Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Βενιζέλος: Το γένος διολισθαίνει προς τον πίθηκο

Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος οπισθοδρομεί ταχύτατα προς τον Μεσαίωνα, πλέον πρόσφατη απόδειξη επ' αυτού, η στέρηση του δικαιώματος εκλέγειν εκλέγεσθαι για τους μετανάστες. Χωρίς φρένο η οπισθοδρόμησή του, αλλά ότι θα έφτανε μέχρι του σημείου να αμφισβητήσει και μάλιστα εμπράκτως τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου, ε αυτό υπερβαίνει ακόμη και εμάς, που όσο ‘να ναι δεν είμαστε και πρόεδροι του...
φαν κλαμπ του Ευαγγέλου.
Γνωρίζετε την απεικόνιση της εξέλιξης των ειδών, με τους σκυφτούς πίθηκους που σιγά-σιγά σηκώνονται, για να καταλήξουν στον όρθιο Homo Sapiens; Ε λοιπόν, στο γραφείο του Βενιζέλου στην Βουλή απεικονίζεται σε παγκόσμια αποκλειστικότητα η αντίστροφη πορεία της εξελίξεως. Τρία πορτρέτα κοσμούν τον τοίχο του γραφείου, το πρώτο απεικονίζει τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη το δεύτερο τον Γιάννη Μακρυγιάννη και το τρίτο τον Βαγγέλη Βενιζέλο αυτοπροσώπως. Πλήρης αντιστροφή της θεωρίας του Δαρβίνου, το ανθρώπινο είδος, αντί να εξελίσσεται, ολισθαίνει αστραπηδόν προς τον Homo Erectus κι από εκεί ακόμα πιο πίσω, στον πατέρα όλων μας, τον Μεγάλο Πίθηκα.
Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Βενιζέλος, ο απόλυτος εξευτελισμός ενός μεγαλομανούς. Αν ζούσανε οι συγχωρεμένοι, θα του σούρνανε του Βαγγέλη τα εξ αμάξης, ειδικά ο Γιώργης που ήτανε αθυρόστομος, θα του παρέδιδε του ΕΓΩ δωρεάν μαθήματα ανατομίας. Οι αγωνιστές της ελευθερίας πλάι-πλάι με τον υπάλληλο των δανειστών, Κλεαρέτη- Δίπλα Μαλάμου και δίπλα σ' αυτό τ΄ όνομά μου, για να ομιλήσουμε ποιητικώς, μπας και μας καταλάβουνε και στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ.
Τι να περιμένεις από τον άνθρωπο που αποκαλεί εαυτόν deputy prime minister, μην τολμώντας να γράψει στα ελληνικά «Αναπληρωτής Πρωθυπουργός»; Γνωρίζει ο συνταγματολόγος ότι ο θεσμός αυτός δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε καταφεύγει εις την αγγλικήν, για να μη γίνει ρεζίλι των σκυλιών. Σαν το παιδάκι που ζητάει το κινητό του μπαμπά κι αυτός του δίνει ένα ψεύτικο με λαμπάκια και τραγουδάκια, για να παίζει χωρίς κίνδυνο. Κάπως έτσι και ο Σαμαράς αφήνει τον μικρό Βαγγέλη να παίζει τον deputy, γιατί αλλιώς θα του κλαίγεται όλη μέρα: «εγώ πότε θα γίνω πλωθυπουλγός, πότε θα γίνω πλωθυπουλγός;». Πρωθυπουργός ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να γίνει ούτε στην Μονόπολη.
Τι να περιμένεις από τον άνθρωπο που πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις πούλησε εκείνους που πήγαν να τον σώσουν από την εκλογική συντριβή, φορώντας τους καπέλο την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό; Φόρεσε ο Βαγγέλης τον σταυρό καπέλο στους «58», για να είναι δικός του ο ένας ευρωβουλευτής που θα βγάλει, αν βγάλει, το σχήμα. Διαμαρτύρεται για τη μεθόδευση ο Γιάννης Βούλγαρης, άτυπος επικεφαλής των «58», τώρα όμως είναι πολύ αργά για δάκρυα. Όταν επιφυλάσσεις στον εαυτό σου τον ελάχιστα τιμητικό ρόλο του σωτήρα του Βενιζέλου, είναι απολύτως βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα ο άσωστος θα σε χρησιμοποιήσει σαν ρυμουλκό των απέραντων φιλοδοξιών του.
Ρυμουλκά του Βενιζέλου κατήντησαν οι 58 επιφανείς και είναι θέμα χρόνου να βυθιστούν όλοι μαζί. Ευτυχώς, έχουν στις τάξεις τους πληθώρα φελλών- καλημέρα Πέτρο- οπότε θα αποφύγουν, τουλάχιστον, τον πνιγμό.
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη από avgi μέσω alfavita
Γρέκι: Στην πρώτη  φωτογραφία απεικονίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Θ. Κολοκοτρώνης. Λάδι. K. Krazeisen) και ΟΧΙ ο Γεώργιος Καραϊσκάκης όπως αναφέρει πιθανώς εκ παραδρομής το αρχικό δημοσίευμα και γι΄ αυτό το λόγο το διορθώσαμε  τα ονόματα των ηρώων του ΄21 .
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7513.html

ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ "Τελειώστε με την Λίστα Λαγκάρντ εντός δύο μηνών"



"Τελειώστε με την Λίστα Λαγκάρντ εντός δύο μηνών". Μορφή «κατεπείγουσας έρευνας» για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παίρνουν οι έλεγχοι σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», βάσει εντολής προς το ΣΔΟΕ, του εισαγγελέα κατά Οικονομικών Εγκλημάτων Π. Αθανασίου, ο οποίος ζητά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου εντός δύο μηνών.
Ο Παν. Αθανασίου ζητά με έγγραφό του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) οι υπάλληλοι με ελεγκτικά καθήκοντα για να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία.
 
Βάσει της εισαγγελικής εντολής, οι εν λόγω υπάλληλοι καλούνται ενός διμήνου να έχουν ολοκληρώσει τους προσωρινούς και ακολούθως τους πλήρεις ελέγχους των στοιχείων προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην τράπεζα HSBC Ελβετίας.
 
Στο ίδιο πλαίσιο, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς προβαίνουν σε συγκεκριμένους ελέγχους, με στόχο την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής, σε όλες τις εφορίες του νομού Αττικής προς διακρίβωση της πορείας ερευνών που τους έχουν αναθέσει, με άμεση προτεραιότητά τους την επίσπευση και ολοκλήρωση των ελέγχων, τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο και για άλλους καταλόγους με φορολογικές παραβάσεις.
 
Σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς απευθύνονται σε εφορίες προκειμένου να καλυφθούν κενά που δημιουργούνται στον ελεγκτικό μηχανισμό εξαιτίας έλλειψης προσωπικού στο ΣΔΟΕ. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, με τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ» απασχολούνται είκοσι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, οι οποίοι φέρονται μέχρι στιγμής να έχουν ελέγξει 100 από τις πλέον των 2.000 περιπτώσεων που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο.
 
Η απόφαση των εισαγγελέων Διαφθοράς είναι να ελεγχθεί η πορεία όλων των παραγγελιών, που έχουν διαβιβάσει σε εφορίες με αντικείμενο τη διερεύνηση αδικημάτων που συνδέονται με φοροδιαφυγή μεγάλων χρηματικών ποσών.
 
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, θα ξεκινήσει προσωπικούς ελέγχους σε όλες τις εφορίες του νομού, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο στην εκτέλεση παραγγελιών που έχει διαβιβάσει το τμήμα Διαφθοράς της Εισαγγελίας.
 
Όπως τονίζεται από δικαστικές πηγές, η κίνηση των εισαγγελέων Διαφθοράς στοχεύει αποκλειστικά στον έλεγχο των διαδικασιών που γίνονται σε εκτέλεση παραγγελιών τους προς εφορίες και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά κανενός είδους παρέμβαση στο έργο των φορολογικών Αρχών.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βενιζέλος: Υποχρέωσή μας να εκβιάσουμε όσο περισσότερους μπορούμε για συναίνεση στην εθνική προδοσία



Στην υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να διαμορφώσουν και να διαφυλάξουν τις προϋποθέσεις "εθνικής ενότητας" και μέγιστης συναίνεσης για την "επίλυση" του Κυπριακού αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δήλωσή του με αφορμή την πρώτη συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη και Έρογλου στη Λευκωσία.
 
«Η σημερινή ημέρα για την Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όχι μόνο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δέχεται ότι ο ίδιος ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αποφάσεις που θα λάβει εκφραζόμενος άμεσα με δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους επιδιαιτησία» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.
 
Ο οποίος επίσης είπε ότι «μία λύση αποδεκτή από τον κυπριακό λαό πρέπει πράγματι να βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Αναφερόμενος στις προτάσεις του Νίκου Αναστασιάδη για την όσο γίνεται ταχύτερη εφαρμογή ουσιαστικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση ενός άλλου κλίματος στη Μεγαλόνησο».
 
«Η Ελλάδα θα σταθεί, όπως πάντα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο» καταλήγει η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Βενιζέλος: Δεν στηρίζει Κύπρο αν πει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν!



Απέφυγε να διατυπώσει τη θέση ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Κύπρου όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με την αποδοχή ή όχι του σχεδίου για το κυπριακό που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν ακόμη και εντός της εβδομάδας.
Αν και ο Έλληνας υπουργός ανέφερε πως «ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του» εντούτοις κράτησε επαμφοτερίζουσα στάση αποφεύγοντας να διατυπώσει με σαφήνεια τη στήριξη στο λαό της Κύπρου και στις όποιες αποφάσεις του λέγοντας απλά πως «η Ελλάδα θα σταθεί, όπως πάντα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο» αλλά για Κύπρο… λέξη.
Στην ανακοίνωσή του ο Ε. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως ημέρα με ιδιαίτερη σημασία τη σημερινή αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε στην Κύπρο μεταξύ των δύο ηγετών, Νικ. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος  όχι μόνο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δέχεται ότι ο ίδιος ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αποφάσεις που θα λάβει εκφραζόμενος άμεσα με δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους επιδιαιτησία.
«Η διαμόρφωση και η διαφύλαξη των προϋποθέσεων της εθνικής ενότητας και της μέγιστης συναίνεσης, από τώρα έως το τέλος, είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτών» τόνισε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μία λύση αποδεκτή από τον κυπριακό λαό πρέπει να βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η αποδοχή των προτάσεων του κύπριου προέδρου κ. Αναστασιάδη για την όσο γίνεται ταχύτερη εφαρμογή ουσιαστικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση ενός άλλου κλίματος στη Μεγαλόνησο.
«Η ιστορική μνήμη, απώτερη αλλά και εγγύτερη, γύρω από το Κυπριακό μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως οδηγός» σημείωσε τέλος ο Έλληνας ΥΠΕΞ και κατέληξε διαβεβαιώνοντας ότι «η  Ελλάδα θα σταθεί, όπως πάντα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο».
Γενικότερα πάντως την τοποθέτηση του Ε. Βενιζέλου μέσω της ανακοίνωσης αυτής θα μπορούσε κάλλιστα να την είχε κάνει ο υπουργός  Εξωτερικών της Ν. Ζηλανδίας, της Μογγολίας ή της Σιγκαπούρης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet,gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΛΜΟΥΝΙΑ "Κανόνι" απλήρωτων δανείων 270 εκατ. στις τράπεζες "βάρεσαν" ΝΔ & ΠΑΣΟΚ!



Σε μια χώρα που τα κυβερνώντα κόμματα ζητούν από τους πολίτες όχι απλά αιματηρές θυσίες, αλλά πρακτικά να ζουν "στην ζώνη του λυκόφωτος" τα ίδια λειτουργούν με την λογική "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν"
 
Αποτέλεσμα: "Βάρεσαν κανόνι" εκατοντάδων εκατομυρίων - συγκεκριμένα 270 εκατ. ευρώ στις Τράπεζες που οι Ελληνες πολίτες ανακεφαλαιοποίησαν με τους φόρους τους!
 
Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εδώ και 13 μήνες σταμάτησαν να πληρώνουν ακόμα και αυτές τις μικρές δόσεις των δανείων που έχουν "ροκανίσει" από τις τράπεζες.
 
Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2013, τα δύο κόμματα δηλαδή σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις τους, όπως παραδέχεται ο κοινοτικός Επίτροπος Χοσέ Αλμούνια απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Sharon Bowles.
 
Την στιγμή που χιλιάδες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους και τις περιουσίες τους επειδή έμειναν άνεργοι ελέω Μνημονίου και αδυνατούν να καλύψουν τα χρεή τους το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία απλά ... σταμάτησαν να πληρώνουν! 
 
Είδατε κανένα δικαστικό κλητήρα έξω από τα γραφεία τους; Καμία δικαστική απόφαση κατάσχεσης; Δε νομίζουμε.
 
Τα λεφτά των τραπεζών δανείστηκαν και τελικά αντί να τα πληρώσουν τα κόμματα δανειολήπτες τα πλήρωσαν οι ... πολίτες, αφού οι πολίτες ανακεφαλαιοποίησαν με τους φόρους τους τις τράπεζες.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δράση αναφέρει:
 
"Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Sharon Bowles, ο Επίτροπος κ. Αλμούνια αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν σταματήσει από τις αρχές του 2013 να εξυπηρετούν την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που έχουν λάβει.
 
Ότι δηλαδή δεν εξυπηρετούν τα χρέη τους. Η επίσημη χρεοκοπία των δύο κομμάτων, η οποία αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό εδώ και έναν χρόνο, θα οδηγήσει σε ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη, μια που κατά κύριο λόγο αφορά κρατικές τράπεζες (η πλειοψηφία των σχετικών δανείων είχε ληφθεί από την Αγροτική). 
 
Τα συνολικά δάνεια των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 270 εκ. ευρώ.
 
Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, που άνοιξε πρώτος το θέμα με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2011 και συνέχισε να το αναδεικνύει με συνέπεια σε όλο το διάστημα που μεσολάβησε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Τα δύο κόμματα συνέχισαν να αυξάνουν τον δανεισμό τους το 2012 (όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας του έτους εκείνου), ακόμα και αφού είχαν δημόσια παραδεχθεί ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. 
 
Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, αφού τα επισφαλή δάνεια ελήφθησαν εις βάρος των κρατικών τραπεζών, δηλαδή εις βάρος των φορολογουμένων. 
 
Η επί της ουσίας χρεοκοπία των δύο κομμάτων έχει μεγάλη ηθική και πολιτική σημασία. Δεν μπορεί ο πολίτης να καλείται να πληρώσει ό,τι χρωστάει με απειλές, κατασχέσεις και ποινικές διώξεις και τα κόμματα που κυβερνούν να έχουν διαπράξει αυτά που διέπραξαν χωρίς καμία πολιτική και νομική επίπτωση.»
 
Τα πλήρη κείμενα της σχετικής ερώτησης και της απάντησης του κ. Αλμούνια
 
Η ερώτηση
 
Θέμα: Δάνεια με προνομιακούς όρους και εξυπηρέτηση του χρέους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στην κυβέρνηση
 
"Σε συνέχεια προηγούμενων γραπτών ερωτήσεων όσον αφορά την χρηματοδότηση ελληνικών πολιτικών κομμάτων (E-011048/2011 και P-002640/2013) και μετά την απάντηση του Υπουργού Εργασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του ΠAΣOK, ύψους 360 000 ευρώ προς τον Εθνικό Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (IKA), από τον παρελθόντα Ιούλιο το θέμα της εξυπηρέτησης των δανείων των πολιτικών κομμάτων επανέρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα.
 
Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%. Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής στις 12 Ιανουαρίου 2012, ανακύπτει πρόβλημα ηθικού κινδύνου σε σχέση με τα εν λόγω χρέη.
 
Το 2012, σε μία περίοδο περιορισμένης ρευστότητας όταν οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν ενυπόθηκα στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, έλαβαν περαιτέρω τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής της 18ης Απριλίου 2013, οι εποπτεύοντες εντολοδόχοι σε όλες τις υπό αναδιάρθρωση τράπεζες άρχισαν τη δραστηριότητά τους στις 16 Ιανουαρίου 2013, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμόρφωση με τις αρχές αμεροληψίας και ανεξαρτησίας από πολιτικές επιρροές (άρθρο 3.4.2 του μνημονίου συμφωνίας).
Ερωτάται η Επιτροπή: σύμφωνα με τα δεδομένα που διαθέτει η Επιτροπή από τους ελεγχόμενους από αυτήν εποπτεύοντες εντολοδόχους οι οποίοι ορίστηκαν στις υπό αναδιάρθρωση ελληνικές τράπεζες, εξακολουθούν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να εξυπηρετούν τα χρέη τους (συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των αποσβέσεων);"
 
Και η απάντηση Αλμούνια:
 
E-013481/2013 Απάντηση του κ. Almunia εξ ονόματος της Επιτροπής (7.2.2014)
 
"Στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το Μνημόνιο Συνεννόησης για τους Ειδικούς Όρους της Οικονομικής Πολιτικής προβλέπει τον διορισμό εντολοδόχου παρακολούθησης σε όλες τις τράπεζες που τελούν υπό αναδιάρθρωση. Τον Ιανουάριο του 2013, οι εντολοδόχοι παρακολούθησης ξεκίνησαν εργασίες παρακολούθησης σε τέσσερις κεντρικές τράπεζες. Οι εντολοδόχοι επαληθεύουν την ορθή διακυβέρνηση και τη χρήση εμπορικών κριτηρίων σε σημαντικές αποφάσεις πολιτικής.
 
Στο έργο της παρακολούθησης υπάγεται επίσης η διαδικασία έκδοσης νέων δανείων και η αναδιάρθρωση υφιστάμενων πιστώσεων προς τους συνδεδεμένους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2013 δεν χορηγήθηκε κανένα νέο δάνειο σε πολιτικό κόμμα. Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013." 
 
Να διαψεύσει τον Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και να εμφανίσει όλα τα στοιχεία για τα δάνειά της ζητεί από τη Νέα Δημοκρατία η Δράση με σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή σχόλια του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη, στο Facebook για την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη.
 
Ειδικότερα, ο κ. Μουρούτης έγραψε στον λογαριασμό του ότι η Νέα Δημοκρατία «εξοφλεί κανονικά τα δάνειά της, παρά τα υψηλότατα επιτόκια που πληρώνει», ενώ επιπρόσθετα έγραψε ότι «αν διαβάσετε τον κ. Αλμούνια δεν αναφέρεται ονομαστικά στη Ν.Δ. Ο κ. Σκυλακάκης ερμηνεύει όπως νομίζει τον κ. Αλμούνια»!!!
 
Η Δράση υπενθυμίζει την απάντηση του επιτρόπου, ότι «τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013. Από τα δύο κόμματα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με βάση τους δικούς τους ισολογισμούς η ΝΔ είχε ήδη 145 εκατ. χρέη το τέλος του 2012, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε κάπως λιγότερα.
 
«Συνεπώς, είναι αδύνατον και η " συντριπτική πλειοψηφία" (δηλαδή το 70-80%), των δανείων των δύο κομμάτων να μην εξυπηρετούνται όπως λέει η απάντηση Αλμούνια και ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία - που έχει τουλάχιστον το 50% αυτών των δανείων να εξυπηρετεί κανονικά τα δάνειά της, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μουρούτης. Ένας εκ των δύο δεν λέει την αλήθεια» τονίζεται.
 
Συνεχίζοντας, η Δράση αναφέρει ότι «βάσει δε του τελευταίου επιτοκίου που γνωρίζουμε (πάνω από 8%), από πλευράς Αγροτικής που είχε την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της Ν.Δ., για τόκους μόνο (όχι επιστροφή κεφαλαίου), η ΝΔ θα έπρεπε να πληρώνει 11 με 12 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, πολύ περισσότερο από την ετήσια κρατική επιχορήγηση της ΝΔ το 2013 που είναι της τάξεως των έξι εκατ. ευρώ».
 
Εσείς οι αναγνώστες, αν έχετε ένα καθρέφτη κοντά σας και εξοφλείτε κανονικά τα δάνειά σας μπορείτε να πάτε και να δώσετε μια ... ανοικτή παλάμη δώρο στον εαυτό σας. 
 
Αν πάλι σας παίρνουν το σπίτι λόγω ανεξόλφητου δανείου ζητήστε από τον Α.Σαμαρά ή τον Ε.Βενιζέλο να σας πει το κόλπο που δεν πληρώνουν δάνειο και δεν τους έχουν πάει ακόμα φυλακή...
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΙ ΕΝD - AΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - 600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ - BINTEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

 
ΑΡΙΘΜ:67650/13 ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 
.....αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων(600.000.000.000)......
......Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας , εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων(100.000.000.000)..... ......τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας......
......Συγκεκριμένα, τούτος προτίθεται να χορηγήσει το ανώτερο χρηματικό ποσό στο ελληνικό κράτος, υπό τη μορφή δανείου, με διάρκεια αποπληρωμής εκατό (100) ετών και με επιτόκιο 0,5%. Οι όροι δε, που έθεσε για την εκταμίευση του ποσού ήταν η διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων, υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος του δημοσίου χρέους και η διεξαγωγή έρευνας και η απόδοση ευθυνών σε όσους είχαν στη διαχείρισή τους δημόσιο χρήμα.....
ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

8-9/2/2898. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΣΗΜΕΡΑ 11\2\2014 ΩΡΑ 21,00 ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ Ο ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΩΤΑ ΣΤΟ www.artfmradio.com 
 ΜΑΖΙΜΑΣ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΓΚΙΩΝΗΣ http://myradiostream.com/gionisradio
TO ΡΑΔΙΟΝΙΟΣ http://dionios.listen2myradio.com/ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ
ΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 8 ΚΑΙ 9/2/2014




ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΕΦΤΑΣΕΝ Η ΜΕΡΑ ΕΦΤΑΣΕ
Η ΟΓΔΟΗ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ
ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ
***
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ
ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΥΣΙΑ
***
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ
ΕΧΘΡΟΙ ΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΓΝΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
***
ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΩΣ
ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
***
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ
ΚΙ ΑΣΤΕΓΟΣ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ
***
ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΥΓΕΙΙΑ
ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
***
ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΞΕΚΙΝΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.............

                                                              Μαίανδρος -)ΕΛ(- Λόγος


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters