Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ 200ΔΙΣ!!!

"Δεν θα πάρετε μια!" - Πόρτα από τον Γερμανό πρόξενο σε γερμανούς που ζήτησαν για λογαριασμό μας τις αποζημιώσεις!


http://greeknation.blogspot.com/2011/06/200_06.html

44.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ!!!!

Ναι καλά διαβάζετε. 24.000 μετανάστες συνελήφθησαν τον Απρίλη και 20.000 Μάιο για ποινικές πράξεις!!!! Καταλαβαίνετε δηλαδή σε τι επίπεδα βρίσκεται η ξενόφερτη εγκληματικότητα...

Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό. 44.000 συνελήφθησαν αλλά οι φυλακές μας έχουν χωρητικότητα 7500 κρατουμένων περίπου... συν το ότι απελάσεις δεν γίνονται, συν και ο γελοίος νόμος του Καστανίδη που θέλει προηγούμενη αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για να φυλακιστεί κάποιος, καταλάβατε πως και οι 44.000 βρίσκονται και πάλι ελεύθεροι ανάμεσα μας.....
 
http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/06/44000-2.html

Έσπασε ο μυστικός κώδικας του Πλάτωνα.

Έρευνα έσπασε το μυστικό κώδικα του Πλάτωνα και αποκάλυψε την «κρυμμένη» μουσική δομή, που δεν πιάνει ανθρώπινο αυτί. Ο βρετανός ερευνητής εισχώρησε στο δαιδαλώδες «σπήλαιο» των ιδεών του Πλάτωνα , και κατάφερε να σπάσει το μυστικό μαθηματικό και μουσικό κώδικα, ο οποίος φαίνεται ότι κρυβόταν στα έργα του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.



«Ηταν σαν να ανοίγαμε έναν τάφο και να εντοπίζαμε μέσα του καινούργια έργα του Πλάτωνα», λέει ο δρ. Τζέι Κένεντι, ιστορικός της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Η ύπαρξη κρυμμένων μηνυμάτων στα πλατωνικά κείμενα είχε συζητηθεί αρκετές φορές στους επιστημονικούς κύκλους, έλειπε όμως μία συγκροτημένη θεωρία που να αποδεικνύει την ύπαρξή τους. Ο Βρετανός επιστήμονας, τα συμπεράσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση «Apeiron», αποκαλύπτει ότι ο Πλάτωνας χρησιμοποίησε μια διάταξη συμβόλων, εμπνευσμένη από τη θεωρία του Πυθαγόρα, για να δώσει στα έργα του μουσική δομή. Τον 6ο αιώνα π.Χ. ο Πυθαγόρας είχε διακηρύξει ότι οι ουράνιες σφαίρες παράγουν μια μουσική που δε γίνεται αντιληπτή με την ακοή. Ο Πλάτων μιμήθηκε αυτήν την κρυφή μουσική στην «Πολιτεία» και άλλα έργα του: τοποθέτησε ομάδες λέξεων που σχετίζονται με τη μουσική ύστερα από κάθε δωδέκατο του κειμένου, κρύβοντας έτσι ένα είδος κλίμακας με δώδεκα νότες.



«Ο Πλάτωνας θεωρείται συχνά μόνο φιλόσοφος, ενώ ήταν επίσης σπουδαίος επιστήμονας. Συμμετέχω σε ένα κίνημα ανάμεσα στους ιστορικούς των Επιστημών να στραφούν στη μελέτη των μαθηματικών του, της φυσικής, της μουσικής θεωρίας και της φυσιολογίας του», εξηγεί μιλώντας στον «Α» ο δρ Κένεντι, που εδώ και χρόνια ερευνά το πλατωνικό σύμπαν, πεπεισμένος ότι κρύβει πολλά ακόμη μυστικά. «Η αποκρυπτογράφηση της μουσικής δομής δείχνει ότι ο Πλάτων χρησιμοποιεί το συμβολισμό, πράγμα που μας οδηγεί σε πολλά άλλα είδη συμβολισμού», τονίζει.

Συγγραφέας και του βιβλίου «Space, time and Einstein», ο δρ Κένεντι συνεχίζει την έρευνά του στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία. «Η μελέτη μου, που πρέπει φυσικά να επικυρωθεί και από άλλους ειδικούς, δείχνει ότι οι απόψεις μας για πολλούς αρχαίους φιλοσόφους πρέπει να αναθεωρηθούν. Για παράδειγμα, ο Αριστοτέλης ήταν σκεπτικός στην πυθαγόρεια κληρονομιά. Καθώς η έρευνά μου δείχνει ότι ο Πλάτων ήταν οπαδός του Πυθαγόρα, διαπιστώνουμε ότι η απόσταση μεταξύ τους ήταν μεγαλύτερη απ’ όσο πιστεύαμε».




Ο Βρετανός ειδικός στέκεται ιδιαίτερα στις «τεράστιες πρακτικές επιρροές» της πλατωνικής σκέψης. Θυμίζει τη διαπίστωση του Ελληνα καθηγητή στο Πρίνστον Αλέξανδρου Νεχαμά: «Ο Πλάτων εκπροσωπεί το πέρασμα από την κοινωνία του πολέμου στην κοινωνία της σοφίας». 

Οπως λέει ο δρ Κένεντι, «μετά τον Πλάτωνα, στη θεωρία και συχνά στην πράξη, η πολιτική αφορούσε την κοινωνική δικαιοσύνη, πράγμα που δεν ήταν αυτονόητο πριν από αυτόν. Ο Πλάτων συνέβαλε επίσης στο να επηρεαστεί η δυτική παράδοση από τα μαθηματικά και την επιστήμη -από αυτό βιώνουμε τόσο τα οφέλη όσο και τις βλαβερές συνέπειες. Κι ακόμη, παρά το ότι στην «Πολιτεία» αντιμάχεται τους ποιητές, ο ίδιος ήταν σπουδαίος ποιητής. Η σαγηνευτική δύναμη κειμένων όπως το «Συμπόσιο», ο «Φαίδρος» και ο «Φαίδων» πηγάζει από το πάντρεμα της βαθιάς φιλοσοφικής του σκέψης και μιας υψηλής ποίησης».


promitheasblog.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_6385.html

Η λεηλασία του ναού της Αφαιάς από τους Γερμανούς,που όλοι αποκρύπτουν(+Βίντεο)


ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ "ΣΠΟΡ" ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ

Τα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία "άγνωστη" ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι!

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ΠΟΥ βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα γλυπτά και πόσοι τα έχουμε επισκεφτεί; Γιατί κανείς δεν ζητάει επισήμως την επιστροφή τους;

Η αρπαγή από τους Γερμανούς
Η ιστορία ξεκινάει το 1811, όταν ο αρχιτέκτονας Ch. R. Cockerell και ο φίλος του βαρώνος von Hallerstein, επισκέφθηκαν την Αίγινα και λεηλάτησαν το Ναό Αφαίας. Με αδιαφανείς διαδικασίες και δωροδοκία των ντόπιων προεστών, κρυφά μετέφεραν 17 αγάλματα και πολλά άλλα κομμάτια από τα αετώματα του Ναού στον Πειραιά.

Από εκεί, με τη βοήθεια του Αυστριακού Gropius, μέλους της ίδιας παρέας αρχαιοκαπήλων και "αρχιτέκτονα" της λεηλασίας των γλυπτών του Ναού του Απόλλωνα στις Βάσσες Αρκαδίας αλλά και την κάλυψη του Γάλλου προξένου Louis Fauvel (που, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Λόγιου Ερμή"), όταν έμαθε τι γίνεται έσπευσε στην Αίγινα και έκλεψε και αυτός ότι μπόρεσε και του συνεργάτη του λόρδου Έλγιν (!!!) Giovani Lusieri, έγινε μεταφορά στα Αγγλοκρατούμενα, τότε, Επτάνησα, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα από την Οθωμανική Διοίκηση.

To "σπορ" της αρπαγής εθνικών θησαυρών!
Διαπιστώνεται εύκολα ότι το ίδιο κύκλωμα περιηγητών και αξιωματούχων της εποχής είχε αναγάγει σε ... επικερδές "άθλημα" την αρπαγή των πολιτιστικών εθνικών μας θησαυρών. "Ευτυχώς", επειδή οι αρχαιοκάπηλοι "περιηγητές" αλληλοϋποβλέπονταν, είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ τους και δεσμεύτηκαν τα γλυπτά να μείνουν σε ενιαίο σύνολο, αλλιώς τώρα θα ήταν αδύνατος ο εντοπισμός τους.

Τελικά, εκτέθηκαν σε δημοπρασία, το Νοέμβρη του 1812 στη Ζάκυνθο. Προσφορές κατέθεσαν η Γαλλία, η Βαυαρία ενώ ο εκπρόσωπος της Αγγλίας θεώρησε μεγάλο το ποσό που έπρεπε να προσφέρει και
προτίμησε να παραμείνει στη Μάλτα και να κάνει κρυφές συζητήσεις με τον Cockerell για ακύρωση της πώλησης. Τελικά μετά από ένα αξιοθρήνητο διπλωματικό παρασκήνιο (στην πλάτη της "Ελλαδίτσας"), το 1814 κατέληξαν στη Γερμανία (τότε Βαυαρία).

Πού βρίσκονται σήμερα τα γλυπτά της Αφαίας
Σήμερα κοσμούν ειδική αίθουσα της Γλυπτοθήκης του Μονάχου και έχουν επονομαστεί ως "ΑΙΓΙΝΗΤΕΣ". Σύμφωνα με επισκέπτες, αν έλειπαν από εκεί, η Γλυπτοθήκη θα ήταν ένα επαρχιακό συνηθισμένο Μουσείο !!! Συγκινητική είναι η μαρτυρία Αιγινήτη που επισκέφθηκε την Γλυπτοθήκη του Μονάχου, εκεί κατά την είσοδο του και συγκεκριμένα στο ταμείο του ζητήθηκε να πληρώσει είσοδο για να θαυμάσει τα εκθέματα. Εκείνος με σθένος ψυχής και με πόνο καρδιάς αρνήθηκε να πληρώσει για κάτι που ήταν δικό του, για κάτι που ήταν της πατρίδας του, για κάτι που έπρεπε να είναι εκεί που γεννήθηκε στον Ναό της Αφαίας.

Δεν ξεχνάμε και δε ζητάμε αντίγραφα. Θέλουμε πίσω τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς όπου και αν βρίσκονται. Ο καιρός του ραγιαδισμού και της αποικιοκρατίας είναι περασμένος πια, για τα καλά στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Το παραπάνω άρθρο δεν θα μπορούσε να γραφτεί χωρίς τις πολύτιμες πληροφορίες από το ενδιαφέρον πορταλ www.aeginaportal.gr, ενώ το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθέι, έχει δημιουργήσει και "ανεβάσει" στο youtube o χρήστης dionisosb με τίτλο "Η κλοπή των γλυπτών της Αφαίας". Απολαύστε το:

 
pyles.tv/

Προσκύνησαν Τούρκοι και Γερμανοί τους Έλληνες Πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας!

«Αστεράκια» είδαν οι Γερμανοί πιλότοι των Eurofighter Typhoon και οι Τούρκοι των F-4E 2020 Terminator, από τις απανωτές «σφαλιάρες» που έφαγαν από την 343 Μοίρα «Αστέρι» της 115 Π.Μ. του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας από τις 2 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011.

Έχασαν όλες τις αερομαχίες από τα τέσσερα ελληνικά F-16 Block 52+, και οι δύο Έλληνες πιλότοι αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι πιλότοι της άσκησης. Κάτι που κάνει πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα: Η 343 είναι Μοίρα με ειδίκευση στις αποστολές SEAD, δηλαδή καταστολής αεράμυνας. Οι γερμανικές, ισπανικές και γαλλικές μοίρες που κατανίκησε είναι ειδικευμένες Μοίρες σε αποστολές αέρος-αέρος!

Τουλάχιστον κάποιος "παίρνει πίσω" το αίμα του ελληνικού λαού που του έχουν ροφήξει οι γκαουλάϊτερ της τρόϊκας, της Γερμανίας προεξαρχούσης.

Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους είναι ότι τα ισπανικά και γερμανικά Eurofighter Typhoon δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στα ελληνικά F-16, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά διέθεταν καλύτερο ραντάρ και έκαναν χρήση της υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς την χρήση μετακαυστήρα. Για τα τουρκικά αεροσκάφη δεν το συζητάμε: Μόλις ερχόντουσαν σε επαφή ραντάρ με τα ελληνικά μαχητικά ήταν «kill» με συνοπτικές διαδικασίες!

«Αυτοί είναι δαίμονες δεν είναι πιλότοι» σχολίασε Ισπανός συνάδελφός τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου φυσιολογικά, μετά απ’όλα αυτά. ο πρώτος και ο δεύτερος πιλότος ολόκληρης της άσκησης (συνολικά ψηφίζονται τρεις) εκλέχθηκαν από την ελληνική ομάδα! Μάλιστα τους ψήφισαν ακόμα και οι Τούρκοι, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Τα στελέχη της 343Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.

Πρώτος και κατακτητής του τίτλου «The Warrior of the TLP Course» ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και δεύτερος ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ενώ και ο τρίτος θα έβγαινε Έλληνας, αλλά για ευνόητους λόγους εκλέχθηκε ένας Πολωνός.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν αποστολές AI, OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, DEAD, No Flying Zone, CAS, PR και CSAR ημέρας και νύχτας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γιατί δεν πάει στην Αμερική ο Γιώργος;

  • Γιατί συνέλαβαν τον Στρως Καν οι Αμερικανοί; Μήπως για τον… λογαριασμό;
Πριν από λίγες ημέρες, σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μας έλεγε ότι μετά την ιστορία με τον Στρως Καν, ο Γιώργος αποφεύγει την μαμά πατρίδα όπως ο διάολος το λιβάνι. Το θεωρήσαμε συνωμοσιολογία έσχατης μορφής. Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να έχει πάθει φοβία με τα πάτρια εδάφη; Δείτε τι γράφει ο Πέτρος Λεωτσάκος στο bankingnews σχετικά με τα CDS. Τα περιβόητα CDS που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση credit event της Ελληνικής οικονομίας:
Τι θα συμβεί μετά το πιστωτικό γεγονός
Αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα τι θα συμβεί τελικά;
Πρωτίστως οι εκδότες των CDS οι 5 – 6 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν μέρος των CDS στους κατόχους τους. Ταυτόχρονα CDS θα πληρώσουν και όσοι τα κατείχαν πριν των τωρινών κατόχων.
Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται στην πληρωμή των CDS υπό την έννοια ότι δεν πληρώνει CDS. Βέβαια θα έχει χρεοκοπήσει και αυτό θα σημάνει ότι η Ελλάδα πλέον θα είναι 100% αναξιόχρεη και αφερέγγυα.
Εκτός από τις αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου που έχουν βάλει φωτιά διεθνώς αλλά στην Ελλάδα τα ΜΜ”Ε” παριστάνουν ότι …δεν υπήρχαν, είχαμε και μία ενδιαφέρουσα επισήμανση από Ολλανδό οικονομολόγο που φαίνεται να δένει το παζλ:
Για να κάνεις τα CDS ρυθμιστές της οικονομίας, πρέπει να καταφέρεις δύο πράγματα:
  1. Να πετάξεις την χώρα έξω από τις αγορές. Δηλαδή να δημιουργήσεις κλίμα ανασφάλειας, να τις απαξιώσεις, να τις δαιμονοποιήσεις, να συκοφαντήσεις τις δυνατότητες της οικονομίας σου.
  2. Να καταστρέψεις την πραγματική οικονομία. Δηλαδή να πάρεις σειρά μέτρων που να σταματήσουν κάθε μη κρατική οικονομική διαδικασία, να γονατίσεις την ανάπτυξη, να αυξήσεις τους φόρους σε επίπεδα σχιζοφρένειας σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, να βάλεις φωτιά στο κόστος ενέργειας και μετακινήσεων. Να διαλύσεις κάθε δραστηριότητα δηλαδή.
Είπαμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, όπλο του βατράχου είναι να τα χαλάσουν τα βουβάλια στην μοιρασιά.
Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_6643.html

Αμάρτησα για μιά καρέκλα...


Μια αθώα παρθένα- η κυβέρνηση Παπανδρέου- δρασκέλισε κατακόκκινη από ντροπή τη πόρτα του μπ⓪υρδέλου των ΜΜΕ!
Αίφνης η κυβέρνηση αντιδρά σαν παρθένα σε μπ⓪υρδέλο.

Πώς να εξηγήσεις διαφορετικά την ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει τα ΜΜΕ για «επικίνδυνη παραπληροφόρηση».

Εσείς, αξιότιμοι κύριοι της κυβέρνησης, δεν είστε που χορεύετε από την πρώτη στιγμή της ορκωμοσία σας το αρρωστημένο ταγκό της ...
διαπλοκής με τα «σεσημασμένα» ΜΜΕ;

Ο ποιητής Τηλέμαχος Χυτήρης δεν είναι αυτός στον οποίο έχετε αναθέσει την ιεραποστολή να σας φέρει πιο κοντά με εκδότες και καναλάρχες, oι οποίοι σε μια σοβαρή καπιταλιστική χώρα θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή για όλες τις παρανομίες που περιλαμβάνει η βίβλος του οικονομικού εγκλήματος-από το μαύρο χρήμα και τα πλαστά τιμολόγια ως τη φοροδιαφυγή, τους εκβιασμούς, το εμπόριο όπλων ακόμη και την κατασκοπία σε βάρος της χώρας.

Εσείς αξιότιμοι κύριοι της κυβέρνησης δεν είστε αυτοί που επιτρέπετε να λειτουργούν εφημερίδες και κανάλια τα οποία ανήκουν στους παραπάνω τζέντλεμαν;

Ως προς τι η οργή και οι κραυγές για βοήθεια;

Εδώ δεν πρόκειται για βιασμό αλλά για Μνημόνιο Αλλαξοκѽλι@ς που έχετε συνάψει τόσο εσείς όσο και οι γαλάζιες πεταλουδίτσες της ΝΔ-SATURN με τους νταβατζήδες, παραδοσιακούς και νεόπλουτους.

Και τι απειλή είναι αυτή ρε μπαγάσηδες, ότι αν καταρρεύσει η χώρα θα καταρρεύσουν και τα ΜΜΕ;

Ποια ΜΜΕ θα καταρρεύσουν; Οι πεθαμένοι;

Αυτοί είναι πιο νεκροί από σας, χλωμά πρόσωπα της συμφοράς.

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωσή σας θέλοντας να τιμήσουμε το χιούμορ του συντάκτη της:

«Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα. Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση. Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα. Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_5828.html

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει συνδρομή από τους πολίτες!

Τι και αν και αν η κυβέρνηση έκοψε πολλά από τα επιδόματα και τα προνόμια των μη προνομιούχων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, τι και αν η οικονομική κρίση «γονατίζει» καθημερινά τα ελληνικά νοικοκυριά, τι και αν η «αγανάκτηση» των πολιτών  οδήγησε πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα, το ΠΑΣΟΚ ζητά χρηματοδότηση από το υστερημά σας...

Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα ζητά την ευγενική χορηγία η καλύτερα την συνδρομή των πολιτών με συγκεκριμένη «ταρίφα». Συγκεκριμένα, συνίσταται συνδρομή των 12 ευρώ από ΑΜΕΑ, φοιτητές ανέργους και ... μετανάστες! Ενώ, ανεβαίνουμε στα 24 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Φυσικά , οι οικονομικές απαιτήσεις του κόμματος αυξάνονται για τους βουλευτές, από τους οποίους το κόμμα θα επιθυμούσε τα 400 ευρώ έκαστος. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να διαπιστώναμε αν πράγματι φιλέσπλαχνοι βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ. ή της ΝΔ (ακόμα καλύτερα αν πρόκειται για βουλευτές της ίδιας της κυβέρνησης) καταθέτουν 400 ευρώ το μήνα για την... οικονομική βοήθεια του κυβερνόντως κόμματος.

newpost 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_7884.html

Ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και το πατρικό του σπίτι δεν είναι αυτό που μας λένε!


Γράφει η Μαρία Σταματιάδου
Ποιος είναι ο πρώτος και σημαντικότερος προορισμός τουριστικών γκρουπ «Τούρκων» (όπως καταχρηστικά και αυθαίρετα αποκαλούνται συλλήβδην οι Μουσουλμάνοι) της ελληνικής Θράκης, όταν πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη; Το σπίτι του Κεμάλ! Πηγαίνουν μάλιστα εκεί, όχι μόνον ως τουρίστες, αλλά και/κυρίως ως προσκυνητές!
Φανταστείτε να μάθουν ότι το προσκύνημα δεν υπάρχει! Γιατί; Διότι ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην....
Θεσσαλονίκη, αλλά καταγόταν από ένα πολύ μικρό χωριό, κοντά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, την παλιά Χρυσαυγή, το Σαρίγερ, όπως ονομαζόταν παλιά.
Ο Κεμάλ γεννήθηκε στο Σαρίγερ, το 1881. Όταν οι Χριστιανοί πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη έφθασαν το 1922 εκεί, οι Τούρκοι του χωριού δεν είχαν φύγει ακόμα. Πέρασε ένας περίπου χρόνος για να φύγουν σταδιακά όλοι. Στο διάστημα αυτό, συγκατοίκησαν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Από τους ντόπιους Μουσουλμάνους έμαθαν οι Χριστιανοί πρόσφυγες, ότι εκεί είχε γεννηθεί ο Κεμάλ, και ότι μέχρι τα 8 χρόνια του φρόντιζε τα ζώα του πατέρα του.
Στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κεμάλ, στο Σαρίγερ, έμεινε αργότερα η οικογένεια του Ανδρέα Στάθη, μετέπειτα προέδρου του χωριού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το «παρατσούκλι» του κυρίου Στάθη ήταν «Κεμάλ», επειδή εγκαταστάθηκε στο σπίτι του. Επρόκειτο για ένα φτωχικό σπίτι, χτισμένο με πέτρες και πλίνθους, κολλητό με άλλα δύο σπιτάκια. Κάτω υπήρχε το χαγιάτι και επάνω είχε δύο δωμάτια.
Σήμερα δεν σώζεται τίποτε, διότι οι κάτοικοι της παλιάς Χρυσαυγής γκρέμισαν τα ετοιμόρροπα σπίτια της, για να πάρουν τις πέτρες και τα υλικά και να χτίσουν το καινούργιο χωριό τους, τη σημερινή Χρυσαυγή.
Η αλήθεια αυτή αποσιωπήθηκε από τον τουρκικό εθνικισμό, που θέλει να παρουσιάσει τον Κεμάλ γεννημένο στην Θεσσαλονίκη, η οποία άκμαζε στα Βαλκάνια την εποχή εκείνη –να του προσδώσει δηλαδή μια κοσμοπολίτικη καταγωγή– και όχι σε ένα άγνωστο φτωχό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά.
Το γεγονός ότι το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κεμάλ ήταν στο Σαρίγερ δεν ήταν άγνωστο στους Τούρκους. Μάλιστα, μέχρι το 1981, οι Τούρκοι πήγαιναν ατομικά εκεί, για να το επισκεφθούν και να προσκυνήσουν. Αργότερα πήγαιναν οργανωμένα, με λεωφορεία, μέχρι το 2007.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι περίπου το 1981, υπήρχε ένας ντόπιος αγελαδάρης, ο Κωνσταντίνος Γιαμουτζής, που γνώριζε το σπίτι και οδηγούσε τους προσκυνητές στον χώρο.
Οι κάτοικοι του χωριού θυμούνται ακόμη έναν Τούρκο από την Σμύρνη, κατά την περίοδο των τελευταίων οργανωμένων επισκέψεων με λεωφορεία, που απάντησε σε κάποιους που τον ρώτησαν, αν θέλει να πάει και στο σπίτι της Θεσσαλονίκης: «Αυτό είναι ψέμα. Ντροπή που άλλαξαν τον τόπο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Προσβάλλουν την μνήμη του. Δεν θα επισκεφτώ το ψευτο-σπίτι της Θεσσαλονίκης»
Πέρα από τον απλό λαό όμως, και οι Τούρκοι αξιωματούχοι γνώριζαν (και προφανώς γνωρίζουν) την αλήθεια. Το 1981, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Μουσταφά Κεμάλ, επισκέφθηκε την Χρυσαυγή (το κτίριο της τότε κοινότητας) ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης μαζί με τον γραμματέα του, σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελληνικός Βορράς», της 10ης Μαΐου 1981. Υπήρχαν μάλιστα και τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία.
Παρακάλεσε τότε τους κατοίκους να του υποδείξουν το ακριβές σημείο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Στάθηκε εκεί σαν προσκυνητής και τράβηξε πολλές φωτογραφίες. Σε κάποια στιγμή, αποκάλυψε στους Έλληνες συνοδούς του: «γνωρίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια, αλλά είναι δύσκολο να το παραδεχθούμε επίσημα και καταλαβαίνετε τον λόγο…».
Σύμφωνα με στοιχεία και από το ίδιο το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Κεμάλ, το σπίτι που σήμερα φέρεται σαν «σπίτι του», δεν είναι δικό του.
Τουρκικές βιβλιογραφικές πηγές αναφέρουν μαρτυρίες της ίδια της αδελφής του, της Μακμπουλέ, κατά τις οποίες, το πατρικό σπίτι τους είναι ένα άλλο, σε κοντινή γειτονιά. Τότε, γιατί επιμένουμε εμείς οι Έλληνες να δεχόμαστε ως σπίτι του Κεμάλ το συγκεκριμένο;
Η απάντηση βρίσκεται στις μεγαλοστομίες της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης», κατά τη δεκαετία του ’30, σύμφωνα με τις οποίες, αφού ο Κεμάλ είχε επιλέξει να διαδίδει ως τόπο καταγωγής του την Θεσσαλονίκη, θα ήταν άκομψο από την ελληνική πλευρά να τον διαψεύσει.
Φυσικά, έγιναν και οι σχετικές «κινήσεις»: Το 1934 η ελληνική κυβέρνηση ανάρτησε έξω από το σπίτι μία πινακίδα που έγραφε: «εδώ γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ». Και για να ενισχυθεί η όλη κίνηση, το 1937 η κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά έδωσε εντολή στον δήμο Θεσσαλονίκης να αγοράσει το σπίτι από την οικογένεια Σεραφειμίδου (έμποροι υποδημάτων), που το κατοικούσε.
Όταν η οικογένεια αρνήθηκε να το πουλήσει, προφανώς από εθνική ευαισθησία, το κράτος προχώρησε στην υποχρεωτική απαλλοτρίωσή του. Τότε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Μερκουρίου ενημέρωσε επίσημα, με επιστολή του, την κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού, ότι χαρίζει το σπίτι στο τουρκικό κράτος.
Σήμερα, το φερόμενο ως «σπίτι του Κεμάλ» στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί –μεταξύ άλλων– και ως μέσο στις πολλές προσπάθειες εκτουρκισμού των Πομάκων της Θράκης, κατευθύνοντας διάφοροι φορείς προς αυτό, συλλόγους και σχολεία.
Εύλογα βέβαια προκύπτει το ερώτημα, ποιοι δάσκαλοι προτείνουν τις επισκέψεις των μουσουλμανόπαιδων στο «σπίτι του Κεμάλ», αλλά και ποιοι προϊστάμενοι της δευτεροβάθμιας ή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποδέχονται –και κάτω από ποιες συγκεκριμένες πιέσεις– τις εκδρομές του αφελληνισμού (ή του εκτουρκισμού) των Ελλήνων Πομάκων της Θράκης;
Κλείνοντας, θεωρώ άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι, ενώ υπήρξε η επίσημη αναγνώριση του σπιτιού αυτού και από την ελληνική κυβέρνηση ως σπίτι του Κεμάλ, τελικά, μετά από τόσα χρόνια, στη συνείδηση του λαού δεν οριστικοποιήθηκε κάτι τέτοιο, γεγονός που δείχνει πόση δύναμη και δυναμική μπορεί να έχει η λαϊκή μνήμη, και πόσο δύσκολο είναι να αλλοιωθεί, ή να αλλοτριωθεί, από σκοπιμότητες…
ΠΗΓΕΣ
• Πομακική Εφημερίδα της Κομοτηνής, «Ζαγάλισα»
• http://kostasxan.blogspot.com
Από περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/read-more-httpellinikiafipnisisblogspot.html

ΑΝΑΡΧΙΑ - ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



~TRUTH~: Επειδή τελευταία βλέπουμε γεγονότα παγκοσμίως που δεν έχουν ξαναγίνει, και επειδή όλα εις βάθος κρύβουν μια ιδέα, την παγκόσμια διακυβέρνηση, που τοσο πολύ εξυμνούν τα τάγματα των χειραγωγών του πλανήτη, θέλω να εκφράσω την αποψή μου για αυτά τα γεγονότα, χωρις να θέλω να επηρεάσω την αποψη κανενός...Μονο να δείξω μια άλλη οπτική γωνία...:


 

Θα ξεκινήσω με δύο κάρτες απο το γνωστό πλέον παιχνίδι illuminati card game, το οποίο πολλές φορές μας έχει επιβεβαιώση την ταυτισή του με τα γεγονότα που συνεβησαν στον πλανήτη, γεγονοτα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της "ελιτ"..!
Έχουμε λοιπόν :



Στην κάρτα αυτή βλέπουμε ειρηνιστές, οί ανθρώπους που διαδηλώνουν ειρηνικά ή με στόχο την ειρήνη να χτυπούν έναν αστυνόμο..
Το κειμενάκι απο κάτω σε μετάφραση λέει: Διαλύουμε τα κινηματα βίας και εξέγερσης, και ελέγχουμε κινήματα που επιζητούν την ειρήνη...
Αν σκεφτείτε ότι το κινημα των αγανακτισμένων ξεκίνησε απο το ισχυρό όπλο χειραγώγησης μαζικών συνειδήσεων το FACEBOOK και αφορά όλα τα κράτη σε όλο τον κόσμο, αν σκεφτείτε ότι είναι ένα ειρηνικό κινημα που επιζητά ειρήνη και ελευθερία σε όλο τον κόσμο, ένα και μονο συμπέρασμα βγαίνει.. όλο αυτό παραχωρει έδαφος για να προωθηθει η παγκοσμια διακυβερνηση!
Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι στο 10 πρωτοκολλο απο το βιβλίο "Τα πρωτόκολλα Των Σοφών Της Σιών" λέει περιληπτικά ότι: ο κοσμος θα κουραστεί απο την αδυναμία των πολιτικών συστημάτων σε κάθε χώρα, και θα αγανακτίσει, και θα εξεγερθεί στο όνομα της ειρηνης...τοτε θα ειναι η ευκαιρία να επιβληθεί μια σωτηρία...η Παγκόσμια διακυβέρνηση!!!

Η επόμενη κάρτα: 
Η κάρτα αυτή δίνει ένα όργανο τάξης και ασφαλειας(αστυνομία) και έναν αναρχικό...διαφαίνεται καθαρά ότι βαδιζουν πάνω σε μια σκακιέρα και κάποιος τους κινεί..!
Αν σκεφτούμε ότι η αναρχία πρεσβέυει την ελευθερία, την αγανακτηση απο τα πολιτικά συστηματα και την σαπια Δημοκρατία, την ισοτητα και την καταργηση συνορων και είναι κατά του εθνικισμού και πατριωτισμού, μπορούμε να καταλάβουμε ότι συμβαδίζει με την ιδέα της Παγκοσμιας Διακυβέρνησης.. Η αναρχια φτιάχτηκε για να προωθησει το σχέδιο της Παγκοσμιας Διακυβερνησης, καθώς είναι μια προσωποποίηση της κουρασης και της αγανακτησης των λαών απο τα επιτηδες αδυναμα συστηματα...
Και οι δύο αυτές κάρτες ταυτιζονται με αυτο που συμβαίνει τελευταία και με το αναρχικο - ειρηνιστικό κινημα των αγανακτισμένων...
Το Είπε και ο Παπανδρέου αλλωστε...ότι το κινημα αυτό επιζητά μια πιο δημοκρατικη διακυβερνηση σε παγκοσμιο επιπεδο...!!!
Τι άλλο θελουμε για να καταλαβουμε  ότι θελουν να μας επιβαλλουν την παγκοσμια διακυβερνηση??
 
http://truth-revelation.blogspot.com/2011/06/blog-post_6589.html#more

CHEMTRAILS: ΠΑΛΙ ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ


~TRUTH~: Κατα καιρούς και όταν παρατηρώ αυξημένη κίνηση "ψεκάσματος" ανεβάζω φωτογραφίες απο την περιοχή μου... Εχθές λοιπόν Κυριακή 5 Ιουνίου, υπήρχε όντως αυξημένη κίνηση που δεν σταμάτησε ούτε στις 9 περίπου το βράδυ...!
Το προβλημα είναι πραγματικότητα!!!
Δείτε μερικές φωτογραφίες...








Και δεν σταμάτησαν ούτε στις 21.00 περίπου πάνω ακριβώς απο το κέντρο της πόλης...!
http://truth-revelation.blogspot.com/2011/06/chemtrails.html#more


Και αυτή εναι απο την δική μου περιοχή Αρχαία Ολύμπια

Κυριακή 5-5-2011 ώρα 2.14 μ.μ

Διόνιος

Η πρώην συνεργάτιδα του Βέρνερ Φον Μπράουν, Δρ Κάρολ Ροζίν αποκαλύπτει το σχέδιο των παγκόσμιων επικυριάρχων για την απόλυτη εξουσία. (βίντεο)



http://greeknation.blogspot.com/2011/06/blog-post_4753.html

Τι μας λέει ο ηλικιωμένος κύριος;(video)

-Πως οι...αγανακτισμένοι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ!
-Πως η όλη υπόθεση έχει εκφυλιστεί!
-Πως τα Μμε προπαγανδίζουν ΥΠΕΡ αυτού του "κινήματος" (επιτέλους,ακούστηκε κι αυτό)!
-Πως πρέπει να γίνει ένα κόμμα ή οργάνωση με συγκεκριμένους στόχους και ιδεολογία,που θα διαφωτίσει τον κόσμο!
-Πως στις "συνελεύσεις" ο καθένας λέει τον...
καημό του!!!








http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_787.html

Συγκέντρωση Γερμανών στο κέντρο της Αθήνας υπέρ της καταβολής των αποζημιώσεων > «Να πληρώσει η Γερμανία – Λεφτά υπάρχουν-Πάρτε τώρα απάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις»!

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι πραγματοποιούν Γερμανοί πολίτες, που ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων! Στη συγκέντρωση συμμετέχουν Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και άλλοι που ταξίδεψαν από τη χώρα τους για να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση. Τα μέλη της Ομάδας εκφράζουν μάλιστα την απορία τους πώς και δεν έχει αναρτηθεί πανό που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία – Λεφτά υπάρχουν-Πάρτε τώρα απάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις»!



Οι Γερμανοί -μέλη της «Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο»- καλούν τους Έλληνες «Αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.Επίσης, οι Γερμανοί πολίτες θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις 10 Ιουνίου στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της σφαγής.
Η Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο «θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.

olympia

Illuminati: Τι Συμβαίνει Πραγματικά;

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με μια ιδιότυπη παραδοχή: οι συνομωσίες αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του κάθε ενός από εμάς. Όλοι μας, ανεξαιρέτως, έχουμε συνωμοτήσει μια φορά τουλάχιστον στη ζωή μας και η πλειοψηφία των ανθρώπων συνωμοτεί τόσο συχνά που πλέον έχει σταματήσει να το αντιλαμβάνεται.
Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, ίσως αναρωτηθείτε. Η απάντηση βρίσκεται στον ίδιο τον ορισμό της λέξης «συνομωσία»: η μυστική συμφωνία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων για την πραγματοποίηση (ή μη) κάποιας ενέργειας. Η ενέργεια αυτή συνήθως έχει έναν παράνομο και ενδεχομένως ανήθικο χαρακτήρα και αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος των συμμετεχόντων εις βάρος κάποιου τρίτου, ο οποίος βέβαια αγνοεί τόσο το σχέδιο όσο και τις προθέσεις των σχεδιαστών της συνομωσίας. Με άλλα λόγια, πολλές απλές και καθημερινές πράξεις μπορούν να χαρακτηρισθούν ως συνομωσίες: από την συμφωνία δύο μαθητών να αντιγράψουν σε κάποιο σχολικό διαγώνισμα, εως την «κάλυψη» που παρέχει μια γυναίκα στη φίλη της που απατά το σύζυγο της, όταν εκείνος της τηλεφωνεί υποψιασμένος ότι κάτι δεν πάει καλά.
Φυσικά, οι προαναφερθείσες «συνομωσίες» είναι τόσο μικρές που δεν αποτελούν καν αντικείμενο έρευνας, εκτός βέβαια αν μιλάμε για τον απατημένο σύζυγο! Το ζήτημα είναι το μέγεθος: όσο μεγαλύτερη, σατανικότερη και πολυπλοκότερη η συνομωσία, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί στους κύκλους των συνομωσιολόγων και όχι μόνο. Και λέω όχι μόνο γιατί αν ο σχεδιασμός μικρών και καθημερινών συνομωσιών είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ενασχολήσεις μας, η συνομωσιολογία είναι αναμφισβήτητα το εθνικό μας σπορ, μετά το ποδόσφαιρο. Αναρωτηθείτε απλά πόσες συνομωσίες ακούσατε ή σχολιάσατε πρόσφατα, σε «πηγαδάκια» κάθε είδους.
Το πάθος των λαών με τη συνομωσιολογία γίνεται ευκόλως κατανοητό αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει μεγάλο ιστορικό γεγονός που να έλαβε χώρα τα τελευταία 50 χρόνια (και όχι μόνο) και να μην είναι συνυφασμένο στο νου του κόσμου με κάποια συνομωσία. Ποιο να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την πρώτη προσσελήνωση που κάποιοι υποστηρίζουν ότι δε συνέβη ποτέ; Τη δολοφονία του J.F Kennedy που συζητιέται ακόμη και σήμερα; Τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Diana που ορισμένοι χαρακτηρίζουν δολοφονία. Αν θέλετε να αναφερθούμε και σε «εγχώρια» παραδείγματα, δε χρειάζεται να ψάξουμε σε τόμους ιστορικών βιβλίων για να βρούμε κάποιο από αυτά. Αλήθεια, ποιος δε θυμάται την περίφημη «ασύμμετρη απειλή» δια στόματος του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξης , που πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου συνομωσιολογία σε κάθε γωνιά της χώρας για το ποιος ή ποιοι προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές;
Το πάθος αυτό του κόσμου με την συνωμοσιολογία δεν πέρασε απαρατήρητο από το άγρυπνο μάτι του Hollywood, που πάντα αναζητεί νέες πηγές έμπνευσης (και εσόδων). Ήδη από το 1962, το εξαιρετικό The Manchurian Candidate καθηλώνει τους θεατές στις σκοτεινές αίθουσες, όπως και τα Seven Days in May (1964) και Three Days of the Condor (1975). Στη δεκαετία του 80, το κινηματογραφικό είδος των συνομωσιολογικών θρίλερ παρακμάζει στη σκιά των Blockbusters. Στη δεκαετία του 90 όμως, με τη διάδοση του Διαδικτύου οι πάντες αποκτούν πρόσβαση σε ένα χείμαρρο πληροφοριών. Αποτέλεσμα αυτού, η ανάπτυξη και διάδοση εκατοντάδων θεωριών συνομωσίας που εμπλέκουν κυριολεκτικά το μισό πλανήτη. Ακολουθούν τα X-Files, και τα 90s χαρακτηρίζονται -όχι άδικα- ως «Η δεκαετία της Συνομωσιολογίας»
Στη δεκαετία που διανύουμε, μια συγκεκριμένη ταινία τάραξε τα νερά και προκάλεσε ατελείωτες συζητήσεις, όχι τόσο για την καλλιτεχνική της αξία αλλά για το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο της. Πρόκειται φυσικά για τον περίφημο Κώδικα Da Vinci (2006), την κινηματογραφική μεταφορά του best-seller, The Da Vinci Code, συγγραφέας του οποίου είναι ο Αμερικανός Dan Brown. Βιβλίο και ταινία πραγματεύονται την αποκάλυψη της μεγαλύτερης συνομωσίας όλων των εποχών, ότι δηλαδή ο Χριστός όχι μόνο ήταν παντρεμένος, αλλά είχε και απογόνους.
Παρά τον -κατά τη γνώμη μου- υπερεκτιμημένο χαρακτήρα τόσο της ταινίας όσο και του βιβλίου, το Hollywood βρήκε στο πρόσωπο του Dan Brown μια φλέβα χρυσού που θα μπορούσε να αποφέρει στην κινηματογραφική βιομηχανία τεράστια κέρδη. Πράγματι, ο Κώδικας Da Vinci σημείωσε εισπράξεις άνω των 700.000.000 δολαρίων παγκοσμίως. Φυσικά, ο Brown μετά την τεράστια επιτυχία του Κώδικα, είχε άλλον έναν άσο στο μανίκι… Ο λόγος για το Angels and Demons, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε τρία χρόνια πριν τον Κώδικα Da Vinci και η κινηματογραφική του εκδοχή βγήκε στις ελληνικές αίθουσες στα μέσα Μαίου του 2009.
Το βιβλίο (που κυκλοφόρησε στα ελληνικά με τον τίτλο «Illuminati – Οι Πεφωτισμένοι) αφηγείται τις περιπέτειες του συμβολόγου του Harvard, Robert Langdon, που προσπαθεί να εμποδίσει την καταστροφή του Βατικανού από μια θρυλική μυστική αδελφότητα: τους Illuminati.
Illuminati… Ο όρος ακούγεται ιδιαίτερα γνώριμος, ακόμα και αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με συνομωσίες. Πολλά έχουν ακουστεί στο παρελθόν για αυτή την μυστική αδελφότητα, η φήμη της οποίας έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου. Οι περισσότεροι συνομωσιολόγοι θεωρούν πως οι Illuminati ελέγχουν σχεδόν τα πάντα σήμερα: από τις μυστικές υπηρεσίες όλων των χωρών, μέχρι τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις κάθε χώρας. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως;
image
Οι Illuminati που υπήρχαν πριν τους… Illuminati!
Αν και μυστικές αδελφότητες με το όνομα Illuminati εμφανίζονται κατά κύριο λόγο τους τελευταίους τρεις αιώνες, υπάρχουν αναφορές για ομάδες «Πεφωτισμένων» αρκετά νωρίτερα. Στη συνέχεια θα δούμε ορισμένες από αυτές, αν και πρέπει να τονιστεί πως οι αδελφότητες αυτές συνδέονται με τους Illuminati των συνομωσιολόγων μόνο λόγω ονόματος, αφού ιδεολογικά διαφέρουν ριζικά.
Κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, εμφανίζονται στην Ισπανία οι οπαδοί μιας μυστικιστικής Χριστιανικής σέκτας που αυτοαποκαλούνται Alumbrados, δηλαδή Πεφωτισμένοι. Οι πεποιθήσεις της συγκεκριμένης σέκτας είναι ενδιαφέρουσες και άξιες αναφοράς: Οι Alumbrados πίστευαν ότι μπορούν με τον μυστικισμό να φτάσουν στην τελειότητα και να επικοινωνήσουν με το Θεό. Απέρριπταν ως «περιττή» κάθε είδους εκκλησιαστική λατρεία, συμπεριλαμβανομένων και των Μυστηρίων, ενώ δεν ήταν λίγα τα μέλη της οργάνωσης που υποστήριζαν ότι έβλεπαν οράματα. Φυσικά, οι ισχυρισμοί αυτοί τράβηξαν το ενδιαφέρον της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης και από το 1529 και έπειτα η σέκτα διώκεται ανηλεώς.
Το 1623 μέλη των Alumbrados φθάνουν στην Γαλλία από τη Σεβίλλη και προσπαθούν να προσηλυτίσουν νέους οπαδούς. Περιέργως τα καταφέρνουν όταν ο εφημέριος του ναού του Αγίου Γεωργίου της Roye , στη Βόρεια Γαλλία, Pierre Guerin, εισχωρεί στις τάξεις τους. Οι Γάλλοι Πεφωτισμένοι γίνονται γνωστοί αρχικά ως Illumines («Πεφωτισμένοι» στα Γαλλικά) και στη συνέχεια καλούνται Guerinets από το όνομα του νέου ηγέτη τους. Οι Guerinets βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις επαρχίες Picardy και Flanders, όπου και προσηλυτίζουν αρκετά νέα μέλη. Η δράση τους όμως τελειώνει άδοξα γύρω στα 1635, μετά από μια σειρά διωγμών εναντίον τους.
Τον 16ο αιώνα μια ακόμα οργάνωση «Πεφωτισμένων» εμφανίζεται στην πιο απίθανη τοποθεσία που θα περίμενε κανείς: τα βουνά του… Αφγανιστάν! Ο λόγος για τους Roshaniya, που ιδρύθηκαν από τον Ινδό Bayazid Ansari γύρω στο 1560. Η σέκτα είχε αρχικά έναν θρησκευτικό χαρακτήρα, με τους οπαδούς του Ansari να λατρεύουν το «Υπέρτατο Ον», το οποίο μπορούσε να τους χαρίσει τη Φώτιση. Απέρριπταν όλες τις θρησκείες ως λανθασμένες, ενώ θεωρούσαν πως όφειλαν να υπακούν μόνο τους ανώτερους τους στο τάγμα και όχι κάποιον μονάρχη. Ανέπτυξαν μάλιστα και τεχνικές για να αναγνωρίζονται τα μέλη του τάγματος μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας μια σειρά χειρονομιών και κινήσεων του σώματος.
Η ιδεολογία της σέκτας μετέτρεψε σταδιακά το χαρακτήρα της από αμιγώς θρησκευτικό σε στρατιωτικό-πολιτικό. Όλα τα μέλη εκπαιδεύονταν στη χρήση όπλων και στις τέχνες του πολέμου ενώ άρχισαν να κυνηγούν με μίσος όσους δεν άνηκαν στο τάγμα. Χαρακτηριστικός είναι ο όρκος που έδιναν οι νεόφυτοι του Τάγματος: «Ορκίζομαι συνεχή σιωπή, πίστη, αφοσίωση και πλήρη υποταγή στο Τάγμα. Όλοι εκείνοι που δε γνωρίζουν το μυστικό μας σημάδι αναγνώρισης, είναι το νόμιμο θήραμα μας.»
Νιώθοντας σίγουροι για τη δύναμη τους, οι Roshaniya στράφηκαν εναντίον των Μογγόλων που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή. Παρ’ότι ολιγάριθμοι και με ελλιπή εξοπλισμό, κατάφεραν να νικήσουν το Μογγολικό στρατό στην πόλη της Chοra, στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η επαρχία Oruzgan. Η νίκη αυτή χάρισε στον Bayazid Ansari τη φήμη του ήρωα και οι ακόλουθοι του άρχισαν να τον αποκαλούν Pir-i-Roshan, «Απόστολο του Φωτός». Φυσικά, τα κατορθώματα του δεν έμειναν απαρατήρητα από τους Μογγόλους, που ήθελαν να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο. Τελικά, όταν οι Roshaniya προσπάθησαν να καταλάβουν τη σημερινή επαρχία του Nangarhar στο Ανατολικό Αφγανιστάν, συνετρίβησαν από τους Μογγόλους. Όσοι δεν σκοτώθηκαν στη μάχη πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ενώ ο Bayazid Ansari, παρ’ότι κατάφερε να διαφύγει τραυματισμένος, έχασε τη ζωή του λίγο αργότερα.
Η λίστα με τις ομάδες «Πεφωτισμένων» που προυπήρχαν των ιστορικών Illuminati θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη, αφού ο ίδιος ο όρος , λόγω της φύσης του, ήταν αρκετά δημοφιλής μεταξύ μυστικιστικών οργανώσεων, χριστιανικών αιρέσεων και σεκτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε επίσης τους Πεφωτισμένους Θεοσοφιστές της Βρετανίας (1767) και τους Illuminati της Avignon, που ιδρύθηκαν γύρω στο 1770 στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας κι εξαφανίστηκαν κατά τη Γαλλική επανάσταση.
image
Μια Μυστική Αδελφότητα Γεννιέται
Στις 6 Φεβρουαρίου του 1748, γεννιέται στο Ingolstadt της Βαυαρίας ο Adam Weishaupt. Ο πατέρας του, Johann Georg Weishaupt, πέθανε όταν ο Adam ήταν μόλις πέντε ετών και την κηδεμονία του μικρού ανέλαβε ο νονός του, Βαρόνος Johann Adam Freiherr von Ickstatt, υπέρμαχος του κινήματος του Διαφωτισμού. Από μικρός κιόλας ο Weishaupt έλαβε μια πολύπλευρη εκπαίδευση: μαθήτευσε σε συντηρητικό Ιησουΐτικο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα είχε ελεύθερη πρόσβαση στην τεράστια βιβλιοθήκη του Ickstatt. Οι εμπειρίες του δίπλα στους Ιησουΐτες και το φιλελεύθερο πνεύμα του αναδόχου του, διαμόρφωσαν το χαρακτήρα του με μοναδικό τρόπο και έθεσαν τις βάσεις για την μετέπειτα ιδεολογία του.
Το 1768 ο Weishaupt αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Ingolstadt, έχοντας στα χέρια του το Πτυχίο της Νομικής Επιστήμης. Δίδαξε Νομικά για δύο χρόνια και το 1772, σε ηλικία μόλις 24 ετών, έγινε καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε. Φυσικά, η ταχύτατη εξέλιξη του δε σταμάτησε εκεί: το 1775, στα 27 του, εξελέγη κοσμήτορας της σχολής Δικαίου του Πανεπιστημίου.
Στο σημείο αυτό ο Weishaupt είχε αποποιηθεί για τα καλά την ιδεολογία των Ιησουϊτών, κοντά στους οποίους μαθήτευσε, και στρεφόταν ανοιχτά εναντίον της εκκλησιαστικής απληστίας και ματαιοδοξίας. Οι Ιησουΐτες από την πλευρά τους, δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι την άνοδο ενός νεαρού στα ανώτατα κλιμάκια της Πανεπιστημιακής κοινότητας, πόσο μάλλον όταν εκείνος εκτόξευε δριμύτατες κατηγορίες εναντίον τους. Οι φιλελεύθερες απόψεις του Weishaupt, εμπνευσμένες από τα έργα των Γάλλων διαφωτιστών που είχε διαβάσει εκατοντάδες φορές στη βιβλιοθήκη του νονού του, τους ενοχλούσαν ιδιαίτερα και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Κάπως έτσι ξεκίνησε μια λυσσαλέα προσπάθεια από πλευράς των Ιησουϊτών να υπονομεύσουν την κοινωνική θέση και το εκπαιδευτικό έργο του Weishaupt.
Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής υπήρξε η έντονη αντίδραση του Weishaupt, που θεώρησε πως οι Ιησουΐτες έπληγαν ευθέως την ελευθερία του λόγου του. Εκείνος όμως, αντί να αναλωθεί σε μια διαμάχη από την οποία δύσκολα θα έβγαινε νικητής, συνέλαβε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα μπορούσε όχι μόνο να τον φέρει σε θέση ισχύος, αλλά και να αλλάξει τον κόσμο για πάντα: να ιδρύσει μια μυστική οργάνωση που σταδιακά θα αποκτούσε δύναμη και θα στρεφόταν ενάντια στο δεσποτισμό και τη μισαλλοδοξία της εκκλησίας.
Την 1η Μαΐου του 1776, το σχέδιο του έγινε πραγματικότητα. Υπό το φως των κεριών, στο εσωτερικό ενός κτιρίου του Πανεπιστημίου και με άκρα μυστικότητα, γεννήθηκε την ημέρα αυτή μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες οργανώσεις όλων των εποχών. Ο λόγος φυσικά για τους Illuminati, τους «Πεφωτισμένους».
Μόνο πέντε άτομα ήταν παρόντα σε κείνη την πρώτη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένου και του Weishaupt. Τα ονόματα των υπολοίπων δεν μας είναι όλα γνωστά, εκτός από εκείνα του Anton von Massenhausen και του Max Edler von Merz , φοιτητές του Weishaupt στο Πανεπιστήμιο.
Η πρώτη διαφωνία ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης συνίστατο στο ποιο θα έπρεπε να είναι το όνομα της. Προτάθηκαν τουλάχιστον τρία ονόματα, ανάμεσα στα οποία και τα Perfectibilists («Τελειοθήρες», δηλαδή αυτοί που αναζητούν την Τελειότητα) και Bees («Μέλισσες). Ίσως φαίνεται παράξενο στον αναγνώστη το ότι η λέξη «Μέλισσες» προτάθηκε ως ονομασία της οργάνωσης, αλλά υπάρχει μια απόλυτα λογική εξήγηση για αυτό. Η κυψέλη των μελισσών ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικότατο σύμβολο για μια άλλη μυστική οργάνωση, τους Ελευθεροτέκτονες και υποδηλώνει την εργατικότητα και την συνεργασία μεταξύ των μελών της.
Τελικά, ο ίδιος ο Weishaupt επέλεξε το όνομα Illuminati. Τον λόγο για αυτή του την επιλογή μας δίνει ο βιβλιοθηκονόμος του Αμερικανικού Κογκρέσου, James Billington, στο βιβλίο του Fire In the Minds of Men (1980), όπου αναφέρει πως ο Weishaupt εμπνεύστηκε από «την εικόνα του Ήλιου που ακτινοβολεί». Για αυτόν ακριβώς το λόγο στα γράμματα μεταξύ των μελών της, η οργάνωση χρησιμοποιούσε έναν κύκλο με μια τελεία στο κέντρο ως σύμβολο
Η αρχική επιδίωξη των Illuminati, ήταν βεβαίως η εξάπλωση τους σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ο κύριος στόχος τους όμως και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η οργάνωση ήταν η αποδυνάμωση της εκκλησίας, που είχε τεράστια επιρροή στο λαό και η κατάλυση της Βαυαρικής μοναρχίας, η οποία θα αντικαθίστατο από μια φιλελεύθερη, δημοκρατική κυβέρνηση, στην οποία βεβαίως θα συμμετείχαν και οι ίδιοι.
Φυσικά, ο Weishaupt και οι υπόλοιποι τέσσερις που βρέθηκαν σε κείνο το δωμάτιο την 1η Μαΐου του 1776, γνώριζαν ότι η επιβίωση δε θα ήταν καθόλου εύκολη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο προέβησαν στη λήψη μιας σειράς «μέτρων ασφαλείας». Αρχικά , καθιέρωσαν τουλάχιστον έναν κρυπτογραφικό Κώδικα που θα τους επέτρεπε να επικοινωνούν με σχετική ασφάλεια. Ο Κώδικας αυτός συνίστατο από αντικατάσταση των 24 γραμμάτων του Λατινικού αλφαβήτου με αριθμούς, σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο «κλειδί». Για παράδειγμα, το γράμμα Α συμβολίζετο με τον αριθμό 12, το γράμμα Β με το 11 κ.ο.κ. Σύμφωνα μάλιστα με τον ερευνητή και συγγραφέα Arkon Daraul (ψευδώνυμο) , οι Illuminati χρησιμοποιούσαν δύο ακόμα κρυπτογραφικά αλφάβητα.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, τα κρυπτογραφήματα δεν αρκούσαν για να διασφαλίσουν τις επικοινωνίες των μελών των Πεφωτισμένων. Η απόλυτη μυστικότητα ήταν επιβεβλημένη κι έτσι προφανώς κανένα μέλος δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πραγματικό του όνομα σε μια επιστολή. Έτσι, ο Weishaupt καθιέρωσε ένα ψευδώνυμο για κάθε μέλος της οργάνωσης, νέο ή παλιό. Όλα τα ψευδώνυμα προέρχονταν από ιστορικά και μυθολογικά πρόσωπα, κυρίως από την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ρώμη. Για τον εαυτό του, ο Weishaupt επέλεξε το «Σπάρτακος», το όνομα του μονομάχου που προκάλεσε τη μεγάλη εξέγερση των σκλάβων κατά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το 73 π.Χ. Η επιλογή του συγκεκριμένου ψευδωνύμου μόνο τυχαία δε μπορεί να ήταν και είναι πιθανό ο Weishaupt να ήλπιζε πως θα καταφέρει να στρέψει το λαό κατά της μοναρχίας και της εκκλησίας ακριβώς όπως έκανε ο Σπάρτακος. Τα δύο άλλα μέλη του αρχικού πυρήνα έλαβαν τα ονόματα Αίαντας (Massenhausen) και Τιβέριος (Merz), ο πρώτος από τον μυθικό Σαλαμίνιο ήρωα και ο δεύτερος από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο Καίσαρα Αύγουστο. Αναφέρω ενδεικτικά και ορισμένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποίησε η οργάνωση για κάποια από τα μεταγενέστερα μέλη της: Σόλων, Αννίβας, Ταμερλάνος, Πυθαγόρας, Ερμής, Διομήδης, Έκτορας κτλ.
Πέρα από τη χρήση ψευδωνύμων, η οργάνωση χρησιμοποιούσε επίσης και αλλαγμένα τοπωνύμια, ώστε να μη γίνονται κατανοητά τα σχέδια της. Έτσι, στις επιστολές τους, η Βαυαρία γινόταν «Αχαΐα», η Γαλλία «Ιλλυρία», το Μόναχο «Αθήνα» κ.ο.κ. Μάλιστα, η μυστικοπάθεια των Πεφωτισμένων ήταν τέτοια που εφηύραν μέχρι και δικό τους ημερολόγιο!
Η Οργάνωση Εξαπλώνεται
Η εξάπλωση της οργάνωσης στη συντηρητική Βαυαρία του 18ου αιώνα, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θέλουν να εισχωρήσουν στις τάξεις μιας νέας οργάνωσης, με τόσο ριζοσπαστικούς στόχους. Ο Weishaupt αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με δύο τρόπους: αρχικά, εφευρίσκει μια «γενεαλογία», που ανάγει τη δημιουργία της οργάνωσης στην Περσία του 5ου αιώνα (!) και επιπλέον, δεν αποκαλύπτει σε κανένα νέο μέλος τους πραγματικούς στόχους της. Αντ’αυτού, τα νέα μέλη διδάσκονται ότι η οργάνωση αντιπροσώπευε τα υψηλότερα ιδανικά της Χριστιανικής διδασκαλίας και ότι στόχος της ήταν η αποκατάσταση της ελευθερίας και της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων. Φυσικά, οι ανώτεροι στην ιεραρχία γνώριζαν την αλήθεια…
Παρ’όλα αυτά, η ανταπόκριση του λαού δεν ήταν η αναμενόμενη και το 1777 ο Weishaupt γίνεται μέλος Μασονικής στοάς στο Μόναχο, αναζητώντας νέα μέλη στις τάξεις των Μασόνων. Την τριετία 1777-1780, περίπου εξήντα άτομα γίνονται μέλη των Πεφωτισμένων, αλλά οι εσωτερικές διαμάχες αρχίζουν να μαστίζουν την οργάνωση, κυρίως λόγω της έλλειψης χρηματικών πόρων.
Το 1780 η κατάσταση αλλάζει όταν προσχωρεί στις τάξεις της οργάνωσης ο -πρώην Μασόνος και αλχημιστής- Βαρόνος Franz Friedrich Knigge. Οι εμπειρίες του κοντά σε Μασόνους και Ροδόσταυρους τον καθιστούν πολύτιμο στους Illuminati, που βιώνουν μια περίοδο εσωτερικής κρίσης. Ο Knigge ανέρχεται γρήγορα στην κορυφή της ιεραρχίας της οργάνωσης και εξελίσσεται σε δεξί χέρι του Weishaupt. Το 1781, μετά από δικές του παραινέσεις, η δομή και οι τελετουργίες των Illuminati αλλάζουν σύμφωνα με τα πρότυπα του Τεκτονισμού και η οργάνωση αναπτύσσεται ταχύτατα. Μέχρι το 1784, αριθμούσε πάνω από 2.000 μέλη σε περισσότερες από επτά χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Goethe και Herder.
Το 1784 ο Βαρόνος Von Knigge αποχωρεί από τους Illuminati, έχοντας βέβαια ορκισθεί πρώτα ότι δε θα αποκαλύψει σε κανέναν τα μυστικά της οργάνωσης. Την αποχώρηση του προκάλεσε ένας διαρκής αγώνας για εξουσία μεταξύ του ίδιου και του Weishaupt, που οδήγησε σε πλήθος προστριβών και διαμαχών. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τους Illuminati… Το 1785 και ενώ πληροφορίες για την οργάνωση είχαν φθάσει εως την αυλή του Βαυαρού μονάρχη, ο Weishaupt παραιτείται από τη θέση του κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο του Ingolstadt. Γνώριζε ότι το τέλος ήταν κοντά κι έτσι αυτοεξορίσθηκε από τη Βαυαρία, βρίσκοντας καταφύγιο στη κεντρική Γερμανία. Το μόνο που γνωρίζουμε για την εκεί δραστηριότητα του είναι ότι συγγράφει βιβλία (ορισμένα μάλιστα για τους Illuminati) μέχρι το θάνατο του, το 1830..
Στο μεταξύ, στη Βαυαρία τα μέλη της οργάνωσης διώκονται, μετά από σειρά διαταγμάτων των αρχών κατά των μυστικών εταιρειών. Πολλά μέλη φυλακίζονται, άλλοι φεύγουν από τη χώρα και εκεί, στα τέλη του 19ου επέρχεται το τέλος για τους θρυλικούς Πεφωτισμένους…
Ελέγχουν Πραγματικά τον Κόσμο;
Από όλα τα προαναφερθέντα γίνεται εύκολα κατανοητό το ότι οι Illuminati ήταν μια από τις πιο βραχύβιες μυστικές οργανώσεις της Ιστορίας, με ζωή μόλις εννέα ετών (1776-1785). Μετά το 1785 η δράση τους έγινε γνωστή οπότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε διαλύθηκαν, είτε συνέχισαν να δρουν έχοντας διαφορετικό όνομα. Τι πιθανότητες υπάρχουν όμως να συνέβη το δεύτερο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμιά ιστορική απόδειξη για το ότι η οργάνωση συνέχισε να υπάρχει μετά το 1800. Καμία απολύτως. Οι συνομωσιολόγοι όμως επιμένουν: οι Illuminati όχι μόνο υπάρχουν σήμερα, αλλά ελέγχουν κυριολεκτικά τα πάντα: από τις θρησκείες μέχρι τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Επιπλέον, έχουν παντού πράκτορες και κατασκόπους, ελέγχουν την εκπαίδευση και πλαστογραφούν την ιστορική αλήθεια, δολοφονούν όσους θεωρούν ότι τους απειλούν (Kennedy, Martin Luther King, Πριγκίπισσα Diana κ.α), ελέγχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ώστε να κρατούν τον κόσμο «κοιμισμένο», παραπληροφορούν και όλα αυτά ενώ κρατούν μυστική την ταυτότητα τους! Υπάρχει βάση σε όλα αυτά άραγε, ή πρόκειται για μυθοπλασίες;
Η μεγαλύτερη «απόδειξη» που επικαλούνται οι οπαδοί της συγκεκριμένης θεωρίας συνομωσίας είναι φυσικά, τα σύμβολα που υπάρχουν σε συγκεκριμένα μέρη και τοποθεσίες . Βλέπετε, υποτίθεται πως οι Illuminati, παρά την απίστευτη μυστικοπάθεια που επέδειξαν κατά τον 18ο αιώνα, στις ημέρες μας αρέσκονται στο να αφήνουν την «υπογραφή» τους παντού. Έτσι, τα σύμβολα των Πεφωτισμένων μπορούν να βρεθούν σε χαρτονομίσματα, σε σφραγίδες κρατών, ακόμα και σε αεροδρόμια! Ας δούμε όμως ορισμένες από αυτές τις «αποδείξεις» και το κατά πόσον τα σύμβολα αυτά συσχετίζονται με την αδελφότητα.
Η πρώτη «απόδειξη» μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από όλους. Με ποιόν τρόπο; Απλώς βρείτε ένα χαρτονόμισμα του ενός Αμερικανικού δολαρίου και παρατηρήστε την οπίσθια όψη του. Έκπληκτοι, θα αντικρίσετε μια Πυραμίδα με 13 (σημαντικός αριθμός για τους Illuminati όπως λένε κάποιοι) σειρές πλίνθων και στην κορυφή της να δεσπόζει ο περίφημος Παντεπόπτης Οφθαλμός. Στη βάση της πυραμίδας, αναγράφεται η ημερομηνία «1776» στη Ρωμαική Αρίθμηση (MDCCLXXVI) ενώ κάτω από αυτήν διακρίνεται η φράση Novus Ordo Seclorum, που μεταφράζεται από τους συνομωσιολόγους ως «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Τόσο η Πυραμίδα, όσο και ο Παντεπόπτης Οφθαλμός, η χρήση του αριθμού 13 στο χαρτονόμισμα (13 σειρές πλίνθων, 13 αστέρια πάνω από τον αετό, 13 φύλλα στο κλαδί της ελιάς κτλ) και βέβαια, η φράση Novus Ordo Seclorum, υποδηλώνουν σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους την επιρροή των Πεφωτισμένων στο Αμερικανικό νόμισμα και κατά προέκταση, στον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας.
Φυσικά, η αλήθεια είναι σαφώς πιο πεζή. Αν και είναι γεγονός ότι τα σύμβολα ανέκαθεν έχρηζαν πολλαπλών ερμηνειών, στην περίπτωση αυτή οι «Πατέρες» του Αμερικανικού Έθνους δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Κι αυτό γιατί στις 20 Ιουνίου του 1782, ο Charles Thomson, σχεδιαστής της Μεγάλης Σφραγίδας των ΗΠΑ (η οποία εμφανίζεται και στην πίσω όψη του Αμερικανικού δολαρίου), δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο επεξηγεί τη συμβολογία της. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, η Πυραμίδα συμβολίζει τη δύναμη και τη διάρκεια του νέου έθνους και έχει 13 σειρές από πλίνθους ακριβώς επειδή και οι αρχικές Πολιτείες των ΗΠΑ ήταν 13. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο αριθμός αυτός χρησιμοποιείται αθρόα στο χαρτονόμισμα.
Το μάτι που διακρίνεται πάνω από την Πυραμίδα δεν ανήκει σε κάποιο ερπετοειδές (βλ. θεωρίες David Icke) αλλά συμβολίζει, σύμφωνα πάντα με τις επεξηγήσεις του Thomson, τη Θεία Πρόνοια που προστατεύει το νέο κράτος. Απόδειξη περί της ακράδαντης πίστης των Αμερικανών σε αυτή, αποτελεί και το γεγονός ότι τουλάχιστον οκτώ Αμερικανικές πόλεις καθώς και μια επαρχία φέρουν το όνομα Providence (Θεία Πρόνοια). Ο Παντεπόπτης Οφθαλμός ή Οφθαλμός της Θείας Πρόνοιας (Eye of Providence) είναι ένα αρχαιότατο χριστιανικό σύμβολο που απαντάται σε όλους σχεδόν τους Χριστιανικούς ναούς ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον Παντεπόπτη Οφθαλμό που δεσπόζει στον Πύργο του Καθεδρικού του Aachen και προστέθηκε εκεί το 1766, δηλαδή 10 χρόνια πριν την ίδρυση των Πεφωτισμένων. Η ερμηνεία αυτή επιβεβαιώνεται και από τη φράση που δεσπόζει πάνω από τον Οφθαλμό: «Annuit Coeptis» και μεταφράζεται ως «Εκείνος (σ.σ εννοεί τον Θεό) επικροτεί τα έργα μας». Επιπλέον, το ισόπλευρο τρίγωνο στο οποίο περικλείεται ο Παντεπόπτης Οφθαλμός και φαίνεται να «συμπληρώνει» την πυραμίδα, συμβολίζει την Τριαδική Υπόσταση του Θεού.
Εδώ βέβαια τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: γιατί η Πυραμίδα ,που συμβολίζει τη δύναμη του νέου έθνους, έχει αποκομμένη την κορυφή της; Γιατί απλούστατα, το 1782 οπότε και σχεδιάστηκε η Μεγάλη Σφραγίδα, οι ΗΠΑ είχαν πολύ δρόμο να διανύσουν ώστε να ισχυροποιηθούν και να παγιωθούν στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη και άρα η Πυραμίδα έπρεπε να μείνει «μισοτελειωμένη» για να θυμίζει σε όλους ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουν.
Κλείνοντας με το δολάριο, θα αναφέρω δύο πράγματα: πρώτον, το περίφημο Novus Ordo Seclorum σε καμιά περίπτωση δε μεταφράζεται ως «Νέα Τάξη Πραγμάτων» αλλά «Μια Νέα Τάξη ανά τους Αιώνες» ή πιο ελεύθερα «Νέα Εποχή». Πράγματι, όπως επεξηγεί και ο ίδιος ο Thomson που υπήρξε και ο εμπνευστής της φράσης, το Novus Ordo Seclorum συμβολίζει την έναρξη μιας νέας εποχής για την Αμερική, η οποία ξεκινα το 1776. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η ημερομηνία αυτή βρίσκεται στη βάση της Πυραμίδας. Φυσικά, η σημασία της εν λόγω ημερομηνίας δεν έγκειται στο ότι τότε ιδρύθηκαν οι Illuminati, αλλά στο ότι τότε υπεγράφη η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
Δεύτερον και σημαντικότερο: αντίθετα με όσα ακούγονται, οι «Πατέρες» των Αμερικανών που σχεδίασαν τη σφραγίδα και το δολάριο, δεν ήταν Μασόνοι. Μόνο ο Benjamin Franklin, που συμμετείχε στην πρώτη επιτροπή που συγκαλέσθη για να σχεδιαστούν τα εν λόγω αντικείμενα, ήταν μεν Μασόνος αλλά οι προτάσεις του δεν έγιναν δεκτές και δε συμπεριελήφθησαν στα τελικά σχέδια. Όλοι οι υπόλοιποι σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Thomson , δεν ήταν και αυτό επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές. ’λλωστε, όπως γράφουν οι ίδιοι οι Μασόνοι στο Masonic Service Association of North America: «Η πυραμίδα, ολοκληρωμένη ή ανολοκλήρωτη, ποτέ δεν υπήρξε Μασονικό σύμβολο» και «Ο Παντεπόπτης Οφθαλμός συμβολίζει μεν το Θεό για τους Μασόνους, αλλά αυτός ο συμβολισμός καθιερώθηκε προς τα τέλη του 18ου αιώνα και αφότου το Κογκρέσο είχε υιοθετήσει τη Μεγάλη Σφραγίδα».
Φυσικά, ακούγεται τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι μια μυστική οργάνωση διαφημίζει τον εαυτό της και μάλιστα επάνω στο αμερικανικό δολάριο! Από την άλλη όμως, ακόμη πιο παράξενος είναι ο ισχυρισμός ότι οι Illuminati έχουν αποτυπώσει τα σχέδια τους για την παγκόσμιο κυριαρχία στις … τοιχογραφίες ενός αεροδρομίου!
Ο λόγος για το -κατά τα άλλα εντυπωσιακό- Denver International Airport, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ και το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου. Οι συνομωσιολόγοι επισημαίνουν τις παραξενιές του εν λόγω αερολιμένα: είναι ασυνήθιστα μεγάλος, κόστισε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι θα έπρεπε και κυρίως, διακοσμείται από έργα τέχνης- τερατουργήματα που απεικονίζουν φρικιαστικές σκηνές, όπως ένα κοριτσάκι σε φέρετρο (!) και σε ορισμένα σημεία του δαπέδου αναγράφονται «μυστηριώδεις» και «ακατανόητες» φράσεις.
Η εξήγηση που δίνουν οι ίδιοι είναι ότι το Denver International Airport είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα αεροδρόμιο. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως κάτω από τον αερολιμένα υπάρχει μια τεράστια υπόγεια βάση η οποία στο μέλλον θα χρησιμεύσει ως στρατόπεδο συγκέντρωσης, άλλοι ότι σε αυτή τη βάση εργάζονται μαζί άνθρωποι και εξωγήινοι (!) και όλοι συμφωνούν ότι οι τοιχογραφίες σχετίζονται με τους Illuminati και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Στην πραγματικότητα, το μοναδικό «παράξενο» αντικείμενο του αεροδρομίου είναι μια χρονοκάψουλα, που εμπερικλείει εικόνες και ήχους από το Denver του 1994 και απευθύνεται στους μελλοντικούς κατοίκους της πόλης του 2094. Η χρονοκάψουλα περικλείεται από ένα μνημείο που περιγράφει το σκοπό της, ένα μνημείο που «διακοσμείται» με τον Διαβήτη των Ελευθεροτεκτόνων και υπογράφεται από τους ίδιους τους Μασόνους και μια μυστηριώδη «New World Airport Commission». Φυσικά, είναι ιδιαίτερο εύκολο να κατανοήσει κάποιος ότι η ανέγερση του μνημείου πραγματοποιήθηκε με έξοδα των Μασόνων του Colorado, πράγμα καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι δραστηριοποιούνται στην περιοχή από το 1861 και έχουν 133 γνωστές στοές στην Πολιτεία. Όσο για το περίφημο «New World Airport Order», όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Αεροδρομίου, Steve Snyder, επρόκειτο για μια ομάδα από επιχειρηματίες και πολιτικούς της περιοχής που οργάνωσαν μια σειρά εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του αεροδρομίου, στα πλαίσια των οποίων προφανώς ήταν και η κατασκευή της συγκεκριμένης χρονοκάψουλας. Όσο για το όνομα, το Denver International Airport θα έφερνε το Denver σε μια Νέα (New) εποχή, καθιστώντας το μια από τις σημαντικότερες πόλεις του Κόσμου (World), εξ’ου και το New World.
Τέλος, όσον αφορά τις περίφημες τοιχογραφίες… Πράγματι είναι παράξενες αλλά πρόκειται για τέχνη και συνεπώς ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύσει με όποιον τρόπο επιθυμεί. Ο καλλιτέχνης πάντως (Leo Tanguma) εξηγεί πλήρως τις τοιχογραφίες στον επίσημο ιστοχώρο του αεροδρομίου και η εξήγηση του είναι απόλυτα ικανοποιητική. Επιπλέον, οι «παράξενες» φράσεις στο δάπεδο είναι απλά τοπωνύμια της περιοχής γραμμένα στη γλώσσα των Navajo!
Φυσικά, οι «αποδείξεις» για το ότι οι Illuminati ελέγχουν τα πάντα είναι πολύ περισσότερες και δε μπορούν να σχολιαστούν εδώ λόγω χώρου. Το ερώτημα όμως παραμένει: πώς είναι δυνατόν μια μυστική αδελφότητα να «διαφημίζεται» παντού και να επιτρέπει τη διαρροή πληροφοριών προς όλες τις κατευθύνσεις; Μήπως τελικά η συνομωσία έγκειται στο ότι κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι μας ελέγχει μια μυστηριώδης αδελφότητα, μόνο και μόνο για να συγκαλύψουν τις δικές τους, κακόβουλες ενέργειες; Με άλλα λόγια, μήπως οι Illuminati είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος, ο «εύκολος στόχος» μιας ανθρωπότητας που μαστίζεται από τα προβλήματα και επιδίδεται στο Κυνήγι Μαγισσών αντί να προσπαθεί να βρει τους πραγματικούς υπαίτιους…
Πώς Μπορείτε να Γίνετε Μέλος;
Αναφέραμε σε προηγούμενη παράγραφο πως οι Illuminati ιστορικά «εξαφανίσθηκαν» από το προσκήνιο στα τέλη του 19ου αιώνα. Παρ’όλα αυτά όμως, σήμερα υπάρχουν πάμπολλες ομάδες και οργανώσεις που χρίζουν τους εαυτούς τους διαδόχους των Πεφωτισμένων. Στη συνέχεια θα αναφέρουμε τις γνωστότερες από αυτές, καθώς και το πώς μπορείτε να γίνετε μέλος!
Μια από τις πρώτες προσπάθειες αναβίωσης των Illuminati φαίνεται να έγινε στο Μόναχο το 1880, από τον πολυπράγμων αποκρυφιστή Theodor Reuss, που υπήρξε και συνιδρυτής (μαζί με τον Carl Kellner) του διαβόητου Ordo Templi Orientis (O.T.O). Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο αποκρυφιστής και μελετητής του Faust, Leopold Engel προσπαθεί επίσης να αναβιώσει τη θρυλική οργάνωση, ιδρύοντας την World League of Illuminati. Κάποια στιγμή πριν το 1900, οι οργανώσεις των Reuss και Engel συνενώνονται και στη θέση τους δημιουργείται η Ordo Illuminatorum. Σύμφωνα με ερευνητές, η συγκεκριμένη οργάνωση υπήρχε τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 70. Σήμερα, εν έτει 2009, ο ενδιαφερόμενος μπορεί με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να εντοπίσει μια ιστοσελίδα που φέρεται ότι ανήκει στην οργάνωση: http://www.ordoilluminatorum.org/ . Πάντως, οι πληροφορίες που δίδονται στην εν λόγω ιστοσελίδα είναι μηδαμινές, αν και μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της στέλνοντας mail στο illuminati@grandorient.org.
Το 1988, ο Ρουμάνος (!) Solomon Tulbure ίδρυσε την οργάνωση The Illuminati Order, υποστηρίζοντας ότι είναι συνεχιστής των Βαυαρών Πεφωτισμένων. Το 2001, ανέβηκε στο Διαδίκτυο η ιστοσελίδα της οργάνωσης στη διεύθυνση http://illuminati-order.com/. Σε αυτήν παρουσιάζονται κάποιες πληροφορίες για την οργάνωση, όπως η ιστορία της, οι στόχοι της κτλ. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της, συμπληρώνοντας τα προσωπικά του στοιχεία σε μια ηλεκτρονική αίτηση ,την οποία μπορεί να βρει στο http://illuminati-order.com/IO-Application.txt. Μη βιαστείτε όμως να αποστείλετε την αίτηση σας…
Ανάμεσα στα έτη 2001-2004, ο Tulbure απέκτησε μια ιδιότυπη διαδικτυακή φήμη, εξαιτίας του ατελείωτου «σπαμαρίσματος» στο οποίο επιδιδόταν σε δεκάδες forum, προκειμένου να διαδώσει τις θεωρίες του. Η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται ως προκλητική, ενώ αρεσκόταν να αυτοαποκαλείται Illuminati Maximus. Έκπληξη προκαλεί και το γεγονός ότι είχε συγγράψει τέσσερα βιβλία με ενδεικτικούς τίτλους (Christianity Exposed, Illuminati Manifesto, The Book of the Dead και President G.W Bush Is a Moron: Islam Is Not Peace), τα οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει στο Amazon.
Τελικά, το 2004 η αλήθεια έλαμψε με τον πιο τραγικό τρόπο. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα Knoxnews.com, στις 17/11/2004 ένας 35χρονος άντρας βρέθηκε νεκρός στο οδόστρωμα της Διαπολιτειακής 640, στο Knoxville του Tenessee. Ο άντρας αυτός αναγνωρίστηκε ως ο Solomon Tulbure και σύμφωνα με την αστυνομία είχε αυτοκτονήσει πηδώντας από ανισόπεδο κόμβο στον αυτοκινητόδρομο. Η έρευνα των αρχών αποκάλυψε ότι ο Tulbure ήταν φανατικός χρήστης Η/Υ και είχε επιδοθεί πολλάκις σε διαδικτυακές απάτες. Η αδερφή του πάντως υποστήριξε ότι ο Tulbure δολοφονήθηκε, καθώς το σώμα του έφερε γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι, ενώ κάποιοι εξέφρασαν με βεβαιότητα πως ο αποθανών έπασχε από κάποια ψυχική νόσο…
Ένα ακόμα Illuminati Order υπάρχει στη διεύθυνση www.illuminati-order.org. Ιδρυτής της οργάνωσης φέρεται να είναι κάποιος Paolo Bortel, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ή να γίνετε μέλος της, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που προαναφέραμε.
Αφήσαμε για το τέλος την περίπτωση του Orden Illuminati, που ιδρύθηκε το 1995 από τον Ισπανό Gabriel Lopez de Rojas, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Στην -ομολογουμένως πλούσια- ιστοσελίδα του Orden Illuminati (http://www.ordeniluminati.net/), μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το ιστορικό της οργάνωσης, τη σχέση της με την περίφημη Ο.Τ.Ο, ακόμα και τελετουργικά των Illuminati! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι … όλες οι πληροφορίες είναι στα Ισπανικά! Αν πάντως θέλετε να γίνετε μέλος της εν λόγω οργάνωσης, στείλτε ένα mail στο prioratogeneral@ordeniluminati.net/
Φυσικά, είναι αυτονόητο το ότι ο αναγνώστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την επικοινωνία του με κάποια από τις προαναφερθείσες οργανώσεις και κυρίως, σε καμία περίπτωση να μην αποκαλύψει τα προσωπικά του στοιχεία.
Επίλογος
Κατά τη γνώμη του γράφοντος, η θεωρία συνομωσίας των Illuminati δε θα πρέπει να εξεταστεί ανεξάρτητα, αλλά ως τμήμα μιας γενικότερης συνομωσιολογίας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας . Γιατί όμως; Γιατί αρεσκόμαστε στο να πιστεύουμε σε συνομωσίες, ακόμα και όταν αυτές δε στηρίζονται από κανένα σοβαρό στοιχείο;
Οι περισσότεροι φαντάζομαι θα θυμάστε το περίφημο πόστερ του Mulder “I Want to Believe”, ένα πόστερ που εξέφραζε όσο τίποτε άλλο την ιδεολογία του καθ’όλη τη διάρκεια προβολής των X-Files. «Θέλω να πιστέψω», έλεγε ο Mulder, άποψη που φαίνεται να ενστερνιζόμαστε όλοι: θέλουμε να πιστέψουμε ότι συμβαίνουν συνομωσίες γύρω μας, ότι η Εκκλησία μας κρύβει την αλήθεια για τον Χριστό, ότι ο Elvis είναι ακόμα ζωντανός, ότι οι Illuminati ελέγχουν τον κόσμο. Γιατί όμως; Την απάντηση δίνει ο κοινωνιολόγος Ted Goertzel, μετά από έρευνα που διεξήγαγε επί του θέματος.
Ο Goertzel λοιπόν υποστηρίζει πως η πίστη στις συνομωσίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποξένωση του ανθρώπου στις σύγχρονες κοινωνίες και το φόβο της ανεργίας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στη συνομωσιολογία για να εξωτερικεύσουν τους ενδόμυχους φόβους τους και να αποδώσουν ευθύνες σε έναν αόρατο εχθρό, καθιστώντας τους εαυτούς τους «αθώους» και «θύματα» ισχυρών θυτών. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξηγήσουν ό,τι αρνητικό συμβαίνει σε αυτούς και τους γύρω τους, κατηγορώντας κάποιον άλλον αφού δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.
Έτσι λοιπόν θέλουμε να πιστέψουμε γιατί απλά… μας βολεύει!
 
Συγγραφέας: Γιώργος Αδαμόπουλος (Fox_Mulder) 
 
http://a-pistefto.blogspot.com/2011/06/illuminati.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters