Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά


Αθήνα, 3 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

κ. Αντώνη Σαμαρά

Κε Πρόεδρε.

Με ενδιαφέρον αναγνώσαμε στο φύλλο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» της 1-6-2013 το εξής: «Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς για το 2014, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξασφαλιστούν από την περαιτέρω περικοπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Άμυνας. Το Υπουργείο Άμυνας έλαβε το «πράσινο φως» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου που θα υποβληθεί επίσημα στην Τρόικα. Ο Α. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη στο ΚΥΣΕΑ ότι: «Είμαι ευτυχής που μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης δεν απολύσαμε ούτε ένα στρατιωτικό, όπως έκαναν άλλοι Δυτικοί Στρατοί ..».

Αφενός το ανωτέρω σχέδιο, εφόσον υλοποιηθεί και δεν παραμείνει σε επικοινωνιακό επίπεδο, σίγουρα αποδίδει μέρος (έστω και ελαχιστότατο) των οφειλομένων προς τους Έλληνες στρατιωτικούς, αφού είμαστε σίγουροι ότι θα το επεκτείνετε αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2012 (χρονολογία που επί της ουσίας καταργήθηκε η καταβολή των παγίων οδοιπορικών ειδικά στους υπηρετούντες στο Στρατό Ξηράς), αφετέρου όμως γεννά εύλογα ερωτηματικά τα οποία πιστεύουμε ότι θα απαντήσετε ακόμη και μέσω άρθρων εφημερίδων ή κύκλων και διαρροών.

- Γνωρίζετε ποιο είναι το πραγματικό (σε εργατοώρες) παραγόμενο έργο των Ελλήνων στρατιωτικών έναντι αυτών των Δυτικών Στρατών;

- Γνωρίζετε ποια είναι η υφιστάμενη αποζημίωση για το ανωτέρω παραγόμενο έργο των Ελλήνων στρατιωτικών έναντι αυτών των Δυτικών Στρατών;

- Γνωρίζετε ποια είναι η υφιστάμενη υπερωριακή (νυκτερινή και πέραν του πενθημέρου) εργασία των Ελλήνων στρατιωτικών έναντι αυτών των Δυτικών Στρατών;

- Γνωρίζετε ποια είναι η αποζημίωση για την ως άνω υπερωριακή εργασία των Ελλήνων στρατιωτικών έναντι αυτών των Δυτικών Στρατών;

- Γνωρίζετε ποια είναι η αντιμετώπιση της Πολιτείας στους στρατιωτικούς των Δυτικών Στρατών (ειδικά στους Στρατούς του Ισραήλ, Γαλλίας και Γερμανίας που φέρεται να αναφέρατε) έναντι αυτή της Ελληνικής Πολιτείας στους Έλληνες στρατιωτικούς;

- Γνωρίζετε ποιες οι παροχές, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των στρατιωτικών των Δυτικών Στρατών έναντι των υπολειπόμενων Ελλήνων στρατιωτικών;

- Γνωρίζετε ότι πλέον του 65% των στρατιωτικών οικογενειών διαβιούν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας;

- Με ποιο υπαρκτό σήμερα νομικό καθεστώς, άραγε, υφίσταται απόλυση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

- Ποια τα αριθμητικά στοιχεία των απολύσεων στους Δυτικούς Στρατούς που αναφέρατε και ποιοι οι Δυτικοί Στρατοί που απέλυσαν προσωπικό τους;

- Ο Έλληνας στρατιωτικός και κατ΄ επέκταση η Εθνική Άμυνα της Χώρας συμπεριλαμβάνεται στους στόχους της Τρόικας για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική προσαρμογή; Με τι πρόσημο; Αυτό είναι το ζητούμενο για εσάς; Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αριθμοί ή άνθρωποι που δυναμώνουν το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας;

- Γιατί πρέπει να υποβάλλετε το παραπάνω κυοφορούμενο σχέδιο για έγκριση στην Τρόικα; Άραγε η Τρόικα γνωρίζει τον αριθμητικό συσχετισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων; Θα έπρεπε;

Κε Πρόεδρε.

Όντως, όπως αναφέρατε, η οικονομική κρίση έπληξε και τη στρατιωτική οικογένεια. Μια οικογένεια που δεν δημιούργησε την κρίση. Μια οικογένεια που με λιγοστά δικαιώματα και εφόδια προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που της δημιούργησαν, γνωρίζετε εσείς ποιοι, μαζί με άνεργους συγγενείς και φίλους. Δεν θέλουμε να σας συγκινήσουμε κατ΄ ελάχιστο. Δεν μας το επιτρέπετε άλλωστε. Όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η ισχύς πολλαπλασιάζεται με το ηθικό και δυστυχώς το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών βρίσκεται στο ναδίρ, έναντι των λοιπών συναδέλφων των Δυτικών Στρατών που βρίσκεται στο ζενίθ. Και αυτό σας το γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

Δυστυχώς δε, ακόμη περαιτέρω, δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια, πέραν των λόγων και των ευχών, το ηθικό αυτό να ενισχυθεί, γιατί τα αυτιά μας παραμένουν κλειστά.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας

Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931

http://www.triklopodia.gr/2013/06/blog-post_8036.html

Σαλπάρανε τα Ελληνικά Πολεμικά για το ''Τρίγωνο''...Αρχίσαμε !


Πεζοναύτες : Εμείς δεν μιλάμε ...εμείς ''Πηδάμε!''
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τα Πολεμικά για το ''Τρίγωνο '' και αναμένεται να φθάσουν αργά η νύχτα ....Πολεμικά έχουν ήδη διασκορπιστεί στο Αιγαίο ενώ ο κύριος όγκος των Δυνάμεων
αναμένεται να Σαλπάρει προς το βράδυ !

Ομάδες Κομάντος έχουν αναλάβει ειδικό ρόλο στην Άσκηση που θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών κόντρα σε μιζέρια ,μνημόνια και ειδικούς Ναυάρχους της δεκαετίας του 60 και βάλε!
Σχεδιάστηκε για προστασία της ΑΟΖ με συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας νώ τμήματα Πεζοναυτών και Κομάντος της Δύναμης Δέλτα σε ειδική Αποστολή δολιοφθοράς !
Σε ερώτηση αν θα γίνει απόβαση δυνάμεων και που ...Η απάντηση διφορούμενη Απόβαση θα κάνουμε το που Άγνωστο !
Οιι Πεζοναύτες ετοιμάζονται για το πήδημα του βατράχου και χαριτολογώντας σε ερώτηση που κάναμε σε ομαδάρχη με πολλά χρόνια στις Ειδικές Δυνάμεις απάντησε ....Εμείς δεν μιλάμε ...εμείς Πηδάμε τι εννοεί το Κομάντο ; Πτώση με απο στατικό ιμάντα ; Ιδού η απορία !
 
http://www.triklopodia.com/2013/06/blog-post_739.html

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: " ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ; "

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ»

ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ

ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ Ο
ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ






ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί Διεθνώς στα ζητήματα επιστροφής και προβολής των ανθρωπιστικών αξιών, του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, του σεβασμού του άλλου, του διαφορετικού λαού.
Δραστηριοποιούμενος στα πλαίσια μιας μεγάλου Διεθνούς Κύρους Αληθινής Μ.Κ.Ο. της «Διεθνής Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών» δημιούργησα σχολή για αυτά τα ζητήματα. Παρ’ όλο το εχθρικό, ελεγχόμενο, υποανάπτυκτο και λούμπεν εσωτερικό περιβάλλον. Μέχρι τότε ο Ανθρωπισμός και ο Διεθνισμός ήταν απαγορευμένοι για την Μικρά Ασία. Η Ιστορία ακόμη μια φορά μου έδωσε δίκαιο.


Η Ελλάδα μπορούσε να γίνει κέντρο ανθρωπιστικών σπουδών. Το 1992 μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πρότεινα την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Χίο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Γενοκτονίες. Δεν έγινε εδώ. Το έκαναν η Δανία και η Ολλανδία.

Η οπτική αυτή θα τροφοδοτούσε έναν Διεθνή πολιτικό πρωταγωνιστισμό της Ελλάδας ως Ηθική Δύναμη. Οι διώκτες και οι πολέμιοι μου την πήγαν στο Ναϊρόμπι παρ’ όλο που τους προειδοποίησα και για αυτό χρόνια πριν.


Οι υπάρχουσες σήμερα στο Κοινοβούλιο ομάδες και πρόσωπα, προϊόντα μιας μπλοκαρισμένης και ελεγχόμενης Δημοκρατίας, δεν μπορούν για πολλούς λόγους να χειρισθούν αυτά τα ζητήματα. Κυρίως γιατί είναι εκτός ιστορίας.


Οι νευρωτικές σπασμωδικές κινήσεις και προτάσεις ξύλινων νόμων είναι αγωνιώδεις απόπειρες πολιτικής και δημοκρατικής επανανομιμοποίησης τους μετά τον ιστορικό εκφυλισμό τους. Δεν κινητοποιούνται, δεν εμπνέονται από τις ανθρωπιστικές αξίες, από την αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από την αγωνία της πολιτικής επιβίωσης τους. Τι σχέση μπορούν να έχουν φτωχοί καριερίστες, λάτρεις του Κεμάλ και του διαδόχου του, του Χίτλερ, με τις ανθρωπιστικές αξίες;



Όπως η 27η Ιανουαρίου αποτελεί Παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού. Να θεωρήσει τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό ιδεολογίες του θανάτου και να μεταφέρει αυτήν την απόφαση στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Οι νευρωτικές κινήσεις αυτοσυντήρησης τους εμποδίζουν την νέα ανθρωπιστική δυναμική του Ελληνισμού και προκαλούν σύγχυση. Εδώ και χρόνια μετά το μεγάλο ιστορικού τύπου Ανθρωπιστικό Άλμα με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων το Ελληνικό Κοινοβούλιο έπρεπε να κινηθεί προς την καθιέρωση της ίδιας ημέρας ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης όλων των θυμάτων του Κεμαλισμού.
Τόσο η 19η Μαΐου όσο και η 27η Ιανουαρίου θα έπρεπε να θεωρηθούν ως Ημέρες ανθρωπιστικής Μνήμης, ως Ημέρες Εγκώμιο στην Ζωή. Σε αυτό ήθελε να συμβάλει η Διακήρυξη του Μεσόβουνου και των Πύργων της Εορδαίας* την οποία συνέταξα και παρουσίασα την 29η Απριλίου του 2007. Πρότεινα αυτήν την οπτική στην Βιάννο της Κρήτης με αφορμή την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος της. Οι ιδέες αυτές έχουν πολλούς συνομιλητές στην Ευρώπη και την Μικρά Ασία. Όχι στην ελεγχόμενη μη Αθήνα και τους σκοτεινούς παρακμιακούς μηχανισμούς της.


Αυτή όμως είναι μια Ελληνική και Οικουμενική, Αληθινά Ανθρωπιστική οπτική και γραμμή. Αυτήν θα ακολουθήσει μια ελεύθερη Ελληνική Κοινωνία Πολιτών. Αυτό είναι το πεδίο της αληθινής πολιτικής.


Μετά όμως ένα κύκλο συνεχών και προσχεδιασμένων επιθέσεων με τις λατρευτικές και απολογητικές προς το Κεμαλισμό ενέργειες που προσβάλουν τους νεκρούς μας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας, προκύπτει ένα ζήτημα που το Κοινοβούλιο όφειλε και οφείλει να εξετάσει.


Αυτό αφορά την Εθνική, ηθική, πολιτική, ανθρώπινη υπόσταση μας ως άτομα και ως συλλογικότητα. Θέλει να υπερασπισθεί τις ανθρωπιστικές αξίες ως καθολικές αξίες, την ακεραιότητα τους από χειραγωγήσεις διαφόρων τύπων. Αριστεροδεξιοί Κεμαλοφασίστες και Κεμαλορατσιστές δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές ανθρωπιστικών αξιών, χρησιμοποιώντας του Ναζιρατσιστές, την άλλη όψη του ίδιου απάνθρωπου, της ίδιας κοπής και προέλευσης νομίσματος.


Έτσι θα πρέπει να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου η οποία θα εξετάσει το πώς, το γιατί, από ποιους η Ελληνική Παιδεία και Εκπαίδευση έφθασε στο επίπεδο του απανθρωπισμού και της βαρβαρότητας προβάλλοντας στα σχολικά εγχειρίδια φασιστικές, ρατσιστικές εκφράσεις του τύπου «συνωστίζονταν στην Σμύρνη» δηλαδή «συνωστίζονταν στο Άουσβιτς» ή «στο Τσεβιζλίκ». Στρατόπεδο εξόντωσης των Ποντίων νότια της Τραπεζούντας.


Οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί με πρώτον τον προωθητή της εισαγόμενης Κεμαλολαγνίας τον υιό, τον Γ. Παπανδρέου και τελευταία την καθηγήτρια Αγγλικής ή Γαλλικής κ. Ρεπούση, το εκτελεστικό όργανο. Κανείς σοβαρός καθηγητής ιστορίας και άνθρωπος και ειδικά γυναίκα δεν θα έγραφε «συνωστίζονταν στην Σμύρνη». Γιατί στον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Αρμενία είχαμε γυναικοκτονίες**. Θα προσκληθούν να απολογηθούν οι Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής και ο ενιαίος συνασπισμός(ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ).


Η γεωπολιτικού τύπου απόπειρα αλλοίωσης της ιστορικής μας μνήμης και της ιστορικής μας επιστήμης άρχισε στο Νταβός I. Όταν μετά την σφοδρή κριτική προς τον Ανδρέα Παπανδρέου κατά την συνεδρίαση που ακολούθησε κατέληξα «στο άλλο ο Κολοκοτρώνης Πρόεδρε και άλλο ο Δράμαλης» κατάλαβα ότι θα απεμπλακεί από αυτήν την βρώμικη και επιβαλλόμενη έξωθεν επιχείρηση Ιμπεριαλιστικού Πολιτιστικού τύπου. Επιχείρηση ρατσιστικής διάβρωσης της ιστορίας μας. Και το έκανε.


Γράφω για αυτά στο «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος» και στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία». Λόγω λοιπόν της εμπλοκής μου σε αυτό το πολυδιάστατο μεγάλο ζήτημα που αφορά το παρελθόν και το μέλλον μας η Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου οφείλει να με προσκαλέσει. Αυτό γίνεται στις Δημοκρατικές Πολιτείες που υπερασπίζονται τα ανθρωπιστικά ιδανικά, τον ατομικό και συλλογικό Εθνικό αυτοσεβασμό των Πολιτών τους.


Η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει να Εξοπλίζεται Ηθικά, Διανοητικά, Θεσμικά ώστε να υπερασπίζεται την ηθική, διανοητική ακεραιότητα και τον αυτοσεβασμό της από αυτές τις γεωπολιτικές ρατσιστικές παρεμβάσεις και αλλοιώσεις. Πρωτόγνωρες στην Διεθνή σκηνή. Συμβαίνουν όμως σε αυτόν τον ιερό τόπο. Ήρθε ο καιρός να τους σταματήσουμε.


*Το Μικρά Ασία Ενώνει το Τουρκία Εκβαρβαρίζει. Πόντος η Επιστροφή μιας Πανάρχαιας Ταυτότητας. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εκδόσεις ΣΤΡΑΒΩΝ.


**Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα το Ποντιακό Ζήτημα στον Ο.Η.Ε. Εκδόσεις ΣΤΡΑΒΩΝ. 6η έκδοση (εξαντλημένο). Και στα The Pontian Question in the Unites Nations και PONTOS ANTIK BIR KIMLIGIN GERI DONUSU ΕΝΑΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΣΗΝ ΕΞΟΡΙΑΝ.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9625.html

«Τη Ρεπούση αξιοποιεί το τουρκικό καθεστώς για να παρέμβει στην ιστορική διαδρομή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! »

 «Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, ενώ καλεί τη Βουλή των Ελλήνων να απορρίψει τους χαρακτηρισμούς αυτούς που δηλητηριάζουν την ελληνοτουρκική φιλία και να συνταχτεί με τις θέσεις της Μαρίας Ρεπουση η οποία, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ζητά από την αντιπολίτευση να αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσει στο νομοσχέδιο αν ερχόταν στη Βουλή η Γενοκτονία των Ποντίων»....


    Κατ’ αρχάς είναι προκλητικά απαράδεκτη η παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά μας. Κατά δεύτερο, είναι εξίσου προκλητική η δήλωση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, η οποία δε χάνει ευκαιρία να προκαλεί την ιστορική μνήμη των Ελλήνων, είτε με τη γενοκτονία των Ποντίων, είτε με το «συνωστισμό» των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κ.λπ.
 Εμείς οι Έλληνες πολίτες καταγγέλλουμε  απερίφραστα τις παραπάνω δηλώσεις και των δυο και καλούμε την  κυβέρνηση να διατρανώσει προς οποιονδήποτε στο εσωτερικό αλλά και στο  εξωτερικό, ότι η ιστορική πορεία αυτού του τόπου δεν αλλοιώνεται, δεν παραχαράσσεται και δεν μπορεί να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.
  Κι ένα μικρό δωράκι (στο συνημμένο) σ’ αυτή την ένθερμη ΕΛΛΗΝΙΔΑ (μας) που δεν χάνει ευκαιρία να μας… δοξάζει στους καλοθελητές εχθρούς (μας)…
     Άνοιξε τα στραβάδια σου κυρά (ΜΑΣ) και διάβασε να μάθεις τι ΕΣΤΙ ΕΛΛΑΣ κι ύστερα ν’ ανοίγεις και το βρωμόστομό σου! 
    Φαίνεται πως στο μάθημα της Ιστορίας ήσουνα στουρνάρι γι’ αυτό κι έκανες ό,τι έκανε για να πάρεις ΜΑΣΤΕΡ στην Ιστορία! Για να μας αποδείξεις πως εσύ είσαι πιο έξυπνη κι ανακάλυψες πως τα αναγνωρισμένα σχολικά μας βιβλία δεν λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ευχαριστούμε πολύ που μας την παρουσιάζεις εσύ με τα δικά σου ανθελληνικά μάτια… μα δεν θα πάρουμε… ευχαριστούμε… μας τα’ παν κι άλλοι και τους στείλαμε αδιάβαστους, αν δεν το ξέρεις. Τώρα ήρθε η σειρά σου… Αντε και στον αγύριστο βρωμοτουρκοσπορά… ή μάλλον καλύτερα πήγαινε κατά τουρκιά μεριά να βοηθήσεις στην εξέγερση… εκεί μπορεί να φανείς λίγο χρήσιμη γιατί εμάς εδώ μας είσαι τελείως ΑΧΡΗΣΤΗ!
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3900.html

Το μεγάλο σχέδιο πίσω από την εξέγερση των τούρκων πολιτών

Όταν γνωρίσεις τον δυτικό τρόπο ζωής, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις στον τρόπο ζωής που προτείνει - επιβάλει το Ισλάμ. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι θέλουν να κυβερνήσουν ή κυβερνούν σήμερα στην Τουρκία...
Ενώ η κατάσταση στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι τεταμένη κι ενώ έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την πιθανή απόπειρα εκτόνωσης της εσωτερικής κρίσης της γείτονος προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς το Αιγαίο, κανείς δεν ασχολείται με το πως κατορθώθηκε να ξεσηκωθεί ο τουρκικός λαός, να ενωθεί παρά τις όποιες διαφορές του και να απαιτήσει από τον «σουλτάνο» Ταγίπ να επανέλθει στην… τάξη!

Στο σκεπτικό όλων μας, πρέπει να υπάρχει ο κανόνας, πως στην πολιτική (πόσο δε μάλλον στην γεωπολιτική) δεν γίνεται τίποτε χωρίς να υπάρχει σχέδιο. Σχέδιο που να εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό, να έχει μετρήσιμους και απολύτως ελέγξιμους στόχους. 
Η πολιτική που σέβεται τον εαυτό της δεν λειτουργεί με βάση τα όσα συμβαίνουν σήμερα, ούτε καν με όσες συνθήκες δημιουργεί η ίδια για τους στόχους του αύριο. Η σωστή πολιτική λειτουργεί με συνθήκες που η ίδια δημιουργεί (και ελέγχει ως προς τον τόπο, τον χρόνο και τους παράγοντες επηρεασμού) για να ελέγχει την μεθεπόμενη ημέρα. 
Και οι παράγοντες που σήμερα λειτουργούν στην Τουρκία (οι γνωστοί σύμμαχοι πέραν του Ατλαντικού) δεν αφήνουν τίποτε απολύτως στην τύχη, προκειμένου να ικανοποιήσουν τον σκοπό τους.


Κατ’ αρχήν, εξετάζοντας τα γεγονότα, παρατηρούμε πως οι τούρκοι πολίτες ξεσηκώθηκαν σε 48 πόλεις, αλλά πολύ σύντομα υπήρξε συσπείρωση σε τρεις μεγάλες «εστίες», στην Άγκυρα, στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη. Και αυτό συνέβη επειδή υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, αλλά και –όλως τυχαίως- οι πλέον ακατάλληλοι χειρισμοί από την αστυνομία του Ερντογάν, η οποία άσκησε υπέρμετρη βία τη στιγμή που υπήρχαν μάρτυρες με… κάμερες στα χέρια τους!


Όλοι συμφωνούμε πως κάτι πολύ παράξενο συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στην Τουρκία. Κάτι τόσο παράξενο, που εγείρει υποψίες για υποκινούμενη άτυπη εξέγερση, προκειμένου να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση (ή κατ’ άλλους για να δοθεί η κατάλληλη δικαιολογία) στον τούρκο πρωθυπουργό, προκειμένου να αλλάξει «γραμμή πλεύσης» σε θέματα μείζονος ενδιαφέροντος για τους ισχυρούς συμμάχους πέραν του Ατλαντικού, όπως η έμπρακτη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στο θέμα της Συρίας ή ο «εξαναγκασμός» της Τουρκίας σε συμμετοχή (έστω και μέσω παραχώρησης αεροδρομίων και άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων) μίας επίθεσης κατά του Ιράν.
Αυτά, όμως, είναι υποθέσεις υπό μελέτη. 
Ο πανίσχυρος Ερντογάν, κατόρθωσε να ανέλθει στην πολιτική σκηνή και να πάρει στα χέρια του την πλήρη εξουσία, αλλάζοντας την πολιτική και οικονομική σκηνή της Τουρκίας. Μέσα σε αυτή του την προσπάθεια δημιούργησε εχθρούς, τους οποίους αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να εγερθεί η τουρκική κοινωνία για να τον εμποδίσει.


Αρχικά ο Ερντογάν ανέδειξε ένα νέο τζάκι οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι τον στήριξαν όποτε το χρειάστηκε. Η ανόρθωση της τουρκικής οικονομίας και η ευμάρεια που έφερε αυτή στον μέσο τούρκο πολίτη, ήταν ο βασικός παράγοντας που κανείς από τους παλιούς οικονομικά ισχυρούς δεν τόλμησε να επιχειρήσει οτιδήποτε κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια, ο τούρκος πρωθυπουργός αντιμετώπισε τους τούρκους στρατηγούς, τους κεμαλιστές φιλοδυτικούς και κατόρθωσε να τους υπερκεράσει σχετικά εύκολα, αφού αντικατέστησε τον τουρκικό στρατό με την πολυπληθή αστυνομία και συνέχισε με σχετική ευκολία να δίνει μία γενικότερη αίσθηση ασφάλειας στους τούρκους πολίτες. 
Μάλιστα, επειδή ο Ερντογάν είχε μεγάλους φόβους απέναντι στους στρατηγούς, τους διέλυσε μέσω δικαστηρίων και τους εξανάγκασε σε μία «συμφωνία ειρήνης» με τους Κούρδους (τα αποτελέσματα της οποίας πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία).


Αφού «ξεκαθάρισε» με τους ισχυρούς του αντιπάλους, αφού είχε τον έλεγχο των πάντων μέσω της ΜΙΤ (τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών) ανέλαβε να αναδείξει το ισλάμ, ως αντίπαλο δέος του κεμαλισμού. 
Και στο σημείο αυτό, ο «πιστός» Ταγίπ φαίνεται πως δεν υπολόγισε πολύ καλά την δύναμή του, αλλά –κυρίως- την δύναμη της συνήθειας, την δύναμη της αίσθησης ελευθερίας και των δικαιωμάτων που είχε αρχίσει να απολαμβάνει μερίδα των τούρκων πολιτών. Για την ακρίβεια, εκείνοι οι πολίτες που έμεναν σε μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως σε πόλεις συνδεδεμένες με τον τουρισμό. 
Ο Ερντογάν είχε να αντιμετωπίσει την –έστω και μερική- οργή από την απώλεια της ευμάρειας δικαιωμάτων μίας μερίδας πληθυσμού. Και οι νόμοι που θέλησε να επιβάλει, τον έφεραν αντιμέτωπο με διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες όμως ενώθηκαν στο όνομα της «δημοκρατίας» απέναντι στον ισλαμιστή Ερντογάν που ήθελε να τους μετατρέψει από απλούς μουσουλμάνους σε ισλαμιστές…!


Με δεδομένους εχθρούς, οι οποίοι έψαχναν την ευκαιρία να δώσουν μία σκληρή απάντηση στον ισλαμιστή Ερντογάν, αλλά και με τον εξαναγκασμό αλλαγής τρόπου ζωής από τον Ερντογάν προς μία σημαντική πληθυσμιακή μερίδα, λειτούργησε ως καταλύτης ή χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη ευκολία από εκείνους που είδαν το «ευαίσθητο σημείο» και χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία (twitter και facebook) «έβγαλαν στους δρόμους» με ασήμαντη αφορμή έναν πολύ σημαντικό αριθμό τούρκων πολιτών, οι οποίοι πολύ εύκολα εξαγριώθηκαν όταν αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη άσκοπη και αναιτιολόγητη σε πάρα πολλές περιπτώσεις βία (π.χ. επίθεση σε νέους στην Σμύρνη) από την αστυνομία.

Οι τρόποι-μέθοδοι έγερσης του τουρκικού πληθυσμού χρησιμοποιήθηκαν και αλλού, για την επιβολή του ισλάμ ως κυρίαρχης δύναμης προκειμένου να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές. Στην Τουρκία η σύγχρονη τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, για μην λειτουργήσει το Ισλάμ και προκειμένου να «εξαναγκαστεί» ο τούρκος πρωθυπουργός σε μία σιωπηλή υποχώρηση και να αποδεχθεί έναν διαφορετικό ρόλο.


Δεν θα εκπλαγούμε εάν το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρξουν ανοιχτές κινήσεις της Άγκυρας κατά του Άσαντ ή κατά του Ιράν. Θεωρούμε δεδομένο πως ο Ερντογάν βρήκε την δικαιολογία που του έλειπε, αφού αντιμετώπιζε ένα σοβαρό δίλημμα, στο οποίο είχε απέναντί του τον τουρκικό λαό.
Η Τουρκία δεν μπορούσε να συμμετάσχει σαν μουσουλμανικό – φιλο-ισλαμικό κράτος σε επίσημες επιχειρήσεις κατά της Συρίας ή του Ιράν, αφού για λόγους θρησκείας ή οικονομικής συνεργασίας, οι τούρκοι ήταν κάθετα αντίθετοι σε μία τέτοια εξέλιξη.

Σήμερα και μετά την σαφή «εντολή του λαού» για μία Τουρκία με περισσότερους δυτικούς τρόπους λειτουργίας, είναι σαφές πως ο Ερντογάν θα θέσει στους «πολιτικούς του αντιπάλους» απαιτώντας την αλλαγή πλεύσης την οποία οι ίδιοι υποστήριξαν και τα αποτελέσματα της οποίας είναι αναγκασμένοι να υποστηρίξουν και να συμφωνήσουν σε στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. 
Με αυτή την εξέλιξη, θεωρούμε πως κανένα σύγχρονο τεχνολογικό μέσο δεν θα μπορέσει να εγείρει τους τούρκους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να αποδεχθούν ότι η ύπαρξη των προσωπικών τους ελευθεριών έχει ως αντίτιμο τον θάνατο άλλων μουσουλμάνων…


Με δεδομένη την προ ημερών επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, με δεδομένη την πολύωρη συζήτηση που είχε ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησής του με τον Μπάρακ Ομπάμα και αμερικανούς αξιωματούχους, με δεδομένη την συμμετοχή του αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο συγκεκριμένο ταξίδι, θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να μην ενημερώθηκε ο τούρκος πρωθυπουργός για την «τάση της τουρκικής κοινωνίας», όπως θεωρούμε αδιανόητο το να μην συζητήθηκε το μείζον –για τις ΗΠΑ- θέμα της Συρίας, αλλά και της μελλοντικής επίθεσης κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ο Ερντογάν εκτέλεσε άψογα ένα σχέδιο εξαναγκασμού και καθοδήγησης της τουρκικής κοινής γνώμης σε συγκατάθεση ενός πολέμου κατά άλλων μουσουλμανικών – ισλαμικών κρατών. Ούτε η αστυνομία έδρασε παραβιάζοντας τις εντολές που της δόθηκαν, ούτε οι τούρκοι πολίτες ξεσηκώθηκαν και συγκεντρώθηκαν τυχαία στις μεγάλες πόλεις της γείτονος.

Το μόνο σημείο που πρέπει να μας προβληματίζει όλους είναι το αντάλλαγμα που ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν, για να δεχθεί την απομάκρυνσή του από τους ισλαμικούς του στόχους. Και αυτό το αντάλλαγμα θεωρούμε πως σχετίζεται με τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου, αλλά και με το Αιγαίο και την Ελληνική ΑΟΖ. 

Και για όσους τολμούν να σκεφτούν πολύ πονηρά, ενδέχεται να υπάρξει κάποια τουρκική επιθετική κίνηση στο Αιγαίο, λίγο (μερικές ημέρες) πριν την έναρξη εμπλοκής της Τουρκίας με την Συρία. Έτσι, θα εξασφαλισθεί από τον Ερντογάν η συσπείρωση του τουρκικού λαού υπέρ του και κάποια πρώτα μηνύματα νίκης – μεγαλείου των τούρκων απέναντι στην Ελλάδα, τα οποία θα προϊδεάσουν θετικά τον τουρκικό πληθυσμό για μία τουρκο-συριακή στρατιωτική εμπλοκή…


Εμείς, λοιπόν, βλέπουμε ένα μεγάλο σχέδιο να έχει μπει σε εφαρμογή μέσω της «νίκης» των τούρκων πολιτών και της σιωπηλής υποχώρησης του «σουλτάνου» Ταγίπ… Ευελπιστούμε πως κάνουμε λάθος και πως τα πράγματα και οι εξελίξεις στην Τουρκία, είναι ακριβώς όπως τα βλέπουμε και δεν κρύβουν τίποτε δυσάρεστο για την Ελλάδα από πίσω τους…
Κωνσταντίνος
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4429.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters