Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το αποκαλυπτικό κείμενο που δημοσίευσε ο Καμμένος στο facebook

Υπόθεση Hellenic Swap
"Υπόθεση Hellenic Swap"

Από το 2009 μια σειρά από δημοσιεύματα σε ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε ασχολήθηκαν, όχι με ιδιαίτερη έκταση, με το ζήτημα του «μαγειρέματος» των στατιστικών της ελληνικής οικονομίας από τις ελληνικές κυβερνήσεις και κατ’ επέκταση με τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που πρωταγωνίστησαν στις υποθέσεις αυτές.

Η αξία τέτοιων αποκαλύψεων δεν εξαντλείται στο να δείξει μόνο λάθη και παραλείψεις των πολιτικών και κυβερνώντων. Πολύ περισσότερο δείχνει πως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι κανόνας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και πως το αλισβερίσι κυβερνήσεων-κρατών και της αγοράς έχει τεράστιες επιπτώσεις στο οικονομικό και πολιτικό μέλλον μιας χώρας, που όταν αποκαλυφθούν είναι πλέον αργά.

Αυτό το άρθρο αποτελεί συμπλήρωμα στο εξαιρετικό κείμενο του Ιουλιανού για τους κερδοσκόπους «συνεργάτες» των ελληνικών κυβερνήσεων. Το θέμα του σχετίζεται με την ανάμειξη της Goldman Sachs στη διαμόρφωση του ελληνικού χρέους και ελλείμματος. Προσπάθησα να συνθέσω ένα παζλ γεγονότων, δημοσιεύσεων και αριθμών που κυριολεκτικά ζαλίζει το μυαλό λόγω πολυπλοκότητας, γι’ αυτό και απλοποίησα όσο γινόταν την επεξήγηση των οικονομικών στοιχείων.

Τον καιρό λοιπόν που η Ελλάδα επρόκειτο να περάσει στην ευρωζώνη όλοι γνωρίζουμε ότι υποχρεούταν να παρουσιάζει συγκεκριμένα όρια ελλείμματος (έως 3%) και χρέους (έως 60% του ΑΕΠ), βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και των λεγόμενων κριτηρίων Σύγκλισης που καθορίστηκαν στο Μάαστριχτ. Επίσης γνωρίζουμε από σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα ότι «μαγειρεύτηκαν» τα στατιστικά αυτά, ακόμα και εν γνώσει των Ευρωπαίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ [1].

Το 2000 και το 2001 λοιπόν η Ελλάδα επί πρωθυπουργού Σημίτη και η Goldman Sachs, συμφώνησαν το περίφημο “currency swap”. Ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας καταμετρούταν σε δολλάρια και γιεν Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα η είσοδος στην ΟΝΕ να καθιστούσε απαραίτητη τη μετατροπή τους σε ευρώ. Η συμφωνία με τη Goldman επέτρεψε να γίνει η μετατροπή με παλαιότερη και όχι τρέχουσα ισοτιμία και να αφαιρεθεί από το ονομαστικό χρέος της χώρας ένα σεβαστό ποσό. Η ίδια η εταιρεία δήλωσε πως το συνολικό ποσό που απέφεραν οι «ανταλλαγές νομίσματος» ανέρχεται στα 2,3 δις ευρώ [2]. Ενώ στην Ελλάδα οι συμφωνίες αυτές πέρασαν στα ψιλά γράμματα, ακόμα και με τις αποκαλύψεις της τελευταίας διετίας, στον Αμερικάνικο Τύπο έχουν όνομα: Αριάδνη, Αίολος, και Άτλας [3],τρεις εταιρείες-οχήματα ειδικού σκοπού.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, των Financial Times, του Euroweek και άλλων δημοσιογραφικών portals, η «Αριάδνη» ήταν η πρώτη συμφωνία GoIdman-Ελλάδας το 2000 και σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύει για λογαριασμό της Goldman μέρος των μελλοντικών εσόδων του Ο.Π.Α.Π. Ο «Αίολος», ιδρυθείς το 2001, επέτρεψε τη δέσμευση εσόδων από τα τέλη του «Ελευθέριος Βενιζέλος» [4] και ο «Άτλας», την ίδια χρονιά, τη δέσμευση εσόδων από τα τέλη διοδίων [5]. Στη διαχείριση και εποπτεία των επιχειρήσεων αυτών και των συναλλαγών τους φέρονται να εμπλέκονται επίσης οι Morgan Stanley και UBS και οι ελληνικές Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

To 2002 η αγαστή συνεργασία ελληνικής κυβέρνησης και Goldman όμως συνεχίστηκε: νέο swap αυτή τη φορά από γιεν και δολλάρια πάλι σε ευρώ αποδίδει 1 δις ευρώ «απαλλαγή» για το ελληνικό χρέος. Αυτή ήταν η «ζαβολιά» για την οποία η καγκελάριος Μέρκελ ορυόταν το 2009 [6] και οι Έλληνες κατηγορούνταν για εξαπάτηση της Ευρώπης. Ήταν ακόμα μια «καινοτομία» και «κατόρθωμα» της ομάδας τεχνοκρατών της Goldman, διότι πέτυχαν μια ακόμα πολύ επικερδή συμφωνία: η Ελλάδα εξέδωσε ομόλογα αξίας 10 δις δολλαρίων και μέσω της Goldman τα αντάλλαξε σε 8,4 δις ευρώ χρησιμοποιώντας παλαιότερη ισοτιμία (και όχι την τρέχουσα, βάσει της οποίας θα έπρεπε η μετατροπή να της δώσει 7,4 δις ευρώ).

Τα swaps του 2000, 2001 και 2002 ήταν επί της ουσίας «δομημένα» προϊόντα που σκαρφίστηκε η Goldman, τα οποία «εξασφάλισαν» αρκετά δις ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και του επέτρεψαν να παρουσιάσει μικρότερο έλλειμμα στη Eurostat.

Η Goldman από τη μεριά της κέρδισε 300 εκατομμύρια δολάρια μόνο από την τελευταία συναλλαγή ως αμοιβή για την «εξυπηρέτηση» και περίπου 5 δις σε βάθος χρόνου από τόκους260 εκατομμυρίων το χρόνο με λήξη αποπληρωμής της συμφωνίας το 2019. Με απλά λόγια μαγείρεψε το χρέος της Ελλάδας με αντάλλαγμα μια αδρή μελλοντική πληρωμή. Επιπλέον «ασφάλισε» την έκθεση της έναντι του ελληνικού χρέους και «στοιχημάτισε» ουσιαστικά εναντίον της Ελλάδας αγοράζοντας ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)[7] μέσω της γερμανικής τράπεζας Depfa [8].

Για το «διπλό ταμπλό» που έπαιξε η Goldman δανείζοντας από τη μια την Ελλάδα και στοιχηματίζοντας εναντίον της από την άλλη [9], κατηγορήθηκε από τον Αμερικάνικο Τύπο και ευθαρσώς δήλωσε πως είναι πάγια πρακτική ένα επενδυτικό και πιστωτικό ίδρυμα να προχωρεί στην εξασφάλιση του ρίσκου από τις συναλλαγές του και ότι αυτό είναι γνωστό στους πελάτες του, όπως και στην ελληνική κυβέρνηση [10]

Μάλιστα για του λόγου το αληθές η Goldman με μια σειρά ακόμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Markit Group, στην οποία η Goldman και η JP Morgan είναι μέτοχοι [11], δημιούργησαν ένα χρηματιστηριακό δείκτη προκειμένου να εμπορεύονται οι επενδυτές τα ασφάλιστρακινδύνου που αφορούν ακριβώς στο χρέος χωρών της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Ο δείκτης ονομάζεται iTraxx SovX και πολλοί επενδυτές τονίζουν ότι οι συναλλαγές που αφορά ο δείκτης επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό την επιδείνωση του χρέους μιας χώρας [12]. Ανάμεσα στους αγοραστές CDS συγκαταλέγονται η Deutsche Bank, UBS, Credit Suisse, Societe Generale και ΒΝΡ Paribas.

Ας επιστρέψουμε όμως στις ανταλλαγές νομίσματος μεταξύ Ελλάδας και Goldman. To γεγονός ότι επέλεξαν όποια ισοτιμία ευρω-δολαρίου-γιεν ήθελαν για να πετύχουν τη διαφορά στο τελικό συνάλλαγμα αφαιρεί από την «αγορά» αυτήν την αξία και με έναν ιδιόρρυθμο διμερή διακανονισμό, η Ελλάδα πρακτικά δανειζόταν ρευστό προκαταβολικά με αντάλλαγμα μελλοντικές αποδόσεις των Δημοσίων εσόδων προς τους δανειστές. Το Ελληνικό Κράτος όμως δεν «κατέγραψε» αυτές τις συμφωνίες ως δάνεια αλλά ως αγοραπωλησίες και έτσι δεν εμφανίζονταν οι διαφορές αξίας συναλλάγματος στον κρατικό ισολογισμό.

Άλλωστε ο κανονισμός της Eurostat δεν αναγνωρίζει μια τέτοια συμφωνία ως «δάνειο» και δενυπολογίζει στο έλλειμμα τα ποσά που χάνονται από τέτοιες συναλλαγές τύπου swap, με αποτέλεσμα αυτό να φανεί χαμηλότερο (1.2% το 2002, κατώ από 3% δηλαδή που προϋποθέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας)[13].

Το εργαλείο πάντως της ανταλλαγής νομίσματος υπάρχει από το 1985 και δεν είναι άγνωστο στα οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ε Ε και της ευρωζώνης. Μάλιστα οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών το κατέστησαν καθόλα νόμιμο προς τους κανονισμούς της ευρωζώνης, γι’ αυτό και δεν έχει ακόμα αμφισβητηθεί σοβαρά η νομιμότητα τους, παρά μόνο βλέπουμε «γκρίνιες» ότι δήθεν τέτοιες πρακτικές ξεγελούν τους επενδυτές [14].

Παρόμοιες αλχημείες είχε κάνει και το ιταλικό Δημόσιο το 1997 όταν αντάλλαξε ομόλογα σε γιεν αξίας 200 δις σε ισοτιμία 1995, λαμβάνοντας έτσι από τη συναλλαγή περισσότερες λιρέτες απ’ ότι αν γινόταν η μετατροπή στην τρέχουσα ισοτιμία του 1997 (είχε ήδη υποτιμηθεί το γιεν) [15].

Ακόμα και μετά την εισδοχή στην ευρωζώνη η Ελλάδα συνέχισε αυτού του είδους τις συναλλαγές με τη Goldman Sachs συμβάλλοντας έτσι στην εμφάνιση χαμηλού χρέους [16]. To Bloomberg μάλιστα μεταδίδει την αναφορά της Eurostat βάσει της οποίας η Ελλάδα προχώρησε σε 13 συναλλαγές τύπου swap συνολικά από το 2001 και όλες με τη Goldman Sachs [17], συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ [18].

Είναι προφανές ότι η πρακτική των ανταλλαγών νομίσματος, αν και δε συνιστά ευθεύως δανειακή σύμβαση μεταξή της Ελλάδας και των όποιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, χρεώνει το ελληνικό Δημόσιο με τόκους και αποζημιώσεις ρίσκου τεράστιων ποσών σε βάθος χρόνου, χωρίς να υπολογίσουμε βεβαίως και τις όποιες εμπράγματες εγγυήσεις που δεσμεύει στις συμφωνίες.

Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι το 2000 οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνηςείχαν συμφωνήσει κατηγορηματικά να μην δηλώνονται και να μη λαμβάνονται υπόψη τα «παράγωγα» και άλλα προϊόντα «δημιουργικής» λογιστικής στους λογαριασμούς των συναλλαγών των κρατών-μελών [19].

Ας επιστρέψουμε όμως – πάλι - στις συμφωνίες Ελλάδας – Goldman, που ξεκινούν από το 1998 [20]. Θα σταθούμε λίγο εδώ για να εξηγήσουμε όσο γίνεται απλά την εξέλιξη τους: Τις ανταλλαγές νομίσματος (currency swaps) μέχρι το 2005 συνόδευσε μια σειρά από ανταλλαγές επιτοκίου (interest-rate swaps). Οι δεσμεύσεις δηλαδή της Ελλάδας να αποδώσει έσοδα από τον ΟΠΑΠ, τα αεροδρόμια και τα διόδια στη Goldman, όπως αναφέραμε παραπάνω, συνοψίστηκανσε ένα «πακέτο» ανταλλαγής επιτοκίου, σύμφωνα με το οποίο:
  • Η Goldman Sachs θα απέδιδε στο ελληνικό κράτος το συμφωνηθέν ποσό με σταθερό επιτόκιο 4% (το «δάνειο» δηλαδή καταβαλλόταν στην Ελλάδα σε τοκιζόμενες δόσεις).
  • Η Ελλάδα θα επέστρεφε στη Goldman το συμφωνηθέν ποσό (εκτός της αρχικής αμοιβής) με κυμαινόμενο επιτόκιο 6,6%+ (είναι το λεγόμενο Libor που σε αυτού του είδους τις συναλλαγές μπορεί να αυξηθεί αλλά να μην πέσει ποτέ κάτω από 6,6%)

Αυτό ήταν βέβαια και το συμφωνηθέν ποσό που ήδη αναφέραμε των 260 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο μέχρι το 2019. Το κομβικό λοιπόν 2005 οι συμφωνίες κλιμακώνονται: η Goldman πουλάει μαζεμένες τις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι της (5,1 δις ευρώ) στην Εθνική Τράπεζα.

Πλέον δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο χρωστάει στην Εθνική Τράπεζα και όχι στη Goldman για τις «εξυπηρετήσεις» της τελευταίας. Ωστόσο με την έλλειψη ρευστότητας που ξεκίνησε το 2008 και την εκτόξευση του Δημοσίου χρέους, η Εθνική δεν μπορούσε να απαιτήσει τις πληρωμές αυτές από το Δημόσιο. Την ίδια περίοδο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοινώνει την αγορά τίτλων και άλλων εγγυήσεων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες με σταθερό χαμηλό επιτόκιο προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα στις ευρωπαϊκές αγορές. Ήταν μια ευκαιρία που η Εθνική δεν μπορούσε να χάσει.

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα του ελλείμματος της και κάθεται στο τραπέζι με την Εθνική, στην οποία χρωστά ακόμα τα προσαυξημένα με τόκους χρεωστούμενα για τις ανταλλαγές νομίσματος που πούλησε στην Εθνική η Goldman.

Το 2009 λοιπόν, λίγους μήνες πριν το διορισμό του κ. Πέτρου Χριστοδούλου [21] ως επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ο οποίος ας σημειώσουμε ότι είναι πρώην στέλεχος σε Goldman Sachs, JP Morgan και Credit Suisse), η Goldman μεθοδεύει το εξής εγχείρημα: Με τη μεσολάβηση της ιδρύεται στο Λονδίνο μια εταιρεία φάντασμα (διότι η συναλλαγή έγινε στη δευτερογενή αγορά, θα δείτε ποια συναλλαγή) ονόματι Titlos. Η εταιρεία αυτή, άλλη μια «εταιρεία ειδικού σκοπού» (SPV- Special Purpose Vehicle), δηλαδή μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για να διενεργηθεί μια οικονομική συναλλαγή, εκδίδει γραμμάτια ύψους 5 δις περίπου ευρώ, όσα ακριβώς δηλαδή χρωστούσε το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα. Η Titlos λοιπόν «αγοράζει» με αυτά τα γραμμάτια από την Εθνική τα δικαιώματα που αυτή είχε στα χρωστούμενα του Δημοσίου αλλάζοντας το επιτόκιο. Η νέα σύμβαση έχει ημερομηνία λήξης το φθινόπωρο του 2039.

Πιο αναλυτικά το πακέτο έχει ως εξής και είναι δημόσια διαθέσιμο εδώ: http://www.zerohedge.com/sites/default/files/Moody%27s%20Titlos.pdf

Η Ελλάδα χρωστά στην Εθνική τις αποδόσεις των συμφωνιών με τη Goldman ύψους 5,1 δις ευρώ
Η εταιρεία «Titlos» εκδίδει γραμμάτια ύψους 5,1 δις ευρώ και τα εμπορεύεται με την Εθνική με αντάλλαγμα τις αποδόσεις που χρωστά η Ελλάδα
Χρησιμοποιώντας παρόμοιες τιμές στα επιτόκια των πρώτων swaps, η Titlos αποδίδει στην Ελλάδα το συμφωνηθέν ποσό με επιτόκιο σταθερό 4,5% και η Ελλάδα αποδίδει στην Titlos το συμφωνθηθέν ποσό με επιτόκιο 6,6% κυμαινόμενο.
Με την επιμήκυνση του αρχικού χρέους από το 2019 στο 2039 η Ελλάδα χρεώνεται με τουλάχιστον επιπλέον 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα είχε πλέον στη διάθεση της τα γραμμάτια της Titlos τα οποία παρείσχε ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ για να δανειστεί φθηνό χρήμα [22], το οποίο με τη σειρά της δάνειζε με το ακριβό επιτόκιο της αγοράς στους πελάτες της. Η Goldman για άλλη μια φορά λοιπόν δημιούργησε χρήμα αέρα μέσα από τη διαφορά των επιτοκίων που αντάλλαξε η Εθνική με το Ελληνικό Δημόσιο [23].

Στη συμφωνία της Titlos όμως υπάρχει ρήτρα που προϋποθέτει υψηλή αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s. Προβλέπεται μάλιστα ότι αν υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ή της Εθνικής Τράπεζας, τότε ακυρώνεται επί της ουσίας η υποχρέωση καταβολής των τόκων από την Titlos στο Δημόσιο και αμφότερες οι πλευρές έχουν σοβαρό πρόβλημα πιστωτικής έκθεσης [24]. Υπεραναλυτική περιγραφή των όρων της έκδοσης των γραμματίων βρίσκεται εδώ, μαζί με το πρωτότυπο κείμενο
http://www.zerohedge.com/article/titlos-llc-special-purpose-vehicle-downgrade-catalyst-trigger-which-will-destroy-greece.

Από τον Απρίλιο του 2009 η ΕΚΤ ερευνά τις υποθέσεις swaps στις οποίες προχώρησε η Ελλάδα [25] και με τις διορθώσεις και αναθεωρήσεις των ελληνικών στατιστικών [26], το 2010 και το 2011 η οικονομία της Ελλάδας παρουσιάζει την άθλια εικόνα που σήμερα γνωρίζουμε. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η Le Monde έκανε αναφορές για την εμπλοκή του Πέτρου Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ στην υπόθεση ίδρυσης της εταιρείας Titlos [27].

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω βλέπουμε ότι η αγαστή συνεργασία κυβερνήσεων και επενδυτών του χρηματοπιστωτικού τομέα τραβάει πριν την καθιέρωση του ευρώ και έχει άμεση σχέση με την άυξηση του Δημοσίου χρέους και του ελλείμματος. Διότι η πρακτική των ανταλλαγών νομίσματος και ισοτιμίας μοιάζει ως επί το πλείστον με τη χρήση πιστωτικής κάρτας: ένας τρίτος φοράς μας προσφέρει προκαταβολικά ρευστό χρήμα δεσμεύοντας μας να του επιστρέψουμε πολύ περισσότερα στο μέλλον.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο η εμπλοκή των κυβερνητικών αξιωματούχων σε αυτές τις συναλλαγές και η ηθική και πραγματική νομιμότητα των πράξεων τους. Το ζήτημα είναι ότι ποτέ ξανά τόσο λίγοι άνθρωποι δεν έβγαλαν τόσα πολλά χρήματα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς μάλιστα να έχουν παράξει τίποτα, χωρίς να έχουν προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στην κοινωνία και χωρίς να έχουν ενδιαφερθεί για τις συνέπειες των πράξεων τους.

Η δυνατότητα που δίνεται στους παράγοντες αυτούς να ποντάρουν σήμερα και να κερδίζουν δισεκατομμύρια εκμεταλλευόμενοι δημόσιο χρήμα είναι μια μοναδική «καινοτομία» του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος και ωχριά μπροστά στις «τρύπες εναντίον των οποίων οι σημερινές κυβερνήσεις διενεργούν ολόκληρη σταυροφορία. Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και κάθε λογής επαγγελματικοί κλάδοι δαιμονοποιούνται και κατακρεουργούνται καθημερινά από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να κατακρημνίζεται, στιγματίζονται ως εγκληματίες για παρατυπίες μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Ταυτόχρονα, πενήντα-εξήντα γνωστοί και άγνωστοι «επενδυτές» ή «κερδοσκόποι» κερδίζουν εκατομμύρια από τη μια μέρα στην άλλη, εις βάρος αυτών των ανθρώπων.

ΥΓ. Συγχωρέστε με για τα όποια λάθη σε νούμερα ή οικονομική ορολογία, ειλικρινά ήταν μεγάλος πονοκέφαλος η κατανόηση της υπόθεσης Hellenic Swap. Κάθε διόρθωση και πρόταση για ορθότερη διατύπωση είναι καλοδεχούμενη.

1 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=40630948

2 http://www2.goldmansachs.com/our-firm/on-the-issues/viewpoint/viewpoint-articles/greece.html

3 http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/02/25/159011/details-on-those-other-greek-debt-deals/

4 http://www.alternet.org/economy/145884/how_the_monsters_at_goldman_sachs_caused_a_greek_tragedy

5 http://www.nytimes.com/2010/02/14/business/global/14debt.html?pagewanted=all

6 http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,676634,00.html

7 http://keithfitz-gerald.com/bank-bets-now-pushing-greece-closer-to-ruin ,
http://www.businessinsider.com/goldman-sachs-shorted-greek-debt-after-it-arranged-those-shady-swaps-2010-2

8 http://www.risk.net/risk-magazine/feature/1498135/revealed-goldman-sachs-mega-deal-greece

9 http://my.firedoglake.com/scarecrow/2010/02/24/goldman-sachs-helps-hide-greek-debt-then-sets-up-market-to-bet-on-its-default/

10 http://www2.goldmansachs.com/our-firm/on-the-issues/viewpoint/viewpoint-articles/5-18-clients.html

11 http://www.marketrap.com/article/view_article/91172/did-the-markit-group-a-black-box-company-partially-owned-by-goldman-sachs-and-jp-morgan-devastate-markets

12 http://www.nytimes.com/2010/02/25/business/global/25swaps.html

13 http://www.nytimes.com/2010/02/25/business/global/25swaps.html

14 http://www.thefirstpost.co.uk/59812,business,greek-crisis-investors-fooled-by-goldman-sachs

15 http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/02/09/145201/goldmans-trojan-greek-currency-swap/, https://self-evident.org/?p=757

16 http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=244030.

17 http://www.bloomberg.com/news/2011-05-12/greece-had-13-currency-swaps-with-goldman-eurostat-says-1-.html

18 http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=asBNXSLtlN9E

19 http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/02/25/159011/details-on-those-other-greek-debt-deals/

20 http://www.thefirstpost.co.uk/60016,business,london-firm-at-centre-of-greece-goldman-deal

21 http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/49/4b/fb/494bfb3d109b1fb169aabcc952b1d00caf7d28fa/application/pdf/2010_02_19_Petros_Christodoulou_cv.pdf

22 http://www.gata.org/node/8359

23 http://johntrumanwolfe.com/2011/04/a-greek-tragedy-goldman-sachs-and-the-european-financial-crisis/

24 http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/02/16/150141/titlos-and-greek-currency-swap-titillation/

25 http://www.xrima-online.gr/oikonomia/o_mustikos_fakelos_tis_ekt_gia_tin_ellada_1.html

26 http://ftalphaville.ft.com/blog/2011/05/13/568261/eurostat-isnt-happy-with-greece-and-its-goldman-swap/

27 http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=fr&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.freecity.gr%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D2565%3A———–monde%26catid%3D1%3A2009-07-02-05-32-13%26Itemid%3D7&act=url

Μια έρευνα του Kael’thas από τον παραλληλογράφο με την τεχνική υποστήριξη του Back Door Man

Πηγή: Το αποκαλυπτικό κείμενο που δημοσίευσε ο Καμμένος στο facebook - RAMNOUSIA

Το κρέμασμα σας, είναι θέμα …χρόνου.



Μέχρι χθες το υπουργείο παραΠαιδείας διέψευδε κατηγορηματικά και συνάμα θεωρούσε ανοησίες ότι υπάρχει θέμα υποσιτισμένων μαθητών, σήμερα το απόγευμα η ξεφτιλισμένη Χριστοφιλοπούλου το επιβεβαίωσε, και υποσχέθηκε από την ερχόμενη εβδομάδα μικρογεύματα με Γάλα, μπισκότα με δημητριακά και φρούτα σε μαθητές 18 σχολείων, που βρίσκονται σε λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα).  
 
Στις περιοχές αυτές παρουσιάστηκαν τα περισσότερα κρούσματα ασιτίας μικρών παιδιών οικογενειών που έχασαν δουλειές και εισοδήματα και δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε μια φέτα ψωμί με τυρί, και ότι θα δοθούν σε όλους τους μαθητές των προαναφερόμενων σχολείων, και όχι μόνο σε κείνα που έχουν πραγματικά ανάγκη, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος του στιγματισμού.
 
Το εξοργιστικό είναι όμως πως η αιτία της καθυστέρησης αυτών των προγραμμάτων είναι, διότι λέει άκουσον – άκουσον υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα του εξαγγελθέντος προγράμματος αφού είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ?
 
Εάν ρε ξεφτιλισμένοι δίνατε τα λεφτά που σας κοστίζουν οι σπιτωμένες πουτανες σας, οι γαμιάδες σας, και τα τεκνά σας, θα σιτίζατε όλα τα σχολεία της χώρας. Είσαστε τόσο αρχικλεφταραδες που ακόμα και σε αυτό το ευαίσθητο πρόγραμμα θέλετε μα υπάρξουν μίζες.
 
Δεν φτάνει που μας γυρίσατε στις εποχές του σχεδίου Μαρσαλ με κίτρινο τυρί και γάλα σκόνη, μετά από τόσο κόπο που κάναμε για να δουν τα παιδιά μας καλύτερες μέρες, θέλετε και μίζα όπως έπαιρναν και τότε οι παπάδες, διότι μέσω ενοριών γινόταν η …διοχέτευση . Έτσι τότε οι παπάδες κατακρατούσαν ποσότητες και τις διοχέτευαν στην μαύρη αγορά μέσω των συνεργατών - μαυραγοριτών .
 
Μερικές βέβαια φορές την πάτησαν, και οι μαυραγορίτες τους έδωσαν τα αρχίδια τους, αφού το παπαδαριό ήθελε μάλιστα σε..λίρες, την αμοιβή..
 
Το μόνο που απομένει είναι να ΞΑΝΑδημιουργησετε και τις παιδούπολεις της ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ, και τις «αποστολές» παιδιών στο …αμέρικα.
 
Η ζωή κάνει κύκλους. Και τότε γερμανοτσολιάδες προδότες διοικούσαν την χώρα, και τώρα το ίδιο ξανασυμβαίνει. 
 
 
 http://ixnos.blogspot.com/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_8489.html

Ας κοπιάσουν...


Το θέμα είναι ότι όταν αυτή η σκέψη καταγράφηκε σε κείμενο, το οποίο κατόπιν διέρρευσε στους Financial Times, έδωσε το πάτημα στους δικούς μας πολιτικούς, στον Υπουργό Οικονομικών συγκεκριμένα, να παρουσιάσουν ένα δικό τουςσπαρακτικό μονόπρακτο με τους ίδιους στον ρόλο των πατριωτών που εξανίστανται για την κατάφορη παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ανοησίες! Και από τις δύο μεριές. Τόσο τη δική μας όσο και τη γερμανική. Από την μία, η γερμανική απελπισία δικαιολογείται μόνο ως αναλυτική αποτυχία των πολιτικών που την επιδεικνύουν. Και, από την άλλη, οι θυμωμένες διαμαρτυρίες των δικών μας πολιτικών μόνο ως απόδειξη της καλής τους σχέσης με την υποκρισία μπορεί να ερμηνευτούν.

Ξεκινώντας από εμάς, τι περιμένατε κύριοι και κυρίες πολιτικοί μας ηγέτες;
Μπορεί το Μνημόνιο να μην το διαβάσατε, όμως δεν καταλάβατε ότι με την υπογραφή του η χώρα έμπαινε (καλώς ή κακώς) σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο;
Και τι σημαίνει αυτό;
Δεν σημαίνει ότι οι ξένοι ελεγκτές ουσιαστικά αποκτούσαν εκτελεστική αλλά και (έμμεσα) νομική εξουσία στον τόπο μας;
Δεν καταλάβατε ότι η εθνική ανεξαρτησία απωλέσθη την ώρα που εσείς αποδεχθήκατε την λογική των τεράστιων δανείων σε συνδυασμό με την λιτότητα που με μαθηματική ακρίβεια θα μείωνε το εθνικό εισόδημα από το οποίο υποτίθεται ότι θα αποπληρώνονταν αυτά τα δάνεια;
Το να διαμαρτύρεστε τώρα για την γερμανική έλλειψη ευαισθησίας ως προς την… εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί απόδειξη είτε ανοησίας είτε υποκρισίας. (Διαλέξτε ποιο από τα δύο σας χαρακτηρίζει!)

Όσο για την γερμανική πλευρά, δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε εκεί. Πολύ φοβάμαι ότι και οι γερμανοί πολιτικοί ηγέτες (τουλάχιστον όσοι προσυπογράφουν το εν λόγω κείμενο) ταλαντεύονται επικίνδυνα μεταξύ της υποκρισίας και της παντελούς απώλειας αίσθησης της πραγματικότητας.
Πράγματι, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μην κάνουν κουβέντα για τις αμαρτωλές, υπό πτώχευση, γερμανικές τράπεζες, επέλεξαν να στείλουν σε ένα πτωχευμένο κράτος τεράστια δάνεια υπό τον όρο λιτότητας που εγγυάται ότι θα αδυνατεί να τα αποπληρώσει.
Επί πλέον, ώστε να μπορούν οι ίδιοι να πείσουν τους βουλευτές τους στο Βερολίνο να εγκρίνουν τα δάνεια αυτά, επέβαλαν στους έλληνες πολιτικούς στόχους που ούτε οι θεοί του Ολύμπου δεν θα μπορούσαν να πετύχουν.
Κι όταν η καλπάζουσα ύφεση που αυτή η πολιτική δημιούργησε, ως αναμενόταν, κατέστησε αδύνατη την αποπληρωμή των δανείων, άρχισαν να φωνασκούν και να ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει την εξουσία σε δικό τους τοποτηρητή (λες και δεν έχει ήδη γίνει αυτό).

Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στους δικούς μας πολιτικούς είναι απλό: σταματήστε πλέον να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Όσο για το μήνυμα προς τους γερμανούς συναδέλφους τους, θα πρότεινα το εξής απλό: επιβάλατε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη ευρωζώνη μια πολιτική που αντιτίθεται στους νόμους της λογικής. Υποστείτε τώρα τις συνέπειες! Κι αν δεν συμφωνείτε μαζί μου, και επιμένετε ότι αυτό που φταίει είναι ότι οι έλληνες δεν εφάρμοσαν ένα σταθεροποιητικό πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει αν είχε εφαρμοστεί από βορειοευρωπαίους τεχνοκράτες, τότε κοπιάστε! Στείλτε μας δικούς σας κυβερνήτες (άλλωστε έχουμε εμπειρία από τέτοια!) να εφαρμόσουν το σταθεροποιητικό σχέδιο (το οποίο ακόμα πιστεύετε ότι ήταν εφαρμόσιμο). Υπό τον εξής όμως όρο:

Αν σε ενάμιση χρόνο δικής σας διακυβέρνησης της πατρίδας μας το ΑΕΠ της χώρας φτάσει το +2% (που είναι απαραίτητο σύμφωνα με τους δικούς σας υπολογισμούς για να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος) και η ανεργία πλησιάσει ξανά στο 10%, τότε δικά σας συγκεκριμένα «δώρα» που θα προσδιορίσουμε από κοινού τώρα - π.χ. το δίκτυο της ΔΕΗ (που η Siemens χρόνια τώρα ονειρεύεται), εταιρείες ύδρευσης, κλπ.

Αν όμως αποτύχετε, και η Ύφεση συνεχίσει να υφαίνει το δηλητηριώδες πέπλο της πάνω από την χώρα, τότε θα φύγετε και θα καλύπτετε χωρίς πολλά-πολλά τα πρωτογενή ελλείμματα της Ελλάδας για δέκα χρόνια.
Είστε;

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_1679.html

ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου*
Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργήθηκε προ ημερών, με αφορμή την αρχική παραίτηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, επιφορτισμένων να διαχειρίζονται το οικονομικό...
έγκλημα και οι οποίοι δήλωσαν πως «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος». Μετά την παραίτηση των δυο αντιεισαγγελέων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου, αμφότεροι λαλίστατοι και συνυπεύθυνοι της σημερινής ζοφερής κατάστασης που βιώνει ο τόπος και ο λαός του, εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση κατά των αντεισαγγελέων, με ιδιαίτερα απαξιωτικούς όρους για το κύρος της Δικαιοσύνης. Λίγες ημέρες πιο μπροστά, στις 22 Δεκεμβρίου 2011 ο κ. Παπαϊωάννου είχε δηλώσει στο Υπουργικό συμβούλιο της μειοδοτικής κυβέρνησης Παπαδήμου, σε μια προσπάθεια απόλυτης απαξίας και χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης: «Η Δικαιοσύνη βρίσκεται σε βαθειά κρίση και δεν έχουμε καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης αλλά έχουμε αρνησιδικία». Στην συνέχεια οι αντεισαγγελείς στέλνουν στη Βουλή τη δικογραφία της ΕΛ-ΣΤΑΤ, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, διαπιστώνοντας ότι από σειρά καταθέσεων προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του τέως υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών της προηγούμενης κυβέρνησης, σχετικά με πιθανή τεχνητή διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του ελλείμματος του 2009, στοιχεία που οδήγησαν την χώρα σε καθεστώς επιτήρησης από το ΔΝΤ και την τρόικα. Στις 23 Ιανουαρίου 2012 από την πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» αναλαμβάνει να μειώσει αυτή την παραπομπή, των ηθικών, τίμιων και αδέκαστων αντιεισαγγελέων, με τραμπουκική συμπεριφορά, αμέτρητη κινδυνολογία και ψήγματα εκφοβισμού, ο «καρδινάλιος» της μνημονικής κυβέρνησης κ. Λομβέρδος. Μια συμπεριφορά που θα την ζήλευε και ο πολλά βαρύς, κ. Πάγκαλος. Είπε, λοιπόν, μεταξύ άλλων ο κ. Λομβέρδος: «όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου θα μετατρέψει την χώρα σε μια χώρα που υπάρχει μακελειό. Όποιος επιχειρήσει να τον προσβάλλει πολιτικά, με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, η χώρα θα αλλάξει πορεία, από κει που πηγαίνει να μην γονατίσει, θα γίνει, σας το δηλώνω κατηγορηματικά, θα γίνει μακελειό». Αυτή η δικτατορική συμπεριφορά, του εκπρόσωπου του σαθρού, απαξιωμένου και απονευρωμένου πολιτικού συστήματος, δεν έμεινε αναπάντητη από τον πλέον αρμόδιο που ανύψωσε ακόμη περισσότερο το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ρούσο Εμμανουήλ Παπαδάκη. Σας παραθέτω, λοιπόν, απόσπασμα της πύρινης, όσο και διδακτικής παρεμβάσεώς του: «Όσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. υπουργού Υγείας περί μακελειού, που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η ΜΚΟ, ας ασχοληθεί με το νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίσουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από τη συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την αποπροστασία του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής). Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία μας έφθασαν σε αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν σχέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τα αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς, αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την αριστοτέλεια διατύπωση)». Όλες οι παραπάνω αναφορές καταδεικνύουν από την μια μεριά την αλαζονεία που διακατέχει διαχρονικά το πολιτικό μας σύστημα και συνάμα την προσπάθειά του να βρίσκονται στο απυρόβλητο οι εγκληματικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων, από τις πολιτικές επιλογές τους, οι οποίες οδήγησαν τον λαό μας στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική εξαθλίωση και από την άλλη την δίκαιη, σθεναρή και αταλάντευτη κρίση, πανάξιων λειτουργών της δικαιοσύνης. Αυτή η αλαζονεία του πολιτικού μας συστήματος καλλιεργήθηκε γιατί όλα τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση τα δύο κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν την πατρίδα μας μετέτρεψαν το πολίτευμα της χώρας από Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική δημοκρατία σε πλήρη ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτά τα κόμματα αντί να είναι όργανα προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, μετετράπησαν σε σπόνσορες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των διαφόρων συντεχνιών και έγιναν παράγοντες εκμαυλισμού, διαφθοράς και διαπλοκής. Τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν έλυσαν κανένα κοινωνικό πρόβλημα παρά τις συνεχείς προεκλογικές τους εξαγγελίες και κατασπατάλησαν ασύστολα το απίστευτο χρήμα που εισέρευσε στην χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απέβλεπε στην ανάπτυξη και την υποδομή της, ώστε να επιτευχτεί η σύγκλιση της Ελληνικής οικονομίας με τις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης. Δημιούργησαν παρανοϊκό και ακατάσχετο δανεισμό βουλιάζοντας κάθε μέρα που περνούσε την χώρα στην άβυσσο. Μοίραζαν πρόσκαιρες φρούδες ελπίδες με τα ρουσφέτια και τους διορισμούς στο δημόσιο. Ανάγκασαν τον πολίτη να ψηφίζει με μοναδικό κριτήριο το ατομικό του και μόνο συμφέρον. Υφάρπαζαν επί της ουσίας βίαια την ψήφο του άμοιρου ψηφοφόρου. Αποτέλεσμα αυτής της φαύλης πολιτικής είναι το σημερινό κατάντημα της χώρας, όπου κατακρεουργούνται οι μισθοί εργαζομένων και οι συντάξεις απόμαχων της εργασίας, όπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς, όπου οι έμμεσοι φόροι είναι χαράτσι απάνθρωπης αδικίας, όπου η ανεργία, ειδικά στους νέους καλπάζει και δεν δίνει στην νεολαία μας καμία ελπίδα και προοπτική, όπου βιώνουμε κατοχικές εποχές με την διανομή συσσιτίων σε άπορους και άστεγους νεόπτωχους Έλληνες. Σήμερα, λοιπόν, που τα κόμματα της συγκυβέρνησης του τραπεζίτη κ. Παπαδήμου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, που ψήφισαν το μνημόνιο και της ΝΔ που τελικά εκ των υστέρων το αποδέχτηκε και που σε λίγες ημέρες, αυτοί οι ίδιοι, θα υπογράψουν και την νέα δανειακή σύμβαση που θα υπαγορεύει την αφαίρεση της Εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδος μας, έχουμε λύση που να δίνει ΕΛΠΙΔΑ για την χώρα και τον λαό της; Η λύση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες και ο ορισμός της Βουλής που θα προκύψει, ως Συντακτικής Βουλής, η οποία θα επεξεργασθεί την δημιουργία ΝΕΟΥ Συντάγματος. Ενός Συντάγματος που θα ορίζει την σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας προς όφελος του Ελληνικού λαού και της πατρίδος και όχι υπέρ της κομματοκρατίας που οδήγησε την χώρα στην οικονομική, πολιτική και ηθική εξαθλίωση. Ενός Συντάγματος που θα οδηγήσει την χώρα δυναμικά μπροστά με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής και σωστής λειτουργίας της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας. Μιας Δημοκρατίας που δεν θα χειραγωγείται από φαύλες σπείρες συντεχνιών ανθρώπων. Από πεινασμένους πολιτικάντηδες για χρήμα και εξουσία, από επίορκους, του όρκου που έδωσαν στην υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
* Οικονομολόγος, συνεργάτης ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_8506.html

Ο Αγαμέμνονας και το 666

Ο Αργύρης Τσακαλίας γεννήθηκε στην Ικαρία και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θεολογία στην Πάτμο και στην Χάλκη και την δίδαξε σε διάφορα σχολεία. Έχει εκδώσει συνολικά 18 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εξαντληθεί.
 





MrGYLIPPOS  Απολαυστικό και εξόχως διδακτικό βίντεο από την χθεσινοβραδυνή (2 τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Γενάρη 2012) εκπομπή της βετεράνας δημοσιογράφου, Βίκυς Μιχαλονάκου, στο κανάλι «Κόντρα».

Φιλοξενούμενοι στο στούντιο ο θείος των Αρχηγών της 17 Νοέμβρη Αδελφών Ξηρών, Αργύρης Τσακαλίας, ο ιεραπόστολος της Βερδικούσας Λαρίσης, Σπυρίδων Νάκος και ο παλαιοημερολογίτης μπολντυμπιντεράς Ευάγγελος Σπύρου.

Ο κάργα Ελληνόψυχος Αργύρης Τσακαλίας (απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρώην παπάς, κατόπιν αναρχοαριστερός και νύν Λαϊκός Φιλόσοφος) έδωσε ρεσιτάλ καθ' όλην την διάρκειαν της εκπομπής.

Ημείς ανεβάσαμε τα κυριώτερα στιγμιότυπα, προς ψυχικήν ωφέλειαν των χριστιανών αναγνωστών μας. Έχουμε και λέμε:

1. Στο 0:25 του βίντεο, ο Τσακαλίας αποκαλύπτει ότι: Το 666 ήταν ΕΥΧΗ για τους Αρχαίους Έλληνες, κάτι σαν «καλημέρα», «καλή τύχη». Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, όπου οι Μυκηναίοι εύχονται στον Αγαμέμνονα να του φέρει ο Θεός τρία εξάρια για να νικήσει (0:39 του βίντεο)!..ΣΧΟΛΙΟ MrGYLIPPOS: Οι Χριστιανοί μισούν θανάσιμα το 666, ενώ οι Εβραίοι το λατρεύουν, βλέπε το βίντεο που έχουμε ανεβάσει στην διεύθυνση

http://www.youtube.com/watch?v=mxOJxHoptWg.

Και το μισούν οι Χριστιανοί θανάσιμα το 666, διότι συμβολίζει τον Έλληνα!! Πράγματι, ο Πρόγονος των Ελλήνων είναι ο ΙΑΠΕΤΟΣ (ο Ιάφεθ, υιός του Νώε, στην Παλαιά Διαθήκη) του οποίου το αλφαριθμητικό άθροισμα των γραμμάτων είναι το 666! Προσθέστε Ι=10 + Α=1 + Π=80 = Ε=5 + Τ=300 + Ο=70 + Σ=200 δηλαδή ΣΥΝΟΛΟΝ= 666!

2. Στο 2:18 του βίντεο, ο θείος των Αδελφών Ξηρών αποκαλεί τους προπάτορες του Ιησού Χριστού, Μωϋσή και Δαβίδ, στυγνούς δολοφόνους.

3. Στο 3:53 του βίντεο ο φοβερός Τσακαλίας αποκαλύπτει ότι ο Ιδρυτής του Εβραϊκού Έθνους, Αβραάμ, εξέδιδε την Εβραία γυναίκα του την Σάρα στους Αιγυπτίους και έπαιρνε χρήματα και πρόβατα.

4. Από 4:01 μέχρι το τέλος, βλέπουμε μιά τηλεφωνική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Τσακαλίας το Φθινόπωρο του 2002, λίγες ημέρες μετά την σύλληψι των Αδελφών Ξηρών. Λέει λοιπόν (4:20 του βίντεο) πως οι Αδελφοί Ξηροί είναι πολύ πιθανόν να έγιναν Αριστεροί Τρομοκράτες επειδή τους έβαλε την ιδέα το Χριστιανικό Κατηχητικό στο οποίο πήγαιναν μικροί. Και δίνει σχετικά παραδείγματα από την Βίβλο, όπου ο Γιαχβέ (δηλαδή ο Ιησούς Χριστός πρίν ενσαρκωθή) διδάσκει τους Εβραίους την Τέχνη της Γενοκτονίας των Άλλων Λαών.

5. Στο 5:46 του βίντεο ο γνώστης Τσακαλίας καταγγέλλει τον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης, Αυγουστίνο Καντιώτη, ότι αυτός ενέπνευσε την Τρομοκρατία στους Αδελφούς Ξηρούς!

6. Το "κλού" του βίντεο βρίσκεται στο 5:00, όπου ο Ελληνολάτρης Τσακαλίας χαρακτηρίζει τον Αδόλφο Χίτλερ «αδελφή του Ελέους», μπροστά στον Δαβίδ, στον Μωϋσή, στον Ιησού και στους άλλους δολοφόνους της Βίβλου!..
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2012/01/666.html

Το κοινό έγκλημα της Μερκούρη,του Θ. Μικρούτσικου,του Βενιζέλου,του Καραμανλή,του Ζαχόπουλου,του Γερουλάνου και των υπόλοιπων υπουργών Πολιτισμού

Δείτε στα παρακάτω βίντεο ποιοί είναι το κοινό έγκλημα όλων των Υπουργών Πολιτισμού απο τον καιρό της Μελίνας Μερκούρη μέχρι σήμερα.
Αν αυτό το γεγονός δεν είναι προδοσία τότε τι άλλο θα χαρακτηρίζοταν ως προδοσία;
Να σημαιώσουμε ότι οι "αρμόδιες" αρχές σίγουρα κατέβηκαν στον χώρο που τους υπέδειξαν και  τα σημαντικά ευρήματα που θα υπήρχαν στο χώρο "έκανα ήδη φτερά".. Και φυσικά δεν εννοούμε τα αγάλματα. 
Προσέξτε οτι στο βίντεο ο κ. Ρουμπάνης λέει ότι η άσφαλτος στο σημείο ήταν καινούργια μετά την επίσκεψη των αρχών..









http://antipliroforisi.blogspot.com/2012/01/blog-post_30.html

Αναβίωση της έδρας Ελληνικών στη Γλασκώβη

Της Λινας Γιανναρου
Την άνοιξη, στην έναρξη της καλύτερης περιόδου για να επισκεφθεί κανείς τη Σκωτία, πρόκειται να ξεκινήσουν και επισήμως οι διαδικασίες για την αναβίωση της διάσημης έδρας των Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.
Το φιλί της ζωής στο εμβληματικό για το ίδρυμα τμήμα, που όμως παρέμενε σε νάρκη για πάνω από δέκα χρόνια, έδωσε... μετά τον θάνατό του ο επί τριακονταετία (1971-2001) κάτοχος της έδρας φιλέλληνας Ντάγκλας Μορίς Μακντάουελ.
Η διαθήκη του καθηγητή, που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2010 σε ηλικία 78 ετών, όριζε ρητά ότι δωρίζει το πινάκιο των μετοχών και τίτλων που κατείχε για την αναβίωση της έδρας των Ελληνικών Σπουδών. Η αξία της δωρεάς πρόσφατα εκτιμήθηκε στο ιλιγγιώδες ποσό των 2,4 εκατ. λιρών.
Σε δύο μήνες περίπου πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων για την κάλυψη της θέσης του κατόχου της έδρας. Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, είναι να οριστεί υπεύθυνος καθηγητής έγκαιρα για το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Αυξανόμενο ενδιαφέρονΗ είδηση, με έντονο συμβολισμό και για την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά και γενικότερα για το μέλλον των ανθρωπιστικών σπουδών, χαιρετίστηκε από τον ακαδημαϊκό χώρο. «Αν και η μελέτη των ελληνικών ατόνησε τα τελευταία 40 χρόνια περίπου, βλέπουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το αντικείμενο από τους φοιτητές και η αναβίωση της έδρας θα ισχυροποιήσει τη φήμη του πανεπιστημίου μας σε αυτό το αντικείμενο σπουδών» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κλασικών Σπουδών στη Γλασκώβη Μάθιου Φοξ.
«Ο καθηγητής Μακντάουελ ήταν αυθεντία στη διδασκαλία και στην εδραίωση της ελληνικής γλώσσας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Η αναζήτηση του κατάλληλου υποψηφίου θα πάρει καιρό, θέλοντας να βεβαιωθούμε ότι θα είναι άξιος συνεχιστής της φήμης του προκατόχου του» συμπλήρωσε.
Πράξη γενναιοδωρίαςΣύμφωνα με τους συναδέλφους του, πάντως, η δωρεά ήταν συνεπής της συνολικής στάσης του Μακντάουελ ως ακαδημαϊκού, αλλά και της ασίγαστης αγάπης του για την Ελλάδα και την ελληνικότητα. «Το κληροδότημα αντικατοπτρίζει τον ισχυρό δεσμό του με το πανεπιστήμιο και την επιθυμία του να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει κέντρο αριστείας για τη διδασκαλία των ελληνικών», δήλωσε ο καθηγητής Αλεξάντερ Γκάρβι, ο οποίος ήταν και ένας από τους εκτελεστές της διαθήκης. «Ηταν η τελευταία πράξη γενναιοδωρίας σε μια ζωή που πέρασε υποστηρίζοντας τη μελέτη του αντικειμένου». Σημειώνεται ότι πριν από την αποχώρηση του καθηγητή Μακντάουελ το 2001, η έδρα των Ελληνικών Σπουδών λειτουργούσε απρόσκοπτα στη Γλασκώβη από το 1704, οπότε και ιδρύθηκε.
ΧρηματοδότησηΘα χρειαστούν πάντως πολλοί τέτοιοι ευεργέτες Ελληνες και ξένοι προκειμένου να διασωθούν οι έδρες Ελληνικών Σπουδών που κινδυνεύουν με μαρασμό. Από τις περίπου 185 έδρες Νεοελληνικών Σπουδών που λειτουργούν σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου, αρκετές είναι υπό κατάργηση ή κινδυνεύουν να καταργηθούν, χτυπημένες τόσο από την απαξίωση των ανθρωπιστικών σπουδών όσο και από την αδυναμία του ελληνικού κράτους να τις στηρίξει. Το 2009 διατέθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού 759.040 ευρώ σε 94 έδρες και τμήματα πανεπιστημίων του εξωτερικού, ενώ το 2010 το συνολικό ποσό δεν ξεπέρασε τα 417.650 ευρώ που κατευθύνθηκαν σε μόλις 53 έδρες και τμήματα. Μάλιστα, το 2010 σε 22 από αυτούς τους φορείς η ετήσια επιχορήγηση δεν ξεπέρασε τις 4.000 ευρώ ενώ ο μέσος όρος ανήλθε σε περίπου 8.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, το 2010, 81 έδρες και τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών του εξωτερικού δεν έλαβαν καμία χρηματοδότηση, αριθμός διπλάσιος από την προηγούμενη χρονιά.






http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_28/01/2012_470515

Απαγορεύεται η χρονολόγηση των Ελληνικών πυραμίδων!!!


-
Περισσότερα για το θέμα σε παλαιότερο άρθρο εδώ:
Πυραμίδα Ελληνικού-Η πυραμίδα που απαγορεύτηκε η χρονολόγηση της

Απόσπασμα από την εκπομπή την ΕΤ3 "Αληθινά σενάρια",όπου οι κάτοικοι και φορείς αποκαλύπτουν πως απαγορεύτηκε επίσημα και δια νόμου(!!) η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,καθώς και η ενασχόλησή τους με το θέμα!!
 


 
http://visaltis.blogspot.com/2012/01/blog-post_31.html

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ . Νεκρός Αλβανός σε συμπλοκή με Ελληνες.Άναψαν τα αίματα σε καφενείο της Στυλίδας


Συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα στην Στυλίδα και ένας αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, έπεσε νεκρός.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας τρεις άντρες, αλβανικής καταγωγής, βρίσκονταν από το μεσημέρι σε ουζερί της Στυλίδας και οι προστριβές που είχαν με τον καταστηματάρχη αλλά και κάποιους θαμώνες έφτασαν μέχρι το σημείο της συμπλοκής. 
Οι τρεις Αλβανοί φέρονται να κατέστρεψαν κυριολεκτικά το ουζερί.. πριν τους διώξει ο καταστηματάρχης γύρω στις 5 το απόγευμα για να αποφύγει τα χειρότερα.
Η παρέα των τριών αλλοδαπών έφυγε αλλά λίγο αργότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επέστρεψαν οπλισμένοι με πιστόλια.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, ο 54χρονος καταστηματάρχης, που ήταν κυνηγός, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στην κουζίνα του καταστήματος και πυροβόλησε εναντίον των τριών Αλβανών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν από αυτούς ενώ οι άλλοι δύο απομακρύνθηκαν μετά από αυτή την εξέλιξη και τους αναζητά η αστυνομία.
Ο καταστηματάρχης μετά το φονικό πήγε και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας. Μια ομάδα αλλοδαπών κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ακόμη και την ώρα που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα ενώ τις βραδινές ώρες μεγάλες ομάδες αλβανικής καταγωγής άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Στυλίδας και απειλούν με αντίποινα.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/01/blog-post_1407.html

Τα υπερχρεωμένα κόμματα ρυθμίζουν τα δάνειά τους!

Προς τραπεζική ρύθμιση οδεύουν τα δάνεια των κομμάτων με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που παρουσιάζουν άλλωστε και τα ….μεγαλύτερα χρέη, ενώ σαφής είναι ο προσανατολισμός ώστε η χρηματοδότηση των κομμάτων να παραμείνει κρατική προκειμένου να μην υπάρξει εξάρτηση από τους οποιουσδήποτε δωρητές.
Αυτό προκύπτει από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που.....
μελετά το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, αυτή τη φορά παρουσία και των οικονομικών τους εκπροσώπων. Ο κ.Σπυρόπουλος από το ΠΑΣΟΚ πρότεινε και ο κ. Σκορδάς από τη ΝΔ συμφώνησε, να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν εκχωρήσει την ετήσια χρηματοδότησή τους ως εγγύηση στις τράπεζες να λαμβάνουν το 60% της χρηματοδότησης και το υπόλοιπο 40% να κατευθύνεται στις τράπεζες με επιτόκιο καλής πίστης.

Ανάλογη σύμπνοια ιδεών φαίνεται να προκύπτει και στο πως θα υπολογίζεται η κρατική χρηματοδότηση με κοινή συνισταμένη την διατήρηση του ποσοστού ένα τοις χιλίοις και βάση των πραγματικών εσόδων του προηγούμενου έτους και όχι των προβλεπόμενων εσόδων του επόμενου χρόνου. Μάλιστα ο κ. Σκορδάς εκτίμησε ότι το «ένα τοις χιλίοις» δεν επηρεάζει και την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Στο αντίποδα ο ΛΑΟΣ ( κ. Σκανδαλάκης ) υπενθύμισε δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις επισημαίνοντας παράλληλα ότι «συζητά το θέμα της αναπροσαρμογής της χρηματοδότησης».

Σε επίπεδο αριστερών παρατάξεων το ΚΚΕ (Κ. Χαλβταζής ) υπογράμμισε ότι δεν θα δώσει λίστα με ονόματα κομματικών μελών και φίλων στις υπηρεσίες ασφαλείας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ( κ. Βίτσας) είπε ναι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης αρκεί τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να χρησιμοποιηθούν για κοινωνικούς σκοπούς.

Από την πλευρά των Οικολόγων πρασίνων ο κ. Κρομμύδας ζήτησε να εξεταστεί το θέμα της χρηματοδότησης από μηδενική βάση.

http://briefingnews.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_9457.html

Ζήτημα Ωρών η Απόφαση του Ιράν για Ελλάδα και Ευρώπη


Τα ελληνικά διϋλιστήρια γίνονται μέρα με τη μέρα όμηροι στη μάχη ανάμεσα στην Δύση και το Ιράν, με αφορμή το εμπάργκο, αλλά και την απειλή της Τεχεράνης να προβεί πρώτη σε διακοπή των εξαγωγών της προς την Ε.Ε. Το Ιράν θεωρεί ότι αν προχωρήσει τώρα στην κίνηση αυτή, θα δώσει ένα γερό χτύπημα στην Ευρώπη σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά από την άλλη, θα προκαλέσει πλήγμα σε έναν παραδοσιακό πελάτη του, την Ελλάδα.
Την Κυριακή, η ιρανική βουλή δεν πέρασε τελικά ψήφισμα για να σταματήσουν οι εξαγωγές προς δυσμάς, παρόλο που ο υπουργός Πετρελαίου, Ροστάμ Γκασεμί, έχει προειδοποιήσει ότι θα διακοπούν για «ορισμένες χώρες». Αυτό ίσως να σημαίνει ότι η Τεχεράνη θα προβεί τελικά σε μια συμβολική κίνηση, διακόπτοντας τις εξαγωγές της μονάχα προς την Γαλλία, την Γερμανία και την Βρετανία, αγορές δηλαδή που δεν την επηρεάζουν καθόλου.
Οι ποσότητες που εξάγονταν μέχρι πρόσφατα στις τρεις αυτές χώρες δεν ξεπερνούσαν τα 80.000 βαρέλια και ως εκ τούτου μια τέτοια κίνηση δεν θα επηρέαζε τα κρατικά έσοδα του Ιράν. Αν όμως στον κατάλογο προστεθεί και η Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, τότε μιλάμε για μια σοβαρή επίδραση στην αγορά, η οποία θα οδηγήσει ανοδικά τις τιμές του αργού, έστω και για μια περιορισμένη χρονική περίοδο.
Οι Financial Times τονίζουν σχετικά ότι το Ιράν έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν έχει τόση σημασία για το Ιράν και κατά συνέπεια θα μπορούσε να την εγκαταλείψει και να εξάγει τα 100.000 βαρέλια που της παρέχει σε αγορές της Ασίας. Νεότερες εξελίξεις πάντως αναμένονται εντός των επομένων ωρών, αφού η ιρανική βουλή ανέβαλε πάλι χθες την ψηφοφορία για το ζήτημα των εξαγωγών.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=54300

Περίεργη κινητικότητα αυτή την ώρα στους σεισμογράφους της Σαντορίνης

Η αποτύπωση των σεισμογράφων του Καρτεράδου και του Πρ. Ηλία που βλέπετε έγινε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.
Από τις 10.30 περίπου έχουν ξεκινήσει να καταγράφουν μια συνεχόμενη δόνηση μικρής φυσικά έντασης αλλά με διάρκεια.
Αν και οι σεισμοί των τελευταίων ημερών στο κομμάτι ανάμεσα σε.......
Κρήτη και Σαντορίνη κατά το τελευταίο 24 δείχνουν να είναι σε ύφεση οι σεισμογράφοι του νησιού δεν σταματούν να καταγράφουν μικρο δονήσεις.
Η μόνη αξιόλογη δόνηση έγινε στην .....

Ανάφη με ένταση 3.1 R, 36 χιλιόμετρα ανατολικά της Σαντορίνης και εστιακού βάθους 10 χιλιομέτρων !


nyxtobaths.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_8943.html

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ... ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ...ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Λοβέρδος: Μαζί με τον Βενιζέλο εγγυόμαστε την ενότητα του ΠαΣοΚ... (Και τη διάλυση της χώρας)!!!
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται σε παρασκηνιακό επίπεδο ενόψει της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες βουλευτών που πρόσκεινται είτε στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είτε στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο επιχειρούν τις τελευταίες ώρες να έλθουν σε συνεννόηση προκειμένου να τεθεί με εμφατικό τρόπο το θέμα αλλαγής ηγεσίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Νωρίς το απόγευμα οι δύο υπουργοί είχαν συνάντηση στο υπ. Οικονομικών.
«Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα» είπε λίγο αργότερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι οι δυο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. «Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω» είπε χαρακτηριστικά. «Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορούμε να πορευθούμε μαζί, εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠαΣοΚ. Πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου». «Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα»« κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Αναλυτικά η δήλωση του Αν. Λοβέρδου:
«Στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν. Αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση, το κοινό, το συλλογικό μας καθήκον. Η κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και το βάρος των καθηκόντων, δεν αφήνει πεδίο, δεν αφήνει χώρο για άλλες στοχεύσεις, πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν την πορεία του καθενός μας χωριστά...


Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.
Το Κίνημά μας σήκωσε στις πλάτες του βάρη και ευθύνες πολλών δεκαετιών, αναλαμβάνοντας, τον Οκτώβριο του 2009, την υποχρέωση να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες. Στην πορεία αυτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτυπήθηκε και τραυματίστηκε. Είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμη πιο πίσω.
Κάνοντας σήμερα αυτό που περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να συμβάλω στην ενότητα της παράταξής μας και, με τον τρόπο αυτό, να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί, με τρόπο σαφή και έμπρακτο. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γι’ αυτό αγωνιούν. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο καίρια κι αποφασιστική της μάχη, ως χώρα της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Και θα πρέπει να την κερδίσει. Μέσα σε ένα ασταθές εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον και σε μια δοκιμαζόμενη Ε.Ε.
Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής.»
Οι δηλώσεις Βενιζέλου
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως διακατέχεται και από συγκινησιακή φόρτιση αφού με τον Ανδρέα
λοβέρδο τους ενώνει, εκτός από την πολιτική, και μία κοινή μακρά πορεία και φιλική σχέση. Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα και ο λαός της περνούν από τις πιο δύσκολες στιγμές. Η σημερινή κατάσταση δεν δικαιολογεί προσωπικές επιδιώξεις. Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τη στιγμή που και η Ευρώπη αντιμετωπίζει κρίση. Κατά βάθος στην Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και συλλογικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης τη χειρότερη στιγμή για την Ευρώπη.
Μέχρι στις 13 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει κλείσει το PSI. Επομένως εμείς πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες να κάνουμε μια γιγαντιαία προσπάθεια να κλείσουμε τα ανοικτά μέτωπα στην οικονομία. πρόσωπα και κόμματα πρέπει να αναλάβουμε αλλά και να μοιραστούμε τις ευθύνες. Η πολιτική ηγεσία της χώρας χρειάζεται ενωμένη να δώσει ένα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής. Το ΠαΣοΚ όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει τη μάχη του και έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη επίθεση. Συνεχίζουμε, όμως. Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την από κοινού εμφάνιση των δύο υπουργών προηγήθηκε επικοινωνία του κ. Λοβέρδου με τον Γιάννη Ραγκούση και την Άννα Διαμαντοπούλου για να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του.
Έντονο παρασκήνιο
Την Δευτέρα το βράδυ υπήρξαν πολύωρες συναντήσεις και συζητήσεις στο γραφείο του κ. Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος σημειώνεται ότι έχει καταθέσει και δημοσίως την πρόταση για αλλαγή ηγεσίας μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος και ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, ενώ σχετική αναφορά έκανε το πρωί της Τρίτης και ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον Βήμα Fm
Ζητούμενο είναι η επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ των φερόμενων ως διεκδικητών της ηγεσίας του ΠαΣοΚ ούτως ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόσωπο το οποίο θα διεκδικήσει την ηγεσία μέσα από διαδικασίες στην κοινοβουλευτική ομάδα οι οποίες ωστόσο παραμένουν αδιευκρίνιστες και με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι συμβατές με τις καταστατικές προβλέψεις του ΠαΣοΚ.
Την ίδια στιγμή έντονη κινητικότητα παρατηρείται και σε άλλο εσωκομματικό στρατόπεδο καθώς πυκνές είναι οι επαφές και οι προσπάθειες συνεννόησης με πρωτοβουλία της κυρίας Λουκάς Κατσέλη η οποία επίσης έχει δηλώσει ότι υπό προϋποθέσεις θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ.
Τις τελευταίες ώρες πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ συνομιλούν ή και επισκέπτονται την κυρία Κατσέλη στο πολιτικό της γραφείο. Όσο όλα αυτά εξελίσσονται άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εφόσων εκδηλωθεί μία μαζική κίνηση βουλευτών με στόχο την αμφισβήτησή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την ερχόμενη Πέμπτη.
Ένα σενάριο φέρει τον κ. Παπανδρέου να επιχειρεί να προκαταλάβει μία δυσμενή για αυτόν εξέλιξη και να αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για την αποχώρησή του, ένα δεύτερο σενάριο θέλει τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να δεσμεύεται για επίσπευση όλων των διαδικασιών στην πορεία προς την εκλογή νέου προέδρου χωρίς να ανατρέπονται ριζικά οι πρόσφατες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/01/blog-post_1288.html

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη Βουλή πηγαίνει αύριο το πρωί η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ!


Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβάσει αύριο το πρωί τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής.Την υπόθεση, που χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.Όπως φαίνεται, ωστόσο, ο Άρειος Πάγος θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να συνεχίσει την έρευνά του για την πολύκροτη υπόθεση.
 
Olympia.gr
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/01/blog-post_8425.html

ΕΕΤΗΔΕ: Ενδείξεις υπεξαίρεσης λόγω παράνομου συμψηφισμού από τη ΔΕΗ της κατανάλωσης ρεύματος και των τελών ΕΡΤ, με το ΕΕΤΗΔΕ



Δώστε προσοχή στα παρακάτω

Παρατηρήστε τους λογαριασμούς σας, όσοι δεν πληρώσατε το ΕΕΤΗΔΕ (το κοινώς λεγόμενο χαράτσι στα ακίνητα). Από την παρατήρηση θα διαπιστώσετε ότι
α) Ο τελευταίος λογαριασμός είναι πιστωτικός όσον αφορά την ΕΡΤ (προφανώς  λόγω των απεργιών της ΕΡΤ) και
β) Όσοι πληρώσατε την κατανάλωση ρεύματος μέσω ΑΤΜ, το ποσό αυτό η ΔΕΗ το έριξε στο ΕΕΤΗΔΕ, όπως το ίδιο έκανε, σε όσους ο έναντι λογαριασμός ήταν πιστωτικός (στον εκκαθαριστικό λογαριασμό το ποσό αυτό η ΔΕΗ το ΣΥΜΨΗΦΙΣΕ με το ΕΕΤΗΔΕ!!!).

Ο συμψηφισμός όμως  αυτός είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ για τον εξής λόγο:

Συμψηφισμός μπορεί να γίνει ΝΟΜΙΜΑ μόνο ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ  (νομικά λέγεται αναγκαστικός συμψηφισμός και δεν εξαρτάται από την βούλησή σου). Δηλαδή η ΔΕΗ, μπορεί νόμιμα να προτείνει έναντι του καταναλωτή συμψηφισμό, μόνο για απαιτήσεις που είναι ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ.

Δεν μπορεί να προτείνει συμψηφισμό για ΞΕΝΕΣ απαιτήσειςΤο ΕΕΤΗΔΕ όμως ΔΕΝ είναι απαίτηση της ΔΕΗ αλλά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.Συνεπώς ΔΕΝ μπορεί να συμψηφίσει χρήματα από την κατανάλωση ρεύματος με ΞΕΝΗ ως προς αυτήν απαίτηση (ΕΕΤΗΔΕ). Αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο κατόπιν ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με τον καταναλωτή (αυτό νομικά λέγεται εκούσιος συμψηφισμός).

Το ίδιο ισχύει και με τα χρήματα που σου πιστώνει η ΕΡΤ, για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ είναι της ΔΕΗ αλλά δικά σου.Με ποιο αλήθεια δικαίωμα η ΔΕΗ παίρνει τα χρήματα που η ΕΡΤ σου επέστρεψε και τα δίνει για το ΕΕΤΗΔΕ (που δεν είναι καν δική της απαίτηση), χωρίς την έγκρισή σου???

Προσέξτε τώρα την συνέχεια:
Σύμφωνα με τον νόμο και την πάγια στάση της νομολογίας, όποιος προχωράει σε αναγκαστικό συμψηφισμό ο οποίος ΔΕΝ είναι νόμιμος, διαπράττει το έγκλημα της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

Στο σημείο αυτό, θεωρώ ότι το νομικό κατασκεύασμα του ΕΕΤΗΔΕ καταρρέει στην πράξη, αφού υπάρχουν κατά την άποψή μου ενδείξεις, ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ευθύνεται για υπεξαίρεση (στην περίπτωση του πελάτη μου), και για κακουργηματική υπεξαίρεση αν αυτό που έκανε στον πελάτη μου το κάνει σε μεγάλη έκταση, δηλαδή σε πολλούς καταναλωτές.
Ο πελάτης μου απέστειλε εξώδικο κατά της ΔΕΗ και της ΕΡΤ, με κοινοποίηση προς τον Εισαγγελέα.

Το εξώδικο δημοσιεύεται εδώ http://db.tt/g8V8kTJi

 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_1287.html

Η ομιλία στην Βουλή των Ελλήνων που έγραψε ιστορία! (βιντεο)



http://greeknation.blogspot.com/2012/01/blog-post_2854.html

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΦΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Δείτε στο 2:11:30 πως η αριστεροθολοκουλτούρα που προσκυνάει την ευρωφυλακή και  πως ενοχλείται όταν ο Καζάκης επικαλείται τους αγώνες των ηρώων του 21!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ 28/01/2012
 


http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_9493.html

Τα κρυμμένα μυστικά του Τσούτσουρα


Πριν από αρκετά χρόνια, το 1996, την Κυριακή 12 Μαΐου, εμφανίσθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημ. 'ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ' με τίτλο: Οι "Κυνηγοί" της μούμιας του Μίνωα. Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης και το ξαφνικό ενδιαφέρον του Ντένικεν;

Το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης αναφέρεται σε μια επίσκεψη του Ντένικεν στην Κρήτη με επίκεντρο το χωριό Τσούτσουρος, στο οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές.


Επειδή έχω σκανάρει το άρθρο, αλλά δεν μπορώ να το στείλω με μορφή εικόνας, το αντιγράφω:
Περίεργα πράγματα. Και ακατανόητα. Εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει η κοινή λογική. Μοιάζουν περισσότερο με καλοδουλεμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Κανένας δεν είναι σε θέση να ξεδιαλύνει τα πραγματικά περιστατικά μέσα από ένα περίπλοκο κουβάρι αφηγήσεων, φημών και μυθοπλασιών, όπου εμπλέκονται και ζητήματα μεταφυσικής. Απόπειρα κατάδυσης λοιπόν σε μια ερεβώδη ιστορία, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, χωρίς ωστόσ να έχει βγει επίσημα ποτέ προς τα έξω:

Νότια παράλια της Κρήτης. Κάπου κοντά στο χωριουδάκι Τσούτσουρος. Σε μια απόσταση γύρω στα 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Σε μια περιοχή που υπάρχουν ορισμένα μεγάλα βουνά. Όταν ο ήλιος του μεσημεριού αρχίζει να γέρνει και κοιτάζει κάποιος από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, μπορεί να διακρίνει στα βουνά, ασυνήθιστα σχήματα. Κεφαλές λεόντων, ανθρώπινες μορφές και πυραμιδοειδείς απεικονίσεις.

ΜΙΝΩΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΑΩ
Κάτω από αυτά τα έγκατα της γης κρύβεται ένας λαβυρινθώδης κόσμος. Κάπου στο κέντρο του είναι ο μεγάλος τάφος του μυθικού "κοσμοκράτορα Μίνωα". Πλάι του υπάρχουν ταριχευμένοι και άλλοι βασιλείς εκείνης της περιόδου κατ'αντιστοιχία των φαραωνικών πυραμίδων της Αιγύπτου. Στην είσοδο βρίσκεται μια τεράστια κληματαριά. Φτιαγμένη από χρυσάφι. Με χρυσό είναι επίσης φτιαγμένα τα τσαμπιά των σταφυλιών που κρέμονται απ'αυτήν.

Γύρω-γύρω έχουν φιλοτεχνηθεί χρυσά πουλιά με πάμπολλα διαμάντια. Όμως, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Άλλωστε, οι θρύλοι δεν υποκύπτουν σε περιορισμούς. Στα σπλάχνα της ίδιας αυτής γης, βρίσκονται θαμμένα τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρωπότητας. Δείγματα ενός ανώτερου πολιτισμού που προϋπήρχε στα βάθη των αιώνων. Οι επιγραφές σε είδη γραμμικών γραφών είναι πολλές. Το ίδιο και οι αναπαραστάσεις. Γίνεται μάλιστα λόγος και για ύπαρξη διαστημοπλοίων της εποχής. Όποιος καταφέρει να ερμηνεύσει τις γραφές θα γίνει κτήτορας επτασφράγιστων μυστικών, που ξεκινούν από την "απόλυτη πολεμική μηχανή" και τις δυνατότητες των εγκεφαλικών λειτουργιών και φτάνουν μέχρι το ελιξήριο της ζωής και τον "διαπλανητικό πολιτισμό"!


  Όπωςείναι φυσικό, όποιοι γίνονται δέκτες όλων αυτών των αφηγήσεων, η πρώτη αντίδρασή τους, είναι το ειρωνικό μειδίαμα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις αναφορές, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης, έχει ήδη δώσει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και τελεί υπό τη συνεχή έρευνα των αρμοδίων επιστημόνων και την άμεση εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού.


Ξαφνικά όμως γι αυτήν την "τρελή ιστορία" έδειξε ενδιαφέρον και ο διάσημος ερευνητής και πατριάρχης της θεωρίας των εξωγήινων επισκέψεων Εριχ φον Ντένικεν. Πρόσφατα μάλιστα ήρθε στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ταξίδεψε στην επίμαχη περιοχή της Κρήτης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του, που έδωσε στο ειδικό περιοδικό "Τρίτο Μάτι", ο Ντένικεν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του χρόνου θα ξανάρθει στην Ελλάδα για έρευνες μαζί με συνεργάτες του και ένα μέρος του εξοπλισμού του. Όμως το "Τρίο Μάτι" προχωρά ακόμη περισσότερο και σημειώνει επί λέξει τα ακόλουθα:Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό γενικότερα. Πολλοί ερευνητές και άνθρωποι του πνεύματος, σε όλον τον κόσμο, έχουν εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό συνδέεται με διάφορα "μυστικά", που υποτίθεται ότι υπάρχουν στον ελληνικό χώρο, τα οποία σχετίζονται με αρχαίες τεχνολογίες, με μυθολογικές παραδόσεις αλλά και με την ειδική γεωδαιτική θέση του τόπου.


Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους αναζητητές δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Εριχ φον Ντένικεν. Οι πληροφορίες μας λένε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κρήτη για να ερευνήσει κάποιο από αυτά τα "μυστικά". Υπάρχει μια περιοχή στη Νότιο Κρήτη όπου υποτίθεται ότι "κάτι" βρίσκεται θαμμένο εκεί, από την αρχαιότητα!! Ένας από τους λόγους της επίσκεψης του φον Ντένικεν στη μεγαλόνησο, είναι να ερευνήσει τη συγκεκριμένη τοποθεσία αυτού του "μυστικού"...Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το ότι γι αυτό το θέμα έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον και οι ...ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Τι συμβαίνει στη Νότιο Κρήτη; Ας ελπίσουμε ότι ο δαιμόνιος κύριος φον Ντένικεν θα θελήσει να μας το αποκαλύψει στο επόμενο βιβλίο του.


Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα "φωτογραφίζει" την αρχική ιστορία που προαναφέρθηκε, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Κατά τα άλλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα "αυτοδίδακτων ερευνητών" που υποστηρίζει ότι έχει βρει τη δίοδο που μπορεί να οδηγήσει στο μεγάλο τάφο του "κοσμοκράτορα". Η ομάδα αυτή απευθύνεται επί χρόνια σε σημαντικούς παράγοντες της επιστημονικής, αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου, χωρίς όμως να βρει κάποια ανταπόκριση. Η ίδια αυτή ομάδα μιλά για αρχαιολογικά ευρήματα, που όταν έρθουν στο φως θα είναι πολύ πιο σημαντικά από την ...Ακρόπολη!!!


Ο δήμαρχος του Αρκαλοχωρίου Κρήτης (που βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσούτσουρος) κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, λέει: "Είναι αλήθεια ότι ακούγονται πολλά. Οι μύθοι και οι θρύλοι είναι ευχάριστοι στα αυτιά, γι αυτό και διαδίδονται εύκολα. Πέρα όμως και ανεξάρτητα από όσα ακούγονται, η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Απ'ότι γνωρίζω υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν διασυνδέσεις του Μινωϊκού με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Ευρήματα που χρονολογούνται σε πάνω από 2.000 χρόνια προ Χριστού. Παλαιότερα, σε μια σπηλιά στον Τσούτσουρο, είχαν βρεθεί αρχαία αντικείμενα. Ολα αυτά είναι σε γνώση των αρχαιολόγων και του υπουργείου Πολιτισμού".


Εκείνο που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι αν τελικά όλη αυτή η "τρελή ιστορία της Κρήτης" θα αποτελέσει το έναυσμα για να γραφεί "ένα ακόμη συναρπαστικό παραμύθι" από τον κ. Ντένικεν.


Αυτά το 1996, πριν από 7 χρόνια. Το 2000 κυκλοφόρησε στη χώρα μας το βιβλίο του κ. Ντένικεν "Στο όνομα του Δία", ένα ανούσιο με πολλά λάθη βιβλίο, όπου ο κύριος ερευνητής μιλά για την Μινωική Κρήτη, αλλά δεν γράφει λέξη για το μυστηριώδες χωριό Τσούτσουρο...

Τώρα βλέπουμε αρκετά αόριστα περί μυστικών στρατιωτικών βάσεων, πειραμάτων κλπ. Φίλοι μου, όπως όλα τα μυστήρια, έτσι κι αυτό έχει τις σωστές δόσεις ασάφειας, υπαινιγμών, φημών και βέβαια ότι χρειάζεται για να φουντώσει η φαντασία (μήπως κι η προσδοκία μας;) μέσα μας...

Ορισμένα ερωτήματα που παραπέμπουν σε περαιτέρω έρευνα:


1. Τι ακριβώς είναι σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού;


2. Εχει γίνει έκτοτε κάποια επιστημονική ανακοίνωση;


3. Τι ακριβώς γνωρίζουν οι κάτοικοι ή οι αρχές της περιοχής;


4. Υπάρχει ακόμη αυτή η ομάδα που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τα σημαντικά ευρήματα;


5. Εχει γραφτεί από τότε κάτι πάνω στο θέμα;


6. Οι πολιτικοί του νησιού γνωρίζουν κάτι σχετικό; Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστή για την αγάπη της στο νησί και το ιστορικό του παρελθόν. Έχει γνώση του συγκεκριμένου χώρου και των μυστηρίων του;


Δε θέλω να σας κουράσω άλλο. Ελπίζω να σας έδωσα κάποια στοιχεία για περισσότερη ανάλυση και έρευνα.
Από : Λόγιος Ἑρμῆς
 
http://www.katohika.gr/2012/01/blog-post_963.html 

SOS 2012- πως να προστατευτείτε

Δεδομένου πως από τα βασικότερα για την πλειοψηφία των ανθρώπων κριτήρια για να παραμείνουν ψύχραιμοι είναι να γνωρίζουν και να έχουν την "υλική κατάσταση" -ως ένα βαθμό- υπό έλεγχο, και επειδή καμία αρχή δεν φαίνεται να έχει σκοπό να ενημερώσει τα πλήθη έγκαιρα, δημοσιεύω παρακάτω το πρώτο κεφάλαιο από το βιβλίο "Checklist 2012 - 7 στρατηγικές για να μετατρέψετε την κρίση σε ευκαιρία σας" του Dieter Broers ***

Στόχος είναι η γνώση της κατάστασης που αναμένεται ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία τόσο σε υλικό όσο και -κυρίως- σε ψυχικό-πνευματικό επίπεδο. 

Κεφάλαιο 1ο: 
SOS 2012- πως να προστατευτείτε

μετάφραση Βίκυ Χρυσού

Εδώ και μερικά χρόνια το έτος 2012 μπαίνει σταδιακά στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των πιστημόνων. Αρχικά ήταν μόνο μερικοί ερευνητές, αργότερα άρχισαν όλο και περισσότεροι να κρούουν τον κώδων του κινδύνου: για το 2012 προβλέπουν πως θα λάβει χώρα ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιες καταστροφές.

Σημείο εκκίνησης της παραπάνω δήλωσης ήταν η παρατήρηση της δραστηριότητας του ήλιου. Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε πως οι ηλιακές καταιγίδες ασκούν μεγάλη επίδραση πάνω στο γαλάζιο πλανήτη μας. Αρχικά επρόκειτο για μια ενστικτώδη γνώση. Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί παρακολουθούσαν τον ήλιο και οι παλαιότερες σχετικές απεικονίσεις που γνωρίζουμε έγιναν πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια. Ο ήλιος θεωρούνταν ανέκαθεν πηγή της ζωής, ρυθμιστής των εποχών, των καιρικών φαινομένων, της εποχής σποράς και θερισμού. Πολλοί λαοί είχαν καθιερώσει ηλιοκεντρικές λατρείες, όπως οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα προσεύχονταν στο θεό Ρα.

Σήμερα καταγράφονται οι ηλιακές δραστηριότητες από εξελιγμένους δορυφόρους. Αυτό συμβαίνει κυρίως από δορυφόρους της NASA, οι οποίοι στέλνουν σε τακτικά διαστήματα εικόνες του ήλιου στη Γη. Επιπλέον γίνονται μετρήσεις και αναλύσεις, που αφορούν τις φυσικές επιπτώσεις της ηλιακής δραστηριότητας, διότι όσο ατέλειωτα μακρυά κι αν μοιάζει πως είναι ο ήλιος από τη Γη, η επίδραση του πάνω στις διαδικασίες της ζωής του πλανήτη μας είναι πολύ μεγάλη.

Είναι βέβαιο πως κάθε έκρηξη πάνω στον ήλιο έχει σαν αποτέλεσμα την εκπομπή ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων. Αυτές οι μαζικές εκπομπές από το στέμμα του ήλιου ταξιδεύουν με ταχύτητες μέχρι και πολλά εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα και κάθε φορά που ο ήλιος στέλνει τέτοια φορτισμένα σωματίδια προς την κατεύθυνση της Γης αλλοιώνεται το ηλεκτρομαγνητικό
μας πεδίο. Και μάλιστα με χαρακτηριστικές επιπτώσεις, διότι όλο το φάσμα της κυτταρικής επικοινωνίας των ζωντανών οργανισμών γίνεται κυρίως μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.


Αυτά τα πεδία ρυθμίζουν σχεδόν όλες τις ζωτικές λειτουργίες. Τα αποδημητικά πουλιά προσανατολίζονται με αυτά τα πεδία. Οι φάλαινες και άλλα ζώα της θάλασσας τα ακολουθούν κατά τις περιπλανήσεις τους. Ακόμη και εμείς οι άνθρωποι βρισκόμαστε υπό την επίδραση μιας μυστικής καθοδήγησης μέσω των πεδίων καθώς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχή και την υγεία μας.

Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η επίδραση, έγινε φανερό μόνο όταν άρχισαν να γίνονται συγκρίσεις στα αποτελέσματα και τις διαπιστώσεις πολλών διαφορετικών επιστημονικών τομέων. Όταν για παράδειγμα οι γιατροί και οι φυσικοί συνέκριναν τα στοιχεία τους, βρήκαν το εξής εκπληκτικό:
οι αυξομειώσεις του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης, που οφειλόταν στην ηλιακή δραστηριότητα, συνοδευόταν από μία εκπληκτική αύξηση των εμφραγμάτων και των ψυχικών προβλημάτων. Στατιστικές ατυχημάτων διαπίστωναν πως σε μέρες με διαφοροποιημένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες σημειωνόταν ιδιαίτερα πολλά ατυχήματα. Ακόμη και η επιθετικότητα, οι αυξημένες διανοητικές επιδώσεις και οι παραισθήσεις αυξάνουν κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα, για το γεγονός πως είμαστε εκτεθειμένοι σε δυνάμεις των οποίων τις επιδράσεις συνήθως αγνοούμε παντελώς. Σωματικές και ψυχικές διεργασίες, πολιτισμικές επιδώσεις και ψυχική διάθεση επηρεάζονται όλα τους από τον ήλιο. Εάν
συγκρίνει κανείς τις ηλιακές δραστηριότητες με ιστορικά γεγονότα, τότε γίνονται φανερές ακόμη και πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες και αλλαγές που σχετίζονται με την επίδραση του ήλιου.


Έτσι είχε σχεδιάσει το 1978, ο αστροφυσικός και συνεργάτης της NASA, John Eddy ένα πίνακα που δείχνει έντονη σχέση ανάμεσα στην ακμή και παρακμή πολιτισμών και τη δραστηριότητα του ήλιου.
Η πιο θεαματική ηλιακή έκρηξη της σύγχρονης εποχής έλαβε χώρα το 1859. Τα στοιχεία που διαθέτουμε προέρχονται από τον βρετανό αστρονόμο Richard Christopher Carrington, ο οποίος παρακολουθούσε τα γεγονότα από το δικό του αστεροσκοπείο. Εκεί περιγράφονται διάφορα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα έντονες λάμψεις μέχρι τον ισημερινό. Όμως ο Carrington αναφέρει και μία άλλη επίδραση: τα δίκτυα του τηλέγραφου είχαν πάψει να λειτουργούν επειδή είχαν καεί
οι μετασχηματιστές.



Παρόμοιες, μολονότι ασθενέστερες μεγα-ηλιακές καταιγίδες καταγράφηκαν για παράδειγμα και το 1989. Τα επακόλουθα της έγιναν ιδιαίτερα αισθητά στην καναδική περιοχή του Quebec και ήταν πολύ πιο δραματικά από αυτά του 1859, καθώς εν τω μεταξύ ο ηλεκτρισμός έγινε βασικός συντελεστής ολόκληρης της δημόσιας ζωής. Η διακοπή ρεύματος οδήγησε στην πτώση όλων των κεντρικών μηχανισμών διοίκησης. Όλα τα τηλεφωνικά δίκτυα, όπως και το σύστημα οδικής κυκλοφορίας έπαψαν να λειτουργούν, δεν μπορούσαν να δοθούν πληροφορίες πλοήγησης στα αεροπλάνα και οποιαδήποτε επικοινωνία μέσω υπολογιστών και ίντερνετ ήταν αδύνατη. Τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και οι ανελκυστήρες σταματούσαν. Ένα χάος είχε προκληθεί.

Ήταν οι επιστήμονες του τομέα ερευνών της NASA που πρώτοι έκαναν μια εκπληκτική πρόγνωση: υπολογίζεται πως το 2012 θα πρέπει να περιμένουμε μια μεγα-ηλιακή καταιγίδα. Η διαπίστωση τους στηρίζεται σε παρατηρήσεις των ηλιακών κύκλων που λαμβάνουν χώρα εδώ και δεκαετίες. Εντός αυτών των κύκλων ηλιακής δραστηριότητας σημειώνονται ηλιακές εκρήξεις σύμφωνα με ένα καλά μελετημένο και σχετικά ακριβή ρυθμό. Για το τέλος αυτού του κύκλου ηλιακής δραστηριότητας
υπολογίζουν λοιπόν οι επιστήμονες της NASA πως θα λάβει χώρα μια τεράστια έκρηξη, η οποία θα είναι πιο σφοδρή από κάθε άλλη μέχρι σήμερα γνωστή ηλιακή έκρηξη. Υπολογίζουν πως το γεγονός αυτό θα λάβει χώρα στις αρχές του καλοκαιριού ή το χειμώνα του έτους 2012. Αυτό που εντείνει την κατάσταση είναι το γεγονός, πως εδώ και μερικά χρόνια μοιάζει σαν να “αποκοιμήθηκε” ο ήλιος και να μην ακολουθεί τη γνωστή μέχρι σήμερα για τους επιστήμονες περιοδικότητα της δράσης του. Οι
εκρήξεις (ορατές ως ηλιακές κηλίδες- σημ. μτφ.) δεν ακολουθούν το αναμενόμενο πλάνο και μοιάζει σαν να είναι πιο αδύναμες και πιο σπάνιες. Για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή η κατάσταση μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, αυτά που θα ακολουθήσουν ωστόσο είναι ξεκάθαρα.

Προφανώς πρόκειται εδώ για τη γνωστή ησυχία πριν την καταιγίδα. Αυτή τη στιγμή συσσωρεύονται τεράστιες δυνάμεις, οι οποίες πιέζουν για εκτόνωση. Έτσι είναι πολύ πιθανό πως την παρούσα φάση
ανεξήγητης αδράνειας στον ήλιο θα ακολουθήσει μία τελική, απίστευτα μεγάλη έκρηξη. Τώρα θα αναρωτιέστε “τι θα γίνει με τη Γη, τι θα συμβεί με όλους εμάς, εάν ξεσπάσει αυτή η τεράστια ηλιακή καταιγίδα;” Σε ένα άμεσα ορατό επίπεδο προφανώς θα συμβεί αυτό ακριβώς που φοβούνται οι οπαδοί της καταστροφολογικής θεωρίας: το ηλεκτρικό ρεύμα θα διακοπεί σε όλο τον κόσμο. Η καθημερινότητα στη ζωή μας θα διαταραχτεί σε σημαντικό βαθμό ή ίσως και να καταστραφεί πλήρως. Θα ακολουθήσει μια γενική αστάθεια καθώς τα πολιτισμικά μας επιτεύγματα δεν θα ανταποκρίνονται και η επικράτηση μίας χαοτικής κατάστασης είναι περισσότερο από πιθανή.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα αποσταθεροποιηθεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης. Τεράστιες καταιγίδες, θύελλες, κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, σεισμοί και πλημμύρες θα είναι τα επακόλουθα αυτής της αποσταθεροποίησης. Ο κόσμος κυριολεκτικά θα χάσει την ισορροπία του. Χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, άνθρωποι θα γίνουν μάρτυρες ενός κλιματολογικού χάους.

Όμως υπάρχει και ένα τρίτο επίπεδο, το οποίο φτάνει πολύ πιο πέρα από οποιοδήποτε μεσοπρόθεσμο σενάριο καταστροφής και συντέλειας του κόσμου. Οι ταλαντεύσεις του γήινου μαγνητικού πεδίου που οφείλονται στον ήλιο, θα αλλάξουν την ίδια την ψυχή μας και μάλιστα κατά μία απόλυτα θετική έννοια. Θα ενισχύσουν τη συνείδηση μας, θα την επεκτείνουν και θα μας βοηθήσουν να αγγίξουμε
εντελώς νέες επιγνώσεις. Σε ακριβώς αυτό το σημείο βρίσκεται η μεγάλη ευκαιρία.



Εάν συνοψίσει κανείς όλα τα αποτελέσματα των ερευνών που υπάρχουν σχετικά με μια τέτοια πνευματική επανάσταση γίνεται σαφές, πως μόνο ένα συμπέρασμα μπορεί να ισχύει: Θα λάβει χώρα μια θεραπευτική αλλαγή στη σκέψη και τα συναισθήματά μας. Αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο μπορούμε να έχουμε ελπίδες, πως το 2012 δεν μας απειλεί καμία φρικτή αποκάλυψη, αλλά μας


περιμένει ένα σημαντικό εξελικτικό άλμα της συνείδησης μας.



Στους αιώνιους νόμους της ύπαρξης μας, ανήκει βεβαίως το γεγονός πως σε σημαντικές αλλαγές οδηγούμαστε μέσα από κρίσεις. Αυτή την εμπειρία σίγουρα θα την έχετε κάνει και οι ίδιοι. Σκεφτείτε π.χ. τις περιπτώσεις επίπονων χωρισμών, τους οποίους ακολούθησε ένα εξελικτικό άλμα.
Σκεφτείτε περιπτώσεις με αλλαγές επαγγέλματος, κρίσεις σχετικά με το νόημα κάποιας κατάστασης, κρίσεις σχέσεων -όλες αυτές οι περιπτώσεις σηματοδοτούν συχνά την έναρξη μιας νέας, καλύτερης φάσης της ζωής μας. Εμφανίζονται προκλήσεις στη ζωή μας και πρέπει να ελέγξουμε όλο το φάσμα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας: Ποιοί είμαστε; Τι θέλουμε πραγματικά; Στη διαδικασία αυτή όμως καλούμαστε να ξεπεράσουμε τους φόβους μιας πιθανής απώλειας και να αποχωριστούμε αγαπημένες μας συνήθειες.

Μια τέτοια κρίση θα περάσετε μέχρι το τέλος του 2012 και αφορά το άμεσα αισθητό γεγονός που
προαναγγέλλεται για το έτος αυτό. Δεν θα είναι εύκολο για σας. Αλλά θα ανταμειφθείτε και μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα για να ξεπεράσετε με σιγουριά τις επιδράσεις που σας μπερδεύουν.


Ας παραμείνουμε λοιπόν αρχικά στο πραγματιστικό επίπεδο. Ας υποθέσουμε πως η μυστηριώδης “ημέρα x” είναι εδώ. Η NASA κάνει μία προειδοποιητική δήλωση:

“Μόλις έλαβε χώρα στον ήλιο μία γιγάντια ηλιακή καταιγίδα, που είναι η μεγαλύτερη από την εποχή που άρχισαν οι μετρήσεις. Η εκπομπή σωματιδίων είναι τεράστια. Ένα γιγαντιαίο σύννεφο πλάσματος από φορτισμένα σωματίδια κατευθύνεται με ταχύτητα προς τη Γη. Σε τρεις μέρες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις.” Έτσι κάπως θα μπορούσε να ακούγεται η σχετική είδηση.

Ποια θα ήταν η αντοχή μας απέναντι στις επιδράσεις της μεγα-ηλιακής καταιγίδας; Ποιές προετοιμασίες θα μας βοηθούσαν να τη χειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης; Ή έχουν δίκιο αυτοί που ήδη βλέπουν να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη
μέτρηση της ανθρωπότητας;

Για να βρεθεί μια απάντηση στο ερώτημα αυτό, δείτε καθαρά την όψη της καθημερινής ζωή σας. Ας πάρουμε μια εντελώς συνηθισμένη ημέρα. Πιθανότατα ένα ραδιο-ξυπνητήρι δίνει τέλος στη νυχτερινή ησυχία σας.Ετοιμάζετε τον καφέ σας στην ηλεκτρική καφετιέρα, ανοίγεται το ψυγείο και ετοιμάζεται το πρωινό. Μετά παίρνεται το αυτοκίνητο ή το τραμ και πηγαίνετε στη δουλειά σας. Τηλεφωνείτε, στέλνετε e-mail, εργάζεστε στον υπολογιστή ή με μηχανήματα και εργαλεία που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Χρησιμοποιείτε ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, τεχνητό φως. Όταν πηγαίνετε για τα ψώνια σας βρίσκεστε μέσα σε κλιματιζόμενα, φωτισμένα και ηλεκτρονικά ασφαλισμένα σούπερ μάρκετ. Όταν ταξιδεύετε κάνετε την κράτηση του εισιτηρίου σας μέσω ίντερνετ, ενώ ηλεκτρονικά συστήματα κυκλοφορίας και τεχνολογίες αεροδρομίων ρυθμίζουν όλες τις διαδικασίες. Για να ενημερωθείτε ανοίγετε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αγοράζετε εφημερίδες ή επισκέπτεστε σελίδες ειδήσεων στο διαδίκτυο. Τα απογεύματα μαγειρεύετε το φαγητό ή ζεσταίνετε ένα έτοιμο γεύμα στο φούρνο μικροκυμάτων. Έχετε τα πάντα υπό έλεγχο.

Το προσέξατε; Δεν έχετε τίποτε απολύτως “υπό έλεγχο”. Πολύ περισσότερο ο ηλεκτρισμός σας έχει στο χέρι, σας ελέγχει. Διότι σχεδόν όλα όσα κάνετε βασίζονται στο ηλεκτρικό ρεύμα: από το ξυπνητήρι και την προετοιμασία φαγητού μέχρι τη μεταφορά, την επικοινωνία και την εργασία σας.
Δίχως αμφιβολία, τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος έχουν γίνει οι φλέβες του πολιτισμένου, υψηλά
τεχνοκρατικού τρόπου ζωής μας. Ακόμη και αν ζείτε στην εξοχή ισχύει η αρχή εξάρτησης μας από το ηλεκτρικό ρεύμα: από τη μηχανή αρμέγματος του κτηνοτρόφου και το τηλεφώνημα με το κινητό με το οποίο οργανώνετε την κοινωνική ζωή σας, μέχρι το αυτοκίνητο το οποίο σας βοηθά στις μετακινήσεις σας.

Φανταστείτε τώρα λοιπόν τι θα συμβεί, εάν λιώσουν οι μετασχηματιστές εξαιτίας ενός αυξημένου βομβαρδισμού φορτισμένων σωματιδίων από τον ήλιο, όπως συνέβη στο Quebec το 1989 και όπως το περιγράφει ο Carrington για το1859. Εάν κυριολεκτικά σβήσουν τα φώτα των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας αλλάζει ακαριαία ολόκληρο το σύστημα.

Δεν θα μπορείτε να ετοιμάσετε το πρωινό με το συνηθισμένο τρόπο. Η ηλεκτρική αντλία βενζίνης του
αυτοκινήτου σας δεν θα λειτουργεί, τα λεωφορεία, τα τρένα και τα τρολεϋ θα παραμείνουν ακίνητα. Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά, καθώς δεν θα υπάρχει ρεύμα για τη λειτουργία του φωτισμού και των ταμειακών μηχανών, και πολύ πιθανό και να λεηλατηθούν από πελάτες, οι οποίοι δεν θα έχουν να φοβηθούν καμία κάμερα ασφαλείας και κανένα ηλεκτρονικό σύστημα συναγερμού. Τα αεροπλάνα δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν. Σε περίπτωση που το γεγονός συμβεί σε περίοδο χειμώνα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα της θέρμανσης καθώς δεν θα μπορούν να
λειτουργήσουν τα σχετικά συστήματα. Ακόμη και οι ηλεκτρικές αντλίες νερού θα πάψουν να λειτουργούν και θα εμφανιστεί πρόβλημα παροχής πόσιμου νερού.

Εάν δοκιμάσετε τότε την τύχη σας στο δρόμο, θα βρεθείτε μέσα σε μια πανικόβλητη μάζα, σε έναν όχλο που θα κατέχεται από μία περίεργη τάση φυγής, αλλά δεν θα γνωρίζει ποια κατεύθυνση να πάρει. Δεν θα υπάρξουν νέες προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων και μέσα σε λίγες μέρες θα καταρρεύσουν όλα όσα θεωρούσατε μέρος της απαρασάλευτης καθημερινότητας σας.

Ας δούμε τώρα το δεύτερο επίπεδο. Οι φυσικές καταστροφές, οι οποίες ακολουθούν την αποσταθεροποίηση του μαγνητικού πεδίου της Γης προκαλούν επιπλέον κινδύνους. Κτίρια κατεδαφίζονται, ολόκληρες περιοχές πλημμυρίζουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντλίες για να ξαναστεγνώσουν τα σπίτια. Βίαιες καταιγίδες σαρώνουν τη Γη με κεραυνούς τεράστιας έντασης. Ακόμη και ηφαίστεια θα μπορούσαν να εκραγούν σκεπάζοντας τον ουρανό με μεγάλες ποσότητες στάχτης. Η Γη θα κρύωνε άμεσα και θα συσκοτίζονταν ο γαλάζιος πλανήτης μας καθώς θα τον
τύλιγε ένα γκρίζο πέπλο στάχτης.

Και το χειρότερο είναι πως δεν θα μπορείτε να λάβετε καθόλου πληροφορίες. Το ράδιο και η τηλεόραση θα σωπάσουν, οι εφημερίδες δεν θα μπορούν ούτε να τυπωθούν, ούτε να μεταφερθούν. Αλλά ούτε και το διαδίκτυο θα είναι στη διάθεση σας. Δεν θα γνωρίζετε πως πάει παρακάτω. Δεν θα έχετε ιδέα τι επιχειρήσεις μπορεί να διεξάγουν οι πολιτικοί οργανισμοί, η αστυνομία, η πυροσβεστική ή η τεχνική βοήθεια. Πολύ απλά θα πρέπει να βασιστείτε στον εαυτό σας.

Σας τρόμαξα; Έχω απόλυτη συνείδηση της ευθύνης που φέρω όταν παίζω τις διάφορες σκηνές του 2012. Δεν θέλω να σας σοκάρω, όμως δεν μου μένει τίποτε άλλο από το να ζωγραφίσω αρχικά τα πάντα με τα πιο μελανά χρώματα. Δεν μπορεί κανείς να ομορφύνει την κατάσταση: αυτό που μας περιμένει το 2012, είναι μια δυναμική γεγονότων η οποία δικαίως προκαλεί ανησυχία.

Αυτό που σας συνιστώ λοιπόν κατ΄ αρχήν είναι ορισμένα πολύ πρακτικά μέτρα πρόνοιας και προφύλαξης. Ας υποθέσουμε πως περίπου τρεις μέρες μετά την είδηση από τη NASA συμβαίνουν πράγματι ορισμένα ή ακόμη και όλα τα γεγονότα που περιέγραψα παραπάνω. Προσπαθήστε να δείτε νοερά τα γεγονότα. Προσπαθήστε να φανταστείτε πως θα είναι η ζωή σας δίχως ρεύμα, δίχως
θέρμανση και νερό, δίχως προμήθειες σε τρόφιμα, δίχως μέσα μεταφοράς και δίχως πρόσβαση σε οποιαδήποτε επίκαιρη πληροφορία. Υπάρχει μόνο μία και μοναδική στρατηγική που μπορεί να λειτουργήσει και την οποία συστήνω να ακολουθήσετε: ενεργείστε έξυπνα και προνοητικά.

Είναι καλό να φροντίσετε να εφοδιαστείτε αρκετά νωρίτερα με βασικά τρόφιμα και να δημιουργήσετε ένα απόθεμα. Λάβετε υπ' όψη πως δεν θα έχετε ρεύμα ούτε για το ψυγείο, αλλά ούτε και για να μαγειρέψετε. Αποθηκεύστε ότι διατηρείται για πολύ καιρό, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και μπορεί να δώσει στο σώμα σας υψηλής αξίας ενέργεια. Για παράδειγμα καρύδια, συσκευασμένο ψωμί μακράς διαρκείας, ξηρούς καρπούς, δημητριακά κ.α. Ακόμη και οι κατά τ΄ άλλα προς αποφυγήν κονσέρβες μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο επιβίωσης. Προμηθευτείτε για το λόγο αυτό λαχανικά σε
βάζα. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε σε κελάρια ή στο μπαλκόνι σας φρούτα που παραμένουν για καιρό φρέσκα, όπως τα μήλα. Ακόμη και οι χυμοί φρούτων μπορούν να συνδράμουν στην παροχή βιταμινών στον οργανισμό σας.

Εάν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα απλό καμινέτο, σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στα κάμπινγκ, για να μπορείτε να θερμαίνετε κάποια φαγητά ή να ετοιμάζεται ζεστά ροφήματα. Πολύ βασική είναι επίσης η προμήθεια και αποθήκευση πόσιμου νερού. Αποθηκεύστε μερικές κάσες μεταλλικό νερό. Φροντίστε να έχετε ένα δοχείο για να συλλέγετε ακόμη και βρόχινο νερό εάν χρειαστεί, ώστε
να καλύψετε τις ανάγκες σας για ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο δεν θα μπορείτε να πάρετε νερό ούτε από τη βρύση, ούτε από οποιοδήποτε κατάστημα.

Ακολούθως ελέγξτε το φαρμακείο του σπιτιού σας. Χρειάζεστε σε τακτά διαστήματα κάποια φάρμακα; Είστε διαβητικός και εξαρτάστε από την ινσουλίνη; Φροντίστε να αποθηκεύσετε ανάλογες ποσότητες. Συζητείστε με το γιατρό σας εάν μπορείτε για κάποιο διάστημα να παίρνετε την ινσουλίνη σε μορφή χαπιών -διότι δεν θα μπορείτε να διατηρήσετε δροσερή την ινσουλίνη. Σε κάθε περίπτωση καλά είναι να έχετε αρκετά παυσίπονα, καθώς οι ισχυρές μεταπτώσεις του γήινου μαγνητικού πεδίου προκαλούν
έντονους πονοκεφάλους.

Λάβετε υπ' όψη πως δεν θα μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε γιατρό σε περίπτωση ανάγκης. Τα νοσοκομεία πιθανόν να είναι δύσκολα προσβάσιμα λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων, αλλά ακόμη και εντός τους θα γίνονται πολύ περιορισμένες εργασίες λόγω έλλειψης ρεύματος. Καλό θα είναι να πάρετε μαθήματα πρώτων βοηθειών, ώστε να είστε σε θέση να ενεργήσετε έτσι ώστε να μπορείτε σώσετε ζωές σε περίπτωση ανάγκης.

Σκεφτείτε με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να περάσετε το χειμώνα δίχως θέρμανση. Διαθέτετε αρκετά ζεστά σκεπάσματα; Σε περίπτωση που έχετε τζάκι προμηθευτείτε αρκετά καυσόξυλα. Αγοράστε κεριά για να μην κάθεστε στο σκοτάδι. Ας είστε προετοιμασμένοι -αυτό δεν αποτελεί έκφραση υστερίας, αλλά περίσκεψης. Αυτά τα μέτρα δεν έχουν κανένα μεγάλο κόστος, όμως σε περίπτωση κρίσης μπορούν να σώσουν ακόμη και ζωές.

Και όπως είπαμε: όλα αυτά είναι προληπτικά μέτρα. Και τι γίνετε εάν παρέλθουν οι τρεις μέρες μετά τη δήλωση της NASA; Ο βασικότερος κανόνας ακούγεται απλός αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός: παραμείνετε στο σπίτι σας. Πιθανόν να μην σας αρέσει να μην πάτε στη δουλειά σας, όμως εάν απομακρυνθείτε με το αυτοκίνητο, το λεωφορείο ή το μετρό από το σπίτι σας, δεν είναι
βέβαιο πως θα μπορέσετε να επιστρέψετε πίσω με τον ίδιο τρόπο.

Παραμείνετε κοντά στους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς. Παραμείνετε κοντά στην οικογένεια και τους φίλους σας. Σε περίπτωση που συμβεί το σοβαρό γεγονός δεν είναι καλό να είστε χώρια τους. Δεν θα έχετε τη δυνατότητα ούτε σημεία ζωής να δώσετε, αφού τηλέφωνα και ίντερνετ δεν θα λειτουργούν. Επιπλέον είναι πιθανόν πως θα σημειωθεί κυκλοφοριακό χάος μόλις
κάνει η NASA τη σχετική δήλωση. Πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να φύγουν στην εξοχή. Το τι σημαίνει αυτό για τις μεγάλες πόλεις μπορούμε να το δούμε σε καθημερινή βάση σε ώρα αιχμής: δεν προχωράει πλέον τίποτε.

Σε περίπτωση που ζείτε σε ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή ακόμη και στη Γερμανία υπάρχουν τέτοιες γνωστές ζώνες με αυξημένη σεισμικότητα- (ενώ στη χώρα μας, στην Ελλάδα οι σεισμοί αποτελούν συχνότατο φαινόμενο-σημ. μτφ.) τότε προσέξτε μερικούς απλούς κανόνες. Εάν νιώσετε σεισμικές δονήσεις αναζητήστε προστασία κάτω από ένα σταθερό τραπέζι. Ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια
έχετε εάν στέκεστε κάτω από την κάσα μιας πόρτας. Μην τρέχετε ενστικτωδώς έξω από το σπίτι, διότι μπορεί να τραυματιστείτε από κεραμίδια ή κομμάτια τοίχων που γκρεμίζονται και πέφτουν.



Το παραδέχομαι πως όλα όσα μόλις μάθατε δεν είναι ευχάριστα. Ακόμη και αν τελικά είναι λιγότερο δραματικές οι επιπτώσεις μιας μεγα-ηλιακής καταιγίδας, σίγουρα θα σας πλήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όμως σίγουρα θα το προσέξατε ήδη, πως με μερικά καλά σχεδιασμένα μέτρα προφύλαξης μπορείτε να ξεπεράσετε τις άμεσες επιδράσεις μιας επικίνδυνα έντονης ηλιακής
καταιγίδας δίχως βλάβες. Προ πάντων όμως δεν θα αισθάνεστε αβοήθητοι. Οι δικαιολογημένοι φόβοι σας θα είναι λιγότεροι, εάν γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία πρόκειται να βρεθείτε. Η απειλή είναι πραγματική, όμως το ίδιο ρεαλιστική είναι η πιθανότητα να σας προστατέψει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης το οποίο θα έχετε σχεδιάσει.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Όπως και να έχει δεν μπορείτε να εμποδίσετε το συμβάν -κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει ή να ξεφύγει. Σκεφτείτε πως από αυτή τη στιγμή έχετε ένα σημαντικό προβάδισμα: γνωρίζετε τι περίπου μπορεί να συμβεί. Εάν ήδη σήμερα σκεφτείτε τις
συγκεκριμένες επιπτώσεις που σας αφορούν, τότε έχετε το χρόνο να κάνετε τις πολύ προσωπικές σας προετοιμασίες, τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Ο μεγαλύτερος εχθρός σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις είναι ο πανικός, η τάση να τρέξουμε δίχως ψυχραιμία προς μια οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπου ελπίζουμε να βρούμε σωτηρία. Γνωρίζω για παράδειγμα ανθρώπους που έχουν αποφασίσει την “ημέρα x” να δραπετεύσουν στη φύση ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων καταστάσεων μέσα στις πόλεις. Όσο και σωστή να φαίνεται εκ πρώτης όψεως αυτή η αντίδραση, δεν είναι λογική. Σκεφτείτε πως θα κατευθύνεστε προς άγνωστο
έδαφος και πως προφανώς δεν έχετε καθόλου εμπειρίες για την επιβίωση στη φύση. Θα συναντήσετε ανθρώπους οι οποίοι πιθανόν να αντιδρούν με περισσότερο πανικό από ότι εσείς ο ίδιος. Γνωρίζετε τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Μπορείτε να υπολογίσετε πόσο τραγικά λάθη κάνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες;

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να το επαναλάβω ώστε να το δεχτείτε στην καρδιά σας: παραμείνετε στο γνωστό σας χώρο. Μείνετε εκεί όπου γνωρίζετε τα κατατόπια, όπου έχετε αποθηκεύσει τις προμήθειες σας, εκεί όπου βρίσκετε μαζί με τους ανθρώπους που σας είναι σημαντικοί. Αυτό θα σας χαρίσει τουλάχιστον μια συναισθηματική σταθερότητα.

Οι δυνάμεις σας θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, εάν είστε δίπλα σε αυτούς που αγαπάτε. Αυτή είναι μια εμπειρία, την οποία γνωρίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τις εμπόλεμες περιόδους. Αυτοί είχαν βιώσει τι σημαίνει να είσαι έρμαιο πανίσχυρων γεγονότων, τα οποία δεν μπορείς να επηρεάσεις. Και είχαν μάθει τι σημαίνει να επιβιώνεις παλεύοντας ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και τους κινδύνους. Οι νεότερες γενιές στη Γερμανία -ή την Ελλάδα σημ.μτφ.- δεν έχουν βρεθεί σε συλλογικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ευτυχώς. Όμως τόσο πιο μπερδεμένοι θα αισθάνονται εάν η κατάσταση τους σύρει ξαφνικά έξω από την “φυσιολογική” καθημερινότητα τους
και σημάνει η ώρα της επιβίωσης, η ώρα του ο “σώσων εαυτόν σωθείτω”.

Πιο συγκεκριμένα: Έχουμε πολύ λίγες εμπειρίες σχετικά με καταστάσεις στέρησης, πανικού και κατάρρευσης, επειδή ακριβώς είχαμε την τύχη να ζούμε σε ευτυχείς ιστορικές περιόδους. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να ζήσουμε έστω νοερά μια τέτοια κατάσταση. Μην ανησυχείτε. Θα τα ξεπεράσετε όλα αυτά. Και περισσότερο ακόμη: θα ξαναβρείτε τον εαυτό σας ενώπιον σαφώς πολύ πιο σημαντικών προκλήσεων. Διότι η άμεση απειλή είναι μόνο η μία όψη του μυστηριώδους έτους
2012. Αυτό που κρύβεται πίσω από εκείνη την ημερομηνία θα σας αφήσει κατάπληκτους. Γι΄αυτό ακολουθήστε με στο δεύτερο επίπεδο του εικονικού ταξιδιού μας, όπου θα μάθετε με ποιο τρόπο μπορείτε να προετοιμαστείτε ψυχικά και πνευματικά για το 2012.




Checklist 1η –


SOS 2012- πως να προστατευτείτε



1. Φροντίστε το 2012 να ενημερώνεστε τακτικά όσων αφορά πιθανές προειδοποιήσεις της NASA σχετικά με τις ηλιακές καταιγίδες. Να ενημερώνεστε τακτικά μέσω εφημερίδων, τηλεόρασης και ίντερνετ. Βασικές πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στη διεύθυνση http://nasa.gov/topics/solarsystem/features/spaceweather_hazard.html


2. Προετοιμαστείτε ψυχικά για καταστάσεις που φέρουν μαζί τους: διακοπές ρεύματος και
τηλεπικοινωνιών, προβλήματα ανατροφοδότησης προμηθειών και μεταφοράς. Μην χτίζετε μέσα σας φοβίες, αλλά φανταστείτε με εντελώς αντικειμενικό τρόπο τι μπορεί να συμβεί σε αυτή την περίπτωση.


3. Κάνετε ορισμένες προετοιμασίες, ώστε να μπορείτε να ανταπεξέλθετε μερικές μέρες δίχως
ρεύμα. Αγοράστε: 


  • ◦ κεριά, σπίρτα
  • ◦ καμινέτο γκαζιού τύπου κάμπινγκ με αρκετές
  • φιάλες,
  • ◦ ζεστές κουβέρτες και
  • ◦ καυσόξυλα


4. Εξασφαλίστε προμήθειες νερού. Προμηθευτείτε:


  • ◦ μπουκάλια μεταλλικό νερό για δύο περίπου
  • εβδομάδες.
  • ◦ Ένα δοχείο, όπως π.χ. ένα κουβά ή μία
  • λεκάνηγια τη συλλογή βρόχινου νερού.



5. Ελέγξτε το φαρμακείο του σπιτιού σας. Αγοράστε:


  • ◦ φάρμακα που χρειάζεστε συχνά
  • ◦ παυσίπονα για πονοκεφάλους
  • ◦ ελαφρά ηρεμιστικά, όπως βαλσαμόχορτο
  • ◦ απολυμαντικά μέσα τραυμάτων
  • ◦ γάζες
  • ◦ αντιπυρετικά


6. Πάρτε μαθήματα πρώτων βοηθειών, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να βρείτε γιατρό,
ούτε να πάτε σε νοσοκομείο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


7. Αποθηκεύστε τρόφιμα που να παρέχουν αρκετή ενέργεια και να έχουν μεγάλη διάρκεια. Κυρίως:


  • ◦ φιστίκια και καρύδια,
  • ◦ ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα,
  • ◦ χυμούς φρούτων,
  • ◦ δημητριακά,
  • ◦ γάλα μακράς διαρκείας,
  • ◦ ψωμί μακράς διαρκείας,
  • ◦ κονσέρβες,
  • ◦ λαχανικά σε βάζα,
  • ◦ μήλα,
  • ◦ τσάι


8. Φροντίστε να έχετε μετρητά, αφού δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιστωτικές κάρτες
9. Σε περίπτωση που ζείτε σε σεισμογενή περιοχή, ακολουθείστε σε περίπτωση ανάγκης τους


ακόλουθους κανόνες:
  • ◦ Αναζητείστε προστασία κάτω από ένα τραπέζι ή δίπλα από ένα αρκετά ψηλό και σταθερό αντικείμενο, όπως ένας καναπές
  • ◦ ή κάτω από το κάσωμα μιας πόρτας
  • ◦ μην εγκαταλείπετε το σπίτι όσο συμβαίνει η δόνηση



10. Αντισταθείτε στο ένστικτο φυγής, διότι μπορεί να βρεθείτε έτσι σε άγνωστο έδαφος και να γίνετε θύμα μαζικού πανικού:


  • ◦ Μετά την ανακοίνωση μιας ιδιαίτερα έντονης ηλιακής καταιγίδας μείνετε σταθερά στο σπίτι σας.
  • ◦ Δηλώστε μεσοπρόθεσμα στον εργοδότη σας μερικές μέρες άδεια
  • ◦ Μη στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο
  • ◦ Συγκεντρώστε συγγενείς και φίλους γύρω σας
  • ◦ Προσπαθήστε να έχετε την ικανότητα να λάβετε πληροφορίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα έχοντας ένα ράδιο με μπαταρίες
  • -προφανώς να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι τηλεπικοινωνίες πιο γρήγορα απ΄ότι τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος


◦ Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ηρεμία σας, διότι οι αντιδράσεις πανικού μπορεί να σας
θέσουν σε κίνδυνο 

*** Σύντομα θα οργανώσουμε σχετικές ενημερωτικές συναντήσεις με μόνο στόχο να φροντίσουμε να μοιραστεί η γνώση και να είναι οι περισσότεροι σε θέση να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να περάσουν στο επίπεδο εκείνο της κατανόησης που θα μας χαρίσει το συνειδησιακό άλμα...

Δεν γυρνάμε την πλάτη στο υλικό επίπεδο της κατάστασης, όμως τα καλύτερα θα έρθουν μόνο όταν θα έχουμε κάνει την ψυχική και πνευματική προετοιμασία μας!

Με αγάπη 
Βίκυ Χρυσού


ΥΓ: όσοι επιθυμείτε μπορείτε να λάβετε ήδη το ηλεκτρονικό βιβλίο "checklist 2012"  από εδώ

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters