Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η Μέρκελ εκβιάζει: ή συντεταγμένη, ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία

Όπως δείχνουν όλες οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων θα ξεπεράσει το 50%. Οι πιέσεις της Μέρκελ είναι ασφυκτικές. ‘Η το δέχεστε ή χρεοκοπείτε. Μ’ αυτό το σκεπτικό θα πάει και στη Βουλή της για να πάρει την ψήφο που χρειάζεται πριν πάει στη Σύνοδο της Τετάρτης.

O εκβιασμός είναι τόσο τρομερός, τόσο άγριος που το Τρίτο Ράιχ ωχριά μπροστά στο .....
Τέταρτο που έρχεται. Κι ας μη βιάζονται κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι υβρίζουμε τη Γερμανία. Η πρακτική του ωμού εκβιασμού ακόμη κι όταν οδηγεί στη διάλυση μιας χώρας, αυτό είναι ότι χειρότερο υπάρχει.

Η τελική λύση φαίνεται να είναι αυτή και δυστυχώς ακόμη και τώρα ούτε η κυβέρνηση ούτε κανείς άλλος μπορεί να πει στον κόσμο τι σημαίνουν όλα αυτά.

Φαίνεται ότι η Γαλλία έχει κάνει πίσω σε όλα: ακόμη και σε ότι αφορά το αν ο EFSF θα είναι τράπεζα ή ασφαλιστικός οργανισμός ή και τα δύο, όπως τελικά επιλέγεται.

Επίσης, είναι γνωστό ότι και το ΔΝΤ ζητά κούρεμα 60% και μάλιστα εκβιάζει με την άρνησή του να δώσει την 6η δόση.

Το νέο στοιχείο είναι ότι τελικά επιλέγεται να κουρευτεί το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που έχουν εκδοθεί μέχρι το 2035. Εκτιμάται ότι λίγο πάνω από 200 δισ. ευρώ θα κοπούν στα δύο (αν επιλεγεί το κούρεμα 50%) με την Ελλάδα να κερδίζει λίγο πάνω από 100 δισ ευρώ ελάφρυνση του χρέους της.

Έχοντας λοιπόν αυτά τα δεδομένα, και υποψιασμένοι πλέον τι σημαίνει αυτό για την πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, το μόνο που μπορεί να πούμε είναι ότι επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έστω και την ύστατη στιγμή.

Και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό σενάριο για τους Έλληνες, για το μέλλον τους, για τη ζωή τους. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το πόσα χρήματα θα χάσουν από τα υπερκέρδη τους οι τραπεζίτες, εδώ και στο εξωτερικό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους κόπους και τις θυσίες μιας ολόκληρης χώρας, που έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού.

Πρώτα – πρώτα πρέπει η κυβέρνηση να διεκδικήσει εξαίρεση των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχουν τοξικά ομόλογα 21-25 δισ. ευρώ. Αν δεν το πετύχει πρέπει να ζητήσει στήριξη προκειμένου να μην καταρρεύσουν τα ταμεία και μειωθούν οι συντάξεις ή διαλυθεί το ιατροφαρμακευτικό σύστημα. Δεν φταίνε οι εκατομμύρια συνταξιούχοι που έχουν πληρώσει εισφορές για τα γεράματά τους, για το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα.

Η κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει για μια φορά το ανάστημά της και να πει στους ξένους ότι «μαζί αποτύχαμε». Η τρόικα μαζί με τους εντολοδόχους της στην Ελλάδα, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Βενιζέλο και τους υπολοίπους, απέτυχαν τα τελευταία δύο χρόνια να μαντέψουν την πορεία της χώρας. Τόσο ο Τόμσεν ή η Κομισιόν όσο και ο Παπακωνσταντίνου μας έλεγαν πριν το καλοκαίρι ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα βγούμε στις αγορές. Ξαφνικά η έκθεση της ΕΕ κάνει λόγο για έξοδο μετά από 10 χρόνια.

Επομένως, ή είναι άσχετοι και επικίνδυνοι, ή είχαν από την αρχή σχέδιο διάλυσης της χώρας. Δε φταίνε οι πολίτες για την άθλια οικονομική πολιτική τους.

Θα πρέπει να μη δεχθεί ο κ. Παπανδρέου κανέναν όρο για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Δείτε μόνο τον Μπερλουσκόνι, αυτόν τον γραφικό τύπο ο οποίος μόλις οι Ευρωπαίοι του είπαν ότι η χώρα του είναι ένα βήμα από το Ταμείο Στήριξης κι ότι θα πρέπει να πάρει μέτρα, αντέδρασε εντόνως λέγοντας ότι δεν μπορεί οι άλλες χώρες να πουν τι θα κάνει κάποιο άλλο μέλος.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δείξει τα πραγματικά στοιχεία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και να πει στους εκβιαστές της Ευρώπης ότι αν το ελληνικό τσουνάμι της κοινωνικής αντίδρασης ξεκινήσει, θα τους πνίξει όλους.

Έχει τα κότσια η κυβέρνηση να υψώσει τη φωνή της ή πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή;

Αλλά την απάντηση την ξέρετε: Δεν τα έχει και γι’ αυτό θα πάει στις εκλογές της απόδρασης.

http://www.antinews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_3377.html

Καταιγίδα αγωγών για τις δωρεές στα πυρόπληκτα

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!

Ποιοί ζητούν πίσω τα λεφτά τους
Αυστραλιανή κυβέρνηση 3 εκατ. δολάρια
Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου 10 εκατ. ευρώ
Εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας 20 εκατ. ευρώ (τα.....
μοίρασε μόνος του)
Σπύρος Λάτσης Eurobank 60 εκατομμύρια
Ανδρέας Κανελλόπουλος Τιτάν 1 εκατ. ευρώ
Κλέλια Χατζηιωάννου 5,5
Άλεξ Σπανός ομογενής επιχειρηματίας 1 εκατ.
Αρχιεπισκοπή Αμερικής άνω των 2,5 εκατ. ‘
Μπελλές Αριστείδης Νηρεύς 100.000
Αυστραλιανή κυβέρνηση 3 εκατ. δολάρια
Εθνική Τράπεζα 25 εκατ. (50)
Εμπορική (Credit Agricole) 6 εκατ.
Lafarge ΑΓΕΤ Ηρακλής 1
Βαρδινογιάννης ΕΛΠΕ 5 εκατ
S&B Βιομηχανικά ορυκτά 500.000
Εφοπλιστής Β. Κωνσταντακόπουλος 6 εκατ. ευρώ
Attica Συμμετοχών του ομίλου Παναγόπουλου για λογαριασμό των εταιρειών Super Fast Ferries και Blue Star Ferries 150.000 ευρώ.
Οι Hellenic Seaways 100.000 ευρώ.
Ο εφοπλιστής Ν. Λαιμός, 500.000 ευρώ.
Θ. Βασιλάκης Aegean Airlines 1 εκατ. ευρώ
Γ. Δαυίδ Coca Cola 2 εκατ. ευρώ

Στα όρια της γελοιότητας κινείται πλέον το ελληνικό Δημόσιο, με την κατάργηση του Ταμείου Μολυβιάτη για τους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας και της Ηλείας και την «ενσωμάτωση» των 118 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν απομείνει σε αυτό, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι τοπικοί βουλευτές, είχαν προειδοποιήσει, ότι κάτι τέτοιο ήταν απαράδεκτο, όμως κανείς δεν τους άκουσε. Και έτσι, οι δωρητές, αρχίζουν σιγά σιγά να ζητούν τα λεφτά τους πίσω, αφού για άλλο σκοπό τα έδωσαν και αλλού τα βλέπουν να κατευθύνονται. Και το ελληνικό Κράτος, ετοιμάζεται να ανοίξει «πόλεμο» με πανίσχυρους εφοπλιστές και επιχειρηματίες που είδαν το καλό που έκαναν να πάει στο… γιαλό.
Ήδη, ο πανίσχυρος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, έχει καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, να του επιστραφούν τα 37 εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει για τους πυρόπληκτους, απειλώντας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη! Το παράδειγμά του, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι τις ημέρες της καταστροφής, είχαν διαθέσει μεγάλα ποσά για την ανακούφιση των πυρόπληκτων, αλλά… μόνο εκεί δεν τα είδαν να κατευθύνονται. Το ελληνικό Δημόσιο, τρέχει τώρα και δεν φτάνει να βρει τα χρήματα για να τα επιστρέψει (;) ή να επαναδημιουργήσει το ταμείο.
Ποιοι έδωσαν
Ο κ. Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής, έχει απευθυνθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών με επιστολή του, ζητώντας να επιστραφούν τα χρήματα που είχε δωρίσει. Την υπόθεση έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός, Παντελής Οικονόμου, ο οποίος και έχει διαπιστώσει πως είναι μάλλον αδύνατο να τον μεταπείσει (είχαν και τηλεφωνική συνομιλία, μεταξύ τους). Το αντίθετο.
Τον ίδιο δρόμο με τον κ. Αγγελόπουλο, αναμένεται να πάρουν
και άλλοι ισχυροί, οι οποίοι έδωσαν (μαζί φυσικά και με χιλιάδες «ανώνυμους» Έλληνες που έδωσαν από το υστέρημά τους) συνολικό ποσό το οποίο έφτασε να γεμίσει το ειδικό ταμείο που είχε συστηθεί για τους πυρόπληκτους με 208 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά, το 2007. Γιατί, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί μόλις τα 90, με τα υπόλοιπα να μετακινούνται, με την κατάργηση του ταμείου, προς το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων. Μα αυτοί, για άλλο σκοπό τα έδωσαν!
Είχε δίκιο λοιπόν τότε, ο εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας, ο οποίος υποσχόταν ότι θα μοιράσει 20 εκατομμύρια ευρώ στους πυρόπληκτους, χωρίς την παρέμβαση της Πολιτείας. Κάτι ήξερε. Τώρα, όλοι όσοι έδωσαν χρήματα, ή θα τα διεκδικήσουν, ή θα ρωτούν με μεγαλύτερη ένταση (γιατί, όλοι τους ρωτούν) τι απέγιναν. Όπως η Αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία και ετοιμάζει αγωγή, ζητώντας να της επιστραφούν τα 3 εκατομμύρια δολάρια της δωρεάς της!
Ανάμεσά τους, η Athens Post ξεχωρίζει κάποιους. Το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, είχαν προσφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο. Ο Σπ. Λάτσης και ο Όμιλος Eurobank 60 εκατομμύρια, η Εθνική 50 (τα 25 εκατομμύρια διατέθηκαν στο Ταμείο και τα υπόλοιπα σε δράσεις στην περιοχή), η Κλέλια Χατζηιωάννου 5,5 εκατομμύρια, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά 500.000, ο εφοπλιστής Β. Κωνσταντακόπουλος 6 εκατ. ευρώ, ο Ανδρέας Κανελλόπουλος μέσω της Τιτάν, 1 εκατομμύριο, όπως και ο ομογενής επιχειρηματίας Άλεξ Σπανός, τα ΕΛΠΕ και η Μ. Βαρδινογιάννη 5 εκατομμύρια, η Attica του Ομίλου Παναγόπουλου 150.000 ευρώ, ο Αριστείδης Μπελλές της Νηρεύς 100.000, ο εφοπλιστής Ν. Λαιμός 500.000 ευρώ, ο Θ. Βασιλάκης της Aegean, 1 εκατ. ευρώ, ο Γ. Δαυίδ της Coca Cola 3E 2 εκατομμύρια.
Και φυσικά, αυτοί δεν είναι οι μόνοι. Γιατί υπάρχουν 92.000 δωρητές από τους οποίους συγκεντρώθηκε το παραπάνω ποσό, ανάμεσα στους οποίους μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους Γάλλους της Credit Agricole (έχουν την Εμπορική Τράπεζα, έδωσαν 6 εκατομμύρια) και της Lafarge (έχουν την ΑΓΕΤ Ηρακλής, έδωσαν 1 εκατομμύριο), η Hellenic Seaways, η Αυστραλιανή κυβέρνηση και η Αρχιεπισκοπή Αμερική, η οποία δώρισε 2,5 εκατ. ευρώ από τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ. Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι το πού πήγαν τα λεφτά. Αλλά, θα το μάθουμε τώρα, που οι βουλευτές κινούνται δικαστικά…

http://athenapost.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_1068.html

Με σχέδιο Βενιζέλου οριστικό τέλος στα «ευγενή ταμεία»!

Η κατάσταση με τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πασίδηλο ότι  χειροτερεύει για όλους αλλά τα δύσκολα θα έλθουν αμέσως μετά το διαφαινόμενο κούρεμα. Ο κ. Κουτρουμάνης ενώ αρχικά είχε πείσει τους «σκληρούς» της τρόικας ότι κάποιοι θα πρέπει να κρατήσουν κάποιοι πρέπει να κρατήσουν σήμερα είναι και ο ίδιος σε πλήρες αδιέξοδο. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ωστόσο φαίνεται να επιμένει ότι «η λύση είναι έτοιμη και βρίσκεται στο συρτάρι του κ. Βενιζέλου».


Έτσι, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, και για το τελικό σχέδιο νόμου τα Ταμεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και οι επιστήμονες, ασφαλισμένοι στους φορείς που συναποτελούν το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (πρώην ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών, ΤΣΜΕΔΕ) δεν  θα τη «γλιτώσουν» και πάλι και με βάσει το «σχέδιο Βενιζέλου»  θα ενταχθούν στο ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, όπως συνέβη με τα πάλαι ποτέ ευγενή Ταμεία του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Εθνικής Τράπεζας και της ΑΤΕ.

Την ώρα που αναμένονται οι εξελίξεις για το περιβόητο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, τις οποίες ετοιμάζουν Ε.Ε. και τράπεζες για τη χώρα μας, η κυβέρνηση δημιουργεί επικοινωνιακά τρικ για το ποσοστό του με κέρδος τις εντυπώσεις, ενώ το μέγαρο Μαξίμου έχει έτοιμη λύση για το κενό που θα υπάρξει στα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της εκμετάλλευσης των «ευγενών» εξ αυτών. 

Η ελληνική κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει μέσω των ΜΜΕ και κυρίως μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ -το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσης της διοίκησης του οποίου αποτελείται από κυβερνητικά στελέχη- ότι το ποσοστό της απομείωσης του χρέους θα φτάσει 50-60%, ενώ την ίδια ώρα η Ευρώπη φαίνεται να καταλήγει σε ποσοστό «κουρέματος» σε ποσοστό 40%. Το «φούσκωμα» του ποσοστού αποσκοπεί στο να φανεί, η «μείωση» του ποσοστού ως διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης.

Πέρα όμως από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, μία από τις σημαντικότερες πλευρές της επόμενης μέρας της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει να κάνει, εκτός από τον τραπεζικό τομέα, με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ως γνωστόν κατέχουν 23-28 δισ. ευρώ ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Για να γεφυρώσει το χάσμα που θα προκύψει και για να λύσει αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που έχουν επισημάνει πολλάκις οι οικονομολόγοι, η κυβέρνηση, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος  προτίθεται να βάλει χέρι στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία», δηλαδή των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών, μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται ότι αυτά τα ταμεία, θεωρούνται από τα περισσότερο υγιή, με τα μέλη τους να είναι έτοιμα για σκληρές αντιδράσεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση τα χρησιμοποιήσει.

newpostgr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/blog-post_3549.html

Εκλογές και απόδραση Παπανδρέου από την εξουσία

Η οργή της κοινωνίας, το μεγάλο «κούρεμα», η χρεοκοπία δηλαδή της χώρας, και η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αναγκάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρωθυπουργό αφενός να πετάξει το μπαλάκι των εκλογών στη ΝΔ και αφετέρου να ψάξει σχέδιο απόδρασης από την πολιτική. Τα νέα βάρβαρα μέτρα, κατόπιν εντολής της Μέρκελ, που σύντομα θα επιχειρήσει ο Παπανδρέου να επιβάλλει στην κοινωνία, θα είναι, λένε ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το τέλος αυτής της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδράσει από την εξουσία, με τις λιγότερες απώλειες, θα ζητήσει η νέα δανειακή σύμβαση να περάσει με την ψήφο 180 βουλευτών.

Στην περίπτωση που αυτό δεν περάσει τότε αναγκαστικά πάμε σε πρόωρες εκλογές και στον σχεδιασμό του είναι να τις χρεώσει στη ΝΔ…

Απλός κομπάρσος ο Παπανδρέου

Η κατάσταση ώρα με την ώρα γίνεται όλο και πιο δραματική για την Ελλάδα. Από την «επιτυχία» της 21ης Ιουλίου του Παπανδρέου, φτάσαμε σήμερα στο δράμα του «κουρέματος» – χρεοκοπίας της χώρας, το οποίο κούρεμα όπως όλα δείχνουν μπορεί να ξεπεράσει και το 50%. Την ίδια στιγμή ο «πετυχημένος» και κομπάρσος των εξελίξεων πρωθυπουργός επιμένει ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την Ελλάδα παρούσα και με συγκεκριμένους και αποσαφηνισμένους στόχους».

Σύμφωνα με τον Παπανδρέου που οδήγησε τη χώρα στη καταστροφή και στη χρεοκοπία, «στόχος είναι η ελάφρυνση του βάρους του χρέους που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη».

Αυτό ακριβώς δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται και πως η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή διάσταση.

Η αλήθεια, πέρα από τις πρωθυπουργικές κορώνες, είναι ότι Μέρκελ και Σαρκοζί αφού πρώτα ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους στον πρωθυπουργό στη συνέχεια του εξήγησαν πως πρέπει να παρθούν και νέα μέτρα!!!

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους ένα κούρεμα 50% θα σημάνει απώλειες για τα ελληγνικά ασφαλιστικά ταμεία της τάξης των 3 δισ. τα οποία με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθούν ώστε να μην υπάρξει κατάρρευσή τους.

Ταυτόχρονα μεγάλες θα είναι οι απώλειες των ελληνικών τραπεζών πολλές εκ των οποίων θα περιμένουν μονάχα τη στήριξη από αυτά τα 108 δισ. ευρώ, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν για μήνες να βγουν στις αγορές.

Οι καταθέσεις δεν θα κινδυνεύσουν – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση – ωστόσο κάποιες τράπεζες θα περάσουν αναγκαστικά στον έλεγχο του Δημοσίου.

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/10/blog-post_8148.html

Απειλούν την Ελλάδα με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία

Την οξύτατη αντίδραση των μεγάλων τραπεζών που κατέχουν το ελληνικό χρέος, προκάλεσαν οι πληροφορίες για γερμανικό σχέδιο που προβλέπει κούρεμα μέχρι 60%.
Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ με non paper για το ελληνικό χρέος, που δόθηκε στη δημοσιότητα προβλέπει επίσης κούρεμα 60% και την Ελλάδα εκτός αγορών μέχρι το 2021.
Το ΔΝΤ κάνει αναφορά στην πιο αργή ανάκαμψη της οικονομίας, στην.....
καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων, την καθυστέρηση στην εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος και στην καθυστερημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Ενώ, όμως Γερμανία και ΔΝΤ πιέζουν για εθελοντικό κούρεμα έως 60%, οι τράπεζες δεν δείχνουν διατεθειμένες να υποστούν τόσο μεγάλη ζημιά
"Υπάρχουν και όρια"
Στα σενάρια περί κουρέματος 60%, απάντησαν με αιχμηρή ανακοίνωση οι μεγάλες τράπεζες μέλη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IFF).
Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του IFF, Τσαρλς Νταλάρα, υπάρχουν όρια στο επίπεδο κουρέματος του ελληνικού χρέους, ώστε να μπορεί να θεωρείται "εθελοντικό" και άρα να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός.
"Οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, ωστόσο, υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως εθελοντικό", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Νταλάρα.
Τη Δευτέρα, υπήρξαν πληροφορίες ότι ΕΕ και τράπεζες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, αν και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.
Πάντως τα όσα ανακοίνωσε ο Τσαρλς Νταλάρα δείχνουν ότι μάλλον υπάρχει σημαντικό χάσμα σχετικά με το κούρεμα, ενώ ο χρόνος τελειώνει.
"Μια προσέγγιση που δεν θα βασιζόταν στη συνεργασία και θα αφορούσε μονομερείς ενέργειες θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία, γεγονός που θα απομόνωνε την ελληνική οικονομία από τις διεθνείς αγορές επί πολλά χρόνια".
"Συνεχίζουμε να μελετάμε τις επιλογές που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια ρεαλιστική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και θα είχαν ως αποτέλεσμα την επανεμφάνιση της ανάπτυξης και των επενδύσεων" προσθέτει ο κ. Νταλάρα και καταλήγοντας τονίζει ότι το IFF υποστηρίζει την αναζήτηση εποικοδομητικών λύσεων από τις οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν όχι μόνο οι επενδυτές αλλά και η Ελλάδα.

http://news247.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_2531.html

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ
ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Να τιμήσουμε την εθνική μας επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ στον γερμανικό φασισμό και την αντίσταση της Ελλάδας στον γερμανό κατακτητή και στους ντόπιους δοσίλογους οι....
οποίοι εβδομήντα χρόνια μετά τον προσκάλεσαν, τον επανέφεραν και τον υπηρετούν.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Εμπρός να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας.

Η σημαία αυτή να κατέβει από τον ιστό μόνον μετά την πτώση της κατοχικής κυβέρνησης, της απονομής δικαιοσύνης και της αποκατάστασης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που έχουν αφαιρεθεί από την κοινοβουλευτική δικτατορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των κάθε λογής προθύμων που την συνεπικουρούν.

Πρωτοβουλία www.edosyntagma.gr
 
 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Προς Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αγαπητοί 300

Επειδή τα πολυνομοσχέδια τα ψηφίζετε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.. Θα ήθελα να απαντήσετε με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ στις παρακάτω ερωτήσεις...

1.Υπάρχουν απατεώνες πολιτικοί.;

2. Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν πολιτικοί οι οποίοι σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων που ήταν παράλληλα ιδιοκτήτες των....
ΜΜΕ, κλέβανε ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούσαν να φοροδιαφύγουν;

3. Υπάρχει κάποιος τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα;

4. Είναι αλήθεια πως η Παιδεία, το μέλλον κάθε χώρας, είναι πεδίο αισχρής συναλλαγής καθώς οι φοιτητές με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου που μόλις τώρα καταργήθηκε, ψήφιζαν για τους Πρυτάνεις και πουλούσαν τις ψήφους τους με αντάλλαγμα τα θέματα στις εξετάσεις και τις θέσεις για τις διδακτορικές διατριβές;

5. Συμφωνείτε πως αρκετοί αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, με πολιτική κάλυψη, εξαπατούσαν την Ε.Ε. εμφανίζοντας εκτάσεις που δεν καλλιεργούσαν και ψεύτικη παραγωγή για να εισπράττουν τις επιδοτήσεις, ενώ τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αντί να αξιοποιηθούν στην αναμόρφωση των καλλιεργειών και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γινόντουσαν πολυτελή αυτοκίνητα και γλέντια στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας;

6.Μετά από τις 5 πρώτες ερωτήσεις συμφωνείτε πως ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει;

7. Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει;

8.Ξέρετε πως εδώ και χρόνια, τις δημόσιες εκτάσεις τις οικειοποιούνται και τις πωλούν συμμορίες κρατικών υπαλλήλων στις πολεοδομίες και τις δασικές υπηρεσίες σε συνεργασία με επίορκους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς «νονούς»;

9.Γνωρίζετε πόσα -περίπου - αυθαίρετα υπάρχουν στη χώρα..?

10.Κρίνετε τίμιο και ηθικό το γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί της χώρας βλ. Διαμαντοπούλου διορίστηκαν Νομάρχες σε πολύ μικρή ηλικία χωρίς ποτέ να έχουν δουλέψει.. και καταντήσανε επαγγελματίες πολιτικοί ;

11.Θεωρείται σωστό μέτρο την Βουλευτική ασυλία..?

12.Θεωρείτε δίκαιο τον εκλογικό νόμο..?

13.Συμφωνείτε πως η λέξη τιμωρία απουσιάζει από το λεξιλόγιο της Δημόσιας Διοίκησης;

14.Γνωρίζετε πως Παθολόγος Γενικού Νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εγκατέλειπε τη θέση του, αφήνοντας παράνομα ως αντικαταστάτη, ειδικευόμενο γιατρό, με μικρότερη εμπειρία με αποτέλεσμα, ασθενής που εισήχθη με πονοκέφαλο πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης.; ΥΓ. Ποινή: Καμία!

15.Γνωρίζετε πως Υπάλληλος δήμου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων παραπέμφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων; ΥΓ. Ποινή: Καμία!

16.Ξέρετε πως Υπάλληλος πανεπιστημίου, υπεύθυνος για την παραλαβή πετρελαίου, παρήγγειλε τεράστιες ποσότητες τις οποίες έκλεβε και πουλούσε στην αγορά και η ζημιά που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο ήταν 7.000.000 ευρώ; ΥΓ. Ποινή: Καμία!

17.Το ξέρετε πως δύο ελεγκτές εσόδων-εξόδων έκλεψαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 1996 έως και το 2001; ΥΓ. Ποινή: 6 μήνες προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους!

18.Συμφωνείτε πως στις παραπάνω περιπτώσεις οι συνένοχοι είναι περισσότεροι και σε υψηλότερα κλιμάκια Διοίκησης;

19.Ξέρετε πως σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ο Δημόσιος Οργανισμός ΑΓΡΟΓΗ, από το 1998 μέχρι το 2009 είχε μόλις 73 υπαλλήλους και, ξαφνικά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο λίγο πριν τις εκλογές του 2009, απέκτησε άλλους 269;

20.Γνωρίζετε πόσοι συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού βουλευτών έχουν προσληφθεί στη Βουλή των Ελλήνων.;

21.Συμφωνείτε πως τόσα χρόνια αναξιοκρατίας και διαφθοράς έχουν απομακρύνει τους σοβαρούς ανθρώπους από την δημόσια ζωή;

22. Συμφωνείτε πως είναι αν μη τι άλλο χαζό.. πως η επιλογή διοικητών νοσοκομείων από τη σημερινή κυβέρνηση προέβλεψε ώστε ούτε ένας στους τρεις να μην έχει διοικητική εμπειρία και ούτε ένας στους δέκα σχετική εκπαίδευση; ΥΓ. Ως διοικητές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε άλλους και . θεολόγος, φιλόλογος, γεωλόγος, εκπαιδευτικός, ναυπηγός, διαιτολόγος, στρατιωτικός χημικός, τελωνειακός, ηλεκτρολόγος...

23.Αγαπητοί μου Βουλευτές θα μπει κάποιος φυλακή... επιτέλους;



Με πολλή πολλή αγάπη πραγματικά...



Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης 31 ετών - Κατερίνη
email Triantafyllidispanagiotis@hotmail.com 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_1833.html

Προς κάθε... ενδιαφερόμενο: Δικάζεται ο τ. πρόεδρος της Αργεντινής...

Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρουά, ο φυγομάχος πολιτικός που κυριολεκτικά το έσκασε, εγκαταλείποντας αναίσχυντα το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο (!) όταν χρεοκόπησε η χώρα του το 2001, καλείται 10 ολόκληρα χρόνια μετά να λογοδοτήσει απέναντι στον λαό του για τις τεράστιες ευθύνες του και τις πράξεις του, με την κατηγορία της διαφθοράς, σε....
μεγάλη δίκη που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου και στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν 300 μάρτυρες!

Η κυβέρνηση του Ντε Λα Ρουά, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 1999 μέχρι την κρίση του 2001, κατηγορείται από τον Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του κοινοβουλίου, ότι κατέβαλε 5 εκατομμύρια σε δωροδοκίες, με σκοπό να εγκριθεί από την Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000. Για την ίδια υπόθεση έχουν κατηγορηθεί ο πρώην υπουργός Εργασίας Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και ένας υπάλληλος της Γερουσίας.

Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία ακυρώθηκε το 2004, ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει το ΔΝΤ στην Αργεντινή για την αποδέσμευση ενός δανείου. Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος έχει διαψεύσει ότι η κυβέρνησή του δωροδόκησε για να τροποποιηθεί ο νόμος και υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικών και δικαστικών διώξεων.


Επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα, υπενθυμίζουμε ότι η βαθιά ύφεση έπληξε την Αργεντινή το χρονικό διάστημα 1998-1999 και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το 2001-2002, ουσιαστικά ήταν το φυσικό επακόλουθο της ύφεσης. Η ύφεση το 1999 βρισκόταν στο ύψος του -4%, η οποία κατέληξε σε στασιμότητα το 2000, παρά τα τεράστια δάνεια εκ μέρους του ΔΝΤ και των ιδιωτικών τραπεζών.

Η ανεργία αυξήθηκε δραματικά και οι πολίτες πραγματοποιούσαν μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν το 2001 σε ένα σημαντικό και δυναμικό παράγοντα της πολιτικής.

Λόγω της ανεργίας, η όποια μάστιζε τη χώρα, παρατηρήθηκαν διάφορα φαινόμενα. Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στην «άτυπη» οικονομία, δηλαδή λειτουργούσαν μικρές επιχειρήσεις, χωρίς νόμιμες άδειες και φορολογικές δηλώσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα, μεταξύ άλλων, ήταν οι Cartoneros, οι οποίοι μάζευαν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτικά και χαρτοκιβώτια, από τα σκουπίδια και στη συνέχεια τα πουλούσαν.

Επίσης, έκαναν την εμφάνισή τους τα «χρεωστικά ομόλογα», με τη χρήση των οποίων, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δημόσιοι υπάλληλοι «πληρώνονταν» μέχρι και το 50% του μισθού τους. Αυτά τα ομόλογα είχαν τη μορφή χαρτονομίσματος, γίνονταν αποδεκτά από πολλά καταστήματα της χώρας, αλλά η αξία τους υπολογιζόταν χαμηλότερα από το αναγραφόμενο ποσόν.

Δημιουργήθηκαν και «ανταλλακτήρια τροφίμων», μέσω των οποίων προωθούνταν ανταλλαγές τροφίμων και υπηρεσιών. Για παράδειγμα, τομάτες ανταλλάσσονταν με αυγά, κρέας και λαχανικά. Αυτό το φαινόμενο εξελίχθηκε μαζικά το 2001, με αποτέλεσμα η κάθε γειτονιά να έχει το δικό της «ανταλλακτήριο τροφίμων» και να εκδοθεί νόμισμα από την εκπροσώπηση των ανταλλακτηρίων, το οποίο χρησιμοποιούνταν ακόμα και για την αγορά ακινήτων.

Λόγω όλων αυτών των συνθηκών και της αποτελμάτωσης της οικονομίας, απαιτήθηκε από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού η υποτίμηση του νομίσματος. Η απαίτηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, καθώς φοβήθηκε την περαιτέρω μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Τότε, η κυβέρνηση επέλεξε να συνδεθεί το επίσημο νόμισμα της Αργεντινής με μια συγχώνευση νομισμάτων, η οποία αποτελούνταν κατά 50% από ευρώ και κατά 50% από δολάρια. Με αυτό τον τρόπο, η οικονομία εμφάνισε μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όμως η εμφάνιση της παγκόσμιας ύφεσης, η οποία προκλήθηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερική στις 11-9-2001, επιβεβαίωσε την άρνηση των οικονομολόγων σε αυτή την τεχνική. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν οι επενδυτές την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις αγορές.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής, το Νοέμβριο του 2001, ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ σε σχέση με τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Από την πλευρά του, το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το δάνειο ύψους 1.25 δισ. δολαρίων, το οποίο είχε προγραμματιστεί. Αυτή η είδηση «έσκασε» σαν βόμβα για τις παγκόσμιες χρηματαγορές, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν κεφάλαια από τη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός το οποίο προκάλεσε τεράστια κρίση σε όλο το τραπεζικό σύστημα.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει την ολοκληρωτική καταστροφή, εισήγαγε αμέσως μια νομοθετική διάταξη, η οποία επέτρεπε ανάληψη μέχρι 250 πέσος από τους τραπεζικούς λογαριασμούς την εβδομάδα. Η ενέργεια αυτή, αποσκοπούσε στο να εμποδίσει την ανταλλαγή πέσος με δολάρια, επειδή το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει.

Αυτή η ενέργεια επιδείνωσε τη κατάσταση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Οι πολίτες εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια γενική απεργία στις 13 Δεκεμβρίου, η οποία κατέληξε σε μαζικές και βίαιες διαδηλώσεις στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, χάνοντας τη ζωή τους συνολικά 28 άνθρωποι. Την επόμενη μέρα, στις 21 Δεκεμβρίου, ο Φερνάντο Ντε Λα Ρουά παραιτήθηκε, εγκαταλείποντας το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος τον είχε περικυκλώσει!

Σήμερα, 10 ολόκληρα χρόνια μετά, ο βασικός υπαίτιος της καταστροφής καλείται να λογοδοτήσει απέναντι στον λαό που έφερε στο χείλος του γκρεμού. Όπως είναι φυσικό, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα.

Ευελπιστούμε η είδηση αυτή να χτυπήσει ένα "συνειδησιακό καμπανάκι" κινδύνου και ευθύνης προς κάθε... ενδιαφερόμενο ηγέτη απανταχού της γης, που αποφασίζει για τη μοίρα ενός λαού...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_8411.html

Σχεδιάζεται αποκλεισμός του αεροδρομίου την ημέρα επιστροφής του πρωθυπουργού

Ακραίες μορφές κινητοποιήσεων σχεδιάζει , σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews.gr, το συλλογικό όργανο των επαγγελματικών ομάδων, (γιατροί συμβολαιογράφοι , δικηγόροι , φαρμακοποιοί , ταξιτζήδες και 25 κλάδοι ακόμη), που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας. Εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του «Ελ. Βενιζέλος» την Τετάρτη ή την Πέμπτη , την ώρα που θα προσγειώνεται το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ώστε να μην επιτρέψουν στον....
Παπανδρέου να γυρίσει στην Αθήνα αν έχει υπογράψει πέρα από το «κούρεμα», την κηδεμονία της χώρας στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Κατά τις ίδιες πηγές , ένας - δύο από όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση ενημέρωσαν αμέσως το Μαξίμου για αυτή την πρόταση προκαλώντας τρομερά χτυποκάρδια.
«Πρόκειται για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν παραπονούμενοι μόνο και μόνο για να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις μας. Τους έχουμε εντοπίσει και τους ξέρουμε» αναφέρουν εκπρόσωποι του συλλογικού οργάνου.

http://www.kentrinews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_60.html

Εκτός από την 21η Ιουλίου plus, υπάρχει και το Γουδί plus…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Παπανδρέου βλέπει την Ελλάδα ως μια Ιφιγένεια, που οφείλει να θυσιάζεται ξανά και ξανά για να εξευμενίζει τους δανειστές της.

Αν, όμως, όντως το «μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί του» είναι οι «θυσίες του ελληνικού λαού», όπως είπε μετά την συνάντησή του με τον Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, τότε δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά.

Οι δανειστές δεν συγκινούνται με τις θυσίες – γι’ αυτό και αυτές δεν είναι ποτέ αρκετές.

Επομένως, χρειάζεται πολύ σοβαρότερη διαπραγμάτευση, πίεση, ακόμη και εκβιασμός, αυτές τις πραγματικά κρίσιμες ώρες που η Ελλάδα έχει την ατυχία να βρίσκεται στα χέρια «διαπραγματευτών» (λέμε τώρα, εξ ου και τα εισαγωγικά), που δεν διαπραγματεύονται τίποτε – αν και η «επαναδιαπραγμάτευση», για την οποία τώρα κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρξε ένας από τους πυλώνες της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία από τέτοιου είδους «διαπραγματεύσεις» απέβη οδυνηρή.

Όφειλαν να είχαν διαπραγματευτεί ενόψει της 11ης και 25ης Μαρτίου και δεν το έπραξαν – απλώς πανηγύρισαν με την επιστροφή τους την είσοδο των ιδιωτών επενδυτών στο ελληνικό χρέος.

Όφειλαν να είχαν διαπραγματευτεί στις 12 και στις 21 Ιουλίου και δεν το έπραξαν – απλώς αυτοχειροκροτήθηκαν με την επιστροφή τους, διακηρύσσοντας ότι πλέον υπάρχει «σκληρό ευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ της Ελλάδας», για να θυμηθούμε άλλη μια από τις παροιμιώδεις εκφράσεις του κ. Βενιζέλου.

Και στις δύο περιπτώσεις (όπως και με το Μνημόνιο που αποδείχθηκε ότι έσπευσαν άρον άρον να το υπογράψουν), δέχθηκαν ό,τι τους επέβαλαν, διότι απλά έχουν τόσο πολύ συκοφαντήσει τη χώρα που δεν μπορούν να την υπερασπιστούν.

Δεν μπορούν να υπερασπιστούν τη χώρα ούτε έναντι των χωρών του Άξονα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που συνασπίστηκαν ξανά, αλλά ούτε και έναντι του σημερινού γαλλογερμανικού άξονα, που, όπως αποδείχθηκε, διαλύθηκε μόνος του – πόσο μάλλον να ξεμπροστιαζόταν εγκαίρως από μια χώρα που θέλει να δηλώνει περήφανη.

Τόσο «σκληρό» ήταν το ευρωπαϊκό μέτωπο, που δεν κατάφερε να κρατήσει τη δική του συνοχή για πάνω από τρεις μήνες...

Μέρκελ και Σαρκοζί συναντιούνται και ξανασυναντιούνται, τηλεφωνιούνται και ξανατηλεφωνιούνται και στο τέλος τα σπάνε.

Από τον περασμένο Μάρτιο οργανώνουν και ξαναοργανώνουν Eurogroup, Εκοφίν και Ευρωπαϊκά Συμβούλια – έφθασαν στην απόλυτη γελοιότητα να συγκαλέσουν δύο Ευρωπαϊκά Συμβούλια σε τρεις ημέρες – και στο τέλος καταλήγουν κάθε φορά σε λύσεις χειρότερες από τις προηγούμενες.

Αυτοί είναι οι σούπερ ηγέτες, οι μάνατζερς που θα μας δώσουν… τεχνογνωσία, οι πολιτικοί (λέμε τώρα) ενώπιον των οποίων η Ελλάδα οφείλει να τρέμει, να αραδιάζει τις θυσίες της, να εξευτελίζεται, να συκοφαντείται.

Και τώρα, οι δικοί μας πάνσοφοι, ετοιμάζονται να επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Το ακούσαμε από τα χείλη του κ. Βενιζέλου, όταν, προσερχόμενος στο Εκοφίν, μίλησε για… 21η Ιουλίου plus.

Την βρήκε πάλι την καινούργια ανατριχιαστικά γκεμπελική έκφραση.

Τι εννοεί; Ότι θα δεχθούμε «κούρεμα» της τάξης του 50%, όταν όλοι – ακόμη και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Λουκάς Παπαδήμος - προειδοποιούν πως θα είναι καταστροφή;

Μας έδωσαν την έκτη δόση, διότι θα την έδιναν ούτως ή άλλως. Ακόμη και αν τους λέγαμε ότι δεν την θέλουμε, θα μας την έδιναν με το στανιό.

Τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η μεν έκθεση της τρόικας μιλά για μικρή πρόοδο, επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και για εξαιρετικά ανησυχητική δυναμική του χρέους (σας θυμίζει τίποτε αυτό; Μήπως την έκφραση που χρησιμοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που κατηγορήθηκε ως… άσχετο από τον κ. Βενιζέλο και καταργήθηκε;), αυτοί, όμως, έσπευσαν να μας δώσουν τη δόση μας.

Όσο για τους εκβιασμούς, έχουν γίνει πια τόσο γελοίοι, που μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την κ. Βάσω Παπανδρέου, τους χάφτουν.

Επίσης έχουν γίνει (οι εκβιασμοί) τόσο κοινοί, που μπορούμε να υποψιαστούμε πως είναι το αποτέλεσμα συμπαιγνίας, με την συμμετοχή της κυβέρνησης.

Αυτή (η κυβέρνηση) για να τρομοκρατεί βουλευτές και λαό, κάθε φορά που βρίσκεται σε δυσκολία, φαίνεται ότι καταφεύγει στην βοήθεια της τρόικας.

Πρέπει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο; Τραβάμε μια αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup, έτσι για πίεση.

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο; Το Eurogroup δεν συνεδριάζει καν, μας «ξεπετάνε» με μια τηλεδιάσκεψη.

Τα ίδια και με την αποχώρηση της τρόικας, με την καθυστέρηση της έκτης δόσης, με, με…

Τώρα, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι είναι δυνατόν οι θυσίες να αποτελούν διαπραγματευτικό χαρτί.

Τόσο διαπραγματευτικό, που δεν είχε προλάβει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και ο Ολλανδός πρωθυπουργός έλεγε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει αυστηρά την Ελλάδα.

Ας προσέξουν καλά. Δυο μέρες έμειναν ως την Τετάρτη.

Γιατί εκτός από την 21η Ιουλίου plus, υπάρχει και το Γουδί plus…

elzoni.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/21-plus-plus.html

Καζάκης - Αυτή την εκπομπή πιστεύω αξίζει να την δείτε.


Σχεδόν 3 ώρες βίντεο... Παρότι σε κάποια σημεία που προτείνει ο Καζάκης διαφωνώ ή έχω αμφιβολίες, ωστόσο τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που δίνει, συνθέτουν πολύ καλά μια εικόνα ... Σκύλας κ Χάρυβδης!.. Οριακές στιγμές!.. Προτείνω να το δείτε, ασχέτως του τι γνώμη έχετε γι' αυτόν.
Παρότι σε άλλα βίντεο σχολιασμού μου έχω εκθειάσει στοιχεία της ομιλίας του σε διαλόγους, ωφείλω τουλάχιστον να σας προτρέψω να τον ακούσετε. Επιμένω επίσης, πως πρέπει να γίνει μια κουβέντα μεταξύ κ.Καζάκη κ. Γεωργιάδη, για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα αυτές τις κρίσιμες ώρες. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να πιέσουμε για μια τέτοια συζήτηση/κουβέντα.
 
 
Από ανακοίνωση του άρθρου στο fb:..
Καζάκης - Αυτή την εκπομπή πιστεύω αξίζει να την δείτε.
Γνωρίζετε ότι έχω σταθεί απέναντι στον Καζάκη, όμως ποτέ δεν αρνήθηκα ότι λέει σωστά και χρήσιμα πράγματα που αξίζουν ιδιαίτερα στην περιγραφή και καταγραφή των οικονομικών γεγονότων. Σε αυτό το βίντεο λέγονται πολλά. Τα περισσότερα πιστεύω αξίζει να τα ακούσετε. Επίσης θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, και τις δύο πλευρές (Γεωργιάδης-Καζάκης) να έχουν ένα διάλογο στον αέρα, για να χτυπηθούν τα επιχειρήματα των προτάσεων του εκάστου. Όσοι συμφωνείτε μαζί μου, πιέστε με κάποιο τρόπο να γίνει μια τέτοια δημόσια συζήτηση. Έχω ανοίξει και σχετικό διάλογο στο forum του Άδωνι.
Υσ. Αντίστοιχες αιτήσεις έχω κάνει 1 φορά στο Forum Ε.ΠΑ.Μ.-Θεσ/νίκης(έτυχε και το βρήκα πρώτο γράφοντας ΕΠΑΜ στο google) και 2 φορές στο facebook του ΕΠΑΜ που μπαίνει κόσμος (σε αντίθεση με το forum!) (στα wall-comments).
posted by area51gr
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/blog-post_6824.html

Μήπως από Τετάρτη να γιορτάζουμε το νέο "ΟΧΙ" απέναντι στον ΓΑΠ αυτή τη φορά;;;

Από τις αποφάσεις την Τετάρτη στην Σύνοδο Κορυφής, θα παίξουν όλοι μπάλα ο καθένας για κάποιον σκοπό...

Μία πολύ σημαντική πιθανότητα είναι όμως να μπούνε στις διαδικασίες προκήρυξης εκλογών οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα "χαιρετήσουμε" και επίσημα των Γιωργάκη!

Βέβαια δεν ξέρουμε πως μετά αν θα είναι καλύτερα (σίγουρα δεν θα είναι αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία δεν λένε;), πάντως το θετικό είναι πως ο Γιωργάκης αν όλα πάνε καλά θα....
πάει από εκεί που ήρθε(βλέπε America).

Βέβαια είχε αναφέρει και ο Η. Μόσιαλος την Παρασκευή όταν είπε σε συνέντευξή του πως όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας θα τεθούν στο τραπέζι μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ο Γιωργάκης σκέφτεται να φέρει στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, ζητώντας να εγκριθεί με 180 ψήφους, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορέσει να την περάσει με αυτόν τον τρόπο και επομένως να βρει την ευκαιρία να εξαγγείλει εκλογές!

http://psifiakoohiro.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_191.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters