Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σχέδιο Μάρσαλ - Η Αλήθεια


Λέγεται ότι «την Ιστορία τη γράφουν οι νικητές». Στην Ελλάδα, λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η ταξική πάλη και οι αγώνες του επαναστατικού κινήματος, αυτό τους έχει πέσει κομματάκι δύσκολο.
  
Εντούτοις οι «νικητές» ποτέ δεν παραιτούνται από την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας. Ειδικά σε εποχές όπως η σημερινή, που το σύστημά τους «μπάζει», επιδίδονται στη διαστροφή της αλήθειας με όρους ασύστολης προπαγάνδας.

Αν, μάλιστα, στην προπαγάνδα τους προστεθεί και η αγραμματοσύνη των «παπαγάλων» που βάζουν μπροστά για να επιτευχθεί η αποκολοκύθωνση της Ιστορίας, τότε εκείνο που προκύπτει είναι εκτρωματικά γελοίο.

Εσχάτως, λοιπόν, έχουν ανοίξει το κεφάλαιο «σχέδιο Μάρσαλ».

Οπου το σχέδιο Μάρσαλ ήταν κάτι το... καλόν, «έσωσε» τότε την Ελλάδα, και τώρα που η Ελλάδα είναι πάλι σε δύσκολη θέση «ευχής έργον» θα ήταν να είχαμε ξανά ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ»...

Για να μη μακρηγορούμε:

Το σχέδιο Μάρσαλ πράγματι ήταν «καλό». Όχι, όμως για την Ελλάδα του ελληνικού λαού. Ηταν «καλό» για τους απόντες από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και τους συνεργάτες των Γερμανών, που καθόλου δεν είχαν στο μυαλό τους τη βελτίωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων παρά μόνο την αποκατάστασή τους στην εξουσία.

Το σχέδιο Μάρσαλ ήταν «καλό» ως αντεπαναστατικό σχέδιο του ιμπεριαλισμού για το στέριωμα του καπιταλισμού στη Δυτική Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Αυτός ήταν και ο λόγος, μιλώντας ειδικά για την Ελλάδα, που τα κεφάλαια του δόγματος Τρούμαν και του σχεδίου Μάρσαλ χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά εναντίον του λαϊκού κινήματος, για τη διατήρηση - και με στρατιωτικά μέσα - των πλουτοκρατών στην εξουσία και προς όφελος του προσωπικού θησαυρισμού των κεφαλαιοκρατών.

Τι ήταν, όμως, αυτή η περίφημη «αμερικανική βοήθεια» το μαρτυρά το γεγονός ότι εκατοντάδες προσωπικές και οικογενειακές επιχειρήσεις έγιναν εν μια νυχτί βιομηχανίες στην καθημαγμένη Ελλάδα με τα κεφάλαια του σχεδίου Μάρσαλ.
  
Μόνο δέκα βιομηχανίες, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Συντονισμού Γ. Καρτάλη, τον Απρίλη του 1952, είχαν «απορροφήσει το 60% των πιστώσεων» που εκταμιεύτηκαν σε εφαρμογή του σχεδίου Μάρσαλ.

Αλλα 200 εκατομμύρια μοιράστηκαν σε 50 βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις. Από τα χρήματα αυτά, που διασπαθίστηκαν απροκάλυπτα και που όσοι τα έλαβαν δεν πλήρωσαν ποτέ μια δραχμή, αναδύθηκαν, πολλές φορές μέσα από τους μαυραγορίτες και τους δοσίλογους, τα νέα τζάκια των αμερικανοθρεμμένων μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων.

Οι ΗΠΑ, όπως ομολογούσε ο ίδιος ο Porter, ο απεσταλμένος του Τρούμαν στην Ελλάδα, έκαναν «μια τόσο μεγάλη επένδυση» στη χώρα και συνεργάστηκαν με μια ελληνική κυβέρνηση που «επικαλούμενη τον ίδιο της τον τεραστίων διαστάσεων αντικομμουνισμό ως επιχείρημα για την παροχή βοήθειας σε απεριόριστες ποσότητες (είχε) στόχο της... να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση μιας μικρής κλίκας από τραπεζίτες και εμπόρους, που αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα».

Περιγράφοντας δε την ελληνική άρχουσα τάξη, της οποίας τον κλάδο των εφοπλιστών αποκαλούσε «αργυρώνητους ηλίθιους», δε δίσταζε να προσθέτει ότι «είναι αποφασισμένη, πάνω απ' όλα, να προστατεύσει τα οικονομικά της προνόμια, όποιο κι αν είναι το κόστος σε ό,τι αφορά την οικονομική υγεία της χώρας».(1)

Ακόμα και οι εκτιμήσεις της εποχής ότι μόλις 500 οικογένειες των Αθηνών ελέγχουν την Ελλάδα αποδείχτηκαν... επιεικείς.

«Λέγεται - ανέφερε ο Μαρκεζίνης - ότι 500 οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα, εγώ όμως πιστεύω ότι δεν φτάνουν καν τις πεντακόσιες, αλλά είναι μόνο 200».(2)

Οσο για τη χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου συνεχιζόταν με σκανδαλώδη τρόπο. Το βεβαιώνει και πάλι ο Porter, ο οποίος σημειώνει:

«Οι βιομήχανοι δεν επένδυαν περιμένοντας "δανεικά κεφάλαια", αν και κατά διάφορες εκτιμήσεις είχαν χρυσές λίρες. Οι εμπορικές τράπεζες όχι μόνο δεν διέθεταν πιστώσεις, αλλά δανείζονταν από την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους».
  
Αποτέλεσμα ήταν νέα μεγαλύτερα ελλείμματα και δημόσια χρέη που, ως συνήθως, επιχειρήθηκε να καλυφθούν είτε με άγριες φοροεπιδρομές στα πενιχρά εισοδήματα του λαού είτε με καινούργιους δανεισμούς.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, με τα μέλη της εγχώριας πλουτοκρατίας που αποτελούσαν«μέλη της κομψής διεθνούς κλίκας» από τον Οκτώβρη του '44 μέχρι τον Ιούνη του 1953 να έχουν ξεκοκαλίσει τα πάνω από 3,2 δισ. δολάρια της λεγόμενης «βοήθειας» (σ.σ.: με το σχέδιο Μάρσαλ να ανέρχεται περίπου στα 2 δισ. δολάρια, χωρίς εδώ να υπολογίζεται η άμεση στρατιωτική βοήθεια στο αστικό κράτος), με τους υπέρογκους εξοπλισμούς που άγγιζαν το 50% του προϋπολογισμού και με τη διατήρηση του υπέρογκου κρατικού καταπιεστικού μηχανισμού, είναι φανερό γιατί η «βοήθεια» και η «σωτηρία» δεν είχαν σχέση με το λαό, αλλά με τη σωτηρία του καπιταλιστικού συστήματος.
  
Το τίμημα, αντίθετα, για το λαό ήταν βαρύ. Και πληρώθηκε σε πολλά επίπεδα.

Πληρώθηκε με τη φτώχεια, τη μετανάστευση εκατομμυρίων Ελλήνων, με τις ναπάλμ του Εμφυλίου, με τους «Νέους Παρθενώνες» και με μια δημοκρατία, που ο ίδιος ο Αμερικανός υπεύθυνος του σχεδίου στην Ελλάδα, ο Τζέιμς Γουόρεν, την περιέγραφε σε συνέντευξή του ως εξής:

«(Το σχέδιο Μάρσαλ ήταν)...μια πολύ αυστηρή συμφωνία, πολλές πτυχές της οποίας αποτελούσαν σαφή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Μπορεί κάλλιστα να πει κανείς ότι επρόκειτο όχι για απλή παρέμβαση, αλλά για επέμβαση στην εθνική κυριαρχία της χώρας».


Και παρακάτω:

«Η επιτυχία (σ.σ.: των «πατριωτών» κυβερνώντων - όπως τους αποκαλεί ο Αμερικανός) ήταν ότι έφεραν τους Αμερικανούς, όχι απλά ως συμβούλους, αλλά ως ελεγκτές και υπεύθυνους των αποφάσεων. Για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα έπρεπε να καταπιεί την περηφάνια της και να αποδεχτεί ευρείες παρεμβάσεις. Αυτό ήταν το πνεύμα της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών».(3)
  
Προφανώς, όταν τα παραπάνω τα δηλώνουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, εμείς δε χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο, ούτε για το «σχέδιο Μάρσαλ», ούτε για τους... νοσταλγούς του.

Του Νίκου Μπογιόπουλου*
--------------

1. Paul A. Porter: «Ζητείται ένα θαύμα για την Ελλάδα - Ημερολόγιο ενός προεδρικού απεσταλμένου», έκδοση «Bήμα - Μαρτυρίες».
2. Η Ελλάδα στη δεκαετία 1940 - 1950, εκδόσεις «Θεμέλιο».
3. Εφημερίδα «Καθημερινή», 17 Ιουνίου 2007.


Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης" 6/3/2012




*Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος είναι γνωστός για την αιχμηρή και πάντα τεκμηριωμένη πένα του, τόσο ως αρθρογράφος όσο και ως συγγραφέας.



 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_5307.html

ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ;

Έχετε σκεφτεί τι προσπαθούν να σώσουν με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι;
Προσπαθούν να σώσουν το κράτος που εδώ και 55 χρόνια στήνουν. Το κράτος όμως που δεν αφορά ή ελάχιστα αφορά τον Έλληνα πολίτη.Τι είναι αυτό το κράτος; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων του κράτους είναι ταυτόχρονα και ....
ενεργά στελέχη των κομματικών σχηματισμών. τυχαίο;
Η αστυνομία μας λένε ότι υπάρχει για να προστατεύει τον πολίτη. Γνωρίζετε έστω και μία φορά που να πρόλαβε η αστυνομία να σώσει έναν πολίτη; Να έχει αποτρέψει δηλαδή ένα φόνο ή μια κλοπή; Ή σχεδόν πάντα φτάνει κατόπιν του συμβάντος και το μόνο που κάνει είναι καταγραφή του συμβάντος και άνω κάτω το χώρο; Καμία φορά, τυχαία ίσως μπορεί να συλλάβει τους δράστες αλλά αυτό πολύ λίγο ενδιαφέρει τον παθόντα πολίτη, κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή έπαθε ότι έπαθε.
Σε αντίθεση όμως με τους απλούς πολίτες, ω του θαύματος, όταν πρόκειται για πολιτικούς πως η αστυνομία είναι πάντα παρούσα και αν δεν είναι παρούσα, φτάνει αμέσως και προλαβαίνει το κακό; ( ΒΛΕΠΕ ΒΟΥΛΗ).Τυχαίο;
Αν πάρει κάπου φωτιά πόσες φορές η πυροσβεστική έχει προλάβει να σβήσει τη φωτιά είτε σε σπίτι είτε σε δάσος; Ελάχιστες. Η πυροσβεστική καταγράφει τις ζημιές και ότι δεν κατέστρεψε η φωτιά το αποτελειώνει το νερό. Παρόλα αυτά εξοπλίζονται με πανάκριβα μηχανήματα και συσκευές και η αστυνομία και η πυροσβεστική και πάντα δεν φτάνουν οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες άρα πρέπει να προσλάβουμε κι άλλους πολιτικούς πελάτες. Λέτε να υπάρχουν και μίζες πίσω από τις αγορές εξοπλισμού;
Όλοι γνωρίζουν ότι για να σβήσεις μια φωτιά πρέπει να είσαι εκεί τα πρώτα 5-10 λεπτά αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις παρά ελάχιστα. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός επειδή στο χωριό μου δεν υπήρχε ούτε ίχνος πυροσβεστικής με το που βλέπαμε καπνό στο πευκοδάσος τρέχαμε όλοι οι συγχωριανοί με ότι είχαμε πρόχειρο ο καθένας και ω του θαύματος πάντα προλαβαίναμε και σβήναμε τη φωτιά.
Τώρα όμως έχουμε εκπαιδεύσει τον πολίτη να μην βάζει το χέρι του πουθενά διότι θα έρθει το κράτος να τον σώσει. Βλέπεις μία φωτιά που με έναν κουβά νερό μπορεί να σβήσει και 10 κανάλια γύρω γύρω να μην κάνουν τίποτα, παρά μόνο να λένε που είναι η πυροσβεστική και που είναι τα αεροπλάνα για να τη σβήσουν. Την ίδια ώρα αν την έβγαζαν να κατουρήσουν στη φωτιά, η φωτιά θα έσβηνε. Όμως έτσι διαφημίζουν τους πελάτες τους, δηλαδή τους πολιτικούς.Τυχαίο;
Το σύστημα υγείας, άλλη πονεμένη ιστορία, το πληρώνουμε πανάκριβα για τη συντήρησή του αλλά όταν το χρειαστούμε πρέπει να δώσουμε φακελάκι. Οι πολίτες που πληρώσανε όλο αυτό το κατασκεύασμα που λέγεται σύστημα υγείας όταν χρειαστούν μία επέμβαση πρέπει να πάνε στην ιδιωτική κλινική γιατί στη δημόσια το ραντεβού είναι 6 μήνες αργότερα. Οι πολιτικοί όμως αρρώστησαν σήμερα και χθες χειρουργούνται.Τυχαίο;
Η παιδεία έχει καταντήσει εκπαίδευση από όλες τις απόψεις.Και χωρίς αντίκρισμα πλέον ούτε και προοπτική.Τα παιδιά μαθαίνουν στην έκτη δημοτικού πως να χειρίζονται καφετιέρα και πως να φτιάχνουν μακαρόνια, στη χώρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Παλαμά και του Παπαδιαμάντη του Ιωάννη του Χρυσοστόμου και του Βασιλείου του Μέγα. Τυχαίο;
Όποια κρατική υπηρεσία και να πιάσεις δεν κάνει αυτό για το οποίο την πληρώνουν οι πολίτες να κάνει. Οι μόνοι που πραγματικά βγαίνουν κερδισμένοι από όλο αυτό το κατασκεύασμα που λέγεται κρατικός μηχανισμός είναι οι πολιτικοί που μας το πουλάνε εδώ και πολλά χρόνια ως κάτι χρήσιμο και απολύτως απαραίτητο για την επιβίωσή μας, μας πείθουν να πληρώνουμε υπέρογκους φόρους και να το χρηματοδοτούμε και για τη δημιουργία του και για τη συντήρησή του αλλά τελευταία και για την κατάργησή του.
Μην πιάσουμε και το θέμα των συντάξεων που ενώ ο Έλληνας εδώ και 40 χρόνια πληρώνει μέρος του μισθού του για τη σύνταξή του όταν έρχεται η ώρα να την πάρει πάντα κάτι πάει στραβά και μειώνεται ή καθυστερεί. Τυχαίο;
Τώρα εσείς θα με ρωτήσετε καλά καμιά κρατική υπηρεσία δεν χρειάζεται; Με το δίκιο σας βέβαια, πως ν' αποβάλλετε την προπαγάνδα που σας έχουν φυτέψει τόσα χρόνια στο μυαλό σε μια στιγμή; πως τόσα χρόνια Αυτιά, Παπαδάκη, Πρετεντέρη, Χατζηνικολάου να τα σβήσεις μονοκονδυλιά; Ε λοιπόν όχι δεν είναι όλες οι υπηρεσίες άχρηστες εάν λειτουργούν πραγματικά για το κοινό καλό.Όμως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να είναι τόσες πολλές, να λειτουργούν έτσι και να έχουν τόσους υπαλλήλους-πελάτες των κομμάτων στη δούλεψή τους. Και το τελευταίο ο έλεγχος και ο δείκτης ικανοποίησης από αυτούς που πληρώνουν δηλαδή τους πολίτες θα έπρεπε να είναι διαρκής και καθημερινός.

Ο σύγχρονος Έλληνας είναι σαν να έχει μόλις αγοράσει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο και με το που το πήρε το αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία πριν καν προλάβει να το ασφαλίσει το τρακάρει και το αυτοκίνητο καταστρέφεται τελείως και έτσι πληρώνει και τις δόσεις στην τράπεζα και πάει με τα πόδια στη δουλειά. Ακριβώς αυτό παθαίνουμε, και ακριβώς αυτό προσπαθούν να σώσουν οι πολιτικοί μας.Τον Έλληνα να πιστεύει ότι έχει κράτος και να συνεχίζει να πληρώνει αδρά. Και αυτοί να γλεντάνε στην υγεία του κορόιδου.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

http://ektosorion.blogspot.com
 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_3372.html

Daniel Speckhard : “Ο συνεργάσιμος κ.Μπαμπινιώτης”

Η εφημερίδα “Δημοκρατία” δημοσιεύει τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ το οποίο τηλεγράφημα δόθηκε στο φως της...
δημοσιότητας από τα WikiLeaks. Δημοσιεύει λοιπόν η εφημερίδα ότι τεράστια ικανοποίηση πρέπει να προκάλεσε στην αμερικανική πρεσβεία η τοποθέτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού Παιδείας, αφού, με βάση τα δικά τους λεγόμενα, έχει υπάρξει απόλυτα συνεργάσιμος στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που έχουν αποκαλύψει τα WikiLeaks, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε στο πρόσφατο παρελθόν συνάντηση με στελέχη της πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της οποίας «δέχτηκε με ενθουσιασμό τη βοήθεια των ΗΠΑ στην εφαρμογή ενός εθνικού συστήματος εισόδου στα πανεπιστήμια». Αν και ειδικός ο ίδιος σε θέματα εκπαίδευσης, αναζήτησε τα φώτα Αμερικανών.

Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα, που φέρει τον τίτλο «Ο ειδικός για την ελληνική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θέλει τη βοήθεια των ΗΠΑ» περιγράφεται αναλυτικά πώς ο κ. Μπαμπινιώτης περιέγραψε «χαρτί και καλαμάρι» στους Αμερικανούς αξιωματούχους τα κενά, τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

«Ο Μπαμπινιώτης θέλει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα εισόδου στα πανεπιστήμια με ένα παρόμοιο με αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ» γράφει ο κ. Σπέκχαρντ. Ο νέος υπουργός Παιδείας σχολίαζε ακόμα και τις εκλογές στην ΠΟΣΔΕΠ (!) λέγοντας τη γνώμη του για την αλλαγή ηγεσίας, αλλά και τις φοιτητικές εκλογές. «Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια έχουν γίνει υπερβολικά πολιτικοποιημένοι» είπε.

Το τηλεγράφημα κλείνει με το σχόλιο του κ. Σπέκχαρντ, που είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό: «Η συνάντηση μαζί του και η ενθουσιώδης αποδοχή της προσφοράς μας για αμερικανική βοήθεια στις εξετάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια έχει ανοίξει την πόρτα για αμερικανική συνεισφορά και εμπειρογνωμοσύνη σε μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Στους προσεχείς μήνες θα συμβουλευτούμε το υπουργείο Εξωτερικών για τους καλύτερους τρόπους να προσφέρουμε αμερικανικές συμβουλές και βοήθεια».
 πηγη


 http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/daniel-speckhard_11.html

Ο ΗΡΩΪΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΕΠΟΝΗΣ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ.

peponisΕισαγγελική έρευνα διετάχθη πριν από λίγο, με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για χρέη του Ομίλου Μυτιληναίος στη Δ.Ε.Η., ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ισοτιμία» σχετικά με οφειλές της εταιρείας Αλουμινίον της Ελλάδος (θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος) ύψους 107 εκατ. ευρώ, που μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φτάνουν τα 110 εκατ. ευρώ.



Στο πλαίσιο της έρευνας, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» επίσης οι οφειλές της εταιρείας προς τη ΔΕΠΑ και οι επιδοτήσεις από την Ε.Ε., ύψους 15 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής. Το αδίκημα το οποίο θα διερευνήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, που ανέλαβε την έρευνα, είναι αυτό της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

makeleio.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_1020.html

Και “ρήτρα θανάτου” στο νέο εφαρμοστικό για τα εργασιακά

Aπίστευτο κι όμως αληθινό. Ο εφαρμοστικός νόμος για τα εργασιακά προβλέπει την ρήτρα θανάτου. Τι σημαίνει αυτό; Όταν ένας ασφαλισμένος «βγαίνει» στην σύνταξη πρέπει να υπογράφει δέσμευση βάσει της οποίας θα παίρνει την σύνταξη μόνο εκείνος όσο ζει και ότι η σύνταξη του, μετά το....θάνατο του, δε θα πηγαίνει σε σύζυγο ή παιδιά.
Σε διαφορετική περίπτωση θα παίρνει τη σύνταξή του, όσο ζει, μειωμένη κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.
 
Και οι μειώσεις συνεχίζονται, καθώς μετά από ενάμισι χρόνο Μνημόνιο αποκαλύπτεται τώρα ότι, παρά τη γενική σφαγή μισθών και συντάξεων, υπήρχαν και χιλιάδες περιπτώσεις όπου χαμηλοσυνταξιούχοι ελάμβαναν δώρα και Χριστουγέννων και Πάσχα, έως και 200 ευρώ μεγαλύτερα από εκείνα που ελάμβαναν. Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη με την οποία ορίζεται πως όσοι έπαιρναν σύνταξη κάτω από 400 ευρώ το μήνα. δεν θα παίρνουν το 400ρι σαν δώρο Χριστουγέννων ή το 200ρι το Πάσχα και το καλοκαίρι, αλλά το ποσό που αντιστοιχεί στη μικρότερη των 400 ευρώ σύνταξη! 

 
Το μέτρο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη ή σύνταξη χηρείας αρκετών Ταμείων (ΟΓΑ, πρώην ΤΕΒΕ κλπ) και οι οποίοι...
είδαν τα ποσά τους να αυξάνονται αντί να μειώνονται. Σημειώνεται ότι οι κατώτατες «δια νόμου» συντάξεις, σπανίως μόνο είναι ανταποδοτικές και αναλογούν (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) σε πάρα πολύ χαμηλές εισφορές, σε σχέση το τελικό πόσον της συντάξεως.

(Αυριανή)


ΠΗΓΗ  
 
http://helleniclegion.blogspot.com/2012/03/blog-post_7592.html

185.000 (!!!) συλλήψεις και 100.000 κλοπές το 2011.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την εγκληματικότητα του 2011 (όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ)

Το 2011 συνελήφθησαν συνολικά (184.920) άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της ληστείας, των κλοπών - διαρρήξεων, την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εκβίαση, ηλεκτρονικά εγκλήματα, για καταδικαστικές αποφάσεις κ.λπ.

Από αυτά, (15.562) άτομα συνελήφθησαν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, Τραπεζών κ.λπ.
(Σχόλιο: Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι ελεύθεροι αφού στις φυλακές όλοι οι κρατούμενοι ,όλων των προηγούμενων ετών είναι...12.000)

Το 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 184 ανθρωποκτονίες, έναντι 176 για το 2010.

Επίσης διαπράχθηκαν 182 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Το 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 6.636 ληστείες, έναντι 6.079 για το έτος 2010.

Επίσης διαπράχθηκαν 289 απόπειρες ληστείας, έναντι 350, που είχαν καταγραφεί το 2010.

Το 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 96.925 κλοπές - διαρρήξεις, δηλαδή 5.994 περισσότερες σε σχέση με το 2010.

Επίσης, διαπράχθηκαν 5.045 απόπειρες κλοπής-διάρρηξης έναντι 4.710 που είχαν καταγραφεί το 2010, δηλαδή 335 περισσότερες σε σύγκριση με το 2010.



http://kolotoubes.blogspot.com/2012/03/185000-100000-2011.html

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων


  • Η Ελλάδα παραβιάζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη χρήση της λέξης "τουρκικός"
  • O Άρειος Πάγος απορρίπτει αίτημα για επαναλειτουργία της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης"
Του Ηasan Haci Ata

ΑΘΗΝΑ, 11 Μαρτίου 2012 --- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας (Άρειος Πάγος) απέρριψε το αίτημα για επαναλειτουργία της "Τουρκικής Ένωσης του İskeçe (Ξάνθης)", η οποία έκλεισε το 1986 λόγω του ότι η ονομασία περιέχει το επίθετο "τουρκικός".

Η πρόσφατη αυτή απόφαση απογοήτευσε την τουρκομουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης για δεύτερη φορά, μετά από μια παρόμοια απόφαση, του 2005, η οποία πυροδότησε την οργή και αγανάκτηση των εκπροσώπων της κοινότητας και των δικηγόρων τους.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, εναντίον της επαναλειτουργίας της "Τουρκικής Ένωσης του İskeçe" της Δυτικής Θράκης, αντιτίθεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) της 27ης Μαρτίου 2008. Εκτός από την "Τουρκική Ένωση του İskeçe", το ίδιο δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει και τον "Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Γυναικών της Ροδόπης", λόγω του ότι η ονομασία περιείχε το ουσιαστικό "Τούρκων". Οι λεπτομέρειες της δικαστικής απόφασης αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα. Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή πέρυσι, το ελληνικό Υπ. Εσωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν είναι δεσμευτική. Αναμένεται ότι ο Άρειος Πάγος θα βασιστεί στην ίδια δικαιολογία, όταν θα δημοσιοποιηθούν οι λόγοι για την απόφαση. Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ το 2008, ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών δήλωσε: "Αντίθετα με την Άγκυρα, η Αθήνα σέβεται τη νομοθεσία της ΕΕ και θα πράξει σύμφωνα με την απόφαση".

Οι προσπάθειες της μειονότητας της Δυτικής Θράκης να ασκήσει το δικαίωμά της να συνέρχεται, να προβαίνει σε κοινές δράσεις και να χρησιμοποιεί τις λέξεις "Τούρκος" και "τουρκικός" στις ονομασίες των συλλόγων και των οργανισμών της - αλλά και οι προσπάθειες από την πλευρά του ελληνικού κράτους να ακυρώσει αυτές τις προσπάθειες - χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και ανάλυσης. Ο συγκεκριμένος σύλλογος ιδρύθηκε για πρώτη φορά με την ονομασία "Ένωση Νέων Τούρκων της Ξάνθης" στις 14 Απριλίου του 1927. Επανονομάστηκε "Τουρκική Ένωση του İskeçe" το 1936. Το 1983 αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του στα τουρκικά και το 1986 το Πρωτοδικείο του İskeçe διέλυσε τον σύλλογο βάσει του προσχήματος ότι η χρήση της λέξης "τουρκικός" στην ονομασία του συλλόγου παραβίαζε τη νομοθεσία και θα γινόταν αιτία διασάλευσης της δημόσιας τάξης.

Μετά από έφεση, η υπόθεση πήγε στον Άρειο Πάγο, οπότε το κλείσιμο του"Τουρκικής 'Ενωσης του İskeçe" έγινε αιτία να υπάρξουν αντιδράσεις εμπειρογνωμόνων όσον αφορά νομικά ζητήματα. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η απόφαση του δικαστηρίου εστίασε περισσότερο σε νομικές διαδικασίες παρά στην ουσία. Οι ίδιοι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η ερμηνεία των σχετικών νομικών διαδικασιών είναι ασαφής, μυωπική, περιοριστική και κάθε άλλο παρά πειστική. Η απόφαση του ΕΔΑΔ αγνοήθηκε και τα αιτήματα των εναγόντων δεν έγιναν δεκτά. Κατά τους εμπειρογνώμονες, η απόφαση αντιτίθεται με τους νομοθετικούς κανόνες της ΕΕ και τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο βουλευτής του İskeçe, Çetin Mandacı, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος του "Τουρκικής 'Ενωσης του İskeçe" πριν από αρκετά χρόνια, δήλωσε στην εφημερίδα "Zaman της Κυριακής": "Το πολιτικό και δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα έχει φανερές ατέλειες. Θεωρώ την απόφαση ως πράξη αίσχους και ως πράξη που υπονομεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η νοοτροπία που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης είναι η ίδια αυτή νοοτροπία που υπαγόρευσε αυτή την απόφαση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στους τομείς της δικαιοσύνης και της οικονομίας. Δυστυχώς, οι πολιτικοί δεν φαίνονται να διατεθειμένοι να μάθουν από τις εμπειρίες του παρελθόντος. Η απόφαση αυτή δείχνει, επίσης, ότι οι θεσμοί της ΕΕ έχουν και εκείνοι φανερές ατέλειες. Η απόφαση παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ελπίζω ότι το κράτος θα αναθεωρήσει την πολιτική του αυτή της άρνησης στο προσεχές μέλλον".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος) του Gümülcine (Κομοτηνής), Ahmet Hacıosman, έκανε την εξής δήλωση στην "Ζaman" για την απόφαση του Αρείου Πάγου: "Είναι λυπηρό και αισχρό να βλέπει κανείς την άρνηση αυτού του δικαστηρίου να αποκαταστήσει το όνομα του συλλόγου, το οποίο ήταν σε χρήση για πολλά χρόνια πριν". Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η απόφαση προκάλεσε την απογοήτευση της τουρκικής μειονότητας στη χώρα, ο Hacıosman πρόσθεσε: "Ο αγώνας για τα δίκαια της μειονότητας συνεχίζεται. Κανείς δεν μπορεί να της αφαιρέσει την ταυτότητά της μέσω μιας τέτοιας απόφασης".

Ο Ahmet Kara, πρόεδρος του του "Τουρκικής Ένωσης του İskeçe" δήλωσε στην "Zaman": "Mας απογοήτευσε πάρα πολύ η απόφαση. Δεν την περιμέναμε. Θα σας ξανακάνουμε δηλώσεις αφού δημοσιοποιηθεί η απόφαση με εκτενείς λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια θα πράξουμε ανάλογα, μετά από κοινή σύσκεψη. Ίσως να ξαναπάμε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ".

Ο αρθρογράφος της "Zaman", Herkül Millas, ο οποίος κατοικεί στην Αθήνα, αποκήρυξε επίσης την απόφαση. Τονίζοντας ότι η Αθήνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη διεθνή κριτική, δήλωσε επίσης: "Η Αθήνα θα αντιμετωπίσει πιέσεις λόγω αυτής της απόφασης. Θα χρειαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε όλα τα επίπεδα. Για το καλό της, η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα αιτήματα του ίδιου του λαού της".

Ο Ali Hüseyinoğlu, ο οποίος κάνει διδακτορικό στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Βρετανίας, υπογραμμίζει ότι η εκστρατεία εναντίον της αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας ξεκίνησε λίγο μετά την αρχή της χούντας των συνταγματαρχών, το 1968. Σήμερα έχει μετατραπεί σε επιχείρημα, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν τρεις μειονότητες στην Δυτική Θράκη - Τούρκοι, Ρομά και Πομάκοι. Ο Hüseyinoğlu προσθέτει ότι η Ελλάδα φάσκει και αντιφάσκει, αφού επιτρέπει στους Ρομά και τους Πομάκους να εκπροσωπούνται δημόσια, αλλά αρνείται επίμονα να αναγνωρίσει τα δικαιώματα εκείνων οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι να κάνουν το ίδιο, πράγμα που αποδεικνύει την υποκρισία που χαρακτηρίζει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Hüseyinoğlu, "η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει την απόφαση του ΕΔΑΔ παραβιάζει τα μέτρα που πάρθηκαν με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στα πλαίσια συνόδων διάφορων διεθνών οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΑΣΕ και ο ΟΗΕ. Επιπλέον, η στάση αυτή της Ελλάδας υπονομεύει την εμπιστοσύνη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης προς αυτούς τους οργανισμούς, αλλά και άλλους".

Ο Νίκος Αλιβιζάτος, εξέχων συνταγματολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε στη "Zaman" ότι θα προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις, αφού δει τις λεπτομέρειες της απόφασης. Ο Αλιβιζάτος, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στον Άρειο Πάγο μετά την δικαίωση των τουρκικών συλλόγων από το ΕΔΑΔ το 2008, είχε δηλώσει τότε: "Η απόφαση του ΕΔΑΔ, σύμφωνα με την οποία η μειονότητα της Θράκης δεν είναι μόνο μουσουλμανική, αλλά και τουρκική, πάρθηκε παμψηφεί. Αυτό δεν εκπλήσσει όσους είναι εξοικειωμένοι με το συνταγματικό δίκαιο. Η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία απέρριψε το αίτημα επαναλειτουργίας της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης είναι λυπηρή. Η τιμή, σε αυτή την περίπτωση, ανήκει στον Έλληνα δικαστή του ΕΔΑΔ, η απόφαση του οποίου δικαίωσε το αίτημα των τουρκικών συλλόγων".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, όταν ο ανταποκριτής της "Ζaman" ήρθε σε επαφή μαζί του την Τετάρτη.

Παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην πραγματικότητα στην Ελλάδα. Ο τότε Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι η ελληνική πολιτεία είχε λάβει υπ' όψιν της την απόφαση του ΕΔΑΔ υπέρ του συλλόγου και ήταν διατεθειμένη να πράξει σύμφωνα με αυτήν. Σχολιάζοντας αυτή την αντίφαση, ο Δελαβέκουρας δήλωσε: "Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, κ. Κουμουτσάκου, ισχύουν ακόμη. Εκφράζουν την θέση της Ελλάδας στο θέμα αυτό".

Σε ερώτησή μας γύρω από τον λόγο για τον οποίο υποχρεώθηκε να κλείσει η "Τουρκική Ένωση του İskeçe", τη στιγμή που σε άλλους συλλόγους της Δυτικής Θράκης επιτρέπεται η χρήση των λέξεων "Ρομά" και "Πομάκοι" ή "πομακικός", ο Δελαβέκουρας είπε ότι, ως εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, δεν μπορεί να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση.

Ο κύριος λόγος για την παραβίαση, από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, των δικαιωμάτων ορισμένων εθνοτικών ομάδων, μεταξύ άλλων και της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και αυτής των Μακεδόνων, είναι το γεγονός ότι οι εθνότητες αυτές εκλαμβάνονται ως απειλή. Επιπλέον, από τη δεκαετία του '90 και μετά, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει μια φοβική στάση απέναντι στις γείτονες χώρες, η οποία βασίζεται στον φόβο και την καχυποψία. Αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας είναι, ακόμα και σήμερα, να θεωρείται η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως "δούρειος ίππος" της Τουρκίας, από εθνικιστικούς και άλλους συντηρητικούς κύκλους, αλλά και από τα ΜΜΕ, τα οποία διαμόρφωσαν κατά κάποιον τρόπο την εξωτερική πολιτική της χώρας. Οι σύλλογοι που φέρουν την λέξη "τουρκικός" στις ονομασίες τους έχουν ενοχοποιηθεί στα πλαίσια μιας παρανοϊκής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι δεν προώθησαν ποτέ τον διχασμό, δεν έχουν συμμετάσχει σε δραστηριότητες που διασαλεύουν τη δημόσια τάξη, και τα μέλη της παραμένουν υποδειγματικοί πολίτες. Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να βρει λύση στα προβλήματα του λαού αυτής της χώρας, όπως αποδείχθηκε και με την τελική κατάληξη της πρωτοβουλίας να εγκαινιαστεί ένα νέο τέμενος στην Αθήνα.

http://kostasxan.blogspot.com/2012/03/blog-post_9879.html

Μέρκελ, ένας κατάσκοπος της Στάζι;

IM Erika - ερωτήσεις Άνγκελα Μέρκελ Συντάχθηκε απο τον Jochen Hoff Κυριακή 16 Αύγουστος, 2009 Σχόλια (11) Trackbacks (4) Υπάρχουν πράγματα που είναι αποσιωπήθηκε τόσο επίμονα που απειλούν ακόμη και να εξαφανιστεί ένας από την άποψη. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν στο blog τους αναγνώστες. Αυτή τη φορά ήταν ένας αναγνώστης, που μου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα, τι συνέβη στην ιστορία του "IM Erika" και γιατί να μην χρησιμοποιούν το σύστημα των μέσων μαζικής ενημέρωσης με αυτό. Πολύ καλά. Το σύστημα μέσα υπάρχουν για τους ανθρώπους να κρατήσουν στο σκοτάδι και να τους οδηγήσει σε λάθος δρόμο. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να ασκήσει την καγκελάριο της νεοφιλελεύθεροι και μισάνθρωπος σε κίνδυνο. Μέρκελ έχει καταστήσει το έργο τους κατά την πλειοψηφία των Γερμανών τόσο πολύ ώστε να μπορεί να συνεχίσει να παραμένει καγκελάριος μέχρις ότου αντικατασταθεί από Γκούτενμπεργκ,... που είναι τόσο απασχολημένος που έχουν ήδη καθιερωθεί ως ένα διάδοχο. IM Erika θα έπρεπε να ακούγεται σαν κωδική ονομασία Στάζι Μέρκελ, δεν συζητήθηκε στη Γερμανία, αν δεν κάνουν ακόμη τους πολίτες. Σχετικά με την Angela Kasner Δωροθέα, γνωστός και ως Άνγκελα Μέρκελ και συνδέσεις της Στάζι έχει γράψει τόσο καλά για το σπίτι πάπια πολύ. Ιδιαίτερα σε βάθος, αλλά ήταν Jürgen Meyer politik.de. Θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο απολύτως. Άνγκελα Μέρκελ έχει εργαστεί για τη Στάζι, και έτσι έχει άλλους συνέβαλε στην παρατήρηση του αντιφρονούντα Havemann. Μάλλον, κυρίως με την υιοθέτηση "πάπια Άνδεων" ένα γιο Havemann του. Έχουμε μια Στάζι κατάσκοπος καγκελάριος. .. Ακόμη και Άνγκελα Μέρκελ, το 1978, μια δήλωση δέσμευσης του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της ΛΔΓ ως προϋπόθεση για την εργασία για τη DDR λαμβάνουν ελίτ ίδρυμα. Δεν είναι πολύ πιστευτό ότι αρνείται να συνεργαστεί και εξακολουθεί να είναι η ίδια στην Ακαδημία των Επιστημών της ΛΔΓ προήχθη. Ταυτόχρονα, ήταν στην πραγματικότητα μέλος της έδρας της περιοχής FDJ και στην Ακαδημία ακόμα και ο πρόεδρος (Γραμματέας) της FDJ ηγεσία ινστιτούτο στην ελίτ της ΛΔΓ. Στην ακαδημία, συμπεριλαμβανομένων Μιχαήλ Schindhelm εργάστηκαν, ο οποίος είχε σίγουρα ήταν επίσης το ίδιο ινστιτούτο στο ίδιο επίπεδο ιεραρχίας όπως Στάζι η Μέρκελ IM. Είναι πολύ πιθανό ότι η Angela Merkel ήταν εκπαιδευμένοι στο ελίτ της ελίτ επιστήμονα και του Ινστιτούτου Ανατολικής Γερμανίας ηγέτη FDJ και επικεφαλής της FDJ ήταν ότι ήταν υπεύθυνη για την κινητοποίηση και την προπαγάνδα, αλλά την ίδια στιγμή που υπέβαλε Στάζι επιχείρηση δεν θα έχουν υπογράψει. Αντίθετα, θα μπορούσε κάποιος να υποψιάζονται ότι το μυστικό δραστηριότητα της αστυνομίας αποτελεί προϋπόθεση για τις εργασίες του οργάνου ΛΔΓ ελίτ. Είτε έχει πλέον εργαστεί για τη Στάζι ως IM Erika, ή είχαν ένα διαφορετικό όνομα κατάστρωμα άλλα είναι άνευ σημασίας. Η ακόμα τίποτα δεν ήρθε, ή ο πατέρας της από την αρχή Birthler οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν στο χέρι, θα πρέπει να έχουν χρόνο. Αλλά το παχύ τέλος θα έρθει. Μπορείτε να επιταχύνει αυτό το σκοπό, όμως. Angela Merkel στην προεκλογική εκστρατεία. Δεν θα ξεφύγει, μερικοί άνθρωποι δεν προ-διαλογής, ως εκ τούτου, να συναντηθούν οι άνθρωποι. Έτσι θα πρέπει να ζητούν απευθείας την Στάζι, το παρελθόν τους. Ποιος δεν έχει διεισδύσει μέχρι του, που πρέπει να κάνει ένα σημάδι για την οποία το ερώτημα αυτό τίθεται από τον IM Erika. Απλά πρέπει να τρυπάνι αρκετό καιρό, μέχρι να έρθει στο νεύρο. Μέρκελ, ένας κατάσκοπος της Στάζι;
IM Erika - Fragen an Angela Merkel
Geschrieben von Jochen Hoff
Sonntag, 16. August 2009
Kommentare (11) Trackbacks (4)

Es gibt Dinge, die werden so beharrlich totgeschwiegen, dass sie einem selbst auch aus dem Blickfeld zu verschwinden drohen. Aber zum Glück gibt es die Blogleser. Diesmal war es eine Leserin, die mich in der letzten Woche fragte, was denn aus der Geschichte um "IM Erika" geworden ist und warum sich die Systemmedien nicht damit beschäftigen. Nun gut. Die Systemmedien sind dazu da um das Volk im Dunkeln zu halten und in die Irre zu führen. Die haben kein Interesse daran die Kanzlerin der Neoliberalen und der Menschenverächter in Gefahr zu bringen.

Merkel hat ihre Aufgabe gegen die Mehrheit der Deutschen so gut gemacht, dass sie weiter Kanzlerin bleiben darf, bis sie dann durch Guttenberg ersetzt wird, der ja schon fleißig als Nachfolger aufgebaut wird. IM Erika wie Merkels Stasideckname gelautet haben soll, wird in Deutschland nicht thematisiert, wenn es die Bürger nicht selbst tun.



Über Angela Dorothea Kasner aka Angela Merkel und ihre Stasiverbindungen wurde ja auch auf Duckhome schon viel geschrieben. Besonders gründlich machte es aber Jürgen Meyer auf politik.de. Man sollte diesen Artikel unbedingt lesen.


Angela Merkel war also für die Stasi tätig und hat u.a. an der Observation des Regimekritikers Havemann mitgearbeitet. Wohl hauptsächlich indem sie sich an einen Sohn Havemanns "andiente".

Wir haben einen Stasi-Spitzel Bundeskanzlerin.


Auch Angela Merkel hatte 1978 eine verpflichtungserklärung des Ministeriums für Staatssicherheit der DDR als Vorbedingung für die Arbeit am DDR Eliteinstitut erhalten.

Es ist nicht sehr glaubhaft, dass sie die Arbeit ablehnt und trotzdem gleich
in der Akademie der Wissenschaften der DDR befördert wurde.

Zeitgleich wurde sie nämlich auch Mitglied der FDJ Kreisleitung und an der Akademie sogar Vorsitzende ( Sekretärin)der FDJ Leitung am Elite-Institut der DDR.

An der Akademie hat also auch Michael Schindhelm gearbeitet, der definitiv auch am gleichen Institut in der gleichen Hierarchiestufe wie Merkel Stasi IM gewesen war.

Es ist sehr unwahrscheinlich, dass Angela Merkel zur Elitewissenschaftlerin ausgebildet wurde und am Elite Institut der DDR FDJ Chefin und Leiterin der FDJ wurde, die für Agitation und Propaganda zuständig war, aber gleichzeitig die ihr unterbreitete Stasiverpflichtungserklärung nicht unterzeichnet haben will.

Umgekehrt könnte man fast vermuten, dass die Stasi Tätigkeit eine Vorbedingung für die Arbeit am DDR Eliteinstitut war.


Ob sie nun als IM Erika für die Stasi gearbeitet hat, oder einen anderen anderen Decknamen trug ist unerheblich. Das bis heute nichts über sie oder ihren Vater aus der Birthler-Behörde drang, ist der Tatsache geschuldet, dass die Leute die sie in der Hand haben, sie zur Zeit noch brauchen. Aber das dicke Ende wird noch kommen.

Man kann dieses Ende allerdings beschleunigen. Angela Merkel ist im Wahlkampf. Sie kommt nicht darum herum, ein paar nicht vorsortierten Menschen, also Bürgern zu begegnen. Also sollte man sie direkt nach ihrer Stasivergangenheit fragen. Wer nicht bis zu ihr vordringt, der sollte sich ein Schild anfertigen, auf dem die Frage nach IM Erika gestellt wird. Man muss nur lange genug bohren, bis man auf den Nerv trifft.

Merkel ein Stasi-Spitzel?

Το παρελθόν της Angela Δωροθέα KasnerIn πολλές δημοσιεύσεις σχετικά με την Angela Kasner Δωροθέα, τώρα Άνγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία, CDU), θα πίστευε κανείς ότι η ζωή της καγκελαρίου μας ξεκίνησε με την πτώση. Το 1986 έγραψε τη διδακτορική της διατριβή στο "μαρξισμό-λενινισμό», η οποία εξακολουθεί να θεωρείται ως "λείπει". Επειδή ο μαθητής της Ανατολικής Γερμανίας μοντέλο και τα αποτελέσματα προώθηση τους μάλλον θα κρατήσει μυστικό (!), Ο καθρέφτης erklagte εξετάσουμε τώρα τις σημειώσεις. Οι εκθέσεις Καθρέπτης: Λόγω της να καταθέσει καταγγελία των πληροφοριών Σπίγκελ ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου του Βερολίνου, το Βερολίνο-Βραδεμβούργο Ακαδημία Επιστημών είχε να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις σημειώσεις των διαδικασιών εξέτασης του ομοσπονδιακού καγκελαρίου. Η καγκελάριος έχει διορατικότητα στα διδακτορικά τους αρχείο, το οποίο βρίσκεται στα αρχεία της Ακαδημίας, μέχρι στιγμής αρνήθηκε. Μερικοί σύντροφοι από την ΛΔΓ φορές, κρατήστε το κοντά στο κομμουνιστικό καθεστώς - και τι δεν επιβεβαιώνουν τουλάχιστον τα διαθέσιμα έγγραφα, αλλά τώρα. Ο φυσικός ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά κατάφερε να γίνει μόνο μετρίως ειδικευμένων στο «μαρξισμό-λενινισμό» (ML). Ιδεολογία καθηγητής Ιωακείμ Ritter Σπίτι της έδωσε το 1983 μετά από τρία χρόνια «μαρξιστικής-λενινιστικής εκπαίδευσης" απλά "αρκετά" (τελετή). Η συνέχεια 29-year-old Μέρκελ έρευνας στην Ακαδημία Επιστημών της ΛΔΓ, και όλοι οι φοιτητές, ακόμη και οι επιστήμονες έπρεπε να εκπαιδευτεί ιδεολογικά. Rittershaus έτσι ήθελε να μάθει τους μαθητές τι Καρλ Μαρξ σκεφτεί το θέμα τάξης και πως ήταν με τις δυνάμεις της παραγωγής στη ΛΔΓ. Έχετε το χρόνο, λέει ο ιππότης Σπίτι », δεν λαμβάνονται τόσο σοβαρά." Σε Μέρκελ, δεν μπορεί να θυμηθεί τα δικά του λόγια. Αργότερα ιδεολογική οφέλη της Μέρκελ ήταν προφανώς δεν είναι καλύτερη. Το 1986 υπέβαλε την διατριβή της στην ML, η οποία έχει πλέον εξαφανιστεί. Τουλάχιστον τώρα ο τελικός βαθμός τους για το θέμα αυτό είναι γνωστή: "αρκετά". Για τη σωματική έρευνές τους, αλλά Μέρκελ έλαβε "πολύ καλή". Από τότε είχε δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται Γιατρός. Είχαν ακόμη και τους «μύθους» της εγγύτητάς τους προς την Ανατολική Γερμανία το καθεστώς και τις φήμες για "IM Erika» μπορεί να τελειώσει πολύ. Εξακολουθεί να υπάρχει χώρος για τις επίμονες φήμες και εικασίες απτά. Το ελβετικό περιοδικό ανέφερε σχετικά: Η Γερμανίδα καγκελάριος προορίζεται ως Στάζι - οι οποίοι συμμετείχαν στην κατασκοπεία των εργαζομένων της πρώην ΛΔΓ αντιφρονούντα Ρόμπερτ Havemann, το 1980. Ο Robert Havemann είχε απαγορευτεί από το 1965 και σε 1 Απρίλιος του 1966 από την Ακαδημία Επιστημών της ΛΔΓ Εξαιρούνται επίσης η Μέρκελ ανήκε. Κατά τα επόμενα έτη, πολλά από τα κρίσιμα SED δημοσιεύσεις του με τη μορφή των άρθρων εφημερίδων και βιβλίων (μεταξύ άλλων, ερωτήσεις απαντήσεις σε ερωτήσεις, ο Robert Havemann: Ένα γερμανικό Κομμουνιστικό? Πρωί) δημοσιεύονται. Το 1976 διαμαρτυρήθηκε κατά της απέλασης της Ανατολικής Γερμανίας τραγουδοποιός Wolf Biermann κρίσιμη. Το έκανε αυτό με τη μορφή μιας επιστολής που είχε απευθύνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας Πρόεδρος Έριχ Χόνεκερ και η επιστολή που δημοσιεύθηκε στη Δύση ειδήσεις γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Το 1976, το περιφερειακό δικαστήριο επέβαλε Fürstenwalde αορίστου κατ 'οίκον περιορισμό κατά Havemann (στο κτήμα του στην Πράσινη Heath). Το σπίτι του και την οικογένειά του (καθώς επίσης και η οικογένεια του φίλου του Γιούργκεν Fuchs, η οποία άρχισε το 1975 στον κήπο του, έριξαν) ελέγχθηκαν όλο το εικοσιτετράωρο από τη Στάζι. Οι νέοι ηλικίας μεταξύ Άνγκελα Μέρκελ ανέλαβε την εποπτεία της Στάζι στην ιδιοκτησία γύρω από το ρολόι. Κατά καιρούς, μέχρι 200 ​​Στάζι παράγοντες που συνδέονται με τη γη και από κατ 'οίκον ζούσε από το 1976 Havemann καλυμμένο με μια τηλεφωνική γραμμή. Η παρακολούθηση κοστίζουν 740 000 δρχ. σήματα. Αρκετά χρόνια πριν, το σχέδιο ήταν στην συντακτική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας Ραδιόφωνο, η έκθεση «Στο μάτι της εξουσίας, τις εικόνες της Στάζι" μυστική αστυνομία και ήθελαν να ερευνήσουν το έργο. Οι συντάκτες, ενώ συναντήθηκε με την φωτογραφία ότι μια νεαρή γυναίκα που προσέγγισε περίπου το 1980 αυτή τη στιγμή η ιδιοκτησία της οικογένειας Havemann Grünheide στο Βερολίνο: Η φωτογραφία είναι Άνγκελα Μέρκελ να δούμε, που είναι η ιδιοκτησία Havemann την εποχή του Παρατήρηση και απομόνωση των Havemann πλησίασε. Η WDR βρέθηκαν Merkel.Bild δεν μπόρεσε να σταλεί επειδή Άνγκελα Μέρκελ, η εμφάνιση των φωτογραφιών στην ταινία WDR απαγορεύτηκε ... Der Spiegel αναφέρει αυτό το 2005: Άνγκελα Μέρκελ βόλτες στην αντιμετώπιση με τα αρχεία της Στάζι στα χνάρια του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, ο οποίος είχε θέσει από την έκλυση των μυστικών ηχογραφήσεων του στρατού. Η Μέρκελ αρνήθηκε να αφήσει τους συγγραφείς της ταινίας WDR "Στο μάτι του Power - οι εικόνες της Στάζι," η απελευθέρωση της φωτογραφία της από τις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα. Στις Πράξεις των αντιφρονούντων Ρόμπερτ Havemann και η σύζυγός του, Κάτια, οι ερευνητές είχαν βρει μια φωτογραφία διαβατηρίου του νεαρού Μέρκελ. Η εικόνα βρέθηκε σε μια συλλογή φωτογραφιών από άτομα που είχαν συλληφθεί στην προσέγγιση της Havemann γης στην Πράσινη Heath, κοντά στο Βερολίνο. Οι σκηνοθέτες ζήτησαν Μέρκελ να απελευθερώσει την εικόνα. Ωστόσο, το γραφείο της Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα ήταν για λόγους «προστασίας της ιδιωτικής ζωής τους», αλλά και από την άποψη της «ίσης μεταχείρισης σε παρόμοια αιτήματα,« δεν υπάρχει άδεια να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες. Αυτό ώθησε την Αρχή Birthler, η εικόνα είναι διαθέσιμη μόνο ραστεροποίηση. Στη ΛΔΓ φορές, η Μέρκελ ήταν Κεντρικό Ινστιτούτο Ανατολικό Βερολίνο για Φυσικοχημείας κατά καιρούς μοιράζονται το γραφείο με έναν γιο Havemann. »Ώρα: Μαύρο-Κίτρινο θέλει νέα αναθεώρηση Στάζι Κατηγορία: Γερμανία, DiaLÜG, ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, τα πολιτικά κόμματα ΠΙ, 31 Ιανουάριο του 2010 Έκδοση εκτύπωσης Αφήστε ένα σχόλιο Οι παρατηρήσεις επί των εισφορών δεν αντικατοπτρίζουν τη γνώμη των ομάδων PI. Διατηρούμε το δικαίωμα να συντομεύσει ή να τους διαγράψετε. Αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αποκλίνουν πολύ από το θέμα του άρθρου (ΟΤ). Οι σχολιαστές που παραβιάζουν την πολιτική μας θα πρέπει να απαγορευθεί ή υπαχθεί σε μέτρο. Ζητάμε από τους αναγνώστες μας για τα σχετικά σχόλια για την ομάδα ΙΤ να υποβάλει έκθεση σχετικά με τη φόρμα επικοινωνίας. Σχόλια που περιέχουν περισσότερες από τρεις συνδέσεις είναι αυτόματα στη μετριοπάθεια. Υποστήριξη των εργασιών του ΠΙ. Σημείωση: Αυτή η περιοχή σχόλια είναι κλειστά επί 24 ώρες μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου.
Αναίρεση τροποποιήσεων


Alpha
Die Vergangenheit der Angela Dorothea Kasner
In vielen Publikationen über Angela Dorothea Kasner, jetzt Angela Merkel (Foto, CDU), könnte man meinen, das Leben unserer Bundeskanzlerin habe erst mit der Wende begonnen. 1986 schrieb sie ihre Abschlussarbeit in “Marxismus-Leninismus”, die bis heute als “verschollen” gilt. Weil die ostdeutsche Musterschülerin auch ihre Promotionsnoten lieber geheim halten möchte (!), erklagte sich der Spiegel jetzt Einblick in diese Noten.
Der 
Spiegel berichtet:
Aufgrund einer Klage des SPIEGEL auf Aktenauskunft vor dem Verwaltungsgericht Berlin hat die Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften Informationen über die Noten des Promotionsverfahrens der Bundeskanzlerin herausgeben müssen.
Die Kanzlerin hat Einblicke in ihre Promotionsakte, die im Archiv der Akademie liegt, bisher verwehrt. Manche Wegbegleiter aus DDR-Zeiten halten ihr Nähe zum SED-Regime vor – was zumindest die nun vorliegenden Unterlagen aber nicht bestätigen.
Die Physikerin war eine hervorragende Naturwissenschaftlerin, reüssierte aber nur mäßig im Fach “Marxismus-Leninismus” (ML). Ideologie-Professor Joachim Rittershaus gab ihr 1983 nach dreijähriger “Marxistisch-Leninistischer Weiterbildung” nur ein “genügend” (rite). Die damals 29-jährige Merkel forschte an der Akademie der Wissenschaften der DDR, und alle Doktoranden, auch die Naturwissenschaftler, mussten sich ideologisch schulen lassen.
So wollte Rittershaus von den Studenten wissen, was Karl Marx von der Klassenfrage hielt und wie das mit den Produktivkräften in der DDR sei. Man habe das damals, sagt Rittershaus, “nicht so ernst genommen”. An Merkel kann er sich nach eigener Aussage nicht erinnern. Auch später wurden Merkels ideologische Leistungen offenbar nicht besser.
1986 legte sie ihre Abschlussarbeit in ML vor, die heute verschollen ist. Immerhin ist jetzt ihre Abschlussnote für dieses Fach bekannt: “genügend”. Für ihre physikalischen Forschungen aber erhielt Merkel ein “sehr gut”. Fortan durfte sie sich Frau Doktor nennen.
Sie selbst hätte um die “Mythen” ihrer Nähe zum DDR-Regime und die Gerüchte um “IM Erika” längst Schluß machen können. So bleibt Raum für hartnäckige Gerüchte und handfeste Spekulationen.
Das 
Schweizer Magazin berichtete zum Thema:
Die Deutsche Kanzlerin soll als Stasi – Mitarbeiterin an Bespitzelungen des ehemaligen DDR Regimekritikers Robert Havemanns, im Jahr 1980 teilgenommen haben.
Robert Havemann erhielt 1965 ein Berufsverbot und wurde am 1. April 1966 aus der Akademie der Wissenschaften der DDR ausgeschlossen der auch Angela Merkel angehörte. In den Folgejahren wurden von ihm zahlreiche SED-kritische Publikationen in Form von Zeitungsbeiträgen und Büchern (unter anderem Fragen Antworten Fragen; Robert Havemann: Ein deutscher Kommunist; Morgen) veröffentlicht.
1976 protestierte er gegen die Ausbürgerung des DDR-kritischen Liedermachers Wolf Biermann. Er tat dies in Form eines Briefes, den er an den Staatsratsvorsitzenden Erich Honecker gerichtet hatte und ließ den Brief im westdeutschen Nachrichtenmagazin Der Spiegel veröffentlichen. Im Jahr 1976 verhängte das Kreisgericht Fürstenwalde einen unbefristeten Hausarrest gegen Havemann (auf seinem Grundstück in Grünheide). Sein Haus und seine Familie (und auch die Familie seines Freundes Jürgen Fuchs, die er 1975 in sein Gartenhaus aufnahm) wurden rund um die Uhr von der Stasi überwacht.
Jugendliche im Alter von Angela Merkel haben die Stasiobservation am Grundstück rund um die Uhr übernommen. Zeitweise wurden bis zu 200 Stasiagenten auf das Grundstück angesetzt und ausser Hausarrest hatte Havemann seit 1976 mit einem gekappten Telefonanschluss zu leben. Die Überwachung kostete 740 000 DDR Mark.
Vor einigen Jahren plante man, in der Redaktion des Westdeutschen Rundfunks, den Bericht ” Im Auge der Macht- die Bilder der Stasi” und wollte über die Stasiarbeit recherchieren.
Die Redakteure stiessen dabei auf ein Foto, dass eine junge Frau, die sich um 1980 in dieser Zeit dem Grundstück der Familie Havemann in Grünheide bei Berlin näherte: Auf dem Foto soll Angela Merkel zu sehen sein, die sich dem Grundstück Havemann in der Zeit der Observation und der Isolation von Havemann näherte.
Das vom WDR gefundene Merkel.Bild durfte nicht gesendet werden, weil Angela Merkel die Ausstrahlung des Fotos im WDR Film untersagt hatte…
Der 
Spiegel berichtete dazu im Jahre 2005:
Angela Merkel wandelt beim Umgang mit den Stasi-Akten auf den Spuren von Altkanzler Helmut Kohl, der sich gegen die Herausgabe von Aufzeichnungen des Geheimdienstes zur Wehr gesetzt hatte. Merkel verweigerte den Autoren des WDR-Films “Im Auge der Macht – die Bilder der Stasi” die Freigabe eines Fotos von ihr aus den frühen achtziger Jahren. In den Akten über den Regimekritiker Robert Havemann und dessen Frau Katja waren die Rechercheure auf ein Passfoto der jungen Merkel gestoßen. Das Bild fand sich in einer Foto-Sammlung von Personen, die bei der Annäherung an das Havemann-Grundstück in Grünheide bei Berlin erfasst worden waren. Die Filmemacher baten Merkel um Freigabe des Bildes. Ihr Büro jedoch teilte mit, Merkel wolle aus “Gründen des Schutzes ihrer Privatsphäre”, aber auch im Hinblick auf die “Gleichbehandlung bei vergleichbaren Anfragen” kein Einverständnis zur Verwendung des Fotos geben. Daher stellte die Birthler-Behörde das Bild nur gerastert zur Verfügung. Zu DDR-Zeiten hatte sich Merkel am Ost-Berliner Zentralinstitut für Physikalische Chemie zeitweilig das Büro mit einem Sohn Havemanns geteilt.
» Zeit: 
Schwarz-Gelb will neue Stasi-Überprüfung
Kategorie: DeutschlandDiaLÜGMedienMeinungsfreiheitParteien PI, 31. Jan 2010 DruckversionKommentar schreiben
Die Kommentare zu den Beiträgen geben nicht die Meinung des PI-Teams wieder. Wir behalten uns vor, sie zu kürzen oder zu löschen. Das betrifft auch Kommentare, die zu sehr vom Thema des Beitrags abweichen (OT). Kommentatoren, die gegen unsere 
Policy verstoßen, werden gesperrt oder unter Moderation gestellt. Wir bitten unsere Leser, entsprechende Kommentare dem PI-Team über dasKontaktformular zu melden. Kommentare, die mehr als drei Links enthalten, gehen automatisch in Moderation. Unterstützen Sie die Arbeit von PI.
Achtung: Der Kommentarbereich wird jeweils 24 Stunden nach Erscheinen eines Artikels geschlossen.

θερμό επεισόδιο και όχι πόλεμο με την Ελλάδα Γιατί η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο και όχι πόλεμο με την Ελλάδα


Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις ποτέ δεν ήταν καλές ή τουλάχιστον ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς και χωρίς κατακτητικές βλέψεις από την πλευρά της Άγκυρας. Σε αυτές τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι πολιτικοί αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον αστάθμητο παράγοντα που αναδεικνύει νικητές οψόποτε υπάρξει μία «σύγκρουση». Το πεδίο της αντιπαράθεσης είναι πολύ ανοιχτό και ξεκινάει από την μαρτυρική Κύπρο, περνάει από το Καστελόριζο και ανεβαίνοντας από το ανατολικό Αιγαίο καταλήγει στις Καστανιές του Έβρου. Με την Κύπρο να «μάχεται» άνισα και με πολλούς εξωτερικούς παράγοντες που υποσκάπτουν την ανεξαρτησία της, το πεδίο «συγκρούσεων» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κυρίως θαλάσσια έκταση, ενώ ο Έβρος αποτελεί ένα τεράστιο χερσαίο φρούριο το οποίο είναι αδύνατον να διαπεραστεί εάν δεν υπάρξει πολιτική και στρατιωτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Η διάταξη του Ελληνικού στρατού είναι καθαρά αμυντική, σε όλο το μήκος της «αντιπαράθεσης» και αυτό αποτελεί το πρώτο κώλυμα των σχεδιασμών για ευθεία πολεμική σύρραξη από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έχει αναπτύξει πλήρως επιθετικά τα στρατεύματά της, τόσο στον Έβρο, όσο και απέναντι από τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Και αυτή ακριβώς η –στρατιωτικού τύπου- λεπτομέρεια, είναι που φοβίζει τους στρατηγούς της Τουρκίας, αφού γνωρίζουν πως δεν είναι τόσο σημαντικό το να επιτεθούν και να εκθέσουν ποικιλοτρόπως τις στρατιωτικές τους δυνάμεις και την υποστήριξη που αυτές θα έχουν σε μία ευθεία αντιπαράθεση, όσο σημαντικό είναι το πόσο θα αντέξει η άμυνα της Ελλάδας και πόσο δυνατή θα βγει μετά από το πρώτο χτύπημα. Σε περίπτωση που δεν κατορθωθούν ισχυρά πλήγματα σε συγκεκριμένους στόχους, η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας θα καταρρεύσει δεχόμενη ισχυρά πυρά και πλήγματα, τόσο στο μέτωπο της σύγκρουσης όσο και στην υποστήριξη που θα έρχεται από την Τουρκία. Υπάρχει, δηλαδή, μέγιστος κίνδυνος μία τουρκική μετωπική επίθεση να καταλήξει σε επίθεση καμικάζι, με απώλεια ενός τεράστιου μέρους του τουρκικού στρατού, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Τα χτυπήματα αυτά μπορούν να δοθούν σε όλο το μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Και θα δοθούν, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι τούρκοι στρατηγοί, από χιλιάδες άνδρες Ειδικών Δυνάμεων και Επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι θα εισέλθουν στην Τουρκία και θα χτυπήσουν (πιθανότατα παράλληλα με τους Κούρδους οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν για τον εαυτό τους την Ελληνοτουρκική σύρραξη) στρατιωτικούς στόχους και εγκαταστάσεις, αλλά και άλλες υποδομές (ηλεκτροδότηση, υδραγωγεία, κάθε μορφής επικοινωνιακές οδούς) οι οποίες δεν έχουν άμεση σχέση με τον τουρκικό στρατό. Τα χτυπήματα αυτά θα γίνουν μαζικά -από θάλασσα, έδαφος και αέρα- σε όλες τις μεγάλες πόλεις και τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, και τα αποτελέσματά τους θα επιφέρουν τεράστιο ψυχολογικό και κυρίως οικονομικό πλήγμα σε βάθος πολλών χρόνων, ενώ η ανασφάλεια των κατοίκων αυτών των περιοχών θα τους οδηγήσει στην αποχώρηση από αυτές και στην τελική ερήμωσή τους. Και αυτό, οικονομικά, για την Τουρκία, κάτι τέτοιο αποτελεί την απόλυτη καταστροφή, αφού ο πλούτος της χώρας βρίσκεται στα παράλια του Αιγαίου. Και για ποιόν λόγο να προχωρήσει σε μία πολεμική σύρραξη από την οποία (εάν υποθέσουμε πως κατορθώνει να αποσπάσει μία ή δύο βραχονησίδες ή έστω και ένα ή δύο πολύ μικρά νησιά) θα κερδίσει «καμένη γη» (κι αυτό επειδή δεν θα μπορεί να αναπτυχθεί τουριστική δραστηριότητα στα μικρά αυτά νησιά σε βάθος δεκαετιών, αφού το διάσπαρτο στρατιωτικό υλικό θα αποτελεί κίνδυνο για οποιονδήποτε επισκέπτη - τουρίστα) τόσο στα κατακτημένα εδάφη, όσο και στα δικά της παράλια;

Ο «δεύτερος χρόνος», λοιπόν, κρίνεται στις σύγχρονες μάχες πολύ σημαντικότερος από το πρώτο χτύπημα, το οποίο θα πρέπει να περιέχει πολύ προσεκτικό σχεδιασμό, να είναι απολύτως αιφνιδιαστικό και, κυρίως, να μην βρεθεί αντιμέτωπο με την διεθνή δικαιοσύνη και την διεθνή κοινότητα.

Ακόμα και εάν υποθέσουμε πως ο τουρκικός στρατός έχει την δυνατότητα σχεδιασμού και ιδανικής εκτέλεσης μίας επίθεσης κατά της Ελλάδας, ο σταθερός παράγοντας ΝΑΤΟ απαγορεύει την πολεμική σύρραξη μεταξύ των μελών του και επιφέρει άμεσες και πανίσχυρου τύπου ενέργειες κατά του επιτιθέμενου. Έτσι, λοιπόν, ένας ανοιχτός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποκλείεται και μένει μόνο το... "θερμό επεισόδιο".

Ένας «ανοιχτός πόλεμος», θα επιφέρει περισσότερες ζημίες παρά οφέλη για την Άγκυρα και ως εκ τούτου έχει αποκλεισθεί από τους ηγέτες της γείτονος, οι οποίοι εδώ και χρόνια έχουν αποδείξει πως προτιμούν τον πόλεμο της φθοράς με τις συνεχείς προκλήσεις τους σε Κύπρο, Καστελόριζο, Αιγαίο και Θράκη, μέσα από τις οποίες προσδοκούν σε κάποιο λάθος της Ελληνικής πλευράς, που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε κάτι «μεγαλύτερο». Για παράδειγμα, ο «πόλεμος» που καθημερινά διεξάγεται στο Αιγαίο για την «έρευνα και διάσωση» (κυρίως μέσω των λαθρομεταναστών που βουλιάζουν τα σκάφη που τους μεταφέρουν), είναι δυνατόν εκθέσει την Ελλάδα και να χάσει αυτό το δικαίωμα, εάν δεν μπορεί να επιχειρήσει εγκαίρως για την διάσωση ναυαγών, με τελικό αποτέλεσμα να χάσει την κυριαρχία συγκεκριμένων θαλάσσιων εκτάσεων. Και η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά πώς να εκμεταλλεύεται και την παραμικρή απώλεια των αντιπάλων της…

Το «θερμό επεισόδιο» είναι η λύση των τούρκων στρατηγών, απέναντι στην Ελλάδα. Μία στρατιωτική αναμέτρηση σε συγκεκριμένο χώρο, με συγκεκριμένα όπλα και για συγκεκριμένο χρόνο (σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένα τέτοιο επεισόδιο να υπερβεί τις 72 ώρες, μετά τις οποίες και τα δύο μέρη περνούν στην αποκλιμάκωση). Ακόμη και αυτό το θερμό επεισόδιο, όμως, είναι ένας πονοκέφαλος για την Άγκυρα. Κι αυτό, επειδή η γεωμορφολογία των Ελληνικών νησιών είναι τέτοια που δίνει το «πάνω χέρι» στην Ελληνική πλευρά, η οποία μπορεί να ελέγχει άμεσα το μεγαλύτερο –αν όχι όλο- μέρος των Ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλά κρυφά σημεία από τα παράλια της ηπειρωτικής Τουρκίας. Ακόμη και με δεδομένη την απόλυτα σωστή επιλογή ναυτικών δυνάμεων, η Άγκυρα έχει να αντιμετωπίσει ένα πλέγμα άμυνας απέναντι στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο κυριαρχεί στο Αιγαίο κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Η περίπτωση των Ιμίων και ο εγκλωβισμός όλων των τουρκικών στόχων από την πλευρά του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αποτελεί και την απόδειξη πως ένα πραγματικό θερμό επεισόδιο θα αποτελέσει κόλαφο για την Άγκυρα, η οποία θα βρεθεί να θρηνεί παρά να ζητωκραυγάζει μετά από αυτό. Όμως, η περίπτωση των Ιμίων, στέκεται και ως «φάρος σηματοδότης» για την εξέλιξη ενός σημερινού θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κι αυτό, επειδή στα Ίμια αναδείχθηκε και ο –μέχρι τότε άγνωστος για την Ελλάδα- αστάθμητος αρνητικός παράγοντας, που είναι δυνατόν να προκαλέσει τις μέγιστες απώλειες, όχι σε στρατιωτικό αλλά σε ηθικό επίπεδο για την χώρα. Οι πολιτικοί της Ελλάδας και συγκεκριμένα η εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδας, είναι άραγε διατεθειμένη να εμπλακεί σε ένα θερμό επεισόδιο και να υποστηρίξει ακόμη και μία γενικευμένη σύρραξη προκειμένου να υπερασπιστεί βραχονησίδες και την Ελληνική σημαία; Το ερώτημα αυτό απαντήθηκε, ήδη, αρνητικά μία φορά και όλα δείχνουν πως σήμερα τίποτε δεν έχει αλλάξει στο «πνεύμα» των κυβερνώντων, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται και σήμερα σε υψηλότατες θέσεις στο πολιτικό προσκήνιο, κάνοντας μέχρι και δηλώσεις στις οποίες γίνονται υποστηρικτές της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας…! Ακόμη και σήμερα, η «κυβέρνηση» των Αθηνών δεν είναι σε θέση να βάλει στη θέση του έναν Γκρούεφσκι, αφήνει τους τσάμηδες να λειτουργούν εις βάρος των βορειοηπειρωτών και κατά της Ελλάδας, ενώ έχει αφήσει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να «οργώνει» στην Θράκη σπέρνοντας μίσος και διχασμό μεταξύ Ελλήνων (χριστιανών και μουσουλμάνων) πολιτών…

Από την πλευρά της, η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά πως ο Ελληνικός Στρατός είναι (δυστυχώς για την Ελλάδα) αρκετά δημοκρατικός για να σκύψει το κεφάλι και να οπισθοχωρήσει (για δεύτερη φορά) κατόπιν εντολών αρνησιπάτριδων πολιτικών. Γνωρίζει η Άγκυρα πως μπορεί να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, να «πουλάει τσαμπουκά» και με το πέρασμα του χρόνου να εγκαθιδρύει τακτικές και πολιτικές ή και να εγκαθιδρύεται η ίδια σε περιοχές του Αιγαίου που σαφέστατα δεν της ανήκουν.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η Άγκυρα επιθυμεί να αντιμετωπίζει την Ελλάδα μέσω θερμών επεισοδίων, τα οποία παρέχουν την ύψιστη ασφάλεια για την ίδια και της δίνουν την δυνατότητα να κερδίζει μάχες, χωρίς ποτέ να τις δώσει… Οι τούρκοι στρατηγοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως όταν ένας ηγέτης έχει ηττημένο μυαλό, τότε μόνο ήττες μπορεί να παράξει για την χώρα του. Και εργάζονται σε αυτό ακριβώς το επίπεδο, φροντίζοντας –η ιστορία ίσως φέρει κάποτε στο φως και τις πρακτικές τους- να διατηρούν σε κατάσταση πανικού τις Ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν για την Τουρκία την κατάλληλη χρονική στιγμή που θα επιτρέψει ένα θερμό επεισόδιο μέσα από το οποίο η Άγκυρα θα επωφεληθεί τα μέγιστα, πιθανότατα μέσα από μία συμφωνία περί αποκλιμάκωσης και όρους που θα την συνοδεύουν. Και, κοιτώντας στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας, διαπιστώνουμε πως στο Αιγαίο Λαδόξερα (Ζουράφα) και Μπάμπουρας, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Καστελόριζο, είναι «φιλέτα» για τα οποία η Άγκυρα έχει ήδη εκδηλώσει το «θερμό» της ενδιαφέρον.

Κι έτσι, με ένα θερμό επεισόδιο, το οποίο είναι απολύτως σαφές πως πλησιάζει με πολύ γοργούς ρυθμούς –λόγω της πολιτικής και οικονομικής ανέχειας της Ελλάδας- η Άγκυρα θα τολμήσει όσα ποτέ δεν ονειρεύτηκε. Εξάλλου, η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας θέλει να συμμετέχει και συμμετέχει στις παγκόσμιες γεωπολιτικές αλλαγές, ενώ έχει καταστήσει σαφές πως θεωρεί δικό της ενεργειακό πλούτο στον οποίο το διεθνές δίκαιο δεν της επιτρέπει καμία πρόσβαση. Με την Ελλάδα και την Κύπρο να τοποθετούνται στο επίκεντρο του ενεργειακού χάρτη του μέλλοντος (η κυρία Μέρκελ ανακοίνωσε την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας στην Γερμανία, δηλώνοντας πως θα γίνει παγκόσμιος ενεργειακός παίκτης…), πρέπει να θεωρείται δεδομένη «παρέμβαση» της Άγκυρας στην περιοχή.

Για να είμαστε περισσότερο αντικειμενικοί και ακριβείς στην προσέγγιση που κάνουμε, το θέμα δεν είναι εάν θα γίνει, αλλά… πότε θα γίνει το επόμενο θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αν και για να είμαστε περισσότερο ειλικρινείς, στο θερμό αυτό επεισόδιο μπορεί να συναντηθούν στρατοί, αλλά θα «χτυπηθούν» πολιτικοί. Κοιτώντας προς την πλευρά της Ελλάδας για την επάρκεια, την ικανότητα και την ποιότητα των εδώ πολιτικών, δυστυχώς μπορούμε όλοι μας να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Εκτός και εάν (πράγμα πάρα πολύ δύσκολο) η ηγεσία του Ελληνικού Στρατού αποφασίσει κάποια στιγμή να υπερασπιστεί την πατρίδα, τόσο από την Άγκυρα, όσο και από την… Αθήνα.

Είμαστε αετοί που μας εκπροσωπούν κοτόπουλα

''Αναλογίστηκες ποτέ σου, ανθρωπάκο, πώς είναι να 'σαι αετός και να 'ναι η φωλιά σου γεμάτη αυγά κότας; Ο αετός περιμένει πως σαν θα σκάσουν, θα ξεμυτίσουν αετόπουλα, που θ' αναθρέψει σε αετούς. Μα καθώς τα τσόφλια σκάζουν ένα-ένα, γεμίζει ο κόσμος κλωσόπουλο. Πάνω στην απόγνωση του ο αετός αρπάζεται από την ελπίδα πως τα κλωσόπουλα θα γίνουν αετοί.
Μεγαλώνοντας, γίνονται όλα τους κοτόπουλα που κακαρίζουν. Σαν το συνειδητοποιήσει αυτό ο αετός, η αρχική του παρόρμηση είναι να καταβροχθίσει όλα τούτα τα κοτόπουλα και τις κότες που κακαρίζουν. Το μόνο που τον αποτρέπει από τούτο το σοφό έγκλημα, είναι η αμυδρή ελπίδα πως ίσως κάποια μέρα ένα από τα κοτόπουλα αποδειχθεί αετόπουλο, θα εξελιχθεί σε αετό κι από τον ψηλό γκρεμό του...
θα 'ναι ικανός να βλέπει μακριά και να ανακαλύψει νέους κόσμους, καινούργιες ιδέες, και­νούργιους τρόπους ζωής. Μόνο τούτη η αμυδρή ελπίδα αποτρέπει τον μοναχικό, θλιμμένο αετό να καταβροχθίσει τα κοτόπουλα που κακαρίζουν εκνευριστικά. Βλέπεις, δεν ξέρουν πως τα κλώσησε αετός. Δεν ξέρουν ότι ζουν πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο, ψηλά πάνω από τις νοτερές, σκοτεινές κοιλάδες. Δε βλέπουν μακριά, όπως ο μοναχικός αετός. Το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε, να τρώνε και δώσ' του να τρώνε όσα τους κουβαλάει ο αετός. Όταν μαίνεται η καταιγίδα, ζαρώνουν να ζεσταθούν κάτω από τις δυνατές φτερούγες του κι εκείνος στέκει μόνος απέναντι της. Όταν τα πράγματα αγρειύουν πολύ, το βάζουν στα πόδια και ζαρωμένα στις φωλιές τους του πετούν πετραδάκια για να τον πληγώσουν. Στο πρώτο ξάφνιασμα της προδοσίας τους, ετοιμάζεται να τα καταβροχθίσει. Μα σαν το ξανασκέφτεται, τα λυπάται. Να δεις που κάποια μέρα, σκέφτεται, ανάμεσα από τα αδηφάγα, κοντόφθαλμα κοτόπουλα θα ξεπεταχτεί κάποιο αετόπουλο, που σαν θα μεγαλώσει θα του μοιάζει
Ακόμα και σήμερα, ο μοναχικός αετός δεν απαρνήθηκε τη μεγάλη τούτη ελπίδα. Εξακολουθεί να κλωσά κοτοπουλάκια.''
Άκου ανθρωπάκο του Βίλχεμ Ράιχ

Η ελπίδα έχει πεθάνει πλέον, επί 38 χρόνια μας κυβέρνανε τα κοτόπουλα και πλέον το έχουνε καταλάβει όλοι εκτός από τα κομματόσκυλα του Πασοκ και την Νέας Δημοκρατίας πως αετοί δεν θα γίνουνε ποτέ, μια ζωή κοτόπουλα θα είναι και μάλιστα γερμανικά. 
Εμένα και 1.000.000 ευρώ να μου δώσουν οι σωτήρες δεν τους ψηφίζω, άλλωστε θα μου τα πάρουνε μετά πίσω μέσω φόρων.
Αν μας έχει μείνει λίγη αξιοπρέπεια τα δύο κόμματα δεν θα πρέπει να πάρουνε μαζί πάνω 20% γιατί πλέον μιλάμε για αξιοπρέπεια και ως χώρα την έχουμε χάσει.
Για εμένα όποιος ψηφίσει Πασόκ και Νέα Δημοκρατία συναινεί με την ανεργία, τα σισίτια και τις αυτοκτονίες.
Ο χρόνος τελείωσε και για εσάς τους πολιτικούς και για τους παρατρεχάμενους κόλακες σας.

Vlasfimos.blogspot.com
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/03/blog-post_348.html

Πασοκικός θίασος: Η βλακεία του ΤΕΛΟΥΣ τους…

Πασοκικός θίασος: Η βλακεία του ΤΕΛΟΥΣ τους…

Ο πασοκισμός αποτελεί την ακρότατη παρασιτική εκβλάστηση της καθεστωτικής σαπίλας και της επαρμένης μπουρδολογίας και ηλιθιότητας: Την έπαρση της καθεστωτικής αυθάδειας, του ψεύδους, της απάτης, της ακατάσχετης ανοησίας…

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές τούτο:

«Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».

Ο πασοκικός θίασος
δεν έχει ξεπεράσει απλώς κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού.
Βεβαίως, για το «ξύγκι» του αποτρόπαιου πασοκικού αμοραλισμού και της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας έχουμε μιλήσει πολλές φορές: Καταγράφεται και διογκώνεται καθημερινά…

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, θεατρική παράσταση για τη διαδοχή, όλες οι μαϊμούδες του θιάσου είναι «συνωστισμένες», γεγονός που καταγράφει πιο παραστατικά και κραυγαλέα τον όγκο του πασοκικού «λίπους».

Δεν ξέρουμε το τι είναι πιο εντυπωσιακό και μακάβριο σε αυτή τη θεατρική παράσταση των πράσινων παρασίτων: Η ασύστολη αθλιότητα, η θρασύτατη αχρειότητα ή το απύθμενο της ωκεάνιας βλακείας τους;

Αυτά τα παράσιτα της δωσίλογης μοχθηρίας ζούνε σε άλλο πλανήτη, χαρακτηριστικό δείγμα της αναισθησίας των παχύδερμων…

Εδώ έχουν βάλει την Ελλάδα στον τάφο, η ιστορία έχει αποφανθεί τελεσίδικα για τα εγκλήματά τους, Εγκλήματα Εσχάτης Προδοσίας, και όλος αυτός ο πασοκικός θίασος συνεχίζει να παίζει το κακόγουστο θέατρο της ρητορικής φλυαρίας για τη …διάσωση(!) του ΠΑΣΟΚ: Εξαχρείωση χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς αναστολές…

Εδώ δεν μπορούν να ξεμυτίσουν στο δρόμο (τα γιαούρτια και οι πέτρες βρίσκονται σε «επιφυλακή»), δεν θα πάρουν ούτε τους δικούς τους ψήφους, θα περάσουν στην Ιστορία, σαν τα πιο μελανά στίγματα, και ΑΥΤΟΙ δίνουν παραστάσεις για τη διαδοχή, για το ποιος θα είναι αρχηγός του κόμματος που θα «μπαζωθεί» από την λαϊκή ΟΡΓΗ: Βλακεία χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς αναστολές…

Αυτά τα παράσιτα βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Η ελληνική κοινωνία τα έχει καταδικάσει τελεσίδικα, ο ελληνικός λαός τα φτύνει πατόκορφα, σύντομα θα στήσει και κρεμάλες, ΚΑΙ αυτά εξακολουθούν να επιμένουν, με την επιμονή ενός πάθους που οι ψυχίατροι θα το ονόμαζαν μονομανία, να φαντάζονται ότι αποτελούν την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Το ακόμα πιο προκλητικό: Να χλευάζονται από όλη την Ελλάδα, να αποτελούν πλέον μια ιστορική υπόθεση ξοφλημένη ανέκκλητα, και αυτοί να ποζάρουν σαν «ηγέτες» και «σωτήρες», να δίνουν δονκιχωτικές μάχες μεταξύ τους, δανειζόμενοι τη φρασεολογία τους από τις ρεκλάμες του κινηματογράφου ή τους πωλητές της λαχαναγοράς…

Πνίγονται και βλέπουν ρόδινα όνειρα: Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα των κομμάτων και των πολιτικών που βρίσκονται ένα βήμα πριν από το βάραθρο, το πιο καθαρό σημάδι της σήψης, της παρακμής και της καταθλιπτικής πολιτικής κενότητας…

Δεν αντιλαμβάνονται, οι άμοιροι, ότι δεν έχουν καμία απήχηση πλέον στην ελληνική κοινωνία. Το μόνο που προκαλούν είναι ΟΡΓΗ και ΑΗΔΙΑ…

Οργή και αηδία που πολλαπλασιάζεται από αυτές τις παραστάσεις που δίνουν τα πράσινα ανδρείκελα γύρω από τη διαδοχή και την εμμονή των ΜΜΕ να τις προβάλλουν, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού…

Τι προβάλλουν αλήθεια στον ελληνικό λαό;

Το δωσίλογο κομπασμό του Βενιζέλου και τις αυθάδειες της φλύαρης μπουρδολογίας του;

Τις «αμερικάνικες» μαϊμουδιές του Χρυσοχοΐδη, τις σοβαροφανείς πόζες της Διαμαντοπούλου, τις γλυκερές αναθυμιάσεις του Παπουτσή και τα λογύδρια όλων των χαμαιλεόντων των πασοκικών παρασίτων;

ΟΛΟΙ αυτοί προκαλούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και κάθε κουβέντα τους διογκώνει ακόμα περισσότερο την οργή και την αηδία…

Τα γλοιώδη καθεστωτικά παράσιτα (πολιτικά και δημοσιογραφικά) είναι τόσο αλλοτριωμένα τα ίδια, από τον επαρμένο κρετινισμό τους, που δεν είναι σε θέση πλέον να διακρίνουν ΤΙΠΟΤΕ έξω από τον μικρόκοσμο της παρασιτίας τους…

Δεν είναι σε θέση να διακρίνουν ότι ο ελληνικός λαός νιώθει ναυτία και οργή με το να αντικρύσει και ΜΟΝΟ τα πασοκικά και τα λοιπά καθεστωτικά ανδρείκελα, όχι και να τ’ ακούσει: Εδώ χάνει την ψυχραιμία του…

ΟΛΟΙ αυτοί κρίνουν τον ελληνικό λαό με τον πήχη της δικής τους βλακείας: Της βλακείας του ΤΕΛΟΥΣ τους…


Ρεσάλτο

Σόιμπλε: “Δικαίωμά σας οι εκλογές”… αρκεί να βγουν αυτοί που θέλουμε εμείς…

πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_7799.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters