Δημοσίευμα του περιοδικού Life από το 1945 αποκαλύπτει το παρανοϊκό σχέδιο των Ναζί. Πώς οραματίστηκε το Τρίτο Ράιχ την εξαφάνιση των εχθρικών πόλεων και την εξάτμιση θαλάσσιων περιοχών.

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή έστω ταινίας με πρωταγωνιστή τον James Bond. Κι όμως, δημοσίευμα του περιοδικού Life από το 1945 αποκαλύπτει το σχέδιο των Γερμανών, να εξολοθρεύσουν μία ολόκληρη πόλη ή να βράσουν μέρος ωκεανών, μέσω “δορυφόρου”, που θα αντλούσε ενέργεια από τον Ήλιο.
Δημοσίευμα της Daily Mail φέρνει στο “φως” τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν το σχέδιο των Ναζί, που περιελάμβανε την κατασκευή “ηλιακού όπλου”, με διάμετρο μεγαλύτερη του 1,5 χιλιομέτρου.
Ο τεράστιος καθρέφτης, θα έκανε την ίδια δουλειά με τον μεγεθυντικό φακό, που χρησιμοποιούν τα παιδιά, για να βάλουν φωτιά σε εστιασμένο σημείο.
Στο άρθρο του 1945 οι συντάκτες εξηγούσαν στους αναγνώστες, το πώς “τεχνικοί του αμερικανικού στρατού ανακάλυψαν το εξωπραγματικό σχέδιο των Γερμανών επιστημόνων, να κατασκευάσουν ένα ηλιακό όπλο”.

“Ο τεραστίων διαστάσεων κατευθυντικός φακός θα συγκέντρωνε τις ηλιακές ακτίνες σε ένα σημείο του πλανήτη, το οποίο θα καιγόταν ολοσχερώς. Ο γερμανικός στρατός θα χρησιμοποιούσε το όπλο για να κάψει ολόκληρες πόλεις ή να εξατμίσει ωκεανούς”, ανέφερε το δημοσίευμα του Life.
Στην πραγματικότητα, η ιδέα ανήκει στον επιστήμονα Herman Oberth, από το 1923.
Το κόστος κατασκευής του γιγαντιαίου καθρέφτη εκτιμάται πως θα έφτανε τα 3 εκατομμύρια μάρκα, ενώ για την ολοκλήρωσή του θα απαιτούνταν 15 χρόνια.
Βέβαια, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε, ο διαστημικός αυτός καθρέφτης να χρησίμευε για να παράσχει “κατά παραγγελία” ηλιακή ακτινοβολία, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης.
Έως και το 1957, ο ίδιος ο Oberth πίστευε, ότι η ιδέα του θα αποκτούσε σάρκα και οστά, προειδοποιώντας ωστόσο, πως θα ήταν το “απόλυτο όπλο”.
Το 1945 όμως, αποκαλύφθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις, ότι οι Ναζί είχαν “εξελίξει” την πρωταρχική ιδέα του, οραματιζόμενοι τη δημιουργία του “απόλυτου ηλιακού όπλου”.
Μετά την κατασκευή του, το σχέδιο προέβλεπε την θέση του σε τροχιά 35.000 χιλιομέτρων γύρω από τη Γη.
“Ο διαστημικός καθρέφτης μου είναι σαν τους φακούς, με τους οποίους παίζουν τα παιδιά. Μία απότομη αντανάκλαση στο πρόσωπο της δασκάλας, θα είναι τρομακτικές συνέπειες. Μπορώ με βεβαιότητα να πω, από την εμπειρία μου, ότι έτσι ακριβώς γίνεται”, είχε γράψει ο Oberth.
ΠΗΓΗ : news247.gr
Βρε, βρε, βρε… Τι σκέφτονται αυτοί οι Ναζί, οι παλιοί και οι τωρινοί. Τον σταμάτησαν οι “συμμαχικές δυνάμεις, ε;” Να θυμίσουμε;
Μήπως με κάτι τέτοιο θα μπορούσε να λιώσει κανείς εύκολα και τους πάγους στο Βορρά για να πάρει τον πλούτο που υπάρχει κρυμμένος εκεί; Μήπως; λέω εγώ τώρα…
Μήπως θα μπορούσε κανείς να βάλει φωτιές σε μεγάλες δασικές περιοχές και να το ρίξει στους καύσωνες; Μήπως; λέω εγώ τώρα…