Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί δολοφονήθηκαν ο Λίνκολν κι ο Κένεντι;

Γιατί δολοφονήθηκαν ο Λίνκολν κι ο Κένεντι; 
Δύο από τους προέδρους των ΗΠΑ ο Αβραάμ Λίνκολν και ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκαν. Ποιός ήταν ο κοινός λόγος της δολοφονίας τους; Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:“Έχω δυο μεγάλους εχθρούς... Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.”

Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;
Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)

Τι έκανε ο Λίνκολν;
Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.

Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.
Τζον Κένεντι 100 χρόνια μετά
Για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι. Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.

Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο ‘Federal Reserve’ το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του. Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο ‘Federal Reserve’ δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος με τόκο(!!!)

Έτσι για να καταλάβετε:
Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το Αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια !!!

Προσέξτε:
Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το Αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο) (!!!) Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον Αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του ‘Federal Reserve’ και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.

Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το Αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα. Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.

Μετά την δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρ’ότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα.(!!) Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο. Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο (!!!!)

Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του Αμερικανικού θαύματος – του τότε, του αληθινού): “Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».

Και για την ιστορία:
Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.

Πηγή: apocalypsejohn.gr

70 χρόνια από τη σφαγή των Καλαβρύτων. Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Στις 13 Δεκεμβρίου 1943 διεπράχθη το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου της περιόδου της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
Ο Διοικητής του 749 Jager Retsiment Αντισυνταγματάρχης της Βέρμαχτ Julius Wolfinger, Αρχηγός της UNTERNEHMEN KALAWRYTA.
Στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας καταδρομών, εκτέλεσαν μέσα σε λίγες ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων όλους τους άνδρες 14 ετών και πάνω, μπροστά στα μάτια των γυναικών και των παιδιών τους.
Συνολικά εκτελέστηκαν 1436 από τους 2035 άνδρες των Καλαβρύτων, αν και οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των θυμάτων ποικίλουν.
Ο Σμήναρχος Μίχος με ομάδα του Ανεξαρτήτου Τάγματος ΕΛΑΣ Καλαβρύτων στους Λαπαναγούς Καλαβρύτων (ιδιαιτέρα πατρίδα του Μίχου)
Η διαταγή της μαζικής δολοφονίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Καλάβρυτα" (Unternehmen Kalavryta), ξεκίνησε από την παράκτια περιοχή της Αχαΐας στη βόρεια Πελοπόννησο, όταν τα στρατεύματα της Βέρμαχτ στην πορεία τους έκαψαν  χωριά και δολοφόνησαν τους πολίτες στο δρόμο τους.
Η επιχείρηση "Καλάβρυτα" ήταν μια επιχείρηση κύκλωσης των ανταρτών του ΕΛΑΣ η οποία όμως κατέληξε σε μαζικά αντίποινα επί του άμαχου πληθυσμού της περιοχής, μετά το θάνατο Γερμανών στρατιωτών σε μάχες με τους αντάρτες.
Ο χάρτης των αποτελεσμάτων της UNTERNEHMEN KALAWRYTA
Της σφαγής των Καλαβρύτων, είχε προηγηθεί η εκτέλεση 77 Γερμανών αιχμαλώτων που είχαν συλλάβει οι αντάρτες λίγες ημέρες νωρίτερα.
Η σφαγή των αμάχων διαπράχθηκε από την 117η Μεραρχία Καταδρομών, η οποία αποτελούνταν από Αυστριακούς και Γερμανούς.
Σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους
Οι Γερμανοί, στο δρόμο για τα Καλάβρυτα, εκτέλεσαν 143 άνδρες, στα χωριά Ρωγοί, Κερπινή, Άνω και Κάτω Ζαχλωρού, καθώς και στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσης έκαψαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά, αφού τα λεηλάτησαν αποκομίζοντας περισσότερα από 2.000 πρόβατα και μεγαλύτερα ζώα και περίπου 260.000.000 δραχμές.
Όταν έφθασαν στα Καλάβρυτα, κλείδωσαν όλες τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 14 στο σχολείο και διέταξαν όλους τους άνδρες από 14 και πάνω να παρουσιαστούν έξω από το χωριό.
Παρέα Καλαβρυτινών στα Χιονισμένα Καλάβρυτα (έξι χρόνια πριν την σφαγή τους από τους Γερμανούς)
Εκεί, τους εκτέλεσαν με συνεχείς ριπές πολυβόλων, σκοτώνοντας περίπου 500 άτομα. Οι γυναίκες και τα παιδιά κατάφεραν να αποδράσουν από το σχολείο ενώ το χωριό φλεγόταν.
Την επόμενη ημέρα τα ναζιστικά στρατεύματα πυρπόλησαν το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.
Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει δημόσια τη ναζιστική αγριότητα στην περίπτωση των Καλαβρύτων, ακόμα δεν έχει καταβληθεί καμιά αποζημίωση.
Ομάδα Ανταρτών του Ανεξαρτήτου Τάγματος Καλαβρύτων
Δημ. Κατσίνης, Γεώργιος Πάσχος, Φ.Ζησιμόπουλος, Κ.Γλαράκης, Αν. Πλάτων, Ιωάννης Οικονόμου, Παν.Τσαβαλάς, Παν Σωτηρόπουλος, Κ. Γκίκας, Αν Παπανδρέου, Χρ.Φερλελής, Γ. Παπαβασιλόπουλος, Μέλιος Νίκος, Σπ. Σαμαρτζόπουλος, Ιωάννης Κατσικόπουλος, Λέων.Ροδόπουλος, Γ.Θανόπουλος, Κ.Νικολάου, Παν.Πόλκας, Κωνστ.Κουτσουρής και Παν. Παπαδημητρόπουλος
Ο Μίχος με ομάδα ανταρτών κοντά στους Αγίους Θεοδώρους Αροανίας Καλαβρύτων
Ο Διοικητής του 749 Jager Retsiment Wölfinger και ο Διοικητής της Α.Α. 116 Μάχιμης Μονάδας Αναγνωρίσεων Ίλαρχος Gnass στην έδρα της Μεραρχίας (Κόρινθος), παρουσιάζουν το τελικό επιτελικό σχέδιο της Επιχείρησης Καλάβρυτα. Δόθηκαν οι τελικές διαταγές για την Επιχείρηση. Ημέρα Χ = 5.12.
Γενικές Οδηγίες Μάχης
Δόγμα: Η επιτυχία της επιχειρήσεως δεν έγκειται στα εδαφικά κέρδη, αλλά στο μέγεθος των εχθρικών απωλειών και λαφύρων. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να εντοπίσουμε τις συμμορίες στα κρησφύγετά τους και να τις εξωθήσουμε σε μάχη. Ο εγκλωβισμός είναι προτιμότερος του ισχνού χτυπήματος. Σε περίπτωση αιφνιδιαστικής συναντήσεως με τον εχθρό, κατά βάση πάντα να επιδιώκεται θέση σε υψώματα και να αποφεύγεται η ώθηση σε κοιλάδα.
Στρατιώτες της 117 Jager Division
Οι οικισμοί, από τους οποίους προήλθαν πυρά, πρέπει να ισοπεδωθούν, ενώ οι άνδρες να τυφεκισθούν. Στην περιοχή των συμμοριών πρέπει να αναμένουμε εχθρική στάση του πληθυσμού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όλα τα μοναστήρια, παρεκκλήσια και μεμονωμένα οικήματα, αφού εκεί, ως επί το πλείστον, μπορούμε να υποθέσουμε την ύπαρξη κρυφών οπλοστασίων. Με την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων σε μια περιοχή πρέπει να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του άμαχου πληθυσμού από τόπο σε τόπο, καθώς και η κρούση των κωδωνοστασίων των εκκλησιών. Όλοι οι κάτοικοι που είναι ύποπτοι συμμετοχής στις συμμορίες, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να συλλαμβάνονται ως όμηροι.
Ο Αρχίατρος ΕΛΑΣ Ανδρέας Παυλόπουλος [αριστερά] μαζί με τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΣ Λασάνη [κέντρο] και Πελοπίδα [δεξιά].
Στην Επιχείρηση Καλάβρυτα (UNTERNEHMEN KALAWRYTA) συμμετείχαν οι κατωτέρω Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Βέρμαχτ:
Α. Αξιωματικοί της Βέρμαχτ (Offiziere)
Von Le Suire, Barth, Schroeder, Brendel, Weber, Wanlhoff, Bauer, Gotsch, Leikam, Blasig, Kufeke, Frank, Akamphuber, Janisch, Oelkers, Seydewitz, Hasch, Liebhart, Dr. Wigger, Dr. Benker, Koriath, Franken, Dipl. Ing. Plaschke, Hassmann, Weiss, Dr. v. Scheure, Czermak, Lange, Weckebach, Henke, Krammer, Fellinger, Heymann, Olze, Hans Ebersberger, Woelfinger Julius, Seydlitz Fr., Wisheu Hans, Hufner August, Garhofer Franz, Hofmann Franz, Pichler Hans, Thumfart Franz, Jakobs Fritz, Benkner Hans, Kammer Karl, Buderatz Jos., Hermann Egon, Gruber Theodor, Hlas Hans, Gruber Ignaz, Trautner Walter, Samans Otto, Togel Robert, Widmann Georg, Marent Hans, Kamnitz Hermann, Salten Ernst, Jocher Karl, Modrow Dieter, Vaih Otto, Poliak Alfred, Kutterer Fritz, Tichy Rudolf, Schondab Hans, Tischler Josef, Haselmaier Franz, Kraupatz Karl, Ruthner Walter, Elshuber Stefan, Nagel Karl, Klinger Philip, Zimmermann Paul.
Β. Υπαξιωματικοί (Oberosterreich)
Hasch Karl, Ruckle Ernst, Winder Karl, Wuhrer Alois, Raad Dominik, Weibrunner Franz, Hofmann Franz, Pichler Hans, Kammer Karl, Hlas Hans, Gruber Ignas, Trautner Walter, Tichy Rudolf, Schondab Hans, Haselmaier Franz, Ruthner Walter, Elshuber Stefan, Gruber Friedrich, Heini Alois, Wewerka Fritz, Wieser Franz, Pesendorfer Gottlieb, Wieser Franz, Hans Hofer, Molden Fritz, Kurt Manhart, Helmut Lenhof, Jakob Jakobitsch, Wienerroither Karl, Stadler Max, Fuchs Georg, Johann Haghofer, Haider Johann, Haidinger Karl, Hlas Josef, Kilian Ferdinand, Krippl Karl, Matzelli Julius, Pichler Hans, Purgstein Karl, Rossner Fritz, Steidl Josef, Strasser, Taunter Walter, Zeppezzauer Josef, Ziegler Alfred, Baumgartner Josef, Dornitzhummer Josef, Ortner Johann, Rothmayr Michael, Wastel Ludwig, Zulehner Johann, Burgholzer Felix, Potscher Konrand, Grabner Ferdinand, Pirklbauer Franz, Ratzenbock Aegid, Binder Johann, Holzer Josef, Linkeseder Ignaz, Bauer Johann, Drexler Leo, Kiiechbaum Johann, Oberroder Josef, Puhringer Alois, Bolitschek Josef, Piper Karl, Doppler Friedrich, Varas Johann, Prillinger Josef, Lindinger Mathias, Bos Helmut, Moser Hans, Mayrhofer Franz, Huber-Hormandinger, Tichy Rudolf, Hlawaty Wilhelm, Bammer Anton, Franzmayer Peter, Gruber Friedrich, Heinz Josef, Hillinger Josef, Keiblinger Johann, Hans Schlosser, Steinhausier Franz, Wimmer Franz, Scofmann Hans, Hans Schlosser, Ratzenbock Philip, Riedl Hans, Rathwallner Ferd., Briganser Johann, Huber Franz, Huber Johann, Mitter Josef, Schatzberger Johann, Schmiedbauer Franz, Schrattberger Ant., Weber Gustav, Weibheitinger Al., Schondab Johann.



Η σφάγη των Καλαβρύτων από fon1972


(Πηγή Φωτογραφιών: kalavrytanews.com)
http://www.apocalypsejohn.com/2013/12/fwtografies-ntokoumento-xronia-apo-th-sfagh-twn-kalabrytwn.html

Αριστουργηματικές φωτογραφίες από την Ελλάδα του 1900-1946




Ο Ελβετός Φρεντ Μπουασονά απαθανάτιζε τοπία και ανθρώπους της Ελλάδας πριν από 100 χρόνια.
O Φιλέλληνας Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα. Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη και τον Όλυμπο και από την Ιθάκη ως το Άγιο Όρος.
Περιηγήθηκε, φωτογράφισε, έγραψε. Το έργο του, πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη της Ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα. Μέσα από τις φωτογραφίες και τα λευκώματά του παρουσιάζει ένα πανόραμα της Ελλάδας του μεσοπολέμου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την Ελλάδα την ίδια περίοδο. Η οικογένεια των Boissonnas κατάγεται από τη νότια Γαλλία, από το Livron, ένα χωριό κοντά στη Μασσαλία.
Όταν στη Γαλλία το κλίμα για τους προτεστάντες έγινε εχθρικό οι πρόγονοι του Fred – μαζί με πολλές άλλες οικογένειες- αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη Γενεύη. Η καταγωγή της οικογένειας έκανε τον Fred να πιστεύει πως ήταν απόγονος γενναίων Ελλήνων θαλασσοπόρων που είχαν εγκατασταθεί εκεί, κοντά στις εκβολές του Ροδανού.(Gad Borel, ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, BOISSONNAS, Ριζάρειο Ίδρυμα Αθήνα 2001 σ. 18.)
Ο Henri-Antoine Boissonnas, ο πατέρας του Fred, ιδρυτής της φωτογραφικής δυναστείας, άσκησε στην αρχή το επάγγελμα του χαράκτη στο ωρολογοποιείο του πατέρα του, η αδυναμία του , όμως, ήταν η φωτογραφία. Αυτή η αγάπη – που την κληρονόμησαν οι γιοι του- ήταν η αιτία που, αργότερα, άνοιξε στούντιο στη Γενεύη.
Πρόβατα κάτω από την Ακρόπολη, 1903
Ο Fred(eric) Boissonnas γεννήθηκε στις 18-6-1858.
Ήταν το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά του Henri-Antoine και της Sophie, (Fred, Edmond-Victor, Caroline, Eva). (Τα στοιχεία για τη ζωή του F. Boissonnas λήφθηκαν κυρίως από το έργο του NICOLAS BOUVIER, BOISSONNAS UNE DYNASTIE DE PHOTOGRAPHES 1864-1983, PAYOT LAUSANNE 1983).
Πολύπλευρο ταλέντο, ο Fred κατάφερνε να συνδυάζει τα σπορ – ο αλπινισμός ήταν η μεγάλη του αγάπη- με τις σπουδές – παρακολουθούσε μαθήματα σχεδίου στη Σχολή Καλών Τεχνών- και τη μουσική- ήταν θαυμάσιος πιανίστας. Μια καρδιακή κρίση του πατέρα του τον υποχρέωσε, πριν τελειώσει το γυμνάσιο, να αναλάβει για μερικούς μήνες το εργαστήριο. Παρά την απειρία του κατάφερε να τα βγάλει πέρα.
Μετά από αυτό, ο πατέρας του αποφάσισε να τον στείλει να βελτιώσει τις γνώσεις του, πρώτα στη Στουτγάρδη, στο στούντιο του Brandseph, και αργότερα στον Ούγγρο Kohler. Ο τελευταίος επηρέασε αποφασιστικά τον Fred. Ο Fred επέστρεψε από την Ουγγαρία το 1880. Γρήγορα, μεταμόρφωσε το ατελιέ του πατέρα του σε μαγικό σκηνικό, χρησιμοποιώντας έπιπλα, διακοσμητικές συνθέσεις και σκηνογραφικά υπόβαθρα με απόλυτα νεωτεριστικό πνεύμα και ιδιαίτερα ελκυστικό αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονταν για τη ζωντάνια τους και χάρισαν στον Fred διεθνή αναγνώριση. Το ατελιέ του ήταν διαρκώς γεμάτο.
Από το 1896 και μετά κέρδισε, πολλά βραβεία στη Γενεύη, το Παρίσι, τη Βέρνη, τη Βιέννη, το Σικάγο. Τα επόμενα χρόνια πολλαπλασίασε τις μελέτες του γύρω από το φως. Μελέτησε τον καλπασμό ενός αλόγου, χωρίζοντάς τον σε πολύ μικρά διαστήματα, της τάξης του 1/100 του δευτερολέπτου (αντίστοιχα με τη σχετική μελέτη του Maybridge) (βλ. Άλκης Ξανθάκης, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 1839-1975, ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Αθήνα 1994-99 σ. 59-60.).
Ανέλαβε φωτορεπορτάζ, διαφημίσεις κλπ. Στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού του 1900 κέρδισε το πρώτο βραβείο. Μετά και από αυτό το θρίαμβό του, ο Fred άρχισε να εγκαινιάζει ατελιέ στο Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία. Το 1902 – μαζί με τον Γερμανό Eggler- αγόρασε το ατελιέ του Ιταλού Passeta, στην πλατεία Niefski της Μόσχας. Ο Eggler κατάφερε γρήγορα να προσελκύσει όλη την καλή κοινωνία της πόλης στο κατάστημα τους.
Κυρίες επί των τιμών, δούκες, δούκισσες, βοεβόδες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες άρχισαν συρρέουν για ένα πορτρέτο. Πριν φύγει για την Αμερική ο Edmond-Victor Boissonnas (O Edmond Boissonnas πέθανε στην Αμερική από τύφο. Μετά το θάνατο του αδελφού του, ο Fred εργάστηκε σκληρά μόνος του αυτή τη φορά, γύρω από τη οπτική και τη χημεία της φωτογραφίας.) είχε ετοιμάσει για τον αδερφό του μερικές μεγάλες φωτογραφικές πλάκες.
Είχε καταφέρει να απομονώσει ένα φωτοευαίσθητο υλικό, την εωσίνη, και τη χρησιμοποίησε καθαρή, σε μεγάλες ποσότητες, με θεαματικά αποτελέσματα. ( O Edmond Boissonnas δεν ανακάλυψε την εωσίνη. Μερικοί φωτογράφοι τη χρησιμοποιούσαν, ήδη. Η επιτυχία του ήταν ότι τη χρησιμοποίησε σε καθαρή μορφή.)
Τον ίδιο καιρό ο Fred φωτογράφησε από μακριά το Mont-Blanc, με τηλεφακό που κατασκευάστηκε στην Αγγλία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της φωτογραφίας ξεχώρισε το μπλέ (ουρανός) από το άσπρο (χιόνι). Η κορυφή από μόνη της κάλυψε μία πλάκα 15×16 εκ. Η φωτογραφία αυτή έκανε το γύρο του κόσμου.
Άποψη της Ακρόπολης από το Θησείο,1920
Ο Fred Boissonnas στην Ελλάδα
Λίγα χρόνια αργότερα (1902) ο Fred πήρε ένα τηλεγράφημα από το Σκωτσέζο λόρδο Nappier, που του παράγγειλε: «Πηγαίνετε να κάνετε για μένα στον Παρνασσό αυτό που κάνατε στο Mont-Blanc». Μαζί με το τηλεγράφημα, ο Nappier έστειλε και 1000 λίρες, ποσό που μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της αποστολής. Επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε. Επέστρεψε τα χρήματα και πρόσθεσε: «…αν σε ένα χρόνο έχετε την ίδια διάθεση…».
Ένα χρόνο αργότερα (1903) βρήκε στο γραμματοκιβώτιο του νέο τηλεγράφημα με το ίδιο λακωνικό περιεχόμενο. Αυτή τη φορά αποδέχτηκε την πρόταση. Πήρε μαζί του το φίλο του Daniel Baud-Bovy,( Ο Daniel Baud-Bovy ήταν κατά 12 χρόνια νεότερος από το Fred. Γιος ζωγράφου, μεγάλωσε σε καλλιτεχνικό περιβάλλον.
Είχαν συνεργαστεί με τον Fred στις εκδόσεις: «Οι ζωγράφοι της Γενεύης» και «Το ημερολόγιο της Γενεύης» και τους συνέδεε βαθιά φιλία και κοινή καλλιτεχνική αίσθηση) πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών, και - μαζί με τις συζύγους τους- αναχώρησε για την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός τους στην Ελλάδα η Κέρκυρα. Η παρέα θαμπώθηκε από τον πολιτισμό των Ιονίων. Εντυπωσιάστηκε πιο πολύ από τα πασχαλιάτικα έθιμα του νησιού.
Έφτασαν τελικά στην Αθήνα και από εκεί στον Παρνασσό. Σχεδόν δυο μήνες πήρε η προσπάθεια του Fred να τραβήξει ένα πλάνο αυτού του τιμημένου βουνού, που να τον ικανοποιεί. Τελικά, ο Fred κι ο Daniel εγκαταστάθηκαν στο Ζεμενό Κορινθίας απ’ όπου μπορούσαν να έχουν πανοραμική άποψη του Παρνασσού.
Στο χωριό, που δεν είχε ξαναφανεί φωτογράφος, διοργανώθηκε γιορτή. Ο παπάς του χωριού τούς παραχώρησε το δωμάτιό του. Ο ίδιος αρκέστηκε στο στάβλο που έβαζε το γάιδαρό του. Όταν ο καιρός δεν επέτρεπε τη φωτογράφηση του Παρνασσού, ο Fred φωτογράφιζε τους χωρικούς στις καθημερινές ασχολίες τους.
Από το πρώτο κιόλας ταξίδι του στην Ελλάδα, ο Fred σκέφτηκε να συνδέσει τη δουλειά του με την τουριστική προβολή της χώρας. (Βλ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΑΣ, ΤΟΠΙΑ και ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του FRED.BOISSONNAS, μια έκδοση του περιοδικού «Συλλογές» Αθήνα χ.χ.) Με διαδοχικά υπομνήματά του πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση τη χρηματοδότησή του για τη φωτογράφηση της Ελλάδας, αλλά και των περιοχών που επρόκειτο να ενσωματωθούν σ‘ αυτήν (Κρήτη, Μικρασιατικά παράλια, Ήπειρος, Μακεδονία).
Έθεσε τις υπηρεσίες του στην προβολή των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό με τη δύναμη της φωτογραφικής εικόνας. (Δυστυχώς η πρωτοποριακή αυτή πρόταση δεν έγινε δεκτή παρά αργότερα όπως θα δούμε παρακάτω για την περίπτωση της Ηπείρου και της Μακεδονίας). (Βλ. HENRI-PAUL BOISSONNAS Μικρά Ασία 1921,Ειρήνη Μπουντούρη, Η Μικρά Ασία του H.P. Boissonnas, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα.) Τον Οκτώβριο του 1907 ο Fred, γυρίζοντας από την Αίγυπτο, βρέθηκε στην Ακρόπολη.
Είχε πολλά να κάνει εκεί: χρειαζόταν πλάνα για το βιβλίο που ετοίμαζε με τον Daniel καθώς και για την καταγραφή των μνημείων της Αθήνας που του είχε ζητήσει ο εκδότης Eggimann από την Ευρώπη. Ο φωτισμός ήταν αξιοθαύμαστος, η θέα καταπληκτική, ο Παρθενώνας αποκλειστικότητά του: «…πραγματοποιώ ένα όνειρο, είμαι ολομόναχος… Είναι ωραίο να απολαμβάνω τέτοιο θαύμα…», έγραφε ο ίδιος .
(Την ίδια εποχή τα μνημεία της Ελλάδας τα φωτογράφιζε και ο συμπατριώτης του Boissonnas αρχαιολόγος Waldemar Deonna, που αργότερα θα συνεργαστεί μαζί του (Δύο Ελβετοί αρχαιολόγοι φωτογραφίζουν την Ελλάδα Waldemar Deonna και Paul Collart 1904-1939, Αθήνα 2001). Αργότερα, ανεβασμένος στην κορυφή μιας σκάλας 12 μ. που είχε παραγγείλει σε ένα ντόπιο ξυλουργό, φωτογράφισε την ζωφόρο του Παρθενώνα. Κάποιοι θεώρησαν βλασφημία αυτή τη φωτογράφηση.
Αθήνα, οδός Ερμού 1920
Τα γλυπτά, έλεγαν, είχαν φτιαχτεί για να τα βλέπει κανείς από το έδαφος. Όλοι όμως επαίνεσαν τις φωτογραφίες που τράβηξε στον Παρθενώνα μετά από μια δυνατή νεροποντή. Το 1908 ο Fred ταξίδεψε και πάλι στην Ελλάδα. Αποβιβάστηκαν στην Αίγινα από όπου πέρασαν στην Επίδαυρο, στην Αττική και κατέληξαν στα Μετέωρα.
Τον Αύγουστο του 1910 κυκλοφόρησε το λεύκωμα «En Grèce par monts et par vaux» (Στην Ελλάδα μέσα από τα βουνά και τα λαγκάδια), με τις υπογραφές των Fred και Daniel. Παρά το γεγονός ότι ήταν πανάκριβο, το λεύκωμα, σύντομα εξαντλήθηκε. Οι κριτικές ήταν διθυραμβικές.
Ο Daniel έγραψε: «εκεί όπου οι άλλοι δεν ψάχνουν παρά μόνο για ερείπια εμείς ανακαλύψαμε μια φύση και ένα λαό». Από παντού έφθαναν συγχαρητήρια γράμματα. Όλοι, από τον πιο ασήμαντο νεαρό Έλληνα φοιτητή ως τον Ελευθέριο Βενιζέλο, έγραφαν για να εκφράσουν το θαυμασμό τους.
Τον Οκτώβριο του 1911 ο Fred και ο Daniel ξανάρθαν στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά προορισμός τους ήταν τα νησιά του Αιγαίου. Περιόδευσαν στη Σκύρο, την Τήνο, τη Μύκονο, τη Δήλο, τη Νάξο, την Αμοργό, τη Σαντορίνη, τη Σίκινο, τη Σίφνο, την Πάρο και την Ίο και κατέληξαν στην Κρήτη. Ο Βενιζέλος τους άνοιξε όλες τις πόρτες.
Το 1912 ο Fred συνόδεψε στο σκάφος «Καληδονία» τον ελληνιστή Victor Berard (Διάσημος Γάλλος ελληνιστής, ο οποίος μετέφρασε την «Οδύσσεια» στα γαλλικά.) στο ταξίδι αναζήτησης της πορείας του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα σ’ όλη τη Μεσόγειο. Η «Καληδονία», πέρασε και από την Πάργα.
Οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν τη φωτογράφηση κι έτσι ο Fred αρκέστηκε να τη φωτογραφίσει από τη θάλασσα. Λίγο καιρό μετά, όταν ελευθερώθηκε η Πάργα, ο Fred πανηγύριζε που θα μπορούσε, επιτέλους, να τη φωτογραφίσει από κοντά. (βλ. ημερολόγιο F. Boissonnas). Καρπός αυτής της προσπάθειας υπήρξε το βιβλίο «Dans le sillage d’ Ulysse», που εκδόθηκε στο Παρίσι στα 1932, με κείμενα του Victor Berard και φωτογραφίες του Fred.
Τον Ιούνιο του 1913 επέστρεψε στην Ελλάδα με τον Daniel. Αυτή τη φορά ήρθαν «να περιηγηθούν στο Βορρά», με σκοπό τη δημιουργία ενός άλμπουμ. Η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε, τελικά, στο αίτημα του Fred να χρηματοδοτήσει τη φωτογραφική αποτύπωση των περιοχών της Ηπείρου και της Μακεδονίας, που είχαν περιέλθει στο ελληνικό κράτος με τις νίκες στους βαλκανικούς πολέμους. (Το 1913-14 ο Fred έλαβε από τον τότε έλληνα πρέσβη στο Παρίσι και πρώην υπουργό των Εξωτερικών Άθω Ρωμάνο και το πενιχρό ποσό των 5.000 δρχ. που είχε εγκρίνει το 1907 ο Γεώργιος ο Α΄. βλ. Ειρήνη Μπουντούρη.
Η οικογένεια Boissonnas και η «προβολή των ελληνικών θέσεων», Μικρά Ασία ο.π. σ. 35.) Από αυτή την περιπλάνηση στην Ήπειρο προέκυψε το λεύκωμα «L’ Épire berceau des Grècs» ( Ήπειρος, το λίκνο της Ελλάδας), ενταγμένη στη σειρά «L’ image de la Grèce». Με το λεύκωμα γινόταν φανερό πως , παρά τη μακραίωνη δουλεία της, η περιοχή είχε ακατάλυτους δεσμούς με την αρχαία Ελλάδα.
Βοσκοί στην κορυφή του Παρνασσού, 1903
Έντονη ήταν η παρουσία και του βυζαντινού παρελθόντος, συνυφασμένου με τη θρησκευτική συνείδηση των κατοίκων της περιοχής. Η παρουσία του ελληνικού στρατού στα πλάνα ήταν διακριτική. Τέλος, η έξοχη ιδέα να επιλεγεί για το εξώφυλλο η φωτογραφία της Δωδώνης με τις ιερές βελανιδιές σφράγισε την έκδοση αυτή, που αποτέλεσε τον πιο αυθεντικό εκφραστή των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό!
Μετά την Ήπειρο, ο Fred και ο Daniel ακολούθησαν τα βήματα του νικηφόρου ελληνικού στρατού και έφτασαν ως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα φωτογραφίζοντας τις «νέες χώρες» που απελευθερώθηκαν. Στις 2 Αυγούστου 1913, με οδηγό το Χρήστο Κάκκαλο, κατέκτησαν την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου το Μύτικα (2918μ.), που μέχρι τότε παρέμενε απάτητη. (Στον Όλυμπο ανέβηκαν άλλες δύο φορές: το 1919 και το 1927.)
Στις 23 Αυγούστου ο Fred και ο Daniel απέστειλαν μακροσκελή επιστολή στο Γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Γενεύη Πέτρο Καψαμπέλη, στην οποία πρότειναν την ίδρυση εκδοτικού καλλιτεχνικού οίκου για την εκτύπωση εικονογραφικών λευκωμάτων και «…εν γένει επιχείρησιν πάσης καλλιτεχνικής εργασίας, ήτις θα ηδύνατο να αναπαραστήση φωτογραφικώς και καταστήσει γνωστάς τας καλλονάς των ελληνικών χωρών ανά την υφήλιον…» ( Αποκαλυπτική για τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς, αλλά και των προθέσεων του Fred είναι η επιστολή του Καψαμπέλη προς τον υπουργό των εξωτερικών:
«…ότι η επιχείρησις αύτη καλώς οργανουμένη ηδύνατο να αποδώση ημίν ανεκτιμήτους υπηρεσίας από πολιτικής, οικονομικής και πάσης άλλης απόψεως, είνε αναμφισβήτητον. Οι αναλαμβάνοντες ταύτην δεν αποβλέπουσι κυρίως εις αυτήν ως εις κερδοσκοπικήν επιχείρησιν. Αναμφιβόλως δεν ρίπτονται εις αυτήν εξ απλής μόνον αισθηματολογίας αλλά κυρίως επιθυμούσι να συμπληρώσωσιν έργον, εις ό αφιερώθησαν ήδη από 15ετίας…». Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, (Αρχείο Κεντρικής Υπηρεσίας 1922, φάκελος 98, υποφάκελος 4 (φάκελος Boissonnas ) Νο 553.).
Αθήνα, Πλάκα, 1920
Στις 14 Δεκεμβρίου 1918 υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ του Fred και του υπουργού των Εξωτερικών Νικολάου Πολίτη για τη διοργάνωση μιας έκθεσης στο Παρίσι με θέμα την Ελλάδα. Το οριστικό συμβόλαιο, που υπογράφτηκε στις 27 Μαρτίου 1919, προέβλεπε την έκδοση μιας σειράς λευκωμάτων (Smyrne, La Thrace, Constantinople και L’ Hellénisme d’ Asie Mineure). (Το συμβόλαιο αυτό φυλάσσεται στην Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών. (Αρχείο Κεντρικής Υπηρεσίας 1922, φάκελος 98, υποφάκελος 4 (φάκελος Boissonnas ) Αριθ. Πρωτ. 2907.)
Οι εκδόσεις που θα ακολουθήσουν πιστοποιούν την ελληνική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και – ταυτόχρονα – προλειαίνουν το έδαφος και για τα επόμενα βήματα στην πραγματοποίηση της «Μεγάλης Ιδέας». Με την αμέριστη αρωγή του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος γνώριζε και θαύμαζε το έργο του Fred Boissonnas, ο «προπαγανδιστικός μηχανισμός της εικόνας» έφθασε στο απόγειο του μέσα από εκδόσεις και εκθέσεις.
Το Μάιο του 1919, λίγες μέρες μετά την απόβαση των ελληνικών στρατευμάτων, ο Fred στέλνει στη Σμύρνη τον πρωτότοκο γιο του Edmond να φωτογραφίσει την πόλη για την έκδοση του ομώνυμου λευκώματος.
Ο ίδιος, μαζί με τον τρίτο του γιο τον Henri πήγε στη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, να εξασφαλίσει υλικό για την έκδοση των άλλων λευκωμάτων. (…Συγκροτούν το ιδεολογικό και το εικονογραφικό έρεισμα της «προβολής των ελληνικών θέσεων» και το τεκμήριο της ελληνικότητας των περιοχών μέσω της φωτογραφίας και των επιλεγμένων κειμένων…γράφει εύστοχα η Ειρήνη Μπουντούρη ο.π. σ. 37.).
Μέσα στο 1919 κυκλοφόρησαν τα λευκώματα «Smyrne» και «Salonique, la ville des belles églises». Το 1920-21 εκδόθηκαν δύο τόμοι για την εκστρατεία στη Μακεδονία, «La campagne de Macédoine, 1916-17» και «La campagne de Macédoine, 1917-18».
Οι εκδόσεις αυτές στάλθηκαν σε όλες τις ελληνικές πρεσβείες και σε κάθε σημαντικό πολιτικό πρόσωπο της εποχής. Στις 5 Ιουνίου του 1921 κατέφθασε στη Σμύρνη ο Henri-Paul με σκοπό να καλύψει ως φωτορεπόρτερ την εκστρατεία του ελληνικού στρατού μαζί με τον έμπειρο συνταγματάρχη Fernand Feyler, που θα έγραφε τις ανταποκρίσεις από το μέτωπο. Ο Fred είχε καταφέρει να πείσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική του Βενιζέλου ως προς το έργο που είχε αναλάβει, και την ομαλή ροή των συμφωνηθέντων ποσών.
(Στο σημείο αυτό ο N. Bouvier γράφει λανθασμένα ότι: «…Τα σχέδια τους ακυρώθηκαν από τα γεγονότα: ο Βενιζέλος έχασε την εξουσία..» Όπως βλέπoυμε όμως το εμπορικό δαιμόνιο του Fred τα είχε καταφέρει για τελευταία φορά, αν και οι καθυστερήσεις των συμφωνηθέντων ποσών από την ελληνική κυβέρνηση ήταν αφόρητες.
Στις επιστολές του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Γενεύη προς το υπουργείο του περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση: «…Ευρισκόμεθα δ’ εν δυσχερεστάτη θέσει, διότι ο κ. Boissonnas δεν παύει απευθυνόμενος προς τε το Προξενείον και ημάς, αιτούμενος την ταχίστην αποστολήν της ληξιπροθέσμου απαιτήσεώς του…» 24-12-1921 και «…ευαρεστούμενοι χορηγήση μοι σχετικάς οδηγίας, δυναμένας ίσως να λυτρώσωσι την Βασιλικήν Πρεσβείαν των απαύστων οχλήσεων του αναφερομένου καλλιτέχνου…» 19-6-1922, Αρχείο Κεντρικής Υπηρεσίας 1922, φάκελος 98, υποφάκελος 4 (φάκελος Boissonnas) .
Η Μικρασιατική Καταστροφή σηματοδότησε την οικονομική κατάρρευση των εκδόσεων Boissonnas. Λίγο μετά το 1922 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου αγόρασε το ατελιέ Cherry-Rousseau.
Στην πελατεία συγκαταλέγονταν εκλεκτά ονόματα της διανόησης και των τεχνών αλλά οι καλές εποχές είχαν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο ακούραστος Fred όμως, συνέχισε τα ταξίδια με τον ενθουσιασμό ενός εφήβου. Μαζί με τον μηχανικό Paul Trembley επισκέφτηκε την Αίγυπτο (1929) και τον επόμενο χρόνο το Φθινόπωρο φωτογράφισε το Άγιον Όρος.
(FRED BOISSONNAS, ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 1930, κείμενα BETRAND BOUVIÉR, ΑΜΜΟΣ, 1994.) Ένα χρόνο αργότερα εξέδωσε το βιβλίο «Le Tourisme en Grèce» με πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ’ όλη τη δουλειά του στην Ελλάδα και δικά του κείμενα. Τα οικονομικά του προβλήματα τον οδήγησαν στην πώληση, ανάμεσα στα άλλα, του ιστορικού ατελιέ της Γενεύης στο Quai de la Poste καθώς και του σπιτιού του.
Από δω και στο εξής ο Fred ζούσε με τις οικογένειες των παιδιών του. Η Augusta, η γυναίκα του Fred, δεν άντεξε τον ανεξήγητο θάνατο της κόρης τους Lilette. Έπαθε σοβαρό νευρικό κλονισμό και πέθανε, το 1940. Ο Fred την ακολούθησε έξι χρόνια αργότερα.
Τις τελευταίες μέρες της ζωής του τις πέρασε σε ένα μικρό δωμάτιο κοντά στη μικρή του κόρη Daniele. Από τα γραπτά των δύο τελευταίων χρόνων της ζωής του, που περιγράφουν παράξενα γεγονότα, φαίνεται ότι ο Fred έφτασε στα όρια μεταξύ διαυγούς διάνοιας και τρέλας: πίστευε ότι βρισκόταν σε ένα πορφυρένιο παλάτι, άκουγε παράξενες μουσικές και τραγουδούσε αποσπάσματα από το Μαγεμένο Αυλό.


1900 - 1946  FRED BOISSONNAS από CDemo83



news247
http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/2013/12/aristourghmatikes-fwtografies-ellada.html

Βρετανός Καθηγητής Οικονομικών: «Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από την Ελλάδα»

euro-greece

iefimerida: «Αν υπάρχει μια χώρα από την οποία πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, αυτή είναι η Ελλάδα. Δαιμονοποιήσαμε μια μικρή, ταπεινή οικονομία και την μετατρέψαμε σε μαύρο πρόβατο». Η εισαγωγική πρόταση του συγκεκριμένου άρθρου δεν προέρχεται από ελληνική… γραφίδα, αλλά από τον Βρετανό καθηγητή Οικονομικών Μαρκ Εσπόζιτο.

Το τελευταίο του blog στην εφημερίδα Huffington Post τιτλοφορείται: «Θέλουμε να λύσουμε την Ευρωκρίση; Τότε ας κοιτάξουμε τον Νότο». Εξηγεί τον συλλογισμό του κάνοντας μια μικρή -αλλά ουσιαστική- περιγραφή της Ελλάδας, προ κρίσης.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το 2008 η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στα λοιπά μικρά κράτη της Ε.Ε. που αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τους μεγάλους. Ολοι ξέραμε ότι είναι ένας ιδανικός τόπος για διακοπές, μια χώρα που κέρδισε το Euro και απόλαυσε τα περισσότερα κέρδη μιας αναδυόμενης οικονομίας. Ηταν η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ μεταξύ 2001-2007. Μεγαλύτερη και από άλλες ισχυρές οικονομίες. Για την περίπτωσή της ισχύει αυτό που λέμε »σύνδρομο αναδυόμενης οικονομίας». Επιπλέον ο μέσος Ελληνας δούλευε περίπου 2000 ώρες, νούμερα πολύ υψηλά για την Ε.Ε. που μοιάζουν με αυτά της Χιλής και της Κορέας».
Τι συνέβη λοιπόν και όλα άλλαξαν; Ο Μαρκ Εσπόζιτο θέτει κι αυτός το ερώτημα και ακολούθως απαντάει. Τα βασικά ζητήματα που έπληξαν τη χώρα μας, είναι τα γνωστά και τα συνήθη: γιγάντωση του δημόσιου τομέα και υπερκατανάλωση. Οι κυβερνήσεις σταμάτησαν να επενδύουν σε έργα ανάπτυξης και υποδομών και έπαψε να έχει σχέδιο δαπανών και ταυτοχρόνως υπήρξε έντονη εξάρτηση από την ιδιωτική κατανάλωση.
Εξηγεί ο κ.Εσπόζιτο: «Ηταν λανθασμένο οικονομικό μοντέλο, όμως αυτό απέχει από το να το χαρακτηρίσεις και ένοχο. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη προκάλεσε μεγάλη ζημιά σε μια μικρή χώρα, η οποία βρέθηκε απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα. Οι ξένοι επενδυτές έπαψαν να εμπιστεύονται την Ελλάδα και ουσιαστικά την έριξαν στα χέρια των κερδοσκόπων».
Στο διά ταύτα ο Μαρκ Εσπόζιτο θεωρεί πως η λύση για την Ευρωκρίση βρίσκεται στον τρόπο που οι μεγάλοι οφείλουν να κοιτάξουν τους μικρούς του Νότου. «Ο Νότος μπορεί να μας δώσει το οξυγόνο που λείπει από την κουρασμένη Ε.Ε. Το γερμανικό μοντέλο δεν είναι τόσο ισχυρό όσο φαίνεται και η Γερμανία κινείται σε μια ζώνη κινδύνου, κυρίως λόγω της έλλειψης των εγχώριων επενδύσεων, που είναι ένας από τους κύριους λόγους για την ευρωπαϊκή αποπληθωρισμό».
Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι οι επενδύσεις ιδιωτικού κεφαλαίου στις χώρες του Νότου. Το οικονομικό περιβάλλον ευνοεί νέες επιχειρηματικές ιδέες. Μπορεί μακροοιικονομικά αυτό το μοντέλο να μην είναι αποτελεσματικό, όμως βραχυπρόθεσμα θα είναι αποδοτικό. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ως προς τις δυνατότητες του Νότου. Μπορεί να μας προσφέρει το έναυσμα της ανάπτυξης. Αυτό θα είναι ψηλά στην ατζέντα του νέου κοινοβουλίου που θα προκύψει από τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ελληνική λέξη (Αναγέννηση) και βάσει αυτής να χαιρετίσουμε την ελπίδα.
 


pygmi.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_948.html

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Η ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21; Η ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ



Αναρωτηθήκατε γιατί τέτοια πρεμούρα απο την κυβέρνηση να κάνει επανασύνδεση ρεύματος στα νοικοκυριά που τους έχει κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα; Μήπως κρύβετε κάτι πολύ πιο σκληρό και απάνθρωπο πίσω απο αυτή την φιλεύσπλαχνη απόφαση τους;

O υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, υποστήριξε πως θα υπάρξει κόστος 0,5 ευρώ το χρόνο επιβάρυνση σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ των αδύναμων. 
Τα χρέη των εν λόγω οφειλετών προς τη ΔΕΗ θα παραμείνουν «παγωμένα».

Δεν μας είπαν όμως ποιος θα αναλάβει το κόστος για τα εκατοντάδες εκατομμύρια οφειλών από τους απλήρωτους λογαριασμούς τους, που μετά την επανασύνδεση θα αυξηθούν ραγδαία, και όπως είναι αναμενόμενο δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ απο τους καταναλωτές. 
Οι ίδιοι οι οφειλέτες; Δεν νομίζω!
Ως πότε όμως θα κάνει η ΔΕΗ τα στραβά μάτια;
Πόλύ απλά, όποτε αποφασίσουν οτι θα έχει μαζευτεί ενα ικανοποιητικό ποσό χρέους πρός το δημόσιο για να πράξουν τις ανάλογες διαδικασίες.
Οι απλήρωτες οφειλές του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., (όπου είναι και η παγίδα της Ατζέντας 21 στον λογαριασμό της ΔΕΗ για να σας πάρουν το σπίτι) μεταφέρονται για είσπραξη στον επόμενο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και σε περίπτωση που παραμείνει απλήρωτος θα μεταβιβάζεται για είσπραξη στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών οι οποίες θα έχουν στη συνέχεια το δικαίωμα να τη διεκδικήσουν ακόμη και με κατασχέσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.
Η εφορία θα ξεκινήσει να στέλνει ειδοποιητήρια σε όσους εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες, προκειμένου να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν το χρέος τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην περίπτωση που δεν τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα απειλούνται με την ενεργοποίηση από τις εφορίες των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή:
-Κατάσχεση του ακινήτου, ακόμη και εάν είναι κύρια κατοικία!
-Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων έως ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνο εφόσον το ύψος του είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ.
-Δέσμευση ενοικίων και απόδοσή τους από τον ενοικιαστή απευθείας στο Δημόσιο.
Ακόμη πιστεύετε οτι όλο αυτό γίνεται επειδή λυπήθηκαν αυτούς που δεν έχουν ρεύμα για να ζεσταθούν, η επειδή είναι διατεταγμένοι να εκτελέσουν με ύπουλο τρόπο τις προσταγές που ορίζει η Ατζέντα 21 παίρνοντας απο αυτούς τους ανθρώπους τα σπίτια και να μείνουν άστεγοι;
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2013/12/21_12.html

Δύο παράδοξα στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Ο Μακεδόνας στρατηγός, ο σπουδαίος ηγεμόνας, πέρασε στην Ιστορία και κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα καθώς κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Αφού επικράτησε στην Ελλάδα, εκστράτευσε κατά των Περσών, πέρασε στη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τις Ινδίες, υποτάσσοντας τους λαούς που βρέθηκαν στο δρόμο του.

Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει από άλλους μεγάλος στρατηγούς της αρχαιότητας ήταν πως οι κατακτήσεις του δεν άφησαν γεύση καταστροφής, αλλά δημιουργίας, μιας και ο ίδιος επέλεγε να σέβεται τις παραδόσεις και τα ήθη των λαών που κατακτούσε, ενώ τεράστιο ήταν και το πολιτιστικό έργο που άφησε πίσω του...


Η πορεία του έφτασε σε εμάς μέσω των βιογράφων του αλλά και ιστορικών, είτε της εποχής του είτε μεταγενέστερων. Μεταξύ αυτών ο Παυσανίας, ο Σκύλακας, ο Αρριανός, ο Στράβωνας, αλλά και κάποιοι διφορούμενοι όπως ο Ψευδο-Καλλισθένης.

Σύγχρονοι μελετητές του βίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκάλυψαν μια νέα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή της Ιστορίας, που ντύνει την πορεία του στρατηλάτη με ένα... μεταφυσικό μανδύα. Από τις εκστρατείες του μας έρχονται μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες αναφορές για θέαση ΑΤΙΑ (Ιπτάμενων Δίσκων) και πλήθος άλλων περιπτώσεων, όπως στενές επαφές με κυνοκέφαλους, ερπετοειδή, υποχθόνια πλάσματα και γίγαντες.

Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ακριβή φύση των παράξενων αυτών περιγραφών, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μερικές γραμμές, στην παρουσίαση των περιπτώσεων αυτών, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Στο έργο "Αλεξάνδρου Ανάβασις" του Αρριανού, υπάρχει η καταγραφή ενός παράξενου συμβάντος στο οποίο δεν δόθηκε μεγάλη σημασία, πιθανότητα επειδή θεωρήθηκε προϊόν μυθοπλασίας. Συνέβη κατά την πολιορκία της Τύρου και, σύμφωνα με το κείμενο, "ιπτάμενες ασπίδες σε τριγωνικό σχηματισμό έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό, πάνω από τα κεφάλια των Μακεδόνων στρατιωτών". Στη συνέχεια οι ασπίδες αυτές κατευθύνθηκαν κάνοντας γύρους πάνω από την Τύρο, ενώ μια από αυτές εξαπέλυσε μια φωτεινή πύρινη ακτίνα. Ακολούθησαν και οι υπόλοιπες, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων στρατιωτών, μέχρι που ένα τμήμα από τα πέτρινα τείχη της Τύρου σωριάστηκε, επιτρέποντας στους Μακεδόνες να εισβάλουν στην πόλη.

Για πολλά χρόνια δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το απόσπασμα, ίσως γιατί μεταφράστηκε ως η απόπειρα του Αρριανού να καταδείξει πως ο Αλέξανδρος είχε στο πλευρό του τη βοήθεια των θεών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Αυτή η θεϊκή αρωγή ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη και στους ακολούθους στου στρατηλάτη που πίστευαν ότι οι θεοί προστάτευαν τον ηγέτη τους. Ένας ακόμα πιθανός λόγος για τον παραγκωνισμό του αποσπάσματος είναι και το γεγονός ότι σε όλο το έργο του Αρριανού συναντάμε πολύ συχνά αναφορές σε απότομες αλλαγές του καιρού, συνεπώς θα μπορούσε το περιστατικό να έχει ερμηνευτεί ως τέτοιο.

Ξένοι μελετητές εξωγήινων φαινομένων έχουν βασίσει τη σύνδεση της εκστρατείας με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα σε περιστατικά όπως αυτό που καταγράφει ο Αρριανός, αλλά και πιθανόν σε αποσπάσματα από τον Μεγασθένη και τον Πτολεμαίο. Ανάμεσα σε αυτούς ο Frank Edwards και ο W. Raymond Drake, που έχει δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα στο βιβλίο του "Θεοί και Αστροναύτες στην Ελλάδα και τη Ρώμη", που γράφτηκε το 1976. Στην ίδια κατεύθυνση έχουν κινηθεί και άλλοι μελετητές της σχολής του Erich von Daniken.

Ο Drake , δίνοντας τη δική του ανάλυση στα γραφόμενα, υποστηρίζει στο βιβλίο του πως ακόμα ένα περιστατικό με ΑΤΙΑ καταγράφηκε κατά την πορεία του μακεδονικού στρατού προς τις Ινδίες. Σύμφωνα με το κείμενό του, τις πηγές του οποίου βέβαια δεν αποκαλύπτει, κοντά σε έναν ποταμό εμφανίστηκαν δύο ιπτάμενα σκάφη, που περιγράφονται όπως οι ασπίδες της Τύρου, τα οποία εφόρμησαν κατά των στρατιωτών. Το αποτέλεσμα ήταν να πανικοβληθούν στρατιώτες, άλογα και ελέφαντες και να μη διασχίσουν τον ποταμό. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρεται σε αυτά ως "πράγματα θεόσταλτα από άγνωστους θεούς".

ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ακόμα μία αναφορά σε παράξενα πλάσματα τα οποία είχαν πρόσωπο σκύλου και σώμα ανθρώπου συναντάμε στο έργο του Ψευδοκαλλισθένη "Το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου" ή αλλιώς "Η Φυλλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου". Αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο κείμενο θεωρείται το πρώτο μυθιστόρημα του δυτικού κόσμου και άρα τα όσα καταγράφονται σε αυτό αντιμετωπίζονται από τους περισσότερους ως φανταστικές ιστορίες.

Σύμφωνα με το μυθιστόρημα, ο Αλέξανδρος συνάντησε στις Ινδίες τη φυλή των Σκυλοκέφαλων. Αυτοί είχαν ανθρώπινο σώμα με κεφάλι σκύλου, περπατούσαν όπως τα σκυλιά αλλά μιλούσαν όπως οι άνθρωποι. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ψευδοκαλλισθένης,"Εσκότωσεν ο Αλέξανδρος πολλούς και από εκείνους, και μετά δέκα ημέρας, αφήνοντας τον τόπον του, επήγε εις ένα χωρίον...". Βέβαια ο συγγραφέας της "Φυλλάδας" απέκτησε αυτό το ψευδώνυμο γιατί βάσισε το έργο του στα κείμενα του Καλλισθένη από την Όλυνθο, του ιστορικού που ακολουθούσε το στρατηλάτη στις εκστρατείες του, αλλά και στις "Βασιλείους Εφημερίδες" που ήταν στην ουσία το ημερολόγιο της εκστρατείας και συντασσόταν από το γραμματέα της αυλής. Έτσι, κάποιοι μεταγενέστεροι μελετητές έχουν διερωτηθεί για το κατα πόσο είναι εντελώς φανταστικά τα όσα αναφέρει.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ
Στον Μέγα Αλέξανδρο έχουν αποδοθεί από σύγχρονους και μεταγενέστερους μελετητές ιδιότητες που αγγίζουν τα όρια του θρύλου. Θεϊκές δυνάμεις, μάχες με παράξενα πλάσματα, αναμετρήσεις με γίγαντες και τέρατα από τα οποία έβγαινε πάντα νικητής εξαιτίας της ρώμης και της εξυπνάδας του.
Οι καταγραφές αρκετών βιογράφων και ιστορικών της εποχής μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα ως αρκετά αξιόπιστες πηγές. Τα υπόλοιπα, κυρίως όσα γράφτηκαν μεταγενέστερα, βασιζόμενα στις καταγραφές αυτές, εκτιμώνται ως επί το πλείστον ως μυθιστορηματικά κείμενα που στόχευαν στον εξωραϊσμό του ηγεμόνα και των ανδραγαθημάτων του. Οι ερμηνείες που επιδέχονται, όπως είδαμε, είναι πολλές και ποικίλλουν. Η επιλογή δική σας....

Περιοδικό Φαινόμενα
Link...

Ο Παρθενώνας κρύβει ακόμη μυστικά

Δυο τουλάχιστον ναοί προηγήθηκαν του Παρθενώνα κατά τους αρχαϊκούς χρόνους.
Αρχαϊκά μυστικά της Ακρόπολης, που μέχρι πρόσφατα κρύβονταν καλά στον Ιερό Βράχο, ενσωματωμένα είτε στα τείχη είτε στον ίδιο τον Παρθενώνα, θα αποκαλύψει η Ελισάβετ Σιουμπάρα, Δρ. Αρχαιολόγος της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Με τίτλο ομιλίας «Αρχαϊκή Ακρόπολη: Νέες έρευνες και συμπεράσματα», η κ. Σιουμπάρα θα επιχειρήσει να δώσει μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα από τον 6ο αι. π. Χ., όταν στον Ιερό Βράχο κυριαρχούσαν δύο μεγάλοι ναοί:
Ο αρχαϊκός, που προηγήθηκε του Παρθενώνα και του Προπαρθενώνα, και ο Αρχαίος Ναός της Αθηνάς Πολιάδος, που τα θεμέλια του σώζονται σήμερα νότια του Ερεχθείου.
Ο Αρχαίος Ναός της Αθηνάς, όπως και ο ημιτελής Προπαρθενώνας, καταστράφηκαν από τους Πέρσες το 480 π. Χ.
Τελικά πόσοι ναοί προηγήθηκαν του Παρθενώνα; «Δύο τουλάχιστον. Ο αρχαϊκός ναός, που κτίστηκε από πειραϊκό ακτίτη λίθο και έφερε έντονα χρώματα τα οποία ευτυχώς διατηρούνται σε πολλά μέλη του, και ο Προπαρθενώνας, που άρχισε να κτίζεται μετά τη Μάχη του Μαραθώνα με πεντελικό μάρμαρο στην ίδια θέση που θα καταλάβει αργότερα και ο κλασικός», δηλώνει στο ΑΜΠΕ η κ. Σιουμπάρα, υπεύθυνη του έργου καταγραφής και διευθέτησης των διάσπαρτων αρχιτεκτονικών μελών της Ακρόπολης.
Από τον αρχαϊκό ναό προέρχονται τα πώρινα γλυπτά του δυτικού αετώματος που αντικρίζει κανείς μόλις ανεβαίνει τη μεγάλη σκάλα του Μουσείου Ακρόπολης: Δύο λέοντες να κατασπαράζουν έναν ταύρο, ο Ηρακλής να παλεύει με ένα θαλάσσιο ον στο ένα άκρο και ο τρισώματος δαίμονας στο άλλο, σύνολα που σώζουν σε μεγάλο βαθμό τα πρωτότυπα χρώματά τους.
Είναι η εποχή που, τουλάχιστον στην Ακρόπολη, συμβαίνουν πολλά καινούργια πράγματα στην αρχιτεκτονική. Έτσι, ο αρχαϊκός Παρθενώνας γίνεται ο πρώτος μνημειακός λίθινος ναός στην Αττική, ενώ κάποιες τεχνικές μέθοδοι κατασκευής του ταιριάζουν με αντίστοιχες που χρησιμοποιήθηκαν και στον Παρθενώνα.
«Πρόκειται για τεχνολογία που είναι σε χρήση ως και 120 χρόνια νωρίτερα από ό,τι νομίζαμε. Μετά από μια εξονυχιστική μελέτη αρχιτεκτονικών μελών, καταφέραμε να βγάλουμε νέα συμπεράσματα και να επανεκτιμήσουμε τον συγκεκριμένο ναό, ο οποίος ήταν δωρικός περίπτερος, όπως και ο Παρθενώνας, αλλά με μικρότερο αριθμό κιόνων σε όλες τις πλευρές.
Επίσης, μορφολογικά τα επιστύλια και τα τρίγλυφα έχουν κάποιες λεπτομέρειες που ανακαλούν μορφές του Περίκλειου Παρθενώνα, ενώ ομοιότητες μεταξύ των δύο ναών υπάρχουν και από άποψη τεχνικής, διορθώσεων και οικονομίας της εργασίας.
Τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε πολύ ισχυρή παράδοση και μία πρώιμη εξέλιξη στην αρχιτεκτονική, γεγονός που κάνει αυτόν τον πρώτο ναό ακόμα πιο σημαντικό από ό,τι πιστεύαμε ως τώρα», τονίζει.
Πώς όμως καταστράφηκε ο πρώτος Παρθενώνας; «Από τους ίδιους τους Αθηναίους, που ήθελαν να κτίσουν έναν μεγαλύτερο ναό στη θέση του από μάρμαρο, τον πρώτο μνημειακό ναό όπου το πεντελικό μάρμαρο χρησιμοποιείται συστηματικά στην αρχιτεκτονική», σημειώνει.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξαφανίζονται τα αρχιτεκτονικά μέλη και τα γλυπτά του. «Τα χρησιμοποιούν σε δεύτερη χρήση για να κτίσουν το νότιο τείχος, επίσης στις θεμελιώσεις του Παρθενώνα, αλλά και γύρω από αυτόν, νότια και ανατολικά, όπου βρέθηκαν με τη μεγάλη ανασκαφή της Ακρόπολης το 1885-1890», επεξηγεί.
Τα γλυπτά ωστόσο δεν εντοιχίζονται τόσο εύκολα όσο τα αρχιτεκτονικά μέλη, η δε απολάξευσή τους δεν εξασφαλίζει πάντα κατάλληλους οικοδομικού όγκους. «Όχι μόνο στην Ακρόπολη, αλλά γενικότερα. Τα γλυπτά τα θάβουν στο τέμενος, επειδή ανήκουν στη θεότητα. Ότι ανήκει σε αυτήν παραμένει στον ιερό χώρο της και δεν επιτρέπεται να βγει», σημειώνει.
Δεύτερη χρήση απέκτησαν αρχιτεκτονικά μέλη και από άλλους μεγάλους ναούς της Ακρόπολης. Όπως τα δύο ιερά που καταστράφηκαν από τους Πέρσες, ο Αρχαίος Ναός της Αθηνάς Πολιάδος και ο Προπαρθενώνας.
«Οι μαρμάρινοι, ημιτελείς σπόνδυλοι του Προπαρθενώνα ενσωματώθηκαν στο ανατολικό σκέλος του βορείου τείχους, ενώ τα πώρινα επιστύλια, τρίγλυφα και γείσα στο δυτικό σκέλος του βόρειου τείχους προέρχονται από τον Αρχαίο Ναό της Αθηνάς Πολιάδος, που χρονολογείται γύρω στα 520 π. Χ. Κάποιος που έρχεται από την Ομόνοια τα βλέπει ακόμα και σήμερα με γυμνό μάτι», καταλήγει η κ. Σιουμπάρα .
Η διάλεξη, που ξεκινά στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ένωσης Φίλων Ακρόπολης.
skai.gr

 http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/2013/12/o-parthenonas-kruvei-akomi-mustika.html

To Δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει τις ζωές μας, ελέγχοντας τους πολιτικούς



Το άρθρο αυτό αφορά όλο τον πλανήτη και τους κατοίκους του.
Θα το αφιερώσουμε, όμως, σε αυτό που ήταν η αριστερά, κάποτε και που δεν είναι, σήμερα: Υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο.
"είναι αδύνατο να νικήσεις μια εξουσία, αν δεν καταλάβεις τη λογική της".(Τζιόρτζιο Αγκαμπέν).
Και η "αριστερά" κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
To άρθρο αφιερώνεται και στους οπαδούς της "ελευθερίας των αγορών". Αφιερώνεται και στο πολιτικό σύστημα, που με αποφάσεις του, μας έβαλε απροστάτευτους και ανενημέρωτους στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, ξεκληρίζοντας κάθε τι ελληνικό στην παραγωγή. Και, τώρα, ξεκληρίζοντας τους Έλληνες.
Αφιερώνεται, ιδιαίτερα,  και σε όσους από τους πολιτικούς και τους πολίτες παριστάνουν τους "αντιστασιακούς".
Όλοι μαζί κάνουν πως δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν (αμειβόμενοι για την "ακατανοησία" τους).
Στην πραγματικότητα, όμως, αφορά τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, που επιλέχθηκε να γίνει το πειραματόζωο του ανθρώπινου είδους, για το μέλλον, που κάποιοι λίγοι έχουν επιλέξει για τον άνθρωπο. Κι αυτό συνέβ η, χάρις στο δουλοπρεπές και εκφυλισμένο προσωπικό του πολιτικού μας συστήματος.
====
Στον πλανήτη (και στην Ελλάδα) υπάρχει μία (ή πολλές) Συνταγματική Εξουσία (κράτη, θεσμοί, νόμοι). Υπάρχει, όμως, και μία Συνταχτική Εξουσία. Αυτή που υπαγορεύει τα Συντάγματα, δημιουργεί τους θεσμούς και φτιάχνει τους νόμους. Είναι αυτή που αποφασίζει. Και λειτουργεί προστατευμένη στο πολιτικό απυρόβλητο, είτε από επιλογή των πολιτικών είτε από άγνοια των πολιτών.
Στην "καλύτερη" περίπτωση κάποιοι ξορκίζουν το "κακό", καταγγέλλοντας το "μεγάλο κεφάλαιο" ή την "έλλειψη ανταγωνισμού".
Αντλούμε τα στοιχεία του άρθρου από δύο έρευνες.
Η δεύτερη έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί είναι έρευνα ελβετικού πανεπιστημίου, χρηματοδοτημένη και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στηρίζεται στην ανάλυση δικτύων και αντλεί τα δεδομένα της από την έρευνα των εταιρικών σχέσεων 43.060 πολυεθνικών επιχειρήσεων. Το εύρος της έρευνας και η επιστημονική μέθοδος δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τα συμπεράσματα της.
Η πρώτη έρευνα - άρθρο μας φέρνει σε επαφή με την "Ψευδαίσθηση της Επιλογής". Ο "ελεύθερος" ανταγωνισμός, η "ελεύθερη" αγορά είναι, απλώς, ένας μύθος,για ψευδοφιλελεύθερους πολιτικούς.
Το βασικό διάγραμμα δείχνει την πολυπλοκότητα των εταιρικών σχέσεων,δίνοντας και μερικά παραδείγματα:
 Οι 10 εταιρείες του χάρτη, που ελέγχουν σχεδόν ότι αγοράζουμε είναι:
Kraft, Coca Cola, Pepsico, Kellogs, Mars, Unilever, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Nestle, και General Mills.
Παραδείγματα σχέσεων, οι οποίες απουσιάζουν από τον χάρτη: Η Coca Cola δεν ελέγχει το ενεργειακό ποτό Monster. Έχει, όμως, τη διανομή του. Η Pepsico ελέγχει τις αλυσίδες εστιατορίων KFC και Taco Bell. Η Procter & Gamble είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία των ΗΠΑ και ελέγχει εταιρείες που παράγουν τα πάντα από ιατρικά, οδοντόκρεμες έως μόδα. Η Nestle είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο με 8.000 μάρκες, συνεργαζόμενη και με πολλές άλλες (σαμπουάν L'Oreal, παιδικές τροφές Gerber, ενδυμάτα Diesel, τροφές κατοικίδιων Purina και Friskies κλπ). Φυσικά, ο χάρτης δεν συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο της Unilever τον ελληνικό κολοσσό, πλην  όμως, την παγκοσμίως ασήμαντη ΕΛΑΪΣ. Και ούτω καθ΄εξής.
Στο ίδιο άρθρο μας δίνονται μερικές ακόμα πληροφορίες συγκέντρωσης οικονομικής κυριαρχίας.
Το 90% των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ, το 2011, ελέγχεται από 6 εταιρείες έναντι 50 το 1983.
37 τράπεζες του 1990 των ΗΠΑ συγχωνεύθηκαν σε 4 το 2009: JP Morgan Chase, Citigroup, Wells Fargo και Βank of America. H διάσημη Morgan Stanley βγήκε από τα σπλάχνα της JP Morgan, με το νόμο Glass-Steagall, για το διαχωρισμό επενδυτικών και εμπορικών τραπεζών. Το τι ελέγχουν οι τράπεζες πρόκειται για ένα λαβύρινθο, που θα απλοποιηθεί, βλέποντας τα συμπεράσματα της επόμενης έρευνας.
--------
Όταν ο Λένιν το 1916 είδε ότι στο τελευταίο στάδιο της Κεφαλαιοκρατίας, αυτός που θα έπαιζε τον κυρίαρχο ρόλο θα ήταν το τραπεζικό σύστημα, αυτό επιβεβαιώνεται, με τρόπο αδιαμφισβήτητο.
Σε λίγες γραμμές της εισαγωγής το άρθρο που στηρίζεται στην δεύτερη έρευνα τα λέει όλα:
"Η δομή του δικτύου ελέγχου των πολυεθνικών επιχειρήσεων επηρεάζει τον  ανταγωνισμό της παγκόσμιας αγοράς και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα...Σας παρουσιάζουμε την πρώτη έρευνα της αρχιτεκτονικής του διεθνούς δικτύου της ιδιοκτησίας, καθώς και τον υπολογισμό του ελέγχου που κατέχει κάθε παγκόσμιος παίκτης. Θεωρούμε ότι οι διεθνικές εταιρείες σχηματίζουν μια γιγάντια δομή - "παπιγιόν" και ότι ένα μεγάλο μέρος του ελέγχου των ροών ανήκει σε ένα μικρό σφιχτοδεμένο πυρήνα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτωνΑυτός ο πυρήνας μπορεί να θεωρηθεί ως μία οικονομική «υπερ-οντότητα» που θέτει νέα σημαντικά ζητήματα τόσο για τους ερευνητές όσο και για τους φορείς χάραξης πολιτικής".
Αυτός είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε.
Η έρευνα ξεκίνησε με τον έλεγχο 43.060 επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει ο ΟΟΣΑ για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Για να καταλήξει ότι το δίκτυο των 43.060 επιχειρήσεων αποτελείται από  600.508 κόμβους και 1.006.987 δεσμούς ιδιοκτησίας.
Και συνεχίζει η έρευνα:
Κατ 'αρχήν, θα περίμενε κανείς η ανισότητα του ελέγχου να είναι συγκρίσιμη με την ανισότητα των εισοδημάτων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις , δεδομένου ότι μετοχές των περισσότερων εταιρειών είναι προσιτές στο κοινό στις χρηματιστηριακές αγορέςΑντίθετα , διαπιστώνουμε ότι μόνο 737 κορυφαίοι κάτοχοι συγκεντρώνουν τον έλεγχο του 80% της αξίας του συνόλου των πολυεθνικών επιχειρήσεων... οι κορυφαίοι φορείς είναι κάτοχοι ελέγχου δέκα φορές μεγαλύτερου από ό, τι θα μπορούσε να αναμένεται με βάση τον πλούτο τους....
Από τις 1.650.000 επιχειρήσεις βρεθήκαμε με 737 που ελέγχουν το 80% της αξίας των πολυεθνικών!
Η έρευνα διεπίστωσε, επίσης, ότι 147 επιχειρήσεις ελέγχουν το 40% της οικονομικής αξίας του συνόλου των πολυεθνικών και τα 3/4 αυτών είναι τραπεζικοί διαμεσολαβητές
Αυτό το αξιοσημείωτο εύρημα, λέει η έκθεση, εγείρει δύο θεμελιώδη ερωτηματικά:
Πρώτον: Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα; Τα πιστωτικά ιδρύματα που ελέγχουν αυτόν τον όγκο επιχειρήσεων εμπλέκονται σε δανειακές συμβάσεις με πολλές άλλες επιχειρήσεις. Αυτό τους επιτρέπει να διαφοροποιούν τον κίνδυνο, αλλά και να τον μεταδίδουν σε άλλους. "Δυστυχώς, λέει το κείμενο, οι πληροφορίες σχετικά με τις εν λόγω συμβάσεις δεν αποκαλύπτονται για λόγους στρατηγικής".
Δεύτερον: Ποιές είναι οι συνέπειες για τον ανταγωνισμό της αγοράς"Δεδομένου ότι πολλές πολυεθνικές εταιρείες στον πυρήνα έχουν επικαλυπτόμενες περιοχές δραστηριότητας, το γεγονός ότι συνδέονται με σχέσεις ιδιοκτησίας θα μπορούσε να διευκολύνει το σχηματισμό συνασπισμών, η οποία θα μπορούσε να παρεμποδίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά".
Να μη το προχωρήσουμε άλλο. Όποιος θέλει βλέπει την έρευνα και τα πορίσματα της.
Εμείς, πάει καιρός, που λέμε ότι είναι αδύνατον η ζωή μας στην Ελλάδα και η ζωή των ανθρώπων στον πλανήτη να είναι βιώσιμη, όταν το χρήμα είναι ιδιοκτησία τραπεζιτών και η διαχείριση και διανομή του να χάνεται σε αδιαφανή και σκοτεινά δίκτυα ιδιοκτησιών. 
Η απάντηση είναι: Επανάσταση, δηλ. ριζοσπαστικός μετασχηματισμός των θεσμών της κοινωνίας, για την Απελευθέρωση από τις τοκογλυφικές τράπεζες και την Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας: ένα πολίτευμα στο οποίο ο λαός θα αποφασίζει για τη ζωή του.
Προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι η δημιουργία μιας Δημοκρατικής Απελευθερωτικής Ενωτικής Οργάνωσης Πολιτών. Με έμφαση σε κάθε λέξη αυτής της φράσης.
Όσοι καταλαβαίνουν και όσοι θέλουν, όσοι πλήττονται και όσοι είναι ακόμα άνθρωποι, που νοιάζονται τον διπλανό τους, προσέρχονται. Η συζήτηση ξεκίνησε. Οι καιροί δεν περιμένουν .

"Αποφασισμένοι στην  Κεφαλονιά"


ΥΓ: Αν δεν υπήρχαν οι πολιτικοί, για να δώσουν τον έλεγχο του χρήματος στην "υπεροντότητα" των τραπεζιτών, αυτή η εικόνα δεν θα υπήρχε. Στους καιρούς των "μεγάλων προσκλήσεων", είναι απαραίτητη μια διευκρίνηση: Δεν επιθυμούμε μερίδιο στην εξουσία, μεγαλύτερο από αυτό που αναλογεί σε κάθε πολίτη, όταν θα έρθει η ώρα να αποφασίζουμε δημοκρατικά. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να σώσουμε τη ζωή μας, την περιουσία μας, τα παιδιά μας ... και για να γίνουν αυτά πρέπει να σώσουμε την πατρίδα (όπου "πατρίδα" είναι ο τόπος και οι άνθρωποι του).
Η πρώτη και τρίτη εικόνα είναι έργο  Δον ΨΥΧΩΤΗ.
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/12/to-diktyo-twn-epiheirhsewn-poy-eleghei-tis-zwes-mas-eleghontas-t.html

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

boutari.jpg
Σε ένα τραγικό σφάλμα υπέπεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Κατα τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Οικονομικού Επιμελητηρίου των Σκοπίων ο κ. Μπουτάρης έδωσε ομιλία για τις οικονομικές, αναπτυξιακές και τουριστικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης μπροστά σε αφίσα που αναγνώριζε τα Σκόπια ως Μακεδονία Exclamation mark.
 Δεν πρόκειται για φάρσα. Ο αναγνώστης μπορεί επίσης να επισκεφθεί την σελίδα http://www.mchamber.org.mk όπου υπάρχουν φωτογραφίες και το πρόγραμμα από τη συγκεκριμένη ομιλία.
 Παρόντες ήταν και αντιπρόσωποι της ελληνικής τράπεζας Alpha Bank η οποία μέσω του δικτύου καταστημάτων της και συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες που δραστηροποιούνται εκεί έχει μεγάλη πρόσβαση στην οικονομία των Σκοπίων.
 Αν και σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα ήταν πολύ εύκολο να πει κάποιος να ξεχάσουμε τις όποιες διαφορές μας με τη γειτονική χώρα χάριν της κοινής ευημερίας, στην περίπτωση μας διακυβεύονται περισσότερα. Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες καταστασεις που έχει βιώσει ο τόπος συγκρίσιμης με της Γερμανικής Κατοχής το ότι ανακύπτουν διάφορα εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό και η ΑΟΖ γεννάει ερωτήματα.
 Τα πάντα κύριοι δεν θυσιάζονται στο όνομα χρημάτων και πρόσκαιρων οικονομικών ανταλλαγμάτων. Ιδιαίτερα όταν στην ουσία η αποβιομηχανιση της Β.Ελλάδας έγινε ταυτόχρονα με την μετεγκατάσταση ελληνικών βιομηχανιών σε Σκόπια και Βουλγαρία. Δεν θα σχολιάσουμε την οικονομική προέκταση του γεγονότος αυτού αλλά το πολιτικό της σκέλος.
 Η οικονομία των Σκοπίων υπάρχει λόγω των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηροποιούνται κυρίως στον κλάδο των τροφίμων και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που τους παρέχει πρόσβαση σε ναυτική οδό μεταφοράς. Καθώς η ανεργία στη FYROM βρίσκεται σε εθνικό επίπεδο στο 30+ % του εργατικού δυναμικού η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στα νότια της χώρας έριξε το επίπεδο αυτό τοπικά στο 11%.
 Η αντιμετώπιση όμως των Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας μόνο φιλική συμπεριφορά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
 Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας έκαναν εκτενή αναφορά στο γεγονός επισημαίνοντας ότι "Ο Δήμαρχος της 2ερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος μας αναγνώρισε ως Μακεδονία". Οι γείτονες είναι σίγουρο πως θα διατυμπανίσουν το γεγονός και σε Διεθνή Φορουμ. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας πρέπει να προβεί σε κινήσεις ώστε να αναιρεθεί η σημασία του γεγονότος.
 Και μια φιλική συβουλή προς το Δήμαρχο Μπουτάρη. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι με το Θέμα των Σκοπίων ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας ...Και το όνομα της πόλης έχει και αυτό τη δικιά του ιστορία ...


ΠΗΓΗ
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/12/o-anthellhnas-mpoytarhs.html

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ!

ΑΧΑΧΑΑΑΑ!!! ΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!...ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ!!! ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΕΣΤΕ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ! ΠΟΣΩΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ!!! ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;
ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΦ' ΥΨΗΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...
ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ, ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΩΣ ΗΡΩΕΣ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ!
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ... ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ;...



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/12/plakwsan-sto-xylo-dhmarhoys-dhmarhoi-balte-myalo-kai-symfwneiste.html

E.N.D. Ομιλία στην ομάδα Χανίων στις 11/12/2013


Υπάρχουν συχνές διακοπές στην επικοινωνία αλλά στο μεγαλύτερο μέρος, το περιεχόμενο είναι κατανοητό.


ΤΟ STAR Κ.ΕΛΛΑΔΑΣ "ΕΧΑΣΕ" ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ!ΕΛΑ ΟΜΩΣ...

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ...ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ...Ο ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ,...Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,...

-"Ποιό κανάλι είναι;,ρωτάω... "Το STAR Κεντρικής Ελλάδας", μου λένε οι συνέλληνες!...

-"Μπράβο, αυτό είναι καλό", είπα...Βλέπω τον Γιάννη τον Καλογερόπουλο, δίνει συνέντευξη και πίσω από τον κάμεραμαν και τον δημοσιογράφο έχει στηθεί ο συνέλληνας Γκαρναράς, έχει ανοίξει την κάμερα στο κινητό του και καταγράφει!...

-Αυτό είναι, σκέφτηκα, ό,τι και να γίνει η συνέντευξη θα βγει, έστω και μόνο διαδικτυακά!

Ούτε η λίστα Λαγκάρντ να ήταν η συνέντευξη! Την...έχασαν στο δρόμο!!!
.............................................


ΤΟ TV STAR ΛΑΜΙΑΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ END ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 600ΔΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.

ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ....Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...........

Ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΕΠΕΣΕ.....ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.....



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/12/to-star-k-elladas-ehase-sto-dromo-th-synentefxh-kalogeropoyloy-e.html

Χειροπέδες στον Κάντα... (Αντώνη) Κάντα μας λιανά...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΣΗ 500.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΕΥΣΕΙ !!!  ΕΜ, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!! 


Με ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο 1996 - 2002 Αντώνης Κάντας. Σε λογαριασμό του, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 13,7 εκατομμύρια δολάρια τα οποία φέρονται να συνδέονται με τις άγνωστες ακόμη και σήμερα διαδρομές του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Τον Αντώνη Κάντα «καίει», έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος που έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται ως διαχειριστής λογαριασμού 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζα της Σιγκαπούρης τα οποία έφτασαν εκεί, σύμφωνα με πόρισμα μέσω δυο off shore εταιριών. Ο Αντ. Κάντας αναφέρεται χαρακτηριστικά ως «Beneficial owner» του λογαριασμού αυτού. 

 
Έχοντας διατελέσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και επί Γιάννου Παπαντωνίου, ο Αντώνης Κάντας ήταν λίγο κάτω ιεραρχικά από τον Γιάννη Σμπώκο, που καταδικάστηκε πρόσφατα για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Πριν από λίγο καιρό, ο Αντ. Κάντας τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς κ. Γεωργουλέα, σχετικά με ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του και με κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» που αφορούσαν σε επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος στρατού. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Ο κ. Κάντας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη Siemens για τηλεπικοινωνίες του στρατού. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ότι ο Κάντας δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens, που διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαυρίδη και με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Oswald. 

Ο ανακριτής κ. Σπύρος Γεωργουλέας τον άφησε ελεύθερο υποχρεώνοντάς τον ωστόσο σε καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Ελεύθερος ο Κάντας με μισό εκατομμύριο εγγύηση, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013, 21:37 
Περνούσαν ζωή χαρισάμενη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 16:19 
Συνελήφθη o A. Καντάς για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, 17:50 

......................

(Αντώνη) Κάντα μας λιανά...

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013, 22:22
Παύλος Κιρκασίδης

Ο κύριος Αντώνης Κάντας ήταν απόστρατος ταξίαρχος της Π.Α. και εν συνεχεία αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. 
Σήμερα κακολογείται από τη Δικαιοσύνη, (βλ.«κατηγορείται») πως δωροδοκήθηκε για σύμβαση σχετικά με την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη SIEMENS για τηλεπικοινωνίες του στρατού.
Σήμερα ο ανακριτής κ. Σπύρος Γεωργουλέας τον άφησε ελεύθερο υπό τον όρο να καταβάλει χρηματική εγγύηση μισού εκατομμυρίου ευρώ. (...) Ο κύριος Αντώνης Κάντας «κατάφερε να τα βρει» και χαιρόμεθα όλοι που είναι ελεύθερος έστω και προσωρινώς. 
Επειδή είμεθα καλοπροαίρετοι και θεωρούμε πως είναι αθώος μέχρι τελεσίδικης δικαστικής αποφάσεως περί αντιθέτου, έχουμε μια απορία: 
Πού βρίσκει ένας απόστρατος ταξίαρχος της Π.Α. και εκ των υστέρων δημόσιος πάλληλος, έστω ανώτατης βαθμίδος, το τεράστιο ποσό των 500.000 ευρώ, («μισό εκατομμύριο» και ολογράφως αν μπερδεύει κάποιος τα μηδενικά), που του ζητείται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος; 
Διότι, ακόμη και αν ο -κατά τα άλλα- δημόσιος αυτός υπάλληλος είναι αθώος, η ευκολία με την οποία βρίσκει μισό εκατομμύριο ευρώ, αυτομάτως και λογικώς, δεν αποτελεί παρά τη μεγαλύτερη ομολογία ενοχής.
(Μήπως τελικά η δικαιοσύνη είναι υπόθεση ενός κοινού νου και μάλιστα μέτριας ευφυίας όπως του γράφοντοςWink

Στη φωτογραφία του άρθρου, ο κύριος Κάντας με τον (επίσης) κύριο Τσοχατζόπουλο, σε «παλιές ευτυχισμένες στιγμές»...
 
 http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/12/heiropedes-ston-kanta-antwnh-kanta-mas-liana.html
ΚΑΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ .....ΕΚΑΝΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΦΑΣ.
ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ....ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ;
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΘΑ ΖΕΣΤΕΝΟΝΤΑΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;
https://www.facebook.com/groups/335284286614132/
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters