Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ιπτάμενος Δίσκος στο Γαλάτσι; 11.08.13 (video)

Η αφήγηση και το βίντεο, είναι από φίλη, αυτόπτη μάρτυρα: Ήμασταν Αναγεννήσεως 2 στη Νέα Ιωνία (έχει κάτι σχολεία εκεί και δημοτικά γήπεδα μπάσκετ, τένις και 5 επι 5. Εμείς ήμασταν στο 5 επί 5. Η ώρα ήταν περίπου 11:00.Εμφανίστηκε στο νότιο μέρος από εκεί που ήμασταν. Αρχικά εμφανίστηκε για τρία λεπτά περίπου κάνοντας πανομοιότυπες κινήσεις με το βίντεο και μετά χάθηκε απότομα προς τα κάτω.
Μετά από 10-15 λεπτά περίπου ξαναέκανε την εμφάνιση του (ήταν η στιγμή όπου τραβήξαμε και το βίντεο). Αυτή τη φορά ήρθε και πιο κοντά μας και στάθηκε σχεδόν από πάνω μας σε πολύ μεγάλο ύψος. Για 3 λεπτά περίπου και πάλι το βλέπαμε. Της μίας κοπέλας το κινητό (nokia παλιό) την πρώτη φορά που αυτό πέταγε έδειχνε ότι είχε σήμα αλλά δεν μπορούσε να τηλεφωνήσει πουθενά.
Μόλις αυτό έφυγε έπαιρνε κανονικά τηλέφωνο. Τη δεύτερη φορά της έκλεισε η συσκευή στην προσπάθειά της να τηλεφωνήσει, και όταν αυτό εξαφανίστηκε πάλι, μπόρεσε κ το άνοιξε και είχε μηδενίσει ημερομηνίες κ ώρες. Αυτά ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Τρόμαξα να σου πω την αλήθεια όχι με αυτό που είδα αλλά με τα υπόλοιπα που σου είπε και ο Κώστας
Α να σου πω και το εξής: όλα σε αυτό το αντικείμενο ήταν πολύ ευδιάκριτα με το μάτι μας και πολύ πιο κοντά μας όλα. Έβγαζε και έναν θόρυβο σαν σφύριγμα όπου αυτός ο ήχος ήταν σαν ψηφιακός, πολύ καθαρός. Στο βίντεο ακούγεται αυτός ο ήχος κάπως πιο αλλοιωμένος. Το βίντεο είναι τραβηγμένο από το iPhone μου δείτε το κάνοντας διπλό κλικ πάνω στον σύνδεσμο …

ufo galatsi

Δείτε το μέχρι το τέλος … και αναρωτηθείτε, γιατί σίγουρα κάτι είναι, αλλά τι άραγε;

http://www.terrapapers.com/?p=38296&utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Terrapapers+%28TERRAPAPERS%29

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ artFM 12/8/2789* ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ βιντεο




http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0qE_Pqx1yDw

Ερμης ο Τρισμεγιστος-Η θεία αποκάλυψη


Εδάφ. 1. ΕΡΜΗΣ, απολογούμενος:
Καθώς συλλογιζόμουν μια μέρα το θέμα της δημιουργίας των όντων, με τις δυνάμεις μου μετέωρες σα να είχα πάθει βαρύ ύπνο ή σωματικό κάματο, με τις αισθήσεις μου παράλυτες, άκουσα ένα υπερμέγεθες απεριόριστο ον να με καλεί ονομαστικά λέγοντάς μου:
- Τι θέλεις να ιδείς, να μάθεις και να γνωρίσεις Ερμή;
- Συ ποίος είσαι; του είπα,
Εδάφ. 2. - ο Ποιμάνδρης, ο αυθεντικός νους. Ξέρω αυτό που θέλεις να μάθεις, και θα σου το διδάξω θα σου συμπαρασταθώ παντού για να σε βοηθήσω. Μου απάντησε.
Εδάφ. 3. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη.
- Θέλω να μάθω για τα όντα , να εννοήσω τη Φύση, να γνωρίσω το Θεό.
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Το ξέρω ότι αυτό θέλεις να μάθεις και θα σε διδάξω.
Εδάφ. 4. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:
- Λέγοντάς μου αυτά ο Ποιμάνδρης, άλλαξαν μονομιάς οι ιδέες μου και αμέσως μου αποκαλύφθηκε όλη η φύση. Είδα τότε μια θέα πλημμυρισμένη από φως και καταγοητεύτηκα. ύστερα από λίγη ώρα είδα ένα κατωφερές σκοτάδι γεννημένο μερικά, φοβερό και στυγνό σε σπειροειδές σχηματισμό. Είδα επίσης να μεταβάλλεται το σκοτάδι εκείνο σε μια υγρά φύση αφάνταστα ταραχώδη, από τα βάθη της οποίας έβγαινε πυρωμένος καπνός, κι άκουσα κι' έναν ανεκλάλητο σπαρακτικό ήχο και μια άναρθρη βοή σε φωνή πυρός.
Εδάφ. 5. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:
- Από τα φωτεινά εκείνα πεδία είδα να ξεχύνεται στη φύση Λόγος 'Αγιος, κι από την υγρά φύση να ξεπηδά προς τα ύψη ένα κούφιο, δραστικό οξύ και άκρατο πυρ. Είδα επίσης τον ελαφρό αέρα ν' ακολουθεί το πνεύμα που επλανάτο στη γη κρεμασμένος σ' αυτό καθώς ανέβαινε από τη γη και τα νερά της προς το πυρ...
Εδάφ. 6. ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ προς Ερμή:
- Εννόησες Ερμή όλη αυτή τη θέα;
ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Θέλω να τη γνωρίσω καλά.
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Λοιπόν Ερμή, το φως εκείνο που είδες είμαι εγώ, ο Θεός σου, ο προϋπάρχων της εμφανισθείσης από το σκότος υγράς εκείνης φύσης ο δε φωτεινός Λόγος που είδες να ξεχύνεται από τα φωτισμένα πεδία προς την υγρά εκείνη φύση που βγήκε από το Νου μου, είναι ο υιός μου, ο Νους είναι ο Πατέρας Θεός. Αυτοί οι δύο, πατέρας και υιός, δεν ξεχωρίζονται ο ένας από τον άλλο, η δε ένωσής τους είναι η ζωή. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Ευχαριστώ (για όλα αυτά που μαθαίνω).
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Τώρα νόησε αυτό το φως και Γνώρισε το:
Εδάφ. 7. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:
- Λέγοντάς μου αυτά ο Ποιμάνδρης με κύτταζε κατάματα. Τότε εγώ άρχισα να τρέμω. Ύστερα σαν συνήλθα ένιωσα το φως εκείνο στην αναρίθμητη δύναμή του, και τον κόσμο απεριόριστα γεννημένο πλημμυρισμένο από πυρ μεγάλης έντασης...
Εδάφ. 8. Καθώς όμως με είδε έτσι έκπληκτο ο Ποιμάνδρης, μου είπε:
- Είδες Ερμή με το νου σου το αρχέτυπο είδος, το προϋπάρχον της απέραντης αρχής;
ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Τα στοιχεία όλης αυτής της φύσης από που προήλθαν;
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ: Από το θέλημα του Θεού.
- Με το λόγο του κοσμοποιήθηκε όλη αυτή η φύσης και τα γεννήματα των ψυχών της.
Εδάφ. 9. Ο δε Νους - Θεός, αρσενοθήλυκος όντας, ζωή και φως υπάρχων, εγέννησε άλλο δημιουργό Νουν, από πυρ και πνεύμα. Αυτός ο δεύτερος Νους δημιούργησε τους διοικητές του αισθητού κόσμου που περικλείεται σ' επτά κύκλους, η διοίκηση των οποίων καλείται Ειμαρμένη.
Εδάφ. 10. Στα κατωφερή στοιχεία ξεπήδησε ο του Θεού Λόγος στο καθαρό της φύσης δημιούργημα, ενώθηκε με το δημιουργό νου που είναι ομοούσιος με τον πατέρα, και δημιουργήθηκε από τα κατωφερή στοιχεία η ύλη.
Εδάφ. 11. Ο δε δεύτερος δημιουργός Νους ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους, μαζί με το λόγο έστρεψε τα δημιουργήματα του, κι άρχισαν να περιστρέφονται από μία αόριστη αρχή προς ένα απέραντο τέλος, η δε περιφορά καθώς το θέλησε ο Νους δημιούργησε από τα κατωφερή στοιχεία ζώα άλογα χωρίς λόγο, ο αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα. Κι όταν χώρισε η γη από τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως το θέλησε ο Νους ζώα τετράποδα, ερπετά και άγρια και ήμερα ζώα.
Εδάφ. 12. Ο δε πατέρας όλων ο Νους, ζωή και φως υπάρχων, γέννησε άνθρωπο όμοιο μ' αυτόν. Περικαλλής δε καθώς ήταν, επειδή είχε τη δική του μορφή, τον αγάπησε σαν παιδί του και του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του.
Εδάφ. 13. Ο δε άνθρωπος (ο δεύτερος θεός) κατανοήσας την πύρινη κτήση της δημιουργίας, θέλησε κι αυτός να δημιουργήσει... Και αφού έμαθε την ουσία της δημιουργίας θέλησε να διανοίξει την περιφέρεια των κύκλων, για να κατανοήσει το κράτος που κάθονταν επάνω στο πυρ.
Εδάφ. 14. Κι ως εξουσιαστής του θνητού κόσμου και των αλόγων ζώων, βλέποντας τη μορφή του στα νερά θέλησε να κατοικήσει εκεί, και μόλις το σκέφθηκε αυτό, το θέλημά του ενεργοποιήθηκε, και κατοίκησε την άλογο μορφή της φύσης. Αυτή δε τον αγκάλιασε, περιπλέχτηκε μαζί του στην ύλη, κι έσμιξε μ' αυτόν (κι έγινε ο άνθρωπος της γης).
Εδάφ. 15. Γι' αυτό πέρα από τ' άλλα ζώα της γης, ο άνθρωπος είναι διπλός θνητός ως προς το σώμα, αθάνατος όμως ως προς τον ουσιώδη άνθρωπο. Όμως αν και είναι ουσιωδώς αθάνατος κι έχει την εξουσία όλων των δημιουργημάτων, ο άνθρωπος πάσχει ως θνητός στο σώμα, υποκύπτοντας στη μοίρα του.
Εδάφ. 16. Αυτό είναι το κρυφό μυστήριο, Ερμή... Η φύση αφού έσμιξε με τον άνθρωπο έκανε αυτό το θαύμα, γιατί έχει την αρμονία των επτά φύσεων που είναι από πνεύμα και πυρ. Ύστερα (ο δεύτερος θεός) δημιούργησε άλλους επτά ανθρώπους που έχουν τη φύση των κύκλων του...
Εδάφ. 17. Η γη ήταν θηλυκή, είχε δε και οχευτικά. Από το πυρ πήρε την πυρά κι από τον αιθέρα το πνεύμα, κι έτσι δημιουργήθηκε το είδος του ανθρώπου της. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από ζωή και φως. Από μεν τη ζωή πήρε την ψυχή, από δε το φως το νουν. Και βρίσκεται στον αισθητό αυτό κόσμο και θα βρεθεί ως το τέλος της περιόδου.
Εδάφ. 18. Άκουσε τώρα Ερμή και το λόγο που ποθείς, 0ταν η ώρα της περιόδου ήλθε και λύθηκε ο σύνδεσμος των πάντων, κατά βούληση του θεού όλα τα ζώα που ήσαν στην αρχή αρσενοθήλυκα ξεχωρίστηκαν σε αρσενικά και θηλυκά και ο θεός μόλις έγινε αυτό είπε: « Αυξάνεστε και πληθύνεσθε εν πλήθη όλα τα δημιουργήματα και τα κτίσματα, κι ας αναγνωρίσει ο καθένας τον εαυτό του αθάνατο και τον αίτιο του θανάτου έρωτα και όλα τα όντα.».
Εδάφ. 19. Η πρόνοια μέσω της ειμαρμένης και της αρμονίας έκαμε τις μίξεις και τις γενέσεις και πληθύνθηκαν κατά γένη τα πάντα. Και όποιος εννόησε την αποστολή του, τράβηξε το δρόμο του περιουσίου αγαθού, όποιος δε αγάπησε από πλάνη προς τον έρωτα όχι την ψυχή του αλλά το σώμα του, αυτός θα παραμείνει στο σκοτάδι πλανώμενος, πάσχοντας αισθητά τα του θανάτου.
Εδάφ.20. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Γιατί θεωρούνται τόσο αμαρτωλοί οι άνθρωποι; Ότι κάνουν το κάνουν από άγνοια. Και αφού αμαρτάνουν γι' αυτό, γιατί να στερηθούν την αθανασία;
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Δεν κατάλαβες καλά Ερμή τα όσα σου αποκάλυψα.
ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Τα έχω εννοήσει και σ' ευχαριστώ γι' αυτό.
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Εάν τα έχεις εννοήσει τότε ειπέ μου γιατί είναι άξιοι του θανάτου όσοι βρίσκονται στο θάνατο;
ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Γιατί τα σώματά τους σκεπάσθηκαν από το στυγνό σκότος, από το οποίο η υγρά φύση δημιούργησε το σώμα στον αισθητό κόσμο από τον οποίο τροφοδοτείται ο θάνατος.
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
Εδάφ. 21. Ορθά τα κατάλαβες όλα αυτά Ερμή. Είπε μου όμως και κάτι άλλο, γιατί όποιος εννοήσει τον εαυτό του προχωρεί στον αγαθό δρόμο του θεού;
ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Γιατί τον άνθρωπο ο θεός τον έχει δημιουργήσει από φως και ζωή.
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Μπράβο Ερμή γιατί φως και ζωή είναι ο θεός και πατέρας σας, κι από αυτά τα στοιχεία δημιουργήθηκε και ο άνθρωπος. Και εάν το πιστεύει ο άνθρωπος ότι έχει δημιουργηθεί από φως και ζωή, τότε ασφαλώς θα προχωρήσει προς ζωή.
ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Αλλά πως και με ποιο τρόπο θα προχωρήσει ο άνθρωπος προς τη ζωή;
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Ο προικισμένος με νουν άνθρωπος ας αναγνωρίσει τον εαυτό του.
Εδάφ.22. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι νουν;
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Χαίρω γιαυτό που λες. Γιατί εγώ ο νους θα είμαι στο πλευρό των αγίων, των αγαθών, των καθαρών, των ελεήμονων και τω ευσεβών και η παρουσία μου στο πλευρό τους, θα τους γίνει στην ύστατη ώρα βοήθεια, κι αμέσως θα τα γνωρίσουν όλα και τον πατέρα θα τον αισθανθούν με αγάπη, και θα τον ευχαριστήσουν, θα τον ευλογήσουν και θα τον υμνήσουν στρέφοντας προς αυτόν την ψυχή τους. Και πριν παραδώσουν το σώμα τους στο θάνατο θα ιδούν στις αισθήσεις τους όλα τα έργα τους. Εγώ όμως ο Νους - θεός που θα είμαι την ώρα εκείνη κοντά τους, θα αποκλείσω από το βιβλίο της ζωής τους τις κακές κι αισχρές πράξεις τους περικόπτοντας από την ταινία της ζωής τους τις άσχημες θύμησές τους.
Εδάφ. 23. Στους ανόητους όμως και στους κακούς, πονηρούς, φθονερούς, πλεονέκτες, φονιάδες και ασεβείς, θα σταθώ μακριά τους. Αυτούς θα τους παραλάβουν οι τιμωροί δαίμονες που θα τους προσβάλλουν με την οξύτητα του πυρός για να τσακίσουν τις αισθήσεις τους.
Εδάφ.24. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Όλα αυτά που μου δίδαξες είναι καλά. Αλλά πες μου πως θ' ανεβούν οι αγαθές ψυχές προς τα άνω;
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Πρώτα, όταν έλθει η ώρα του θανάτου, το υλικό ανθρώπινο σώμα θα παραδοθεί στην αλλοίωση και τον αφανισμό. Το ήθος του ανθρώπου θα παραδοθεί στο δαίμονα ανενέργητο, οι αισθήσεις του σώματος θα επανέλθουν στις πηγές τους για να γίνουν μέρη ενέργειας και ο θυμός και η επιθυμία θα ριχθούν στην άλογο φύση.
Εδάφ.25. Ετσι η ψυχή του ανθρώπου θα εξορμήσει από τη γη προς τα άνω με τη βοήθεια της αρμονίας και θα δώσει: στην πρώτη ζώνη, την αυξητική και μειωτική ενέργεια, στη δεύτερη ζώνη, τη μηχανή των κακών έξεων και το δόλο ανενέργητο, στην τρίτη ζώνη την επιθυμία της απάτης ανενέργητη, στην τέταρτη ζώνη την προφάνεια της αρχοντιάς απλεονέκτητη, στην πέμπτη ζώνη το ανούσιο θράσος και την προπέτεια της τόλμης, στην έκτη ζώνη τις κακές αφορμές του πλούτου ανενέργητες και στην έβδομη ζώνη θα δώσει το ενεδρεύον ψεύδος.
Εδάφ. 26. Και τότε γυμνή η ψυχή του ανθρώπου από τις ενέργειες της αρμονίας θα φθάσει στην όγδοη ζώνη με τις δικές της δυνάμεις, και θα υμνήσει μαζί με τις εκεί ψυχές τον πατέρα, και θα δεχθεί τα συγχαρητήριά τους. Έτσι, ισότιμη πλέον η ψυχή με τις εκεί ψυχές οι οποίες θα την υποδεχθούν και θα τη συγχαρούν, θα ενωθεί μαζί τους και θα ακούσουν όλες μαζί τον ύμνο των υπεράνω της ζώνης των ψυχών προς το θεό. Και τότε όλες μαζί οι ψυχές θα υψωθούν προς τον πατέρα και θα συγχωνευθούν εκεί μαζί του... Και τώρα που τα είδες, τ’άκουσες και τα έμαθες όλα αυτά, κατέβα Ερμή πίσω στη γη και γίνου εκεί οδηγός στους άξιους γιατί χάρη σε σένα θα σωθεί το ανθρώπινο γένος.
Εδάφ. 27. ΕΡΜΗΣ, απολογούμενος:
- Αυτά μου αποκάλυψε ο Ποιμάνδρης που είχε μπει στο είναι μου. Κι εγώ αφού ευχαρίστησα και ευλόγησα τον πατέρα όλων, υψώθηκα απ' αυτόν, δυναμώθηκα, διδάχθηκα τα πάντα τα της φύσης στη μεγίστη θέα, κι άρχισα να κηρύττω στους ανθρώπους το κάλλος της ευσέβειας και της γνώσης ως ακόλουθα: «Άνδρες γηγενείς που παραδοθήκατε στον ύπνο στο μεθύσι και στην αγνωσία του θεού, ξυπνήστε, παύσατε την κραιπάλη θελγόμενοι από την κτηνώδη αυτή ευχαρίστησή σας».
Εδάφ. 28. Εκείνοι με άκουσαν και με περικύκλωσαν ομαδικά, και εγώ τους είπα. «Γιατί άνδρες γηγενείς παραδοθήκατε στον θάνατο αφού έχετε εξουσία στην αθανασία; Μετανοήστε όσοι βρίσκεσθε στην άγνοια' απαλλαγείτε από το φωτεινό σκοτάδι' μεταλάβατε της αθανασίας' εγκαταλείψατε την φθορά!».
Εδάφ. 29. Από τους ακροατές μου εκείνους άλλοι άρχισαν να φλυαρούν και να απέρχονται, ακολουθώντας τον δρόμο του θανάτου, άλλοι δε πέσανε στο γόνατά μου και με παρακαλούσαν να συνεχίσω να τους διδάξω. Εγώ τους είπα να σηκωθούν όρθιοι και γενόμενος καθοδηγός του γένους μας, άρχισα να τους διδάσκω το πως, με ποίο τρόπο μπορούν να διασωθούν. Κι εκείνοι άκουσαν τους σοφούς λόγους μου, ετράφησαν με το ποτό της Αμβροσίας, και καθώς άρχισε ο ήλιος να δύει τους παρεκάλεσα να ευχαριστήσουν τον θεό και ν' αποσυρθούν ο καθένας στα σπίτια των.
Εδάφ. 30. Εγώ δε, την ευεργεσία του Ποιμάνδρη την κατέγραψα στο είναι μου, και πληρωθείς όπως το ήθελα, ένιωσα πως ο ύπνος του σώματός μου έγινε αληθινή όραση, η σιωπή μου εγγύηση του αγαθού, και η εκφορά του λόγου μου γέννημα αγαθών. Αυτά μου συνέβησαν όταν διδάχτηκα νοερά τους αυθεντικούς λόγους του Ποιμάνδρη, κι έγινα θεόπνευστος.
 
 
http://amphiktyon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6216.html?zx=23554e5f004c8fea

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Screenshot.png
ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ!!!
.
~ EXPECT US ~ Wink

Credits: Ashtar-Hellas
Original Video: http://aquariusintergalactica.com/videos/202/ΤΗΕ-mothership-greece-august-2013
 


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/08/terastio-mhtriko-skafos-ston-oyrano-ths-elladas-aygoystos-2013.html

ΤΑΡΑΞΙΠΠΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ!

OenomaosPelops2.jpg
Ταράξιππος...
Ας δούμε τι γράφει ο Απολλόδωρος στο έργο του ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΙΙ.
{ Ο Άτλας και η κόρη του ΩκεανούΠληιόνη απέκτησαν επτά κόρες στηνΚυλλήνη της Αρκαδίας,τις οποίες ονόμασαν Πλειάδες.Αυτές ήταν ηΑλκυόνη,η Μερόπη,η ΚελαινώΗλέκτρα,η Στερόπη,η Ταϋγέτη και ηΜαία.   Την Στερόπην παντρεύτηκε οΟινόμαος*.   Την Μερόπην την πήρε ο Σίσυφος.    Με δύο από τις Πλειάδες έσμιξε ερωτικά ο Ποσειδών.Πρώτα με την Κελαινώ,από την οποία γεννήθηκε ο Λύκος.Αυτόν ο Ποσειδών τον έστειλε να κατοικήσει στα νησιά των Μακάρων.   Μετά έσμιξε με την Αλκυόνη,από την οποία γεννήθηκε μια κόρη,η Αίθουσα.Αυτή απέκτησε από τον Απόλλωνα τον Ελευθήρα.Γέννησε και άλλους δύο γιούς,τον Υριέα και τον Υπερήνορα.Από τον Υριέα και τη νεράϊδα Κλονία γεννήθηκαν ο Νυκτεύς και ο Λύκος.Από τον Νυκτέα και τηνΠολυξένη γεννήθηκε η Αντιόπη,η οποία απέκτησε από τον Δία τον Ζήθο και τον Αμφίωνα**.   Με τις υπόλοιπες κόρες του Άτλαντος έσμιξε ερωτικά ο Ζεύς.    Η Μαία,η μεγαλύτερη κόρη συνευρέθη με τον Δία σε μια σπηλιά στο όρος Κυλλήνη της Αρκαδίας της Απίας(Πελοποννήσου) και γέννησε τονΕρμή***.    Η Ταϋγέτη,πάλι,απέκτησε από τον Δία τον Λακεδαίμονα,το όνομα του οποίου πήρε η χώρα της Λακεδαίμονος.Από τον Λακεδαίμονα και τηνΣπάρτην,την κόρη του Ευρώτα****,ο οποίος ήταν γιός του Λέλεγος του αυτόχθονος και της νηίδος νύμφης Κλεοχάρειας,γεννήθηκαν ο Αμύκλαςκαι η Ευρυδίκη.   Την Ευρυδίκην παντρεύτηκε ο Ακρίσιος,ενώ ο Αμύκλας παντρεύτηκε την Διομήδην,την κόρη του Λαπίθη και απέκτησαν τον Κυνόρτην και τονΥάκινθον.    Ο Κυνόρτης απέκτησε τον Περιήρην,ο οποίος παντρεύτηκε την Γοργοφόνην,την κόρη του Περσέως-όπως αναφέρει ο Στησίχορος-και γέννησε τον Τυνδάρεω,τον Ικάριον,τον Αφαρέαν και τον Λεύκιππον.Ο Αφαρεύς και η Αρήνη,η κόρη του Οιβάλου,απέκτησαν τον Λυγκέαν,τον Ίδαν και τον Πείσον.Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ίδας γεννήθηκε από τον Ποσειδώνα.Όσο για τον Λυγκέαν,ήταν τόσο οξυδερκής,ώστε μπορούσε να βλέπει και όσα υπάρχουν κάτω από την γην.   (Μερικοί,βέβαια,λένε ότι ο Αφαρεύς και ο Λεύκιππος γεννήθηκαν από τον Περιήρην,τον γιό του Αιόλου.Λένε ακόμη ότι ο Κυνόρτης απέκτησε τον Περιήρην και αυτός τον Οίβαλον και ότι από τον Οίβαλον και την νηίδαν νύμφην Βάτειαν γεννήθηκε ο Τυνδάρεω,ο Ιπποκόων και ο Ικάριος).    Ο Λεύκιππος απέκτησε δύο κόρες,την Ιλάειραν και την Φοίβην,τις οποίες άρπαξαν οι Διόσκουροι και τις παντρεύτηκαν.   Έκανε και άλλη μια κόρη,την Αρσινόην,με την οποία έσμιξε ερωτικά ο Απόλλων και απέκτησε τονΑσκληπιόν.   Μερικοί ισχυρίζονται ότι ο Ασκληπιός δεν ήταν γιός της Αρσινόης του Λευκίππου,αλλά τηςΚορωνίδος,της κόρης του Φλεγύου από τηνΘεσσαλία.Λένε ότι ο Απόλλων την ερωτεύτηκε και ότι αμέσως ενώθηκε μαζί της.   Η Κορωνίς,ωστόσο,παντρεύτηκε τον Ίσχην,τον αδελφό του Καινέως,αγνοώντας τις αντιρρήσεις του πατέρα της.Όταν ένας κόραξ πήγε αυτήν την είδηση στον Απόλλωνα,ο Θεός τον καταράστηκε και τον έκανε μαύρο από άσπρο που ήταν πριν.Την Κορωνίδα την σκότωσε και όταν έκαιγε το νεκρό της σώμα,άρπαξε το βρέφος από τη φωτιά και το πήγε στον Χείρωνα,τον Κένταυρον.Αυτός μεγάλωσε το παιδί και του δίδαξε την ιατρική και την κυνηγετική τέχνη.}
.........................
Δύο εκ των θυγατέρων του Άτλαντος,των λεγομένων Πλειάδων,η Στερόπη και η Μαία,η μεν πρώτη παντρεύτηκε τον Οινόμαο και έτεκεν την Ιπποδάμεια,η δε δευτέρα συνευρέθη με τον Δία και έτεκεν τον Θεόν Ερμή.
350px-Pelops_and_Hippodamia_racing.jpgΆρα η Ιπποδάμεια και ο Ερμής ήταν πρωτοξάδελφα.Γιος του Ερμή,από την Φαέθουσα του Δαναού ήταν ο Μυρτίλος(*),ανηψιός της Ιπποδαμείας,αλλά και εγγονός του Διός.Όταν ο Πέλοψ κατέφθασε στην Ολυμπία και για να καταφέρει να νικήσει τον Οινόμαο στην αρματοδρομία αντοχής,που είχε ως αφετηρία τον Ναό του Ολυμπίου Διός και τερματισμό τον Ναό του Ποσειδώνος στον Ισθμό της Κορίνθου,ζήτησε τη βοήθεια του Μυρτίλου.
Κι αυτό γιατί τα άλογα του Οινόμαου είχαν θεϊκή δύναμη και αντοχή γιατί ήταν δώρο του πατέρα του,του Θεού Άρη!Όμως κατ' έναν μύθο και τα άλογα του Πέλοπος είχαν θεϊκή δύναμη,διότι ήταν δώρο του Θεού Ποσειδώνος!Παρ' όλα αυτά ο διακαής πόθος του Πέλοπος για την Ιπποδάμεια,τον παρέσυρε να διαπράξει δόλο με τη βοήθεια του Μυρτίλου,που ήταν ο ηνίοχος του Οινομάου,αλλά και εγγονός του,από την αδελφή της συζύγου του!Ο Μυρτίλος όμως,ως λέγεται,ήταν κρυφά ερωτευμένος με την θεία του την Ιπποδάμεια και ο Πέλοψ του υποσχέθηκε ότι ή θα του παραχωρούσε την Ιπποδάμεια για μία νύκτα ή θα του έδινε το μισό βασίλειο!
Έτσι ο Μυρτίλος δέχθηκε να συμπράξει,αντικαθιστώντας τις ορειχάλκινες σφήνες του εμπρόσθιου τροχού του άρματος του Οινομάου με κέρινες,είτε δεν έβαλε καθόλου!Έτσι,όταν ξεκίνησε η αρματοδρομία,ο τροχός έφυγε και το τέθριππο του Οινομάου αναποδογύρισε,με αποτέλεσμα τον θάνατό του.
Μετά τη νίκη του,ο Πέλοψ πήρε την Ιπποδάμεια και τον Μυρτίλο και κατευθύνθηκε προς την πατρίδα του στη Μικρά Ασία,εκεί στη χώρα του πατέρα του Τάνταλου.Στη διαδρομή αρνήθηκε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του στον Μυρτίλο,ο οποίος προσπάθησε να αποσπάσει με τη βία την ιπποδάμεια,με αποτέλεσμα ο Πέλοψ να τον γκρεμίσει από ψηλά στη θάλασσα της ανατολικής Απίας(Πελοποννήσου),που από τότε ονομάστηκε Μυρτώον Πέλαγος!
Πέφτοντας ο Μυυρτίλος πρόλαβε και καταράστηκε τον Πέλοπα και τους απογόνους του,μια κατάρα που έφερε δυστυχίες στα παιδιά και τα εγγόνια του,ειδικά στους Ατρείδες,τους απογόνους του γιού του Ατρέα!
Αφού βρέθηκε το σώμα του Μυρτίλου,τάφηκε στην Ολυμπία,ενώ τον τιμούσαν με ετήσιες θυσίες στον Ναό του πατέρα του,Θεού Ερμή.Μάλιστα ο πατέρας του τον τίμησε υψώνοντάς τον στον ουρανό.Είναι ο αστερισμός Ηνίοχος!
Το ανατολικό πέταλο του ιπποδρόμου,όταν εισήλθε πάλι το αγώνισμα,κατά την 25ην Ολυμπιάδα(Παυσανίας,Ηλιακά Α',-V.8 [8.7]),μετά την ανανέωση των Ολυμπικών Αγώνων από τον Ίφιτο προ 2789 ετών,περνούσε ακριβώς δίπλα από τον τάφο του Μυρτίλου!Κι έτσι,όταν τα άλογα έφταναν στη στροφή και πλησίαζαν το σημείο ταφής του,ταράσσονταν***** και αυτή η ταραχή τους έδωσε στο σημείο το όνομα Ταράξιππος!Δηλαδή,η ταραχή των ίππων.Ο ιππόδρομος βέβαια υπήρχε από την εποχή του Πέλοπος(Παυσανίας Ηλιακά Α',-V.8 [8.1] - [8.5] ),που χάνεται στα βάθη του χρόνου,άρα το όνομα δόθηκε τότε και είναι το πρώτο σημείο ιπποδρόμου με το όνομα Ταράξιππος.
Επειδή όμως,στις στροφές των ιπποδρόμων συνέβαιναν θανατηφόρα ατυχήματα,λόγω της φυγοκέντρου δυνάμεως και τα άλογα ταράσσονταν από τα πνεύματα των νεκρών λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας τους,καθιερώθηκε σε όλους τους ιπποδρόμους η ονομασία Ταράξιππος!
Πλάτων Πισατίδης
Με πληροφορίες:
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ
ΗΛΙΑΚΑ Α' ΠΑΥΣΑΝΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

*Κόρη του Οινόμαου και της Στερόπης ήταν η Ιπποδάμεια που παντρεύτηκε τον Πέλοπα.Από αυτόν η νήσος Απία μετονομάστηκε σε Πέλοπος Νήσος(Πελοπόννησος).
**Είναι γνωστή πλέον η ΠΥΡΑΜΙΔΑ της ΘΗΒΑΣ στην κορυφή της οποίας βρίσκονται οι τάφοι του Ζήθου και του Αμφίονος.
***Ο Θεός Ερμής είναι εξάδελφος των παιδιών που γεννήθηκαν από τις αδελφές της μάνας του Μαίας.
****Από τον Λακεδαίμονα πήραν το όνομα οι Λακεδαιμόνιοι,που πριν λέγονταν Λέλεγες,από την Ταϋγέτη το όρος Ταΰγετος,από την Σπάρτη η πόλις της Σπάρτης,από τον Ευρώτα ο ποταμός Ευρώτας,ενώ από τον Αμύκλα η πόλις Αμύκλαι.
*****Εκ του ρήματος ταράσσω.Είναι γνωστή η ευαισθησία των ίππων,όταν περνούν από σημεία που υπάρχουν νεκροί!Ο λαός λέει,ότι...αλαφιάζονται,αφηνιάζουν,από..."αερικά",από..."ίσκιους"!
(*) Μύρτιλον λέγεται κι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα...(Θεωρείται ιερό φυτό από την αρχαιότητα, συνδέθηκε με πολλές θεότητες, κυρίως με την Αφροδίτη. Φάρμακο από την αρχαιότητα, χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον".)
Σημείωσις:
Επειδή ο ΜΥΘΟΣ είναι πραγματική ΙΣΤΟΡΙΑ,αλλά λόγω του άπειρου χρόνου που συνέβησαν αυτά τα πραγματικά γεγονότα,πολλοί ευκόλως σήμερα τα παρουσιάζουν ως φανταστικά!
Ο Πλάτων όμως,αλλιώς τα λέει...
β."...ως προς τούτο πρέπει να πιστεύσωμεν όσους ωμίλησαν προ ημών,όπου ήσαν,καθώς έλεγον,απόγονοι των θεών και ασφαλώς εγνώριζον πολύ καλά τους προγόνους των.Είναι αδύνατον λοιπόν να μη πιστεύωμεν εις τους απογόνους των θεών,μολονότι αυτοί ωμίλησαν χωρίς πιθανάς και αναγκαίας αποδείξεις"  
Πλάτωνος "ΤΙΜΑΙΟΣ" Ε' 29,ΙΓ'.4.
Σε προσεχή ανάρτηση άρθρου,θα αποδείξουμε ότι και ο Οινόμαος και ο Πέλοψ,αλλά και οι Θεοί ήταν υπαρκτά πρόσωπα!
Μέχρι τότε,εσείς ερευνήστε,πότε έγινε ο Τρωϊκός Πόλεμος!

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/08/taraxippos-giati-pote-kai-pws-dothhke-ayth-h-onomasia.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters