Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Αλφαβητάριο, Τα καλά παιδιά... ...


Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης
Όμως, οι πολίτες, εκτός από το να δίνουν εξετάσεις, σαν παιδιά τους αρέσουν και τα παιδικά παιχνίδια. Βέβαια αν και οι κηδεμόνες τους προτιμούν να παίζουν ακίνδυνα παιχνίδια, όπως το «Αγαλματάκια, ακίνητα κι αγέλαστα», «το Κορόιδο» ή ακόμα και την «κολοκυθιά», αυτοί προτιμούν άλλα... επικίνδυνα. Τους αρέσει να παίζουν «Κυνηγητό», «Κλέφτες και αστυνόμοι» και είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα παίξουν και «Μπιζ».

Είναι αλήθεια ότι από τότε που οι πολίτες άρχισαν αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια κοντεύει να εξολοθρευτεί μία ολόκληρη οικογένεια. Μια τρισευτυχισμένη οικογένεια η οποία πέρασε σχεδόν σαράντα ανέμελα χρόνια, το τελευταίο διάστημα, έχει κυριολεκτικά ξεκληριστεί.

Ο χαζούλης ο Γιωργάκης, δεν είναι πια κοντά μας... Κανείς δεν τόλμησε να μιλήσει καθαρά. Μόνο κάποια μισόλογα. Χάθηκε είπαν, με το κανό του μέσα στη θάλασσα... Άλλοι είπαν, έπεσε από το ποδήλατό του. Αν είναι δυνατόν...

Ο χοντρούλης ο Βαγγελάκης και αυτός εξαφανίστηκε. Κάποιοι επιμένουν ότι τον είδαν να ρητορεύει μόνος του σε κάποια πλατεία. Κάποιοι άλλοι, προφανώς φαντασιόπληκτοι, είπαν ότι τον είδαν σε ένα υποβρύχιο, που μάλιστα έγερνε.

Ο ενορατικός Αντωνάκης, χάθηκε κι αυτός χωρίς να αφήσει ίχνη. Ο καημένος μιλούσε με το Θεό και επιπλέον είχε χάρισμα να αισθάνεται το μέλλον. Την τελευταία φορά που τον είχαν δει κάποιοι, ισχυρίζονται ότι τους είχε πει: «το  αισθάνομαι». Υπέθεσαν ότι εννοούσε πως θα κερδίσει τις εκλογές. Μάλλον κάτι άλλο ερχόταν που αισθανόταν ο κακομοίρης ο Αντωνάκης.

Η καημένη η Αννούλα, εξαφανίστηκε,  με συνοπτικές διαδικασίες. Οι φήμες λένε ότι κάποιοι την τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί... φωτοτυπικού.

Ο Φωτάκος, προσπαθούσε να απαγκιστρωθεί όπως έπαιζε με κάτι αγκίστρια. Πώς έγινε και μπερδεύτηκε με τα αγκίστρια και τις πετονιές, ο καημενούλης ο Φωτάκος ούτε που το κατάλαβε. Ποτέ δεν τον ξαναείδε κανείς... εξαφανίστηκε.

Ο στρουμπουλός Γιωργάκης, πάνω στο παιχνίδι, έβαλε τα πόδια του σε δύο βάρκες. Οι βάρκες χώρισαν... Τραγικό τέλος. Κάποιοι αναφέρουν ότι ψέλλισε πριν το τέλος του, μια λέξη, κάτι σαν «σπουδαρχίδης». Κανείς δεν ξέρει αν μέσα στην αγωνία και τον πόνο του, ήταν δύο λέξεις, που ακούστηκαν σαν μια.

Ο Θόδωρος, ίσως είχε το χειρότερο τέλος από όλους. Πραγματικά φρικτό. Για κάποιους ανθρώπους το χειρότερο τέλος είναι η απαξίωση. Και ο Θοδωρής είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Γυρνάει λοιπόν από κανάλι σε κανάλι, απεγνωσμένα, μήπως και τον προσέξει κανείς. Αναγκάζεται, ο καημένος, να λέει όλο και μεγαλύτερες ανοησίες, μήπως και του δώσουν σημασία. Αστέρω της πολιτικής.


Η λίστα είναι μεγάλη, πραγματικά δεν έχει τέλος. Και συνεχώς θα μεγαλώνει, όσο αποκαλύπτονται συνεχώς καινούργια μέλη της οικογένειας. Και δεν θα έχει τέλος, όσο το πολιτικό σύστημα επιμένει να διαβάζει το μάθημά του από το αλφαβητάρι «τα καλά παιδιά». Και δεν πρόκειται να έχει τέλος, όσο το πολιτικό σύστημα δίνει διαρκώς προαγωγικές εξετάσεις, στους επικυρίαρχους της χώρας.

Όμως σε δυο βδομάδες έχουμε εμείς, οι πολίτες εξετάσεις. Και είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά είμαστε πανέτοιμοι και θα το περάσουμε επιτέλους το μάθημα.

Σαράντα χρόνια μετεξεταστέοι... Δεν πάει άλλο.

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν, σε όλα τα παιδιά και καλή λευτεριά για την πατρίδα μας, σε όλα τα μεγάλα παιδιά!


Σημείωση: Στην εικόνα τα ψάρια που τρώει η οικογένεια είναι χάννοι και κοκωβιοί.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2015/09/blog-post_15.html#.VfA8kX3wAo0


Έρχεται η εισβολή των ΗΠΑ στη Συρία;

 
Η Ελλάδα έλαβε αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, να κλείσει τον εναέριο χώρο της, μπλοκάροντας στην ουσία την  αποστολή  ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών που θα μετέφεραν  ανθρωπιστική βοήθεια προς την Συρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Την ίδια στιγμή ο  εναέριος χώρος της Βουλγαρίας έκλεισε  και αυτός για τις  πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών προς την   Συρία . Λόγω αυτών των γεγονότων τα ρωσικά ii-76 MIDAS θα κινηθούν μέσω του Ιράν και όχι διαμέσου των Βαλκανίων και της Ελλάδας.
Το γεγονός αυτό  σχολίασε σε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα  Pravda.Ru ο  στρατιωτικός αναλυτής και πρόεδρος της Ακαδημίας γεωπολιτικών επιστημών K.  Sivkov.
«Φοβούνται ότι η Ρωσία θα παραδώσει  στον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ βαρύ οπλισμό , σύμφωνα με την υπογραφείσα  συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Σύρος Πρόεδρος  είναι ζωτικής σημασίας για την ρωσική πολιτική στην περιοχή και απαιτείται  η ενίσχυση του με οπλισμό. Τα  τρία τελευταία χρόνια κατά την διάρκεια του ανελέητου πολέμου του στρατού του Μπασάρ αλ-Άσαντ με τους ισλαμιστές έχει υποστεί ζημία ο εξοπλισμός  των Σύρων  , τα πυρομαχικά   εξαντλήθηκαν  , ενώ οι ισλαμιστές είναι πάρα πολύ  καλά οπλισμένοι»,  είπε ο Konstantin Sivkov.
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο ISIS είναι το πνευματικό τέκνο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες «ουσιαστικά» δεν πολεμούν  με την οργάνωση, και τα αεροπορικά χτυπήματα που εφαρμόζονται είναι για τα « μάτια του κόσμου» .
Από αυτά τα πλήγματα περισσότερα υπέστη ο άμαχος πληθυσμός και οι άμαχοι γενικώς παρά οι  ισλαμιστές μαχητές  . Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες για την δημιουργία του αποκαλούμενου « ισλαμικού στρατού»,και κατά συνέπεια είναι υπόλογες  για τις εκρήξεις και την καταστροφή των ιστορικών και πολιτιστικών αξιών στον κόσμο, διαγράφοντας την ιστορική μνήμη, καταγγέλλει ο Sivkov.
Η δύση διαδίδει  φήμες στα  μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες αναφέρουν ότι  στην Συρία  πολεμούν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές , ενώ  κατασκευάζεται  και μια ρωσική στρατιωτική βάση στη Λατάκεια.
Ωστόσο,  ο Konstantin Sivkov είναι της γνώμης ότι σήμερα η Ρωσία  ΛΑΜΒΑΝΕΙ   μέρος στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους  όχι με αμιγώς στρατιωτικά κριτήρια αλλά με   συγκεκριμένη στρατηγική, συνεχίζει ο ίδιος.
Εκτός από τα στρατεύματα, που υπάρχουν για να αναπτυχθούν , θα είναι αναγκαίο να προβλεφθεί  και η μεταφορά όπλων, υλικών και τεχνικών πόρων, καυσίμων  και λιπαντικών, και αυτό θα απαιτήσει πολύ μεγάλη ροή εφοδιασμού από την Μόσχα  .
Ακόμη και αν η Ρωσία  μεταφέρει ένα μικρό αριθμό προσωπικού, αυτό δεν θα επηρεάσει την πορεία του πολέμου , αλλά θα  προκαλέσει την άμεση  εισβολή του ΝΑΤΟ , τονίζει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας.
Ο Sivkov  τόνισε στην συνέντευξη του ότι οι χώρες  μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν μια  στρατιωτική επέμβαση  τους στην Συρία. « Τώρα δεν υπάρχουν  χημικά όπλα, που να  δικαιολογούν επέμβαση  και εισβολή , αλλά λόγω της Ρωσίας  προσπαθούν να  δικαιολογήσουν τις κινήσεις τους  με  χυδαίο τρόπο».
Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr η Ρωσία πρέπει να  «ξεκαθαρίσει» την θέση της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εφόσον υποστηρίζουν  την Συρία και τον Σύρο Πρόεδρο Μ.Άσαντ και διαθέτουν  βάση στην  χώρα αυτή,  οφείλουν  να διαφυλαχθούν  τα  ρωσικά συμφέροντα  μέχρι τέλους. Νομίζουμε όμως ότι αυτό έχει «ξεκινήσει» να πράττει ο Β.Πούτιν. ίδωμεν.

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩ «ΣΚΙΑΖΕΙ» ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

310820150936404787586_8

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τελευταία επίθεση, (8/9) των Κούρδων του ΡΚΚ σε αστυνομικό τμήμα της επαρχίας του Iğdir στην πόλη Aralık, με θλιβερό απολογισμό 10 Τούρκους στατοχωροφύλακες νεκρούς, δείχνει πως η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και μετατρέπεται σε εσωτερικό ολοκαύτωμα της Τουρκίας με όλες τις συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη. Η τυχοδιωκτική κίνηση του Ερντογάν της σκλήρυνσης της στάσης του στο κουρδικό με στόχο να πολώσει τα πολιτικά πράγματα για να κερδίσει ψήφους στις εκλογές της 1 Νοεμβρίου και να αποκτήσει την αυτοδυναμία, έχει εκτροχιαστεί σε ένα αιματηρό ολοκαύτωμα που κλονίζει πλέον την ίδια την χώρα από άκρο σε άκρο.

Η επίθεση στο İğdir που βρίσκεται στα σύνορα με τη Αρμενία, επιβεβαιώνει τους φόβους της Άγκυρας ότι οι Κούρδοι έχουν ορμητήρια και σε ξένο έδαφος, (Ιράκ, Ιράν, Αρμενία), από όπου πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους και στη συνέχεια αποσύρονται χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να τους κυνηγήσουν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες.
Παράλληλα το ολοκαύτωμα στις 6/9 στην Dağlıca, με 16 στρατιωτικούς νεκρούς, έχει επιβαρύνει το κλίμα που δείχνει την μεγάλη αδυναμία του τουρκικού στρατού να αντεπεξέλθει ένα ανορθόδοξο πόλεμο πισωγυρίζοντας στην δεκαετία του ενενήντα όταν καθημερινά σχεδόν οι Κούρδοι χτυπούσαν στόχους με μεγάλη επιτυχία και πολλά θύματα ανάμεσα στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Επιπροσθέτως εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκείνη ακριβώς την δεκαετία της αποκορύφωσης του κουρδικού πολέμου, είχαμε την μεγάλη τουρκική πρόκληση στα Ίμια.
Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση και με την προοπτική έναρξης χερσαίων επιχειρήσεων στο συριακό έδαφος και από την άλλη πως επηρεάζουν όλα αυτά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η κατάσταση κρέμεται κυριολεκτικά από ένα λεπτό σχοινί και το ανησυχητικό είναι ότι τελευταία έχουν αρχίσει πάλι να εμφανίζονται συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας ότι βοηθά τους αντάρτες να διεισδύουν την Τουρκία και να διενεργούν σαμποτάζ σε τουρκικό έδαφος
Η πρόκληση της εκτόνωσης μιας αδιέξοδης εξωτερικής κρίσης με διαστάσεις εμφυλίου πολέμου προς την ελληνική πλευρά, είναι πάντα παρούσα και τελευταία φαίνεται κάποιοι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου την προωθούν καθώς οι αερομαχίες τις τελευταίες μέρες παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση.
Σε κάθε περίπτωση η δική μας πλευρά θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Το πρόβλημα μας είναι πως οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας σήμερα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ποιος θα πει τα πιο έξυπνες ατάκες για να πείσει τους ψηφοφόρους στις επόμενες εκλογές να τους ψηφήσουν, ενώ το καράβι το έχουν ρίξει εδώ και καιρό στα βράχια.
Άλλο όμως η εσωτερική πτώχευση και κατάρρευση της οικονομίας και άλλο μια εξωτερική απειλή κατά της εδαφικής μας κυριαρχίας. Το «πληγωμένο θηρίο» είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να εμφανιστεί μπροστά μας γι’ αυτό και επιβάλλεται η ανάδειξη της μεγάλης ανάγκης προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο, ανεξάρτητα από το όποια προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια, πριν μας προλάβουν οι όποιες εξελίξεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_513.html

Αυτοί πέθαναν για τα "θαλάσσια σύνορα" που δεν υπάρχουν για τον κ. Τσίπρα

Δεν ήξερε από οικονομικές διαπραγματεύσεις, μας φέσωσε κάτι δεκάδες επιπλέον δις και τι να γίνει, αυτόν διαλέξαμε... 


Αλλά η ασχετοσύνη με την εξωτερική πολιτική, πληρώνεται πανάκριβα με αποτελέσματα μη αναστρέψιμα και ενίοτε με αίμα και εθνικές συμφορές. Είτε από άγνοια, είτε από...

ασχετοσύνη, είτε από αδιαφορία, είτε διότι αυτό λέει η κρυφή ατζέντα του, το άτομο είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Πίσω στο κλουβί του και ΑΜΕΣΑ!!!
 
 
 
 
 
 
 

Αλέξης Τσίπρας: Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;


Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ.

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/09/blog-post_9.html

ΑΛΕΞΗ, ΔΕΝ ΣΤΟ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΣΕ ΑΕΡΑ, ΣΤΕΡΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ

  
 
 Σε κάθε μικρή κι “εξαρτώμενη”, αλλά σημαντική από γεωγραφική άποψη χώρα, καθώς είναι η Ελλάδα, δρουν κάθε είδους μυστικές υπηρεσίες. ‘Έτσι, υπάρχουν “κέντρα ελέγχου” που με διάφορες μορφές (τις πιο πολλές φορές “αθώες”), να εξυπηρετούν των ξένων συμφερόντων τις βλέψεις…
Έχουμε την τύχη ή εάν θέλετε την ατυχία, η Ελλάδα, να βρίσκεται γεωγραφικά σε κεντρικό σταυροδρόμι πολιτισμών και να συνορεύει με “ταραχώδεις” κοινότητες. Καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει στην ανατολική θάλασσα της Μεσογείου με τόσο ευρύ πλάνο συνόρων.
Η γεωγραφική ξεχωριστή θέση, ήταν ανέκαθεν εκείνη που οδήγησε τους Έλληνες να γράψουν στην παγκόσμια ιστορία πολλές και αξιομνημόνευτες σελίδες από τα πανάρχαια χρόνια. Ουσιαστικά η θάλασσα της Μεσόγειου ήταν/είναι: η ΠΑΝΤΑ και η ΜΟΝΗ βασική οικονομική κι αστείρευτη δεξαμενή για τη χώρα.

Δεν υπήρξαμε κτηνοτροφικός είτε γεωργικός λαός, θαλασσινοί είμαστε εκ φύσεως. Αυτό το ευλογημένο προσόν είναι πραγματικά που θέλουν να δεσμεύσουν οι ξένες δυνάμεις…
Αυτό το προσόν παζαρεύετε σε δόλια παιχνίδια…
Κανένας και ποτέ δεν μας έδωσε να καταλάβουμε, ότι έχουμε (από γεωγραφική άποψη) μία μεγάλη χώρα! Κανένας και ποτέ δεν μίλησε ξεκάθαρα για τα σύνορά μας. Μας δείχνουν το έδαφος αλλά όχι τα υδάτινα είτε, από αέρος σύνορα της χώρας…

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θέλουν να ξέρουμε την ΥΔΑΤΙΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ!!!

Αρχίζουμε λοιπόν να καταμετράμε σύνορα, εφ όσων υπάρχουμε/κυριαρχούμε και ασκούμε επίδραση σε τρεις ηπείρους: Δυτικά (ΕΥΡΩΠΗ) απ’ το Ιόνιο με την Ιταλία, νότια απ’ το Λιβυκό πέλαγος με ΑΦΡΙΚΗ, ανατολικά απ’ το Αιγαίο με την ΑΣΙΑ. Καιη Χώρα μας δεν έχει ζητήσει ακόμα τη δημιουργία Ακτοφυλακής η οποία θα τελεί υπό Ευρωπαϊκή κάλυψη…
Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται, πολλά συζητούνται…
Θα πρέπει ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να τοποθετηθεί η Ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό λαό, ώστε να δώσει με σαφείς λόγους πως: Δεν ξεπουλάμε ούτε ένα κύμα είτε μια στάλα απ’ ότι μας ανήκει, δεν παραχωρούμε μήτε δυο “σπόρια” αλάτι απ’ την υδάτινη κυριαρχία μας στη Μεσόγειο θάλασσα!!!
 
 
https://annyra.wordpress.com/2011/01/13/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84/
 

Όταν ο Αριστοτέλης μας δίδασκε πώς να κατασκευάσουμε ένα...Αστρόπλοιο!

20/07/2013
Ο Μέγας Δάσκαλος των Ελλήνων, ο Φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας Αριστοτέλης, είχε κρύψει στο αριστουργηματικό του έργο, ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ, ένα "μυστικό" που παρά λίγο να τινάξει στον αέρα ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως ...Ελληνική Ιστορία! 
Αυτό το άρθρο, το χρωστούσα τόσο στον εαυτό μου χρόνια ολόκληρα, πάνω από 23 τω αριθμώ, όσο και στον αγαπημένο μου Αριστοτέλη.
Είναι μια κατάθεση ψυχής, για μια ιστορία που κάποτε με συγκλόνισε βαθύτατα.
Το γιατί το έγραψα σήμερα και όχι πριν, αυτό ειλικρινά δε μπορώ να το αιτιολογήσω.
Ίσως γιατί βλέποντας από μακριά τον απελπισμένο αγώνα του Γένους μου, μη μπορώντας να κάνω και πολλά εκτός του να γράφω και να δημοσιεύω εδώ σε τούτο το μπλοκ και θέλω να του θυμίσω τη καταγωγή και τους προγόνους του.
Ίσως πάλι, γιατί ήθελα να αντιδράσω με αυτόν τον τρόπο, βλέποντας τους καραγκιόζηδες που παίζουν τον ρόλο που λέγεται Έλληνας πολιτικός, να χύνουν απ τη μια ελεεινά κροκοδείλια δάκρυα κι απ την άλλη να...υπογράφουν άλλη μια καταδίκη για τον ρακένδυτο πλέον λαό "τους".
Ίσως γιατί προτίμησα να μη σπάσω τελικά την οθόνη του υπολογιστή μου, θεωρώντας πως έχει μεγαλύτερη αξία απ το...άδειο εντελώς κεφάλι ενός κλόουν που το παίζει "πρωθυπουργός" και ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς...
Δε ξέρω...
Μπορεί τίποτε απ όλα αυτά, μπορεί και όλα αυτά μαζί...
Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι...κάθε πράγμα αναδύεται από μέσα μας μόνον όταν έρθει η ώρα να αναδυθεί.
Και όλα αυτά που προείπα να είναι εντελώς άσχετα.
Ίσως λοιπόν συμπτωματικά, να ...είναι αυτή εδώ η ώρα για να βγει κάτι από μέσα μου που το κρατούσα από φοιτητής.
Μια ιστορία απίστευτη, όπως την ανακάλυψα εγώ και την έμαθα εγώ. γιατί υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές αυτής της ιστορίας.
Εγώ καταθέτω απλά τη δική μου εκδοχή και τίποτε άλλο.
Το αν το αποτέλεσμα του πονήματός μου είναι σωστό ή όχι, αυτό θα το κρίνει πλέον η ίδια η Ιστορία...

Όταν άρχισα να μελετώ τον Αριστοτέλη, ήμουν 19 χρονών, δευτεροετής της Παντείου και...τρελαμένος με τη "μυστηριακή" του καταβολή και με το παράξενο, όσο και ...άκρως στρυφνό του έργο.
Ομολογώ ότι τα βρήκα αρκετά σκούρα, γιατί απλά δεν είχα να κάνω με κάποιο - ότι νάνε - κείμενο, αλλά γιατί σίγουρα διότι είχα να κάνω ίσως με την κορωνίδα της Ελληνικής Αρχαίας Γραμματείας.

Φιλόλογος δεν ήμουν.
Δεν σπούδαζα στη Φιλοσοφική.
Στο τμήμα Κοινωνιολογίας ήμουν απλά, χωρίς καμιά σπουδαία περγαμηνή, πέραν των Αρχαίων Ελληνικών που είχα διδαχτεί στο Λύκειο.
Γιατί όμως ...αποτόλμησα το...σχεδόν ακατόρθωτο για μένα;
Μα για τον απλούστατο λόγο ότι ήμουν συνεπαρμένος από το έργο του μεγάλου αυτού Έλληνα, που άλλαξε με τις διδαχές και τις...αποκαλύψεις του τον ίδιο τον Κόσμο!
Και θέλησα να τον γνωρίσω περισσότερο.

Αρχίζοντας να μελετώ το πλέον γνωστό απ όλα έργο του, τα
"Φυσικά", παράλληλα έψαχνα να βρω και όσο περισσότερα στοιχεία μπορούσα για τη ζωή και το έργο του.
Παρόλο όμως που επρόκειτο για έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες Φιλοσόφους και πολυεπιστήμων, εντούτοις ανακαλύπτω πως...γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα τόσο για τη ζωή του, όσο και για το ίδιο του το έργο.

Να φανταστείτε ότι ενώ έχει γράψει περί τα 320 έργα, εντούτοις σώζονται γύρω στα 102(!) κι αυτά διασώθηκαν από ...Έλληνες μοναχούς (καλόγερους του Αγίου Όρους), οι οποίοι και αντέγραψαν εκ νέου σε πάπυρους ό,τι μπόρεσε να βρεθεί από την κατεστραμμένη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καθώς και από τις, επίσης κατηργημένες, Πανεπιστημιακές σχολές των Αθηνών.

Τα περισσότερα έργα που είχαν διασωθεί από τους ηρωικούς αυτούς μοναχούς, καταληστεύθηκαν από τους Ενετούς κυρίως, την περίοδο της Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα, όταν οι Σταυροφόροι είχαν καταλάβει την Κων/πολη το 1204 μ.Χ. και είχαν μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των θησαυρών του Βυζαντίου στη Βενετία και το Βατικανό.

Κι έτσι, ένα μεγάλο μέρος των έργων του μεγάλου Έλληνα Δασκάλου, κατέληξε στη...Βιβλιοθήκη του ...
Πάπα, απ όπου και...διαμοιράστηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη, αφήνοντας τους, σκλαβωμένους στους Τούρκους, Έλληνες, στο σκοτάδι και την αγραμματοσύνη.
Σημειωτέον ότι ο Αριστοτέλης τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία, εικονιζόμενος σε πολλές τοιχογραφίες (άνω Φώτο, τρίτος από αριστερά) κυρίως σε μονές του Αγίου Όρους, ως Όσιος και Πρωτεργάτης της χριστιανικής Φιλοσοφίας και Ηθικής.

Πάμε παρακάτω.

Η...μυστηριώδης γέννηση και ο περίεργος...θάνατος!

Το γεγονός λοιπόν ότι εν τέλει...γνωρίζαμε πολύ λίγα για τη ζωή του, αυτό με ανάγκασε αφ' ενός να αφήσω για λίγο κατά μέρος τη μελέτη των ‘’Φυσικών’’ και αφ' ετέρου να επικεντρωθώ στην αναζήτηση αυτών των περισσότερων στοιχείων που θα με οδηγούσαν στο να κατανοήσω όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη μεγάλη, αλλά και τόσο αινιγματική προσωπικότητα.

Μέσα από αυτή μου λοιπόν την αναζήτηση, ανακαλύπτω τρία πράγματα:

1)  Ότι δεν υπήρξε πουθενά κάποιο στοιχείο, ούτε καν σε ιστορικά κείμενα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, που να υποδηλώνει την ακριβή ημερομηνία γέννησής του (!)
2) Ότι επίσης δεν υπήρξε σαφής ημερομηνία...θανάτου του (!) παρά μόνο ΦΗΜΕΣ που εν τέλει δεν αποδείχτηκαν ΠΟΤΕ και
3) Την παράξενη ιστορία ενός βιβλίου που είχε γράψει ο δικηγόρος Γιώργος Λευκοφρύδης με τον τίτλο "Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο Έψιλον" με θέμα το...πιο στρυφνό έργο του Αριστοτέλη, ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ !

Για να γίνω πιο σαφής, πιάνω μία προς μία τα...συμπεράσματα των ..."ανακαλύψεών" μου.

Το πρώτο έχει να κάνει με την ημερομηνία γεννήσεώς του.
Πράγματι, εδώ πέφτει ένα...μικρό σκοτάδι.
Σχεδόν τα περισσότερα βιογραφικά του σημειώματα που είχαν δημοσιεύσει πολλά έγκυρα επιστημονικά εγχειρίδια, ελληνικά και ξένα, έχουν ως χρονολογία γεννήσεως του μεγάλου Έλληνα, το έτος 384 π.Χ.
Εκεί όμως που διαφωνούν ριζικά, είναι ο...μήνας γέννησής του.
Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Παπαρρηγόπουλου, αναφέρει ως μήνα γέννησης τον Δεκέμβρη του 384.
Η εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου όμως, του Ιωάννη Πασσά, ένα απο τα πλέον ΕΓΚΥΡΑ εγχειρίδια που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στην σύγχρονη ελληνική γραμματεία, αναφέρει ως μήνα γέννησής του τον...Ιούλιο του ιδίου έτους, ενώ η Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια (επίσης ένα από τα πλέον έγκυρα επί διεθνούς επιπέδου εγχειρίδια) την τοποθετεί έναν μήνα...αργότερα, δηλαδή τον...Αύγουστο επίσης του ιδίου έτους!
Εκεί δε που υπάρχει ...μέγα σκότος, είναι στην...ημέρα!
Δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά βέβαια αυτό είναι το λιγότερο!
Εδώ δεν τα...βρίσκουν οι ερευνητές στον μήνα, στη...μέρα θα τα βρουν;

Πάμε
στο δεύτερο, που είναι ακόμα πιο αινιγματικό: ο θάνατός του!
Η επίσημη ημερομηνία που καταγράφεται στην - ποιά άλλη; - Ιστορία του Ελληνικού Εθνους του Παπαρρηγόπουλου, είναι η 22η του Οκτωβρίου του 322 π.Χ., δύο χρόνια δηλαδή μετά τον θάνατο του μεγάλου του μαθητή, του Αλέξανδρου και μάλιστα ως αιτία θανάτου του, αναφέρεται κάποια στομαχική λοίμωξη,  σε συνδυασμό με την θλίψη και την μελαγχολία στην οποία και είχε πέσει με κύρια αιτία τον θάνατο του Αλέξανδρου μιας και με αφορμή το γεγονός αυτό, οι οπαδοί του αντιμακεδονικού "κόμματος" των Αθηνών νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να εκδικηθούν τους Μακεδόνες στο πρόσωπο του.
Πιο αναλυτικά, το ιερατείο, με εκπρόσωπό του τον ιεροφάντη του ναού της Ελευσίνιας Δήμητρας, Ευρυμέδοντα, αλλά και η σχολή του Ισοκράτη με το Δημόφιλο ως πρύτανη, κατηγόρησαν τον Αριστοτέλη για ασέβεια ("γραφή ασεβείας"), επειδή είχε ιδρύσει βωμό στον Ερμία, είχε γράψει τον ύμνο στην Αρετή και το επίγραμμα στον ανδριάντα του Ερμία, στους Δελφούς. 
Ο Αριστοτέλης όμως, επειδή κατάλαβε τα πραγματικά κίνητρα και τις αληθινές προθέσεις των μηνυτών του, έφυγε για τη Χαλκίδα, προτού γίνει η δίκη του (323 π.Χ.).
Εκεί έμεινε, στο σπίτι που είχε από τη μητέρα του, μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του την Ερπυλλίδα και με τα δύο του παιδιά, το Νικόμαχο και την Πυθιάδα.

Όλα ωραία και καλά μέχρις εδώ, αλλά στο θέμα του θανάτου είναι που το πράγμα μπερδεύει.
Κατ' αρχάς, πουθενά δεν βρίσκεται έστω και μια ένδειξη ότι ο Αριστοτέλης έπασχε από ...στομάχι.
Δεν αναφέρεται σε καμία πηγή (τουλάχιστον γνωστή σε μένα).
Επίσης, ο Παπαρρηγόπουλος συνεχίζοντας, προχωράει ακόμη παραπέρα, λέγοντας ότι το σώμα του μεγάλου σταγειρίτη, μεταφέρθηκε στα...Στάγειρα (!) και μάλιστα ότι του έγινε μεγάλη κηδεία με όλες τις τιμές κλπ κλπ.
Η Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια, διαψεύδει πλήρως τον Παπαρρηγόπουλο, γράφοντας απλά ότι...πέθανε μεν ο Αριστοτέλης αλλά ο τάφος του δε βρέθηκε...ποτέ!
Τα ίδια περίπου αναφέρει και η Μπριτάνικα της Οξφόρδης!
Για να μην πάμε και σε εκείνη την...απίστευτη δήλωση του καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής και Μηχανολογίας Γεωργίου Γκιόλβα, ο οποίος και δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο Αριστοτέλης ήταν...εξωγήινος και...αντί να πεθάνει...επέστρεψε στον...πλανήτη του! (Θα τα δούμε πιο κάτω αυτά)
Από πού τα βρήκε λοιπόν όλα αυτά ο αείμνηστος Δάσκαλος του Γένους Παπαρρηγόπουλος;
Αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα που...δεν είναι ώρα να το αναλύσουμε. 

Όσον αφορά δε την
εγκυκλοπαίδεια του "Ηλίου", αυτή περιέργως αναφέρει ...ακόμη λιγότερα και μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Και λέω "περιέργως", διότι ο Ιωάννης Πασσάς, δημοσιογράφος, μελετητής της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, της...παρα-ιστορίας αλλά και μέγας Ελληνολάτρης καθώς και...έμπορος χάρτου, δείχνει να έχει ...ιδιαίτερη αδυναμία στον Αριστοτέλη.
Αναφέρει με εξαιρετική επιμέλεια σχεδόν τα ...πάντα (όσα ήταν γνωστά τέλος πάντων) περί του βίου του μεγάλου Έλληνα Φιλοσόφου, αλλά στον ...θάνατό του, μας τα...χαλάει.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας λέει ότι ο Αριστοτέλης δεν πέθανε (μιας και η εκδοχή Παπαρρηγόπουλου δεν αποδεικνύεται από πουθενά) αλλά...χάθηκε!
Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ και τελευταία φορά που τον είδε κόσμος και η οικογένειά του, ήταν κάποια μέρα του Οκτώβρη του 322 μ.Χ.

Έκτοτε, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ!

Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα;

Και ερχόμαστε στο
τρίτο.
Στο αινιγματικό βιβλίο του Γιώργου Λευκοφρύδη, το οποίο και συνοδεύεται από την πλέον σκοτεινή ιστορία συνωμοσίας, η οποία και παρά λίγο να ανατρέψει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα για τις γνώσεις των αρχαίων παππούδων μας στον τομέα της τεχνολογίας και της ...τεχνογνωσίας.

Το "παράξενο" Εψιλον των Δελφών, ο Πλούταρχος και ο...Αριστοτέλης!

Ένα ερώτημα, που απασχόλησε πολλούς αρχαιολόγους κατά το παρελθόν, ήταν αυτό που αφορούσε ένα γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, και πιο συγκεκριμένα το γράμμα
Ε, το οποίο βρισκόταν ακριβώς στη μέση του αετώματος του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς.
Αυτό το ερώτημα απασχόλησε και τον Έλληνα Μαθηματικό και γιατρό Στέφανο Καραθεοδωρή, γιό του μεγάλου φυσικού και μαθηματικού (και δασκάλου του Αϊνστάιν, για να μη ξεχνιόμαστε)  Κων/νου Καραθεοδωρή, ο οποίος έκανε και μια πραγματεία-σπουδή πάνω σε αυτό το θέμα υπό τον τίτλο "Το Εν Δελφοίς ΕΙ" (Προσέξτε, όχι "Ε" αλλά..."ΕΙ")

Πρώτος απ όλους, το σύμβολο αυτό το αναφέρει ο Πλούταρχος στο έργο του "Περί του Έψιλον του εν Δελφοίς".
Το σύγγραμμα αυτό του μεγάλου Έλληνα χρονικογράφου, βιογράφου και ιστορικού, φυλάσσεται στην Οξφόρδη σε έκδοση στα Αρχαία Ελληνικά, αντίγραφο του πρωτοτύπου το οποίο βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού (και αυτό). 
(Στην ελληνική αγορά βιβλίου μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Ζήδρος, 2002).

Στο σύγγραμμα του, αναφέρει το ιστορικό της τοποθέτησης του γράμματος αυτού στο αέτωμα του ναού του Απόλλωνα, αλλά δεν αναφέρει το ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ.
Για την ιστορία, να πούμε ότι το γράμμα "Ε" ήταν τοποθετημένο πράγματι στο αέτωμα του ναού (αέτωμα = ένα μεγάλο ευρύ ισοσκελές τρίγωνο) στη μέση μεταξύ των (γνωστών) γνωμικών - επιγραφών "ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ" και "ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ".
Το πρώτο "Ε" ήταν ξύλινο και το είχε βάλει εκεί ο Σόλων ο Αθηναίος.
Όταν το σύμβολο-γράμμα σάπισε με τα χρόνια, οι Αθηναίοι, περισσότερο για να τιμήσουν τον Σόλωνα παρά για το αυτό καθ' αυτό το σύμβολο που δεν ήξεραν και τι σήμαινε, τοποθέτησαν στη θέση του ένα άλλο ίδιο, φτιαγμένο από χαλκό αυτή τη φορά.
Όταν πάλι με τα χρόνια, το χάλκινο "Ε" σκούριασε και η όψη του ήταν οικτρή, η Λιβία Δρουσίλα, γυναίκα του αυτοκράτορα της Ρώμης Οκταβιανού Αυγούστου, το έβγαλε και στη θέση του έβαλε ένα πανομοιότυπο από καθαρό χρυσό....
Και για να κάνει ιδιαίτερη μελέτη ο Πλούταρχος πάνω σε αυτό το αινιγματικό ζήτημα, φαίνεται ότι το σύμβολο που είχε δωρίσει η Λιβία Δρουσίλα υπήρχε ΑΚΟΜΑ επάνω στο αέτωμα και επειδή ο Πλούταρχος ήταν ο ...μεγάλος ερευνητής (ας πούμε) της εποχής, το συγκεκριμένο θέμα του δημιούργησε απορίες ως προς τον συμβολισμό του και τον λόγο της ύπαρξής του.

Μέσα στην πραγματεία του όμως, ο Πλούταρχος στήνει έναν διάλογο με μερικούς άλλους φιλοσόφους της εποχής, όπου ο ...καθένας λέει το...μακρύ και το κοντό του σχετικά με το γιατί της υπάρξεως του συμβόλου.
Ένας λέει πως το "Ε", ως δεύτερο φωνήεν, δείχνει τον Απόλλωνα ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗ ΤΑΞΗ ΘΕΟ μετά τον Δία και γι αυτό το σύμβολο τοποθετήθηκε εκεί για να πιστοποιεί του λόγου το αληθές.
Ένας άλλος το πάει ακόμη παραπέρα, λέγοντας πως συμβολίζει τη ...μαντική(!), οπότε το δεχόταν σαν..."ΕΙ" και όχι σαν "Ε" (να λοιπόν γιατί ο Καραθεοδωρής στο σχετικό του δοκίμιο το παρουσιάζει κι εκείνος ως "ΕΙ" και όχι ως "Ε"), ένας τρίτος το...παρατραβάει και το αναγάγει ...ως μαθηματικό σύμβολο, υποστηρίζοντας ότι ...εξισώνεται προς το σύνολο της μαθηματικής επιστήμης, μιας και είναι το άθροισμα των πρώτων μονάδων - δηλαδή του ΤΡΙΑ και του ΔΥΟ και επειδή η μαθηματική επιστήμη θεωρούνταν πως πήγαζε κατ' ευθείαν απ τους θεούς, το "Ε" τοποθετήθηκε εκεί για λόγους ...δοξαστικούς και κάποιος τέταρτος διαφώνησε με όλους τους άλλους, υποστηρίζοντας ότι συμβολίζει ...απλά κάποια Θεότητα που δεν γνώριζαν ακόμη την ύπαρξή της.
Εν ολίγοις, άρες μάρες, κουκουνάρες.

Κι έτσι, μέσα και από αυτό το "ντοκουμέντο" της εποχής, καταλαβαίνουμε πως ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γνώριζαν το ΓΙΑΤΙ της υπάρξεως αυτού του...περίεργου και αινιγματικού "Ε".

Μα αν δεν το γνώριζαν αυτοί, τότε ποιός στα κομμάτια μπορούσε να γνωρίζει;

Από εδώ, από ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ το σημείο, ξεκινάει η πορεία ενός
"μύθου", ενός βιβλίου, ενός θρίλερ και μιας θεωρίας συνωμοσίας, που απασχόλησε αργότερα μέχρι και την ίδια την ίδια τη...CIA και που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τεχνολογικές γνώσεις που ίσως και να άλλαζαν τη πορεία της Ελλάδας αλλά και της ίδιας της Ανθρωπότητας!

Ο μοναχικός δικηγόρος και το βιβλίο-μύθος

Ο
Γιώργος Λευκοφρύδης, υπήρξε ένα μοναχικό άτομο.
Ένας άνθρωπος απίστευτα ευφυής, αλλά και...τρομερά παρορμητικός που συνήθως λόγω αυτού του αυθορμητισμού του, ...έχυνε και τη καρδάρα με το γάλα, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός.
Ως δικηγόρος, δεν υπήρξε και πολύ γνωστός.
Λίγοι τον ήξεραν.
Ήταν Ποινικολόγος κι απ τους πολύ καλούς μάλιστα, αλλά...είχε ένα ιδίωμα:
Ήθελε να υπερασπίζεται ΜΟΝΟ τους ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αθώους!
Δεν δεχόταν επ' ουδενί να υπερασπιστεί ενόχους (πράγμα που τον έφερε και κάποια στιγμή αντιμέτωπο με τον ίδιο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών) και μάλιστα πολλές φορές είχε έρθει και σε σφοδρή σύγκρουση με γνωστούς συναδέλφους του, οι οποίοι κατόρθωναν μέσα από...όχι και τόσο "καθαρούς δρόμους" να αθωώνουν ή να γίνονται αιτία να...καταδικάζονται εγκληματίες με τις ελαφρότερες ποινές.
Η υπόθεση "Λασκαρίδη" (ενός αθώου που κατηγορήθηκε άδικα για τον φόνο της εύπορης συζύγου του) ήταν αυτή που τον σημάδεψε, καθώς δεν μπόρεσε να αποδείξει την αθωότητα του πελάτη του κι αυτό τον έκανε να αλλάξει ειδικότητα και μετά να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνα αρχαίων κειμένων και στο τέλος να...πεθάνει μόνος και λησμονημένος.

Ο
Λευκοφρύδης, μέσα απο την έρευνά του ως προς τη μελέτη της μαθηματικής λειτουργίας του ελληνικού αλφαβήτου, σκαλώνει στο...επίμαχο "Ε" των Δελφών και του ναού του Απόλλωνα.
Η απορία του τόσο για την ύπαρξη του επίμαχου συμβόλου στο αέτωμα του πιο δημοφιλούς ναού της ελληνικής αρχαιότητας και όχι μόνο, τον έβαλε στο ...τρυπάκι να αρχίσει να ψάχνει.
Ο Πλούταρχος, ως ο μόνος ερευνητής της αρχαιότητας ο οποίος έδινε και τα περισσότερα στοιχεία για την ύπαρξη του συμβόλου αλλά και την "ιστορία" του, δεν τον ικανοποίησε, και σωστότατα.
Υπήρχαν πολλές αντιφάσεις, αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις και ...ισχυρισμοί που άγγιζαν τη γελοιότητα κι επειδή κανείς σύγχρονός του δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά πλην του Στέφανου Καραθεοδωρή με το θέμα, αποφάσισε αυτός από μόνος του να πάρει το ...θέμα στις πλάτες του.

Όπως μας αφηγείται ο ίδιος μέσα από τη σύντομη βιογραφία του, απέρριψε με τη μία όλες τις απόψεις που παρέθετε ο Πλούταρχος (για τους πιο πάνω λόγους που παρέθεσα κι εγώ) και ξεκινάει ένα ...απίστευτο τόλμημα:
 Να ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΙ ΟΛΗ την ...γνωστή ως σήμερα Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, δηλαδή κάπου 10.000(!!!) συγγράμματα, τομίδια, κώδικες, πραγματείες, θεατρικά, πεζά, έπη, ολιγοσέλιδα ή πολυσέλιδα, μέχρι και...επιγραφές μήπως κάπου εκεί μέσα, ανακαλύψει μια ένδειξη - έστω - του λόγου της υπάρξεως του "Ε"!
Δέκα χρόνια (κατά τους ισχυρισμούς του ιδίου πάντα) ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ δουλειάς που του στοίχισε μια...ολόκληρη περιουσία!
Το "Εν Δελφοίς Ε" του είχε γίνει έμμονη ιδέα, τέτοια που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να φτάσει στο ποθούμενο, δηλαδή να βρει ένα κείμενο που δεν μπορούσε να το βρει στην Ελλάδα και του έλειπε από την έρευνά του.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απευθυνθεί ακόμη και σε...συλλέκτες και να πληρώσει τεράστια ποσά (τα οποία και δανειζόταν) για να πάρει ένα αντίγραφο ή μια σελίδα.
Από τους ισχυρισμούς του και μόνο, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είχε πάρει...χαμπάρι το τι γινόταν, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στην ταραγμένη δεκαετία του '60 όπου και έλαβε χώρα η αναζήτησή του.
Διότι, πολύ απλά, πρέπει να δούλευε...νυχθημερόν και χωρίς ανάσα για να μπορέσει να βγάλει όλη αυτή την ύλη που είχε μαζέψει.
Κι όλα αυτά κυριολεκτικά για το...ΤΙΠΟΤΑ, μιας και, όπως και πάλι ο ίδιος ισχυρίζεται, έψαχνε διακαώς και με πείσμα, ένα "κάτι" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ!

Και φτάνει η στιγμή που περίμενε για να πάρει, όχι απλά κάποιες από τις απαντήσεις τις οποίες αναζητούσε, αλλά κυριολεκτικά να βρεθεί μπροστά, ίσως στην πιο σημαντική ανακάλυψη απ' όλες:
Στην αποκωδικοποίηση του κορυφαίου έργου του Αριστοτέλη "ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ" και τι ακριβώς αυτό πραγματευόταν!

Φυσικά, δεν το ανακάλυψε από μόνος του.
ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Ίσως τη σημαντικότερη!
Από δύο διάνοιες της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.
Τους πλέον γνωστούς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Τον καθηγητή Μεταλλειολογίας Σταύρο Κατράκη και την "Ομάδα" του και τον Πυρηνικό Φυσικό, Μαθηματικό και εφευρέτη Γιώργο Γκιόλβα.

Η "Ομάδα Κατράκη", η αριθμολογία και το μαθηματικό Ελληνικό Αλφάβητο!

Όσοι από εσάς είστε...ψαγμένοι και "μυημένοι" στην λεγόμενη "παρα-Ιστορία", έχετε σίγουρα ακουστά αυτήν την θρυλική ομάδα επιστημόνων, που είχε ως επικεφαλή της τον καθηγητή του Ε.Μ.Π
Σταύρο Κατράκη.
Ο Κατράκης υπήρξε μια από τις πολλές διάνοιες που είχε τότε το Πολυτεχνείο, τότε δηλαδή που ο ρομαντισμός, η έφεση προς τη Γνώση και μόνον και φυσικά ο σεβασμός που απέπνεε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, στην κυριολεξία περίσσευαν.
Πολλοί λένε πως ο Κατράκης πήρε τη θέση που είχε στο Πολυτεχνείο επειδή τον υποστήριξαν τόσο ο Αριστοτέλης Ωνάσης όσο κι ο  Κων/νος Καραμανλής.
Αλλιώς, σίγουρα θα είχε περίοπτη θέση σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, το Harvard ή το Yale, το οποίο και τον βολιδοσκοπούσε πεισματικά.

Ο Καραμανλής μάλιστα τον είχε καλέσει τρείς-τέσσερις φορές στο γραφείο του, για να τον ενημερώσει σχετικά με τις έρευνες που έκανε για τους υδρογονάνθρακες - ναι, το αν ξέρουμε σήμερα ότι ...
είμαστε τίγκα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, το χρωστάμε στον Κατράκη - το ουράνιο, το όσμιο (που κοστίζει σήμερα 65.000 ευρώ το...γραμμάριο!!!) και άλλα σπάνια μεταλλεύματα.
Το κοίτασμα του όσμιου μάλιστα ξεκινάει απ το Καστελλόριζο και καλύπτει σχεδόν όλη τη γραμμή των Δωδεκανήσων και κυρίως των ...Ιμίων!
Ο Έλληνας καθηγητής δε, εξέδωσε και μια εκτενέστατη μελέτη το 1965 με τίτλο "Ο Ορυκτός Πλούτος και η οικονομική ανάπτυξη της Χώρας", ένα βιβλίο που έκανε πάταγο στην επιστημονική κοινότητα τότε και κυριολεκτικά... εξαφανίστηκε απ τα ράφια των βιβλιοπωλείων!
Λίγα χρόνια αργότερα, η Χούντα των Συνταγματαρχών, φρόντισε διακριτικά και να το...εξαφανιστεί εντελώς από την αγορά της Ελλάδας και φυσικά από τις βιβλιοθήκες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Αντίτυπα του βιβλίου όμως είχαν σταλεί τόσο στον
Αριστοτέλη Ωνάση (που σκόπευε μάλιστα να μπει ενεργά στο ενεργειακό παιχνίδι) όσο και στον ίδιο τον Καραμανλή, που τότε ήταν αυτο-εξόριστος στο Παρίσι.
Σήμερα, ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη αυτής της μελέτης κι ακόμη πιο λίγοι το έχουν στις βιβλιοθήκες τους.

Ο Κατράκης λοιπόν, μόνο τυχαίος δεν ήταν.
Υπήρξε μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Προβολής Ελληνικής Οικονομίας, επίτιμο μέλος του Ανεξάρτητου Κέντρου Πυρηνικών και Επιστημονικών Ερευνών που είχε ιδρύσει η άλλη μεγάλη διάνοια της εποχής, ο πυρηνικός Φυσικός και Μηχανολόγος Γεώργιος Γκιόλβας και ασφαλώς μέλος της επιστημονικής ομάδας του Δημοκρίτιου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο Σταύρος Κατράκης όμως είχε και τη...δική του ομάδα, αυτή τη θρυλική "Ομάδα Κατράκη", που τόσα πολλά έχουν γραφτεί γι αυτήν, κυρίως από τους λεγόμενους...αρχαιολάτρες, των οπαδών της παρα-φιλολογίας τύπου "Ομαδάς Ε" και λοιπά.

Ο Κατράκης ήταν ένας από τους λίγους επιστήμονες-διάνοιες που μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ήταν φλογερός πατριώτης.
Με μεγάλο έργο στο ενεργητικό του, φρόντιζε πάντα να στέλνει τα... δικά του μηνύματα προς ...πάσα κατεύθυνση.
Είχε βάλει την επιστήμη του ολοκληρωτικά στην υπηρεσία της Πατρίδας, αλλά επειδή η Πατρίδα ανέκαθεν βρισκόταν στα νύχια ανίκανων, μειοδοτών, προδοτών και ανδρεικέλων, ο Κατράκης και το έργο του δεν είχαν ανάλογη συνέχεια.

Σχεδόν τα ίδια ισχύουν και για τον Γιώργο Γκιόλβα.
Με σπουδές στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης και της Πάντοβας, γρήγορα έδειξε τις εκπληκτικές δυνατότητές του στην εφαρμογή της σύντηξης της ύλης.
Αισθάνεται κανείς δέος μελετώντας το βιογραφικό του. 
Ιδρυτής του Ανεξάρτητου Κέντρου Πυρηνικών και Επιστημονικών Ερευνών, συνεργασίες με τη ΝΑSΑ και τον "Δημόκριτο" και εφευρέσεις που...κόβουν την ανάσα, ο Γκιόλβας υπήρξε κάποτε το ...μήλον της Έριδος μεταξύ των πανεπιστημίων των ΗΠΑ.
Η μεγάλη όμως αυτή διάνοια, έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της Πατρίδας του ψυχή τε και σώματι.
Και ό,τι μπορούσε να μάθει περισσότερα μέσα από τις έρευνές του, το κάνε για να την δει κάποτε μεγάλη και ανεξάρτητη...

Ας γυρίσουμε όμως στον Λευκοφρύδη και στην πεισματική του αναζήτηση.
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, ο ερευνητής-δικηγόρος ξεκινώντας τη μελέτη του ΟΡΓΑΝΟΥ, αρχίζει να τα...χάνει και να βυθίζεται ολοένα μέσα σε έναν κυκεώνα εννοιών, δυσνόητων προτάσεων και ...ακαταλαβίστικων συμπερασμάτων.
Έχοντας ίδιαν πείρα από το γράψιμο του Αριστοτέλη και από τη διατύπωση των διαφόρων εννοιών που αυτός συνήθιζε να κάνει, βλέπει πως ...κάτι δεν πήγαινε καλά σε ορισμένα σημεία των κειμένων του.
Συγκεκριμένα, ο Λευκοφρύδης επισημαίνει (και δικαίως, καθώς το διαπίστωσα κι εγώ ο ίδιος προσπαθώντας να διαβάσω το ΟΡΓΑΝΟΝ) ότι γιατί, ενώ ο Αριστοτέλης γνωρίζει θαυμάσια Ελληνικά (τόσο τη δημοτική, όσο και τη λόγια γλώσσα), "τρώει" ένα 40% από τις λέξεις που χρειάζονται απαραιτήτως για να γίνει κατανοητός στο ακέραιο;
Κι ακόμα:
ενώ γράφει μια χαρά, στρωτά και όσο το δυνατόν κατανοητά, γιατί κάθε 10 με 15 στίχους βάζει και μια φράση 10 με 15 λέξεις "άβαλα-μαντάβαλα ατάκτως ειρημένα" έτσι που να μη μπορεί κάποιος να την εξηγήσει με τίποτα;
Εν ολίγοις, ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ νόημα;
Και διερωτάται ο Λευκοφρύδης:
ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ (ο Αριστοτέλης) ή ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ;

Ας πάρουμε για παράδειγμα μια φράση από τα "Κατοπινά - Επιλυτικά", χωρίο 99α, στίχοι 8-11 στη σελίδα 180:

"Οίον, διατί και εναλλάξ ανάλογον; Αλλο γαρ αίτιον εν γραμμαίς και αριθμοίς και το αυτό γε, η μεν γραμμή, άλλο, ή δ' έχων αύξησιν τοιανδί, το αυτό. Ούτως επί πάντων."

Μετάφραση:

"Γιατί το εναλλάξ είναι ανάλογο, ίσον γιατί το χιαζόμενο είναι αντίστοιχο.
Επειδή άλλο είναι το αίτιο στις γραμμές και άλλο στους αριθμούς κι αυτό το ίδιο βέβαια, αν πρόκειται για γραμμή είναι άλλο, ενώ αν έχει κάποια αύξηση, τότε θα ναι το...ίδιο"!!!!

Αν εσείς που διαβάζετε το κείμενο, βρείτε κάποιο νόημα σε όλο αυτό το γραφέν, ελάτε να μου το πείτε και μένα.
Αλλά μην κουράζεστε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ!

Αν το θέσεις όμως το ζήτημα με τη...φαντασία που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ σε συνδυασμό με την
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ που έχει το αλφάβητό μας που ταυτόχρονα ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, τότε βρίσκεσαι ΟΝΤΩΣ μπροστά στη ΛΥΣΗ του γρίφου!

Δηλαδή:

"Διαφορετική είναι η
ΑΙΤΙΑ που σας βάζει να χαράσσετε γραμμές κι άλλη ΕΚΕΙΝΗ που ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να γράψετε αριθμούς. Κι έτσι, ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ είναι γραμμή Η ΓΡΑΜΜΗ κι άλλη πάλι είναι η αιτία που ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΓΡΑΜΜΩΝ ή ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΩΝ, εμφανίζει ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΞΗΣΗ. Έτσι συμβαίνει ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ"!

Σαφέστατα εδώ ο
Αριστοτέλης, ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ...ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!
Στην ουσία, μας βάζει να...γεωμετρήσουμε, να χαράξουμε ΓΡΑΜΜΕΣ όπου χρειάζεται και αναγκαστικά σε άλλη περίπτωση να βάλουμε ΑΡΙΘΜΟΥΣ!
Όμως, για ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ θα πρέπει να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία;
ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΝΟ θέλει να μας πει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο σταγειρίτης πολυεπιστήμων;
Κι αυτή η μικρή φρασούλα που αναφέραμε, δεν είναι τίποτα!
Αν θες δηλαδή σχεδόν μια σελίδα ή δύο σελίδες σημειώσεων για να βγάλεις το νόημα που κρύβεται σε μια μόνο φράση, φαντάσου τι θα χρειαστείς για να αποδώσεις σωστά το τι κρύβεται μέσα στις 500 κοντά σελίδες ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ και των επιτομιδίων του!

Ο
Λευκοφρύδης λοιπόν,. έχοντας μπλέξει...πολύ άσχημα με το "ΟΡΓΑΝΟΝ", κι όταν λέμε "μπλέξει", εννοούμε ότι είχε χάσει κυριολεκτικά τα αυγά και τα πασχάλια, είδε πως μόνος του δεν μπορούσε να κάνει κάτι ουσιαστικό.
Αντιλήφθηκε το σοβαρό της υπόθεσης και ...εμπέδωσε το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα σε μια κρύπτη, όπου υπάρχει ένας θησαυρός ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ.
Κι αυτό διότι κατάλαβε πως δεν έχει να κάνει απλά με ένα βιβλίο, άλλα με ένα σύγγραμμα που κρύβει μέσα του ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ!
Ένα σύγγραμμα που χρειάζεται ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ για να μπορέσει να αποκαλύψει το περιεχόμενό του!
Και να φανταστεί κανείς πως όλα αυτά, ξεκίνησαν από μια...απλή αναζήτηση για το τι μπορούσε να σημαίνει ένα..."Ε" στην κορυφή ενός ...αρχαίου ναού!
Ακόμη κι αν αυτός ο αρχαίος ναός βρισκόταν στο σημείο όπου εθεωρείτο ως ο...Ομφαλός της Γής!

Εδώ λοιπόν μπαίνει στο ...έργο και η "Ομάδα Κατράκη" και ο ίδιος ο Κατράκης.
Ο Λευκοφρύδης γίνεται για λίγο κι αυτός μέλος της περίφημης ομάδας, προσπαθώντας να εξηγήσει το τι περίπου συμβαίνει και στους υπόλοιπους.
Στο τιμ φυσικά, επιστρατεύεται κι ο Γεώργιος Γκιόλβας, όντας αυθεντία στη Μηχανολογία και την Πυρηνική Φυσική.

Τρία χρόνια εντατικής έρευνας και μελέτης, απ τη μία ο Λευκοφρύδης με την άριστη γνώση της Αρχαίας Ελληνικής και δη της Αττικής διαλέκτου (μιας και αυτήν χρησιμοποιούσε ο Αριστοτέλης στα συγγράμματα του) κι απ την άλλη...όλο το αφαν κατέ της Ελληνικής επιστημονικής διανόησης, έδωσαν το αποτέλεσμα που αναμενόταν.
Μετά λοιπόν από - στην κυριολεξία - πολλά μερόνυχτα δουλειάς και εντριβής πάνω στο στριφνότερο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, το αποτέλεσμα που είδαν να αποτυπώνεται στα χαρτιά τους, τους έκανε να μείνουν...άφωνοι στη κυριολεξία επί ώρες!


Ο
Αριστοτέλης, μέσα από το έργο του "ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ", έδινε στους Έλληνες αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα, την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα στο να κατασκευαστεί...ένα Αστρόπλοιο!
Το τελικό σχήμα του "Κοσμοσκάφους" που δημοσίευσε ο Λευκοφρύδης στο βιβλίο του

IΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ
"Ε" ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ο Λευκοφρύδης, ο Καραθεοδωρής, ο Πλούταρχος και όλοι όσοι, μικροί, μεγάλοι ή ασήμαντοι, ΔΙΕΡΩΤΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ...ΑΠΑΝΤΗΣΗ! ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ είχε τοποθετηθεί στο ΑΕΤΩΜΑ του θρυλικού Ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς!
Το πιο πάνω σχεδιάγραμμα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ που υπάρχει στο - επίσης θρυλικό - βιβλίο του Λευκοφρύδη "Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο Έψιλον", δείχνει σαφέστατα την απόλυτη χρήση ΓΡΑΜΜΩΝ και ΑΡΙΘΜΩΝ με τον συμβολισμό των ψηφίων να γίνεται και με τη χρήση ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ!

Η αγωνία, το θρίλερ και η ...
CIA!

H "Oμάδα Κατράκη" και ο
Λευκοφρύδης, κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν στη κυριολεξία με μια άλλου είδους τεχνολογία, με μια ..."ΕΞΩΓΗΙΝΗ" τεχνολογία, μιας και όλα αυτά που συνάγονταν μέσα από το κείμενο του Αριστοτέλη, δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την - τότε - ισχύουσα τεχνολογική γνώση.
Βλέποντας μπροστά τους ό,τι τους είχε δώσει ο δρόμος που ακολούθησαν σύμφωνα με τα...ακαταλαβίστικα θεωρήματα του Αριστοτέλη, διαπίστωσαν όλοι ότι:

1) Η θεωρία της Σχετικότητας που διατύπωσε ο Αϊνστάιν (με τη βοήθεια του Κων/νου Καραθεοδωρή), μια θεωρία που συνοψιζόταν στον γνωστό τύπο Ε= m.c2, όχι μόνο ίσχυε, ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΕΡΑ!

2) Η γνώση η οποία περνούσε πλέον στα χέρια τους, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ και να μελετηθεί ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, μέσα στα εργαστήρια του Ε.Μ.Π. αλλά και του Δημοκρίτιου, στο οποίο ...σχεδόν έλυνε και έδενε ο Γκιόλβας και

3) Η τεχνογνωσία αυτή θα μπορούσε να ήταν και το πολυπόθητο ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ για να εξέλθει η πατρίδα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ στην οποία την είχαν καταδικάσει οι πολιτικοί - πατρόνες ξένων συμφερόντων που την ήθελαν
ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ τους και δέσμια των επιδιώξεών τους.

Τα πολιτικά πράγματα ήσαν άκρως ασταθή, η δικτατορία έπνεε τα λοίσθια και συν τοις άλλοις...όλη η "Ομάδα" παρακολουθούνταν στενά από την Ασφάλεια και την ΕΣΑ.
Στο μεταξύ, είχαν μεσολαβήσει και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και οι συνθήκες δεν ήταν και τόσο...ρόδινες για τους κορυφαίους επιστήμονες.
Παρ΄ ό,τι ο Κατράκης ήταν, ας πούμε, ουδέτερος ως προς την πολιτική κατάσταση, εν τούτοις βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση κι αυτό το είχε εμπιστευτεί κατά καιρούς σε πολύ στενούς του συνεργάτες.

Το καλύτερο λοιπόν που είχαν να κάνουν, ήταν να...καθίσουν "φρόνιμα" όλοι τους, μέχρι που οι συνθήκες το επιτρέψουν στο να άρχιζε η αξιοποίηση των νέων αυτών πληροφοριών που είχαν εκμαιεύσει μέσα από το κορυφαίο κείμενο του μεγάλου σταγειρίτη επιστήμονα.
Όμως, τα πράγματα δεν είχαν την κατάληξη που όλοι τους επιθυμούσαν. κι αυτό οφείλονταν στον...παρορμητισμό του δικηγόρου, που έβλεπε ότι...πήγαιναν να του πάρουν την...πίττα απ το στόμα!
Εν ολίγοις, τη...δόξα!
Έτσι τουλάχιστον νόμιζε ο ίδιος, γιατί η συνετή στάση αφ ενός του ίδιου του Κατράκη πάνω στο καυτό αυτό ζήτημα και αφ΄ετέρου η αναμφισβήτητη εντιμότητα και ο ακέραιος χαρακτήρας του, δεν επέτρεπαν να φερθεί τόσο σκάρτα σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε σχεδόν τη μισή ζωή του και όλη τη περιουσία του για να φτάσουν κάποτε να κρατάνε όλοι αυτό τον θησαυρό στα χέρια τους.

Και μια μέρα, ο
Λευκοφρύδης έκανε το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
Μη μπορώντας άλλο να περιμένει το...πότε οι συνθήκες θα...ωρίμαζαν, ο παρορμητικός του χαρακτήρας, τον οδήγησε να κάνει το σοβαρότατο ατόπημα ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ και να ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ το αποτέλεσμα της δουλειάς του, γράφοντας κυριολεκτικά εν μία νυχτί, μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δικής του δουλειάς (που ήταν όμως προϊόν και της "Ομάδας Κατράκη") και αποφασίζει να την παρουσιάσει στην...Ακαδημία Αθηνών!
Ο Κατράκης με τον Γκιόλβα προσπάθησαν να τον συνετίσουν, αλλά αυτός ήταν ανένδοτος.
Τότε οι δύο πανεπιστημιακοί προσπάθησαν να τον αποκλείσουν από κάθε δημόσια εμφάνιση και τα κατάφεραν προς στιγμήν.
Δεν υπολόγισαν όμως σωστά τον...παρορμητισμό του, ο οποίος βρήκε εν τέλει διόδους:
Η πρώτη, είχε να κάνει με την εμφάνιση του ως καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ "Γεγονός είναι..." που παρουσίαζε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευθυμίου, ένας αμφιλεγόμενος τύπος, κατάλοιπο της παλιάς χουντικής ΕΙΡΤ όταν ο ίδιος τότε μετέδιδε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον τίτλο "Ηχώ των Γεγονότων".
Η πρώτη τηλεοπτική παρουσία του Λευκοφρύδη ήταν...πραγματικά αξιοθρήνητη.
Μπέρδευε τις λέξεις, δεν είχε ειρμό η σκέψη του και τα επιχειρήματά του καταρρίπτονταν σχεδόν με τη μία από τον παμπόνηρο Ευθυμίου.
Η δεύτερη, ήταν η ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ των χειρογράφων του (κυριολεκτικά από τη γραφομηχανή στον...πολύγραφο!) και η αστραπιαία διανομή τους σε μεγάλα βιβλιοπωλεία της Αθήνας!

Τότε ήταν που δημιουργήθηκε το βιβλίο-θρύλος
"ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑ-ΓΥΡΟ ΕΨΙΛΟΝ" που άλλαξε μέσα σε μια νύχτα ό,τι υπήρχε μέχρι τότε ως ...στάτους στην παρα-φιλολογία και την...συνωμοσιολογία.
Όπως βλέπετε,  στην εικόνα απεικονίζεται το εξώφυλλο του βιβλίου, το οποίο δεν αναφέρει ούτε εκδοτικό οίκο, αλλά ούτε και κάποια ...αρίθμηση.
Έχει μόνον την λέξη "ΑΘΗΝΑ" μέσα σε πλαίσιο, γεγονός που πιστοποιεί του λόγου το αληθές ότι...δημιουργήθηκε ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, με το εξώφυλλο να το επιμελείται ο ίδιος ο συγγραφέας!

Το κείμενο στο σύγγραμμα είναι δυσανάγνωστο, μιας και φαίνεται ότι δεν έχει υποστεί καμία επιμέλεια, ούτε καν...διόρθωση!
Μάλιστα, σε πολλές σελίδες όπως αυτή που βλέπετε κάτω, υπάρχουν και οι...σημειώσεις του συγγραφέα που προστέθηκαν αυτούσιες, μιας και το βιβλίο...τυπώθηκε στον...πολύγραφο ή στο φωτοτυπικό μηχάνημα!

Το βιβλίο ίσα που κυκλοφόρησε σε...μόλις ...150(!) αντίτυπα!
Το γεγονός αυτό έγινε γρήγορα αντιληπτό από τους...άλλους ενδιαφερόμενους και με μια κίνηση που...θύμιζε ...αστυνομική επιχείρηση, η "Ομάδα Κατράκη" και ο ίδιος ο Γκιόλβας, μάζεψαν απ όλα τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ που δεν είχαν ακόμη πουληθεί!
Δηλαδή, κάπου 120 κομμάτια!
Ο Λευκοφρύδης μέσα σε αυτό το...ελάχιστο χρονικό διάστημα, είχε κατορθώσει να πουλήσει μόλις...30 από αυτά, τα οποία και απέκτησαν όχι μόνο συλλεκτική αξία, αλλά κυριολεκτικά πήγαιναν από...χέρι σε χέρι από αυτούς που είχαν πλέον..."μυηθεί" στο μεγάλο "μυστικό".

Σε αυτό εδώ το κομμάτι ιστορίας, μπλέχτηκε ...αδίκως μέχρι και η ...CIA, η περιβόητη υπηρεσία αντικατασκοπείας της Αμερικής, που τότε, στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, βρισκόταν στο...απόλυτο φόρτε της.
Οι "συνωμοσιολόγοι" που εκμεταλλεύτηκαν τον θρύλο του βιβλίου αλλά και όσα αυτό αφορούσε, την ενέπλεξαν σχεδόν επίτηδες, για να δοθεί έτσι και το...ανάλογο σασπένς, ο δράκος του παραμυθιού θα λέγαμε εμείς.
Όχι, η CIA ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το σημείο, ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά...γιατί ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ότι ένας ...σχεδόν άσημος δικηγόρος, θα μπορούσε να είχε κάνει μια τέτοιας υφής και βαρύτητας έρευνα και να είχε καταλήξει σε ένα τέτοιο, μεγίστης σημασίας, συμπέρασμα.
Ασφαλώς και έπεσε στα χέρια της αντίτυπο του βιβλίου, αλίμονο εάν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Απλά, μέχρι να καταλάβουν οι...ινστρούχτορες των βρόμικων διαδρόμων του Λάγκλευ με τί είχαν να κάνουν, πέρασε καιρός!
Αρκετός καιρός, μπορώ να πω.
Δεν ήταν λοιπόν αυτοί οι οποίοι είχαν μαζέψει μέσα σε ένα βράδυ όλη την...έκδοση (σιγά την έκδοση, αλλά τέλος πάντων, λέμε τώρα) του "Κοσμοσκάφους", αλλά η ίδια η "Ομάδα Κατράκη"!
Αυτή είναι η αλήθεια και τίποτε άλλο.

Εν πάση περιπτώσει, για να γυρίσουμε πάλι στον Λευκοφρύδη, εκεί που τα θαλάσσωσε παντελώς, ήταν όταν βρήκε τελικά ...ευήκοα ώτα και παρουσίασε ολόκληρη τη μελέτη στην αίθουσα διαλέξεων της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, όπου και...έπεσαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες και αμφισβητήσεις.
Δεχόταν ένα καταιγισμό ερωτήσεων, αντιθέτων απόψεων και εντόνων αμφισβητήσεων που είχαν κυρίως να κάνουν με το τεχνολογικό κομμάτι της έρευνας σε συνδυασμό με τη μετάφραση αφ' ενός και αφ' ετέρου με την ...τελική παρουσίαση των αμφιλεγόμενων κομματιών του «ΟΡΓΑΝΟΥ».
Εκεί δε που έγινε και ο τελικός χαμός, ήταν στο...τελικό σχεδιάγραμμα του "Κοσμοσκάφους".
Για να σας δώσω μια, ας πούμε, εικόνα του τι παίχτηκε εκείνο το βράδυ, φέρτε στη μνήμη σας την πολυδιαφημισμένη ταινία "Κώδικας Ντα Βίντσι" και το τι επακολούθησε στην επίσημη πρώτη προβολή της στο Φεστιβάλ των Καννών!
Ε, κάτι ανάλογο και με τον Λευκοφρύδη...

Στο φιάσκο αυτό, τεράστιο ρόλο έπαιξε η απουσία των δύο μεγάλων διανοιών, του Κατράκη και - κυρίως - του Γκιόλβα.
Ήταν κάτι παραπάνω από ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ.
Ήταν φανερό πως χωρίς τη βοήθεια αυτών των δύο μεγάλων της επιστήμης, δεν μπορούσε να γίνει σε καμιά περίπτωση μια τέτοια αποκάλυψη.
Τα τεράστια λάθη του παρορμητικού δικηγόρου, στοίχησαν ανεπανόρθωτα.
Το...μεγάλο μυστικό ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ μαζί με τον ίδιο τον Λευκοφρύδη, ο οποίος ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ παντελώς και αποσύρθηκε οριστικά.
Λίγα χρόνια αργότερα, πέθανε εντελώς ξεχασμένος...
Παράρτημα

Τι πραγματεύεται το έργο του Αριστοτέλη "
ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ" και ποιά η επιστημονική του ΑΞΙΑ;;

Τα έργα του Αριστοτέλη, χαρακτηρίζονται από δύο πράγματα:
Το ένα είναι η χαρακτηριστική ΟΛΙΓΟΛΟΓΙΑ στη διατύπωση των εννοιών και το δεύτερο, η απόλυτη, η ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ θα έλεγα, διαύγεια στην αποτύπωσή τους με λέξεις που μοιάζουν σαν να επιλέχθηκαν όχι από ανθρώπινο εγκέφαλο, αλλά ...από ένα κομπιούτερ που χρησιμοποιούσε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γι αυτόν το σκοπό! 

Ίσως όμως και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, να έγιναν η αιτία στο να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να τον αντιληφθεί πλήρως, παρά μόνον αυτός που θα είχε προετοιμάσει
ΓΕΡΑ τον εαυτό του για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει.
Σαν κάποιος να θέλει να πάει σε πόλεμο που θα διεξαγόταν ...στήθος με στήθος και θα έπρεπε να περάσει από μια γερή εκπαίδευση.
Έτσι θα το χαρακτήριζα εγώ τουλάχιστον, μιας και όταν καταπιάστηκα με τα "ΦΥΣΙΚΑ", γρήγορα κατάλαβα πως ...δεν θα μπορούσα έτσι, τόσο απλά, να αντιμετωπίσω νοερά τον μεγάλο αυτόν Δάσκαλο.
Τρία χρόνια πάλεψα γερά, μέχρι να αντιληφθώ περί του...τίνος επρόκειτο.
Κι αυτό μέσα από απόδοση στα νέα Ελληνικά, που κι αυτή στο τέλος δεν ήταν και τόσο...βοηθητική.
Έπρεπε να καταφύγω - όπως και ο Λευκοφρύδης και ο οποιοσδήποτε "λευκοφρύδης", στα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και στη συνέχεια με τη βοήθεια σημειώσεων, στην ...ελεύθερη - από μέρους μου - απόδοση του κειμένου.
Κατά τη διάρκεια αυτού του υπέροχου "ταξιδιού" μου μέσα απ τις σελίδες του έργου του, πάρα πολλές φορές οργίστηκα με τον εαυτό μου, τα βάζα με τον ίδιο τον Αριστοτέλη και τις απίστευτες εμμονές του σε κάποια πράγματα (κάτι σαν να έλεγε:..."Συγνώμη, το καταλάβατε ή να το επαναλάβω και πάλι με άλλα λόγια;"), έριχνα...μπινελίκια του τύπου "Γ@μώ το κεφάλι μου μ@λ@κ@" - γελάτε; ναι, ακριβώς σαν αυτό που ξεστόμισε προχτές ο πανηλίθιος "πρωθυπουργός" μας όταν μες την αγωνία του να παίξει σωστά το...ρόλο του, τα βαλε με τον...ανύπαρκτο εγκέφαλό του!

Ώσπου στο τέλος, όταν και το ταξίδι αυτό έλαβε τέλος, αντιλήφθηκα πως ...τελικά έτσι θα πρέπει κάποιος να αντιμετωπίσει μια τέτοιου είδους εμπειρία.
Σαν ένα "ταξίδι".
Με φουρτούνες, με ανέμους, με θύελλες, με κάθε λογής εμπόδια και αναπάντεχα.
Αλλιώς, δε ...βγαίνει το πράγμα.

Αλλά ας αφήσουμε αυτό κι ας πάμε στο
ΟΡΓΑΝΟΝ, αυτό που Λευκοφρύδης και...σύμπασα η ελληνική και ξένη διανόηση, χαρακτήρισε ως το...στρυφνότερο κείμενο που υπάρχει στην αρχαία ελληνική γραμματεία.
Το ΟΡΓΑΝΟΝ λοιπόν, είναι μια θεωρητική και πρακτική θεμελίωση της Λογικής που αναλύεται μέσα από 15 Βιβλία.

Το πρώτο το "Περί Ερμηνείας", μας αναλύει τα σχετικά με την ικανότητα της Έκφρασης, το δεύτερο, οι "Κατηγορίες", έχουν να κάνουν με τις αποδιδόμενες ιδιότητες και αναλύονται σε οκτώ υπο-βιβλία ("Τοπικών" Α', Β'. Γ', Δ', Ε', ΣΤ', Ζ' και Η'),το τρίτο, οι "Σοφιστικοί Έλεγχοι, Ι' Τοπικών", στο πώς ελέγχουν τη λογική οι Σοφιστές και ακολουθούν: "Αναλυτικών Πρότερων Α' και Β'" και "Αναλυτικών Ύστερων" Α' και Β', βιβλία δηλαδή που αναλύουν τα Πρότερα και τα Ύστερα της Λογικής.

Όσο κι αν ψάξει κάποιος στην - μετά τον Αριστοτέλη - θεωρητική γραμματεία για την ανάλυση των λογικών θεωριών και πρακτικών που διατυπώθηκαν από μεγάλους Έλληνες και ξένους ειδικευμένους, δεν θα βρει τίποτε πιο μοντέρνο από αυτό που διατυπώθηκε στο
ΟΡΓΑΝΟΝ, δηλαδή πριν από 2.200 χρόνια!
Επομένως, ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αρχίζει και τελειώνει στον Αριστοτέλη.
Όσον αφορά τα...υπόλοιπα που...προέκυψαν ΜΕΣΑ από το ΟΡΓΑΝΟΝ, τα έχω ήδη γράψει πιο πάνω.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεται κάποιος, η επιστημονική αξία του
ΟΡΓΑΝΟΥ θα μπορούσε να συνοψιστεί μέσα σε μόνο μια λέξη: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.
Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε με βεβαιότητα, ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δηλαδή ΟΛΟΣ Ο ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, βασίστηκε πάνω στη Λογική, όπως τη διατύπωσε ο μέγας σταγειρίτης πολυεπιστήμων.
Από αυτόν κυριολεκτικά, ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ.

Τελεία και παύλα.
Ο Γεώργιος Γκιόλβας και οι εφευρέσεις του που...απλώς "χάθηκαν"

Για τον μεγάλο αυτόν επιστήμονα, ό,τι και να γράψει κανείς είναι λίγο.
Η ευφυΐα του υπήρξε παροιμιώδης.
Εγώ προσωπικά, θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ως τον...αληθινό "Τόνυ Στάρκ", παρ' ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ...ιερόσυλο!
Όμως, επειδή οι νεώτερες γενιές Ελλήνων δεν γνώρισαν τον Γκιόλβα, αλλά - αντιθέτως! - γνώρισαν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον...χάρτινο ήρωα της ποπ υπο-κουλτούρας της MARVEL, γι' αυτό "τολμώ" να κάνω τις παρομοιώσεις αυτές.
Εξ άλλου, επειδή οι Αμερικάνοι δεν είχαν ποτέ έναν Γκιόλβα στ' αλήθεια, θα έπρεπε να τον...κατασκευάσουν.
Εμείς όμως τον είχαμε.
Και αυτόν, αλλά και τον Σταύρο Κατράκη και άλλους προγενέστερους (Κων/νος Καραθεοδωρής) και μεταγενέστερους (Σ. Φώσκολος του παν/μίου Κρήτης).
Και νοιώθουμε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γι αυτό, εκτός ίσως από τους άδειους τενεκέδες που λέγονται ...πολιτικοί.

Ο Γκιόλβας υπήρξε ένα
ΣΥΜΒΟΛΟ.
Όχι μόνο ως επιστήμων που η πολιτική αλητεία που κυβερνούσε την Ελλάδα τα τελευταία 50 με 60 χρόνια απαξίωσε και σε κάποιες φορές εκμεταλλεύτηκε και ξεπούλησε, αλλά και ως ένας ΗΡΩΑΣ πατριώτης, που αφιέρωσε όλο το έργο του και την ίδια του τη ζωή στη πατρίδα του.
Ο Γκιόλβας ήθελε διακαώς να δει την Ελλάδα ΜΕΓΑΛΗ.
Ο ίδιος μπορούσε, μέσα από τις εφευρέσεις του, πράγματι ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ.
Κάποιοι όμως ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ και γι αυτό τον απαξίωσαν, μέσα από τις σύγχρονες μεθόδους επικοινωνιακής τακτικής που χρησιμοποιούσαν.
Οι εφευρέσεις του είχαν τη δύναμη όχι μόνο να αλλάξουν οριστικά και αμετάκλητα την Ελλάδα και να την καταστήσουν ως ηγέτιδα περιφερειακή ΥΠΕΡ-ΔΥΝΑΜΗ, αλλά, στην κυριολεξία, και ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έλαβε από το Διεθνές Γραφείο Ευρεσιτεχνιών για τις πρωτοποριακές έρευνες σχετικά με τη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος, (θέματα που τον απασχολούσαν από τα φοιτητικά του χρόνια) φέρει την υπογραφή του ...ίδιου του Αϊνστάιν!
 Αυτό τα λέει ΟΛΑ!

Διαβάζουμε μέσα από άρθρο που δημοσίευσε το ιστολόγιο
 elladatora.org:

"Ήδη από το 1948 είχε συντελέσει στην κατασκευή βελτιωμένων αλωνιστικών μηχανών σε σχέση με τις αγγλικές RUSTON που χρησιμοποιούνταν τότε στην Ελλάδα.
Με τις νέες μηχανές είχε πετύχει διπλασιασμό της απόδοσης και μείωση της απώλειας των καρπών από 20% σε 2%. 

Εκτός των πυλών ίδρυσε το ΣΚΕΜ (Στρατιωτικό Κέντρο Επιστημονικών Μελετών) μαζί με τους καθηγητές Δημ. Χόνδρο και Παν. Δελμούζο.
Αργότερα ίδρυσε το Κέντρο Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών το 1956. 

Το 1955 πέτυχε την παρασκευή ραδιενεργώς ενεργοποιημένου αερίου που έδινε κίνησε σε διάφορους τύπους οχημάτων και σε άρματα μάχης. (σ.σ. Στο Λιτόχωρο, διασταυρωμένο, παρουσιάστηκε εδώ και προσωπική μαρτυρία).
Την επίδειξη είχαν παρακολουθήσει παράγοντες του Ελ.στρατού και του ΝΑΤΟ και οι εργασίες είχαν γίνει με την επίβλεψη του καθ.φυσικής Ε.Μ.Π. Δημ.Χόνδρου.
Επί του θέματος είχε αναφερθεί τότε ο κ.Χόνδρος στην εφημερίδα «Το Βήμα» (Μάιος 1955).
Για την εκμετάλλευση του ραδιενεργού αερίου του ζητήθηκαν επίμονα τα σχέδια και στοιχεία.
Εκείνος αρνήθηκε την αποκάλυψη του «μυστικού» και έθεσε μόνος του και αυτοβούλως τότε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ερευνών, με σκοπό τη δημιουργία ειδικών κινητήρων παραγωγής ενεργείας.
Σκοπός του επιστήμονα ήταν να καταφέρει να μην εξαρτάται η παραγωγή της ενέργειας ούτε καν από την προμήθεια ραδιενεργών μετάλλων!
Ήθελε να υλοποιηθεί το όραμα του αυτό χωρίς να υποχρεωθεί να αποκαλύψει τα σχέδια του, επειδή φοβόταν για την τύχη τους… 

Το 1963, ο Γ. Γκιόλβας παρουσίασε ένα σύστημα ακριβούς τηλεκατεύθυνσης, το οποίο δεν επηρεαζόταν από παρεμβολές άλλων πομπών και εφαρμόστηκε πειραματικά στην τηλεκίνηση και τηλεκατεύθυνση της βολής πολεμικών πλοίων και αρμάτων μάχης.
Πραγματοποιήθηκε μάλιστα τηλεκατευθυνόμενη πτήση εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου «Σιφτ» από την Ελευσίνα στη Ρόδο, ενώ κινήθηκε και ένα τανκ χωρίς τα «κλασικά» καύσιμα. 

Η επινόηση αυτή, καθώς και τα σχέδια της χαρακτηρίστηκαν απόρρητα και προοριζόμενα αυστηρά για πολεμικούς σκοπούς και παρεδόθησαν στο NATO…
 

To 1965, προχώρησε στην κατασκευή αυτόματης ηλεκτρικής συσκευής ασφάλισης των ισόπεδων διαβάσεων των σιδηροδρόμων. (σ.σ. Υπάρχει σχετική σειρά κατοχυρωμένων πατεντών).
Την εκμετάλλευση ανέλαβε η γερμανική εταιρία TYSSEN…

Το 1970, ο Γ. Γκιόλβας παρουσίασε μια συσκευή παραγωγής ηχητικών κυμάτων υπερχαμηλής συχνότητας σε hertz.
Η επινόηση αυτή παρελήφθη από ινστιτούτο ραδιοακουστικής Ευρωπαϊκού κράτους-.
Υπάρχει, όμως, το πρακτικό μυστικότητας που είχε τότε υπογραφεί… (σ.σ. ήδη παρουσιάστηκε εδώ η πατέντα με την ένδειξη «μυστική») 

Ανακάλυψε, επίσης, ένα σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από ραδιενεργά απόβλητα.
Φανταστείτε πόσο σημαντικό θα ήταν να γλιτώναμε από την καταστροφή του περιβάλλοντος και, παράλληλα, να είχαμε δωρεάν ηλεκτροδότηση!
Αλλά γι” αυτό ακριβώς δεν προωθήθηκε ούτε αυτή η εφεύρεση.
Σημειώνουμε, όμως, ότι τα σχετικά πειράματα έγιναν και υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Θράκης.
Και έκτοτε, αγνοείται, βεβαίως, η τύχη του εγχειρήματος ή η πιθανή εξέλιξη του… 

Το αντιαεροπορικό υπερόπλο "Αρτεμις" και πώς ξεπουλήθηκε και αχρηστεύτηκε...

Η πιο γνωστή - στο ευρύ κοινό - εφεύρεση του Γκιόλβα, ήταν αναμφισβήτητα το απίστευτο υπερ-όπλο "
Αρτεμις", ένα εκπληκτικό, απίστευτο πράγμα, βγαλμένο θαρρείς μέσα από ταινία επιστημονικής φαντασίας των στούντιο του Χόλυγουντ!
To θρυλικό υπερ-όπλο "Αρτεμις" που ξεπουλήθηκε εν μία νυκτι στην ισραηλινή ΜΟSSAD...
Οπωσδήποτε ο Γκιόλβας για να φτιάξει ένα τέτοιο όπλο, ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ την τεχνογνωσία που συνάχθηκε μέσα από την αποκρυπτογράφηση του βιβλίου του Αριστοτέλη "ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ".
Το έχει ομολογήσει άλλωστε και ο ίδιος αρκετές φορές σε συνεντεύξεις του, ότι οι εφευρέσεις του που σχετιζόταν με τη τεχνολογία της σύντηξης της ύλης και της δέσμης πλάσματος, είχαν ως αφετηρία τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και τα...συγγράμματά του.

H κατάθεση του "Μπέβατρον" στο Υπουργείο Εμπορίου απο τον Γκιόλβα και η περιγραφή του από τον ίδιο καθώς και οι υπογραφές και οι σφραγίδες του Υπουργείου
Το "Μπέβατρον", ένα άλλο υπερόπλο που μελετούσε την ίδια περίοδο κατα την οποία βρισκόταν σε εξέλιξη και η τελική αποκρυπτογράφηση του ΟΡΓΑΝΟΥ μέσα από τον ίδιο, την Ομάδα του Κατράκη και τον Λευκοφρύδη, είναι μια τρανή απόδειξη των όσων έλεγε μετά για το θέμα αυτό.

Το
"Αρτεμις" λοιπόν, ήταν ένα όπλο το οποίο είχε ως βάση του τη δέσμη πλάσματος, η οποία και κατηύθυνε τις σφαίρες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ στόχευση!
Και εκτόξευε έναν πακτωλό αντιαεροπορικών πυρών, έτσι ώστε να δημιουργείται στην κυριολεξία ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ που όποιος ή ό,τι προσπαθούσε να τη διαπεράσει, τελείωνε επί τόπου!

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ένα μέρος μιας συνέντευξης που είχε παραχωρήσει ο Γκιόλβας σχετικά με την εφεύρεσή του και τη λειτουργία της, αλλά και το πώς πουλήθηκε το υπερόπλο στη CIA και τη ΜΟSSAD από
..."Ελληνες" κυβερνητικούς υπαλλήλους των κυβερνήσεων Καραμανλή '74 - '80 και Α. Παπανδρέου '81 - '85:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
 Η περισσότερο γνωστή επινόηση σας στην Ελλάδα είναι το αντιαεροπορικό σύστημα “Αρτεμις”,το οποίο όχι μόνο δεν περπάτησε στην παγκόσμια αγορά όπλων, όχι βέβαια εξαιτίας σας, αλλά πίσω από την παραγωγή του περιμένει για ξεκαθάρισμα ένα οικονομικο-πολιτικό σκάνδαλο ύψους 75 δισ. δραχμών περίπου.
Αν και ακόμη η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει πει τον τελευταίο λόγο, μπορείτε να δώσετε κάποιες πληροφορίες για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία και αν το αντιαεροπορικό αυτό παραδόθηκε στην τελική μορφή του στις Ένοπλες Δυνάμεις, που το είχαν παραγγείλει;

ΓΚΙΟΛΒΑΣ:
 Ήταν μετά το ‘74.
Ένα Βράδυ γύρω στις 9 με πήρε στο τηλέφωνο ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Κατσαδήμας και με παρακάλεσε να πάω αμέσως στο ΓΕΣ για μια πολύ σοβαρή σύσκεψη.
Τότε εγώ έφτιαχνα το “Μπέβατρο”, ένα σύστημα για τη σύντηξη της ύλης. 
Το αντιαεροπορικό
“Αρτεμις” ήταν μέρος μόνο των γενικότερων σχεδίων του “Μπεβάτρου”, το οποίο έχει μέσα “Φωτοδέσμη πλάσματος” . 
Τι σημαίνει αυτό; 
Με απλά λόγια το πλάσμα που προέρχεται από τη σύντηξη της ύλης, εξαγόμενο από το μαγνητικό πεδίο, γίνεται φωτοδέσμη, δηλαδή ακτινοβολία. 
Στη σύσκεψη λοιπόν εκείνο το βράδυ, πήραν μέρος πέντε άνθρωποι μαζί με μένα.
Στις 12 τα μεσάνυχτα τους παρέδωσα τα σχέδια του “Αρτεμις” και τους είπα, "αν διαρρεύσει οτιδήποτε, αυτός που θα κάνει τη ζημιά πρέπει να εκτελεστεί επιτόπου".
Ταυτόχρονα τους ξεκαθάρισα πως πρόκειται για ένα υπερόπλο στρατηγικής σημασίας, που θα εξασφαλίσει μια για πάντα τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.
Με αυτό το σύστημα δεν μπορούσε να περάσει κανένα αεροπλάνο σε οποιοδήποτε ύψος, αν δεν θέλαμε εμείς.
Ο εντοπισμός του οποιουδήποτε αεροσκάφους γινόταν ταυτόχρονα με την είσοδο στον εναέριο χώρο μας και η στόχευση δεν χρειαζόταν καν ανθρώπινους χειρισμούς, ήταν αυτόματη. 


To περίφημο "Μπέβατρον", η επονομαζόμενη και ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Το ηχητικό υπερόπλο, βγαλμένο μέσα απο το ΟΡΓΑΝΟΝ του Αριστοτέλη και μπορεί να...γκρεμίσει με μια μόνο "κανονιά" ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ!
Τους έδωσα τα σχέδια για το σύστημα αυτό, εκπροσωπώντας το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών που ίδρυσα το 1955 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Μου είπαν αυτό δεν μπορεί να το φτιάξει κανείς.
Βοήθησε μας .
Και τους βοήθησα και εγώ και άλλοι.
Το “Αρτεμις” παρήχθη.
Αλλά ο πρώτος που το παρήγαγε ήταν πριν τέσσερα χρόνια το Ισραήλ, που τώρα τροφοδοτεί μεταξύ άλλων και την Τουρκία. 

Το ένα βράδυ εγώ τους έδωσα τα σχέδια του συστήματος αυτομάτου-τυφλής σκοπεύσεως και την άλλη μέρα τα είχαν στα χέρια τους οι
Ισραηλίτες. 

Εμείς έχουμε μόνο ένα πειραματικό αρχικό, που έφτιαξα εγώ με τους συνεργάτες μου, που το γυρίζουν από εδώ κι από εκεί στις εκθέσεις οπλικών συστημάτων.
Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή.
Να δίνεις την ψυχή σου για ένα τέτοιο υπερόπλο που θα προστατεύσει μια για πάντα την πατρίδα σου και άνθρωποι που υποτίθεται ότι υπηρετούν την άμυνα της, και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά, να παραδίνουν τα σχέδια στους χειρότερους εχθρούς τους ελληνισμού.

Είχα τότε γραφεία στην Πανεπιστημίου 58.
Μες στη στοά ήταν η “Αστόρια”.
Εκεί στην “Αστόρια” ήρθε και με βρήκε ένα πρωί, εκείνες τις μέρες, ένας πράκτορας της CIΑ. 

"Γκιόλβα", μου λέει, "τι έγινε με το αντιαεροπορικό;"

"Ποιο αντιαεροπορικό", του λέω, παριστάνοντας τον ανήξερο. 

Είχε μια τσάντα σαν μικρό μπαούλο, έτσι το θυμάμαι σα να ‘ναι τώρα. Την ανοίγει, βγάζει ένα φάκελο. 

"Αυτό εδώ", μου κάνει και μου δείχνει το περιεχόμενο του. 

Ήταν τα δικά μου σχέδια για το "Αρτεμις".
Ο πράκτορας ερχόταν από το Τελ Αβίβ και πήγαινε στην Ουάσιγκτον, μεταφέροντας τις εντολές προς το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ.
Όταν στην Ελλάδα κυβερνούν εθνοπροδότες σαν τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, τι άλλο να περιμένεις;
Αυτήν τη στιγμή γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει μια λίστα με 9.080 προγραμμένους.
Εάν τελικά δεν φύγουν από μπροστά μας αυτοί οι 9.080 και δεν φάει η Φαλκονέρα ψάρια, εδώ μέσα στο ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα...

Η "Ομάδα Ε", ο Γκιόλβας και ο τσακωμός με τον Λευκοφρύδη

Οι περισσότεροι από εσάς, λίγο ή πολύ, έχετε ακούσει για τη θρυλική επίσης, "Ομαδά Ε", γύρω από την οποία δημιουργήθηκε μια ολόκληρη παρα-φιλολογία και, στην κυριολεξία, ένα είδους κοινωνικό "ρεύμα", που μεγάλωσε τουλάχιστον μια γενιά Ελλήνων.
Ένα "ρεύμα" που χτίστηκε πάνω στη θεωρία της ύπαρξης μιας πανίσχυρης, μυστικής ομάδας επιφανών Ελλήνων, η οποία και δρα ως παράγων αντιδιαστολής ως προς τα ξένα συμφέροντα που επιβουλεύονται τον Ελληνισμό και όχι μόνο.
Σκοπός της ομάδας αυτής, όπως λέει και η ιστορία γύρω από αυτήν, είναι η προστασία των ελληνικών συμφερόντων πέρα από κυβερνήσεις και διπλωματίες, η κατοχή υπερόπλων που σκοπό έχουν την έγκαιρη επέμβαση για την προάσπιση των εδαφών της πατρίδας και τέλος, το ενδελεχές ψάξιμο για την εύρεση εκείνου του ικανού Έλληνα, που θα αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας τη στιγμή που πρέπει για να αναστήσει το Γένος μέσα απ τις στάχτες του.

Ως μέλη της ομάδας αυτής φέρονται να υπήρξαν μεταξύ άλλων και οι - ήδη - γνώριμοί μας Αριστοτέλης Ωνάσης, Σταύρος Κατράκης, Γιώργος Γκιόλβας, ο Ιωάννης Πασσάς, ο συγγραφέας Ιωάννης Φουράκης, ακόμη και ο ίδιος ο Ιων Δραγούμης παλαιότερα.

Η παρα-φιλολογία αυτή ξεκίνησε από έναν δημοσιογράφο-ερευνητή, ονόματι
Ανέστης Κεραμυδάς, ο οποίος με μια σειρά από βιβλία (που πωλούνταν κυρίως σε βιβλιοπωλεία εξειδικευμένων εκδόσεων αλλά και σε...βιβλιο-πανέρια αργότερα) που μιλούσαν για τη δράση των "Ε" ενάντια στον ...προαιώνιο εχθρό των Ελλήνων, τον Σιωνισμό.
Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι τους "Έρχεται η ώρα των "Ε", "Η τελική μάχη: "Ομάδα Ε", "Ομάδα Ε" - Τα Μυστικά Όπλα", "Ο τελευταίος προορισμός".

Ο
Κεραμυδάς ξεκίνησε τη δράση του ως...φορέας των "Ε" και παρουσίαζε συχνότατα τον εαυτό του ως τον...εκπρόσωπό τους.
Η αφορμή δόθηκε - βεβαίως - μέσα από τον θόρυβο που γέννησε το "Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο Έψιλον" του Λευκοφρύδη και οι αποκαλύψεις του, αλλά και οι σχετικές βεβαιώσεις για την ύπαρξη της ομάδας αυτής από τον ...ίδιο τον Γεώργιο Γκιόλβα, που παρουσιάστηκε κάποτε σε συνέντευξή του σε μικρό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι να απαντάει θετικά (!) στην σχετική ερώτηση που του απηύθυνε η παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια για το αν ήταν μέλος της ομάδας αυτής!

Γιατί όμως στήθηκε όλο αυτό το...σκηνικό που θυμίζει έντονα τον μύθο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά σε μια πιο σύγχρονη μορφή του;

Οι απαντήσεις και οι εξηγήσεις είναι πολλές.
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι οι σκοποί ήσαν δύο:
Ο πρώτος - και καλύτερος! - ήταν η εκμετάλλευση του απελπισμένου και προδομένου Έλληνα από τις αισχρές και ελεεινές του κυβερνήσεις που τις συνόδευαν οι επίσης βρώμικες "ιδεολογίες" τους και δεύτερος λόγος ήταν το...πρώτο χτύπημα στον Χριστιανισμό, που, τουλάχιστον εκείνη την εποχή, ήταν ακόμη πολύ έντονος και δυνατός στις καρδιές των περισσότερων Ελλήνων και άνοιξε το δρόμο στην ξενοκίνητη Νέα Εποχή του Υδροχόου, στην οποία ανήκουν και οι διάφορες - ανά τον κόσμο - παγανιστικές θρησκείες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας αρχαίας λατρείας του Δωδεκαθεισμού.

Ο νέος
Έλληνας είχε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ να πιστέψει σε κάτι, να ΠΙΑΣΤΕΙ από κάτι.
Γύρω του, τα πάντα έμοιαζαν σα να βγαίνουν από ένα εικονικό θέατρο του παραλόγου, με γνήσιες καρικατούρες χαρακτήρων που μόνο τον γέλωτα προκαλούσαν.
Η ...τσουναμική εισβολή της δυτικότροπης (αμερικάνικης) ποπ κουλτούρας, με τη ...θεοποίηση των μοντέλων, την απομάκρυνση της νεολαίας από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ τρόπο ζωής και έκφρασης, η σταδιακή απαξίωση και στο τέλος η κατάργηση των ελληνοκεντρικών μαθημάτων στα σχολεία (Αρχαία Ελληνικά, αλλοίωση Ιστορίας, παραδοσιακά Θρησκευτικά κλπ), η υποβάθμιση των Εθνικών Εορτών (25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου) και η προβολή παντελώς ξένων (Αγγλοσαξωνικών) ως προς τον τρόπο ζωής των Ελλήνων και η τελική τους επιβολή στην ελληνική κοινωνία (Ημέρα Μητέρας, Εορτή Ερωτευμένων-Αγ. Βαλεντίνου κλπ), η "επιβολή" μέσω των ΜΜΕ των ...μοδάτων και "επώνυμων" ρούχων και αξεσουάρ και που αυτά με τη σειρά τους "επέβαλαν" τη λεγόμενη...επαγγελματική καριέρα στη γυναίκα (συζυγο-μητέρα) αφήνοντας την οικογένεια ...αφύλακτη και έρμαιο στις ορέξεις των διεστραμμένων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δημιούργησαν την αμφίδρομη αντίδραση σε όσους από τους νέους Έλληνες ήθελαν να αντισταθούν.
Η "Ομάδα Ε" και ο μύθος γύρω από αυτήν και τους σκοπούς της, που είχαν δημιουργήσει ο Κεραμυδάς και όλες οι λεγόμενες..."ελληνοκεντρικές" ομάδες, ήταν η λύση που παρουσιάστηκε σχεδόν απ το...πουθενά.

Πολλοί παρομοιάζουν την περίπτωση αυτή με την...
Φιλική Εταιρεία που, για να ξεσηκώσει το Γένος και να δημιουργήσει τους λεγόμενους απόστολους της Ιδέας, δημιούργησε τον μύθο της...Αόρατης Αρχής που θα κινούσε τα νήματα σε όλη την Ευρώπη και θα ανάγκαζε την Οθωμανική Αυτοκρατορία να υποκύψει - μέσω της μεγάλης πίεσης που θα ασκούσε στις Μεγάλες Δυνάμεις - και να δώσει στους Έλληνες την ανεξαρτησία τους.
Πιθανόν να είναι κι έτσι.
Όμως, μετά από κάποια χρόνια και μετά από τις ομολογίες του αείμνηστου πλέον Ιωάννη Φουράκη περι ...αισχρών ψεμάτων (όσον αφορά την ύπαρξη και τους σκοπούς της "Ομάδας Ε") που είχαν ως σκοπό το...κέρδος (κέρδος από πού; και γιατί;), η εκδοχή αυτή καταρρίφθηκε άμεσα.
Το θέμα όμως περιέπλεξε η επίσημη αποδοχή της ύπαρξης της ομάδας αυτής απ τον ίδιο τον Γκιόλβα!

Πώς ήταν δυνατόν, μια τέτοιας υφής και αξίας, προσωπικότητα, να ...ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙ με την παραδοχή αυτή, ένα ΤΕΤΟΙΟ ΨΕΜΑ;

Και γι αυτό όμως υπάρχουν εξηγήσεις.
Ο Γκιόλβας, όπως είπαμε και πριν, υπήρξε μια διάνοια.
Ένα "μυαλό" ασύλληπτης αξίας και τρομερών ικανοτήτων.
Και σαν τέτοιο, είχε και τα...λεγόμενα "κουσούρια" του.
Όπως όλες οι...ανά τον κόσμο, διάνοιες.

Κατ' αρχάς ο Γκιόλβας ήταν φλογερός ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.
Το ξεκαθαρίσαμε.
Και όχι μόνον αυτό:
υπήρξε ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.
Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το θέμα της κατάληξης του φοβερού υπερόπλου "Αρτεμις" καθώς και του επίσης φοβερού υπερόπλου "Μπέβατρον", του στοίχησαν ανεπανόρθωτα.
Και αυτά, από μόνο τους, θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν, αν όχι στην ...τρέλα, τουλάχιστον στην ψυχική αστάθεια.
Κι αυτό το βλέπουμε ή μπορούμε να το διαγνώσουμε, μέσα από τις τηλεοπτικές και έντυπες συνεντεύξεις του, που μιλάει για..."εξωγήινη" καταγωγή του Αριστοτέλη, ότι εκείνος ο ίδιος ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ με "εξωγήινους", είχε απαξιώσει και δημοσίως ακόμη τον Λευκοφρύδη και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς, ισχυριζόταν ότι αυτός ο ίδιος ΜΟΝΟ είχε κατορθώσει να αποκρυπτογραφήσει τα...κείμενα του Αριστοτέλη κλπ κλπ.
Σίγουρα είχε πληγωθεί και οργιστεί από την αμετροεπή στάση του Λευκοφρύδη σε όλη αυτή την ιστορία, αλλά τόσος πλέον απαξιωτισμός υπερέβαινε τα όρια.
Ήταν φανερό πλέον ότι ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ.
Είχε ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ.
Και αυτό - κι ας με συγχωρέσουν πολλοί οπαδοί του - ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, μιας και αυτό το εκπληκτικό μυαλό ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ και ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ από τους χυδαίους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ του Ελληνισμού που τόσο ανιδιοτελώς εμπιστεύτηκε και πίστεψε.
Εδώ ένας απλός άνθρωπος χάνει ένα πολύ αγαπημένο του πρόσωπο (π.χ. το παιδί του ή τον/την σύζυγο του) ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΤΕ, πόσο μάλλον μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ της υφής και της ΑΞΙΑΣ ενός Γκιόλβα!

Μα - τώρα θα μου πείτε - έρχεσαι σε πλήρη αντιδιαστολή με όλα όσα έγραψες πριν για το έργο του
Αριστοτέλη και το βιβλίο του Λευκοφρύδη;
Όχι, σε καμιά περίπτωση.
Η δουλειά που έγινε μέσα στα εργαστήρια της "Ομάδας Κατράκη" και στο γραφείο του Λευκοφρύδη υπήρξε μνημειώδης.
Ο ίδιος ο ΛΕΥΚΟΦΡΥΔΗΣ  ΗΤΑΝ που τα έκανε...μαντάρα στο τέλος με τις ...απίστευτες αναφορές του σε ...αστερισμούς Λαγού, Μι- Λαγού, για...διαπλανητικά ταξίδια κλπ κλπ.
Στο μοναδικό σημείο που ο Γκιόλβας είχε δίκιο για τον Λευκοφρύδη, ήταν στο γεγονός ότι ...ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΚΑΝ!
Εκεί άλλωστε βασίστηκε και η μεγάλη κόντρα με ...τους άλλους "σοφούς" της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, όταν και παρουσίασε το ...πόνημα "του".

Συμπεράσματα

Ο Αριστοτέλης μέσα από το έργο του μας κληροδότησε μια Γνώση, που κατείχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ στον ελλαδικό χώρο.
Μια Γνώση ΠΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ όχι τυχαία ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί μέσα από τη δουλειά αυτή.
Και βάση αυτής της Γνώσης, ο Γκιόλβας δημιούργησε τις εκπληκτικές του εφευρέσεις, που ξεπερνούσαν κατά πολύ τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής του.

Το ότι υπήρξε μια απίστευτη τεχνολογική άνθιση σε χρόνους που...η επίσημη Ιστορία μας παρουσιάζει ως ...
Εποχή του Λίθου, είναι πλέον ΜΗ ΑΜΒΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Γιατί ΚΑΙ ευρήματα έχουν έρθει στο φώς, ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ πώς μπορεί να έχουν αυτή την ηλικία, αλλά και τοιχογραφίες σε...παλαιολιθικά σπήλαια που αναπαριστούν...μάχες με όπλα λέιζερ και...ελικόπτερα στυλ "Απάτσι"!!!
Πώς θα μπορούσαν όλα αυτά να είχαν συμβεί, τη στιγμή που ο...άνθρωπος είχε ως κατοικία του τα δέντρα και ως όπλο του τους λίθους;
Για να μη μιλήσουμε για τα απίστευτα ευρήματα που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, που μοιάζουν με...κινητά τηλέφωνα(!!!) ή κάποιο άλλο είδος "gadgets" και τα οποία...εξαφανίστηκαν με όλη τη...διακριτικότητα που απαιτείται για τους σκοπούς αυτούς.

Ο μεγάλος πολιτισμός αυτός, του οποίου απομεινάρι θεωρείται η Σαντορίνη, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΞΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ...ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ από δικά του λάθη.
Ασφαλέστατα υπήρξε χρήση πυρηνικής ενέργειας.
Έχουν βρεθεί απομεινάρια αυτής της καταστροφής, ακόμα και στον ελλαδικό χώρο (κυρίως στην δυτική Μακεδονία).
Ο θρύλος της Ατλαντίδας, ούτε τυχαίος είναι, ούτε και...μύθος.
Υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ για την ύπαρξή της, πέραν των πλατωνικών διηγήσεων στον "Τιμαίο".
Είναι ζήτημα χρόνου πλέον να βρεθούν ΚΑΙ οι αποδείξεις που θα πιστοποιούν του λόγου το αληθές....

Εγώ, κλείνοντας το αποψινό μου
πόνημα, έχω να πω δύο πράγματα.
Ένα συμπέρασμα και μια προτροπή.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο Αριστοτέλης ακόμη δεν έχει κατανοηθεί σε όλη του την έκταση, ούτε ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
Είμαι βέβαιος πως η δουλειά των Λευκοφρύδη, Κατράκη, Γκιόλβα και των συν αυτώ είναι ΗΜΙΤΕΛΗΣ!
Υπάρχουν πολλά περισσότερα απ ό,τι είμαστε σε θέση να δούμε και να εκτιμήσουμε.
Το "Κοσμοσκάφος" που έφερε στην επιφάνεια ο Λευκοφρύδης και η τεχνολογία (και η τεχνογνωσία) που το συνοδεύουν, είναι ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ.

Όσον αφορά στη προτροπή μου, αυτή έχει να κάνει με εσένα τον ίδιο αγαπητέ μου
συν-Έλληνα
Διάβασε.
Ερεύνησε.
Μάθε.
Η Γνώση που σου κληροδότησαν οι παππούδες σου, είναι τόσο μεγάλη και τέτοιας αξίας, που αν την ...ξεσκονίσεις θα ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΟΣ.
Η απάντηση στη μιζέρια και στην απαξίωση, στη δυστυχία και στο έρεβος που σε έχουν ρίξει ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΤΗΝΗ των ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ που σε κυβερνούσαν χρόνια ολόκληρα και - ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ - ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ, είναι μόνο η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΟΥ μέσα από τη ΓΝΩΣΗ, τη ΜΑΘΗΣΗ και τη συνειδητοποίηση του ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ και ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ!


"ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ", είχαν γράψει οι παππούδες σου (δια χειρός...Σόλωνα του Αθηναίου) πάνω στο αέτωμα του εν Δελφοίς ναού του Απόλλωνα.
Ήγουν, ΜΑΘΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, γνώρισέ τον επιτέλους.
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ,  ήγουν ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ, συνόδευε την πρώτη φράση.
Δηλαδή, γνωρίζοντας τον εαυτό σου, θα μάθεις μαζί και να κρατάς την αξιοπρέπειά σου!
Στα χέρια σου ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ!...
Την Ελευθερία του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ και της ΥΠΑΡΞΗΣ σου...

____________________________________________

ΠΗΓΕΣ

Βιβλιογραφία

Γιώργος Λευκοφρύδης, "Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο Εψιλον", έκδοση 1977

Περιοδικο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τεύχος 38, "Η Ομάδα Εψιλον"
Σαράντης Λαβράνος, "Η Γνώση που χάθηκε", έκδόσεις Ζήδρος, 2003
Ανέστης Κεραμυδάς, "Ομάδα Έψιλον, Η τελική αναμέτρηση Δελφών και Σιών" έκδοση 1988, Θεσ/νίκη
Ανέστης Κεραμυδάς, "2011-2014 η Αποκάλυψη των Ε", εκδόσεις Ιερά Ελλάς 2005, Θεσ/νίκη
Γιάννης Φραγκούλης, "Το χρονικό ενός κλωνοποιημένου Θεού", έκδοση 2005, Θεσ/νίκη
Δημήτρης Φραγκιάς, "Το χρονικό ενός βιβλίου", εκδόσεις Έσοπτρον 1993, Αθήνα
Ιωάννης Φουράκης, "Τα προ-μηνύματα των Δελφών", εκδόσεις Τάλως, 1988, Αθήνα

Λίνκ

Ιστοσελίδα invisiblelycans.gr,
 "Ομάδα Κατράκη"
Ιστοσελίδα irakleitos.blogspot.com,
 "Γεώργιος Γκιόλβας, αντιαεροπορικό "Αρτεμις"
Ιστοσελίδα andromedios.blogspot.com,
 "Άρτεμις-30: Μια πονεμένη ελληνική ιστορία"

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
στον φίλο και συμφοιτητή μου Γιώργο Δεσποτέλλη, στην Αγγέλα Κοτζαμάνη και στον - Ελληνάρα - Μανώλη Γ.Κ. για τις επιπρόσθετες πληροφορίες που μου παρείχαν.
Επιμέλεια παρουσίασης : Γιώργος Χαβαλές από σχετική εργασία του Πύρινου Λόγιουhttp://greeksurnames.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/lxunt+%28GREEK+SURNAMES%29
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters