Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πρώτο επεισόδιο. Δισπηλιό Καστοριάς Δεύτερο επεισόδιο. Διμήνι – Σέσκλο – Τούμπα Θεσσαλονίκης

 
Ελληνικό ντοκυμανταίρ με τα ευρήματα καθώς και αναπαραστάσεις του προϊστορικού παραλήμνιου οικισμού που ανακαλύφθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς.
Στη Δυτική Μακεδονία, βρίσκεται η λίμνη της Καστοριάς ή Ορεστιάδας, έκτασης 30 τ. χλμ. Μια λίμνη γλυκού νερού η στάθμη της οποίας βρίσκεται σε ύψος 620 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο νότιο τόξο της συναντάται το χωριό Δισπηλιό, την ιστορική αξία του οποίου έφεραν στο φως ανασκαφές που ξεκίνησαν ήδη το 1932 υπό την εποπτεία του Α. Κεραμόπουλου.
Όταν η στάθμη της λίμνης άρχισε να υποχωρεί, σημαντικά τμήματα πασσαλόκτιστων κατοικιών έκαναν την εμφάνισή τους, φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια…
έναν προϊστορικό λιμναίο οικισμό. Οι ανασκαφές του A. Κεραμόπουλου σταμάτησαν το 1940 ανακαλύπτοντας όμως έναν μεγάλο αριθμό λίθινων εργαλείων, καθώς και κομμάτια αγγείων. Το 1965 οι έρευνες συνεχίστηκαν, ενώ κατά τα έτη 1992-1994 οι ανασκαφές έφεραν στο φως εκτός από σκεύη και εργαλεία, τμήματα πασσάλων, καθώς επίσης οστά και καρπούς δέντρων.
Οι ανακαλύψεις αυτές γνωστοποίησαν πολύτιμα στοιχεία για την ύπαρξη οργανωμένης ζωής στη λίμνη της Καστοριάς, μεταφέροντας έτσι το σύγχρονο άνθρωπο 7000 χρόνια πριν! Τότε, που μέσα από τα πασσαλόκτιστα σπίτια εντός ή εκτός της λίμνης, ο νεολιθικός άνθρωπος έχτιζε πολιτισμό θεμελιώνοντας τον πάνω στη λάσπη. Τότε που ο κάτοικος του νεολιθικού Δισπηλιού ξεχύνονταν στα γειτονικά δάση για την αναζήτηση τροφής έχοντας ως εξοπλισμό του ένα μυτερό ακόντιο, ένα ξύλινο τσεκούρι και μια δερμάτινη σφεντόνα με πήλινα βλήματα. Τότε που ο άνθρωπος, έχοντας έντονο το αίσθημα της επιβίωσης, χρησιμοποιούσε τα κέρατα των ζώων ως σκαλιστήρια για το όργωμα της γης, είχε κοκάλινα αγκίστρια και δίχτυα πλεγμένα από λινάρι, κατασκεύαζε τις βάρκες του από μεγάλους κορμούς δέντρων, χρησιμοποιούσε το δέρμα των ζώων για να ζεσταθεί το χειμώνα, έφτιαχνε τσάπες από γερά κόκαλα αγελάδων και κατασκεύαζε χορδές για τα τόξα του από έντερα γουρουνιών!
Στο Δισπηλιό Καστοριάς, οι αρχαιολόγοι δεν περιορίστηκαν μόνο στην ανασκαφή του χώρου. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατάφεραν να ανακατασκευάσουν ένα πιστό αντίγραφο του νεολιθικού χωριού ταξιδεύοντας τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο και ζωντανεύοντας έτσι όλες τις ιστορικές αναφορές.
Σήμερα η λίμνη της Καστοριάς επηρεάζεται αρνητικά λόγω ρύπανσης από την ίδια της την πόλη που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης. Ωστόσο, εξακολουθεί να συνθέτει ένα όμορφο και γαλήνιο τοπίο, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, με σημαντική ιστορία, αλλά και θρύλους που θέλουν τον Άγιο Σπυρίδωνα να περπατάει κάθε χρόνο την παραμονή της γιορτής του στη λίμνη, ανοίγοντας έναν αφρισμένο διάδρομο!

Δεύτερο επεισόδιο. Διμήνι – Σέσκλο – Τούμπα Θεσσαλονίκης

 
Ο οικισμός του Διμηνίου, χτισμένος κοντά στην ακτή του Παγασητικού κόλπου, είναι ένας από τους καλύτερα ερευνημένους οικισμούς του ελλαδικού χώρου.
Στα αρχαιολογικά του κατάλοιπα (αρχιτεκτονική, κεραμική, εργαλεία, ειδώλια, κοσμήματα) αντανακλώνται οι πολιτιστικές κατακτήσεις της αιγαιακής κοινωνίας της Nεότερης Nεολιθικής II (4800-4500 π.Χ.), που χαρακτηρίστηκαν από τους πρώτους ερευνητές της ελληνικής Προϊστορίας με τον όρο πολιτισμός Διμηνίου.
Ο νεολιθικός οικισμός του Σέσκλου βρίσκεται νοτιοανατολικά από το σύγχρονο ομώνυμο χωριό και απέχει 14 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Ο οικισμός αναπτύχθηκε στο λοφώδες περιβάλλον κοντά στον Παγασητικό κόλπο και τη λίμνη Κάρλα. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της θέσης από τους πρώτους κατοίκους της διαδραμάτισε η γεωμορφολογία της ευρύτερης περιοχής, με τα βαθιά ρέματα και τους χαμηλούς λόφους με τη μεγάλη αποστραγγιστική ικανότητα.


Προϊστορική Ελλάδα Επ. 1 ~ Δισπηλιο Καστοριάς από KRASODAD
 
Επιμέλεια Ελλήνων Δίκτυο
Πηγή http://krasodad.blogspot.gr/

ΑΥΤΗ Η ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ! ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ


ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ, ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ). ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !

Συγκίνηση και δέος από τους ένστολους στον τερματισμό.
Το πιο δυνατό χειροκρότημα έλαβαν οι γυναίκες που κατάφεραν να τερματίσουν  καθώς και  ο τελευταίος ένστολος που τερμάτισε ξυπόλητος.
Το μεσημέρι της Τετάρτης τερμάτισαν όσοι πήραν μέρος στο 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε αυτή την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσιο τους εορτασμού της εθνικής επετείου.
Η τελετή έναρξης έγινε τη...
Η συνέχεια  εδώ

esxatianasxesi.blogspot.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1472.html

Ο Πούτιν ζητά από τον Άσαντ επίσπευση της καταστροφής των ανταρτών στην Συρία. Ετοιμάζουν κάτι οι Δυτικοί ή πάει να κλείσει το θέμα ενώ όλοι ασχολούνται με την Ουκρανία;





Σύμφωνα με το πόρταλ του ‘Ελ Νάσρα’ [η Νίκη], το οποίο επικαλειται διπλωματική πηγή του Λιβάνου, υπάρχουν εντατικές συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ρώσοι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, να αφήσουν την αμυντική τακτική οι Σύριοι και όπως είπαν «είναι καιρός να αλλάξει η ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή και αυτό να γίνει γρήγορα».

Το ζήτημα τίθεται με την πόλη Γιαμπρούντ. Για την κατάληψή της. Η πόλη αποτελεί ένα από τα προπύργια των ανταρτών. Λεπτομέρειες της επιχείρησης έχουν από καιρό μελετήσει στρατιωτικοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες. 
Ήδη, συζητούν για μια ταχεία κατάρρευση του μετώπου των ανταρτών. Ωστόσο, σημειώνει η πηγή, λίγοι γνωρίζουν ότι πριν την τελική επίθεση έχουν προηγηθεί εντατικές διπλωματικές και πολιτικές επαφές, συμπεριλαμβανομένων και της εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας που προσπαθεί να δελεάσει τη 'Χεζμπολάχ' να εγκαταλείψει τον αποκλεισμό της Γιαμπρούντ.
Η μοίρα της πόλης σφραγίστηκε. Και στην πραγματικότητα έπεσε πριν από μια εβδομάδα όταν ο στρατός της Συρίας ανέλαβε τον έλεγχο όλων των γύρω υψωμάτων.
Η πολιτική επιρροή της νίκης στο Γιαμπρούντ θα είναι τουλάχιστον ίση με την κατάληψη της Ελ Κσεΐρ. Η νίκη του στρατού στην Ελ Κσεΐρ οδήγησε στην απόσυρση από την πολιτική σκηνή του πιο ενθουσιώδους προστάτη των τζιχαντιστών της Συρίας, του Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Χαλίφα.
Η Μόσχα πιστεύει ότι τώρα που οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους καθώς και οι Άραβες, ασχολούνται με την Κριμαία και την Ουκρανία, είναι μια καλή περίοδος για την απόκτηση πλεονεκτημάτων του στρατού της Συρίας.
Βαλκανικό Περισκόπιο 

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4623.html

Και όμως! Το BBC αναβόσβησε το λογότυπο των Illuminati μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές! (Βίντεο – ΣΟΚ)

SYMBOLO


Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο αγώνας της ημέρας. BBC 16 Μαρτίου 2014.
Αναβοσβήνει ο συμβολισμός των Illuminati στις τηλεοράσεις εκατομμύρια φιλάθλων.

Και τα εκατομμύρια το αγνοούν.

Υπνωτισμένοι γκοίμ μέσα στο λήθαργο που τους έχει εγκλωβισμένους η Νέα τάξη πραγμάτων για να μην διαταραχτεί η ηρεμία τους.
Ακόμα κι αν το πρόσεξαν (και θα είναι υποσυνείδητα) ποτέ δεν θα σκέφτοταν να αναρωτηθούν «Για ποιό λόγο να το κάνει το BBC αυτό; Τι σημαίνει αυτό; ”

Δείτε το βίντεο:



http://www.makeleio.gr/?p=73449

Μας κυβερνούν τα 3 Ψ: Ψεύτες, Ψυχοπαθείς, Ψωνάρες!. ΒΙΝΤΕΟ

Picture
Ακούγοντας τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Τράγκα, που η κατάντια της χώρας μας τον θέλει και υπουργό Υγείας στους δύσκολους καιρούς, ένα μόνο πράμα πέρασε από το μυαλό:
Μας κυβερνούν τα 3 Ψ: Ψεύτες, Ψυχοπαθείς, Ψωνάρες!....
Ο επί έτη φωτός, γνωστός για τις συντηρητικές του πολιτικές θέσεις, Γιώργος Τράγκας, μόνο και μόνο επειδή είναι αντιμνημονιακός και βάλλεται κατά των Γερμανών χαρακτηρίστηκε από τον Γεωργιάδη ως 'κομμουνιστής'. Βέβαια... βάσει του νόμου της σχετικότητας, αν κάποιος είναι στην άκρα δεξιά, βλέπει τους πάντες αριστερά του....
Όταν του είπε ο Τράγκας ότι εσύ και η πολιτική που ακολουθείς, είστε υπεύθυνοι για 5000 αυτοκτονίες και 2 εκατ. ανέργους, ο Γεωργιάδης αμφισβήτησε τα νούμερα των αυτοκτονιών (δηλαδή, αν δεν είναι ακριβώς 5000 αλλά 4300, να το αφήσω;)
- "Πόσους σκότωσες στην Ελλάδα, 'Αδωνι Γεωργιάδη, με την πολιτική σου;"
- "Η Ελλάδα στις 6 Μαΐου του χρεοκόπησε, έπρεπε να χάσουν τη δουλειά τους 10 εκατ. Έλληνες. Σήμερα έχουν χάσει τη δουλειά τους 2 εκατ. Έλληνες. Άρα έχουν κρατήσει τη δουλειά τους 7 εκατ."
Για να δώσει κανείς τέτοια απάντηση πρέπει να είναι κάτι ή και όλα από τα 3Ψ: 
  1. Ο Ψεύτης αλλοιώνει τα νούμερα προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. 
  2. Ο Ψυχοπαθής δεν καταλαβαίνει τα νούμερα και το κόστος τους, παζαρεύει αν έχασαν τη δουλειά τους 2 ή 3 εκατ. ή 10 εκατ. και αν αυτοκτόνησαν 2 ή 3 ή 4 ή 5 χιλιάδες, όριο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ούτε στη μια περίπτωση ούτε στην άλλη. 
  3. Η Ψωνάρα, δεν ξέρει ούτε αριθμητική, ούτε τον αριθμό των εργαζομένων στην Ελλάδα, αλλά υπουργός γίνεται. Πρώτον 2 και 7 εκατ. δεν μας κάνει 10 αλλά 9 εκατ. Και δεύτερον, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 2012 το εργατικό δυναμικό της χώρας μας ήταν 4.961,9 εκατ. αλλά το α' τρίμηνο του 2013  ο αριθμός των απασχολούμενων έπεσε στα 3.595.921 άτομα. Άρα, κε υπουργέ, τα 2 εκατομμύρια άνεργοι τι είναι;;; Ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας μας, γιατί... δεν ξέρω αν το γνωρίζετε... έχουμε και γέρους και παιδιά μέσα στα 10 εκατ. κατοίκους!
    Δείτε το βίντεο στο 16:00







    - για τις αυτοκτονίες και την ανεργία: Βέβαια, πριν αρχίσει όλες αυτές τις απίστευτες μαθηματικές εξισώσεις, ο Τράγκας του έδειξε βίντεο με τις διάφορες κατά καιρούς πολιτικές κωλοτούμπες του, για τις οποίες απάντησε.... άρες μάρες κουκουνάρες.
Ένας ένας τους, αρχίζοντας από τον υπουργό Υγείας, θα πρέπει να περάσουν και από ανιχνευτή ψεύδους ενώπιον λαϊκής επιτροπής, αλλά και από ψυχιατρικό έλεγχο. Είπαμε... να εξυπηρετήσετε την ντόπια και ξένη ελίτ, αλλά τουλάχιστον να έχουμε απέναντι μας καπάτσους εντολοδόχους με σώας τας φρένας! Άλλο να έχεις να κάνεις μόνο με πουλημένα τομάρια κι άλλο με σάικο!!!    
http://allnewz.weebly.com/15/post/2014/03/-3.html
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/3_21.html

Μαστουρωμενα υποβρύχια;

20140320-205312.jpgΌπως κάθε Έλληνας σήμερα ζει όπως  κι εγώ τον απολυτο εφιάλτη της προδοσίας σε καθημερνή βάση και σε όλους τους τομείς του κράτους. Είναι λοιπόν απολύτως φυσικο μια τέτοια κατάσταση να με κάνει καχύποπτο ακόμη και σε πράξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ‘’πατριωτικες’’.
Όπως ολοι γνωρίζετε πιστεύω, η Ελλάδα υπέγραψε προχθές συμφωνία με τη Βουλγαρία να προστατεύει τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας με τα ελληνικά αεροσκάφη. Περα από το χυδαίο και ύποπτο αυτής της κίνησης , το οποίο δεν είναι άλλο από το να μας βάζει το ΝΑΤΟ να πολεμήσουμε ενάντια σε πραγματικούς συμμάχους και ομόθρησκους σαν τους Ρώσσους, έχει την …οικονομική του διάσταση που δεν είναι καθόλου αμελητέα…

Το Ελληνικο κράτος δεν βγάζει πια συχνά τα μαχητικά μας στο αιγαίο λογο κόστους καυσίμων και ανταλλακτικών και θα τα βγάζει στο Βουλγαρικο εναέριο χώρο? Ακόμη κι αν τα καύσιμα είναι των Βουλγάρων , που μάλλον έτσι θα είναι , τη φθορά από τις ωρες πτήσης των αεροσκαφών ποιος θα την πληρώσει? Οι Τούρκοι αλωνίζουν στο αιγαίο κάνοντας εικονικούς βομβαρδισμούς σε νησιά άμεσου ενδιαφέροντος τους (ΑΟΖ) όπως οι Φούρνοι και το Καστελόριζο και εμείς θα προστατεύουμε τους Βούλγαρους ενάντια στους φυσικούς συμμάχους μας τους Ρώσους και μάλιστα μιας από τις μεγαλύτερες αν όχι η μεγαλύτερη , πολεμικής μηχανής στο κόσμο….?  Νομίζω ότι εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών έχουν αρχίσει ήδη να καπνίζουν αυτό που προτείνει ο Τζεφρυ και ο ‘’παραπόταμος’’ του να κυκλοφορεί ελεύθερα…….
Και ερχόμαστε τώρα στα υποβρύχια που δένει με την εισαγωγή παραπάνω …. Τόσα χρονια τα υποβρύχια σαπίζουν ενώ είναι σχεδόν έτοιμα μέσα στα ναυπηγία Σκαραμαγκά. Τα τελευταία χρονια που αναμίχθηκε ενεργότερα ο Τουρκογλου με την υπόθεση κάνοντας τις ‘’μαγικές’’ κινήσεις του κατάφερε να μπλοκάρει εντελώς τη παραλαβή των υποβρυχίων και την ένταξη τους στο πολεμικο ναυτικο. Ξαφνικά, και ενώ ο Τουρκογλου είναι ακόμα σε θέση κλειδί και ικανος να εξακολουθεί να τα έχει μπλοκαρισμένα , εμφανίζετε ο Ζορό Δημητράκης του ‘’ναι σε όλα’’ και ξεμπλοκάρει τα υποβρύχια σε ένα βράδυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φυσικά προκύπτει το ερώτημα… Πως τα κατάφερες βρε ‘’πατριώτη’’? Πως τα κατάφερες βρε ‘’θεριό ανήμερο’’ ?  Πως ξεπέρασες τις τρικλοποδιές του Τουρκογλου? Αλλά και γιατί τόσο καιρό δεν το είχες κάνει όταν οι Τούρκοι αλωνίζουν σε ολο το αιγαίο με ότι διαθέτει προπέλα???????? Φταίω εγώ να κανω δεύτερες σκέψεις? Φταίω εγώ να σκεφτώ ότι μάλλον ο θείος Σαμ και η παρέα του έδωσαν εντολή να λυθεί το θέμα προκειμένου ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ μας να ενταχθούν σε ομάδα φύλαξης της Βουλγαρίας η Και ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ενάντια του Ρώσου ‘’εχθρού’’?????????????????????????
Να υπενθυμίσω και πρόσφατα ο Ζορό Δημητράκης του ‘’ναι σε όλα’’ έκανε κι άλλο ‘’μαγικο’’ πετυχαίνοντας συμφωνία με τη δική μας ΕΑΣ για την παραγωγή 30.000 βλημάτων (30.001 με αυτόν…) για τα άρματα μάχης LEO2HELκαιLEO2A4!!!!!!!!!!!!!  Να υπενθυμίσω και παλι ότι αυτά τα υπερσύγχρονα άρματα ήταν ουσιαστικά άχρηστα μέχρι τώρα καθώς δεν είχαν πυρομαχικα……. Τα είχαμε αγοράσει χωρίς πυρομαχικα και εξακολουθούσαμε να τα εχουμε μόνο για … παρελάσεις…..!!!!!!! Για κάποιο ‘’περίεργο’’ (!!!!!)  λογο και αυτή η προμήθεια είχε μπλοκαριστεί για χρονια αλλά και παλι ο Ζορό Δημητράκης την ‘’τακτοποίησε’’ σε ένα βράδυ……. Μήπως ξαφνικά και αυτά θα υπερασπιστούν και αλλα χώματα εκτός από τα Ελληνικά?
Μια και Ζορό Δημητράκης του ‘’ναι σε όλα’’ λύνει όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελληνικο στρατο με συνοπτικές και ‘’μαγικες’’ διαδικασίες δεν του δίνουμε και το υπουργείο οικονομικών μήπως και μας λύσει τα προβλήματα όλα σε ένα βράδυ?????????? Η μήπως μας τον ετοιμάζουν στη θέση του Σαχλαμαρά και απλα μας τον διαφημίζουν?
Βλέπω ο θείος Σαμ έχει σκοπό να βάλει όλους τους αλλους στη γειτονιά να πολεμήσουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥ εχθρό αλλά με ξένα κόλλυβα….. Μιας και είναι ήδη πτωχευμένος ο ίδιος και ρακένδυτος (και όχι εμείς όπως θέλει τεχνητά να πιστεύουμε…) και δεν μπορεί πια να κάνει τις γνωστές μονομερής κινήσεις του, χρησιμοποιεί το ρητο που λέει ο πάνσοφος Ελληνικος λαος μας ‘’πενία τέχναςκατεργάζεται’’……
Κύριοι και Κυρίες , από τη φυση μου δε είμαι καχύποπτος…… είμαι συνήθως καλοπροαίρετος και ένθερμος πατριώτης…. Όμως εδώ τα μαγικά του ‘’Ζορό Δημητράκη’’ με έχουν βάλει σε πολύ περίεργες σκέψεις …… Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν καπνίζω το κουτόχορτο που θέλουν ο Τζεφρυ και ο παραπόταμος του να πουλιέται ελεύθερα…… Μάλλον όμως νομίζω ότι έχουν αρχίσει να κάνουν ευρεία χρήση του ολοι οι συντελεστές της κυβέρνησης Τσολάκογλου και των παραποτάμων και ελαιώνων τους…..
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΑΙ
ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ
olympia.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3169.html

Το μυστήριο με τις διαφημιστικές πινακίδες στην Αττική οδό - Ποιος τις γέμισε με περίεργα μηνύματα; [Εικόνες]

Ποιος έχει γράψει αυτά τα σουρεαλιστικά μηνύματα στα άδεια billboards της Αττικής Οδού;
Και κυρίως πώς ανέβηκε εκεί πάνω...
Eδώ και μερικές εβδομάδες κάποιος (ή κάποια ομάδα) έχει μετατρέψει τα λευκά billboards της Αττικής Οδού (κοντά στο αεροδρόμιο) σε μια εντυπωσιακή υπαίθρια γκαλερί που φαίνεται ακόμα και από το αεροπλάνο αν είσαι παρατηρητικός.
Μέχρι να ανακαλύψουμε ποια είναι η ταυτότητα του καλλιτέχνη σας παρουσιάζουμε οχτώ από αυτά.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/to-mysthrio-diafhmistikes-pinakides-attikh-odo-poios-gemise-perierga-mhnymata-eikones.html

Σκατοκρατία

Η λύση ήταν τόσο απλή και ήταν δίπλα μας. Ποια Ποτάμια, ποιες Ελιές, ποιες Λίμνες των Κύκνων και ποια κόμματα και κομματίδια;! Οι σωτήρες για μία ακόμη φορά μάς έδειξαν τον δρόμο που είναι και ο μοναδικός για την σωτηρία. Οι Έλληνες ενωμένοι δεν νικήθηκαν ποτέ (εκτός από καμιά χιλιάδα φορές). Η μοναδική σωτηρία για μια ακόμη φορά έρχεται από την ένωση των κώλων. Όχι των Τρίτων Κώλων αλλά Όλων των Κώλων. Το κόμμα το οποίο δημιουργήθηκε αυτόματα μόνο του και δείχνει το λαμπρό μέλλον είναι ένα: Ο Βόθρος.
Το έδειξαν οι αναθυμιάσεις του βόθρου της Βουλής ενοχλώντας τους βουλευτές όλων των κομμάτων που ήταν μέσα στη Βουλή εκείνη την στιγμή. Άλλοι εγκλωβίστηκαν μέσα στα ασανσέρ και κόντεψαν να σκάσουν και άλλοι έτρεχαν πανικόβλητοι από το καφενείο της Βουλής φοβούμενοι το σκατοτσουνάμι. Η φυσική απόρροια των βουλευτών ήταν τελικά αυτό που παραλίγο να τους σκότωνε. Τι θάνατος ηρωικός να πνιγείς στα σκατά σου!
Κι όμως δεν πήραν το μήνυμα ότι το κόμμα “Ο Βόθρος” είναι η λύση. Τα πλεονεκτήματα είναι άπειρα. Καταρχάς ξεμπερδεύουν μια και καλή με τις εκλογές του κώλου που κάνουν κάθε τόσο. Η εκλογική πελατεία πνιγμένη στα σκατά θα ησυχάσει μια και καλή από την κομματική σκατοπλημμύρα. Δεν θα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε κόκκινα, μπλε, μαύρα πράσινα του ΠΑΣΟΚ, πράσινα της Ελιάς, πράσινα του Ποταμού, πράσινα του ΣΥΡΙΖΑ, πράσινα της Δραχμής και των πράσινων αλόγων. Είναι άλλο να σε έχουν χεσμένο όπως τόσα χρόνια κώλοι διαφορετικών χρωμάτων και άλλο να σε χέζουν ενωμένοι οι κώλοι των σωτήρων με το κόμμα του Βόθρου. Κώλοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.
Εκτός της πολιτικής λύσης που δίνει ο “Βόθρος”, αυτόματα ξεκινάει και η ανάπτυξη όχι στα λόγια αλλά στα έργα. Ποια συμφωνία με το αέριο της Gazstrom και η ανησυχία με το τι θα γίνει στην Κριμαία;! Ο “Βόθρος” αυτόματα θα καλύψει ολόκληρη την χώρα και θα εξάγει προϊόν απανταχού της γης. Διότι το παραγόμενο αέριο δεν είναι φυσικό όπως της Ρωσίας αλλά κωλοαέριο από κώλους, και τι κώλους! Η ποιότητα του δεν απαντάται σε φυσικά κοιτάσματα στον πλανήτη διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με πρόσμιξη αερίων προερχόμενο από κώλους που καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής ζήτησης.
Κώλοι λαϊκοί, κώλοι αριστοκρατικοί, κώλοι δεξιοί, κώλοι σοσιαλιστικοί, κώλοι κουλτουροαριστεροί, κώλοι φασιστικοί, κώλοι ανεξάρτητοι, κώλοι αντιεξουσιαστικοί, κώλοι νοσταλγοί του Κοκώ-λου. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της ποιότητας του προϊόντος που θα μετατρέψει την χώρα σε Κώλοράντο κάνοντας την Gazstrom να φαντάζει περίπτερο.
Χιλιάδες θέσεις εργασίας για το ευγενές αέριο, περισσότερες όμως θέσεις θα έχει η διάθεση του στερεού προϊόντος μετά την πρωτογενή παραγωγή διότι εκατομμύρια Έλληνες θα εργαστούν απλώνοντας τον “τραχανά” για την απαραίτητη επεξεργασία πριν διατεθεί προς βρώση εγχωρίως αλλά και για εξαγωγές με το brand name “Coca Colos” και με διαφημιστικό σλόγκαν “Κάνουμε το σκατό παντεσπάνι”.
Οι διαφημιστές μας θα δουν άσπρη μέρα μετά από καιρό, εφόσον ο “Βόθρος” την ενορχήστρωση της καμπάνιας θα την αναθέσει στον κύριο Νίκο Δήμου, που ως παλαιός διαφημιστής αλλά και στοχαστής δεν θα αισθάνεται πια “δυστυχής που γεννήθηκε Έλληνας” αλλά ευτυχής που θα βρίσκεται σε οικείο και φιλόξενο για αυτόν περιβάλλον. Στον “Βόθρο”.
Οι ιδέες για το πλουτισμό που επέρχεται είναι άπειρες. Για παράδειγμα η κυρία Κεφαλογιάννη μπορεί να δώσει μάχη με τους Κινέζους που θα φέρουν 50,000,000 επιβάτες στο αεροδρόμιο ΕΛ-ΒΕΛ, να σφίγγονται, να μην χέζουν όπου κι όπου αλλά χέζοντας στην Ελλάδα η πρόσμιξη με τα ευγενή προϊόντα της Βουλής μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την μπίζνα καθιστώντας την χώρα παγκοσμίως μονοπώλιο σε προϊόντα κώλου. Χεστήκαμε για την ονομασία προέλευσης της φέτας, του ελαιόλαδου και του ούζου, σας τα χαρίζουμε όλα, ό,τι και να κάνετε τα προϊόντα του “Βόθρου” δεν μπορείτε να τα αντιγράψετε. Μέχρι και οι Κινέζοι που είναι μανούλα στα προϊόντα μαϊμού θα τα παίξουν. Δεν αντιγράφεται με τίποτε το ελληνικό πολιτικό σκατό.
Η Δημοκρατία Τους έτριξε συθέμελα, η Δημοκρατία Τους μετά τα χθεσινά γεγονότα με τα βορθολύματα στην Βουλή απέδειξε ότι στηρίζεται μόνο στα σκατά. Τα θεμέλια της ήταν και είναι ένας Βόθρος στον οποίο κολυμπάνε 10 εκατομμύρια Έλληνες που αντί να έχουν χεσμένους όλους τους πολιτικούς σωτήρες τους, επιλέγουν αυτοβούλως να πνίγονται στα ψηφισμένα κομματικά σκατά.-
 
http://lazarouyiannis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4387.html

Human to let

Δεν μπορείς να πεις ότι δεν προόδευσε η ανθρωπότητα. Από τις αγοραπωλησίες σκλάβων περάσαμε στις Ενοικιάσεις Σκλάβων. Η φωνή που δονούσε την Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες καθ' άπασα την επικράτεια για μία φθηνή διανυκτέρευση τουριστών “Room to let”, αντικαθίσταται με μια πελώρια πινακίδα η οποία θα γράφει “Human to let”.

Το Υπουργείο Εργασίας προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι άνεργοι της Ελλάδας θα είναι ιδιοκτησία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης οι οποίες με ένα συμβόλαιο θα νοικιάζουν άνεργους για 3 χρόνια εργασίας τόσο στο ελληνικό δημόσιο όσο και σε επιχειρήσεις. Οι μισθοί των νεοσκλάβων θα προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια ΕΣΠΑ και μετά το τέλος της 3τίας ο νεοσκλάβος θα χάνει την δουλειά του χωρίς αποζημίωση και θα ξαναγυρνά στο μεγάλο αφεντικό που θα είναι η Εταιρεία που ανήκει. Ακόμα δεν είναι γνωστό ποια μοίρα είναι καλύτερη. Του αγορασμένου σκλάβου που εξασφάλιζε ένα ξεροκόμματο και μια καλύβα ή του ενοικιαζόμενου νεοσκλάβου που μετά από τρία χρόνια...
δεν θα έχει ούτε ξεροκόμματο,ούτε καλύβα;
Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν με νόμους τόσο για τους εν ενεργεία εργαζόμενους όσο και για τους μελλοντικούς. Τώρα θα είναι και ψηφισμένα για να μην μπορείς να αντισταθείς διεκδικώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα εργασίας ζητώντας την βοήθεια της Δικαιοσύνης.
Αυτά βέβαια δεν είναι καινούρια κόλπα αλλά ήταν σε εφαρμογή εδώ και 12 χρόνια, απλά τώρα γίνονται νόμοι του Κράτους. Η ΕΝΙΔΕΑ (Ένωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης) λειτουργεί στην χώρα από το 2002 με αδειοδότηση από το Υπουργείο Απασχόλησης. Είναι μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης και της ευρωπαϊκής CIET. Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική ένωση στην οποία μέλη μέχρι στιγμής είναι 9 εταιρείες σκλαβοπάζαρου. Όπως καταλαβαίνεις το γνωστό κόλπο των ΜΚΟ που δίνουν συμβουλές σε κρατικούς φορείς και από πίσω έχουν τις πολυεθνικές που μαζεύουν χρήμα από ευρωπαϊκά κονδύλια εκμεταλευόμενοι χώρες με οικονομική κρίση. Για την φουκαριάρα την μάνα τους δηλαδή.
Πάλι το Μη Κυβερνητικό ορίζει την κατάσταση και αναρωτιέσαι τελικά τι ρόλο παίζει το καθαρό Κυβερνητικό. Περίμενε το Κράτος 12 ολόκληρα χρόνια, λες και ήξερε ότι θα φθάσει η κρίση στην χώρα, να κάνει νόμο του Κράτους το σκλαβοπάζαρο. Το ερώτημα είναι πού στο διάολο ήταν 12 χρόνια αντιπολιτευόμενοι βουλευτές και δεν γνώριζαν για άλλη μια φορά τι παίζεται πίσω από την κουρτίνα. Πού είναι τα κόμματα και οι συνδικαλιστές τρεις ολόκληρες 4ετιες, όχι να κάνουν κουβεντούλες για την αύξηση του 1 ευρώ του βασικού μισθού αλλά να πάνε και να τα κάνουν λίμπα; Πάλι δεν γνώριζαν; Πάλι δεν γνωρίζουν όταν κάθονται στα τηλεοπτικά πάνελ και κάνουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες;
Ένα άλλο ερώτημα είναι τι ρόλο τελικά θα είχε η αντιπολίτευση σε αυτή την χώρα, εδώ και χρόνια, αν δεν περνούσαν τέτοιοι νόμοι. Ποιος βγήκε κερδισμένος τελικά σε ψήφους από την κατοχή και άλωση της Ελλάδας; Πώς θα δημιουργούνταν τόσα κόμματα σωτήρων που κάθε μέρα με τα στοιχεία που βγαίνουν αποδεικνύουν ότι όλα τα γνώριζαν αλλά ο σκοπός τους είναι να μην τους πάρει ο διάολος όλους από τον Έλληνα που θα πρέπει για 200 ευρώ να δουλεύει 12ωρο και να φορολογείται σαν να ήταν ο Μπιλ Γκέιτς.
Είναι τραγικό να ακούς τον πρόεδρο Τσίπρα σε ακόμη ένα πάρτι παρουσίασης βιβλίου να λέει γενικά και αόριστα ότι “σκοπός είναι να δημιουργήσουν Λευκούς Κινέζους για εργασία”. Στο μπλα-μπλα μια χαρά τα πάει, αλλά καμία νύξη δεν κάνει για τα ευρωπαϊκά πακέτα της πολυαγαπημένης του Ευρώπης που θα μετατρέψουν όχι σε Κινέζους, αλλά σε μία καινούρια ράτσα, τους Νεοσκάβους της ΕΕ, που δεν θα έχουν καμία σχέση ούτε με τους Μαύρους της Νοτίου Αμερικής. Όπου ακούγεται Ευρώπη, η αντιπολίτευση πραγματικά κάνει τον Κινέζο.
Καμία νύξη για τα σκλαβοπάζαρα με ευρωπαϊκά κονδύλια της ProWork που αποκτά και δεύτερο χωριό, αυτή την φορά στην Κεφαλλονιά. Και εκεί παίζει η Ευρώπη των Νέων, δεν μπορεί λοιπόν ο φιλοευρωπαϊστής να πάει κόντρα στην πραγματική του πατρίδα, την Ναζιστική Ευρώπη. Κουβέντες να κάνουν ξέρουν, να ασχολούνται με τις γερμανικές αποζημιώσεις τάζοντας λεφτά από τους νεκρούς Έλληνες σαν άλλοι Πασοκτσίδες. Λεφτά υπάρχουν στους τάφους των Ελλήνων, ορμάτε. Μόνο αυτό δεν έχει πει ακόμα το ευρωπαϊκό κόμμα της αριστεράς. Διεκδικεί πάλι μια παγκόσμια πρωτιά: Θα σώσει την χώρα με τυμβωρυχία.

Είναι όλα μιλημένα και κανονισμένα από άκρο εις άκρου της χώρας. Πάρτε για παράδειγμα τους κομματικούς περιφερειάρχες και δημάρχους της Δυτικής Μακεδονία, Ανατολικής Μακεδονία- Θράκης και της Ηπείρου. Από το 2012 έχει περάσει μέσω Μνημονίου η πώληση των φραγμάτων και των ορυχείων λιγνίτη. Είχαν δύο ολόκληρα χρόνια να φέρουν τα πάνω κάτω και περίμεναν προ της ψήφισης του νομοσχεδίου να κάνουν προεκλογικό ντόρο με πανό, ψηφίσματα και κάμερες. Όταν το πασοκοκομματόσκυλο συνάδελφος τους Πάχτας έδινε τις Σκουριές, τότε έκαναν όλοι τον Κινέζο. Ήταν κομματικός συνάδελφος και συναγωνιστής δήμαρχος.

Τώρα είναι αργά. Για όλα είναι αργά. Καθαροί συνένοχοι και εγκληματίες όλοι τους με θύματα τους Έλληνες, τους αγέννητους ακόμα Έλληνες και την ίδια την χώρα. Πληρώσαμε πολύ ακριβά το τομάρι όλων τους και αυτή την φορά δεν έχει πίσω. Ολοταχώς προς το τέλος με μπροστάρηδες όλους όσους συμμετείχαν και συμμετέχουν στην πολιτική σκηνή. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα λεπίδα για να γεννήσει εκ νέου την Ελπίδα.- 

Του Γιάννη Λαζάρου
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/human-to-let.html

Economist: Ο Πούτιν ισοπέδωσε την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη

Παραδοχή ότι η «σιδηρά ευφυΐα» του Ρώσου ηγέτη όχι απλά βάζει δύσκολα αλλά ισοπεδώνει τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που είναι σε θέση να αντιστέκεται στην παγκοσμιοποίηση και το πράττει, αποτελώντας, όπως σας γράφουμε, αντίβαρο στα σχέδια διοικητικής ένωσης του πλανήτη και διακυβέρνησής του από ένα κέντρο διαχείρισης του παγκόσμιου πλούτου, στον οποίο ανήκουν και τα κοιτάσματα της Ρωσίας που επ’ ουδενί πρόκειται να παραδώσει το Κρεμλίνο.

Αντίθετα οι τελευταίοι χειρισμοί Πούτιν έδωσαν ηχηρό ράπισμα στα μάγουλα των παγκοσμιοποιητών, αναγκάζοντας το Economist, παρότι λοιδορεί φυσικά τον Πούτιν ως δυτικό περιοδικό, να παραδεχτεί πως ο Ρώσος ηγέτης «πάτησε με ένα τανκ την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη», βάζοντας στο εξώφυλλό του ανεβασμένο σε ένα τεθωρακισμένο.

Δυστυχώς για τους φίλους της παγκοσμιοποίησης η «παγκόσμια ειρήνη», που μόνο ειρήνη δεν είναι αλλά ένας διαρκής ύπουλος πόλεμος κατά των πολιτών με δάνεια και χαράτσια και τελικό σκοπό την υποδούλωση και την πλήρη παράδοση ατομικών ελευθεριών, θα τα βρει ακόμα πιο σκούρα απέναντι στην ρωσική «σιδηρά ευφυΐα».

Όσοι νομίζουν ότι η Μόσχα αστειεύεται πρέπει να αναθεωρήσουν τα «νομίζω» τους.

Θυμηθείτε ομιλία του Πούτιν από το 2007,  για να καταλάβετε πως από τότε προειδοποιούσε την Δύση να προτιμήσει τον ανταγωνισμό σε έναν πολυκεντρικό κόσμο από την σύγκρουση για την επιβολή ενός κέντρου εξουσίας. Το 2008 «μίλησε» στην Γεωργία και το 2014 στην Κριμαία. Αν χρειαστεί, έπεται και συνέχεια, καθώς η Ρωσία θα απαντά συμμετρικά σε κάθε πρόκληση της Δύσης.

Εξάλλου και σε πολιτικό επίπεδο τα πρώτα ρωσικά αντίποινα στις… κυρώσεις των Η.Π.Α. είναι η απαγόρευση εισόδου στο έδαφός της σε εννέα Αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συλληφθούν με ένταλμα σύλληψης που θα αφορά τις 56 χώρες με τις οποίες έχει διμερείς συμφωνίες δικαστικής συνδρομής.

«Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία: σε κάθε εχθρική ενέργεια θα απαντούμε με αντίστοιχο τρόπο», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Πηγή Πυγμή 
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/03/economist.html

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Το Χρονικό: Η Τράπεζα της Ανατολής, Η Εθνική τράπεζα και η Κεντρική Τράπεζα

Προσπάθησα να στήσω το χρονικό, του πως εξελισσόταν ο δανεισμός της Ελλάδος από το 1821 και μετά με γεγονότα και ημερομηνίες για το πώς εξελίχθηκε το τραπεζικό σύστημα στο πέρας αυτών των χρόνων, το πώς αντέδρασαν οι κυβερνώντες, τι γινόταν πολιτικά κατά το ίδιο διάστημα, πως η Ελλάδα πτώχευε και παράλληλα γινόταν εγκατάσταση των ξένων δυνάμεων και κατάσχοντο τα εδαφικά κτλ.
Αυτό μας δείχνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν τυχαία προς κάποιες κατευθύνσεις!
Το Χρονικό: Η Τράπεζα της Ανατολής, Η Εθνική τράπεζα και η Κεντρική Τράπεζα
1824 -1825 : Η Ελλάδα παίρνει τα περιβόητα «δάνεια της ανεξαρτησίας»
Ένα μόνο μικρό ποσό από τα συνολικά ποσά των δανείων δαπανήθηκε για τις ανάγκες της επανάστασης. Το μεγαλύτερο σπαταλήθηκε στην προπληρωμή τόκων και προμηθειών, στα χρηματιστήρια της Ευρώπης ή σε παραγγελίες πολεμικού υλικού που ποτέ δεν έφτασε στην Ελλάδα! Το πιο επαχθές όμως μέτρο που προβλέπονταν για την αποπληρωμή των δανείων ήταν η υποθήκευση των «εθνικών κτημάτων» που είχαν εγκαταλειφθεί από τους Τούρκους καταχτητές τους.
1827 : Η Ελλάδα ζητεί δάνειο για αναδιάρθρωση αλλά οι Ευρωπαίοι αρνούνται.
Πρώτη Πτώχευση της Ελλάδος (Καποδίστριας)

1932 : Επιβολή του Όθωνα ως Βασιλιά υπό τη Βαυαρική διοίκηση
Ο ερχομός του συνοδεύτηκε από εγγυήσεις για την παροχή δανείου 60 εκ. γαλλικών φράγκων ( που δεν είχε δοθεί το 1827). Μέχρι το 1833 είχαν εκχωρηθεί τα 2/3 του δανείου. Στην πραγματικότητα το ποσό που έφτασε και πάλι στην Ελλάδα ήταν πολύ μικρότερο ενώ το μεγαλύτερο μέρος του δαπανήθηκε στο στρατό, την κρατική γραφειοκρατία και την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων. Παράλληλα, τα «εθνικά κτήματα» συνέχιζαν να είναι υποθηκευμένα.
1841 : Ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας, κατείχε το εκδοτικό προνόμιο
Μέτοχοι Εθνικής Τράπεζας: Ρότσιλντ και οι
Το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές,
ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές,
ο Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300,
ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας με 200,
ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150,
ο Θεόδωρος Ράλλης με 100,
ο Ιούλιος Έσσλιν, κ.ά.
1842 : 2η Πτώχευση της Ελλάδος και έναρξη λειτουργίας Εθνικής τράπεζας
Μέχρι το 1843 η οικονομική ανάκαμψη δεν φαινόταν πουθενά. Η χώρα αδυνατούσε να εκπληρώσει το δημόσιο χρέος της. Οι ξένες δυνάμεις αρνήθηκαν να καταβάλουν την τρίτη δόση του δανείου του 1832. Ο Όθωνας αναγκάστηκε να κηρύξει επίσημη πτώχευση εκλιπαρώντας για νέες πιστώσεις.
Υπό τον φόβο της εισβολής των μεγάλων δυνάμεων και κάτω από την υπόδειξή τους προχωρεί στη μείωση των τακτικών δαπανών που περιλαμβάνει και περικοπές μισθών. Ο Βαυαρός βασιλιάς και οι σύμβουλοι του αφού πρώτα συντέλεσαν στην οικονομική παράλυση τους κράτους, στη συνέχεια προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τον ξένο παράγοντα βάζοντας στην γκιλοτίνα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Η διάσκεψη που συνήλθε στο Λονδίνο έθεσε αυστηρούς όρους για την καταβολή των ελληνικών οφειλών, όρισε επιτροπή ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και επέβαλε την εκχώρηση όλων των εθνικών πόρων για την εξυπηρέτηση των δανείων.
Η οικονομική κρίση, η χρεοκοπία και μια σειρά άλλων πολιτικών παραγόντων έθεσαν τη βάση για την παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας ενός στρατιωτικού κινήματος που τύγχανε της υποστήριξης ή της ανοχής των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού. Οι κινηματίες συμπύκνωσαν τα πολιτικά, οικονομικά και θεσμικά αιτήματα στην απαίτηση για παραχώρηση συντάγματος.
1844 : Στις 3 Σεπτεμβρίου όταν υπογράφονταν στο Λονδίνο η συμφωνία για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας ο λαός στην Αθήνα περικύκλωνε το παλάτι. Κάτω από αυτό το βάρος ο Όθωνας αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη θέσπιση συντάγματος. Το σύνταγμα ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 1844.
1864 : Τα νησιά του Ιονίου ενσωματώνονται στην Ελλάδα
1870 : Έκδοση του Νέου Νομίσματος
1880 : Ίδρυση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ένταξη της Εθνικής
1881 : Τρικούπης αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Το εξωτερικό χρέος μεγαλώνει λόγω και των οικονομικών αποζημιώσεων που χρειάζεται να καταβληθούν στην Τουρκία για την παραχώρηση των περιοχών Θεσσαλίας και η Άρτας
1879 – 1890 : η χώρα δανείζεται αλόγιστα ενώ αναγκάζεται να εκχωρεί σε δάνεια το 40 με 50% των εσόδων της
1893/ 97 : 3η Πτώχευση της Ελλάδος: «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Τρικούπη
1896 : Η χρεοκοπία οδήγησε στις πρώτες εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες με πιο σημαντική εκείνη των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1896. Κυρίως όμως συνέβαλε στην ανάπτυξη μιας εθνικιστικής υστερίας που υποδαυλίζονταν από την «Εθνική Εταιρεία» και την ανοχή ή σύμπραξη της κυβέρνησης Δηλιγιάννη.
Ο Δηληγιάννης προσπάθησε ανεπιτυχώς να έρθει σε συμφωνία με τους ξένους ομολογιούχους των δανείων για συμβιβασμό. Το 1896 ξεσπάει εξέγερση στην Κρήτη εναντίον της Οθωμανικής διοίκησης . Ο πρωθυπουργός, υπό την πίεση της «Εθνικής Εταιρίας» και της κοινής γνώμης ζητάει από τον βασιλιά Γεώργιο την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων. Τα στρατεύματα φτάνουν στο νησί τον Φεβρουάριο του 1897. Η πύλη αντιδρά οργισμένα και στέλνει τον στρατό της κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων ενώ οι μεγάλες δυνάμεις δεν συγκινούνται από τις ελληνικές απαιτήσεις. Αντίθετα αποφασίζουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Κρήτης.
Η Ελλάδα ανέτοιμη από κάθε άποψη και θύμα του εθνικιστικού παραληρήματος της « Εθνικής εταιρείας», που ουσιαστικά ασκούσε την εξωτερική πολιτική, και των επικίνδυνων κυβερνήσεων υπέστη στρατιωτική πανωλεθρία από τον τουρκικό στρατό τον Μάιο του 1897.
Ως αποτέλεσμα της ήττας αναγκάστηκε να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις 4 εκ. τουρκικών λιρών και να δεχθεί νέο Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για το διογκωμένο εξωτερικό της χρέος.
Ο «Έλεγχος», εκτός από τη διαχείριση όλων των οικονομικών πόρων του κράτους ανέλαβε να καθορίζει και τη νομισματική πολιτική.
Η εθνική κυριαρχία της χώρας είχε δεχθεί ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα.
1893 : Ίδρυση Τράπεζας Αθηνών
1897 : Διακανονισμός Δημοσίου Χρέους
1899 : Ίδρυση Τρ. Κρήτης και η Εθνική Αγοράζει την προνομιούχα τράπεζα Ηπειροθεσσαλίας που επίσης μπορεί να κόβει νόμισμα.
Άρα η κοπή νομίσματος Μονοπωλείται από την Εθνική
1881-1909 : Ίδρυση της Nationalbank für Deutschland zu Berlin
1903 : Ελ Βενιζέλος επικρατεί – 1910-15, 1917-20, 1928-32 και στηρίχθηκε κατά κόρον στον εξωτερικό δανεισμό.
1904 : Ιδρύθηκε η Τράπεζα της Ανατολής στην Ελλάδα και στην Γερμανία
Μετόχοι: Εθνική τράπεζα της Ελλάδος & Nationalabank Fur Deutschland
1912 – 1913: Βαλκανικοί πόλεμοι
1914-1918 : Πρώτος παγκόσμιος Πόλεμος και η Εθνική κρατικοποιείται
1914-1918 : Μικρασιατική Καταστροφή
1917-1931 : Δημιουργία Κεντρικών τραπεζών σε χώρες όπως οι Αυστρία Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Γιουγκοσλαβία, αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Κολομβία το Μεξικό και η Γουατεμάλα. Πρωτοστάτες:

Montagu Norman, Ogden Mills, Edwin Kemmerer, Hjalmar Schacht
1919 : Η Εθνική αγοράζει τη τρ. Κρήτης
1920-1924 : Αλλάζει η Κυβέρνηση, χάνει τις εκλογές ο Ελ. Βενιζέλος
1922 : Συγχώνευση Darmstädter Bank für Handel und Industrie με Nationalbank für Deutschland : Bank Union Darmstädter-Nationalbank Berlin.
1926 : Πώληση Μετοχών από την Γερμανική τράπεζα, της Τράπεζας της Ανατολής, η Εθνική την αγοράζει εξολοκλήρου. Εδώ πρέπει να ψάξει κανείς τι έγιναν τα κεφάλαια που δόθηναν ως δάνειο στην Γερμανική τράπεζα για τη συμμετοχή της στην Γερμανική τρ. Ανατολής.
1927 : Ίδρυση της Κεντρικής Τράπεζας

Ιδρύθηκε βάσει ενός Παραρτήματος του Πρωτοκόλλου της Γενεύης και άρχισε να λειτουργεί τον Μάιο του 1928.
Είναι Ανώνυμη εταιρεία.
Όροι του Καταστατικού της ενεκρίθησαν από το Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών.
Εγκρίθηκε για δάνειο ύψους: 9 Εκ Στερλινών, Υπεγράφη από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Το Μετοχικό Κεφάλαιο: 400 Εκ Δραχμές, σε 80.000 Μετοχές.
Το κεφάλαιο κατεβλήθη εξ ολοκλήρου από την Εθνική Τράπεζα.
1928 : Η Εθνική χάνει το προνόμιο της έκδοσης χρημάτων & επανέρχεται στον κανόνα του χρυσού.
1929 : ξεσπάει η παγκόσμια οικονομική κρίση ύστερα από το κραχ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
1931 H Bank Union Darmstädter-Nationalbank Berlin πτωχεύει. Αμέσως μετά η κυβέρνηση υποχρεώνει την Danatbank νε συνενωθεί με την Dresdner Bank.
Η Κινητήρια δύναμη ήταν ο Eugen Gutmann & ο γιος του Herbert M. Gutmann.
“After the banking crisis in 1931 the German Reich owned 66% and Deutsche Golddiskontbank owned 22% of Dresdner Bank shares. Its deputy director was Dr Schacht, Minister of Economy under Nazism. The Bank was reprivatised in 1937″.
Στο μεταξύ η Αγγλία μέσω του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου και της Δημοσιονομικής Επιτροπής της Κοινωνίας των Εθνών επενέβαινε στις ελληνικές υποθέσεις προσπαθώντας να εξασφαλίσει τις οφειλές προς τους Βρετανούς τραπεζίτες.
1932 : 4η Πτώχευση της Ελλάδος, η Ελλάδα εγκαταλείπει τον κανόνα του χρυσού, υποτιμείται η δραχμή και γίνεται στάση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές
Η στάση πληρωμών του χρέους δεν είχε κατά βάση αρνητικά αποτελέσματα καθώς μειώθηκαν τα έξοδα του κράτους ενώ οι επόμενοι προϋπολογισμοί ήταν σχετικά ισοσκελισμένοι.
Η κατάσταση ωστόσο παρέμενε δύσκολη για την εργατική τάξη και τους αγρότες.
Η αύξηση της ανεργίας και τα φτηνά μεροκάματα που είχε επιβάλει ο Βενιζέλος οδήγησαν την εποχή εκείνη σε δεκάδες απεργίες που κορυφώθηκαν με την αιματοβαμένη πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, οι φτωχοί αγρότες που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από την οικονομική κρίση έβλεπαν την περαιτέρω ενίσχυση των εισοδημάτων των μεγαλογαιοκτημόνων.
1932 – 1936 : Βραχύβιες κυβερνήσεις και στρατιωτικά πραξικοπήματα.
1936 : Επιστροφή του βασιλιά Γεωργίου και εγκαθίσταται ο Ιωάννης Μεταξάς-Δικτατορία
Ο Μεταξάς επανέλαβε την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους και σύναψε νέα ασύμφορα δάνεια από την Αγγλία και τη Γερμανία προσδένοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα στο άρμα του διεθνούς ιμπεριαλισμού.
Από το τέλος του Β παγκοσμίου πολέμου ως σήμερα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στήριξαν το μοντέλο «ανάπτυξης» της οικονομίας στον εξωτερικό δανεισμό.
1939-1940: 2os Παγκόσμιος Πόλεμος

Η Deutsche Bank ελέγχει την Εθνική.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Dresdner Bank ήλεγχε διάφορες τράπεζες, μία απο αυτές ήταν πια και η τράπεζα της Αθήνας.
1953 : Συγχώνευση της Εθνικής με τρ. Αθηνών κάτω απο τις πιέσεις του Κράτους. Ετσι και Πάλι η Εθνική ελέγχει διάφορες τράπεζες του Εξωτερικού.
1957 Αναπροσαρμόζεται το κεφάλαιο της Κεντρικής.
http://de.inforapid.org/index.php?search=Nationalbank+für+Deutschland
http://manamoyellas.blogspot.de/2014/03/blog-post_5988.html#more

http://diktyoellinwn.wordpress.com/2014/03/20/%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CF%85-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1/

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Η ΤΕΧΝΩΣΙΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Η ΤΕΧΝΩΣΙΣ ΤΟΥ ΝΟΥ
Θέλω να πω σε αυτό το σημείο να μην ξεχνάτε ποιά είναι η αρετή. Οι αρετές είναι δύο ειδών. Υπάρχει η ηθική αρετή από τη μία και υπάρχει η ηθική αρετή από την άλλη. Ο Αριστοτέλης με τη μεγάλη του σοφία είχε περιγράψει την αρετή, η οποία αν δεν μας συνοδεύει σε κάθε μας βήμα δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπινη αξιοπρέπεια ούτε μπορούμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα της ελευθερίας όπως απορρέουν από το σύνταγμά μας, ούτε να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων προσώπων και να υπηρετούμε σωστά το σύνταγμα και τα χριστά ήθη. Αν δεν έχουμε την αρετή ως το μεγαλύτερό μας μέλημα δεν μπορούμε να φτιάξουμε τίποτα από όλα τα υπόλοιπα. Είναι αυτό που έχουμε φτάσει σήμερα οι αρετές να έχουν παρανοηθεί να έχουν χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο.
Και αυτή η ευρύτερη έννοια της άριστης πολιτείας, αντικατοπτρίζονται με τις αρετές, τις νοητικές και τις ηθικές αρετές. Για να θυμίσω οι νοητικές αρετές που χαρακτηρίζουν την ύψιστη τριάδα είναι: η σοφία, η σύνεση και η φρόνηση. Είναι αυτές που χαρακτηρίζουν τον πολίτη. Είτε τις έχεις είτε δεν τις έχεις, εδώ δεν υπάρχουν στάδια όπως υπάρχουν στις ηθικές αρετές. Οι νοητικές αρετές που όπως είπα αντικατοπτρίζονται με ένα τρίγωνο αν θέλετε γιατί πάντα περί αγίας τριάδας είναι η ύψιστη τριάδα. Με κεφάλι την σοφία, και σύνεση φρόνηση είναι το άλλο δίπολο το οποίο συμπληρώνει το τρίγωνον αυτό της τριάδας, είναι οι βάσεις για να μπορέσουμε να έχουμε το σωστό μας πολίτευμα. Και αυτή η σοφία, σύνεση και φρόνηση είναι είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Ενώ οι νοητικές, οι ηθικές αρετές που ο Αριστοτέλης τις είχε περιγράψει ως δώδεκα αρετές, ηθικές αρετές, οι οποίες και αυτές χωρίζονται με την σειρά τους σε άλλα τρία επίπεδα. Η κεντρική αρετή η οποία είναι η απόλυτη έννοια της τελειότητας βρίσκεται στην κορυφήν και πάλι ενός τριγώνου που ονομάζεται «Η Μεσότητα». Στο αριστερόν άκρο τοποθετείται η έλλειψη, και στο δεξί η υπερβολή άρα η κάθε ηθική αρετή αποτελείται από τρία, την μεσότητα στο κέντρο και το δίπολο στο κάτω μέρος που είναι η έλλειψη και η υπερβολή δεξιά. Μάλιστα με ένα πολύ όμορφον τρόπο που το έχει περιγράψει και που έχει σχηματίσει σε εικόνα είναι ότι αν εμείς βάλουμε το κέντρον ενός διαβήτη στο κέντρον της, κάτω κέντρον του τριγώνου και βάλουμε τον διαβήτη μας να γυρνάει από την έλλειψη στην υπερβολή, δηλαδή να κάνουμε έναν μισό, μικρό κύκλο 180ο , όταν φτάσει ο διαβήτης στο κέντρο εκεί είναι η μεσότητα, δηλαδή είναι το κέντρο, που είναι το πάνω μέρος του τριγώνου, αν πάει αριστερά ξεκινάει το δίπολο της έλλειψης και δεξιά, τελείως δεξιά είναι το δίπολο, η άλλη άκρη του διπόλου η υπερβολή, άρα η βάση του τριγώνου μας και του μοιρογνωμονίου είναι η έλλειψη και η υπερβολή ενώ το απώτερο κέντρο στο ύψος είναι η μεσότητα, είναι η αρετή. Αν κοιτάξουμε τώρα το δίχτυ του μοιρογνωμονίου να φεύγει λίγο από το κέντρο που, από τις μεσότητες που είναι οι αρετές, που οι αρετές θα σας πω είχαν χαρακτηριστεί η ανδρεία, η σωφροσύνη, η ελευθεριότητα, η μεγαλοπρέπεια, η μεγαλοψυχία, η φιλοτιμία, η πραότητα, η αλήθεια, η ευτραπελία, η φιλία, η αιδός, η νέμεσης, όλα αυτά είναι οι δώδεκα αρετές οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως ενότητες από τον Αριστοτέλη. Αυτό ήταν το κέντρο, εάν πάμε τώρα πίσω τώρα στο μοιρογνωμόνιο και δούμε λίγο το κέντρο που είναι σταθερό που είναι το κέντρο όπως είπα του διπόλου μεταξύ έλλειψης και υπερβολής και η μύτη που περιγράφει, διαγράφει αυτόν τον κύκλον να βρίσκεται στο κάθετο το σημείον, δηλαδή στην μεσότητα που είναι η αρετή αν κινηθεί λίγο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, αρχίζει πλέον να πηγαίνει, οδεύει προς την έλλειψη ή την υπερβολή, γι’ αυτό η αρετή είναι μόνο μία. Από τις 180ο η κάθετη είναι η σωστή, η 179ο είναι λανθασμένες. Είναι μεγάλον αυτό που σας λέω, η πορεία απομάκρυνσης από τον κεντρικόν πόλο δηλαδή του απόλυτου μηδέν της μεσότητας αρχίζει πλέον να πηγαίνει προς την έλλειψη, δηλαδή ή και στην υπερβολή και έναν παράδειγμα να σας πω όπως η πρώτη που είχα πει ανδρεία, εάν κινηθούμε λίγο προς την έλλειψη αρχίζει να γίνεται δειλία, εάν κινηθούμε λίγο προς τα δεξιά που είναι η υπερβολή αρχίζει να γίνεται θράσος. Άρα φεύγοντας εμείς από το κέντρον της μεσότητας που είναι η ανδρεία και πηγαίνοντας προς την έλλειψη ή την υπερβολή δηλαδή δειλία και θράσος ξεκινάμε να σπάει η σύσταση του ιδεατού πολίτη, που είναι μέρος της ιδανικής πολιτείας και να γίνεται πλέον ο πολίτης ο οποίος αρχίζει να γίνεται, πώς να το πω, εργάτης της δειλίας και του θράσους και γι’ αυτόν τον λόγο εμείς πρέπει να καταφέρνουμε με την σωστήν εκπαίδευση και την συμπεριφορά μας να οδεύουμε στην μοναδική σωστή συμπεριφοράν της ηθικής αρετής που είναι η μεσότητα, δηλαδή το απόλυτο μηδέν το κέντρο. Άρα αντί να λέμε απομάκρυνση από την ανδρεία προς την δειλία είναι καλύτερα να λέμε απ’ την δειλία προς την ανδρεία, προς το κέντρο, κατεύθυνση προς το κέντρο, γιατί αφού έχουμε μόνο μία αρετή που είναι η μεσότητα από την στιγμή που ξεκινάμε να είμαστε μία μοίρα αριστερά ή μία μοίρα δεξιά από το απόλυτο μηδέν, είναι καλύτερα να λέμε ότι είμαστε μία μοίρα σχεδόν προς το κέντρο και όχι μία μοίρα από το κέντρο. Αυτόν είναι τόσον μεγάλης σημασίας γιατί αν τα βάλουμε μέσα στο δικό μας το καθημερινό, την καθημερινή μας ενέργεια και οτιδήποτε κάνουμε είναι προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως είπα προηγουμένως να διατηρούμε την σοφία, την σύνεση και την φρόνηση που είναι οι νοητικές αρετές και να καλλιεργούμε τις ηθικές αρετές, γιατί οι νοητικές είπα είτε τις έχεις είτε δεν τις έχεις, τις ηθικές αρετές όμως είναι θέμα εκπαίδευσης, είναι θέμα να μπορέσεις να έχεις την σωστή διδαχή για να έχεις τα σωστά εργαλεία και είναι αυτά που θα συνοδεύσουν την ζωή μας, δηλαδή εμείς οι οδηπόροι πολίτες οι οποίοι βαίνουμε προς το απόλυτο μηδέν, δηλαδή την απόλυτη μεσότητα με σκοπό να φτάσουμε στο κέντρο και να φτάσουμε πλέον να είμαστε ΕΓΩ- ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ και με την σωστή ΓΕΩ-ΜΕΤΡΙΑ, κοιτάξτε και πόσον όμορφα γίνεται η αναμέτρηση της αρετής λέμε η αναμέτρηση της αρετής βγαίνει διαμέσου της ΓΕΩ-ΜΕΤΡΙΑΣ που είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως την απεικόνιση σε μοιρογνωμόνιο που είναι αν το χωρίσω το ΓΕΩ- ΜΕΤΡΙΑΣ μετρώ δηλαδή το ΓΕΩ, γη, την ίδια στιγμή αυτό το ΓΕΩ αν το κάνουμε αναγραμματισμό γίνεται ΕΓΩ-ΜΕΤΡΙΑ, είναι το γεω, εγω – μετρια που είναι απόλυτα ευθύς τρόπος προσέγγισης του καθορισμού της αρετής των πολιτών και που είναι ομαλά συνδεδεμένη με την απόλυτη αρμονία με τους γύρω. Αυτός ο τρόπος για αν φτάσουμε πλέον να οδεύουμε προς το κέντρον την απόλυτη μεσότητα δηλαδή την απόλυτη αρετή, αυτό ονομάζεται επίσης κατά τον Αριστοτέλη να έχεις αυτήν την σωστή παιδεία για να δοθούν τα σωστά εργαλεία και να βοηθήσει τον πολίτη τον οδηπόρο πολίτη προς το κέντρο, προς την μεσότητα δια μέσω της τέχνοσης του νου έλεγεν ο Αριστοτέλης, υπάρχει όρος «τέχνωση του νου» είναι πολύ όμορφος όρος και το θυμάμαι διότι είναι ο μόνος τρόπος να έχετε εφοδιαστεί με τέτοια εργαλεία και τέτοια εφόδια για να καλλιεργήσει την νόηση για να μετρήσει την ψυχή να προσδιορίσει το εγώ και να βρίσκει σε ποιό στάδιο βρίσκεται και ο απώτερος σκοπός βέβαια είναι όπως είπα προηγουμένως να υπάρχει τέτοια εκπαίδευση ολιστικής προσέγγισης ούτως ώστε όταν φτάνουμε, να φτάσουμε στην τέχνωση του νου να στρογγυλέψουμε δηλαδή όλες τις αιχμές και να φτιάξουμε την σφαίρα δια μέσου της συστημικής δυναμικής να καταφέρουμε δηλαδή ως πολίτες να συντονίσουμε όλες τις δώδεκα αρετές μαζί, να φέρουμε δηλαδή όλους τους δείκτες να γίνουν απόλυτα κάθετοι με κατεύθυνση προς τα πάνω πάντοτε προς τα πάνω το οποίο είναι το απόλυτο κέντρον της ηθικής, και παράλληλα αν καταφέρουμε την ίδια στιγμή να θέσουμε σε ισχύ τις άλλες αρετές τις νοητικές αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα συντονισμό και να καταφέρουμε να προωθήσουμε τον εαυτό μας μέσων όλων αυτών, της εκπαίδευσης του νου μας, της τέχνοσης του νου μας σ’ ένα συντονισμό που να φτάσουμε σε έναν άλλο επίπεδο να ανοίξουμε δηλαδή σιγά σιγά τις πύλες μας προς, το τρίτο μάτι, τον κόσμο του αιθέρα της ανώτερης διάστασης όπου ο άνθρωπος σιγά σιγά να βάλει τον εγκέφαλο του ο οποίος λειτουργεί σαν δίπολο, δηλαδή ενεργεί από μόνο του έχοντας την ικανότητα να βλέπει τις εικόνες που διαδραματίζονται μπροστά του το ον-αρ με το ορ-αν. Το ορ-αν είναι αυτό που έχουμε ως όραση δηλαδή τις εικόνες που διαδραματίζονται την ώρα που είμαστε ξύπνιοι με τις εικόνες που διαδραματίζονται την ώρα που κοιμόμαστε δηλαδή το όνειρο το ον-αρ, έχουμε τις δύο πλευρές του εγκεφάλου που είναι ον-αρ και ορ-αν , κοιμάμαι δηλαδή βλέπω εικόνες ξυπνάω βλέπω εικόνες αν έρθει τώρα επειδή δεν έχουμε την εκπαίδευση και έχουμε απομακρυνθεί από τις κεντρικές μεσότητες της αρετής τις οποίες περιέγραψα πριν, ο νους μας δεν είναι συντονισμένος το να καταφέρει να φέρει τους δύο πόλους του ύπνου και του ξύπνιου να τους μαζέψει προς το κέντρο για να φτάσει στο τρίγωνο και όχι στην αποκέντρωση αυτός ο συντονισμός των δύο άκρων μας φέρνει πλέον το τρίτο μάτι όπως λέγετε ο οποίος ανοίγει προς τον κόσμο του αιθέρα, της ανώτερης δηλαδή διάστασης και μπαίνουμε στον κόσμο των αϊδίων, είναι α ι όχι αηδία διαφορετικά, των αϊδίων δηλαδή του ανώτερου κόσμου του αιθέρα, γιατί ο σκοπός μας, ο τελικός μας σκοπός είναι να μπορέσουμε να έχουμε τον πολίτη, εμείς οι ίδιοι δηλαδή ως πολίτες να εκπαιδευτούμε, να φτάσουμε τελικώς στον κόσμο των αϊδίων δηλαδή στον κόσμο του αιθέρα της ανώτερης διάστασης όπου το μυαλό μας πλέον θα ενεργεί και με το όνειρο και με την πραγματικότητα σε έναν απώτερο σκοπό που θα βλέπει την άλλη διάσταση και έχω να σας πω, ότι απλώς το λέω αυτό και άστε το δεν θα το αναλύσω ότι την Κυριακήν το βράδυ εκεί όπου όλες οι ψυχές μας συνενωθήκαν, ακούγαμε την ίδια και οι ψυχές μας ανταποκρίνονταν σε αυτό που μιλούσε ο πρόεδρος Λαμπράκης και την ίδια στιγμή μετά ο Αρτέμης ο Σώρρας και όταν παλλόταν η ψυχή μας και δονείτο το μυαλό μας, ο νους μας, δηλαδή ενώσαμε καρδιά και μυαλό, γιατί την ώρα που μιλούσε σου σηκωνόταν η τρίχα και την ίδια στιγμή στο μυαλό σου υπήρχε μουσική, υπήρχε δόνηση, εκείνη την στιγμή πραγματικά και το λέω ξανά και μακάρι να μπορέσετε να το δείτε σιγά σιγά ξανά και να μπορέσουμε να το ξαναδούμε σε άλλη εκδήλωσή μας, είναι ότι απ’ έξω υπήρξε φως και αυτόν το λέω όχι για να ακουστώ παραμυθού είναι πραγματικότητα. 1:35:10
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΙΚΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ 11-2-2014 ΑΠΟ ΤΟ 1:21:27 ΛΕΠΤΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1:35:10.
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ , ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ – (ΑΠΕΡΙΤΟΣ)
Πρόσφατα παρακολούθησα μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του αγαπητού φίλου και γνωστού ερευνητή στον χώρο της αναζήτησης Λευτέρη Σαραγά, σε σχέση με την τέχνωση του νου δια μέσου του λόγου.
Θεωρώ ότι ο Λόγος είναι το Α και το Ω για την ζωή μας, την ύπαρξή μας και εν τέλει για την ιδια την φύση και την δημιουργία της πραγματικότητας γύρω μας.
Όποιος μαθαίνει τον σωστό λόγο μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες νευρωνικές συνάψεις μέσα στον εγκέφαλό του οι οποίες θα του τεχνώσουν τον εγκέφαλο κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να ανοιχτουν “πύλες” πνευματικές που θα τον βοηθήσουν να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο.
Η ομιλία είχε πάρα πολλές αναφορές στο πως και γιατί μέσω του χειρισμού του λόγου μπορούμε να ξεφύγουμε απο τα παιχνίδια που κάνει ο νούς μας, αλλά και στο πως μπορούμε να δημιουργούμε ή να αλλάζουμε την πραγματικότητα γύρω μας. Μοιάζει φανταστικό αυτό; Και όμως συμβαίνει.
Είναι αυτό που κάνουν οι σκέψεις μας πολλές φορές άθελά μας. Είναι αυτό που κάνουν οι λεγόμενοι μάγοι, οι οποίοι αλλάζουν την πραγματικότητα κατά το δοκούν και για ιδιοτελείς σκοπούς.
Ο πραγματικός όμως αναζητητής ο αγνός εσωτεριστής του οποίου ο σκοπός είναι να μπορέσει να φτάσει στην φώτιση και να θεωθεί, δεν πέφτει στην παγίδα του απλού εντυπωσιασμού και στην αλαζονεία που δημιουργεί η δυνατότητα του έλέγχου της πραγματικότητας μέσω της τέχνωσης του νου διά του λογου.
Ο συμβολισμός υπάρχει στην αρχαία Ελλάδα με την χαρακτηριστική απόδοση αυτού απο το άγαλμα του Ηνίοχου. Ο Ηνίοχος ο οποίος οδηγεί ένα αμάξι με δυο αγριεμένα άλογα, τα οποία συμβολίζουν τα ημισφαίρια του εγκεφάλου το δεξί και το αριστερό και αυτός αγέρωχος, με βλέμμα ήρεμο, ευθυτενής τα χαλιναγωγεί και τα δαμάζει οδηγώντας το άρμα στην σωστή κατεύθυνση και στον προορισμό του.
Το ιδιο συμβολίζουν και τα ανεστραμμένα έψιλον τα οποία και αυτά συμβολίζουν τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου και η κάθετη γραμμή ανάμεσά τους συμβολίζει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ισορροπώντας μεταξύ λογικής και συναισθήματος.
Αυτή είναι λοιπόν η μόνη λύση και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε απο τις πλάνες της κατασκευασμένης πραγματικότητας η οποία μας εγκλωβίζει σε αυτόν τον πλανήτη. (τόπος πλάνης)
Η μέση οδός ακολουθείται μόνο όταν ο άνθρωπος καταφέρει να τεχνώσει τον νού του και να αναδομήσει τις εγκεφαλικές του λειτουργίες.
Είναι ένας δρόμος μοναχικός, επίπονος, με πολύ κλάμμα, που απαιτεί πειθαρχία και πάνω απ΄όλα απόφαση. Είναι ένας δρόμος δύσκολος αλλά εφικτός για αυτόν που θα αφιερωθεί και θα τον ακολουθήσει με συνέπεια…
Ei-End Μνημοσυνη
http://diktyoellinwn.wordpress.com/2014/03/21/17690/

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ei-End Μνημοσυνη
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Ο Δήμος προσκαλεί στο να δομηθεί χρηματοδότηση με εγγύηση του κ. Σώρρα και είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Σώρρα να καλύψει κάθε κόστος που πιθανά να δημιουργηθεί κατά την υλοποίηση της ρευστοποίησης της περιουσίας του με σκοπό να υλοποιηθούν έργα υποδομής κοινής ωφελείας και αναταποδοτικά στην περιοχή του εκάστοτε δήμου. Αυτό υλοποιείται κατόπιν αιτήματος-πληρεξουσίου του Δήμου- Δημάρχου με συγκεκριμένες διαδικασίες. Ο κ. Σώρρας αφού βάζει τις εγγυήσεις κρατάει την διαχείρηση για το πρόγραμμα μέχρι την τελική αποπληρωμή του κόστους εγκατάστασης συντήρησης και απόσβεσης και αποπληρωμής των κεφαλαίων που προσωρινά διατέθηκαν από το ταμείο από όπου ο κ. Σώρρας έχει λάβει την χρηματοδότηση. Σε καμίαν περίπτωση δεν μεταφέρονται οποιαδήποτε βάρη είτε άμμεσα είτε έμμεσα προς τον Δήμο/Δημόσιο. Ο Δήμος από την άλλη πλευρά μπορεί να επιβλέπει , παρεμβαίνει, κατευθύνει και να έχει τον πλήρη εποπτικό ρόλο και έλεγχο για τα έργα τα οποία υλοποιούνται στον Δήμο.
Τα έργα μεταφέρονται ως κληροδότημα και ως τίτλος νομής και κατοχής άμμεσα στον Δήμο ενώ διατηρείται η λειτουργία των ανταποδοτικών έργων κάτω από το ταμείο που έχει δημιουργηθεί από τον κ. Σώρρα για τον εκάστοτε Δήμο μέχρι την τελική τους εξόφληση και που καλύπτει κόστος εγκατάστασης λειτουργίας και συντήρησης για το σύνολον της χρονικής διάρκειας μέχρι την αποπληρωμή. Επίσης με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η μεταφορά βαρών οποιασδήποτε μορφής στο Δήμο ή Δημόσιο.
Τα έργα χωρίζονται σε τρείς διαφορετικές κατηγορίες. Η πρώτη είναι τα κοινωφελή ή και έργα υποδομής που δεν έχουν έσοδα παρά μόνο έξοδα εγκατάστασης λειτουργίας και συντήρησης όπως πλατείες, δρόμοι, ύδρευση κλπ.που χρειάζεται ο Δήμος.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά στα έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα με τα οποία το ταμείο που έχει δημιουργηθεί υπό την αιγίδα του εγγυοδότη – επενδυτή μπορεί να δημιουργήσει κερδοφόρες επιχειρήσεις εντός αλλά και εκτός του Δήμου καθώς επίσης δεν περιορίζεται στα στενά γεωγραφικά πλαίσια της χώρας. Με τα έσοδα από τα έργα αυτά αποπληρώνονται τα έξοδα – κόστος εγκατάστασης και συντήρησης κατηγορίας 1 και κατηγορίας 2 καθώς επίσης επιστρέφεται το κεφάλαιο στον φορέα-ταμείο από όπου έχουν παρθεί τα κεφάλαια για τον σκοπό αυτό. Έτσι σταδιακά αφού αποπληρωθεί το σύνολον των κεφαλαίων εντός της περιόδου των 50 ετών (δικαίωμα αποπληρωμής) η λειτουργία των έργων θα μεταβιβαστεί και αυτή με τη σειρά της στο Δήμο/Δημόσιο εξολοκλήρου.
Η τρίτη κατηγορία αφορά στην εξαγορά και αποπληρωμή κόκκινων δανείων των δημοτών κλπ πρός τις Τράπεζες ή / και οφειλών όλων των ειδών πρός το Δημόσιο, καθώς επίσης αναχρηματοδότηση επιχειρήσεων και άμεση στήριξη των δημοτών που έχουν άμεση ανάγκη μετά απο την αφαίμαξη που έχουν υποστεί από την ανθρωπιστική κρίση που μας έχουν επιβάλει στην χώρα αδίκως.
Με την ένταξη του προγράμματος σε κάθε Δήμο δημιουργούνται αμέσως θέσεις εργασίας για όλους τους δημότες και εξαλείφεται η ανεργία λόγω του ότι είναι απαράβατος όρος τα έργα που υλοποιούνται να απασχολοήσουν Δημότες και μόνο στην περίπτωση που το εργατικό δυναμικό δεν θεωρήται επαρκές να καλεσθούν πρός εργασία Έλληνες πολίτες από άλλους Δήμους και σε τρίτη φάση αν δεν επαρκούν και αυτοί να καλεσθούν οικονομικοί μετανάστες ώστε να εργαστούν υπό ανθρώπινες συνθήκες. Εν κατακλίδη ο Δήμος εξοφλεί όλες του τις οικονομικές εκκρεμότητες δάνεια προμηθευτές κλπ κλπ και δημιουργεί τις συνθήκες ισορροπίας σε ότι αφορά την ανάπτυξη και ευημερία των δημοτών του χωρίς να έχει οποιοδήποτε βάρος από το πρόγραμμα και χωρίς να βάζει καμία υποθήκη στην περιουσία του Δήμου. Όλα τα προηγούμενα έργα υπόκεινται στο γράμμα του νόμου βάση του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και τις διεθνής συνθήκες και νόμους που διέπουν το πρόγραμμα (Bretton Woods 1944 κλπ)
Αυτή η πρόταση δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τις άλλες προτάσεις που κυκλοφορούν.
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

http://diktyoellinwn.wordpress.com/2014/03/21/%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1/

“Καθαρή” θέση υπέρ Μόσχας πήρε το Πεκίνο – Άρθρα “φωτιά” κατά Δύσης

 
H Κίνα πιθανώς ανέλπιστα για τη Μόσχα, ρίχνει όλο της το βάρος υπέρ της Ρωσίας στην μεγάλη γεωπολιτική κρίση που σωβεί εδώ και τρεις εβδομάδες στην Ανατολική Ευρώπη. Μετά τις προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ ότι θα ζητήσει εμπράγματες εγγυήσεις των ομολόγων που έχει αγοράσει από τις ΗΠΑ, με άρθρα τους οι κυβερνητικά ελεγχόμενες εφημερίδες Renmin Ribao, και Global Times παίρνουν ακόμα πιο σαφή θέση υπέρ της Ρωσίας.
Στο παρασκήνιο από ότι γίνεται αντιληπτό Μόσχα και Πεκίνο εργάζονται ήδη για μια στρατιωτική και πολιτική συμμαχία – μια συμμαχία που μπορεί να αλλάξει δραματικά την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο. Μην ξενάμε ότι η γεωστρατηγική ένωση της μεγαλύτερης πυρηνικής δύναμης στον κόσμο με τις μεγαλύτερες συμβατικές δυναμεις του πλανητη, που θα εχουν σαν σφαίρα επιρροής τους μια κυριολεκτικά αχανή έκταση, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από μια οικονομικά καθημαγμένη Δύση.
Η μεγαλύτερη πολιτική εφημερίδα της Κίνας (άρα και τουκόσμου) την «Renmin Ribao», που αποτελεί και το κεντρικό όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, με 70 εκατομμύρια μέλη,κυκλοφόρησε πρόσφατα τις απόψεις του επίσημου κράτους.
Δεδομένου ότι η Ουκρανία «σκεπάζεται από το πνεύμα του Ψυχρού Πολέμου, ως μια άγκυρα της παγκόσμιας σταθερότητας θα είναι η στρατηγική προσέγγιση της Κίνας και της Ρωσίας».
 Όσον αφορά την Ουκρανία το κινεζικό κορυφαίο μέσο ενημέρωσης γράφει: «Η Ρωσία υπό την ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν ήδη ανάγκασε τη Δύση να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο». 
Αυτές δεν είναι οι απόψεις της εφημερίδας απλά, αλλά το τι σχεδιάζει το κυβερνών καθεστώς να πράξει, και με ποιόν θα συνταχθεί.Οι Κινέζοι γνωριζουν ότι εάν η Ρωσία “πέσει” μετά έρχεται η σειρά της. Αντίθετα εάν σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας γνωρίζει ότι η συνολική ισχύ θα είναι αντίβαρο σε αυτή της Δύσης.
«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη φαίνονται απέναντι στη Ρωσία του Πούτιν ως χάρτινες τίγρεις» γράφει η κινεζική εφημερίδα «Global Times», γνωστή και αυτή ως προσκείμενη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η Δύση, γράφει η «Global Times» είχε υποτιμήσει την βούληση της Ρωσίας, και δεν την περίμενε τόσο αποφασιστική για να υπερασπιστεί τα καίρια συμφέροντά της στην Ουκρανία.
 Αυτή η προσπάθεια της Δύσης οδηγεί «σε ένα χάος, για το οποίο η Δύση δεν έχει την ικανότητα ή τη σοφία για να εξαλειφθεί». «Η Δύση θα είναι η χαμένη από το φιάσκο στην Ουκρανία». 
Το “ζουμι” όμως του άρθρου στη «Global Times» είναι στο τέλος: «Δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε τη Ρωσία αν βρεθεί σε δυσκολίες, η Κίνα θα πρέπει να είναι ένας αξιόπιστος στρατηγικός εταίρος. Έτσι φτιάχνουμε νέους φίλους … ». Αυτή θα είναι η στάση του Πεκίνου απέναντι στη Ρωσία, και όσο θα είναι μαζί της, οι κυρώσεις δεν μπορούν ούτε να την “γρατζουνίσουν”
 Στην ομιλία του στην Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ο Πούτιν ευχαρίστησε  «τον κινεζικό λαό». Πολλοί πιστεύουν ότι η Κίνα μπορέι να κερδίσει μυστικά της ρωσικής στρατιωτικής τεχνολογίας που θα την πάνε δεκαετίες μπροστά, και θα την καταστήσουν πολύ σοβαρό αντίπαλο των Αμερικανών στον Ειρηνικό.
Ήδη η συμφωνία που είχε υπογράψει ο Β.Πούτιν με την Κίνα το 2001 προβλέπει μια «στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία» μεταξύ Ρώσων και Κινέζων. Έτσι, οι δύο χώρες συνεργάζονται στον Οργανισμό για την Ασφάλεια της Σαγκάης, όπου περιλαμβάνονται και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Η Κίνα είναι ένας σημαντικός πελάτης της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Μόνο κατά τα έτη 2004-2011, περίπου το 23% των εξαγωγών ρωσικών όπλων κατέληξε στην Κίνα. Φυσικά ως γνωστόν οι Κινεζοι δεν περιορίζονται στη αγορά, “ξεπατικώνουν” και αντιγράφουν ότι έχουν αγοράσει, και μετά παράγουν τα δικά τους οπλικά συτστήματα σε μεγάλους αριθμους.
Πριν τα γεγονότα της Ουκρανίας η Ρωσία κραταγε κάποιους περιορισμούς στις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Κίνα. Οι Κινέζοι καλοβλεπουν πολλά πυρηνοκίνητα ρωσικά υποβρύχια με τα οποία θα δημιουργούσαν θανατηφόρες συνθήκες για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα του Ειρηνικού.
Επιπλέον, ο νέος Κινέζος αρχηγός του Κόμματος Xi Jinping είναι βαθύς γνώστης της ρωσικής λογοτεχνίας, και ουδέποτε έκρυψε την συμπάθειά του για την ρωσική κουλτούρα, την οποία την θεωρεί σαφως ανώτερη της αμερικανικής. Πανω από όλα είναι τα συμφέροντα, αλλά όλα παίζουν το ρόλο τους.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://diktyoellinwn.wordpress.com/2014/03/21

ΚΑΜΙΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΜΥΚΛΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ: ” ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ. ΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ”-ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

amikles

“Διαμαρτυρία για παντελή έλλειψη προστασίας απέναντι στην ανεξέλεγχτη παρανομία των Ρομά”

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Δια της παρούσης επιστολής διαμαρτυρόμαστε εντονότατα κι εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, για την αδιαφορία που συνεχίζεται να επιδεικνύεται στην παραβατικότητα των Ρομά, η οποία έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.
Το τοπικό διαμέρισμα των Αμυκλών έχει περικυκλωθεί από καταυλισμούς Ρομά. Εννέα (9) καταυλισμοί σε εννέα διαφορετικά σημεία, γύρω και μέσα στις Αμύκλες, σύνολο 400 Ρομά. Στο σχολείο των Αμυκλών φοιτούν 22 παιδιά Ρομά σε γενικό σύνολο 97 μαθητών.
Ληστρικές επιθέσεις, διαρρήξεις και κλοπές σε καθημερινή βάση, επιδρομές στα σπίτια μας, στα κοτέτσια μας, στις αποθήκες μας και γενικά στα υπάρχοντά μας, κλοπές ρεύματος και νερού, ηχορύπανση, οδήγηση με ιλιγγιώδη ταχύτητα οχημάτων ανασφάλιστων, χωρίς νόμιμη άδεια, με πλαστές πινακίδες, χωρίς να ’χουν περάσει ΚΤΕΟ, με οδηγούς ανήλικα παιδιά, άθλιες υγειονομικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, διατάραξη κοινωνικής και οικολογικής ισορροπίας, βρωμιές και σκουπίδια παντού, και λοιπές παραβατικές πράξεις, ων ουκ έστιν αριθμός!
Κύριε Υπουργέ
Εξαντλήσαμε την υπομονή μας. Απευθυνθήκαμε παντού, αλλά κανείς δεν μας προστατεύει. Είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, που εκτός από υποχρεώσεις έχουμε και δικαιώματα!
Ζητάμε την άμεση ενασχόλησή σας με το τεράστιο πρόβλημά μας και την επίλυσή του. Ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε να διασώσουμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Ζητάμε ασφάλεια, προστασία και γαλήνη. Ζητάμε ανθρώπινες υγειονομικές συνθήκες. Ζητάμε να τηρούνται οι νόμοι απ’ όλους! Όπως π.χ. η Υγειονομική διάταξη Α5/696/25/4/83 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Γ.Π/2361/2003.
Κύριε Υπουργέ
Εμείς οι κάτοικοι των Αμυκλών, σαν ειρηνικό μέσο διαμαρτυρίας, αποφασίσαμε ότι δεν θα ψηφίσουμε στις προσεχείς εκλογές. (Σας επισυνάπτουμε τα ον/μα μας και τις υπογραφές μας)
Αν και μετά απ’ αυτή την ενέργειά μας, δεν επιλυθεί το πρόβλημα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ομαδικές διαμαρτυρίες, κατάληψη γραφείων και υπηρεσιών, κλείσιμο δρόμων κ.λ.π.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας κι ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξαγγελίες σας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας να μην περιοριστούν στο κέντρο των Αθηνών.
Με τιμή
Οι κάτοικοι των Αμυκλών
 
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5966.html

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 
Δημιουργία
———–
Το 1929 εως το 1933  δημιουργηθήθηκε η B.I.S.(BANK OF INTERNATIONAL SETTLEMENTS)- Τραπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Στο τέλος της κάθε ημέρας ότι συναλλαγή γίνεται από τον κάθε άνθρωπο στην υφήλιο  και οποιαδήποτε συναλλαγή εταιρείας κλπ γίνετε εκκαθάρησις από την  B.I.S. Η τράπεζα αυτή δημιουργήθηκε μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο από όλα τα κράτη του κόσμου. Ο βασιλιάς Γεώργιος ο Α’ ήταν ο αντιπρόσωπος της Ελλάδος στη δημιουργία της  B.I.S. και εκεί συνέβαλε η Ελλάδα με δύο εκατομμύρια δολλάρια. Σε διάστημα 33 ημέρων από την ημέρα της δημιουργίας της B.I.S. η τράπεζα περιήλθε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Ρόθτσάϊλντ,όπως και η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ η Federal Reserve (FED) η οποία είναι η δύναμις που κυβερνάει την Αμερική και τον κόσμο ολόκληρο από το 1933 και εντεύθεν οπότε και η Αμερική εδήλωνε πτώχευση .Το ίδιο συνέβει και το 1944 με την Παγκόσμια Τράπεζα,το ίδιο με Δ.Ν.Τ .Η οικογένεια των Ροθτσάίντλ είναι Εβραίοι-Χαζάροι.
Οι Χαζάροι(Τουρκομογγολικό φύλλο) σήμερα αποτελούν το 0,17% του πληθυσμού του πλανήτη. Κατέχουν όμως το 92% των θέσεων εξουσίας σε όλες τις χώρες . Πώς είναι δυνατόν αυτή η μεγάλη μειονότης του ανθρωπίνου γένους να κρατά τις τύχες όλου του κόσμου. Το έχουνε πετύχει με ένα πολύ απλό σύστημα. Ένα σύστημα δέκα τραπεζών. Το 52% των μετοχών αυτών των τραπεζών ανοίκει στην οικογένεια Ρόθτσάϊλντ. Οι υπόλοιποι είναι Ρόκεφέλερς η οικογέκεια Μέλον η οικογένεια Σήφ, η οικογένεια Οπενχάϊμερ, η οικογένεια Ντιμέντιτσι. Συνολικά αυτές οι δέκα οικογένειες κατέχουν όλο το τραπεζικό σύστημα  της Γής!  Δικιά τους είναι η B.I.S., η παγκόσμια τράπεζα,  το Δ.Ν.Τ. Δική τους η τράπεζα της Ελλάδος, Η Εθνική Τράπεζα, η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, η Κεντρική της Γαλλίας. Σε όλα τα κράτη στον κόσμο με ελάχιστες εξαιρέσεις οι κεντρικές τράπεζες εκείνων των κρατών είναι ιδιοκτησία Ρόθτσάϊλντ κλπ.
Το 1944 έγινε μία σύνοδος στο Bretton Woods, μιά μικρή πόλη των Η.Π.Α. στο New Hampshire της πολιτείας της Νέας Αγγλίας. Στη συνάντηση πήραν μέρος 44 κράτη τα οποία ήταν σύμμαχοι στον Β’ΠΠ, με σκοπό να δούν πώς θα διαχειριστούν τις αποζημιώσεις των Γερμανών από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός ήταν ο λόγος που προέβαλαν δημόσια για το σκοπό της συνάντησης. Εκεί λοιπόν δημιουργήθηκε η νομοθεσία για την δημιουργία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ.(Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).Αυτό δέν ήταν το σημαντικό – το σημαντικό ήταν ό,τι δημιουργήθηκε η <τριμερής επιτροπή χρυσού> με αντιπροσώπους από Γαλλία, Βρεταννία και Αμερική και οι οποίοι για 50 χρόνια διαχειρίζοντο όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πλανήτη τα οποία όμως τα ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ.
Η Ελλάδα συμμετείχε σε αυτήν την συνεδρίαση στο Bretton Woods και συνέβαλε  με 5 εκατομμύρια δολλάρια γι’αυτό τον σκοπό.Σαν αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής η Ελλάδας έχει δημιουργίσει στο δικό της μερίδιο πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολλάρια περιουσία. Για να δωθεί όμως η περιουσία αυτή στα διάφορα έθνη πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Χρειάζονται τρείς προυποθέσεις για να περάσει η περιουσία στις χώρες στις οποίες ανοίκει. Το πρώτο είναι να υπάρχει Project δηλαδή να υπάρχει ένας σκοπός για τον οποίο αιτούνται τα χρήματα.Στην προκειμένη περίπτωση το Project ονομάζεται Ελλάδα – Ελληνισμός. Το δεύτερο που χρειάζεται είναι το μέσον το χρηματοοικονομικό εργαλείο δηλαδή.Το τρίτο κομμάτι λέγεται θεσμός στην Ελλάδα.
Για να γίνει περισσότερο κατανοητό πρέπει να ανατρέξουμε στο 1938 λίγο πρίν τον πόλεμο όταν οι Αμερικανοί μόνο απο μία χώρα, τις Φιλιππίνες εφόρτωσαν 11 πολεμικά πλοία χρυσό και τον πήραν με σκοπό υποτίθετε να διασωθεί από τυχόν επίθεση των Ιαπώνων. Απο την Κίνα πήραν 7 πολεμικά πλοία γεμάτα χρυσό με σκοπό να τον διασώσουν και πάλι απο τυχόν επιδρομή των Ιαπώνων. Έτσι λοιπόν όταν έπερναν τον χρυσό από τις Φιλιππίνες και από την Κίνα τα οποία είναι δύο μικρά παραδείγματα επειδή δεν το έκαναν μόνο από αυτές τις δύο αλλά και από την Ελλάδα και από όλα τα κράτη της γής, έπρεπε να δώσουν ομόλογα χρυσού με την υπόσχεση ό,τι μετά από 60 χρόνια θα επέστρεφαν το χρυσό στις χώρες από τις οποίες τον πήραν και έδιναν αυτά τα ομόλογα με ένα επιτόκιο γύρω στο 3%.
Το 1970 ο πρόεδρος Νίξον έδωσε πίσω στους κινέζους ένα μέρος 200.000 τόνους χρυσό υπό την προϋπόθεση να μην κάνουν καμία κίνηση εκτός Κίνας και να εξασφαλιστεί η εθνικιστική Κίνα η Ταϊβάν δηλαδή. Ήθελε να διασφαλίσει την συνεργασία των Κινέζων να μήν επιτεθούν στην Ταϊβάν. Όταν το 1998 έληξε η προθεσμία των 60 ετών οι Κινέζοι ζήτησαν το χρυσό τους πίσω. Η Federal Reserve αρνήθηκε να επιστρέψει όλο τον χρυσό στην Κίνα λέγοντας πως οι 200.000 τόνοι που έδωσε ο Νίξον δημιουργούσαν την προϋπόθεση ό,τι δέν θα υπήρχε άλλη απαίτηση από πλευράς Κίνας. Έγινε όμως μία μήνυση από πλευράς Κίνας στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης το οποίο δικαίωσε την Κίνα. Έτσι λοιπόν η Federal Reserve υποχρεούτο να επιστρέψει στην Κίνα όλο τον χρυσό που είχε πάρει το 1938. Η συμφωνία επιτέλους κλείστηκε και θα φόρτωναν τον χρυσό το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου 2001 για την Κίνα. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2001 είχε συμφωνηθεί να αρχίσει το νέο τραπεζικό σύστημα, με βάση το χρυσό, να λειτουργεί στην Αμερικανική Ήπειρο.
Καταλαβαίνετε ό,τι υπάρχουν δύο κοσμογονικές αλλαγές. Η μία είναι ο επαναπατρισμός του χρυσού στην Κίνα που θα άρχιζε την 12η Σεπτεμβρίου 2001 ενώ η δεύτερη είναι η λειτουργία της νέας Κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής που ήταν βασισμένη στην ισσοτιμία χρυσού.
Η Janet Reno όταν ανέλαβε Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ (υπουργός δικαιοσύνης) επανέφερε τον χρυσό στην Αμερική και τον αποθήκευσε σε 4 συγκεκριμένα σημεία. Έτσι λοιπόν υπήρχε ο χρυσός για να μπορέσει να στηριχθεί το καινούριο δολλάριο. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στις 10 το πρωί θα ανακοινώνετο η λειτουργία της νέας Κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής και στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001 θα γινόταν ο επαναπατρισμός του χρυσού στην Κίνα ούτως ώστε να αρχίσει να μπαίνει σε μία σειρά το παγκόσμιο γίγνεσθε μετά από όλη αυτή τη ληστρική επιδρομή των 50 ετών από το Bretton Woods μέχρι το 1995.
Γραφείο Παγκόσμιας Οικονομικής Επίβλεψhς O.I.T.C
————————————————
Όπως ανέφερα παραπάνω η <Τριμερής Επιτροπή Χρυσού>,η οποία κατήυθυνε όλες αυτές τις οικονομικές δραστηριότητες από το  Bretton Woods απο το 1944 μέχρι το 1995,κατέκλεψε όλα ή ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων, εδημιούργησε αυτό που ονομάζετε Ν.Τ.Π. (Νέα Τάξη Πραγμάτων) την οποία προσπαθούν να μας επιβάλουν με το ζόρι, όπως επίσης δημιούργησε αυτό που ονομάζουμε The Industrial Military Complex δηλαδή το Βιομηχανοστρατιωτικό Σύμπλεγμα το οποίο χρησιμοποιεί η Ν.Τ.Π. ως βίαιο τρόπο επιβολής της δικής της άποψης.
Ποιοί ήσαν αυτοί που έλαβαν μέρος σε αυτή τη ληστρική συμμορία ? Ο Henry Kissinger, George Bush Senior, George Bush Junior, Rumsfeld,ο Πάπας Βενέδικτος(γι’αυτό και παρετήθει) και ακόμα πολλά άλλα άτομα ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι των βιομηχανιών και των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι όλοι είχαν κάνει μιά σπείρα για να “φάνε” όλη την περιουσία του ανθρωπίνου γένους.
Έτσι λοιπόν το 1995 που έληξε η ημερομηνία αυτής της επιτροπής ο Ο.Η.Ε. αποφάσισε να δημιουργήσει το γραφείο του “Παγκόσμιου Οικονομικού Ελέγχου”
O.I.T.C.(Office of International Treasury Control). Αυτό είναι νομοθεσία την οποία αποφάσισαν 203 έθνη τα οποία υπήγαγαν όλα τα “σκληρά” περιουσιακά στοιχεία του πλανήτη κάτω από τη δικαιοδοσία ενός ατόμου.Ο Πρώτος ο οποίος εξελέγει ονομάζεται His Excellency Dr Ray C. Dam. Ο εξοχότατος λοιπόν Dr Ray C. Dam προικοδοτήθηκε από ένα γραφείο με τεράστια υποδομή το οποίο πήρε 8 χρόνια για να τελειώσει. Ουσιαστικά ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2003 αλλά αμέσως άρχισε ένας τεράστιος πόλεμος από την κλίκα αυτών των ανθρώπων που είπαμε προηγουμένως με σκοπό να υποσκάψουν την δικαιοδοσία του. Ο πόλεμος αυτός λοιπόν εξακολουθεί και μαίνεται σήμερα και έχουμε τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα.
Το O.I.T.C. εκπροσωπεί την θέληση των 203 κρατών του πλανήτη,τα οποία κράτη αποφάσισαν να βάλουν μαζί όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία με σκοπό να υποστηρίζουν τα διάφορα νομίσματα. Από την άλλη μεριά είναι η Ν.Τ.Π. η οποία θέλει να οικειοποιηθεί όπως έχει οικειοποιηθεί ήδη,παραδείγματος χάριν από τα επαναπατρισθέντα κομμάτια χρυσού από την Janet Reno, 200 με 300 τρισεκατομμύρια δολλάρια σε χρυσό τα οποία είναι κρυμένα στην Ουρουγουάη και την Παραγουάη από τις οικογένειες Bush. Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεσθε ό,τι ο πόλεμος που γίνετε στην κορυφή είναι τεράστιος και το ποιός θα επικρατήσει στο τέλος δεν είναι ακόμα γνωστό. Ένα πράγμα όμως είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.
Αυτή η συμμορία λοιπόν (CABAL=Μαφία,όπως είναι πιό γνωστή)) προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλοιώσει την θέληση των 203 εθνών και έχει δώσει μία άλλη ονομασία σε αυτή την νομολογία για να μην είναι προσβάσιμη από το κοινό.Υπάρχουν κωδικοί και τα ονόματα αλλά δεν είναι νόμιμο να δωθούν στη δημοσιότητα.
Στην Αμερικανική ήπειρο,υπάρχει σήμερα ένα μεγάλο υγιές κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού, του ανθρωπίνου γένους το οποίο είδε και είχε την εμπειρία όλων αυτών των ενεργειών των ληστρικών συμμοριών.Υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επαναφέρουν τη δύναμη στα χέρια του λαού,στα χέρια του ανθρωπίνου γένους.
Ο Dr Ray C. Dam κάνει σήμερα μία τεράστια προσπάθεια να πάρει στα χέρια του την εξουσία την οποία του έδωσαν τα 203 έθνη το 1995 με το υπ’αριθμ. 1088 ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών. Μετά από αυτό το ψήφισμα το ίδιο πράγμα πέρασε στην Αμερικανική βουλή και γερουσία όπου υπάρχει συγκεκριμένη νομολογία με συγκεκριμένο αριθμό που δέν επιτρέπετε να αναφερθεί δημόσια, το οποίο καθορίζει τις δικαιοδοσίες του Dr Ray C. Dam.
Οι Λευκοί Ιππότες- White Knights
——————————–
Για να καταλάβουμε καλύτερα  θα πουμε τα εξείς:
Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και  την καταλήστευση του Ρωσικού καταπιστεύματος(περιουσιακά στοιχεία-assets) κατα 27,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια, με εντολή του τότε προέδρου της Αμερικής Ρήγκαν, τελείωσε ο ονομαζόμενος ψυχρός πόλεμος. Η οικογένεια Μπούς καταλήστεψε ένα άλλο καταπίστευμα το Duran το οποίο ήταν 6,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια. Όταν δημιουργήθηκε η συμφωνία στο Bretton Woods για το ποιός θα φυλάει αυτά τα assets αποφασίστηκε αυτό που θα τα φυλλάει να είναι η C.I.A. Η C.I.A. έπρεπε να βρίσκεται σε όλες τις χώρες οπου υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία για να προφυλάσει αυτά τα στοιχεία. Με συμφωνία που υπογράφηκε στο Bretton Woods, όποια χώρα δεν ήθελε την παρουσία της C.I.A. στο γεωφυσικό της χώρο, υποχρεούτο να προσλάβει άλλη υπηρεσία αναλόγου βεληνεκούς για να προφυλάσει τα περιουσιακά της στοιχεία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Παρά την προφύλαξη, παρ’όλες αυτές τις προληπτικές ενέργειες της παγκόσμιας κοινότητας, αυτοί οι λογαριασμοί καταληστεύθηκαν στη διάρκεια της πεντηκονταετίας από αυτούς που ήταν στην αρχή. Μιλάμε για τους Άγγλους τραπεζίτες οι οποίοι χρησιμοποιώντας τον αθώο – ο αθωότερος λαός στον κόσμο είναι ο Αμερικανικός λαός ο οποίος έχει υποδουλωθεί. Η Αμερική είναι υπο πτώχευση από τις 9 Μαρτίου του 1933 και λειτουργεί υπο κράτος πτώχευσης.
Όταν το 1995 μαζεύτηκε πάλι η κοινότητα υπήρχε και ένας άλλος παράγων μέσα σε αυτή την εξίσωση. Υπήρχε μιά ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών που ξεκινούν απο αρχηγούς κρατών, βασιλείς, αρχηγούς εκκλησιών μέχρι απλούς τραπεζίτες και απλούς ανθρώπους οι οποίοι δημιουργούν μιά ομάδα που ονομάστηκε White Knights (Λευκοί Ιππότες). Επειδή η λέξη Ιππότες συνειρμικά για πολλούς παραπέμπει στους Ναϊτες Ιππότες πρέπει να διευκρινήσουμε πως δεν έχουν καμία σχέση. Οι λευκοί Ιππότες είναι το αντίπαλλον δέος των Ναϊτών.Οι Ναϊτες είναι εχθροί αυτών.
Οι Λευκοί Ιππότες με σιωπηλές διαδικασίες οργανώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών και σιγά σιγά κατέλαβαν εκ των έσω τα τραπεζικά συστήματα των ληστών και των επιβητόρων. Όταν αντιλήφθησαν οι ληστές τι ακριβώς συνέβει ήταν πάρα πολύ αργά. Το 1995 λοιπόν αρνήθηκε η παγκόσμια κοινότητα να ανανεώσει τη θητεία της Διεθνούς Τριμερούς Χρυσού. Δεν θέλω να συσχετιστεί αυτή η τριμερής με την “Τριμερή Επιτροπή” (T.C.) την οποία κάνανε επίτηδες και την ονόμασαν έτσι για να τη συγχέει ο λαός και αυτοί που γνωρίζουν επειδή είναι δύο αντίπαλα στρατόπεδα εντελώς. Έτσι λοιπόν αποφάσισε η παγκόσμια κοινότητα μόνο ένα άτομο να ελέγχει την παγκόσμια οικονομία. Να δίνει δηλαδή το τελευταίο Ο.Κ. Να βάζει την τελευταία υπογραφή για να μπορεί απ’το παγκόσμιο καταπίστευμα να πιστώνονται τα χαμηλότερα καταπιστεύματα τόσο των κρατών όσο και των διαφόρων οργανισμών – παραδείγματος χάριν το Ίδρυμα Καραμανλή και Ίδρυμα Ρόκεφέλερ.Αυτά είναι καταπιστεύματα  τα οποία πιστώνονται από το παγκόσμιο καταπίστευμα κατ’έτος, με συγκεκριμένη διαδικασία. Έτσι λοιπόν αποφάσισε η παγκόσμια κοινότητα να δώσει,όπως είπαμε πιό πάνω,αυτή τη δικαιοδοσία μόνον σε ένα άτομο. Ο πρώτος ο οποίος επελέγει  ονομαζόταν Ray C. Dam.
Η παγκόσμια κυβέρνηση όπως την έχουν δημιουργίσει οι ληστές,έχει μία συγκεκριμένη δομή. Ο πρώτος λέγεται Μ1. Μιλάμε τώρα για δύο αντίπαλα στρατόπεδα δηλαδή υπάρχουν δύο τρομερές δυνάμεις στον πλανήτη αυτή τη στιγμή που αντιμάχονται για το ποιός θα επικρατήσει. Η μία είναι η O.I.T.C.  και η άλλη η New World Order (Νέα Τάξη Πραγμάτων).Αυτή τη στιγμή γίνεται μιά θανάσιμη μάχη κορυφής για το ποιός θα επικρατήσει στα ανώτατα κλιμάκια της διοικήσεως της ανθρώπινης ράτσας. Μέχρι στιγμής είμεθα πάρα πολύ ικανοποιημένοι ότι οι δυνάμεις του φωτός κερδίζουν.
Στόν κύριο Ray C. Damn δόθηκε η δικαιοδοσία όλων των περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν στον πλανήτη. Όταν διαπιστωθεί ποιές είναι οι αρχές αυτού του κινήματος, θα καταλάβουμε πως έρχεται η απελευθέρωση του ανθρώπινου γένους η οποία απαραιτήτως πρέπει να αρχίσει με την απελευθέρωση του Ελληνισμού. Χωρίς αυτή την απελευθέρωση η ανθρωπότητα δεν έχει ελπίδα.  Όχι απλώς δεν έχει ελπίδα αλλά εάν δεν απελευθερωθεί ο Ελληνισμός δυστυχώς δεν θα είναι καλά τα νέα για τα υπόλοιπα γένη που κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη.Η ανατολή αρχίζει απ’την Ελλάδα , συνεχίζει ο ήλιος την πορεία του ο Ήλιος στήν Ευρώπη και δύει στην Αμερική. Αυτό λοιπόν είναι σαν ένα τόξο το οποίο πρέπει να κάνει την διαδρομή του και να επανέλθει εκεί απο όπου ξεκίνησε αρχής γενομένης από την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Δέν είναι τυχαίο ούτε χρονολογικά. Δέν είναι τυχαίο ούτε οικονομικά. Δέν είναι τυχαίοι οι άνθρωποι (END) που ενεπλάκησαν σε όλη αυτή τη διαδικασία όσων αφορά τον Ελληνισμό. Τίποτα απολύτως δεν είναι τυχαίο.
Πρόσφατα γεγονότα
——————
Η κλίκα (cabal) που παράνομα και κρυφά κατέλαβε την εξουσία στη Δύση ξέρει ότι έχει χάσει τον πόλεμο του πλανητικού ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι να εξαπλώνεται το χάος και ο πανικός μεταξύ της cabal ελίτ. Τα σημάδια αυτού είναι παντού τώρα τόσο στη δημόσια σφαίρα όσο ακόμα και στον μυστικό κόσμο των στρατιωτικών, κατασκόπων και οργανισμών γκάνγκστερς.Το τελευταίο
-Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιογραφικές πληροφορίες,ομόλογα αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται πλέον στην κατοχή της White Dragon Society.
Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2013, οι εκπρόσωποι Ασιατικών ομάδων ζήτησαν από τους “Λευκούς Ιππότες” (White Dragon Society) να τους βοηθήσουν να εκταμιεύσουν σε μετρητά,τρισεκατομμύρια δολάρια των ιστορικών ομολόγων που εκδόθηκαν από το Federal Reserve (FED). Οι White Dragon Society (WDS) συμφώνησαν τα κεφάλαια αυτά  να χρησιμοποιηθούν εν μέρει για τη χρηματοδότηση μιας μαζικής εκστρατείας για τον τερματισμό της φτώχειας, του πολέμου και της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Τώρα όμως που το FED δεν έχει χρυσό παρά επιχρυσωμένες ράβδους βολφραμίου να δούμε τι θα τους δώσουν ! Υπ’όψη ότι,όπως έχει διαρρεύσει,το θησαυροφυλάκιο της Αμερικής που ανήκει στο FED,δεν έχει πλέον πλάκες χρυσού αλλά επιχρυσωμένες πλάκες βολφραμίου,καθόσον το “βολφράμιο”έχει περίπου το ίδιο ειδικό βάρος με τον “χρυσό”.Το που βρίσκονται οι πραγματικές πλάκες χρυσού,εξηγήσαμε παραπάνω.
Εάν το FED και η BIS (BANK OF INTERNATIONAL SETTLEMENTS- Τραπεζα Διεθνών Διακανονισμών) αρνηθούν να εξαργυρώσουν αυτά τα ιστορικά ομόλογα, τότε η αμείλικτη εκστρατεία εναντίον τους θα συνεχιστεί. Αυτή η καμπάνια έχει μέχρι στιγμής απομακρύνει από την εξουσία τον Πάπα Bενέδικτο, τον J. Rockefeller, τη βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, τους 26 κορυφαίους στρατηγούς του Πενταγώνου, τον επι κεφαλής της CIA Petraeus, τη Hillary Clinton, το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και πολλούς άλλους.
Στις 27/6/13,σε μια μεγάλη ήττα της σκοτεινής “μαφίας” (cabal), το ανδρείκελο της,πρωθυπουργός της Αυστραλίας(2010-2013) Julia Gillard αναγκάσθηκε να παραιτηθεί,χάνοντας την  υποστήριξη του πανίσχυρου Συνδικάτου Εργατών Αυστραλίας.Νέος πρωθυπουργός ανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός  Kevin Rudd που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του πριν από τρία χρόνια, αμέσως μετά αφού είχε συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία της ενέργειας για να αφαιρέσουν το αλάτι από το θαλασσινό νερό, προκειμένου να μετατρέψουν την Αυστραλιανή έρημο σε πράσινο, σύμφωνα με πράκτορες της MI6 και της Αυστραλιανής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ASIO). Το πραξικόπημα που τον απομάκρυνε είχε κανονιστεί από πράκτορες του FΕD, δήλωσαν οι πηγές. Αμέσως πριν παραιτηθεί,μια προειδοποίηση για επικείμενη πυρηνική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Ιαπωνίας δόθηκε στην Αυστραλιανή πρεσβεία στο Τόκιο για να παραδοθεί στον Kevin Rudd, λένε πράκτορες της ASIO. Ωστόσο, η πρεσβεία αντ ‘αυτού προειδοποίησε τους ομοσπονδιακούς τoυ FED που ξεκίνησαν τη κίνηση να ανατρέψουν τον Kevin  Rudd.
-Μετά την απομάκρυνση της Julia Gillard,πληροφορίες λένε ότι Αυστραλοί στρατιωτικοί και πράκτορες της ασφαλείας πρόκειται τώρα να επιμείνουν να ερευνηθεί σωστά  η δολοφονία το 1967 του Αυστραλού πρωθυπουργού Harold Holt .Τα ίχνη θα οδηγήσουν στον “σιχαμένο” Henry Kissinger, λένε πολλαπλές πηγές. Από εκεί η διαδρομή θα οδηγήσει στις οικογένειες των γκάνγκστερς που κατέχουν το FED.
Επόμενος,θα είναι οποιοσδήποτε άλλος που στέκεται στο δρόμο των προσπαθειών των Λευκών Ιπποτών για την σωτηρία του πλανήτη συμπεριλαμβανομένων του προέδρου του FED Ben Bernanke και του προέδρου Barak Obama.
-Τον τελευταίο μήνα (Ιούλιο 2013)πανικός εξαπλώνεται μεταξύ των μελών της “μαφίας” (cabal).Από την δημόσια πλευρά, η επικεφαλής της Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και 15 κορυφαίοι Sabbatean(Εβραϊκή αίρεση) παράγοντες εντός αυτής της υπηρεσίας απολύθηκαν στις αρχές Ιουλίου 2013 και προστέθηκαν  στους 26 στρατηγούς, τον επικεφαλής της CIA David Petraeus, τον Επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας J. Rockefeller, τον Πάπα Venedict, τη βασίλισσα Beatrix της Ολλανδίας, την Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Julia Gillard, το βασιλιά Albert ΙΙ του Βελγίου και πολλούς άλλους, σε μια εκκαθάριση των cabalist διαχειριστών. Μόνο ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Eric Holder υπάρχει τώρα, και ίσως όχι για πολύ και γίνονται νομικές κινήσεις για την  απομάκρυνση του από τα καθήκοντά του.
-Στην ακόμα μη δημοσιοποιημένη πλευρά των πραγμάτων, Ιταλικά μέλη της P2 Στοάς αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi σχεδιάζει να επιδιώξει καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα, ίσως στη Ρωσία.
- Στην Ιαπωνία, πηγές της “Υπηρεσίας Ασφαλείας” λένε ότι ο χτυπημένος από καρκίνο πρωθυπουργός Shinzo Abe έχει μόνο λίγους μήνες ζωής και ότι η αντικατάσταση του έχει ήδη επιλεγεί μέσα από τη σημερινή κυβερνητική κλίκα.
-Υπάρχουν επίσης σε εξέλιξη μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των Γνωστικών Illuminati, των επικεφαλής των κοινωνιών πολεμικών τεχνών του κόσμου, τη White Dragon Society, τη κυβέρνηση της Ρωσίας, την Οικογένεια των Δράκων και των Πράσινων και Γαλάζιων Δράκων (Κίνα), μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με αρκετούς βασικούς διαπραγματευτές υπάρχει ευρεία συμφωνία για την ανάγκη να αντικατασταθεί η σημερινή δομή διοικήσεως του πλανήτη με κάτι πιο καλοπροαίρετο. Υπάρχει διαφωνία μεταξύ των σκληροπυρηνικών, ωστόσο, ως επί το πλείστον στο Δυτικό στρατιωτικό μηχανισμό συλλογής πληροφοριών, που θέλουν να εξαλείψουν πλήρως τις 13 Σιωνιστικές οικογένειες που κυβερνούν τον πλανήτη και τους μετριοπαθείς, όπως τη White Dragon Society και διάφορες Ασιατικές ομάδες, που ευνοούν την αλήθεια,την συμφιλίωση και την γενική αμνηστία.
Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις σχετικά με το τι θα επακολουθήσει,εξακολουθούν να λαμβάνουν θέση στο παρασκήνιο,μπροστά στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την εξάλειψη της ελίτ από την εξουσία στις χώρες των G7.
-Στις ΗΠΑ, η απόλυση της επικεφαλής της Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Janet Napolitano (μέλος της cabal),βοήθησε να “εκτροχιαστεί” μια πλοκή όπου ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την εξαιρετικά προπαγανδιζόμενη δίκη Zimmerman για να προκαλέσουν φυλετικές ταραχές,ως δικαιολογία,για να κηρύξουν στρατιωτικό νόμο στις ΗΠΑ. Η συμμετοχή του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ Eric Holder στην προσπάθεια να ξεσηκώσουν φυλετικές αναταραχές ερευνάται.
-Σε άλλες κινήσεις της κλίκας (cabal),τον Ιούλιο του 2013 έγινε μια αεροπορική επίθεση με βομβαρδισμό της Ρωσικής ναυτικής βάσης στη Συρία,με Ισραηλινά αεροπλάνα που πέταξαν από την Τουρκία. Αυτή είναι μια σαφής προσπάθεια για να προκαλέσουν τα Ρωσικά στρατιωτικά αντίποινα στο μέλος του ΝΑΤΟ Τουρκία, προκαλώντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και έτσι το πολυαναμενόμενο Sabbatean σχέδιο “Αρμαγεδδών”. Φυσικά κανείς δεν εξαπατάται πια από μια τέτοια επιχείρηση “ψευδούς σημαίας”.
Η Ρωσία απάντησε με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων εκτάκτου ανάγκης στην Άπω Ανατολή, στα σύνορα της Ρωσίας με την Τουρκία, στέλνοντας το μήνυμα ότι «θα προβούμε σε αντίποινα, αλλά όχι όταν και όπου εσείς νομίζετε.» Αντί λοιπόν να κηρύξουν πόλεμο, Ρώσοι και Γνωστικοί Illuminati πράκτορες λένε ότι θα στοχεύουν Σιωνιστές μαφιόζους ηγέτες και κορυφαία οικογενειακά μέλη στην Ευρώπη.
-Αξιόπιστες πρόσφατες πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές της Βρετανικής ΥΠηρεσίας Πληροφοριών MI6,επίκειται μία ακόμη πυρηνική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με την πηγή, μια πυρηνική συσκευή υποτίθεται ότι πέρασε λαθραία στο Τόκιο από ένα δίκτυο μυστικών υπόγειων καναλιών μέσω της Αμερικανικής αεροπορικής βάσης στη Yokota,στο Δυτικό Τόκιο. Η πηγή για την προειδοποίηση αυτή είναι η ίδια με εκείνη που είπε στους Ιάπωνες πριν τις 11 Μαρτίου 2011 ότι η Ιαπωνία ήταν έτοιμη να χτυπηθεί από μια πυρηνική επίθεση,όπως και έγινε.Ο σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11/3/2011 προήλθαν από υποβρύχιες πυρηνικές εκρήξεις !!!
-Η μαφία (cabal) επίσης, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξορκίσει την πτώχευση στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου παγκόσμιου μποϊκοτάζ των πηγών εισοδήματος της. Στην Ιαπωνία, έχουν δωροδοκήσει τον Shunichi Tanaka, τον επικεφαλής της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής, για να αποφευχθεί η επαναλειτουργία των πυρηνικών σταθμών της Ιαπωνίας στην Fukushima , σύμφωνα με Ιαπωνικές στρατιωτικές πηγές πληροφοριών. Η επαναλειτουργία των εργοστασίων θα σήμαινε πως η Ιαπωνία θα εισήγαγε 35 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα σε πετρέλαιο ανά μήνα από τις χώρες εξαγωγής πετρελαίου, που είναι ελεγχόμενες από την μαφία (cabal).
Ως μέρος αυτής της εκστρατείας, διάφοροι εγκληματίες και πράκτορες έχουν εξαπλώσει ραδιενεργό κάσιο γύρω από τη Fukushima, σύμφωνα με τις Ιαπωνικές αστυνομικές πηγές. Το καίσιο είναι κυρίως βιομηχανικά απόβλητα από τις βιομηχανίες πετρελαίου και την ιατρική. Το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο.
-Παρά τις όποιες κινήσεις, ο έλεγχος της cabal στη βιομηχανία πετρελαίου τελειώνει. Για παράδειγμα, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι έχει ανακαλύψει περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι έχει συνολικά το Ιράν, το Ιράκ και η Βενεζουέλα μαζί.Σε συνδυασμό με τον Καναδά και τη Ρωσία, αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πλέον να προμηθεύεται  πετρέλαιο από τα κράτη της Μέσης Ανατολής.
-Εν τω μεταξύ, ένα μποϊκοτάζ με στόχο την πτώχευση της cabal κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες επιταχύνεται. Οι αγορές των ΗΠΑ, στο σιτάρι,το ρύζι, το βόειο κρέας και άλλα βασικά προϊόντα περικόπτονται από πολλές χώρες όπως την Κίνα, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές και συντριβές ιδιωτικών αεροσκαφών της Boeing είναι προφανώς μέρος μιας επιτυχημένης εκστρατείας για να κλείσουν οι εξαγωγές του μεγαλύτερου εξαγωγέα των ΗΠΑ.
Ο θάνατος του Αμερικανού οικονομικού εγκληματία Mark Rich τον έχει εκθέσει ως τον επικεφαλής μιας επιχείρησης που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Clinton, όπου έχει αντικαταστήσει τα Αμερικανικά αποθέματα χρυσού με ράβδους επιχρυσωμένου βολφραμίου, σύμφωνα με πηγές της Βρετανικής MI5. Οι περισσότερες προμήθειες χρυσού των ΗΠΑ έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα που σημαίνει ότι το δολάριο των ΗΠΑ δεν έχει καμιά υποστήριξη χρυσού στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Ο χρυσός προφανώς έχει κλαπεί από τις οικογένειες που κατέχουν το Federal Reserve Board (FED), προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Η Κινεζική κομμουνιστική κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, έχει στηρίξει τις τράπεζες Goldman Sachs στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ένα στέλεχος Ιαπωνικής εταιρίας τίτλων. Σε αντάλλαγμα για τις συνεχιζόμενες διασώσεις αυτού του είδους, ο Obama ως εκπρόσωπος της Αμερικανικής εταιρικής κυβέρνησης, προσέφερε άτυπα τα Νησιά Sandwich (Χαβάη) στην Κίνα, σύμφωνα με μια πηγή κοντά στις οικονομικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που έλαβαν χώρα στις αρχές Ιουλίου 2013.Τα νησιά Sandwich μετονομάστηκαν σε Χαβάη λίγο μετά αφού οι ΗΠΑ εισέβαλαν και τα κατέλαβαν το 1900. Η Ρωσία έχει επίσης προσφέρει το νησιά Aleutian, σύμφωνα με πηγές της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (FSB).
Εν τω μεταξύ, η κίνηση της Ρωσίας για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και ως εκ τούτου του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την άρνηση του Πενταγώνου να παρέμβει, έχει στείλει κύματα κρούσεως μέσα στους Ευρωπαϊκούς διαδρόμους εξουσίας. Ο πρόεδρος Obama κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Putin για το θέμα αυτό στις αρχές Ιουλίου, αλλά το μόνο που ο Obama μπορεί να κάνει είναι να “στραγγίζει” τα χέρια του.
Οι Γερμανοί έχουν υιοθετήσει μια πιο ισχυρή απάντηση στην Ρωσική πετρελαϊκή πολιτική δύναμη με την ραγδαία αύξηση της ηλιακής ενέργειας και επιτρέποντας την πώληση οχημάτων που καταναλώνουν ένα γαλόνι ανά 200 μίλια.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε η πίεση στην μαφία (cabal) να αυξηθεί σταθερά μέχρι η ανθρωπότητα τελικά να απελευθερωθεί.

http://diktyoellinwn.wordpress.com/2013/08/23/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters