Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο άνθρωπος αυτός είναι άκρως επικίνδυνος για όλη την Υφήλιο!


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος  
Ολοι πλέον, ακόμη και οι πιο "δικοί του" άνθρωποι, το έχουν καταλάβει. Οσο για τους Ευρωπαίους "εταίρους" μας, ΑΥΤΟΙ κι αν το έχουν αντιληφθεί.

Ο άνθρωπος αυτός είναι άκρως επικίνδυνος όχι μόνο για τη χώρα του, αλλά και για όλη την ...Υφήλιο!

Δεν είναι μόνο το γεγονός οτι έσπρωξε τη χώρα με δόλιο τρόπο στις βρώμικες αγκάλες των τοκογλύφων, δεν είναι ουτε κάν το γεγονός οτι ακόμη και τώρα κοροιδεύει και εμπαίζει ασύστολα έναν ολόκληρο λαό. Είναι το γεγονός ότι  αυτή καθ' αυτή η τελευταία του πολιτική πράξη, αυτή της αναγγελίας δημοψηφίσματος, εμπαίζει όχι μόνο μια ολόκληρη ήπειρο (την Ευρώπη), αλλά ίσως και ολόκληρο τον κόσμο! Και αποτελεί αναμφισβήτητα το κύκνειο άσμα ενός πολιτικού απατεώνα, ο οποίος κατόρθωσε μέσα σε 24 μήνες (!!!) να καταρρακώσει την οικονομία της χώρας του, να φέρει σε τρομερό κίνδυνο την οικονομία μιας ολόκληρης ηπείρου, να αποσταθεροποιήσει ένα "σκληρό νόμισμα" και να γίνει - ενδεχομένως - κι ο μοιραίος άνθρωπος για όλη την ...ανθρωπότητα!

Ουδείς πλέον μπορεί να ισχυριστεί ότι όλα αυτά έγιναν εντελώς τυχαία και οφείλονται και μόνον στην...αμέριστη βλακεία αυτού του ανθρώπου. Οχι. Υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν το οτι ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπήρξε φορέας (δεν λέω εμπνευστής γιατί το αποκλείω λόγω "βλακείας") ενός προμελετημένου σχεδίου για να φέρει τα πράγματα ως εδώ για τον τόπο. Οι δηλώσεις του τόσο προεκλογικά, όσο και λίγο μετά την εκλογή του, όσο και τα γεγονότα των αποκαλύψεων που ακολούθησαν τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Προμελετημένο σχέδιο οικονομικής δολοφονίας μιας χώρας και - πιθανώς - ενός νομίσματος, σχέδιο που είχε εκπονηθεί στους υπόγειους ορόφους του κτιρίου του ΔΝΤ και στα σαλόνια των απόρθητων ξενοδοχειακών μονάδων της λέσχης Μπίλντελμπερκ, της οποίας είναι μέλος. 

Τίποτε από τα γεγονότα των τελευταίων 2 ετών δεν συνέβησαν τυχαία. Ούτε υπήρξαν προϊόντα λανθασμένων χειρισμών από κυβερνητικά στελέχη ή ακόμη κι απ τον ίδιο. Υπήρξαν απόλυτα στρατηγικά σχεδιασμένες κινήσεις, με υπολογισμούς περί του αποτελέσματος για την κάθε μία και ασφαλώς και της τελικής πράξεως. Δεν μπορώ να ξέρω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της τελευταίας πράξης, αλλά ένα είναι σίγουρο, κατ΄εμέ. Οτι η πατρίδα μας πλέον βρίσκεται στο χάος. Και πολύ δύσκολα θα βγεί απο αυτό.

Οι στρατηγικές κινήσεις του σχεδίου που ακολούθησε ο Παπανδρέου ήταν στην ουσία τους τέσσερις:

Πρώτον, λοιδωρία και κατασυκοφάντηση του ελληνικού λαού και της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας μέσω - δήθεν - αγανακτισμένων δηλώσεων δικών του ή των βασικών στελεχών του, με στόχο την αποσταθεροποίηση, την αύξηση των spreads και την εκτίναξη των CDS και την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απο τους διεθνείς οίκους.

Δεύτερον, το μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ με στόχο την παρουσίαση ψευδών στοιχείων, ούτως ώστε να θορυβηθούν για τα καλά οι αγορές και να αναγκαστεί η Ευρώπη να αποδεχτεί την επέμβαση του ΔΝΤ.

Τρίτον, να εξαναγκαστεί η χώρα, μέσα στον πανικό της επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης, να αποδεχτεί μνημόνιο οικονομικής σταθερότητας, με επαχθείς για τη χώρα όρους και - το ζητούμενο - εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και περιουσίας. Αυτή η τρίτη κίνηση είχε επίσης και ως παράμετρο την γενική αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης, μια αποσταθεροποίηση που θα έφερνε στην επιφάνεια και την πραγματική κατάσταση και άλλων "αδύναμων" χωρών και το ντόμινο που θα ακολουθούσε, θα έφερνε προ τετελεσμένου όλους τους ευρωπαίους - μη προετοιμασμένους για κάτι τέτοιο - ηγέτες.

Τέταρτον, την πλήρη βύθιση της χώρας στην ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια, ούτως ώστε να μπορούν οι ξένοι οικονομικοί δολοφόνοι να την κατακερματίσουν και να εκμεταλλευθούν τον πλούτο της, ορυκτό, υπερθαλάσσιο και υποθαλάσσιο, την ακίνητη περιουσία της και το εργατικό της δυναμικό σε εξευτελιστικές τιμές, καθιστώντας την το πρώτο "πειραματόζωο" για την επικείμενη επιβολή μιας παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι δηλώσεις - κατά καιρούς - άλλωστε του ίδιου του Παπανδρέου περί της ανάγκης μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, δεν ήσαν καθόλου τυχαίες. Ήταν κι αυτές μέρος του σχεδίου, για την - ασυνείδητη - προετοιμασία του ελληνικού λαού, για κάτι το οποίο θα ήταν τελικώς ο αναπόφευκτος στόχος αυτής της σφοδρής οικονομικής αποσταθεροποίησης.

Τολμώ να πώ, οτι μετά τη λαίλαπα "Παπανδρέου" στη πατρίδα μας, όχι εμείς, αλλά όλος ο δυτικός κόσμος δεν θα είναι πλέον ο ίδιος. Ίσως να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά δεν είμαι. Αρκεί να δεί κάποιος τις αντιδράσεις των ανά τον κόσμο χρηματιστηρίων, μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος από τον Παπανδρέου, για να αντιληφθεί ότι όντως έτσι έχουν τα πράγματα.

Γι αυτό που είμαι απόλυτα σίγουρος, είναι οτι δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να ...επιβιώσει πολιτικά ο Παπανδρέου από δω και πέρα. Πιθανώς να είναι και ζήτημα ημερών η πτώση του. Όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ του ABC Australia, ενδεχομένως η κίνηση αυτή να είναι και κάτι σαν ο δρόμος διαφυγής του από την πίσω πόρτα. Διότι εδώ δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με κάποιον που οι πολιτικές του επιλογές περιορίζονται στα στενά πλαίσια των συνόρων της χώρας του. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εντεταλμένο οικονομικό δολοφόνο-πράκτορα ξένων συμφερόντων που οι πολιτικές του επιλογές καλύπτουν διεθνή πλαίσια. Και πρέπει αυτά τα συμφέροντα να τον φυγαδεύσουν, όπως κάποιους Άραβες προέδρους και κυβερνήτες στις τελευταίες αναταραχές του αραβικού κόσμου. Τώρα, αν αυτή η διαφυγή θα έχει και ως αποτέλεσμα το κλείσιμο δια παντός του στόματός του, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Γι αυτό που επίσης είμαι απόλυτα πεπεισμένος, είναι και το γεγονός της ...τελευταίας επίδειξης όψιμου πατριωτισμού του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος φτάνει στο σημείο να σκέφτεται ακόμη και ομαδική παραίτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης ή και ακόμη να εκβιάζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί, προκειμένου να γίνουν εκλογές, ενώ εδώ και ένα χρόνο δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να "σιωπά" στα κυβερνητικά αίσχη με τον τρόπο του ή ακόμη και να "στηρίζει" επίσης με τον τρόπο του τις κυβερνητικές επιλογές για τα μνημόνια, τις τρόικες και τα σκληρά μέτρα.
Είναι φανερό λοιπόν πως αυτές οι κινήσεις έχουν και την αμέριστη συμπαράσταση των Ευρωπαίων, προκειμένου να απαλλαγούν από το παπανδρεϊκό μίασμα. Οσο το γρηγορότερο φύγει απο τη μέση (το μίασμα) τόσο το καλύτερο γι αυτούς.

Το μέγα ζητούμενο όμως είναι ο λαός. Αυτός ο υπερήφανος λαός, που έχει υπομείνει τα πάντα απο τον απίθανο αυτόν άνθρωπο. Ποιές θα είναι οι αντιδράσεις του; Τι θα επιλέξει στις επικείμενες εκλογές; Θα επιλέξει "αντικατάσταση" απλώς της παρούσας κατάστασης, με οδηγό αυτή τη φορά τον έτερο ...καππαδόκη του διεφθαρμένου παλαιοκομματισμού ή θα στηρίξει (επιτέλους) ανεξάρτητες πατριωτικές κινήσεις, οι οποίες και θα καθίσουν μαζί του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να βγει μια "εθνική κυβέρνηση" που θα αναλάβει και το κόστος της παλινόρθωσης της χώρας από την ΠΑΣΟΚική λαίλαπα;

Πολλά θα παιχτούν τις τελευταίες μέρες και ασφαλώς μέγιστο ρόλο θα παίξει και η κατεύθυνση που θα δείξουν τα ΜΜΕ. Αν αυτοί επιλέξουν να επιβάλλουν τη "λύση Σαμαρά", είναι απολύτως βέβαιο ότι θα γίνουμε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Αν τα πράγματα δεν μείνουν εκεί, τότε έχουμε ελπίδες να δούμε νέες πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή και νέους, άφθαρτους πολιτικούς που θα βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο. Για το καλό της πατρίδας και όλων μας.

 Γιάννης Βούρος 
Μελβούρνη- Αυστραλία
http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/blog-post_1938.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_432.html

Ο "λεχρίτης" και η μούτζα του λεβέντη Έλληνα μαθητή

Ο "λεχρίτης" είναι μια μύγα που γεννά τα αυγά της εκεί που βράζει ο μούστος , εκεί που ζυμώνεται ο χυμός του σταφυλιού και σιγά - σιγά μετατρέπεται σε κρασί. Είναι δηλαδή το έντομο που ζεί και υπάρχει απο το και για το ...μαγάρισμα.

Ως "λεχρίτης" λοιπόν ο Πρετεντέρης, είδε, "μύρισε", ανακάλυψε, που βράζει ο "μούστος" , που ζυμώνεται η πατριωτική συνείδηση, που δηλαδή υπάρχει κίνδυνος να βγεί "καλό κρασί" και έτρεξε αμέσως να μαγαρίσει τον τόπο, τους ανθρώπους.

Ο στόχος του αυτή τη φορά ήταν ένας μαθητής.
Ένας μαθητής που τόλμησε να εκφράσει στιγμιαία με ευθύ και ειρηνικό τρόπο, αλλά και με λεβεντιά, τα...
αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Η "μούτζα" του μαθητή ήταν το νέο "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ούτε απο το καθεστώς, ούτε ασφαλώς απο όσα παράσιτα ζούν και τρέφονται απο την κοπριά του.

Ο Πρετεντέρης όπως και όλη αυτή η γενιά των μεταλλαγμένων αυλοκολάκων και συμπλεγματικών εργολάβων της παρακμής, δούλεψαν σαν πιστά σκυλιά τόσα χρόνια έχοντας μια και μόνο αποστολή: να μαγαρίσουν τα πάντα και να αλλοιώσουν την σκέψη και την συνείδηση του Έλληνα, πράγμα που φυσικά ήταν και είναι απαραίτητο για την επιβίωση ενός συστήματος εξ αντικειμένου μολυσματικού και λαοκτόνου.

Ένας Έλληνας με κολοβωμένη και αλλοιωμένη συνείδηση, είναι για το σύστημα κάτι πολύ παραπάνω απο "χρήσιμος ηλίθιος", είναι το απαραίτητο λίπασμα, η πηγή ενέργειας, η αναγκαία "πρωτεϊνη" που τρέφει και συντηρεί το νευρικό σύστημα μιας εκ γεννετής άρρωστης εξουσίας.

Η εργολαβία του Πρετεντέρη αλλά και κάθε άλλου νάνου της μισθωμένης "δημοσιογραφίας" που παριστάνει τον ψηλό πατώντας πάνω στην κοπριά του, βασίζεται στην ανατροπή της αλήθειας, των αξιών, της ελεύθερης σκέψης. Κατεδαφίζει κάθε τι που είναι ή δυνητικά μπορεί να γίνει εμπόδιο στην εξάπλωση της πνευματικής λέπρας, δηλαδή της κοσμοαντίληψης της "Νέας Εποχής" στη βάση της οποίας κτίζεται σήμερα η παγκόσμια αυτοκρατορία της "νεώτερης Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Δείτε τί είδους Έλληνας πολίτης είναι ο μαθητής που εξόργισε το καθεστώς και φυσικά τον Πρετεντέρη:

Από klassikoperiptosi μοντάζ Γρέκι 
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_3603.html

ΚΑΙ ΜΕ 148 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!


ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!
Μόνο όσοι έχουν διαβάσει καλά το άρθρο 84 (παρ. 6) του Συντάγματος γνωρίζουν πως ακριβώς διεξάγεται η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Έχουμε και...

λέμε λοιπόν :
1. Η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνη στη Βουλή μόνο εάν έχει την απόλυτη πλειοψηφία (150+1 βουλευτές).
2. Η απόλυτη πλειοψηφία διαμορφώνεται ανάλογα με τους παρόντες βουλευτές, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Εάν για παράδειγμα ένα κόμμα, όπως αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία, τότε η πλειοψηφία βγαίνει από τους υπολοίπους βουλευτές που συμμετέχουν στην ψηφοφορία.
Το επισημαίνουμε αυτό γιατί υπάρχουν εισηγήσεις προς τη Ντόρα Μπακογιάννη να μην μετέχουν οι 5 βουλευτές της μαζί με την ίδια στην ψηφοφορία!
Άρα, εάν συμβεί αυτό, εάν δηλαδή συμμετέχουν στη διαδικασία μόνο 295 βουλευτές, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης με 148 βουλευτές! Κρατήστε την πληροφορία και θα επανέλθουμε...
πηγη
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/148.html

Το μυστικό του δημοψηφίσματος. Δεν οφείλουμε ούτε ευρώ στην τρόϊκα.

Εδώ ακριβώς είναι όλο το μυστικό, όλο το πολιτικό παιχνίδι. Πέρα από οποιαδήποτε απεχθή χρέη προς ιδιώτες δανειστές και τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, θέματα τα οποία κάποια στιγμή, αναγκαστικά θα τεθούν στο τραπέζι, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο στην όλη υπόθεση. Ο ελληνικός λαός δεν οφείλει στην τρόϊκα και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί με νόμιμο τρόπο να επιστρέψει, ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα με βάση τις....
δανειακές συμβάσεις που ακολουθούν το πρώτο μνημόνιο. Γι΄ αυτό και βλέπετε την τρόϊκα τόσο εκνευρισμένη και πιεστική, καθώς και όλον αυτόν τον πανικό με το δημοψήφισμα κ.λ.π.. Το δημοψήφισμα είναι εν γνώσει της τρόϊκας, παρά το θέατρο που παίζουν, για να αβαντάρουν τον Παπανδρέου, αλλά ταυτόχρονα και δίκοπο μαχαίρι για την ίδια. Ειδικότερα: Ο ελληνικός λαός δεσμεύεται έγκυρα απέναντι σε τρίτους, μόνο με βάση τον καταστατικό του χάρτη, δηλαδή το Σύνταγμά του. Ο σφετερισμός της εξουσίας από όργανα του κράτους, χωρίς να τηρηθεί ο καταστατικός χάρτης, δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό. Αυτό το γνώριζαν ή όφειλαν να το γνωρίζουν οι δανειστές, γιατί αφενός το ελληνικό Σύνταγμα είναι έγκυρο δημόσιο έγγραφο, αφετέρου οι δανειστές, αν και γνώριζαν ότι αυτό δεν έχει τηρηθεί, εντούτοις ξεκίνησαν να δίνουν τις γνωστές δόσεις από την δανειακή σύμβαση των 110 δις ευρώ, με δική τους πρωτοβουλία. Μάλιστα δε, για να συνταχθεί αυτή η σύμβαση και το μνημόνιο πληρώθηκε από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου και ένα υπέρογκο χρηματικό ποσόν, κάτι που σημαίνει ότι έγινε πλήρης και ενδελεχής επιστημονική μελέτη του ελληνικού δικαίου, σε όλες του τις λεπτομέρειες. Με βάση λοιπόν το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος «Oι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.». Επομένως η δανειακή σύμβαση με την οποία συμφωνήθηκε το δάνειο των 110 δις ευρώ, έπρεπε να έρθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και παρότι η τρόϊκα το γνωρίζει, εντούτοις συνεχίζει να χορηγεί τις γνωστές δόσεις, με δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία και ευθύνη. Το ίδιο άρθρο στη συνέχεια και στην παράγραφο 3 ορίζει ότι «Mυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά» και στην παράγραφο 4 ορίζει ότι «H κύρωση διεθνών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παράγραφοι 2 και 4». Επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει έστω νόμιμα κάποια εξουσιοδότηση στον υπουργό των οικονομικών ή σε οποιονδήποτε άλλο για να δεσμεύσουν τη χώρα. Αυτή η δανειακή σύμβαση δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για κύρωση, για τον απλούστατο λόγο ότι τότε θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος που λέει ότι: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών». Επειδή λοιπόν για την κύρωση απαιτούνται 180 βουλευτές και με δεδομένη την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ευτυχώς) να ψηφίσει αυτή τη δανειακή σύμβαση, η σύμβαση αυτή δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για κύρωση και επομένως αντισυνταγματικά και χωρίς να δεσμεύει τον ελληνικό λαό τέθηκε σε ισχύ, σε απόλυτη γνώση της παρανομίας αυτής από την πλευρά της τρόϊκας. Γιατί απαιτούνταν 180 βουλευτές; Απλούστατα. Από τη στιγμή που ορίζεται, εκτός των άλλων, ότι αφαιρούνται οι σχετικές με την σύμβαση αρμοδιότητες από τα ελληνικά δικαστήρια και πηγαίνουν στα ευρωπαϊκά και από τη στιγμή που την συγκεκριμένη σύμβαση δεν θα την διέπει το ελληνικό δίκαιο, αλλά το αγγλικό, τότε απαιτούνται 180 βουλευτές. Έτσι, μέχρι σήμερα η τρόϊκα έχει δώσει χρήματα, με μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό και επομένως μια άλλη κυβέρνηση αύριο μπορεί να αρνηθεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, πολύ δε περισσότερο που η τρόϊκα ήταν σε γνώση αυτής της παρανομίας και παρόλα αυτά, για τους δικούς της λόγους, προχωρούσε με δική της πρωτοβουλία. Σήμερα λοιπόν, μας καλούν, σε συμπαιγνία τρόϊκα και κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσουμε σε ένα δημοψήφισμα με το εμφανές ερώτημα «ναι ή όχι στη νέα δανειακή σύμβαση» και με το εκβιαστικό δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ». Όμως αποκρύπτουν την αλήθεια. Αποκρύπτουν ότι με αυτό το δημοψήφισμα θέλουν να καλύψουν την πρώτη παρανομία, ώστε να μην χάσει τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα. Αφού λοιπόν θέλουν δημοψήφισμα, θα πάμε με το σωστό δίλημμα: Θα επιστρέψουμε όσα χρήματα έχει δώσει παράνομα μέχρι σήμερα η τρόϊκα, χωρίς να έχει τηρηθεί το Σύνταγμα και χωρίς να ερωτηθούμε από την αρχή ή δεν επιστρέφουμε τίποτα; Άραγε, αυτό το δίλημμα το έχουν σκεφτεί οι «κουτόφραγκοι» ή ενεργούν και πάλι κουτοπόνηρα, όπως με την πρώτη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία; Η πλεονεξία δεν βγαίνει πάντα σε καλό.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_7985.html

Καμμένος: Πλέον συμφωνώ περισσότερο με τον Τσίπρα

Δε μάσησε τα λόγια του ο Πάνος Καμμένος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Αντώνη Κοκορίκο στο ραδιόφωνο του Flash, πετώντας βόμβες μεγατόνων και μη διστάζοντας να τα βάλει με τους συναινετικούς του κόμματός του, τους «Politically correct», κατονομάζοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια.

Σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματός του, χαρακτήρισε «πολύ καλό που ο κόσμος εξεγείρεται και δεν ....
παραμένει φοβισμένος και υποδουλωμένος» , όπως θέλουν κάποιοι.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του κύριου Δένδια για το ότι η ΝΔ θα εξετάσει εάν ψηφίσει τη συμφωνία των Βρυξελλών ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχω καμία σχέση εγώ μ' αυτόν τον κύριο. Κι εδώ θα ξεχωρίσει η μύγα από το στάρι. Αυτοί που θα μείνουν ως «Politically correct» προκειμένου να τους χαιρετούν είτε στις Βρυξέλλες, είτε στις Μασoνικές Στoές που συχνάζουν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν άλλες αρχές.

Μάλιστα το πήγε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως παρά τις όποιες διαφωνίες του για τα εθνικά θέματα, πολλές φορές πια συμφωνεί περισσότερο με τον κ. Τσίπρα.

Τέλος πρόσθεσε πως το ΕΑΜ θα μοιάζει με μικρή τοπική οργάνωση, αν κάποιοι προσπαθήσουν να παραδώσουν την χώρα...



onair24.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_408.html

Ο.Ε.Α. για Μπεγλίτη ή BEGLIT και τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις.

ΟΕΑ ΓΙΑ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Για να τους διώχνει ο ΤουρκοΕβραίος BEGLIT, άρα κάτι τους ζήτησε και δεν δέχτηκαν. Απλά έως σήμερα οι εν λόγω αρχηγοί του Ελληνικού Στρατού εκτελούσαν έως ένα βαθμό τις άνωθεν μασονικές
διαταγές και μετά από ένα σημείο φοβούμενοι τον Ελληνικό λαό αρνήθηκαν να τραβήξουν ως το τέλος την προδοσία 
που τους διέταξε ο BEGLIT και έτσι τους διώχνει...Τους έστυψαν και αυτούς σαν λεμονόκουπες και τους πετάνε τώρα στα σκουπίδια...

Οι Αρχηγοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο πρέπει να αρνηθούν το ξήλωμα τους από τον Μπεγκλιτ αλλά επιβάλετε να ανατρέψουν και να ανοίξουν το Γουδί ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ για όλους τους προδότες ΤουρκοΕβραιους, ΕλληνοΕβραίους και λοιπούς μασόνους πολιτικούς καραπροδότες  οι οποίοι αφοπλίζουν και διαλύουν τις ένοπλες δυνάμεις μας και την αστυνομία, κλείνουν τις στρατιές και τα αρχηγεία στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, κλείνουν και επιδιώκουν να κλείσουν τα μεγάλα αεροδρόμια στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα και πάνε να ανοίξουν όλες τις κερκόπορτες προς τους στρατούς της «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» (Βουλγαρίας – Αλβανίας – Σκοπίων – Τουρκίας – Ρουμανίας) για να διευκολυνθούν αυτοί οι στρατοί να γενοκτονήσουν την μισή Ελλάδα σε πρώτη φάση.  Οι εν λόγω Στρατηγοί σε πρώτη φάση θα πρέπει να ανατρέψουν όλους τους πολιτικούς άνευ μηδενός εξαιρουμένου και σε δεύτερη φάση θα πρέπει να παραδώσουν το τιμόνι της Ελλάδος σε ΜΗ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και σε ΜΗ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!
Πράξτε τα ανωτέρω ώστε να έχετε ελαφρυντικά τα οποία ίσως σας απαλλάξουν από το προδοτικό σας παρελθόν.
ΣΧΕΤΙΚΑ:
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=26578&Itemid=139

Έτσι βέβαια που το παρουσιάζει το Τούρκνετ, εμφανίζει τους Κλοκόζες, Γιάνκους Φράγκους και λοιπούς ως αξιωματικούς λέει με Α κεφαλαίο... Θα τους βγάλουνε και ήρωες σε λίγο! επειδή τάχα μου τσίνησαν στις κρίσεις του μπεγλιτ...
Αν έχουν τους όρχεις, τότε ας αρνηθούνε και ας πράξουν όλα τα ανωτέρω και τότε όχι μόνο εμείς θα αλλάξουμε γνώμη, αλλά η ιστορία θα έχει να λέει και θετικά γι' αυτούς.

 


πηγη

http://www.katohika.gr/2011/11/beglit.html

Να συλληφθεί ο πρωθυπουργός ως πολιτικός εγκληματίας

Η ελληνική δυναστική κομματοκρατία “συστημικός κίνδυνος” για την Ευρώπη και τον κόσμο. Να συλληφθεί ο πρωθυπουργός ως πολιτικός εγκληματίας[1]
Η απόφαση του Γ.Παπανδρέου να διεξαγάγει δημοψήφισμα δεν υπαγορεύθηκε από δημοκρατική ευαισθησία. Αποβλέπει στον εκβιασμό της κοινωνίας. Την οποία αφού έστησε στο χείλος του γκρεμού την απειλεί ότι θα την πυροβολήσει εάν δεν αυτοκτονήσει.

Ο Γ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές με απάτη διακηρύσσοντας ότι “λεφτά υπάρχουν”, ενώ γνώριζε ότι η χώρα ευρίσκετο ένα βήμα πριν από το αδιέξοδο, έχοντας επί μακρόν, με συστηματικό τρόπο, λεηλατηθεί ο δημόσιος πλούτος και το κράτος διαφθαρεί από την πολιτική τάξη. Ως πρωθυπουργός, για πολλούς μήνες, δεν έπραξε το παραμικρό για να προλάβει τη συμφορά, κάνοντας έτσι αναπόφευκτη την υπαγωγή της στη διεθνή επιτροπεία υπό την τρόικα. Αλλά και καθόλη τη μετέπειτα περίοδο έως σήμερα, πολιτεύθηκε ως κατακτητής επί της κοινωνίας, μετακυλίοντας σ’αυτήν το σύνολο των βαρών που συσσώρευσε...
η πολιτική τάξη. Μοναδική του μέριμνα ήταν να διατηρήσει ατόφιους τους πυλώνες του δυναστικού και διεφθαρμένου κράτους, τα προνόμια της πολιτικής τάξης και των συμμάχων της.
Στο διάστημα αυτό όχι μόνο δεν ελήφθησαν μέτρα για τη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και βάθυνε η διαφθορά, διευρύνθηκε η φοροδιαφυγή, η ευνοιοκρατία και η αναποτελεσματικότητά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σώμα της νομοθεσίας που συντηρεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά, αντί να μειωθεί, ενισχύθηκε. Ακόμη και τα κραυγαλέα και ομολογημένα σκάνδαλα συγκαλύφθηκαν. Κανένας πολιτικός δεν προσήχθη στη δικαιοσύνη. Ούτε ο πιο ευφάνταστος κακοποιός δεν θα είχε στήσει τόσα συνταγματικά, νομικά και πραγματικά αναχώματα, προκειμένου να προστατευθεί από τις ανομίες του, όσα η πολιτική τάξη της χώρας. Η κοινωνία έχει αναδειχθεί σε μείζονα εχθρό της πολιτικής τάξης. Και η κοινωνία την έχει στοχοποιήσει ως την μείζονα αιτία της δυστυχίας της. Μια πολιτική τάξη που δεν διαθέτει την παραμικρή νομιμοποίηση στην κοινωνία δεν μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα.

Η πολιτική Ευρώπη επέλεξε δυστυχώς να στηριχθεί και να στηρίξει την ηγεσία αυτή για τη διαχείριση της κρίσης, βλάπτοντας την ελληνική κοινωνία, χωρίς να αναλογισθεί ότι αργά ή γρήγορα θα εκκαλείτο να καταβάλει το τίμημα. Η ελληνική κοινωνία, αντιμέτωπη με τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης, σε κατάσταση ασφυξίας, με τη βεβαιότητα ότι δεν διαγράφεται στον ορίζοντα καμία προοπτική εξόδου από την κρίση, παρά τις πρωτοφανείς θυσίες στις οποίες υπεβλήθη, οδηγήθηκε στη διαμόρφωση ενός εκρηκτικού μίγματος επιθετικής συμπεριφοράς κατά της πολιτικής τάξης, ιδίως κατά της κυβέρνησης. Η τελευταία, επέλεξε με προκλητικό τρόπο την καταστροφή της χώρας, από την απαλλοτρίωση του προνομίου της ιδιοποίησης του δημόσιου αγαθού, το οποίο εμμένει να διατηρεί ατόφιο μέχρι και σήμερα. Το αδιέξοδο αυτό έγινε πασιφανές όταν κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, η κοινωνία κατέβασε από τις εξέδρες των επισήμων τους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου του μικρού ανθρώπου που έστησε η πολιτική τάξη στην προεδρία της πολιτείας.

Η απόφαση του Γ.Παπανδρέου να διεξαγάγει δημοψήφισμα δεν υπαγορεύθηκε από δημοκρατική ευαισθησία. Αποβλέπει στον εκβιασμό της κοινωνίας. Την οποία αφού έστησε στο χείλος του γκρεμού την απειλεί ότι θα την πυροβολήσει εάν δεν αυτοκτονήσει.

Η πολιτική Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, να συμπήξει συμμαχία με την ελληνική κοινωνία, να την βοηθήσει -βοηθώντας έτσι τον εαυτό της- να απαλλαγεί από τη δυναστική κομματοκρατία, η οποία είναι σε δυσαρμονία με το εθνικό – και το ευρωπαϊκό- συμφέρον. Να αντιληφθεί ότι η ελληνική πολιτική τάξη αποτελεί την πρωτογενή αιτία της ελληνικής κρίσης και, κατά τούτο, συνιστά “συστημική απειλή” εφεξής και για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και, όπως όλα δείχνουν, για τον κόσμο.

Όσο και αν για τα ευρωπαϊκά ήθη φαντάζει υπερβολικό, είναι επείγον να συνδράμει την ελληνική κοινωνία: (α) με την έκδοση διεθνούς εντάλματος για την σύλληψη του πρωθυπουργού και την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη, για το ενσυνείδητο έγκλημα που διέπραξε σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και, περαιτέρω, εναντίον της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή κοινότητα καλείται να πράξει αυτό που το ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει. Η σύλληψή του θα λειτουργήσει παραδειγματικά, ως καταλύτης, για να συνετισθεί το σύνολο της πολιτικής τάξης της χώρας, που διακατέχεται από την ίδια λεηλατική λογική. (β) επιλέγοντας να στηρίξει τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης στη χώρα, αποκλειστικά από εξωπολιτικούς παράγοντες, με συγκεκριμένη εντολή την υπέρβαση του δυναστικού κράτους και την αποκάθαρση του πολιτικού συστήματος από τις πολιτικές συμμορίες που το λυμαίνονται.

Η ελληνική κοινωνία, μια κατά παράδοση και φύσει ευρωπαϊκή κοινωνία, αξίζει τη συμπαράσταση αυτή. Για το συμφέρον της ίδιας της πολιτικής Ευρώπης. Πολλώ μάλλον, αφού η εναντίωση της κοινωνίας στην πολιτική τάξη και, ειδικά, στην κυβέρνηση της χώρας, δεν στοιχειοθετεί την επιλογή της υπέρ της χρεωκοπίας, της εξόδου από το ευρώ και φυσικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο δίλημμα αυτό σπρώχνει την ελληνική κοινωνία ο τυχοδιωκτισμός του Γ. Παπανδρέου, δεν την αντιπροσωπεύει.

[1] Μετάφραση από τα γαλλικά.

* Ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης χρημάτισε Πρύτανης του Παντείου Παν/μίου, Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ και Υπηρεσιακός Υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ. Docteur d’État του Παν/μίου του Παρισιού ΙΙ, Υφηγητής της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Θεσ/κης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος (και Γενικός Γραμματέας) της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης, ιδρυτικό μέλος (και μέλος του Δ.Σ.) του European Political Science Network (EPSNET), μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου (και του Συμβουλίου Έρευνας) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, τιτουλάριος της έδρας Francqui του Ελεύθερου Παν/μίου των Βρυξελλών, Διευθυντής Ερευνών στο CNRS της Γαλλίας κ.ά. Είναι επίσης μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου και καθηγητής του Master in European Studies του Παν/μίου της Σιένας, και στη συντακτική ή στην επιστημονική επιτροπή ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια και, επί σειρά ετών, στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του Πολιτισμού της Πορτογαλίας.

Από udemand, μοντάζ Γρέκι
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_2933.html

Tου φταίνε τα ΜΜΕ, του… εθνοσωτήρα

Mε τον λαϊκισμό που τον διακρίνει και με άκρως κινδυνολογικό τρόπο ο πρωθυπουργός απέδωσε τις οργισμένες αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων και των κομμάτων στα … “συμφέροντα που θίγονται από την μείωση της αξίας των ομολόγων” , όπως ισχυρίστηκε, βάζοντας στο στόχαστρο ξανά τα ΜΜΕ.“Λύσσαξαν με το δημοψήφισμα” είπε κάποια στιγμή ο… εθνοσωτήρας και πρόσθεσε :....
“Μιλάμε για Μέσα Ενημέρωσης που είναι χρεοκοπημένα, τα οποία παρόλα αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει από πού βρίσκουν τα χρήματα”.
Το ερώτημα απλό και ρητορικό: Δηλαδή κύριε Παπανδρέου τα “χρεωμένα” ΜΜΕ όπως για παράδειγμα είναι τα συγκροτήματα του Ψυχάρη και του Μπόμπολα που σας στηρίζουν και σας και τα… μνημόνια σας, σας… πολεμούν;

http://www.kentrinews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/t_02.html

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: 110 εκατομμύρια ευρώ θα μας κοστίσει το δημοψήφισμα

Εδώ είμαστε στο χείλος της χρεοκοπίας και ο Γιωργάκης έχει όρεξη να μας ξεφραγκιάσει μέχρι cent...
 
 
http://enaigeira.blogspot.com/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/110.html

Πολιτική απατεωνιά το Δημοψήφισμα;



Πληροφορίες   από Αγγλία επιμένουν ότι το Δημοψήφισμα είναι πολιτική  απατεωνιά.  Οι συνομιλητές μας επιμένουν ότι  στόχος του ΓΑΠ δεν είναι να μιλήσει ξαφνικά μέχρι χθες “αγνοούμενος”  Ελληνικός λαός αλλά η μακρο-ημέρευτη του στην εξουσία. Ποιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το ερώτημα που θα τεθεί θα αφορά την παραμονή της χώρα στο ευρώ και όχι την δανειακή σύμβαση.
Το σκεπτικό έχει ως εξής: Η κυβέρνηση να υποστηρίζει το ΝΑΙ και   από την Δημοψηφισματική κάλπη λογικά να βγει ένα πλειοψηφικό ποσοστό στην παραμονή.
Αμέσως μετά όλο αυτό θα μεταφραστεί στο μήνυμα ότι “οι Έλληνες στηρίζουν την κυβέρνηση τους στο αγώνα παραμονής στην Ευρωζώνη”.  Με αυτό τον τρόπο το 14,5% θα γίνει 60%.
Όλο το παιχνίδι θα στηθεί γύρω από την θέση της κυβέρνησης η οποία θα φανεί ότι είναι σε αντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα.
Οι πληροφορίες μάλιστα είναι ότι αυτή η εξήγηση θα δοθεί σήμερα στο G20 από την Ελληνική πλευρά.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/blog-post_142.html

ΓΑΠ: Ένας ηλίθιος πού ξεμπρόστιασε όλο το πολιτικό σύστημα

ΓΑΠ: Ένας ηλίθιος παγκοσμίου εμβελείας.

Ένας ηλίθιος πού εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές των αφεντικών του για την εγκαθίδρυση της παγκοσμίου διακυβερνήσεως μέσω της διάλυσης των Κράτων-Εθνών.

Ένας ηλίθιος πού δεν μπορεί να καταλάβει ότι το τέλος του θα είναι τραγικό είτε από από τους πολίτες είτε από τα ....
αφεντικά του όταν δεν θα τον έχουν πλέον ανάγκη.

ΓΑΠ: Ο άνθρωπος πού έφερε το ΔΝΤ στην ΕΕ.

Ο άνθρωπος πού πρόθυμα άνοιξε την κερκόπορτα ώστε να περάσει η κρίση της Αμερικής στην Ευρώπη με την μετακύλιση του χρέους των τραπεζών στους λαούς της Ευρώπης.


Ο άνθρωπος πού ξεπουλάει την χώρα μας και οδηγεί στην πτώχευση την Πορτογαλία, την Ιρλανδία ενώ ακολουθούν κατά πόδας η Ιταλία, η Ισπανία και έρχεται και η Γαλλία.

Ο άνθρωπος πού οδηγεί όλους τους λαούς της Ευρώπης στην εξαθλίωση, στην ανεργία στην απελπισία και στις αυτοκτονίες.

Ο άνθρωπος πού σαν τον πιο στυγνό δικτάτορα αποφασίζει για το μέλλον μας καθώς και το μέλλον των επομένων γενεών γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία και νομιμοποποίηση.

Ο άνθρωπος πού διοικεί την χώρα με στρατιές δυνάμεων καταστολής και περνάει τον έναν σφαγιαστικό νόμο μετά τον άλλο εκβιάζοντας τους αφισοκολητές του πού αποτελούν την 'κυνοβουλευτική' του ομάδα.

Ο πιο μισητός άνθρωπος στον πλανήτη.

Όλο αυτό το διάστημα η αντίδραση της αντιπολιτεύσεως ήταν από χαλαρή ως ανύπαρκτη. Όσο το πολιτικό σύστημα ένιωθε στέρεο οι αντιδράσεις ήταν υποτονικές. Μόλις όμως ο ΓΑΠ απασφάλισε την βόμβα πού λέγεται δημοψήφισμα έπεσαν όλοι να τον φάνε! Μόλις υποτίθεται θα δινόταν η ευκαιρία στον λαό να στείλει στον διάολο την τροίκα, τον κάθε ευρωπαίο λιγούρη και ντόπιο ευρωλάγνο σηκώθηκαν και οι πέτρες! Ακόμη και το ζόμπι τον μητσοτάκη ξέθαψαν.

Ο λόγος πού οδήγησε τον ΓΑΠ σε αυτήν την απόφαση μάς είναι αδιάφορος. Σίγουρα πάντως δεν είναι επειδή ξαφνικά τον έπιασαν οι δημοκρατικές του ευαισθησίες! Είτε γιατί έτσι τού είπαν τα αφεντικά του και αυτός σαν ηλίθιος υπακούει τις εντολές τους είτε γιατί θέλει να κερδίσει χρόνο 3 μηνών ώστε να συνεχίσει το προδοτικό του και καταστροφικό του έργο και στο τέλος όταν θα είναι όλα έτοιμα να μας πει: Διαλέχτε υποτέλεια και ξεπούλημα ή χρεωκοπία. Νομίζει ότι έτσι θα εκβιάσει τον λαό. Ας το θέσει λοιπόν το δημοψήφισμα και θα πάρει απάντηση πού θα τρίβει τα μάτια του.

Το ενδιαφέρον όμως σε όλη αυτήν την ιστορία είναι η αντίδραση τόσο των βουλευτών του πασοκ όσο και των άλλων κομμάτων. Η μεν καϊλή είπε ότι είναι κατά του δημοψηφίσματος γιατί θέλει να γίνει το αυτονόητο, να πάρουμε δηλαδή την 6η δόση και να εφαρμοστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου! Θέλει δηλαδή να γίνουμε προκτεροράτο και αποικία προκειμένου να μην πτωχεύσουμε!!! Ανάθεμα την κι αν ξέρει τι λέει αυτή η συμφωνία. Ανάθεμα την κι αν ήξερε τι έλεγε το μνημόνιο όταν το ψήφιζε. Ανάθεμα την κι αν έχει διαβάσει την δανειακή σύμβαση πού κατατέθηκε στην Βουλή χωρίς ψηφοφορία και πού ξεπουλάει όλη την χώρα. Και ο πολύς χατζηνικολάου, δεν την ρώτησε τα αυτονόητα: 'Γιατί κυρία καϊλή θέλετε να εφαρμοστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου; Πιστεύετε ότι είναι καλή για την Ελλάδα; Πιστεύετε ότι είναι καλό να έχουμε μόνιμη εποπτεία και μνημόνιο για τα επόμενα 20 χρόνια; Πιστεύετε ότι είναι καλό να εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία; Πιστεύετε ότι μειώνεται το χρεός όταν μας κουρεύουν 100 δις αλλά αυτομάτως μας δανείζουν 130; Δημοτικό έχετε τελειώσει;'

Η ΝΔ μία από τα ίδια. Να τηρηθεί η συμφωνία ώστε να μην χάσει η χώρα τον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό!!! Θα προσπαθήσει και καλά να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο αλλά η συμφωνία συμφωνία! Τα υπόλοιπα κόμματα το ίδιο. Να μην αποφασίσει ο λαός να πει ένα τεράστιο ΟΧΙ αλλά να συνεχίσουμε να είμαστε μέλος της ΕΕ με οποιοδήποτε τίμημα!

Γιατί δεν βγήκαν να πούν το αυτονόητο: Ας γίνει δημοψήφισμα τώρα, άμεσα σε 25 ημέρες, και μετά εκλογές. Ας πει ο λαός τι θέλει, ώστε μετά όταν θα γίνουν οι εκλογές, η νέα κυβέρνηση πού θα προκύψει να είναι δεσμευμένη από την απόφαση του λαού. Όχι βέβαια σιγά μην θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο. Θέλουν απλά εκλογές ώστε αυτοί πού θα εκλεγούν να συνεχίσουν το βρωμερό και τρισάθλιο έργο του ΓΑΠ λέγοντας το κλασσικό επιχείρημα ότι η χώρα πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και την υπογραφή της προς τους έξω! Ποτέ προς τον λαό, αλλά πάντα προς τους έξω! Να επέδειχνε την ίδια συνέπεια μία οποιαδήποτε κυβέρνηση προς τις δεσμεύσεις προς τους μέσα τι ωραία πού θα ήταν! Προς τους μέσα αντίθετα όταν τους εξαπατά κατ΄εξακολούθησιν το επιχείρημα είναι ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων την κατάσταση! Ότι δεν ήταν ενήμερη! Αει να χαθείτε ξεφτιλισμένοι!

Δεν ξέρεις ποιον να σιχαθείς περισσότερο: Τον ΓΑΠ ή τους υπολοίπους. Το μόνο καλό είναι ότι όλο το πολιτικό σύστημα ξεβρακώνεται στα μάτια μας εν μία νυχτί. Όσοι ακόμη πίστευαν σε κάποιο κόμμα, επιτέλους έχουν την ευκαιρία να δούν κατάματα την αλήθεια. Όλα είναι βολεμένα, όλα θέλουν να συνεχίσει η ίδια κατάσταση, όλα θέλουν να λαμβάνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις, όλα θέλουν να υπηρετούν τα αφεντικά τους και να εξαπατούν τον λαό.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μετά την αναγγελία δημοψηφίσματος βγαίνει ο σαρκοζί και η μέρκελ και δηλώνουν ότι η συμφωνία πρέπει όχι μόνο να εφαρμοστεί αλλά και να επιταχυνθεί! Υπάρχει κανείς πού πιστεύει ότι θέλουν αυτοί οι δύο να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατόν αυτή η συμφωνία για το καλό το δικό μας και όχι για τα δικά τους συμφέροντα πού στόχο έχουν τον διαμελισμό, λεηλασία και μετατροπή της χώρας μας σε αποικία; Ε αυτά τα συμφέροντα θέλει να προασπίσει λυσσαλέα όλο το πολιτικό σύστημα!

Τελικά ήταν πολύ εύκολα να ξεμπροστιαστούν όλοι τους: Αρκούσε μόνο ένας ηλίθιος!

ΥΓ1: Με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών φάνηκε ξεκάθαρα τι διαπραγματευτική δύναμη είχαμε πριν υπογράψουμε το μνημόνιο και συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα μετά τις τόσες εγκληματικές ενέργεις του ΓΑΠ να έχουμε. Είναι τόσο προφανές ότι ο ΓΑΠ δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου αλλά αλήθεια γιατί να διαπραγματευτεί αφού όλο αυτό ήταν το σχέδιο πού εκτελούσε εξ' αρχής. Ξεβρακώθηκαν όμως όλοι αυτοί πού έλεγαν ότι επειδή χρωστάμε δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε όπως είχε πει αυτολεξί ο πάγκαλος, όπως είχαν πει τόσα και τόσα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αντιπροσωπεύοντας την απόλυτη σιχαμάρα και υποτέλεια.

ΥΓ2: Όσοι εξακολουθούν να είναι κατά του δημοψηφίσματος ας προβληματιστούν απο την ακόλουθη ρήση: 'Θα πρέπει να ανησυχείς όταν σε επαινεί ή συμφωνεί μαζί σου ο εχθρός σου'.

http://mavroseolous.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_7951.html

Ο λευκός οίκος διαψεύδει την συνάντηση Παπανδρέου – Ομπάμα!!

Κουλα, πολύ κωλόπαιδο ο Καμμένος!
κάποια ζώα δεν μας πιστεύανε. Τώρα θα μας πιστέψουν ευτυχώς, και τα ζώα! Δεν υπάρχει στο πλάνο του Μπαράκ Ομπάμα συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Κάννες, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Λευκός Οίκος. Η σοκαριστική ανακοίνωση του πλανητάρχη στην ουσία, έρχεται να επιβεβαιώσει το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”που...
υποστηρίζει πως ο Ομπάμα δεν θέλει να δει ούτε ζωγραφιστό τον Έλληνα πρωθυπουργό κι ο δικός μας έχει να πατήσει στις ΗΠΑ από την μέρα του Μαίου που συνελήφθη ο Στρος Καν! Tι διάολο συμβαίνει εδώ πέρα; Τι μας κρύβουν; Πως είναι δυνατόν σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία ο Λευκός Οίκος να έχει ρίξει πόρτα στον ΓΑΠ; Γράφαμε αμέσως μετά την συνάντηση Λαμπρινίδη-Χίλαρυ: O ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης συναντήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ με την Χίλαρυ, λίγους μήνες μετά την επίσκεψη της Αμερικανίδας στην Αθήνα. Δύο ώρες κράτησε η συζήτησή τους και μοιάζει σαν συνέχεια της κουβέντας που είχαν στην Αθήνα. Την ίδια ο ΓΑΠ αποφεύγει έντρομος τις ΗΠΑ, όπως σημειώνουν πλέον και διεθνείς αναλυτές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός που σε όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν για ψύλλου πήδημα στις ΗΠΑ, έχει να πατήσει το πόδι του εδώ από τότε που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν με τον οποίο ο Παπανδρέου συνομιλούσε, κρυφά όπως αποδείχθηκε, για την ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ. Ο Παπανδρέου όχι μόνο δεν πατάει το πόδι του στις ΗΠΑ, αλλά δεν έχει συνομιλήσει ούτε τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, παρότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και η βοήθεια του πλανητάρχη θα ήταν επρόσδεκτη. Η ανεξήγητη συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αναβάλει τουλάχιστο 3 φορές δι’ ασήμαντον αφορμή την επίσκεψή του στις ΗΠΑ προκαλεί πολλές συζητήσεις και σχόλια ακόμη και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα λοιπόν με την σχετική φημολογία ο Παπανδρέου κάτω από τις οδηγίες της Χίλαρυ Κλίντον του Τζόρτζ Σόρος και του Στρος Καν, μεθόδευσε με τέτοιο τρόπο-ακόμη και εν αγνοία του- την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ ο οποίος θα οδηγούσε μοιραία –όπως γίνεται πλέον όλο και πιο φανερό-στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την πληρωμή των περίφημων ασφαλίστρων κινδύνου, τα λεγόμενα CDS. Από τη πληρωμή των ασφαλίστρων βγαίνουν χαμένες συγκεκριμένες αμερικανικές τράπεζες οι οποίες πιέζουν τον Ομπάμα να καθαρίσει και γι αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει έντρομος των υπουργό Οικονομικών στις Συνόδους Κορυφής των Ευρωπαίων. Κι αν ο Πάνος Καμμένος μιλάει ανοιχτά για κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας αναφερόμενος και στο όνομα του γνωστού από τα σκάνδαλο καλαμποκιού Ντόρη Μαργέλου, ο οποίος στην υπέροχη βίλα του στη Πάρο έχει υποδεχθεί πολλές φορές τον συμμαθητή του από το Κολλέγιο Αθηνών, Γιώργο Παπανδρέου,-το απεκάλυψε η ταλαντούχα «Σίβυλλα» του ΒΗΜΑτος»- εμείς θα περιοριστούμε στα γεγονότα. Είναι γεγονός λοιπόν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Μάιο του 2011 που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει να πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ. Ούτε έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πλανητάρχη. Αντίθετα η Χίλαρυ έχει έρθει στην Αθήνα ενώ λίγες ώρες πριν, όπως προαναφέραμε, ξαναείδε τον Λαμπρινίδη στις ΗΠΑ. Ο Παπανδρέου μάλιστα δεν πάτησε το πόδι του στην Αμερική ακόμη και για την Σύνοδο του ΟΗΕ, στην οποία συμμετείχαν οι κορυφαίοι ηγέτες του πλανήτη. Ο δικός μας ξεκίνησε δήθεν να πάει στη Νέα Υόρκη και το μόνο που κατάφερε είναι να πετάξει ως το Λονδίνο και να επιστρέψει στη συνέχεια στην Αθήνα αφήνοντας στα παπαγαλάκια του να ψελλίζουν διάφορες δικαιολογίες για την αναβολή του ταξιδιού του. Ότι ακριβώς έκαναν και πρόσφατα όπου διέρρεαν ότι θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ για να συναντήσει την Λαγκάρντ πράγμα που δεν έγινε. Κι όχι μόνο αυτό: H Λαγκάρντ βρέθηκε στις Βρυξέλλες αλλά δεν ακούσαμε να είδε κατ’ ιδίαν τον πρωθυπουργό μας! Και μέσα σ αυτό το θολό σκηνικό ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και στενός φίλος του Ομπάμα αποκάλυψε ότι έρχεται το Δεκέμβριο με το στανιό στην Αθήνα! Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι κάτι συμβαίνει εδώ πέρα. Κι αν έτσι έχουν τα πράγματα μπορεί να εξηγηθεί ο τρόμος του πρωθυπουργού απέναντι στις εκλογές. Ένας Παπανδρέου που δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις όποιες αποκαλύψεις γύρω από τα σκοτεινά σημεία της διακυβέρνησής του…
www.kourdistoportocali.com
Olympia.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_4287.html

Γιατί άλλαξαν τώρα οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων;


Η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς μπορεί να ισχυριστεί (και χωρίς να θεωρηθεί καλαμπουρτζής) ότι οι στρατηγοί είχαν σχέδια να ρίξουν την κυβέρνηση.

Στο τέλος μιας μέρας όπου σε όλη την Ελλάδα το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το δημοψήφισμα, η πιθανότητα κατάρρευσης της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τέσσερις αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων.

Ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος (είχε τοποθετηθεί επικεφαλής του στρατηγείου των ενόπλων δυνάμεων στις 6 Αυγούστου του 2009), ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος (επικεφαλής του στρατού ξηράς επίσης από τις 6 Αυγούστου του 2009), ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας (κι αυτός στο πηδάλιο της Πολεμικής Αεροπορίας από τις 6 Αυγούστου του 2009) και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης (επικεφαλής των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού από τις 17 Φεβρουαρίου του 2010), όλοι ετέθησαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία.

Με τις σημερινές κρίσεις στην κορυφή της πυραμίδας των ενόπλων δυνάμεων αλλάζει -επί της ουσίας- η στρατιωτική ηγεσία που βρισκόταν στην κορυφή της ιεραρχίας εδώ και δυόμιση χρόνια. Στο διαδίκτυο αλλά και μεταξύ των αξιωματικών οι συζητήσεις εστιάζονται στο γιατί αντικαταστάθηκαν αυτή την ώρα και οι τέσσερις αρχηγοί.

Φήμες ότι οι αρχηγοί αντιδρούσαν σε όλες τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απίθανα κουτσομπολιά ότι μπορεί και να υπήρχε προπαρασκευή για κάποιου είδους “κίνημα” το οποίο ανακάλυψε η κυβέρνηση και γι’ αυτό καρατόμησε τους υποτιθέμενους πρωταίτιους και άλλα απίστευτα, όλα στο πλαίσιο της παραδοσιακής ράδιο-αρβύλας κυκλοφόρουν στους διαδρόμους και διαδίδονται με αστραπιαία ταχύτητα μέσω τηλεφώνου.

Η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς μπορεί να ισχυριστεί (και χωρίς να θεωρηθεί καλαμπουρτζής) ότι οι στρατηγοί είχαν σχέδια να ρίξουν την κυβέρνηση. Χωρίς κανείς να παραγνωρίζει διαφωνίες μεταξύ του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη και κάποιων εκ των -συνταξιούχων πλέον- αρχηγών για το θέμα της ανασυγκρότησης του στρατεύματος, ή τις ευθύνες που η πολιτική ηγεσία απέδωσε στους στρατηγούς για την πρόσφατη εισβολή εξαγριωμένων αποστράτων στο Πεντάγωνο, αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν η απόφαση να αναδειχθεί μια νέα ηγετική ομάδα. Κι αυτό διότι παρά τα όποια σύννεφα στη συνεργασία της πολιτικής με την στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, ουδείς τολμά να ισχυριστεί βασίμως ότι οι “ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους” ανώτατοι αξιωματικοί τιμωρήθηκαν για κάποιο λάθος, παράλειψη ή αμέλεια. Η κυβέρνηση ήθελε να στείλει το μήνυμα της ανανέωσης τοποθετώντας ως επικεφαλής του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας νεότερους αξιωματικούς. Περισσότερο ίσως από τη διατήρηση των υπολοίπων, μέχρι τις τελευταίες ώρες “παιζόταν” η παραμονή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όμως αυτό που έγειρε την πλάστιγγα ήταν το γεγονός ότι ο πτέραρχος Γιάγκος βρισκόταν στη θέση του αρχηγού από το 2007 (στις 26 Ιανουαρίου του 2007 επελέγη ως αρχηγός ΓΕΑ και από τις 6 Αυγούστου μέχρι σήμερα υπηρετούσε ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ), συνολικά για περίπου πέντε χρόνια.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο οι κύριοι Παπανδρέου και Μπεγλίτης έσπευσαν να αλλάξουν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ενώ η διατήρηση της ίδιας της κυβέρνησης στην εξουσία είναι αβέβαιη, η απάντηση είναι απλή: ο πρωθυπουργός και το σύνολο της κυβέρνησης δεν έχουν την άποψη ότι διανύουν τις τελευταίες μέρες της άσκησης των καθηκόντων τους προτού προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για κάποια κυβερνητικά στελέχη αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας και η τοποθέτηση νέων αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ ενισχύει το μήνυμα που θέλει να αποστείλει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ότι δηλαδή στη χώρα δεν υπάρχει ακυβερνησία.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από το πυροβολικό αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος, μέχρι σήμερα διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού ο οποίος προήχθη στο βαθμό του στρατηγού.

Νέος αρχηγός στο Γενικό Επιτελείο Στρατού επελέγη ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, αξιωματικός των τεθωρακισμένων που αποχωρεί από διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίστηκε από το ΚΥΣΕΑ ο υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, διοικητής Διοικητικής Μέριμνας του Πολεμικού Ναυτικού προαγόμενος παραλλήλως στο βαθμό του Αντιναυάρχου.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας επελέγη ο αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντηράκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ επισημαίνεται ότι οι νέοι αρχηγοί “είναι καταξιωμένοι ανώτατοι αξιωματικοί και οι μέχρι τώρα υπηρεσιακές τους εμπειρίες, σε συνδυασμό με την υψηλή επαγγελματική τους κατάρτιση εγγυώνται την επιτυχία τους”.

Οι επικεφαλής της νέας στρατιωτικής ηγεσίας θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να διατηρήσουν υψηλό το ηθικό των αξιωματικών και υπαξιωματικών ενώ βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, παραλλήλως θα πρέπει να αυξήσουν το αξιόμαχο του στρατεύματος με λιγότερα χρήματα και χωρίς να ελπίζουν σε αγορές νέων οπλικών συστημάτων και κυρίως θα κληθούν να σχεδιάσουν ένοπλες δυνάμεις μικρότερες σε μέγεθος, με ισχύ πυρός ισοδύναμη αν όχι μεγαλύτερη και ικανότητα αντίδρασης αυξημένη. Διότι ο στρατός μπορεί να μην είναι εταιρεία υπό… εκκαθάριση, απαιτείται όμως να νοικοκυρευτεί και να αναδιοργανωθεί σε μικρότερο μέγεθος και όχι σε επίπεδα που παραπέμπουν σε εποχές ψυχρού πολέμου (εις ό,τι αφορά τον αριθμό των ενεργών στρατοπέδων) ή σε στρατούς υπερδυνάμεων (αν συγκριθεί ο αναλογικά απίστευτα μεγαλύτερος αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών του ελληνικού στρατού σε σχέση με τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Βρετανίας).

Με την επιλογή των νέων αρχηγών επτά αντιστράτηγοι, δύο αντιναύαρχοι και τρεις υποναύαρχοι, αρχαιότεροι των επιλεγέντων αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, συμπαρασύρονται στην αποστρατεία. Ειδικώς στο Πολεμικό Ναυτικό έγινε βουτιά στην επετηρίδα, αφού ο υποναύαρχος Χρηστίδης ήταν ο 10ος στην ιεραρχία.

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/blog-post_8694.html

Σχέδιο διαφυγής με τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Ένα κύμα σεναρίων και φημών έχει ξεσπάσει από το πρωί μετά την κοινοποίηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί μαζί με τον Πρωθυπουργό στο εκτελεστικό απόσπασμα των Καννών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία του αντιπροέδρου την κυβέρνησης στόχο έχει να λειτουργήσει καθησυχαστικά για τους Ευρωπαίους εταίρους όσον αφορά την....
σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
Άλλωστε ήδη στο Μέγαρο Μάξιμου εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα, δηλαδή το Σάββατο αν και εφόσον η κυβέρνηση δεν κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται από πολλούς έτοιμος να παραδώσει τα κλειδιά σε εκείνον που θα επιλέξει η ΚΟ του κόμματος και αυτός φυσικά δεν αναμένεται να είναι άλλος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Θεωρείται ο μόνος που μπορεί να συσπειρώσει ως ένα βαθμό τους βουλευτές ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός πως πολλοί από τους αντιρρησίες ανήκουν στο στρατόπεδο του.
Εκείνο που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είναι ο ρόλος του Γ. Παπανδρέου την επόμενη μέρα και αν θα παραμείνει στην πολιτική σκηνή ή θα αποχωρήσει. Πληροφορίες πάντως τον θέλουν να παραμένει από άλλη θέση στην κυβέρνηση.
Φυσικά όλα αυτά εφόσον δεν τα καταφέρει στη Βουλή. Πάντως κορυφαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην προεδρικός σχολίαζε χθες το βράδυ στο kentrinews.gr πως η «γκάφα του προέδρου πιθανόν να μην είναι η χαριστική βολή του. Οριακά μεν αλλά όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρει». Πρώτη του επιβεβαίωση η καταρχήν αναδίπλωση της Εύας Καϊλή ενώ ο ίδιος εξέφρασε την βεβαιότητα του πως και η Λούκα Κατσέλη θα στηρίξει την κυβέρνηση. «Όσο την γνωρίζω δεν νομίζω πως θα εγκαταλείψει τον Γ. Παπανδρέου» σημείωνε χαρακτηριστικά.
Θεοδόσης Παπανδρέου

http://www.kentrinews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_2122.html

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:


Υπέγραψε λήξη του εμπάργκο το 1995 για τα Σκόπια.
Δήλωσε ότι οι ένδοξοι Αρβανίτες είναι Τουρκαρβανοί.
Δήλωσε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής.
Υπέγραψε το 1987, ως υπουργός Εξωτερικών, την μονομερή άρση του
εμπολέμου με την Αλβανία υπό την συνοδεία των συνθημάτων: <<ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΒΑΝΕ>>.

Το 1988 υπέγραψε με τον Τούρκο Γιλμάζ να ΜΗΝ επεκταθεί η θάλασσά μας
από τα 6 στα 12 μίλια ώστε να μπαίνουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι στο
Αιγαίο για ασκήσεις και για ψάρεμα. Να μην καθορισθεί ΠΟΤΕ η ΑΟΖ.
Ακύρωσε την κυριότητα όλου του Αιγαίου.
Ακύρωσε στην πράξη τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923
προφανώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλώς ,,,
συνονόματος του κ Καρόλου Παπούλια , που βρίσκεται από το 1974 στο
κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας.


Είναι προφανώς απλώς... συνονόματος του πρώην υπουργού Εξωτερικών που
για χρόνια καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας άλλα και τις
σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ( τα κονδύλια της οποίας τώρα ανακάλυψε
ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά..)


Είναι προφανώς απλώς ...συνονόματος του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ,
που κάποια στιγμή , εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, οδήγησε την
χώρα σε μια σειρά από σκάνδαλα , που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ και την
κοινωνία.


Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος του υπουργού που έδινε < άτοκα δάνεια> σε πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει την αγορά < του σκυλόσπιτου> κατά δηλώσαν αλλού συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο
τότε.


Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος του κεντρικού στελέχους του
κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε και αύξησε την πρακτική
της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις, διορισμούς και άλλα εκεί την
δεκαετία του 1980.


Είναι προφανώς απλώς ... συνονόματος, του ανθρώπου που ως υπουργός (άλλα
και παλαιοτέρα ως στελεχώσου κινήματος) ήταν στα μέσα και στα έξω στο
Καστρί , που αποτελούσε τότε την πηγή της εξουσίας και λίγο αργότερα
ήταν από τους στενότερους ανθρώπους της επόμενης συζύγου του τότε
πρωθυπουργού, η σχέση με την όποια ( και τα όσα έγιναν εκείνη την
περίοδο) ουσιαστικά κατέστρεψε την εικόνα του Α Παπανδρέου.


Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι πρόκειται περί συνωνυμίας του Πρόεδρου Της
Δημοκρατίας, με τον πολίτικό, βουλευτή και υπουργό, Κάρολο Παπούλια,
που ήταν στην πολιτική ζωή της χώρας όλα αυτά τα χρόνια.


Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η φράση που είπε το περασμένο Σάββατο κατά
την εκδήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμφώνα
με την όποια
<<Αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την Ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις.>>


Γιατί αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, παράλληλα με αυτή την παραδοχή
(αν την πιστεύει πραγματικά) ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να
έχει υποβάλλει και την παραίτηση του, ως μικρή συμβολή (και συγγνώμη)
στα όσα έκανε η πολιτική τάξη στην χώρα τα τελευταία χρόνια , όπως ο
ίδιος παραδέχεται και δηλώνει προχθές.


Κάλλης Κων/νος
Ιστορικός

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλοία ξεκίνησαν από την Τουρκία για τη Γάζα!

Κρίση εν όψει στην Ανατολική Μεσόγειο; Όπως έγινε γνωστό από το διεθνές δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το πλοίο «Tahrir» (Ελευθερία) με σημαία των νήσων Κομόρες και το ιρλανδικό «MV Saoirse», σάλπαραν από το λιμάνι Φετίγιε στην Τουρκία και οδεύουν για τη Γάζα, με διακηρυγμένο στόχο, πάλι, να σπάσουν το εμπάργκο…
Στα πλοία επιβαίνουν ακτιβιστές, ενώ μεταφέρουν και βοήθεια. Η Τουρκία έδωσε άδεια απόπλου με σκοπό να κατευθυνθούν προς τη Ρόδο και πλοία της Ακτοφυλακής της τα συνόδευσαν μέχρι ένα σημείο όπου αυτά άλλαξαν ρότα και κατευθύνονται πλέον προς τη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται να φθάσουν σε μερικές ημέρες.


Η κίνηση αυτή των ακτιβιστών μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως… προβοκατόρικη, αφού η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι σταθερή, άρα και η ανοχή των Ισραηλινών σε τέτοιου είδους προβοκάτσιες μπορεί να θεωρηθεί με ασφάλεια ως μηδενική. Αναμένεται να φανεί εάν οι «ακτιβιστές» έχουν υιοθετήσει κάποια άλλη τακτική με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους Ισραηλινούς, ή αν υπάρχει κάποια άλλη, άγνωστη μέχρι στιγμής συμφωνία.
Για παράδειγμα, εάν με κάποιον»μαγικό» τρόπο οι ισραηλινοί αφήσουν τα πλοία να φθάσουν στη Γάζα, τότε είναι πιθανό να πρόκειται για μεθόδευση συμφωνημένη ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία με σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων. Δηλαδή, την άφιξη του πλοίου θα ακολουθήσουν δηλώσεις επιδοκιμασίας Τούρκων κυβερνητικών και στη συνέχεια η Τουρκία σε μια… ένδειξη μεγαλοψυχίας να ξεχάσει τις απαιτήσεις για συγνώμες και εμπλακεί σε επίσημες συζητήσεις με το Ισραήλ. Ίδωμεν…
defence-point
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/11/blog-post_6709.html

WANNA PLAY?

Ο πλανήτης όλος προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το "all in" του ΓΑΠ. Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται σαν μια εντελώς αψυχολόγητη, αν όχι παρανοϊκή, αντίδραση ενός πανικόβλητου ανθρώπου. Μεμιάς, ακυρώνει την πιο βασική, στρατηγική επιλογή της πολιτικής του. Επίσης, φαίνεται να διαρρηγνύει το "ευρωπαϊκό" προφίλ του και να επιστρέφει σε ρόλους εθνικής παριχαράκωσης. Την ίδια στιγμή, έρχεται αντιμέτωπος με το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου (σε άλλη δημοσίευση θα αναφερθούμε στα πρωτοφανή καραγκιοζιλίκα της ΝΔ σε...
σχέση με το δημοψήφισμα) κι ιδιαίτερα με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Σε μια "κερδισμένη παρτίδα", όπως ήθελε να μας την παρουσιάζει μετά την Σύνοδο, ο ΓΑΠ κάνει μια απίστευτη ρελάνς, ποντάροντας όλα τα λεφτά σε μια ολοφάνερη ανατροπή όλου του μέχρι τώρα πολιτικού του σχεδιασμού.
Γιατί;
Απ' τον Καναδά μέχρι την Κίνα, κι απ την Γερμανία μέχρι την Ν. Αφρική(!), ο κόσμος όλος αναρωτιέται το γιατί.
Αν και θα ήταν εύκολο να καταφύγει κάποιος στην προφανή απάντηση ("γιατί είναι ένας...νταλάρας και μισός"), θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο ΓΑΠ δεν ενήργησε ούτε κι αυτή τη φορά αυτοβούλως. Όπως και με την περίπτωση της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ, πριν από ενάμιση χρόνο, προφανώς ο ΓΑΠ εκτελεί κάποιο σχέδιο. Είναι δύσκολο κάποιος να φέρει αντίρρηση στο πολιτικά εύλογο του δημοψηφίσματος. Προφανώς, ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να είχε ερωτηθεί πέρσι τον Μάιο, αλλά το γεγονός ότι δεν ερωτήθηκε τότε δεν μπορεί να αποτελεί αιτιολογία για να μην ερωτηθεί και τώρα, που, πέρα απ' την οικονομία, διακυβεύεται αυτή καθαυτή η αυτοτέλεια κι η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας. Το δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο ΓΑΠ είναι, από πολιτικής άποψης, απολύτως θεμιτό. Άλλωστε, ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Γερμανοί, πόσω μάλλον οι Αμερικανοί δεν αμφισβητούν την πολιτική ορθότητα του σχετικού δημοψηφίσματος. Βεβαίως, Γάλλοι, Γερμανοί, Βρυξέλλες, και σχεδόν ο κόσμος όλος, φαίνεται να έχουν ανέβει στα κεραμίδια για το "χάος" που προκαλεί στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα η προκήρυξη ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα! Ακούγεται γελοίο, ότι είναι δυνατόν μια χώρα σαν και τη δική μας να "απειλεί" με διάλυση την παγκόσμια οικονομία, κι όμως φαίνεται να συμβαίνει. Παραπέρα, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, η πολιτική ξαναμπαίνει στο τραπέζι. Το "all in" του ΓΑΠ, μοιάζει να λέει: "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων", και φαίνεται να προκαλεί ανάλογο πανικό. Για πρώτη φορά, εδώ και δυο χρόνια, οι μεγάλοι "παίχτες" δείχνουν να είναι πανικόβλητοι μπροστά σ' ένα ενδεχόμενο που, μέχρι πριν από λίγες μέρες, έδειχνε "να μην τους απασχολεί και τόσο", αφού, υποτίθεται, είχαν λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες σ' ένα ελληνικό κανόνι, ένα κανόνι που όλοι γνωρίζουν πως θα σκάσει κι όλοι σπεκουλάρουν στο πότε και πώς.
Τι έκανε ο ΓΑΠ; Σε μια απρόσμενη μεταστροφή πολιτικής κατά 180 μοίρες, έθεσε την καύτρα και το φιτίλι στα χέρια του ελληνικού λαού.
Πανικός στο "Αρκάδι"!

Οι, μέχρι χτες άτεγκτοι και μοχθηροί "εταίροι" μας, καθώς κι ο κόσμος όλος, κρατάει την ανάσα του. "Στον ελληνικό λαό αρέσουν οι ανατροπές", ψελλίζουν τώρα στα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) ανακτοβούλια, και σπεύδουν να καλέσουν τον Παπανδρέου στις Κάννες προφανώς για να τον νουθετήσουν. Τώρα, θέλουν να "κουβεντιάσουν" με τον Παπανδρέου, να "καταλάβουν", άσχετα αν στην πρόσφατη Σύνοδο περιόρισαν τον ρόλο του ΓΑΠ, και της Ελλάδας, σ' εκείνον του απλού θεατή και μάλιστα απ' τον εξώστη.
Τώρα...
Γιατί όμως; Τι ήταν αυτό που οδήγησε το μέχρι χτες πειθήνιο ενεργούμενο να κάνει μια τέτοια δραματική κι ανατρεπτική ρελάνς; Κι επιπρόσθετα, πού βασίζεται;
Οι απαντήσεις, για όποιον μπορεί να σκεφτεί στοιχειωδώς λογικά, είναι προφανείς. Πίσω απ' το "all in" του ΓΑΠ κρύβεται, προφανώς, κάποιος άλλος μεγάλος παίχτης. Κι αυτός ο παίχτης δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ευχαριστημένος απ' την μετατροπή της ΕΕ σε 4ο Deutsches Reich.
Βέβαια, η ρελάνς αυτή κόστισε άμεσα στον "μεγάλο παίχτη" πίσω απ' την "ελληνική ρελάνς". Αρκεί να σκεφτεί κάποιος, πόσα κέρδισαν σε μια νύχτα μέσα οι Κινέζοι απ' την υποτίμηση του ευρώ και την ταυτόχρονη ανατίμηση του δολαρίου. Δε μιλάμε για πενταροδεκάρες, μιλάμε για δις δολάρια.
Ωστόσο, έχω την εντύπωση ότι τα φράγκα δεν μετράνε καθόλου σ' αυτήν την διαβολική παρτίδα. Εκείνο που μετράει είναι ο έλεγχος. Είναι γεωστρατηγικά απαράδεκτο να ελέγχει η Γερμανία απολύτως την Ευρώπη. Απλά απαράδεκτο. Κι αν η Ελλάδα είχε μεταβληθεί την τελευταία διετία στον "δούρειο ίππο" του γερμανικού νεο-ιμπεριαλισμού, κι αν οι Γάλλοι επέλεξαν, ακόμα μια φορά στην ιστορία τους, να αποδειχθούν πουρκουάδες, κι αν οι Βρετανοί δεν διαθέτουν πλέον ούτε την οικονομικοπολιτική ισχύ, αλλά ούτε και τις απαραίτητες συμμαχίες εντός ΕΕ, για να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κάποιος άλλος "μεγάλος παίχτης" αποφάσισε να μετατρέψει τον γερμανικό "δούρειο ίππο" σε θρυαλλίδα που απειλεί να τινάξει στον αέρα το ίδιο το στρατόπεδο των "Αχαιών".
Ταυτόχρονα, έχω την εντύπωση, ότι η ρελάνς είναι προσωπικά για τον ΓΑΠ ένα παιχνίδι του στυλ:"μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις"! Ό,τι κι αν γίνει, ο ίδιος βγαίνει "λάδι".
Μετά από μια καταστροφική διετία πολιτικής διακυβέρνησης-κωμωδίας, έφερε τελικά μια επονείδιστη συμφωνία "διάσωσης", που δεν διέσωζε τίποτε άλλο παρά μόνον το (γερμανικό) ευρώ και τους πολιτικούς σχεδιασμούς της Γερμανίας, μια συμφωνία που μετέτρεπε την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Πριν, ωστόσο, προλάβει να τελειώσει με τα λογύδρια περί "σωτηρίας" (τίνος;), άρχισαν να τού 'ρχονται οι σφαλιάρες απ' την Γερμανία: "είναι τόσο επαχθής η δανειακή σύμβαση", είπε ο αθεόφοβος ο Σόιμπλε, "που δεν θα την αποδεχόταν καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα"! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κοέλιο ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί να οδηγηθεί η χώρα του στην καταστροφή και ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Κανείς απ' τα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια και τα κονκλάβια των Βρυξελλών δεν "καταχέριασε" τον Κοέλιο, ο Κοέλιο είναι "σοβαρός". Κι ο ΓΑΠ, αυτός που είχε πουλήσει την ψυχή του στ' όνομα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αυτός που είχε γίνει ένα με τα πατώματα για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών κι αμερικανικών ιερατείων, αυτός, ο "άνθρωπός τους", που κάποια στιγμή του είχαν τάξει ακόμα και την προεδρία του ΟΗΕ, είχε καταντήσει διεθνές ρεντίκουλο, δεν τον φώναζαν καν στις συνομιλίες, τον άφηναν να περιμένει στον προθάλαμο σαν το παλιοζάγαρο! Την ίδια ώρα, σ' όλη την Ελλάδα οι πολίτες επαναστατούσαν, καθιστώντας ουσιαστικά απόβλητη την πολιτική τάξη της Ελλάδας. Μετά τα επεισόδια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, στο μυαλό του ΓΑΠ πρέπει να πέρασαν εικόνες απ' το τέλος του Καντάφι. Κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος μαζί του: ο ελληνικός λαός τον μισούσε, οι Ευρωπαίοι τον απαξιώνουν και τον περιφρονούν σε κάθε ευκαιρία, τα ευρωπαϊκά κονκλάβια τον αγνοούν σαν να είναι ενοχλητικός ιθαγενής, οι φατρίες μέσα στο κόμμα του ετοιμάζουν την ανατροπή του. Δεν του απέμεινε παρά μόνον ένας σύμμαχος, τώρα πια παιζόταν το ίδιο του το τομάρι. Αν ο ελληνικός λαός πει "ναι" στην δανειακή σύμβαση (πράγμα σχεδόν απίθανο), κανείς δεν θα μπορεί να τον σύρει αργότερα σε ειδικά δικαστήρια: δεν αποφάσισε εκείνος, αλλά ο ελληνικός λαός. Αν πάλι ο ελληνικός λαός πει "όχι" -για την ακρίβεια δεν χρειάζεται να πει τίποτα και μόνο το ενδεχόμενο μετράει- τότε τινάζεται όλη η μπάνκα στον αέρα κι όχι μόνο ο ελληνικός καραγκιοζμπερντές. Ο ΓΑΠ θα μπορεί να ισχυριστεί ότι στο τέλος, όταν είχαν αποτύχει όλες οι προσπάθειές του για εξεύρεση αλληλέγγυας πολιτικής λύσης στην ευρωπαϊκή κρίση, "αντιστάθηκε" και μαζί με τον ελληνικό λαό έφεραν τα πάνω κάτω στους σχεδιασμούς της Γερμανίας και των "αγορών".
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ρελάνς.
Μένει να δούμε ποιος θα μπει μέσα και ποιος θα πάει πάσο.

Albatros
http://albatros-imerologia.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/wanna-play.html

"Μη τολμήσετε και κάνετε πίσω... Αλλιώς, μη γυρίσετε πίσω" !

Στο πρόσφατο παρελθόν, εφαρμοστικός-πολυνομοσχέδιο κα, είδαμε να κάνουν πολιτικές "ψευτο-παλικαριές" κάτι τζάμπα μάγκες του ΠΑΣΟΚ.. Κάτι βουλευτές εργολάβοι, κάτι βουλευτές επιχειρηματίες και μερικά λαμόγια που υπουργοποιήθηκαν άρον-άρον. Σήμερα η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις "ψευτο-παλικαριές" των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.. πολύ δε περισσότερο όταν αυτές γίνονται από....
γυναίκες διότι, "παλικαροσύνη" και "Γυναίκα" είναι βαρύ πράγμα όταν συνδυάζονται και τα δυο.

Ναί, πολύ καλά καταλάβατε.. αναφέρομαι στις, δύο ανεξάρτητες πια και τις υπόλοιπες ενταγμένες στο ΠΑΣΟΚ ακόμα, κυρίες που υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι σε έναν πρωθυπουργό ολόιδιο και χειρότερο από τον προκάτοχό του. Αναφέρομαι στις κυρίες Κατσέλη, Παπανδρέου, Αποστολάκη, Κεφαλίδου, Καϊλή, Αντωνίου και Μπατζελή.


Ανεξάρτητα από την εσωκομματική φατρία που η κάθε μια τους ανήκει (μπλόκ Σημίτη, Βενιζέλου κτλ.) οφείλουν οι κυρίες αυτές να γνωρίζουν και να καταλάβουν καλά ότι δε μπορούν πλέον να παίζουν με το λαϊκό αίσθημα και οργή. Οφείλουν άμεσα να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την Ελληνική Κυβέρνηση, πριν ακόμα έλθει η Παρασκευή και να αποδείξουν σε όλη την Ελληνική Κοινωνία ότι αυτές δεν είναι "τζάμπα μάγκες" αλλά, φορούν παντελόνια που τιμούν - σε αντίθεση με πολλούς άντρες ομολόγους τους (όσους δηλαδή, "άντρες" υπάρχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο διότι αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα !) .

Αν πάλι, όμως, οι κυρίες αυτές τελικώς προσέλθουν την Παρασκευή, το αργότερο και υπερψηφίσουν την Κυβέρνηση τότε αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά, ότι αρκετές εξ' αυτών κάμουν "πολιτικό θόρυβο" μόνον και μόνον για λίγα λεπτά αισχρής δημοσιότητας από τα μεγάλα κανάλια ή παζαρεύουν, στις πλάτες του Ελληνικού Λαού το πολιτικό τους μέλλον. Κυρίως οι κυρίες της επαρχίας, αν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον αίσχιστο των εκβιασμών της Κυβέρνησης Παπανδρέου καλά θα κάνουν μετά να παραμείνουν δια παντός στην Αθήνα και να φροντίσουν να κάνουν την επόμενη προεκλογική τους εκστρατεία από τα μεγάλα κανάλια διότι, στην επαρχία θα εισπράττουν μόνον άρνηση και οργή.

http://antartisgr.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_6975.html

ΟΤΑΝ Η ..."ΕΠΙΣΗΜΟΣ" ΑΠΑΝΤΑ... ΑΠΛΩΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ

Το κείμενο με τίτλο «Σκάνδαλο Διαμαντοπούλου» που αναρτήθηκε στις 31 Οκτωβρίου στην παρούσα ιστοσελίδα, προκάλεσε την οργή της υπουργού Παιδείας διότι -όπως ισχυρίζεται- ήταν «ανυπόστατο και ψευδέστατο».
της ΤΖΕΝΗΣ Κ.
Μπορεί το διαδίκτυο να βρίθει ανάλογων αναρτήσεων και αναφορών, μπορεί να έχουν προηγηθεί σχετικές αναπάντητες ερωτήσεις βουλευτών της Αντιπολίτευσης στη Βουλή, όμως το γραφείο Τύπου και το επιτελείο της υπουργού έκριναν ότι τα όσα αρθρώσαμε ήταν άναρθρες, συκοφαντικές κραυγές. Μήπως ο όρος «απευθείας ανάθεση» δεν απέδωσε ακριβώς την πραγματικότητα; Μήπως έπρεπε να κάνουμε λόγο για «πρόχειρο διαγωνισμό» ή «φωτογραφικό διαγωνισμό» με πολλά θολά σημεία ; Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες και παρατυπίες -που το μυαλό μας και τους απανταχού μαθητές βασανίζουνε- τρελές… Αμφιβολίες και παρατυπίες πολλές…Ιδιαίτερα όταν το γεγονός ότι δεν έχουν φτάσει ακόμα τα βιβλία στα σχολεία της χώρας, είναι από μόνο του σκάνδαλο.
Έχουμε επίσης να παρατηρήσουμε ότι η ανακοίνωση του μακαρίτη του ΟΕΔΒ (ημερολόγιο καταστρώματος άνευ περαιτέρω στοιχείων και με ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας για τη διενέργεια διαγωνισμού την ήδη κατά πολύ... καθυστερημένη... 31η Μάη του 2010) που μας απέστειλε το Γραφείο Τύπου για να μας ρουμπώσει… αφορούσαν μόνο σε δυόμισι από τα εννέα σημεία που θίχτηκαν στο εν λόγω κείμενο. Τα υπόλοιπα είναι αμελητέα;
Το καθήκον να αναρτήσουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο. Κι αν το κυρίαρχο κοινό της Άμεσης Δημοκρατίας και των Δημοψηφισμάτων θεωρήσει ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο, τότε είναι σαφές ότι υπάρχει χαοτική διαφορά αντιλήψεων σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του Υπουργείου...
" Εκ του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου
Σχετικά με δημοσίευμα στις 31/10/2011, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Ποντίκι»
Σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη διενέργεια διαγωνισμών, τις αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις και προμήθειες για την εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων για το σχολικό έτος 2011-2012, υπάρχει πληρέστατη και αναλυτική ανακοίνωση του OΕΔΒ καθώς και ανάλογες δημοσιεύσεις στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», κατά την πάγια τακτική του Υπουργείου και όλων των Υπηρεσιών και Οργανισμών των οποίων προΐσταται. Οποιαδήποτε λοιπόν καταγγελία σχετικά με τα παραπάνω, αν δεν συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία που την τεκμηριώνουν, αποτελεί αντικείμενο συκοφάντησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και οδηγεί αυτομάτως στην προστασία της Δικαιοσύνης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας αυτού για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία του κύρους και της αξιοπιστίας προσώπων και θεσμών και ως προς το ψευδέστατο και ανυπόστατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας «το Ποντίκι»."

Η ανακοίνωση του ΟΕΔΒ
Ανακοίνωση του ΟΕΔΒ για τη διαδικασία της προμήθειας χάρτου, την παραγωγή και την αποστολή σχολικών βιβλίων της σχολικής χρονιάς 2011-12
31.05.2010 ξεκινάει η διαδικασία από τον ΟΕΔΒ για να λάβει την απαιτούμενη εξουσιοδότηση από τη Γενική Διεύθυνση κρατικών προμηθειών του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προμήθεια χάρτου σε φύλλα και ρολά για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων σχολικού έτους 2011-2012
30.07. 2010 Η διαδικασία εξουσιοδότησης ολοκληρώνεται και δίνεται η έγκριση του ΥΠΑΝ
05.08. 2010 Το ΔΣ του ΟΕΔΒ εγκρίνει τη διενέργεια του διαγωνισμού
30.08.2010 ο Οργανισμός αποστέλλει ως οφείλει στον Τύπο (εγχώριο και διεθνή) και δημοσιεύει σε ΦΕΚ τη σχετική προκήρυξη
12.10.2010 διενεργείται ο διαγωνισμός
02.11.2010 ολοκληρώνεται από την αρμόδια επιτροπή η διαδικασία αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών του διαγωνισμού
16.11.2010 απόφαση του ΔΣ και έγκριση των πρακτικών της επιτροπής
25.11.2010 γίνεται το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών από την επιτροπή. Οι προσφερόμενες τιμές κρίνονται πολύ υψηλές και ακολουθείται διαδικασία διαπραγμάτευσης που πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, με αντίστοιχες μειώσεις των προσφορών με σημαντικό όφελος για το Δημόσιο (πάνω από 1.6 εκ. €)
26.01.2011 γίνεται δεκτή από το ΔΣ του Οργανισμού η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού
25.02.2011 ολοκληρώνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών από
2.03.2011 ακολουθεί η απόφαση του ΔΣ ΟΕΔΒ που κατακυρώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού
9.03.2011 αποστέλλεται από τον ΟΕΔΒ το αίτημα προς το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο
13.04.2011 το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ' αριθ. 22/2011 Πράξη του κρίνει ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων συμβάσεων που είχαν συναποσταλεί και απαγορεύει στον Οργανισμό να προχωρήσει στην υπογραφή τους
19.04.2011 ο ΟΕΔΒ με αίτησή του ζητά από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Τμήμα VI) την ανάκληση της ανωτέρω Πράξεως
6.5.2011 γίνεται η εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης της ανωτέρω αίτησης
19.07.2011 ύστερα από 70 ημέρες το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου κοινοποιεί στον Οργανισμό την απορριπτική απόφαση του
21.07.2011. γίνεται αίτημα του ΟΕΔΒ στο ΥΠΑΝ για ένταξη στο πρόγραμμα προμηθειών και παροχή εξουσιοδότησης για προμήθεια χάρτου με διαπραγμάτευση
26.07.2011. ομόφωνη εγκριτική απόφαση ΕΠΠΠ (επιτροπή πολιτικής προγραμματισμού προμηθειών ΥΠΑΝ).
29.07.2011. ΚΥΑ Οικονομικών και Ανάπτυξης εγκρίνει την απόφαση
01.08.2011. απόφαση ΔΣ ΟΕΔΒ για διενέργεια διαγωνισμού με διαπραγμάτευση και συγκρότηση επιτροπής
03.08.2011. προσκλήσεις για υποβολή οικονομικών προσφορών
05.08.2011. πρακτικό επιτροπής αξιολόγησης αποτελεσμάτων
08.08.2011. απόφαση ΔΣ για κατακύρωση αποτελεσμάτων
10.08.2011. ολοκλήρωση πρακτικών επιτροπής για τον διαγωνισμό
10.08.2011. υποβολή φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο
26.08.2011. έγκριση της διαδικασίας και των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο με παράλληλη γνωστοποίηση για απαγόρευση υπογραφής της σχετικής σύμβασης για 15 ημέρες όπως προβλέπεται από σχετικές αποφάσεις του Συνεδρίου
Ερώτημα της Υπουργού Παιδείας και παρέμβαση του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας στη διαδικασία με αποτέλεσμα την 01.09.2011 να υπογράφονται από τον ΟΕΔΒ οι συμβάσεις προμήθειας χάρτου.
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/11/blog-post_7716.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters