Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ιχωρ - Το αίμα των Ολυμπίων Θεών και η καταγωγή των Ελλήνων

Κατά την Ελληνική Μυθολογία,ιστορία ο Ιχώρ (Ιχώρας) , είναι το αιθέριο χρυσό υγρό που είναι το αίμα των θεών αλλά και των αθανάτων. Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο και σε πολλούς ασθενείς του Ιπποκράτη.
Αυτό το αιθέριο ρευστό λέγεται ότι διατηρεί τις ιδιότητες των τροφίμων και των ποτών των αθανάτων, δηλαδή την αμβροσία και το νέκταρ. Θεωρείται ότι είναι χρυσό στο χρώμα, καθώς και θανάσιμα τοξικό για τους θνητούς. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές,κατά τις επιθέσεις εναντίον θεών γνωστών ημίθεων και ήρώων , σε περίπτωση τραυματισμού των τελευταίων, απελευθερωνόταν Ιχώρ.

Αναφέρεται ως το περιεχόμενο του κυκλοφορικού συστήματος του χάλκινου προστάτη γίγαντα της Κρήτης, Τάλω. Κατ' άλλους όμως το "αίμα" του γίγαντα ήταν υδράργυρος. Λέγεται επίσης ότι Ιχώρ και όχι νερό κυλά στον ποταμό της Στύγας, σε μια από τις πύλες του Κάτω Κόσμου που βρισκεται στην Αχαια της Πελοποννησου.

Ο Ωριγένης αναφέρει ότι όταν τρυπήθηκε ο Χριστός με την λόγχη στο σταυρό ήταν στην φύση του ιχώρ. Ποιοί ήταν πραγματικά οι Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας, ήταν απλώς σύμβολα ή αληθινά υπερδύναμα όντα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα ικανά να μας πείσουν ότι οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων ήταν σύμβολα, όπως υποστήριζε και μια μεγάλη μερίδα φιλοσόφων, οι Στωικοί, οι οποίοι πίστευαν ότι οι μύθοι δεν έχουν κυριολεκτική σημασία αλλά αντίθετα παρουσιάζουν αλληγορικές διηγήσεις, χρήσιμες για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Υπάρχει περίπτωση να ισχύει το αντίθετο; Σε ολόκληρη την Ελληνική γραμματεία, οποιοσδήποτε μπορεί να ανακαλύψει μια ατελείωτη σειρά από παράδοξες και μεταφυσικές εμπειρίες, που οι θνητοί πρόγονοί μας τις απέδωσαν στους αθάνατους θεούς τους. Επίσης υπάρχει μια παραφυσική λεπτομέρια που ίσως αποτελεί κλειδί για την διατύπωση της αληθινής φύσης των αρχαίων θεών. Μέσα στην μυθολογία υπάρχουν αμέτρητες αναφορές σχετικά με μιά ουσία ονόματι Ιχώρ που έρρεε στις φλέβες των Θεών και ήταν γαλαζόχρωμη.

Η ουσία Ιχώρ αναφέρεται από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, τον Ιουλιανό,τον Αριστοτέλη,τον Πυθαγόρα κ.α. Ο Όμηρος αναφέρει: (ιλιάς Ε 340 και Οδύσσεια 405). “ρέε δ’ άμβροτον αίμα θείο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν”.

Ο Πλάτωνας (Πλάτων, Τίμαιος, 39, 3) “ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός της μαύρης και της οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητας με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα”. Ο Πυθαγόρας επίσης αναφέρει περί «θείας ουσίας» στο αίμα των Ελλήνων που προστατεύει τους φέροντες από αλλοίωση ή μετάλλαξη του γενετικού τους κώδικα. Επίσης, στην μυθολογία γίνεται μια αναφορά για έναν μυθικό φύλακα της Κρήτης,τον Τάλω, που ήταν κατασκευασμένος από χαλκό από τον θεό Ήφαιστο και μέσα του έρεε ιχώρ (θα μπορούσε να ήταν ένα είδος καυσίμου;)!



Πρόκειται σύμφωνα με αναφορές για μία ζωογόνο ουσία που είναι αθάνατη, άφθαρτη, δεν υπόκειται στούς νόμους σύνθεσης και αποσύνθεσης, έχει την ιδιότητα να πυρακτώνεται, να παρέχει τεράστια δύναμη και δύναται να κληροδοτηθεί από τον πατέρα. Έτσι, αν θεωρήσουμε ότι οι θεοί ήταν όντα υπαρκτά και ενώθηκαν με τους ανθρώπους τοτε σύμφωνα με τις αναφορές, τα παιδία που προέκυπταν από την ένωση θεών και θνητών είχαν είτε γαλάζιο αίμα είτε κόκκινο.

Όσα παιδιά είχαν γαλάζιο αίμα,ήταν ημίθεοι και όσα παιδιά είχαν κόκκινο, διέθεταν ανενεργό ιχώρ, όπως εξακολουθούν να έχουν και σήμερα οι απόγονοι της ένωσης των ανθρώπων με τους θεόυς, οι Έλληνες.Ο ιχώρ ακόμη, λέγεται ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί στο αίμα και να το μετατρέψει από κόκκινο σε γαλάζιο (ποια θα ήταν η συνέπεια;). Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό Γάλλοι βιολόγοι αποφάνθηκαν ότι στό DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που τους καθιστούν διαφορετικούς (θα μπορούσε να ήταν ο Ιχώρ;).

Επίσης σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας, τo DNA των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά φυλή που δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους.

Σίγουρα όμως, δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές αναφορές (μυθολογία,φιλόσοφοι) αν δεν υπήρχε ένα στήριγμα ώστε να βασιστεί η θεωρία του ιχώρ (όπως λένε όπου υπάρχει καπνός,υπάρχει και φωτιά). Γιατί όμως ο ιχώρ που υποστηρίζεται από πολλούς, βρίσκεται στο αίμα των Ελλήνων ανενεργός; Μήπως περιμένει μια αφύπνιση;
ellaniapili.blogspot.gr ,  aetos-apokalypsis.com

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/12/ihor-aima-olympion-katagogi-ellinon.html#sthash.aXn8eEzD.dpuf

ΕΣΚΑΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΦΟΒΕΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!


Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο γεωπολιτικός αναλυτής, Αλεξάντρ Λάτσα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει ως στόχο την υλοποίηση του σχεδίου της «Μεγάλης Αλβανίας» με σκοπό να 

βλάψουν την Σερβία και την Ρωσία.

Συγκεκριμένα στο άρθρο του κ. Λάτσα αναφέρονται τα εξής:

«Η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», θα δώσει φωτιά στα Βαλκάνια και η φωτιά αυτή θα φέρει αποδυνάμωση της Ευρώπης και θα αποσταθεροποιήσει χώρες στις οποίες πυκνοκατοικούνται από Ορθόδοξους, όπως τα Σκόπια, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Σερβία. Η Σταυροφορία κατά του κομμουνιστικού κόσμου μετατράπηκε σε Σταυροφορία ενάντια του Ορθόδοξου Κόσμου. Η ενοποίηση των αλβανικών φυλών.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, έχει υποστηρίξει τη χορήγηση αλβανικής ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό. Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη Βλόρε/Αυλώνα, με την ευκαιρία της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η δήλωση αυτή ακολουθήθηκε και από άλλες, κάπως, απομονωμένες, όπως στις δηλώσεις που έκανε στο Κοσσυφοπέδιο με τον ομόλογό του, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος υποσχέθηκε την ενοποίηση των Αλβανών.Ο χώρος επιλέχθηκε να είναι στο Κοσσυφοπέδιο, που σήμερα κατοικείται κατά πλειοψηφία από Αλβανούς, αλλά δεν ήταν έτσι πάντα.

Το 1974, χορηγήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο το καθεστώς μιας αυτόνομης επαρχίας, για να αφαιρεθεί μετά από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 1989, όταν οι Σέρβοι αποτελούσαν μόνο το 15 τοις εκατό του πληθυσμού. Όταν, το 2008, το Κοσσυφοπέδιο διακήρυξε την ανεξαρτησία του – μια δεκαετία μετά την επέμβαση των δυτικών δυνάμεων- λίγοι αναλυτές έδειξαν με το δάχτυλό τους την κυριαρχία του Αλβανισμού σε αυτό το μικρό κράτος.

Οι δυτικές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε αμέσως την ανεξαρτησία του, χωρίς να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη μεταχείριση της σερβικής μειονότητας παρά το τρομερό προηγούμενο του 2004, όταν οι Χριστιανοί έγιναν θύματα σφαγής, πυρπόλησης εκκλησιών και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκούσαν τέσσερα χρόνια για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να καθορίσει ότι οι Σέρβοι εθνικιστές δεν αντιμετωπίζονται ως Κοσοβάροι (κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου) αφού αυτοί ήρθαν τον 6ο αιώνα, αναβιώνοντας αρχαίες συγκρούσεις, μέχρι την κατάληψη της περιοχής από του Οθωμανούς.

http://www.diadrastika.com/2015/12/pliroforia-bomba-gia-ellada.html

Εχθρός η Ρωσική Εκκλησία Ο Ρώσος θεωρητικός Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, δήλωσε το 2007: «Ο κύριος εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τώρα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Τη δημιουργία μια Μεγάλης Αλβανίας μπορεί να τη δει κανείς ως μια ιστορική και γεωστρατηγική άποψη.

Και μια τέτοια δημιουργία θα μπορούσε να προκαλέσει μία νέα βαλκανική κόλαση που θα έχει άμεση συνέπεια στα Σκόπια, στην Ελλάδα, στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, με στόχο να περιορίσει τη Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, η επιρροή της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να αμφισβητηθεί και να γίνει προσέγγιση αυτής (της ανατολικής Ευρώπης) στη Δυτική Ευρώπη.

Με τον τρόπο αυτόν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φθάσουν στον κύριο στόχο τους: Να αποφευχθεί η προσέγγιση της ηπειρωτικής Ευρώπης καθώς και αυτή του Καθολικού και Ορθόδοξου Κόσμου.»
πηγη ,  volcanotimes.com

.http://www.diadrastika.com/2015/12/pliroforia-bomba-gia-ellada.html

Πυραμίδα Αιγύπτου: Βρέθηκε κομμάτι σίδηρου με νικέλιο που δεν υπάρχει στην Γη. Αποσιωποιήθηκε.

Το 1837, ο συνταγματάρχης Howard Vyse, με τη βοήθεια δύο μηχανικών και
εργατών, αποφάσισε να ερευνήσει ένα δωμάτιο της μεγάλης πυραμίδας Γκίζας της Αιγύπτου.

Για τον καθαρισμό της εισόδου του δωματίου χρησιμοποίησαν μέθοδο όχι και τόσο λεπτή.

Χρησιμοποίησαν εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να πέσει ένα κομμάτι τοίχου της πυραμίδας.
Αυτό έγινε την Παρασκευή στις 26 Μαΐου του 1837.

Όταν έπεσε η σκόνη τότε ανακάλυψαν και ένα κομμάτι κατεργασμένο σίδηρο, περίπου 26 εκατ μήκος και πλάτος 8,6 εκατ. περίπου με πάχος 4 εκατ. περίπου.

Το σίδηρο ζυγίζει 750g.

Ο συνταγματάρχης και δύο μηχανικοί αφού πέρασε η πρώτη τους έκπληξη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σίδηρος χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της οικοδόμησης της πυραμίδας (ήταν ίσως μέρος σφήνας).

Τώρα αυτό το χειροποίητο κομμάτι σιδήρου βρίσκεται στο βρετανικό μουσείο (αιγυπτιακό τμήμα, αριθ. 2433).

Αυτό όμως το κομμάτι σιδήρου είχε νικέλιο 26% πράγμα που δεν υπάρχει στη γη.

Εξήγηση δεν μπορούν να δώσουν.

Πως βρέθηκε στα χέρια των εργατών της πυραμίδας πριν 5.500 χρόνια;

Μήπως αυτοί που το χρησιμοποίησαν το έφεραν από άλλο πλανήτη μια που σε μετεωρίτες όταν βρίσκουν σίδερο έχει και νικέλιο της τάξεως 7-10% ;

Ας δώσουν λοιπόν οι δύσπιστοι επιστήμονες μια λογική απάντηση πως βρέθηκε το 26% νικέλιο σε αυτό το κομμάτι σίδηρο.

Ώσπου να μας δώσουν την απάντηση, αν την δώσουν, θα χρειαστεί πολύ καιρό πιστεύω.


Panagiotis Darivas‎ , ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΑΡΙΒΑΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/12/egypt-pyramids-brethike-sidiros-nicel-pou-den-yparxei-sti-gi.html#sthash.gW4eZwL1.dpuf

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ

- Δύο  όψεις -
Η αγάπη, η παιδεία και η αρχαία ελληνική κοσμοθέαση στα "Ελληνικά" του Δημήτρη Λιαντίνη


Δεν ταξινομείται η παιδεία. Κι όσο τη λογαριάζουμε σαν επένδυση ανάμεσα στις άλλες, έστω και την πιο σημαντική, τόσο θα συνεχίζουμε να τελούμε σε σύγχυση φρένων, έτσι ώστε να μπερδεύουμε το ψάρι με τον ψαρά που το ψάρεψε.
Χωρίς να το ξέρουμε και χωρίς να το εννοούμε, από τα γεννοφάσκια του φιδοζώνουμε το παιδί με δεισιδαιμονίες προλήψεις και καταδεσμούς. Και με τα δηλητήρια αυτά πνίγουμε την ψυχή του. Όπως τα ζιζάνια και τα άλλα αγριόχορτα το στάρι.
Φορτώνουμε στην ράχη του νέου ανθρώπου την άρρωστη φαντασία μας, τις ψευτιές, την άγνοια, την ηθική μας απολίθωση, τις έντρομες παραστάσεις και όλο το καταποντισμένο αταβισμό των προγόνων μας, και τον αναγκάζουμε να σηκώσει στον ώμο του αυτό το γιουσουρούμ της αχρηστίας και της οξείδωσης, όπως εσήκωσε ο αρχαίος τιτάνας τον ουρανό.
Αγωνιζόμαστε να αφαιρέσουμε την φύση μέσα από το παιδί, και την ανταλλάσουμε με την άρρωστη γνώμη μας.
Κόκκινο σαν παπαρούνα και κίτρινο σαν την χολή είναι το αφιοτόπι της ψευτιάς και των προλήψεων. Η στρατηγική να καταστρέφουμε το φυσικό πεδίο του παιδιού με τις προλήψεις είναι σκόπιμη, κατευθυνόμενη, κακουργηματική τρεις τετράκις σε θάνατο, και απάνθρωπη.
Έτσι, όταν τα παιδιά μας φτάνουν στη ηλικία να δώσουν τον όρκο του άντρα και όταν οι κοπέλες μας φτάνουν στην ώρα τους, γίνουνται ωραίες δηλαδή, έχουν χωριστεί σε δυο τάξεις.
Η μια που είναι η μάζα σχεδόν του συνόλου, έχει αφομοιώσει το δηλητήριο της ψευτιάς. Και έχει ανοσοποιηθεί στα υδροκυάνια και στα κώνεια, κατά τον τρόπο του παλαιού εκείνου Μιθριδάτη. Είναι η πλαστική στόφα ανθρώπου, τα μηχανημένα νευρόσπαστα, που παραλαβαίνουν την σκυτάλη των προλήψεων και αναπαράγουν το ίδιο στις νέες γενεές.
Η άλλη είναι η τάξη που καταλογογραφεί τους Ελάχιστους. Ετούτοι είναι οι χρηστηριασμένοι από κάποια βούληση, και οι φορτοβασταχτές της προσωπικής τους ευθύνης. Λίγοι, άλλα όλοι τους ξανασαρκώνουν τον Ορέστη, τον Τσε-Γκεβάρα τον Άμλετ. Καθώς τους μαστιγώνει η οργή της αλήθειας, ο τρόμος της εμορφιάς, και το μεγαλείο του ανθρώπου. Περνούν και πηγαίνουν να απαντήσουν την μοίρα τους, και ζητούν να μάθουν την αλήθεια, έστω και αν είναι να τους τυφλώσει. Όπως εζήτησε να μάθει την αλήθεια ο Οιδίποδας, και όταν την έμαθε έβγαλε ο ίδιος τα μάτια του.
Κάτω από τις τυφλωτικές καταλαμπές και θερινές καταιγίδες όλοι αυτοί κρατούν μέσα τους τον άνθρωπο όρθιο και στο φυσικό του ανάστημα. Που πάει να πει Λεύτερο από ψευτιές και δεισιδαιμονίες....


            Αγάπη είναι η υποταγή στη φυσική και στην ηθική τάξη

 Σχετικά με την αγάπη, την παρούσα στους χριστιανούς και την απούσα στους Έλληνες, αν θέλουμε να βρισκόμαστε σύμμετροι όχι με την πλάνη και την υποκρισία αλλά με την αλήθεια και την εντιμότητα, θα υποχρεωθούμε να αναδιατάξουμε τις θέσεις μας από τα θεμέλια τους.
Για τους Έλληνες αγάπη είναι η υποταγή στη φυσική και στην ηθική τάξη, αυτό που διαφορετικά το περιγράψανε με τη μεγαλώνυμη λέξη της Δίκης. Να επιδικάζεις στον άνθρωπο την τιμή του, να μη γίνεσαι υπέρογκος και υβριστής απέναντι στους νόμους της φύσης και στους νόμους των ανθρώπων, αυτό που οι ευρωπαίοι ερμηνευτικά το βάφτισαν ουμανισμό Και όλα αυτά χωρίς γλυκασμούς και χωρίς ηχηρότητα. Με γνώση, με πικρά και με βούληση.
Για τους έλληνες δηλαδή, αγάπη δε σημαίνει να δίνεις τον ένα από τους δυο χιτώνες σου. Αλλά να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να έχει τρεις χιτώνες όταν ο διπλανός δεν έχει κανένα.
Η θέση των χριστιανών να δίνεις από τα δυο το ένα σε κείνον που δεν έχει κανένα, είναι η νοσηρή αντίδραση απέναντι στους νοσηρούς όρους. Η ελεημοσύνη δεν ταιριάζει στον αξιοπρεπή και τον περήφανο άνθρωπο. Γιατί ζητεί να λύσει το πρόβλημα προσωρινά, και εκ των ενόντων να «κουκουλώσει» μια κοινωνική αταξία.
Ενώ η θέση των ελλήνων να μην αποχτήσεις τρία, όταν ο δίπλα σου δεν έχει ούτε ένα, είναι η υγεία. Σου υποδείχνει να προλαβαίνεις στοχαστικά, για να μη χρειάζεσαι ύστερα να γιατροπορεύεις ατελέσφορα.


            Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους χριστιανούς

Τι ορίζει τη διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και στους χριστιανούς; Μια διαφορά, που από ένα σημείο και πέρα γίνεται αντίθεση, εναντίωση, ρήξη, πάλη της φωτιάς με το νερό;
Εκείνο που ορίζει τη διαφορά είναι κάτι άλλο και σαφές, όσο και το φύλλο της Ελιάς. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς είναι απόλυτο και ακραίο.
Η διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι πως οι Έλληνες οικοδόμησαν έναν κόσμο που στηρίζεται στην παρατήρηση και στη νόηση, ενώ οι χριστιανοί οικοδόμησαν έναν κόσμο που στηρίζεται στην υπόθεση και στη φαντασία.
Η παρατήρηση των ελλήνων είναι τέτοιας ποιότητας, ώστε πάντα να βεβαιώνεται πρακτικά από τα συμβαίνοντα στη φύση, και πάντα να αποδεικνύεται χειροπιαστά από το πείραμα στο εργαστήριο.


            Θρησκεία Ελλήνων

Αν λογαριάσουμε την ισχυρή θέση ότι τους θεούς και τις θρησκείες τις γέννησε πρωτογενώς ο φόβος του ανθρώπου απέναντι στη ζωή, και στο δεύτερο προχωρημένο επίπεδο του πράγματος ο φόβος του ανθρώπου απέναντι στο θάνατο του, τότε θα βρούμε ότι με τη θρησκεία των Ελλήνων συνέβηκε μια εξαίρεση, που αλλιώτικα συνιστά και μια τροπή μοναδική.
Τη θρησκεία των ελλήνων, δηλαδή, δεν την εγέννησε ο φόβος, αλλά την εγέννησε ο καημός, να ξεπεράσουν οι έλληνες τον πόνο που προκάλεσε η ορθολογική τους θέωρηση για τη φύση και για τη ζωή.
Με άλλα λόγια, η θρησκεία των ελλήνων δημιουργήθηκε από την τίμια και την Αντρίκεια στάση τους να υπερβούν τον πεσσιμισμό και τη μελαγχολία τους.
Ανάμεσα όμως στο φόβο απέναντι στη ζωή και στο θάνατο, και στην ανάγκη να συνθηκολογήσουν οι έλληνες με τον πόνο που τους γέννησε η γνώση τους ότι ο κόσμος είναι βαρύς, υπάρχει η ελάχιστη διαφορά που δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα.
Η θρησκεία των ελλήνων, δηλαδή, είναι όχι γέννημα της υπόθεσης και της φαντασίας, όπως όλες οι άλλες θρησκείες, αλλά είναι η αισθητική αναπαράσταση των φαινομένων της φύσης.
Έτσι, οι θεοί των ελλήνων δεν είναι αόρατες καν μυστικές παρουσίες. Δεν είναι φαντάσματα του νου, και συμπηγμοί του αγέρα, λόγοι υποθετικοί και επίνοιες, είναι όντα του ξυπνητού ύπνου.
Αντίθετα, οι θεοί των ελλήνων είναι εικονισμοί των φυσικών φαινομένων καμωμένοι με ευφυία και ραδινή δεξιοσύνη. Τους έπλασαν τα φτερουγητά μιας έλλογης φαντασίας, τα ολόκληρα, τα απλά, ατρεμή, και τα ευδαίμονα.
Και προπαντός αυτό: οι θεοί των Ελλήνων βεβαιώνουνται αισθητηριακά, αγγίζουνται με τα χέρια, τους αντικρύζουν τα μάτια, υπάρχουν υποστατοί και ένυλοι.
Ο Απόλλων ξαφνικά, είναι ο ήλιος και η μουσική κανονικότητα της φύσης.
Η Άρτεμη είναι η σελήνη. Και τα δύο αδέρφια συμβολίζουν το φως της μέρας και της νύχτας και γεννήθηκαν στη Δήλο, λέξη που και η ίδια σημαίνει τη διαύγεια και το φως.
Ο Ποσειδώνας είναι η θάλασσα.
Ο Ήφαιστος είναι η φωτιά και τα μέταλλα.
Η Αθηνά είναι η ευφυΐα του ανθρώπου, γι’ αυτό είναι και η πολιούχος του πολυμήχανου Οδυσσέα.
Ο Αίολος είναι οι δέκα έξι αέρηδες στις θάλασσες.
Η Δήμητρα είναι η χαρά των καρπών, το στάρι οι μηλιές το ραβέντι και τα αμπέλια, καθώς λέει ο στίχος του Αρτσιβάλδ Μακλής.
Και ο Δίας είναι ο κεραυνός και η βροχή, που πέφτει σπέρμα γενναίο και γονιμοποιεί τη διψασμένη γης. Γι’ αυτό οι Έλληνες, κοντά σε άλλα, τον πλάσανε εραστή των πιο ωραίων θνητών γυναικών. Της Λήδας, της Ευρώπης, της Ιούς, της Λητούς, της Αλκμήνης, της Σεμέλης, της Ολυμπιάδας του Φιλίππου.
Έτσι πάει η ιστορία και με τους τριάντα χιλιάδες θεούς των ελ­λήνων. Ο καθένας είναι κι από ένα υπαρκτό, λειτουργικό, ακατάλυ­το, στο ωφέλιμο και στο βλαβερό αληθινό και υπέροχο φυσικό φαινόμενο.
Με άλλες λέξεις, η θρησκεία των Ελλήνων είναι μία αισθητική εμπραγμάτωση των στοιχείων της φύσης, και κατά τούτο είναι μια παραλλαγή της τέχνης των Ελλήνων.

Τη γεωμετρική απόδειξη αυτής της πρότασης τη δίνει το γεγονός ότι τη θρησκεία των ελλήνων την περιέχει η τέχνη τους.



Αποσπάσματα από το βιβλίο "τα Ελληνικά" του Δημήτρη Λιαντίνη


http://www.ekivolos.gr/H%20elliniki%20kai%20h%20xristianiki%20kosmotheasi.htm

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ: "ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ"



Υιοθετήθηκε, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, ομόφωνα από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης τoυ ΟΗΕ, η  Απόφαση για την «Επιστροφή ή Απόδοση Πολιτιστικών Αγαθών στις  χώρες προέλευσης»- μια απόφαση που σχετίζεται έμμεσα και με το επίκαιρο θέμα της  επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα!

 Η Απόφαση υποβάλλεται από την χώρα μας ανά 3ετία και το τελικό κείμενο διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα συστηματικών διαβουλεύσεων υπό την διαμεσολάβηση της Ελλάδας, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

Η Απόφαση, όπως ανακοίνωσε το Υπ. Εξωτερικών,  έτυχε ευρείας αποδοχής, καθώς συγκηδεμονεύτηκε από συνολικά 74 κράτη, μεταξύ των οποίων το σύνολο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαντικός αριθμός κρατών της Λατινικής Αμερικής, καθώς και αρκετά αραβικά και αφρικανικά κράτη.

Η πρωτοβουλία αυτή, αναφέρει το ΥΠΕΞ, ενισχύει την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης, καθώς και την προσπάθεια προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δύο αυτές διαστάσεις της απόφασης κρίνονται ως ιδιαίτερα επίκαιρες και κρίσιμες, καθώς η Μέση Ανατολή πλήττεται καθημερινά από καταστροφή έργων και μνημείων πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ γνωστή είναι η διασύνδεση του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών με την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ειδική μνεία  γίνεται στην Απόφαση - τονίζεται- για την «Σύσταση της Αρχαίας Ολυμπίας», η οποία καλεί τα κράτη-μέλη σε κινητοποίηση για επιστροφή κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών με ρητή αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μια άλλη, εξίσου σημαντική, διάσταση της Απόφασης, είναι η καταδίκη της καταστροφής μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιοχές ένοπλων συρράξεων, συμπεριλαμβανομένων των υπό κατοχή εδαφών, καθώς και της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, όπως το ISIS.

Η Ελλάδα, ως κοιτίδα γνώσης και πολιτισμού, θα βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία για την προάσπιση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θα συνεχίσει να προωθεί ανάλογες πρωτοβουλίες.

Τι απαντά στον Μπαλτά στενός συνεργάτης της Μελίνας

Στο μεταξύ αίσθηση έχει κάνει  η σκληρή απάντηση που έδωσε στον Υπουργό Πολιτισμού, ο τ. Γενικός Γραμματέας του Υπ Πολιτισμού κ Γιώργος Θωμάς, στενός συνεργάτης της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, για όσα ο κ Μπαλτάς είπε σε επιτροπή της Βουλής περί ''Ελγινείων'' και περί δήθεν αδύναμων ελληνικών νομικών επιχειρημάτων .

Με άρθρο του στο PRONEWS.GR, ο δικηγόρος και τ. βουλευτής κ Γ. Θωμάς,αφού  επικρίνει τον κ Μπαλτά για την λέξη ''Ελγίνεια'' που χρησιμοποίησε,  συνεχίζει: <<Η αποχή από την ενασχόληση με το θέμα ( σ.σ.των Μαρμάρων του Παρθενώνα) , έστω και σε επίπεδο ενημέρωσης, τον οδήγησε στο δεύτερο τραγικό διπλωματικό λάθος :Να μπει σε μια συζήτηση περί δικαστικής διεκδίκησης, όπως ανοήτως είχε μπει για λόγους επικοινωνιακούς πιστεύω η Ν.Δ., και να οδηγηθεί στην διατύπωση δημόσια μιας άστοχης κυβερνητικής, άρα και εθνικής θέσης, ότι τα επιχειρήματα μας για την διεκδίκηση είναι αδύναμα και σε μια δικαστική διαδικασία θα είμαστε χαμένοι !!!   

Φαντάζομαι ότι οι αρμόδιοι του Βρετανικού Μουσείου δεν θα περίμεναν καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο !!!!! >>, γράφει ο κ Θωμάς. <<Προφανώς, προσθέτει, ο κ. Μπαλτάς λόγω μη ενασχόλησης με το θέμα, αγνοεί ότι μια από τις απαντήσεις που έδιναν τα πρώτα χρόνια στην Μελίνα οι αρμόδιοι του Βρετανικού Μουσείου, ήταν « να προσφύγετε στα δικαστήρια»>>.

Και καταλήγει ο κ. Γ. Θωμάς:<<Η Ελλάδα όμως από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον δρόμο της ΟΥΝΕΣΚΟ και  των διεθνών πολιτιστικών οργανισμών και όχι τις δικαστικές αίθουσες. Η επιλογή αυτή δεν έγινε λόγω αδύναμων επιχειρημάτων, όπως παραδέχτηκε ο κ. Μπαλτάς, άλλα ακριβώς λόγω της φύσης του αντικειμένου και της ιδιαιτερότητας του βίαιου ακρωτηριασμού ενός μνημείου που υφίσταται ως σύνολο.

Η θέση της Ελλάδος είναι και οφείλει να είναι ότι, οι  πολιτισμένες χώρες, έχουν υποχρέωση με διμερείς σχέσεις να αποκαθιστούν τα ακρωτηριασμένα μνημεία τους.Είναι θέμα αποκατάστασης της ιστορίας.

Η Μελίνα σε ομιλία της στην Οξφόρδη το 1986 είχε πει: «Αυτά τα γλυπτά είναι η ουσία της Ελληνικότητας μας», και η Ελληνικότητα μας κ. Μπαλτά δεν ζυγιάζεται με νομικά επιχειρήματα, ούτε η προστασία της είναι ζαριά που ρίχνουμε, όπως είπατε στην προσπάθεια σας να διορθώσετε το πρώτο λάθος σας.   Αυτό αν δεν μπορεί κάποιος να το κατανοήσει, τότε απλά δεν μπορεί να υπηρετεί τον πολιτισμό>>.

«ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2016»

 
ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ…
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
 
hellasforce.com
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/12/2016_10.html

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ;;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Η Ινδία είναι ένας τόπος που κρύβει πολλά μυστικά και, ίσως, πολύ περισσότερα μυστήρια. Αρχαία κείμενα, μιλούν για ιπτάμενα οχήματα και διαστημικούς πολέμους… Αναφέρονται, όμως, και σε ερπετοειδείς φυλές που, ίσως, δεν είναι και τόσο ανύπαρκτες και φανταστικές, όσο θα ήθελαν κάποιοι…

Όπως δείξαμε, διακεκριμένοι επιστήμονες έκαναν εκθέσεις και αναφορές που δηλώνουν καθαρά πως θα μπορούσε να υπάρχει σήμερα, ένα εξελιγμένο είδος «Σοφών Δεινοσαύρων» που θα μπορούσαν να κυριαρχούν. Αυτή η διαπίστωση αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον αν το συνδυάσουμε που πρόσφατες έρευνες οι οποίες έδειξαν ότι δεν εξαφανίστηκαν όλα τα είδη των δεινοσαύρων πριν 65 εκ. χρόνια, αλλά πολύ-πολύ αργότερα…
 

Αν και κινούμαστε σε ένα επίπεδο μεταξύ επιστημονικής αλήθειας και πιθανοτήτων, αξιόπιστα πρόσωπα με σημαντικές θέσεις στο στρατό και αλλού, έχουν υποστηρίξει την ύπαρξη των ερπετοειδών, δίνοντας βάση στις σχετικές συνωμοσιολικές θεωρίες.
Κατά συνέπεια, ίσως έχει ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια πράγματα για τις ερπετοειδείς φυλές που, σύμφωνα με την ινδική παράδοση, υπήρξαν κάποτε –και ίσως υπάρχουν ακόμα…

Στο video που ακολουθεί εξιστορείται η ερπετοειδής φυλή Naga που ζει υπόγεια, ενδεχομένως κάπου στην Κούφια Γη και αλληλεπιδρούσε interact με βασιλιάδες και άλλους στον εξουσιαστικό χώρο που ζούσαν στην επιφάνεια.
Μέσα από αρχαίες σανσκριτικές περιγραφές, πολλοί θεωρούν ότι η φυλή των Naga, ίσως ήταν η ίδια με εκείνα τα όντα ή «θεούς» που οι Μάγιας και οι Αζτέκοι, λάτρευαν, όπως π.χ. ο Κουετζαλκοάτλ. Αυτό πιστεύεται καθώς, ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετά ικανοποιητικές ομοιότητες.
 

Κι όμως, όπως ίσως θα διαπιστώσετε όλες οι μυθολογίες και οι παραδόσεις που αφορούν τα ερπετοειδή, συνδέονται μεταξύ τους σε παγκόσμια κλίμακα. Αν ακολουθήσετε τα ίχνη τους, θα δείτε πως συνδέονται με μυστικές στοές, απόκρυφες και σκοτεινές εξουσίες. Τυλίγουν τον πλανήτη σαν ένα θανατηφόρο περιδέραιο… 


 
 
 
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2015/12/blog-post_10.html

Πέτρες στη χολή: Τι να πιείτε για να διαλυθούν

χολή

Έχει το σχήμα ενός μικρού αχλαδιού αλλά το έργο της είναι πολύ σημαντικό αφού βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τα λιπαρά τρόφιμα.
Ο λόγος για τη χοληδόχο κύστη η οποία αρκετά συχνά αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν συσσωρεύονται πέτρες. Έτσι δεν μπορεί να κρατήσει  την χοληστερόλη που εκκρίνεται από το ήπαρ.
Μάθετε τι να πιείτε για να αποβληθούν οι πέτρες από τη χολή

Χυμός λεμονιού
Στύψτε το χυμό τεσσάρων λεμονιών και πιείτε το χυμό τους κάθε μέρα με άδειο στομάχι. Ακολουθήστε τη διαδικασία αυτή για μια εβδομάδα. Η αποβολή των χολόλιθων γίνεται ευκολότερη όταν πίνετε άφθονο νερό.
Χυμός λαχανικών
Ανακατέψτε το χυμό από παντζάρια, καρότα και αγγούρια και πιείτε το μείγμα δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες.
Άλατα τύπου Epsom
Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από άλατα Epsom σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το πριν πέσετε για ύπνο.
Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή φρούτα περιέχουν πηκτίνη, η οποία είναι χρήσιμη στην διάσπαση των χολόλιθων.
Χυμός μήλου και μηλόξυδο
Το μήλο είναι ικανό να διαλύσει τις πέτρες στη χοληδόχο, όταν καταναλώνεται σε μορφή χυμού μαζί με μηλόξυδο. Αυτό το ρόφημα διαλύει τις πέτρες στη χοληδόχο, αλλά, επίσης, εμποδίζει και την επανεμφάνισή τους.

Ο συνδυασμός μελιού και σόδας θεραπεύει ακόμη και τις πιο σοβαρές ασθένειες!


Γνωρίζουμε όλοι ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη, γι 'αυτό θα ήταν φυσικό να διαμαρτυρηθείτε για μια θεραπεία του καρκίνου που βασίζεται στο συνδυασμό μαγειρικής σόδας με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Αλλά περιμένετε, πριν να απορρίψετε πλήρως την ιδέα: η ζάχαρη ενεργεί διαφορετικά σε αυτή την περίπτωση.Η σόδα θα εξουδετερώσει εντελώς τα καρκινικά κύτταρα, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη ζάχαρη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Επιπλέον, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου αντίκειται στα καρκινικά κύτταρα, τα οποία, σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα, καταναλώνουν 15 φορές περισσότερη γλυκόζη.
Χάρη στο σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, η μαγειρική σόδα θα είναι σε θέση να εισέλθει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.



Συνταγή:
Συστατικά:
  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • Μαγειρική σόδα
Μέθοδος παρασκευής:
Αναμείξτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας με τρία μέρη σιρόπι σφενδάμου ή μελιού καλά, για να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, και όταν τελειώσετε, το φάρμακο είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Χρήση:
Κατά τη διάρκεια ενός μήνα, θα πρέπει να λαμβάνετε 3 κουταλάκια του γλυκού αυτού του μείγματος κατά την διάρκεια της ημέρας.
Απαγορεύεται η κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας κρέατος, λευκού αλευριού και ζάχαρης κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ




http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2015/11/blog-post_922.html

Ντροπή: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γιαγιά που πουλούσε μαϊντανό!

ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΩΝ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Πόση ντροπή μπορεί, άραγε, να χωρέσει σε μια τέτοια είδηση; Τη στιγμή που μια ολόκληρη χώρα ταλανίζεται από οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, από εφοπλιστές και μεγαλογιατρούς που έσπρωχναν για χρόνια ολόκληρα τεράστια ποσά στο εξωτερικό, το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μια 79χρονη γιαγιά, επιδιώκοντας, δίχως υπερβολή τον εκμηδενισμό της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr οι αρμόδιες δημοτικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στην ηλικιωμένη, επειδή τόλμησε (!) να πουλήσει χωρίς άδεια σε λαϊκή αγορά 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζάρια, 7 ματσάκια μαϊντανού, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια.
Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο έχει βεβαιωθεί στη ΔΟΥ Τρικάλων, το οποίο καλεί την 79χρονη γιαγιά να πληρώσει το πρόστιμο.
Ναι, σωστά διαβάζετε! Δεν είναι ούτε ανέκδοτο, ούτε αστείο. Είναι η απίστευτη υποκρισία μιας κυβέρνησης που θέλει τους πολίτες της εξαθλιωμένους και πένητες, όταν την ίδια στιγμή δεν κάνει απολύτως τίποτα για να χυθεί άπλετο φως σε κομπίνες και σκάνδαλα μεγατόνων, όπως η διαβόητη «λίστα Λαγκάρντ» ή η υπόθεση Siemens, για την οποία ούτε ένας πολιτικός δεν πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Και σίγουρα, προκαλεί, το λιγότερο, θυμηδία η σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι «δεν έχουμε προλάβει να κυνηγήσουμε τους πλούσιους και να δημιουργήσουμε μία αίσθηση δικαιοσύνης»!
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση τελικά: στην Ελλάδα, τη χώρα όπου δεν ανθεί πολιτισμός αλλά μόνον η «φαιδρά πορτοκαλέα», η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά πάσχει από «σύνδρομο εθελούσιου στραβισμού».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει μια τεράστια συγγνώμη σε αυτή τη γιαγιά. Και τούτο γιατί στο πρόσωπό της δεν προσβάλλει μόνον την ίδια, αλλά και όλους τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για να τα βγάλουν πέρα υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ζώντας καθημερινά με το κουράγιο του φόβου για το αύριο.
Εάν δεν το καταλάβουν αυτό γρήγορα οι κυβερνώντες θα έχουν την ίδια τύχη με τον πρώην υπουργό Κίμωνα Κουλούρη που κυνηγούσε στις λαϊκές τους μεροκαματιάρηδες, προς τέρψιν του τηλεοπτικού φακού.

newsbomb.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/12/5000.html

Πέντε χιλιάρικα πρόστιμο σε 79 χρόνη γιατί πουλούσε σπανάκια

Πέντε χιλιάρικα πρόστιμο σε 79 χρόνη γιατί πουλούσε σπανάκια – Τα αριστερά πρόστιμα τσούζουν πιο πολύ

Δεν πάνε καθόλου καλά….

Όπως μεταδίδει σήμερα το trikalanews οι ελεγκτικές αρχές επέβαλαν πέντε χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε 79 χρόνη γυναίκα από τα Τρίκαλα, για φοροδιαφυγή…

Τι πουλούσε;

7 κιλα σπανάκι, 5 μάτσα παντζαριών, 7 μάτσα μαϊντανού, 2 κιλα καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια…

Το πρόστιμο βεβαιώθηκε και η 79χρονη πρέπει να εμφανιστεί στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων για την πληρωμή του…

Νομίζεις ότι είναι ψέμματα;

Πάρε και την Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης:


 
 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/12/79.html

Το περιουσιολόγιο (ή πῶς θα ξεβρακωθούμε στους κ%λ^#αράδες)


Δεν έχω ιδέα τι έχει κατά νου η Κυβέρνηση και ο Αλεξιάδης με το περιουσιολόγιο. Το μόνο που βλέπω είναι τι καλλιεργούν οι διάφοροι παπαγάλοι (και μερικοί πάλαι ποτέ γελωτοποιοί) για το θέμα.  Καλλιεργούν κλίμα πρασινοφρουρών του 1981... Πού είναι τα λεφτά ρέε... Με αποχρώσεις Θεσσαλονίκης του 1943 (όταν γινόταν περιουσιολόγιο για τους Εβραίους, πριν τους στείλουν ...ταξείδι)

 
Σίγουρα έχουμε κρύψει πολλά λεφτά σε σεντούκια, θυρίδες, και χύτρες ταχύτητος. Για τις χύτρες ταχύτητοςείχα γράψει μέχρι και εγώ!
Ο λόγος που κρύβουμε λεφτά, ή, για τους πιο σοφιστικέ, που βγάζουμε λεφτά εκτός Ελλάδος, είναι επειδή 1) εμείς οι ίδιοι δεν εμπιστευόμαστε την χώρα μας, ή 2) δεν εμπιστευόμαστε το τραπεζικό μας σύστημα, ή 3) δεν εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς, ή 4) δεν εμπιστευόμαστε τους ολιγάρχες μας που ελέγχουν τους πολιτικούς μας, ή 5) δεν εμπιστευόμαστε αυτό το πλέγμα που λέγεται "Δημόσιο" που θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα ψοφήσει στην χώρα...  Δεν εμπιστευόμαστε...

Μεγάλωσα με πλύση εγκεφάλου υπέρ της αποταμίευσης.  Έχω γράψει εκθέσεις ιδεών με θέμα την αποταμίευση. Ο κόκκινος κουμπαράς του πάλαι ποτέ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (πριν γίνει το ΤαχΤαμ κεφαλαιακή ενίσχυση κάποιας τράπεζας που φτιάχτηκε από την φούσκα του ΧΑΑ 1997-2000) ήταν ...Χριστουγεννιάτικο δώρο. Αργότερα έμαθα για την ανάγκη δημιουργίας κεφαλαίου, το ρόλο της αποταμίευσης, και τον ...διαμεσολαβητικό ρόλο των τραπεζών.   Μετά ήρθε το Πασόκ. Στην λαϊκή του εκδοχή το 1981, και στην εκδοχή Eurobank - Πειραιώς με τον ...εκσυγχρονισμό.
Καλοί μου άνθρωποι, πίσω από λειτουργία οποιασδήποτε οικονομίας, χρειάζεται εμπιστοσύνη. Trust.  Φυσικά αυτή η εμπιστοσύνη αφορά και σε εμπιστοσύνη στις Τράπεζες.  Οι περισσότεροι από το 2008, εγώ από το 2000-2001, και ο κάθε Μήτσος μετά τον Απρίλιο του 2010, δεν έχουν εμπιστοσύνη στις Τράπεζες.  Και ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. Τεχνοκρατικά, λέγεται "διασπορά ρίσκου".   Άλλα τα ρίσκα της Μπανανίας και άλλα της Νέας Υόρκης. Ο Αλεξιάδης μπορεί να μην το ξέρει, αλλά δουλεύει σκληρά για ξένες τράπεζες.
Περιουσιολόγιο ζήτησαν οι Γερμανοί από τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης (ήταν και ...νόμιμο, με τον Ν.205/1943), με εμπειρογνόμωνες, μεσγεγγυούχους για την ...διαφύλαξη, κλπ. Το περιουσιολόγιο που φαντασιώνεται ο σύγχρονος φωστήρας είναι λέει για την φοροδιαφυγή.  Όχι, δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα, η πολιτική ορθότητα δεν επιτρέπει τέτοια ακριβώς πράγματα... Αλλά θα σας πω ποιο είναι το επόμενο βήμα: 1) Ό,τι έγινε και με τα ακίνητα. 2) Σε ειδικές περιπτώσεις ενοχλητικών, εκβιασμοί και άλλου είδους εξόντωση.
Το Περιουσιολόγιο Ακινήτων ψηφίστηκε επί ΓΑΠ, λίγο πριν το Καστελλόριζο, άρθρο 52, στον Ν. 3842, που λέει για φορολογική δικαιοσύνη, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, και τέτοια.  Εκεί δεν είχε λίρες, χρυσά δόντια, πίνακες και διαμάντια... Μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο νομιμοποίησε τις φοροεπιδρομές και παρακάμφθηκαν συνταγματικά δικαιώματα περί προστασίας της ιδιοκτησίας.
Φυσικά, ό,τι έχω μάθει περί Laffer curve και άλλα ...τέτοια καπιταλιστικά, πάνε περίπατο, και μιλάνε τα τσογλάνια για προσέλκυση επενδυτών.  Κάτι σαν να λένε στους Θεσσαλονικείς του 1943 ότι θα πήγαιναν εκδρομή σε φάρμες της Πολωνίας.
Οι Γερμανοί ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν υπάρχει πια διαθέσιμο cash flow για φορολογία και θα κάνουν μέσω των σύγχρονων συνεργατών τους αυτό που ξέρουν τόσο καλά από το παρελθόν. Πλιάτσικο.  Λίγο πιο ωμό από το πλιάτσικο των ΑΠΕ (που και αυτό δεν είναι παρά κατοχικό δάνειο). Φυσικά και δεν είναι για μισθούς και συντάξεις...  Δεν θα αναφερθώ σε ποιους ούτε καν πρόκειται να πλησιάσουν...
Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει οικονομία χωρίς εμπιστοσύνη. Όσοι έχουν πραγματικά λεφτά και μπορούν,  θα την κάνουν, αν δεν την έχουν ήδη κάνει. Όσοι από τους υπόλοιπους κατάγονται από την Πόλη, τα έχουν ξαναζήσει, αυτά το 1942.
Μόνο που οι Τούρκοι το έκαναν σε Αρμένηδες, Εβραίους, Έλληνες και άλλες μειονότητες, για να τους ξεφορτωθούν. Εμείς?
Τα χαλιά μετράνε στο περιουσιολόγιο;  Έχω μια μπουχάρα από μια θεία μου που ήταν κάπου ...ανατολικά.  Ωραίο βαθύ κόκκινο χρώμα...
Η "εμπιστοσύνη με το ζόρι" μου θυμίζει το ανέκδοτο (της Νέας Υόρκης):  -- How do you say "fuck you" in Yiddish"? --Trust me, trust me...
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_729.html

Έγγραφο ΣΟΚ της CIA! Γι'αυτό οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο το '74.Τόσο .... απλά

kyproseis

Έγγραφο "βόμβα" για το πραξικόπημα του '74 έκανε την εμφάνισή του σήμερα, το οποίο εάν ισχύει, αλλάζει ριζικά τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974. Σύμφωνα με το έγγραφο, το πρώην μέλος της CIA και μετέπειτα υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Λόρενς Ιγκλμπέργκερ, αναλύει τον πραγματικό λόγο πίσω από την εισβολή, αλλά και την ανάμειξη που μπορεί να είχε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:...
η Τουρκία επέβαλε το πραξικόπημα του '73, με σκοπό την αποτροπή της "de facto" ένωσης Ελλάδας - Κύπρου που προωθούσε η τότε χούντα. Στην συνέχεια ακολουθεί το επίμαχο έγγραφο.
 

ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ! Τζιχαντιστές τρέχουν να σωθούν από τους βομβαρδισμούς! (βίντεο)

 
Τα μαχητικά της ρωσικής αεροπορίας συνεχίζουν το σφυροκόπημα των τζιχαντιστών στη Συρία.
Δείτε το βίντεο τους τζιχαντιστές να τρέχουν να ξεφύγουν από τις βόμβες που ρίχνουν τα Sukhoi.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ( Αρθρο 7. κανόνες αναγκαστικού δικαίου )


Η Σύμβαση της Ρώμης του 1980 σχετικά με το εφαρμοστέο δίκαιο στις διεθνείς συμβατικές ενοχές http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=URISERV%3Al33109
Αρθρο 1. Πεδίο εφαρμογής.
  • 1. Οι διατάξεις της παρούσας σύμβασης εφαρμόζονται στις συμβατικές ενοχές, σε περιπτώσεις που εμπεριέχουν σύγκρουση νόμων,
  • 2. Δεν εφαρμόζονται:
  • α) Στην προσωπική κατάσταση και ικανότητα των φυσικών προσώπων με την επιφύλαξη του άρθρου 11.
  • β) στις συμβατικές ενοχές που αφορούν: – τις κληρονομικές σχέσεις, – τις περιουσιακές σχέχεις των συζύγων, – τα δικαιώματα σχέσεις των συζύγων, – τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από οικογενειακές σχέσεις, σχέσεις συγγένειας εξ αίματος, γάμου ή αγχιστείας, περιλαμβανομένων και των υποχρέωσεων διατροφής προς τα εξώγαμα τέκνα.
  • γ) στις ενοχές που προκύπτουν από συναλλαγματικές, επιταγές, γραμμάτια σε διαταγή και άλλα αξιόγραφα, κατά το μέτρο που οι ενοχές απορρέουν απο το χαρακτήρα τους ως αξιογράφων.
  • δ) στις συμφωνίες διαιτησίας και επιλογής δικαστηρίου
  • ε) σε ζητήματα που ανάγονται στο δίκαιο των εταιριών, ενώσεων και νομικών προσώπων, όπως η ίδρυση, η ικανότητα η εσωτερική λειτουργία και λύση καθώς και η προσωπική ευθύνη των εταίρων και των οργάνων για τα χρέη της εταιρίας, ένωσης ή νομικού προσώπου.
  • στ) στο ζήτημα αν ο αντιπρόσωπος δεσμεύει έναντι των τρίτων το πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου ισχυρίζεται ότι ενεργεί, ή στο ζήτημα αν ένα όργανο εταιρίας ένωσης ή νομικού προσώπου δεσμεύει έναντι των τρίτων αυτήν την εταιρία ένωση ή νομικό πρόσωπο.
  • ζ) στην ίδρυση των TRUSTS και στις σχέσεις μεταξύ ιδρυτών, TRUSTEES και δικαιούχων
  • η) στην απόδειξη και τα δικονομικά ζητήματα, με την επιφύλαξη του άρθρου 14.
  • 3. Οι διατάξεις της παρούσας σύμβασης δεν εφαρμόζονται στις ασφαλιστικές συμβάσεις που καλύπτουν κινδύνους εντοπιζομένους στα εδάφη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Για να προσδιορίσει αν ένας κίνδυνος εντοπίζεται στα εδάφη αυτά, ο δικαστής εφαρμόζει το εσωτερικό του δίκαιο.
  • 4. Η προηγούμενη παράγραφος, δεν εφαρμόζεται στις συμβάσεις αντασφάλισης.
Αρθρο 2. Οικουμενικός χαρακτήρας. Το καθοριζόμενο από την παρούσα σύμβαση δίκαιο εφαρμόζεται ακόμη κι αν πρόκειται για δίκαιο μη συμβαλλόμενο κράτους.
Αρθρο 3. Ελεύθερη επιλογή του εφαρμοστέου δικαίου.
  • 1. Η σύμβαση διέπεται από το δίκαιο που επέλεξαν τα συμβαλλόμενα μέρη. Η επιλογή αυτή πρέπει να είναι ρητή ή να συνάγεται με βεβαιότητα από τις διατάξεις της σύμβασης ή τα δεδομένα της υπόθεσης. Με την επιλογή αυτή οι συμβαλλόμενοι μπορούν να ορίσουν το εφαρμοστέο δίκαιο στο σύνολο ή σε μέρος μόνο της σύμβασής τους.
  • 2. Τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν να συμφωνήσουν οποτεδήποτε την υπαγωγή της σύμβασης τους σε δίκαιο άλλο από εκείνο που, σύμφωνα είτε με προηγούμενη επιλογή κατά το παρόν άρθρο είτε με άλλες διατάξεις της παρούσας σύμβασης τη διείπε προηγουμένως. Κάθε σχετική με τον καθορισμό του εφαρμοστέου δικαίου τροποποιήση μετά τη σύναψη της σύμβασης δε θίγει κατά το άρθρο 9 τυπικό κύρος της ούτε τα δικαιώματα των τρίτων.
  • 3. Η επιλογή απο τα συμβαλλόμενα μέρη αλλοδαπού δικαίου, έστω και αν συνοδεύεται από επιλογή αλλοδαπού δικαστηρίου, δεν είναι δυνατόν, όταν κατά τον χρόνο της επιλογής όλα τα άλλα δεδομένα της περίπτωσης εντοπίζονται σε μια μόνο χώρα, να θίξει την εφαρμογή εκείνων των διατάξεων από τις οποίες το δίκαιο της χώρας αυτής δεν επιτρέπει παρέκκλιση με σύμβαση και που αναφέρονται παρακάτω ως «διατάξεις αναγκαστικού δικαίου».
  • 4. Η ύπαρξη και το κύρος της συμφωνίας των συμβαλλομένων ως προς την επιλογή του εφαρμοστέου δικαίου διέπονται απο τις διατάξεις των άρθρων 8, 9 και 11.
Αρθρο 4. Εφαρμοστέο δίκαιο ελλείψει επιλογής.
  • 1. Στο μέτρο που το εφαρμοστέο στη σύμβαση δίκαιο δεν έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3, η σύμβαση διέπεται από το δίκαιο της χώρας με την οποία συνδέεται στενότερα. Αν όμως ένα μέρος της σύμβασης μπορεί να διαχωριστεί από την υπόλοιπη σύμβαση και παρουσιάζει στενότερο σύνδεσμο με άλλη χώρα, στο μέρος αυτής της σύμβασης θα μπορεί κατ`εξαίρεση να εφαρμοστεί το δίκαιο της άλλης αυτής χώρας.
  • 2. Με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 τεκμαίρεται ότι η σύμβαση συνδέεται στενότερα με τη χώρα όπου ο συμβαλλόμενος που οφείλει να εκπληρώσει τη χαρακτηριστική παροχή έχει, κατά το χρόνο σύναψης της σύμβασης, τη συνήθη διαμονή του ή, αν πρόκειται για εταιρία, ένωση ή νομικό πρόσωπο, την κεντρική του διοίκηση. Αν όμως η σύμβαση συνάπτεται κατά την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του συμβαλλόμενου αυτού, η χώρα αυτή είναι η χώρα όπου βρίσκεται η κύρια εγκαταστάση του ή, αν σύμφωνα με τη σύμβαση η παροχή πρέπει να εκπληρωθεί όχι από την κύρια αλλά από άλλη εγκατάσταση η χώρα όπου βρίσκεται η άλλη αυτή εγκατάσταση.
  • 3. Παρά τις διατάξεις της παραγράφου 2 στο μέτρο που η σύμβαση έχει ως αντικείμενο εμπράγματο δικαίωμα επί ακινήτου, ή δικαίωμα χρήσης ακινήτου, τεκμαίρεται ότι συνδέεται στενότερα με τη χώρα όπου βρίσκεται το ακίνητο.
  • 4. Η σύμβαση μεταφοράς εμπορευμάτων δεν υπάγεται στο τεκμήριο της κύρια εγκατάσταση του κατά το χρόνο σύναψης της σύμβασης είναι η χώρα όπου βρίσκεται ο τόπος φόρτωσης ή εκφόρτωσης ή η κύρια εγκατάσταση του αποστολέα τεκμαίρεται ότι συνδέεται στενότερα με τη χώρα αύτή. Ως συμβάσεις μεταφοράς εμπορευμάτων θεωρούνται επίσης, για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, οι ναυλώσεις για ένα μόνο ταξίδι και άλλες συμβάσεις με κύριο αντικείμενο τη μεταφορά εμπορευμάτων.
  • 5. Η παράγραφος 2 δεν εφαρμόζεται όταν η χαρακτηριστική παροχή δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Τα τεκμήρια των παραγράφων 2, 3 και 4 δεν ίσχύουν όταν από το σύνολο τω περιστάσεων συνάγεται ότι η σύμβαση συνδεέται στενότερα με άλλη χώρα.
Αρθρο 5. Συμβάσεις καταναλωτών.
  • 1. Το παρόν άρθρο εφαρμόζεται στις συμβάσεις του που έχουν ως αντικείμενο την προμήθεια ενσωμάτων κινητών ή την παροχή υπηρεσιών σ`ένα πρόσωπο τον καταναλωτή, για σκοπό που μπορεί να θεωρηθεί ξένος προς την επαγγελματική δραστηριότητα του, καθώς και στις συμβάσεις που αφορούν τη χρηματοδότηση μιας τέτοιας συναλλαγής.
  • 2. Παρά τις διατάξεις του άρθρου 3, η επιλογή του εφαρμοστέου δικαίου από τους συμβαλλομένους δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να στερήσει τον καταναλωτή από την προστασία που του εξασφαλίζουν οι αναγκαστικού δικαίου διατάξεις της χώρας όπου έχει τη συνήθη διαμονή του. – αν πριν από τη σύναψη της σύμβασης έγινε στη χώρα αυτή ειδική προσφορά ή διαφήμιση και αν ο καταναλωτής ολοκληρώσει εκεί τις απαραίτητες για τη σύναψη της σύμβασης πράξεις, – αν ο αντισυμβαλλόμενος του καταναλωτή ή ο αντιπρόσωπος του έλαβε την παραγγελία του καταναλωτή στη χώρα αυτή ή – αν η σύμβαση είναι πώληση εμπορευμάτων και ο κατανωλωτής μετέβη από τη χώρα αυτή σε μια ξένη χώρα και έδωσε εκεί την παραγγελία με την προϋπόθεση ότι το ταξίδι οργανώθηκε από τον πωλητή με σκοπό να παρακινήσει τον καταναλωτή να προβεί σε αγορά.
  • 3. Παρά τις διατάξεις του άρθρου 4, και εφ`όσον δεν έχει γίνει επιλογή σύμφωνα με το άρθρο 3, συμβάσεις που πραγματοποιούνται υπό τις περιγραφόμενες στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου συνθήκες διέπονται απο το δίκαιο της χώρα όπου ο καταναλωτής έχει τη συνήθη διαμονή του.
  • 4. Το παρόν άρθρο δεν εφαρμόζεται: α) στη σύμβαση μεταφοράς β) στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών, όταν οι οφειλόμενες στον καταναλωτή υπηρεσίες πρέπει να παρασχεθούν αποκλειστικά σε χώρα άλλη από εκείνη της συνήθους διαμονής του.
  • 5. Παρά τις διατάξεις της παραγράφου 4 το παρόν άρθρο εφαρμόζεται στις συμβάσεις που παρέχουν συνδυασμό μεταφοράς και στέγης αντί συνολικού τμήματος.
Αρθρο 6. Ατομική σύμβαση εργασίας.
  • 1. Παρά τις διατάξεις του άρθρου 3 στη σύμβαση εργασίας η επιλογή από τους συμβαλλομένους του εφαρμοστέου δικαίου δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να στερήσει τον εργαζόμενο από την προστασία που του εξασφαλίζουν οι αναγκαστικού δικαίου διατάξεις του δικαίου που θα ήταν εφαρμοστέο σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου, σε περίπτωση που δεν έχει γίνει επιλογή.
  • 2. Παρά τις διατάξεις του άρθρου 4, και εφ`όσον δεν έχει γίνει έπιλογή σύμφωνα με το άρθρο 3, η σύμβαση εργασίας διέπεται: α) από το δίκαιο της χώρας όπου ο εργαζόμενος παρέχει συνήθως την εργασία του σε εκτέλεση της σύμβασης, ακόμη και αν έχει αποσπασθεί προσωρινά σε άλλη χώρα ή β) αν ο εργαζόμενος δεν παρέχει συνήθως την εργασία του σε μία μόνο χώρα από το δίκαιο της χώρας όπου βρίσκεται η εγκατάσταση που τον προσέλαβε εκτός αν από το σύνολο των περιστάσεων συνάγεται ότι η σύμβαση εργασίας συνδέεται στενότερα με άλλη χώρα, οπότε εφαρμοστέο είναι το δικαίο της άλλης αυτής χώρας.
Αρθρο 7. Κανόνες αναγκαστικού δικαίου.
  • 1. Κατά την εφαρμογή του δικαίου μιας συγκεκριμένης χώρας σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση είναι δυνατό να δοθεί ισχύς στις αναγκαστικού δικαίου διατάξεις άλλης χώρας με την οποία η περίπτωση παρουσιάζει στενό σύνδεσμο, αν και στο μέτρο που, σύμφωνα με το δίκαιο της τελευταίας αυτής χώρας, οι διατάξεις αυτές είναι εφαρμοστέες οποιοδήποτε δίκαιο κι αν διέπει τη σύμβαση. Για να αποφασισθεί αν θα δοθεί ισχύς σ`αυτές τις αναγκαστικού δικαίου διατάξεις, θα ληφθεί υπόψη η φύση και ο σκοπός τους καθώς και οι συνέπειες της εφαρμογής ή μη εφαρμογής τους.
  • 2. Οι διατάξεις της παρούσας σύμβασης δεν μπορούν να θίξουν την εφαρμογή των κανόνων δικαίου της χώρας του δικάζοντος δικαστή, που ρυθμίζουν αναγκαστικά την περιπτώση ανεξάρτητα από το εφαρμοστέο στη σύμβαση δίκαιο.
Αρθρο 8. Ουσιαστικό κύρος.
  • 1. Η ύπαρξη και το κύρος της σύμβασης ή μιας διάταξης της διέπονται από το δίκαιο που θα ήταν εφαρμοστέο σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση, αν η σύμβαση ή η διάταξη ήταν έγκυρη.
  • 2. Ωστόσο, ένας συμβαλλόμενος μπορεί να επικαλεσθεί το δίκαιο της χώρας όπου έχει τη συνήθη διαμονή του, για ν`αποδείξει ότι δεν έχει συναινέσει, αν από τις περιστάσεις συνάγεται ότι δε θα ήταν λογικό να καθορισθεί το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του σύμφωνα με το δίκαιο που προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο.
Αρθρο 9. Τύπος.
  • 1. Σύμβαση μεταξύ προσώπων που βρίσκονται στην ίδια χώρα είναι έγκυρη ως προς τον τύπο αν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις, είτε του δικαίου που σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση διέπει την ουσία της, είτε του δικαίου της χώρας όπου συνήφθη.
  • 2. Σύμβαση μεταξύ προσώπων που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες είναι έγκυρη ως προς τον τύπο αν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις, είτε του δικαίου που σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση διέπει την ουσία της, είτε του δικαίου μιας από τις χώρες αυτές.
  • 3. Οταν η σύμβαση συνάπτετεαι δι`αντιπροσώπου για την εφαρμογή των παραγράφων 1 και 2 λαμβάνεται υπόψη η χώρα όπου βρίσκεται ο αντιπρόσωπος κατά το χρόνο που ενεργεί.
  • 4. Η μονομερής δικαιοπραξία, η σχετική με σύμβαση που έχει συναφθεί ή πρόκειται να συναφθεί, είναι έγκυρη ως προς τον τύπο αν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις, είτε του δικαίου που σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση διέπει ή θα διείπε την ουσία της, είτε του δικαίου της χώρας όπου επιχειρήθηκε η δικαιοπραξία αυτή.
  • 5. Οι διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων δεν εφαρμόζονται στις συμβάσεις που καλύπτονται από το άρθρο 5, εφ` όσον συνάπτονται υπό τις περιγραφόμενες στο άρθρο 5 παράγραφος 2 συνθήκες. Ο τύπος των συμβάσεων αυτών ρυθμίζεται από το δίκαιο της χώρας όπου ο καταναλωτής έχει τη συνήθη διαμονή του.
  • 6. Παρά τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως 4 του παρόντος άρθρου, κάθε σύμβαση που έχει ως αντικείμενο εμπράγματο δικαίωμα επί ακινήτου ή δικαίωμα χρήσης ακινήτου υπάγεται στους αναγκαστικούς περί τύπου κανόνες του δικαίου της χώρας όπου βρίσκεται το ακίνητο, εφ`όσον, σύμφωνα με το δίκαιο αυτό, οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται ανεξάρτητα από τον τόπο όπου έχει συναφθεί η σύμβαση ή από το δικαίο που διέπει την ουσία της.
Αρθρο 10. Εκταση του εφαρμοστέου δικαίου.
  • 1. Τα σύμφωνα με τα άρθρα 3 έως 6 και 12 εφαρμοστέο στη σύμβαση δίκαιο διέπει ειδικότερα: α) την ερμηνεία της β) την εκπλήρωση των ενοχών που δημιουργεί γ) μέσα στα όρια των εξουσιών που παρέχει στο δικαστήριο το δικονομικό δίκαιό του, τις συνέπειες της μη εκπλήρωσης, ολικής ή μερικής, των ενοχών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και του υπολογισμού της ζημίας εφ` όσον ρυθμίζεται από κανόνες δικαίου δ) τους διάφορους τρόπους απόσβεσης των ενοχών, καθώς και τις παραγραφές και εκπτώσεις λόγω παρόδου προθεσμίας ε) τις συνέπειες της ακυρότητας της σύμβασης
  • 2. Ως προς τους τρόπους εκπλήρωσης και τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο δανειστής σε περίπτωση πλημμελούς εκπλήρωσης, θα λαμβάνεται υπόψη το δίκαιο του τόπου εκπλήρωσης της παροχής.
Αρθρο 11. Ανικανότητα.
Σε σύμβαση μεταξύ προσώπων που βρίσκονται στην ίδια χώρα, φυσικό πρόσωπο, ικανό, σύμφωνα με το δίκαιο της χώρας αυτής, δεν μπορεί να επικαλεσθεί τη σύμφωνα με το άλλο δίκαιο ανικανότητα του, παρά μόνο αν κατά το χρόνο που συνάπτεται η σύμβαση, ο αντισυμβαλλόμενος γνώριζε την ανικανότητα αυτή ή την αγνοούσε εξ αμελείας του.
Αρθρο 12. Εκχώρηση.
  • 1. Οι υποχρεώσεις ανάμεσα στον εκχωρητή και τον εκδοχέα μιας απαίτησης διέπονται από το δίκαιο που, σύμφωνα, με την παρούσα σύμβαση, εφαρμόζεται στη μεταξύ τους σύμβαση.
  • 2. Το δίκαιο που διέπει την εκχωρουμένη απαίτηση καθορίζει το εχχωρητό της, τις σχέσεις μεταξύ εκδοχέα και οφειλέτη, τους όρους με τους οποίους μπορεί να γίνει επίκληση της εκχώρησης έναντι του οφειλέτη και το εξοφλητικό αποτέλεσμα παροχής του οφειλέτη.
Αρθρο 13. Υποκατάστημα.
  • 1. Σε περίπτωση που ένα πρόσωπο, ο δανειστής, έχει συμβατική απαίτηση έναντι άλλου προσώπου, του οφειλέτη και ένας τρίτος έχει την υποχρέωση να ικανοποιήσει το δανειστή ή τον έχει ικανοποιήσει εκπληρώνοντας την υποχρέωση αυτή, το εφαρμοστέο, σ`αυτή την υποχρέωση του τρίτου δίκαιο καθορίζει αν αυτός μπορεί να ασκήσει το σύνολο ή μέρος των δικαιωμάτων που έχει ο δανειστής έναντι του οφειλέτη σύμφωνα με το δίκαιο που διέπει τις σχέσεις τους.
  • 2. Ο ίδιος κανόνας εφαρμόζεται όταν περισσότερα πρόσωπα υποχρεούνται δυνάμει της ίδιας συμβατικής ενοχής και ένα από αυτά έχει ικανοποιήσει το δανειστή.
Αρθρο 14. Απόδειξη.
  • 1. Το δίκαιο που, σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση, διέπει τη σύμβαση εφαρμόζεται, στο μέτρο που καθιερώνει τεκμήρια ή κατανέμει το βάρος απόδειξης, σε θέματα συμβατικών ενοχών.
  • 2. Οι δικαιοπραξίες μπορούν ν`αποδειχθούν με κάθε αποδεικτικό μέσο παραδεκτό, σύμφωνα είτε με το δίκαιο του δικάζοντος δικαστή, είτε με ένα από τα ενδιαφερόμενα στο άρθρο 9 δίκαια,κατά το οποίο η δικαιοπραξία είναι έγκυρη ως προς το τύπο, εφ` όσον η απόδειξη μπορεί να διεξαχθεί με το μέσο αυτό ενώπιον του δικάζοντος δικαστή.
Αρθρο 15. Αποκλεισμός της παραπομπής.
Ως δίκαιο μιας χώρας η εφαρμογή του οποίου ορίζεται από την παρούσα σύμβαση νοούνται οι ισχύοντες κανόνες δικαίου στη χώρα αυτή εκτός από τους κανόνες ιδιωτικού διεθνούς δικαίου.
Αρθρο 16. Επιφύλαξη δημόσιας τάξης.
Η εφαρμογή μιας διάταξης του δικαίου που καθορίζεται από την παρούσα σύμβαση δεν μπορεί ν`αποκλειστεί παρά μόνο αν η εφαρμογή αυτή είναι πρόδηλα ασυμβιβάστη με τη δημόσια τάξη του δικάζοντος δικαστή.
Αρθρο 17. Μη αναδρομική ισχύς.
Σε κάθε συμβαλλόμενο κράτος η παρούσα σύμβαση εφαρμόζεται στις συμβάσεις που συνάπτονται μετά τη θέση της σε ισχύ ως προς το κράτος αυτό.
Αρθρο 18. Ομοιόμορφη ερμηνεία.
Κατά την ερμηνεία και εφαρμογή των ομοιόμορφων κανόνων που προηγούνται θα λαμβάνεται υπόψη ο διεθνής χαρακτήρας τους και η σκοπιμότητα ομοιόμορφhς ερμηνείας και εφαρμογής τους.
Αρθρο 19. Κράτη χωρίς ενοποιημένο σύστημα δικαίου.
  • 1. Σε περίπτωση που ένα κράτος αποτελείται απο περισσότερες εδαφικές ενότητες που η καθεμιά έχει τους δικούς της κανόνες για τις συμβατικές ενοχές, κάθε εδαφική ενότητα θεωρείται ως χώρα για τον καθορισμό του εφαρμοστέου δικαίου σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση.
  • 2. Ενα κράτος, στο οποίο διάφορες εδαφικές ενότητες έχουν τους δικούς τους κανόνες για τις συμβατικές ενοχές, δεν υποχρεούται να εφαρμόζει την παρούσα σύμβαση στις συγκρούσεις νόμων που αφορούν αποκλειστικά αυτές τις εδαφικές ενότητες.
Αρθρο 20. Υπεροχή του κοινοτικού δικαίου.
Η παρούσασ σύμβαση δε θίγει την εφαρμογή διατάξεων που περιέχουν κανόνες σύγκρουσης σχετικούς με συμβατικές ενοχές σε ειδικά θέματα και που περιλαμβάνονται ή θα περιληφθούν σε πράξεις των οργάνων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή στις εθνικές νομοθεσίες που εναρμονίζονται σε εκτέλεση των πράξεων αυτών.
Αρθρο 21. Σχέσεις με άλλες συμβάσεις.
Η παρούσα σύμβαση δε θίγει την εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων των οποίων ένα συμβαλλόμενο κράτος είναι ή θα γίνει μέρος.
Αρθρο 22. Επιφυλάξεις.
  • 1. Κάθε συμβαλλόμενο κράτος μπορεί κατά την υπογραφή, την επικύρωση, την αποδοχή ή την έγκριση να επιφυλαχθεί να μην εφαρμόσει: α) το άρθρο 7 παράγραφος 1 β) το άρθρο 10 παράγραφος ε.
  • 2. Κάθε συμβαλλόμενο κράτος μπορεί επίσης κατά τη γνωστοποιήση επέκτασης της σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 27, παράγραφος 2, να διατυπώσει μια ή περισστότερες από τις επιφυλάξεις αυτές με αποτέλεσμα περιορισμένο στα εδάφη που αφορά ή επέκταση ή σε ορισμένα από αυτά.
  • 3. Κάθε συμβαλλόμενο κράτος μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλέσει επιφύλαξη που έχει διατυπώσει η ενέργεια της επιφύλαξης θα παύσει την πρώτη ημέρα του τρίτου ημερολογιακού μήνα μετά τη γνωστοποιήση της ανάκλησης.
Αρθρο 23.
  • 1. Αν μετά την έναρξη της παρούσας σύμβασης ως προς ένα συμβαλλόμενο κράτος, το κράτος αυτό επιθυμεί να θεσπίσει ένα νέο κανόνα σύγκρουσης νόμων για μια ιδιαίτερη κατηγορία συμβάσεων που ανήκει στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας σύμβασης, ανακοινώνει την πρόθεση του στα άλλα υπογράφονται κράτη μέσω του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  • 2. Μέσα σε έξι μήνες από την ανακοίνωση στο Γενικό Γραμματέα, κάθε υπογράφον κράτος μπορεί να του ζητήσει να οργανώσει διαβουλεύσεις ανάμεσα στα υπογράφοντα κράτη με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία.
  • 3. Αν μέσα στην προθεσμία αυτή κανένα υπογράφον κράτος δε ζητήσει διαβουλεύσεις ή αν μέσα σε δύο χρόνια από την ανακοίνωση στο Γενικό Γραμματέα δεν επιτεύχθηκε καμιά συμφωνία από τις διαβουλεύσεις αυτές, το συμβαλλόμενο κράτος μπορεί να τροποποιήσει το δίκαιο τους. Τα μέτρα που λαμβάνονται από το κράτος αυτό γνωστοποιούνται στα άλλα υπογράφοντα κράτη μέσω του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Αρθρο 24.
  • 1. Αν μετά την έναρξη της ισχύος της παρούσας σύμβασης ως προς ένα συμβαλλόμενο κράτος, το κράτος αυτό επιθυμεί να γίνει μέρος σε πολυμερή σύμβαση της οποίας το κύριο αντικείμενο ή ένα από τα κύρια αντικείμενα είναι ιδιωτικού διεθνούς δικαίου ρύθμιση ενός από τα θέματα που αφορά η παρούσα σύμβαση, εφαρμόζεται η προβλεπόμενη στο άρθρο 23 διαδικασία. Το διάστημα όμως των δύο ετών που προβλέπονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 23 μειώνεται σε ένα έτος.
  • 2. Η προβλεπόμενη στην προηγούμενη παράγραφο διαδικασία δεν ακολουθείται αν ένα συμβαλλόμενο κράτος ή μία από τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες είναι ήδη σύμβασης αυτής είναι να αναθεωρήσει σύμβαση στην οποία το ενδιαφερόμενο κράτος είναι ήδη μέρος ή αν πρόκειται για σύμβαση που συνάπτεται στα πλαίσια των συνθηκών περί ιδρύσεως των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Αρθρο 25. Σε περίπτωση που ένα συμβαλλόμενο κράτος κρίνει ότι η ενοποιήση που πραγματοποιήκε με την παρούσα σύμβαση διακυβεύεται με τη σύναψη συμφωνιών μη προβλεπομένων στο άρθρο 24 παράγραφος 1, το κράτος αυτό μπορεί να ζητήσει από το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να οργανώσει διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κράτη που έχουν υπογράψει την παρούσα σύμβαση.
Αρθρο 26. Κάθε συμβαλλόμενο κράτος μπορεί να ζητήσει την αναθεώρηση της παρούσας σύμβασης. Στην περίπτωση αυτή συγκαλείται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναθεωρητική συνδιάσκεψη.
Αρθρο 27.
  • 1. Η παρούσα σύμβαση εφαρμόζεται στο ευρωπαϊκό έδαφος των συμβαλλομένων κρατών συμπεριλαμβανομένης της Γροιλανδίας, και στο σύνολο του εδάφους της Γαλλικής Δημοκρατίας.
  • 2. Κατά παρέκκλιση από την παράγραφο 1. α) η παρούσα σύμβαση δεν εφαρμόζεται στα νησιά Φερόε, εκτός αν το Βασίλειο της Δανίας προβεί σε αντίθετη δήλωση. β) η παρούσα σύμβαση δεν εφαρμόζεται στα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου ευρωπαϊκά εδάφη τα οποία το Ηνωμένο Βασίλειο εκπροσωπεί διεθνώς, εκτός αν το Ηνωμένο Βασίλειο προβεί σε αντίθετη δήλωση για ένα ή περισσότερα από τα εδάφη αυτά. γ) η παρούσα σύμβαση εφαρμόζεται στις Ολλανδικές Αντίλλες, αν το Βασίλειο των κάτω Χωρών προβεί σε σχετική δήλωση.
  • 3. Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να γίνουν οποτεδήποτε, με γνωστοποιήση στο Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  • 4. Οι δευτερεύουσες διαδικασίες που εισάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά αποφάσεων που έχουν εκδοθεί απ`τα δικαστήρια των αναφερόμενων στην παράγραφο 2 στοιχείο β) εδαφών θεωρούνται ως διαδικασίες διεξαγόμενες ενώπιον των δικαστηρίων αυτών.
Αρθρο 28.
  • 1. Η παρούσα σύμβαση είναι ανοιχτή από τις 19 Ιουνίου 1980 για υπογραφή απο τα κράτη που είναι συμβαλλόμενα μέρη στη συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.
  • 2. Η παρούσα σύμβαση υπόκειται σε επικύρωση, αποδοχή ή έγκριση των κρατών που την έχουν υπογράψει. Τα έγγραφα επικύρωσης, αποδοχής ή έγκρισης θα κατατεθούν στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Αρθρο 29.
  • 1. Η παρούσα σύμβαση θα αρχίσει την πρώτη ημέρα του τρίτου μήνα που ακολουθεί την κατάθεση του εβδόμου εγγράφου, επικύρωσης, αποδοχής ή έγκρισης.
  • 2. Για κάθε υπογράφον κράτος που την επικυρώνει, αποδέχεται ή εγκρίνει μεταγενέστερα η σύμβαση θα αρχίσει να ισχύει την πρώτη μέρα του τρίτου μήνα που ακολουθεί την κατάθεση του δικού του εγγράφου επικύρωσης, αποδοχής ή έγκρισης.
Αρθρο 30.
  • 1. Η σύμβαση θα έχει διάρκεια δέκα ετών από την ημερομηνία που θα αρχίσει να ισχύει, σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφος 1, ακόμη για τα κράτη για τα οποία θα αρχίσει να ισχύει μεταγενέστερα.
  • 2. Η σύμβαση θα ανανεώνεται σιωπηρά κάθε πέντε έτη, εκτός αν καταγγελθεί.
  • 3. Η καταγγελία θα γνωστοποιείται στο Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τουλάχιστον έξι μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία των δέκα ή ανάλογα με την περίπτωση των πέντε ετών. Μπορεί να περιορισθεί σε ένα από τα εδάφη στα οποία η σύμβαση θα έχει ενδεχομένως επεκταθεί, σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 2.
  • 4. Η καταγγελία δε θα ισχύει παρά μόνο ως προς το κράτος που την έχει γνωστοποιήσει. Η σύμβαση θα παραμείνει σε ισχύ για τα άλλα συμβαλλόμενα κράτη.
Αρθρο 31. Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων γνωστοποιεί στα κράτη που είναι συμβαλλόμενα μέρη της συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας: α) τις υπογραφές. β) την κατάθεση κάθε εγγράφου επικύρωσης, αποδοχής ή έγκρισης. γ) την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας σύμβασης. δ) τις ανακοινώσεις που γίνοντια κατ`εφαρμογή των άρθρων 23, 24, 25, 26, 27 και 30. ε) τις επιφυλάξεις και την ανάκληση τους που προβλέπονται στο άρθρο 22.
Αρθρο 32. Το συνημμένο στην παρούσα σύμβαση πρωτόκολλο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.
Αρθρο 33. Η παρούσα σύμβαση συντάσσεται σε ένα μέρος αντίτυπο στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, δανική, ιρλανδική, ιταλική και ολλανδική γλώσσα. Τα επτά κείμενα είναι εξίσου αυθεντικά. Η σύμβαση θα κατατεθεί στο αρχείο της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ο Γενικός Γραμματέας θα διαβιβάσει κυρωμένο αντίγραφο στην Κυβέρνηση κάθε υπογράφοντος κράτους. Σε πίστωση των ανωτέρω, οι υπογράφοντες πληρεξούσιοι έθεσαν την υπογραφή τους κάτω απο την παρούσα σύμβαση. Εγινε στη Ρώμη, στις δεκαεννιά Ιουνίου χίλια εννιακόσια ογδόντα.
…………………………………

http://alfeiospotamos.gr/?p=18602

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters