Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΕΣΕ απ'τον ΟΥΡΑΝΟ. Τι ΕΙΝΑΙ;

Τον Νοέμβριο του 2011 στην αφρικανική χώρα της Ναμίμπια έπεσε από τον ουρανό ένα παράξενο αντικείμενο με σφαιρικό σχήμα.

Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τι ακριβώς είναι, αλλά χωρίς επιτυχία. Πρόσφατα μάλιστα στράφηκαν για βοήθεια προς την αμερικανική NASA και την ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος). 


Για το αντικείμενο αυτό γνωστοποιήθηκε ότι έχει διάμετρο 1,1m, ζυγίζει 6 κιλά και είναι φτιαγμένο από κάποιο άγνωστο κράμα. 


Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν από τον ουρανό τέτοια αντικείμενα. Το 2008 σημειώθηκαν περιπτώσεις ανάλογες στην Αυστραλία και τη Βραζιλία. Τελικά, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν παρά μέρος δεξαμενών αερίου για διαστημικά λεωφορεία που είχαν πέσει σε αδράνεια... 

ΠΗΓΗ

Το μεγάλο φαγοπότι και ο ρόλος του Γ. Παπακωνστα​ντίνου

Εχουμε μείνει στην κυριολεξία άφωνοι με τα όσα αποκαλύπτονται συνέχεια σε βάρος του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου. Περισσότερο όμως έκπληκτοι έχουμε μείνει γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση!!!

Εδώ αρχίζουμε πια να αναρωτιόμαστε αν ο άνθρωπος δεν είναι υπουργός αλλά ένας απλώς μεσίτης που ανέλαβε να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία που με...
αίμα και ιδρώτα απέκτησε ο ελληνικός λαός.

Και πριν αναφερθούμε στα όσα συγκλονιστικά γράφει σε βάρος του σήμερα η εφημερίδα «Το Παρόν» να θυμίσουμε μια πολύ πρόσφατη ανάρτησή μας στην οποία τονίζαμε:
«Αν και σε αρκετές αστικές εφημερίδες διαβάσαμε αρκετά υπονοούμενα για τον ρόλο και την αποστολή που εκτελεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου βρισκόμενος στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, το τρισέλιδο δημοσίευμα που τον αφορά, στο χθεσινό "Ποντίκι", όχι απλώς τον αφήνει έκθετο αλλά ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες θα είχε διαταχθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του».

Σήμερα πάλι με έγγραφα που παρουσιάζει το «Παρόν» στοιχειοθετείτε ότι με παρέμβαση του Γ. Παπακωνσταντίνου «ξεπουλάει η ΔΕΗ 16 στρέμματα πάνω στη θάλασσα για ένα κομμάτι ψωμί» όπως γράφει η εφημερίδα.

«Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για την πώληση ενός χρυσοφόρου ακινήτου 16 στρεμμάτων πάνω στην θάλασσα έναντι της εξευτελιστικής τιμής του 1.500.000 ευρώ, προδίδουν τι έχει να γίνει με τα μεγάλα πακέτα, που θ βγάλουν στο σφυρί … » τονίζει η εφημερίδα συμπληρώνοντας: «Ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου συζητά ο ίδιος προσωπικά με τον εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενου ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ(!) αγοραστή, όπως προκύπτει από επιστολή όπου σημειώνεται ότι: "Σε συνέχεια της ενημερωτικής επιστολής που σας είχα υποβάλει με e-mail και δια ζώσης κατά την συνάντησή μας…" Δηλαδή κύριε υπουργέ, συναντάτε προσωπικά τον αγοραστή, ο οποίος σας ζητάει να παρέμβετε και σεις αυθωρεί το κάνετε, στέλνοντας την επομένη το πρωί στον διοικητή της ΔΕΗ Α. Ζερβό, την επιστολή του αγοραστή. Παρεμβαίνετε δηλαδή στον υφυστάμενο σας, που εσείς έχετε διορίσει, και ο οποίος δύσκολα μπορεί να αγνοήσει την επιθυμία σας», αναφέρει το δημοσίευμα ανάμεσα στα άλλα.

Και αφού στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ παραθέτονται πληθώρα στοιχείων υπογραμμίζεται:

Αλήθεια, εμείς τι να συμπληρώσουμε; Αυτοί που μας κυβερνούν δεν χαμπαριάζουν τίποτα, όσο εμείς καθόμαστε μοιρολατρικά να τους παρακολουθούμε που ξεπουλάνε λαό και τόπο.

βαθύ κόκκινο

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_2597.html

Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια πίσω από την Ελληνική Καταστροφή!



Εφημερίδα New Europe Online


Στα τέλη του 2009, η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψαν ξαφνικά ότι το ελληνικό κράτος ήταν μια "απάτη", ότι οι Έλληνες ήταν "απατεώνες", και ότι η Ελλάδα ήταν μια χώρα που σφυρηλατούσε με κάθε μέσον, θεμιτό και αθέμιτο, τις οικονομικές επιδόσεις της, προκειμένου να απολαμβάνει τα οφέλη της συμμετοχής της σε μια προνομιακή πολιτική και οικονομική ένωση, εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ.

Αλλά πόσο ακριβής είναι αυτή η εικόνα, στην πραγματικότητα; Λόγω της προχωρημένης διεθνούς οικονομικής κρίσης που επικρατούσε εκείνη την εποχή, οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ήταν απόλυτα ακριβείς στις εκτιμήσεις του ελλείμματός τους. Για παράδειγμα, στα πλαίσια των προγραμμάτων σταθερότητας των χωρών αυτών, στις αρχές του 2009, η Βρετανία είχε προβλέψει ότι θα είχε έλλειμμα 8,2%, που έφτασε τελικά το 11,4%, η Ολλανδία είχε προβλέψει ένα πλεόνασμα της τάξης του 1,2%, που κατέληξε να είναι έλλειμμα 5,4%, ενώ η Πορτογαλία είχε προβλέψει έλλειμμα του 3,9%, που τελικά ανήλθε στο 9,3%.



Γιατί βρέθηκε η Ελλάδα μόνη στο εδώλιο του κατηγορουμένου;



Επίσης, κατά τα έτη 2008-2009, το έλλειμμα στην Ισπανία είχε σκαρφαλώσει στο 11,1% και στις Ηνωμένες Πολιτείες στο 12,9%. Τον Απρίλιο του 2010, η Ιρλανδία είχε προβλέψει ότι θα είχε ένα έλλειμμα της τάξεως του 11,7% για το 2009 και 11,6% για το 2010, ενώ την τελευταία εκείνη χρονιά το έλλειμμά της έφτασε τελικά το 32%. Ωστόσο, μόνο η Ελλάδα κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και αναξιοπιστία. Και μάλιστα από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση! Επομένως, είναι φυσικό να αναρωτιέται κανείς τι προκάλεσε αυτήν την ξαφνική και οξεία αυτοκριτική.



Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η νεοεκλεγείσα στην Ελλάδα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε οργανώσει το σύνολο της προεκλογικής εκστρατείας της γύρω από το σύνθημα "Λεφτά υπάρχουν", με σκοπό να δυσφημίσει την εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο δεν είχε πάψει να τονίζει την ανάγκη να ληφθούν επώδυνα μέτρα. Σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, ο προϋπολογισμός που συνέταξε η νέα κυβέρνηση για το έτος 2010 περιελάμβανε ένα ολόκληρο πακέτο χορηγήσεων, όπως αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των δημοσίων δαπανών, ένα επίδομα αλληλεγγύης και την εκπλήρωση της υπόσχεσής της ότι δεν θα επιβληθούν επιπλέον φόροι.



Επιπλέον, η προηγούμενη κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας, είχε εκτιμήσει ότι υπήρχε πιθανότητα το έλλειμμα του 2009 να φθάσει τελικά το 6-8%, λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης. Το αποτέλεσμα ήταν, μέσα στο ήδη ταραχώδες εσωτερικό πολιτικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί, να προκηρύξει εκλογές, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να υποχρεωθεί να λάβει αυτά τα απαραίτητα μέτρα.



Η εκτίμηση της νέας κυβέρνησης στο τέλος του έτους, ότι το έλλειμμα είχε φθάσει τελικά στο 12,7%, αποκαλύπτει μια σημαντική διαφορά μεταξύ των εκτιμήσεων. Ωστόσο, η διαφορά αυτή μπορεί να εξηγηθεί, εάν λάβει κανείς υπ' όψιν μια σειρά από δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από τη νέα κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες του έτους, ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 1,5 δισ. ήταν επιστροφές φόρων, τα 500 εκατ. ήταν για το επίδομα αλληλεγγύης, τα 1,2 δισ. δόθηκαν για την αποπληρωμή αμφιλεγόμενων χρεών κρατικών νοσοκομείων, τα 2 δισ. προέκυψαν λόγω της απόσυρσης ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και τα 1,7 δισ. προέκυψαν από έλλειψη εσόδων που δεν είχε προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.



Καμιά "παρατυπία". Απλά "επαναταξινόμηση"



Επιπλέον, όπως παρατήρησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, η οποιαδήποτε αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ήταν απαραίτητα αποτέλεσμα παρατυπιών, αλλά της επαναταξινόμησης ορισμένων δημόσιων δαπανών, και πιο συγκεκριμένα του συνυπολογισμού των ελλειμμάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφελείας.



Ο πρώην γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ), Μανώλης Κοντοπυράκης, κατηγόρησε το τότε υπουργείο Οικονομικών ότι επεδίωκε τότε να ασκήσει αθέμιτη πολιτική επιρροή στη Στατιστική Υπηρεσία, με σκοπό την αναθεώρηση των τελικών στοιχείων του ελλείμματος του προϋπολογισμού για το 2008, καθώς και αυτών που αφορούσαν το προβλεπόμενο έλλειμμα για το 2009 , καθώς, προφανώς, επεδίωκε να δυσφημίσει την προηγούμενη κυβέρνηση. Παρόμοιες κατηγορίες έγιναν αργότερα και από άλλα μέλη της υπηρεσίας. Το θέμα εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι, στην παρούσα χρονική φάση, δύο εισαγγελείς των Αθηνών διεξάγουν επίσημη έρευνα σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς.



Στα τέλη του 2009, Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να παραμείνει σε επίπεδο μονοψήφιου αριθμού, εάν η κυβέρνηση έπαιρνε τα κατάλληλα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, θεώρησε την τότε κυβέρνηση υπεύθυνη για την αναβολή της επιβολής των αναγκαίων μέτρων, παρά τις προειδοποιήσεις της τράπεζας, ενώ ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Dominique Strauss-Kahn, ήταν πεπεισμένος ότι, εάν τα απαραίτητα μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, η λύση στο πρόβλημα θα ήταν λιγότερο δαπανηρή για τη χώρα.



Το "ξήλωμα" της χώρας



Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κυριολεκτικά μετέφερε στις διεθνείς αγορές, από τις οποίες είχε ανάγκη να δανειστεί, την ιδέα ότι η Ελλάδα ήταν μια χώρα σε πτώχευση, μαι χώρα με "τεράστια συστημική διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, παρασιτική οικονομία, ανεξέλεγκτων διαστάσεων ανομία και αυθαιρεσία", και έφθασε στο σημείο να την συγκρίνει με το ναυάγιο του Τιτανικού σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στα ύψη τα spreads! Ως εκ τούτου, κατάφερε να μετατρέψει ένα ζήτημα ελλείμματος, που δεν διέφερε από εκείνο που παρατηρούνταν στα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ, σε ένα ζήτημα δανεισμού, γεγονός που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ.



Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπαψε να επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα εγκαίρως. Αναζήτησε επανειλημμένα μια ευρύτερη συναίνεση με την αντιπολίτευση, δεδομένης της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της, των 151 βουλευτών από 300. Τον Μάρτιο του 2009, ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προειδοποίησε ότι η διεθνής κρίση και το υπερβολικό χρέος της Ελλάδας αποτελούσαν σοβαρή απειλή για τη χώρα και έκανε μια μάταιη προσπάθεια να επιτευχθεί μια συναίνεση, βάσει κάποιων περικοπών των κρατικών δαπανών και της επίδειξης μιας κάποιας σύνεσης στα έξοδα των κομμάτων και των συνδικάτων.



Τέλος, πήγε στις κάλπες, αφού η αντιπολίτευση κατέστησε σαφές ότι θα καταψηφίσει την επανεκλογή του Προέδρου τον Μάρτιο 2010, προκειμένου να προκαλέσει εκλογές, και παρά τη δέσμευσή της ότι θα τον ψήφιζε μετά την ανάληψη της εξουσίας. Η αντίθετη απόφαση επρόκειτο να οδηγήσει τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα τορπίλιζε κάθε δυνατότητα για τη λήψη μέτρων.



Είναι επίσης αλήθεια ότι, παρά τις επερχόμενες εκλογές, τόσο τις βουλευτικές, του Οκτωβρίου του 2009, όσο και τις Ευρωεκλογές, του Ιουνίου, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις: τον Φεβρουάριο, Μάρτιο και Ιούνιο του 2009. Τα μέτρα συνάντησαν την κριτική της αντιπολίτευσης, με το σκεπτικό ότι, σε περίοδο κρίσης, θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των δαπανών, αντί των περικοπών. Μέρος αυτών των μέτρων ήταν ένα πακέτο στήριξης του τραπεζικού τομέα, ύψους 28 δισ., το πρώτο που εγκρίθηκε στην ΕΕ, για το οποίο η Ελλάδα δέχθηκε συγχαρητήρια από τους εταίρους της στην ΕΕ, αλλά για τα οποία δέχθηκε έντονη επίθεση από την αντιπολίτευση.



Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο του 2009, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια κρίση έφθανε στο αποκορύφωμά της, αλλά και το γεγονός ότι οι εικόνες από τις ταραχές στην Ελλάδα (από Δεκέμβριο 2008 έως Ιανουάριο 2009) έκαναν το γύρο του κόσμου, η Ελλάδα πήγε στις αγορές με αρκετή αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία, και όχι μόνο κάλυψε τις ανάγκες δανεισμού της σε ένα λογικό ποσοστό, αλλά επίσης εξασφάλισε ένα αποθεματικό ως δίχτυ ασφαλείας για το υπόλοιπο του έτους.



Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τα τεράστια συστημικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί πριν γίνουν ανεξέλεγκτα.



Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα έχει από καιρό γίνει ογκώδης και αντιπαραγωγικός, λόγω της γραφειοκρατίας, των χαμηλών απόδοσεων, των υπερβολικών ρυθμίσεων και της παραοικονομίας, φαινομένων τα οποία έχουν γίνει πλέον ενδημικά. Ο υδροκεφαλικός δημόσιος τομέας, καθώς και οι αυξανόμενες προμήθειες εξοπλισμών για την άμυνα, ευθύνονται, κατά ένα μεγάλο μέρος, για το τεράστιο δημόσιο χρέος. Η Ελλάδα, μαζί με τις ΗΠΑ και την Τουρκία, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χωρών του ΝΑΤΟ με τις υψηλότερες δαπάνες για τους εξοπλισμούς, ως ποσοστό του ΑΕΠ τους, πράγμα που, στην περίπτωση της Ελλάδας, μεταφράζεται ώς 6 δισ. ευρώ τουλάχιστον ετησίως.



Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τα έτη 2004-2009, 50 δισ. δαπανήθηκαν μόνο για την αποπληρωμή τόκων προηγούμενων χρεών. Είναι επίσης αλήθεια πως η Eurostat κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, πριν από το 2004, η ελληνική κυβέρνηση είχε παραποιήσει στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν 11 διαφορετικούς τομείς, που αντιπροσώπευαν αποκλίσεις στο έλλειμμα της τάξεως άνω του 3%. Σύμφωνα με την αναθεώρησή της για το έτος 2008, μετά τις εκλογές του 2009 στην Ελλάδα και τις "αποκαλύψεις" που έγιναν από τη νέα κυβέρνηση, από την απόκλιση του 2%, που παραδέχθηκε η νέα κυβέρνηση, η Eurostat αναγνώρισε απόκλιση μόλις 0,6%, ενώ εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το υπόλοιπο ποσοστό. Για το έτος 2009, η Eurostat αρνήθηκε να προβεί σε αναθεώρηση, δεδομένου ότι υπήρχαν μόνο οι εκτιμήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, και κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για παραποίηση σε αυτή τη βάση.



Και ερχόμαστε τώρα στο προφανές ερώτημα. Γιατί ήταν η Ελλάδα κατηγορήθηκε για πλαστογραφία, διαφθορά και όλα τα υπόλοιπα από την ίδια την κυβέρνησή της; Γιατί διόγκωσε με προφανή τρόπο το δικό της έλλειμμα που αφορούσε το τέλος του 2009; Είναι σαφές ότι, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε και από Έλληνες και από ξένους αξιωματούχους σχετικά με τα δεδομένα πριν από τις εκλογές, είχε δημιουργήσει προσδοκίες και είχε δώσει υποσχέσεις, τις οποίες αδυνατούσε να εκπληρώσει. Ο πρώην γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η Ελλάδα σημείωσε ότι η τεράστια απόκλιση μεταξύ των αρχικών προβλέψεων για το έλλειμμα του 2009 και το τελικό ποσοστό ήταν προϊόν δύο παραγόντων:



(α) της υπερβολικής αισιοδοξίας της προηγούμενης κυβέρνησης και



(β) της πρόθεσης της νέας κυβέρνησης να ρίξει το φταίξιμο στους προκατόχους της και να κάνει οποιαδήποτε οικονομική ανάκαμψη να δείχνει πιο εντυπωσιακή.



Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν φρόντισε να προβλέψει τις επιπτώσεις, τις οποίες τα νέα στοιχεία, αλλά και οι δηλώσεις της, θα είχαν στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, στην αντίδρασή τους, και στην καταστροφή που θα προκαλούσαν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_4514.html

Η ΕΞΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ κου ΠΑΠΟΥΛΙΑ

του Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου*

Πρόκειται για μία προκλητική πορεία, η οποία άρχισε την ίδια στιγμή της εκλογής του ως Προέδρου της Ελληνικής(;) Δημοκρατίας από το «δημόσιο πτυεολοδοχείο» -όπως αποκάλεσε τη Βουλή τ. Πρόεδρός της του σοσιαλιστικού Πανθέου. Ήταν η μαύρη 9η Φεβρουαρίου 2005, όταν η τότε Πρόεδρός της κ. Μπενάκη μετέβη στο σπίτι του, με την κουστωδία βουλευτών ΟΛΩΝ των φαύλων πολιτικών κομμάτων για να του αναγγείλει την εκλογή του.

Εκεί, στην πιο επίσημη και κρίσιμη εθνική στιγμή, η κυρία Πρόεδρος έκανε τη σχετική προσφώνηση από χειρογράφου, η οποία, ανάμεσα στ’ άλλα, προδιέγραφε και την πορεία του Προέδρου στη λεωφόρο του εθνικού πτυελοδοχείου και της απεμπόλησης της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Συγκεκριμένα, αυτή η εθνομειοδοτική προσφώνηση έλεγε και τα εξής: «Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν… τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί ενδεχομένως από νέες μορφές διακυβέρνησης…»

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες συνταγματικές γνώσεις για να ερμηνεύσει κανείς το κατάπτυστο αυτό κείμενο το οποίο -με τη συμφωνία ΟΛΩΝ των κομμάτων- καταχωρήθηκε στα επίσημα Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων…

Ενώπιον αυτής της Εθνικής μειοδοσίας εσίγησαν οι πάντες στην Ελλάδα των εθελόδουλων, πλην του δημοσιογράφου Αντώνη Καρκαγιάννη -ο οποίος την καυτηρίασε από τις στήλες της «Καθημερινής»- και τον ευρωβουλευτή Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος μετέπειτα το έκανε γαργάρα δοξάζοντας τον εθνικό γίγαντα Κ. Παπούλια.

Από την πλευρά μου, χαρακτήρισα τότε αυτή την «αθώα» προσφώνηση ως «απίστευτη και εθνικά ύποπτη» εν μέσω απολύτου σιωπής και ανοχής του διεφθαρμένου λαού (Για το ζήτημα αυτό βλ. εκτενέστερα το έργο μου: «Το χρονικό της Εθνικής Μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας», εκδ. «Γεωργιάδη», Αθήνα, 2005, σελ. 474-475).

Ό,τι λοιπόν προγραμματίστηκε από τότε, αυτά βλέπουμε να εκτυλίσσονται τώρα σε βάρος και του «κυρίαρχου» λαού και της εθνικής μας κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Οι πολιτικάντηδες τα είπαν και ο «κυρίαρχος» λαός -με σύσσωμη τη δημοσιογραφία- τα δέχθηκαν σιωπώντας. Όμως η σιωπή εξισούται με τη συνενοχή ή με την ακρισία, όπως έγραφε ο Γάλλος νομπελίστας Αλμπέρ Καμύ γράφοντας: «Σωπαίνοντας αφήνεις να πιστεύουν ότι δεν έχεις ούτε κρίση ούτε επιθυμία για τίποτα» (βλ. το έργο του: «Ο επαναστατημένος άνθρωπος», Αθήνα, 1971, σελ. 28). Οι σιωπήσαντες και σιωπώντες ας διαλέξουν και ας μυν οδύρονται μόνον όταν ξεβολεύονται.

Σημειώνω ότι η μεν κυρία Μπενάκη –μετά τη δήλωσή της αυτή, η οποία είχε και τη στήριξη εξωελληνικών παραγόντων- προήχθη ως ακαδημαϊκός, ο δε κύριος Παπούλιας ξαναεκλέχτηκε για δεύτερη θητεία. Η διεφθαρμένη Βουλή τον επανεξέλεξε για να ολοκληρώσει το αντεθνικό του έργο υπό τις χαζοχαρούμενες ιαχές της πλειοψηφίας του φαύλου λαού.

Όμως αυτή η «δέσμευση» του κ. Προέδρου δεν τον εμπόδισε να δώσει τον όρκο του έθνους, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 34  του Συντάγματος που λέει: «Ορκίζομαι… να φυλάσσω το Σύνταγμα… να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον…». Είναι  πρόδηλο ότι το εθνικό και δημοκρατικό περιεχόμενο αυτού του όρκου δεν είχε και δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τη συνολική πορεία του Προέδρου, όπως αυτή χαράσσεται από το Σύνταγμα, καθώς και με την πιο πάνω εθνομειοδοτική προσφώνηση της κ. Μπενάκη. Ως προς το Σύνταγμα, ο κ. Πρόεδρος είναι ο πρώτος που κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή το παραβιάζει, αβαντάροντας το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα (βλ. π.χ. το εμπεριστατωμένο άρθρο του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κ. Τράκα στην εφ. «Το Παρόν» της 4 Ιουλίου 2007. Πρβλ. και «Το Παρόν» της 24.6.2007, σελ. 22 όπου διαβάζουμε τους τίτλους: «Παραβιάζεται το Σύνταγμα με τον τρόπο πρόσληψης υπαλλήλων».

Με αυτά και άλλα πολλά έγραφα τότε ως καθαρτήριο λύση: «Ένα νέο Γουδί θ’ αποτελούσε μία προσωρινή λύση για να ξεκαθαρίσει η κόπρος του Αυγείου» (βλ. το έργο μου: Αρχαία και Σύγχρονη Δημοκρατία», εκδ. «Πελασγός» – (Γιαννάκενας), 2007, σελ. 150). Δυστυχώς το Γουδί δεν φάνηκε στον ορίζοντα και οι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες εξακολούθησαν να χορεύουν το «χορό των κολασμένων» πάνω στο πτώμα της Ελλάδας (βλ. το άρθρο του τότε μητροπολίτου Δημητριάδος Χριστόδουλου στην εφ. «Το Βήμα» της 6/12/1992 με τίτλο: «Έκπτωση Ήθους»). Ασύδοτοι και ατιμώρητοι οι φαύλοι εκφραστές του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, προχωρούν, βιάζουν και παραβιάζουν αρχές και κανόνες του κοινωνικού και δημόσιου βίου των Ελλήνων, χωρίς καμμία αντίδραση του κ. Προέδρου (ποιάς Δημοκρατίας;)

Εκκωφαντική περίπτωσή η ψήφιση από τη Βουλή του διαβοήτου «Μνημονίου» της Τρόικα, όχι με 180 βουλευτές, όπως απαιτεί η παρ. 2 του άρθρου 28 του Συντάγματος (τα τρία πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών) αλλά με 151 (Μόνο το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σ’ αυτό το συνταγματικό πραξικόπημα και ο γράφων με σχετικό σχόλιό του σε ιστοσελίδες).

Ατυχώς ο κ. Πρόεδρος υπέγραψε και υπογράφει τα πάντα χωρίς μία, έστω, αναπομπή του νόμου στη Βουλή. Όλα τα χρόνια της πολυδάπανης και ανωφελούς εθνικής του θητείας δεν κάνει τίποτα άλλο από αυτό και την προκλητική του σιωπή για τα όσα συμβαίνουν στο κυλώνειο άγος του πολιτικού συστήματος. Όταν μιλά, μιλά για να κατακρίνει τον αποδεκατισμένο «κυρίαρχο» λαό και να τον καλέσει «να βάλει πλάτη για να σωθεί η πατρίδα» την οποίαν οι σύντροφοί του λεηλάτησαν πλιατσι­κολογούντες (βλ. «Πρακτικά» της Βουλής της 20 Μαρτίου 1992, σελ. 4973-4974, όπου η συζήτηση Α. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη για την έννοια του πλιάτσικου, για το οποίο αλληλοκατηγορούνταν).

Τον Οκτώβριο, στην Εθνική επέτειο είπε και τι δεν είπε «κατά του ταραξία λαού» ενώ προσφάτως, παίρνοντας τη ρομφαία του κομματάρχη επιτίθεται εναντίον της πλειοψηφίας του πονεμένου λαού, που αντιδρά για τα κοινωνιοκτόνα και εθνοκτόνα μέτρα του πρωθυπουργού τραπεζίτη και πολυθεσίτη, δηλώνοντας: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου δέχεται πολεμική» και «εφ’ όσον ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος πρέπει όλοι εμείς να τον ακολουθούμε».

Πρόκειται για ιταμή πρόκληση του πεινασμένου λαού, που προέρχεται από χρυσοπληρωμένους «προστάτες» του, οι οποίοι τον τρομοκρατούν για να σιωπήσει! Δεν γνωρίζω αν ο κ. Πρόεδρος έχει πρόσθετο εισόδημα και την τοκοφορία του κεφαλαίου που δάνεισε στον Ανδρέα Παπανδρέου για «κείνο το κωλόσπιτο» της οδού Αγράμπελης κι’ αν πλήρωσε το σχετικό φόρο.

Καταλήγοντας λέω: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Το αντικυβερνητικό και αντιμνημονιακό παλλαϊκό μέτωπο των κολασμένων της ελληνικής γης δεν πρόκειται να καμφθεί από τις κομματικές απειλές του, οι οποίες αποβλέπουν στο διχασμό τους.

Κύριε Πρόεδρε: Υπερβήκατε τα εσκαμμένα της συνταγματικής τάξεως. Οι «σύντροφοί» σας: Νο passearan!

* Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων και Γραμματέας Οργανωτικού του Πατριωτικού Μετώπου


πηγη
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_3021.html

Πως θα γίνετε καναλάρχες (Ι)

Γράφει ο Αδαμάντινος, ΚΠ, EC και καναλάρχης!

Στην Ελλάδα αγαπάτε να μιλάτε. Αλλα μέχρι αηδίας... Εγω όμως θέλω να σας βλέπω ευτυχισμένους... Τη μηχανή που κόβει τα λεφτά την έχει η FED.

Ειναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πολύ λίγα κανάλια και ΜΜΕ. Αμα δεν γίνεις δημοσιογράφος, που δεν χρειάζεται στην Ελλάδα και κάποια ιδιαίτερη μόρφωση τοτε μπορεις να γίνεις δημόσιος υπάλληλος. Οι πρωτοι που εξαιρέθηκαν απο το Ενιαίο Μισθολόγιο πληρώνονται και.....
καλύτερα, μεσα απο τον τραπεζικό τομέα την αξια του οποίου τα παιδιά σας δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Εσεις... Μεχρι αυριο θα το εχετε ξεχάσει... μιλάμε για εξυπνάδα... Λιποθυμαω όταν τη σκέφτομαι....!!!

Πριν πολλά χρόνια, εισεις θα ήσασταν μωρά τότε, εφτειαξα τον πρωτο video server σε pc, ήταν η εποχή που εδημοσίευσα το πρωτο ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα με τη βοηθεια της εταιρείας Compulink. Eιχα δει όταν εσεις κοιμοσασταν πόσο θα εξελιχτει ο τομέας. Ηταν η εποχή που εφυγα από την Ελλάδα εχοντας δώσει και μια συνέντευξη ολοσέλιδη στην Αγγελική Νικολούλη. Οι Εμπειροι την πάτησαν. ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΧΩΡΑ. Αυτα και βλεπουμε...

Βρηκα αυτό το κείμενο στο διαδίκτυο και το βρισκω ενδιαφέρον για οσους δεν θελουν να στηοσυν καναλι και να πληρώνουν νταβατζιλικια σε ενα Media Server. Βλέπω και αυηη τη zougla.gr. Πολυ χαλια η φωτογραφία της. Δεν εχουν λεφτά να στησουν κατι επαγγλεματικό;

MH ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ στο εξωτερικο δεν χρησιμοποιυμε κεραιες τηλεόρασης αλλα ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΑΡΑ, οι ιντερνετικες τηλεοράσεις υψηλής ευκ΄ρινειας είναι το μέλλον για εσας που δεν ξερετε να κάνετε τιποτα παραγωγικό αλλα να κουτσομπουλέυετε τους άλλους. Στη καλυτερη θα γινετε και συμβουλοι. Γιατι, δεν θα υπαρχουν συμβουλοι δημοσιογράφοι ή ποδοσφαιριστες στη ΔΕΗ; Πώς θα περνανε χωρις προβλήματα τα νομοσχέδια;

ΕΛΠΙΖΩ στο KSIPNISTERE NA BALOYN TA LINKS, γιατι καμμια φορα εξισωνουν τα αγγουρια με τα παραπούλια....

This guide provides instructions for a simple example of how to prepare and stream live video and/or audio using Adobe Flash Media Encoder.

Υπαρχουν και άλλοι τροποι... Αργοτερα.



Flash Media Encoder is FREE to download and use. Download link: https://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=fmle3


Step 1: Download, install, and launch Flash Media Encoder
Step 2: Stream your audio and/or video source to the server
Step 3: Use the EZ Stream Wizard to play the live stream on your web page(s)


Step 1: Download, install, and launch Flash Media Encoder

Using Flash Media Encoder (download here) you can capture audio/video from any device connected to your computer and broadcast it live using your OnyxServers Flash streaming account. Once you have installed Flash Media Encoder, connect your video source (e.g. webcam) to the computer and launch Flash Media Encoder. Flash Media Encoder should detect any video and audio devices connected to your computer.

Step 2: Stream your video and/or audio source to the server


To start streaming your video and/or audio source, please follow these steps:

1. Select the 'Video' option to enable video streaming (see screenshot below). Select the 'Audio' option if you want to stream live audio.
2. We recommend you select 'Medium Bandwidth (300 Kbps)' for 'Preset'.
3. Select the video source you would like to stream under the 'Device' parameter.
4. Enter the following address for 'FMS URL':

rtmp: //Your_Domain_or_IP/live/instance_name

Replace Your_Domain_or_IP with your domain name or dedicated IP address (if your account has been assigned one). When entering your domain name, do not enter the 'www.' portion (e.g. type in mysite.com and not www.mysite.com).

The instance name is arbitrary and is used to reference the stream.

Example FMS URL: rtmp://mysite.com/live/soccermatch
5. Choose a name for your live stream and enter it in the 'Stream' field. Stream name is arbitrary and could be called anything.
6. Click on 'Connect' to connect to the server. If Flash Media Encoder is unable to connect to the server, please check your 'FMS URL' address.
7. Click on the big green 'Start' button near the bottom of the page to start streaming your video and/or audio source to your account.


Step 3: Use the EZ Stream Wizard to play the live stream on your web page(s)



Please note: For the purpose of this guide, we provide instructions on how to broadcast a live stream using OnyxServers EZ Stream Wizard which is available to all Flash streaming customers. Customers who want to use Macromedia Dreamweaver or Adobe Flash CS3 to create their own video player can refer to the instructions found in the following guides for help:

How to use Adobe Flash CS3 to create your own FLV Player
How to use Macromedia Dreamweaver to create your own FLV Player
While Flash Media Encoder is streaming your video/audio to the server, point your browser to your EZ Stream Wizard at:

http://Your_Domain_or_IP/ezstream/

Replace Your_Domain_or_IP with your domain name or dedicated IP address (if assigned one).

From the EZ Stream Wizard main page click on the 'Generate code for a live stream' link. You will now be prompted to enter the instance and stream name you entered into Flash Media Encoder.



Click on 'Preview stream and generate code'.

You will now be shown the media player broadcasting your live feed. You can configure the FLV player settings and preferences. Once you have configured the FLV player, copy the generated HTML code and paste it into any web page you want the live stream broadcasted in.

Anytime you stream a live feed using the same instance and stream name, the live feed will be shown in the web page you inserted the HTML code in. There is no need to regenerate the HTML code.


http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_9778.html

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΕΣΩ ΔΕΗ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

ΙΝΚΑ / ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERSʼ FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών: Γ. Σεπτεμβρίου 13 -Αθήνα 10432 όρ. 5ος τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976

Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka@inka.gr -http://www.inka.gr

ΙΝΚΑ -ΔΤ 334/20.01.12


Το ΙΝΚΑ έστειλε σε όλα τα κόμματα και κοινοποιούμε σε όλους την παρακάτω επιστολή ζητώντας συμπαράσταση στο δικαστήριο και την φυσική παρουσία των ηγεσιών των κομμάτων τους, κατά την εκδίκαση της Συλλογικής Αγωγής για το ...

Χαράτσι της ΔΕΗ, την
Δευτέρα 23η Ιανουαρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κτήριο 6 αίθουσα 7 (Δικαστήρια Ευελπίδων) και ενημερώσουμε ποια ανταποκρίθηκαν. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε όλους τους κοινωνικούς φορείς και κάθε έναν Έλληνα Πολίτη που θα λάβει γνώση.
Αξιότιμοι,
Οι καταναλωτές απορρίπτουν τόσο το Χαράτσι για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ όσο και τον εκβιασμό για την πληρωμή του και ζητούν την συμπαράσταση του πολιτικού φορέα που ηγείστε και την δική σας ειδικότερα.
Με την παρούσα επιστολή το ΙΝΚΑ ζητά την πρακτική συμπαράστασή σας στον δικαστικό αγώνα που δίνει, και είναι κομμάτι του αγώνα του συνόλου του λαού για την επιβίωση και την προστασία της περιουσίας του.

Συγκεκριμένα το ΙΝΚΑ έπειτα από αναβολή δικάζει με συλλογική αγωγή την Δευτέρα 23η Ιανουαρίου στα Δικαστήρια Ευελπίδων και σας ζητά να παραβρεθείτε εσείς, η εκπρόσωπός σας, για υποστήριξη του αγώνα μας.


Κάνουμε έκκληση για την παρουσία σας ανεξάρτητα από τυχόν προηγούμενή σας θέση (ή και ψήφο) για το θέμα.

Το ΙΝΚΑ δεσμεύεται ότι θα δημοσιεύσει (με όλους τους δυνατούς τρόπους) την παρούσα έκκληση καθώς και αυτούς που του συμπαραστάθηκαν, και συμπερασματικά αυτούς που απουσιάσαν.
Κύριε πρόεδρε, εκφράζοντας την σχεδόν ομόφωνη άποψη των πολιτών – καταναλωτών που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σας ενημερώνουμε ότι οι Έλληνες καταναλωτές δεν πείστηκαν για την αναγκαιότητα και την στόχευση του παρόντος εισπρακτικού μέτρου ούτε κάθε άλλου παρόμοιου.
Παρά τον εκβιαστικό και τον εξαιρετικά τρομοκρατικό τρόπο που προβάλλονται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, αυτό και παρόμοια μέτρα, δεν πείθουν για την αναγκαιότητά τους και για καλές προθέσεις.
Ο λαός (το σύνολο των καταναλωτών) πιστεύει πως οδηγείται στην εξαθλίωση προς όφελος ξένων συμφερόντων.

Τέλος καταγράφουμε, ασχολίαστα, δύο δικαστικές ενέργειες σχετικές με το Χαράτσι της ΔΕΗ:

1η) Την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων την 01.12.2011: Στην απόφαση που λάβαμε την επομένη το πρωί την 02.12.2011, αποφάσισε: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ με ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ επί του δικογράφου και της υπογραφής της 30.11.2011, δηλαδή συζητείται σήμερα και απορρίπτεται εχθές!
2η) Την αναβολή της εκδίκασης της Συλλογικής Αγωγής μας την 9/1/2012 για 23/1/2011. Η αναβολή αυτή πάρθηκε μετά από διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας.

Τελειώνοντας, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας που είναι συγκεκριμένη και ζητά την φυσική παρουσία (την δική σας ή εκπροσώπου σας) και συμπαράσταση.

Σε καμία περίπτωση δεν αναμένουμε επιστολή «που θα μας παρέχει στοιχεία» ή «θα μας νουθετεί».

Ο λαός (για πάνω από 35 χρόνια και μέχρι τις τελευταίες εκλογές) έδειξε την πολιτική του συνέπεια αποτυπώνοντας την εμπιστοσύνη του σε εσάς, έτσι έδειξε και την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς σας φορείς.

Ζητά λοιπόν ακριβώς το ίδιο, συνέπεια και εμπιστοσύνη, και από τους πολιτικούς προς τον λαό.

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_1296.html

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ... Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
 Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995.

Παρά ταύτα Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.


Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).

 Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk
, June 21, 2011).

Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».
Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.
 Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.
Αγαπητοί φίλοι,
όπως αναφέρεται παρακάτω από το
EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο

http://www.greece.org/blogs/wwii/


και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά

από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,

πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες,

πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών,

των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών...

 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-----------------------------------------------------------------------
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.
 Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.


Η μέχρι τώρα παθητική, δυστυχώς, στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική.

Είναι απόλυτη ανάγκη, από σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών, τουλάχιστον, να παρακολουθήσουν αυτή την πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στη Χάγη.
Η παρουσία τους δεν θα είναι τιμή μόνο, για τα θύματα του Ναζισμού, αλλά, επιτέλους θα καταδείξει στους Δικαστές της Χάγης και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την αποφαστικότητα της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει δυναμικά τις διεκδικήσεις των συγγενών των Ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση.
 Αυτή η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στις σημερινές συνθήκες, έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Για το Εθνικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος

Μανώλης Γλέζος
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!


http://denpaeiallo-xylok.blogspot.com/2012/01/blog-post_2390.html

http://www.katohika.gr/2012/01/blog-post_4045.html

Ο Λοβέρδος απειλεί τους Έλληνες με εμφύλιο και το πολίτευμα με εκτροπή


Ο, «δεν υπάρχει σάλιο», Λοβέρδος, απείλησε με «μακελειό» αν τολμήσουν να σύρουν τον Γιώργο Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο προφανώς προβληματικός συνταγματολόγος, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός στον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να πάρει το δαχτυλίδι της διαδοχής, προχώρησε σε μία επίδειξη προκλητικότητας και ψευτοτσαμπουκά, προκαλώντας την ίδια την δημοκρατία.

Δυστυχώς, η συνέργεια, η συνενοχή και η απόλυτη σύμπλευση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου που με τη σειρά της αποτελεί την φυσική προέκταση του Παπανδρεϊσμού, αποκλείει την πολιτική διαπόμπευση και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο παραδειγματική τιμωρία του Λοβέρδου.

Ζώντας μοναδικές στιγμές πολιτικής αυθαιρεσίας, έχουμε πλέον περάσει στο στάδιο της «παρά πέντε» εκτροπής του πολιτεύματος, από τσαμπουκάδες τύπου Λοβέρδου. Ας μην ανησυχεί, όμως ο δακρύβρεχτος υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης. Με την συγκεκριμένη του πρόκληση κατά των Ελλήνων, έβαλε υποψηφιότητα για το Ειδικό Δικαστήριο. Κανείς δεν προκαλεί τους Έλληνες ατιμωρητί. Και η τιμωρία έρχεται καλπάζοντας προς το μέρος τόσο του πολλά βαρύ τσαμπουκά Λοβέρδου, αλλά και προς όλους όσους ενέπαιξαν τον Ελληνικό λαό. Η προκλητικό προς το πολίτευμα συμπεριφορά του Λοβέρδου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύφους και του ήθους της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Αυτοί που απειλούν με εμφύλιο, τολμούν υποκρινόμενοι να εμφανίζονται και ως σωτήρες της χώρας, αλλά και ως φανατικοί υποστηρικτές της Δημοκρατίας! Προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Δημοκρατία.

Η Νέα Ελλάδα περιμένει την παρέμβαση κάποιου εισαγγελέα ή ακόμη και του προέδρου του Αρείου Πάγου. Η Δικαιοσύνη, παρά τα προβλήματά της, πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος της. Η απειλή για εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, αποτελεί πράξη κατά της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας, κατά του Συντάγματος και του πολιτεύματος και πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα, πριν υπάρξουν μεγαλύτερες – έμπρακτες παρεκτροπές από πολιτικούς τύπου Λοβέρδου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_5017.html

Όλοι οι μηχανισμοί σε ετοιμότητα για χρεοκοπία τον Μάρτιο...

Πρόβα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας τον Μάρτιο έκανε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία», η άσκηση προσομοίωσης της χρεοκοπίας που πραγματοποιήθηκε προβλέπει την καταβολή μέρους των μισθών στον δημόσιο τομέα και των συντάξεων με ειδικά κουπόνια αντί για μετρητά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν προχωρήσει στην άσκηση προσομοίωσης από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Η άσκηση αυτή προβλέπει ότι, λόγω της ταμειακής δυσχέρειας που θα δημιουργηθεί στο Δημόσιο από τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από τους δανειστές της, το 50% των μισθών και των συντάξεων θα πληρωθούν κανονικά σε ευρώ και το υπόλοιπο 50% σε ειδικά κουπόνια, δηλαδή μια νέα μορφή χρήματος.

Τα κουπόνια αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από...
τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους για να εξοφλήσουν χρέη ή υποχρεώσεις που έχουν προς το Δημόσιο και θα γίνονται αποδεκτά στις συναλλαγές τους με τις εφορίες ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Με άλλα λόγια, οι πολίτες θα μπορούν με τα κουπόνια να εξοφλήσουν φορολογικές ή ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι το χαράτσι στα ακίνητα, οι μηνιαίες εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ. Μάλιστα, δεν θα επιτρέπεται η ανταλλαγή των κουπονιών με χρήμα, προκειμένου να μη δημιουργηθεί μαύρη αγορά χρήματος.

Ήδη για τα αποτελέσματα της άσκησης έχει υπάρξει ενημέρωση στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, που με τη σειρά τους έχουν φροντίσει να ενημερώσουν αναλόγως επιτελικά στελέχη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες. Επίσης, έχει ενημερωθεί αναλυτικά για τα συμπεράσματα της άσκησης η τρόικα, μέσω των τεχνικών κλιμακίων που σχεδόν σε καθημερινή βάση βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάλληλοι του ΙΚΑ, που συμμετείχαν σε πρόσφατα σεμινάρια μετεκπαίδευσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, δήλωσαν πλήρως ενήμεροι για το θέμα και προετοιμασμένοι για τη χρήση κουπονιών, αντί χρημάτων.

Βέβαια, έχει ξεκαθαριστεί ότι τα κουπόνια που θα βρεθούν στα χέρια εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου δεν θα πρέπει να διοχετευτούν για κάλυψη βασικών αναγκών, αλλά μόνο για συναλλαγές με το κράτος. Για παράδειγμα, θα μπορεί ένας συνταξιούχος που θα έχει στη διάθεσή του το εν λόγω κουπόνι να πληρώσει με αυτό το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης ή του ειδικού τέλους ακινήτων. Θα μπορεί, δηλαδή, να εξοφλήσει λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, όπως επίσης θα μπορεί να εξοφλήσει οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Τα αποτελέσματα από την άσκηση προσομοίωσης που έγινε δεν άφησαν πάντως ικανοποιημένη την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και πολύ περισσότερο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ο κίνδυνος να προκληθεί χάος, αφού οι πολίτες υπό καθεστώς έστω και ελεγχόμενης χρεοκοπίας θα βρεθούν απέναντι στην πρωτοφανή διαδικασία να καλύπτουν άλλες ανάγκες με ευρώ και άλλες με κουπόνια, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Επίσης, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το χτύπημα που θα υποστεί το ίδιο το νόμισμα θα είναι εξαιρετικά βαρύ, καθώς θα πληγεί θανάσιμα το κύρος του στιβαρού και σκληρού ευρώ.

Η πρόβα χρεοκοπίας αποτελεί την πρακτική εφαρμογή συνθηκών ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που θα πάρει σάρκα και οστά, αν δεν βρεθούν τα χρήματα για την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Τα συγκεκριμένα ομόλογα, συνολικής αξίας περίπου 15 δισ. ευρώ, καθιστούν κρίσιμο και κομβικό τον συγκεκριμένο μήνα για τη συνολική πορεία της ελληνικής οικονομίας και για την αποφυγή ή όχι πιθανής χρεοκοπίας.

Βασίλης Αγγελόπουλος


http://grbloggers.blogspot.com/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_4144.html

Πως τα ΜΜΕ οδηγούν την ανθρωπότητα σε πολέμους

Καθώς τα τύμπανα του πολέμου αρχίζουν να χτυπούν για άλλη μια φορά στο Ιράν, τη Συρία, τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς και σε άλλες πιθανές εστίες ανάφλεξης σε όλο τον κόσμο, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ρωτούν πώς ένας κόσμος που τόσο έχει σιχαθεί τις αιματοχυσίες και ένας πληθυσμός που τόσο έχει κουραστεί από τις συγκρούσεις θα μπορούσαν να φτάσουν σε αυτό το σημείο για μια ακόμη φορά.


Για να κατανοήσουμε αυτό το παράδοξο φαινόμενο, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τη μακραίωνη ιστορία του πώς τα μέσα ενημέρωσης έχουν χρησιμοποιηθεί για να οδηγήσουν σαν κοπάδι το έθνος σε ένα πολεμικό παροξυσμό, παρουσιάζοντας ως κτήνη τους δήθεν εχθρούς, ακόμα και να χειραγωγήσουν το κοινό να πιστέψει στις αιτίες για τις οποίες γίνεται ο πόλεμος, αιτίες οι οποίες, δεκαετίες αργότερα , αποδείχθηκαν να είναι εντελώς πλασματικές.



http://strange-files.blogspot.com/2012/01/blog-post_22.html

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗΣ


To PSI ως αντι-1821 και οι αυταπάτες Σαμαρά

Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πολύ ενδιαφέρουσες, αν και ανεπαρκείς, οι απόψεις των κ.κ. Προβόπουλου, Σημίτη και Ράιχενμπαχ για το μνημόνιο και την πορεία που μπήκε η χώρα τον Μάιο του 2010. Σημασία όμως δεν έχει να αναλύουμε μόνο εκ των υστέρων τις καταστροφές, άλλο Επιμηθέας, άλλο Προμηθέας. ¨Ολοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες, πολύ περισσότερο όσοι παίζουν ή έπαιξαν δημόσιο ρόλο πρέπει να πουν εδώ και τώρα τι πρέπει να γίνει. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε ένα πακέτο (PSI, νέο μνημόνιο, νέα δανειακή, ευρωπαϊκές ρυθμίσεις, εμπάργκο Ιράν), πολύ χειρότερο από το Μνημόνιο του 2010, που δεν απειλεί μόνο την ευημερία της, αλλά την ίδια την ύπαρξή της ως συγκροτημένου κράτους. Πείτε καθαρά κ. Προβόπουλε και κ. Σημίτη και όλοι οι άλλοι τι πρέπει να γίνει, γιατί η χώρα μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Τώρα είναι η στιγμή, τώρα σας περιμένει η Ιστορία κι από αυτό θα σας κρίνει.

Στην κορύφωσή της φτάνει τώρα η πρώτη φάση της ελληνικής τραγωδίας και, αν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αληθινή καταστροφή θα ακολουθήσει σύντομα.

Τα όργανα ήδη άρχισαν. Από την αρχή της κρίσης, η επικοινωνιακή πολιτική είναι βασικό στοιχείο της χειραγώγησης της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να δεχθεί πειθήνια την πορεία προς την αυτοκαταστροφή της. Οι κύκλοι καταστροφολογίας και ενθουσιασμού για τη δήθεν σωτηρία, διαδέχονται ο ένας τον άλλο με μεγάλη ακρίβεια. Προτού πληροφορηθούμε καλά καλά το περιεχόμενο της συμφωνίας PSI+, στην οποία προσεγγίζει η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου, άρχισαν οι μεγαλοστομίες και η καλλιέργεια κλίματος εθνικής επιτυχίας.

Εκτός από αυτούς τους παραπλανητικούς κύκλους, η χειραγώγηση της Ελλάδας περιλαμβάνει και άλλα κόλπα. Επειδή οι συμφωνίες που πάει να υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη είναι πολύ σοβαρές και πιθανώς θα αποτελέσουν, αν δεν μεσολαβήσει ένα θαύμα, ένα αντι-1821, την αυτοκατάλυση δηλαδή του ελληνικού κράτους, τον νομικό του αφοπλισμό πριν από την χρεωκοπία, την κατάρρευση και την έξοδο, κακήν κακώς, από το ευρώ, ακριβώς για τον λόγο αυτό, έχει ληφθεί πρόνοια να εκδηλωθούν τώρα τα προβλήματα που ταλανίζουν τα ΜΜΕ, ώστε να μην υπάρχουν οι έστω ελάχιστα ανεξάρτητες φωνές που ήταν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Ελευθεροτυπία, το Alter, ο Κόσμος του Επενδυτή. Τα μέσα αυτά έχουν ασφαλώς προβλήματα, αλλά γιατί βρήκαν τώρα την ώρα να εκδηλωθούν και γιατί δεν πλήττονται τα μνημονιακά μέσα, είδος troika news, στην υπηρεσία του Μνημονίου; Είναι άραγε τόσο καλύτερη η κατάσταση εκεί;

Δεν αποκλείεται τέτοιοι υπολογισμοί να έχουν παίξει ρόλο και στην επιλογή της χρονικής στιγμής της αποκάλυψης της Μαφίας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου η προσοχή της κοινής γνώμης να στραφεί σε πολύ σοβαρά μεν θέματα, φεύγοντας όμως από ρυθμίσεις για το χρέος που μπορεί να έχουν ζωτική σημασία για την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού κράτους, την επιβίωση και το μέλλον του ελληνικού λαού, αλλά και την τύχη της Ευρωπαϊκής ‘Eνωσης. Αν άλλωστε κάτι μας μαθαίνει και η υπόθεση αυτή, είναι πόσο σάπιο και “σκουληκιασμένο” είναι το ελληνικό πολιτικό και κρατικό σύστημα. Αυτό ακριβώς το σύστημα όμως διαπραγματεύεται τώρα τις τύχες του ελληνισμού, με τις συμφωνίες για το χρέος. Κι επειδή δεν έφτασαν οι δυνάμεις του Γιώργου Παπανδρέου να ολοκληρωθεί η συμφορά, στρατολογήθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα από μας. Κατά τη γνώμη μας πάντως, ο αρχηγός της ΝΔ θα έπρεπε, και για το δικό του καλό, να επανεξετάσει από μηδενική βάση όσα πιστεύει για το περιβάλλον του. Στις κρίσιμες στιγμές αποκαλύπτονται συνήθως οι άνθρωποι.

Οι Σαμαράς και Καρατζαφέρης μάλιστα, ελάχιστα διδασκόμενοι από το παράδειγμα του Γιώργου Παπανδρέου, νομίζουν ότι θα γλυτώσουν καταφεύγοντας στα συνήθη κόλπα και τις απάτες στις οποίες επιδίδεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Λέει αίφνης η ΝΔ, που παριστάνει την αντιπολίτευση-συμπολίτευση, ότι δεν θέλει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Ξεχνάει να πει ότι, σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει ή όχι η Βουλή τώρα, όχι επικουρικές, ούτε συντάξεις θα υπάρχουν σύντομα. Η προοπτική είναι εγγεγραμμένη στο ίδιο το μνημόνιο και στους δημοσιονομικούς στόχους του, με τους οποίους ο κ. Σαμαράς δήλωσε πάλι ότι συμφωνεί, μετά τη συνάντηση με τον Βεστερβέλλε.

‘Oσο για τη συμφωνία κουρέματος, ένας δημοσιογράφος ουδόλως ακραίος, όπως ο Σταύρος Λυγερός, τη χαρακτήρισε εθνικό έγκλημα, ιδίως δια της υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα πληρώσει βαρύ τίμημα για πολλά πολλά χρόνια. Βέβαια εγώ νομίζω ότι κάνει λάθος. Δεν θα πληρώσει βαρύ τίμημα η χώρα. Η χώρα κινδυνεύει να μην υπάρχει. Οι ιδέες με τις οποίες βαυκαλίζεται η ελληνική και δικαιολογείται η γερμανική πολιτική ελίτ, ότι θα πάνε ήσυχα ήσυχα την Ελλάδα στο επίπεδο Βουλγαρίας και Ρουμανίας, είναι οι απόλυτες ανοησίες.

Ανησύχησαν οι Γερμανοί!

Το αστείο, αν μπορεί να υπάρχει αστείο στην τραγωδία που ζούμε, είναι ότι άρχισαν να ανησυχούν πλέον οι Γερμανοί για το πρόγραμμα που οι ίδιοι επέβαλαν στην Ελλάδα, από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Μπορεί να μην είναι φίλοι μας, αλλά διαθέτουν μια αξιοσημείωτη προσήλωση στη λογική. Βγήκε ο ίδιος ο κ. Ράιχενμπαχ και τα είπε. Κύρια αιτία για την οποία πλέον καταρρέει η ελληνική οικονομία, και η χώρα μαζί της, είναι η διαρκής αφαίρεση ζήτησης από την οικονομία. Πως μπορεί όμως κανείς να συμφωνεί με ένα πρόγραμμα βίαιης συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, που την έχει θέσει σε αυτοτροφοδοτούμενη και επιταχυνόμενη καθοδική τροχιά, δίνη θανάτου όπως την αποκάλεσε ο Σόρος, σε μια από τις συνειδητά σχεδιασμένες αυτοεκπληρούμενες προφητείες του, και, ταυτόχρονα, να κοροϊδεύει αναίσχυντα τους φτωχοποιούμενους και καταστρεφόμενους πολίτες της χώρας με ανοησίες περί ανάπτυξης; Για αυτούς τους λόγους, οι κ.κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα καταστραφούν πολιτικά, πιθανώς σε μικρότερο χρόνο από τον κ. Παπανδρέου, το πρόβλημα όμως είναι ότι θα έχει καταστραφεί και η Ελλάδα μαζί τους, αν κάποιος δεν σταματήσει αυτή την πορεία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ξένες δυνάμεις, η “Αυτοκρατορία του Χρήματος” εν προκειμένω, χειραγωγεί πλέον με όλους τους δυνατούς τρόπους ολόκληρο το ελληνικό σύστημα, κάνει ακόμα και το μικρομάνατζμεντ των προσώπων επιρροής και του περιβάλλοντός τους, ίσως μάλιστα η χάρη τους έχει φτάσει και στις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Γιατί χρειάζονται και συγκεκριμένες αντιπολιτεύσεις, όχι μόνο συμπολιτεύσεις. Ενδεικτικά, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το θράσος της πολιτικής ηγεσίας έφτασε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κόσμου του Επενδυτή, που ουδείς μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει, στο σημείο να παραγγείλει στους ‘Eλληνες τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους της, να συντάσσουν περιλήψεις από τα μπλογκς στα αγγλικά, ώστε να μαθαίνουν απευθείας οι προτέκτορες τις τάσεις της κοινής γνώμης, χωρίς να πληρώνουν μεταφραστές! Είναι και τσιφούτηδες, πανάθεμά τους, αυτοί οι τραπεζίτες και οι άνθρωποί τους.

Θα μας αντιτείνουν τώρα ίσως οι αναγνώστες πως βιαζόμαστε να καταδικάσουμε μια συμφωνία PSI, που δεν ξέρουμε. Ασφαλώς οριστική γνώμη θα αποκτήσουμε όταν τη δούμε και μακάρι να μας διαψεύσουν οι διαπραγματευτές. Μέχρι τώρα ακούμε τι δηλώνουν, ξέρουμε ποιοι είναι , διαβάζουμε ξένες εφημερίδες και, πολύ λογικά, μας έχουν ζώσει τα φίδια. Μακάρι να μην είναι έτσι, αλλά φαίνεται ότι πηγαίνουμε σε μια συμφωνία υψηλών επιτοκίων, που θα τα πούνε χαμηλά και επιτυχία, στη μεταβολή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα σε αγγλικό και σε ένα κούρεμα το πολύ 50%! Σε αντάλλαγμα, ως ‘Eλληνες πολιτικοί που είναι, θα αποσπάσουν πιθανώς μια γελοιότητα, ένα φύλλο συκής, που θα εξαρτά την εκτέλεση δημευτικών αποφάσεων της ελληνικής περιουσίας από ελληνικά δικαστήρια, για να έχουν ένα ακόμα πυροτέχνημα να πετάνε στον άτυχο λαό που τους έχει για εκπροσώπους. Όταν αυτοί, τώρα, με όλα τα χαρτιά στα χέρια τους, με επιχείρημα διεθνώς αποδεκτό το βιώσιμο χρέος, δεν διαπραγματεύονται, τι θα κάνουν δηλαδή; Θα βάλουν τους ‘ Ελληνες δικαστές να κάνουν αντάρτικο κατά του διεθνούς νόμου. Κι αν πρόκειται να κάνουν αυτά τα πράγματα στο μέλλον, γιατί δεν κυττάνε τώρα να πάρουν μια συμφωνία βιώσιμου χρέους, τώρα που μπορούν.

Παπαδήμος υπέρ Νταλάρα και κατά Ελλάδας!

Μια αποκαλυπτική εικόνα του τρόπου που “διαπραγματεύεται” η ελληνική κυβέρνηση μας έδωσε ο Τσαρλς Νταλάρα, εκπρόσωπος των δανειστών, στους Financial Times (16.1.11). Eπαινεί τον Παπαδήμο γιατί δέχεται επιτόκια κοντά στο 5% και ψέγει τη Γερμανία και το ΔΝΤ ότι θέλουν μικρότερα επιτόκια, δηλαδή ότι παρεμβαίνουν στη διαπραγμάτευση υπέρ της Ελλάδας, παρόλο που η κυβέρνησή της δεν την υπερασπίζεται!!!

Αλλά και ο φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση ελληνικός τύπος δεν μας έδωσε διαφορετική εικόνα. Διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική (16.1): “Σύμφωνα με γαλλικές εφημερίδες, η ελληνική πλευρά προτείνει επιτόκιο 3%, το ΔΝΤ πιέζει για 2%...Στα υψηλά επιτόκια αντιδρούν και χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία … οι πιέσεις της οποίας φέρεται να προκάλεσαν την “παύση” των συνομιλιών”. H Καθημερινή (14.1) γράφει “Οι πιστωτές”, γράφει, “φέρεται να ζήτησαν επιτόκιο άνω του 5%, η δε ελληνική κυβέρνηση αντιπρότεινε επιτόκιο κάτω του 4%. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία ζήτησε επιτόκιο 2%”.

Αυτή είναι μια εικόνα που δυσκολεύεται κανείς ακόμα και να βρει τις κατάλληλες εκφράσεις για να τη σχολιάσει. Αν ο κ. Παπαδήμος και τα τρία κόμματα που τον στηρίζουν δεν διοικούσαν χώρα αλλά επιχείρηση, ή ήταν μεσίτες αγοραπωλησίας ακινήτων, κάτι πολύ άσχημο θα τους είχαν κάνει οι μέτοχοι της επιχείρησης ή ο ιδιοκτήτης που διαπραγματεύονται έτσι το σπίτι του! Τώρα, επειδή πρόκειται περί χώρας δεν συμβαίνει τίποτα, έστω κι αν το αποτέλεσμα αυτής της “διαπραγμάτευσης” θα το πληρώσουν δέκα εκατομμύρια ‘Ελληνες, oι απόγονοί τους και το ελληνικό κράτος.

Ο Αντώνης Σαμαράς και το βιώσιμο χρέος

Ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον Βεστερβέλε, δήλωσε ότι ύψιστο εθνικό καθήκον είναι να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, με τις συμφωνίες PSI και τη δανειακή. Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε πατριώτης, με στοιχειώδη επίγνωση του προβλήματος το ίδιο θάλεγε. Αλλά είναι βιώσιμα αυτά που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, που υπάρχει χάρη στον Σαμαρά; Οποιαδήποτε συμφωνία PSI και οποιαδήποτε δανειακή λύνουν το πρόβλημά μας;

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είναι ένας από τους τέσσερις-πέντε θεωρούμενους κορυφαίους κατεστημένους οικονομολόγους του κόσμου. Kατέχει τη νευραλγική για την παγκόσμια οικονομία θέση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ. Βγήκε στα κεραμίδια, εναντίον και του ΔΝΤ, λέγοντας ότι χρειάζεται κούρεμα 80%, 50% δεν είναι βιώσιμο. Ο καθηγητής Μαξ ‘Oτε, από τα γνωστότερα ονόματα της ευρωπαϊκής οικονομολογίας, απαντάει στον Νίκο Χειλά του Βήματος (15.1.2011) ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν σε καμία περίπτωση το αγγλικό δίκαιο. Ο εκδότης της Handelsblatt, φωνής της γερμανικής βιομηχανίας, Στάινγκαρτ, μας ικετεύει περίπου να ζητήσουμε αναθεώρηση των Μνημονίων. Διερωτάται τώρα κανείς, ποιόν ακριβώς ρώτησαν οι Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και τους είπε ότι έχουνε άδικο οι Μπλανσάρ, ‘Oτε, Στάινγκαρτ, μεταξύ πολλών άλλων, ότι δηλαδή φτάνει 50% και αγγλικό δίκαιο; Τον Αλογοσκούφη, τον Παπακωνσταντίνου, τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως “πουτάνες” στο Βήμα τον Οκτώβριο, την καφετζού της γειτονιάς ή κάποιον από τους διεφθαρμένους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν ως συμβούλους;

Τι σημαίνει μη βιώσιμη συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους; Σημαίνει βεβαιότητα χρεωκοπίας, υπό τους ευνοϊκότερους για τους δανειστές όρους. Τι σημαίνει αγγλικό δίκαιο; Σημαίνει πλήρη νομική κατοχύρωση της μετάβασης πάσης ελληνικής περιουσίας στην ιδιοκτησία τους. Τι σημαίνουν αυτά; Σημαίνουν δυνατότητα αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ χωρίς συνέπειες για τις αξιώσεις των πιστωτών από τη χώρα.

Είναι ύψιστη εθνική ανάγκη η διαμόρφωση μιας στρατηγικής που να αποσκοπεί σε βιώσιμες συμφωνίες σε ότι αφορά το χρέος και την οικονομική πολιτική. Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την διάλυση και την κατάρρευση. Η στρατηγική των πιστωτών είναι το μότο της Γκόλντμαν Ζακς “άρπαξε το τσεκ πριν σκάσει το καρπούζι”. Υπογράφοντας αυτά τα πράγματα φέρνουμε πιο κοντά την έκρηξη όχι μόνο της φούσκας δημοσίου χρέους, αλλά της φούσκας του ίδιου του κράτους μας και ενδεχομένως της ΕΕ, που κρύβονται πίσω από την πρώτη. Αρχίζουμε αντίθετα τη σωτήρια αντιστροφή, διατυπώνοντας έλλογες εναλλακτικές για μας και για την Ευρώπη και ετοιμάζοντας τη χώρα για όλα τα ενδεχόμενα.

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα των απεργών του Κόσμου του Επενδυτή, ergazomenoiependyti.wordpress.com στις 21.1.2011

http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_3454.html

Οι δανειστές τα θέλουν όλα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό, τουρισμό και ηλιακή ενέργεια

Οι εγγυήσεις που ζητούσε η κυβέρνηση της φινλανδίας, προκειμένου να συναινέσει στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, πλόεν φαντάζουν ως η καλύτερη δυνατή πρόταση προς την Ελλάδα, αφού πλόεν σαφείς εμπράγματες εγγυήσεις ζητούν οι δανειστές μας, προκειμένου να μας δώσουν το νέο δάνειο των 140 δισ. ευρώ.

Οι εγγυήσεις αυτές θα είναι η ασφαλιστική δικλείδα και θα ενεργοποιηθούν στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα όσα υπογράψει για την αποπληρωμή των χρεών της όπως αυτά θα προκύπτουν μετά τη δεύτερη δανειακή σύμβαση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Τρόικα έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μια σειρά προτάσεων που θα ισούνται με το ισόποσο του δανείου και θα ενεργοποιηθούν εφόσον η χώρα μας δεν κατορθώσει να είναι συνεπής με τη βασική της υποχρέωση που είναι οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, με βάσητους οποίους γίνεται και η πρόβλεψη της αποπληρωμής.
Ειδικότερα, γίνεται συζήτηση για τα έσοδα από το περιβόητο πρόγραμμα Ηλιος και άλλα προγράμματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, για τα όποια μελλοντικά έσοδα υπάρχουν από την εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ (πετρέλαια νότιας Κρήτης κ.λπ.) αλλά ακόμη και για δημόσιες εκτάσεις που προσφέρονται για τουριστική εκμετάλλευση.
Οι εγγυήσεις θα ανέρχονται στο ισόποσο των 140 δισ. ευρώ και ως μια πρώτη απόδειξη γι αυτό αναφέρεται η συμφωνία να κατατεθούν από την ελληνική πλευρά 15 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ηλιος, όπως συνομολογήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, στη σύνοδο κορυφής.

http://dailynews24.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_7643.html

Αχ αυτό το αιολικό λόμπυ...


Όπως έχει γραφτεί, συναντήθηκε το αιολικό λόμπυ με τον Παπακωνσταντίνου (και τον Μαθιουδάκη), και την WWF, την Greenpeace και τους Οικολόγους Πράσινους

Τι δουλειά έχουν δύο ΜΚΟ και ένα μικρό κόμμα σε τέτοιες συσκέψεις, είναι απορίας άξιον. Δεν είναι δηλαδή, τοποτηρητές των Γερμανών είναι, για να μην ξεχνιόμαστε. G[erman]reen Thought Control.

Θέμα η δήθεν μείωση των ταριφών. Λέω "δήθεν" γιατί
νομίζει το λόμπυ ότι με την αντίδρασή τους έπεισαν τον Παπακωνσταντίνου να μην κόψει πολύ.  Ψάχνουν πώς θα μειώσουν την τρύπα του ΔΕΣΜΗΕ και πως θα βαφτίσουν το τέλος υπέρ ΑΠΕ κάτι άλλο,  για να μην φαίνεται.

Το λόμπυ ισχυρίζεται ότι οι ταρίφες στην Ελλάδα είναι φθηνότερες από ότι στην Ευρώπη.  Νομίζω ότι αλληλοκοροϊδεύονται, και δεν έχουν δει τιμές ρεύματος στην Βουλγαρία και την Τουρκία!!  Ούτε έχουν καταλάβει ότι χρεοκοπούμε. Και ο Ζερβός αιολικότερος των πάντων. Και τα νησιά του Αιγαίου προτεραιότητα.
Τα περιθώρια στα καλώδια είναι ...γενναία.

Το λόμπυ, όπως ήταν φυσικό έκλαψε δάκρυ κορόμηλο να μην μειωθούν οι ταρίφες, και νομίζει ότι έπεισε.  Ο Παπακωνσταντίνου τους είπε "λεφτά υπάρχουν"
και να μην φοβούνται για τις πληρωμές τους από τον ΔΕΣΜΗΕ και ηρέμησαν (εμείς οι καταναλωτές να 'μαστε καλά).

Φάνηκε ότι πολλοί παίρνουν
άδειες για να τις μεταπωλήσουν σε ξένους. Μπαμ μπαμ αρπαχτές με λίγα δώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την φασαρία με την αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ, το λόμπυ θα λουφάξει για λίγο και δεν θα αντιδράσει πολύ στις ανακοινώσεις περί μείωσης ταριφών, αλλά θα επαγρυπνεί και θα πιάσει την ΝΔ (άντε τυχεροί, σας βλέπουν στα πράγματα) και το ΛΑΟΣ, να έχει καλυμμένες και αυτές τις πλευρές.


Ελπίζω η ΝΔ να δει τι κάνει το αδελφό κόμμα στην Ισπανία.
Η Ισπανία σταματάει τα πολλά πολλά με τις "βαριά επιδοτούμενες ΑΠΕ" για να ανακτήσει η Ισπανία την ανταγωνιστικότητά της έναντι της Γαλλίας (και θα γ΄ραψω για αυτό).   Όποιος μιλάει για "Ανάπτυξη" βασιζόμενος σε διπλασιασμό της τιμής του ρεύματος και καταστροφή του τουρισμού, θα πρέπει να το ...σκεφτεί. Πληθωρισμός, ύφεση και "Ανάπτυξη" δεν πάνε πακέτο.



http://archaeopteryxgr.blogspot.com/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_8762.html

Ο αδελφός Νικόλαος με την porche, την βίλα και την φιλιππινέζα

Το Πρώτο Θέμα στο σημερινό του πρωτοσέλιδο κρεμάει στα μανταλάκια τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού. Γιαυτόν λέμε που πριν από λίγες ημέρες ο ΓΑΠ είχε πει "μην χτυπάτε τον αδελφό μου, χτυπάτε εμένα"
Τις ώρες που η Ελλάδα χρεοκοπεί και οι Ελληνες δεινοπαθούν, ο αδελφός Νικόλαος ζει σε μια βίλα 530 τμ με πισίνα στην Εκάλη, κυκλοφορεί με porche κάμπριο και BMW 4x4 και προφανώς η απαραίτητη Φιλιππινέζα.
Και η εφημερίδα αναρωτιέται. Φτάνουν τα εισοδήματα ενός συγγραφέα για όλα αυτά ;.
Περιμένουμε την απάντηση του Νίκου (Τσόμσκι) Παπανδρέου. Εδώ απαντάει σε άρθρα δεν θα ....
απαντήσει σε κάτι που τον αφορά......

Η απάντηση του Νίκου Παπανδρέου


Εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι – υποθέτω – να αποτελειώσουν δια της λασπολογόιας, το επώνυμο «Παπανδρέου» μια και καλή.
Πρώτ’ απ’ όλα προφανώς είμαι υπό απίστευτη παρακολούθηση επειδή για μια μέρα που επισκέπτης πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου, προλάβατε να βγάλετε φωτογραφία με αυτό, υπονοώντας ότι μου ανήκει.
Φυσικά και δεν μου ανήκει. Όπως και δεν μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε στο εξώφυλλο. Έχω ένα οικογενειακό VOLVO του 2003. Όμως σημειώνω ότι ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει το πολυτελές αμάξι που φωτογραφίσατε ή αν μου ανήκει η μεζονέτα στην οποία διαμένω. Ένα τηλεφώνημα; Δικό σου το αμάξι Νίκο; Όχι. Δικό σου το σπίτι; Όχι. Έχεις Porsche; Όχι. Έχεις BMW 4×4; Όχι.
Αν προέρχονταν από τα πολυπληθή δεξιά μπλογκ, ίσως θα το καταλάβαινα. Από σοβαρή εφημερίδα, ένα απλό τηλεφώνημα σε μένα δεν θα ήταν το σωστό και δεοντολογικό; Ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη εποχή (για την οποία έχω γράψει πολλές φορές και έχω προτείνει λύσεις) δεν πρέπει να προσέχουμε τι λέμε για ανθρώπους με επώνυμα; Προς τι αυτή η κακία; Προς τι αυτή η επιμονή;
Πραγματικά δύσκολα καταλαβαίνω την τόση κακία. Αν θέλετε, με χαρά να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν αίσχες για όλους. Μήπως να κάντε το πρώτο βήμα εσείς;
Μάλιστα γνωρίζω ότι έχετε ή είχατε στα χέρια σας – σας το έφερε «δημοσιογράφος» – αντίγραφο του ενοικιαστηρίου του σπιτιού.Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη! Που θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Π Ψυχικό; Στο Καστρί του παπού; Σε ποιά μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποιά εταιρεία; Και σε ποιά θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;
Ούτε το σπίτι είναι δικό μου, ούτε το πολυτελές αμάξι. Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά άλλωστε και δεν συνάδουν με την φύση μου.
Φυσικά σημειώστε ότι δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το δημόσιο. Ξέρω ότι δεν σας πείθω. Αλλά για την τιμή των όπλων δεν μπορώ να μη απαντήσω, έστω και μια φορά.

http://www.preveza-info.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/porche.html

Πᾶμε γιά μίαν κατάληψι;


Οἱ τράπεζες καθημερινῶς κάνουν τὴν μίαν κατάσχεσι πίσω ἀπὸ τὴν ἄλλην.

Ὁ κοσμάκης, σὲ ὅλο καὶ μεγαλυτέρους ἀριθμούς, ξεσπιτώνεται.

Οἱ γονεῖς συγκατοικοῦν μὲ τὰ παιδιά τους, ὅταν ὑπάρχουν κι αὐτοί, καὶ οἱ οἰκογένειες ζοῦν ὑπὸ καθεστῶς ὑστερικῆς ἀγωνίας.

Οἱ συνταξιοῦχοι, κι ὄχι μόνον,  ψάχνουν στὰ σκουπίδια γιὰ λίγα σκουπίδια βρώσιμα.

Τὰ παιδιὰ λιγοθυμοῦν στὰ σχολεῖα ἀπὸ τὴν ἀσιτία.

Οἱ ἄστεγοι κατακλύζουν τὰ πεζοδρόμια καὶ κάθε εἴδους ἀκάλυπτον χῶρο.

Ἀλλὰ οἱ τράπεζες κάνουν ἐξώσεις, κατασχέσεις καὶ φυσικὰ χρηματοδοτοῦνται ἀπὸ τὰ χρήματα ποὺ ἐμεῖς δανειζόμαστε.

Δῆλα δή, τὸ δημόσιον ταμεῖον, (ἐμεῖς) δανείζεται μὲ τοκογλυφικὰ ἐπιτόκια ἀπὸ διεθνεῖς τοκογλύφους, πρὸ κειμένου νὰ συντηρῇ τὰ κουδουνισμένα στὶς θέσεις τους καὶ φυσικὰ νὰ τροφοδοτῇ τὶς τράπεζες.

Ἕνας φαῦλος κύκλος, ποὺ ὅμως σὲ λίγο θὰ κλείσῃ μὲ τὴν ἀπόλυτο κατάρρευσι!

Ἡ χρεοκοπία συμβαίνει ἤδη, κι ἂς μὴν μᾶς τὸ ἔχουν κοινοποιήσει.

Οἱ τοκογλύφοι εἰσέρχονται, ὡς ἄλλες ὀρδὲς βαρβάρων καὶ καταλάμβάνουν θέσεις ἁρπακτικοῦ.

Τό ἐπόμενον στάδιον;

Ἀμέσως μετὰ τὴν κατάρρευσιν θὰ παραλάβουν τὰ ἐντόπια τραπεζικὰ ἕδρανα.

Καὶ τότε, κάθε τι ποὺ ἔχουν ἁρπάξει οἱ τράπεζες, θὰ περάσῃ στὴν δική τους κατοχή.

Ἁπλᾶ πράγματα.

Καὶ στὸ μεταξύ, οἰ ἄστεγοι καὶ οἱ νεκροὶ θὰ αὐξάνονται διαρκῶς. Οὔτε σπηλιὰ δὲν θὰ μᾶς ἀφήσουν νὰ κατοικήσουμε.

Προτείνω λοιπὸν τὸ ἐξῇς:

Ὑπάρχουν τόσα καὶ τόσα δημόσια κτίρια ποὺ κάθονται ἄδεια καὶ δὲν ἐξυπηρετοῦν κανέναν καὶ τίποτα.

Δημόσια κτίρια, σημαίνει δικά μας κτίρια. Καταδικά μας!

Ἐφ’ ὅσον οἱ ἀνυπάρκτου εὐφυΐας κουδουνισμένοι δὲν ἀντιλαμβάνονται τὰ στοιχειώδη,  νὰ περάσουμε σὲ καταλήψεις αὐτῶν τῶν κτιρίων. Τοὐλάχιστον νὰ στεγαστοῦν, ἔς τῳ καὶ προσωρινῶς, οἱ ἄστεγοι.

Γιὰ τὴν τροφὴ θὰ τὰ βολέψουμε ὅπως τὰ βολεύουμε ἔως τώρα. Ἀλλὰ γιὰ τὴν στέγη κάτι πρέπει νὰ κάνουμε. Ὅλοι μας.

Ὅσοι γνωρίζουν τέτοια κτίρια ἂς ἀρχίσουν νὰ τὰ καταγράφουν.

Ἡ κατάρρευσις θὰ εἶναι τόσο βίαιη, ποὺ οὐδεῖς θὰ προλάβῃ νὰ ἀντιδράσῃ. Ἂς ἔχουμε τοὐλάχιστον προστατεύσῃ τοὺς ἀστέγους.

Αὔριο ἴσως νὰ εἶμαι κι ἐγὼ ἄστεγη. Ἂς τὸ κρατῶ στὴν ἄκρη τοῦ μυαλοῦ μου. Ἔτσι, σὰν πληροφορία.

Ποτὲ δὲν ξέρουμε!

Δὲν περιμένω ἀπὸ κανέναν Μπουταμίνη τὸ ὁ,τιδήποτε! Εἶναι τόσο ἀνίκανοι καὶ τόσο ἀνήθικοι, ποὺ ἐὰν ζοριστοῦν εἶναι ἱκανοὶ νὰ στραφοῦν ἐναντίον τῶν ἀστέγων ἐπισήμως.

Ἂς προστατεύσουμε τοὐλάχιστον ὅσους πάσχουν!

Εἶναι ὑποχρέωσις καὶ δικαίωμά μας!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Μὴν βιαστῇ κάποιος νὰ ἰσχυριστῇ πὼς ὅπως ἔστρωσαν θὰ πρέπῃ νὰ κοιμηθοῦν. Ὅλοι μὲ κάποιον τρόπο στρώσαμε. Τώρα ξεστρώνουμε. Καὶ πρέπει νὰ μάθουμε σὲ αὐτὰ ποὺ ἔρχονται κι ὄχι σὲ αὐτὰ ποὺ ξέραμε.

http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_5769.html

Πως ο Γ.Παπανδρέου "εκτέλεσε" την παρούσα γενιά και κρατά όμηρο την επόμενη!!!

Τι συμβαίνει με το "κούρεμα" και τι θα πληρώσει ο Ελληνας και η Ελληνίδα.!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Ο Έλληνας πολίτης βομβαρδίζεται, κυριολεκτικά, καθημερινά απο “ειδήσεις”, περί της οικονομίας γενικότερα, και ειδικώτερα περί της πορείας του περίφημου πλέον PSI, λές και η επίτευξη μιάς κάποιας συμφωνίας με τούς “ομολογιούχους” ή αλλιώς “διεθνείς τζογαδόρους” ή αλλιώς “hedge funds”, θα λύσει αυτόματα “ώς δια μαγείας”, τα προβλήματα επιβίωσης τα.....
οποία αντιμετωπίζει.

Ας δούμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

Το χρέος του Ελληνικού δημοσίου σήμερα ανέρχεται στο ποσόν περίπου των 350 δις, εξ αυτών τα 205 δις. -περίπου- αφορούν χρέος πρός ιδιώτες και 50 δις πρός την ΕΚΤ, και για το οποίο (τα 205 δις), είναι σε εξέλιξη το “κούρεμα” του 50% με προσδοκούμενο αποτέλεσμα την μείωσή του κατά 100 δις, με στόχο το 2020 το χρέος να αποτελεί το 120% του ΑΕΠ.

Η ΕΚΤ δεν δέχεται να “κουρευτούν” τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου τα οποία έχει στην κατοχή της (δηλ τα 50 δις), όπως επίσης μεγάλες Ευρωπαικές Τράπεζες δεν δέχονται ανάλογο "κούρεμα".

Επομένως το συνολικό χρέος των 350 δις μειώνεται κατά 100 δις και μένει υπόλοιπο 250 δις πρός αποπληρωμή από το Ελληνικό δημόσιο, χωρίς να προστίθεται πρός το παρόν το ποσόν των 130 δις (ώς επιπλέον χρέος) το οποίο προστίθεται δια της νέας δανειακής σύμβασης του Οκτώβρη του 2011.

Τι πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο, δηλ ο Ελληνας πολίτης, μέσω αυτής της συμφωνίας και ποιό είναι το τελικό χρέος της χώρας μας ;

Το πρόγραμμα ανταλλαγής παλαιών ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου με νέα ομόλογα (PSI), περιλαμβάνει επιτόκιο κυμαινόμενο , για τα πρώτα δύο χρόνια 3.6%, κατόπιν για τα έτη μέχρι το 2020 με επιτόκιο 3.9%, και για τα υπόλοιπα 22 χρόνια μετά το έτος 2020, με επιτόκιο 4.7%, αποτελεί δε, το "αίσχος" και την "τραγωδία" η οποία διαδραμματίζεται αυτήν την χρονική περίοδο στην πατρίδα μας απο αυτό το "υποτελές" πολιτικό προσωπικό.

Μεταφέρονται ουσιαστικά στίς επόμενες γενιές των Ελλήνων τα χρέη τα οποία δημιούργησε αυτό το σημερινό πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό.

Εάν αυτό συνδυαστεί και με τα μέτρα τα οποία θα συνοδεύουν αυτήν την δανειακή σύμβαση, αβίαστα κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι πρόκειται περί “ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ”.
Περί μιάς σύγχρονης "τραγωδίας" με θύτες και θύματα, η οποία υπερβαίνει κάθε προηγούμενο, κάθε "σύλληψη" του Ευριπίδη η του Αισχύλου.

Το μέσο επιτόκιο ή αλλιώς μεσοσταθμικό επιτόκιο, για τα επόμενα 30 χρόνια διάρκειας των ομολόγων, υπολογίζεται σε 4.2% περίπου, και το οποίο θεωρείται “άκρως τοκογλυφικό”, καθιστώντας το Ελληνικό χρέος μή διαχειρήσιμο και βέβαια μη βιώσιμο.

Με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, αφού καταλήξει το PSI, κατά την οποίαν η Ελλάδα παίρνει ακόμη 130 δις το χρέος διαμορφώνεται στα 380 δις και το ερώτημα που τίθεται,

“είναι άραγε βιώσιμο αυτό το ύψος του χρέους;” και με ποιό τρόπο;

Οταν σήμερα ακόμη και το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις και δηλώνει όπως θα δούμε παρακάτω, ότι το συνολικό χρέος, λόγω επικαιροποίησης, επιβαρύνεται με 60 δις επιπλέον απο τον αρχικό στόχο, και πλέον γίνεται μη διαχειρίσιμο.

Κάποιοι θα τρέξουν να "πανηγυρίσουν" με τα αποτελέσματα αυτής της νέας δανειακής σύμβασης, εξαπατώντας και πάλι τον Ελληνικό λαό, λέγοντάς του "ψέμματα" και τάζοντάς του “λαγούς και πετραχείλια”. Δυστυχώς !!!

Τα “hedge funds” παίζουν ένα παιχνίδι “τακτικής και υπομονής” απέναντι στο PSI, αγοράζοντας σημαντικό μερίδιο των ομολόγων που “ξεφόρτωσαν” οι τράπεζες μετά το πρώτο PSI του Ιουλίου του 2011, σε χαμηλότατες τιμές, και έχοντας παράλληλα σημαντικές θέσεις σε ασφάλιστρα κινδύνου (CDS).

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως είναι κοντά η βασική συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με τις απώλειες που θα υποστούν οι ιδιώτες πιστωτές να φτάνουν στο 65%.

Παρά του ότι, η πρόταση του πρόεδρου του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) για μεσοσταθμικό επιτόκιο 4% έγινε δεκτή από την Ελληνική κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (δανειστές μας) αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην συμφωνία, καθώς θεωρούν ότι με την συγκεκριμένη πρόταση το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο.

Η υπό εξέλιξη συμφωνία για το ελληνικό χρέος η οποία δεν έχει λάβει ακόμα την τελική της μορφή, καθώς οι χώρες με την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν πλέον τώρα χαμηλότερο επιτόκιο για τα νέα ομόλογα, προκειμένου να βεβαιωθεί η εξασφαλισμένη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προφανώς δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να την "κλείσει άρον-άρον", ανεξαρτήτου ύψους επιτοκίου.

Πηγές στην Ευρωπαική Ενωση αναφέρουν πως η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο ζητούν το μεσοσταθμικό επιτόκιο να μειωθεί στα νέα ομόλογα στο 3,0% έναντι του 4,2%, που φαινόταν πως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

H διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποτελεί την αρχή της “τραγωδίας”, εχει αρχίσει άραγε το “ξήλωμα” και η απόδοση ευθυνών;

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα πρέπει να απολογηθούν για την πιθανή τεχνητή διόγκωση του ελλείματος του έτους 2009.

Μέλη της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν ότι με μή επιστημονικές μεθόδους διογκώθηκε το έλλειμα ούτως ώστε να αποτελέσει δικαιολογία για να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα στην χώρα, για να αποτελέσει "άλλοθι" εφαρμογής της αντίστοιχης πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης του ΓΑΠ και των "κηπουρών" του.

Οι δηλώσεις του Γ. Προβόπουλου, διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, σύμφωνα με τίς οποίες εκτίμησε, ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη, και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί, αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, εκτός των πολιτικών, κρίνεται πλέον απαραίτητη. Κάποιοι με τίς πράξεις τους, συνειδητά ή όχι, μας έφεραν ώς χώρα σε αυτό εδω το "χάλι".

Στο ψευδο-μακεδονικό πρακτορείο των Σκοπίων ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αποκάλυψε ότι πωλείται ο ελληνικός δορυφόρος HellaSAT.

Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε και το ενδεχόμενο να πουλήσει τον ελληνικό δορυφόρο (τον οποίον χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για τις τηλεπικονωνιακές τους ανάγκες) με σκοπό να εξυπηρετήσει τα χρέη του ΟΤΕ, υπό την νέα διοίκηση των Γερμανών.

Μάς διαλύουν “σιγά σιγά” και με “μέθοδο” και εμείς ως κράτος, ως λαός, δεν αντιδρούμε καθόλου, διότι έχουμε την “ατυχία” να ηγείται της χώρας, μια κυβέρνηση υποτέλειας και δοσίλογων πολιτικών.

To ΔΝΤ και η Ευρωπαική Ενωση, με την στάση τους “μπλόκαραν” ουσιαστικά εχθές την απόφαση-συμφωνία των δύο μερών (Ελληνικής κυβέρνησης - ομολογιούχων) για το PSI, καθώς το μέν ΔΝΤ πιεζόμενο από τις χώρες των BRICS, πρωτοστατούντων, της Ρωσίας και της Βραζιλίας, η δε ΕΕ απο τίς Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, επέμειναν να λάβουν εγγυήσεις ότι αυτή η συμφωνία, θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και δεν θα υπάρξει στο μέλλον περαιτέρω κούρεμα.

"Δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο τα μέχρι στιγμής μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης " δηλώνει η τρόικα σήμερα, αναφερόμενη αμέσως και σαφώς στο PSI και στην επικείμενη συμφωνία.

Η Ελληνική κυβέρνηση και οι διαπραγματευτές της, κατόπιν αυτής της εξέλιξης (εάν διαθέτουν την ελάχιστη "τσίπα") θα πρέπει να παραιτηθούν.

Το ΔΝΤ ζήτησε τη καθολική συμμετοχή (100%) του ιδιωτικού τομέα στο PSI, και τη μακροχρόνια υποστήριξη με χαμηλά επιτόκια από τους ευρωπαίους εταίρους για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, καθώς, οι νέες προβολές για το δημόσιο χρέος τεκμαίρουν, πως αυτό (το χρέος) το 2020 θα είναι κατά 60 δις ευρώ υψηλότερο από ότι αρχικά προέβλεπε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου 2011. Δηλαδή αντί να είναι το 120% του ΑΕΠ, στο οποίο στόχευε η συμφωνία του Οκτωμβρίου 2011, θα είναι πάλι περίπου στο 150% του ΑΕΠ.

Επομένως τόσα χρόνια "στερήσεις", αγώνα και ανάλγητης λιτότητας του Ελληνικού λαού, πάνε στον "βρόντο”.

Αυτήν την πολιτική έκανε “σημαία” ο ΓΑΠ και οι συνοδοιπόροι "κηπουροί" του. Ακόμη και το ΔΝΤ την προσβάλλει ώς πλήρως αποτυχημένη. Και ύστερα μου λές ότι δεν χρειάζονται “λαικά δικαστήρια”;;;

"Σε κατάσταση αναμονής τίθενται οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης", όπως έλεγαν σήμερα στενοί συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, σηματοδοτώντας ακόμη ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αίτησης άσκησης ποινικής δίωξης των Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για συνεργασία με τους ξένους στην τεχνητή διόγκωση του χρέους με συνέπεια την υπογραφή του επαίσχυντου “Μνημονίου” και των συνεπικουρημάτων του.

Μετά από τη χθεσινή δήλωσή του υπουργού Δικαιοσύνης μεταξύ των οποίων δήλωνε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους», θεωρείται βέβαιον ότι θα κινήσει διαδικασίες άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο οικονομικών εισαγγελέων.
Διερευνάται από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο τρόπος για να προωθηθεί στη Βουλή, η περίφημη “τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών”, σύμφωνα με την οποία, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα αντικατασταθούν από συνάδελφό τους δικαστικό ανώτερου βαθμού, δηλαδή από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι αποφάσεις του υπουργού εκτιμώ ότι θα εκδηλωθούν το άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί πράττοντες άψογα το καθήκον τους, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προκαλούν, ώς φαίνεται, το πολιτικό σύστημα, το οποίο αναζητεί τρόπους να “φιμώσει” και να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη.

Αναμένουμε να δούμε, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας “χειραγώγησης” της δικαιοσύνης, αλλά και της αντίστασης των δικαστικών σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και προσπάθειες.
Ο κ. Πεπόνης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών.

Η δίωξη αυτή αφορά το αδίκημα της απιστίας και σχετίζεται με καταγγελίες που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων, Διομίδη Σπινέλλη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για την μη είσπραξη προστίμων, σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Για τη μείωση των εργαζόμενων στο δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015 ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους της τρόικας επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Μίλησε επίσης ο κ. Ρέππας, για εξοικονόμηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί.

Και μέσα σε όλα έχουμε και τον κ. Πάγκαλο να “παζαρεύει” με τους Καταριανούς “επενδυτές” το ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας, την “προίκα” των επόμενων γενεών των Ελλήνων.Οι άνθρωποι στο τέλος της “καρριέρας” τους "βαλθήκαν" να κάνουν όσο μεγαλύτερο “κακό” μπορούν στον τόπο. Υπάρχει ακόμη το “ΓΟΥΔΙ”;;;

Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώπιον των Καταρινών και Ελλήνων επιχειρηματιών στο επενδυτικό και επιχειρηματικό φόρουμ των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο "Λαγονήσι".

“Η Ελλάδα και το Κατάρ είναι σήμερα έτοιμες να συνεχίσουν και να ενισχύσουν την οικονομική τους συνεργασία”. Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας της χώρας του, ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους Έλληνες επιχειρηματίες, δίνοντας το σχεδιάγραμμα της στρατηγικής που ακολουθεί το Εμιράτο.

«Με την παγκόσμια οικονομία να αναμορφώνεται, τους ενεργειακούς πόρους να εξαντλούνται και άλλους να ανακαλύπτονται (βλέπε : Ελληνικά πετρέλαια και φυσικό αέριο), έχουμε πολλά να κάνουμε», δήλωσε, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος επισήμανε το ρόλο του Κατάρ όχι μόνον ως οικονομικού αλλά και πολιτικού παίκτη στην ευρύτερη περιοχή.»

Κατεβάσανε “όρεξη” του πλανήτη τα ...

“Σήμερα η Ρωσία φροντίζει για τον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς σε ποσοστό 100%, λόγω της τουρκικής άρνησης να δώσει φυσικό αέριο, που έτσι ή αλλιώς πάλι από εμάς το αγοράζουν οι Τούρκοι”, δηλώνει σήμερα Ρώσος αξιωματούχος.

Οι Τούρκοι αγοράζουν απο τους Ρώσους φυσικό αέριο και το μεταπωλούν σε εμάς, και εμείς δεν απευθυνόμαστε στους Ρώσους για άμεση αγορά, λόγω τών πιθανών “υποχρεώσεων” ώς φαίνεται, της παρούσης κυβέρνησης πρός τους Τούρκους.

Άλλωστε αν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει τον αγωγό "South Stream" δεν έχει παρά να το δηλώσει. Για την Ρωσία είναι επιπλέον κόστος το πέρασμα από την Ελλάδα. Μπορεί να περάσει υποθαλάσσια βορειότερα στην Ιταλία χωρίς κανένα πρόβλημα ή ακόμα και να γίνει χερσαία μεταφορά του, μέσω της σύνδεσης του ιταλικού δικτύου με το σλοβενικό» συνεχίζει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Στην απλή Ελληνική γλώσσα, η παρούσα όπως και η προηγούμενη Ελληνική κυβέρνηση, δεν επιθυμεί την κατασκευή του αγωγού "South Stream" ( μου θυμίζει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη), και την προμήθεια φυσικού αερίου απ’ευθείας απο τους Ρώσους, αλλά θέλει να αγοράζει απο τούς Τούρκους, το Ρωσικό φυσικό αέριο.

Αυτό και άν δεν είναι αίσχος, η υποτέλεια και ο δοσιλογισμός έχουν και όρια !!!

Η συμφωνία για το PSI όπως αντιληφθήκατε όλοι, είναι ξεπερασμένη (πρίν ακόμη οριστικοποιηθεί !!!) και πρέπει να υπάρξει είτε μεγαλύτερο «κούρεμα» απο το 50%, είτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την ΕΕ κατά 60 δις, είτε μετακύλιση των ομολόγων, με χαμηλότερο κουπόνι και επαναγορά του χρέους από το Ελληνικό Δημόσιο σε χαμηλότερες τιμές. Αυτό θέλει το ΔΝΤ !!!

Ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου, μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος "στρατηγικού σχεδιασμού" στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων "Unigestion", η οποία εκτός των άλλων συστήνει "νέο μοντέλο διαχείρισης κινδύνων" με επένδυση σε CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας χωρών), έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.

Ο Αντρίκος Παπανδρέου σε πρόσφατη γραπτή του ανακοίνωση επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν έχει καμία σχέση με CDS.

Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα (ελέγχου απο τις Ελληνικές Αρχές, του εάν και κατά πόσο "έπαιξε" κάποιος, ο ίδιος ή μέσω τρίτων, CDS, εναντίον της χώρας μας ), τότε γιατί κάτι τέτοιο (έλεγχος) δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, την ώρα που η χώρα είναι στο έλεος των κερδοσκόπων και τα συμβόλαια (CDS) που ποντάρουν στην πτώχευση της Ελλάδας έχουν χτυπήσει τιμές άνευ προηγουμένου ;

Ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά "εξετέλεσε" την Ελλάδα ακολουθώντας με την πολιτική την οποίαν εφήρμοσε, τον ολισθηρό δρόμο της τεχνητής καταρρευσης απο τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάιο του 2010, άραγε με ποιόν στόχο ;;;

Ποιός ωφελήθηκε απο αυτήν την ακολουθούμενη πολιτική του ΓΑΠ, της οποίας κορύφωση αποτελεί το "δημοψήφισμα" και η μετέπειτα παραίτησή του ;;;

Πάντως η χώρα ομολογουμένως δεν είχε καμμία ωφέλεια, η Ελλάδα την άνοιξη του 2010, βρέθηκε σε κατάσταση παύσης πληρωμών, και θα έλεγα, αυτή η πολιτική οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και στο ξεπούλημα των "πάντων".

Ακολούθησε το "αποικιακό Μνημόνιο του Μαΐου 2010", όταν για πρώτη φορά εκτός των άλλων, η χώρα παραιτήθηκε από το διεθνές δικαίωμα της ασυλίας της, επί της κρατικής περιουσίας της.
Οταν όμως ο ΓΑΠ, ως υπουργός Εξωτερικών επι πρωθυπουργίας Σημίτη, δήλωνε:

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»,
είναι πλέον προφανές ότι η υποτέλεια και ο ενδοτισμός, αποτελούσε πυρήνα της πολιτικής του, τα καταστροφικά αποτελέσματα της οποίας, βιώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα.

Δέν πρέπει να δικαστούν οι πρωταίτιοι αυτής της "ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ" ;;;

Δέν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς οι οποίοι προκαλέσαν αυτήν την "ΤΡΑΓΩΔΙΑ" ;;;

Η τραγωδία συνεχίζεται για τον Ελληνικό λαό ... δυστυχώς !!!


http://www.aegeantimes.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_2554.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters