Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙ END ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ 26-02-2014

 

EI-END Βασίλης θεοδωρόπουλος στο Ράδιο ΚΕΡΚΥΡΑ 100,1 στις 26.2.2014

 

ΕΙ - Ε.Ν.D. ΡΕΘΥΜΝΟ ομιλία Γ. Καλογερόπουλος & Χ. Μπαλαντίνας στις 24.2.2014

 

ΕΙ-ΕΝD ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 26-2-2014ΚΑΛΕΣΜΑ ΗΛΕΙΩΝ!!!!!!!!!

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΥΡΓΟΥ - ΚΡΕΣΤΕΝΑΣ - ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΙΣΟΥΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΕΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ 140 ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.
Τοπος συναντησης: εισοδος δημοτικου κτηριου Ολυπιων, ωρα 19:00

Α. ΣΩΡΡΑΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΘΕΤΕ 620 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.jpg
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΓΜΑ
ΔΕΙΤΕ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ERICH HONECKER ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 620 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΩΣ ΘΑΥΜΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/02/a-swrras-deite-ton-honeker-otan-katethete-620-tonoys-hrysoy-sth-.html

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΦΙΜΩΣΗ ΤΥΠΟΥ.jpg
ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΔΙΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ! ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΕΡΕΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΣΑΘΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ...
................................................................
Sarmas Kostas
ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΔΩΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΝΑ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ............... ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ :

Panagiotis Mitilineos Με εντολή της κυβέρνησης , του αρμόδιου Υπουργού τύπου κ. Κεδίκογλου, ομάδα αστυνομικών και υπαλλήλων της Εταιρείας τηλεπικοινωνιών οργάνωσαν σχέδιο εξόντωσης των δημοσιογράφων και ιδιοκτητών της τοπικής τηλεόρασης της Σαντορίνης . Επί 6 μέρες αστυνομικοί από την Αθήνα και ομάδα υπαλλήλων έφτασαν με άκρα μυστικότητα στο νησί με μοναδικό σκοπό να κλείσουν το τοπικό «παράνομο» κανάλι, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στο αυτόφωρο ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους . Έτσι χθες το πρωί μας συνέλαβαν και μας οδήγησαν στο Αστυνομικό τμήμα ενώ την ίδια ώρα μαζί με ειρηνοδίκη, περιπολικά και μυστικούς αστυνομικούς πήγαν στο βουνό του προφήτη Ηλία και κατέσχεσαν τα μηχανήματα εκπομπής μας. Όταν έφτασε η ώρα να οδηγηθούμε με χειροπέδες στην Νάξο η εισαγγελέας έδωσε εντολή να μας αφήσουν ελευθέρους αφού παραμείναμε υπό κράτηση 10 ολόκληρες ώρες. Η παρέμβαση των Αστυνομικών και των υπαλλήλων της Ελληνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών ήταν όπως μας είπαν αυτεπάγγελτη, δηλαδή απλά ήθελαν να εφαρμόσουν το νόμο αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το κανάλι της Σαντορίνης διαθέτει πολλές αποφάσεις δικαστηρίων αλλά και βρίσκεται σε προσπάθεια να εξασφαλίσει προσωρινή άδεια λειτουργίας. Σήμερα το μεσημέρι 13:00 σε ειδική εκπομπή θα σας αναλύσουμε τα σχέδια του σκοτεινού ρόλου που έχουν παίξει για το θέμα αυτό διάφορα πρόσωπα. Το κανάλι συνεχίζει να λειτουργεί διαδικτυακά για όσους είναι συνδεδεμένοι στο internet.

https://www.facebook.com/panagiotis.mitilineos?fref=ts

http://www.santorinifm.gr/

ΕΤΣΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΕΤΣΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


Οι Εβραίοι εκαλλιέργησαν τη γη της πίστης. Οι Έλληνες εκαλλιέργησαν
τη γη της γνώσης.

Οι εβραίοι ήσαν δήμιοι, οι έλληνες ήταν οι δικαστές.

Οι εβραίοι ήσαν αδίσταχτοι, οι έλληνες ήσαν ευγενικοί.

Για αυτό και νίκησαν οι εβραίοι τους έλληνες.

Εχρησιμοποίησαν σαν όπλο τους βέβαια το χριστιανισμό,
ένα νόθο και μυσαρό παρασάρκωμα του σώματος τους, από τους ίδιους απόβλητο, αφάνισαν την ωραία Ελλάδα. Ότι δεν εκατάφερε η ανδρεία, το κατάφερε ο δόλος.

...Να μας πούνε δηλαδή, αν έχουνε ακουστά τα ονόματα:
Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστόξενος ο Ταραντινός,
Διογένης ο Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας
ο Ρηγίνος, Πυθέας
που στον καιρό μας σημαίνουν αντίστοιχα:
Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Έγελος, Μιχαήλ Άγγελος,Μαξ Πλάνκ, Ροντέν, Κολόμβος.

Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης
όπως :
σφαίρος στον Εμπεδοκλή,
κενό στο Δημόκριτο
εκπύρωση στον Ηράκλειτο,
μηδέν στον Παρμενίδη,
 κατηγορία στον Αριστοτέλη,
τόνος στους Στωικούς.

Να μας ειπούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες
τι λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο,
μεταβάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο
δακρυόεν γελάσασα στον Όμηρο,
 χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη

Να μας ειπούνε, πόσοι φιλόλογοι,
έξω από τα σχολικά κολλυβογράμματα έχουν διαβάσει
στο πρωτότυπο τρεις διαλόγους του Πλάτωνα
δύο Νεμεόνικουςτου Πινδάρου
την Ωδή στην αρετή του Αριστο-τέλη
έναν Ομηρικό Ύμνο. (Και αυτό δεν είναι ραψωδία).

Και για να μας πιάσει τεταρταίος και καλπάζουσα, να μας ειπεί ποιός γνωρίζει και διδάσκει από τους ειδικούς προφεσσόρους στα πανεπιστήμια ότι οι τρεις τραγικοί ποιητές μας στη βάση τους είναι φυσικοί επιστήμονες, ότι στη διάλεξή του για την αρετή ο Πλάτων έκαμε στους ακροατές του ένα μάθημα γεωμετρίας, ότι η Ακρόπολη των Αθηνών είναι δωρικόκαι όχι ιωνικό καλλιτέχνημα, ότι η διδασκαλία τραγωδίας στον θέατρο ήταν κήρυγμα από άμβωνος, ότι η θρησκεία των Ελλήνων ήταν αισθητική προσέγγιση των φυσικών φαινομένων.Δεν νομίζω, αναγνώστη μου, ότι σε όλα αυτά τα επίπεδα η έρευνά μας
θα δώσει ποσοστά γνώσης και κατοχής σε βάθος του κλασικού κόσμου από τους νεοέλληνες που να υπερβαίνουν τους δύο στους χίλιους..

Τι φωνάζουμε τότε και φουσκώνουμε και χτυπάμε το κούτελο στο μάρμαρο ότι είμαστε Έλληνες;
 Παράκρουση και παραφροσύνη!

Από το Ελληνικό ερχόμαστε στο Εβραίικο. 
Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες, αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωϋσής, Αβραάμ, Ησαϊας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα ονόματα.

Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην ξεύρει τούτους τους εβραίους; 
Δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες, ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. 
Εδώ τα ποσοστά αντιστρέφονται. 
Στους χίλιους νεοέλληνες τα ναι γίνουνται ενιακόσια τόσα, και τα όχι δύο. 
Και δεν ξεύρουν μόνο τα ονόματα, αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα..

Το ίδιο συμβαίνει, αν ζητήσεις να σου αναλύσουν την επί του Όρους Ομιλία, ή να σου τραβήξουνε διάλεξη περί νηστείας, περί προσευχής, περί του «Δεύτε οι ευλογημένοι....».

Ο κάθε νεοέλληνας εδώ είναι πτυχιούχος και ειδήμονας. Είναι κληρονόμος και καθηγητής.
Ξέρει να ταϊσει άχυρα το σκυλί του, και κόκαλα το γαϊδούρι του.
Γνώση και πίστη και σοφία, που να ιδούν τα μάτια σου και να μην πιστεύει ο νους σου.

Δημ. Λιαντινης.
.......................................................................................................................

Υ.Γ.Θα ηθελα μονο, συμπληρωνοντας κατι σημαντικο στην αγορευση του δασκαλου, οτι κατα την αποψη μου το κακο φυσικα και δεν ξεκινησε στις μερες μας, αλλα 1600 περ. χρονια πριν στην σκλαβωμενη απο τους Ρωμαιους Ελλαδα και απο εναν τυπο της εποχης, Φιλολογο ονοματι, -Βλ. Βικιπαιδεια- ΠΡΟΚΛΟΣ ο Διαδοχος, (η Ρεπουση της τοτε εποχης) ο οποιος ιδιοτελως και δολια η βλακωδως?, παρερμηνευσε την μυστική θεωρία του Πλάτωνα, η οποία ενω οπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος ο Πλατων στον «Παρμενίδη», μιλουσε για το πρότυπο της Φιλοσοφίας προς ευεργεσία των ψυχών που βρίσκονται εδώ κάτω, ως ανταπόδοση για τα αγάλματα, για τους ναούς για την ίδια την αγιστεία,< “ἁγιστείαις ἐσθ᾽ ὅτε καὶ μιαρωτάταις”>,πρωτον προσθετοντας στην ακριβη μεταφραση της λεξης που εννοει Αγος, Καθαροτητα, Σεβας, Λατρεια,... και την λεξη Αγιωσυνη,και κατοπιν μετατρεπει και ολη την εννοια της λεξης κανοντας την.... Αγιαστια,... προσθετοντας και ολα τα συνακολουθα, και ετσι ενω οι Ελληνες ειχαν παντα σοφους, (ακομη και τους υποστατους και ένυλους Θεους των Ελληνων,..σοφοι τους δημιουργησαν), ο Προκλος, μετετρεψε τον Πλατωνα, σε ενα προφητη της ελευσης του αντιπροσωπου του Εβραιου Θεου της Σιων Χριστου,.... φορτωνοντας μας και ολους τους "Αγιους", (Βλ. Collectio verborum e differentibus rhetoribus et sap 19b.7), Βατικανο.
(Centaurion)


Christos Pavlakos
http://el-lania.blogspot.gr/2014/01/blog-post_20.html

Οι Γίγαντες και η Γιγαντομαχία

Οι Γίγαντες και η Γιγαντομαχία 
Οι Γίγαντες γεννήθηκαν από το σώμα της Γης όταν έσταξε πάνω του αίμα από την πληγή του Ουρανού μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο. Με τον ίδιο τρόπο γεννήθηκαν και οι Ερινύες και οι Μέλιες Νύμφες.
Οι Γίγαντες ήταν όντα τρομακτικά και υπερφυσικά. Είχαν μορφή ανθρώπου μα ήταν τρομεροί στην όψη, πελώριοι στο ανάστημα και ακαταμάχητοι στη δύναμη. Το σώμα τους ήταν φολιδωτό και κατέληγε σε ουρά σαύρας.
Είχαν πυκνά μαλλιά και μακριά γένια. Στα τριχωτά χέρια τους κρατούσαν μακριά και λαμπερά ακόντια. Μολονότι είχαν θεϊκή καταγωγή ήταν θνητοί ή τουλάχιστον για να σκοτωθούν έπρεπε να χτυπηθούν ταυτόχρονα από ένα θεό και ένα θνητό.
Άλλες παραδόσεις έλεγαν ότι κάποιοι από τους Γίγαντες ήταν αθάνατοι όσο πατούσαν στο έδαφος όπου είχαν γεννηθεί. Επικρατέστερο μέρος για τη γέννησή τους είναι η Παλλήνη της Χαλκιδικής, μια περιοχή εξαιρετικά άγρια.
Οι Γίγαντες ήταν πολύ περισσότεροι από τους Τιτάνες, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες. Υπολογίζονται γύρω στους εκατό. Κατοικούσαν στις δυτικές ακτές του Ωκεανού όπου συχνά τους επισκέπτονταν οι θεοί και έπαιρναν μέρος στα συμπόσιά τους.
Αυτό γινόταν στις γιορτές όταν οι Γίγαντες πρόσφεραν εκατόμβες. Ακόμα και στο δρόμο, όταν τους συναντούσαν οι θεοί, πήγαιναν μαζί τους. Η δύναμη των Γιγάντων ήταν αφάνταστη. Μπορούσαν να ξεκολλούν με ευκολία βράχους ολόκληρους και να τους εκσφενδονίζουν μακριά.
Η Γη ήταν οργισμένη από την τύχη που είχαν οι Τιτάνες μετά το τέλος της Τιτανομαχίας. Μολονότι είχε βοηθήσει τον εγγονό της με κάθε τρόπο για να επικρατήσει, δεν άντεχε να βλέπει τους γιους και τις κόρες της φυλακισμένους στα Τάρταρα.
Έτσι, όταν είδε την τεράστια δύναμη που είχαν οι Γίγαντες, τους ξεσήκωσε σε πόλεμο εναντίον των Ολυμπίων. Ο Δίας και τα αδέρφια του έπρεπε να περάσουν άλλη μια δοκιμασία. Ξέσπασε μια τρομερή μάχη που έμεινε γνωστή με το όνομα Γιγαντομαχία.
Η επίθεση των Γιγάντων μάλιστα έγινε χωρίς καμιά προειδοποίηση. Ξαφνικά οι θεοί του Ολύμπου δέχτηκαν βροχή από βράχους, αναμμένους δαυλούς και ολόκληρα φλεγόμενα δέντρα.
Οι Γίγαντες ξερίζωναν τα βουνά και τα τοποθετούσαν το ένα πάνω στο άλλο για να σκαρφαλώσουν στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, εκεί όπου ήταν χτισμένα τα θεϊκά παλάτια. Η Γη και ο Ουρανός αναστατώθηκαν. Έγινε σωστή κοσμοχαλασιά: στεριές βούλιαζαν και ποτάμια άλλαζαν πορείες. Οι οροσειρές τραντάζονταν συθέμελα και σαν φύλλα δέντρων έτρεμαν ο Όλυμπος, η Όσσα, το Πήλιο, η Πίνδος, το Παγγαίο και ο Άθως.
Οι θεοί του Ολύμπου ζώστηκαν τα άρματα και ετοιμάστηκαν για πόλεμο. Αρχηγός στο θεϊκό στρατόπεδο ήταν ο Δίας, οπλισμένος όχι μόνο με την αστραπή και τον κεραυνό, όπως στην Τιτανομαχία, αλλά και με την αιγίδα, το δέρμα κατσίκας που είχε πάνω το κεφάλι της Γοργόνας. Η τρομερή μορφή της έσπερνε τον πανικό ή απολίθωνε όποιον την αντίκριζε.
Πλάι του πιστή σύμμαχος η κόρη του η Αθηνά, η θεά των μαχών, που μόλις είχε γεννηθεί πάνοπλη από το τεράστιο κεφάλι του. Φορώντας την πανοπλία της και με το γοργώνειο στο στήθος πολέμησε καλύτερα και από άντρας. Γι” αυτό ο Ζευς (Δίας) ονομάστηκε γιγαντοφόνης και γιγαντολέτωρ και η Αθηνά προσονομάστηκε γιγαντολέτειρα, δηλαδή αυτοί που σκότωσαν τους Γίγαντες.
Παραστάτες του Δία ήταν η Νίκη και η φοβερή μάνα της η Στύγα. Πρωτοπαλίκαρά του ήταν ο Ποσειδώνας, ο Απόλλωνας και ο Ήφαιστος ,που σε κάποια στιγμή που είδε κουρασμένο τον Ήλιο τον πήρε πάνω στο δικό του άρμα. Μα και οι θεές πρόσφεραν με κάθε τρόπο τη βοήθειά τους, η Ήρα, η Αφροδίτη, η Άρτεμη, η Εκάτη και οι Μοίρες. Μόνο η Δήμητρα δε συμμετείχε στον αγώνα αυτόν γιατί είχε ιδιαίτερη συγγένεια με τη Γη, προστάτευε τους καρπούς που φύτρωναν στο ιερό της χώμα.
Καθένας θεός και καθεμιά θεά σκότωσαν έναν ή περισσότερους από τους Γίγαντες που οι πιο γνωστοί ήταν ο Πορφυρίωνας, ο Αλκυονέας, ο Εγκέλαδος, ο Εφιάλτης, ο Εύρυτος, ο Κλυτίας, ο Πολυβώτης, ο Πάλλας, ο Ιππόλυτος, ο Γρατίωνας, ο Άγριος και ο Θέωνας.
Ο πόλεμος κρατούσε πολύ καιρό μα με κανέναν τρόπο οι Ολύμπιοι δεν μπορούσαν να νικήσουν. Τότε η Αθηνά έμαθε τον πανάρχαιο χρησμό που έλεγε πως οι Γίγαντες θα χαθούν μόνο αν κάποιοι θνητοί πολεμήσουν στο πλάι των αθανάτων. Μόλις το άκουσε ο Δίας έστειλε την Αθηνά να φωνάξει δυο θνητούς γιους του, τον Ηρακλή τον οποίο είχε αποκτήσει με την Αλκμήνη και τον Διόνυσο που τον γέννησε με τη Σεμέλη.Η Γη αμέσως άρχισε να ψάχνει ένα μαγικό βοτάνι που θα έκανε ατρόμητους τους Γίγαντες από τα βέλη των θνητών.
Ο Δίας για να την καθυστερήσει απαγόρευσε στον Ήλιο, τη Σελήνη και την Αυγή να ανατείλουν. Έτσι, επικράτησε για πολλές μέρες σκοτάδι μέχρι που ο Δίας βρήκε πρώτος το μαγικό βοτάνι και το κατέστρεψε. Έτσι η πορεία προς τη νίκη ξεκίνησε.
Σε λίγο κατέφθασε ο Ηρακλής που υπήρξε ο πολυτιμότερος σύμμαχος της Αθηνάς σ” αυτόν τον αγώνα και με τα βέλη του σκότωσε πάρα πολλούς Γίγαντες. Μάλιστα, επειδή ήταν γιος του Δία, μπορούσε όταν κουραζόταν από την πολύωρη μάχη, ν” ανεβαίνει στο άρμα του θεϊκού πατέρα του.
Ο Διόνυσος ήρθε με τη συνοδεία του, τους Σάτυρους και τους Κορύβαντες, καβάλα πάνω σε γαϊδούρια που με τους κρότους και τα γκαρίσματά τους πολλές φορές τρόμαζαν τους Γίγαντες. Ένα άλλο όπλο του Διόνυσου ήταν και ο θύρσος, το σύμβολό του, ένα μακρύ ραβδί στολισμένο με κισσό.
Οι δυο γιοι του Δία για τη γενναιότητα και το θάρρος που έδειξαν στη Γιγαντομαχία ανταμείφθηκαν και έγιναν αθάνατοι.
Οι αρχαίοι μυθογράφοι ασχολήθηκαν με τη Γιγαντομαχία και μέσα από τα έργα τους μας περιγράφουν πολλές σημαντικές σκηνές της.Ο Ηρακλής χτύπησε πρώτα με το τόξο του τον Αλκυονέα. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος από τους Γίγαντες και σύμφωνα με μια παράδοση, ο αρχηγός τους.
Ο Αλκυονέας έπεσε κάτω με τρομερό κρότο. Αλλά τη στιγμή που ο ήρωας πανηγύριζε για την επιτυχία του, τον είδε να σηκώνεται πάλι υψώνοντας απειλητικά το τεράστιο κορμί του.Ήταν μάλιστα έτοιμος να εκτοξεύσει στον Ηρακλή έναν τεράστιο βράχο που βρισκόταν δίπλα του.
Ευτυχώς η Αθηνά κατάφερε να τον εμποδίσει. Μετά εξήγησε στον Ηρακλή που ακόμη δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, ότι ο Αλκυονέας ήταν αθάνατος όσο πατούσε στο χώμα που τον γέννησε. Τότε ο ήρωας φορτώθηκε στις στιβαρές πλάτες του το Γίγαντα, τον μετέφερε έξω από το πεδίο της Φλέγρας όπου είχε γεννηθεί και τον εξόντωσε τελειωτικά με τα βέλη του. Οι κόρες του, οι Αλκυονίδες, απελπισμένες από το θάνατο του πατέρα τους, ρίχτηκαν στη θάλασσα και μεταμορφώθηκαν σε πουλιά (τις αλκυόνες).
Ο Πορφυρίωνας που φιλοδοξούσε να εξουσιάσει τη Δήλο και τους Δελφούς και η Γη του είχε υποσχεθεί να τον ζευγαρώσει με την Ήβη, την κόρη της Ήρας, παρακολουθούσε την εξόντωση του αδερφού του και όρμησε να εκδικηθεί τον Ηρακλή.
Και σίγουρα ο τρομερός Γίγαντας θα καταπλάκωνε μ” ένα βουνό τον ήρωα. Ευτυχώς όμως ο Δίας μηχανεύτηκε ένα κόλπο την τελευταία στιγμή. Διέταξε την Αφροδίτη να κυριέψει το Γίγαντα με ερωτικό πάθος για την Ήρα που βρισκόταν εκεί κοντά. Η Αφροδίτη έστειλε το γιο της τον Έρωτα εναντίον του Πορφυρίωνα και ξαφνικά αυτός αδιαφορώντας για τον Ηρακλή άρχισε να κυνηγάει την Ήρα για να σμίξει μαζί της. Τη στιγμή ακριβώς που είχε συλλάβει τη θεϊκή βασίλισσα και είχε σκίσει τα μεγαλόπρεπα πέπλα της, ο Ηρακλής βρήκε την ευκαιρία να τον εξοντώσει με το βέλος του.
Ανάλογο ρόλο έπαιξε και η ίδια η Αφροδίτη στη διάρκεια της Γιγαντομαχίας. Σε μια δύσκολη στιγμή που δεκαπέντε Γίγαντες είχαν περικυκλώσει απειλητικά τον Ηρακλή, αυτή μετέφερε με τη θεϊκή δύναμή της τον ήρωα σ” ένα σπήλαιο. Κατόπιν, έδειξε το καταπληκτικό της σώμα στους Γίγαντες. Αυτοί μονομιάς κυριεύτηκαν από ερωτικό πάθος και άρχισαν να τρέχουν πίσω από τη θεά. Η Αφροδίτη τους οδήγησε έτσι στη σπηλιά όπου είχε κρύψει τον Ηρακλή.
Επειδή οι Γίγαντες δε χωρούσαν να περάσουν όλοι μαζί την είσοδο της σπηλιάς, έμπαιναν μέσα ένας ένας. Ο Ηρακλής με μεγάλη ευκολία κατάφερε να τους εξοντώσει και τους δεκαπέντε. Η Αθηνά, πολεμική θεά, δεν κατέφυγε σε τέτοια γυναικεία κόλπα. χρησιμοποιώντας το δόρυ και το ακόντιό της πολέμησε αντρίκεια. Στην αρχή πάλευε πολλές ώρες με τον Πάλλαντα. Ο Γίγαντας ήταν τρομερά δυνατός, όμως η Αθηνά χρησιμοποιώντας πολεμικά κόλπα και έξυπνη στρατηγική κατάφερε να τον εξοντώσει. Στη συνέχεια τον έγδαρε και από το δέρμα του κατασκεύασε τη δική της αιγίδα, που την έκανε ατρόμητη.
Ο Εγκέλαδος, όταν είδε το φριχτό τέλος του Πάλλαντα, το έβαλε στα πόδια. Η Αθηνά όμως τον αντιλήφθηκε και τον καταδίωξε. Επειδή δυσκολευόταν να τον φτάσει, άρπαξε τη Σικελία και την πέταξε κατά πάνω του. Το νησί βρήκε το στόχο του και καταπλάκωσε το Γίγαντα. Έτσι εξηγούνταν από τους αρχαίους οι εκρήξεις της Αίτνας, που δεν ήταν τίποτα άλλο από τα τινάγματα του Εγκέλαδου που ψυχομαχούσε.
Μια παρόμοια περιπέτεια με τον Εγκέλαδο είχε και ο Πολυβώτης. Αυτόν ανέλαβε να τον αντιμετωπίσει ο Ποσειδώνας. Η μάχη μέσα στη θάλασσα ήταν τρομερή. Τεράστια κύματα σηκώθηκαν και κόντευαν να φτάσουν τα παλάτια του Ουρανού, ψηλά στον Αιθέρα. Ο Ποσειδώνας όμως είχε το προνόμιο ότι βρισκόταν στο δικό του χώρο, μέσα στο υγρό του βασίλειο. Με το όπλο που του είχαν χαρίσει οι Κύκλωπες, την τρομερή τρίαινα, κατάφερε να τρυπήσει πολλές φορές το κορμί του Γίγαντα. Το αίμα του κυλούσε ασταμάτητα και κοκκίνισε ολόκληρη τη θάλασσα· μη μπορώντας να τα βγάλει πέρα τράπηκε σε φυγή.
Ο θαλασσοσείστης Ποσειδώνας όμως άρπαξε ένα κομμάτι από την Κω, το πέταξε με μεγάλη δύναμη στον Πολυβώτη και τον πλάκωσε. Το κομμάτι της Κω που καταπλάκωσε το Γίγαντα είναι το γνωστό νησάκι Νίσυρος.Στη Γιγαντομαχία έλαβε μέρος και ο Απόλλωνας, ο γιος του Δία από τη Λητώ. Πιο γνωστή είναι η μάχη που έδωσε με το Γίγαντα Εφιάλτη. Τα μαγικά του βέλη έπεφταν σαν βροχή πάνω στο τρομερό τέρας.
Στην αρχή ο Εφιάλτης έμοιαζε να μην καταλαβαίνει τίποτα. Ο Ηρακλής όμως που είχε μάθει από την Αθηνά όλα τα μυστικά για την εξόντωση των εχθρών, έτρεξε για να βοηθήσει. Ο Εφιάλτης ήταν ένας από τους Γίγαντες για τους οποίους υπήρχε χρησμός ότι θα εξοντωνόταν μόνο αν τους χτυπούσε παράλληλα ένας θνητός και ένας αθάνατος. Έτσι όταν ο Απόλλωνας τόξευσε το αριστερό μάτι του Γίγαντα, ο Ηρακλής σημάδεψε το δεξί.
Τότε ο Εφιάλτης, τυφλωμένος και με το αίμα να τρέχει σαν ποτάμι πάνω στα γένια του και το τεράστιο σώμα του, ξεψύχησε. Η Γη για να εκδικηθεί τον Ηρακλή άρχισε από τότε να στέλνει τη μορφή του Εφιάλτη στα όνειρα των θνητών.
Ο Διόνυσος μαζί με τους Σάτυρους έτρεψαν σε φυγή τον Εύρυτο. Ο γιος του Δία τον καταδίωξε και μ” ένα χτύπημα του θύρσου του κατάφερε να σκοτώσει το Γίγαντα. Αλλά η λύσσα του ήταν τόσο μεγάλη ώστε παρακάλεσε τον πατέρα του να τον μεταμορφώσει σε λιοντάρι. Ο Δίας άκουσε το γιο του και έτσι σε λίγο ο Διόνυσος με μορφή λιονταριού κατασπάραξε το νεκρό Εύρυτο.
Ο Πελώρεος που είδε το τέλος του αδερφού του βάλθηκε να εκδικηθεί το φονιά. Άρπαξε λοιπόν με μεγάλη ορμή το όρος Πήλιο και το εκτόξευσε ενάντια στον Διόνυσο, τους Σάτυρους και τους Κορύβαντες. Ευτυχώς που ο Άρης παρακολουθούσε τη σκηνή και έπιασε το βουνό στον αέρα. Έτσι γλίτωσε τον Διόνυσο και την παρέα του από βέβαιο θάνατο. Ο Ποσειδώνας στη συνέχεια κυνήγησε τον Πελώρεο και όταν τον είδε να πηδά μέσα στα νερά του Σπερχειού ποταμού για να γλιτώσει, τον χτύπησε με την τρίαινά του και τον σκότωσε.
Τον Ευρυμέδοντα, που σύμφωνα με μια παράδοση ήταν αυτός ο αρχηγός των Γιγάντων, τον σκότωσε ο ίδιος ο Δίας. Και να πώς έγινε η τρομερή πάλη μεταξύ τους: Ο Ευρυμέδοντας ήθελε να σκοτώσει ο ίδιος τον Δία έτσι ώστε σε περίπτωση νίκης των Γιγάντων, να γίνει αυτός ο κυρίαρχος του κόσμου. Έψαχνε λοιπόν μέσα στην αναταραχή τον αρχηγό των Ολυμπίων.
Σε κάποια στιγμή διέκρινε τον αστραποβόλο κεραυνό και όρμησε με λύσσα εναντίον του. Η Γη προσπάθησε με κάθε τρόπο να βοηθήσει το γιο της. Έτσι έκανε να φυτρώσουν από το σώμα του χιλιάδες δηλητηριώδη φίδια. Ο Ευρυμέδοντας άρχισε μ” όλη του τη δύναμη να χτυπά τον Δία, που όμως προστατευόταν από τη θεϊκή αιγίδα του. Σε κάποια στιγμή ο Δίας κατάφερε να βάλει το πρόσωπο της Γοργόνας μπροστά στα μάτια του Γίγαντα. Τότε αυτός κυριεύτηκε από τρόμο. Ο Δίας έριξε πάνω του τον κεραυνό και σε λίγο το κορμί του τυλίχτηκε στις φλόγες.
Κόρη του Ευρυμέδοντα ήταν η Περίβοια, που ζευγαρώθηκε με τον Ποσειδώνα και έφερε στον κόσμο τον Ναυσίθοο, πατέρα του Αλκίνοου, του βασιλιά των Φαιάκων.
Ο Ήφαιστος στη διάρκεια της Γιγαντομαχίας χρησιμοποιούσε ως όπλα του τα διάφορα υλικά που είχε μέσα στο θεϊκό εργαστήρι του. Επάνω στη φωτιά έλιωνε διάφορα μέταλλα, όπως ατσάλι, σίδερο, χαλκό και πυρακτωμένα τα εκτόξευε στους Γίγαντες.
Μ” αυτόν τον τρόπο κατάφερε να εξοντώσει έναν πολύ επικίνδυνο Γίγαντα, τον Μίμαντα. Τη στιγμή που αυτός χτυπιόταν με τον Δία και την Αθηνά και τους είχε φέρει σε δύσκολη θέση, ο Ήφαιστος του έριξε βλήματα πυρακτωμένου σιδήρου. Τότε ο Γίγαντας ένιωσε το κορμί του να ζεματάει, άρχισε να ουρλιάζει, έπεσε κάτω και κυλιόταν απελπισμένα στο έδαφος. Ο Δίας τότε βρήκε την ευκαιρία και τον πλάκωσε μ” ένα βουνό.
Από τότε είναι θαμμένος κάτω από το όρος Μίμαντας που βρίσκεται στις Ερυθρές απέναντι από τη Χίο. Ο φτερωτός Ερμής και σ” αυτόν τον πόλεμο χρησιμοποίησε την πονηριά του. Κατέβηκε στον Αδη και ζήτησε από το θείο του, τον μελαψό Πλούτωνα, την κυνέα, που τον έκανε αόρατο. Πέταξε αμέσως πάλι στη χώρα της συμπλοκής και φορώντας το μαγικό κράνος πλησίασε τον Ιππόλυτο.
Ο Γίγαντας άρχισε ξαφνικά να βλέπει τεράστιους βράχους να σηκώνονται μόνοι τους από τη γη και να πέφτουν επάνω του. Σε λίγο άρχισε να νιώθει τσιμπήματα, κλοτσιές, γροθιές σ” όλο του το κορμί μα δεν έβλεπε κανέναν να βρίσκεται κοντά του. Τότε νόμισε πως τρελάθηκε από την οχλαγοή και τους κρότους και τράπηκε μόνος του σε φυγή. Ο Ερμής τον κυνήγησε και κατάφερε με μεγάλη ευκολία να τον αποτελειώσει.
Αλλά και οι υπόλοιπες θεές που πήραν μέρος στη Γιγαντομαχία κατάφεραν να δώσουν ένα χέρι βοήθειας στους βασικούς πρωταγωνιστές. Έτσι, η Εκάτη κατάφερε ρίχνοντας αμέτρητους αναμμένους δαυλούς να εξοντώσει τον Κλυτία. Αυτός δεν προλάβαινε να αποφύγει τον έναν και αμέσως έφτανε ο άλλος δαυλός. Σε κάποια στιγμή που άφησε ελεύθερα τα χέρια του για να ξεκουραστούν, η Εκάτη του πέταξε μια βροχή αναμμένους δαυλούς.
Ο Γίγαντας τυλίχτηκε στις φλόγες χωρίς να προλάβει ν” αντιδράσει. Έτσι βρήκε φριχτό θάνατο. Επίσης, η Άρτεμη, η θεά του κυνηγιού, ρίχνοντας τα θεϊκά βέλη της σκότωσε τον Γρατίωνα. Τέλος, οι Μοίρες, οι κόρες του Δία, στάθηκαν στο πλευρό του εξοπλισμένες με τα χάλκινα ρόπαλά τους.
Αυτές σκότωσαν τον Άγριο και τον Θέοντα. Ο φοβερός Αδαμάστορας βλέποντας τον έναν πίσω από τον άλλο τους αδερφούς του να εξουδετερώνονται από τους Ολύμπιους, σε μια τελευταία προσπάθεια διαφυγής από τη μοίρα άρπαξε ολόκληρη την οροσειρά της Ροδόπης και την έριξε καταπάνω τους.
Ο Ήλιος που περνούσε εκείνη την ώρα με το άρμα του, την τελευταία στιγμή κατάφερε ν” αλλάξει την πορεία των βουνών και έσωσε τους θεούς. Τότε αυτοί είδαν πως δεν ήταν εύκολο να τα βγάλουν πέρα με τον αδάμαστο Αδαμάστορα, παρά μόνον εάν ένωναν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους. Όρμησαν λοιπόν επάνω του ο Δίας, ο Άρης, ο Ερμής, ο Απόλλωνας, ο Ήφαιστος και μαζί ο Ηρακλής και ο Διόνυσος και μετά από πολλές ώρες πάλης κατάφεραν να τον εξοντώσουν.
Όλους τους υπόλοιπους Γίγαντες τους ξέκανε με τον κεραυνό του ο Δίας και με τα βέλη του ο Ηρακλής. Όταν πια τους εξόντωσαν όλους, οι θεοί κάθισαν να ξαποστάσουν χαρούμενοι για τη νίκη τους.
Αμέσως μετά άρχισαν να τακτοποιούν τα θεϊκά τους παλάτια που σχεδόν είχαν καταστραφεί ύστερα από τέτοια κοσμοχαλασιά. Μετά από χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι συνέχιζαν να βρίσκουν μέσα στη γη κόκαλα από σκοτωμένους Γίγαντες.
Έδειχναν βράχους που είχαν εκσφενδονίσει αυτοί ή οι θεοί, όπως ένα βράχο στη Λυκαονία, που έλεγαν πως τον είχε ρίξει ο Δίας· νησιά σαν τη Νίσυρο, τη Λήμνο και την Πορφυριώνη στην Προποντίδα· βουνά σαν τον Μίμαντα και ηφαίστεια σαν το Βεζούβιο και την Αίτνα που κρατούσαν στα σπλάχνα τους τους Γίγαντες. Άλλοι ιστορούν πως επίτηδες η Γη με στοργή είχε θάψει τους γιους της βαθιά κάτω από τα βουνά ή πως είχε μεταμορφώσει τους ίδιους σε βουνά.
Theseus Aegean

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ  ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
                        17-02-2014  Του Μάκη Νοδάρου

Αν ο Χριστός κοιτάζει από κάπου εκεί ψηλά προς την πλευρά τη Γη , θα επικρίνει σίγουρα την στάση και την συμπεριφορά, του παντοδύναμου «ιερατείου» της μητρόπολης Ηλείας και την εμμονή του , να προσπαθεί επί σειρά ετών με δικαστήρια και συκοφαντίες σε βάρος ενός φτωχού ανθρώπου να βάλει στο χέρι, την μεγάλη περιουσία μιας ηλικιωμένης δασκάλας από την Αμαλιάδα. 
Προ ημερών το Εφετείο της Πάτρας με απόφασή του δικαίωσε οριστικά τον 55χρονο οικοδόμο από την Αμαλιάδα Παύλο Κουκούνα και αποφάνθηκε ότι η διαθήκη που του είχε αφήσει η πλούσια δασκάλα Πόπη Πεντοβόλου, ήταν γνήσια και όχι πλαστή όπως ισχυριζόταν επί χρόνια η μητρόπολη Ηλείας , διεκδικώντας με την σειρά της την περιουσία της αποθανούσας. 
Η άνω δικαστική απόφαση επικύρωσε ουσιαστικά τις προηγούμενες αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας το οποίο τον Απρίλη του 2009 , που είχε αποφανθεί για την γνησιότητα της διαθήκης και είχε απορρίψει τις δύο αγωγές της Μητρόπολης Ηλείας, την οποία μάλιστα υποχρέωνε στην καταβολή των δικαστικών εξόδων ύψους 4.730 ευρώ.
Η τεράστια περιουσία της δασκάλας, Πόπης Πεντοβόλου, που πέθανε στις 20 Οκτωβρίου 2003 σε ηλικία 90 ετών στην Αμαλιάδα, αποτελούσε τα τελευταία χρόνια αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού και του φτωχού οικοδόμου.
Ο μητροπολίτης υποστήριζε ότι η θανούσα είχε αφήσει όλα της τα υπάρχοντα με διαθήκη το 2001 στη Μητρόπολη Ηλείας και ότι η τελευταία της διαθήκη στις 26.8.2003, όπου ορίζει ως γενικό κληρονόμο τον 50χρονο Παύλο Κουκούνα, τον άνθρωπο που τη φρόντιζε επί δεκαετίες, αποτελούσε έργο κυκλώματος πλαστογράφων !
Στις 18 και 21.11.2003 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας με τις υπ” αριθμ. 147/ΔΔ/ 187/2003 και 157/ΔΔ/180/2004 αποφάσεις του είχε ορίσει ως γενικό κληρονόμο της περιουσίας της Πεντοβόλου τον Παύλο Κουκούνα μετά την εξέταση της χειρόγραφης διαθήκης της που είχε κατατεθεί στον συμβολαιογράφο Πέτρο Τσάγκα της Αμαλιάδας, αλλά και άλλης πανομοιότυπης που είχε βρεθεί στα προσωπικά ημερολόγια της θανούσης.
Ομως ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός αντέδρασε και στις 2.2.2004 και 15.3.2005 κατέθεσε αγωγές ζητώντας να κηρυχθούν άκυρες οι δύο διαθήκες της θανούσης, με το επιχείρημα ότι αυτές ήταν προϊόν πλαστογραφίας.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πριν ακόμη αποφασίσουν τα αστικά δικαστήρια για την γνησιότητα της διαθήκης, η εισαγγελία της Αμαλιάδας μετά από μήνυση του μητροπολίτη Ηλείας, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε βάρος του 55χρονου οικοδόμου , τον οποίον μάλιστα έχει παραπέμψει σε δίκη ενώ του έχει απαγορεύσει και την έξοδο από την χώρα !
Ο 55χρονος οικοδόμος στην προσπάθειά του να «κυνηγήσει» δικαστικά την υπόθεση αναγκάστηκε να λάβει δάνειο από τις Τράπεζες προκειμένου να πληρώνει τα υπέρογκα δικαστικά έξοδα τους δικηγόρους και τους γραφολόγους.
 
Πηγή apokalypseis.com
Αν ο Χριστός κοιτάζει από κάπου εκεί ψηλά προς την πλευρά τη Γη , θα επικρίνει σίγουρα την στάση και την συμπεριφορά, του παντοδύναμου «ιερατείου» της μητρόπολης Ηλείας και την εμμονή του , να προσπαθεί επί σειρά ετών με δικαστήρια και συκοφαντίες σε βάρος ενός φτωχού ανθρώπου να βάλει στο χέρι, την μεγάλη περιουσία μιας ηλικιωμένης δασκάλας από την Αμαλιάδα.
Προ ημερών το Εφετείο της Πάτρας με απόφασή του δικαίωσε οριστικά τον 55χρονο οικοδόμο από την Αμαλιάδα Παύλο Κουκούνα και αποφάνθηκε ότι η διαθήκη που του είχε αφήσει η πλούσια δασκάλα Πόπη Πεντοβόλου, ήταν γνήσια και όχι πλαστή όπως ισχυριζόταν επί χρόνια η μητρόπολη Ηλείας , διεκδικώντας με την σειρά της την περιουσία της αποθανούσας.
Η άνω δικαστική απόφαση επικύρωσε ουσιαστικά τις προηγούμενες αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας το οποίο τον Απρίλη του 2009 , που είχε αποφανθεί για την γνησιότητα της διαθήκης και είχε απορρίψει τις δύο αγωγές της Μητρόπολης Ηλείας, την οποία μάλιστα υποχρέωνε στην καταβολή των δικαστικών εξόδων ύψους 4.730 ευρώ.
Η τεράστια περιουσία της δασκάλας, Πόπης Πεντοβόλου, που πέθανε στις 20 Οκτωβρίου 2003 σε ηλικία 90 ετών στην Αμαλιάδα, αποτελούσε τα τελευταία χρόνια αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού και του φτωχού οικοδόμου.
Ο μητροπολίτης υποστήριζε ότι η θανούσα είχε αφήσει όλα της τα υπάρχοντα με διαθήκη το 2001 στη Μητρόπολη Ηλείας και ότι η τελευταία της διαθήκη στις 26.8.2003, όπου ορίζει ως γενικό κληρονόμο τον 50χρονο Παύλο Κουκούνα, τον άνθρωπο που τη φρόντιζε επί δεκαετίες, αποτελούσε έργο κυκλώματος πλαστογράφων !
Στις 18 και 21.11.2003 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας με τις υπ” αριθμ. 147/ΔΔ/ 187/2003 και 157/ΔΔ/180/2004 αποφάσεις του είχε ορίσει ως γενικό κληρονόμο της περιουσίας της Πεντοβόλου τον Παύλο Κουκούνα μετά την εξέταση της χειρόγραφης διαθήκης της που είχε κατατεθεί στον συμβολαιογράφο Πέτρο Τσάγκα της Αμαλιάδας, αλλά και άλλης πανομοιότυπης που είχε βρεθεί στα προσωπικά ημερολόγια της θανούσης.
Ομως ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός αντέδρασε και στις 2.2.2004 και 15.3.2005 κατέθεσε αγωγές ζητώντας να κηρυχθούν άκυρες οι δύο διαθήκες της θανούσης, με το επιχείρημα ότι αυτές ήταν προϊόν πλαστογραφίας.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πριν ακόμη αποφασίσουν τα αστικά δικαστήρια για την γνησιότητα της διαθήκης, η εισαγγελία της Αμαλιάδας μετά από μήνυση του μητροπολίτη Ηλείας, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε βάρος του 55χρονου οικοδόμου , τον οποίον μάλιστα έχει παραπέμψει σε δίκη ενώ του έχει απαγορεύσει και την έξοδο από την χώρα !
Ο 55χρονος οικοδόμος στην προσπάθειά του να «κυνηγήσει» δικαστικά την υπόθεση αναγκάστηκε να λάβει δάνειο από τις Τράπεζες προκειμένου να πληρώνει τα υπέρογκα δικαστικά έξοδα τους δικηγόρους και τους γραφολόγους.

Στη φωτογραφία, ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός

Πηγή apokalypseis.com

Εκκλησία και 1821 Ο μύθος καταρρέει

 
Η απάντηση σε όσους ανιστόριτους λένε για το 1821 και τον Κολοκοτρώνη, προσπαθώντας να περάσουν την λανθασμένη άποψη οτι η εκκλησία ήταν υπερ της Ελλάδας. Η εκκλησία όχι μόνο δεν ήταν υπέρ της επανάστασης για πολλούς και διαφόρους λόγους, αλλά αφόρισαν τον Κολοκοτρώνη μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές. Τώρα σαν να μην φτάνει που τα έκαναν όλα αυτά κοιτάξτε τι λένε απο πάνω. Tό απόσπασμα είναι από τό 1ο
πανελλήνιο συνέδριο ορθοδοξίας, 25-27 Μαίου 2003 με αναφορά στα "φαινόμενα νεοειδωλολατρίας".

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters