Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ - ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ




Κατά καιρούς, εμφανίζονται στο προσκήνιο της ιστορίας ορισμένοι άνθρωποι που περιβάλλονται από μια ιδιαίτερη αίγλη, οντότητες ξεχωριστές, δυσνόητες για το περιβάλλον και την εποχή τους. Έρχονται να αφήσουν ένα λιθαράκι, να εκφράσουν μια διαμαρτυρία και ύστερα αποχωρούν έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν.

Συμβαίνει αυτό με τους αξιοσημείωτους ανθρώπους. Και φαίνεται πως και η ίδια η ιστορία (είτε μιλάμε για την ιστορία της διανόησης, της τέχνης, του πολιτισμού, είτε για την ιστορία του κόσμου γενικά) χρειάζεται τα άτομα αυτά που έρχονται να αναταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της και ύστερα να χαθούν, αφήνοντας όλους εμάς πίσω τους προβληματισμένους.
Ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρώπου αποτελεί και ο καθηγητής Δημήτρης Λιαντίνης, που με αφορμή την παράξενη εξαφάνιση του πριν κάποια χρόνια, έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλά και αρκετών στοχαστών και ερευνητών σε ένα ιερό βουνό των Ελλήνων, τον Ταΰγετο, και ακόμη παραπέρα σε θέματα ζωής και θανάτου.


Ο Δημήτρης Λιαντίνης γεννήθηκε στη Λιαντίνα της Λακωνίας στις 23 Ιουλίου του 1942, την ίδια ημερομηνία που είχε γεννηθεί και ο Μέγας Αλέξανδρος, γεγονός για το οποίο περηφανευόταν συχνά. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Νικολακάκος, το άλλαξε όμως σε ηλικία 35 χρόνων για λόγους αισθητικούς και ποιητικούς.
Από τα μαθητικά του χρόνια έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη και κλήση στην ελληνική φιλοσοφία και ποίηση. Το 1966, τελειώνει τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας. Παράλληλα μελετά αδιάκοπα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ υπήρξε και μέλος του σωματείου «Οδύσσεια», που υποστήριζε την καύση των νεκρών, σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχαιότητας.
Ο μεγάλος του έρωτας όμως ήταν η Φύση. Λάτρευε τους περιπάτους στα βουνά και τα δάση της Λακωνίας και πιο πολύ από όλα λάτρευε τον Ταΰγετο, όπου ανέβαινε συχνά για να ατενίσει τους ορίζοντες ή να πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Πολλές φορές καθόταν κάτω από τη σκιά ενός δέντρου και χανόταν στις σελίδες των βιβλίων και των σημειώσεών του. «Να σέβεσαι ένα δέντρο περισσότερο από ένα βιβλίο» γράφει σε κάποιο σημείο του βιβλίου του Homo Educandus. Έτσι ήταν ο ίδιος. Αγαπούσε τα δέντρα, τους μοναχικούς περιπάτους, την ηρεμία και τη γαλήνη, τη γνώση, την αλήθεια… Την ίδια τη ζωή. Και γι’ αυτό ίσως έφτασε στο σημείο να γίνει ένας αρνητής του θανάτου.
Όλη του η ζωή υπήρξε μια σπουδή πάνω στην αλήθεια και τη γνώση. Συνέγραψε οχτώ βιβλία, πραγματοποίησε αναρίθμητες διαλέξεις και ομιλίες, ταξίδεψε, ερωτεύτηκε και στο τέλος αποχώρησε περήφανα, επιλέγοντας ο ίδιος τον τρόπο και τη στιγμή. Μάλιστα φαίνεται ότι από πολύ νωρίς είχε συνειδητοποιήσει το αναπόδραστο από τα δεσμά μιας πραγματικότητας λειψής, μια κατάσταση άσχημη και θλιβερή. Και έτσι αρκετά χρόνια πριν μελετούσε τον τρόπο διαμαρτυρίας, ίσως τον πιο δυνατό που έχει ένας ζωντανός άνθρωπος: το θάνατό του.
Γιατί ο Δημήτρης Λιαντίνης, όντας από τη φύση του άνθρωπος ευγενικός και ευαίσθητος, πονούσε και υπέφερε βαθιά για όλα αυτά που έβλεπε γύρω του. Τον τρόπο ζωής των συμπατριωτών του και το μεγάλο ξεπεσμό από αυτόν των αρχαίων τους προγόνων. Τη διαστρέβλωση και την καταστροφή της Φύσης. Το ψέμα και την ηλιθιότητα που κάνουν ολοένα και πιο έντονη την εμφάνισή τους σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.
Στο τελευταίο του βιβλίο, Γκέμμα, λέει αναφερόμενος στον Ιησού: «Στα εκατοντάδες εκατομμύρια που τον λατρεύουν σήμερα σα θεό, τους χριστιανούς καθώς τους λένε, θα είχε να ειπεί, αυτός, ο φάγος και οινοπότης: “Μα εγώ δεν είμαι χριστιανός, βρε σαφακιάρηδες. Και εσείς μοιάζετε σε μένα όσο μοιάζει ο ρυπαρός ιπποπόταμος στο περήφανο άλογο με το κατάλευκο δέρμα και τα κατάμαυρα μάτια. Όλους εσάς δεν ήρθα να σώσω. Να σας καταγγείλω ήρθα, και να σας φραγγελώσω. Το μυαλό σας, την ψευτιά σας, την αχρεία ψυχή και τις δολερές σας πράξεις…”».
Οργισμένος και απογοητευμένος από τη ράτσα του ο Λιαντίνης πραγματοποιεί συχνά αναβάσεις στον Ταΰγετο αρκετά χρόνια πριν από το θάνατό του, αναζητώντας το κατάλληλο μέρος, το «σήμα» του, μια σπηλιά απρόσιτη και αθέατη από ανθρώπου μάτι. Και φυσικά όσο γίνεται ψηλότερα, έτσι ώστε «Ελλάδα και ήλιο ο πρώτος να βλέπω» (Γκέμμα). Όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του το σημείο αυτό το βρήκε τον Ιούνιο του ’94.
Στα τέσσερα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι την εξαφάνισή του, γράφει, διδάσκει και ψάχνει πληροφορίες για τον τρόπο που θα πεθάνει. Στις 31 Μαΐου του 1998 επισκέπτεται το πατρικό του, βλέπει παλιούς φίλους και γνωστούς και το βράδυ της ίδιας μέρας εκμυστηρεύεται στη μητέρα του τι πρόκειται να κάνει. Της ζητάει να μείνει δυνατή και ψύχραιμη. Την επομένη, κουβαλώντας ένα σάκο, επιβιβάζεται σε ταξί και κατευθύνεται προς τον Ταΰγετο.
Την ίδια στιγμή στο σπίτι του στην Κηφισιά η σύζυγός του βλέπει τον αφημένο φάκελο πάνω στο γραφείο του. Πάνω γράφει: «Για τη Διοτίμα». Ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός του Λιαντίνη προς την κόρη του. Εκεί αναφέρει ότι «φεύγει» αυτοθέλητα, ότι είναι υγιής σε μυαλό και σώμα και ακόμη ότι ή πράξη του αυτή έχει τη μορφή διαμαρτυρίας για το κακό που ετοιμάζουν οι άνθρωποι στις γενιές που έρχονται. Κλείνει την επιστολή του με τη φράση: «έζησα έρημος και ισχυρός».
Έκτοτε κανείς δεν ξανάδε τον καθηγητή Λιαντίνη. Ήταν 56 χρόνων, όσο δηλαδή και ο Εμπεδοκλής, που τόσο θαύμαζε, όταν ανέβηκε και χάθηκε μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου της Αίτνας, όπως αναφέρει ο μύθος. Σύμφωνα με μια παραλλαγή του μύθου, ο Εμπεδοκλής εξαφανίστηκε κάπου στον Ταΰγετο…
Δυο μέρες αργότερα, στις 3 Ιουνίου, δύο φίλοι του στεφανώνουν τις προτομές του Σολωμού στη Ζάκυνθο και του Λυκούργου στη Σπάρτη, κατ’ εντολή του ίδιου του Λιαντίνη. Σε εκείνο το διάστημα που ακολούθησε την αναχώρησή του για το ιερό βουνό της Σπάρτης, αρκετά περίεργα στοιχεία ήρθαν να προσθέσουν περισσότερο μυστήριο στη φυγή του. Βιβλία ανοιχτά σε συγκεκριμένες σελίδες, κωδικές σημειώσεις σε χειρόγραφα, επιστολές και βιβλία του που είχε στείλει λίγες μέρες πριν την 1η του Ιούνη σε επιλεγμένα πρόσωπα, ένα χαρτί με γεωμετρικά σχήματα αφημένο στο αυτοκίνητό του, καθώς και η παράξενη επιμονή της γυναίκας του ότι ζει ακόμη.
Από τότε και μέχρι τις 6 Ιουλίου του 2005, όπου και επίσημα ανακοινώθηκε η ανεύρεση των οστών του καθηγητή (μαζί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα, ένα μπουκάλι κρασί, μια χτένα, μια λίρα Αγγλίας, μια ελληνική σημαία), αναρίθμητες θεωρίες και απόψεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Ότι ο Λιαντίνης ζει ακόμη, ότι εξαφανίστηκε, ότι τον πήραν εξωγήινοι από το Σείριο (!), ότι το σώμα του αποϋλοποιήθηκε και δεν θα βρεθεί ποτέ και οτιδήποτε πιθανό και απίθανο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Εφημερίδες και τηλεόραση καταπιάστηκαν με το θέμα, ενώ κάθε σχετικός και άσχετος εξέφραζε μια γνώμη για το τι είχε συμβεί.
Τι ήταν όμως όντως ο Δημήτρης Λιαντίνης; Ένας φιλόσοφος, ένας λάτρης της Ελλάδας και του αρχαίου πολιτισμού της, ένας άνθρωπος με απίστευτη πίστη και συμπόνια για τους ομοίους του, ένας εραστής της ζωής (της Φύσης, της γυναίκας, των βιβλίων), ένας αρνητής του θανάτου;
Όπως αναφέρει και στην τελευταία επιστολή του προς την αγαπημένη του κόρη: «Ολόκληρη η ζωή μου υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου». Ένα μυστήριο και μια ανεξήγητη αύρα συνεχίζει να συντροφεύει την ιστορία του Δημήτρη Ν. Λιαντίνη, ενός ανθρώπου που ερωτεύτηκε τη ζωή και αποφάσισε να αναμετρηθεί για χάρη της με το θάνατο, στις κορυφές του Ταΰγετου...




Ο Χρήστος Ελμάζης φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού F και ιδρυτής της εικαστικής ομάδας The Project.


archetypo Το διαβάσαμε εδω

http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4725.html 

Δυόσμος: Ένα ευεργετικό βότανο, που πρέπει να προσέχουν οι άντρες!




Έχει επίσης πλούσια ιατρική φήμη
Μια φορά και έναν καιρό στα δάση του ομώνυμου βουνού της Ζαχάρως στην Πελοπόννησο ζούσε μία νύμφη, η Μίνθη. Όμως για κακή της τύχη την ερωτεύτηκε ο Πλούτωνας, ο θεός του Κάτω Κόσμου....


Αυτό, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε τη ζήλεια της επίσημης συζύγου Περσεφόνης η οποία, για να απαλλαχτεί από τη Μίνθη, τη μεταμόρφωσε σε φυτό. Ο Πλούτωνας μη μπορώντας να διορθώσει το κακό, τουλάχιστον φρόντισε το φυτό να σκορπά παντού μια γλυκύτατη μυρωδιά. Έτσι, κατά την Ελληνική μυθολογία, γεννήθηκε η μέντα.

Η οικογένεια της μέντας περιλαμβάνει δεκάδες είδη, ανάμεσα σε αυτά και τον δυόσμο ή ηδύοσμο – όπως τον ονόμασαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι λόγω της γλυκιάς μυρωδιάς του – που έχει το πιο έντονο πράσινο χρώμα.

Ο δυόσμος όμως, εκτός από χαρακτηριστική ευωδιά, έχει επίσης πλούσια ιατρική φήμη, όπως και πολλές οικιακές χρήσεις που έρχονται από τα βάθη των αιώνων.

Σκορπίζει το άρωμά του παντού


Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, ο δυόσμος χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη μαγειρική, την ιατρική, τη φαρμακοποιία και τη μυροποιία. Στην αρχαιότητα έκανε το νερό των λουτρών να ευωδιάζει, ενώ οι Αθηναίοι λέγεται ότι τον φορούσαν ως άρωμα τρίβοντάς τον στο σώμα τους. Στα μέσα του περασμένου αιώνα σκόρπιζε αφειδώς το άρωμά του σε χώρους αναψυχής, ψυχαγωγίας και χαλάρωσης, σε γιορτές και δεξιώσεις.

Συστατικό σε αρχαία οδοντόκρεμα


Σήμερα τσίχλες, σιρόπια ζαχαροπλαστικής και οδοντόκρεμες έχουν δημιουργήσει μια σχέση λατρείας μαζί του. Όμως έτσι συνέβαινε πάντα: Συνταγή οδοντόκρεμας, που βρέθηκε σε αρχαίο αιγυπτιακό πάπυρο (στα ελληνικά), περιλάμβανε δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και σκόνη ίριδας (είδος κρίνου).

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες τον έτριβαν στο τραπέζι;


Υπάρχει καλύτερο… τραπεζομάντιλο από τον χυμό του δυόσμου; Όχι, κατά τους αρχαίους Έλληνες. Όπως λέγεται, όταν έστρωναν τραπέζι, πρώτα το αρωμάτιζαν τρίβοντας επάνω στην επιφάνειά του φυλλαράκια δυόσμου και μετά κάθονταν να γευματίσουν. Προφανώς το έκαναν για να τους ανοίξει η όρεξη (ο δυόσμος διεγείρει το πεπτικό σύστημα), για να ηρεμήσει το πνεύμα και να δημιουργηθεί κλίμα ευφορίας (από το γλυκό του άρωμα). Και ίσως για να κρατήσουν μακριά απρόσκλητους επισκέπτες, όπως μυρμήγκια, σαρανταποδαρούσες, κουνούπια, και ποντίκια.

Πρώτος και καλύτερος στα γιατροσόφια


Εκτός από διαιτητικές ίνες, ο δυόσμος περιέχει φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνες Α, Β6, Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο και χαλκό. Λόγω λοιπόν των συστατικών του χρησιμοποιείται σε πολλά γιατροσόφια, όπως σε γαργάρες για θεραπεία πληγών του στόματος, ουλίτιδας, φαρυγγίτιδας και αμυγδαλίτιδας, ως αντίδοτο στην κακοσμία του στόματος, χωνευτικό και καταπραϋντικό της γαστρεντερικής δυσφορίας, ως ηρεμιστικό, για την τόνωση της μνήμης, τη θεραπεία των σκασμένων χεριών και της πιτυρίδας αλλά και ως αφροδισιακό (σε συγκεκριμένες δόσεις) και εμμηναγωγό (ακατάλληλο για εγκυμονούσες). Θεωρείται ότι προσφέρει ανακούφιση στην αϋπνία, τον πονοκέφαλο, τον πονόδοντο (από αποστήματα), στους ρευματόπονους και τον πόνο των κλειδώσεων με το τρίψιμο φρέσκων φύλλων στις πονεμένες περιοχές.

Μειώνει την τεστοστερόνη;

Ιατρικές έρευνες έδειξαν ότι ο δυόσμος έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και ανοσορυθμιστική δράση χάρη στο ροσμαρινικό οξύ που περιέχει, μια πολυφαινόλη η οποία απαντάται σε αρκετά μυρωδικά βότανα (βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο κ.ά.). Γι’ αυτό και προτείνεται, εκτός των άλλων, ως ρόφημα για την ανακούφιση της οστεοαρθρίτιδας, επειδή αναστέλλει τις χρόνιες και οξείες φλεγμονές. Επίσης διαθέτει εξαιρετικές αντιμυκητισιακές ιδιότητες (π.χ. εξολοθρεύει τον μύκητα Candida albicans καθώς και μύκητες που εμφανίζονται κατά την αποσύνθεση των τροφίμων). Έτσι προτείνεται και για την αντιμετώπιση προβλημάτων πέψης. Επιπλέον μειώνει τα τριγλυκερίδια αλλά και τις αρσενικές ορμόνες σε άντρες και γυναίκες που τον πίνουν συχνά σε αφέψημα (η τεστοστερόνη υπάρχει και στον γυναικείο οργανισμό).

Πότε να πεις «όχι» στο ρόφημα

Οι επιστήμονες συνιστούν να μην καταναλώνεται από τα ζευγάρια που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, γιατί ενδέχεται να προκαλέσει μείωση της πυκνότητας του σπέρματος, βλάβη στον ιστό των όρχεων, αλλά και να διαταράξει την ορμονική ισορροπία και των δύο φύλων. Γενικότερα χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση τσαγιού από δυόσμο, γιατί σε μεγάλη ποσότητα γίνεται τοξικό για τα νεφρά και το συκώτι. Επίσης δεν πρέπει να συνδυάζεται με φάρμακα που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ μπορεί να ενισχύσει την υπνηλία που προκαλούν κάποια ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά σκευάσματα.

Προσοχή στο αιθέριο έλαιο


Το αιθέριο έλαιο του δυόσμου έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Καταπολεμά πολλά βακτηρίδια, όπως τον E. Coli που προσβάλει τα έντερα, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, τη σαλμονέλα, τον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο και τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό αλλά και ως μέσο συντήρησης των τροφίμων. Ο ψεκασμός της φλούδας της πατάτας με αιθέριο έλαιο δυόσμου παρατείνει την αποθήκευσή της έως και έναν χρόνο χωρίς να φυτρώνει, ενώ ψεκασμοί με δυόσμο γενικώς εφαρμόζονται όπου χρειάζεται να εξαλειφθούν παράσιτα και ζωύφια. Ίσως γι΄ αυτό κάποιες νοικοκυρές αποθηκεύουν τα όσπρια μαζί με φυλλαράκια δυόσμου, ώστε να συντηρηθούν καλύτερα. Ακόμα, το έλαιο του δημοφιλούς βοτάνου δρα και ως προστατευτικό από επιζήμιες ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.

Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε φυτικό αιθέριο έλαιο, η χρήση του απαιτεί προσοχή, γιατί σε μεγάλες δόσεις είναι τοξικό. Έγκυοι, θηλάζουσες και παιδιά καλύτερα να το αποφεύγουν τελείως και φρονιμότερο είναι να προηγείται έλεγχος αλλεργίας πριν από τη χρήση του.

Για τους απρόκλητους επισκέπτες

Αν έχεις ενδείξεις ότι στο σπίτι της πόλης ή το εξοχικό έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια, τότε σκόρπισε φύλλα (προτιμότερο φρέσκα) δυόσμου στο διάβα τους. Καθώς τα τρωκτικά αντιπαθούν τη μυρωδιά του, θα μαζέψουν τα μπογαλάκια τους για να αναζητήσουν αλλού φωλιά.
Αν σε περιτριγυρίζουν κουνούπια, κάνε το όπως οι αρχαίοι: Τρίψε επάνω στο σώμα σου (χέρια, πόδια) φρέσκο δυόσμο. Αυτό θα απωθήσει τα ενοχλητικά έντομα, που επίσης αντιπαθούν τη μυρωδιά του.

Άρωμα δυόσμου σε κήπους και μπαλκόνια


Ο δυόσμος έχει φύλλα οδοντωτά, που μοιάζουν με λόγχες (εξ ου και το αγγλικό όνομά του spear mint = μέντα - λόγχη), σε φωτεινό πράσινο χρώμα. Τον συναντούμε σε αυλές και κήπους σχεδόν όλο τον χρόνο. Όμως το φυτό δεν αντέχει το κρύο, γι΄ αυτό και τον χειμώνα κινδυνεύει να ξεραθεί. Πάντως είναι εύκολος στην καλλιέργειά του και εξαπλώνεται με άνεση επιζητώντας αρκετό ήλιο και συχνό πότισμα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί κάλλιστα να ζήσει ευτυχισμένα μέσα σε μια γλάστρα του μπαλκονιού.

Η ακμή του είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι.


Μπορείς να τον διατηρείς φρέσκο στη γλάστρα (μην ξεχνάς, όποτε περνάς από μπροστά του, να τον χαϊδεύεις, για να απλώνει το άρωμά του παντού) είτε αποξηραμένο σε γυάλινο βάζο.

Πηγή

Το είδαμε εδώ
http://e-rodios.blogspot.gr
http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5557.html

“Μέχρι την Τετάρτη, ο Σαμαράς δεν θα είναι πρωθυπουργός”

Το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη επειδή θεωρούμε πως είναι μάλλον ακραίο σενάριο, παρότι επιμένουν πηγές από τη ΝΔ που το διαρρέουν ότι είναι “εξαιρετικά ισχυρό”. Ας το εξετάσουμε λοιπόν, έστω και ως σενάριο.
Σύμφωνα με πηγές της.....

ΝΔ, το δίδυμο Βενιζέλου- Κουβέλη, που νοιώθει (και είναι) εγκλωβισμένο στις επιλογές Σαμαρά, ψάχνει να βρει μια λύση ώστε να “μαζέψει” τις αντιδράσεις που τους έχουν διαλύσει δημοσκοπικά, δίχως να πέσει η κυβέρνηση. Άλλωστε, αν η χώρα πάει σε εκλογές, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έχουν να μετρούν ζημιές. Τόσο εκλογικά, όσο και ως “εικόνα”, αφού θεωρούν ότι θα τους “χρεωθεί” αποτυχία στο κυβερνητικό τους έργο. Γι’ αυτό άλλωστε και υποχωρούν στον εκβιασμό Σαμαρά για εκλογές.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το άνοιγμα της ΝΕΡΙΤ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα επιλέξουν να μην το ψηφίσουν. Σε αυτή την περίπτωση, με 132 ψήφους, το νομοσχέδιο δεν θα περάσει και η κυβέρνηση θα κλονιστεί.
Η επόμενη κίνηση στη σκακιέρα, θα είναι των Βενιζέλου και Κουβέλη, που θα μεταβούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσουν να τους δώσει τη δυνατότητα να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με τα ίδια κόμματα, αλλά με άλλο πρόσωπο επικεφαλής. Θυμηθείτε: Είναι το ίδιο σενάριο που πρότεινε ο ΓΑΠ, όταν έβλεπε ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του είχε κλονιστεί.
Στο επόμενο “επεισόδιο”, οι δύο εταίροι της σημερινής κυβέρνησης, θα ζητήσουν να μην πάει η χώρα σε εκλογές και αποσταθεροποιηθεί το πρόγραμμα και θα προτείνουν να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην οποία θα μετάσχουν, με πρόσωπο για πρωθυπουργό “κοινής αποδοχής”. Μιας και στο νέο σχήμα που θα προκύψει, η ΝΔ θα έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, θα προτείνουν ο πρωθυπουργός να προέρχεται από τις τάξεις της. Προς το παρόν “ψιθυρίζεται” πως οι Βενιζέλος- Κουβέλης θα προτείνουν για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού, η Ντόρα Μπακογιάννη, ή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Όσο ακραίο και αν μας φαίνεται αυτό το σενάριο, επισημαίνουμε κάποια γεγονότα που έχουν τη σημασία τους:
1)Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρόσωπο που δεν είναι αποδεκτό από τους Αμερικανούς. Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός της Ελλάδας που δεν έχει γίνει ως σήμερα δεκτός στον Λευκό Οίκο (ούτε αντίστοιχα δέχθηκε Αμερικανό αξιωματούχο εδώ). Ουσιαστικά, επί πρωθυπουργίας του, οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις έχουν βυθιστεί στο χειρότερο σημείο της ιστορίας τους.
2)Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αντίθετα, είναι αρεστός στους Αμερικανούς. Στην τελευταία επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, δεσμεύθηκε δημοσίως πως οι ΗΠΑ θα παρέχουν δωρεάν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ελλάδα.
3)Καλές οι σχέσεις που έχει με τον Λευκό Οίκο και η Ντόρα Μπακογιάννη.
4)Βενιζέλος – Κουβέλης δεν θέλουν η χώρα να πάει σε εκλογές.
5)Οι σχέσεις του Α. Σαμαρά με τους Βενιζέλο- Κουβέλη, δεν βρίσκονται και στο καλύτερό τους σημείο…..
 
 
πηγή 
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2122.html

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.....


ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ
Ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ,ΕΠΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΟΚΤΩΡΑ Α.ΔΡΟΥΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ
ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.


1.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ.ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΤΩΡΑ;


ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Διεθνολόγος-Στρατιωτικός Αναλυτής./Ειδικός σε θέματα παγκόσμιας Ασφάλειας
Διαλέκτης σε Σχολές διαφόρων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και σε ειδικά κέντρα αναλύσεων για θέματα ασύμμετρων απειλών-τρομοκρατίας-διασποράς Όπλων Μαζικής Καταστροφής κα. Συγγραφέας πολλών άρθρων και αναλύσεων σε καθημερινή βάση πάνω σε πολιτικά, στρατιωτικά και στρατηγικά θέματα. Διαχειριστής της ιστοσελίδας www.drougos.gr
Και συνδιαχειριστής της ιστοσελίδας  www.analystsforchange.org

Ιδιαίτερα συμμετοχικός στους χώρους της κοινωνικής δικτύωσης και των νέων τεχνολογιών, μέλος σε περίπου 150 διεθνή ινστιτούτα σε όλες τις ηπείρους. Συγγραφέας πολλών εργασιών σε αγγλική-γαλλική, γιος θανούντος στρατιωτικού και από πλευράς χόμπι μου αρέσουν η μουσική (ειδικά τα τραγούδια των κρατών της νότιας Ευρώπης, Ελληνικά), ως επίσης το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το γκολφ και οι βόλτες μου σε Βαυαρία, Νορμανδία και στον Κόλπο.

2.ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΥΠΕΡ;ΚΑΤΑ;ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

Από την πρώτη στιγμή είμαι  εναντίον όλων των μνημονίων της εθνικής καταισχύνης, της υποτέλειας και του εξαναγκασμού της χώρας σε μία νέα οικονομική αυτή την φορά κατοχή. Θεωρό ότι τα μνημόνια αλυσόδεσαν την πατρίδα μας  στα κοράκια της πιο βρώμικης Ευρωπαϊκής και Γερμανο-κατευθυνόμενης γραφειοκρατίας και πρέπει με όλα τα μέσα να φύγουμε από την κηδεμονία των τρισάθλιων ευρωτοκογλύφων και των σύγχρονων οικονομικών Γκεσταπιτών.  Δεν μπορεί πολιτικοί κακίστου είδους και μειωμένων γνώσεων να οδηγούν την χώρα σε οικονομική  κοινωνική άβυσσο, και κάποιοι αντί να ντρέπονται να τα υποστηρίζουν κιόλας. Μάλλον είναι όντα από άλλο πλανήτη και από παράλληλο σύμπαν. Δεν μπορεί για χάρη των προσωπικών τους συμφερόντων να αποδέχονται την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού μας, τις αυτοκτονίες συνανθρώπων μας , και την εξάλειψη της πατρίδας μας. Είναι οι σύγχρονοι εφιάλτες και συνδαιτυμόνες οικονομικών κατακτητών σε μία χώρα που δυστυχώς κάποιοι απαράδεκτοι πειρατές του πολιτικού συστήματος  την έχουν  φέρει σε μαύρα χάλια. Ευτυχώς σύντομα ο αφέντης λαός που είναι του κόσμου του φως θα στείλει όλους αυτούς εκεί που πρέπει και ειδικά στην περιφρόνηση. Δεν μπορεί φίλε Γιάννη εγώ που έχω δώσει παρουσία και συμμετοχή σε αγώνες για ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, να είμαι μνημονιακός. Θα ήταν για εμένα ότι χειρότερο. Η πορεία μου τα τελευταία τρία χρόνια μέσα από διαφόρους χώρους αποδεικνύει ότι τα μνημόνια είναι καρκινώματα, και πρέπει να εξολοθρευτούν, και σύντομα μα πολύ σύντομα θα εκλείψουν. Μνημονιακοί  είναι οι φοβικοί, οι απόγονοι Γερμανοτσολιάδων , οι ευκαιριακοί, οι λαοπλάνοι και οι «ύαινες’, που κρύβονται στο χώμα και βγαίνουν να κατασπαράξουν τα υποψήφια θύματα τους…Δεν μπορεί εγώ που υποστήριξα και υποστηρίζω τις κοινωνικές αναστατώσεις στο πρώην ανατολικό μπλοκ, στην Αφρική, στο Θιβέτ, ως  και εκείνη της Αραβικής άνοιξης (με τα υπέρ και τα κατά της) να είμαι υπέρ σκλαβωμένης πατρίδας.  Η  οικογένεια μου-όπως γνωρίζεις - ήταν πάντα δημοκρατική και άτομα εναντίον ολοκληρωτικών τάσεων. Μακριά από μένα τα μνημόνια. Όσοι τα υποστηρίζουν εδώ –απλά επικαλούμαι Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβαση-«Έλληνες όντες εναντία τοις Έλλησι υπέρ Βαρβάρων εμάχοντο».

3.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ;ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Ανάκαμψη έντιμα δεν βλέπω για 6-8 χρόνια. Έρχονται άσχημες μέρες. Και για αυτό ευθύνονται οι πολιτικοί μας που δεν έχουνε τσαγανό και τα μνημόνια που υπέγραψαν και ναρκοθέτησαν το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν θα πρέπει να μιλάνε αυτά τα άτομα.  Και μόνο που μιλάνε κάνουνε κακό στον τόπο. Η χώρα πρέπει να κινηθεί προς τις ΗΠΑ, τις ισχυρές αναδυόμενες αγορές της BRICSA (ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΡΩΣΙΑ-ΙΝΔΙΑ-ΚΙΝΑ-ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ) και να επιδιώξει με τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου ένα ειδικό σχέδιο Μάρσαλ-2 για τις οικονομίες μας. Είναι η ώρα για ένα νέο πλαίσιο συνολικής ρύθμισης των χρεών των κρατών του νότου , με γενναία έμφαση στις παραγωγικές επενδύσεις και στην πολυεπίπεδη εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών. Είναι η χρυσή ευκαιρία να επιλύσουμε με ένα νέο 1946-1948 τα  ζητήματα  των χρεών , γιατί ως χώρα δεν μπορούμε  να αντιμετωπίσουμε το δυσβάστακτο χρέος στο όποιο διαδοχικές κυβερνήσεις της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ μας έφεραν εδώ.  Δεν φταίει ο λαός για την διαφθορά. Αυτοί οι άσχετοι και εντολοδόχοι πολιτικοί μας έφεραν εδώ. Και πρέπει να πληρώσουν μια μέρα. Διαχρονικά. Υπάρχει και θεός. Υπάρχει και Γουδή.  Συνεπώς απαιτείται μία νέα διεθνής διάσκεψη για την ρύθμιση των χρεών και από εκεί και πέρα δυναμική εμπλοκή στις νέες διεθνείς τάσεις. Οι Έλληνες είναι πανέξυπνοι και προσαρμόσιμοι άνθρωποι. Πολιτικούς δεν έχουν τώρα του ύψους ενός Ι.Καποδίστρια, Ε.Βενιζέλου  και άλλων. Πατριώτες πολιτικούς χρειαζόμαστε. Και δυνατούς στρατιωτικούς για να χειριστούν καταστάσεις κρίσεων στα μείζονα εθνικά μας θέματα. Είμαι αμετανόητος δημοκρατικός . Το ξέρες άλλωστε.

4.ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ;

 Σε όλες τις ετήσιες κρίσεις των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ γίνονται απίστευτα κομματικές παρεμβάσεις. Είναι ντροπή του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Δουλεύουν πάνω σε κομματικές λίστες. Οι πολιτικοί δεν θέλουνε την αξιοκρατία στο στράτευμα. Οι κυβερνήσεις της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για όλα αυτά. Άλλα και οι στρατιωτικοί που τα ανέχονται. Τι πράγματα είναι αυτά. Επειδή όπως γνωρίζεις τους ξέρω επί 15 και πλέον χρόνια πολύ καλά, και με είχαν διαλέκτη-καθηγητή κλπ, αν ήμουνα Υπουργός Άμυνας από τους τελευταίους 10 αρχηγούς των διαφόρων γενικών Επιτελείων , τους 8 σε κάθε Επιτελείο θα τους είχα αποστρατεύσει με τον βαθμό το πολύ συνταγματάρχη. Είμαι ένθερμος οπαδός της αξιοκρατίας. Ποτέ δεν κοίταξα κομματικές τάσεις. Είναι ντροπή να γίνονται τέτοια. Όσους αξιωματικούς βλέπουν στο σύστημα ότι έχουνε γνώσεις και άποψη τους πετσοκόβουνε, οι δόλιοι και κομματοκύνες, που μισούν την αξιοκρατία γιατί είναι παντελώς άχρηστοι. Άλλα θέλει Υπουργούς Άμυνας να μην καταλαβαίνουν από κομματικές γραμμές. Είμαι υπέρ των αξιοκρατικών γραμμών.  Σαν βλέπω κάποιους συστημικούς στρατιωτικούς σε κοινωνικές εκδηλώσεις άσε μην πω καλύτερα.  Που να συγκριθούν με ομόλογους τους στο εξωτερικό.
Εδώ πέρασαν 30 χρόνια να εμφανιστεί ένας Α/ΓΕΣ ,λεβέντης, όπως ο φίλος μου αντιστράτηγος Κωστας Ζιαζιάς για να παραιτηθεί, γιατί  ο άνθρωπος με την εντιμότητα και αξιοπρέπεια του  δεν μπορούσε να ανεχθεί αθλιότητες και κομματικές γραμμές. Ο Ζιαζίας  είναι και θα είναι παράδειγμα στους νεότερους αξιωματικούς. Είμαι σε μεγάλες παρέες φίλων αξιωματικών και μου λένε ότι «έδειξε δρόμο», και παρατηρώ κάτι άλλους…και λέω θεέ μου βάλε το χέρι σου μην γίνει κανένα κακό και φθάσουμε αλλού.
Και στις τελευταίες κρίσεις έγινε όργιο κομματικών παρεμβάσεων. Αν ήμουνα υπουργός θα κοιτούσα μόνο τα βιογραφικά. Αρρωσταίνω με τα κομματικά ειδικά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για αυτό και οι ηγεσίες δεν είναι αποδεκτές. Βγες να δεις πως τις σχολιάζουν… ξέρεις στις ΕΔ πήραμε πολλά σωστά από τους Αμερικανούς. Ε δεν θα έπρεπε να πάρουμε και κάποιες τάσεις αξιοκρατίας…που έχουνε…Θα έπρεπε…

5.ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ;

Εκλογές βλέπω πολύ σύντομα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Και αν δεν έλθουνε με την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση με το κλείσιμο της ΕΡΤ(χουντική ενέργεια που ούτε τα βρόμικα φασιστικά καθεστώτα στη νότια Αμερική δεν υιοθέτησαν). , πολύ λίγο παρακάτω θα σκάσουν δυο πάρα πολύ μεγάλα και σοβαρά  θέματα…’Αρα σύντομα. Δεν μπορώ να αποκλείσω την περίπτωση λόγω  της ΕΡΤ. Μπορεί να επιδιώκει ο Σαμαράς έξοδο τώρα πριν συμβούνε τα άλλα…Και θα έλεγα καλύτερα τώρα.  Θέλω να πιστεύω ότι οι άλλοι δυο συνδαιτυμόνες της τρικομματικής θα επιμείνουν στις θέσεις τους για την ΕΡΤ. Δεν προχωρά η κατάσταση. Δεν μπορεί να είσαι στα τάρταρα και στην λάσπη ως και βορά των «αλιγατόρων» της Γερμανικής τραπεζικής χούντας  και να υποστηρίζεις ότι είσαι στην Εδέμ. Με ένα λαό εξαθλιωμένο και με όλα υπό κατάρρευση. Εγώ ζητώ εδώ και μήνες εκλογές, με τις απειροελάχιστες δυνάμεις μου. Αφέντης λαός.  Μόνο αυτός. Όλοι οι άλλοι είναι για το συμφέρον τους. πάντως και πολλοί ξένοι αναλυτές μου έλεγαν ότι τελειώνουν σύντομα τα «παλληκάρια…».

6.Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ; ΠΟΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ;

Είμαι και το έχω γράψει και παρουσιάσει με ευθαρσή τρόπο  και εντιμότητα -και το ξέρεις- υπέρ μιας άλλης κυβέρνησης , με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην όποια εκτιμώ ότι θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου , στελέχη της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητες προσωπικότητες/μη-κομματικές για τα Υπουργεία Εξωτερικών-Άμυνας και Δημόσιας Τάξης. Κάνω λόγο για «μωβ» κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι καιρός για κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ.  Γνωρίζω τις διαφωνίες αρκετών. Τις σέβομαι. Άλλα δεν είμαι στην ίδια βάρκα μαζί τους για να περάσουμε το ποτάμι. Εγώ πάντοτε μιλώ με στοιχεία και καθαρά λόγια. Δεν κρύβομαι. Οι φοβικοί και οι συστημικοί το κάνουνε. Δικό τους το θέμα. Καλώς διαφωνούν. Άλλα συγνώμη  συνέλληνες, δεν μπορεί αυτοί που έφεραν την πατρίδα μας στο χάος να προσπαθούν να διαχειριστούν -πάνω σε μια πατρίδα που πονάει και αιμορραγεί- το χάος. Νισάφι πια. Μας κούρασαν. Μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, αλλά είναι καιρός για κάτι άλλο πριν τελείως εξαφανιστούμε…Σταράτα λόγια. Τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες….για κομματόσκυλα.  Εκτιμώ ότι είναι η ώρα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί μίας τέτοιας προσπάθειας γενναίων και προπαντός αγωνιστών. Φυσικά τα κόμματα που θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν ενεργά και πολύ-δραστικά στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας. Και φυσικά το ξεκαθαρίζω. Από την πρώτη νύχτα της επικράτησης  τέρμα στα μνημόνια της εθνικής αναξιοπρέπειας.  Ασφαλώς φίλε Γιάννη έχω δεχθεί κριτική για την θέση μου. Αυτό είναι καλό και υγιεινό.  Δεν ανησυχώ για τα όσα λένε κάποιοι για τα εθνικά μας θέματα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου μάλιστα. Γιατί αυτοί εδώ, που τόσα χρόνια έχουνε κάνει χωρίς να έχουν εργαστεί την εξουσία ως χώρο τους  είναι πιο πατριώτες από τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο; μην τρελαθούμε…. Έχουμε βαρεθεί τόσα χρόνια με ένα σωρό υποχωρήσεις…αρκετά,  πρέπει κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

7.ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ;

Δεν είμαι υποστηρικτής των θεωριών συνωμοσίας. Αυτοί που τις χρησιμοποιούν  δεν πιστεύουν στην επιστημονική θεώρηση των εξελίξεων. Ίσως κάποιες σε ορισμένα θέματα να ισχύουν…αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι μας ψεκάζουν και μας κρατάνε σε καταστολή…Εκτιμώ ότι τον έμαθαν τον Έλληνα στην καναπεδολογία και στο να μην συμμετέχει ενεργά σε αντίσταση απέναντι σε αδικίες. Η αντίσταση είναι νόμιμη, όταν έχουν διαπραχθεί εγκλήματα σε βάρος της εθνικής και κοινωνικής μας υπόστασης. Τώρα που τελείωσαν και οι τελευταίες οικονομίες για τους πλειστούς, τώρα ενεργοποιούνται. Μπράβο στην αντίδραση για την ΕΡΤ. Ξέρεις τις ΗΠΑ υπάρχει το γνωστό Ινστιτούτο Αλμπερτ Αϊνστάιν που προωθεί τις ιδέες της κοινωνικής ανυπακοής, της μη-βίαιης άμυνας  και εναλλακτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση των κρατικών και συστημικών μοντέλων διακυβέρνησης. Επειδή όπως ξέρεις ήμουνα σε Σερβία-Γεωργία και Ουκρανία στις έγχρωμες εξεγέρσεις, είναι καλό από τις 198 και πλέον ιδέες και επιλογές να πάρουμε μαθήματα.LESSONS LEARNED για κοινωνική ανυπακοή. Είναι όλα γραμμένα…αλλά δεν διαβάζουμε…

8.ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ;

) Ο ΣΥΡΙΖΑ  αυτή την στιγμή είναι η ελπίδα. Ασφαλώς δεν τα επιλύει όλα. Δεν μπορεί όμως  να τα επιλύσει η Χρυσή Αυγή, αν και θα έχει έντονη παρουσία σε ποσοστά και σε βουλευτές στην επόμενη βουλή. Αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει. Καθαρά λόγια.  Ανησυχώ από κάποιες ακραίες θέσεις της. Αλλά με τέτοιες δεν κυβερνάς. Δεν έχει πρόγραμμα. Όμως από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα μεταναστών κυρίως και σε ορισμένα άλλα θέματα. Επειδή έχω εμπειρίες από τέτοιους συνασπισμούς κομμάτων στον εξωτερικό είμαι αρκετά αισιόδοξος. Γνωρίζω τις ευαισθησίες πολλών. Άλλα βλέπω άσχετα αν δεν το βλέπουν πολλοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει εμπιστοσύνη και στους νεότερους αξιωματικούς… Είναι πασιφανές ότι πρέπει να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων. Και επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναθεωρήσει τις σχέσης μας σε πιο χαλαρές  με την ΕΕ. Για μένα το πρόβλημα είναι η Ευρωζώνη. Αντίθετα θα έλεγα ότι μία τέτοια κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει πνοή στην χώρα μας σε διεθνή και άλλα ζητήματα.

9.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΟΖ;

Στο θέμα της ΑΟΖ έχουν γραφεί πολλά. Είναι σημαντικό να δούμε αν όπως είμαστε τώρα μπορούμε να στηρίξουμε ΑΟΖ. Με τα μέσα που διαθέτουμε όχι. Τώρα πολλοί ΑΟΖΟΛΟΓΟΙ που εμφανίστηκαν την τελευταία τριετία ως μανιτάρια….έχουνε από πίσω και άλλα συμφέροντα. Χρειάζονται ενδελεχείς διεθνείς και άλλες αναλύσεις για όλα αυτά. Επίσης δεν μας ευνοεί το πολιτικό σκηνικό στην βόρεια Αφρική. Άρα καλύτερα να δούμε λίγο πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Όλα στα λόγια φαίνονται καλά, όμως που ήσαν όλοι αυτοί οι ΑΟΖΟΛΟΓΟΙ-υπερπατριώτες όταν η χώρα μας δέχονταν συνεχή χαστούκια από την Τουρκία… που ήσαν τότε όλα αυτά τα παλικάρια…..Από θεωρίες άλλο τίποτα…έχω κουραστεί….λύσεις δεν βλέπω.

10.ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Η περίπτωση θερμού επεισοδίου δεν αποκλείεται. Θα έλεγα μάλιστα, ότι όταν αποκλιμακωθεί κάπως η ένταση στην ΣΥΡΙΑ, όπου αναμένω μέσα στην χρονιά δραματικές αλλαγές, είναι πιθανό να το έχουμε, ειδικά στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ ΚΩ και ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ. Είναι πολύ ευπαθής περιοχή για εμάς. Δεν νομίζω ότι θα προκαλέσει σύρραξη με την Τουρκία, αλλά στον Χειρισμό Κρίσεων δεν έχουμε και ότι καλλίτερο. Οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί μας θα πρέπει να πάνε να παρακολουθήσουν άμεσα ειδικά φροντιστήρια για CRISIS MANAGEMENT. Ξέρεις οι ασύμμετρες απειλές είναι οι χειρότερες και μπορούν να προκαλέσουν άλλες παρενέργειες. Και οι δικοί μας είναι θεωρητικολόγοι…

11.ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΗΠΑ;

Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι πάντοτε στενές σε πολιτικό-οικονομικό-στρατιωτικό και πολιτιστικό πλαίσιο.  Μιλώ πέραν ορογένειας. Έχουν αλλάξει οι καιροί. Εκτιμώ ότι παρά τα λεγόμενα οι Αμερικανοί θα εξακολουθήσουν να κυριαρχούν στον παγκόσμιο χάρτη. Θα πάρει χρόνια για να ανακάμψει η Ρωσία, ενώ δεν βλέπω την Κίνα πέραν της Ασίας-Ειρηνικού να καθίσταται απειλητική.  Μπορεί οι Κινέζοι να έχουν διεισδύσει στην Αφρική και Λατινική Αμερική, αλλά δεν μπορούν να κάνουνε πολλά. Είναι περικυκλωμένοι. Οι Αμερικανοί έχουν 14 συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη περιφερειακά της Κίνας. Να ξέρεις κάτι. Πάντοτε θα επικρατούν οι δυνάμεις που ελέγχουν τις θάλασσες. Μην επηρεαζόμαστε πολύ από τους διαφόρους θεωρητικολογούς των χερσαίων χώρων. Οι Αμερικανοί , όπως και στο παρελθόν οι Βρετανοί κυβερνούσαν και κυβερνούν. οι Γερμανοί και οι Ρώσοι είναι οι χαμένοι. Το ίδιο θα συμβεί και με την Γερμανία σε λίγο καιρό. Άρα η χώρα μας θα πρέπει να διατηρεί στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ. όχι υποκλισιακές. Άλλα ανοικτές και δεν χρειάζεται να είναι μέσω ΝΑΤΟ. Το τελευταίο αρχίζει να ξεθωριάζει….τα έχω γράψει όπως ξέρεις.. Ξέρεις  λέω ναι στο ΝΑΤΟ, αλλά σε τι ΝΑΤΟ. Η συμμαχία έχει ξεφύγει των αρχών της,….Αλλάζει ο κόσμος. Συμφωνώ αλλά μήπως πρέπει να σκεφθούμε για κάποιο άλλο ΝΑΤΟ για τον 21ο αιώνα;

12.ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ;

) Με την Ρωσία οι σχέσεις είναι σημαντικό να είναι καλές. Άλλα να λαμβάνουμε υπόψη τις δυσχέρειες που έχουνε…μην περιμένουμε πολλά. Δεν μπορούνε να κάνουν πολλά. Είναι ενεργειακή υπερδύναμη, αλλά δεν είναι στρατιωτική. Άσε που υπάρχουν σενάρια διάλυσης της…Συνεπώς σε ζητήματα πολιτικά-ενεργειακά και πολιτιστικά διάκειμαι θετικά για δυναμικές σχέσεις με την Μόσχα. Υπάρχει μέλλον.. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Συρία για να κρίνουμε το πώς ενδεχομένως να αντιδράσει σε περιπτώσεις κρίσεων στις θερμές θάλασσες.

13.ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ;

Γνωρίζεις τις στενές , διαχρονικές και φιλικές μου σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο. Επίσης είναι γνωστό ότι αντιπαθώ το καθεστώς ΑΣΑΝΤ στην ΣΥΡΙΑ. Άλλα όχι να αντικατασταθεί από Σαλάφια, τζιχάντια και παραφυάδες της ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ.  Στην Συρία θα παιχτούν πάρα πολλά παιχνίδια….για  ΛΙΒΑΝΟ-ΙΡΑΚ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Το Ισραήλ είναι σημαντικός παράγοντας στην περιοχή, και οι σχέσεις μας να διατηρηθούν, αλλά να είναι ισουψείς. Ζητάνε συνέχεια χώρους για στρατιωτικές ασκήσεις…κλπ. Εμείς από αυτά τι κερδίζουμε….Τους έχουμε δώσει στοιχεία για τους S-300 . Ωραία αλλά εμείς τι πήραμε από το Τελ Αβίβ. Οι διάφοροι παραμυθολόγοι λένε ασυναρτησίες και φληναφήματα .Δεν είναι έτσι….επίσης πρέπει να εμμένουμε στην συνεχή και δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού. Οι άνθρωποι δικαιούνται πατρίδα και αποδεκτά σύνορα με το Ισραήλ. Άρα μην δίνουμε πολλά ενώ δεν παίρνουμε τουλάχιστον τα ίσα. Παραμένω σκεπτικός για πολλά….
14.ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ;

Με τα Αραβικά και λοιπά κράτη οι σχέσεις μας θα πρέπει να είναι πάντα καλές. Η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύει όλες τις ειρηνευτικές και ανθρωπιστικές προσπάθειες στην μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική. Έχουμε διαχρονικούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και δεν πρέπει να τον αφήνουμε στο έλεος των Τούρκων.
15.ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΠΩΣ;

Δεν αποκλείω τρομοκρατικά χτυπήματα στην χώρα μας, μέσα στα επόμενα χρόνια. Επίσης μέσα στην Ελλάδα βρίσκονται πολλά παρακλάδια ακραίων Ισλαμικών κύκλων, ομάδες του Αλβανικού και Υπερκαυκάσιου οργανωμένου εγκλήματος,  Η χώρα μας υστερεί στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, και ειδικά της τρομοκρατίας. Η τελευταία έχει προχωρήσει με εντυπωσιακά βήματα σε σχέση με το παρατεταμένο αντάρτικο πόλεων, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, το εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων μαζικής καταστροφής κλπ. Παράλληλα πέραν της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, θα πρέπει να εξετάσουνε και τις αιτίες που προκαλούν την τρομοκρατία, όπως την κοινωνική αδικία, τις θρησκευτικές διαφορές, τα μειονοτικά-αποσχιστικά ζητήματα κλπ.
16.ΘΕΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ;

Η περίπτωση της Δυτικής Θράκης χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πολιτεία. Επί του παρόντος δεν βλέπω Κοσοβαροποίηση της περιοχής. Άλλα όσο εμείς καταρρέουμε, και δεν δείχνουμε την απαραίτητη ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα, οι αντίπαλοι μας θα τα εκμεταλλευτούν…Επί χρόνια ακούμε πολλά και ανούσια λόγια. Έχω λόγω ομιλιών επισκεφθεί κάθε γωνιά της Θράκης. Πολιτικοί άλλα και στρατιωτικοί που έφθασαν σε ανώτατες θέσεις δεν έκαναν τίποτα ή οριακά πράγματα.. Η περιοχή χρειάζεται δυνατές οικονομικές-εργατικές-πολιτιστικές-ενεργειακές- Το θέμα δεν είναι αποκλειστικά το προξενείο Κομοτηνής. Είναι θέματα πληθυσμιακής και τραπεζικής διείσδυσης που με προβληματίζουν πάρα πολύ…Επίσης έχουν ξεπεραστεί οι παραδοσιακές μορφές πολέμων….Δεν λέει τίποτα πλέον ότι είναι εκεί το Δ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ κλπ….Αυτά είναι για άλλες δεκαετίες. Χρόνια διδάσκω πολεμολογία και μπορώ να σου προκαλέσω άλλα πράγματα….Τα θέματα δεν είναι μόνο στρατιωτικά…

17.ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ;

Η θητεία κακώς επί Μειμαράκη και Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού (εα)  Δ.Γράψα μειώθηκε.   Πολιτικάντικες αντιλήψεις αδαών πολιτικών .Ασφαλώς όπως είπα έχουν αλλάξει οι πόλεμοι. Ασφαλώς οι πόλεμοι του παρόντος και του μέλλοντος θα είναι διαφορετικοί. Όμως στην χώρα μας για κάποιο διάστημα ακόμα χρειάζεται η στρατιωτική θητεία. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της Ολλανδιας ή της Ιρλανδιας. Αλλά η στρατιωτική θητεία να είναι επίκαιρη, χρήσιμη, ευέλικτη, εξελισσόμενη και να προσφέρει κάτι. Και φυσικά να σταματήσουν τα ρουσφέτια με τους στρατευμένους…Αυτή την στιγμή όχι αύξηση. Και όπως γνωρίζεις και έχω γράψει, να λάβει χώρα μια ουσιαστική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Όχι αυτή η τελευταία…αυτή είναι για επιεικώς γέλια…ή κλάματα…

18.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ UCC ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Είμαι σίγουρος και από στοιχεία που έχω δει κατά καιρούς σε εσωτερικό και εξωτερικό ότι παράνομοι πυρήνες των λεγόμενων απελευθερωτικών στρατών της Τσαμουρίας και του Κοσόβου υπάρχουν στην χώρα μας, και αν παρουσιαστεί η ευκαιρία θα ενεργήσουν…Έχουν οπλισμό και διαθέσιμους άνδρες. Πρέπει να ενδυναμώσουμε τις επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες των Σέρβων-Κροατών και Σκοπιανών. Έχουνε καλό υλικό για να το λέω… χρειάζεται ηλεκτρονικοποίηση των μεθοριακών ζωνών(χρήσιμα είναι κάποια μοντέλα από την Αμερικανό-μεξικανική μεθόριο και από την Ισπανό-αφρικανική). Επίσης καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών κλπ. Όλα συνδέονται….συγκοινωνούντα δοχεία των ασύμμετρων απειλών. Έχω γράψει μελέτες πάνω σε αυτά επί χρόνια αλλά οι αρμόδιοι κοιμούνται….έχουνε διαλυθεί όλα…

19.ΗΠΑ η ΕΕ;

Αν και είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν μπορεί να είσαι με μια εθνοκτόνο ΕΕ και ειδικά την χολεριακή Ευρωζώνη. Εκτιμώ ότι με τις ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-ΠΟΛΥΑΞΟΝΙΚΗ και ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ σχέση με ανοικτούς ορίζοντες για τα προσεχή 20 χρόνια. Επίσης με τις αναδυόμενες δυνάμεις του πλανήτη. Με την ΕΕ σε στρατιωτικό επίπεδο περιορισμένες επαφές. Είναι οι ιδέες της απολυτίκια θεωρητικολογίας και κατάλογοι ανερμάτιστων θεμάτων. Δεν μπορώ να καταλάβω για μια 6μηνη προεδρία της ΕΕ το 2014..….του τρέχα γύρευε…γιατί δίνουμε τόσο σημασία….Δεν κερδίζουμε τίποτα. Όσους βλέπω να λένε παχιές λέξεις για Ευρωάμυνα και στρατιωτικές μονάδες της ΕΕ με πιάνουν τα γέλια…Εδώ δεν μπορεί η ΕΕ να σταθεί οικονομικά είναι δυνατό να σταθεί στρατιωτικά; Παραφιλολογίες και λεκτικές ακροβασίες…δεν θέλω να περάσω σε λεπτομέρειες γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος. Ας λύσει η Ευρώπη άλλα ζητήματα και βλέπουμε…Γραφειοκρατίες της μυθοπλασίας, και φαντασιοπληξίας. Φτιάχνουν κάστρα στον πάγο…
20.ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι για την κάθε μία ερώτηση σου, θα μπορούσε να γίνει ολόκληρη συνέντευξη. Απλά 4 πράγματα θέλω να επισημάνω
*Έρχεται σφοδρή κρίση στην ΣΥΡΙΑ και μάλλον θα πιάσει και γύρω περιοχές. Η απόφαση των ΗΠΑ να κάνουνε κάτι παραπάνω μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα…..
*Οι αναλυτές πρέπει να παραδέχονται τα λάθη τους. Έγραψα προ καιρού ότι προσωπικά δεν περίμενα να αντέξει ο ΑΣΑΝΤ μέχρι τώρα. Περίμενα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2012 να έχει τελειώσει. Βλέπω αντέχει. Σε πρόσφατα συμπόσιο που ήμουνα άκουσα ότι 11 μυστικές υπηρεσίες ισάριθμων κρατών έπεσαν έξω. Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου. Έχει αρκετό δρόμο η Συρία και φυσικά το Ιράν που θεωρεί την μάχη της Συρίας, ως την μάχη του δικού του Στάλινγκραντ, ενώ για την φίλα διακείμενη στον ΑΣΑΝΤ Σιιτική οργάνωση ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ η Συρία θα είναι το δικό της Βιετνάμ…
* Ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ θα έχει λόγω της Συρίας νέα σειρά προβλημάτων  ίσως προσεχώς σε άλλη συνέντευξη σου τα εκθέσω αναλυτικά.
*Τέλος είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας που πονάει και υποφέρει εδώ και 3 και πλέον χρόνια. Χρειάζονται δυνατές αποφάσεις, με νέα κυβέρνηση  και έξοδος από τις νέο-Τσολακόγλιες επιλογές της συμφοράς, της άνευ όρων άθλιας οικονομικής συνθηκολόγησης  και της παράδοσης μας σε αχρείους Ευρωπαίους Ελλαδοκτόνους . Κατέθεσα τις απόψεις μου και αγαπητέ Γίάννη σε ευχαριστώ για την καλοσύνη και φιλοξενία.

ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

ΙΩΑΝΝΗΣ Σ. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΑΝΑΛΥΤΗΣ.
M.Sc.-M.B.A.
 
 
 
 
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7226.html

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΛΕΦΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ > Καταργούν το μοναδικό 583 ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ της Κόνιτσας

-Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
-Από πολύ καιρό πριν ήθελαν να καταργήσουν το τάγμα αλλά έκαναν πίσω μετά από αντιδράσεις φορέων και ιδιωτών.
-Τα χωριά των συνόρων στα χέρια κλεφτών, εμπόρων ναρκωτικών και αλβανοκατσαπλιάδων.
-Κάτω από το μισό το δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ.
-Αν φύγει και ο στρατός όλη η περιοχή έρμαιο των Αλβανών.

-Μετά από τις τράπεζες, τη ΔΟΥ, το ΙΚΑ, σειρά έχει ο στρατός.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Κόνιτσας:…
Τις τελευταίες στιγμές πληθαίνουν οι πληροφορίες για την κατάργηση του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα.
Εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, θα διαπραχθεί ακόμη ένα τραγικό λάθος, μια εγκληματική πράξη κατά του ακριτικού Δήμου και των κατοίκων του.

Μια τέτοια απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, θα δείξει για μια ακόμη φορά το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο, απέναντι σε ένα απομονωμένο και μεθόριο τόπο, καθιστώντας τον “ξέφραγο αμπέλι”.

Κάνουμε γνωστό σε όλους, ότι είμαστε απέναντι στην επιχειρούμενη σκληρότητα και αδιαφορία του κράτους, εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, θα αντιτάξουμε τη δική μας σκληρότητα με δυναμικό τρόπο.
Δε θα δεχθούμε αποφάσεις ερημοποίησης της περιοχής μας, αυξάνοντας την ανασφάλεια των κατοίκων του.

Σαν πρώτη αντίδραση, καλούμε σε επείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, αύριο Κυριακή 16/6/2013 στις 12 το μεσημέρι, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τον τρόπο αντίδρασής μας.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες του τόπου να παραστούσ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ :epirus-ellas.gr

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας.

 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/06/blog-post_708.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters