Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή !!

Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέω πως είμαι Ελβετός. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία.

»Ένα σούρουπο, καθώς ο ήλιος βασίλευε, πλησίασα το γερμανικό νεκροταφείο, έρημο με μόνο σύντροφο τις τελευταίες ηλιαχτίδες. Έκανα όμως λάθος. Υπήρχε εκεί και μια ζωντανή ψυχή, ήταν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Με μεγάλη μου έκπληξη την είδα ν' ανάβει κεριά στους τάφους των Γερμανών νεκρών του πολέμου και να πηγαίνει μεθοδικά από μνήμα σε μνήμα. Την πλησίασα και τη ρώτησα. Είστε από εδώ; Μάλιστα. Και τότε γιατί το κάνετε αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί σκότωσαν τους Κρητικούς». Και γράφει ο Κέστνερ. «Η απάντηση, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί». Απαντά η γυναίκα.

«Παιδί μου, από τη προφορά σου φαίνεσαι ξένος και δεν θα γνωρίζεις τι συνέβη εδώ στα 41 με 44. Ο άντρας μου σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης κι έμεινα με το μονάκριβο γιο μου. Μου τον πήραν οι Γερμανοί όμηρο στα 1943 και πέθανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, στο Σαξενχάουζεν. Δεν ξέρω πού είναι θαμμένο το παιδί μου. Ξέρω όμως πως όλα τούτα ήταν τα παιδιά μιας κάποιας μάνας, σαν κι εμένα. Και ανάβω στη μνήμη τους, επειδή οι μάνες τους δεν μπορούν να 'ρθουν εδώ κάτω. Σίγουρα μια άλλη μάνα θα ανάβει το καντήλι στη μνήμη του γιού μου»...

Σωστά έγραψε ο Γερμανός, ότι «Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή». Λέμε εμείς. Ναι, στην Ελλάδα την ταλαιπορημένη και απ' όλους αδικημένη.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Σωτήρα Αμμοχώστου
http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/321517

ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΛΑΟΣ...ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΤΕ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟ!! ΜΠΡΑΒΟ DIAMANDA

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΜΟΥΛΟ ΕΒΡΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΝΕΟΤΕΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΑΟ...
ILYSANIOS


 


ΑΦΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!! (ΜΕ ΑΓΑΠΗ)
 


Το ελαβα με e-male

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΙΝΟΥ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΔΩΝ

ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΤΑ ΖΩΑ, Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ

http://filotimia.blogspot.com/2011/01/blog-post_3741.html

Ο κύριος;;  Πάγκαλος δήλωσε πριν λίγες ώρες ότι οι αναγνώστες του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ είναι … ΖΩΑ !!!!
Πάγκαλε, είμαι δημόσιος υπάλληλος και διαβάζω ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Είμαι κοπρίτης, είμαι ζώο και ότι άλλο εσύ θέλεις να είμαι. Επίτρεψέ μου όμως να σου πω και εγώ τι είσαι. Δεν θα χρησιμοποιήσω ύβρεις αλλά κάτι πολύ περισσότερο βαρύ. Πάγκαλε, είσαι τριάντα χρόνια πολιτικός του ΠΑΣΟΚ. Πάγκαλε, είσαι ΠΑΓΚΑΛΟΣ.
Α.Α.

Αναρτήθηκε απόΚλεισθένης-Ιδεοπηγή, από όπου απαλλοτριώθηκε η φώτο για τις ανάγκες απεικόνισης της κοσμοθεωρίας.

Η άλωση της εθνική κυριαρχίας


Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, προ της εισόδου μας στο μηχανισμό στήριξης προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να απολέσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας της, ελάχιστοι κατάλαβαν τι ακριβώς εννοούσε και ακόμα λιγότεροι συνειδητοποιούσαν πώς αυτό θα μεταφραζόταν στην πράξη για τη χώρα και τον καθένα από εμάς. Τώρα που όντως έχουμε απολέσει ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας, και μαζί της εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, γίνονται σταδιακά αντιληπτά τρία ακόμη πράγματα: Ότι η απώλεια κυριαρχίας ίσως να μην είναι βραχυπρόθεσμη, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν και ελπίζουν, ότι μαζί με την κυριαρχία επαπειλείται και απώλεια δημόσιου πλούτου και ότι η απώλεια των κοινωνικών/εργασιακών κεκτημένων, η μετατροπή των Ελλήνων σε είλωτες, δεν αποτελεί παρένθεση.

Η συνταγή της επιτυχίας
Η συνταγή του ΔΝΤ, όπου εφαρμόστηκε, δεν αποσκοπούσε μόνο στην αντιμετώπιση μιας οικονομικής κρίσης. Η κρίση είναι το όχημα για την είσοδο «αφανών» δυνάμεων που επιβάλλουν συγκεκριμένες πολιτικές και έχουν ξεκάθαρες προθέσεις: Στόχος ήταν και παραμένει η αρπαγή του εθνικού πλούτου των χωρών και η βίαιη προσαρμογή των κοινωνιών σε μέτρα και σταθμά που εξυπηρετούν ένα ακραία νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Αυτό προϋποθέτει την εκούσια παράδοση εξουσιών από το κράτος στους «σωτήρες», μεταβίβαση η οποία γίνεται υπό το κράτος του πανικού που δημιουργεί στους λαούς και στις κυβερνήσεις η εκάστοτε κρίση και με την υπόσχεση ότι θα τους παρασχεθεί βοήθεια και «θεραπεία», ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα. Σχεδόν κανείς δεν έχει πλέον αμφιβολία για το τι πραγματικά «παίχτηκε» με την περίπτωση της Ελλάδας, με μοχλό την όντως επί χρόνια κακή οικονομική διακυβέρνηση της χώρας, η οποία εξάντλησε τα όριά της, πλην όμως τώρα είναι αργά.

Ανατριχιαστικές ομοιότητες
Η Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο της Το δόγμα του σοκ περιγράφει με άμεσο τρόπο τη λειτουργία της «μηχανής» στην οποία εγκλωβίζονται οι χώρες. Αναλύοντας σε ένα από τα κεφάλαια τα όσα διαδραματίστηκαν στην Αργεντινή όταν ανέλαβε το ΔΝΤ, αφού σημειώνει ότι «…οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι σε περιόδους κρίσης –είτε αφορά την κατάρρευση της οικονομίας είτε, όπως θα αποδείκνυε η κυβέρνηση Μπους, μια τρομοκρατική επίθεση– να εκχωρήσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της εξουσίας σε όποιον διατείνεται ότι διαθέτει μία μαγική λύση», παραθέτει τα αποκαλυπτικά λόγια του ίδιου του τότε υπουργού Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάγιο. Ο Καβάγιο παραδέχεται ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία να περάσουν «μεταρρυθμίσεις», διότι ο κόσμος μέσα στην ανησυχία του είναι δεκτικός σε όποιον υπόσχεται να τον σώσει: «Γι’ αυτό το λόγο ζητούν από την κυβέρνηση: “Σας παρακαλούμε, κάντε κάτι”. Αν η κυβέρνηση παρουσιάσει ένα καλό πρόγραμμα σταθεροποίησης, τότε έχει την ευκαιρία να συνοδεύσει το σχέδιο με άλλες μεταρρυθμίσεις… Οι πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις συνδέονται με το άνοιγμα της οικονομίας, με την απορρύθμιση και με τις ιδιωτικοποιήσεις». Σας θυμίζει κάτι «το άνοιγμα της οικονομίας»; Μήπως το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων; Η απορρύθμιση; Μήπως τα εργασιακά; Οι ιδιωτικοποιήσεις κάτι πρέπει να σας θυμίζουν. Το επικείμενο πέρασμα, π.χ., στρατηγικού χαρακτήρα κερδοφόρων οργανισμών του Δημοσίου, ακόμα και του νερού που πίνουμε, σε ιδιώτες. Η Κλάιν αναφέρει και κάτι άλλο ενδιαφέρον, το οποίο όμως στη δική μας περίπτωση το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, διότι ξέρουμε πώς συντάχθηκε το Μνημόνιο: «Ολόκληρο το πρόγραμμα της θεραπείας σοκ που είχε επιβλήθηκε στην Αργεντινή στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε εκπονηθεί κρυφά από την JP Morgan και τη Citibank, τους δύο μεγαλύτερους ιδιώτες πιστωτές της Αργεντινής». Την πληροφορία αποκάλυψε ο ιστορικός Αλεχάντρο Όλμος Γκαόνα, κατά τη διάρκεια εκδίκασης μιας αγωγής κατά της κυβέρνησης της Αργεντινής, παρουσιάζοντας ένα έγγραφο 1.400 σελίδων το οποίο είχαν συντάξει οι δύο τράπεζες για λογαριασμό του Αργεντινού υπουργού Οικονομικών. Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί ως «Πρόγραμμα Καβάγιο», αλλά, όπως αποδείχτηκε, πραγματικοί συντάκτες ήταν οι δανειστές. Στο έγγραφο αυτό υποδεικνυόταν, μεταξύ άλλων, «η ιδιωτικοποίηση των κοινωφελών εταιρειών, ο νόμος για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος». Αυτό σίγουρα κάτι σας θυμίζει.

Η Ελλάδα κερκόπορτα της Ευρώπης για την είσοδο του ΔΝΤ
Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που στοχοποιήθηκε από τις αγορές και κατέληξε στα δίχτυα του μηχανισμού, αλλά όχι η τελευταία. Ούτε ο κύκλος των θυμάτων φαίνεται ότι θα κλείσει με την Ιρλανδία. Το γεγονός ότι ακόμα και η Γαλλία δέχεται προειδοποιητικές βολές καταδεικνύει το μέγεθος της πίεσης που ασκείται. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός στόχος; Η πλήρης διάλυση της Ευρωζώνης; Η δημιουργία δύο ευρώ, ενός για το σκληρό πυρήνα και ενός για την περιφέρεια; Ίσως. Αυτά όμως, αν γίνουν, είναι περισσότερο πιθανό να προκύψουν ως «ατύχημα», π.χ., λόγω άτσαλων χειρισμών των Γερμανών, παρά ως κύρια επιδίωξη. Αντιθέτως, εκ των μέχρι τώρα εξελίξεων κρίνοντας, η προοπτική που ανοίγεται είναι για τη μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών από τα κράτη σε υπερεθνικά κέντρα, στην ΕΕ και όχι μόνο. Η κρίση αξιοποιείται ως αφορμή για την περαιτέρω αποδυνάμωση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών και τη θεσμοθέτηση επιπλέον διαδικασιών μέσω των οποίων θα αποφασίζονται και θα επιβάλλονται σε αυτά πολιτικές ερήμην των λαών τους. Η οικονομική διακυβέρνηση, το προωθούμενο επόμενο βήμα στην ενοποίηση της Ευρώπης με την επίκληση αποφυγής μιας μελλοντικής κρίσης, οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση του δημοκρατικού ελέγχου που θα έχουν τα έθνη σε αποφάσεις που τα αφορούν. Όπως είχε γραφτεί στους Financial Times, η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για να έχει το ίδιο νόμισμα με τη Γερμανία. Οι κλυδωνισμοί στο ευρώ και η ανάδειξη, λόγω της κρίσης, των αποκλίσεων που υπάρχουν μεταξύ των ευρωπαϊκών οικονομιών επανέφερε στη συζήτηση το εκκρεμές θέμα της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, καθώς ενιαίο νόμισμα δίχως κοινή δημοσιονομική πολιτική οδηγεί σε εσωτερική ανισορροπία και εμπεριέχει τους σπόρους της επόμενης κρίσης. Είναι θέμα επιλογής των κρατών-μελών αν θέλουν περισσότερη Ευρώπη και τι είδους. Τώρα που η Ελλάδα παίρνει μια πικρή γεύση για το τι σημαίνει πλήρης εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής σε τρίτους, έχει περισσότερα δεδομένα για να αποφασίσει. Το ίδιο και τα άλλα κράτη που παρακολουθούν την ελληνική περιπέτεια.

«Οι Έλληνες θα πολεμήσουν για να πάρουν τη χώρα τους πίσω»
Η γερμανική δημοσιονομική υστερία έχει προβληματίσει για την Ευρώπη της «επόμενης ημέρας» που οικοδομείται. Συνέβαλε, δε, στην αύξηση του σκεπτικισμού, σε πολλές χώρες, για τη σκοπιμότητα συνέχισης συμμετοχής στην ΕΕ έτσι όπως εξελίσσεται. Το θέμα του αυξανόμενου δημοκρατικού ελλείμματος απασχολεί ολοένα και περισσότερο. Σχετικά με αυτό, αίσθηση είχε προκαλέσει η σφοδρή λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε προ καιρού ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως ως αχυράνθρωπο που επελέγη για να προωθήσει αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις: «Αισθάνομαι ότι είστε ικανός και επικίνδυνος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχετε πρόθεση να γίνετε ο σιω πηλός δολοφόνος της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας των ευρωπαϊκών χωρών. Δείχνετε μίσος στην ιδέα της ύπαρξης των εθνών-κρατών, ίσως διότι προέρχεστε από το Βέλγιο, το οποίο είναι μη χώρα». Ο Φάρατζ είχε αναφερθεί στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, τα οποία είχε αποδώσει στην ίδια προσπάθεια αναίρεσης της εθνικής κυριαρχίας: «Είναι όλοι τους πολύ χαρούμενοι με τον κόσμο που δημιουργούν, όμως το αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι, ό,τι και να γίνει στην Ελλάδα, κάποια στιγμή θα γίνει επανάσταση, με τους Έλληνες να πολεμούν και να επιμένουν να πάρουν πίσω τη χώρα τους και τη δυνατότητά τους να την κυβερνούν οι ίδιοι. Μια τέτοια τυραννία είναι πολύ άσχημο πράγμα και μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια, αλλά στο τέλος αυτά τα πράγματα καταρρέουν. Ελπίζω ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον τι γίνεται».

Η «παγκόσμια διακυβέρνηση» και ο Γιώργος Παπανδρέου
Το ζήτημα της μετάβασης σε ένα μοντέλο δια κυβέρνησης που θα μεταθέτει ολοένα και περισσότερο το κέντρο βάρους των αποφάσεων από τα κράτη σε υπερεθνικούς οργανισμούς έχει τεθεί επί τάπητος εδώ και χρόνια. Η σταδια κή μεταβίβαση εξουσίας εξελίσσεται de facto και de jure επί δεκαετίες, ταυτόχρονα σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, το ερώτημα που τίθεται όμως πλέον είναι αν αυτό θα πρέπει να γίνει ανοιχτά αποδεκτό ως οικουμενική επιλογή στο όνομα της αντιμετώπισης των παγκόσμιων προβλημάτων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ μιας «παγκόσμιας διακυβέρνησης», με το σκεπτικό ότι, αφού συμβαίνει ούτως ή άλλως, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να την ελέγξουμε βάζοντας δημοκρατικές δικλίδες. Βέβαια, δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη, ούτε πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει «καλή» ή «δημοκρατική» παγκόσμια διακυβέρνηση, διότι εξ ορισμού λειτουργεί εις βάρος της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών. Υπ’ αυτή την έννοια η αντιπολίτευση αλλά και αρκετοί εντός ΠΑΣΟΚ βλέπουν καχύποπτα τις επαναλαμβανόμενες αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου στην ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης. Στο συνέδριο του Economist είχε δηλώσει ότι «χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση, μια παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε γρήγορα». Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε υπογραμμίσει ότι «ο αναπτυξιακός στόχος της χιλιετίας μάς ωθεί στην ανάγκη να αναπτύξουμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση που θα μεταμορφώσει τον κόσμο των ελεύθερων αγορών σε κόσμο των ελεύθερων ανθρώπων». Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ είχε υποστηρίξει ότι «στόχος της ΕΕ πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης, με την ουσιαστική συμμετοχή των στρατηγικών εταίρων (της ΕΕ), αλλά και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών του πλανήτη μας, και βεβαίως η υιοθέτηση κοινών στόχων, κοινών αξιών, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της εποχής». Σχεδόν σε όλες τις εκτός συνόρων ομιλίες του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην ανάγκη μιας «παγκόσμιας διακυβέρνησης», γεγονός που ωθεί αρκετούς να επισημαίνουν ότι οι επαναλαμβανόμενες αυτές αναφορές δικαιολογούνται για κάποιον ο οποίος προσβλέπει στη διεκδίκηση μιας διεθνούς θέσης, όπως αυτής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Μια ομολογία με νόημα
Στην Ευρώπη, πάντως, καταλυτικό ρόλο για την είσοδο του ΔΝΤ και τη σύμπραξή του με ευρωπαϊ κούς βραχίονες (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ώστε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός «σωτηρίας» με αντίτιμο την εθνική κυριαρχία, έπαιξε η Ελλάδα. Οι παρεμβάσεις του μηχανισμού μπορεί θεωρητικά να έχουν ημερομηνία λήξης, οι επιπτώσεις όμως από το πέρασμά του θα μείνουν. Ούτε η εθνική περιουσία θα επιστραφεί ούτε τα κοινωνικά και εργασιακά κεκτημένα θα ανακτηθούν, εκτός κι αν γίνει «επανάσταση» όπως προέβλεψε ο Φάρατζ. Έχει ενδιαφέρον μια «ομολογία» ενός πρώην στελέχους του ΔΝΤ, την οποία αναφέρει η Κλάιν στο βιβλίο της: «Ο Ντέιβισον Μπαντού, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ, που καθ’ όλη τη δεκαετία του 1980 σχεδίαζε τα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής για τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, παραδέχτηκε αργότερα ότι “όλα όσα κάναμε από το 1983 και μετά βασίζονταν στην αίσθηση ότι έπρεπε να εκπληρώσουμε μια αποστολή: Ο Νότος έπρεπε να “ιδιωτικοποιηθεί” ή να πεθάνει. Για το λόγο αυτό προκαλέσαμε αδιάντροπα ένα οικονομικό χάος στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική από το 1983 μέχρι το 1988”». Ας ελπίσουμε ότι μετά από χρόνια δεν θα είναι ο Πόουλ Τόμσεν ή κάποιος άλλος του ΔΝΤ που θα προβεί εκ των υστέρων σε παρόμοιες παραδοχές για τα όσα συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα… 

Πηγή

Ζητείται κατακτητής

Γράφει ο Τρύφων Ολύμπιος
Πριν την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως υπήρχε έντονη η αναζήτηση ενός καλού κατακτητή. Δύο ήταν οι υποψήφιοι, οι Οθωμανοί και οι Λατίνοι - Παπικοί και η εξουσία είχε χωριστεί στα δύο αντίστοιχα. Ο λαός δε ήταν αμέτοχος, ένας νεκρός ηθικά λαός που συγκρουόταν και φιλονικούσε για το φύλο των αγγέλων (δηλαδή αν οι άγγελοι ήταν αρσενικοί ή θυλικοί). Τελικά επελέγησαν οι Οθωμανοί ως κατακτητές αντί αυτών των "μιαρών" παπικών και η Ρωμανία εξέλειπε ως νομική οντότητα.
Σήμερα έχουμε να ίδια σημεία. Η εξουσία μας έχει μπροστά της ένα χάρτη με δύο δυνάμει κατακτητές, τους Γερμανούς και τους νέους Οθωμανούς - Τούρκους. Η εξουσία αληθωρίζει προς Δυσμάς και προς Ανατολάς και φαίνεται να χωρίζεται και πάλι σε δύο τάσεις. Ο λαός με τη σειρά του περισσότερο τουρκίζει παρά γερμανίζει. Λίγο να ακουστεί τούρκικο τσιφτετέλι όλοι 'εκστασιαζόμαστε', ξυπνάει μέσα μας ο οθωμανός ή τουρκοέλληνας (όπως έλεγε ο Α. Κοραής). Ταυτόχρονα ο ίδιος λαός είναι ηθικά ένας νεκρός λαός, όπως οι Βυζαντινοί της αλώσεως, χωρίς όρεξη για μάχη, για πάλη, χωρίς θέληση να ζήσει σαν ένας ελεύθερος λαός, γιατί η ελευθερία είναι αποτέλεσμα αγώνων, αέναης και κοπιώδους εργασίας και διαρκώς και καθημερινώς κατακτάται σε όλα τα πεδία της κοινωνίας.
Κανένας δεν είναι διατεθημένος να αφήσει το 'εγώ' του, το μικροσυμφέρον του, τα παράλογα προνόμιά του και ενώ οδηγούμεθα προς κατακτητήν, άδομεν και ηδονιζόμαστε, αναμένοντας κάποιο εξωγήινο να φέρει την σωτηρία μας, όπως οι Βυζαντινοί περίμεναν του αγγέλους, μέχρι που μπήκε ο Πορθητής και τακτοποίησε τα πράγματα. Τώρα απομένει να δούμε το έργο να εκτυλίσσεται στην οθόνη, θα γερμανίσουμε ή θα τουρκίσουμε; Όσοι δε τυχαίνει να καταλαβαίνουν την ζοφερή κατάστασή μας, πνίγονται και σιγοψήνονται με το ζουμί τους, αφού ο λόγος τους θρυμματίζεται πάνω στον τοίχο της αδιαφορίας. Είναι όντως ενδιαφέρον να δούμε πως ο νόμος της φύσεως εκφράζεται πάνω στους χαμένους και αδυνάτους, στους ψυχικά νεκρούς και ηθικά αδιάφορους.

Τρύφων Ολύμπιος

Κολοκοτρώνης VS Πάγκαλος: Όταν η Ιστορία Εκδικείται...!

E.Μ.ΠΡΟ.Σ

Διαβάζω από εδώ:
"Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν έμεινε μόνο στο παρόν, αλλά είχε έναν "καλό" λόγο να πει και για το παρελθόν των Ελλήνων.
Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Τέλος, δήλωσε ότι οι νεοέλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή
, κάτι που σύμφωνα με την ... εφημερίδα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο."
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχει ήδη απαντήσει στον κ. Αντιπρόεδρο, Θεόδωρο επίσης!
Δεν με πιστεύεις;

Αντιγράφω από την περίφημη ομιλία του Στρατηγού στην Πνύκα:

"Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα· διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.
Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι."

Και προσθέτει ταπεινά ο Στρατηγός:
"Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας"

Θα τον συγχωρέσετε κ. Αντιπρόεδρε;

http://visaltis.blogspot.com/2011/01/vs.html

Εκτός ελέγχου ο Θεόδωρος Πάγκαλος!

Μετά το «μαζί τα φάγαμε» και τους «κοπρίτες», ήρθαν και τα «ζώα»
Με νέες προκλητικές δηλώσεις επανήλθε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου», τα οποία αποκαλύπτουν ομιλία του, πριν από μερικούς μήνες, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, την στιγμή που έβγαινε από διυπουργική σύσκεψη, ο κ. Πάγκαλος είπε πως κάποιοι φοιτητές του κ…ου στην Οξφόρδη απομόνωσαν ...
ηχητικά αποσπάσματα απ’ όσα είπε. «Είπα κι άλλα πράγματα» συμπλήρωσε και προσέθεσε: «Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο αναπαρήγαγαν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα». Και κατέληξε ο αντιπρόεδρος, λέγοντας: «Όμως, πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν».

Ο κ. Πάγκαλος επίσης επέμεινε στους χαρακτηρισμούς του για τους «κοπρίτες» δημοσίους υπαλλήλους και είπε πως, αν προσλάβεις έναν κοπρίτη στο Δημόσιο, θα παραμείνει κοπρίτης.

Στη διυπουργική επιτροπή προήδρευε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης και το θέμα της ήταν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, λέγοντας πως «μας έχει ξεπεράσει, γιατί το έχουμε αφήσει εδώ και πολύ καιρό».

«Έχει μόνο μια επιλογή ο πρωθυπουργός»

Έντονη ήταν αντίδραση από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος μετά τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου. Η καθημερινή εφημερίδα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι χαρακτηρισμοί του κ. Πάγκαλου αντανακλούν το ήθος και την προσωπικότητά του. Είναι πλέον θέμα του πρωθυπουργού να δει τι θα κάνει με τον ανεκδιήγητο και καθ' έξιν υβριστή αντιπρόεδρό».

Ανακοίνωση έβγαλε και η ΝΔ. Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι:

«Αυτή τη φορά ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε όριο στις ύβρεις και στις προσβολές του. Η στοχοποίηση μιας εφημερίδας - του “Ελεύθερου Τύπου” - και των αναγνωστών της, η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποτυπώσει γεγονότα και ειδήσεις, είναι πράξη που προδίδει ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία και βάναυσο αυταρχισμό. Ο Πρωθυπουργός έχει μια και μόνο επιλογή γιατί η αποδοκιμασία του κ. Πάγκαλου ασφαλώς δεν αρκεί. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή φοβάται τον Αντιπρόεδρό του ή ταυτίζεται απόλυτα μαζί του».

Ο Παπουτσής και το τείχος(Ελληνοφρένεια 6 Ιαν 2011 )

Ο Παπουτσής και το τείχος που σχεδιάζει να φτιάξει, ο Γιώργος και οι ευχές του, μπόνους Αδωνις, Λεωνίδας, Σαμαράς
Κυρίως θέμα η επίσκεψη τριών φοιτητών δημοσιογραφίας
Kirkh70

Προδότες της βουλής φροντίστε να μην λήξη η προθεσμία γιατί θα έχετε άσχημο τέλος!!!!!!!

Διαμαρτυρία για τις αποζημιώσεις έξω από τη γερμανική πρεσβεία

Κρατώντας κεριά, δεκάδες κάτοικοι του Διστόμου που ζουν στην Αθήνα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας, στη μνήμη των 218 προγόνων τους που σφαγιάθηκαν από τους Γερμανούς, ζητώντας από τους Έλληνες πολιτικούς να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις.
distomo thumb medium Προδότες της βουλής φροντίστε να μην λήξη η προθεσμία γιατί θα έχετε άσχημο τέλος!!!!!!!
Η συγκέντρωση, που διοργανώθηκε μέσω Facebook από το γκρουπ «Δίστομο – Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων», πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας, σε περίπου μια εβδομάδα, για την υποβολή αιτήματος παράστασης του ελληνικού κράτους στη δίκη που θα διεξαχθεί στη Χάγη, ύστερα από έφεση που άσκησε το γερμανικό κράτος κατά της απόφασης ιταλικών δικαστηρίων υπέρ των κατοίκων του Διστόμου. Σύμφωνα με την απόφαση, η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει στους συγγενείς των θυμάτων 25 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους από το 1997.
Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της Γερμανίας και απαιτούν από το ελληνικό κράτος να παραστεί στη δίκη της Χάγης. Οι συγκεντρωμένοι υπέγραψαν το ψήφισμα το οποίο και θυροκόλλησαν στο κτίριο της γερμανικής πρεσβείας. Το ψήφισμα ανέφερε:
  • «Εδώ ‘ναι το πικρό το χώμα του Διστόμου.
  • Ω, εσύ διαβάτη, όπου πατήσεις να προσέχεις
  • Εδώ πονά η σιωπή, πονάει και η πέτρα κάθε δρόμου
  • Κι απ΄τη θυσία κι απ΄τη σκληρότητα του ανθρώπου…»
  • Γιάννης Ρίτσος
Οι κάτοικοι του Διστόμου παρίστανται σήμερα στη Γερμανική Πρεσβεία και διαδηλώνουν Ειρηνικά για το θέμα των Πολεμικών Αποζημιώσεων.
Είμαστε εδώ κρατώντας ένα κερί στο χέρι για να τιμήσουμε τη μνήμη των 218 σφαγιασθέντων προγόνων μας.
Είμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε οτι «η θυσία του ανθρώπου» είναι η δική μας λαμπερή ιστορία και οτι «η σκληρότητα του ανθρώπου» είναι η μαύρη σελίδα στη δική σας ιστορία.
Είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσουμε πως δεν μπορείτε να έχετε μόνο απαιτήσεις απο τους Έλληνες. Έχετε και ανεκπλήρωτα χρέη.
Μας χρωστάτε το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, το Κομμένο, την Κάντανο, το Χορτιάτη και άλλα 45 μαρτυρικά χωριά.
«Οι νέοι από το Δίστομο που ανάβουν απόψε ένα κερί έξω από την γερμανική πρεσβεία δεν το κάνουν για τα λεφτά της αποζημίωσης. Το κάνουν για την έμπρακτη αναγνώριση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου που συντελέστηκαν στην κατοχική Ευρώπη.
Για να υπάρξει μετά από 67 χρόνια δικαίωση των σφαγιασθέντων.»
Η Ομάδα Πολιτών «ΔΙΣΤΟΜΟ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ»
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=238638
MEANDROS    Προδότες της βουλής φροντίστε να μην λήξη η προθεσμία γιατί θα έχετε άσχημο τέλος!!!!!!!

Αντιστέκεται η Ελλάδα στα μεταλλαγμένα προϊόντα

Και γι’ αυτό μπαίνει στο στόχαστρο των ΗΠΑ

67074D0ECCA0D01E8C0D02088B398A03 Αντιστέκεται η Ελλάδα στα μεταλλαγμένα προϊόντα
Ολοι οι Έλληνες πρέπει να τα προσέχουν τα γεννητικά τροποποιημένα είναι ο μεγαλύτερος ύπουλος παγκόσμιος δολοφόνος!!! Όταν αγοράζουμε να το ψάχνουμε με σοβαρότητα και να καταγγέλλουμε αυτούς που έχουν τέτοια προϊόντα. ΑΡΧΑΙΑ  ΙΘΩΜΗ
Με το πρόσχημα της δημιουργίας ανθεκτικών προϊόντων προβαίνουν ορισμένες χώρες, με πρωτοστάτη τις ΗΠΑ, στη δημιουργία γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.Η Ελλάδα συνεχίζει να προβάλλει αντίσταση σε αυτή την πρακτική με αποτέλεσμα να στοχοποιείται, όπως αποκαλύφθηκε από αμερικανικά έγγραφα. Σύμφωνα με αυτά η Αμερική απειλεί τις ευρωπαϊκές χώρες που πρόβαλλαν αντίσταση στην εισαγωγή μεταλλαγμένων στην αγορά τους. «Υπήρχε μία παράδοση στη χώρα μας από το 1998 και για αρκετά χρόνια μετά, που ήθελε τον πρέσβη των ΗΠΑ να συναντάται με τον εκάστοτε υπουργό Γεωργίας κι αυτό γινόταν για να προωθηθούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και στην Ελλάδα. Ευτυχώς, όμως, οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούν σταθερή στάση κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών», όπως τονίζει ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης.
Ο διευθυντής της «Greenpeace» δηλώνει πως η Ελλάδα μπορεί να καυχηθεί για τα «καθαρά» της προϊόντα, καθώς ακόμη και στην εκτροφή των ζώων, οι τροφές που χρησιμοποιούνται δεν είναι μεταλλαγμένες, με εξαίρεση τη σόγια, η οποία κατά περίπου 60% παραμένει γενετικά τροποποιημένο προϊόν.
Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, η Ελλάδα είναι στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, για έναν ακόμη λόγο. Για το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των μεταλλαγμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την Αυστρία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία.
«Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι συνέστησε στην Ουάσιγκτον να ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο εναντίον οποιασδήποτε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντιωνόταν στα γενετικώς τροποποιημένα δημητριακά, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το WikiLeaks», πρόσθεσε ο κ. Χαραλαμπίδης.
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/101956/adisteketai-i-ellada-sta-metallagmena-proioda/
MEANDROS    Αντιστέκεται η Ελλάδα στα μεταλλαγμένα προϊόντα

Τα πουλημένα ΜΜΕ κανουν Γαργάρα τις αντιστάσεις του Ελληνικού λαού;; Μόνο οι απατεώνες χωράνε στις κιτρινοφιλάδες τους!!!

Πονοκέφαλος το «κίνημα» κατά των διοδίων

 Τα πουλημένα ΜΜΕ κανουν Γαργάρα τις αντιστάσεις του Ελληνικού λαού;; Μόνο οι απατεώνες χωράνε στις κιτρινοφιλάδες τους!!!
Σε σημαντικό πρόβλημα για την κυβέρνηση αλλά και τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους έχει αναδειχθεί το «κίνημα» κατά των διοδίων, που καθημερινά λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι ελάχιστοι οδηγοί που πριν από κάποια χρόνια αρνήθηκαν την καταβολή των διοδίων ανέρχονται σήμερα σε εκατοντάδες, με αποτέλεσμα οι κοινοπραξίες να «απειλούν» να αποχωρήσουν από τα μεγάλα έργα.Αυτό επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, που χαρακτήρισε λανθασμένη την κίνηση πολιτών να μην πληρώνουν διόδια. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που με απόφασή της επιτρέπει στις εταιρείες να φωτογραφίζουν τους οδηγούς που δεν καταβάλλουν τα διόδια, προκειμένου να τους ειδοποιούν ώστε να καταβάλλουν την οφειλή ή σε διαφορετική περίπτωση ζητούν το 20πλάσιο της τιμής των διοδίων, εκδίδοντας διαταγή πληρωμής από το Πρωτοδικείο.Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, όσοι δεν καταβάλλουν διόδια ζημιώνουν το κράτος καθώς δεν εισπράττεται το ΦΠΑ, αλλά και επειδή οι κατασκευάστριες κοινοπραξίες που υφίστανται ζημία, θα στραφούν εναντίον του δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι κινήσεις των πολιτών αναδεικνύουν ένα υπαρκτό πρόβλημα, τα ακριβά διόδια.
Επιμένει το κίνημακατά των διοδίων.
Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα λαμβάνεται ως ένα μέτρο εκφοβισμού από τα μέλη των επιτροπών που έχουν συσταθεί πανελλαδικά ζητώντας την κατάργηση των διοδίων αλλά και άλλων άμεσων φόρων.Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Γιαννίνων για Ελεύθερους Χώρους, Δρόμους και Δημόσια Αγαθά, Ναπολέων Παπαδόπουλος τα διόδια είναι παράνομα καθώς το Σύνταγμα ορίζει ρητά πως ο κάθε πολίτης πληρώνει ανάλογα με τις δυνατότητές του και όχι ανάλογα με τις ανάγκες.«Αντιστεκόμαστε στην αντικοινωνική και αντισυνταγματική νοοτροπία και πρακτική του «ο χρήστης πληρώνει», που επιδιώκει να μετατρέψει την κοινωνία σε ένα τεράστιο εμπορικό κατάστημα, σε μια «αγορά» όπου τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα επεσήμανε ότι και πριν την απόφαση της Αρχής οι εταιρείες μπορούσαν να προσφύγουν με αγωγές κατά των οδηγών επομένως η απόφαση αυτή έχει περισσότερο «επικοινωνιακό» χαρακτήρα, για εκφοβισμό των οδηγών.Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών Το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης καταβολής των διοδίων καταγράφεται στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης: από Μαλιακό έως Κλειδί στο 15% και από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια στο 6-7%. Περίπου 1%- είναι τα αντίστοιχα ποσοστά στους δύο άξονες της Πελοποννήσου (Ελευσίνας – Πατρών και Κορίνθου – Μεγαλόπολης).
Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στη Βουλή
Το θέμα των διοδίων τέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ζητά από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών την ανάκληση των αυξήσεων που έχουν επιβληθεί στις τιμές των διοδίων.Παράλληλα, ρωτά αν θα πρέπει να επανεξεταστούν οι όροι των συμβάσεων παραχώρησης, εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να αλλάξει το καθεστώς είσπραξης των διοδίων, ώστε να εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών στο πραγματικό εθνικό δίκτυο και όχι στο υπό διαμόρφωση και τέλος ζητά άμεσα μέτρα ώστε να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι για διαδρομές λίγων χιλιομέτρων από και προς τον τόπο εργασίας τους.
Κινητοποίηση στα διόδια Δροσοχωρίου
Η Πανελλαδική Επιτροπή κατά των Διοδίων έχει αποφασίσει να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και η πρώτη κινητοποίηση για το νέο έτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 9 Ιανουαρίου με στόχο να ανοίξουν τις μπάρες στις 3 μ.μ στα διόδια Ελευσίνας, Αττικής οδού, Αφιδνών, Θήβας, Μώλου, Κοζάνης και αλλού.Στην κινητοποίηση αυτή θα συμμετέχει και η «Πρωτοβουλία Πολιτών Γιαννίνων για Ελεύθερους Χώρους, Δρόμους και Δημόσια Αγαθά», η οποία καλεί όλους τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στο, συμβολικό ακόμα, «άνοιγμα» του σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, την Κυριακή 9/1 στις 3 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία θα γίνει ταυτόχρονα άνοιγμα όλων των διοδίων από Θεσσαλονίκη ώς την Καλαμάτα.Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος ο σταθμός διοδίων στο Δροσοχώρι διεκδικεί Πανελλαδική, αν όχι παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς βρίσκεται εντός του Δήμου Ιωαννιτών.«Είναι τραγικό να πρέπει οι δημότες να πληρώνουν χαράτσι για να μετακινηθούν από ένα σημείο του Δήμου σε κάποιο άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αναρτήθηκε από epirusgate
http://papaioannou.wordpress.com/
MEANDROS    Τα πουλημένα ΜΜΕ κανουν Γαργάρα τις αντιστάσεις του Ελληνικού λαού;; Μόνο οι απατεώνες χωράνε στις κιτρινοφιλάδες τους!!!

Εδώ μιλάμε για ιδικούς απατεώνες που γέννησε ο εκσυγχρονισμός για χαράτσια στον ανυποψίαστο λαό!!!

Διαβάστε να δείτε τη σκαρφίζονται τα τέρατα να ξεσκίσουν τον απλό πολίτη!

Quantcast

Ενεργειακή «ταυτότητα» κτιρίων από 10 Ιανουαρίου

07/01/2011 | 11:57 Τελευταία Ενημέρωση 12:06 07/01/2011

3B1D65C5820EA784E44FBC527D8E809F Εδώ μιλάμε για ιδικούς απατεώνες που  γέννησε ο εκσυγχρονισμός για χαράτσια στον ανυποψίαστο λαό!!!Διαβάστε να δείτε τη σκαρφίζονται τα τέρατα να ξεσκίσουν τον απλό πολίτη!
Μόνο με την προσκόμιση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης θα πραγματοποιείται από τις 10 Ιανουαρίου οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη για αγοραπωλησία άνω των 50 τ.μ. ή μίσθωση νέου κτιρίου. Αναβολή 6 μηνών έχει δοθεί μόνο για την ενοικίαση διαμερισμάτων και επαγγελματικής στέγης. Περισσότερα Εδώ μιλάμε για ιδικούς απατεώνες που γέννησε ο εκσυγχρονισμός για χαράτσια στον ανυποψίαστο λαό!!!Διαβάστε να δείτε τη σκαρφίζονται τα τέρατα να ξεσκίσουν τον απλό πολίτη!
 http://www.arxaiaithomi.gr/

Ο Τρισέ όπως λέμε φασισμός σε πλισέ. Η σαπίλα της ευρωπαϊκής ένωσης!!!

0908 600x375 Ο Τρισέ όπως λέμε φασισμός σε πλισέ. Η σαπίλα της ευρωπαϊκής ένωσης!!!

Τρισέ: Η ΕΚΤ δεν είναι υποκατάστατο των ανεύθυνων κυβερνήσεων

Αφού σημείωσε πως τα κράτη-μέλη χαλάρωσαν και παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και δεν εφάρμοσαν τους κανόνες αλληλοελέγχου, τόνισε πως καθοριστικής σημασίας πρόκληση για το 2011 θα είναι η ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής: «Αυτό απαιτεί ένα ποιοτικό άλμα στη διαμόρφωση και εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και μία οικονομική πολιτική όλων των χωρών που θα είναι προσανατολισμένη στη σταθερότητα».
Εγώ έχω να πω ότι καλά είναι όσο τρώγαμε με δέκα μασέλες από την Ελλάδα, ήταν καλό παιδί! Τώρα όμως που μιλάτε  για δικαιώματα άραγε είσαστε  διεφθαρμένος  λαός, θα  πρέπει να σας συνετίσουμε να πειθαρχήσετε με τους κανόνες της αγοράς, κερδοσκοπία σημαίνει παγκόσμια δουλεία και εγώ την εκπροσωπώ! Αγαπητοί Έλληνες σας πηδήξαμε τόσα χρόνια και τώρα θυμηθήκατε να μας ζητήσετε τα Γ@@@@@@@@@α σιγά μην μας ζητήσετε και τόκο. Είστε παράλογοι Έλληνες μας καλομάθατε και θέλετε από την μια ημέρα στην άλλη να κόψουμε της κακές συνήθειες,  εσείς γιατί δεν κόβεται το τσιγάρο ;;; Εεε….
MEANDROS    Ο Τρισέ όπως λέμε φασισμός σε πλισέ. Η σαπίλα της ευρωπαϊκής ένωσης!!!

Η κατοχική διεύθυνση ανακοινώνει τα παρακάτω για συμμόρφωση.

91 191x150 Η κατοχική διεύθυνση ανακοινώνει τα παρακάτω για συμμόρφωση.
Πρώτον εσείς οι εργαζόμενοι  δεν διαλέξατε για διευθυντή τον Τσέφρη να κάνει κουμάντο στην επιχείρηση  η  Ελλάς;;;
Τώρα η διεύθυνσις είδε ότι το συμφέρον της επιχείρησης η  Ελλάς είναι να συνεταιριστούμαι με την Τουρκία!!
Ο διευθυντής της Ελλάς Α.Ε  Τσέφρη ένα από τα ποιο ανεγνωρισμένα στελέχη του ΔΝΤ έχει την πλήρη έγκριση από το ΔΝΤ να κάνει συνεταιρισμό με την Τουρκία για να ωφεληθούν όλοι οι διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, τραπεζίτες και επενδύτες  κερδοσκόποι.
Τυχόν διαφωνίες και παράπονα από τους εργαζομένους στην επιχείρηση η Ελλάς, να σταλούν προς εξέταση στην διεύθυνση του  ΔΝΤ  και στον Γενικό γραμματέα  της επιχείρησης η Ελλάς Α.Ε  Γιάννη Ραγκούση προ εξέταση. Όσοι δεν πειθαρχούν σε πρώτη φάση θα τους κόβετε το δώρο και επίδομα και μισός μισθός, και σε περίπτωση επανάληψης  θα τους αφαιρείτε το δικαίωμα στην ζωή με ένεση ευθανασίας, τα έξοδα θα τα καλύπτει η επιχείρηση  η  Ελλάς  Α. Ε.
MEANDROS    Η κατοχική διεύθυνση ανακοινώνει τα παρακάτω για συμμόρφωση.

Κληδομένη επιστολή στον διευθυντή της επιχείρησης Η Ελλάς Α.Ε.

8Θ8 Κληδομένη επιστολή στον διευθυντή της επιχείρησης Η Ελλάς Α.Ε.
Παρακαλώ κύριε διευθυντά της επιχείρησης η Ελλάς Α.Ε  σαν εργαζόμενος στην επιχείρηση η Ελλάς Α.Ε  θα σας παρακαλούσα να δώσετε ένα καλό κομμάτι από την επιχείρηση η Ελλάς Α.Ε στην Τουρκία γιατί τυγχάνω να είμαι θεόστραβος οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας και δεν θα ήθελα να μας παρεξηγήσουν ότι τους κοροϊδέψαμε και τους δώσαμε σκάρτο κομμάτι!!!
MEANDROS    Κληδομένη επιστολή στον διευθυντή της επιχείρησης Η Ελλάς Α.Ε.

Ιδου οι αρχαιοι ημων προγονοι

Tι εχουν πει οι αρχαιοι και αγραμματοι προγονοι

Διαβαστε παρακατω τι εχουν πει οι αρχαιοι και αγραμματοι προγονοι μας,καποια απο αυτα που εχουν πει ταιριαζουν απολυτα με την...
 δικη μας εποχη και τα δικα μας λαθη,καποια ταιριαζουν απολυτα σε αυτους που μας κυβερνανε,και ειδικα σε εναν,οχι αγραμματο αλλα αμορφωτο.

Αριστα διοικειται η πολη στην οποια εναρετοι ανθρωποι τιμουνται και αντιθετα οι κακοι παραμεριζονται.
Σολων

Τα κρατη τοτε καταστρεφονται,οταν δεν μπορουν να ξεχωρισουν τους σπουδαιους απο τους ασημαντους.
Αντισθενης

Διοικειται παρανομα η πολη στην οποια οι αρχοντες τοποθετουνται απο φατριες.
Σωκρατης

Η δημαγωγια δεν ταιριαζει σε ανθρωπους καλλιεργημενους,αλλα σε αμαθεις και κακοηθεις.
Αριστοφανης

Οταν σε μια πολη εκτιμουνται ο πλουτος και η δυναμη,η αρετη και οι χρηστοι ανθρωποι περιφρονουνται.
Πλατων

Ο αμορφωτος λαος πολυ συχνα υποδουλωνετε σε αρχοντες.
Σολων

Αριστη δημοκρατια ειναι αυτη που δεν εχει ουτε βαθυπλουτους ουτε φτωχους πολιτες.
Θαλης

Δεν ειναι ποτε δυνατον να εχουν υψηλο και γενναιο φρονημα αυτοι που κανουν ταπεινες και φαυλες πραξεις,γιατι οποιεσδηποτε ειναι οι πραξεις τους,ειναι και τα φρονηματα τους.
Δημοσθενης

Ρωτησαν τον Αγασικλη βασηλια των Λακεδαιμονιων,πως μπορει καποιος να κυβερνα με ασφαλεια χωρις να εχει σωματοφυλακες και απαντησε:

Αν κυβερναει τους πολιτες οπως οι πατερες τους γιους.

Αν κατι απο ολα αυτα μοιαζει σημερινο δεν ειναι παρανοηση,αυτοι που μας κυβερνανε απλα δεν εχουν το ελαχιστο ελληνικο γονιδιο επανω τους,περισσοτερο με τον εφιαλτη μοιαζουν παρα με κυβερνητη δικαιο και λογικο.


http://harrytsopanos.blogspot.com/

Η μεγάλη επιστροφή του «Pony» στην Ελλάδα? ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΧΕ ΥΠΟΠΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ. Κέρδισε όμως μέλη: ανεργία+ πείνα = ΚΚΕ !


Η μεγάλη επιστροφή  του «Pony» στην Ελλάδα
Το «μικρό Pony», το αυτοκίνητο που οι Γερμανοί εγκωμίασαν ως το πολυχρηστικό όχημα της οικονομίας, οι Γάλλοι ως έκφραση της κλασικής φινέτσας και της απλότητας και οι Έλληνες ως «εθνικό όχημα» με τη σφραγίδα της Citroen, είναι έτοιμο να ξαναγράψει ιστορία στην αγορά των τεσσάρων τροχών.

Η οικογένεια Κοντογούρη της NAMCO, κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών Pony, έχει δεχτεί άκρως δελεαστική πρόταση από μεγάλο όμιλο της Αιγύπτου για να παράγει εκείνος τα ελληνικά αυτοκίνητα, τα οποία
στις αναδυόμενες αγορές της Βορείου Αφρικής και στην Αγκόλα παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική λόγω της προσιτής τιμής και των ιδιαίτερα ανθεκτικών χαρακτηριστικών τους.

Παρόλο όμως, που η Ελλάδα «πλήγωσε» στο παρελθόν την διοίκηση της εταιρείας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η «χώρα μας τρώει τα παιδιά της», καθώς με πολιτικές παρεμβάσεις χάριν σε πιέσεις ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων που εποφθαλμιούσαν την εμπορική επιτυχία των Pony, οδήγησαν το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης σε λουκέτο, τα αδέλφια Κοντογούρη ετοιμάζονται να... ξαναζεστάνουν τις μηχανές παραγωγής αυτοκινήτων στην Ελλάδα εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Deal» το μόνο που περιμένουν είναι να ανάψει το «πράσινο φως» η Εμπορική Τράπεζα για την σύναψη ομολογιακού δανείου ώστε να ξεκινήσουν την παραγωγή της νέας γενιάς «Pony», μια επένδυση που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η περιπέτεια

Η περιπέτεια της NAMCO στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστική για την σύγκρουση των μεγάλων συμφερόντων που «έπνιξαν» όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, βίωσαν την απόλυτη επιτυχία έχοντας καταφέρει να παράγουν στο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη 8- 10 αυτοκίνητα ημερησίως, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και με προστιθέμενη ελληνική αξία 67%, οι πωλήσεις ξεπερνούσαν τις 18.000, ενώ ο Ελληνικός Στρατός, η αεροπορία και το Ναυτικό έδειχναν την προτίμησή τους στα... άλογα των Pony, αφού το κόστος λειτουργίας και συντήρησης πέντε εξ αυτών ήταν μικρότερο από ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού.

Ξεκίνησαν πριν από τριάντα χρόνια την κατασκευή αυτοκινήτων σε μια ρομαντική εποχή, όπου οι πολυεθνικοί κολοσσοί δεν είχαν αλώσει τον κλάδο και που η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία φαινόταν ικανή να διατηρήσει την αυτοχθονία της, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη.

Μάλλον όμως, οι επικεφαλής της λογάριαζαν χωρίς... τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα πολιτικά προσκόμματα που έβαζαν κυβερνητικά στελέχη της εποχής κατόπιν πιεστικών αιτημάτων ανταγωνιστών εμπόρων και εισαγωγέων που εποφθαλμιούσαν την εμπορική επιτυχία του θρυλικού Pony το οποίο είχε κατακλύσει τους ελληνικούς δρόμους και προμήθευε τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι πιέσεις ακόμη και υπουργών έγιναν αφόρητες, οι απεργίες στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης όλο και συχνότερες, οι μηχανές έμειναν σβησμένες για πάνω από 120 ημέρες και το αποτέλεσμα ήταν μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα η μονάδα ελληνικής παραγωγής να μην είναι βιώσιμη και να κλείσει, βάζοντας μια ακόμη «ταφόπλακα» στο ελληνικό επενδυτικό όνειρο για τη δημιουργία μιας κραταιής εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ίσως ούτε και οι ίδιοι οι πολιτικοί να μην πίστευαν πως η «εθνικά υπερήφανη» κατά τ' άλλα Ελλάδα θα μπορούσε να φτιάξει τα δικά της αυτοκίνητα. Διαφορετικά δεν εξηγείται, όταν κατασκευάστηκε στην τελική του μορφή το πρώτο Pony και η οικογένεια Κοντογούρη κάλεσε τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Κωνοφάγο για να το δει, εκείνος δεν μπήκε καν στον κόπο, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δε θα φτιάξει ποτέ δικό της αυτοκίνητο. Στη συνέχεια όμως, αφού ο ίδιος είχε εμπλακεί στο εργοστάσιο μπαταριών ΠΑΚ, πούλαγε στην μονάδα τα προϊόντα του.

Οι συνδικαλιστές

Μια από τις αιτίες της κατάρρευσης της NAMCO ήταν και ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός. Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης έκαναν απεργία- κατάληψη, η οποία κράτησε 4 μήνες, ζητώντας αύξηση ημερομισθίων κατά 35%.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν την αρνήθηκαν, αλλά τους πρότειναν να δουν τι αύξηση θα τους έδινε ο κλάδος του μετάλλου. Όμως, εκείνοι επέμεναν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους «εδώ και τώρα», υποκινούμενοι και από ένα μετέπειτα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο της Μακεδονίας, του οποίου ο ρόλος στην περίπτωση αυτή μάλλον ήταν «σκοτεινός», κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για «το ότι παρακινείτο από ανταγωνιστικά της οικογένειας Κοντογούρη συμφέροντα».

Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση γιατί οι υπάλληλοι δεν άφηναν να μπει κανείς στο εργοστάσιο, ακόμη και στους ιδιοκτήτες απαγόρευαν την είσοδο. Δεν επέτρεπαν ούτε καν να σταλούν τα ετοιμοπαράδοτα οχήματα στους πελάτες της εταιρείας και άλλα 600 στον ελληνικό Δημόσιο τομέα. Τότε ανέλαβε δράση ο Πέτρος Κοντογούρης, ερχόμενος από τη Γερμανία, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία θα τους αποζημίωνε από πάνω, αρκεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Πράγμα που έγινε, αλλά μόνο για πέντε μέρες, καθώς μετά ζήτησαν να... πάνε διακοπές. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Πράγματι πήγαν τις διακοπές τους και μετά πέρασαν από την οδό Αγίας Σοφίας 26 για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Το εργοστάσιο είχε κλείσει.



Υ.Γ Άνθρωποι του ΚΚΕ υπαίτιοι για την τότε κρίση στο τότε εργοστάσιο της Ραιδεστού ο πρόεδρος του συνδικάτου Τ……… Κομμουνιστής έπαιρνε εντολές από αθήνα(να υποθέσουμε απο τον περισσό)έπειτα από μαρτυρίες των πρώην εργαζομένων που ΠΡΕΠΕΙ να γράψουμε ότι φοβόντουσαν για την ζωή τους ακόμη και σε εμάς που μιλήσανε ακόμη τώρα τους τρέμανε. θα μας σκοτώσουν μας λέγανε...
Ο δικηγόρος των εργαζομένων κομμουνιστής και αυτός αιτία να χάσουνε τη δίκη οι εργαζόμενοι.

Αλήθεια ή ψέματα ?Το μέλλον θα το δείξει …

Ψάχνουν άλλοθι για να φύγουν

Διόδια: Τράπεζες και εταιρείες ψάχνουν άλλοθι για να φύγουν (με τις τσέπες γεμάτες)
Με έκπληξη διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες μια συντονισμένη προσπάθεια «ενοχοποίησης» των ενεργών πολιτών, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια, αποδίδοντας την ευθύνη, για την δήθεν απειλή των έργων, στο πανελλαδικό κίνημα «Δεν πληρώνουμε».
Μέχρι πριν λίγες ημέρες, οι ίδιες οι εταιρείες, βασιζόμενες στα δικά τους στοιχεία, ανέφεραν, πως σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 600.000 διελεύσεις οχημάτων χωρίς να καταβάλλουν οι οδηγοί το αντίτιμο των διοδίων. Αν λοιπόν υπολογίσουμε κατά μέσο όρο 4 € ανά διέλευση, τότε η «χασούρα» των εταιρειών ανέρχεται συνολικά στο ιλιγγιώδες ποσό των 2.4 εκατομμυρίων Ευρώ και η απώλεια δημοσίων εσόδων, την οποία επικαλείται ο κ. Μαγκριώτης, στο ποσό των 552 χιλιάδων Ευρώ. Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα, ο οποίος πιστεύει, πως η οικονομική υπόσταση των εταιρειών και του ελληνικού δημοσίου θα μπορούσαν να «απειλούνται» από τα παραπάνω οικονομικά ποσά.
Είναι οφθαλμοφανές, πως πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια ενοχοποίησης των πολιτών που αγωνίζονται και απαιτούν το αυτονόητο, δηλαδή το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, κρύβονται άλλα συμφέροντα και αίτια τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν. Όχι οπωσδήποτε  εντός της χώρας μας! Το πρόβλημα των εταιρειών και των τραπεζών που τις χρηματοδότησαν βρίσκεται στο εξωτερικό και ειδικά στις χώρες όπου άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση και σωρηδόν πλέον ακυρώνονται οι ληστρικές αυτές συμβάσεις (Public Privat Partnerships), πάντα κάτω από την πίεση των ενεργών πολιτών, απλά διότι πλέον αποδεδειγμένα η λύση των PPP (ΣΔΙΤ) είναι έως και 300% ακριβότερη!
Ένα τεράστιο κίνημα πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη πιέζει ασφυκτικά τις τράπεζες και τις εταιρείες οι οποίες τρέπονται σε φυγή, διότι αποκαλύπτεται ο ληστρικός χαρακτήρας των συμβάσεων παραχώρησης.  Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στη Γερμανία και στη Γαλλία: Στο Βερολίνο πραγματοποιείται στις 13 Φεβρουαρίου 2011 δημοψήφισμα με αίτημα την δημοσιοποίηση των 150 απόρρητων συμβάσεων παραχώρησης του γερμανικού κράτους με ιδιώτες και την επιστροφή της Επιχείρησης Ύδρευσης του Βερολίνου στο Δημόσιο. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο Παρίσι. Οι ιδιωτικές εταιρείες SUEZ και VEOLIA είχαν χωρίσει την πόλη των Παρισίων στα δύο και ήταν τα αφεντικά της Επιχείρησης Ύδρευσης της πόλης. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες το κόστος για τους πολίτες αυξήθηκε κατά 800%, διακόπηκε κάθε είδος κατασκευαστικών έργων στον τομέα ύδρευσης και η ποιότητα του νερού ήταν χειρότερη όσο ποτέ άλλοτε. Μετά από την παρέμβαση των ενεργών πολιτών και την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης, από την 1. Ιανουαρίου 2010  η Υπηρεσία Ύδρευσης έχει επιστρέψει πλέον στα χέρια του δημοσίου με την επωνυμία Eau de Paris. Βλέπε http://www.watermakesmoney.com/de/trailer.html
Επιστρέφοντας πάλι στα δικά μας και στην πίτα των εθνικών οδών, η οποία σερβιρίστηκε αντί πινακίου φακής από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στο ιδιωτικό αδηφάγο κεφάλαιο, είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς, πως οι εταιρείες ψάχνουν άλλοθι για να φύγουν.  Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άθλια, τα νούμερα δεν τους βγαίνουν και ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα. Και αντί να βγει ο υπουργός και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του, δείχνει και αυτός μαζί με τις τράπεζες και τις εταιρείες, τους ενεργούς πολίτες της χώρας του. Τι να περιμένει όμως κανείς από υπουργούς οι οποίοι αποκαλούν τους πολίτες τους «κοπρίτες» και «ζώα».
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και αγωνιζόμαστε για να φύγουν με άδεια τα χέρια.
  • Δείξτε μας τις συμβάσεις με όλα τα παρατήματα τώρα! Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε πόσα και ποιους πληρώνουμε!
  • Αν διαφωνείτε με όσα αναφέρουμε (υπουργείο και εταιρείες), δημοσιοποιήστε αύριο τα έσοδα των εταιρειών και τον ακριβή αριθμό των οχημάτων που δεν πλήρωσαν διόδια μέσα στο έτος 2010.
  • Δημοσιοποιήστε το ακριβές ετήσιο κόστος συντήρησης των εθνικών μας δρόμων και το ακριβές ποσό από την απώλεια εσόδων του ΦΠΑ.
Δεν είμαστε μόνοι! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με άλλα κινήματα πολιτών σε Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία.
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Την Κυριακή 9 Απριλίου 2011, στις 15:00 θα είμαστε όλοι στα διόδια!
 
http://ideopigi.blogspot.com/2011/01/blog-post_8616.html

Η Ελληνική; …Κυβέρνηση Ψήφισε και Υποχρεώνει την διδασκαλία της Τουρκικής Γλώσσας από το Γυμνάσιο

Διαβάστε το σχετικό σε απόσμασμα της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως που ακολουθεί 
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 867
10 Ιουλίου 2006
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 61539/Γ2
Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία της Τουρ−
κικής Γλώσσας στην Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη του Γυμνασίου .


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
΄Εχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του εδαφ. γ. της παραγράφου 11 του
άρθρου 5 του ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄/23.9.1985, όπως
τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις 1 και 2 του
άρθρου 7 του ν. 2525/1997 «Ενιαίο Λύκειο, πρόσβαση των
αποφοίτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αξιολόγηση
του εκπαιδευτικού έργου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ
188 Α΄/23.9.1997).
2. Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την
Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε
με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98), και το
γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται
δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
3. Την υπ’ αριθμ. 37876/ΣΤ5 (ΦΕΚ 608 τ.Β΄/26.4.2004)
απόφαση με θέμα «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυ−
πουργών του Υ.ΠΕ.Π.Θ.».
4. Την εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως
αυτή διατυπώθηκε στην υπ’ αριθμ. 7/2006 πράξη του Τμή−
ματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφασίζουμε:
Καθορίζουμε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για
τη διδασκαλία Τουρκικής Γλώσσας στην Α΄, Β΄ και Γ΄
τάξη του Γυμνασίου ως εξής:
ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
1. Ειδικοί Σκοποί
Με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο Γυμνά−
σιο επιδιώκεται οι μαθητές να αναπτύξουν την επικοι−
νωνιακή ικανότητα προκειμένου να έρθουν σε επαφή
με την επίσημη γλώσσα μιας γειτονικής χώρας, της
Τουρκίας. Συγκεκριμένα:
• Να κατανοούν και να παράγουν προφορικό και γρα−
πτό λόγο.
• Να αναπτύσσουν γλωσσολογική και κοινωνιογλωσσική
ικανότητα. Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας θα συμ−
βάλλει στην ενεργό συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική
κοινωνία και την κατανόηση της διαφορετικότητας.
• Να εξοικειώνονται με διαφορετικά επίπεδα και είδη
λόγου.
• Να αναπτύσσουν πραγματολογική ικανότητα, δηλα−
δή να αναπτύσσουν λειτουργικές δεξιότητες λόγου.
• Να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα ως μέσο
απόκτησης νέων γνώσεων και πολιτισμικών εμπειριών.
2. Στόχοι, Θεματικές ενότητες, Ενδεικτικές δραστη−
ριότητες
Ορίζονται μόνο θεματικές περιοχές μέσα από τις
οποίες πραγματώνονται οι γλωσσικές πράξεις και η
κοινωνιογλωσσική διάσταση της γλώσσας
Το παραπάνω θέμα είχε δημοσιευθει στις 24 Μαρτίου 2010 από το www.blokai .blogspoot .com

Έρχεται αιφνιδιαστικά ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Avigdor Liberman για ΑΟΖ και αμυντική συνεργασία

Για την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και την συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, όπως και την αμυντική συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ έρχεται στην Ελλάδα αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Liberman. Ο Α.Liberman θα συνομιλήσει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία (Πρόεδρο Δημοκρατίας), η δε επίσκεψή του έρχεται να ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών, ορατών και αοράτων που ξεκίνησε με τον κ. Netanyahu στην Αθήνα προ μηνών. Στο μεσοδιάστημα έχουν υπάρξει σημαντικές κινήσεις στο τομέα της άμυνας από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά το Ισραήλ.

Κατ'αρχήν "πάγωσαν" την προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. από την στιγμή που υπήρξε ιδιαίτερα συμφέρουσα ισραηλινή προσφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Rheinmetall χάνει την προμήθεια, αλλά ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά η ισραηλινή προσφορά. Η οποία συνοδεύεται και από πρόταση αγοράς των ΕΑΣ, χωρίς προαπαιτούμενες υποσχέσεις για προμήθειες. Επίσης προχωρά στο ΓΕΑ η προμήθεια των συλλογών SPICE 1000 και 2000.
Στο τομέα της ενέργειας το σημαντικότερο θέμα που θα συζητηθεί στην επίσκεψη Liberman (12 έως τις 14 Ιανουαρίου) αφορά τους υδρογονάνθρακες που έχουν εντοπιστεί ανατολικά – βορειοανατολικά της Κύπρου στην θέση «Λεβιάθαν».
Το ζήτημα της μεταφοράς του φυσικού αερίου αποτελεί μείζον ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού (Λεβιάθαν, Κρήτη, Πελοπόννησος – Ιταλία) βρίσκεται στο επίκεντρο συνομιλιών.
Πέραν τούτου, ο καθορισμός και από την Αθήνα (το αποφεύγουν τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση) της ελληνικής Ζώνης Οικονομικής Εκμετάλλευσης η οποία εφάπτεται νοτίως του Καστελόριζου της Κυπριακής, συναντά βεβαίως τις αντιρρήσεις της Άγκυρας, η οποία αποκλείεται έτσι από τον «συνεταιρισμό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας».
Προφανώς αυτό το σημείο είναι και το σημαντικότερο κατά τις επίσημες και ανεπίσημες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διεξάγονται αυτόν τον καιρό και που αφορούν μία συνολική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο.
Το «αγκάθι» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που ορισμένοι τις βλέπουν και ως «τελικές», είναι ακριβώς ο καθορισμός ή όχι της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Στην ελληνική πλευρά δυστυχώς υπάρχουν προδοτικές φωνές που μιλάνε για "απάλειψη" της ΑΟΖ του Καστελόριζου, όπως αποδείχθηκε από επίσημα έγγραφα που ήρθαν στην δημοσιότητα.
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων αναφορικά με την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, δηλαδή πετρελαίου και φυσικού αερίου, από την θαλάσσια περιοχή η οποία βρίσκεται στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.
Ποιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή της διεύθυνσης ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη, η Λευκωσία αναμένεται να ενεργοποιήσει το δεύτερο «κύμα» αδειοδοτήσεων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Η Κύπρος έχει χωρίσει σε 13 «οικόπεδα» (Blocks) μία θαλάσσια έκταση 51.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων νοτίως της νήσου, η οποία προσφέρεται προς έρευνα και εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τον Σ. Κασσίνη ο δεύτερος γύρος πρόκειται να περιλάβει δύο περιοχές στα ανατολικά τα οποία δεν είχαν τεθεί προς ενοικίαση κατά τον πρώτο γύρο αδειοδοτήσεων το 2007.
Είναι σαφές πως ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων θα συμπεριλάβει τις περιοχές όπου έληξε η εκκρεμότητα με το Ισραήλ.

defencenet

http://greeknation.blogspot.com/2011/01/avigdor-liberman.html

Μετανάστες και λαθρομετανάστες αρπάζουν σκυλιά στο κέντρο της Αθήνας και τα τρώνε!

Σοκ προκαλεί η είδηση πως στο κέντρο της Αθήνας αρπάζουν σκυλιά και στη συνέχεια τα… μαγειρεύουν. Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Ποντίκι το οποίο αναφέρει πως έχει δεχτεί καταγγελίες για κλοπή σκυλιών με σκοπό τη… βρώση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τέτοιου είδους περιστατικά έχουν καταγραφεί στις οδούς Φυλής, Πιπίνου, Αγίου Μελετίου, Αριστοτέλους και Πατησίων ενώ σημειώνεται πως τα σκυλιά στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν αρχίσει να μειώνονται.


Μάλιστα, αν και στην αρχή θεωρήθηκε πως ίσως κάποιοι είχαν πετάξει φόλες τελικά κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί επειδή οι κάτοικοι δεν έβρισκαν τα πτώματά τους.
Πολλά από τα σκυλάκια που έχουν εξαφανιστεί ήταν αδέσποτα και είχαν υιοθετηθεί από κατοίκους οι οποίοι τα φρόντιζαν. Κάτοικος της περιοχής είπε στην εφημερίδα πως κυρίως μετανάστες που ζουν εξαθλιωμένοι αρπάζουν μικρά σκυλιά από ηλικιωμένους. Μάλιστα, δεν τους χτυπούν το μόνο που προσπαθούν είναι να τους "πιάσουν" απροετοίμαστους ώστε να κλέψουν τα τετράποδα.
Τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν λάβει χώρα έξω από σούπερ μάρκετ όπου τα σκυλιά είναι δεμένα για να ψωνίσουν οι ιδιοκτήτες τους. Κάτοικοι που έχουν συνομιλήσει με μετανάστες αναφέρουν πως οι δεύτεροι τους έχουν αποκαλύψει ότι ο λόγος που συμβαίνει οφείλεται στην εξαθλίωση που περνούν μερικοί από αυτούς.
Στην εφημερίδα προστίθεται πως το φαινόμενο εντοπίζεται και στην επαρχία σε περιοχές όπως Ηλεία, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Μεσσηνία. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες η εκκλησία σε συνεργασία με το Δήμο Γαργαλιάνων ξεκίνησε την προσφορά συσσιτίων για μετανάστες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φαγητό ενώ η ανακοίνωση που εκδόθηκε ήταν σοκαριστική.
«Το τελευταίο καιρό συμβαίνουν φαινόμενα στον τόπο μας αλλά και στις γειτονικές κωμοπόλεις που όταν τα ακούσεις θλίβεσαι. Μαγαζιά ανοίγονται για κλοπή, αλλά οι κλέφτες ενδιαφέρονται για τρόφιμα. Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν να φάνε. Σε γειτονική κωμόπολη βρίσκονται τομάρια από σκυλιά και γάτες σημάδι που δείχνει ότι κάποιοι στρέφονται και σε αυτά τα ζώα ώστε να μην πεθάνουν από την πείνα», αναφέρει μέρος της ανακοίνωσης.

cosmo
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/01/blog-post_5854.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, εξαιτίας της αντίδρασής της να εισάγει γενετικά τροποποιημένα προϊόντα

Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, εξαιτίας της αντίδρασής της να εισάγει γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου της «Greenpeace» στην Ελλάδα, Νίκο Χαραλαμπίδη ο οποίος αποκάλυψε πως «υπήρχε μία παράδοση στη χώρα μας από το 1998 και για αρκετά χρόνια μετά, που ήθελε τον πρέσβη των ΗΠΑ να συναντάται με τον εκάστοτε υπουργό Γεωργίας κι αυτό γινόταν για να προωθηθούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και στην Ελλάδα. Ευτυχώς, όμως, οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούν σταθερή στάση κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών».

Ο κ. Χαραλαμπίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως από το 1999 και μετά, στην Ελλάδα σταμάτησε η καλλιέργεια μεταλλαγμένου βαμβακιού -που είχε ξεκινήσει κάποτε- ενώ δεν γίνονται ούτε πειραματικές καλλιέργειες και δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να καυχηθεί για τα «καθαρά» της προϊόντα, καθώς ακόμη και στην εκτροφή των ζώων αφού οι τροφές που χρησιμοποιούνται δεν είναι μεταλλαγμένες, με εξαίρεση τη σόγια, η οποία κατά περίπου 60% παραμένει γενετικά τροποποιημένο προϊόν.
Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, η Ελλάδα είναι στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, για έναν ακόμη λόγο. Για το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των μεταλλαγμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την Αυστρία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία. «Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι συνέστησε στην Ουάσιγκτον να ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο εναντίον οποιασδήποτε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντιωνόταν στα γενετικώς τροποποιημένα δημητριακά, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το WikiLeaks» ανέφερε ο κ. Χαραλαμπίδης.
Στον αγώνα υπέρ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών οι ΗΠΑ βρήκαν, ως σύμμαχο, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισπανία, ενώ στην Ιταλία, αν και σε εθνικό επίπεδο υπάρχει μία ελαστικότητα για τα μεταλλαγμένα προϊόντα, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Οι Ιταλοί παραγωγοί με τίποτα δεν δέχονται να καλλιεργήσουν μεταλλαγμένα, καθώς δίνουν μεγάλη σημασία στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της Ελλάδας ο κ. Χαραλαμπίδης σημειώνει πως το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε τη νομοθεσία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που θα επιτρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναδείξουν την καθαρότητα των προϊόντων τους, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι η σημαία μας, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει, ως «καθαρά», στη διεθνή αγορά.

zougla

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Προσοχή, όσοι εκ των συμπατριωτών μας και όχι μόνο δεν αντέχουν το κάθε τι Ελληνικό και τους πειράζει, βγάζοντας έρπη οι άλλες δερματικές παθήσεις, παρακαλούνται να μην διαβάσουν το παρακάτω κείμενο.
Διαβάστε λοιπόν προσεκτικά, τι έχουν πει μεγάλοι και επιφανείς άνθρωποι, για την Ελλάδα και τους Έλληνες αρχαίους και μη και βάλτε με το μυαλό σας, γιατί τα κάθε είδους εισαγόμενα και όχι μόνο παράσιτα του.....
σκοταδισμού, θέλουν τον θάνατο της πατρίδος μας.

Στην Ελλάδα οφείλουμε το πνεύμα μας και το σύνολο των αρετών μας. ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

Για να γίνουμε αμίμητοι, πρέπει να μιμηθούμε την Ελληνική αρχαιότητα. BINKELMAN GIOXAN

Θα κατακτούσαν την υφήλιο εάν δεν αλληλοσπαράσσονταν. Αυτό αποδεικνύεται από την ιστορία των Ελλήνων. ΒΙΣΜΑΡΚ

Η ανωτερότητα των Ελλήνων, οφείλεται στην ιδέα που είχαν για την πόλη. Μόνο ο Ελληνικός κόσμος είναι ον πολιτικό. ΓΚΟΛΤΖ. Γ

Όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος στη δύση, θεωρούμε την Ελλάδα μητέρα μας. ΓΚΑΡΩΝΤΥ ΡΟΖΕ

Η Ελλάδα ήταν και είναι το σχολείο του κόσμου. ΔΟΥΡΟΥΪ
Δεν θα ήμασταν τίποτε, χωρίς τους Έλληνες. ΕΡΑΣΜΟΣ

Οφείλει πολλά στους αγώνες και τις θυσίες της Ελλάδος, η Ρωσία καθώς και η Ευρώπη. ΕΡΕΜΠΟΥΡΚ ΗΛΙΑ

Η Ελλάς είναι το εκτυφλωτικό φώς, με αυτήν τα σύννεφα διαλύονται, όλες οι απορίες λύονται. ΖΙΠΕΝ ΑΛΑΙΝ

Στέκομε στο πλευρό σας με όλη μου την σκέψη, έχετε ξαναδώσει στην ανθρωπότητα κάποιες αφορμές εμπιστοσύνης στον άνθρωπο, θαυμασμού, ελπίδας και αγάπης, ξαναγίνεστε για εμάς ο θρίαμβος της αρετής, της αληθινής αξίας του πλούτου, του απλού ανθρώπου και πόση ευγνωμοσύνη σας χρωστάμε. ΖΙΝΤ ΑΝΤΡΕ

Χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι η διορατικότητα, που αν συμβάδιζε με την ιδιοφυία τους, η βιομηχανική επανάσταση θα άρχιζε χίλια χρόνια πριν τον Κολόμβο, έτσι σήμερα δεν θα περιφερόμασταν γύρω από την σελήνη, αλλά θα είχαμε φτάσει και σε άλλους πλανήτες. ΚΛΑΡΚ

Ο Σωκράτης, ήταν ο πρώτος που έφερε στη γη την φιλοσοφία του ουρανού. ΚΙΚΕΡΩΝ

1. Ο Ελληνικός πολιτισμός μας υπενθυμίζει ότι, εκτός από μηχανές, εμπόριο και βιομηχανία, υπάρχει και κάτι που το λένε, Ανθρώπου αρετή.
2. Ο κόσμος, χρειάζεται τον Ελληνισμό, γιατί χρειάζεται μια φιλοσοφία, που θα δώσει στον πολιτισμό του, αυτό που χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, την ψυχή. LIVINGSTONE RICHARD

Η Ελλάδα, είναι η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα σε αυτήν οφείλουμε ότι κάνει την ζωή ανώτερη και ωραιότερη. ΜΑΚΕΝΖΥ ΚΙΝΓΚ

Όλα τα πολιτισμένα έθνη, είναι αποικίες της Ελλάδος. ΜΕΗΝ ΗΕΝΡΥ

Η Ελληνική φυλή, είναι η τελειότερη, ωραιότερη και γοητευτικότερη από όλες τις άλλες φυλές. ΝΙΤΣΕ

Οι πρίγκιπες και οι ηγεμόνες, θα πρέπει να διαβάσουν τους Παράλληλους βίους του Πλουτάρχου, μέχρι να τους αποστηθίσουν. PAUL. J

Μορφωμένοι λέγονται αυτοί, που μελετούν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. RABELAIS

Η τελευταία λέξη της γης, όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή, θα είναι Ελλάς. RICHEPIN IEAN

Η μοναδική θεραπεία, για την κρίση που περνάει σήμερα ο πολιτισμός, είναι η επιστροφή στην Ελλάδα. RENE PUAUX

Το σπίτι, που στην βιβλιοθήκη του, δεν έχει έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, είναι ένα σπίτι χωρίς φώς. ΣΩ ΜΠΕΡΝΑΡ ΤΖΩΡΤΖ

Τώρα θα λέμε, ότι οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες, αν άλλοτε λέγαμε, ότι οι Έλληνες μάχονται σαν ήρωες. ΣΜΑΡΤΣ ΓΙΑΝ

Δεν υφίσταται παιδεία, χωρίς Ελληνική γραμματεία. ΤΟΛΣΤΟΙ

Δεν γνωρίζουμε, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, αν δεν υπήρχε η γενναιότητα και η ανδρεία των Ελλήνων. ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

Ο Ελληνικός στρατός, κατάφερε την πρώτη νίκη που εσημειώθει κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και απεδείχθη αντάξιος των προγόνων του. ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ

Οι Έλληνες, από αρχαιοτάτων χρόνων ελευθερώθηκαν από τις μυθολογικές δοξασίες και αυτό το πέτυχαν με την ελευθερία της σκέψης, κάτι το οποίο στερούνται οι ανατολικοί λαοί. DROVER

Για να γίνουμε άνθρωποι, πρέπει πρώτα να γίνουμε Έλληνες. WINKELLMAN

Έχουν πάνω τους, κάτι μυθικό οι κρητικοί όταν βρίσκονταν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, φαντάζουν σαν ήρωες μυθικοί, είναι αδύνατον να μην τους θαυμάσει, όποιος τους δει την ώρα εκείνη του θανάτου, που είναι τόσο περήφανοι και τραγικοί, μόνο και μόνο για να τους θαυμάσω πολλές φορές όταν γινόντουσαν εκτελέσεις, άφηνα το γραφείο μου κι έβγαινα στο μπαλκόνι, τέτοια περιφρόνηση προς τον θάνατο και τόση αγάπη προς την ελευθερία, δεν είδα σε κανένα άλλο λαό. ΑΝΤΡΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο κόσμος θα σωθεί, μόνον αν επιστρέψει στην Ελλάδα, σπάζοντας τα δεσμά της βαρβαρότητας. ΧΑΙΝΤΕΡΛΙΝ

Δεν θα πάψω ποτέ, να γράφω και να φωνάζω σε αντίθεση των καιρών, ότι εμείς οι Έλληνες ήμασταν και θα είμαστε είτε το θέλουν είτε όχι μερικοί οι φύλακες του φωτός, του φωτός αυτού, που οι δυνάμεις και οι λάτρεις του σκότους, θέλουν με τόση μανία να σβήσουν.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_6438.html

Γιώργος ο "Ριψοκίνδυνος"!!!

Από τον Κερατσινιώτη

"Ζούμε σε μια ανθρωπότητα που οδηγείται από ανθρώπους που κυβερνούν όπως τους βγει...
'Έχετε δει κανέναν να ρισκάρει;...
Μόνο ο Γιώργος ρισκάρει...
Πολλές φορές..."
Τάδε έφη ο αδελφός του πρωθυπουργού μας, Νικόλας Παπανδρέου σε συνέντευξη του στο.....
περιοδικό "DOWNTOWN"

Σχόλιο του "Κερατσινιώτη":
Αγαπητέ Νικόλα, ο αδελφός σου όντως ρισκάρει...
Ρισκάρει όμως με τις ζωές μας, του μισθούς μας, τις συντάξεις μας και το μέλλον το δικό μας, της πατρίδας και των παιδιών μας!!!!
Αν θέλει να είναι ριψοκίνδυνος ας ρισκάρει με τη δική του ζωή και με ότι του ανήκει ή με την δική σου που τον υποστηρίζεις και τον θαυμάζεις...

Βέβαια συμφωνώ μαζί σου ότι είναι ρίσκο του Γιώργου να λέει συνέχεια ψέμματα στον Ελληνικό Λαό...
Από την ημέρα που εκλέχθηκε ζούμε μια συνεχή πολιτική "Πρωταπριλιά"...

Είναι ρίσκο επίσης να κυβερνάει με την παρεούλα του και όχι με αυτούς που εκλέχθηκαν από τον Ελληνικό Λαό....

Ρίσκο είναι που εξυπηρετεί το άθλιο ΔΝΤ εις βάρος του Ελληνικού Λαού που τον πίστεψε ότι τα λεφτά υπάρχουν...

Ρίσκο είναι να χορεύει ζεμπεκιές την στιγμή που 70.000 Ελληνικές οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους...

Ρίσκο επίσης είναι να δίνει 700 ευρώ, δηλαδή παραπάνω από τον βασικό μισθό που θέσπισε για τον απλό Έλληνα πολίτη, για να κουρέψει τα όχι και τόσα πολλά μαλλιά του...

Δεν το ξέραμε ότι είναι τόσο ριψοκίνδυνος, ούτε μας το είχε πει πριν τις εκλογές...

Κλείνοντας θα ήθελα ταπεινά να προσθέσω... ότι ο αδερφός σου ρισκάρει...αλλά ρισκάρει προκλητικά και εις βάρος του Ελληνικού Λαού!!!

 http://neakeratsiniou.blogspot.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters