Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Αμφιβάλει κανείς; Ο ανασχηματισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά το, με τις ευλογίες όλων, άλλοθι για το μπάχαλο που επικρατεί στο τόπο μας. Το σκεπτικό είναι απλούστατο: πάνω που ένας Υπουργός αρχίζει να βάζει τάξη -ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ- στο Υπουργείο του, έρχεται ο Πρωθυπουργός και του αλλάζει πόστο με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το ΧΑΟΣ… Έτσι, και ο επόμενος ξαναρχίζει από την αρχή, μέχρι να ανασχηματιστεί και αυτός και τα θέματα να μείνουν -όπως πάντα- πίσω, δηλαδή στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.  Και είναι όλοι τους τόσο-μα-τόσο χαρούμενοι… αφού τα καθήκοντά τους -στη παρούσα φάση- δεν απαιτούν κανένα κόπο αφού το μόνο που έχουν να κάνουν είναι το να διαχειριστούν τις ΕΞΩΘΕΝ οδηγίες.  

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σοβαρό θέμα που το έχουμε θίξει από αυτό εδώ το βήμα. Πρόκειται για τη θέση ευθύνης που προσφέρεται στο κάθε Υπουργό αναφορικά με την επαγγελματική του εμπειρία. Επιμένουμε, χωρίς να υπάρχει ίχνος εμπάθειας ως προς τα πρόσωπα που θα αναφερθούν και ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη, ότι ένας οδοντίατρος (κατά τη λαϊκή γνώμη) δεν μπορεί να ηγείται του Υπουργείου Μεταφορών. Ο Κύριος Ρέππας θα μπορούσε να έχει μια θέση στο Υπουργείο Υγείας ή Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κυρία Διαμαντοπούλου, σαν πολιτικός μηχανικός, θα μπορούσε να έχει κάποια θέση στον Ο.Σ.Κ. ή στο Υπουργείο Χωροταξίας. Για να μη μακρηγορούμε, ο Κύριος Λοβέρδος, σαν δικηγόρος που είναι, δεν θα πρέπει να στελεχωθεί με γιατρούς στο Υπουργείο Υγείας που σημαίνει έξτρα έξοδα; Με αυτό τον τρόπο, και χωρίς να το θέλει ο Κύριος Λοβέρδος, αυξάνει το Κυβερνητικό σχήμα με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού που μόνο για περικοπές θέσεων εργασίας ξέρει να μιλάει.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; 

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ: ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!

Αναδημοσίευση από http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=73211
Σε μια συγκινητική και λιτή τελετή στα πρότυπα του Ολυμπιακού τελετουργικού, παρουσία προσωπικοτήτων απ΄ όλη την Ευρώπη, άναψε στις 12 το μεσημέρι στην κρύπτη του Καθολικού της Μονής της Παναγίας Κοσμοσώτειρας (!!!),
στις Φέρες του νομού Έβρου, η φλόγα της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου.
 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και προωθεί ανάλογες πρωτοβουλίες. Άλλωστε, η χώρα μας φιλοξενεί και τους Special Olympics του 2011
Πρωθιέρεια της αφής ήταν η Μαρία Κώττη, ενώ το ρόλο των Ιερειών υποδύθηκαν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς.
Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, μέλη του Ελληνικού και Πολωνικού Κοινοβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics 2010, πρέσβεις, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, αθλητικού και επιχειρηματικού χώρου, καθώς και αθλητές των Special Olympics Ελλάς από τη Βόρειο Ελλάδα. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Πολωνίας, Γέρζι Μίλερ, o υφυπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας, Γέρσι Σταχούρσκι, η Γενική Διευθύντρια των Special Olympics Ευρώπης και Ευρασίας, Μέρι Ντέιβις, η οποία πρότεινε να ανάβει κάθε φορά για τους αγώνες η φλόγα στην Παναγία Κοσμοσώτειρα, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics-Αθήνα 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου, και οι τοπικοί φορείς και αρχές του Έβρου.
"Υπάρχει στα σίγουρα κάτι το σαφώς συμβολικό στο γεγονός ότι η Φλόγα της Πίστης, της Αγάπης και της Ελπίδας ξεκινά σήμερα το ταξίδι της  από τις πύλες της Ευρωπαϊκής ηπείρου» τόνισε η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς,  Γιάννα Δεσποτοπούλου. Και συνέχισε λέγοντας: "Αντλώντας καθημερινά δύναμη και έμπνευση από τους τόσο ξεχωριστούς αθλητές και ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, γνωρίζουμε καλά ότι κάθε αγώνας αποτελεί και μια νίκη από μόνος του. Η προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από πίστη και θάρρος, είναι από μόνη της αρκετή για να μας υποβάλλει το θαυμασμό της , τη συγκίνηση και το σεβασμό. Ευχή όλων μας είναι όπως η Φλόγα που θα διατρέξει από άκρο σε άκρο, ολόκληρη την Ευρώπη, επιτύχει να μεταφέρει κάτι από τη θέρμη και τη λάμψη του φωτός που την πυροδότησε, στις καρδιές των ανθρώπων που θα συναντήσει. Να τους κάνει να σκεφτούν πως, όσο και αν είμαστε όλοι μας διαφορετικοί, παραμένουμε ισότιμοι. Εξίσου άξιοι της αγάπης και της αισιοδοξίας, της ελπίδας και του σεβασμού, με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στο χαμόγελο".

Και ολοκλήρωσε η κ.Δεσποτοπούλου την ομιλία της: "Αν μπορούσα να κλείσω σε λέξεις τα συναισθήματα που αυτή τη στιγμή νιώθω να με διακατέχουν, βλέποντας τη Φλόγα να τρεμοπαίζει στις ριπές του ανέμου της Θράκης, θα έλεγα μόνο: Καλό ταξίδι, Φλόγα! Μετάφερε στους ανθρώπους που θα συναντήσεις κάτι από την προσμονή της μαγείας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics ΒΑΡΣΟΒΙΑ 2010 και την ελπίδα που εκπροσωπούν. Άγγιξε τις καρδιές τους. Δείξε τους πόσο όμορφο είναι να είσαι και εσύ-με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή- εκεί!".
 Εμπνευσμένη και γεμάτη μεταφορές, η ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμου:"Οι Χριστιανοί Πατέρες της Ορθόδοξης Ανατολής, κατόρθωσαν να οδηγήσουν τα παιδιά από τον Καιάδα στους Special Olympics. Αυτά τα παιδιά μας, ας χαρίσουν σε εμάς, την λάμψη της φλόγας της πίστεως, της αγάπης και της ελπίδας. Την χρειαζόμαστε τώρα στον Πλανήτη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν", επεσήμανε ο Ιεράρχης.   
Ο Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου μάθησης και Θρησκευμάτων  Γιάννης Πανάρετος δήλωσε: "Ο Πρωθυπουργός έχει αυτό το γεγονός των Special Olympics, πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του. Είναι πραγματικό σημαντικό το γεγονός, και ιδιαίτερα η σημειολογία του. Η χώρα περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο και οι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις ευθύνης πρέπει να παίρνουν τα παραδείγματα που «γεννούν» αυτές οι εκδηλώσεις. Προσωπικά- συνέχισε ο Υπουργός- κέρδισα από το χαμόγελο παιδιών με ενδιαφέροντα, κέφι και ευχαρίστηση για αυτό που κάνουν. Και αναρωτήθηκα τι οφείλω  να κάνω εγώ για αυτά τα παιδιά".
Στο χαιρετισμό του , ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, τόνισε: "Τα Special Olympics ενώνουν δυο κόσμους που μπορούν να συμπορεύονται. Το δικό μας που υποτίθεται είναι κόσμος με όλες τις ικανότητες αλλά και ελαττώματα, και τον κόσμο των αθώων και άδολων παιδιών. Δεν κερδίζουν μόνο αυτά από την συμμετοχή τους στους αγώνες αλλά και εμείς".
Πηγή 1: Εγινε η αφή της Φλόγας των Special Olympics
Οι καμπάνες στην Μονή της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας, έκρουσαν πανηγυρικά. Τα περιστέρια που πέταξαν στον ουρανό του Έβρου, έστειλαν στα πέρατα του κόσμου το μήνυμα της Πίστεως, της Αγάπης και της Ελπίδας. Στις Φέρες του νομού Έβρου, και από την κρύπτη του καθολικού της Μονής που αποτελεί σύμβολο της τέχνης και του πολιτισμού της Βυζαντινής Θράκης, άναψε η Φλόγα για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα πραγματοποιηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας(18-24 Σεπτεμβρίου).

Το μακρύ ταξίδι, ξεκίνησε. Το κατευόδιο, έστειλαν Έλληνες και Πολωνοί επίσημοι. Εκπρόσωποι των Κυβερνήσεων των δύο χωρών, τοπικοί «άρχοντες», κάτοικοι της περιοχής που «αγκάλιασε» το γεγονός και τα παιδιά των Special Olympics Ελλάς που πρωταγωνίστησαν στην λιτή μα τόσο συγκινητική εκδήλωση. Γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα.

«Η πόλη των Φερών και η Παναγία η Κοσμοσώτειρα, ας αποτελεί πάντα την αφετηρία της Φλόγας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics» ζήτησε η Γενική Διευθύντρια των Special Olympics Ευρώπης/Ευρασίας κα Mary Davis, που δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση της

«Υπάρχει στα σίγουρα κάτι το σαφώς συμβολικό στο γεγονός ότι η Φλόγα της Πίστης, της Αγάπης και της Ελπίδας ξεκινά σήμερα το ταξίδι της από τις πύλες της Ευρωπαϊκής ηπείρου» τόνισε η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου. Και συνέχισε λέγοντας:«Αντλώντας καθημερινά δύναμη και έμπνευση από τους τόσο ξεχωριστούς αθλητές και ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, γνωρίζουμε καλά ότι κάθε αγώνας αποτελεί και μια νίκη από μόνος του. Η προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από πίστη και θάρρος, είναι από μόνη της αρκετή για να μας υποβάλλει το θαυμασμό της , τη συγκίνηση και το σεβασμό. Ευχή όλων μας είναι όπως η Φλόγα που θα διατρέξει από άκρο σε άκρο, ολόκληρη την Ευρώπη, επιτύχει να μεταφέρει κάτι από τη θέρμη και τη λάμψη του φωτός που την πυροδότησε, στις καρδιές των ανθρώπων που θα συναντήσει. Να τους κάνει να σκεφτούν πως, όσο και αν είμαστε όλοι μας διαφορετικοί, παραμένουμε ισότιμοι. Εξίσου άξιοι της αγάπης και της αισιοδοξίας, της ελπίδας και του σεβασμού, με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στο χαμόγελο». Και ολοκλήρωσε η κ.Δεσποτοπούλου την ομιλία της:«Αν μπορούσα να κλείσω σε λέξεις τα συναισθήματα που αυτή τη στιγμή νιώθω να με διακατέχουν, βλέποντας τη Φλόγα να τρεμοπαίζει στις ριπές του ανέμου της Θράκης, θα έλεγα μόνο: Καλό ταξίδι, Φλόγα! Μετάφερε στους ανθρώπους που θα συναντήσεις κάτι από την προσμονή της μαγείας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics ΒΑΡΣΟΒΙΑ 2010 και την ελπίδα που εκπροσωπούν. Άγγιξε τις καρδιές τους. Δείξε τους πόσο όμορφο είναι να είσαι και εσύ-με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή- εκεί!»

Εμπνευσμένη και γεμάτη μεταφορές, η ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμου:«Οι Χριστιανοί Πατέρες της Ορθόδοξης Ανατολής, κατόρθωσαν να οδηγήσουν τα παιδιά από τον Καιάδα στους Special Olympics. Αυτά τα παιδιά μας, ας χαρίσουν σε εμάς, την λάμψη της φλόγας της πίστεως, της αγάπης και της ελπίδας. Την χρειαζόμαστε τώρα στον Πλανήτη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν» επεσήμανε ο Ιεράρχης.

Την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γιάννης Πανάρετος: «Ο Πρωθυπουργός-είπε, έχει αυτό το γεγονός των Special Olympics, πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του. Είναι πραγματικό σημαντικό το γεγονός, και ιδιαίτερα η σημειολογία του. Η χώρα περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο και οι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις ευθύνης πρέπει να παίρνουν τα παραδείγματα που «γεννούν» αυτές οι εκδηλώσεις. Προσωπικά- συνέχισε ο Υπουργός- κέρδισα από το χαμόγελο παιδιών με ενδιαφέροντα, κέφι και ευχαρίστηση για αυτό που κάνουν. Και αναρωτήθηκα τι οφείλω να κάνω εγώ για αυτά τα παιδιά»

Στο χαιρετισμό του , ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, τόνισε: «Τα Special Olympics ενώνουν δυο κόσμους που μπορούν να συμπορεύονται. Το δικό μας που υποτίθεται είναι κόσμος με όλες τις ικανότητες αλλά και ελαττώματα, και τον κόσμο των αθώων και άδολων παιδιών. Δεν κερδίζουν μόνο αυτά από την συμμετοχή τους στους αγώνες αλλά και εμείς»

Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, δεν έκρυψε ότι «Ο Έβρος μας, η Θράκη μας, η Ελλάδα μας, ως το επίκεντρο αυτής της παγκόσμιας αθλητικής, πολιτιστικής , θρησκευτικής και ανθρωπιστικής εκδήλωσης, νιώθουν τεράστια τιμή και αναγνώριση. Προτείνω και πιστεύω η Παναγιά των Θρακών, να αποτελέσει διαχρονικά ένα παγκόσμιο σύμβολο, Πολιτιστικό και Ανθρωπιστικό μνημείο, ώστε από εδώ να ξεκινάει η αφή της ιερής φλόγας των Special Olympics και να μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο»

«Καταδεικνύεται για άλλη μια φορά η δύναμη της θέλησης και της επιμονής στην κατάκτηση υψηλών στόχων» είπε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Γιώργος Αλεξανδρής και συνέχισε:« Προέχει να στείλουμε το μήνυμα για κοινωνία δημοκρατική και ευαίσθητη, που σέβεται τη διαφορά, και φροντίζει όλα τα μέλη της να έχουν ίσες ευκαιρίες, να συμμετέχουν και να αγωνίζονται για το κοινό καλό»

Ο Δήμαρχος Φερών κ. Γεώργιος Ούστογλου, ζήτησε «να ενωθούμε όλοι με τον υπέροχο κόσμο των νικητών της ζωής και να βοηθήσουμε τη φλόγα των Special Olympics, να μεταφέρει το πολύτιμο μήνυμα της ανθρώπινης θέλησης και του σεβασμού στην αξία του ανθρώπινου προσώπου σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί «ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ». Ο κ.Ούστογλου, παρέδωσε στην κ.Δεσποτοπούλου το κλειδί της πόλης των Φερών και την ανακήρυξε επίτιμη Δημότη της πόλης

Το Πολωνικό Κοινοβούλιο, εκπροσώπησε η κ.Joana Mucha: «Ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που κάνετε. Νοιώθουμε τιμή που η Πολωνία θα δεχτεί τη Φλόγα. Οι συμπατριώτες μου, θα δεχτούν όλα τα μηνύματα . Ελπίζω να πετύχουμε και οργανωτικά, όπως κάνετε και εσείς στην Ελλάδα»

Η Αφή της Φλόγας, έγινε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμο, από το άσβεστο καντήλι, όπως το θέλει η παράδοση, της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας. Την παρέδωσε στην πρωθιέρεια Μαρία Κώττη. (!!!!!!!!) Η νεαρή αθλήτρια, με Ιέρειες επίσης κοπέλες των Special Olympics Ελλάς, παρέδωσαν τη Φλόγα στη συναθλήτρια τους Αναστασία Καβακλιλή και τον πολωνό Moltko Malek. Μυσταγωγία, στον ιερό χώρο. Ο Βωμός άναψε, κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των κατοίκων που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της Μονής . H σκυταλοδρομία των δρομέων, μόλις είχε ξεκινήσει. Η Φλόγα, παραδόθηκε στον επικεφαλής των Ευρωπαίων λαμπαδηδρόμων αστυνομικών κ. Jacek Hachluski, που ως φρουροί του συμβόλου, συνοδεύουν τους αθλητές-λαμπαδηδρόμους. Επόμενος σταθμός ήταν το δημαρχείο των Φερών, και μετά το Δέλτα του Έβρου, εκεί όπου οι λαμπαδηδρόμοι με τη Φλόγα και αθλητές του αθλητικού οργανισμού του τοπικού Δήμου, μπήκαν στις βάρκες και περιηγήθηκαν το μαγευτικό χώρο.

Η κατάληξη αυτού του σκέλους της διαδρομής, ήταν στην πλατεία του Φάρου της Αλεξανδρούπολης, όπου το βράδυ έγινε η τελετή υποδοχής και το άναμμα του βωμού. Η Φλόγα, θα συνεχίσει την πορεία της μέσα από επτά ευρωπαϊκές πόλεις, τις Κωνσταντινούπολη, Λουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες, πριν φτάσει στη Βαρσοβία. Στις 14 Σεπτεμβρίου, θα την υποδεχτούν 115 Φρουροί της Φλόγας και αθλητές των Special Olympics. Τις επόμενες τρείς μέρες, η Φλόγα θα περάσει από 56 πόλεις της διοργανώτριας χώρας. Στις 18 Σεπτεμβρίου, θα ανάψει η Βωμός στο στάδιο Legia, που θα σημάνει και την αφετηρία των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics 2010.

Συνολικά στη διοργάνωση, θα συμμετάσχουν 1.600 αθλητές, 600 προπονητές, 2.000 εθελοντές και 25.000 μέλη των οικογενειών τους από 57 χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα, θα λάβει μέρος με 90 μέλη, που θα αγωνιστούν σε 8 αθλήματα.
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters