Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο Άγιος (illuminati) Δημήτριος... στην Πόλη.

Ξηροκρήνη-Kuruçeşme, εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.



Ο ναός του Αγίου Δημητρίου είναι χτισμένος πάνω στα ερείπια του αρχαίου ιερού (κλασικά) της θεάς Δήμητρας ή ίσως και της Ίσιδος και χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα.

Ακολουθώντας την στοά,φτάνεις στο σημείο απ`όπου το νέρο αναβλύζει από τον βράχο.
Όταν εισέλθει κανείς στην στοά,πραγματικά εισέρχεται σε άλλη διάσταση (!)





Όπως θα παρατηρήσετε στο πάνω μέρος της φωτογραφίας υπάρχει ο πανεπόπτης οφθαλμός μέσα στην πυραμίδα, σύμβολο των ιλλουμινάτων (NWO). 


Όπως βλέπετε το θράσος των μασόνων είναι τέτοιο που όχι μόνο καπηλεύονται την ενέργεια του χώρου (εξαιτίας της ενέργειας του αρχαίου ναού)  αποδίδοντάς την σε ''θαύμα'' του χριστιανισμού, αλλά και υπογράφουν με τα σύμβολά τους 1ον σε ποιόν ανήκει το εν λόγω ιερό και 2ον προς τα πού πηγαίνει η ενέργεια των πιστών...


        Ωραία επιχείρηση... κερδοφόρα και σε χρήμα και σε ενέργεια ...!

Η πηγή των πληροφοριών και των φωτογραφιών της εκκλησίας είναι: http://tixamperiaapothnpolh.blogspot.com/

Αποκωδικοποίηση/Σχολιασμός: Αφύπνιση συνείδησης
afipnisoy.blogspot.com

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ... Τι λέει το Πανεπ.Οξφόρδης

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΖΟΜΠΙ!;! ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ!!!

Λοιπόν, μπορεί να είστε συγκλονισμένοι – Σοκαρισμένοι – μετά από αυτό το άρθρο μα όπως και να έχει είναι η ωμή αλήθεια από μια ερεύνα ενός πανεπιστημίου όπου η φήμη του είναι τεράστια και αυθεντική στο θέμα ερευνών!! Η έρευνα αυτή ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να υποθέσει, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη είναι απροετοίμαστο αν ή μάλλον ή όταν γίνει η αποκάλυψη των ζόμπι !!!!

Αυτό είναι το πόρισμα του πανεπιστημίου Οξφόρδης, η οποία αποδεικνύεται και δεν είναι κάποια σκιερή Εγγλέζικη πλάκα, αλλά για πραγματικότητα, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Αγγλία. Όπως γνωρίζουμε από ιστορικά ντοκουμέντα, όπως η ταινία Shaun of the Dead!!!!








Όλα ξεκίνησαν όταν μελετητές της Οξφόρδης χρησιμοποίησαν μια λέξη-κλειδί για την αναζήτηση « ζόμπι», για να δημιουργήσουν ένα χάρτη (πάνω) που “οπτικοποιεί τις απόλυτες συγκεντρώσεις των αναφορών στη βάση δεδομένων του Google Maps.” Όπως μπορείτε να δείτε, η ΗΠΑ η Ευρώπη, η Ιαπωνία και τμήματα της Αυστραλίας είναι οι περιοχές του πλανήτη με πολλές αναφορές από ζόμπι ή από αρρώστιες που τους αναφέρουν έτσι ή από τα λεγόμενα και τρομακτικά ναρκωτικά « ΑΛΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ » μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στα άρθρα μου.


Στον υπόλοιπο κόσμο λένε οι μελετητές του πανεπιστημίου υπάρχει πλήρη άγνοια με την υπόθεση των ζόμπι ( νεκροζώντανους ) και ότι καμία χώρα δεν το παίρνει στα σοβαρά ότι μπορεί να υπάρξει μια « αποκάλυψη » και να χαθεί όλη η ανθρωπότητα από κάτι τέτοιο:


Ο χάρτης αποκαλύπτει δύο σημαντικές χωρικές κατανομές. Πρώτον, μεγάλο μέρος του κόσμου δεν έχει κανένα περιεχόμενο που παραπέμπει σε “ζόμπι” απολύτως. Δεύτερον, οι υψηλότερες συγκεντρώσεις των ζόμπι στο Geoweb βρίσκεται στον κόσμο με τους αγγλόφωνους, ιδιαίτερα στις μεγάλες χώρες.


Τα αποτελέσματα παρέχουν είτε ένα τραχύ πληρεξούσιο για το ποσό της αγγλικής γλώσσας με περιεχόμενο δείκτη πάνω από τον πλανήτη μας, ώστε να προσφέρουν μια έγκαιρη προειδοποίηση στις γεωγραφικές περιοχές για την επικείμενη αποκάλυψη των ζόμπι.


Προειδοποιήστε! Αν ο Τρίτος Κόσμος ελπίζει να επιβιώσει, καλύτερα ας αρχίσουμε την οικοδόμηση μιας σωρού; εμπορικά κέντρα!





Τι ακριβώς είναι ένα ζόμπι και γιατί το CDC προειδοποιούν για τα Zόμπι!!!


Η αλήθεια Άρνησης, πλήρως κατανοεί το σκεπτικό πίσω από αυτή την προειδοποίηση. Σε γενικές γραμμές, η ιστοσελίδα του CDC είναι πραγματικά μια ιστοσελίδα, που αναφέρονται τα πάντα, από το κοινό κρυολόγημα ως σε θανατηφόρους ιούς. Τότε γιατί η ξαφνική ανάγκη να προειδοποιήσει το κοινό για τις πιθανές καταστροφικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης μιας επιδημίας Zombie, μήπως πρόκειται για ένα αστείο; Δεν νομίζω.


Έχουμε αναφερθεί σχετικά με την ασθένεια των « ΜΟΡΓΓΕΛΟΝΣ » αρκετό καιρό τώρα, που πρόκειται για μια φοβερή ασθένεια κατά την οποία ο ασθενής έχει άσχημες εμπειρίες πόνου που προκαλείται από συνθετικές ίνες, ξενιστής – νανοτεχνολογίας – κάτοικος, ο κύριος υποδοχής είναι το ανθρώπινο σώμα. Οι συνθετικές ίνες προκαλούν ξεσπάσματα που προεξέχουν από το δέρμα, προκαλώντας επώδυνες πληγές, εξανθήματα. Η υπερβολική φαγούρα και κάψιμο, τρομάζεις, και μια γενική ψυχολογική κατάθλιψη για να το ολοκληρώσει. Η ασθένεια από μόνη της δεν ήταν μόνο ανίατη, αλλά και η ιατρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο είπαν να μην την αντιμετωπίσουμε. Στην Καρολίνα ο Κάρτερ Σάιπρους έχει μελετήσει τα Μόργγελονς και λέει ότι και αυτός είναι ένας πάσχων. Μας είπε ότι έχει δοκιμαστεί σε εκατοντάδες ασθενείς, και 8 στους 10 από αυτούς είναι θετικοί στον έλεγχο για τη νόσο. Μια αληθινή Sci-Fi φρίκη του ανθρώπινου σώματος στη πιο απίστευτη μετάλλαξή του.


Θα μπορούσε αυτό να είναι μια νέα και πολύ πραγματική “ζόμπι” γενιά;


Τι γίνεται με τα εμβόλια για τους ιούς, που φαίνεται να προκαλούν τα ίδια αποτελέσματα, δηλαδή της μετάλλαξης; Πρόκειται για μια προγραμματισμένη ΤΩΡΑ προσπάθεια να σβήσουν το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού, και αν όντως αυτές οι μέθοδοι προκαλούν ζόμπι, τότε θα μπορούσε αυτό να είναι η τελική δολοφονία, όπου τα ζόμπι θα « καθαρίσουν » τον πλανήτη;


ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ:


Το 2011, οι κρατικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο είναι σε ετοιμότητα με τίτλο όπου υπάρχει ιστοσελίδα με προειδοποιήσεις ετοιμότητας, συμπεριλαμβανομένων της NASA, το CDC, και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλες τις ΗΠΑ. Γιατί; Μη δουν κάτι που προέρχονται ή έχουν τις εξουσίες που πραγματικά πρέπει να προγραμματίσουν στο τι πρόκειται να έρθει;


Είναι αυτό το μεγάλο φινάλε, η βέλτιστη τακτική φόβου;


Αυτό το ερώτημα παραμένει άγνωστο, αν και παρά την αντιπαράθεση, η άρνηση Αλήθειας έχει στη διάθεση σας μια λίστα σε ετοιμότητα, ανεξάρτητα από τα επερχόμενα γεγονότα, να είναι ή να μην είναι έτσι. Ερευνούμε αυτή την υπόθεση σε αυτό το σημείο ώστε « Καλύτερα να είναι ασφαλές από θλιβερό ».


Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:


Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ιστοσελίδα Zombie Apocalypsehttp://blogs.cdc.gov/publichealthmatters/2011/05/preparedness-101-zombie-apocalypse/


Ίσως όπως λένε οι επιδημιολόγοι τελικά ο αφανισμός της ανθρωπότητας να έρθει από μια φονική πανδημία!!!! μην ξεχνάτε ότι το 2012 πλησιάζει στο τέλος του σιγά σιγά….. γιατί η παγκόσμια κοινότητα φοβάται για μια πανδημία νεκροζώντανων που την ονόμασαν « Αποκάλυψη των Ζόμπι »; Ξέρουν κάτι ή θα το δημιουργήσουν όπως τα « Παιδιά της Ουγκάντας » ή τα « Άλατα Μπάνιου » ή κάτι καινούριο ετοιμάζουν ή μήπως είναι ένας παγκόσμιος τρόμος για να περάσουν τα μικροτσίπ σε όλους τους ανθρώπους ως λύση όλων αυτών; θα δείξει….. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και θυμάστε.


Αν δεν πιστεύετε σε κάτι δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!
http://ellinonantistasis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2557.html

Πηγή:  http://diadrastiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_1278.html#ixzz22Jkc1ENC

Βαλσαμόχορτο-Βαλσαμόλαδο (παρασκευή). Η απάντηση για πολλές θεραπείες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΤο βαλσαμόχορτο (St. John’s Wort, βότανο του Αγίου Ιωάννη ή υπερικόν το διάτρητον , Hypericum perforatum) είναι ένα θαμνώδες φυτό με έντονα κίτρινα άνθη. Το φυτό προέρχεται από διάφορα μέρη του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη φροντίδα των πληγών.
ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΟΥ
Έχει αποδειχθεί ότι το St. John’s Wort έχει ηρεμιστικές και αιμοστατικές ιδιότητες (καταπραΰνει και ανακουφίζει). Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ευερεθιστικότητας, νευραλγίας, συνδετικίτιδας (μυϊκός ρευματισμός), ισχιαλγίας (άλγος στο ισχιακό νεύρο που εντοπίζεται στο γλουτό, στο οπίσθιο μέρος του μηρού, τη γάμπα και το πόδι), καθώς και για τη φροντίδα των πληγών (αντιβακτηριδιακό).
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣΜέρος του φυτού που χρησιμοποιείται: ΒΟΤΑΝΟ ΜΕ ΑΝΘΗ.
Σκόνη βοτάνου: 2-4g τρεις φορές ημερησίως.
ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ST. JOHN’S WORT
Το St. John’s Wort χρησιμοποιείται από άτομα με έντονη ευερεθιστικότητα, για άλγη νευρικής φύσεως, για μυϊκό ρευματισμό, ισχιαλγία, νευρικότητα και/ή κατάθλιψη κατά την έμμηνο ρύση. Το St. John’s Wort έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ενάντια στην Bordetella pertussis (προκαλεί κοκίτη), το Staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος, προκαλεί δερματικές λοιμώξεις και καλόγερους-δοθιήνες), τη shigellae και την E.coli (εντεροβακτηρίδιο, προκαλεί ουρολοιμώξεις) (1,2). Τα εκχυλίσματα έχουν αντιικές ιδιότητες κατά της γρίπης (3).
Κατάθλιψη και σχετιζόμενα προβλήματαΈχει αναφερθεί ότι το εκχύλισμα του St. John’s Wort βελτιώνει συμπτώματα όπως η νευρικότητα, η αϋπνία και η κατάθλιψη (4). Μια διπλή τυφλή μελέτη με 100 ασθενείς έδειξε ότι το βότανο αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από το diazepam (5). Επίσης, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το St. John’s Wort μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης εμποδίζοντας την επαναπρόσληψη των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνη, νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη (6), με αποτέλεσμα αυτοί οι νευροδιαβιβαστές να γίνονται πιο διαθέσιμοι για τον εγκέφαλο. Η hyperforin, ένα συστατικό του βοτάνου St. John’s Wort, ευθύνεται πιθανά για την ιδιότητα αυτή (7). Το St. John’s Wort μπορεί επίσης να ανακουφίσει από εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές (σύνδρομο SAD).
Αναλγητικό / Παυσίπονο
Μελέτες έδειξαν ότι τα φλαβονοειδή του βοτάνου St. John’s Wort έχουν αναλγητικές ιδιότητες (8).
Αντιμετώπιση Ελκών
Το κλάσμα «amento-flavone» του εκχυλίσματος του βοτάνου St. John’s Wort είναι αντιφλεγμονώδες και δρα κατά των ελκών (9). Μια μελέτη έδειξε μείωση κατά 90% του άλγους που οφείλεται σε δωδεκαδακτυλίτιδα (φλεγμονή του άνω τμήματος του εντέρου) με τη χρήση αυτού του βοτάνου.
Καταπράυνση
Το St. John’s Wort είναι ηρεμιστικό και καταπραϋντικό, ιδιότητες που αποδίδονται στα κλάσματα biflavonoid (φλαβονοειδή). Η υπερισίνη (hypericin) μπορεί επίσης να δράσει ως ηρεμιστικό για το νευρικό σύστημα (10).
ΛεύκηΤο St. John’s Wort είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ορισμένων δερματικών διαταραχών, όπως της λεύκης (10).
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Έχει παρατηρηθεί σε μερικά άτομα φωτοευαισθησία του δέρματος έπειτα από λήψη αφεψήματος από τα φύλλα του St. John’s Wort. Το πτητικό έλαιο του βοτάνου αυτού έχει ερεθιστικές ιδιότητες. Δεν συνιστάται η χρήση του σε παιδιά.
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Το St. John’s Wort δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη. Υπερβολικές δόσεις μπορεί να αυξήσουν τη δραστικότητα της εκάστοτε θεραπείας (όπως τα φάρμακα με αναστολείς της MAO: φάρμακα με αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης) και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα. Το St. John’s Wort μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα που περιέχουν αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI), π.χ. Prozac.
Έχει αποδειχθεί ότι το St. John’s Wort αυξάνει τη δραστηριότητα μιας ομάδας ηπατικών ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό ενός σημαντικού αριθμού συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Τα εν λόγω φάρμακα είναι η theophylline (θεοφυλλίνη, βρογχοδιασταλτικό), η cyclosporine (κυκλοσπορίνη, ανοσοκαταστολέας), η indinavir (αντιιική θεραπεία ενάντια στον HIV), η warfarin (βαρφαρίνη), η digoxin και τα αντισυλληπτικά χάπια. Τα άτομα που λαμβάνουν τέτοιου είδους φάρμακα θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους ή ένα φαρμακοποιό πριν χρησιμοποιήσουν προϊόντα με St. John’s Wort, καθώς το βότανο μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Sakar MK et al. Antimicrobial activities of some hypericum species growing in Turkey. Fitotherapie, 59:49-52, 1988.
2. Zakharova NS et al. Action of plant extracts on the natural immunity indices of animals. Zh Mikrobiol Epidemiol Immunobiol, ,3:75-78, 1986.
3. Mishenkova EL et al. Antiviral properties of St John´s Wort and preparations produced from it. Tr S’ezda Mikrobiol Ukr,:222-223, 1975.
4. Müldner VH, Zöller M. Antidrepressive effect of a hypericum extract standardised to the active hypericine complex/biochemistry and clinical studies. Arzneimittelforschung, 34:918, 1984.
5. Panijel M. Die behandlung mittlshwerer angstzustände. Therapewoche, 41:4659-4668, 1985.
6. Müller WE, Rolli M, Schäfer C, Hafner U. Effects of hypericum extract (LI 160) in biochemical models of antidepressant activity. Pharmacopsychiatry 1997;30(suppl):102-7. 7. Müller WE, Singer A, Wonnemann M, et al. Hyperforin represents the neurotransmitter reuptake inhibiting constituent of hypericum extract. Pharmacopsychiatry 1998;31(suppl):16-21.
8. Vasilchenko EA et al Analgesic action of flavonoids of Rhododendron luteum Sweet, hypericum perforatum L., Lespedeza bicolor Turcz and L. hedysaroides (Pall.) Kitag. Rastit Resur, 22:12-21, 1986.
9. Berghöfer R, Hölzl J. Isolation of I3´,II8-biapigenin (amentoflavone) from hypericum perforatum. Planta Med, 5:91, 1989.
10. “Herbal Medicines A Guide to Health-Care Professionals”, C A Newall, L A Anderson, J D Phillipson, The Pharmaceutical Press, 1996.
glikiazoi.gr

Πολυετής Πόα…φυτρώνει παντού..στις άκρες του δρόμου…στα χωράφια…
Βλαστός Όρθιος…
Ισχυρός….
Πολύκλαδος….Φύλλα Ελλειπτικά…
Μικρά Επιμήκη…
Με Στίγματα Διαφανή Τα Οποία Αποτελούνται Από Μεγάλους Ελαιογόνους Αδένες…Και..
Με Τα Περιθώριά Τους Να Ορίζονται Από Μαύρους Αδένες….
Και Είναι….
Το Υπερεικόν Των Αρχαίων Ελλήνων…
Μπορείτε να δείτε το ιδιο θέμα ( διαφορετική παρουσίαση) και ΕΔΩ:

για το Διοσκουρίδη ήταν:
Διουρητικό…
Εμμηναγωγό…
Αντιπυρετικό…
Κατά Του Τετερταίου Πυρετού Όταν Πίνεται Με Οίνο…

Αποτελεσματικό 
Αντίδοτο Σε Δηλητηριώδη Δαγκώματα…
Ιδανικό Κατάπλασμα Για Την Θεραπεία Των  Εγκαυμάτων…

Για Τον Ιπποκράτη Ήταν:

Ψυκτικό…
Αναλγητικό Σε Περιπτώσεις Λυγγώδους Πυρετού…
Αναλγητικό Σε Περιπτώσεις Ρήξης Της Πνευμονικής Αρτηρίας…



 


Για Τον Γαληνο Ήταν:
Διουρητικό…
Εμμηναγωγό…
Ξηραντικό…
Κατά Των Εγκαυμάτων…
Αποτελεσματικό Ίαμα Για Την Αντιμετώπιση Της Ισχυαλγίας…




Για Τον  Πλίνιο Ήταν:

Βελτιωτικό Της Ροής Των Ούρων…
Απαραίτητο Στην Αντιμετώπιση Των Προβλημάτων Της Κύστης…







Για Τον Αέτιo…

ο οποίος βασίστηκε στα γραπτά του Γαληνού καταπολεμούσε: 

Τη Θλίψη…
Την Ημικρανία…
Την Ατονία…
Την Ανορεξία…
Την Επιληψία…
Τη Μανία…
Τα Εξανθήματα…
Τις Στομαχικές Διαταραχές…
Τους Πυρετούς Και..
Όλα Τα Κακοήθη Και Καρκινώδη Έλκη…

Για Τον Παράκελσο Ήταν:
άριστο ίαμα για την κατάθλιψη και όλες τις παρόμοιες παθήσεις…


άριστο επουλωτικό…

Το 
Hypericum Των Λατίνων…
Το Βαλσαμόχορτο Των Ελλήνων Και…
Λόγω Της Μεγάλης Επουλωτικής Και Αντισηπτικής Του Δράσης….
Το Βάλσαμο Της Ψυχής…
Το Λειχηνόχορτο…
Το Σπαθόχορτο…
Το Βοτάνι Των Πληγών…
Το Βοτάνι Των Γυναικών…
Το Χελωνόχορτο…
Το Βοτάνι Του Προδρόμου…
Το Βάλσαμο…
Το Βαλσαμάκι…
Το Υπερικό Το Διάτρητο…
 ο ρόλος του γνωστός από πολύ-πολύ παλιά…
τα γραπτά κείμενα από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα πάμπολλα…
η θέση του  στις δοξασίες των λαών ξεχωριστή…
οι προφορικές παραδώσεις που έχουν βρεθεί καταγεγραμμένες και αυτές πάμπολλες…
το χρησιμοποιούσαν..
Οι Έλληνες…
Οι Πέρσες…
Οι Άραβες…
Οι Λατίνοι…
έτσι στην πορεία των χρόνων
η λέξη “βάλσαμο“αποκτά την έννοια της ανακούφισης από κάθε πόνο… 
ήταν το βαλσαμόχορτο που επούλωνε τις πληγές των τραυματισμένων από σπαθιά κατά την αρχαιότητα…..
ήταν το βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών…
ήταν το βάλσαμο των ανθρώπων των μεσαιωνικών χρόνων που γιάτρευε:
Την Αμηνόρροια…
Τους Πυρετούς…
Την Πλευρίτιδα…
Την Υδρωπικία…
Την Χρόνια Καταρροή…
Τη Μανία…
Την Επιληψία…
Τις Πληγές…
Τα Έλκη…

τι μαγικά στοιχεία συνθέτουν αυτό το βοτάνι;….
τι κρύβουν επιμελώς μέσα στα κύτταρά τους όλα αυτά τα ταπεινά χορτάρια;…
από που αντλούν τη δύναμή τους;…
ας ρίξουμε μιά ματιά και ας δούμε τα ενεργά συστατικά του βαλσαμόχορτου:
  • Φλαβονοειδή όπως: 
  • α) κατεχίνες 
  • β) επικατεχίνη 
  • γ) κερκετίνη 
  • δ) ρουτίνη 
  • ε) υπεροσίδη
  • Φλωρογλουκινόλες..
  • Πτητικά έλαια…
  • Ρητίνες…
  • Ξανθόλες…
  • Υπερικίνες…οι πολύτιμες οργανικές ενώσεις…
  • Ψευδο-υπερικίνες…
  • hyperforin…
  • Φαινολικά οξέα…
  • Αιθέρια έλαια…
  • Λουτεολίνη…
  • Διαπιγενίνη…
  • Ανθρακινόνες…
  • Καρβοξυλικά οξέα…
  • Κουμαρίνη..
  • Καροτενοειδή… 
  • τόσα πολλά;….ναι τόσο πολλά και τόσο πολύτιμα…


  • και σήμερα;το βαλσαμόχορτο σήμερα χρησιμοποιείται:
    1) για τη θεραπεία νευρικών και συναισθηματικών διαταραχών κάτι…
    που τα τελευταία χρόνια οδήγησε ειδικά στις Η.Π.Α στην αλόγιστη χρήση του υπό μορφή χαπιών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και…

  • έφτασε να ονομάζεται “εναλλακτικό Prozac”…
    οπωσδήποτε το βαλσαμόχορτο βοηθά ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των μορφών της
    κατάθλιψης -αυτό έχει επιβεβαιωθεί και σε πρόσφατες έρευνες τόσο στην Ευρώπη,όσο και στην Αμερική-και….
    είναι γεγονός ότι φαίνεται να είναι πιο ασφαλές από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα αλλά είπαμε….
    “Παν μέτρον άριστον”μην το ξεχνάμε αυτό…
    2) για ήρεμο και αναζωογονητικό ύπνοκαθώς και για την θεραπεία της αυπνίας… 
    3) για την προστασία των κυττάρων του εγκεφαλικού φλοιού….σε in vitro έρευνες έχει φανεί ότι το  βαλσαμόχορτο έχει νευροπροστατευτικέςιδιότητες στα κύτταρα του εγκεφαλικού φλοιού…
    4) για την προστασία από τηννόσο Αλτσχάιμερ καθώς φαίνεται νακαθυστερεί την εμφάνιση της νόσου…
    ίσως μελλοντικά -λένε οι ερευνητές -να συμβάλει και στη 
    θεραπεία της…
  • 5) για τον έλεγχο της ελαφριάςεπιληψίας…τα  εκχυλσματα του βοτάνου χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της…
    6) για την θεραπεία τοπικών φλεγμονών καθώς ανακουφίζει από τη φαγούρα του δέρματος και…
    από τις φλεγμονές οι οποίες έχουν προέλθει από νευροδερματίτιδες.
  • Οι βασικές δράσεις του είναι:
  • Αντικαταθλιπτικές…
  • Νευροπροστατευτικές…
  • Αντιεπιληπτικές…
  • Αντισπασμωδικές…
  • Καταπραϋντικές…
  • Διεγείρει Την Κυκλοφορία Της Χολής…
  • Διουρητικές…
  • Ηρεμιστικές…
  • Παυσίπονες…
  • Αντιϊικές…
  • Αποχρεμπτικές…
  • Εμμηναγωγές…
  • Αντιφλογιστικές…
  • Αιμοστατικές…
  • Επουλωτικό Των Πληγών Και ΤωνΕλκών…
  • Αντισηπτικές…
  • Αντιμικροβιακές…
  • Στυπτικές…
  • Σπασμολυτικές…
  • Ισχυρές Αντινεοπλασματικές -Έχει
  • Δειχθεί Σε In Vivo Έρευνες…
  • Αντιφλεγμονώδεις…
  • Αντιοξειδωτικές…
  • Αντιαγγειογενετικές…
ιδανικό ίαμα για:
  • την κατάθλιψη…
  • τις αγχώδεις διαταραχές…
  • τη δυσεντερία…
  • το έλκος του στομάχου..
  • τις παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα…
  • τις παθήσεις των αναπνευστικών αυλών…
  • τους ρευματισμούς και τα αρθριτικά…
  • τις πνευμονικές ενοχλήσεις και σε τουςκολικούς…
  • τις παθήσεις του συκωτιού…
  • τις πληγές και τα έλκη…
  • τους σκώληκες…
  • τους ελώδης πυρετούς…
  • τη χρόνια κόπωση…
  • τη χρόνια καταρροή..
  • τις θρομβώσεις…
  • τον έρπητα…. 
για το βαλσαμόχορτο που χρησιμοποιείται εδώ και δυόμιση (2500) χιλιάδες χρόνια σαν θεραπευτικό βότανο με αναμφισβήτητα θεραπευτικά  αποτελέσματα
Δεν Έχει Καταγραφεί Καμία Σοβαρή Παρενέργεια
Ούτε Καν….
Στη Γερμανία Που Καταναλώνονται Εκατομμύρια Δόσεις Κάθε Μέρα….

ποτέ δεν έχει αναφερθεί κάποια…
α) τοξικότητα….
β) υπερδοσολογία ή
γ) σοβαρή παρενέργεια….
υπάρχουν όμως κάποιες  προφυλάξεις που πρέπει οπωσδήποτε να παίρνουμε για το βαλσαμόχορτο….
η πιό γνωστή παρενέργεια του βαλσαμόχορτου είναι ηφωτοτοξικότητά του…
η φωτοτοξικότητά του είχε παρατηρηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων και…
οι πρώτοι που την παρατήρησαν ήταν οι βοσκοί…
οι βοσκοί παρατήρησαν ότι κάποια από τα ζώα όπως τα πρόβατα που είχαν λεπτότερο δέρμα και λιγότερο τρίχωμα προσβάλλονταν πολύ πιο εύκολα από αυτά που είχαν παχύ τρίχωμα και πιο σκληρό δέρμα όταν έβοσκαν βαλσαμόχορτο…
αυτό συνέβαινε και συμβαίνει διότι το ηλιακό φως επιδρά με τις υπερικίνες του βοτάνουωστόσο όταν…
κάποιος χρησιμοποιεί μικρές δόσεις από το βότανο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα….
τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε;
1) όταν έχουμε πάρει βαλσαμόχορτο
δεν εκθέτουμε ποτέ τα μάτια μας απευθείας στο ηλιακό φως…
2)άτομα με ενδογενή ευαισθησία στην ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να προσέχουν περισσότερο και        
Να Χρησιμοποιούν Το Βαλσαμόχορτο Ή Το Βαλσαμέλαιο Το Βράδυ…
3) κάνουμε μασάζ και επαλείψεις με βαλσαμόχορτο τα βράδια…
4) πίνουμε τα αφεψήματά μας ή τα εγχύματα μας με βαλσαμόχορτο τα βράδια
ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα χρειαστεί να βγούμε στον ήλιο παίρνουμε μικρότερες δόσεις … 
5) όποιος παίρνει οποιοδήποτε φάρμακο πρέπει να ζητήσει την συμβουλή ειδικού πριν τη λήψη βαλσαμόχορτου…
 
Δεν Παίρνουμε Βαλσαμόχορτο Ποτέ Μαζί 
Με Βαλεριάνα…
Μαζί Με Δαχτυλίτιδα…
Μαζί Με Πικροδάφνη…

 άτομα με 
έλλειψη σιδήρου πρέπει να το αποφεύγουν…και άτομα που έχουν αλλεργία στο συγκεκριμένο βότανο…

Πότε και Πως συλλέγουμε το βαλσαμόχορτο
και Πως το χρησιμοποιούμε; 

Στα μέσα του καλοκαιριού θα το βρούμε παντού ανθισμένο…
τα κίτρινά του άνθη φαίνονται από μακρυά….
Συλλέγουμε Τις Ανθισμένες Κορυφές Μαζί Με Φύλλα Και Βλαστούς…
(Όταν Συλλέγουμε Κάτι Από Τη Φύση Πάντα Παίρνουμε Όσο Χρειαζόμαστε Και Πάντα Μα Πάντα Πρέπει Να Σκεφτόμαστε Ότι Και Την Άλλη Χρονιά Θα Χρειαστούμε Έτσι Πάντα Πρέπει Να Μένουν Τα Άνθη Που Θα Γίνουν Ο Σπόρος Της Επόμενης Χρονιά )
τα αποξηραίνουμε στον ήλιο τα τοποθετούμε  σε σκουρόχρωμα βάζα ή…
σε λινατσένια σακουλάκια και…
τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και ξηρό μέρος για όλο τον χειμώνα…
Αν…
Έχουμε Χρόνο Και Υπομονή Κρατάμε 120g Από Τις Ανθισμένες Κορυφές Για Κάθε Μισό Λίτρο Ελαιόλαδο Και…
Παρασκευάζουμε Βαλσαμέλαιο…

το βαλσαμέλαιο γίνεται με έγχυση  των λουλουδιών σε ελαιόλαδο και απευθείας έκθεση στον ήλιο για περίπου έξι εβδομάδες…

θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν θα έχει πάρει ένα παχύ κόκκινο χρώμα…και..
αφού το στραγγίσουμε με ένα τουλπάνι ή ψιλό σουρωτήρι το τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι και το αποθηκεύουμε σε δροσερό ξηρό μέρος….
 
Το Βαλσαμέλαιο Είναι Ένα Λάδι Αμέσου Ανάγκης Και Δεν Πρέπει Να Λείπει Από Κανένα Σπίτι…
Μικρά Τραύματα…
Μικρά Εγκαύματα…
Μολύνσεις…
Πονοκέφαλοι…
Άγχος…
Φαγούρες…
Φλεγμονές…
Τσιμπήματα Εντόμων
 Μπορούν Να 
Αντιμετωπιστούν Άμεσα Με Βαλσαμέλαιο…
ας δούμε τώρα και μερικές εφαρμογές αυτού του βοτάνου που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το βάλσαμο του σώματος και της ψυχής:


1) Κρυολόγημα:  
για να προλάβουμε  το κοινό κρυολόγημα απλά πίνουμε συχνά  αφέψημα ή έγχυμα βαλσαμόχορτου  μέσα  στην διάρκεια του χειμώνα αν….
ήδη έχουμε κρυολόγημα πίνουμε ένα  φλιτζάνι έγχυμα βαλσαμόχορτου πριν πάμε για ύπνο αν…
έχουμε ερεθισμένο λαιμό κάνουμε  γαργάρες με έγχυμα βασλαμόχορτου…
2) Εμμηνόπαυση:

το βαλσαμόχορτο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικότερα βότανα στην παροχή βοήθειας στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση…
έτσι δύο με τρία φλυτζάνια έγχυμα βαλσαμόχορτου την ημέρα….
α) μειώνει τις εφιδρώσεις…
β) μειώνει την ευερεθιστότητα…
γ) μειώνει τις αϋπνίες…
δ) μειώνει την νευρικότητα…
ε) μπορεί να εξαλείψει την κατάθλιψη…
μπορούμε να  πίνουμε το έγχυμά μας  και κατά την διάρκεια του γεύματός μας όταν νιώθουμε έντονη ανησυχία ή μεγάλη ευερεθιστότητα…
μπορούμε να κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο που στο νερό της μπανιέρας σας θα έχουμε προσθέσει μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο βαλσαμόχορτου…
3) Κατάθλιψη:
οι έρευνες έχουν δείξει ότι το βαλσαμόχορτο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην θεραπεία της ήπιας κατάθλιψης…
(συμβουλευτείτε τον βοτανολόγο σας αν παίρνετε και άλλα σκευάσματα)
το βαλσαμόχορτο μπορούμε να το παίρνουμε για την κατάθλιψη για μεγάλα διαστήματα…
Να Το Σταματάμε Και Μετά Να Ξαναρχίζουμε…
δεν προκαλεί εθισμό και δεν φέρνει υπνηλία…
κάνουμε έγχυμα βαλσαμόχορτου και πίνουμε ένα έως τρία φλιτζάνια την ημέρα μαζί με το φαγητό σας….  
4) Αϋπνία:

αν υποφέρουμε από αϋπνίες το βαλσαμόχορτο μπορεί να μας βοηθήσει…
κάνουμε έγχυμα από το βότανο και πίνουμε ένα έως τρία φλιτζάνια την ημέρα…..
πίνοντας το ένα φλιτζάνι λίγο πριν κοιμηθούμε…
θα μας βοηθούσε και πάρα πολύ  ένα ζεστό μπάνιο με βαλσαμόχορτο λίγο πριν να ξαπλώσουμε…

στο νερό της μπανιέρας μας σταλάζουμε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο βαλσαμόχορτου και απολαμβάνουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες…

Νομίζω εξαντλήσαμε, όλες τις ιδιότητες του θαυματουργού αυτού χόρτου, που ταπεινό, φυτρώνει παντού στην εξοχή, κι είναι προσβάσιμο για τον καθένα μας, και με λιγο μεράκι κι αγάπη, μπορεί να μας δώσει ένα θαυμάσιο φάρμακο..
Αν τώρα σας ενδιαφέρει να δείτε τί συμβαίνει με τους ονομαζόμενους …Αναστολείς επαναπρόσληψης σερετονίνης, που είναι τα πολυδιαφημιζόμενα ψυχοφάρμακα, παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο..θα σας αφήσει με…ανοιχτό το στόμα.
Ας το βάλουμε λοιπον στη ζωή μας..το βοτάνι του Αγίου Ιωάννη.
 Δείτε κι αυτό σχετικά με το βαλσαμόχορτο ΕΔΩ:


Πηγή: http://diadrastiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_20.html#ixzz22Jg3IV3a
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters