Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο G.A.P. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο G.A.P. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο G.A.P ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
Μετά την κατακραυγή της ομογένειας των ΗΠΑ πληροφορηθήκαμε ότι τελικά ο κ. πρωθυπουργός εδέησε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Κυπριακής ομογένειας στη Νέα Υόρκη.
Γράφει ο *Αμφικτύων Τα «παπαγαλάκια » των ΜΜΕ και οι πασόκοι της εξουσίας μας έλεγαν αυτές τις μέρες ότι ο ‘καημενούλης’ ο πρωθυπουργός μας αγωνίζεται για τα εθνικά μας θέματα-και άλλες ψευτιές- και ότι εμείς τον κατηγορούμε αδίκως. Όμως η αλήθεια αργεί αλλά δεν κρύβεται. Η αποστολή του G.A.P στις ΗΠΑ ήταν πολλαπλή και θα αποβεί άκρως αρνητική:
1/ Προώθηση της Παγκοσμιας Φορολογίας. Ο G.A.P όλο φόρους ονειρεύεται. Για την προώθηση της παγκόσμιας φορολογίας συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου μίλησε για την παγκόσμια φτώχεια(την Ελληνική την ξέχασε; ) Οι εκπρόσωποι 60 χωρών συνήλθαν στον ΟΗΕ για να προωθήσουν τον παγκόσμιο φόρο στις χρηματοπιστωτικές πράξεις, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της φτώχειας και των κλιματικών αλλαγών. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα για την καθιέρωση της πρώτης φορολογίας της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Αυτή θα δώσει σάρκα και οστά στο Παγκόσμιο Υπουργείο Οικονομικών. Προς το παρόν απερρίφθη η πρόταση. Μίλησαν περί της «καινοτόμου οικονομίας» και «πράσινης ανάπτυξης» που μας επαναλαμβάνει μονότονα ο Γιωργάκης. Αυτή προβλέπει ένα φόρο του 0.005 % (λ. χ: 5 σεντς σε κάθε 1000 Ε) αρκετά μεγάλο ποσό, το οποίον εκτιμούν οι ειδικοί θα αποδώσει $30 δις. ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανέφερε το CNS News. Το ποσό αυτό σαν ξεκίνημα είναι τεράστιο, δεδομένου ότι αν γίνει η αρχή, σε λίγα χρόνια θα γίνει ένας επαχθής φόρος που θα διαλύσει την ελεύθερη οικονομία και θα την κάνει κατευθυνόμενη σοβιετικού τύπου. Όπως τονίζει η Ira Stoll εκδότης του FutureCapitalism.com οι νέοι φόροι πάντα αρχίζουν από πολύ χαμηλά και προοδευτικά ανεβαίνουν στα ύψη. Μας λένε ότι τα κονδύλια αυτά θα πάνε για τους φτωχούς και το περιβάλλον. Όμως το πιστεύετε εσείς; Ποιος θα κάνει έλεγχο στα βιβλία της παγκόσμιας φορολογικής αρχής για να διαπιστώσει την καταχώρηση των 6 δισεκατομμυρίων(όσοι οι κάτοικοι της γης) εισφορών στο παγκόσμιο ταμείο, και πολύ περισσότερος την κατανομή αυτών των κονδυλίων στις χώρες που τα έχουν ανάγκη και όχι στις αδηφάγες εβραϊκές τράπεζες(FED, GOLDMAN SACHS κ.α) με προορισμό το Ισραήλ; Όλα ξεκίνησαν από το σχέδιο του ΟΗΕ για την μείωση των εκπομπών αερίων, αλλά πρόκειται για προσπάθεια διαλύσεως της μεσαίας τάξεως, με την καθιέρωση «της παγκόσμιας αναδιανομής του πλούτου για την καταπολέμηση της φτώχειας» Αυτό ήτο και το θέμα της διαλέξεως του G.A.P. Με αυτό φυσικά δεν θα θιγούν τα προνόμια των 250 οικογενειών που κατέχουν άνω του 80% του παγκόσμιου πλούτου, αλλά όπως εφαρμόζει και ο G.A.P στην Ελλάδα, θα κάνουν τη μεσαία τάξη προλετάριους. Το νέο φόρο θα εισπράττει κατ’ ευθείαν η Διεθνής Τράπεζα, και όχι φυσικά οι φτωχές χώρες που τον έχουν ανάγκη. Αυτές θα υποχρεωθούν να συνάψουν δάνεια για «πράσινη ανάπτυξη»-είναι αυτά που μας λέγει συχνά ο Γιεωγάκης-έτσι ώστε να γίνουν υποχείριο και εσαεί αιχμάλωτες του διεθνούς εβραϊκού τοκογλυφικού κεφαλαίου και του ΔΝΤ. Τώρα μπορείτε να αντιληφθείτε τις μεθοδεύσεις του Γιώργου για να υποτάξει τη χώρα στο ΔΝΤ:
α/ με τα μέτρα που δεν ελάμβανε επί 8μηνον,
β/ με την πολεμική κατά των διεφθαρμένων, αναξιόπιστων και κακών Ελλήνων,
γ/ με την πρόσκληση προς το ΔΝΤ για να μας σώσει και τόσα άλλα τερατώδη ψέματα(«λεφτά υπάρχουν»).

2/ Εδωσε αναφορά πεπαπραγμένων στον υποπλανητάρχη Τζών Μπαϊτεν, και πήρε οδηγίες για την περαιτέρω αποστολή του. Ανέφερε : «Mission accomplished» «Greece in ruins»” (η Ελλάς σε ερείπια) και αυτός του έδωσε εύσημα καλών πράξεων «Bravo Giorgo!!!!»

α/ Πήρε οδηγίες για την ταχεία «επίλυση»(=ξεπούλημα) με την αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια. Επ’ αυτού ο Τζών Μπαϊτεν ήταν κατηγορηματικός και φαίνεται ότι έταξε καταληκτική ημερομηνία επίλυσης του. Το θέμα χειρίζεται ο διαβόητος ( κρίση Γ/Β και Γεωργίας) Αλεξ Ρόντος
β/ Αποδέχθη την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων- και ιδιαιτέρως των Σκοπίων- στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Είναι γνωστή η θέση των Αμερικανών "κάντε τα πάντα να μπουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια! Κάντε άρση(του Veto) να τελειώνουμε" [Η Ελλάδα παίζει το ρόλο «σάκου μποξ» που μικροί και μεγάλοι σε Βαλκάνια, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον βαράνε και ζητάνε υποχωρήσεις]
γ/ Μεσολάβησε στο Μεσανατολικό. Ο ρόλος αυτός της Αθήνας έχει αχρηστευθεί εξ αιτίας των πρόσφατων πολιτικών και στρατιωτικών ανοιγμάτων προς το Ισραήλ. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η συνάντηση του G.A.P με τον ηγέτη του Ιράν Μαχμούτ Αχμεντινεζάντ.
δ/ Συναντήθηκε με τις κυριότερες Εβραικές οργανώσεις των ΗΠΑ, όμως δεν είχε χρόνο για συνάντηση με τις Ελληνικές ομογενειακές οργανώσεις. Τελικά εγένετο η συνάντηση.
ε/ Συναντήθηκε με: α/ τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των δημοκρατικών στην Γερουσία John Kerry και β/ με τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής στην Γερουσία των δημοκρατικών Μάκ Μπόκους.
f/ Μίλησε στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Foreign Policy Association, ένα πανίσχυρο αμερικανικό think tank γνωστό για την επιρροή στην Ουάσιγκτον. Εισιτήριο $ 1000
ζ/ Επισκέφθηκε τη Wall Sreet και μίλησε με τους μεγαλοτραπεζίτες δανειστές μας. Ασφαλώς θα πήρε άριστα για την προσπάθεια του να τους κατοχυρώσει τα ομόλογα, αλλά κακό βαθμό για την ανικανότατα του να εισπράξει το χρήμα από τις άδειες τσέπες των Ελλήνων πολιτών. Η εγχείρηση επέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε ! Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η προκλητική και συγκρουσιακή στάση της κυβέρνησης έναντι των μεταφορέων και υπέρ της εφαρμογής του 2ον Μνημονίου.
η/ Δυναμίτισε τον πολικό βίο-με τη συμπόρευση του ΛΑΟΣ- όταν προχώρησε στην πρόσκληση του Κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Τούτο συμβαίνει σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή όπου προέχει η εθνική συναίνεση και η αποφυγή πολωτικού κλίματος για την μελέτη και σύγκλιση με το αναπτυξιακό πρόγραμμα Σαμαρά. Ποιόν άραγε δεν συμφέρει τούτο; Γιατί δεν κλητεύουν και τον Κ. Σημίτη(μεγάλη κλοπή ΧΑΑ, Ζήμενς κ.α); Ποιόν νομίζουν ότι εξαπατούν;
Προφανώς ο κ. Καραμανλής δεν θα πληρώσει για τις τραγικές ευθύνες του γιατί αδράνησε να λάβει μέτρα στην οικονομία, ούτε για το Βατοπέδιο, αλλά για τα «3» ΟΧΙ στους Αμερικανούς(Αγωγός, Βέτο στα Σκόπια και Σχέδιο Αννάν) Είναι εκδικητικότατος ο διεθνής Σιωνισμός. Εκτιμώ ότι ο εθνικά σκεπτόμενος Καραμανλής θα έχει τη σκληρή τιμωρία των Σαντάμ, Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς κ.α, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών. Κατά τα λοιπά καλά πέρασε ο κ πρωθυπουργός και η παρέα του στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αμερικής που ‘ανεβαίνουνε χορτάτοι και κατεβαίνουν νηστικοί’. Αυτοί χορτάτοι ανέβηκαν και χορτάτοι κατέβηκαν, αφού ξόδεψαν το «ευτελές» ποσό του ενός περίπου εκατομμυρίου δολαρίων, χώρια τα έξοδα ταξιδίου και τα λοιπά μικροέξοδα, που θα κληθεί να πληρώσει ο Έλλην φορολογούμενος. Το τελικό αποτέλεσμα; Μακάρι να ήταν «Μια τρύπα στο νερό». Θα είναι νέα βάρη, νέα δεινά και νέες υποχωρήσεις για τον Ελληνισμό.
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
Πηγή: Αμφικτύων
Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=15051:2010-09-30-140000&catid=23:xamenes-amerikes&Itemid=202#ixzz112yiubrl

Ονομάζουν τη Θεσσαλονίκη "εβραϊκή πόλη"

Ονομάζουν τη Θεσσαλονίκη
«Θεσσαλονίκη, είσαι πόλη και μητέρα του Ισραήλ. Ir vaEm be Israel».
Είσαι το πιστό δέντρο της Τορά και της εργασίας, γεμάτη με λουλούδια και επιβλητικά δέντρα για να δοξάζουν το Ισραήλ. Η γη σου είναι γόνιμη, ποτισμένη από τα νερά της συμπόνιας και της φιλοξενίας» .

« Εδώ είναι ο τόπος όπου κάθε στερημένη ή φτωχή ψυχή κυνηγημένη απ' την Ευρώπη κι άλλα μέρη του κόσμου θα βρει καταφύγιο και παρηγοριά και θα τους δεχτείς στοργικά σα μητέρα, μητέρα του λαού του Ισραήλ, όπως η Ιερουσαλήμ στις ημέρες της δόξας της.» http://www.jmth.gr/web/galleryGR.htm Το Εβραϊκό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ανεγέρθη με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη 1997».
Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σήμερα, πασχίζει να εξασφαλίσει στα μέλη της όλα τα μέσα για να ενισχύσει τις εμπειρίες τους στον Εβραϊκό τρόπο ζωής. Ακολουθούμε τα βήματα των προγόνων μας, που δημιούργησαν αυτήν την Εβραϊκή πόλη, και ελπίζουμε κάποια μέρα να γίνουμε ένα νέο κέντρο Ιουδαϊσμού, μία νέα «Ir vaEm beIsrael».
Αυτό το σχόλιο άφησε ο χρήστης phoivos στο Ελληνικό blog Αλφειός Ποταμός, και δεν είναι το μόνο του είδους που υπάρχει στο διαδίκτυο. Επίθεση προπαγάνδας φαίνεται πως έχουν εξαπολύσει σε όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες -και όχι μόνο.

Προσωρινή Κυβέρνησις ΠΑΣΟΚ:ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ:"Θα επιβάλεται φυλάκισις εις τους αντιδρούντας"...

"«αν ενεργοποιήσουμε τις πεπαλαιωμένες διατάξεις που ισχύουν από την περίοδο της δικτατορίας, θα υπάρξει ένα εμπόδιο γραφειοκρατικών διαδικασιών και για μερικές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρχει ποινική ευθύνη, την ώρα που παραβιάζονται υποχρεώσεις που συνδέονται με την επίταξη» ανέφερε ο υπουργός."
Χρειάζεται άλλη απόδειξη,ότι έχουμε να κάνουμε με νοσταλγούς που νομίζουν τους εαυτούς τους ως άλλους Παττακούς,Μακαρέζους,Παπαδόπουλους,Ιωαννίδηδες;Αν οι "πεπαλαιωμένες διατάξεις" δεν ενέπιπταν επί εμποδίων "γραφειοκρατικών",θα τις είχαν εφαρμόσει χωρίς καμιά "δημοκρατική" αιδώ...Εν ταύτη περιπτώσει...
Δικτατορία Νέας Τάξης
Διοίκησις Ευρωπαϊκής Ενώσεως
Υποδιοίκησις Ελλάδος
Όργανον Εφαρμογής:Γραφείον Δ.Ν.Τ. Ελλάδος
Υποδιεύθυνσις:Προσωρινή Κυβέρνησις ΠΑΣΟΚ
Θέμα:Συμπλήρωσις Επιτακτικών Διατάξεων Χουντικής Περιόδου 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ

ΠΑΣΟΚ: Όποιος αντιδρά...στην φυλακή.

  • Τελικά, ψηφίστηκε ο νόμος για φυλάκιση όλων όσων αρνούνται την επίταξή τους. Από σήμερα, είναι νόμος του κράτους του μνημονίου, του κράτους που ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να μετατρέψει σε ανοιχτό ψυχιατρείο


Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα νόμο, όταν αυτός αποδίδει δικαιοσύνη και όταν θέτει την ισονομία μεταξύ των πολιτών. Κανένας δεν μπορεί να κατακρίνει ένα νόμο που απειλεί με στέρηση της προσωπικής ελευθερίας, όταν ο νόμος έχει δημιουργηθεί και διαχειρίζεται από ανθρώπους που τον έχουν ήδη παραβεί.
Το νομικό και πολιτικό έκτρωμα, που γέννησε σήμερα η τροϊκανή δημοκρατία του σύγχρονου Τσολάκογλου - Παπανδρέου, του πολιτικού που έχει ως όραμα να μην αγχώνονται οι τοκογλύφοι δανειστές μας και που αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες σαν ζωάκια συμμετέχοντα σε πείραμα, αποτελεί ουσιαστικά και την ταφόπλακα κάθε ηθικής και λογικής προσέγγισης που θα τολμούσε να προσδώσει το τελευταίο κατακάθι του φασισμού. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των ψηφισάντων βουλευτών, υβρίζοντας το Σύνταγμα της χώρας δείχνει πλέον πως σκοπός του πρωθυπουργού εξωτερικών είναι η πλήρης υποταγή και υποδούλωση των πολιτών, στις επιθυμίες και στους παραλογισμούς που προτάσσει για το συμφέρον εκείνων στους οποίους δεν χρωστάει.
Συμφωνώντας απολύτως, αλλά με διαφορετική τελείως προσέγγιση, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, θα επαναλάβω πως "το δημοκρατικό όριο έχει εξαντληθεί...»! Η τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, βιάζει κατ' επανάληψη όχι μόνο τη λογική, αλλά και τις ελευθερίες των πολιτών της χώρας, προκειμένου να κρατήσει σταθερή την γραμμή που έχει χαράξει και που οδηγεί στην εξαθλίωση και στην καταστροφή.
Υπερψηφίστηκε, λοιπόν, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Και αν αυτό δεν λέγεται κατάχρηση εξουσίας, τότε πως μπορεί να προσδιοριστεί αυτή καθεαυτή η κατάχρηση της εξουσίας; Τολμούν, εκείνοι που είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την κατάσταση που σήμερα βιώνουμε ως χώρα και ως πολίτες, να απειλούν με απώλεια δυνατότητας διαβίωσης όσους αντιστέκονται στις επιλογές των κυβερνώντων. Τολμούν εκείνοι που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, να δημιουργούν νόμους και να απειλούν την επαγγελματική, την οικογενειακή και την προσωπική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών. Τολμούν οι καταχραστές να απειλούν τους μονίμως καλοπληρωτές. Τολμούν οι απατεώνες να τιμωρούν τους έντιμους... Τολμούν... τολμούν... τολμούν οι ανεύθυνοι να τιμωρούν τους υπεύθυνους!!!
Την τροπολογία καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας, τόσο την διαδικασία εισαγωγής της με την διαδικασία του κατεπείγοντος, πλάι στο νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, όσο και την ουσία της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη εναντίωσής του στην ρύθμιση, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία. Έντονες επιφυλάξεις, εξέφρασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, καλώντας την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα με διάλογο. Και αυτά συνέβησαν λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις του κυρίου Κακλαμάνη, μέσω των οποίων έθιγε ζήτημα αντισυνταγματικών κινήσεων και αποφάσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου...!
Διευκρινίζοντας το σκεπτικό της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε πως, «παρά τον έντονο διάλογο και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπήρξε εξαιρετικά προσεκτική και δεν σκέφτηκε ποινικές όψεις από τις συνέπειες της επίταξης, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημοσίας χρήσεως, εξακολουθούν να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους, κρατούν εν αχρησία τα επιταγμένα μέσα και οχήματα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς». Η τροπολογία, υπήρξε αναγκαία, καθώς «αν ενεργοποιήσουμε τις πεπαλαιωμένες διατάξεις που ισχύουν από την περίοδο της δικτατορίας, θα υπάρξει ένα εμπόδιο γραφειοκρατικών διαδικασιών και για μερικές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρχει ποινική ευθύνη, την ώρα που παραβιάζονται υποχρεώσεις που συνδέονται με την επίταξη» ανέφερε ο υπουργός.
«Ενόψει καταστάσεων κοινής ανάγκης, χρειάζεται να υπάρξει αποτελεσματική και ευέλικτη διαδικασία για αυτούς που αρνούνται να συμμορφωθούν, ή παραλείπουν να εκτελέσουν τις υποχρεώσεις τους από την απόφαση επιτάξεως» υπογράμμισε ο κος Καστανίδης.
Με την εισήγηση του υπουργού, συμφώνησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Στάθης Κουτμερίδης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη «διαφύλαξης της εύρυθμης κοινωνικής ζωής της χώρας», αλλά και της αποστολής ενός θετικού μηνύματος, πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις. Κανείς δεν είναι πάνω απ’ το νόμο» διατράνωσε.
Τελικά, ίσως θα πρέπει όλοι μας να συγκρατήσουμε στη μνήμη μας τα ονόματα και τα πρόσωπα εκείνων που υπεραμύνθηκαν της καταπάτησης της ελευθερίας των πολιτών της χώρας, στο όνομα των... συμφερόντων!
«Κάθετα αντίθετη» δήλωσε η Νέα Δημοκρατία δια του εισηγητή της Θ. Καράογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτη τροπολογία»: «Οι αυτοκινητιστές δεν είναι αλήτες ή περιθωριακοί, αλλά απελπισμένοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους. Με την κοινωνική έκρηξη που επιδιώκει η κυβέρνηση, δεν θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει διάλογος...» υποστήριξε ο βουλευτής.
«Σήμερα νοιώθω ντροπή» παρατήρησε ο Γ. Τραγάκης (ΝΔ). «Λέτε με τιμή, ότι μία τροπολογία που δημεύει τις περιουσίες των ανθρώπων και τους οδηγεί στη φυλακή, κατατίθεται 24 ώρες πριν την ένταξή της στο νομοσχέδιο;».
«Πάμε σε καταστάσεις, όπου όποιος διαμαρτύρεται θα φυλακίζεται. Να αποσύρετε την τροπολογία, που είναι απαράδεκτη, τόσο επί της ουσίας, όσο και στην διαδικασία εισαγωγής της σε άσχετο νομοσχέδιο» αξίωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης.
«Με την παρούσα τροπολογία, η κυβέρνηση προχωρά σε αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες ατραπούς» παρατήρησε ο Άγγελος Τζέκης (ΚΚΕ). «Πρόκειται για επιχείρηση κλιμάκωσης που προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό, όπως έγινε με τους ναυτεργάτες».
«Η κυβέρνηση δεν έχει μόνον στόχο τους φορτηγατζήδες. Στέλνει ένα μήνυμα πως ο λαός πρέπει να σκύψει το κεφάλι, για την σωτηρία της πατρίδας» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
«Πρόβα τζενεράλε για γενικευμένη εφαρμογή» διέκρινε στην τροπολογία ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έψεξε και τον υπουργό προσωπικά: «Σας άκουσα έκπληκτος να κατακρίνατε τις διατάξεις της δικτατορίας ως γραφειοκρατικές. Διεκδικείτε λιγότερη γραφειοκρατία στις ρυθμίσεις της δικτατορίας;»
Εντονότατες επιφυλάξεις εξέφρασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, εκτιμώντας πως η τροπολογία «μόνο λάδι στη φωτιά θα ρίξει και δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα». Και, απέναντι στις αναφορές του υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγοράσει την άδεια των αυτοκινητιστών όπως εκείνοι ζητούν, παρά μονάχα ποσοστά από 38% μέχρι 58%, η βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί, «πόσο ήταν το κόστος από την ρύθμιση που ζητούν οι αυτοκινητιστές και πόσα χάνει η ελληνική οικονομία κάθε μέρα».
«Το δημοκρατικό όριο έχει εξαντληθεί στη συνεννόηση» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο, φρόντισε όσο μπορούσε να εξετάσει πτυχές των αιτημάτων, πιθανότατα δεν ικανοποίησε τους αυτοκινητιστές, έφτασε στα όριά της, κι οι αυτοκινητιστές θέλουν και άλλα. Κάποια στιγμή, πρέπει κάποιος να πάρει μια τελική απόφαση» ανέφερε ο κος Καστανίδης. Εξάλλου, «στεναχωριέμαι πάρα πολύ, που στην Μαλακάσα μπορεί να αποδειχθεί πυροβολισμός και που στη Μάνδρα και στην Καβάλα, αυτοκινητιστές προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε συναδέλφους τους. Δεν απηχούν την άποψη της πλειοψηφίας, αλλά έστω και κατ’ εξαίρεση, έχουν προκαλέσει καθεστώς φοβίας…».
Προφανώς ο κύριος Καστανίδης και οι ομογάλακτοί του, δεν στενοχωριούνται για την πολιτική τους κατρακύλα και για την μετακίνησή τους στο στρατόπεδο του φασισμού. Όμως, πρέπει να σταθούμε και να αναλογιστούμε πολύ σοβαρά, την τοποθέτηση του κυρίου Καράογλου, πως η κυβέρνηση επιδιώκει την κοινωνική έκρηξη... Και ίσως αυτή η έκρηξη να αποτελέσει (έτσι νομίζουν) το άλλοθι της καταστροφικής τους αντεθνικής πολιτικής...Κωνσταντίνος
Πηγή...

Σχετικά θέματα:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ...Επιτάσσομεν τα Δ/Χ φορτηγά...Επιλοχίας (ΔΝΤ) (α.α)

Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του...ΔΝΤ.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.

Οι ιθαγενείς της Ποτσουάνα πήραν στο κυνήγι τα μέλη της συμμορίας Εκδοτών-Τραπεζιτών.

Χαμός στη Ποτσουάνα-κάπου στην Αφρική.
Τα μέλη της  συμμορίας  επιχειρηματιών των ΜΜΕ και Τραπεζιτών που κυβερνάει τη χώρα, την εγκαταλείπουν τρομαγμένοι από την οργή του κόσμου καθώς τα πλήθη έχουν ξεχυθεί στους δρόμους  και σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Η αστυνομία της Ποτσουάνα που στην αρχή  της λαικής εξέγερσης επιχείρησε να καταστείλει το πλήθος, στη συνέχεια  έγινε ένα με τους ιθαγενείς  και εκατομμύρια διαδηλωτές άρχισαν να ουρλιάζουν…. οργισμένοι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ζητώντας από τη ροζ ηγεσία τους - κάτι παραδομένα χανουμάκια στους διεφθαρμένους επιχειρηματίες και Τραπεζίτες -να φύγουν  άμεσα σπό τη χώρα και να μην επιστρέψουν σ αυτή ούτε τα δισέγγονά τους, κι αν δεν το κάνουν ο λαός θα ορμήξει στο Μέγαρο και θα τους περαιώσει!
Η κατάσταση ώρα με την ώρα χειροτερεύει και οι ξένοι ανταποκριτές περιγράφουν  εικόνες Αποκάλυψης!
Στη χώρα επικρατεί ένα υπέροχο χάος που δεν έχει καμία σχέση με την δικτατορία των νταβατζήδων που, μαζί με τους κολλητούς της, είχε λεηλατήσει ανθρώπους και σπαρτά.
Και να σκεφθείτε πως  όλα ξεκίνησαν εκεί που δεν το περίμενε κανείς  από τα μέλη της καθεστωτικής συμμορίας.
Πάνω που  πίστευαν ότι έχουν καταστείλει  και τη παραμικρή αντίδραση του λαού της Ποτσουάνα, χρειάσθηκε μόνο μια προκλητική δήλωση ενός συμμορίτη ο οποίος είπε «μαζί πηδούσαμε τις γυναίκες σας…» για να πάρει φωτιά  η Ποτσουάνα.
Η  φράση αυτή πυροδότησε μια λαική οργή που τώρα απειλεί να κάψει ολόκληρη την Αφρική. Μόνο μια φράση ήταν αρκετή.
Μόνο μια  φράση άναψε το φυτίλι στο υποσυνείδητο του Ποτσουανίτη, ο οποίος κοιτάχτηκε στον καθρέφτη με τις χάντρες και είπε>
-Μαλάκα τώρα είναι η ώρα. Η τώρα η ποτέ!…
ΣΣ. Εμείς τώρα σαν «πολιτισμένοι Ευρωπαίοι» αν μας έλεγαν κάτι ανάλογο για τις γυναίκες μας λέτε να θυμώναμε?
Εξ άλλου υπάρχει και η άποψη ότι «μαζί τα φάγαμε» όποτε κάνουμε την πάπια…………
http://www.kourdistoportocali.com/

Πηγή...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΥΣ.....ΔΡΟΜΟΥΣ.....ΕΜΕΙΣ ???

 
Της ΕΡΣΗΣ ΒΑΤΟΥ
Με θυμωμένα συνθήματα, όπως «δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση. Οι τοξικές τράπεζες να πληρώσουν», αλλά και εντυπωσιακές ενέργειες, όπως ο...

αποκλεισμός του ιρλανδικού Κοινοβουλίου από μπετονιέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη την Ευρώπη την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και τις «κοντόφθαλμες» πολιτικές που πλήττουν τους εργαζομένους. Η μεγαλύτερη κινητοποίηση έγινε στην Ισπανία όπου τα συνδικάτα είχαν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία.
Οδοφράγματα στη Βαρκελώνη, «αγχόνες» για τις εργάτριες στο Μπιλμπάο, πολωνική «μεραρχία» από τους απεργούς της «Αλληλεγγύης» στη Βαρσοβία, αίμα στη Μαδρίτη
Στην πρώτη μεγάλη απεργία στην Ισπανία από το 2002 και με σοσιαλιστική κυβέρνηση, συμμετείχαν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Ο απολογισμός -«πάνω από το 70% των εργαζομένων»- ανήκει στο συνδικάτο UGT που δεν συμφωνεί φυσικά με εκείνον της κυβέρνησης, η οποία έδωσε συμμετοχή 7% των δημοσίων υπαλλήλων και 20% των εργαζομένων στις μεταφορές. Η τελευταία κατηγορία ήταν αυτή που αντιπαρατέθηκε με τους απεργούς, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να εμποδίσουν την έξοδο λεωφορείων από αμαξοστάσιο της Μαδρίτης εκτοξεύοντας αβγά, ενώ άλλοι, γιουχάροντας, εμπόδισαν την είσοδο φορτηγών τροφοδοσίας στην αγορά. Στη Γετάφε, μια πόλη κοντά στη Μαδρίτη, αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει ομάδα που έκλεινε την είσοδο εργοστασίου σε απεργοσπάστες και στη Βαρκελώνη, νεαροί που πυρπόλησαν περιπολικό και έστησαν οδοφράγματα συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών.

patrinaki.blogspot.com

Η συμμορία ΠΙΣΩ από τον Παπανδρέου

Τα ονόματα αυτών, που μας οδήγησαν στο σφαγείο του ΔΝΤ.
Δεν υπάρχει πλέον Γιωργάκης. Εκείνο το κουτορνίθι, που γνωρίζαμε ως γιο
της Μαργαρίτας, "πέθανε". O Forest ΓΑμΠ μάς άφησε χρόνους. Σήμερα
υπάρχει ένας αδίστακτος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μας κυβερνά με τον....

πλέον σκληρό και άδικο τρόπο. Διορισμένος τύραννος από τους ξένους
κατακτητές της Ελλάδας. Ένας προδότης, ο οποίος συνειδητά —και προφανώς
λαμβάνοντας προμήθεια— ξεπουλάει τη χώρα και το μέλλον των Ελλήνων, για
να θησαυρίσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ο πρώην Γιωργάκης δικαιούται
πλέον να ονομάζεται Γιώργος, εφόσον κατόρθωσε και ξεπέρασε ένα ρεκόρ,
το οποίο μέχρι τώρα φαινόταν αξεπέραστο.

Είναι πιο ψεύτης και πιο υποταγμένος στα ξένα αφεντικά του ακόμα και
από τον παππού του.
Πιο καραγκιόζης από τον ίδιο τον "Γέρο". Τον δοτό πρωθυπουργό των
Εγγλέζων. Τον πρωθυπουργό, ο οποίος μας βύθισε στον εμφύλιο. Τον
πρωθυπουργό, ο οποίος "ίδρυσε" τις "Μακρόνησους". Τον πρωθυπουργό, ο
οποίος έκανε κρυφές συμφωνίες ακόμα και με τον διάβολο, προκειμένου να
επιλεγεί από τους Εγγλέζους για τη θέση του πρωθυπουργού. Τον
πρωθυπουργό, ο οποίος υπέγραφε κρυφές διαβεβαιώσεις στον Βασιλιά για
την επάνοδό του στον θρόνο και την ίδια στιγμή μιλούσε στον κόσμο
για "λαοκρατία". Τον μόνο πρωθυπουργό, ο οποίος μοιάζει με τον πρώην
Γιωργάκη και νυν Γιώργο.
Απλά πράγματα. Για μια ακόμα φορά το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Ο
εγγονός είναι όμοιος με τον παππού του. Το DNA των πολιτικών απατεώνων
και προδοτών επιβιώνει μέσα στο χρόνο. Όπως ο Γέρος, θέλοντας να
ξεγελάσει τον κόσμο, μιλούσε για "λαοκρατία", ενώ είχε κάνει κρυφές
συμφωνίες με φασίστες, "ρίχνοντάς" μας στον εμφύλιο έτσι και ο εγγονός
του για τους ίδιους λόγους "έβλεπε λεφτά", ενώ είχε κάνει κρυφές
συμφωνίες με τοκογλύφους, για να μας ρίξει στη χρεοκοπία. Γι' αυτόν τον
λόγο μπορούμε πλέον να μιλάμε για έναν πραγματικό και άξιο Γεώργιο
Παπανδρέου Β’ …Έναν νέο "παπατζή".

Έναν "παπατζή", ο οποίος είναι πλέον βέβαιον ότι είχε κάνει μυστική
συμφωνία με ξένους, προκειμένου να "επιλεγεί" για τη θέση …..
Ανάρτηση Από τον/την Περίοπας στο ...Ε ί μ α σ τ ε και μεις Ε δ ώ .!

«Καταραμένε Παπαδόπουλε.»

Γράμμα από έναν οργισμένο Δημοκράτη

Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την...

λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα!
Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.
Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;

Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;

Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!

Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.

Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;

Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!

Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;

Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!

Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!

Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;

Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες;

Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες;

Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία.

Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες;

Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο;

Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν. Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.

Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά;

Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το – ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!

Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;

Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη; Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη!

Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!

Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.

Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας. Ούστ Φασισταριά!

Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά;

Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!

Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;

Κείμενο αγνώστου Έλληνος “Δημοκράτη” από το Διαδίκτυο

tabouri.blogspot.com

"Σουρωτήρι" και αναξιόπιστη η νέα γερμανική "Κάρτα του Πολίτη"

Οι νέες "έξυπνες ταυτότητες" που εξέδωσε η Γερμανική κυβέρνηση είναι...

ευπρόσβλητες και εύκολα υποκλέπτονται τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στο microchip.
Οι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που θα αποτυπώνονται στις νέες γερμανικές ταυτότητες με τα μικροτσίπ και οι οποίες θα
κυκλοφορήσουν απο τον ερχόμενο Νοέμβριο, υποκλέπτονται πολύ εύκολα σύμφωνα με τη δοκιμή που έγινε σε ένα τηλεοπτικο δελτίο ειδήσεων .
Ο τηλεπαρουσιαστής του καναλιού ARD ’ κάλεσε ” μέλος της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία "Chaos Computer Club " για να ανακαλύψει πόσο ασφαλή ήταν τα αμφισβητούμενα νέα τσιπ ραδιοσυχνότητας (RIHD) με τα οποία θα είναι εφοδιασμένες οι νέες Γερμανικές ταυτότητες.
Χρησιμοποίοησαν απλούς ερασιτεχνικούς σαρωτές ανίχνευσης (scanners) σαν και αυτούς που θα κυκλοφορήσουν μαζί με τις νέες ταυτότητες και διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να υποκλέψουν με ευκολία τα στοιχεία που είχαν γραφτεί στο "απρόσβλητο" microchip της Γερμανικής "Κάρτας του Πολίτη".Τα στοιχεία που υπέκλεψαν ήταν τα δύο δακτυλικά αποτυπώματα και ένας εξαψήφιος κωδικός που θα αποτελούν την ψηφιακή υπογραφή του κατόχου.
Οι σαρωτές αυτοί όπως είπαμε θα κυκλοφορήσουν μαζί με τις νέες "κάρτες του πολίτη" και το Υπουργείο εσωτερικών σκοπεύει να μοιράσει 24.000.000 τέτοια μηχανήματα , σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μηχανές αναγνώρισης.ελέγχου ,αμφίδρομης καταγραφής και επεξεργασίας πληροφοριών που αφορούν στα στοιχεία του κατόχου και των λεπτομερειών της συναλλαγής που πραγματοποίησε (αγορά ,παρεχόμενες υπηρεσίες κλπ).
Μετά απο αυτή την τηλεοπτική επίδειξη υποκλοπής των στοιχείων που περείχε το microchip,σε συνέντευξή του ο Γερμανός Υπουργός εσωτερικών Thomas de Maizière είπε ότι δεν είδε κανέναν άμεσο λόγο προκειμένου να ασχοληθεί το υπουργείο με αυτό το .... υποτιθέμενο θέμα ασφαλείας.
Όπως ήταν αναμενόμενο μετά απο λίγες ημέρες το ομοσπονδιακό γραφείο για τη ασφάλεια πληροφοριών (BSI) απέρριψε τις δίκαιες ανησυχίες των συντελεστών της τηλεοπτικής αυτής αποκάλυψης για την ασφάλεια αυτής της νέας κάρτας - ταυτότητας. Ο ειδικός Jens Bender και εκπρόσωπος των εταιρειώνψηφιακής τεχνολογίας , είπε ότι η κάρτα ήταν ασφαλής και μαλιστα επικαλέσθηκε την ύπαρξη του συνδυασμού του ενσωματωμένου τσιπ με τον εξαφήφιο κωδικό αριθμό ως σημαντική βελτίωση ασφάλειας “ έναντι της μέχρι σήμερα τυποποιημένης διαδικασίας του ονόματος και του κωδικού πρόσβασης του κατόχου. ”

omadaneoneforiakon.blogspot.com

Οι Έλληνες δεν ξεχνάνε!!!


ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ .
ΤΑ ΙΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΧΑΘΗΚΑΝ 2 ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ...ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ....ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .
ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ !!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ,ΣΗΜΙΤΗΣ , ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥΣ
ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ,ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥΣ .
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ....ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΝΑ ΓΑΛΗΝΕΨΟΥΝ.....
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΟ....ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ "ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ" ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΥΦΑΣΜΑ .........ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ .
ΓΙΑΤΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΕ ,ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ,ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ.
ΟΠΟΙΟΣ "ΑΕΡΑΣ" ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΒΟΡΙΑΣ,ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ .
ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ : ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ .
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ,ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ , ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ-ΝΕΚΡΟΙ
ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ .
ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;;



ΕΙΡΗΝΗ

Πλαίσιο διαλόγου για το ενιαίο μισθολόγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Στόχος της συνάντησης ήταν....
η διαμόρφωση του πλαισίου διαλόγου για το νέο ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.
Η δημιουργία και εφαρμογή ενός νέου μισθολογίου αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης παράλληλα με την υλοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής μισθών του δημοσίου, για τον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης και την ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση των εργαζόμενων στο δημόσιο.
Η μισθολογική δαπάνη αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος, περίπου 32%, των πρωτογενών δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού. Από το 2001 οι δαπάνες για μισθούς έχουν αυξηθεί κατά περίπου 80%.
Το 2001 το σύνολο των μισθολογικών παροχών μόνο για την Κεντρική Κυβέρνηση – δηλαδή χωρίς τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τους ΟΤΑ - ήταν 10.077 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2009 έφθασε τα 18.001. Η ίδια κατηγορία μισθολογικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2001 ήταν 6,9%, ενώ το 2009 έφθασε το 7,6% του ΑΕΠ.

Από την διάρθρωση των μισθολογικών δαπανών προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλη ασυμμετρία αμοιβών μεταξύ των υπαλλήλων. Αυτό ισχύει τόσο όσον αφορά στη σχέση καταληκτικού προς εισαγωγικό μισθό, καθώς δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσο κινούμαστε από την Υποχρεωτική στη Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά και όσον αφορά τη διαφοροποίηση των μηνιαίων αποδοχών ανά Υπουργείο.
Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι όσον αφορά στη διαχρονική σύγκριση του μισθολογικού κόστους, υπάρχει μεγάλη διάσταση στο μέσο ύψος των αμοιβών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το 2008, ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Ελλάδα παρουσίασε την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στους ονομαστικούς μισθούς στο δημόσιο τομέα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ την περίοδο 1999-2009 η αμοιβή ανά εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα αυξήθηκε κατά 117%.
Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει σαφώς ότι πρέπει να υπάρξει ένα δικαιότερο σύστημα μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δημοσίου, μέσα από ένα νέο σύστημα αμοιβών.

Στόχος αυτού του νέου συστήματος αμοιβών είναι:
να συνδέεται με την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων
να ακολουθεί το σύστημα σταδιοδρομίας
να συνδέεται με τη σπουδαιότητα των ασκούμενων καθηκόντων και την κατοχή θέσεων ευθύνης
να σχετίζεται με το παραγόμενο αποτέλεσμα
να συγκλίνει από άποψη δομής και τάσεων προς τα ευρωπαϊκά συστήματα αμοιβών
να λαμβάνει υπόψη τις γενικότερες συνθήκες εργασίας
Οι αρχές νέου συστήματος αμοιβών περιλαμβάνουν:
να ασκείται μισθολογική πολιτική με ορθολογικά κριτήρια, ύστερα από κεντρικό σχεδιασμό και πρόγραμμα, που θα καλύπτει όλες τις κατηγορίες προσωπικού
να ασκείται επιδοματική πολιτική με ενιαία και αντικειμενικά κριτήρια από κεντρικό φορέα εκταμίευσης, από ένα όργανο και μέσα από διάλογο
η γνώση και η ικανότητα, όπου και αν υπάρχει στο Δημόσιο, να αμείβεται και να διαφοροποιεί μισθολογικά όσους την κατέχουν, με διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Τα ερωτήματα που τέθηκαν στην έναρξη του διαλόγου είναι τα εξής:

Εφαρμογή ενός ενιαίου μισθολογίου με διαφοροποίηση ανάμεσα σε νεοεισερχόμενους και νυν υπάλληλους;
Ποια επιδόματα θα πρέπει να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό;
Ποια πρέπει να είναι η σχέση μεταξύ εισαγωγικής και καταληκτικής αμοιβής;
Ποια πρέπει να είναι η σχέση μεταξύ αμοιβών που αντιστοιχούν σε υπάλληλους με διαφορετική εκπαίδευση;
Πρέπει να συνδέεται η αμοιβή με κριτήρια όπως θέση ευθύνης, ειδικότητα, επίπεδο και σχέση συναλλαγής και παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη;
Ποια θα πρέπει να είναι η σχέση σύνδεσης αμοιβής και απόδοσης στο δημόσιο τομέα;
Πρέπει να υπάρχει κλαδική διαφοροποίηση;
Προτάσεις για διαδικασίες για τα επόμενα βήματα του διαλόγου
Με βάση τη σημερινή συνάντηση, η Κυβέρνηση προσβλέπει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη διαμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
http://www.spnews.gr/images/stories/documents/presentation_adedy.pdf
spnews.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την αξιοποίηση του χώρου του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:....

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι σαφής: Το Ελληνικό θα περιλαμβάνει μητροπολιτικό πάρκο, πιθανότατα το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Αυτό αποτελεί δέσμευση και η δέσμευση αυτή θα πραγματοποιηθεί», διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση με θέμα την αξιοποίηση του χώρου του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό.
«Θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο εκ μέρους μου, προτού καν εκπονηθεί η αρχική μορφή του master plan, προτού παρουσιαστεί και εγκριθεί από την Κυβέρνηση, να μιλήσω για συγκεκριμένες λεπτομέρειες ενός έργου, το οποίο δεν γνωρίζουμε».

«Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένοι περιορισμοί σε κάθε επιλογή. Δεν μπορεί κανείς να δεσμεύσει ολόκληρη την έκταση για να κάνει όλο το χώρο πράσινο. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε και οραματιστές και δημιουργικοί και ρεαλιστές. Και ρεαλιστές θα είμαστε, όταν θα προσπαθήσουμε και θα καταφέρουμε, κυρίως στην πράξη να επιτύχουμε μεγάλες συνθέσεις. Η πράσινη ανάπτυξη προϋποθέτει την ανάπτυξη, διαφορετικά, μένει κενή περιεχομένου και νοήματος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι όταν το Ελληνικό αποκτήσει μια συγκεκριμένη προοπτική, τότε θα ενημερωθεί και η Βουλή και τα κόμματα και προπάντων οι πολίτες.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που σχετίζονταν με το Ελληνικό, ο Υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε:
«Δεν με ενοχλούν οι δημοσιογραφικές υπερβολές. Με ενοχλεί όμως αυτές να αναπαράγονται και να μπαίνουν στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ο δημόσιος διάλογος χρειάζεται μια στοιχειώδη σοβαρότητα. Αλλιώς, όταν οι φήμες και η παραπληροφόρηση ορίζουν την ατζέντα, χάνεται η ουσία και μένουμε στην ατάκα, μόνο και μόνο χάριν των εντυπώσεων».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2010
Δελτίο Τύπου

ΑΛΛΑ 25,ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Άλλα 25 δις στις τράπεζες αλλά εμείς στην πείνα. Τα κλέβουν από τον λαό για να τα δίνουν στης τράπεζες και τώρα θα κάνουν και χάρη στου μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους ,θα τους δώσουν και δάνεια για να πληρώσουν....

την περαίωση. Τι λέτε ρε αλήτες, δηλαδή διπλό το όφελος για το σύστημα και τα βουτά το κράτος για να τα ξαναδώσει στης τράπεζες και σε χώνει στο χρέος στην τράπεζα για να δουλέψει το σύστημα που καταρρέει. Ολα για τις τράπεζες μεθοδευμένα και υπολογισμένα μέχρι τελευταία λεπτομέρεια. Παρότρυνση προς τους αυτοαπασχολούμενους που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το νταβατζηλίκι της περαίωσης ,μην τυχόν και πέσετε στην παγίδα τους, εάν έχετε λεφτά και θέλετε να τους τα δώστε στους νταβατζηδες δικαίωμα σας ,εάν όμως δεν έχετε σε καμία περίπτωση μην πάτε στην τράπεζα για νταβατζοδάνειο γιατί θα βρεθείτε και χωρίς σπίτι .Με οποιοδήποτε τίμημα μακριά από τράπεζες ..ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΟΣ….

Charalampos                 πηγη

Ευρω-στοπ στην "έξυπνη κάρτα" για τις αποδείξεις!

Η Ευρωπαική επιτροπή δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων σε κράτη μέλη βάσει των οποίων συγκεντρώνονται δεδομένα, γενικά, κατά την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας!!!

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανακοινωθεί επίσημα από τους υπουργούς οικονομικών και περιφερειακής ανάπτυξης και οι Βρυξέλλες θέτουν θέμα εφαρμογής του. Ο λόγος για το σχέδιο, που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει όλες οι πληρωμές και αγορές των φορολογουμένων να γίνονται με ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα έχει –μέσω bar code– ενσωματωμένο τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε πολίτη. Ο φορολογούμενος, δηλαδή, θα είναι εφοδιασμένος με αυτή την έξυπνη κάρτα, την οποία θα δίνει στις επιχειρήσεις, σε κάθε του αγορά. Τα καταστήματα, με τη σειρά τους, θα έχουν ταμειακές μηχανές συνδεδεμένες με το ΚΕΠΥΟ. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, το υπουργείο οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα τόσο των συναλλαγών του φορολογούμενου, όσο και του ΦΠΑ, που εισπράττουν οι επιχειρήσεις. Έτσι, δεν θα χρειάζεται η συλλογή αποδείξεων, αφού στο ΚΕΠΥΟ θα γνωρίζουν πλήρως τις καταναλωτικές μας δαπάνες και θα υπολογίζουν αυτόματα την έκπτωση από το φόρο.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του στο Capitaltax, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Διομήδης Σπινέλλης, τον περασμένο Μάρτιο (βλ. 29/03 “Με έξυπνη κάρτα η δήλωση των αποδείξεων”). Όμως, πριν καν δοθούν περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε κενά σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι “η χρήση ατομικών καρτών με γραμμωτό κωδικό συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, κάτι που υπόκειται στις εθνικές διατάξεις εφαρμογής της Οδηγίας για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών. Επίσης, οι διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας ορίζουν ότι η επεξεργασία πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς, να είναι συναφής και όχι δυσανάλογη σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται”. Επιπλέον, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι “δεν γνωρίζει εάν έχει διενεργηθεί τέτοιου είδους αξιολόγηση, ούτε εάν έχει ζητηθεί η γνώμη της εθνικής αρχής προστασίας των δεδομένων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σχετικού μέτρου”.
Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων σε κράτη μέλη βάσει των οποίων συγκεντρώνονται δεδομένα, γενικά, κατά την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας.
Η γνωμοδότηση αυτή περιλαμβάνεται σε απάντηση, που έδωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Algirdas Semeta, στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Πουπάκη. Ο κύριος Πουπάκης προχώρησε στη σχετική ερώτηση, μετά από το δημοσίευμα του Capitaltax τον περασμένο Μάρτιο. Ο αρμόδιος επίτροπος υποστήριξε ότι: «Μολονότι ο στόχος της επιβολής φορολογικής νομοθεσίας είναι θεμιτός, προκύπτει το ερώτημα, εάν το προτεινόμενο σύστημα συμμορφώνεται προς τις αρχές της ανάγκης και της αναλογικότητας όσον αφορά στον επιδιωκόμενο στόχο, ιδίως εφόσον το προτεινόμενο σύστημα συνεπάγεται τη λήψη αυτοματοποιημένων αποφάσεων σχετικά με πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα, όπως τεχνικές διαμόρφωσης χαρακτηριστικών, οι οποίες μπορεί να επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία υπερβαίνουν τον αρχικό, νόμιμο σκοπό και να τα επεξεργάζονται».
Το Capitaltax απευθύνθηκε στο υπουργείο οικονομικών. Στέλεχος της οδού Νίκης σχολίασε ότι “πρόκειται για μία δράση, η οποία προς το παρόν βρίσκεται υπό συζήτηση και στο επόμενο διάστημα θα οριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και αφού προηγηθεί η σχετική διαβούλευση”. Θεωρούν, πάντως, ότι “δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων, γιατί τα στοιχεία που θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι το ίδιο ευαίσθητα με αυτά που ήδη διαχειρίζεται έως τώρα”.

capital

Αντισημιτισμό στη Γερμανία προκαλεί το Μεσανατολικό

Ωθείται σε άνοδο ο αντισημιτισμός στη Γερμανία, κυρίως επειδή το Μεσανατολικό μένει ανεπίλυτο, ακούστηκε σήμερα στη δεύτερη ημέρα των εργασιών ενός τριήμερου συνεδρίου ειδημόνων για τις μειονότητες και την κοινωνική τους ένταξης στη σημερινή Γερμανία». Τίτλος του: «Ο αντι-σημιτισμός μεταξύ της κοινωνίας των Μεταναστών», και τόπος διεξαγωγής το Ρέχμπουργκ Λόκουμ, κοντά στο Ανόβερο. Κοινωνιολόγοι και ειδικοί για την κοινωνική ένταξη προϊδέασαν στις ομιλίες τους στο εν λόγω συνέδριο ότι «οι νεαρής ηλικίας Μουσουλμάνοι επηρεάζονται από τη μη λύση του Μεσανατολικού, επηρεαζόμενοι από τους γονείς τους, ή και τους παππούδες τους».

«Τόσο το δίκτυο του Αλ Τζαζίρα, όσο και το δίκτυο της Χεζμπολάχ τυγχάνουν μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από τους νεαρούς Μουσουλμάνους, σε σύγκριση με τα γερμανικά μμε», τόνισε στη δική του παρέμβαση ο κ. Γιόχεν Μίλερ, στέλεχος της οργάνωσης υπέρ της κοινωνικής ένταξης «ufuq.de». Ο ίδιος σημείωσε οτι όλοι οι ειδικοί συμφωνούν οτι «τα γερμανικά μμε στερούνται αντικειμενικότητας».
«Η Παλαιστίνη» είναι ένα σύμβολο αλλά και ορόσημο, για κάθε νεαρό Παλαιστίνιο, που δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ, υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Ελκε Γκρίγκλιουσκι, στέλεχος σήμερα του «Κέντρου Μνήμης» της «Διάσκεψης του Wannsee», δηλαδή εκεί ακριβώς όπου, στα χρόνια του Ολοκαυτώματος, σχεδιάστηκε η «Τελική λύση»...
Ογκώδεις αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Γερμανία, τόσο κατά τον πόλεμο του Λιβάνου του θέρους του 2006, όσο και κατά τη φονική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα Γάζας «Συμπαγές μολύβι», τέλη 2008-αρχή 2009, οπότε οι διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν «γιά την αδικία που ένοιωσαν, και όχι από αντι-σημιτισμό», όπως συμφώνησαν πολλοί σύνεδροι.
Αναλύθηκε, επίσης, από τον Γκρίγκλιουσκι η ικανοποιητική κοινωνική ένταξη των Τούρκων στη Γερμανία, «καθώς εκεί ζούσαν οι γονείς τους ή και οι παππούδες τους». Επισημάνθηκε, ακόμα, ότι «στις σχολικές αίθουσες δεν γίνονται σφαιρικές αναλύσεις του Μεσανατολικού, δεδομένου ότι οι αναφορές κατά μεγάλη πλειοψηφία αφορούν τους Εβραίους και μόνον». Στο τι συμβαίνει ειδικά στο πολυ-πολιτισμικό Kreuzberg district αναφέρθηκε με τη σειρά του ο κοινωνιολόγος Μίρκο Νίχοφ, που τόνισε ότι «φαίνεται πως η Γερμανία γενικά στηρίζει το Ισραήλ και τους Εβραίους, σήμερα», υπογραμμίζοντας ωστόσο τον «αυξημένο αντι-σημιτισμό ειδικά της σημερινής γερμανικής νεολαίας» (...) «που δεν ανέχεται ότι δεν λύνεται το Μεσανατολικό» με τρόπο αρμονικό και πολιτισμένο.
«Η αυξημένη επιθετικότητα των Ισραηλινών σήμερα, αμβλύνει τις 'συλλογικές ενοχές' της γερμανικής νεολαίας γύρω από το 'Ολοκαύτωμα», υποστήριξε ο ίδιος αναλυτής.
Τέλος η κυρία Τζούλιαν Βέτζελ, ερευνήτρια για τον αντι-σημιτισμό, απέδωσε το φαινόμενο αυτό στους Γερμανούς ακροδεξιούς και όχι στους Μουσουλμάνους μετανάστες. Επίσης υπολόγισε «στο ποσοστό 15-20% το υφέρπον αντι-σημιτικό συναίσθημα όλων των Γερμανών, ανεξαρτήτως καταγωγής και κοινωνικής ομάδας».

Καθημερινή

Η παπαρήγα η καλή...και το συνολικό εισόδημα των 136.521 ευρώ!



Βλέποντας τα πόθεν έσχες των πολιτικών το μάτι μου έπεσε επάνω στην αγαπημένη μου αριστερά. Συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρα Παπαρήγα που δηλώνει συνολικό εισόδημα...
136.521 ευρώ εκ των οποίων τα 46.000 ευρώ προέρχονται από ασφαλιστικές αποζημιώσεις κοινώς από συντάξεις κύριες και επικουρικές.
Έψαξα το βιογραφικό της να δω τι ακριβώς δουλειά έκανε που να δικαιολογεί τόσο μεγάλη σύνταξη. Τι βρήκα;
Από το 1961 και μετά αδιαλείπτως μέλος σε κινήματα και οργανώσεις (κίνημα ειρήνης ομοσπονδία γυναικών Ελλάδος κλπ) και από το 1976 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική ως μέλος του ΚΚΕ με το οποίο εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής από το 1993.

Έτσι αν πάρουμε ως δεδομένα α) ότι η ʽʼεργασίαʼʼ της ξεκίνησε στην ηλικία των 48 ετών ως βουλευτής καθώς πουθενά δεν αναφέρεται συγκεκριμένα και χρονολογικά άλλη εργασία και β) το πόθεν έσχες των πολιτικών αφορά το έτος 2008 καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα :

Η Αλεξάνδρα Παπαρήγα εργάστηκε 15 χρόνια και η σύνταξη της είναι 3.830 ευρώ μηνιαίως.

Κατά τα άλλα δηλώνει καταθέσεις 400 ευρώ υπονοώντας ότι τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κάποιο σεντούκι ή θαμμένα στο χώμα προς αποφυγήν επαφής των αριστερών χρημάτων της με την ελεύθερη αγορά των αδηφάγων τραπεζών.

Οφείλω να αναφέρω ότι κατά δήλωση της τα χρήματα πηγαίνουν στο κόμμα και από εκεί παίρνουν έναν μισθό ίσα ίσα για να βγάζουν το μήνα. Προσωπικά δεν με πείθει καθώς ποτέ δεν έχει παρουσιάσει δημοσίως ένα επίσημο χαρτί που να στηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς έτσι επιλέγω να μην την πιστέψω. Τι θα μου κάνει; Το πολύ-πολύ να με πει δεξιό!
Με την αριστερά της Παπαρήγα και του Παπανδρέου αρχίζω να το σκέφτομαι πολύ σοβαρά!

  
Με εκτίμηση
Christiana & Christos
himaira.blogspot.com

Ελληνοϊσλαμισμός,όπως λένε..."ελληνοχριστιανισμός"!

Σας κάνει εντύπωση ο τίτλος; Προφανώς. Σας φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο δόκιμος από τον όρο «Ελληνοχριστιανισμός» που με περισσή φροντίδα «πλασάρεται» στη χώρα μας; Κατά τον τελευταίο, ο χριστιανισμός δεν είναι παρά η διάσωση και προέκταση των Ελληνικών Παραδόσεων μέσω του χριστιανισμού. Και τα επιχειρήματα όσων τον υποστηρίζουν είναι, πάνω κάτω, αυτά:

·        Οι χριστιανοί μοναχοί διέσωσαν τα Ελληνικά Βιβλία
·        Οι πατέρες του χριστιανισμού μελέτησαν την Ελληνική Φιλοσοφία την οποία απήλλαξαν από την «ειδωλολατρική πλάνη»
·        Οι βυζαντινοί λόγιοι διέδωσαν την Ελληνική Σκέψη
·        Οι βυζαντινές τέχνες δανείστηκαν από τις Ελληνικές
·        Επίσημη γλώσσα του βυζαντινού κράτους ήταν η Ελληνική
·        Η νέα θρησκεία σεβάστηκε τους Ιερούς Τόπους μετατρέποντάς τους σε εκκλησίες
·        Η διοίκηση του βυζαντινού κράτους στελεχωνόταν από Έλληνες

Είναι ολοφάνερο πως εδώ έχουμε τεράστιο έλλειμα τόσο λογικής (ταύτιση χριστιανισμού - βυζαντινής αυτοκρατορίας κατά πώς βολεύει) όσο και ιστορικής ακρίβειας (τα περισσότερα είναι ψέμματα). Ας τους κάνουμε όμως τη χάρη και ας πούμε πως είναι αληθινά. Είναι αρκετά για να θεμελιώσουν την «ελληνικότητα» ενός πολιτισμού; Αν είναι έτσι, τότε όσοι πολιτισμοί κάνανε τα ίδια θα πρέπει να είναι κι αυτοί Ελληνικοί. Σωστά; Υπάρχει λοιπόν άλλος τέτοιος πολιτισμός;
Ε, λοιπόν υπάρχει, και είναι το Ισλάμ! Το οποίο Ισλάμ μπορούμε να το ταυτίσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια με το χαλιφάτο της Βαγδάτης αφού ιδρύθηκε από τον Μωάμεθ τον ίδιο και ο ηγέτης του ήταν ταυτόχρονα κι ο «ηγέτης των πιστών» (όπως ξέρει οποιοσδήποτε έχει διαβάσει έστω Ιζνογκούντ). Μπορούμε επίσης να το ταυτίσουμε ασφαλέστατα και με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αφού ο σουλτάνος Σελίμ ο Α’ θα πάρει τον ίδιο τίτλο από τον τελευταίο χαλίφη της δυναστείας των Abbas και οι ιεροί τόποι του Ισλάμ θα τον αναγνωρίσουν ως προστάτη του.
Ιδού λοιπόν τα έργα κι οι ημέρες μιας άγνωστης «ελληνικής» αυτοκρατορίας:

... ο Αριστοτέλης και οι "μεταφορείς" του ...

·   Οι ισλαμιστές ηγέτες διέσωσαν τα Ελληνικά Βιβλία: Σωστό. Την εποχή της μεγάλης ακμής του Ισλάμ, Άραβες σοφοί έρχονται στη βυζαντινή αυτοκρατορία για να αγοράσουν αρχαία χειρόγραφα τα οποία μελετούν, αντιγράφουν και μεταφράζουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα έργα του μαθηματικού Διοφάντου τα οποία χρωστάμε στις αντιγραφές από τους Άραβες.
·   Οι ισλαμιστές λόγιοι μελέτησαν την Ελληνική Φιλοσοφία: Σωστό. Οι Άραβες λάτρεψαν τον Αριστοτέλη κι έχουμε σειρά από άραβες φιλοσόφους: Αλ Κιντί, Ζαχίζ, Αλ Φαραμπί, Ιμπν Κοτέιμπα, Ιμπν Ντορέιντ, Ιμπν Σινά, Αβερρόης. (Αντίστοιχα, πόσους βυζαντινούς φιλοσόφους -όχι θεολόγους!- ξέρετε;)
·        Οι ισλαμιστές λόγιοι διέδωσαν την Ελληνική Σκέψη: Σωστό. Οι Άραβες αναδεικνύουν πλήθος σπουδαίων επιστημόνων (γιατροί, μαθηματικοί, αστρονόμοι, χημικοί) που διαδίδουν και εξελίσσουν τις επιστήμες που διδάχτηκαν από τους Έλληνες από τη Μέση Ανατολή ώς την αραβοκρατούμενη Ισπανία (αντίστοιχα, το βυζάντιο πότε προχώρησε τις επιστήμες των Ελλήνων;)
·  Οι ισλαμικές τέχνες δανείστηκαν από τις Ελληνικές: Σωστό. Τουλάχιστον κοιτώντας μια εγκυκλοπαίδεια στο λήμμα «Σινάν» μαθαίνουμε πως ο εν λόγω ήταν ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνοϊσλαμικής (!) αρχιτεκτονικής. Και ήταν και Έλληνας! Όσο για την αραβική μουσική, τα «μακάμια» των αράβων στηρίζονται στις θεωρίες του Πυθαγόρα. (αντίθετα, ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός την ζοφερή εποχή της εικονομαχίας με την «Οκτώηχο» «απαλλάσσει» τη βυζαντινή μουσική από τους «ειδωλολατρικούς τρόπους»).
·     Επίσημη γλώσσα του χαλιφάτου ήταν η Ελληνική: Σωστό. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία λίγα χρόνια μετά την άλωση της Νέας Ρώμης, είχε κάνει επίσημη γλώσσα της τα Ελληνικά για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα.
·     Η νέα θρησκεία σεβάστηκε τους Ιερούς Τόπους: Εδώ έχουμε ένα μεθοδολογικό πρόβλημα διότι κατά τους χριστιανούς η κατάληψη ενός ιερού τόπου από τη νέα θρησκεία κι ο εκδιωγμός από εκεί της παλαιάς θεωρείται σεβασμός. Αν αυτό λοιπόν είναι σεβασμός, τότε οι ισλαμιστές υπήρξαν ευσεβέστατοι. Είτε μιλάμε για χριστιανικούς ναούς, είτε για Ελληνικούς Ναούς (οι οποίοι είχαν ήδη μετατραπεί σε εκκλησίες), οι ισλαμιστές τους σεβάστηκαν. Σαν να λέμε, σεβάστηκαν τον Παρθενώνα, γι’ αυτό τον έκαναν τζαμί. Ή, καλύτερα, σεβάστηκαν την «Αγιά Σοφιά», γι’ αυτό την έκαναν τζαμί (το τελευταίο πονάει, ε;). Άρα, με τα χριστιανικά μέτρα, σωστό κι αυτό.
·     Η διοίκηση του κράτους στελεχωνόταν από Έλληνες: Σωστό για την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλοί σουλτάνοι είχαν Ελληνίδα μητέρα, ενώ η Υψηλή Πύλη στελεχώνεται από «Έλληνες», τους γνωστούς μας Φαναριώτες!
Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα στοιχεία που να δείχνουν την «ελληνικότητα» του Ισλάμ. Ωστόσο δεν χρειάζεται. Ξέρουμε όλοι πως το Ισλάμ δεν ήταν Ελληνικό. Αν όμως κάποιοι επιμένουν πως για τους ίδιους λόγους το βυζάντιο ήταν Ελληνικό, τί να πω γι’ αυτούς πέρα απ' ότι χαρίζουν τον τίτλο της Ελληνικότητας σε τιμή ευκαιρίας.


 Λυκόφρων

Πηγή...


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτόματα και Αραβική Αναγέννηση,
την εποχή της δαιμονοποίησης
των Επιστημών από το Βυζαντινό Μεσαίωνα

 
      Μετά την κατάκτηση των χωρών της Εγγύς και Μέσης Ανατολής από τους Άραβες, η Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά πέρασε στην Αραβική Γλώσσα. Οι Άραβες σεβάστηκαν τον Ελληνικό Πολιτισμό, σε αντίθεση με τους χριστιανούς, οι οποίοι τον είχαν κηρύξει υπό άγριο διωγμό.
    Ιδιαίτερα την περίοδο των Αββασιδών χαλίφηδων (750 - 1.258 μ.Χ.), έγινε συστηματική συλλογή και μαζική μετάφραση των αρχαίων Ελληνικών έργων στην Αραβική, καθώς και μεθοδική μελέτη και συμπλήρωση των αρχαίων Ελληνικών και κυρίως των Ελληνιστικών τεχνικών επινοήσεων από Άραβες μηχανικούς.

     Ένας Άραβας μελετητής, ο Al Tayyib, έγραφε τον ια΄ αι. μ.Χ.: «Οι τέχνες ανθούν και αναπτύσσονται με τον εξής τρόπο: Κάποιος πρωτοπόρος, αρχικός δημιουργός μεταβιβάζει σε έναν διάδοχο τον όσα εκείνος είχε πρώτα δημιουργήσει. Ο διάδοχος αυτός τα εξετάζει κριτικά και τους προσθέτει όσα περισσότερα μπορεί. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται μέχρις ότου η τέχνη φτάσει τα όρια της τελειότητας».

     Από τους Άραβες, που κατείχαν την Ιβηρική χερσόνησο, οι Αραβικές μεταφράσεις των αρχαίων Ελληνικών έργων πέρασαν τον Μεσαίωνα στην υπόλοιπη Ευρώπη∙ έτσι ξεκίνησε η Αναγέννηση κι όχι μέσω του σκοταδιστικού Βυζαντίου, όπως προπαγανδίζουν οι ελληνοχριστιανοί θεωρητικοί...

Διαβάστε στην πηγή περισσότερα

Αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο

Πράσινο φως με επικαιροποιημένο νόμο για έναρξη ερευνών στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου. Ανοίγει η προσέλκυση επενδυτών και η διαδικασία χορήγησης αδειών έρευνας. Στο 50% η ενεργειακή κάλυψη της Ελλάδας από το πετρέλαιο. Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι νέες νομοθετικές αλλαγές με τις οποίες το Δημόσιο αναμιγνύεται ενεργά τόσο στην έρευνα όσο και στην εκμετάλλευση, των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Δηλαδή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, το οποίο θα είναι και το πρώτο βήμα της προσπάθειας αυτής. Για να θωρακισθεί το όλο εγχείρημα δίνεται βάρος στην εισαγωγή νομοθετικών αλλαγών οι οποίες θα διευκολύνουν τις έρευνες υδρογονανθράκων, με περιβαλλοντικά όμως κριτήρια. Αυτό θα γίνεται με την αυστηρή εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα των οδηγιών 94/22/ΕΚ, 2004/17/ΕΚ, αλλά και 2001/42/ΕΕ, οι οποίες και κανονίζουν το καθεστώς των θαλάσσιων ερευνών για τους υδρογονάνθρακες.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα εστιάζει σε δύο βασικούς άξονες. Αφενός στην προσέλκυση επενδυτών μέσα από την παροχή γενναίων κινήτρων, αφετέρου θα εναρμονίζει τη χώρα μας με τις διεθνείς πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί για την ανάπτυξη δικαιωμάτων έρευνας υδρογονανθράκων.
Έτσι, η κάθε άδεια εκμετάλλευσης θα έχει ξεχωριστή διάρκεια η οποία θα ορίζεται μέσα στην άδεια, ανάλογα με τις ιδιομορφίες της κάθε περίπτωσης και δεν θα περιορίζεται στα 25 έτη όπως προβλέπει σήμερα το Ελληνικό Δίκαιο. Να σημειωθεί πως το πετρέλαιο είναι ο κυρίαρχος υδρογονάνθρακας στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας καθώς τα ποσοστά του είναι σταθερά πάνω από το 50%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 99,5% του αργού πετρελαίου που διατίθεται για διύλιση, εισάγεται από το εξωτερικό και μόνο το 0,5% παράγεται στην Ελλάδα. Άκρως σημαντικό στοιχείο εάν αναλογισθεί κάποιος πως για την προμήθεια πετρελαιοειδών από το εξωτερικό πληρώνουμε ετησίως το 4,6% του ΑΕΠ. Το 56% της συνολικής κατανάλωσης παρατηρείται στον τομέα των μεταφορών. Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 18,5%, ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι (οικιακός, εμπορικός, κ.α.) αντιπροσωπεύουν το 25%

news247.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters