πεδίο βολής Kura, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην ρωσική Άπω Ανατολή.
Όπως δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, όλες οι ενέργειες και οι χειρισμοί του προσωπικού ήταν επαγγελματικές και εύστοχες. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοιου βεληνεκούς δοκιμή, με πλήρες φορτίο πυραύλων.
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Bulava έχουν βεληνεκές 10.000 χιλιόμετρα και μεταφέρουν 10 υπερηχητικές αυτόνομες, πυρηνικές κεφαλές, με απόδοση 100-150 χιλιάδες τόνους η καθεμία. Φυσικά σε περίπτωση ενός Γ' ΠΠ αρκούν μερικοί Βulava για την πλήρη κονιορτοποιηση της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, και για αυτό ο συγκεκριμένος πύραυλος φοβίζει σφόδρα την Ουάσιγκτον.
Το πυραυλοφόρο πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι είναι τέταρτης γενιάς και κατασκευάστηκε το 1996. Με την ανακατασκευή του από την εταιρεία Borey, έγινε εγκατάσταση συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας και βελτιώθηκε σημαντικά η υδροδυναμική του σκάφους.
Έως το 2020 η Ρωσία εκτιμά πως θα διαθέτει 8 πυρηνικά υποβρύχια τύπου Borey.
defencenet.gr

Ναός του Ηρακλή – Αμμάν Ιορδανία



 
Στον ψηλότερο λόφο (τζεμπέλ) Αλ Κάλα του Αμμάν, η Ακρόπολη κτίστηκε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους. Μάλιστα πρώτοι οι Ρωμαίοι περιτείχισαν τον λόφο, αναστηλώθηκε επί Ουμαγιάντ, και σήμερα σώζονται κάποια τμήματά του. Εντυπωσιακή η πανοραμική θέα της πόλης, ενώ ανάμεσα στα αρχαία ερείπια θα δείτε στη νοτιοδυτική γωνία τα ερείπια του ναού του Ηρακλή.
Δίπλα στον ναό που κτίστηκε επί Μάρκου Αυρηλίου, σύμφωνα με την παράδοση, υπήρχεκολοσσιαίο άγαλμα του Ηρακλή ύψους 10 μέτρων, όπως μαρτυρούν τα θραύσματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές. Το καλύτερα σωζόμενο κτίσμα είναι το αρκετά ψηλό βυζαντινό ορθογώνιο του 6ου αιώνα μ.Χ.
Το παλαιό Αμμάν ήταν κτισμένο σε δύο επίπεδα: στο Άνω και στο Κάτω. Στο Άνω ήταν η Ακρόπολη, το Citadel, που λέγεται επίσης (στα αραβικά) Τζέμπελ Καλάατ. Πάνω στην ακρόπολη συναντάς όρθιες τρεις στήλες από το ναό του Ηρακλή καθώς και μια Βυζατινή εκκλησία του 6ου αιώνα, ενώ διακρίνονται τριγύρω οι ρωμαϊκές οχυρώσεις.
maiandros

Makar: Το αυτοκίνητο που θα βοηθήσει τους Ρώσους να κατακτήσουν την Αρκτική [Βίντεο]


Το αυτοκίνητο της εταιρείας ΜΑΚΑR βασισμένο σε κινητήρα και σύστημα μετάδοσης κίνησης της ΤΟΥΟΤΑ έχει βάρος 2,6 τόνους εμβέλεια 1.000χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 107,5χλμ./ω.
Έχουν κατασκευαστεί 4 οχήματα και έχουν κίνηση 6Χ6 που κάνει την κίνηση στο χιόνι να φαίνεται ασφάλτινη οδός.






http://diadrastiko.blogspot.gr/2014/11/makar.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters