Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πατριωτικό άρθρο-φωτιά γόνου εθνικών ευεργετών κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου

ImageΜε ένα πραγματικά εντυπωσιακό άρθρο ο Παναγιώτης Θ. Αγγελόπουλος πρωτότοκος γιος του Θόδωρου Αγγελοπούλου υπογράφει ένα κείμενο στην Athens Voice με τον τίτλο «Η Εποχή των Τεράτων» και καταγγέλλει το διεφθαρμένο και «ξενόφερτο» πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που έφερε την Ελλάδα στην εξαθλίωση και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος γράφει: «Στις 25 Μάη ξέσπασε στην πλατεία Συντάγματος ένα μαζικό πολιτικό κίνημα αντίστασης και χειραφέτησης, που αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή στον «παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο», ο οποίος ξεκίνησε Με την ψήφιση του επαχθούς Μνημονίου και κλιμακώθηκε με έντεκα πανεργατικές γενικές απεργίες.
Στην υπό «κινεζοποίηση» Ελλάδα της διαρκούς λιτότητας και της οικονομικής εξαθλίωσης, του εργασιακού Μεσαίωνα και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, το κίνημα των πλατειών εξέφρασε τη διάρρηξη των παγιωμένων σχέσεων αντιπροσώπευσης και των αστικών κοινωνικών συμμαχιών, μεταμορφώνοντας την κρίση από οικονομική σε πολιτική.
Kαθοριστικής σημασίας στοιχείο, συμβάλλον και στην αντιφατικότητα του κινήματος, υπήρξε η συμμετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων του πελατειακού δικομματισμού, ορμώμενων από τη δυσαρέσκεια και την απόγνωση απέναντι στην πολιτική αφαίμαξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.»
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τάσσεται υπέρ μιας λαϊκής εξέγερσης που θα απονομιμοποιήσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα οδηγήσει σε μια όξυνση «της αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς με το διεφθαρμένο αστικό καθεστώς».
Όταν τα γράφει αυτά ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οκογένειες της Ευρώπης, αλλά και γόνος μεγάλων ευεργετών της πατρίδας, τι παραπάνω να προσθέσουμε εμείς; Εξέγερση, τώρα για την ανατροπή αυτών που "έδεσαν" την πατρίδα!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο http://webcache.googleusercontent.com

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άκου, κύριε Βενιζέλε

Άκου, κύριε ΒενιζέλεΆκου, κύριε Βενιζέλε
Πριν ενάμιση χρόνο μας είπαν: «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Επέβαλαν το μνημόνιο και έφεραν τη χρεοκοπία του λαού.
Πριν λίγους μήνες μας είπαν: «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς»! Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο βγάζοντας στους δρόμους τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα.
Τώρα μας λένε: «Χαράτσια και νέα μέτρα ή καταποντισμός». Τούτος δε ο τελευταίος εκβιασμός σερβίρεται με τον κ. Βενιζέλο επί σκηνής να παραδίδει μαθήματα «συναίσθησης» και «ιστορικής ευθύνης» στον… αναίσθητο και ανεύθυνο ελληνικό λαό.
Άκου, λοιπόν, κύριε Βενιζέλε:
Εκείνοι που κυβερνούν ετούτη δω τη χώρα – από συστάσεώς της και αδιαλείπτως – είναι εκείνοι που διαλύσανε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Δεν υπάρχει δημαγωγία, δεν υπάρχει ψέμα που να μην το έχουν πει. Δεν υπάρχει πολιτική απάτη που να μην την έχουν διαπράξει.
Υποκρίνονται, ασχημονούν και ψεύδονται με την ίδια ευκολία, με την ίδια περιοδικότητα, που αναπνέουν.
Δεν υπάρχει «Μεγάλη Ιδέα» τους που να μη μετατράπηκε σε κολαστήριο για το λαό: Από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον «παράδεισο» της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ευρώ.
Άκου, κύριε Βενιζέλε:
  • Αυτοί που κυβέρνησαν, που διαχειρίστηκαν τα κοινά για λογαριασμό βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, εργολάβων, «νταβατζήδων», τοκογλύφων και κερδοσκόπων, όλων αυτών, δηλαδή, που γίνονται πλουσιότεροι ενώ ο λαός γίνεται όλο και φτωχότερος,

  • αυτοί που αντί να απολογούνται για τα «κατορθώματά τους» μιλούν για «κοπρίτες»,

  • αυτοί που εν μέσω «Ζήμενς» κατηγορούν το λαό ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»,

  • αυτοί που πήγαν το ΦΠΑ 23% και επιβάλλουν το ένα φοροχαράτσι μετά το άλλο, αλλά την ίδια ώρα μείωσαν κατά πέντε ολόκληρες μονάδες το φορολογικό συντελεστή των βιομηχάνων,

  • αυτοί που χρεοκόπησαν τον κόσμο της δουλειάς, αυτοί που ξεφτίλισαν λέξεις και έννοιες και κατάντησαν την Ελλάδα εδώ που την κατάντησαν,

  • αν είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια, αν διέθεταν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, αν γνώριζαν τι σημαίνει τσίπα και φιλότιμο,
    ακόμα κι αν δεν έβαζαν μια πέτρα στο λαιμό τους – όπως περιγράφουν το συναίσθημα της ντροπής οι άνθρωποι του λαού – ακόμα κι αν δεν εκλιπαρούσαν γονατιστοί να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί,
    θα εμφανίζονταν μπροστά στον άνεργο, στον απολυμένο, στον κατεστραμμένο επαγγελματία, θα προσέρχονταν ενώπιον των εκατομμυρίων μισθοσυντήρητων, χαμηλοσυνταξιούχων, πτωχευμένων, θα εκφωνούσαν το ύστατο διάγγελμά τους, λέγοντας ένα και μόνο πράγμα:
    «Ελληνίδες και Ελληνες, ζητάμε συγνώμη. Ομως, το ξέρουμε ότι με το κακό που έχουμε προκαλέσει είναι αδύνατο να μας συγχωρήσετε. Γι’ αυτό το λόγο, ως ελάχιστη ένδειξη ντροπής, ως στοιχειώδη απόδειξη ανάληψης των ασύγγνωστων ευθυνών μας, σας δηλώνουμε ένα: Οτι εξαφανιζόμαστε από προσώπου Γης και το μόνο πια που σας ζητάμε είναι, αν μπορείτε, να μας ξεχάσετε».
    Φυσικά, δεν έχουμε αυταπάτες.
    Η πολιτική είναι έκφραση συμφερόντων. Ταξικών συμφερόντων.
    Είναι «πόλεμος», κατά τη ρήση του κ. Παπανδρέου. Και αυτός ο πόλεμος, όπως κάθεταξικός πόλεμος, ποτέ από τη μεριά των δημίων του λαού δεν διεξήχθη ούτε με όρους τσίπας, ούτε με όρους φιλότιμου, ούτε με όρους αξιοπρέπειας.
    Στον πραγματικό κόσμο, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, της τρόικας, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., της ΕΕ, του ΔΝΤ, στον κόσμο του ΣΕΒ, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών,
    αντί της ντροπής θριαμβεύει η πολιτική ξεδιαντροπιά, σε τέτοιο σημείο που
    όλοι αυτοί – που μπροστά τους οι Ηρόστρατοι, οι Γουλιμήδες και οι Εφιάλτεςμοιάζουν καλοκάγαθοι πρόσκοποι – έχουν κι από πάνω το απερίγραπτο θράσος να ποζάρουν σαν «σωτήρες», σαν «σοφοί», σαν «Μεσσίες»!
    Είναι απίθανο!
    • Αυτοί που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, είναι οι ίδιοι που τώρα μας λένε ότι «θα μας σώσουν» με την προϋπόθεση ότι θα τους επιτρέψουμε να… μας πεθάνουν!
    • Αυτοί που κλέβουν τη σύνταξη του γέροντα και απειλούν να κόψουν το ρεύμα στον άνεργο αν δεν τους πληρώσει το νέο χαράτσι, είναι οι ίδιοι που μιλούν για «πατριωτισμό»!
    • Αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα στην «εντατική» για να περάσουν το λαό της από τον Προκρούστη, αυτοί που μιλούσαν για «Τιτανικό» στοιβάζοντας εκατομμύρια εργαζόμενους σε εργασιακές σχέσεις «γαλέρας», αυτοί που μετέτρεψαν τον ελληνικό λαό σε πειραματόζωο,
    είναι οι «σωτήρες» μας!
    Ναι!
    (ακούστε το κι εσείς, κύριε Βενιζέλε):
    Το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας έχει το θράσος να θέτει τον ελληνικό λαό«ενώπιον των ιστορικών του ευθυνών», όπου ως ιστορική ευθύνη του λαού αναγορεύεται το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», όπου ως υποχρέωση του λαού εννοείται να αποδεχτεί ο λαός τον αποδεκατισμό του!
    Ακούστε, λοιπόν, κύριε Βενιζέλε, κύριε Παπανδρέου, κύριε Λοβέρδε:
    Ο ελληνικός λαός έχει, πράγματι, επίγνωση και συναίσθηση των ιστορικών του ευθυνών.
    Το έδειξε αρκετές φορές στο διάβα των αιώνων.
    Θα το αποδείξει και πάλι. Και αλίμονο στους ανιστόρητους.
    «Αυτή την κυβέρνηση την χαίρομαι»!
    (Γ.Παπανδρέου, δήλωση στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ)…
    ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    http://www.tsantiri.gr/blog/akou-kirie-venizele.html

    Οι Τούρκοι αμφισβητούν πλέον το «Δόγμα Ατατούρκ»

    Οι Τούρκοι αμφισβητούν πλέον το «Δόγμα Ατατούρκ»Χτες συνάντησα στον δρόμο τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Πραγματικά τα λυπήθηκα. Τα καημένα σαν ¨κατάδικοι στην εκπαίδευση¨ στα χρόνια που θα έπρεπε να είναι τα πιο όμορφα και πιο χαρούμενα, παραδίδονται στον ¨τόρνο¨ που παράγει άτομα ενός τύπου, υπόκεινται μια πλύση εγκεφάλου και μαθαίνουν ένα σωρό ανοησίες που θα τις ξεχάσουν αργότερα.
    Ο πρώτος στόχος του σχολείου που θα πάνε είναι να τα κάνει να απομνημονεύσουν και να χαράξει στην μνήμη τους το πόσο υπέροχος και τρανός ηγέτης ήταν ο Ατατούρκ, πως δεν έκανε κανένα λάθος, και πως η Τουρκία σώζεται μόνο αν κάνουμε ξανά αυτά που έκανε ο Ατατούρκ. Κατά μήκος της περιόδου της δημοκρατίας, πάντα αυτό έκαναν τα σχολεία.
    Χτες στην σύνοδο συνταχτών στην εφημερίδα η Τουγμπά εξηγούσε πως όταν ήταν παιδί ο πιο μεγάλος φόβος της ήταν μήπως την ρωτούσαν ¨Ποιος είναι πιο μεγάλος ο Ατατούρκ, ή ο Θεός ;¨, γιατί όπως περιέγραψε σαν παιδί δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιος ήταν πιο μεγάλος.
    Αυτού του είδους την εκπαίδευση που ωθεί σε φοβίες πέρασαν και περνάνε ακόμη οι άνθρωποι αυτής της χώρας.
    Ο νέος υπουργός Εθνικής Παιδείας προσπαθεί να κάνει κάποιες αλλαγές, αλλά όπως ανέφερε χτες στο άρθρο του ο Κουρσάτ Μπουμίν, στην αρχή του κανονισμού του ΥΟΚ (Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης), αναφέρεται ότι το πρώτο άρθρο που περιγράφει τους στόχους της ανώτατης εκπαίδευσης είναι το :
    1 – Η δέσμευση προς τον εθνικισμό του Ατατούρκ μέσω των κατευθύνσεων προς τις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ.
    Τα υπόλοιπα δεν υπάρχει λόγος να τα γράψω, ένα πανεπιστήμιο που πρώτο του στόχο έχει κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν να βγάλει ανθρώπου με ελεύθερη σκέψη ;
    Άλλωστε στόχος της εκπαίδευσης σε εμάς δεν είναι να βγάζει άτομα που σκέπτονται ελεύθερα, αλλά ένα υπάκουο κοπάδι από πρόβατα που επαναλαμβάνουν αυτά που αποστήθισαν.
    Αυτή υπήρξε η νοοτροπία και ο στόχος της εκπαίδευσης της εποχής της Δημοκρατίας.
    Η αναπηρία αρχίζει ακόμη και από την ονομασία, τι θα πει ¨εθνική¨ παιδεία ; Η φυσική, η γεωγραφία, η βιολογία και η χημεία πως μπορεί να είναι ¨εθνική¨ ;
    Φυσικά και δεν γίνεται αλλά το ντέρτι δεν είναι η διδασκαλία της φυσικής στα παιδιά , αλλά το να κρύψουν ότι ο Ατατούρκ ήταν ένας ¨δικτάτορας¨ και να κάνουν τα παιδιά να αποστηθίσουν πως η δικτατορία του ήταν ¨η μόνη ιερή και σωστή παγκοσμίως¨.
    Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που λένε πως ¨Ο Ατατούρκ ήταν υποχρεωμένος να γίνει δικτάτορας, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ιδρύσει την δημοκρατία¨. Για το αν ήταν υποχρεωμένος ή όχι δεν χρειάζεται συζήτηση αλλά πρέπει όμως να απαντηθεί το εξής :

    Ας πούμε ότι ο Ατατούρκ ήταν υποχρεωμένος να γίνει δικτάτορας, Μα καλά εμείς είμαστε ακόμη υποχρεωμένοι να ιεροποιούμε εκείνη τη δικτατορία και να βάζουμε τα παιδιά να αποστηθίζουν πως εκείνος ο τρόπος διοίκησης ήταν ο καλύτερος ;
    Φυσικά αν θέλουμε να βγάζουμε ανθρώπους που θα υποκύπτουν σε οτιδήποτε κάνει το κράτος και ο στρατός, που δεν θα ερευνούνε, δεν θα κάνουν ερωτήσεις και δεν θα συζητάνε τίποτε, τότε ναι φυσικά και είμαστε υποχρεωμένοι.
    Εφ. Ταράφ 20-9-2011
    Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

    ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr

    http://www.tsantiri.gr/diethni/i-tourki-amfisvitoun-pleon-to-dogma-atatourk.html

    της ΕΛΣΤΑΤ Αύριο συνεχίζεται η προανάκριση για το εθνικό σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ


    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δεύτερη κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Τρόικα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
    Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη- Δείτε τα νέα μέτραΗ τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και πάλι παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ.Γιώργου Ζανιά.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.
    Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν πως για το προσχέδιο, επί του οποίου επιτεύχθηκε μια πρώτη συμφωνία, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και στις ΗΠΑ σε επίπεδο ΔΝΤ.
    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα.
    Στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή και στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος γύρος σκληρών μέτρων.
    Τα μέτρα-σοκ
    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει «κλειδώσει»:
    -Η μείωση των θέσεων εργασίας κατά 200.000 την επόμενη τριετία μέσω συντάξεων, εφεδρείας και απολύσεων ενώ η Τρόικα συστήνει περικοπές θέσεων εργασίας και στο στενό δημόσιο τομέα.
    -Οι απολύσεις θα αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ περιλαμβάνεται και η κατάργηση οργανικών θέσεων.
    -Η μείωση των μισθών κατά 15%-20% ενώ δραστική περικοπή αναμένεται και στις συντάξεις με το «ψαλίδι» στις επικουρικές να φτάνει το 50%.
    -Μέχρι και την τελευταία στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόταν η νέα μείωση του αφορολογήτου, όπως και η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
    ΠΗΓΗ: newsbomb

    http://www.tsantiri.gr/politiki/oloklirothike-i-tilediaskepsi-dite-ta-nea-metra.html

    Σόου E. Bενιζέλου: «Αποφάσισα και διατάζω να μην… μιλάτε»!

    Πρέπει να έχει γίνει πραγματικά χαμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο από τα γκάζια του Γ. Παπανδρέου προς τον Ε. Βενιζέλο ("Γιατί με γύρισες πίσω;" του φώναζε) για να χάσει την ψυχραιμία του σε τέτοιο βαθμό ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος και να βγει σε εθνικό δίκτυο και με... στρατιωτικού τύπου διάγγελμα να απαγορεύει σε πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους να ασκούν κριτική στους χειρισμούς του ίδιου και στην κυβερνητική πολιτική.
    Το στρατιωτικό διάταγμα Βενιζέλου ήταν πραγματικά εντυπωσιακό: Θύμιζε την επαύριο της Μικρασιατικής Καταστροφής, όταν η τότε κυβέρνηση αναζητούσε εξιλαστήρια θύματα για να καλύψεi τις τεράστιες ευθύνες της.
    Το ότι επιτέθηκε ανοίκεια στον Α. Σαμαρά, είναι θέμα του Α. Σαμαρά να απαντήσει. Το ότι επιτέθηκε στους δημοσιογράφους και στον Τύπο (είναι εξαιρετικά της μόδας η κυβέρνηση να επιτίθεται στον Τύπο όταν αυτός δεν "γλύφει") επειδή αυτά που γράφουν τα διαβάζουν και στο εξωτερικό, είναι αρμοδιότητας της ψυχιατρικής επιστήμης. Το ίδιο ισχύει και για την επίθεση του σε ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες με τα ίδια λόγια.
    Είναι βέβαια πρόσφατη η "στρατιωτική πειθαρχία" που ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση στις αποφάσεις του ιδίου, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ... χαλαρός με τους φαντάρους της Ν.Δ. και δεν εκτελούν κανονικά τις ασκήσεις του...
    Κατά τα λοιπά, στην αυριανή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τα οποία συνεδρίαζε σήμερα η ίδια επιτροπή, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάτι ανακοινώσιμο.
    Αυτός, φαίνεται ότι είναι και ο πραγματικός λόγος που γύρισε πίσω άρον-άρον τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου: Να είναι και αυτός παρών στην ανακοίνωση των νέων μέτρων, δηλαδή άμεση απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, το εφ'άπαξ που έχου πληρώσει από την τσέπη τους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλη, στο μισό, μισθοί των 1.000 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους των 25 ετών κλπ. κλπ.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου - Τι φοβάται η Άγκυρα;


    Image



    Σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου και στην διενέργεια μεγάλης άσκησης αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης προχωρά η τουρκική κυβέρνηση για δύο ημέρες, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2011. Η αιτιολογία γι' αυτή την ξαφνική κίνηση είναι η διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και θα γίνει σε συνεργασία με τα υπουργεία Άμυνας και Περιβάλλοντος.
    Το σενάριο της ναυτικής άσκησης θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ακινητοποίησης πετρελαιοφόρου από εχθρικό πλήγμα, το οποίο εν συνεχεία προσκρούει επάνω σε επιβατηγό σκάφος στον Βόσπορο. Σύμφωνα με το σενάριο, ένα πετρελαιοφόρο μήκους 250 μέτρων και εκτοπίσματος 95.000 τόνων προσκρούει πάνω σε ένα επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι του Kabataş και προκαλείται πετρελαιοκηλίδα. Υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο για απλή περιβαλλοντική καταστροφή από διαρροή πετρελαίου στην θάλασσα.
    Η ενημέρωση των τουρκικών Αρχών για το κλείσιμο των Στενών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και θα εφαρμοστεί σε δέκα ημέρες από σήμερα, χρονικό διάστημα αρκετά σύντομο, το οποίο επηρεάζει σημαντικά τα ναυλοσύμφωνα δεδομένο ότι το κλείσιμο των Στενών δεν θεωρείται «ανωτέρα βία» κατά το ναυτιλιακό δίκαιο και δεν είναι συνηθισμένη κίνηση.
    Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν εντυπωσιαστεί από την κίνηση δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να κλείνουν τα Στενά του Βοσπόρου για δύο ολόκληρες ημέρες με "τσαμπουκά" οι Τούρκοι και να προκαλούν "έμφραγμα" στη ναυτιλία της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.
    Η μία εκτίμηση είναι ότι η αιφνιδιαστική κίνηση της Τουρκίας αποτελεί ένα μήνυμα προς την διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία ελέγχει τα ένα από τα σημαντικότερα θαλάσσια περάσματα στον κόσμο, με επιπτώσεις στην μεταφορά ενεργειακών πόρων.
    Η δεύτερη εκτίμηση είναι ότι κάθε κράτος, από την στιγμή που ωθεί τις καταστάσεις στα άκρα, προτοιμάζεται και για το χειρότερο: Σταθερός στόχος της ΠΑ άλλωστε είναι οι γέφυρες του Βοσπόρου και ο αποκλεισμός των Στενών...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    έχει γεωτρύπανο! Τουρκικές "γεωτρήσεις": "Σκυλί που γαβγίζει..." δεν έχει γεωτρύπανο!

    Image




    "Σκυλί που γαυγίζει μην το φοβάσαι" λέει η λαϊκή ρήση και τουλάχιστον στην περίπτωση της Τουρκίας φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται η κατάσταση έχει απόλυτη εφαρμογή:  Όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, αντίθετα με τις πομφόλυγες Ρ.Τ.Ερντογάν περί "άμεσης έναρξης εντός της εβδομάδας" των τουρκικών γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου ή ακόμα και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η διενέργεια γεωτρήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, για αρκετό καιρό είναι πρακτικά αδύνατη!

    Ο λόγος; Καθαρά πρακτικός: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλωτά γεωτρύπανα στην Μεσόγειο. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν πληροφορίες της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ, υπάρχουν συνολικά 29 πλωτά γεωτρύπανα αυτή την στιγμή στην Μεσόγειο, από τα οποία τα 28 εκτελούν ήδη γεωτρήσεις και το 29ο είναι της … Noble Energy, το Paul Romano, το οποίο πλέει προς τα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα όπου πρόκειται να εκτελέσει γεωτρήσεις.
    Για να αφιχθεί πλωτό γεωτρύπανο εκτός Μεσογείου θέλει αρκετές εβδομάδες, καθώς η ταχύτητα που πλέουν είναι πολύ μικρή (περί τους 5-7 κόμβους την ώρα). Αν υποθέσουμε ότι ένα τέτοιο γεωτρύπανο ξεκινά π.χ. από την Νορβηγία, πριν το Νοέμβριο είναι πρακτικά αδύνατο να βρίσκεται στην Α.Μεσόγειο.
    Ακόμα και αν πάρουν γεωτρύπανο από την Μαύρη Θάλασσα, θέλει και πάλι τουλάχιστον είκοσι ημέρες πριν κατέβει στην Α.Μεσόγειο, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού οι γεωτρήσεις δεν σταματούν έτσι εύκολα. Με δεδομένο ότι και τα γεωτρύπανα δεν είναι ιδιοκτησίας τους…
    Βλέπουμε λοιπόν ότι η Τουρκία δια των επισήμων χειλέων, απλά κομπάζει και απειλεί. Μόνο. Είχαμε σημειώσει σε ανάλυση πριν από δύο εβδομάδες περίπου την μαρτυρία ανώτατους στελέχους του Π.Ν. ότι "Δεν έχει αρκετό στόλο για να πραγματοποιήσει αυτά που απειλεί κατά της πλατφόρμας της Noble Energy, ούτε μπορεί να τα βάλει ταυτοχρόνως με Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρο" και η κατάσταση μέχρι στιγμής εξελίσσεται ακριβώς έτσι: Μετά τις απειλές για κάθοδο του τουρκικού Στόλου και για βομβαρδισμό της εξέδρας, άρχισαν οι … εκπτώσεις.
    Όταν διακρίβωσαν αποφασιστικότητα από την κυπριακή και ισραηλινή πλευρά, αντί για τον στόλο, άρχισαν να απειλούν ότι θα στείλουν ... γεωτρύπανα! Τα οποία όμως ούτε αυτά έχουν!
    Άρα;
    Άρα η Τουρκία κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει: Να απειλεί, χωρίς να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις απειλές της, εκμεταλλευόμενη φοβικά σύνδρομα κυβερνήσεων.
    Αν στις τουρκικές απειλές αντιταχθεί αποφασιστικότητα και προσδιορισμός «κόκκινων γραμμών» είναι βέβαιο ότι δεν θα τολμήσουν να ττις υπερβούν, ειδικά σε αυτή την συγκυρία που δεν τους ευνοεί.
    Από ελληνικής πλευράς και κυπριακής πλευράς δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης σε συνέντευξή του χθες δήλωσε ευθέως ότι:
    “Ενδεχομένως να αυξηθεί η ένταση". Την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε ότι το μοναδικό τουρκικό σκάφος που υπάρχει στην περιοχή είναι μία παλιά τουρκική κορβέτα Α69 σε απόσταση 45 μίλια μακριά από το σημείο της γεώτρησης... 
    "Η κυπριακή Κυβέρνηση έχει βάλει κάτω όλα τα σενάρια σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και όλους τους παράγοντες, που μπορούν να εμπλακούν σε μια κρίση, με σκοπό την προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα", τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε ερώτηση - στη διάρκεια εκδήλωσης της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο - για τον κίνδυνο κρίσιμών εξελίξεων, λόγω των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου. Και συνέχισε: "Ετοιμαζόμαστε και επί του εδάφους με πολλή σοβαρότητα ώσπου φθάνουν οι δυνάμεις μας σε πλήρη συνεργασία με την Ελλάδα", σημείωσε.

   
    Αναφερόμενος στο θέμα των γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αν και εφ' όσον λυθεί το Κυπριακό "θα μοιρασθούμε τους καρπούς αυτού του δώρου της μάνας φύσης. Δεν θέλουμε να στερήσουμε από τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας το μερίδιο της τουρκοκυπριακής κοινότητας απ' αυτό το δώρο, αλλά δεν μπορεί όταν παρανομούν σκαιώς με την ίδρυση του ψευδοκράτους, που καταδικάσθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ως ενέργεια παράνομη, να μιλούν για δικαιώματα του ψευδοκράτους".

  
    «Αν θέλουν να συνεκμεταλλευθούμε το θαλάσσιο πλούτο, σημείωσε, πρέπει να καθίσουν στα σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δώσει η Τουρκία το πράσινο φως στον κ. Έρογλου, ώστε να διαπραγματευθεί με καλή θέληση» κατέληξε.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


    Οι αποφάσεις αναβάλλονται επειδή ο Βενιζέλος …ψάχνει τον Παπανδρέου

    Δεν θα αποφασιστούν τα μέτρα στην σημερινή τηλεδιάσκεψη (που τραβάει από …χθες). Θα ακολουθήσουν νέες διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς όταν η Τρόικα θα έλθει στην Αθήνα. Στις 11 το πρωί αύριο θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο και θα πάρει μια πρώτη δόση μέτρων, αλλά τα μεγάλα και σοβαρά θα αφεθούν για όταν έλθει η Τρόικα.

    Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι από ελληνικής πλευράς προβάλλεται η δικαιολογία πως πρέπει να «ποσοτικοποιηθούν» τα μέτρα που εξετάζονται , να ραφτεί δηλαδή καλά το κουστούμι που μας ετοιμάζουν.

    Ωστόσο είναι πλέον φανερό ότι ο Βενιζέλος δεν τολμάει να πάρει και να ανακοινώσει μόνος του τα μέτρα. Γι αυτό το τραβάει για να βάλει και τον Γ. Παπανδρέου, που έχει “εξαφανιστεί”, στο κάδρο.

    Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βαραίνει συνεχώς στο μεταξύ.  Βουλευτές λένε «όχι σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων» αλλά «ναι σε νέες περικοπές συντάξεων και μισθών». Έτσι οι περικοπές συντάξεων και οι απολύσεις έχουν γίνει αυτές τις ώρες κάτι σαν ζυγαριά. Όσο βαρύνει το ένα, ελαφραίνει το άλλο


    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Τρόικα απαιτεί:
    •        Άμεσες απολύσεις τουλάχιστον 25.000 συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και άμεση ένταξη σε  εργασιακή εφεδρεία άλλων 100.000 δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπουργεία, δήμους κ.ά.). Ο Βενιζέλος αντιπροτείνει οι 25.000 συμβασιούχοι που η Τρόικα απαιτεί  «να απολυθούν αύριο», να ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η Τρόικα όμως επιμένει και απειλεί να μην ισχύσει ποτέ η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
    •           Ολοκλήρωση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, για να εφαρμοσθεί από τον Οκτώβριο. ΣΕ αυτό συμφώνησε ήδη ο Βενιζέλος
    •           Μεγάλες περικοπές στις συντάξεις που είναι πάνω από τον μέσο όρο του μισθού ενός δημοσίου υπαλλήλου.

    •           Μείωση αφορολογήτου για μισθοσυντήρητους και επιτηδευματίες στις 4000 ευρώ αντί για 8000 ευρώ που ισχύει σήμερα (και έναντι 12. 000 ως πέρυσι), χωρίς  να αποκλείεται και πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου, ειδικά για τους επαγγελματίες.


    •           Άμεση εξίσωση φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
    •           Να διακοπεί η καταβολή συντάξεων στο Δημόσιο για όσους βρίσκονται σε ηλικία κάτω των 55 ετών.
    •           Λουκέτο σε δημόσιους Οργανισμούς.


    antinews 
     
    http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_6107.html

    ΓΕΝ.Ο.Π.: «Θα χρειαστούν στρατιές εισαγγελέων και απεριόριστων διμοιρίες Μ.Α.Τ.»

    Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της Δ.Ε.Η. για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝ.Ο.Π., που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί ως τους πρώτους μήνες του 2012.
    Η oμοσπονδία δεν επανέρχεται στις συστάσεις για μη πληρωμή του τέλους και στην απόφαση να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το τέλος, αναφέρει ωστόσο ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος «δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της Δ.Ε.Η., επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ.» και....
    «εφόσον πολλοί καταναλωτές αρνηθούν την είσοδο σε συνεργεία της Δ.Ε.Η. για αποκοπή των παροχών ρεύματος θα χρειασθούν «στρατιές εισαγγελέων και απεριόριστες διμοιρίες Μ.Α.Τ.».

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού της Δ.Ε.Η., σε ημερήσια βάση η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν μπορεί να αποστέλλει περισσότερους από 190.000 λογαριασμούς σε πελάτες της, δηλαδή θα χρειασθούν σχεδόν 40 μέρες για να αποσταλούν οι λογαριασμοί από την ημέρα, που θα ξεκινήσει η αποστολή.

    Άρα θα χρειασθούν περίπου 2,5 μήνες για να εισπραχθεί η πρώτη δόση του 2011, και άλλους 2,5 μήνες η δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να πραγματοποιούνται καταβολές ακόμη και κατά τους πρώτους μήνες του 2012. Αντίστοιχα οι 4 δόσεις του 2012 θα επεκταθούν και στους πρώτους μήνες του 2013.

    Η ΓΕΝ.Ο.Π. αναφέρει τέλος ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων καταργεί στην πράξη των πολιτική της ρύθμισης χρεών (διακανονισμούς, δόσεις κλπ.) που εφαρμόζει η επιχείρηση για τους πελάτες, που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αφού η τροπολογία επιβάλει την άμεση είσπραξη του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.

    http://www.briefingnews.gr

    http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_1431.html

    Σιωνιστικά τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας για επιστροφή στη δραχμή.

    Με αφορμή την ανάρτηση  Απόλυτος και απολύτως σαφής ο Nouriel Roubini, που χαρακτηρίζει ως ληστεία εις βάρος της Ελλάδας το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. , με τις πληρωμένες μαλακίες του Σιωνιστή Νουριέλ Ρουμπίνι, στο ιστολόγιο του αγαπημένου μου ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ, του καρφίτσωσα το παρακάτω σχόλιο:
     
    «Αγαπημένε Χάρρυ.
    Πολέμησα την ένταξη και στην ΕΟΚ (ΕΕ) και στην ΟΝΕ και το ενιαίο της νόμισμα. Γιατί όλα αυτά, τα πληρώσαμε υπερτιμημένα σε εξωφρενικές τιμές.
    Ενώ η είσοδος στην ΕΟΚ (ΕΕ) έγινε με τη καραμέλα, πως τάχα θα μπούμε και θα πουλάμε ελεύθερα σε μια ενιαία αγορά 500.000.000 κατοίκων, έγινε η πλήρης αποβιομηχάνιση και γίναμε οι «καλοί πελάτες» ενώ δεν παράγαμε και δεν πουλούσαμε στην ΕΕ, σχεδόν τίποτα, σε σύγκριση με ότι εισάγαμε από τους εβραιογερμανούς νταβαντζήδες.
    Τώρα, πολεμώ με λύσσα την έξοδο από το ΕΥΡΩ, γιατί γίνεται με τους ίδιους αρνητικούς όρους, όπως με τις τμηματικές κάλπικες εισδοχές, σε αντίστροφη ροή και με τη καραμέλα «θα πάμε στη δραχμή και θα τη γαμάμε στην υποτίμηση για να γίνουμε ανταγωνιστικοί!!!». Ανταγωνιστικοί σε τί??? Στα φανελάκια, στα σώβρακα και στη σουλτανίνα??? Είναι γελοίο και γελοίοι.
    Άσε τις μαλακίες που λένε τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των εβραϊκών χρηματιστηρίων, που εν χορώ λένε συνεχώς το ίδιο πράγμα, που οδηγεί σε καταδίκη, σε απόλυτο οικονομικό μαρασμό της χώρας μας.
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΡΥ ΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙΣ ΜΕ ΟΜΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΑ ΕΙΔΗ. Εδώ τι να συγκρίνουμε (που δεν το λένε οι σοφοί της ΣΙΩΝ)??? Τα μακό που κόβονται και ράβονται στη Βουλγαρία και στα Σκόπια και στη Ρουμανία και οι φωστήρες που τη κοπάνισαν εκεί, πίστευαν ότι θα τα φέρνουν εδώ να τα πουλάνε ακριβά σε …άφραγκους???
    Για να δεις αν είσαι ανταγωνιστικός, πρέπει να συγκρίνει ΤΑΝΚΣ με ΤΑΝΚΣ και όχι με σώβρακα. Πρέπει να συγκρίνεις ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ με ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, κλπ, κλπ.
    Όμως Χάρρυ μου, η ελληνική βιομηχανία είναι είδος υπό εξαφάνιση, τι να συγκρίνουμε και που να γίνουμε ανταγωνιστικοί???
    Γι’ αυτό Χάρρυ μου, εγώ ο πτωχός πλην τίμιος Μπαρμπανίκος, συνταξιούχος ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΣ οικονομολόγος, θεωρώ ως μία ακόμα απάτη σε βάρος μας τη μαλακία εξόδου από το Ευρώ… (ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ).
    Και τ’ άλλο, τ’ άκουσες Χάρρυ μου??? Τα ίδια Οβριά, λένε, πως αφού μας έγδαραν ήδη με υποτίμηση 50% της αμοιβής εργασίας, αφού θα φάμε άλλη μια βαρβάτη υποτίμηση σε μια ξεφτιλισμένη νέα δραχμή, τότε θα περιμένουμε το οτομοτρίς των 9.12′, σε 50 τέρμινα, για να ξαναμπούμε άνευ χρεών στα επόμενα ΕΥΡΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΝΈΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ» – ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ.–
    ======================
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΡΡΥ ΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ???
    ======================
    Τις στατιστικές απάτες Χάρυ μου, που πλέον βγαίνουν επίσημα, τις έγραφε ο Μπαρμπανίκος αμέσως μόλις ανέλαβε ο απατεώνας Τζέφρις και Γκαγκάς και τα ξαναέγραψα πριν μερικούς μήνες, με το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Απάτης.
    Γιατί απάτη είναι Χάρρυ μου, να αναλαμβάνεις (φουσκωμένο) Δημόσιο Χρέος 125.000.000.000€ και να κάνεις «ΣΧΕΔΙΟ» για να παραδώσεις το Δημόσιο Χρέος, στο τέλος του 2013 (ή 2015) στο εξωφρενικό ποσό των 530.000.000.000€!!!!
    Η μίζα, όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά έχει θεριέψει. Δεν είναι ούτε οι τόκοι το πρόβλημα, αλλά οι λειτουργικές δαπάνες και οι μίζες σε προμηθευτές και εργολάβους. Έχουμε λειτουργικές δαπάνες (=αγορές προϊόντων και υπηρεσιών) που ξεπερνούν τα επίπεδα προετοιμασίας των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ και μιλάμε για περικοπές μισθών και συντάξεων???
    ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΕΝΤΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΈΚΟΒΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΑΠΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ, ΧΑΡΡΥ ΜΟΥ.

    ======================
    ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

    Χαζάκη σκάσε. Οικονομολογικώς ή είσαι ΒΛΑΞ, ή είσαι βαλτός, όταν υποστηρίζεις αυτό που επιζητούν με λύσσα οι σιωνιστές τραπεζίτες.
    Εξ ου και το «Χαζάκης».

    Πηγή

    Διαβάστε περισσότερα: http://ideopigi.blogspot.com/2011/09/blog-post_6963.html#ixzz1YWcM8vdw

    ΖΗΤΑΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

    Ως οικονομικούς μετανάστες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας τους ομογενείς μαθητές από τη Γερμανία, όπως προκύπτει από την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας.

    Σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για να εγγραφούν οι μαθητές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ πρέπει να λάβουν άδεια παραμονής με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το νόμο του 2005.

    Χωρίς άλλα σχόλια, την καλύτερη απάντηση στο ζήτημα την έδωσε η ίδια η Συνομοσπονδία: «Στη δικιά μας πατρίδα δεν.....
    χρειαζόμαστε άδεια παραμονής».

    Παράλληλα, η Συνομοσπονδία αναφέρει ως απαράδεκτο το γεγονός πως οι Σχολές και τα τμήματα να επιλέγουν συγκεκριμένο αριθμό εγγράφων Ελλήνων του εξωτερικού που έχου φοιτήσει εκεί για τουλάχιστον 10 χρόνια.

    Παράλληλα, στην δικαιοδοσία της κάθε σχολής επαφίεται και το πόσο θα πληρώσουν αυτά τα παιδιά για να φοιτήσουν σε κάποιο ελληνικό Πανεπιστήμιο…
    _______________________________________________________________________

    Τα "κατορθώματα" της Υπουργού συνεχίζονται: Δεν φτάνει που κατάργησε τα βιβλία, τις βιβλιοθήκες, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ από τα σχολεία, τώρα απαγορεύει σε ΕΛΛΗΝΕΣ να εγγραφούν στα Πανεπιστήμιά ΜΑΣ, ζητώντας τους άδεια παραμονής!

    Είναι πραγματικά απίστευτο να ζητάει κάποιος άδεια σε ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    Ακόμα πιο εξοργιστικό, όταν χιλιάδες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (Αλβανών στη συντριπτική τους πλειοψηφία) κυριολεκτικά αλωνίζουν στα Πανεπιστήμια, χωρίς κανείς να τους ελέγχει!

    Αυτό είναι το "όραμα" του βρωμερού, ανθελληνικού και εθνοπροδοτικού Πασοκ: Να διώξει τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!

    Κι αυτό το σχέδιο εφαρμόζει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ακλόνητη Υπουργός της Κυβέρνησης, κατ'εντολήν των αφεντικών της Μπίλντερμπεργκ και άλλων: Όποιος δεν το καταλαβαίνει, κακό του κεφαλιού του!

    Αντικατέστησαν το εργατικό δυναμικό της χώρας και τον πληθυσμό με λαθρεποίκους εισβολείς. Τώρα, κάνουν το ίδιο και στα Πανεπιστήμια.

    http://hellas-orthodoxy.blogspot.com
     
    http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_1681.html

    Oι κυρίες που τις βλέπουμε στην τηλεόραση να ζητούν την τηλεθέασή μας να είναι τόσο ....

    Περπατούσα βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, υποψιασμένη το πολύ- πολύ να πέσω πάνω σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, πανό και συνθήματα Αγανακτισμένων, για το αδιέξοδο της κατάστασης που ζούμε, όταν ξαφνικά κάπου εκεί στην οδό Βουκουρεστίου, συναντώ, δια ζώσης, όλο το μιντιο-διαφημιστικό τσίρκουλο. (όπως λέει και ο Πασκάλ Μπρυκνέρ).


    Τηλεοπτικές (ο Θεός να τις κάνει) σταρ, στην τρίχα βαμμένες και ντυμένες, «κουνάμενες συνάμενες», πάνω σε 12ποντες γόβες, με το χέρι αγκυλωμένο να κρατά προς επίδειξη στα μάτια των κοινών θνητών, την επώνυμη, ίσον με δύο μισθούς, τσάντα,  με τα φώτα των προβολέων ξοπίσω τους  να τις φωτίζουν μπας και φανεί λίγη λάμψη.

    Σαν περιφερόμενο μπουλούκι, εγχώριες ντίβες του ελληνικού θεάματος, έμπαιναν κι έβγαιναν, εκστασιασμένες και με χαμόγελο γνωστής οδοντόκρεμας, σε καταστήματα επώνυμων ρούχων, στρατευμένες στην υπηρεσία μιας χολερικής βλακείας που μιμείται ότι βλέπει χωρίς όμως να καταλαβαίνει ότι λόγω συνθηκών αλλά και αισθητικής, αυτά είναι για άλλα μέτρα κι άλλες εποχές.
    Στην αρχή δεν κατάλαβα. «Τι γίνεται εδώ μανδάμ;», ρώτησα, για να λάβω την απάντηση σε μισά Ελληνικά - μισά Αγγλικά.

    «Fashion night out»  μου εξήγησε μια ντεκαπαρισμένη χρυσομαλλούσα νεαρά δεν τη λες ακριβώς αλλά σάμπως και καταλαβαίνεις πια τις ηλικίες με όλα αυτά τα τσιτώματα στη μούρη; «Ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη σαν μεγάλη γιορτή, ένα party, κάτι σαν late night shopping. Μαγαζιά -μεγάλες αλυσίδες- παραμένουν ανοιχτά από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ.


    Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σ' αυτό το event, ψωνίζοντας από τα καταστήματα και απολαμβάνοντας εκλεκτές λιχουδιές, ακριβή σαμπάνια και δυνατή μουσική. Με αφορμή μάλιστα, αυτό το event, πολλά από τα καταστήματα κάνουν καλές προσφορές στα προϊόντα τους, ενώ κάποια άλλα προσφέρουν μέρος των εσόδων για φιλανθρωπικό σκοπό.»


    Απ! Νατο και το κερασάκι στην τούρτα. Όποτε ακούω φιλανθρωπικό σκοπό από αυτές τις κυρίες μουρχεται να γελάσω. Και γιατί πρέπει κυρία μου να αγοράσεις παπούτσια των 1200 ευρώ για να πάει μέρος των εσόδων για φιλανθρωπικό σκοπό και δεν δίνεις όλο το ποσό αθόρυβα εκεί που το χρειάζονται, αν θες να είσαι μεγάλη ψυχή;


    Στάθηκα λοιπόν με περιέργεια στην άκρη του δρόμου και χάζευα δεν μπορεί λεω, κάποιο λάθος θα έκανα, πως είναι δυνατόν το Σεπτέμβρη του 2011 με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, αυτές οι κυρίες που τις βλέπουμε στην τηλεόραση να ζητούν την τηλεθέασή μας να είναι τόσο τρεις λαλούν και δυο χορεύουν; Αυτές οι εκπρόσωποι της σημερινής τηλεοπτικής πραγματικότητας, μάνες οι περισσότερες με ανήλικα παιδιά, να γίνονται πρεσβευτές μιας εξωπραγματικής ευμάρειας, λες και δεν έχουν καταλάβει τίποτα!


    Μου αρέσουν πολύ οι γυναίκες, μου αρέσουν οι σικάτες καλοντυμένες γυναίκες, αλλά αντιπαθώ βαθύτατα να βλέπω οποιαδήποτε γυναίκα μεθυσμένη και ιδίως μεθυσμένη από την πρόσκαιρη ευτυχία που σου χαρίζει η άμεση απόκτηση καταναλωτικών αγαθών, εν μέσω, κιόλας, αυτής της ζοφερής αγριότητας του οικονομικού πολέμου που διανύουμε. Δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι και αυτά τα πρότυπα, συνέβαλαν στην υποθήκη του μέλλοντος των παιδιών μας; Αυτή η ψευδαίσθηση του δωρεάν πλούτου, η απληστία που ικανοποιήθηκε κυρίως επί πιστώσει, οδήγησαν την κοινωνία σε πλασματικές ανάγκες που έπρεπε οπωσδήποτε να καλύψει, μεταθέτοντας στο μέλλον την ώρα της πληρωμής.


    Ποτέ όμως κανένα μέλλον δεν είναι τόσο μακρινό και η ώρα της αληθινής πληρωμής, έφθασε με την  πολύ άγρια μορφή εξώδικων, κυρώσεων, δικαστικών κλητήρων, ανεργίας. Δεν μπορούν τουλάχιστον να καθίσουν σπίτια τους συμμετέχοντας έστω και συμβολικά στην αγωνία και τη μελαγχολία χιλιάδων νοικοκυριών, αυτών που θα ζητήσουν σε λίγο που αρχίζουν οι εκπομπές τους να τις προτιμήσουν; Είναι ανάγκη να κυκλοφορούν προκλητικά και να κάνουν δηλώσεις για τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούν;


    Ανατρέξτε στα σχετικά κοσμικά ρεπορτάζ και δείτε ποιες είναι αυτές οι κυρίες, γιατί κάποια στιγμή όλοι πρέπει να μπουν στη θέση που τους αξίζει.
    Στην τελική, αυτό το καλοκαίρι «έφυγαν» πολλά γιαούρτια και όχι πάντα στις μούρες πολιτικών.

    Ίνας Ταράντου
    protagon 
     
    http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/o_9951.html

    Η κυβέρνηση ομολογεί στάση πληρωμών...;

    Την ουσιαστική στάση πληρωμών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία, ομολογεί η κυβέρνηση με εγκύκλιο που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Η εγκύκλιος καλεί τις διοικήσεις να ξεπουλήσουν ότι έχουν προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους. Τους ζητά δηλαδή να πουλήσουν άμεσα ομόλογα, μετοχές ή ακίνητα και να βγάλουν τις καταθέσεις τους και μ’ αυτά να πληρώσουν χρέη, εφάπαξ, συντάξεις, προμήθειες κ.λπ.

    Ομολογεί στην ουσία το κράτος ότι δεν μπορεί να δώσει άλλα λεφτά σε ταμεία και νοσοκομεία και καλό είναι να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Τους ζητά να καταγράψουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους και τις οφειλές που δεν έχουν πληρώσει καθώς και να προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών αλλάζοντας ακόμη και τους φετινούς προϋπολογισμούς τους.

    Το έλασσον ερώτημα που δημιουργείται είναι σε τι τιμές καλούνται να πουλήσουν τα ταμεία τα ομόλογα και τις μετοχές που διαθέτουν ή τα ακίνητά τους; Με την αγορά να είναι διαλυμένη, πόσα χρήματα θα εισπράξουν και για πόσο θα τα βγάλουν πέρα; Είναι π.χ. δυνατόν για το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων να ξεπουλήσει ότι έχει και να πληρώσει μ’ αυτά το εφάπαξ χιλιάδων εργαζόμενων που φεύγουν; Μόνο την περασμένη εβδομάδα αποχώρησαν από το δημόσιο τομέα 8,5 χιλιάδες εργαζόμενοι και συνολικά πάνω από 50.000 θα έχουν φύγει όλο το 2011. Οτι μετοχές ή ακίνητα και να πουλήσουν δεν εξοφλούν με τίποτε τα χρέη τους.

    Ομοίως και τα νοσοκομεία που χρωστάνε σε προμηθευτές, φαρμακοβιομηχανίες κ.λπ.

    Από την άλλη, θα πρέπει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με ταμεία και νοσοκομεία που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία; Θα μείνουν χωρίς βοήθεια και θα καταρρεύσουν;

    Και στο μείζον ερώτημα, πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, ποιό πράσινο τρωτικό πρέπει να απαντήσει; Μήπως πρέπει να θυμηθούμε τον κύριο Σημίτη (γιατί έχει εξαφανιστεί; μήπως δεν βρίσκεται καν στην Ελλάδα;) και το Χρηματιστήριο, στο οποίο οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και οι ΔΕΚΟ εξαναγκαζόντουσαν να παίζουν τα χρήματα - ιδρώτα των πολιτών, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις; Και τί έγιναν εκείνα τα χρήματα; Σε ποιές τσέπες κατέληξαν και με ευθύνη τίνος; Ή μήπως δεν πρέπει να θυμόμαστε πως υπήρξε έκθεση σε κίνδυνο (που σήμερα χτυπάει την πόρτα των ασφαλιστικών ταμείων και τα απειλεί με κλείσιμο και φυσικά εκατομμύρια αγωγές ασφαλισμένων) με πολιτικές εντολές και εκτελεστές κομματικούς εγκάθετους του ΠΑΣΟΚ; Μήπως ο πρώτος που πρέπει να καθήσει στο σκαμνί και να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη, είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης;


     
    http://logioshermes.blogspot.com/2011/09/blog-post_5541.html

    Στριμωγμένη η Άγκυρα ομολογεί αδυναμία επέμβασης στο Οικόπεδο 12

    Σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό αδιέξοδο φαίνεται ότι έχει περιέλθει η Τουρκία και η τουρκική κυβέρνηση με τους "τσαμπουκάδες" στην ανατολική Μεσόγειο και αυτό αναφύεται ανάγλυφα σε σειρά στοιχείων που έχουν διαρρεύσει αναφορικά με την προσπάθειά της να μεταπείσει τις ΗΠΑ και να τις αναγκάσει να αλλάξουν στάση στο θέμα των γεωτρήσεων.



    Σύμφωνα με την εφημερίδα της εφημερίδας "Σαμπάχ" όταν οι ΗΠΑ ζήτησαν πριν μία εβδομάδα να μάθουν από την Διεύθυνση Θαλάσσιων Ζητημάτων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αν η Τουρκία προτίθεται να επέμβει και η απάντηση ήταν αρνητική.


    Ακολούθως οι ΗΠΑ έθεσαν το ίδιο ερώτημα και σε άλλες διευθύνσεις του τουρκικού κράτους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «Σε συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα υπό το συντονισμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών διαπιστώθηκε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στις περιοχές, όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες η Κυπριακή Δημοκρατία, ξεπερνούν τα 15 τρισ. κυβικά μέτρα, κάτι που μεταφράζεται στο ποσό των 2,19 τρισ. δολαρίων (με τιμή 146 δολάρια/1000 κυβικά μέτρα φυσικό αέριο, σε ευρώ η αξίαξ επερνά τα 1,6 τρισ ευρώ)».


    Πάντως σύμφωνα με την Σαμπάχ το θέμα θα συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τον προσεχή Οκτώβριο. Σε γενικές γραμμές ο συντάκτης του άρθρου ισχυρίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για τους ενεργειακούς πόρους στην Αν Μεσόγειο και ότι το Γενικό Επιτελείο ζήτησε το 2010 την γνώμη των ακαδημαϊκών αν τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής αξίζουν τόσο ώστε να ληφθεί υπόψη το ρίσκο πολέμου.


    Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η απάντηση των ακαδημαϊκών ήταν θετική, με αποτέλεσμα το Επιτελείο να αρχίζει να συντάσσει λεπτομερείς εκθέσεις. Στα επίσημα σημειώματα της Άγκυρας που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρονται τα εξής: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε άμεση επαφή με την Ελλάδα. Ακολουθεί μία πολιτική που θα φυλακίσει στον κόλπο της Αττάλειας την Τουρκία η οποία διαθέτει τις μεγαλύτερες ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο.


    Αρχικά, το 2003 υπέγραψε με την Αίγυπτο, το 2007 με το Λίβανο και αμέσως μετά το επεισόδιο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010 με το Ισραήλ, συμφωνίες οριοθέτησης. Το 2004, είχε οριοθετήσει μονομερώς την δήθεν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της, με τρόπο που συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της "ΤΔΒΚ"».


    Επιπλέον αναφέρει η Σαμπάχ, «έτσι όπως έχει υπολογιστεί από την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή πλευρά, η ΑΟΖ που αντιστοιχεί στην Τουρκία έχει έκταση μόνο 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ οι εκτάσεις 71.000 και 33.000 τετραγωνικών που υπολείπονται από τη συνολική έκταση των 145.000 τετραγωνικών μοιράστηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Εάν η Τουρκία δεν ελέγχει την υφαλοκρηπίδα αυτή έκτασης 145.000 τετραγωνικών, αυτό σημαίνει ότι δεν ελέγχει το ένα τρίτο των θαλασσών της και του πλούτου που υπάρχει σε αυτές».


    Στα συμπεράσματα σημειώνεται τέλος, ότι «σε περίπτωση που δεν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της δήθεν ΑΟΖ της ελληνοκυπριακής πλευράς που έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, τότε πολύ σύντομα, προς τα τέλη του 2011, η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να καταβάλει διεθνή προσπάθεια με σκοπό να αποκτήσει το δικαίωμα γεώτρησης και στα υπόλοιπα οικόπεδα». «Συνεπώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οδεύουμε ολοταχώς προς ένα σημείο καμπής όπου θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα της Τουρκίας».


    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    "Οικόπεδο 12" Πρώτη αναμέτρηση ισραηλινών & τουρκικών F-16 στο "Οικόπεδο 12"


    Image
     
    Ισραηλινά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν σήμερα αρκετά κοντά για τα δεδομένα αεροπορικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε απόσταση βολής βλήματος AIM-120 AMRAAM που και οι δύο χρησιμοποιούν, περίπου 70 μίλια τα μεν από τα δε, καθώς η μεν τουρκική Αεροπορία συμμετείχε σε ΤASMO στην περιοχή κοντά στην εξέδρα της γεώτρησης (50 μίλια), τα δε ισραηλινά F-16 βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 20 μιλίων από αυτή προτατεύοντας τις εργασίες. 'Ηταν η πρώτη φορά που ισραηλινά και τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν τα μεν στα ραντάρ των δε.
    Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν εναέρια τάνκερ KC-135 για να φτάσουν μέχρι την θαλάσσια περιοχή του Οικοπέδου 12, ενώ τα ισραηλινα μαχητικά επικοινωνούσαν με Link με τα UAV που περιπολούν γύρω από την εξέδρα, ενώ είχαν και την υποστήριξη αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου.
    Από πλευράς Τούρκων στην άσκηση πήραν μέρος μία κορβέτα Α69 που ήδη προϋπήρχε στην περιοχή, μία φρεγάτα O.H.Perry και οκτώ F-16. Ασκήθηκαν για δύο ώρες σε διάφορα σενάρια με έμφαση στο σενάριο προσβολής των σκαφών επιφανείας από μαχητικά αεροσκάφη και αποχώρησαν ... ησύχως!


    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Άγκυρα: "Θα απαντήσουμε στους Έλληνες"

    Απειλών συνέχεια από τη Τουρκία. Τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.“Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει έρευνες μέσω κάποιων συμμαχιών, τότε και η Τουρκία οπωσδήποτε θα δώσει την απάντησή της”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σχολιάζοντας τη δήλωση... της Χίλαρι Κλίντον μετά τη χθεσινή συνάντησή της στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι είναι λογική η αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

    “Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς”, παρατήρησε ο κ. Αρίντς, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ότι η απάντηση της Αγκυρας μπορεί να δοθεί και εντός της εβδομάδας.

    Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως οι εργασίες αυτές θα υποστηριχθούν από την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό. «Δεν πρόκειται για μπλόφα. Πρόκειται για δικαιώματα και δυνατότητες της Τουρκίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν θα διστάσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει και η Τουρκία και όλος ο κόσμος», διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

    Ο Ερντογάν ανεβάζει τα ποσοστά του με τον εθνικισμό
    ΤΟ ΑΚP ξεπερνά το 50%


    Οσο ανεβάζει τους Εθνικιστικούς του τόνους τόσο μεγαλώνει η στήριξη των τούρκων ψηφοφόρων στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων SDE το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), 3 μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές στης Τουρκίας εμφανίζεται να αυξάνει το ποσοστό του κατά 4.8%. Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 54.7% των τούρκων δηλώνει ότι θα ψήφιζες ΑΚP. To κυβερνών κόμμα στις εκλογές της 12ης Ιουνίου είχε λάβει το 49.9% των ψήφων.

    Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πτώση στη στήριξη που λαμβάνει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα(CHP) με 24.8%, στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει το 25.5% των ψήφων.

    Οι εθνικιστικές «κορώνες» του Ερντογάν, φαίνεται πως προκαλούν προβλήματα στο Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) που βλέπει τους ψηφοφόρους του να προτιμούν το ΑKP. Κατά 2.2% υποχωρεί το ποσοστό του στο 11.8%



    Αρνητική απάντηση της Άγκυρας σε ερώτημα της Ουάσιγκτον αν θα επέμβει στις έρευνες της Κύπρου

    "Όχι" ήταν η απάντηση της Άγκυρας σε ερώτημα της Ουάσιγκτον πριν από μια εβδομάδα για το αν η Τουρκία προτίθεται να επέμβει στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ" και κάνει λόγο για επίσημες εκθέσεις και σημειώματα στην Άγκυρα που κάνουν λόγο για "πολύ σοβαρή κατάσταση".

    Η "Σαμπάχ" αναφέρει ότι "σε συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα υπό το συντονισμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών διαπιστώθηκε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στις περιοχές, όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες η Κυπριακή Δημοκρατία, ξεπερνούν τα 15 τρισ. κυβικά μέτρα, πράγμα που χρηματικά μεταφράζεται στο ποσό των 7 τρισ. δολαρίων". Το θέμα θα συζητηθεί, γράφει η εφημερίδα, στην τακτική συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τον προσεχή Οκτώβριο.

    Σύμφωνα με τη "Σαμπάχ" "η έλλειψη επαρκών μελετών στο θέμα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ήταν κάτι που διατυπώθηκε ως αυτοκριτική στην κορυφή του κράτους" και ότι "η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης έγινε εκ μέρους του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, το οποίο κάλεσε το 2010 ακαδημαϊκούς στο επιτελείο, για να απευθύνει το ερώτημα αν τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο αξίζουν να ληφθεί υπόψη το ρίσκο πολέμου". Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απάντηση των ακαδημαϊκών ήταν θετική, με αποτέλεσμα το επιτελείο να αρχίζει να συντάσσει λεπτομερείς εκθέσεις.

    Η "Σαμπάχ" αναφέρει επίσης ότι με δεδομένη την κρίση γύρω από τις έρευνες, "την προηγούμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ απηύθυναν προς την Τουρκία ένα σημαντικό ερώτημα". Πιο συγκεκριμένα, "οι ΗΠΑ ρώτησαν στη Διεύθυνση Θαλάσσιων Ζητημάτων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αν η Τουρκία προτίθεται να επέμβει, αλλά δεν αρκέστηκαν από την απάντηση "όχι" που έλαβαν και απηύθυναν το ίδιο ερώτημα και σε άλλες διευθύνσεις του τουρκικού κράτους".

    Σύμφωνα με τη "Σαμπάχ" στα σχετικά επίσημα σημειώματα της Άγκυρας σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρονται τα εξής: "Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε άμεση επαφή με την Ελλάδα. Ακολουθεί μία πολιτική που θα φυλακίσει στον κόλπο της Αττάλειας την Τουρκία η οποία διαθέτει τις μεγαλύτερες ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο. Αρχικά, το 2003 υπέγραψε με την Αίγυπτο, το 2007 με το Λίβανο και αμέσως μετά το επεισόδιο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010 με το Ισραήλ, συμφωνίες οριοθέτησης. Το 2004, είχε οριοθετήσει μονομερώς την δήθεν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της, με τρόπο που συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ".

    Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται επίσης ότι "έτσι όπως έχει υπολογιστεί από την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή πλευρά, η ΑΟΖ που αντιστοιχεί στην Τουρκία έχει έκταση μόνο 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ οι εκτάσεις 71.000 και 33.000 τετραγωνικών που υπολείπονται από τη συνολική έκταση των 145.000 τετραγωνικών μοιράστηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Εάν η Τουρκία δεν ελέγχει την υφαλοκρηπίδα αυτή έκτασης 145.000 τετραγωνικών, αυτό σημαίνει ότι δεν ελέγχει το ένα τρίτο των θαλασσών της και του πλούτου που υπάρχει σε αυτές".

    Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται ότι "σε περίπτωση που δεν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της δήθεν ΑΟΖ της Ελληνοκυπριακής πλευράς που έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, τότε πολύ σύντομα, προς τα τέλη του 2011, η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να καταβάλλει διεθνή προσπάθεια με σκοπό να αποκτήσει το δικαίωμα γεώτρησης και στα υπόλοιπα οικόπεδα. Συνεπώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οδεύουμε ολοταχώς προς ένα σημείο καμπής όπου θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα της Τουρκίας".
    Πηγη

    http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_8807.html

    Αναβλήθηκε η δίκη των Ο.Υ.Κ

    Τις κρίσιμες αυτές ώρες για την Ελλάδα μας που χρειάζεται την Εθνική ομοψυχία, μετά τις απειλές της Τουρκιάς για την ΑΟΖ αλλά και για το χάλι της οικονομίας, οι θιασώτες της πολιτικής κάνουν και πάλι το θαύμα τους...

    Οι Άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που αναφώνησαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα τελικά θα περιμένουν κ άλλο αφού αποφασίστηκε να αναβληθεί η δίκη τους για τις....
    16 Δεκεμβρίου...

    Από το πρωί είχαν την στήριξη όσων μπόρεσαν να βρίσκονται δίπλα τους...( περίπου 100 άτομα) και φυσικά όλων των Ελλήνων...απλά αυτή η απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα στην επόμενη δίκη αντί για 100 να είναι 1000 Έλληνες υποστηρικτές πατριώτες δίπλα στα παλικάρια μας που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα "κάποιων"...!!!

    Για το pireasnws.gr

    Σταύρος Λιλόγλου

    Φοβίες και πραγματικότητα!

    Νίκος Λυγερός

    Όλο και περισσότεροι προσπαθούν να προκαλέσουν φοβίες στο λαό μας, θεωρώντας ότι είναι ευάλωτος και ότι είναι πρόσφορο το έδαφος.
    Μόνο που η χώρα μας δεν είναι μόνο χώρος όπου ο καθένας μπορεί να έχει όποιες απαιτήσεις θέλει. Μόνο που ο λαός μας έχει ζήσει και ξεπεράσει χειρότερα κι έχει αποδείξει την αξία του σε κρίσιμες καταστάσεις.
    Κατά συνέπεια, οι φοβίες αγγίζουν περισσότερο αυτούς που θέλουν να μας τις....
    προκαλέσουν, διότι τόσα χρόνια ραγιαδισμού δεν κατάφεραν να καταστρέψουν την πατρίδα μας, διότι οι νέοι πασάδες δεν είναι παρά εκφυλισμένες περιπτώσεις που δεν αγγίζουν την πραγματικότητα.
    Και τώρα που υπάρχει το πλαίσιο της ΑΟΖ με τη δυναμική του, φοβούνται ακόμα περισσότερο!
    Ακόμα και αν υπάρχουν δυσκολίες, ποτέ ο ελληνισμός δεν έκανε τόσο σημαντικά βήματα στον τομέα του Δίκαιου της Θάλασσας. Ποτέ το Αιγαίο δεν έδειξε τόσο ξεκάθαρα τις δυνατότητες που προσφέρει στην πατρίδα μας. Και όλα τα λόγια περί στρατηγικού βάθους και νεοοθωμανισμού φαίνονται πολύ μεγάλα μπροστά στις λεγόμενες μικρές πράξεις.
    Κι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, πρέπει να αποδεχθούν ότι έχει μεγάλα προβλήματα με μικρούς παίκτες. Την ενοχλούν οντότητες, όπως είναι το Καστελλόριζο και η Κύπρος και δεν μπορεί ν’ αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Δείχνει τη δύναμή της με τα διάφορα Casus Belli που εκδίδει αλλά στην πράξη έχει αληθινά προβλήματα που δεν μπορεί να αποφύγει.
    Τόσα χρόνια προσπάθησε να πείσει τους δικούς της ότι η Κύπρος δεν υπάρχει ως κρατική οντότητα αλλά η τελευταία έγινε και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόσα χρόνια παρουσιάζεται ως κυριαρχία της Ανατολικής Μεσογείου κι όμως ένα μικρό κράτος σαν το Ισραήλ την έβαλε στη θέση της.
    Τώρα με την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας της Κύπρου και του Ισραήλ όσον αφορά στην ΑΟΖ, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αποδεχθεί ότι αυτά τα μικρά κράτη έχουν υψηλή στρατηγική. Προσπαθεί τώρα να μας πείσει με τις προκλήσεις της παρουσιάζοντάς τις με ακραίο τρόπο, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι μάταια προσπαθεί να κινηθεί στο πλαίσιο της ΑΟΖ.
    Αν είχαμε εφαρμόσει την πρωτοποριακή σκέψη του καθηγητή Καρυώτη, οι θέσεις μας θα ήταν ακόμα πιο ισχυρές. Σε κάθε περίπτωση η δυναμική της ΑΟΖ προβληματίζει σοβαρά την Τουρκία που δεν ξέρει πια πώς να κρύψει στους δικούς της ότι δεν ελέγχει την κατάσταση λόγω της συμμετοχής ξένων εταιριών που δεν λογαριάζουν τις παραστάσεις της. Δυσκολεύει ακόμα και τους ραγιάδες της που πρέπει να αποδεχθούν την ανικανότητά της να διαχειριστεί στρατηγικά το θέμα.
    Τώρα που η πραγματικότητα δείχνει πόσο εύθραυστος είναι ο γυάλινος πύργος της, έχει τη μεγαλύτερη δυσκολία να πείσει ακόμα και τους συμμάχους της ότι μπορεί να θεωρηθεί μια πραγματική περιφερειακή δύναμη.

    http://utidanos.blogspot.com/
     
    http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_4535.html

    Πρόκληση Τούρκων ανοιχτά της Κύπρου.Έκαναν παράνομα άσκηση.

    Οι λεονταρισμοί Ερντογάν συνεχίζονται! Μετά από το νέο αμερικανικό χαστούκι χθες στη Νέα Υόρκη η εκνευρισμένη Αγκυρα προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση.


    Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ενημέρωνε ότι θα έκανε αεροναυτική άσκηση νότια της Κύπρου και εντός του FIR Λευκωσίας. Η ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε αλλά η Άγκυρα αγνοώντας κάθε έννοια νομιμότητας ,εστειλε μια κορβέτα,μία φρεγάτα και οκτώ F-16 στη περιοχή.



    Επί δύο ώρες εκτελούσαν ασκήσεις και μετά αποχώρησαν. Πόσο κοντά έφθασαν στην εξέδρα της Noble Energy; 50 ναυτικά μίλια! Δεν τόλμησαν να κάνουν τίποτα παραπάνω. Γι΄ αυτό και μιλάμε για λεονταρισμούς.


    Χθες στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος ΥΠΕΞ πήρε το μήνυμα από τη Χίλαρι Κλίντον και ήταν απογοητευτικό:"Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες",επανέλαβε ορθά,κοφτά η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.


    Μετά απ΄ αυτό είχαμε τη σπασμωδική αντίδραση της Άγκυρας με την αεροναυτική συνεργασία νότια της Κύπρου.
    onalert.gr

    Οι ''Ελληνο-Ορόδοξοι'' Χριστιανοί ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τον Τουρκο-Μωαμεθανισμό στην Ελλάδα.

    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ''ΕΛΛΗΝΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ'' ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΕΡΓΑΛΕΙΟ'' ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙ 400 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΧΘΡΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ Τ' ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΕZELΟ-ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ EZEL ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΡΑΒΒΙΝΟ-ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΣΑΣ.....

     ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ ΧΡΙΣΤΟ-ΡΩΜΗΟΙ


    Ακολουθεί διδακτικό βίντεο από την εκπομπή του προέδρου των "Βετεράνων Κύπρου 1974", στις 11.15 το πρωΐ της Πέμπτης 8 Σεπτέμβρη 2011 στο κανάλι "Blue-Sky": Βγαίνει ξαφνικά στο τηλέφωνο μιά κυρία Αριάδνη από την Κυψέλη, και καταγγέλλει το εξής συνταρακτικό: Οι εκκλησίες τελειώνουν γρηγορώτερα τους εσπερινούς, διότι οι χριστιανές κυρίες θέλουν να προλάβουν να δούνε τα τούρκικα σήριαλ που προβάλλουν μετά μανίας ο "Αντέννα" (Του γνωστού Εβραίου Μίνωα Κυριακού) και ο "Άλφα"! (Των αγαπημενων μας Γερμανών που δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να κοροιδέψουν την Ελλάδα μας χτυπώντας κυρίως στις αρχαιότητες μας, οι οποίες για μας δεν είναι απλως αρχαιότητες, ΑΛΛΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ).
    Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα της Ορθοδοξίας: Έκανε τις Ελληνίδες τουρκόψυχες, να αισθάνονται περισσότερο φιλότουρκες παρά φιλοευρωπαίες. Είναι αυτό ακριβώς που έλεγε ο Τουρκόψυχος Πρωθυπουργός του Κ. Παλαιολόγου, Λουκάς Νοταράς: 
    «Κρειτότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη Πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν».
    Μιά ζωή προδότες της Πατρίδος οι Χριστιανοί...
     

    Οι Τούρκοι στήνουν «προσυμφωνημένο» θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο;

    Το τρίπτυχο οικονομική, πολιτικό και διπλωματική αστάθεια «πέτυχε» η Ελλάδα, την πιο κρίσιμη στιγμή στην νεότερη ιστορία της!
    Η χρονική στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με...
    επίκεντρο την οικονομία της, ενώ ανοίγει να διαφαίνεται και πάλι διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία, με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών εντοπισμού φυσικού αερίου από την Κύπρο, στο οικόπεδο “12″ της ΑΟΖ της, στα σύνορα με το Ισραήλ.

    Σήμερα η ΕΕ απηύθηνε έκκληση στην Τουρκία να σταματήσει τις απειλές στη διαφωνία για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου με την Κύπρο, χώρα-μέλος της ΕΕ η κυβέρνηση της οποίας δεν αναγνωρίζεται από την Άγκυρα. Με στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο απειλεί η Τουρκία, εντείνοντας την προκλητική στάση της.
    Πώς θα βγουν οι Έλληνες στους δρόμους για τα νέα σκληρά μέτρα, υπό την απειλή της Τουρκίας να πραγματοποιήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο;
    Ο Γ. Παπανδρέου ακύρωσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, για να επιστρέψει στην Ελλάδα, ενόψει της διπλωματικής κρίσης που διαφαίνεται ότι θα ξεσπάσει. Αυτή ήταν η “επίσημη παρασκηνιακή αιτιολογία” της ακύρωσης. (Έχουμε ξαναπεί ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου δεν έχει διπλωματικό άσυλο!)
    Διαβάστε τι έχει γράψει το ΟΛΥΜΠΙΑ από τον Ιούνιο του 2011, για τις κινήσεις που κάνει η Τουρκία.
    Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται για μια ακόμα φορά, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά άκρως μεθοδευμένα.
    Ήρθε λοιπόν η ώρα, η Τουρκία να απειλήσει την Κύπρο, θέτοντας την Ελλάδα σε «κόκκινο συναγερμό».
    Κι εμείς ρωτάμε: πώς θα βγουν οι Έλληνες στους δρόμους όταν θα ανακοινωθούν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ακόμα και αν «σκάσει» εσωτερική στάση πληρωμών, υπό την απειλή της Τουρκίας να πραγματοποιήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, λόγω Κύπρου!
    http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_3959.html

    Όλοι, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011, έξω από το Ναυτοδικείο Πειραιά για να συμπαρασταθούμε στα διοκούμενα μέλη των ΟΥΚ

    Σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά, παραπέμπονται στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 μετά από δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) Παναγιώτη Δημητρά, οι 39 άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που αναφώνησαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου ο Παναγιώτης Δημητράς υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι).
    Το ερωτηματικό που προκύπτει άμεσα από.....
    αυτή την μήνυση είναι ποιοι είναι οι εκπρόσωποι των Εθνικών Ομάδων που προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ανδρών των ΟΥΚ του Λιμενικού και για ποιο λόγο ο Παναγιώτης Δημητράς εκπροσωπεί τις ομάδες αυτές ; Με απλά λόγια οι πολίτες του γειτονικού κράτους της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας που ζούν στην Ελλάδα ζήτησαν από το Δημητρά να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους τους ;
    Επιπλέον από όσο είναι γνωστό σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του
    Παρατηρητηρίου το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) δημιουργήθηκε όπως αναφέρει "ως το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ομάδας για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων τον Ιανουάριο του 1992.
    Τα μέλη της ίδρυσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στα τέλη του 1992, ύστερα από παρότρυνση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IHF). Ένα χρόνο αργότερα, το Δεκέμβριο του 1993, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας δέχθηκε το ΕΠΣΕ ως Ελληνική Εθνική Επιτροπή με καθεστώς παρατηρητή.
    Το Νοέμβριο του 1994, η Γενική Συνέλευση έδωσε στο ΕΠΣΕ την ιδιότητα του πλήρους μέλους. Τον Απρίλη του 1998, το ΕΠΣΕ επίσης έγινε μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ανταλλαγής Πληροφοριών για Θέματα Ελευθερίας της Έκφρασης (IFEX). Το 1997 το ΕΠΣΕ και η ΕΟΔΜ συνίδρυσαν το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τις Μειονότητες στην Ευρώπη - Νοτιανατολική Ευρώπη (CEDIME-SE), το οποίο υπήρξε το 2000 συνιδρυτής του Κονσόρτιουμ Πηγών Πληροφοριών για Μειονότητες (COMIR).
    Το 2000, το ΕΠΣΕ έγινε μέλος του Ευρω-Μεσογειακού Δικτύου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (EMHRN) και της Οργάνωσης ΜΜΕ Νοτιανατολκής Ευρώπης (SEEMO).
    Το 1994 το ΕΠΣΕ ξεκίνησε την εκπόνηση λεπτομερών εκθέσεων για όλες τις εθνικές, εθνογλωσσικές και τις μεγαλύτερες θρησκευτικές μειονοτικές κοινότητες στην Ελλάδα, (Μακεδόνες και Τούρκοι, Αρβανίτες, Πομάκοι και Βλάχοι, Καθολικοί, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Προτεστάντες και Νέα Θρησκευτικά Κινήματα), καθώς και για τις ελληνικές μειονότητες σε Αλβανία και Τουρκία και για τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα.
    Εκτός από τη συνήθη παρακολούθηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικών που σχετίζονται με αυτά και εκτός από την έκδοση δελτίων τύπου (ξεχωριστά ή μαζί με άλλες ΜΚΟ) και την εποπτεία των ελληνικών και βαλκανικών ΜΜΕ σε ότι αφορά τα στερεότυπα και τη ρητορική του μίσους, το ΕΠΣΕ εγκαινίασε το 1997 ένα γραφείο Ρομά σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά."
    Όπως φαίνεται από αυτή την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου πρώτα από όλα τα στελέχη του αναγνωρίζουν την ύπαρξη «Μακεδόνων» όπως αναφέρουν στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ουσιαστικά ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της διαφοράς που έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και της αλυτρωτικής πολιτικής της ΠΓΔΜ, αγνοώντας φυσικά την ιστορική αλήθεια που και ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ είχε ξεκαθαρίσει ότι δηλαδή ο λαός του είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες.
    Δεύτερον τα στελέχη του Παρατηρητηρίου αναγνωρίζουν την ύπαρξη Τούρκων στην Ελλάδα ως μειονότητα, τη στιγμή που η Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρεται στην ύπαρξη θρησκευτικής μειονότητας στην Ελλάδα, την μουσουλμανική και όχι κάποια εθνική. Η τροποποίηση της προαναφερθείσας Συνθήκης, ώστε η μειονότητα να χαρακτηριστεί από θρησκευτική σε εθνική, αποτελεί πάγια πολιτική της Τουρκίας εδώ και αρκετές δεκαετίες, την οποία όπως φαίνεται «υιοθετεί» και το Παρατηρητήριο.
    Τρίτον στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου αναφέρονται ως μέρος της αποστολής του η παρακολούθηση ων δικαιωμάτων και η σύνταξη μελετών για τους Πομάκους στην Ελλάδα καθώς και για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και στην Αλβανία.
    Με λύπη διαπιστώνει κανείς ότι το ΕΠΣΕ ενώ δείχνει ένα ιδιαίτερο ζήλο για την προβολή των προβλημάτων των Ρομά, των «Μακεδόνων», των «Τούρκων», των μεταναστών στην Ελλάδα, αγνοεί τα προβλήματα που οι Πομάκοι στην Θράκη βιώνουν καθημερινά από τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους.
    Αγνοεί την χειραγώγηση και την ψυχολογικό εξαναγκασμό που δέχονται οι Πομάκοι για να απαρνηθούν την ταυτότητας τους, οι οποίοι το μόνο που ζητούν είναι να έχουν τα παιδιά τους την ίδια παιδεία και τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή που έχουν και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες και όχι αυτή που το τουρκικό προξενείο επιθυμεί.
    Με λύπη ο αναγνώστης των ανακοινώσεων του ΕΠΣΕ βλέπει ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Τουρκίας, ούτε καν για τους βανδαλισμούς για παράδειγμα στο ελληνoορθόδοξο νεκροταφείο της Ίμβρου που έλαβαν χώρα στις 29 Οκτωβρίου του 2010.
    Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για το σχέδιο της δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη που αποκαλύφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την τουρκική Αστυνομία και φυσικά καμία αντίδραση για το σχέδιο «Κλωβός» το οποίο περιελάμβανε επιθέσεις κατά των μη μουσουλμάνων της Κωνσταντινούπολης.
    Το αποκορύφωμα δε της αδιαφορίας του ΕΠΣΕ για την αποστολή που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει είναι η πλήρη απουσία οποιασδήποτε ανακοίνωσης για την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα ο οποίος σκοτώθηκε από θερμοκέφαλους εθνικιστές Αλβανούς (προφανώς για το Παρατηρητήριο μόνο οι Έλληνες είναι εθνικιστές) επειδή μιλούσε Ελληνικά.
    Ίσως τελικά ο Παναγιώτης Δημητράς και οι συνεργάτες του στο ΕΠΣΕ να έβγαζαν μία ανακοίνωση για τον άτυχο και ήρωα Αριστοτέλη Γκούμα αν το θύμα ονομαζόταν διαφορετικά και ομιλούσε μία άλλη γλώσσα αντί για ελληνικά.


    Πηγή anti-ntp.blogspot.com
     
    http://greeknation.blogspot.com/2011/09/20-2011.html

    Η ΠΑΣΚ καταγγέλει την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!


    Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων, το κορυφαίο συλλογικό όργανο της παράταξης, που αποτελείται από τα εκλεγμένα μέλη της στη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από τους Προέδρους ή τους εκπροσώπους της παράταξης στις Ομοσπονδίες, ή στα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεδρίασε στην οδό Ιπποκράτους 22 και συζήτησε διεξοδικά την ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης και της Τρόικα κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο που κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου και του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

    Η ΠΑΣΚ – Δ.Υ. αποφάσισε ομόφωνα ότι καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Θεωρεί ότι αποτελούν τη θλιβερή συνέχεια παλαιότερων δηλώσεων του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, που κεντρικό στόχο έχουν τη μετατόπιση των κυβερνητικών ευθυνών στις πλάτες των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες της χώρας και αποπνέουν μια ακραία αυταρχική έως και αντιδημοκρατική νοοτροπία.

    Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές του μνημονίου που έχουν σαρώσει δεκάδες χώρες ισοπεδώνοντας τους αντίστοιχους λαούς σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία σαράντα χρόνια, πολιτικές που υπηρετούν με πάθος τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη - και όχι μόνο – έχουν σαν κεντρικό στόχο τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα, την κατάργηση της υποχρέωσης του Κράτους να παρέχει κοινωνικά αγαθά και την τελική εκχώρηση του συγκεκριμένου τομέα στις ανεξέλεγκτες δυνάμεις των αγορών.

    Στην επέλαση της βαρβαρότητας που βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο ο λαός μας, τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη αντί να επιλέξουν το ρόλο του υπερασπιστή των δικαιωμάτων του, αποφάσισαν να επενδύσουν στο ρόλο του απολογητή της Τρόικα. Ας μην ξεχνούν όμως ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αντιπαρατάχθηκαν άοπλοι στις σιδερόφρακτες ορδές του Χίτλερ και ακύρωσαν τις πολιτικές του. Έχουν και νου και κρίση.

    Είναι βέβαιο ότι η συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις, η διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, η πρωτοφανής φορολογική λαίλαπα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η αμφισβήτηση της μονιμότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο, η παραποίηση των αποτελεσμάτων μιας απογραφής που η ίδια η Κυβέρνηση πραγματοποίησε, ενώ είναι βέβαιο ότι ο συνολικό αριθμός τους δεν υπερβαίνει τις 400.000, η σύνδεση των αμοιβών με τη με την απόδοση των εργαζομένων με ευνοιοκρατικά κριτήρια και η μετά από ολόκληρες δεκαετίες αναίρεση της συμμετοχής των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν, δεν υπηρετούν τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του.

    Υπηρετούν πολιτικές στοχεύσεις που υπακούουν στο δόγμα του ΣΟΚ με στρατηγικό στόχο την πλήρη ανατροπή των ταξικών συσχετισμών της ελληνικής κοινωνίας.

    Στις δραματικές συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά για τον ελληνικό λαό η παράταξή μας είναι αποφασισμένη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα ανατρέψουμε τα σχέδια των αγορών αλλά και των ντόπιων υποστηρικτών τους.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ-ΔΥ

    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΛΕΛΕΣ

    http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_4538.html
    Next previous home

    Αναζήτηση στο ιστολόγιο

    -------\ KRYON IN HELLENIC /-------

    -------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
    Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

    ------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

    ------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
    Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

    Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

    free counters